Petak, 10.05.2013.

14:39

Savović na spisku BiH za EP

Košarkaš Crvene zvezde Telekom Boris Savović našao se na spisku potencijalnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

Izvor: JT

Savoviæ na spisku BiH za EP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Srba

pre 10 godina

Najsmesniji su mi ovi sto ga porede sa Lucicem, pa on ce Lucica da stavi u dzep i igra. Na poslednjem derbiju Lucic se nije ni video, kao ni na prethodna 4, a Savovic je u tim istim derbijima bio prvi skakac i imao je zapazen i poenterski ucinak. Lucic je za dve klase losiji od njega. Smseno je porediti ih

Stiven Dzerard

pre 10 godina

A što Duda ne bi pozvao Kalinića iz Vojvodine ima odlične procente i 11p u proseku,sad neko će reći da je KLS slaba liga ali dečko otkida i protiv Partizana,Radničkog a posebno Zvezde, valjalo bi ga probati na dvojci ili trojci.

stevan

pre 10 godina

nama u selekciji najviše fali skok a tu je Savović dominantan. kažete imamo dosta cetvorki, ali dobar trener bi Savovica stavio na peticu jer on ima i visinu i čvrstinu za centra. Uz to je jako pokretan i skocan i precizan. Centri su nam inače užas.Spori i ne mogu da se odlepe od zemlje.

Aj brisi

pre 10 godina

Ko je njega uopste i zvao u reprezentaciju? Sam se namece. A Covic kaze ,ne da igrace za reprezentaciju. Kao da ih je ikada i bilo. Tamo ces mozda i igrati ovde ne ,sigurno.

NemanjaCav8

pre 10 godina

Mislim da smo mi propuštali priliku da svojevremeno imamo dosta bolje igrače od Savovića u reprezentaciji, iz razno raznih razloga. Ne bi me čudilo i da ispustimo Savovića.Trebalo bi da ga Duda pozove u reprezentaciju jer trenutno to zaslužuje, mada je na granici. Takođe treba ga pozvati i iz razloga što bi onda Bosna, ili Crna Gora bila slabija, a sa nam je u grupi. Dakle, ne treba previše pameti da bi se shvatilo da Savović mora da dobije poziv i da ga treba ubediti da igra za nas.

tralala

pre 10 godina

a Aleksandrov???
igra na istoj poziciji a odlicno se snalazi i u spaniji...to kazem jer su ga osporavali veliki znalci...a spanija ima najjace prvenstvo na starom kontinentu!

student

pre 10 godina

Da odgovorim ovom stručnjaku.
Kao prvo mislim da Savović ima kvalitet da bude na širem spisku(18). Pa nek se nametne selektoru na pripremama, a ne preko novina.
Drugo, Lučić je sigurno u 12, jer je posle Bjelice najbolja trojka(ispred Luke Bogdanovića-loš u odbrani i Kešelja-ne igra u svom klubu).
treće, Rašić je dao ogroman doprinos jer je staložen u finišu(seti se Hrvatske) i solidan za 3 poena.
Tepić i Tripković su izgubljeni duže vreme i zato su pre njih u opticaju i Milosavljević i Bogdan Bogdanović iako nisu vrhunska rešenja.
I na kraju. Rakočević je odličan igrač. Međutim od 2009 kada je došao, Duda ima politiku da ne zove veterane i igrače preko 30 god.
Kad smo bili drugi u Poljskoj i pokradeni u Turskoj, svi ste bili oduševljeni, a sad samo pljujete. Stidite se. A možda pratiš košarku od ove godine ili si osnovac. pozdrav svima

Boka BL

pre 10 godina

Znaci ne mogu da vjerujem koliko Bosnjaka komentarise i likuje (lajkovima) ovu vijest ,potpisujuci se pritom kao neko iz Republike Srpske,pa kao mi podrzavamo da Savovic igra za BiH buhahahah ...znaci... samo sebe dovodite u zablude...a jos cemo vidjeti gdje ce Savovic igrati...pozdrav svima

Mad4Red

pre 10 godina

A štaćemo sa Bjelicom, Savanovićem, Micovim, Ercegom? Dajte ja navijam za Zvezdu ali Savović ok za širi spisak, ali pored svih ovih dajte nebudimo smešni.... Imamo mi igrača kao Savović koliko oćeš....

Pantela

pre 10 godina

Neko dole ima dosta minusa jer je rekao da nam.Savovic ne treba ako se NOvica vraca...Da li vi stvarno verujete da je Boris bolji igrac od Novice?! ;)

RS

pre 10 godina

Borise,VELIKA greska!Taj korak ti nije potreban u karijeri i nista ti nece pomoci u daljem razvoju!Ako igras za reprezentaciju igraj za onu koju ces igrati srcem (citaj SRBIJA),a ne za onu za koju si primoran!Ti si SRBIN iz Trebinja i igraj za SRBIJU jer ti je tu i mesto,kvalitetom!

imenjak

pre 10 godina

Mislim da Savovic nece igrati za Srbiju,ne znam zasto ste digli tog momka u zvezde.On jeste dobar igrac,ali Duda na toj poziciji ima Savana,Macvana i Ercega,a jos ova prva dvojica imaju veliki staz u repki,a msm da je Savovic za klasu ispred Ercega..Ja sam Zvezdas,nemam nista protiv Savovica,ali realnost je realnost.

Iznogud

pre 10 godina

Budimo realni bez obzira za koji klub igra momak zasluzuje da bude u reprezentaciji Srbije. Jedan od najboljih skakaca ABA lige a i odlican je poenter. Sigurno da ima mesta u reprezentaciji, ali nista cudno za Srbiju. Kada nije bilo mesta u fudbalu za Ramba Petkovica i mnoge druge ni ovo ne treba da cudi

Rale

pre 10 godina

Velika greska naseg saveza VELIKA. Neradi se o tome da li je Savovic bas za prvi tim ali za siru selekciju jeste definitivno i odnos treba gajiti od samog starta a ne samo kad zagusti i zafali igrac.

Setite se samo nekih primera kao sto je Aleksandar Capin, da je nas savez reagovao na vreme mozda bi on pristao da igra za nas i imali bi ga kao opciju na prethodnim prvenstvima. A da ne spominjemo Pekovica, tuzno je sto se nas savez nije potrudio na bilo koji nacin da zainteresuje ovog igraca da zaigra za nas... primera ima jos previse nazalost.

I nemojte price o tome kako se za reprezentaciju igra iz ljubavi - jeste to je tacno ali takodje i majka zemlja mora da pokaze zainteresovanje i borbu za svoje sinove jer nisu stvari iste kao sto su bile pre 20 godina.

Parter B

pre 10 godina

Zar očekujete da ga zove selektor? Pozvaće nekog "dragulja" iz Partizana.
Pa kad budemo osmi u Sloveniji, djavo će da nam bude kriv.

I Veselin Petrovic je imao kvalitet?

pre 10 godina

Bas me zanima za koga li navijaju svi ovi oji kazu da nema kvalitet za nasu reprezentaciju i da li su uopste odgledali neku kosarkasku utakmicu u zivotu???

Vazno je da imaju Musli i Lucic, pa i Tepic, Tripkovic, Rasic, Andjusic, kao i Milosavljevic koji ce sasvim sigurno dobiti poziv, zato sto igra gde igra i zato sto je selektor onaj kod koga pored ovih silnih vedeta ni Rakocevic nije imao mesta zbog pogresne boje na dresu, pa mislim da i Savovica ceka ista sudbina!!!

Svi koji lupe - neka bar probaju da odgovore da nesto od ovoga nije istina, a da ste ovde mnogo brojniji nego na utakmicama to odavno znamo, kao i da retko bilo ko od vas ume na nesto i da odgovori sem da udari - !!!

miki

pre 10 godina

nikada mi nece biti jasno kako jedan srbin moze da igra za bosnu,u bilo kom sportu?!
(Huan Pablo Don Fernando, 10. maj 2013 14:51)

A jer ti jasno da je 50% te bosne Republika Srpska i narod koji zivi tamo je srpski.

pn

pre 10 godina

Savovic je dominantan u skoku,odlicno igra ispod obruca,zna da pogodi i sa distance,pokretljiv je(moze da istrci kontru).Ali mi smo na poziciji 4 previse popunjeni.Tu su:Savanovic,Erceg,Bjelica...Sada je sve na Dudi i njegovoj odluci

samo realan

pre 10 godina

Jer se secate koliko se savez trudio da mu sredi "papire" da igra kao domaci igrac na kupu i sada u domacem prvenstvu? E toliko i zasluzuje da Savovic i igra za njih.

fenomen

pre 10 godina

nikada mi nece biti jasno kako jedan srbin moze da igra za bosnu,u bilo kom sportu?!
(Huan Pablo Don Fernando, 10. maj 2013 14:51)

Meni nikada nece biti jasno kako jos postoje takvi mozgovi kao ti...

zmaj

pre 10 godina

nikada mi nece biti jasno kako jedan srbin moze da igra za bosnu,u bilo kom sportu?! (Huan Pablo Don Fernando, 10. maj 2013 14:51) A jer ti jasno da je 50% te bosne Republika Srpska i narod koji zivi tamo je srpski. (miki, 10. maj 2013 15:04)
Ja i dalje ne razumem, ta RS, koliko znam, ne zeli tu Bosnu tj ne dozivljava je kao svoju, razumeo bih da hoce da igra za RS umesto SR ;-)

Doktor86

pre 10 godina

Realno, Zvezdas sam, ali decko je od pocetka godine u totalnom padu forme, i ne moze da konkurise ni Ercegu koji sasvim solidno igra za (buduceg) sampiona Evrope, a Macvan i Savanovic su cele sezone konstantni u najjacim turskim klubovima. Novica se polako budi, ali bi najbolje za njega bilo da se postedi, da propusti EP i da se tokom leta fokusira na treninge, kako bi sledece sezone bio na svom starom nivou. Na centru imamo Krstica i Stimca, mada i Katic i Marjanovic jednako zasluzuju poziv. Na trojci imamo kvalitetan triling igraca - Bjelicu, Lucica i Micova, a na dvojci Nedovica, Bogdanovica i Andjusica. Jedino me plej brine, Teodosic je siguran, Micic zasluzuje poziv, ali ko bi im bio backup na pripremama? Sve u svemu, s obzirom na formu nasih igraca, mozemo da doguramo do polufinala. Samo da Duda ne zove igrace poput Tripkovica, Tepica, Keselja i Paunica, nema ih cele sezone, i bila bi tragedija da se nadju na spisku, i da zauzmu mesto mladjim igracima.

sk94q

pre 10 godina

i šta sad ? treba Duda da ga pozove na pripreme samo zato što je ga Aca-trica zvao ? Ne, jedini koji odlučuje oko toga je Duda a ne neki navijači ili novinari. Na poziciji 4 smo izuzetno dobro popunjeni, Savan, Mačvan, Erceg koji igraju u jačim timovima u dosta jačim ligama. Novica koji je kad uđe u formu sigurno među naša 2 najbolja k.centra i možda još onaj Labović iz Novgoroda. Uz to imamo Bjelicu, Micova i Lučića koji na toj poziciji znaju da igraju

Pojke

pre 10 godina

Tako se to radi, a ne ko ovi nasi slepci iz saveza....

Savke sta god da izaberes neces pogresiti, srbi zive i ovde i tamo tako da ne cinis nikakvu izdaju niti bilo sta slicno. Podrsku imas za bilo koji opciju a svi ocekujemo da zablistas sada u plej-ofu pa neka pobedi sport !

P.S. Osisaj se molim te :)

Xin Zhao

pre 10 godina

Citat: "Edin Bavčić Elmedin, Kikanović" :D

Savovic nam je potreban samo ako se od Novice ne ocekuje oporavak. On je snazna 4orka dominantna u skoku, ali ni blizu kvaliteta Novice u punoj formi, samo je pitanje da li Velickovic ikada biti onaj stari...

miki

pre 10 godina

nikada mi nece biti jasno kako jedan srbin moze da igra za bosnu,u bilo kom sportu?!
(Huan Pablo Don Fernando, 10. maj 2013 14:51)

A jer ti jasno da je 50% te bosne Republika Srpska i narod koji zivi tamo je srpski.

Pojke

pre 10 godina

Tako se to radi, a ne ko ovi nasi slepci iz saveza....

Savke sta god da izaberes neces pogresiti, srbi zive i ovde i tamo tako da ne cinis nikakvu izdaju niti bilo sta slicno. Podrsku imas za bilo koji opciju a svi ocekujemo da zablistas sada u plej-ofu pa neka pobedi sport !

P.S. Osisaj se molim te :)

Xin Zhao

pre 10 godina

Citat: "Edin Bavčić Elmedin, Kikanović" :D

Savovic nam je potreban samo ako se od Novice ne ocekuje oporavak. On je snazna 4orka dominantna u skoku, ali ni blizu kvaliteta Novice u punoj formi, samo je pitanje da li Velickovic ikada biti onaj stari...

fenomen

pre 10 godina

nikada mi nece biti jasno kako jedan srbin moze da igra za bosnu,u bilo kom sportu?!
(Huan Pablo Don Fernando, 10. maj 2013 14:51)

Meni nikada nece biti jasno kako jos postoje takvi mozgovi kao ti...

I Veselin Petrovic je imao kvalitet?

pre 10 godina

Bas me zanima za koga li navijaju svi ovi oji kazu da nema kvalitet za nasu reprezentaciju i da li su uopste odgledali neku kosarkasku utakmicu u zivotu???

Vazno je da imaju Musli i Lucic, pa i Tepic, Tripkovic, Rasic, Andjusic, kao i Milosavljevic koji ce sasvim sigurno dobiti poziv, zato sto igra gde igra i zato sto je selektor onaj kod koga pored ovih silnih vedeta ni Rakocevic nije imao mesta zbog pogresne boje na dresu, pa mislim da i Savovica ceka ista sudbina!!!

Svi koji lupe - neka bar probaju da odgovore da nesto od ovoga nije istina, a da ste ovde mnogo brojniji nego na utakmicama to odavno znamo, kao i da retko bilo ko od vas ume na nesto i da odgovori sem da udari - !!!

Iznogud

pre 10 godina

Budimo realni bez obzira za koji klub igra momak zasluzuje da bude u reprezentaciji Srbije. Jedan od najboljih skakaca ABA lige a i odlican je poenter. Sigurno da ima mesta u reprezentaciji, ali nista cudno za Srbiju. Kada nije bilo mesta u fudbalu za Ramba Petkovica i mnoge druge ni ovo ne treba da cudi

RS

pre 10 godina

Borise,VELIKA greska!Taj korak ti nije potreban u karijeri i nista ti nece pomoci u daljem razvoju!Ako igras za reprezentaciju igraj za onu koju ces igrati srcem (citaj SRBIJA),a ne za onu za koju si primoran!Ti si SRBIN iz Trebinja i igraj za SRBIJU jer ti je tu i mesto,kvalitetom!

Rale

pre 10 godina

Velika greska naseg saveza VELIKA. Neradi se o tome da li je Savovic bas za prvi tim ali za siru selekciju jeste definitivno i odnos treba gajiti od samog starta a ne samo kad zagusti i zafali igrac.

Setite se samo nekih primera kao sto je Aleksandar Capin, da je nas savez reagovao na vreme mozda bi on pristao da igra za nas i imali bi ga kao opciju na prethodnim prvenstvima. A da ne spominjemo Pekovica, tuzno je sto se nas savez nije potrudio na bilo koji nacin da zainteresuje ovog igraca da zaigra za nas... primera ima jos previse nazalost.

I nemojte price o tome kako se za reprezentaciju igra iz ljubavi - jeste to je tacno ali takodje i majka zemlja mora da pokaze zainteresovanje i borbu za svoje sinove jer nisu stvari iste kao sto su bile pre 20 godina.

Parter B

pre 10 godina

Zar očekujete da ga zove selektor? Pozvaće nekog "dragulja" iz Partizana.
Pa kad budemo osmi u Sloveniji, djavo će da nam bude kriv.

student

pre 10 godina

Da odgovorim ovom stručnjaku.
Kao prvo mislim da Savović ima kvalitet da bude na širem spisku(18). Pa nek se nametne selektoru na pripremama, a ne preko novina.
Drugo, Lučić je sigurno u 12, jer je posle Bjelice najbolja trojka(ispred Luke Bogdanovića-loš u odbrani i Kešelja-ne igra u svom klubu).
treće, Rašić je dao ogroman doprinos jer je staložen u finišu(seti se Hrvatske) i solidan za 3 poena.
Tepić i Tripković su izgubljeni duže vreme i zato su pre njih u opticaju i Milosavljević i Bogdan Bogdanović iako nisu vrhunska rešenja.
I na kraju. Rakočević je odličan igrač. Međutim od 2009 kada je došao, Duda ima politiku da ne zove veterane i igrače preko 30 god.
Kad smo bili drugi u Poljskoj i pokradeni u Turskoj, svi ste bili oduševljeni, a sad samo pljujete. Stidite se. A možda pratiš košarku od ove godine ili si osnovac. pozdrav svima

zmaj

pre 10 godina

nikada mi nece biti jasno kako jedan srbin moze da igra za bosnu,u bilo kom sportu?! (Huan Pablo Don Fernando, 10. maj 2013 14:51) A jer ti jasno da je 50% te bosne Republika Srpska i narod koji zivi tamo je srpski. (miki, 10. maj 2013 15:04)
Ja i dalje ne razumem, ta RS, koliko znam, ne zeli tu Bosnu tj ne dozivljava je kao svoju, razumeo bih da hoce da igra za RS umesto SR ;-)

Pantela

pre 10 godina

Neko dole ima dosta minusa jer je rekao da nam.Savovic ne treba ako se NOvica vraca...Da li vi stvarno verujete da je Boris bolji igrac od Novice?! ;)

pn

pre 10 godina

Savovic je dominantan u skoku,odlicno igra ispod obruca,zna da pogodi i sa distance,pokretljiv je(moze da istrci kontru).Ali mi smo na poziciji 4 previse popunjeni.Tu su:Savanovic,Erceg,Bjelica...Sada je sve na Dudi i njegovoj odluci

Doktor86

pre 10 godina

Realno, Zvezdas sam, ali decko je od pocetka godine u totalnom padu forme, i ne moze da konkurise ni Ercegu koji sasvim solidno igra za (buduceg) sampiona Evrope, a Macvan i Savanovic su cele sezone konstantni u najjacim turskim klubovima. Novica se polako budi, ali bi najbolje za njega bilo da se postedi, da propusti EP i da se tokom leta fokusira na treninge, kako bi sledece sezone bio na svom starom nivou. Na centru imamo Krstica i Stimca, mada i Katic i Marjanovic jednako zasluzuju poziv. Na trojci imamo kvalitetan triling igraca - Bjelicu, Lucica i Micova, a na dvojci Nedovica, Bogdanovica i Andjusica. Jedino me plej brine, Teodosic je siguran, Micic zasluzuje poziv, ali ko bi im bio backup na pripremama? Sve u svemu, s obzirom na formu nasih igraca, mozemo da doguramo do polufinala. Samo da Duda ne zove igrace poput Tripkovica, Tepica, Keselja i Paunica, nema ih cele sezone, i bila bi tragedija da se nadju na spisku, i da zauzmu mesto mladjim igracima.

Boka BL

pre 10 godina

Znaci ne mogu da vjerujem koliko Bosnjaka komentarise i likuje (lajkovima) ovu vijest ,potpisujuci se pritom kao neko iz Republike Srpske,pa kao mi podrzavamo da Savovic igra za BiH buhahahah ...znaci... samo sebe dovodite u zablude...a jos cemo vidjeti gdje ce Savovic igrati...pozdrav svima

samo realan

pre 10 godina

Jer se secate koliko se savez trudio da mu sredi "papire" da igra kao domaci igrac na kupu i sada u domacem prvenstvu? E toliko i zasluzuje da Savovic i igra za njih.

tralala

pre 10 godina

a Aleksandrov???
igra na istoj poziciji a odlicno se snalazi i u spaniji...to kazem jer su ga osporavali veliki znalci...a spanija ima najjace prvenstvo na starom kontinentu!

imenjak

pre 10 godina

Mislim da Savovic nece igrati za Srbiju,ne znam zasto ste digli tog momka u zvezde.On jeste dobar igrac,ali Duda na toj poziciji ima Savana,Macvana i Ercega,a jos ova prva dvojica imaju veliki staz u repki,a msm da je Savovic za klasu ispred Ercega..Ja sam Zvezdas,nemam nista protiv Savovica,ali realnost je realnost.

Srba

pre 10 godina

Najsmesniji su mi ovi sto ga porede sa Lucicem, pa on ce Lucica da stavi u dzep i igra. Na poslednjem derbiju Lucic se nije ni video, kao ni na prethodna 4, a Savovic je u tim istim derbijima bio prvi skakac i imao je zapazen i poenterski ucinak. Lucic je za dve klase losiji od njega. Smseno je porediti ih

Mad4Red

pre 10 godina

A štaćemo sa Bjelicom, Savanovićem, Micovim, Ercegom? Dajte ja navijam za Zvezdu ali Savović ok za širi spisak, ali pored svih ovih dajte nebudimo smešni.... Imamo mi igrača kao Savović koliko oćeš....

sk94q

pre 10 godina

i šta sad ? treba Duda da ga pozove na pripreme samo zato što je ga Aca-trica zvao ? Ne, jedini koji odlučuje oko toga je Duda a ne neki navijači ili novinari. Na poziciji 4 smo izuzetno dobro popunjeni, Savan, Mačvan, Erceg koji igraju u jačim timovima u dosta jačim ligama. Novica koji je kad uđe u formu sigurno među naša 2 najbolja k.centra i možda još onaj Labović iz Novgoroda. Uz to imamo Bjelicu, Micova i Lučića koji na toj poziciji znaju da igraju

Aj brisi

pre 10 godina

Ko je njega uopste i zvao u reprezentaciju? Sam se namece. A Covic kaze ,ne da igrace za reprezentaciju. Kao da ih je ikada i bilo. Tamo ces mozda i igrati ovde ne ,sigurno.

Stiven Dzerard

pre 10 godina

A što Duda ne bi pozvao Kalinića iz Vojvodine ima odlične procente i 11p u proseku,sad neko će reći da je KLS slaba liga ali dečko otkida i protiv Partizana,Radničkog a posebno Zvezde, valjalo bi ga probati na dvojci ili trojci.

stevan

pre 10 godina

nama u selekciji najviše fali skok a tu je Savović dominantan. kažete imamo dosta cetvorki, ali dobar trener bi Savovica stavio na peticu jer on ima i visinu i čvrstinu za centra. Uz to je jako pokretan i skocan i precizan. Centri su nam inače užas.Spori i ne mogu da se odlepe od zemlje.

NemanjaCav8

pre 10 godina

Mislim da smo mi propuštali priliku da svojevremeno imamo dosta bolje igrače od Savovića u reprezentaciji, iz razno raznih razloga. Ne bi me čudilo i da ispustimo Savovića.Trebalo bi da ga Duda pozove u reprezentaciju jer trenutno to zaslužuje, mada je na granici. Takođe treba ga pozvati i iz razloga što bi onda Bosna, ili Crna Gora bila slabija, a sa nam je u grupi. Dakle, ne treba previše pameti da bi se shvatilo da Savović mora da dobije poziv i da ga treba ubediti da igra za nas.

RS

pre 10 godina

Borise,VELIKA greska!Taj korak ti nije potreban u karijeri i nista ti nece pomoci u daljem razvoju!Ako igras za reprezentaciju igraj za onu koju ces igrati srcem (citaj SRBIJA),a ne za onu za koju si primoran!Ti si SRBIN iz Trebinja i igraj za SRBIJU jer ti je tu i mesto,kvalitetom!

Xin Zhao

pre 10 godina

Citat: "Edin Bavčić Elmedin, Kikanović" :D

Savovic nam je potreban samo ako se od Novice ne ocekuje oporavak. On je snazna 4orka dominantna u skoku, ali ni blizu kvaliteta Novice u punoj formi, samo je pitanje da li Velickovic ikada biti onaj stari...

miki

pre 10 godina

nikada mi nece biti jasno kako jedan srbin moze da igra za bosnu,u bilo kom sportu?!
(Huan Pablo Don Fernando, 10. maj 2013 14:51)

A jer ti jasno da je 50% te bosne Republika Srpska i narod koji zivi tamo je srpski.

I Veselin Petrovic je imao kvalitet?

pre 10 godina

Bas me zanima za koga li navijaju svi ovi oji kazu da nema kvalitet za nasu reprezentaciju i da li su uopste odgledali neku kosarkasku utakmicu u zivotu???

Vazno je da imaju Musli i Lucic, pa i Tepic, Tripkovic, Rasic, Andjusic, kao i Milosavljevic koji ce sasvim sigurno dobiti poziv, zato sto igra gde igra i zato sto je selektor onaj kod koga pored ovih silnih vedeta ni Rakocevic nije imao mesta zbog pogresne boje na dresu, pa mislim da i Savovica ceka ista sudbina!!!

Svi koji lupe - neka bar probaju da odgovore da nesto od ovoga nije istina, a da ste ovde mnogo brojniji nego na utakmicama to odavno znamo, kao i da retko bilo ko od vas ume na nesto i da odgovori sem da udari - !!!

Pantela

pre 10 godina

Neko dole ima dosta minusa jer je rekao da nam.Savovic ne treba ako se NOvica vraca...Da li vi stvarno verujete da je Boris bolji igrac od Novice?! ;)

Pojke

pre 10 godina

Tako se to radi, a ne ko ovi nasi slepci iz saveza....

Savke sta god da izaberes neces pogresiti, srbi zive i ovde i tamo tako da ne cinis nikakvu izdaju niti bilo sta slicno. Podrsku imas za bilo koji opciju a svi ocekujemo da zablistas sada u plej-ofu pa neka pobedi sport !

P.S. Osisaj se molim te :)

Parter B

pre 10 godina

Zar očekujete da ga zove selektor? Pozvaće nekog "dragulja" iz Partizana.
Pa kad budemo osmi u Sloveniji, djavo će da nam bude kriv.

fenomen

pre 10 godina

nikada mi nece biti jasno kako jedan srbin moze da igra za bosnu,u bilo kom sportu?!
(Huan Pablo Don Fernando, 10. maj 2013 14:51)

Meni nikada nece biti jasno kako jos postoje takvi mozgovi kao ti...

Doktor86

pre 10 godina

Realno, Zvezdas sam, ali decko je od pocetka godine u totalnom padu forme, i ne moze da konkurise ni Ercegu koji sasvim solidno igra za (buduceg) sampiona Evrope, a Macvan i Savanovic su cele sezone konstantni u najjacim turskim klubovima. Novica se polako budi, ali bi najbolje za njega bilo da se postedi, da propusti EP i da se tokom leta fokusira na treninge, kako bi sledece sezone bio na svom starom nivou. Na centru imamo Krstica i Stimca, mada i Katic i Marjanovic jednako zasluzuju poziv. Na trojci imamo kvalitetan triling igraca - Bjelicu, Lucica i Micova, a na dvojci Nedovica, Bogdanovica i Andjusica. Jedino me plej brine, Teodosic je siguran, Micic zasluzuje poziv, ali ko bi im bio backup na pripremama? Sve u svemu, s obzirom na formu nasih igraca, mozemo da doguramo do polufinala. Samo da Duda ne zove igrace poput Tripkovica, Tepica, Keselja i Paunica, nema ih cele sezone, i bila bi tragedija da se nadju na spisku, i da zauzmu mesto mladjim igracima.

zmaj

pre 10 godina

nikada mi nece biti jasno kako jedan srbin moze da igra za bosnu,u bilo kom sportu?! (Huan Pablo Don Fernando, 10. maj 2013 14:51) A jer ti jasno da je 50% te bosne Republika Srpska i narod koji zivi tamo je srpski. (miki, 10. maj 2013 15:04)
Ja i dalje ne razumem, ta RS, koliko znam, ne zeli tu Bosnu tj ne dozivljava je kao svoju, razumeo bih da hoce da igra za RS umesto SR ;-)

Aj brisi

pre 10 godina

Ko je njega uopste i zvao u reprezentaciju? Sam se namece. A Covic kaze ,ne da igrace za reprezentaciju. Kao da ih je ikada i bilo. Tamo ces mozda i igrati ovde ne ,sigurno.

sk94q

pre 10 godina

i šta sad ? treba Duda da ga pozove na pripreme samo zato što je ga Aca-trica zvao ? Ne, jedini koji odlučuje oko toga je Duda a ne neki navijači ili novinari. Na poziciji 4 smo izuzetno dobro popunjeni, Savan, Mačvan, Erceg koji igraju u jačim timovima u dosta jačim ligama. Novica koji je kad uđe u formu sigurno među naša 2 najbolja k.centra i možda još onaj Labović iz Novgoroda. Uz to imamo Bjelicu, Micova i Lučića koji na toj poziciji znaju da igraju

Boka BL

pre 10 godina

Znaci ne mogu da vjerujem koliko Bosnjaka komentarise i likuje (lajkovima) ovu vijest ,potpisujuci se pritom kao neko iz Republike Srpske,pa kao mi podrzavamo da Savovic igra za BiH buhahahah ...znaci... samo sebe dovodite u zablude...a jos cemo vidjeti gdje ce Savovic igrati...pozdrav svima

student

pre 10 godina

Da odgovorim ovom stručnjaku.
Kao prvo mislim da Savović ima kvalitet da bude na širem spisku(18). Pa nek se nametne selektoru na pripremama, a ne preko novina.
Drugo, Lučić je sigurno u 12, jer je posle Bjelice najbolja trojka(ispred Luke Bogdanovića-loš u odbrani i Kešelja-ne igra u svom klubu).
treće, Rašić je dao ogroman doprinos jer je staložen u finišu(seti se Hrvatske) i solidan za 3 poena.
Tepić i Tripković su izgubljeni duže vreme i zato su pre njih u opticaju i Milosavljević i Bogdan Bogdanović iako nisu vrhunska rešenja.
I na kraju. Rakočević je odličan igrač. Međutim od 2009 kada je došao, Duda ima politiku da ne zove veterane i igrače preko 30 god.
Kad smo bili drugi u Poljskoj i pokradeni u Turskoj, svi ste bili oduševljeni, a sad samo pljujete. Stidite se. A možda pratiš košarku od ove godine ili si osnovac. pozdrav svima

imenjak

pre 10 godina

Mislim da Savovic nece igrati za Srbiju,ne znam zasto ste digli tog momka u zvezde.On jeste dobar igrac,ali Duda na toj poziciji ima Savana,Macvana i Ercega,a jos ova prva dvojica imaju veliki staz u repki,a msm da je Savovic za klasu ispred Ercega..Ja sam Zvezdas,nemam nista protiv Savovica,ali realnost je realnost.

Iznogud

pre 10 godina

Budimo realni bez obzira za koji klub igra momak zasluzuje da bude u reprezentaciji Srbije. Jedan od najboljih skakaca ABA lige a i odlican je poenter. Sigurno da ima mesta u reprezentaciji, ali nista cudno za Srbiju. Kada nije bilo mesta u fudbalu za Ramba Petkovica i mnoge druge ni ovo ne treba da cudi

Mad4Red

pre 10 godina

A štaćemo sa Bjelicom, Savanovićem, Micovim, Ercegom? Dajte ja navijam za Zvezdu ali Savović ok za širi spisak, ali pored svih ovih dajte nebudimo smešni.... Imamo mi igrača kao Savović koliko oćeš....

stevan

pre 10 godina

nama u selekciji najviše fali skok a tu je Savović dominantan. kažete imamo dosta cetvorki, ali dobar trener bi Savovica stavio na peticu jer on ima i visinu i čvrstinu za centra. Uz to je jako pokretan i skocan i precizan. Centri su nam inače užas.Spori i ne mogu da se odlepe od zemlje.

Srba

pre 10 godina

Najsmesniji su mi ovi sto ga porede sa Lucicem, pa on ce Lucica da stavi u dzep i igra. Na poslednjem derbiju Lucic se nije ni video, kao ni na prethodna 4, a Savovic je u tim istim derbijima bio prvi skakac i imao je zapazen i poenterski ucinak. Lucic je za dve klase losiji od njega. Smseno je porediti ih

tralala

pre 10 godina

a Aleksandrov???
igra na istoj poziciji a odlicno se snalazi i u spaniji...to kazem jer su ga osporavali veliki znalci...a spanija ima najjace prvenstvo na starom kontinentu!

samo realan

pre 10 godina

Jer se secate koliko se savez trudio da mu sredi "papire" da igra kao domaci igrac na kupu i sada u domacem prvenstvu? E toliko i zasluzuje da Savovic i igra za njih.

Rale

pre 10 godina

Velika greska naseg saveza VELIKA. Neradi se o tome da li je Savovic bas za prvi tim ali za siru selekciju jeste definitivno i odnos treba gajiti od samog starta a ne samo kad zagusti i zafali igrac.

Setite se samo nekih primera kao sto je Aleksandar Capin, da je nas savez reagovao na vreme mozda bi on pristao da igra za nas i imali bi ga kao opciju na prethodnim prvenstvima. A da ne spominjemo Pekovica, tuzno je sto se nas savez nije potrudio na bilo koji nacin da zainteresuje ovog igraca da zaigra za nas... primera ima jos previse nazalost.

I nemojte price o tome kako se za reprezentaciju igra iz ljubavi - jeste to je tacno ali takodje i majka zemlja mora da pokaze zainteresovanje i borbu za svoje sinove jer nisu stvari iste kao sto su bile pre 20 godina.

NemanjaCav8

pre 10 godina

Mislim da smo mi propuštali priliku da svojevremeno imamo dosta bolje igrače od Savovića u reprezentaciji, iz razno raznih razloga. Ne bi me čudilo i da ispustimo Savovića.Trebalo bi da ga Duda pozove u reprezentaciju jer trenutno to zaslužuje, mada je na granici. Takođe treba ga pozvati i iz razloga što bi onda Bosna, ili Crna Gora bila slabija, a sa nam je u grupi. Dakle, ne treba previše pameti da bi se shvatilo da Savović mora da dobije poziv i da ga treba ubediti da igra za nas.

Stiven Dzerard

pre 10 godina

A što Duda ne bi pozvao Kalinića iz Vojvodine ima odlične procente i 11p u proseku,sad neko će reći da je KLS slaba liga ali dečko otkida i protiv Partizana,Radničkog a posebno Zvezde, valjalo bi ga probati na dvojci ili trojci.

pn

pre 10 godina

Savovic je dominantan u skoku,odlicno igra ispod obruca,zna da pogodi i sa distance,pokretljiv je(moze da istrci kontru).Ali mi smo na poziciji 4 previse popunjeni.Tu su:Savanovic,Erceg,Bjelica...Sada je sve na Dudi i njegovoj odluci