Sreda, 19.06.2013.

05:44

Rej Alen izborio majstoricu za Hit

Košarkaši Majami Hita dobili su posle produžetka dramatičnu šestu utakmicu finalne serije sa San Antonijom - 103:100.

Izvor: B92

Rej Alen izborio majstoricu za Hit IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

138 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 10 godina

(vladimir)
ne mozes tvrditi da je Alen all-star igraca sada, jeste tokom svoje karijere to bio, sada niti moze da igra dugo, niti moze lako da stvori sebi pozicije za sut, naravno da moze da da svoj doprinos i da poentira kada treba, ali to nije all-star nivo. Vejd je povredjen i ne daje dovoljno dobar doprinos, a Bosh igra dobro, ali ne znam zasto se on racuna za all-stara, kad vec poredimo sa OKCom, ne vidim da je bolji od Ibake.
Durant je imao prosle godine i Hardena pa nije imao vise asistencija, cak je broj drasticno povecan ove sezone, dakle, stvar je vise do njega i do koncepcije OKCa gde je maksimalno indijanisanje na snaze, uleti u protivnicku odbranu, pa sta bude. Decko ima ogroman potencija i siguran sam da ce vremenom ubaciti taj all-around pristup u igru, ali trenutno nije nivo LBJa.
Slazem se da bi bio bolji od Lebrona 1-1, ali kosarka je timska igra.
U odbrani je Lebron daleko ispred.
zanimljivo je da si naveo Milera kao jednog od igraca koji grize u poslednjih 5 minuta, da, grize, ali je osim onog meca sa NYK (onih 8 poena zaredom) i jos 1-2 meca uspeo maksimalno da zabrlja svaku gustu i bitnu utakmicu. Covek je zesci prosek od igraca, klasicni suter. Barkli je zabrljao par puta kada je imao sansu za titulu, vodio je neke slabije timove do pobede, ali nikada kada je bilo najbitnije (prvi covek koji je izgubio pocetna dva meca sa terenom prednosti). Ajzea Tomas i MJ su bili dobri, naravno ne savrseni (i Majkl je brljao u poslednjih 5 minuta)

vladimir

pre 10 godina

(Bojan, 20. jun 2013 16:56)Lebron ima 3 all star igraca oko sebe Bosha,Vejda i Alena i jos 3-4 izuzetna koji su i izvlacili ovu seriju sto trojkama sto skokovima sto odbranam to su :Shane Battier,Mike Miller i Mario Chalmers. Svi oni "rade" za Lebrona od kretanja u napadu, blokova, nabacicanja lopte na kos za kucanje... Durantu niko nista ne radi. Decko tamo mora sve sam i pored toga u svemu je bolji osim asistencijam jer i nema kome tamo da asistira na sigurno sem Vestrbuku.
I naravno da se ne igra zadnjih 5 menuta ali u tih zadnjih 5 minuta se vidi karakter igraca i uspesnost realizacije. Lebron je tu daleko slabiji.Durant sve sam resava i nikada ne place kod sudija za faul a duplo je slabije konstitucije od grmalja Lebrona.Komicno je Lebronovo spadanje trake za glavu prilikom ulaza, kao: eto vidite ubise me. A uzgred tako je i nas Pedja Stojakovic imao solidnu statistiku a u zadnjoj cetvrtini nema ga nigde .
MJ,Redzi Miler, Charls Barkli, Ajzea Thomas i jos neki e, ti su grizli u zadnjoj 4 i zadnjih 5 minuta.
Ok je Lebron i on zna koliiko je tanak zato cesto i trenira sa Durantom a i daje izjave da ima jedan momak koga se boji u Oclahomi koji ima instikt ubice i koji je gladan pobeda.
Jedan je Kevin Durant. Cak i egoisticni Kobi Brajant kaze da u celoj NBA jedino ne bi mogao Duranta da pobedi 1:1. Zbog razvoja kosarke kao misaone igre nadam se i verujem pobedi San Antonija u 7 utakmici.

Bojan

pre 10 godina

(vladimir, 20. jun 2013 15:29)
ne vidim kako sam potvrdio to sto si napisao kada si tvrdio da covek ima manje od 40% suta sto nije tacno.
osim toga, kosarka se ne igra samo poslednjih 5 minuta, vec postoje i 43 minuta pre toga. Lebronov govor tela na -15 je bio, momci stizemo ovo, i ponajvise zahvaljujuci njemu su stigli i prestigli prednost. Razbio je u odbrani, razbio je u napadu. Slazem se da je delovao bezidejno u ona dva uzastopna napada kada je izgubio loptu i za to moze jedino da bude kritikovan, sem toga, 20 minuta sjajne igre vredne MVPa i igraca koji je neprikosnoveno najbolji vec 5 sezona.
Takodje, nije tacno da ne zeli da preuzme odgovornost, on je uvek taj koji organizuje poslednjih par napada, sto znaci da ne bezi od obaveza, a asistiranje nekome ko je slobodan uopste nije bezanje od odgovornosti vec pametno resavanje situacije. No cak ni to ne moze da se kaze za ovaj poslednji mec, jer je Lebron i sutirao u oba poslednja napada majamija.
Proseci Lebron uopste nisu izvikani i bolji od Durantovih, i on je igrac koji moze da igra svaku poziciju, ukljucujuci i centra. U regularnoj sezoni imao je nesto manje blokada i poena, nesto vise skokova i ukradenih, a razlika se oseti u asistencijama.
U plejofu je manje vise slicna prica, jedino sto su Kevinovi proseci bolji zbog vise vremena na parketu.
slozicemo se da je majami nesto bolja ekipa, narocito posle povrede Rasela, ali ne i da LBJ ima 4-5 all-starova pored sebe, to je realno jedan.

vladimir

pre 10 godina

I NASTAVAK>>> Govor tela Duranta i njegova resenja su nesto sasvim drugo, on je ratnik i borac koji ce sve sam pruzeti na sebi i vrhunskim kvalitetom uraditi sve za ekipu, ali niko ne moze sve sam. Kada Oclahoma bude ozbiljna ekipa sa jos 2-3 jake podrske uzimace tiule u nizu nosena vrhunskim igracem kakav je Kevin Durant.
Da zakljucim naravno nije Lebron slab ili los igrac ali daleko je, daleko od onoga sta bi trebao da bude sa najdominatnijim fizikalijama koje je imao jedan igrac na toj poziciji kojoj igra.Njegova tehnika vodjenja , dribling pas igra i najvaznije inteligencija za resenja u igru su daleko slabija od Kevina Duranta koji je po meni najveci talenat posle MJ.

vladimir

pre 10 godina

Bojane upravo si potvrdio ono sto govorim. Lebron ima daleko slabije proseke i to pored 4- 5 vrhunskih all star igraca koji i inace u ekipi Majamija sve rade za njega, dok je Durant u Oclahomi ima samo Russell Westbrook koji nije ni igao pred kraj sezone i ceo play off jer je povredjen.I zato su mu ove godine slabiji paly off proseci jer je sve sam morao da radi.
Za vrhunsku statistiku pored izuetnih kvaliteta igraca neophodna je pomoc ostatka tima a u tom smislu uslovi koje ima Lebron u smislu podrske i asitencije i kvaliteta saigraca su daleko najbolji u NBA. Kevin Durant ima u svom timu samo kvalitetnu podrsku u Russell Westbrook , koji je inace daleko slabiji od ostale podrske iz Majamija. I naravno nema nikoga vise. Durant igra sve u svom timu i jedinicu i dvojku i trojku i cetvorku, samo nije teski centar i pored toga ima daleko bolje i kompletnije proseke od izvikanog Lebrona i posebno u play offu koji je zapravo jedini merodavan o vrednostima igraca. Ali naravno nije sve u stastici, dovoljno je pogledati voljni i motivacioni momenat u odlucujucim trenucim i ko preuzima odgovornost za sut u poslednjih 5 minuta susreta i kakav je govor tela tada. Lebron se potpuno izgubi, tapka onu nesrecnu loptu i samo gleda da uvali nekom drugom da neko drugi pruzme odgovornost ili se nabiaj u reket masom i onda ceka da mu sudije na slavu sviraju faul... On bi samo da zakucava za postere reklama. NASTAVICU U SLEDECOJ PORUCI...

Bojan

pre 10 godina

(vladimir, 20. jun 2013 11:03)
ali LBJ nema ispod 40% u plejofu, nikada nije ni imao, na nivou karijere je 47% sto je odlicno. Cak i u finalu ima poprilicno iznad toga, 44%.
Jeste slabije nego u sezoni, ali je i dalje poprilicno dobro.
a ovo sto si rekao za durantulu, nije tacno. Prosek u sezoni je 47.5 i pao je na 46.2, ove sezone sa 51 na 45.5, jedino je prosle sezone rastao i u finalu bio jos bolji (55%).

vladimir

pre 10 godina

"stvarno hejteri dokle vise,uzmite dan odmora" prvo decko ja nisam nikav hejter vec neko ko je 30 godina igrao i pratio kosarku a posebno NBA.Kada sam govorio o procentima uspesnosti sigurno nisam mislio na sezonu gde se igra manje vise rekreativno posebno sa mnogo slabijim ekipama, vec sam mislio na pay off gde je zaista tvrdo i gde nema popustanja. LBJ JE TU ISPOD 40% i jos nesto NBA je zasnovana na star sistemu jer sve se vrti oko reklama koje traze da fabrikuju pobednike. Takva instant zvezda je LBJ. koji i svoje finasije zasniva na ugovorima. Svi ranije zasluteni igraci su u istom krugu novca gde i nije vazno da li si realno vrhunski igrac vec da li to moze da se napravi i proda. Ja nisam ni podrugljiv niti vredjam kada pisem da se LBJ bacaka po terenu jer on zaista to i radi, ima snimak utakmice pa gledaj njgove tuzne oci dok trazi da mu se sviraju faulovi posle komicnih ulaza i naravano tehniku vodjenja lopte i dribling koji je zaista komican. Da nema onoliku masu nikada do kosa ne bi dosao.
Ako vec trazis igraca cije cifre i postoci ne padaju u play offu, vec naprotiv rastu jer to je znak za vrhunskog igraca to moze s naci u Kevin Durantu. TO JE IGRAC. A ocekujem da Derek Rouz bude kao pre povrede, pa ce mo onda da vidimo kako ce LBJ zaradjivati na reklamam.

Bojan

pre 10 godina

(vince carter, 19. jun 2013 13:35)
pa dzabe pricas o konkurenciji kada lupetas maksimalno.
2003. je Dankan sam doneo titulu Spursima. Bio je Robinson tu, ali mator, bio je i Parker tu, ali premlad, bio je i Manu tu, ali ne dovoljno iskusan i dobar. Naravno svi su dali svoj doprinos, ali Timi je bio pola ekipe. E sada, ova ekipa, sa ovakvim spoljnim protokom lopte bi zasigurno dobila tu sampionsku od pre 10 godina koja je tukla Lejkerse sa Sekom i Kobijem, a i pobedili bi sve protivnike bulsa u finalu (ne i same bulse).
Naravno da bi bila drugacija prica da je Timi mlad, ali to bi bila totalno drugacija koncepcija igre i pitanje je kako bi se Majami prilagodio.

FAUL!!!

pre 10 godina

Najveci flopper u istoriji NBA lige Manu Ginobili nekaznjeno fauliran u kljucnoj akciji igre a i citave serije. :) :)

A na vrbi raste inace grozdje...

Jako ste zlobni momci. Dugorocno je to nezdravo.

Bojan

pre 10 godina

(milos.k, 19. jun 2013 10:25)
ne secas se zato sto se promasaji zaborave, a ostanu game-winneri.
Vec naredne sezone niko se nece secati 2 Lebronove greske u finisu, vec ce se pamtiti njegova sjajna odbrana na Parkeru (u drugom poluvremenu i produzecima osim one neodbranjive step-back trojke i kosa kada ga je preuzeo chalmers nije nesto posebno uradio), i ucinak u napadu, 18 poena u poslednjih 17 minuta, naravno clutch trojka.
kada se to sve isece i stavi u mini-film o Lebronovoj karijeri videces igre poput Dzordanovih bravura u finalima, Kobijevih pogodaka iz okrete za preuzimanje vodjstva, a svi neracionalni potezi kojim su s vremena na vreme unistavali i sopstvene ekipe ce biti zaboravljeni.

sto se tice ovih koji tvrde da Lebron igra samo na snagu neka mi objasne kako se ima 11 asistencija na snagu. Naravno da se slazem da ga tripl-dablovi ne cine boljim od Kobija i MJa, jer su im drugacije pozicije i uloge u ekipi, ali ne moze mi niko reci da 11 asistencija nije posledica visoke kosarkaske inteligencije i odlicnog pregleda igre. Drugo, od kada je koriscene fizickih mogucnosti negativno, zar nije Sek bio najjaci u ligi i unosio sve centre sa sobom u reket pa zatim zakucavao preko njih. Majkl je bio daleko jaci i brzi od svih svojih cuvara, zato je i dominirao. Jedini koji se ne istice atletskom dominacijom tu je Kobi.

Neznalica

pre 10 godina

rampi@ Pa Cembrlen bi i danas sa fizickim karakteristikama koje je imao bio dominantan. Jedan Dzordan iz najboljih dana ne bi danas bas izgledao kao vanzemaljac. Svaki igrac igra u odredjeno vreme i meri se koliko odskace od drugih u tom vremenu. U tome je velicina Dzordana da je najveci svih vremena. Cembrlen je po tom kriterijumu toliko iznad Hakima, a bogami i Dzabar, da je to glupo i porediti. U tu klasu dolazi jedino Sekil. Dankan nije cak ni klasicna petica. Poceo je kao cetvorka dok je jos igrao Admiral.

Rampi

pre 10 godina

Neznalica@Pa nisam išao tom logikom ko je šta uradio u svom vremenu,teško je porediti takve stvari,eto npr. Moka Slavnić je ostavio veći trag u svoje vreme od npr.Vujanića,ali da li bi Moka mogao košarkaški da se poredi sa njim i igra protiv njega?!Zavisi koji su kriterijumi,ali kada uzmem u obzir uspehe ali i košarkaške elemente kao i altletski nivo,ja dodjem do zaključka da su njih trojica bolji od npr.Džabara i Rasela...

stvarno hejteri dokle vise,uzmite dan odmora

pre 10 godina

Vladimire, koliko mrznje izbija iz tvog komentara. Pogledaj ti na youtube sta su rekli Magic Johnson, Pipen i Barkli za LBJ posle proslogodisnjeg plejofa,a pogotovo utakmice u Bostonu br.6. Ukratko su rekli,LBJ najbolji all around igrac svih vremena. Nemas ni jedan argument,pa koristis recnik kao Lebron je smesan,bacaka se itd. Procenat suta LBJ je bolji nego vecini, preko 50 posto u karijeri, ima 11 game winera u poslednjim sekundama za sad, najveci PER posle Dzordana u istoriji NBA. Zasto hejteri ako cenite kosarku 80-ih i 90-ih, ne postujete misljenje tih istih igraca koje dizete u nebo,a ti isti igraci su komentatori utakmica u NBA,pa ako razumete engleski edukujte se malo,oni veoma postuju Lebrona,ali ipak su to legende,a vi mali obicni hejteri

Divac

pre 10 godina

@kuba libre
Statistika je kao bikini, sve otkriva ali nista ne pokazuje. Volim i ja da gledam statistiku, ali tvog idola cuvaju 2 metra unutar reketa. Ej, pa to je kao kad centar ostavi centra na vrhu reketa, i vice mu, ajde sutiraj ako smes. A ovaj je uz to krilo. Pa da recimo Rakocevica Milosavljevic tako cuva, ovaj bi dao jedno 50 poena. Sramota je da neko ko je zvezda, kao Lebron, radi sve na snagu, kapiras. Ja nisam video nocas ni jedan dribling od njega, samo povuce prvi korak, i odgura sve oko sebe. Da nema onoliku masu i visinu, bio bi suv prosek. Nemam nista protiv njega, i skidam kapu na tome kako sam nosi tim Majamija, koji je kao tim generalno smesan (Birdman, hahaha, Musli i Katic bi ga pojeli sa sve onom krestom :), ali to nije kosarka, to je nesto kao sto je Zvezda igrala ove sezone, sve na silu, pa kad upali, upali. Mislim da bi Lebron bio mnogo bolji igrac da je recimo Greg trener Majamija. Ovako siluje celu utakmicu, i onda vi vidite na statistici, wow, tripl dabl. Opet kazem, coveku svaka cast za ono sto radi, ali meni se taj stil "na snagu" ne svidja.

One Crazy Wolf

pre 10 godina

...U drugom poluvremenu igraci S.A. znatno smireniji, povecavaju razliku na dvocifren broj poena i to odrzavaju do kraja 3/4. Kosarkasi Majamija za to vreme srljaju iz greske u gresku, vredi napomenuti rolu Batijea koji je u tom periodu igrao fantasticno u odbrani i pogodio veoma bitnu trojku, a kasnije jos dve do kraja meca. Parker se ne prepoznaje ( samo na trenutke zablista ), uz katastrofalan sut iz igre za njegove standarde, Leonard igra bez greske, Grinu je zadrhtala ruka, promasuje dva bitna otvorena suta za tri do kraja. Na drugoj strani Alen promasuje sve suteve koje je uzeo, Majk Miler smiren u najbitnijim trenucima, poentira kada se ,,lomi'' utakmica, Calmers kao na drugoj strani Leonard bez greske, sjajan u odbrani protiv Parkera, LeBron i ne pomislja da uzme bilo koji sut van reketa, prilikom prijema lopte cak i ne gleda ka kosu! U poslednjoj cetvrtini Popovic cini nesto neshvatljivo i pravi kardinalnu gresku, vadi iz igre Dankana i Parkera da bi ih odmorio, a kao lidera na terenu ostavlja nikad goreg Djinobilija, koga lucidnost koja ga karakterise nestaje. Za pocetnih minut i po poslednje deonice Majami postize 8 poena iz tri napada i smanjuje prednost na 4 poena!!!
Odbrana S.A. staticna, primaju poene nekarakteristicne njima i vracaju u igru Dzejmsa i Majami ( Dzejms sjajan do pred kraj meca, postize u 4/4 polovinu svojih poena - iz reketa ). Kada se lomilo, ko je gledao zna o cemu pricam i kako je odigrao najraznovrsniji igrac ikada, kome nedostaje samo srce.

vladimir

pre 10 godina

"ostavite lebrona na miru hejteri" decko nije poenta koliko je koseva dao vec koliki mu je procenat suta . sutno je 26 puta a samo 11 pogodio. a izgledao je smesno kada se nabijao u reket prodorima i onda se bacako i dramaticno sirio ruke i trazio pogledom sudije i prosio faulove za slobodna, koja inace isto smesno lose sutira za nekoga ko misli da je velik igrac.
Gledam NBA jos od 80 tih i larija birda i medzik dzonsona i ne pamtim da je neko tako smesno i nemocno igrao u odlucujucim utakmicama kao fizikalac Lebron. Ima na youtube deco pa gledajte JORDANA, REDZI MILERA, AJZEA TOMAS kolika su im bila m... u odlucujucim momentima u odlucujucim utakmicama play offa. Lebron u najmanju ruku izgleda pogubljeno. Tehnika vodjenja lopte i driblinga mu je komicna. Da nema onoliku masu nista ne bi ubacio. Daleko je on od zvezda ove igre.

Neznalica

pre 10 godina

@rampi. Dankan uz Seka i Hakima najbolji centri u istoriji? Od kada ti pratis kosarku i koliko godina imas? Da li uopste pratis kosarku? Znace li ti uopste nesto imena Cembrlen, Rasel, Dzabar, Mozis Malon? Da ne idem dalje.

One Crazy Wolf

pre 10 godina

Oni koji komentarisu trebaju biti svesni je bilo i vise nego korektno, po mom misljenju 50:50.
Procitao sam komentare nekih da je S.A. imao srece u prethodnim utakmicama i da je na osnovu toga pobedjivao. Slazem se da je sreca neophodan faktor za ovako bitne utakmice, ali upravo je ona donela prevagu veceras na strani Majamija.
Pretpostavljam i da je na ovom sajtu za NBA vecina komentara zasnovana na misljenju nakon sto su odgledali ovaj snimak od nekoliko minuta i pogledali statistiku meca, a dobro je poznato da statistika otkriva puno, a nista ne znaci.
Imao sam priliku da gledam ovaj mec i napisacu svoje objektivno misljenje iako su moje simpatije na strani S.A.
Dakle, utakmica kao utakmica nije donela nista spektakularno, ocekivano su oba tima usla u mec sa velikom dozom opreznosti, a ,,tezina'' ovog duela je rezultirala takodje i velikom nervozom igraca oba tima.
Pocetak meca je protekao u ,,ispitivanju snaga'', sa tim sto je Dankan briljirao, a na drugoj strani Dzejms standardno dobar, Vejd agresivno krenuo u mec i prilikom jednog duela iamo neugodan kontakt sa protivnickim igracom sa povredjenim kolenom.
U drugoj cetvrtini nakon samo tri i po minuta S.A. izlazi iz bonusa i uz to ima i 5 poena prednosti, vrlo bitan detalj. Majami to nimalo ne koristi, LeBron do kraja poluvremena promasuje sve iz igre, Dankan nastavlja da briljira ( 25 poena nakon 2.cetvrtine ), Djinobili tragicno los, 5 izgubljenih lopti uz puno dodavanja koja nisu rezultirala nicim korisnim...

...

pre 10 godina

Ne želim da sporim da je Džejms bio najkorisniji igrač meča, daleko bilo da omalovažavam tripl-dablove koje ima u finalima, ali čemu poređenje tripl-dablova sa Brajantom i Džordanom? Džejms je viši, i igra četvorku uz Boša koji i nije neki skakač. Ova dvojica su bekovi, jedan je imao Rodmana da hvata 15-20 lopti po meču, drugi prvo Šeka, kad i nije bio prvi igrač tima, koji je samo u dva finala imao preko 16 i preko 18, a kasnije Gasola i Bajnama. Naravno, to pokazuje i da je Džejms mnogo bolji all-around igrač, ali to ne znači nužno i da je bolji, jer bi najbolji igrač poslednje dve decenije bio Džejson Kid

THE DREAM

pre 10 godina

Zorane,kazes Lebron je prosecan igrac. Evo neki podaci- LBJ je prvi igracu u istoriji NBA koji je imao tripl dabl u tri uzastopna NBA finala,prvi u istoriji NBA da ima preko 26pts,6skokova i 6asis u karijeri,postigao najvise uzastopnoh poena u plejofu,25 protiv Pistonsa, samo on i Dzordan su u jednoj sezoni bili MVP sezone,MVP finala,uzeli titulu a potomi zlato na Olimpijadi, jedan od 3 igraca u istoriji NBA koji je imao prosek u plejofu 30 poena,10 skokova i 7 asistencija, 4 puta MVP itd. duga je lista. A njegove partije protiv OKC u finalu 30p,10s,8a su u top 5 ikada sto je jedan igrac pruzio u finalu, a utakmica protiv bostona 45p.15s,5a jedna od top 3 najboljih ikada u plejofu itd.
(hejteri napravite pauzu jedan dan, 19. jun 2013 12:50)Ubi kume sa statistikom ali netreba tako opširno,nije prosečan igrač ali nije ni mečviner,kada se odlučuje ja ga nevidim,i stoga nikada neće biti jedan od najvećih.

Baki

pre 10 godina

Nije Lebron dobio svaku sedmu utakmicu u karijeri, ima skor 2-2, ali je u svakoj bio fenomenalan. Za razliku od njega Kobi Brajant je imao odlicne sedme utakmice kada je igrao sa Sakilom a prilcno lose kada je on postao vodja tima. Meni su najupecatljivije ona protiv Hjustona (koji je igrao bez Mekgrejdija i Minga) iz 2009. godine i ona finalna protiv Bostona iz 2010. godine. U obe je Kobi katastrofalno sutirao i u obe ja Gasol bio najbolji igrac. To su, sto je zanimljivo, dve godine u kojima su Lejkersi bili sampioni. Ako se gledaju sve eliminacione utakmice Lebron je i tu fenomenalan a Kobi za svoje standarde los. Dalje, Lebron u plejofu ima 7/16 kada su sutevi za pobedu u pitanju a Kobi mizernih 7/27. Zapamtite, to su stvari za koje Kobi dobija najvise pohvala a Lebrona najvise kritikuju. Ovo sam napisao jer i dalje ima onih koji kada govore o Kobiju samo ponavljaju iste mantre "ubica, mamba, najbolji kada je najpotrebnije" i slicne gluposti a za Lebrona "sirovina, napucani majmun bez mozga, nema ono nesto".

Djenka Djavo

pre 10 godina

Zasto porediti MJ-a i LBJ-a? Pa igraju potpuno drugaciju kosarku. LBJ je kombinacija Medzika i Jordana, dodaje vise nego sto sutira ali prezima odgovornost kada je potrebno. Covek je sjajan kosarkas, vodja i pobednik, bas kao sto su to bili Medza, Jordan i Bird (svako na svoj nacin). To sto se folira za MTV snimke posle svakog poteza je nebitno za njegove sportske osobine.

Fenomenalna serija do sada. Sve sam video sto sam zeleo.

NNN

pre 10 godina

Ovo je Dankanu mogla da bude poslednja utakmica karijere i to kakva utakmica, samo da je još koju sekundu ostao u igri...
Realno Sparse je izdao šut za tri, dok se Majami raspucao.
Videćemo prekosutra.

lbj9

pre 10 godina

Pored svih analiza ja bih jos dodao fantasticnu igru Maria Calmersa. Sve je pogodio.Mozda i jedna od njegovih najboljih partija ove sezone! :)

bohemian

pre 10 godina

Svakome ko je gledao utakmicu i ko je makar malo objektivan jasno je da o sudjenju u korist Heata nema ni govora, sta vise bilo je odluka u kriticnim momentima koje su isle na stetu Heata (Green minut do kraja vraca loptu preko pola, sudije nista ne sviraju). Navodne faulove na Ginobiliju i Greenu necu ni da udostojim komentara.
O samoj utakmici, sta drugo reci sem da sinocnju partiju LeBrona mogu osporavati samo elementarne kosarkaske analfabete i ostrasceni mrzitelji njegovog lika i djela, kakvih je ovdje, nazalost, mnogo. Covjek gine na parketu 50 minuta, cijelo vrijeme brani Parkera i Ginobilija (koji su kombinovano imali 8-28 iz igre i 8 izg. lopti, sto je naravno direktna posljedica LeBronove odbrane), pored toga skoro "single handedly" sustigne -15 u posljednjoj cetvrtini, i na kraju ostvari joj jedan "triple-double", da bi se onda nasli neki koji, zanemarujuci sve to, upiru prstom u njega zbog par izgubljenih lopti, iako je ocigledno da je covjek bio potpuno iscrpljen nakon 50 minuta nosenja citavog tima na svojim plecima na oba kraja terena. LeBron je vec sada "all time great", tu cinjenicu nista vise ne moze promijeniti, a prekosutra ga gledajte kako svoju maestralnu sezonu krunise jos jednim prstenom i uzivajte.

znanje imanje

pre 10 godina

gledao sam Jordana, Kobija, Sekila i mnoge druge i pritom se ne secam da su masili onoliko koliko LBJ u poslednjim minutima, to je razlika izmedju njega i ovih prvo navedenih, Majami ima ubedljivo najjaci tim a muci se i sa Indijanom i sa SAS da je dankan dve godine mladji serija bi bila odavno zavrsena!
(milos.k, 19. jun 2013 10:25)

Dankan pre dve godine ispao u prvom kolu kada su imali najbolji skor u ligi o.O o.O o.O Pa oni su i pre dve godine bili metuzalemi, sta reci za ovu tek, ili sledecu...

kuba libre

pre 10 godina

Divac, ne mora Lebron ni u cemu da stize Kobija jer broj prstena ne odredjuje ko je bolji,Hori ima 7, vec napredna statistika i MVP sezone i finala, a u tome je sveukupno vec LBJ bolji od Kobija, a do kraja karijere ce daleko odmaci od njega

NBA fan

pre 10 godina

jel zna neko kako da gledam snimak utakmice? gledao sam samo 55 sekundi u produzetku
(дурантула окц, 19. jun 2013 08:20)

Bice na sportklubu nekoliko repriza ovog spektakla.

King

pre 10 godina

Samo treba znati, finale, odlucujuca utakmica, 30pts+ 10rbs+ 10as+ to se zove savrsena partija. Kako je covek eksplodirao kada mu je spala traka. Strasno :)

vince carter

pre 10 godina

definitivno se ne vredi raspravljti sa ovima ovde...opet statistika statistika jaooo..dzabe mi pricamo o konkurenciji...veteran duncan ih razbija a sad samo zamislite dankana i ginobilija u najboljim godina plus robinson eventtualno pa onda pogledajte koga su shaq i bryant pobedili..plus kingsi itd...necu uopste da pominjem bulse jer to je smesno..bre milion puta je bila jaca konkurencija i skapirajte vec jednom klicko nije najbolji bokser svih vremena samo zato sto je trenutno najbolji..alooooooo!!!! idemo spursi...samo je sreca uz miami!! sinoc je trebala da se snimi moje reakcija,bez problema sam mogao da ubijem reya alena..da sam bio blizu njega.:))

Doktor

pre 10 godina

Ja ne znam koju ste vi utakmicu gledali ali ono sto sam ja video kao nepristrasan navijac je da je do ove neverovatne zavrsnice bilo vise odluka na stetu Majamija nego San Antonia. Da je Majami izgubio ovu utakmicu njihovi navijaci bi imali vise razloga da komentarisu sudjenje nego navijaci San Antonia sada. Moram da kazem i da mi veoma smeta ova pristrasnost komentatora SportKluba prema Lebronu. Za svaku asistenciju govoriti da je genijalna (ima i onih koje jesu) je vredjanje inteligencije gledalaca. Kao da se boje sto ce ga kritikovati zbog loseg suta pa traze genijalnost i tamo gde je nema. Sa druge strane, potcenjivanje Lebrona kada ga uporedjuju sa Dzordanom, Kobijem, Birdom i drugim velikim igracima (ili njihovo precenjivanje) je takodje smesno. Napredna statistika kaze da je u istoriji plejofa samo Dzordan korisniji.

miki

pre 10 godina

Nisam nikada volio JAmesa ,ali me je sinoc fasninirao kada na -13(kada sam iskreno pomislio da se Spursi odvajaju na nedostiznu razliku) blagim pogledom obraca klupi i kao da im govori "smirite se,ima vremena,vraticemo se"(do tada je imao samo 14 poena)Izgleda da mnogi zaboravljaju 1 utakmicu ove serije kada je Parker u zadnjim destetinkama odlucio(pitanje dali je ono bio i regularan kos) pa je po meni 3-3 pravedan omjer snaga do sada i 7 utakmica treba zaista da nam kaze ko zasluzuje titulu ove godine.Ne znam kako JAmes treba da odigra( valjda treba da leti) da bi ga raznorazni "kriticari" prestali osporavati.32 poena(16 samo u zadnjoj cetvrtini kada je trebalo stizati - 13),11 skokova i 11 astistencija u ovako vaznoj utakmici,malo li je.Da ne govorim da je cistom svojom energijom,kidanjem na terenu svoju ekipu vratio u zivot(nekada je dovoljno samo da je tu,makar nista ne ubacio).Da je mu je statistika upola slabija nego sto je bila na ovoj utakmici covjeku se mora priznati da je bio pravi lider svoga tima.

Damir

pre 10 godina

Odličan meč prije svega. Samo ta raspodjela heroja...Mislim,svaka čast Allenu što je pogodio,rođeni je šuter. Takođe i Boshu na borbenosti i obrani. Ipak,ne igra se utakmica od 48-e minute i nije nužno da daš zadnji koš pa da te svi pamte. Isto tako i ako promašiš. Do tog rezultata koji jest se mora doći. Čast Allenu,dao je vrlo bitne poene,najbitnije. Mređutim nije ga bilo do tada. Nije on sam dobio utakmicu. Bez ikakve dvojbe najbolji čovjek na terenu je bio James. Vjerovatno bi Miami dobio i prije produžetaka da nema Wadea. Nevjerovatno u što se pretvorio onakav igrač...kakve greške radi,uz kakvo forsiranje. Nerezonske odluke Spursa na kraju su takođe doprinijele pobjedi Heata,ali treba istaći i način na koji su poveli - trica ni iz čega Parkera na isteku vremena,pa onaj šut iz okreta...Ulazi sve živo,kao Greenu neku veče. Sad ga nigdje nije bilo. U Europi nije mogao da pogodi kako treba u kilavoj Olimpiji,ali dosad ga išlo kao...znate kako se kaže pretpostavljam.Dosta je i njihove sreće.

100>71%

pre 10 godina

Prosto tolika kolicina srece sa kojom igra SAS citavu finalnu seriju ja jos nisam video. Verovatno neregularan kos Parkera u prvoj utakmici, partije Greena, 100 situacija u kojoj ni oni sami ne znaju kako su dali kos i jos dobiju dodatno... Da bace ves masinu kroz kos, prosla bi. Jednostavno moralo je da se vrati. Ne verujem da se mogu Spursi opraviti od cinjenice da ih je jedno slobodno delilo od titule. Ali tako to biva, ako nisi zasluzio obicno ti se i ne desi.

novosadjanin

pre 10 godina

Sedmi meč finalne serije gost je poslednji put dobio još 1978, kada je Vašington izborio titulu pobedom u Sijetlu 105:99. Dakle sanse da SAS dobije ovo su po meni ispod 10%. Oni su vec u glavama bili osvojili titulu i posle toga je jako tesko pre svega psihicki izaci na teren i pobediti realno najbolju ekipu lige, koja ima najboljeg igraca na svetu i jos igrati u gostima.
Jos nekoliko cinjenica, James u odlucujucim sedmim utakmicama jos ne zna za poraz, dakle svaaku sedmu utakmicu u karijeri je dobio uz nestvarne cifre 30+ Covek je prosto rodjen za takve utakmice.

Moram da priznam da sam pre poslednje cetvrtine zaista pomislio da su kriticari Jamesa mozda u pravu, ali je onda ''Chosen one'' pokaza od kakvog je materijala napravljen. Pri tom nije bitna ni ona trojka na 9 sec do kraja. Bitan je njegov stav. Preuzeo je odgovornost i bukvalno pokidao SAS. Lupao banane, cuvao Parkera, asistirao, zabijao... Pre toga strpao Greena u dzep.

Kada vidim da neko pocinje komentar kako LBJ nikad nece biti Jordan to se treba preskociti jer to su ljudi koji ne znaju ni pravila ove igre. Vise nema smisla komentarisati kriticare Jamesa, jer to je vec cista mrznja iz samo njima poznatog razloga. Razloga nema, jer je fantastican kosarkas, MVP, ima sve kolone popunjene kao niko pre njega, cini saigrace boljim i sinoc je dokazao da ume da pogodi trojku kada sezona zavisi od toga. Sada ima priliku koju ce 99% zgrabiti da se docepa druge titule.

hejteri napravite pauzu jedan dan

pre 10 godina

Zorane,kazes Lebron je prosecan igrac. Evo neki podaci- LBJ je prvi igracu u istoriji NBA koji je imao tripl dabl u tri uzastopna NBA finala,prvi u istoriji NBA da ima preko 26pts,6skokova i 6asis u karijeri,postigao najvise uzastopnoh poena u plejofu,25 protiv Pistonsa, samo on i Dzordan su u jednoj sezoni bili MVP sezone,MVP finala,uzeli titulu a potomi zlato na Olimpijadi, jedan od 3 igraca u istoriji NBA koji je imao prosek u plejofu 30 poena,10 skokova i 7 asistencija, 4 puta MVP itd. duga je lista. A njegove partije protiv OKC u finalu 30p,10s,8a su u top 5 ikada sto je jedan igrac pruzio u finalu, a utakmica protiv bostona 45p.15s,5a jedna od top 3 najboljih ikada u plejofu itd.

spurs19

pre 10 godina

Nisam mogao da poverujem kada je Alen zabio onu na kraju.
Ej jedan defanzivni skok ih je delio od ispisivanja novih stranica istorije ali eto...
Ma dobiće Sparsi u sedmoj!

Divac

pre 10 godina

Konacno sam nocas posle nekoliko godina odgledao celu NBA utakmicu. Razumem da je finale plej ofa, ali mi je neverovatno da dva igraca, tzv. super - stara, Lebron i Wejd dozvoljavaju sebi da ih protivnicki igrac cuva 2 metra udaljene, tj. da im provocira sut, a da oni jednostavno ne smeju da sutnu. Ok, los si za 3, ali 2 metra unutar linije za 3, bez ruke na licu, super - star mora da pogodi. Dalje, kod Majamija nisam video dve pametne akcije, sve se svodi na to - daj Lebronu loptu, on ce da se malo guzi u reketu, pa ce da uleti na 5 igraca, i da se cudi sto nema faula. Sto se Spursa tice, ok, vidi se tu neka timska igra, al opet u prvom poluvremenu, Dankan da je masinu za ves bacio, prosla bi kroz obruc. Djinobili kriminalan, tacno sam mogao da primetim kad treba da da pas, da ce da izgubi loptu, jer mu je pregled igre ocajan. Dalje, ona akcija sa protrcavanjem Parkera, pa iza njega Manua (gde se sprema trojka za Grina) je provaljena, zato je i lose Grin prosao u ovoj utakmici. Mislim da je psiholoska prednost na strani Majamija, jedino ako Greg smisli neku novu akciju, gde bi Grin opet mogao da sutne svojih 7 - 8 trojki (i da da bar 50%). Dankan sigurno nece ovako dobro sutirati, sto se i videlo u drugom poluvremenu. A za ove sto pisu da je Lebron bolji od Jordana, samo cu reci da mora jos dosta da poraste, recimo prvo Kobija da stigne (sto nece nikada), pa da onda razmislja o Jordanu. PS sudije - no comment

zoran

pre 10 godina

Daleko je Lebron Dzejms od MJ..o cemu vi uopste diskutujete..sasvim prosecan igrac..u do sada najlosijoj sezoni NBA..nije NBA sto je nekada bila...

Jeremija

pre 10 godina

@srdjan Alen i Bosh ne bi ni dosli u situaciju da se bore za pobedu da Lebron nije postigao vise od 30 poena,od toga pola u poslednjoj cetvrtini kada je Majami jurio -10 ali nekim ljudima se nikada ne moze objasniti.Inace,ovo je cetvrti Lebronov tripl dabl u finalima,cime je na drugom mestu na vecnoj listi,iza maestralnog Medzika koji ima cak 8.Ljubimci vecine vas pljuvaca,Kobi i Dzordan nemaju zajedno 4 tripl dabla u finalima...Legende kao sto su Leri Bird,Vilt Cembrlen i Bil Rasel imaju po 2 tripl dabla u finalima pa vi vidite kakvo je to dostignuce.Osobe koje nisu gledale ceo mec i videle Dzejmsov doprinos kako u odbrani tako i u napadu zaista ne bi trebalo da previse pametuju po forumiima.Svaka cast i Bosu i Alenu i Calmersu i Vejdu,ali ova ekipa bez LBJ ne bi bila ni pobednik svoje konferencije,to je valjda svima jasno.

ostavite lebrona na miru hejteri

pre 10 godina

Vladimire, prosek Lebrona u plejofu je 28,5 poena, 8,7skokova i 7 asistencija, sto je jedan od najboljih ucinaka u istoriji NBA lige, odakle ti da to da mu je prosek u plejofu katastrofalan, ne lupaj molim te. Evo Kobiju je prosek 25,6pts, 5,1 skoka i 4,7asis, usvim kategorijama je slabiji od LBJ, a Kobi je jedan od najboljih ikad.
Srđane, za udzbenike je kad u poslednjoj cetvrtini das 16 poena, zalepos Dankana,preokrenes rezultat i das trojku 20 sekundi pre kraja.
Milos.k,evo ja se secam, Dzordan je u poslednjoj utakmici Bulsa u finalu sutirao 15-35, a Kobi u finalu protiv Bostona 6-24

Dexa

pre 10 godina

Problem ovih nalozenih balavaca je u tome sto nisu gledali Dzordana, Medzika, Ronalda, Zidana, Piksija, Djordjevica..pa se sad loze na fizikalce Mesija, Kristijana, Dzejmsa i ostale kojima se igra bazira na snazi i kondiciji a ne na genijalnosti.. nema tu sta da se polemise. Evo, pogledati samo Parkerove poene i uporediti ih sa Dzejmsovim.. Parker genije, a ovaj na svakom mecu ima 8 kucanja... a pominjati MJ-a u istoj recenici sa Dzejmsom je greh.

Almighty

pre 10 godina

Sjajna tekma, po meni, prevaga je bio Bos, koji je u drugom poluvremenu sjajno cuvao tata Tima. Covek presekao dva pasa (oba puta kriv Manu), lupio 2 banane, 2 kljucna skoka (bez Tima na parketu ?!) i za kraj asistencija Alenu.
Lebron bio u panici, ali uz dosta srece, sada jedan od heroja, ali daleko od kljucnog.
P.S. @ Uros;
Ni govora o tim faulovima na Lebronu!
1. kada je isao na ulaz, zabio se u trojicu i gle cuda nije bio jaci?!
2. U kontri Grin je stao snazno, ali se Lebron toliko zaleteo da kada ga je spucao, ovaj na prvu odleteo, a udarac toliko jak da i Lebronu ispada lopta.

doktor

pre 10 godina

sportska medicina treba da izucava Reja Alena.Jednom sam rekao da bi njemu dao da sutira za moj zivot kad je gusto. Nekad ne moze da se sastavi i cim pocne drama sve pogadja

Bora

pre 10 godina

Obratite paznju kako Alen pravi korake kad ide unazad za poslednju trojku, vidi se na snimku kamere odozgo, ali ko ce to da svira.
Takodje, i pored nedostatka Dankana igraci SA su morali mnogo boje da zatvore reket posle suta Dzejmsa, obratite paznju kako se igraci lenjo vuku ka kosu i ostavljaju samog Bosh-a da to uhvati.

Srđan

pre 10 godina

@ (Jeremija, 19. jun 2013 09:02):
Poslednjih 10 min LJ za udžbenike?
Dve vezane izgubljene lopte te molim-vas-faulirajte-me-jer-ne-znam-šta-ću-sa-loptom napadi u odlučujućim trenucima...
Alen i Boš su nažalost iščupali ovu pobedu uz svesrdnu pomoć Đinobilija.
Bojim se da je sve rešeno.

nikola

pre 10 godina

Boze, kad je lose da ne moze biti gore samo Toni Parker i Greg Popovic mogu biti losiji od najlosijeg!!! Prvo Parker samoubilacki krajnje amaterski stoji ispred Alena ni ruka ni blok ni nista,i vec dok je bio u sutu znao sam da ide u kos a Parker ga samo gleda O_o ! Pet sekindi pred titulu i Popovic neshvatljivilo, krajnje neobicno za njega znajuci njegov "evropski" stil kosarke ne naredjuje da se pravi faul !?!?! A lopta kod Lebrona O_o !! Pa gde ces bolje prilike sa "hack a Shaq"!? Popovicu prokockao si titulu, samo cudo moze da te spasi u sl mecu...

vladimir

pre 10 godina

Utakmicu je nazalost izgubio Greg Popovic zbog niza grasaka. Prvo poceo je 4 cetvrtinu sa potpuno pogresnom petorkom,koja je upropastila 10 poena razlike. Zartim je izvodio Tim Dankana koji je jedini bio razigran u trenucima kada je njegov skok trebao da resi utakmicu.
I za kraj klincima koji se loze na Lebrona. Ni jedan veliki igrac nije imao tako katastrofalne proseke u play offu kao on. I to sto je stavio mindjuse u usi ne cini ga da lici ili da je nasdmasio Jordana.

milos.k

pre 10 godina

gledao sam Jordana, Kobija, Sekila i mnoge druge i pritom se ne secam da su masili onoliko koliko LBJ u poslednjim minutima, to je razlika izmedju njega i ovih prvo navedenih, Majami ima ubedljivo najjaci tim a muci se i sa Indijanom i sa SAS da je dankan dve godine mladji serija bi bila odavno zavrsena!

kobre? dabre!

pre 10 godina

Bez obzira dali je bio faul Allena nad Manuom ili ne, nitko ne spominje promašaj Leonarda s linije slobodnog..bilo bi plus 4 i Allenova trica nebi bila dovoljna...zadrhtala ruka, tu se poznaju veliki.. Kako mu je nakon promašaja odmah prišao Duncan i primirio ga...inače bi jadničak mašio i drugo bacanje.. Strašno finale! I love this game!

Kinder

pre 10 godina

@apostoll

Ajde nemoj majke ti...čuj postoji namera. Naravno da treba da postoji namerna i ona služi u Evropskoj košarci da bi se kaznile čiste kontre ili nesportski faulovi.

I da još nešto. Da je vodio SA zadnjih tri minuta neki evropski trener koji nešto zna, ne bi izgubili 5 poena u zadnjih 20 sekundi. Zato olabavite vi NBA fanatici. Idi pa gledaj...

jorgovan

pre 10 godina

Bilo je manjih gresaka sudija na obe strane. Bos je zalepio Grina na kraju, Anderson je zalepio Dankana jednom prilikom i sudije svirase faul.Batije dobi faul u napadu jednom 2 napada kasnije ista situacija svirase njemu faul.O lakat Djinobilija,par rvackih zahvata nad Lebronom,Parker se hvata za lice u vise navrata,sve grubi faulovi. Sve u svemu odlicno je Stern ovo izrezirao.
Dankan doktror! Parker odlicna utakmica/inteligencija 6 od 23 iz igre al nema veze odlicna utakmica,Lebron pritom katastrofa 11 od 26,par skokova i asistencija...samo tripl dabl.Nema hvalospeva o Djinobiliju,odigrao jednu utakmicu dobro odma mu kace MVP nagradu,mada je on mator.
Bos je imao kriminalnu utakmicu,kapa dole za onih par napada na kraju.
Wade ne bih trosio reci,blagi uzas!

Zeljko

pre 10 godina

Neverovatno kakvi sve dele vazduh sa nama normalnima... Sad kada nemate sta da hejtujete za najboljeg igraca danasnjice, vracamo se na sudije i svaku sitnu odluku.
Koliko samo faulova su mogli da sviraju za Majami u 2. i 3. cetvrtini, nisu, pa sta?
Vidim sudjenje komentarise dasa koji nije ni gledao... Nemas pravo glasa, nemas cak pravo ni da kazes da volis NBA.

Jeremija

pre 10 godina

Ako neko ko nije gledao utakmicu procita komentare pomislio bi da je Lebron bio najgori igrac na terenu a da su sudije sve navlacile za Majami?!Ne znam samo kako vas vise nije sramota da ga omalovazavate kada je covek najzasluzniji za pobedu.U prvih 10 minuta podelio je 5 asistencija,istina sut ga nije hteo veci deo meca ali ono sto je uradio u poslednjih 10 minuta meca je za udzbenike.Sam je krenuo da razbija odbranu Sparsa i u tom periodu dao nekih 15 poena(to je trenutak od kada mu je spala traka i vise je nije vracao)Da ne pominjem trojku koja je prethodila Alenovoj...Na sve to je lupio bananu za postere Dankanu u veoma bitnom momentu.Vidim niko ziv ne pominje ni da je postigao tripl dabl no dobro...Onaj faul Manua nad njim je za tehnicku gresku,da je tu bio neko drugi a ne LBJ ne bu mu bilo dobro par dana(nabo ga je laktom u vrat ko nije gledao)Sto se tice flopinga ipak je Parker majstor tog zanata.Lebron je bio pored njega a Toni se bacio kao da ga je udario Sigal u glavu.Vasi maliciozni komentari pokazuju samo jedno-ako Lebron u narednih 5 godina osvoji 5 titula I 5 MVP priznanja opet cete ga omalovazavati jer samo znate da pljujete a i nostalgicno patite za detinjstvom i Dzordanom.Na kraju da dodam da ce mi ova titula Majamija i Lebrona biti jos draza jer znam da ste se nadali da ce San Antonio ovo da osvoji a bili ste tako blizu...Tako blizu a tako daleko.Sedmi mec,Lebron tripl dabl-MVP finala,zasluzeni odmor i onda od oktobra sve iz pocetka samo za sve hejtere.

DOBRI COA

pre 10 godina

Zbog ove trojke ce San Antonio na kraju izgubiti titulu,ne bih voleo,navijam za njih ali imam takav osecaj....
Eto isplatilo se Alenu suterski trening koji radi 3 sata pre svake utakmice...

stefan

pre 10 godina

i posle pitate zasto je NBA najbolja liga.sad je gotovo. Nakon što se propusti ovakva šansa, nema više vađenja. Majami će ih odrati u sedmoj.

Petko

pre 10 godina

Ne bi im bio u koži u svlačionici sa ljutim Gregom nakon par katastrofalnih odbrana i "skokova"...
Nada ipak postoji, niko nije vezao dve pobede u ovoj seriji pa zašto bi sad to uradio Miami!
Go Spurs Go!

P.S. sudije dosuđuju svašta, ali drže balans, ako jedne oštete drugoj ekipi ubrzo vrate, mislim budimo realni.
Jedino me nervira masturbacija komentatora na SportKlubu kad Miami stiže/prestiže, ono jel možete malo manje navijati za Miami, i fanovi Spursa gledaju prenos

Poz narode! :)

Rampi

pre 10 godina

Dankan je,uz Šeka i Hakima,najbolji visoki igrač u istoriji.Neverovatan je.Sa druge strane,LeBronu za ovo noćas "kapa dole".Zaspao sam negde na sredini treće četvrtine ubedjen u pobedu Sparsa,mislim da je LBJ do tada dao 8 poena...kad ono medjutim...Povratak Kralja...

Neznalica

pre 10 godina

Koliko Alen toliko i Bos su junaci utakmice. Ovaj potonji je uhvatio glavnu loptu u napadu, dodao Alenu za trojku i dao dve kljucne blokade. Sve primedbe navijaca SAS na sudjenje padaju u vodu kada sudije dopustaju onakvu odbranu na Lebronu. Ne moze ni Majami da mazi ako LBJ trpi kontakt vise igraca uvek kada ima posed pod kosem. Mnogo me zanima kako ce se SAS podici za sedmu utakmicu posto su se vec videli sa petim prstenom. Ne pamtim ovako izjednaceno finale i, po mom misljenju, izvanredan kvalitet igre. Mozda finale krajem 80-tih izmedju Pistonsa i Lakersa, kao i legendarna finala Bird-Magic.

sta bi bilo kad bi bilo

pre 10 godina

Mnogi pisu sta bi bilo da je Danknan mladji,ili da je Manu u formi kao nekad, pa evo i ja da kazem, sta bi bilo da je Vejd onaj iz finala 2006, Majami bi dobio 4-0

ZaphodBeeblebrox

pre 10 godina

Nisam mogao da odgledam utakmicu, ali sam odgledao onaj skraćeni snimak sa sajta i isto kao prošle godine protiv Oklahome, "velika trojka je pobedila", ali ne Džejms, Boš i Vejd, nego trojica sudija. U onom poslednjem napadu, kad je Đinobili izgubio loptu, Alen ga je bar tri puta propisno izudarao po ruci. Imao sam utisak da ga je LeBron zveknuo nogom u glavu, sudili bi Đinobiliju faul glavom nad Džejmsovim stopalom. A tek kako je Boš krvnički udario Grina u poslednjoj sekundi, to je već smejurija. Da je neko tako udario Alena u onom poslednjem šutu, ovaj bi dobio i namernu i tehničku za isto to, ali ovako...
Jadno, baš jadno. Više me ovo ne zanima, ovakvo nameštanje je providnije nego u našoj bednoj basket ligi.
Svejedno, ovo nije pobeda Majamija, već pobeda sudija i neverovatno glupih odluka Grega Popoviča u zanjem minutu.

zasto?

pre 10 godina

Ako LBJ treba da digne spomenik Alenu i Bosu, onda Kobi treba da digne spomenik Gasolu,Horiju,Fiseru,Sekilu,Filu Dzeksonu, a Dzordan Kukocu, Pipenu,Keru zbog suteva u poslednjoj sekundi. Zasto bi samo Lebron dizao spomenik?

Shone

pre 10 godina

Да се не лажемо ово је изгубио Грег. Ајде ако за оно катастрофално отварање четврте четвртине у одбрани и може да се криви лоша срећа, или можда да се мало искритикују и судије за оне две објективно неспортске личне у ситуацијама када су Спарси имали чисте контре, али и поред свега тога имаш пет разлике и посед лопте на 20 секунди до краја притом противник више нема ниједан тајм аут. Практично је 2 пута дозволио да у ситуацији када може да направи фаул и да у најгорем случају прими 2 поена дозвољавао прво шут за 3, а онда да све буде још горе рекет потпуно чист за офанзивни скок. Да не буде забуне свака част човеку, одличан је тренер, реално један од најбољих али ово што се догодило јутрос је благо речено смешно.

А Мануа не вреди ни коментарисати. Јесте да је неколико пута био фаулиран без судијске реакције али и поред тога катастрофална утакмица за њега. Све што су Паркер и пре тога Данкан донели то је Ђинобили онако лагано просипао током читаве утакмице.

Кад се све сабере, иако је то просто невероватно због начина на који је утакмица завршена, али ипак бољи тим је победио. Мање су грешили, погодили невероватне тројке на крају и заслужено ће играти мајсторицу где су апсолутни фаворити. Ја бих први волео да Спарси победе али објективно Мајами је сад апсолутни фаворит. Били су фаворити и пре него што је финале почело али сада су шансе да изгубе скоро никакве.

apostoll

pre 10 godina

Ne postoji namerna licna u NBA, to ima samo u evropskoj kosarci. Postoji tehnicka licna greska ali to nema veze sa desavanjima koje ovde opisuju neki ljudi. Citam komentare da sudije nisu svirale namernu licnu gresku rej alenu, molim vas to je tako glupo da je jos gluplje komentrarisati. Samo se zapitajte koji faul nema nameru?? Svi imaju, neki su grublji neki meksi ali sa namerom. Ja se nadam da ce evroliga to promeniti jer nema logike i voleo bi da se izjednace pravila kao u NBA jer je dinamicnija kosarka nego Evrposka.

Uros

pre 10 godina

Molim Vas bez nepotrebnih komentara o sudjenju u korist majamija i Sternu...evo sad cu vam navesti barem 3 situacije kada su sudije ostetile majami i to u zadnjih 2 minuta regularnog dela meca i produzetka...kada je sas igrac uhvatio loptu (koja je otisla iz majamijevog dela terena) na svojoj polovini i vratio je nazad na majamijevu, lebronov ulaz u produzetku posle ukradene lopte..jeste da mu je igrac prvo udario po lopti ali ga je istom prilikom odvalio po levoj ruci i samim tim mu onemogucio da drzi loptu kako dolikuje sa dve ruke...takodje u regularnom delu meca lebronov pokusaj suta gde lopta odlazi dva metra dalje od table a da pritom b od blokade nije bilo nego je dobio po rukama. Sto se tice odbrane SAS i taktike na kraju meca totalno je bila logicna odluka...majami gubi tri razlike i kraj je meca i jedino sto im prestoje je sut za tri poena a na terenu imaju 5 niskih brzih igraca spremnih za sut...pa da neces mozda staviti dankana da cuva Vejda pri sutu za 3 poena...uostalom znalo se koliko je Majami katastrofalan pod kosem kada su skokovi u pitanju.

THE DREAM

pre 10 godina

Auuuu šta su prosuli SAS,teško će da se vrate,sve su imali,mada nešto mi govori da bi Đinobili mogao da se iskupi za očajno izdanje.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

SAS je pobedio sam sebe na kraju. Kakve sudije, kakvi bakrači. U NBA se ne sude tehničke kada igrač u kontri obgrli napadača da spreči koš. Nije to evropska košarka.

digitalni andjeo

pre 10 godina

Majamijev glavni igrac na kraju utakmice bio je coach Pop. Genije je 2 puta ostavio na klupi Dankana, da bi kao odbranio trojku. Kakav rezon - pa da sta onda kad odbranis trojku, ko ce da pokupi loptu. Tako se i desilo, dva skoka Majamija u napadu, jednom trojka LBJ a jednom Alena i bilo je gotovo. 5 poena na 28 sec do kraja utakmice, i ti gubis utakmicu... E moj Pope. Poslednju utakmicu necu ni da gledam, da imam para kao Mejveder stavio bih sve na Majami, a ne samo 50 mil. Bice to cista formalnost.

Corleone

pre 10 godina

Kakva utakmica ljudi, sparsima je tooooliko malo falilo. Utakmica br. 7 odlucuje i bice jaaaako tesko dobiti na floridi tu odlucujucu, ali realno gledano to je spektakl kakav zasluzuje nba. Cela sezona, stotine stotina utakmica, plej of mecevi, na kraju sve stane u jednu jedinu utakmicu... Docekati ne mogu. I nazalost, malu prednost dajem hitu.

LBJ

pre 10 godina

Hahahahaha ovo je strasno!!! Tehnicka za Alena ?!? Ako je neko trebao da dobije tehnicku onda je to Djinobili zbog onog udarca u grlo laktom !!! Parker inteligentan ??? Ocigledno ne gledamo isto finale... Parker je izgleda i on malo poceo da flopuje (naucio ga Manu)! On covek ne moze suta da pogodi okolo jedino sto ima je da prvo isprebija igraca u napadu pa onda polozi... mada ni to vise ne pali posto nije niko lud da mu svira faul na svaki ulaz...

ja

pre 10 godina

Alen je stvarno morao da dobije tehnicku za faul nad Parkerom, ali sta je tu je...Popovic je morao da trazi da se na pola napada Majamija pravi faul da ne dopusta sut za tri...po meni Majami je sad osokoljen ovom pobedom i mislim da ce se sedmi mec zavrsiti dvocifrenom razlikom za njih, iako sam na strani Sparsa

birdman

pre 10 godina

Tekma ludilo, odlučio čovek sa najvećim... procentom šuta za 3.

Spursi kao Paspalj u najboljim danima, kad ne znaš na koju foru lopta ulazi iz nemogućeg ugla, ali uvek uđe. Mali Lenard, svaka mu čast. Bošu isto, kad je trebalo razbio je. I Toni se uključio kad se lomi, to je karakter. Vejd katastrofa, kapiram povredu i to, ali što onda toliki šutevi, ništa nije mogao da pogodi, muka bilo gledati.

U sedmoj očekujem jednako ludilo.

Nije mi samo jasna ova pomama da su sudije odlučile.

Ako je Reju trebalo suditi namernu, šta je zaslužio Manu za najpre lakat u grlo, a onda i saplitanje Lebrona? Doživotnu suspenziju? Klasično nesportsko ponašanje Argentinca i tačno mu se vratilo.

Sudije su toliko navlačile na SAS celu tekmu, da je bilo mučno gledati. Triput su Heat mogli da se odlepe u drugoj i pred kraj, i svaki put ih saseku. Svaku 50-50 loptu su dali gostu, to nigde nema, posebno kad vidiš kako se tamo sudilo. I onda kad su prvi put oćutali nešto, odma drama.

Ajte molim vas.

I da, taj Dankan, jel igrao drugo poluvreme?

Bosanac_i_Hercegovac

pre 10 godina

Neverovatno je glup način na koji je San Antonio ispustio +5 na 40 sekundi do kraja... Ginobili užasno odigrao, Duncan odličan, kao i uvek! Majamiju svaka čast kako su se borili da izvuku sedmu utakmicu. Nisu Spursi znali da iskoroste +5 :( Voleo bih zbog Timija Duncana da uzmu prsten, da bi se legenda oprostila na veličanstven način! Biće super gledati sedmu utakmicu u četvrtak, pozdrav svima ! :)

Jale

pre 10 godina

Kao šta rekoh bit će u koš, a ne bi se čudio produžecima. SAS je propustio previše prilika ovu utakmicu za jednog prvaka. Igra san srićom x2, a iduću se kuća može stavit na Miami. Sramota je da prvak bude tim sa onakvom neznalicom od trenera. Čestitam naslov prvaka NBA lige igračima Miamia. Pozz iz ubij Bože vruće Dalmacije.....

marsupilami

pre 10 godina

Iskoristio bih priliku da se, umesto navijača Majamija, zahvalim Gregu Popoviču na maestralnom vodjenju ekipe. Čoveku je , znam da če zvučati neverovatno, uspelo da nadmaši još neverovatnijeg Rika Adelmana. Imati 5 poena razlike na +30 sekundi do kraja, i odlučiti se na odbranu bez centra u postavi a pritom (ne)znajući da se kuburi sa defanzivnim skokom je ravno samoubistvu. Podseti bih da je Boš, koga je čuvao Dijao, tada uhvatio 2 skoka u napadu posle kojih su usledile trojke Džejmsa i Alena. O mogućnosti da se pravi faul čim lopta pređe centar pri rezultatu 95:92 u poslednjem napadu Majamija, na 10-ak sekundi do kraja, ne bih ovaj put..

mj23

pre 10 godina

choker lebron odigrao brutalnu zadnju četvrtinu... ne mogu vjerovati da su spursi ovo prosuli, ginobili je večeras bio užasan, ali svejedno su su spursi imali sve u svojim rukama. šteta, timmy doktorska utakmica, sa ovom je utakmicom samo trebao potvrditi da je najveći igrač poslije jordana, ako to uopće netko i sumnja.

opet s druge strane, drago mi je zbog lebrona , navjerojatno koliko su mu se tinejdžeri i neznalice naslađivali kad su spursi vodili 10 razlike, a čovjek gine na svakoj utakmici i daje sve od sebe...samo zbog tih neznalica bih volio da bude mvp i uzme naslov, iako sam za spurse svim srcem.

florida

pre 10 godina

Infarkt utakmica, mislio sam da je na 30 sekundi do kraja pri rezultatu 94-89 za SAS sve gotovo,ali Dzejms i Alen koji su do tada promasili sve suteve za tri, pogodili svoje prve trojke, LBJ na 20 sekundi i Alen na 5 sekundi do kraja, a Leonard i Manu promasili po jedno bacanje. Dzejms zamalo tragicar, ali na kraju 32 poena,16 u poslednjoj cetvrtini,uz 11 asistencija i 10 skokova. Hejteri obecali ste da necete vise pljuvati Lebrona ako izvuce Majami iz ove teske situacije, nego ajde da sacekamo 7 utakmicu. Dankan bez poena u poslednjoj cetvrtini, Parker sut 6-23, ali njih niko ne vredja, sta bi bilo da je Lebron u pitanju ne mogu ni da zamislim. Kako god da zavrsi,ovo je jedno od najboljih finala u istoriji NBA lige

Hoces Iskreno ?

pre 10 godina

Celu noc nisam spavao, da bih ujutru bio besan !
Pa bre Djino zivce mi pokida !!!
Suterski gledano, utakmica je bila sa dosta promasaja.
Mnogo bespotrebnih suteva,pogovoro od strane LeBron-a koji je bio nebitan u ovoj utakmici. Utakmicu za MIA su dobili Bosh i Rey ...
eh Djino , Djino ... :@
Najgore od svega,zbog ovakve pobede igraci Miami-a su u psihickoj prednosti u poslednjoj utakmici.

Ja

pre 10 godina

Fantastican je Rej Rej, to stoji i jeste izborio neverovatnom trojkom sedmu utakmicu. Ali da Manu Djinobili nije bio odsutan celu utakmicu i izgunio 7-8 lopti od toga i onu u poslednjem napadu u produzetku(mada moguce da je bio faul), ne bi Majami video sedmu utakmicu, uveliko bi se slavilo u SA. Veliki igrac a odigrao kao da je ruki koji je zalutao u finale, neshvatljivo! U svakom slucaju neverovatna kosarka i utakmica! Napred SAS!

Kerber

pre 10 godina

Strasna utakmica. Jedna od najboljih u istoriji finala sigurno. Sta reci za Reja Alena, osim da je majstor kosarke. Ne bih se sad mnogo osvrtao na samu utakmicu, jer ko je gledao zna sve. Medjutim, ne mogu da verujem da je Djinobili mogao ovako lose da odigra. Cak i kada se stave na stranu sve izgubjene lopte i tajmaut od 20 sekundi koji su imali Sparsi, zaista je neverovatno da je mogao onako, pa skoro neiskusno da odigra na kraju i zabije se u ceo tim Majamija, u a takvim situacijama se nikada ne sudi faul iako je mozda postojao. Mislim da su Sparsi vise zasluzili da pobede ovaj mec, jer su skoro ceo mec kontrolisali, ali svakako da je i Majami to zasluzio. Iskreno, veoma mi je krivo zbog poraza San Antonia, posto su bili tako blizu... Ne znam sta ce biti u sedmoj utakmici, ali je sigurno da je Majami, uslovno receno sada pod manjim pritiskom i da je favorit. Samo ne znam kakva je situacija sa Vejdom. Bice napeto.

LBJ

pre 10 godina

Kakva utakmica !!! Uzivancija za gledanje ne znam dali sam u zivotu video bolji mec od ovoga !!! Kako god da se zavrsi svako od njih zasluzuje da pobedi. LET'S GO HEAT !!!

Billy Boi

pre 10 godina

Spektakularna tekma sa puno napetosti i fenomenalnih poteza... Ali objektivno gledano sudije nisu svirale apsolutno cist faul nad Ginobilijem od strane Alena, te tako ispade da je jedna sudijska greska definitivno odlucila jednu ovakvu spektakularnu utakmicu, a mozda i titulu... Zamislite samo da tako nesto uradi neki sudija u Srbiji u finalu nase lige, kako bi se to zavrsilo?

kursula

pre 10 godina

svaka cast za trojku , lebron je promasio/prodao cetri(4)napada pre izjedacujuce trojke...stara garda idalje kolo vodi...slabi su ovi klinci:))

Pedja J7

pre 10 godina

Svaka cast njemu za zadnji sut, ali realno, zasluzio je 2 namerna faula (tehnicke) za krvnicke faulove nad Parkerom!Majami je trebao da izgubi u regularnom delu.
Toni Parker pokazao da je kosarka sport inteligenthih ljudi!
U trenucima kad je Majamiju bila neophodna odbrana, Spursima se ne bi svirao faul, sve i da ih Lebron i kompanija biju palicama za bejzbol...

Довла

pre 10 godina

Да ли сте сада задовољни,критичари лика и дела ЛеБрона Џејмса?Да ли је преузео довољно одговорности вечерас?Водио је свој тим до преокрета,погодио важну тројку у последњем минуту најбитније утакмице у сезони.Успут,забележио је други трипл дабл у финалној серији. Мало ли је?

El_Shaaraway

pre 10 godina

Kakva steta, Sparsi su se sami pobedili... Nisam gledao NBA godinama, ali ovaj LeBron nije ni u prvih 100 najboljih ikada, a u odnosu na Jordana, hahaha... :) Duncan igracina, da je malo mladji, bilo bi lagano 4-0...

Stefan

pre 10 godina

Nisam gledao mec, pratio sam sve vreme rezultat. Neka mi neko objasni zasto svi govore da je bio faul nad Manuom. Jel bio faul? Ako jeste, zna se ko je kriv...

LBJ > MJ kad se racuni jendog dana svedu

pre 10 godina

Super zvezde mogu da donesu pobedu na strani u finalu. Dunkan je trebao to da uradi posle 30 poena u prvom .. ali njegov najizgledniji sut je zavrsio sa bananom isporucenom od LBJ!
Mislite o tome.

Kolektor

pre 10 godina

Kakav mec! Ko je gledao prenos, nije zazalio. Sta reci? Heroji su Rej (trojka za produzetak) i Bosh (ofanzivni skok na kraju regularnog dela i dve blokade u produzetku). Kako losa utakmica Manua. Imao je 7izg lopti, sto je mnogo, mnogo je. Mada ona poslednja je bila cist faul od strane Alena. I sada zamislite da ta greska sudija odluci pitanje sampiona?! Kakva trojka Parkera preko Jamesa, pa onda trojka Alena, pa blokada Bosha vrhovima prstiju... Zaista mnogo dobrih poteza, utakmica sa mnogo preokreta. Na 5+ za SAS sam pomislio da je reseno, ali vazna bacanja mase Manu i Kavai. Ostalo je istorija. Verovao sam da su u ovom mecu vece sanse SAS. I tako je bilo, Majami (James pogotovu) je bio pod ogromnim pritiskom, sto se u igri i videlo. Sada su oni favoriti u 7.utakmici. Pozdrav za sve NBA fanatike, koji vec nocima ne spavaju :-)))

Uros

pre 10 godina

Izvukao se Majamiii, dve trojke posle skoka u napadu u zadnjem minutu... Preveliko forsiranje Parkera pred kraj cini mi se... Nadam se pobedi SA, al bice jako tesko

John Rambo

pre 10 godina

Simpatije na stranu, veći deo utakmice (a i serije) je San Antonio bio bolji. Ali da budemo sasvim pošteni, u dosta situacija ih je i sreća ispratila. Mislim da je Majami zaslužio sedmu utakmicu, i neka bolji pobedi!

shomika

pre 10 godina

Steta sto je San Antonio propustio veliku prednost u poslednjoj cetvrtini,kao i promasena bacanja Lenarda i Ginobilija koji je usput izgubio par lopti.
Bice haos u majstorici,u svakom slucaju vrhunska kosarka.
Svaka cast Reju Alenu za onu trojku za produzetak,ipak je mozda greska sto Duncan nije igrao zadnjih 20ak sekundi regularnog dela jer bi verovatno uhvatio taj jedan defanzivni skok iz dva napada Majamija,koji im je falio za titulu.

Steta

pre 10 godina

Jao kako mi je zao spurse...!Bojim se da je ovo kraj ,da nece imati snage ponajvise psihicke za zadnju utakmicu... !Imali su sve u rukama...zadrhtala ruka u najbitnijem trenutku no sta je tu je...! Nadam se da ce skupit glave i da ce nekako da se oporave za zadnji game!

maska

pre 10 godina

Definitivno je ovo na dusu Grega Popovicha,on kao jedan od najboljih trenera nije mogao dopustiti da ovako izgubi prakticno dobijenu utakmicu.Imao je sve u svojim rukama u regularnom toku,naravno da je Miami morao sutirati za tri poena u zadnjih 20 sekundi,al ne mogu da vjerujem da covjek nije gledao prvu utakmicu finala istoka Miami-Indiana kada je Vogel izvukao Hibberta zadnji napad i primio kos poslije laganog ulaza Jamesa jer nije imao nikog da zatvori reket,isto to radi i Popovich danas kad vadi Duncana i prima tricu poslije promasaja i ofanzivnog skoka,i onda ponovo ima 3 razlike, do kraja je par sekundi i ponovo ostavlja Tima na klupi i ponovo poslije promasaja i ofanzivnog skoka Miami pogadja trojku.Ako je prvi trojka bila opomena,onda je druga definitvno bila kazna Popovichu,jer Miami je bio na konopcima i svakako je morao sutirati za tri,dalje znam da se u NBA-u ne radi faul u zadnjem napadu,ali ovo je FINALE i ako ti obican faul donosi sampionski prsten pa napravi ga,pricace se par dana o tome i poslije ce svi zaboraviti, a prsten ostaje za sva vremena.Moram jos reci i ovo u produzetku ja mislim poslije promasaja Wade-a je bilo 8-9 sek. do kraja nije mi jasno zasto Popovich nije uzeo TIME-OUT da dogovori akciju i vrati parkera nego su onako krenuli totalno neorganizovano u napad koji im je mogao donijeti titulu.Izvinjavam se zbog predugog komentara,ali jos ne mogu da vjerujem da je SAS ovo prosuo.POZDRAV

...

pre 10 godina

LeBron u poslednjem minutu dva air-balla i ocajna trojka, i eto dade tu trojku, uze na kraju i tripl-dabl, i bice na kraju MVP, jer iako sam svim srcem navijao za SA, mislim da ce Majami dobiti sedmu (doduse s obzirom na ucinke igraca LBJ moze da bude MVP i u slucaju poraza, kao nekad Jerry The Logo West)

Igor

pre 10 godina

Da ova Američka košarka nije jedan veliki cirkus, Rej Alen je nekoliko puta trebao da bude isključen iz igre zbog nekoliko sumo-rvačkih zahvata

Marex

pre 10 godina

c,c,c..koliko imaju srece ovi floperi,ja sam jos u neverici! ovaj koga zovete "najboljim kosarkasem dansnjice"..u jednom trenutku imao 3 od 11..do kraja tekme 11/26 od tih 11,8 su bili ziceri i kucanja..samo budala moze njega da poredi sa najboljima ikada..LeFLOP..zahvali se velikom REJU...koji ti je sapsao zadnjicu!!! c,c,c,c....san antonio izgubio dobijeno,a bojim se da je i pehar kliznuo iz ruku.. jos ne verujem sta su izgubili.. -.-

Vojaz

pre 10 godina

Naslov treba da glasi: " Sudije donele majstoricu" pa ovo je strasno ljudi, dve tehnicke ne sude Alenu, Dankana ubise, sudije ne sviraju nista, Dzejmsa dotaknu to je odmah faul, Djinobili u pretposlednjem napadu fauliran, sudije naravno to nisu videle, Green na kraju fauliran ali ni to se nije dosudilo jer je Majami morao da dobije! Isto tako ni prosle godine Dzejmsov cist faul nad Durentom nije bio sviran.... Sve ce se vratiti u sedmoj tekmi! Go Spurs! Beat the Heat!!

bley

pre 10 godina

gledao sam utakmicu, lagano su ispustili pobedu sparsi, vodili su cak 15 razlike, mislim da je Djinobili sve uprskao za sve je kriv i napad i odbrana, svaka cast parkeru igra na dosta visokom nivou. sve u svemu dobra serija

steta

pre 10 godina

Jao kako mi je zao spurse...!Bojim se da je ovo kraj ,da nece imati snage ponajvise psihicke za zadnju utakmicu... !Imali su sve u rukama...zadrhtala ruka u najbitnijem trenutku no sta je tu je...! Nadam se da ce skupit glave i da ce nekako da se oporave za zadnji game!

marsupilami

pre 10 godina

Iskoristio bih priliku da se, umesto navijača Majamija, zahvalim Gregu Popoviču na maestralnom vodjenju ekipe. Čoveku je , znam da če zvučati neverovatno, uspelo da nadmaši još neverovatnijeg Rika Adelmana. Imati 5 poena razlike na +30 sekundi do kraja, i odlučiti se na odbranu bez centra u postavi a pritom (ne)znajući da se kuburi sa defanzivnim skokom je ravno samoubistvu. Podseti bih da je Boš, koga je čuvao Dijao, tada uhvatio 2 skoka u napadu posle kojih su usledile trojke Džejmsa i Alena. O mogućnosti da se pravi faul čim lopta pređe centar pri rezultatu 95:92 u poslednjem napadu Majamija, na 10-ak sekundi do kraja, ne bih ovaj put..

Corleone

pre 10 godina

Kakva utakmica ljudi, sparsima je tooooliko malo falilo. Utakmica br. 7 odlucuje i bice jaaaako tesko dobiti na floridi tu odlucujucu, ali realno gledano to je spektakl kakav zasluzuje nba. Cela sezona, stotine stotina utakmica, plej of mecevi, na kraju sve stane u jednu jedinu utakmicu... Docekati ne mogu. I nazalost, malu prednost dajem hitu.

maska

pre 10 godina

Definitivno je ovo na dusu Grega Popovicha,on kao jedan od najboljih trenera nije mogao dopustiti da ovako izgubi prakticno dobijenu utakmicu.Imao je sve u svojim rukama u regularnom toku,naravno da je Miami morao sutirati za tri poena u zadnjih 20 sekundi,al ne mogu da vjerujem da covjek nije gledao prvu utakmicu finala istoka Miami-Indiana kada je Vogel izvukao Hibberta zadnji napad i primio kos poslije laganog ulaza Jamesa jer nije imao nikog da zatvori reket,isto to radi i Popovich danas kad vadi Duncana i prima tricu poslije promasaja i ofanzivnog skoka,i onda ponovo ima 3 razlike, do kraja je par sekundi i ponovo ostavlja Tima na klupi i ponovo poslije promasaja i ofanzivnog skoka Miami pogadja trojku.Ako je prvi trojka bila opomena,onda je druga definitvno bila kazna Popovichu,jer Miami je bio na konopcima i svakako je morao sutirati za tri,dalje znam da se u NBA-u ne radi faul u zadnjem napadu,ali ovo je FINALE i ako ti obican faul donosi sampionski prsten pa napravi ga,pricace se par dana o tome i poslije ce svi zaboraviti, a prsten ostaje za sva vremena.Moram jos reci i ovo u produzetku ja mislim poslije promasaja Wade-a je bilo 8-9 sek. do kraja nije mi jasno zasto Popovich nije uzeo TIME-OUT da dogovori akciju i vrati parkera nego su onako krenuli totalno neorganizovano u napad koji im je mogao donijeti titulu.Izvinjavam se zbog predugog komentara,ali jos ne mogu da vjerujem da je SAS ovo prosuo.POZDRAV

John Rambo

pre 10 godina

Simpatije na stranu, veći deo utakmice (a i serije) je San Antonio bio bolji. Ali da budemo sasvim pošteni, u dosta situacija ih je i sreća ispratila. Mislim da je Majami zaslužio sedmu utakmicu, i neka bolji pobedi!

Kerber

pre 10 godina

Strasna utakmica. Jedna od najboljih u istoriji finala sigurno. Sta reci za Reja Alena, osim da je majstor kosarke. Ne bih se sad mnogo osvrtao na samu utakmicu, jer ko je gledao zna sve. Medjutim, ne mogu da verujem da je Djinobili mogao ovako lose da odigra. Cak i kada se stave na stranu sve izgubjene lopte i tajmaut od 20 sekundi koji su imali Sparsi, zaista je neverovatno da je mogao onako, pa skoro neiskusno da odigra na kraju i zabije se u ceo tim Majamija, u a takvim situacijama se nikada ne sudi faul iako je mozda postojao. Mislim da su Sparsi vise zasluzili da pobede ovaj mec, jer su skoro ceo mec kontrolisali, ali svakako da je i Majami to zasluzio. Iskreno, veoma mi je krivo zbog poraza San Antonia, posto su bili tako blizu... Ne znam sta ce biti u sedmoj utakmici, ali je sigurno da je Majami, uslovno receno sada pod manjim pritiskom i da je favorit. Samo ne znam kakva je situacija sa Vejdom. Bice napeto.

mj23

pre 10 godina

choker lebron odigrao brutalnu zadnju četvrtinu... ne mogu vjerovati da su spursi ovo prosuli, ginobili je večeras bio užasan, ali svejedno su su spursi imali sve u svojim rukama. šteta, timmy doktorska utakmica, sa ovom je utakmicom samo trebao potvrditi da je najveći igrač poslije jordana, ako to uopće netko i sumnja.

opet s druge strane, drago mi je zbog lebrona , navjerojatno koliko su mu se tinejdžeri i neznalice naslađivali kad su spursi vodili 10 razlike, a čovjek gine na svakoj utakmici i daje sve od sebe...samo zbog tih neznalica bih volio da bude mvp i uzme naslov, iako sam za spurse svim srcem.

bley

pre 10 godina

gledao sam utakmicu, lagano su ispustili pobedu sparsi, vodili su cak 15 razlike, mislim da je Djinobili sve uprskao za sve je kriv i napad i odbrana, svaka cast parkeru igra na dosta visokom nivou. sve u svemu dobra serija

El_Shaaraway

pre 10 godina

Kakva steta, Sparsi su se sami pobedili... Nisam gledao NBA godinama, ali ovaj LeBron nije ni u prvih 100 najboljih ikada, a u odnosu na Jordana, hahaha... :) Duncan igracina, da je malo mladji, bilo bi lagano 4-0...

Jeremija

pre 10 godina

Ako neko ko nije gledao utakmicu procita komentare pomislio bi da je Lebron bio najgori igrac na terenu a da su sudije sve navlacile za Majami?!Ne znam samo kako vas vise nije sramota da ga omalovazavate kada je covek najzasluzniji za pobedu.U prvih 10 minuta podelio je 5 asistencija,istina sut ga nije hteo veci deo meca ali ono sto je uradio u poslednjih 10 minuta meca je za udzbenike.Sam je krenuo da razbija odbranu Sparsa i u tom periodu dao nekih 15 poena(to je trenutak od kada mu je spala traka i vise je nije vracao)Da ne pominjem trojku koja je prethodila Alenovoj...Na sve to je lupio bananu za postere Dankanu u veoma bitnom momentu.Vidim niko ziv ne pominje ni da je postigao tripl dabl no dobro...Onaj faul Manua nad njim je za tehnicku gresku,da je tu bio neko drugi a ne LBJ ne bu mu bilo dobro par dana(nabo ga je laktom u vrat ko nije gledao)Sto se tice flopinga ipak je Parker majstor tog zanata.Lebron je bio pored njega a Toni se bacio kao da ga je udario Sigal u glavu.Vasi maliciozni komentari pokazuju samo jedno-ako Lebron u narednih 5 godina osvoji 5 titula I 5 MVP priznanja opet cete ga omalovazavati jer samo znate da pljujete a i nostalgicno patite za detinjstvom i Dzordanom.Na kraju da dodam da ce mi ova titula Majamija i Lebrona biti jos draza jer znam da ste se nadali da ce San Antonio ovo da osvoji a bili ste tako blizu...Tako blizu a tako daleko.Sedmi mec,Lebron tripl dabl-MVP finala,zasluzeni odmor i onda od oktobra sve iz pocetka samo za sve hejtere.

Довла

pre 10 godina

Да ли сте сада задовољни,критичари лика и дела ЛеБрона Џејмса?Да ли је преузео довољно одговорности вечерас?Водио је свој тим до преокрета,погодио важну тројку у последњем минуту најбитније утакмице у сезони.Успут,забележио је други трипл дабл у финалној серији. Мало ли је?

Petko

pre 10 godina

Ne bi im bio u koži u svlačionici sa ljutim Gregom nakon par katastrofalnih odbrana i "skokova"...
Nada ipak postoji, niko nije vezao dve pobede u ovoj seriji pa zašto bi sad to uradio Miami!
Go Spurs Go!

P.S. sudije dosuđuju svašta, ali drže balans, ako jedne oštete drugoj ekipi ubrzo vrate, mislim budimo realni.
Jedino me nervira masturbacija komentatora na SportKlubu kad Miami stiže/prestiže, ono jel možete malo manje navijati za Miami, i fanovi Spursa gledaju prenos

Poz narode! :)

Kolektor

pre 10 godina

Kakav mec! Ko je gledao prenos, nije zazalio. Sta reci? Heroji su Rej (trojka za produzetak) i Bosh (ofanzivni skok na kraju regularnog dela i dve blokade u produzetku). Kako losa utakmica Manua. Imao je 7izg lopti, sto je mnogo, mnogo je. Mada ona poslednja je bila cist faul od strane Alena. I sada zamislite da ta greska sudija odluci pitanje sampiona?! Kakva trojka Parkera preko Jamesa, pa onda trojka Alena, pa blokada Bosha vrhovima prstiju... Zaista mnogo dobrih poteza, utakmica sa mnogo preokreta. Na 5+ za SAS sam pomislio da je reseno, ali vazna bacanja mase Manu i Kavai. Ostalo je istorija. Verovao sam da su u ovom mecu vece sanse SAS. I tako je bilo, Majami (James pogotovu) je bio pod ogromnim pritiskom, sto se u igri i videlo. Sada su oni favoriti u 7.utakmici. Pozdrav za sve NBA fanatike, koji vec nocima ne spavaju :-)))

ostavite lebrona na miru hejteri

pre 10 godina

Vladimire, prosek Lebrona u plejofu je 28,5 poena, 8,7skokova i 7 asistencija, sto je jedan od najboljih ucinaka u istoriji NBA lige, odakle ti da to da mu je prosek u plejofu katastrofalan, ne lupaj molim te. Evo Kobiju je prosek 25,6pts, 5,1 skoka i 4,7asis, usvim kategorijama je slabiji od LBJ, a Kobi je jedan od najboljih ikad.
Srđane, za udzbenike je kad u poslednjoj cetvrtini das 16 poena, zalepos Dankana,preokrenes rezultat i das trojku 20 sekundi pre kraja.
Milos.k,evo ja se secam, Dzordan je u poslednjoj utakmici Bulsa u finalu sutirao 15-35, a Kobi u finalu protiv Bostona 6-24

florida

pre 10 godina

Infarkt utakmica, mislio sam da je na 30 sekundi do kraja pri rezultatu 94-89 za SAS sve gotovo,ali Dzejms i Alen koji su do tada promasili sve suteve za tri, pogodili svoje prve trojke, LBJ na 20 sekundi i Alen na 5 sekundi do kraja, a Leonard i Manu promasili po jedno bacanje. Dzejms zamalo tragicar, ali na kraju 32 poena,16 u poslednjoj cetvrtini,uz 11 asistencija i 10 skokova. Hejteri obecali ste da necete vise pljuvati Lebrona ako izvuce Majami iz ove teske situacije, nego ajde da sacekamo 7 utakmicu. Dankan bez poena u poslednjoj cetvrtini, Parker sut 6-23, ali njih niko ne vredja, sta bi bilo da je Lebron u pitanju ne mogu ni da zamislim. Kako god da zavrsi,ovo je jedno od najboljih finala u istoriji NBA lige

zasto?

pre 10 godina

Ako LBJ treba da digne spomenik Alenu i Bosu, onda Kobi treba da digne spomenik Gasolu,Horiju,Fiseru,Sekilu,Filu Dzeksonu, a Dzordan Kukocu, Pipenu,Keru zbog suteva u poslednjoj sekundi. Zasto bi samo Lebron dizao spomenik?

DOBRI COA

pre 10 godina

Zbog ove trojke ce San Antonio na kraju izgubiti titulu,ne bih voleo,navijam za njih ali imam takav osecaj....
Eto isplatilo se Alenu suterski trening koji radi 3 sata pre svake utakmice...

Jale

pre 10 godina

Kao šta rekoh bit će u koš, a ne bi se čudio produžecima. SAS je propustio previše prilika ovu utakmicu za jednog prvaka. Igra san srićom x2, a iduću se kuća može stavit na Miami. Sramota je da prvak bude tim sa onakvom neznalicom od trenera. Čestitam naslov prvaka NBA lige igračima Miamia. Pozz iz ubij Bože vruće Dalmacije.....

Jeremija

pre 10 godina

@srdjan Alen i Bosh ne bi ni dosli u situaciju da se bore za pobedu da Lebron nije postigao vise od 30 poena,od toga pola u poslednjoj cetvrtini kada je Majami jurio -10 ali nekim ljudima se nikada ne moze objasniti.Inace,ovo je cetvrti Lebronov tripl dabl u finalima,cime je na drugom mestu na vecnoj listi,iza maestralnog Medzika koji ima cak 8.Ljubimci vecine vas pljuvaca,Kobi i Dzordan nemaju zajedno 4 tripl dabla u finalima...Legende kao sto su Leri Bird,Vilt Cembrlen i Bil Rasel imaju po 2 tripl dabla u finalima pa vi vidite kakvo je to dostignuce.Osobe koje nisu gledale ceo mec i videle Dzejmsov doprinos kako u odbrani tako i u napadu zaista ne bi trebalo da previse pametuju po forumiima.Svaka cast i Bosu i Alenu i Calmersu i Vejdu,ali ova ekipa bez LBJ ne bi bila ni pobednik svoje konferencije,to je valjda svima jasno.

Pedja J7

pre 10 godina

Svaka cast njemu za zadnji sut, ali realno, zasluzio je 2 namerna faula (tehnicke) za krvnicke faulove nad Parkerom!Majami je trebao da izgubi u regularnom delu.
Toni Parker pokazao da je kosarka sport inteligenthih ljudi!
U trenucima kad je Majamiju bila neophodna odbrana, Spursima se ne bi svirao faul, sve i da ih Lebron i kompanija biju palicama za bejzbol...

Stanimir Branimir

pre 10 godina

SAS je pobedio sam sebe na kraju. Kakve sudije, kakvi bakrači. U NBA se ne sude tehničke kada igrač u kontri obgrli napadača da spreči koš. Nije to evropska košarka.

miki

pre 10 godina

Nisam nikada volio JAmesa ,ali me je sinoc fasninirao kada na -13(kada sam iskreno pomislio da se Spursi odvajaju na nedostiznu razliku) blagim pogledom obraca klupi i kao da im govori "smirite se,ima vremena,vraticemo se"(do tada je imao samo 14 poena)Izgleda da mnogi zaboravljaju 1 utakmicu ove serije kada je Parker u zadnjim destetinkama odlucio(pitanje dali je ono bio i regularan kos) pa je po meni 3-3 pravedan omjer snaga do sada i 7 utakmica treba zaista da nam kaze ko zasluzuje titulu ove godine.Ne znam kako JAmes treba da odigra( valjda treba da leti) da bi ga raznorazni "kriticari" prestali osporavati.32 poena(16 samo u zadnjoj cetvrtini kada je trebalo stizati - 13),11 skokova i 11 astistencija u ovako vaznoj utakmici,malo li je.Da ne govorim da je cistom svojom energijom,kidanjem na terenu svoju ekipu vratio u zivot(nekada je dovoljno samo da je tu,makar nista ne ubacio).Da je mu je statistika upola slabija nego sto je bila na ovoj utakmici covjeku se mora priznati da je bio pravi lider svoga tima.

Bosanac_i_Hercegovac

pre 10 godina

Neverovatno je glup način na koji je San Antonio ispustio +5 na 40 sekundi do kraja... Ginobili užasno odigrao, Duncan odličan, kao i uvek! Majamiju svaka čast kako su se borili da izvuku sedmu utakmicu. Nisu Spursi znali da iskoroste +5 :( Voleo bih zbog Timija Duncana da uzmu prsten, da bi se legenda oprostila na veličanstven način! Biće super gledati sedmu utakmicu u četvrtak, pozdrav svima ! :)

LBJ

pre 10 godina

Kakva utakmica !!! Uzivancija za gledanje ne znam dali sam u zivotu video bolji mec od ovoga !!! Kako god da se zavrsi svako od njih zasluzuje da pobedi. LET'S GO HEAT !!!

doktor

pre 10 godina

sportska medicina treba da izucava Reja Alena.Jednom sam rekao da bi njemu dao da sutira za moj zivot kad je gusto. Nekad ne moze da se sastavi i cim pocne drama sve pogadja

Vojaz

pre 10 godina

Naslov treba da glasi: " Sudije donele majstoricu" pa ovo je strasno ljudi, dve tehnicke ne sude Alenu, Dankana ubise, sudije ne sviraju nista, Dzejmsa dotaknu to je odmah faul, Djinobili u pretposlednjem napadu fauliran, sudije naravno to nisu videle, Green na kraju fauliran ali ni to se nije dosudilo jer je Majami morao da dobije! Isto tako ni prosle godine Dzejmsov cist faul nad Durentom nije bio sviran.... Sve ce se vratiti u sedmoj tekmi! Go Spurs! Beat the Heat!!

Marex

pre 10 godina

c,c,c..koliko imaju srece ovi floperi,ja sam jos u neverici! ovaj koga zovete "najboljim kosarkasem dansnjice"..u jednom trenutku imao 3 od 11..do kraja tekme 11/26 od tih 11,8 su bili ziceri i kucanja..samo budala moze njega da poredi sa najboljima ikada..LeFLOP..zahvali se velikom REJU...koji ti je sapsao zadnjicu!!! c,c,c,c....san antonio izgubio dobijeno,a bojim se da je i pehar kliznuo iz ruku.. jos ne verujem sta su izgubili.. -.-

Ja

pre 10 godina

Fantastican je Rej Rej, to stoji i jeste izborio neverovatnom trojkom sedmu utakmicu. Ali da Manu Djinobili nije bio odsutan celu utakmicu i izgunio 7-8 lopti od toga i onu u poslednjem napadu u produzetku(mada moguce da je bio faul), ne bi Majami video sedmu utakmicu, uveliko bi se slavilo u SA. Veliki igrac a odigrao kao da je ruki koji je zalutao u finale, neshvatljivo! U svakom slucaju neverovatna kosarka i utakmica! Napred SAS!

shomika

pre 10 godina

Steta sto je San Antonio propustio veliku prednost u poslednjoj cetvrtini,kao i promasena bacanja Lenarda i Ginobilija koji je usput izgubio par lopti.
Bice haos u majstorici,u svakom slucaju vrhunska kosarka.
Svaka cast Reju Alenu za onu trojku za produzetak,ipak je mozda greska sto Duncan nije igrao zadnjih 20ak sekundi regularnog dela jer bi verovatno uhvatio taj jedan defanzivni skok iz dva napada Majamija,koji im je falio za titulu.

novosadjanin

pre 10 godina

Sedmi meč finalne serije gost je poslednji put dobio još 1978, kada je Vašington izborio titulu pobedom u Sijetlu 105:99. Dakle sanse da SAS dobije ovo su po meni ispod 10%. Oni su vec u glavama bili osvojili titulu i posle toga je jako tesko pre svega psihicki izaci na teren i pobediti realno najbolju ekipu lige, koja ima najboljeg igraca na svetu i jos igrati u gostima.
Jos nekoliko cinjenica, James u odlucujucim sedmim utakmicama jos ne zna za poraz, dakle svaaku sedmu utakmicu u karijeri je dobio uz nestvarne cifre 30+ Covek je prosto rodjen za takve utakmice.

Moram da priznam da sam pre poslednje cetvrtine zaista pomislio da su kriticari Jamesa mozda u pravu, ali je onda ''Chosen one'' pokaza od kakvog je materijala napravljen. Pri tom nije bitna ni ona trojka na 9 sec do kraja. Bitan je njegov stav. Preuzeo je odgovornost i bukvalno pokidao SAS. Lupao banane, cuvao Parkera, asistirao, zabijao... Pre toga strpao Greena u dzep.

Kada vidim da neko pocinje komentar kako LBJ nikad nece biti Jordan to se treba preskociti jer to su ljudi koji ne znaju ni pravila ove igre. Vise nema smisla komentarisati kriticare Jamesa, jer to je vec cista mrznja iz samo njima poznatog razloga. Razloga nema, jer je fantastican kosarkas, MVP, ima sve kolone popunjene kao niko pre njega, cini saigrace boljim i sinoc je dokazao da ume da pogodi trojku kada sezona zavisi od toga. Sada ima priliku koju ce 99% zgrabiti da se docepa druge titule.

Doktor

pre 10 godina

Ja ne znam koju ste vi utakmicu gledali ali ono sto sam ja video kao nepristrasan navijac je da je do ove neverovatne zavrsnice bilo vise odluka na stetu Majamija nego San Antonia. Da je Majami izgubio ovu utakmicu njihovi navijaci bi imali vise razloga da komentarisu sudjenje nego navijaci San Antonia sada. Moram da kazem i da mi veoma smeta ova pristrasnost komentatora SportKluba prema Lebronu. Za svaku asistenciju govoriti da je genijalna (ima i onih koje jesu) je vredjanje inteligencije gledalaca. Kao da se boje sto ce ga kritikovati zbog loseg suta pa traze genijalnost i tamo gde je nema. Sa druge strane, potcenjivanje Lebrona kada ga uporedjuju sa Dzordanom, Kobijem, Birdom i drugim velikim igracima (ili njihovo precenjivanje) je takodje smesno. Napredna statistika kaze da je u istoriji plejofa samo Dzordan korisniji.

Billy Boi

pre 10 godina

Spektakularna tekma sa puno napetosti i fenomenalnih poteza... Ali objektivno gledano sudije nisu svirale apsolutno cist faul nad Ginobilijem od strane Alena, te tako ispade da je jedna sudijska greska definitivno odlucila jednu ovakvu spektakularnu utakmicu, a mozda i titulu... Zamislite samo da tako nesto uradi neki sudija u Srbiji u finalu nase lige, kako bi se to zavrsilo?

Steta

pre 10 godina

Jao kako mi je zao spurse...!Bojim se da je ovo kraj ,da nece imati snage ponajvise psihicke za zadnju utakmicu... !Imali su sve u rukama...zadrhtala ruka u najbitnijem trenutku no sta je tu je...! Nadam se da ce skupit glave i da ce nekako da se oporave za zadnji game!

birdman

pre 10 godina

Tekma ludilo, odlučio čovek sa najvećim... procentom šuta za 3.

Spursi kao Paspalj u najboljim danima, kad ne znaš na koju foru lopta ulazi iz nemogućeg ugla, ali uvek uđe. Mali Lenard, svaka mu čast. Bošu isto, kad je trebalo razbio je. I Toni se uključio kad se lomi, to je karakter. Vejd katastrofa, kapiram povredu i to, ali što onda toliki šutevi, ništa nije mogao da pogodi, muka bilo gledati.

U sedmoj očekujem jednako ludilo.

Nije mi samo jasna ova pomama da su sudije odlučile.

Ako je Reju trebalo suditi namernu, šta je zaslužio Manu za najpre lakat u grlo, a onda i saplitanje Lebrona? Doživotnu suspenziju? Klasično nesportsko ponašanje Argentinca i tačno mu se vratilo.

Sudije su toliko navlačile na SAS celu tekmu, da je bilo mučno gledati. Triput su Heat mogli da se odlepe u drugoj i pred kraj, i svaki put ih saseku. Svaku 50-50 loptu su dali gostu, to nigde nema, posebno kad vidiš kako se tamo sudilo. I onda kad su prvi put oćutali nešto, odma drama.

Ajte molim vas.

I da, taj Dankan, jel igrao drugo poluvreme?

stefan

pre 10 godina

i posle pitate zasto je NBA najbolja liga.sad je gotovo. Nakon što se propusti ovakva šansa, nema više vađenja. Majami će ih odrati u sedmoj.

Rampi

pre 10 godina

Dankan je,uz Šeka i Hakima,najbolji visoki igrač u istoriji.Neverovatan je.Sa druge strane,LeBronu za ovo noćas "kapa dole".Zaspao sam negde na sredini treće četvrtine ubedjen u pobedu Sparsa,mislim da je LBJ do tada dao 8 poena...kad ono medjutim...Povratak Kralja...

kursula

pre 10 godina

svaka cast za trojku , lebron je promasio/prodao cetri(4)napada pre izjedacujuce trojke...stara garda idalje kolo vodi...slabi su ovi klinci:))

...

pre 10 godina

LeBron u poslednjem minutu dva air-balla i ocajna trojka, i eto dade tu trojku, uze na kraju i tripl-dabl, i bice na kraju MVP, jer iako sam svim srcem navijao za SA, mislim da ce Majami dobiti sedmu (doduse s obzirom na ucinke igraca LBJ moze da bude MVP i u slucaju poraza, kao nekad Jerry The Logo West)

Zeljko

pre 10 godina

Neverovatno kakvi sve dele vazduh sa nama normalnima... Sad kada nemate sta da hejtujete za najboljeg igraca danasnjice, vracamo se na sudije i svaku sitnu odluku.
Koliko samo faulova su mogli da sviraju za Majami u 2. i 3. cetvrtini, nisu, pa sta?
Vidim sudjenje komentarise dasa koji nije ni gledao... Nemas pravo glasa, nemas cak pravo ni da kazes da volis NBA.

hejteri napravite pauzu jedan dan

pre 10 godina

Zorane,kazes Lebron je prosecan igrac. Evo neki podaci- LBJ je prvi igracu u istoriji NBA koji je imao tripl dabl u tri uzastopna NBA finala,prvi u istoriji NBA da ima preko 26pts,6skokova i 6asis u karijeri,postigao najvise uzastopnoh poena u plejofu,25 protiv Pistonsa, samo on i Dzordan su u jednoj sezoni bili MVP sezone,MVP finala,uzeli titulu a potomi zlato na Olimpijadi, jedan od 3 igraca u istoriji NBA koji je imao prosek u plejofu 30 poena,10 skokova i 7 asistencija, 4 puta MVP itd. duga je lista. A njegove partije protiv OKC u finalu 30p,10s,8a su u top 5 ikada sto je jedan igrac pruzio u finalu, a utakmica protiv bostona 45p.15s,5a jedna od top 3 najboljih ikada u plejofu itd.

sta bi bilo kad bi bilo

pre 10 godina

Mnogi pisu sta bi bilo da je Danknan mladji,ili da je Manu u formi kao nekad, pa evo i ja da kazem, sta bi bilo da je Vejd onaj iz finala 2006, Majami bi dobio 4-0

Damir

pre 10 godina

Odličan meč prije svega. Samo ta raspodjela heroja...Mislim,svaka čast Allenu što je pogodio,rođeni je šuter. Takođe i Boshu na borbenosti i obrani. Ipak,ne igra se utakmica od 48-e minute i nije nužno da daš zadnji koš pa da te svi pamte. Isto tako i ako promašiš. Do tog rezultata koji jest se mora doći. Čast Allenu,dao je vrlo bitne poene,najbitnije. Mređutim nije ga bilo do tada. Nije on sam dobio utakmicu. Bez ikakve dvojbe najbolji čovjek na terenu je bio James. Vjerovatno bi Miami dobio i prije produžetaka da nema Wadea. Nevjerovatno u što se pretvorio onakav igrač...kakve greške radi,uz kakvo forsiranje. Nerezonske odluke Spursa na kraju su takođe doprinijele pobjedi Heata,ali treba istaći i način na koji su poveli - trica ni iz čega Parkera na isteku vremena,pa onaj šut iz okreta...Ulazi sve živo,kao Greenu neku veče. Sad ga nigdje nije bilo. U Europi nije mogao da pogodi kako treba u kilavoj Olimpiji,ali dosad ga išlo kao...znate kako se kaže pretpostavljam.Dosta je i njihove sreće.

Shone

pre 10 godina

Да се не лажемо ово је изгубио Грег. Ајде ако за оно катастрофално отварање четврте четвртине у одбрани и може да се криви лоша срећа, или можда да се мало искритикују и судије за оне две објективно неспортске личне у ситуацијама када су Спарси имали чисте контре, али и поред свега тога имаш пет разлике и посед лопте на 20 секунди до краја притом противник више нема ниједан тајм аут. Практично је 2 пута дозволио да у ситуацији када може да направи фаул и да у најгорем случају прими 2 поена дозвољавао прво шут за 3, а онда да све буде још горе рекет потпуно чист за офанзивни скок. Да не буде забуне свака част човеку, одличан је тренер, реално један од најбољих али ово што се догодило јутрос је благо речено смешно.

А Мануа не вреди ни коментарисати. Јесте да је неколико пута био фаулиран без судијске реакције али и поред тога катастрофална утакмица за њега. Све што су Паркер и пре тога Данкан донели то је Ђинобили онако лагано просипао током читаве утакмице.

Кад се све сабере, иако је то просто невероватно због начина на који је утакмица завршена, али ипак бољи тим је победио. Мање су грешили, погодили невероватне тројке на крају и заслужено ће играти мајсторицу где су апсолутни фаворити. Ја бих први волео да Спарси победе али објективно Мајами је сад апсолутни фаворит. Били су фаворити и пре него што је финале почело али сада су шансе да изгубе скоро никакве.

digitalni andjeo

pre 10 godina

Majamijev glavni igrac na kraju utakmice bio je coach Pop. Genije je 2 puta ostavio na klupi Dankana, da bi kao odbranio trojku. Kakav rezon - pa da sta onda kad odbranis trojku, ko ce da pokupi loptu. Tako se i desilo, dva skoka Majamija u napadu, jednom trojka LBJ a jednom Alena i bilo je gotovo. 5 poena na 28 sec do kraja utakmice, i ti gubis utakmicu... E moj Pope. Poslednju utakmicu necu ni da gledam, da imam para kao Mejveder stavio bih sve na Majami, a ne samo 50 mil. Bice to cista formalnost.

NNN

pre 10 godina

Ovo je Dankanu mogla da bude poslednja utakmica karijere i to kakva utakmica, samo da je još koju sekundu ostao u igri...
Realno Sparse je izdao šut za tri, dok se Majami raspucao.
Videćemo prekosutra.

Neznalica

pre 10 godina

Koliko Alen toliko i Bos su junaci utakmice. Ovaj potonji je uhvatio glavnu loptu u napadu, dodao Alenu za trojku i dao dve kljucne blokade. Sve primedbe navijaca SAS na sudjenje padaju u vodu kada sudije dopustaju onakvu odbranu na Lebronu. Ne moze ni Majami da mazi ako LBJ trpi kontakt vise igraca uvek kada ima posed pod kosem. Mnogo me zanima kako ce se SAS podici za sedmu utakmicu posto su se vec videli sa petim prstenom. Ne pamtim ovako izjednaceno finale i, po mom misljenju, izvanredan kvalitet igre. Mozda finale krajem 80-tih izmedju Pistonsa i Lakersa, kao i legendarna finala Bird-Magic.

lbj9

pre 10 godina

Pored svih analiza ja bih jos dodao fantasticnu igru Maria Calmersa. Sve je pogodio.Mozda i jedna od njegovih najboljih partija ove sezone! :)

Uros

pre 10 godina

Izvukao se Majamiii, dve trojke posle skoka u napadu u zadnjem minutu... Preveliko forsiranje Parkera pred kraj cini mi se... Nadam se pobedi SA, al bice jako tesko

ZaphodBeeblebrox

pre 10 godina

Nisam mogao da odgledam utakmicu, ali sam odgledao onaj skraćeni snimak sa sajta i isto kao prošle godine protiv Oklahome, "velika trojka je pobedila", ali ne Džejms, Boš i Vejd, nego trojica sudija. U onom poslednjem napadu, kad je Đinobili izgubio loptu, Alen ga je bar tri puta propisno izudarao po ruci. Imao sam utisak da ga je LeBron zveknuo nogom u glavu, sudili bi Đinobiliju faul glavom nad Džejmsovim stopalom. A tek kako je Boš krvnički udario Grina u poslednjoj sekundi, to je već smejurija. Da je neko tako udario Alena u onom poslednjem šutu, ovaj bi dobio i namernu i tehničku za isto to, ali ovako...
Jadno, baš jadno. Više me ovo ne zanima, ovakvo nameštanje je providnije nego u našoj bednoj basket ligi.
Svejedno, ovo nije pobeda Majamija, već pobeda sudija i neverovatno glupih odluka Grega Popoviča u zanjem minutu.

apostoll

pre 10 godina

Ne postoji namerna licna u NBA, to ima samo u evropskoj kosarci. Postoji tehnicka licna greska ali to nema veze sa desavanjima koje ovde opisuju neki ljudi. Citam komentare da sudije nisu svirale namernu licnu gresku rej alenu, molim vas to je tako glupo da je jos gluplje komentrarisati. Samo se zapitajte koji faul nema nameru?? Svi imaju, neki su grublji neki meksi ali sa namerom. Ja se nadam da ce evroliga to promeniti jer nema logike i voleo bi da se izjednace pravila kao u NBA jer je dinamicnija kosarka nego Evrposka.

Srđan

pre 10 godina

@ (Jeremija, 19. jun 2013 09:02):
Poslednjih 10 min LJ za udžbenike?
Dve vezane izgubljene lopte te molim-vas-faulirajte-me-jer-ne-znam-šta-ću-sa-loptom napadi u odlučujućim trenucima...
Alen i Boš su nažalost iščupali ovu pobedu uz svesrdnu pomoć Đinobilija.
Bojim se da je sve rešeno.

Divac

pre 10 godina

Konacno sam nocas posle nekoliko godina odgledao celu NBA utakmicu. Razumem da je finale plej ofa, ali mi je neverovatno da dva igraca, tzv. super - stara, Lebron i Wejd dozvoljavaju sebi da ih protivnicki igrac cuva 2 metra udaljene, tj. da im provocira sut, a da oni jednostavno ne smeju da sutnu. Ok, los si za 3, ali 2 metra unutar linije za 3, bez ruke na licu, super - star mora da pogodi. Dalje, kod Majamija nisam video dve pametne akcije, sve se svodi na to - daj Lebronu loptu, on ce da se malo guzi u reketu, pa ce da uleti na 5 igraca, i da se cudi sto nema faula. Sto se Spursa tice, ok, vidi se tu neka timska igra, al opet u prvom poluvremenu, Dankan da je masinu za ves bacio, prosla bi kroz obruc. Djinobili kriminalan, tacno sam mogao da primetim kad treba da da pas, da ce da izgubi loptu, jer mu je pregled igre ocajan. Dalje, ona akcija sa protrcavanjem Parkera, pa iza njega Manua (gde se sprema trojka za Grina) je provaljena, zato je i lose Grin prosao u ovoj utakmici. Mislim da je psiholoska prednost na strani Majamija, jedino ako Greg smisli neku novu akciju, gde bi Grin opet mogao da sutne svojih 7 - 8 trojki (i da da bar 50%). Dankan sigurno nece ovako dobro sutirati, sto se i videlo u drugom poluvremenu. A za ove sto pisu da je Lebron bolji od Jordana, samo cu reci da mora jos dosta da poraste, recimo prvo Kobija da stigne (sto nece nikada), pa da onda razmislja o Jordanu. PS sudije - no comment

spurs19

pre 10 godina

Nisam mogao da poverujem kada je Alen zabio onu na kraju.
Ej jedan defanzivni skok ih je delio od ispisivanja novih stranica istorije ali eto...
Ma dobiće Sparsi u sedmoj!

Baki

pre 10 godina

Nije Lebron dobio svaku sedmu utakmicu u karijeri, ima skor 2-2, ali je u svakoj bio fenomenalan. Za razliku od njega Kobi Brajant je imao odlicne sedme utakmice kada je igrao sa Sakilom a prilcno lose kada je on postao vodja tima. Meni su najupecatljivije ona protiv Hjustona (koji je igrao bez Mekgrejdija i Minga) iz 2009. godine i ona finalna protiv Bostona iz 2010. godine. U obe je Kobi katastrofalno sutirao i u obe ja Gasol bio najbolji igrac. To su, sto je zanimljivo, dve godine u kojima su Lejkersi bili sampioni. Ako se gledaju sve eliminacione utakmice Lebron je i tu fenomenalan a Kobi za svoje standarde los. Dalje, Lebron u plejofu ima 7/16 kada su sutevi za pobedu u pitanju a Kobi mizernih 7/27. Zapamtite, to su stvari za koje Kobi dobija najvise pohvala a Lebrona najvise kritikuju. Ovo sam napisao jer i dalje ima onih koji kada govore o Kobiju samo ponavljaju iste mantre "ubica, mamba, najbolji kada je najpotrebnije" i slicne gluposti a za Lebrona "sirovina, napucani majmun bez mozga, nema ono nesto".

steta

pre 10 godina

Jao kako mi je zao spurse...!Bojim se da je ovo kraj ,da nece imati snage ponajvise psihicke za zadnju utakmicu... !Imali su sve u rukama...zadrhtala ruka u najbitnijem trenutku no sta je tu je...! Nadam se da ce skupit glave i da ce nekako da se oporave za zadnji game!

LBJ

pre 10 godina

Hahahahaha ovo je strasno!!! Tehnicka za Alena ?!? Ako je neko trebao da dobije tehnicku onda je to Djinobili zbog onog udarca u grlo laktom !!! Parker inteligentan ??? Ocigledno ne gledamo isto finale... Parker je izgleda i on malo poceo da flopuje (naucio ga Manu)! On covek ne moze suta da pogodi okolo jedino sto ima je da prvo isprebija igraca u napadu pa onda polozi... mada ni to vise ne pali posto nije niko lud da mu svira faul na svaki ulaz...

kobre? dabre!

pre 10 godina

Bez obzira dali je bio faul Allena nad Manuom ili ne, nitko ne spominje promašaj Leonarda s linije slobodnog..bilo bi plus 4 i Allenova trica nebi bila dovoljna...zadrhtala ruka, tu se poznaju veliki.. Kako mu je nakon promašaja odmah prišao Duncan i primirio ga...inače bi jadničak mašio i drugo bacanje.. Strašno finale! I love this game!

NBA fan

pre 10 godina

jel zna neko kako da gledam snimak utakmice? gledao sam samo 55 sekundi u produzetku
(дурантула окц, 19. jun 2013 08:20)

Bice na sportklubu nekoliko repriza ovog spektakla.

Igor

pre 10 godina

Da ova Američka košarka nije jedan veliki cirkus, Rej Alen je nekoliko puta trebao da bude isključen iz igre zbog nekoliko sumo-rvačkih zahvata

THE DREAM

pre 10 godina

Auuuu šta su prosuli SAS,teško će da se vrate,sve su imali,mada nešto mi govori da bi Đinobili mogao da se iskupi za očajno izdanje.

King

pre 10 godina

Samo treba znati, finale, odlucujuca utakmica, 30pts+ 10rbs+ 10as+ to se zove savrsena partija. Kako je covek eksplodirao kada mu je spala traka. Strasno :)

Uros

pre 10 godina

Molim Vas bez nepotrebnih komentara o sudjenju u korist majamija i Sternu...evo sad cu vam navesti barem 3 situacije kada su sudije ostetile majami i to u zadnjih 2 minuta regularnog dela meca i produzetka...kada je sas igrac uhvatio loptu (koja je otisla iz majamijevog dela terena) na svojoj polovini i vratio je nazad na majamijevu, lebronov ulaz u produzetku posle ukradene lopte..jeste da mu je igrac prvo udario po lopti ali ga je istom prilikom odvalio po levoj ruci i samim tim mu onemogucio da drzi loptu kako dolikuje sa dve ruke...takodje u regularnom delu meca lebronov pokusaj suta gde lopta odlazi dva metra dalje od table a da pritom b od blokade nije bilo nego je dobio po rukama. Sto se tice odbrane SAS i taktike na kraju meca totalno je bila logicna odluka...majami gubi tri razlike i kraj je meca i jedino sto im prestoje je sut za tri poena a na terenu imaju 5 niskih brzih igraca spremnih za sut...pa da neces mozda staviti dankana da cuva Vejda pri sutu za 3 poena...uostalom znalo se koliko je Majami katastrofalan pod kosem kada su skokovi u pitanju.

milos.k

pre 10 godina

gledao sam Jordana, Kobija, Sekila i mnoge druge i pritom se ne secam da su masili onoliko koliko LBJ u poslednjim minutima, to je razlika izmedju njega i ovih prvo navedenih, Majami ima ubedljivo najjaci tim a muci se i sa Indijanom i sa SAS da je dankan dve godine mladji serija bi bila odavno zavrsena!

Dexa

pre 10 godina

Problem ovih nalozenih balavaca je u tome sto nisu gledali Dzordana, Medzika, Ronalda, Zidana, Piksija, Djordjevica..pa se sad loze na fizikalce Mesija, Kristijana, Dzejmsa i ostale kojima se igra bazira na snazi i kondiciji a ne na genijalnosti.. nema tu sta da se polemise. Evo, pogledati samo Parkerove poene i uporediti ih sa Dzejmsovim.. Parker genije, a ovaj na svakom mecu ima 8 kucanja... a pominjati MJ-a u istoj recenici sa Dzejmsom je greh.

jorgovan

pre 10 godina

Bilo je manjih gresaka sudija na obe strane. Bos je zalepio Grina na kraju, Anderson je zalepio Dankana jednom prilikom i sudije svirase faul.Batije dobi faul u napadu jednom 2 napada kasnije ista situacija svirase njemu faul.O lakat Djinobilija,par rvackih zahvata nad Lebronom,Parker se hvata za lice u vise navrata,sve grubi faulovi. Sve u svemu odlicno je Stern ovo izrezirao.
Dankan doktror! Parker odlicna utakmica/inteligencija 6 od 23 iz igre al nema veze odlicna utakmica,Lebron pritom katastrofa 11 od 26,par skokova i asistencija...samo tripl dabl.Nema hvalospeva o Djinobiliju,odigrao jednu utakmicu dobro odma mu kace MVP nagradu,mada je on mator.
Bos je imao kriminalnu utakmicu,kapa dole za onih par napada na kraju.
Wade ne bih trosio reci,blagi uzas!

kuba libre

pre 10 godina

Divac, ne mora Lebron ni u cemu da stize Kobija jer broj prstena ne odredjuje ko je bolji,Hori ima 7, vec napredna statistika i MVP sezone i finala, a u tome je sveukupno vec LBJ bolji od Kobija, a do kraja karijere ce daleko odmaci od njega

Djenka Djavo

pre 10 godina

Zasto porediti MJ-a i LBJ-a? Pa igraju potpuno drugaciju kosarku. LBJ je kombinacija Medzika i Jordana, dodaje vise nego sto sutira ali prezima odgovornost kada je potrebno. Covek je sjajan kosarkas, vodja i pobednik, bas kao sto su to bili Medza, Jordan i Bird (svako na svoj nacin). To sto se folira za MTV snimke posle svakog poteza je nebitno za njegove sportske osobine.

Fenomenalna serija do sada. Sve sam video sto sam zeleo.

Hoces Iskreno ?

pre 10 godina

Celu noc nisam spavao, da bih ujutru bio besan !
Pa bre Djino zivce mi pokida !!!
Suterski gledano, utakmica je bila sa dosta promasaja.
Mnogo bespotrebnih suteva,pogovoro od strane LeBron-a koji je bio nebitan u ovoj utakmici. Utakmicu za MIA su dobili Bosh i Rey ...
eh Djino , Djino ... :@
Najgore od svega,zbog ovakve pobede igraci Miami-a su u psihickoj prednosti u poslednjoj utakmici.

Almighty

pre 10 godina

Sjajna tekma, po meni, prevaga je bio Bos, koji je u drugom poluvremenu sjajno cuvao tata Tima. Covek presekao dva pasa (oba puta kriv Manu), lupio 2 banane, 2 kljucna skoka (bez Tima na parketu ?!) i za kraj asistencija Alenu.
Lebron bio u panici, ali uz dosta srece, sada jedan od heroja, ali daleko od kljucnog.
P.S. @ Uros;
Ni govora o tim faulovima na Lebronu!
1. kada je isao na ulaz, zabio se u trojicu i gle cuda nije bio jaci?!
2. U kontri Grin je stao snazno, ali se Lebron toliko zaleteo da kada ga je spucao, ovaj na prvu odleteo, a udarac toliko jak da i Lebronu ispada lopta.

LBJ > MJ kad se racuni jendog dana svedu

pre 10 godina

Super zvezde mogu da donesu pobedu na strani u finalu. Dunkan je trebao to da uradi posle 30 poena u prvom .. ali njegov najizgledniji sut je zavrsio sa bananom isporucenom od LBJ!
Mislite o tome.

zoran

pre 10 godina

Daleko je Lebron Dzejms od MJ..o cemu vi uopste diskutujete..sasvim prosecan igrac..u do sada najlosijoj sezoni NBA..nije NBA sto je nekada bila...

bohemian

pre 10 godina

Svakome ko je gledao utakmicu i ko je makar malo objektivan jasno je da o sudjenju u korist Heata nema ni govora, sta vise bilo je odluka u kriticnim momentima koje su isle na stetu Heata (Green minut do kraja vraca loptu preko pola, sudije nista ne sviraju). Navodne faulove na Ginobiliju i Greenu necu ni da udostojim komentara.
O samoj utakmici, sta drugo reci sem da sinocnju partiju LeBrona mogu osporavati samo elementarne kosarkaske analfabete i ostrasceni mrzitelji njegovog lika i djela, kakvih je ovdje, nazalost, mnogo. Covjek gine na parketu 50 minuta, cijelo vrijeme brani Parkera i Ginobilija (koji su kombinovano imali 8-28 iz igre i 8 izg. lopti, sto je naravno direktna posljedica LeBronove odbrane), pored toga skoro "single handedly" sustigne -15 u posljednjoj cetvrtini, i na kraju ostvari joj jedan "triple-double", da bi se onda nasli neki koji, zanemarujuci sve to, upiru prstom u njega zbog par izgubljenih lopti, iako je ocigledno da je covjek bio potpuno iscrpljen nakon 50 minuta nosenja citavog tima na svojim plecima na oba kraja terena. LeBron je vec sada "all time great", tu cinjenicu nista vise ne moze promijeniti, a prekosutra ga gledajte kako svoju maestralnu sezonu krunise jos jednim prstenom i uzivajte.

nikola

pre 10 godina

Boze, kad je lose da ne moze biti gore samo Toni Parker i Greg Popovic mogu biti losiji od najlosijeg!!! Prvo Parker samoubilacki krajnje amaterski stoji ispred Alena ni ruka ni blok ni nista,i vec dok je bio u sutu znao sam da ide u kos a Parker ga samo gleda O_o ! Pet sekindi pred titulu i Popovic neshvatljivilo, krajnje neobicno za njega znajuci njegov "evropski" stil kosarke ne naredjuje da se pravi faul !?!?! A lopta kod Lebrona O_o !! Pa gde ces bolje prilike sa "hack a Shaq"!? Popovicu prokockao si titulu, samo cudo moze da te spasi u sl mecu...

stvarno hejteri dokle vise,uzmite dan odmora

pre 10 godina

Vladimire, koliko mrznje izbija iz tvog komentara. Pogledaj ti na youtube sta su rekli Magic Johnson, Pipen i Barkli za LBJ posle proslogodisnjeg plejofa,a pogotovo utakmice u Bostonu br.6. Ukratko su rekli,LBJ najbolji all around igrac svih vremena. Nemas ni jedan argument,pa koristis recnik kao Lebron je smesan,bacaka se itd. Procenat suta LBJ je bolji nego vecini, preko 50 posto u karijeri, ima 11 game winera u poslednjim sekundama za sad, najveci PER posle Dzordana u istoriji NBA. Zasto hejteri ako cenite kosarku 80-ih i 90-ih, ne postujete misljenje tih istih igraca koje dizete u nebo,a ti isti igraci su komentatori utakmica u NBA,pa ako razumete engleski edukujte se malo,oni veoma postuju Lebrona,ali ipak su to legende,a vi mali obicni hejteri

100>71%

pre 10 godina

Prosto tolika kolicina srece sa kojom igra SAS citavu finalnu seriju ja jos nisam video. Verovatno neregularan kos Parkera u prvoj utakmici, partije Greena, 100 situacija u kojoj ni oni sami ne znaju kako su dali kos i jos dobiju dodatno... Da bace ves masinu kroz kos, prosla bi. Jednostavno moralo je da se vrati. Ne verujem da se mogu Spursi opraviti od cinjenice da ih je jedno slobodno delilo od titule. Ali tako to biva, ako nisi zasluzio obicno ti se i ne desi.

THE DREAM

pre 10 godina

Zorane,kazes Lebron je prosecan igrac. Evo neki podaci- LBJ je prvi igracu u istoriji NBA koji je imao tripl dabl u tri uzastopna NBA finala,prvi u istoriji NBA da ima preko 26pts,6skokova i 6asis u karijeri,postigao najvise uzastopnoh poena u plejofu,25 protiv Pistonsa, samo on i Dzordan su u jednoj sezoni bili MVP sezone,MVP finala,uzeli titulu a potomi zlato na Olimpijadi, jedan od 3 igraca u istoriji NBA koji je imao prosek u plejofu 30 poena,10 skokova i 7 asistencija, 4 puta MVP itd. duga je lista. A njegove partije protiv OKC u finalu 30p,10s,8a su u top 5 ikada sto je jedan igrac pruzio u finalu, a utakmica protiv bostona 45p.15s,5a jedna od top 3 najboljih ikada u plejofu itd.
(hejteri napravite pauzu jedan dan, 19. jun 2013 12:50)Ubi kume sa statistikom ali netreba tako opširno,nije prosečan igrač ali nije ni mečviner,kada se odlučuje ja ga nevidim,i stoga nikada neće biti jedan od najvećih.

vladimir

pre 10 godina

"ostavite lebrona na miru hejteri" decko nije poenta koliko je koseva dao vec koliki mu je procenat suta . sutno je 26 puta a samo 11 pogodio. a izgledao je smesno kada se nabijao u reket prodorima i onda se bacako i dramaticno sirio ruke i trazio pogledom sudije i prosio faulove za slobodna, koja inace isto smesno lose sutira za nekoga ko misli da je velik igrac.
Gledam NBA jos od 80 tih i larija birda i medzik dzonsona i ne pamtim da je neko tako smesno i nemocno igrao u odlucujucim utakmicama kao fizikalac Lebron. Ima na youtube deco pa gledajte JORDANA, REDZI MILERA, AJZEA TOMAS kolika su im bila m... u odlucujucim momentima u odlucujucim utakmicama play offa. Lebron u najmanju ruku izgleda pogubljeno. Tehnika vodjenja lopte i driblinga mu je komicna. Da nema onoliku masu nista ne bi ubacio. Daleko je on od zvezda ove igre.

ja

pre 10 godina

Alen je stvarno morao da dobije tehnicku za faul nad Parkerom, ali sta je tu je...Popovic je morao da trazi da se na pola napada Majamija pravi faul da ne dopusta sut za tri...po meni Majami je sad osokoljen ovom pobedom i mislim da ce se sedmi mec zavrsiti dvocifrenom razlikom za njih, iako sam na strani Sparsa

znanje imanje

pre 10 godina

gledao sam Jordana, Kobija, Sekila i mnoge druge i pritom se ne secam da su masili onoliko koliko LBJ u poslednjim minutima, to je razlika izmedju njega i ovih prvo navedenih, Majami ima ubedljivo najjaci tim a muci se i sa Indijanom i sa SAS da je dankan dve godine mladji serija bi bila odavno zavrsena!
(milos.k, 19. jun 2013 10:25)

Dankan pre dve godine ispao u prvom kolu kada su imali najbolji skor u ligi o.O o.O o.O Pa oni su i pre dve godine bili metuzalemi, sta reci za ovu tek, ili sledecu...

One Crazy Wolf

pre 10 godina

...U drugom poluvremenu igraci S.A. znatno smireniji, povecavaju razliku na dvocifren broj poena i to odrzavaju do kraja 3/4. Kosarkasi Majamija za to vreme srljaju iz greske u gresku, vredi napomenuti rolu Batijea koji je u tom periodu igrao fantasticno u odbrani i pogodio veoma bitnu trojku, a kasnije jos dve do kraja meca. Parker se ne prepoznaje ( samo na trenutke zablista ), uz katastrofalan sut iz igre za njegove standarde, Leonard igra bez greske, Grinu je zadrhtala ruka, promasuje dva bitna otvorena suta za tri do kraja. Na drugoj strani Alen promasuje sve suteve koje je uzeo, Majk Miler smiren u najbitnijim trenucima, poentira kada se ,,lomi'' utakmica, Calmers kao na drugoj strani Leonard bez greske, sjajan u odbrani protiv Parkera, LeBron i ne pomislja da uzme bilo koji sut van reketa, prilikom prijema lopte cak i ne gleda ka kosu! U poslednjoj cetvrtini Popovic cini nesto neshvatljivo i pravi kardinalnu gresku, vadi iz igre Dankana i Parkera da bi ih odmorio, a kao lidera na terenu ostavlja nikad goreg Djinobilija, koga lucidnost koja ga karakterise nestaje. Za pocetnih minut i po poslednje deonice Majami postize 8 poena iz tri napada i smanjuje prednost na 4 poena!!!
Odbrana S.A. staticna, primaju poene nekarakteristicne njima i vracaju u igru Dzejmsa i Majami ( Dzejms sjajan do pred kraj meca, postize u 4/4 polovinu svojih poena - iz reketa ). Kada se lomilo, ko je gledao zna o cemu pricam i kako je odigrao najraznovrsniji igrac ikada, kome nedostaje samo srce.

Bojan

pre 10 godina

(milos.k, 19. jun 2013 10:25)
ne secas se zato sto se promasaji zaborave, a ostanu game-winneri.
Vec naredne sezone niko se nece secati 2 Lebronove greske u finisu, vec ce se pamtiti njegova sjajna odbrana na Parkeru (u drugom poluvremenu i produzecima osim one neodbranjive step-back trojke i kosa kada ga je preuzeo chalmers nije nesto posebno uradio), i ucinak u napadu, 18 poena u poslednjih 17 minuta, naravno clutch trojka.
kada se to sve isece i stavi u mini-film o Lebronovoj karijeri videces igre poput Dzordanovih bravura u finalima, Kobijevih pogodaka iz okrete za preuzimanje vodjstva, a svi neracionalni potezi kojim su s vremena na vreme unistavali i sopstvene ekipe ce biti zaboravljeni.

sto se tice ovih koji tvrde da Lebron igra samo na snagu neka mi objasne kako se ima 11 asistencija na snagu. Naravno da se slazem da ga tripl-dablovi ne cine boljim od Kobija i MJa, jer su im drugacije pozicije i uloge u ekipi, ali ne moze mi niko reci da 11 asistencija nije posledica visoke kosarkaske inteligencije i odlicnog pregleda igre. Drugo, od kada je koriscene fizickih mogucnosti negativno, zar nije Sek bio najjaci u ligi i unosio sve centre sa sobom u reket pa zatim zakucavao preko njih. Majkl je bio daleko jaci i brzi od svih svojih cuvara, zato je i dominirao. Jedini koji se ne istice atletskom dominacijom tu je Kobi.

vladimir

pre 10 godina

Utakmicu je nazalost izgubio Greg Popovic zbog niza grasaka. Prvo poceo je 4 cetvrtinu sa potpuno pogresnom petorkom,koja je upropastila 10 poena razlike. Zartim je izvodio Tim Dankana koji je jedini bio razigran u trenucima kada je njegov skok trebao da resi utakmicu.
I za kraj klincima koji se loze na Lebrona. Ni jedan veliki igrac nije imao tako katastrofalne proseke u play offu kao on. I to sto je stavio mindjuse u usi ne cini ga da lici ili da je nasdmasio Jordana.

Stefan

pre 10 godina

Nisam gledao mec, pratio sam sve vreme rezultat. Neka mi neko objasni zasto svi govore da je bio faul nad Manuom. Jel bio faul? Ako jeste, zna se ko je kriv...

...

pre 10 godina

Ne želim da sporim da je Džejms bio najkorisniji igrač meča, daleko bilo da omalovažavam tripl-dablove koje ima u finalima, ali čemu poređenje tripl-dablova sa Brajantom i Džordanom? Džejms je viši, i igra četvorku uz Boša koji i nije neki skakač. Ova dvojica su bekovi, jedan je imao Rodmana da hvata 15-20 lopti po meču, drugi prvo Šeka, kad i nije bio prvi igrač tima, koji je samo u dva finala imao preko 16 i preko 18, a kasnije Gasola i Bajnama. Naravno, to pokazuje i da je Džejms mnogo bolji all-around igrač, ali to ne znači nužno i da je bolji, jer bi najbolji igrač poslednje dve decenije bio Džejson Kid

Bora

pre 10 godina

Obratite paznju kako Alen pravi korake kad ide unazad za poslednju trojku, vidi se na snimku kamere odozgo, ali ko ce to da svira.
Takodje, i pored nedostatka Dankana igraci SA su morali mnogo boje da zatvore reket posle suta Dzejmsa, obratite paznju kako se igraci lenjo vuku ka kosu i ostavljaju samog Bosh-a da to uhvati.

Neznalica

pre 10 godina

@rampi. Dankan uz Seka i Hakima najbolji centri u istoriji? Od kada ti pratis kosarku i koliko godina imas? Da li uopste pratis kosarku? Znace li ti uopste nesto imena Cembrlen, Rasel, Dzabar, Mozis Malon? Da ne idem dalje.

Kinder

pre 10 godina

@apostoll

Ajde nemoj majke ti...čuj postoji namera. Naravno da treba da postoji namerna i ona služi u Evropskoj košarci da bi se kaznile čiste kontre ili nesportski faulovi.

I da još nešto. Da je vodio SA zadnjih tri minuta neki evropski trener koji nešto zna, ne bi izgubili 5 poena u zadnjih 20 sekundi. Zato olabavite vi NBA fanatici. Idi pa gledaj...

Divac

pre 10 godina

@kuba libre
Statistika je kao bikini, sve otkriva ali nista ne pokazuje. Volim i ja da gledam statistiku, ali tvog idola cuvaju 2 metra unutar reketa. Ej, pa to je kao kad centar ostavi centra na vrhu reketa, i vice mu, ajde sutiraj ako smes. A ovaj je uz to krilo. Pa da recimo Rakocevica Milosavljevic tako cuva, ovaj bi dao jedno 50 poena. Sramota je da neko ko je zvezda, kao Lebron, radi sve na snagu, kapiras. Ja nisam video nocas ni jedan dribling od njega, samo povuce prvi korak, i odgura sve oko sebe. Da nema onoliku masu i visinu, bio bi suv prosek. Nemam nista protiv njega, i skidam kapu na tome kako sam nosi tim Majamija, koji je kao tim generalno smesan (Birdman, hahaha, Musli i Katic bi ga pojeli sa sve onom krestom :), ali to nije kosarka, to je nesto kao sto je Zvezda igrala ove sezone, sve na silu, pa kad upali, upali. Mislim da bi Lebron bio mnogo bolji igrac da je recimo Greg trener Majamija. Ovako siluje celu utakmicu, i onda vi vidite na statistici, wow, tripl dabl. Opet kazem, coveku svaka cast za ono sto radi, ali meni se taj stil "na snagu" ne svidja.

vince carter

pre 10 godina

definitivno se ne vredi raspravljti sa ovima ovde...opet statistika statistika jaooo..dzabe mi pricamo o konkurenciji...veteran duncan ih razbija a sad samo zamislite dankana i ginobilija u najboljim godina plus robinson eventtualno pa onda pogledajte koga su shaq i bryant pobedili..plus kingsi itd...necu uopste da pominjem bulse jer to je smesno..bre milion puta je bila jaca konkurencija i skapirajte vec jednom klicko nije najbolji bokser svih vremena samo zato sto je trenutno najbolji..alooooooo!!!! idemo spursi...samo je sreca uz miami!! sinoc je trebala da se snimi moje reakcija,bez problema sam mogao da ubijem reya alena..da sam bio blizu njega.:))

One Crazy Wolf

pre 10 godina

Oni koji komentarisu trebaju biti svesni je bilo i vise nego korektno, po mom misljenju 50:50.
Procitao sam komentare nekih da je S.A. imao srece u prethodnim utakmicama i da je na osnovu toga pobedjivao. Slazem se da je sreca neophodan faktor za ovako bitne utakmice, ali upravo je ona donela prevagu veceras na strani Majamija.
Pretpostavljam i da je na ovom sajtu za NBA vecina komentara zasnovana na misljenju nakon sto su odgledali ovaj snimak od nekoliko minuta i pogledali statistiku meca, a dobro je poznato da statistika otkriva puno, a nista ne znaci.
Imao sam priliku da gledam ovaj mec i napisacu svoje objektivno misljenje iako su moje simpatije na strani S.A.
Dakle, utakmica kao utakmica nije donela nista spektakularno, ocekivano su oba tima usla u mec sa velikom dozom opreznosti, a ,,tezina'' ovog duela je rezultirala takodje i velikom nervozom igraca oba tima.
Pocetak meca je protekao u ,,ispitivanju snaga'', sa tim sto je Dankan briljirao, a na drugoj strani Dzejms standardno dobar, Vejd agresivno krenuo u mec i prilikom jednog duela iamo neugodan kontakt sa protivnickim igracom sa povredjenim kolenom.
U drugoj cetvrtini nakon samo tri i po minuta S.A. izlazi iz bonusa i uz to ima i 5 poena prednosti, vrlo bitan detalj. Majami to nimalo ne koristi, LeBron do kraja poluvremena promasuje sve iz igre, Dankan nastavlja da briljira ( 25 poena nakon 2.cetvrtine ), Djinobili tragicno los, 5 izgubljenih lopti uz puno dodavanja koja nisu rezultirala nicim korisnim...

Rampi

pre 10 godina

Neznalica@Pa nisam išao tom logikom ko je šta uradio u svom vremenu,teško je porediti takve stvari,eto npr. Moka Slavnić je ostavio veći trag u svoje vreme od npr.Vujanića,ali da li bi Moka mogao košarkaški da se poredi sa njim i igra protiv njega?!Zavisi koji su kriterijumi,ali kada uzmem u obzir uspehe ali i košarkaške elemente kao i altletski nivo,ja dodjem do zaključka da su njih trojica bolji od npr.Džabara i Rasela...

Neznalica

pre 10 godina

rampi@ Pa Cembrlen bi i danas sa fizickim karakteristikama koje je imao bio dominantan. Jedan Dzordan iz najboljih dana ne bi danas bas izgledao kao vanzemaljac. Svaki igrac igra u odredjeno vreme i meri se koliko odskace od drugih u tom vremenu. U tome je velicina Dzordana da je najveci svih vremena. Cembrlen je po tom kriterijumu toliko iznad Hakima, a bogami i Dzabar, da je to glupo i porediti. U tu klasu dolazi jedino Sekil. Dankan nije cak ni klasicna petica. Poceo je kao cetvorka dok je jos igrao Admiral.

Bojan

pre 10 godina

(vince carter, 19. jun 2013 13:35)
pa dzabe pricas o konkurenciji kada lupetas maksimalno.
2003. je Dankan sam doneo titulu Spursima. Bio je Robinson tu, ali mator, bio je i Parker tu, ali premlad, bio je i Manu tu, ali ne dovoljno iskusan i dobar. Naravno svi su dali svoj doprinos, ali Timi je bio pola ekipe. E sada, ova ekipa, sa ovakvim spoljnim protokom lopte bi zasigurno dobila tu sampionsku od pre 10 godina koja je tukla Lejkerse sa Sekom i Kobijem, a i pobedili bi sve protivnike bulsa u finalu (ne i same bulse).
Naravno da bi bila drugacija prica da je Timi mlad, ali to bi bila totalno drugacija koncepcija igre i pitanje je kako bi se Majami prilagodio.

Bojan

pre 10 godina

(vladimir, 20. jun 2013 11:03)
ali LBJ nema ispod 40% u plejofu, nikada nije ni imao, na nivou karijere je 47% sto je odlicno. Cak i u finalu ima poprilicno iznad toga, 44%.
Jeste slabije nego u sezoni, ali je i dalje poprilicno dobro.
a ovo sto si rekao za durantulu, nije tacno. Prosek u sezoni je 47.5 i pao je na 46.2, ove sezone sa 51 na 45.5, jedino je prosle sezone rastao i u finalu bio jos bolji (55%).

Bojan

pre 10 godina

(vladimir, 20. jun 2013 15:29)
ne vidim kako sam potvrdio to sto si napisao kada si tvrdio da covek ima manje od 40% suta sto nije tacno.
osim toga, kosarka se ne igra samo poslednjih 5 minuta, vec postoje i 43 minuta pre toga. Lebronov govor tela na -15 je bio, momci stizemo ovo, i ponajvise zahvaljujuci njemu su stigli i prestigli prednost. Razbio je u odbrani, razbio je u napadu. Slazem se da je delovao bezidejno u ona dva uzastopna napada kada je izgubio loptu i za to moze jedino da bude kritikovan, sem toga, 20 minuta sjajne igre vredne MVPa i igraca koji je neprikosnoveno najbolji vec 5 sezona.
Takodje, nije tacno da ne zeli da preuzme odgovornost, on je uvek taj koji organizuje poslednjih par napada, sto znaci da ne bezi od obaveza, a asistiranje nekome ko je slobodan uopste nije bezanje od odgovornosti vec pametno resavanje situacije. No cak ni to ne moze da se kaze za ovaj poslednji mec, jer je Lebron i sutirao u oba poslednja napada majamija.
Proseci Lebron uopste nisu izvikani i bolji od Durantovih, i on je igrac koji moze da igra svaku poziciju, ukljucujuci i centra. U regularnoj sezoni imao je nesto manje blokada i poena, nesto vise skokova i ukradenih, a razlika se oseti u asistencijama.
U plejofu je manje vise slicna prica, jedino sto su Kevinovi proseci bolji zbog vise vremena na parketu.
slozicemo se da je majami nesto bolja ekipa, narocito posle povrede Rasela, ali ne i da LBJ ima 4-5 all-starova pored sebe, to je realno jedan.

vladimir

pre 10 godina

"stvarno hejteri dokle vise,uzmite dan odmora" prvo decko ja nisam nikav hejter vec neko ko je 30 godina igrao i pratio kosarku a posebno NBA.Kada sam govorio o procentima uspesnosti sigurno nisam mislio na sezonu gde se igra manje vise rekreativno posebno sa mnogo slabijim ekipama, vec sam mislio na pay off gde je zaista tvrdo i gde nema popustanja. LBJ JE TU ISPOD 40% i jos nesto NBA je zasnovana na star sistemu jer sve se vrti oko reklama koje traze da fabrikuju pobednike. Takva instant zvezda je LBJ. koji i svoje finasije zasniva na ugovorima. Svi ranije zasluteni igraci su u istom krugu novca gde i nije vazno da li si realno vrhunski igrac vec da li to moze da se napravi i proda. Ja nisam ni podrugljiv niti vredjam kada pisem da se LBJ bacaka po terenu jer on zaista to i radi, ima snimak utakmice pa gledaj njgove tuzne oci dok trazi da mu se sviraju faulovi posle komicnih ulaza i naravano tehniku vodjenja lopte i dribling koji je zaista komican. Da nema onoliku masu nikada do kosa ne bi dosao.
Ako vec trazis igraca cije cifre i postoci ne padaju u play offu, vec naprotiv rastu jer to je znak za vrhunskog igraca to moze s naci u Kevin Durantu. TO JE IGRAC. A ocekujem da Derek Rouz bude kao pre povrede, pa ce mo onda da vidimo kako ce LBJ zaradjivati na reklamam.

vladimir

pre 10 godina

Bojane upravo si potvrdio ono sto govorim. Lebron ima daleko slabije proseke i to pored 4- 5 vrhunskih all star igraca koji i inace u ekipi Majamija sve rade za njega, dok je Durant u Oclahomi ima samo Russell Westbrook koji nije ni igao pred kraj sezone i ceo play off jer je povredjen.I zato su mu ove godine slabiji paly off proseci jer je sve sam morao da radi.
Za vrhunsku statistiku pored izuetnih kvaliteta igraca neophodna je pomoc ostatka tima a u tom smislu uslovi koje ima Lebron u smislu podrske i asitencije i kvaliteta saigraca su daleko najbolji u NBA. Kevin Durant ima u svom timu samo kvalitetnu podrsku u Russell Westbrook , koji je inace daleko slabiji od ostale podrske iz Majamija. I naravno nema nikoga vise. Durant igra sve u svom timu i jedinicu i dvojku i trojku i cetvorku, samo nije teski centar i pored toga ima daleko bolje i kompletnije proseke od izvikanog Lebrona i posebno u play offu koji je zapravo jedini merodavan o vrednostima igraca. Ali naravno nije sve u stastici, dovoljno je pogledati voljni i motivacioni momenat u odlucujucim trenucim i ko preuzima odgovornost za sut u poslednjih 5 minuta susreta i kakav je govor tela tada. Lebron se potpuno izgubi, tapka onu nesrecnu loptu i samo gleda da uvali nekom drugom da neko drugi pruzme odgovornost ili se nabiaj u reket masom i onda ceka da mu sudije na slavu sviraju faul... On bi samo da zakucava za postere reklama. NASTAVICU U SLEDECOJ PORUCI...

vladimir

pre 10 godina

I NASTAVAK>>> Govor tela Duranta i njegova resenja su nesto sasvim drugo, on je ratnik i borac koji ce sve sam pruzeti na sebi i vrhunskim kvalitetom uraditi sve za ekipu, ali niko ne moze sve sam. Kada Oclahoma bude ozbiljna ekipa sa jos 2-3 jake podrske uzimace tiule u nizu nosena vrhunskim igracem kakav je Kevin Durant.
Da zakljucim naravno nije Lebron slab ili los igrac ali daleko je, daleko od onoga sta bi trebao da bude sa najdominatnijim fizikalijama koje je imao jedan igrac na toj poziciji kojoj igra.Njegova tehnika vodjenja , dribling pas igra i najvaznije inteligencija za resenja u igru su daleko slabija od Kevina Duranta koji je po meni najveci talenat posle MJ.

vladimir

pre 10 godina

(Bojan, 20. jun 2013 16:56)Lebron ima 3 all star igraca oko sebe Bosha,Vejda i Alena i jos 3-4 izuzetna koji su i izvlacili ovu seriju sto trojkama sto skokovima sto odbranam to su :Shane Battier,Mike Miller i Mario Chalmers. Svi oni "rade" za Lebrona od kretanja u napadu, blokova, nabacicanja lopte na kos za kucanje... Durantu niko nista ne radi. Decko tamo mora sve sam i pored toga u svemu je bolji osim asistencijam jer i nema kome tamo da asistira na sigurno sem Vestrbuku.
I naravno da se ne igra zadnjih 5 menuta ali u tih zadnjih 5 minuta se vidi karakter igraca i uspesnost realizacije. Lebron je tu daleko slabiji.Durant sve sam resava i nikada ne place kod sudija za faul a duplo je slabije konstitucije od grmalja Lebrona.Komicno je Lebronovo spadanje trake za glavu prilikom ulaza, kao: eto vidite ubise me. A uzgred tako je i nas Pedja Stojakovic imao solidnu statistiku a u zadnjoj cetvrtini nema ga nigde .
MJ,Redzi Miler, Charls Barkli, Ajzea Thomas i jos neki e, ti su grizli u zadnjoj 4 i zadnjih 5 minuta.
Ok je Lebron i on zna koliiko je tanak zato cesto i trenira sa Durantom a i daje izjave da ima jedan momak koga se boji u Oclahomi koji ima instikt ubice i koji je gladan pobeda.
Jedan je Kevin Durant. Cak i egoisticni Kobi Brajant kaze da u celoj NBA jedino ne bi mogao Duranta da pobedi 1:1. Zbog razvoja kosarke kao misaone igre nadam se i verujem pobedi San Antonija u 7 utakmici.

Bojan

pre 10 godina

(vladimir)
ne mozes tvrditi da je Alen all-star igraca sada, jeste tokom svoje karijere to bio, sada niti moze da igra dugo, niti moze lako da stvori sebi pozicije za sut, naravno da moze da da svoj doprinos i da poentira kada treba, ali to nije all-star nivo. Vejd je povredjen i ne daje dovoljno dobar doprinos, a Bosh igra dobro, ali ne znam zasto se on racuna za all-stara, kad vec poredimo sa OKCom, ne vidim da je bolji od Ibake.
Durant je imao prosle godine i Hardena pa nije imao vise asistencija, cak je broj drasticno povecan ove sezone, dakle, stvar je vise do njega i do koncepcije OKCa gde je maksimalno indijanisanje na snaze, uleti u protivnicku odbranu, pa sta bude. Decko ima ogroman potencija i siguran sam da ce vremenom ubaciti taj all-around pristup u igru, ali trenutno nije nivo LBJa.
Slazem se da bi bio bolji od Lebrona 1-1, ali kosarka je timska igra.
U odbrani je Lebron daleko ispred.
zanimljivo je da si naveo Milera kao jednog od igraca koji grize u poslednjih 5 minuta, da, grize, ali je osim onog meca sa NYK (onih 8 poena zaredom) i jos 1-2 meca uspeo maksimalno da zabrlja svaku gustu i bitnu utakmicu. Covek je zesci prosek od igraca, klasicni suter. Barkli je zabrljao par puta kada je imao sansu za titulu, vodio je neke slabije timove do pobede, ali nikada kada je bilo najbitnije (prvi covek koji je izgubio pocetna dva meca sa terenom prednosti). Ajzea Tomas i MJ su bili dobri, naravno ne savrseni (i Majkl je brljao u poslednjih 5 minuta)

FAUL!!!

pre 10 godina

Najveci flopper u istoriji NBA lige Manu Ginobili nekaznjeno fauliran u kljucnoj akciji igre a i citave serije. :) :)

A na vrbi raste inace grozdje...

Jako ste zlobni momci. Dugorocno je to nezdravo.

El_Shaaraway

pre 10 godina

Kakva steta, Sparsi su se sami pobedili... Nisam gledao NBA godinama, ali ovaj LeBron nije ni u prvih 100 najboljih ikada, a u odnosu na Jordana, hahaha... :) Duncan igracina, da je malo mladji, bilo bi lagano 4-0...

Довла

pre 10 godina

Да ли сте сада задовољни,критичари лика и дела ЛеБрона Џејмса?Да ли је преузео довољно одговорности вечерас?Водио је свој тим до преокрета,погодио важну тројку у последњем минуту најбитније утакмице у сезони.Успут,забележио је други трипл дабл у финалној серији. Мало ли је?

ZaphodBeeblebrox

pre 10 godina

Nisam mogao da odgledam utakmicu, ali sam odgledao onaj skraćeni snimak sa sajta i isto kao prošle godine protiv Oklahome, "velika trojka je pobedila", ali ne Džejms, Boš i Vejd, nego trojica sudija. U onom poslednjem napadu, kad je Đinobili izgubio loptu, Alen ga je bar tri puta propisno izudarao po ruci. Imao sam utisak da ga je LeBron zveknuo nogom u glavu, sudili bi Đinobiliju faul glavom nad Džejmsovim stopalom. A tek kako je Boš krvnički udario Grina u poslednjoj sekundi, to je već smejurija. Da je neko tako udario Alena u onom poslednjem šutu, ovaj bi dobio i namernu i tehničku za isto to, ali ovako...
Jadno, baš jadno. Više me ovo ne zanima, ovakvo nameštanje je providnije nego u našoj bednoj basket ligi.
Svejedno, ovo nije pobeda Majamija, već pobeda sudija i neverovatno glupih odluka Grega Popoviča u zanjem minutu.

LBJ > MJ kad se racuni jendog dana svedu

pre 10 godina

Super zvezde mogu da donesu pobedu na strani u finalu. Dunkan je trebao to da uradi posle 30 poena u prvom .. ali njegov najizgledniji sut je zavrsio sa bananom isporucenom od LBJ!
Mislite o tome.

Igor

pre 10 godina

Da ova Američka košarka nije jedan veliki cirkus, Rej Alen je nekoliko puta trebao da bude isključen iz igre zbog nekoliko sumo-rvačkih zahvata

Marex

pre 10 godina

c,c,c..koliko imaju srece ovi floperi,ja sam jos u neverici! ovaj koga zovete "najboljim kosarkasem dansnjice"..u jednom trenutku imao 3 od 11..do kraja tekme 11/26 od tih 11,8 su bili ziceri i kucanja..samo budala moze njega da poredi sa najboljima ikada..LeFLOP..zahvali se velikom REJU...koji ti je sapsao zadnjicu!!! c,c,c,c....san antonio izgubio dobijeno,a bojim se da je i pehar kliznuo iz ruku.. jos ne verujem sta su izgubili.. -.-

Vojaz

pre 10 godina

Naslov treba da glasi: " Sudije donele majstoricu" pa ovo je strasno ljudi, dve tehnicke ne sude Alenu, Dankana ubise, sudije ne sviraju nista, Dzejmsa dotaknu to je odmah faul, Djinobili u pretposlednjem napadu fauliran, sudije naravno to nisu videle, Green na kraju fauliran ali ni to se nije dosudilo jer je Majami morao da dobije! Isto tako ni prosle godine Dzejmsov cist faul nad Durentom nije bio sviran.... Sve ce se vratiti u sedmoj tekmi! Go Spurs! Beat the Heat!!

Dexa

pre 10 godina

Problem ovih nalozenih balavaca je u tome sto nisu gledali Dzordana, Medzika, Ronalda, Zidana, Piksija, Djordjevica..pa se sad loze na fizikalce Mesija, Kristijana, Dzejmsa i ostale kojima se igra bazira na snazi i kondiciji a ne na genijalnosti.. nema tu sta da se polemise. Evo, pogledati samo Parkerove poene i uporediti ih sa Dzejmsovim.. Parker genije, a ovaj na svakom mecu ima 8 kucanja... a pominjati MJ-a u istoj recenici sa Dzejmsom je greh.

zoran

pre 10 godina

Daleko je Lebron Dzejms od MJ..o cemu vi uopste diskutujete..sasvim prosecan igrac..u do sada najlosijoj sezoni NBA..nije NBA sto je nekada bila...

milos.k

pre 10 godina

gledao sam Jordana, Kobija, Sekila i mnoge druge i pritom se ne secam da su masili onoliko koliko LBJ u poslednjim minutima, to je razlika izmedju njega i ovih prvo navedenih, Majami ima ubedljivo najjaci tim a muci se i sa Indijanom i sa SAS da je dankan dve godine mladji serija bi bila odavno zavrsena!

Divac

pre 10 godina

Konacno sam nocas posle nekoliko godina odgledao celu NBA utakmicu. Razumem da je finale plej ofa, ali mi je neverovatno da dva igraca, tzv. super - stara, Lebron i Wejd dozvoljavaju sebi da ih protivnicki igrac cuva 2 metra udaljene, tj. da im provocira sut, a da oni jednostavno ne smeju da sutnu. Ok, los si za 3, ali 2 metra unutar linije za 3, bez ruke na licu, super - star mora da pogodi. Dalje, kod Majamija nisam video dve pametne akcije, sve se svodi na to - daj Lebronu loptu, on ce da se malo guzi u reketu, pa ce da uleti na 5 igraca, i da se cudi sto nema faula. Sto se Spursa tice, ok, vidi se tu neka timska igra, al opet u prvom poluvremenu, Dankan da je masinu za ves bacio, prosla bi kroz obruc. Djinobili kriminalan, tacno sam mogao da primetim kad treba da da pas, da ce da izgubi loptu, jer mu je pregled igre ocajan. Dalje, ona akcija sa protrcavanjem Parkera, pa iza njega Manua (gde se sprema trojka za Grina) je provaljena, zato je i lose Grin prosao u ovoj utakmici. Mislim da je psiholoska prednost na strani Majamija, jedino ako Greg smisli neku novu akciju, gde bi Grin opet mogao da sutne svojih 7 - 8 trojki (i da da bar 50%). Dankan sigurno nece ovako dobro sutirati, sto se i videlo u drugom poluvremenu. A za ove sto pisu da je Lebron bolji od Jordana, samo cu reci da mora jos dosta da poraste, recimo prvo Kobija da stigne (sto nece nikada), pa da onda razmislja o Jordanu. PS sudije - no comment

Jeremija

pre 10 godina

Ako neko ko nije gledao utakmicu procita komentare pomislio bi da je Lebron bio najgori igrac na terenu a da su sudije sve navlacile za Majami?!Ne znam samo kako vas vise nije sramota da ga omalovazavate kada je covek najzasluzniji za pobedu.U prvih 10 minuta podelio je 5 asistencija,istina sut ga nije hteo veci deo meca ali ono sto je uradio u poslednjih 10 minuta meca je za udzbenike.Sam je krenuo da razbija odbranu Sparsa i u tom periodu dao nekih 15 poena(to je trenutak od kada mu je spala traka i vise je nije vracao)Da ne pominjem trojku koja je prethodila Alenovoj...Na sve to je lupio bananu za postere Dankanu u veoma bitnom momentu.Vidim niko ziv ne pominje ni da je postigao tripl dabl no dobro...Onaj faul Manua nad njim je za tehnicku gresku,da je tu bio neko drugi a ne LBJ ne bu mu bilo dobro par dana(nabo ga je laktom u vrat ko nije gledao)Sto se tice flopinga ipak je Parker majstor tog zanata.Lebron je bio pored njega a Toni se bacio kao da ga je udario Sigal u glavu.Vasi maliciozni komentari pokazuju samo jedno-ako Lebron u narednih 5 godina osvoji 5 titula I 5 MVP priznanja opet cete ga omalovazavati jer samo znate da pljujete a i nostalgicno patite za detinjstvom i Dzordanom.Na kraju da dodam da ce mi ova titula Majamija i Lebrona biti jos draza jer znam da ste se nadali da ce San Antonio ovo da osvoji a bili ste tako blizu...Tako blizu a tako daleko.Sedmi mec,Lebron tripl dabl-MVP finala,zasluzeni odmor i onda od oktobra sve iz pocetka samo za sve hejtere.

Pedja J7

pre 10 godina

Svaka cast njemu za zadnji sut, ali realno, zasluzio je 2 namerna faula (tehnicke) za krvnicke faulove nad Parkerom!Majami je trebao da izgubi u regularnom delu.
Toni Parker pokazao da je kosarka sport inteligenthih ljudi!
U trenucima kad je Majamiju bila neophodna odbrana, Spursima se ne bi svirao faul, sve i da ih Lebron i kompanija biju palicama za bejzbol...

birdman

pre 10 godina

Tekma ludilo, odlučio čovek sa najvećim... procentom šuta za 3.

Spursi kao Paspalj u najboljim danima, kad ne znaš na koju foru lopta ulazi iz nemogućeg ugla, ali uvek uđe. Mali Lenard, svaka mu čast. Bošu isto, kad je trebalo razbio je. I Toni se uključio kad se lomi, to je karakter. Vejd katastrofa, kapiram povredu i to, ali što onda toliki šutevi, ništa nije mogao da pogodi, muka bilo gledati.

U sedmoj očekujem jednako ludilo.

Nije mi samo jasna ova pomama da su sudije odlučile.

Ako je Reju trebalo suditi namernu, šta je zaslužio Manu za najpre lakat u grlo, a onda i saplitanje Lebrona? Doživotnu suspenziju? Klasično nesportsko ponašanje Argentinca i tačno mu se vratilo.

Sudije su toliko navlačile na SAS celu tekmu, da je bilo mučno gledati. Triput su Heat mogli da se odlepe u drugoj i pred kraj, i svaki put ih saseku. Svaku 50-50 loptu su dali gostu, to nigde nema, posebno kad vidiš kako se tamo sudilo. I onda kad su prvi put oćutali nešto, odma drama.

Ajte molim vas.

I da, taj Dankan, jel igrao drugo poluvreme?

vladimir

pre 10 godina

Utakmicu je nazalost izgubio Greg Popovic zbog niza grasaka. Prvo poceo je 4 cetvrtinu sa potpuno pogresnom petorkom,koja je upropastila 10 poena razlike. Zartim je izvodio Tim Dankana koji je jedini bio razigran u trenucima kada je njegov skok trebao da resi utakmicu.
I za kraj klincima koji se loze na Lebrona. Ni jedan veliki igrac nije imao tako katastrofalne proseke u play offu kao on. I to sto je stavio mindjuse u usi ne cini ga da lici ili da je nasdmasio Jordana.

100>71%

pre 10 godina

Prosto tolika kolicina srece sa kojom igra SAS citavu finalnu seriju ja jos nisam video. Verovatno neregularan kos Parkera u prvoj utakmici, partije Greena, 100 situacija u kojoj ni oni sami ne znaju kako su dali kos i jos dobiju dodatno... Da bace ves masinu kroz kos, prosla bi. Jednostavno moralo je da se vrati. Ne verujem da se mogu Spursi opraviti od cinjenice da ih je jedno slobodno delilo od titule. Ali tako to biva, ako nisi zasluzio obicno ti se i ne desi.

Billy Boi

pre 10 godina

Spektakularna tekma sa puno napetosti i fenomenalnih poteza... Ali objektivno gledano sudije nisu svirale apsolutno cist faul nad Ginobilijem od strane Alena, te tako ispade da je jedna sudijska greska definitivno odlucila jednu ovakvu spektakularnu utakmicu, a mozda i titulu... Zamislite samo da tako nesto uradi neki sudija u Srbiji u finalu nase lige, kako bi se to zavrsilo?

Bora

pre 10 godina

Obratite paznju kako Alen pravi korake kad ide unazad za poslednju trojku, vidi se na snimku kamere odozgo, ali ko ce to da svira.
Takodje, i pored nedostatka Dankana igraci SA su morali mnogo boje da zatvore reket posle suta Dzejmsa, obratite paznju kako se igraci lenjo vuku ka kosu i ostavljaju samog Bosh-a da to uhvati.

vladimir

pre 10 godina

"ostavite lebrona na miru hejteri" decko nije poenta koliko je koseva dao vec koliki mu je procenat suta . sutno je 26 puta a samo 11 pogodio. a izgledao je smesno kada se nabijao u reket prodorima i onda se bacako i dramaticno sirio ruke i trazio pogledom sudije i prosio faulove za slobodna, koja inace isto smesno lose sutira za nekoga ko misli da je velik igrac.
Gledam NBA jos od 80 tih i larija birda i medzik dzonsona i ne pamtim da je neko tako smesno i nemocno igrao u odlucujucim utakmicama kao fizikalac Lebron. Ima na youtube deco pa gledajte JORDANA, REDZI MILERA, AJZEA TOMAS kolika su im bila m... u odlucujucim momentima u odlucujucim utakmicama play offa. Lebron u najmanju ruku izgleda pogubljeno. Tehnika vodjenja lopte i driblinga mu je komicna. Da nema onoliku masu nista ne bi ubacio. Daleko je on od zvezda ove igre.

Srđan

pre 10 godina

@ (Jeremija, 19. jun 2013 09:02):
Poslednjih 10 min LJ za udžbenike?
Dve vezane izgubljene lopte te molim-vas-faulirajte-me-jer-ne-znam-šta-ću-sa-loptom napadi u odlučujućim trenucima...
Alen i Boš su nažalost iščupali ovu pobedu uz svesrdnu pomoć Đinobilija.
Bojim se da je sve rešeno.

mj23

pre 10 godina

choker lebron odigrao brutalnu zadnju četvrtinu... ne mogu vjerovati da su spursi ovo prosuli, ginobili je večeras bio užasan, ali svejedno su su spursi imali sve u svojim rukama. šteta, timmy doktorska utakmica, sa ovom je utakmicom samo trebao potvrditi da je najveći igrač poslije jordana, ako to uopće netko i sumnja.

opet s druge strane, drago mi je zbog lebrona , navjerojatno koliko su mu se tinejdžeri i neznalice naslađivali kad su spursi vodili 10 razlike, a čovjek gine na svakoj utakmici i daje sve od sebe...samo zbog tih neznalica bih volio da bude mvp i uzme naslov, iako sam za spurse svim srcem.

LBJ

pre 10 godina

Kakva utakmica !!! Uzivancija za gledanje ne znam dali sam u zivotu video bolji mec od ovoga !!! Kako god da se zavrsi svako od njih zasluzuje da pobedi. LET'S GO HEAT !!!

Kinder

pre 10 godina

@apostoll

Ajde nemoj majke ti...čuj postoji namera. Naravno da treba da postoji namerna i ona služi u Evropskoj košarci da bi se kaznile čiste kontre ili nesportski faulovi.

I da još nešto. Da je vodio SA zadnjih tri minuta neki evropski trener koji nešto zna, ne bi izgubili 5 poena u zadnjih 20 sekundi. Zato olabavite vi NBA fanatici. Idi pa gledaj...

zasto?

pre 10 godina

Ako LBJ treba da digne spomenik Alenu i Bosu, onda Kobi treba da digne spomenik Gasolu,Horiju,Fiseru,Sekilu,Filu Dzeksonu, a Dzordan Kukocu, Pipenu,Keru zbog suteva u poslednjoj sekundi. Zasto bi samo Lebron dizao spomenik?

Hoces Iskreno ?

pre 10 godina

Celu noc nisam spavao, da bih ujutru bio besan !
Pa bre Djino zivce mi pokida !!!
Suterski gledano, utakmica je bila sa dosta promasaja.
Mnogo bespotrebnih suteva,pogovoro od strane LeBron-a koji je bio nebitan u ovoj utakmici. Utakmicu za MIA su dobili Bosh i Rey ...
eh Djino , Djino ... :@
Najgore od svega,zbog ovakve pobede igraci Miami-a su u psihickoj prednosti u poslednjoj utakmici.

marsupilami

pre 10 godina

Iskoristio bih priliku da se, umesto navijača Majamija, zahvalim Gregu Popoviču na maestralnom vodjenju ekipe. Čoveku je , znam da če zvučati neverovatno, uspelo da nadmaši još neverovatnijeg Rika Adelmana. Imati 5 poena razlike na +30 sekundi do kraja, i odlučiti se na odbranu bez centra u postavi a pritom (ne)znajući da se kuburi sa defanzivnim skokom je ravno samoubistvu. Podseti bih da je Boš, koga je čuvao Dijao, tada uhvatio 2 skoka u napadu posle kojih su usledile trojke Džejmsa i Alena. O mogućnosti da se pravi faul čim lopta pređe centar pri rezultatu 95:92 u poslednjem napadu Majamija, na 10-ak sekundi do kraja, ne bih ovaj put..

ostavite lebrona na miru hejteri

pre 10 godina

Vladimire, prosek Lebrona u plejofu je 28,5 poena, 8,7skokova i 7 asistencija, sto je jedan od najboljih ucinaka u istoriji NBA lige, odakle ti da to da mu je prosek u plejofu katastrofalan, ne lupaj molim te. Evo Kobiju je prosek 25,6pts, 5,1 skoka i 4,7asis, usvim kategorijama je slabiji od LBJ, a Kobi je jedan od najboljih ikad.
Srđane, za udzbenike je kad u poslednjoj cetvrtini das 16 poena, zalepos Dankana,preokrenes rezultat i das trojku 20 sekundi pre kraja.
Milos.k,evo ja se secam, Dzordan je u poslednjoj utakmici Bulsa u finalu sutirao 15-35, a Kobi u finalu protiv Bostona 6-24

stefan

pre 10 godina

i posle pitate zasto je NBA najbolja liga.sad je gotovo. Nakon što se propusti ovakva šansa, nema više vađenja. Majami će ih odrati u sedmoj.

LBJ

pre 10 godina

Hahahahaha ovo je strasno!!! Tehnicka za Alena ?!? Ako je neko trebao da dobije tehnicku onda je to Djinobili zbog onog udarca u grlo laktom !!! Parker inteligentan ??? Ocigledno ne gledamo isto finale... Parker je izgleda i on malo poceo da flopuje (naucio ga Manu)! On covek ne moze suta da pogodi okolo jedino sto ima je da prvo isprebija igraca u napadu pa onda polozi... mada ni to vise ne pali posto nije niko lud da mu svira faul na svaki ulaz...

sta bi bilo kad bi bilo

pre 10 godina

Mnogi pisu sta bi bilo da je Danknan mladji,ili da je Manu u formi kao nekad, pa evo i ja da kazem, sta bi bilo da je Vejd onaj iz finala 2006, Majami bi dobio 4-0

spurs19

pre 10 godina

Nisam mogao da poverujem kada je Alen zabio onu na kraju.
Ej jedan defanzivni skok ih je delio od ispisivanja novih stranica istorije ali eto...
Ma dobiće Sparsi u sedmoj!

...

pre 10 godina

LeBron u poslednjem minutu dva air-balla i ocajna trojka, i eto dade tu trojku, uze na kraju i tripl-dabl, i bice na kraju MVP, jer iako sam svim srcem navijao za SA, mislim da ce Majami dobiti sedmu (doduse s obzirom na ucinke igraca LBJ moze da bude MVP i u slucaju poraza, kao nekad Jerry The Logo West)

ja

pre 10 godina

Alen je stvarno morao da dobije tehnicku za faul nad Parkerom, ali sta je tu je...Popovic je morao da trazi da se na pola napada Majamija pravi faul da ne dopusta sut za tri...po meni Majami je sad osokoljen ovom pobedom i mislim da ce se sedmi mec zavrsiti dvocifrenom razlikom za njih, iako sam na strani Sparsa

jorgovan

pre 10 godina

Bilo je manjih gresaka sudija na obe strane. Bos je zalepio Grina na kraju, Anderson je zalepio Dankana jednom prilikom i sudije svirase faul.Batije dobi faul u napadu jednom 2 napada kasnije ista situacija svirase njemu faul.O lakat Djinobilija,par rvackih zahvata nad Lebronom,Parker se hvata za lice u vise navrata,sve grubi faulovi. Sve u svemu odlicno je Stern ovo izrezirao.
Dankan doktror! Parker odlicna utakmica/inteligencija 6 od 23 iz igre al nema veze odlicna utakmica,Lebron pritom katastrofa 11 od 26,par skokova i asistencija...samo tripl dabl.Nema hvalospeva o Djinobiliju,odigrao jednu utakmicu dobro odma mu kace MVP nagradu,mada je on mator.
Bos je imao kriminalnu utakmicu,kapa dole za onih par napada na kraju.
Wade ne bih trosio reci,blagi uzas!

THE DREAM

pre 10 godina

Zorane,kazes Lebron je prosecan igrac. Evo neki podaci- LBJ je prvi igracu u istoriji NBA koji je imao tripl dabl u tri uzastopna NBA finala,prvi u istoriji NBA da ima preko 26pts,6skokova i 6asis u karijeri,postigao najvise uzastopnoh poena u plejofu,25 protiv Pistonsa, samo on i Dzordan su u jednoj sezoni bili MVP sezone,MVP finala,uzeli titulu a potomi zlato na Olimpijadi, jedan od 3 igraca u istoriji NBA koji je imao prosek u plejofu 30 poena,10 skokova i 7 asistencija, 4 puta MVP itd. duga je lista. A njegove partije protiv OKC u finalu 30p,10s,8a su u top 5 ikada sto je jedan igrac pruzio u finalu, a utakmica protiv bostona 45p.15s,5a jedna od top 3 najboljih ikada u plejofu itd.
(hejteri napravite pauzu jedan dan, 19. jun 2013 12:50)Ubi kume sa statistikom ali netreba tako opširno,nije prosečan igrač ali nije ni mečviner,kada se odlučuje ja ga nevidim,i stoga nikada neće biti jedan od najvećih.

...

pre 10 godina

Ne želim da sporim da je Džejms bio najkorisniji igrač meča, daleko bilo da omalovažavam tripl-dablove koje ima u finalima, ali čemu poređenje tripl-dablova sa Brajantom i Džordanom? Džejms je viši, i igra četvorku uz Boša koji i nije neki skakač. Ova dvojica su bekovi, jedan je imao Rodmana da hvata 15-20 lopti po meču, drugi prvo Šeka, kad i nije bio prvi igrač tima, koji je samo u dva finala imao preko 16 i preko 18, a kasnije Gasola i Bajnama. Naravno, to pokazuje i da je Džejms mnogo bolji all-around igrač, ali to ne znači nužno i da je bolji, jer bi najbolji igrač poslednje dve decenije bio Džejson Kid

Stefan

pre 10 godina

Nisam gledao mec, pratio sam sve vreme rezultat. Neka mi neko objasni zasto svi govore da je bio faul nad Manuom. Jel bio faul? Ako jeste, zna se ko je kriv...

kursula

pre 10 godina

svaka cast za trojku , lebron je promasio/prodao cetri(4)napada pre izjedacujuce trojke...stara garda idalje kolo vodi...slabi su ovi klinci:))

Damir

pre 10 godina

Odličan meč prije svega. Samo ta raspodjela heroja...Mislim,svaka čast Allenu što je pogodio,rođeni je šuter. Takođe i Boshu na borbenosti i obrani. Ipak,ne igra se utakmica od 48-e minute i nije nužno da daš zadnji koš pa da te svi pamte. Isto tako i ako promašiš. Do tog rezultata koji jest se mora doći. Čast Allenu,dao je vrlo bitne poene,najbitnije. Mređutim nije ga bilo do tada. Nije on sam dobio utakmicu. Bez ikakve dvojbe najbolji čovjek na terenu je bio James. Vjerovatno bi Miami dobio i prije produžetaka da nema Wadea. Nevjerovatno u što se pretvorio onakav igrač...kakve greške radi,uz kakvo forsiranje. Nerezonske odluke Spursa na kraju su takođe doprinijele pobjedi Heata,ali treba istaći i način na koji su poveli - trica ni iz čega Parkera na isteku vremena,pa onaj šut iz okreta...Ulazi sve živo,kao Greenu neku veče. Sad ga nigdje nije bilo. U Europi nije mogao da pogodi kako treba u kilavoj Olimpiji,ali dosad ga išlo kao...znate kako se kaže pretpostavljam.Dosta je i njihove sreće.

vince carter

pre 10 godina

definitivno se ne vredi raspravljti sa ovima ovde...opet statistika statistika jaooo..dzabe mi pricamo o konkurenciji...veteran duncan ih razbija a sad samo zamislite dankana i ginobilija u najboljim godina plus robinson eventtualno pa onda pogledajte koga su shaq i bryant pobedili..plus kingsi itd...necu uopste da pominjem bulse jer to je smesno..bre milion puta je bila jaca konkurencija i skapirajte vec jednom klicko nije najbolji bokser svih vremena samo zato sto je trenutno najbolji..alooooooo!!!! idemo spursi...samo je sreca uz miami!! sinoc je trebala da se snimi moje reakcija,bez problema sam mogao da ubijem reya alena..da sam bio blizu njega.:))

Zeljko

pre 10 godina

Neverovatno kakvi sve dele vazduh sa nama normalnima... Sad kada nemate sta da hejtujete za najboljeg igraca danasnjice, vracamo se na sudije i svaku sitnu odluku.
Koliko samo faulova su mogli da sviraju za Majami u 2. i 3. cetvrtini, nisu, pa sta?
Vidim sudjenje komentarise dasa koji nije ni gledao... Nemas pravo glasa, nemas cak pravo ni da kazes da volis NBA.

King

pre 10 godina

Samo treba znati, finale, odlucujuca utakmica, 30pts+ 10rbs+ 10as+ to se zove savrsena partija. Kako je covek eksplodirao kada mu je spala traka. Strasno :)

Uros

pre 10 godina

Izvukao se Majamiii, dve trojke posle skoka u napadu u zadnjem minutu... Preveliko forsiranje Parkera pred kraj cini mi se... Nadam se pobedi SA, al bice jako tesko

Almighty

pre 10 godina

Sjajna tekma, po meni, prevaga je bio Bos, koji je u drugom poluvremenu sjajno cuvao tata Tima. Covek presekao dva pasa (oba puta kriv Manu), lupio 2 banane, 2 kljucna skoka (bez Tima na parketu ?!) i za kraj asistencija Alenu.
Lebron bio u panici, ali uz dosta srece, sada jedan od heroja, ali daleko od kljucnog.
P.S. @ Uros;
Ni govora o tim faulovima na Lebronu!
1. kada je isao na ulaz, zabio se u trojicu i gle cuda nije bio jaci?!
2. U kontri Grin je stao snazno, ali se Lebron toliko zaleteo da kada ga je spucao, ovaj na prvu odleteo, a udarac toliko jak da i Lebronu ispada lopta.

novosadjanin

pre 10 godina

Sedmi meč finalne serije gost je poslednji put dobio još 1978, kada je Vašington izborio titulu pobedom u Sijetlu 105:99. Dakle sanse da SAS dobije ovo su po meni ispod 10%. Oni su vec u glavama bili osvojili titulu i posle toga je jako tesko pre svega psihicki izaci na teren i pobediti realno najbolju ekipu lige, koja ima najboljeg igraca na svetu i jos igrati u gostima.
Jos nekoliko cinjenica, James u odlucujucim sedmim utakmicama jos ne zna za poraz, dakle svaaku sedmu utakmicu u karijeri je dobio uz nestvarne cifre 30+ Covek je prosto rodjen za takve utakmice.

Moram da priznam da sam pre poslednje cetvrtine zaista pomislio da su kriticari Jamesa mozda u pravu, ali je onda ''Chosen one'' pokaza od kakvog je materijala napravljen. Pri tom nije bitna ni ona trojka na 9 sec do kraja. Bitan je njegov stav. Preuzeo je odgovornost i bukvalno pokidao SAS. Lupao banane, cuvao Parkera, asistirao, zabijao... Pre toga strpao Greena u dzep.

Kada vidim da neko pocinje komentar kako LBJ nikad nece biti Jordan to se treba preskociti jer to su ljudi koji ne znaju ni pravila ove igre. Vise nema smisla komentarisati kriticare Jamesa, jer to je vec cista mrznja iz samo njima poznatog razloga. Razloga nema, jer je fantastican kosarkas, MVP, ima sve kolone popunjene kao niko pre njega, cini saigrace boljim i sinoc je dokazao da ume da pogodi trojku kada sezona zavisi od toga. Sada ima priliku koju ce 99% zgrabiti da se docepa druge titule.

Jale

pre 10 godina

Kao šta rekoh bit će u koš, a ne bi se čudio produžecima. SAS je propustio previše prilika ovu utakmicu za jednog prvaka. Igra san srićom x2, a iduću se kuća može stavit na Miami. Sramota je da prvak bude tim sa onakvom neznalicom od trenera. Čestitam naslov prvaka NBA lige igračima Miamia. Pozz iz ubij Bože vruće Dalmacije.....

nikola

pre 10 godina

Boze, kad je lose da ne moze biti gore samo Toni Parker i Greg Popovic mogu biti losiji od najlosijeg!!! Prvo Parker samoubilacki krajnje amaterski stoji ispred Alena ni ruka ni blok ni nista,i vec dok je bio u sutu znao sam da ide u kos a Parker ga samo gleda O_o ! Pet sekindi pred titulu i Popovic neshvatljivilo, krajnje neobicno za njega znajuci njegov "evropski" stil kosarke ne naredjuje da se pravi faul !?!?! A lopta kod Lebrona O_o !! Pa gde ces bolje prilike sa "hack a Shaq"!? Popovicu prokockao si titulu, samo cudo moze da te spasi u sl mecu...

Jeremija

pre 10 godina

@srdjan Alen i Bosh ne bi ni dosli u situaciju da se bore za pobedu da Lebron nije postigao vise od 30 poena,od toga pola u poslednjoj cetvrtini kada je Majami jurio -10 ali nekim ljudima se nikada ne moze objasniti.Inace,ovo je cetvrti Lebronov tripl dabl u finalima,cime je na drugom mestu na vecnoj listi,iza maestralnog Medzika koji ima cak 8.Ljubimci vecine vas pljuvaca,Kobi i Dzordan nemaju zajedno 4 tripl dabla u finalima...Legende kao sto su Leri Bird,Vilt Cembrlen i Bil Rasel imaju po 2 tripl dabla u finalima pa vi vidite kakvo je to dostignuce.Osobe koje nisu gledale ceo mec i videle Dzejmsov doprinos kako u odbrani tako i u napadu zaista ne bi trebalo da previse pametuju po forumiima.Svaka cast i Bosu i Alenu i Calmersu i Vejdu,ali ova ekipa bez LBJ ne bi bila ni pobednik svoje konferencije,to je valjda svima jasno.

Neznalica

pre 10 godina

@rampi. Dankan uz Seka i Hakima najbolji centri u istoriji? Od kada ti pratis kosarku i koliko godina imas? Da li uopste pratis kosarku? Znace li ti uopste nesto imena Cembrlen, Rasel, Dzabar, Mozis Malon? Da ne idem dalje.

Rampi

pre 10 godina

Dankan je,uz Šeka i Hakima,najbolji visoki igrač u istoriji.Neverovatan je.Sa druge strane,LeBronu za ovo noćas "kapa dole".Zaspao sam negde na sredini treće četvrtine ubedjen u pobedu Sparsa,mislim da je LBJ do tada dao 8 poena...kad ono medjutim...Povratak Kralja...

miki

pre 10 godina

Nisam nikada volio JAmesa ,ali me je sinoc fasninirao kada na -13(kada sam iskreno pomislio da se Spursi odvajaju na nedostiznu razliku) blagim pogledom obraca klupi i kao da im govori "smirite se,ima vremena,vraticemo se"(do tada je imao samo 14 poena)Izgleda da mnogi zaboravljaju 1 utakmicu ove serije kada je Parker u zadnjim destetinkama odlucio(pitanje dali je ono bio i regularan kos) pa je po meni 3-3 pravedan omjer snaga do sada i 7 utakmica treba zaista da nam kaze ko zasluzuje titulu ove godine.Ne znam kako JAmes treba da odigra( valjda treba da leti) da bi ga raznorazni "kriticari" prestali osporavati.32 poena(16 samo u zadnjoj cetvrtini kada je trebalo stizati - 13),11 skokova i 11 astistencija u ovako vaznoj utakmici,malo li je.Da ne govorim da je cistom svojom energijom,kidanjem na terenu svoju ekipu vratio u zivot(nekada je dovoljno samo da je tu,makar nista ne ubacio).Da je mu je statistika upola slabija nego sto je bila na ovoj utakmici covjeku se mora priznati da je bio pravi lider svoga tima.

hejteri napravite pauzu jedan dan

pre 10 godina

Zorane,kazes Lebron je prosecan igrac. Evo neki podaci- LBJ je prvi igracu u istoriji NBA koji je imao tripl dabl u tri uzastopna NBA finala,prvi u istoriji NBA da ima preko 26pts,6skokova i 6asis u karijeri,postigao najvise uzastopnoh poena u plejofu,25 protiv Pistonsa, samo on i Dzordan su u jednoj sezoni bili MVP sezone,MVP finala,uzeli titulu a potomi zlato na Olimpijadi, jedan od 3 igraca u istoriji NBA koji je imao prosek u plejofu 30 poena,10 skokova i 7 asistencija, 4 puta MVP itd. duga je lista. A njegove partije protiv OKC u finalu 30p,10s,8a su u top 5 ikada sto je jedan igrac pruzio u finalu, a utakmica protiv bostona 45p.15s,5a jedna od top 3 najboljih ikada u plejofu itd.

Corleone

pre 10 godina

Kakva utakmica ljudi, sparsima je tooooliko malo falilo. Utakmica br. 7 odlucuje i bice jaaaako tesko dobiti na floridi tu odlucujucu, ali realno gledano to je spektakl kakav zasluzuje nba. Cela sezona, stotine stotina utakmica, plej of mecevi, na kraju sve stane u jednu jedinu utakmicu... Docekati ne mogu. I nazalost, malu prednost dajem hitu.

digitalni andjeo

pre 10 godina

Majamijev glavni igrac na kraju utakmice bio je coach Pop. Genije je 2 puta ostavio na klupi Dankana, da bi kao odbranio trojku. Kakav rezon - pa da sta onda kad odbranis trojku, ko ce da pokupi loptu. Tako se i desilo, dva skoka Majamija u napadu, jednom trojka LBJ a jednom Alena i bilo je gotovo. 5 poena na 28 sec do kraja utakmice, i ti gubis utakmicu... E moj Pope. Poslednju utakmicu necu ni da gledam, da imam para kao Mejveder stavio bih sve na Majami, a ne samo 50 mil. Bice to cista formalnost.

Uros

pre 10 godina

Molim Vas bez nepotrebnih komentara o sudjenju u korist majamija i Sternu...evo sad cu vam navesti barem 3 situacije kada su sudije ostetile majami i to u zadnjih 2 minuta regularnog dela meca i produzetka...kada je sas igrac uhvatio loptu (koja je otisla iz majamijevog dela terena) na svojoj polovini i vratio je nazad na majamijevu, lebronov ulaz u produzetku posle ukradene lopte..jeste da mu je igrac prvo udario po lopti ali ga je istom prilikom odvalio po levoj ruci i samim tim mu onemogucio da drzi loptu kako dolikuje sa dve ruke...takodje u regularnom delu meca lebronov pokusaj suta gde lopta odlazi dva metra dalje od table a da pritom b od blokade nije bilo nego je dobio po rukama. Sto se tice odbrane SAS i taktike na kraju meca totalno je bila logicna odluka...majami gubi tri razlike i kraj je meca i jedino sto im prestoje je sut za tri poena a na terenu imaju 5 niskih brzih igraca spremnih za sut...pa da neces mozda staviti dankana da cuva Vejda pri sutu za 3 poena...uostalom znalo se koliko je Majami katastrofalan pod kosem kada su skokovi u pitanju.

Divac

pre 10 godina

@kuba libre
Statistika je kao bikini, sve otkriva ali nista ne pokazuje. Volim i ja da gledam statistiku, ali tvog idola cuvaju 2 metra unutar reketa. Ej, pa to je kao kad centar ostavi centra na vrhu reketa, i vice mu, ajde sutiraj ako smes. A ovaj je uz to krilo. Pa da recimo Rakocevica Milosavljevic tako cuva, ovaj bi dao jedno 50 poena. Sramota je da neko ko je zvezda, kao Lebron, radi sve na snagu, kapiras. Ja nisam video nocas ni jedan dribling od njega, samo povuce prvi korak, i odgura sve oko sebe. Da nema onoliku masu i visinu, bio bi suv prosek. Nemam nista protiv njega, i skidam kapu na tome kako sam nosi tim Majamija, koji je kao tim generalno smesan (Birdman, hahaha, Musli i Katic bi ga pojeli sa sve onom krestom :), ali to nije kosarka, to je nesto kao sto je Zvezda igrala ove sezone, sve na silu, pa kad upali, upali. Mislim da bi Lebron bio mnogo bolji igrac da je recimo Greg trener Majamija. Ovako siluje celu utakmicu, i onda vi vidite na statistici, wow, tripl dabl. Opet kazem, coveku svaka cast za ono sto radi, ali meni se taj stil "na snagu" ne svidja.

florida

pre 10 godina

Infarkt utakmica, mislio sam da je na 30 sekundi do kraja pri rezultatu 94-89 za SAS sve gotovo,ali Dzejms i Alen koji su do tada promasili sve suteve za tri, pogodili svoje prve trojke, LBJ na 20 sekundi i Alen na 5 sekundi do kraja, a Leonard i Manu promasili po jedno bacanje. Dzejms zamalo tragicar, ali na kraju 32 poena,16 u poslednjoj cetvrtini,uz 11 asistencija i 10 skokova. Hejteri obecali ste da necete vise pljuvati Lebrona ako izvuce Majami iz ove teske situacije, nego ajde da sacekamo 7 utakmicu. Dankan bez poena u poslednjoj cetvrtini, Parker sut 6-23, ali njih niko ne vredja, sta bi bilo da je Lebron u pitanju ne mogu ni da zamislim. Kako god da zavrsi,ovo je jedno od najboljih finala u istoriji NBA lige

Baki

pre 10 godina

Nije Lebron dobio svaku sedmu utakmicu u karijeri, ima skor 2-2, ali je u svakoj bio fenomenalan. Za razliku od njega Kobi Brajant je imao odlicne sedme utakmice kada je igrao sa Sakilom a prilcno lose kada je on postao vodja tima. Meni su najupecatljivije ona protiv Hjustona (koji je igrao bez Mekgrejdija i Minga) iz 2009. godine i ona finalna protiv Bostona iz 2010. godine. U obe je Kobi katastrofalno sutirao i u obe ja Gasol bio najbolji igrac. To su, sto je zanimljivo, dve godine u kojima su Lejkersi bili sampioni. Ako se gledaju sve eliminacione utakmice Lebron je i tu fenomenalan a Kobi za svoje standarde los. Dalje, Lebron u plejofu ima 7/16 kada su sutevi za pobedu u pitanju a Kobi mizernih 7/27. Zapamtite, to su stvari za koje Kobi dobija najvise pohvala a Lebrona najvise kritikuju. Ovo sam napisao jer i dalje ima onih koji kada govore o Kobiju samo ponavljaju iste mantre "ubica, mamba, najbolji kada je najpotrebnije" i slicne gluposti a za Lebrona "sirovina, napucani majmun bez mozga, nema ono nesto".

steta

pre 10 godina

Jao kako mi je zao spurse...!Bojim se da je ovo kraj ,da nece imati snage ponajvise psihicke za zadnju utakmicu... !Imali su sve u rukama...zadrhtala ruka u najbitnijem trenutku no sta je tu je...! Nadam se da ce skupit glave i da ce nekako da se oporave za zadnji game!

maska

pre 10 godina

Definitivno je ovo na dusu Grega Popovicha,on kao jedan od najboljih trenera nije mogao dopustiti da ovako izgubi prakticno dobijenu utakmicu.Imao je sve u svojim rukama u regularnom toku,naravno da je Miami morao sutirati za tri poena u zadnjih 20 sekundi,al ne mogu da vjerujem da covjek nije gledao prvu utakmicu finala istoka Miami-Indiana kada je Vogel izvukao Hibberta zadnji napad i primio kos poslije laganog ulaza Jamesa jer nije imao nikog da zatvori reket,isto to radi i Popovich danas kad vadi Duncana i prima tricu poslije promasaja i ofanzivnog skoka,i onda ponovo ima 3 razlike, do kraja je par sekundi i ponovo ostavlja Tima na klupi i ponovo poslije promasaja i ofanzivnog skoka Miami pogadja trojku.Ako je prvi trojka bila opomena,onda je druga definitvno bila kazna Popovichu,jer Miami je bio na konopcima i svakako je morao sutirati za tri,dalje znam da se u NBA-u ne radi faul u zadnjem napadu,ali ovo je FINALE i ako ti obican faul donosi sampionski prsten pa napravi ga,pricace se par dana o tome i poslije ce svi zaboraviti, a prsten ostaje za sva vremena.Moram jos reci i ovo u produzetku ja mislim poslije promasaja Wade-a je bilo 8-9 sek. do kraja nije mi jasno zasto Popovich nije uzeo TIME-OUT da dogovori akciju i vrati parkera nego su onako krenuli totalno neorganizovano u napad koji im je mogao donijeti titulu.Izvinjavam se zbog predugog komentara,ali jos ne mogu da vjerujem da je SAS ovo prosuo.POZDRAV

Shone

pre 10 godina

Да се не лажемо ово је изгубио Грег. Ајде ако за оно катастрофално отварање четврте четвртине у одбрани и може да се криви лоша срећа, или можда да се мало искритикују и судије за оне две објективно неспортске личне у ситуацијама када су Спарси имали чисте контре, али и поред свега тога имаш пет разлике и посед лопте на 20 секунди до краја притом противник више нема ниједан тајм аут. Практично је 2 пута дозволио да у ситуацији када може да направи фаул и да у најгорем случају прими 2 поена дозвољавао прво шут за 3, а онда да све буде још горе рекет потпуно чист за офанзивни скок. Да не буде забуне свака част човеку, одличан је тренер, реално један од најбољих али ово што се догодило јутрос је благо речено смешно.

А Мануа не вреди ни коментарисати. Јесте да је неколико пута био фаулиран без судијске реакције али и поред тога катастрофална утакмица за њега. Све што су Паркер и пре тога Данкан донели то је Ђинобили онако лагано просипао током читаве утакмице.

Кад се све сабере, иако је то просто невероватно због начина на који је утакмица завршена, али ипак бољи тим је победио. Мање су грешили, погодили невероватне тројке на крају и заслужено ће играти мајсторицу где су апсолутни фаворити. Ја бих први волео да Спарси победе али објективно Мајами је сад апсолутни фаворит. Били су фаворити и пре него што је финале почело али сада су шансе да изгубе скоро никакве.

Steta

pre 10 godina

Jao kako mi je zao spurse...!Bojim se da je ovo kraj ,da nece imati snage ponajvise psihicke za zadnju utakmicu... !Imali su sve u rukama...zadrhtala ruka u najbitnijem trenutku no sta je tu je...! Nadam se da ce skupit glave i da ce nekako da se oporave za zadnji game!

John Rambo

pre 10 godina

Simpatije na stranu, veći deo utakmice (a i serije) je San Antonio bio bolji. Ali da budemo sasvim pošteni, u dosta situacija ih je i sreća ispratila. Mislim da je Majami zaslužio sedmu utakmicu, i neka bolji pobedi!

apostoll

pre 10 godina

Ne postoji namerna licna u NBA, to ima samo u evropskoj kosarci. Postoji tehnicka licna greska ali to nema veze sa desavanjima koje ovde opisuju neki ljudi. Citam komentare da sudije nisu svirale namernu licnu gresku rej alenu, molim vas to je tako glupo da je jos gluplje komentrarisati. Samo se zapitajte koji faul nema nameru?? Svi imaju, neki su grublji neki meksi ali sa namerom. Ja se nadam da ce evroliga to promeniti jer nema logike i voleo bi da se izjednace pravila kao u NBA jer je dinamicnija kosarka nego Evrposka.

Petko

pre 10 godina

Ne bi im bio u koži u svlačionici sa ljutim Gregom nakon par katastrofalnih odbrana i "skokova"...
Nada ipak postoji, niko nije vezao dve pobede u ovoj seriji pa zašto bi sad to uradio Miami!
Go Spurs Go!

P.S. sudije dosuđuju svašta, ali drže balans, ako jedne oštete drugoj ekipi ubrzo vrate, mislim budimo realni.
Jedino me nervira masturbacija komentatora na SportKlubu kad Miami stiže/prestiže, ono jel možete malo manje navijati za Miami, i fanovi Spursa gledaju prenos

Poz narode! :)

bohemian

pre 10 godina

Svakome ko je gledao utakmicu i ko je makar malo objektivan jasno je da o sudjenju u korist Heata nema ni govora, sta vise bilo je odluka u kriticnim momentima koje su isle na stetu Heata (Green minut do kraja vraca loptu preko pola, sudije nista ne sviraju). Navodne faulove na Ginobiliju i Greenu necu ni da udostojim komentara.
O samoj utakmici, sta drugo reci sem da sinocnju partiju LeBrona mogu osporavati samo elementarne kosarkaske analfabete i ostrasceni mrzitelji njegovog lika i djela, kakvih je ovdje, nazalost, mnogo. Covjek gine na parketu 50 minuta, cijelo vrijeme brani Parkera i Ginobilija (koji su kombinovano imali 8-28 iz igre i 8 izg. lopti, sto je naravno direktna posljedica LeBronove odbrane), pored toga skoro "single handedly" sustigne -15 u posljednjoj cetvrtini, i na kraju ostvari joj jedan "triple-double", da bi se onda nasli neki koji, zanemarujuci sve to, upiru prstom u njega zbog par izgubljenih lopti, iako je ocigledno da je covjek bio potpuno iscrpljen nakon 50 minuta nosenja citavog tima na svojim plecima na oba kraja terena. LeBron je vec sada "all time great", tu cinjenicu nista vise ne moze promijeniti, a prekosutra ga gledajte kako svoju maestralnu sezonu krunise jos jednim prstenom i uzivajte.

vladimir

pre 10 godina

"stvarno hejteri dokle vise,uzmite dan odmora" prvo decko ja nisam nikav hejter vec neko ko je 30 godina igrao i pratio kosarku a posebno NBA.Kada sam govorio o procentima uspesnosti sigurno nisam mislio na sezonu gde se igra manje vise rekreativno posebno sa mnogo slabijim ekipama, vec sam mislio na pay off gde je zaista tvrdo i gde nema popustanja. LBJ JE TU ISPOD 40% i jos nesto NBA je zasnovana na star sistemu jer sve se vrti oko reklama koje traze da fabrikuju pobednike. Takva instant zvezda je LBJ. koji i svoje finasije zasniva na ugovorima. Svi ranije zasluteni igraci su u istom krugu novca gde i nije vazno da li si realno vrhunski igrac vec da li to moze da se napravi i proda. Ja nisam ni podrugljiv niti vredjam kada pisem da se LBJ bacaka po terenu jer on zaista to i radi, ima snimak utakmice pa gledaj njgove tuzne oci dok trazi da mu se sviraju faulovi posle komicnih ulaza i naravano tehniku vodjenja lopte i dribling koji je zaista komican. Da nema onoliku masu nikada do kosa ne bi dosao.
Ako vec trazis igraca cije cifre i postoci ne padaju u play offu, vec naprotiv rastu jer to je znak za vrhunskog igraca to moze s naci u Kevin Durantu. TO JE IGRAC. A ocekujem da Derek Rouz bude kao pre povrede, pa ce mo onda da vidimo kako ce LBJ zaradjivati na reklamam.

Kolektor

pre 10 godina

Kakav mec! Ko je gledao prenos, nije zazalio. Sta reci? Heroji su Rej (trojka za produzetak) i Bosh (ofanzivni skok na kraju regularnog dela i dve blokade u produzetku). Kako losa utakmica Manua. Imao je 7izg lopti, sto je mnogo, mnogo je. Mada ona poslednja je bila cist faul od strane Alena. I sada zamislite da ta greska sudija odluci pitanje sampiona?! Kakva trojka Parkera preko Jamesa, pa onda trojka Alena, pa blokada Bosha vrhovima prstiju... Zaista mnogo dobrih poteza, utakmica sa mnogo preokreta. Na 5+ za SAS sam pomislio da je reseno, ali vazna bacanja mase Manu i Kavai. Ostalo je istorija. Verovao sam da su u ovom mecu vece sanse SAS. I tako je bilo, Majami (James pogotovu) je bio pod ogromnim pritiskom, sto se u igri i videlo. Sada su oni favoriti u 7.utakmici. Pozdrav za sve NBA fanatike, koji vec nocima ne spavaju :-)))

Kerber

pre 10 godina

Strasna utakmica. Jedna od najboljih u istoriji finala sigurno. Sta reci za Reja Alena, osim da je majstor kosarke. Ne bih se sad mnogo osvrtao na samu utakmicu, jer ko je gledao zna sve. Medjutim, ne mogu da verujem da je Djinobili mogao ovako lose da odigra. Cak i kada se stave na stranu sve izgubjene lopte i tajmaut od 20 sekundi koji su imali Sparsi, zaista je neverovatno da je mogao onako, pa skoro neiskusno da odigra na kraju i zabije se u ceo tim Majamija, u a takvim situacijama se nikada ne sudi faul iako je mozda postojao. Mislim da su Sparsi vise zasluzili da pobede ovaj mec, jer su skoro ceo mec kontrolisali, ali svakako da je i Majami to zasluzio. Iskreno, veoma mi je krivo zbog poraza San Antonia, posto su bili tako blizu... Ne znam sta ce biti u sedmoj utakmici, ali je sigurno da je Majami, uslovno receno sada pod manjim pritiskom i da je favorit. Samo ne znam kakva je situacija sa Vejdom. Bice napeto.

kobre? dabre!

pre 10 godina

Bez obzira dali je bio faul Allena nad Manuom ili ne, nitko ne spominje promašaj Leonarda s linije slobodnog..bilo bi plus 4 i Allenova trica nebi bila dovoljna...zadrhtala ruka, tu se poznaju veliki.. Kako mu je nakon promašaja odmah prišao Duncan i primirio ga...inače bi jadničak mašio i drugo bacanje.. Strašno finale! I love this game!

znanje imanje

pre 10 godina

gledao sam Jordana, Kobija, Sekila i mnoge druge i pritom se ne secam da su masili onoliko koliko LBJ u poslednjim minutima, to je razlika izmedju njega i ovih prvo navedenih, Majami ima ubedljivo najjaci tim a muci se i sa Indijanom i sa SAS da je dankan dve godine mladji serija bi bila odavno zavrsena!
(milos.k, 19. jun 2013 10:25)

Dankan pre dve godine ispao u prvom kolu kada su imali najbolji skor u ligi o.O o.O o.O Pa oni su i pre dve godine bili metuzalemi, sta reci za ovu tek, ili sledecu...

kuba libre

pre 10 godina

Divac, ne mora Lebron ni u cemu da stize Kobija jer broj prstena ne odredjuje ko je bolji,Hori ima 7, vec napredna statistika i MVP sezone i finala, a u tome je sveukupno vec LBJ bolji od Kobija, a do kraja karijere ce daleko odmaci od njega

stvarno hejteri dokle vise,uzmite dan odmora

pre 10 godina

Vladimire, koliko mrznje izbija iz tvog komentara. Pogledaj ti na youtube sta su rekli Magic Johnson, Pipen i Barkli za LBJ posle proslogodisnjeg plejofa,a pogotovo utakmice u Bostonu br.6. Ukratko su rekli,LBJ najbolji all around igrac svih vremena. Nemas ni jedan argument,pa koristis recnik kao Lebron je smesan,bacaka se itd. Procenat suta LBJ je bolji nego vecini, preko 50 posto u karijeri, ima 11 game winera u poslednjim sekundama za sad, najveci PER posle Dzordana u istoriji NBA. Zasto hejteri ako cenite kosarku 80-ih i 90-ih, ne postujete misljenje tih istih igraca koje dizete u nebo,a ti isti igraci su komentatori utakmica u NBA,pa ako razumete engleski edukujte se malo,oni veoma postuju Lebrona,ali ipak su to legende,a vi mali obicni hejteri

vladimir

pre 10 godina

I NASTAVAK>>> Govor tela Duranta i njegova resenja su nesto sasvim drugo, on je ratnik i borac koji ce sve sam pruzeti na sebi i vrhunskim kvalitetom uraditi sve za ekipu, ali niko ne moze sve sam. Kada Oclahoma bude ozbiljna ekipa sa jos 2-3 jake podrske uzimace tiule u nizu nosena vrhunskim igracem kakav je Kevin Durant.
Da zakljucim naravno nije Lebron slab ili los igrac ali daleko je, daleko od onoga sta bi trebao da bude sa najdominatnijim fizikalijama koje je imao jedan igrac na toj poziciji kojoj igra.Njegova tehnika vodjenja , dribling pas igra i najvaznije inteligencija za resenja u igru su daleko slabija od Kevina Duranta koji je po meni najveci talenat posle MJ.

Ja

pre 10 godina

Fantastican je Rej Rej, to stoji i jeste izborio neverovatnom trojkom sedmu utakmicu. Ali da Manu Djinobili nije bio odsutan celu utakmicu i izgunio 7-8 lopti od toga i onu u poslednjem napadu u produzetku(mada moguce da je bio faul), ne bi Majami video sedmu utakmicu, uveliko bi se slavilo u SA. Veliki igrac a odigrao kao da je ruki koji je zalutao u finale, neshvatljivo! U svakom slucaju neverovatna kosarka i utakmica! Napred SAS!

Stanimir Branimir

pre 10 godina

SAS je pobedio sam sebe na kraju. Kakve sudije, kakvi bakrači. U NBA se ne sude tehničke kada igrač u kontri obgrli napadača da spreči koš. Nije to evropska košarka.

DOBRI COA

pre 10 godina

Zbog ove trojke ce San Antonio na kraju izgubiti titulu,ne bih voleo,navijam za njih ali imam takav osecaj....
Eto isplatilo se Alenu suterski trening koji radi 3 sata pre svake utakmice...

Doktor

pre 10 godina

Ja ne znam koju ste vi utakmicu gledali ali ono sto sam ja video kao nepristrasan navijac je da je do ove neverovatne zavrsnice bilo vise odluka na stetu Majamija nego San Antonia. Da je Majami izgubio ovu utakmicu njihovi navijaci bi imali vise razloga da komentarisu sudjenje nego navijaci San Antonia sada. Moram da kazem i da mi veoma smeta ova pristrasnost komentatora SportKluba prema Lebronu. Za svaku asistenciju govoriti da je genijalna (ima i onih koje jesu) je vredjanje inteligencije gledalaca. Kao da se boje sto ce ga kritikovati zbog loseg suta pa traze genijalnost i tamo gde je nema. Sa druge strane, potcenjivanje Lebrona kada ga uporedjuju sa Dzordanom, Kobijem, Birdom i drugim velikim igracima (ili njihovo precenjivanje) je takodje smesno. Napredna statistika kaze da je u istoriji plejofa samo Dzordan korisniji.

Djenka Djavo

pre 10 godina

Zasto porediti MJ-a i LBJ-a? Pa igraju potpuno drugaciju kosarku. LBJ je kombinacija Medzika i Jordana, dodaje vise nego sto sutira ali prezima odgovornost kada je potrebno. Covek je sjajan kosarkas, vodja i pobednik, bas kao sto su to bili Medza, Jordan i Bird (svako na svoj nacin). To sto se folira za MTV snimke posle svakog poteza je nebitno za njegove sportske osobine.

Fenomenalna serija do sada. Sve sam video sto sam zeleo.

Bojan

pre 10 godina

(milos.k, 19. jun 2013 10:25)
ne secas se zato sto se promasaji zaborave, a ostanu game-winneri.
Vec naredne sezone niko se nece secati 2 Lebronove greske u finisu, vec ce se pamtiti njegova sjajna odbrana na Parkeru (u drugom poluvremenu i produzecima osim one neodbranjive step-back trojke i kosa kada ga je preuzeo chalmers nije nesto posebno uradio), i ucinak u napadu, 18 poena u poslednjih 17 minuta, naravno clutch trojka.
kada se to sve isece i stavi u mini-film o Lebronovoj karijeri videces igre poput Dzordanovih bravura u finalima, Kobijevih pogodaka iz okrete za preuzimanje vodjstva, a svi neracionalni potezi kojim su s vremena na vreme unistavali i sopstvene ekipe ce biti zaboravljeni.

sto se tice ovih koji tvrde da Lebron igra samo na snagu neka mi objasne kako se ima 11 asistencija na snagu. Naravno da se slazem da ga tripl-dablovi ne cine boljim od Kobija i MJa, jer su im drugacije pozicije i uloge u ekipi, ali ne moze mi niko reci da 11 asistencija nije posledica visoke kosarkaske inteligencije i odlicnog pregleda igre. Drugo, od kada je koriscene fizickih mogucnosti negativno, zar nije Sek bio najjaci u ligi i unosio sve centre sa sobom u reket pa zatim zakucavao preko njih. Majkl je bio daleko jaci i brzi od svih svojih cuvara, zato je i dominirao. Jedini koji se ne istice atletskom dominacijom tu je Kobi.

bley

pre 10 godina

gledao sam utakmicu, lagano su ispustili pobedu sparsi, vodili su cak 15 razlike, mislim da je Djinobili sve uprskao za sve je kriv i napad i odbrana, svaka cast parkeru igra na dosta visokom nivou. sve u svemu dobra serija

shomika

pre 10 godina

Steta sto je San Antonio propustio veliku prednost u poslednjoj cetvrtini,kao i promasena bacanja Lenarda i Ginobilija koji je usput izgubio par lopti.
Bice haos u majstorici,u svakom slucaju vrhunska kosarka.
Svaka cast Reju Alenu za onu trojku za produzetak,ipak je mozda greska sto Duncan nije igrao zadnjih 20ak sekundi regularnog dela jer bi verovatno uhvatio taj jedan defanzivni skok iz dva napada Majamija,koji im je falio za titulu.

THE DREAM

pre 10 godina

Auuuu šta su prosuli SAS,teško će da se vrate,sve su imali,mada nešto mi govori da bi Đinobili mogao da se iskupi za očajno izdanje.

Neznalica

pre 10 godina

Koliko Alen toliko i Bos su junaci utakmice. Ovaj potonji je uhvatio glavnu loptu u napadu, dodao Alenu za trojku i dao dve kljucne blokade. Sve primedbe navijaca SAS na sudjenje padaju u vodu kada sudije dopustaju onakvu odbranu na Lebronu. Ne moze ni Majami da mazi ako LBJ trpi kontakt vise igraca uvek kada ima posed pod kosem. Mnogo me zanima kako ce se SAS podici za sedmu utakmicu posto su se vec videli sa petim prstenom. Ne pamtim ovako izjednaceno finale i, po mom misljenju, izvanredan kvalitet igre. Mozda finale krajem 80-tih izmedju Pistonsa i Lakersa, kao i legendarna finala Bird-Magic.

doktor

pre 10 godina

sportska medicina treba da izucava Reja Alena.Jednom sam rekao da bi njemu dao da sutira za moj zivot kad je gusto. Nekad ne moze da se sastavi i cim pocne drama sve pogadja

lbj9

pre 10 godina

Pored svih analiza ja bih jos dodao fantasticnu igru Maria Calmersa. Sve je pogodio.Mozda i jedna od njegovih najboljih partija ove sezone! :)

NNN

pre 10 godina

Ovo je Dankanu mogla da bude poslednja utakmica karijere i to kakva utakmica, samo da je još koju sekundu ostao u igri...
Realno Sparse je izdao šut za tri, dok se Majami raspucao.
Videćemo prekosutra.

One Crazy Wolf

pre 10 godina

...U drugom poluvremenu igraci S.A. znatno smireniji, povecavaju razliku na dvocifren broj poena i to odrzavaju do kraja 3/4. Kosarkasi Majamija za to vreme srljaju iz greske u gresku, vredi napomenuti rolu Batijea koji je u tom periodu igrao fantasticno u odbrani i pogodio veoma bitnu trojku, a kasnije jos dve do kraja meca. Parker se ne prepoznaje ( samo na trenutke zablista ), uz katastrofalan sut iz igre za njegove standarde, Leonard igra bez greske, Grinu je zadrhtala ruka, promasuje dva bitna otvorena suta za tri do kraja. Na drugoj strani Alen promasuje sve suteve koje je uzeo, Majk Miler smiren u najbitnijim trenucima, poentira kada se ,,lomi'' utakmica, Calmers kao na drugoj strani Leonard bez greske, sjajan u odbrani protiv Parkera, LeBron i ne pomislja da uzme bilo koji sut van reketa, prilikom prijema lopte cak i ne gleda ka kosu! U poslednjoj cetvrtini Popovic cini nesto neshvatljivo i pravi kardinalnu gresku, vadi iz igre Dankana i Parkera da bi ih odmorio, a kao lidera na terenu ostavlja nikad goreg Djinobilija, koga lucidnost koja ga karakterise nestaje. Za pocetnih minut i po poslednje deonice Majami postize 8 poena iz tri napada i smanjuje prednost na 4 poena!!!
Odbrana S.A. staticna, primaju poene nekarakteristicne njima i vracaju u igru Dzejmsa i Majami ( Dzejms sjajan do pred kraj meca, postize u 4/4 polovinu svojih poena - iz reketa ). Kada se lomilo, ko je gledao zna o cemu pricam i kako je odigrao najraznovrsniji igrac ikada, kome nedostaje samo srce.

Rampi

pre 10 godina

Neznalica@Pa nisam išao tom logikom ko je šta uradio u svom vremenu,teško je porediti takve stvari,eto npr. Moka Slavnić je ostavio veći trag u svoje vreme od npr.Vujanića,ali da li bi Moka mogao košarkaški da se poredi sa njim i igra protiv njega?!Zavisi koji su kriterijumi,ali kada uzmem u obzir uspehe ali i košarkaške elemente kao i altletski nivo,ja dodjem do zaključka da su njih trojica bolji od npr.Džabara i Rasela...

vladimir

pre 10 godina

Bojane upravo si potvrdio ono sto govorim. Lebron ima daleko slabije proseke i to pored 4- 5 vrhunskih all star igraca koji i inace u ekipi Majamija sve rade za njega, dok je Durant u Oclahomi ima samo Russell Westbrook koji nije ni igao pred kraj sezone i ceo play off jer je povredjen.I zato su mu ove godine slabiji paly off proseci jer je sve sam morao da radi.
Za vrhunsku statistiku pored izuetnih kvaliteta igraca neophodna je pomoc ostatka tima a u tom smislu uslovi koje ima Lebron u smislu podrske i asitencije i kvaliteta saigraca su daleko najbolji u NBA. Kevin Durant ima u svom timu samo kvalitetnu podrsku u Russell Westbrook , koji je inace daleko slabiji od ostale podrske iz Majamija. I naravno nema nikoga vise. Durant igra sve u svom timu i jedinicu i dvojku i trojku i cetvorku, samo nije teski centar i pored toga ima daleko bolje i kompletnije proseke od izvikanog Lebrona i posebno u play offu koji je zapravo jedini merodavan o vrednostima igraca. Ali naravno nije sve u stastici, dovoljno je pogledati voljni i motivacioni momenat u odlucujucim trenucim i ko preuzima odgovornost za sut u poslednjih 5 minuta susreta i kakav je govor tela tada. Lebron se potpuno izgubi, tapka onu nesrecnu loptu i samo gleda da uvali nekom drugom da neko drugi pruzme odgovornost ili se nabiaj u reket masom i onda ceka da mu sudije na slavu sviraju faul... On bi samo da zakucava za postere reklama. NASTAVICU U SLEDECOJ PORUCI...

Bojan

pre 10 godina

(vladimir, 20. jun 2013 15:29)
ne vidim kako sam potvrdio to sto si napisao kada si tvrdio da covek ima manje od 40% suta sto nije tacno.
osim toga, kosarka se ne igra samo poslednjih 5 minuta, vec postoje i 43 minuta pre toga. Lebronov govor tela na -15 je bio, momci stizemo ovo, i ponajvise zahvaljujuci njemu su stigli i prestigli prednost. Razbio je u odbrani, razbio je u napadu. Slazem se da je delovao bezidejno u ona dva uzastopna napada kada je izgubio loptu i za to moze jedino da bude kritikovan, sem toga, 20 minuta sjajne igre vredne MVPa i igraca koji je neprikosnoveno najbolji vec 5 sezona.
Takodje, nije tacno da ne zeli da preuzme odgovornost, on je uvek taj koji organizuje poslednjih par napada, sto znaci da ne bezi od obaveza, a asistiranje nekome ko je slobodan uopste nije bezanje od odgovornosti vec pametno resavanje situacije. No cak ni to ne moze da se kaze za ovaj poslednji mec, jer je Lebron i sutirao u oba poslednja napada majamija.
Proseci Lebron uopste nisu izvikani i bolji od Durantovih, i on je igrac koji moze da igra svaku poziciju, ukljucujuci i centra. U regularnoj sezoni imao je nesto manje blokada i poena, nesto vise skokova i ukradenih, a razlika se oseti u asistencijama.
U plejofu je manje vise slicna prica, jedino sto su Kevinovi proseci bolji zbog vise vremena na parketu.
slozicemo se da je majami nesto bolja ekipa, narocito posle povrede Rasela, ali ne i da LBJ ima 4-5 all-starova pored sebe, to je realno jedan.

vladimir

pre 10 godina

(Bojan, 20. jun 2013 16:56)Lebron ima 3 all star igraca oko sebe Bosha,Vejda i Alena i jos 3-4 izuzetna koji su i izvlacili ovu seriju sto trojkama sto skokovima sto odbranam to su :Shane Battier,Mike Miller i Mario Chalmers. Svi oni "rade" za Lebrona od kretanja u napadu, blokova, nabacicanja lopte na kos za kucanje... Durantu niko nista ne radi. Decko tamo mora sve sam i pored toga u svemu je bolji osim asistencijam jer i nema kome tamo da asistira na sigurno sem Vestrbuku.
I naravno da se ne igra zadnjih 5 menuta ali u tih zadnjih 5 minuta se vidi karakter igraca i uspesnost realizacije. Lebron je tu daleko slabiji.Durant sve sam resava i nikada ne place kod sudija za faul a duplo je slabije konstitucije od grmalja Lebrona.Komicno je Lebronovo spadanje trake za glavu prilikom ulaza, kao: eto vidite ubise me. A uzgred tako je i nas Pedja Stojakovic imao solidnu statistiku a u zadnjoj cetvrtini nema ga nigde .
MJ,Redzi Miler, Charls Barkli, Ajzea Thomas i jos neki e, ti su grizli u zadnjoj 4 i zadnjih 5 minuta.
Ok je Lebron i on zna koliiko je tanak zato cesto i trenira sa Durantom a i daje izjave da ima jedan momak koga se boji u Oclahomi koji ima instikt ubice i koji je gladan pobeda.
Jedan je Kevin Durant. Cak i egoisticni Kobi Brajant kaze da u celoj NBA jedino ne bi mogao Duranta da pobedi 1:1. Zbog razvoja kosarke kao misaone igre nadam se i verujem pobedi San Antonija u 7 utakmici.

Bojan

pre 10 godina

(vladimir)
ne mozes tvrditi da je Alen all-star igraca sada, jeste tokom svoje karijere to bio, sada niti moze da igra dugo, niti moze lako da stvori sebi pozicije za sut, naravno da moze da da svoj doprinos i da poentira kada treba, ali to nije all-star nivo. Vejd je povredjen i ne daje dovoljno dobar doprinos, a Bosh igra dobro, ali ne znam zasto se on racuna za all-stara, kad vec poredimo sa OKCom, ne vidim da je bolji od Ibake.
Durant je imao prosle godine i Hardena pa nije imao vise asistencija, cak je broj drasticno povecan ove sezone, dakle, stvar je vise do njega i do koncepcije OKCa gde je maksimalno indijanisanje na snaze, uleti u protivnicku odbranu, pa sta bude. Decko ima ogroman potencija i siguran sam da ce vremenom ubaciti taj all-around pristup u igru, ali trenutno nije nivo LBJa.
Slazem se da bi bio bolji od Lebrona 1-1, ali kosarka je timska igra.
U odbrani je Lebron daleko ispred.
zanimljivo je da si naveo Milera kao jednog od igraca koji grize u poslednjih 5 minuta, da, grize, ali je osim onog meca sa NYK (onih 8 poena zaredom) i jos 1-2 meca uspeo maksimalno da zabrlja svaku gustu i bitnu utakmicu. Covek je zesci prosek od igraca, klasicni suter. Barkli je zabrljao par puta kada je imao sansu za titulu, vodio je neke slabije timove do pobede, ali nikada kada je bilo najbitnije (prvi covek koji je izgubio pocetna dva meca sa terenom prednosti). Ajzea Tomas i MJ su bili dobri, naravno ne savrseni (i Majkl je brljao u poslednjih 5 minuta)

Bosanac_i_Hercegovac

pre 10 godina

Neverovatno je glup način na koji je San Antonio ispustio +5 na 40 sekundi do kraja... Ginobili užasno odigrao, Duncan odličan, kao i uvek! Majamiju svaka čast kako su se borili da izvuku sedmu utakmicu. Nisu Spursi znali da iskoroste +5 :( Voleo bih zbog Timija Duncana da uzmu prsten, da bi se legenda oprostila na veličanstven način! Biće super gledati sedmu utakmicu u četvrtak, pozdrav svima ! :)

NBA fan

pre 10 godina

jel zna neko kako da gledam snimak utakmice? gledao sam samo 55 sekundi u produzetku
(дурантула окц, 19. jun 2013 08:20)

Bice na sportklubu nekoliko repriza ovog spektakla.

One Crazy Wolf

pre 10 godina

Oni koji komentarisu trebaju biti svesni je bilo i vise nego korektno, po mom misljenju 50:50.
Procitao sam komentare nekih da je S.A. imao srece u prethodnim utakmicama i da je na osnovu toga pobedjivao. Slazem se da je sreca neophodan faktor za ovako bitne utakmice, ali upravo je ona donela prevagu veceras na strani Majamija.
Pretpostavljam i da je na ovom sajtu za NBA vecina komentara zasnovana na misljenju nakon sto su odgledali ovaj snimak od nekoliko minuta i pogledali statistiku meca, a dobro je poznato da statistika otkriva puno, a nista ne znaci.
Imao sam priliku da gledam ovaj mec i napisacu svoje objektivno misljenje iako su moje simpatije na strani S.A.
Dakle, utakmica kao utakmica nije donela nista spektakularno, ocekivano su oba tima usla u mec sa velikom dozom opreznosti, a ,,tezina'' ovog duela je rezultirala takodje i velikom nervozom igraca oba tima.
Pocetak meca je protekao u ,,ispitivanju snaga'', sa tim sto je Dankan briljirao, a na drugoj strani Dzejms standardno dobar, Vejd agresivno krenuo u mec i prilikom jednog duela iamo neugodan kontakt sa protivnickim igracom sa povredjenim kolenom.
U drugoj cetvrtini nakon samo tri i po minuta S.A. izlazi iz bonusa i uz to ima i 5 poena prednosti, vrlo bitan detalj. Majami to nimalo ne koristi, LeBron do kraja poluvremena promasuje sve iz igre, Dankan nastavlja da briljira ( 25 poena nakon 2.cetvrtine ), Djinobili tragicno los, 5 izgubljenih lopti uz puno dodavanja koja nisu rezultirala nicim korisnim...

Neznalica

pre 10 godina

rampi@ Pa Cembrlen bi i danas sa fizickim karakteristikama koje je imao bio dominantan. Jedan Dzordan iz najboljih dana ne bi danas bas izgledao kao vanzemaljac. Svaki igrac igra u odredjeno vreme i meri se koliko odskace od drugih u tom vremenu. U tome je velicina Dzordana da je najveci svih vremena. Cembrlen je po tom kriterijumu toliko iznad Hakima, a bogami i Dzabar, da je to glupo i porediti. U tu klasu dolazi jedino Sekil. Dankan nije cak ni klasicna petica. Poceo je kao cetvorka dok je jos igrao Admiral.

Bojan

pre 10 godina

(vince carter, 19. jun 2013 13:35)
pa dzabe pricas o konkurenciji kada lupetas maksimalno.
2003. je Dankan sam doneo titulu Spursima. Bio je Robinson tu, ali mator, bio je i Parker tu, ali premlad, bio je i Manu tu, ali ne dovoljno iskusan i dobar. Naravno svi su dali svoj doprinos, ali Timi je bio pola ekipe. E sada, ova ekipa, sa ovakvim spoljnim protokom lopte bi zasigurno dobila tu sampionsku od pre 10 godina koja je tukla Lejkerse sa Sekom i Kobijem, a i pobedili bi sve protivnike bulsa u finalu (ne i same bulse).
Naravno da bi bila drugacija prica da je Timi mlad, ali to bi bila totalno drugacija koncepcija igre i pitanje je kako bi se Majami prilagodio.

FAUL!!!

pre 10 godina

Najveci flopper u istoriji NBA lige Manu Ginobili nekaznjeno fauliran u kljucnoj akciji igre a i citave serije. :) :)

A na vrbi raste inace grozdje...

Jako ste zlobni momci. Dugorocno je to nezdravo.

Bojan

pre 10 godina

(vladimir, 20. jun 2013 11:03)
ali LBJ nema ispod 40% u plejofu, nikada nije ni imao, na nivou karijere je 47% sto je odlicno. Cak i u finalu ima poprilicno iznad toga, 44%.
Jeste slabije nego u sezoni, ali je i dalje poprilicno dobro.
a ovo sto si rekao za durantulu, nije tacno. Prosek u sezoni je 47.5 i pao je na 46.2, ove sezone sa 51 na 45.5, jedino je prosle sezone rastao i u finalu bio jos bolji (55%).