Ponedeljak, 17.06.2013.

08:12

Đinobili vodio San Antonio do 3-2

Košarkaši San Antonija poveli su sa 3-2 u velikom finalu NBA lige, pobedom nad Majamijem sa 114:104.

Izvor: JT

Ðinobili vodio San Antonio do 3-2 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

bohemian

pre 10 godina

@shazam
Sve sto si napisao stoji, ja sam ti samo replicirao u smislu toga da je Popov potez sa "small ball" postavom bio iznudjen, sto ne umanjuje cinjenicu da je stavljanje Ginobilija kao startera bio sjajan potez, upravo iz razloga koji si i naveo. Ginobili je igrac koji pravi razliku, i to nije samo fraza, u situaciji kada LeBron zatvara Parkera u kriticnim momentima kada Miami opasno prilazi, Manu je jedini igrac koji moze to da nadomjesti i da kreira situaciju iz koje mogu doci do poena, i to je uradio kad god je trebalo. Trojke Greena naravno da nisu glavni razlog strasnih procenata suta Spursa, to sam izdvojio u prvom komentaru kao "highlight" meca, jer su sa psiholoskog aspekta vazne, u situaciji kada Heat prilazi na pola kosa ovaj pogadja sa 8 metara i vraca momentum citavoj ekipi. Sto se tice nastavka serije, ne usudjujem se da prognoziram, ali ipak vjerujem da Miami uzima ako dobiju naredni mec, ne zbog neke istorije, nego zato sto bi se momentum vratio na njihovu stranu, naravno i zbog domaceg terena, i na kraju zbog cinjenice ce u tu utakmicu stati sav teret zaostavsine LeBrona Jamesa kao najtalentovanijeg (dakle najnadarenijeg, a ne najboljeg, da bih preduhitrio dezurne "Jordan is G.O.A.T." dusebriznike) igraca koji je ikada igrao ovu igru.

shazam

pre 10 godina

@bohemian
Ali da ne bude da apriori kontriram, za Greena se u potpunosti slazem. Sve vreme po onom hiljadu puta oprobanom pravilu, ocekujem da nakon sto je pogodio sve sto je bacio ka kosu promasi par komada za redom, i onda do kraja serije bude prosecan suter..ali covek samo nastavlja da cepa, zaista neverovatno. Iskreno mislim da kada to kada igracu prestane "hot streak" ima dosta veze sa psihom. Ne mislim da je Green neka mentalna gromada, ali sam prilicno siguran da je uzrok u dobroj meri sam Pop-ov sistem koji SA fura. Sistem je taj koji svako malo bekovima SA obezbedi otvorene suteve, i jednostavno obzirom da niko osim povremeno Parkera ili Djinobilija nema one 1-na-1 "hero ball" momente, svi ostali samo sutiraju bez forsiranja, kada im se ucini da imaju prostora i da im ide. A nema kao u drugim timovima onoga - e, tebi ide, a ovi nas rezultatski stizu, tako da evo ti lopta i igraj 1 na 1, spasavaj nas. E onda tu krenu promasaji, i igrac se smori posto se vise ne oseca kao supermen kome sve ulazi, vec suprotno od toga. Zbog toga mislim da je suteru poput Greena od koga se ne ocekuje da nosi tim, lakse (psihicki) u ovako krutom sistemu, nego sto bi bilo u prakticno bilo kom drugom NBA timu. Sto se tice sledece utakmice, videcemo. Majami je favorit u njoj isto koliko i u 7., jer sto se mene tice te game 7 statistike iz zadnjih X godina/decenija nista ne znace. Ovo su dva iskusna tima, i tu niko nece posustati pod pritiskom. Kazem Majami je favorit, ali bas sam zato za SA

shazam

pre 10 godina

@bohemian
Revolucionarno je po definiciji, posto nijedan tim ove sezone, osim Oklahome, nije ni pomislio da se suprostavi Majamiju koristeci njihovo (M.) glavno oruzje, tj. da ubace beka umesto centra i da igraju jos brze. Kada kazem nijedan tim, mislim i na SA, posto je Popovic nakon regularne sezone i 4 tekme sada, prvi put odlucio to da uradi. I nije poenta bila da li je revolucionarno, nego da je hrabro, jer je Popovic ovo isto uradio protiv Oklahome prosle godine, pa je SA ipak dobio po usima od Hardena i Duranta. Svaka od oprobanih petorki ima svoje za i protiv, pa se tako Majami naprimao koseva od Splitera i Dankana u prvoj utakmici, i izgubio. Po meni, razlog sto je Djinobili usao u igru je imao mnogo bitniju svrhu - da se razigra sam Djinobili, a donekle i Parker koji fizicki vise nije na 100% nakon povrede. Majami je ubacio u sledecu brzinu kada je rec o pritsku citave odbrane na plejmejkera SA, i to je razlog sto je SA u 4. utakmici imao 40% sut iz igre a u ovoj 60%, a ne trojke kao sto kazes. U 4. utakmici su zapravo imali bolji procenat trojki nego u 5. Razlika je u protoku lopte SA, i shodno tome pogodjenim sutevima u reketu, a ne spolja. Isti je i razlog sto je sada Dijao dobio minute umesto Splitera, jer je SA bilo potrebno sto vise pametnih igraca koji umeju da dodaju, da bi Majamiju bilo teze da koncentrise svoju odbranu, kao do sada na Parkera ili Djinobilija, posto do sada nisu ovoliko vremena provodili zajedno na terenu. U sv sl zanimljiva tema. Pozdrav.

One Crazy Wolf

pre 10 godina

Ovo je definitivno jedna od najboljih utakmica koje sam imao prilike da gledam...
Ono sto donosi prevagu na stranu S.A. jeste Greg Popovic, bez ikakve sumnje jedan od najboljih trenera ikada, veliki psiholog i covek koji je doveo TIMSKU IGRU jedne ekipe najblize moguce savrsenstvu.
Navescu jedan banalan primer... Kada ste u situaciji da se takmicite protiv nekoga ko je daleko brzi i skocniji od vas, ima odlicne suterske mogucnosti, fantastican je u odbrani i poseduje pregled igre na nivou vrhunskog plejmejkera i pri tome je jos i tezi 20 kg i svoje predispozicije koristi na najbolji moguci nacin ( uz sve to, okruzen je i vrhunskim saigracima), kako bi ste igrali protiv njega ?!
Mnogi ovde potenciraju da je Majami ,,starija ekipa'' u proseku, ali to nema tu tezinu s' obzirom na to da su NOSIOCI IGRE San Antonija ( Dankan-37, Djinobili-35, Parker-31 ), stariji tri godine u proseku u odnosu na veliku trojku Majamija ( Vejd-31, Bos-29, Dzejms-28 ).
Ono na sta niko nije obratio paznju jeste psiholoski aspekt igraca... Deni Grin je do poluvremena oborio rekord po broju postignutih trojki u finalima, a na pitanje novinarke za komentar o tome odgovorio je kako je to zasluga tima, a pre svega trenera koji veruje u njega.
Sa druge strane, Splostra nema autoritet kojim moze da kontrolise ego svojih ,,zvezda'', a to je pocelo da predstavlja problem vec protiv Indijane, koja nekim svojim neshvatljivim greskama i neiskustvom nije uspela to da iskoristi na najbolji nacin...

pajke

pre 10 godina

Bas me zanima vase misljenje : Manu, Timi, Toni u najboljim godinama , protiv LBJ, Bosa i zdravog Vejda. . .Mislite li da bi Heat mogao do dve pobede ili bi izgubili 4-1?

Tetreb

pre 10 godina

Instant navijaci Majamji??? To onds znaci da ce za 20 godina klinci koji sad imaju 7,8 godina biti pravi navijaci jer ce Majami tad vredeti(bar biti poznat) kao nama Bullsi, Lakersi? Go LBJ u 6.mecu, i konacno ajmo Timmy D. i 7., uzmi 5.titulu.

florida

pre 10 godina

Jele, ja nisam rekao da ce Majami u ovoj utakmici da pocisti SAS, vec da ako LBJ i Vejd odigraju ubuduce kao u 4.utakmici, Majami ce osvojiti titulu. Moram da priznam da nisam ocekivao da ce Grin da obori rekord NBA lige po broju trojki, uz fantastican procenat suta, pogadjao je i preko ruke sa 9 metara. Ocekujem pakao u Majamiju, pa sta bude, nadam se da Majami osvaja,jer suprotno vecini ovde, meni SAS ide na zivce

Talijan

pre 10 godina

Za Majami navijaju samo instant navijaci, doduse ima starijih ljubitelja kosarke koji su ga voleli u periodu kada je igrao Tim Hardaway, Alonzo Mourning, Ron Seikaly, Dan Majerle...mada opet vise verujem da u to vreme je vecina navijala za Bulse, Lejkerse, mozda Jutu Dzez...Secate se clanka kada je Rodman rekao da bi Lebron bio devedesetih prosecan igrac, kakav bi tek onda bio Kris Bos u to vreme? Nula?
(Selanne, 17. jun 2013 14:27) zaboravio si Predraga Sašu Danilovića...

Boxa

pre 10 godina

Ko kaze da je Dzejms juce igrao dobro taj nije gledao mec,prodao je mnogo lopti u napadu,cim promasi zali se da je fauliran,muka mi je od poredjenja sa Jordanom ,nije isti tip igraca ,vise ide na snagu ,majkl je imao sve,lebronov sut je neprirodan,kao da nema balans ,mnogo se baca u nazad,a nema taj instinkt ubice kao MJ,opet zbog nevidjenih predispozicija i snage moze Majamiju da donese titulu,najdominantniji je u ligi,naravno Vejd mora da igra kao u cetvrtoj tekmi,mada sam iznenadjen kako Djinobili igra,nigde ga nije bilo cele godine,ali ponovo dokazuje koliko srce ima! sve je otvoreno,navijam za San Antonio zbog najveceg smekera medju trenerima Grega Popovica!

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Smarate sa tim poređenjima MJ i LBJ, i šta vas briga ko za koga navija. Uživajte u košarci, jer je finalna serija neizvesna. Nadam se sedmoj utakmici pa nek puca od dobre košarke. Za svakog ljubitelja košarke serije IND-MIA i SAS-MIA su poslastice zbog drugačijih taktičkih pristupa iz utakmice u utakmicu. Svako ko malo bolje poznaje košarku zna da je Majami jako limitirana ekipa. Niti imaju centra, niti pravog pleja. Njihova najveća snaga je tranzicija a to SAS jako dobro brani. Ako Majami nađe rešenje da bolje rešava pozicioni napad, imaju veće šanse. Samopouzdanje kod trojki je posledica dobre odbrane. Sitnice lako mogu da prevagnu na jednu ili drugu stranu. Mislim da je serija fantastčna. Poređenja sa drugim igračima i generacijama su glupa, uživajte u onome što je sada. Za mene je Peni Hardvej najbolji igrač kojeg sam ikada gledao, pa ne smaram nikoga time. Obožavao sam tu ekipu Orlanda, ali Hjuston je ipak bio bolji.

bojana

pre 10 godina

ono sto vecina ne shvata je da je nba, kao uostalom i vecina stvari u americi, jedan veliki sou.
to znaci da majami dobija sledecu, a odlucujucu onaj ko je bolji

Bojan

pre 10 godina

(zemunac, 17. jun 2013 12:53)
pa mene do sada ubedjivase da je 80ih i 90ih u svakoj ekipi bilo po 3 zvezde :). Kad ono Dzordan igrao sam :P
naravno da nije MJova krivica sto su ispadali rano, ali i ta rana ispadanja pokazuju da je on covek, kada je imao losu ekipu nije izlazio iz prvog kola plejofa, kada je imao odlicnu ekipu, uzimao je titule.

Selanne

pre 10 godina

Za Majami navijaju samo instant navijaci, doduse ima starijih ljubitelja kosarke koji su ga voleli u periodu kada je igrao Tim Hardaway, Alonzo Mourning, Ron Seikaly, Dan Majerle...mada opet vise verujem da u to vreme je vecina navijala za Bulse, Lejkerse, mozda Jutu Dzez...Secate se clanka kada je Rodman rekao da bi Lebron bio devedesetih prosecan igrac, kakav bi tek onda bio Kris Bos u to vreme? Nula?

bohemian

pre 10 godina

@shazam
Ne znam sta je revolucionarno u tome sto je Pop izveo "small ball" postavu kao prilagodbu na izmjenjenu petorku Heata (Miller umjesto Haslema), u suprotnom bi Miami imao strahovit miss-match gdje bi Splitter morao da brani Wadea, ili jos gore, LeBrona.
Sto se same utakmice tice, tim koji sutira .60 pct iz igre ne moze izgubiti, sutiranje Greena je nesto sto nisam vidio jos od najboljih izdanja Ray Allena, nestvarno. Ginobili je morao kad-tad da odigra onako kako zna i umije, majstorski.
Naredna utakmica je sve ili nista za oba tima, ako uzmemo u obzir da gostujuci timovi jako tesko dobijaju 7. utakmicu velikog finala.

Jeff

pre 10 godina

ili sto bi Rambo rekao

Is it a comedy, da li je to komedija
is it a tragedy, da li je to tragedija
is it a comedy, da li je to komedija
is it a drama, da li je to drama

good morning mr popovic

Jale

pre 10 godina

Pozdrav svim velikim stručnjacima i navijačima Miamia,pogotovo Floridi i Jeremiji koji su prognozirali gaženje SASa poslije četvrte utakmice. Kao što rekoh u kladionicu više ne bi ušao da je MIAMI dobio. Naravno opet ti isti biseri prognoziraju strašno gaženje SASa u šestoj. SAS ako izgubi šestu nema šta tražit u sedmoj, ova iduća rješava prvaka, bit će u koš a ne bi me čudili produžeci. Pozz iz posve vrile Dalmacije.....

wade

pre 10 godina

60% suta u finalnoj seriji NBA lige,znaci samo jedno ,a to je ocajna i jadna odbrana Miamija.Bez obzira koliko dobro odigrao jedan tim da bi taj tim imao toliko visok procenat suta,drugi tim mora da igra katastrofalno,a tako upravo i igra Miami.Toliko otvorenih suteva,nezalaganja u igri Miamija je neverovatno i nedopustivo.Miami nema trenera ni centra,a kosarka se bez centra ne igra.Miami se mucio sa Indianom koja je prosecan tim u NBA.Pobedjuje ih bivsi igrac Union Olimpije Deni Green,Dankan i Ginobili koji zajedno imaju 100 godina.Jordanovi bullsi bi demolirali i Miami i San Antonio svaku utakmicu 20 razlika.Uporedjivati MJ sa LJ je smesno.

Milan DS1989

pre 10 godina

Utakmica je definitivno bila prelomljena krajem trece cetvrtine kad je Majami prisao na poen zaostatka 74:75, a onda je SAS furioznom serijom od 12:1 finisirao deonicu, u seriji u kojoj je Manu briljirao sa 7 poena. Posle je ta serija nastavljena i u poslednjoj cetvrtini na 21:2, i tu je bio kraj. Jednostavno, Sparsi sa sutem od 60% nisu mogli da izgube ovaj mec. Deni Grin oborio rekord po broju ubacenih trojki u finalu NBA, znaci konstantno dobar, decko toliko samopouzdanja ima, da sutira neretko i sa preko 8 metara, Tim Dankan kao u najboljim danima, Lenard standardan, Parker i pored povrede fantastican. Ali pravo osvezenje je konacno pravi Manu koji je bio prevaga na ovom mecu, a pored njega i Boris Dijao koji je fenomenalmo cuvao LeBrona. Ludi Srbin je jos jednom pokazao kakav mozak je od trenera. S obzirom da Majami nije vezao dve pobede u plejofu jos od polufinala konferencije, tesko je verovati da to mogu sada. Napred Sparsi!!!

Zoki

pre 10 godina

Au ovaj Majami je pogubljen skroz. Najveca rupa je Noris Cole, jedan na jedan ga je punio ko stigne, Parker i Manu su mu dali direktno jedno 20 poena u jedan na jedan. Ne igraju ni odbranu nikakvu osim Lebrona, Deni Grin ne ume da promasi a nekoliko puta ga ostavlaju samog na trojci. Lebron deprimiran kao u Klivlendu poslednje sezone, on kad vidi sa saigraci ne igraju on se smori i povuce, ne bi to smeo da radi. A i Deni Grin igra nerealno, anonimni osmi igrac tima rusi rekord trojki i procenta trojki u finalu, protiv toga se ne moze. SA od njega ima 20 cistih poena po utakmici skoro bez promasaja, neocekivao.

zemunac

pre 10 godina

@viktor
Vidis postoji razlika izmedju Bulsa i Cavsa kad su MJ i LBJ imali 22 godine. Koliko god svi pricali da su Cavsi bili ocajni oni su sigurno bili bolji od tih Bulsa. Takodje postoji jos jedna razlika. MJ je ispadao od Birdovih Celticsa (jedna od najboljih ekipa svih vremena sa Mchale-om, Aingeom, Dennis Johnsonom, Parishom) i od Pistonsa(Thomas, Rodman, Laimbeer, Dumars) ,a LBJ je na putu do finala igrao sa boljim timom nego MJ i igrao je protiv losijih ekipa nego MJ (Wizardsi(arenas najbolji igrac), pistonsi(ekipa koja nija bila na nivou one koja je osvojila titulu), Netsa i cak je uspeo da izgubi od Orlando Magica). Ovim ne zelim da omalovazavam LBJ-a jer on jeste strasan igrac (iako mi nije simpatican). Isocna konferencija u zadnjih 10 godina je mnogo slabija od one za vreme 80-ih i 90-ih i sasvim je normalno da je MJ-u bilo teze da dodje do finala nego LBJ-u. Meni je jedino zao sto nisam imao prilike da pratim NBA za vreme 80-ih i 90-ih jer sam 95-o godiste.

Bojan

pre 10 godina

(viktor, 17. jun 2013 12:04)
naravno da su gluposti to sto MJ nije gubio u finalima.
zar nije veci uspeh nikada ne ispasti u prvoj rundi, a postoji i igrac koji je u 13 sezona uzeo 11 titula, a od te dve je deo prvog finala popustio zbog povrede (preskocio dva meca), a drugu nisu imali trenera nego je on trenirao ekipu i ispao je od jedne od najboljih ekipa svih vremena, no osvetio im se vec naredne sezone, pa ga opet mnogi ne smatraju najboljim u istoriji.
Lebron igra solidno, celu seriju razbija u odbrani i tu se dosta trosi, u napadu pokusava vise da razigra saigrace, ali covek i zavrsava napade. Postigao je najvise poena do sada u svom timu. Prosek 21-11-7 uz 2 ukradene i jedan blok po mecu i samo dve izgubljene, u pitanju je vrlo dobar skor. Da ima nesto bolji procenat suta, bio bi to odlican rezultat.
Ono sto je razlika u ovoj seriji, bar po meni, je ravnomernost u igri Spursa. Pop je organizovao ekipu tako da oni konstantno melju protivnika, od prvog do poslednjegm inuta, a to je moguce zato sto je lepo svima rasporedio minute. Sa druge strane Majami je previse zavistan od ucinka pre svih Lebrona, zatim Vejda. Uz to, njih dvojica su previse bili cedjeni za vreme onih 26 zaredom, a to je greska Spolstre sto nije tempirao formu za plejof. No tesko je bilo odoleti hype-u

Milos

pre 10 godina

Zaista mi nije jasno kako neko ko voli i ko se razume u kosarku moze da navija za Majami a ne za ovu savrsenu timsku igru i odlican protok lopte San Antonija.

viktor

pre 10 godina

Ne mogu da verujem sta rade hejteri,pa ako SAS osvoji bice to zbog Grega Popovica,a i rekorda za sva vremena koji je postavio Grin sa 25 trojki,a ne zbog lose igre Lebrona, koji u pet utakmica ima prosek blizu tripl-dabla. Jel Dzordan imao sa 28 godina 6 titula, nije, imao je samo jednu,isto kao i LBJ. Neko rece ranije Dzordan nikad nije izgubio u finalu, a Lebron jeste,sa 22 godine izgubio od SAS,pa Dzordan je sa 22 u prvoj rundi bio pociscen. LBJ se uzima za zlo sto je izgubio finale od Dalasa sa 26 godina, a Dzordan u tim godinama nije ni stigao do finala,ispao od Pistonsa. Kakva je to izvrunta logika koja kaze-Dzordan nikad nije izgubio u finalu, kad je u tim godinama gubio u prvoj,drugoj i trecoj rundi plejofa, pa valjda je bolje stici do finala i izgubiti kao LBJ,nego ispasti ranije kao Dzordan. Ono sto se ne moze porediti su Fil Dzekson i Spolstra, a LBJ sa 28 godina sa 4 MVP, titulom i MVP Finala i mnogim rekordima koje je oborio moze da se poredi sa najvecima. E sad, ko je hejter, za njega je bolji Kvame Braun od Lebrona

bogi

pre 10 godina

braćo, mnogo mi je drago što Srbi znaju šta valja što Srbi ne navijaju za jedan instant tim, Srbi navijaju za Grega Popovića, za TIM BRE!!! Idemo SAS do titule, za dobra stara vremena!

Vlada016

pre 10 godina

Iako je utakmica prakticno resena serijom Sparsa u 3. cetvrtini, oni su se skoro celu 4. cetvrtinu "nudili" Majamiju. Mislim da je mec definitivno prelomljen losim dodavanjim Lebrona i Vejda i faulovima u napadu Lebrona i Milera. Imao je Majami jos jedan nalet posle toga ali je vec bilo kasno i samo su uspeli da ublaze poraz. Upravo u toj poslednjoj cetvrtini je trojka Sparsa odigrala majstorski - gde stane Dankan tu produzi Djinobili, kad stane on Parker napravi seriju. Sa druge strane, u tom perodu, Alen je najvise vukao ekipu.
Mislim da ce ova serija biti resena u 7. utakmici, s tim da u narednom mecu ocekujem neku "svemirsku" partiju Lebrona sa 30+ poena. Naravno moraju i ostali da daju svoj doprinos, otprilike kao u 4. utakmici.

Влада

pre 10 godina

Мајами је изгубио меч где су имали 16 шутева више,12 офанзивних скокова а Сан Антонио 18 изгубљених лопти.Деси се то кад ти најбољег играча(и најбољег икада по мишљењу набеђене дечурлије овде)у одбрани размонтира Дебели Дијао,кога пре сваког меча морају да киднапују из МекДоналдса.Добро помаже и кад сипаш тројке ко луд,али Дијао човече,Дијао...

doktor

pre 10 godina

na izjavu Djinobilija od pre 5 dana sam rekao: Da si ti druze pravi,maladi,Manu Majmi ne bi imao sanse i evo dokaza moje tvrdnje. Odigrao je kao nekada!

Sax

pre 10 godina

Mislim da se sve zgodno namestilo.

Ako konačno pobede Sparsi, biće to trijumf košarke, inteligencije, timskog duha i jednog velikog trenera. Biće to i kruna karijere za neke od najboljih igrača koje smo ikad gledali u NBA.

Ako pobedi Majami, mislim da jednom za svagda treba da skinemo kapu Džejmsu i da mu iskreno priznamo da je veliki, veliki majstor, ma šta privatno mislili o njemu. Jer, iz ove rupe u kojoj se Majami sad nalazi samo majstor može da ih iščupa.

Navijam za Sparse, kao mator čovek moram da navijam za svoje ispisnike. Ali pare, na žalost, stavljam na Majami. Ako ih izgubim, niko srećniji od mene.

Dr

pre 10 godina

Vi sto pricate da Djinobili moze da igra jos 3 sezone kao da niste gledali ovo finale uopste? Mislim svaka njemu cast sinoc, odigrao je kao Parker, ali u prethodne 4 utakmice su i Nil i Diao vise izgledali kao deo velike trojke SA, Grina da ne pominjem. Iskreno mislim da mu je ovo bila poslednja tekma sa preko 20 poena :/

shazam

pre 10 godina

http://www.youtube.com/watch?v=8SDMfiJfiyE !!!
Koji jos trener u NBA bi imao kohones da od pocetka igra small ball (Ginobili u startnoj petorci umesto Spittera) protiv Majamija, koji je ove godine rusio rekorde meljuci timove svojom small ball petorkom? Samo Dr Popovic!

дош'о је крај мој ЛеБронее..

pre 10 godina

и Ерик Сполстра и Рајли Пееет, Шекил О'Нил и Дејвид Штееерн..
Умире нада готов је сан, шампион је Тимоти Данкан!

THE DREAM

pre 10 godina

Svatko tko voli košarku mora da navija za SAS,Lebron neigra kao MVP,u svim ključnim periodima utakmica ga nema,prosto mi je više smešno poređenje sa najvećim,još samo jedna za ovaj predivan tim.

StormBGD

pre 10 godina

Veliki sam postovalac igre Lebrona Dzejmsa, jer je covek madjionicar sa loptom. Ali, kosarka je timska igra i zato svim srcem navijam za veliki tim kakav je S.A. Spurs. Majami ima tri vrhunska igraca, ali da bi dosli na nivo kao Chicago Bullsi iz 90ih, moraju da naprave tim. Ovo sto sad pokazuju nije kosarka, vec varijanta daj loptu Dzejmsu, Vejdu ili Boshu, pa sta urade.

Parker Tony

pre 10 godina

Čestitke
Manu King Ginobiliu i celom timu na celu sa Dr.Popovićem lebronovci šta ćemo sad i james i vejd su dobro odigrali a pobede nema na vidiku

Mika Guster iz Ritopeka

pre 10 godina

Šou mora da traje 7 utakmica, rekao vam je Mika!!! Noćas kvota 2 na San antonio!!! Nikad lakše duple pare!!! Sledeća je 1 na Miami ali kvota će biti smešna.

stecky

pre 10 godina

Prošle godine u Pioniru sam gledao Grina u dresu Olimpije. Uopšte nije delovao kao neko ko može da odluči tu utakmicu, a ne NBA finala. Košarka još jednom potvrđuje da je najlepši i najuđi i kako čovek može da pogreši.

Bojan

pre 10 godina

(NBA, 17. jun 2013 09:16)
ne u jednom mecu, vec u finalnoj seriji, znaci za ovih 5 meceva ukupno.
do sada je rekord drzao Rej Alen iz 2008. protiv lejkersa, postigao je 22 trojke u 6 meceva. Grin ima 25 u 5.
inace rekord u jednom mecu je 8 trojki, a njega jos uvek drzi Alen, imao je 8 trojki u drugom mecu finala 2010. i to je pogodio valjda prvih 7.
Ali niko nikada nije iz meca u mec sutirao ovako u finalu

NBA

pre 10 godina

vredi reci i da je deni grin sutirao trojke 6/10 i tako postavio rekord u broju postignutih trojki od strane jednog igraca u jednoj utakmici u finalu NBA.
sledeci mec skoro sigurno dobija majami.

Jeremija

pre 10 godina

Sasvim zasluzena pobeda San Antonija.Od pocetka su krenuli odlucnije i agresivnije u mec a Majami nije nijednom ni poveo!Pomislio sam da imaju snage za preokret kada su smanjili na 75-74 ali onda sledi serija Sparsa od 19-1 i tu je kraj price.Ako osvoje titulu,sto bi bilo realno s obzirom na ove partije,MVP finala ce biti Deni Grin!Decko daje 5 TROJKI PO MECU u finalu,cime je srusen rekord Reja Alena i pri tome procenat suta preko 60%!Ludilo...Verujem da je mozda samo on u najludjim snovima mogao da sanja o ovm priznanju ali sada je to realno.Sto se tice igre Majamija,Lebron i Vejd su odigrali solidno mada je cela ekipa promasila sigurno desetak zicera sto ne pamtim da se desilo.Na kraju su dobro i prosli sa porazom od samo 10 razlike.Sledeci mec Majami dobija lagano vec po obicaju,dok se za sedmi mec ne odlucujem za prognozu,iako bih voleo da Hit pobedi.Iako nikada ne komentarisem sudjenje moram da priznam da je ono ubedljivo najslabiji segment NBA.Ko je odgledao mec zna o cemu prica.Mnogo odluka je bilo tragikomicno prvenstveno na stetu Majamija mada to nije odlucilo mec vec sjajan sut Sparsa.

Goran

pre 10 godina

Odlicna utakmica! Ekipe igraju toplo -hladno pa je za ocekivati da Majami dobije sljedecu a 7-ma utakmica bude pravo finale. Obe ekipe su u dobroj poziciji iako mi se cini da Majami ima blagu prednost. Ja navijam za timsku igru i SA.

Tonchi

pre 10 godina

Pa ono u Majamiju je Lebron polovina tima.
A u San Antoniju svaki igrač je jednako dobar i važan. Prava timska igra. Pa kada je njima starter sa najmanje poena po utakmici upravo Đinobili, koji je rešio ovu i jedno desetak partija ove sezone. A Green, Dankan, Leonard, Parker i Spliter su isto takvi.

Sinoć je komentator rekao jedno dobro poređenje. 4 šuter Majamija ima lošiju statistiku od 7 šutera iz San Antonija.

oklagija

pre 10 godina

Kako ga neki nazivaju, "anonimni" Grin je vec u petoj utakmici oborio rekord po broju ubacenih trojki u finalima. Po meni je on kljucan igrac serije, Popovicev slag na torti.
p.s. go matorci, go!

Corleone

pre 10 godina

Bravo majstori! Idemo sad na Floridu da napravimo još taj jedan, odlučujući korak. Biće teško, biće pakleno teško... 99% sam siguran da majstorica odlučuje.

vladimir

pre 10 godina

Majami je skup dobrih pojedinaca a San Antonio je TIM. Posle Jordanovi Bulsa i Medzikovih Lejkersa, San Antonio je najinteligentiji tim u istoriji NBA. Uzivanje je posmatrati kosarku koju igraju. Mano bi trebao da igre jos 3 godine. Cestitke bududcim sampionima.I da nezaboravim: jedan je Greg Popovic.

mkd

pre 10 godina

ajmo klinci sada svi u glas:
"Le Bron najjaci ikad, videcete sledece dve dobijaju the big three..." Ne brinite deco, sad ce Mona Liza sa brojem 6 da se zakune dva puta da ce biti bolji sledece utakmice.

Hajde starkelje jos samo jedna, za ona dobra stara vremena!

Hilon Hilonides

pre 10 godina

Bravo, bravo! Iako je bilo onih koji su kod 2:1 za SAS najavljivali 3 lagane pobede Majamija, to se nije ostvarilo. Dobra igra San Antonija i mislim da su sada sanse za titulu 50-50. Deni Grin je definitivno eksplodirao, Djinobili konacno na onom nivou na kom smo ocekivali i pobeda je sasvim zasluzeno pripala domacinima. Bice tesko ostvariti pobedu na gostujucem parketu, ali crno-beli to mogu!

axo

pre 10 godina

bravo majstori, još samo jedan meč!!
eto koliko je falio Đinobili u prošloj utakmici, čim odigra ovako na vrhunskom nivou nema zime za SA, još je imao podršku u vidu fantastičnog Grina... idemo "matorci", do titule!

vule

pre 10 godina

uff...kakav mec djinobilija zapusio je usta...gledao sam dok se san antonio nije odlepio na +20 u 4 cetvrtini taj kos djinobilija je slomio mec u bilo je jasno da se majami ,koji je nakon toga psihicki pao,nece vratiti...odoh da polozim maturu pozelite mi srecu....

Brko

pre 10 godina

Sjajno. Neizvesno finale, po ukusu svih nas. Pritisak je sada na Majamiju. Pogotovo na Jamesu. Ukoliko odigra naredne dve utakmice majstorski i Majami uzme titulu, ajd da prestanemo da pljujemo coveka. Medjutim ako podbaci, zamolio bi klince(klince jer niko ko je gledao Jordana ne moze reci da je James bolji) da prestanu da ga dizu u zvezde i porede ja Jordanom. Sad je vreme da se vidi...

maxxer

pre 10 godina

SA ima bolji tim,kao ekipa su bolji,i igraju lepsu kosarku.Parker MVP finala,najjaci plej na svetu.
Ali kako Grin sipa trojke sa lakocom,neverovatno,i to sa 8,9 metara kao slobodna bacanja maltene.

Bojan

pre 10 godina

kakva kosarka, svaka cast i jednima i drugima.
no, kako pobediti ekipu koja sutira 40% za tri i ukupno 60%. Zaista strasno, ovo sto radi Grin je sjajno. Dankan odigrao standardno za svoj nivo u ovim godinama, kao i Parker. Djinobili konacno proigrao i on je verovatno doneo prevagu jer je to bilo nesto sto Majami nije ocekivao i na sta nije bio spreman takticki.
Sa druge strane, Lebron sjajan u odbrani, ali cini se da nema dovoljno snage da ceo mec igra u istom ritmu i u napadu, iako 25 poena nije uopste malo. Slicno je i sa Vejdom, Bosh je odigrao solidan mec, kao i Alen.
Mislim da ce Majami dobiti naredni mec, ali se cini da Spursi imaju vise energije za broj 7.

vule

pre 10 godina

uff...kakav mec djinobilija zapusio je usta...gledao sam dok se san antonio nije odlepio na +20 u 4 cetvrtini taj kos djinobilija je slomio mec u bilo je jasno da se majami ,koji je nakon toga psihicki pao,nece vratiti...odoh da polozim maturu pozelite mi srecu....

vladimir

pre 10 godina

Majami je skup dobrih pojedinaca a San Antonio je TIM. Posle Jordanovi Bulsa i Medzikovih Lejkersa, San Antonio je najinteligentiji tim u istoriji NBA. Uzivanje je posmatrati kosarku koju igraju. Mano bi trebao da igre jos 3 godine. Cestitke bududcim sampionima.I da nezaboravim: jedan je Greg Popovic.

oklagija

pre 10 godina

Kako ga neki nazivaju, "anonimni" Grin je vec u petoj utakmici oborio rekord po broju ubacenih trojki u finalima. Po meni je on kljucan igrac serije, Popovicev slag na torti.
p.s. go matorci, go!

mkd

pre 10 godina

ajmo klinci sada svi u glas:
"Le Bron najjaci ikad, videcete sledece dve dobijaju the big three..." Ne brinite deco, sad ce Mona Liza sa brojem 6 da se zakune dva puta da ce biti bolji sledece utakmice.

Hajde starkelje jos samo jedna, za ona dobra stara vremena!

Brko

pre 10 godina

Sjajno. Neizvesno finale, po ukusu svih nas. Pritisak je sada na Majamiju. Pogotovo na Jamesu. Ukoliko odigra naredne dve utakmice majstorski i Majami uzme titulu, ajd da prestanemo da pljujemo coveka. Medjutim ako podbaci, zamolio bi klince(klince jer niko ko je gledao Jordana ne moze reci da je James bolji) da prestanu da ga dizu u zvezde i porede ja Jordanom. Sad je vreme da se vidi...

maxxer

pre 10 godina

SA ima bolji tim,kao ekipa su bolji,i igraju lepsu kosarku.Parker MVP finala,najjaci plej na svetu.
Ali kako Grin sipa trojke sa lakocom,neverovatno,i to sa 8,9 metara kao slobodna bacanja maltene.

stecky

pre 10 godina

Prošle godine u Pioniru sam gledao Grina u dresu Olimpije. Uopšte nije delovao kao neko ko može da odluči tu utakmicu, a ne NBA finala. Košarka još jednom potvrđuje da je najlepši i najuđi i kako čovek može da pogreši.

Corleone

pre 10 godina

Bravo majstori! Idemo sad na Floridu da napravimo još taj jedan, odlučujući korak. Biće teško, biće pakleno teško... 99% sam siguran da majstorica odlučuje.

axo

pre 10 godina

bravo majstori, još samo jedan meč!!
eto koliko je falio Đinobili u prošloj utakmici, čim odigra ovako na vrhunskom nivou nema zime za SA, još je imao podršku u vidu fantastičnog Grina... idemo "matorci", do titule!

Bojan

pre 10 godina

kakva kosarka, svaka cast i jednima i drugima.
no, kako pobediti ekipu koja sutira 40% za tri i ukupno 60%. Zaista strasno, ovo sto radi Grin je sjajno. Dankan odigrao standardno za svoj nivo u ovim godinama, kao i Parker. Djinobili konacno proigrao i on je verovatno doneo prevagu jer je to bilo nesto sto Majami nije ocekivao i na sta nije bio spreman takticki.
Sa druge strane, Lebron sjajan u odbrani, ali cini se da nema dovoljno snage da ceo mec igra u istom ritmu i u napadu, iako 25 poena nije uopste malo. Slicno je i sa Vejdom, Bosh je odigrao solidan mec, kao i Alen.
Mislim da ce Majami dobiti naredni mec, ali se cini da Spursi imaju vise energije za broj 7.

Milos

pre 10 godina

Zaista mi nije jasno kako neko ko voli i ko se razume u kosarku moze da navija za Majami a ne za ovu savrsenu timsku igru i odlican protok lopte San Antonija.

Bojan

pre 10 godina

(NBA, 17. jun 2013 09:16)
ne u jednom mecu, vec u finalnoj seriji, znaci za ovih 5 meceva ukupno.
do sada je rekord drzao Rej Alen iz 2008. protiv lejkersa, postigao je 22 trojke u 6 meceva. Grin ima 25 u 5.
inace rekord u jednom mecu je 8 trojki, a njega jos uvek drzi Alen, imao je 8 trojki u drugom mecu finala 2010. i to je pogodio valjda prvih 7.
Ali niko nikada nije iz meca u mec sutirao ovako u finalu

Hilon Hilonides

pre 10 godina

Bravo, bravo! Iako je bilo onih koji su kod 2:1 za SAS najavljivali 3 lagane pobede Majamija, to se nije ostvarilo. Dobra igra San Antonija i mislim da su sada sanse za titulu 50-50. Deni Grin je definitivno eksplodirao, Djinobili konacno na onom nivou na kom smo ocekivali i pobeda je sasvim zasluzeno pripala domacinima. Bice tesko ostvariti pobedu na gostujucem parketu, ali crno-beli to mogu!

Влада

pre 10 godina

Мајами је изгубио меч где су имали 16 шутева више,12 офанзивних скокова а Сан Антонио 18 изгубљених лопти.Деси се то кад ти најбољег играча(и најбољег икада по мишљењу набеђене дечурлије овде)у одбрани размонтира Дебели Дијао,кога пре сваког меча морају да киднапују из МекДоналдса.Добро помаже и кад сипаш тројке ко луд,али Дијао човече,Дијао...

Sax

pre 10 godina

Mislim da se sve zgodno namestilo.

Ako konačno pobede Sparsi, biće to trijumf košarke, inteligencije, timskog duha i jednog velikog trenera. Biće to i kruna karijere za neke od najboljih igrača koje smo ikad gledali u NBA.

Ako pobedi Majami, mislim da jednom za svagda treba da skinemo kapu Džejmsu i da mu iskreno priznamo da je veliki, veliki majstor, ma šta privatno mislili o njemu. Jer, iz ove rupe u kojoj se Majami sad nalazi samo majstor može da ih iščupa.

Navijam za Sparse, kao mator čovek moram da navijam za svoje ispisnike. Ali pare, na žalost, stavljam na Majami. Ako ih izgubim, niko srećniji od mene.

bogi

pre 10 godina

braćo, mnogo mi je drago što Srbi znaju šta valja što Srbi ne navijaju za jedan instant tim, Srbi navijaju za Grega Popovića, za TIM BRE!!! Idemo SAS do titule, za dobra stara vremena!

Goran

pre 10 godina

Odlicna utakmica! Ekipe igraju toplo -hladno pa je za ocekivati da Majami dobije sljedecu a 7-ma utakmica bude pravo finale. Obe ekipe su u dobroj poziciji iako mi se cini da Majami ima blagu prednost. Ja navijam za timsku igru i SA.

дош'о је крај мој ЛеБронее..

pre 10 godina

и Ерик Сполстра и Рајли Пееет, Шекил О'Нил и Дејвид Штееерн..
Умире нада готов је сан, шампион је Тимоти Данкан!

THE DREAM

pre 10 godina

Svatko tko voli košarku mora da navija za SAS,Lebron neigra kao MVP,u svim ključnim periodima utakmica ga nema,prosto mi je više smešno poređenje sa najvećim,još samo jedna za ovaj predivan tim.

Tonchi

pre 10 godina

Pa ono u Majamiju je Lebron polovina tima.
A u San Antoniju svaki igrač je jednako dobar i važan. Prava timska igra. Pa kada je njima starter sa najmanje poena po utakmici upravo Đinobili, koji je rešio ovu i jedno desetak partija ove sezone. A Green, Dankan, Leonard, Parker i Spliter su isto takvi.

Sinoć je komentator rekao jedno dobro poređenje. 4 šuter Majamija ima lošiju statistiku od 7 šutera iz San Antonija.

doktor

pre 10 godina

na izjavu Djinobilija od pre 5 dana sam rekao: Da si ti druze pravi,maladi,Manu Majmi ne bi imao sanse i evo dokaza moje tvrdnje. Odigrao je kao nekada!

Parker Tony

pre 10 godina

Čestitke
Manu King Ginobiliu i celom timu na celu sa Dr.Popovićem lebronovci šta ćemo sad i james i vejd su dobro odigrali a pobede nema na vidiku

Zoki

pre 10 godina

Au ovaj Majami je pogubljen skroz. Najveca rupa je Noris Cole, jedan na jedan ga je punio ko stigne, Parker i Manu su mu dali direktno jedno 20 poena u jedan na jedan. Ne igraju ni odbranu nikakvu osim Lebrona, Deni Grin ne ume da promasi a nekoliko puta ga ostavlaju samog na trojci. Lebron deprimiran kao u Klivlendu poslednje sezone, on kad vidi sa saigraci ne igraju on se smori i povuce, ne bi to smeo da radi. A i Deni Grin igra nerealno, anonimni osmi igrac tima rusi rekord trojki i procenta trojki u finalu, protiv toga se ne moze. SA od njega ima 20 cistih poena po utakmici skoro bez promasaja, neocekivao.

zemunac

pre 10 godina

@viktor
Vidis postoji razlika izmedju Bulsa i Cavsa kad su MJ i LBJ imali 22 godine. Koliko god svi pricali da su Cavsi bili ocajni oni su sigurno bili bolji od tih Bulsa. Takodje postoji jos jedna razlika. MJ je ispadao od Birdovih Celticsa (jedna od najboljih ekipa svih vremena sa Mchale-om, Aingeom, Dennis Johnsonom, Parishom) i od Pistonsa(Thomas, Rodman, Laimbeer, Dumars) ,a LBJ je na putu do finala igrao sa boljim timom nego MJ i igrao je protiv losijih ekipa nego MJ (Wizardsi(arenas najbolji igrac), pistonsi(ekipa koja nija bila na nivou one koja je osvojila titulu), Netsa i cak je uspeo da izgubi od Orlando Magica). Ovim ne zelim da omalovazavam LBJ-a jer on jeste strasan igrac (iako mi nije simpatican). Isocna konferencija u zadnjih 10 godina je mnogo slabija od one za vreme 80-ih i 90-ih i sasvim je normalno da je MJ-u bilo teze da dodje do finala nego LBJ-u. Meni je jedino zao sto nisam imao prilike da pratim NBA za vreme 80-ih i 90-ih jer sam 95-o godiste.

shazam

pre 10 godina

http://www.youtube.com/watch?v=8SDMfiJfiyE !!!
Koji jos trener u NBA bi imao kohones da od pocetka igra small ball (Ginobili u startnoj petorci umesto Spittera) protiv Majamija, koji je ove godine rusio rekorde meljuci timove svojom small ball petorkom? Samo Dr Popovic!

StormBGD

pre 10 godina

Veliki sam postovalac igre Lebrona Dzejmsa, jer je covek madjionicar sa loptom. Ali, kosarka je timska igra i zato svim srcem navijam za veliki tim kakav je S.A. Spurs. Majami ima tri vrhunska igraca, ali da bi dosli na nivo kao Chicago Bullsi iz 90ih, moraju da naprave tim. Ovo sto sad pokazuju nije kosarka, vec varijanta daj loptu Dzejmsu, Vejdu ili Boshu, pa sta urade.

NBA

pre 10 godina

vredi reci i da je deni grin sutirao trojke 6/10 i tako postavio rekord u broju postignutih trojki od strane jednog igraca u jednoj utakmici u finalu NBA.
sledeci mec skoro sigurno dobija majami.

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Smarate sa tim poređenjima MJ i LBJ, i šta vas briga ko za koga navija. Uživajte u košarci, jer je finalna serija neizvesna. Nadam se sedmoj utakmici pa nek puca od dobre košarke. Za svakog ljubitelja košarke serije IND-MIA i SAS-MIA su poslastice zbog drugačijih taktičkih pristupa iz utakmice u utakmicu. Svako ko malo bolje poznaje košarku zna da je Majami jako limitirana ekipa. Niti imaju centra, niti pravog pleja. Njihova najveća snaga je tranzicija a to SAS jako dobro brani. Ako Majami nađe rešenje da bolje rešava pozicioni napad, imaju veće šanse. Samopouzdanje kod trojki je posledica dobre odbrane. Sitnice lako mogu da prevagnu na jednu ili drugu stranu. Mislim da je serija fantastčna. Poređenja sa drugim igračima i generacijama su glupa, uživajte u onome što je sada. Za mene je Peni Hardvej najbolji igrač kojeg sam ikada gledao, pa ne smaram nikoga time. Obožavao sam tu ekipu Orlanda, ali Hjuston je ipak bio bolji.

viktor

pre 10 godina

Ne mogu da verujem sta rade hejteri,pa ako SAS osvoji bice to zbog Grega Popovica,a i rekorda za sva vremena koji je postavio Grin sa 25 trojki,a ne zbog lose igre Lebrona, koji u pet utakmica ima prosek blizu tripl-dabla. Jel Dzordan imao sa 28 godina 6 titula, nije, imao je samo jednu,isto kao i LBJ. Neko rece ranije Dzordan nikad nije izgubio u finalu, a Lebron jeste,sa 22 godine izgubio od SAS,pa Dzordan je sa 22 u prvoj rundi bio pociscen. LBJ se uzima za zlo sto je izgubio finale od Dalasa sa 26 godina, a Dzordan u tim godinama nije ni stigao do finala,ispao od Pistonsa. Kakva je to izvrunta logika koja kaze-Dzordan nikad nije izgubio u finalu, kad je u tim godinama gubio u prvoj,drugoj i trecoj rundi plejofa, pa valjda je bolje stici do finala i izgubiti kao LBJ,nego ispasti ranije kao Dzordan. Ono sto se ne moze porediti su Fil Dzekson i Spolstra, a LBJ sa 28 godina sa 4 MVP, titulom i MVP Finala i mnogim rekordima koje je oborio moze da se poredi sa najvecima. E sad, ko je hejter, za njega je bolji Kvame Braun od Lebrona

Selanne

pre 10 godina

Za Majami navijaju samo instant navijaci, doduse ima starijih ljubitelja kosarke koji su ga voleli u periodu kada je igrao Tim Hardaway, Alonzo Mourning, Ron Seikaly, Dan Majerle...mada opet vise verujem da u to vreme je vecina navijala za Bulse, Lejkerse, mozda Jutu Dzez...Secate se clanka kada je Rodman rekao da bi Lebron bio devedesetih prosecan igrac, kakav bi tek onda bio Kris Bos u to vreme? Nula?

Bojan

pre 10 godina

(viktor, 17. jun 2013 12:04)
naravno da su gluposti to sto MJ nije gubio u finalima.
zar nije veci uspeh nikada ne ispasti u prvoj rundi, a postoji i igrac koji je u 13 sezona uzeo 11 titula, a od te dve je deo prvog finala popustio zbog povrede (preskocio dva meca), a drugu nisu imali trenera nego je on trenirao ekipu i ispao je od jedne od najboljih ekipa svih vremena, no osvetio im se vec naredne sezone, pa ga opet mnogi ne smatraju najboljim u istoriji.
Lebron igra solidno, celu seriju razbija u odbrani i tu se dosta trosi, u napadu pokusava vise da razigra saigrace, ali covek i zavrsava napade. Postigao je najvise poena do sada u svom timu. Prosek 21-11-7 uz 2 ukradene i jedan blok po mecu i samo dve izgubljene, u pitanju je vrlo dobar skor. Da ima nesto bolji procenat suta, bio bi to odlican rezultat.
Ono sto je razlika u ovoj seriji, bar po meni, je ravnomernost u igri Spursa. Pop je organizovao ekipu tako da oni konstantno melju protivnika, od prvog do poslednjegm inuta, a to je moguce zato sto je lepo svima rasporedio minute. Sa druge strane Majami je previse zavistan od ucinka pre svih Lebrona, zatim Vejda. Uz to, njih dvojica su previse bili cedjeni za vreme onih 26 zaredom, a to je greska Spolstre sto nije tempirao formu za plejof. No tesko je bilo odoleti hype-u

Vlada016

pre 10 godina

Iako je utakmica prakticno resena serijom Sparsa u 3. cetvrtini, oni su se skoro celu 4. cetvrtinu "nudili" Majamiju. Mislim da je mec definitivno prelomljen losim dodavanjim Lebrona i Vejda i faulovima u napadu Lebrona i Milera. Imao je Majami jos jedan nalet posle toga ali je vec bilo kasno i samo su uspeli da ublaze poraz. Upravo u toj poslednjoj cetvrtini je trojka Sparsa odigrala majstorski - gde stane Dankan tu produzi Djinobili, kad stane on Parker napravi seriju. Sa druge strane, u tom perodu, Alen je najvise vukao ekipu.
Mislim da ce ova serija biti resena u 7. utakmici, s tim da u narednom mecu ocekujem neku "svemirsku" partiju Lebrona sa 30+ poena. Naravno moraju i ostali da daju svoj doprinos, otprilike kao u 4. utakmici.

Jale

pre 10 godina

Pozdrav svim velikim stručnjacima i navijačima Miamia,pogotovo Floridi i Jeremiji koji su prognozirali gaženje SASa poslije četvrte utakmice. Kao što rekoh u kladionicu više ne bi ušao da je MIAMI dobio. Naravno opet ti isti biseri prognoziraju strašno gaženje SASa u šestoj. SAS ako izgubi šestu nema šta tražit u sedmoj, ova iduća rješava prvaka, bit će u koš a ne bi me čudili produžeci. Pozz iz posve vrile Dalmacije.....

Boxa

pre 10 godina

Ko kaze da je Dzejms juce igrao dobro taj nije gledao mec,prodao je mnogo lopti u napadu,cim promasi zali se da je fauliran,muka mi je od poredjenja sa Jordanom ,nije isti tip igraca ,vise ide na snagu ,majkl je imao sve,lebronov sut je neprirodan,kao da nema balans ,mnogo se baca u nazad,a nema taj instinkt ubice kao MJ,opet zbog nevidjenih predispozicija i snage moze Majamiju da donese titulu,najdominantniji je u ligi,naravno Vejd mora da igra kao u cetvrtoj tekmi,mada sam iznenadjen kako Djinobili igra,nigde ga nije bilo cele godine,ali ponovo dokazuje koliko srce ima! sve je otvoreno,navijam za San Antonio zbog najveceg smekera medju trenerima Grega Popovica!

Talijan

pre 10 godina

Za Majami navijaju samo instant navijaci, doduse ima starijih ljubitelja kosarke koji su ga voleli u periodu kada je igrao Tim Hardaway, Alonzo Mourning, Ron Seikaly, Dan Majerle...mada opet vise verujem da u to vreme je vecina navijala za Bulse, Lejkerse, mozda Jutu Dzez...Secate se clanka kada je Rodman rekao da bi Lebron bio devedesetih prosecan igrac, kakav bi tek onda bio Kris Bos u to vreme? Nula?
(Selanne, 17. jun 2013 14:27) zaboravio si Predraga Sašu Danilovića...

Milan DS1989

pre 10 godina

Utakmica je definitivno bila prelomljena krajem trece cetvrtine kad je Majami prisao na poen zaostatka 74:75, a onda je SAS furioznom serijom od 12:1 finisirao deonicu, u seriji u kojoj je Manu briljirao sa 7 poena. Posle je ta serija nastavljena i u poslednjoj cetvrtini na 21:2, i tu je bio kraj. Jednostavno, Sparsi sa sutem od 60% nisu mogli da izgube ovaj mec. Deni Grin oborio rekord po broju ubacenih trojki u finalu NBA, znaci konstantno dobar, decko toliko samopouzdanja ima, da sutira neretko i sa preko 8 metara, Tim Dankan kao u najboljim danima, Lenard standardan, Parker i pored povrede fantastican. Ali pravo osvezenje je konacno pravi Manu koji je bio prevaga na ovom mecu, a pored njega i Boris Dijao koji je fenomenalmo cuvao LeBrona. Ludi Srbin je jos jednom pokazao kakav mozak je od trenera. S obzirom da Majami nije vezao dve pobede u plejofu jos od polufinala konferencije, tesko je verovati da to mogu sada. Napred Sparsi!!!

Jeremija

pre 10 godina

Sasvim zasluzena pobeda San Antonija.Od pocetka su krenuli odlucnije i agresivnije u mec a Majami nije nijednom ni poveo!Pomislio sam da imaju snage za preokret kada su smanjili na 75-74 ali onda sledi serija Sparsa od 19-1 i tu je kraj price.Ako osvoje titulu,sto bi bilo realno s obzirom na ove partije,MVP finala ce biti Deni Grin!Decko daje 5 TROJKI PO MECU u finalu,cime je srusen rekord Reja Alena i pri tome procenat suta preko 60%!Ludilo...Verujem da je mozda samo on u najludjim snovima mogao da sanja o ovm priznanju ali sada je to realno.Sto se tice igre Majamija,Lebron i Vejd su odigrali solidno mada je cela ekipa promasila sigurno desetak zicera sto ne pamtim da se desilo.Na kraju su dobro i prosli sa porazom od samo 10 razlike.Sledeci mec Majami dobija lagano vec po obicaju,dok se za sedmi mec ne odlucujem za prognozu,iako bih voleo da Hit pobedi.Iako nikada ne komentarisem sudjenje moram da priznam da je ono ubedljivo najslabiji segment NBA.Ko je odgledao mec zna o cemu prica.Mnogo odluka je bilo tragikomicno prvenstveno na stetu Majamija mada to nije odlucilo mec vec sjajan sut Sparsa.

pajke

pre 10 godina

Bas me zanima vase misljenje : Manu, Timi, Toni u najboljim godinama , protiv LBJ, Bosa i zdravog Vejda. . .Mislite li da bi Heat mogao do dve pobede ili bi izgubili 4-1?

bohemian

pre 10 godina

@shazam
Ne znam sta je revolucionarno u tome sto je Pop izveo "small ball" postavu kao prilagodbu na izmjenjenu petorku Heata (Miller umjesto Haslema), u suprotnom bi Miami imao strahovit miss-match gdje bi Splitter morao da brani Wadea, ili jos gore, LeBrona.
Sto se same utakmice tice, tim koji sutira .60 pct iz igre ne moze izgubiti, sutiranje Greena je nesto sto nisam vidio jos od najboljih izdanja Ray Allena, nestvarno. Ginobili je morao kad-tad da odigra onako kako zna i umije, majstorski.
Naredna utakmica je sve ili nista za oba tima, ako uzmemo u obzir da gostujuci timovi jako tesko dobijaju 7. utakmicu velikog finala.

Jeff

pre 10 godina

ili sto bi Rambo rekao

Is it a comedy, da li je to komedija
is it a tragedy, da li je to tragedija
is it a comedy, da li je to komedija
is it a drama, da li je to drama

good morning mr popovic

wade

pre 10 godina

60% suta u finalnoj seriji NBA lige,znaci samo jedno ,a to je ocajna i jadna odbrana Miamija.Bez obzira koliko dobro odigrao jedan tim da bi taj tim imao toliko visok procenat suta,drugi tim mora da igra katastrofalno,a tako upravo i igra Miami.Toliko otvorenih suteva,nezalaganja u igri Miamija je neverovatno i nedopustivo.Miami nema trenera ni centra,a kosarka se bez centra ne igra.Miami se mucio sa Indianom koja je prosecan tim u NBA.Pobedjuje ih bivsi igrac Union Olimpije Deni Green,Dankan i Ginobili koji zajedno imaju 100 godina.Jordanovi bullsi bi demolirali i Miami i San Antonio svaku utakmicu 20 razlika.Uporedjivati MJ sa LJ je smesno.

Mika Guster iz Ritopeka

pre 10 godina

Šou mora da traje 7 utakmica, rekao vam je Mika!!! Noćas kvota 2 na San antonio!!! Nikad lakše duple pare!!! Sledeća je 1 na Miami ali kvota će biti smešna.

One Crazy Wolf

pre 10 godina

Ovo je definitivno jedna od najboljih utakmica koje sam imao prilike da gledam...
Ono sto donosi prevagu na stranu S.A. jeste Greg Popovic, bez ikakve sumnje jedan od najboljih trenera ikada, veliki psiholog i covek koji je doveo TIMSKU IGRU jedne ekipe najblize moguce savrsenstvu.
Navescu jedan banalan primer... Kada ste u situaciji da se takmicite protiv nekoga ko je daleko brzi i skocniji od vas, ima odlicne suterske mogucnosti, fantastican je u odbrani i poseduje pregled igre na nivou vrhunskog plejmejkera i pri tome je jos i tezi 20 kg i svoje predispozicije koristi na najbolji moguci nacin ( uz sve to, okruzen je i vrhunskim saigracima), kako bi ste igrali protiv njega ?!
Mnogi ovde potenciraju da je Majami ,,starija ekipa'' u proseku, ali to nema tu tezinu s' obzirom na to da su NOSIOCI IGRE San Antonija ( Dankan-37, Djinobili-35, Parker-31 ), stariji tri godine u proseku u odnosu na veliku trojku Majamija ( Vejd-31, Bos-29, Dzejms-28 ).
Ono na sta niko nije obratio paznju jeste psiholoski aspekt igraca... Deni Grin je do poluvremena oborio rekord po broju postignutih trojki u finalima, a na pitanje novinarke za komentar o tome odgovorio je kako je to zasluga tima, a pre svega trenera koji veruje u njega.
Sa druge strane, Splostra nema autoritet kojim moze da kontrolise ego svojih ,,zvezda'', a to je pocelo da predstavlja problem vec protiv Indijane, koja nekim svojim neshvatljivim greskama i neiskustvom nije uspela to da iskoristi na najbolji nacin...

shazam

pre 10 godina

@bohemian
Revolucionarno je po definiciji, posto nijedan tim ove sezone, osim Oklahome, nije ni pomislio da se suprostavi Majamiju koristeci njihovo (M.) glavno oruzje, tj. da ubace beka umesto centra i da igraju jos brze. Kada kazem nijedan tim, mislim i na SA, posto je Popovic nakon regularne sezone i 4 tekme sada, prvi put odlucio to da uradi. I nije poenta bila da li je revolucionarno, nego da je hrabro, jer je Popovic ovo isto uradio protiv Oklahome prosle godine, pa je SA ipak dobio po usima od Hardena i Duranta. Svaka od oprobanih petorki ima svoje za i protiv, pa se tako Majami naprimao koseva od Splitera i Dankana u prvoj utakmici, i izgubio. Po meni, razlog sto je Djinobili usao u igru je imao mnogo bitniju svrhu - da se razigra sam Djinobili, a donekle i Parker koji fizicki vise nije na 100% nakon povrede. Majami je ubacio u sledecu brzinu kada je rec o pritsku citave odbrane na plejmejkera SA, i to je razlog sto je SA u 4. utakmici imao 40% sut iz igre a u ovoj 60%, a ne trojke kao sto kazes. U 4. utakmici su zapravo imali bolji procenat trojki nego u 5. Razlika je u protoku lopte SA, i shodno tome pogodjenim sutevima u reketu, a ne spolja. Isti je i razlog sto je sada Dijao dobio minute umesto Splitera, jer je SA bilo potrebno sto vise pametnih igraca koji umeju da dodaju, da bi Majamiju bilo teze da koncentrise svoju odbranu, kao do sada na Parkera ili Djinobilija, posto do sada nisu ovoliko vremena provodili zajedno na terenu. U sv sl zanimljiva tema. Pozdrav.

Bojan

pre 10 godina

(zemunac, 17. jun 2013 12:53)
pa mene do sada ubedjivase da je 80ih i 90ih u svakoj ekipi bilo po 3 zvezde :). Kad ono Dzordan igrao sam :P
naravno da nije MJova krivica sto su ispadali rano, ali i ta rana ispadanja pokazuju da je on covek, kada je imao losu ekipu nije izlazio iz prvog kola plejofa, kada je imao odlicnu ekipu, uzimao je titule.

Tetreb

pre 10 godina

Instant navijaci Majamji??? To onds znaci da ce za 20 godina klinci koji sad imaju 7,8 godina biti pravi navijaci jer ce Majami tad vredeti(bar biti poznat) kao nama Bullsi, Lakersi? Go LBJ u 6.mecu, i konacno ajmo Timmy D. i 7., uzmi 5.titulu.

shazam

pre 10 godina

@bohemian
Ali da ne bude da apriori kontriram, za Greena se u potpunosti slazem. Sve vreme po onom hiljadu puta oprobanom pravilu, ocekujem da nakon sto je pogodio sve sto je bacio ka kosu promasi par komada za redom, i onda do kraja serije bude prosecan suter..ali covek samo nastavlja da cepa, zaista neverovatno. Iskreno mislim da kada to kada igracu prestane "hot streak" ima dosta veze sa psihom. Ne mislim da je Green neka mentalna gromada, ali sam prilicno siguran da je uzrok u dobroj meri sam Pop-ov sistem koji SA fura. Sistem je taj koji svako malo bekovima SA obezbedi otvorene suteve, i jednostavno obzirom da niko osim povremeno Parkera ili Djinobilija nema one 1-na-1 "hero ball" momente, svi ostali samo sutiraju bez forsiranja, kada im se ucini da imaju prostora i da im ide. A nema kao u drugim timovima onoga - e, tebi ide, a ovi nas rezultatski stizu, tako da evo ti lopta i igraj 1 na 1, spasavaj nas. E onda tu krenu promasaji, i igrac se smori posto se vise ne oseca kao supermen kome sve ulazi, vec suprotno od toga. Zbog toga mislim da je suteru poput Greena od koga se ne ocekuje da nosi tim, lakse (psihicki) u ovako krutom sistemu, nego sto bi bilo u prakticno bilo kom drugom NBA timu. Sto se tice sledece utakmice, videcemo. Majami je favorit u njoj isto koliko i u 7., jer sto se mene tice te game 7 statistike iz zadnjih X godina/decenija nista ne znace. Ovo su dva iskusna tima, i tu niko nece posustati pod pritiskom. Kazem Majami je favorit, ali bas sam zato za SA

florida

pre 10 godina

Jele, ja nisam rekao da ce Majami u ovoj utakmici da pocisti SAS, vec da ako LBJ i Vejd odigraju ubuduce kao u 4.utakmici, Majami ce osvojiti titulu. Moram da priznam da nisam ocekivao da ce Grin da obori rekord NBA lige po broju trojki, uz fantastican procenat suta, pogadjao je i preko ruke sa 9 metara. Ocekujem pakao u Majamiju, pa sta bude, nadam se da Majami osvaja,jer suprotno vecini ovde, meni SAS ide na zivce

Dr

pre 10 godina

Vi sto pricate da Djinobili moze da igra jos 3 sezone kao da niste gledali ovo finale uopste? Mislim svaka njemu cast sinoc, odigrao je kao Parker, ali u prethodne 4 utakmice su i Nil i Diao vise izgledali kao deo velike trojke SA, Grina da ne pominjem. Iskreno mislim da mu je ovo bila poslednja tekma sa preko 20 poena :/

bojana

pre 10 godina

ono sto vecina ne shvata je da je nba, kao uostalom i vecina stvari u americi, jedan veliki sou.
to znaci da majami dobija sledecu, a odlucujucu onaj ko je bolji

bohemian

pre 10 godina

@shazam
Sve sto si napisao stoji, ja sam ti samo replicirao u smislu toga da je Popov potez sa "small ball" postavom bio iznudjen, sto ne umanjuje cinjenicu da je stavljanje Ginobilija kao startera bio sjajan potez, upravo iz razloga koji si i naveo. Ginobili je igrac koji pravi razliku, i to nije samo fraza, u situaciji kada LeBron zatvara Parkera u kriticnim momentima kada Miami opasno prilazi, Manu je jedini igrac koji moze to da nadomjesti i da kreira situaciju iz koje mogu doci do poena, i to je uradio kad god je trebalo. Trojke Greena naravno da nisu glavni razlog strasnih procenata suta Spursa, to sam izdvojio u prvom komentaru kao "highlight" meca, jer su sa psiholoskog aspekta vazne, u situaciji kada Heat prilazi na pola kosa ovaj pogadja sa 8 metara i vraca momentum citavoj ekipi. Sto se tice nastavka serije, ne usudjujem se da prognoziram, ali ipak vjerujem da Miami uzima ako dobiju naredni mec, ne zbog neke istorije, nego zato sto bi se momentum vratio na njihovu stranu, naravno i zbog domaceg terena, i na kraju zbog cinjenice ce u tu utakmicu stati sav teret zaostavsine LeBrona Jamesa kao najtalentovanijeg (dakle najnadarenijeg, a ne najboljeg, da bih preduhitrio dezurne "Jordan is G.O.A.T." dusebriznike) igraca koji je ikada igrao ovu igru.

viktor

pre 10 godina

Ne mogu da verujem sta rade hejteri,pa ako SAS osvoji bice to zbog Grega Popovica,a i rekorda za sva vremena koji je postavio Grin sa 25 trojki,a ne zbog lose igre Lebrona, koji u pet utakmica ima prosek blizu tripl-dabla. Jel Dzordan imao sa 28 godina 6 titula, nije, imao je samo jednu,isto kao i LBJ. Neko rece ranije Dzordan nikad nije izgubio u finalu, a Lebron jeste,sa 22 godine izgubio od SAS,pa Dzordan je sa 22 u prvoj rundi bio pociscen. LBJ se uzima za zlo sto je izgubio finale od Dalasa sa 26 godina, a Dzordan u tim godinama nije ni stigao do finala,ispao od Pistonsa. Kakva je to izvrunta logika koja kaze-Dzordan nikad nije izgubio u finalu, kad je u tim godinama gubio u prvoj,drugoj i trecoj rundi plejofa, pa valjda je bolje stici do finala i izgubiti kao LBJ,nego ispasti ranije kao Dzordan. Ono sto se ne moze porediti su Fil Dzekson i Spolstra, a LBJ sa 28 godina sa 4 MVP, titulom i MVP Finala i mnogim rekordima koje je oborio moze da se poredi sa najvecima. E sad, ko je hejter, za njega je bolji Kvame Braun od Lebrona

Jeremija

pre 10 godina

Sasvim zasluzena pobeda San Antonija.Od pocetka su krenuli odlucnije i agresivnije u mec a Majami nije nijednom ni poveo!Pomislio sam da imaju snage za preokret kada su smanjili na 75-74 ali onda sledi serija Sparsa od 19-1 i tu je kraj price.Ako osvoje titulu,sto bi bilo realno s obzirom na ove partije,MVP finala ce biti Deni Grin!Decko daje 5 TROJKI PO MECU u finalu,cime je srusen rekord Reja Alena i pri tome procenat suta preko 60%!Ludilo...Verujem da je mozda samo on u najludjim snovima mogao da sanja o ovm priznanju ali sada je to realno.Sto se tice igre Majamija,Lebron i Vejd su odigrali solidno mada je cela ekipa promasila sigurno desetak zicera sto ne pamtim da se desilo.Na kraju su dobro i prosli sa porazom od samo 10 razlike.Sledeci mec Majami dobija lagano vec po obicaju,dok se za sedmi mec ne odlucujem za prognozu,iako bih voleo da Hit pobedi.Iako nikada ne komentarisem sudjenje moram da priznam da je ono ubedljivo najslabiji segment NBA.Ko je odgledao mec zna o cemu prica.Mnogo odluka je bilo tragikomicno prvenstveno na stetu Majamija mada to nije odlucilo mec vec sjajan sut Sparsa.

Dr

pre 10 godina

Vi sto pricate da Djinobili moze da igra jos 3 sezone kao da niste gledali ovo finale uopste? Mislim svaka njemu cast sinoc, odigrao je kao Parker, ali u prethodne 4 utakmice su i Nil i Diao vise izgledali kao deo velike trojke SA, Grina da ne pominjem. Iskreno mislim da mu je ovo bila poslednja tekma sa preko 20 poena :/

Mika Guster iz Ritopeka

pre 10 godina

Šou mora da traje 7 utakmica, rekao vam je Mika!!! Noćas kvota 2 na San antonio!!! Nikad lakše duple pare!!! Sledeća je 1 na Miami ali kvota će biti smešna.

wade

pre 10 godina

60% suta u finalnoj seriji NBA lige,znaci samo jedno ,a to je ocajna i jadna odbrana Miamija.Bez obzira koliko dobro odigrao jedan tim da bi taj tim imao toliko visok procenat suta,drugi tim mora da igra katastrofalno,a tako upravo i igra Miami.Toliko otvorenih suteva,nezalaganja u igri Miamija je neverovatno i nedopustivo.Miami nema trenera ni centra,a kosarka se bez centra ne igra.Miami se mucio sa Indianom koja je prosecan tim u NBA.Pobedjuje ih bivsi igrac Union Olimpije Deni Green,Dankan i Ginobili koji zajedno imaju 100 godina.Jordanovi bullsi bi demolirali i Miami i San Antonio svaku utakmicu 20 razlika.Uporedjivati MJ sa LJ je smesno.

NBA

pre 10 godina

vredi reci i da je deni grin sutirao trojke 6/10 i tako postavio rekord u broju postignutih trojki od strane jednog igraca u jednoj utakmici u finalu NBA.
sledeci mec skoro sigurno dobija majami.

mkd

pre 10 godina

ajmo klinci sada svi u glas:
"Le Bron najjaci ikad, videcete sledece dve dobijaju the big three..." Ne brinite deco, sad ce Mona Liza sa brojem 6 da se zakune dva puta da ce biti bolji sledece utakmice.

Hajde starkelje jos samo jedna, za ona dobra stara vremena!

bojana

pre 10 godina

ono sto vecina ne shvata je da je nba, kao uostalom i vecina stvari u americi, jedan veliki sou.
to znaci da majami dobija sledecu, a odlucujucu onaj ko je bolji

florida

pre 10 godina

Jele, ja nisam rekao da ce Majami u ovoj utakmici da pocisti SAS, vec da ako LBJ i Vejd odigraju ubuduce kao u 4.utakmici, Majami ce osvojiti titulu. Moram da priznam da nisam ocekivao da ce Grin da obori rekord NBA lige po broju trojki, uz fantastican procenat suta, pogadjao je i preko ruke sa 9 metara. Ocekujem pakao u Majamiju, pa sta bude, nadam se da Majami osvaja,jer suprotno vecini ovde, meni SAS ide na zivce

Bojan

pre 10 godina

(zemunac, 17. jun 2013 12:53)
pa mene do sada ubedjivase da je 80ih i 90ih u svakoj ekipi bilo po 3 zvezde :). Kad ono Dzordan igrao sam :P
naravno da nije MJova krivica sto su ispadali rano, ali i ta rana ispadanja pokazuju da je on covek, kada je imao losu ekipu nije izlazio iz prvog kola plejofa, kada je imao odlicnu ekipu, uzimao je titule.

bogi

pre 10 godina

braćo, mnogo mi je drago što Srbi znaju šta valja što Srbi ne navijaju za jedan instant tim, Srbi navijaju za Grega Popovića, za TIM BRE!!! Idemo SAS do titule, za dobra stara vremena!

vladimir

pre 10 godina

Majami je skup dobrih pojedinaca a San Antonio je TIM. Posle Jordanovi Bulsa i Medzikovih Lejkersa, San Antonio je najinteligentiji tim u istoriji NBA. Uzivanje je posmatrati kosarku koju igraju. Mano bi trebao da igre jos 3 godine. Cestitke bududcim sampionima.I da nezaboravim: jedan je Greg Popovic.

Brko

pre 10 godina

Sjajno. Neizvesno finale, po ukusu svih nas. Pritisak je sada na Majamiju. Pogotovo na Jamesu. Ukoliko odigra naredne dve utakmice majstorski i Majami uzme titulu, ajd da prestanemo da pljujemo coveka. Medjutim ako podbaci, zamolio bi klince(klince jer niko ko je gledao Jordana ne moze reci da je James bolji) da prestanu da ga dizu u zvezde i porede ja Jordanom. Sad je vreme da se vidi...

zemunac

pre 10 godina

@viktor
Vidis postoji razlika izmedju Bulsa i Cavsa kad su MJ i LBJ imali 22 godine. Koliko god svi pricali da su Cavsi bili ocajni oni su sigurno bili bolji od tih Bulsa. Takodje postoji jos jedna razlika. MJ je ispadao od Birdovih Celticsa (jedna od najboljih ekipa svih vremena sa Mchale-om, Aingeom, Dennis Johnsonom, Parishom) i od Pistonsa(Thomas, Rodman, Laimbeer, Dumars) ,a LBJ je na putu do finala igrao sa boljim timom nego MJ i igrao je protiv losijih ekipa nego MJ (Wizardsi(arenas najbolji igrac), pistonsi(ekipa koja nija bila na nivou one koja je osvojila titulu), Netsa i cak je uspeo da izgubi od Orlando Magica). Ovim ne zelim da omalovazavam LBJ-a jer on jeste strasan igrac (iako mi nije simpatican). Isocna konferencija u zadnjih 10 godina je mnogo slabija od one za vreme 80-ih i 90-ih i sasvim je normalno da je MJ-u bilo teze da dodje do finala nego LBJ-u. Meni je jedino zao sto nisam imao prilike da pratim NBA za vreme 80-ih i 90-ih jer sam 95-o godiste.

Milos

pre 10 godina

Zaista mi nije jasno kako neko ko voli i ko se razume u kosarku moze da navija za Majami a ne za ovu savrsenu timsku igru i odlican protok lopte San Antonija.

vule

pre 10 godina

uff...kakav mec djinobilija zapusio je usta...gledao sam dok se san antonio nije odlepio na +20 u 4 cetvrtini taj kos djinobilija je slomio mec u bilo je jasno da se majami ,koji je nakon toga psihicki pao,nece vratiti...odoh da polozim maturu pozelite mi srecu....

Parker Tony

pre 10 godina

Čestitke
Manu King Ginobiliu i celom timu na celu sa Dr.Popovićem lebronovci šta ćemo sad i james i vejd su dobro odigrali a pobede nema na vidiku

THE DREAM

pre 10 godina

Svatko tko voli košarku mora da navija za SAS,Lebron neigra kao MVP,u svim ključnim periodima utakmica ga nema,prosto mi je više smešno poređenje sa najvećim,još samo jedna za ovaj predivan tim.

Talijan

pre 10 godina

Za Majami navijaju samo instant navijaci, doduse ima starijih ljubitelja kosarke koji su ga voleli u periodu kada je igrao Tim Hardaway, Alonzo Mourning, Ron Seikaly, Dan Majerle...mada opet vise verujem da u to vreme je vecina navijala za Bulse, Lejkerse, mozda Jutu Dzez...Secate se clanka kada je Rodman rekao da bi Lebron bio devedesetih prosecan igrac, kakav bi tek onda bio Kris Bos u to vreme? Nula?
(Selanne, 17. jun 2013 14:27) zaboravio si Predraga Sašu Danilovića...

StormBGD

pre 10 godina

Veliki sam postovalac igre Lebrona Dzejmsa, jer je covek madjionicar sa loptom. Ali, kosarka je timska igra i zato svim srcem navijam za veliki tim kakav je S.A. Spurs. Majami ima tri vrhunska igraca, ali da bi dosli na nivo kao Chicago Bullsi iz 90ih, moraju da naprave tim. Ovo sto sad pokazuju nije kosarka, vec varijanta daj loptu Dzejmsu, Vejdu ili Boshu, pa sta urade.

дош'о је крај мој ЛеБронее..

pre 10 godina

и Ерик Сполстра и Рајли Пееет, Шекил О'Нил и Дејвид Штееерн..
Умире нада готов је сан, шампион је Тимоти Данкан!

Selanne

pre 10 godina

Za Majami navijaju samo instant navijaci, doduse ima starijih ljubitelja kosarke koji su ga voleli u periodu kada je igrao Tim Hardaway, Alonzo Mourning, Ron Seikaly, Dan Majerle...mada opet vise verujem da u to vreme je vecina navijala za Bulse, Lejkerse, mozda Jutu Dzez...Secate se clanka kada je Rodman rekao da bi Lebron bio devedesetih prosecan igrac, kakav bi tek onda bio Kris Bos u to vreme? Nula?

Hilon Hilonides

pre 10 godina

Bravo, bravo! Iako je bilo onih koji su kod 2:1 za SAS najavljivali 3 lagane pobede Majamija, to se nije ostvarilo. Dobra igra San Antonija i mislim da su sada sanse za titulu 50-50. Deni Grin je definitivno eksplodirao, Djinobili konacno na onom nivou na kom smo ocekivali i pobeda je sasvim zasluzeno pripala domacinima. Bice tesko ostvariti pobedu na gostujucem parketu, ali crno-beli to mogu!

Corleone

pre 10 godina

Bravo majstori! Idemo sad na Floridu da napravimo još taj jedan, odlučujući korak. Biće teško, biće pakleno teško... 99% sam siguran da majstorica odlučuje.

Bojan

pre 10 godina

(viktor, 17. jun 2013 12:04)
naravno da su gluposti to sto MJ nije gubio u finalima.
zar nije veci uspeh nikada ne ispasti u prvoj rundi, a postoji i igrac koji je u 13 sezona uzeo 11 titula, a od te dve je deo prvog finala popustio zbog povrede (preskocio dva meca), a drugu nisu imali trenera nego je on trenirao ekipu i ispao je od jedne od najboljih ekipa svih vremena, no osvetio im se vec naredne sezone, pa ga opet mnogi ne smatraju najboljim u istoriji.
Lebron igra solidno, celu seriju razbija u odbrani i tu se dosta trosi, u napadu pokusava vise da razigra saigrace, ali covek i zavrsava napade. Postigao je najvise poena do sada u svom timu. Prosek 21-11-7 uz 2 ukradene i jedan blok po mecu i samo dve izgubljene, u pitanju je vrlo dobar skor. Da ima nesto bolji procenat suta, bio bi to odlican rezultat.
Ono sto je razlika u ovoj seriji, bar po meni, je ravnomernost u igri Spursa. Pop je organizovao ekipu tako da oni konstantno melju protivnika, od prvog do poslednjegm inuta, a to je moguce zato sto je lepo svima rasporedio minute. Sa druge strane Majami je previse zavistan od ucinka pre svih Lebrona, zatim Vejda. Uz to, njih dvojica su previse bili cedjeni za vreme onih 26 zaredom, a to je greska Spolstre sto nije tempirao formu za plejof. No tesko je bilo odoleti hype-u

Goran

pre 10 godina

Odlicna utakmica! Ekipe igraju toplo -hladno pa je za ocekivati da Majami dobije sljedecu a 7-ma utakmica bude pravo finale. Obe ekipe su u dobroj poziciji iako mi se cini da Majami ima blagu prednost. Ja navijam za timsku igru i SA.

Boxa

pre 10 godina

Ko kaze da je Dzejms juce igrao dobro taj nije gledao mec,prodao je mnogo lopti u napadu,cim promasi zali se da je fauliran,muka mi je od poredjenja sa Jordanom ,nije isti tip igraca ,vise ide na snagu ,majkl je imao sve,lebronov sut je neprirodan,kao da nema balans ,mnogo se baca u nazad,a nema taj instinkt ubice kao MJ,opet zbog nevidjenih predispozicija i snage moze Majamiju da donese titulu,najdominantniji je u ligi,naravno Vejd mora da igra kao u cetvrtoj tekmi,mada sam iznenadjen kako Djinobili igra,nigde ga nije bilo cele godine,ali ponovo dokazuje koliko srce ima! sve je otvoreno,navijam za San Antonio zbog najveceg smekera medju trenerima Grega Popovica!

pajke

pre 10 godina

Bas me zanima vase misljenje : Manu, Timi, Toni u najboljim godinama , protiv LBJ, Bosa i zdravog Vejda. . .Mislite li da bi Heat mogao do dve pobede ili bi izgubili 4-1?

axo

pre 10 godina

bravo majstori, još samo jedan meč!!
eto koliko je falio Đinobili u prošloj utakmici, čim odigra ovako na vrhunskom nivou nema zime za SA, još je imao podršku u vidu fantastičnog Grina... idemo "matorci", do titule!

Sax

pre 10 godina

Mislim da se sve zgodno namestilo.

Ako konačno pobede Sparsi, biće to trijumf košarke, inteligencije, timskog duha i jednog velikog trenera. Biće to i kruna karijere za neke od najboljih igrača koje smo ikad gledali u NBA.

Ako pobedi Majami, mislim da jednom za svagda treba da skinemo kapu Džejmsu i da mu iskreno priznamo da je veliki, veliki majstor, ma šta privatno mislili o njemu. Jer, iz ove rupe u kojoj se Majami sad nalazi samo majstor može da ih iščupa.

Navijam za Sparse, kao mator čovek moram da navijam za svoje ispisnike. Ali pare, na žalost, stavljam na Majami. Ako ih izgubim, niko srećniji od mene.

shazam

pre 10 godina

http://www.youtube.com/watch?v=8SDMfiJfiyE !!!
Koji jos trener u NBA bi imao kohones da od pocetka igra small ball (Ginobili u startnoj petorci umesto Spittera) protiv Majamija, koji je ove godine rusio rekorde meljuci timove svojom small ball petorkom? Samo Dr Popovic!

Влада

pre 10 godina

Мајами је изгубио меч где су имали 16 шутева више,12 офанзивних скокова а Сан Антонио 18 изгубљених лопти.Деси се то кад ти најбољег играча(и најбољег икада по мишљењу набеђене дечурлије овде)у одбрани размонтира Дебели Дијао,кога пре сваког меча морају да киднапују из МекДоналдса.Добро помаже и кад сипаш тројке ко луд,али Дијао човече,Дијао...

Tetreb

pre 10 godina

Instant navijaci Majamji??? To onds znaci da ce za 20 godina klinci koji sad imaju 7,8 godina biti pravi navijaci jer ce Majami tad vredeti(bar biti poznat) kao nama Bullsi, Lakersi? Go LBJ u 6.mecu, i konacno ajmo Timmy D. i 7., uzmi 5.titulu.

oklagija

pre 10 godina

Kako ga neki nazivaju, "anonimni" Grin je vec u petoj utakmici oborio rekord po broju ubacenih trojki u finalima. Po meni je on kljucan igrac serije, Popovicev slag na torti.
p.s. go matorci, go!

maxxer

pre 10 godina

SA ima bolji tim,kao ekipa su bolji,i igraju lepsu kosarku.Parker MVP finala,najjaci plej na svetu.
Ali kako Grin sipa trojke sa lakocom,neverovatno,i to sa 8,9 metara kao slobodna bacanja maltene.

Vlada016

pre 10 godina

Iako je utakmica prakticno resena serijom Sparsa u 3. cetvrtini, oni su se skoro celu 4. cetvrtinu "nudili" Majamiju. Mislim da je mec definitivno prelomljen losim dodavanjim Lebrona i Vejda i faulovima u napadu Lebrona i Milera. Imao je Majami jos jedan nalet posle toga ali je vec bilo kasno i samo su uspeli da ublaze poraz. Upravo u toj poslednjoj cetvrtini je trojka Sparsa odigrala majstorski - gde stane Dankan tu produzi Djinobili, kad stane on Parker napravi seriju. Sa druge strane, u tom perodu, Alen je najvise vukao ekipu.
Mislim da ce ova serija biti resena u 7. utakmici, s tim da u narednom mecu ocekujem neku "svemirsku" partiju Lebrona sa 30+ poena. Naravno moraju i ostali da daju svoj doprinos, otprilike kao u 4. utakmici.

bohemian

pre 10 godina

@shazam
Ne znam sta je revolucionarno u tome sto je Pop izveo "small ball" postavu kao prilagodbu na izmjenjenu petorku Heata (Miller umjesto Haslema), u suprotnom bi Miami imao strahovit miss-match gdje bi Splitter morao da brani Wadea, ili jos gore, LeBrona.
Sto se same utakmice tice, tim koji sutira .60 pct iz igre ne moze izgubiti, sutiranje Greena je nesto sto nisam vidio jos od najboljih izdanja Ray Allena, nestvarno. Ginobili je morao kad-tad da odigra onako kako zna i umije, majstorski.
Naredna utakmica je sve ili nista za oba tima, ako uzmemo u obzir da gostujuci timovi jako tesko dobijaju 7. utakmicu velikog finala.

Bojan

pre 10 godina

kakva kosarka, svaka cast i jednima i drugima.
no, kako pobediti ekipu koja sutira 40% za tri i ukupno 60%. Zaista strasno, ovo sto radi Grin je sjajno. Dankan odigrao standardno za svoj nivo u ovim godinama, kao i Parker. Djinobili konacno proigrao i on je verovatno doneo prevagu jer je to bilo nesto sto Majami nije ocekivao i na sta nije bio spreman takticki.
Sa druge strane, Lebron sjajan u odbrani, ali cini se da nema dovoljno snage da ceo mec igra u istom ritmu i u napadu, iako 25 poena nije uopste malo. Slicno je i sa Vejdom, Bosh je odigrao solidan mec, kao i Alen.
Mislim da ce Majami dobiti naredni mec, ali se cini da Spursi imaju vise energije za broj 7.

Tonchi

pre 10 godina

Pa ono u Majamiju je Lebron polovina tima.
A u San Antoniju svaki igrač je jednako dobar i važan. Prava timska igra. Pa kada je njima starter sa najmanje poena po utakmici upravo Đinobili, koji je rešio ovu i jedno desetak partija ove sezone. A Green, Dankan, Leonard, Parker i Spliter su isto takvi.

Sinoć je komentator rekao jedno dobro poređenje. 4 šuter Majamija ima lošiju statistiku od 7 šutera iz San Antonija.

Bojan

pre 10 godina

(NBA, 17. jun 2013 09:16)
ne u jednom mecu, vec u finalnoj seriji, znaci za ovih 5 meceva ukupno.
do sada je rekord drzao Rej Alen iz 2008. protiv lejkersa, postigao je 22 trojke u 6 meceva. Grin ima 25 u 5.
inace rekord u jednom mecu je 8 trojki, a njega jos uvek drzi Alen, imao je 8 trojki u drugom mecu finala 2010. i to je pogodio valjda prvih 7.
Ali niko nikada nije iz meca u mec sutirao ovako u finalu

stecky

pre 10 godina

Prošle godine u Pioniru sam gledao Grina u dresu Olimpije. Uopšte nije delovao kao neko ko može da odluči tu utakmicu, a ne NBA finala. Košarka još jednom potvrđuje da je najlepši i najuđi i kako čovek može da pogreši.

Jeff

pre 10 godina

ili sto bi Rambo rekao

Is it a comedy, da li je to komedija
is it a tragedy, da li je to tragedija
is it a comedy, da li je to komedija
is it a drama, da li je to drama

good morning mr popovic

Stanimir Branimir

pre 10 godina

Smarate sa tim poređenjima MJ i LBJ, i šta vas briga ko za koga navija. Uživajte u košarci, jer je finalna serija neizvesna. Nadam se sedmoj utakmici pa nek puca od dobre košarke. Za svakog ljubitelja košarke serije IND-MIA i SAS-MIA su poslastice zbog drugačijih taktičkih pristupa iz utakmice u utakmicu. Svako ko malo bolje poznaje košarku zna da je Majami jako limitirana ekipa. Niti imaju centra, niti pravog pleja. Njihova najveća snaga je tranzicija a to SAS jako dobro brani. Ako Majami nađe rešenje da bolje rešava pozicioni napad, imaju veće šanse. Samopouzdanje kod trojki je posledica dobre odbrane. Sitnice lako mogu da prevagnu na jednu ili drugu stranu. Mislim da je serija fantastčna. Poređenja sa drugim igračima i generacijama su glupa, uživajte u onome što je sada. Za mene je Peni Hardvej najbolji igrač kojeg sam ikada gledao, pa ne smaram nikoga time. Obožavao sam tu ekipu Orlanda, ali Hjuston je ipak bio bolji.

One Crazy Wolf

pre 10 godina

Ovo je definitivno jedna od najboljih utakmica koje sam imao prilike da gledam...
Ono sto donosi prevagu na stranu S.A. jeste Greg Popovic, bez ikakve sumnje jedan od najboljih trenera ikada, veliki psiholog i covek koji je doveo TIMSKU IGRU jedne ekipe najblize moguce savrsenstvu.
Navescu jedan banalan primer... Kada ste u situaciji da se takmicite protiv nekoga ko je daleko brzi i skocniji od vas, ima odlicne suterske mogucnosti, fantastican je u odbrani i poseduje pregled igre na nivou vrhunskog plejmejkera i pri tome je jos i tezi 20 kg i svoje predispozicije koristi na najbolji moguci nacin ( uz sve to, okruzen je i vrhunskim saigracima), kako bi ste igrali protiv njega ?!
Mnogi ovde potenciraju da je Majami ,,starija ekipa'' u proseku, ali to nema tu tezinu s' obzirom na to da su NOSIOCI IGRE San Antonija ( Dankan-37, Djinobili-35, Parker-31 ), stariji tri godine u proseku u odnosu na veliku trojku Majamija ( Vejd-31, Bos-29, Dzejms-28 ).
Ono na sta niko nije obratio paznju jeste psiholoski aspekt igraca... Deni Grin je do poluvremena oborio rekord po broju postignutih trojki u finalima, a na pitanje novinarke za komentar o tome odgovorio je kako je to zasluga tima, a pre svega trenera koji veruje u njega.
Sa druge strane, Splostra nema autoritet kojim moze da kontrolise ego svojih ,,zvezda'', a to je pocelo da predstavlja problem vec protiv Indijane, koja nekim svojim neshvatljivim greskama i neiskustvom nije uspela to da iskoristi na najbolji nacin...

bohemian

pre 10 godina

@shazam
Sve sto si napisao stoji, ja sam ti samo replicirao u smislu toga da je Popov potez sa "small ball" postavom bio iznudjen, sto ne umanjuje cinjenicu da je stavljanje Ginobilija kao startera bio sjajan potez, upravo iz razloga koji si i naveo. Ginobili je igrac koji pravi razliku, i to nije samo fraza, u situaciji kada LeBron zatvara Parkera u kriticnim momentima kada Miami opasno prilazi, Manu je jedini igrac koji moze to da nadomjesti i da kreira situaciju iz koje mogu doci do poena, i to je uradio kad god je trebalo. Trojke Greena naravno da nisu glavni razlog strasnih procenata suta Spursa, to sam izdvojio u prvom komentaru kao "highlight" meca, jer su sa psiholoskog aspekta vazne, u situaciji kada Heat prilazi na pola kosa ovaj pogadja sa 8 metara i vraca momentum citavoj ekipi. Sto se tice nastavka serije, ne usudjujem se da prognoziram, ali ipak vjerujem da Miami uzima ako dobiju naredni mec, ne zbog neke istorije, nego zato sto bi se momentum vratio na njihovu stranu, naravno i zbog domaceg terena, i na kraju zbog cinjenice ce u tu utakmicu stati sav teret zaostavsine LeBrona Jamesa kao najtalentovanijeg (dakle najnadarenijeg, a ne najboljeg, da bih preduhitrio dezurne "Jordan is G.O.A.T." dusebriznike) igraca koji je ikada igrao ovu igru.

Zoki

pre 10 godina

Au ovaj Majami je pogubljen skroz. Najveca rupa je Noris Cole, jedan na jedan ga je punio ko stigne, Parker i Manu su mu dali direktno jedno 20 poena u jedan na jedan. Ne igraju ni odbranu nikakvu osim Lebrona, Deni Grin ne ume da promasi a nekoliko puta ga ostavlaju samog na trojci. Lebron deprimiran kao u Klivlendu poslednje sezone, on kad vidi sa saigraci ne igraju on se smori i povuce, ne bi to smeo da radi. A i Deni Grin igra nerealno, anonimni osmi igrac tima rusi rekord trojki i procenta trojki u finalu, protiv toga se ne moze. SA od njega ima 20 cistih poena po utakmici skoro bez promasaja, neocekivao.

Jale

pre 10 godina

Pozdrav svim velikim stručnjacima i navijačima Miamia,pogotovo Floridi i Jeremiji koji su prognozirali gaženje SASa poslije četvrte utakmice. Kao što rekoh u kladionicu više ne bi ušao da je MIAMI dobio. Naravno opet ti isti biseri prognoziraju strašno gaženje SASa u šestoj. SAS ako izgubi šestu nema šta tražit u sedmoj, ova iduća rješava prvaka, bit će u koš a ne bi me čudili produžeci. Pozz iz posve vrile Dalmacije.....

Milan DS1989

pre 10 godina

Utakmica je definitivno bila prelomljena krajem trece cetvrtine kad je Majami prisao na poen zaostatka 74:75, a onda je SAS furioznom serijom od 12:1 finisirao deonicu, u seriji u kojoj je Manu briljirao sa 7 poena. Posle je ta serija nastavljena i u poslednjoj cetvrtini na 21:2, i tu je bio kraj. Jednostavno, Sparsi sa sutem od 60% nisu mogli da izgube ovaj mec. Deni Grin oborio rekord po broju ubacenih trojki u finalu NBA, znaci konstantno dobar, decko toliko samopouzdanja ima, da sutira neretko i sa preko 8 metara, Tim Dankan kao u najboljim danima, Lenard standardan, Parker i pored povrede fantastican. Ali pravo osvezenje je konacno pravi Manu koji je bio prevaga na ovom mecu, a pored njega i Boris Dijao koji je fenomenalmo cuvao LeBrona. Ludi Srbin je jos jednom pokazao kakav mozak je od trenera. S obzirom da Majami nije vezao dve pobede u plejofu jos od polufinala konferencije, tesko je verovati da to mogu sada. Napred Sparsi!!!

shazam

pre 10 godina

@bohemian
Revolucionarno je po definiciji, posto nijedan tim ove sezone, osim Oklahome, nije ni pomislio da se suprostavi Majamiju koristeci njihovo (M.) glavno oruzje, tj. da ubace beka umesto centra i da igraju jos brze. Kada kazem nijedan tim, mislim i na SA, posto je Popovic nakon regularne sezone i 4 tekme sada, prvi put odlucio to da uradi. I nije poenta bila da li je revolucionarno, nego da je hrabro, jer je Popovic ovo isto uradio protiv Oklahome prosle godine, pa je SA ipak dobio po usima od Hardena i Duranta. Svaka od oprobanih petorki ima svoje za i protiv, pa se tako Majami naprimao koseva od Splitera i Dankana u prvoj utakmici, i izgubio. Po meni, razlog sto je Djinobili usao u igru je imao mnogo bitniju svrhu - da se razigra sam Djinobili, a donekle i Parker koji fizicki vise nije na 100% nakon povrede. Majami je ubacio u sledecu brzinu kada je rec o pritsku citave odbrane na plejmejkera SA, i to je razlog sto je SA u 4. utakmici imao 40% sut iz igre a u ovoj 60%, a ne trojke kao sto kazes. U 4. utakmici su zapravo imali bolji procenat trojki nego u 5. Razlika je u protoku lopte SA, i shodno tome pogodjenim sutevima u reketu, a ne spolja. Isti je i razlog sto je sada Dijao dobio minute umesto Splitera, jer je SA bilo potrebno sto vise pametnih igraca koji umeju da dodaju, da bi Majamiju bilo teze da koncentrise svoju odbranu, kao do sada na Parkera ili Djinobilija, posto do sada nisu ovoliko vremena provodili zajedno na terenu. U sv sl zanimljiva tema. Pozdrav.

shazam

pre 10 godina

@bohemian
Ali da ne bude da apriori kontriram, za Greena se u potpunosti slazem. Sve vreme po onom hiljadu puta oprobanom pravilu, ocekujem da nakon sto je pogodio sve sto je bacio ka kosu promasi par komada za redom, i onda do kraja serije bude prosecan suter..ali covek samo nastavlja da cepa, zaista neverovatno. Iskreno mislim da kada to kada igracu prestane "hot streak" ima dosta veze sa psihom. Ne mislim da je Green neka mentalna gromada, ali sam prilicno siguran da je uzrok u dobroj meri sam Pop-ov sistem koji SA fura. Sistem je taj koji svako malo bekovima SA obezbedi otvorene suteve, i jednostavno obzirom da niko osim povremeno Parkera ili Djinobilija nema one 1-na-1 "hero ball" momente, svi ostali samo sutiraju bez forsiranja, kada im se ucini da imaju prostora i da im ide. A nema kao u drugim timovima onoga - e, tebi ide, a ovi nas rezultatski stizu, tako da evo ti lopta i igraj 1 na 1, spasavaj nas. E onda tu krenu promasaji, i igrac se smori posto se vise ne oseca kao supermen kome sve ulazi, vec suprotno od toga. Zbog toga mislim da je suteru poput Greena od koga se ne ocekuje da nosi tim, lakse (psihicki) u ovako krutom sistemu, nego sto bi bilo u prakticno bilo kom drugom NBA timu. Sto se tice sledece utakmice, videcemo. Majami je favorit u njoj isto koliko i u 7., jer sto se mene tice te game 7 statistike iz zadnjih X godina/decenija nista ne znace. Ovo su dva iskusna tima, i tu niko nece posustati pod pritiskom. Kazem Majami je favorit, ali bas sam zato za SA

doktor

pre 10 godina

na izjavu Djinobilija od pre 5 dana sam rekao: Da si ti druze pravi,maladi,Manu Majmi ne bi imao sanse i evo dokaza moje tvrdnje. Odigrao je kao nekada!