Četvrtak, 13.06.2013.

17:50

Bertans pokidao ligamente kolena!

Košarkaš Partizana mt:s Davis Bertans pokidao je prednje ukrštene ligamente desnog kolena, potvrdio je agent letonskog košarkaša.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Bertans pokidao ligamente kolena! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

159 Komentari

Sortiraj po:

Бане

pre 10 godina

Држ се јуначино!
Преброди ћеш ти то на крају.
Млад си, тек је живот пред тобом а и спортска каријера.Поздрав свим нормалним људима на овом форуму.

no name

pre 10 godina

Bravo za zvezdaše koji žele brz oporavak Bertansu-to su pravi navijači. Grobar sam i želim vam svu sreću naredne sezone i da zajedno doguramo što dalje u evroligi i da osvetlamo obraz srpskoj košarci. Nadam se da više neće biti sukoba između Vujoševića i Čovića jer kakav god da je ko i ko god da je u pravu treba da gledaju svoja posla.

Gadni

pre 10 godina

Booom...Tras...Bertans.....!!!!
Predlazem Grobarima da ovu pesmu obavezno pevaju na svakoj utakmici u znak podrske velikom kosarkasu i coveku Davidsu Bertans!
Berta ako citas ove komentare, i sam vidis koliko nam je zao.
Neka ti stalno bude u glavi kakav ce biti docek kada se oporavis!
Srecno!
P.S. Hvala navijacima Zvezde na podrsci! I to dosta govori o Bertansu!

Delija Knin

pre 10 godina

Izdrzi decko, oporavi se, treba sledece sezone da vas pobedjujemo, bez tebe to nece biti isto... tacnije bez tebe cemo lagano da vas dobijamo, a to nije to...

Pozdrav velikom sportisti uz zelje za sto brzi oporavak

milan

pre 10 godina

E bas necu da napisem za koga navijam i kako citam gomila strucnjaka i ortopeda je ostavila komentare ali evo kao neko ko nema pojma osim sto sam prosle godine operisao prednje ukrstene mogu samo da kazem drzi se batice boli i nije bas prijatan oporavak. Samo polako dan za danom i prodje vazno je u glavi da ga prelomis da mozes to ostalo je fizika cista

iako sam i ja...

pre 10 godina

"Zvezdaš sam, ali mi je žao tog momka..." - ne razumem, mnogi ovako počinju komentar. Kakve veze ima ko za koga navija kad se desi teška povrede nekog sportiste? Fali nama mnogo onog evropskog, čak i kad iskazujemo dobre želje.
(Kampanela, 14. jun 2013 03:11) burazeru, ne zameri, hoće da kažu da iako može da naudi Zvezdi svojim igranjem, svejedno mu žele oporavak, onako ljudski, srpski. brz oporavak Bertansu želim

Vlade

pre 10 godina

Jesam zvezdas,ali momku zelim brz oporavak i da bude još bolji kad se vrati.Partizan je zasluženo slavio,podigao formu bas kad treba uzeo najvažnije trofeje.Treba čestitati boljem.

djordjevic

pre 10 godina

@kobaz1987,

to je povreda sa kojom mozes "komotno" da setas...Boli u startu, posle prodje i mozes da setas opusteno. Ali bilo kakav veci napor tipa trcanje, promena pravca i tako to je NEMOGUC. Ima ljudi koji kad pokidaju ligamente zakazu operaciju za 6 meseci u zavisnosti od toga sta imaju da rade u zivotu...

Kampanela

pre 10 godina

"Zvezdaš sam, ali mi je žao tog momka..." - ne razumem, mnogi ovako počinju komentar. Kakve veze ima ko za koga navija kad se desi teška povrede nekog sportiste? Fali nama mnogo onog evropskog, čak i kad iskazujemo dobre želje.

crni92

pre 10 godina

Brz oporavak zelim i da nam se sto pre vratis na teren! A sto se tice bolova, mogu samo da zamislim kako ti je, jer se i meni to desilo, i jako je gadan osecaj!

seljo

pre 10 godina

nemogu da verujem! taman smo imali ekipu za evroligu, prvoklasnu za duge staze! bertanse zelim ti da ozdravis brzo i da jos 100 godina igras kosarku!

Lomunac

pre 10 godina

"Više žalte Bertansa nego Teodosića,manjino
(Srbin, 14. jun 2013 00:09)"

Jaoooo, MI smo manjina, 40% navijaca u Srbiji navija za Partizan a za vas FMP mozda toliko PROMILA, oni neka zale vaseg igraca, a reprezentativnu primadonu koja vise stete nego koristi donosi istoj!!

K.M.

pre 10 godina

Kada sam procitala da nije slavio titulu i da je plakao, dusa me zabolela. :-( Davise, brz oporavak, uspeces ti to! Sigurna sam. P.S. Jako je lepo procitati komentare podrske i od Grobara, a i Delija.

vlada

pre 10 godina

Šteta za momka stvarno. Gadna povreda.
2-3 moja saigrača su okončala karijeru pre nego što im je i počela zbog ove povrede. Ja i dalje strepim od nje na svakom treningu...

ječam,hmelj,kvasac,voda

pre 10 godina

E tako sam i ja pre mesec dana pokidao ligamente,ista reakcija kao i njegova,najteze je to psihicki prihvatiti,tezak period mu sledi.

Glavni arhivator Đorđe Čvarkov je pri vezi!

pre 10 godina

Gadna povreda! Najiskrenije želim brz i uspešan oporavak, našem bratu.
Drži se Davise, Partizan i Grobari su uz tebe, a koliko primetim i veliki broj Zvezdaša ovde!!! Uveren sam da ćeš biti još bolji i još jaci... Poštovanje za komšijsku podršku.

Rampi

pre 10 godina

netsfan87@Nije tačno.Iskrenuti zglob ne znači i pokidati ligamente zgloba.Inače,JEDINA teža povreda od pucanja ligamenata kolena je PUCANJE talofibularnog i kalkaneofibularnog ligamenta skočnog zgloba.Na sreću,to se daleko redje dešava,ali kad se desi,pakao...

Иван-Ниш

pre 10 godina

Желим му успешну операцију и пуно стрпљења. Ако је реч о покиданим лигаментима, надам се да га неће терати да се враћа на терен пре нове године. Боље да се врати потпуно опорављен него да га зарад резултата силе да истрчи превремено. Не верујем никоме ко каже да је могуће квалитетан опоравак за мање од 6 месеци од овакве повреде.

12putazaredom

pre 10 godina

Bertansu zelim brz oporavak,a grobarima da preporucim da postanu prijatelji kluba KK Partizan http://www.kkpartizan.rs/sr/klub-prijatelja.php.Pomozite klubu da I dalje nastavi sa uspjesima.

@leksa

pre 10 godina

Берта,
главу горе. Ти си борац који не посустаје: изнеси ово до краја на најбољи начин. Брзо се опорави и затрпавај противничке кошеве без милости још дуги низ година!!!
Твоји Гробари те воле безмерно, а оно што радује јесте велик број порука подршке (осим пар малоумних), које долазе и са стране најљућег ривала.
Скот, Катић, као и ова подршка коју Бертанс данас добија - све је то знак да у нашој кошарци још увек има много здравог разума и енергије, упркос ривалитету.
Хајде да заједнички осудимо сваки наредни неспортски гест и изјаву која дође из управа наших двају клубова!!!

Brzi

pre 10 godina

Zelim ti brz oporavak! Stvar koja me u svemu ovome ohrabruje je ta sto se ovo desilo dok je u Partizanu. Verujem da samo Dule Vujosevic ima toliko poverenja u svoje igrace i volje da radi sa njima da ce mu pomoci ne samo da ozdravi i vrati se na svoj nivo vec i da bude mnogo bolji. :) Naravno uz sav kvalitet Bertansa mislim da to uopste nece biti problem. :)

slavica

pre 10 godina

Ja sam zvezdas, ali kada sam videla njegovu povredu, zaplakala sam!!! Sin mi je kao kosarkas doziveo isu povredu, nije lako, oporavak je dug, a i posle toga treba dosta vremena vratiti samopouzdanje. Pera Bozic ce mu od srca preporuciti najboljeg lekara, i ujedno da posete Novicu!! Samo napred, mlad si i budu strpljiv i uporan. A neko bi trebalo da se ozbiljno pozabavi ovom potredom, mnogo je ima u poslednje vreme, a najvise kod kosarkasa, ko ne radi dobro, treneri, kondicioni, lekari....

nikolaknez

pre 10 godina

drz' se legendo, i sam sãm bio zimus u gipsu(polomljena noga) i kao bivsi sportista vratio sam se vezbanju i treniranju posle 3 meseca,tako da ti zelim brz oporavak i povratak u staru formu,sto pre.pozdrav od vatrenog grobara!

nenad

pre 10 godina

Zvezdas sam, ali je to nebitno. Bilo bi mi zao da se povredi bilo ko.Istakao bih da je momak ukazao veliko postovanje prema nasoj zemlji time sto je naucio srpski i treba da cenimo tu cinjenicu. Zelim mu brz oporavak i povratak u formu mada je povreda izuzetno nezgodna.

Komar

pre 10 godina

Zvezdas sam,ali stvarno mi je mnogo zao sto se ovo dofodilo.Ja odavno nisam video ovakvog sutera,napredovao je i u odbrani,nadam se samo da mu nece ova povreda stati na put daljem napretku.Brz oporavak ti zelim i cestitam Partizanu titulu.

zokidolovac

pre 10 godina

Hvala Bertansu na svemu, mozda je svojom trojkom u drugoj utakmici na kraju resio ishod finalne serije....Hvala i komsijama na recima podrske.
Majstore, vrati nam se sto pre!

davis.bertans

pre 10 godina

dao bi titulu samo da se nije povredio,ma ja kao bivsi kosarkas koji svakodnevno trci i trenira 2-3h dao bi mu svoje kolena,daj berta brzo se vrati da uzivamo u tvojim trojkama kucanjima i blokadama..zasto bre????

Polo Loco

pre 10 godina

Ako su ligamenti, prednji ukršteni, pauza je 9 meseci i to pod uslovom da dodje kod dobrog stručnjaka "pod nož". Nakon toga sledi rehabilitacija. Ne treba žuriti sa povratkom jer to može biti kobno. Ono što su neki već spomenuli, moguće je hodati posle takve povrede kada se koleno ohladi. Nadam se ipak da je samo istegnuce ligamenata. Takodje, bitno je posle povratka na parket da prebrodi psihološku barijeru tj. strah od ponovne povrede.Kada

seljak.

pre 10 godina

Posto su sutra detaljni i zavrsni pregledi, jos postoji nada da sadasnja dijagnoza nije tacna, ne bi bilo prvi put da se tako nesto dogodi. Bez ovog igraca ekipa bi stvarno bila okrnjena, da ne kazem sledece sezone. Ocekujemo sutra bolje vesti. (KODAR78, 13. jun 2013 20:18)....iskreno prijatelju..strasno mi je zao njegove povrede,i zelim mu brz oporavak..a sa druge strane za partizan je to i dobro,jer ce ostati jos jednu sezonu..da se nije povredio napustio bi partizan..tj..partizan bi ga prodao,tako da bi partizan u svakom slucaju bio okrnjen..znam da je strasno sto ovo kazem,ali njegova povreda je partizanovo najvece pojacanje.

Zombicus

pre 10 godina

Vratices se ti nama brzo!

BTW - Stvarno je lepo videti gomilu podrske i sa druge strane. Nisam verovao da cu ovo napisati, ali: SVAKA CAST!

danilo

pre 10 godina

Na osnovu nekog malog iskustva sa sopstvenim kolenom, a i praćenja povreda sportista, čini mi se da svaka povreda ligamenata, pa i ukrštenog nije ista, jer nisu sve ruptura na istom mestu i nisu iste dužine(pošto su rupture uglavnom uzdužne). Zato je i vreme oporavka vrlo različito, od nekoliko meseci do prekida karijere.
Na osnovu toga što je Bertrans bio do kraja u hali, i kako mi se čini, mislim da mu koleno nije oteklo, nadam se da je u pitanju minimalna ruptura koja neće zahtevati hirurgiju.
Bertrans je za ove dve godine ušao u navijačka srca kao fenomenalan mladi igrač sa NBA potrencijalom a dodatno što je progovorio srpski, pa će kao i Jan, za mene zauvek ostati naš čovek.
Mnogo sreće mu želim...

Bojan

pre 10 godina

Davise, želim ti brz oporavak i hvala ti na svemu što si pokazao na terenu i van njega. Za tako mladu osobu ne samo da si veliki igrač, već i veliki čovek koji je iskazao poštovanje mom narodu odličnim srpskim jezikom. Siguran sam da ćemo te uskoro gledati kako dominiraš terenima.
Dakle ne daj se momčino, srcem smo uz tebe.

vanbujten

pre 10 godina

Grobare brate izdrži,i mene je zlo ubilo prosto neverovatno! Pre 3 nedelje sam i ja nastradao pukao mi umivaonik i isekao tetive,kapsulu i oštetio skočni zglob na stopalu,i nikad se ne naslanjajte na umivaonik i čuvajte decu i opomonjite ih da to ne rade.U bolnici u Subotici nisu verovali da je to moguće ali nažalost jeste.Zato svi ljudi pazite na sebe nesreća dođe za nekoliko sekundi i ne bira boje.Pozdrav za sve!!!!

nesha

pre 10 godina

Ne treba sumljati u njegov brz oporavak, zamislite samo koliki je decko borac ceo zivot, on nema jedan prst na ruci a dosao je do ovakvog kvaliteta igraca... To mogu samo pravi ratnici!

jan veseli

pre 10 godina

verovao sam da posle jana necemo imati stranca koji ce voleti toliko partizan i nas ,a bertans me je demantovao, stoga osecam potrebu da ostavim komentar u znak podrske.
verujem da ces voljom i radom izaci jos jaci i bolji,
karijera te tek ceka!!!
kad ga cujem kako govori srpski,shvatim da pojedini domaci fudbaleri imaju oskudniji fond reci

Pera

pre 10 godina

Ne znam kako je grobarima dobra vest to kada se povredi Teodosic ili Lazovic a kada se povredi Bertans onda je to lose.
Pa ako vec sve to gledate kroz klupske boje i pripadnost klubu onda nemojte da vas cude komentari ovde koji u sebi ne sadrze reci podrske.

Mihajlo

pre 10 godina

Bilo je kontakta. Na snimku se vidi kako ga igrac Zvezde u trku udara kolenom u koleno sa strane. Ali to kao da niko nije video.
(from RS with love, 13. jun 2013 19:50)

Procitaj ponovo celu vest, narocito obrati paznju na to koja noga mu je povredjena i poslusaj sta kazu komentatori za usporeni snimak . Kao veliki zvezdas igracu najljuceg rivala Bertansu zelim brz i uspesan oporavak.

ACL

pre 10 godina

To što je stao na noge, i šetao, uopšte ne znači da ligament nije pokidan. Znam, jer sam i sam doživeo istu povredu. Moguće je i hodati i trčati neposredno posle takve povrede, kako minut-dva, tako čak i mesecima i godinama nakon povređivanja, samo je koleno toliko nestabilno da svaki nezgodan pokret može učiniti da završite na terenu vrišteći od bola. Ne kažem da je Bertrans dožoveo takvu povredu, ni da nije, samo kažem da to što je odšetao nije merilo...

Jazz

pre 10 godina

LEGENDO,volimo te,vratices se sledece sezone jos jaci,ne daj se! Jaooo kako mi je zao,bas nezgodna povreda,nece igrati ni na Euru,jako dobar igrac,a i momak...samo da dobro zaleci to,ne mora bre ni da igra za Partizan vise,samo da ozdravi 100%. Toliko ga gotivim :)

KODAR78

pre 10 godina

Posto su sutra detaljni i zavrsni pregledi, jos postoji nada da sadasnja dijagnoza nije tacna, ne bi bilo prvi put da se tako nesto dogodi. Bez ovog igraca ekipa bi stvarno bila okrnjena, da ne kazem sledece sezone. Ocekujemo sutra bolje vesti.

Sale@

pre 10 godina

Mene je zabolelo kad sam ovo pročitao...
Puno zdravlja dečko i sve najbolje!
Da se vratiš na teren živ i zdrav, pa da te opet gledam kako sa mojom Zvezdom, vodiš sportsku borbu na terenu...

DG

pre 10 godina

Vratices se Davise kad nam budes najpotrebniji, top 16 i plej of, pa paljba na f4! odmori dobro i spremi se fizicki. mlad si sve ce se to srediti. Srecno!

GrobaR

pre 10 godina

Zelim mu sve najbolje, na onom snimku posle 4,5 sata sutiranja, kaze sve ce se kad tad isplatiti. Isplatilo se, dve titule protiv veoma jake CZBT. Poenta je da su svi igraci kod Duleta napredovali, a kod Covica nazadovali. Realna vrednost ovog tima CZBT je bila 4,5 a sada 2,5 miliona, a vrednost igraca Partizana je bila 2,5 a sada je 7 miliona evra. Milosavljevic je postao ubica, a Bogdan haubica. Ipak moram primetiti da je Bertans celu seriju igrao nesigurno pri vodjenju i ulazima. Video se umor i trebao se drzati samo sutiranja iz akcija. Videlo se da su igraci dovedeni do maksimuma spreme, otuda igraci CZBT nisu znali gde se nalaze a Lovrenj je masio bacanja i nije ni slavio titulu vec otisao pravac na spavanje.

from RS with love

pre 10 godina

Bilo je kontakta. Na snimku se vidi kako ga igrac Zvezde u trku udara kolenom u koleno sa strane. Ali to kao da niko nije video.

pepe

pre 10 godina

Davisu sve najbolje, ali interesantno citati grobarske komentare kad bukvalno placu za Letonca, a onomad popljuvase Srbina Teodosica kad se povredio!

Blaza

pre 10 godina

Fantastican igrac, i jako mi je zao sto se povredio... Izuzetno dobar, fin i kulturan momak, pravi sportista!!! Zvezdas sam, ali mi je zao tog momka, kao i bilo kog drugog igraca koji bi se povredio, bez obzira gde igrao!!! Zelim ti da se sto pre oporavis i da, ne samo dodjes do ovog nivoa igre, vec i da budes jos bolji... osim protiv Zvezde ;-) !!! Sve najbolje momak!!! :-)

Boggy

pre 10 godina

Zvezdas sam i moram da kazem da mi je mnogo zao,odlican suter,nedostajace partizanu.Nadam se da ce se vratiti kako kaze jaci posle povrede.

Danilo

pre 10 godina

Veliki sam navijac Partizana,ali sam veliki protivnik profesionalnog sporta i modernog gladijatorstva koje unistava tako mlade zivote.Poslusajte na youtubu sta o svemu tome ima da kaze Duci Simonovic nekada veliki kosarkas Zvezde.Toplo vam svima preporucujem

Vladimir

pre 10 godina

Drzi se majstore, tvoje trojke su nam predstavljale nevidjenu radost, jedva cekamo da se ponovo vratis, taj dan ce nam biti veliki.

Cuvaj se

Navijac Crvene zvezde

pre 10 godina

Dobar, ma ne dobar,odlican igrac.Davis, zelim ti da se oporavis sto pre .Buducnost je pred tobom.Imas srce pravog fighter-a. Bices ti u redu.Iskreni navijac Crvene zvezde

apostoll

pre 10 godina

Ljudi da je pokidao ligamente sinoc bi ga hitna vozila u bolnicu....po mom misljenju u pitanju je jace istegnuce. Problem je sto je Davis trebao da ide u NBA letnju ligu gde bi jos vise napredovao, a ovako ce morati leto da provede na terapijama. Ocekujem da do decembra bude u full-u.

Zuki

pre 10 godina

Nadam se da ih je ipak samo istegao. Stajao je na toj nozi do kraja. Nisam strucnjak ali mi nije logicno? Mozda decko ima vrlo visok prag tolerancije na bol, ipak cini mi se po njegovoj reakciji da nije pokidao ligamente. Kako god zelim mu brz oporavak i fenomenalnu karijeru koju svojim talentom i radom zasluzuje. Strasno je kad ti u sekundi cela karijera dodje pod znak pitanja a ulazes svoju mladost i najbolje sto imas. Izdrzi Davise!

Predo

pre 10 godina

Izašao je na svojim nogama, na poluvremenu pokušao da vidi može li igrati. Kad pokidaš ligamente kolena, nema teorije da možeš stati na nogu. Ni jednom sportisti i ni jednom čoveku ne želim povredu. Meni su kao Zvezdašu dragi i protivnički igrači, pogotovo naši.

Marko Grobar

pre 10 godina

Strasno....nasem bratu Bertansu zelim BRZ oporovak I da se sto pre vrati ....nemojte mi zameriti sto ovako izjavljujem ali Bertans sad 100% ostaje u Partizanu jer ga niko ne zeli povredjenog...

toptop

pre 10 godina

E jbg, kako dobar igrač i dobar momak...steta ali se nadam da će se vratiti ... Berta majstore vrati se još jači, uz tebe su svi grobari

netsfan87

pre 10 godina

Teška povreda, mnogo je gore povrediti koleno nego zglob bar su me tako tešili dok su mi previjali zglob posle basketa prošloga juna.
Ovo će nama neprimetno olakšati stvari jer igramo sa Letoncima u grupi ali svejedno povreda je nešto što niko ne želi da vidi u sportu.
Brz oporavak pa negde na zimu opet na teren...

erazmo beogradski

pre 10 godina

Hebi ga...toga sam se i plašio...

A taman je momak imao šansu da napravi instant karijeru u nekom bogatom klubu posle Partizana...


oporavak je dugotrajan - ali uz jaku volju - i moderne steznike za koleno - vratiće se on košarci - samo će izgubiti jedno dve godine da dostigne sadašnju formu... :(

Mare

pre 10 godina

E koliko je samo igraca bilo upropasteno i povredjeno izaslo iz tog "sistema"! Treniraju vise,duze i jace i veliki mag misli sam na kratkorocne uspehe da bi se pricalo o njemu,a dugorocno o karijerama igraca i njihovom zdravlju se ne misli! Vujanic,Krstic,Velickovic,Tripkovic,Bozic,itd,itd...pa i sad Bertans samo su neki koji su izasli iz sistema a imali teze povrede!

Bole

pre 10 godina

Bertansu želim uspešan oporavak. Izdrži majstore! Ugraditi klimu u sve hale i zabarniti unos baklji i kojekakve pirotehnike. Hitno smanjiti broj utakmica u sezoni jer ovo više nema nikakvog smisla. Svi znamo da domaća titula ne donosi ništa sem prestiža. Čemu onda ovoliki play-off? Final four za domaću ligu, a play off za Jadransku jer se tu odlučuje o bitnijim stvarima.

Bole

pre 10 godina

Bertansu želim uspešan oporavak. Izdrži majstore! Ugraditi klimu u sve hale i zabarniti unos baklji i kojekakve pirotehnike. Hitno smanjiti broj utakmica u sezoni jer ovo više nema nikakvog smisla. Svi znamo da domaća titula ne donosi ništa sem prestiža. Čemu onda ovoliki play-off? Final four za domaću ligu, a play off za Jadransku jer se tu odlučuje o bitnijim stvarima.

Tolle

pre 10 godina

@I sad bi trebalo da ga zalimo? Da se povredio onaj bez rominga, pa i da razmislim.
(Rango, 13. jun 2013 18:07)

Ne prijatelju, ne treba, mi od vas nikada ne ocekujemo nista dobro.Srecom, velicina Partizana ne zavisi od jednog igraca. Kad nam se Vujanic povredio par dana pred pocetak sezone, otisli smo na F4 Evrolige, tako da svoje zaljenje mozete slobodno da sacuvate za vase nesretne igrace :)

Zvezdas

pre 10 godina

Steta jako dobar suter,a tek je poceo da se razvija u odlicnog igraca,nadam se da mu ova teska povreda nece unazaditi karijeru,zelim mu brz i uspesan povratak.

Sasho

pre 10 godina

Nebrini naci ce Dule nacin da treniras sut makar i sa osloncem na jednu nogu vec od oktobra,a za ovo vreme u teretani da ojacas gornji deo tela,takodje od oktobra.Grobari su uz tebe!

Negovan

pre 10 godina

Ја као звездаш могу да кажем да је права штета што се повредио. Надам се да ће се брзо опоравити јер је штета да такав потенцијал стагнира због повреде. Заиста одличан играч и уживање је гледати га како са лакоћом даје кошеве. Изузетно елегантан шут, што је данас реткост, а и са његовом не баш јаком физичком конституцијом се одлично сналази на месту крилног центра. Богдановић и он, какав је то шутерски тандем. Брз опоравак мајсторе!

bratanac

pre 10 godina

Pretpostavio sam, nažalost...Bolna grimasa i koleno koje ne sluša...Situacija me podsetila na 5. utakmicu polufinala play-offa 2000. između Partizana i Zvezde, kada je Aleksandar Čubrilo završio igračku karijeru. Pokušavao je da se vrati, doduše posle godinu i po pauze, ali se natome i završilo. Nadam se da će Bertans biti mnogo bolje sreće.

crni

pre 10 godina

Žao mi je dečka, ali on više nažalost nikada neće biti isti. U košarci je ova povreda katastrofalna, ako zanemarimo NBA cirkusante imamo kod nas primere gde su igrači sa ovom povredom završili sa ozbiljnim igranjem košarke. Najočigledniji primer je Miloš Vujanić, a za njim sledeć Nemanja Aleksandrom, Vuk Radivojević, kod rukometaša Petar Nenadić kojeg nije bilo nigde više godina. Nijedan se više nije vratio u formu koju je imao pre povrede, a za način igre Partizana treba da si zdav kao dren.

cforce

pre 10 godina

Ko god je video kako se povredio d.rose, nažalost je mogao sinoć da prepozna. Podrška Bertansu, ako mu je suđeno da ostavi trag u košarci to može i sa 33, ne mora sa 23, grobari su ga već zapamtili, a Boga mi i cigani :)

filipinho

pre 10 godina

Berta, mastore, ti znas koliko te tvoji grobari vole i da ces zauvek biti jedan od nas! Zato matori, vrati se jaci nego ikad pa da opet kara......., ma nastavak i sam znas!!!

Rewstrek Koleomortfaskes

pre 10 godina

Nadam se da informacija nije tacna, a ako jeste zelim mu sto bolji i brzi oporavak. Doduse nisam navijao za njega jer sam Zvezdas, ali zao ni je sto se povredio.

Alex

pre 10 godina

Velika šteta za sjajnog momka. Partizan će biti znatno oslabljen. Ali nadam se da će klinac ozdraviti brzo i vratiti se kao još bolji i sa puno motiva. Srećno.

stan

pre 10 godina

Veliki maler, s obzirom da je uspio da se povrjedi u poslednjih 10 min sezone ... Dokaz da se naporno radilo i vjerovatno islo preko granica fizickih mogucnosti, jer cini mi se da nije imao nikakv kontakt, jednostavno je puklo unutra na obicnom doskoku...

bratanac

pre 10 godina

Pretpostavio sam, nažalost...Bolna grimasa i koleno koje ne sluša...Situacija me podsetila na 5. utakmicu polufinala play-offa 2000. između Partizana i Zvezde, kada je Aleksandar Čubrilo završio igračku karijeru. Pokušavao je da se vrati, doduše posle godinu i po pauze, ali se natome i završilo. Nadam se da će Bertans biti mnogo bolje sreće.

cforce

pre 10 godina

Ko god je video kako se povredio d.rose, nažalost je mogao sinoć da prepozna. Podrška Bertansu, ako mu je suđeno da ostavi trag u košarci to može i sa 33, ne mora sa 23, grobari su ga već zapamtili, a Boga mi i cigani :)

Rewstrek Koleomortfaskes

pre 10 godina

Nadam se da informacija nije tacna, a ako jeste zelim mu sto bolji i brzi oporavak. Doduse nisam navijao za njega jer sam Zvezdas, ali zao ni je sto se povredio.

Negovan

pre 10 godina

Ја као звездаш могу да кажем да је права штета што се повредио. Надам се да ће се брзо опоравити јер је штета да такав потенцијал стагнира због повреде. Заиста одличан играч и уживање је гледати га како са лакоћом даје кошеве. Изузетно елегантан шут, што је данас реткост, а и са његовом не баш јаком физичком конституцијом се одлично сналази на месту крилног центра. Богдановић и он, какав је то шутерски тандем. Брз опоравак мајсторе!

Tolle

pre 10 godina

@I sad bi trebalo da ga zalimo? Da se povredio onaj bez rominga, pa i da razmislim.
(Rango, 13. jun 2013 18:07)

Ne prijatelju, ne treba, mi od vas nikada ne ocekujemo nista dobro.Srecom, velicina Partizana ne zavisi od jednog igraca. Kad nam se Vujanic povredio par dana pred pocetak sezone, otisli smo na F4 Evrolige, tako da svoje zaljenje mozete slobodno da sacuvate za vase nesretne igrace :)

Predo

pre 10 godina

Izašao je na svojim nogama, na poluvremenu pokušao da vidi može li igrati. Kad pokidaš ligamente kolena, nema teorije da možeš stati na nogu. Ni jednom sportisti i ni jednom čoveku ne želim povredu. Meni su kao Zvezdašu dragi i protivnički igrači, pogotovo naši.

filipinho

pre 10 godina

Berta, mastore, ti znas koliko te tvoji grobari vole i da ces zauvek biti jedan od nas! Zato matori, vrati se jaci nego ikad pa da opet kara......., ma nastavak i sam znas!!!

Sale@

pre 10 godina

Mene je zabolelo kad sam ovo pročitao...
Puno zdravlja dečko i sve najbolje!
Da se vratiš na teren živ i zdrav, pa da te opet gledam kako sa mojom Zvezdom, vodiš sportsku borbu na terenu...

jan veseli

pre 10 godina

verovao sam da posle jana necemo imati stranca koji ce voleti toliko partizan i nas ,a bertans me je demantovao, stoga osecam potrebu da ostavim komentar u znak podrske.
verujem da ces voljom i radom izaci jos jaci i bolji,
karijera te tek ceka!!!
kad ga cujem kako govori srpski,shvatim da pojedini domaci fudbaleri imaju oskudniji fond reci

Boggy

pre 10 godina

Zvezdas sam i moram da kazem da mi je mnogo zao,odlican suter,nedostajace partizanu.Nadam se da ce se vratiti kako kaze jaci posle povrede.

Blaza

pre 10 godina

Fantastican igrac, i jako mi je zao sto se povredio... Izuzetno dobar, fin i kulturan momak, pravi sportista!!! Zvezdas sam, ali mi je zao tog momka, kao i bilo kog drugog igraca koji bi se povredio, bez obzira gde igrao!!! Zelim ti da se sto pre oporavis i da, ne samo dodjes do ovog nivoa igre, vec i da budes jos bolji... osim protiv Zvezde ;-) !!! Sve najbolje momak!!! :-)

Marko Grobar

pre 10 godina

Strasno....nasem bratu Bertansu zelim BRZ oporovak I da se sto pre vrati ....nemojte mi zameriti sto ovako izjavljujem ali Bertans sad 100% ostaje u Partizanu jer ga niko ne zeli povredjenog...

stan

pre 10 godina

Veliki maler, s obzirom da je uspio da se povrjedi u poslednjih 10 min sezone ... Dokaz da se naporno radilo i vjerovatno islo preko granica fizickih mogucnosti, jer cini mi se da nije imao nikakv kontakt, jednostavno je puklo unutra na obicnom doskoku...

Jazz

pre 10 godina

LEGENDO,volimo te,vratices se sledece sezone jos jaci,ne daj se! Jaooo kako mi je zao,bas nezgodna povreda,nece igrati ni na Euru,jako dobar igrac,a i momak...samo da dobro zaleci to,ne mora bre ni da igra za Partizan vise,samo da ozdravi 100%. Toliko ga gotivim :)

Navijac Crvene zvezde

pre 10 godina

Dobar, ma ne dobar,odlican igrac.Davis, zelim ti da se oporavis sto pre .Buducnost je pred tobom.Imas srce pravog fighter-a. Bices ti u redu.Iskreni navijac Crvene zvezde

Mihajlo

pre 10 godina

Bilo je kontakta. Na snimku se vidi kako ga igrac Zvezde u trku udara kolenom u koleno sa strane. Ali to kao da niko nije video.
(from RS with love, 13. jun 2013 19:50)

Procitaj ponovo celu vest, narocito obrati paznju na to koja noga mu je povredjena i poslusaj sta kazu komentatori za usporeni snimak . Kao veliki zvezdas igracu najljuceg rivala Bertansu zelim brz i uspesan oporavak.

Glavni arhivator Đorđe Čvarkov je pri vezi!

pre 10 godina

Gadna povreda! Najiskrenije želim brz i uspešan oporavak, našem bratu.
Drži se Davise, Partizan i Grobari su uz tebe, a koliko primetim i veliki broj Zvezdaša ovde!!! Uveren sam da ćeš biti još bolji i još jaci... Poštovanje za komšijsku podršku.

Zombicus

pre 10 godina

Vratices se ti nama brzo!

BTW - Stvarno je lepo videti gomilu podrske i sa druge strane. Nisam verovao da cu ovo napisati, ali: SVAKA CAST!

Zuki

pre 10 godina

Nadam se da ih je ipak samo istegao. Stajao je na toj nozi do kraja. Nisam strucnjak ali mi nije logicno? Mozda decko ima vrlo visok prag tolerancije na bol, ipak cini mi se po njegovoj reakciji da nije pokidao ligamente. Kako god zelim mu brz oporavak i fenomenalnu karijeru koju svojim talentom i radom zasluzuje. Strasno je kad ti u sekundi cela karijera dodje pod znak pitanja a ulazes svoju mladost i najbolje sto imas. Izdrzi Davise!

GrobaR

pre 10 godina

Zelim mu sve najbolje, na onom snimku posle 4,5 sata sutiranja, kaze sve ce se kad tad isplatiti. Isplatilo se, dve titule protiv veoma jake CZBT. Poenta je da su svi igraci kod Duleta napredovali, a kod Covica nazadovali. Realna vrednost ovog tima CZBT je bila 4,5 a sada 2,5 miliona, a vrednost igraca Partizana je bila 2,5 a sada je 7 miliona evra. Milosavljevic je postao ubica, a Bogdan haubica. Ipak moram primetiti da je Bertans celu seriju igrao nesigurno pri vodjenju i ulazima. Video se umor i trebao se drzati samo sutiranja iz akcija. Videlo se da su igraci dovedeni do maksimuma spreme, otuda igraci CZBT nisu znali gde se nalaze a Lovrenj je masio bacanja i nije ni slavio titulu vec otisao pravac na spavanje.

nenad

pre 10 godina

Zvezdas sam, ali je to nebitno. Bilo bi mi zao da se povredi bilo ko.Istakao bih da je momak ukazao veliko postovanje prema nasoj zemlji time sto je naucio srpski i treba da cenimo tu cinjenicu. Zelim mu brz oporavak i povratak u formu mada je povreda izuzetno nezgodna.

Alex

pre 10 godina

Velika šteta za sjajnog momka. Partizan će biti znatno oslabljen. Ali nadam se da će klinac ozdraviti brzo i vratiti se kao još bolji i sa puno motiva. Srećno.

slavica

pre 10 godina

Ja sam zvezdas, ali kada sam videla njegovu povredu, zaplakala sam!!! Sin mi je kao kosarkas doziveo isu povredu, nije lako, oporavak je dug, a i posle toga treba dosta vremena vratiti samopouzdanje. Pera Bozic ce mu od srca preporuciti najboljeg lekara, i ujedno da posete Novicu!! Samo napred, mlad si i budu strpljiv i uporan. A neko bi trebalo da se ozbiljno pozabavi ovom potredom, mnogo je ima u poslednje vreme, a najvise kod kosarkasa, ko ne radi dobro, treneri, kondicioni, lekari....

danilo

pre 10 godina

Na osnovu nekog malog iskustva sa sopstvenim kolenom, a i praćenja povreda sportista, čini mi se da svaka povreda ligamenata, pa i ukrštenog nije ista, jer nisu sve ruptura na istom mestu i nisu iste dužine(pošto su rupture uglavnom uzdužne). Zato je i vreme oporavka vrlo različito, od nekoliko meseci do prekida karijere.
Na osnovu toga što je Bertrans bio do kraja u hali, i kako mi se čini, mislim da mu koleno nije oteklo, nadam se da je u pitanju minimalna ruptura koja neće zahtevati hirurgiju.
Bertrans je za ove dve godine ušao u navijačka srca kao fenomenalan mladi igrač sa NBA potrencijalom a dodatno što je progovorio srpski, pa će kao i Jan, za mene zauvek ostati naš čovek.
Mnogo sreće mu želim...

toptop

pre 10 godina

E jbg, kako dobar igrač i dobar momak...steta ali se nadam da će se vratiti ... Berta majstore vrati se još jači, uz tebe su svi grobari

Komar

pre 10 godina

Zvezdas sam,ali stvarno mi je mnogo zao sto se ovo dofodilo.Ja odavno nisam video ovakvog sutera,napredovao je i u odbrani,nadam se samo da mu nece ova povreda stati na put daljem napretku.Brz oporavak ti zelim i cestitam Partizanu titulu.

Vladimir

pre 10 godina

Drzi se majstore, tvoje trojke su nam predstavljale nevidjenu radost, jedva cekamo da se ponovo vratis, taj dan ce nam biti veliki.

Cuvaj se

DG

pre 10 godina

Vratices se Davise kad nam budes najpotrebniji, top 16 i plej of, pa paljba na f4! odmori dobro i spremi se fizicki. mlad si sve ce se to srediti. Srecno!

Zvezdas

pre 10 godina

Steta jako dobar suter,a tek je poceo da se razvija u odlicnog igraca,nadam se da mu ova teska povreda nece unazaditi karijeru,zelim mu brz i uspesan povratak.

KODAR78

pre 10 godina

Posto su sutra detaljni i zavrsni pregledi, jos postoji nada da sadasnja dijagnoza nije tacna, ne bi bilo prvi put da se tako nesto dogodi. Bez ovog igraca ekipa bi stvarno bila okrnjena, da ne kazem sledece sezone. Ocekujemo sutra bolje vesti.

zokidolovac

pre 10 godina

Hvala Bertansu na svemu, mozda je svojom trojkom u drugoj utakmici na kraju resio ishod finalne serije....Hvala i komsijama na recima podrske.
Majstore, vrati nam se sto pre!

Bole

pre 10 godina

Bertansu želim uspešan oporavak. Izdrži majstore! Ugraditi klimu u sve hale i zabarniti unos baklji i kojekakve pirotehnike. Hitno smanjiti broj utakmica u sezoni jer ovo više nema nikakvog smisla. Svi znamo da domaća titula ne donosi ništa sem prestiža. Čemu onda ovoliki play-off? Final four za domaću ligu, a play off za Jadransku jer se tu odlučuje o bitnijim stvarima.

davis.bertans

pre 10 godina

dao bi titulu samo da se nije povredio,ma ja kao bivsi kosarkas koji svakodnevno trci i trenira 2-3h dao bi mu svoje kolena,daj berta brzo se vrati da uzivamo u tvojim trojkama kucanjima i blokadama..zasto bre????

Sasho

pre 10 godina

Nebrini naci ce Dule nacin da treniras sut makar i sa osloncem na jednu nogu vec od oktobra,a za ovo vreme u teretani da ojacas gornji deo tela,takodje od oktobra.Grobari su uz tebe!

apostoll

pre 10 godina

Ljudi da je pokidao ligamente sinoc bi ga hitna vozila u bolnicu....po mom misljenju u pitanju je jace istegnuce. Problem je sto je Davis trebao da ide u NBA letnju ligu gde bi jos vise napredovao, a ovako ce morati leto da provede na terapijama. Ocekujem da do decembra bude u full-u.

ječam,hmelj,kvasac,voda

pre 10 godina

E tako sam i ja pre mesec dana pokidao ligamente,ista reakcija kao i njegova,najteze je to psihicki prihvatiti,tezak period mu sledi.

ACL

pre 10 godina

To što je stao na noge, i šetao, uopšte ne znači da ligament nije pokidan. Znam, jer sam i sam doživeo istu povredu. Moguće je i hodati i trčati neposredno posle takve povrede, kako minut-dva, tako čak i mesecima i godinama nakon povređivanja, samo je koleno toliko nestabilno da svaki nezgodan pokret može učiniti da završite na terenu vrišteći od bola. Ne kažem da je Bertrans dožoveo takvu povredu, ni da nije, samo kažem da to što je odšetao nije merilo...

Bojan

pre 10 godina

Davise, želim ti brz oporavak i hvala ti na svemu što si pokazao na terenu i van njega. Za tako mladu osobu ne samo da si veliki igrač, već i veliki čovek koji je iskazao poštovanje mom narodu odličnim srpskim jezikom. Siguran sam da ćemo te uskoro gledati kako dominiraš terenima.
Dakle ne daj se momčino, srcem smo uz tebe.

Иван-Ниш

pre 10 godina

Желим му успешну операцију и пуно стрпљења. Ако је реч о покиданим лигаментима, надам се да га неће терати да се враћа на терен пре нове године. Боље да се врати потпуно опорављен него да га зарад резултата силе да истрчи превремено. Не верујем никоме ко каже да је могуће квалитетан опоравак за мање од 6 месеци од овакве повреде.

nesha

pre 10 godina

Ne treba sumljati u njegov brz oporavak, zamislite samo koliki je decko borac ceo zivot, on nema jedan prst na ruci a dosao je do ovakvog kvaliteta igraca... To mogu samo pravi ratnici!

Brzi

pre 10 godina

Zelim ti brz oporavak! Stvar koja me u svemu ovome ohrabruje je ta sto se ovo desilo dok je u Partizanu. Verujem da samo Dule Vujosevic ima toliko poverenja u svoje igrace i volje da radi sa njima da ce mu pomoci ne samo da ozdravi i vrati se na svoj nivo vec i da bude mnogo bolji. :) Naravno uz sav kvalitet Bertansa mislim da to uopste nece biti problem. :)

Mare

pre 10 godina

E koliko je samo igraca bilo upropasteno i povredjeno izaslo iz tog "sistema"! Treniraju vise,duze i jace i veliki mag misli sam na kratkorocne uspehe da bi se pricalo o njemu,a dugorocno o karijerama igraca i njihovom zdravlju se ne misli! Vujanic,Krstic,Velickovic,Tripkovic,Bozic,itd,itd...pa i sad Bertans samo su neki koji su izasli iz sistema a imali teze povrede!

pepe

pre 10 godina

Davisu sve najbolje, ali interesantno citati grobarske komentare kad bukvalno placu za Letonca, a onomad popljuvase Srbina Teodosica kad se povredio!

netsfan87

pre 10 godina

Teška povreda, mnogo je gore povrediti koleno nego zglob bar su me tako tešili dok su mi previjali zglob posle basketa prošloga juna.
Ovo će nama neprimetno olakšati stvari jer igramo sa Letoncima u grupi ali svejedno povreda je nešto što niko ne želi da vidi u sportu.
Brz oporavak pa negde na zimu opet na teren...

vanbujten

pre 10 godina

Grobare brate izdrži,i mene je zlo ubilo prosto neverovatno! Pre 3 nedelje sam i ja nastradao pukao mi umivaonik i isekao tetive,kapsulu i oštetio skočni zglob na stopalu,i nikad se ne naslanjajte na umivaonik i čuvajte decu i opomonjite ih da to ne rade.U bolnici u Subotici nisu verovali da je to moguće ali nažalost jeste.Zato svi ljudi pazite na sebe nesreća dođe za nekoliko sekundi i ne bira boje.Pozdrav za sve!!!!

Bole

pre 10 godina

Bertansu želim uspešan oporavak. Izdrži majstore! Ugraditi klimu u sve hale i zabarniti unos baklji i kojekakve pirotehnike. Hitno smanjiti broj utakmica u sezoni jer ovo više nema nikakvog smisla. Svi znamo da domaća titula ne donosi ništa sem prestiža. Čemu onda ovoliki play-off? Final four za domaću ligu, a play off za Jadransku jer se tu odlučuje o bitnijim stvarima.

Danilo

pre 10 godina

Veliki sam navijac Partizana,ali sam veliki protivnik profesionalnog sporta i modernog gladijatorstva koje unistava tako mlade zivote.Poslusajte na youtubu sta o svemu tome ima da kaze Duci Simonovic nekada veliki kosarkas Zvezde.Toplo vam svima preporucujem

@leksa

pre 10 godina

Берта,
главу горе. Ти си борац који не посустаје: изнеси ово до краја на најбољи начин. Брзо се опорави и затрпавај противничке кошеве без милости још дуги низ година!!!
Твоји Гробари те воле безмерно, а оно што радује јесте велик број порука подршке (осим пар малоумних), које долазе и са стране најљућег ривала.
Скот, Катић, као и ова подршка коју Бертанс данас добија - све је то знак да у нашој кошарци још увек има много здравог разума и енергије, упркос ривалитету.
Хајде да заједнички осудимо сваки наредни неспортски гест и изјаву која дође из управа наших двају клубова!!!

nikolaknez

pre 10 godina

drz' se legendo, i sam sãm bio zimus u gipsu(polomljena noga) i kao bivsi sportista vratio sam se vezbanju i treniranju posle 3 meseca,tako da ti zelim brz oporavak i povratak u staru formu,sto pre.pozdrav od vatrenog grobara!

crni

pre 10 godina

Žao mi je dečka, ali on više nažalost nikada neće biti isti. U košarci je ova povreda katastrofalna, ako zanemarimo NBA cirkusante imamo kod nas primere gde su igrači sa ovom povredom završili sa ozbiljnim igranjem košarke. Najočigledniji primer je Miloš Vujanić, a za njim sledeć Nemanja Aleksandrom, Vuk Radivojević, kod rukometaša Petar Nenadić kojeg nije bilo nigde više godina. Nijedan se više nije vratio u formu koju je imao pre povrede, a za način igre Partizana treba da si zdav kao dren.

Polo Loco

pre 10 godina

Ako su ligamenti, prednji ukršteni, pauza je 9 meseci i to pod uslovom da dodje kod dobrog stručnjaka "pod nož". Nakon toga sledi rehabilitacija. Ne treba žuriti sa povratkom jer to može biti kobno. Ono što su neki već spomenuli, moguće je hodati posle takve povrede kada se koleno ohladi. Nadam se ipak da je samo istegnuce ligamenata. Takodje, bitno je posle povratka na parket da prebrodi psihološku barijeru tj. strah od ponovne povrede.Kada

Vlade

pre 10 godina

Jesam zvezdas,ali momku zelim brz oporavak i da bude još bolji kad se vrati.Partizan je zasluženo slavio,podigao formu bas kad treba uzeo najvažnije trofeje.Treba čestitati boljem.

Rampi

pre 10 godina

netsfan87@Nije tačno.Iskrenuti zglob ne znači i pokidati ligamente zgloba.Inače,JEDINA teža povreda od pucanja ligamenata kolena je PUCANJE talofibularnog i kalkaneofibularnog ligamenta skočnog zgloba.Na sreću,to se daleko redje dešava,ali kad se desi,pakao...

erazmo beogradski

pre 10 godina

Hebi ga...toga sam se i plašio...

A taman je momak imao šansu da napravi instant karijeru u nekom bogatom klubu posle Partizana...


oporavak je dugotrajan - ali uz jaku volju - i moderne steznike za koleno - vratiće se on košarci - samo će izgubiti jedno dve godine da dostigne sadašnju formu... :(

from RS with love

pre 10 godina

Bilo je kontakta. Na snimku se vidi kako ga igrac Zvezde u trku udara kolenom u koleno sa strane. Ali to kao da niko nije video.

Pera

pre 10 godina

Ne znam kako je grobarima dobra vest to kada se povredi Teodosic ili Lazovic a kada se povredi Bertans onda je to lose.
Pa ako vec sve to gledate kroz klupske boje i pripadnost klubu onda nemojte da vas cude komentari ovde koji u sebi ne sadrze reci podrske.

12putazaredom

pre 10 godina

Bertansu zelim brz oporavak,a grobarima da preporucim da postanu prijatelji kluba KK Partizan http://www.kkpartizan.rs/sr/klub-prijatelja.php.Pomozite klubu da I dalje nastavi sa uspjesima.

iako sam i ja...

pre 10 godina

"Zvezdaš sam, ali mi je žao tog momka..." - ne razumem, mnogi ovako počinju komentar. Kakve veze ima ko za koga navija kad se desi teška povrede nekog sportiste? Fali nama mnogo onog evropskog, čak i kad iskazujemo dobre želje.
(Kampanela, 14. jun 2013 03:11) burazeru, ne zameri, hoće da kažu da iako može da naudi Zvezdi svojim igranjem, svejedno mu žele oporavak, onako ljudski, srpski. brz oporavak Bertansu želim

djordjevic

pre 10 godina

@kobaz1987,

to je povreda sa kojom mozes "komotno" da setas...Boli u startu, posle prodje i mozes da setas opusteno. Ali bilo kakav veci napor tipa trcanje, promena pravca i tako to je NEMOGUC. Ima ljudi koji kad pokidaju ligamente zakazu operaciju za 6 meseci u zavisnosti od toga sta imaju da rade u zivotu...

K.M.

pre 10 godina

Kada sam procitala da nije slavio titulu i da je plakao, dusa me zabolela. :-( Davise, brz oporavak, uspeces ti to! Sigurna sam. P.S. Jako je lepo procitati komentare podrske i od Grobara, a i Delija.

Kampanela

pre 10 godina

"Zvezdaš sam, ali mi je žao tog momka..." - ne razumem, mnogi ovako počinju komentar. Kakve veze ima ko za koga navija kad se desi teška povrede nekog sportiste? Fali nama mnogo onog evropskog, čak i kad iskazujemo dobre želje.

seljo

pre 10 godina

nemogu da verujem! taman smo imali ekipu za evroligu, prvoklasnu za duge staze! bertanse zelim ti da ozdravis brzo i da jos 100 godina igras kosarku!

milan

pre 10 godina

E bas necu da napisem za koga navijam i kako citam gomila strucnjaka i ortopeda je ostavila komentare ali evo kao neko ko nema pojma osim sto sam prosle godine operisao prednje ukrstene mogu samo da kazem drzi se batice boli i nije bas prijatan oporavak. Samo polako dan za danom i prodje vazno je u glavi da ga prelomis da mozes to ostalo je fizika cista

Lomunac

pre 10 godina

"Više žalte Bertansa nego Teodosića,manjino
(Srbin, 14. jun 2013 00:09)"

Jaoooo, MI smo manjina, 40% navijaca u Srbiji navija za Partizan a za vas FMP mozda toliko PROMILA, oni neka zale vaseg igraca, a reprezentativnu primadonu koja vise stete nego koristi donosi istoj!!

Gadni

pre 10 godina

Booom...Tras...Bertans.....!!!!
Predlazem Grobarima da ovu pesmu obavezno pevaju na svakoj utakmici u znak podrske velikom kosarkasu i coveku Davidsu Bertans!
Berta ako citas ove komentare, i sam vidis koliko nam je zao.
Neka ti stalno bude u glavi kakav ce biti docek kada se oporavis!
Srecno!
P.S. Hvala navijacima Zvezde na podrsci! I to dosta govori o Bertansu!

Delija Knin

pre 10 godina

Izdrzi decko, oporavi se, treba sledece sezone da vas pobedjujemo, bez tebe to nece biti isto... tacnije bez tebe cemo lagano da vas dobijamo, a to nije to...

Pozdrav velikom sportisti uz zelje za sto brzi oporavak

vlada

pre 10 godina

Šteta za momka stvarno. Gadna povreda.
2-3 moja saigrača su okončala karijeru pre nego što im je i počela zbog ove povrede. Ja i dalje strepim od nje na svakom treningu...

crni92

pre 10 godina

Brz oporavak zelim i da nam se sto pre vratis na teren! A sto se tice bolova, mogu samo da zamislim kako ti je, jer se i meni to desilo, i jako je gadan osecaj!

no name

pre 10 godina

Bravo za zvezdaše koji žele brz oporavak Bertansu-to su pravi navijači. Grobar sam i želim vam svu sreću naredne sezone i da zajedno doguramo što dalje u evroligi i da osvetlamo obraz srpskoj košarci. Nadam se da više neće biti sukoba između Vujoševića i Čovića jer kakav god da je ko i ko god da je u pravu treba da gledaju svoja posla.

seljak.

pre 10 godina

Posto su sutra detaljni i zavrsni pregledi, jos postoji nada da sadasnja dijagnoza nije tacna, ne bi bilo prvi put da se tako nesto dogodi. Bez ovog igraca ekipa bi stvarno bila okrnjena, da ne kazem sledece sezone. Ocekujemo sutra bolje vesti. (KODAR78, 13. jun 2013 20:18)....iskreno prijatelju..strasno mi je zao njegove povrede,i zelim mu brz oporavak..a sa druge strane za partizan je to i dobro,jer ce ostati jos jednu sezonu..da se nije povredio napustio bi partizan..tj..partizan bi ga prodao,tako da bi partizan u svakom slucaju bio okrnjen..znam da je strasno sto ovo kazem,ali njegova povreda je partizanovo najvece pojacanje.

Бане

pre 10 godina

Држ се јуначино!
Преброди ћеш ти то на крају.
Млад си, тек је живот пред тобом а и спортска каријера.Поздрав свим нормалним људима на овом форуму.

Mare

pre 10 godina

E koliko je samo igraca bilo upropasteno i povredjeno izaslo iz tog "sistema"! Treniraju vise,duze i jace i veliki mag misli sam na kratkorocne uspehe da bi se pricalo o njemu,a dugorocno o karijerama igraca i njihovom zdravlju se ne misli! Vujanic,Krstic,Velickovic,Tripkovic,Bozic,itd,itd...pa i sad Bertans samo su neki koji su izasli iz sistema a imali teze povrede!

pepe

pre 10 godina

Davisu sve najbolje, ali interesantno citati grobarske komentare kad bukvalno placu za Letonca, a onomad popljuvase Srbina Teodosica kad se povredio!

Pera

pre 10 godina

Ne znam kako je grobarima dobra vest to kada se povredi Teodosic ili Lazovic a kada se povredi Bertans onda je to lose.
Pa ako vec sve to gledate kroz klupske boje i pripadnost klubu onda nemojte da vas cude komentari ovde koji u sebi ne sadrze reci podrske.

from RS with love

pre 10 godina

Bilo je kontakta. Na snimku se vidi kako ga igrac Zvezde u trku udara kolenom u koleno sa strane. Ali to kao da niko nije video.

crni

pre 10 godina

Žao mi je dečka, ali on više nažalost nikada neće biti isti. U košarci je ova povreda katastrofalna, ako zanemarimo NBA cirkusante imamo kod nas primere gde su igrači sa ovom povredom završili sa ozbiljnim igranjem košarke. Najočigledniji primer je Miloš Vujanić, a za njim sledeć Nemanja Aleksandrom, Vuk Radivojević, kod rukometaša Petar Nenadić kojeg nije bilo nigde više godina. Nijedan se više nije vratio u formu koju je imao pre povrede, a za način igre Partizana treba da si zdav kao dren.

seljak.

pre 10 godina

Posto su sutra detaljni i zavrsni pregledi, jos postoji nada da sadasnja dijagnoza nije tacna, ne bi bilo prvi put da se tako nesto dogodi. Bez ovog igraca ekipa bi stvarno bila okrnjena, da ne kazem sledece sezone. Ocekujemo sutra bolje vesti. (KODAR78, 13. jun 2013 20:18)....iskreno prijatelju..strasno mi je zao njegove povrede,i zelim mu brz oporavak..a sa druge strane za partizan je to i dobro,jer ce ostati jos jednu sezonu..da se nije povredio napustio bi partizan..tj..partizan bi ga prodao,tako da bi partizan u svakom slucaju bio okrnjen..znam da je strasno sto ovo kazem,ali njegova povreda je partizanovo najvece pojacanje.

Tolle

pre 10 godina

@I sad bi trebalo da ga zalimo? Da se povredio onaj bez rominga, pa i da razmislim.
(Rango, 13. jun 2013 18:07)

Ne prijatelju, ne treba, mi od vas nikada ne ocekujemo nista dobro.Srecom, velicina Partizana ne zavisi od jednog igraca. Kad nam se Vujanic povredio par dana pred pocetak sezone, otisli smo na F4 Evrolige, tako da svoje zaljenje mozete slobodno da sacuvate za vase nesretne igrace :)

cforce

pre 10 godina

Ko god je video kako se povredio d.rose, nažalost je mogao sinoć da prepozna. Podrška Bertansu, ako mu je suđeno da ostavi trag u košarci to može i sa 33, ne mora sa 23, grobari su ga već zapamtili, a Boga mi i cigani :)

Lomunac

pre 10 godina

"Više žalte Bertansa nego Teodosića,manjino
(Srbin, 14. jun 2013 00:09)"

Jaoooo, MI smo manjina, 40% navijaca u Srbiji navija za Partizan a za vas FMP mozda toliko PROMILA, oni neka zale vaseg igraca, a reprezentativnu primadonu koja vise stete nego koristi donosi istoj!!

Predo

pre 10 godina

Izašao je na svojim nogama, na poluvremenu pokušao da vidi može li igrati. Kad pokidaš ligamente kolena, nema teorije da možeš stati na nogu. Ni jednom sportisti i ni jednom čoveku ne želim povredu. Meni su kao Zvezdašu dragi i protivnički igrači, pogotovo naši.

GrobaR

pre 10 godina

Zelim mu sve najbolje, na onom snimku posle 4,5 sata sutiranja, kaze sve ce se kad tad isplatiti. Isplatilo se, dve titule protiv veoma jake CZBT. Poenta je da su svi igraci kod Duleta napredovali, a kod Covica nazadovali. Realna vrednost ovog tima CZBT je bila 4,5 a sada 2,5 miliona, a vrednost igraca Partizana je bila 2,5 a sada je 7 miliona evra. Milosavljevic je postao ubica, a Bogdan haubica. Ipak moram primetiti da je Bertans celu seriju igrao nesigurno pri vodjenju i ulazima. Video se umor i trebao se drzati samo sutiranja iz akcija. Videlo se da su igraci dovedeni do maksimuma spreme, otuda igraci CZBT nisu znali gde se nalaze a Lovrenj je masio bacanja i nije ni slavio titulu vec otisao pravac na spavanje.

Bole

pre 10 godina

Bertansu želim uspešan oporavak. Izdrži majstore! Ugraditi klimu u sve hale i zabarniti unos baklji i kojekakve pirotehnike. Hitno smanjiti broj utakmica u sezoni jer ovo više nema nikakvog smisla. Svi znamo da domaća titula ne donosi ništa sem prestiža. Čemu onda ovoliki play-off? Final four za domaću ligu, a play off za Jadransku jer se tu odlučuje o bitnijim stvarima.

stan

pre 10 godina

Veliki maler, s obzirom da je uspio da se povrjedi u poslednjih 10 min sezone ... Dokaz da se naporno radilo i vjerovatno islo preko granica fizickih mogucnosti, jer cini mi se da nije imao nikakv kontakt, jednostavno je puklo unutra na obicnom doskoku...

Marko Grobar

pre 10 godina

Strasno....nasem bratu Bertansu zelim BRZ oporovak I da se sto pre vrati ....nemojte mi zameriti sto ovako izjavljujem ali Bertans sad 100% ostaje u Partizanu jer ga niko ne zeli povredjenog...

bratanac

pre 10 godina

Pretpostavio sam, nažalost...Bolna grimasa i koleno koje ne sluša...Situacija me podsetila na 5. utakmicu polufinala play-offa 2000. između Partizana i Zvezde, kada je Aleksandar Čubrilo završio igračku karijeru. Pokušavao je da se vrati, doduše posle godinu i po pauze, ali se natome i završilo. Nadam se da će Bertans biti mnogo bolje sreće.

Kampanela

pre 10 godina

"Zvezdaš sam, ali mi je žao tog momka..." - ne razumem, mnogi ovako počinju komentar. Kakve veze ima ko za koga navija kad se desi teška povrede nekog sportiste? Fali nama mnogo onog evropskog, čak i kad iskazujemo dobre želje.

filipinho

pre 10 godina

Berta, mastore, ti znas koliko te tvoji grobari vole i da ces zauvek biti jedan od nas! Zato matori, vrati se jaci nego ikad pa da opet kara......., ma nastavak i sam znas!!!

toptop

pre 10 godina

E jbg, kako dobar igrač i dobar momak...steta ali se nadam da će se vratiti ... Berta majstore vrati se još jači, uz tebe su svi grobari

Bole

pre 10 godina

Bertansu želim uspešan oporavak. Izdrži majstore! Ugraditi klimu u sve hale i zabarniti unos baklji i kojekakve pirotehnike. Hitno smanjiti broj utakmica u sezoni jer ovo više nema nikakvog smisla. Svi znamo da domaća titula ne donosi ništa sem prestiža. Čemu onda ovoliki play-off? Final four za domaću ligu, a play off za Jadransku jer se tu odlučuje o bitnijim stvarima.

Danilo

pre 10 godina

Veliki sam navijac Partizana,ali sam veliki protivnik profesionalnog sporta i modernog gladijatorstva koje unistava tako mlade zivote.Poslusajte na youtubu sta o svemu tome ima da kaze Duci Simonovic nekada veliki kosarkas Zvezde.Toplo vam svima preporucujem

Rewstrek Koleomortfaskes

pre 10 godina

Nadam se da informacija nije tacna, a ako jeste zelim mu sto bolji i brzi oporavak. Doduse nisam navijao za njega jer sam Zvezdas, ali zao ni je sto se povredio.

netsfan87

pre 10 godina

Teška povreda, mnogo je gore povrediti koleno nego zglob bar su me tako tešili dok su mi previjali zglob posle basketa prošloga juna.
Ovo će nama neprimetno olakšati stvari jer igramo sa Letoncima u grupi ali svejedno povreda je nešto što niko ne želi da vidi u sportu.
Brz oporavak pa negde na zimu opet na teren...

erazmo beogradski

pre 10 godina

Hebi ga...toga sam se i plašio...

A taman je momak imao šansu da napravi instant karijeru u nekom bogatom klubu posle Partizana...


oporavak je dugotrajan - ali uz jaku volju - i moderne steznike za koleno - vratiće se on košarci - samo će izgubiti jedno dve godine da dostigne sadašnju formu... :(

apostoll

pre 10 godina

Ljudi da je pokidao ligamente sinoc bi ga hitna vozila u bolnicu....po mom misljenju u pitanju je jace istegnuce. Problem je sto je Davis trebao da ide u NBA letnju ligu gde bi jos vise napredovao, a ovako ce morati leto da provede na terapijama. Ocekujem da do decembra bude u full-u.

Brzi

pre 10 godina

Zelim ti brz oporavak! Stvar koja me u svemu ovome ohrabruje je ta sto se ovo desilo dok je u Partizanu. Verujem da samo Dule Vujosevic ima toliko poverenja u svoje igrace i volje da radi sa njima da ce mu pomoci ne samo da ozdravi i vrati se na svoj nivo vec i da bude mnogo bolji. :) Naravno uz sav kvalitet Bertansa mislim da to uopste nece biti problem. :)

Delija Knin

pre 10 godina

Izdrzi decko, oporavi se, treba sledece sezone da vas pobedjujemo, bez tebe to nece biti isto... tacnije bez tebe cemo lagano da vas dobijamo, a to nije to...

Pozdrav velikom sportisti uz zelje za sto brzi oporavak

Negovan

pre 10 godina

Ја као звездаш могу да кажем да је права штета што се повредио. Надам се да ће се брзо опоравити јер је штета да такав потенцијал стагнира због повреде. Заиста одличан играч и уживање је гледати га како са лакоћом даје кошеве. Изузетно елегантан шут, што је данас реткост, а и са његовом не баш јаком физичком конституцијом се одлично сналази на месту крилног центра. Богдановић и он, какав је то шутерски тандем. Брз опоравак мајсторе!

Sasho

pre 10 godina

Nebrini naci ce Dule nacin da treniras sut makar i sa osloncem na jednu nogu vec od oktobra,a za ovo vreme u teretani da ojacas gornji deo tela,takodje od oktobra.Grobari su uz tebe!

Boggy

pre 10 godina

Zvezdas sam i moram da kazem da mi je mnogo zao,odlican suter,nedostajace partizanu.Nadam se da ce se vratiti kako kaze jaci posle povrede.

Zuki

pre 10 godina

Nadam se da ih je ipak samo istegao. Stajao je na toj nozi do kraja. Nisam strucnjak ali mi nije logicno? Mozda decko ima vrlo visok prag tolerancije na bol, ipak cini mi se po njegovoj reakciji da nije pokidao ligamente. Kako god zelim mu brz oporavak i fenomenalnu karijeru koju svojim talentom i radom zasluzuje. Strasno je kad ti u sekundi cela karijera dodje pod znak pitanja a ulazes svoju mladost i najbolje sto imas. Izdrzi Davise!

slavica

pre 10 godina

Ja sam zvezdas, ali kada sam videla njegovu povredu, zaplakala sam!!! Sin mi je kao kosarkas doziveo isu povredu, nije lako, oporavak je dug, a i posle toga treba dosta vremena vratiti samopouzdanje. Pera Bozic ce mu od srca preporuciti najboljeg lekara, i ujedno da posete Novicu!! Samo napred, mlad si i budu strpljiv i uporan. A neko bi trebalo da se ozbiljno pozabavi ovom potredom, mnogo je ima u poslednje vreme, a najvise kod kosarkasa, ko ne radi dobro, treneri, kondicioni, lekari....

12putazaredom

pre 10 godina

Bertansu zelim brz oporavak,a grobarima da preporucim da postanu prijatelji kluba KK Partizan http://www.kkpartizan.rs/sr/klub-prijatelja.php.Pomozite klubu da I dalje nastavi sa uspjesima.

DG

pre 10 godina

Vratices se Davise kad nam budes najpotrebniji, top 16 i plej of, pa paljba na f4! odmori dobro i spremi se fizicki. mlad si sve ce se to srediti. Srecno!

Blaza

pre 10 godina

Fantastican igrac, i jako mi je zao sto se povredio... Izuzetno dobar, fin i kulturan momak, pravi sportista!!! Zvezdas sam, ali mi je zao tog momka, kao i bilo kog drugog igraca koji bi se povredio, bez obzira gde igrao!!! Zelim ti da se sto pre oporavis i da, ne samo dodjes do ovog nivoa igre, vec i da budes jos bolji... osim protiv Zvezde ;-) !!! Sve najbolje momak!!! :-)

Alex

pre 10 godina

Velika šteta za sjajnog momka. Partizan će biti znatno oslabljen. Ali nadam se da će klinac ozdraviti brzo i vratiti se kao još bolji i sa puno motiva. Srećno.

Zvezdas

pre 10 godina

Steta jako dobar suter,a tek je poceo da se razvija u odlicnog igraca,nadam se da mu ova teska povreda nece unazaditi karijeru,zelim mu brz i uspesan povratak.

Jazz

pre 10 godina

LEGENDO,volimo te,vratices se sledece sezone jos jaci,ne daj se! Jaooo kako mi je zao,bas nezgodna povreda,nece igrati ni na Euru,jako dobar igrac,a i momak...samo da dobro zaleci to,ne mora bre ni da igra za Partizan vise,samo da ozdravi 100%. Toliko ga gotivim :)

Komar

pre 10 godina

Zvezdas sam,ali stvarno mi je mnogo zao sto se ovo dofodilo.Ja odavno nisam video ovakvog sutera,napredovao je i u odbrani,nadam se samo da mu nece ova povreda stati na put daljem napretku.Brz oporavak ti zelim i cestitam Partizanu titulu.

davis.bertans

pre 10 godina

dao bi titulu samo da se nije povredio,ma ja kao bivsi kosarkas koji svakodnevno trci i trenira 2-3h dao bi mu svoje kolena,daj berta brzo se vrati da uzivamo u tvojim trojkama kucanjima i blokadama..zasto bre????

nikolaknez

pre 10 godina

drz' se legendo, i sam sãm bio zimus u gipsu(polomljena noga) i kao bivsi sportista vratio sam se vezbanju i treniranju posle 3 meseca,tako da ti zelim brz oporavak i povratak u staru formu,sto pre.pozdrav od vatrenog grobara!

danilo

pre 10 godina

Na osnovu nekog malog iskustva sa sopstvenim kolenom, a i praćenja povreda sportista, čini mi se da svaka povreda ligamenata, pa i ukrštenog nije ista, jer nisu sve ruptura na istom mestu i nisu iste dužine(pošto su rupture uglavnom uzdužne). Zato je i vreme oporavka vrlo različito, od nekoliko meseci do prekida karijere.
Na osnovu toga što je Bertrans bio do kraja u hali, i kako mi se čini, mislim da mu koleno nije oteklo, nadam se da je u pitanju minimalna ruptura koja neće zahtevati hirurgiju.
Bertrans je za ove dve godine ušao u navijačka srca kao fenomenalan mladi igrač sa NBA potrencijalom a dodatno što je progovorio srpski, pa će kao i Jan, za mene zauvek ostati naš čovek.
Mnogo sreće mu želim...

Rampi

pre 10 godina

netsfan87@Nije tačno.Iskrenuti zglob ne znači i pokidati ligamente zgloba.Inače,JEDINA teža povreda od pucanja ligamenata kolena je PUCANJE talofibularnog i kalkaneofibularnog ligamenta skočnog zgloba.Na sreću,to se daleko redje dešava,ali kad se desi,pakao...

ječam,hmelj,kvasac,voda

pre 10 godina

E tako sam i ja pre mesec dana pokidao ligamente,ista reakcija kao i njegova,najteze je to psihicki prihvatiti,tezak period mu sledi.

Vlade

pre 10 godina

Jesam zvezdas,ali momku zelim brz oporavak i da bude još bolji kad se vrati.Partizan je zasluženo slavio,podigao formu bas kad treba uzeo najvažnije trofeje.Treba čestitati boljem.

Vladimir

pre 10 godina

Drzi se majstore, tvoje trojke su nam predstavljale nevidjenu radost, jedva cekamo da se ponovo vratis, taj dan ce nam biti veliki.

Cuvaj se

Navijac Crvene zvezde

pre 10 godina

Dobar, ma ne dobar,odlican igrac.Davis, zelim ti da se oporavis sto pre .Buducnost je pred tobom.Imas srce pravog fighter-a. Bices ti u redu.Iskreni navijac Crvene zvezde

Mihajlo

pre 10 godina

Bilo je kontakta. Na snimku se vidi kako ga igrac Zvezde u trku udara kolenom u koleno sa strane. Ali to kao da niko nije video.
(from RS with love, 13. jun 2013 19:50)

Procitaj ponovo celu vest, narocito obrati paznju na to koja noga mu je povredjena i poslusaj sta kazu komentatori za usporeni snimak . Kao veliki zvezdas igracu najljuceg rivala Bertansu zelim brz i uspesan oporavak.

KODAR78

pre 10 godina

Posto su sutra detaljni i zavrsni pregledi, jos postoji nada da sadasnja dijagnoza nije tacna, ne bi bilo prvi put da se tako nesto dogodi. Bez ovog igraca ekipa bi stvarno bila okrnjena, da ne kazem sledece sezone. Ocekujemo sutra bolje vesti.

Sale@

pre 10 godina

Mene je zabolelo kad sam ovo pročitao...
Puno zdravlja dečko i sve najbolje!
Da se vratiš na teren živ i zdrav, pa da te opet gledam kako sa mojom Zvezdom, vodiš sportsku borbu na terenu...

nesha

pre 10 godina

Ne treba sumljati u njegov brz oporavak, zamislite samo koliki je decko borac ceo zivot, on nema jedan prst na ruci a dosao je do ovakvog kvaliteta igraca... To mogu samo pravi ratnici!

Zombicus

pre 10 godina

Vratices se ti nama brzo!

BTW - Stvarno je lepo videti gomilu podrske i sa druge strane. Nisam verovao da cu ovo napisati, ali: SVAKA CAST!

ACL

pre 10 godina

To što je stao na noge, i šetao, uopšte ne znači da ligament nije pokidan. Znam, jer sam i sam doživeo istu povredu. Moguće je i hodati i trčati neposredno posle takve povrede, kako minut-dva, tako čak i mesecima i godinama nakon povređivanja, samo je koleno toliko nestabilno da svaki nezgodan pokret može učiniti da završite na terenu vrišteći od bola. Ne kažem da je Bertrans dožoveo takvu povredu, ni da nije, samo kažem da to što je odšetao nije merilo...

jan veseli

pre 10 godina

verovao sam da posle jana necemo imati stranca koji ce voleti toliko partizan i nas ,a bertans me je demantovao, stoga osecam potrebu da ostavim komentar u znak podrske.
verujem da ces voljom i radom izaci jos jaci i bolji,
karijera te tek ceka!!!
kad ga cujem kako govori srpski,shvatim da pojedini domaci fudbaleri imaju oskudniji fond reci

Polo Loco

pre 10 godina

Ako su ligamenti, prednji ukršteni, pauza je 9 meseci i to pod uslovom da dodje kod dobrog stručnjaka "pod nož". Nakon toga sledi rehabilitacija. Ne treba žuriti sa povratkom jer to može biti kobno. Ono što su neki već spomenuli, moguće je hodati posle takve povrede kada se koleno ohladi. Nadam se ipak da je samo istegnuce ligamenata. Takodje, bitno je posle povratka na parket da prebrodi psihološku barijeru tj. strah od ponovne povrede.Kada

Bojan

pre 10 godina

Davise, želim ti brz oporavak i hvala ti na svemu što si pokazao na terenu i van njega. Za tako mladu osobu ne samo da si veliki igrač, već i veliki čovek koji je iskazao poštovanje mom narodu odličnim srpskim jezikom. Siguran sam da ćemo te uskoro gledati kako dominiraš terenima.
Dakle ne daj se momčino, srcem smo uz tebe.

@leksa

pre 10 godina

Берта,
главу горе. Ти си борац који не посустаје: изнеси ово до краја на најбољи начин. Брзо се опорави и затрпавај противничке кошеве без милости још дуги низ година!!!
Твоји Гробари те воле безмерно, а оно што радује јесте велик број порука подршке (осим пар малоумних), које долазе и са стране најљућег ривала.
Скот, Катић, као и ова подршка коју Бертанс данас добија - све је то знак да у нашој кошарци још увек има много здравог разума и енергије, упркос ривалитету.
Хајде да заједнички осудимо сваки наредни неспортски гест и изјаву која дође из управа наших двају клубова!!!

seljo

pre 10 godina

nemogu da verujem! taman smo imali ekipu za evroligu, prvoklasnu za duge staze! bertanse zelim ti da ozdravis brzo i da jos 100 godina igras kosarku!

K.M.

pre 10 godina

Kada sam procitala da nije slavio titulu i da je plakao, dusa me zabolela. :-( Davise, brz oporavak, uspeces ti to! Sigurna sam. P.S. Jako je lepo procitati komentare podrske i od Grobara, a i Delija.

vlada

pre 10 godina

Šteta za momka stvarno. Gadna povreda.
2-3 moja saigrača su okončala karijeru pre nego što im je i počela zbog ove povrede. Ja i dalje strepim od nje na svakom treningu...

djordjevic

pre 10 godina

@kobaz1987,

to je povreda sa kojom mozes "komotno" da setas...Boli u startu, posle prodje i mozes da setas opusteno. Ali bilo kakav veci napor tipa trcanje, promena pravca i tako to je NEMOGUC. Ima ljudi koji kad pokidaju ligamente zakazu operaciju za 6 meseci u zavisnosti od toga sta imaju da rade u zivotu...

milan

pre 10 godina

E bas necu da napisem za koga navijam i kako citam gomila strucnjaka i ortopeda je ostavila komentare ali evo kao neko ko nema pojma osim sto sam prosle godine operisao prednje ukrstene mogu samo da kazem drzi se batice boli i nije bas prijatan oporavak. Samo polako dan za danom i prodje vazno je u glavi da ga prelomis da mozes to ostalo je fizika cista

iako sam i ja...

pre 10 godina

"Zvezdaš sam, ali mi je žao tog momka..." - ne razumem, mnogi ovako počinju komentar. Kakve veze ima ko za koga navija kad se desi teška povrede nekog sportiste? Fali nama mnogo onog evropskog, čak i kad iskazujemo dobre želje.
(Kampanela, 14. jun 2013 03:11) burazeru, ne zameri, hoće da kažu da iako može da naudi Zvezdi svojim igranjem, svejedno mu žele oporavak, onako ljudski, srpski. brz oporavak Bertansu želim

vanbujten

pre 10 godina

Grobare brate izdrži,i mene je zlo ubilo prosto neverovatno! Pre 3 nedelje sam i ja nastradao pukao mi umivaonik i isekao tetive,kapsulu i oštetio skočni zglob na stopalu,i nikad se ne naslanjajte na umivaonik i čuvajte decu i opomonjite ih da to ne rade.U bolnici u Subotici nisu verovali da je to moguće ali nažalost jeste.Zato svi ljudi pazite na sebe nesreća dođe za nekoliko sekundi i ne bira boje.Pozdrav za sve!!!!

nenad

pre 10 godina

Zvezdas sam, ali je to nebitno. Bilo bi mi zao da se povredi bilo ko.Istakao bih da je momak ukazao veliko postovanje prema nasoj zemlji time sto je naucio srpski i treba da cenimo tu cinjenicu. Zelim mu brz oporavak i povratak u formu mada je povreda izuzetno nezgodna.

zokidolovac

pre 10 godina

Hvala Bertansu na svemu, mozda je svojom trojkom u drugoj utakmici na kraju resio ishod finalne serije....Hvala i komsijama na recima podrske.
Majstore, vrati nam se sto pre!

Glavni arhivator Đorđe Čvarkov je pri vezi!

pre 10 godina

Gadna povreda! Najiskrenije želim brz i uspešan oporavak, našem bratu.
Drži se Davise, Partizan i Grobari su uz tebe, a koliko primetim i veliki broj Zvezdaša ovde!!! Uveren sam da ćeš biti još bolji i još jaci... Poštovanje za komšijsku podršku.

Иван-Ниш

pre 10 godina

Желим му успешну операцију и пуно стрпљења. Ако је реч о покиданим лигаментима, надам се да га неће терати да се враћа на терен пре нове године. Боље да се врати потпуно опорављен него да га зарад резултата силе да истрчи превремено. Не верујем никоме ко каже да је могуће квалитетан опоравак за мање од 6 месеци од овакве повреде.

crni92

pre 10 godina

Brz oporavak zelim i da nam se sto pre vratis na teren! A sto se tice bolova, mogu samo da zamislim kako ti je, jer se i meni to desilo, i jako je gadan osecaj!

no name

pre 10 godina

Bravo za zvezdaše koji žele brz oporavak Bertansu-to su pravi navijači. Grobar sam i želim vam svu sreću naredne sezone i da zajedno doguramo što dalje u evroligi i da osvetlamo obraz srpskoj košarci. Nadam se da više neće biti sukoba između Vujoševića i Čovića jer kakav god da je ko i ko god da je u pravu treba da gledaju svoja posla.

Gadni

pre 10 godina

Booom...Tras...Bertans.....!!!!
Predlazem Grobarima da ovu pesmu obavezno pevaju na svakoj utakmici u znak podrske velikom kosarkasu i coveku Davidsu Bertans!
Berta ako citas ove komentare, i sam vidis koliko nam je zao.
Neka ti stalno bude u glavi kakav ce biti docek kada se oporavis!
Srecno!
P.S. Hvala navijacima Zvezde na podrsci! I to dosta govori o Bertansu!

Бане

pre 10 godina

Држ се јуначино!
Преброди ћеш ти то на крају.
Млад си, тек је живот пред тобом а и спортска каријера.Поздрав свим нормалним људима на овом форуму.