Subota, 05.10.2013.

09:05

JJ posle preokreta u finalu!

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Pekingu, pobedom nad Čehinjom Petrom Kvitovom.

Izvor: JT

JJ posle preokreta u finalu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

luka

pre 10 godina

Jelena ce sledece sedmice biti osma u trci za Istanbul sa 355 poena vise od Kerber koja je deveta. Ako pobedi u finalu, razlika ce biti jos veca. Na pravoj listi Jelena ce biti osma, bez obzira na ishod meca sa Serenom.

VLADIMIR

pre 10 godina

CESTITKE. Senzacionalan rezultat za Jelenu. Vrlo sam srecan sto sam pogresio kada sam posle Tokija napisao da takvu sansu kakvu je tamo ispustila verovatno vise nece imati. Ali se jos jednom potvrdjuje: nikad ne reci nikad. Jelena, zelim ti da pobedis i Serenu, jer ti si jedna od retkih medju aktivnim teniserkama, koja ima puno pobeda protiv sestara Vilijams.SRECNO JECO, DO JOS JEDNE VELIKE POBEDE.

srbija

pre 10 godina

Koliko god neki mrzeli Jelenin stil igre, ja ga obozavam. Ona nije niti klasicna "defanzivka" tipa Radvanske niti je veliki "ofanzivac" oan je tacno nesto izmedju toga i zato su njeni mecevi u vek interesantni. Obozavam je :D

TEa

pre 10 godina

Bravo Jelena,tako se igra srcem.Sutra daj sve od sebe!Mi te volimo i podrzavamo i nadamo se pobjedi,jer ako ti ne mozes onda ne znam ko moze Serenu izbaciti :) Nadam se da ces u spjeti jer i finale je cak zvicalo neocekivano :) Moze li neko da mi kaze kakva je za Instabul,koliko joj treba poena ,ali tacne informacije ,hvalaa :)

v

pre 10 godina

Prizeljkujem mec izmedju Serene I Jelene jako dugo, tacnije jos od finala Carlstona. Ali kad god bi se ukazala nova sansa Jelena bi gubila kolo pre I nije uspevala da zakaze novi susret sa njom. Konacno! Verujem da ce Serena dobiti Agu. Jako se radujem I super je sto je Jelena ta koja ce imati vise odmora. Fenomenalno je sto se Jelena ove godine vratila, a plasman na zavrsni bi bio kruna I priznanje za rad I trud.

Srrdjan

pre 10 godina

Svaka cast Jeleni za igru na celom turniru-a Specijalno na ovom protiv Kvitove!Nije bas slucajno cehinja usla u seriju gresaka u 2. i 3. setu-kljuc je bio sto vise oduziti prvi set a Nasa Jeca je to maestralno izvela.Ucinila je svima Nama koji je Volimo ovaj dan prelepim!Hvala od sveg srca i srecno u finalu.

AJMOOO

pre 10 godina

Bravo Jeco !!! Jeste da je Kvitova gresila dosta, ali si ti odigrala vrlo jako, kvalitetno i nisi dozvolila da te njeni pokusaji povratka u mec izbace sa pravog puta. Neka bude tako i u finalu.

sjajan rezultat

pre 10 godina

Skalpovi nezgodnih protivnica su uvek super, pa u polufinalu, sta ces sladje. Jelena ide na zavrsni masters turnir I to je lepa vest. Kamo srece da nas je vise tamo

Jova

pre 10 godina

Kameleonka je naša Jelena. Kad se spremi i riješi igrati ima se šta vidjeti. Jeste Kvitova pala posle dobijenog prvog seta ( čak mi se čini da je imala i zdravstvenih problema ) ali čestitke Jeleni za borbenost i nepopustljivost. Posle onako izgubljenog seta, propuštenih prilika prije bi čovjek očekivao da ona padne a ne Kvitova, koja bi svakako iskoristila šansu za prolaz u finale, da je Jelena popustila.

Ova azijska turneja nije baš zgodna za radne ljude i taman dočekam da mogu pratiti naše kad me moja dobra prijateljica, migrena, odluči posjetiti. Idem se probati srediti do Novaka.

Pozdrav svima

Bojme...88

pre 10 godina

Ovo je strašno kako Jelena igra pasivno i ziheraški, izgubila je dobijeni set. Naravno, komentari na Sport klubu su ispod svake kritike, navijački i "uvlakački", bez ikakve želje da se da stručan komentar Jelenine igre.
(aleksandar aćimović, 5. oktobar 2013 10:20)
Ala te je demantovala nisis svestan. Volim vas koji komentarisete u toku meca, mec se ne igra na jedan set nego na dva dobijena a Jelena je vrhunska teniserka koja zna kako se dobija mec i kad se ima set zaostatka!
Svaka cast Jeco, u finalu najverovatnije Serena a ti si jedna od retkih teniserki koja ima recept za nju. 3 seta prognoziram da ce se igrati a pritom i velika borba voditi. Srecno

*nesa*

pre 10 godina

Bravoo bravo Jelena! Jedna od karakteristika Jelena Jankovic da na turnirima gde u pocetnim kolima igra teske ,maratonske meceve obavezno dogura do zavrsnice, takve pobede joj daju samopouzdanje i pokrecu je, dok one ubeljdive i rutinske pobede je obicno opuste , pa se muci u sledecim kolima. Jelena je ovom pobedim dobila 3 stvaria: 1. pobeda nad top 10 teniserkomk koja je u najboljoj formi od osvajanja Wimbldona ( prosle nedelje osvojila Tokio) ,i sansa za veliki trofej
2. Ovom pobedom ce se od sledece nedelje vrati na 8. mesto wta liste!
3. ovom pobedom je skoro pa obezbedila mesto u Istanbulu!
Bravo! A do kraja sezone Jelena igra na jos 3 turnira ( Osaka, Moskva i Zavrsni masters u Istambulu ) gde moze da sakupi brdo poena ,jer od prosle godine brani jako malo. A ko se tome nadao posle one dve mucne sezone u 2011,2012. U finalu najverovatnije Serena gde ce za pobedu trebati mnoooogo mnooogo srece i da se poklope mnoge kockice, al moje subjektivno misljenje da Serenu takvu kakva jeste jedino mogu da dobiju Azarenka i bas Jelena! Jos jednom Bravo za Jj sta god uradila u finalu!

Psiholog

pre 10 godina

Dobro sam procenio! Umor je konačno stigao Kvitovu, drugi i treći set jedva je stajala na nogama! Tako je to u profesionalnom sportu, nema milosti! Svaka čast Jeleni, na igri, kondiciji, koncentaciji, pameti...strpljivo je našla put ka trijumfu. Bravo!
Sada još ako je Serena "ustala na levu nogu", pa izgubi od Agnješke, gledaćemo finale dve "defanzivke"! U svakom slučaju sutra ćemo uživati, bez obzira na sve, Jelena je u finalu Pekinga!

Macak

pre 10 godina

Bravo!

mada mi je cudno da vidim da je kvitova ima 14 vinera vise, Jelena je imala za uzvrat mnogo vise brejk prilika i vise iskoristenih. Odnos u greskama je takodje na Jeleninoj strani. Eto nekad igra na viner ne pomaze ako se nema potrebna snaga i preciznost.
Gledao sam treci set, Kvitova je izgledala izgubljeno i cak kad je mala sansi da napravi brejk i pokusa povratak vidjelo se da to nece ici..
Bravo za Jelenu i valjda ovo vodi na zavrsni turnir, al neko to zna?

nada ZR

pre 10 godina

Jeleni cestitke na velikoj pobedi!Cestitam joj na fokusu stalozenosti servisima.To je bila perfekcija.Kvitova je opasna teniserka i nju dobiti je malo cudo.I Serena i Radvanska ce biti novi izazov za Jelenu,ali mislim da bi Jelena vise volela Serenu sa druge strane mreze da se malo raspale strasti kao sto je to bilo nekada.Jeleni zelim trofej jer ga je zaista zasluzila svojom igrom tokom celog turnira.

Predo

pre 10 godina

Aleksandre, trenutni komentator na SK je profesionalni teniski trener i verovatno najbolji teniser među novinarima i obrnuto. Jelena nikad agresivnije nije igrala, ali to nije njezin stil. Kvitova je snažnija, ali sporija, Jelena brža i pametnija. Kada Kvitova pogađa, tu Jelena malo toga može da uradi, ali je treba naterati da promašuje. Inače, vrhunski ženski tenis se razlikuje od muškog po tome što servis ne igra gotovo nikakvu ulogu i po tome što nemate snažne i brze igračice, nego su ili snažne ili brze. Zato su uobičajene velike serije i 6:0, 5:0 nije garancija da će igračica koja vodi dobiti meč.

Srdjan

pre 10 godina

Svaka cast Jeco! Kao sto rece komentator, Jelena zivi drugu mladost i bas mi je drago. Ko zna, ako ovako nastavi mozda u 2014. i osvoji GS. Kad su mogle Schiavone, Li i Bartoli, zasto ne bi mogla i ona. Srecno u finalu jer titula bi skoro sigurno osigurala zavrsni masters. :)

stole

pre 10 godina

Odlica igra Jelena. Ono sto je Jelenina mana je to sto je dva puta servirala za prvi set i dva puta nije iskoristila priliku. Kada igrate protiv top 10 teniserki, takve stvari se skoro neminovno kaznjavaju.
Ono sto je ohrabrujuce, je sto je jelena ostala "fajter" do kraja. Podigla je nivo igre, pustila ruku i nije imala padove u igri do kraja meca. Uspela je da "umrtvi" igru kvitove i da pronadje odgovarajucu dozu agresivnosti.
U svakom slucaju velika pobeda i jos jedno veliko finale. Predpostavljam da ce u finalu igrati sa Serenom. Male su sanse za Jeleninu pobedu jer Serena ove godine igra zaista na ubitacnom nivou, ali ako Jelena pronadje motivacije i snage da ubaci Serenu u masinu, kao sto je to znala nekad da radi, ipak postoji sansa za pobedu.
A sada je skoro izvesno da JJ gledamo i u Istambulu.

Jota

pre 10 godina

Dva seta dobiti sa 6-1, 6-1, protiv top 10 igracice je za respekt.

Sve cestitke JJ.

Mnogo srece u finalu, verovatno protiv Serene, sa kojom JJ nema los skor u karijeri.

ČOVEK IZ DRUGE DIMENZIJE

pre 10 godina

Bravo JJ! Samo vi nastavite da osporavate njenu igru, njene uspehe. Pozdrav svim navijačima, hoćemo li u Istanbul? :-)

Goran Kanostrevac

pre 10 godina

Bravo Jelena. Odlicna igra u drugom i trecem setu. Ne secam se da sam je odavno gledao ovakvu. Bez obzira na greske Kvitove, Jelena je bila superiorna u drugom i trecem setu. Popravila si nam raspolozenje i ulepšala dan.

Ljuba

pre 10 godina

Odlicna je,rece neki igra ziheraski a Jeca igra danas i napad i odbranu odlicno.Gledamo dobar tenis,Kvitova pogadja linije,Jelena strpljiva.Napokon je Jelena na dobrom putu.Samo napred u Top 5!

Jovan 48

pre 10 godina

Vrlo sam zadovoljan kako Jelena igra.Vidi se da je fizicki savrseno spremna,a tehnicki i mentalno je u vrhu. Nadam se pobedi,ali i bez obzira na rezultat ocekujem da ce uci u top 8. Bravo Jelena za zadovoljstvo koje nam pruzas.

ivan anastasijević, psiholog

pre 10 godina

Čekam danima da Kvitovu stigne umor posle trijumfa u Tokiju! Lepčenko, Erani, Li Na...sve sam mislio, izgubiće! Verujem da će se to konačno desiti baš danas, protiv naše Jelene! Tj nadam se da umor i pad koncentracije Petre konačno je stigne u ovom trćem setu i da, uz dobru igru do kraja, Jelena pobedi!

aleksandar aćimović

pre 10 godina

Ovo je strašno kako Jelena igra pasivno i ziheraški, izgubila je dobijeni set. Naravno, komentari na Sport klubu su ispod svake kritike, navijački i "uvlakački", bez ikakve želje da se da stručan komentar Jelenine igre.

Srdjan

pre 10 godina

Svaka cast Jeco! Kao sto rece komentator, Jelena zivi drugu mladost i bas mi je drago. Ko zna, ako ovako nastavi mozda u 2014. i osvoji GS. Kad su mogle Schiavone, Li i Bartoli, zasto ne bi mogla i ona. Srecno u finalu jer titula bi skoro sigurno osigurala zavrsni masters. :)

*nesa*

pre 10 godina

Bravoo bravo Jelena! Jedna od karakteristika Jelena Jankovic da na turnirima gde u pocetnim kolima igra teske ,maratonske meceve obavezno dogura do zavrsnice, takve pobede joj daju samopouzdanje i pokrecu je, dok one ubeljdive i rutinske pobede je obicno opuste , pa se muci u sledecim kolima. Jelena je ovom pobedim dobila 3 stvaria: 1. pobeda nad top 10 teniserkomk koja je u najboljoj formi od osvajanja Wimbldona ( prosle nedelje osvojila Tokio) ,i sansa za veliki trofej
2. Ovom pobedom ce se od sledece nedelje vrati na 8. mesto wta liste!
3. ovom pobedom je skoro pa obezbedila mesto u Istanbulu!
Bravo! A do kraja sezone Jelena igra na jos 3 turnira ( Osaka, Moskva i Zavrsni masters u Istambulu ) gde moze da sakupi brdo poena ,jer od prosle godine brani jako malo. A ko se tome nadao posle one dve mucne sezone u 2011,2012. U finalu najverovatnije Serena gde ce za pobedu trebati mnoooogo mnooogo srece i da se poklope mnoge kockice, al moje subjektivno misljenje da Serenu takvu kakva jeste jedino mogu da dobiju Azarenka i bas Jelena! Jos jednom Bravo za Jj sta god uradila u finalu!

Jota

pre 10 godina

Dva seta dobiti sa 6-1, 6-1, protiv top 10 igracice je za respekt.

Sve cestitke JJ.

Mnogo srece u finalu, verovatno protiv Serene, sa kojom JJ nema los skor u karijeri.

Srrdjan

pre 10 godina

Svaka cast Jeleni za igru na celom turniru-a Specijalno na ovom protiv Kvitove!Nije bas slucajno cehinja usla u seriju gresaka u 2. i 3. setu-kljuc je bio sto vise oduziti prvi set a Nasa Jeca je to maestralno izvela.Ucinila je svima Nama koji je Volimo ovaj dan prelepim!Hvala od sveg srca i srecno u finalu.

srbija

pre 10 godina

Koliko god neki mrzeli Jelenin stil igre, ja ga obozavam. Ona nije niti klasicna "defanzivka" tipa Radvanske niti je veliki "ofanzivac" oan je tacno nesto izmedju toga i zato su njeni mecevi u vek interesantni. Obozavam je :D

Predo

pre 10 godina

Aleksandre, trenutni komentator na SK je profesionalni teniski trener i verovatno najbolji teniser među novinarima i obrnuto. Jelena nikad agresivnije nije igrala, ali to nije njezin stil. Kvitova je snažnija, ali sporija, Jelena brža i pametnija. Kada Kvitova pogađa, tu Jelena malo toga može da uradi, ali je treba naterati da promašuje. Inače, vrhunski ženski tenis se razlikuje od muškog po tome što servis ne igra gotovo nikakvu ulogu i po tome što nemate snažne i brze igračice, nego su ili snažne ili brze. Zato su uobičajene velike serije i 6:0, 5:0 nije garancija da će igračica koja vodi dobiti meč.

Jovan 48

pre 10 godina

Vrlo sam zadovoljan kako Jelena igra.Vidi se da je fizicki savrseno spremna,a tehnicki i mentalno je u vrhu. Nadam se pobedi,ali i bez obzira na rezultat ocekujem da ce uci u top 8. Bravo Jelena za zadovoljstvo koje nam pruzas.

Ljuba

pre 10 godina

Odlicna je,rece neki igra ziheraski a Jeca igra danas i napad i odbranu odlicno.Gledamo dobar tenis,Kvitova pogadja linije,Jelena strpljiva.Napokon je Jelena na dobrom putu.Samo napred u Top 5!

Psiholog

pre 10 godina

Dobro sam procenio! Umor je konačno stigao Kvitovu, drugi i treći set jedva je stajala na nogama! Tako je to u profesionalnom sportu, nema milosti! Svaka čast Jeleni, na igri, kondiciji, koncentaciji, pameti...strpljivo je našla put ka trijumfu. Bravo!
Sada još ako je Serena "ustala na levu nogu", pa izgubi od Agnješke, gledaćemo finale dve "defanzivke"! U svakom slučaju sutra ćemo uživati, bez obzira na sve, Jelena je u finalu Pekinga!

TEa

pre 10 godina

Bravo Jelena,tako se igra srcem.Sutra daj sve od sebe!Mi te volimo i podrzavamo i nadamo se pobjedi,jer ako ti ne mozes onda ne znam ko moze Serenu izbaciti :) Nadam se da ces u spjeti jer i finale je cak zvicalo neocekivano :) Moze li neko da mi kaze kakva je za Instabul,koliko joj treba poena ,ali tacne informacije ,hvalaa :)

Macak

pre 10 godina

Bravo!

mada mi je cudno da vidim da je kvitova ima 14 vinera vise, Jelena je imala za uzvrat mnogo vise brejk prilika i vise iskoristenih. Odnos u greskama je takodje na Jeleninoj strani. Eto nekad igra na viner ne pomaze ako se nema potrebna snaga i preciznost.
Gledao sam treci set, Kvitova je izgledala izgubljeno i cak kad je mala sansi da napravi brejk i pokusa povratak vidjelo se da to nece ici..
Bravo za Jelenu i valjda ovo vodi na zavrsni turnir, al neko to zna?

v

pre 10 godina

Prizeljkujem mec izmedju Serene I Jelene jako dugo, tacnije jos od finala Carlstona. Ali kad god bi se ukazala nova sansa Jelena bi gubila kolo pre I nije uspevala da zakaze novi susret sa njom. Konacno! Verujem da ce Serena dobiti Agu. Jako se radujem I super je sto je Jelena ta koja ce imati vise odmora. Fenomenalno je sto se Jelena ove godine vratila, a plasman na zavrsni bi bio kruna I priznanje za rad I trud.

ČOVEK IZ DRUGE DIMENZIJE

pre 10 godina

Bravo JJ! Samo vi nastavite da osporavate njenu igru, njene uspehe. Pozdrav svim navijačima, hoćemo li u Istanbul? :-)

nada ZR

pre 10 godina

Jeleni cestitke na velikoj pobedi!Cestitam joj na fokusu stalozenosti servisima.To je bila perfekcija.Kvitova je opasna teniserka i nju dobiti je malo cudo.I Serena i Radvanska ce biti novi izazov za Jelenu,ali mislim da bi Jelena vise volela Serenu sa druge strane mreze da se malo raspale strasti kao sto je to bilo nekada.Jeleni zelim trofej jer ga je zaista zasluzila svojom igrom tokom celog turnira.

stole

pre 10 godina

Odlica igra Jelena. Ono sto je Jelenina mana je to sto je dva puta servirala za prvi set i dva puta nije iskoristila priliku. Kada igrate protiv top 10 teniserki, takve stvari se skoro neminovno kaznjavaju.
Ono sto je ohrabrujuce, je sto je jelena ostala "fajter" do kraja. Podigla je nivo igre, pustila ruku i nije imala padove u igri do kraja meca. Uspela je da "umrtvi" igru kvitove i da pronadje odgovarajucu dozu agresivnosti.
U svakom slucaju velika pobeda i jos jedno veliko finale. Predpostavljam da ce u finalu igrati sa Serenom. Male su sanse za Jeleninu pobedu jer Serena ove godine igra zaista na ubitacnom nivou, ali ako Jelena pronadje motivacije i snage da ubaci Serenu u masinu, kao sto je to znala nekad da radi, ipak postoji sansa za pobedu.
A sada je skoro izvesno da JJ gledamo i u Istambulu.

Bojme...88

pre 10 godina

Ovo je strašno kako Jelena igra pasivno i ziheraški, izgubila je dobijeni set. Naravno, komentari na Sport klubu su ispod svake kritike, navijački i "uvlakački", bez ikakve želje da se da stručan komentar Jelenine igre.
(aleksandar aćimović, 5. oktobar 2013 10:20)
Ala te je demantovala nisis svestan. Volim vas koji komentarisete u toku meca, mec se ne igra na jedan set nego na dva dobijena a Jelena je vrhunska teniserka koja zna kako se dobija mec i kad se ima set zaostatka!
Svaka cast Jeco, u finalu najverovatnije Serena a ti si jedna od retkih teniserki koja ima recept za nju. 3 seta prognoziram da ce se igrati a pritom i velika borba voditi. Srecno

sjajan rezultat

pre 10 godina

Skalpovi nezgodnih protivnica su uvek super, pa u polufinalu, sta ces sladje. Jelena ide na zavrsni masters turnir I to je lepa vest. Kamo srece da nas je vise tamo

Goran Kanostrevac

pre 10 godina

Bravo Jelena. Odlicna igra u drugom i trecem setu. Ne secam se da sam je odavno gledao ovakvu. Bez obzira na greske Kvitove, Jelena je bila superiorna u drugom i trecem setu. Popravila si nam raspolozenje i ulepšala dan.

ivan anastasijević, psiholog

pre 10 godina

Čekam danima da Kvitovu stigne umor posle trijumfa u Tokiju! Lepčenko, Erani, Li Na...sve sam mislio, izgubiće! Verujem da će se to konačno desiti baš danas, protiv naše Jelene! Tj nadam se da umor i pad koncentracije Petre konačno je stigne u ovom trćem setu i da, uz dobru igru do kraja, Jelena pobedi!

VLADIMIR

pre 10 godina

CESTITKE. Senzacionalan rezultat za Jelenu. Vrlo sam srecan sto sam pogresio kada sam posle Tokija napisao da takvu sansu kakvu je tamo ispustila verovatno vise nece imati. Ali se jos jednom potvrdjuje: nikad ne reci nikad. Jelena, zelim ti da pobedis i Serenu, jer ti si jedna od retkih medju aktivnim teniserkama, koja ima puno pobeda protiv sestara Vilijams.SRECNO JECO, DO JOS JEDNE VELIKE POBEDE.

Jova

pre 10 godina

Kameleonka je naša Jelena. Kad se spremi i riješi igrati ima se šta vidjeti. Jeste Kvitova pala posle dobijenog prvog seta ( čak mi se čini da je imala i zdravstvenih problema ) ali čestitke Jeleni za borbenost i nepopustljivost. Posle onako izgubljenog seta, propuštenih prilika prije bi čovjek očekivao da ona padne a ne Kvitova, koja bi svakako iskoristila šansu za prolaz u finale, da je Jelena popustila.

Ova azijska turneja nije baš zgodna za radne ljude i taman dočekam da mogu pratiti naše kad me moja dobra prijateljica, migrena, odluči posjetiti. Idem se probati srediti do Novaka.

Pozdrav svima

AJMOOO

pre 10 godina

Bravo Jeco !!! Jeste da je Kvitova gresila dosta, ali si ti odigrala vrlo jako, kvalitetno i nisi dozvolila da te njeni pokusaji povratka u mec izbace sa pravog puta. Neka bude tako i u finalu.

luka

pre 10 godina

Jelena ce sledece sedmice biti osma u trci za Istanbul sa 355 poena vise od Kerber koja je deveta. Ako pobedi u finalu, razlika ce biti jos veca. Na pravoj listi Jelena ce biti osma, bez obzira na ishod meca sa Serenom.

aleksandar aćimović

pre 10 godina

Ovo je strašno kako Jelena igra pasivno i ziheraški, izgubila je dobijeni set. Naravno, komentari na Sport klubu su ispod svake kritike, navijački i "uvlakački", bez ikakve želje da se da stručan komentar Jelenine igre.

aleksandar aćimović

pre 10 godina

Ovo je strašno kako Jelena igra pasivno i ziheraški, izgubila je dobijeni set. Naravno, komentari na Sport klubu su ispod svake kritike, navijački i "uvlakački", bez ikakve želje da se da stručan komentar Jelenine igre.

Psiholog

pre 10 godina

Dobro sam procenio! Umor je konačno stigao Kvitovu, drugi i treći set jedva je stajala na nogama! Tako je to u profesionalnom sportu, nema milosti! Svaka čast Jeleni, na igri, kondiciji, koncentaciji, pameti...strpljivo je našla put ka trijumfu. Bravo!
Sada još ako je Serena "ustala na levu nogu", pa izgubi od Agnješke, gledaćemo finale dve "defanzivke"! U svakom slučaju sutra ćemo uživati, bez obzira na sve, Jelena je u finalu Pekinga!

ivan anastasijević, psiholog

pre 10 godina

Čekam danima da Kvitovu stigne umor posle trijumfa u Tokiju! Lepčenko, Erani, Li Na...sve sam mislio, izgubiće! Verujem da će se to konačno desiti baš danas, protiv naše Jelene! Tj nadam se da umor i pad koncentracije Petre konačno je stigne u ovom trćem setu i da, uz dobru igru do kraja, Jelena pobedi!

stole

pre 10 godina

Odlica igra Jelena. Ono sto je Jelenina mana je to sto je dva puta servirala za prvi set i dva puta nije iskoristila priliku. Kada igrate protiv top 10 teniserki, takve stvari se skoro neminovno kaznjavaju.
Ono sto je ohrabrujuce, je sto je jelena ostala "fajter" do kraja. Podigla je nivo igre, pustila ruku i nije imala padove u igri do kraja meca. Uspela je da "umrtvi" igru kvitove i da pronadje odgovarajucu dozu agresivnosti.
U svakom slucaju velika pobeda i jos jedno veliko finale. Predpostavljam da ce u finalu igrati sa Serenom. Male su sanse za Jeleninu pobedu jer Serena ove godine igra zaista na ubitacnom nivou, ali ako Jelena pronadje motivacije i snage da ubaci Serenu u masinu, kao sto je to znala nekad da radi, ipak postoji sansa za pobedu.
A sada je skoro izvesno da JJ gledamo i u Istambulu.

Jovan 48

pre 10 godina

Vrlo sam zadovoljan kako Jelena igra.Vidi se da je fizicki savrseno spremna,a tehnicki i mentalno je u vrhu. Nadam se pobedi,ali i bez obzira na rezultat ocekujem da ce uci u top 8. Bravo Jelena za zadovoljstvo koje nam pruzas.

Predo

pre 10 godina

Aleksandre, trenutni komentator na SK je profesionalni teniski trener i verovatno najbolji teniser među novinarima i obrnuto. Jelena nikad agresivnije nije igrala, ali to nije njezin stil. Kvitova je snažnija, ali sporija, Jelena brža i pametnija. Kada Kvitova pogađa, tu Jelena malo toga može da uradi, ali je treba naterati da promašuje. Inače, vrhunski ženski tenis se razlikuje od muškog po tome što servis ne igra gotovo nikakvu ulogu i po tome što nemate snažne i brze igračice, nego su ili snažne ili brze. Zato su uobičajene velike serije i 6:0, 5:0 nije garancija da će igračica koja vodi dobiti meč.

Jota

pre 10 godina

Dva seta dobiti sa 6-1, 6-1, protiv top 10 igracice je za respekt.

Sve cestitke JJ.

Mnogo srece u finalu, verovatno protiv Serene, sa kojom JJ nema los skor u karijeri.

Srrdjan

pre 10 godina

Svaka cast Jeleni za igru na celom turniru-a Specijalno na ovom protiv Kvitove!Nije bas slucajno cehinja usla u seriju gresaka u 2. i 3. setu-kljuc je bio sto vise oduziti prvi set a Nasa Jeca je to maestralno izvela.Ucinila je svima Nama koji je Volimo ovaj dan prelepim!Hvala od sveg srca i srecno u finalu.

Srdjan

pre 10 godina

Svaka cast Jeco! Kao sto rece komentator, Jelena zivi drugu mladost i bas mi je drago. Ko zna, ako ovako nastavi mozda u 2014. i osvoji GS. Kad su mogle Schiavone, Li i Bartoli, zasto ne bi mogla i ona. Srecno u finalu jer titula bi skoro sigurno osigurala zavrsni masters. :)

*nesa*

pre 10 godina

Bravoo bravo Jelena! Jedna od karakteristika Jelena Jankovic da na turnirima gde u pocetnim kolima igra teske ,maratonske meceve obavezno dogura do zavrsnice, takve pobede joj daju samopouzdanje i pokrecu je, dok one ubeljdive i rutinske pobede je obicno opuste , pa se muci u sledecim kolima. Jelena je ovom pobedim dobila 3 stvaria: 1. pobeda nad top 10 teniserkomk koja je u najboljoj formi od osvajanja Wimbldona ( prosle nedelje osvojila Tokio) ,i sansa za veliki trofej
2. Ovom pobedom ce se od sledece nedelje vrati na 8. mesto wta liste!
3. ovom pobedom je skoro pa obezbedila mesto u Istanbulu!
Bravo! A do kraja sezone Jelena igra na jos 3 turnira ( Osaka, Moskva i Zavrsni masters u Istambulu ) gde moze da sakupi brdo poena ,jer od prosle godine brani jako malo. A ko se tome nadao posle one dve mucne sezone u 2011,2012. U finalu najverovatnije Serena gde ce za pobedu trebati mnoooogo mnooogo srece i da se poklope mnoge kockice, al moje subjektivno misljenje da Serenu takvu kakva jeste jedino mogu da dobiju Azarenka i bas Jelena! Jos jednom Bravo za Jj sta god uradila u finalu!

Bojme...88

pre 10 godina

Ovo je strašno kako Jelena igra pasivno i ziheraški, izgubila je dobijeni set. Naravno, komentari na Sport klubu su ispod svake kritike, navijački i "uvlakački", bez ikakve želje da se da stručan komentar Jelenine igre.
(aleksandar aćimović, 5. oktobar 2013 10:20)
Ala te je demantovala nisis svestan. Volim vas koji komentarisete u toku meca, mec se ne igra na jedan set nego na dva dobijena a Jelena je vrhunska teniserka koja zna kako se dobija mec i kad se ima set zaostatka!
Svaka cast Jeco, u finalu najverovatnije Serena a ti si jedna od retkih teniserki koja ima recept za nju. 3 seta prognoziram da ce se igrati a pritom i velika borba voditi. Srecno

nada ZR

pre 10 godina

Jeleni cestitke na velikoj pobedi!Cestitam joj na fokusu stalozenosti servisima.To je bila perfekcija.Kvitova je opasna teniserka i nju dobiti je malo cudo.I Serena i Radvanska ce biti novi izazov za Jelenu,ali mislim da bi Jelena vise volela Serenu sa druge strane mreze da se malo raspale strasti kao sto je to bilo nekada.Jeleni zelim trofej jer ga je zaista zasluzila svojom igrom tokom celog turnira.

srbija

pre 10 godina

Koliko god neki mrzeli Jelenin stil igre, ja ga obozavam. Ona nije niti klasicna "defanzivka" tipa Radvanske niti je veliki "ofanzivac" oan je tacno nesto izmedju toga i zato su njeni mecevi u vek interesantni. Obozavam je :D

Ljuba

pre 10 godina

Odlicna je,rece neki igra ziheraski a Jeca igra danas i napad i odbranu odlicno.Gledamo dobar tenis,Kvitova pogadja linije,Jelena strpljiva.Napokon je Jelena na dobrom putu.Samo napred u Top 5!

Macak

pre 10 godina

Bravo!

mada mi je cudno da vidim da je kvitova ima 14 vinera vise, Jelena je imala za uzvrat mnogo vise brejk prilika i vise iskoristenih. Odnos u greskama je takodje na Jeleninoj strani. Eto nekad igra na viner ne pomaze ako se nema potrebna snaga i preciznost.
Gledao sam treci set, Kvitova je izgledala izgubljeno i cak kad je mala sansi da napravi brejk i pokusa povratak vidjelo se da to nece ici..
Bravo za Jelenu i valjda ovo vodi na zavrsni turnir, al neko to zna?

Jova

pre 10 godina

Kameleonka je naša Jelena. Kad se spremi i riješi igrati ima se šta vidjeti. Jeste Kvitova pala posle dobijenog prvog seta ( čak mi se čini da je imala i zdravstvenih problema ) ali čestitke Jeleni za borbenost i nepopustljivost. Posle onako izgubljenog seta, propuštenih prilika prije bi čovjek očekivao da ona padne a ne Kvitova, koja bi svakako iskoristila šansu za prolaz u finale, da je Jelena popustila.

Ova azijska turneja nije baš zgodna za radne ljude i taman dočekam da mogu pratiti naše kad me moja dobra prijateljica, migrena, odluči posjetiti. Idem se probati srediti do Novaka.

Pozdrav svima

AJMOOO

pre 10 godina

Bravo Jeco !!! Jeste da je Kvitova gresila dosta, ali si ti odigrala vrlo jako, kvalitetno i nisi dozvolila da te njeni pokusaji povratka u mec izbace sa pravog puta. Neka bude tako i u finalu.

Goran Kanostrevac

pre 10 godina

Bravo Jelena. Odlicna igra u drugom i trecem setu. Ne secam se da sam je odavno gledao ovakvu. Bez obzira na greske Kvitove, Jelena je bila superiorna u drugom i trecem setu. Popravila si nam raspolozenje i ulepšala dan.

sjajan rezultat

pre 10 godina

Skalpovi nezgodnih protivnica su uvek super, pa u polufinalu, sta ces sladje. Jelena ide na zavrsni masters turnir I to je lepa vest. Kamo srece da nas je vise tamo

v

pre 10 godina

Prizeljkujem mec izmedju Serene I Jelene jako dugo, tacnije jos od finala Carlstona. Ali kad god bi se ukazala nova sansa Jelena bi gubila kolo pre I nije uspevala da zakaze novi susret sa njom. Konacno! Verujem da ce Serena dobiti Agu. Jako se radujem I super je sto je Jelena ta koja ce imati vise odmora. Fenomenalno je sto se Jelena ove godine vratila, a plasman na zavrsni bi bio kruna I priznanje za rad I trud.

ČOVEK IZ DRUGE DIMENZIJE

pre 10 godina

Bravo JJ! Samo vi nastavite da osporavate njenu igru, njene uspehe. Pozdrav svim navijačima, hoćemo li u Istanbul? :-)

TEa

pre 10 godina

Bravo Jelena,tako se igra srcem.Sutra daj sve od sebe!Mi te volimo i podrzavamo i nadamo se pobjedi,jer ako ti ne mozes onda ne znam ko moze Serenu izbaciti :) Nadam se da ces u spjeti jer i finale je cak zvicalo neocekivano :) Moze li neko da mi kaze kakva je za Instabul,koliko joj treba poena ,ali tacne informacije ,hvalaa :)

VLADIMIR

pre 10 godina

CESTITKE. Senzacionalan rezultat za Jelenu. Vrlo sam srecan sto sam pogresio kada sam posle Tokija napisao da takvu sansu kakvu je tamo ispustila verovatno vise nece imati. Ali se jos jednom potvrdjuje: nikad ne reci nikad. Jelena, zelim ti da pobedis i Serenu, jer ti si jedna od retkih medju aktivnim teniserkama, koja ima puno pobeda protiv sestara Vilijams.SRECNO JECO, DO JOS JEDNE VELIKE POBEDE.

luka

pre 10 godina

Jelena ce sledece sedmice biti osma u trci za Istanbul sa 355 poena vise od Kerber koja je deveta. Ako pobedi u finalu, razlika ce biti jos veca. Na pravoj listi Jelena ce biti osma, bez obzira na ishod meca sa Serenom.