Petak, 28.06.2013.

15:54

Garnet, Pirs i Teri idu u Bruklin

Kevin Garnet, Pol Pirs i Džejson Teri nalaze se na korak od trejda iz Boston Seltiksa u Bruklin Netse.

Izvor: AK

Garnet, Pirs i Teri idu u Bruklin IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Nucky Thompson

pre 10 godina

Opet su se nalozili, ovaj put nevidjeno. Juce nije moglo da se zivi od navijaca Nets. Podsjecaju me na navijace NY Jets. Divna hala u Brooklynu, ocekuju nas zanimljivi mecevi u NYC. Btw preplaceni Amar'e se zeni ovih dana u Miamiju, nije njemu vise do basketa, ali svojim ugovorom otezava situaciju Knicksima. Boston je vjerovatno uradio pravu stvar ovim trejdom. Poz svim ljubiteljima NBA

shazam

pre 10 godina

@Morgoroth
Klupa im je Bruks (nije trejdovan), Teri, Evans, i Blec (rotacija od 9). U odnosu na LAL, ovo mi deluje kao premija.

@hallucinoman
Sve zavisi od Ronda. Verujem da je i njemu primarno da igra u ekipi koja je ozbiljan konkurent za titulu,pre nego da razigrava matorce koji je (vise) takvom ne cine,pa makar bili i legende kluba. Rebuilding je neophodan ako hoce da ga zadrze, a ne vidim bolji nacin za to od gomilanja pikova u prvoj rundi (ako dobro kapiram- 3 komada sledece sezone, a ukupno 7 u naredne tri godine),posebno ako tim nema market kao LA,ili vlasnika koga bole usi za salary cap kao Brooklyn. A kada se navrsi te 3 godine, istice i Wallaceov nerealno veliki ugovor...deluje kao dugacak period, ali i nije tako ako gledas da se pravi kompletni preokret od prematorele ekipe koja nema sanse da dobije Majami,do pravog contendera. Schroeder je talentovan, gledao sam ga slucajno na Nike HS uzivo, ali jedno je potencijani talenat, a drugo dokazano jedan od najboljih plejeva u ligi, ako ne i najbolji. Ejndz je polozio sve nade u to da Rondo ostane, videcemo da li je dobro procenio. Cak i dovodjenje Collinsa, kao trenera poznatog po cvrstom pristupu i ostrijem obracanju igracima,ne bi odgovaralo naprasitoj licnosti kakva je Rondo. Rebuilding je tezak, ali i Boston je organizacija koja privlaci igrace, i cini (pravi tip) zvezde lojalnijim nego sto bi mozda bili da su u nekom drugom timu.

skr

pre 10 godina

jako dobar transfer za netse, postaju top tim za narednu sezonu a za 2 godine kad im se oslobodi seleri kep moci ce da dovedu koga pozele. takodje su se oslobodili ogromnog ugovora dzeralda valasa. Boston je pokupio smesne igrace a draft je uvek velika lutrija. ako ne pokupe nekog buduceg lebrona, ne vidim ih u vrhu jos mnogo godina

brm

pre 10 godina

Ovi Netsi su prolupali. Jedino sl. sezone možda (veliko možda) mogu do finala, a posle toga narednih 4-5 sezona su prosuli ovim trejdom.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Pametan potez Bostona. Biće loši sl. sezone, što znači da im se povećava šansa za visok pik na draftu. Ko bude imao 1. ili 2. pik sl. sezone moći će da kaže da mu je upala sekira u med, imaće igrača franšize + dobijaju Bruklinov pik. Bruklin će definitivno da padne kada penzosi završe ugovore, a to verovatno garantuje visoke pikove 2016. i 2018. god. KG i Pirs su legende, ali više ne mogu da pruže tako dobre partije, dosta osciliraju, stižu ih godine. Čini mi se da je Boston napravio posao veka, a Rus u Netsima želi uspeh preko noći.

ZaphodBeeblebrox

pre 10 godina

(Dušan, 28. jun 2013 16:18)

Ti si jedini pogodio suštinu ovog trejda. Lepo je, ali ne i korisno, držati omatorele zvezde na kraju karijere, ako nemaš sa čime da ih podržiš. Netsima je JAKO stalo da osvoje titulu na bilo koji način, te će ovim trejdom pokriti SVAKU rupu u timu, dok je Boston uradio strašno pametnu stvar za budućnost. Žrtvuješ par godina da bi, recimo, 2017-2018 imao strašan tim. To, kod nas u Srbiji, je nepojmljivo.

LFC

pre 10 godina

Dobar potez, oslobadjaju se velikih ugovora i matorih igraca. Ne verujem da je Rondo presrecan zbog ovoga, pa ako zatrazi trejd - treba ga dati za nekog jos mladjeg igraca i jos neki pik. Mislim da nije on igrac oko koga treba graditi tim. Bice zanimljivo ovo leto u Bostonu, mislim da ce od prosle sezone jedino Grin sigurno ostati, videcemo jos...

netsfan87

pre 10 godina

Gotova je jedna era u istoriji Bostona.
Raspadom ove trojke iz Bostona, ni sam NBA nikada više neće biti isti.
Nova su vremena, mnogo trejdova, prelazaka igrača, udruživanja igrača...

Samo mogu da kažem da menadžment Seltiksa treba da bude SRAMOTA što su ovo uradili svojoj legendi, Polu Pirsu, koji je želeo da okonča karijeru tamo gde ju je i počeo.Ne mogu da zamislim PIERCE 34 na crnom a ne zelenom dresu.Da ne govorim o Garnetu koji je izjavio da nikada ne bi hteo da napusti Boston.
Pun pogodak za Netse mada sada deluju kao "isiljena ekipa".

R I P
Boston Celtics Big Three (2007-2013)

Kid

pre 10 godina

Bice ovo dobra ekipica, sa iskustvom i jakim sastavom. Deron, Johnson, Pirs, Garnet i Lopez, i jos su dobili dobrog centra na draftu, dobru zamenu za Lopeza. Malo da pojacaju klupu tj. dolazi i Teri tako da druga runda plejofa pa mozda i finale je moguce, videcemo, ali ipak nece biti laka prepreka ostalim timovima.

Šavani

pre 10 godina

A Rus vlasnik with no regards for salaray cap :)). Svaka čast na trejdu, samo da ne budu ko lejkersi, izozlijeđeni i da si ne pašu. Indiana, chicago + Rose i LMA, sad i netsi, uuf jedva čekam. lebron koma.

nenad

pre 10 godina

zao mi je sto je poli pirs otisao, boston sledece sezone ne moze da racuna na neku bitnu ulogu, ali mozda u narednih par godina moze, mislim da nisu nista preterano dobili, ali ko ce ga znati sta ce biti u buducnosti. Jos kad bi bruklin uzeo titulu sledece sezone, bilo bi veselo

Zg-boy

pre 10 godina

Sve mogu shvatit,al jedno nikako ne.Pa šta da rade sad sa ovom drvnom građom što su im uvalili Netsi?Odrekli se trenera i još dobili nešto za uzvrat,riješili se visokih ugovora starih zvijezda,još i nekako.Ali šta sad s ovim igračima koje su dobili?Jedino što mi pada na pamet da namjerno žele bit među 7 najlošijih ekipa lige zbog drafta 2014 kad prognoziraju desetak vanserijskih igrača.Nešto slično su izveli i Sixersi s ovim samo naoko suludim tradeom Holidaya za Noela i pick na draftu.

Dušan

pre 10 godina

Ispravka, nije Maršon Bruks nego Tornike Šengalia, Gruzijac.
Seltiksi dobijaju i pravo da zamene mesta sa Bruklinom na trejdu 2017. ako žele.
Koliko su očajni Netsi, kada bacaju budućih 6 godina u vodu da bi pokušali nešto da urade sledeće godine... Seltiksi su započeli 'rebuild' s letećim startom, već imaju startnu postavu koja uopšte nije za zanemariti, a u narednih 5 godina imaju 9 pikova u prvoj rundi. Da ne spominjemo da kad Valasu istekne ugovor (ako ga ne trejduju već ovog leta u Klivlend) imaće mesta da potpišu 2 zvezde na maksimalan ugovor.

Primer genijalnog rada kancelarije Bostona. :) A trejd sezona još nije ni počela. Verovatno će biti još dosta toga u Seltiksima ovog leta.

Morgoroth

pre 10 godina

Dobar trejd za Boston. Jeste da ce svakom navijacu Celticsa biti tesko i ne pojmljivo gledati KG-a i pogotovo PP u drugom dresu, ali klub mora biti na prvom mestu. Ova ekipa je dosegla svoj zenit i vreme je za dugo ocekivani remont.

Sa ovim trejdom, sledece sezone Kelti ce imati 3 picka u prvoj rundi (svoj, i pickove od netsa i clippersa). Na draftu koji se prognozira ponajboljim od 2003 godine. Ovoj ekipi je potrebna sveza krv, i ponajvise zahvaljujuci draftovima, zadovoljan sam trejdom. Wallace i dalje zna igrati odbranu, i ovde ce biti 2 violina u napadu pored Greena, za razliku od Netsa, gde je bio 4-5. Humphresa ocekujem da trejduju, a ponajvise se spominju Bobcatsi, tako da ovaj remont jos nije zavrsio.

Ne ocekujem borbu za PO, stovise ocekujem da se ponovi sezona 2006/07, u kojoj ce ici na sto bolji draft pick, potom amnestiranje/trejdovanje igraca sa visokim ugovorima, i uigravanje ekipe za daljnje domete, nesto slicno kroz sta sad prolazi NOP ili do nedavno OCT.

Netsi ce kao i Lakersi ove godine imati jaku petorku, ali zato klupa ce bit zali boze.

hallucinoman

pre 10 godina

Tužna nedelja za navijače Celticsa.

Iako ovaj trade deluje logično za Celticse (nešto vs ništa), i nije tako. Oslobodili smo se ogromnih ugovora (KG, Pierce, Terry) i omogućili svojim legendama da nastave zajedno u još jednom pohodu na NBA tron. I napakostili Majamiju, što je uvek plus.

Ali dobili smo otpatke za sledeću sezonu i obavezu od 30 miliona za 3 godine sa prosečnim Wallaceom, ali i nekoliko 1st round pickova od 2014-2018. Brooklyn je trejdovao svoju budućnost za trenutne ambicije, a Boston dao svoj identitet za neki dalji futur.

Najveća greška Danny Aingea je što je propustio da izabere Dennisa Schroedera, novog Ronda sa odličnim šutom. Ne uzeti Šredera a izabrati belog mekanog centra (Olynyk) je skandalozno. http://www.youtube.com/watch?v=hW2nY2NFBbw

Ne pominje se ni Doug Collins za trenera, a bio bi idealano rešenje na 2-3 godine, dok se ne vrati Tibodo.

Nisu vlasnici kluba hteli Larry Birda za direktora, nisu cenili Tibodoa kao trenera dok je bio tu, sada neka snose konsekvence.

Rondo će da ode, to je neminovno. I sam želi da ide, a i dolazi u kasne dvadesete i ističe mu ugovor, koji je do sada bio finansijski podnošljiv. Da je trejdovan u nekom (budućem) trenutku, za jednog vrhunskog ili nekoliko mladih igrača, i sa Šrederom na pleju, mogli su Celticsi da naprave perspektivan i konkurentan tim.

Ovako, prosek i marginalne retke radosti.
Danny Ainge, go multiply with yourself.

Boli.

Dušan

pre 10 godina

Ispravka, nije Maršon Bruks nego Tornike Šengalia, Gruzijac.
Seltiksi dobijaju i pravo da zamene mesta sa Bruklinom na trejdu 2017. ako žele.
Koliko su očajni Netsi, kada bacaju budućih 6 godina u vodu da bi pokušali nešto da urade sledeće godine... Seltiksi su započeli 'rebuild' s letećim startom, već imaju startnu postavu koja uopšte nije za zanemariti, a u narednih 5 godina imaju 9 pikova u prvoj rundi. Da ne spominjemo da kad Valasu istekne ugovor (ako ga ne trejduju već ovog leta u Klivlend) imaće mesta da potpišu 2 zvezde na maksimalan ugovor.

Primer genijalnog rada kancelarije Bostona. :) A trejd sezona još nije ni počela. Verovatno će biti još dosta toga u Seltiksima ovog leta.

Morgoroth

pre 10 godina

Dobar trejd za Boston. Jeste da ce svakom navijacu Celticsa biti tesko i ne pojmljivo gledati KG-a i pogotovo PP u drugom dresu, ali klub mora biti na prvom mestu. Ova ekipa je dosegla svoj zenit i vreme je za dugo ocekivani remont.

Sa ovim trejdom, sledece sezone Kelti ce imati 3 picka u prvoj rundi (svoj, i pickove od netsa i clippersa). Na draftu koji se prognozira ponajboljim od 2003 godine. Ovoj ekipi je potrebna sveza krv, i ponajvise zahvaljujuci draftovima, zadovoljan sam trejdom. Wallace i dalje zna igrati odbranu, i ovde ce biti 2 violina u napadu pored Greena, za razliku od Netsa, gde je bio 4-5. Humphresa ocekujem da trejduju, a ponajvise se spominju Bobcatsi, tako da ovaj remont jos nije zavrsio.

Ne ocekujem borbu za PO, stovise ocekujem da se ponovi sezona 2006/07, u kojoj ce ici na sto bolji draft pick, potom amnestiranje/trejdovanje igraca sa visokim ugovorima, i uigravanje ekipe za daljnje domete, nesto slicno kroz sta sad prolazi NOP ili do nedavno OCT.

Netsi ce kao i Lakersi ove godine imati jaku petorku, ali zato klupa ce bit zali boze.

ZaphodBeeblebrox

pre 10 godina

(Dušan, 28. jun 2013 16:18)

Ti si jedini pogodio suštinu ovog trejda. Lepo je, ali ne i korisno, držati omatorele zvezde na kraju karijere, ako nemaš sa čime da ih podržiš. Netsima je JAKO stalo da osvoje titulu na bilo koji način, te će ovim trejdom pokriti SVAKU rupu u timu, dok je Boston uradio strašno pametnu stvar za budućnost. Žrtvuješ par godina da bi, recimo, 2017-2018 imao strašan tim. To, kod nas u Srbiji, je nepojmljivo.

Šavani

pre 10 godina

A Rus vlasnik with no regards for salaray cap :)). Svaka čast na trejdu, samo da ne budu ko lejkersi, izozlijeđeni i da si ne pašu. Indiana, chicago + Rose i LMA, sad i netsi, uuf jedva čekam. lebron koma.

Zg-boy

pre 10 godina

Sve mogu shvatit,al jedno nikako ne.Pa šta da rade sad sa ovom drvnom građom što su im uvalili Netsi?Odrekli se trenera i još dobili nešto za uzvrat,riješili se visokih ugovora starih zvijezda,još i nekako.Ali šta sad s ovim igračima koje su dobili?Jedino što mi pada na pamet da namjerno žele bit među 7 najlošijih ekipa lige zbog drafta 2014 kad prognoziraju desetak vanserijskih igrača.Nešto slično su izveli i Sixersi s ovim samo naoko suludim tradeom Holidaya za Noela i pick na draftu.

netsfan87

pre 10 godina

Gotova je jedna era u istoriji Bostona.
Raspadom ove trojke iz Bostona, ni sam NBA nikada više neće biti isti.
Nova su vremena, mnogo trejdova, prelazaka igrača, udruživanja igrača...

Samo mogu da kažem da menadžment Seltiksa treba da bude SRAMOTA što su ovo uradili svojoj legendi, Polu Pirsu, koji je želeo da okonča karijeru tamo gde ju je i počeo.Ne mogu da zamislim PIERCE 34 na crnom a ne zelenom dresu.Da ne govorim o Garnetu koji je izjavio da nikada ne bi hteo da napusti Boston.
Pun pogodak za Netse mada sada deluju kao "isiljena ekipa".

R I P
Boston Celtics Big Three (2007-2013)

Kid

pre 10 godina

Bice ovo dobra ekipica, sa iskustvom i jakim sastavom. Deron, Johnson, Pirs, Garnet i Lopez, i jos su dobili dobrog centra na draftu, dobru zamenu za Lopeza. Malo da pojacaju klupu tj. dolazi i Teri tako da druga runda plejofa pa mozda i finale je moguce, videcemo, ali ipak nece biti laka prepreka ostalim timovima.

brm

pre 10 godina

Ovi Netsi su prolupali. Jedino sl. sezone možda (veliko možda) mogu do finala, a posle toga narednih 4-5 sezona su prosuli ovim trejdom.

LFC

pre 10 godina

Dobar potez, oslobadjaju se velikih ugovora i matorih igraca. Ne verujem da je Rondo presrecan zbog ovoga, pa ako zatrazi trejd - treba ga dati za nekog jos mladjeg igraca i jos neki pik. Mislim da nije on igrac oko koga treba graditi tim. Bice zanimljivo ovo leto u Bostonu, mislim da ce od prosle sezone jedino Grin sigurno ostati, videcemo jos...

skr

pre 10 godina

jako dobar transfer za netse, postaju top tim za narednu sezonu a za 2 godine kad im se oslobodi seleri kep moci ce da dovedu koga pozele. takodje su se oslobodili ogromnog ugovora dzeralda valasa. Boston je pokupio smesne igrace a draft je uvek velika lutrija. ako ne pokupe nekog buduceg lebrona, ne vidim ih u vrhu jos mnogo godina

hallucinoman

pre 10 godina

Tužna nedelja za navijače Celticsa.

Iako ovaj trade deluje logično za Celticse (nešto vs ništa), i nije tako. Oslobodili smo se ogromnih ugovora (KG, Pierce, Terry) i omogućili svojim legendama da nastave zajedno u još jednom pohodu na NBA tron. I napakostili Majamiju, što je uvek plus.

Ali dobili smo otpatke za sledeću sezonu i obavezu od 30 miliona za 3 godine sa prosečnim Wallaceom, ali i nekoliko 1st round pickova od 2014-2018. Brooklyn je trejdovao svoju budućnost za trenutne ambicije, a Boston dao svoj identitet za neki dalji futur.

Najveća greška Danny Aingea je što je propustio da izabere Dennisa Schroedera, novog Ronda sa odličnim šutom. Ne uzeti Šredera a izabrati belog mekanog centra (Olynyk) je skandalozno. http://www.youtube.com/watch?v=hW2nY2NFBbw

Ne pominje se ni Doug Collins za trenera, a bio bi idealano rešenje na 2-3 godine, dok se ne vrati Tibodo.

Nisu vlasnici kluba hteli Larry Birda za direktora, nisu cenili Tibodoa kao trenera dok je bio tu, sada neka snose konsekvence.

Rondo će da ode, to je neminovno. I sam želi da ide, a i dolazi u kasne dvadesete i ističe mu ugovor, koji je do sada bio finansijski podnošljiv. Da je trejdovan u nekom (budućem) trenutku, za jednog vrhunskog ili nekoliko mladih igrača, i sa Šrederom na pleju, mogli su Celticsi da naprave perspektivan i konkurentan tim.

Ovako, prosek i marginalne retke radosti.
Danny Ainge, go multiply with yourself.

Boli.

nenad

pre 10 godina

zao mi je sto je poli pirs otisao, boston sledece sezone ne moze da racuna na neku bitnu ulogu, ali mozda u narednih par godina moze, mislim da nisu nista preterano dobili, ali ko ce ga znati sta ce biti u buducnosti. Jos kad bi bruklin uzeo titulu sledece sezone, bilo bi veselo

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Pametan potez Bostona. Biće loši sl. sezone, što znači da im se povećava šansa za visok pik na draftu. Ko bude imao 1. ili 2. pik sl. sezone moći će da kaže da mu je upala sekira u med, imaće igrača franšize + dobijaju Bruklinov pik. Bruklin će definitivno da padne kada penzosi završe ugovore, a to verovatno garantuje visoke pikove 2016. i 2018. god. KG i Pirs su legende, ali više ne mogu da pruže tako dobre partije, dosta osciliraju, stižu ih godine. Čini mi se da je Boston napravio posao veka, a Rus u Netsima želi uspeh preko noći.

shazam

pre 10 godina

@Morgoroth
Klupa im je Bruks (nije trejdovan), Teri, Evans, i Blec (rotacija od 9). U odnosu na LAL, ovo mi deluje kao premija.

@hallucinoman
Sve zavisi od Ronda. Verujem da je i njemu primarno da igra u ekipi koja je ozbiljan konkurent za titulu,pre nego da razigrava matorce koji je (vise) takvom ne cine,pa makar bili i legende kluba. Rebuilding je neophodan ako hoce da ga zadrze, a ne vidim bolji nacin za to od gomilanja pikova u prvoj rundi (ako dobro kapiram- 3 komada sledece sezone, a ukupno 7 u naredne tri godine),posebno ako tim nema market kao LA,ili vlasnika koga bole usi za salary cap kao Brooklyn. A kada se navrsi te 3 godine, istice i Wallaceov nerealno veliki ugovor...deluje kao dugacak period, ali i nije tako ako gledas da se pravi kompletni preokret od prematorele ekipe koja nema sanse da dobije Majami,do pravog contendera. Schroeder je talentovan, gledao sam ga slucajno na Nike HS uzivo, ali jedno je potencijani talenat, a drugo dokazano jedan od najboljih plejeva u ligi, ako ne i najbolji. Ejndz je polozio sve nade u to da Rondo ostane, videcemo da li je dobro procenio. Cak i dovodjenje Collinsa, kao trenera poznatog po cvrstom pristupu i ostrijem obracanju igracima,ne bi odgovaralo naprasitoj licnosti kakva je Rondo. Rebuilding je tezak, ali i Boston je organizacija koja privlaci igrace, i cini (pravi tip) zvezde lojalnijim nego sto bi mozda bili da su u nekom drugom timu.

Nucky Thompson

pre 10 godina

Opet su se nalozili, ovaj put nevidjeno. Juce nije moglo da se zivi od navijaca Nets. Podsjecaju me na navijace NY Jets. Divna hala u Brooklynu, ocekuju nas zanimljivi mecevi u NYC. Btw preplaceni Amar'e se zeni ovih dana u Miamiju, nije njemu vise do basketa, ali svojim ugovorom otezava situaciju Knicksima. Boston je vjerovatno uradio pravu stvar ovim trejdom. Poz svim ljubiteljima NBA

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Pametan potez Bostona. Biće loši sl. sezone, što znači da im se povećava šansa za visok pik na draftu. Ko bude imao 1. ili 2. pik sl. sezone moći će da kaže da mu je upala sekira u med, imaće igrača franšize + dobijaju Bruklinov pik. Bruklin će definitivno da padne kada penzosi završe ugovore, a to verovatno garantuje visoke pikove 2016. i 2018. god. KG i Pirs su legende, ali više ne mogu da pruže tako dobre partije, dosta osciliraju, stižu ih godine. Čini mi se da je Boston napravio posao veka, a Rus u Netsima želi uspeh preko noći.

hallucinoman

pre 10 godina

Tužna nedelja za navijače Celticsa.

Iako ovaj trade deluje logično za Celticse (nešto vs ništa), i nije tako. Oslobodili smo se ogromnih ugovora (KG, Pierce, Terry) i omogućili svojim legendama da nastave zajedno u još jednom pohodu na NBA tron. I napakostili Majamiju, što je uvek plus.

Ali dobili smo otpatke za sledeću sezonu i obavezu od 30 miliona za 3 godine sa prosečnim Wallaceom, ali i nekoliko 1st round pickova od 2014-2018. Brooklyn je trejdovao svoju budućnost za trenutne ambicije, a Boston dao svoj identitet za neki dalji futur.

Najveća greška Danny Aingea je što je propustio da izabere Dennisa Schroedera, novog Ronda sa odličnim šutom. Ne uzeti Šredera a izabrati belog mekanog centra (Olynyk) je skandalozno. http://www.youtube.com/watch?v=hW2nY2NFBbw

Ne pominje se ni Doug Collins za trenera, a bio bi idealano rešenje na 2-3 godine, dok se ne vrati Tibodo.

Nisu vlasnici kluba hteli Larry Birda za direktora, nisu cenili Tibodoa kao trenera dok je bio tu, sada neka snose konsekvence.

Rondo će da ode, to je neminovno. I sam želi da ide, a i dolazi u kasne dvadesete i ističe mu ugovor, koji je do sada bio finansijski podnošljiv. Da je trejdovan u nekom (budućem) trenutku, za jednog vrhunskog ili nekoliko mladih igrača, i sa Šrederom na pleju, mogli su Celticsi da naprave perspektivan i konkurentan tim.

Ovako, prosek i marginalne retke radosti.
Danny Ainge, go multiply with yourself.

Boli.

netsfan87

pre 10 godina

Gotova je jedna era u istoriji Bostona.
Raspadom ove trojke iz Bostona, ni sam NBA nikada više neće biti isti.
Nova su vremena, mnogo trejdova, prelazaka igrača, udruživanja igrača...

Samo mogu da kažem da menadžment Seltiksa treba da bude SRAMOTA što su ovo uradili svojoj legendi, Polu Pirsu, koji je želeo da okonča karijeru tamo gde ju je i počeo.Ne mogu da zamislim PIERCE 34 na crnom a ne zelenom dresu.Da ne govorim o Garnetu koji je izjavio da nikada ne bi hteo da napusti Boston.
Pun pogodak za Netse mada sada deluju kao "isiljena ekipa".

R I P
Boston Celtics Big Three (2007-2013)

Nucky Thompson

pre 10 godina

Opet su se nalozili, ovaj put nevidjeno. Juce nije moglo da se zivi od navijaca Nets. Podsjecaju me na navijace NY Jets. Divna hala u Brooklynu, ocekuju nas zanimljivi mecevi u NYC. Btw preplaceni Amar'e se zeni ovih dana u Miamiju, nije njemu vise do basketa, ali svojim ugovorom otezava situaciju Knicksima. Boston je vjerovatno uradio pravu stvar ovim trejdom. Poz svim ljubiteljima NBA

Zg-boy

pre 10 godina

Sve mogu shvatit,al jedno nikako ne.Pa šta da rade sad sa ovom drvnom građom što su im uvalili Netsi?Odrekli se trenera i još dobili nešto za uzvrat,riješili se visokih ugovora starih zvijezda,još i nekako.Ali šta sad s ovim igračima koje su dobili?Jedino što mi pada na pamet da namjerno žele bit među 7 najlošijih ekipa lige zbog drafta 2014 kad prognoziraju desetak vanserijskih igrača.Nešto slično su izveli i Sixersi s ovim samo naoko suludim tradeom Holidaya za Noela i pick na draftu.

brm

pre 10 godina

Ovi Netsi su prolupali. Jedino sl. sezone možda (veliko možda) mogu do finala, a posle toga narednih 4-5 sezona su prosuli ovim trejdom.

shazam

pre 10 godina

@Morgoroth
Klupa im je Bruks (nije trejdovan), Teri, Evans, i Blec (rotacija od 9). U odnosu na LAL, ovo mi deluje kao premija.

@hallucinoman
Sve zavisi od Ronda. Verujem da je i njemu primarno da igra u ekipi koja je ozbiljan konkurent za titulu,pre nego da razigrava matorce koji je (vise) takvom ne cine,pa makar bili i legende kluba. Rebuilding je neophodan ako hoce da ga zadrze, a ne vidim bolji nacin za to od gomilanja pikova u prvoj rundi (ako dobro kapiram- 3 komada sledece sezone, a ukupno 7 u naredne tri godine),posebno ako tim nema market kao LA,ili vlasnika koga bole usi za salary cap kao Brooklyn. A kada se navrsi te 3 godine, istice i Wallaceov nerealno veliki ugovor...deluje kao dugacak period, ali i nije tako ako gledas da se pravi kompletni preokret od prematorele ekipe koja nema sanse da dobije Majami,do pravog contendera. Schroeder je talentovan, gledao sam ga slucajno na Nike HS uzivo, ali jedno je potencijani talenat, a drugo dokazano jedan od najboljih plejeva u ligi, ako ne i najbolji. Ejndz je polozio sve nade u to da Rondo ostane, videcemo da li je dobro procenio. Cak i dovodjenje Collinsa, kao trenera poznatog po cvrstom pristupu i ostrijem obracanju igracima,ne bi odgovaralo naprasitoj licnosti kakva je Rondo. Rebuilding je tezak, ali i Boston je organizacija koja privlaci igrace, i cini (pravi tip) zvezde lojalnijim nego sto bi mozda bili da su u nekom drugom timu.

Morgoroth

pre 10 godina

Dobar trejd za Boston. Jeste da ce svakom navijacu Celticsa biti tesko i ne pojmljivo gledati KG-a i pogotovo PP u drugom dresu, ali klub mora biti na prvom mestu. Ova ekipa je dosegla svoj zenit i vreme je za dugo ocekivani remont.

Sa ovim trejdom, sledece sezone Kelti ce imati 3 picka u prvoj rundi (svoj, i pickove od netsa i clippersa). Na draftu koji se prognozira ponajboljim od 2003 godine. Ovoj ekipi je potrebna sveza krv, i ponajvise zahvaljujuci draftovima, zadovoljan sam trejdom. Wallace i dalje zna igrati odbranu, i ovde ce biti 2 violina u napadu pored Greena, za razliku od Netsa, gde je bio 4-5. Humphresa ocekujem da trejduju, a ponajvise se spominju Bobcatsi, tako da ovaj remont jos nije zavrsio.

Ne ocekujem borbu za PO, stovise ocekujem da se ponovi sezona 2006/07, u kojoj ce ici na sto bolji draft pick, potom amnestiranje/trejdovanje igraca sa visokim ugovorima, i uigravanje ekipe za daljnje domete, nesto slicno kroz sta sad prolazi NOP ili do nedavno OCT.

Netsi ce kao i Lakersi ove godine imati jaku petorku, ali zato klupa ce bit zali boze.

ZaphodBeeblebrox

pre 10 godina

(Dušan, 28. jun 2013 16:18)

Ti si jedini pogodio suštinu ovog trejda. Lepo je, ali ne i korisno, držati omatorele zvezde na kraju karijere, ako nemaš sa čime da ih podržiš. Netsima je JAKO stalo da osvoje titulu na bilo koji način, te će ovim trejdom pokriti SVAKU rupu u timu, dok je Boston uradio strašno pametnu stvar za budućnost. Žrtvuješ par godina da bi, recimo, 2017-2018 imao strašan tim. To, kod nas u Srbiji, je nepojmljivo.

skr

pre 10 godina

jako dobar transfer za netse, postaju top tim za narednu sezonu a za 2 godine kad im se oslobodi seleri kep moci ce da dovedu koga pozele. takodje su se oslobodili ogromnog ugovora dzeralda valasa. Boston je pokupio smesne igrace a draft je uvek velika lutrija. ako ne pokupe nekog buduceg lebrona, ne vidim ih u vrhu jos mnogo godina

Šavani

pre 10 godina

A Rus vlasnik with no regards for salaray cap :)). Svaka čast na trejdu, samo da ne budu ko lejkersi, izozlijeđeni i da si ne pašu. Indiana, chicago + Rose i LMA, sad i netsi, uuf jedva čekam. lebron koma.

nenad

pre 10 godina

zao mi je sto je poli pirs otisao, boston sledece sezone ne moze da racuna na neku bitnu ulogu, ali mozda u narednih par godina moze, mislim da nisu nista preterano dobili, ali ko ce ga znati sta ce biti u buducnosti. Jos kad bi bruklin uzeo titulu sledece sezone, bilo bi veselo

LFC

pre 10 godina

Dobar potez, oslobadjaju se velikih ugovora i matorih igraca. Ne verujem da je Rondo presrecan zbog ovoga, pa ako zatrazi trejd - treba ga dati za nekog jos mladjeg igraca i jos neki pik. Mislim da nije on igrac oko koga treba graditi tim. Bice zanimljivo ovo leto u Bostonu, mislim da ce od prosle sezone jedino Grin sigurno ostati, videcemo jos...

Dušan

pre 10 godina

Ispravka, nije Maršon Bruks nego Tornike Šengalia, Gruzijac.
Seltiksi dobijaju i pravo da zamene mesta sa Bruklinom na trejdu 2017. ako žele.
Koliko su očajni Netsi, kada bacaju budućih 6 godina u vodu da bi pokušali nešto da urade sledeće godine... Seltiksi su započeli 'rebuild' s letećim startom, već imaju startnu postavu koja uopšte nije za zanemariti, a u narednih 5 godina imaju 9 pikova u prvoj rundi. Da ne spominjemo da kad Valasu istekne ugovor (ako ga ne trejduju već ovog leta u Klivlend) imaće mesta da potpišu 2 zvezde na maksimalan ugovor.

Primer genijalnog rada kancelarije Bostona. :) A trejd sezona još nije ni počela. Verovatno će biti još dosta toga u Seltiksima ovog leta.

Kid

pre 10 godina

Bice ovo dobra ekipica, sa iskustvom i jakim sastavom. Deron, Johnson, Pirs, Garnet i Lopez, i jos su dobili dobrog centra na draftu, dobru zamenu za Lopeza. Malo da pojacaju klupu tj. dolazi i Teri tako da druga runda plejofa pa mozda i finale je moguce, videcemo, ali ipak nece biti laka prepreka ostalim timovima.