Marina Maljković za B92: Veća podrška ženskoj košarci

Ženska košarka u Srbiji se polako vraća na mesto koje joj pripada, barem što se tiče reprezentacije, a velike zasluge za to ima Marina Maljković. Nacionalni tim Srbije zauzeo je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu i svojim igrama oduševio sve. Selektorka Srbije tako je samo nastavila tamo gde je stala sa košarkašicama Partizana, koje su osvojile ’triplu krunu’ bez poraza, a potom se odlučila da napravi korak napred i preuzme Lion. O svemu tome Maljkovićeva je pričala u intervjuu za B92...

Jelena Trajković
Pošaljite komentar
 1. ŽKK Crvena Zvezda nije nikada bio u rangu VK Partizan(uostalom malo ima takvih timova u Evropi kada se uzmu u obzir svi sportovi).ŽKK Partizan nije beznačajne istorije.Ja pamtim generaciju Biljane Majstorović,Jelice Komnenović,Stojne Vangelovske,Dragane Simić,Cvetane Dekleve,Dragane Marković,Roksane Boreli i ostalih koja je sredinom osamdesetih osvajala titule u konkurenciji Zvezde i Montinga.
  (rajko, 2. januar 2014 13:24)
  ...
  Ja nisam rekao da ŽKK Crvena zvezda može da se poredi sa VK Partizan, već sam rekao da je sramota uništiti i zaboraviti klub velike istorije i uzdizati malo bitan klub kao što je ŽKK Partizan. Dakle, po istoj analogiji sramotno bi bilo uništavati VK Partizan i ne pružati mu pomoć, a u isto vreme praviti državni projekat u VK Crvena zvezda. Dal se razumemo, VK Crvena zvezda je smešan klub u odnosu na VK Partizan i nije bitan. Isto tako je ŽKK Crvena zvezda gigant za ŽKK Partizan, odnosno ŽKK Partizan je potpuno smešan klub u poređenju sa Zvezdom. To za titule ŽKK Partizan, samo još napiši koliko ih je bilo (3-4 titule prvaka države plus 2 kupa ako se ne varam). Sa druge strane Zvezda prvak 28 puta, kup 10 puta i 1 trofej prvaka Evrope. Dakle, ako treba to uništiti i ako država treba od toga da digne ruke i da zvanično proglašava projekat reprezentacije kroz Partizan, smatram da je to protiv interesa srpske ženske košarke i samo u interesu Partizana - nema logike.
  (NemanjaVac8, 2. januar 2014 21:43)

  # Link komentara

 2. @rajko

  Ni vaterpolo nikada nije bio u rangu kosarke, makar i zenske.
  (ako cemo vec tako..., 2. januar 2014 19:39)

  # Link komentara

 3. ŽKK Crvena Zvezda nije nikada bio u rangu VK Partizan(uostalom malo ima takvih timova u Evropi kada se uzmu u obzir svi sportovi).ŽKK Partizan nije beznačajne istorije.Ja pamtim generaciju Biljane Majstorović,Jelice Komnenović,Stojne Vangelovske,Dragane Simić,Cvetane Dekleve,Dragane Marković,Roksane Boreli i ostalih koja je sredinom osamdesetih osvajala titule u konkurenciji Zvezde i Montinga.
  (rajko, 2. januar 2014 13:24)

  # Link komentara

 4. @Vac
  Da li ćete se ikada pogledati u oči i pitati se: "Gde smo to pogrešili?"
  (Vispreni Bwrr, 2. januar 2014 10:34)

  # Link komentara

 5. A meni, u skladu sa većinom navijača i građana Srbije, je žao recimo giganta ŽKK Crvena zvezda. Uništiti takav klub i potom podizati ŽKK Partizan, tj, klub bez bilo kakve značajnije istorije, može samo režim koji mrzi sopstveni narod. To bi bilo kao kada bi neko (vlast) odlučio da do nivoa gašenja dovede muški vaterpolo klub Partizan i odredi kao reprezentativni projekat vaterplo klub Crvena zvezda. Jasno i glasno je sama Marina izjavila da je ŽKK Partizan bio određen kao državni projekat u cilju razvoja reprezntativne ženske košarke. Dakle, umesto da se u Srbiji ženska košarka razvija onako kako se razvija i kako se razvijala svugde u normalnom svetu, kod nas je potrebno da država ulaže u jedan klub i da je pri tome baš briga šta se događa u mnogo trofejnijim i većim državnim klubovima. Dakle, da bi Partizan bio jedini šampion u budućnosti i gopsodar ženske košarke bilo je potrebno uništiti Zvezdu i Hemofarm. Nema tu bilo kakve priče o razvoju reprezentacije, već o ciljevima sportskog društva Partizan. Oni misle da ako budu bili mnogo uspešniji od Zvezde da Zvezda terba da nestane, kao spotsko društvo i da država treba da ulaže samo u Partizan. Taj njihov cilj je teško ostvarljiv baš u tom obimu, ali je prilično realno da Zvezda u mnogim sportovima dobije privatnog vlasnika za razliku od Patizana i to uskoro.
  (NemanjaVac8, 2. januar 2014 01:35)

  # Link komentara