Četvrtak, 28.03.2013.

14:19

Partizanova škola druga, prvi Ajaks

Omladinska škola Partizana druga je po proizvodnji fudbalera, koji su u sezoni 2011/2012 igrali u prvim ligama Evrope.

Izvor: B92

Partizanova škola druga, prvi Ajaks IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

Podesno

pre 11 godina

Navijaci Partizana treba da budu ponosni na skolu Crvene Zvezde. U protivnom ne bi u kosarci imali jednog onakvog Sasu Djordjevica

dirigent

pre 11 godina

Jovetic,Ljajic,Nastasic,Sulejmani,Fejsa,Tosic,Savic,Obradovic... Ako nisu vrhunski,onda su barem vise od prosecnih igraca. To se mora priznati.

Vlada

pre 11 godina

Petrovic (1M), Rukavina (3M), Obradovic (4M), Savic (15M), Nastasic (25M), Fejsa (4M), Petrovic (5M), Ljajic (10M), Jovetic (30M), Sulejmani (5M), Markovic (7M). Svake godine liga sampiona, vrednost tima 109 miliona.

Milan

pre 11 godina

Sve je to lepo al ovo je samo laskavo priznanje i rado bih ga menjao za osvojen neki bod u LS...procitao sam kriterijum po kome se rangiraju timovi i nakon toga dolazim do zakljucka da bi mi bilo draze da Partizan osvoji neki bod u LS pa makar bio i na 102. mestu ove liste. Sve je to lepo sto mi "proizvodimo" dobre igrace al je sramota sto niko od njih ne ostaje u klubu il sto ih makar ne prodamo za dobre pare pa dovedemo prava pojacanja.

Slobodni Klikeri

pre 11 godina

Ovo me podsetilo na jednu skorasnju situaciju kada se pred kraj prosle godine pojavio neki predsednik nekog kluba iz Maroka,Alzira,Egipta ili odakle vec koji tvrdi da je tamo neki Musa el Haribi Ahli Abib al Zukri...bla bla bla, deo vise golova od Mesija. :)
I naravno da su svi bili u fazonu "vazi" iako covek mozda realno jeste dao vise golova od Mesija,ali... :)

Zmaj

pre 11 godina

kao i sve drugo i ovo je nerealno,cuj molim te Hajduk iz Splita i MTK iz Budimpeste,pa ko je cuo za nekog igraca iz njihove skole??? partizan ih i ima ali ovi.....gluposti

Mirko

pre 11 godina

A dobro je da su bar negde u vrhu, i da se za nešto dobro čuje za nas, jer u Evropi po rezultatima ne postoje. Osim toga nije mi jasno kako kvantitet može da bude jedino merilo, i ta poređenja sa Barsom i sličnim klubovima su neumesna. Al ajde dobro je de se čuje za nas..

Ej, pa od vas ne bi moglo da se zivi... Koga bre vi lazete?

pre 11 godina

(Pedja, 28. mart 2013 23:32)

Ma jasno, mnogo je bolje da nemas ni jednog igraca, mnogo je bolje da ne igras Evropu, ma sve je bolje samo da nisi kao Partizan, jel da? Pa vi uvodite neke nove standarde po kojima je u stvari super sto veze nemate... Dobro, aj da ti verujem da ti ne bi bio odusevljen ovakvom vescu da je kojim slucajem tvoj tim u pitanju... Mada, siguran sam da ne bi napisao ovakav komentar...

Lagano...

pre 11 godina

kakvi su partizanovi igraci ako se usporede sa barceloninim
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dejo, 28. mart 2013 22:31)

Nikakvi, ali... Njegove igrace bar porede sa nekim... I ciji to igraci uopste mogu da se porede sa Barseloninim? Znaci, malo manje zavidnosti, ne vidim razloga da budete bas toliko ogorceni... Dobri, ili losi, bar su nasi... I drugi su bar po brojnosti, ako nisu po drugom, a mislim da bi od njih mogla da se spoji jedna DOOOBRA startna postava koja bi preslisavala sa po pet sve ovde u regionu...

Pedja

pre 11 godina

Sve vrhunski igraci izadjose iz Partizanove skole. Ovo je glupa statistika jer se tu racunaju svi moguci igraci koji odu u kojekakve sovjetske klubove ili bugarske, kineske itd. Barselona je po ovoj statistici iza Partizana sto je vise nego smesna cinjenica. Ali ako ce da se loze na ove podatke, neka im. Ja da imam svoj klub pa da "proizvodim" najvise fudbalera na svetu, a oni svaki da vrede po 50-100.000€ bilo bi mi smesno.

heavy

pre 11 godina

Za to sto imamo zasluzni su verovatno Bjekovic i Zecevic,mislim prvenstveno na Zemunel.Dok su komsiski direktori punili dzepove prodajom tima iz 91. ovi nasi su ponesto i ulozili u buducnost kluba.Jedan strani trener nije verovao ocima kada je video sta Partizan ima,rekao je otprilike da to u engleskoj imaju dva,mozda tri kluba.Problem je sto ce sadasnja ganritura rukovodilaca kluba sve to da upropasti ako ostanu u upravi.

Neša

pre 11 godina

Niko vas ne blati,nego je cinjenica da je ideja o osnivanju Partizana potekla od hrvatskih generala JNA u Zagrebu i Partizan bi bio Zagrebacki klub,ali je tadasnja vlast naredila da se osnivanje kluba premesti u Beograd.Imas emisiju na internetu u kojoj vasa legenda Marko Valok prica o tome.Da niste poceli sa glupostima o predgradju,ni mi ne bismo pricali o vasem Zagrebackom poreklu...
(Nenad, 28. mart 2013 16:59)

Jel tebi to žao što navijaš za košarkaški klub iz predgrađa pošto tvoja Zvezda u košarci ne postoji? Svi znaju gde je nastao Partizan Beograd, kao što i svi znaju gde je nastao KKCZFMP i gde je trenutno pravi KKCZ.

Tutlic

pre 11 godina

Partizan je osvetlao obraz srpskog fudbala.To je pokazao tako što je njegova škola 2,a bolja je i od mnogih "giganata"kao barse i reala!NAPRED PARTIZAN!GROBARI LJUBOVIJA!

eh da je kao što nije

pre 11 godina

Pa ovo je notorna činjenica i ne znam šta je tu čudno i šta je tu vest. Pa pogledajte sadašnji tim Partizana i koliko je tu dece iz njegove škole. Pa u nekim utakmicama svi sem Ivanova. Pa gde je to još tako? Da je to i približno tako, preko puta, to bi bil stalna i prva vest u svim medijima i samo bi se o tome talambasalo. Ali pošto je u pitanju Partizan i njegova deca, onda se većina novinara i uopšte javnosti opijene mržnjom, trudi da to nekako obezvredi ili u najmanju ruku ne pominje, jer je teško, preteško kad se mora priznati nešto što je superpozitivno a dolazi iz Partizana. A svet to vidi i naravno priznaje jer nije jednostran i zaslepljen mržnjom.

Miljan M

pre 11 godina

Dragi citaoci, poredite vesti FC Patrizan i vesti CZ, samo ce vam se posle toga sve kazati o ova dva kluba. Ali, mi smo Srbi mazohisti, vise volimo da patimo nego da uzivamo u uspehu, uvek nam je lepse ruzno od lepog. Valjda imamo poremecen sistem vrednosti, sta li?

biloko123

pre 11 godina

Lepo je cuti i dobiti ovo laskavo priznanje , ali realno da Partizanova skola "bolja" od Barsine je nemoguce . Jesu potekli Nastasic , Jovetic , Ljajic i ostali ali Mesi , Xavi , Inijesta , Pedro i ostali uporedite .

ivan kg

pre 11 godina

kako to da onda omladinci zvezde uzimaju titule ??
(..., 28. mart 2013 19:15)

Pogledaj malo istorijat poslednjih sezona i videces koliko ste titula osvojili. Da ti pomognem- nijednu!

M.V.

pre 11 godina

Uzeti samo parametar koliko je igraca plasirano iz omladinske skole je smjesno. Kvaliteta i vrijednosti igraca nigdje, Ako cemo pravo, ubjedljivo prvo mjesto drzi Barselona, jer njezinih 40 igraca je daleko vrijednije od Partizanovih i Ajaksovih igraca. A kad se uzme u obzir, da su Barselonini igraci Messi, Iniesta, Pujol, Xavi, Cesc Fabregas, Gerard Pique kako ih uopšte porediti sa drugim školama po kvalitetima i po broju osvojenih titula, sakupljenih bodova, datih golova itd.

Beki

pre 11 godina

To bi bio sam napisao u smislu da bi bio cisto Hrvatski klub,a ovako je poreklom Hrvatski klub.A to za adresu nije bitno uopste jer su sada obe adrese validne za Zvezdu,i ona Zvezdina i ta Fmp-ova...Fmp je dao organizaciju i pare klubu a Zvezda grb i ime...i trofeji se prema sporazumu pisu Crvenoj Zvezdi ako dodje do razmimoilazenja,tako da vase trabunjanje o tome i nema nekog smisla. (Nenad, 28. mart 2013 18:08) Poreklom hrvatski klub?!? Hahahaha, jel ti imas 16 godina ili si samo glup?

zoran

pre 11 godina

Porucujem Nenadu i ostalim misevima da je mozda Partizan osnovan u Zagrebu(ja sam mlad pa se toga ne secam) ali znam ko vam je do juce bio trener i u koga ste se svi kleli! Zamislite da je Vokri postao trener Partizana? Pa najsvetiji srBski klub bi to 1000 godina ismevao, a jel vas neko prozivao zbog Roberta? Ne, jer svako normalan shvata da sport ne sme da ima veze sa nacionalizmom. Razmislite malo.
(Stefan, 28. mart 2013 17:20)

Lepo si to napisao i samo da dodam sledece; svako ko sebe smatra zrelim humanim bicem, nece dozvoliti da bude zatrovan boleshcu koja se zove nacionaliza, rasizam, shovinizam i slichno. Zrela osoba vidi samo Choveka i nishta vishe i manje od toga. Zao mi je onih koji su dozvolili da ih virus, pomenutih bolesti, preuzme.

Grobar 031

pre 11 godina

Bice jednog dana, prva skola u Evropi. Ovo je prava sportska tema a ne, struja, voda, minimalci, glad, propali politicari... JSD Partizan, zauvek.

Partizanovac

pre 11 godina

Jao sto volim kada Zvezdasi mladji od 90. godista komentarisu ko je osnovao Partizan.
Pustite vi nas i gledajte kako vam seku reflektore za staro govzdje jer nemate za struju, tako da bolje gledajte ko je osnovao EPS i ko mu je direktor da ga molite da vam reprogramira dug... A mi cemo da se brinemo ko nas je osnovao, zasto nam je skola dala vise igraca od Barsine, kako je Ajaxova i nasa skola najbolja vec godinama itd.

Dvoranski polo

pre 11 godina

Treba biti iskren,pa reći da ova lista ne govori o kvaliteti rada u mlađim kategorijama,nego o količini igrača koje su pojedini klubovi plasirali u prve lige diljem Europe.Ipak,Partizanovo drugo mjesto je za svaki respekt.Meni je kao navijaču Dinama strahovito krivo što nije zaživjela ideja od prije par godina,kada su UEFA i FIFA raspravljale o posebnoj vrsti kompenzacije za tzv.klubove proizvođače,sjećam se da su među desetak klubova koje su spomenili bili Partizan,Dinamo,Ajax i Boca Juniors.Naravno,inicijativa je brzo stavljena ispod tepiha..Šteta!

I Scepovic ce na listu

pre 11 godina

Znaci plasiras 70 igraca u Maltu i Kazahstan i imas najbolju skolu u Europi...
(drno, 28. mart 2013 17:55)
Bravo! Najsmesnije je sto ovde vidim navijace Partizana koji sa ponosom gledaju na ovu listu. Niko ovde nije merio kvalitet igraca i skole vec samo i jedino broj igraca koji se prodaju ko zna gde,ko zna kako i preko kakvih menadzera i prevaranata u ko zna koju ligu. Sa vremena na vreme bude tu i neki kvalitetniji igrac koji zavrsi kao bek u nekom vecem klubu. 300 godina ni Zvezda ni Partizan nisu izbacili igraca sredine ili napada svetske klase,maksimum je neko Udineze,Levante, neki tim iz Holandije ili cak druge Francuske lige! Nema odavno Savicevica,Mijatovica... Zar vam ne bode oci to sto se Hajduk i Partizan nalaze ispred Barselone? Ovako radi jedna kvalitetna skola fudbala - http://l1.yimg.com/bt/api/res/1.2/_k.gwfdB7jyInNApgtyRsA--/YXBwaWQ9eW5ld3M7cT04NQ--/http://media.zenfs.com/en-GB/blogs/pitchside-europe/M4_20121126_0943_25th-November-2012-v-Levante_Barcelonas-homegrown-XI.png

Anarki

pre 11 godina

Sta je ovo za ponos, to sto prodajemo talentovane igrace a Djura i kompanija se bogati. A drugi klubovi uzivaju u njihovim igrama.
(Marko, 28. mart 2013 17:21)

Verovatno bi vise voleo da odlaze kao iz Crvene Zvezde, za tehnicku kompenzaciju? Moramo ljudi jednom da shvatimo gde zivimo i kakva je situacija u nasem fudbalu. Prosto, ne postoji normalan nacin finansiranja, karte, tv prava, sponzori i slicno. Mozda su preterane reci, ali pravo je cudo da nasi veliki klubovi uopste opstaju kao komercijalana udruzenja i jedini razlog za to je upravo prodaja talentovanih igraca.

radio

pre 11 godina

prvi put citam ovaj tekst u kom pise koji su kriterijumi za listu. svaka cast B92, nigde ovo nisam ranije procitao.

a sto se tice Partizana, ovo je laskava pohvala i nista drugo, posto nikad nismo uspeli da iskoristimo takav rad u mladjim kategorijama. otese nam menadzeri i alava uprava sve.

danguba

pre 11 godina

Ovaj podatak ne govori ništa dobro o našem fudbalu, već naprotiv, ukazuje na to koliku ulogu u njemu imaju menadžeri i kriminalci. Više bi me obradovalo, da nas nema ni među 100 na toj listi, a da naši klubu redovno igraju u Evropi i osvajaju trofeje...

Milan...............

pre 11 godina

A da pitas nekog prolaznika jel zna nekog sto potice iz te skole. Ili ce da kaze Leo Mesi ili nikog nece da zna. Od nasih ljudi koliko znam samo Vidic ima cenu, ovi drugi svi zajedno ne vrede koliko on sam. Pa svi nasi koji igraju kao i amateri u inostranstvu ce da kazu da navijaju za Partizan nas najtrofejniji FK u Evropi cak imao i finale sa Realom 1969. Ej to je uspeh. Svaka cast. Ono sto Zvezda bila prvak ne vazi se, to je Kup Sampiona a ne Liga u kojoj Partizan zamalo nekog da pobedi u svojoj dugoj Evro tradiciji doduse fasisticko-vojnog kluba. Na celu Saveza Srbije je jos jedan pupoljak te skole Karadzic koji nas je izbacio u orbitu sa svojom politikom. Razbijamo po Evropi doduse van terena, ali navijaci su u delirijumu narocito onda sa Italijom. Sve su to izdanci Partizanove skole super talenata. Ma nema sta da brinemo videce se po rezultatima na sledecem Svetskom i Evropskom Prvenstvu. Ups nece na Svetskom ali na sledecem otkidamo zahvaljujuci toj extra skoli, igramo finale sa Holandijom u finalu, bice tesno.

Milos

pre 11 godina

Ovo istrazivanje se bavilo kvantitetom a ne kvalitetom. Tako da ovo i nije dobra vest za Partizan, ovo samo govori o velikoj prodaji igraca a ne o tome gde oni zavrsavaju. Za Partizan bi bilo 116 puta bolje da je vecina tih igraca ostala u Partizanu. Lista na kojoj je skola Partizana,Hajduka ili nekog slicnog tima iznad skole Barselone je sve osim mere kvaliteta istih.

Zvezdas Respekt Rivalima

pre 11 godina

Hajduk Split je trebalo da predje iz Splita u Beograd i promene ime u Partizan. Medjutim kad su Splicani odbili onda su Komunisti i JNA stvorili novi klub Partizan.

Nenad

pre 11 godina

Niko vas ne blati,nego je cinjenica da je ideja o osnivanju Partizana potekla od hrvatskih generala JNA u Zagrebu i Partizan bi bio Zagrebacki klub,ali je tadasnja vlast naredila da se osnivanje kluba premesti u Beograd.Imas emisiju na internetu u kojoj vasa legenda Marko Valok prica o tome.Da niste poceli sa glupostima o predgradju,ni mi ne bismo pricali o vasem Zagrebackom poreklu... (Nenad, 28. mart 2013 16:59) Vidis kako si lepo napisao "Partizan BI BIO zagrebacki klub". Ali NIJE i zato prestanite da se pravite naivni. A adresa KKCZBG i jeste u predgradju koliko znam(S. Supanca)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pileski stek, 28. mart 2013 17:24) To bi bio sam napisao u smislu da bi bio cisto Hrvatski klub,a ovako je poreklom Hrvatski klub.A to za adresu nije bitno uopste jer su sada obe adrese validne za Zvezdu,i ona Zvezdina i ta Fmp-ova...Fmp je dao organizaciju i pare klubu a Zvezda grb i ime...i trofeji se prema sporazumu pisu Crvenoj Zvezdi ako dodje do razmimoilazenja,tako da vase trabunjanje o tome i nema nekog smisla.

Nenad

pre 11 godina

Porucujem Nenadu i ostalim misevima da je mozda Partizan osnovan u Zagrebu(ja sam mlad pa se toga ne secam) ali znam ko vam je do juce bio trener i u koga ste se svi kleli! Zamislite da je Vokri postao trener Partizana? Pa najsvetiji srBski klub bi to 1000 godina ismevao, a jel vas neko prozivao zbog Roberta? Ne, jer svako normalan shvata da sport ne sme da ima veze sa nacionalizmom. Razmislite malo.
(Stefan, 28. mart 2013 17:20) Decko,nama je trener bio covek koji nam je doneo titulu Evropskog prvaka 91 godine,dakle legenda kluba...a ne neki Tudjman koji je bio predsednik Jsd Partizan i koji bi vrlo verovatno da nije umro,zavrsio u Hagu zbog zlocina nad Srbima.Ja nisam nacionalista.Samo kazem kako je cinjenicno stanje i licno ne smatram da ima nesto lose u tome sto vam je klub poreklom iz Zagreba,vec lepo kazem da ste tu pricu sami izazvali pricama o predgradju.

Nenad

pre 11 godina

Pravi navijaci Partizana znaju kako je osnovan klub,kako je doslo da nosi crno- belu boju.....a ostalo su sve zlonamerna lupetanja,i totalno neznanje. Bilo kako bilo,mi smo najuspesniji Srpski klub.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pitagora, 28. mart 2013 17:48) Da bi bio najuspesniji Srpski klub moras da postanes prvak Evrope u fudbalu,osvojis Interkontinentalni kup i preteknes Zvezdu po broju u svim domacim trofejima...

Nenad

pre 11 godina

Sto kaze bivsi sportski direktor Partizana Ivan Tomic:Mozes da budes prvak Evrope u kosarci i ostalim sportovima,ali ako nisi u fudbalu,nisi nista jer fudbal je najvaznija sporedna stvar na svetu...

Pileski stek

pre 11 godina

Niko vas ne blati,nego je cinjenica da je ideja o osnivanju Partizana potekla od hrvatskih generala JNA u Zagrebu i Partizan bi bio Zagrebacki klub,ali je tadasnja vlast naredila da se osnivanje kluba premesti u Beograd.Imas emisiju na internetu u kojoj vasa legenda Marko Valok prica o tome.Da niste poceli sa glupostima o predgradju,ni mi ne bismo pricali o vasem Zagrebackom poreklu... (Nenad, 28. mart 2013 16:59) Vidis kako si lepo napisao "Partizan BI BIO zagrebacki klub". Ali NIJE i zato prestanite da se pravite naivni. A adresa KKCZBG i jeste u predgradju koliko znam(S. Supanca)

menađer

pre 11 godina

Znači izgubijo Partizan od Ajaksa.A kad je revanš?
(menađer, 28. mart 2013 16:41)

Jao ljudi počinju da me kopiraju, postajem zvezda!

Ko sve danas komentarise

pre 11 godina

Ima li boljeg argumneta o validnosti ove liste od toga što OFK Beograd deli mesto sa Mančester Junajtedom? (legija jablonec papa lombard, 28. mart 2013 16:12) Bane Ivanovic, Aleksandar Kolarov, Slobodan Rajkovic, Aleksandar Ignjovski...hoces dalje da ti nabrajam ko je iz skole OFK? A taj Mancester Junajted vec 20 godina nema ljudsku skolu fudbala i "ne pravi" nego kupuje igrace. Uz par izuzetaka tipa brace Nevil, Skolsa, Gigsa ili sveziji primer Kleverlija.

Fikus

pre 11 godina

ovo je poprilicno glupa lista jer nije isto plasirati igraca u prvu ligu spanije i prvu ligu srbije. treba svakog igraca pomnoziti sa koeficijentom lige prema tome kako su lige vec rangirane po uefa bodovanju da se dobije kvalitet skole.
(guido, 28. mart 2013 14:51)

Da sine, ali nije isto praviti igrace u Spaniji ili u Srbiji gde je RASPAD sistema. Barselonina fudbalska "klinika" La Masija je opremljenija od svih fudbalskih, a i klinickih centara Srbije. Tamo su uslovi za pravljenje igraca BOGOVSKI (kao i za sve ostalo u zivotu). Ovde recimo studiras medicinu 6 godina i radis za 55 000 dinara kao opsti lekar, a tamo je pocetna plata 1500 evra. Uslovi su tamo i ovde nebo i zemlja, tamo je LAKSE.

Da Barseloni das uslove kao sto imaju klubovi u Srbiji, napravila bi mozda 2 do 3 igraca. A Partizan da je kao Barselona, stancao bi ih kao na traci.

Nenad

pre 11 godina

Ma dzaba sve to kada klub ne osvoji nijedan Euro kup...Dzaba,titule u Euro kupovima govore o velicini kluba i o tome koliko je slavan...a ne ovakve stvari,koje same po sebi jesu pozitivne ako je to istina.

Dobro

pre 11 godina

A taj Ajax je početkom 70-tih učio od splitskog Hajduka i napravili su školu po njihovom uzoru. Dakle, posljedično, u fundamentu današnje Barcelone zapravo je Hajduk.
(ministarstvo, 28. mart 2013 16:22)

Posto zivim (od 1991) u Amsterdamu, i blizak sam Ajaksu mogu da ti kazem da se nijedan od sadasnjih trenera Ajaksovih podmladaka od petlica pa navise nije ni rodio tih tvojih 70-ih godina.
Ja jesam, mnogo pre toga.
Radi se (i posle svih ovih godina) o lopti koja je okrugla i koju deca sutiraju na poljancetu ispred hrama koji se zove Ajax ArenA.
Kakav Hajduk, kakva Barcelona!!!
Imaju svakih par godina drugi pristup treninzima, selekciji igraca (od petlica) i cim dodje nova faca, sve se to menja.
Hajduk iz sedamdesetih?
I don't think so :-)

Pozdrav svima na B92 iz zemlje lala, uvek Vas,

Pitagora

pre 11 godina

Pravi navijaci Partizana znaju kako je osnovan klub,kako je doslo da nosi crno- belu boju.....a ostalo su sve zlonamerna lupetanja,i totalno neznanje. Bilo kako bilo,mi smo najuspesniji Srpski klub.

Stefan

pre 11 godina

Porucujem Nenadu i ostalim misevima da je mozda Partizan osnovan u Zagrebu(ja sam mlad pa se toga ne secam) ali znam ko vam je do juce bio trener i u koga ste se svi kleli! Zamislite da je Vokri postao trener Partizana? Pa najsvetiji srBski klub bi to 1000 godina ismevao, a jel vas neko prozivao zbog Roberta? Ne, jer svako normalan shvata da sport ne sme da ima veze sa nacionalizmom. Razmislite malo.

Marko

pre 11 godina

Samo jedan je Partizan, on je ponos grada mog...
(Vesely, 28. mart 2013 14:50)

Sta je ovo za ponos, to sto prodajemo talentovane igrace a Djura i kompanija se bogati. A drugi klubovi uzivaju u njihovim igrama.

Sasho

pre 11 godina

da nije tog zemunela partizan bi davno stavio katanac!zahvalnost bjekovicu i zecevicu sto su napravili taj kompleks.sta je djuric napravio za 5godina,da li je podigo klub na visi nivo??po ovome se vidi da je uprava bacila sve karte na prodaju mladih igraca.zelim jaci partizan jer ima sve predispozicije za to,a ne partizan po prodaju igraca!

Shelby

pre 11 godina

Navijam za C.Z ,ali svaka cast Partizanu... jeste sve istina oko omladinske skole... svaka cast!!! A sto se tice Ajaksa,tu nema sta da se prica... po meni najjaci klub u evropi...

Nenad

pre 11 godina

Na svakoj sportskoj mapi Evrope se nalazi Partizan. Bilo koji deo JSD-a je na svoj nacin uspesan, bilo u ekipnim ili pojedinacnim sportovima. Ne postaje se to u medijskoj kampanji vec u rezultatima. I onda onim drugima jedino preostaje da pokusaju da nas blate da 'smo nastali u Zagrebu'. Koja je to saka jada...
(Labud, 28. mart 2013 15:00)
Niko vas ne blati,nego je cinjenica da je ideja o osnivanju Partizana potekla od hrvatskih generala JNA u Zagrebu i Partizan bi bio Zagrebacki klub,ali je tadasnja vlast naredila da se osnivanje kluba premesti u Beograd.Imas emisiju na internetu u kojoj vasa legenda Marko Valok prica o tome.Da niste poceli sa glupostima o predgradju,ni mi ne bismo pricali o vasem Zagrebackom poreklu...

ministarstvo

pre 11 godina

A taj Ajax je početkom 70-tih učio od splitskog Hajduka i napravili su školu po njihovom uzoru. Dakle, posljedično, u fundamentu današnje Barcelone zapravo je Hajduk.

zzzz

pre 11 godina

Auu sace da se jave iskompleksirani sa pricama o Toletu, menadzerima, gepekovanju. (Drobnjak iz auta, 28. mart 2013 16:05)

Ti si potpuno se izgubio u svom smesnom svet...Gepekovanje i menadzere!? Ti bre mesas sportove...

Volislav Karadzic

pre 11 godina

Zbog te cuvene skole fudbalera, a i jos cuvenijih kadrova, ne mozemo da se plasiramo na bilo kakvo ozbiljnije takmicenje vec godinama, niti cemo u skorije vreme.

Srbin

pre 11 godina

Auu sace da se jave iskompleksirani sa pricama o Toletu, menadzerima, gepekovanju. (Drobnjak iz auta, 28. mart 2013 16:05)

Rece nam iskompleksirani...Pa bolje pricati o Toletu nego svakog dana kukati na Vucica i drzavu...ko nam kaze.

Hero

pre 11 godina

Na svakoj sportskoj mapi Evrope se nalazi Partizan. Bilo koji deo JSD-a je na svoj nacin uspesan, bilo u ekipnim ili pojedinacnim sportovima. Ne postaje se to u medijskoj kampanji vec u rezultatima. I onda onim drugima jedino preostaje da pokusaju da nas blate da 'smo nastali u Zagrebu'. Koja je to saka jada... (Labud, 28. mart 2013 15:00)

Pa i jeste nastali to je rekao bivsi igrac Partizana...A ne Covic ili Pantic.

Srbin

pre 11 godina

Lazljivi Svajcarci,sram vas bilo!A gde vam je tu "stub srpstva",Bari,Tokio? (keruzi, 28. mart 2013 15:28)

Razlika je sto Bari i Tokio jesu za ponos, ova lista nije.Dovidjenja

novinar ko i vi!

pre 11 godina

Ne mogu da verujem kakav naslov?!
Kako se slučajno niste z.....li, pa stavili na vest uz tzv. super lige naslov tipa "Radnički Niš deveti, partizan prvi."????

Srbin

pre 11 godina

Najznacajniji srpski klub! Tako se to radi, ne zivi se od proslosti... (ap, 28. mart 2013 15:55)

Po cemu najznacajniji? Jel za Djurin dzep?

ako nikako onda posteno

pre 11 godina

svaka cast kada to gledas na ovaj nacin ali ako pogledas koju korist ima klub od toga tada nijedan klub nije ni do koljena zagrebackom dinamu.nisam upucen za vase klubove ali hajduku ce trebati barem 5 transfera da bi dostigli samo jednog kovacica,da ne pricam u blizoj povijesti za modrica,eduarda,lovrena....,a malog halilovica mamic nece pustit sigurno za ispod 20 milijuna

Labud

pre 11 godina

Na svakoj sportskoj mapi Evrope se nalazi Partizan. Bilo koji deo JSD-a je na svoj nacin uspesan, bilo u ekipnim ili pojedinacnim sportovima. Ne postaje se to u medijskoj kampanji vec u rezultatima. I onda onim drugima jedino preostaje da pokusaju da nas blate da 'smo nastali u Zagrebu'. Koja je to saka jada...

GrobaR

pre 11 godina

Mislim da smo jedini tim na svetu koji zivi od prodaje, valjda je normalno prvo napraviti budzet, sponzori, tv prava, ulaznice, itd. pa shodno tome oformiti tim i dati plate zaposlenima. Normalno je da klinci hoce da predju u neki bogatiji klub ali onda se to debelo naplati i za te pare se dovode igraci ciji transfer i petogodisnja plata ne prelazi taj transfer. Ovo sve ostalo je cista kradja i prosipanje iz supljeg u prazno.

Strahinja

pre 11 godina

Za mene je Ajax najveci klub u Evropi.Dali su fudbalu jednog Krojfa,Van Bastena,Rajkarda,Klajverta...Sa svojom skolom fudbala su uspeli da postanu 4 puta prvaci Evrope,nemajuci potrebu da traze previse sa strane.Jedna institucija sa kojom niko ne moze da se poredi.Treba napomenuti i to da je Johan Krojf tvorac velike Barselone kakvu znamo danas.Pre pojave velikog Krojfa Barselona je bila jedan prosecan spanski klub.Dao im je slavu kao igrac,da bi kao trener i funkcioner bio najzasluzniji za njihovu prvu titulu prvaka Evrope 1993 godine.Holandski uticsj se i dan danas vidi u Barseloni,jer su oni tvorci "totalnog fudbala".Velika je privilegija i cast za Partizan biti u ovakvom drustvu,to ne moze bilo ko!

cukce

pre 11 godina

Kolko je ova vest dobra za navijače Partizana, tolko je i loša zbog 2 stvari:
1. Gde su tu klinci kasnije, dosta njih propadne i postanu ispodprosečni igrači jer se u prvom timu loše radi sa njima (užasni treneri).
2. Deo tih igrača se proda, gde su pare o tih igrača u Partizanu sigurno nisu!

guido

pre 11 godina

ovo je poprilicno glupa lista jer nije isto plasirati igraca u prvu ligu spanije i prvu ligu srbije. treba svakog igraca pomnoziti sa koeficijentom lige prema tome kako su lige vec rangirane po uefa bodovanju da se dobije kvalitet skole.

Ja bre

pre 11 godina

Stojkovic, Nastasic, Ivanovic, Kolarov, Subotic, Kuzmanovic, Jankovic, Matic, Tadic, Djuricic, Djurdjic uz trenera Djukica. Kakav tim i kakvu bi mi reprezentaciju imali koja bi casno predstavljala Srbiju u svetu! Karadzicu odlazi! Stop fudbalskoj mafiji! Grobari, Delije, ma svi udruzimo se zarad spasa srpskog fudbala! Drzava da se obracuna sa fudbalskim kkriminalom kao Bosna pre nekoliko godina. Rezultati se vide vec u Bosni!

cukce

pre 11 godina

Kolko je ova vest dobra za navijače Partizana, tolko je i loša zbog 2 stvari:
1. Gde su tu klinci kasnije, dosta njih propadne i postanu ispodprosečni igrači jer se u prvom timu loše radi sa njima (užasni treneri).
2. Deo tih igrača se proda, gde su pare o tih igrača u Partizanu sigurno nisu!

Strahinja

pre 11 godina

Za mene je Ajax najveci klub u Evropi.Dali su fudbalu jednog Krojfa,Van Bastena,Rajkarda,Klajverta...Sa svojom skolom fudbala su uspeli da postanu 4 puta prvaci Evrope,nemajuci potrebu da traze previse sa strane.Jedna institucija sa kojom niko ne moze da se poredi.Treba napomenuti i to da je Johan Krojf tvorac velike Barselone kakvu znamo danas.Pre pojave velikog Krojfa Barselona je bila jedan prosecan spanski klub.Dao im je slavu kao igrac,da bi kao trener i funkcioner bio najzasluzniji za njihovu prvu titulu prvaka Evrope 1993 godine.Holandski uticsj se i dan danas vidi u Barseloni,jer su oni tvorci "totalnog fudbala".Velika je privilegija i cast za Partizan biti u ovakvom drustvu,to ne moze bilo ko!

Labud

pre 11 godina

Na svakoj sportskoj mapi Evrope se nalazi Partizan. Bilo koji deo JSD-a je na svoj nacin uspesan, bilo u ekipnim ili pojedinacnim sportovima. Ne postaje se to u medijskoj kampanji vec u rezultatima. I onda onim drugima jedino preostaje da pokusaju da nas blate da 'smo nastali u Zagrebu'. Koja je to saka jada...

Ja bre

pre 11 godina

Stojkovic, Nastasic, Ivanovic, Kolarov, Subotic, Kuzmanovic, Jankovic, Matic, Tadic, Djuricic, Djurdjic uz trenera Djukica. Kakav tim i kakvu bi mi reprezentaciju imali koja bi casno predstavljala Srbiju u svetu! Karadzicu odlazi! Stop fudbalskoj mafiji! Grobari, Delije, ma svi udruzimo se zarad spasa srpskog fudbala! Drzava da se obracuna sa fudbalskim kkriminalom kao Bosna pre nekoliko godina. Rezultati se vide vec u Bosni!

guido

pre 11 godina

ovo je poprilicno glupa lista jer nije isto plasirati igraca u prvu ligu spanije i prvu ligu srbije. treba svakog igraca pomnoziti sa koeficijentom lige prema tome kako su lige vec rangirane po uefa bodovanju da se dobije kvalitet skole.

Shelby

pre 11 godina

Navijam za C.Z ,ali svaka cast Partizanu... jeste sve istina oko omladinske skole... svaka cast!!! A sto se tice Ajaksa,tu nema sta da se prica... po meni najjaci klub u evropi...

heavy

pre 11 godina

Za to sto imamo zasluzni su verovatno Bjekovic i Zecevic,mislim prvenstveno na Zemunel.Dok su komsiski direktori punili dzepove prodajom tima iz 91. ovi nasi su ponesto i ulozili u buducnost kluba.Jedan strani trener nije verovao ocima kada je video sta Partizan ima,rekao je otprilike da to u engleskoj imaju dva,mozda tri kluba.Problem je sto ce sadasnja ganritura rukovodilaca kluba sve to da upropasti ako ostanu u upravi.

Stefan

pre 11 godina

Porucujem Nenadu i ostalim misevima da je mozda Partizan osnovan u Zagrebu(ja sam mlad pa se toga ne secam) ali znam ko vam je do juce bio trener i u koga ste se svi kleli! Zamislite da je Vokri postao trener Partizana? Pa najsvetiji srBski klub bi to 1000 godina ismevao, a jel vas neko prozivao zbog Roberta? Ne, jer svako normalan shvata da sport ne sme da ima veze sa nacionalizmom. Razmislite malo.

GrobaR

pre 11 godina

Mislim da smo jedini tim na svetu koji zivi od prodaje, valjda je normalno prvo napraviti budzet, sponzori, tv prava, ulaznice, itd. pa shodno tome oformiti tim i dati plate zaposlenima. Normalno je da klinci hoce da predju u neki bogatiji klub ali onda se to debelo naplati i za te pare se dovode igraci ciji transfer i petogodisnja plata ne prelazi taj transfer. Ovo sve ostalo je cista kradja i prosipanje iz supljeg u prazno.

Ko sve danas komentarise

pre 11 godina

Ima li boljeg argumneta o validnosti ove liste od toga što OFK Beograd deli mesto sa Mančester Junajtedom? (legija jablonec papa lombard, 28. mart 2013 16:12) Bane Ivanovic, Aleksandar Kolarov, Slobodan Rajkovic, Aleksandar Ignjovski...hoces dalje da ti nabrajam ko je iz skole OFK? A taj Mancester Junajted vec 20 godina nema ljudsku skolu fudbala i "ne pravi" nego kupuje igrace. Uz par izuzetaka tipa brace Nevil, Skolsa, Gigsa ili sveziji primer Kleverlija.

eh da je kao što nije

pre 11 godina

Pa ovo je notorna činjenica i ne znam šta je tu čudno i šta je tu vest. Pa pogledajte sadašnji tim Partizana i koliko je tu dece iz njegove škole. Pa u nekim utakmicama svi sem Ivanova. Pa gde je to još tako? Da je to i približno tako, preko puta, to bi bil stalna i prva vest u svim medijima i samo bi se o tome talambasalo. Ali pošto je u pitanju Partizan i njegova deca, onda se većina novinara i uopšte javnosti opijene mržnjom, trudi da to nekako obezvredi ili u najmanju ruku ne pominje, jer je teško, preteško kad se mora priznati nešto što je superpozitivno a dolazi iz Partizana. A svet to vidi i naravno priznaje jer nije jednostran i zaslepljen mržnjom.

Fikus

pre 11 godina

ovo je poprilicno glupa lista jer nije isto plasirati igraca u prvu ligu spanije i prvu ligu srbije. treba svakog igraca pomnoziti sa koeficijentom lige prema tome kako su lige vec rangirane po uefa bodovanju da se dobije kvalitet skole.
(guido, 28. mart 2013 14:51)

Da sine, ali nije isto praviti igrace u Spaniji ili u Srbiji gde je RASPAD sistema. Barselonina fudbalska "klinika" La Masija je opremljenija od svih fudbalskih, a i klinickih centara Srbije. Tamo su uslovi za pravljenje igraca BOGOVSKI (kao i za sve ostalo u zivotu). Ovde recimo studiras medicinu 6 godina i radis za 55 000 dinara kao opsti lekar, a tamo je pocetna plata 1500 evra. Uslovi su tamo i ovde nebo i zemlja, tamo je LAKSE.

Da Barseloni das uslove kao sto imaju klubovi u Srbiji, napravila bi mozda 2 do 3 igraca. A Partizan da je kao Barselona, stancao bi ih kao na traci.

Pileski stek

pre 11 godina

Niko vas ne blati,nego je cinjenica da je ideja o osnivanju Partizana potekla od hrvatskih generala JNA u Zagrebu i Partizan bi bio Zagrebacki klub,ali je tadasnja vlast naredila da se osnivanje kluba premesti u Beograd.Imas emisiju na internetu u kojoj vasa legenda Marko Valok prica o tome.Da niste poceli sa glupostima o predgradju,ni mi ne bismo pricali o vasem Zagrebackom poreklu... (Nenad, 28. mart 2013 16:59) Vidis kako si lepo napisao "Partizan BI BIO zagrebacki klub". Ali NIJE i zato prestanite da se pravite naivni. A adresa KKCZBG i jeste u predgradju koliko znam(S. Supanca)

Lagano...

pre 11 godina

kakvi su partizanovi igraci ako se usporede sa barceloninim
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dejo, 28. mart 2013 22:31)

Nikakvi, ali... Njegove igrace bar porede sa nekim... I ciji to igraci uopste mogu da se porede sa Barseloninim? Znaci, malo manje zavidnosti, ne vidim razloga da budete bas toliko ogorceni... Dobri, ili losi, bar su nasi... I drugi su bar po brojnosti, ako nisu po drugom, a mislim da bi od njih mogla da se spoji jedna DOOOBRA startna postava koja bi preslisavala sa po pet sve ovde u regionu...

ivan kg

pre 11 godina

kako to da onda omladinci zvezde uzimaju titule ??
(..., 28. mart 2013 19:15)

Pogledaj malo istorijat poslednjih sezona i videces koliko ste titula osvojili. Da ti pomognem- nijednu!

Neša

pre 11 godina

Niko vas ne blati,nego je cinjenica da je ideja o osnivanju Partizana potekla od hrvatskih generala JNA u Zagrebu i Partizan bi bio Zagrebacki klub,ali je tadasnja vlast naredila da se osnivanje kluba premesti u Beograd.Imas emisiju na internetu u kojoj vasa legenda Marko Valok prica o tome.Da niste poceli sa glupostima o predgradju,ni mi ne bismo pricali o vasem Zagrebackom poreklu...
(Nenad, 28. mart 2013 16:59)

Jel tebi to žao što navijaš za košarkaški klub iz predgrađa pošto tvoja Zvezda u košarci ne postoji? Svi znaju gde je nastao Partizan Beograd, kao što i svi znaju gde je nastao KKCZFMP i gde je trenutno pravi KKCZ.

Ej, pa od vas ne bi moglo da se zivi... Koga bre vi lazete?

pre 11 godina

(Pedja, 28. mart 2013 23:32)

Ma jasno, mnogo je bolje da nemas ni jednog igraca, mnogo je bolje da ne igras Evropu, ma sve je bolje samo da nisi kao Partizan, jel da? Pa vi uvodite neke nove standarde po kojima je u stvari super sto veze nemate... Dobro, aj da ti verujem da ti ne bi bio odusevljen ovakvom vescu da je kojim slucajem tvoj tim u pitanju... Mada, siguran sam da ne bi napisao ovakav komentar...

Sasho

pre 11 godina

da nije tog zemunela partizan bi davno stavio katanac!zahvalnost bjekovicu i zecevicu sto su napravili taj kompleks.sta je djuric napravio za 5godina,da li je podigo klub na visi nivo??po ovome se vidi da je uprava bacila sve karte na prodaju mladih igraca.zelim jaci partizan jer ima sve predispozicije za to,a ne partizan po prodaju igraca!

Pitagora

pre 11 godina

Pravi navijaci Partizana znaju kako je osnovan klub,kako je doslo da nosi crno- belu boju.....a ostalo su sve zlonamerna lupetanja,i totalno neznanje. Bilo kako bilo,mi smo najuspesniji Srpski klub.

zoran

pre 11 godina

Porucujem Nenadu i ostalim misevima da je mozda Partizan osnovan u Zagrebu(ja sam mlad pa se toga ne secam) ali znam ko vam je do juce bio trener i u koga ste se svi kleli! Zamislite da je Vokri postao trener Partizana? Pa najsvetiji srBski klub bi to 1000 godina ismevao, a jel vas neko prozivao zbog Roberta? Ne, jer svako normalan shvata da sport ne sme da ima veze sa nacionalizmom. Razmislite malo.
(Stefan, 28. mart 2013 17:20)

Lepo si to napisao i samo da dodam sledece; svako ko sebe smatra zrelim humanim bicem, nece dozvoliti da bude zatrovan boleshcu koja se zove nacionaliza, rasizam, shovinizam i slichno. Zrela osoba vidi samo Choveka i nishta vishe i manje od toga. Zao mi je onih koji su dozvolili da ih virus, pomenutih bolesti, preuzme.

Partizanovac

pre 11 godina

Jao sto volim kada Zvezdasi mladji od 90. godista komentarisu ko je osnovao Partizan.
Pustite vi nas i gledajte kako vam seku reflektore za staro govzdje jer nemate za struju, tako da bolje gledajte ko je osnovao EPS i ko mu je direktor da ga molite da vam reprogramira dug... A mi cemo da se brinemo ko nas je osnovao, zasto nam je skola dala vise igraca od Barsine, kako je Ajaxova i nasa skola najbolja vec godinama itd.

ministarstvo

pre 11 godina

A taj Ajax je početkom 70-tih učio od splitskog Hajduka i napravili su školu po njihovom uzoru. Dakle, posljedično, u fundamentu današnje Barcelone zapravo je Hajduk.

Tutlic

pre 11 godina

Partizan je osvetlao obraz srpskog fudbala.To je pokazao tako što je njegova škola 2,a bolja je i od mnogih "giganata"kao barse i reala!NAPRED PARTIZAN!GROBARI LJUBOVIJA!

ako nikako onda posteno

pre 11 godina

svaka cast kada to gledas na ovaj nacin ali ako pogledas koju korist ima klub od toga tada nijedan klub nije ni do koljena zagrebackom dinamu.nisam upucen za vase klubove ali hajduku ce trebati barem 5 transfera da bi dostigli samo jednog kovacica,da ne pricam u blizoj povijesti za modrica,eduarda,lovrena....,a malog halilovica mamic nece pustit sigurno za ispod 20 milijuna

Marko

pre 11 godina

Samo jedan je Partizan, on je ponos grada mog...
(Vesely, 28. mart 2013 14:50)

Sta je ovo za ponos, to sto prodajemo talentovane igrace a Djura i kompanija se bogati. A drugi klubovi uzivaju u njihovim igrama.

Dobro

pre 11 godina

A taj Ajax je početkom 70-tih učio od splitskog Hajduka i napravili su školu po njihovom uzoru. Dakle, posljedično, u fundamentu današnje Barcelone zapravo je Hajduk.
(ministarstvo, 28. mart 2013 16:22)

Posto zivim (od 1991) u Amsterdamu, i blizak sam Ajaksu mogu da ti kazem da se nijedan od sadasnjih trenera Ajaksovih podmladaka od petlica pa navise nije ni rodio tih tvojih 70-ih godina.
Ja jesam, mnogo pre toga.
Radi se (i posle svih ovih godina) o lopti koja je okrugla i koju deca sutiraju na poljancetu ispred hrama koji se zove Ajax ArenA.
Kakav Hajduk, kakva Barcelona!!!
Imaju svakih par godina drugi pristup treninzima, selekciji igraca (od petlica) i cim dodje nova faca, sve se to menja.
Hajduk iz sedamdesetih?
I don't think so :-)

Pozdrav svima na B92 iz zemlje lala, uvek Vas,

Nenad

pre 11 godina

Na svakoj sportskoj mapi Evrope se nalazi Partizan. Bilo koji deo JSD-a je na svoj nacin uspesan, bilo u ekipnim ili pojedinacnim sportovima. Ne postaje se to u medijskoj kampanji vec u rezultatima. I onda onim drugima jedino preostaje da pokusaju da nas blate da 'smo nastali u Zagrebu'. Koja je to saka jada...
(Labud, 28. mart 2013 15:00)
Niko vas ne blati,nego je cinjenica da je ideja o osnivanju Partizana potekla od hrvatskih generala JNA u Zagrebu i Partizan bi bio Zagrebacki klub,ali je tadasnja vlast naredila da se osnivanje kluba premesti u Beograd.Imas emisiju na internetu u kojoj vasa legenda Marko Valok prica o tome.Da niste poceli sa glupostima o predgradju,ni mi ne bismo pricali o vasem Zagrebackom poreklu...

Dvoranski polo

pre 11 godina

Treba biti iskren,pa reći da ova lista ne govori o kvaliteti rada u mlađim kategorijama,nego o količini igrača koje su pojedini klubovi plasirali u prve lige diljem Europe.Ipak,Partizanovo drugo mjesto je za svaki respekt.Meni je kao navijaču Dinama strahovito krivo što nije zaživjela ideja od prije par godina,kada su UEFA i FIFA raspravljale o posebnoj vrsti kompenzacije za tzv.klubove proizvođače,sjećam se da su među desetak klubova koje su spomenili bili Partizan,Dinamo,Ajax i Boca Juniors.Naravno,inicijativa je brzo stavljena ispod tepiha..Šteta!

Vlada

pre 11 godina

Petrovic (1M), Rukavina (3M), Obradovic (4M), Savic (15M), Nastasic (25M), Fejsa (4M), Petrovic (5M), Ljajic (10M), Jovetic (30M), Sulejmani (5M), Markovic (7M). Svake godine liga sampiona, vrednost tima 109 miliona.

Srbin

pre 11 godina

Lazljivi Svajcarci,sram vas bilo!A gde vam je tu "stub srpstva",Bari,Tokio? (keruzi, 28. mart 2013 15:28)

Razlika je sto Bari i Tokio jesu za ponos, ova lista nije.Dovidjenja

Grobar 031

pre 11 godina

Bice jednog dana, prva skola u Evropi. Ovo je prava sportska tema a ne, struja, voda, minimalci, glad, propali politicari... JSD Partizan, zauvek.

radio

pre 11 godina

prvi put citam ovaj tekst u kom pise koji su kriterijumi za listu. svaka cast B92, nigde ovo nisam ranije procitao.

a sto se tice Partizana, ovo je laskava pohvala i nista drugo, posto nikad nismo uspeli da iskoristimo takav rad u mladjim kategorijama. otese nam menadzeri i alava uprava sve.

Beki

pre 11 godina

To bi bio sam napisao u smislu da bi bio cisto Hrvatski klub,a ovako je poreklom Hrvatski klub.A to za adresu nije bitno uopste jer su sada obe adrese validne za Zvezdu,i ona Zvezdina i ta Fmp-ova...Fmp je dao organizaciju i pare klubu a Zvezda grb i ime...i trofeji se prema sporazumu pisu Crvenoj Zvezdi ako dodje do razmimoilazenja,tako da vase trabunjanje o tome i nema nekog smisla. (Nenad, 28. mart 2013 18:08) Poreklom hrvatski klub?!? Hahahaha, jel ti imas 16 godina ili si samo glup?

Miljan M

pre 11 godina

Dragi citaoci, poredite vesti FC Patrizan i vesti CZ, samo ce vam se posle toga sve kazati o ova dva kluba. Ali, mi smo Srbi mazohisti, vise volimo da patimo nego da uzivamo u uspehu, uvek nam je lepse ruzno od lepog. Valjda imamo poremecen sistem vrednosti, sta li?

Volislav Karadzic

pre 11 godina

Zbog te cuvene skole fudbalera, a i jos cuvenijih kadrova, ne mozemo da se plasiramo na bilo kakvo ozbiljnije takmicenje vec godinama, niti cemo u skorije vreme.

Anarki

pre 11 godina

Sta je ovo za ponos, to sto prodajemo talentovane igrace a Djura i kompanija se bogati. A drugi klubovi uzivaju u njihovim igrama.
(Marko, 28. mart 2013 17:21)

Verovatno bi vise voleo da odlaze kao iz Crvene Zvezde, za tehnicku kompenzaciju? Moramo ljudi jednom da shvatimo gde zivimo i kakva je situacija u nasem fudbalu. Prosto, ne postoji normalan nacin finansiranja, karte, tv prava, sponzori i slicno. Mozda su preterane reci, ali pravo je cudo da nasi veliki klubovi uopste opstaju kao komercijalana udruzenja i jedini razlog za to je upravo prodaja talentovanih igraca.

Hero

pre 11 godina

Na svakoj sportskoj mapi Evrope se nalazi Partizan. Bilo koji deo JSD-a je na svoj nacin uspesan, bilo u ekipnim ili pojedinacnim sportovima. Ne postaje se to u medijskoj kampanji vec u rezultatima. I onda onim drugima jedino preostaje da pokusaju da nas blate da 'smo nastali u Zagrebu'. Koja je to saka jada... (Labud, 28. mart 2013 15:00)

Pa i jeste nastali to je rekao bivsi igrac Partizana...A ne Covic ili Pantic.

Srbin

pre 11 godina

Najznacajniji srpski klub! Tako se to radi, ne zivi se od proslosti... (ap, 28. mart 2013 15:55)

Po cemu najznacajniji? Jel za Djurin dzep?

Zvezdas Respekt Rivalima

pre 11 godina

Hajduk Split je trebalo da predje iz Splita u Beograd i promene ime u Partizan. Medjutim kad su Splicani odbili onda su Komunisti i JNA stvorili novi klub Partizan.

M.V.

pre 11 godina

Uzeti samo parametar koliko je igraca plasirano iz omladinske skole je smjesno. Kvaliteta i vrijednosti igraca nigdje, Ako cemo pravo, ubjedljivo prvo mjesto drzi Barselona, jer njezinih 40 igraca je daleko vrijednije od Partizanovih i Ajaksovih igraca. A kad se uzme u obzir, da su Barselonini igraci Messi, Iniesta, Pujol, Xavi, Cesc Fabregas, Gerard Pique kako ih uopšte porediti sa drugim školama po kvalitetima i po broju osvojenih titula, sakupljenih bodova, datih golova itd.

Nenad

pre 11 godina

Sto kaze bivsi sportski direktor Partizana Ivan Tomic:Mozes da budes prvak Evrope u kosarci i ostalim sportovima,ali ako nisi u fudbalu,nisi nista jer fudbal je najvaznija sporedna stvar na svetu...

Milos

pre 11 godina

Ovo istrazivanje se bavilo kvantitetom a ne kvalitetom. Tako da ovo i nije dobra vest za Partizan, ovo samo govori o velikoj prodaji igraca a ne o tome gde oni zavrsavaju. Za Partizan bi bilo 116 puta bolje da je vecina tih igraca ostala u Partizanu. Lista na kojoj je skola Partizana,Hajduka ili nekog slicnog tima iznad skole Barselone je sve osim mere kvaliteta istih.

danguba

pre 11 godina

Ovaj podatak ne govori ništa dobro o našem fudbalu, već naprotiv, ukazuje na to koliku ulogu u njemu imaju menadžeri i kriminalci. Više bi me obradovalo, da nas nema ni među 100 na toj listi, a da naši klubu redovno igraju u Evropi i osvajaju trofeje...

biloko123

pre 11 godina

Lepo je cuti i dobiti ovo laskavo priznanje , ali realno da Partizanova skola "bolja" od Barsine je nemoguce . Jesu potekli Nastasic , Jovetic , Ljajic i ostali ali Mesi , Xavi , Inijesta , Pedro i ostali uporedite .

Srbin

pre 11 godina

Auu sace da se jave iskompleksirani sa pricama o Toletu, menadzerima, gepekovanju. (Drobnjak iz auta, 28. mart 2013 16:05)

Rece nam iskompleksirani...Pa bolje pricati o Toletu nego svakog dana kukati na Vucica i drzavu...ko nam kaze.

novinar ko i vi!

pre 11 godina

Ne mogu da verujem kakav naslov?!
Kako se slučajno niste z.....li, pa stavili na vest uz tzv. super lige naslov tipa "Radnički Niš deveti, partizan prvi."????

dirigent

pre 11 godina

Jovetic,Ljajic,Nastasic,Sulejmani,Fejsa,Tosic,Savic,Obradovic... Ako nisu vrhunski,onda su barem vise od prosecnih igraca. To se mora priznati.

zzzz

pre 11 godina

Auu sace da se jave iskompleksirani sa pricama o Toletu, menadzerima, gepekovanju. (Drobnjak iz auta, 28. mart 2013 16:05)

Ti si potpuno se izgubio u svom smesnom svet...Gepekovanje i menadzere!? Ti bre mesas sportove...

menađer

pre 11 godina

Znači izgubijo Partizan od Ajaksa.A kad je revanš?
(menađer, 28. mart 2013 16:41)

Jao ljudi počinju da me kopiraju, postajem zvezda!

Pedja

pre 11 godina

Sve vrhunski igraci izadjose iz Partizanove skole. Ovo je glupa statistika jer se tu racunaju svi moguci igraci koji odu u kojekakve sovjetske klubove ili bugarske, kineske itd. Barselona je po ovoj statistici iza Partizana sto je vise nego smesna cinjenica. Ali ako ce da se loze na ove podatke, neka im. Ja da imam svoj klub pa da "proizvodim" najvise fudbalera na svetu, a oni svaki da vrede po 50-100.000€ bilo bi mi smesno.

Nenad

pre 11 godina

Ma dzaba sve to kada klub ne osvoji nijedan Euro kup...Dzaba,titule u Euro kupovima govore o velicini kluba i o tome koliko je slavan...a ne ovakve stvari,koje same po sebi jesu pozitivne ako je to istina.

Nenad

pre 11 godina

Niko vas ne blati,nego je cinjenica da je ideja o osnivanju Partizana potekla od hrvatskih generala JNA u Zagrebu i Partizan bi bio Zagrebacki klub,ali je tadasnja vlast naredila da se osnivanje kluba premesti u Beograd.Imas emisiju na internetu u kojoj vasa legenda Marko Valok prica o tome.Da niste poceli sa glupostima o predgradju,ni mi ne bismo pricali o vasem Zagrebackom poreklu... (Nenad, 28. mart 2013 16:59) Vidis kako si lepo napisao "Partizan BI BIO zagrebacki klub". Ali NIJE i zato prestanite da se pravite naivni. A adresa KKCZBG i jeste u predgradju koliko znam(S. Supanca)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pileski stek, 28. mart 2013 17:24) To bi bio sam napisao u smislu da bi bio cisto Hrvatski klub,a ovako je poreklom Hrvatski klub.A to za adresu nije bitno uopste jer su sada obe adrese validne za Zvezdu,i ona Zvezdina i ta Fmp-ova...Fmp je dao organizaciju i pare klubu a Zvezda grb i ime...i trofeji se prema sporazumu pisu Crvenoj Zvezdi ako dodje do razmimoilazenja,tako da vase trabunjanje o tome i nema nekog smisla.

Nenad

pre 11 godina

Pravi navijaci Partizana znaju kako je osnovan klub,kako je doslo da nosi crno- belu boju.....a ostalo su sve zlonamerna lupetanja,i totalno neznanje. Bilo kako bilo,mi smo najuspesniji Srpski klub.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pitagora, 28. mart 2013 17:48) Da bi bio najuspesniji Srpski klub moras da postanes prvak Evrope u fudbalu,osvojis Interkontinentalni kup i preteknes Zvezdu po broju u svim domacim trofejima...

I Scepovic ce na listu

pre 11 godina

Znaci plasiras 70 igraca u Maltu i Kazahstan i imas najbolju skolu u Europi...
(drno, 28. mart 2013 17:55)
Bravo! Najsmesnije je sto ovde vidim navijace Partizana koji sa ponosom gledaju na ovu listu. Niko ovde nije merio kvalitet igraca i skole vec samo i jedino broj igraca koji se prodaju ko zna gde,ko zna kako i preko kakvih menadzera i prevaranata u ko zna koju ligu. Sa vremena na vreme bude tu i neki kvalitetniji igrac koji zavrsi kao bek u nekom vecem klubu. 300 godina ni Zvezda ni Partizan nisu izbacili igraca sredine ili napada svetske klase,maksimum je neko Udineze,Levante, neki tim iz Holandije ili cak druge Francuske lige! Nema odavno Savicevica,Mijatovica... Zar vam ne bode oci to sto se Hajduk i Partizan nalaze ispred Barselone? Ovako radi jedna kvalitetna skola fudbala - http://l1.yimg.com/bt/api/res/1.2/_k.gwfdB7jyInNApgtyRsA--/YXBwaWQ9eW5ld3M7cT04NQ--/http://media.zenfs.com/en-GB/blogs/pitchside-europe/M4_20121126_0943_25th-November-2012-v-Levante_Barcelonas-homegrown-XI.png

Zmaj

pre 11 godina

kao i sve drugo i ovo je nerealno,cuj molim te Hajduk iz Splita i MTK iz Budimpeste,pa ko je cuo za nekog igraca iz njihove skole??? partizan ih i ima ali ovi.....gluposti

Milan

pre 11 godina

Sve je to lepo al ovo je samo laskavo priznanje i rado bih ga menjao za osvojen neki bod u LS...procitao sam kriterijum po kome se rangiraju timovi i nakon toga dolazim do zakljucka da bi mi bilo draze da Partizan osvoji neki bod u LS pa makar bio i na 102. mestu ove liste. Sve je to lepo sto mi "proizvodimo" dobre igrace al je sramota sto niko od njih ne ostaje u klubu il sto ih makar ne prodamo za dobre pare pa dovedemo prava pojacanja.

Milan...............

pre 11 godina

A da pitas nekog prolaznika jel zna nekog sto potice iz te skole. Ili ce da kaze Leo Mesi ili nikog nece da zna. Od nasih ljudi koliko znam samo Vidic ima cenu, ovi drugi svi zajedno ne vrede koliko on sam. Pa svi nasi koji igraju kao i amateri u inostranstvu ce da kazu da navijaju za Partizan nas najtrofejniji FK u Evropi cak imao i finale sa Realom 1969. Ej to je uspeh. Svaka cast. Ono sto Zvezda bila prvak ne vazi se, to je Kup Sampiona a ne Liga u kojoj Partizan zamalo nekog da pobedi u svojoj dugoj Evro tradiciji doduse fasisticko-vojnog kluba. Na celu Saveza Srbije je jos jedan pupoljak te skole Karadzic koji nas je izbacio u orbitu sa svojom politikom. Razbijamo po Evropi doduse van terena, ali navijaci su u delirijumu narocito onda sa Italijom. Sve su to izdanci Partizanove skole super talenata. Ma nema sta da brinemo videce se po rezultatima na sledecem Svetskom i Evropskom Prvenstvu. Ups nece na Svetskom ali na sledecem otkidamo zahvaljujuci toj extra skoli, igramo finale sa Holandijom u finalu, bice tesno.

Nenad

pre 11 godina

Porucujem Nenadu i ostalim misevima da je mozda Partizan osnovan u Zagrebu(ja sam mlad pa se toga ne secam) ali znam ko vam je do juce bio trener i u koga ste se svi kleli! Zamislite da je Vokri postao trener Partizana? Pa najsvetiji srBski klub bi to 1000 godina ismevao, a jel vas neko prozivao zbog Roberta? Ne, jer svako normalan shvata da sport ne sme da ima veze sa nacionalizmom. Razmislite malo.
(Stefan, 28. mart 2013 17:20) Decko,nama je trener bio covek koji nam je doneo titulu Evropskog prvaka 91 godine,dakle legenda kluba...a ne neki Tudjman koji je bio predsednik Jsd Partizan i koji bi vrlo verovatno da nije umro,zavrsio u Hagu zbog zlocina nad Srbima.Ja nisam nacionalista.Samo kazem kako je cinjenicno stanje i licno ne smatram da ima nesto lose u tome sto vam je klub poreklom iz Zagreba,vec lepo kazem da ste tu pricu sami izazvali pricama o predgradju.

Slobodni Klikeri

pre 11 godina

Ovo me podsetilo na jednu skorasnju situaciju kada se pred kraj prosle godine pojavio neki predsednik nekog kluba iz Maroka,Alzira,Egipta ili odakle vec koji tvrdi da je tamo neki Musa el Haribi Ahli Abib al Zukri...bla bla bla, deo vise golova od Mesija. :)
I naravno da su svi bili u fazonu "vazi" iako covek mozda realno jeste dao vise golova od Mesija,ali... :)

Mirko

pre 11 godina

A dobro je da su bar negde u vrhu, i da se za nešto dobro čuje za nas, jer u Evropi po rezultatima ne postoje. Osim toga nije mi jasno kako kvantitet može da bude jedino merilo, i ta poređenja sa Barsom i sličnim klubovima su neumesna. Al ajde dobro je de se čuje za nas..

Podesno

pre 11 godina

Navijaci Partizana treba da budu ponosni na skolu Crvene Zvezde. U protivnom ne bi u kosarci imali jednog onakvog Sasu Djordjevica

Nenad

pre 11 godina

Na svakoj sportskoj mapi Evrope se nalazi Partizan. Bilo koji deo JSD-a je na svoj nacin uspesan, bilo u ekipnim ili pojedinacnim sportovima. Ne postaje se to u medijskoj kampanji vec u rezultatima. I onda onim drugima jedino preostaje da pokusaju da nas blate da 'smo nastali u Zagrebu'. Koja je to saka jada...
(Labud, 28. mart 2013 15:00)
Niko vas ne blati,nego je cinjenica da je ideja o osnivanju Partizana potekla od hrvatskih generala JNA u Zagrebu i Partizan bi bio Zagrebacki klub,ali je tadasnja vlast naredila da se osnivanje kluba premesti u Beograd.Imas emisiju na internetu u kojoj vasa legenda Marko Valok prica o tome.Da niste poceli sa glupostima o predgradju,ni mi ne bismo pricali o vasem Zagrebackom poreklu...

guido

pre 11 godina

ovo je poprilicno glupa lista jer nije isto plasirati igraca u prvu ligu spanije i prvu ligu srbije. treba svakog igraca pomnoziti sa koeficijentom lige prema tome kako su lige vec rangirane po uefa bodovanju da se dobije kvalitet skole.

Srbin

pre 11 godina

Lazljivi Svajcarci,sram vas bilo!A gde vam je tu "stub srpstva",Bari,Tokio? (keruzi, 28. mart 2013 15:28)

Razlika je sto Bari i Tokio jesu za ponos, ova lista nije.Dovidjenja

Nenad

pre 11 godina

Pravi navijaci Partizana znaju kako je osnovan klub,kako je doslo da nosi crno- belu boju.....a ostalo su sve zlonamerna lupetanja,i totalno neznanje. Bilo kako bilo,mi smo najuspesniji Srpski klub.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pitagora, 28. mart 2013 17:48) Da bi bio najuspesniji Srpski klub moras da postanes prvak Evrope u fudbalu,osvojis Interkontinentalni kup i preteknes Zvezdu po broju u svim domacim trofejima...

Hero

pre 11 godina

Na svakoj sportskoj mapi Evrope se nalazi Partizan. Bilo koji deo JSD-a je na svoj nacin uspesan, bilo u ekipnim ili pojedinacnim sportovima. Ne postaje se to u medijskoj kampanji vec u rezultatima. I onda onim drugima jedino preostaje da pokusaju da nas blate da 'smo nastali u Zagrebu'. Koja je to saka jada... (Labud, 28. mart 2013 15:00)

Pa i jeste nastali to je rekao bivsi igrac Partizana...A ne Covic ili Pantic.

M.V.

pre 11 godina

Uzeti samo parametar koliko je igraca plasirano iz omladinske skole je smjesno. Kvaliteta i vrijednosti igraca nigdje, Ako cemo pravo, ubjedljivo prvo mjesto drzi Barselona, jer njezinih 40 igraca je daleko vrijednije od Partizanovih i Ajaksovih igraca. A kad se uzme u obzir, da su Barselonini igraci Messi, Iniesta, Pujol, Xavi, Cesc Fabregas, Gerard Pique kako ih uopšte porediti sa drugim školama po kvalitetima i po broju osvojenih titula, sakupljenih bodova, datih golova itd.

Pedja

pre 11 godina

Sve vrhunski igraci izadjose iz Partizanove skole. Ovo je glupa statistika jer se tu racunaju svi moguci igraci koji odu u kojekakve sovjetske klubove ili bugarske, kineske itd. Barselona je po ovoj statistici iza Partizana sto je vise nego smesna cinjenica. Ali ako ce da se loze na ove podatke, neka im. Ja da imam svoj klub pa da "proizvodim" najvise fudbalera na svetu, a oni svaki da vrede po 50-100.000€ bilo bi mi smesno.

Nenad

pre 11 godina

Porucujem Nenadu i ostalim misevima da je mozda Partizan osnovan u Zagrebu(ja sam mlad pa se toga ne secam) ali znam ko vam je do juce bio trener i u koga ste se svi kleli! Zamislite da je Vokri postao trener Partizana? Pa najsvetiji srBski klub bi to 1000 godina ismevao, a jel vas neko prozivao zbog Roberta? Ne, jer svako normalan shvata da sport ne sme da ima veze sa nacionalizmom. Razmislite malo.
(Stefan, 28. mart 2013 17:20) Decko,nama je trener bio covek koji nam je doneo titulu Evropskog prvaka 91 godine,dakle legenda kluba...a ne neki Tudjman koji je bio predsednik Jsd Partizan i koji bi vrlo verovatno da nije umro,zavrsio u Hagu zbog zlocina nad Srbima.Ja nisam nacionalista.Samo kazem kako je cinjenicno stanje i licno ne smatram da ima nesto lose u tome sto vam je klub poreklom iz Zagreba,vec lepo kazem da ste tu pricu sami izazvali pricama o predgradju.

Zvezdas Respekt Rivalima

pre 11 godina

Hajduk Split je trebalo da predje iz Splita u Beograd i promene ime u Partizan. Medjutim kad su Splicani odbili onda su Komunisti i JNA stvorili novi klub Partizan.

Nenad

pre 11 godina

Sto kaze bivsi sportski direktor Partizana Ivan Tomic:Mozes da budes prvak Evrope u kosarci i ostalim sportovima,ali ako nisi u fudbalu,nisi nista jer fudbal je najvaznija sporedna stvar na svetu...

zzzz

pre 11 godina

Auu sace da se jave iskompleksirani sa pricama o Toletu, menadzerima, gepekovanju. (Drobnjak iz auta, 28. mart 2013 16:05)

Ti si potpuno se izgubio u svom smesnom svet...Gepekovanje i menadzere!? Ti bre mesas sportove...

Srbin

pre 11 godina

Auu sace da se jave iskompleksirani sa pricama o Toletu, menadzerima, gepekovanju. (Drobnjak iz auta, 28. mart 2013 16:05)

Rece nam iskompleksirani...Pa bolje pricati o Toletu nego svakog dana kukati na Vucica i drzavu...ko nam kaze.

biloko123

pre 11 godina

Lepo je cuti i dobiti ovo laskavo priznanje , ali realno da Partizanova skola "bolja" od Barsine je nemoguce . Jesu potekli Nastasic , Jovetic , Ljajic i ostali ali Mesi , Xavi , Inijesta , Pedro i ostali uporedite .

Nenad

pre 11 godina

Niko vas ne blati,nego je cinjenica da je ideja o osnivanju Partizana potekla od hrvatskih generala JNA u Zagrebu i Partizan bi bio Zagrebacki klub,ali je tadasnja vlast naredila da se osnivanje kluba premesti u Beograd.Imas emisiju na internetu u kojoj vasa legenda Marko Valok prica o tome.Da niste poceli sa glupostima o predgradju,ni mi ne bismo pricali o vasem Zagrebackom poreklu... (Nenad, 28. mart 2013 16:59) Vidis kako si lepo napisao "Partizan BI BIO zagrebacki klub". Ali NIJE i zato prestanite da se pravite naivni. A adresa KKCZBG i jeste u predgradju koliko znam(S. Supanca)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pileski stek, 28. mart 2013 17:24) To bi bio sam napisao u smislu da bi bio cisto Hrvatski klub,a ovako je poreklom Hrvatski klub.A to za adresu nije bitno uopste jer su sada obe adrese validne za Zvezdu,i ona Zvezdina i ta Fmp-ova...Fmp je dao organizaciju i pare klubu a Zvezda grb i ime...i trofeji se prema sporazumu pisu Crvenoj Zvezdi ako dodje do razmimoilazenja,tako da vase trabunjanje o tome i nema nekog smisla.

Labud

pre 11 godina

Na svakoj sportskoj mapi Evrope se nalazi Partizan. Bilo koji deo JSD-a je na svoj nacin uspesan, bilo u ekipnim ili pojedinacnim sportovima. Ne postaje se to u medijskoj kampanji vec u rezultatima. I onda onim drugima jedino preostaje da pokusaju da nas blate da 'smo nastali u Zagrebu'. Koja je to saka jada...

Volislav Karadzic

pre 11 godina

Zbog te cuvene skole fudbalera, a i jos cuvenijih kadrova, ne mozemo da se plasiramo na bilo kakvo ozbiljnije takmicenje vec godinama, niti cemo u skorije vreme.

ministarstvo

pre 11 godina

A taj Ajax je početkom 70-tih učio od splitskog Hajduka i napravili su školu po njihovom uzoru. Dakle, posljedično, u fundamentu današnje Barcelone zapravo je Hajduk.

Srbin

pre 11 godina

Najznacajniji srpski klub! Tako se to radi, ne zivi se od proslosti... (ap, 28. mart 2013 15:55)

Po cemu najznacajniji? Jel za Djurin dzep?

I Scepovic ce na listu

pre 11 godina

Znaci plasiras 70 igraca u Maltu i Kazahstan i imas najbolju skolu u Europi...
(drno, 28. mart 2013 17:55)
Bravo! Najsmesnije je sto ovde vidim navijace Partizana koji sa ponosom gledaju na ovu listu. Niko ovde nije merio kvalitet igraca i skole vec samo i jedino broj igraca koji se prodaju ko zna gde,ko zna kako i preko kakvih menadzera i prevaranata u ko zna koju ligu. Sa vremena na vreme bude tu i neki kvalitetniji igrac koji zavrsi kao bek u nekom vecem klubu. 300 godina ni Zvezda ni Partizan nisu izbacili igraca sredine ili napada svetske klase,maksimum je neko Udineze,Levante, neki tim iz Holandije ili cak druge Francuske lige! Nema odavno Savicevica,Mijatovica... Zar vam ne bode oci to sto se Hajduk i Partizan nalaze ispred Barselone? Ovako radi jedna kvalitetna skola fudbala - http://l1.yimg.com/bt/api/res/1.2/_k.gwfdB7jyInNApgtyRsA--/YXBwaWQ9eW5ld3M7cT04NQ--/http://media.zenfs.com/en-GB/blogs/pitchside-europe/M4_20121126_0943_25th-November-2012-v-Levante_Barcelonas-homegrown-XI.png

Milan...............

pre 11 godina

A da pitas nekog prolaznika jel zna nekog sto potice iz te skole. Ili ce da kaze Leo Mesi ili nikog nece da zna. Od nasih ljudi koliko znam samo Vidic ima cenu, ovi drugi svi zajedno ne vrede koliko on sam. Pa svi nasi koji igraju kao i amateri u inostranstvu ce da kazu da navijaju za Partizan nas najtrofejniji FK u Evropi cak imao i finale sa Realom 1969. Ej to je uspeh. Svaka cast. Ono sto Zvezda bila prvak ne vazi se, to je Kup Sampiona a ne Liga u kojoj Partizan zamalo nekog da pobedi u svojoj dugoj Evro tradiciji doduse fasisticko-vojnog kluba. Na celu Saveza Srbije je jos jedan pupoljak te skole Karadzic koji nas je izbacio u orbitu sa svojom politikom. Razbijamo po Evropi doduse van terena, ali navijaci su u delirijumu narocito onda sa Italijom. Sve su to izdanci Partizanove skole super talenata. Ma nema sta da brinemo videce se po rezultatima na sledecem Svetskom i Evropskom Prvenstvu. Ups nece na Svetskom ali na sledecem otkidamo zahvaljujuci toj extra skoli, igramo finale sa Holandijom u finalu, bice tesno.

ako nikako onda posteno

pre 11 godina

svaka cast kada to gledas na ovaj nacin ali ako pogledas koju korist ima klub od toga tada nijedan klub nije ni do koljena zagrebackom dinamu.nisam upucen za vase klubove ali hajduku ce trebati barem 5 transfera da bi dostigli samo jednog kovacica,da ne pricam u blizoj povijesti za modrica,eduarda,lovrena....,a malog halilovica mamic nece pustit sigurno za ispod 20 milijuna

Pileski stek

pre 11 godina

Niko vas ne blati,nego je cinjenica da je ideja o osnivanju Partizana potekla od hrvatskih generala JNA u Zagrebu i Partizan bi bio Zagrebacki klub,ali je tadasnja vlast naredila da se osnivanje kluba premesti u Beograd.Imas emisiju na internetu u kojoj vasa legenda Marko Valok prica o tome.Da niste poceli sa glupostima o predgradju,ni mi ne bismo pricali o vasem Zagrebackom poreklu... (Nenad, 28. mart 2013 16:59) Vidis kako si lepo napisao "Partizan BI BIO zagrebacki klub". Ali NIJE i zato prestanite da se pravite naivni. A adresa KKCZBG i jeste u predgradju koliko znam(S. Supanca)

Nenad

pre 11 godina

Ma dzaba sve to kada klub ne osvoji nijedan Euro kup...Dzaba,titule u Euro kupovima govore o velicini kluba i o tome koliko je slavan...a ne ovakve stvari,koje same po sebi jesu pozitivne ako je to istina.

Strahinja

pre 11 godina

Za mene je Ajax najveci klub u Evropi.Dali su fudbalu jednog Krojfa,Van Bastena,Rajkarda,Klajverta...Sa svojom skolom fudbala su uspeli da postanu 4 puta prvaci Evrope,nemajuci potrebu da traze previse sa strane.Jedna institucija sa kojom niko ne moze da se poredi.Treba napomenuti i to da je Johan Krojf tvorac velike Barselone kakvu znamo danas.Pre pojave velikog Krojfa Barselona je bila jedan prosecan spanski klub.Dao im je slavu kao igrac,da bi kao trener i funkcioner bio najzasluzniji za njihovu prvu titulu prvaka Evrope 1993 godine.Holandski uticsj se i dan danas vidi u Barseloni,jer su oni tvorci "totalnog fudbala".Velika je privilegija i cast za Partizan biti u ovakvom drustvu,to ne moze bilo ko!

novinar ko i vi!

pre 11 godina

Ne mogu da verujem kakav naslov?!
Kako se slučajno niste z.....li, pa stavili na vest uz tzv. super lige naslov tipa "Radnički Niš deveti, partizan prvi."????

menađer

pre 11 godina

Znači izgubijo Partizan od Ajaksa.A kad je revanš?
(menađer, 28. mart 2013 16:41)

Jao ljudi počinju da me kopiraju, postajem zvezda!

Dobro

pre 11 godina

A taj Ajax je početkom 70-tih učio od splitskog Hajduka i napravili su školu po njihovom uzoru. Dakle, posljedično, u fundamentu današnje Barcelone zapravo je Hajduk.
(ministarstvo, 28. mart 2013 16:22)

Posto zivim (od 1991) u Amsterdamu, i blizak sam Ajaksu mogu da ti kazem da se nijedan od sadasnjih trenera Ajaksovih podmladaka od petlica pa navise nije ni rodio tih tvojih 70-ih godina.
Ja jesam, mnogo pre toga.
Radi se (i posle svih ovih godina) o lopti koja je okrugla i koju deca sutiraju na poljancetu ispred hrama koji se zove Ajax ArenA.
Kakav Hajduk, kakva Barcelona!!!
Imaju svakih par godina drugi pristup treninzima, selekciji igraca (od petlica) i cim dodje nova faca, sve se to menja.
Hajduk iz sedamdesetih?
I don't think so :-)

Pozdrav svima na B92 iz zemlje lala, uvek Vas,

Neša

pre 11 godina

Niko vas ne blati,nego je cinjenica da je ideja o osnivanju Partizana potekla od hrvatskih generala JNA u Zagrebu i Partizan bi bio Zagrebacki klub,ali je tadasnja vlast naredila da se osnivanje kluba premesti u Beograd.Imas emisiju na internetu u kojoj vasa legenda Marko Valok prica o tome.Da niste poceli sa glupostima o predgradju,ni mi ne bismo pricali o vasem Zagrebackom poreklu...
(Nenad, 28. mart 2013 16:59)

Jel tebi to žao što navijaš za košarkaški klub iz predgrađa pošto tvoja Zvezda u košarci ne postoji? Svi znaju gde je nastao Partizan Beograd, kao što i svi znaju gde je nastao KKCZFMP i gde je trenutno pravi KKCZ.

Ja bre

pre 11 godina

Stojkovic, Nastasic, Ivanovic, Kolarov, Subotic, Kuzmanovic, Jankovic, Matic, Tadic, Djuricic, Djurdjic uz trenera Djukica. Kakav tim i kakvu bi mi reprezentaciju imali koja bi casno predstavljala Srbiju u svetu! Karadzicu odlazi! Stop fudbalskoj mafiji! Grobari, Delije, ma svi udruzimo se zarad spasa srpskog fudbala! Drzava da se obracuna sa fudbalskim kkriminalom kao Bosna pre nekoliko godina. Rezultati se vide vec u Bosni!

Pitagora

pre 11 godina

Pravi navijaci Partizana znaju kako je osnovan klub,kako je doslo da nosi crno- belu boju.....a ostalo su sve zlonamerna lupetanja,i totalno neznanje. Bilo kako bilo,mi smo najuspesniji Srpski klub.

Zmaj

pre 11 godina

kao i sve drugo i ovo je nerealno,cuj molim te Hajduk iz Splita i MTK iz Budimpeste,pa ko je cuo za nekog igraca iz njihove skole??? partizan ih i ima ali ovi.....gluposti

Fikus

pre 11 godina

ovo je poprilicno glupa lista jer nije isto plasirati igraca u prvu ligu spanije i prvu ligu srbije. treba svakog igraca pomnoziti sa koeficijentom lige prema tome kako su lige vec rangirane po uefa bodovanju da se dobije kvalitet skole.
(guido, 28. mart 2013 14:51)

Da sine, ali nije isto praviti igrace u Spaniji ili u Srbiji gde je RASPAD sistema. Barselonina fudbalska "klinika" La Masija je opremljenija od svih fudbalskih, a i klinickih centara Srbije. Tamo su uslovi za pravljenje igraca BOGOVSKI (kao i za sve ostalo u zivotu). Ovde recimo studiras medicinu 6 godina i radis za 55 000 dinara kao opsti lekar, a tamo je pocetna plata 1500 evra. Uslovi su tamo i ovde nebo i zemlja, tamo je LAKSE.

Da Barseloni das uslove kao sto imaju klubovi u Srbiji, napravila bi mozda 2 do 3 igraca. A Partizan da je kao Barselona, stancao bi ih kao na traci.

Marko

pre 11 godina

Samo jedan je Partizan, on je ponos grada mog...
(Vesely, 28. mart 2013 14:50)

Sta je ovo za ponos, to sto prodajemo talentovane igrace a Djura i kompanija se bogati. A drugi klubovi uzivaju u njihovim igrama.

Grobar 031

pre 11 godina

Bice jednog dana, prva skola u Evropi. Ovo je prava sportska tema a ne, struja, voda, minimalci, glad, propali politicari... JSD Partizan, zauvek.

Milos

pre 11 godina

Ovo istrazivanje se bavilo kvantitetom a ne kvalitetom. Tako da ovo i nije dobra vest za Partizan, ovo samo govori o velikoj prodaji igraca a ne o tome gde oni zavrsavaju. Za Partizan bi bilo 116 puta bolje da je vecina tih igraca ostala u Partizanu. Lista na kojoj je skola Partizana,Hajduka ili nekog slicnog tima iznad skole Barselone je sve osim mere kvaliteta istih.

Partizanovac

pre 11 godina

Jao sto volim kada Zvezdasi mladji od 90. godista komentarisu ko je osnovao Partizan.
Pustite vi nas i gledajte kako vam seku reflektore za staro govzdje jer nemate za struju, tako da bolje gledajte ko je osnovao EPS i ko mu je direktor da ga molite da vam reprogramira dug... A mi cemo da se brinemo ko nas je osnovao, zasto nam je skola dala vise igraca od Barsine, kako je Ajaxova i nasa skola najbolja vec godinama itd.

Tutlic

pre 11 godina

Partizan je osvetlao obraz srpskog fudbala.To je pokazao tako što je njegova škola 2,a bolja je i od mnogih "giganata"kao barse i reala!NAPRED PARTIZAN!GROBARI LJUBOVIJA!

cukce

pre 11 godina

Kolko je ova vest dobra za navijače Partizana, tolko je i loša zbog 2 stvari:
1. Gde su tu klinci kasnije, dosta njih propadne i postanu ispodprosečni igrači jer se u prvom timu loše radi sa njima (užasni treneri).
2. Deo tih igrača se proda, gde su pare o tih igrača u Partizanu sigurno nisu!

Beki

pre 11 godina

To bi bio sam napisao u smislu da bi bio cisto Hrvatski klub,a ovako je poreklom Hrvatski klub.A to za adresu nije bitno uopste jer su sada obe adrese validne za Zvezdu,i ona Zvezdina i ta Fmp-ova...Fmp je dao organizaciju i pare klubu a Zvezda grb i ime...i trofeji se prema sporazumu pisu Crvenoj Zvezdi ako dodje do razmimoilazenja,tako da vase trabunjanje o tome i nema nekog smisla. (Nenad, 28. mart 2013 18:08) Poreklom hrvatski klub?!? Hahahaha, jel ti imas 16 godina ili si samo glup?

Shelby

pre 11 godina

Navijam za C.Z ,ali svaka cast Partizanu... jeste sve istina oko omladinske skole... svaka cast!!! A sto se tice Ajaksa,tu nema sta da se prica... po meni najjaci klub u evropi...

Stefan

pre 11 godina

Porucujem Nenadu i ostalim misevima da je mozda Partizan osnovan u Zagrebu(ja sam mlad pa se toga ne secam) ali znam ko vam je do juce bio trener i u koga ste se svi kleli! Zamislite da je Vokri postao trener Partizana? Pa najsvetiji srBski klub bi to 1000 godina ismevao, a jel vas neko prozivao zbog Roberta? Ne, jer svako normalan shvata da sport ne sme da ima veze sa nacionalizmom. Razmislite malo.

Ko sve danas komentarise

pre 11 godina

Ima li boljeg argumneta o validnosti ove liste od toga što OFK Beograd deli mesto sa Mančester Junajtedom? (legija jablonec papa lombard, 28. mart 2013 16:12) Bane Ivanovic, Aleksandar Kolarov, Slobodan Rajkovic, Aleksandar Ignjovski...hoces dalje da ti nabrajam ko je iz skole OFK? A taj Mancester Junajted vec 20 godina nema ljudsku skolu fudbala i "ne pravi" nego kupuje igrace. Uz par izuzetaka tipa brace Nevil, Skolsa, Gigsa ili sveziji primer Kleverlija.

eh da je kao što nije

pre 11 godina

Pa ovo je notorna činjenica i ne znam šta je tu čudno i šta je tu vest. Pa pogledajte sadašnji tim Partizana i koliko je tu dece iz njegove škole. Pa u nekim utakmicama svi sem Ivanova. Pa gde je to još tako? Da je to i približno tako, preko puta, to bi bil stalna i prva vest u svim medijima i samo bi se o tome talambasalo. Ali pošto je u pitanju Partizan i njegova deca, onda se većina novinara i uopšte javnosti opijene mržnjom, trudi da to nekako obezvredi ili u najmanju ruku ne pominje, jer je teško, preteško kad se mora priznati nešto što je superpozitivno a dolazi iz Partizana. A svet to vidi i naravno priznaje jer nije jednostran i zaslepljen mržnjom.

zoran

pre 11 godina

Porucujem Nenadu i ostalim misevima da je mozda Partizan osnovan u Zagrebu(ja sam mlad pa se toga ne secam) ali znam ko vam je do juce bio trener i u koga ste se svi kleli! Zamislite da je Vokri postao trener Partizana? Pa najsvetiji srBski klub bi to 1000 godina ismevao, a jel vas neko prozivao zbog Roberta? Ne, jer svako normalan shvata da sport ne sme da ima veze sa nacionalizmom. Razmislite malo.
(Stefan, 28. mart 2013 17:20)

Lepo si to napisao i samo da dodam sledece; svako ko sebe smatra zrelim humanim bicem, nece dozvoliti da bude zatrovan boleshcu koja se zove nacionaliza, rasizam, shovinizam i slichno. Zrela osoba vidi samo Choveka i nishta vishe i manje od toga. Zao mi je onih koji su dozvolili da ih virus, pomenutih bolesti, preuzme.

heavy

pre 11 godina

Za to sto imamo zasluzni su verovatno Bjekovic i Zecevic,mislim prvenstveno na Zemunel.Dok su komsiski direktori punili dzepove prodajom tima iz 91. ovi nasi su ponesto i ulozili u buducnost kluba.Jedan strani trener nije verovao ocima kada je video sta Partizan ima,rekao je otprilike da to u engleskoj imaju dva,mozda tri kluba.Problem je sto ce sadasnja ganritura rukovodilaca kluba sve to da upropasti ako ostanu u upravi.

Anarki

pre 11 godina

Sta je ovo za ponos, to sto prodajemo talentovane igrace a Djura i kompanija se bogati. A drugi klubovi uzivaju u njihovim igrama.
(Marko, 28. mart 2013 17:21)

Verovatno bi vise voleo da odlaze kao iz Crvene Zvezde, za tehnicku kompenzaciju? Moramo ljudi jednom da shvatimo gde zivimo i kakva je situacija u nasem fudbalu. Prosto, ne postoji normalan nacin finansiranja, karte, tv prava, sponzori i slicno. Mozda su preterane reci, ali pravo je cudo da nasi veliki klubovi uopste opstaju kao komercijalana udruzenja i jedini razlog za to je upravo prodaja talentovanih igraca.

danguba

pre 11 godina

Ovaj podatak ne govori ništa dobro o našem fudbalu, već naprotiv, ukazuje na to koliku ulogu u njemu imaju menadžeri i kriminalci. Više bi me obradovalo, da nas nema ni među 100 na toj listi, a da naši klubu redovno igraju u Evropi i osvajaju trofeje...

ivan kg

pre 11 godina

kako to da onda omladinci zvezde uzimaju titule ??
(..., 28. mart 2013 19:15)

Pogledaj malo istorijat poslednjih sezona i videces koliko ste titula osvojili. Da ti pomognem- nijednu!

Mirko

pre 11 godina

A dobro je da su bar negde u vrhu, i da se za nešto dobro čuje za nas, jer u Evropi po rezultatima ne postoje. Osim toga nije mi jasno kako kvantitet može da bude jedino merilo, i ta poređenja sa Barsom i sličnim klubovima su neumesna. Al ajde dobro je de se čuje za nas..

Slobodni Klikeri

pre 11 godina

Ovo me podsetilo na jednu skorasnju situaciju kada se pred kraj prosle godine pojavio neki predsednik nekog kluba iz Maroka,Alzira,Egipta ili odakle vec koji tvrdi da je tamo neki Musa el Haribi Ahli Abib al Zukri...bla bla bla, deo vise golova od Mesija. :)
I naravno da su svi bili u fazonu "vazi" iako covek mozda realno jeste dao vise golova od Mesija,ali... :)

dirigent

pre 11 godina

Jovetic,Ljajic,Nastasic,Sulejmani,Fejsa,Tosic,Savic,Obradovic... Ako nisu vrhunski,onda su barem vise od prosecnih igraca. To se mora priznati.

Sasho

pre 11 godina

da nije tog zemunela partizan bi davno stavio katanac!zahvalnost bjekovicu i zecevicu sto su napravili taj kompleks.sta je djuric napravio za 5godina,da li je podigo klub na visi nivo??po ovome se vidi da je uprava bacila sve karte na prodaju mladih igraca.zelim jaci partizan jer ima sve predispozicije za to,a ne partizan po prodaju igraca!

Miljan M

pre 11 godina

Dragi citaoci, poredite vesti FC Patrizan i vesti CZ, samo ce vam se posle toga sve kazati o ova dva kluba. Ali, mi smo Srbi mazohisti, vise volimo da patimo nego da uzivamo u uspehu, uvek nam je lepse ruzno od lepog. Valjda imamo poremecen sistem vrednosti, sta li?

Ej, pa od vas ne bi moglo da se zivi... Koga bre vi lazete?

pre 11 godina

(Pedja, 28. mart 2013 23:32)

Ma jasno, mnogo je bolje da nemas ni jednog igraca, mnogo je bolje da ne igras Evropu, ma sve je bolje samo da nisi kao Partizan, jel da? Pa vi uvodite neke nove standarde po kojima je u stvari super sto veze nemate... Dobro, aj da ti verujem da ti ne bi bio odusevljen ovakvom vescu da je kojim slucajem tvoj tim u pitanju... Mada, siguran sam da ne bi napisao ovakav komentar...

radio

pre 11 godina

prvi put citam ovaj tekst u kom pise koji su kriterijumi za listu. svaka cast B92, nigde ovo nisam ranije procitao.

a sto se tice Partizana, ovo je laskava pohvala i nista drugo, posto nikad nismo uspeli da iskoristimo takav rad u mladjim kategorijama. otese nam menadzeri i alava uprava sve.

Lagano...

pre 11 godina

kakvi su partizanovi igraci ako se usporede sa barceloninim
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (dejo, 28. mart 2013 22:31)

Nikakvi, ali... Njegove igrace bar porede sa nekim... I ciji to igraci uopste mogu da se porede sa Barseloninim? Znaci, malo manje zavidnosti, ne vidim razloga da budete bas toliko ogorceni... Dobri, ili losi, bar su nasi... I drugi su bar po brojnosti, ako nisu po drugom, a mislim da bi od njih mogla da se spoji jedna DOOOBRA startna postava koja bi preslisavala sa po pet sve ovde u regionu...

Milan

pre 11 godina

Sve je to lepo al ovo je samo laskavo priznanje i rado bih ga menjao za osvojen neki bod u LS...procitao sam kriterijum po kome se rangiraju timovi i nakon toga dolazim do zakljucka da bi mi bilo draze da Partizan osvoji neki bod u LS pa makar bio i na 102. mestu ove liste. Sve je to lepo sto mi "proizvodimo" dobre igrace al je sramota sto niko od njih ne ostaje u klubu il sto ih makar ne prodamo za dobre pare pa dovedemo prava pojacanja.

Vlada

pre 11 godina

Petrovic (1M), Rukavina (3M), Obradovic (4M), Savic (15M), Nastasic (25M), Fejsa (4M), Petrovic (5M), Ljajic (10M), Jovetic (30M), Sulejmani (5M), Markovic (7M). Svake godine liga sampiona, vrednost tima 109 miliona.

Podesno

pre 11 godina

Navijaci Partizana treba da budu ponosni na skolu Crvene Zvezde. U protivnom ne bi u kosarci imali jednog onakvog Sasu Djordjevica

GrobaR

pre 11 godina

Mislim da smo jedini tim na svetu koji zivi od prodaje, valjda je normalno prvo napraviti budzet, sponzori, tv prava, ulaznice, itd. pa shodno tome oformiti tim i dati plate zaposlenima. Normalno je da klinci hoce da predju u neki bogatiji klub ali onda se to debelo naplati i za te pare se dovode igraci ciji transfer i petogodisnja plata ne prelazi taj transfer. Ovo sve ostalo je cista kradja i prosipanje iz supljeg u prazno.

Dvoranski polo

pre 11 godina

Treba biti iskren,pa reći da ova lista ne govori o kvaliteti rada u mlađim kategorijama,nego o količini igrača koje su pojedini klubovi plasirali u prve lige diljem Europe.Ipak,Partizanovo drugo mjesto je za svaki respekt.Meni je kao navijaču Dinama strahovito krivo što nije zaživjela ideja od prije par godina,kada su UEFA i FIFA raspravljale o posebnoj vrsti kompenzacije za tzv.klubove proizvođače,sjećam se da su među desetak klubova koje su spomenili bili Partizan,Dinamo,Ajax i Boca Juniors.Naravno,inicijativa je brzo stavljena ispod tepiha..Šteta!