Nedelja, 22.12.2013.

15:56

Srpkinje druge na svetu

Rukometašice Srbije osvojile su srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u našoj zemlji, u finalu u beogradskoj Areni poražene su od Brazila 22:20.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Srpkinje druge na svetu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

319 Komentari

Sortiraj po:

Živan iz Švedske

pre 10 godina

Bravo rukometašice Srbije,
Ne samo što ste druge sa rukometom u svetu nego ste talentovane devojke ,
dobre majke i supruge a srebro sija kao zlato.
Živela kraljevina Srbija!

jasan

pre 10 godina

Da sam zadovoljan-nisam.Ruku na srce prognozirao sam da cemo,ako se previse ne opustimo u finisu meca(sto se nije desilo) ,,pregaziti" Poljakinje sa vise od 10 razlike,i da cemo finale igrati sa Brazilom,te od njih izgubiti sa 1 ili 2 razlike,i da ce Danska ,,tesnom" pobedom biti treca.Ipak,nadao sam se da,sto se tice samog finala,necu biti u pravu.Nazalost,po ko zna koji put,bio sam u pravu,i sad mi je,mozda po prvi put,iskreno zao zbog toga.Sve u svemu,sta da se radi,zivot ide dalje,a ova prilika odlazi,mozda u nepovrat,ko zna.Da se ruke nisu tresle...Svaka cast,devojke.Alal vera.

Milos

pre 10 godina

@zox Kako su to tacno sudije pomogle protiv Norveske? Norveska za 60 minuta nije imala nijedno iskljucenje! A zasluzile su bar 5. I kome to sudije pomazu protiv Norveske? Pa Norvezankama su sudije osmi i deveti igrac. Svaka pobeda Srbije je cista kao suza. I prosto ne mogu da verujem da profesionalni hejteri imaju obraza da pljuju ove devojke.. Sramite se.

CG

pre 10 godina

@Aca Jeste Aco, ti moras na posao u 5 i tako to. Ali ti Aco nisi trenirao od djetinjstva. Ti Aco nisi trenirao u hladnim salama bez uslova, nisi se presvlacio u svlacionicama koje se raspadaju i tusirao hladnom vodom jer tople nema. Ti si Aco isao u provod, a one su isle na trening. Ti si Aco uzivao u druzenju sa svojim prijateljima i porodicom, a one trrniraju i provode vrijeme u karantinu. One su Aco svoj novac zaradile posteno, radom i talentom, srecno im bilo. One su dragi Aco cijeli zivot posvetile sportu i zbog toga ne mogu da rade drugi posao dok ne zavrse karijeru. I posteno je sto im je data mogucnost da ostvare penziju. Pozdrav iz Crne Gore, i ne brukajte se kritikama na racun ovih sjajnih djevojaka, nego ih pozdravite sjutra kako dolikuje. Reprezentacije koja bukvalno igra bez krila je uzela srrbro, to je fantastican uspjeh.

Gavra

pre 10 godina

Pre svega,svaka čast na medalji! Biti drugi na planeti je velika stvar. Međutim,komentari tipa "srebro sija kao zlato" i "one su za nas sampioni" jednostavno nisu iskreni. Titula je titula! Ne gubi se svaki dan finale SP pred 20K domaćih navijača.Ovo je bila ogromna prilika da se popnemo na krov sveta,ali jednostavno nismo uspeli do kraja. Ipak se zlato i bronza osvajaju... Odigrali smo loše poslednjih 2-3 min i Brazil je zasluženo pobedio. Svet voli pobednike. Drugi padaju u zaborav.

lale

pre 10 godina

Koliko samo pakosnih komentara! Nije ni cudo kad pink objavi da farmu gleda dva miliona ljudi jer ovako pakosne komentare moze samo stoka da napise

Nikola, ne mogu vise da navijam za hronicne gubitnike

pre 10 godina

Nisam gledao finale zbog "kukavicluka". Bojao sam se da cu upravo ono sto se je i desilo doziveti. Jos jedan poraz Srba/Srpkinja u nekom finalu. Ne mogu to vise da izdrzim. Poludecu! Nismo jednostavno u stanju da zavezemo dzak, cak ni na domacem terenu. Ako je neko od nasih sportista ikada uspeo da vozi do kraja, da zaveze dzak, cak i na tudjim terenima/vodama, onda su to vaterpolisti. Zivci su mi otisli u majcinu sto se srpskog sporta tice. Verujem samo jos u vaterpoliste. Oni su mi jedina nada. Znam, oni me nece skoro nikada razocarati.

Fantastic

pre 10 godina

Neko je ranije u komentarima spomenuo da cemo izgubiti dosta sjajnih igracica,izmedju ostalih i Lekicku?!Zar povlacenje iz reprezentacije nisu najavile samo Eric i Ognjenovic?Otkud sada i to da Andrea vise nece igrati za reprezentaciju?

ogi-cg

pre 10 godina

kad je cg bila druga na olimpijadi mi smo ih docekali kao sampione.masu naroda je bilo u pgd.ovo sto su vase cure napravile i bez ljutnje sa osrednjim timom,pa to je fantastican rezulutat.

Бојан Илић

pre 10 godina

Капа доле!
Многи наши спортисти би могли да се угледају на ове девојке!
Овако се носи национални дрес, стоко...

caca

pre 10 godina

Svaka čast devojkama,ali je ovo bilo sad ili nikad,i još pred svojom publikom,kao i rukometaši,"i ko zna kad,i ko zna gde",a i usput smo banana sportisti ,ko još gubi finala kući,muški i ženski rukomet,Davis kup

vmm

pre 10 godina

Ovo finale se može najbolje posmatrati kao šahovska partija trenera u kojoj je Brazilski trener odneo pobedu. očajna postavka igre, nepravovremeno uzimanje tajm auta. Brazilke su od samog početka odlično zatvorile Damnjanović i Lekić i unele im nesigurnost i kod šuta i kod pasa. Ovde definitivno ima nekog kvaliteta, verovatno ne za zlato, ali u nekoj perspektivi sa pre svega dobrim skandinavskim trenerom možemo se nečemu nadati za nekih tri četiri godina. Dovoljno je pogledati trenutnu tabelu kvalifikacija za evropsko prvenstvo, mi smo već izgubili od slovenije. ovaj uspeh je došao pre svega jer smo bili domaćini, ali je dobar kao inicijalna kapisla za promene koje moraju uslediti kako bi se u budućnosti postizali zapaženi rezultati, a pre svega pokušalo stići do OI. kao primer može poslužiti muška reprezentacija koja će verovatno služiti za gol razliku na predstojećem prvenstvu, a bili su viceprvaci prošle godine.

duledudule

pre 10 godina

zene... :-P salu na stranu,svaka cast,skidam kapu,mada mislim da je ovo domacinska medalja i da se negde preko igralo,nebi imale sanse.ali ne umanjujem uspeh.joa jednom bravo

Kuper

pre 10 godina

Nemam nista protiv nasih uspeha, ali kada sam cuo uz koju se pesmu bodre pred mec u svlacionici, smucila mi se tada utakmica. I to onako grlato u jedan glas.
A pesma je bila "Cke Beogradske". Kamo srece da se tako deremo kada himnu pevamo.

zagorac

pre 10 godina

Najiskrenije cestitke susjedima . Steta jer nije zlatna , no sto je tu je . Nasih nije bilo te sam stoga odlucio za koga cu navijat , jos jednom cestitke vasim curama , bile su lijepe i odlicne .

srbija

pre 10 godina

Prezirem sebe sada zato sto sam opsovao Draganu Cvijic kada je promasila onaj gol u finisu..
Izvini Dragana moolim te! Mnogo mi je krivo sto ne samo ja,vec i mnogi krive nekog igraca za "neuspeh"-Tj.ispada za uspeh.
Dragana je dokazala kako se bori za reprezentaciju.Kada bi nasi fudbaleri stigli do nokaut faze samo,bilo bi extra-a nase rukometasice su stigle do finala.
A ovi hrvati nek idu sa nasih srpskih sajtova i nek pisu tamo u svojoj drzavi.
Srbija je dokazala da je sportska nacija:
RUKOMET : muski ( srebro-evro) -zenski( 4 m-euro,srebro svetsko)
ODBOJKA ( pre 2 god zlato-euro-obe selekcije-gran pri,svetska liga...3 mesto-svetsko 2010 ),
KOSARKA : Muska -4 -svetsko
VATERPOLO-Sve titule
TENIS-DJOKOVIC/DAVIS KUP/ ANA I JELENA U TOP 20
FUDBAL-MLADI PRVACI U EVROPI
TAKO DAA HRVATI ZAVIDITE NAM!

Marko

pre 10 godina

Ja licno mislim da su sudije gurale Brazilke i da nas Savez, ili ko je vec za to nadlezan, treba da podigne glas da se to ubuduce ne bi desavalo. Inace, sve cestitke rukometasicama!
P.S. I protiv Norveske je bilo slicno.

Stanoje

pre 10 godina

Svaka cast nasim fantasticnim devojkama! U srcu ste BROJ JEDAN! Hvala i navijacima na podrsku. I vi ste bili super.
Sam napred, narode moj voljeni, Devojke su nam pokazale da mozemo ako hocemo.

Džoni

pre 10 godina

Srebro su osvojile u petak tako da smo ih tada dovoljno nahvalili i svaka im čast na tome ali su danas ispustile mislim jedinstvenu šansu za zlato! Ovo danas je bila možda i naj lošija igra na prvenstvu i opet su bile dva ipo minuta do kraja u egalu što pokazuje da bi sa igrom kao protiv Koreje i Norveške pa i Poljske lagano dobile ovo! Sagorele su od želje i nisu ušle u utakmicu hladne glave! Šteta velika!

M?

pre 10 godina

Zdravo draga redakcijo koja objavljuje sve komentare :) Carevi!
Pitanje: da li moze na sajtu B92 da se napravi mogucnost registracije i prikupljanja vesti u sopstvenu arhivu (kao playlist na YouTube)? Npr. sa folderima kao sto su vasi: info, biz, ljubimac itd. :))

Rade

pre 10 godina

Veliki uspeh! Velika ekipa! Velika požrtvovanost! Velika borbenost do fanatizma! Veliko HVALA za sve postignuto! Veliki neznalica - nas trener - dva puta gubi meceve od istog protivnika na identican nacin! Veliko Hvala i njemu, jer pitanje je dali bi drugi trener dospeo do finala??

compaq

pre 10 godina

Poruka za sve one koji pricaju kako necemo osvojiti nista posle ovoga: Srbija je jedina reprezentacija koja ima dve igracice u najboljoj postavi. Imamo jednu mladu ekipu pred kojom je buducnost. Svaka cast devojke!

Cir Milos

pre 10 godina

Srbija je večeras poslala lepu sliku u svet i to je ono što treba da raduje i o čemu treba da se priča... Puna dvorana, organizacija na nivou, lepa sportska predstava i dostojanstvenost u porazu... Jednom rečju BRAVO svima... I organizatorima i publici i sjajnim rukometašicama...

Sasa

pre 10 godina

Cestitke rukometasicama na osvojenom srebru ali ostaje zal za zlatom.Sudjenje je katastrofa bilo s obzirom koliko su puta Brazilke mogle ici na klupu na hladjenje ali su Spanci progledali kroz prste.Svima je bilo jasno u Areni i onima pored tv ekrana da sudijski par favorizuje Brazil svojim dvostrukim arsinima.Bas se pitam kakav ce sada komentar imati ovi iz RSS na sudjenje ili ce ostati uzdrzani?Na neki nacin moze se reci da nam je zlto oteto ovakvim sramotnim sudjenjem!

kadija

pre 10 godina

svaka cast, uspeh veliki. ali ostaje velika tuga zbog izgubljene, ponavljam, izgubljene zlatne medalje. to je moralo biti zlato.dokle mentalitet luzera? ako ne sada, kada? ova se sansa nije smela propustiti jer druge sanse dugo, dugo, dugo neće biti. vec prvo sledece takmičenje izvan srbije, plasim se da ce biti debakl.

Morao je da bar na dva minuta proba Liscevicevu veceras, cisto da promeni ritam...

pre 10 godina

(mik, 22. decembar 2013 19:58)

Pa valjda je savez zasluzniji sto nema menadzerisanja? Sto mislis da je tu bilo kakvog uticaja mogao da ima Boskovic? On je taj koji se pokazao na terenu, i uglavnom je to bilo dobro. Nama fale dve igracice ( uglavnom na krilima ) da bi bili istinski top reprezentacija. Ne kazem da su krila losa, ali za najvece domete trebalo bi da imamo malo dominantnija krila koja mogu bar po jednu kontru na utakmici da istrce i da imaju bar neku sigurnost u sutu, a ne iz uglova od pet metara ne mogu ni mrtve gol da daju.

Aleks

pre 10 godina

@Goran @bleach A sto vas briga sto mi volimo rukomet? Bas vam je divan zivot hejteri, kad vam je svo zadovoljstvo u tome da nekog pljunete. Bravo za devojke.

hm

pre 10 godina

Devojke su bile super i treba da smo ponosni na njih...sudiju necu komentarisati, svi ste videli...ali organizacija oko karata je zaista bedna, i ne mogu da shvatim niti prihvatim te seme sa tapkarosima...

zagorka

pre 10 godina

čestitam susjedama na srebru!! Svaka čast!
Srbija se može ponositi i slaviti jer su više pokazale od nekih muškaraca u muškim sportovima!!!

Aca

pre 10 godina

Medalje im donele penzije!To je samo u bogatoj zemlji Srbiji! A ja, kao i vi, sutra ustajem u 5 časova da bih stigao na posao za platu od 25.000 dinara! O penziji i ne razmišljam! Možda je i dočekam sa nekom "crkavicom od 15.000 dinara i to za još 37 godina rada, ako u međuvremenu ne izgubim posao!

kojovici1981

pre 10 godina

Čitam komentare,pa vi Srbi ste stvarno "specijalci",juče i kujete u zvijezde,što cure i zaslužuju,a danas pljujete po svemu i svačemu..Vrlo dobro znate da ste u ženskom rukometu prosječni kao i u muškom.Vas je pomazio domaći teren i to je to...
(Ante rasić, 22. decembar 2013 19:30)

Ima i toga naravno, ali ipak tesko da bi prosecna reprezentacija u utakmica tipa biti il ne biti sa Norveskom nadoknadile minus od 5 golova, i lagano preko Poljske dosle do finala. Ipak je visok igracki kvalitet pokazan sa nase strane, ali psiha nije izdrzala veliki pritisak, sto sopstveni, sto od nase javnosti, jednostavno izgorele su u zelji za pobedom protiv ipak veceras boljih Brazilki. Kako je puna arena davala krila nasim rukometasicama u mecevima do finala, tako je u samom finalu odmogla. Moje subjektivno misljenje je da se samo ovaj mec igrao u bilo kojoj drugoj zemlji da bi sa daleko manje grca odigrale ovu utakmicu i najverovatnije pobedili Brazil, iako mislim da su one trenutno za nijansu kvalitetnije igracice od nasih.

biocanin slavoljub

pre 10 godina

SVE CESTITKE NASIM DEVOJKAMA NA VELICANSTVENOM USPEHU.NEMAM RECI KOJIMA BIH ISKAZAO RADOST KOJU SU PODARILI SRBIJI.DO NEBA HVALA.

Crkvinac

pre 10 godina

Sve cestitke djevojkama zasluzile su to, mislim da nam za ostanak u vrhu zenskog svjetskog rukometa potreban bolji selektor, mi za ovaj sampionat nismo imali ukupno 5 kontri i djevojke kada krenu u kontru to je bezidejno totalno neorganizovano. Sudjenje da ne komentarisem tu bi mogao svasta napisati i mislim da su za ovakvo sudjenje krivi ljudi iz RSS na celu sa Velimirom Marjanovicem (za koga nemam ni jednu pohvalu posto su nam klubovi katastrofalni i uopste nisu konkurentni u evro takmicenjima a on po tom pitanju ne preduzima nista) koji nisu nista preduzeli da nam sudjenje barem bude ravnopravno. Jos jednom sve cestitke djevojkama.

rukomet

pre 10 godina

Mozda nije na mestu kritikovati coveka koji je osvojio srebro, ali potez Boskovica da na dan finala izvrsi dve izmene i iz tima skloni pre svega Lojpur je amaterski. U momentu kad se Cvija povredila u drugom poluvremenu i te kako je trebala Lojpur. Dve nove devojke nisu ni dobile sansu u finalu, izmena je bila nepotrebna. Amaterski potez. Onda drzanje Damnjanovic u igri i pored toga sto joj nista nije islo. Dva puta kad smo imali napad za izjednacenje ona je prokockala sansu. Nekoliko lopti dala rivalu. Do finala je bila nas najbolji igrac, danas joj nije islo. Devojkama svaka cast, dale su sve od sebe. I srebro je ogroman uspeh.

my way

pre 10 godina

Svaka cast devojkama na sjajnom uspehu! Zasluzuju maksimalnu podrsku zbog ovog istorijskog rezultata, koji predstavlja prekretnicu za srpski rukomet i zbog nacina na koji su se borile i predstavljale Srbiju! Hvala devojke i sve najbolje u buducem periodu!

time is on my side

pre 10 godina

slazem se sa likom koji se potpisao sa "NASLOV". Naravno veliko je i srebro i tesko je. Ali ne mozes da pre finala dajes izjave kako je zlato vec nase, utakmica je sporedna stvar, i takve stvari. Drugo, ja koliko znam, mi smo oduvek i bili dobri u rukometu, mozda bez medalja, ali nas ni jedna strana ekipa ne potcenjuje. Trece, sudije su stvarno bile na strani Brazilki. Cetvrto, steta, izgubicemo par odlicnih igracica, izmedju ostalih Lekicku, i onda ce nam trebati 7-8 god, da ekipa bude ovako dobra. U svakom slucaju, SVAKA CAST DEVOJKE, nije lako biti drugi na svetu. I ostaje zal za zlatom, ali sta je tu je, za 10 god bice mozda to to... I realno ljudi, izgubismo od ekipe koja do ovog takmicenja nije ni znala sta je medalja u rukometu, i to 2x... :)

канаринац

pre 10 godina

Дошао сам само да пребројим силне стручњаке које ова земља има а овде исказују своје цењено знање о рукомету који до јуче нису ни гледали.
Браво девојке бити други на свету је ОГРОМАН успех! Хвала вам на представљању Србије у најбољем светлу!

Goran

pre 10 godina

Ne shvatam ovu euforiju zbog zenskog rukometa! Naravno da je lepo sto je Srbija uzela medalju ali pretiti Brazilkama i mastati o zlatu je nerealno! Verujem da do juce 99% ljudi u Srbiji nije znalo da nabroji tri imena u nasem zenskom rukometu, danas svi prate zenski rukomet odjednom?

Šareniš-iš

pre 10 godina

Devojke svaka Vam čast. U zemlji Srbiji gde se o rukometu i ne govori, a još manje ulaže u njega boriti se sa srcem većim od cele Srbije, i većim od svih ovih hejtera koji od kompleksa i lične zavisti ne znaju šta da rade? samo mogu da Vam kažem da ste prave žene zmajevi sa m****a mnogo velikim!!! Drage devojke samo napred, srebro će Vas učvrstiti još više za buduće mečeve koji Vas čekaju! Veliki naklon za super žene!!!

i tako

pre 10 godina

@marko A tebe bi bas radovalo da dozive sunovrat? Pa kakvi ste vi hejteri ljudi? Nece vas zivot biti nista bolji ako cekate tudji neuspeh, vi cete i dalje biti mali i neuspesni. A ove devojke su srebrne, druge na svetu. A vi ste mali..

Sasa

pre 10 godina

Zapamtite braco Srbi jednom za uvek, niko se ne ponosi drugim mestom. Svet i istorija pamti samo pobednike. Olako smo zaboravili mentalitet koji nas je krasio dugo godina. Danas i svaki manji uspeh se velica do nebesa, pocevsi od politicara pa sada i do sportista. Ovo je samo drugo mesto i nista vise. Zahvaliti im se na borbi, na uspehu, ali nikako im cestitati drugo mesto. To je odlika gubitnika, luzera.

bleach

pre 10 godina

draze mi je nego leba da jedem,i zbog toga sto su nas dobile u sred beograda,ona jedna izasla,ja necu srebro,ja hocu samo zlato,pa i ja devojcice hocu da ovaj svet bude mnogo lepsi i bolji,pun ljubavi i mira,pa nece sigurno,to je pravi dokaz da ne treba biti alav,kapa dole za brazilke i svaka cast,ulepsale su mi dan devojke.

М13

pre 10 godina

БРАВО ДЈЕВОЈКЕ!!!!!! ИАКО ЈЕ ОКО ВРАТА СРЕБРО ВИ СТЕ ШАМПИОНКЕ!!!!

Драго ми је због због дјевојака јер мало ко је вјеровао да могу и до сребра прије почетка првенства, али остаје горак укус због судија које су, мало је рећи, били катастофални!

И да, неко рече да их не треба поздравити на тераси Скупштине, и могу му рећи да не лапрда. Дјевојке су заслужиле то. Својом игром и борбеносћу су показале како се игра за своју земљу, како се изгара на терену до последњег секунда. Можда су сребрене али за нас су ЗЛАТНЕ и усрећиле су све Србе широм свијета. Зато, дјевоке треба да изађу на терасу и подјеле успјех,радост и срећу са народом.

kokni kol

pre 10 godina

Ljudi misle da ako organizujes takmicenje po difoltu moras uzeti zlato pa makar koji god tim imao,neka malo pogledaju spisak ranijih takmicenja i domacinstava,mnoge reprezentacije sa vecom reputacijom od nase su cesto ostajale bez bilo kakve medalje,same Brazilke su pre dve godine igrale kuci i ispale u cetvrtfinalu od prosecne Spanije pa eto nisu propale,naprotiv.A gubitnicki mentalitet je kad posle minus 5 padnes skroz i dozivis katastrofu,a nase su se vratile i protiv Norvezanki i danas,zlato ipak nije doslo zbog savrsene uigranosti protivnica koje uglavnom igraju u istom timu i znaju se u dusu,plus selektor i tu ipak prednost domeceg terena tesko moze da napravi razliku.Ovaj tim ima potencijala da nastavi kontinuitet za razliku od muskog koji je zenit doziveo na sampionatu kod nas,naci dobre zamene za ovih 5,6 igracica koje odlaze,i po mogucstvu se zahvaliti na svemu Boskovicu,jer ipak mislima da bi nam dugorocno trebao jedan kvalitetniji strucnjak.

bata

pre 10 godina

Ala nas je procitao njihov trener,posle 15min.je potpuno promenio nacin igre Brazila,zatvorio nam pivota,a pustio da sutiraju ove spolja koje su totalno bile u minusu,uostalom tako smo mi pobedili Norvesku.Ali nas trener je morao to da vidi pa da forsira igru preko krila,ali i njemu je voda usla u usi pa je to to.Ovo je ogroman uspeh i ne treba nista kriviti igracice,uostalom one su najvise zelele zlato,ali gorak ukus mi je u ustima jer mislim da smo ih imali u posledjih 10min.samo da je selektor malo vise trazio resena za nasu igru koju je njihov selektor procitao do savrsenstva.SVAKA CAST SVIMA IZ RUKOMETNOG SAVEZA ZA ORGANIZACIJU TURNIRA.

Vuk

pre 10 godina

citam komentare i ne mogu da verujem kakvih ima... devojke nisu propustile nikakvu sansu. Uzele su sto su i zasluzile. Da licno poznajete ove devojke, znali biste da i te kako imaju buducnost u rukometu na gostujucim terenima i enormne sanse za postolje na narednim turnirima. Ima rukometasica koje su mlade i koje nisu pozvane na svetsko prvenstvo, i sve igraju napolju i koje ce da jedu za dorucak svako sledece prvenstvo. Kao i uvek svi su strucnjaci u fotelji, izadjite Vi na teren i pobedite.

NASLOV

pre 10 godina

Zenama se zlato obilo o glavu :) Svaka cast nasim rukometasicama, i ovo je uspeh vredan svakog postovanja. Jedino mi je krivo sto su toliko bile sigurne posle polufinala pa su davale izjave kao da igramo protiv Alzira. Mozda nas je taj manji respect prema Brazilu koji je odlican kostao zlata, ipak ja sam ponosan sto zivim u vreme ovako velikih sportista kao sto su nase devojke.

Rumpel Stickin

pre 10 godina

Svaka čast devojke, drugi na svetu nije mala stvar pogotovo ako imamo u vidu da su iza nas reprezentacije kakve su Danska, Norveška, Mađarska i još neke koje itekako nešto znače u ženskom rukometu.Čestitam Brazilkama na osvojenom zlatu jer su na ovom turniru pokazale da trenutno igraju najbolji rukomet na svetu...

Sale@

pre 10 godina

Treba 'zahvaliti' rukovodstvu RSS koje kao domaćin nije ništa preduzelo da sudije ovako unakaze igru Srbije...
I - niz sitnih na oko beznačajnih grešaka u korist Brazila
II - kad Brazil pada u igri, Srbija ostaje bez 2 igrača
III - pri kraju čak očigledno ne-isključenje posle faula nad Cvijićevom, koja i sama pokazuje prstima gde je isključenje...
E sad, domaćinu se tako ne sme suditi i to se stavlja do znanja svima. Nekoga 2 nedelje pomire i hranite džabe, a onda vas isti unakazi.
Devojkama svaka čast, ovakva prilika da pred 20.000 svojih navijača uzmu svetsku titulu im se više neće pružiti, ali nisu one krive što nemaju zaleđinu iz saveza. Domaćinstvo prvenstva se ne uzima zbog ćefa, već da se uzme titula ako može u rukomet podigne u zemlji. Prvo nismo uzeli, a sumnjam da ćemo drugo ostvariti...
I da, aman ljudi sa balkonom više, tamo je mesto samo šampionima, ne i vicešampionima. Ne banalizujte to!!!

Ja

pre 10 godina

Bravo za naše devojke.Veliki uspeh,nigde nas nije bilo godinama,rukomet u halama gledaju roditelji,braća,sestre i bliža rodbina,i sva očekivanja koja smo imali ovih dana,da je zlato samo naše,ipak su prevelika.Ovo je ogroman uspeh,dobar zalet,za dalji rad,razvoj rukometa,uspostavljanje sistema,koji će dati rezultat i u narednim godinama...

ХЕРЦЕЃ НОВИ

pre 10 godina

Свака част цуре, Ви сте понос Српске нације! Хиљаду пољубаца са мора..

Srbin iz Srbije

pre 10 godina

Peca,

Sta vracamo??? Nase Rio samo na slici mogu da vide.Brazil koji je domacin OI je pre tri godine poceo da stvara ekipu za zlato.Doveo danca za trenera. Cela ekipa igra u Austriji. Polako usvim sportovima ekipnim postajemo domacinska ekipa.Kada je kod nas uzmemo nesto kada je negde drugde nista.Sledeci put kada organizujemo za 30 godina

Floro Flores

pre 10 godina

BUDIMO REALNI! Nase nisu najbolje na svetu,ovo je daleko od ocekivanog!!! Pa, mi se poslednjih godina jedva plasiramo na neko takmicenje,a onda tamo ne mozemo grupu da prodjemo... Zato CESTITKE!

DejanS

pre 10 godina

Svidelo se to ili ne vama svima ove devojke su vicesampioni sveta. A ovi sto samo kritikuju nek se zapitaju sami sta su u zivotu postigli. Naravno da ostaje zal za zlatom.

dex

pre 10 godina

Malo digresije, ali za ove sto stalno pitaju druge ,, u cemu ste vi drugi/treci/peti ma svetu?"... I fudbaleri su trideseti na svetu, a u cemu ste vi trideseti pa ih kritikujete? Ovde se niko ne sme kritokovati izgleda... Nadam se da cemo dobiti prvenstvo u hokeju na travi (po mogucstvu zensko) i opet ce se ovde pojaviti milion strucnjaka...

zalosna sova

pre 10 godina

Bravo cure,vi ste nas ponos i za nas ste prvaci!Molim ove iz strucnog staba da vise nikad ne zovu onu Krpez.Ta blage veze nema,da je gol kao Arena ona bi promasila.

daleko iznad kvaliteta

pre 10 godina

Nikada vise ove igracice nece imati ovakvu sansu. Imamo tipican domacinski tim. Potpuno PSIHICKI NESPREMNE. Trener totalno zakazao u pripremi utakmice. Brazilac totalno prucio ogru Srbije. Ovaj tim ima tri ekstra igracice: golmane i pivota.I jednog dobrog beka - Damjanovicku. Lekicka je precenjena igracica.Nju cesto nema na terenu. Popovic je totalno precenjena igracica. Krila su tanka. Budimo posteni, Brazilke su jaci tim, i kada te neko dobije dva razlike prd 20 000 tvojih navijaca - to znaci da bi na neutralnom terenu bilo pet-sest razlike. Koliko je ovo nerealno dobar rezultat, videcete vec na narednom takmicenju van Srbije kada necemo biti ni blizu postolja. Ovi komentatori koji pricaju da ce ovaj tim da bere medalje na narednim takmicenjima - nemaju pojma. Nerealno dobar rezultat s obzirom na ukupan kvalitet tima. Mislim da ce Boskovic tek vremenom postati svestan kakvu su sansu propustili.

hh

pre 10 godina

Glavu gore, veliki uspeh za nas rukomet i sport uopste! Sve cestitke nasim rukometasicama, veliki je ovo uspeh, zlato uzimamo u Riu na njihovom terenu!
Cestitke i Brazilkama na zlatnoj medalji, ocarale lepotom.

Miodrag

pre 10 godina

Vrlo tesko, ali pokusacu objektivno da dam analizu i svoje misljenje o nasim rukometasicama o ovome prvenstvu, verovatno bi na ovaj tekst da je neko drugi pisao sigurno dao minus, ali sto ne volim te izlizane fraze tipa: Srebro sija kao zlato, sve nase rukometasice zlatno sijaju i slicne nebuloze. Jednostavno Brazilke su bile bolje, nase nisu toliko mentalno jake kao na primer kosarkasi (mislim na generaciju Djordjevica, Paspalja, Danilovica i ostale), oni nikada nisu igrali pod ovakvim grcevima kao nase veceras, u svakom slucaju uzele su srebro sto je veliki uspeh, nezamisliv uspeh do skoro. Nasi navijaci i izuzetna atmosfera uz cinjenicu da se SP igra u Srbiji dalo je podsticaja da nase rukometasice igraju sa 110 posto snage i volje. Visok kvalitet igre su pokazale, ipak su pobedile Norvesku, preokrenule minus od 5 razlike, ali tu je bilo manje opterecenja jer je to bilo cetvrtfinale, i kao sto je i sam selektor Srbije izjavio da ne bismo pobedili Norvesku da je ta utakmica bila finalna, nazalost zbog slabog mentalnog sklopa tesko da ce ponoviti ovako nesto kada se budu turniri igrali van nase zemlje. Mislim da se ovakva prilika za zlato na SP u ovom nasem slucaju dobija samo jednom u zivotu. Nadam se da gresim. Sve cestitke nasim orlicama!

Putar

pre 10 godina

Iskrene čestitke junakinjama.
Po meni su zaslužile prvo mesto.
Gde im samo zapadoše španske sudije koje su svojim odlukama NAPRAVILE PREVGU.
Pratim sport decenijama, a nikada nism videla Špance da nam sude istim aršinom kao protivniku a kamoli da nam budu pristrasni!
jOŠ JEDNOM, ISKRENE ČESTITKE DEVOJKAMA I STRUČNOM ŠTABU, ŽIVELI

Ante rasić

pre 10 godina

Čitam komentare,pa vi Srbi ste stvarno "specijalci",juče i kujete u zvijezde,što cure i zaslužuju,a danas pljujete po svemu i svačemu..Vrlo dobro znate da ste u ženskom rukometu prosječni kao i u muškom.Vas je pomazio domaći teren i to je to...

zahebantos

pre 10 godina

Ne treba biti nerealan. Biće prvakinje sveta, kada se Svetsko prvenstvo bude igralo u Zimbabveu. Daj, bre! Igrale kod kuće, ako ovde nisu, pa gde će? Neuspeh! Koja bre srebrna medalja, i šta ono kao izgorele! Zašto nisu Brazilke izgorele, već uvek mi izgorimo? Ako neko sada kaže da kvarim raspoloženje, ma one su me baš-baš oneraspoložile. Neuspeh, pa to ti je!

Довла

pre 10 godina

Није мала ствар бити други на свету али остаје горак укус због пропуштене историјске шансе.Људи,да се не лажемо,тешко да ћемо поново у финале,па ово је прво после 40 година.Наше рукометашице ће проћи као мушкарци,након такмичења код куће и успеха,следи утапање у просек на првенствима у другим земљама.Тешко ћемо ми на ОИ у Рио.Надам се да грешим али...

temple of love

pre 10 godina

@ db gl k gšsss a zasto je Danska dvaput izgubila od ovih istih Brazilki,pretpostavljam tradicionalni danski mentalitet.Jednostavno bolje su od nas ,ne mnogo ali dovoljno i tu nema sta da se prica osim da se cestita obema reprezentacijama na najvecem uspehu i jedne i druge ekipe u istoriji

danix

pre 10 godina

Sve cestitke nasim reprezentativkama na osvojenoj srebrenoj medalji i najvecim uspjehom srpskog zenskog rukometa do sada.
Malo je nedostajalo da nase Amazonke uzmu zlato,nedostajalo im je samo malo vise srece.Inace nase Amazonke su bile sasvim ravnopravan protivnik u finalu,ali,eto,sreca je prevagnula na stranu Brazilki.
Sve cestitke nasem strucnom stabu na odlicno pripremljenoj reprezentaciji i samo tako treba nastaviti kako bi se,u narednijm godinama,odrzali u svjetskom i evropskom vrhu.Treba se zestoko pripremiti za OI u Brazilu.Materijal imamo,samo treba raditi.
Sve cestitke Brazilkama koje su sasvim zasluzeno odnijele zlato,sto znaci da pocinje nova era u svjetskom zenskom rukometu koji se vise ne igra samo u Evropi.Treba istaci i odlicne sastave Juzne Koreje i Japana koje su izvanredno predstavile azijski kontinent.
Dakle,trebamo biti zadovoljni srebrom,iako je moglo biti i zlato i trebamo cestitati nasim igracicama koje su pokazale kako se igra i bori za nacionalne boje.

guja

pre 10 godina

финале,па ово је прво после 40 година.Наше рукометашице ће проћи као мушкарци,након такмичења код куће и успеха,следи утапање упросек на првенствима удругим земљама.Тешко ћемо ми на ОИ у Рио.Надам се да грешим али... (Довла, 22. decembar 2013 19:09).............jeli prijatelju pa sa koliko godina Ceca Kitić igrala finala. Sa 5 (pet). Ajde, vi koji niste prvi ni u svojoj sobi kad ste sami kući, ućutite ne malo, nego mnogo. Bravo cure. Druge na svetu. Plus ste dale sve od sebe. Svaka čast.

mik

pre 10 godina

elektor Sasa Boskovic je preslikana prica bivseg selektora muske ekipe Vukovica,obojica su odradili savrsen posao u vezi stvaranja kulta tima,motivacije,i obojica su uspeli da im igraju oni igraci-ce,koji u tom trenutku treba da igraju.Ranije nam je to bila misaona imenica zbog menadzerisanja,nesposobnog saveza,u slucaju zena raspada drzavne zajednice i prebega igracica na drugu stranu.Ali cinjenica je da ni jedan ni drugi objektivno nisu stucnjaci,tj.da za kontinuitet ipak treba trener ozbiljnijeg kalibra.Muskarcima je posle medalje usledilo veliko otreznjenje,devojke ipak mislim da imaju veci kvalitet,tako ako savez gleda dugorocno treba pronaci pravo resenje za klupu,Saja mi i pored svega ne uliva poverenje za kontinuitet igara i rezultata.U svakom slucaju sve cestitke igracicama i strucnom stabu na najvecem uspehu srpskog rukometa od rata pa naovamo.

jogi

pre 10 godina

Da li su ljudi svesni da nam je do skora bio uspeh da se uopste plasiramo na prvenstva,a kad se plasiramo sva tri poraza u grupi su bila neminovna.Imali smo jedinstven slucaj da dvaput za redom organizujemo velika takmicenja,to je na neki nacin kompenzacija za sve ono sto je zenska rukometna reprezentacija pretrpela zadnjih 10 godina zbog stvari koje nisu imale veze sa sportom.Prosle sezone osvajanje medalje bi bilo prerano u situaciji kada su ljudi maltene prvi put culi za imena reprezentativki,cetvrto mesto je bio savrsen ishod koji je devojkama doneo neverovatnu motivaciju za ovo sp,na kojem su postavili cilj- medalja,i taj cilj je ostvaren,e sad sto nije zlatna,takodje moze da se kaze da bi bilo prerano jer je mnogo vaznije da se napravi kontinuitet,cekaju nas kvalifikacije za ep koje nisu dobro zapocete,zlato bi verovatno dovelo do euforije koju bi vrlo tesko mogle suzbiti,tako da je zaocekivati da nastave biti ovako motivisane da dokazu da sve ovo nije slucajnost pa boze zdravlja da se osvetimo Brazilkama na njihovom terenu

Rade Milić

pre 10 godina

@ (Cica, 22. decembar 2013 18:34)
Mozda vec zvici otrcano ali sudije...

Slažem se, kako sudije samo mogu suditi sedmerce
protiv domaćina, a dogovor je bio da domaćin osvaja zlato.

fjcgv

pre 10 godina

Pele nadam se da ti je trebala pobeda brazila za velike pare na kladzi u suprotnom vajduga marmune... Brv devojke trebalo je doci do finala...

aNOnymous

pre 10 godina

Cestitam djevojkama na hrabroj borbi i osvojenom srebru, vi ste srpske sampionke! :) Brazilke su bolje od nas, mi zavisimo od 4 igracice (Lekic, Cvijic, Damjanovic i Tomasevic) i bolje nije moglo. Jos ona Nascimento toliko dobro igra da bi mogla sa muskarcima da igra koliko skace i kako suta...

jovan48

pre 10 godina

Dale su sve od sebe i sve cestitke nasim devojkama. Preponosan sam na njih,
sa te sportske strane. Sto se tice komentarisanja, najblaze receno, ogorcen sam.Sve vreme sam morao, da iskljucim ton i sebe uskratim za divnu atmosferu. NJegov komentar, na kraju, ocekivao je da su nase tuzne i da ga raduje sto su vesele. Pa da covek pukne od muke. Ali ne zelim vise tom liku da dajem znacaj. Mislim da imamo veliku perspektivu i da cemo u kontinuitetu da budemo na evropskoj i svetskoj sceni.Nazdravlje i svima nama, na nevidjenom uspehu.

marko

pre 10 godina

Tipicno domacinski,da budemo srecni sto smo uopste igrali u finalu. posle ovoga sunovrat,kao sa muskarcima u rukometu. Daj nemojte da se lazemo,ovo sad bilo je vise od maksimuma,videcete na sledecim prvenstvima...

Jelena

pre 10 godina

Ovo nije domace sudjenje pred 20000.ljudi,pogurali su Brazil tacno kada treba!Ali treba biti realan i ovo je uspeh koji niko nije ocekivao!Bravo Andrea i drugarice,hvala vam za sve:)!

milan

pre 10 godina

kad strajnic i kovinjalo prenose volume samo na mute,imali su pobedu u rukama ali nema veze i ovo je ogroman uspeh a i sudije su bas bile lose

zok

pre 10 godina

Svaka cast devojke.Biti drugi u svetu je ogroman uspeh.Nemam ni jednu rec zamerke.Mislim da su nervoza i prevelika zelja bili nas najveci protivnik.Ali kad se neko tako bori za Srbiju ni poraz ne pada tesko.Sa istom zeljom,srcem i verom i ubuduce.

Konstatacija

pre 10 godina

Citam vest i vidim brazilke sampionke. To sam i ocekivao.Mi samo mozemo do medalje kada nesto organizujemo.Zenski sport ne gledam osim ritmicke gimnastike i sinhronog plivanja. Barem su lepe i graciozne devojke. Na sledecu medalju u rukometu cekacemo sledecih trideset godina kada opet budemo organizovali prvenstvo

Delija UE

pre 10 godina

Malo je falilo. Steta. Jedna lopta, ali nikako da ode na nasu stranu. Sve vreme su bile tu, ali nije se dalo. Brazilke su zasluzeno prve i njima cestitke. Vratilo im se za manjak srece na Olimpijadi. Nase zene su pokazale kako se igra i bori za Srbiju. One su nas ponos. Ovo je uspeh koji niko nije ocekivao. Da nam je neko pre pocetka SP rekao da ce Srbija biti u finalu, rekli bi da je lud.

Nebojsa

pre 10 godina

Negativni komentari od onih koji u zivotu nista nisu stvorili. Pustite sudije. Brazilke subile bolje i to je to.n asim devojkama hvala za sve ono sto ste pruzile, hvala vam na brobenosti i srcuza dres Srbije. Srebro je izuzetan uspeh

123

pre 10 godina

Svaka cast nasim devojkama na velikoj borbenosti. Samo su nijanse odlucile, ali je i ovo veliki uspeh. Jos jednom sve cestitke, za mene ste pobednice.

Bidzi

pre 10 godina

Nisu uzele zlato,pa sta!?Uzele su srebro,malo li je!Veliki uspeh,sve cestitke!Fudbalska rep.ovo nikad nece postici.Pozdravljam sve u Srb.i regionu koji su pisali pozitivne komentare.

Srebro

pre 10 godina

Nemojmo kriviti sudije nisu oni uzrok poraza, ja mislim da je stvoren veliki pritisak u medijima i da se stvorila atmnosfera kao da smo vec osvojili zato pa su zbog toga malo i izgorele (to se najbolje vidi po tehnickim greskama kojih nije bilo do sad). Ali u svakom slucaju DEVOJKE VRHUNSKI REZULTAT SVAKA CAST.

Samo navijac

pre 10 godina

Prestanite traziti krivce u sudijama i nasim igracicama, treneru i ko zna kome !!!
Budimo jednom ljudi i priznajmo da su Brazilke bile bolje i zbog toga su svetske prvakinje !
Nase cure su se borile koliko su mogle, pritisak je bilo preveliki i nisu uspele u ovom finalu, ali zasluzuju sve cestitike za srcanost i borbu do poslednjeg atoma snage.
Uostalom drugi na svetu pored jednog Brazila koji ima preko 200 Miliona stanovnika i ogromnu bazu za bilo koji sport ne zvuci ni malo lose.
Jos jednom cestitke i Brazilkama i nasim curama sa nadom da cemo se ponovo sastati u finalu "olimpijskih igara" za dve godine.

StefanMKD

pre 10 godina

15 minuta do kraja. Srbija igra klimavo u napadu, najvise zbog toga sto Lekic igra povreceno. Sudije sude u koris Brazila. Toliko do sada. Srecno devojke. Makedonija navija za Vas!

Skrob

pre 10 godina

Znao sam da ce na kraju da upropaste sve, takav je nas mentalitet, sramotna igra, sad ste druge i nikad vise ni cetvrtinu finala necete videti.

All that Jazz

pre 10 godina

Caffe bar JazzBanjaLuka čestita srpskim rukometašicama na osvojenom srebru. Hvala za sve što su pokazale, za sve lijepe trenutke, za srce koje ste ostavili na terenu. Volimo Vas i ljubimo.

doktor

pre 10 godina

nase devojke su divne.igrale su srcem.da smo svi ovakvi gde bi nam bio kraj.cestitam i brazilkama.zasluzeno sampionke.a zluradi komentari dolaze od usamljenih i paznje zeljnih jadnika...i ponekog poturcenog pravoslavca.SRBIJA!

goran

pre 10 godina

Da ste malo pazili u skoli, naucili biste da Spanija nema mnogo veze sa Brazilom. Sta mislite, iz kog razloga se u Brazilu govori portugalski? Pustite vi sudije, nego malo pozitivnije zracite... do kraja utakmice ima jos dosta.

Bagzi

pre 10 godina

Uhh bas dobre Brazilke a jos ih i hoce( 3-4 puta im se odbijena lopta vraca u ruke ) . Valjda ce nase da proigraju. Mada i srebro nije neuspeh.

koсмет

pre 10 godina

iskrene cestitke. zlatne a srebrna medalja. dostojno ste reprezentovale srpski rukomet i srbiju kao domacina jednog svetskog takmicenja. srbija!

123

pre 10 godina

Cestitke devojkama, veliki uspeh!
Ali jos jednom na videlo izasao nas Srpski mentalitet, najavljivali da cemo ih razbiti, ma kakav Brazil, bez imalo postovanja prema protivniku i eto..,

Mikeli

pre 10 godina

Nismo imali ni srece, sudije nas nisu nesto drasticno ostetile, ali nisu nas ni gurale, sto je ipak normalno za domacina prvenstva. Nase su se malo i uplasile, ali uopste nije to ni bitno. Svaka cast ovim devojkama, svaka cast, igrale su srcem i zaista treba svi da se ponosimo njima. Bravo devojke, bravo.

Lala

pre 10 godina

Prvo čestitke našim devojkama za veliki uspeh na šampionatu.
Ali, dana se ovo realnost. I pravedno je. Dva puta su pobedile Brazilke u ovih par dana. Nema pogovora ko je bolji. Ni podrška publike (koja nije beznačajna) nije mogla da pomogne. Zlatna medalja čista kao suza.

rumenko

pre 10 godina

samo jos u jadnoj srbadiji je moguce izgubiti finale pred 20k ljudi tako sto te sudije urnisu.. to je hvala od IHF-a sto smo im rukomet i to zenski promovisali kao da je euro u fudbalu.. a koliko tek selektor moras biti smesan da te ista repka 2 puta na isti nacin pobedi u 2 nedelje, to je tek za pricu..

marko

pre 10 godina

brazil je bolji...realnno...nase su se lavovski borile...oni golovi sa 2 igraca manje sto su dali je zaista merilo njihove borbe na terenu i znanja...ali sudije su po meni imale malo uticaja na rezultat...to je moje misljenje i mislim i vecine ljudi...

Lord_Sarma

pre 10 godina

Ove devojke imaju m*da, ali sudije nas ubiše načisto!!! Desetak minuta do kraja, nadam se čudu! Ali u svakom slučaju šta god da se desi na kraju POKIDALE SU!!!

Matt Le Tissier

pre 10 godina

Dobile su nas zasluzeno,treba biti realan,pobedile su nas 2 puta,veceras pred 20 000 nasih navijaca,nisu izgubile ni od koga,kvalitetnije su individualno,imaju i boljeg trenera i to je to...

Previse je bilo samouverenih da osvajamo sigurno zlato pocevsi od one Tanje Medved lol,propustili smo sansu kad je iskljucena Amorim na 56:40...

Siniša

pre 10 godina

Nema razloga da budu tužne! Umesto tri prosečne zarade (120.000 dinara) dobiće za drugo mesto dve prosečne zarade (80.000 dinara ) do kraja života! Čestitam!

ivan anastasijević,psiholog

pre 10 godina

Jer napisah jos na pocetku sampionata da Andrea Lekic nije igracica za velike utakmice. Cim je gusto, ima najmanje 15 tehnickih gresaka! Tako je bilo i veceras!

marej

pre 10 godina

Kao sto rece neko, po himni se vidi I razlika u mentalitetu...pogledu na zivot. Njihova nacija je veselija, drcnija, razigranija, veselija...zato ce I da pobede.
(Petar, 22. decembar 2013 18:19)
A ti si bio tamo pa znas kakvi su oni.
Nemas ti pojima. Dobro je za 25% brazilaca, sok ostali gledaju da prezive od danas do sutra. Vazno da si mi ti mokranjac veseo i debeo...

realni lik iz mase

pre 10 godina

Ja ne znam da li sam se samo ja istripovao... Ali najgori utisak ove veceri mimo svih promasaja i izgubljenih lopti na mene je ostavila publika u Areni i spiker koji nije imao veze sa motivacijom i pruzanjem pravovremene podrske za one cure. Kojima skidam kapu, a pozerima i onim kvazi 'navijacima' porucujem da sl put bolje poklone kartu deci koja treniraju rukomet nego li da dodju i NAVIJAJU za Srbiju. Svaka vam cast cure i selektore, osvetlali ste obraz celoj naciji !

Petar

pre 10 godina

Kao sto rece neko, po himni se vidi I razlika u mentalitetu...pogledu na zivot. Njihova nacija je veselija, drcnija, razigranija, veselija...zato ce I da pobede.

GENIJE

pre 10 godina

Sto bi reko veliki mag i guru Partizana,nikad nije dobro napraviti "Svadbarsku atmosferu"pred utakmicu.Dva dana se prica o sigurnom zlatu,ekipa psiholoski nepripremljena,bez promena u igri lako procitana.Spanci po obicaju "sa puno osecaja"znaju kad da prelome.

jovan

pre 10 godina

nas narod kaze prvo skochi pa reci hop,sto znaci da su nase devojke pre utakmice vec stavile zlato oko vrata,sada netreba tugovati i svaka cast nasim devojkama

Nataeos

pre 10 godina

Bravo nase devojke! I pored poraza ste prve, zbog zelje, srca, borbe, pravog sportskog duha. BRAVO! A za sudije, jeste da nas malo ubise sa nekoliko odluka, ali i nase nisu uspele iskoristiti brojne prilike.. Nema veze, Brazilkama zlato u Srbiji, Srpkinje ce uzeti zlato u Brazilu ;)

Jednokratna upotreba

pre 10 godina

Sada ce da bude da je i ovo veliki uspeh. A htele sve na ura.Da je u drugoj zemlji sampionat tesko da bi prosle cetvrt finale.Ova ekipa se nece ni u Rio plasirati.Zivi bili pa videli.Kod nas osim Novaka nista u kontinuitetu ne traje. Samo primer Nadje Higl,Milice Mandic

VEC VIDJENO

pre 10 godina

Po starom dobrom obicaju posluzili smo drugima za popularizaciju nama tapsanje po ramenu i pohvale za organizaciju????/Zapitajte se samo kako bi bilo sudjenje da je Spanija igrala na svom terenu.

crni domino

pre 10 godina

Od sveg srca cestitke damama! Zasluzeno srebro!
Da je prvenstvo bilo u Brazilu, verovatno bi i nas Predsednik prisustvovao finalu!

doktor

pre 10 godina

CESTITKE na istorijskom USPEHU! Realno,ovo je i vise od ocekivanog. P.S. Mediji(neracunajuci B92)su ih proglasili sampionkama danas pre utakmice i sinoc i to me stalno vredja,ta potreba pojedinih novinara da se prave strucnim!

blaza

pre 10 godina

Kad nas trener i svi ostali mlate da cemo da osvojimo,to se nikad ne prica pa makar igrali i protiv Avganistana.Ja ne mogu da verujem da to ne znaju.Prvo skoci pa kazi hop.Al nema veze,idemo dalje.Bravo devojke,mene ste odusevile.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Cestitam devojkama, odlicno su se borile. Nedostajalo je malo vise koncentracije.
Ali, mi smo drugi na svetu u rukomenu.
To ni najmanje nije lose.... :)
Bravo devojke !!

Herzegovina Trebinje

pre 10 godina

Nikad vise ovakva šansa? Nikad ! Sudije pomazu maksimalno, dva nepostojeca iskljucenja Brazilu u zadnjih 4 min, sedmerac za Srb... Nikad vise ni grupu srbija nece proc, bas kao i muskarci...na misice, kuci,publika... Al srebro zasluzeno, zlato ne bi bilo, Brazil cjelu utakmicu bolji

nekle

pre 10 godina

Da je muska reprezetnacija debelo bi se iznervirao ovako na zenski sport gledam kao na rekreaciju, ALI... igras na svom terenu, utakmicu zivota, ova reprezetnacija teskod a ce ikad doci vise u situaciju za medalju, i da tako odigras nonsalatno finale, neverovatno.
Da se igralo bilo gde drugde izgubili bi danas 15 razlike.
Selektor, katastrofa.
Drzi pivota na klupu celo poluvremena, tajm-autio zakasneli, nije uspeo da digne ekipu.
Njaveca greska sto su svi bili uvereni u zlato pre meca, to se obilo u glavu, manjak koncentracije.

Sima Kosmos

pre 10 godina

Nesporno veliki uspeh, samo se bojim da ovo nije trenutni bljesak i uticaj domaceg terena pa na sledecem takmicenju ne prodju ni 1.krug kao i muskarci!!!

Prigrevica

pre 10 godina

Бравооо девојке!!! Сребро је добро, оставили сте срце на терену у инат судијама, свака част!!! Србија!!!

vise se poducavaj

pre 10 godina

Ljudi da li su se vama svidjale izjave pre utalmice uzimamo zlato,Brazil nema sanse itd... Koliko puta dokazano da se takve izjave ne daju,ni kada je odnos snaga puno izrazeniji u korist neke ekipe

RadicaBL

pre 10 godina

Svaka čast devojke, duuuugo godina nismo bili ovde gde ste nas sada dovele! Želim vam još punooo medalja, puno uspeha u matičnim klubovima i reprezentaciji! Hvala vam!

parmalat

pre 10 godina

citajuci ove komentare i mnoge druge postidim se sto sam Srbin... kakve rezultate nam daju sportisti u zemlji od 7 miliona ... a mi samo kukamo,pljujemo ... pa ne zasluzujemo nista zivo,samo najgore!

jovicic

pre 10 godina

Dovesti Skandinavca za trenera!
Pogledajte Brazil, Poljsku, gde su bili nekad, na mapi ih nije bilo, a gde su sad!!!
Takticki su nas Brazilke totalno razbucale, bolje reći nihov trener...

Siniša

pre 10 godina

Nema razloga da budu tužne! Umesto tri prosečne zarade (120.000 dinara) dobiće za drugo mesto dve prosečne zarade (80.000 dinara ) do kraja života! Čestitam!

sergius

pre 10 godina

Devojkama svaka cast. Veliko srce koje je izgorelo u zelji. Ipak, osveta za Koreju je stigla. Ne moze se zlato uzeti "na foru". Dakle, trebale su nam tri stvari: rukometno obrazovan trener, pismen trener i trener.

Milan Djokic - Soko

pre 10 godina

Ovaj na RTS-u prica kako ni jedna selekcija nije imala ovakvu podrsku u Kombank areni. U pravu je. Nije ni jedna SELEKCIJA, ali jeste "Partizan". Mozda i vecu.

ВОЖДОВАЦ

pre 10 godina

можда немате веће груди од бразилкиња али свакако имате веће срце! ДО ЗЛАТА!!!

Mark

pre 10 godina

A crnogorci da puknu! Oni da igraju finale cela Crna Gora da dodje jedva bi popunila Arenu, al' sta ih briga, oni su moralni pobednici...

Liverpool Man

pre 10 godina

Zbog cega ova Nasimento dominira?Sutira penale?Jeste da ima slavno ime kao Pele ali to je ne svrstava u najbolje.Samo sedmerce sutira,pa to mogu i ja.

Antun

pre 10 godina

@ Кембо Екоко

Pa to svi znamo strucnjace, reci ti nama kako da igramo do kraja kad je na poluvremenu -2? Mislim da je ipak bolje pustiti trenera da o tome razmislja kad je vec stigao do ovde a mi da pruzimo podrsku kao navijaci… ;)

nemanja

pre 10 godina

Ove djevojke su heroine nacije bez obzira sta postigle veceras. Ali jedna stvar mi nije jasna kod zena, daleko od toga da sam neki muski sovinista. Razumijem da ne mogu da skacu toliko ili trce brzo kao momci, da ne mogu da sutaju toliko jako ali valjda znaju da koriste mozak. Pa ako imas igraca vise pravi visak a ne preko dva igraca da sutas, gdje je logika pobogu???

Milos

pre 10 godina

Sta dominira sve golove sa sedmerca je dala,lose igramo u napadu,samo igraju Sanja I Andrea i Dragana,Leila kao da ne postoje, A to je samo zbog sporog protoka lopte,previse se davi lopta na bekovima I nikako im onda ne sirimo odbranu,ako hocemo pobedu,mora mnogo brza igra u napadu da se stvori neki visak.

Serdar

pre 10 godina

Bogami s obzirom da znam kakav sam i zbog ocuvanja svog zdravlja utakmicu necu gledati vec cu samo povremeno ukljucivati TV cisto da vidim koji je rezultat.Ajmo devojke,samo polako...

Banja Luka

pre 10 godina

Ljudi moji, slusam himnu i gledam ove djevojke i kao rijetko kada se osjecam ponosnim sto sam Srbin, zmarci prolaze kroz mene, najezio sam se od glave do pete a suze same teku! Zivela Srbija, cuvajmo je! Srecno djevojke!

nis

pre 10 godina

Od ovog brbljivog komentatora ni najavu nisam mogao da cujem.Amo covek ne zatvara usta.Zivim za dan kad ce otici sa RTS-a.Ubija u pojam,smorio je zadnjih sto godina.

Stele

pre 10 godina

Moram da priznam da ne znam ništa o rukometu, ali to me neće sprečiti da se radujem kao muva bez glave svaki put kada damo gol! Ajmo devojke!

Žeca

pre 10 godina

Tek sad vidim koliko smo zalostan narod, hvatamo se za bilo sta dok tonemo i tonemo...
(Ogorcen, 22. decembar 2013 16:41)
Mrgude, idi smrdi na info, tamo ima slicnih tebi baksuzi ko ti i nesrecnici se tamo skupljaju ovo je sport.

veliki strumf

pre 10 godina

Ne mogu Lekic i Damnjamovic da izdrze ceo mec u napadu. Vec su dosta lopti prodale i dosta suteva isforsirale. U drugom poluvrememu, kad im jos ponestane snage, bice jos gore. Ne mogu da verujem da ih Boskovic ne odmori malo. Uz to Sanja igra non stop i odbranu.

fs

pre 10 godina

Karte 3.000 dinara kod preprodavaca? Gde je policija da to spreči? Borba protiv kriminala? Koga vi zezate!?
(Dule, 22. decembar 2013 16:03)

Što bi to sprečavali? To je zakon slobodnog tržišta.

Кембо Екоко

pre 10 godina

Биће утакмица 2 најбоље репрезентације, 2 најаче и најтрврђе одбране. Мислим да Бразил вечерас нема шансе.
1. Ово им је први пут да се боре за медаљу на неком великом такмичењу.
2. Немају искуство да играју пред 20000 супарничких гледалаца.
3. Врло је тешко 2 пута савладати једну те исту екипу на истом првенству.
4. Ми смо играли лоше 1.меч (изгубљенљ лопте, лош % голманки, лош напад, фантастичне одбране бразилског голмана) и поред свега тога изгубили само -2.

МОРАМО играти концентрисано и ефикасно играча више, максимално то искористиит пошто Бразилке имају бар 5 искључења. Потербни су нам "лаки" голови. Екипа која да више од 25 голова побјеђује. Ако сачувамо мирноћу, не срљамо без обзира на кретања резултата, не подлегнемо еуфорији, добијамо лагано и убједљиво.

Zmaj

pre 10 godina

@Dule

A kakve veze ima policija sa preporudajom ulaznica? Da mozda i poreski inspektori ne treba da kontrolisu saobracaj? Smesan si koliko ne znas...

nemanjaBB

pre 10 godina

Nisam stigao do karte, ali cu navijati kod kuce kao da sam u Areni uz njih! Osetice cure pozitivnu energiju koju im nadam se svi pruzamo.. Pocepajte Brazilke!

o, ruk

pre 10 godina

sad sta god da urade treba im vec sad cestitati. svaka cast. kad vidim koliko se samo trude, bude mi nevazno sta ce biti na kraju. svaka cast jos jednom

P. A.

pre 10 godina

Evo sad fino posto Djokovic vise nije jedini, u buduce i kad rukometasice igraju, zasebna rubrika, gore u podnaslovu, sve fino uokvireno zutim.

Banja Luka

pre 10 godina

Ljudi moji, slusam himnu i gledam ove djevojke i kao rijetko kada se osjecam ponosnim sto sam Srbin, zmarci prolaze kroz mene, najezio sam se od glave do pete a suze same teku! Zivela Srbija, cuvajmo je! Srecno djevojke!

goran

pre 10 godina

Da ste malo pazili u skoli, naucili biste da Spanija nema mnogo veze sa Brazilom. Sta mislite, iz kog razloga se u Brazilu govori portugalski? Pustite vi sudije, nego malo pozitivnije zracite... do kraja utakmice ima jos dosta.

Lord_Sarma

pre 10 godina

Ove devojke imaju m*da, ali sudije nas ubiše načisto!!! Desetak minuta do kraja, nadam se čudu! Ali u svakom slučaju šta god da se desi na kraju POKIDALE SU!!!

DejanS

pre 10 godina

Svidelo se to ili ne vama svima ove devojke su vicesampioni sveta. A ovi sto samo kritikuju nek se zapitaju sami sta su u zivotu postigli. Naravno da ostaje zal za zlatom.

compaq

pre 10 godina

Poruka za sve one koji pricaju kako necemo osvojiti nista posle ovoga: Srbija je jedina reprezentacija koja ima dve igracice u najboljoj postavi. Imamo jednu mladu ekipu pred kojom je buducnost. Svaka cast devojke!

Delija UE

pre 10 godina

Malo je falilo. Steta. Jedna lopta, ali nikako da ode na nasu stranu. Sve vreme su bile tu, ali nije se dalo. Brazilke su zasluzeno prve i njima cestitke. Vratilo im se za manjak srece na Olimpijadi. Nase zene su pokazale kako se igra i bori za Srbiju. One su nas ponos. Ovo je uspeh koji niko nije ocekivao. Da nam je neko pre pocetka SP rekao da ce Srbija biti u finalu, rekli bi da je lud.

Довла

pre 10 godina

Није мала ствар бити други на свету али остаје горак укус због пропуштене историјске шансе.Људи,да се не лажемо,тешко да ћемо поново у финале,па ово је прво после 40 година.Наше рукометашице ће проћи као мушкарци,након такмичења код куће и успеха,следи утапање у просек на првенствима у другим земљама.Тешко ћемо ми на ОИ у Рио.Надам се да грешим али...

канаринац

pre 10 godina

Дошао сам само да пребројим силне стручњаке које ова земља има а овде исказују своје цењено знање о рукомету који до јуче нису ни гледали.
Браво девојке бити други на свету је ОГРОМАН успех! Хвала вам на представљању Србије у најбољем светлу!

Milan Djokic - Soko

pre 10 godina

Ovaj na RTS-u prica kako ni jedna selekcija nije imala ovakvu podrsku u Kombank areni. U pravu je. Nije ni jedna SELEKCIJA, ali jeste "Partizan". Mozda i vecu.

Žeca

pre 10 godina

Tek sad vidim koliko smo zalostan narod, hvatamo se za bilo sta dok tonemo i tonemo...
(Ogorcen, 22. decembar 2013 16:41)
Mrgude, idi smrdi na info, tamo ima slicnih tebi baksuzi ko ti i nesrecnici se tamo skupljaju ovo je sport.

zagorac

pre 10 godina

Najiskrenije cestitke susjedima . Steta jer nije zlatna , no sto je tu je . Nasih nije bilo te sam stoga odlucio za koga cu navijat , jos jednom cestitke vasim curama , bile su lijepe i odlicne .

P. A.

pre 10 godina

Evo sad fino posto Djokovic vise nije jedini, u buduce i kad rukometasice igraju, zasebna rubrika, gore u podnaslovu, sve fino uokvireno zutim.

o, ruk

pre 10 godina

sad sta god da urade treba im vec sad cestitati. svaka cast. kad vidim koliko se samo trude, bude mi nevazno sta ce biti na kraju. svaka cast jos jednom

StefanMKD

pre 10 godina

15 minuta do kraja. Srbija igra klimavo u napadu, najvise zbog toga sto Lekic igra povreceno. Sudije sude u koris Brazila. Toliko do sada. Srecno devojke. Makedonija navija za Vas!

Vuk

pre 10 godina

citam komentare i ne mogu da verujem kakvih ima... devojke nisu propustile nikakvu sansu. Uzele su sto su i zasluzile. Da licno poznajete ove devojke, znali biste da i te kako imaju buducnost u rukometu na gostujucim terenima i enormne sanse za postolje na narednim turnirima. Ima rukometasica koje su mlade i koje nisu pozvane na svetsko prvenstvo, i sve igraju napolju i koje ce da jedu za dorucak svako sledece prvenstvo. Kao i uvek svi su strucnjaci u fotelji, izadjite Vi na teren i pobedite.

zagorka

pre 10 godina

čestitam susjedama na srebru!! Svaka čast!
Srbija se može ponositi i slaviti jer su više pokazale od nekih muškaraca u muškim sportovima!!!

Goran

pre 10 godina

Ne shvatam ovu euforiju zbog zenskog rukometa! Naravno da je lepo sto je Srbija uzela medalju ali pretiti Brazilkama i mastati o zlatu je nerealno! Verujem da do juce 99% ljudi u Srbiji nije znalo da nabroji tri imena u nasem zenskom rukometu, danas svi prate zenski rukomet odjednom?

Sale@

pre 10 godina

Treba 'zahvaliti' rukovodstvu RSS koje kao domaćin nije ništa preduzelo da sudije ovako unakaze igru Srbije...
I - niz sitnih na oko beznačajnih grešaka u korist Brazila
II - kad Brazil pada u igri, Srbija ostaje bez 2 igrača
III - pri kraju čak očigledno ne-isključenje posle faula nad Cvijićevom, koja i sama pokazuje prstima gde je isključenje...
E sad, domaćinu se tako ne sme suditi i to se stavlja do znanja svima. Nekoga 2 nedelje pomire i hranite džabe, a onda vas isti unakazi.
Devojkama svaka čast, ovakva prilika da pred 20.000 svojih navijača uzmu svetsku titulu im se više neće pružiti, ali nisu one krive što nemaju zaleđinu iz saveza. Domaćinstvo prvenstva se ne uzima zbog ćefa, već da se uzme titula ako može u rukomet podigne u zemlji. Prvo nismo uzeli, a sumnjam da ćemo drugo ostvariti...
I da, aman ljudi sa balkonom više, tamo je mesto samo šampionima, ne i vicešampionima. Ne banalizujte to!!!

Džoni

pre 10 godina

Srebro su osvojile u petak tako da smo ih tada dovoljno nahvalili i svaka im čast na tome ali su danas ispustile mislim jedinstvenu šansu za zlato! Ovo danas je bila možda i naj lošija igra na prvenstvu i opet su bile dva ipo minuta do kraja u egalu što pokazuje da bi sa igrom kao protiv Koreje i Norveške pa i Poljske lagano dobile ovo! Sagorele su od želje i nisu ušle u utakmicu hladne glave! Šteta velika!

srbija

pre 10 godina

Prezirem sebe sada zato sto sam opsovao Draganu Cvijic kada je promasila onaj gol u finisu..
Izvini Dragana moolim te! Mnogo mi je krivo sto ne samo ja,vec i mnogi krive nekog igraca za "neuspeh"-Tj.ispada za uspeh.
Dragana je dokazala kako se bori za reprezentaciju.Kada bi nasi fudbaleri stigli do nokaut faze samo,bilo bi extra-a nase rukometasice su stigle do finala.
A ovi hrvati nek idu sa nasih srpskih sajtova i nek pisu tamo u svojoj drzavi.
Srbija je dokazala da je sportska nacija:
RUKOMET : muski ( srebro-evro) -zenski( 4 m-euro,srebro svetsko)
ODBOJKA ( pre 2 god zlato-euro-obe selekcije-gran pri,svetska liga...3 mesto-svetsko 2010 ),
KOSARKA : Muska -4 -svetsko
VATERPOLO-Sve titule
TENIS-DJOKOVIC/DAVIS KUP/ ANA I JELENA U TOP 20
FUDBAL-MLADI PRVACI U EVROPI
TAKO DAA HRVATI ZAVIDITE NAM!

aNOnymous

pre 10 godina

Cestitam djevojkama na hrabroj borbi i osvojenom srebru, vi ste srpske sampionke! :) Brazilke su bolje od nas, mi zavisimo od 4 igracice (Lekic, Cvijic, Damjanovic i Tomasevic) i bolje nije moglo. Jos ona Nascimento toliko dobro igra da bi mogla sa muskarcima da igra koliko skace i kako suta...

bata

pre 10 godina

Ala nas je procitao njihov trener,posle 15min.je potpuno promenio nacin igre Brazila,zatvorio nam pivota,a pustio da sutiraju ove spolja koje su totalno bile u minusu,uostalom tako smo mi pobedili Norvesku.Ali nas trener je morao to da vidi pa da forsira igru preko krila,ali i njemu je voda usla u usi pa je to to.Ovo je ogroman uspeh i ne treba nista kriviti igracice,uostalom one su najvise zelele zlato,ali gorak ukus mi je u ustima jer mislim da smo ih imali u posledjih 10min.samo da je selektor malo vise trazio resena za nasu igru koju je njihov selektor procitao do savrsenstva.SVAKA CAST SVIMA IZ RUKOMETNOG SAVEZA ZA ORGANIZACIJU TURNIRA.

fs

pre 10 godina

Karte 3.000 dinara kod preprodavaca? Gde je policija da to spreči? Borba protiv kriminala? Koga vi zezate!?
(Dule, 22. decembar 2013 16:03)

Što bi to sprečavali? To je zakon slobodnog tržišta.

All that Jazz

pre 10 godina

Caffe bar JazzBanjaLuka čestita srpskim rukometašicama na osvojenom srebru. Hvala za sve što su pokazale, za sve lijepe trenutke, za srce koje ste ostavili na terenu. Volimo Vas i ljubimo.

nemanjaBB

pre 10 godina

Nisam stigao do karte, ali cu navijati kod kuce kao da sam u Areni uz njih! Osetice cure pozitivnu energiju koju im nadam se svi pruzamo.. Pocepajte Brazilke!

Serdar

pre 10 godina

Bogami s obzirom da znam kakav sam i zbog ocuvanja svog zdravlja utakmicu necu gledati vec cu samo povremeno ukljucivati TV cisto da vidim koji je rezultat.Ajmo devojke,samo polako...

marej

pre 10 godina

Kao sto rece neko, po himni se vidi I razlika u mentalitetu...pogledu na zivot. Njihova nacija je veselija, drcnija, razigranija, veselija...zato ce I da pobede.
(Petar, 22. decembar 2013 18:19)
A ti si bio tamo pa znas kakvi su oni.
Nemas ti pojima. Dobro je za 25% brazilaca, sok ostali gledaju da prezive od danas do sutra. Vazno da si mi ti mokranjac veseo i debeo...

jovicic

pre 10 godina

Dovesti Skandinavca za trenera!
Pogledajte Brazil, Poljsku, gde su bili nekad, na mapi ih nije bilo, a gde su sad!!!
Takticki su nas Brazilke totalno razbucale, bolje reći nihov trener...

rukomet

pre 10 godina

Mozda nije na mestu kritikovati coveka koji je osvojio srebro, ali potez Boskovica da na dan finala izvrsi dve izmene i iz tima skloni pre svega Lojpur je amaterski. U momentu kad se Cvija povredila u drugom poluvremenu i te kako je trebala Lojpur. Dve nove devojke nisu ni dobile sansu u finalu, izmena je bila nepotrebna. Amaterski potez. Onda drzanje Damnjanovic u igri i pored toga sto joj nista nije islo. Dva puta kad smo imali napad za izjednacenje ona je prokockala sansu. Nekoliko lopti dala rivalu. Do finala je bila nas najbolji igrac, danas joj nije islo. Devojkama svaka cast, dale su sve od sebe. I srebro je ogroman uspeh.

Stele

pre 10 godina

Moram da priznam da ne znam ništa o rukometu, ali to me neće sprečiti da se radujem kao muva bez glave svaki put kada damo gol! Ajmo devojke!

Miodrag

pre 10 godina

Vrlo tesko, ali pokusacu objektivno da dam analizu i svoje misljenje o nasim rukometasicama o ovome prvenstvu, verovatno bi na ovaj tekst da je neko drugi pisao sigurno dao minus, ali sto ne volim te izlizane fraze tipa: Srebro sija kao zlato, sve nase rukometasice zlatno sijaju i slicne nebuloze. Jednostavno Brazilke su bile bolje, nase nisu toliko mentalno jake kao na primer kosarkasi (mislim na generaciju Djordjevica, Paspalja, Danilovica i ostale), oni nikada nisu igrali pod ovakvim grcevima kao nase veceras, u svakom slucaju uzele su srebro sto je veliki uspeh, nezamisliv uspeh do skoro. Nasi navijaci i izuzetna atmosfera uz cinjenicu da se SP igra u Srbiji dalo je podsticaja da nase rukometasice igraju sa 110 posto snage i volje. Visok kvalitet igre su pokazale, ipak su pobedile Norvesku, preokrenule minus od 5 razlike, ali tu je bilo manje opterecenja jer je to bilo cetvrtfinale, i kao sto je i sam selektor Srbije izjavio da ne bismo pobedili Norvesku da je ta utakmica bila finalna, nazalost zbog slabog mentalnog sklopa tesko da ce ponoviti ovako nesto kada se budu turniri igrali van nase zemlje. Mislim da se ovakva prilika za zlato na SP u ovom nasem slucaju dobija samo jednom u zivotu. Nadam se da gresim. Sve cestitke nasim orlicama!

daleko iznad kvaliteta

pre 10 godina

Nikada vise ove igracice nece imati ovakvu sansu. Imamo tipican domacinski tim. Potpuno PSIHICKI NESPREMNE. Trener totalno zakazao u pripremi utakmice. Brazilac totalno prucio ogru Srbije. Ovaj tim ima tri ekstra igracice: golmane i pivota.I jednog dobrog beka - Damjanovicku. Lekicka je precenjena igracica.Nju cesto nema na terenu. Popovic je totalno precenjena igracica. Krila su tanka. Budimo posteni, Brazilke su jaci tim, i kada te neko dobije dva razlike prd 20 000 tvojih navijaca - to znaci da bi na neutralnom terenu bilo pet-sest razlike. Koliko je ovo nerealno dobar rezultat, videcete vec na narednom takmicenju van Srbije kada necemo biti ni blizu postolja. Ovi komentatori koji pricaju da ce ovaj tim da bere medalje na narednim takmicenjima - nemaju pojma. Nerealno dobar rezultat s obzirom na ukupan kvalitet tima. Mislim da ce Boskovic tek vremenom postati svestan kakvu su sansu propustili.

ХЕРЦЕЃ НОВИ

pre 10 godina

Свака част цуре, Ви сте понос Српске нације! Хиљаду пољубаца са мора..

bleach

pre 10 godina

draze mi je nego leba da jedem,i zbog toga sto su nas dobile u sred beograda,ona jedna izasla,ja necu srebro,ja hocu samo zlato,pa i ja devojcice hocu da ovaj svet bude mnogo lepsi i bolji,pun ljubavi i mira,pa nece sigurno,to je pravi dokaz da ne treba biti alav,kapa dole za brazilke i svaka cast,ulepsale su mi dan devojke.

ogi-cg

pre 10 godina

kad je cg bila druga na olimpijadi mi smo ih docekali kao sampione.masu naroda je bilo u pgd.ovo sto su vase cure napravile i bez ljutnje sa osrednjim timom,pa to je fantastican rezulutat.

Petar

pre 10 godina

Kao sto rece neko, po himni se vidi I razlika u mentalitetu...pogledu na zivot. Njihova nacija je veselija, drcnija, razigranija, veselija...zato ce I da pobede.

Nebojsa

pre 10 godina

Negativni komentari od onih koji u zivotu nista nisu stvorili. Pustite sudije. Brazilke subile bolje i to je to.n asim devojkama hvala za sve ono sto ste pruzile, hvala vam na brobenosti i srcuza dres Srbije. Srebro je izuzetan uspeh

temple of love

pre 10 godina

@ db gl k gšsss a zasto je Danska dvaput izgubila od ovih istih Brazilki,pretpostavljam tradicionalni danski mentalitet.Jednostavno bolje su od nas ,ne mnogo ali dovoljno i tu nema sta da se prica osim da se cestita obema reprezentacijama na najvecem uspehu i jedne i druge ekipe u istoriji

biocanin slavoljub

pre 10 godina

SVE CESTITKE NASIM DEVOJKAMA NA VELICANSTVENOM USPEHU.NEMAM RECI KOJIMA BIH ISKAZAO RADOST KOJU SU PODARILI SRBIJI.DO NEBA HVALA.

Rade

pre 10 godina

Veliki uspeh! Velika ekipa! Velika požrtvovanost! Velika borbenost do fanatizma! Veliko HVALA za sve postignuto! Veliki neznalica - nas trener - dva puta gubi meceve od istog protivnika na identican nacin! Veliko Hvala i njemu, jer pitanje je dali bi drugi trener dospeo do finala??

Putar

pre 10 godina

Iskrene čestitke junakinjama.
Po meni su zaslužile prvo mesto.
Gde im samo zapadoše španske sudije koje su svojim odlukama NAPRAVILE PREVGU.
Pratim sport decenijama, a nikada nism videla Špance da nam sude istim aršinom kao protivniku a kamoli da nam budu pristrasni!
jOŠ JEDNOM, ISKRENE ČESTITKE DEVOJKAMA I STRUČNOM ŠTABU, ŽIVELI

Stanoje

pre 10 godina

Svaka cast nasim fantasticnim devojkama! U srcu ste BROJ JEDAN! Hvala i navijacima na podrsku. I vi ste bili super.
Sam napred, narode moj voljeni, Devojke su nam pokazale da mozemo ako hocemo.

parmalat

pre 10 godina

citajuci ove komentare i mnoge druge postidim se sto sam Srbin... kakve rezultate nam daju sportisti u zemlji od 7 miliona ... a mi samo kukamo,pljujemo ... pa ne zasluzujemo nista zivo,samo najgore!

marko

pre 10 godina

Tipicno domacinski,da budemo srecni sto smo uopste igrali u finalu. posle ovoga sunovrat,kao sa muskarcima u rukometu. Daj nemojte da se lazemo,ovo sad bilo je vise od maksimuma,videcete na sledecim prvenstvima...

lale

pre 10 godina

Koliko samo pakosnih komentara! Nije ni cudo kad pink objavi da farmu gleda dva miliona ljudi jer ovako pakosne komentare moze samo stoka da napise

zok

pre 10 godina

Svaka cast devojke.Biti drugi u svetu je ogroman uspeh.Nemam ni jednu rec zamerke.Mislim da su nervoza i prevelika zelja bili nas najveci protivnik.Ali kad se neko tako bori za Srbiju ni poraz ne pada tesko.Sa istom zeljom,srcem i verom i ubuduce.

Prigrevica

pre 10 godina

Бравооо девојке!!! Сребро је добро, оставили сте срце на терену у инат судијама, свака част!!! Србија!!!

kojovici1981

pre 10 godina

Čitam komentare,pa vi Srbi ste stvarno "specijalci",juče i kujete u zvijezde,što cure i zaslužuju,a danas pljujete po svemu i svačemu..Vrlo dobro znate da ste u ženskom rukometu prosječni kao i u muškom.Vas je pomazio domaći teren i to je to...
(Ante rasić, 22. decembar 2013 19:30)

Ima i toga naravno, ali ipak tesko da bi prosecna reprezentacija u utakmica tipa biti il ne biti sa Norveskom nadoknadile minus od 5 golova, i lagano preko Poljske dosle do finala. Ipak je visok igracki kvalitet pokazan sa nase strane, ali psiha nije izdrzala veliki pritisak, sto sopstveni, sto od nase javnosti, jednostavno izgorele su u zelji za pobedom protiv ipak veceras boljih Brazilki. Kako je puna arena davala krila nasim rukometasicama u mecevima do finala, tako je u samom finalu odmogla. Moje subjektivno misljenje je da se samo ovaj mec igrao u bilo kojoj drugoj zemlji da bi sa daleko manje grca odigrale ovu utakmicu i najverovatnije pobedili Brazil, iako mislim da su one trenutno za nijansu kvalitetnije igracice od nasih.

Šareniš-iš

pre 10 godina

Devojke svaka Vam čast. U zemlji Srbiji gde se o rukometu i ne govori, a još manje ulaže u njega boriti se sa srcem većim od cele Srbije, i većim od svih ovih hejtera koji od kompleksa i lične zavisti ne znaju šta da rade? samo mogu da Vam kažem da ste prave žene zmajevi sa m****a mnogo velikim!!! Drage devojke samo napred, srebro će Vas učvrstiti još više za buduće mečeve koji Vas čekaju! Veliki naklon za super žene!!!

ВОЖДОВАЦ

pre 10 godina

можда немате веће груди од бразилкиња али свакако имате веће срце! ДО ЗЛАТА!!!

Herzegovina Trebinje

pre 10 godina

Nikad vise ovakva šansa? Nikad ! Sudije pomazu maksimalno, dva nepostojeca iskljucenja Brazilu u zadnjih 4 min, sedmerac za Srb... Nikad vise ni grupu srbija nece proc, bas kao i muskarci...na misice, kuci,publika... Al srebro zasluzeno, zlato ne bi bilo, Brazil cjelu utakmicu bolji

Bagzi

pre 10 godina

Uhh bas dobre Brazilke a jos ih i hoce( 3-4 puta im se odbijena lopta vraca u ruke ) . Valjda ce nase da proigraju. Mada i srebro nije neuspeh.

guja

pre 10 godina

финале,па ово је прво после 40 година.Наше рукометашице ће проћи као мушкарци,након такмичења код куће и успеха,следи утапање упросек на првенствима удругим земљама.Тешко ћемо ми на ОИ у Рио.Надам се да грешим али... (Довла, 22. decembar 2013 19:09).............jeli prijatelju pa sa koliko godina Ceca Kitić igrala finala. Sa 5 (pet). Ajde, vi koji niste prvi ni u svojoj sobi kad ste sami kući, ućutite ne malo, nego mnogo. Bravo cure. Druge na svetu. Plus ste dale sve od sebe. Svaka čast.

Ante rasić

pre 10 godina

Čitam komentare,pa vi Srbi ste stvarno "specijalci",juče i kujete u zvijezde,što cure i zaslužuju,a danas pljujete po svemu i svačemu..Vrlo dobro znate da ste u ženskom rukometu prosječni kao i u muškom.Vas je pomazio domaći teren i to je to...

Kuper

pre 10 godina

Nemam nista protiv nasih uspeha, ali kada sam cuo uz koju se pesmu bodre pred mec u svlacionici, smucila mi se tada utakmica. I to onako grlato u jedan glas.
A pesma je bila "Cke Beogradske". Kamo srece da se tako deremo kada himnu pevamo.

Jednokratna upotreba

pre 10 godina

Sada ce da bude da je i ovo veliki uspeh. A htele sve na ura.Da je u drugoj zemlji sampionat tesko da bi prosle cetvrt finale.Ova ekipa se nece ni u Rio plasirati.Zivi bili pa videli.Kod nas osim Novaka nista u kontinuitetu ne traje. Samo primer Nadje Higl,Milice Mandic

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Cestitam devojkama, odlicno su se borile. Nedostajalo je malo vise koncentracije.
Ali, mi smo drugi na svetu u rukomenu.
To ni najmanje nije lose.... :)
Bravo devojke !!

Bidzi

pre 10 godina

Nisu uzele zlato,pa sta!?Uzele su srebro,malo li je!Veliki uspeh,sve cestitke!Fudbalska rep.ovo nikad nece postici.Pozdravljam sve u Srb.i regionu koji su pisali pozitivne komentare.

123

pre 10 godina

Svaka cast nasim devojkama na velikoj borbenosti. Samo su nijanse odlucile, ali je i ovo veliki uspeh. Jos jednom sve cestitke, za mene ste pobednice.

Rumpel Stickin

pre 10 godina

Svaka čast devojke, drugi na svetu nije mala stvar pogotovo ako imamo u vidu da su iza nas reprezentacije kakve su Danska, Norveška, Mađarska i još neke koje itekako nešto znače u ženskom rukometu.Čestitam Brazilkama na osvojenom zlatu jer su na ovom turniru pokazale da trenutno igraju najbolji rukomet na svetu...

hh

pre 10 godina

Glavu gore, veliki uspeh za nas rukomet i sport uopste! Sve cestitke nasim rukometasicama, veliki je ovo uspeh, zlato uzimamo u Riu na njihovom terenu!
Cestitke i Brazilkama na zlatnoj medalji, ocarale lepotom.

Jelena

pre 10 godina

Ovo nije domace sudjenje pred 20000.ljudi,pogurali su Brazil tacno kada treba!Ali treba biti realan i ovo je uspeh koji niko nije ocekivao!Bravo Andrea i drugarice,hvala vam za sve:)!

Aca

pre 10 godina

Medalje im donele penzije!To je samo u bogatoj zemlji Srbiji! A ja, kao i vi, sutra ustajem u 5 časova da bih stigao na posao za platu od 25.000 dinara! O penziji i ne razmišljam! Možda je i dočekam sa nekom "crkavicom od 15.000 dinara i to za još 37 godina rada, ako u međuvremenu ne izgubim posao!

vmm

pre 10 godina

Ovo finale se može najbolje posmatrati kao šahovska partija trenera u kojoj je Brazilski trener odneo pobedu. očajna postavka igre, nepravovremeno uzimanje tajm auta. Brazilke su od samog početka odlično zatvorile Damnjanović i Lekić i unele im nesigurnost i kod šuta i kod pasa. Ovde definitivno ima nekog kvaliteta, verovatno ne za zlato, ali u nekoj perspektivi sa pre svega dobrim skandinavskim trenerom možemo se nečemu nadati za nekih tri četiri godina. Dovoljno je pogledati trenutnu tabelu kvalifikacija za evropsko prvenstvo, mi smo već izgubili od slovenije. ovaj uspeh je došao pre svega jer smo bili domaćini, ali je dobar kao inicijalna kapisla za promene koje moraju uslediti kako bi se u budućnosti postizali zapaženi rezultati, a pre svega pokušalo stići do OI. kao primer može poslužiti muška reprezentacija koja će verovatno služiti za gol razliku na predstojećem prvenstvu, a bili su viceprvaci prošle godine.

Cir Milos

pre 10 godina

Srbija je večeras poslala lepu sliku u svet i to je ono što treba da raduje i o čemu treba da se priča... Puna dvorana, organizacija na nivou, lepa sportska predstava i dostojanstvenost u porazu... Jednom rečju BRAVO svima... I organizatorima i publici i sjajnim rukometašicama...

my way

pre 10 godina

Svaka cast devojkama na sjajnom uspehu! Zasluzuju maksimalnu podrsku zbog ovog istorijskog rezultata, koji predstavlja prekretnicu za srpski rukomet i zbog nacina na koji su se borile i predstavljale Srbiju! Hvala devojke i sve najbolje u buducem periodu!

Srbin iz Srbije

pre 10 godina

Peca,

Sta vracamo??? Nase Rio samo na slici mogu da vide.Brazil koji je domacin OI je pre tri godine poceo da stvara ekipu za zlato.Doveo danca za trenera. Cela ekipa igra u Austriji. Polako usvim sportovima ekipnim postajemo domacinska ekipa.Kada je kod nas uzmemo nesto kada je negde drugde nista.Sledeci put kada organizujemo za 30 godina

kokni kol

pre 10 godina

Ljudi misle da ako organizujes takmicenje po difoltu moras uzeti zlato pa makar koji god tim imao,neka malo pogledaju spisak ranijih takmicenja i domacinstava,mnoge reprezentacije sa vecom reputacijom od nase su cesto ostajale bez bilo kakve medalje,same Brazilke su pre dve godine igrale kuci i ispale u cetvrtfinalu od prosecne Spanije pa eto nisu propale,naprotiv.A gubitnicki mentalitet je kad posle minus 5 padnes skroz i dozivis katastrofu,a nase su se vratile i protiv Norvezanki i danas,zlato ipak nije doslo zbog savrsene uigranosti protivnica koje uglavnom igraju u istom timu i znaju se u dusu,plus selektor i tu ipak prednost domeceg terena tesko moze da napravi razliku.Ovaj tim ima potencijala da nastavi kontinuitet za razliku od muskog koji je zenit doziveo na sampionatu kod nas,naci dobre zamene za ovih 5,6 igracica koje odlaze,i po mogucstvu se zahvaliti na svemu Boskovicu,jer ipak mislima da bi nam dugorocno trebao jedan kvalitetniji strucnjak.

vise se poducavaj

pre 10 godina

Ljudi da li su se vama svidjale izjave pre utalmice uzimamo zlato,Brazil nema sanse itd... Koliko puta dokazano da se takve izjave ne daju,ni kada je odnos snaga puno izrazeniji u korist neke ekipe

GENIJE

pre 10 godina

Sto bi reko veliki mag i guru Partizana,nikad nije dobro napraviti "Svadbarsku atmosferu"pred utakmicu.Dva dana se prica o sigurnom zlatu,ekipa psiholoski nepripremljena,bez promena u igri lako procitana.Spanci po obicaju "sa puno osecaja"znaju kad da prelome.

realni lik iz mase

pre 10 godina

Ja ne znam da li sam se samo ja istripovao... Ali najgori utisak ove veceri mimo svih promasaja i izgubljenih lopti na mene je ostavila publika u Areni i spiker koji nije imao veze sa motivacijom i pruzanjem pravovremene podrske za one cure. Kojima skidam kapu, a pozerima i onim kvazi 'navijacima' porucujem da sl put bolje poklone kartu deci koja treniraju rukomet nego li da dodju i NAVIJAJU za Srbiju. Svaka vam cast cure i selektore, osvetlali ste obraz celoj naciji !

jovan

pre 10 godina

nas narod kaze prvo skochi pa reci hop,sto znaci da su nase devojke pre utakmice vec stavile zlato oko vrata,sada netreba tugovati i svaka cast nasim devojkama

jovan48

pre 10 godina

Dale su sve od sebe i sve cestitke nasim devojkama. Preponosan sam na njih,
sa te sportske strane. Sto se tice komentarisanja, najblaze receno, ogorcen sam.Sve vreme sam morao, da iskljucim ton i sebe uskratim za divnu atmosferu. NJegov komentar, na kraju, ocekivao je da su nase tuzne i da ga raduje sto su vesele. Pa da covek pukne od muke. Ali ne zelim vise tom liku da dajem znacaj. Mislim da imamo veliku perspektivu i da cemo u kontinuitetu da budemo na evropskoj i svetskoj sceni.Nazdravlje i svima nama, na nevidjenom uspehu.

Floro Flores

pre 10 godina

BUDIMO REALNI! Nase nisu najbolje na svetu,ovo je daleko od ocekivanog!!! Pa, mi se poslednjih godina jedva plasiramo na neko takmicenje,a onda tamo ne mozemo grupu da prodjemo... Zato CESTITKE!

blaza

pre 10 godina

Kad nas trener i svi ostali mlate da cemo da osvojimo,to se nikad ne prica pa makar igrali i protiv Avganistana.Ja ne mogu da verujem da to ne znaju.Prvo skoci pa kazi hop.Al nema veze,idemo dalje.Bravo devojke,mene ste odusevile.

Samo navijac

pre 10 godina

Prestanite traziti krivce u sudijama i nasim igracicama, treneru i ko zna kome !!!
Budimo jednom ljudi i priznajmo da su Brazilke bile bolje i zbog toga su svetske prvakinje !
Nase cure su se borile koliko su mogle, pritisak je bilo preveliki i nisu uspele u ovom finalu, ali zasluzuju sve cestitike za srcanost i borbu do poslednjeg atoma snage.
Uostalom drugi na svetu pored jednog Brazila koji ima preko 200 Miliona stanovnika i ogromnu bazu za bilo koji sport ne zvuci ni malo lose.
Jos jednom cestitke i Brazilkama i nasim curama sa nadom da cemo se ponovo sastati u finalu "olimpijskih igara" za dve godine.

NASLOV

pre 10 godina

Zenama se zlato obilo o glavu :) Svaka cast nasim rukometasicama, i ovo je uspeh vredan svakog postovanja. Jedino mi je krivo sto su toliko bile sigurne posle polufinala pa su davale izjave kao da igramo protiv Alzira. Mozda nas je taj manji respect prema Brazilu koji je odlican kostao zlata, ipak ja sam ponosan sto zivim u vreme ovako velikih sportista kao sto su nase devojke.

fjcgv

pre 10 godina

Pele nadam se da ti je trebala pobeda brazila za velike pare na kladzi u suprotnom vajduga marmune... Brv devojke trebalo je doci do finala...

Бојан Илић

pre 10 godina

Капа доле!
Многи наши спортисти би могли да се угледају на ове девојке!
Овако се носи национални дрес, стоко...

doktor

pre 10 godina

nase devojke su divne.igrale su srcem.da smo svi ovakvi gde bi nam bio kraj.cestitam i brazilkama.zasluzeno sampionke.a zluradi komentari dolaze od usamljenih i paznje zeljnih jadnika...i ponekog poturcenog pravoslavca.SRBIJA!

Srebro

pre 10 godina

Nemojmo kriviti sudije nisu oni uzrok poraza, ja mislim da je stvoren veliki pritisak u medijima i da se stvorila atmnosfera kao da smo vec osvojili zato pa su zbog toga malo i izgorele (to se najbolje vidi po tehnickim greskama kojih nije bilo do sad). Ali u svakom slucaju DEVOJKE VRHUNSKI REZULTAT SVAKA CAST.

jogi

pre 10 godina

Da li su ljudi svesni da nam je do skora bio uspeh da se uopste plasiramo na prvenstva,a kad se plasiramo sva tri poraza u grupi su bila neminovna.Imali smo jedinstven slucaj da dvaput za redom organizujemo velika takmicenja,to je na neki nacin kompenzacija za sve ono sto je zenska rukometna reprezentacija pretrpela zadnjih 10 godina zbog stvari koje nisu imale veze sa sportom.Prosle sezone osvajanje medalje bi bilo prerano u situaciji kada su ljudi maltene prvi put culi za imena reprezentativki,cetvrto mesto je bio savrsen ishod koji je devojkama doneo neverovatnu motivaciju za ovo sp,na kojem su postavili cilj- medalja,i taj cilj je ostvaren,e sad sto nije zlatna,takodje moze da se kaze da bi bilo prerano jer je mnogo vaznije da se napravi kontinuitet,cekaju nas kvalifikacije za ep koje nisu dobro zapocete,zlato bi verovatno dovelo do euforije koju bi vrlo tesko mogle suzbiti,tako da je zaocekivati da nastave biti ovako motivisane da dokazu da sve ovo nije slucajnost pa boze zdravlja da se osvetimo Brazilkama na njihovom terenu

zahebantos

pre 10 godina

Ne treba biti nerealan. Biće prvakinje sveta, kada se Svetsko prvenstvo bude igralo u Zimbabveu. Daj, bre! Igrale kod kuće, ako ovde nisu, pa gde će? Neuspeh! Koja bre srebrna medalja, i šta ono kao izgorele! Zašto nisu Brazilke izgorele, već uvek mi izgorimo? Ako neko sada kaže da kvarim raspoloženje, ma one su me baš-baš oneraspoložile. Neuspeh, pa to ti je!

Sasa

pre 10 godina

Zapamtite braco Srbi jednom za uvek, niko se ne ponosi drugim mestom. Svet i istorija pamti samo pobednike. Olako smo zaboravili mentalitet koji nas je krasio dugo godina. Danas i svaki manji uspeh se velica do nebesa, pocevsi od politicara pa sada i do sportista. Ovo je samo drugo mesto i nista vise. Zahvaliti im se na borbi, na uspehu, ali nikako im cestitati drugo mesto. To je odlika gubitnika, luzera.

Matt Le Tissier

pre 10 godina

Dobile su nas zasluzeno,treba biti realan,pobedile su nas 2 puta,veceras pred 20 000 nasih navijaca,nisu izgubile ni od koga,kvalitetnije su individualno,imaju i boljeg trenera i to je to...

Previse je bilo samouverenih da osvajamo sigurno zlato pocevsi od one Tanje Medved lol,propustili smo sansu kad je iskljucena Amorim na 56:40...

doktor

pre 10 godina

CESTITKE na istorijskom USPEHU! Realno,ovo je i vise od ocekivanog. P.S. Mediji(neracunajuci B92)su ih proglasili sampionkama danas pre utakmice i sinoc i to me stalno vredja,ta potreba pojedinih novinara da se prave strucnim!

danix

pre 10 godina

Sve cestitke nasim reprezentativkama na osvojenoj srebrenoj medalji i najvecim uspjehom srpskog zenskog rukometa do sada.
Malo je nedostajalo da nase Amazonke uzmu zlato,nedostajalo im je samo malo vise srece.Inace nase Amazonke su bile sasvim ravnopravan protivnik u finalu,ali,eto,sreca je prevagnula na stranu Brazilki.
Sve cestitke nasem strucnom stabu na odlicno pripremljenoj reprezentaciji i samo tako treba nastaviti kako bi se,u narednijm godinama,odrzali u svjetskom i evropskom vrhu.Treba se zestoko pripremiti za OI u Brazilu.Materijal imamo,samo treba raditi.
Sve cestitke Brazilkama koje su sasvim zasluzeno odnijele zlato,sto znaci da pocinje nova era u svjetskom zenskom rukometu koji se vise ne igra samo u Evropi.Treba istaci i odlicne sastave Juzne Koreje i Japana koje su izvanredno predstavile azijski kontinent.
Dakle,trebamo biti zadovoljni srebrom,iako je moglo biti i zlato i trebamo cestitati nasim igracicama koje su pokazale kako se igra i bori za nacionalne boje.

veliki strumf

pre 10 godina

Ne mogu Lekic i Damnjamovic da izdrze ceo mec u napadu. Vec su dosta lopti prodale i dosta suteva isforsirale. U drugom poluvrememu, kad im jos ponestane snage, bice jos gore. Ne mogu da verujem da ih Boskovic ne odmori malo. Uz to Sanja igra non stop i odbranu.

Lala

pre 10 godina

Prvo čestitke našim devojkama za veliki uspeh na šampionatu.
Ali, dana se ovo realnost. I pravedno je. Dva puta su pobedile Brazilke u ovih par dana. Nema pogovora ko je bolji. Ni podrška publike (koja nije beznačajna) nije mogla da pomogne. Zlatna medalja čista kao suza.

Кембо Екоко

pre 10 godina

Биће утакмица 2 најбоље репрезентације, 2 најаче и најтрврђе одбране. Мислим да Бразил вечерас нема шансе.
1. Ово им је први пут да се боре за медаљу на неком великом такмичењу.
2. Немају искуство да играју пред 20000 супарничких гледалаца.
3. Врло је тешко 2 пута савладати једну те исту екипу на истом првенству.
4. Ми смо играли лоше 1.меч (изгубљенљ лопте, лош % голманки, лош напад, фантастичне одбране бразилског голмана) и поред свега тога изгубили само -2.

МОРАМО играти концентрисано и ефикасно играча више, максимално то искористиит пошто Бразилке имају бар 5 искључења. Потербни су нам "лаки" голови. Екипа која да више од 25 голова побјеђује. Ако сачувамо мирноћу, не срљамо без обзира на кретања резултата, не подлегнемо еуфорији, добијамо лагано и убједљиво.

nekle

pre 10 godina

Da je muska reprezetnacija debelo bi se iznervirao ovako na zenski sport gledam kao na rekreaciju, ALI... igras na svom terenu, utakmicu zivota, ova reprezetnacija teskod a ce ikad doci vise u situaciju za medalju, i da tako odigras nonsalatno finale, neverovatno.
Da se igralo bilo gde drugde izgubili bi danas 15 razlike.
Selektor, katastrofa.
Drzi pivota na klupu celo poluvremena, tajm-autio zakasneli, nije uspeo da digne ekipu.
Njaveca greska sto su svi bili uvereni u zlato pre meca, to se obilo u glavu, manjak koncentracije.

Sima Kosmos

pre 10 godina

Nesporno veliki uspeh, samo se bojim da ovo nije trenutni bljesak i uticaj domaceg terena pa na sledecem takmicenju ne prodju ni 1.krug kao i muskarci!!!

caca

pre 10 godina

Svaka čast devojkama,ali je ovo bilo sad ili nikad,i još pred svojom publikom,kao i rukometaši,"i ko zna kad,i ko zna gde",a i usput smo banana sportisti ,ko još gubi finala kući,muški i ženski rukomet,Davis kup

nis

pre 10 godina

Od ovog brbljivog komentatora ni najavu nisam mogao da cujem.Amo covek ne zatvara usta.Zivim za dan kad ce otici sa RTS-a.Ubija u pojam,smorio je zadnjih sto godina.

RadicaBL

pre 10 godina

Svaka čast devojke, duuuugo godina nismo bili ovde gde ste nas sada dovele! Želim vam još punooo medalja, puno uspeha u matičnim klubovima i reprezentaciji! Hvala vam!

rumenko

pre 10 godina

samo jos u jadnoj srbadiji je moguce izgubiti finale pred 20k ljudi tako sto te sudije urnisu.. to je hvala od IHF-a sto smo im rukomet i to zenski promovisali kao da je euro u fudbalu.. a koliko tek selektor moras biti smesan da te ista repka 2 puta na isti nacin pobedi u 2 nedelje, to je tek za pricu..

VEC VIDJENO

pre 10 godina

Po starom dobrom obicaju posluzili smo drugima za popularizaciju nama tapsanje po ramenu i pohvale za organizaciju????/Zapitajte se samo kako bi bilo sudjenje da je Spanija igrala na svom terenu.

koсмет

pre 10 godina

iskrene cestitke. zlatne a srebrna medalja. dostojno ste reprezentovale srpski rukomet i srbiju kao domacina jednog svetskog takmicenja. srbija!

123

pre 10 godina

Cestitke devojkama, veliki uspeh!
Ali jos jednom na videlo izasao nas Srpski mentalitet, najavljivali da cemo ih razbiti, ma kakav Brazil, bez imalo postovanja prema protivniku i eto..,

Sasa

pre 10 godina

Cestitke rukometasicama na osvojenom srebru ali ostaje zal za zlatom.Sudjenje je katastrofa bilo s obzirom koliko su puta Brazilke mogle ici na klupu na hladjenje ali su Spanci progledali kroz prste.Svima je bilo jasno u Areni i onima pored tv ekrana da sudijski par favorizuje Brazil svojim dvostrukim arsinima.Bas se pitam kakav ce sada komentar imati ovi iz RSS na sudjenje ili ce ostati uzdrzani?Na neki nacin moze se reci da nam je zlto oteto ovakvim sramotnim sudjenjem!

duledudule

pre 10 godina

zene... :-P salu na stranu,svaka cast,skidam kapu,mada mislim da je ovo domacinska medalja i da se negde preko igralo,nebi imale sanse.ali ne umanjujem uspeh.joa jednom bravo

crni domino

pre 10 godina

Od sveg srca cestitke damama! Zasluzeno srebro!
Da je prvenstvo bilo u Brazilu, verovatno bi i nas Predsednik prisustvovao finalu!

Ja

pre 10 godina

Bravo za naše devojke.Veliki uspeh,nigde nas nije bilo godinama,rukomet u halama gledaju roditelji,braća,sestre i bliža rodbina,i sva očekivanja koja smo imali ovih dana,da je zlato samo naše,ipak su prevelika.Ovo je ogroman uspeh,dobar zalet,za dalji rad,razvoj rukometa,uspostavljanje sistema,koji će dati rezultat i u narednim godinama...

i tako

pre 10 godina

@marko A tebe bi bas radovalo da dozive sunovrat? Pa kakvi ste vi hejteri ljudi? Nece vas zivot biti nista bolji ako cekate tudji neuspeh, vi cete i dalje biti mali i neuspesni. A ove devojke su srebrne, druge na svetu. A vi ste mali..

М13

pre 10 godina

БРАВО ДЈЕВОЈКЕ!!!!!! ИАКО ЈЕ ОКО ВРАТА СРЕБРО ВИ СТЕ ШАМПИОНКЕ!!!!

Драго ми је због због дјевојака јер мало ко је вјеровао да могу и до сребра прије почетка првенства, али остаје горак укус због судија које су, мало је рећи, били катастофални!

И да, неко рече да их не треба поздравити на тераси Скупштине, и могу му рећи да не лапрда. Дјевојке су заслужиле то. Својом игром и борбеносћу су показале како се игра за своју земљу, како се изгара на терену до последњег секунда. Можда су сребрене али за нас су ЗЛАТНЕ и усрећиле су све Србе широм свијета. Зато, дјевоке треба да изађу на терасу и подјеле успјех,радост и срећу са народом.

Aleks

pre 10 godina

@Goran @bleach A sto vas briga sto mi volimo rukomet? Bas vam je divan zivot hejteri, kad vam je svo zadovoljstvo u tome da nekog pljunete. Bravo za devojke.

Zmaj

pre 10 godina

@Dule

A kakve veze ima policija sa preporudajom ulaznica? Da mozda i poreski inspektori ne treba da kontrolisu saobracaj? Smesan si koliko ne znas...

Nataeos

pre 10 godina

Bravo nase devojke! I pored poraza ste prve, zbog zelje, srca, borbe, pravog sportskog duha. BRAVO! A za sudije, jeste da nas malo ubise sa nekoliko odluka, ali i nase nisu uspele iskoristiti brojne prilike.. Nema veze, Brazilkama zlato u Srbiji, Srpkinje ce uzeti zlato u Brazilu ;)

mik

pre 10 godina

elektor Sasa Boskovic je preslikana prica bivseg selektora muske ekipe Vukovica,obojica su odradili savrsen posao u vezi stvaranja kulta tima,motivacije,i obojica su uspeli da im igraju oni igraci-ce,koji u tom trenutku treba da igraju.Ranije nam je to bila misaona imenica zbog menadzerisanja,nesposobnog saveza,u slucaju zena raspada drzavne zajednice i prebega igracica na drugu stranu.Ali cinjenica je da ni jedan ni drugi objektivno nisu stucnjaci,tj.da za kontinuitet ipak treba trener ozbiljnijeg kalibra.Muskarcima je posle medalje usledilo veliko otreznjenje,devojke ipak mislim da imaju veci kvalitet,tako ako savez gleda dugorocno treba pronaci pravo resenje za klupu,Saja mi i pored svega ne uliva poverenje za kontinuitet igara i rezultata.U svakom slucaju sve cestitke igracicama i strucnom stabu na najvecem uspehu srpskog rukometa od rata pa naovamo.

nemanja

pre 10 godina

Ove djevojke su heroine nacije bez obzira sta postigle veceras. Ali jedna stvar mi nije jasna kod zena, daleko od toga da sam neki muski sovinista. Razumijem da ne mogu da skacu toliko ili trce brzo kao momci, da ne mogu da sutaju toliko jako ali valjda znaju da koriste mozak. Pa ako imas igraca vise pravi visak a ne preko dva igraca da sutas, gdje je logika pobogu???

sergius

pre 10 godina

Devojkama svaka cast. Veliko srce koje je izgorelo u zelji. Ipak, osveta za Koreju je stigla. Ne moze se zlato uzeti "na foru". Dakle, trebale su nam tri stvari: rukometno obrazovan trener, pismen trener i trener.

milan

pre 10 godina

kad strajnic i kovinjalo prenose volume samo na mute,imali su pobedu u rukama ali nema veze i ovo je ogroman uspeh a i sudije su bas bile lose

Morao je da bar na dva minuta proba Liscevicevu veceras, cisto da promeni ritam...

pre 10 godina

(mik, 22. decembar 2013 19:58)

Pa valjda je savez zasluzniji sto nema menadzerisanja? Sto mislis da je tu bilo kakvog uticaja mogao da ima Boskovic? On je taj koji se pokazao na terenu, i uglavnom je to bilo dobro. Nama fale dve igracice ( uglavnom na krilima ) da bi bili istinski top reprezentacija. Ne kazem da su krila losa, ali za najvece domete trebalo bi da imamo malo dominantnija krila koja mogu bar po jednu kontru na utakmici da istrce i da imaju bar neku sigurnost u sutu, a ne iz uglova od pet metara ne mogu ni mrtve gol da daju.

Milos

pre 10 godina

Sta dominira sve golove sa sedmerca je dala,lose igramo u napadu,samo igraju Sanja I Andrea i Dragana,Leila kao da ne postoje, A to je samo zbog sporog protoka lopte,previse se davi lopta na bekovima I nikako im onda ne sirimo odbranu,ako hocemo pobedu,mora mnogo brza igra u napadu da se stvori neki visak.

Mikeli

pre 10 godina

Nismo imali ni srece, sudije nas nisu nesto drasticno ostetile, ali nisu nas ni gurale, sto je ipak normalno za domacina prvenstva. Nase su se malo i uplasile, ali uopste nije to ni bitno. Svaka cast ovim devojkama, svaka cast, igrale su srcem i zaista treba svi da se ponosimo njima. Bravo devojke, bravo.

kadija

pre 10 godina

svaka cast, uspeh veliki. ali ostaje velika tuga zbog izgubljene, ponavljam, izgubljene zlatne medalje. to je moralo biti zlato.dokle mentalitet luzera? ako ne sada, kada? ova se sansa nije smela propustiti jer druge sanse dugo, dugo, dugo neće biti. vec prvo sledece takmičenje izvan srbije, plasim se da ce biti debakl.

M?

pre 10 godina

Zdravo draga redakcijo koja objavljuje sve komentare :) Carevi!
Pitanje: da li moze na sajtu B92 da se napravi mogucnost registracije i prikupljanja vesti u sopstvenu arhivu (kao playlist na YouTube)? Npr. sa folderima kao sto su vasi: info, biz, ljubimac itd. :))

ivan anastasijević,psiholog

pre 10 godina

Jer napisah jos na pocetku sampionata da Andrea Lekic nije igracica za velike utakmice. Cim je gusto, ima najmanje 15 tehnickih gresaka! Tako je bilo i veceras!

hm

pre 10 godina

Devojke su bile super i treba da smo ponosni na njih...sudiju necu komentarisati, svi ste videli...ali organizacija oko karata je zaista bedna, i ne mogu da shvatim niti prihvatim te seme sa tapkarosima...

time is on my side

pre 10 godina

slazem se sa likom koji se potpisao sa "NASLOV". Naravno veliko je i srebro i tesko je. Ali ne mozes da pre finala dajes izjave kako je zlato vec nase, utakmica je sporedna stvar, i takve stvari. Drugo, ja koliko znam, mi smo oduvek i bili dobri u rukometu, mozda bez medalja, ali nas ni jedna strana ekipa ne potcenjuje. Trece, sudije su stvarno bile na strani Brazilki. Cetvrto, steta, izgubicemo par odlicnih igracica, izmedju ostalih Lekicku, i onda ce nam trebati 7-8 god, da ekipa bude ovako dobra. U svakom slucaju, SVAKA CAST DEVOJKE, nije lako biti drugi na svetu. I ostaje zal za zlatom, ali sta je tu je, za 10 god bice mozda to to... I realno ljudi, izgubismo od ekipe koja do ovog takmicenja nije ni znala sta je medalja u rukometu, i to 2x... :)

Antun

pre 10 godina

@ Кембо Екоко

Pa to svi znamo strucnjace, reci ti nama kako da igramo do kraja kad je na poluvremenu -2? Mislim da je ipak bolje pustiti trenera da o tome razmislja kad je vec stigao do ovde a mi da pruzimo podrsku kao navijaci… ;)

Crkvinac

pre 10 godina

Sve cestitke djevojkama zasluzile su to, mislim da nam za ostanak u vrhu zenskog svjetskog rukometa potreban bolji selektor, mi za ovaj sampionat nismo imali ukupno 5 kontri i djevojke kada krenu u kontru to je bezidejno totalno neorganizovano. Sudjenje da ne komentarisem tu bi mogao svasta napisati i mislim da su za ovakvo sudjenje krivi ljudi iz RSS na celu sa Velimirom Marjanovicem (za koga nemam ni jednu pohvalu posto su nam klubovi katastrofalni i uopste nisu konkurentni u evro takmicenjima a on po tom pitanju ne preduzima nista) koji nisu nista preduzeli da nam sudjenje barem bude ravnopravno. Jos jednom sve cestitke djevojkama.

Mark

pre 10 godina

A crnogorci da puknu! Oni da igraju finale cela Crna Gora da dodje jedva bi popunila Arenu, al' sta ih briga, oni su moralni pobednici...

Siniša

pre 10 godina

Nema razloga da budu tužne! Umesto tri prosečne zarade (120.000 dinara) dobiće za drugo mesto dve prosečne zarade (80.000 dinara ) do kraja života! Čestitam!

Siniša

pre 10 godina

Nema razloga da budu tužne! Umesto tri prosečne zarade (120.000 dinara) dobiće za drugo mesto dve prosečne zarade (80.000 dinara ) do kraja života! Čestitam!

Marko

pre 10 godina

Ja licno mislim da su sudije gurale Brazilke i da nas Savez, ili ko je vec za to nadlezan, treba da podigne glas da se to ubuduce ne bi desavalo. Inace, sve cestitke rukometasicama!
P.S. I protiv Norveske je bilo slicno.

Skrob

pre 10 godina

Znao sam da ce na kraju da upropaste sve, takav je nas mentalitet, sramotna igra, sad ste druge i nikad vise ni cetvrtinu finala necete videti.

Nikola, ne mogu vise da navijam za hronicne gubitnike

pre 10 godina

Nisam gledao finale zbog "kukavicluka". Bojao sam se da cu upravo ono sto se je i desilo doziveti. Jos jedan poraz Srba/Srpkinja u nekom finalu. Ne mogu to vise da izdrzim. Poludecu! Nismo jednostavno u stanju da zavezemo dzak, cak ni na domacem terenu. Ako je neko od nasih sportista ikada uspeo da vozi do kraja, da zaveze dzak, cak i na tudjim terenima/vodama, onda su to vaterpolisti. Zivci su mi otisli u majcinu sto se srpskog sporta tice. Verujem samo jos u vaterpoliste. Oni su mi jedina nada. Znam, oni me nece skoro nikada razocarati.

dex

pre 10 godina

Malo digresije, ali za ove sto stalno pitaju druge ,, u cemu ste vi drugi/treci/peti ma svetu?"... I fudbaleri su trideseti na svetu, a u cemu ste vi trideseti pa ih kritikujete? Ovde se niko ne sme kritokovati izgleda... Nadam se da cemo dobiti prvenstvo u hokeju na travi (po mogucstvu zensko) i opet ce se ovde pojaviti milion strucnjaka...

Rade Milić

pre 10 godina

@ (Cica, 22. decembar 2013 18:34)
Mozda vec zvici otrcano ali sudije...

Slažem se, kako sudije samo mogu suditi sedmerce
protiv domaćina, a dogovor je bio da domaćin osvaja zlato.

marko

pre 10 godina

brazil je bolji...realnno...nase su se lavovski borile...oni golovi sa 2 igraca manje sto su dali je zaista merilo njihove borbe na terenu i znanja...ali sudije su po meni imale malo uticaja na rezultat...to je moje misljenje i mislim i vecine ljudi...

Liverpool Man

pre 10 godina

Zbog cega ova Nasimento dominira?Sutira penale?Jeste da ima slavno ime kao Pele ali to je ne svrstava u najbolje.Samo sedmerce sutira,pa to mogu i ja.

Konstatacija

pre 10 godina

Citam vest i vidim brazilke sampionke. To sam i ocekivao.Mi samo mozemo do medalje kada nesto organizujemo.Zenski sport ne gledam osim ritmicke gimnastike i sinhronog plivanja. Barem su lepe i graciozne devojke. Na sledecu medalju u rukometu cekacemo sledecih trideset godina kada opet budemo organizovali prvenstvo

CG

pre 10 godina

@Aca Jeste Aco, ti moras na posao u 5 i tako to. Ali ti Aco nisi trenirao od djetinjstva. Ti Aco nisi trenirao u hladnim salama bez uslova, nisi se presvlacio u svlacionicama koje se raspadaju i tusirao hladnom vodom jer tople nema. Ti si Aco isao u provod, a one su isle na trening. Ti si Aco uzivao u druzenju sa svojim prijateljima i porodicom, a one trrniraju i provode vrijeme u karantinu. One su Aco svoj novac zaradile posteno, radom i talentom, srecno im bilo. One su dragi Aco cijeli zivot posvetile sportu i zbog toga ne mogu da rade drugi posao dok ne zavrse karijeru. I posteno je sto im je data mogucnost da ostvare penziju. Pozdrav iz Crne Gore, i ne brukajte se kritikama na racun ovih sjajnih djevojaka, nego ih pozdravite sjutra kako dolikuje. Reprezentacije koja bukvalno igra bez krila je uzela srrbro, to je fantastican uspjeh.

Gavra

pre 10 godina

Pre svega,svaka čast na medalji! Biti drugi na planeti je velika stvar. Međutim,komentari tipa "srebro sija kao zlato" i "one su za nas sampioni" jednostavno nisu iskreni. Titula je titula! Ne gubi se svaki dan finale SP pred 20K domaćih navijača.Ovo je bila ogromna prilika da se popnemo na krov sveta,ali jednostavno nismo uspeli do kraja. Ipak se zlato i bronza osvajaju... Odigrali smo loše poslednjih 2-3 min i Brazil je zasluženo pobedio. Svet voli pobednike. Drugi padaju u zaborav.

Milos

pre 10 godina

@zox Kako su to tacno sudije pomogle protiv Norveske? Norveska za 60 minuta nije imala nijedno iskljucenje! A zasluzile su bar 5. I kome to sudije pomazu protiv Norveske? Pa Norvezankama su sudije osmi i deveti igrac. Svaka pobeda Srbije je cista kao suza. I prosto ne mogu da verujem da profesionalni hejteri imaju obraza da pljuju ove devojke.. Sramite se.

jasan

pre 10 godina

Da sam zadovoljan-nisam.Ruku na srce prognozirao sam da cemo,ako se previse ne opustimo u finisu meca(sto se nije desilo) ,,pregaziti" Poljakinje sa vise od 10 razlike,i da cemo finale igrati sa Brazilom,te od njih izgubiti sa 1 ili 2 razlike,i da ce Danska ,,tesnom" pobedom biti treca.Ipak,nadao sam se da,sto se tice samog finala,necu biti u pravu.Nazalost,po ko zna koji put,bio sam u pravu,i sad mi je,mozda po prvi put,iskreno zao zbog toga.Sve u svemu,sta da se radi,zivot ide dalje,a ova prilika odlazi,mozda u nepovrat,ko zna.Da se ruke nisu tresle...Svaka cast,devojke.Alal vera.

zalosna sova

pre 10 godina

Bravo cure,vi ste nas ponos i za nas ste prvaci!Molim ove iz strucnog staba da vise nikad ne zovu onu Krpez.Ta blage veze nema,da je gol kao Arena ona bi promasila.

Fantastic

pre 10 godina

Neko je ranije u komentarima spomenuo da cemo izgubiti dosta sjajnih igracica,izmedju ostalih i Lekicku?!Zar povlacenje iz reprezentacije nisu najavile samo Eric i Ognjenovic?Otkud sada i to da Andrea vise nece igrati za reprezentaciju?

Živan iz Švedske

pre 10 godina

Bravo rukometašice Srbije,
Ne samo što ste druge sa rukometom u svetu nego ste talentovane devojke ,
dobre majke i supruge a srebro sija kao zlato.
Živela kraljevina Srbija!

Milan Djokic - Soko

pre 10 godina

Ovaj na RTS-u prica kako ni jedna selekcija nije imala ovakvu podrsku u Kombank areni. U pravu je. Nije ni jedna SELEKCIJA, ali jeste "Partizan". Mozda i vecu.

Goran

pre 10 godina

Ne shvatam ovu euforiju zbog zenskog rukometa! Naravno da je lepo sto je Srbija uzela medalju ali pretiti Brazilkama i mastati o zlatu je nerealno! Verujem da do juce 99% ljudi u Srbiji nije znalo da nabroji tri imena u nasem zenskom rukometu, danas svi prate zenski rukomet odjednom?

bleach

pre 10 godina

draze mi je nego leba da jedem,i zbog toga sto su nas dobile u sred beograda,ona jedna izasla,ja necu srebro,ja hocu samo zlato,pa i ja devojcice hocu da ovaj svet bude mnogo lepsi i bolji,pun ljubavi i mira,pa nece sigurno,to je pravi dokaz da ne treba biti alav,kapa dole za brazilke i svaka cast,ulepsale su mi dan devojke.

Jednokratna upotreba

pre 10 godina

Sada ce da bude da je i ovo veliki uspeh. A htele sve na ura.Da je u drugoj zemlji sampionat tesko da bi prosle cetvrt finale.Ova ekipa se nece ni u Rio plasirati.Zivi bili pa videli.Kod nas osim Novaka nista u kontinuitetu ne traje. Samo primer Nadje Higl,Milice Mandic

Banja Luka

pre 10 godina

Ljudi moji, slusam himnu i gledam ove djevojke i kao rijetko kada se osjecam ponosnim sto sam Srbin, zmarci prolaze kroz mene, najezio sam se od glave do pete a suze same teku! Zivela Srbija, cuvajmo je! Srecno djevojke!

Petar

pre 10 godina

Kao sto rece neko, po himni se vidi I razlika u mentalitetu...pogledu na zivot. Njihova nacija je veselija, drcnija, razigranija, veselija...zato ce I da pobede.

Ante rasić

pre 10 godina

Čitam komentare,pa vi Srbi ste stvarno "specijalci",juče i kujete u zvijezde,što cure i zaslužuju,a danas pljujete po svemu i svačemu..Vrlo dobro znate da ste u ženskom rukometu prosječni kao i u muškom.Vas je pomazio domaći teren i to je to...

Herzegovina Trebinje

pre 10 godina

Nikad vise ovakva šansa? Nikad ! Sudije pomazu maksimalno, dva nepostojeca iskljucenja Brazilu u zadnjih 4 min, sedmerac za Srb... Nikad vise ni grupu srbija nece proc, bas kao i muskarci...na misice, kuci,publika... Al srebro zasluzeno, zlato ne bi bilo, Brazil cjelu utakmicu bolji

Sasa

pre 10 godina

Zapamtite braco Srbi jednom za uvek, niko se ne ponosi drugim mestom. Svet i istorija pamti samo pobednike. Olako smo zaboravili mentalitet koji nas je krasio dugo godina. Danas i svaki manji uspeh se velica do nebesa, pocevsi od politicara pa sada i do sportista. Ovo je samo drugo mesto i nista vise. Zahvaliti im se na borbi, na uspehu, ali nikako im cestitati drugo mesto. To je odlika gubitnika, luzera.

marko

pre 10 godina

Tipicno domacinski,da budemo srecni sto smo uopste igrali u finalu. posle ovoga sunovrat,kao sa muskarcima u rukometu. Daj nemojte da se lazemo,ovo sad bilo je vise od maksimuma,videcete na sledecim prvenstvima...

Довла

pre 10 godina

Није мала ствар бити други на свету али остаје горак укус због пропуштене историјске шансе.Људи,да се не лажемо,тешко да ћемо поново у финале,па ово је прво после 40 година.Наше рукометашице ће проћи као мушкарци,након такмичења код куће и успеха,следи утапање у просек на првенствима у другим земљама.Тешко ћемо ми на ОИ у Рио.Надам се да грешим али...

Sale@

pre 10 godina

Treba 'zahvaliti' rukovodstvu RSS koje kao domaćin nije ništa preduzelo da sudije ovako unakaze igru Srbije...
I - niz sitnih na oko beznačajnih grešaka u korist Brazila
II - kad Brazil pada u igri, Srbija ostaje bez 2 igrača
III - pri kraju čak očigledno ne-isključenje posle faula nad Cvijićevom, koja i sama pokazuje prstima gde je isključenje...
E sad, domaćinu se tako ne sme suditi i to se stavlja do znanja svima. Nekoga 2 nedelje pomire i hranite džabe, a onda vas isti unakazi.
Devojkama svaka čast, ovakva prilika da pred 20.000 svojih navijača uzmu svetsku titulu im se više neće pružiti, ali nisu one krive što nemaju zaleđinu iz saveza. Domaćinstvo prvenstva se ne uzima zbog ćefa, već da se uzme titula ako može u rukomet podigne u zemlji. Prvo nismo uzeli, a sumnjam da ćemo drugo ostvariti...
I da, aman ljudi sa balkonom više, tamo je mesto samo šampionima, ne i vicešampionima. Ne banalizujte to!!!

zahebantos

pre 10 godina

Ne treba biti nerealan. Biće prvakinje sveta, kada se Svetsko prvenstvo bude igralo u Zimbabveu. Daj, bre! Igrale kod kuće, ako ovde nisu, pa gde će? Neuspeh! Koja bre srebrna medalja, i šta ono kao izgorele! Zašto nisu Brazilke izgorele, već uvek mi izgorimo? Ako neko sada kaže da kvarim raspoloženje, ma one su me baš-baš oneraspoložile. Neuspeh, pa to ti je!

Srbin iz Srbije

pre 10 godina

Peca,

Sta vracamo??? Nase Rio samo na slici mogu da vide.Brazil koji je domacin OI je pre tri godine poceo da stvara ekipu za zlato.Doveo danca za trenera. Cela ekipa igra u Austriji. Polako usvim sportovima ekipnim postajemo domacinska ekipa.Kada je kod nas uzmemo nesto kada je negde drugde nista.Sledeci put kada organizujemo za 30 godina

Konstatacija

pre 10 godina

Citam vest i vidim brazilke sampionke. To sam i ocekivao.Mi samo mozemo do medalje kada nesto organizujemo.Zenski sport ne gledam osim ritmicke gimnastike i sinhronog plivanja. Barem su lepe i graciozne devojke. Na sledecu medalju u rukometu cekacemo sledecih trideset godina kada opet budemo organizovali prvenstvo

Nikola, ne mogu vise da navijam za hronicne gubitnike

pre 10 godina

Nisam gledao finale zbog "kukavicluka". Bojao sam se da cu upravo ono sto se je i desilo doziveti. Jos jedan poraz Srba/Srpkinja u nekom finalu. Ne mogu to vise da izdrzim. Poludecu! Nismo jednostavno u stanju da zavezemo dzak, cak ni na domacem terenu. Ako je neko od nasih sportista ikada uspeo da vozi do kraja, da zaveze dzak, cak i na tudjim terenima/vodama, onda su to vaterpolisti. Zivci su mi otisli u majcinu sto se srpskog sporta tice. Verujem samo jos u vaterpoliste. Oni su mi jedina nada. Znam, oni me nece skoro nikada razocarati.

daleko iznad kvaliteta

pre 10 godina

Nikada vise ove igracice nece imati ovakvu sansu. Imamo tipican domacinski tim. Potpuno PSIHICKI NESPREMNE. Trener totalno zakazao u pripremi utakmice. Brazilac totalno prucio ogru Srbije. Ovaj tim ima tri ekstra igracice: golmane i pivota.I jednog dobrog beka - Damjanovicku. Lekicka je precenjena igracica.Nju cesto nema na terenu. Popovic je totalno precenjena igracica. Krila su tanka. Budimo posteni, Brazilke su jaci tim, i kada te neko dobije dva razlike prd 20 000 tvojih navijaca - to znaci da bi na neutralnom terenu bilo pet-sest razlike. Koliko je ovo nerealno dobar rezultat, videcete vec na narednom takmicenju van Srbije kada necemo biti ni blizu postolja. Ovi komentatori koji pricaju da ce ovaj tim da bere medalje na narednim takmicenjima - nemaju pojma. Nerealno dobar rezultat s obzirom na ukupan kvalitet tima. Mislim da ce Boskovic tek vremenom postati svestan kakvu su sansu propustili.

Aca

pre 10 godina

Medalje im donele penzije!To je samo u bogatoj zemlji Srbiji! A ja, kao i vi, sutra ustajem u 5 časova da bih stigao na posao za platu od 25.000 dinara! O penziji i ne razmišljam! Možda je i dočekam sa nekom "crkavicom od 15.000 dinara i to za još 37 godina rada, ako u međuvremenu ne izgubim posao!

Skrob

pre 10 godina

Znao sam da ce na kraju da upropaste sve, takav je nas mentalitet, sramotna igra, sad ste druge i nikad vise ni cetvrtinu finala necete videti.

fs

pre 10 godina

Karte 3.000 dinara kod preprodavaca? Gde je policija da to spreči? Borba protiv kriminala? Koga vi zezate!?
(Dule, 22. decembar 2013 16:03)

Što bi to sprečavali? To je zakon slobodnog tržišta.

caca

pre 10 godina

Svaka čast devojkama,ali je ovo bilo sad ili nikad,i još pred svojom publikom,kao i rukometaši,"i ko zna kad,i ko zna gde",a i usput smo banana sportisti ,ko još gubi finala kući,muški i ženski rukomet,Davis kup

Lord_Sarma

pre 10 godina

Ove devojke imaju m*da, ali sudije nas ubiše načisto!!! Desetak minuta do kraja, nadam se čudu! Ali u svakom slučaju šta god da se desi na kraju POKIDALE SU!!!

nekle

pre 10 godina

Da je muska reprezetnacija debelo bi se iznervirao ovako na zenski sport gledam kao na rekreaciju, ALI... igras na svom terenu, utakmicu zivota, ova reprezetnacija teskod a ce ikad doci vise u situaciju za medalju, i da tako odigras nonsalatno finale, neverovatno.
Da se igralo bilo gde drugde izgubili bi danas 15 razlike.
Selektor, katastrofa.
Drzi pivota na klupu celo poluvremena, tajm-autio zakasneli, nije uspeo da digne ekipu.
Njaveca greska sto su svi bili uvereni u zlato pre meca, to se obilo u glavu, manjak koncentracije.

Zmaj

pre 10 godina

@Dule

A kakve veze ima policija sa preporudajom ulaznica? Da mozda i poreski inspektori ne treba da kontrolisu saobracaj? Smesan si koliko ne znas...

Mark

pre 10 godina

A crnogorci da puknu! Oni da igraju finale cela Crna Gora da dodje jedva bi popunila Arenu, al' sta ih briga, oni su moralni pobednici...

srbija

pre 10 godina

Prezirem sebe sada zato sto sam opsovao Draganu Cvijic kada je promasila onaj gol u finisu..
Izvini Dragana moolim te! Mnogo mi je krivo sto ne samo ja,vec i mnogi krive nekog igraca za "neuspeh"-Tj.ispada za uspeh.
Dragana je dokazala kako se bori za reprezentaciju.Kada bi nasi fudbaleri stigli do nokaut faze samo,bilo bi extra-a nase rukometasice su stigle do finala.
A ovi hrvati nek idu sa nasih srpskih sajtova i nek pisu tamo u svojoj drzavi.
Srbija je dokazala da je sportska nacija:
RUKOMET : muski ( srebro-evro) -zenski( 4 m-euro,srebro svetsko)
ODBOJKA ( pre 2 god zlato-euro-obe selekcije-gran pri,svetska liga...3 mesto-svetsko 2010 ),
KOSARKA : Muska -4 -svetsko
VATERPOLO-Sve titule
TENIS-DJOKOVIC/DAVIS KUP/ ANA I JELENA U TOP 20
FUDBAL-MLADI PRVACI U EVROPI
TAKO DAA HRVATI ZAVIDITE NAM!

rumenko

pre 10 godina

samo jos u jadnoj srbadiji je moguce izgubiti finale pred 20k ljudi tako sto te sudije urnisu.. to je hvala od IHF-a sto smo im rukomet i to zenski promovisali kao da je euro u fudbalu.. a koliko tek selektor moras biti smesan da te ista repka 2 puta na isti nacin pobedi u 2 nedelje, to je tek za pricu..

Rade Milić

pre 10 godina

@ (Cica, 22. decembar 2013 18:34)
Mozda vec zvici otrcano ali sudije...

Slažem se, kako sudije samo mogu suditi sedmerce
protiv domaćina, a dogovor je bio da domaćin osvaja zlato.

goran

pre 10 godina

Da ste malo pazili u skoli, naucili biste da Spanija nema mnogo veze sa Brazilom. Sta mislite, iz kog razloga se u Brazilu govori portugalski? Pustite vi sudije, nego malo pozitivnije zracite... do kraja utakmice ima jos dosta.

ivan anastasijević,psiholog

pre 10 godina

Jer napisah jos na pocetku sampionata da Andrea Lekic nije igracica za velike utakmice. Cim je gusto, ima najmanje 15 tehnickih gresaka! Tako je bilo i veceras!

Kuper

pre 10 godina

Nemam nista protiv nasih uspeha, ali kada sam cuo uz koju se pesmu bodre pred mec u svlacionici, smucila mi se tada utakmica. I to onako grlato u jedan glas.
A pesma je bila "Cke Beogradske". Kamo srece da se tako deremo kada himnu pevamo.

ogi-cg

pre 10 godina

kad je cg bila druga na olimpijadi mi smo ih docekali kao sampione.masu naroda je bilo u pgd.ovo sto su vase cure napravile i bez ljutnje sa osrednjim timom,pa to je fantastican rezulutat.

Marko

pre 10 godina

Ja licno mislim da su sudije gurale Brazilke i da nas Savez, ili ko je vec za to nadlezan, treba da podigne glas da se to ubuduce ne bi desavalo. Inace, sve cestitke rukometasicama!
P.S. I protiv Norveske je bilo slicno.

StefanMKD

pre 10 godina

15 minuta do kraja. Srbija igra klimavo u napadu, najvise zbog toga sto Lekic igra povreceno. Sudije sude u koris Brazila. Toliko do sada. Srecno devojke. Makedonija navija za Vas!

zalosna sova

pre 10 godina

Bravo cure,vi ste nas ponos i za nas ste prvaci!Molim ove iz strucnog staba da vise nikad ne zovu onu Krpez.Ta blage veze nema,da je gol kao Arena ona bi promasila.

duledudule

pre 10 godina

zene... :-P salu na stranu,svaka cast,skidam kapu,mada mislim da je ovo domacinska medalja i da se negde preko igralo,nebi imale sanse.ali ne umanjujem uspeh.joa jednom bravo

vmm

pre 10 godina

Ovo finale se može najbolje posmatrati kao šahovska partija trenera u kojoj je Brazilski trener odneo pobedu. očajna postavka igre, nepravovremeno uzimanje tajm auta. Brazilke su od samog početka odlično zatvorile Damnjanović i Lekić i unele im nesigurnost i kod šuta i kod pasa. Ovde definitivno ima nekog kvaliteta, verovatno ne za zlato, ali u nekoj perspektivi sa pre svega dobrim skandinavskim trenerom možemo se nečemu nadati za nekih tri četiri godina. Dovoljno je pogledati trenutnu tabelu kvalifikacija za evropsko prvenstvo, mi smo već izgubili od slovenije. ovaj uspeh je došao pre svega jer smo bili domaćini, ali je dobar kao inicijalna kapisla za promene koje moraju uslediti kako bi se u budućnosti postizali zapaženi rezultati, a pre svega pokušalo stići do OI. kao primer može poslužiti muška reprezentacija koja će verovatno služiti za gol razliku na predstojećem prvenstvu, a bili su viceprvaci prošle godine.

Liverpool Man

pre 10 godina

Zbog cega ova Nasimento dominira?Sutira penale?Jeste da ima slavno ime kao Pele ali to je ne svrstava u najbolje.Samo sedmerce sutira,pa to mogu i ja.

dex

pre 10 godina

Malo digresije, ali za ove sto stalno pitaju druge ,, u cemu ste vi drugi/treci/peti ma svetu?"... I fudbaleri su trideseti na svetu, a u cemu ste vi trideseti pa ih kritikujete? Ovde se niko ne sme kritokovati izgleda... Nadam se da cemo dobiti prvenstvo u hokeju na travi (po mogucstvu zensko) i opet ce se ovde pojaviti milion strucnjaka...

compaq

pre 10 godina

Poruka za sve one koji pricaju kako necemo osvojiti nista posle ovoga: Srbija je jedina reprezentacija koja ima dve igracice u najboljoj postavi. Imamo jednu mladu ekipu pred kojom je buducnost. Svaka cast devojke!

kadija

pre 10 godina

svaka cast, uspeh veliki. ali ostaje velika tuga zbog izgubljene, ponavljam, izgubljene zlatne medalje. to je moralo biti zlato.dokle mentalitet luzera? ako ne sada, kada? ova se sansa nije smela propustiti jer druge sanse dugo, dugo, dugo neće biti. vec prvo sledece takmičenje izvan srbije, plasim se da ce biti debakl.

Кембо Екоко

pre 10 godina

Биће утакмица 2 најбоље репрезентације, 2 најаче и најтрврђе одбране. Мислим да Бразил вечерас нема шансе.
1. Ово им је први пут да се боре за медаљу на неком великом такмичењу.
2. Немају искуство да играју пред 20000 супарничких гледалаца.
3. Врло је тешко 2 пута савладати једну те исту екипу на истом првенству.
4. Ми смо играли лоше 1.меч (изгубљенљ лопте, лош % голманки, лош напад, фантастичне одбране бразилског голмана) и поред свега тога изгубили само -2.

МОРАМО играти концентрисано и ефикасно играча више, максимално то искористиит пошто Бразилке имају бар 5 искључења. Потербни су нам "лаки" голови. Екипа која да више од 25 голова побјеђује. Ако сачувамо мирноћу, не срљамо без обзира на кретања резултата, не подлегнемо еуфорији, добијамо лагано и убједљиво.

ХЕРЦЕЃ НОВИ

pre 10 godina

Свака част цуре, Ви сте понос Српске нације! Хиљаду пољубаца са мора..

VEC VIDJENO

pre 10 godina

Po starom dobrom obicaju posluzili smo drugima za popularizaciju nama tapsanje po ramenu i pohvale za organizaciju????/Zapitajte se samo kako bi bilo sudjenje da je Spanija igrala na svom terenu.

DejanS

pre 10 godina

Svidelo se to ili ne vama svima ove devojke su vicesampioni sveta. A ovi sto samo kritikuju nek se zapitaju sami sta su u zivotu postigli. Naravno da ostaje zal za zlatom.

realni lik iz mase

pre 10 godina

Ja ne znam da li sam se samo ja istripovao... Ali najgori utisak ove veceri mimo svih promasaja i izgubljenih lopti na mene je ostavila publika u Areni i spiker koji nije imao veze sa motivacijom i pruzanjem pravovremene podrske za one cure. Kojima skidam kapu, a pozerima i onim kvazi 'navijacima' porucujem da sl put bolje poklone kartu deci koja treniraju rukomet nego li da dodju i NAVIJAJU za Srbiju. Svaka vam cast cure i selektore, osvetlali ste obraz celoj naciji !

nemanjaBB

pre 10 godina

Nisam stigao do karte, ali cu navijati kod kuce kao da sam u Areni uz njih! Osetice cure pozitivnu energiju koju im nadam se svi pruzamo.. Pocepajte Brazilke!

Serdar

pre 10 godina

Bogami s obzirom da znam kakav sam i zbog ocuvanja svog zdravlja utakmicu necu gledati vec cu samo povremeno ukljucivati TV cisto da vidim koji je rezultat.Ajmo devojke,samo polako...

Žeca

pre 10 godina

Tek sad vidim koliko smo zalostan narod, hvatamo se za bilo sta dok tonemo i tonemo...
(Ogorcen, 22. decembar 2013 16:41)
Mrgude, idi smrdi na info, tamo ima slicnih tebi baksuzi ko ti i nesrecnici se tamo skupljaju ovo je sport.

Siniša

pre 10 godina

Nema razloga da budu tužne! Umesto tri prosečne zarade (120.000 dinara) dobiće za drugo mesto dve prosečne zarade (80.000 dinara ) do kraja života! Čestitam!

Siniša

pre 10 godina

Nema razloga da budu tužne! Umesto tri prosečne zarade (120.000 dinara) dobiće za drugo mesto dve prosečne zarade (80.000 dinara ) do kraja života! Čestitam!

marej

pre 10 godina

Kao sto rece neko, po himni se vidi I razlika u mentalitetu...pogledu na zivot. Njihova nacija je veselija, drcnija, razigranija, veselija...zato ce I da pobede.
(Petar, 22. decembar 2013 18:19)
A ti si bio tamo pa znas kakvi su oni.
Nemas ti pojima. Dobro je za 25% brazilaca, sok ostali gledaju da prezive od danas do sutra. Vazno da si mi ti mokranjac veseo i debeo...

Jelena

pre 10 godina

Ovo nije domace sudjenje pred 20000.ljudi,pogurali su Brazil tacno kada treba!Ali treba biti realan i ovo je uspeh koji niko nije ocekivao!Bravo Andrea i drugarice,hvala vam za sve:)!

mik

pre 10 godina

elektor Sasa Boskovic je preslikana prica bivseg selektora muske ekipe Vukovica,obojica su odradili savrsen posao u vezi stvaranja kulta tima,motivacije,i obojica su uspeli da im igraju oni igraci-ce,koji u tom trenutku treba da igraju.Ranije nam je to bila misaona imenica zbog menadzerisanja,nesposobnog saveza,u slucaju zena raspada drzavne zajednice i prebega igracica na drugu stranu.Ali cinjenica je da ni jedan ni drugi objektivno nisu stucnjaci,tj.da za kontinuitet ipak treba trener ozbiljnijeg kalibra.Muskarcima je posle medalje usledilo veliko otreznjenje,devojke ipak mislim da imaju veci kvalitet,tako ako savez gleda dugorocno treba pronaci pravo resenje za klupu,Saja mi i pored svega ne uliva poverenje za kontinuitet igara i rezultata.U svakom slucaju sve cestitke igracicama i strucnom stabu na najvecem uspehu srpskog rukometa od rata pa naovamo.

Rade

pre 10 godina

Veliki uspeh! Velika ekipa! Velika požrtvovanost! Velika borbenost do fanatizma! Veliko HVALA za sve postignuto! Veliki neznalica - nas trener - dva puta gubi meceve od istog protivnika na identican nacin! Veliko Hvala i njemu, jer pitanje je dali bi drugi trener dospeo do finala??

milan

pre 10 godina

kad strajnic i kovinjalo prenose volume samo na mute,imali su pobedu u rukama ali nema veze i ovo je ogroman uspeh a i sudije su bas bile lose

Miodrag

pre 10 godina

Vrlo tesko, ali pokusacu objektivno da dam analizu i svoje misljenje o nasim rukometasicama o ovome prvenstvu, verovatno bi na ovaj tekst da je neko drugi pisao sigurno dao minus, ali sto ne volim te izlizane fraze tipa: Srebro sija kao zlato, sve nase rukometasice zlatno sijaju i slicne nebuloze. Jednostavno Brazilke su bile bolje, nase nisu toliko mentalno jake kao na primer kosarkasi (mislim na generaciju Djordjevica, Paspalja, Danilovica i ostale), oni nikada nisu igrali pod ovakvim grcevima kao nase veceras, u svakom slucaju uzele su srebro sto je veliki uspeh, nezamisliv uspeh do skoro. Nasi navijaci i izuzetna atmosfera uz cinjenicu da se SP igra u Srbiji dalo je podsticaja da nase rukometasice igraju sa 110 posto snage i volje. Visok kvalitet igre su pokazale, ipak su pobedile Norvesku, preokrenule minus od 5 razlike, ali tu je bilo manje opterecenja jer je to bilo cetvrtfinale, i kao sto je i sam selektor Srbije izjavio da ne bismo pobedili Norvesku da je ta utakmica bila finalna, nazalost zbog slabog mentalnog sklopa tesko da ce ponoviti ovako nesto kada se budu turniri igrali van nase zemlje. Mislim da se ovakva prilika za zlato na SP u ovom nasem slucaju dobija samo jednom u zivotu. Nadam se da gresim. Sve cestitke nasim orlicama!

канаринац

pre 10 godina

Дошао сам само да пребројим силне стручњаке које ова земља има а овде исказују своје цењено знање о рукомету који до јуче нису ни гледали.
Браво девојке бити други на свету је ОГРОМАН успех! Хвала вам на представљању Србије у најбољем светлу!

zagorac

pre 10 godina

Najiskrenije cestitke susjedima . Steta jer nije zlatna , no sto je tu je . Nasih nije bilo te sam stoga odlucio za koga cu navijat , jos jednom cestitke vasim curama , bile su lijepe i odlicne .

nemanja

pre 10 godina

Ove djevojke su heroine nacije bez obzira sta postigle veceras. Ali jedna stvar mi nije jasna kod zena, daleko od toga da sam neki muski sovinista. Razumijem da ne mogu da skacu toliko ili trce brzo kao momci, da ne mogu da sutaju toliko jako ali valjda znaju da koriste mozak. Pa ako imas igraca vise pravi visak a ne preko dva igraca da sutas, gdje je logika pobogu???

marko

pre 10 godina

brazil je bolji...realnno...nase su se lavovski borile...oni golovi sa 2 igraca manje sto su dali je zaista merilo njihove borbe na terenu i znanja...ali sudije su po meni imale malo uticaja na rezultat...to je moje misljenje i mislim i vecine ljudi...

Putar

pre 10 godina

Iskrene čestitke junakinjama.
Po meni su zaslužile prvo mesto.
Gde im samo zapadoše španske sudije koje su svojim odlukama NAPRAVILE PREVGU.
Pratim sport decenijama, a nikada nism videla Špance da nam sude istim aršinom kao protivniku a kamoli da nam budu pristrasni!
jOŠ JEDNOM, ISKRENE ČESTITKE DEVOJKAMA I STRUČNOM ŠTABU, ŽIVELI

Vuk

pre 10 godina

citam komentare i ne mogu da verujem kakvih ima... devojke nisu propustile nikakvu sansu. Uzele su sto su i zasluzile. Da licno poznajete ove devojke, znali biste da i te kako imaju buducnost u rukometu na gostujucim terenima i enormne sanse za postolje na narednim turnirima. Ima rukometasica koje su mlade i koje nisu pozvane na svetsko prvenstvo, i sve igraju napolju i koje ce da jedu za dorucak svako sledece prvenstvo. Kao i uvek svi su strucnjaci u fotelji, izadjite Vi na teren i pobedite.

Delija UE

pre 10 godina

Malo je falilo. Steta. Jedna lopta, ali nikako da ode na nasu stranu. Sve vreme su bile tu, ali nije se dalo. Brazilke su zasluzeno prve i njima cestitke. Vratilo im se za manjak srece na Olimpijadi. Nase zene su pokazale kako se igra i bori za Srbiju. One su nas ponos. Ovo je uspeh koji niko nije ocekivao. Da nam je neko pre pocetka SP rekao da ce Srbija biti u finalu, rekli bi da je lud.

Бојан Илић

pre 10 godina

Капа доле!
Многи наши спортисти би могли да се угледају на ове девојке!
Овако се носи национални дрес, стоко...

P. A.

pre 10 godina

Evo sad fino posto Djokovic vise nije jedini, u buduce i kad rukometasice igraju, zasebna rubrika, gore u podnaslovu, sve fino uokvireno zutim.

guja

pre 10 godina

финале,па ово је прво после 40 година.Наше рукометашице ће проћи као мушкарци,након такмичења код куће и успеха,следи утапање упросек на првенствима удругим земљама.Тешко ћемо ми на ОИ у Рио.Надам се да грешим али... (Довла, 22. decembar 2013 19:09).............jeli prijatelju pa sa koliko godina Ceca Kitić igrala finala. Sa 5 (pet). Ajde, vi koji niste prvi ni u svojoj sobi kad ste sami kući, ućutite ne malo, nego mnogo. Bravo cure. Druge na svetu. Plus ste dale sve od sebe. Svaka čast.

М13

pre 10 godina

БРАВО ДЈЕВОЈКЕ!!!!!! ИАКО ЈЕ ОКО ВРАТА СРЕБРО ВИ СТЕ ШАМПИОНКЕ!!!!

Драго ми је због због дјевојака јер мало ко је вјеровао да могу и до сребра прије почетка првенства, али остаје горак укус због судија које су, мало је рећи, били катастофални!

И да, неко рече да их не треба поздравити на тераси Скупштине, и могу му рећи да не лапрда. Дјевојке су заслужиле то. Својом игром и борбеносћу су показале како се игра за своју земљу, како се изгара на терену до последњег секунда. Можда су сребрене али за нас су ЗЛАТНЕ и усрећиле су све Србе широм свијета. Зато, дјевоке треба да изађу на терасу и подјеле успјех,радост и срећу са народом.

Sasa

pre 10 godina

Cestitke rukometasicama na osvojenom srebru ali ostaje zal za zlatom.Sudjenje je katastrofa bilo s obzirom koliko su puta Brazilke mogle ici na klupu na hladjenje ali su Spanci progledali kroz prste.Svima je bilo jasno u Areni i onima pored tv ekrana da sudijski par favorizuje Brazil svojim dvostrukim arsinima.Bas se pitam kakav ce sada komentar imati ovi iz RSS na sudjenje ili ce ostati uzdrzani?Na neki nacin moze se reci da nam je zlto oteto ovakvim sramotnim sudjenjem!

biocanin slavoljub

pre 10 godina

SVE CESTITKE NASIM DEVOJKAMA NA VELICANSTVENOM USPEHU.NEMAM RECI KOJIMA BIH ISKAZAO RADOST KOJU SU PODARILI SRBIJI.DO NEBA HVALA.

Džoni

pre 10 godina

Srebro su osvojile u petak tako da smo ih tada dovoljno nahvalili i svaka im čast na tome ali su danas ispustile mislim jedinstvenu šansu za zlato! Ovo danas je bila možda i naj lošija igra na prvenstvu i opet su bile dva ipo minuta do kraja u egalu što pokazuje da bi sa igrom kao protiv Koreje i Norveške pa i Poljske lagano dobile ovo! Sagorele su od želje i nisu ušle u utakmicu hladne glave! Šteta velika!

jovan

pre 10 godina

nas narod kaze prvo skochi pa reci hop,sto znaci da su nase devojke pre utakmice vec stavile zlato oko vrata,sada netreba tugovati i svaka cast nasim devojkama

aNOnymous

pre 10 godina

Cestitam djevojkama na hrabroj borbi i osvojenom srebru, vi ste srpske sampionke! :) Brazilke su bolje od nas, mi zavisimo od 4 igracice (Lekic, Cvijic, Damjanovic i Tomasevic) i bolje nije moglo. Jos ona Nascimento toliko dobro igra da bi mogla sa muskarcima da igra koliko skace i kako suta...

Nebojsa

pre 10 godina

Negativni komentari od onih koji u zivotu nista nisu stvorili. Pustite sudije. Brazilke subile bolje i to je to.n asim devojkama hvala za sve ono sto ste pruzile, hvala vam na brobenosti i srcuza dres Srbije. Srebro je izuzetan uspeh

hh

pre 10 godina

Glavu gore, veliki uspeh za nas rukomet i sport uopste! Sve cestitke nasim rukometasicama, veliki je ovo uspeh, zlato uzimamo u Riu na njihovom terenu!
Cestitke i Brazilkama na zlatnoj medalji, ocarale lepotom.

Crkvinac

pre 10 godina

Sve cestitke djevojkama zasluzile su to, mislim da nam za ostanak u vrhu zenskog svjetskog rukometa potreban bolji selektor, mi za ovaj sampionat nismo imali ukupno 5 kontri i djevojke kada krenu u kontru to je bezidejno totalno neorganizovano. Sudjenje da ne komentarisem tu bi mogao svasta napisati i mislim da su za ovakvo sudjenje krivi ljudi iz RSS na celu sa Velimirom Marjanovicem (za koga nemam ni jednu pohvalu posto su nam klubovi katastrofalni i uopste nisu konkurentni u evro takmicenjima a on po tom pitanju ne preduzima nista) koji nisu nista preduzeli da nam sudjenje barem bude ravnopravno. Jos jednom sve cestitke djevojkama.

ВОЖДОВАЦ

pre 10 godina

можда немате веће груди од бразилкиња али свакако имате веће срце! ДО ЗЛАТА!!!

Milos

pre 10 godina

Sta dominira sve golove sa sedmerca je dala,lose igramo u napadu,samo igraju Sanja I Andrea i Dragana,Leila kao da ne postoje, A to je samo zbog sporog protoka lopte,previse se davi lopta na bekovima I nikako im onda ne sirimo odbranu,ako hocemo pobedu,mora mnogo brza igra u napadu da se stvori neki visak.

sergius

pre 10 godina

Devojkama svaka cast. Veliko srce koje je izgorelo u zelji. Ipak, osveta za Koreju je stigla. Ne moze se zlato uzeti "na foru". Dakle, trebale su nam tri stvari: rukometno obrazovan trener, pismen trener i trener.

Sima Kosmos

pre 10 godina

Nesporno veliki uspeh, samo se bojim da ovo nije trenutni bljesak i uticaj domaceg terena pa na sledecem takmicenju ne prodju ni 1.krug kao i muskarci!!!

123

pre 10 godina

Cestitke devojkama, veliki uspeh!
Ali jos jednom na videlo izasao nas Srpski mentalitet, najavljivali da cemo ih razbiti, ma kakav Brazil, bez imalo postovanja prema protivniku i eto..,

jogi

pre 10 godina

Da li su ljudi svesni da nam je do skora bio uspeh da se uopste plasiramo na prvenstva,a kad se plasiramo sva tri poraza u grupi su bila neminovna.Imali smo jedinstven slucaj da dvaput za redom organizujemo velika takmicenja,to je na neki nacin kompenzacija za sve ono sto je zenska rukometna reprezentacija pretrpela zadnjih 10 godina zbog stvari koje nisu imale veze sa sportom.Prosle sezone osvajanje medalje bi bilo prerano u situaciji kada su ljudi maltene prvi put culi za imena reprezentativki,cetvrto mesto je bio savrsen ishod koji je devojkama doneo neverovatnu motivaciju za ovo sp,na kojem su postavili cilj- medalja,i taj cilj je ostvaren,e sad sto nije zlatna,takodje moze da se kaze da bi bilo prerano jer je mnogo vaznije da se napravi kontinuitet,cekaju nas kvalifikacije za ep koje nisu dobro zapocete,zlato bi verovatno dovelo do euforije koju bi vrlo tesko mogle suzbiti,tako da je zaocekivati da nastave biti ovako motivisane da dokazu da sve ovo nije slucajnost pa boze zdravlja da se osvetimo Brazilkama na njihovom terenu

NASLOV

pre 10 godina

Zenama se zlato obilo o glavu :) Svaka cast nasim rukometasicama, i ovo je uspeh vredan svakog postovanja. Jedino mi je krivo sto su toliko bile sigurne posle polufinala pa su davale izjave kao da igramo protiv Alzira. Mozda nas je taj manji respect prema Brazilu koji je odlican kostao zlata, ipak ja sam ponosan sto zivim u vreme ovako velikih sportista kao sto su nase devojke.

Floro Flores

pre 10 godina

BUDIMO REALNI! Nase nisu najbolje na svetu,ovo je daleko od ocekivanog!!! Pa, mi se poslednjih godina jedva plasiramo na neko takmicenje,a onda tamo ne mozemo grupu da prodjemo... Zato CESTITKE!

kokni kol

pre 10 godina

Ljudi misle da ako organizujes takmicenje po difoltu moras uzeti zlato pa makar koji god tim imao,neka malo pogledaju spisak ranijih takmicenja i domacinstava,mnoge reprezentacije sa vecom reputacijom od nase su cesto ostajale bez bilo kakve medalje,same Brazilke su pre dve godine igrale kuci i ispale u cetvrtfinalu od prosecne Spanije pa eto nisu propale,naprotiv.A gubitnicki mentalitet je kad posle minus 5 padnes skroz i dozivis katastrofu,a nase su se vratile i protiv Norvezanki i danas,zlato ipak nije doslo zbog savrsene uigranosti protivnica koje uglavnom igraju u istom timu i znaju se u dusu,plus selektor i tu ipak prednost domeceg terena tesko moze da napravi razliku.Ovaj tim ima potencijala da nastavi kontinuitet za razliku od muskog koji je zenit doziveo na sampionatu kod nas,naci dobre zamene za ovih 5,6 igracica koje odlaze,i po mogucstvu se zahvaliti na svemu Boskovicu,jer ipak mislima da bi nam dugorocno trebao jedan kvalitetniji strucnjak.

rukomet

pre 10 godina

Mozda nije na mestu kritikovati coveka koji je osvojio srebro, ali potez Boskovica da na dan finala izvrsi dve izmene i iz tima skloni pre svega Lojpur je amaterski. U momentu kad se Cvija povredila u drugom poluvremenu i te kako je trebala Lojpur. Dve nove devojke nisu ni dobile sansu u finalu, izmena je bila nepotrebna. Amaterski potez. Onda drzanje Damnjanovic u igri i pored toga sto joj nista nije islo. Dva puta kad smo imali napad za izjednacenje ona je prokockala sansu. Nekoliko lopti dala rivalu. Do finala je bila nas najbolji igrac, danas joj nije islo. Devojkama svaka cast, dale su sve od sebe. I srebro je ogroman uspeh.

lale

pre 10 godina

Koliko samo pakosnih komentara! Nije ni cudo kad pink objavi da farmu gleda dva miliona ljudi jer ovako pakosne komentare moze samo stoka da napise

o, ruk

pre 10 godina

sad sta god da urade treba im vec sad cestitati. svaka cast. kad vidim koliko se samo trude, bude mi nevazno sta ce biti na kraju. svaka cast jos jednom

jovicic

pre 10 godina

Dovesti Skandinavca za trenera!
Pogledajte Brazil, Poljsku, gde su bili nekad, na mapi ih nije bilo, a gde su sad!!!
Takticki su nas Brazilke totalno razbucale, bolje reći nihov trener...

Prigrevica

pre 10 godina

Бравооо девојке!!! Сребро је добро, оставили сте срце на терену у инат судијама, свака част!!! Србија!!!

GENIJE

pre 10 godina

Sto bi reko veliki mag i guru Partizana,nikad nije dobro napraviti "Svadbarsku atmosferu"pred utakmicu.Dva dana se prica o sigurnom zlatu,ekipa psiholoski nepripremljena,bez promena u igri lako procitana.Spanci po obicaju "sa puno osecaja"znaju kad da prelome.

fjcgv

pre 10 godina

Pele nadam se da ti je trebala pobeda brazila za velike pare na kladzi u suprotnom vajduga marmune... Brv devojke trebalo je doci do finala...

Aleks

pre 10 godina

@Goran @bleach A sto vas briga sto mi volimo rukomet? Bas vam je divan zivot hejteri, kad vam je svo zadovoljstvo u tome da nekog pljunete. Bravo za devojke.

i tako

pre 10 godina

@marko A tebe bi bas radovalo da dozive sunovrat? Pa kakvi ste vi hejteri ljudi? Nece vas zivot biti nista bolji ako cekate tudji neuspeh, vi cete i dalje biti mali i neuspesni. A ove devojke su srebrne, druge na svetu. A vi ste mali..

Stele

pre 10 godina

Moram da priznam da ne znam ništa o rukometu, ali to me neće sprečiti da se radujem kao muva bez glave svaki put kada damo gol! Ajmo devojke!

parmalat

pre 10 godina

citajuci ove komentare i mnoge druge postidim se sto sam Srbin... kakve rezultate nam daju sportisti u zemlji od 7 miliona ... a mi samo kukamo,pljujemo ... pa ne zasluzujemo nista zivo,samo najgore!

bata

pre 10 godina

Ala nas je procitao njihov trener,posle 15min.je potpuno promenio nacin igre Brazila,zatvorio nam pivota,a pustio da sutiraju ove spolja koje su totalno bile u minusu,uostalom tako smo mi pobedili Norvesku.Ali nas trener je morao to da vidi pa da forsira igru preko krila,ali i njemu je voda usla u usi pa je to to.Ovo je ogroman uspeh i ne treba nista kriviti igracice,uostalom one su najvise zelele zlato,ali gorak ukus mi je u ustima jer mislim da smo ih imali u posledjih 10min.samo da je selektor malo vise trazio resena za nasu igru koju je njihov selektor procitao do savrsenstva.SVAKA CAST SVIMA IZ RUKOMETNOG SAVEZA ZA ORGANIZACIJU TURNIRA.

time is on my side

pre 10 godina

slazem se sa likom koji se potpisao sa "NASLOV". Naravno veliko je i srebro i tesko je. Ali ne mozes da pre finala dajes izjave kako je zlato vec nase, utakmica je sporedna stvar, i takve stvari. Drugo, ja koliko znam, mi smo oduvek i bili dobri u rukometu, mozda bez medalja, ali nas ni jedna strana ekipa ne potcenjuje. Trece, sudije su stvarno bile na strani Brazilki. Cetvrto, steta, izgubicemo par odlicnih igracica, izmedju ostalih Lekicku, i onda ce nam trebati 7-8 god, da ekipa bude ovako dobra. U svakom slucaju, SVAKA CAST DEVOJKE, nije lako biti drugi na svetu. I ostaje zal za zlatom, ali sta je tu je, za 10 god bice mozda to to... I realno ljudi, izgubismo od ekipe koja do ovog takmicenja nije ni znala sta je medalja u rukometu, i to 2x... :)

hm

pre 10 godina

Devojke su bile super i treba da smo ponosni na njih...sudiju necu komentarisati, svi ste videli...ali organizacija oko karata je zaista bedna, i ne mogu da shvatim niti prihvatim te seme sa tapkarosima...

Cir Milos

pre 10 godina

Srbija je večeras poslala lepu sliku u svet i to je ono što treba da raduje i o čemu treba da se priča... Puna dvorana, organizacija na nivou, lepa sportska predstava i dostojanstvenost u porazu... Jednom rečju BRAVO svima... I organizatorima i publici i sjajnim rukometašicama...

zagorka

pre 10 godina

čestitam susjedama na srebru!! Svaka čast!
Srbija se može ponositi i slaviti jer su više pokazale od nekih muškaraca u muškim sportovima!!!

Gavra

pre 10 godina

Pre svega,svaka čast na medalji! Biti drugi na planeti je velika stvar. Međutim,komentari tipa "srebro sija kao zlato" i "one su za nas sampioni" jednostavno nisu iskreni. Titula je titula! Ne gubi se svaki dan finale SP pred 20K domaćih navijača.Ovo je bila ogromna prilika da se popnemo na krov sveta,ali jednostavno nismo uspeli do kraja. Ipak se zlato i bronza osvajaju... Odigrali smo loše poslednjih 2-3 min i Brazil je zasluženo pobedio. Svet voli pobednike. Drugi padaju u zaborav.

vise se poducavaj

pre 10 godina

Ljudi da li su se vama svidjale izjave pre utalmice uzimamo zlato,Brazil nema sanse itd... Koliko puta dokazano da se takve izjave ne daju,ni kada je odnos snaga puno izrazeniji u korist neke ekipe

doktor

pre 10 godina

nase devojke su divne.igrale su srcem.da smo svi ovakvi gde bi nam bio kraj.cestitam i brazilkama.zasluzeno sampionke.a zluradi komentari dolaze od usamljenih i paznje zeljnih jadnika...i ponekog poturcenog pravoslavca.SRBIJA!

zok

pre 10 godina

Svaka cast devojke.Biti drugi u svetu je ogroman uspeh.Nemam ni jednu rec zamerke.Mislim da su nervoza i prevelika zelja bili nas najveci protivnik.Ali kad se neko tako bori za Srbiju ni poraz ne pada tesko.Sa istom zeljom,srcem i verom i ubuduce.

Šareniš-iš

pre 10 godina

Devojke svaka Vam čast. U zemlji Srbiji gde se o rukometu i ne govori, a još manje ulaže u njega boriti se sa srcem većim od cele Srbije, i većim od svih ovih hejtera koji od kompleksa i lične zavisti ne znaju šta da rade? samo mogu da Vam kažem da ste prave žene zmajevi sa m****a mnogo velikim!!! Drage devojke samo napred, srebro će Vas učvrstiti još više za buduće mečeve koji Vas čekaju! Veliki naklon za super žene!!!

my way

pre 10 godina

Svaka cast devojkama na sjajnom uspehu! Zasluzuju maksimalnu podrsku zbog ovog istorijskog rezultata, koji predstavlja prekretnicu za srpski rukomet i zbog nacina na koji su se borile i predstavljale Srbiju! Hvala devojke i sve najbolje u buducem periodu!

Stanoje

pre 10 godina

Svaka cast nasim fantasticnim devojkama! U srcu ste BROJ JEDAN! Hvala i navijacima na podrsku. I vi ste bili super.
Sam napred, narode moj voljeni, Devojke su nam pokazale da mozemo ako hocemo.

Fantastic

pre 10 godina

Neko je ranije u komentarima spomenuo da cemo izgubiti dosta sjajnih igracica,izmedju ostalih i Lekicku?!Zar povlacenje iz reprezentacije nisu najavile samo Eric i Ognjenovic?Otkud sada i to da Andrea vise nece igrati za reprezentaciju?

Milos

pre 10 godina

@zox Kako su to tacno sudije pomogle protiv Norveske? Norveska za 60 minuta nije imala nijedno iskljucenje! A zasluzile su bar 5. I kome to sudije pomazu protiv Norveske? Pa Norvezankama su sudije osmi i deveti igrac. Svaka pobeda Srbije je cista kao suza. I prosto ne mogu da verujem da profesionalni hejteri imaju obraza da pljuju ove devojke.. Sramite se.

Bagzi

pre 10 godina

Uhh bas dobre Brazilke a jos ih i hoce( 3-4 puta im se odbijena lopta vraca u ruke ) . Valjda ce nase da proigraju. Mada i srebro nije neuspeh.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 10 godina

Cestitam devojkama, odlicno su se borile. Nedostajalo je malo vise koncentracije.
Ali, mi smo drugi na svetu u rukomenu.
To ni najmanje nije lose.... :)
Bravo devojke !!

Mikeli

pre 10 godina

Nismo imali ni srece, sudije nas nisu nesto drasticno ostetile, ali nisu nas ni gurale, sto je ipak normalno za domacina prvenstva. Nase su se malo i uplasile, ali uopste nije to ni bitno. Svaka cast ovim devojkama, svaka cast, igrale su srcem i zaista treba svi da se ponosimo njima. Bravo devojke, bravo.

blaza

pre 10 godina

Kad nas trener i svi ostali mlate da cemo da osvojimo,to se nikad ne prica pa makar igrali i protiv Avganistana.Ja ne mogu da verujem da to ne znaju.Prvo skoci pa kazi hop.Al nema veze,idemo dalje.Bravo devojke,mene ste odusevile.

All that Jazz

pre 10 godina

Caffe bar JazzBanjaLuka čestita srpskim rukometašicama na osvojenom srebru. Hvala za sve što su pokazale, za sve lijepe trenutke, za srce koje ste ostavili na terenu. Volimo Vas i ljubimo.

Srebro

pre 10 godina

Nemojmo kriviti sudije nisu oni uzrok poraza, ja mislim da je stvoren veliki pritisak u medijima i da se stvorila atmnosfera kao da smo vec osvojili zato pa su zbog toga malo i izgorele (to se najbolje vidi po tehnickim greskama kojih nije bilo do sad). Ali u svakom slucaju DEVOJKE VRHUNSKI REZULTAT SVAKA CAST.

jovan48

pre 10 godina

Dale su sve od sebe i sve cestitke nasim devojkama. Preponosan sam na njih,
sa te sportske strane. Sto se tice komentarisanja, najblaze receno, ogorcen sam.Sve vreme sam morao, da iskljucim ton i sebe uskratim za divnu atmosferu. NJegov komentar, na kraju, ocekivao je da su nase tuzne i da ga raduje sto su vesele. Pa da covek pukne od muke. Ali ne zelim vise tom liku da dajem znacaj. Mislim da imamo veliku perspektivu i da cemo u kontinuitetu da budemo na evropskoj i svetskoj sceni.Nazdravlje i svima nama, na nevidjenom uspehu.

kojovici1981

pre 10 godina

Čitam komentare,pa vi Srbi ste stvarno "specijalci",juče i kujete u zvijezde,što cure i zaslužuju,a danas pljujete po svemu i svačemu..Vrlo dobro znate da ste u ženskom rukometu prosječni kao i u muškom.Vas je pomazio domaći teren i to je to...
(Ante rasić, 22. decembar 2013 19:30)

Ima i toga naravno, ali ipak tesko da bi prosecna reprezentacija u utakmica tipa biti il ne biti sa Norveskom nadoknadile minus od 5 golova, i lagano preko Poljske dosle do finala. Ipak je visok igracki kvalitet pokazan sa nase strane, ali psiha nije izdrzala veliki pritisak, sto sopstveni, sto od nase javnosti, jednostavno izgorele su u zelji za pobedom protiv ipak veceras boljih Brazilki. Kako je puna arena davala krila nasim rukometasicama u mecevima do finala, tako je u samom finalu odmogla. Moje subjektivno misljenje je da se samo ovaj mec igrao u bilo kojoj drugoj zemlji da bi sa daleko manje grca odigrale ovu utakmicu i najverovatnije pobedili Brazil, iako mislim da su one trenutno za nijansu kvalitetnije igracice od nasih.

M?

pre 10 godina

Zdravo draga redakcijo koja objavljuje sve komentare :) Carevi!
Pitanje: da li moze na sajtu B92 da se napravi mogucnost registracije i prikupljanja vesti u sopstvenu arhivu (kao playlist na YouTube)? Npr. sa folderima kao sto su vasi: info, biz, ljubimac itd. :))

jasan

pre 10 godina

Da sam zadovoljan-nisam.Ruku na srce prognozirao sam da cemo,ako se previse ne opustimo u finisu meca(sto se nije desilo) ,,pregaziti" Poljakinje sa vise od 10 razlike,i da cemo finale igrati sa Brazilom,te od njih izgubiti sa 1 ili 2 razlike,i da ce Danska ,,tesnom" pobedom biti treca.Ipak,nadao sam se da,sto se tice samog finala,necu biti u pravu.Nazalost,po ko zna koji put,bio sam u pravu,i sad mi je,mozda po prvi put,iskreno zao zbog toga.Sve u svemu,sta da se radi,zivot ide dalje,a ova prilika odlazi,mozda u nepovrat,ko zna.Da se ruke nisu tresle...Svaka cast,devojke.Alal vera.

veliki strumf

pre 10 godina

Ne mogu Lekic i Damnjamovic da izdrze ceo mec u napadu. Vec su dosta lopti prodale i dosta suteva isforsirale. U drugom poluvrememu, kad im jos ponestane snage, bice jos gore. Ne mogu da verujem da ih Boskovic ne odmori malo. Uz to Sanja igra non stop i odbranu.

doktor

pre 10 godina

CESTITKE na istorijskom USPEHU! Realno,ovo je i vise od ocekivanog. P.S. Mediji(neracunajuci B92)su ih proglasili sampionkama danas pre utakmice i sinoc i to me stalno vredja,ta potreba pojedinih novinara da se prave strucnim!

Ja

pre 10 godina

Bravo za naše devojke.Veliki uspeh,nigde nas nije bilo godinama,rukomet u halama gledaju roditelji,braća,sestre i bliža rodbina,i sva očekivanja koja smo imali ovih dana,da je zlato samo naše,ipak su prevelika.Ovo je ogroman uspeh,dobar zalet,za dalji rad,razvoj rukometa,uspostavljanje sistema,koji će dati rezultat i u narednim godinama...

temple of love

pre 10 godina

@ db gl k gšsss a zasto je Danska dvaput izgubila od ovih istih Brazilki,pretpostavljam tradicionalni danski mentalitet.Jednostavno bolje su od nas ,ne mnogo ali dovoljno i tu nema sta da se prica osim da se cestita obema reprezentacijama na najvecem uspehu i jedne i druge ekipe u istoriji

nis

pre 10 godina

Od ovog brbljivog komentatora ni najavu nisam mogao da cujem.Amo covek ne zatvara usta.Zivim za dan kad ce otici sa RTS-a.Ubija u pojam,smorio je zadnjih sto godina.

Antun

pre 10 godina

@ Кембо Екоко

Pa to svi znamo strucnjace, reci ti nama kako da igramo do kraja kad je na poluvremenu -2? Mislim da je ipak bolje pustiti trenera da o tome razmislja kad je vec stigao do ovde a mi da pruzimo podrsku kao navijaci… ;)

RadicaBL

pre 10 godina

Svaka čast devojke, duuuugo godina nismo bili ovde gde ste nas sada dovele! Želim vam još punooo medalja, puno uspeha u matičnim klubovima i reprezentaciji! Hvala vam!

Bidzi

pre 10 godina

Nisu uzele zlato,pa sta!?Uzele su srebro,malo li je!Veliki uspeh,sve cestitke!Fudbalska rep.ovo nikad nece postici.Pozdravljam sve u Srb.i regionu koji su pisali pozitivne komentare.

Nataeos

pre 10 godina

Bravo nase devojke! I pored poraza ste prve, zbog zelje, srca, borbe, pravog sportskog duha. BRAVO! A za sudije, jeste da nas malo ubise sa nekoliko odluka, ali i nase nisu uspele iskoristiti brojne prilike.. Nema veze, Brazilkama zlato u Srbiji, Srpkinje ce uzeti zlato u Brazilu ;)

Lala

pre 10 godina

Prvo čestitke našim devojkama za veliki uspeh na šampionatu.
Ali, dana se ovo realnost. I pravedno je. Dva puta su pobedile Brazilke u ovih par dana. Nema pogovora ko je bolji. Ni podrška publike (koja nije beznačajna) nije mogla da pomogne. Zlatna medalja čista kao suza.

danix

pre 10 godina

Sve cestitke nasim reprezentativkama na osvojenoj srebrenoj medalji i najvecim uspjehom srpskog zenskog rukometa do sada.
Malo je nedostajalo da nase Amazonke uzmu zlato,nedostajalo im je samo malo vise srece.Inace nase Amazonke su bile sasvim ravnopravan protivnik u finalu,ali,eto,sreca je prevagnula na stranu Brazilki.
Sve cestitke nasem strucnom stabu na odlicno pripremljenoj reprezentaciji i samo tako treba nastaviti kako bi se,u narednijm godinama,odrzali u svjetskom i evropskom vrhu.Treba se zestoko pripremiti za OI u Brazilu.Materijal imamo,samo treba raditi.
Sve cestitke Brazilkama koje su sasvim zasluzeno odnijele zlato,sto znaci da pocinje nova era u svjetskom zenskom rukometu koji se vise ne igra samo u Evropi.Treba istaci i odlicne sastave Juzne Koreje i Japana koje su izvanredno predstavile azijski kontinent.
Dakle,trebamo biti zadovoljni srebrom,iako je moglo biti i zlato i trebamo cestitati nasim igracicama koje su pokazale kako se igra i bori za nacionalne boje.

Matt Le Tissier

pre 10 godina

Dobile su nas zasluzeno,treba biti realan,pobedile su nas 2 puta,veceras pred 20 000 nasih navijaca,nisu izgubile ni od koga,kvalitetnije su individualno,imaju i boljeg trenera i to je to...

Previse je bilo samouverenih da osvajamo sigurno zlato pocevsi od one Tanje Medved lol,propustili smo sansu kad je iskljucena Amorim na 56:40...

koсмет

pre 10 godina

iskrene cestitke. zlatne a srebrna medalja. dostojno ste reprezentovale srpski rukomet i srbiju kao domacina jednog svetskog takmicenja. srbija!

Samo navijac

pre 10 godina

Prestanite traziti krivce u sudijama i nasim igracicama, treneru i ko zna kome !!!
Budimo jednom ljudi i priznajmo da su Brazilke bile bolje i zbog toga su svetske prvakinje !
Nase cure su se borile koliko su mogle, pritisak je bilo preveliki i nisu uspele u ovom finalu, ali zasluzuju sve cestitike za srcanost i borbu do poslednjeg atoma snage.
Uostalom drugi na svetu pored jednog Brazila koji ima preko 200 Miliona stanovnika i ogromnu bazu za bilo koji sport ne zvuci ni malo lose.
Jos jednom cestitke i Brazilkama i nasim curama sa nadom da cemo se ponovo sastati u finalu "olimpijskih igara" za dve godine.

123

pre 10 godina

Svaka cast nasim devojkama na velikoj borbenosti. Samo su nijanse odlucile, ali je i ovo veliki uspeh. Jos jednom sve cestitke, za mene ste pobednice.

Morao je da bar na dva minuta proba Liscevicevu veceras, cisto da promeni ritam...

pre 10 godina

(mik, 22. decembar 2013 19:58)

Pa valjda je savez zasluzniji sto nema menadzerisanja? Sto mislis da je tu bilo kakvog uticaja mogao da ima Boskovic? On je taj koji se pokazao na terenu, i uglavnom je to bilo dobro. Nama fale dve igracice ( uglavnom na krilima ) da bi bili istinski top reprezentacija. Ne kazem da su krila losa, ali za najvece domete trebalo bi da imamo malo dominantnija krila koja mogu bar po jednu kontru na utakmici da istrce i da imaju bar neku sigurnost u sutu, a ne iz uglova od pet metara ne mogu ni mrtve gol da daju.

CG

pre 10 godina

@Aca Jeste Aco, ti moras na posao u 5 i tako to. Ali ti Aco nisi trenirao od djetinjstva. Ti Aco nisi trenirao u hladnim salama bez uslova, nisi se presvlacio u svlacionicama koje se raspadaju i tusirao hladnom vodom jer tople nema. Ti si Aco isao u provod, a one su isle na trening. Ti si Aco uzivao u druzenju sa svojim prijateljima i porodicom, a one trrniraju i provode vrijeme u karantinu. One su Aco svoj novac zaradile posteno, radom i talentom, srecno im bilo. One su dragi Aco cijeli zivot posvetile sportu i zbog toga ne mogu da rade drugi posao dok ne zavrse karijeru. I posteno je sto im je data mogucnost da ostvare penziju. Pozdrav iz Crne Gore, i ne brukajte se kritikama na racun ovih sjajnih djevojaka, nego ih pozdravite sjutra kako dolikuje. Reprezentacije koja bukvalno igra bez krila je uzela srrbro, to je fantastican uspjeh.

crni domino

pre 10 godina

Od sveg srca cestitke damama! Zasluzeno srebro!
Da je prvenstvo bilo u Brazilu, verovatno bi i nas Predsednik prisustvovao finalu!

Rumpel Stickin

pre 10 godina

Svaka čast devojke, drugi na svetu nije mala stvar pogotovo ako imamo u vidu da su iza nas reprezentacije kakve su Danska, Norveška, Mađarska i još neke koje itekako nešto znače u ženskom rukometu.Čestitam Brazilkama na osvojenom zlatu jer su na ovom turniru pokazale da trenutno igraju najbolji rukomet na svetu...

Živan iz Švedske

pre 10 godina

Bravo rukometašice Srbije,
Ne samo što ste druge sa rukometom u svetu nego ste talentovane devojke ,
dobre majke i supruge a srebro sija kao zlato.
Živela kraljevina Srbija!