Subota, 06.07.2013.

11:13

Tim sa Kosova želi u ABA ligu!?

Doskorašnji trener zagrebake Cibone Danijel Luc preuzeo je šampiona Kosova KK Peja iz Peći, a cilj mu je plasman u ABA ligu!?

Izvor: AK

Tim sa Kosova želi u ABA ligu!? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

toma

pre 10 godina

Da je ABA ozbiljna organizacija uvela bi i drugi rang takmicenja u kojem bi igrali slabiji pa ako imaju ambicije da ulazu eto im mesta u visem rangu. ovako platis za ucesce i ne mozes da ispadnes (slucaj Solnok). mada cim ne zele celnici lige da uvedu plejof sve mozemo da ocekujemo od njih.

Mike

pre 10 godina

sovinisti mogu samo besno da laju, ali ovakve stvari su normalne i neizbezne. pokazite da ste bolji na terenu, jer to bi trebalo da bude mesto sportskog duha i igre bez obzira na rasu, nacionalnost ili bilo sta drugo. samo lopta i kos. pustite ljude da se nadmecu i prestanite sa tim primitivnim kompleksima.
(emigrant, 7. jul 2013 09:29)
Evo nisam sovinista i slazem se sa tobom odavno rasa, nacionalnost ili bilo sta drugo ne igraju u kosarci. Samo moram da ti odgovorim pitanjem. Mislis li da ova ekipa koja igra u sali neke osnovne skole gledajuci loptu i kos zasluzuje da igra Aba ligu.Koje kriterijume ona zadovoljava da bi igrala ABA ligu.Ako i kad dostignu neki kvalitet onda kao maticni savez a pravno jos uvek je KSS savez njima(svestan sam realnosti da nemamo nadleznosti nad njima) da organizuje neku utakmicu sa sa npr. 5 iz nase lige i ako u 5 utakmica na tri pobede budu bolji dobrodosli u ABA ligu.A ovako na bezobrazan nacin i na silu gurati prst u oko Srbima nikako nije normalno a ni moralno a boga mi ni neizbezno.Ko jos moze na trusnom Balkanu toliko daleko gleddati u buducnost i reci da je Kosovo definitivno dobilo nezavisnost a jos gore procene da ce Srbi da se sloze sa tim.Kako je Sidro uslo u ULEB moze i neka druga organizacija da udje u ULEB sa recimo Srpskom, Makedonijom Madjarskom Rumunijom, Srbijom. Nista slabija ne bi bila takva organizacija od ove sadasnje. I to moze da bude normalno i neizebezno.Zar ne?

Piksi iz kornera

pre 10 godina

Za ove sto pisu da ne treba mesati politiku i sport: moze, nek igraju ABA ligu, ali prvo da prodju kvalifikacije kroz ligu Srbije, pa ako uspeju, nek igraju kao predstavnik Srbije. Ako im je bitna kosarka a ne politika, onda nece biti nikakav problem da igraju kao predstavnici Srbije...

emigrant

pre 10 godina

sovinisti mogu samo besno da laju, ali ovakve stvari su normalne i neizbezne. pokazite da ste bolji na terenu, jer to bi trebalo da bude mesto sportskog duha i igre bez obzira na rasu, nacionalnost ili bilo sta drugo. samo lopta i kos. pustite ljude da se nadmecu i prestanite sa tim primitivnim kompleksima.

gil

pre 10 godina

Pa, Ok normalno je zeleti, zar svaka ekipa iz Srbije ne zeli? Pravila su ista za sve, kroz prvenstvo Srbije,prve cetiri ekipe idu kao predstavnici Srbije...

Garant je gasterbajter, samo su oni tolike Srbende... (Bez uvrede, ali to jeste tako)

pre 10 godina

@(samork sila SLUsamrok,

Silo, nije te dugo bilo. a u medjeuvremnu si napredovao u dubinu, tvoj potpis je ociti dokz. Sve si promasio i pomesao, sem da nas nasmejes.
A ovo za rok, ne govoris istinu, mislim da te JK i Ceca prosvetljuju.
(cbfan, 6. jul 2013 14:16)

Ma,ta dva nadimka su se prvo pojavljivala odvojeno, a on ih je sigurno procitao ovde, posvudjali su mu se i sad ih koristi kao jedan... Nema on kapaciteta da smisli celu recenicu povezanu, a kamo li da pravi neke kovanice... Vidis da je obican papagaj koji prepisuje ovde po komentarima, nije ga bilo dva meseca, ali sad je njegovo vreme, izmedju dva prvenstva, posle nekako zanemoca...Nisu mi jasni samo ovi sto mu objavljuju gluposti, njemu nije zabranjeno da piskara. Valjda je covek srecan sto zna sva slova, pa se k...ci!!!

hr-ks

pre 10 godina

Pa dajte ljudi pustite ih da igraju kosarku...dacic i nikolic su prihvatili realnost te potpisali sporazum...mogli bi i sportasi to prihvatit...izolacija stvara samo radikalizam...povjerenje se postize polit kult i sportskom komunikacijom..

mariner

pre 10 godina

sa tom filozofijom "albanci su semenkari" i ostalim potcenjivanjima svih i svakoga, mi srbi smo uspeli da razjurimo sve oko sebe - od triglava do djevdjelije. na kraju su otisli i ti "semenkari" a mozda ce i jos neko posle njih ako se ne opametimo.

Shonke

pre 10 godina

Jeste, Albanci su semenkari, a Srbima je ispod časti da sa njima igraju košarku. Takvim stavovima nikad nećete ništa postići.
Uzgred, taj kk bi verovatno pobedio Kk Vojvodina da npr igraju kvalifikacije za aba ligu.

Pokemon

pre 10 godina

Pustiti ceo tim u ABA ligu, ali da prodaju semenke na tribinama! Ali da se sa prodajom dokažu prvo u kss, pa tek onda ih unaprediti da prodaju u aba, dabome!

mariner

pre 10 godina

zasto da ne? jesam srbin ali na kosovo odavno gledam kao na susednu drzavu, sa kojom naravno treba imati dobre odnose i sto manje nerasciscenih racuna. treba gledati sadasnjosti i realnosti u oci a ne proslosti i mitovima u... da se ne izrazavam. dugo smo patili od teranja inata, sad treba malo otreznjenja. da je tako ranije bilo, pola ovog loseg sada ne bi bilo. pozdrav dobrim ljudima!

realan

pre 10 godina

Pa sve drzave sa Balkana imaju svoje predstavnike, sto ne bi i Kosovo? Ako je dobar tim, neka igra. Trener je odlican, napravice od tog kosovskog kluba prvaka lige.

Dragan

pre 10 godina

Treba da se takmice. Ja bih voleo da dodju u Beograd da igraju protiv Partizana ili Zvezde, i da nasi klubovi gostuju u Peci. Ne treba mesati politiku i sport.

Sharri Hannover

pre 10 godina

KB "Peja" je momentalno najbolji klub na Kosovu zajedno sa signal Pristinom ,imaju par vrlo dobrih amerikanaca,hale su uvek pune ....Partizan je mnogo jak tu ne bi bilo dileme ali mozda zbog Partizana koji je nabio tezak kompleks ovoj divi fmp ili kako se zovu sa njima bi bilo zanimljivo(tipujem pobedu posle produzetka).

dovla

pre 10 godina

Pa mozda umesto partizana jedino tako jer i jedan i drugi klub nisu iz srbije!!
(samork sila SLUsamrok, 6. jul 2013 13:14)

zabraniti komentare lica koji jos nemaju ni 11 godina!

Nenad Ns

pre 10 godina

Čuj ovog liga Kosova i Metohije jača od Srpske. Ma poznati ste vi košarkaši, toliko ste dali evropskoj i svetskoj košarci a vaši veliki igrači igrali pojakim evropskim i NBA klubovima.Vama stvarno nije dobro.

gledalac

pre 10 godina

Mi da takmicimo kao komsije a iz Splita je proteran fudbaler samo zato sto je Srbin.Pa vidimo komsije Hrvati kako se ponasate sa povratnicima a drugima znate da drzite predavanja o lepom ponasanju.Neka intervenise predsednik K.S.Srbije il smo mozda zaboravili ko je to predsednice javi se dok nije kasno.

cbfan

pre 10 godina

@(samork sila SLUsamrok,

Silo, nije te dugo bilo. a u medjeuvremnu si napredovao u dubinu, tvoj potpis je ociti dokz. Sve si promasio i pomesao, sem da nas nasmejes.
A ovo za rok, ne govoris istinu, mislim da te JK i Ceca prosvetljuju.

prtiBG

pre 10 godina

Ne nasedajte na novinarsku patku.Da bi ovi slepci igrali ABA ligu, potrebno da je se sloze sa tom odlukom SVI KLUBOVI,sto je nemoguce zbog srpskih klubova.Znaci od ovoga nema nista.

Босанац

pre 10 godina

Albanci su inace poznati po svom talentu u kosarci... Neka udju u aba... Nadam se da bi nasi bar tada ako ne ranije konacno istupili iz te lige

Jovan

pre 10 godina

Ja mislim da je najbolje da sport ostavimo sportistima a politiku politicarima.
(Dusan Jevtic, 6. jul 2013 13:25)

Ako ti jos uvek nisi shvatio da su odavno sport i politika usko povezani onda ne znam sta da ti kazem.
I necemo da igramo sa njima, jer oni ne mogu da igraju, iz prostog razloga sto Srbija vec ima timove koji igraju u ovoj ligi. Ako se kvalifikuju kroz nase prvenstvo onda ok.

Tekelija

pre 10 godina

Наравно да ће их АБА примити.
Колико се ми ту шта питамо се видјело на крају ове сезоне. Није се знало ни за шта се игра.
Наши клубови неће смјети да иступе из лиге јер то значи и иступање из ЕЛ и ЕК...

Ко и даље мисли да је регионална лига добра идеја?
Још хоће и у фудбалу то да ураде...

Nikola

pre 10 godina

Haha pa aj ja cu upadnem u tvoj stan i prebacim na moje ime pa ce onda sirimo prijateljstvo,ostavim ti i jednu sobu da imas za sebe posto sam fer i korektan.

Milji

pre 10 godina

Ma sta lupate bezveze. Nasi i vasa vodja piju i iedu zajednu A vi pisite kao das vas neko nesto pita. Da da bog da mi udjemo u tu ligu. A vi istupajte i idite ....

Sharri Hannover

pre 10 godina

...koliko komentara i neznanja ,komsije jos sanjate nesto a ladja vam otplovila,carine, granica,policija,vojska,gradjani Kosova putuju sa pasosem R.Kosova kroz Srbiju ....ako ne verujete pitajte dacica,nikolica,vucica....

A.R.

pre 10 godina

Što nebi mogli i oni su u Srbiji u okviru KSS, nek igraju kvalifikacije sa Vojvodinom, Megom, Zvezdom...Ako uspeju mogu i Evroligu kao srpski klub pod srpskom zastavom.

Info

pre 10 godina

Svaka cast klubu iz Peci na zdravoj kosarkaskoj prici video sam na facebooku da imaju pune dvorane i lepe dresove ali to je jedna mala dvorana lici na one skolske i mnogo oni hoce ,a ne zasluzuju da budu ispred jedne Vojvodine,Splita,Sibenika,Radnickog,Vrsca,Sarajeva,Borca,OKK Beograda,Zagreba,Krke,Sirokog,Igokee,Zagreba,Nisa...Prvo treba oni da se dokazu u ligi Srbije da bi dobili eventualnu sansu znaci da budu prvak domace lige i da se kvalifikuju u Super ligu i da budu na jednom od prva 4 mesta.Mnogo oni moraju da rastu da bi bili klub za ABA ligu.
(mozda su kartel klub, 06. jul 2013 11:47)
Prishtina vec jeste u ABA Ligu!!!Nesto ne razumem!!!???

marko

pre 10 godina

Ja ne znam šta se potencira ova priča, ovo nema veze sa mozgom, čovek očigledno pao sa Marsa, dovoljno govori kakav je trener kad ga ambicije vode na Kosovo (koje ne postoji na košarkaškoj mapi Evrope), a i svake godine ista priča a i sam Lisac zna da bi ulazak nekog kluba sa Kosova bilo samoubistvo za Jadransku ligu, koja kad se posebno pogledaju rezultati u evropskim takmicenjima bi sada bila na nekom 20. mestu na rang listi ULEB-a da nije bilo srpskih klubova (pre svega Partizana). Ali sam svakako siguran da bi mi mogli da se snadjemo i bez ABA, iako bi imali veliki minus sto bi bukvalno morali da krenemo od nule sto se tice rangiranja ULEB-a pa ne bi ni imali direktno mesto u Evrolgii a verovatno ni u kvalifikacijama prve 2-3 sezone dok se ne sakupe neki bodovi preko Evrokupa.

grobar do groba

pre 10 godina

I ja zelim da Partizan bude prvak evrope svake godine,al' to ne ide bas tako!Prvo da postanu samostalna zemlja(nadam se nikada),da nauce da drugi narodi nisu vreca za udaranje,da nauce sta je kosarka....mogu ja ovako do prekosutra!

ja

pre 10 godina

Posto je Kosovo Srbija jelte, a Vojvodina nije platila kotizaciju, sasvim je legitimno da u ABA udje gorenavedeni, kao 4. tim iz Srbije. Napred Nole.
(a, 6. jul 2013 11:21)
Nije legitimno posto klub nije clan ni jedne lige pod okriljen KSS.

ja

pre 10 godina

Ako oni udju svi nasi klubovi treba momentalno da istupe iz ABA lige. Nece niko od nas da pravi magarce. Pa ako im je vise stalo da im igraju ovi nego 4 srpska kluba onda u redu.

maradona

pre 10 godina

a i vi svasta objavljujete , koga briga sta kaze taj ambiciozni trener. najbolje da nas redovno obavestavate o mecevima tog tima na putu ka aba ligi . postoji mogucnost i da nba zaigraju za koju godinu.

BojanS

pre 10 godina

Politčki može da uđe u ABA ligu a srpski klubovi neće napustiti ligu jer onda nema EVROLIGE ni EVROKUPA jer su tako odlučili naši "znalci".

Torba

pre 10 godina

Kakvi cudni komentari, ako jos nekome nije jasno da pojasnimo - vlada je priznala Kosovo, vlada koju je podrzalo vise od 70% biraca, sto znaci da ste Vi svi priznali Kosovo kao drzavu.

Uzivajte.

BAS SE SPREMAJU DA TE POSLUSAJU I ISTUPE

pre 10 godina

ma da nema sanse nikada se to nece dogoditi ! Ako dozvole ja bi povuko srpske klubove iz Aba lige, ako slucajno daju njima mesto umesto Vojvodini jer se za njih jos ne zna zbog novca, to je sramota!!! Nadam se da se ovo nece dogoditi!
(cofi, 6. jul 2013 11:27,,,Mogao bi ti sto sta jos da se pitas ali nece da moze.Prvo liga Kosova je jaca od Srbske jer ima 5-6 veoma jakih klubova koji mogu da pariraju svakome u Evropi a Vasim ekipama pogotovo pa jedva ste pobedili igonekeu iz B.Luke.Drugo para ima na pretek jer su hale pune navijaca a o sponzorima da ne govorimo i trece igraju igraci iz celog sveta tako da je ugodjaj bolji i veci za oci.Pa ako istupe iz ABA lige ekipe nece sigurno zbog politike vec mani mani jer sport je uvek zblizavao a ne razdvajao pogotovo zbog nerazumnih komentara.

Pex

pre 10 godina

Ma najbolje sto su ovi iz uprave lige ludi da prime tamo neku Pec i da reskiraju izlazak iz lige Partizana,Zvezde,Igokee itd ...
A drugo , ko moze garantovati sigurnost igracima tog malog i nebitnog kluba kad budu igrali po Srbiji, ili suprotno , ko moze Srbima garantovati sigurnost u Peci ?

guri

pre 10 godina

cemu ovolika frka, za pocetak, mi smo vec u BBIL ligu (Prishtina) uz saglasnost FIBA, pa vreme je da se naviknete na ovakve vesti, jer ce ih biti sto vise u skoroj buducnosti na svim sportovima...!!!

neven

pre 10 godina

Izgleda da su ljudi spavali zadnjih 14 godina pa misle da je Kosovo jos uvek srpsko?? I sta onda pametnjakovici kad ne budemo igrali vise ABA-Ligu?? Srspku ligu da igramo, gde Partizan i Zvezda igraju 15 derbija u sezoni?? Kako doci do evrpskih utakmica, kad se nasa liga uopste ne boduje?! Sta cemo sa talentima koje imamo, gde oni da se dokazuju?? I ovako nam je KSS i generalno kosarka na niskim granama... Kako dalje, ubuduce ni fudbal da igramo?? Da ne idemo na olimpijade?? Jel to vas predlog?? Drzava Srbija mic po mic priznaje samostalno Kosovo, a vi sad kao nebi igrali kosarku, izasli bi iz lige..? Zakopali bi znaci celu Srbiju, napravili berlinski zid? Niko ovamo i niko tamo?? Ni gram mozga da upotrebite.. Ako tako dalje razmisljate, odose i Sandzak i Vojvodina.. Tako da ce za 20-30 godina vise Srba ziveti van Srbije nego u samoj Srbiji.. Nista niste ukapirali sta se desavalo zadnjih 25 godina, ama bas nista!!

realno

pre 10 godina

HAHAHAHA...E moja Srbijo sta si docekala...Jel ovo onaj Blesingejm sto je trebao u Zvezdu da dodje pa se ipak odlucio za Kosovo? :DDD
(IMEEE, 6. jul 2013 11:30)

Kakve veze ima Blesingejm sa Zvezdom?
Sta sve covjek nece procitati. :D

Bosanac

pre 10 godina

Kada moze Igokea iz selendre , pored Borca iz BL , Bosne iz Sarajeva...
Zasto ne bi mogao i tim iz peci pored Partizana, Zvijezde itd..
Ko drugom jamu kopa..
Niste ni svjesni koliko ce vam se sve vratiti sto ste drugima Vi pravili. I politicki i u sportu i u svakodnevnom zivotu!

kontradiktorni

pre 10 godina

dragi Srbi ne znam sta svi imate protiv Pecke Buducnosti starog stabilnog prvoligasa koji je uvek igrao dobru kosarku, jos dolazi iz grada sedista Pecke patrijarsije?

cofi

pre 10 godina

ma da nema sanse nikada se to nece dogoditi ! Ako dozvole ja bi povuko srpske klubove iz Aba lige, ako slucajno daju njima mesto umesto Vojvodini jer se za njih jos ne zna zbog novca, to je sramota!!! Nadam se da se ovo nece dogoditi!

stimpy

pre 10 godina

Privuklo me to što je klub veoma ambiciozan i što ću imati priliku da realizujem svoj program...А и дрога се лепо продаје тако да је финансирање загарантовано...

munZ

pre 10 godina

Ne vidim ništa sporno u tome da tim s Kosova učestvuje u ABA ligi. To samo treba "upakovati" da ne štrči politički. Ali mi Srbi prvi znamo šta je izolacija i koliko negativne energije stvara. Smatram da Srbija prva treba da pruži ruku Kosovcima u svakom pogledu. Tako se stvaraju i nove veze i ruše barijere među narodima.

mozda su kartel klub

pre 10 godina

Svaka cast klubu iz Peci na zdravoj kosarkaskoj prici video sam na facebooku da imaju pune dvorane i lepe dresove ali to je jedna mala dvorana lici na one skolske i mnogo oni hoce ,a ne zasluzuju da budu ispred jedne Vojvodine,Splita,Sibenika,Radnickog,Vrsca,Sarajeva,Borca,OKK Beograda,Zagreba,Krke,Sirokog,Igokee,Zagreba,Nisa...Prvo treba oni da se dokazu u ligi Srbije da bi dobili eventualnu sansu znaci da budu prvak domace lige i da se kvalifikuju u Super ligu i da budu na jednom od prva 4 mesta.Mnogo oni moraju da rastu da bi bili klub za ABA ligu.

Divos

pre 10 godina

Свако има право на амбиције и (нереалне) жеље. Да би овај клуб заиграо у АБА лиги мора прво да учествује у лиги земље којој припада. И то од најнижег 4.степена, тј 2.-МРЛ Запад 2. У овој лиги Србије овај клуб не учествује, са простора Косова и Метохије учествује Трепча из (северене) К.Митровице и Мокра Гора из Зубиног Потока, бележе солидне резултате, и то су клубови из јужне српске покрајине.
Иначе, иако пратим кошарку, нисам знао да се кошарка уопште игра јужно од Ибра (некако сам био у убеђењу да је тамо једина спортска дисциплина убацивање бомби кашикари кроз прозоре српских станова). У сваком случају и ако би се укључили у лигу Србије тешко да поседују квалитет да би прошли 2.МРЛ и 1.МРЛ и пробили се до рецимо 2.лиге Србије у наредних деценију, али добро, на њима је, нека покушају.
Наравно постоји и други начин да са мало кеша поткупе (не баш моралне) ликове који воде ову лигу, и себи обезбеде место. То делује нереално, али није ни искључено, заправо са овим ликовима који воде АБА све је могуће, али у тој причи неби било екипа из земље која супериорно доминира већ деценију овом лигом. А опет ко зна, можда то и јесте циљ.

Kapetan Esid

pre 10 godina

Ako se to ikada desi naši, Partizan, Zvezda, Mega i Voša, da se pod hitno povuku iz takmičenja. ABA liga je ništa bez naših klubova.

krompir-pire

pre 10 godina

Ako tako bude,tu ligu ce te igrati bez Srpskih klubova!!!!Dace bog da jednog dana Zvezda i Partizan imaju A licence,i da nas bas briga vise za tu ligu!!!Juniori su juce pokazali koliki je potencijal u Srbiji!!!

darko

pre 10 godina

pitanje: ne bavim se politikom ili bolo cime slicnim vec samo potezom ovog trenera, kosarkaski savez kosova nije priznat, i kao takav njihovi klubovi ne mogu da igraju zvanicne utakmice, kako on misli da se domogne aba lige? jedino resenje im je da igraju nasu ligu pa kroz nju da ostvare plasman, opet ne bavim se politikom vec cisto sportskim problemom

a

pre 10 godina

Posto je Kosovo Srbija jelte, a Vojvodina nije platila kotizaciju, sasvim je legitimno da u ABA udje gorenavedeni, kao 4. tim iz Srbije. Napred Nole.

mattko

pre 10 godina

I vreme je da pocenu timovi sa Kosova da se takmice yajedno sa srbijanskim timovima u evropskim ligama.
To je pravi put ka pomirenju dva naroda.

stimpy

pre 10 godina

Privuklo me to što je klub veoma ambiciozan i što ću imati priliku da realizujem svoj program...А и дрога се лепо продаје тако да је финансирање загарантовано...

a

pre 10 godina

Posto je Kosovo Srbija jelte, a Vojvodina nije platila kotizaciju, sasvim je legitimno da u ABA udje gorenavedeni, kao 4. tim iz Srbije. Napred Nole.

Divos

pre 10 godina

Свако има право на амбиције и (нереалне) жеље. Да би овај клуб заиграо у АБА лиги мора прво да учествује у лиги земље којој припада. И то од најнижег 4.степена, тј 2.-МРЛ Запад 2. У овој лиги Србије овај клуб не учествује, са простора Косова и Метохије учествује Трепча из (северене) К.Митровице и Мокра Гора из Зубиног Потока, бележе солидне резултате, и то су клубови из јужне српске покрајине.
Иначе, иако пратим кошарку, нисам знао да се кошарка уопште игра јужно од Ибра (некако сам био у убеђењу да је тамо једина спортска дисциплина убацивање бомби кашикари кроз прозоре српских станова). У сваком случају и ако би се укључили у лигу Србије тешко да поседују квалитет да би прошли 2.МРЛ и 1.МРЛ и пробили се до рецимо 2.лиге Србије у наредних деценију, али добро, на њима је, нека покушају.
Наравно постоји и други начин да са мало кеша поткупе (не баш моралне) ликове који воде ову лигу, и себи обезбеде место. То делује нереално, али није ни искључено, заправо са овим ликовима који воде АБА све је могуће, али у тој причи неби било екипа из земље која супериорно доминира већ деценију овом лигом. А опет ко зна, можда то и јесте циљ.

Pex

pre 10 godina

Ma najbolje sto su ovi iz uprave lige ludi da prime tamo neku Pec i da reskiraju izlazak iz lige Partizana,Zvezde,Igokee itd ...
A drugo , ko moze garantovati sigurnost igracima tog malog i nebitnog kluba kad budu igrali po Srbiji, ili suprotno , ko moze Srbima garantovati sigurnost u Peci ?

dovla

pre 10 godina

Pa mozda umesto partizana jedino tako jer i jedan i drugi klub nisu iz srbije!!
(samork sila SLUsamrok, 6. jul 2013 13:14)

zabraniti komentare lica koji jos nemaju ni 11 godina!

realno

pre 10 godina

HAHAHAHA...E moja Srbijo sta si docekala...Jel ovo onaj Blesingejm sto je trebao u Zvezdu da dodje pa se ipak odlucio za Kosovo? :DDD
(IMEEE, 6. jul 2013 11:30)

Kakve veze ima Blesingejm sa Zvezdom?
Sta sve covjek nece procitati. :D

munZ

pre 10 godina

Ne vidim ništa sporno u tome da tim s Kosova učestvuje u ABA ligi. To samo treba "upakovati" da ne štrči politički. Ali mi Srbi prvi znamo šta je izolacija i koliko negativne energije stvara. Smatram da Srbija prva treba da pruži ruku Kosovcima u svakom pogledu. Tako se stvaraju i nove veze i ruše barijere među narodima.

krompir-pire

pre 10 godina

Ako tako bude,tu ligu ce te igrati bez Srpskih klubova!!!!Dace bog da jednog dana Zvezda i Partizan imaju A licence,i da nas bas briga vise za tu ligu!!!Juniori su juce pokazali koliki je potencijal u Srbiji!!!

Босанац

pre 10 godina

Albanci su inace poznati po svom talentu u kosarci... Neka udju u aba... Nadam se da bi nasi bar tada ako ne ranije konacno istupili iz te lige

mozda su kartel klub

pre 10 godina

Svaka cast klubu iz Peci na zdravoj kosarkaskoj prici video sam na facebooku da imaju pune dvorane i lepe dresove ali to je jedna mala dvorana lici na one skolske i mnogo oni hoce ,a ne zasluzuju da budu ispred jedne Vojvodine,Splita,Sibenika,Radnickog,Vrsca,Sarajeva,Borca,OKK Beograda,Zagreba,Krke,Sirokog,Igokee,Zagreba,Nisa...Prvo treba oni da se dokazu u ligi Srbije da bi dobili eventualnu sansu znaci da budu prvak domace lige i da se kvalifikuju u Super ligu i da budu na jednom od prva 4 mesta.Mnogo oni moraju da rastu da bi bili klub za ABA ligu.

darko

pre 10 godina

pitanje: ne bavim se politikom ili bolo cime slicnim vec samo potezom ovog trenera, kosarkaski savez kosova nije priznat, i kao takav njihovi klubovi ne mogu da igraju zvanicne utakmice, kako on misli da se domogne aba lige? jedino resenje im je da igraju nasu ligu pa kroz nju da ostvare plasman, opet ne bavim se politikom vec cisto sportskim problemom

Nenad Ns

pre 10 godina

Čuj ovog liga Kosova i Metohije jača od Srpske. Ma poznati ste vi košarkaši, toliko ste dali evropskoj i svetskoj košarci a vaši veliki igrači igrali pojakim evropskim i NBA klubovima.Vama stvarno nije dobro.

prtiBG

pre 10 godina

Ne nasedajte na novinarsku patku.Da bi ovi slepci igrali ABA ligu, potrebno da je se sloze sa tom odlukom SVI KLUBOVI,sto je nemoguce zbog srpskih klubova.Znaci od ovoga nema nista.

Kapetan Esid

pre 10 godina

Ako se to ikada desi naši, Partizan, Zvezda, Mega i Voša, da se pod hitno povuku iz takmičenja. ABA liga je ništa bez naših klubova.

cofi

pre 10 godina

ma da nema sanse nikada se to nece dogoditi ! Ako dozvole ja bi povuko srpske klubove iz Aba lige, ako slucajno daju njima mesto umesto Vojvodini jer se za njih jos ne zna zbog novca, to je sramota!!! Nadam se da se ovo nece dogoditi!

Nikola

pre 10 godina

Haha pa aj ja cu upadnem u tvoj stan i prebacim na moje ime pa ce onda sirimo prijateljstvo,ostavim ti i jednu sobu da imas za sebe posto sam fer i korektan.

gledalac

pre 10 godina

Mi da takmicimo kao komsije a iz Splita je proteran fudbaler samo zato sto je Srbin.Pa vidimo komsije Hrvati kako se ponasate sa povratnicima a drugima znate da drzite predavanja o lepom ponasanju.Neka intervenise predsednik K.S.Srbije il smo mozda zaboravili ko je to predsednice javi se dok nije kasno.

Sharri Hannover

pre 10 godina

...koliko komentara i neznanja ,komsije jos sanjate nesto a ladja vam otplovila,carine, granica,policija,vojska,gradjani Kosova putuju sa pasosem R.Kosova kroz Srbiju ....ako ne verujete pitajte dacica,nikolica,vucica....

Jovan

pre 10 godina

Ja mislim da je najbolje da sport ostavimo sportistima a politiku politicarima.
(Dusan Jevtic, 6. jul 2013 13:25)

Ako ti jos uvek nisi shvatio da su odavno sport i politika usko povezani onda ne znam sta da ti kazem.
I necemo da igramo sa njima, jer oni ne mogu da igraju, iz prostog razloga sto Srbija vec ima timove koji igraju u ovoj ligi. Ako se kvalifikuju kroz nase prvenstvo onda ok.

mariner

pre 10 godina

zasto da ne? jesam srbin ali na kosovo odavno gledam kao na susednu drzavu, sa kojom naravno treba imati dobre odnose i sto manje nerasciscenih racuna. treba gledati sadasnjosti i realnosti u oci a ne proslosti i mitovima u... da se ne izrazavam. dugo smo patili od teranja inata, sad treba malo otreznjenja. da je tako ranije bilo, pola ovog loseg sada ne bi bilo. pozdrav dobrim ljudima!

realan

pre 10 godina

Pa sve drzave sa Balkana imaju svoje predstavnike, sto ne bi i Kosovo? Ako je dobar tim, neka igra. Trener je odlican, napravice od tog kosovskog kluba prvaka lige.

mattko

pre 10 godina

I vreme je da pocenu timovi sa Kosova da se takmice yajedno sa srbijanskim timovima u evropskim ligama.
To je pravi put ka pomirenju dva naroda.

grobar do groba

pre 10 godina

I ja zelim da Partizan bude prvak evrope svake godine,al' to ne ide bas tako!Prvo da postanu samostalna zemlja(nadam se nikada),da nauce da drugi narodi nisu vreca za udaranje,da nauce sta je kosarka....mogu ja ovako do prekosutra!

ja

pre 10 godina

Ako oni udju svi nasi klubovi treba momentalno da istupe iz ABA lige. Nece niko od nas da pravi magarce. Pa ako im je vise stalo da im igraju ovi nego 4 srpska kluba onda u redu.

Dragan

pre 10 godina

Treba da se takmice. Ja bih voleo da dodju u Beograd da igraju protiv Partizana ili Zvezde, i da nasi klubovi gostuju u Peci. Ne treba mesati politiku i sport.

ja

pre 10 godina

Posto je Kosovo Srbija jelte, a Vojvodina nije platila kotizaciju, sasvim je legitimno da u ABA udje gorenavedeni, kao 4. tim iz Srbije. Napred Nole.
(a, 6. jul 2013 11:21)
Nije legitimno posto klub nije clan ni jedne lige pod okriljen KSS.

marko

pre 10 godina

Ja ne znam šta se potencira ova priča, ovo nema veze sa mozgom, čovek očigledno pao sa Marsa, dovoljno govori kakav je trener kad ga ambicije vode na Kosovo (koje ne postoji na košarkaškoj mapi Evrope), a i svake godine ista priča a i sam Lisac zna da bi ulazak nekog kluba sa Kosova bilo samoubistvo za Jadransku ligu, koja kad se posebno pogledaju rezultati u evropskim takmicenjima bi sada bila na nekom 20. mestu na rang listi ULEB-a da nije bilo srpskih klubova (pre svega Partizana). Ali sam svakako siguran da bi mi mogli da se snadjemo i bez ABA, iako bi imali veliki minus sto bi bukvalno morali da krenemo od nule sto se tice rangiranja ULEB-a pa ne bi ni imali direktno mesto u Evrolgii a verovatno ni u kvalifikacijama prve 2-3 sezone dok se ne sakupe neki bodovi preko Evrokupa.

neven

pre 10 godina

Izgleda da su ljudi spavali zadnjih 14 godina pa misle da je Kosovo jos uvek srpsko?? I sta onda pametnjakovici kad ne budemo igrali vise ABA-Ligu?? Srspku ligu da igramo, gde Partizan i Zvezda igraju 15 derbija u sezoni?? Kako doci do evrpskih utakmica, kad se nasa liga uopste ne boduje?! Sta cemo sa talentima koje imamo, gde oni da se dokazuju?? I ovako nam je KSS i generalno kosarka na niskim granama... Kako dalje, ubuduce ni fudbal da igramo?? Da ne idemo na olimpijade?? Jel to vas predlog?? Drzava Srbija mic po mic priznaje samostalno Kosovo, a vi sad kao nebi igrali kosarku, izasli bi iz lige..? Zakopali bi znaci celu Srbiju, napravili berlinski zid? Niko ovamo i niko tamo?? Ni gram mozga da upotrebite.. Ako tako dalje razmisljate, odose i Sandzak i Vojvodina.. Tako da ce za 20-30 godina vise Srba ziveti van Srbije nego u samoj Srbiji.. Nista niste ukapirali sta se desavalo zadnjih 25 godina, ama bas nista!!

maradona

pre 10 godina

a i vi svasta objavljujete , koga briga sta kaze taj ambiciozni trener. najbolje da nas redovno obavestavate o mecevima tog tima na putu ka aba ligi . postoji mogucnost i da nba zaigraju za koju godinu.

Pokemon

pre 10 godina

Pustiti ceo tim u ABA ligu, ali da prodaju semenke na tribinama! Ali da se sa prodajom dokažu prvo u kss, pa tek onda ih unaprediti da prodaju u aba, dabome!

cbfan

pre 10 godina

@(samork sila SLUsamrok,

Silo, nije te dugo bilo. a u medjeuvremnu si napredovao u dubinu, tvoj potpis je ociti dokz. Sve si promasio i pomesao, sem da nas nasmejes.
A ovo za rok, ne govoris istinu, mislim da te JK i Ceca prosvetljuju.

A.R.

pre 10 godina

Što nebi mogli i oni su u Srbiji u okviru KSS, nek igraju kvalifikacije sa Vojvodinom, Megom, Zvezdom...Ako uspeju mogu i Evroligu kao srpski klub pod srpskom zastavom.

Bosanac

pre 10 godina

Kada moze Igokea iz selendre , pored Borca iz BL , Bosne iz Sarajeva...
Zasto ne bi mogao i tim iz peci pored Partizana, Zvijezde itd..
Ko drugom jamu kopa..
Niste ni svjesni koliko ce vam se sve vratiti sto ste drugima Vi pravili. I politicki i u sportu i u svakodnevnom zivotu!

Sharri Hannover

pre 10 godina

KB "Peja" je momentalno najbolji klub na Kosovu zajedno sa signal Pristinom ,imaju par vrlo dobrih amerikanaca,hale su uvek pune ....Partizan je mnogo jak tu ne bi bilo dileme ali mozda zbog Partizana koji je nabio tezak kompleks ovoj divi fmp ili kako se zovu sa njima bi bilo zanimljivo(tipujem pobedu posle produzetka).

Torba

pre 10 godina

Kakvi cudni komentari, ako jos nekome nije jasno da pojasnimo - vlada je priznala Kosovo, vlada koju je podrzalo vise od 70% biraca, sto znaci da ste Vi svi priznali Kosovo kao drzavu.

Uzivajte.

guri

pre 10 godina

cemu ovolika frka, za pocetak, mi smo vec u BBIL ligu (Prishtina) uz saglasnost FIBA, pa vreme je da se naviknete na ovakve vesti, jer ce ih biti sto vise u skoroj buducnosti na svim sportovima...!!!

mariner

pre 10 godina

sa tom filozofijom "albanci su semenkari" i ostalim potcenjivanjima svih i svakoga, mi srbi smo uspeli da razjurimo sve oko sebe - od triglava do djevdjelije. na kraju su otisli i ti "semenkari" a mozda ce i jos neko posle njih ako se ne opametimo.

BojanS

pre 10 godina

Politčki može da uđe u ABA ligu a srpski klubovi neće napustiti ligu jer onda nema EVROLIGE ni EVROKUPA jer su tako odlučili naši "znalci".

kontradiktorni

pre 10 godina

dragi Srbi ne znam sta svi imate protiv Pecke Buducnosti starog stabilnog prvoligasa koji je uvek igrao dobru kosarku, jos dolazi iz grada sedista Pecke patrijarsije?

Milji

pre 10 godina

Ma sta lupate bezveze. Nasi i vasa vodja piju i iedu zajednu A vi pisite kao das vas neko nesto pita. Da da bog da mi udjemo u tu ligu. A vi istupajte i idite ....

Shonke

pre 10 godina

Jeste, Albanci su semenkari, a Srbima je ispod časti da sa njima igraju košarku. Takvim stavovima nikad nećete ništa postići.
Uzgred, taj kk bi verovatno pobedio Kk Vojvodina da npr igraju kvalifikacije za aba ligu.

gil

pre 10 godina

Pa, Ok normalno je zeleti, zar svaka ekipa iz Srbije ne zeli? Pravila su ista za sve, kroz prvenstvo Srbije,prve cetiri ekipe idu kao predstavnici Srbije...

Tekelija

pre 10 godina

Наравно да ће их АБА примити.
Колико се ми ту шта питамо се видјело на крају ове сезоне. Није се знало ни за шта се игра.
Наши клубови неће смјети да иступе из лиге јер то значи и иступање из ЕЛ и ЕК...

Ко и даље мисли да је регионална лига добра идеја?
Још хоће и у фудбалу то да ураде...

BAS SE SPREMAJU DA TE POSLUSAJU I ISTUPE

pre 10 godina

ma da nema sanse nikada se to nece dogoditi ! Ako dozvole ja bi povuko srpske klubove iz Aba lige, ako slucajno daju njima mesto umesto Vojvodini jer se za njih jos ne zna zbog novca, to je sramota!!! Nadam se da se ovo nece dogoditi!
(cofi, 6. jul 2013 11:27,,,Mogao bi ti sto sta jos da se pitas ali nece da moze.Prvo liga Kosova je jaca od Srbske jer ima 5-6 veoma jakih klubova koji mogu da pariraju svakome u Evropi a Vasim ekipama pogotovo pa jedva ste pobedili igonekeu iz B.Luke.Drugo para ima na pretek jer su hale pune navijaca a o sponzorima da ne govorimo i trece igraju igraci iz celog sveta tako da je ugodjaj bolji i veci za oci.Pa ako istupe iz ABA lige ekipe nece sigurno zbog politike vec mani mani jer sport je uvek zblizavao a ne razdvajao pogotovo zbog nerazumnih komentara.

hr-ks

pre 10 godina

Pa dajte ljudi pustite ih da igraju kosarku...dacic i nikolic su prihvatili realnost te potpisali sporazum...mogli bi i sportasi to prihvatit...izolacija stvara samo radikalizam...povjerenje se postize polit kult i sportskom komunikacijom..

Info

pre 10 godina

Svaka cast klubu iz Peci na zdravoj kosarkaskoj prici video sam na facebooku da imaju pune dvorane i lepe dresove ali to je jedna mala dvorana lici na one skolske i mnogo oni hoce ,a ne zasluzuju da budu ispred jedne Vojvodine,Splita,Sibenika,Radnickog,Vrsca,Sarajeva,Borca,OKK Beograda,Zagreba,Krke,Sirokog,Igokee,Zagreba,Nisa...Prvo treba oni da se dokazu u ligi Srbije da bi dobili eventualnu sansu znaci da budu prvak domace lige i da se kvalifikuju u Super ligu i da budu na jednom od prva 4 mesta.Mnogo oni moraju da rastu da bi bili klub za ABA ligu.
(mozda su kartel klub, 06. jul 2013 11:47)
Prishtina vec jeste u ABA Ligu!!!Nesto ne razumem!!!???

Piksi iz kornera

pre 10 godina

Za ove sto pisu da ne treba mesati politiku i sport: moze, nek igraju ABA ligu, ali prvo da prodju kvalifikacije kroz ligu Srbije, pa ako uspeju, nek igraju kao predstavnik Srbije. Ako im je bitna kosarka a ne politika, onda nece biti nikakav problem da igraju kao predstavnici Srbije...

Garant je gasterbajter, samo su oni tolike Srbende... (Bez uvrede, ali to jeste tako)

pre 10 godina

@(samork sila SLUsamrok,

Silo, nije te dugo bilo. a u medjeuvremnu si napredovao u dubinu, tvoj potpis je ociti dokz. Sve si promasio i pomesao, sem da nas nasmejes.
A ovo za rok, ne govoris istinu, mislim da te JK i Ceca prosvetljuju.
(cbfan, 6. jul 2013 14:16)

Ma,ta dva nadimka su se prvo pojavljivala odvojeno, a on ih je sigurno procitao ovde, posvudjali su mu se i sad ih koristi kao jedan... Nema on kapaciteta da smisli celu recenicu povezanu, a kamo li da pravi neke kovanice... Vidis da je obican papagaj koji prepisuje ovde po komentarima, nije ga bilo dva meseca, ali sad je njegovo vreme, izmedju dva prvenstva, posle nekako zanemoca...Nisu mi jasni samo ovi sto mu objavljuju gluposti, njemu nije zabranjeno da piskara. Valjda je covek srecan sto zna sva slova, pa se k...ci!!!

emigrant

pre 10 godina

sovinisti mogu samo besno da laju, ali ovakve stvari su normalne i neizbezne. pokazite da ste bolji na terenu, jer to bi trebalo da bude mesto sportskog duha i igre bez obzira na rasu, nacionalnost ili bilo sta drugo. samo lopta i kos. pustite ljude da se nadmecu i prestanite sa tim primitivnim kompleksima.

Mike

pre 10 godina

sovinisti mogu samo besno da laju, ali ovakve stvari su normalne i neizbezne. pokazite da ste bolji na terenu, jer to bi trebalo da bude mesto sportskog duha i igre bez obzira na rasu, nacionalnost ili bilo sta drugo. samo lopta i kos. pustite ljude da se nadmecu i prestanite sa tim primitivnim kompleksima.
(emigrant, 7. jul 2013 09:29)
Evo nisam sovinista i slazem se sa tobom odavno rasa, nacionalnost ili bilo sta drugo ne igraju u kosarci. Samo moram da ti odgovorim pitanjem. Mislis li da ova ekipa koja igra u sali neke osnovne skole gledajuci loptu i kos zasluzuje da igra Aba ligu.Koje kriterijume ona zadovoljava da bi igrala ABA ligu.Ako i kad dostignu neki kvalitet onda kao maticni savez a pravno jos uvek je KSS savez njima(svestan sam realnosti da nemamo nadleznosti nad njima) da organizuje neku utakmicu sa sa npr. 5 iz nase lige i ako u 5 utakmica na tri pobede budu bolji dobrodosli u ABA ligu.A ovako na bezobrazan nacin i na silu gurati prst u oko Srbima nikako nije normalno a ni moralno a boga mi ni neizbezno.Ko jos moze na trusnom Balkanu toliko daleko gleddati u buducnost i reci da je Kosovo definitivno dobilo nezavisnost a jos gore procene da ce Srbi da se sloze sa tim.Kako je Sidro uslo u ULEB moze i neka druga organizacija da udje u ULEB sa recimo Srpskom, Makedonijom Madjarskom Rumunijom, Srbijom. Nista slabija ne bi bila takva organizacija od ove sadasnje. I to moze da bude normalno i neizebezno.Zar ne?

toma

pre 10 godina

Da je ABA ozbiljna organizacija uvela bi i drugi rang takmicenja u kojem bi igrali slabiji pa ako imaju ambicije da ulazu eto im mesta u visem rangu. ovako platis za ucesce i ne mozes da ispadnes (slucaj Solnok). mada cim ne zele celnici lige da uvedu plejof sve mozemo da ocekujemo od njih.

munZ

pre 10 godina

Ne vidim ništa sporno u tome da tim s Kosova učestvuje u ABA ligi. To samo treba "upakovati" da ne štrči politički. Ali mi Srbi prvi znamo šta je izolacija i koliko negativne energije stvara. Smatram da Srbija prva treba da pruži ruku Kosovcima u svakom pogledu. Tako se stvaraju i nove veze i ruše barijere među narodima.

mattko

pre 10 godina

I vreme je da pocenu timovi sa Kosova da se takmice yajedno sa srbijanskim timovima u evropskim ligama.
To je pravi put ka pomirenju dva naroda.

realan

pre 10 godina

Pa sve drzave sa Balkana imaju svoje predstavnike, sto ne bi i Kosovo? Ako je dobar tim, neka igra. Trener je odlican, napravice od tog kosovskog kluba prvaka lige.

Bosanac

pre 10 godina

Kada moze Igokea iz selendre , pored Borca iz BL , Bosne iz Sarajeva...
Zasto ne bi mogao i tim iz peci pored Partizana, Zvijezde itd..
Ko drugom jamu kopa..
Niste ni svjesni koliko ce vam se sve vratiti sto ste drugima Vi pravili. I politicki i u sportu i u svakodnevnom zivotu!

mariner

pre 10 godina

zasto da ne? jesam srbin ali na kosovo odavno gledam kao na susednu drzavu, sa kojom naravno treba imati dobre odnose i sto manje nerasciscenih racuna. treba gledati sadasnjosti i realnosti u oci a ne proslosti i mitovima u... da se ne izrazavam. dugo smo patili od teranja inata, sad treba malo otreznjenja. da je tako ranije bilo, pola ovog loseg sada ne bi bilo. pozdrav dobrim ljudima!

guri

pre 10 godina

cemu ovolika frka, za pocetak, mi smo vec u BBIL ligu (Prishtina) uz saglasnost FIBA, pa vreme je da se naviknete na ovakve vesti, jer ce ih biti sto vise u skoroj buducnosti na svim sportovima...!!!

Sharri Hannover

pre 10 godina

KB "Peja" je momentalno najbolji klub na Kosovu zajedno sa signal Pristinom ,imaju par vrlo dobrih amerikanaca,hale su uvek pune ....Partizan je mnogo jak tu ne bi bilo dileme ali mozda zbog Partizana koji je nabio tezak kompleks ovoj divi fmp ili kako se zovu sa njima bi bilo zanimljivo(tipujem pobedu posle produzetka).

Dragan

pre 10 godina

Treba da se takmice. Ja bih voleo da dodju u Beograd da igraju protiv Partizana ili Zvezde, i da nasi klubovi gostuju u Peci. Ne treba mesati politiku i sport.

neven

pre 10 godina

Izgleda da su ljudi spavali zadnjih 14 godina pa misle da je Kosovo jos uvek srpsko?? I sta onda pametnjakovici kad ne budemo igrali vise ABA-Ligu?? Srspku ligu da igramo, gde Partizan i Zvezda igraju 15 derbija u sezoni?? Kako doci do evrpskih utakmica, kad se nasa liga uopste ne boduje?! Sta cemo sa talentima koje imamo, gde oni da se dokazuju?? I ovako nam je KSS i generalno kosarka na niskim granama... Kako dalje, ubuduce ni fudbal da igramo?? Da ne idemo na olimpijade?? Jel to vas predlog?? Drzava Srbija mic po mic priznaje samostalno Kosovo, a vi sad kao nebi igrali kosarku, izasli bi iz lige..? Zakopali bi znaci celu Srbiju, napravili berlinski zid? Niko ovamo i niko tamo?? Ni gram mozga da upotrebite.. Ako tako dalje razmisljate, odose i Sandzak i Vojvodina.. Tako da ce za 20-30 godina vise Srba ziveti van Srbije nego u samoj Srbiji.. Nista niste ukapirali sta se desavalo zadnjih 25 godina, ama bas nista!!

BAS SE SPREMAJU DA TE POSLUSAJU I ISTUPE

pre 10 godina

ma da nema sanse nikada se to nece dogoditi ! Ako dozvole ja bi povuko srpske klubove iz Aba lige, ako slucajno daju njima mesto umesto Vojvodini jer se za njih jos ne zna zbog novca, to je sramota!!! Nadam se da se ovo nece dogoditi!
(cofi, 6. jul 2013 11:27,,,Mogao bi ti sto sta jos da se pitas ali nece da moze.Prvo liga Kosova je jaca od Srbske jer ima 5-6 veoma jakih klubova koji mogu da pariraju svakome u Evropi a Vasim ekipama pogotovo pa jedva ste pobedili igonekeu iz B.Luke.Drugo para ima na pretek jer su hale pune navijaca a o sponzorima da ne govorimo i trece igraju igraci iz celog sveta tako da je ugodjaj bolji i veci za oci.Pa ako istupe iz ABA lige ekipe nece sigurno zbog politike vec mani mani jer sport je uvek zblizavao a ne razdvajao pogotovo zbog nerazumnih komentara.

Shonke

pre 10 godina

Jeste, Albanci su semenkari, a Srbima je ispod časti da sa njima igraju košarku. Takvim stavovima nikad nećete ništa postići.
Uzgred, taj kk bi verovatno pobedio Kk Vojvodina da npr igraju kvalifikacije za aba ligu.

Milji

pre 10 godina

Ma sta lupate bezveze. Nasi i vasa vodja piju i iedu zajednu A vi pisite kao das vas neko nesto pita. Da da bog da mi udjemo u tu ligu. A vi istupajte i idite ....

a

pre 10 godina

Posto je Kosovo Srbija jelte, a Vojvodina nije platila kotizaciju, sasvim je legitimno da u ABA udje gorenavedeni, kao 4. tim iz Srbije. Napred Nole.

Sharri Hannover

pre 10 godina

...koliko komentara i neznanja ,komsije jos sanjate nesto a ladja vam otplovila,carine, granica,policija,vojska,gradjani Kosova putuju sa pasosem R.Kosova kroz Srbiju ....ako ne verujete pitajte dacica,nikolica,vucica....

Torba

pre 10 godina

Kakvi cudni komentari, ako jos nekome nije jasno da pojasnimo - vlada je priznala Kosovo, vlada koju je podrzalo vise od 70% biraca, sto znaci da ste Vi svi priznali Kosovo kao drzavu.

Uzivajte.

Info

pre 10 godina

Svaka cast klubu iz Peci na zdravoj kosarkaskoj prici video sam na facebooku da imaju pune dvorane i lepe dresove ali to je jedna mala dvorana lici na one skolske i mnogo oni hoce ,a ne zasluzuju da budu ispred jedne Vojvodine,Splita,Sibenika,Radnickog,Vrsca,Sarajeva,Borca,OKK Beograda,Zagreba,Krke,Sirokog,Igokee,Zagreba,Nisa...Prvo treba oni da se dokazu u ligi Srbije da bi dobili eventualnu sansu znaci da budu prvak domace lige i da se kvalifikuju u Super ligu i da budu na jednom od prva 4 mesta.Mnogo oni moraju da rastu da bi bili klub za ABA ligu.
(mozda su kartel klub, 06. jul 2013 11:47)
Prishtina vec jeste u ABA Ligu!!!Nesto ne razumem!!!???

Divos

pre 10 godina

Свако има право на амбиције и (нереалне) жеље. Да би овај клуб заиграо у АБА лиги мора прво да учествује у лиги земље којој припада. И то од најнижег 4.степена, тј 2.-МРЛ Запад 2. У овој лиги Србије овај клуб не учествује, са простора Косова и Метохије учествује Трепча из (северене) К.Митровице и Мокра Гора из Зубиног Потока, бележе солидне резултате, и то су клубови из јужне српске покрајине.
Иначе, иако пратим кошарку, нисам знао да се кошарка уопште игра јужно од Ибра (некако сам био у убеђењу да је тамо једина спортска дисциплина убацивање бомби кашикари кроз прозоре српских станова). У сваком случају и ако би се укључили у лигу Србије тешко да поседују квалитет да би прошли 2.МРЛ и 1.МРЛ и пробили се до рецимо 2.лиге Србије у наредних деценију, али добро, на њима је, нека покушају.
Наравно постоји и други начин да са мало кеша поткупе (не баш моралне) ликове који воде ову лигу, и себи обезбеде место. То делује нереално, али није ни искључено, заправо са овим ликовима који воде АБА све је могуће, али у тој причи неби било екипа из земље која супериорно доминира већ деценију овом лигом. А опет ко зна, можда то и јесте циљ.

mariner

pre 10 godina

sa tom filozofijom "albanci su semenkari" i ostalim potcenjivanjima svih i svakoga, mi srbi smo uspeli da razjurimo sve oko sebe - od triglava do djevdjelije. na kraju su otisli i ti "semenkari" a mozda ce i jos neko posle njih ako se ne opametimo.

kontradiktorni

pre 10 godina

dragi Srbi ne znam sta svi imate protiv Pecke Buducnosti starog stabilnog prvoligasa koji je uvek igrao dobru kosarku, jos dolazi iz grada sedista Pecke patrijarsije?

hr-ks

pre 10 godina

Pa dajte ljudi pustite ih da igraju kosarku...dacic i nikolic su prihvatili realnost te potpisali sporazum...mogli bi i sportasi to prihvatit...izolacija stvara samo radikalizam...povjerenje se postize polit kult i sportskom komunikacijom..

Pokemon

pre 10 godina

Pustiti ceo tim u ABA ligu, ali da prodaju semenke na tribinama! Ali da se sa prodajom dokažu prvo u kss, pa tek onda ih unaprediti da prodaju u aba, dabome!

dovla

pre 10 godina

Pa mozda umesto partizana jedino tako jer i jedan i drugi klub nisu iz srbije!!
(samork sila SLUsamrok, 6. jul 2013 13:14)

zabraniti komentare lica koji jos nemaju ni 11 godina!

realno

pre 10 godina

HAHAHAHA...E moja Srbijo sta si docekala...Jel ovo onaj Blesingejm sto je trebao u Zvezdu da dodje pa se ipak odlucio za Kosovo? :DDD
(IMEEE, 6. jul 2013 11:30)

Kakve veze ima Blesingejm sa Zvezdom?
Sta sve covjek nece procitati. :D

Kapetan Esid

pre 10 godina

Ako se to ikada desi naši, Partizan, Zvezda, Mega i Voša, da se pod hitno povuku iz takmičenja. ABA liga je ništa bez naših klubova.

mozda su kartel klub

pre 10 godina

Svaka cast klubu iz Peci na zdravoj kosarkaskoj prici video sam na facebooku da imaju pune dvorane i lepe dresove ali to je jedna mala dvorana lici na one skolske i mnogo oni hoce ,a ne zasluzuju da budu ispred jedne Vojvodine,Splita,Sibenika,Radnickog,Vrsca,Sarajeva,Borca,OKK Beograda,Zagreba,Krke,Sirokog,Igokee,Zagreba,Nisa...Prvo treba oni da se dokazu u ligi Srbije da bi dobili eventualnu sansu znaci da budu prvak domace lige i da se kvalifikuju u Super ligu i da budu na jednom od prva 4 mesta.Mnogo oni moraju da rastu da bi bili klub za ABA ligu.

emigrant

pre 10 godina

sovinisti mogu samo besno da laju, ali ovakve stvari su normalne i neizbezne. pokazite da ste bolji na terenu, jer to bi trebalo da bude mesto sportskog duha i igre bez obzira na rasu, nacionalnost ili bilo sta drugo. samo lopta i kos. pustite ljude da se nadmecu i prestanite sa tim primitivnim kompleksima.

krompir-pire

pre 10 godina

Ako tako bude,tu ligu ce te igrati bez Srpskih klubova!!!!Dace bog da jednog dana Zvezda i Partizan imaju A licence,i da nas bas briga vise za tu ligu!!!Juniori su juce pokazali koliki je potencijal u Srbiji!!!

stimpy

pre 10 godina

Privuklo me to što je klub veoma ambiciozan i što ću imati priliku da realizujem svoj program...А и дрога се лепо продаје тако да је финансирање загарантовано...

cofi

pre 10 godina

ma da nema sanse nikada se to nece dogoditi ! Ako dozvole ja bi povuko srpske klubove iz Aba lige, ako slucajno daju njima mesto umesto Vojvodini jer se za njih jos ne zna zbog novca, to je sramota!!! Nadam se da se ovo nece dogoditi!

Tekelija

pre 10 godina

Наравно да ће их АБА примити.
Колико се ми ту шта питамо се видјело на крају ове сезоне. Није се знало ни за шта се игра.
Наши клубови неће смјети да иступе из лиге јер то значи и иступање из ЕЛ и ЕК...

Ко и даље мисли да је регионална лига добра идеја?
Још хоће и у фудбалу то да ураде...

Pex

pre 10 godina

Ma najbolje sto su ovi iz uprave lige ludi da prime tamo neku Pec i da reskiraju izlazak iz lige Partizana,Zvezde,Igokee itd ...
A drugo , ko moze garantovati sigurnost igracima tog malog i nebitnog kluba kad budu igrali po Srbiji, ili suprotno , ko moze Srbima garantovati sigurnost u Peci ?

BojanS

pre 10 godina

Politčki može da uđe u ABA ligu a srpski klubovi neće napustiti ligu jer onda nema EVROLIGE ni EVROKUPA jer su tako odlučili naši "znalci".

Босанац

pre 10 godina

Albanci su inace poznati po svom talentu u kosarci... Neka udju u aba... Nadam se da bi nasi bar tada ako ne ranije konacno istupili iz te lige

grobar do groba

pre 10 godina

I ja zelim da Partizan bude prvak evrope svake godine,al' to ne ide bas tako!Prvo da postanu samostalna zemlja(nadam se nikada),da nauce da drugi narodi nisu vreca za udaranje,da nauce sta je kosarka....mogu ja ovako do prekosutra!

ja

pre 10 godina

Ako oni udju svi nasi klubovi treba momentalno da istupe iz ABA lige. Nece niko od nas da pravi magarce. Pa ako im je vise stalo da im igraju ovi nego 4 srpska kluba onda u redu.

Jovan

pre 10 godina

Ja mislim da je najbolje da sport ostavimo sportistima a politiku politicarima.
(Dusan Jevtic, 6. jul 2013 13:25)

Ako ti jos uvek nisi shvatio da su odavno sport i politika usko povezani onda ne znam sta da ti kazem.
I necemo da igramo sa njima, jer oni ne mogu da igraju, iz prostog razloga sto Srbija vec ima timove koji igraju u ovoj ligi. Ako se kvalifikuju kroz nase prvenstvo onda ok.

Nikola

pre 10 godina

Haha pa aj ja cu upadnem u tvoj stan i prebacim na moje ime pa ce onda sirimo prijateljstvo,ostavim ti i jednu sobu da imas za sebe posto sam fer i korektan.

marko

pre 10 godina

Ja ne znam šta se potencira ova priča, ovo nema veze sa mozgom, čovek očigledno pao sa Marsa, dovoljno govori kakav je trener kad ga ambicije vode na Kosovo (koje ne postoji na košarkaškoj mapi Evrope), a i svake godine ista priča a i sam Lisac zna da bi ulazak nekog kluba sa Kosova bilo samoubistvo za Jadransku ligu, koja kad se posebno pogledaju rezultati u evropskim takmicenjima bi sada bila na nekom 20. mestu na rang listi ULEB-a da nije bilo srpskih klubova (pre svega Partizana). Ali sam svakako siguran da bi mi mogli da se snadjemo i bez ABA, iako bi imali veliki minus sto bi bukvalno morali da krenemo od nule sto se tice rangiranja ULEB-a pa ne bi ni imali direktno mesto u Evrolgii a verovatno ni u kvalifikacijama prve 2-3 sezone dok se ne sakupe neki bodovi preko Evrokupa.

A.R.

pre 10 godina

Što nebi mogli i oni su u Srbiji u okviru KSS, nek igraju kvalifikacije sa Vojvodinom, Megom, Zvezdom...Ako uspeju mogu i Evroligu kao srpski klub pod srpskom zastavom.

darko

pre 10 godina

pitanje: ne bavim se politikom ili bolo cime slicnim vec samo potezom ovog trenera, kosarkaski savez kosova nije priznat, i kao takav njihovi klubovi ne mogu da igraju zvanicne utakmice, kako on misli da se domogne aba lige? jedino resenje im je da igraju nasu ligu pa kroz nju da ostvare plasman, opet ne bavim se politikom vec cisto sportskim problemom

prtiBG

pre 10 godina

Ne nasedajte na novinarsku patku.Da bi ovi slepci igrali ABA ligu, potrebno da je se sloze sa tom odlukom SVI KLUBOVI,sto je nemoguce zbog srpskih klubova.Znaci od ovoga nema nista.

gledalac

pre 10 godina

Mi da takmicimo kao komsije a iz Splita je proteran fudbaler samo zato sto je Srbin.Pa vidimo komsije Hrvati kako se ponasate sa povratnicima a drugima znate da drzite predavanja o lepom ponasanju.Neka intervenise predsednik K.S.Srbije il smo mozda zaboravili ko je to predsednice javi se dok nije kasno.

ja

pre 10 godina

Posto je Kosovo Srbija jelte, a Vojvodina nije platila kotizaciju, sasvim je legitimno da u ABA udje gorenavedeni, kao 4. tim iz Srbije. Napred Nole.
(a, 6. jul 2013 11:21)
Nije legitimno posto klub nije clan ni jedne lige pod okriljen KSS.

cbfan

pre 10 godina

@(samork sila SLUsamrok,

Silo, nije te dugo bilo. a u medjeuvremnu si napredovao u dubinu, tvoj potpis je ociti dokz. Sve si promasio i pomesao, sem da nas nasmejes.
A ovo za rok, ne govoris istinu, mislim da te JK i Ceca prosvetljuju.

Nenad Ns

pre 10 godina

Čuj ovog liga Kosova i Metohije jača od Srpske. Ma poznati ste vi košarkaši, toliko ste dali evropskoj i svetskoj košarci a vaši veliki igrači igrali pojakim evropskim i NBA klubovima.Vama stvarno nije dobro.

gil

pre 10 godina

Pa, Ok normalno je zeleti, zar svaka ekipa iz Srbije ne zeli? Pravila su ista za sve, kroz prvenstvo Srbije,prve cetiri ekipe idu kao predstavnici Srbije...

maradona

pre 10 godina

a i vi svasta objavljujete , koga briga sta kaze taj ambiciozni trener. najbolje da nas redovno obavestavate o mecevima tog tima na putu ka aba ligi . postoji mogucnost i da nba zaigraju za koju godinu.

Mike

pre 10 godina

sovinisti mogu samo besno da laju, ali ovakve stvari su normalne i neizbezne. pokazite da ste bolji na terenu, jer to bi trebalo da bude mesto sportskog duha i igre bez obzira na rasu, nacionalnost ili bilo sta drugo. samo lopta i kos. pustite ljude da se nadmecu i prestanite sa tim primitivnim kompleksima.
(emigrant, 7. jul 2013 09:29)
Evo nisam sovinista i slazem se sa tobom odavno rasa, nacionalnost ili bilo sta drugo ne igraju u kosarci. Samo moram da ti odgovorim pitanjem. Mislis li da ova ekipa koja igra u sali neke osnovne skole gledajuci loptu i kos zasluzuje da igra Aba ligu.Koje kriterijume ona zadovoljava da bi igrala ABA ligu.Ako i kad dostignu neki kvalitet onda kao maticni savez a pravno jos uvek je KSS savez njima(svestan sam realnosti da nemamo nadleznosti nad njima) da organizuje neku utakmicu sa sa npr. 5 iz nase lige i ako u 5 utakmica na tri pobede budu bolji dobrodosli u ABA ligu.A ovako na bezobrazan nacin i na silu gurati prst u oko Srbima nikako nije normalno a ni moralno a boga mi ni neizbezno.Ko jos moze na trusnom Balkanu toliko daleko gleddati u buducnost i reci da je Kosovo definitivno dobilo nezavisnost a jos gore procene da ce Srbi da se sloze sa tim.Kako je Sidro uslo u ULEB moze i neka druga organizacija da udje u ULEB sa recimo Srpskom, Makedonijom Madjarskom Rumunijom, Srbijom. Nista slabija ne bi bila takva organizacija od ove sadasnje. I to moze da bude normalno i neizebezno.Zar ne?

Piksi iz kornera

pre 10 godina

Za ove sto pisu da ne treba mesati politiku i sport: moze, nek igraju ABA ligu, ali prvo da prodju kvalifikacije kroz ligu Srbije, pa ako uspeju, nek igraju kao predstavnik Srbije. Ako im je bitna kosarka a ne politika, onda nece biti nikakav problem da igraju kao predstavnici Srbije...

toma

pre 10 godina

Da je ABA ozbiljna organizacija uvela bi i drugi rang takmicenja u kojem bi igrali slabiji pa ako imaju ambicije da ulazu eto im mesta u visem rangu. ovako platis za ucesce i ne mozes da ispadnes (slucaj Solnok). mada cim ne zele celnici lige da uvedu plejof sve mozemo da ocekujemo od njih.

Garant je gasterbajter, samo su oni tolike Srbende... (Bez uvrede, ali to jeste tako)

pre 10 godina

@(samork sila SLUsamrok,

Silo, nije te dugo bilo. a u medjeuvremnu si napredovao u dubinu, tvoj potpis je ociti dokz. Sve si promasio i pomesao, sem da nas nasmejes.
A ovo za rok, ne govoris istinu, mislim da te JK i Ceca prosvetljuju.
(cbfan, 6. jul 2013 14:16)

Ma,ta dva nadimka su se prvo pojavljivala odvojeno, a on ih je sigurno procitao ovde, posvudjali su mu se i sad ih koristi kao jedan... Nema on kapaciteta da smisli celu recenicu povezanu, a kamo li da pravi neke kovanice... Vidis da je obican papagaj koji prepisuje ovde po komentarima, nije ga bilo dva meseca, ali sad je njegovo vreme, izmedju dva prvenstva, posle nekako zanemoca...Nisu mi jasni samo ovi sto mu objavljuju gluposti, njemu nije zabranjeno da piskara. Valjda je covek srecan sto zna sva slova, pa se k...ci!!!