Četvrtak, 26.09.2013.

08:50

Jedan Saša nasleđuje Ivkovića?

Bivši plejmejkeri košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević i Saša Obradović spominju se kao kandidati za novog selektora ‘orlova’.

Izvor: B92

Jedan Saša nasleðuje Ivkoviæa? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

paja

pre 10 godina

Đorđević je bio fenomenalan igrač, jedan od naših najboljih igrača u istoriji, veliki je ćale i jako ga cenim. Što se trenerskog posla tiče, tu je još zelen i neiskusan, a mesto selektora povlači ogromnu odgovornost i treba da ga obavlja iskusan stručnjak, a Đorđević definitivno još uvek nije taj. Uostalom, to što je bio veliki igrač ne znači da je i dobar trener, štaviše, vrhunski svetski igrači retko postanu i vrhunski treneri u bilo kom sportu, nije dovoljno samo zvati se Maradona, Đorđević ili Mateus. Ne bih voleo Saleta na mestu selektora i jer bi u slučaju neuspeha pokvario svoj ugled i status među fanovima (nešto slično kao što je napravio Siniša Mihajlović), a to mu ne želim.
Od ove dvojice pre sam za Sašu Obradovića, koji je takođe bio sjajan igrač, ali mislim i da može biti dobar trener i ima veće trenersko iskustvo.
Ipak, najbolja je, po mom mišljenju, da selektor bude Kokoškov.

Tomislav Panajotovic

pre 10 godina

... samo nemojte Djordjevica. Zaista ce te ga samo izblamirati jer covek nema iskustva, nije vodio duze vreme neki ozbiljniji klub, nije u toku sa nasom kosarkom.

Džoni

pre 10 godina

Ako hoće mladog i perspektivnog trenera onda je Kokoškov najbolje rešenje! Čovek već godinama peče zanat od najboljih i to govori koliko je posvećen i ambiciozan! Đorđević je nesporno jedna od najvećih legendi Jugoslovenske i Srpske košarke ali je taj epitet stekao kao igrač tako da je pitanje koliko je on ispekao trenerski zanat s' obzirom da je jako malo radio kao trener! Po meni je redosled ovakav Duda, Obradović Pešić. To je sigurno da nije napravljena greška a onda ostali!

marko_bgd

pre 10 godina

nijedan ni drugi...nisu jos uvek iskusni dovoljno da vode reprezentaciju...tu bar drzimo neki nivo,i imamo veci izbor,i tu mora sesti jedan od najboljih i najiskusnijih...pesic,zeljko obradovic,maljkovic,tanjevic,ovi mladji tek za 10 godina...

kralj Uroš III

pre 10 godina

Ipak sam za to da bude Marina Maljković. Bolje i pozitivnije utiče na raspoloženje u reprezentaciji, a i muta nije loš izbor. Ipak je Marina u manjoj prednosti nad mutom. A ova dvojica da se dokazuju.

zasto?

pre 10 godina

Jedno pitanje za Saleta Djordjevica - Ako hoces da budes selektor i jos od 2005 si u igri oko tog mesta, zasto se covece ne bavis tim poslom?
Kapa dole, legendi, ali eto ovo mi bas nije jasno.

aveti proslosti

pre 10 godina

@CBS

Nije to bas tako jednostavno: Djordjevic ne "mirise" Dudu (sifra Drazen Petrovic), tako da tu varijantu ne mozes da vidis. Mnogo je tu sujeta na malo prostora.

milkyp3

pre 10 godina

zasto djordjevicu???? nemas iskustva,dosta nam je gorkog iskustva sa mihajlovicem.reprezentacija nije za pocetnike, vec za iskusne i prekaljene trenere.nadam se da ce glas razuma prevagnuti kod izbora trenera a ne lobiranje i simpatije po klupskim bojama ili mesetarenje.

Rampi

pre 10 godina

Dzikic bre!On voli i forsira brzu kosarku kakvu nasi fizikalci mogu odlicno da sprovedu u delo.Igrali bi sa prakticno cetiri spoljna igraca,Nedovic,Stefan,Bogdan,Gagi,Lucic,Bjelica i Bircevic mogu da trce i skacu sa svim reprezentacijama na svetskom prvenstvu,a kosarkaskog znanja i karaktera im ne manjka.Treba da se vratimo korenima,igrati za kos vise,a ovi momci to mogu.Npr.Rubio ne moze da pritisne Stefana,Nedovic moze da radi sve sto i Kalderon,Bogdan ce na ravnopravan megdan Fernandezu,a Lucic i Bjelica ce pokazati da u svemu mogu da nadigraju San Emeteria i Klavera,kao i njima slicne,i da su oni ti koji ce praviti razliku.Ostaju Gagi i Bircevic kao igraci zadatka,i naravno Teo,ako bude u elementu da to sve lepo poveze.Mada,sad kad procitam sve ovo,mislim da bi i ja bio ok selektor :)

Navijac

pre 10 godina

Pametne zemlje a pametna je bilai bivsa SFRJ jer je uvek neko iz strucnog staba nasledjivao selektora pasmo takoimali da je zeravici nasledio njegov pomocnik,Novosel pa onda je dosao Duda Ivkovic i tako redom.Vlada Vukoicic je radio u dva ciklusa sa Dudom. Sada birati poptpuno novu licnost ne donosi nista dobro.Sasa Obradovic ima iskustva i uspeh.Sasa Djordjevic igracka legenda ali nema iskustva i uspeha. Obojica osim igrackih nemaju iskustva sa vodjenjem reprezentacije. Nisu bili u strucnom stabu.Jedno je voditi tim a drugo reprezentaciju.Pametne zemlje unapred znaju selektora bilo da je u pitanju fudbal bilo kosarka ili drugi sport.Mi lomimo preko kolena

Keyser Soze

pre 10 godina

Svaka čast Saši Djordjeviću na nevjerovatnoj igračkoj karijeri. Bio je moj idol u djetinjstvu i po mom mišljenju najbolji plej mejker koga je evropska kosarka ikad imala. Međutim trenerski zanat je nešto sasvim drugo,i kao svaki zanat mora da se uči. Dva kratka i bezuspješna trenerska angažmana ne mogu da me ubijede da je on ozbiljno svhatio taj poziv i da je taj zanat ispekao. Dobar igrač ne znači automtski i dobar trener,a za to smo imali bezbroj primjera kao što su u fudbalu Maradona ili u našem slučaju Moka Slavnić. Mislim da imamo vrlo talentovanu generaciju,koju ne bi trebalo prepustiti bilo kome. Imamo boljih trenera. Moj izbor bi bio Kokoškov,izuzetan mlad stručnjak.

Nataeos

pre 10 godina

Obradović OK ali još fali iskustva po meni.. Đorđević, Ne! Igračina, ali još nema dovoljno iskustva kao trener. Lično bi izabrao Kokoškova, mlad ali ipak ima dosta iskustva!!

helabajzer

pre 10 godina

Djordjevic-kosarkaski Sinisa Mihajlovic!Nista on kao trener nije napravio.U obzir dolazi samo ozbiljan trener za reprezentaciju,koji ima neke dovoljne rezultate.

Nasa glupost je neunistiva

pre 10 godina

Pitanje selektora je nebitno ukoliko ne budemo poceli da igramo u nasim najjacim sastavima.

U suprotnom, epizodne uloge nam ne ginu makar nas vodio Greg Popovic.

Narod se sad lozi, te ovaj je dobar, te ovaj ne bi bio dobar za selektora, te ovaj je Miskov, ovaj nije, ljui, ne pravi se pita od onoga.

Jedina ozbiljna prica su najbolji igraci, selektor Pesic ili Obradovic i neko od Dzikic/Kokoskov/Djordjevic/S.Obradovic da im bude pomocnik, i to je onda nesto, tu se uradio temelj ozbiljnog posla.

Sve ostalo je mlacenje prazne slame i standardno srpsko zamlacivanje do sredeceg udaraja o ledinu.

Podmladicemo selektora i prosto cemo procvetati kao i s podmladjivanjem reprezentacije.

KiSSeli

pre 10 godina

U fudbalu i nemamo neki izbor trenera u odnosu na kosarku gde imamo skolovane i dobre trenere,tako da nisam za nekog novog mIHAJLOVICA. A bata mIHA bi trebao da bude dobar primer Sashama kako se brzo rushi i gubi respekt i reputacija.

Objektivno

pre 10 godina

Kosarka je odavno postala "burazerska"kao sto nam je sve u Srbiji.
Dobro treba razmisliti o selektoru,vodjen pre svega rezultatima tog trenera.Sale i Sale su bili vrhunski igraci,ali bojim se da reprezentaciju gledaju kao na licnu promociju,jer ce im to posluziti kao dobar podatak u CV-u kad budu kandidati za trenere negde u belom svetu.
Sta su ta dva momka uradila u kosarci kao treneri do sada.Nista.Ponavljam svaka cast kao igracima,ali kao treneri nisu nicim zasluzili da budu kandidati.Citajuci komentare shvatio sam da se svi vode njihovom igrackom zaslugom u reprezentaciji.To i te kako treba odvojiti.Dobro je za njih ,da ne "izgore "kao buduci treneri,a dobro je i za reprezentaciju.Pazite ,Duda predlaze njegovog zamenika!!!Sta je taj momak uradio u trenerskom poslu,osim sto mu je kumce.Dakle,to govori o onome sa pocetka mog komentara.Svi imaju neke veze i vezice u savezu.Rezultat imaju samo dva trenera koji mogu da budu kandidati.
Dusko Vujosevic(najbolje resenje)i Muta Nikolic kao trener koji odlicno zna kosarku i ima titule i iskustvo(narocito sa reprezentacijom),ali nije "podoban jer nikog ne zarezuje u savezu.Znaci tezak covek."
Kako god bilo da bilo,ovo je jedini objektivan predlog,baziran na cinjenicama.Ostalo je samo divljenje i prica o momcima koji su zaduzili nasu kosarku.Tako je savez izabrao i Moku,pa smo doziveli katastrofu.Covek je neosporna legenda nije trener.To je i dokazao. To je tako u zivotu.

Bari1991

pre 10 godina

@ objektivno

Cini mi se da si zaboravio Vujoseviceve "uspehe" sa reprezentacijom???Tako da je njegova podobnost vise nego klimava.CSKA da ne spominjem.

koki

pre 10 godina

Bacim pogled na naslov ove vesti i pročitam na brzinu JADAN SAŠA NASLEDJUJE IVKOVIĆA, posle vidim da je pogrešno, a još malo posle se zamislim i zaista je JADAN onaj ko bude selektor Srbije.Jadan u smislu: neće mu biti lako, ne bih mu bio u koži, jer posle Dude, koji je TRENER, treba biti trener!

drago

pre 10 godina

Osvrnuo bi se na besmislice sa tema eurobasketa: Divac i Paspalj nisu bili stari i sekudanti vec prva cenatrska linija, obojica prva petorka. Ostatak tima (Djordjevic, Danilovic, Savic) nije bio mladji od hr generacije.

Miks

pre 10 godina

@(Belmondo, 26. septembar 2013 10:25)
Žan-Pole, potpuno si promašio priču. Ovo što ti govoriš i na šta se žališ, treba da uputiš na druge adrese, a ne na adresu selektora, bez obzira ko bio selektor. Nismo mi nikakva sprdnja Evrope, a što se tiče rezultata u zadnjih 5 godina oni su maksimalni, s obzirom na igrački kvalitet koji posedujemo. Ne misliš, valjda, da osim Krleta i Tea, imamo ijednog igrača koji je svetska klasa, u rangu koji su bili Divac, Đorđević, Stojaković i da ne nabrajam dalje? Tada smo bili dominantni kao danas Španci, ali ni trenerska komisija na čelu sa Filom Džeksonom ti ne bi mogla napraviti dominantan tim od ovih igrača koje danas imamo, uključujući i Savanovića, Marjanovića i ostale koji nisu igrali na ovom prvenstvu. Ovaj problem se pre svega odnosi na trenere mlađih kategorija i klubove, oni su ti koji treba da stvaraju igrače, a ne selektor reprezentacije. Maksimum što selektor može da uradi je da na osnovu svoje koncepcije (a čije bi drugo?) sastavi tim od ponuđenih igrača (ne obavezno po ukusu celokupne javnosti, jer je on taj koji odgovara i koji nudi koncepciju), i uloži maksimum da napravi koherentnu ekipu i igru. Nema sumnje da bi svako od nas najviše voleo da imamo izbor igrača kakav smo imali pre desetak godina, ali trenutno toga nema na vidiku, i moramo se bar za sada pomiriti da nismo više velesila u košarci, i da je za nas svaka borba za medalju uspeh.
Prema tome, ja lično nemam ništa protiv da šansu dobije jedan od dva Saleta

Divos

pre 10 godina

Србија је земља у којој људи воле кошарке, много је тога доброг у кошарци стварано у задњим деценијама, са много чиме се имамо поносити, и уинат бројним невољама, санкцијама, недаћама, штетним утицајима, беспарици, кошарка је у земљи Србији преживела, још увек. Зато је и избор селектора А репрезентације јако важан, самом одабиру се мора приступити са много пажње, сензибилитета, за свако име уважити +/-, темељито све извагати, гледати не пар, него 20,30 година унапред, и шта ће сам избор у будучности доброг (или лошег) донети. Поновно урадити грешку и гледати примарно ко је већи миљеник нације (као у фудбалу, или 2007-е за ЕП) јесте сулуд потез, исто тако ни медији нису ти (као у овом случају) који требају да се трпају у овој причи, а управо то раде оваквим сугестивним чланцима (можда и мало кеширани од менаџерских кућа).
За избор селектора су (по мени) најважније 3 ствари;
- Да је стекао добру репутацију, и да се доказао у тренерском послу, у раду са клубовима или нац.селекцијама (или у млађим сел. Србије)
- Да је посвећен овом тешком послу
- Да је привржен овој нашој Србији, не да му посао селектора служи за личну промоцију, него да је истински привржен (и сви они који су својевремено врбовали неке српске играче да покажу гадљивост према дресу Србије по мени немају шта тражити у овој причи).
Важан је свакако и минули рад, допринос у раду са разним сел.Србије, и још доста тога.
Срећом имамо доста одличних тренера који испуњавају све ове услове, ваља само добро изабрати.

Slauter

pre 10 godina

Dva genijalca iz igračkih dana, ali bez uspeha u trenerskim karijerama.

Ako se traži iskustvo i znanje, Pešić ili Ivanović deluju kao jedini izbor ako znamo da Obradović neće, Vujošević itd. Aca Petrović možda da se prišunja u izbor.

Ako se traži mladi trener sa dobrom dozom iskustva, po meni jedini izbor je Trifunović, jer ima rezultate iza sebe.

Ako se traži mladi i talentovani trener koji ima iskustvo u reprezentaciji i neke rezultate, to je Vlada Jovanović ili Kesar.

Toza

pre 10 godina

Pre 15 godina bih ruku dao da ce Djordjevic da bude naslednik Zeljka Obradovca. Vrhunski igrac,nadprosecne inteligencije,genijalni plej koji poznaje kosarku u dusu. Savrsen materijal za buduceg vrhunskog trenera. Medjutim,nesto nije krenulo kako treba. Saletova trenerska karijera je nula u odnosu na igracku.

brainiac

pre 10 godina

Sasa Obradovic ima vise iskustva,ali Djordjevic je ziva legenda, ne mogu da zamislim koliki bi magarac morao da bude neki igrac da odbije poziv coveka koji je svima njima bio idol u detinjstvu.

mozda je surovo, zato boli

pre 10 godina

Da mi imamo igracine, koga bi bolelo uvo za selektora. Mislite da je Dudina, Zeljkova ili Karijeva zasluga za medalje!?! Ista je kao I ovog francuskog nesrecnika... kad imas Parkera I playboy zecica moze da bude selector. Otreznite se malo nije Duda Bogotac, nego mi nemamo sa kim igrati. Zasluga Dude za zlata s pocetka 90' je ista kao I zasluga Lenija Vilkensa, za zlato drim tima na OI. Kad imas igrace .... a kad nemas gledaj tenis, nazalost.

Dejan

pre 10 godina

Ja sam za to da selektor bude Saša Obradović,a da prvi trener-pomoćnik bude Saša Đorđević. Nema greške. Obradović je već ispekao zanat i zato je u maloj prednosti, dok bi Đorđević mogao pored njega da stiče iskustvo i možda ga sutradan zameni. Đorđević je bio neuporedivo bolji igrač od Obradovića, ali za trenerski posao je izuzetno bitno iskustvo, koje Đorđević nema. Neko je pomenuo sličan primer i u fudbalu, sa Mateusom. Sjajan igrač, ali kao trener...

slobodan

pre 10 godina

Djordjevicu ovo ne treba, a ni Srbiji nije potreban kosarkaski Sinisa Mihajlovic. Ako smo za "modernu kosarku" (ma sta to znacilo posle generalno loseg kvaliteta prikazanog na prvenstvu), imamo dva vrlo dobra mlada trenera u Dzikicu i Kokoskovu.

Marko

pre 10 godina

Zasto ne obojica? Kao sto su bili Duda Ivkovic i Zeljko Obradovic? U reprezentaciji su bili odlican tandem. Pogotovo kada su obojica na parketu! Sasa Obradovic ima puno iskustva iz Nemacke lige. Obojica su igrali sa takvom strascu i mogli bi malo tog pobednickog mentaliteta da prenesu na igrace koji su sada u reprezentaciji.

Crvenkapa

pre 10 godina

Tri titule prvaka SRJ, 50 meceva u Evroligi, polufinale Kupa Saporte, vise fajnal forova Jadranske lige. Radio u svim najvecim klubovima Srbije i Crne Gore.

U reprezentaciji besprekoran bilans - sa A reprezentacijom kao pomocni trener, zlato na Evropskom i Svetskom prvenstvu i srebro na Olimpijskim igrama; sa mladom prvak Evrope i Sveta.

Jedini ozbiljan kandidat - Miroslav Nikolic.

dibidus

pre 10 godina

Стварно не бих волео да потрошимо једну легенду као што је Сале Ђорђевић. Он је као тренер 2 клуба био само 2 и по године, то је његова тренерска каријера.
Да ли је то довољно за репрезентацију која увек жели високе домете?
Ако се бира између њих двојице Саша Обрадовић има богатију биографију и више искуства. И Кокошков има више искуства него Ђорђевић.

Crvenkapa

pre 10 godina

Tri titule prvaka SRJ, 50 meceva u Evroligi, polufinale Kupa Saporte, vise fajnal forova Jadranske lige. Radio u svim najvecim klubovima Srbije i Crne Gore.

U reprezentaciji besprekoran bilans - sa A reprezentacijom kao pomocni trener, zlato na Evropskom i Svetskom prvenstvu i srebro na Olimpijskim igrama; sa mladom prvak Evrope i Sveta.

Jedini ozbiljan kandidat - Miroslav Nikolic.

nz

pre 10 godina

Ne ulazim u tematiku ko je najbolje resenje, ali sigurno znam da Sale & Sale nisu kalibar.
(Belmondo, 26. septembar 2013 10:25)

Pa posto si vec tako 'pametno' kritikovao onda daj i neki predlog...ili je kritikovanje jedino sto znas.

veerghoen

pre 10 godina

Obradovic je veoma cenjen u Nemackoj, gde se tacno zna ko koliko vredi. Odlicno poznaje aktuelnu kosarku, dobar je strucnjak a i voli svoju zemlju. Obradovic za selektora, najbolje resenje.

daybooc

pre 10 godina

Aleksandar Saša Đorđević. Jedan bulevar da nosi njegovo ime,ne ulica, još sada za vreme života. I nemoj Sale da kvariš te uspomene. Ti si bio jedna od retkih "stvari" koja je ovaj narod (sportski deo) držala zajedno. Hvala ti Sale što si mi to pružio i molim te nemoj da to pokvariš

basket-fan

pre 10 godina

@(shame boner, 26. septembar 2013 09:25)

A zasto ne Kokoskov? Pa prije 15-ak god se kao prvi Evropljanin uopste otisnuo preko okeana, a zaraditi mjesto prvog-head coucha jedne od NBA ekipa je vraski tesko pored toliko njihovih negdasnjih legendi, da se razumijemo-nije sala. Cijenim da je sistem npr. slican onom na univerzitetima: prvo asistent, pa docent, onda vanredni, pa redovni prof. etc, (a to naravno iziskuje odredjeno dugo vrijeme).. Ali i to nece biti zadugo, tek prije par godina je dobio americko drzavljanstvo i sad je mislim negdje na stadijumu "vanrednog" dok predvodi Gruziju..

Bilo bi steta izuzeti ovog momka iz razmatranja, sadasnjih i buducih, i odreci ga se tek tako.. Ja vjerujem i dalje da ima strasnu perspektivu, a uspjesi sa Gruzijom nisu nikakva slucajnost, i ni oni ga nece olako ispustiti iz ruku.
Zbog obaveza prema istoj, pretp. trenutno je vrlo mala vjerovatnoca da bi prihvatio eventualni poziv KSS-a, preciznije Bodiroge, i sve sa Dudinom sugestijom naravno.. Dakle moja prva opcija: Kokoskov!

Sa svim ostalim dalje sto si napisao se apsolutno slazem.

Belmondo

pre 10 godina

Djordjevic selektor? Vi se zezate jel tako? Iako sam Zvezdas, dan-noc sam uzivao u majstorijama Saleta, ali on da bude selektor? Nikako a ni tada... Glupost je misliti u fazonu, treba mu dati sansu, pa da vidimo. Reprezentacija ne sme da bude "videcemo"!!! A i Obradovic? Ne bre... Jes bolje resenje od Djordjevica ali trener SRB? Koliko god mi je Vujosevic odvratan, ali kad je vec na slobodi, neka on to "radi". Pa cak i Muta Nikolic ako treba... Nama treba "fajter" kao trener, jer vec pet godina sklapamo tim i nikako da sklopimo, postali smo sprdnja evrope. Kapiram da nismo Jugoslavija, ali ovu Srbiju muka mi da gledam. Mi svako prvenstvo trebamo standardni polufinalisti da budemo, a sta smo sad? Smehotres!!! Kosarka pada na fudbalski nivo, kapirate vi to? Ne trebaju nam ekspiramenti, nego rezultati i to odmah... Duda veliki trener ostavio veliko nista!! Da nije bilo Teodosica, nikad ne bi bili 2. i 4., valjda je to svima jasno? Ako je kosarkaska reprezentacija Srbije spala na Markovica, Gagica, Stimca, Nemanju Krstica, Kalinica... Onda laku noc Srbijo! Ne ulazim u tematiku ko je najbolje resenje, ali sigurno znam da Sale & Sale nisu kalibar.

NBA

pre 10 godina

Ne znam. Birati jednog od njih dvojice ispred Kokoskova, to je npr. kao birati Figa ili Fernanda Kouta ispred Murinja za selektora Portugala. Ipak, ako je jedan od ove dvojice, onda mozda bolje Obradovic. Deluje da do sada ima vise uspeha kao trener. Ipak, Sale nacionale kao trener nije uradio nista konkretno ni paznje vredno. Tesko bih podneo jos jednog Sinisu Mihajlovica (a ovo "nemam rezultate kao trener, ali ne plasim se izazova jer sam m.." me neodoljivo podseca na Sinisu ili Moku)

pavlichek

pre 10 godina

nesto mi govori da bi obradovic bio bolji izbor... grobar sam, obozavan djordjevica, kao malom soba mi je bila kao hram posvecen njemu, sisao sam se na nulu iskljucivo zbog njega, ali iz nekog razloga mi ne ,, mirise" za dobar materijal za selektora.

Жика

pre 10 godina

С обзиром да је Обрадовић код Мишка у агенцији, вероватно је он нови селектор, мада бих волео да Кокошков наследи Дуду.

Zoran Todorovic

pre 10 godina

Kao navijac Partizana naravno obozavam "naseg" Saleta, ali isto tako imam veliko postovanje prema Sasi Obradovicu. Ako biramo samo izmedju njih dvojice, mislim da ne mozemo da pogresimo. Vrhunski profesionalci u svakom pogledu.

Wyatt Earp

pre 10 godina

Dajte Đorđevića, autoritet+šmekerstvo+znanje, vodio je kao prvi trener armani i beneton što je za svaku pohvalu a o igračkoj karijeri da ne pričam.

shame boner

pre 10 godina

Djordjevic? Frajerski,mangupski pristup mu je u igrackoj karijeri pomogao,dok mu je u trenerskoj odmogao. Tip trenera kratkog daha,nesto kao u fudbalu Mateus ili Mihajlovic. Sa njim bi dobijali teske,a gubili lake utakmice.Obradovic? Ne,on jeste solidan trener,ali rezultati mu ne idu u prilog.Kokoskov? Mislim da se do 45. trebao vec etablirati kao strucnjak sa nekoliko osvojenih trofeja,a ne stalno biti nekakav pomocnik. Rezultat sa Gruzijom me nije toliko impresionirao da mu treba dati nasu klupu. Vujosevic se sam odavno iskljucio I postao vojnik jedne strane price. Zeljko Obradovic nece. A jedini od nasih bi mogao napraviti extra rezultat. Ostali? Mozda neko mlad I lud,ali nisam dovoljno upucen u trenetsku scenu Srbije da bih mogao dati ime. Kosarka je nasa najveca ljubav I ponos,ja bih dao crno ispod nokata I upotrebio svu mogucu logistiku da pokusamo da dovedemo Dejvida Blata. Mislim da bi on bio pun pogodak.

Đorđe

pre 10 godina

Nijednog sportistu nisam toliko gotivio kao Saleta Đorđevića. Retko inteligentan igrač, šmeker, a uz to i sjajan šuter, najbolji kada je najpotrebnije.
Ali i pored toga što je bio vrhunski igrač, ne mora da znači da će biti dobar trener. I u košarci i fudbalu je mnogo primera velikih igrača, a očajnih trenera i obrnuto. Plašim se da Sale nema dovoljno iskustva da vodi reprezentaciju.
Saša Obradović ima više iskustva u trenerskom poslu, ali i za njega je veliko pitanje kako bi se snašao sa reprezentacijom.
Najbolje bi bilo da reprezentaciju preuzmu Željko Obradović, ili Pešić.
Ako to nije opcija i ako biramo mlađeg selektora, najbolje bi bilo da to bude Kokoškov.

Elvir

pre 10 godina

Ako je znao da organizuje igru kao plej znace sigurno kako treba organizovati igru protiv protivnika. E sad to je sve mnogo kompleksnije, ali oni su pametni momci. Treba im dati sansu, ionako kao da krecemo ispocetka. Nemamo neka velika ocekivanja od ovog tima. Ako uspeju da podignu igru sto da ne. Podrzavam i jednu i drugu opciju.

Iznogud

pre 10 godina

Sasa Djordjevic je bio daleko bolji igrac, ali za selektora bi bio bolje Sasa Obradovic, momak je trenutno bolji u tom poslu i ima vise iskustva.

Iznogud

pre 10 godina

Sasa Djordjevic je bio daleko bolji igrac, ali za selektora bi bio bolje Sasa Obradovic, momak je trenutno bolji u tom poslu i ima vise iskustva.

Đorđe

pre 10 godina

Nijednog sportistu nisam toliko gotivio kao Saleta Đorđevića. Retko inteligentan igrač, šmeker, a uz to i sjajan šuter, najbolji kada je najpotrebnije.
Ali i pored toga što je bio vrhunski igrač, ne mora da znači da će biti dobar trener. I u košarci i fudbalu je mnogo primera velikih igrača, a očajnih trenera i obrnuto. Plašim se da Sale nema dovoljno iskustva da vodi reprezentaciju.
Saša Obradović ima više iskustva u trenerskom poslu, ali i za njega je veliko pitanje kako bi se snašao sa reprezentacijom.
Najbolje bi bilo da reprezentaciju preuzmu Željko Obradović, ili Pešić.
Ako to nije opcija i ako biramo mlađeg selektora, najbolje bi bilo da to bude Kokoškov.

Жика

pre 10 godina

С обзиром да је Обрадовић код Мишка у агенцији, вероватно је он нови селектор, мада бих волео да Кокошков наследи Дуду.

pavlichek

pre 10 godina

nesto mi govori da bi obradovic bio bolji izbor... grobar sam, obozavan djordjevica, kao malom soba mi je bila kao hram posvecen njemu, sisao sam se na nulu iskljucivo zbog njega, ali iz nekog razloga mi ne ,, mirise" za dobar materijal za selektora.

Zoran Todorovic

pre 10 godina

Kao navijac Partizana naravno obozavam "naseg" Saleta, ali isto tako imam veliko postovanje prema Sasi Obradovicu. Ako biramo samo izmedju njih dvojice, mislim da ne mozemo da pogresimo. Vrhunski profesionalci u svakom pogledu.

dibidus

pre 10 godina

Стварно не бих волео да потрошимо једну легенду као што је Сале Ђорђевић. Он је као тренер 2 клуба био само 2 и по године, то је његова тренерска каријера.
Да ли је то довољно за репрезентацију која увек жели високе домете?
Ако се бира између њих двојице Саша Обрадовић има богатију биографију и више искуства. И Кокошков има више искуства него Ђорђевић.

Toza

pre 10 godina

Pre 15 godina bih ruku dao da ce Djordjevic da bude naslednik Zeljka Obradovca. Vrhunski igrac,nadprosecne inteligencije,genijalni plej koji poznaje kosarku u dusu. Savrsen materijal za buduceg vrhunskog trenera. Medjutim,nesto nije krenulo kako treba. Saletova trenerska karijera je nula u odnosu na igracku.

slobodan

pre 10 godina

Djordjevicu ovo ne treba, a ni Srbiji nije potreban kosarkaski Sinisa Mihajlovic. Ako smo za "modernu kosarku" (ma sta to znacilo posle generalno loseg kvaliteta prikazanog na prvenstvu), imamo dva vrlo dobra mlada trenera u Dzikicu i Kokoskovu.

daybooc

pre 10 godina

Aleksandar Saša Đorđević. Jedan bulevar da nosi njegovo ime,ne ulica, još sada za vreme života. I nemoj Sale da kvariš te uspomene. Ti si bio jedna od retkih "stvari" koja je ovaj narod (sportski deo) držala zajedno. Hvala ti Sale što si mi to pružio i molim te nemoj da to pokvariš

basket-fan

pre 10 godina

@(shame boner, 26. septembar 2013 09:25)

A zasto ne Kokoskov? Pa prije 15-ak god se kao prvi Evropljanin uopste otisnuo preko okeana, a zaraditi mjesto prvog-head coucha jedne od NBA ekipa je vraski tesko pored toliko njihovih negdasnjih legendi, da se razumijemo-nije sala. Cijenim da je sistem npr. slican onom na univerzitetima: prvo asistent, pa docent, onda vanredni, pa redovni prof. etc, (a to naravno iziskuje odredjeno dugo vrijeme).. Ali i to nece biti zadugo, tek prije par godina je dobio americko drzavljanstvo i sad je mislim negdje na stadijumu "vanrednog" dok predvodi Gruziju..

Bilo bi steta izuzeti ovog momka iz razmatranja, sadasnjih i buducih, i odreci ga se tek tako.. Ja vjerujem i dalje da ima strasnu perspektivu, a uspjesi sa Gruzijom nisu nikakva slucajnost, i ni oni ga nece olako ispustiti iz ruku.
Zbog obaveza prema istoj, pretp. trenutno je vrlo mala vjerovatnoca da bi prihvatio eventualni poziv KSS-a, preciznije Bodiroge, i sve sa Dudinom sugestijom naravno.. Dakle moja prva opcija: Kokoskov!

Sa svim ostalim dalje sto si napisao se apsolutno slazem.

brainiac

pre 10 godina

Sasa Obradovic ima vise iskustva,ali Djordjevic je ziva legenda, ne mogu da zamislim koliki bi magarac morao da bude neki igrac da odbije poziv coveka koji je svima njima bio idol u detinjstvu.

Keyser Soze

pre 10 godina

Svaka čast Saši Djordjeviću na nevjerovatnoj igračkoj karijeri. Bio je moj idol u djetinjstvu i po mom mišljenju najbolji plej mejker koga je evropska kosarka ikad imala. Međutim trenerski zanat je nešto sasvim drugo,i kao svaki zanat mora da se uči. Dva kratka i bezuspješna trenerska angažmana ne mogu da me ubijede da je on ozbiljno svhatio taj poziv i da je taj zanat ispekao. Dobar igrač ne znači automtski i dobar trener,a za to smo imali bezbroj primjera kao što su u fudbalu Maradona ili u našem slučaju Moka Slavnić. Mislim da imamo vrlo talentovanu generaciju,koju ne bi trebalo prepustiti bilo kome. Imamo boljih trenera. Moj izbor bi bio Kokoškov,izuzetan mlad stručnjak.

shame boner

pre 10 godina

Djordjevic? Frajerski,mangupski pristup mu je u igrackoj karijeri pomogao,dok mu je u trenerskoj odmogao. Tip trenera kratkog daha,nesto kao u fudbalu Mateus ili Mihajlovic. Sa njim bi dobijali teske,a gubili lake utakmice.Obradovic? Ne,on jeste solidan trener,ali rezultati mu ne idu u prilog.Kokoskov? Mislim da se do 45. trebao vec etablirati kao strucnjak sa nekoliko osvojenih trofeja,a ne stalno biti nekakav pomocnik. Rezultat sa Gruzijom me nije toliko impresionirao da mu treba dati nasu klupu. Vujosevic se sam odavno iskljucio I postao vojnik jedne strane price. Zeljko Obradovic nece. A jedini od nasih bi mogao napraviti extra rezultat. Ostali? Mozda neko mlad I lud,ali nisam dovoljno upucen u trenetsku scenu Srbije da bih mogao dati ime. Kosarka je nasa najveca ljubav I ponos,ja bih dao crno ispod nokata I upotrebio svu mogucu logistiku da pokusamo da dovedemo Dejvida Blata. Mislim da bi on bio pun pogodak.

NBA

pre 10 godina

Ne znam. Birati jednog od njih dvojice ispred Kokoskova, to je npr. kao birati Figa ili Fernanda Kouta ispred Murinja za selektora Portugala. Ipak, ako je jedan od ove dvojice, onda mozda bolje Obradovic. Deluje da do sada ima vise uspeha kao trener. Ipak, Sale nacionale kao trener nije uradio nista konkretno ni paznje vredno. Tesko bih podneo jos jednog Sinisu Mihajlovica (a ovo "nemam rezultate kao trener, ali ne plasim se izazova jer sam m.." me neodoljivo podseca na Sinisu ili Moku)

Nataeos

pre 10 godina

Obradović OK ali još fali iskustva po meni.. Đorđević, Ne! Igračina, ali još nema dovoljno iskustva kao trener. Lično bi izabrao Kokoškova, mlad ali ipak ima dosta iskustva!!

Wyatt Earp

pre 10 godina

Dajte Đorđevića, autoritet+šmekerstvo+znanje, vodio je kao prvi trener armani i beneton što je za svaku pohvalu a o igračkoj karijeri da ne pričam.

helabajzer

pre 10 godina

Djordjevic-kosarkaski Sinisa Mihajlovic!Nista on kao trener nije napravio.U obzir dolazi samo ozbiljan trener za reprezentaciju,koji ima neke dovoljne rezultate.

zasto?

pre 10 godina

Jedno pitanje za Saleta Djordjevica - Ako hoces da budes selektor i jos od 2005 si u igri oko tog mesta, zasto se covece ne bavis tim poslom?
Kapa dole, legendi, ali eto ovo mi bas nije jasno.

Elvir

pre 10 godina

Ako je znao da organizuje igru kao plej znace sigurno kako treba organizovati igru protiv protivnika. E sad to je sve mnogo kompleksnije, ali oni su pametni momci. Treba im dati sansu, ionako kao da krecemo ispocetka. Nemamo neka velika ocekivanja od ovog tima. Ako uspeju da podignu igru sto da ne. Podrzavam i jednu i drugu opciju.

Miks

pre 10 godina

@(Belmondo, 26. septembar 2013 10:25)
Žan-Pole, potpuno si promašio priču. Ovo što ti govoriš i na šta se žališ, treba da uputiš na druge adrese, a ne na adresu selektora, bez obzira ko bio selektor. Nismo mi nikakva sprdnja Evrope, a što se tiče rezultata u zadnjih 5 godina oni su maksimalni, s obzirom na igrački kvalitet koji posedujemo. Ne misliš, valjda, da osim Krleta i Tea, imamo ijednog igrača koji je svetska klasa, u rangu koji su bili Divac, Đorđević, Stojaković i da ne nabrajam dalje? Tada smo bili dominantni kao danas Španci, ali ni trenerska komisija na čelu sa Filom Džeksonom ti ne bi mogla napraviti dominantan tim od ovih igrača koje danas imamo, uključujući i Savanovića, Marjanovića i ostale koji nisu igrali na ovom prvenstvu. Ovaj problem se pre svega odnosi na trenere mlađih kategorija i klubove, oni su ti koji treba da stvaraju igrače, a ne selektor reprezentacije. Maksimum što selektor može da uradi je da na osnovu svoje koncepcije (a čije bi drugo?) sastavi tim od ponuđenih igrača (ne obavezno po ukusu celokupne javnosti, jer je on taj koji odgovara i koji nudi koncepciju), i uloži maksimum da napravi koherentnu ekipu i igru. Nema sumnje da bi svako od nas najviše voleo da imamo izbor igrača kakav smo imali pre desetak godina, ali trenutno toga nema na vidiku, i moramo se bar za sada pomiriti da nismo više velesila u košarci, i da je za nas svaka borba za medalju uspeh.
Prema tome, ja lično nemam ništa protiv da šansu dobije jedan od dva Saleta

veerghoen

pre 10 godina

Obradovic je veoma cenjen u Nemackoj, gde se tacno zna ko koliko vredi. Odlicno poznaje aktuelnu kosarku, dobar je strucnjak a i voli svoju zemlju. Obradovic za selektora, najbolje resenje.

Divos

pre 10 godina

Србија је земља у којој људи воле кошарке, много је тога доброг у кошарци стварано у задњим деценијама, са много чиме се имамо поносити, и уинат бројним невољама, санкцијама, недаћама, штетним утицајима, беспарици, кошарка је у земљи Србији преживела, још увек. Зато је и избор селектора А репрезентације јако важан, самом одабиру се мора приступити са много пажње, сензибилитета, за свако име уважити +/-, темељито све извагати, гледати не пар, него 20,30 година унапред, и шта ће сам избор у будучности доброг (или лошег) донети. Поновно урадити грешку и гледати примарно ко је већи миљеник нације (као у фудбалу, или 2007-е за ЕП) јесте сулуд потез, исто тако ни медији нису ти (као у овом случају) који требају да се трпају у овој причи, а управо то раде оваквим сугестивним чланцима (можда и мало кеширани од менаџерских кућа).
За избор селектора су (по мени) најважније 3 ствари;
- Да је стекао добру репутацију, и да се доказао у тренерском послу, у раду са клубовима или нац.селекцијама (или у млађим сел. Србије)
- Да је посвећен овом тешком послу
- Да је привржен овој нашој Србији, не да му посао селектора служи за личну промоцију, него да је истински привржен (и сви они који су својевремено врбовали неке српске играче да покажу гадљивост према дресу Србије по мени немају шта тражити у овој причи).
Важан је свакако и минули рад, допринос у раду са разним сел.Србије, и још доста тога.
Срећом имамо доста одличних тренера који испуњавају све ове услове, ваља само добро изабрати.

Objektivno

pre 10 godina

Kosarka je odavno postala "burazerska"kao sto nam je sve u Srbiji.
Dobro treba razmisliti o selektoru,vodjen pre svega rezultatima tog trenera.Sale i Sale su bili vrhunski igraci,ali bojim se da reprezentaciju gledaju kao na licnu promociju,jer ce im to posluziti kao dobar podatak u CV-u kad budu kandidati za trenere negde u belom svetu.
Sta su ta dva momka uradila u kosarci kao treneri do sada.Nista.Ponavljam svaka cast kao igracima,ali kao treneri nisu nicim zasluzili da budu kandidati.Citajuci komentare shvatio sam da se svi vode njihovom igrackom zaslugom u reprezentaciji.To i te kako treba odvojiti.Dobro je za njih ,da ne "izgore "kao buduci treneri,a dobro je i za reprezentaciju.Pazite ,Duda predlaze njegovog zamenika!!!Sta je taj momak uradio u trenerskom poslu,osim sto mu je kumce.Dakle,to govori o onome sa pocetka mog komentara.Svi imaju neke veze i vezice u savezu.Rezultat imaju samo dva trenera koji mogu da budu kandidati.
Dusko Vujosevic(najbolje resenje)i Muta Nikolic kao trener koji odlicno zna kosarku i ima titule i iskustvo(narocito sa reprezentacijom),ali nije "podoban jer nikog ne zarezuje u savezu.Znaci tezak covek."
Kako god bilo da bilo,ovo je jedini objektivan predlog,baziran na cinjenicama.Ostalo je samo divljenje i prica o momcima koji su zaduzili nasu kosarku.Tako je savez izabrao i Moku,pa smo doziveli katastrofu.Covek je neosporna legenda nije trener.To je i dokazao. To je tako u zivotu.

Navijac

pre 10 godina

Pametne zemlje a pametna je bilai bivsa SFRJ jer je uvek neko iz strucnog staba nasledjivao selektora pasmo takoimali da je zeravici nasledio njegov pomocnik,Novosel pa onda je dosao Duda Ivkovic i tako redom.Vlada Vukoicic je radio u dva ciklusa sa Dudom. Sada birati poptpuno novu licnost ne donosi nista dobro.Sasa Obradovic ima iskustva i uspeh.Sasa Djordjevic igracka legenda ali nema iskustva i uspeha. Obojica osim igrackih nemaju iskustva sa vodjenjem reprezentacije. Nisu bili u strucnom stabu.Jedno je voditi tim a drugo reprezentaciju.Pametne zemlje unapred znaju selektora bilo da je u pitanju fudbal bilo kosarka ili drugi sport.Mi lomimo preko kolena

milkyp3

pre 10 godina

zasto djordjevicu???? nemas iskustva,dosta nam je gorkog iskustva sa mihajlovicem.reprezentacija nije za pocetnike, vec za iskusne i prekaljene trenere.nadam se da ce glas razuma prevagnuti kod izbora trenera a ne lobiranje i simpatije po klupskim bojama ili mesetarenje.

Nasa glupost je neunistiva

pre 10 godina

Pitanje selektora je nebitno ukoliko ne budemo poceli da igramo u nasim najjacim sastavima.

U suprotnom, epizodne uloge nam ne ginu makar nas vodio Greg Popovic.

Narod se sad lozi, te ovaj je dobar, te ovaj ne bi bio dobar za selektora, te ovaj je Miskov, ovaj nije, ljui, ne pravi se pita od onoga.

Jedina ozbiljna prica su najbolji igraci, selektor Pesic ili Obradovic i neko od Dzikic/Kokoskov/Djordjevic/S.Obradovic da im bude pomocnik, i to je onda nesto, tu se uradio temelj ozbiljnog posla.

Sve ostalo je mlacenje prazne slame i standardno srpsko zamlacivanje do sredeceg udaraja o ledinu.

Podmladicemo selektora i prosto cemo procvetati kao i s podmladjivanjem reprezentacije.

Rampi

pre 10 godina

Dzikic bre!On voli i forsira brzu kosarku kakvu nasi fizikalci mogu odlicno da sprovedu u delo.Igrali bi sa prakticno cetiri spoljna igraca,Nedovic,Stefan,Bogdan,Gagi,Lucic,Bjelica i Bircevic mogu da trce i skacu sa svim reprezentacijama na svetskom prvenstvu,a kosarkaskog znanja i karaktera im ne manjka.Treba da se vratimo korenima,igrati za kos vise,a ovi momci to mogu.Npr.Rubio ne moze da pritisne Stefana,Nedovic moze da radi sve sto i Kalderon,Bogdan ce na ravnopravan megdan Fernandezu,a Lucic i Bjelica ce pokazati da u svemu mogu da nadigraju San Emeteria i Klavera,kao i njima slicne,i da su oni ti koji ce praviti razliku.Ostaju Gagi i Bircevic kao igraci zadatka,i naravno Teo,ako bude u elementu da to sve lepo poveze.Mada,sad kad procitam sve ovo,mislim da bi i ja bio ok selektor :)

koki

pre 10 godina

Bacim pogled na naslov ove vesti i pročitam na brzinu JADAN SAŠA NASLEDJUJE IVKOVIĆA, posle vidim da je pogrešno, a još malo posle se zamislim i zaista je JADAN onaj ko bude selektor Srbije.Jadan u smislu: neće mu biti lako, ne bih mu bio u koži, jer posle Dude, koji je TRENER, treba biti trener!

Bari1991

pre 10 godina

@ objektivno

Cini mi se da si zaboravio Vujoseviceve "uspehe" sa reprezentacijom???Tako da je njegova podobnost vise nego klimava.CSKA da ne spominjem.

Marko

pre 10 godina

Zasto ne obojica? Kao sto su bili Duda Ivkovic i Zeljko Obradovic? U reprezentaciji su bili odlican tandem. Pogotovo kada su obojica na parketu! Sasa Obradovic ima puno iskustva iz Nemacke lige. Obojica su igrali sa takvom strascu i mogli bi malo tog pobednickog mentaliteta da prenesu na igrace koji su sada u reprezentaciji.

mozda je surovo, zato boli

pre 10 godina

Da mi imamo igracine, koga bi bolelo uvo za selektora. Mislite da je Dudina, Zeljkova ili Karijeva zasluga za medalje!?! Ista je kao I ovog francuskog nesrecnika... kad imas Parkera I playboy zecica moze da bude selector. Otreznite se malo nije Duda Bogotac, nego mi nemamo sa kim igrati. Zasluga Dude za zlata s pocetka 90' je ista kao I zasluga Lenija Vilkensa, za zlato drim tima na OI. Kad imas igrace .... a kad nemas gledaj tenis, nazalost.

KiSSeli

pre 10 godina

U fudbalu i nemamo neki izbor trenera u odnosu na kosarku gde imamo skolovane i dobre trenere,tako da nisam za nekog novog mIHAJLOVICA. A bata mIHA bi trebao da bude dobar primer Sashama kako se brzo rushi i gubi respekt i reputacija.

Crvenkapa

pre 10 godina

Tri titule prvaka SRJ, 50 meceva u Evroligi, polufinale Kupa Saporte, vise fajnal forova Jadranske lige. Radio u svim najvecim klubovima Srbije i Crne Gore.

U reprezentaciji besprekoran bilans - sa A reprezentacijom kao pomocni trener, zlato na Evropskom i Svetskom prvenstvu i srebro na Olimpijskim igrama; sa mladom prvak Evrope i Sveta.

Jedini ozbiljan kandidat - Miroslav Nikolic.

aveti proslosti

pre 10 godina

@CBS

Nije to bas tako jednostavno: Djordjevic ne "mirise" Dudu (sifra Drazen Petrovic), tako da tu varijantu ne mozes da vidis. Mnogo je tu sujeta na malo prostora.

Belmondo

pre 10 godina

Djordjevic selektor? Vi se zezate jel tako? Iako sam Zvezdas, dan-noc sam uzivao u majstorijama Saleta, ali on da bude selektor? Nikako a ni tada... Glupost je misliti u fazonu, treba mu dati sansu, pa da vidimo. Reprezentacija ne sme da bude "videcemo"!!! A i Obradovic? Ne bre... Jes bolje resenje od Djordjevica ali trener SRB? Koliko god mi je Vujosevic odvratan, ali kad je vec na slobodi, neka on to "radi". Pa cak i Muta Nikolic ako treba... Nama treba "fajter" kao trener, jer vec pet godina sklapamo tim i nikako da sklopimo, postali smo sprdnja evrope. Kapiram da nismo Jugoslavija, ali ovu Srbiju muka mi da gledam. Mi svako prvenstvo trebamo standardni polufinalisti da budemo, a sta smo sad? Smehotres!!! Kosarka pada na fudbalski nivo, kapirate vi to? Ne trebaju nam ekspiramenti, nego rezultati i to odmah... Duda veliki trener ostavio veliko nista!! Da nije bilo Teodosica, nikad ne bi bili 2. i 4., valjda je to svima jasno? Ako je kosarkaska reprezentacija Srbije spala na Markovica, Gagica, Stimca, Nemanju Krstica, Kalinica... Onda laku noc Srbijo! Ne ulazim u tematiku ko je najbolje resenje, ali sigurno znam da Sale & Sale nisu kalibar.

nz

pre 10 godina

Ne ulazim u tematiku ko je najbolje resenje, ali sigurno znam da Sale & Sale nisu kalibar.
(Belmondo, 26. septembar 2013 10:25)

Pa posto si vec tako 'pametno' kritikovao onda daj i neki predlog...ili je kritikovanje jedino sto znas.

Slauter

pre 10 godina

Dva genijalca iz igračkih dana, ali bez uspeha u trenerskim karijerama.

Ako se traži iskustvo i znanje, Pešić ili Ivanović deluju kao jedini izbor ako znamo da Obradović neće, Vujošević itd. Aca Petrović možda da se prišunja u izbor.

Ako se traži mladi trener sa dobrom dozom iskustva, po meni jedini izbor je Trifunović, jer ima rezultate iza sebe.

Ako se traži mladi i talentovani trener koji ima iskustvo u reprezentaciji i neke rezultate, to je Vlada Jovanović ili Kesar.

Tomislav Panajotovic

pre 10 godina

... samo nemojte Djordjevica. Zaista ce te ga samo izblamirati jer covek nema iskustva, nije vodio duze vreme neki ozbiljniji klub, nije u toku sa nasom kosarkom.

Džoni

pre 10 godina

Ako hoće mladog i perspektivnog trenera onda je Kokoškov najbolje rešenje! Čovek već godinama peče zanat od najboljih i to govori koliko je posvećen i ambiciozan! Đorđević je nesporno jedna od najvećih legendi Jugoslovenske i Srpske košarke ali je taj epitet stekao kao igrač tako da je pitanje koliko je on ispekao trenerski zanat s' obzirom da je jako malo radio kao trener! Po meni je redosled ovakav Duda, Obradović Pešić. To je sigurno da nije napravljena greška a onda ostali!

kralj Uroš III

pre 10 godina

Ipak sam za to da bude Marina Maljković. Bolje i pozitivnije utiče na raspoloženje u reprezentaciji, a i muta nije loš izbor. Ipak je Marina u manjoj prednosti nad mutom. A ova dvojica da se dokazuju.

marko_bgd

pre 10 godina

nijedan ni drugi...nisu jos uvek iskusni dovoljno da vode reprezentaciju...tu bar drzimo neki nivo,i imamo veci izbor,i tu mora sesti jedan od najboljih i najiskusnijih...pesic,zeljko obradovic,maljkovic,tanjevic,ovi mladji tek za 10 godina...

drago

pre 10 godina

Osvrnuo bi se na besmislice sa tema eurobasketa: Divac i Paspalj nisu bili stari i sekudanti vec prva cenatrska linija, obojica prva petorka. Ostatak tima (Djordjevic, Danilovic, Savic) nije bio mladji od hr generacije.

Crvenkapa

pre 10 godina

Tri titule prvaka SRJ, 50 meceva u Evroligi, polufinale Kupa Saporte, vise fajnal forova Jadranske lige. Radio u svim najvecim klubovima Srbije i Crne Gore.

U reprezentaciji besprekoran bilans - sa A reprezentacijom kao pomocni trener, zlato na Evropskom i Svetskom prvenstvu i srebro na Olimpijskim igrama; sa mladom prvak Evrope i Sveta.

Jedini ozbiljan kandidat - Miroslav Nikolic.

Dejan

pre 10 godina

Ja sam za to da selektor bude Saša Obradović,a da prvi trener-pomoćnik bude Saša Đorđević. Nema greške. Obradović je već ispekao zanat i zato je u maloj prednosti, dok bi Đorđević mogao pored njega da stiče iskustvo i možda ga sutradan zameni. Đorđević je bio neuporedivo bolji igrač od Obradovića, ali za trenerski posao je izuzetno bitno iskustvo, koje Đorđević nema. Neko je pomenuo sličan primer i u fudbalu, sa Mateusom. Sjajan igrač, ali kao trener...

paja

pre 10 godina

Đorđević je bio fenomenalan igrač, jedan od naših najboljih igrača u istoriji, veliki je ćale i jako ga cenim. Što se trenerskog posla tiče, tu je još zelen i neiskusan, a mesto selektora povlači ogromnu odgovornost i treba da ga obavlja iskusan stručnjak, a Đorđević definitivno još uvek nije taj. Uostalom, to što je bio veliki igrač ne znači da je i dobar trener, štaviše, vrhunski svetski igrači retko postanu i vrhunski treneri u bilo kom sportu, nije dovoljno samo zvati se Maradona, Đorđević ili Mateus. Ne bih voleo Saleta na mestu selektora i jer bi u slučaju neuspeha pokvario svoj ugled i status među fanovima (nešto slično kao što je napravio Siniša Mihajlović), a to mu ne želim.
Od ove dvojice pre sam za Sašu Obradovića, koji je takođe bio sjajan igrač, ali mislim i da može biti dobar trener i ima veće trenersko iskustvo.
Ipak, najbolja je, po mom mišljenju, da selektor bude Kokoškov.

shame boner

pre 10 godina

Djordjevic? Frajerski,mangupski pristup mu je u igrackoj karijeri pomogao,dok mu je u trenerskoj odmogao. Tip trenera kratkog daha,nesto kao u fudbalu Mateus ili Mihajlovic. Sa njim bi dobijali teske,a gubili lake utakmice.Obradovic? Ne,on jeste solidan trener,ali rezultati mu ne idu u prilog.Kokoskov? Mislim da se do 45. trebao vec etablirati kao strucnjak sa nekoliko osvojenih trofeja,a ne stalno biti nekakav pomocnik. Rezultat sa Gruzijom me nije toliko impresionirao da mu treba dati nasu klupu. Vujosevic se sam odavno iskljucio I postao vojnik jedne strane price. Zeljko Obradovic nece. A jedini od nasih bi mogao napraviti extra rezultat. Ostali? Mozda neko mlad I lud,ali nisam dovoljno upucen u trenetsku scenu Srbije da bih mogao dati ime. Kosarka je nasa najveca ljubav I ponos,ja bih dao crno ispod nokata I upotrebio svu mogucu logistiku da pokusamo da dovedemo Dejvida Blata. Mislim da bi on bio pun pogodak.

Belmondo

pre 10 godina

Djordjevic selektor? Vi se zezate jel tako? Iako sam Zvezdas, dan-noc sam uzivao u majstorijama Saleta, ali on da bude selektor? Nikako a ni tada... Glupost je misliti u fazonu, treba mu dati sansu, pa da vidimo. Reprezentacija ne sme da bude "videcemo"!!! A i Obradovic? Ne bre... Jes bolje resenje od Djordjevica ali trener SRB? Koliko god mi je Vujosevic odvratan, ali kad je vec na slobodi, neka on to "radi". Pa cak i Muta Nikolic ako treba... Nama treba "fajter" kao trener, jer vec pet godina sklapamo tim i nikako da sklopimo, postali smo sprdnja evrope. Kapiram da nismo Jugoslavija, ali ovu Srbiju muka mi da gledam. Mi svako prvenstvo trebamo standardni polufinalisti da budemo, a sta smo sad? Smehotres!!! Kosarka pada na fudbalski nivo, kapirate vi to? Ne trebaju nam ekspiramenti, nego rezultati i to odmah... Duda veliki trener ostavio veliko nista!! Da nije bilo Teodosica, nikad ne bi bili 2. i 4., valjda je to svima jasno? Ako je kosarkaska reprezentacija Srbije spala na Markovica, Gagica, Stimca, Nemanju Krstica, Kalinica... Onda laku noc Srbijo! Ne ulazim u tematiku ko je najbolje resenje, ali sigurno znam da Sale & Sale nisu kalibar.

Crvenkapa

pre 10 godina

Tri titule prvaka SRJ, 50 meceva u Evroligi, polufinale Kupa Saporte, vise fajnal forova Jadranske lige. Radio u svim najvecim klubovima Srbije i Crne Gore.

U reprezentaciji besprekoran bilans - sa A reprezentacijom kao pomocni trener, zlato na Evropskom i Svetskom prvenstvu i srebro na Olimpijskim igrama; sa mladom prvak Evrope i Sveta.

Jedini ozbiljan kandidat - Miroslav Nikolic.

Wyatt Earp

pre 10 godina

Dajte Đorđevića, autoritet+šmekerstvo+znanje, vodio je kao prvi trener armani i beneton što je za svaku pohvalu a o igračkoj karijeri da ne pričam.

Crvenkapa

pre 10 godina

Tri titule prvaka SRJ, 50 meceva u Evroligi, polufinale Kupa Saporte, vise fajnal forova Jadranske lige. Radio u svim najvecim klubovima Srbije i Crne Gore.

U reprezentaciji besprekoran bilans - sa A reprezentacijom kao pomocni trener, zlato na Evropskom i Svetskom prvenstvu i srebro na Olimpijskim igrama; sa mladom prvak Evrope i Sveta.

Jedini ozbiljan kandidat - Miroslav Nikolic.

mozda je surovo, zato boli

pre 10 godina

Da mi imamo igracine, koga bi bolelo uvo za selektora. Mislite da je Dudina, Zeljkova ili Karijeva zasluga za medalje!?! Ista je kao I ovog francuskog nesrecnika... kad imas Parkera I playboy zecica moze da bude selector. Otreznite se malo nije Duda Bogotac, nego mi nemamo sa kim igrati. Zasluga Dude za zlata s pocetka 90' je ista kao I zasluga Lenija Vilkensa, za zlato drim tima na OI. Kad imas igrace .... a kad nemas gledaj tenis, nazalost.

Iznogud

pre 10 godina

Sasa Djordjevic je bio daleko bolji igrac, ali za selektora bi bio bolje Sasa Obradovic, momak je trenutno bolji u tom poslu i ima vise iskustva.

pavlichek

pre 10 godina

nesto mi govori da bi obradovic bio bolji izbor... grobar sam, obozavan djordjevica, kao malom soba mi je bila kao hram posvecen njemu, sisao sam se na nulu iskljucivo zbog njega, ali iz nekog razloga mi ne ,, mirise" za dobar materijal za selektora.

Bari1991

pre 10 godina

@ objektivno

Cini mi se da si zaboravio Vujoseviceve "uspehe" sa reprezentacijom???Tako da je njegova podobnost vise nego klimava.CSKA da ne spominjem.

nz

pre 10 godina

Ne ulazim u tematiku ko je najbolje resenje, ali sigurno znam da Sale & Sale nisu kalibar.
(Belmondo, 26. septembar 2013 10:25)

Pa posto si vec tako 'pametno' kritikovao onda daj i neki predlog...ili je kritikovanje jedino sto znas.

Slauter

pre 10 godina

Dva genijalca iz igračkih dana, ali bez uspeha u trenerskim karijerama.

Ako se traži iskustvo i znanje, Pešić ili Ivanović deluju kao jedini izbor ako znamo da Obradović neće, Vujošević itd. Aca Petrović možda da se prišunja u izbor.

Ako se traži mladi trener sa dobrom dozom iskustva, po meni jedini izbor je Trifunović, jer ima rezultate iza sebe.

Ako se traži mladi i talentovani trener koji ima iskustvo u reprezentaciji i neke rezultate, to je Vlada Jovanović ili Kesar.

kralj Uroš III

pre 10 godina

Ipak sam za to da bude Marina Maljković. Bolje i pozitivnije utiče na raspoloženje u reprezentaciji, a i muta nije loš izbor. Ipak je Marina u manjoj prednosti nad mutom. A ova dvojica da se dokazuju.

milkyp3

pre 10 godina

zasto djordjevicu???? nemas iskustva,dosta nam je gorkog iskustva sa mihajlovicem.reprezentacija nije za pocetnike, vec za iskusne i prekaljene trenere.nadam se da ce glas razuma prevagnuti kod izbora trenera a ne lobiranje i simpatije po klupskim bojama ili mesetarenje.

Đorđe

pre 10 godina

Nijednog sportistu nisam toliko gotivio kao Saleta Đorđevića. Retko inteligentan igrač, šmeker, a uz to i sjajan šuter, najbolji kada je najpotrebnije.
Ali i pored toga što je bio vrhunski igrač, ne mora da znači da će biti dobar trener. I u košarci i fudbalu je mnogo primera velikih igrača, a očajnih trenera i obrnuto. Plašim se da Sale nema dovoljno iskustva da vodi reprezentaciju.
Saša Obradović ima više iskustva u trenerskom poslu, ali i za njega je veliko pitanje kako bi se snašao sa reprezentacijom.
Najbolje bi bilo da reprezentaciju preuzmu Željko Obradović, ili Pešić.
Ako to nije opcija i ako biramo mlađeg selektora, najbolje bi bilo da to bude Kokoškov.

Objektivno

pre 10 godina

Kosarka je odavno postala "burazerska"kao sto nam je sve u Srbiji.
Dobro treba razmisliti o selektoru,vodjen pre svega rezultatima tog trenera.Sale i Sale su bili vrhunski igraci,ali bojim se da reprezentaciju gledaju kao na licnu promociju,jer ce im to posluziti kao dobar podatak u CV-u kad budu kandidati za trenere negde u belom svetu.
Sta su ta dva momka uradila u kosarci kao treneri do sada.Nista.Ponavljam svaka cast kao igracima,ali kao treneri nisu nicim zasluzili da budu kandidati.Citajuci komentare shvatio sam da se svi vode njihovom igrackom zaslugom u reprezentaciji.To i te kako treba odvojiti.Dobro je za njih ,da ne "izgore "kao buduci treneri,a dobro je i za reprezentaciju.Pazite ,Duda predlaze njegovog zamenika!!!Sta je taj momak uradio u trenerskom poslu,osim sto mu je kumce.Dakle,to govori o onome sa pocetka mog komentara.Svi imaju neke veze i vezice u savezu.Rezultat imaju samo dva trenera koji mogu da budu kandidati.
Dusko Vujosevic(najbolje resenje)i Muta Nikolic kao trener koji odlicno zna kosarku i ima titule i iskustvo(narocito sa reprezentacijom),ali nije "podoban jer nikog ne zarezuje u savezu.Znaci tezak covek."
Kako god bilo da bilo,ovo je jedini objektivan predlog,baziran na cinjenicama.Ostalo je samo divljenje i prica o momcima koji su zaduzili nasu kosarku.Tako je savez izabrao i Moku,pa smo doziveli katastrofu.Covek je neosporna legenda nije trener.To je i dokazao. To je tako u zivotu.

Elvir

pre 10 godina

Ako je znao da organizuje igru kao plej znace sigurno kako treba organizovati igru protiv protivnika. E sad to je sve mnogo kompleksnije, ali oni su pametni momci. Treba im dati sansu, ionako kao da krecemo ispocetka. Nemamo neka velika ocekivanja od ovog tima. Ako uspeju da podignu igru sto da ne. Podrzavam i jednu i drugu opciju.

slobodan

pre 10 godina

Djordjevicu ovo ne treba, a ni Srbiji nije potreban kosarkaski Sinisa Mihajlovic. Ako smo za "modernu kosarku" (ma sta to znacilo posle generalno loseg kvaliteta prikazanog na prvenstvu), imamo dva vrlo dobra mlada trenera u Dzikicu i Kokoskovu.

Жика

pre 10 godina

С обзиром да је Обрадовић код Мишка у агенцији, вероватно је он нови селектор, мада бих волео да Кокошков наследи Дуду.

veerghoen

pre 10 godina

Obradovic je veoma cenjen u Nemackoj, gde se tacno zna ko koliko vredi. Odlicno poznaje aktuelnu kosarku, dobar je strucnjak a i voli svoju zemlju. Obradovic za selektora, najbolje resenje.

Dejan

pre 10 godina

Ja sam za to da selektor bude Saša Obradović,a da prvi trener-pomoćnik bude Saša Đorđević. Nema greške. Obradović je već ispekao zanat i zato je u maloj prednosti, dok bi Đorđević mogao pored njega da stiče iskustvo i možda ga sutradan zameni. Đorđević je bio neuporedivo bolji igrač od Obradovića, ali za trenerski posao je izuzetno bitno iskustvo, koje Đorđević nema. Neko je pomenuo sličan primer i u fudbalu, sa Mateusom. Sjajan igrač, ali kao trener...

helabajzer

pre 10 godina

Djordjevic-kosarkaski Sinisa Mihajlovic!Nista on kao trener nije napravio.U obzir dolazi samo ozbiljan trener za reprezentaciju,koji ima neke dovoljne rezultate.

daybooc

pre 10 godina

Aleksandar Saša Đorđević. Jedan bulevar da nosi njegovo ime,ne ulica, još sada za vreme života. I nemoj Sale da kvariš te uspomene. Ti si bio jedna od retkih "stvari" koja je ovaj narod (sportski deo) držala zajedno. Hvala ti Sale što si mi to pružio i molim te nemoj da to pokvariš

Marko

pre 10 godina

Zasto ne obojica? Kao sto su bili Duda Ivkovic i Zeljko Obradovic? U reprezentaciji su bili odlican tandem. Pogotovo kada su obojica na parketu! Sasa Obradovic ima puno iskustva iz Nemacke lige. Obojica su igrali sa takvom strascu i mogli bi malo tog pobednickog mentaliteta da prenesu na igrace koji su sada u reprezentaciji.

Keyser Soze

pre 10 godina

Svaka čast Saši Djordjeviću na nevjerovatnoj igračkoj karijeri. Bio je moj idol u djetinjstvu i po mom mišljenju najbolji plej mejker koga je evropska kosarka ikad imala. Međutim trenerski zanat je nešto sasvim drugo,i kao svaki zanat mora da se uči. Dva kratka i bezuspješna trenerska angažmana ne mogu da me ubijede da je on ozbiljno svhatio taj poziv i da je taj zanat ispekao. Dobar igrač ne znači automtski i dobar trener,a za to smo imali bezbroj primjera kao što su u fudbalu Maradona ili u našem slučaju Moka Slavnić. Mislim da imamo vrlo talentovanu generaciju,koju ne bi trebalo prepustiti bilo kome. Imamo boljih trenera. Moj izbor bi bio Kokoškov,izuzetan mlad stručnjak.

Rampi

pre 10 godina

Dzikic bre!On voli i forsira brzu kosarku kakvu nasi fizikalci mogu odlicno da sprovedu u delo.Igrali bi sa prakticno cetiri spoljna igraca,Nedovic,Stefan,Bogdan,Gagi,Lucic,Bjelica i Bircevic mogu da trce i skacu sa svim reprezentacijama na svetskom prvenstvu,a kosarkaskog znanja i karaktera im ne manjka.Treba da se vratimo korenima,igrati za kos vise,a ovi momci to mogu.Npr.Rubio ne moze da pritisne Stefana,Nedovic moze da radi sve sto i Kalderon,Bogdan ce na ravnopravan megdan Fernandezu,a Lucic i Bjelica ce pokazati da u svemu mogu da nadigraju San Emeteria i Klavera,kao i njima slicne,i da su oni ti koji ce praviti razliku.Ostaju Gagi i Bircevic kao igraci zadatka,i naravno Teo,ako bude u elementu da to sve lepo poveze.Mada,sad kad procitam sve ovo,mislim da bi i ja bio ok selektor :)

marko_bgd

pre 10 godina

nijedan ni drugi...nisu jos uvek iskusni dovoljno da vode reprezentaciju...tu bar drzimo neki nivo,i imamo veci izbor,i tu mora sesti jedan od najboljih i najiskusnijih...pesic,zeljko obradovic,maljkovic,tanjevic,ovi mladji tek za 10 godina...

Miks

pre 10 godina

@(Belmondo, 26. septembar 2013 10:25)
Žan-Pole, potpuno si promašio priču. Ovo što ti govoriš i na šta se žališ, treba da uputiš na druge adrese, a ne na adresu selektora, bez obzira ko bio selektor. Nismo mi nikakva sprdnja Evrope, a što se tiče rezultata u zadnjih 5 godina oni su maksimalni, s obzirom na igrački kvalitet koji posedujemo. Ne misliš, valjda, da osim Krleta i Tea, imamo ijednog igrača koji je svetska klasa, u rangu koji su bili Divac, Đorđević, Stojaković i da ne nabrajam dalje? Tada smo bili dominantni kao danas Španci, ali ni trenerska komisija na čelu sa Filom Džeksonom ti ne bi mogla napraviti dominantan tim od ovih igrača koje danas imamo, uključujući i Savanovića, Marjanovića i ostale koji nisu igrali na ovom prvenstvu. Ovaj problem se pre svega odnosi na trenere mlađih kategorija i klubove, oni su ti koji treba da stvaraju igrače, a ne selektor reprezentacije. Maksimum što selektor može da uradi je da na osnovu svoje koncepcije (a čije bi drugo?) sastavi tim od ponuđenih igrača (ne obavezno po ukusu celokupne javnosti, jer je on taj koji odgovara i koji nudi koncepciju), i uloži maksimum da napravi koherentnu ekipu i igru. Nema sumnje da bi svako od nas najviše voleo da imamo izbor igrača kakav smo imali pre desetak godina, ali trenutno toga nema na vidiku, i moramo se bar za sada pomiriti da nismo više velesila u košarci, i da je za nas svaka borba za medalju uspeh.
Prema tome, ja lično nemam ništa protiv da šansu dobije jedan od dva Saleta

brainiac

pre 10 godina

Sasa Obradovic ima vise iskustva,ali Djordjevic je ziva legenda, ne mogu da zamislim koliki bi magarac morao da bude neki igrac da odbije poziv coveka koji je svima njima bio idol u detinjstvu.

KiSSeli

pre 10 godina

U fudbalu i nemamo neki izbor trenera u odnosu na kosarku gde imamo skolovane i dobre trenere,tako da nisam za nekog novog mIHAJLOVICA. A bata mIHA bi trebao da bude dobar primer Sashama kako se brzo rushi i gubi respekt i reputacija.

drago

pre 10 godina

Osvrnuo bi se na besmislice sa tema eurobasketa: Divac i Paspalj nisu bili stari i sekudanti vec prva cenatrska linija, obojica prva petorka. Ostatak tima (Djordjevic, Danilovic, Savic) nije bio mladji od hr generacije.

Zoran Todorovic

pre 10 godina

Kao navijac Partizana naravno obozavam "naseg" Saleta, ali isto tako imam veliko postovanje prema Sasi Obradovicu. Ako biramo samo izmedju njih dvojice, mislim da ne mozemo da pogresimo. Vrhunski profesionalci u svakom pogledu.

koki

pre 10 godina

Bacim pogled na naslov ove vesti i pročitam na brzinu JADAN SAŠA NASLEDJUJE IVKOVIĆA, posle vidim da je pogrešno, a još malo posle se zamislim i zaista je JADAN onaj ko bude selektor Srbije.Jadan u smislu: neće mu biti lako, ne bih mu bio u koži, jer posle Dude, koji je TRENER, treba biti trener!

Navijac

pre 10 godina

Pametne zemlje a pametna je bilai bivsa SFRJ jer je uvek neko iz strucnog staba nasledjivao selektora pasmo takoimali da je zeravici nasledio njegov pomocnik,Novosel pa onda je dosao Duda Ivkovic i tako redom.Vlada Vukoicic je radio u dva ciklusa sa Dudom. Sada birati poptpuno novu licnost ne donosi nista dobro.Sasa Obradovic ima iskustva i uspeh.Sasa Djordjevic igracka legenda ali nema iskustva i uspeha. Obojica osim igrackih nemaju iskustva sa vodjenjem reprezentacije. Nisu bili u strucnom stabu.Jedno je voditi tim a drugo reprezentaciju.Pametne zemlje unapred znaju selektora bilo da je u pitanju fudbal bilo kosarka ili drugi sport.Mi lomimo preko kolena

dibidus

pre 10 godina

Стварно не бих волео да потрошимо једну легенду као што је Сале Ђорђевић. Он је као тренер 2 клуба био само 2 и по године, то је његова тренерска каријера.
Да ли је то довољно за репрезентацију која увек жели високе домете?
Ако се бира између њих двојице Саша Обрадовић има богатију биографију и више искуства. И Кокошков има више искуства него Ђорђевић.

NBA

pre 10 godina

Ne znam. Birati jednog od njih dvojice ispred Kokoskova, to je npr. kao birati Figa ili Fernanda Kouta ispred Murinja za selektora Portugala. Ipak, ako je jedan od ove dvojice, onda mozda bolje Obradovic. Deluje da do sada ima vise uspeha kao trener. Ipak, Sale nacionale kao trener nije uradio nista konkretno ni paznje vredno. Tesko bih podneo jos jednog Sinisu Mihajlovica (a ovo "nemam rezultate kao trener, ali ne plasim se izazova jer sam m.." me neodoljivo podseca na Sinisu ili Moku)

Toza

pre 10 godina

Pre 15 godina bih ruku dao da ce Djordjevic da bude naslednik Zeljka Obradovca. Vrhunski igrac,nadprosecne inteligencije,genijalni plej koji poznaje kosarku u dusu. Savrsen materijal za buduceg vrhunskog trenera. Medjutim,nesto nije krenulo kako treba. Saletova trenerska karijera je nula u odnosu na igracku.

Nataeos

pre 10 godina

Obradović OK ali još fali iskustva po meni.. Đorđević, Ne! Igračina, ali još nema dovoljno iskustva kao trener. Lično bi izabrao Kokoškova, mlad ali ipak ima dosta iskustva!!

Nasa glupost je neunistiva

pre 10 godina

Pitanje selektora je nebitno ukoliko ne budemo poceli da igramo u nasim najjacim sastavima.

U suprotnom, epizodne uloge nam ne ginu makar nas vodio Greg Popovic.

Narod se sad lozi, te ovaj je dobar, te ovaj ne bi bio dobar za selektora, te ovaj je Miskov, ovaj nije, ljui, ne pravi se pita od onoga.

Jedina ozbiljna prica su najbolji igraci, selektor Pesic ili Obradovic i neko od Dzikic/Kokoskov/Djordjevic/S.Obradovic da im bude pomocnik, i to je onda nesto, tu se uradio temelj ozbiljnog posla.

Sve ostalo je mlacenje prazne slame i standardno srpsko zamlacivanje do sredeceg udaraja o ledinu.

Podmladicemo selektora i prosto cemo procvetati kao i s podmladjivanjem reprezentacije.

zasto?

pre 10 godina

Jedno pitanje za Saleta Djordjevica - Ako hoces da budes selektor i jos od 2005 si u igri oko tog mesta, zasto se covece ne bavis tim poslom?
Kapa dole, legendi, ali eto ovo mi bas nije jasno.

Tomislav Panajotovic

pre 10 godina

... samo nemojte Djordjevica. Zaista ce te ga samo izblamirati jer covek nema iskustva, nije vodio duze vreme neki ozbiljniji klub, nije u toku sa nasom kosarkom.

Džoni

pre 10 godina

Ako hoće mladog i perspektivnog trenera onda je Kokoškov najbolje rešenje! Čovek već godinama peče zanat od najboljih i to govori koliko je posvećen i ambiciozan! Đorđević je nesporno jedna od najvećih legendi Jugoslovenske i Srpske košarke ali je taj epitet stekao kao igrač tako da je pitanje koliko je on ispekao trenerski zanat s' obzirom da je jako malo radio kao trener! Po meni je redosled ovakav Duda, Obradović Pešić. To je sigurno da nije napravljena greška a onda ostali!

Divos

pre 10 godina

Србија је земља у којој људи воле кошарке, много је тога доброг у кошарци стварано у задњим деценијама, са много чиме се имамо поносити, и уинат бројним невољама, санкцијама, недаћама, штетним утицајима, беспарици, кошарка је у земљи Србији преживела, још увек. Зато је и избор селектора А репрезентације јако важан, самом одабиру се мора приступити са много пажње, сензибилитета, за свако име уважити +/-, темељито све извагати, гледати не пар, него 20,30 година унапред, и шта ће сам избор у будучности доброг (или лошег) донети. Поновно урадити грешку и гледати примарно ко је већи миљеник нације (као у фудбалу, или 2007-е за ЕП) јесте сулуд потез, исто тако ни медији нису ти (као у овом случају) који требају да се трпају у овој причи, а управо то раде оваквим сугестивним чланцима (можда и мало кеширани од менаџерских кућа).
За избор селектора су (по мени) најважније 3 ствари;
- Да је стекао добру репутацију, и да се доказао у тренерском послу, у раду са клубовима или нац.селекцијама (или у млађим сел. Србије)
- Да је посвећен овом тешком послу
- Да је привржен овој нашој Србији, не да му посао селектора служи за личну промоцију, него да је истински привржен (и сви они који су својевремено врбовали неке српске играче да покажу гадљивост према дресу Србије по мени немају шта тражити у овој причи).
Важан је свакако и минули рад, допринос у раду са разним сел.Србије, и још доста тога.
Срећом имамо доста одличних тренера који испуњавају све ове услове, ваља само добро изабрати.

basket-fan

pre 10 godina

@(shame boner, 26. septembar 2013 09:25)

A zasto ne Kokoskov? Pa prije 15-ak god se kao prvi Evropljanin uopste otisnuo preko okeana, a zaraditi mjesto prvog-head coucha jedne od NBA ekipa je vraski tesko pored toliko njihovih negdasnjih legendi, da se razumijemo-nije sala. Cijenim da je sistem npr. slican onom na univerzitetima: prvo asistent, pa docent, onda vanredni, pa redovni prof. etc, (a to naravno iziskuje odredjeno dugo vrijeme).. Ali i to nece biti zadugo, tek prije par godina je dobio americko drzavljanstvo i sad je mislim negdje na stadijumu "vanrednog" dok predvodi Gruziju..

Bilo bi steta izuzeti ovog momka iz razmatranja, sadasnjih i buducih, i odreci ga se tek tako.. Ja vjerujem i dalje da ima strasnu perspektivu, a uspjesi sa Gruzijom nisu nikakva slucajnost, i ni oni ga nece olako ispustiti iz ruku.
Zbog obaveza prema istoj, pretp. trenutno je vrlo mala vjerovatnoca da bi prihvatio eventualni poziv KSS-a, preciznije Bodiroge, i sve sa Dudinom sugestijom naravno.. Dakle moja prva opcija: Kokoskov!

Sa svim ostalim dalje sto si napisao se apsolutno slazem.

aveti proslosti

pre 10 godina

@CBS

Nije to bas tako jednostavno: Djordjevic ne "mirise" Dudu (sifra Drazen Petrovic), tako da tu varijantu ne mozes da vidis. Mnogo je tu sujeta na malo prostora.

paja

pre 10 godina

Đorđević je bio fenomenalan igrač, jedan od naših najboljih igrača u istoriji, veliki je ćale i jako ga cenim. Što se trenerskog posla tiče, tu je još zelen i neiskusan, a mesto selektora povlači ogromnu odgovornost i treba da ga obavlja iskusan stručnjak, a Đorđević definitivno još uvek nije taj. Uostalom, to što je bio veliki igrač ne znači da je i dobar trener, štaviše, vrhunski svetski igrači retko postanu i vrhunski treneri u bilo kom sportu, nije dovoljno samo zvati se Maradona, Đorđević ili Mateus. Ne bih voleo Saleta na mestu selektora i jer bi u slučaju neuspeha pokvario svoj ugled i status među fanovima (nešto slično kao što je napravio Siniša Mihajlović), a to mu ne želim.
Od ove dvojice pre sam za Sašu Obradovića, koji je takođe bio sjajan igrač, ali mislim i da može biti dobar trener i ima veće trenersko iskustvo.
Ipak, najbolja je, po mom mišljenju, da selektor bude Kokoškov.