Petak, 28.06.2013.

05:20

Benet prvi, Nedović u prvoj rundi!

Košarkaš UNLV Entoni Benet prvi je Kanađanin koji je izabran sa prvog mesta na NBA draftu. Krilo visoko 203cm potpisalo je ugovor sa Klivlend Kavalirsima.

Izvor: B92

Benet prvi, Nedoviæ u prvoj rundi! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

NemanjaVac8

pre 10 godina

A gde je Bogdan Bogdanovic?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (djux6, 28. jun 2013 13:48)

PITAJ RAKOCEVICA ?
(vucic,covic,kokeza i mirko-ko je najveca legenda ?, 28. jun 2013 21:22)

Rakočević je igrao NBA ligu. Čovek je na zalasku karijere i činjenica da je uopšte mogao da se nosi sa najperspektivnijim igračem Partizana koji je od njega mlađi 15 godina, govori po hiljadu prvi put o kakvom talentu i igraču se radilo. Ja bih kao Srbin pre svega voleo da Bogdanović dostigne i prestigne najviši nivo Igora Rakočevića, ali kako stvari stoje to je teži slučaj. Trenutno, od naših igrača taj nivo imaju šansu da dostignu Teodosić i Bjelica, ali i to je teži slučaj. Umesto preucavanja, bolje da se zapitamo zašto dugo nemamo igrača, bar kao što je Igor. Kažem bar, jel Igor je imao žestoku konkurenciju u reprezentaciji, tj. i od njega su bili mnogo bolji. On bi tada igrao u prvoj petorci bilo koje evropske reprezentacije, ali u Jugosalviji je prosto bilo boljih košarkaša na toj poziciji. Ponavljam i pored toga Igor je bio strašan košarkaš i daj bože da neko od naših u budućnosti dostigne i prestigne njegov nivo igranja košarke (naravno iz najboljih dana). Osim toga Igor je u Zvezdi i igraće verovatno ista takmičenja kao i Bogdanović.

STEFAN

pre 10 godina

A gde je Bogdan Bogdanovic?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (djux6, 28. jun 2013 13:48)

PITAJ RAKOCEVICA ?
(vucic,covic,kokeza i mirko-ko je najveca legenda ?, 28. jun 2013 21:22)

Dok je Rakoc igrao u NBA mali Bogdan je igrao segu megu :))

NBAfan

pre 10 godina

@Nbafan filadelfija je menjala holideja za noela i pika prve runde sledece godine, a zna se ko sledece godine izlazi na draft @stefan tek ces da vidis koliko je noel podcenjen...odlican defanzivac, a i ofanzivno nije los
(дурантула окц, 28. jun 2013 19:43)


Da budem iskren tek sam kasnije saznao da su dobili pika prve runde, ali i dalje mislim da su mnogo izgubili kad su trejdovali Holideja, ipak je on All Star igrac a i ko zna koga ce dobiti na draftu sledece godine. Jos imaju Bajnama na centru.

vucic,covic,kokeza i mirko-ko je najveca legenda ?

pre 10 godina

A gde je Bogdan Bogdanovic?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (djux6, 28. jun 2013 13:48)

PITAJ RAKOCEVICA ?

дурантула окц

pre 10 godina

@Nbafan filadelfija je menjala holideja za noela i pika prve runde sledece godine, a zna se ko sledece godine izlazi na draft @stefan tek ces da vidis koliko je noel podcenjen...odlican defanzivac, a i ofanzivno nije los

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Noel je podelio sve stručnjake i ljubitelje košarke. Od njega se očekuju da dominira u skoku i napravi zid ispod koša (naravno, treba mu još bar 20 kg mišića), a igru u napadu bi trebalo da usavrši koliko toliko. Vrlo zanimljiv igrač.

Gargamel

pre 10 godina

Ko je pominjao sledecu sezonu. Ja nisam. Mi cemo biti visegodisnji prvaci kada ova zemlja bude postala drzava, kada ne bude u sportu vladao olos i sljam. Ja se nadam da ce to biti sto skorije, da nam kosarka ne zavrsi kao fudbal.

ИСХСНИКА

pre 10 godina

Честитке изванредном човеку , кошаркашу и Делији. Понос српске кошарке !

manda pg

pre 10 godina

Po mom misljenju u velikoj mjeri od sezone kakvu bude imao Benet zavisice sa koje ce pozicije biti draftovan Vigins,jer niko nece reskirati sa Kanadjaninom na prvoj poziciji ako se prethodnik ne pokaze.Veliku konkurenciju imace u Dzejhilu Okaforu i Jabariju Parkeru.Dosta se pita i Dario Saric jer je zaista vrlo kvalitetan vec sada.uglavnom bice velika trka za poslednju poziciju.Svaka cast Nemanja po kvalitetu mislim da je mogao biti izabran i ranije.

brm

pre 10 godina

@Kosta
Pikovi iz prve runde imaju garantovane ugovore, tako da se klubovi ne pitaju tu mnogo osim ako nije obostrani dogovor da se ne potpisuje ugovor odmah. S toga klubovi ne uzimaju u prvoj rundi igrače koje ne nameravaju odmah da potpišu.

Zvezda zauvek

pre 10 godina

Partizan je potpuno uništio našu reprezentaciju. Ogromne pare koje su dobijali od države 12 godina su ulagali samo u strance i a pritom su pogasili ostale klubove. Jesu FMP, Zvezda i Hemofarm uspeli da održe bar malo reprezentaciju sa Teodosićem, Bjelicom, Savanovićem, Mačvanom, Ercegom, Kešeljem, Rašićem, Markovićem,... (ukratko 95% reprezentacije da ih ne nabrajam) ali nije se moglo više u uslovima koji su diktirani da bi imali jedan tim. Nadam se da će se dozvoliti ubuduće ostalim klubovima da zasluženo dobiju više i da će reprezentacija samim tim krenuti opet na bolje. Čestitke Nedoviću i Zvezdi koja ga je od deteta podigla (a ne otela) što je konačno izabran za NBA, posle Dragićevića, Bjelice (opet hvala Crvenoj Zvezdi). Francuzi i Crnogorci mogu da se zahvale vujoševiću, ja ne znam na čemu bih. Zasluženo bi bilo da Zvezda, Hemofarm, FMP, Hemofarm dobiju 800.000 puta veću pomoć kao što Danilović kaže.

Hans

pre 10 godina

CrvenaZvezda1991@Miljenović sa onim fizikalijama?!Cvetković?!On će i ABA teško igrati,totalno precenjen talenat.A kod Dangubića nema možda,definitivno NBA potencijal.Ti bre pojma nemaš.

Stefan

pre 10 godina

Ovaj Noel je tako precenjen igrac da je to strasno. Osim skoka nema apsolutno nista vise. Na Nike Hoop ga je mali Saric proucavao ali BUKVALNO. Stvarno nzm zasto se tolika frka dize sto je "tek" sesti pik. Decko jedva da je zasluzio i prvu rundu ali hajde marketing je cudooo :)

Kosta

pre 10 godina

Srpska kosarka na dobitku. Nisam siguran‚ Golden Stejt ce tek posle letnje lige odluciti da li ce odmah potpisati ugovor sa Nemanjom ili da li ce ga ostaviti jos malo u Evropi kako bi stekao iskusvo. Problem predstavlja cinjenica da se termin letnje lige poklapa sa pripremama nase reprezentacije.

NNN

pre 10 godina

Bravo Nemanja!
Nadam se da će se uklopiti u prespektivnu ekipu Golden Stejta
(u kojoj sam i ja igrao od 2003. u NBA Live :))))))))))))
Šternova istorija drafta - od Hakima do Nemanje :)
Klivlendov izbor znači da definitivno odustaju od LeBrona
(iskreno očekivao sam da dovedu centra i pokušaju Kralja da vrate kući).

Lovernj

pre 10 godina

Da li je taj Lovernj iz Partizana ili neki drugi ??

Posto je ovo slika koju su na draftu stavili..

http://l.yimg.com/iu/api/res/1.2/8FAntD0PJLFERvBa.ycOdA--/YXBwaWQ9eXZpZGVvO2NyPTA7ZHg9MDtkeT0wO2ZpPXVsY3JvcA--/http://l.yimg.com/j/assets/ipt/joffrey_lauvergne.jpg

Ne igram odbranu

pre 10 godina

Minutaza Zvezdinih bekova u godini selekcije:

Bojan Popovic 22 minuta
Vuk Radivojevic 15 minuta
Branko Lazic 14 minuta
Nemanja Nedovic 14 minuta
Filip Covic 13 minuta

Dr. 'J.'

pre 10 godina

Ovo meni liči na onaj možda najčuveniji draft iz 1984.g. Prvi su birali Rockettsi i izabrali Olujawona. A onda katastrofalna greška Portlanda koji bira Sama Bowie,
iako su u ponudi bili Jordan, Barkley, Stockton. Da se ne ponovi povijest!?
Inače ovo je veliko priznanje za Nedovića i bilo bi lijepo opet imati nekog igrača u NBA sa značajnijom ulogom.

indijanac

pre 10 godina

Bravo za Nedovica odlicna sredina gde moze jos puno da napreduje i odlicno da se uklopi. Ovo je generalno jedan od slabijih draftova, ali zato sledece godine ce biti opasan draft

Трамбулиновић Драгивој

pre 10 godina

Ово је као кад мој ћале продаје и купује на пијаци у Обреновцу! Додуше Обреновачки драфт не прати телевизија, нема видео снимака, али у суштини то је то.

Crvenkapa

pre 10 godina

@Danilo

Kod pominjanja Pesica i Jovanovica u vezi sa neigranjem Nedovica i Bogdanovica, treba dodati jos:
1. Nedovicu su konkurencija bili Covic, Radivojevic i Bojan Popovic, a Bogdanovic nije igrao zbog Milosavljevica i Kecmana
2. Partizan je igrao Evroligu u najjacoj grupi u istoriji (sa 6-7 odlicnih NBA igraca) i borio se za vrh ABA lige, a Zvezda nije igrala Evropu i ABA ligu je igrala maltene revijalno (10. mesto)

ja

pre 10 godina

@Crvena zvezda 1991 hoces da Partizan razvija mlade srpske kosarkase? Onda reci covicu i misku raznatovicu da puste sve svoje mlade igrace u Partizan i nece biti potrebni stranci, mada je istina i da nemamo vise najtalentovaniju decu...

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

hehe.... Posto vidim da vecina misli da je moj komentar klupski obojen (sto naravno nema veze sa zivotom jer je meni reprezentacija uvek ispred klubova nevezano za sport) evo jos cinjenica vezanih za NBA draft, JSD Partizan, Duska Vujosevica i reprezentaciju Srbije.

Dusko Vujosevic dolazi na celo Partizana (koji je do tad bio rasadnik reprezentativaca i NBA igraca Srbije) 2001. godine. Od tada pa do danas Partizan je bio 12 puta prvak Drzave, osvojio je 4 kupa i 4 titule regionalne lige. Iznedrio je samo jednog igraca NBA kapaciteta, Nenada Krstica, koji je draftovan 2002 godine a razvijao se u Masincu i Partizanu pre dolaska Vujosevica (bio je tu i Kosta Perovic ali on je prosecan igrac). Srpske mlade reprezentacije su godinama dominirale na svim prvenstvima, pa opet ni jedan od tih klinaca nije dobio pravu sansu u Partizanu (osim Tepica i Tripkovica). Najveci uspeh srpske seniorske reprezentacije u tom periodu je srebrna medalja na evropskom prvenstvu.
Od sadasnjih igraca Partizana NBA potencijal su Vesterman i Bertrans (mozda). Od mladih srpskih igraca NBA potencijal su Miljenovic, Dangubic (mozda) i Cvetkovic (mozda) ....

Dakle mene zanima zasto najtrofejni kosarkaski klub u Srbiji ne razvija srpske igrace ??? Da li su nasi klinci netalentovani ??? Da li su jedna ili dve titule vaznije od reprezentativnog uspeha ??? Da li smo mi i dalje zemlja kosarke ??? Da li ce u dogledno vreme i jedan srpski igrac igrati na nivou Manua, Gasola, Pekovica ... ???

sick

pre 10 godina

Veliki sam Partizanovac,al ne mogu da zaboravim tu srecu kad je Nedovic izabran u 1. rundi i to kao poslednji pik Dejvida Sterna,cestitke i Lovernju,a ESPN jedino njegov video od svih 60 nije pustio.Nadam se da je ovo prekretnica u vidu srpskih igraca u nba.

danilo

pre 10 godina

Odlična vest za Nedovića a nadam se da će i naša košarka biti na dobitku.
P.S. Ostaje mi velika misterija kakoon nije mogao da igra kod Pešića a Bogdanović kod Jovanovića?
Voleo bih da čujem neko suvislo objašnjenje...

Spekof

pre 10 godina

Verujem da ce izaci uskoro vest na b92, ali evo ipak da napisem. Veliki trejd na relaciji Boston- Nets. Kg i the thruth u zamenu za pola Netsa(ostaju zvezde) . Ekipa za svakako jednu sezonu, max dve. Neki ce reci da im sledi sudbina Lakersa lane, ali su meni ovo ipak preozbiljni igraci. DWILL-JOHNSON PIERCE GARNETT LOPEZ. Inace sve cestitke Nemanji. Samo da dobijes minute, i sve ce biti ok ne sumnjam.

hallucinoman

pre 10 godina

Ja ne mogu da verujem da su Boston Celticsi propustili šansu da uzmu Dennisa Schroedera.

Ovo je kriminal Denny Aingea.

Istorijski debakl, poslednji u nizu.

jovan

pre 10 godina

Ne pratim univerzitetsku kosakru tako da mi ovaj draft nista ne znaci. Cakam da pocne NBA sezona pa da vidim ko je kakav posao uradio.
Uzgred zelim svu srecu Nemanji. Igrace za sjajni GS , sjajnu sutersku ekipu, tako da im jedan ovakav atleta dobro dodje. Srecno Nemanja. Sve najbolje u karijeri. Nadam se da ces uspeti u NBA. Inace mnogo mi je i drago sto smo konacno dobili pika u prvoj rundi.

tarMi ricMi

pre 10 godina

Bravo Nedoviću! Goodbye Žofri, i hvala... Raspade nam se Partizan, kao i svake godine. Mlada ekipa, uigraju se, taman spremni da pariraju velikanima i matrak, opet pola tima ode, pa opet jovo nanovo. Nikad srece!

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

Dragicevic, Bjelica, Nedovic ...

Pekovic, Veseli, Lovrenj ....

Vujosevicu i Danilovicu, cekam objasnjenje ! (JSD koje polako prerasta u EUSDbezSrba, a pozivaju se na Selimovica, Andrica itd)

Stiven Džerard

pre 10 godina

GSW najbolja moguća sredina za Nemanju mlada ekipa,atraktivna košarka,puno trčanja,šutiranja kao stvorena za njega.Od njega puno očekujem u NBA jer je igrač kao stvoren za tu ligu.Srećno nemanja i u NBA a posebno u Reprezentaciji.

Stiven Džerard

pre 10 godina

GSW najbolja moguća sredina za Nemanju mlada ekipa,atraktivna košarka,puno trčanja,šutiranja kao stvorena za njega.Od njega puno očekujem u NBA jer je igrač kao stvoren za tu ligu.Srećno nemanja i u NBA a posebno u Reprezentaciji.

jovan

pre 10 godina

Ne pratim univerzitetsku kosakru tako da mi ovaj draft nista ne znaci. Cakam da pocne NBA sezona pa da vidim ko je kakav posao uradio.
Uzgred zelim svu srecu Nemanji. Igrace za sjajni GS , sjajnu sutersku ekipu, tako da im jedan ovakav atleta dobro dodje. Srecno Nemanja. Sve najbolje u karijeri. Nadam se da ces uspeti u NBA. Inace mnogo mi je i drago sto smo konacno dobili pika u prvoj rundi.

sick

pre 10 godina

Veliki sam Partizanovac,al ne mogu da zaboravim tu srecu kad je Nedovic izabran u 1. rundi i to kao poslednji pik Dejvida Sterna,cestitke i Lovernju,a ESPN jedino njegov video od svih 60 nije pustio.Nadam se da je ovo prekretnica u vidu srpskih igraca u nba.

danilo

pre 10 godina

Odlična vest za Nedovića a nadam se da će i naša košarka biti na dobitku.
P.S. Ostaje mi velika misterija kakoon nije mogao da igra kod Pešića a Bogdanović kod Jovanovića?
Voleo bih da čujem neko suvislo objašnjenje...

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

Dragicevic, Bjelica, Nedovic ...

Pekovic, Veseli, Lovrenj ....

Vujosevicu i Danilovicu, cekam objasnjenje ! (JSD koje polako prerasta u EUSDbezSrba, a pozivaju se na Selimovica, Andrica itd)

Crvenkapa

pre 10 godina

@Danilo

Kod pominjanja Pesica i Jovanovica u vezi sa neigranjem Nedovica i Bogdanovica, treba dodati jos:
1. Nedovicu su konkurencija bili Covic, Radivojevic i Bojan Popovic, a Bogdanovic nije igrao zbog Milosavljevica i Kecmana
2. Partizan je igrao Evroligu u najjacoj grupi u istoriji (sa 6-7 odlicnih NBA igraca) i borio se za vrh ABA lige, a Zvezda nije igrala Evropu i ABA ligu je igrala maltene revijalno (10. mesto)

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

hehe.... Posto vidim da vecina misli da je moj komentar klupski obojen (sto naravno nema veze sa zivotom jer je meni reprezentacija uvek ispred klubova nevezano za sport) evo jos cinjenica vezanih za NBA draft, JSD Partizan, Duska Vujosevica i reprezentaciju Srbije.

Dusko Vujosevic dolazi na celo Partizana (koji je do tad bio rasadnik reprezentativaca i NBA igraca Srbije) 2001. godine. Od tada pa do danas Partizan je bio 12 puta prvak Drzave, osvojio je 4 kupa i 4 titule regionalne lige. Iznedrio je samo jednog igraca NBA kapaciteta, Nenada Krstica, koji je draftovan 2002 godine a razvijao se u Masincu i Partizanu pre dolaska Vujosevica (bio je tu i Kosta Perovic ali on je prosecan igrac). Srpske mlade reprezentacije su godinama dominirale na svim prvenstvima, pa opet ni jedan od tih klinaca nije dobio pravu sansu u Partizanu (osim Tepica i Tripkovica). Najveci uspeh srpske seniorske reprezentacije u tom periodu je srebrna medalja na evropskom prvenstvu.
Od sadasnjih igraca Partizana NBA potencijal su Vesterman i Bertrans (mozda). Od mladih srpskih igraca NBA potencijal su Miljenovic, Dangubic (mozda) i Cvetkovic (mozda) ....

Dakle mene zanima zasto najtrofejni kosarkaski klub u Srbiji ne razvija srpske igrace ??? Da li su nasi klinci netalentovani ??? Da li su jedna ili dve titule vaznije od reprezentativnog uspeha ??? Da li smo mi i dalje zemlja kosarke ??? Da li ce u dogledno vreme i jedan srpski igrac igrati na nivou Manua, Gasola, Pekovica ... ???

Трамбулиновић Драгивој

pre 10 godina

Ово је као кад мој ћале продаје и купује на пијаци у Обреновцу! Додуше Обреновачки драфт не прати телевизија, нема видео снимака, али у суштини то је то.

Spekof

pre 10 godina

Verujem da ce izaci uskoro vest na b92, ali evo ipak da napisem. Veliki trejd na relaciji Boston- Nets. Kg i the thruth u zamenu za pola Netsa(ostaju zvezde) . Ekipa za svakako jednu sezonu, max dve. Neki ce reci da im sledi sudbina Lakersa lane, ali su meni ovo ipak preozbiljni igraci. DWILL-JOHNSON PIERCE GARNETT LOPEZ. Inace sve cestitke Nemanji. Samo da dobijes minute, i sve ce biti ok ne sumnjam.

hallucinoman

pre 10 godina

Ja ne mogu da verujem da su Boston Celticsi propustili šansu da uzmu Dennisa Schroedera.

Ovo je kriminal Denny Aingea.

Istorijski debakl, poslednji u nizu.

Dr. 'J.'

pre 10 godina

Ovo meni liči na onaj možda najčuveniji draft iz 1984.g. Prvi su birali Rockettsi i izabrali Olujawona. A onda katastrofalna greška Portlanda koji bira Sama Bowie,
iako su u ponudi bili Jordan, Barkley, Stockton. Da se ne ponovi povijest!?
Inače ovo je veliko priznanje za Nedovića i bilo bi lijepo opet imati nekog igrača u NBA sa značajnijom ulogom.

ja

pre 10 godina

@Crvena zvezda 1991 hoces da Partizan razvija mlade srpske kosarkase? Onda reci covicu i misku raznatovicu da puste sve svoje mlade igrace u Partizan i nece biti potrebni stranci, mada je istina i da nemamo vise najtalentovaniju decu...

indijanac

pre 10 godina

Bravo za Nedovica odlicna sredina gde moze jos puno da napreduje i odlicno da se uklopi. Ovo je generalno jedan od slabijih draftova, ali zato sledece godine ce biti opasan draft

tarMi ricMi

pre 10 godina

Bravo Nedoviću! Goodbye Žofri, i hvala... Raspade nam se Partizan, kao i svake godine. Mlada ekipa, uigraju se, taman spremni da pariraju velikanima i matrak, opet pola tima ode, pa opet jovo nanovo. Nikad srece!

Ne igram odbranu

pre 10 godina

Minutaza Zvezdinih bekova u godini selekcije:

Bojan Popovic 22 minuta
Vuk Radivojevic 15 minuta
Branko Lazic 14 minuta
Nemanja Nedovic 14 minuta
Filip Covic 13 minuta

Hans

pre 10 godina

CrvenaZvezda1991@Miljenović sa onim fizikalijama?!Cvetković?!On će i ABA teško igrati,totalno precenjen talenat.A kod Dangubića nema možda,definitivno NBA potencijal.Ti bre pojma nemaš.

Zvezda zauvek

pre 10 godina

Partizan je potpuno uništio našu reprezentaciju. Ogromne pare koje su dobijali od države 12 godina su ulagali samo u strance i a pritom su pogasili ostale klubove. Jesu FMP, Zvezda i Hemofarm uspeli da održe bar malo reprezentaciju sa Teodosićem, Bjelicom, Savanovićem, Mačvanom, Ercegom, Kešeljem, Rašićem, Markovićem,... (ukratko 95% reprezentacije da ih ne nabrajam) ali nije se moglo više u uslovima koji su diktirani da bi imali jedan tim. Nadam se da će se dozvoliti ubuduće ostalim klubovima da zasluženo dobiju više i da će reprezentacija samim tim krenuti opet na bolje. Čestitke Nedoviću i Zvezdi koja ga je od deteta podigla (a ne otela) što je konačno izabran za NBA, posle Dragićevića, Bjelice (opet hvala Crvenoj Zvezdi). Francuzi i Crnogorci mogu da se zahvale vujoševiću, ja ne znam na čemu bih. Zasluženo bi bilo da Zvezda, Hemofarm, FMP, Hemofarm dobiju 800.000 puta veću pomoć kao što Danilović kaže.

Kosta

pre 10 godina

Srpska kosarka na dobitku. Nisam siguran‚ Golden Stejt ce tek posle letnje lige odluciti da li ce odmah potpisati ugovor sa Nemanjom ili da li ce ga ostaviti jos malo u Evropi kako bi stekao iskusvo. Problem predstavlja cinjenica da se termin letnje lige poklapa sa pripremama nase reprezentacije.

Stefan

pre 10 godina

Ovaj Noel je tako precenjen igrac da je to strasno. Osim skoka nema apsolutno nista vise. Na Nike Hoop ga je mali Saric proucavao ali BUKVALNO. Stvarno nzm zasto se tolika frka dize sto je "tek" sesti pik. Decko jedva da je zasluzio i prvu rundu ali hajde marketing je cudooo :)

NNN

pre 10 godina

Bravo Nemanja!
Nadam se da će se uklopiti u prespektivnu ekipu Golden Stejta
(u kojoj sam i ja igrao od 2003. u NBA Live :))))))))))))
Šternova istorija drafta - od Hakima do Nemanje :)
Klivlendov izbor znači da definitivno odustaju od LeBrona
(iskreno očekivao sam da dovedu centra i pokušaju Kralja da vrate kući).

brm

pre 10 godina

@Kosta
Pikovi iz prve runde imaju garantovane ugovore, tako da se klubovi ne pitaju tu mnogo osim ako nije obostrani dogovor da se ne potpisuje ugovor odmah. S toga klubovi ne uzimaju u prvoj rundi igrače koje ne nameravaju odmah da potpišu.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Noel je podelio sve stručnjake i ljubitelje košarke. Od njega se očekuju da dominira u skoku i napravi zid ispod koša (naravno, treba mu još bar 20 kg mišića), a igru u napadu bi trebalo da usavrši koliko toliko. Vrlo zanimljiv igrač.

vucic,covic,kokeza i mirko-ko je najveca legenda ?

pre 10 godina

A gde je Bogdan Bogdanovic?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (djux6, 28. jun 2013 13:48)

PITAJ RAKOCEVICA ?

ИСХСНИКА

pre 10 godina

Честитке изванредном човеку , кошаркашу и Делији. Понос српске кошарке !

STEFAN

pre 10 godina

A gde je Bogdan Bogdanovic?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (djux6, 28. jun 2013 13:48)

PITAJ RAKOCEVICA ?
(vucic,covic,kokeza i mirko-ko je najveca legenda ?, 28. jun 2013 21:22)

Dok je Rakoc igrao u NBA mali Bogdan je igrao segu megu :))

manda pg

pre 10 godina

Po mom misljenju u velikoj mjeri od sezone kakvu bude imao Benet zavisice sa koje ce pozicije biti draftovan Vigins,jer niko nece reskirati sa Kanadjaninom na prvoj poziciji ako se prethodnik ne pokaze.Veliku konkurenciju imace u Dzejhilu Okaforu i Jabariju Parkeru.Dosta se pita i Dario Saric jer je zaista vrlo kvalitetan vec sada.uglavnom bice velika trka za poslednju poziciju.Svaka cast Nemanja po kvalitetu mislim da je mogao biti izabran i ranije.

Lovernj

pre 10 godina

Da li je taj Lovernj iz Partizana ili neki drugi ??

Posto je ovo slika koju su na draftu stavili..

http://l.yimg.com/iu/api/res/1.2/8FAntD0PJLFERvBa.ycOdA--/YXBwaWQ9eXZpZGVvO2NyPTA7ZHg9MDtkeT0wO2ZpPXVsY3JvcA--/http://l.yimg.com/j/assets/ipt/joffrey_lauvergne.jpg

Gargamel

pre 10 godina

Ko je pominjao sledecu sezonu. Ja nisam. Mi cemo biti visegodisnji prvaci kada ova zemlja bude postala drzava, kada ne bude u sportu vladao olos i sljam. Ja se nadam da ce to biti sto skorije, da nam kosarka ne zavrsi kao fudbal.

дурантула окц

pre 10 godina

@Nbafan filadelfija je menjala holideja za noela i pika prve runde sledece godine, a zna se ko sledece godine izlazi na draft @stefan tek ces da vidis koliko je noel podcenjen...odlican defanzivac, a i ofanzivno nije los

NBAfan

pre 10 godina

@Nbafan filadelfija je menjala holideja za noela i pika prve runde sledece godine, a zna se ko sledece godine izlazi na draft @stefan tek ces da vidis koliko je noel podcenjen...odlican defanzivac, a i ofanzivno nije los
(дурантула окц, 28. jun 2013 19:43)


Da budem iskren tek sam kasnije saznao da su dobili pika prve runde, ali i dalje mislim da su mnogo izgubili kad su trejdovali Holideja, ipak je on All Star igrac a i ko zna koga ce dobiti na draftu sledece godine. Jos imaju Bajnama na centru.

NemanjaVac8

pre 10 godina

A gde je Bogdan Bogdanovic?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (djux6, 28. jun 2013 13:48)

PITAJ RAKOCEVICA ?
(vucic,covic,kokeza i mirko-ko je najveca legenda ?, 28. jun 2013 21:22)

Rakočević je igrao NBA ligu. Čovek je na zalasku karijere i činjenica da je uopšte mogao da se nosi sa najperspektivnijim igračem Partizana koji je od njega mlađi 15 godina, govori po hiljadu prvi put o kakvom talentu i igraču se radilo. Ja bih kao Srbin pre svega voleo da Bogdanović dostigne i prestigne najviši nivo Igora Rakočevića, ali kako stvari stoje to je teži slučaj. Trenutno, od naših igrača taj nivo imaju šansu da dostignu Teodosić i Bjelica, ali i to je teži slučaj. Umesto preucavanja, bolje da se zapitamo zašto dugo nemamo igrača, bar kao što je Igor. Kažem bar, jel Igor je imao žestoku konkurenciju u reprezentaciji, tj. i od njega su bili mnogo bolji. On bi tada igrao u prvoj petorci bilo koje evropske reprezentacije, ali u Jugosalviji je prosto bilo boljih košarkaša na toj poziciji. Ponavljam i pored toga Igor je bio strašan košarkaš i daj bože da neko od naših u budućnosti dostigne i prestigne njegov nivo igranja košarke (naravno iz najboljih dana). Osim toga Igor je u Zvezdi i igraće verovatno ista takmičenja kao i Bogdanović.

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

Dragicevic, Bjelica, Nedovic ...

Pekovic, Veseli, Lovrenj ....

Vujosevicu i Danilovicu, cekam objasnjenje ! (JSD koje polako prerasta u EUSDbezSrba, a pozivaju se na Selimovica, Andrica itd)

tarMi ricMi

pre 10 godina

Bravo Nedoviću! Goodbye Žofri, i hvala... Raspade nam se Partizan, kao i svake godine. Mlada ekipa, uigraju se, taman spremni da pariraju velikanima i matrak, opet pola tima ode, pa opet jovo nanovo. Nikad srece!

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

hehe.... Posto vidim da vecina misli da je moj komentar klupski obojen (sto naravno nema veze sa zivotom jer je meni reprezentacija uvek ispred klubova nevezano za sport) evo jos cinjenica vezanih za NBA draft, JSD Partizan, Duska Vujosevica i reprezentaciju Srbije.

Dusko Vujosevic dolazi na celo Partizana (koji je do tad bio rasadnik reprezentativaca i NBA igraca Srbije) 2001. godine. Od tada pa do danas Partizan je bio 12 puta prvak Drzave, osvojio je 4 kupa i 4 titule regionalne lige. Iznedrio je samo jednog igraca NBA kapaciteta, Nenada Krstica, koji je draftovan 2002 godine a razvijao se u Masincu i Partizanu pre dolaska Vujosevica (bio je tu i Kosta Perovic ali on je prosecan igrac). Srpske mlade reprezentacije su godinama dominirale na svim prvenstvima, pa opet ni jedan od tih klinaca nije dobio pravu sansu u Partizanu (osim Tepica i Tripkovica). Najveci uspeh srpske seniorske reprezentacije u tom periodu je srebrna medalja na evropskom prvenstvu.
Od sadasnjih igraca Partizana NBA potencijal su Vesterman i Bertrans (mozda). Od mladih srpskih igraca NBA potencijal su Miljenovic, Dangubic (mozda) i Cvetkovic (mozda) ....

Dakle mene zanima zasto najtrofejni kosarkaski klub u Srbiji ne razvija srpske igrace ??? Da li su nasi klinci netalentovani ??? Da li su jedna ili dve titule vaznije od reprezentativnog uspeha ??? Da li smo mi i dalje zemlja kosarke ??? Da li ce u dogledno vreme i jedan srpski igrac igrati na nivou Manua, Gasola, Pekovica ... ???

Zvezda zauvek

pre 10 godina

Partizan je potpuno uništio našu reprezentaciju. Ogromne pare koje su dobijali od države 12 godina su ulagali samo u strance i a pritom su pogasili ostale klubove. Jesu FMP, Zvezda i Hemofarm uspeli da održe bar malo reprezentaciju sa Teodosićem, Bjelicom, Savanovićem, Mačvanom, Ercegom, Kešeljem, Rašićem, Markovićem,... (ukratko 95% reprezentacije da ih ne nabrajam) ali nije se moglo više u uslovima koji su diktirani da bi imali jedan tim. Nadam se da će se dozvoliti ubuduće ostalim klubovima da zasluženo dobiju više i da će reprezentacija samim tim krenuti opet na bolje. Čestitke Nedoviću i Zvezdi koja ga je od deteta podigla (a ne otela) što je konačno izabran za NBA, posle Dragićevića, Bjelice (opet hvala Crvenoj Zvezdi). Francuzi i Crnogorci mogu da se zahvale vujoševiću, ja ne znam na čemu bih. Zasluženo bi bilo da Zvezda, Hemofarm, FMP, Hemofarm dobiju 800.000 puta veću pomoć kao što Danilović kaže.

ja

pre 10 godina

@Crvena zvezda 1991 hoces da Partizan razvija mlade srpske kosarkase? Onda reci covicu i misku raznatovicu da puste sve svoje mlade igrace u Partizan i nece biti potrebni stranci, mada je istina i da nemamo vise najtalentovaniju decu...

Трамбулиновић Драгивој

pre 10 godina

Ово је као кад мој ћале продаје и купује на пијаци у Обреновцу! Додуше Обреновачки драфт не прати телевизија, нема видео снимака, али у суштини то је то.

hallucinoman

pre 10 godina

Ja ne mogu da verujem da su Boston Celticsi propustili šansu da uzmu Dennisa Schroedera.

Ovo je kriminal Denny Aingea.

Istorijski debakl, poslednji u nizu.

Lovernj

pre 10 godina

Da li je taj Lovernj iz Partizana ili neki drugi ??

Posto je ovo slika koju su na draftu stavili..

http://l.yimg.com/iu/api/res/1.2/8FAntD0PJLFERvBa.ycOdA--/YXBwaWQ9eXZpZGVvO2NyPTA7ZHg9MDtkeT0wO2ZpPXVsY3JvcA--/http://l.yimg.com/j/assets/ipt/joffrey_lauvergne.jpg

NNN

pre 10 godina

Bravo Nemanja!
Nadam se da će se uklopiti u prespektivnu ekipu Golden Stejta
(u kojoj sam i ja igrao od 2003. u NBA Live :))))))))))))
Šternova istorija drafta - od Hakima do Nemanje :)
Klivlendov izbor znači da definitivno odustaju od LeBrona
(iskreno očekivao sam da dovedu centra i pokušaju Kralja da vrate kući).

Crvenkapa

pre 10 godina

@Danilo

Kod pominjanja Pesica i Jovanovica u vezi sa neigranjem Nedovica i Bogdanovica, treba dodati jos:
1. Nedovicu su konkurencija bili Covic, Radivojevic i Bojan Popovic, a Bogdanovic nije igrao zbog Milosavljevica i Kecmana
2. Partizan je igrao Evroligu u najjacoj grupi u istoriji (sa 6-7 odlicnih NBA igraca) i borio se za vrh ABA lige, a Zvezda nije igrala Evropu i ABA ligu je igrala maltene revijalno (10. mesto)

Stiven Džerard

pre 10 godina

GSW najbolja moguća sredina za Nemanju mlada ekipa,atraktivna košarka,puno trčanja,šutiranja kao stvorena za njega.Od njega puno očekujem u NBA jer je igrač kao stvoren za tu ligu.Srećno nemanja i u NBA a posebno u Reprezentaciji.

jovan

pre 10 godina

Ne pratim univerzitetsku kosakru tako da mi ovaj draft nista ne znaci. Cakam da pocne NBA sezona pa da vidim ko je kakav posao uradio.
Uzgred zelim svu srecu Nemanji. Igrace za sjajni GS , sjajnu sutersku ekipu, tako da im jedan ovakav atleta dobro dodje. Srecno Nemanja. Sve najbolje u karijeri. Nadam se da ces uspeti u NBA. Inace mnogo mi je i drago sto smo konacno dobili pika u prvoj rundi.

Gargamel

pre 10 godina

Ko je pominjao sledecu sezonu. Ja nisam. Mi cemo biti visegodisnji prvaci kada ova zemlja bude postala drzava, kada ne bude u sportu vladao olos i sljam. Ja se nadam da ce to biti sto skorije, da nam kosarka ne zavrsi kao fudbal.

Spekof

pre 10 godina

Verujem da ce izaci uskoro vest na b92, ali evo ipak da napisem. Veliki trejd na relaciji Boston- Nets. Kg i the thruth u zamenu za pola Netsa(ostaju zvezde) . Ekipa za svakako jednu sezonu, max dve. Neki ce reci da im sledi sudbina Lakersa lane, ali su meni ovo ipak preozbiljni igraci. DWILL-JOHNSON PIERCE GARNETT LOPEZ. Inace sve cestitke Nemanji. Samo da dobijes minute, i sve ce biti ok ne sumnjam.

Dr. 'J.'

pre 10 godina

Ovo meni liči na onaj možda najčuveniji draft iz 1984.g. Prvi su birali Rockettsi i izabrali Olujawona. A onda katastrofalna greška Portlanda koji bira Sama Bowie,
iako su u ponudi bili Jordan, Barkley, Stockton. Da se ne ponovi povijest!?
Inače ovo je veliko priznanje za Nedovića i bilo bi lijepo opet imati nekog igrača u NBA sa značajnijom ulogom.

manda pg

pre 10 godina

Po mom misljenju u velikoj mjeri od sezone kakvu bude imao Benet zavisice sa koje ce pozicije biti draftovan Vigins,jer niko nece reskirati sa Kanadjaninom na prvoj poziciji ako se prethodnik ne pokaze.Veliku konkurenciju imace u Dzejhilu Okaforu i Jabariju Parkeru.Dosta se pita i Dario Saric jer je zaista vrlo kvalitetan vec sada.uglavnom bice velika trka za poslednju poziciju.Svaka cast Nemanja po kvalitetu mislim da je mogao biti izabran i ranije.

Stefan

pre 10 godina

Ovaj Noel je tako precenjen igrac da je to strasno. Osim skoka nema apsolutno nista vise. Na Nike Hoop ga je mali Saric proucavao ali BUKVALNO. Stvarno nzm zasto se tolika frka dize sto je "tek" sesti pik. Decko jedva da je zasluzio i prvu rundu ali hajde marketing je cudooo :)

STEFAN

pre 10 godina

A gde je Bogdan Bogdanovic?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (djux6, 28. jun 2013 13:48)

PITAJ RAKOCEVICA ?
(vucic,covic,kokeza i mirko-ko je najveca legenda ?, 28. jun 2013 21:22)

Dok je Rakoc igrao u NBA mali Bogdan je igrao segu megu :))

sick

pre 10 godina

Veliki sam Partizanovac,al ne mogu da zaboravim tu srecu kad je Nedovic izabran u 1. rundi i to kao poslednji pik Dejvida Sterna,cestitke i Lovernju,a ESPN jedino njegov video od svih 60 nije pustio.Nadam se da je ovo prekretnica u vidu srpskih igraca u nba.

ИСХСНИКА

pre 10 godina

Честитке изванредном човеку , кошаркашу и Делији. Понос српске кошарке !

danilo

pre 10 godina

Odlična vest za Nedovića a nadam se da će i naša košarka biti na dobitku.
P.S. Ostaje mi velika misterija kakoon nije mogao da igra kod Pešića a Bogdanović kod Jovanovića?
Voleo bih da čujem neko suvislo objašnjenje...

Kosta

pre 10 godina

Srpska kosarka na dobitku. Nisam siguran‚ Golden Stejt ce tek posle letnje lige odluciti da li ce odmah potpisati ugovor sa Nemanjom ili da li ce ga ostaviti jos malo u Evropi kako bi stekao iskusvo. Problem predstavlja cinjenica da se termin letnje lige poklapa sa pripremama nase reprezentacije.

Hans

pre 10 godina

CrvenaZvezda1991@Miljenović sa onim fizikalijama?!Cvetković?!On će i ABA teško igrati,totalno precenjen talenat.A kod Dangubića nema možda,definitivno NBA potencijal.Ti bre pojma nemaš.

indijanac

pre 10 godina

Bravo za Nedovica odlicna sredina gde moze jos puno da napreduje i odlicno da se uklopi. Ovo je generalno jedan od slabijih draftova, ali zato sledece godine ce biti opasan draft

Ne igram odbranu

pre 10 godina

Minutaza Zvezdinih bekova u godini selekcije:

Bojan Popovic 22 minuta
Vuk Radivojevic 15 minuta
Branko Lazic 14 minuta
Nemanja Nedovic 14 minuta
Filip Covic 13 minuta

дурантула окц

pre 10 godina

@Nbafan filadelfija je menjala holideja za noela i pika prve runde sledece godine, a zna se ko sledece godine izlazi na draft @stefan tek ces da vidis koliko je noel podcenjen...odlican defanzivac, a i ofanzivno nije los

vucic,covic,kokeza i mirko-ko je najveca legenda ?

pre 10 godina

A gde je Bogdan Bogdanovic?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (djux6, 28. jun 2013 13:48)

PITAJ RAKOCEVICA ?

brm

pre 10 godina

@Kosta
Pikovi iz prve runde imaju garantovane ugovore, tako da se klubovi ne pitaju tu mnogo osim ako nije obostrani dogovor da se ne potpisuje ugovor odmah. S toga klubovi ne uzimaju u prvoj rundi igrače koje ne nameravaju odmah da potpišu.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Noel je podelio sve stručnjake i ljubitelje košarke. Od njega se očekuju da dominira u skoku i napravi zid ispod koša (naravno, treba mu još bar 20 kg mišića), a igru u napadu bi trebalo da usavrši koliko toliko. Vrlo zanimljiv igrač.

NBAfan

pre 10 godina

@Nbafan filadelfija je menjala holideja za noela i pika prve runde sledece godine, a zna se ko sledece godine izlazi na draft @stefan tek ces da vidis koliko je noel podcenjen...odlican defanzivac, a i ofanzivno nije los
(дурантула окц, 28. jun 2013 19:43)


Da budem iskren tek sam kasnije saznao da su dobili pika prve runde, ali i dalje mislim da su mnogo izgubili kad su trejdovali Holideja, ipak je on All Star igrac a i ko zna koga ce dobiti na draftu sledece godine. Jos imaju Bajnama na centru.

NemanjaVac8

pre 10 godina

A gde je Bogdan Bogdanovic?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (djux6, 28. jun 2013 13:48)

PITAJ RAKOCEVICA ?
(vucic,covic,kokeza i mirko-ko je najveca legenda ?, 28. jun 2013 21:22)

Rakočević je igrao NBA ligu. Čovek je na zalasku karijere i činjenica da je uopšte mogao da se nosi sa najperspektivnijim igračem Partizana koji je od njega mlađi 15 godina, govori po hiljadu prvi put o kakvom talentu i igraču se radilo. Ja bih kao Srbin pre svega voleo da Bogdanović dostigne i prestigne najviši nivo Igora Rakočevića, ali kako stvari stoje to je teži slučaj. Trenutno, od naših igrača taj nivo imaju šansu da dostignu Teodosić i Bjelica, ali i to je teži slučaj. Umesto preucavanja, bolje da se zapitamo zašto dugo nemamo igrača, bar kao što je Igor. Kažem bar, jel Igor je imao žestoku konkurenciju u reprezentaciji, tj. i od njega su bili mnogo bolji. On bi tada igrao u prvoj petorci bilo koje evropske reprezentacije, ali u Jugosalviji je prosto bilo boljih košarkaša na toj poziciji. Ponavljam i pored toga Igor je bio strašan košarkaš i daj bože da neko od naših u budućnosti dostigne i prestigne njegov nivo igranja košarke (naravno iz najboljih dana). Osim toga Igor je u Zvezdi i igraće verovatno ista takmičenja kao i Bogdanović.