Utorak, 09.04.2013.

13:05

Novak mora da miruje, lakša povreda

Novak Đoković nije ozbiljnije povređen već se radi o nategnuću zglobnih struktura, navodi se u saopštenju na sajtu prvog reketa sveta.

Izvor: B92

Novak mora da miruje, lakša povreda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

175 Komentari

Sortiraj po:

Leksa

pre 11 godina

@ogorčena drugi put
Upravo ovo merenje "na kantar" doprinosa pojedinaca u kolektivnom uspehu, doprinosi narusavanju zajednistva u timu. Teniski tim Srbije mi se svidja bas zbog toga sto igra kao tim (za razliku od nasih timova u nekim drugim tipicnijim kolektivnim sportovima). I kada jednom igracu ne ide (ovog puta Viktoru), uvek se nadje neko drugi da ponese teret umesto njega. Setite se onog polufinala protiv Ceske, koje je izneo Tipsa, a kad u finalu Tipsi nije islo zamenio ga je Viktor. A ovaj put je konacno dosao red i na dubl da odluci mec, iako je pre toga bio nasa najveca slabost. A Nole je uvek tu kao jedna trajna sigurnost i oslonac. Dejvis kup je tako upravo i zamisljen,da jedan fantastican igrac nije dovoljan za pobedu (to su samo 2 boda),pa je zato i toliko popularan.

Slobodan Jovanovic

pre 11 godina

(informacija, 10. april 2013 13:49)

Za tvoju informaciju, nije rec o tri GS vec o tri uzastopna AO sto zaista nikome nije poslo za rukom osim Novaku. Sledeci put obrati paznju na ono sto komentarises.

jučer i danas

pre 11 godina

@dobro
Trebalo bi Vam biti jasno da je NEMOGUĆE uspoređivati različite generacije.Da, tenis je evoluirao. Bolji su reketi, treninzi, medicina...Ako ih želite usporediti, onda bi tog Edberga trebalo staviti u današnje uvjete treniranja, reketa, medicine i slično i obrnuto. Novak bi trenirao na način kako se to prije radilo, igrao sa onim modelima reketa...Mi naprosto ne znamo kakav bi bio Edberg danas tj. Novak tada. A uspoređivati na način "onaj Edberg danas ne bi osvojio gem" zaista nema nikakovog smisla.
Pozdrav!

ogorčena drugi put

pre 11 godina

Pošto sam tek danas stigla da pogledam sajt i vidjela poruke koje su mi upućene ,odlučila sam da odgovorim na njih.Moj život je izuzetno ispunjen i jako sam zadovoljna njime,tako da se ne treba te brinuti za mene.Ijekavicom sam uvijek govorila i pisala i to ću nastaviti i ubuduće.Tačno je da navijam za Federera jer se ne folira poput Novaka ,a osim toga teniski stručnjaci,a i ljubitelji tenisa kazali da mu je najljepši stil igre u istoriji tenisa i sigurna sam da ga Novak nikad po tome neće dostići.Za Nadala ne navijam i mada mi se ne sviđa njegova igra ,cijenim ga,a što se tiče Ane i Jelene ,ne pravim razliku među njima iza obje navijam.Ponoviću još jednom pobjedi protiv Amerikanaca na svojim leđima su iznijeli Zimonjić i Bozoljac ,ali oni nisu interesantni medijima koji su kako se vidi obavezni da prate uglavnom Novaka.Što se njega tiče opet ću ponoviti -čovjek želi da bude u žiži javnosti 24 sata,a da je to istina govori i to da je više skako i radovao se na terenu od Nenada i Ilije nakon njihove pobjede nad Brajanovima -nije valjda da je njemu više stalo do te pobjede nego njima! Bez obzira štao se većina ne slaže sa ovim mojim stavovima,što ne znači da nisam u pravu ,po treći put ću ponoviti da je svoju lakšu povredu i"plač"iskoristio da navijačima pokaže da je spreman da se "žrtvuje" za pobjedu reprezentacije pa makar mu karijera bila i završena.Ma malo sutra!

informacija

pre 11 godina

Za one koji prate tenis dvije do tri sezone evo jedne informacije- u istoriji tenisa bilo je više tenisera koji su osvojili po tri GS u jednoj godini ,a od ovih sadašnjih Federer je u dvije godine osvajao po 3 GS ,a Nadal ih je osvojio u jednoj godini,što će reći da Novak nije ni slučajno jedini teniser koji osvojio po 3 GS u godini.

Dobro

pre 11 godina

Nesalomljivi....Kvaliteta prvih dvadeset igraca je bila ko danas prva tri, tako da je to smijesno usporedivat!Danas imaju tri igraca i stotine panjeva, Tipsa bi prije dvadeset godina max. bio u top 50.
(Hrvat, 10. april 2013 00:46)

Dragi 'susjede'
U zadnjih nekoliko godina se na svim teniskim formima i medju samim igracima cesto cuje da izjednacenost i konkuencija NIKAD u istoriji tenisa nije bila veca. I sam Aggasi je u svojoj (podebeloj) knjizi 'Open' naveo da mu je Sampras bio jedini pravi konkurent u karijeri, i jedno vreme Boris Becker. Ostalo su, sto ti rece bili 'panjevi' i to u periodu od desetak godina.
Danas, pored "velike cetvorke' koja jos uvek dobija sve GS i MS turnire (!) imamo i sigurno jos desetak koji to mogu, a ako ne onda da bar ugroze najbolje: Delpo,Berdich,Tsonga,Ferrer,2-3 Francuza i Amerikanaca. Nikakvi 'panjevi' nego odlicni teniseri.
A gde Nole/Nadal..pa i Tipsa sa ovom igrom (servisi, udarci, kretanje) pre 20 godina?
Ne samo da bi bili najbolji, nego bi ih Agasi i Sampras molili da se slikaju sa njima, hahahaha. Bili bi kao da su vanzemaljci !!!
Pogledaj samo video-zapise tih meceva od pre 20-tak godina. Lice na zagrevanje ovih iz 2013. Igra sa osnovne linije, kavlitet reketa i jacina udaraca jednostavno blokira svakog protivnika na base-liniju i nema tu sta da se prica. Stefan Edberg, tada veliki sampion bi dobio bicikle ili tricikle od svakog iz sadasnjih privih 100 igraca... ili vise , ko zna.
Tenis je evoluirao.


Iz zemlje lala, uvek Vas

zorica

pre 11 godina

Psiholoska moc........razumem ljude kojima nije jasno ,kako to da se desavaju povrede bas tada,mislim da na olimp.igrama je dovolno dokaz zasto Djokovic nije osvojio medalju...Djokovic je inteligentan mlad covek,duhovno bogat a slabost je ona koju donosi iz svoje kuce,iz svoje zemlje...emocije, podsvest nadvlada svest i to sport kaznjava...djokovic placa ogromnu cenu zbog svog indetiteta ,suocen je sa takvim vukovima da treba biti toliko inteligentan,mudar,umeren i odmeren kako bi dosao do cilja...vukovi zele francuza,spanca oni im donose vise para od jednog srbina koji je multitalenat i kako pisu sovinisticku publiku...molim vas momak je nadam se svestan puta kojim hoda i te takve prepreke strasno bole zato je toliko izrazen patriotizam i onda dolazi do jednog sukoba u glavi,mogla bih vam pisati ali nadam se ovako neko ce razumeti hemija je cudo posebna ta koju mi sami proizvodimo...jako je bitna nasa gradja i to nas vodi tuda kuda moramo proci...nadam se i verujem njegovoj mentalnoj svnazi ,sigurna sam da bi bilo dobro da drzava odnosno stampa malo intelektualnije prati njegov put kao i mi navijaci,smireno i umereno pratimo i divimo se coveku preko koga su mnogi culi za srbiju u pozitivnom...

Dobro

pre 11 godina

... znam da ću iznesenim stavovima izazvati bijes većine, ali...
(ogorčena, 9. april 2013 15:35)

Po ovoj (i samo i jedino ovoj !!) tacki se definitivno slazem sa tobom, draga moja 'ogorcena'.
Da, a na tvoju nesrecu, vecina je skoro uvek u pravu.
Svaki dan sam na ovom sajtu, ali ovako nesto... o, blagi Boze!
Ovakav komentar zasluzuje da se urami i okaci na zid.
Necete mi verovati, od sinoc razmisljam o tome sta je prouzrokovalo da jedna osoba ovako misli, rezonuje i ovako pise i jos da je uverena da je u pravu. Sta joj se desilo (ili jos nije) u zivotu?
Zasto? Zbog cega? Zbog koga? Na koga je ljuta? Ogorcena? Ima li neko ideju?
Nisam pametan.

'Ajd u zdravlje!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Hrvat

pre 11 godina

Nesalomljivi....Kvaliteta prvih dvadeset igraca je bila ko danas prva tri, tako da je to smijesno usporedivat!Danas imaju tri igraca i stotine panjeva, Tipsa bi prije dvadeset godina max. bio u top 50.

nesalomljivi7

pre 11 godina

Bravo.... hoces reci da je Nole bolji od Agassy a,Samprasa i ekipe?! No way!
(Hrvat, 9. april 2013 20:26)

Jos dva GS pa onda pitaj da li je Novak(4 AO od toga 3 osvojena u nizu sto nikome nije poslo za rukom u istoriji tenisa) i ukupno 6 GS gori igrac od Agasia.. jos 2 GS. Sta mislis da li ce Novak osvojiti jos 2 GS do kraja karijere?? To je jasno i malom detetu a tebi??

goca

pre 11 godina

Znači...opet ja! Javljam se samo da napišem kako mi je muka od ovih sadašnjih kvazi-Evropejaca koji tobože neguju univerzalne evropske vrednosti za koje mi , prosti gradjani ove napaćene na zemlje, nikada nismo čuli, a kamoli se po njima vladali.
Zaboga ljudi, bila sam na barikadama i 1991. i 1996. i 2000.-te i ja sam se borila za te vrednosti o kojima vi, kobajagi, neku predstavu imate, ali nikad, i slovima nikad, nisam smatrala da sam time što sam Srpkinja i što poštujem srpsku tradiciju i kulturu manji Evropejac od ovih današnjih koji smatraju da je sve što je srpsko retrogradno i prosto, koji smatraju da je IN ne navijati sa svog čoveka kome se, uzgred budi rečeno, ista ta Evropa i svet dive .Zato , molim vas, kako ne bih ulazila u bespotrebne i ovom forumu neprimerene filozofske floskule o Evropi i Srbima i obratno...ovaj svoj mali osvrt završavam tipično po srpski:
Novače, idemo, BRE !
(Nataša, 9. april 2013 15:57)

Natasa,ma BRAVO BRE!!!

top

pre 11 godina

marko__bgd, 09. april 2013

Verujem da si dosta mladji od mene,imam dosta godina,preko 30 godina pratim sport,tenis i kosarku posebno,dosta se i sam bavim istim,imam kcerku profesionalnog sportistu ,prva liga,tako da ponesto znam i umem da prepoznam.Nikada u zivotu nisam omalovazavao napore nijednog sportiste,bez obzira na njegova dostignuca.Samo hocu da kazem da treba razlikovati necije umece ,znanje,uspehe od njegovog stava prema tome.
Opet ovo zvuci kao da nesto zameram Novaku,APSOLUTNO NE,vec samo komentarisem i iznosim svoj stav povodom histerije koja se podigla jer je on 's jednom nogom'potukao Amere.To mi smeta,i smetace mi uvek,nevezano ni sa cim drugim!

dandzi

pre 11 godina

Dokazao je vise puta da je patriota, rizikuje RG i turnire zbog reprezancije, to je pravi sportista, a ne ko fudbaleri u reprezentaciji cuvaju noge a u Evropi bi i glavu dali!!!!! Jel tako Nemanja i ostali drugovi?

talicnitom

pre 11 godina

Ova vest me je izuzetno obradovala Napred NOLE majstore i patrioto kad bi bilo ovakvih kao TI za Srbiju nebi bilo zime Hvala ti sto postojis . Jedan je NOVAK...

Mad4Red

pre 11 godina

Srbija se umirit ne može, Srbinu nikad dosta daš mu prst on hoće celu ruku, Novak je dao sve i zdravlje ugrozio zbog Srbije za taj grb zastavu zemlju i opet vam nije dosta, svaki svoj dinar krvavo je zaradio, a vi samo znate da sedite ispred ekrana i pljujete svoje a veličate tudje, kladim se da ovi što pljuju jedva da imaju dva trčanja oko škole ili preskakanje lastiša sa drugaricama, ali su experti u svemu i sve znaju, i da koliko ste vi napravili iole nešto kao Novak za Srbiju... Uživajte "stručnjaci"

PeraLozacPeraLozaC

pre 11 godina

(komentar poslat sa teritorije Kraljevine Holandije, prim. adm.)
(Dobro, 9. april 2013 18:53)
Slažem se sa predlogom! Molim da proveri AP adresu ovog čoveka, kladim se da je pojas oko Zapadne Morave, kakva bre Holandija!

svetsko, a naše

pre 11 godina

predlažem Novaku/Family, da kad završi igračku karijeru (najmanje 3 DC trofeja), umesto Serbia Opena kupi Davis Cup, šta košta da košta, i od toga napravi pravu tenisku feštu, istinski svetski događaj. Neiskorišten potencijal Davis Cupa je ogroman - Novak bi to stvarno umeo da iskoristi a imao bi i moć da to dogovori sa ATP (iako je ITF vlasnik, morao bi se verovatno kupiti jedan M1000 zbog termina..). Možda je sve samo mašta, ali da nije nje ničeg ne bi bilo..
..a mene, na taj dan ako se sete, sete - ako ne, to je bila moja navijačka dužnost)

Dobro

pre 11 godina

Draga redakcijo,
Jako sam Vam zahvalan za objavljivanje mog komentara, i da zaista zivim u Holandiji. Ne znam ko i sa kakvim razlogom sumnja, provocira i komentarise ko je odakle i u koje vreme ljudi citaju vesti i komentarisu ih, ali... sta da se radi.
Zato sam i ovde.

Puno pozdrava iz zemlje lala, uvek Vas,

Bekstvo

pre 11 godina

@ogorcena

Draga "ogorcena", ne brini za nas, mi nemamo nameru da bezimo od istine kako nam podmeces, mi bismo od tebe da pobegnemo! Pomozi nam u tome tako sto neces iznositi svoja razmisljanja, ali ako bas insistiras, okrenucemo ih na salu - nama ce biti lakse a tebi jos teze.

Bravo

pre 11 godina

@Najbolji na svijetu jest, ali devedesetih a i prije nebi bio u top 20, danas kad je Federrr sit tenisa a Nadala ozljede ubijaju naravno da je najbolji, kad Tipsarevic stoji u top 10!!!!!! Katastrofen!!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Hrvat, 9. april 2013 17:38)

Porediti tenis devedesetih i danasnji tenis je najbolju ruku amaterski, sto o tebi govori ili da ne znas nista o tenisu ili da si Hrvat.

Nikola

pre 11 godina

Da pokusam biti realan.Novak je jedan od nasih najboljih sportista svih vremena,u individualnim sportovima.Tesko je porediti kolektivne sa pojedinacnim.To je prvo.
Da se podsetimo,povreda protiv Rusa,Argentinaca i sada Amerikanaca,sve u DK.
Za sve ove godine ne secam se nijedne povrede,mehanicke,sa nekog turnira.
Samo se pitam sta je tu posredi.Ne znam,meni se cini da Novak ima neku pateticnu potrebu da 'ranjen' donosi pobede svojoj zemlji

Lepo si rekao da pokušam biti realan. Protiv Rusa nije bio povređen već pod temperaturom. Kad je video da ne može dobiti u 3 seta, jednostavno se videlo da nema snage,predao je pri rezultatu 2-1 u setovima za njega. Protiv Argentine je opet svesno na svoju štetu, rizikovao da bi nam doneo jedan bod koliko bi nam bilo potrebno. Kako se to završilo imaš na raznim klipovima po netu pa pogledaj. I sad protiv SAD ako nisi gledao meč od početka, kao što sigurno nisi, video bi neverovatnu želju tog čoveka da ovoj zemlji, drugovima iz reprezentacije, porodici i prijateljima donese taj treći poen koji na drugi način ne bismo dobili. Tih prvih par gemova je prosto izgoreo od želje da odigra na 120% svojih mogućnosti, što je i dovelo do povrede. Ne vidim nikakvu mitomaniju u svemu tome, vec ogromno poštovanje za Novaka Đokovića. Što se tiče tebe, mene bi iskreno bilo sramota da napišem takav komentar. I napisao bi ti šta si, ali ti to već znaš, a ne bi zeleo da mi se ne objavi komentar zbog znaš ti znaš...

cinik

pre 11 godina

@(ogorčena, 9. april 2013 15:35)

Mi shvatamo da je Vas komentar i njegov efekat za Vas deo terapije i nadamo se da ce Vam to pomoci i da cete ozdraviti.

Pavke

pre 11 godina

Hm...znate kako, Nole je idol svih nas, najveci nas sportista ikada, patriota, to niko ne moze da mu ospori ali ako hocemo posteno ima tu malo istine, pratim gotovo sve njegove meceve a ne pamtim da je neki predao zbog neke povrede i sl, a to se u Dejvis kupu desilo tri puta, pamtim mnogo puta njegove padove sa ranicom gde jedva krv ide a od toga se pravi kao da ga je pregazio voz, bavim se fudbalom i milion puta mi je izletao zglob gore od onoga i bez problema sam uz led nastavljao igru tako da....voli on malo da se femka ali dobro, moze mu se jer je ono sto jeste, najbolje sto smo ikada imali...pozdraaaaav

Dobro

pre 11 godina

A ti opet kao iz "zemlje lala". Pa rekoh ti juče, Amsterdam je tvoj san, a ziviš u Čačku. Ti u Holandiji kao možeš opušteno, u rano vreme, da čitaš sajt b92 i pišeš komentare! Ko ti veruje, smejurija!
(moje ime*, 9. april 2013 15:27)

Draga redakcijo,
Molim Vas da potvrdite ovom 'moje ime' psiholozima itd.., kao i trideset i nesto onih koji daju plus na ovakav komentar da je moja IP adresa na teritoriji Kraljevine Holandije. I privatna i poslovna.
Ako treba ostavicu redakciji i moj broj telefona ovde, sa pozivnim +31... pa neka me neko od vas pozove. Malo sam stariji, pa bar zasluzujem neko postovanje.

Ne znam cime sam izizvao ovakve reakcije, komentari su mi neutralni i pozitivni, u sta se mozete i sami uveriti.
Isto tako, komentarisao sam vest, a to je bila Novakova povreda. Ovi ostali ne komentarisu vesti, samo vredjaju postene ljude.

Da sam ja u redakciji B92 bilo bi mi drago da nasi iz inostranstva prate B92... pa cak (ili bas pogotovo) za vreme radnog vremena.
Molim Vas, objavite ovaj komentar.

Definitivno iz zemlje lala, uvek Vas,

(komentar poslat sa teritorije Kraljevine Holandije, prim. adm.)

marko__bgd

pre 11 godina

Da pokusam biti realan.Novak je jedan od nasih najboljih sportista svih vremena,u individualnim sportovima.Tesko je porediti kolektivne sa pojedinacnim.To je prvo.
Da se podsetimo,povreda protiv Rusa,Argentinaca i sada Amerikanaca,sve u DK.
Za sve ove godine ne secam se nijedne povrede,mehanicke,sa nekog turnira.
Samo se pitam sta je tu posredi.Ne znam,meni se cini da Novak ima neku pateticnu potrebu da 'ranjen' donosi pobede svojoj zemlji i tako bude jos veci nego sto bi to bio da nije 'povredjen'.Sasvim bespotrebno,pateticno ,mitomanski...Sasvim je dovoljno sto uopste igra,i da normalno pruzi svoj maksimum,nista ni manje ni vise.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (top, 9. april 2013 17:16)

da nije nastavio,verujem da bi ga ti,i slicni tebi, prvi nazvao folirantom,govorio kako ne daje maximum za reprezentaciju,kako su mu pare samo u glavi.

Cadiz

pre 11 godina

Samo se u Srbiji jedna velicina kakav je Nvak od odredjenih frustriranih ljudi pljuje.Ali to je samo dokaz kakvisu toljudi.Zivimu Spaniji dosta dugo. Treba videti naslove u listovima ElPais,Marca i raznim nedeljnicima Hola itd kakvi su natpisi bili i kakvi su jos kada Rafael Nadal osvoji neki turnir pa i Ferer. Po cetiri strane.Na sajtovima raznih medijskih kuca gotovo da nema ni jednog jedinog negativnog teksta kada Rafa izgubi od Rogera,Novaka ili od nekog anonimusa. Uvek podrska.Ali u Srbiji se uspeh ne prasta ne vole se ljudi koji nesto imaju i koji su to stvorili sami.Tudje g****o je uvek sladje.Urazumite se zemljaci.Treba samo da vidite ovde u Spaniji tekstove u novinama o Novaku.Svaki detalj iz njegovog zivota se zna. Ljudi jednostavno postuju sportske velicine

Dejan

pre 11 godina

@(top, 9. april 2013 17:16)
Па, добро топе, имаш на јутјубу снимак тренутка када се повредио, па ти погледај дали се он понаша и глуми.

Jozo

pre 11 godina

Pa da pvreda nije teze prirode,i laiku je bilo odmah jasno.Tko je u zovotu bar jednom uganuo zglob,zna koliko je to bolno.Nemozes ni da hodas a kamo li odigrati skoro 5 setova u punom ritmu.

lindbarski

pre 11 godina

Ne sećam se da je onako zaplakao posle ijedne povrede na nekom grem slemu, mastersu ili atp turniru... U svakom slučaju, Hvala Bogu da je sa povredom sve ok !

Ivan

pre 11 godina

Mi nismo svesni Novakove velicine.
Ljudi, nemojte da se palite na ovu ekipu koja salje hejterske poruke. Oni mozda i vole Novaka, ali vise vole da maltretiraju ljude i da gledaju reakcije na svoje baljezgarije. To je posao za dobrog psihijatra ili cak za lezanje na Lazi ili Avali, a najbolje bi bilo da ih ignorisemo. Pozdrav normalnima.

Ljubisa, Velika Hoca

pre 11 godina

(ogorčena, 09. april 2013 15:35)

Potpuno pogresno i zlobno sa vase strane. Upravo obrnuto, predajom meca, epski trijumf Ilije i Zikija ne bi bio potvrdjen, sto bi bilo zalosno, jer Troicki verovatno ne bi pobedio u odlucujucem mecu.
Upamtite i vi i vama slicni: Novak se u svojoj karijeri povredio jedino na mecevima za svoju zemlju, dakle, Protiv Del Potra i sada protiv Sema K.

top

pre 11 godina

Da pokusam biti realan.Novak je jedan od nasih najboljih sportista svih vremena,u individualnim sportovima.Tesko je porediti kolektivne sa pojedinacnim.To je prvo.
Da se podsetimo,povreda protiv Rusa,Argentinaca i sada Amerikanaca,sve u DK.
Za sve ove godine ne secam se nijedne povrede,mehanicke,sa nekog turnira.
Samo se pitam sta je tu posredi.Ne znam,meni se cini da Novak ima neku pateticnu potrebu da 'ranjen' donosi pobede svojoj zemlji i tako bude jos veci nego sto bi to bio da nije 'povredjen'.Sasvim bespotrebno,pateticno ,mitomanski...Sasvim je dovoljno sto uopste igra,i da normalno pruzi svoj maksimum,nista ni manje ni vise.

Republika Srpska

pre 11 godina

Nole ti si mi ulepsao zivot nebrojeno puta do sada i svaka cast za sve sto si dosad uradio za Srbiju i uopste srpski narod, drzim ti palceve i zelim ti sve najbolje i brz oporavak. Ti si dusa nase majke Srbije.

Nema ti leka

pre 11 godina

pfc

Cim si se potpisao znao sam sta ces da napises. Boli te sto se Novak izjasnio da je navijac Zvezde. Tebi nije vazno sto je SRBIN sto je covek od glave do pete. Kompleksi nikad kraja

Pun zivota

pre 11 godina

@ Nemam ništa protiv dečka, šta više čestitam mu na uspesima. Samo se pitam šta u životu rade ljudi koji mu se toliko dive, plaču sa njim i doživljavaju ga kao spasioca Srbije. On je samo izuzetno dobar u negde petom sportu po popularnosti i to je sve. Ne vraća Zapadu za NATO bombardovanje i nije osvetnik, već običan sportista željan novca i slave. Dobar je dečko, ali nije svetac.
(Ne znam, 9. april 2013 15:27)

Obozavam Novaka, najveci Srbin, najveci patriota, ambasador nase napacene zemlje, sampion, sampion kakav se radja jednom u 1000 godina, dzentlmen, pun manira i postovanja prema svima bez obzira na starost, obrazovanje, religiju...
A sad o meni, sta radim? Imam 30 god, zavrsio sam 2 fakulteta, radim posao koji volim i za koji sam odlicno placen, imam uspesnu prelepu zenu, 4 ostvarena kumstva, mnogo prijatelja, putujem po svetu, treniram redovno, gledam sve meceve Novaka Djokovica i ucim od njega, zivim punim plucima i negujem prave vrednosti! A ti sta radis?

NOLEmanija

pre 11 godina

Boze, Boze, ja ne mogu da verujem. Kako mozete biti takvi ljudi? Novak je neki nepoznati lik koji osvaja trofeje za sebe i to je to? Novak je covek koji prezentuje nasu zemlju u svetu, popravlja mrlje iz licnosti i ponosi se time sto je Srbin. Za mene je on svetac. Covek je jedini izvor srece u ovim sumornim vremenima, bez obzira na ostale nase sportiste. SVaku titulu posveti svom malom, napacenom narodu, kojeg voli, ali kad citam ovakve komentare, pomisljam da ga mi ne zasluzujemo. Koliko je puta razvuko nasu trobojku i digao tri prsta? Koliko je puta pozdravio nas narod i zemlju? Zahvaljujuci njemu zastava Srbije se vijorila i u Njujorku, i u Londonu, a i Pekingu. Ne shvatamo sta je i ko je NOVAK DJOKOVIVC. Mi nismo ni svesni koliko je on uradio za nasu zemlju. Jako smo nezahvalni. Tuzno. NOVACE, SAMO NAPRED, MAJSTORE! SRBIJA TE VOLI!

Hrvat

pre 11 godina

Najbolji na svijetu jest, ali devedesetih a i prije nebi bio u top 20, danas kad je Federrr sit tenisa a Nadala ozljede ubijaju naravno da je najbolji, kad Tipsarevic stoji u top 10!!!!!! Katastrofen!!!!

Lekar u KCS

pre 11 godina

miki,

Stvarno ne znam dokle ces sa ovakvim komentarima.Iz dana u dan. Kakav bre Divac i Paspalj i 25000 koji kako kazu disu ti za vrat.Ukljuci bre mozak malo.Sta je teze biti najbolji u individualnom sportu ili kolektivnom.Sta je teze igradi sa reketom u ruci gde loptica od 6 cm precnika leti brzinom od preko 200 km na sat i na tereni vecem od kosarkaskom i onom loptom velicine lubenica i jos cetiri saigraca.Igrati po suncu na 45 stepeni i to pet-sest sati sati. Naprezanje svih misica u tenisu i u kosarci. Leci bre svoju frustraciju na drugom mestu

zuca

pre 11 godina

Samo napred Novace,ne obracaj paznju na zlonamerne komentare. Strasno kakav smo narod,nama siptari i ostali neprijatelji nisu potrebni,mi smo sami sebi najveci neprijatelji. Nego da se ti nama oporavis i nastavis sa pobedama. Ziv i zdrav da si mam.

Jovan

pre 11 godina

@trile "i sledeci put odmah predaj mec" Daj bre ne baksuziraj coveku, kakav crni sledeci put. Daj Boze da mu se ovako nesto nikada ne ponovi i da ga sve povrede zaobidju. Nole osvoji sve GS do kraja godine ZA INAT ! Bolji si za klasu od ostalih samo treba da se naljutis malo kao sto si to uradio 2011. Uz jak trening i malo srece opet ces biti nepobediv !

NovakFan

pre 11 godina

RafaFan

Mora da si se tresao danima i nocima i to mesecima brinuci za tvog marginalca Rafu.Popio si brdo sedativa .Brinuo si da li ce tvoj idol da se pojavi opet na terenu i da li ce opet da izvlaci tesne gace iz zadnjice

miki

pre 11 godina

ljudi pa sta ako je igrao...kao povredjen. ..kako su igrali djordjevic divac paspalj sale danilovic pa nista,sad se malo istegao pa ajde da placemo...pa nije on maneken nego sportista kome smeta uaaa sa tribina...pitao bi ga da je igrao u grckoj'95 k ad ti 25.000 ljudi dise za vratom i nemas pojma gde te ko udara stipa....to je sport

Neutron

pre 11 godina

(ogorčena, 9. april 2013 15:35)

Hrabrosti treba, ne da se objavi to sto si napisala, nego napisati tako nesto. A i ludosti. Mnogo, mnogo ludosti...

Ilijesku

pre 11 godina

Ko jednom istegne zglob ima veliku šansu da mu to opet dogodi. Nažalost to je tako i to poznajem iz vlastitog iskustva. Nadam se da se Noletu to neće desiti. Idemo dalje!

Psihijatar

pre 11 godina

ogorčena

Ogorcena si ti na zivot.Nadji momka. Vodi ljubav. Nije ti za tvoju nesrecu zivota kriv Novak. Blago tebi kada ti mislis da ono sto lupis da je istina. Ne bi se tako potpisivala

zdravo razmisljanje

pre 11 godina

Nije mogao da podnese da Ziki i Ilija budu pravi junaci u susretu sa Amerima,što jesu, pa je posegnuo zaobilaženjem istine,te pričom ,a naročito lažnim suzama, predstavljajući se žrtvom,znajući naravno da je da će ionako zaluđeni narod nasjesti na to i dignitu ga u nebesa ,što naravno godi njegovom egu.Strašno je vidjeti kako je bezobrozno zloupotrijebio svoje navijače od kojih su mnogi zaista pomislili da je teže povrijeđen.Ako imate hrabrosti,objavićete ovaj moj komentar iako znam da ću iznesenim stavovima izazvati bijes većine ,ali ovo što sam rekla istina je od koje se ne treba bježati
(ogorčena, 09. april 2013 15:35)
On je znao da Troicki ne moze da pobedi Iznera!!! Zato je igrao!

nessa

pre 11 godina

Zaista ne znam šta je sa ovim narodom koji daje komentare protiv Đokovića.
Mogao je čovek da se izvini zbog gustog kalendara ili bilo čega drugog i da uopšte ne igra,šta će njemu igranje za reprezentaciju,afirmacija mu sigurno nije potrebna,a kada pročita komentare pojedinih stvarno bi trebao i da ne igra.

ogorčena

pre 11 godina

Nije mogao da podnese da Ziki i Ilija budu pravi junaci u susretu sa Amerima,što jesu, pa je posegnuo zaobilaženjem istine,te pričom ,a naročito lažnim suzama, predstavljajući se žrtvom,znajući naravno da je da će ionako zaluđeni narod nasjesti na to i dignitu ga u nebesa ,što naravno godi njegovom egu.Strašno je vidjeti kako je bezobrozno zloupotrijebio svoje navijače od kojih su mnogi zaista pomislili da je teže povrijeđen.Ako imate hrabrosti,objavićete ovaj moj komentar iako znam da ću iznesenim stavovima izazvati bijes većine ,ali ovo što sam rekla istina je od koje se ne treba bježati!

Nesa

pre 11 godina

@Dobro je, Srbija može dalje da nastavi sa životom. Kao što odmah napisah: velik igrač, još veći glumac...
(Glumčina, 9. april 2013 13:26)
Kad ti budes "odglumio" toliko GS-a, mastersa i ostalog, javi se, a do tada...
P.S Novace se naj i da nam se sto pre vratis jos jaci.Voli te Srbija

Pavle

pre 11 godina

Nije mogao da podnese da Ziki i Ilija budu pravi junaci u susretu sa Amerima,što jesu, pa je posegnuo zaobilaženjem istine,te pričom ,a naročito lažnim suzama, predstavljajući se žrtvom,znajući naravno da je da će ionako zaluđeni narod nasjesti na to i dignitu ga u nebesa ,što naravno godi njegovom egu.Strašno je vidjeti kako je bezobrozno zloupotrijebio svoje navijače od kojih su mnogi zaista pomislili da je teže povrijeđen.Ako imate hrabrosti,objavićete ovaj moj komentar iako znam da ću iznesenim stavovima izazvati bijes većine ,ali ovo što sam rekla istina je od koje se ne treba bježati!
(ogorčena, 9. april 2013 15:35)
Molim te izadji u grad i nadji decka,verujem da ces biti bar malo pozitivnija i da ti se nece vrzmati po glavi ovakve gluposti...toliko od mene...pozdrav

Oscar Robertson

pre 11 godina

Ko je bio aktivni sportista zna šta su povrede skočnog zgloba,od blagog uganuća,istegnuća ligamenata do najgorih opcija napuknuća i pucanja ligamenata,jučer sam napisao da verujem da se kod Noleta radi samo o istegnuću jer nebi mogao da nastavi meč da se radilo o napuknuću ili nedajbože težoj ozledi a vi nalupaste minuse,Nole je za 7 dana ko novi i Monte Karlo po meni i nije toliko bitan,idemo po RG,sretno care !

RADE CACAK

pre 11 godina

(ogorčena, 9. april 2013 15:35)
Džabe ti ijekavica realni realisto, stil ti svi poznajemo i znamo da ne voliš Novaka i Jelenu, već Federera, Nadala i Anu Ivanović!
Novače, hvala!

Nataša

pre 11 godina

Znači...opet ja! Javljam se samo da napišem kako mi je muka od ovih sadašnjih kvazi-Evropejaca koji tobože neguju univerzalne evropske vrednosti za koje mi , prosti gradjani ove napaćene na zemlje, nikada nismo čuli, a kamoli se po njima vladali.
Zaboga ljudi, bila sam na barikadama i 1991. i 1996. i 2000.-te i ja sam se borila za te vrednosti o kojima vi, kobajagi, neku predstavu imate, ali nikad, i slovima nikad, nisam smatrala da sam time što sam Srpkinja i što poštujem srpsku tradiciju i kulturu manji Evropejac od ovih današnjih koji smatraju da je sve što je srpsko retrogradno i prosto, koji smatraju da je IN ne navijati sa svog čoveka kome se, uzgred budi rečeno, ista ta Evropa i svet dive .Zato , molim vas, kako ne bih ulazila u bespotrebne i ovom forumu neprimerene filozofske floskule o Evropi i Srbima i obratno...ovaj svoj mali osvrt završavam tipično po srpski:
Novače, idemo, BRE !

Zamlata

pre 11 godina

Svi jako dobro znamo da je srce junačko bilo jače od razuma.
Blago onom ko može biti istovremeno i ponosan i brižan kao što smo danas svi mi koji te volimo.

lela

pre 11 godina

Zaista bih volela da udjem u pileci mozak ovih ljudi sto navijaju za Rafu, Ferderera, Mareja... pre Novaka, a zive u Srbiji. Molim da se neko javi i objasni mi, zbog cega, sta vam je Novak ucinio da ga "mrzite", i sta su drugi teniseri ucinili za nasu zemlju, pa da ih tako volim te. Mozda sam glupa, ali uopste mi nije jasno... Samo se pitam ima li u Spaniji, Svajcarskoj ili V.Britaniji ljudi koji stavljaju Novaka ispred svojih tenisera. Trudim se, ali nista ne razumem...

moje ime*

pre 11 godina

"iz zemlje lala, uvek Vas,
(Dobro, 9. april 2013 13:56)"
Novaku, Bozoljcu, Zimonjiću i Viktoru hvala za veliko zadovoljstvo i pobedu! Novaku želim brz opravak i da se nagledamo ove godine njegovih mećeva sa Nadalom.
A ti opet kao iz "zemlje lala". Pa rekoh ti juče, Amsterdam je tvoj san, a ziviš u Čačku. Ti u Holandiji kao možeš opušteno, u rano vreme, da čitaš sajt b92 i pišeš komentare! Ko ti veruje, smejurija!

Ne znam

pre 11 godina

Nemam ništa protiv dečka, šta više čestitam mu na uspesima. Samo se pitam šta u životu rade ljudi koji mu se toliko dive, plaču sa njim i doživljavaju ga kao spasioca Srbije. On je samo izuzetno dobar u negde petom sportu po popularnosti i to je sve. Ne vraća Zapadu za NATO bombardovanje i nije osvetnik, već običan sportista željan novca i slave. Dobar je dečko, ali nije svetac.

mkd.

pre 11 godina

do ogorcene.novak glumio, ma jesi li ti pila,a na koga si ti ogorcena, na noleta,,exex zao mi je curo, ali veceg coveka neces videti, ne bar za tvog ogorcenog zivota.

srkis

pre 11 godina

OK, neki ne vole Đokovića (ili ih on ne zanima). Kog đavola onda čitaju vesti o njemu, pa još na iste ostavljaju i komentare? Mene, na primer, uopšte ne zanima UEFA Liga Šampiona, potpuno mi je svejedno koji će prebogati klub pobediti drugi prebogati klub (a nijedan nije naš, da bih navijao). Naravno da onda i ne čitam vesti na tu temu, a tek mi ne bi palo na pamet da još nešto i komentarišem.

Ivan

pre 11 godina

Svi hejteri neka se samo pogledaju u ogledalo i sami sebe upitaju sta su uradili u njihom zivotu, da li su nekada bili prvi u mesnoj zajednici u nekom takmicenju. Osim naravno gde su uvek prvaci sveta, a to je mrznja i zloba prema pravim Srbima, pravim sportistima i sto je najvaznije najboljim ljudima, sto oni nece biti ni da zive citavu vecnost.

wlado

pre 11 godina

svaka mu cast na sportskim uspesima, ali su oni samo njegovi, mi nemamo nista sa tim, niti ce nam sutra biti bolji zivot, skoncentrisite se da budete najbolji moguci za sebe i svoje drage, zivot kratko traje, ne tracite ih kroz uspehe drugih, nepoznatih ljudi. budite vi Novak u vasem okruzenju.

Vladimir - W_Des_Moines

pre 11 godina

Za (ogorčena, 9. april 2013 15:35)

Vama nesto zestoko fali ...

Nole, cuvaj i gledaj prvo sebe. Nazalost, ima previse zla.
Sve najbolje veliki covece!

Bimba

pre 11 godina

Eto Nole, gledaj za koga si ti dva i po sata igrao sa uganutom nogom (nadam se da ne čitaš ove gluposti.

Hejteri, da vas pitam, kad provedete noć u kafani, da li sutradan odmah uzimate bolovanje ili bar pokušate da stanete na noge?

Sladji ste kad ćutite

dragan

pre 11 godina

Čovek potiče sa ovih prostora ali je definitivno izuzetak u svakom pogledu! I srce i mozak i volja i stil i čovečnost tj sve što prosečnom Balkancu nedostaje. Prvi je u svemu, ne samo u tenisu. Svaka čast!!

bobo

pre 11 godina

Bio sam spreman da tvrdim da je neoprezno nastavio i rizikovao bez velike potrebe.Viktor bi mogao sa Isnerom, a Novak jednako prezentuje Srbiju i na turnirima.Srećom biće OK,ali ljudi više pamte titule na GS i mastersima nego na DC.

roden

pre 11 godina

Svaka njemu cast, ali zaista nema potrebe da pravi zrtvu od sebe,toliko o bozanstvu,nije se desilo nista osim sto su svi zaboravili na pravi podvig Zimonjica i Bozoljca,i niko ne prica o njima...ima nesto trulo u drzavi danskoj!
(mislilac, 9. april 2013 13:13)

Mislilac, da li si mnogo razmisljao? Pametno si to smislio.

V

pre 11 godina

A vec ste se ponadali zlobnici. Barem ste u iluziji ziveli 2 dana. Patite sada. Nole se vraca za nedelju dve jaci nego ikada. Bog ga nadgleda.

branimirbjelica

pre 11 godina

Kao bivsi sportista odmah mi je bilo jasno da je to distorzija koja moze biti laksa ili teza,ali nista ozbiljno,nikako po meni ne treba da igra Monte Carlo vec treba da se odmori i dobro pripremi do 6.maja za Madrid i Rim koji se igraju jedan za drugim,kao pripreme za RG.Gubi 600 bodova u Monte Carlu jer je izgubio finale,sjecamo se smrti dede,Nole polako otidji dedi na godisnjicu,izlijeci se pa onda pripreme.Pozdrav svim ljubiteljima tenisa i sporta iz Italije,naravno karte za Rim kupljene prije 5 mjeseci.Ciao.

JOBO

pre 11 godina

Novace junacino nasa zelim ti brz oporavak I da nam doneses jos puno uspjeha, da se skupa radujemo pobjedama I zajedno tugujemo u porazima. Hvala ti jos jednom sto ne odustade protiv Amera, to samo mi znamo zasto. Jos jednom svaka cast I tebi I cijelom timu Srbije. Idemo dalje...

Dovla

pre 11 godina

Mnogo buke ni oko čega. Svi mi koji igramo basket znamo da je ovo uobičajena povreda, ako se uopšte može i nazvati povredom. Zglob otekne malo pa taj isti otok, u najgorem slučaju, spadne za dan, dva. Ne znam čemu one Đokovićeve suze nakon meča, strah bez osnova zbog eventualne teže povrede uz razmišljanje šta mi je trebala reprezentacija pa da ugrozim Monte Karlo?!

postujem hrabrost cestitost dobrotu

pre 11 godina

Taman da sutra rekao necu vide da igram nikada , najveci je ikada srpski sportista. I ne samo srpski. Kada zavrsi karijeru njegovo ime stajace uz Jordana, Useina, Lomua, Kareljina,Mosesa i druge najvece sportiste svog vremena.

Mikele

pre 11 godina

Dobro je, Srbija može dalje da nastavi sa životom. Kao što odmah napisah: velik igrač, još veći glumac...
(Glumčina, 9. april 2013 13:26)

...Reče čovek i ostade živ!

Pierre

pre 11 godina

Ne mogu da verujem kakvih zluradih komentara ovde ima!!! Kao malo se povredio pa nema veze! Nije stvar da li je malo ili mnogo nego je stvar da je nastavio da igra zato sto je igrao za Srbiju i da je zrtvovao sebe zarad uspeha svoga tima. Njegova i igra u dublu je sasvim druga prica, tu su svi bili sjajni ali to sto je Nole uradio je vise od tenisa - samo neki to, nazalost, ne mogu da shvate. Mogu da navijaju za velikog Federera koji igra za Svajcarsku u Davis kupu svake prestupne godine...

Petar Veliki

pre 11 godina

(mislilac, 9. april 2013 13:13)
(Glumčina, 9. april 2013 13:26)
(Goran, 9. april 2013 13:25)
(Vedar pogled, 9. april 2013 13:48)
Hvala Bogu da ima vas pametnih, koji nama običnim srpskim Balkancima otvorite oči i pomognete da shvatimo prave dimenzije svega!
Bre, niko nije zaboravio podvig Bozoljca i Zimonjića, svima je jasno da je da je bila u pitanju lakša povreda(nastavio da igra), snamo i da se Kveri posle povredio pa je ekspresno Novak zahvaljujući tome dobio zadnja dva seta sa 6:0 6:1. Nije nikakva tragedija lakše istegnuće zgloba, sve to znamo. Većini je ustvari bilo žao da ćemo u Monte Karlu ostati bez duela Novak – Nadal, na šljaci, posle toliko godina dominacije Španca! A za R.Garos niko ozbiljan nije brinuo, to je i deci bilo jasno!
Ali vređati Đokovića da je glumac i folirant nije ok. Samo je veliki emotivac. Za Dejvis kup ovog vikenda nije igralo puno poznatih igrača ( Marej, Del Potro, Berdih,Štepanek,Davidenko, Južnji..). samo Novak i svaka mu čast!

mizes

pre 11 godina

Nole, ako kojim slucajem citas ovo ili neko iz tvog tima...Nama koji te pratimo od kada si usao u profesionalne vode, i koji navijamo za tebe prvenstveno zato sto si Novak, pa tek onda zato sto si Srbin, je mnogo bitnije da uzmes pehar na RG, nego ponovo u Davis Cupu... DC mozes da igras za pet godina recimo, kada osvojis sve sto si zamislio, ili skoro sve. Imaces i tada kvalitet da pobedjujes najbolje, ali ces moci da imas i rastereceniji raspored,i bicemo i tad medju najboljim repkama sveta... Sve si u tenisu stekao sam i uz podrsku svoje porodice, nemas obavezu ni prema kome da rizikujes karijeru zbog DC,nama je "dovoljno" da imamo tu privilegiju da gledamo kako osvajas GS-ove i kako postajes jedno od najvecih imena u istoriji tenisa i sporta uopste... Ja recimo imam isplaniran odlazak na RG ove godine da ti uzivo pruzim podrsku da osvojis jedini GS koji ti nedostaje. Nadal vec mesecima trenira na sljaci, a ti trebas sada da promenis podlogu, da zalecis povredu, i da se cimas posle kako ce clanak da reaguje na sva ona proklizavanja na sljaci. Ipak, se svi nadamo da ces iz ove sutuacije izaci samo jos jaci,kao i mnogo puta do sada... Dakle, navijamo za tebe bez obzira da li osvajas turnire ili ne,ali uvek stavljamo tvoje individualne uspehe ispred onih u DC. Ubuduce budi pametniji,nece ti se prilike kao sada da osvojis RG ukazivati jos mnogo puta...Jednim delom zivimo tvoj san koji je postao java. Ostalo je da zajedno dosanjamo titulu na RG i slusamo nasu himnu. IDEMOOO!

Dragan

pre 11 godina

Srbi , Srbi ne zasluzujete da imate takvog sportistu I coveka , Zavidni Iskompleksirani I opet zavidni Srbi , svaka cast onom manjem broju normalnih, citaluci komentare sve mi je jasnije gde sam nekada ziveo.
A Djokovicu svaka cast I zelim sve najbolje jer je Srbin kao I ja,
Ljudi korigujte se lecite se. Toliko od mene.

Trile

pre 11 godina

Uh dobro je.....Mada i izgledalo je da je tako nesto u pitanju. Da je polomio skocni zglob izneli bi ga na nosilima. Da je pokidao ligamente izasao bi na ramenima lekara. Da je istegao ligamente odskakutao bi vrlo brzo van na jednoj nozi. A posto je odigrao ceo mec znaci da nije nista strasno. Mada rizikovao je mnoooogooo sto je nastavio da igra....Svima nam je lakse Novace. Ljudina si velika. Dokazao si to i necemo to zaboraviti nikada!!! A pajsere pusti neka laju i sledeci put odmah predaj mec.

momir

pre 11 godina

hvalim te boze sto si pömogo nasem noletu.Nole i tvoje suze su bile imoje.Zelim da sto pre ozdravis ida opet(po 1000_put) uzivamo u tvojim igrama.Ti si jedini u ovoj zemlji koji,bar mene, cini sretnim covekom.

darko

pre 11 godina

Eto, sada konacno mogu da odahnu dezurni nacionalni dusebriznici sa portala. Noletu zelim brzo ozdravljenje i nove uspehe, a ostalima predlazem da oslobode portal svojih pateticnih komentara i lamentiranja nad tudjim zglobom.

e

pre 11 godina

mislilac, 9. april 2013 13:13...pa ako tebi nekoliko stotina komentara posle pobede Zikija i Ilije nije dovoljno ja ne znam sta treba reci,po meni oba meca imaju istu vaznost,njih dvojica su nas doveli do toga da sami odlucujemo o plas,anu u polufinale,a tamo nas je Nole,videli smo kako,odveo.Svaka cast svima!!!

RONI

pre 11 godina

Super, vise se prepao nego sto je stvarno bio povrijedjen, zato su i suze krenule. Neka samo igra onako napadacki protiv svakoga, kao sto je igrao i protiv Kverija posle povrede. Najvise me iznenadjuje koliko mu se servis popravio, pa i voleji, a sa druge strane drago mi je sto se ne trudi mnogo na mastersima.treba se usmjeriti samo na GS-e i ponekad izgarati u reprezentaciji, a na ostalim turnirima ne zapinjati previse, naravno osvojiti poneki masters radi prvog mjesta.

mislilac

pre 11 godina

Svaka njemu cast, ali zaista nema potrebe da pravi zrtvu od sebe,toliko o bozanstvu,nije se desilo nista osim sto su svi zaboravili na pravi podvig Zimonjica i Bozoljca,i niko ne prica o njima...ima nesto trulo u drzavi danskoj!

Kole

pre 11 godina

Bravo Nole, bog nam te je sacuvao!
Ja sam izvrnuo zglob 10-ak puta u svojoj rukometnoj karijeri, bol je isti i kad samo istegnes i kad ti kost pukne, i nikad ne znas da li je ovo prvo ili drugo dok ne snimis situaciju. Tako da njegova odluka da pod lekovima nastavi mec je potpuno neverovatna, jednom se radja takav karakter i borac, svaka ti cast majstore!

Mirko

pre 11 godina

Tooooo ljubi te brat!
Jesam ti rek'o da ne brineš, da će sve biti u redu?
Divno, idemo dalje. Ako treba odmori taj Monte Karlo, kući si, a kući se ne radi :-)

Idemo po RG!

Jelena S.

pre 11 godina

Nole, da znas samo koliko smo se nadali da cemo procitati ovakvu vest! Samo daj svom telu vremena - pa makar i propustio neke od narednih turnira, i ne zuri dok se potpuno ne oporavis. Kazu - Bog cuva hrabre! Volimo te, Nole, i samo napred!

emilli

pre 11 godina

Novak će igrati Monte Karlo,ipak je to mesto gde živi.Sam izveštaj lekara da povreda nije toliko ozbiljna i da mora da miruje par dana govori da će igrati.Najbolje bi bilo da kulira Nadala do Rolan Garosa,a onda sve karte na sto.

Predo

pre 11 godina

Naravno da je lakša povreda. Svi mi, koji smo se bavili sportom makar amaterski, smo je doživeli, a košarakaši, rukometaši i odbojkaši su sretni, ako im prođe jedna sezona bez takve povrede. Razumem i njegov strah, ako se, na njegovu sreću, do sada nije susretao sa takvom vrstom povrede, jer je bolna i ne deluje lepo i svašta vam padne na pamet. To je i razlog moje poruke onima ispred tastature da ne budu sada prekritični, ako se nisu susreli sa ovim i želim im da se ne susretnu, nego da budu sretni i zadovoljni i da se bave sportom iz svog zadovoljstva. Onda ga je lakše i pratiti.

Psiholog

pre 11 godina

"sram vas bilo ...
(aqualung, 8. april 2013 12:16)"
Iako si u pravu suštinski, a uspeo si i da dobiješ najviše pluseva, što ti je uvek osnovni cilj, ne mogu da ne primetim da si komentatore koji su ranije izrazili sumnju u Novakovu iskrenost kad govori o reprezentaciju, nazvao " SELJACIMA". To je ono što se provlači kroz tvoje komentare, tj da su Srbi prost, nekulturan,“seljački“ narod. Svaku priliku koristiš da izvređaš Srbe( iako si i sam verovatno Srbin)i Srbiju. Lečiš verovatno neke sopstvene komplekse, a ja te posećam da nismo ni bolji ali ni gori od prvih komšija,da ne idem dalje. Sebe verovatno smatraš delom srpske "elite", po shvatanjima i obrazovanju daleko iznat mase "seljačkog" srpskog naroda.
Novaku puno sreće i brz opravak. Biće još Monte Karla!

BILJANA

pre 11 godina

Ovaku vest sam zelela da cujem i cula cam je.Nole sve naj ,naj ,naj u daljem zivotu.Sve ti najbolje zelimo i od srca ti cestitamo za sve ovo sto si uradio.Bicemo uvek uz tebe i u dobru i u zlu.
Tvoji verni navijaci iz Amsterdama.

jota

pre 11 godina

Svaka njemu cast, ali zaista nema potrebe da pravi zrtvu od sebe,toliko o bozanstvu,nije se desilo nista osim sto su svi zaboravili na pravi podvig Zimonjica i Bozoljca,i niko ne prica o njima...ima nesto trulo u drzavi danskoj!
(mislilac, 9. april 2013 13:13)

Duboko se ne slazem sa tvojom misljenjem, ali cu se uvek boriti da se i ono cuje.

Podvig jeste, ali dvojica tenisera u dublu su donela jedan bod, sam Novak dva.

I da se podsetimo kada je osvojena salatara 2010. godine Novak je imao sve pobede, za razliku od svih ostalih, koji su povremeno bljesnuli. Mislim 7 pobeda u isto toliko meceva.

Videli smo kako je Srbija u DC prosla kada Novak nije igrao ili kada se povredio protiv Delpa.

I Na kraju da ne podastavam podvig naseg dubla, ali to je podvig, a od Novka se ocekuje siguran poen.

On ne pravi podvige, on jednostavno pobedjuje, jer je klasa.

Veliki pozdrav.......

E da, hvala bogu pa povreda nije teze prirode.

...

pre 11 godina

Pa dobro je. Nek je sa srecom.
Da, a da li se za "laksu povredu" dobija status sveca ili samo nacionalnog heroja?
(Transporter, 9. april 2013 13:12)

Da za glupost ima orden ti bi ga vec dobio.

Vedar pogled

pre 11 godina

Sinoc sam u poduzem komentaru (objavljenom. Hvala.) rekao i ovo:

"Iskreno verujem (ne: "nadam se", nego VERUJEM) da je povreda laksa nego sto se to cini pre detaljnijih pregleda."

Bas se radujem sto me nada ni ovog puta nije prevarila. (Usput: pre meca sam imao zle slutnje, pa.., sada dobre nade i...! Mene bi trebalo zakonom zabraniti! :)

PS Bojim se da ce ova vest (laksa povreda nego sto se cinilo) navesti vodu na mlin nedobronamernih komentatora. Ali neka. Njih je bilo i bice ih. Svet je tako sazdan.

I jos samo da kazem ovo: "Konstatuju" posle 6:1 i 6:0 u 3. i 4. setu da je mec namesten, cisto foliranje i tome sl. A niko nece da se seti da je pocetkom 3. seta (to je Novak potvrdio u izjavi za stampu) Kveri povredio rame i to bas desne ruke i da je bio uzeo med. tajm aut. Zakljucak se sam namece, ali necu da insistiram zbog toga sto - kako kazu - "mediji nam Novakom "ispiraju" mozak (Jes' vala: preko medija nam Novak rek'o da se Kveri povredio.) Kveriju, isto tako, zelim brz i bez posledica povratak teniskim aktivnostima.
(Secate li se koliko je lepih reci izgovorio kad je u Bgd igrao pocivsi Srbia open?)

OK

pre 11 godina

I mislio sam da nije veca povreda. Ma koliki on patriota bio, da je veca povreda, bol bi ga savladao u mecu. A ono izlezavanje nakon istegnuca, je vise strah od ozbiljnije povrede, negoli bol. Moramo shvatiti da vrhunski sportisti radije bi dali 6 miliona dolara negoli se ozbiljno povredili.
Novace kapa dole, i sve najbolje!!!

Dobro

pre 11 godina

Gazices ti majstore i na sledecim turnirima na sljaci sve pred sobom i sa tom tako uganutom nogom.
Tvoja pozitivna energija i celicna volja su ono sto te svrstava u velike sampione.

I ovde u totalno NE-teniskoj Holandiji su juce emitovali vest o Noletu, sa momentom povrede i intervjuom u kome je 'pokazao emocije'... posto se ovde rec 'plakanje' nikada ne pominje ...iz postovanja.
Sve to uz najvece komplimente i uz komentar da se svim srcem bori za svoju zemlju.
Srecno junace, i samo guraj!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Goran

pre 11 godina

Kao sto rekoh. Videlo se i na snimku da nije to bila toliko ozbiljna povreda tako da ove histerija i preuvelicavanje svega je svima preko glave !

Ipak je to gospodski sport i nije kontakt sport da bi se od toga pravila tolika prica.

Trol

pre 11 godina

Trolujem dok neko ne preduzme nešto po ovom pitanju:

"Ovo je nastavak price o deci i roditeljima koji se bore protiv teške Batenove bolesti.
Dece ima 7-oro. Dvoje je umrlo za manje od 5 meseci. Trenutno je još jedno dete u bolnici (ime necu da spominjem jer je to želja roditelja ).

RFZO nije odobrio enteralnu hranu ovoj deci iako su cvrsto obecali da ce je odobriti za deset dana ( obecanje je dato 28.2.2013).
Danas je 7.4. 2013. Hrana još uvek nije na pozitivnoj listi.

Roditelji je ne mogu podici na recept u apoteci. Moraju da je kupe. Para nemaju , jer dete koje diše pomocu mašine, dete koje ne guta, pa mu pljuvacku usisavaju pomocu mašine ne sme nijednog trenutka biti bez nadzora. Roditelji sede uz dete, paze na dete i propadaju zajedno sa detetom.
Roditelji hrane ovu decu preko ugradene cevcice na stomaku (stome) . Daju im da jedu šta imaju, a to nije adekvatna hrana za ovu vrstu bolesti. Deca moraju da uzimaju enteralnu hranu , koja je po hemijskom sastavu i obliku prilagodena ovakvim bolesnicima.
Enteralna hrana je za ovakve pacijente isto što i lek."

bonaparta3

pre 11 godina

Bravo Nole Srbine i patrioto. Ti si pravi primer kako se brani nacionalni grb. Da li g-da fudbaleri koji se na terenu ponašaju kao manekeni i da umišljaju da je publika došla da gleda njih kao ličnosti a ne fudbal kao sport i svu lepotu tog sporta. Niko nije došao da vidi ko ima skuplji auto ili deblji lančić oko vrata. Imajte barem malo patriotizma,ponosa i patriotizma kao naš Nole. Njega niko neplaća milione dolara da bi izigravao manekena nego svaki dolar,evro,dinar već koja je valuta na kom terenu prisutna zaradi litrima znoja i još nije propustio da istakne odkuda su mu koreni. To je pravi čovek i patriota. Nole veliko ti hvala za svaki trenutak sreće,tuge,zadovoljstva,strahova jednom rečju andrenalina koji budiš u nama.

Dare

pre 11 godina

Molio sam se bogu za ovakvu vest,j.... Monte Carlo važno je da bude spreman za Madrid,Rim i naravn RG.Znam da od masters nema još samo MC i Cincinati ali ima vremena.Drž se Nole i oporavi se što pre pa da opet uživamo u tvojim uspesima.

Trile

pre 11 godina

Uh dobro je.....Mada i izgledalo je da je tako nesto u pitanju. Da je polomio skocni zglob izneli bi ga na nosilima. Da je pokidao ligamente izasao bi na ramenima lekara. Da je istegao ligamente odskakutao bi vrlo brzo van na jednoj nozi. A posto je odigrao ceo mec znaci da nije nista strasno. Mada rizikovao je mnoooogooo sto je nastavio da igra....Svima nam je lakse Novace. Ljudina si velika. Dokazao si to i necemo to zaboraviti nikada!!! A pajsere pusti neka laju i sledeci put odmah predaj mec.

...

pre 11 godina

Pa dobro je. Nek je sa srecom.
Da, a da li se za "laksu povredu" dobija status sveca ili samo nacionalnog heroja?
(Transporter, 9. april 2013 13:12)

Da za glupost ima orden ti bi ga vec dobio.

branimirbjelica

pre 11 godina

Kao bivsi sportista odmah mi je bilo jasno da je to distorzija koja moze biti laksa ili teza,ali nista ozbiljno,nikako po meni ne treba da igra Monte Carlo vec treba da se odmori i dobro pripremi do 6.maja za Madrid i Rim koji se igraju jedan za drugim,kao pripreme za RG.Gubi 600 bodova u Monte Carlu jer je izgubio finale,sjecamo se smrti dede,Nole polako otidji dedi na godisnjicu,izlijeci se pa onda pripreme.Pozdrav svim ljubiteljima tenisa i sporta iz Italije,naravno karte za Rim kupljene prije 5 mjeseci.Ciao.

Dare

pre 11 godina

Molio sam se bogu za ovakvu vest,j.... Monte Carlo važno je da bude spreman za Madrid,Rim i naravn RG.Znam da od masters nema još samo MC i Cincinati ali ima vremena.Drž se Nole i oporavi se što pre pa da opet uživamo u tvojim uspesima.

Dragan

pre 11 godina

Srbi , Srbi ne zasluzujete da imate takvog sportistu I coveka , Zavidni Iskompleksirani I opet zavidni Srbi , svaka cast onom manjem broju normalnih, citaluci komentare sve mi je jasnije gde sam nekada ziveo.
A Djokovicu svaka cast I zelim sve najbolje jer je Srbin kao I ja,
Ljudi korigujte se lecite se. Toliko od mene.

postujem hrabrost cestitost dobrotu

pre 11 godina

Taman da sutra rekao necu vide da igram nikada , najveci je ikada srpski sportista. I ne samo srpski. Kada zavrsi karijeru njegovo ime stajace uz Jordana, Useina, Lomua, Kareljina,Mosesa i druge najvece sportiste svog vremena.

Ivan

pre 11 godina

Svi hejteri neka se samo pogledaju u ogledalo i sami sebe upitaju sta su uradili u njihom zivotu, da li su nekada bili prvi u mesnoj zajednici u nekom takmicenju. Osim naravno gde su uvek prvaci sveta, a to je mrznja i zloba prema pravim Srbima, pravim sportistima i sto je najvaznije najboljim ljudima, sto oni nece biti ni da zive citavu vecnost.

Petar Veliki

pre 11 godina

(mislilac, 9. april 2013 13:13)
(Glumčina, 9. april 2013 13:26)
(Goran, 9. april 2013 13:25)
(Vedar pogled, 9. april 2013 13:48)
Hvala Bogu da ima vas pametnih, koji nama običnim srpskim Balkancima otvorite oči i pomognete da shvatimo prave dimenzije svega!
Bre, niko nije zaboravio podvig Bozoljca i Zimonjića, svima je jasno da je da je bila u pitanju lakša povreda(nastavio da igra), snamo i da se Kveri posle povredio pa je ekspresno Novak zahvaljujući tome dobio zadnja dva seta sa 6:0 6:1. Nije nikakva tragedija lakše istegnuće zgloba, sve to znamo. Većini je ustvari bilo žao da ćemo u Monte Karlu ostati bez duela Novak – Nadal, na šljaci, posle toliko godina dominacije Španca! A za R.Garos niko ozbiljan nije brinuo, to je i deci bilo jasno!
Ali vređati Đokovića da je glumac i folirant nije ok. Samo je veliki emotivac. Za Dejvis kup ovog vikenda nije igralo puno poznatih igrača ( Marej, Del Potro, Berdih,Štepanek,Davidenko, Južnji..). samo Novak i svaka mu čast!

Jelena S.

pre 11 godina

Nole, da znas samo koliko smo se nadali da cemo procitati ovakvu vest! Samo daj svom telu vremena - pa makar i propustio neke od narednih turnira, i ne zuri dok se potpuno ne oporavis. Kazu - Bog cuva hrabre! Volimo te, Nole, i samo napred!

mizes

pre 11 godina

Nole, ako kojim slucajem citas ovo ili neko iz tvog tima...Nama koji te pratimo od kada si usao u profesionalne vode, i koji navijamo za tebe prvenstveno zato sto si Novak, pa tek onda zato sto si Srbin, je mnogo bitnije da uzmes pehar na RG, nego ponovo u Davis Cupu... DC mozes da igras za pet godina recimo, kada osvojis sve sto si zamislio, ili skoro sve. Imaces i tada kvalitet da pobedjujes najbolje, ali ces moci da imas i rastereceniji raspored,i bicemo i tad medju najboljim repkama sveta... Sve si u tenisu stekao sam i uz podrsku svoje porodice, nemas obavezu ni prema kome da rizikujes karijeru zbog DC,nama je "dovoljno" da imamo tu privilegiju da gledamo kako osvajas GS-ove i kako postajes jedno od najvecih imena u istoriji tenisa i sporta uopste... Ja recimo imam isplaniran odlazak na RG ove godine da ti uzivo pruzim podrsku da osvojis jedini GS koji ti nedostaje. Nadal vec mesecima trenira na sljaci, a ti trebas sada da promenis podlogu, da zalecis povredu, i da se cimas posle kako ce clanak da reaguje na sva ona proklizavanja na sljaci. Ipak, se svi nadamo da ces iz ove sutuacije izaci samo jos jaci,kao i mnogo puta do sada... Dakle, navijamo za tebe bez obzira da li osvajas turnire ili ne,ali uvek stavljamo tvoje individualne uspehe ispred onih u DC. Ubuduce budi pametniji,nece ti se prilike kao sada da osvojis RG ukazivati jos mnogo puta...Jednim delom zivimo tvoj san koji je postao java. Ostalo je da zajedno dosanjamo titulu na RG i slusamo nasu himnu. IDEMOOO!

Nesa

pre 11 godina

@Dobro je, Srbija može dalje da nastavi sa životom. Kao što odmah napisah: velik igrač, još veći glumac...
(Glumčina, 9. april 2013 13:26)
Kad ti budes "odglumio" toliko GS-a, mastersa i ostalog, javi se, a do tada...
P.S Novace se naj i da nam se sto pre vratis jos jaci.Voli te Srbija

Bimba

pre 11 godina

Eto Nole, gledaj za koga si ti dva i po sata igrao sa uganutom nogom (nadam se da ne čitaš ove gluposti.

Hejteri, da vas pitam, kad provedete noć u kafani, da li sutradan odmah uzimate bolovanje ili bar pokušate da stanete na noge?

Sladji ste kad ćutite

jota

pre 11 godina

Svaka njemu cast, ali zaista nema potrebe da pravi zrtvu od sebe,toliko o bozanstvu,nije se desilo nista osim sto su svi zaboravili na pravi podvig Zimonjica i Bozoljca,i niko ne prica o njima...ima nesto trulo u drzavi danskoj!
(mislilac, 9. april 2013 13:13)

Duboko se ne slazem sa tvojom misljenjem, ali cu se uvek boriti da se i ono cuje.

Podvig jeste, ali dvojica tenisera u dublu su donela jedan bod, sam Novak dva.

I da se podsetimo kada je osvojena salatara 2010. godine Novak je imao sve pobede, za razliku od svih ostalih, koji su povremeno bljesnuli. Mislim 7 pobeda u isto toliko meceva.

Videli smo kako je Srbija u DC prosla kada Novak nije igrao ili kada se povredio protiv Delpa.

I Na kraju da ne podastavam podvig naseg dubla, ali to je podvig, a od Novka se ocekuje siguran poen.

On ne pravi podvige, on jednostavno pobedjuje, jer je klasa.

Veliki pozdrav.......

E da, hvala bogu pa povreda nije teze prirode.

Mikele

pre 11 godina

Dobro je, Srbija može dalje da nastavi sa životom. Kao što odmah napisah: velik igrač, još veći glumac...
(Glumčina, 9. april 2013 13:26)

...Reče čovek i ostade živ!

mislilac

pre 11 godina

Svaka njemu cast, ali zaista nema potrebe da pravi zrtvu od sebe,toliko o bozanstvu,nije se desilo nista osim sto su svi zaboravili na pravi podvig Zimonjica i Bozoljca,i niko ne prica o njima...ima nesto trulo u drzavi danskoj!

Psihijatar

pre 11 godina

ogorčena

Ogorcena si ti na zivot.Nadji momka. Vodi ljubav. Nije ti za tvoju nesrecu zivota kriv Novak. Blago tebi kada ti mislis da ono sto lupis da je istina. Ne bi se tako potpisivala

nessa

pre 11 godina

Zaista ne znam šta je sa ovim narodom koji daje komentare protiv Đokovića.
Mogao je čovek da se izvini zbog gustog kalendara ili bilo čega drugog i da uopšte ne igra,šta će njemu igranje za reprezentaciju,afirmacija mu sigurno nije potrebna,a kada pročita komentare pojedinih stvarno bi trebao i da ne igra.

Ivan

pre 11 godina

Mi nismo svesni Novakove velicine.
Ljudi, nemojte da se palite na ovu ekipu koja salje hejterske poruke. Oni mozda i vole Novaka, ali vise vole da maltretiraju ljude i da gledaju reakcije na svoje baljezgarije. To je posao za dobrog psihijatra ili cak za lezanje na Lazi ili Avali, a najbolje bi bilo da ih ignorisemo. Pozdrav normalnima.

Cadiz

pre 11 godina

Samo se u Srbiji jedna velicina kakav je Nvak od odredjenih frustriranih ljudi pljuje.Ali to je samo dokaz kakvisu toljudi.Zivimu Spaniji dosta dugo. Treba videti naslove u listovima ElPais,Marca i raznim nedeljnicima Hola itd kakvi su natpisi bili i kakvi su jos kada Rafael Nadal osvoji neki turnir pa i Ferer. Po cetiri strane.Na sajtovima raznih medijskih kuca gotovo da nema ni jednog jedinog negativnog teksta kada Rafa izgubi od Rogera,Novaka ili od nekog anonimusa. Uvek podrska.Ali u Srbiji se uspeh ne prasta ne vole se ljudi koji nesto imaju i koji su to stvorili sami.Tudje g****o je uvek sladje.Urazumite se zemljaci.Treba samo da vidite ovde u Spaniji tekstove u novinama o Novaku.Svaki detalj iz njegovog zivota se zna. Ljudi jednostavno postuju sportske velicine

Nataša

pre 11 godina

Znači...opet ja! Javljam se samo da napišem kako mi je muka od ovih sadašnjih kvazi-Evropejaca koji tobože neguju univerzalne evropske vrednosti za koje mi , prosti gradjani ove napaćene na zemlje, nikada nismo čuli, a kamoli se po njima vladali.
Zaboga ljudi, bila sam na barikadama i 1991. i 1996. i 2000.-te i ja sam se borila za te vrednosti o kojima vi, kobajagi, neku predstavu imate, ali nikad, i slovima nikad, nisam smatrala da sam time što sam Srpkinja i što poštujem srpsku tradiciju i kulturu manji Evropejac od ovih današnjih koji smatraju da je sve što je srpsko retrogradno i prosto, koji smatraju da je IN ne navijati sa svog čoveka kome se, uzgred budi rečeno, ista ta Evropa i svet dive .Zato , molim vas, kako ne bih ulazila u bespotrebne i ovom forumu neprimerene filozofske floskule o Evropi i Srbima i obratno...ovaj svoj mali osvrt završavam tipično po srpski:
Novače, idemo, BRE !

V

pre 11 godina

A vec ste se ponadali zlobnici. Barem ste u iluziji ziveli 2 dana. Patite sada. Nole se vraca za nedelju dve jaci nego ikada. Bog ga nadgleda.

dragan

pre 11 godina

Čovek potiče sa ovih prostora ali je definitivno izuzetak u svakom pogledu! I srce i mozak i volja i stil i čovečnost tj sve što prosečnom Balkancu nedostaje. Prvi je u svemu, ne samo u tenisu. Svaka čast!!

Pavle

pre 11 godina

Nije mogao da podnese da Ziki i Ilija budu pravi junaci u susretu sa Amerima,što jesu, pa je posegnuo zaobilaženjem istine,te pričom ,a naročito lažnim suzama, predstavljajući se žrtvom,znajući naravno da je da će ionako zaluđeni narod nasjesti na to i dignitu ga u nebesa ,što naravno godi njegovom egu.Strašno je vidjeti kako je bezobrozno zloupotrijebio svoje navijače od kojih su mnogi zaista pomislili da je teže povrijeđen.Ako imate hrabrosti,objavićete ovaj moj komentar iako znam da ću iznesenim stavovima izazvati bijes većine ,ali ovo što sam rekla istina je od koje se ne treba bježati!
(ogorčena, 9. april 2013 15:35)
Molim te izadji u grad i nadji decka,verujem da ces biti bar malo pozitivnija i da ti se nece vrzmati po glavi ovakve gluposti...toliko od mene...pozdrav

Pun zivota

pre 11 godina

@ Nemam ništa protiv dečka, šta više čestitam mu na uspesima. Samo se pitam šta u životu rade ljudi koji mu se toliko dive, plaču sa njim i doživljavaju ga kao spasioca Srbije. On je samo izuzetno dobar u negde petom sportu po popularnosti i to je sve. Ne vraća Zapadu za NATO bombardovanje i nije osvetnik, već običan sportista željan novca i slave. Dobar je dečko, ali nije svetac.
(Ne znam, 9. april 2013 15:27)

Obozavam Novaka, najveci Srbin, najveci patriota, ambasador nase napacene zemlje, sampion, sampion kakav se radja jednom u 1000 godina, dzentlmen, pun manira i postovanja prema svima bez obzira na starost, obrazovanje, religiju...
A sad o meni, sta radim? Imam 30 god, zavrsio sam 2 fakulteta, radim posao koji volim i za koji sam odlicno placen, imam uspesnu prelepu zenu, 4 ostvarena kumstva, mnogo prijatelja, putujem po svetu, treniram redovno, gledam sve meceve Novaka Djokovica i ucim od njega, zivim punim plucima i negujem prave vrednosti! A ti sta radis?

Dobro

pre 11 godina

Gazices ti majstore i na sledecim turnirima na sljaci sve pred sobom i sa tom tako uganutom nogom.
Tvoja pozitivna energija i celicna volja su ono sto te svrstava u velike sampione.

I ovde u totalno NE-teniskoj Holandiji su juce emitovali vest o Noletu, sa momentom povrede i intervjuom u kome je 'pokazao emocije'... posto se ovde rec 'plakanje' nikada ne pominje ...iz postovanja.
Sve to uz najvece komplimente i uz komentar da se svim srcem bori za svoju zemlju.
Srecno junace, i samo guraj!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

RONI

pre 11 godina

Super, vise se prepao nego sto je stvarno bio povrijedjen, zato su i suze krenule. Neka samo igra onako napadacki protiv svakoga, kao sto je igrao i protiv Kverija posle povrede. Najvise me iznenadjuje koliko mu se servis popravio, pa i voleji, a sa druge strane drago mi je sto se ne trudi mnogo na mastersima.treba se usmjeriti samo na GS-e i ponekad izgarati u reprezentaciji, a na ostalim turnirima ne zapinjati previse, naravno osvojiti poneki masters radi prvog mjesta.

momir

pre 11 godina

hvalim te boze sto si pömogo nasem noletu.Nole i tvoje suze su bile imoje.Zelim da sto pre ozdravis ida opet(po 1000_put) uzivamo u tvojim igrama.Ti si jedini u ovoj zemlji koji,bar mene, cini sretnim covekom.

Pierre

pre 11 godina

Ne mogu da verujem kakvih zluradih komentara ovde ima!!! Kao malo se povredio pa nema veze! Nije stvar da li je malo ili mnogo nego je stvar da je nastavio da igra zato sto je igrao za Srbiju i da je zrtvovao sebe zarad uspeha svoga tima. Njegova i igra u dublu je sasvim druga prica, tu su svi bili sjajni ali to sto je Nole uradio je vise od tenisa - samo neki to, nazalost, ne mogu da shvate. Mogu da navijaju za velikog Federera koji igra za Svajcarsku u Davis kupu svake prestupne godine...

srkis

pre 11 godina

OK, neki ne vole Đokovića (ili ih on ne zanima). Kog đavola onda čitaju vesti o njemu, pa još na iste ostavljaju i komentare? Mene, na primer, uopšte ne zanima UEFA Liga Šampiona, potpuno mi je svejedno koji će prebogati klub pobediti drugi prebogati klub (a nijedan nije naš, da bih navijao). Naravno da onda i ne čitam vesti na tu temu, a tek mi ne bi palo na pamet da još nešto i komentarišem.

Vedar pogled

pre 11 godina

Sinoc sam u poduzem komentaru (objavljenom. Hvala.) rekao i ovo:

"Iskreno verujem (ne: "nadam se", nego VERUJEM) da je povreda laksa nego sto se to cini pre detaljnijih pregleda."

Bas se radujem sto me nada ni ovog puta nije prevarila. (Usput: pre meca sam imao zle slutnje, pa.., sada dobre nade i...! Mene bi trebalo zakonom zabraniti! :)

PS Bojim se da ce ova vest (laksa povreda nego sto se cinilo) navesti vodu na mlin nedobronamernih komentatora. Ali neka. Njih je bilo i bice ih. Svet je tako sazdan.

I jos samo da kazem ovo: "Konstatuju" posle 6:1 i 6:0 u 3. i 4. setu da je mec namesten, cisto foliranje i tome sl. A niko nece da se seti da je pocetkom 3. seta (to je Novak potvrdio u izjavi za stampu) Kveri povredio rame i to bas desne ruke i da je bio uzeo med. tajm aut. Zakljucak se sam namece, ali necu da insistiram zbog toga sto - kako kazu - "mediji nam Novakom "ispiraju" mozak (Jes' vala: preko medija nam Novak rek'o da se Kveri povredio.) Kveriju, isto tako, zelim brz i bez posledica povratak teniskim aktivnostima.
(Secate li se koliko je lepih reci izgovorio kad je u Bgd igrao pocivsi Srbia open?)

lela

pre 11 godina

Zaista bih volela da udjem u pileci mozak ovih ljudi sto navijaju za Rafu, Ferderera, Mareja... pre Novaka, a zive u Srbiji. Molim da se neko javi i objasni mi, zbog cega, sta vam je Novak ucinio da ga "mrzite", i sta su drugi teniseri ucinili za nasu zemlju, pa da ih tako volim te. Mozda sam glupa, ali uopste mi nije jasno... Samo se pitam ima li u Spaniji, Svajcarskoj ili V.Britaniji ljudi koji stavljaju Novaka ispred svojih tenisera. Trudim se, ali nista ne razumem...

e

pre 11 godina

mislilac, 9. april 2013 13:13...pa ako tebi nekoliko stotina komentara posle pobede Zikija i Ilije nije dovoljno ja ne znam sta treba reci,po meni oba meca imaju istu vaznost,njih dvojica su nas doveli do toga da sami odlucujemo o plas,anu u polufinale,a tamo nas je Nole,videli smo kako,odveo.Svaka cast svima!!!

Psiholog

pre 11 godina

"sram vas bilo ...
(aqualung, 8. april 2013 12:16)"
Iako si u pravu suštinski, a uspeo si i da dobiješ najviše pluseva, što ti je uvek osnovni cilj, ne mogu da ne primetim da si komentatore koji su ranije izrazili sumnju u Novakovu iskrenost kad govori o reprezentaciju, nazvao " SELJACIMA". To je ono što se provlači kroz tvoje komentare, tj da su Srbi prost, nekulturan,“seljački“ narod. Svaku priliku koristiš da izvređaš Srbe( iako si i sam verovatno Srbin)i Srbiju. Lečiš verovatno neke sopstvene komplekse, a ja te posećam da nismo ni bolji ali ni gori od prvih komšija,da ne idem dalje. Sebe verovatno smatraš delom srpske "elite", po shvatanjima i obrazovanju daleko iznat mase "seljačkog" srpskog naroda.
Novaku puno sreće i brz opravak. Biće još Monte Karla!

Vladimir - W_Des_Moines

pre 11 godina

Za (ogorčena, 9. april 2013 15:35)

Vama nesto zestoko fali ...

Nole, cuvaj i gledaj prvo sebe. Nazalost, ima previse zla.
Sve najbolje veliki covece!

Neutron

pre 11 godina

(ogorčena, 9. april 2013 15:35)

Hrabrosti treba, ne da se objavi to sto si napisala, nego napisati tako nesto. A i ludosti. Mnogo, mnogo ludosti...

Nikola

pre 11 godina

Da pokusam biti realan.Novak je jedan od nasih najboljih sportista svih vremena,u individualnim sportovima.Tesko je porediti kolektivne sa pojedinacnim.To je prvo.
Da se podsetimo,povreda protiv Rusa,Argentinaca i sada Amerikanaca,sve u DK.
Za sve ove godine ne secam se nijedne povrede,mehanicke,sa nekog turnira.
Samo se pitam sta je tu posredi.Ne znam,meni se cini da Novak ima neku pateticnu potrebu da 'ranjen' donosi pobede svojoj zemlji

Lepo si rekao da pokušam biti realan. Protiv Rusa nije bio povređen već pod temperaturom. Kad je video da ne može dobiti u 3 seta, jednostavno se videlo da nema snage,predao je pri rezultatu 2-1 u setovima za njega. Protiv Argentine je opet svesno na svoju štetu, rizikovao da bi nam doneo jedan bod koliko bi nam bilo potrebno. Kako se to završilo imaš na raznim klipovima po netu pa pogledaj. I sad protiv SAD ako nisi gledao meč od početka, kao što sigurno nisi, video bi neverovatnu želju tog čoveka da ovoj zemlji, drugovima iz reprezentacije, porodici i prijateljima donese taj treći poen koji na drugi način ne bismo dobili. Tih prvih par gemova je prosto izgoreo od želje da odigra na 120% svojih mogućnosti, što je i dovelo do povrede. Ne vidim nikakvu mitomaniju u svemu tome, vec ogromno poštovanje za Novaka Đokovića. Što se tiče tebe, mene bi iskreno bilo sramota da napišem takav komentar. I napisao bi ti šta si, ali ti to već znaš, a ne bi zeleo da mi se ne objavi komentar zbog znaš ti znaš...

BILJANA

pre 11 godina

Ovaku vest sam zelela da cujem i cula cam je.Nole sve naj ,naj ,naj u daljem zivotu.Sve ti najbolje zelimo i od srca ti cestitamo za sve ovo sto si uradio.Bicemo uvek uz tebe i u dobru i u zlu.
Tvoji verni navijaci iz Amsterdama.

NOLEmanija

pre 11 godina

Boze, Boze, ja ne mogu da verujem. Kako mozete biti takvi ljudi? Novak je neki nepoznati lik koji osvaja trofeje za sebe i to je to? Novak je covek koji prezentuje nasu zemlju u svetu, popravlja mrlje iz licnosti i ponosi se time sto je Srbin. Za mene je on svetac. Covek je jedini izvor srece u ovim sumornim vremenima, bez obzira na ostale nase sportiste. SVaku titulu posveti svom malom, napacenom narodu, kojeg voli, ali kad citam ovakve komentare, pomisljam da ga mi ne zasluzujemo. Koliko je puta razvuko nasu trobojku i digao tri prsta? Koliko je puta pozdravio nas narod i zemlju? Zahvaljujuci njemu zastava Srbije se vijorila i u Njujorku, i u Londonu, a i Pekingu. Ne shvatamo sta je i ko je NOVAK DJOKOVIVC. Mi nismo ni svesni koliko je on uradio za nasu zemlju. Jako smo nezahvalni. Tuzno. NOVACE, SAMO NAPRED, MAJSTORE! SRBIJA TE VOLI!

Lekar u KCS

pre 11 godina

miki,

Stvarno ne znam dokle ces sa ovakvim komentarima.Iz dana u dan. Kakav bre Divac i Paspalj i 25000 koji kako kazu disu ti za vrat.Ukljuci bre mozak malo.Sta je teze biti najbolji u individualnom sportu ili kolektivnom.Sta je teze igradi sa reketom u ruci gde loptica od 6 cm precnika leti brzinom od preko 200 km na sat i na tereni vecem od kosarkaskom i onom loptom velicine lubenica i jos cetiri saigraca.Igrati po suncu na 45 stepeni i to pet-sest sati sati. Naprezanje svih misica u tenisu i u kosarci. Leci bre svoju frustraciju na drugom mestu

ogorčena

pre 11 godina

Nije mogao da podnese da Ziki i Ilija budu pravi junaci u susretu sa Amerima,što jesu, pa je posegnuo zaobilaženjem istine,te pričom ,a naročito lažnim suzama, predstavljajući se žrtvom,znajući naravno da je da će ionako zaluđeni narod nasjesti na to i dignitu ga u nebesa ,što naravno godi njegovom egu.Strašno je vidjeti kako je bezobrozno zloupotrijebio svoje navijače od kojih su mnogi zaista pomislili da je teže povrijeđen.Ako imate hrabrosti,objavićete ovaj moj komentar iako znam da ću iznesenim stavovima izazvati bijes većine ,ali ovo što sam rekla istina je od koje se ne treba bježati!

NovakFan

pre 11 godina

RafaFan

Mora da si se tresao danima i nocima i to mesecima brinuci za tvog marginalca Rafu.Popio si brdo sedativa .Brinuo si da li ce tvoj idol da se pojavi opet na terenu i da li ce opet da izvlaci tesne gace iz zadnjice

Kole

pre 11 godina

Bravo Nole, bog nam te je sacuvao!
Ja sam izvrnuo zglob 10-ak puta u svojoj rukometnoj karijeri, bol je isti i kad samo istegnes i kad ti kost pukne, i nikad ne znas da li je ovo prvo ili drugo dok ne snimis situaciju. Tako da njegova odluka da pod lekovima nastavi mec je potpuno neverovatna, jednom se radja takav karakter i borac, svaka ti cast majstore!

JOBO

pre 11 godina

Novace junacino nasa zelim ti brz oporavak I da nam doneses jos puno uspjeha, da se skupa radujemo pobjedama I zajedno tugujemo u porazima. Hvala ti jos jednom sto ne odustade protiv Amera, to samo mi znamo zasto. Jos jednom svaka cast I tebi I cijelom timu Srbije. Idemo dalje...

mkd.

pre 11 godina

do ogorcene.novak glumio, ma jesi li ti pila,a na koga si ti ogorcena, na noleta,,exex zao mi je curo, ali veceg coveka neces videti, ne bar za tvog ogorcenog zivota.

zdravo razmisljanje

pre 11 godina

Nije mogao da podnese da Ziki i Ilija budu pravi junaci u susretu sa Amerima,što jesu, pa je posegnuo zaobilaženjem istine,te pričom ,a naročito lažnim suzama, predstavljajući se žrtvom,znajući naravno da je da će ionako zaluđeni narod nasjesti na to i dignitu ga u nebesa ,što naravno godi njegovom egu.Strašno je vidjeti kako je bezobrozno zloupotrijebio svoje navijače od kojih su mnogi zaista pomislili da je teže povrijeđen.Ako imate hrabrosti,objavićete ovaj moj komentar iako znam da ću iznesenim stavovima izazvati bijes većine ,ali ovo što sam rekla istina je od koje se ne treba bježati
(ogorčena, 09. april 2013 15:35)
On je znao da Troicki ne moze da pobedi Iznera!!! Zato je igrao!

Dobro

pre 11 godina

A ti opet kao iz "zemlje lala". Pa rekoh ti juče, Amsterdam je tvoj san, a ziviš u Čačku. Ti u Holandiji kao možeš opušteno, u rano vreme, da čitaš sajt b92 i pišeš komentare! Ko ti veruje, smejurija!
(moje ime*, 9. april 2013 15:27)

Draga redakcijo,
Molim Vas da potvrdite ovom 'moje ime' psiholozima itd.., kao i trideset i nesto onih koji daju plus na ovakav komentar da je moja IP adresa na teritoriji Kraljevine Holandije. I privatna i poslovna.
Ako treba ostavicu redakciji i moj broj telefona ovde, sa pozivnim +31... pa neka me neko od vas pozove. Malo sam stariji, pa bar zasluzujem neko postovanje.

Ne znam cime sam izizvao ovakve reakcije, komentari su mi neutralni i pozitivni, u sta se mozete i sami uveriti.
Isto tako, komentarisao sam vest, a to je bila Novakova povreda. Ovi ostali ne komentarisu vesti, samo vredjaju postene ljude.

Da sam ja u redakciji B92 bilo bi mi drago da nasi iz inostranstva prate B92... pa cak (ili bas pogotovo) za vreme radnog vremena.
Molim Vas, objavite ovaj komentar.

Definitivno iz zemlje lala, uvek Vas,

(komentar poslat sa teritorije Kraljevine Holandije, prim. adm.)

roden

pre 11 godina

Svaka njemu cast, ali zaista nema potrebe da pravi zrtvu od sebe,toliko o bozanstvu,nije se desilo nista osim sto su svi zaboravili na pravi podvig Zimonjica i Bozoljca,i niko ne prica o njima...ima nesto trulo u drzavi danskoj!
(mislilac, 9. april 2013 13:13)

Mislilac, da li si mnogo razmisljao? Pametno si to smislio.

zuca

pre 11 godina

Samo napred Novace,ne obracaj paznju na zlonamerne komentare. Strasno kakav smo narod,nama siptari i ostali neprijatelji nisu potrebni,mi smo sami sebi najveci neprijatelji. Nego da se ti nama oporavis i nastavis sa pobedama. Ziv i zdrav da si mam.

bonaparta3

pre 11 godina

Bravo Nole Srbine i patrioto. Ti si pravi primer kako se brani nacionalni grb. Da li g-da fudbaleri koji se na terenu ponašaju kao manekeni i da umišljaju da je publika došla da gleda njih kao ličnosti a ne fudbal kao sport i svu lepotu tog sporta. Niko nije došao da vidi ko ima skuplji auto ili deblji lančić oko vrata. Imajte barem malo patriotizma,ponosa i patriotizma kao naš Nole. Njega niko neplaća milione dolara da bi izigravao manekena nego svaki dolar,evro,dinar već koja je valuta na kom terenu prisutna zaradi litrima znoja i još nije propustio da istakne odkuda su mu koreni. To je pravi čovek i patriota. Nole veliko ti hvala za svaki trenutak sreće,tuge,zadovoljstva,strahova jednom rečju andrenalina koji budiš u nama.

Oscar Robertson

pre 11 godina

Ko je bio aktivni sportista zna šta su povrede skočnog zgloba,od blagog uganuća,istegnuća ligamenata do najgorih opcija napuknuća i pucanja ligamenata,jučer sam napisao da verujem da se kod Noleta radi samo o istegnuću jer nebi mogao da nastavi meč da se radilo o napuknuću ili nedajbože težoj ozledi a vi nalupaste minuse,Nole je za 7 dana ko novi i Monte Karlo po meni i nije toliko bitan,idemo po RG,sretno care !

Ljubisa, Velika Hoca

pre 11 godina

(ogorčena, 09. april 2013 15:35)

Potpuno pogresno i zlobno sa vase strane. Upravo obrnuto, predajom meca, epski trijumf Ilije i Zikija ne bi bio potvrdjen, sto bi bilo zalosno, jer Troicki verovatno ne bi pobedio u odlucujucem mecu.
Upamtite i vi i vama slicni: Novak se u svojoj karijeri povredio jedino na mecevima za svoju zemlju, dakle, Protiv Del Potra i sada protiv Sema K.

Republika Srpska

pre 11 godina

Nole ti si mi ulepsao zivot nebrojeno puta do sada i svaka cast za sve sto si dosad uradio za Srbiju i uopste srpski narod, drzim ti palceve i zelim ti sve najbolje i brz oporavak. Ti si dusa nase majke Srbije.

Mad4Red

pre 11 godina

Srbija se umirit ne može, Srbinu nikad dosta daš mu prst on hoće celu ruku, Novak je dao sve i zdravlje ugrozio zbog Srbije za taj grb zastavu zemlju i opet vam nije dosta, svaki svoj dinar krvavo je zaradio, a vi samo znate da sedite ispred ekrana i pljujete svoje a veličate tudje, kladim se da ovi što pljuju jedva da imaju dva trčanja oko škole ili preskakanje lastiša sa drugaricama, ali su experti u svemu i sve znaju, i da koliko ste vi napravili iole nešto kao Novak za Srbiju... Uživajte "stručnjaci"

Predo

pre 11 godina

Naravno da je lakša povreda. Svi mi, koji smo se bavili sportom makar amaterski, smo je doživeli, a košarakaši, rukometaši i odbojkaši su sretni, ako im prođe jedna sezona bez takve povrede. Razumem i njegov strah, ako se, na njegovu sreću, do sada nije susretao sa takvom vrstom povrede, jer je bolna i ne deluje lepo i svašta vam padne na pamet. To je i razlog moje poruke onima ispred tastature da ne budu sada prekritični, ako se nisu susreli sa ovim i želim im da se ne susretnu, nego da budu sretni i zadovoljni i da se bave sportom iz svog zadovoljstva. Onda ga je lakše i pratiti.

Ne znam

pre 11 godina

Nemam ništa protiv dečka, šta više čestitam mu na uspesima. Samo se pitam šta u životu rade ljudi koji mu se toliko dive, plaču sa njim i doživljavaju ga kao spasioca Srbije. On je samo izuzetno dobar u negde petom sportu po popularnosti i to je sve. Ne vraća Zapadu za NATO bombardovanje i nije osvetnik, već običan sportista željan novca i slave. Dobar je dečko, ali nije svetac.

Nema ti leka

pre 11 godina

pfc

Cim si se potpisao znao sam sta ces da napises. Boli te sto se Novak izjasnio da je navijac Zvezde. Tebi nije vazno sto je SRBIN sto je covek od glave do pete. Kompleksi nikad kraja

marko__bgd

pre 11 godina

Da pokusam biti realan.Novak je jedan od nasih najboljih sportista svih vremena,u individualnim sportovima.Tesko je porediti kolektivne sa pojedinacnim.To je prvo.
Da se podsetimo,povreda protiv Rusa,Argentinaca i sada Amerikanaca,sve u DK.
Za sve ove godine ne secam se nijedne povrede,mehanicke,sa nekog turnira.
Samo se pitam sta je tu posredi.Ne znam,meni se cini da Novak ima neku pateticnu potrebu da 'ranjen' donosi pobede svojoj zemlji i tako bude jos veci nego sto bi to bio da nije 'povredjen'.Sasvim bespotrebno,pateticno ,mitomanski...Sasvim je dovoljno sto uopste igra,i da normalno pruzi svoj maksimum,nista ni manje ni vise.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (top, 9. april 2013 17:16)

da nije nastavio,verujem da bi ga ti,i slicni tebi, prvi nazvao folirantom,govorio kako ne daje maximum za reprezentaciju,kako su mu pare samo u glavi.

OK

pre 11 godina

I mislio sam da nije veca povreda. Ma koliki on patriota bio, da je veca povreda, bol bi ga savladao u mecu. A ono izlezavanje nakon istegnuca, je vise strah od ozbiljnije povrede, negoli bol. Moramo shvatiti da vrhunski sportisti radije bi dali 6 miliona dolara negoli se ozbiljno povredili.
Novace kapa dole, i sve najbolje!!!

Mirko

pre 11 godina

Tooooo ljubi te brat!
Jesam ti rek'o da ne brineš, da će sve biti u redu?
Divno, idemo dalje. Ako treba odmori taj Monte Karlo, kući si, a kući se ne radi :-)

Idemo po RG!

Ilijesku

pre 11 godina

Ko jednom istegne zglob ima veliku šansu da mu to opet dogodi. Nažalost to je tako i to poznajem iz vlastitog iskustva. Nadam se da se Noletu to neće desiti. Idemo dalje!

talicnitom

pre 11 godina

Ova vest me je izuzetno obradovala Napred NOLE majstore i patrioto kad bi bilo ovakvih kao TI za Srbiju nebi bilo zime Hvala ti sto postojis . Jedan je NOVAK...

Goran

pre 11 godina

Kao sto rekoh. Videlo se i na snimku da nije to bila toliko ozbiljna povreda tako da ove histerija i preuvelicavanje svega je svima preko glave !

Ipak je to gospodski sport i nije kontakt sport da bi se od toga pravila tolika prica.

Trol

pre 11 godina

Trolujem dok neko ne preduzme nešto po ovom pitanju:

"Ovo je nastavak price o deci i roditeljima koji se bore protiv teške Batenove bolesti.
Dece ima 7-oro. Dvoje je umrlo za manje od 5 meseci. Trenutno je još jedno dete u bolnici (ime necu da spominjem jer je to želja roditelja ).

RFZO nije odobrio enteralnu hranu ovoj deci iako su cvrsto obecali da ce je odobriti za deset dana ( obecanje je dato 28.2.2013).
Danas je 7.4. 2013. Hrana još uvek nije na pozitivnoj listi.

Roditelji je ne mogu podici na recept u apoteci. Moraju da je kupe. Para nemaju , jer dete koje diše pomocu mašine, dete koje ne guta, pa mu pljuvacku usisavaju pomocu mašine ne sme nijednog trenutka biti bez nadzora. Roditelji sede uz dete, paze na dete i propadaju zajedno sa detetom.
Roditelji hrane ovu decu preko ugradene cevcice na stomaku (stome) . Daju im da jedu šta imaju, a to nije adekvatna hrana za ovu vrstu bolesti. Deca moraju da uzimaju enteralnu hranu , koja je po hemijskom sastavu i obliku prilagodena ovakvim bolesnicima.
Enteralna hrana je za ovakve pacijente isto što i lek."

Jovan

pre 11 godina

@trile "i sledeci put odmah predaj mec" Daj bre ne baksuziraj coveku, kakav crni sledeci put. Daj Boze da mu se ovako nesto nikada ne ponovi i da ga sve povrede zaobidju. Nole osvoji sve GS do kraja godine ZA INAT ! Bolji si za klasu od ostalih samo treba da se naljutis malo kao sto si to uradio 2011. Uz jak trening i malo srece opet ces biti nepobediv !

Dejan

pre 11 godina

@(top, 9. april 2013 17:16)
Па, добро топе, имаш на јутјубу снимак тренутка када се повредио, па ти погледај дали се он понаша и глуми.

Zamlata

pre 11 godina

Svi jako dobro znamo da je srce junačko bilo jače od razuma.
Blago onom ko može biti istovremeno i ponosan i brižan kao što smo danas svi mi koji te volimo.

lindbarski

pre 11 godina

Ne sećam se da je onako zaplakao posle ijedne povrede na nekom grem slemu, mastersu ili atp turniru... U svakom slučaju, Hvala Bogu da je sa povredom sve ok !

Dovla

pre 11 godina

Mnogo buke ni oko čega. Svi mi koji igramo basket znamo da je ovo uobičajena povreda, ako se uopšte može i nazvati povredom. Zglob otekne malo pa taj isti otok, u najgorem slučaju, spadne za dan, dva. Ne znam čemu one Đokovićeve suze nakon meča, strah bez osnova zbog eventualne teže povrede uz razmišljanje šta mi je trebala reprezentacija pa da ugrozim Monte Karlo?!

RADE CACAK

pre 11 godina

(ogorčena, 9. april 2013 15:35)
Džabe ti ijekavica realni realisto, stil ti svi poznajemo i znamo da ne voliš Novaka i Jelenu, već Federera, Nadala i Anu Ivanović!
Novače, hvala!

cinik

pre 11 godina

@(ogorčena, 9. april 2013 15:35)

Mi shvatamo da je Vas komentar i njegov efekat za Vas deo terapije i nadamo se da ce Vam to pomoci i da cete ozdraviti.

goca

pre 11 godina

Znači...opet ja! Javljam se samo da napišem kako mi je muka od ovih sadašnjih kvazi-Evropejaca koji tobože neguju univerzalne evropske vrednosti za koje mi , prosti gradjani ove napaćene na zemlje, nikada nismo čuli, a kamoli se po njima vladali.
Zaboga ljudi, bila sam na barikadama i 1991. i 1996. i 2000.-te i ja sam se borila za te vrednosti o kojima vi, kobajagi, neku predstavu imate, ali nikad, i slovima nikad, nisam smatrala da sam time što sam Srpkinja i što poštujem srpsku tradiciju i kulturu manji Evropejac od ovih današnjih koji smatraju da je sve što je srpsko retrogradno i prosto, koji smatraju da je IN ne navijati sa svog čoveka kome se, uzgred budi rečeno, ista ta Evropa i svet dive .Zato , molim vas, kako ne bih ulazila u bespotrebne i ovom forumu neprimerene filozofske floskule o Evropi i Srbima i obratno...ovaj svoj mali osvrt završavam tipično po srpski:
Novače, idemo, BRE !
(Nataša, 9. april 2013 15:57)

Natasa,ma BRAVO BRE!!!

moje ime*

pre 11 godina

"iz zemlje lala, uvek Vas,
(Dobro, 9. april 2013 13:56)"
Novaku, Bozoljcu, Zimonjiću i Viktoru hvala za veliko zadovoljstvo i pobedu! Novaku želim brz opravak i da se nagledamo ove godine njegovih mećeva sa Nadalom.
A ti opet kao iz "zemlje lala". Pa rekoh ti juče, Amsterdam je tvoj san, a ziviš u Čačku. Ti u Holandiji kao možeš opušteno, u rano vreme, da čitaš sajt b92 i pišeš komentare! Ko ti veruje, smejurija!

emilli

pre 11 godina

Novak će igrati Monte Karlo,ipak je to mesto gde živi.Sam izveštaj lekara da povreda nije toliko ozbiljna i da mora da miruje par dana govori da će igrati.Najbolje bi bilo da kulira Nadala do Rolan Garosa,a onda sve karte na sto.

Dobro

pre 11 godina

Draga redakcijo,
Jako sam Vam zahvalan za objavljivanje mog komentara, i da zaista zivim u Holandiji. Ne znam ko i sa kakvim razlogom sumnja, provocira i komentarise ko je odakle i u koje vreme ljudi citaju vesti i komentarisu ih, ali... sta da se radi.
Zato sam i ovde.

Puno pozdrava iz zemlje lala, uvek Vas,

bobo

pre 11 godina

Bio sam spreman da tvrdim da je neoprezno nastavio i rizikovao bez velike potrebe.Viktor bi mogao sa Isnerom, a Novak jednako prezentuje Srbiju i na turnirima.Srećom biće OK,ali ljudi više pamte titule na GS i mastersima nego na DC.

wlado

pre 11 godina

svaka mu cast na sportskim uspesima, ali su oni samo njegovi, mi nemamo nista sa tim, niti ce nam sutra biti bolji zivot, skoncentrisite se da budete najbolji moguci za sebe i svoje drage, zivot kratko traje, ne tracite ih kroz uspehe drugih, nepoznatih ljudi. budite vi Novak u vasem okruzenju.

Bravo

pre 11 godina

@Najbolji na svijetu jest, ali devedesetih a i prije nebi bio u top 20, danas kad je Federrr sit tenisa a Nadala ozljede ubijaju naravno da je najbolji, kad Tipsarevic stoji u top 10!!!!!! Katastrofen!!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Hrvat, 9. april 2013 17:38)

Porediti tenis devedesetih i danasnji tenis je najbolju ruku amaterski, sto o tebi govori ili da ne znas nista o tenisu ili da si Hrvat.

dandzi

pre 11 godina

Dokazao je vise puta da je patriota, rizikuje RG i turnire zbog reprezancije, to je pravi sportista, a ne ko fudbaleri u reprezentaciji cuvaju noge a u Evropi bi i glavu dali!!!!! Jel tako Nemanja i ostali drugovi?

nesalomljivi7

pre 11 godina

Bravo.... hoces reci da je Nole bolji od Agassy a,Samprasa i ekipe?! No way!
(Hrvat, 9. april 2013 20:26)

Jos dva GS pa onda pitaj da li je Novak(4 AO od toga 3 osvojena u nizu sto nikome nije poslo za rukom u istoriji tenisa) i ukupno 6 GS gori igrac od Agasia.. jos 2 GS. Sta mislis da li ce Novak osvojiti jos 2 GS do kraja karijere?? To je jasno i malom detetu a tebi??

Bekstvo

pre 11 godina

@ogorcena

Draga "ogorcena", ne brini za nas, mi nemamo nameru da bezimo od istine kako nam podmeces, mi bismo od tebe da pobegnemo! Pomozi nam u tome tako sto neces iznositi svoja razmisljanja, ali ako bas insistiras, okrenucemo ih na salu - nama ce biti lakse a tebi jos teze.

top

pre 11 godina

Da pokusam biti realan.Novak je jedan od nasih najboljih sportista svih vremena,u individualnim sportovima.Tesko je porediti kolektivne sa pojedinacnim.To je prvo.
Da se podsetimo,povreda protiv Rusa,Argentinaca i sada Amerikanaca,sve u DK.
Za sve ove godine ne secam se nijedne povrede,mehanicke,sa nekog turnira.
Samo se pitam sta je tu posredi.Ne znam,meni se cini da Novak ima neku pateticnu potrebu da 'ranjen' donosi pobede svojoj zemlji i tako bude jos veci nego sto bi to bio da nije 'povredjen'.Sasvim bespotrebno,pateticno ,mitomanski...Sasvim je dovoljno sto uopste igra,i da normalno pruzi svoj maksimum,nista ni manje ni vise.

darko

pre 11 godina

Eto, sada konacno mogu da odahnu dezurni nacionalni dusebriznici sa portala. Noletu zelim brzo ozdravljenje i nove uspehe, a ostalima predlazem da oslobode portal svojih pateticnih komentara i lamentiranja nad tudjim zglobom.

miki

pre 11 godina

ljudi pa sta ako je igrao...kao povredjen. ..kako su igrali djordjevic divac paspalj sale danilovic pa nista,sad se malo istegao pa ajde da placemo...pa nije on maneken nego sportista kome smeta uaaa sa tribina...pitao bi ga da je igrao u grckoj'95 k ad ti 25.000 ljudi dise za vratom i nemas pojma gde te ko udara stipa....to je sport

Dobro

pre 11 godina

Nesalomljivi....Kvaliteta prvih dvadeset igraca je bila ko danas prva tri, tako da je to smijesno usporedivat!Danas imaju tri igraca i stotine panjeva, Tipsa bi prije dvadeset godina max. bio u top 50.
(Hrvat, 10. april 2013 00:46)

Dragi 'susjede'
U zadnjih nekoliko godina se na svim teniskim formima i medju samim igracima cesto cuje da izjednacenost i konkuencija NIKAD u istoriji tenisa nije bila veca. I sam Aggasi je u svojoj (podebeloj) knjizi 'Open' naveo da mu je Sampras bio jedini pravi konkurent u karijeri, i jedno vreme Boris Becker. Ostalo su, sto ti rece bili 'panjevi' i to u periodu od desetak godina.
Danas, pored "velike cetvorke' koja jos uvek dobija sve GS i MS turnire (!) imamo i sigurno jos desetak koji to mogu, a ako ne onda da bar ugroze najbolje: Delpo,Berdich,Tsonga,Ferrer,2-3 Francuza i Amerikanaca. Nikakvi 'panjevi' nego odlicni teniseri.
A gde Nole/Nadal..pa i Tipsa sa ovom igrom (servisi, udarci, kretanje) pre 20 godina?
Ne samo da bi bili najbolji, nego bi ih Agasi i Sampras molili da se slikaju sa njima, hahahaha. Bili bi kao da su vanzemaljci !!!
Pogledaj samo video-zapise tih meceva od pre 20-tak godina. Lice na zagrevanje ovih iz 2013. Igra sa osnovne linije, kavlitet reketa i jacina udaraca jednostavno blokira svakog protivnika na base-liniju i nema tu sta da se prica. Stefan Edberg, tada veliki sampion bi dobio bicikle ili tricikle od svakog iz sadasnjih privih 100 igraca... ili vise , ko zna.
Tenis je evoluirao.


Iz zemlje lala, uvek Vas

Dobro

pre 11 godina

... znam da ću iznesenim stavovima izazvati bijes većine, ali...
(ogorčena, 9. april 2013 15:35)

Po ovoj (i samo i jedino ovoj !!) tacki se definitivno slazem sa tobom, draga moja 'ogorcena'.
Da, a na tvoju nesrecu, vecina je skoro uvek u pravu.
Svaki dan sam na ovom sajtu, ali ovako nesto... o, blagi Boze!
Ovakav komentar zasluzuje da se urami i okaci na zid.
Necete mi verovati, od sinoc razmisljam o tome sta je prouzrokovalo da jedna osoba ovako misli, rezonuje i ovako pise i jos da je uverena da je u pravu. Sta joj se desilo (ili jos nije) u zivotu?
Zasto? Zbog cega? Zbog koga? Na koga je ljuta? Ogorcena? Ima li neko ideju?
Nisam pametan.

'Ajd u zdravlje!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

svetsko, a naše

pre 11 godina

predlažem Novaku/Family, da kad završi igračku karijeru (najmanje 3 DC trofeja), umesto Serbia Opena kupi Davis Cup, šta košta da košta, i od toga napravi pravu tenisku feštu, istinski svetski događaj. Neiskorišten potencijal Davis Cupa je ogroman - Novak bi to stvarno umeo da iskoristi a imao bi i moć da to dogovori sa ATP (iako je ITF vlasnik, morao bi se verovatno kupiti jedan M1000 zbog termina..). Možda je sve samo mašta, ali da nije nje ničeg ne bi bilo..
..a mene, na taj dan ako se sete, sete - ako ne, to je bila moja navijačka dužnost)

zorica

pre 11 godina

Psiholoska moc........razumem ljude kojima nije jasno ,kako to da se desavaju povrede bas tada,mislim da na olimp.igrama je dovolno dokaz zasto Djokovic nije osvojio medalju...Djokovic je inteligentan mlad covek,duhovno bogat a slabost je ona koju donosi iz svoje kuce,iz svoje zemlje...emocije, podsvest nadvlada svest i to sport kaznjava...djokovic placa ogromnu cenu zbog svog indetiteta ,suocen je sa takvim vukovima da treba biti toliko inteligentan,mudar,umeren i odmeren kako bi dosao do cilja...vukovi zele francuza,spanca oni im donose vise para od jednog srbina koji je multitalenat i kako pisu sovinisticku publiku...molim vas momak je nadam se svestan puta kojim hoda i te takve prepreke strasno bole zato je toliko izrazen patriotizam i onda dolazi do jednog sukoba u glavi,mogla bih vam pisati ali nadam se ovako neko ce razumeti hemija je cudo posebna ta koju mi sami proizvodimo...jako je bitna nasa gradja i to nas vodi tuda kuda moramo proci...nadam se i verujem njegovoj mentalnoj svnazi ,sigurna sam da bi bilo dobro da drzava odnosno stampa malo intelektualnije prati njegov put kao i mi navijaci,smireno i umereno pratimo i divimo se coveku preko koga su mnogi culi za srbiju u pozitivnom...

PeraLozacPeraLozaC

pre 11 godina

(komentar poslat sa teritorije Kraljevine Holandije, prim. adm.)
(Dobro, 9. april 2013 18:53)
Slažem se sa predlogom! Molim da proveri AP adresu ovog čoveka, kladim se da je pojas oko Zapadne Morave, kakva bre Holandija!

jučer i danas

pre 11 godina

@dobro
Trebalo bi Vam biti jasno da je NEMOGUĆE uspoređivati različite generacije.Da, tenis je evoluirao. Bolji su reketi, treninzi, medicina...Ako ih želite usporediti, onda bi tog Edberga trebalo staviti u današnje uvjete treniranja, reketa, medicine i slično i obrnuto. Novak bi trenirao na način kako se to prije radilo, igrao sa onim modelima reketa...Mi naprosto ne znamo kakav bi bio Edberg danas tj. Novak tada. A uspoređivati na način "onaj Edberg danas ne bi osvojio gem" zaista nema nikakovog smisla.
Pozdrav!

Jozo

pre 11 godina

Pa da pvreda nije teze prirode,i laiku je bilo odmah jasno.Tko je u zovotu bar jednom uganuo zglob,zna koliko je to bolno.Nemozes ni da hodas a kamo li odigrati skoro 5 setova u punom ritmu.

Slobodan Jovanovic

pre 11 godina

(informacija, 10. april 2013 13:49)

Za tvoju informaciju, nije rec o tri GS vec o tri uzastopna AO sto zaista nikome nije poslo za rukom osim Novaku. Sledeci put obrati paznju na ono sto komentarises.

Leksa

pre 11 godina

@ogorčena drugi put
Upravo ovo merenje "na kantar" doprinosa pojedinaca u kolektivnom uspehu, doprinosi narusavanju zajednistva u timu. Teniski tim Srbije mi se svidja bas zbog toga sto igra kao tim (za razliku od nasih timova u nekim drugim tipicnijim kolektivnim sportovima). I kada jednom igracu ne ide (ovog puta Viktoru), uvek se nadje neko drugi da ponese teret umesto njega. Setite se onog polufinala protiv Ceske, koje je izneo Tipsa, a kad u finalu Tipsi nije islo zamenio ga je Viktor. A ovaj put je konacno dosao red i na dubl da odluci mec, iako je pre toga bio nasa najveca slabost. A Nole je uvek tu kao jedna trajna sigurnost i oslonac. Dejvis kup je tako upravo i zamisljen,da jedan fantastican igrac nije dovoljan za pobedu (to su samo 2 boda),pa je zato i toliko popularan.

Pavke

pre 11 godina

Hm...znate kako, Nole je idol svih nas, najveci nas sportista ikada, patriota, to niko ne moze da mu ospori ali ako hocemo posteno ima tu malo istine, pratim gotovo sve njegove meceve a ne pamtim da je neki predao zbog neke povrede i sl, a to se u Dejvis kupu desilo tri puta, pamtim mnogo puta njegove padove sa ranicom gde jedva krv ide a od toga se pravi kao da ga je pregazio voz, bavim se fudbalom i milion puta mi je izletao zglob gore od onoga i bez problema sam uz led nastavljao igru tako da....voli on malo da se femka ali dobro, moze mu se jer je ono sto jeste, najbolje sto smo ikada imali...pozdraaaaav

ogorčena drugi put

pre 11 godina

Pošto sam tek danas stigla da pogledam sajt i vidjela poruke koje su mi upućene ,odlučila sam da odgovorim na njih.Moj život je izuzetno ispunjen i jako sam zadovoljna njime,tako da se ne treba te brinuti za mene.Ijekavicom sam uvijek govorila i pisala i to ću nastaviti i ubuduće.Tačno je da navijam za Federera jer se ne folira poput Novaka ,a osim toga teniski stručnjaci,a i ljubitelji tenisa kazali da mu je najljepši stil igre u istoriji tenisa i sigurna sam da ga Novak nikad po tome neće dostići.Za Nadala ne navijam i mada mi se ne sviđa njegova igra ,cijenim ga,a što se tiče Ane i Jelene ,ne pravim razliku među njima iza obje navijam.Ponoviću još jednom pobjedi protiv Amerikanaca na svojim leđima su iznijeli Zimonjić i Bozoljac ,ali oni nisu interesantni medijima koji su kako se vidi obavezni da prate uglavnom Novaka.Što se njega tiče opet ću ponoviti -čovjek želi da bude u žiži javnosti 24 sata,a da je to istina govori i to da je više skako i radovao se na terenu od Nenada i Ilije nakon njihove pobjede nad Brajanovima -nije valjda da je njemu više stalo do te pobjede nego njima! Bez obzira štao se većina ne slaže sa ovim mojim stavovima,što ne znači da nisam u pravu ,po treći put ću ponoviti da je svoju lakšu povredu i"plač"iskoristio da navijačima pokaže da je spreman da se "žrtvuje" za pobjedu reprezentacije pa makar mu karijera bila i završena.Ma malo sutra!

Hrvat

pre 11 godina

Najbolji na svijetu jest, ali devedesetih a i prije nebi bio u top 20, danas kad je Federrr sit tenisa a Nadala ozljede ubijaju naravno da je najbolji, kad Tipsarevic stoji u top 10!!!!!! Katastrofen!!!!

top

pre 11 godina

marko__bgd, 09. april 2013

Verujem da si dosta mladji od mene,imam dosta godina,preko 30 godina pratim sport,tenis i kosarku posebno,dosta se i sam bavim istim,imam kcerku profesionalnog sportistu ,prva liga,tako da ponesto znam i umem da prepoznam.Nikada u zivotu nisam omalovazavao napore nijednog sportiste,bez obzira na njegova dostignuca.Samo hocu da kazem da treba razlikovati necije umece ,znanje,uspehe od njegovog stava prema tome.
Opet ovo zvuci kao da nesto zameram Novaku,APSOLUTNO NE,vec samo komentarisem i iznosim svoj stav povodom histerije koja se podigla jer je on 's jednom nogom'potukao Amere.To mi smeta,i smetace mi uvek,nevezano ni sa cim drugim!

Hrvat

pre 11 godina

Nesalomljivi....Kvaliteta prvih dvadeset igraca je bila ko danas prva tri, tako da je to smijesno usporedivat!Danas imaju tri igraca i stotine panjeva, Tipsa bi prije dvadeset godina max. bio u top 50.

informacija

pre 11 godina

Za one koji prate tenis dvije do tri sezone evo jedne informacije- u istoriji tenisa bilo je više tenisera koji su osvojili po tri GS u jednoj godini ,a od ovih sadašnjih Federer je u dvije godine osvajao po 3 GS ,a Nadal ih je osvojio u jednoj godini,što će reći da Novak nije ni slučajno jedini teniser koji osvojio po 3 GS u godini.

mislilac

pre 11 godina

Svaka njemu cast, ali zaista nema potrebe da pravi zrtvu od sebe,toliko o bozanstvu,nije se desilo nista osim sto su svi zaboravili na pravi podvig Zimonjica i Bozoljca,i niko ne prica o njima...ima nesto trulo u drzavi danskoj!

ogorčena

pre 11 godina

Nije mogao da podnese da Ziki i Ilija budu pravi junaci u susretu sa Amerima,što jesu, pa je posegnuo zaobilaženjem istine,te pričom ,a naročito lažnim suzama, predstavljajući se žrtvom,znajući naravno da je da će ionako zaluđeni narod nasjesti na to i dignitu ga u nebesa ,što naravno godi njegovom egu.Strašno je vidjeti kako je bezobrozno zloupotrijebio svoje navijače od kojih su mnogi zaista pomislili da je teže povrijeđen.Ako imate hrabrosti,objavićete ovaj moj komentar iako znam da ću iznesenim stavovima izazvati bijes većine ,ali ovo što sam rekla istina je od koje se ne treba bježati!

Goran

pre 11 godina

Kao sto rekoh. Videlo se i na snimku da nije to bila toliko ozbiljna povreda tako da ove histerija i preuvelicavanje svega je svima preko glave !

Ipak je to gospodski sport i nije kontakt sport da bi se od toga pravila tolika prica.

Dovla

pre 11 godina

Mnogo buke ni oko čega. Svi mi koji igramo basket znamo da je ovo uobičajena povreda, ako se uopšte može i nazvati povredom. Zglob otekne malo pa taj isti otok, u najgorem slučaju, spadne za dan, dva. Ne znam čemu one Đokovićeve suze nakon meča, strah bez osnova zbog eventualne teže povrede uz razmišljanje šta mi je trebala reprezentacija pa da ugrozim Monte Karlo?!

Ne znam

pre 11 godina

Nemam ništa protiv dečka, šta više čestitam mu na uspesima. Samo se pitam šta u životu rade ljudi koji mu se toliko dive, plaču sa njim i doživljavaju ga kao spasioca Srbije. On je samo izuzetno dobar u negde petom sportu po popularnosti i to je sve. Ne vraća Zapadu za NATO bombardovanje i nije osvetnik, već običan sportista željan novca i slave. Dobar je dečko, ali nije svetac.

top

pre 11 godina

Da pokusam biti realan.Novak je jedan od nasih najboljih sportista svih vremena,u individualnim sportovima.Tesko je porediti kolektivne sa pojedinacnim.To je prvo.
Da se podsetimo,povreda protiv Rusa,Argentinaca i sada Amerikanaca,sve u DK.
Za sve ove godine ne secam se nijedne povrede,mehanicke,sa nekog turnira.
Samo se pitam sta je tu posredi.Ne znam,meni se cini da Novak ima neku pateticnu potrebu da 'ranjen' donosi pobede svojoj zemlji i tako bude jos veci nego sto bi to bio da nije 'povredjen'.Sasvim bespotrebno,pateticno ,mitomanski...Sasvim je dovoljno sto uopste igra,i da normalno pruzi svoj maksimum,nista ni manje ni vise.

zdravo razmisljanje

pre 11 godina

Nije mogao da podnese da Ziki i Ilija budu pravi junaci u susretu sa Amerima,što jesu, pa je posegnuo zaobilaženjem istine,te pričom ,a naročito lažnim suzama, predstavljajući se žrtvom,znajući naravno da je da će ionako zaluđeni narod nasjesti na to i dignitu ga u nebesa ,što naravno godi njegovom egu.Strašno je vidjeti kako je bezobrozno zloupotrijebio svoje navijače od kojih su mnogi zaista pomislili da je teže povrijeđen.Ako imate hrabrosti,objavićete ovaj moj komentar iako znam da ću iznesenim stavovima izazvati bijes većine ,ali ovo što sam rekla istina je od koje se ne treba bježati
(ogorčena, 09. april 2013 15:35)
On je znao da Troicki ne moze da pobedi Iznera!!! Zato je igrao!

miki

pre 11 godina

ljudi pa sta ako je igrao...kao povredjen. ..kako su igrali djordjevic divac paspalj sale danilovic pa nista,sad se malo istegao pa ajde da placemo...pa nije on maneken nego sportista kome smeta uaaa sa tribina...pitao bi ga da je igrao u grckoj'95 k ad ti 25.000 ljudi dise za vratom i nemas pojma gde te ko udara stipa....to je sport

Hrvat

pre 11 godina

Najbolji na svijetu jest, ali devedesetih a i prije nebi bio u top 20, danas kad je Federrr sit tenisa a Nadala ozljede ubijaju naravno da je najbolji, kad Tipsarevic stoji u top 10!!!!!! Katastrofen!!!!

wlado

pre 11 godina

svaka mu cast na sportskim uspesima, ali su oni samo njegovi, mi nemamo nista sa tim, niti ce nam sutra biti bolji zivot, skoncentrisite se da budete najbolji moguci za sebe i svoje drage, zivot kratko traje, ne tracite ih kroz uspehe drugih, nepoznatih ljudi. budite vi Novak u vasem okruzenju.

Pavke

pre 11 godina

Hm...znate kako, Nole je idol svih nas, najveci nas sportista ikada, patriota, to niko ne moze da mu ospori ali ako hocemo posteno ima tu malo istine, pratim gotovo sve njegove meceve a ne pamtim da je neki predao zbog neke povrede i sl, a to se u Dejvis kupu desilo tri puta, pamtim mnogo puta njegove padove sa ranicom gde jedva krv ide a od toga se pravi kao da ga je pregazio voz, bavim se fudbalom i milion puta mi je izletao zglob gore od onoga i bez problema sam uz led nastavljao igru tako da....voli on malo da se femka ali dobro, moze mu se jer je ono sto jeste, najbolje sto smo ikada imali...pozdraaaaav

darko

pre 11 godina

Eto, sada konacno mogu da odahnu dezurni nacionalni dusebriznici sa portala. Noletu zelim brzo ozdravljenje i nove uspehe, a ostalima predlazem da oslobode portal svojih pateticnih komentara i lamentiranja nad tudjim zglobom.

moje ime*

pre 11 godina

"iz zemlje lala, uvek Vas,
(Dobro, 9. april 2013 13:56)"
Novaku, Bozoljcu, Zimonjiću i Viktoru hvala za veliko zadovoljstvo i pobedu! Novaku želim brz opravak i da se nagledamo ove godine njegovih mećeva sa Nadalom.
A ti opet kao iz "zemlje lala". Pa rekoh ti juče, Amsterdam je tvoj san, a ziviš u Čačku. Ti u Holandiji kao možeš opušteno, u rano vreme, da čitaš sajt b92 i pišeš komentare! Ko ti veruje, smejurija!

Jozo

pre 11 godina

Pa da pvreda nije teze prirode,i laiku je bilo odmah jasno.Tko je u zovotu bar jednom uganuo zglob,zna koliko je to bolno.Nemozes ni da hodas a kamo li odigrati skoro 5 setova u punom ritmu.

ogorčena drugi put

pre 11 godina

Pošto sam tek danas stigla da pogledam sajt i vidjela poruke koje su mi upućene ,odlučila sam da odgovorim na njih.Moj život je izuzetno ispunjen i jako sam zadovoljna njime,tako da se ne treba te brinuti za mene.Ijekavicom sam uvijek govorila i pisala i to ću nastaviti i ubuduće.Tačno je da navijam za Federera jer se ne folira poput Novaka ,a osim toga teniski stručnjaci,a i ljubitelji tenisa kazali da mu je najljepši stil igre u istoriji tenisa i sigurna sam da ga Novak nikad po tome neće dostići.Za Nadala ne navijam i mada mi se ne sviđa njegova igra ,cijenim ga,a što se tiče Ane i Jelene ,ne pravim razliku među njima iza obje navijam.Ponoviću još jednom pobjedi protiv Amerikanaca na svojim leđima su iznijeli Zimonjić i Bozoljac ,ali oni nisu interesantni medijima koji su kako se vidi obavezni da prate uglavnom Novaka.Što se njega tiče opet ću ponoviti -čovjek želi da bude u žiži javnosti 24 sata,a da je to istina govori i to da je više skako i radovao se na terenu od Nenada i Ilije nakon njihove pobjede nad Brajanovima -nije valjda da je njemu više stalo do te pobjede nego njima! Bez obzira štao se većina ne slaže sa ovim mojim stavovima,što ne znači da nisam u pravu ,po treći put ću ponoviti da je svoju lakšu povredu i"plač"iskoristio da navijačima pokaže da je spreman da se "žrtvuje" za pobjedu reprezentacije pa makar mu karijera bila i završena.Ma malo sutra!

...

pre 11 godina

Pa dobro je. Nek je sa srecom.
Da, a da li se za "laksu povredu" dobija status sveca ili samo nacionalnog heroja?
(Transporter, 9. april 2013 13:12)

Da za glupost ima orden ti bi ga vec dobio.

top

pre 11 godina

marko__bgd, 09. april 2013

Verujem da si dosta mladji od mene,imam dosta godina,preko 30 godina pratim sport,tenis i kosarku posebno,dosta se i sam bavim istim,imam kcerku profesionalnog sportistu ,prva liga,tako da ponesto znam i umem da prepoznam.Nikada u zivotu nisam omalovazavao napore nijednog sportiste,bez obzira na njegova dostignuca.Samo hocu da kazem da treba razlikovati necije umece ,znanje,uspehe od njegovog stava prema tome.
Opet ovo zvuci kao da nesto zameram Novaku,APSOLUTNO NE,vec samo komentarisem i iznosim svoj stav povodom histerije koja se podigla jer je on 's jednom nogom'potukao Amere.To mi smeta,i smetace mi uvek,nevezano ni sa cim drugim!

Mikele

pre 11 godina

Dobro je, Srbija može dalje da nastavi sa životom. Kao što odmah napisah: velik igrač, još veći glumac...
(Glumčina, 9. april 2013 13:26)

...Reče čovek i ostade živ!

roden

pre 11 godina

Svaka njemu cast, ali zaista nema potrebe da pravi zrtvu od sebe,toliko o bozanstvu,nije se desilo nista osim sto su svi zaboravili na pravi podvig Zimonjica i Bozoljca,i niko ne prica o njima...ima nesto trulo u drzavi danskoj!
(mislilac, 9. april 2013 13:13)

Mislilac, da li si mnogo razmisljao? Pametno si to smislio.

Pavle

pre 11 godina

Nije mogao da podnese da Ziki i Ilija budu pravi junaci u susretu sa Amerima,što jesu, pa je posegnuo zaobilaženjem istine,te pričom ,a naročito lažnim suzama, predstavljajući se žrtvom,znajući naravno da je da će ionako zaluđeni narod nasjesti na to i dignitu ga u nebesa ,što naravno godi njegovom egu.Strašno je vidjeti kako je bezobrozno zloupotrijebio svoje navijače od kojih su mnogi zaista pomislili da je teže povrijeđen.Ako imate hrabrosti,objavićete ovaj moj komentar iako znam da ću iznesenim stavovima izazvati bijes većine ,ali ovo što sam rekla istina je od koje se ne treba bježati!
(ogorčena, 9. april 2013 15:35)
Molim te izadji u grad i nadji decka,verujem da ces biti bar malo pozitivnija i da ti se nece vrzmati po glavi ovakve gluposti...toliko od mene...pozdrav

PeraLozacPeraLozaC

pre 11 godina

(komentar poslat sa teritorije Kraljevine Holandije, prim. adm.)
(Dobro, 9. april 2013 18:53)
Slažem se sa predlogom! Molim da proveri AP adresu ovog čoveka, kladim se da je pojas oko Zapadne Morave, kakva bre Holandija!

Dragan

pre 11 godina

Srbi , Srbi ne zasluzujete da imate takvog sportistu I coveka , Zavidni Iskompleksirani I opet zavidni Srbi , svaka cast onom manjem broju normalnih, citaluci komentare sve mi je jasnije gde sam nekada ziveo.
A Djokovicu svaka cast I zelim sve najbolje jer je Srbin kao I ja,
Ljudi korigujte se lecite se. Toliko od mene.

Dare

pre 11 godina

Molio sam se bogu za ovakvu vest,j.... Monte Carlo važno je da bude spreman za Madrid,Rim i naravn RG.Znam da od masters nema još samo MC i Cincinati ali ima vremena.Drž se Nole i oporavi se što pre pa da opet uživamo u tvojim uspesima.

Ivan

pre 11 godina

Svi hejteri neka se samo pogledaju u ogledalo i sami sebe upitaju sta su uradili u njihom zivotu, da li su nekada bili prvi u mesnoj zajednici u nekom takmicenju. Osim naravno gde su uvek prvaci sveta, a to je mrznja i zloba prema pravim Srbima, pravim sportistima i sto je najvaznije najboljim ljudima, sto oni nece biti ni da zive citavu vecnost.

RADE CACAK

pre 11 godina

(ogorčena, 9. april 2013 15:35)
Džabe ti ijekavica realni realisto, stil ti svi poznajemo i znamo da ne voliš Novaka i Jelenu, već Federera, Nadala i Anu Ivanović!
Novače, hvala!

Hrvat

pre 11 godina

Nesalomljivi....Kvaliteta prvih dvadeset igraca je bila ko danas prva tri, tako da je to smijesno usporedivat!Danas imaju tri igraca i stotine panjeva, Tipsa bi prije dvadeset godina max. bio u top 50.

Trile

pre 11 godina

Uh dobro je.....Mada i izgledalo je da je tako nesto u pitanju. Da je polomio skocni zglob izneli bi ga na nosilima. Da je pokidao ligamente izasao bi na ramenima lekara. Da je istegao ligamente odskakutao bi vrlo brzo van na jednoj nozi. A posto je odigrao ceo mec znaci da nije nista strasno. Mada rizikovao je mnoooogooo sto je nastavio da igra....Svima nam je lakse Novace. Ljudina si velika. Dokazao si to i necemo to zaboraviti nikada!!! A pajsere pusti neka laju i sledeci put odmah predaj mec.

lela

pre 11 godina

Zaista bih volela da udjem u pileci mozak ovih ljudi sto navijaju za Rafu, Ferderera, Mareja... pre Novaka, a zive u Srbiji. Molim da se neko javi i objasni mi, zbog cega, sta vam je Novak ucinio da ga "mrzite", i sta su drugi teniseri ucinili za nasu zemlju, pa da ih tako volim te. Mozda sam glupa, ali uopste mi nije jasno... Samo se pitam ima li u Spaniji, Svajcarskoj ili V.Britaniji ljudi koji stavljaju Novaka ispred svojih tenisera. Trudim se, ali nista ne razumem...

postujem hrabrost cestitost dobrotu

pre 11 godina

Taman da sutra rekao necu vide da igram nikada , najveci je ikada srpski sportista. I ne samo srpski. Kada zavrsi karijeru njegovo ime stajace uz Jordana, Useina, Lomua, Kareljina,Mosesa i druge najvece sportiste svog vremena.

OK

pre 11 godina

I mislio sam da nije veca povreda. Ma koliki on patriota bio, da je veca povreda, bol bi ga savladao u mecu. A ono izlezavanje nakon istegnuca, je vise strah od ozbiljnije povrede, negoli bol. Moramo shvatiti da vrhunski sportisti radije bi dali 6 miliona dolara negoli se ozbiljno povredili.
Novace kapa dole, i sve najbolje!!!

Pierre

pre 11 godina

Ne mogu da verujem kakvih zluradih komentara ovde ima!!! Kao malo se povredio pa nema veze! Nije stvar da li je malo ili mnogo nego je stvar da je nastavio da igra zato sto je igrao za Srbiju i da je zrtvovao sebe zarad uspeha svoga tima. Njegova i igra u dublu je sasvim druga prica, tu su svi bili sjajni ali to sto je Nole uradio je vise od tenisa - samo neki to, nazalost, ne mogu da shvate. Mogu da navijaju za velikog Federera koji igra za Svajcarsku u Davis kupu svake prestupne godine...

bobo

pre 11 godina

Bio sam spreman da tvrdim da je neoprezno nastavio i rizikovao bez velike potrebe.Viktor bi mogao sa Isnerom, a Novak jednako prezentuje Srbiju i na turnirima.Srećom biće OK,ali ljudi više pamte titule na GS i mastersima nego na DC.

Petar Veliki

pre 11 godina

(mislilac, 9. april 2013 13:13)
(Glumčina, 9. april 2013 13:26)
(Goran, 9. april 2013 13:25)
(Vedar pogled, 9. april 2013 13:48)
Hvala Bogu da ima vas pametnih, koji nama običnim srpskim Balkancima otvorite oči i pomognete da shvatimo prave dimenzije svega!
Bre, niko nije zaboravio podvig Bozoljca i Zimonjića, svima je jasno da je da je bila u pitanju lakša povreda(nastavio da igra), snamo i da se Kveri posle povredio pa je ekspresno Novak zahvaljujući tome dobio zadnja dva seta sa 6:0 6:1. Nije nikakva tragedija lakše istegnuće zgloba, sve to znamo. Većini je ustvari bilo žao da ćemo u Monte Karlu ostati bez duela Novak – Nadal, na šljaci, posle toliko godina dominacije Španca! A za R.Garos niko ozbiljan nije brinuo, to je i deci bilo jasno!
Ali vređati Đokovića da je glumac i folirant nije ok. Samo je veliki emotivac. Za Dejvis kup ovog vikenda nije igralo puno poznatih igrača ( Marej, Del Potro, Berdih,Štepanek,Davidenko, Južnji..). samo Novak i svaka mu čast!

Nataša

pre 11 godina

Znači...opet ja! Javljam se samo da napišem kako mi je muka od ovih sadašnjih kvazi-Evropejaca koji tobože neguju univerzalne evropske vrednosti za koje mi , prosti gradjani ove napaćene na zemlje, nikada nismo čuli, a kamoli se po njima vladali.
Zaboga ljudi, bila sam na barikadama i 1991. i 1996. i 2000.-te i ja sam se borila za te vrednosti o kojima vi, kobajagi, neku predstavu imate, ali nikad, i slovima nikad, nisam smatrala da sam time što sam Srpkinja i što poštujem srpsku tradiciju i kulturu manji Evropejac od ovih današnjih koji smatraju da je sve što je srpsko retrogradno i prosto, koji smatraju da je IN ne navijati sa svog čoveka kome se, uzgred budi rečeno, ista ta Evropa i svet dive .Zato , molim vas, kako ne bih ulazila u bespotrebne i ovom forumu neprimerene filozofske floskule o Evropi i Srbima i obratno...ovaj svoj mali osvrt završavam tipično po srpski:
Novače, idemo, BRE !

NovakFan

pre 11 godina

RafaFan

Mora da si se tresao danima i nocima i to mesecima brinuci za tvog marginalca Rafu.Popio si brdo sedativa .Brinuo si da li ce tvoj idol da se pojavi opet na terenu i da li ce opet da izvlaci tesne gace iz zadnjice

momir

pre 11 godina

hvalim te boze sto si pömogo nasem noletu.Nole i tvoje suze su bile imoje.Zelim da sto pre ozdravis ida opet(po 1000_put) uzivamo u tvojim igrama.Ti si jedini u ovoj zemlji koji,bar mene, cini sretnim covekom.

Vedar pogled

pre 11 godina

Sinoc sam u poduzem komentaru (objavljenom. Hvala.) rekao i ovo:

"Iskreno verujem (ne: "nadam se", nego VERUJEM) da je povreda laksa nego sto se to cini pre detaljnijih pregleda."

Bas se radujem sto me nada ni ovog puta nije prevarila. (Usput: pre meca sam imao zle slutnje, pa.., sada dobre nade i...! Mene bi trebalo zakonom zabraniti! :)

PS Bojim se da ce ova vest (laksa povreda nego sto se cinilo) navesti vodu na mlin nedobronamernih komentatora. Ali neka. Njih je bilo i bice ih. Svet je tako sazdan.

I jos samo da kazem ovo: "Konstatuju" posle 6:1 i 6:0 u 3. i 4. setu da je mec namesten, cisto foliranje i tome sl. A niko nece da se seti da je pocetkom 3. seta (to je Novak potvrdio u izjavi za stampu) Kveri povredio rame i to bas desne ruke i da je bio uzeo med. tajm aut. Zakljucak se sam namece, ali necu da insistiram zbog toga sto - kako kazu - "mediji nam Novakom "ispiraju" mozak (Jes' vala: preko medija nam Novak rek'o da se Kveri povredio.) Kveriju, isto tako, zelim brz i bez posledica povratak teniskim aktivnostima.
(Secate li se koliko je lepih reci izgovorio kad je u Bgd igrao pocivsi Srbia open?)

mizes

pre 11 godina

Nole, ako kojim slucajem citas ovo ili neko iz tvog tima...Nama koji te pratimo od kada si usao u profesionalne vode, i koji navijamo za tebe prvenstveno zato sto si Novak, pa tek onda zato sto si Srbin, je mnogo bitnije da uzmes pehar na RG, nego ponovo u Davis Cupu... DC mozes da igras za pet godina recimo, kada osvojis sve sto si zamislio, ili skoro sve. Imaces i tada kvalitet da pobedjujes najbolje, ali ces moci da imas i rastereceniji raspored,i bicemo i tad medju najboljim repkama sveta... Sve si u tenisu stekao sam i uz podrsku svoje porodice, nemas obavezu ni prema kome da rizikujes karijeru zbog DC,nama je "dovoljno" da imamo tu privilegiju da gledamo kako osvajas GS-ove i kako postajes jedno od najvecih imena u istoriji tenisa i sporta uopste... Ja recimo imam isplaniran odlazak na RG ove godine da ti uzivo pruzim podrsku da osvojis jedini GS koji ti nedostaje. Nadal vec mesecima trenira na sljaci, a ti trebas sada da promenis podlogu, da zalecis povredu, i da se cimas posle kako ce clanak da reaguje na sva ona proklizavanja na sljaci. Ipak, se svi nadamo da ces iz ove sutuacije izaci samo jos jaci,kao i mnogo puta do sada... Dakle, navijamo za tebe bez obzira da li osvajas turnire ili ne,ali uvek stavljamo tvoje individualne uspehe ispred onih u DC. Ubuduce budi pametniji,nece ti se prilike kao sada da osvojis RG ukazivati jos mnogo puta...Jednim delom zivimo tvoj san koji je postao java. Ostalo je da zajedno dosanjamo titulu na RG i slusamo nasu himnu. IDEMOOO!

Bimba

pre 11 godina

Eto Nole, gledaj za koga si ti dva i po sata igrao sa uganutom nogom (nadam se da ne čitaš ove gluposti.

Hejteri, da vas pitam, kad provedete noć u kafani, da li sutradan odmah uzimate bolovanje ili bar pokušate da stanete na noge?

Sladji ste kad ćutite

Psihijatar

pre 11 godina

ogorčena

Ogorcena si ti na zivot.Nadji momka. Vodi ljubav. Nije ti za tvoju nesrecu zivota kriv Novak. Blago tebi kada ti mislis da ono sto lupis da je istina. Ne bi se tako potpisivala

Ilijesku

pre 11 godina

Ko jednom istegne zglob ima veliku šansu da mu to opet dogodi. Nažalost to je tako i to poznajem iz vlastitog iskustva. Nadam se da se Noletu to neće desiti. Idemo dalje!

Ivan

pre 11 godina

Mi nismo svesni Novakove velicine.
Ljudi, nemojte da se palite na ovu ekipu koja salje hejterske poruke. Oni mozda i vole Novaka, ali vise vole da maltretiraju ljude i da gledaju reakcije na svoje baljezgarije. To je posao za dobrog psihijatra ili cak za lezanje na Lazi ili Avali, a najbolje bi bilo da ih ignorisemo. Pozdrav normalnima.

Pun zivota

pre 11 godina

@ Nemam ništa protiv dečka, šta više čestitam mu na uspesima. Samo se pitam šta u životu rade ljudi koji mu se toliko dive, plaču sa njim i doživljavaju ga kao spasioca Srbije. On je samo izuzetno dobar u negde petom sportu po popularnosti i to je sve. Ne vraća Zapadu za NATO bombardovanje i nije osvetnik, već običan sportista željan novca i slave. Dobar je dečko, ali nije svetac.
(Ne znam, 9. april 2013 15:27)

Obozavam Novaka, najveci Srbin, najveci patriota, ambasador nase napacene zemlje, sampion, sampion kakav se radja jednom u 1000 godina, dzentlmen, pun manira i postovanja prema svima bez obzira na starost, obrazovanje, religiju...
A sad o meni, sta radim? Imam 30 god, zavrsio sam 2 fakulteta, radim posao koji volim i za koji sam odlicno placen, imam uspesnu prelepu zenu, 4 ostvarena kumstva, mnogo prijatelja, putujem po svetu, treniram redovno, gledam sve meceve Novaka Djokovica i ucim od njega, zivim punim plucima i negujem prave vrednosti! A ti sta radis?

RONI

pre 11 godina

Super, vise se prepao nego sto je stvarno bio povrijedjen, zato su i suze krenule. Neka samo igra onako napadacki protiv svakoga, kao sto je igrao i protiv Kverija posle povrede. Najvise me iznenadjuje koliko mu se servis popravio, pa i voleji, a sa druge strane drago mi je sto se ne trudi mnogo na mastersima.treba se usmjeriti samo na GS-e i ponekad izgarati u reprezentaciji, a na ostalim turnirima ne zapinjati previse, naravno osvojiti poneki masters radi prvog mjesta.

Trol

pre 11 godina

Trolujem dok neko ne preduzme nešto po ovom pitanju:

"Ovo je nastavak price o deci i roditeljima koji se bore protiv teške Batenove bolesti.
Dece ima 7-oro. Dvoje je umrlo za manje od 5 meseci. Trenutno je još jedno dete u bolnici (ime necu da spominjem jer je to želja roditelja ).

RFZO nije odobrio enteralnu hranu ovoj deci iako su cvrsto obecali da ce je odobriti za deset dana ( obecanje je dato 28.2.2013).
Danas je 7.4. 2013. Hrana još uvek nije na pozitivnoj listi.

Roditelji je ne mogu podici na recept u apoteci. Moraju da je kupe. Para nemaju , jer dete koje diše pomocu mašine, dete koje ne guta, pa mu pljuvacku usisavaju pomocu mašine ne sme nijednog trenutka biti bez nadzora. Roditelji sede uz dete, paze na dete i propadaju zajedno sa detetom.
Roditelji hrane ovu decu preko ugradene cevcice na stomaku (stome) . Daju im da jedu šta imaju, a to nije adekvatna hrana za ovu vrstu bolesti. Deca moraju da uzimaju enteralnu hranu , koja je po hemijskom sastavu i obliku prilagodena ovakvim bolesnicima.
Enteralna hrana je za ovakve pacijente isto što i lek."

Psiholog

pre 11 godina

"sram vas bilo ...
(aqualung, 8. april 2013 12:16)"
Iako si u pravu suštinski, a uspeo si i da dobiješ najviše pluseva, što ti je uvek osnovni cilj, ne mogu da ne primetim da si komentatore koji su ranije izrazili sumnju u Novakovu iskrenost kad govori o reprezentaciju, nazvao " SELJACIMA". To je ono što se provlači kroz tvoje komentare, tj da su Srbi prost, nekulturan,“seljački“ narod. Svaku priliku koristiš da izvređaš Srbe( iako si i sam verovatno Srbin)i Srbiju. Lečiš verovatno neke sopstvene komplekse, a ja te posećam da nismo ni bolji ali ni gori od prvih komšija,da ne idem dalje. Sebe verovatno smatraš delom srpske "elite", po shvatanjima i obrazovanju daleko iznat mase "seljačkog" srpskog naroda.
Novaku puno sreće i brz opravak. Biće još Monte Karla!

V

pre 11 godina

A vec ste se ponadali zlobnici. Barem ste u iluziji ziveli 2 dana. Patite sada. Nole se vraca za nedelju dve jaci nego ikada. Bog ga nadgleda.

Nesa

pre 11 godina

@Dobro je, Srbija može dalje da nastavi sa životom. Kao što odmah napisah: velik igrač, još veći glumac...
(Glumčina, 9. april 2013 13:26)
Kad ti budes "odglumio" toliko GS-a, mastersa i ostalog, javi se, a do tada...
P.S Novace se naj i da nam se sto pre vratis jos jaci.Voli te Srbija

emilli

pre 11 godina

Novak će igrati Monte Karlo,ipak je to mesto gde živi.Sam izveštaj lekara da povreda nije toliko ozbiljna i da mora da miruje par dana govori da će igrati.Najbolje bi bilo da kulira Nadala do Rolan Garosa,a onda sve karte na sto.

branimirbjelica

pre 11 godina

Kao bivsi sportista odmah mi je bilo jasno da je to distorzija koja moze biti laksa ili teza,ali nista ozbiljno,nikako po meni ne treba da igra Monte Carlo vec treba da se odmori i dobro pripremi do 6.maja za Madrid i Rim koji se igraju jedan za drugim,kao pripreme za RG.Gubi 600 bodova u Monte Carlu jer je izgubio finale,sjecamo se smrti dede,Nole polako otidji dedi na godisnjicu,izlijeci se pa onda pripreme.Pozdrav svim ljubiteljima tenisa i sporta iz Italije,naravno karte za Rim kupljene prije 5 mjeseci.Ciao.

JOBO

pre 11 godina

Novace junacino nasa zelim ti brz oporavak I da nam doneses jos puno uspjeha, da se skupa radujemo pobjedama I zajedno tugujemo u porazima. Hvala ti jos jednom sto ne odustade protiv Amera, to samo mi znamo zasto. Jos jednom svaka cast I tebi I cijelom timu Srbije. Idemo dalje...

dragan

pre 11 godina

Čovek potiče sa ovih prostora ali je definitivno izuzetak u svakom pogledu! I srce i mozak i volja i stil i čovečnost tj sve što prosečnom Balkancu nedostaje. Prvi je u svemu, ne samo u tenisu. Svaka čast!!

Nikola

pre 11 godina

Da pokusam biti realan.Novak je jedan od nasih najboljih sportista svih vremena,u individualnim sportovima.Tesko je porediti kolektivne sa pojedinacnim.To je prvo.
Da se podsetimo,povreda protiv Rusa,Argentinaca i sada Amerikanaca,sve u DK.
Za sve ove godine ne secam se nijedne povrede,mehanicke,sa nekog turnira.
Samo se pitam sta je tu posredi.Ne znam,meni se cini da Novak ima neku pateticnu potrebu da 'ranjen' donosi pobede svojoj zemlji

Lepo si rekao da pokušam biti realan. Protiv Rusa nije bio povređen već pod temperaturom. Kad je video da ne može dobiti u 3 seta, jednostavno se videlo da nema snage,predao je pri rezultatu 2-1 u setovima za njega. Protiv Argentine je opet svesno na svoju štetu, rizikovao da bi nam doneo jedan bod koliko bi nam bilo potrebno. Kako se to završilo imaš na raznim klipovima po netu pa pogledaj. I sad protiv SAD ako nisi gledao meč od početka, kao što sigurno nisi, video bi neverovatnu želju tog čoveka da ovoj zemlji, drugovima iz reprezentacije, porodici i prijateljima donese taj treći poen koji na drugi način ne bismo dobili. Tih prvih par gemova je prosto izgoreo od želje da odigra na 120% svojih mogućnosti, što je i dovelo do povrede. Ne vidim nikakvu mitomaniju u svemu tome, vec ogromno poštovanje za Novaka Đokovića. Što se tiče tebe, mene bi iskreno bilo sramota da napišem takav komentar. I napisao bi ti šta si, ali ti to već znaš, a ne bi zeleo da mi se ne objavi komentar zbog znaš ti znaš...

marko__bgd

pre 11 godina

Da pokusam biti realan.Novak je jedan od nasih najboljih sportista svih vremena,u individualnim sportovima.Tesko je porediti kolektivne sa pojedinacnim.To je prvo.
Da se podsetimo,povreda protiv Rusa,Argentinaca i sada Amerikanaca,sve u DK.
Za sve ove godine ne secam se nijedne povrede,mehanicke,sa nekog turnira.
Samo se pitam sta je tu posredi.Ne znam,meni se cini da Novak ima neku pateticnu potrebu da 'ranjen' donosi pobede svojoj zemlji i tako bude jos veci nego sto bi to bio da nije 'povredjen'.Sasvim bespotrebno,pateticno ,mitomanski...Sasvim je dovoljno sto uopste igra,i da normalno pruzi svoj maksimum,nista ni manje ni vise.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (top, 9. april 2013 17:16)

da nije nastavio,verujem da bi ga ti,i slicni tebi, prvi nazvao folirantom,govorio kako ne daje maximum za reprezentaciju,kako su mu pare samo u glavi.

informacija

pre 11 godina

Za one koji prate tenis dvije do tri sezone evo jedne informacije- u istoriji tenisa bilo je više tenisera koji su osvojili po tri GS u jednoj godini ,a od ovih sadašnjih Federer je u dvije godine osvajao po 3 GS ,a Nadal ih je osvojio u jednoj godini,što će reći da Novak nije ni slučajno jedini teniser koji osvojio po 3 GS u godini.

BILJANA

pre 11 godina

Ovaku vest sam zelela da cujem i cula cam je.Nole sve naj ,naj ,naj u daljem zivotu.Sve ti najbolje zelimo i od srca ti cestitamo za sve ovo sto si uradio.Bicemo uvek uz tebe i u dobru i u zlu.
Tvoji verni navijaci iz Amsterdama.

Nema ti leka

pre 11 godina

pfc

Cim si se potpisao znao sam sta ces da napises. Boli te sto se Novak izjasnio da je navijac Zvezde. Tebi nije vazno sto je SRBIN sto je covek od glave do pete. Kompleksi nikad kraja

Dobro

pre 11 godina

A ti opet kao iz "zemlje lala". Pa rekoh ti juče, Amsterdam je tvoj san, a ziviš u Čačku. Ti u Holandiji kao možeš opušteno, u rano vreme, da čitaš sajt b92 i pišeš komentare! Ko ti veruje, smejurija!
(moje ime*, 9. april 2013 15:27)

Draga redakcijo,
Molim Vas da potvrdite ovom 'moje ime' psiholozima itd.., kao i trideset i nesto onih koji daju plus na ovakav komentar da je moja IP adresa na teritoriji Kraljevine Holandije. I privatna i poslovna.
Ako treba ostavicu redakciji i moj broj telefona ovde, sa pozivnim +31... pa neka me neko od vas pozove. Malo sam stariji, pa bar zasluzujem neko postovanje.

Ne znam cime sam izizvao ovakve reakcije, komentari su mi neutralni i pozitivni, u sta se mozete i sami uveriti.
Isto tako, komentarisao sam vest, a to je bila Novakova povreda. Ovi ostali ne komentarisu vesti, samo vredjaju postene ljude.

Da sam ja u redakciji B92 bilo bi mi drago da nasi iz inostranstva prate B92... pa cak (ili bas pogotovo) za vreme radnog vremena.
Molim Vas, objavite ovaj komentar.

Definitivno iz zemlje lala, uvek Vas,

(komentar poslat sa teritorije Kraljevine Holandije, prim. adm.)

Cadiz

pre 11 godina

Samo se u Srbiji jedna velicina kakav je Nvak od odredjenih frustriranih ljudi pljuje.Ali to je samo dokaz kakvisu toljudi.Zivimu Spaniji dosta dugo. Treba videti naslove u listovima ElPais,Marca i raznim nedeljnicima Hola itd kakvi su natpisi bili i kakvi su jos kada Rafael Nadal osvoji neki turnir pa i Ferer. Po cetiri strane.Na sajtovima raznih medijskih kuca gotovo da nema ni jednog jedinog negativnog teksta kada Rafa izgubi od Rogera,Novaka ili od nekog anonimusa. Uvek podrska.Ali u Srbiji se uspeh ne prasta ne vole se ljudi koji nesto imaju i koji su to stvorili sami.Tudje g****o je uvek sladje.Urazumite se zemljaci.Treba samo da vidite ovde u Spaniji tekstove u novinama o Novaku.Svaki detalj iz njegovog zivota se zna. Ljudi jednostavno postuju sportske velicine

svetsko, a naše

pre 11 godina

predlažem Novaku/Family, da kad završi igračku karijeru (najmanje 3 DC trofeja), umesto Serbia Opena kupi Davis Cup, šta košta da košta, i od toga napravi pravu tenisku feštu, istinski svetski događaj. Neiskorišten potencijal Davis Cupa je ogroman - Novak bi to stvarno umeo da iskoristi a imao bi i moć da to dogovori sa ATP (iako je ITF vlasnik, morao bi se verovatno kupiti jedan M1000 zbog termina..). Možda je sve samo mašta, ali da nije nje ničeg ne bi bilo..
..a mene, na taj dan ako se sete, sete - ako ne, to je bila moja navijačka dužnost)

nesalomljivi7

pre 11 godina

Bravo.... hoces reci da je Nole bolji od Agassy a,Samprasa i ekipe?! No way!
(Hrvat, 9. april 2013 20:26)

Jos dva GS pa onda pitaj da li je Novak(4 AO od toga 3 osvojena u nizu sto nikome nije poslo za rukom u istoriji tenisa) i ukupno 6 GS gori igrac od Agasia.. jos 2 GS. Sta mislis da li ce Novak osvojiti jos 2 GS do kraja karijere?? To je jasno i malom detetu a tebi??

Jelena S.

pre 11 godina

Nole, da znas samo koliko smo se nadali da cemo procitati ovakvu vest! Samo daj svom telu vremena - pa makar i propustio neke od narednih turnira, i ne zuri dok se potpuno ne oporavis. Kazu - Bog cuva hrabre! Volimo te, Nole, i samo napred!

Dobro

pre 11 godina

Gazices ti majstore i na sledecim turnirima na sljaci sve pred sobom i sa tom tako uganutom nogom.
Tvoja pozitivna energija i celicna volja su ono sto te svrstava u velike sampione.

I ovde u totalno NE-teniskoj Holandiji su juce emitovali vest o Noletu, sa momentom povrede i intervjuom u kome je 'pokazao emocije'... posto se ovde rec 'plakanje' nikada ne pominje ...iz postovanja.
Sve to uz najvece komplimente i uz komentar da se svim srcem bori za svoju zemlju.
Srecno junace, i samo guraj!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

mkd.

pre 11 godina

do ogorcene.novak glumio, ma jesi li ti pila,a na koga si ti ogorcena, na noleta,,exex zao mi je curo, ali veceg coveka neces videti, ne bar za tvog ogorcenog zivota.

nessa

pre 11 godina

Zaista ne znam šta je sa ovim narodom koji daje komentare protiv Đokovića.
Mogao je čovek da se izvini zbog gustog kalendara ili bilo čega drugog i da uopšte ne igra,šta će njemu igranje za reprezentaciju,afirmacija mu sigurno nije potrebna,a kada pročita komentare pojedinih stvarno bi trebao i da ne igra.

Neutron

pre 11 godina

(ogorčena, 9. april 2013 15:35)

Hrabrosti treba, ne da se objavi to sto si napisala, nego napisati tako nesto. A i ludosti. Mnogo, mnogo ludosti...

zuca

pre 11 godina

Samo napred Novace,ne obracaj paznju na zlonamerne komentare. Strasno kakav smo narod,nama siptari i ostali neprijatelji nisu potrebni,mi smo sami sebi najveci neprijatelji. Nego da se ti nama oporavis i nastavis sa pobedama. Ziv i zdrav da si mam.

NOLEmanija

pre 11 godina

Boze, Boze, ja ne mogu da verujem. Kako mozete biti takvi ljudi? Novak je neki nepoznati lik koji osvaja trofeje za sebe i to je to? Novak je covek koji prezentuje nasu zemlju u svetu, popravlja mrlje iz licnosti i ponosi se time sto je Srbin. Za mene je on svetac. Covek je jedini izvor srece u ovim sumornim vremenima, bez obzira na ostale nase sportiste. SVaku titulu posveti svom malom, napacenom narodu, kojeg voli, ali kad citam ovakve komentare, pomisljam da ga mi ne zasluzujemo. Koliko je puta razvuko nasu trobojku i digao tri prsta? Koliko je puta pozdravio nas narod i zemlju? Zahvaljujuci njemu zastava Srbije se vijorila i u Njujorku, i u Londonu, a i Pekingu. Ne shvatamo sta je i ko je NOVAK DJOKOVIVC. Mi nismo ni svesni koliko je on uradio za nasu zemlju. Jako smo nezahvalni. Tuzno. NOVACE, SAMO NAPRED, MAJSTORE! SRBIJA TE VOLI!

Ljubisa, Velika Hoca

pre 11 godina

(ogorčena, 09. april 2013 15:35)

Potpuno pogresno i zlobno sa vase strane. Upravo obrnuto, predajom meca, epski trijumf Ilije i Zikija ne bi bio potvrdjen, sto bi bilo zalosno, jer Troicki verovatno ne bi pobedio u odlucujucem mecu.
Upamtite i vi i vama slicni: Novak se u svojoj karijeri povredio jedino na mecevima za svoju zemlju, dakle, Protiv Del Potra i sada protiv Sema K.

Bekstvo

pre 11 godina

@ogorcena

Draga "ogorcena", ne brini za nas, mi nemamo nameru da bezimo od istine kako nam podmeces, mi bismo od tebe da pobegnemo! Pomozi nam u tome tako sto neces iznositi svoja razmisljanja, ali ako bas insistiras, okrenucemo ih na salu - nama ce biti lakse a tebi jos teze.

Bravo

pre 11 godina

@Najbolji na svijetu jest, ali devedesetih a i prije nebi bio u top 20, danas kad je Federrr sit tenisa a Nadala ozljede ubijaju naravno da je najbolji, kad Tipsarevic stoji u top 10!!!!!! Katastrofen!!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Hrvat, 9. april 2013 17:38)

Porediti tenis devedesetih i danasnji tenis je najbolju ruku amaterski, sto o tebi govori ili da ne znas nista o tenisu ili da si Hrvat.

Mad4Red

pre 11 godina

Srbija se umirit ne može, Srbinu nikad dosta daš mu prst on hoće celu ruku, Novak je dao sve i zdravlje ugrozio zbog Srbije za taj grb zastavu zemlju i opet vam nije dosta, svaki svoj dinar krvavo je zaradio, a vi samo znate da sedite ispred ekrana i pljujete svoje a veličate tudje, kladim se da ovi što pljuju jedva da imaju dva trčanja oko škole ili preskakanje lastiša sa drugaricama, ali su experti u svemu i sve znaju, i da koliko ste vi napravili iole nešto kao Novak za Srbiju... Uživajte "stručnjaci"

Predo

pre 11 godina

Naravno da je lakša povreda. Svi mi, koji smo se bavili sportom makar amaterski, smo je doživeli, a košarakaši, rukometaši i odbojkaši su sretni, ako im prođe jedna sezona bez takve povrede. Razumem i njegov strah, ako se, na njegovu sreću, do sada nije susretao sa takvom vrstom povrede, jer je bolna i ne deluje lepo i svašta vam padne na pamet. To je i razlog moje poruke onima ispred tastature da ne budu sada prekritični, ako se nisu susreli sa ovim i želim im da se ne susretnu, nego da budu sretni i zadovoljni i da se bave sportom iz svog zadovoljstva. Onda ga je lakše i pratiti.

jota

pre 11 godina

Svaka njemu cast, ali zaista nema potrebe da pravi zrtvu od sebe,toliko o bozanstvu,nije se desilo nista osim sto su svi zaboravili na pravi podvig Zimonjica i Bozoljca,i niko ne prica o njima...ima nesto trulo u drzavi danskoj!
(mislilac, 9. april 2013 13:13)

Duboko se ne slazem sa tvojom misljenjem, ali cu se uvek boriti da se i ono cuje.

Podvig jeste, ali dvojica tenisera u dublu su donela jedan bod, sam Novak dva.

I da se podsetimo kada je osvojena salatara 2010. godine Novak je imao sve pobede, za razliku od svih ostalih, koji su povremeno bljesnuli. Mislim 7 pobeda u isto toliko meceva.

Videli smo kako je Srbija u DC prosla kada Novak nije igrao ili kada se povredio protiv Delpa.

I Na kraju da ne podastavam podvig naseg dubla, ali to je podvig, a od Novka se ocekuje siguran poen.

On ne pravi podvige, on jednostavno pobedjuje, jer je klasa.

Veliki pozdrav.......

E da, hvala bogu pa povreda nije teze prirode.

Mirko

pre 11 godina

Tooooo ljubi te brat!
Jesam ti rek'o da ne brineš, da će sve biti u redu?
Divno, idemo dalje. Ako treba odmori taj Monte Karlo, kući si, a kući se ne radi :-)

Idemo po RG!

bonaparta3

pre 11 godina

Bravo Nole Srbine i patrioto. Ti si pravi primer kako se brani nacionalni grb. Da li g-da fudbaleri koji se na terenu ponašaju kao manekeni i da umišljaju da je publika došla da gleda njih kao ličnosti a ne fudbal kao sport i svu lepotu tog sporta. Niko nije došao da vidi ko ima skuplji auto ili deblji lančić oko vrata. Imajte barem malo patriotizma,ponosa i patriotizma kao naš Nole. Njega niko neplaća milione dolara da bi izigravao manekena nego svaki dolar,evro,dinar već koja je valuta na kom terenu prisutna zaradi litrima znoja i još nije propustio da istakne odkuda su mu koreni. To je pravi čovek i patriota. Nole veliko ti hvala za svaki trenutak sreće,tuge,zadovoljstva,strahova jednom rečju andrenalina koji budiš u nama.

e

pre 11 godina

mislilac, 9. april 2013 13:13...pa ako tebi nekoliko stotina komentara posle pobede Zikija i Ilije nije dovoljno ja ne znam sta treba reci,po meni oba meca imaju istu vaznost,njih dvojica su nas doveli do toga da sami odlucujemo o plas,anu u polufinale,a tamo nas je Nole,videli smo kako,odveo.Svaka cast svima!!!

Zamlata

pre 11 godina

Svi jako dobro znamo da je srce junačko bilo jače od razuma.
Blago onom ko može biti istovremeno i ponosan i brižan kao što smo danas svi mi koji te volimo.

srkis

pre 11 godina

OK, neki ne vole Đokovića (ili ih on ne zanima). Kog đavola onda čitaju vesti o njemu, pa još na iste ostavljaju i komentare? Mene, na primer, uopšte ne zanima UEFA Liga Šampiona, potpuno mi je svejedno koji će prebogati klub pobediti drugi prebogati klub (a nijedan nije naš, da bih navijao). Naravno da onda i ne čitam vesti na tu temu, a tek mi ne bi palo na pamet da još nešto i komentarišem.

Oscar Robertson

pre 11 godina

Ko je bio aktivni sportista zna šta su povrede skočnog zgloba,od blagog uganuća,istegnuća ligamenata do najgorih opcija napuknuća i pucanja ligamenata,jučer sam napisao da verujem da se kod Noleta radi samo o istegnuću jer nebi mogao da nastavi meč da se radilo o napuknuću ili nedajbože težoj ozledi a vi nalupaste minuse,Nole je za 7 dana ko novi i Monte Karlo po meni i nije toliko bitan,idemo po RG,sretno care !

Vladimir - W_Des_Moines

pre 11 godina

Za (ogorčena, 9. april 2013 15:35)

Vama nesto zestoko fali ...

Nole, cuvaj i gledaj prvo sebe. Nazalost, ima previse zla.
Sve najbolje veliki covece!

Jovan

pre 11 godina

@trile "i sledeci put odmah predaj mec" Daj bre ne baksuziraj coveku, kakav crni sledeci put. Daj Boze da mu se ovako nesto nikada ne ponovi i da ga sve povrede zaobidju. Nole osvoji sve GS do kraja godine ZA INAT ! Bolji si za klasu od ostalih samo treba da se naljutis malo kao sto si to uradio 2011. Uz jak trening i malo srece opet ces biti nepobediv !

Republika Srpska

pre 11 godina

Nole ti si mi ulepsao zivot nebrojeno puta do sada i svaka cast za sve sto si dosad uradio za Srbiju i uopste srpski narod, drzim ti palceve i zelim ti sve najbolje i brz oporavak. Ti si dusa nase majke Srbije.

cinik

pre 11 godina

@(ogorčena, 9. april 2013 15:35)

Mi shvatamo da je Vas komentar i njegov efekat za Vas deo terapije i nadamo se da ce Vam to pomoci i da cete ozdraviti.

dandzi

pre 11 godina

Dokazao je vise puta da je patriota, rizikuje RG i turnire zbog reprezancije, to je pravi sportista, a ne ko fudbaleri u reprezentaciji cuvaju noge a u Evropi bi i glavu dali!!!!! Jel tako Nemanja i ostali drugovi?

goca

pre 11 godina

Znači...opet ja! Javljam se samo da napišem kako mi je muka od ovih sadašnjih kvazi-Evropejaca koji tobože neguju univerzalne evropske vrednosti za koje mi , prosti gradjani ove napaćene na zemlje, nikada nismo čuli, a kamoli se po njima vladali.
Zaboga ljudi, bila sam na barikadama i 1991. i 1996. i 2000.-te i ja sam se borila za te vrednosti o kojima vi, kobajagi, neku predstavu imate, ali nikad, i slovima nikad, nisam smatrala da sam time što sam Srpkinja i što poštujem srpsku tradiciju i kulturu manji Evropejac od ovih današnjih koji smatraju da je sve što je srpsko retrogradno i prosto, koji smatraju da je IN ne navijati sa svog čoveka kome se, uzgred budi rečeno, ista ta Evropa i svet dive .Zato , molim vas, kako ne bih ulazila u bespotrebne i ovom forumu neprimerene filozofske floskule o Evropi i Srbima i obratno...ovaj svoj mali osvrt završavam tipično po srpski:
Novače, idemo, BRE !
(Nataša, 9. april 2013 15:57)

Natasa,ma BRAVO BRE!!!

zorica

pre 11 godina

Psiholoska moc........razumem ljude kojima nije jasno ,kako to da se desavaju povrede bas tada,mislim da na olimp.igrama je dovolno dokaz zasto Djokovic nije osvojio medalju...Djokovic je inteligentan mlad covek,duhovno bogat a slabost je ona koju donosi iz svoje kuce,iz svoje zemlje...emocije, podsvest nadvlada svest i to sport kaznjava...djokovic placa ogromnu cenu zbog svog indetiteta ,suocen je sa takvim vukovima da treba biti toliko inteligentan,mudar,umeren i odmeren kako bi dosao do cilja...vukovi zele francuza,spanca oni im donose vise para od jednog srbina koji je multitalenat i kako pisu sovinisticku publiku...molim vas momak je nadam se svestan puta kojim hoda i te takve prepreke strasno bole zato je toliko izrazen patriotizam i onda dolazi do jednog sukoba u glavi,mogla bih vam pisati ali nadam se ovako neko ce razumeti hemija je cudo posebna ta koju mi sami proizvodimo...jako je bitna nasa gradja i to nas vodi tuda kuda moramo proci...nadam se i verujem njegovoj mentalnoj svnazi ,sigurna sam da bi bilo dobro da drzava odnosno stampa malo intelektualnije prati njegov put kao i mi navijaci,smireno i umereno pratimo i divimo se coveku preko koga su mnogi culi za srbiju u pozitivnom...

Kole

pre 11 godina

Bravo Nole, bog nam te je sacuvao!
Ja sam izvrnuo zglob 10-ak puta u svojoj rukometnoj karijeri, bol je isti i kad samo istegnes i kad ti kost pukne, i nikad ne znas da li je ovo prvo ili drugo dok ne snimis situaciju. Tako da njegova odluka da pod lekovima nastavi mec je potpuno neverovatna, jednom se radja takav karakter i borac, svaka ti cast majstore!

Lekar u KCS

pre 11 godina

miki,

Stvarno ne znam dokle ces sa ovakvim komentarima.Iz dana u dan. Kakav bre Divac i Paspalj i 25000 koji kako kazu disu ti za vrat.Ukljuci bre mozak malo.Sta je teze biti najbolji u individualnom sportu ili kolektivnom.Sta je teze igradi sa reketom u ruci gde loptica od 6 cm precnika leti brzinom od preko 200 km na sat i na tereni vecem od kosarkaskom i onom loptom velicine lubenica i jos cetiri saigraca.Igrati po suncu na 45 stepeni i to pet-sest sati sati. Naprezanje svih misica u tenisu i u kosarci. Leci bre svoju frustraciju na drugom mestu

lindbarski

pre 11 godina

Ne sećam se da je onako zaplakao posle ijedne povrede na nekom grem slemu, mastersu ili atp turniru... U svakom slučaju, Hvala Bogu da je sa povredom sve ok !

Dejan

pre 11 godina

@(top, 9. april 2013 17:16)
Па, добро топе, имаш на јутјубу снимак тренутка када се повредио, па ти погледај дали се он понаша и глуми.

Dobro

pre 11 godina

Draga redakcijo,
Jako sam Vam zahvalan za objavljivanje mog komentara, i da zaista zivim u Holandiji. Ne znam ko i sa kakvim razlogom sumnja, provocira i komentarise ko je odakle i u koje vreme ljudi citaju vesti i komentarisu ih, ali... sta da se radi.
Zato sam i ovde.

Puno pozdrava iz zemlje lala, uvek Vas,

talicnitom

pre 11 godina

Ova vest me je izuzetno obradovala Napred NOLE majstore i patrioto kad bi bilo ovakvih kao TI za Srbiju nebi bilo zime Hvala ti sto postojis . Jedan je NOVAK...

jučer i danas

pre 11 godina

@dobro
Trebalo bi Vam biti jasno da je NEMOGUĆE uspoređivati različite generacije.Da, tenis je evoluirao. Bolji su reketi, treninzi, medicina...Ako ih želite usporediti, onda bi tog Edberga trebalo staviti u današnje uvjete treniranja, reketa, medicine i slično i obrnuto. Novak bi trenirao na način kako se to prije radilo, igrao sa onim modelima reketa...Mi naprosto ne znamo kakav bi bio Edberg danas tj. Novak tada. A uspoređivati na način "onaj Edberg danas ne bi osvojio gem" zaista nema nikakovog smisla.
Pozdrav!

Leksa

pre 11 godina

@ogorčena drugi put
Upravo ovo merenje "na kantar" doprinosa pojedinaca u kolektivnom uspehu, doprinosi narusavanju zajednistva u timu. Teniski tim Srbije mi se svidja bas zbog toga sto igra kao tim (za razliku od nasih timova u nekim drugim tipicnijim kolektivnim sportovima). I kada jednom igracu ne ide (ovog puta Viktoru), uvek se nadje neko drugi da ponese teret umesto njega. Setite se onog polufinala protiv Ceske, koje je izneo Tipsa, a kad u finalu Tipsi nije islo zamenio ga je Viktor. A ovaj put je konacno dosao red i na dubl da odluci mec, iako je pre toga bio nasa najveca slabost. A Nole je uvek tu kao jedna trajna sigurnost i oslonac. Dejvis kup je tako upravo i zamisljen,da jedan fantastican igrac nije dovoljan za pobedu (to su samo 2 boda),pa je zato i toliko popularan.

Dobro

pre 11 godina

... znam da ću iznesenim stavovima izazvati bijes većine, ali...
(ogorčena, 9. april 2013 15:35)

Po ovoj (i samo i jedino ovoj !!) tacki se definitivno slazem sa tobom, draga moja 'ogorcena'.
Da, a na tvoju nesrecu, vecina je skoro uvek u pravu.
Svaki dan sam na ovom sajtu, ali ovako nesto... o, blagi Boze!
Ovakav komentar zasluzuje da se urami i okaci na zid.
Necete mi verovati, od sinoc razmisljam o tome sta je prouzrokovalo da jedna osoba ovako misli, rezonuje i ovako pise i jos da je uverena da je u pravu. Sta joj se desilo (ili jos nije) u zivotu?
Zasto? Zbog cega? Zbog koga? Na koga je ljuta? Ogorcena? Ima li neko ideju?
Nisam pametan.

'Ajd u zdravlje!

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Dobro

pre 11 godina

Nesalomljivi....Kvaliteta prvih dvadeset igraca je bila ko danas prva tri, tako da je to smijesno usporedivat!Danas imaju tri igraca i stotine panjeva, Tipsa bi prije dvadeset godina max. bio u top 50.
(Hrvat, 10. april 2013 00:46)

Dragi 'susjede'
U zadnjih nekoliko godina se na svim teniskim formima i medju samim igracima cesto cuje da izjednacenost i konkuencija NIKAD u istoriji tenisa nije bila veca. I sam Aggasi je u svojoj (podebeloj) knjizi 'Open' naveo da mu je Sampras bio jedini pravi konkurent u karijeri, i jedno vreme Boris Becker. Ostalo su, sto ti rece bili 'panjevi' i to u periodu od desetak godina.
Danas, pored "velike cetvorke' koja jos uvek dobija sve GS i MS turnire (!) imamo i sigurno jos desetak koji to mogu, a ako ne onda da bar ugroze najbolje: Delpo,Berdich,Tsonga,Ferrer,2-3 Francuza i Amerikanaca. Nikakvi 'panjevi' nego odlicni teniseri.
A gde Nole/Nadal..pa i Tipsa sa ovom igrom (servisi, udarci, kretanje) pre 20 godina?
Ne samo da bi bili najbolji, nego bi ih Agasi i Sampras molili da se slikaju sa njima, hahahaha. Bili bi kao da su vanzemaljci !!!
Pogledaj samo video-zapise tih meceva od pre 20-tak godina. Lice na zagrevanje ovih iz 2013. Igra sa osnovne linije, kavlitet reketa i jacina udaraca jednostavno blokira svakog protivnika na base-liniju i nema tu sta da se prica. Stefan Edberg, tada veliki sampion bi dobio bicikle ili tricikle od svakog iz sadasnjih privih 100 igraca... ili vise , ko zna.
Tenis je evoluirao.


Iz zemlje lala, uvek Vas

Slobodan Jovanovic

pre 11 godina

(informacija, 10. april 2013 13:49)

Za tvoju informaciju, nije rec o tri GS vec o tri uzastopna AO sto zaista nikome nije poslo za rukom osim Novaku. Sledeci put obrati paznju na ono sto komentarises.