Utorak, 09.04.2013.

18:44

Na Rafu pada, na Novaka kvota raste

Kladionica „Ledbrouks“ (Ladbrokes), jedna od najvećih na svetu, promenila je kvote i sada je Rafael Nadal ubedljivo najveći favorit za osvajanje Rolan Garosa.

Izvor: SO

Na Rafu pada, na Novaka kvota raste IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 11 godina

@nekima mozes samo da se smejes
Ti ocigledno ne znas da citas.
Ja sam lepo napisao da on teorijski moze da padne ispod 8. mesta.
Ne znam da li znas sta znaci rec "teorijski"?
On bi cak i da u Monte Karlu, Rimu i Barseloni dodje do finala i izgubi ta finala, automatski izgubio 1000 bodova, a sa gubitkom tih 1000 bodova bi verovatno pao na 6. mesto i bio sesti nosioc na RG.

Ja sam lepo napisao da ce mnogo toga zavisiti od toga na kom nivou ce biti Nadalova igra u ovoj sezoni sljake.
Ako bude igrao na nivou na kojem je igrao na turnirima u Cileu, Brazilu i Meksiku, tesko ce na ovim mastersima Nadal proci i neko cetvrtfinale, jer su ovde mnogo ozbiljniji protivnici.
Gledao sam Nadalove meceve na tim turnirima i znam sta pisem. To nije bio ni deseti deo nekadasnje Nadalove igre.

Sa druge strane on sigurno vredno trenira i videcemo vec u Monte Karlu koliko stvarno moze.
Sport i jeste toliko zanimljiv sto se "iznenadjenja" desavaju i sto se nista ne postize na racun stare slave.

Iskreno briga me sto se ti smejes.

Smejali su se mnogi prosle godine kada sam napisao da bi Nadal lako mogao ispasti u prvoj nedelji Vimbldona, pa se to desilo.

Smejali su se mnogi nedavno kada sam pre Novakovog meca sa Hasom napisao da se plasim ishoda tog meca, a znamo svi kako se taj mec zavrsio.

Ja samo pisem da uopste necu biti iznenadjen ako Nadal dozivi jedan ili vise ranih poraza u predstojecoj sezoni sljake.
A ti se slobodno smej.
Zdravo je to.

Dimitrije Pipalovic Jerezenepitakovski

pre 11 godina

@ aaaaaaa, 10. april 2013 12:09
Ovo si našao na zvaničnom sajtu, još samo da si video da je ova entry lista od 18.03.2013. kad je Mari bio br. 3, Nadal br. 4, a Ferer br. 5. Od tada su se stvari malo promenile, a najbitnije je da entry lista od 18.03.2013. nije isto što i lista nosilaca na turniru. Tako da iako ne lupam minuse na komentare koji nemaju veze sa životom, ovoga puta po jedan - za svaki tvoj komentar, ali i + za upornost.

Idemoooo

pre 11 godina

Ma kao da je nekoga briga za njihove kvote i prognoze. Zna se ko je najbolji, prema tome idemoo Nole, samo da si ti nama živ i zdraav.

aaaaaaa

pre 11 godina

Monte Carlo Masters - Entry List:

1 Djokovic, Novak SRB 1
2 Murray, Andy GBR 3
3 Nadal, Rafael ESP 4
4 Ferrer, David ESP 5
5 Berdych, Tomas CZE 6
6 Tsonga, Jo-Wilfried FRA 8
7 Tipsarevic, Janko SRB 9
Ovo je za one sta su mi lupali juce minuse kad sam rekao cinjenice... evo dokaz ovde... samo fali delpo koji je naknadno rekao da dolazi al svejedno ne menja poredak prva 4....

jack

pre 11 godina

Daleko je RG i još je rano za kvote. Ono što je sigurno je Novak najozbiljniji kandidat za titulu. Možda neće uzeti titulu u MK ali će mu forma na šljaci rasti iz turnira u turnir. Pravu formu za šljaku će i Novak i Rafa dostići tek negde u Madridu i Rimu i kulminiraće na RG. Rafa ima tamo sedam titula i jedanput mora početi da gubi čak i tamo a Novak nema šta da izgubi, može samo da dobije. Zato ga unapred stavljam kao glavnog favorita. Ako se neko treći oktiti titulom na RG to će biti senzacija.
Bez obzira na ovo uganuće, Novak je u odličnoj formi, na terenu mi deluje moćno i očekujem izuzetnu sezonu na šljaci.

nekima mozes samo da se smejes

pre 11 godina

@ja
ja se stvarno divim glupostima koje mozes da napises???! Da ce nadal da mozda izgubi sve i padne ispod 8 mesta do RG-a ? hahaha cekaj jedno pitanje dal pratis tenis ili bzvz samo lupaas? Jer ovakvu glupost nebi izjavili ni najveci fanatici djokovica,murraya itd...! Nadal da nije igrao nikako i da mu MK 1.turnir nakon povrede on bi po meni i mnogima bio favorit br 1. nakon djokovica,jer on je 2 klase jaci od ferrera,murraya na sljaci..no nakon sta je pokazao u IW a posebno bitno u acapulcu po meni je daleko najveci favorit ko god igrao..!

realno

pre 11 godina

@madmax
Morao bi malo da znas i sistem bodovanja pre nego sto napises tako nesto.
Ne bi Federer sa igranjem Devis Kupa prestigao Mareja, jer nema mesta u njegovim bodovima za upis tih bodova za Devis Kup.

Teorijski Federer do RG moze da prestigne Mareja, ali realno treba pogledati sta do RG brane i jedan i drugi.
Marej brani cetvrtfinale u Monte Karlu, trece kolo u Rimu, a Madrid nije ni igrao (ukupno 270 bodova).
Federer nije igrao Monte Karlo, ali zato brani polufinale Rima i titulu iz Madrida (ukupno 1360 bodova).
Sad sam proceni koje su mu stvarno sanse da se vrati na drugo mesto.

Sasho

pre 11 godina

Ja bih preskocio Monte Karlo!Pustio bi Nadala,Mareja,Federera,Delpa da se bore medju sobom i sa uzivanjem pratio meceve,a onda bi krenuo na Rim i Pariz!

No1e&Je1ena

pre 11 godina

@analiticar

Jedna je Je1ena Jankovic najbolja i najzgodnija nasa teniserka svih vremena, boli istina znam. IDEMOOO JELOOO JE1ENAAA!

ja

pre 11 godina

@farsa
Svaki gren slem turnir ima svoj pravilnik.
Vimbldon na primer ima neki specifican pravilnik po kojem nosioce na turniru ne odredjuju iskljucivo po rang listi, vec prave neku kombinaciju rang liste i uspeha na turnirima na travi iz prethodnih 12 meseci.
Federer je tada bio prvi nosioc zato to je prethodne godine osvojio Vimbldon, a Rafa nije ni igrao, pa je zahvaljuci tim dodatnim bodovima bio prvi nosioc iako je bio drugi na listi.

Na RG ne postoji nikakvo slicno pravilo i oni bi morali da menjaju sopstveni pravilnik da bi Nadalu promenili mesto nosioca.
Ne verujem da ce menjati pravilnik samo zbog jednog tenisera - pa bio on i Rafael Nadal.

Inace sto se tice favorita na RG nisam siguran da je Nadal toliki favorit.
Jeste on sedmostruki osvajac, ali ne dolazi se do gren slem titule na lepe oci i staru slavu.

Ako Rafa bude igrao na onom nivou na kojem je odigrao ova 3-4 prethodna turnira tesko ce on na RG proci i cetvrto kolo.
Videcemo u kojem je stvarno stadijumu Nadalova igra vec u Monte Karlu.
U svakom slucaju morace da igra duplo bolje od ovog sto je pokazao pocetkom godine.

Na kraju ko vam garantuje da ce Nadal biti 5. nosioc na RG?
On pre RG brani 3 titule: Monte Karlo, Rim i Barseonu i ako ne odbrani te titule i rano poispada na tim turnirima teorijski moze da padne i ispod 8. mesta.

Iskreno nisam ubedjen ni da ce Novak osvojiti RG, ali po mojoj proceni Nadal je jos manji favorit od Novaka.
Ko ce ove godine osvojiti taj GS jako je tesko prognozirati.

Civokvi

pre 11 godina

E neznalice... pisete svasta... kao prvo ko kaze da ce rafa bit 5 nosilac??? Nadal ce u MK bit 3 ili 2 nosilac ovisno dal ce novak igrat a u madridu 4.(jer igra Roger) ! Jos se jedino za Rim nezna...! I vi mislite da ce coveka koji je 7 puta uzeo naslov stavit za 5.nositelja??? Cak i mastersi su pomakli Rafu ispred ferrera RG ce to 100% napravit! Nisu ludi pa da rizikuju vec u cetvr. susret federer-rafa ili djokovic-rafa takve meceve zele gledat u polufinalu/finalu...
(aaaaaaa, 9. april 2013 20:36)

Nijedan Masters nije postavio Nadala ispref Ferera. Nadal je u IV bio peti nosilac, a u MK ce biti cetvrti ako Nole bude igrao, a treci ako ne bude. Verovatno ne shvatate kako to funkcionise, ali mesta nosilaca se ne dodeljuju po zasluzi ili po tome koliko je teniser dobar/uspesan, vec po tome na kom se mestu nalazi na ATP listi. Ako je neko ispred vas na listi, nema sanse da bude manji nosilac od vas. Posto na RG ucestvuju svi iz top 10 (ako ne bude povreda), a Nadal ce tada biti 5. na listi, bice i peti nosilac. Ne mogu organizatori turnira da uticu na to.

011

pre 11 godina

@VAMOS Rafa, Rolan Garos je stvoren za TEBE.
(Srbin, 9. april 2013 21:48)

@Nole gubi u polufinalu od Mareja
(madmax, 9. april 2013 18:53)

Pa zbog takvih Srba kao sto si ti smo tu gde jesmo i blago tebi ako te nije sramota da se tako potpisujes!!!

A sto se tebe "ludi" genije tice, vece su sanse da Nole u polufinalu izgubi od Monike Seles nego od Endija, jer sa Monikom se nikad ne zna, a prvi i drugi nosilac su se poslednji put sastali u polufinalu u jednoj od epizoda Monty Pytona!!!

madmax

pre 11 godina

ATP ranking je obavezujuci na svim turnirima, osim na Vimbldonu gde organizatori mogu dati prednost rezultatima igraca na travi. Toliko o pravilu.
Ne razumem zasto ste svi ubedjeni da Federer ne moze prestici Mareja. Razlika je toliko mala da bi bilo dovoljno da je Federer igrao Dejvis kup proslog vikenda, pa da se vrati na mesto br. 2

analitičar

pre 11 godina

(No1e&Je1ena, 9. april 2013 21:53)
Ne mislim baš kao ti.Šanse da osvoje R.Garos su kod muškaraca Nadal ili Djokovic 50:50, drugih favorita nema. Kod žena ima tri favorita: Ana Ivanović, Azarenka i Karolina Woznijacki!Serena i Šarapova nemaju šanse, spora podloga za njihov "bum tras" tenis!

bokmomciki

pre 11 godina

e ovako, ako nole odigra monte karlo, dobije nadala i osvoji ga , osvojice i RG, posto je MK glavni podstrek nadau za sezonu na sljaci, zivi bili pa videli

thrillseeker

pre 11 godina

moze li neko strucniji od mene da mi kaze postoje li sanse da nadal bude prvi nosilac na RG, ipak je on rekorder tamo, pre nekolike godine na vimbldonu ni federer nije bio prvi na svetu ali je bio prvi nosilac, postoji li mogucnost da se to uradi i za rafu
(farsa, 9. april 2013 20:34)

Ne postoji. Nadal je prosle godine osvojio svaki turnir na sljaci (osim plave sljake, Madrid) na kojem je ucestvovao, tako da ove godine sve to brani, sto znaci da mora da osvoji sve turnire do RG (Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim) i sa sadasnjih 6385 bodova moze da osvoji samo dodatnih 910 pod uslovom da osvoji Madrid. Ali najverovatnije nece igrati Madrid jer ce pokusati da olaksa raspored pred RG. Ferer, koji je ispred njega 600 bodova, ima manje vise losiju sezonu na sljaci prosle godine i ove ima mesta za napredak tako da je slaba vajda da ga Nadal prestigne.
Wimbledon jedini ima specificni odabir nosioca baziran i na bodovima osvojenim iskljucivo na travi tako da nije uporediv sa RG.

favorit ??

pre 11 godina

Olako neki daju prognoze i to je ono sto me cudi. Biti favorit je jedno a prognozirati da ce bas favorit pobediti ili cak osvojiti turnir jos uz to GS je nesto sasvim drugo. Mnogo sta moze da se desi na mecevima, da svaki ode nekim tokom koji favorit nije ocekivao, da uzastopno odigra po 5 setova, da dolazi do prekida kao prosle godine zbog kise, ne daj Boze neko klizanje , pad ili povreda na terenu. Jednostavno sve je moguce. Nadal jeste najveci favorit jer je poznato kako igra na sljaci, koliko je puta do sada osvojio RG ali to je sve proslost i nista ne znaci. On to treba da uradi opet i ove godine. Ima igraca na turu koji mogu da mu pruze otpor, koji dobro igraju a vreme ce pokazati da li ce on kao najveci favorit i to ostvariti. Da je sve to tako, kladionice odavno ne bi postojale, bile bi ugasene. Sve ce se samo kasti, polako i bez zurbe. Ono sto je sigurno niko nije do veka nepobediv na jednoj podlozi, prost zakon verovatnoce, kad tad se preokrene. Jednostavno, do toga mora da dodje a da li ce to biti bas na ovom GS, videcemo.

No1e&Je1ena

pre 11 godina

RG ove godine osvajaju nas Novak Djokovic i nasa Jelena Jankovic!!!!! BOLI ISTINA ZNAM. IDEMOOO DUPLA HIMNA SRBIJE U PARIZU!!!!! Verujemo u vas!

Glumčina

pre 11 godina

"Pozdrav iz zemlje lala, uvek Vas,
(Dobro, 9. april 2013 20:10)"
Ti si neki novi komentator? Nije te bilo ranije? Što si ćutao tolike godine, a vidi se da si baš iskusan i stručan za tenis. Kako je u Holandiji? Beše rodom si i odrastao u Čačku? U svakom slučaju, dobrodošao!

aaaaaaa

pre 11 godina

E neznalice... pisete svasta... kao prvo ko kaze da ce rafa bit 5 nosilac??? Nadal ce u MK bit 3 ili 2 nosilac ovisno dal ce novak igrat a u madridu 4.(jer igra Roger) ! Jos se jedino za Rim nezna...! I vi mislite da ce coveka koji je 7 puta uzeo naslov stavit za 5.nositelja??? Cak i mastersi su pomakli Rafu ispred ferrera RG ce to 100% napravit! Nisu ludi pa da rizikuju vec u cetvr. susret federer-rafa ili djokovic-rafa takve meceve zele gledat u polufinalu/finalu...

farsa

pre 11 godina

moze li neko strucniji od mene da mi kaze postoje li sanse da nadal bude prvi nosilac na RG, ipak je on rekorder tamo, pre nekolike godine na vimbldonu ni federer nije bio prvi na svetu ali je bio prvi nosilac, postoji li mogucnost da se to uradi i za rafu

Nole gubi u polufinalu od Živojinovića

pre 11 godina

Nole gubi u polufinalu od Mareja
(madmax, 9. april 2013 18:53)
Ajde što si lupio glupost koja je nemoguća ni u teoriji,nego što si dobio i
22 +,što znači slijedi te 22 ne baš naročito inteligentnih ljudi.Fino ste društvo zajedno.

lacoste

pre 11 godina

pa ne bih da vam kvarim zurku i veselje ali...Nadal je ove godine na šljaci izgubio od Horasija Zebalosa u tom trenutku 73 igrača na svetu,a i daleko je maj ko mi garantuje da će Nadalova kolena izdržati dotle...kako sada stvari stoje,ako Nole bude lud i odigra Monte karlo onda su podjednake šanse Nadala,Federera,Ferera,Noleta,Delpa da osovoje RG,ako Nole odluči da odmori od Monte karla onda je jasno ko će osvojiti RG

Dobro

pre 11 godina

Nole gubi u polufinalu od Mareja
(madmax, 9. april 2013 18:53)

Gospodine Ludi Maxu, Vi ste, bar sto se mene tice VEC VECERAS izgubili... ali ne teniski mec.
Pretpostavljam da se strucnjak, ili bar znalac ... ili tako nesto.
Ali ipak... neki zracak sumnje me se uvlaci u misli...

Pozdrav iz zemlje lala, uvek Vas,

Dabu

pre 11 godina

@madmax
Da poznajes malo bolje pravila, znao bi da se prvi(Nole) i drugi(Marej) nosilac ni na jednom turniru ne mogu sresti pre finala. Nadal se nece pomeriti do RG sa 4. mesta jer brani titule na svim turnirima (osim Madrida), a sansa da Federer na sljaci prestigne Mareja je minimalna.

realno

pre 11 godina

sve osim pobede Nadala bilo bi veliko iznenadjenje,Nole trenutno ne moze dobiti Nadala pogotovo ne na sljaci,a Mari,Federer,Delpo?oni jos manje,da je Nole ostao u formi kao na AO onda bi mogao ovako ne,jos i povreda zbog koje mora da miruje,ma nema sanse

skeptik

pre 11 godina

Nole gubi u polufinalu od Mareja
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (madmax, 9. april 2013 18:53)
Novak sa Marejem moze da igra samo u finalu jer ce Marej biti 2.nosilac.Mene vise brine da se Novak ne sretne sa Nadalom u 1/4 finalu.

Nebojsa- Delija

pre 11 godina

Novak igra najbolji tenis nije to sto je prvi nego ga je milina gledati kako igra , ali sto se tice sljake Nadal je za mene favorit br.1 .
Tesko moze Nadal da se pobedi na sljaci , cini mi se i sa jednom zdravom nogom da izadje na teren on ce ga osvojiti .

milwood

pre 11 godina

Rafa će na RG biti 5. nosilac u svakom slučaju . I da osvoji i MK , Rim , Madrid i Barselonu samo za 800 poena može da poveća skor . Bez obzira na to , kao peti , u četvrtfinalu , najverovatnije ide na Federera ili Ferera ( 3. i 4. nosioca ), koji mu na RG-u ne predstavljaju nikakav problem . U polufinalu ili finalu na Đokovića ili Marija . Možda je preterano reći , ali Rafa ovako po meni ima lakši žreb . Naime , sa Tsongom , Del Potrom i Berdihom može da se sastane samo ako naprave iznenađenje i prođu u polufinale , gde će biti i zaustavljeni , ali će pre toga izbaciti jednog od prva 4 nosioca . Nije mi teško da zamislim da Tsonga ili Del Potro izbace u četvrtfinalu Marija ili Ferera , a Berdih Federera i onda nalete na Rafu protiv koga , po meni nemaju šanse , jer 2 velike pobede ne mogu da vežu . Zato mislim da bi imali veće šanse protiv Rafe u 1/4 finala , što je nemoguće da se dogodi . Mislim da su mu oni možda i veća pretnja od Federera , Ferera i Marija , koji nema čak ni finale na turniru na šljaci . Jedini koji može da ugrozi Rafu je Novak , sa kojim se najverovatnije neće sastati pre polufinala . Zato i smatram da kladionice činjenicu da je Rafa 5. nosilac ne uzimaju previše u obzir i daju mu šanse kao i uvek 1,80 za titulu .

lela

pre 11 godina

Bolje kad je kvota na Noleta veca. Ako Nole ne bude favorit na Rolan Garosu, manje ce biti pod pritiskom. A i lepse je kad se desi neko iznenadjenje, svima nama koji verujemo u Novaka ta kvota ne znaci nista...

lela

pre 11 godina

Bolje kad je kvota na Noleta veca. Ako Nole ne bude favorit na Rolan Garosu, manje ce biti pod pritiskom. A i lepse je kad se desi neko iznenadjenje, svima nama koji verujemo u Novaka ta kvota ne znaci nista...

Nole gubi u polufinalu od Živojinovića

pre 11 godina

Nole gubi u polufinalu od Mareja
(madmax, 9. april 2013 18:53)
Ajde što si lupio glupost koja je nemoguća ni u teoriji,nego što si dobio i
22 +,što znači slijedi te 22 ne baš naročito inteligentnih ljudi.Fino ste društvo zajedno.

Dabu

pre 11 godina

@madmax
Da poznajes malo bolje pravila, znao bi da se prvi(Nole) i drugi(Marej) nosilac ni na jednom turniru ne mogu sresti pre finala. Nadal se nece pomeriti do RG sa 4. mesta jer brani titule na svim turnirima (osim Madrida), a sansa da Federer na sljaci prestigne Mareja je minimalna.

skeptik

pre 11 godina

Nole gubi u polufinalu od Mareja
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (madmax, 9. april 2013 18:53)
Novak sa Marejem moze da igra samo u finalu jer ce Marej biti 2.nosilac.Mene vise brine da se Novak ne sretne sa Nadalom u 1/4 finalu.

lacoste

pre 11 godina

pa ne bih da vam kvarim zurku i veselje ali...Nadal je ove godine na šljaci izgubio od Horasija Zebalosa u tom trenutku 73 igrača na svetu,a i daleko je maj ko mi garantuje da će Nadalova kolena izdržati dotle...kako sada stvari stoje,ako Nole bude lud i odigra Monte karlo onda su podjednake šanse Nadala,Federera,Ferera,Noleta,Delpa da osovoje RG,ako Nole odluči da odmori od Monte karla onda je jasno ko će osvojiti RG

Dobro

pre 11 godina

Nole gubi u polufinalu od Mareja
(madmax, 9. april 2013 18:53)

Gospodine Ludi Maxu, Vi ste, bar sto se mene tice VEC VECERAS izgubili... ali ne teniski mec.
Pretpostavljam da se strucnjak, ili bar znalac ... ili tako nesto.
Ali ipak... neki zracak sumnje me se uvlaci u misli...

Pozdrav iz zemlje lala, uvek Vas,

011

pre 11 godina

@VAMOS Rafa, Rolan Garos je stvoren za TEBE.
(Srbin, 9. april 2013 21:48)

@Nole gubi u polufinalu od Mareja
(madmax, 9. april 2013 18:53)

Pa zbog takvih Srba kao sto si ti smo tu gde jesmo i blago tebi ako te nije sramota da se tako potpisujes!!!

A sto se tebe "ludi" genije tice, vece su sanse da Nole u polufinalu izgubi od Monike Seles nego od Endija, jer sa Monikom se nikad ne zna, a prvi i drugi nosilac su se poslednji put sastali u polufinalu u jednoj od epizoda Monty Pytona!!!

No1e&Je1ena

pre 11 godina

RG ove godine osvajaju nas Novak Djokovic i nasa Jelena Jankovic!!!!! BOLI ISTINA ZNAM. IDEMOOO DUPLA HIMNA SRBIJE U PARIZU!!!!! Verujemo u vas!

Sasho

pre 11 godina

Ja bih preskocio Monte Karlo!Pustio bi Nadala,Mareja,Federera,Delpa da se bore medju sobom i sa uzivanjem pratio meceve,a onda bi krenuo na Rim i Pariz!

realno

pre 11 godina

@madmax
Morao bi malo da znas i sistem bodovanja pre nego sto napises tako nesto.
Ne bi Federer sa igranjem Devis Kupa prestigao Mareja, jer nema mesta u njegovim bodovima za upis tih bodova za Devis Kup.

Teorijski Federer do RG moze da prestigne Mareja, ali realno treba pogledati sta do RG brane i jedan i drugi.
Marej brani cetvrtfinale u Monte Karlu, trece kolo u Rimu, a Madrid nije ni igrao (ukupno 270 bodova).
Federer nije igrao Monte Karlo, ali zato brani polufinale Rima i titulu iz Madrida (ukupno 1360 bodova).
Sad sam proceni koje su mu stvarno sanse da se vrati na drugo mesto.

ja

pre 11 godina

@farsa
Svaki gren slem turnir ima svoj pravilnik.
Vimbldon na primer ima neki specifican pravilnik po kojem nosioce na turniru ne odredjuju iskljucivo po rang listi, vec prave neku kombinaciju rang liste i uspeha na turnirima na travi iz prethodnih 12 meseci.
Federer je tada bio prvi nosioc zato to je prethodne godine osvojio Vimbldon, a Rafa nije ni igrao, pa je zahvaljuci tim dodatnim bodovima bio prvi nosioc iako je bio drugi na listi.

Na RG ne postoji nikakvo slicno pravilo i oni bi morali da menjaju sopstveni pravilnik da bi Nadalu promenili mesto nosioca.
Ne verujem da ce menjati pravilnik samo zbog jednog tenisera - pa bio on i Rafael Nadal.

Inace sto se tice favorita na RG nisam siguran da je Nadal toliki favorit.
Jeste on sedmostruki osvajac, ali ne dolazi se do gren slem titule na lepe oci i staru slavu.

Ako Rafa bude igrao na onom nivou na kojem je odigrao ova 3-4 prethodna turnira tesko ce on na RG proci i cetvrto kolo.
Videcemo u kojem je stvarno stadijumu Nadalova igra vec u Monte Karlu.
U svakom slucaju morace da igra duplo bolje od ovog sto je pokazao pocetkom godine.

Na kraju ko vam garantuje da ce Nadal biti 5. nosioc na RG?
On pre RG brani 3 titule: Monte Karlo, Rim i Barseonu i ako ne odbrani te titule i rano poispada na tim turnirima teorijski moze da padne i ispod 8. mesta.

Iskreno nisam ubedjen ni da ce Novak osvojiti RG, ali po mojoj proceni Nadal je jos manji favorit od Novaka.
Ko ce ove godine osvojiti taj GS jako je tesko prognozirati.

Civokvi

pre 11 godina

E neznalice... pisete svasta... kao prvo ko kaze da ce rafa bit 5 nosilac??? Nadal ce u MK bit 3 ili 2 nosilac ovisno dal ce novak igrat a u madridu 4.(jer igra Roger) ! Jos se jedino za Rim nezna...! I vi mislite da ce coveka koji je 7 puta uzeo naslov stavit za 5.nositelja??? Cak i mastersi su pomakli Rafu ispred ferrera RG ce to 100% napravit! Nisu ludi pa da rizikuju vec u cetvr. susret federer-rafa ili djokovic-rafa takve meceve zele gledat u polufinalu/finalu...
(aaaaaaa, 9. april 2013 20:36)

Nijedan Masters nije postavio Nadala ispref Ferera. Nadal je u IV bio peti nosilac, a u MK ce biti cetvrti ako Nole bude igrao, a treci ako ne bude. Verovatno ne shvatate kako to funkcionise, ali mesta nosilaca se ne dodeljuju po zasluzi ili po tome koliko je teniser dobar/uspesan, vec po tome na kom se mestu nalazi na ATP listi. Ako je neko ispred vas na listi, nema sanse da bude manji nosilac od vas. Posto na RG ucestvuju svi iz top 10 (ako ne bude povreda), a Nadal ce tada biti 5. na listi, bice i peti nosilac. Ne mogu organizatori turnira da uticu na to.

milwood

pre 11 godina

Rafa će na RG biti 5. nosilac u svakom slučaju . I da osvoji i MK , Rim , Madrid i Barselonu samo za 800 poena može da poveća skor . Bez obzira na to , kao peti , u četvrtfinalu , najverovatnije ide na Federera ili Ferera ( 3. i 4. nosioca ), koji mu na RG-u ne predstavljaju nikakav problem . U polufinalu ili finalu na Đokovića ili Marija . Možda je preterano reći , ali Rafa ovako po meni ima lakši žreb . Naime , sa Tsongom , Del Potrom i Berdihom može da se sastane samo ako naprave iznenađenje i prođu u polufinale , gde će biti i zaustavljeni , ali će pre toga izbaciti jednog od prva 4 nosioca . Nije mi teško da zamislim da Tsonga ili Del Potro izbace u četvrtfinalu Marija ili Ferera , a Berdih Federera i onda nalete na Rafu protiv koga , po meni nemaju šanse , jer 2 velike pobede ne mogu da vežu . Zato mislim da bi imali veće šanse protiv Rafe u 1/4 finala , što je nemoguće da se dogodi . Mislim da su mu oni možda i veća pretnja od Federera , Ferera i Marija , koji nema čak ni finale na turniru na šljaci . Jedini koji može da ugrozi Rafu je Novak , sa kojim se najverovatnije neće sastati pre polufinala . Zato i smatram da kladionice činjenicu da je Rafa 5. nosilac ne uzimaju previše u obzir i daju mu šanse kao i uvek 1,80 za titulu .

thrillseeker

pre 11 godina

moze li neko strucniji od mene da mi kaze postoje li sanse da nadal bude prvi nosilac na RG, ipak je on rekorder tamo, pre nekolike godine na vimbldonu ni federer nije bio prvi na svetu ali je bio prvi nosilac, postoji li mogucnost da se to uradi i za rafu
(farsa, 9. april 2013 20:34)

Ne postoji. Nadal je prosle godine osvojio svaki turnir na sljaci (osim plave sljake, Madrid) na kojem je ucestvovao, tako da ove godine sve to brani, sto znaci da mora da osvoji sve turnire do RG (Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim) i sa sadasnjih 6385 bodova moze da osvoji samo dodatnih 910 pod uslovom da osvoji Madrid. Ali najverovatnije nece igrati Madrid jer ce pokusati da olaksa raspored pred RG. Ferer, koji je ispred njega 600 bodova, ima manje vise losiju sezonu na sljaci prosle godine i ove ima mesta za napredak tako da je slaba vajda da ga Nadal prestigne.
Wimbledon jedini ima specificni odabir nosioca baziran i na bodovima osvojenim iskljucivo na travi tako da nije uporediv sa RG.

favorit ??

pre 11 godina

Olako neki daju prognoze i to je ono sto me cudi. Biti favorit je jedno a prognozirati da ce bas favorit pobediti ili cak osvojiti turnir jos uz to GS je nesto sasvim drugo. Mnogo sta moze da se desi na mecevima, da svaki ode nekim tokom koji favorit nije ocekivao, da uzastopno odigra po 5 setova, da dolazi do prekida kao prosle godine zbog kise, ne daj Boze neko klizanje , pad ili povreda na terenu. Jednostavno sve je moguce. Nadal jeste najveci favorit jer je poznato kako igra na sljaci, koliko je puta do sada osvojio RG ali to je sve proslost i nista ne znaci. On to treba da uradi opet i ove godine. Ima igraca na turu koji mogu da mu pruze otpor, koji dobro igraju a vreme ce pokazati da li ce on kao najveci favorit i to ostvariti. Da je sve to tako, kladionice odavno ne bi postojale, bile bi ugasene. Sve ce se samo kasti, polako i bez zurbe. Ono sto je sigurno niko nije do veka nepobediv na jednoj podlozi, prost zakon verovatnoce, kad tad se preokrene. Jednostavno, do toga mora da dodje a da li ce to biti bas na ovom GS, videcemo.

aaaaaaa

pre 11 godina

E neznalice... pisete svasta... kao prvo ko kaze da ce rafa bit 5 nosilac??? Nadal ce u MK bit 3 ili 2 nosilac ovisno dal ce novak igrat a u madridu 4.(jer igra Roger) ! Jos se jedino za Rim nezna...! I vi mislite da ce coveka koji je 7 puta uzeo naslov stavit za 5.nositelja??? Cak i mastersi su pomakli Rafu ispred ferrera RG ce to 100% napravit! Nisu ludi pa da rizikuju vec u cetvr. susret federer-rafa ili djokovic-rafa takve meceve zele gledat u polufinalu/finalu...

jack

pre 11 godina

Daleko je RG i još je rano za kvote. Ono što je sigurno je Novak najozbiljniji kandidat za titulu. Možda neće uzeti titulu u MK ali će mu forma na šljaci rasti iz turnira u turnir. Pravu formu za šljaku će i Novak i Rafa dostići tek negde u Madridu i Rimu i kulminiraće na RG. Rafa ima tamo sedam titula i jedanput mora početi da gubi čak i tamo a Novak nema šta da izgubi, može samo da dobije. Zato ga unapred stavljam kao glavnog favorita. Ako se neko treći oktiti titulom na RG to će biti senzacija.
Bez obzira na ovo uganuće, Novak je u odličnoj formi, na terenu mi deluje moćno i očekujem izuzetnu sezonu na šljaci.

madmax

pre 11 godina

ATP ranking je obavezujuci na svim turnirima, osim na Vimbldonu gde organizatori mogu dati prednost rezultatima igraca na travi. Toliko o pravilu.
Ne razumem zasto ste svi ubedjeni da Federer ne moze prestici Mareja. Razlika je toliko mala da bi bilo dovoljno da je Federer igrao Dejvis kup proslog vikenda, pa da se vrati na mesto br. 2

No1e&Je1ena

pre 11 godina

@analiticar

Jedna je Je1ena Jankovic najbolja i najzgodnija nasa teniserka svih vremena, boli istina znam. IDEMOOO JELOOO JE1ENAAA!

Nebojsa- Delija

pre 11 godina

Novak igra najbolji tenis nije to sto je prvi nego ga je milina gledati kako igra , ali sto se tice sljake Nadal je za mene favorit br.1 .
Tesko moze Nadal da se pobedi na sljaci , cini mi se i sa jednom zdravom nogom da izadje na teren on ce ga osvojiti .

bokmomciki

pre 11 godina

e ovako, ako nole odigra monte karlo, dobije nadala i osvoji ga , osvojice i RG, posto je MK glavni podstrek nadau za sezonu na sljaci, zivi bili pa videli

realno

pre 11 godina

sve osim pobede Nadala bilo bi veliko iznenadjenje,Nole trenutno ne moze dobiti Nadala pogotovo ne na sljaci,a Mari,Federer,Delpo?oni jos manje,da je Nole ostao u formi kao na AO onda bi mogao ovako ne,jos i povreda zbog koje mora da miruje,ma nema sanse

farsa

pre 11 godina

moze li neko strucniji od mene da mi kaze postoje li sanse da nadal bude prvi nosilac na RG, ipak je on rekorder tamo, pre nekolike godine na vimbldonu ni federer nije bio prvi na svetu ali je bio prvi nosilac, postoji li mogucnost da se to uradi i za rafu

analitičar

pre 11 godina

(No1e&Je1ena, 9. april 2013 21:53)
Ne mislim baš kao ti.Šanse da osvoje R.Garos su kod muškaraca Nadal ili Djokovic 50:50, drugih favorita nema. Kod žena ima tri favorita: Ana Ivanović, Azarenka i Karolina Woznijacki!Serena i Šarapova nemaju šanse, spora podloga za njihov "bum tras" tenis!

ja

pre 11 godina

@nekima mozes samo da se smejes
Ti ocigledno ne znas da citas.
Ja sam lepo napisao da on teorijski moze da padne ispod 8. mesta.
Ne znam da li znas sta znaci rec "teorijski"?
On bi cak i da u Monte Karlu, Rimu i Barseloni dodje do finala i izgubi ta finala, automatski izgubio 1000 bodova, a sa gubitkom tih 1000 bodova bi verovatno pao na 6. mesto i bio sesti nosioc na RG.

Ja sam lepo napisao da ce mnogo toga zavisiti od toga na kom nivou ce biti Nadalova igra u ovoj sezoni sljake.
Ako bude igrao na nivou na kojem je igrao na turnirima u Cileu, Brazilu i Meksiku, tesko ce na ovim mastersima Nadal proci i neko cetvrtfinale, jer su ovde mnogo ozbiljniji protivnici.
Gledao sam Nadalove meceve na tim turnirima i znam sta pisem. To nije bio ni deseti deo nekadasnje Nadalove igre.

Sa druge strane on sigurno vredno trenira i videcemo vec u Monte Karlu koliko stvarno moze.
Sport i jeste toliko zanimljiv sto se "iznenadjenja" desavaju i sto se nista ne postize na racun stare slave.

Iskreno briga me sto se ti smejes.

Smejali su se mnogi prosle godine kada sam napisao da bi Nadal lako mogao ispasti u prvoj nedelji Vimbldona, pa se to desilo.

Smejali su se mnogi nedavno kada sam pre Novakovog meca sa Hasom napisao da se plasim ishoda tog meca, a znamo svi kako se taj mec zavrsio.

Ja samo pisem da uopste necu biti iznenadjen ako Nadal dozivi jedan ili vise ranih poraza u predstojecoj sezoni sljake.
A ti se slobodno smej.
Zdravo je to.

Glumčina

pre 11 godina

"Pozdrav iz zemlje lala, uvek Vas,
(Dobro, 9. april 2013 20:10)"
Ti si neki novi komentator? Nije te bilo ranije? Što si ćutao tolike godine, a vidi se da si baš iskusan i stručan za tenis. Kako je u Holandiji? Beše rodom si i odrastao u Čačku? U svakom slučaju, dobrodošao!

nekima mozes samo da se smejes

pre 11 godina

@ja
ja se stvarno divim glupostima koje mozes da napises???! Da ce nadal da mozda izgubi sve i padne ispod 8 mesta do RG-a ? hahaha cekaj jedno pitanje dal pratis tenis ili bzvz samo lupaas? Jer ovakvu glupost nebi izjavili ni najveci fanatici djokovica,murraya itd...! Nadal da nije igrao nikako i da mu MK 1.turnir nakon povrede on bi po meni i mnogima bio favorit br 1. nakon djokovica,jer on je 2 klase jaci od ferrera,murraya na sljaci..no nakon sta je pokazao u IW a posebno bitno u acapulcu po meni je daleko najveci favorit ko god igrao..!

Idemoooo

pre 11 godina

Ma kao da je nekoga briga za njihove kvote i prognoze. Zna se ko je najbolji, prema tome idemoo Nole, samo da si ti nama živ i zdraav.

Dimitrije Pipalovic Jerezenepitakovski

pre 11 godina

@ aaaaaaa, 10. april 2013 12:09
Ovo si našao na zvaničnom sajtu, još samo da si video da je ova entry lista od 18.03.2013. kad je Mari bio br. 3, Nadal br. 4, a Ferer br. 5. Od tada su se stvari malo promenile, a najbitnije je da entry lista od 18.03.2013. nije isto što i lista nosilaca na turniru. Tako da iako ne lupam minuse na komentare koji nemaju veze sa životom, ovoga puta po jedan - za svaki tvoj komentar, ali i + za upornost.

aaaaaaa

pre 11 godina

Monte Carlo Masters - Entry List:

1 Djokovic, Novak SRB 1
2 Murray, Andy GBR 3
3 Nadal, Rafael ESP 4
4 Ferrer, David ESP 5
5 Berdych, Tomas CZE 6
6 Tsonga, Jo-Wilfried FRA 8
7 Tipsarevic, Janko SRB 9
Ovo je za one sta su mi lupali juce minuse kad sam rekao cinjenice... evo dokaz ovde... samo fali delpo koji je naknadno rekao da dolazi al svejedno ne menja poredak prva 4....

realno

pre 11 godina

sve osim pobede Nadala bilo bi veliko iznenadjenje,Nole trenutno ne moze dobiti Nadala pogotovo ne na sljaci,a Mari,Federer,Delpo?oni jos manje,da je Nole ostao u formi kao na AO onda bi mogao ovako ne,jos i povreda zbog koje mora da miruje,ma nema sanse

Nebojsa- Delija

pre 11 godina

Novak igra najbolji tenis nije to sto je prvi nego ga je milina gledati kako igra , ali sto se tice sljake Nadal je za mene favorit br.1 .
Tesko moze Nadal da se pobedi na sljaci , cini mi se i sa jednom zdravom nogom da izadje na teren on ce ga osvojiti .

farsa

pre 11 godina

moze li neko strucniji od mene da mi kaze postoje li sanse da nadal bude prvi nosilac na RG, ipak je on rekorder tamo, pre nekolike godine na vimbldonu ni federer nije bio prvi na svetu ali je bio prvi nosilac, postoji li mogucnost da se to uradi i za rafu

aaaaaaa

pre 11 godina

E neznalice... pisete svasta... kao prvo ko kaze da ce rafa bit 5 nosilac??? Nadal ce u MK bit 3 ili 2 nosilac ovisno dal ce novak igrat a u madridu 4.(jer igra Roger) ! Jos se jedino za Rim nezna...! I vi mislite da ce coveka koji je 7 puta uzeo naslov stavit za 5.nositelja??? Cak i mastersi su pomakli Rafu ispred ferrera RG ce to 100% napravit! Nisu ludi pa da rizikuju vec u cetvr. susret federer-rafa ili djokovic-rafa takve meceve zele gledat u polufinalu/finalu...

No1e&Je1ena

pre 11 godina

@analiticar

Jedna je Je1ena Jankovic najbolja i najzgodnija nasa teniserka svih vremena, boli istina znam. IDEMOOO JELOOO JE1ENAAA!

analitičar

pre 11 godina

(No1e&Je1ena, 9. april 2013 21:53)
Ne mislim baš kao ti.Šanse da osvoje R.Garos su kod muškaraca Nadal ili Djokovic 50:50, drugih favorita nema. Kod žena ima tri favorita: Ana Ivanović, Azarenka i Karolina Woznijacki!Serena i Šarapova nemaju šanse, spora podloga za njihov "bum tras" tenis!

Glumčina

pre 11 godina

"Pozdrav iz zemlje lala, uvek Vas,
(Dobro, 9. april 2013 20:10)"
Ti si neki novi komentator? Nije te bilo ranije? Što si ćutao tolike godine, a vidi se da si baš iskusan i stručan za tenis. Kako je u Holandiji? Beše rodom si i odrastao u Čačku? U svakom slučaju, dobrodošao!

No1e&Je1ena

pre 11 godina

RG ove godine osvajaju nas Novak Djokovic i nasa Jelena Jankovic!!!!! BOLI ISTINA ZNAM. IDEMOOO DUPLA HIMNA SRBIJE U PARIZU!!!!! Verujemo u vas!

lela

pre 11 godina

Bolje kad je kvota na Noleta veca. Ako Nole ne bude favorit na Rolan Garosu, manje ce biti pod pritiskom. A i lepse je kad se desi neko iznenadjenje, svima nama koji verujemo u Novaka ta kvota ne znaci nista...

milwood

pre 11 godina

Rafa će na RG biti 5. nosilac u svakom slučaju . I da osvoji i MK , Rim , Madrid i Barselonu samo za 800 poena može da poveća skor . Bez obzira na to , kao peti , u četvrtfinalu , najverovatnije ide na Federera ili Ferera ( 3. i 4. nosioca ), koji mu na RG-u ne predstavljaju nikakav problem . U polufinalu ili finalu na Đokovića ili Marija . Možda je preterano reći , ali Rafa ovako po meni ima lakši žreb . Naime , sa Tsongom , Del Potrom i Berdihom može da se sastane samo ako naprave iznenađenje i prođu u polufinale , gde će biti i zaustavljeni , ali će pre toga izbaciti jednog od prva 4 nosioca . Nije mi teško da zamislim da Tsonga ili Del Potro izbace u četvrtfinalu Marija ili Ferera , a Berdih Federera i onda nalete na Rafu protiv koga , po meni nemaju šanse , jer 2 velike pobede ne mogu da vežu . Zato mislim da bi imali veće šanse protiv Rafe u 1/4 finala , što je nemoguće da se dogodi . Mislim da su mu oni možda i veća pretnja od Federera , Ferera i Marija , koji nema čak ni finale na turniru na šljaci . Jedini koji može da ugrozi Rafu je Novak , sa kojim se najverovatnije neće sastati pre polufinala . Zato i smatram da kladionice činjenicu da je Rafa 5. nosilac ne uzimaju previše u obzir i daju mu šanse kao i uvek 1,80 za titulu .

madmax

pre 11 godina

ATP ranking je obavezujuci na svim turnirima, osim na Vimbldonu gde organizatori mogu dati prednost rezultatima igraca na travi. Toliko o pravilu.
Ne razumem zasto ste svi ubedjeni da Federer ne moze prestici Mareja. Razlika je toliko mala da bi bilo dovoljno da je Federer igrao Dejvis kup proslog vikenda, pa da se vrati na mesto br. 2

Nole gubi u polufinalu od Živojinovića

pre 11 godina

Nole gubi u polufinalu od Mareja
(madmax, 9. april 2013 18:53)
Ajde što si lupio glupost koja je nemoguća ni u teoriji,nego što si dobio i
22 +,što znači slijedi te 22 ne baš naročito inteligentnih ljudi.Fino ste društvo zajedno.

bokmomciki

pre 11 godina

e ovako, ako nole odigra monte karlo, dobije nadala i osvoji ga , osvojice i RG, posto je MK glavni podstrek nadau za sezonu na sljaci, zivi bili pa videli

lacoste

pre 11 godina

pa ne bih da vam kvarim zurku i veselje ali...Nadal je ove godine na šljaci izgubio od Horasija Zebalosa u tom trenutku 73 igrača na svetu,a i daleko je maj ko mi garantuje da će Nadalova kolena izdržati dotle...kako sada stvari stoje,ako Nole bude lud i odigra Monte karlo onda su podjednake šanse Nadala,Federera,Ferera,Noleta,Delpa da osovoje RG,ako Nole odluči da odmori od Monte karla onda je jasno ko će osvojiti RG

ja

pre 11 godina

@farsa
Svaki gren slem turnir ima svoj pravilnik.
Vimbldon na primer ima neki specifican pravilnik po kojem nosioce na turniru ne odredjuju iskljucivo po rang listi, vec prave neku kombinaciju rang liste i uspeha na turnirima na travi iz prethodnih 12 meseci.
Federer je tada bio prvi nosioc zato to je prethodne godine osvojio Vimbldon, a Rafa nije ni igrao, pa je zahvaljuci tim dodatnim bodovima bio prvi nosioc iako je bio drugi na listi.

Na RG ne postoji nikakvo slicno pravilo i oni bi morali da menjaju sopstveni pravilnik da bi Nadalu promenili mesto nosioca.
Ne verujem da ce menjati pravilnik samo zbog jednog tenisera - pa bio on i Rafael Nadal.

Inace sto se tice favorita na RG nisam siguran da je Nadal toliki favorit.
Jeste on sedmostruki osvajac, ali ne dolazi se do gren slem titule na lepe oci i staru slavu.

Ako Rafa bude igrao na onom nivou na kojem je odigrao ova 3-4 prethodna turnira tesko ce on na RG proci i cetvrto kolo.
Videcemo u kojem je stvarno stadijumu Nadalova igra vec u Monte Karlu.
U svakom slucaju morace da igra duplo bolje od ovog sto je pokazao pocetkom godine.

Na kraju ko vam garantuje da ce Nadal biti 5. nosioc na RG?
On pre RG brani 3 titule: Monte Karlo, Rim i Barseonu i ako ne odbrani te titule i rano poispada na tim turnirima teorijski moze da padne i ispod 8. mesta.

Iskreno nisam ubedjen ni da ce Novak osvojiti RG, ali po mojoj proceni Nadal je jos manji favorit od Novaka.
Ko ce ove godine osvojiti taj GS jako je tesko prognozirati.

Dabu

pre 11 godina

@madmax
Da poznajes malo bolje pravila, znao bi da se prvi(Nole) i drugi(Marej) nosilac ni na jednom turniru ne mogu sresti pre finala. Nadal se nece pomeriti do RG sa 4. mesta jer brani titule na svim turnirima (osim Madrida), a sansa da Federer na sljaci prestigne Mareja je minimalna.

Dobro

pre 11 godina

Nole gubi u polufinalu od Mareja
(madmax, 9. april 2013 18:53)

Gospodine Ludi Maxu, Vi ste, bar sto se mene tice VEC VECERAS izgubili... ali ne teniski mec.
Pretpostavljam da se strucnjak, ili bar znalac ... ili tako nesto.
Ali ipak... neki zracak sumnje me se uvlaci u misli...

Pozdrav iz zemlje lala, uvek Vas,

011

pre 11 godina

@VAMOS Rafa, Rolan Garos je stvoren za TEBE.
(Srbin, 9. april 2013 21:48)

@Nole gubi u polufinalu od Mareja
(madmax, 9. april 2013 18:53)

Pa zbog takvih Srba kao sto si ti smo tu gde jesmo i blago tebi ako te nije sramota da se tako potpisujes!!!

A sto se tebe "ludi" genije tice, vece su sanse da Nole u polufinalu izgubi od Monike Seles nego od Endija, jer sa Monikom se nikad ne zna, a prvi i drugi nosilac su se poslednji put sastali u polufinalu u jednoj od epizoda Monty Pytona!!!

skeptik

pre 11 godina

Nole gubi u polufinalu od Mareja
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (madmax, 9. april 2013 18:53)
Novak sa Marejem moze da igra samo u finalu jer ce Marej biti 2.nosilac.Mene vise brine da se Novak ne sretne sa Nadalom u 1/4 finalu.

Sasho

pre 11 godina

Ja bih preskocio Monte Karlo!Pustio bi Nadala,Mareja,Federera,Delpa da se bore medju sobom i sa uzivanjem pratio meceve,a onda bi krenuo na Rim i Pariz!

jack

pre 11 godina

Daleko je RG i još je rano za kvote. Ono što je sigurno je Novak najozbiljniji kandidat za titulu. Možda neće uzeti titulu u MK ali će mu forma na šljaci rasti iz turnira u turnir. Pravu formu za šljaku će i Novak i Rafa dostići tek negde u Madridu i Rimu i kulminiraće na RG. Rafa ima tamo sedam titula i jedanput mora početi da gubi čak i tamo a Novak nema šta da izgubi, može samo da dobije. Zato ga unapred stavljam kao glavnog favorita. Ako se neko treći oktiti titulom na RG to će biti senzacija.
Bez obzira na ovo uganuće, Novak je u odličnoj formi, na terenu mi deluje moćno i očekujem izuzetnu sezonu na šljaci.

ja

pre 11 godina

@nekima mozes samo da se smejes
Ti ocigledno ne znas da citas.
Ja sam lepo napisao da on teorijski moze da padne ispod 8. mesta.
Ne znam da li znas sta znaci rec "teorijski"?
On bi cak i da u Monte Karlu, Rimu i Barseloni dodje do finala i izgubi ta finala, automatski izgubio 1000 bodova, a sa gubitkom tih 1000 bodova bi verovatno pao na 6. mesto i bio sesti nosioc na RG.

Ja sam lepo napisao da ce mnogo toga zavisiti od toga na kom nivou ce biti Nadalova igra u ovoj sezoni sljake.
Ako bude igrao na nivou na kojem je igrao na turnirima u Cileu, Brazilu i Meksiku, tesko ce na ovim mastersima Nadal proci i neko cetvrtfinale, jer su ovde mnogo ozbiljniji protivnici.
Gledao sam Nadalove meceve na tim turnirima i znam sta pisem. To nije bio ni deseti deo nekadasnje Nadalove igre.

Sa druge strane on sigurno vredno trenira i videcemo vec u Monte Karlu koliko stvarno moze.
Sport i jeste toliko zanimljiv sto se "iznenadjenja" desavaju i sto se nista ne postize na racun stare slave.

Iskreno briga me sto se ti smejes.

Smejali su se mnogi prosle godine kada sam napisao da bi Nadal lako mogao ispasti u prvoj nedelji Vimbldona, pa se to desilo.

Smejali su se mnogi nedavno kada sam pre Novakovog meca sa Hasom napisao da se plasim ishoda tog meca, a znamo svi kako se taj mec zavrsio.

Ja samo pisem da uopste necu biti iznenadjen ako Nadal dozivi jedan ili vise ranih poraza u predstojecoj sezoni sljake.
A ti se slobodno smej.
Zdravo je to.

favorit ??

pre 11 godina

Olako neki daju prognoze i to je ono sto me cudi. Biti favorit je jedno a prognozirati da ce bas favorit pobediti ili cak osvojiti turnir jos uz to GS je nesto sasvim drugo. Mnogo sta moze da se desi na mecevima, da svaki ode nekim tokom koji favorit nije ocekivao, da uzastopno odigra po 5 setova, da dolazi do prekida kao prosle godine zbog kise, ne daj Boze neko klizanje , pad ili povreda na terenu. Jednostavno sve je moguce. Nadal jeste najveci favorit jer je poznato kako igra na sljaci, koliko je puta do sada osvojio RG ali to je sve proslost i nista ne znaci. On to treba da uradi opet i ove godine. Ima igraca na turu koji mogu da mu pruze otpor, koji dobro igraju a vreme ce pokazati da li ce on kao najveci favorit i to ostvariti. Da je sve to tako, kladionice odavno ne bi postojale, bile bi ugasene. Sve ce se samo kasti, polako i bez zurbe. Ono sto je sigurno niko nije do veka nepobediv na jednoj podlozi, prost zakon verovatnoce, kad tad se preokrene. Jednostavno, do toga mora da dodje a da li ce to biti bas na ovom GS, videcemo.

aaaaaaa

pre 11 godina

Monte Carlo Masters - Entry List:

1 Djokovic, Novak SRB 1
2 Murray, Andy GBR 3
3 Nadal, Rafael ESP 4
4 Ferrer, David ESP 5
5 Berdych, Tomas CZE 6
6 Tsonga, Jo-Wilfried FRA 8
7 Tipsarevic, Janko SRB 9
Ovo je za one sta su mi lupali juce minuse kad sam rekao cinjenice... evo dokaz ovde... samo fali delpo koji je naknadno rekao da dolazi al svejedno ne menja poredak prva 4....

Idemoooo

pre 11 godina

Ma kao da je nekoga briga za njihove kvote i prognoze. Zna se ko je najbolji, prema tome idemoo Nole, samo da si ti nama živ i zdraav.

thrillseeker

pre 11 godina

moze li neko strucniji od mene da mi kaze postoje li sanse da nadal bude prvi nosilac na RG, ipak je on rekorder tamo, pre nekolike godine na vimbldonu ni federer nije bio prvi na svetu ali je bio prvi nosilac, postoji li mogucnost da se to uradi i za rafu
(farsa, 9. april 2013 20:34)

Ne postoji. Nadal je prosle godine osvojio svaki turnir na sljaci (osim plave sljake, Madrid) na kojem je ucestvovao, tako da ove godine sve to brani, sto znaci da mora da osvoji sve turnire do RG (Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim) i sa sadasnjih 6385 bodova moze da osvoji samo dodatnih 910 pod uslovom da osvoji Madrid. Ali najverovatnije nece igrati Madrid jer ce pokusati da olaksa raspored pred RG. Ferer, koji je ispred njega 600 bodova, ima manje vise losiju sezonu na sljaci prosle godine i ove ima mesta za napredak tako da je slaba vajda da ga Nadal prestigne.
Wimbledon jedini ima specificni odabir nosioca baziran i na bodovima osvojenim iskljucivo na travi tako da nije uporediv sa RG.

Civokvi

pre 11 godina

E neznalice... pisete svasta... kao prvo ko kaze da ce rafa bit 5 nosilac??? Nadal ce u MK bit 3 ili 2 nosilac ovisno dal ce novak igrat a u madridu 4.(jer igra Roger) ! Jos se jedino za Rim nezna...! I vi mislite da ce coveka koji je 7 puta uzeo naslov stavit za 5.nositelja??? Cak i mastersi su pomakli Rafu ispred ferrera RG ce to 100% napravit! Nisu ludi pa da rizikuju vec u cetvr. susret federer-rafa ili djokovic-rafa takve meceve zele gledat u polufinalu/finalu...
(aaaaaaa, 9. april 2013 20:36)

Nijedan Masters nije postavio Nadala ispref Ferera. Nadal je u IV bio peti nosilac, a u MK ce biti cetvrti ako Nole bude igrao, a treci ako ne bude. Verovatno ne shvatate kako to funkcionise, ali mesta nosilaca se ne dodeljuju po zasluzi ili po tome koliko je teniser dobar/uspesan, vec po tome na kom se mestu nalazi na ATP listi. Ako je neko ispred vas na listi, nema sanse da bude manji nosilac od vas. Posto na RG ucestvuju svi iz top 10 (ako ne bude povreda), a Nadal ce tada biti 5. na listi, bice i peti nosilac. Ne mogu organizatori turnira da uticu na to.

nekima mozes samo da se smejes

pre 11 godina

@ja
ja se stvarno divim glupostima koje mozes da napises???! Da ce nadal da mozda izgubi sve i padne ispod 8 mesta do RG-a ? hahaha cekaj jedno pitanje dal pratis tenis ili bzvz samo lupaas? Jer ovakvu glupost nebi izjavili ni najveci fanatici djokovica,murraya itd...! Nadal da nije igrao nikako i da mu MK 1.turnir nakon povrede on bi po meni i mnogima bio favorit br 1. nakon djokovica,jer on je 2 klase jaci od ferrera,murraya na sljaci..no nakon sta je pokazao u IW a posebno bitno u acapulcu po meni je daleko najveci favorit ko god igrao..!

realno

pre 11 godina

@madmax
Morao bi malo da znas i sistem bodovanja pre nego sto napises tako nesto.
Ne bi Federer sa igranjem Devis Kupa prestigao Mareja, jer nema mesta u njegovim bodovima za upis tih bodova za Devis Kup.

Teorijski Federer do RG moze da prestigne Mareja, ali realno treba pogledati sta do RG brane i jedan i drugi.
Marej brani cetvrtfinale u Monte Karlu, trece kolo u Rimu, a Madrid nije ni igrao (ukupno 270 bodova).
Federer nije igrao Monte Karlo, ali zato brani polufinale Rima i titulu iz Madrida (ukupno 1360 bodova).
Sad sam proceni koje su mu stvarno sanse da se vrati na drugo mesto.

Dimitrije Pipalovic Jerezenepitakovski

pre 11 godina

@ aaaaaaa, 10. april 2013 12:09
Ovo si našao na zvaničnom sajtu, još samo da si video da je ova entry lista od 18.03.2013. kad je Mari bio br. 3, Nadal br. 4, a Ferer br. 5. Od tada su se stvari malo promenile, a najbitnije je da entry lista od 18.03.2013. nije isto što i lista nosilaca na turniru. Tako da iako ne lupam minuse na komentare koji nemaju veze sa životom, ovoga puta po jedan - za svaki tvoj komentar, ali i + za upornost.