Ponedeljak, 17.06.2013.

19:14

Mari: Dajte mi Rafu u četvrtfinalu

Endi Mari izjavio je da bi bio srećan kada bi ga žreb za Vimbldon ukrstio sa Rafaelom Nadalom u četvrtfinalu.

Izvor: AG

Mari: Dajte mi Rafu u èetvrtfinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Boza

pre 10 godina

@(tacno, 18. jun 2013 22:48)
Pa bez obzira na broj pobeda Marej nije drugi najuspesniji na travi od aktivnih tenisera.
Recimo, po broju titula drugi najuspesniji aktivni teniser,naravno, posle Federera je Hjuit, koji ima 7 titula na travi iz ukupno 8 finala. Ima i osvojen Vimbldon. Pre onih silnih povreda koje su ga unistile, on je uvek bio jedan od glavnih favorita na travi, tako da ga vredi pomenuti, iako naravno nema nikakve sanse za bilo kakav ozbiljniji rezultat.
Nadal ima manje pobeda od Mareja, ali ima 2 osvojena Vimbldona i jos tri finala, tako da je od Mareja dosta uspesniji, tj. iako ima manje pobeda imao je vise koristi od tih pobeda.
Djokovic ima samo jednu titulu, ali ipak je to ona najvrednija , a siguran sam da bi Marej dao svoja tri Kvinsa u zamenu za Novakov jedan Vimbldon.
Naravno, mislim da je Marej favorit protiv Nadala na Vimbldonu, iz vise razloga, ali da je neka legenda na travnatoj podlozi, bas i nije.

Provincija

pre 10 godina

(A Imperija se raspada u sopstvenom smradu!, 18. jun 2013 02:43)
Auuu covece, sta naprica to!? Jel shvatas ti da si upravo rekao da Federeru manje odgovara podloga pri kraju turnira, kada je trava ostecena!?Pri tom verovatno nisi imao na umu cinjenicu da on upravo tada najbolje igra, da nije tako ne bi osvojio 7 titula. Za sve ove godine samo je jednom izgubio u finalu i to jedva, u polufinalu nikada, znaci da mu ta zemlja itekako odgovara.
Zemlja koja se pojavljuje na Vimbldonu nema apsolutno nikakve veze sa sljakom koju Nadal voli i na kojoj dominira. Loptica je pri odskoku sa te zemlje i dalje brza nego pri odskoku sa bilo koje druge podloge, uvek je tako bilo. Nema tu velike razlike u taktici i efikasnosti udarca u odnosu na period kada je teren u savrsenom stanju. Isto kao sto podloga na Roland Garosu ne bi bila brza kada bi neko stavio travu preko sljake.
Marej zeli Nadala jer smatra da moze da ga pobedi.
Protiv Federera pa i protiv Djokovica tesko moze do pobede tako da verovatno prizeljkuje Rafu u svojoj polovini, a Federera i Djokovica u drugom polufinalu. Jedino tako Marej moze do finala. Iako kazes da je RF slabiji nego prosle godine, sacekaj bar Vimbldon pa onda proceni, i kada je najslabiji na Vimbldonu je favorit protiv svakoga.
Marej titulu moze da sanja i nista vise, a ako mu Rafa dodje u cetvrtfinalu mislim da ce se Marej pokajati zbog ove svoje izjave..

tacno

pre 10 godina

@Kalimero
Covek je napisao tacan podatak. U stvari cak je Mareju smanjio jednu pobedu.
Marej ima 66 pobeda i 14 poraza.
Jeste Marej samo jednom stigao do finala na Vimbldonu, ali je zato igrao i 3 polufinala, 3 puta osvajao turnir u Kvinsku, osvojio i olimpijsko zlato.
Kad se sve to sabere covek je na travnatim podlogama posle Federera najuspesniji aktivni teniser.
Donekle i logicno jer zivi u GB gde ima puno travnatih teniskih terena, za razliku od ostatka sveta, pa je imao mnogo vise prilika da trenira na takvim terenima u odnosu na ostale tenisere.
U svakom slucaju covek igra mnogo bolje na travi od Nadala i bio bi favorit u eventualnom susretu.

Kalimero !

pre 10 godina

@djole
Prijatelju jesi li ti Mareju brojao i treninge i setnju po travnatim parkovima i dosao do ove impozantne Marejeve brojke.Izvini ja koliko znam on ima onaj 1 jadno iscupan GSlem i ende ! Bezite bre sa Mareja sta se on tu pita..... Pitaju se tri Amigosa Novak, Rafa , Rodzer ili obrnuto zbog broja GSlemova !

djole

pre 10 godina

Bilansi na travi:

Federer 121-17 88%
Murray 65-14 82%
Nadal 50-12 81%
Đoković 47-14 77%

Međutim, Murray ne može protiv Nadala iz razloga, što psihički nije dovoljno jak da ga pobedi u završnici Wimbledona. Prema tome, viđeno finale je Nadal - Federer. Vamos RAFA!

ljubitelj tenisa

pre 10 godina

@Nebojša
Nije Nadal za Mareja nikakva enigma.
Taj medjusobni skor zna malo da zavara.
Marej je protiv Nadala na betonu od poslednjih 9 meceva dobio 6.
Jeste izgubio nekoliko meceva za redom od Nadala jos na pocetku karijere kada sam Marej nije bio ni u prvih 20.
Na travi su igrali 3 meca i Marej je izgubio sva 3, ali treba malo i analizirati ta 3 meca.
Prvi mec je izgubio 2008, nakon sto je prethodnog dana igrao maraton sa Gaskeom i preokretao rezultat od 0:2 u setovima.

Drugi mec je marej izgubio iako je bio mnogo bolji od Nadala.
Prvo je nesretno izgubio prvi set, a onda jos nesretnije drugi set iako je u oba ta seta bio bolji.
Tu je jedna lopta u tai-brejku sve prelomila.
Na set loptu za Mareja Nadal slucajno pogadja vrh mreze i vara Mareja koji je vec imao cist volej.
Umesto 1:1 u setovima, ta lopta pravi 2:0 za Nadala i to je resilo taj mec.
Inace Marej iako nikada nije osvojio Vimbldon, na travnatim podlogama ima mnogo bolju uspesnost od Nadala (odnos pobeda i poraza).
Na kraju kako neko rece u cetvrtfinalu podloga na Vimbldonu jos uvek lici na travu, a kasnije je to obicna zemlja koja Nadalu mnogo vise odgovara.
Ako bi njih dvojica igrali u cetvrtfinalu iste sekunde bih ulozio pare na Mareja, jer bi u tom mecu on bio veliki favorit.
Samo bojim se da nema nista od tog cetvrtfinala, jer onaj spanski defanzivac ispada u prvoj nedelji turnira.

A Imperija se raspada u sopstvenom smradu!

pre 10 godina

Zanimljivo je da ga niko nije pitao zašto bi želeo baš Nadala i to baš u 1/4f. I bilo bi mu, nakon eventualne pobede nad Nadalom, lakše u 1/2f? Đokovića može da sretne samo u finalu, a možda Federera u svojoj grupi u 1/2f. Ne znam da li baš može Federer da bude u njegovoj grupi, ali ako može, onda je jasno da mu je lakše da igra protiv Nadala na travi, a protiv Federera na zemlji - svi znamo za metamorfozu trava-zemlja od početka ka kraju Wimbledona. Dakle, želi baš ono što bi i bilo koji drugi igrač u njegovoj poziciji želeo.

Za očekivati je da će na ovom Wimbledonu biti još opasniji nego na prethodnom. Još ako zaista pooštre doping kontrolu, pa time možda i izbiju dodatne "adute" Nadalu iz ruku, a imajući u vidu da jednostavno Federer nije više ono što je bio - slabiji je nego prošle sezone - sasvim je realno očekivati Marija u finalu Wimbledona. A to, složićete se, uopšte nije slabo za momka iz provincije koji igra za slavu Imperije.

Branko

pre 10 godina

(Nidza, 17. jun 2013 20:06)
Pa to nema ama bas nikakve veze. Rafina podloga je sljaka ,ne zemlja. A ona zemlja na kraju Vimbldona nema veze sa sljakom, iako trava nestane to je i dalje najbrza podloga na svetu. Nadal je veliki sampion ali Vimbldon je jedan od retkih turnira na kojima on zapravo zavisi od drugih.
Federera na travi ne moze pobediti kada Federerer igra svoju igru, to je i sam Nadal priznao vise puta, Novaka takodje. Dok je nekada zavisio samo od Rodzerove igre, danas mora da misli i na Federera i na Novaka, zato ce tesko on osvojiti titulu. Ipak, takvog sampiona nikada ne treba otpisati. Po meni, na listi favorita izgleda ovako : prvo mesto dele Federer i Djokovic, a odmah iza njih je Nadal. Marej se tu petlja i glumi neku hrabrost i ludilo, a zna i sam da je imao srece sto je i do tog jednog finala stigao.

dule

pre 10 godina

mislim da ce Rafa u 1/4 finalu ici na Ferera, ne bi li velika cetvorka bila kompletna u polufinalu. Medjutim, tu mi se ne svidja to sto bi u tom slucaju Rafa imao najlaksi posao u 1/4 finalu, jer su Tsonga, Berdih I Delpo mnogo tezi protivnici na travi od Davida, a samim tim bi Rafa bio u prednostu u 1/2 finalu, jer bi bio mnogo odmorniji od preostale trojice. Zapravo tesko je verovati da ce Tsonga, Berdih I Delpo izgubiti sa po 3:0 u 1/4 finalu, ma ko im bio protivnik od ove trojice. Ako bih bio u poziciji da biram, voleo bi da Nolu padne Berdih u 1/4 finalu(da mu naplati ovaj dug iz Rima ove godine, a I mislim da mu jos nije zaboravio jedini poraz do pre Rima sa Wimbldona od pre par godina u polufinalu), a sto se tice dalje svejedno je, mozda bi bilo sladje FedEx pa Rafa u Finalu, a ne bih imao nista proiv ni Rafa pa Marej u finalu.. UGLAVNOM, NOLE JE TRENUTNO RANJENI LAV I JEDINO TITULOM SA WIMBLDONA MOZE DA ZACELI RANE, A I SIGURAN SAM DA I ON TO ITEKAKO DOBRO ZNA... AJMO NOLEEEEEEEEEE SRBINE!!!!!!!!!!!

Vamos

pre 10 godina

(real madrid, 17. jun 2013 20:26)
Nisi sasvim u pravu, Nadal je nedavno izjavio da jedino ne bi voleo da naleti na Federera pre finala jer ga smatra najvecim favoritom za titulu. Novaka i Mareja nije pominjao, mada mislim da bi mu Marej najvise odgovarao.

veliki strumf

pre 10 godina

Klasicno foliranje i zamazivanje oci javnosti pred zreb, koji ce sigurno biti u njegovu korist. Zna on da je sve vec sredjeno, zato i daje ovakve gromoglasne izjave, a posle ce kao biti utucen kad mu u kostur dodju Berdih i Ferer. Organizatori sigurno nece dozvoliti da njihov miljenik i najveca nada da se Wimbledon vrati kuci (dobro, ne bas kuci, vec u Skotsku, al daj sta das), ima najtezi put do titule.

cheers

pre 10 godina

Djoksa, da zanemarim sve budalastine, a tesko ih je zanemariti, koje si napisao ali jednu ne mogu. Da Jelena podigne trofej?! Ok je brate navijati za nase ali valja i malo realnosti "ubaciti" u sve to.:) Pa nije WB RG, gdje Jelena moze danima da se brani. Ako na WB dodje i do druge nedjelje moze to da racuna kao uspjeh.

BB

pre 10 godina

(Darko, 17. jun 2013 20:05)
Pa sto ne bi izjavljivao tako nesto? Djokovic ima 5 poraza od Nadala i samo 3 osvojena seta na Roland Garosu, pa opet stalno prica kako ce da ga pobedi.

Komentator

pre 10 godina

Al'najaci su mi No1etovi navijaci koji nesto protestvuju ptotiv ove Marijeve izjave. Pa nama bi i odgovaralo da Mari odigra 5 setova u cetvrtfinalu sa Kneedull-om, da ne bi mozda hteli mi Kneedulla u cetvrtfinalu sa No1etom?

Danilo

pre 10 godina

Nadal ima 2 osvojena Wimbldona i 3 puta je bio vicesampion 2006,07,11. Marej moze jedino da mu parira na betonu jer da se igra samo na sljaci i travi Nadal bi vec odavno bio najbolji teniser svih vremena. Nadam se da ce Nole uzeti svoj drugi WImbldon ali ipak treba biti realan i sacekati do sezone na americkom betonu i Us opena.

wimbledon 2013...zivi bili pa videli !?

pre 10 godina

Favoriti za osvajanje Vimbldona su...bas ovim redom:
1)Rafa
2)Fedja
3)Ofca
4)Congalija
5)Berd
6)DelPo
7)Hassi...i na kraju
8)Nolita

dax

pre 10 godina

Voleo bih da vidim taj meč jer Marej je do sada pokazao da može sa Noletom i sa Fedom na GS, ali sa Nadalom je uglavnom na velikim turnirima prolazio kao bos po trnju. Nemam predosećaj ko će od njih četvorice(drugi nemaju šansu) da osvoji. Voleo bih naravno da to bude Nole! Sva četvorica imaju veliki motiv: Rafa da nastavi sezonu iz snova i pojuri ka prvom mestu(uz opasno približavanje Federeru po broju GS), Nole da pokaže svima ko je broj jedan (i mislim da se zacementira na tom mestu na duže vreme), Federer da nije za penziju(uz još jedan korak ka besmrtnosti uz epitet najbolji svih vremena) i Marej da zaista pripada velikoj četvorci! Gledaćemo i uživati, neko manje neko više...

mister

pre 10 godina

Ne gotivim ga...Po postignutim u karijeri nije za poredjenje sa VELIKOM TROJKOM!Nije nemoguce da osvoji WB,ali ako bi mu zreb dao Nadala(mnogo je tesko da ga dobije),pa Federera(pretesko je da ga pobedi) i u eventualnom finalu Djokovica ne verujem da on to moze!Nije nemoguce,ali ga Rafa cepa kao oblandu,Federeru je WB druga kuca,a Novak ako dodje do finala ima da pojede onu travu i da kopa rukama i nogama da bi osvojio :)) Ako izbegne Nadala i Federera sanse mu rastu mnoooooooogo...Kazem AKO,jer pitanje da li je on u glavi jak(fizicki je kao bik :) da pobedi uzastopno ovu trojicu...

bruno

pre 10 godina

Ako bi gledali po teoriji zavjere u četvrtfinalu bi trebali igrati Federer - Nadal, u polufinalu Nadal-Đoković i u finalu Đoković-Marej. Naravno ako bi štimali domaćem igraču, jer u ovoj varijanti Marej ima najviše šansi za trofej.

mister

pre 10 godina

"Darko" odlican komentar...Samo da dodam,Marej zeli Nadala koji je dva puta sampion i vicesampion(mada je onaj mec sa Federerom 2008.najveci njegov ikada,TVRDIM),plus ima debelo negativan skor sa istim!Federer jeste kralj WB-a,godine ga stizu,ali pricati da on moze da bije Nadala! a tek Federera na travi je suludo!!!A plus sto u finalima GS-ova ima negativan skor sa Novakom(i on je sampion WB-a)!Tako da,najlaksi posao realno bi imao protiv Nadala,Mislim da ce Federer i Novak da budu kao sablje ostri na ovom turniru...

alejandro

pre 10 godina

@Djoksa

Lupi covek da je Nadal prosek na travi i ostade ziv!?!? Pa sta je onda Novak koji ima 1 GS manje i jedno finale manje? Ocigledno se tu radi o patoloskoj mrznji prema Nadalu.
Inace, Nadal ladno osvaja i London.A ako usput pobedi i Novaka, jos bolje!

Predo

pre 10 godina

Vec sam napisao da je Mari najveci favorit i da ce osvojiti Wimbledon. Motisvisaniji je kao nikad pre, trava mu lezi, sazrio je. Osim toga, sredio je "glavu", izuzetno je ojacao u svim segmentima. Nisam pogrijesio vec dvije godine sto se tice pobjednika GS-ma, mislim da necu ni ovaj put. Zelio bih da pehar osvoji Nole, ali obzirom da mu je trava najslabija strana, tesko ce uspjeti, cak ce tesko i do finala.

Bravo

pre 10 godina

Svaka čast za ovu izjavu, upravu je sa svim što je rekao, ako hoćeš da dođeš do trofeja ovako velikog turnira moraš pobjediti i one najbolje. Svaka čast za Andy-ja :)

real madrid

pre 10 godina

Ne cackaj bre mecku.Nadal jedino ne zeli Novaka do finala zato sto je tu uvek tesno pogotovu ce biti ove godine na Wimbledonu.95 od 100 tenisera bi vise tebe volelo na svojoj strani zreba nego Novaka.Ima 1 Grand Slam(US Open) i provocira Nadala koji ima 12 (2 Wimbledona).On tebe jedva ceka.Covek ima 2 Wimbledona, tako da nikako ne moze biti prosek na travi kako neki ovde komentarisu.

Darko

pre 10 godina

Marej protiv Nadala na Vimbldonu ima 3 poraza i samo jedan osvojen set i onda izjavi ovako nesto. Mislim da se o njemu govori mnogo vise, nego sto je to svojim rezultatima zasluzio

Nidza

pre 10 godina

Problem sa Vimbldonom je što on počne na travnatim terenima, a završi na zemljanim. Imajući to u vidu, Mari bi sigurno više voleo da se sa Rafom sastane u četvrtfinalu dok još uvek ima trave, nego kasnije kada se praktično igra na Nadalovoj podlozi.

bojan

pre 10 godina

Endi ce sigurno izgubiti od Rafe kad god se budu sastali. Sto se tice zreba, Djkovic i Federer ce biti na jednoj strani, a na drugoj Rafa i Marej. Ferer ce sigurno da ide na Rafu u cetvrtfinalu. Srecno Rafa, osvoji za tvOje verne navijace Vimbldon, US Open i zavrsni masters u Londonu. VAMOS RAFA!!!!!

Djordje P

pre 10 godina

Mislim da ce ove godine doticni daleko dogurati, ali malko i s**enda. Rafa u 1/4 finalu, Federe 1/2 finale, a Djokovic u finalu... moze? Pazi da bi to izdrzao. Sanse nema! 'Ajmo Nole!!!

Nebojša

pre 10 godina

Rafa je njemu najveća enigma što medjusobni skor i dokazuje ali na travi bi verovatno imao više šanse da dobije njega nego Novaka ili Rogera.

Djoksa

pre 10 godina

Ne znam sta je tu sporno. Pa svi, i Mari, i Novak, pa cak i matori Federer zele Nadala u 1/4finalu. Nadal je na travi cisti prosek, to je svima, osim neupucenima jasno. Osim toga, Nadal se boji doping kontrole kao mis macke. A najavljene su stroge doping kontrole. Sve u svemu, 95% bice finale Novak-Mari, a tu ce verujem Novak do pobede. Jos ako dan ranije Jelena podigne trofej, ima li veceg motiva za Novaka da osvoji svoj drugi Wimbldon?

Nidza

pre 10 godina

Problem sa Vimbldonom je što on počne na travnatim terenima, a završi na zemljanim. Imajući to u vidu, Mari bi sigurno više voleo da se sa Rafom sastane u četvrtfinalu dok još uvek ima trave, nego kasnije kada se praktično igra na Nadalovoj podlozi.

Nebojša

pre 10 godina

Rafa je njemu najveća enigma što medjusobni skor i dokazuje ali na travi bi verovatno imao više šanse da dobije njega nego Novaka ili Rogera.

real madrid

pre 10 godina

Ne cackaj bre mecku.Nadal jedino ne zeli Novaka do finala zato sto je tu uvek tesno pogotovu ce biti ove godine na Wimbledonu.95 od 100 tenisera bi vise tebe volelo na svojoj strani zreba nego Novaka.Ima 1 Grand Slam(US Open) i provocira Nadala koji ima 12 (2 Wimbledona).On tebe jedva ceka.Covek ima 2 Wimbledona, tako da nikako ne moze biti prosek na travi kako neki ovde komentarisu.

Djordje P

pre 10 godina

Mislim da ce ove godine doticni daleko dogurati, ali malko i s**enda. Rafa u 1/4 finalu, Federe 1/2 finale, a Djokovic u finalu... moze? Pazi da bi to izdrzao. Sanse nema! 'Ajmo Nole!!!

dax

pre 10 godina

Voleo bih da vidim taj meč jer Marej je do sada pokazao da može sa Noletom i sa Fedom na GS, ali sa Nadalom je uglavnom na velikim turnirima prolazio kao bos po trnju. Nemam predosećaj ko će od njih četvorice(drugi nemaju šansu) da osvoji. Voleo bih naravno da to bude Nole! Sva četvorica imaju veliki motiv: Rafa da nastavi sezonu iz snova i pojuri ka prvom mestu(uz opasno približavanje Federeru po broju GS), Nole da pokaže svima ko je broj jedan (i mislim da se zacementira na tom mestu na duže vreme), Federer da nije za penziju(uz još jedan korak ka besmrtnosti uz epitet najbolji svih vremena) i Marej da zaista pripada velikoj četvorci! Gledaćemo i uživati, neko manje neko više...

Darko

pre 10 godina

Marej protiv Nadala na Vimbldonu ima 3 poraza i samo jedan osvojen set i onda izjavi ovako nesto. Mislim da se o njemu govori mnogo vise, nego sto je to svojim rezultatima zasluzio

Bravo

pre 10 godina

Svaka čast za ovu izjavu, upravu je sa svim što je rekao, ako hoćeš da dođeš do trofeja ovako velikog turnira moraš pobjediti i one najbolje. Svaka čast za Andy-ja :)

mister

pre 10 godina

"Darko" odlican komentar...Samo da dodam,Marej zeli Nadala koji je dva puta sampion i vicesampion(mada je onaj mec sa Federerom 2008.najveci njegov ikada,TVRDIM),plus ima debelo negativan skor sa istim!Federer jeste kralj WB-a,godine ga stizu,ali pricati da on moze da bije Nadala! a tek Federera na travi je suludo!!!A plus sto u finalima GS-ova ima negativan skor sa Novakom(i on je sampion WB-a)!Tako da,najlaksi posao realno bi imao protiv Nadala,Mislim da ce Federer i Novak da budu kao sablje ostri na ovom turniru...

Djoksa

pre 10 godina

Ne znam sta je tu sporno. Pa svi, i Mari, i Novak, pa cak i matori Federer zele Nadala u 1/4finalu. Nadal je na travi cisti prosek, to je svima, osim neupucenima jasno. Osim toga, Nadal se boji doping kontrole kao mis macke. A najavljene su stroge doping kontrole. Sve u svemu, 95% bice finale Novak-Mari, a tu ce verujem Novak do pobede. Jos ako dan ranije Jelena podigne trofej, ima li veceg motiva za Novaka da osvoji svoj drugi Wimbldon?

mister

pre 10 godina

Ne gotivim ga...Po postignutim u karijeri nije za poredjenje sa VELIKOM TROJKOM!Nije nemoguce da osvoji WB,ali ako bi mu zreb dao Nadala(mnogo je tesko da ga dobije),pa Federera(pretesko je da ga pobedi) i u eventualnom finalu Djokovica ne verujem da on to moze!Nije nemoguce,ali ga Rafa cepa kao oblandu,Federeru je WB druga kuca,a Novak ako dodje do finala ima da pojede onu travu i da kopa rukama i nogama da bi osvojio :)) Ako izbegne Nadala i Federera sanse mu rastu mnoooooooogo...Kazem AKO,jer pitanje da li je on u glavi jak(fizicki je kao bik :) da pobedi uzastopno ovu trojicu...

Komentator

pre 10 godina

Al'najaci su mi No1etovi navijaci koji nesto protestvuju ptotiv ove Marijeve izjave. Pa nama bi i odgovaralo da Mari odigra 5 setova u cetvrtfinalu sa Kneedull-om, da ne bi mozda hteli mi Kneedulla u cetvrtfinalu sa No1etom?

A Imperija se raspada u sopstvenom smradu!

pre 10 godina

Zanimljivo je da ga niko nije pitao zašto bi želeo baš Nadala i to baš u 1/4f. I bilo bi mu, nakon eventualne pobede nad Nadalom, lakše u 1/2f? Đokovića može da sretne samo u finalu, a možda Federera u svojoj grupi u 1/2f. Ne znam da li baš može Federer da bude u njegovoj grupi, ali ako može, onda je jasno da mu je lakše da igra protiv Nadala na travi, a protiv Federera na zemlji - svi znamo za metamorfozu trava-zemlja od početka ka kraju Wimbledona. Dakle, želi baš ono što bi i bilo koji drugi igrač u njegovoj poziciji želeo.

Za očekivati je da će na ovom Wimbledonu biti još opasniji nego na prethodnom. Još ako zaista pooštre doping kontrolu, pa time možda i izbiju dodatne "adute" Nadalu iz ruku, a imajući u vidu da jednostavno Federer nije više ono što je bio - slabiji je nego prošle sezone - sasvim je realno očekivati Marija u finalu Wimbledona. A to, složićete se, uopšte nije slabo za momka iz provincije koji igra za slavu Imperije.

alejandro

pre 10 godina

@Djoksa

Lupi covek da je Nadal prosek na travi i ostade ziv!?!? Pa sta je onda Novak koji ima 1 GS manje i jedno finale manje? Ocigledno se tu radi o patoloskoj mrznji prema Nadalu.
Inace, Nadal ladno osvaja i London.A ako usput pobedi i Novaka, jos bolje!

bojan

pre 10 godina

Endi ce sigurno izgubiti od Rafe kad god se budu sastali. Sto se tice zreba, Djkovic i Federer ce biti na jednoj strani, a na drugoj Rafa i Marej. Ferer ce sigurno da ide na Rafu u cetvrtfinalu. Srecno Rafa, osvoji za tvOje verne navijace Vimbldon, US Open i zavrsni masters u Londonu. VAMOS RAFA!!!!!

wimbledon 2013...zivi bili pa videli !?

pre 10 godina

Favoriti za osvajanje Vimbldona su...bas ovim redom:
1)Rafa
2)Fedja
3)Ofca
4)Congalija
5)Berd
6)DelPo
7)Hassi...i na kraju
8)Nolita

dule

pre 10 godina

mislim da ce Rafa u 1/4 finalu ici na Ferera, ne bi li velika cetvorka bila kompletna u polufinalu. Medjutim, tu mi se ne svidja to sto bi u tom slucaju Rafa imao najlaksi posao u 1/4 finalu, jer su Tsonga, Berdih I Delpo mnogo tezi protivnici na travi od Davida, a samim tim bi Rafa bio u prednostu u 1/2 finalu, jer bi bio mnogo odmorniji od preostale trojice. Zapravo tesko je verovati da ce Tsonga, Berdih I Delpo izgubiti sa po 3:0 u 1/4 finalu, ma ko im bio protivnik od ove trojice. Ako bih bio u poziciji da biram, voleo bi da Nolu padne Berdih u 1/4 finalu(da mu naplati ovaj dug iz Rima ove godine, a I mislim da mu jos nije zaboravio jedini poraz do pre Rima sa Wimbldona od pre par godina u polufinalu), a sto se tice dalje svejedno je, mozda bi bilo sladje FedEx pa Rafa u Finalu, a ne bih imao nista proiv ni Rafa pa Marej u finalu.. UGLAVNOM, NOLE JE TRENUTNO RANJENI LAV I JEDINO TITULOM SA WIMBLDONA MOZE DA ZACELI RANE, A I SIGURAN SAM DA I ON TO ITEKAKO DOBRO ZNA... AJMO NOLEEEEEEEEEE SRBINE!!!!!!!!!!!

veliki strumf

pre 10 godina

Klasicno foliranje i zamazivanje oci javnosti pred zreb, koji ce sigurno biti u njegovu korist. Zna on da je sve vec sredjeno, zato i daje ovakve gromoglasne izjave, a posle ce kao biti utucen kad mu u kostur dodju Berdih i Ferer. Organizatori sigurno nece dozvoliti da njihov miljenik i najveca nada da se Wimbledon vrati kuci (dobro, ne bas kuci, vec u Skotsku, al daj sta das), ima najtezi put do titule.

bruno

pre 10 godina

Ako bi gledali po teoriji zavjere u četvrtfinalu bi trebali igrati Federer - Nadal, u polufinalu Nadal-Đoković i u finalu Đoković-Marej. Naravno ako bi štimali domaćem igraču, jer u ovoj varijanti Marej ima najviše šansi za trofej.

ljubitelj tenisa

pre 10 godina

@Nebojša
Nije Nadal za Mareja nikakva enigma.
Taj medjusobni skor zna malo da zavara.
Marej je protiv Nadala na betonu od poslednjih 9 meceva dobio 6.
Jeste izgubio nekoliko meceva za redom od Nadala jos na pocetku karijere kada sam Marej nije bio ni u prvih 20.
Na travi su igrali 3 meca i Marej je izgubio sva 3, ali treba malo i analizirati ta 3 meca.
Prvi mec je izgubio 2008, nakon sto je prethodnog dana igrao maraton sa Gaskeom i preokretao rezultat od 0:2 u setovima.

Drugi mec je marej izgubio iako je bio mnogo bolji od Nadala.
Prvo je nesretno izgubio prvi set, a onda jos nesretnije drugi set iako je u oba ta seta bio bolji.
Tu je jedna lopta u tai-brejku sve prelomila.
Na set loptu za Mareja Nadal slucajno pogadja vrh mreze i vara Mareja koji je vec imao cist volej.
Umesto 1:1 u setovima, ta lopta pravi 2:0 za Nadala i to je resilo taj mec.
Inace Marej iako nikada nije osvojio Vimbldon, na travnatim podlogama ima mnogo bolju uspesnost od Nadala (odnos pobeda i poraza).
Na kraju kako neko rece u cetvrtfinalu podloga na Vimbldonu jos uvek lici na travu, a kasnije je to obicna zemlja koja Nadalu mnogo vise odgovara.
Ako bi njih dvojica igrali u cetvrtfinalu iste sekunde bih ulozio pare na Mareja, jer bi u tom mecu on bio veliki favorit.
Samo bojim se da nema nista od tog cetvrtfinala, jer onaj spanski defanzivac ispada u prvoj nedelji turnira.

Predo

pre 10 godina

Vec sam napisao da je Mari najveci favorit i da ce osvojiti Wimbledon. Motisvisaniji je kao nikad pre, trava mu lezi, sazrio je. Osim toga, sredio je "glavu", izuzetno je ojacao u svim segmentima. Nisam pogrijesio vec dvije godine sto se tice pobjednika GS-ma, mislim da necu ni ovaj put. Zelio bih da pehar osvoji Nole, ali obzirom da mu je trava najslabija strana, tesko ce uspjeti, cak ce tesko i do finala.

Danilo

pre 10 godina

Nadal ima 2 osvojena Wimbldona i 3 puta je bio vicesampion 2006,07,11. Marej moze jedino da mu parira na betonu jer da se igra samo na sljaci i travi Nadal bi vec odavno bio najbolji teniser svih vremena. Nadam se da ce Nole uzeti svoj drugi WImbldon ali ipak treba biti realan i sacekati do sezone na americkom betonu i Us opena.

djole

pre 10 godina

Bilansi na travi:

Federer 121-17 88%
Murray 65-14 82%
Nadal 50-12 81%
Đoković 47-14 77%

Međutim, Murray ne može protiv Nadala iz razloga, što psihički nije dovoljno jak da ga pobedi u završnici Wimbledona. Prema tome, viđeno finale je Nadal - Federer. Vamos RAFA!

Branko

pre 10 godina

(Nidza, 17. jun 2013 20:06)
Pa to nema ama bas nikakve veze. Rafina podloga je sljaka ,ne zemlja. A ona zemlja na kraju Vimbldona nema veze sa sljakom, iako trava nestane to je i dalje najbrza podloga na svetu. Nadal je veliki sampion ali Vimbldon je jedan od retkih turnira na kojima on zapravo zavisi od drugih.
Federera na travi ne moze pobediti kada Federerer igra svoju igru, to je i sam Nadal priznao vise puta, Novaka takodje. Dok je nekada zavisio samo od Rodzerove igre, danas mora da misli i na Federera i na Novaka, zato ce tesko on osvojiti titulu. Ipak, takvog sampiona nikada ne treba otpisati. Po meni, na listi favorita izgleda ovako : prvo mesto dele Federer i Djokovic, a odmah iza njih je Nadal. Marej se tu petlja i glumi neku hrabrost i ludilo, a zna i sam da je imao srece sto je i do tog jednog finala stigao.

cheers

pre 10 godina

Djoksa, da zanemarim sve budalastine, a tesko ih je zanemariti, koje si napisao ali jednu ne mogu. Da Jelena podigne trofej?! Ok je brate navijati za nase ali valja i malo realnosti "ubaciti" u sve to.:) Pa nije WB RG, gdje Jelena moze danima da se brani. Ako na WB dodje i do druge nedjelje moze to da racuna kao uspjeh.

Vamos

pre 10 godina

(real madrid, 17. jun 2013 20:26)
Nisi sasvim u pravu, Nadal je nedavno izjavio da jedino ne bi voleo da naleti na Federera pre finala jer ga smatra najvecim favoritom za titulu. Novaka i Mareja nije pominjao, mada mislim da bi mu Marej najvise odgovarao.

BB

pre 10 godina

(Darko, 17. jun 2013 20:05)
Pa sto ne bi izjavljivao tako nesto? Djokovic ima 5 poraza od Nadala i samo 3 osvojena seta na Roland Garosu, pa opet stalno prica kako ce da ga pobedi.

Kalimero !

pre 10 godina

@djole
Prijatelju jesi li ti Mareju brojao i treninge i setnju po travnatim parkovima i dosao do ove impozantne Marejeve brojke.Izvini ja koliko znam on ima onaj 1 jadno iscupan GSlem i ende ! Bezite bre sa Mareja sta se on tu pita..... Pitaju se tri Amigosa Novak, Rafa , Rodzer ili obrnuto zbog broja GSlemova !

tacno

pre 10 godina

@Kalimero
Covek je napisao tacan podatak. U stvari cak je Mareju smanjio jednu pobedu.
Marej ima 66 pobeda i 14 poraza.
Jeste Marej samo jednom stigao do finala na Vimbldonu, ali je zato igrao i 3 polufinala, 3 puta osvajao turnir u Kvinsku, osvojio i olimpijsko zlato.
Kad se sve to sabere covek je na travnatim podlogama posle Federera najuspesniji aktivni teniser.
Donekle i logicno jer zivi u GB gde ima puno travnatih teniskih terena, za razliku od ostatka sveta, pa je imao mnogo vise prilika da trenira na takvim terenima u odnosu na ostale tenisere.
U svakom slucaju covek igra mnogo bolje na travi od Nadala i bio bi favorit u eventualnom susretu.

Provincija

pre 10 godina

(A Imperija se raspada u sopstvenom smradu!, 18. jun 2013 02:43)
Auuu covece, sta naprica to!? Jel shvatas ti da si upravo rekao da Federeru manje odgovara podloga pri kraju turnira, kada je trava ostecena!?Pri tom verovatno nisi imao na umu cinjenicu da on upravo tada najbolje igra, da nije tako ne bi osvojio 7 titula. Za sve ove godine samo je jednom izgubio u finalu i to jedva, u polufinalu nikada, znaci da mu ta zemlja itekako odgovara.
Zemlja koja se pojavljuje na Vimbldonu nema apsolutno nikakve veze sa sljakom koju Nadal voli i na kojoj dominira. Loptica je pri odskoku sa te zemlje i dalje brza nego pri odskoku sa bilo koje druge podloge, uvek je tako bilo. Nema tu velike razlike u taktici i efikasnosti udarca u odnosu na period kada je teren u savrsenom stanju. Isto kao sto podloga na Roland Garosu ne bi bila brza kada bi neko stavio travu preko sljake.
Marej zeli Nadala jer smatra da moze da ga pobedi.
Protiv Federera pa i protiv Djokovica tesko moze do pobede tako da verovatno prizeljkuje Rafu u svojoj polovini, a Federera i Djokovica u drugom polufinalu. Jedino tako Marej moze do finala. Iako kazes da je RF slabiji nego prosle godine, sacekaj bar Vimbldon pa onda proceni, i kada je najslabiji na Vimbldonu je favorit protiv svakoga.
Marej titulu moze da sanja i nista vise, a ako mu Rafa dodje u cetvrtfinalu mislim da ce se Marej pokajati zbog ove svoje izjave..

Boza

pre 10 godina

@(tacno, 18. jun 2013 22:48)
Pa bez obzira na broj pobeda Marej nije drugi najuspesniji na travi od aktivnih tenisera.
Recimo, po broju titula drugi najuspesniji aktivni teniser,naravno, posle Federera je Hjuit, koji ima 7 titula na travi iz ukupno 8 finala. Ima i osvojen Vimbldon. Pre onih silnih povreda koje su ga unistile, on je uvek bio jedan od glavnih favorita na travi, tako da ga vredi pomenuti, iako naravno nema nikakve sanse za bilo kakav ozbiljniji rezultat.
Nadal ima manje pobeda od Mareja, ali ima 2 osvojena Vimbldona i jos tri finala, tako da je od Mareja dosta uspesniji, tj. iako ima manje pobeda imao je vise koristi od tih pobeda.
Djokovic ima samo jednu titulu, ali ipak je to ona najvrednija , a siguran sam da bi Marej dao svoja tri Kvinsa u zamenu za Novakov jedan Vimbldon.
Naravno, mislim da je Marej favorit protiv Nadala na Vimbldonu, iz vise razloga, ali da je neka legenda na travnatoj podlozi, bas i nije.

bojan

pre 10 godina

Endi ce sigurno izgubiti od Rafe kad god se budu sastali. Sto se tice zreba, Djkovic i Federer ce biti na jednoj strani, a na drugoj Rafa i Marej. Ferer ce sigurno da ide na Rafu u cetvrtfinalu. Srecno Rafa, osvoji za tvOje verne navijace Vimbldon, US Open i zavrsni masters u Londonu. VAMOS RAFA!!!!!

wimbledon 2013...zivi bili pa videli !?

pre 10 godina

Favoriti za osvajanje Vimbldona su...bas ovim redom:
1)Rafa
2)Fedja
3)Ofca
4)Congalija
5)Berd
6)DelPo
7)Hassi...i na kraju
8)Nolita

alejandro

pre 10 godina

@Djoksa

Lupi covek da je Nadal prosek na travi i ostade ziv!?!? Pa sta je onda Novak koji ima 1 GS manje i jedno finale manje? Ocigledno se tu radi o patoloskoj mrznji prema Nadalu.
Inace, Nadal ladno osvaja i London.A ako usput pobedi i Novaka, jos bolje!

Djoksa

pre 10 godina

Ne znam sta je tu sporno. Pa svi, i Mari, i Novak, pa cak i matori Federer zele Nadala u 1/4finalu. Nadal je na travi cisti prosek, to je svima, osim neupucenima jasno. Osim toga, Nadal se boji doping kontrole kao mis macke. A najavljene su stroge doping kontrole. Sve u svemu, 95% bice finale Novak-Mari, a tu ce verujem Novak do pobede. Jos ako dan ranije Jelena podigne trofej, ima li veceg motiva za Novaka da osvoji svoj drugi Wimbldon?

Predo

pre 10 godina

Vec sam napisao da je Mari najveci favorit i da ce osvojiti Wimbledon. Motisvisaniji je kao nikad pre, trava mu lezi, sazrio je. Osim toga, sredio je "glavu", izuzetno je ojacao u svim segmentima. Nisam pogrijesio vec dvije godine sto se tice pobjednika GS-ma, mislim da necu ni ovaj put. Zelio bih da pehar osvoji Nole, ali obzirom da mu je trava najslabija strana, tesko ce uspjeti, cak ce tesko i do finala.

bruno

pre 10 godina

Ako bi gledali po teoriji zavjere u četvrtfinalu bi trebali igrati Federer - Nadal, u polufinalu Nadal-Đoković i u finalu Đoković-Marej. Naravno ako bi štimali domaćem igraču, jer u ovoj varijanti Marej ima najviše šansi za trofej.

Danilo

pre 10 godina

Nadal ima 2 osvojena Wimbldona i 3 puta je bio vicesampion 2006,07,11. Marej moze jedino da mu parira na betonu jer da se igra samo na sljaci i travi Nadal bi vec odavno bio najbolji teniser svih vremena. Nadam se da ce Nole uzeti svoj drugi WImbldon ali ipak treba biti realan i sacekati do sezone na americkom betonu i Us opena.

djole

pre 10 godina

Bilansi na travi:

Federer 121-17 88%
Murray 65-14 82%
Nadal 50-12 81%
Đoković 47-14 77%

Međutim, Murray ne može protiv Nadala iz razloga, što psihički nije dovoljno jak da ga pobedi u završnici Wimbledona. Prema tome, viđeno finale je Nadal - Federer. Vamos RAFA!

ljubitelj tenisa

pre 10 godina

@Nebojša
Nije Nadal za Mareja nikakva enigma.
Taj medjusobni skor zna malo da zavara.
Marej je protiv Nadala na betonu od poslednjih 9 meceva dobio 6.
Jeste izgubio nekoliko meceva za redom od Nadala jos na pocetku karijere kada sam Marej nije bio ni u prvih 20.
Na travi su igrali 3 meca i Marej je izgubio sva 3, ali treba malo i analizirati ta 3 meca.
Prvi mec je izgubio 2008, nakon sto je prethodnog dana igrao maraton sa Gaskeom i preokretao rezultat od 0:2 u setovima.

Drugi mec je marej izgubio iako je bio mnogo bolji od Nadala.
Prvo je nesretno izgubio prvi set, a onda jos nesretnije drugi set iako je u oba ta seta bio bolji.
Tu je jedna lopta u tai-brejku sve prelomila.
Na set loptu za Mareja Nadal slucajno pogadja vrh mreze i vara Mareja koji je vec imao cist volej.
Umesto 1:1 u setovima, ta lopta pravi 2:0 za Nadala i to je resilo taj mec.
Inace Marej iako nikada nije osvojio Vimbldon, na travnatim podlogama ima mnogo bolju uspesnost od Nadala (odnos pobeda i poraza).
Na kraju kako neko rece u cetvrtfinalu podloga na Vimbldonu jos uvek lici na travu, a kasnije je to obicna zemlja koja Nadalu mnogo vise odgovara.
Ako bi njih dvojica igrali u cetvrtfinalu iste sekunde bih ulozio pare na Mareja, jer bi u tom mecu on bio veliki favorit.
Samo bojim se da nema nista od tog cetvrtfinala, jer onaj spanski defanzivac ispada u prvoj nedelji turnira.

Komentator

pre 10 godina

Al'najaci su mi No1etovi navijaci koji nesto protestvuju ptotiv ove Marijeve izjave. Pa nama bi i odgovaralo da Mari odigra 5 setova u cetvrtfinalu sa Kneedull-om, da ne bi mozda hteli mi Kneedulla u cetvrtfinalu sa No1etom?

Provincija

pre 10 godina

(A Imperija se raspada u sopstvenom smradu!, 18. jun 2013 02:43)
Auuu covece, sta naprica to!? Jel shvatas ti da si upravo rekao da Federeru manje odgovara podloga pri kraju turnira, kada je trava ostecena!?Pri tom verovatno nisi imao na umu cinjenicu da on upravo tada najbolje igra, da nije tako ne bi osvojio 7 titula. Za sve ove godine samo je jednom izgubio u finalu i to jedva, u polufinalu nikada, znaci da mu ta zemlja itekako odgovara.
Zemlja koja se pojavljuje na Vimbldonu nema apsolutno nikakve veze sa sljakom koju Nadal voli i na kojoj dominira. Loptica je pri odskoku sa te zemlje i dalje brza nego pri odskoku sa bilo koje druge podloge, uvek je tako bilo. Nema tu velike razlike u taktici i efikasnosti udarca u odnosu na period kada je teren u savrsenom stanju. Isto kao sto podloga na Roland Garosu ne bi bila brza kada bi neko stavio travu preko sljake.
Marej zeli Nadala jer smatra da moze da ga pobedi.
Protiv Federera pa i protiv Djokovica tesko moze do pobede tako da verovatno prizeljkuje Rafu u svojoj polovini, a Federera i Djokovica u drugom polufinalu. Jedino tako Marej moze do finala. Iako kazes da je RF slabiji nego prosle godine, sacekaj bar Vimbldon pa onda proceni, i kada je najslabiji na Vimbldonu je favorit protiv svakoga.
Marej titulu moze da sanja i nista vise, a ako mu Rafa dodje u cetvrtfinalu mislim da ce se Marej pokajati zbog ove svoje izjave..

Darko

pre 10 godina

Marej protiv Nadala na Vimbldonu ima 3 poraza i samo jedan osvojen set i onda izjavi ovako nesto. Mislim da se o njemu govori mnogo vise, nego sto je to svojim rezultatima zasluzio

Nebojša

pre 10 godina

Rafa je njemu najveća enigma što medjusobni skor i dokazuje ali na travi bi verovatno imao više šanse da dobije njega nego Novaka ili Rogera.

real madrid

pre 10 godina

Ne cackaj bre mecku.Nadal jedino ne zeli Novaka do finala zato sto je tu uvek tesno pogotovu ce biti ove godine na Wimbledonu.95 od 100 tenisera bi vise tebe volelo na svojoj strani zreba nego Novaka.Ima 1 Grand Slam(US Open) i provocira Nadala koji ima 12 (2 Wimbledona).On tebe jedva ceka.Covek ima 2 Wimbledona, tako da nikako ne moze biti prosek na travi kako neki ovde komentarisu.

Bravo

pre 10 godina

Svaka čast za ovu izjavu, upravu je sa svim što je rekao, ako hoćeš da dođeš do trofeja ovako velikog turnira moraš pobjediti i one najbolje. Svaka čast za Andy-ja :)

Nidza

pre 10 godina

Problem sa Vimbldonom je što on počne na travnatim terenima, a završi na zemljanim. Imajući to u vidu, Mari bi sigurno više voleo da se sa Rafom sastane u četvrtfinalu dok još uvek ima trave, nego kasnije kada se praktično igra na Nadalovoj podlozi.

BB

pre 10 godina

(Darko, 17. jun 2013 20:05)
Pa sto ne bi izjavljivao tako nesto? Djokovic ima 5 poraza od Nadala i samo 3 osvojena seta na Roland Garosu, pa opet stalno prica kako ce da ga pobedi.

Djordje P

pre 10 godina

Mislim da ce ove godine doticni daleko dogurati, ali malko i s**enda. Rafa u 1/4 finalu, Federe 1/2 finale, a Djokovic u finalu... moze? Pazi da bi to izdrzao. Sanse nema! 'Ajmo Nole!!!

A Imperija se raspada u sopstvenom smradu!

pre 10 godina

Zanimljivo je da ga niko nije pitao zašto bi želeo baš Nadala i to baš u 1/4f. I bilo bi mu, nakon eventualne pobede nad Nadalom, lakše u 1/2f? Đokovića može da sretne samo u finalu, a možda Federera u svojoj grupi u 1/2f. Ne znam da li baš može Federer da bude u njegovoj grupi, ali ako može, onda je jasno da mu je lakše da igra protiv Nadala na travi, a protiv Federera na zemlji - svi znamo za metamorfozu trava-zemlja od početka ka kraju Wimbledona. Dakle, želi baš ono što bi i bilo koji drugi igrač u njegovoj poziciji želeo.

Za očekivati je da će na ovom Wimbledonu biti još opasniji nego na prethodnom. Još ako zaista pooštre doping kontrolu, pa time možda i izbiju dodatne "adute" Nadalu iz ruku, a imajući u vidu da jednostavno Federer nije više ono što je bio - slabiji je nego prošle sezone - sasvim je realno očekivati Marija u finalu Wimbledona. A to, složićete se, uopšte nije slabo za momka iz provincije koji igra za slavu Imperije.

mister

pre 10 godina

"Darko" odlican komentar...Samo da dodam,Marej zeli Nadala koji je dva puta sampion i vicesampion(mada je onaj mec sa Federerom 2008.najveci njegov ikada,TVRDIM),plus ima debelo negativan skor sa istim!Federer jeste kralj WB-a,godine ga stizu,ali pricati da on moze da bije Nadala! a tek Federera na travi je suludo!!!A plus sto u finalima GS-ova ima negativan skor sa Novakom(i on je sampion WB-a)!Tako da,najlaksi posao realno bi imao protiv Nadala,Mislim da ce Federer i Novak da budu kao sablje ostri na ovom turniru...

Kalimero !

pre 10 godina

@djole
Prijatelju jesi li ti Mareju brojao i treninge i setnju po travnatim parkovima i dosao do ove impozantne Marejeve brojke.Izvini ja koliko znam on ima onaj 1 jadno iscupan GSlem i ende ! Bezite bre sa Mareja sta se on tu pita..... Pitaju se tri Amigosa Novak, Rafa , Rodzer ili obrnuto zbog broja GSlemova !

Branko

pre 10 godina

(Nidza, 17. jun 2013 20:06)
Pa to nema ama bas nikakve veze. Rafina podloga je sljaka ,ne zemlja. A ona zemlja na kraju Vimbldona nema veze sa sljakom, iako trava nestane to je i dalje najbrza podloga na svetu. Nadal je veliki sampion ali Vimbldon je jedan od retkih turnira na kojima on zapravo zavisi od drugih.
Federera na travi ne moze pobediti kada Federerer igra svoju igru, to je i sam Nadal priznao vise puta, Novaka takodje. Dok je nekada zavisio samo od Rodzerove igre, danas mora da misli i na Federera i na Novaka, zato ce tesko on osvojiti titulu. Ipak, takvog sampiona nikada ne treba otpisati. Po meni, na listi favorita izgleda ovako : prvo mesto dele Federer i Djokovic, a odmah iza njih je Nadal. Marej se tu petlja i glumi neku hrabrost i ludilo, a zna i sam da je imao srece sto je i do tog jednog finala stigao.

mister

pre 10 godina

Ne gotivim ga...Po postignutim u karijeri nije za poredjenje sa VELIKOM TROJKOM!Nije nemoguce da osvoji WB,ali ako bi mu zreb dao Nadala(mnogo je tesko da ga dobije),pa Federera(pretesko je da ga pobedi) i u eventualnom finalu Djokovica ne verujem da on to moze!Nije nemoguce,ali ga Rafa cepa kao oblandu,Federeru je WB druga kuca,a Novak ako dodje do finala ima da pojede onu travu i da kopa rukama i nogama da bi osvojio :)) Ako izbegne Nadala i Federera sanse mu rastu mnoooooooogo...Kazem AKO,jer pitanje da li je on u glavi jak(fizicki je kao bik :) da pobedi uzastopno ovu trojicu...

dule

pre 10 godina

mislim da ce Rafa u 1/4 finalu ici na Ferera, ne bi li velika cetvorka bila kompletna u polufinalu. Medjutim, tu mi se ne svidja to sto bi u tom slucaju Rafa imao najlaksi posao u 1/4 finalu, jer su Tsonga, Berdih I Delpo mnogo tezi protivnici na travi od Davida, a samim tim bi Rafa bio u prednostu u 1/2 finalu, jer bi bio mnogo odmorniji od preostale trojice. Zapravo tesko je verovati da ce Tsonga, Berdih I Delpo izgubiti sa po 3:0 u 1/4 finalu, ma ko im bio protivnik od ove trojice. Ako bih bio u poziciji da biram, voleo bi da Nolu padne Berdih u 1/4 finalu(da mu naplati ovaj dug iz Rima ove godine, a I mislim da mu jos nije zaboravio jedini poraz do pre Rima sa Wimbldona od pre par godina u polufinalu), a sto se tice dalje svejedno je, mozda bi bilo sladje FedEx pa Rafa u Finalu, a ne bih imao nista proiv ni Rafa pa Marej u finalu.. UGLAVNOM, NOLE JE TRENUTNO RANJENI LAV I JEDINO TITULOM SA WIMBLDONA MOZE DA ZACELI RANE, A I SIGURAN SAM DA I ON TO ITEKAKO DOBRO ZNA... AJMO NOLEEEEEEEEEE SRBINE!!!!!!!!!!!

tacno

pre 10 godina

@Kalimero
Covek je napisao tacan podatak. U stvari cak je Mareju smanjio jednu pobedu.
Marej ima 66 pobeda i 14 poraza.
Jeste Marej samo jednom stigao do finala na Vimbldonu, ali je zato igrao i 3 polufinala, 3 puta osvajao turnir u Kvinsku, osvojio i olimpijsko zlato.
Kad se sve to sabere covek je na travnatim podlogama posle Federera najuspesniji aktivni teniser.
Donekle i logicno jer zivi u GB gde ima puno travnatih teniskih terena, za razliku od ostatka sveta, pa je imao mnogo vise prilika da trenira na takvim terenima u odnosu na ostale tenisere.
U svakom slucaju covek igra mnogo bolje na travi od Nadala i bio bi favorit u eventualnom susretu.

cheers

pre 10 godina

Djoksa, da zanemarim sve budalastine, a tesko ih je zanemariti, koje si napisao ali jednu ne mogu. Da Jelena podigne trofej?! Ok je brate navijati za nase ali valja i malo realnosti "ubaciti" u sve to.:) Pa nije WB RG, gdje Jelena moze danima da se brani. Ako na WB dodje i do druge nedjelje moze to da racuna kao uspjeh.

veliki strumf

pre 10 godina

Klasicno foliranje i zamazivanje oci javnosti pred zreb, koji ce sigurno biti u njegovu korist. Zna on da je sve vec sredjeno, zato i daje ovakve gromoglasne izjave, a posle ce kao biti utucen kad mu u kostur dodju Berdih i Ferer. Organizatori sigurno nece dozvoliti da njihov miljenik i najveca nada da se Wimbledon vrati kuci (dobro, ne bas kuci, vec u Skotsku, al daj sta das), ima najtezi put do titule.

Vamos

pre 10 godina

(real madrid, 17. jun 2013 20:26)
Nisi sasvim u pravu, Nadal je nedavno izjavio da jedino ne bi voleo da naleti na Federera pre finala jer ga smatra najvecim favoritom za titulu. Novaka i Mareja nije pominjao, mada mislim da bi mu Marej najvise odgovarao.

dax

pre 10 godina

Voleo bih da vidim taj meč jer Marej je do sada pokazao da može sa Noletom i sa Fedom na GS, ali sa Nadalom je uglavnom na velikim turnirima prolazio kao bos po trnju. Nemam predosećaj ko će od njih četvorice(drugi nemaju šansu) da osvoji. Voleo bih naravno da to bude Nole! Sva četvorica imaju veliki motiv: Rafa da nastavi sezonu iz snova i pojuri ka prvom mestu(uz opasno približavanje Federeru po broju GS), Nole da pokaže svima ko je broj jedan (i mislim da se zacementira na tom mestu na duže vreme), Federer da nije za penziju(uz još jedan korak ka besmrtnosti uz epitet najbolji svih vremena) i Marej da zaista pripada velikoj četvorci! Gledaćemo i uživati, neko manje neko više...

Boza

pre 10 godina

@(tacno, 18. jun 2013 22:48)
Pa bez obzira na broj pobeda Marej nije drugi najuspesniji na travi od aktivnih tenisera.
Recimo, po broju titula drugi najuspesniji aktivni teniser,naravno, posle Federera je Hjuit, koji ima 7 titula na travi iz ukupno 8 finala. Ima i osvojen Vimbldon. Pre onih silnih povreda koje su ga unistile, on je uvek bio jedan od glavnih favorita na travi, tako da ga vredi pomenuti, iako naravno nema nikakve sanse za bilo kakav ozbiljniji rezultat.
Nadal ima manje pobeda od Mareja, ali ima 2 osvojena Vimbldona i jos tri finala, tako da je od Mareja dosta uspesniji, tj. iako ima manje pobeda imao je vise koristi od tih pobeda.
Djokovic ima samo jednu titulu, ali ipak je to ona najvrednija , a siguran sam da bi Marej dao svoja tri Kvinsa u zamenu za Novakov jedan Vimbldon.
Naravno, mislim da je Marej favorit protiv Nadala na Vimbldonu, iz vise razloga, ali da je neka legenda na travnatoj podlozi, bas i nije.