Nedelja, 01.09.2013.

09:55

Srbija bez Tea i Lučića u Sloveniji

Miloš Teodosić i Vladimir Lučić neće igrati za Srbiju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, saopštio je selektor Dušan Ivković.

Izvor: JT

Srbija bez Tea i Luèiæa u Sloveniji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

Kaća

pre 10 godina

Od starta je Teo znao da nece igrati, nego glumi velikog Srbina, da nije tako znaju svi koji su ga vidjali kako cupka po Bgd splavovima umesto da miruje i oporavlja se, al nebitno...

CentarBuraa

pre 10 godina

Што пре заборавити да их немамо и гледати како да одиграмо без њих што боље можемо, ово НЕ СМЕ да буде изговор за неуспех. Напред момци, дајте све од себе, борите се као лавови, биће довољно!

Тео и Лучић

pre 10 godina

Хвала обојици! Многи би проценили да је боље да се негде чваре, опорављају и опусте пред важне сезоне, они су цело лето провели уз тим. Хвала момци!

buka

pre 10 godina

Na proslom EP Teodosic je bio medju najlosijima i drago mi je sto na ovom prvenstvu nece igrati.Nedovic na kecu,a njegove alternative Micic,Markovic pa cak i Bogdanovic i eto nam spoljne linije.Po meni vise skripi na trojci,ali ne sumnjam da ce Duda pronaci pravo resenje i za tu poziciju.NAPRED SRBIJA!!! (Balavo mace, 01. septembar 2013 16:58)Ne piši gluposti Teo nam je najbolji igrač zadnjih godina.Uprkos nekim greškama on je najbolji play u Evropi,pa stoga i u Srbiji.Nedović nije play,već bek,dok Micić i Marović su dve klase iza Teodosića.Tako da će veliki problem biti organizacija igre u napadu.Sa druge strane Bjelica(bez obzira što je zadnju sezonu u Kahi igrao krilnog centra) i Kalinić su više igrači za poziciju tri nego za četvorku.Na poziciji krilnog centra škripi,ali će tu povremeno igrati Katić,što nam ostavlja samo Krstića na petici,jer Štimac i Gagić se neće naigrati.Uprkos tome što su nam na toj poziciji glavni igrači otkazali(Savan,Mačvani i Erceg) greška što Ivković nije poveo jednu klasičnu četvorku(krilnog centra)poput npr. Savović koji je imao dobru sezonu ili Veličkovića.

tom

pre 10 godina

Šteta što ne idu pogotovo za Tea jer će organizacija igre u napadu imati problem.Neki izgleda nikako da shvate da Nedović nije play,a da je Marković dobar u odbrani u napadu ne postoji,a Micić je mlad i neiskusan za ovakvo takmičenje.Nedostatak play je rezultat odnosa klubova prema ovom tipu igrača,jer im na toj poziciji igraju uglavnom stranci.Mada sa druge strane ne razumem zašto idu Štimac i Gagić,a nemamo igrača na poziciji krilnog centra,jake četvorke.Bjelica i Kalinić su krila,a ukoliko igramo protiv ekipa ja jakom peticom i četvorkom ostaju nam samo Krstić i Katić,jer Gagić i Štimac ipak nisu dovoljno kvalitetna zamena.

Zašto suze?

pre 10 godina

I bolje, uigrana ekipa će sigurno dati bolje rezultate nego da se sada skupljaju svi oni koji su preskočili pripremni period. Mislim da ćemo sigurno ovako bolje proći a neostvarenim ekspartima koji ovde plaču nad sudbinom naše košarke želim da se klade na sve ostale ekipe i da izgube do poslednjeg dinara.

farmaceut

pre 10 godina

Velika steta! Teo je vanserijski igrac i verovatno i najbolji koga imamo,I prava je sreca sto cemo imati bar Nedovica,koji,iako nije plej,moze da bude od velike koristi u organizaciji.Takodje,velika je steta i za Lučića jer je veliki borac i sjajan igrač...

I onda nas zovu mitomanima...

pre 10 godina

bez teodosica srbija i to ova je realno sad losa.za koju god... mozda. crna gora ide daleko.sa vucevicem i dubljevicem i jos 10 ekstra ukomponovanih ratnika koji ce dat zadnji atom snage tesko ce nam neko dat preko 60 koseva.a realno lucic je prosijek,al teodosic najbolji plej od djordjevica jos.to ce se osjetit.
(sreckodjurovic, 1. septembar 2013 17:26)

Realno osim Dubljevića, Vučevića i eventualno onog Amerikanca, ostatak tima vam je nivo ABA lige i prolazak grupe bi bio veliki uspeh. Ali pazi ovo, Lučić je prosek a Dašić koji se vuče po tabloidima i koji je završio u Metalcu je kao neka klasa. I po čemu su vaši ukomponovani ratnici a naši nisu. Ili Ivković po tebi ne ume da ukomponuje ekipu? Kao vaši su jedina ekipa koja će dati poslednji atom snage a ostali timovi su došli na izlet. Ma daj. Uostalom u pripremnom periodu i niste baš pokazali potencijal za visoke domete (iako pripremne utakmice dosta toga i sakriju).

abc

pre 10 godina

Zaista imamo jako mladu reprezentaciju... Jedini iskusni igrači su Raško Katić i Nenad Krstić... Treba im pružiti podršku bez obzira na sve i treba biti strpljiv...!
(frenky simao, 1. septembar 2013 16:37)

Slušamo tu priču već 10 godina, pa dokle više?

petar

pre 10 godina

Sa jos jednim dobrim centrom ova ekipa bila bi kandidat za zlatnu medalju, bolje je imati vise sjajnih igraca na bekovima koji saradjuju nego jednog Teodosica pogotovo kada nije prosao pripreme. Lucic ce nedostajati ali za njega postoje alternative. Mislim da cemo biti prijatno iznenadjenje...

Натезач

pre 10 godina

Ја се не разумем превише у кошарку, али тврдим да сви грешите за Гагића. Биће он сјајан, а ово ЕП му је важно искуство у правом тренутку. Колико год да игра. Промене на боље код њега су врло видљиве и довољно брзе. Углавном, екипа је добра, хтења и енергије ће бити, сујете можда једино код Анђушића, али да не грешим душу унапред. Крстић је капитен каквог само можемо да пожелимо и нека сви изгарају колико су у припремним утакмицама - ја захвалан.

izlapitis

pre 10 godina

Teo i sa nezalečenom povredom je bolji od polovine rostera a i Lučić svesa bolom u leđima bi bio korisniji od par njih. Živi bili pa videli!

sreckodjurovic

pre 10 godina

teodosic je i sa jednom nogom bolji nego nedovic i micic sa obije.ljudi,zar ne shvatate da teodosic ima mozak,uz njega i prosjecan igrac postaje 50 % bolji. A Moja Crna Gora ce svima pokazati kako se igra srcem.najborbenija ekipa uz vucevica i svi ostali znaju da pogodd trojku,uz odbranu do fanatizma pa da vidimo ko ce nas dobiti.

+CCCC+

pre 10 godina

realno, cg će nas dobiti, sa makedonijom smo bara-bara a od litvanije će svi izgubiti ne daj bože da im igra pekmen. jači su za vučevića a kolika je on klasa osjetiće se. srećno nam bilo, vjerujem u dudu i ove mlade momke

divo

pre 10 godina

Stefan Marković (plej, 194, 1988) 18minuta
Vasilije Micić (plej, 196, 1994) 12minuta
Nemanja Nedović (bek, 192, 1991) 10minuta kao plej 17 kao bek
Bogdan Bogdanović (bek, 198, 1992)10minuta bek 11 trojka
Danilo Anđušić (bek, 195, 1991) 13minuta bek
Nemanja Krstić (bek, 202, 1993) 4min trojka
Nemanja Bjelica (krilo, 209, 1988) 7 min trojka 20 cetvorka
Nikola Kalinić (krilo, 202, 1991) 18 min trojka
Nenad Krstić (centar, 213, 1983) 28min centar
Raško Katić (centar, 208, 1980) 15 min cetvorka, 8 min centar
Vladimir Štimac (centar, 208, 1987) 4min kao centar
Đorđe Gagić (centar, 210, 1990) 5min kao cetvorka

otprilike ovako mislim da bi trebalo naravno +- oko faul problema, jaki smo na dvojku, cetvorku i peticu, ali ipak imam pozitivno misljenje oko tima bar za cetvrtfinale,
vidimo se u Jesenice u sredu!!

Budimo realni

pre 10 godina

Meni samo nije jasno kako ljudi ovo karakterišu kao hendikep i nedostatak za reprezentaciju. Kako mogu da nedostaju TEŠKO POVREĐENI IGRAČI koji u Sloveniji ne bi mogli pružiti ni 20% mogućnosti? Ovo je reprezentacija i treba da idu najspremniji i zdravi igrači. Svaka čast i Teodosiću i Lučiću ali bi za reprezentaciju bilo totalno samoubistvo da su pošli na prvenstvo. Zapitajte se ljudi, kako bi teško povređeni igrači doprineli boljoj igri reprezentacije i da li je pošteno da NESPREMNI idu na prvenstvo a da neka dva klinca otpadnu sa spiska kojima ovo prvenstvo može promeniti karijere???

Mirko

pre 10 godina

Nadam se da su grobari zadovoljni sto Teodosic nece igrati...Kompleksi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Koja, 1. septembar 2013 13:19)
--------------------------------------------------
Nwmoj tako druze pravi Grobari znaju da cene.Nisam zadovoljan nimalo sto Teo nece igrati, ali koliko mi je zao sto Teo nece igrati toliko mi je drago sto ce Nedovic igrati jer je decko ne vidjeni potencijal ...nadam se da ce ga dobro kanalisati uz Dudinu asistenciju.Koliko mi je zao Tea toliko mi je zao i za Novicu i Savanovica jer uz njih dvojicu i Tea potpuno zdravih bili bi sigurno pretendenti za finale.
Uz ove pomenute imali bi 12 igraca koji bi mogli da menjaju ritam utakmice od spore kad treba( sa Teom i njegovim vragolastim loptama i sutevima sa 10M)do brze sa Nedovicem i nadam se Bogdanovicem jer njih dvojica imaju ne verovatne fizicke predispozicije.

Nadam se da mozemo bar da izborimo SP.Sve vise od toga bicu zadovoljan.Jedini scenario koji ne bih voleo da vidim je taj da izgubimo u recimo polufinalu.

sreckodjurovic

pre 10 godina

bez teodosica srbija i to ova je realno sad losa.za koju god... mozda. crna gora ide daleko.sa vucevicem i dubljevicem i jos 10 ekstra ukomponovanih ratnika koji ce dat zadnji atom snage tesko ce nam neko dat preko 60 koseva.a realno lucic je prosijek,al teodosic najbolji plej od djordjevica jos.to ce se osjetit.

Нормалан Србин

pre 10 godina

Момци, само храбро и мушки (и мало искуства уз помоћ пријатеља), па како Бог да...Надам се да не читате и не примате срцу ове коментаре српских стручњака за све и свашта! Ја не знам ништа о кошарци (осим да је, кажу, добро играм) али ме то не спречава да Вам свима пожелим срећан пут, и још срећнији повратак, у каквој год био организацији...
СА ВАМА - ДОКЛЕ ГОД САМ ЖИВ!!!

Влада

pre 10 godina

(Orao, 1. septembar 2013 14:40)

Да не улазим у однос Ракочевића и Дуде,да се нe бавим тиме да ли је Ракочевић икада био играч за тим а не за себе,мислим ти јеси свестан да се он пензионисао?

frenky simao

pre 10 godina

Zaista imamo jako mladu reprezentaciju... Jedini iskusni igrači su Raško Katić i Nenad Krstić... Treba im pružiti podršku bez obzira na sve i treba biti strpljiv...!

koska

pre 10 godina

Zbog Dude i Markovića nečemo proći ni grupu.
Duda ima isti mentalitet kao i Marković.
Oba ne vide šumu od drveta.
(puno se nadate, 1. septembar 2013 14:57)

Jeste kazi ti Dudi on covek nema pojma o kosarci...Sta je covek osvojio za svoju karijeru?!Verujem da si mnogo strucniji od njega....Sarkazam....

Znalac

pre 10 godina

Gde su Radman, Rakoč, Miliičić, Jarić, Kosta Perović... Pa šta ako su odbili jednom da igraju, to ne znači da bi odbili ponovo, čak je Rakočević izjavio da bi se odazvao pozivu, a ne sumnjam ni za Jarića i Miličića, s obzirom da su bez timova. Onda bi već i Radmanu bilo teže da odbije... Ovako, biće vrlo teško bez najboljih igrača, ne može Krstić sve sam, pogotovo bez Tea

Balavo mace

pre 10 godina

Zar mislite da bi bilo normalno da je Duda stavio na spisak igrace koji nisu ni prosli pripreme?Na proslom EP Teodosic je bio medju najlosijima i drago mi je sto na ovom prvenstvu nece igrati.Nedovic na kecu,a njegove alternative Micic,Markovic pa cak i Bogdanovic i eto nam spoljne linije.Po meni vise skripi na trojci,ali ne sumnjam da ce Duda pronaci pravo resenje i za tu poziciju.NAPRED SRBIJA!!!

Aleksandar Simic

pre 10 godina

To je dobra vest! Bez Teodosica i njegove sebicne kosarke sada imamo velike sanse na uspeh. Jos da Markovic sto duze sedi na klupi, mozemo da osvojimo i neku od medalja.

SASA

pre 10 godina

Da bas ostanemo i bez Tea i Lucica, to je stvarno peh! Mislim da ce se itekako osetiti sto dalje sampionat bude odmicao....
Ali i ova ekipa se pokazala, i nema sumnje moze daleko...
Mnogo pitanja ce ostati na mladom Micicu, jer sto sampionat bude vise odmicao, to ce sve umorniji biti Markovic i Nedovic, i Micic ce imati sve vecu minutazu, a koliko je on u stanju da igra na ovom nivou, ostaje da se vidi. mislim da je drasticno podignuo formu protiv Francuske i Turske, ali ipak, ostaje da se vidi...
Ukoliko budemo imali podrsku publike u SLO, mozemo daleko...Zato se nadam da cemo imati podrsku "lokalnih" Srba, da podignu ovaj tim...
Sretno Orlovi, ....

Ratko

pre 10 godina

Teo celo leto tako povredjen proveo sa ekipom i na kraju nije imalo mesta. Nadam se da je ovo po dogovoru i da ce se opet odazivati kao sto je i sam vise puta rekao. Svaka mu cast.

miki

pre 10 godina

znaci:
1a petorka: markovic, nedovic, kalinic, bjelica i krstic:
1 i 2 zamena: katic umesto kalinica, bjelice ili krstca: bogdanovic umesto kalinica ili markovica
3 i 4 zamena micic i andjusic
5 zamena gagic i to je to drugi krug je sigurno, gledao sam sve ekipe i mislim da samo Litvanija je jaca na 4-5 ostale mislim ako igramo brzo i jako nebi trebalo da izgubimo,
vidimo se u sloveniji

alczsouth

pre 10 godina

Najveći problem ovog tima nije jedinica već četvorka? Zato je Gagić poveden da bi koji minut igrao na 4 jer Bjelica je slab za 4 u odbrani. O napadu ne pričam. I biće mnogo opterećan. Voleo bih da igramo sa tri beka od kojih jedan uvek može na kecu i jedan na trojci. Tako da protivničke odbrane nikada ne znaju šta ih čeka. Petorka sa Nedovićem, Bogdanovićem i Andjušićem , Bjelicom i Krstićem će biti neverovatno pokretna, lopta se neće zadržavati kao u slučaju da je Teo na parketu, svi imaju odličnu prangiju a o fizikalijama Nedovića i Bogdanovića i da ne govorimo.

Into the white

pre 10 godina

@ @strsljen Pobogu, pa procitaj jos jednom sta si napisao... Kakvi ljudi.
(zzzzz, 1. septembar 2013 13:01)

Hahah koja zbunjenost :)

olimpijac

pre 10 godina

ne mogu da verujem koliko ogranicenih komentara, prvo i osnovno i Teo i Lucic su povredjeni tesko, na samom prvenstvu desice se neka povreda sigurna i koliko je pametan potez da vodis povredjenog igraca van takmicarske forme...uz umor koji ce se javiti u drugoj fazi, voditi povredjenog igraca je samoubistvo, pa do eventulnog 1/4 finala ima 8 utakmica, razmislite malo?

Orao

pre 10 godina

Mislim da nam je pozicija plejmejkera najslabija, bas zbog toga je Duda trebalo da pozove Rakoca. On bi pomogao mladom Micicu i ne toliko kvalitetnom Markovicu. Ovako nam je jedino resenje da Nedovic preuzme tu ulogu u nekim trenucima.

Borko

pre 10 godina

Teodosic je mnogo ucinio kada je reprezentacija Srbije davno osvojila srebro. On jeste dobar igrac ali od stare slave se ne zivi,i slava ne osvaja medalje. Medjutim iako se ponasa kao kapiten i vodja reprezentacije, nedostaju mu neke karakterne osobine koje su svojstvene pravim vodjama reprezentacija. Recimo, ona neponovljiva harizma kojom je zracio Sasa Djordjevic. Spremnost da licne razmirice (konkretno sa Divcem) niko nije ni primetio na terenu. To su i obelodanili, ali su ljudi bili u neverice, da li je moguce biti u svadji van terena a tako dobro saradjivati na terenu. To mu nedostaje, velicina koju treba podrediti kolektivu. Tim iznad svega!

my way

pre 10 godina

Veliki hendikep, ali sta je tu je. Oni po kojima je dobra stvar sto Teo nece igrati zaista gube veme prateci kosarku i blamirajuci se. Mali Krstic ide kao krilo na EP, to je jasno imajuci u vidu ekipu.

Stanoje

pre 10 godina

Ovako je najbolje. I da se Teodosić kojim slučajem oporavio, mislim da bi bilo nekorektno prema ovim drugim momcima koji su čitave pripreme odradili i pokazali da umeju. Ovako je najbolje. Imaju šansu da pokažu koliko mogu. Ajmo momci napred.

dejavu

pre 10 godina

Kada se procita spisak zebnja se uvlaci pod kozu,ali kad se pogleda igra nasih ovog leta,nelagodnost nestaje.Ovaj tim ce sigurno praviti probleme svakom favoritu koji ih potceni,ako budu u stanju da ponove nastupe sa priprema.I treba biti zadovoljan sa time,jer trenutno imamo samo jednu zvezdu-Krstica,i jos jednog koji tek treba da se dokaze-Nedovica.Ostalima su karijere manje vise u zastoju,a Katic igra najbolju sezonu sa 33 godine.

skevin

pre 10 godina

Tea bih poveo svakako, neka neizvesna zavrsnica...mogao bi da pomogne desetak minuta. O njegovom kvalitetu ne treba govoriti. Licica ne bih poveo jer je Kalonic okazao da nije nista slabij i da moze dobro da odigra. Kako god bude, srecno nasim orlovima u borbi za medalje.

objective

pre 10 godina

Ionako mlad tim od pre par godina kad je Duda vratio nasu kosarku na pravi put srebrom na EP i cetvrtim mestom na SP, nismo uspeli da dalje razvijemo i sacuvamo, pa je sada vise od polovine tima opet podmladjeno. To ne mora da bude losa stvar, ovi momci su borbeni i zeljni uspeha, i pokazali su kvalitet u pripremnim utakmicama, ali nama treba stabilna, standrdna repka koja ce moci da izdrzi 2 olimpijska ciklusa na visokom nivou. Okosnica trofejnog spanskog tima, koji se jedini koliko toliko mogao suprtostaviti SAD, je igrala zajedno od juniroskih dana

Divos

pre 10 godina

Ово свакако није био Дудин избор, здравствено стање играча је одлучило, сада је и та дилема отклоњена. Овог лета репрезентацију су снашли невоље и проблеми као никад у историји, беше то ход по мукама. Многи важни и кључни играчи су били ровити, и у таквом стању нису могли помоћи вољеној Србији, на жалост морам и то рећи, неки су калкулисали до задњег момента, да би игнорисали позив, или се понашали као увређена млада, Дуди је то створило незамисливе проблеме, немогуће је било позвати искусније (а итекако их је било) као алтернативу.
Сада шта је, ту је. Пре 4 године на ЕП је отишла супер-млада екипа, далеко најмлађа на ЕП (просек 22 год., за поређење други по младости после нас су били Руси са просеком од 25 год.), и узеше тада ти клинци сребро, неки од тих младића су оправдали указано поверење, неки који су на рачун младости добили предност (попут Мачвана и Радуљице) не, велико су разочарење, пре свега односом према дресу Србије.
У Словенији просек наше екипе биће 23,9 године, и бићемо опет убедљиво најмлађа екипа. Ови момци су углавном и играли припремне мечеве, и то јако добро, од 11 мечева 9 одличних партија и само 2 лоша дана, имајући у виду младост играча више него добро. Са Теом и Лучићем уверен сам да би играли барем 1/2Ф, али и овако су ови момци одлично радили на припремама, свако је подигао свој ниво игре, напредовао, на ЕП нека се боре, изгарају, нека оставе срце на паркету, па шта год да ураде, а и даље лично мислим да могу много.

Patuljasti snaucer

pre 10 godina

Odlicno. Teo je super igrac, ali je nespreman i neuigran sa ovom ekipom, mislim da bi samo stetio. Da je bio na pripremama rec ne bih rekao, ovako mislim da je matori doneo dobru odluku.

Uros

pre 10 godina

Trio bekova Nedovic, Bogdanivic, Andjusic je dobitna kombinacija. Podsecaju me na nekadasnji Grcki trio Papalukas, Dijamantidis, Spanulis. Tri beka koja mogu da pokriju od 1-3. Samo ih gledajte sta rade kad su zajedno na parketu!

Ilija

pre 10 godina

Ulaz, trojka, kuca, trese, svi ima kazu majstori gde ste. Jer svi stalno hoce vise , hoce bolje, hoce jos, kos kos kos i samo kos.Postoje razlozi zbog kojih, nasih kosarkasa svako se boji, oj ha ha Srbija...

mige

pre 10 godina

Dobra i racionalna odluka, kao uvek kada je gospodin Ivković u pitanju. Lučić i Teo su,u najmanju ruku, roviti, nisu spremni fizički, nisu igrali pripremne utakmice i jasno je da ne mogu pomoći ekipi i samo bi još falilo da obnove povrede na EP. To bi bilo jako loše i za njih, a i za reprezentaciju. Znamo šta nam se dešavalo na poslednjem EP zbog povreda igrača na samom prvenstvu. Tim koji je Ivković izabrao je odradio cele pripreme i kroz te pripreme se uigravao i, verujem, dovoljno uigrao. Nema tu potrebe ništa menjati. Puno sreće u Sloveniji.

Doktor86

pre 10 godina

OK, ovo smo u globalu i ocekivali. Pazite, ne moze se osporiti da bi sa njima dvojicom bili jaci. Ali momci nisu celo leto trenirali kako treba, nisu odigrali ni jedan pripremni mec. Zbog cega bi sad rizikovali pogorsanje stanja? Uostalom, bilo bi i glupo da neko ko nije uopste trenirao oduzme mesto Markovicu, Micicu ili Kalinicu koji su vredno radili dva meseca i dokazali da imaju kvalitet. Ali hvala Teodosicu i Lucicu koji su mogli da odmaraju i rehabilituju se celo leto negde na moru, a umesto toga su resili da budu deo naseg tima.

ssssa

pre 10 godina

Postujem Tea i Lucica, ali mislim da je Duda napravio dobar potez. Zasto bi nekog vodio kad ne moze da pruzi maksimum ? imamo sjajne mlade igrace koji ce ih zameniti.

nz

pre 10 godina

Znači nema Tea...biće teško bez njega, Marković nije taj kapacitet, kao ni Micić još uvek, Nedović je više poenter nego organizator igre i asistent. Mada, ako nastave da igraju kao na pripremama možda ipak uradimo nešto.

Srbija

pre 10 godina

Ajmo Srbijo do medalje...Puno srece nasim putnicima...Pa da se vrate sa nekim odlicjem...Ustaj Srbijo, svi za Sloveniju...Srbijaaaaa

Nataeos

pre 10 godina

Logican izbor sticajem okolnosti... I bez Tea i Luce su pokazali da mogu, ja sam optimista za dobar rezultat, mozda ne titulu ali barem polutka!

Coa

pre 10 godina

Ovo je odlicna ekipa i pored svih povreda. Jedino mi nije jasno zasto Milosavljevic nije dobio poziv s obzirom da je odlican u sutu i odbrani a i na toj poziciji nemamo igrace sa mnogo iskustva. Ipak, verujem da ce svi momci dati svoj maksimum pa sta bude, nek nam je sa srecom.

Sin Bludimir

pre 10 godina

Jedino ako ovaj maneken ne bude igrao ima shanse da uradimo nesto.

Plej koji na nekoliko utakmica u odlucujucim trenucima gubi lopte, dodaje ih protivniku bukvalno ili igra za tu drugu stranu (sto nije tacno), ili je drogiran (sto isto verovatno nije) ili je mnogo bitan - bahat i glup.

Nedovic je Dzordan za njega.

Mikula

pre 10 godina

Boricemo se za poziciju od 9. do 12. mesta, jos ako je nosati malo manje vozio bicikl a vise trenirao, mozda uhvatimo 8. mesto...hahhhahaha.....

Valter

pre 10 godina

U komentarima mnogi lametiraju tko ide,tko otpada.Duda je bio jasan jer sutra se ide za Sloveniju,nema se sta vise cekati.Problem je sta mnogi,ne samo na ovom portalu procitaju deo naslova i onda se upustaju u "strucne" analize a vidi se da pojma nemaju.Niti o temi u naslovu a kamoli o kosarci.Ajte ljudi,nemozete ovde leciti komplekse!

zika

pre 10 godina

Teodosic ne ide! Procena je da bi pogorsao stanje povrede..zahteva 4 mesecni oporovak..tj. jos min 30 dana! Sve ostalo je forsiranje koje bi ugrozilo njegovu karijeru zauvek.Nije igrao od 26 maja niti jedanu utakmicu!

Zelja

pre 10 godina

4 Gagic , 5 Krstic, 6 Kalenic, 7 Bogdanovic, 8 Bjelica , 9 Markovic, 10 Micic, 11 Nedovic, 12 Krle, 13 Andjusic, 14 Katic,15 Stimac. SRECNOO MOMCI

sofronije

pre 10 godina

Tim je odigrao toliko utakmica bez njih. Tim je postao tim. Ako sad ubaci njih dvojicu remeti se homogenost tima. Prava odluka, tako nesto sam i pretpostavljao, cele pripreme igra jedna ekipa i ta ekipa ide pa sta bude.

Novi Sad

pre 10 godina

e boze dudo majstore veliki ako sada stignes do polufinala kada me neko pita ko ti je najbolji trener koga si gledao kako vodi ekipu a imam tek 20 godina kunem se vikacu uvek ti .. ako uspes bez krilnog centra da uradis ovo sa solidnim igracima i gagngulom koji ne zna da teci ja ti se klanjam do zemlje.. Nek rasko nedovic i krstic obajsne ovo prvenstvo.. Sa srecom bre!

Milos

pre 10 godina

Idemo momci po zlato, nikoga ne treba da se plasite, dolazite iz zemlje kosarke, nosite dresove slavnih predaka i imate naboljeg selektora, napred SRBIJA!

spurs19

pre 10 godina

Skloni Gagića sa spiska molim te! Drvo najobičnije, ne zna da šutira ni sa slobodnih bacanja, ne daj Bože da proba sa poludistance...
Od ovih ostalih, Nemanja Krstić ili Stefan Marković, više ne podnosim Markovića ali mi je ovaj Krstić nešto "preslab" za reprezentaciju...

Zoki

pre 10 godina

Pogledajte, podsetite se Teovih igara za repku u zadnje 4 godine (ima na youtube-u, ). Hoću da kažem da igrač takve klase, sa svim manama koje ima, itekako treba svakom timu, pogotovu našem. Jednostavno je previše dobar i vredi ga sačekati..

Djole

pre 10 godina

Ljudi,i da ide Teo,pa sta? Imace neku malu minutazu bar u prvim utakmicama,to je ok. Pa koga god da vodi umesto njega taj nece imati vecu minutazu! Pa ne igraju svih 12 igraca 35 min. po utakmici. Recimo da povede malog Krstica umesto Tea. Zar mislite da bi on igrao vise od 3-4 minuta po utakmici? Teo ce igrati minimum 10 (bar u prvim tekmama),a za toliko je spreman,garantujem. Uostalom,ako branimo Dudu recima "zna on zasto zove Markovica,nije lud",onda kazimo to i za Tea. Zna Duda sta radi.

lessi

pre 10 godina

pitanje je koliko se dobija a koliko gubi ako povede Tea, mozda on i moze odigrat kolko tolko, ali to je veliki rizik i za njega samog i za ekipu bolje povest nekog manje kvalitetnog igraca jer je sirina klupe kljucan faktor

Sale

pre 10 godina

LJudi idu sledećih 12, dakle bez tea i lučića:

Stefan Marković (plej, 194, 1988)
Vasilije Micić (plej, 196, 1994)
Nemanja Nedović (bek, 192, 1991)
Bogdan Bogdanović (bek, 198, 1992)
Danilo Anđušić (bek, 195, 1991)
Nemanja Krstić (bek, 202, 1993)
Nemanja Bjelica (krilo, 209, 1988)
Nikola Kalinić (krilo, 202, 1991)
Nenad Krstić (centar, 213, 1983)
Raško Katić (centar, 208, 1980)
Vladimir Štimac (centar, 208, 1987)
Đorđe Gagić (centar, 210, 1990)

santa justa

pre 10 godina

Dobro je sto nema Tepica, Paunica i Perovica a od ovih ko god da ne ide igracemo isto, brzu kosarku sa puno trcanja I bice to ok.

Milan

pre 10 godina

@DJApe
Imamo Milicica,tvrdim fizicki najdominantnijeg centra u evropi, samo je pitanje kad ce da mu se igra. Generacija 94/95 ima talentovanih centara samo ih treba cekati 6-7 godina.

MiFa

pre 10 godina

Po mom mišljenju Nemanja Krstič i Gagič ... prvi je dobar potencial za budučnost, ali trenutno u reprezentaciji ima več skupa sa njim 4 beka, što je sasvim previše. A Gagič jednostavno drvo, u pripremnim utakmicama nije mogo dat koša, a kamoli da ga da na evropskom prvenstvu :D

Heroes

pre 10 godina

Potpuno je nebulozno voditi igraca koji nije prosao pripreme i povredjen je vec tri meseca. Ekipa se uigravala bez njega i njegovo prisustvo bi samo poremetilo igru. Znaci, Teodosic i Lucic.

777

pre 10 godina

teo verovatno ide kao sto je i do sada bio u timu kao moralna podrska igracima. ne mogu da verujem da ce igrati, jer bez treninga i kontrolnih utakmica a nakon teske povrede sta moze da se ocekuje, da bude oslonac ekipe?? da li ce duda toliko rizikovati i zbog njega a i zbog rezultata, u to sumnjam. lucic je nesto vise trenirao, odigrao jednu utakmicu ali i on se muci sa ledjima tako da sumnjam da ce biti u timu. steta, ali od samog pocetka drzavni tim je imao velike probleme pocev od otkaza igraca do povreda, ali mozda ce tako biti i sladje. verujem da hoce, samo napred do svog maksimuma momci i sve najjj...

zex86

pre 10 godina

Ovaj Gagic ne bi video vrata od svlacionice,a kamoli reprezentaciju da nije ovoliko otkaza,a sad ce ni kriv ni duzan na evropsko...smesno! Steta za Tea i Lucica!

IlijaČvorović

pre 10 godina

Sportistu koji nije oporavljen, nije prošao pripreme, o formi i ostalom da ne govorim, ne-ozbiljno bi bilo voditi na prvenstvo, bez obzira na ime i kvalitet. Kratko i jasno. Zdravi i spremni treba da idu.

Rade Futog

pre 10 godina

Mali Krstic sigurno otpada i jos jedno mesto se trazi. Iskreno sam se nadao da ce jedan od dvojice centara (Stimac i Gagic) otpasti, medjutim to se nece dogoditi. Duda ima sablon po kom na takmicenja uvek vodi 7 niskih (pozicije 1, 2, 3) i 5 visokih (pozicije 4 i 5) igraca. Tako da ce na visokim pozicijama uz sigurne putnike Krleta, Raska i Bjelicu, na prvenstvo ici, Stimac i Gagic, sto znaci da ce nedovoljno oporavljeni Teo ili Luca otpasti, nazalost. Obzirom da je Teo, Dudin ljubimac, ali i cele nacije, s pravom, sva je prilika da Luca otpada sa spiska!

gorango

pre 10 godina

"Dj Ape", gresis. Igrac kao sto je Markovic je potreban svakoj ekipi pod uslovom da je kvalitetno popunjena na ostalim pozicijama. Decko nije neki suter, pogotovo trojkas, ali obavi lavovski poso u odbrani, munjevito prelazi u kontru i ima petlju da izmuva neki kos u samom reketu kad je gusto. Njegov stil je mozda nezahvalan, ali jako koristan. Nije Duda ni slep ni toliko nestrucan pa da ga tek tako zove u reprezentaciju. Nasi problemi su neke povrede i razna odsustva, ne Markovic. Momak je stvarno "kratak" za sut sa distanse, mada je to njegova greska jer barem taj element igre se moze lako popraviti treniranjem. Ostalo nema sta da mu se zameri.

Dusan

pre 10 godina

Samo neko ko se ne razume u kosarku moze da kaze da se odstrani Teodosic. Sam Duda je rekao da ce ga cekati do poslednjeg dana.
Teo legenda! Srbija opet prijatno iznenadjenje.

DJ Ape

pre 10 godina

Sa potpuno zdravim Teom, Novicom i Lučićem ova ekipa bi mogla lagano do finala... Velika šteta, baš nemam sreće s povredama...
Ovako će morati da igraju igrači poput Gagića, a da se ja pitam ni Stefan Marković ne bi primirisao reprezentaciji... Dečko jednostavno nema kvaliteta ni za domaću ligu...
Sto puta je već ispričano kolika je nepravda što nema Milosavljevića u sastavu (iako navijam za Zvezdu, nisam ostrašćen - on je morao biti ovde).
Mislim da ćemo u budućnosti velike probleme imati na poziciji centra. Glavni igrači su nam 33-godišnji Katić i 30-godišnji Krstić. Mlađih nema ni na vidiku... Tu, naravno, ne računam Muslije, Gagiće i slične polu-igrače...
U svakom slučaju, maksimalna podrška momcima. Neka se bore, pa šta bude. Ja sam već spremio godišnju kvotu živaca da ode u nepovrat. :)

blabla

pre 10 godina

Замислите ситуацију да се за репрезентацију бира, одн. да се за сваког играча гласа, а не да овај или онај одлучује кога ће отпустити. Који би то циркус био ))):

Zoki

pre 10 godina

Pogledajte, podsetite se Teovih igara za repku u zadnje 4 godine (ima na youtube-u, ). Hoću da kažem da igrač takve klase, sa svim manama koje ima, itekako treba svakom timu, pogotovu našem. Jednostavno je previše dobar i vredi ga sačekati..

blabla

pre 10 godina

Замислите ситуацију да се за репрезентацију бира, одн. да се за сваког играча гласа, а не да овај или онај одлучује кога ће отпустити. Који би то циркус био ))):

IlijaČvorović

pre 10 godina

Sportistu koji nije oporavljen, nije prošao pripreme, o formi i ostalom da ne govorim, ne-ozbiljno bi bilo voditi na prvenstvo, bez obzira na ime i kvalitet. Kratko i jasno. Zdravi i spremni treba da idu.

Heroes

pre 10 godina

Potpuno je nebulozno voditi igraca koji nije prosao pripreme i povredjen je vec tri meseca. Ekipa se uigravala bez njega i njegovo prisustvo bi samo poremetilo igru. Znaci, Teodosic i Lucic.

DJ Ape

pre 10 godina

Sa potpuno zdravim Teom, Novicom i Lučićem ova ekipa bi mogla lagano do finala... Velika šteta, baš nemam sreće s povredama...
Ovako će morati da igraju igrači poput Gagića, a da se ja pitam ni Stefan Marković ne bi primirisao reprezentaciji... Dečko jednostavno nema kvaliteta ni za domaću ligu...
Sto puta je već ispričano kolika je nepravda što nema Milosavljevića u sastavu (iako navijam za Zvezdu, nisam ostrašćen - on je morao biti ovde).
Mislim da ćemo u budućnosti velike probleme imati na poziciji centra. Glavni igrači su nam 33-godišnji Katić i 30-godišnji Krstić. Mlađih nema ni na vidiku... Tu, naravno, ne računam Muslije, Gagiće i slične polu-igrače...
U svakom slučaju, maksimalna podrška momcima. Neka se bore, pa šta bude. Ja sam već spremio godišnju kvotu živaca da ode u nepovrat. :)

gorango

pre 10 godina

"Dj Ape", gresis. Igrac kao sto je Markovic je potreban svakoj ekipi pod uslovom da je kvalitetno popunjena na ostalim pozicijama. Decko nije neki suter, pogotovo trojkas, ali obavi lavovski poso u odbrani, munjevito prelazi u kontru i ima petlju da izmuva neki kos u samom reketu kad je gusto. Njegov stil je mozda nezahvalan, ali jako koristan. Nije Duda ni slep ni toliko nestrucan pa da ga tek tako zove u reprezentaciju. Nasi problemi su neke povrede i razna odsustva, ne Markovic. Momak je stvarno "kratak" za sut sa distanse, mada je to njegova greska jer barem taj element igre se moze lako popraviti treniranjem. Ostalo nema sta da mu se zameri.

olimpijac

pre 10 godina

ne mogu da verujem koliko ogranicenih komentara, prvo i osnovno i Teo i Lucic su povredjeni tesko, na samom prvenstvu desice se neka povreda sigurna i koliko je pametan potez da vodis povredjenog igraca van takmicarske forme...uz umor koji ce se javiti u drugoj fazi, voditi povredjenog igraca je samoubistvo, pa do eventulnog 1/4 finala ima 8 utakmica, razmislite malo?

Dusan

pre 10 godina

Samo neko ko se ne razume u kosarku moze da kaze da se odstrani Teodosic. Sam Duda je rekao da ce ga cekati do poslednjeg dana.
Teo legenda! Srbija opet prijatno iznenadjenje.

zex86

pre 10 godina

Ovaj Gagic ne bi video vrata od svlacionice,a kamoli reprezentaciju da nije ovoliko otkaza,a sad ce ni kriv ni duzan na evropsko...smesno! Steta za Tea i Lucica!

sofronije

pre 10 godina

Tim je odigrao toliko utakmica bez njih. Tim je postao tim. Ako sad ubaci njih dvojicu remeti se homogenost tima. Prava odluka, tako nesto sam i pretpostavljao, cele pripreme igra jedna ekipa i ta ekipa ide pa sta bude.

Milos

pre 10 godina

Idemo momci po zlato, nikoga ne treba da se plasite, dolazite iz zemlje kosarke, nosite dresove slavnih predaka i imate naboljeg selektora, napred SRBIJA!

Нормалан Србин

pre 10 godina

Момци, само храбро и мушки (и мало искуства уз помоћ пријатеља), па како Бог да...Надам се да не читате и не примате срцу ове коментаре српских стручњака за све и свашта! Ја не знам ништа о кошарци (осим да је, кажу, добро играм) али ме то не спречава да Вам свима пожелим срећан пут, и још срећнији повратак, у каквој год био организацији...
СА ВАМА - ДОКЛЕ ГОД САМ ЖИВ!!!

Doktor86

pre 10 godina

OK, ovo smo u globalu i ocekivali. Pazite, ne moze se osporiti da bi sa njima dvojicom bili jaci. Ali momci nisu celo leto trenirali kako treba, nisu odigrali ni jedan pripremni mec. Zbog cega bi sad rizikovali pogorsanje stanja? Uostalom, bilo bi i glupo da neko ko nije uopste trenirao oduzme mesto Markovicu, Micicu ili Kalinicu koji su vredno radili dva meseca i dokazali da imaju kvalitet. Ali hvala Teodosicu i Lucicu koji su mogli da odmaraju i rehabilituju se celo leto negde na moru, a umesto toga su resili da budu deo naseg tima.

koska

pre 10 godina

Zbog Dude i Markovića nečemo proći ni grupu.
Duda ima isti mentalitet kao i Marković.
Oba ne vide šumu od drveta.
(puno se nadate, 1. septembar 2013 14:57)

Jeste kazi ti Dudi on covek nema pojma o kosarci...Sta je covek osvojio za svoju karijeru?!Verujem da si mnogo strucniji od njega....Sarkazam....

Divos

pre 10 godina

Ово свакако није био Дудин избор, здравствено стање играча је одлучило, сада је и та дилема отклоњена. Овог лета репрезентацију су снашли невоље и проблеми као никад у историји, беше то ход по мукама. Многи важни и кључни играчи су били ровити, и у таквом стању нису могли помоћи вољеној Србији, на жалост морам и то рећи, неки су калкулисали до задњег момента, да би игнорисали позив, или се понашали као увређена млада, Дуди је то створило незамисливе проблеме, немогуће је било позвати искусније (а итекако их је било) као алтернативу.
Сада шта је, ту је. Пре 4 године на ЕП је отишла супер-млада екипа, далеко најмлађа на ЕП (просек 22 год., за поређење други по младости после нас су били Руси са просеком од 25 год.), и узеше тада ти клинци сребро, неки од тих младића су оправдали указано поверење, неки који су на рачун младости добили предност (попут Мачвана и Радуљице) не, велико су разочарење, пре свега односом према дресу Србије.
У Словенији просек наше екипе биће 23,9 године, и бићемо опет убедљиво најмлађа екипа. Ови момци су углавном и играли припремне мечеве, и то јако добро, од 11 мечева 9 одличних партија и само 2 лоша дана, имајући у виду младост играча више него добро. Са Теом и Лучићем уверен сам да би играли барем 1/2Ф, али и овако су ови момци одлично радили на припремама, свако је подигао свој ниво игре, напредовао, на ЕП нека се боре, изгарају, нека оставе срце на паркету, па шта год да ураде, а и даље лично мислим да могу много.

dejavu

pre 10 godina

Kada se procita spisak zebnja se uvlaci pod kozu,ali kad se pogleda igra nasih ovog leta,nelagodnost nestaje.Ovaj tim ce sigurno praviti probleme svakom favoritu koji ih potceni,ako budu u stanju da ponove nastupe sa priprema.I treba biti zadovoljan sa time,jer trenutno imamo samo jednu zvezdu-Krstica,i jos jednog koji tek treba da se dokaze-Nedovica.Ostalima su karijere manje vise u zastoju,a Katic igra najbolju sezonu sa 33 godine.

Sale

pre 10 godina

LJudi idu sledećih 12, dakle bez tea i lučića:

Stefan Marković (plej, 194, 1988)
Vasilije Micić (plej, 196, 1994)
Nemanja Nedović (bek, 192, 1991)
Bogdan Bogdanović (bek, 198, 1992)
Danilo Anđušić (bek, 195, 1991)
Nemanja Krstić (bek, 202, 1993)
Nemanja Bjelica (krilo, 209, 1988)
Nikola Kalinić (krilo, 202, 1991)
Nenad Krstić (centar, 213, 1983)
Raško Katić (centar, 208, 1980)
Vladimir Štimac (centar, 208, 1987)
Đorđe Gagić (centar, 210, 1990)

Uros

pre 10 godina

Trio bekova Nedovic, Bogdanivic, Andjusic je dobitna kombinacija. Podsecaju me na nekadasnji Grcki trio Papalukas, Dijamantidis, Spanulis. Tri beka koja mogu da pokriju od 1-3. Samo ih gledajte sta rade kad su zajedno na parketu!

777

pre 10 godina

teo verovatno ide kao sto je i do sada bio u timu kao moralna podrska igracima. ne mogu da verujem da ce igrati, jer bez treninga i kontrolnih utakmica a nakon teske povrede sta moze da se ocekuje, da bude oslonac ekipe?? da li ce duda toliko rizikovati i zbog njega a i zbog rezultata, u to sumnjam. lucic je nesto vise trenirao, odigrao jednu utakmicu ali i on se muci sa ledjima tako da sumnjam da ce biti u timu. steta, ali od samog pocetka drzavni tim je imao velike probleme pocev od otkaza igraca do povreda, ali mozda ce tako biti i sladje. verujem da hoce, samo napred do svog maksimuma momci i sve najjj...

Borko

pre 10 godina

Teodosic je mnogo ucinio kada je reprezentacija Srbije davno osvojila srebro. On jeste dobar igrac ali od stare slave se ne zivi,i slava ne osvaja medalje. Medjutim iako se ponasa kao kapiten i vodja reprezentacije, nedostaju mu neke karakterne osobine koje su svojstvene pravim vodjama reprezentacija. Recimo, ona neponovljiva harizma kojom je zracio Sasa Djordjevic. Spremnost da licne razmirice (konkretno sa Divcem) niko nije ni primetio na terenu. To su i obelodanili, ali su ljudi bili u neverice, da li je moguce biti u svadji van terena a tako dobro saradjivati na terenu. To mu nedostaje, velicina koju treba podrediti kolektivu. Tim iznad svega!

Budimo realni

pre 10 godina

Meni samo nije jasno kako ljudi ovo karakterišu kao hendikep i nedostatak za reprezentaciju. Kako mogu da nedostaju TEŠKO POVREĐENI IGRAČI koji u Sloveniji ne bi mogli pružiti ni 20% mogućnosti? Ovo je reprezentacija i treba da idu najspremniji i zdravi igrači. Svaka čast i Teodosiću i Lučiću ali bi za reprezentaciju bilo totalno samoubistvo da su pošli na prvenstvo. Zapitajte se ljudi, kako bi teško povređeni igrači doprineli boljoj igri reprezentacije i da li je pošteno da NESPREMNI idu na prvenstvo a da neka dva klinca otpadnu sa spiska kojima ovo prvenstvo može promeniti karijere???

santa justa

pre 10 godina

Dobro je sto nema Tepica, Paunica i Perovica a od ovih ko god da ne ide igracemo isto, brzu kosarku sa puno trcanja I bice to ok.

Rade Futog

pre 10 godina

Mali Krstic sigurno otpada i jos jedno mesto se trazi. Iskreno sam se nadao da ce jedan od dvojice centara (Stimac i Gagic) otpasti, medjutim to se nece dogoditi. Duda ima sablon po kom na takmicenja uvek vodi 7 niskih (pozicije 1, 2, 3) i 5 visokih (pozicije 4 i 5) igraca. Tako da ce na visokim pozicijama uz sigurne putnike Krleta, Raska i Bjelicu, na prvenstvo ici, Stimac i Gagic, sto znaci da ce nedovoljno oporavljeni Teo ili Luca otpasti, nazalost. Obzirom da je Teo, Dudin ljubimac, ali i cele nacije, s pravom, sva je prilika da Luca otpada sa spiska!

ssssa

pre 10 godina

Postujem Tea i Lucica, ali mislim da je Duda napravio dobar potez. Zasto bi nekog vodio kad ne moze da pruzi maksimum ? imamo sjajne mlade igrace koji ce ih zameniti.

nz

pre 10 godina

Znači nema Tea...biće teško bez njega, Marković nije taj kapacitet, kao ni Micić još uvek, Nedović je više poenter nego organizator igre i asistent. Mada, ako nastave da igraju kao na pripremama možda ipak uradimo nešto.

Stanoje

pre 10 godina

Ovako je najbolje. I da se Teodosić kojim slučajem oporavio, mislim da bi bilo nekorektno prema ovim drugim momcima koji su čitave pripreme odradili i pokazali da umeju. Ovako je najbolje. Imaju šansu da pokažu koliko mogu. Ajmo momci napred.

Novi Sad

pre 10 godina

e boze dudo majstore veliki ako sada stignes do polufinala kada me neko pita ko ti je najbolji trener koga si gledao kako vodi ekipu a imam tek 20 godina kunem se vikacu uvek ti .. ako uspes bez krilnog centra da uradis ovo sa solidnim igracima i gagngulom koji ne zna da teci ja ti se klanjam do zemlje.. Nek rasko nedovic i krstic obajsne ovo prvenstvo.. Sa srecom bre!

my way

pre 10 godina

Veliki hendikep, ali sta je tu je. Oni po kojima je dobra stvar sto Teo nece igrati zaista gube veme prateci kosarku i blamirajuci se. Mali Krstic ide kao krilo na EP, to je jasno imajuci u vidu ekipu.

Zelja

pre 10 godina

4 Gagic , 5 Krstic, 6 Kalenic, 7 Bogdanovic, 8 Bjelica , 9 Markovic, 10 Micic, 11 Nedovic, 12 Krle, 13 Andjusic, 14 Katic,15 Stimac. SRECNOO MOMCI

Nataeos

pre 10 godina

Logican izbor sticajem okolnosti... I bez Tea i Luce su pokazali da mogu, ja sam optimista za dobar rezultat, mozda ne titulu ali barem polutka!

mige

pre 10 godina

Dobra i racionalna odluka, kao uvek kada je gospodin Ivković u pitanju. Lučić i Teo su,u najmanju ruku, roviti, nisu spremni fizički, nisu igrali pripremne utakmice i jasno je da ne mogu pomoći ekipi i samo bi još falilo da obnove povrede na EP. To bi bilo jako loše i za njih, a i za reprezentaciju. Znamo šta nam se dešavalo na poslednjem EP zbog povreda igrača na samom prvenstvu. Tim koji je Ivković izabrao je odradio cele pripreme i kroz te pripreme se uigravao i, verujem, dovoljno uigrao. Nema tu potrebe ništa menjati. Puno sreće u Sloveniji.

Влада

pre 10 godina

(Orao, 1. septembar 2013 14:40)

Да не улазим у однос Ракочевића и Дуде,да се нe бавим тиме да ли је Ракочевић икада био играч за тим а не за себе,мислим ти јеси свестан да се он пензионисао?

Ratko

pre 10 godina

Teo celo leto tako povredjen proveo sa ekipom i na kraju nije imalo mesta. Nadam se da je ovo po dogovoru i da ce se opet odazivati kao sto je i sam vise puta rekao. Svaka mu cast.

Coa

pre 10 godina

Ovo je odlicna ekipa i pored svih povreda. Jedino mi nije jasno zasto Milosavljevic nije dobio poziv s obzirom da je odlican u sutu i odbrani a i na toj poziciji nemamo igrace sa mnogo iskustva. Ipak, verujem da ce svi momci dati svoj maksimum pa sta bude, nek nam je sa srecom.

frenky simao

pre 10 godina

Zaista imamo jako mladu reprezentaciju... Jedini iskusni igrači su Raško Katić i Nenad Krstić... Treba im pružiti podršku bez obzira na sve i treba biti strpljiv...!

Srbija

pre 10 godina

Ajmo Srbijo do medalje...Puno srece nasim putnicima...Pa da se vrate sa nekim odlicjem...Ustaj Srbijo, svi za Sloveniju...Srbijaaaaa

alczsouth

pre 10 godina

Najveći problem ovog tima nije jedinica već četvorka? Zato je Gagić poveden da bi koji minut igrao na 4 jer Bjelica je slab za 4 u odbrani. O napadu ne pričam. I biće mnogo opterećan. Voleo bih da igramo sa tri beka od kojih jedan uvek može na kecu i jedan na trojci. Tako da protivničke odbrane nikada ne znaju šta ih čeka. Petorka sa Nedovićem, Bogdanovićem i Andjušićem , Bjelicom i Krstićem će biti neverovatno pokretna, lopta se neće zadržavati kao u slučaju da je Teo na parketu, svi imaju odličnu prangiju a o fizikalijama Nedovića i Bogdanovića i da ne govorimo.

SASA

pre 10 godina

Da bas ostanemo i bez Tea i Lucica, to je stvarno peh! Mislim da ce se itekako osetiti sto dalje sampionat bude odmicao....
Ali i ova ekipa se pokazala, i nema sumnje moze daleko...
Mnogo pitanja ce ostati na mladom Micicu, jer sto sampionat bude vise odmicao, to ce sve umorniji biti Markovic i Nedovic, i Micic ce imati sve vecu minutazu, a koliko je on u stanju da igra na ovom nivou, ostaje da se vidi. mislim da je drasticno podignuo formu protiv Francuske i Turske, ali ipak, ostaje da se vidi...
Ukoliko budemo imali podrsku publike u SLO, mozemo daleko...Zato se nadam da cemo imati podrsku "lokalnih" Srba, da podignu ovaj tim...
Sretno Orlovi, ....

Ilija

pre 10 godina

Ulaz, trojka, kuca, trese, svi ima kazu majstori gde ste. Jer svi stalno hoce vise , hoce bolje, hoce jos, kos kos kos i samo kos.Postoje razlozi zbog kojih, nasih kosarkasa svako se boji, oj ha ha Srbija...

Djole

pre 10 godina

Ljudi,i da ide Teo,pa sta? Imace neku malu minutazu bar u prvim utakmicama,to je ok. Pa koga god da vodi umesto njega taj nece imati vecu minutazu! Pa ne igraju svih 12 igraca 35 min. po utakmici. Recimo da povede malog Krstica umesto Tea. Zar mislite da bi on igrao vise od 3-4 minuta po utakmici? Teo ce igrati minimum 10 (bar u prvim tekmama),a za toliko je spreman,garantujem. Uostalom,ako branimo Dudu recima "zna on zasto zove Markovica,nije lud",onda kazimo to i za Tea. Zna Duda sta radi.

lessi

pre 10 godina

pitanje je koliko se dobija a koliko gubi ako povede Tea, mozda on i moze odigrat kolko tolko, ali to je veliki rizik i za njega samog i za ekipu bolje povest nekog manje kvalitetnog igraca jer je sirina klupe kljucan faktor

MiFa

pre 10 godina

Po mom mišljenju Nemanja Krstič i Gagič ... prvi je dobar potencial za budučnost, ali trenutno u reprezentaciji ima več skupa sa njim 4 beka, što je sasvim previše. A Gagič jednostavno drvo, u pripremnim utakmicama nije mogo dat koša, a kamoli da ga da na evropskom prvenstvu :D

zika

pre 10 godina

Teodosic ne ide! Procena je da bi pogorsao stanje povrede..zahteva 4 mesecni oporovak..tj. jos min 30 dana! Sve ostalo je forsiranje koje bi ugrozilo njegovu karijeru zauvek.Nije igrao od 26 maja niti jedanu utakmicu!

Balavo mace

pre 10 godina

Zar mislite da bi bilo normalno da je Duda stavio na spisak igrace koji nisu ni prosli pripreme?Na proslom EP Teodosic je bio medju najlosijima i drago mi je sto na ovom prvenstvu nece igrati.Nedovic na kecu,a njegove alternative Micic,Markovic pa cak i Bogdanovic i eto nam spoljne linije.Po meni vise skripi na trojci,ali ne sumnjam da ce Duda pronaci pravo resenje i za tu poziciju.NAPRED SRBIJA!!!

spurs19

pre 10 godina

Skloni Gagića sa spiska molim te! Drvo najobičnije, ne zna da šutira ni sa slobodnih bacanja, ne daj Bože da proba sa poludistance...
Od ovih ostalih, Nemanja Krstić ili Stefan Marković, više ne podnosim Markovića ali mi je ovaj Krstić nešto "preslab" za reprezentaciju...

miki

pre 10 godina

znaci:
1a petorka: markovic, nedovic, kalinic, bjelica i krstic:
1 i 2 zamena: katic umesto kalinica, bjelice ili krstca: bogdanovic umesto kalinica ili markovica
3 i 4 zamena micic i andjusic
5 zamena gagic i to je to drugi krug je sigurno, gledao sam sve ekipe i mislim da samo Litvanija je jaca na 4-5 ostale mislim ako igramo brzo i jako nebi trebalo da izgubimo,
vidimo se u sloveniji

Aleksandar Simic

pre 10 godina

To je dobra vest! Bez Teodosica i njegove sebicne kosarke sada imamo velike sanse na uspeh. Jos da Markovic sto duze sedi na klupi, mozemo da osvojimo i neku od medalja.

objective

pre 10 godina

Ionako mlad tim od pre par godina kad je Duda vratio nasu kosarku na pravi put srebrom na EP i cetvrtim mestom na SP, nismo uspeli da dalje razvijemo i sacuvamo, pa je sada vise od polovine tima opet podmladjeno. To ne mora da bude losa stvar, ovi momci su borbeni i zeljni uspeha, i pokazali su kvalitet u pripremnim utakmicama, ali nama treba stabilna, standrdna repka koja ce moci da izdrzi 2 olimpijska ciklusa na visokom nivou. Okosnica trofejnog spanskog tima, koji se jedini koliko toliko mogao suprtostaviti SAD, je igrala zajedno od juniroskih dana

Valter

pre 10 godina

U komentarima mnogi lametiraju tko ide,tko otpada.Duda je bio jasan jer sutra se ide za Sloveniju,nema se sta vise cekati.Problem je sta mnogi,ne samo na ovom portalu procitaju deo naslova i onda se upustaju u "strucne" analize a vidi se da pojma nemaju.Niti o temi u naslovu a kamoli o kosarci.Ajte ljudi,nemozete ovde leciti komplekse!

Milan

pre 10 godina

@DJApe
Imamo Milicica,tvrdim fizicki najdominantnijeg centra u evropi, samo je pitanje kad ce da mu se igra. Generacija 94/95 ima talentovanih centara samo ih treba cekati 6-7 godina.

Sin Bludimir

pre 10 godina

Jedino ako ovaj maneken ne bude igrao ima shanse da uradimo nesto.

Plej koji na nekoliko utakmica u odlucujucim trenucima gubi lopte, dodaje ih protivniku bukvalno ili igra za tu drugu stranu (sto nije tacno), ili je drogiran (sto isto verovatno nije) ili je mnogo bitan - bahat i glup.

Nedovic je Dzordan za njega.

divo

pre 10 godina

Stefan Marković (plej, 194, 1988) 18minuta
Vasilije Micić (plej, 196, 1994) 12minuta
Nemanja Nedović (bek, 192, 1991) 10minuta kao plej 17 kao bek
Bogdan Bogdanović (bek, 198, 1992)10minuta bek 11 trojka
Danilo Anđušić (bek, 195, 1991) 13minuta bek
Nemanja Krstić (bek, 202, 1993) 4min trojka
Nemanja Bjelica (krilo, 209, 1988) 7 min trojka 20 cetvorka
Nikola Kalinić (krilo, 202, 1991) 18 min trojka
Nenad Krstić (centar, 213, 1983) 28min centar
Raško Katić (centar, 208, 1980) 15 min cetvorka, 8 min centar
Vladimir Štimac (centar, 208, 1987) 4min kao centar
Đorđe Gagić (centar, 210, 1990) 5min kao cetvorka

otprilike ovako mislim da bi trebalo naravno +- oko faul problema, jaki smo na dvojku, cetvorku i peticu, ali ipak imam pozitivno misljenje oko tima bar za cetvrtfinale,
vidimo se u Jesenice u sredu!!

Натезач

pre 10 godina

Ја се не разумем превише у кошарку, али тврдим да сви грешите за Гагића. Биће он сјајан, а ово ЕП му је важно искуство у правом тренутку. Колико год да игра. Промене на боље код њега су врло видљиве и довољно брзе. Углавном, екипа је добра, хтења и енергије ће бити, сујете можда једино код Анђушића, али да не грешим душу унапред. Крстић је капитен каквог само можемо да пожелимо и нека сви изгарају колико су у припремним утакмицама - ја захвалан.

Тео и Лучић

pre 10 godina

Хвала обојици! Многи би проценили да је боље да се негде чваре, опорављају и опусте пред важне сезоне, они су цело лето провели уз тим. Хвала момци!

Patuljasti snaucer

pre 10 godina

Odlicno. Teo je super igrac, ali je nespreman i neuigran sa ovom ekipom, mislim da bi samo stetio. Da je bio na pripremama rec ne bih rekao, ovako mislim da je matori doneo dobru odluku.

I onda nas zovu mitomanima...

pre 10 godina

bez teodosica srbija i to ova je realno sad losa.za koju god... mozda. crna gora ide daleko.sa vucevicem i dubljevicem i jos 10 ekstra ukomponovanih ratnika koji ce dat zadnji atom snage tesko ce nam neko dat preko 60 koseva.a realno lucic je prosijek,al teodosic najbolji plej od djordjevica jos.to ce se osjetit.
(sreckodjurovic, 1. septembar 2013 17:26)

Realno osim Dubljevića, Vučevića i eventualno onog Amerikanca, ostatak tima vam je nivo ABA lige i prolazak grupe bi bio veliki uspeh. Ali pazi ovo, Lučić je prosek a Dašić koji se vuče po tabloidima i koji je završio u Metalcu je kao neka klasa. I po čemu su vaši ukomponovani ratnici a naši nisu. Ili Ivković po tebi ne ume da ukomponuje ekipu? Kao vaši su jedina ekipa koja će dati poslednji atom snage a ostali timovi su došli na izlet. Ma daj. Uostalom u pripremnom periodu i niste baš pokazali potencijal za visoke domete (iako pripremne utakmice dosta toga i sakriju).

CentarBuraa

pre 10 godina

Што пре заборавити да их немамо и гледати како да одиграмо без њих што боље можемо, ово НЕ СМЕ да буде изговор за неуспех. Напред момци, дајте све од себе, борите се као лавови, биће довољно!

skevin

pre 10 godina

Tea bih poveo svakako, neka neizvesna zavrsnica...mogao bi da pomogne desetak minuta. O njegovom kvalitetu ne treba govoriti. Licica ne bih poveo jer je Kalonic okazao da nije nista slabij i da moze dobro da odigra. Kako god bude, srecno nasim orlovima u borbi za medalje.

tom

pre 10 godina

Šteta što ne idu pogotovo za Tea jer će organizacija igre u napadu imati problem.Neki izgleda nikako da shvate da Nedović nije play,a da je Marković dobar u odbrani u napadu ne postoji,a Micić je mlad i neiskusan za ovakvo takmičenje.Nedostatak play je rezultat odnosa klubova prema ovom tipu igrača,jer im na toj poziciji igraju uglavnom stranci.Mada sa druge strane ne razumem zašto idu Štimac i Gagić,a nemamo igrača na poziciji krilnog centra,jake četvorke.Bjelica i Kalinić su krila,a ukoliko igramo protiv ekipa ja jakom peticom i četvorkom ostaju nam samo Krstić i Katić,jer Gagić i Štimac ipak nisu dovoljno kvalitetna zamena.

Orao

pre 10 godina

Mislim da nam je pozicija plejmejkera najslabija, bas zbog toga je Duda trebalo da pozove Rakoca. On bi pomogao mladom Micicu i ne toliko kvalitetnom Markovicu. Ovako nam je jedino resenje da Nedovic preuzme tu ulogu u nekim trenucima.

farmaceut

pre 10 godina

Velika steta! Teo je vanserijski igrac i verovatno i najbolji koga imamo,I prava je sreca sto cemo imati bar Nedovica,koji,iako nije plej,moze da bude od velike koristi u organizaciji.Takodje,velika je steta i za Lučića jer je veliki borac i sjajan igrač...

Zašto suze?

pre 10 godina

I bolje, uigrana ekipa će sigurno dati bolje rezultate nego da se sada skupljaju svi oni koji su preskočili pripremni period. Mislim da ćemo sigurno ovako bolje proći a neostvarenim ekspartima koji ovde plaču nad sudbinom naše košarke želim da se klade na sve ostale ekipe i da izgube do poslednjeg dinara.

Mikula

pre 10 godina

Boricemo se za poziciju od 9. do 12. mesta, jos ako je nosati malo manje vozio bicikl a vise trenirao, mozda uhvatimo 8. mesto...hahhhahaha.....

Mirko

pre 10 godina

Nadam se da su grobari zadovoljni sto Teodosic nece igrati...Kompleksi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Koja, 1. septembar 2013 13:19)
--------------------------------------------------
Nwmoj tako druze pravi Grobari znaju da cene.Nisam zadovoljan nimalo sto Teo nece igrati, ali koliko mi je zao sto Teo nece igrati toliko mi je drago sto ce Nedovic igrati jer je decko ne vidjeni potencijal ...nadam se da ce ga dobro kanalisati uz Dudinu asistenciju.Koliko mi je zao Tea toliko mi je zao i za Novicu i Savanovica jer uz njih dvojicu i Tea potpuno zdravih bili bi sigurno pretendenti za finale.
Uz ove pomenute imali bi 12 igraca koji bi mogli da menjaju ritam utakmice od spore kad treba( sa Teom i njegovim vragolastim loptama i sutevima sa 10M)do brze sa Nedovicem i nadam se Bogdanovicem jer njih dvojica imaju ne verovatne fizicke predispozicije.

Nadam se da mozemo bar da izborimo SP.Sve vise od toga bicu zadovoljan.Jedini scenario koji ne bih voleo da vidim je taj da izgubimo u recimo polufinalu.

Kaća

pre 10 godina

Od starta je Teo znao da nece igrati, nego glumi velikog Srbina, da nije tako znaju svi koji su ga vidjali kako cupka po Bgd splavovima umesto da miruje i oporavlja se, al nebitno...

Into the white

pre 10 godina

@ @strsljen Pobogu, pa procitaj jos jednom sta si napisao... Kakvi ljudi.
(zzzzz, 1. septembar 2013 13:01)

Hahah koja zbunjenost :)

+CCCC+

pre 10 godina

realno, cg će nas dobiti, sa makedonijom smo bara-bara a od litvanije će svi izgubiti ne daj bože da im igra pekmen. jači su za vučevića a kolika je on klasa osjetiće se. srećno nam bilo, vjerujem u dudu i ove mlade momke

abc

pre 10 godina

Zaista imamo jako mladu reprezentaciju... Jedini iskusni igrači su Raško Katić i Nenad Krstić... Treba im pružiti podršku bez obzira na sve i treba biti strpljiv...!
(frenky simao, 1. septembar 2013 16:37)

Slušamo tu priču već 10 godina, pa dokle više?

Znalac

pre 10 godina

Gde su Radman, Rakoč, Miliičić, Jarić, Kosta Perović... Pa šta ako su odbili jednom da igraju, to ne znači da bi odbili ponovo, čak je Rakočević izjavio da bi se odazvao pozivu, a ne sumnjam ni za Jarića i Miličića, s obzirom da su bez timova. Onda bi već i Radmanu bilo teže da odbije... Ovako, biće vrlo teško bez najboljih igrača, ne može Krstić sve sam, pogotovo bez Tea

sreckodjurovic

pre 10 godina

bez teodosica srbija i to ova je realno sad losa.za koju god... mozda. crna gora ide daleko.sa vucevicem i dubljevicem i jos 10 ekstra ukomponovanih ratnika koji ce dat zadnji atom snage tesko ce nam neko dat preko 60 koseva.a realno lucic je prosijek,al teodosic najbolji plej od djordjevica jos.to ce se osjetit.

petar

pre 10 godina

Sa jos jednim dobrim centrom ova ekipa bila bi kandidat za zlatnu medalju, bolje je imati vise sjajnih igraca na bekovima koji saradjuju nego jednog Teodosica pogotovo kada nije prosao pripreme. Lucic ce nedostajati ali za njega postoje alternative. Mislim da cemo biti prijatno iznenadjenje...

izlapitis

pre 10 godina

Teo i sa nezalečenom povredom je bolji od polovine rostera a i Lučić svesa bolom u leđima bi bio korisniji od par njih. Živi bili pa videli!

buka

pre 10 godina

Na proslom EP Teodosic je bio medju najlosijima i drago mi je sto na ovom prvenstvu nece igrati.Nedovic na kecu,a njegove alternative Micic,Markovic pa cak i Bogdanovic i eto nam spoljne linije.Po meni vise skripi na trojci,ali ne sumnjam da ce Duda pronaci pravo resenje i za tu poziciju.NAPRED SRBIJA!!! (Balavo mace, 01. septembar 2013 16:58)Ne piši gluposti Teo nam je najbolji igrač zadnjih godina.Uprkos nekim greškama on je najbolji play u Evropi,pa stoga i u Srbiji.Nedović nije play,već bek,dok Micić i Marović su dve klase iza Teodosića.Tako da će veliki problem biti organizacija igre u napadu.Sa druge strane Bjelica(bez obzira što je zadnju sezonu u Kahi igrao krilnog centra) i Kalinić su više igrači za poziciju tri nego za četvorku.Na poziciji krilnog centra škripi,ali će tu povremeno igrati Katić,što nam ostavlja samo Krstića na petici,jer Štimac i Gagić se neće naigrati.Uprkos tome što su nam na toj poziciji glavni igrači otkazali(Savan,Mačvani i Erceg) greška što Ivković nije poveo jednu klasičnu četvorku(krilnog centra)poput npr. Savović koji je imao dobru sezonu ili Veličkovića.

sreckodjurovic

pre 10 godina

teodosic je i sa jednom nogom bolji nego nedovic i micic sa obije.ljudi,zar ne shvatate da teodosic ima mozak,uz njega i prosjecan igrac postaje 50 % bolji. A Moja Crna Gora ce svima pokazati kako se igra srcem.najborbenija ekipa uz vucevica i svi ostali znaju da pogodd trojku,uz odbranu do fanatizma pa da vidimo ko ce nas dobiti.

Znalac

pre 10 godina

Gde su Radman, Rakoč, Miliičić, Jarić, Kosta Perović... Pa šta ako su odbili jednom da igraju, to ne znači da bi odbili ponovo, čak je Rakočević izjavio da bi se odazvao pozivu, a ne sumnjam ni za Jarića i Miličića, s obzirom da su bez timova. Onda bi već i Radmanu bilo teže da odbije... Ovako, biće vrlo teško bez najboljih igrača, ne može Krstić sve sam, pogotovo bez Tea

Mikula

pre 10 godina

Boricemo se za poziciju od 9. do 12. mesta, jos ako je nosati malo manje vozio bicikl a vise trenirao, mozda uhvatimo 8. mesto...hahhhahaha.....

DJ Ape

pre 10 godina

Sa potpuno zdravim Teom, Novicom i Lučićem ova ekipa bi mogla lagano do finala... Velika šteta, baš nemam sreće s povredama...
Ovako će morati da igraju igrači poput Gagića, a da se ja pitam ni Stefan Marković ne bi primirisao reprezentaciji... Dečko jednostavno nema kvaliteta ni za domaću ligu...
Sto puta je već ispričano kolika je nepravda što nema Milosavljevića u sastavu (iako navijam za Zvezdu, nisam ostrašćen - on je morao biti ovde).
Mislim da ćemo u budućnosti velike probleme imati na poziciji centra. Glavni igrači su nam 33-godišnji Katić i 30-godišnji Krstić. Mlađih nema ni na vidiku... Tu, naravno, ne računam Muslije, Gagiće i slične polu-igrače...
U svakom slučaju, maksimalna podrška momcima. Neka se bore, pa šta bude. Ja sam već spremio godišnju kvotu živaca da ode u nepovrat. :)

Orao

pre 10 godina

Mislim da nam je pozicija plejmejkera najslabija, bas zbog toga je Duda trebalo da pozove Rakoca. On bi pomogao mladom Micicu i ne toliko kvalitetnom Markovicu. Ovako nam je jedino resenje da Nedovic preuzme tu ulogu u nekim trenucima.

Zoki

pre 10 godina

Pogledajte, podsetite se Teovih igara za repku u zadnje 4 godine (ima na youtube-u, ). Hoću da kažem da igrač takve klase, sa svim manama koje ima, itekako treba svakom timu, pogotovu našem. Jednostavno je previše dobar i vredi ga sačekati..

zex86

pre 10 godina

Ovaj Gagic ne bi video vrata od svlacionice,a kamoli reprezentaciju da nije ovoliko otkaza,a sad ce ni kriv ni duzan na evropsko...smesno! Steta za Tea i Lucica!

Milan

pre 10 godina

@DJApe
Imamo Milicica,tvrdim fizicki najdominantnijeg centra u evropi, samo je pitanje kad ce da mu se igra. Generacija 94/95 ima talentovanih centara samo ih treba cekati 6-7 godina.

sreckodjurovic

pre 10 godina

bez teodosica srbija i to ova je realno sad losa.za koju god... mozda. crna gora ide daleko.sa vucevicem i dubljevicem i jos 10 ekstra ukomponovanih ratnika koji ce dat zadnji atom snage tesko ce nam neko dat preko 60 koseva.a realno lucic je prosijek,al teodosic najbolji plej od djordjevica jos.to ce se osjetit.

spurs19

pre 10 godina

Skloni Gagića sa spiska molim te! Drvo najobičnije, ne zna da šutira ni sa slobodnih bacanja, ne daj Bože da proba sa poludistance...
Od ovih ostalih, Nemanja Krstić ili Stefan Marković, više ne podnosim Markovića ali mi je ovaj Krstić nešto "preslab" za reprezentaciju...

Sin Bludimir

pre 10 godina

Jedino ako ovaj maneken ne bude igrao ima shanse da uradimo nesto.

Plej koji na nekoliko utakmica u odlucujucim trenucima gubi lopte, dodaje ih protivniku bukvalno ili igra za tu drugu stranu (sto nije tacno), ili je drogiran (sto isto verovatno nije) ili je mnogo bitan - bahat i glup.

Nedovic je Dzordan za njega.

Borko

pre 10 godina

Teodosic je mnogo ucinio kada je reprezentacija Srbije davno osvojila srebro. On jeste dobar igrac ali od stare slave se ne zivi,i slava ne osvaja medalje. Medjutim iako se ponasa kao kapiten i vodja reprezentacije, nedostaju mu neke karakterne osobine koje su svojstvene pravim vodjama reprezentacija. Recimo, ona neponovljiva harizma kojom je zracio Sasa Djordjevic. Spremnost da licne razmirice (konkretno sa Divcem) niko nije ni primetio na terenu. To su i obelodanili, ali su ljudi bili u neverice, da li je moguce biti u svadji van terena a tako dobro saradjivati na terenu. To mu nedostaje, velicina koju treba podrediti kolektivu. Tim iznad svega!

Aleksandar Simic

pre 10 godina

To je dobra vest! Bez Teodosica i njegove sebicne kosarke sada imamo velike sanse na uspeh. Jos da Markovic sto duze sedi na klupi, mozemo da osvojimo i neku od medalja.

MiFa

pre 10 godina

Po mom mišljenju Nemanja Krstič i Gagič ... prvi je dobar potencial za budučnost, ali trenutno u reprezentaciji ima več skupa sa njim 4 beka, što je sasvim previše. A Gagič jednostavno drvo, u pripremnim utakmicama nije mogo dat koša, a kamoli da ga da na evropskom prvenstvu :D

Dusan

pre 10 godina

Samo neko ko se ne razume u kosarku moze da kaze da se odstrani Teodosic. Sam Duda je rekao da ce ga cekati do poslednjeg dana.
Teo legenda! Srbija opet prijatno iznenadjenje.

sreckodjurovic

pre 10 godina

teodosic je i sa jednom nogom bolji nego nedovic i micic sa obije.ljudi,zar ne shvatate da teodosic ima mozak,uz njega i prosjecan igrac postaje 50 % bolji. A Moja Crna Gora ce svima pokazati kako se igra srcem.najborbenija ekipa uz vucevica i svi ostali znaju da pogodd trojku,uz odbranu do fanatizma pa da vidimo ko ce nas dobiti.

skevin

pre 10 godina

Tea bih poveo svakako, neka neizvesna zavrsnica...mogao bi da pomogne desetak minuta. O njegovom kvalitetu ne treba govoriti. Licica ne bih poveo jer je Kalonic okazao da nije nista slabij i da moze dobro da odigra. Kako god bude, srecno nasim orlovima u borbi za medalje.

abc

pre 10 godina

Zaista imamo jako mladu reprezentaciju... Jedini iskusni igrači su Raško Katić i Nenad Krstić... Treba im pružiti podršku bez obzira na sve i treba biti strpljiv...!
(frenky simao, 1. septembar 2013 16:37)

Slušamo tu priču već 10 godina, pa dokle više?

Heroes

pre 10 godina

Potpuno je nebulozno voditi igraca koji nije prosao pripreme i povredjen je vec tri meseca. Ekipa se uigravala bez njega i njegovo prisustvo bi samo poremetilo igru. Znaci, Teodosic i Lucic.

buka

pre 10 godina

Na proslom EP Teodosic je bio medju najlosijima i drago mi je sto na ovom prvenstvu nece igrati.Nedovic na kecu,a njegove alternative Micic,Markovic pa cak i Bogdanovic i eto nam spoljne linije.Po meni vise skripi na trojci,ali ne sumnjam da ce Duda pronaci pravo resenje i za tu poziciju.NAPRED SRBIJA!!! (Balavo mace, 01. septembar 2013 16:58)Ne piši gluposti Teo nam je najbolji igrač zadnjih godina.Uprkos nekim greškama on je najbolji play u Evropi,pa stoga i u Srbiji.Nedović nije play,već bek,dok Micić i Marović su dve klase iza Teodosića.Tako da će veliki problem biti organizacija igre u napadu.Sa druge strane Bjelica(bez obzira što je zadnju sezonu u Kahi igrao krilnog centra) i Kalinić su više igrači za poziciju tri nego za četvorku.Na poziciji krilnog centra škripi,ali će tu povremeno igrati Katić,što nam ostavlja samo Krstića na petici,jer Štimac i Gagić se neće naigrati.Uprkos tome što su nam na toj poziciji glavni igrači otkazali(Savan,Mačvani i Erceg) greška što Ivković nije poveo jednu klasičnu četvorku(krilnog centra)poput npr. Savović koji je imao dobru sezonu ili Veličkovića.

IlijaČvorović

pre 10 godina

Sportistu koji nije oporavljen, nije prošao pripreme, o formi i ostalom da ne govorim, ne-ozbiljno bi bilo voditi na prvenstvo, bez obzira na ime i kvalitet. Kratko i jasno. Zdravi i spremni treba da idu.

+CCCC+

pre 10 godina

realno, cg će nas dobiti, sa makedonijom smo bara-bara a od litvanije će svi izgubiti ne daj bože da im igra pekmen. jači su za vučevića a kolika je on klasa osjetiće se. srećno nam bilo, vjerujem u dudu i ove mlade momke

blabla

pre 10 godina

Замислите ситуацију да се за репрезентацију бира, одн. да се за сваког играча гласа, а не да овај или онај одлучује кога ће отпустити. Који би то циркус био ))):

Rade Futog

pre 10 godina

Mali Krstic sigurno otpada i jos jedno mesto se trazi. Iskreno sam se nadao da ce jedan od dvojice centara (Stimac i Gagic) otpasti, medjutim to se nece dogoditi. Duda ima sablon po kom na takmicenja uvek vodi 7 niskih (pozicije 1, 2, 3) i 5 visokih (pozicije 4 i 5) igraca. Tako da ce na visokim pozicijama uz sigurne putnike Krleta, Raska i Bjelicu, na prvenstvo ici, Stimac i Gagic, sto znaci da ce nedovoljno oporavljeni Teo ili Luca otpasti, nazalost. Obzirom da je Teo, Dudin ljubimac, ali i cele nacije, s pravom, sva je prilika da Luca otpada sa spiska!

divo

pre 10 godina

Stefan Marković (plej, 194, 1988) 18minuta
Vasilije Micić (plej, 196, 1994) 12minuta
Nemanja Nedović (bek, 192, 1991) 10minuta kao plej 17 kao bek
Bogdan Bogdanović (bek, 198, 1992)10minuta bek 11 trojka
Danilo Anđušić (bek, 195, 1991) 13minuta bek
Nemanja Krstić (bek, 202, 1993) 4min trojka
Nemanja Bjelica (krilo, 209, 1988) 7 min trojka 20 cetvorka
Nikola Kalinić (krilo, 202, 1991) 18 min trojka
Nenad Krstić (centar, 213, 1983) 28min centar
Raško Katić (centar, 208, 1980) 15 min cetvorka, 8 min centar
Vladimir Štimac (centar, 208, 1987) 4min kao centar
Đorđe Gagić (centar, 210, 1990) 5min kao cetvorka

otprilike ovako mislim da bi trebalo naravno +- oko faul problema, jaki smo na dvojku, cetvorku i peticu, ali ipak imam pozitivno misljenje oko tima bar za cetvrtfinale,
vidimo se u Jesenice u sredu!!

izlapitis

pre 10 godina

Teo i sa nezalečenom povredom je bolji od polovine rostera a i Lučić svesa bolom u leđima bi bio korisniji od par njih. Živi bili pa videli!

Kaća

pre 10 godina

Od starta je Teo znao da nece igrati, nego glumi velikog Srbina, da nije tako znaju svi koji su ga vidjali kako cupka po Bgd splavovima umesto da miruje i oporavlja se, al nebitno...

Stanoje

pre 10 godina

Ovako je najbolje. I da se Teodosić kojim slučajem oporavio, mislim da bi bilo nekorektno prema ovim drugim momcima koji su čitave pripreme odradili i pokazali da umeju. Ovako je najbolje. Imaju šansu da pokažu koliko mogu. Ajmo momci napred.

Balavo mace

pre 10 godina

Zar mislite da bi bilo normalno da je Duda stavio na spisak igrace koji nisu ni prosli pripreme?Na proslom EP Teodosic je bio medju najlosijima i drago mi je sto na ovom prvenstvu nece igrati.Nedovic na kecu,a njegove alternative Micic,Markovic pa cak i Bogdanovic i eto nam spoljne linije.Po meni vise skripi na trojci,ali ne sumnjam da ce Duda pronaci pravo resenje i za tu poziciju.NAPRED SRBIJA!!!

777

pre 10 godina

teo verovatno ide kao sto je i do sada bio u timu kao moralna podrska igracima. ne mogu da verujem da ce igrati, jer bez treninga i kontrolnih utakmica a nakon teske povrede sta moze da se ocekuje, da bude oslonac ekipe?? da li ce duda toliko rizikovati i zbog njega a i zbog rezultata, u to sumnjam. lucic je nesto vise trenirao, odigrao jednu utakmicu ali i on se muci sa ledjima tako da sumnjam da ce biti u timu. steta, ali od samog pocetka drzavni tim je imao velike probleme pocev od otkaza igraca do povreda, ali mozda ce tako biti i sladje. verujem da hoce, samo napred do svog maksimuma momci i sve najjj...

Milos

pre 10 godina

Idemo momci po zlato, nikoga ne treba da se plasite, dolazite iz zemlje kosarke, nosite dresove slavnih predaka i imate naboljeg selektora, napred SRBIJA!

Sale

pre 10 godina

LJudi idu sledećih 12, dakle bez tea i lučića:

Stefan Marković (plej, 194, 1988)
Vasilije Micić (plej, 196, 1994)
Nemanja Nedović (bek, 192, 1991)
Bogdan Bogdanović (bek, 198, 1992)
Danilo Anđušić (bek, 195, 1991)
Nemanja Krstić (bek, 202, 1993)
Nemanja Bjelica (krilo, 209, 1988)
Nikola Kalinić (krilo, 202, 1991)
Nenad Krstić (centar, 213, 1983)
Raško Katić (centar, 208, 1980)
Vladimir Štimac (centar, 208, 1987)
Đorđe Gagić (centar, 210, 1990)

dejavu

pre 10 godina

Kada se procita spisak zebnja se uvlaci pod kozu,ali kad se pogleda igra nasih ovog leta,nelagodnost nestaje.Ovaj tim ce sigurno praviti probleme svakom favoritu koji ih potceni,ako budu u stanju da ponove nastupe sa priprema.I treba biti zadovoljan sa time,jer trenutno imamo samo jednu zvezdu-Krstica,i jos jednog koji tek treba da se dokaze-Nedovica.Ostalima su karijere manje vise u zastoju,a Katic igra najbolju sezonu sa 33 godine.

my way

pre 10 godina

Veliki hendikep, ali sta je tu je. Oni po kojima je dobra stvar sto Teo nece igrati zaista gube veme prateci kosarku i blamirajuci se. Mali Krstic ide kao krilo na EP, to je jasno imajuci u vidu ekipu.

tom

pre 10 godina

Šteta što ne idu pogotovo za Tea jer će organizacija igre u napadu imati problem.Neki izgleda nikako da shvate da Nedović nije play,a da je Marković dobar u odbrani u napadu ne postoji,a Micić je mlad i neiskusan za ovakvo takmičenje.Nedostatak play je rezultat odnosa klubova prema ovom tipu igrača,jer im na toj poziciji igraju uglavnom stranci.Mada sa druge strane ne razumem zašto idu Štimac i Gagić,a nemamo igrača na poziciji krilnog centra,jake četvorke.Bjelica i Kalinić su krila,a ukoliko igramo protiv ekipa ja jakom peticom i četvorkom ostaju nam samo Krstić i Katić,jer Gagić i Štimac ipak nisu dovoljno kvalitetna zamena.

gorango

pre 10 godina

"Dj Ape", gresis. Igrac kao sto je Markovic je potreban svakoj ekipi pod uslovom da je kvalitetno popunjena na ostalim pozicijama. Decko nije neki suter, pogotovo trojkas, ali obavi lavovski poso u odbrani, munjevito prelazi u kontru i ima petlju da izmuva neki kos u samom reketu kad je gusto. Njegov stil je mozda nezahvalan, ali jako koristan. Nije Duda ni slep ni toliko nestrucan pa da ga tek tako zove u reprezentaciju. Nasi problemi su neke povrede i razna odsustva, ne Markovic. Momak je stvarno "kratak" za sut sa distanse, mada je to njegova greska jer barem taj element igre se moze lako popraviti treniranjem. Ostalo nema sta da mu se zameri.

Влада

pre 10 godina

(Orao, 1. septembar 2013 14:40)

Да не улазим у однос Ракочевића и Дуде,да се нe бавим тиме да ли је Ракочевић икада био играч за тим а не за себе,мислим ти јеси свестан да се он пензионисао?

Djole

pre 10 godina

Ljudi,i da ide Teo,pa sta? Imace neku malu minutazu bar u prvim utakmicama,to je ok. Pa koga god da vodi umesto njega taj nece imati vecu minutazu! Pa ne igraju svih 12 igraca 35 min. po utakmici. Recimo da povede malog Krstica umesto Tea. Zar mislite da bi on igrao vise od 3-4 minuta po utakmici? Teo ce igrati minimum 10 (bar u prvim tekmama),a za toliko je spreman,garantujem. Uostalom,ako branimo Dudu recima "zna on zasto zove Markovica,nije lud",onda kazimo to i za Tea. Zna Duda sta radi.

santa justa

pre 10 godina

Dobro je sto nema Tepica, Paunica i Perovica a od ovih ko god da ne ide igracemo isto, brzu kosarku sa puno trcanja I bice to ok.

lessi

pre 10 godina

pitanje je koliko se dobija a koliko gubi ako povede Tea, mozda on i moze odigrat kolko tolko, ali to je veliki rizik i za njega samog i za ekipu bolje povest nekog manje kvalitetnog igraca jer je sirina klupe kljucan faktor

Uros

pre 10 godina

Trio bekova Nedovic, Bogdanivic, Andjusic je dobitna kombinacija. Podsecaju me na nekadasnji Grcki trio Papalukas, Dijamantidis, Spanulis. Tri beka koja mogu da pokriju od 1-3. Samo ih gledajte sta rade kad su zajedno na parketu!

Coa

pre 10 godina

Ovo je odlicna ekipa i pored svih povreda. Jedino mi nije jasno zasto Milosavljevic nije dobio poziv s obzirom da je odlican u sutu i odbrani a i na toj poziciji nemamo igrace sa mnogo iskustva. Ipak, verujem da ce svi momci dati svoj maksimum pa sta bude, nek nam je sa srecom.

Ilija

pre 10 godina

Ulaz, trojka, kuca, trese, svi ima kazu majstori gde ste. Jer svi stalno hoce vise , hoce bolje, hoce jos, kos kos kos i samo kos.Postoje razlozi zbog kojih, nasih kosarkasa svako se boji, oj ha ha Srbija...

sofronije

pre 10 godina

Tim je odigrao toliko utakmica bez njih. Tim je postao tim. Ako sad ubaci njih dvojicu remeti se homogenost tima. Prava odluka, tako nesto sam i pretpostavljao, cele pripreme igra jedna ekipa i ta ekipa ide pa sta bude.

ssssa

pre 10 godina

Postujem Tea i Lucica, ali mislim da je Duda napravio dobar potez. Zasto bi nekog vodio kad ne moze da pruzi maksimum ? imamo sjajne mlade igrace koji ce ih zameniti.

Novi Sad

pre 10 godina

e boze dudo majstore veliki ako sada stignes do polufinala kada me neko pita ko ti je najbolji trener koga si gledao kako vodi ekipu a imam tek 20 godina kunem se vikacu uvek ti .. ako uspes bez krilnog centra da uradis ovo sa solidnim igracima i gagngulom koji ne zna da teci ja ti se klanjam do zemlje.. Nek rasko nedovic i krstic obajsne ovo prvenstvo.. Sa srecom bre!

nz

pre 10 godina

Znači nema Tea...biće teško bez njega, Marković nije taj kapacitet, kao ni Micić još uvek, Nedović je više poenter nego organizator igre i asistent. Mada, ako nastave da igraju kao na pripremama možda ipak uradimo nešto.

mige

pre 10 godina

Dobra i racionalna odluka, kao uvek kada je gospodin Ivković u pitanju. Lučić i Teo su,u najmanju ruku, roviti, nisu spremni fizički, nisu igrali pripremne utakmice i jasno je da ne mogu pomoći ekipi i samo bi još falilo da obnove povrede na EP. To bi bilo jako loše i za njih, a i za reprezentaciju. Znamo šta nam se dešavalo na poslednjem EP zbog povreda igrača na samom prvenstvu. Tim koji je Ivković izabrao je odradio cele pripreme i kroz te pripreme se uigravao i, verujem, dovoljno uigrao. Nema tu potrebe ništa menjati. Puno sreće u Sloveniji.

Ratko

pre 10 godina

Teo celo leto tako povredjen proveo sa ekipom i na kraju nije imalo mesta. Nadam se da je ovo po dogovoru i da ce se opet odazivati kao sto je i sam vise puta rekao. Svaka mu cast.

alczsouth

pre 10 godina

Najveći problem ovog tima nije jedinica već četvorka? Zato je Gagić poveden da bi koji minut igrao na 4 jer Bjelica je slab za 4 u odbrani. O napadu ne pričam. I biće mnogo opterećan. Voleo bih da igramo sa tri beka od kojih jedan uvek može na kecu i jedan na trojci. Tako da protivničke odbrane nikada ne znaju šta ih čeka. Petorka sa Nedovićem, Bogdanovićem i Andjušićem , Bjelicom i Krstićem će biti neverovatno pokretna, lopta se neće zadržavati kao u slučaju da je Teo na parketu, svi imaju odličnu prangiju a o fizikalijama Nedovića i Bogdanovića i da ne govorimo.

zika

pre 10 godina

Teodosic ne ide! Procena je da bi pogorsao stanje povrede..zahteva 4 mesecni oporovak..tj. jos min 30 dana! Sve ostalo je forsiranje koje bi ugrozilo njegovu karijeru zauvek.Nije igrao od 26 maja niti jedanu utakmicu!

Patuljasti snaucer

pre 10 godina

Odlicno. Teo je super igrac, ali je nespreman i neuigran sa ovom ekipom, mislim da bi samo stetio. Da je bio na pripremama rec ne bih rekao, ovako mislim da je matori doneo dobru odluku.

Doktor86

pre 10 godina

OK, ovo smo u globalu i ocekivali. Pazite, ne moze se osporiti da bi sa njima dvojicom bili jaci. Ali momci nisu celo leto trenirali kako treba, nisu odigrali ni jedan pripremni mec. Zbog cega bi sad rizikovali pogorsanje stanja? Uostalom, bilo bi i glupo da neko ko nije uopste trenirao oduzme mesto Markovicu, Micicu ili Kalinicu koji su vredno radili dva meseca i dokazali da imaju kvalitet. Ali hvala Teodosicu i Lucicu koji su mogli da odmaraju i rehabilituju se celo leto negde na moru, a umesto toga su resili da budu deo naseg tima.

Srbija

pre 10 godina

Ajmo Srbijo do medalje...Puno srece nasim putnicima...Pa da se vrate sa nekim odlicjem...Ustaj Srbijo, svi za Sloveniju...Srbijaaaaa

Valter

pre 10 godina

U komentarima mnogi lametiraju tko ide,tko otpada.Duda je bio jasan jer sutra se ide za Sloveniju,nema se sta vise cekati.Problem je sta mnogi,ne samo na ovom portalu procitaju deo naslova i onda se upustaju u "strucne" analize a vidi se da pojma nemaju.Niti o temi u naslovu a kamoli o kosarci.Ajte ljudi,nemozete ovde leciti komplekse!

Divos

pre 10 godina

Ово свакако није био Дудин избор, здравствено стање играча је одлучило, сада је и та дилема отклоњена. Овог лета репрезентацију су снашли невоље и проблеми као никад у историји, беше то ход по мукама. Многи важни и кључни играчи су били ровити, и у таквом стању нису могли помоћи вољеној Србији, на жалост морам и то рећи, неки су калкулисали до задњег момента, да би игнорисали позив, или се понашали као увређена млада, Дуди је то створило незамисливе проблеме, немогуће је било позвати искусније (а итекако их је било) као алтернативу.
Сада шта је, ту је. Пре 4 године на ЕП је отишла супер-млада екипа, далеко најмлађа на ЕП (просек 22 год., за поређење други по младости после нас су били Руси са просеком од 25 год.), и узеше тада ти клинци сребро, неки од тих младића су оправдали указано поверење, неки који су на рачун младости добили предност (попут Мачвана и Радуљице) не, велико су разочарење, пре свега односом према дресу Србије.
У Словенији просек наше екипе биће 23,9 године, и бићемо опет убедљиво најмлађа екипа. Ови момци су углавном и играли припремне мечеве, и то јако добро, од 11 мечева 9 одличних партија и само 2 лоша дана, имајући у виду младост играча више него добро. Са Теом и Лучићем уверен сам да би играли барем 1/2Ф, али и овако су ови момци одлично радили на припремама, свако је подигао свој ниво игре, напредовао, на ЕП нека се боре, изгарају, нека оставе срце на паркету, па шта год да ураде, а и даље лично мислим да могу много.

olimpijac

pre 10 godina

ne mogu da verujem koliko ogranicenih komentara, prvo i osnovno i Teo i Lucic su povredjeni tesko, na samom prvenstvu desice se neka povreda sigurna i koliko je pametan potez da vodis povredjenog igraca van takmicarske forme...uz umor koji ce se javiti u drugoj fazi, voditi povredjenog igraca je samoubistvo, pa do eventulnog 1/4 finala ima 8 utakmica, razmislite malo?

miki

pre 10 godina

znaci:
1a petorka: markovic, nedovic, kalinic, bjelica i krstic:
1 i 2 zamena: katic umesto kalinica, bjelice ili krstca: bogdanovic umesto kalinica ili markovica
3 i 4 zamena micic i andjusic
5 zamena gagic i to je to drugi krug je sigurno, gledao sam sve ekipe i mislim da samo Litvanija je jaca na 4-5 ostale mislim ako igramo brzo i jako nebi trebalo da izgubimo,
vidimo se u sloveniji

SASA

pre 10 godina

Da bas ostanemo i bez Tea i Lucica, to je stvarno peh! Mislim da ce se itekako osetiti sto dalje sampionat bude odmicao....
Ali i ova ekipa se pokazala, i nema sumnje moze daleko...
Mnogo pitanja ce ostati na mladom Micicu, jer sto sampionat bude vise odmicao, to ce sve umorniji biti Markovic i Nedovic, i Micic ce imati sve vecu minutazu, a koliko je on u stanju da igra na ovom nivou, ostaje da se vidi. mislim da je drasticno podignuo formu protiv Francuske i Turske, ali ipak, ostaje da se vidi...
Ukoliko budemo imali podrsku publike u SLO, mozemo daleko...Zato se nadam da cemo imati podrsku "lokalnih" Srba, da podignu ovaj tim...
Sretno Orlovi, ....

koska

pre 10 godina

Zbog Dude i Markovića nečemo proći ni grupu.
Duda ima isti mentalitet kao i Marković.
Oba ne vide šumu od drveta.
(puno se nadate, 1. septembar 2013 14:57)

Jeste kazi ti Dudi on covek nema pojma o kosarci...Sta je covek osvojio za svoju karijeru?!Verujem da si mnogo strucniji od njega....Sarkazam....

frenky simao

pre 10 godina

Zaista imamo jako mladu reprezentaciju... Jedini iskusni igrači su Raško Katić i Nenad Krstić... Treba im pružiti podršku bez obzira na sve i treba biti strpljiv...!

Budimo realni

pre 10 godina

Meni samo nije jasno kako ljudi ovo karakterišu kao hendikep i nedostatak za reprezentaciju. Kako mogu da nedostaju TEŠKO POVREĐENI IGRAČI koji u Sloveniji ne bi mogli pružiti ni 20% mogućnosti? Ovo je reprezentacija i treba da idu najspremniji i zdravi igrači. Svaka čast i Teodosiću i Lučiću ali bi za reprezentaciju bilo totalno samoubistvo da su pošli na prvenstvo. Zapitajte se ljudi, kako bi teško povređeni igrači doprineli boljoj igri reprezentacije i da li je pošteno da NESPREMNI idu na prvenstvo a da neka dva klinca otpadnu sa spiska kojima ovo prvenstvo može promeniti karijere???

Mirko

pre 10 godina

Nadam se da su grobari zadovoljni sto Teodosic nece igrati...Kompleksi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Koja, 1. septembar 2013 13:19)
--------------------------------------------------
Nwmoj tako druze pravi Grobari znaju da cene.Nisam zadovoljan nimalo sto Teo nece igrati, ali koliko mi je zao sto Teo nece igrati toliko mi je drago sto ce Nedovic igrati jer je decko ne vidjeni potencijal ...nadam se da ce ga dobro kanalisati uz Dudinu asistenciju.Koliko mi je zao Tea toliko mi je zao i za Novicu i Savanovica jer uz njih dvojicu i Tea potpuno zdravih bili bi sigurno pretendenti za finale.
Uz ove pomenute imali bi 12 igraca koji bi mogli da menjaju ritam utakmice od spore kad treba( sa Teom i njegovim vragolastim loptama i sutevima sa 10M)do brze sa Nedovicem i nadam se Bogdanovicem jer njih dvojica imaju ne verovatne fizicke predispozicije.

Nadam se da mozemo bar da izborimo SP.Sve vise od toga bicu zadovoljan.Jedini scenario koji ne bih voleo da vidim je taj da izgubimo u recimo polufinalu.

Zašto suze?

pre 10 godina

I bolje, uigrana ekipa će sigurno dati bolje rezultate nego da se sada skupljaju svi oni koji su preskočili pripremni period. Mislim da ćemo sigurno ovako bolje proći a neostvarenim ekspartima koji ovde plaču nad sudbinom naše košarke želim da se klade na sve ostale ekipe i da izgube do poslednjeg dinara.

I onda nas zovu mitomanima...

pre 10 godina

bez teodosica srbija i to ova je realno sad losa.za koju god... mozda. crna gora ide daleko.sa vucevicem i dubljevicem i jos 10 ekstra ukomponovanih ratnika koji ce dat zadnji atom snage tesko ce nam neko dat preko 60 koseva.a realno lucic je prosijek,al teodosic najbolji plej od djordjevica jos.to ce se osjetit.
(sreckodjurovic, 1. septembar 2013 17:26)

Realno osim Dubljevića, Vučevića i eventualno onog Amerikanca, ostatak tima vam je nivo ABA lige i prolazak grupe bi bio veliki uspeh. Ali pazi ovo, Lučić je prosek a Dašić koji se vuče po tabloidima i koji je završio u Metalcu je kao neka klasa. I po čemu su vaši ukomponovani ratnici a naši nisu. Ili Ivković po tebi ne ume da ukomponuje ekipu? Kao vaši su jedina ekipa koja će dati poslednji atom snage a ostali timovi su došli na izlet. Ma daj. Uostalom u pripremnom periodu i niste baš pokazali potencijal za visoke domete (iako pripremne utakmice dosta toga i sakriju).

objective

pre 10 godina

Ionako mlad tim od pre par godina kad je Duda vratio nasu kosarku na pravi put srebrom na EP i cetvrtim mestom na SP, nismo uspeli da dalje razvijemo i sacuvamo, pa je sada vise od polovine tima opet podmladjeno. To ne mora da bude losa stvar, ovi momci su borbeni i zeljni uspeha, i pokazali su kvalitet u pripremnim utakmicama, ali nama treba stabilna, standrdna repka koja ce moci da izdrzi 2 olimpijska ciklusa na visokom nivou. Okosnica trofejnog spanskog tima, koji se jedini koliko toliko mogao suprtostaviti SAD, je igrala zajedno od juniroskih dana

Zelja

pre 10 godina

4 Gagic , 5 Krstic, 6 Kalenic, 7 Bogdanovic, 8 Bjelica , 9 Markovic, 10 Micic, 11 Nedovic, 12 Krle, 13 Andjusic, 14 Katic,15 Stimac. SRECNOO MOMCI

Nataeos

pre 10 godina

Logican izbor sticajem okolnosti... I bez Tea i Luce su pokazali da mogu, ja sam optimista za dobar rezultat, mozda ne titulu ali barem polutka!

Into the white

pre 10 godina

@ @strsljen Pobogu, pa procitaj jos jednom sta si napisao... Kakvi ljudi.
(zzzzz, 1. septembar 2013 13:01)

Hahah koja zbunjenost :)

Нормалан Србин

pre 10 godina

Момци, само храбро и мушки (и мало искуства уз помоћ пријатеља), па како Бог да...Надам се да не читате и не примате срцу ове коментаре српских стручњака за све и свашта! Ја не знам ништа о кошарци (осим да је, кажу, добро играм) али ме то не спречава да Вам свима пожелим срећан пут, и још срећнији повратак, у каквој год био организацији...
СА ВАМА - ДОКЛЕ ГОД САМ ЖИВ!!!

petar

pre 10 godina

Sa jos jednim dobrim centrom ova ekipa bila bi kandidat za zlatnu medalju, bolje je imati vise sjajnih igraca na bekovima koji saradjuju nego jednog Teodosica pogotovo kada nije prosao pripreme. Lucic ce nedostajati ali za njega postoje alternative. Mislim da cemo biti prijatno iznenadjenje...

Натезач

pre 10 godina

Ја се не разумем превише у кошарку, али тврдим да сви грешите за Гагића. Биће он сјајан, а ово ЕП му је важно искуство у правом тренутку. Колико год да игра. Промене на боље код њега су врло видљиве и довољно брзе. Углавном, екипа је добра, хтења и енергије ће бити, сујете можда једино код Анђушића, али да не грешим душу унапред. Крстић је капитен каквог само можемо да пожелимо и нека сви изгарају колико су у припремним утакмицама - ја захвалан.

farmaceut

pre 10 godina

Velika steta! Teo je vanserijski igrac i verovatno i najbolji koga imamo,I prava je sreca sto cemo imati bar Nedovica,koji,iako nije plej,moze da bude od velike koristi u organizaciji.Takodje,velika je steta i za Lučića jer je veliki borac i sjajan igrač...

Тео и Лучић

pre 10 godina

Хвала обојици! Многи би проценили да је боље да се негде чваре, опорављају и опусте пред важне сезоне, они су цело лето провели уз тим. Хвала момци!

CentarBuraa

pre 10 godina

Што пре заборавити да их немамо и гледати како да одиграмо без њих што боље можемо, ово НЕ СМЕ да буде изговор за неуспех. Напред момци, дајте све од себе, борите се као лавови, биће довољно!