Sreda, 27.03.2013.

16:50

CZ traži hitan sastanak borda ABA

Povodom najave da će Igokea odustati od organizacije F4, sportski direktor Crvene zvezde Davor Ristović u ime kluba zatražio je sastanak Borda ABA lige.

Izvor: B92

CZ traži hitan sastanak borda ABA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

DraganO

pre 11 godina

predlazem da svi procitaju komentar na slovenackom. to je to.
takodje, poznato ko je nas grobare naterao u ovu ligu i to ne sme da se zaboravi. takodje, musavi su mnogo poleteli posle jedne sezone. ne smete zaboraviti kako ste u zadnje 2 sezone stekli pravo igranja u ovoj ligi. istorija je uciteljica zivota.
(dejanp, 27. mart 2013 20:29)


Ti i ne znas za drugu istoriju osim one od pre 11 godina, al ito je tvoj problem, ipak kada napunis odredjeni broj godina, i obrises sline, onda ces shvatiti da musav nije niko drugi nego ti, ali koga ce to interesovati tada, cak ni tada neces shvatiti znacaj recenice ``Historija magistra vitae est``

Jadan si, nisi ni za zaljenje.

Bob Rock

pre 11 godina

KK CRVENA ZVEZDA BEOGRAD JE NAJVECI DOBITNIK jer stara Zvezda nije ni trebala da igra ABA ligu jer je bila poslednja 16. a ne da se bori za Evroligu ;)
(Marko Nis, 28. mart 2013 02:09)

Nema stara zvezda nova zvezda... FMP je u sezoni 2009/2010 bio poslednji u ABA ligi. 2010/2011 je igrao samo domacu ligu i plasirao se na cetvrto mesto, dok je zvezda te sezone bila trinaesta u aba ligi i peta u domacem prvenstvu i nije izborila ABA. Po zavrsetku sezone je 2010/2011 klub zamrznut, a FMP koji je bio cetvrti je promenio ime i nastavio u aba ligu...

Marko Nis

pre 11 godina

KK CRVENA ZVEZDA BEOGRAD JE NAJVECI DOBITNIK jer stara Zvezda nije ni trebala da igra ABA ligu jer je bila poslednja 16. a ne da se bori za Evroligu ;)

Danubewalker

pre 11 godina

Ovaj je vec postao dosadan kao onomad onaj Nikoloski iz FKCZ.Malo,malo pa neki referat.Razumem momka,verovatno radi bez plate kao igraci ali je ipak vrlo motivisan.

Dalibor

pre 11 godina

Ovde je i onima bez mozga jasno da je ovo sve zakuvao partizan.Ne znam sta bi samo radili da su bili peti verovatno bi se onda igrao final 6.Pa niste vi pretplaceni na evroligu iako ste nas ruku na srce casno predstavljali.Na terenu se treba izboriti za to a ne za zelenim stolom.Ako bude boga finale ce igrati Zvezda i Igokea a grobari ce da placu.

Trance

pre 11 godina

Hahahaha,nadam se da ce i svetski mediji preneti ovu vest,jos jedna sansa da ljudi citaju o umirucem "velikanu" i pritom se slatko nasmeju... (Ljakse, 27. mart 2013 21:04)

Nadimak ti bas odgovara...

zli gli

pre 11 godina

mislim da svi gresite. kako ne kapirate, nije Zvezda gubitnik, niti ce se tu ista promeniti, ovo je demagogija i priprema pritiska za F4!!! vi kao da ne poznajete Cokoija od kada je bio gradonacelnik i ostalo.
on se trudi da uvek zakuvava korak ispred svih. jednom politicar uvek politicar, a najgori su poloiticari bez angazmana i stranke koji je trude da se vrate u centar zbivanja preko sporta.

Prevareni

pre 11 godina

Ako cemo o tome ko je najveci gubitnik,to je svakako KK Partizan!Setite se intervjua celnoka EL,zasto Partizan nije dobio A licencu,zato sto je to dogovor ABA i EL,jer je ABA insistirala da se do EL dolazi samo plasmanom,i sta cemo sad?

Sasho

pre 11 godina

Da necete Covic da vam bude predsednik ABA lige?Da nema Vucic brata nekog u bordu ABA lige?Partizan je priznat Euroligaski klub i igrace euroligu kao najnovije priznanje klubu u njegovom radu jesu 3 mlada igraca u usponu!

H8er

pre 11 godina

Kada smo vas "otresali" u nekadasnjoj ligi Jugoslavije i Srbije i Crne Gore - vi ste hteli na Jadran, kako Zvezda, tako i FMP.

Kada smo pod pritiskom usli u Jadransku i poceli da vas "kidamo" i ovde - hteli ste da napustite Jadran ili da se uvedu BODOVI za svako takmicenje.

Kada smo i u bodovima poceli da vas "razapinjemo" - hteli ste da se isti UKINU!

I sad kad su se ukinuli bodovi posle par sezona - vi se bunite zasto drugo mesto nije dovoljno za EL i slicno. U cemu je vas problem? Cenim Zvezdu kao rivala, ali ga preteraste.
PS. propast Srpske kosarke se poklopio sa ulaskom u ABA ligu. Slucajno ili ne, ne znam.

riki

pre 11 godina

"košarkaš" da li je moguće da toliko ne znaš ili se praviš lud.Prvo nikad nije rečeno da će redosled na kraju lige određivati učesnike u EL bez obzira na f4,drugo još neverovatnije da zaboravljaš da su upravo FMP odnosno Čović i tadašnja kk CZ insistirali na aba ligi nadajući se kraju dominacije Partizana.Tada su navijači ova dva sada ujedinjena kluba govorili :videćete grobari sada nemate sudije!Hahaha-ne može se protiv giganta i institucije,valjda je to sada i vama jasno

Marko

pre 11 godina

Kada je nastajala liga Srpski klubovi nisu bili jedinstveni i zato ovako prolazimo.Zasto Zvezda i Partizan ne istupe iz lige pa da vidimo na sta ce liga liciti.Ali mi smo majstori za neslogu.Zato sada treba da cutimo i trpimo....

Sasa

pre 11 godina

Zvezda je sa drugim mestom imala zagarantovano ucesce u kvalifikacijama za EL, a sada ako pobede radnicki i partizan, zvezda gubi EL tako da je covek u pravu kada kaze da su igokea i zvezda pogodjeni ovim odlukama
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (goc21, 27. mart 2013 18:11)

Ovo sto radi ABA liga jeste smehotres, ali setite se , pogotovo VI komsije vremena kada je KK Partizan vredno sakupljao bodove za ucesce u Evroligi {sistem bodovanja}, i kad je sakupio dovoljan broj bodova zaucesce u naredne TRI sezone neko{citaj Covic) je isao i molio u Spaniju, kako bi se to "okrenulo" I okrenulo se. Partizan je ponovo "morao " da osvoji prvenstvo i najmanje polufinale kupa kako bi i naredne sezone mogao da "dobije" vec "zaradjeno " u predhodne dve sezone.

dejanp

pre 11 godina

predlazem da svi procitaju komentar na slovenackom. to je to.
takodje, poznato ko je nas grobare naterao u ovu ligu i to ne sme da se zaboravi. takodje, musavi su mnogo poleteli posle jedne sezone. ne smete zaboraviti kako ste u zadnje 2 sezone stekli pravo igranja u ovoj ligi. istorija je uciteljica zivota.

dixi

pre 11 godina

Šta ovomu nije jasno....Pa ABA liga je privatno vlastništvo, i CZ je jedan od vlastnika Sidra d.o.o. ( mislim da CZ ima 6,67% udjel u Sidro d.o.o. ). Ne prođe ovdje nikakva politika i lobiji, glas prava imajo vlastniki skladno s svojim udjelom. Pa nije ti to neko društvo, gdje se ne zna ko pije i ko plača. Skupite 50% i odločivali čete o svemu. Ako ne ide, izađite iz ABA lige i igrajte srpsko ligu. I onda se dogovorite sa Evroligo. I oni so privatno vlastništvo. Ovdje socijalizem i državna politika ne pomažeta ništa.

kosarkas

pre 11 godina

posto grobarima nije jasno zasto je zvezda uz igokeu gubitnik da malo pojasnim. na pocetku sezone aba lege receno je da ce o ucesnicima el odlucivati ligaski deo, a da ce f4 biti samo turnir za pobedu u abi. posle svih desavanja jasno je da je zvezda po tom pravilu vec trebala da je direktno u el. posto su izmenjena pravila mesec dana pred kraj lige zvezda moze da bude gubitnik ako izgubi polufinale pa kroz kvalifikacije bude trazila mesto u el.nije kao igokea koja moze da ostane bez el totalno. a sto se tice aba lige, nije zvezda zagovarala igranje u abi. zvezda jeste prva igrala aba ligu ali samo zato sto te sezone nije igrala evropu, a od naredne su srpski klubovi odlukom saveza, koji vode grobari jos uvek, igrali aba ligu.

seljak

pre 11 godina

prosto ne mogu da verujem sta pisete..kakav radnicki gubitnik...sta je radnicki izgubio...da nema slucajno bolji skor od ikogea,partizana,zvezde..pa on je u svakom slucaju najslabija ekipa u final 4..treba da bude zadovoljan sa plasmanom medju cetiri ekipe...od osam ekipa sa vrha tabele ima najslabiji skor..ali nisu oni krivi sto su te ekipe gubile bodove u madjarskoj,sirokom,splitu,zadru...ovde su jedini gubitnici ikogea i zvezda..zato sto je ikogea izgubila direktan plasman,a zvezda zagarantovane kvalifikacije...a ja kao zvezdas moram da priznam da partizan zasluzuje evroligu i da se nije kvalifikovao na final 4...

ima razloga zasto je to tako

pre 11 godina

Drugoplasiranom je bilo zagarantovano mesto u kvalifikacijama za El.
(Opet ne razumete logiku?, 27. mart 2013 18:40)

Kad to? A zasto bi se, u tom slucaju, treceplasirani maltretirao da pobedi na F4?

legolas

pre 11 godina

"Ristović kaže da su u “čitavoj ovoj ujdurmi” najveći gubitnici Igokea i Crvena zvezda"

Pitam se samo ko je bio gubitnik prosle sezone...da li vi koji ste neregularno usli u evro kup ili Radnicki koji je to mesto zasluzio na terenu pre vas ?!

srecko

pre 11 godina

treba biti objektivan igokei i radnickom a ni zvezdi i partizanu niko ne brani da uzmu titulu u aba ligi,ali realno to nije dovoljno za ispunjavanje uslova za igranje evrolige osim ako nije moguce da igraju u nekom drugom gradu ili drzavi ali to vec zalazi u ingerencije eurolige.to je takmicenje rezervisano za one koji imaju infrastrukturu za tako nesto i pretpostavljen kapacitet za interesovanje za meceve reklame.tv prava i celokupni marketing oko takmicenja.navescu primer da igraju zvezda ili partizan ili druga opcija radnicki kragujevac.real madrid dolazi u beograd da igra sa zvezdom ili partizanom dodje popodne odradi trening uvece odspavaju ujutru lagan trening ili bez uvece utakmica avion kuci a sa radnickim sve se to pomera sa minimum pola a dana a mozda i jos ceo dan.to su veliki timovi veliki igraci koji zahtevaju dobre uslove za pruzanje dobrih i zanimljivih igara a na za vozikanje po srpskim koridorima i gradicima bez namere da bilo koga uvredim.zato ako bude kako treba gledacemo sdva beogradska tima u evroligi i daj boze da oba odu u drugi krug a na ffor oba e to je vec fantazija .ko zna mozda se i ostvari..

ultrasrbin

pre 11 godina

Opet ne razumete logiku?, 27. mart 2013 18:40

Trebalo je prvom da bude zagarantovano mesto u EL i to prema tumacenju ABA. Za drugo mesto nista nije pominjano i zato nemojte da se folirate sada kada niste prvi.

XXL Grobar

pre 11 godina

Presao si se gorane, najveci grobari Srpske kosarke je Dusko Vujosevic (preuzeo 2003 selekciju od Pesica i nije uradio nista), pravio igrace za komsijske republike, sada Letoniji, Francuskoj, Bosni. Predrag Danilovic i Dragan Todoric sa svojom politikom samo Partizan i niko vise.
Mozes ti da pricas sta hoces, ali kroz FMP je proslo i formirano vise igraca nego za 11 godine vladavine Partizana i DSa. FMP je izbacio bolje igrace za reprezentaciju nego Partizan poslednjih 15 godina. Partizan je samo otimao talente iz drugih sportskih centara i ucenjivao ih igranjem u reprezentaciji. Zato smo dosli na mesto gde smo sada, na najnize grane.
(ne ne ne ne ne lazi, 27. mart 2013 18:35)


AAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

ne ne ne ne ne lupaj

DELIJA 011

pre 11 godina

Ako Igokea odustane možemo mi da organizujemo u Železniku . Samo da se ne desi ono ljuljanje koševa i pljuvanje trenera grobara . To nije u redu jer grobare koliko god MRZELI moramo ih POŠTOVATI JER SU NAJVEĆA KOŠARKAŠKA INSTITUCIJA SA OVIH PROSTORA . U redu je što tražimo objašnjenja ali treba da budemo mudri kao grobari . Ipak je tradicija na njihovoj strani . Mi smo ove godine IGRALI KOŠARKU ALI NIGDE NAS NIJE BILO 11 GODINA . REALNO .

konfučije

pre 11 godina

Cedevita sa budžetom i Maljkovićem bila viđena na prvom mestu. A sad kad već nije tako bolje i "večiti" nego selo pored BL. Istupiti iz lige.

Lav

pre 11 godina

Zamislite samo da su f4 izborili sledećim redosledom: Zvezda, Olimpija, Cibona i Partizan. I da neko kaže kolo pre kraja "E sad ipak ne važi taj sistem za Evroligu, nego ćemo drugačije. Ali još ne znamo ni kako drugačije".
Nego sva sreća da je maleni klub iz Laktaša prvi na tabeli, i da nema ko da se zauzme za njega, pa će kako tako ipak sve biti regularno.

ne ne ne ne ne lazi

pre 11 godina

kk crvena zvezda fmp ima najmanje prava da kritikuje bilo koga jer su upravo oni bili najveci zagovornici jadranske lige u zacetku. Ako vec kritikuju onda neka priznaju to da su celnici Partizana bili tada u pravu sto nisu zeleli jadransku ligu. Navijaci Partizana sebe nazivaju grobarima ali ste zapravo vi (zvezda i fmp) pravi grobari Srpske kosarke.
(Goran, 27. mart 2013 17:36)

Presao si se gorane, najveci grobari Srpske kosarke je Dusko Vujosevic (preuzeo 2003 selekciju od Pesica i nije uradio nista), pravio igrace za komsijske republike, sada Letoniji, Francuskoj, Bosni. Predrag Danilovic i Dragan Todoric sa svojom politikom samo Partizan i niko vise.
Mozes ti da pricas sta hoces, ali kroz FMP je proslo i formirano vise igraca nego za 11 godine vladavine Partizana i DSa. FMP je izbacio bolje igrace za reprezentaciju nego Partizan poslednjih 15 godina. Partizan je samo otimao talente iz drugih sportskih centara i ucenjivao ih igranjem u reprezentaciji. Zato smo dosli na mesto gde smo sada, na najnize grane.

Tolle

pre 11 godina

Sta je, prpa da nece ni biti F4 pa ce Evroliga sama da odabere ucesnike, gde se zna da bar 3-4 kluba imaju prednost, naravno na celu sa jednim od najvecih klubova Evrope?Ne brinite, zalozicemo se i za vas, iako ste nam pobegli iz komsiluka u predgradje ;)

Opet ne razumete logiku?

pre 11 godina

Ne razumem njegovu logiku...samo nesto da se zali. Igokea jedina ima pravo da se zali.
(dzozey, 27. mart 2013 17:14)

Drugoplasiranom je bilo zagarantovano mesto u kvalifikacijama za El.

goc21

pre 11 godina

Zvezda je sa drugim mestom imala zagarantovano ucesce u kvalifikacijama za EL, a sada ako pobede radnicki i partizan, zvezda gubi EL tako da je covek u pravu kada kaze da su igokea i zvezda pogodjeni ovim odlukama

pantani40

pre 11 godina

Zveda gubitnik u ovoj situaciji :)))
Ti nas zezas,malo ... U ovoj situaciji gubitnici su Igokea i Radnicki jer im ULEB ne dozvoljava igranje eurolige bez obzira na rezultat kojim su ( IGOKEA ) ili kojim ce ( RADNICKI )zasluziti to !
Cesto obracanje ljudi iz Zeleznika moze da znaci samo jedno (mada ja to ne bih voleo )a to je da oni imaju neke druge informacije koje mi obicni ljubitelji sporta nemamo !
Nadam se da gresim . . . a ako neko ima bio bih mu zahvalan da nam ih podeli!

dzozey

pre 11 godina

"Ristović kaže da su u “čitavoj ovoj ujdurmi” najveći gubitnici Igokea i Crvena zvezda"...zasto Crvena Zvezda? Bila je prica da direktno u EL ide prvi na tabeli i osvajac F4...meni se cini da ovo kako je sad odgovara CZ. Ne razumem njegovu logiku...samo nesto da se zali. Igokea jedina ima pravo da se zali.

zzzzz

pre 11 godina

Iskreno, ne vidim po čemu su najveći gubitnici Igokea i Crvena zvezda. Najveći gubitnici su Igokea i Radnički, jer će Zvezda i Partizan na kraju igrati Evroligu, čak i ako je ne zasluže. Inače navijam za Zvezdu, ali hajde da pričamo realno.

Aleksandar

pre 11 godina

Još se F4 nije ni odigrao a već imamo gubitnike.Polako, smirite malo strasti ,ovo je srpski F4, nema potrebe da se dižu tenzije. Sreća pa se Hrvati i Slovenci nisu plasirali na F4, pa da odmah profitiraju ,mada i ovako nije isključeno da će da se ovajde...

Balkanski špijun

pre 11 godina

Tačno je to, ali ova polemika i haos oko F4 u ovom trenutku može lako da nam se obije o glavu i da Srpski klubovi prokockaju šansu da svi igraju u Evropi, a posebno ova 2 mesta u evroligi... (nije ni fer, ni sportski, ali ako smo pametni, u finalu će igrati Partizan i Zvezda)

Goran

pre 11 godina

kk crvena zvezda fmp ima najmanje prava da kritikuje bilo koga jer su upravo oni bili najveci zagovornici jadranske lige u zacetku. Ako vec kritikuju onda neka priznaju to da su celnici Partizana bili tada u pravu sto nisu zeleli jadransku ligu. Navijaci Partizana sebe nazivaju grobarima ali ste zapravo vi (zvezda i fmp) pravi grobari Srpske kosarke.

Dalmos

pre 11 godina

Moram priznati da mi je drago sto su ove stvari isplivale na povrsinu! Nasi klubovi moraju pod hitno da napuste ovaj cirkus od lige. Nemam nista protiv regionalne lige, ali u vlasnistvu kosarkaskih saveza zemalja ucesnica, i sa jasno definisanim sportskim pravilima, a ovi nakupci ce vec naci neki novi biznis.

zzzzz

pre 11 godina

Iskreno, ne vidim po čemu su najveći gubitnici Igokea i Crvena zvezda. Najveći gubitnici su Igokea i Radnički, jer će Zvezda i Partizan na kraju igrati Evroligu, čak i ako je ne zasluže. Inače navijam za Zvezdu, ali hajde da pričamo realno.

Dalmos

pre 11 godina

Moram priznati da mi je drago sto su ove stvari isplivale na povrsinu! Nasi klubovi moraju pod hitno da napuste ovaj cirkus od lige. Nemam nista protiv regionalne lige, ali u vlasnistvu kosarkaskih saveza zemalja ucesnica, i sa jasno definisanim sportskim pravilima, a ovi nakupci ce vec naci neki novi biznis.

dzozey

pre 11 godina

"Ristović kaže da su u “čitavoj ovoj ujdurmi” najveći gubitnici Igokea i Crvena zvezda"...zasto Crvena Zvezda? Bila je prica da direktno u EL ide prvi na tabeli i osvajac F4...meni se cini da ovo kako je sad odgovara CZ. Ne razumem njegovu logiku...samo nesto da se zali. Igokea jedina ima pravo da se zali.

Lav

pre 11 godina

Zamislite samo da su f4 izborili sledećim redosledom: Zvezda, Olimpija, Cibona i Partizan. I da neko kaže kolo pre kraja "E sad ipak ne važi taj sistem za Evroligu, nego ćemo drugačije. Ali još ne znamo ni kako drugačije".
Nego sva sreća da je maleni klub iz Laktaša prvi na tabeli, i da nema ko da se zauzme za njega, pa će kako tako ipak sve biti regularno.

pantani40

pre 11 godina

Zveda gubitnik u ovoj situaciji :)))
Ti nas zezas,malo ... U ovoj situaciji gubitnici su Igokea i Radnicki jer im ULEB ne dozvoljava igranje eurolige bez obzira na rezultat kojim su ( IGOKEA ) ili kojim ce ( RADNICKI )zasluziti to !
Cesto obracanje ljudi iz Zeleznika moze da znaci samo jedno (mada ja to ne bih voleo )a to je da oni imaju neke druge informacije koje mi obicni ljubitelji sporta nemamo !
Nadam se da gresim . . . a ako neko ima bio bih mu zahvalan da nam ih podeli!

Goran

pre 11 godina

kk crvena zvezda fmp ima najmanje prava da kritikuje bilo koga jer su upravo oni bili najveci zagovornici jadranske lige u zacetku. Ako vec kritikuju onda neka priznaju to da su celnici Partizana bili tada u pravu sto nisu zeleli jadransku ligu. Navijaci Partizana sebe nazivaju grobarima ali ste zapravo vi (zvezda i fmp) pravi grobari Srpske kosarke.

Tolle

pre 11 godina

Sta je, prpa da nece ni biti F4 pa ce Evroliga sama da odabere ucesnike, gde se zna da bar 3-4 kluba imaju prednost, naravno na celu sa jednim od najvecih klubova Evrope?Ne brinite, zalozicemo se i za vas, iako ste nam pobegli iz komsiluka u predgradje ;)

Sasa

pre 11 godina

Zvezda je sa drugim mestom imala zagarantovano ucesce u kvalifikacijama za EL, a sada ako pobede radnicki i partizan, zvezda gubi EL tako da je covek u pravu kada kaze da su igokea i zvezda pogodjeni ovim odlukama
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (goc21, 27. mart 2013 18:11)

Ovo sto radi ABA liga jeste smehotres, ali setite se , pogotovo VI komsije vremena kada je KK Partizan vredno sakupljao bodove za ucesce u Evroligi {sistem bodovanja}, i kad je sakupio dovoljan broj bodova zaucesce u naredne TRI sezone neko{citaj Covic) je isao i molio u Spaniju, kako bi se to "okrenulo" I okrenulo se. Partizan je ponovo "morao " da osvoji prvenstvo i najmanje polufinale kupa kako bi i naredne sezone mogao da "dobije" vec "zaradjeno " u predhodne dve sezone.

H8er

pre 11 godina

Kada smo vas "otresali" u nekadasnjoj ligi Jugoslavije i Srbije i Crne Gore - vi ste hteli na Jadran, kako Zvezda, tako i FMP.

Kada smo pod pritiskom usli u Jadransku i poceli da vas "kidamo" i ovde - hteli ste da napustite Jadran ili da se uvedu BODOVI za svako takmicenje.

Kada smo i u bodovima poceli da vas "razapinjemo" - hteli ste da se isti UKINU!

I sad kad su se ukinuli bodovi posle par sezona - vi se bunite zasto drugo mesto nije dovoljno za EL i slicno. U cemu je vas problem? Cenim Zvezdu kao rivala, ali ga preteraste.
PS. propast Srpske kosarke se poklopio sa ulaskom u ABA ligu. Slucajno ili ne, ne znam.

legolas

pre 11 godina

"Ristović kaže da su u “čitavoj ovoj ujdurmi” najveći gubitnici Igokea i Crvena zvezda"

Pitam se samo ko je bio gubitnik prosle sezone...da li vi koji ste neregularno usli u evro kup ili Radnicki koji je to mesto zasluzio na terenu pre vas ?!

konfučije

pre 11 godina

Cedevita sa budžetom i Maljkovićem bila viđena na prvom mestu. A sad kad već nije tako bolje i "večiti" nego selo pored BL. Istupiti iz lige.

XXL Grobar

pre 11 godina

Presao si se gorane, najveci grobari Srpske kosarke je Dusko Vujosevic (preuzeo 2003 selekciju od Pesica i nije uradio nista), pravio igrace za komsijske republike, sada Letoniji, Francuskoj, Bosni. Predrag Danilovic i Dragan Todoric sa svojom politikom samo Partizan i niko vise.
Mozes ti da pricas sta hoces, ali kroz FMP je proslo i formirano vise igraca nego za 11 godine vladavine Partizana i DSa. FMP je izbacio bolje igrace za reprezentaciju nego Partizan poslednjih 15 godina. Partizan je samo otimao talente iz drugih sportskih centara i ucenjivao ih igranjem u reprezentaciji. Zato smo dosli na mesto gde smo sada, na najnize grane.
(ne ne ne ne ne lazi, 27. mart 2013 18:35)


AAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

ne ne ne ne ne lupaj

Aleksandar

pre 11 godina

Još se F4 nije ni odigrao a već imamo gubitnike.Polako, smirite malo strasti ,ovo je srpski F4, nema potrebe da se dižu tenzije. Sreća pa se Hrvati i Slovenci nisu plasirali na F4, pa da odmah profitiraju ,mada i ovako nije isključeno da će da se ovajde...

Prevareni

pre 11 godina

Ako cemo o tome ko je najveci gubitnik,to je svakako KK Partizan!Setite se intervjua celnoka EL,zasto Partizan nije dobio A licencu,zato sto je to dogovor ABA i EL,jer je ABA insistirala da se do EL dolazi samo plasmanom,i sta cemo sad?

ne ne ne ne ne lazi

pre 11 godina

kk crvena zvezda fmp ima najmanje prava da kritikuje bilo koga jer su upravo oni bili najveci zagovornici jadranske lige u zacetku. Ako vec kritikuju onda neka priznaju to da su celnici Partizana bili tada u pravu sto nisu zeleli jadransku ligu. Navijaci Partizana sebe nazivaju grobarima ali ste zapravo vi (zvezda i fmp) pravi grobari Srpske kosarke.
(Goran, 27. mart 2013 17:36)

Presao si se gorane, najveci grobari Srpske kosarke je Dusko Vujosevic (preuzeo 2003 selekciju od Pesica i nije uradio nista), pravio igrace za komsijske republike, sada Letoniji, Francuskoj, Bosni. Predrag Danilovic i Dragan Todoric sa svojom politikom samo Partizan i niko vise.
Mozes ti da pricas sta hoces, ali kroz FMP je proslo i formirano vise igraca nego za 11 godine vladavine Partizana i DSa. FMP je izbacio bolje igrace za reprezentaciju nego Partizan poslednjih 15 godina. Partizan je samo otimao talente iz drugih sportskih centara i ucenjivao ih igranjem u reprezentaciji. Zato smo dosli na mesto gde smo sada, na najnize grane.

DELIJA 011

pre 11 godina

Ako Igokea odustane možemo mi da organizujemo u Železniku . Samo da se ne desi ono ljuljanje koševa i pljuvanje trenera grobara . To nije u redu jer grobare koliko god MRZELI moramo ih POŠTOVATI JER SU NAJVEĆA KOŠARKAŠKA INSTITUCIJA SA OVIH PROSTORA . U redu je što tražimo objašnjenja ali treba da budemo mudri kao grobari . Ipak je tradicija na njihovoj strani . Mi smo ove godine IGRALI KOŠARKU ALI NIGDE NAS NIJE BILO 11 GODINA . REALNO .

dejanp

pre 11 godina

predlazem da svi procitaju komentar na slovenackom. to je to.
takodje, poznato ko je nas grobare naterao u ovu ligu i to ne sme da se zaboravi. takodje, musavi su mnogo poleteli posle jedne sezone. ne smete zaboraviti kako ste u zadnje 2 sezone stekli pravo igranja u ovoj ligi. istorija je uciteljica zivota.

Marko Nis

pre 11 godina

KK CRVENA ZVEZDA BEOGRAD JE NAJVECI DOBITNIK jer stara Zvezda nije ni trebala da igra ABA ligu jer je bila poslednja 16. a ne da se bori za Evroligu ;)

riki

pre 11 godina

"košarkaš" da li je moguće da toliko ne znaš ili se praviš lud.Prvo nikad nije rečeno da će redosled na kraju lige određivati učesnike u EL bez obzira na f4,drugo još neverovatnije da zaboravljaš da su upravo FMP odnosno Čović i tadašnja kk CZ insistirali na aba ligi nadajući se kraju dominacije Partizana.Tada su navijači ova dva sada ujedinjena kluba govorili :videćete grobari sada nemate sudije!Hahaha-ne može se protiv giganta i institucije,valjda je to sada i vama jasno

goc21

pre 11 godina

Zvezda je sa drugim mestom imala zagarantovano ucesce u kvalifikacijama za EL, a sada ako pobede radnicki i partizan, zvezda gubi EL tako da je covek u pravu kada kaze da su igokea i zvezda pogodjeni ovim odlukama

dixi

pre 11 godina

Šta ovomu nije jasno....Pa ABA liga je privatno vlastništvo, i CZ je jedan od vlastnika Sidra d.o.o. ( mislim da CZ ima 6,67% udjel u Sidro d.o.o. ). Ne prođe ovdje nikakva politika i lobiji, glas prava imajo vlastniki skladno s svojim udjelom. Pa nije ti to neko društvo, gdje se ne zna ko pije i ko plača. Skupite 50% i odločivali čete o svemu. Ako ne ide, izađite iz ABA lige i igrajte srpsko ligu. I onda se dogovorite sa Evroligo. I oni so privatno vlastništvo. Ovdje socijalizem i državna politika ne pomažeta ništa.

Sasho

pre 11 godina

Da necete Covic da vam bude predsednik ABA lige?Da nema Vucic brata nekog u bordu ABA lige?Partizan je priznat Euroligaski klub i igrace euroligu kao najnovije priznanje klubu u njegovom radu jesu 3 mlada igraca u usponu!

Balkanski špijun

pre 11 godina

Tačno je to, ali ova polemika i haos oko F4 u ovom trenutku može lako da nam se obije o glavu i da Srpski klubovi prokockaju šansu da svi igraju u Evropi, a posebno ova 2 mesta u evroligi... (nije ni fer, ni sportski, ali ako smo pametni, u finalu će igrati Partizan i Zvezda)

ultrasrbin

pre 11 godina

Opet ne razumete logiku?, 27. mart 2013 18:40

Trebalo je prvom da bude zagarantovano mesto u EL i to prema tumacenju ABA. Za drugo mesto nista nije pominjano i zato nemojte da se folirate sada kada niste prvi.

seljak

pre 11 godina

prosto ne mogu da verujem sta pisete..kakav radnicki gubitnik...sta je radnicki izgubio...da nema slucajno bolji skor od ikogea,partizana,zvezde..pa on je u svakom slucaju najslabija ekipa u final 4..treba da bude zadovoljan sa plasmanom medju cetiri ekipe...od osam ekipa sa vrha tabele ima najslabiji skor..ali nisu oni krivi sto su te ekipe gubile bodove u madjarskoj,sirokom,splitu,zadru...ovde su jedini gubitnici ikogea i zvezda..zato sto je ikogea izgubila direktan plasman,a zvezda zagarantovane kvalifikacije...a ja kao zvezdas moram da priznam da partizan zasluzuje evroligu i da se nije kvalifikovao na final 4...

Opet ne razumete logiku?

pre 11 godina

Ne razumem njegovu logiku...samo nesto da se zali. Igokea jedina ima pravo da se zali.
(dzozey, 27. mart 2013 17:14)

Drugoplasiranom je bilo zagarantovano mesto u kvalifikacijama za El.

Marko

pre 11 godina

Kada je nastajala liga Srpski klubovi nisu bili jedinstveni i zato ovako prolazimo.Zasto Zvezda i Partizan ne istupe iz lige pa da vidimo na sta ce liga liciti.Ali mi smo majstori za neslogu.Zato sada treba da cutimo i trpimo....

ima razloga zasto je to tako

pre 11 godina

Drugoplasiranom je bilo zagarantovano mesto u kvalifikacijama za El.
(Opet ne razumete logiku?, 27. mart 2013 18:40)

Kad to? A zasto bi se, u tom slucaju, treceplasirani maltretirao da pobedi na F4?

zli gli

pre 11 godina

mislim da svi gresite. kako ne kapirate, nije Zvezda gubitnik, niti ce se tu ista promeniti, ovo je demagogija i priprema pritiska za F4!!! vi kao da ne poznajete Cokoija od kada je bio gradonacelnik i ostalo.
on se trudi da uvek zakuvava korak ispred svih. jednom politicar uvek politicar, a najgori su poloiticari bez angazmana i stranke koji je trude da se vrate u centar zbivanja preko sporta.

kosarkas

pre 11 godina

posto grobarima nije jasno zasto je zvezda uz igokeu gubitnik da malo pojasnim. na pocetku sezone aba lege receno je da ce o ucesnicima el odlucivati ligaski deo, a da ce f4 biti samo turnir za pobedu u abi. posle svih desavanja jasno je da je zvezda po tom pravilu vec trebala da je direktno u el. posto su izmenjena pravila mesec dana pred kraj lige zvezda moze da bude gubitnik ako izgubi polufinale pa kroz kvalifikacije bude trazila mesto u el.nije kao igokea koja moze da ostane bez el totalno. a sto se tice aba lige, nije zvezda zagovarala igranje u abi. zvezda jeste prva igrala aba ligu ali samo zato sto te sezone nije igrala evropu, a od naredne su srpski klubovi odlukom saveza, koji vode grobari jos uvek, igrali aba ligu.

Trance

pre 11 godina

Hahahaha,nadam se da ce i svetski mediji preneti ovu vest,jos jedna sansa da ljudi citaju o umirucem "velikanu" i pritom se slatko nasmeju... (Ljakse, 27. mart 2013 21:04)

Nadimak ti bas odgovara...

Danubewalker

pre 11 godina

Ovaj je vec postao dosadan kao onomad onaj Nikoloski iz FKCZ.Malo,malo pa neki referat.Razumem momka,verovatno radi bez plate kao igraci ali je ipak vrlo motivisan.

srecko

pre 11 godina

treba biti objektivan igokei i radnickom a ni zvezdi i partizanu niko ne brani da uzmu titulu u aba ligi,ali realno to nije dovoljno za ispunjavanje uslova za igranje evrolige osim ako nije moguce da igraju u nekom drugom gradu ili drzavi ali to vec zalazi u ingerencije eurolige.to je takmicenje rezervisano za one koji imaju infrastrukturu za tako nesto i pretpostavljen kapacitet za interesovanje za meceve reklame.tv prava i celokupni marketing oko takmicenja.navescu primer da igraju zvezda ili partizan ili druga opcija radnicki kragujevac.real madrid dolazi u beograd da igra sa zvezdom ili partizanom dodje popodne odradi trening uvece odspavaju ujutru lagan trening ili bez uvece utakmica avion kuci a sa radnickim sve se to pomera sa minimum pola a dana a mozda i jos ceo dan.to su veliki timovi veliki igraci koji zahtevaju dobre uslove za pruzanje dobrih i zanimljivih igara a na za vozikanje po srpskim koridorima i gradicima bez namere da bilo koga uvredim.zato ako bude kako treba gledacemo sdva beogradska tima u evroligi i daj boze da oba odu u drugi krug a na ffor oba e to je vec fantazija .ko zna mozda se i ostvari..

Dalibor

pre 11 godina

Ovde je i onima bez mozga jasno da je ovo sve zakuvao partizan.Ne znam sta bi samo radili da su bili peti verovatno bi se onda igrao final 6.Pa niste vi pretplaceni na evroligu iako ste nas ruku na srce casno predstavljali.Na terenu se treba izboriti za to a ne za zelenim stolom.Ako bude boga finale ce igrati Zvezda i Igokea a grobari ce da placu.

Bob Rock

pre 11 godina

KK CRVENA ZVEZDA BEOGRAD JE NAJVECI DOBITNIK jer stara Zvezda nije ni trebala da igra ABA ligu jer je bila poslednja 16. a ne da se bori za Evroligu ;)
(Marko Nis, 28. mart 2013 02:09)

Nema stara zvezda nova zvezda... FMP je u sezoni 2009/2010 bio poslednji u ABA ligi. 2010/2011 je igrao samo domacu ligu i plasirao se na cetvrto mesto, dok je zvezda te sezone bila trinaesta u aba ligi i peta u domacem prvenstvu i nije izborila ABA. Po zavrsetku sezone je 2010/2011 klub zamrznut, a FMP koji je bio cetvrti je promenio ime i nastavio u aba ligu...

DraganO

pre 11 godina

predlazem da svi procitaju komentar na slovenackom. to je to.
takodje, poznato ko je nas grobare naterao u ovu ligu i to ne sme da se zaboravi. takodje, musavi su mnogo poleteli posle jedne sezone. ne smete zaboraviti kako ste u zadnje 2 sezone stekli pravo igranja u ovoj ligi. istorija je uciteljica zivota.
(dejanp, 27. mart 2013 20:29)


Ti i ne znas za drugu istoriju osim one od pre 11 godina, al ito je tvoj problem, ipak kada napunis odredjeni broj godina, i obrises sline, onda ces shvatiti da musav nije niko drugi nego ti, ali koga ce to interesovati tada, cak ni tada neces shvatiti znacaj recenice ``Historija magistra vitae est``

Jadan si, nisi ni za zaljenje.

ne ne ne ne ne lazi

pre 11 godina

kk crvena zvezda fmp ima najmanje prava da kritikuje bilo koga jer su upravo oni bili najveci zagovornici jadranske lige u zacetku. Ako vec kritikuju onda neka priznaju to da su celnici Partizana bili tada u pravu sto nisu zeleli jadransku ligu. Navijaci Partizana sebe nazivaju grobarima ali ste zapravo vi (zvezda i fmp) pravi grobari Srpske kosarke.
(Goran, 27. mart 2013 17:36)

Presao si se gorane, najveci grobari Srpske kosarke je Dusko Vujosevic (preuzeo 2003 selekciju od Pesica i nije uradio nista), pravio igrace za komsijske republike, sada Letoniji, Francuskoj, Bosni. Predrag Danilovic i Dragan Todoric sa svojom politikom samo Partizan i niko vise.
Mozes ti da pricas sta hoces, ali kroz FMP je proslo i formirano vise igraca nego za 11 godine vladavine Partizana i DSa. FMP je izbacio bolje igrace za reprezentaciju nego Partizan poslednjih 15 godina. Partizan je samo otimao talente iz drugih sportskih centara i ucenjivao ih igranjem u reprezentaciji. Zato smo dosli na mesto gde smo sada, na najnize grane.

kosarkas

pre 11 godina

posto grobarima nije jasno zasto je zvezda uz igokeu gubitnik da malo pojasnim. na pocetku sezone aba lege receno je da ce o ucesnicima el odlucivati ligaski deo, a da ce f4 biti samo turnir za pobedu u abi. posle svih desavanja jasno je da je zvezda po tom pravilu vec trebala da je direktno u el. posto su izmenjena pravila mesec dana pred kraj lige zvezda moze da bude gubitnik ako izgubi polufinale pa kroz kvalifikacije bude trazila mesto u el.nije kao igokea koja moze da ostane bez el totalno. a sto se tice aba lige, nije zvezda zagovarala igranje u abi. zvezda jeste prva igrala aba ligu ali samo zato sto te sezone nije igrala evropu, a od naredne su srpski klubovi odlukom saveza, koji vode grobari jos uvek, igrali aba ligu.

Goran

pre 11 godina

kk crvena zvezda fmp ima najmanje prava da kritikuje bilo koga jer su upravo oni bili najveci zagovornici jadranske lige u zacetku. Ako vec kritikuju onda neka priznaju to da su celnici Partizana bili tada u pravu sto nisu zeleli jadransku ligu. Navijaci Partizana sebe nazivaju grobarima ali ste zapravo vi (zvezda i fmp) pravi grobari Srpske kosarke.

Tolle

pre 11 godina

Sta je, prpa da nece ni biti F4 pa ce Evroliga sama da odabere ucesnike, gde se zna da bar 3-4 kluba imaju prednost, naravno na celu sa jednim od najvecih klubova Evrope?Ne brinite, zalozicemo se i za vas, iako ste nam pobegli iz komsiluka u predgradje ;)

pantani40

pre 11 godina

Zveda gubitnik u ovoj situaciji :)))
Ti nas zezas,malo ... U ovoj situaciji gubitnici su Igokea i Radnicki jer im ULEB ne dozvoljava igranje eurolige bez obzira na rezultat kojim su ( IGOKEA ) ili kojim ce ( RADNICKI )zasluziti to !
Cesto obracanje ljudi iz Zeleznika moze da znaci samo jedno (mada ja to ne bih voleo )a to je da oni imaju neke druge informacije koje mi obicni ljubitelji sporta nemamo !
Nadam se da gresim . . . a ako neko ima bio bih mu zahvalan da nam ih podeli!

Dalibor

pre 11 godina

Ovde je i onima bez mozga jasno da je ovo sve zakuvao partizan.Ne znam sta bi samo radili da su bili peti verovatno bi se onda igrao final 6.Pa niste vi pretplaceni na evroligu iako ste nas ruku na srce casno predstavljali.Na terenu se treba izboriti za to a ne za zelenim stolom.Ako bude boga finale ce igrati Zvezda i Igokea a grobari ce da placu.

dzozey

pre 11 godina

"Ristović kaže da su u “čitavoj ovoj ujdurmi” najveći gubitnici Igokea i Crvena zvezda"...zasto Crvena Zvezda? Bila je prica da direktno u EL ide prvi na tabeli i osvajac F4...meni se cini da ovo kako je sad odgovara CZ. Ne razumem njegovu logiku...samo nesto da se zali. Igokea jedina ima pravo da se zali.

goc21

pre 11 godina

Zvezda je sa drugim mestom imala zagarantovano ucesce u kvalifikacijama za EL, a sada ako pobede radnicki i partizan, zvezda gubi EL tako da je covek u pravu kada kaze da su igokea i zvezda pogodjeni ovim odlukama

zzzzz

pre 11 godina

Iskreno, ne vidim po čemu su najveći gubitnici Igokea i Crvena zvezda. Najveći gubitnici su Igokea i Radnički, jer će Zvezda i Partizan na kraju igrati Evroligu, čak i ako je ne zasluže. Inače navijam za Zvezdu, ali hajde da pričamo realno.

XXL Grobar

pre 11 godina

Presao si se gorane, najveci grobari Srpske kosarke je Dusko Vujosevic (preuzeo 2003 selekciju od Pesica i nije uradio nista), pravio igrace za komsijske republike, sada Letoniji, Francuskoj, Bosni. Predrag Danilovic i Dragan Todoric sa svojom politikom samo Partizan i niko vise.
Mozes ti da pricas sta hoces, ali kroz FMP je proslo i formirano vise igraca nego za 11 godine vladavine Partizana i DSa. FMP je izbacio bolje igrace za reprezentaciju nego Partizan poslednjih 15 godina. Partizan je samo otimao talente iz drugih sportskih centara i ucenjivao ih igranjem u reprezentaciji. Zato smo dosli na mesto gde smo sada, na najnize grane.
(ne ne ne ne ne lazi, 27. mart 2013 18:35)


AAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

ne ne ne ne ne lupaj

Dalmos

pre 11 godina

Moram priznati da mi je drago sto su ove stvari isplivale na povrsinu! Nasi klubovi moraju pod hitno da napuste ovaj cirkus od lige. Nemam nista protiv regionalne lige, ali u vlasnistvu kosarkaskih saveza zemalja ucesnica, i sa jasno definisanim sportskim pravilima, a ovi nakupci ce vec naci neki novi biznis.

riki

pre 11 godina

"košarkaš" da li je moguće da toliko ne znaš ili se praviš lud.Prvo nikad nije rečeno da će redosled na kraju lige određivati učesnike u EL bez obzira na f4,drugo još neverovatnije da zaboravljaš da su upravo FMP odnosno Čović i tadašnja kk CZ insistirali na aba ligi nadajući se kraju dominacije Partizana.Tada su navijači ova dva sada ujedinjena kluba govorili :videćete grobari sada nemate sudije!Hahaha-ne može se protiv giganta i institucije,valjda je to sada i vama jasno

Opet ne razumete logiku?

pre 11 godina

Ne razumem njegovu logiku...samo nesto da se zali. Igokea jedina ima pravo da se zali.
(dzozey, 27. mart 2013 17:14)

Drugoplasiranom je bilo zagarantovano mesto u kvalifikacijama za El.

dixi

pre 11 godina

Šta ovomu nije jasno....Pa ABA liga je privatno vlastništvo, i CZ je jedan od vlastnika Sidra d.o.o. ( mislim da CZ ima 6,67% udjel u Sidro d.o.o. ). Ne prođe ovdje nikakva politika i lobiji, glas prava imajo vlastniki skladno s svojim udjelom. Pa nije ti to neko društvo, gdje se ne zna ko pije i ko plača. Skupite 50% i odločivali čete o svemu. Ako ne ide, izađite iz ABA lige i igrajte srpsko ligu. I onda se dogovorite sa Evroligo. I oni so privatno vlastništvo. Ovdje socijalizem i državna politika ne pomažeta ništa.

H8er

pre 11 godina

Kada smo vas "otresali" u nekadasnjoj ligi Jugoslavije i Srbije i Crne Gore - vi ste hteli na Jadran, kako Zvezda, tako i FMP.

Kada smo pod pritiskom usli u Jadransku i poceli da vas "kidamo" i ovde - hteli ste da napustite Jadran ili da se uvedu BODOVI za svako takmicenje.

Kada smo i u bodovima poceli da vas "razapinjemo" - hteli ste da se isti UKINU!

I sad kad su se ukinuli bodovi posle par sezona - vi se bunite zasto drugo mesto nije dovoljno za EL i slicno. U cemu je vas problem? Cenim Zvezdu kao rivala, ali ga preteraste.
PS. propast Srpske kosarke se poklopio sa ulaskom u ABA ligu. Slucajno ili ne, ne znam.

DELIJA 011

pre 11 godina

Ako Igokea odustane možemo mi da organizujemo u Železniku . Samo da se ne desi ono ljuljanje koševa i pljuvanje trenera grobara . To nije u redu jer grobare koliko god MRZELI moramo ih POŠTOVATI JER SU NAJVEĆA KOŠARKAŠKA INSTITUCIJA SA OVIH PROSTORA . U redu je što tražimo objašnjenja ali treba da budemo mudri kao grobari . Ipak je tradicija na njihovoj strani . Mi smo ove godine IGRALI KOŠARKU ALI NIGDE NAS NIJE BILO 11 GODINA . REALNO .

Sasa

pre 11 godina

Zvezda je sa drugim mestom imala zagarantovano ucesce u kvalifikacijama za EL, a sada ako pobede radnicki i partizan, zvezda gubi EL tako da je covek u pravu kada kaze da su igokea i zvezda pogodjeni ovim odlukama
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (goc21, 27. mart 2013 18:11)

Ovo sto radi ABA liga jeste smehotres, ali setite se , pogotovo VI komsije vremena kada je KK Partizan vredno sakupljao bodove za ucesce u Evroligi {sistem bodovanja}, i kad je sakupio dovoljan broj bodova zaucesce u naredne TRI sezone neko{citaj Covic) je isao i molio u Spaniju, kako bi se to "okrenulo" I okrenulo se. Partizan je ponovo "morao " da osvoji prvenstvo i najmanje polufinale kupa kako bi i naredne sezone mogao da "dobije" vec "zaradjeno " u predhodne dve sezone.

dejanp

pre 11 godina

predlazem da svi procitaju komentar na slovenackom. to je to.
takodje, poznato ko je nas grobare naterao u ovu ligu i to ne sme da se zaboravi. takodje, musavi su mnogo poleteli posle jedne sezone. ne smete zaboraviti kako ste u zadnje 2 sezone stekli pravo igranja u ovoj ligi. istorija je uciteljica zivota.

konfučije

pre 11 godina

Cedevita sa budžetom i Maljkovićem bila viđena na prvom mestu. A sad kad već nije tako bolje i "večiti" nego selo pored BL. Istupiti iz lige.

Sasho

pre 11 godina

Da necete Covic da vam bude predsednik ABA lige?Da nema Vucic brata nekog u bordu ABA lige?Partizan je priznat Euroligaski klub i igrace euroligu kao najnovije priznanje klubu u njegovom radu jesu 3 mlada igraca u usponu!

seljak

pre 11 godina

prosto ne mogu da verujem sta pisete..kakav radnicki gubitnik...sta je radnicki izgubio...da nema slucajno bolji skor od ikogea,partizana,zvezde..pa on je u svakom slucaju najslabija ekipa u final 4..treba da bude zadovoljan sa plasmanom medju cetiri ekipe...od osam ekipa sa vrha tabele ima najslabiji skor..ali nisu oni krivi sto su te ekipe gubile bodove u madjarskoj,sirokom,splitu,zadru...ovde su jedini gubitnici ikogea i zvezda..zato sto je ikogea izgubila direktan plasman,a zvezda zagarantovane kvalifikacije...a ja kao zvezdas moram da priznam da partizan zasluzuje evroligu i da se nije kvalifikovao na final 4...

Marko Nis

pre 11 godina

KK CRVENA ZVEZDA BEOGRAD JE NAJVECI DOBITNIK jer stara Zvezda nije ni trebala da igra ABA ligu jer je bila poslednja 16. a ne da se bori za Evroligu ;)

legolas

pre 11 godina

"Ristović kaže da su u “čitavoj ovoj ujdurmi” najveći gubitnici Igokea i Crvena zvezda"

Pitam se samo ko je bio gubitnik prosle sezone...da li vi koji ste neregularno usli u evro kup ili Radnicki koji je to mesto zasluzio na terenu pre vas ?!

ima razloga zasto je to tako

pre 11 godina

Drugoplasiranom je bilo zagarantovano mesto u kvalifikacijama za El.
(Opet ne razumete logiku?, 27. mart 2013 18:40)

Kad to? A zasto bi se, u tom slucaju, treceplasirani maltretirao da pobedi na F4?

ultrasrbin

pre 11 godina

Opet ne razumete logiku?, 27. mart 2013 18:40

Trebalo je prvom da bude zagarantovano mesto u EL i to prema tumacenju ABA. Za drugo mesto nista nije pominjano i zato nemojte da se folirate sada kada niste prvi.

Danubewalker

pre 11 godina

Ovaj je vec postao dosadan kao onomad onaj Nikoloski iz FKCZ.Malo,malo pa neki referat.Razumem momka,verovatno radi bez plate kao igraci ali je ipak vrlo motivisan.

Prevareni

pre 11 godina

Ako cemo o tome ko je najveci gubitnik,to je svakako KK Partizan!Setite se intervjua celnoka EL,zasto Partizan nije dobio A licencu,zato sto je to dogovor ABA i EL,jer je ABA insistirala da se do EL dolazi samo plasmanom,i sta cemo sad?

zli gli

pre 11 godina

mislim da svi gresite. kako ne kapirate, nije Zvezda gubitnik, niti ce se tu ista promeniti, ovo je demagogija i priprema pritiska za F4!!! vi kao da ne poznajete Cokoija od kada je bio gradonacelnik i ostalo.
on se trudi da uvek zakuvava korak ispred svih. jednom politicar uvek politicar, a najgori su poloiticari bez angazmana i stranke koji je trude da se vrate u centar zbivanja preko sporta.

Balkanski špijun

pre 11 godina

Tačno je to, ali ova polemika i haos oko F4 u ovom trenutku može lako da nam se obije o glavu i da Srpski klubovi prokockaju šansu da svi igraju u Evropi, a posebno ova 2 mesta u evroligi... (nije ni fer, ni sportski, ali ako smo pametni, u finalu će igrati Partizan i Zvezda)

srecko

pre 11 godina

treba biti objektivan igokei i radnickom a ni zvezdi i partizanu niko ne brani da uzmu titulu u aba ligi,ali realno to nije dovoljno za ispunjavanje uslova za igranje evrolige osim ako nije moguce da igraju u nekom drugom gradu ili drzavi ali to vec zalazi u ingerencije eurolige.to je takmicenje rezervisano za one koji imaju infrastrukturu za tako nesto i pretpostavljen kapacitet za interesovanje za meceve reklame.tv prava i celokupni marketing oko takmicenja.navescu primer da igraju zvezda ili partizan ili druga opcija radnicki kragujevac.real madrid dolazi u beograd da igra sa zvezdom ili partizanom dodje popodne odradi trening uvece odspavaju ujutru lagan trening ili bez uvece utakmica avion kuci a sa radnickim sve se to pomera sa minimum pola a dana a mozda i jos ceo dan.to su veliki timovi veliki igraci koji zahtevaju dobre uslove za pruzanje dobrih i zanimljivih igara a na za vozikanje po srpskim koridorima i gradicima bez namere da bilo koga uvredim.zato ako bude kako treba gledacemo sdva beogradska tima u evroligi i daj boze da oba odu u drugi krug a na ffor oba e to je vec fantazija .ko zna mozda se i ostvari..

Trance

pre 11 godina

Hahahaha,nadam se da ce i svetski mediji preneti ovu vest,jos jedna sansa da ljudi citaju o umirucem "velikanu" i pritom se slatko nasmeju... (Ljakse, 27. mart 2013 21:04)

Nadimak ti bas odgovara...

Aleksandar

pre 11 godina

Još se F4 nije ni odigrao a već imamo gubitnike.Polako, smirite malo strasti ,ovo je srpski F4, nema potrebe da se dižu tenzije. Sreća pa se Hrvati i Slovenci nisu plasirali na F4, pa da odmah profitiraju ,mada i ovako nije isključeno da će da se ovajde...

Lav

pre 11 godina

Zamislite samo da su f4 izborili sledećim redosledom: Zvezda, Olimpija, Cibona i Partizan. I da neko kaže kolo pre kraja "E sad ipak ne važi taj sistem za Evroligu, nego ćemo drugačije. Ali još ne znamo ni kako drugačije".
Nego sva sreća da je maleni klub iz Laktaša prvi na tabeli, i da nema ko da se zauzme za njega, pa će kako tako ipak sve biti regularno.

Marko

pre 11 godina

Kada je nastajala liga Srpski klubovi nisu bili jedinstveni i zato ovako prolazimo.Zasto Zvezda i Partizan ne istupe iz lige pa da vidimo na sta ce liga liciti.Ali mi smo majstori za neslogu.Zato sada treba da cutimo i trpimo....

DraganO

pre 11 godina

predlazem da svi procitaju komentar na slovenackom. to je to.
takodje, poznato ko je nas grobare naterao u ovu ligu i to ne sme da se zaboravi. takodje, musavi su mnogo poleteli posle jedne sezone. ne smete zaboraviti kako ste u zadnje 2 sezone stekli pravo igranja u ovoj ligi. istorija je uciteljica zivota.
(dejanp, 27. mart 2013 20:29)


Ti i ne znas za drugu istoriju osim one od pre 11 godina, al ito je tvoj problem, ipak kada napunis odredjeni broj godina, i obrises sline, onda ces shvatiti da musav nije niko drugi nego ti, ali koga ce to interesovati tada, cak ni tada neces shvatiti znacaj recenice ``Historija magistra vitae est``

Jadan si, nisi ni za zaljenje.

Bob Rock

pre 11 godina

KK CRVENA ZVEZDA BEOGRAD JE NAJVECI DOBITNIK jer stara Zvezda nije ni trebala da igra ABA ligu jer je bila poslednja 16. a ne da se bori za Evroligu ;)
(Marko Nis, 28. mart 2013 02:09)

Nema stara zvezda nova zvezda... FMP je u sezoni 2009/2010 bio poslednji u ABA ligi. 2010/2011 je igrao samo domacu ligu i plasirao se na cetvrto mesto, dok je zvezda te sezone bila trinaesta u aba ligi i peta u domacem prvenstvu i nije izborila ABA. Po zavrsetku sezone je 2010/2011 klub zamrznut, a FMP koji je bio cetvrti je promenio ime i nastavio u aba ligu...