Sreda, 19.06.2013.

18:14

EP: Pobeda Srbije nad Belorusijom

Srpske košarkašice započele su drugu fazu Evropskog prvenstva u Francuskoj pobedom, pošto su slavile protiv Belorusije sa 54:48.

Izvor: JT

EP: Pobeda Srbije nad Belorusijom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

cemer i jad

pre 10 godina

@(poklopac)
E moj poklopac, kad bi ti znao u kakvom je stanju nasa zenska kosarka u poslednjih trideset godina ne bi me pljuvao. Kad bi znao kako se stvaraju igracice, ko ih sve trenira, kad bi znao koji sljam je u trenerskim vodama i kosarkaskoj organizaciji ne bi me pljuvao. Kao sve u ovoj nasoj zemlji, trud, rad i znanje se ne ceni. Nemas ti blage veze mucenice koji je to olos. A ja navijam za Srbiju i volim je svim srcem, kao i svi ostali verovatno sto pisu komentare, al dzaba to sve kad su uvek na vrhu nekvalitetne vodje i ljudi koji ne zasluzuju mesta na kojima su. Ti ne znas sta je iza fasade a ja pola mog zivota gledam i muka mi je. Ziveo ti meni sto godina.

Igor vr

pre 10 godina

@ Gile
Nema potrebe da te brine poraz Hrvatica od osam razlike protiv Francuske jer su se domace igracice drugom poluvremenu setale po terenu, dok su u prvoom razbile Hrvatsku skoro kao i nas. Tako da +8 je totalno neralna razlika.
Sto se tice meca u petak sa Hrvaticama mislim da imamo lepe sanse jer one uglavnom baziraju igru na sutu za tri poena(npr protiv Francuske su u prvom poluvremenu trojke sutirali 10-0) imaju jednog jakog i teskog centra, koji se po meni malo slabije krece u reketu. Takodje one nemaju sanse za prolaz u cetvrrfinale dok nas samo pobeda ostavlja u igri, tek se sada vidi koliko skupo moze da nas kosta poraz od Velike Britanije. Dakle u petak samo napred nase pa onda u nedelju sa Cehinjama da igrramo za cetvrtfinale. Samo da napomenem da iako se ne plasiramo dalje da to nece biti neuspeh posto je jedna velika Rusija uz Francisku glavni favorit je vec ispala sa EP.

NEDJA

pre 10 godina

@Heroes,napisao sam da Zkk Partizan dominira poslednjih godina,sta tu nije tacno?Neverovatno da vas to toliko frustrira,ko se još pali na žensku kosarku.Ej,vi pljujete Partizan zato što je reprezentacija izgubila protiv V.B i Francuske.Kad su to "grobari" pljuvali Zvezdu koja dominira u ženskoj odbojci posle nekih losih meceva ženske odbojkaške reprezentacije a zamisli koliko bi bilo glupo da napisem da Zvezda veštački dominira u z.odbojci.I onda mi imamo komplekse.Yes,kako da no.

Nataeos

pre 10 godina

Bravo! Napokon ono sto se ocekiva! Jesu me nervirale u prve dve utakmice! Ali ovo je mnogo bolje, sad treba drzati taj tempo, a posle na jednu tekmu sve je moguce!

xyz

pre 10 godina

Prijatno sam iznenadjen. Priznajem da nisam verovao da mozete do pobede.Primite moje izvinjenje. Sad posto imate sanse za 1/4 finale samo hrabro u narednim utakmicama.

Gile

pre 10 godina

Cestitke nasim devojkama na znacajnoj pobedi.
Zaista se bore,izgaraju za svaku loptu,danas nas je i sut donekle sluzio.
Ali ono sto moram da primetim ,je da igra u reketu ne postoji,centri se vrlo slabo snalaze ispod kosa.Dobro je da sluzio sut,da su delovale nekoko slobodnije,da su bekovi probijali...
Inace,kvalitet ovog prvenstva je realno slab.Odudaraju Francuska,Spanija i Turska(koje su trenutno bez poraza),dok su ostale reprezentacije dosta izjednacene(sto pokazuju i dosadasnji rezultati),tako da realno imamo sansu da prodjemo i ovu grupu(mada me brine da je Hrvatska danas izgubila samo osam razlike od Francuske).
Jos jedna stvar.Zaista ne znam kolika je trenerska strucnost nase selektorke,mada mi se cini da je mogao da se napravi bolji izbor.Fakticki sa 20 i nesto godina odmah u trenere.Dosta znacajnu ulogu u nasem strucnom stabu ima Igor Polanek.Covek ima dosta iskustva u muskoj kosarci(radio u Hemofarmu,mladjim reprezentativnim selekcijama...).
Treba takodje napomenuti,da igramo bez Sonje Petrovic,koja igra u WNBA.
Za kraj,devojkama zelim sve najbolje,bicu uz njih na svakoj utakmici...

poklopac

pre 10 godina

@(cemer i jad, 19. jun 2013 18:28)

A ti ces verovatno jedva cekati nas poraz protiv Hrvatske,da bi onda opet pobednicki izigravao pametnjakovica i dosao na svoje.E mukice moja...Zivot ti prodje,a istinsku muku ni radost jos spoznao nisi.

Heroes

pre 10 godina

Kako mi je drago zbog pobede.Belorusija je velesila u ženskoj kosarci,polufinalista zadnjeg SP.Koliko je bilo pljuvanja isfrustriranih navijaca Crvene Zvezde.Ne mogu da verujem da vas toliko boli dominacija Partizana u ženskoj kosarci zadnjih nekoliko godina da navijate protiv reprezentacije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (NEDJA, 19. jun 2013 19:21)

Decko leci komplekse, vi takodje pljujete po igracima Reprezentacije kad ima veze Selektor ili su Zvezdasi vecina, zato ne licemerisi..Pazi mi isfustrirani zenskom kosarkom, ej bre znas ti sta je ZKK CZ u zenskoj kosarci? Pa taj Partizan koji vestacki dominira ne moze tu nista da promeni.

Eho

pre 10 godina

A nema onih 'strucnjaka' od pre neki dan. Te nemamo centra, te ne znamo, te nisu mlade...E sada, sta cemo sada? Ajde izadjite luzeri, pa makar cestitajte. Ej bre luzeri, igrala je Srbija, luuuzeeriii !

Maja

pre 10 godina

Najbolja partija do sada.
Neverovatna želja i borba naših košarkašica. Odbrana kida glave protivnicama :)
Samo napred, pa dokle stignete, mi smo uz vas.
p.s. Sramota za javni servis Srbije, veliko hvala "PTPC", televiziji Republike Srpske. I komentatori neuporedivo bolji nego na našoj nacionalnoj televiziji.

Dado

pre 10 godina

Svaka cast...joa jedna pobeda (protiv Cehinja ili Hrvatica) i eto nam 1/4 finale a od tamo.je moguce i do petog mesta...ocigledno da je pala neka psiholoska bariera posle prve pobede a glavni konkurenti za 1/4 finale iz druge grupe, sve ce doziveti minimum jedan poraz (protiv Francuske) a verovatno i protiv Britanije...u svakom slucaju svaja cast!

ZLATKO

pre 10 godina

Bravo carice. pokazale ste svima kako se igra za svoju zemlju. To bi trebali da vide i nesto nauce oni umisljeni fudbaleri.Svaka cast. Samo napred u inat svima onima koji nisu verovali u vas i koji su se odlucili da ipak gledaju ,,Farmu,, a ne vas.

NEDJA

pre 10 godina

Kako mi je drago zbog pobede.Belorusija je velesila u ženskoj kosarci,polufinalista zadnjeg SP.Koliko je bilo pljuvanja isfrustriranih navijaca Crvene Zvezde.Ne mogu da verujem da vas toliko boli dominacija Partizana u ženskoj kosarci zadnjih nekoliko godina da navijate protiv reprezentacije.

autostoper

pre 10 godina

Sutra imamo sve otvoreno za pobedu nad Hrvatskom.One igraju u 9 i sutra odmah u 2,pritom verovatno ce ih Francuskinje dobiti i one vise nemaju sanse za polufinale.Samo one da ne zabrljaju.Belorusija je dobila sa 13 ili 14 Hrvatsku,pa sto ne bi i one mogle.

Dajbabe

pre 10 godina

Zaista fantasticna odbrana nasih djevojaka protiv velikog favorita..Ekipu koja ima prosjek od 61poen na EP,svesti na 48 poena nije lako..Serija trojki tokom trece cetvrtine je odlucila sve uz dobru odbranu.. Jedino sto para oci u nasoj igri su slobodna bacanja..Tokom citavog prvenstva..Al eto Dabovicka je zabila vcrs kad je bilo najpotrebnije ..

Divos

pre 10 godina

Све честитке девојкама, на важној победи, али још више на односу према игри, и дресу Србије. Девојке су одушевиле, имале су и црних периода, богами промашивале и "зицере", било је и срљања, грешака, али су играле страшно агресивну одбрану, и показале фанатичну борбеност и пожртовање, буквално су гинуле за сваку лопту (мислим да су Белорускиње имале 24 изг.лопте).
Како ствари стоје успркос овој победи, за пролаз у 1/4Ф мораћемо добити и 2 преостала меча (Чехиње су добиле Британке), и на крају је врло лако могуће да ће 2-ог и 5-ог делити једна победа. Али добро, иде се меч по меч, ако ове наше Српкиње задрже овакав приступ и однос према игри, а хоће, шта год да ураде, заслужују само похвале.

Anica

pre 10 godina

Pre svega sam srecna sto se posle toliko godina srpska zenska kosarka ponovo vratila u evropske tokove i sto je odlazak ovih sjajnih devojaka na EP U francusku, nadam se, pocetak svetlije buducnosti nase kosarke. Svakako se ima sta i zameriti, ali moramo ih pohvaliti zato sto ostavljaju srce na terenu. cini mi se da su jako stegnute i da ne mogu da ispolje kvalitet do kraja upravo zbog toga. Najveca boljka su nam losi centri i losa realizacija slobodnog bacanja. Odbrana je bila zestoka, agresivna i bez nepotrebnih faulova. Malo im fali da se oslobode i da pokazu da imaju kvalitet. Mogu i preko Hrvatica u 1/4 finala u to sam uverena. NAPRED SRPSKINJE NASE! Milina vas je gledati kao reprezentaciju posle toliko dugo godina!

Pilat

pre 10 godina

Bio sam na utakmicama protiv Francuske i Letonije i držalo me navijanje svo vreme, ali samo zbog borbenosti koju su prikazivale čak i kad smo gubili debelo.
Imao sam utisak da postoji želja, ali da su stegnute i pod pritiskom.
Realno je za očekivati da Francuska opere sve tri ekipe i olakša nam prolaz dalje.
Mada mislim da nam je neophodna pobeda protiv Čehinja.
Nisam nešto visok, ali su mi sunce zaklonile kad su izašle iz autobusa.

my way

pre 10 godina

Bravo devojke, samo napred, do cetvrtfinala! Srbija je uz vas! Verovao sam u vas jos pre EP, jer je jasno da ste kroz kvalifikacije, a i ranije pokazale da imate kvalitet, da vracate nasu kosarku na veliku scenu i hvala vam na tome. O instant ekspertima za zensku kosarku, koji se pojavise nakon poraza ne brinite, psi laju, karavani prolaze. Svaka cast vama, kao i Ani Jokovic i Marini Maljkovic! Samo napred, Srbija je uz vas!

Ivan

pre 10 godina

Neko je komentarisao da protiv Cehinja i Beloruskinja nemamo nikakvih sansi,a da ce protiv Hrvatica biti zestoka borba.Sto se tice Beloruskinja ,oni koji su prognozirali nas poraz i raspad sistema,ostali su razocarani,jer su nase pruzile najbolju igru dosada od pocetka do kraja utakmice.Konacno smo videle pravo lice sestara Dabovic koje su uz Radocaj,i dobile utakmicu,nezeleci da umanjim i igru ostalih kosarkasica.Sledece su Hrvatice u petak u 14h,prilika da se najozbiljnije ukljucimo u borbu za cetvrtfinale,pod uslovom da pobedimo,a ja iskreno verujem,cak sta vise ubedjen sam u nasu pobedu.Napred Srpkinje.

cemer i jad

pre 10 godina

Devojke moram da vam cestitam na borbenosti i velikoj zelji za pobedom. U odbrani ste bile odlicne. Napad, smanjile ste divljanje, mada ga i dalje ima,ali ste manje gresile. Nadam se da su prethodni komentari uticali na vas da se malo zamislite. Iako je igra u napadu daleko od prave timske kosarke, a za to je kriv trener, uspevate nekako individualnim kvalitetima da bljesnete i danas je dalo rezultat. Videcemo za dalje....

UrosBg

pre 10 godina

Bravo za nase devojke i Marinu Maljkovic. Iako je da budemo iskreni kvalitet prikazane kosarke nula, veoma vazna pobeda za nasu reprezentaciju. Srecno u nastavku devojke, napred Srbija!!!

Maja

pre 10 godina

Najbolja partija do sada.
Neverovatna želja i borba naših košarkašica. Odbrana kida glave protivnicama :)
Samo napred, pa dokle stignete, mi smo uz vas.
p.s. Sramota za javni servis Srbije, veliko hvala "PTPC", televiziji Republike Srpske. I komentatori neuporedivo bolji nego na našoj nacionalnoj televiziji.

NEDJA

pre 10 godina

Kako mi je drago zbog pobede.Belorusija je velesila u ženskoj kosarci,polufinalista zadnjeg SP.Koliko je bilo pljuvanja isfrustriranih navijaca Crvene Zvezde.Ne mogu da verujem da vas toliko boli dominacija Partizana u ženskoj kosarci zadnjih nekoliko godina da navijate protiv reprezentacije.

Eho

pre 10 godina

A nema onih 'strucnjaka' od pre neki dan. Te nemamo centra, te ne znamo, te nisu mlade...E sada, sta cemo sada? Ajde izadjite luzeri, pa makar cestitajte. Ej bre luzeri, igrala je Srbija, luuuzeeriii !

Anica

pre 10 godina

Pre svega sam srecna sto se posle toliko godina srpska zenska kosarka ponovo vratila u evropske tokove i sto je odlazak ovih sjajnih devojaka na EP U francusku, nadam se, pocetak svetlije buducnosti nase kosarke. Svakako se ima sta i zameriti, ali moramo ih pohvaliti zato sto ostavljaju srce na terenu. cini mi se da su jako stegnute i da ne mogu da ispolje kvalitet do kraja upravo zbog toga. Najveca boljka su nam losi centri i losa realizacija slobodnog bacanja. Odbrana je bila zestoka, agresivna i bez nepotrebnih faulova. Malo im fali da se oslobode i da pokazu da imaju kvalitet. Mogu i preko Hrvatica u 1/4 finala u to sam uverena. NAPRED SRPSKINJE NASE! Milina vas je gledati kao reprezentaciju posle toliko dugo godina!

Divos

pre 10 godina

Све честитке девојкама, на важној победи, али још више на односу према игри, и дресу Србије. Девојке су одушевиле, имале су и црних периода, богами промашивале и "зицере", било је и срљања, грешака, али су играле страшно агресивну одбрану, и показале фанатичну борбеност и пожртовање, буквално су гинуле за сваку лопту (мислим да су Белорускиње имале 24 изг.лопте).
Како ствари стоје успркос овој победи, за пролаз у 1/4Ф мораћемо добити и 2 преостала меча (Чехиње су добиле Британке), и на крају је врло лако могуће да ће 2-ог и 5-ог делити једна победа. Али добро, иде се меч по меч, ако ове наше Српкиње задрже овакав приступ и однос према игри, а хоће, шта год да ураде, заслужују само похвале.

Pilat

pre 10 godina

Bio sam na utakmicama protiv Francuske i Letonije i držalo me navijanje svo vreme, ali samo zbog borbenosti koju su prikazivale čak i kad smo gubili debelo.
Imao sam utisak da postoji želja, ali da su stegnute i pod pritiskom.
Realno je za očekivati da Francuska opere sve tri ekipe i olakša nam prolaz dalje.
Mada mislim da nam je neophodna pobeda protiv Čehinja.
Nisam nešto visok, ali su mi sunce zaklonile kad su izašle iz autobusa.

Ivan

pre 10 godina

Neko je komentarisao da protiv Cehinja i Beloruskinja nemamo nikakvih sansi,a da ce protiv Hrvatica biti zestoka borba.Sto se tice Beloruskinja ,oni koji su prognozirali nas poraz i raspad sistema,ostali su razocarani,jer su nase pruzile najbolju igru dosada od pocetka do kraja utakmice.Konacno smo videle pravo lice sestara Dabovic koje su uz Radocaj,i dobile utakmicu,nezeleci da umanjim i igru ostalih kosarkasica.Sledece su Hrvatice u petak u 14h,prilika da se najozbiljnije ukljucimo u borbu za cetvrtfinale,pod uslovom da pobedimo,a ja iskreno verujem,cak sta vise ubedjen sam u nasu pobedu.Napred Srpkinje.

ZLATKO

pre 10 godina

Bravo carice. pokazale ste svima kako se igra za svoju zemlju. To bi trebali da vide i nesto nauce oni umisljeni fudbaleri.Svaka cast. Samo napred u inat svima onima koji nisu verovali u vas i koji su se odlucili da ipak gledaju ,,Farmu,, a ne vas.

Dajbabe

pre 10 godina

Zaista fantasticna odbrana nasih djevojaka protiv velikog favorita..Ekipu koja ima prosjek od 61poen na EP,svesti na 48 poena nije lako..Serija trojki tokom trece cetvrtine je odlucila sve uz dobru odbranu.. Jedino sto para oci u nasoj igri su slobodna bacanja..Tokom citavog prvenstva..Al eto Dabovicka je zabila vcrs kad je bilo najpotrebnije ..

autostoper

pre 10 godina

Sutra imamo sve otvoreno za pobedu nad Hrvatskom.One igraju u 9 i sutra odmah u 2,pritom verovatno ce ih Francuskinje dobiti i one vise nemaju sanse za polufinale.Samo one da ne zabrljaju.Belorusija je dobila sa 13 ili 14 Hrvatsku,pa sto ne bi i one mogle.

Dado

pre 10 godina

Svaka cast...joa jedna pobeda (protiv Cehinja ili Hrvatica) i eto nam 1/4 finale a od tamo.je moguce i do petog mesta...ocigledno da je pala neka psiholoska bariera posle prve pobede a glavni konkurenti za 1/4 finale iz druge grupe, sve ce doziveti minimum jedan poraz (protiv Francuske) a verovatno i protiv Britanije...u svakom slucaju svaja cast!

my way

pre 10 godina

Bravo devojke, samo napred, do cetvrtfinala! Srbija je uz vas! Verovao sam u vas jos pre EP, jer je jasno da ste kroz kvalifikacije, a i ranije pokazale da imate kvalitet, da vracate nasu kosarku na veliku scenu i hvala vam na tome. O instant ekspertima za zensku kosarku, koji se pojavise nakon poraza ne brinite, psi laju, karavani prolaze. Svaka cast vama, kao i Ani Jokovic i Marini Maljkovic! Samo napred, Srbija je uz vas!

UrosBg

pre 10 godina

Bravo za nase devojke i Marinu Maljkovic. Iako je da budemo iskreni kvalitet prikazane kosarke nula, veoma vazna pobeda za nasu reprezentaciju. Srecno u nastavku devojke, napred Srbija!!!

cemer i jad

pre 10 godina

Devojke moram da vam cestitam na borbenosti i velikoj zelji za pobedom. U odbrani ste bile odlicne. Napad, smanjile ste divljanje, mada ga i dalje ima,ali ste manje gresile. Nadam se da su prethodni komentari uticali na vas da se malo zamislite. Iako je igra u napadu daleko od prave timske kosarke, a za to je kriv trener, uspevate nekako individualnim kvalitetima da bljesnete i danas je dalo rezultat. Videcemo za dalje....

Gile

pre 10 godina

Cestitke nasim devojkama na znacajnoj pobedi.
Zaista se bore,izgaraju za svaku loptu,danas nas je i sut donekle sluzio.
Ali ono sto moram da primetim ,je da igra u reketu ne postoji,centri se vrlo slabo snalaze ispod kosa.Dobro je da sluzio sut,da su delovale nekoko slobodnije,da su bekovi probijali...
Inace,kvalitet ovog prvenstva je realno slab.Odudaraju Francuska,Spanija i Turska(koje su trenutno bez poraza),dok su ostale reprezentacije dosta izjednacene(sto pokazuju i dosadasnji rezultati),tako da realno imamo sansu da prodjemo i ovu grupu(mada me brine da je Hrvatska danas izgubila samo osam razlike od Francuske).
Jos jedna stvar.Zaista ne znam kolika je trenerska strucnost nase selektorke,mada mi se cini da je mogao da se napravi bolji izbor.Fakticki sa 20 i nesto godina odmah u trenere.Dosta znacajnu ulogu u nasem strucnom stabu ima Igor Polanek.Covek ima dosta iskustva u muskoj kosarci(radio u Hemofarmu,mladjim reprezentativnim selekcijama...).
Treba takodje napomenuti,da igramo bez Sonje Petrovic,koja igra u WNBA.
Za kraj,devojkama zelim sve najbolje,bicu uz njih na svakoj utakmici...

xyz

pre 10 godina

Prijatno sam iznenadjen. Priznajem da nisam verovao da mozete do pobede.Primite moje izvinjenje. Sad posto imate sanse za 1/4 finale samo hrabro u narednim utakmicama.

cemer i jad

pre 10 godina

@(poklopac)
E moj poklopac, kad bi ti znao u kakvom je stanju nasa zenska kosarka u poslednjih trideset godina ne bi me pljuvao. Kad bi znao kako se stvaraju igracice, ko ih sve trenira, kad bi znao koji sljam je u trenerskim vodama i kosarkaskoj organizaciji ne bi me pljuvao. Kao sve u ovoj nasoj zemlji, trud, rad i znanje se ne ceni. Nemas ti blage veze mucenice koji je to olos. A ja navijam za Srbiju i volim je svim srcem, kao i svi ostali verovatno sto pisu komentare, al dzaba to sve kad su uvek na vrhu nekvalitetne vodje i ljudi koji ne zasluzuju mesta na kojima su. Ti ne znas sta je iza fasade a ja pola mog zivota gledam i muka mi je. Ziveo ti meni sto godina.

NEDJA

pre 10 godina

@Heroes,napisao sam da Zkk Partizan dominira poslednjih godina,sta tu nije tacno?Neverovatno da vas to toliko frustrira,ko se još pali na žensku kosarku.Ej,vi pljujete Partizan zato što je reprezentacija izgubila protiv V.B i Francuske.Kad su to "grobari" pljuvali Zvezdu koja dominira u ženskoj odbojci posle nekih losih meceva ženske odbojkaške reprezentacije a zamisli koliko bi bilo glupo da napisem da Zvezda veštački dominira u z.odbojci.I onda mi imamo komplekse.Yes,kako da no.

Heroes

pre 10 godina

Kako mi je drago zbog pobede.Belorusija je velesila u ženskoj kosarci,polufinalista zadnjeg SP.Koliko je bilo pljuvanja isfrustriranih navijaca Crvene Zvezde.Ne mogu da verujem da vas toliko boli dominacija Partizana u ženskoj kosarci zadnjih nekoliko godina da navijate protiv reprezentacije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (NEDJA, 19. jun 2013 19:21)

Decko leci komplekse, vi takodje pljujete po igracima Reprezentacije kad ima veze Selektor ili su Zvezdasi vecina, zato ne licemerisi..Pazi mi isfustrirani zenskom kosarkom, ej bre znas ti sta je ZKK CZ u zenskoj kosarci? Pa taj Partizan koji vestacki dominira ne moze tu nista da promeni.

Igor vr

pre 10 godina

@ Gile
Nema potrebe da te brine poraz Hrvatica od osam razlike protiv Francuske jer su se domace igracice drugom poluvremenu setale po terenu, dok su u prvoom razbile Hrvatsku skoro kao i nas. Tako da +8 je totalno neralna razlika.
Sto se tice meca u petak sa Hrvaticama mislim da imamo lepe sanse jer one uglavnom baziraju igru na sutu za tri poena(npr protiv Francuske su u prvom poluvremenu trojke sutirali 10-0) imaju jednog jakog i teskog centra, koji se po meni malo slabije krece u reketu. Takodje one nemaju sanse za prolaz u cetvrrfinale dok nas samo pobeda ostavlja u igri, tek se sada vidi koliko skupo moze da nas kosta poraz od Velike Britanije. Dakle u petak samo napred nase pa onda u nedelju sa Cehinjama da igrramo za cetvrtfinale. Samo da napomenem da iako se ne plasiramo dalje da to nece biti neuspeh posto je jedna velika Rusija uz Francisku glavni favorit je vec ispala sa EP.

poklopac

pre 10 godina

@(cemer i jad, 19. jun 2013 18:28)

A ti ces verovatno jedva cekati nas poraz protiv Hrvatske,da bi onda opet pobednicki izigravao pametnjakovica i dosao na svoje.E mukice moja...Zivot ti prodje,a istinsku muku ni radost jos spoznao nisi.

Nataeos

pre 10 godina

Bravo! Napokon ono sto se ocekiva! Jesu me nervirale u prve dve utakmice! Ali ovo je mnogo bolje, sad treba drzati taj tempo, a posle na jednu tekmu sve je moguce!

NEDJA

pre 10 godina

Kako mi je drago zbog pobede.Belorusija je velesila u ženskoj kosarci,polufinalista zadnjeg SP.Koliko je bilo pljuvanja isfrustriranih navijaca Crvene Zvezde.Ne mogu da verujem da vas toliko boli dominacija Partizana u ženskoj kosarci zadnjih nekoliko godina da navijate protiv reprezentacije.

cemer i jad

pre 10 godina

Devojke moram da vam cestitam na borbenosti i velikoj zelji za pobedom. U odbrani ste bile odlicne. Napad, smanjile ste divljanje, mada ga i dalje ima,ali ste manje gresile. Nadam se da su prethodni komentari uticali na vas da se malo zamislite. Iako je igra u napadu daleko od prave timske kosarke, a za to je kriv trener, uspevate nekako individualnim kvalitetima da bljesnete i danas je dalo rezultat. Videcemo za dalje....

Heroes

pre 10 godina

Kako mi je drago zbog pobede.Belorusija je velesila u ženskoj kosarci,polufinalista zadnjeg SP.Koliko je bilo pljuvanja isfrustriranih navijaca Crvene Zvezde.Ne mogu da verujem da vas toliko boli dominacija Partizana u ženskoj kosarci zadnjih nekoliko godina da navijate protiv reprezentacije.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (NEDJA, 19. jun 2013 19:21)

Decko leci komplekse, vi takodje pljujete po igracima Reprezentacije kad ima veze Selektor ili su Zvezdasi vecina, zato ne licemerisi..Pazi mi isfustrirani zenskom kosarkom, ej bre znas ti sta je ZKK CZ u zenskoj kosarci? Pa taj Partizan koji vestacki dominira ne moze tu nista da promeni.

UrosBg

pre 10 godina

Bravo za nase devojke i Marinu Maljkovic. Iako je da budemo iskreni kvalitet prikazane kosarke nula, veoma vazna pobeda za nasu reprezentaciju. Srecno u nastavku devojke, napred Srbija!!!

Eho

pre 10 godina

A nema onih 'strucnjaka' od pre neki dan. Te nemamo centra, te ne znamo, te nisu mlade...E sada, sta cemo sada? Ajde izadjite luzeri, pa makar cestitajte. Ej bre luzeri, igrala je Srbija, luuuzeeriii !

Anica

pre 10 godina

Pre svega sam srecna sto se posle toliko godina srpska zenska kosarka ponovo vratila u evropske tokove i sto je odlazak ovih sjajnih devojaka na EP U francusku, nadam se, pocetak svetlije buducnosti nase kosarke. Svakako se ima sta i zameriti, ali moramo ih pohvaliti zato sto ostavljaju srce na terenu. cini mi se da su jako stegnute i da ne mogu da ispolje kvalitet do kraja upravo zbog toga. Najveca boljka su nam losi centri i losa realizacija slobodnog bacanja. Odbrana je bila zestoka, agresivna i bez nepotrebnih faulova. Malo im fali da se oslobode i da pokazu da imaju kvalitet. Mogu i preko Hrvatica u 1/4 finala u to sam uverena. NAPRED SRPSKINJE NASE! Milina vas je gledati kao reprezentaciju posle toliko dugo godina!

autostoper

pre 10 godina

Sutra imamo sve otvoreno za pobedu nad Hrvatskom.One igraju u 9 i sutra odmah u 2,pritom verovatno ce ih Francuskinje dobiti i one vise nemaju sanse za polufinale.Samo one da ne zabrljaju.Belorusija je dobila sa 13 ili 14 Hrvatsku,pa sto ne bi i one mogle.

Ivan

pre 10 godina

Neko je komentarisao da protiv Cehinja i Beloruskinja nemamo nikakvih sansi,a da ce protiv Hrvatica biti zestoka borba.Sto se tice Beloruskinja ,oni koji su prognozirali nas poraz i raspad sistema,ostali su razocarani,jer su nase pruzile najbolju igru dosada od pocetka do kraja utakmice.Konacno smo videle pravo lice sestara Dabovic koje su uz Radocaj,i dobile utakmicu,nezeleci da umanjim i igru ostalih kosarkasica.Sledece su Hrvatice u petak u 14h,prilika da se najozbiljnije ukljucimo u borbu za cetvrtfinale,pod uslovom da pobedimo,a ja iskreno verujem,cak sta vise ubedjen sam u nasu pobedu.Napred Srpkinje.

Maja

pre 10 godina

Najbolja partija do sada.
Neverovatna želja i borba naših košarkašica. Odbrana kida glave protivnicama :)
Samo napred, pa dokle stignete, mi smo uz vas.
p.s. Sramota za javni servis Srbije, veliko hvala "PTPC", televiziji Republike Srpske. I komentatori neuporedivo bolji nego na našoj nacionalnoj televiziji.

my way

pre 10 godina

Bravo devojke, samo napred, do cetvrtfinala! Srbija je uz vas! Verovao sam u vas jos pre EP, jer je jasno da ste kroz kvalifikacije, a i ranije pokazale da imate kvalitet, da vracate nasu kosarku na veliku scenu i hvala vam na tome. O instant ekspertima za zensku kosarku, koji se pojavise nakon poraza ne brinite, psi laju, karavani prolaze. Svaka cast vama, kao i Ani Jokovic i Marini Maljkovic! Samo napred, Srbija je uz vas!

Pilat

pre 10 godina

Bio sam na utakmicama protiv Francuske i Letonije i držalo me navijanje svo vreme, ali samo zbog borbenosti koju su prikazivale čak i kad smo gubili debelo.
Imao sam utisak da postoji želja, ali da su stegnute i pod pritiskom.
Realno je za očekivati da Francuska opere sve tri ekipe i olakša nam prolaz dalje.
Mada mislim da nam je neophodna pobeda protiv Čehinja.
Nisam nešto visok, ali su mi sunce zaklonile kad su izašle iz autobusa.

poklopac

pre 10 godina

@(cemer i jad, 19. jun 2013 18:28)

A ti ces verovatno jedva cekati nas poraz protiv Hrvatske,da bi onda opet pobednicki izigravao pametnjakovica i dosao na svoje.E mukice moja...Zivot ti prodje,a istinsku muku ni radost jos spoznao nisi.

Igor vr

pre 10 godina

@ Gile
Nema potrebe da te brine poraz Hrvatica od osam razlike protiv Francuske jer su se domace igracice drugom poluvremenu setale po terenu, dok su u prvoom razbile Hrvatsku skoro kao i nas. Tako da +8 je totalno neralna razlika.
Sto se tice meca u petak sa Hrvaticama mislim da imamo lepe sanse jer one uglavnom baziraju igru na sutu za tri poena(npr protiv Francuske su u prvom poluvremenu trojke sutirali 10-0) imaju jednog jakog i teskog centra, koji se po meni malo slabije krece u reketu. Takodje one nemaju sanse za prolaz u cetvrrfinale dok nas samo pobeda ostavlja u igri, tek se sada vidi koliko skupo moze da nas kosta poraz od Velike Britanije. Dakle u petak samo napred nase pa onda u nedelju sa Cehinjama da igrramo za cetvrtfinale. Samo da napomenem da iako se ne plasiramo dalje da to nece biti neuspeh posto je jedna velika Rusija uz Francisku glavni favorit je vec ispala sa EP.

NEDJA

pre 10 godina

@Heroes,napisao sam da Zkk Partizan dominira poslednjih godina,sta tu nije tacno?Neverovatno da vas to toliko frustrira,ko se još pali na žensku kosarku.Ej,vi pljujete Partizan zato što je reprezentacija izgubila protiv V.B i Francuske.Kad su to "grobari" pljuvali Zvezdu koja dominira u ženskoj odbojci posle nekih losih meceva ženske odbojkaške reprezentacije a zamisli koliko bi bilo glupo da napisem da Zvezda veštački dominira u z.odbojci.I onda mi imamo komplekse.Yes,kako da no.

Dajbabe

pre 10 godina

Zaista fantasticna odbrana nasih djevojaka protiv velikog favorita..Ekipu koja ima prosjek od 61poen na EP,svesti na 48 poena nije lako..Serija trojki tokom trece cetvrtine je odlucila sve uz dobru odbranu.. Jedino sto para oci u nasoj igri su slobodna bacanja..Tokom citavog prvenstva..Al eto Dabovicka je zabila vcrs kad je bilo najpotrebnije ..

Divos

pre 10 godina

Све честитке девојкама, на важној победи, али још више на односу према игри, и дресу Србије. Девојке су одушевиле, имале су и црних периода, богами промашивале и "зицере", било је и срљања, грешака, али су играле страшно агресивну одбрану, и показале фанатичну борбеност и пожртовање, буквално су гинуле за сваку лопту (мислим да су Белорускиње имале 24 изг.лопте).
Како ствари стоје успркос овој победи, за пролаз у 1/4Ф мораћемо добити и 2 преостала меча (Чехиње су добиле Британке), и на крају је врло лако могуће да ће 2-ог и 5-ог делити једна победа. Али добро, иде се меч по меч, ако ове наше Српкиње задрже овакав приступ и однос према игри, а хоће, шта год да ураде, заслужују само похвале.

Dado

pre 10 godina

Svaka cast...joa jedna pobeda (protiv Cehinja ili Hrvatica) i eto nam 1/4 finale a od tamo.je moguce i do petog mesta...ocigledno da je pala neka psiholoska bariera posle prve pobede a glavni konkurenti za 1/4 finale iz druge grupe, sve ce doziveti minimum jedan poraz (protiv Francuske) a verovatno i protiv Britanije...u svakom slucaju svaja cast!

Gile

pre 10 godina

Cestitke nasim devojkama na znacajnoj pobedi.
Zaista se bore,izgaraju za svaku loptu,danas nas je i sut donekle sluzio.
Ali ono sto moram da primetim ,je da igra u reketu ne postoji,centri se vrlo slabo snalaze ispod kosa.Dobro je da sluzio sut,da su delovale nekoko slobodnije,da su bekovi probijali...
Inace,kvalitet ovog prvenstva je realno slab.Odudaraju Francuska,Spanija i Turska(koje su trenutno bez poraza),dok su ostale reprezentacije dosta izjednacene(sto pokazuju i dosadasnji rezultati),tako da realno imamo sansu da prodjemo i ovu grupu(mada me brine da je Hrvatska danas izgubila samo osam razlike od Francuske).
Jos jedna stvar.Zaista ne znam kolika je trenerska strucnost nase selektorke,mada mi se cini da je mogao da se napravi bolji izbor.Fakticki sa 20 i nesto godina odmah u trenere.Dosta znacajnu ulogu u nasem strucnom stabu ima Igor Polanek.Covek ima dosta iskustva u muskoj kosarci(radio u Hemofarmu,mladjim reprezentativnim selekcijama...).
Treba takodje napomenuti,da igramo bez Sonje Petrovic,koja igra u WNBA.
Za kraj,devojkama zelim sve najbolje,bicu uz njih na svakoj utakmici...

cemer i jad

pre 10 godina

@(poklopac)
E moj poklopac, kad bi ti znao u kakvom je stanju nasa zenska kosarka u poslednjih trideset godina ne bi me pljuvao. Kad bi znao kako se stvaraju igracice, ko ih sve trenira, kad bi znao koji sljam je u trenerskim vodama i kosarkaskoj organizaciji ne bi me pljuvao. Kao sve u ovoj nasoj zemlji, trud, rad i znanje se ne ceni. Nemas ti blage veze mucenice koji je to olos. A ja navijam za Srbiju i volim je svim srcem, kao i svi ostali verovatno sto pisu komentare, al dzaba to sve kad su uvek na vrhu nekvalitetne vodje i ljudi koji ne zasluzuju mesta na kojima su. Ti ne znas sta je iza fasade a ja pola mog zivota gledam i muka mi je. Ziveo ti meni sto godina.

ZLATKO

pre 10 godina

Bravo carice. pokazale ste svima kako se igra za svoju zemlju. To bi trebali da vide i nesto nauce oni umisljeni fudbaleri.Svaka cast. Samo napred u inat svima onima koji nisu verovali u vas i koji su se odlucili da ipak gledaju ,,Farmu,, a ne vas.

Nataeos

pre 10 godina

Bravo! Napokon ono sto se ocekiva! Jesu me nervirale u prve dve utakmice! Ali ovo je mnogo bolje, sad treba drzati taj tempo, a posle na jednu tekmu sve je moguce!

xyz

pre 10 godina

Prijatno sam iznenadjen. Priznajem da nisam verovao da mozete do pobede.Primite moje izvinjenje. Sad posto imate sanse za 1/4 finale samo hrabro u narednim utakmicama.