Četvrtak, 14.02.2013.

08:43

Pistorijus optužen za ubistvo

Atletičar Oskar Pistorijus (26), paraolimpijac koji je učestvovao i na Olimpijskim Igrama u Londonu, optužen je za ubistvo svoje devojke Reve Stenkamp (30).

Izvor: AK

Pistorijus optužen za ubistvo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Sandokan vs Patetika

pre 11 godina

(ala, 14. februar 2013 11:20)

Lik je optužen za ubistvo s predumišljajem, što bi palo na pamet i svakoj prosečno inteligentnoj osobi, čak i iz ove agencijske vesti.
Šta ste se raspekmezili nad ubicom i još druge poučavate kome je kao najteže. Njoj nije. Sad joj, naime, nije ništa.
Prokleti skot.

sting

pre 11 godina

Devojka je strasno pogresila jer je morala da zna kako on reaguje u takvim situacijama,sto ocigledno nije,i epilog je tragican.

Pa jeste, to je tačno ali 4 metka u glavu je 4 metka u glavu, ako ju je prvo pogodio u ruku to je bilo dovoljno da je onesposobi i da je uspori, pa bi mogao da je prepozna, a ko ju je prvi put precizno naciljao u glavu, dovoljan bi bio jedan metak da padne mrtva, ne bi mogao da je pogodi sa 4 metka jer bi je prvi već oborio. Fotenzičari će da utvrde koji hitac je prvi ispaljen, ali mislim da su ova 4 ispaljena iz neposredne blizine. Udžbenički primer ubistva iz strasti. Sve i da je zaista bio provalnik opet bi odgovarao za ubistvo.

Luji-Zijana

pre 11 godina

U Juznoj Africi je poslednjih 20 godina jos gore nego za vreme aparthejda. Nisam bio tamo, ali sam slusao mnoge Juznoafrikance koji su poslednjih 10-15 godina bukvalno pobegli u Evropu zbog stanja bezbednosti u zemlji, koje poprilicno odgovara izrazu "Divlji Zapad". I to se u svetu takodje precutkuje, jer nije u interesu Zapadnih sila, koje su zbog hladnog rata i stvorile aparthejd i do juce podrzavale neodrzivi rezim, kao branu nesvrstanima i pre svega komunisitickoj Angoli. Sada imamo rasulo, gde se ne zna ni ko pije, ni ko placa, Buri se na severoistoku zemlje drze prilicno homogeno i predstavljaju neku vrstu drzave u drzavi, dok je Soveto i dalje Soveto, sinonim za bezperspektivnost zivota tamosnjih ljudi. Steta, tragedija, unistena su dva mlada zivota, koja su se nasla na pogresnom mestu u pogresno vreme, mada je njegova odgovornost daleko veca, on je ipak ubica i zbog toga bi morao barem desetak godina iza resetaka.

άρχων Τριβαλλούς

pre 11 godina

Купујем карту за неку другу планету! У једном правцу! Не могу више...

zalosno

pre 11 godina

mislim da mu je ovo samo dobar izgovor za ubistvo,ne treba ga sazaljevati zato sto je hendikepiran ili misliti da zato sto je poznat ne moze da ubije...lepo na poligraf pa da vidimo sta je istina.

alek

pre 11 godina

e pa sad...dal je instinktivno...i dal je tragedija...ako je vec bilo incidenata u njegovoj kuci,onda postoji i sansa da je isplanirano ubistvo.a i cudno je da bez ikakve rasprave niti bilo cega ispalis 4 hica u nekog...osim ako si lose sanjao :)

Pecolini

pre 11 godina

Ko nije bio u takvoj situaciji ne moze da kaze da je covek isplanirao ubistvo.Voleo bih da se neko od vas nadje u istoj situaciji pa da vidim reakciju,pogotovu kad znas da zivis u takvoj drzavi gde glava ode zbog sice.
Mog ortaka su ubili u sred bela dana ispred govornice zbog dva randa,dobio je srafciger u srce od klinca starog 12 godina,u sred Durbana

Pecolini

pre 11 godina

Ko nije bio tamo,bolje da ne komentarise,jer ce ispasti glup u drustvu.Tamo se oruzje nosi i u wc kad ides,a ne daj Boze da ti upadne u gajbu neko, kao sto je ona uradila.Zakon je slican kao i u americi,privatan posed mozes da branis,sto znaci i da pucas, jer ce u drugom slucaju oni u tebe.Devojka je strasno pogresila jer je morala da zna kako on reaguje u takvim situacijama,sto ocigledno nije,i epilog je tragican.J.A. je postala katastrofalna za zivot belaca i svih koji nisu crnci od kada su isti dosli na vlast,i zato je oruzje preporucljivo,pa i kad spavas!

psiholog

pre 11 godina

Ne verujem da je ovo istina. Tesko da bi je ubio zato sto je pomislio da je provalnik...Treba sagledati situaciju na taj nacin da je to covek koji nema dve noge, a toliko je bio uporan da udje na olimpijadu. Naravno koristio je nedozvoljena sredstva, placao lekare da mu ugradjuju najbolju tehnologiju u noge itd. samo kako bi se takmicio s najboljima. To stvara veliku nervozu i velike stresove kod coveka, pa s te strane mogu da razumem zasto je nju ubio.

zoran

pre 11 godina

Evo u kakvom je kraju ziveo:

"We're being told that the house where he lives is in a compund that is awash with high security, with electrified walls, guards at the entrance and regular patrols. So how would an intruder have got in unnoticed.."

Zidovi pod strujnim naponom, chuvari, patrole....ochigledno da je pricha montirana...kao shto napisah ranije...klasichna ljubomora i neduzna devojka je platila zivotom ludilo jednog ego manijaka...

Aki

pre 11 godina

Lako je sada pametovati, ali jednostavno se oruzje ne drzi zajedno sa municijom. Mozda je njemu zbog problema sa nogama to bilo neizvodljivo, ali bas glup nacin da sebe upropasti i ubije ovako lepu devojku.

zakon prezivljavanja

pre 11 godina

Ovo je samo nesrecni slucaj,nista drugo.I da je bio provalnik isto bi mu bilo.Robijasa ne smete ubiti bez upozorenja,on vas sme

pedja

pre 11 godina

Čovek je rodjen nesrećan,borio se protiv toga koliko je mogao...I pomislio je da je počeo da vodi normalan život.Proteze su mu olakšale to.Trčao je na Olimpijadi sa najboljim trkačima planete koji za razliku od njega nisu hendikepirani.Pronašao ljubav.I taman kad mu se učinilo da je možda srećan.
Ali nesreća ne bira.
Izgleda kada se rodiš nesrećan takav si za ceo život.A njemu veća kazna od ovoga što je napravio ne treba.

Raša

pre 11 godina

Kako se on prešao što nije kod nas. Ovde bi podigli ošptužnicu za 3 - 4 godine pa onda suđenje sa povremenim viđenjima narednih 5 - 6 godina i konačno svi zaborave šta je bilo.

Nemanja

pre 11 godina

Ako je zaista tačna ova informacija i ako je instiktivno uradio ovakvu glupost,nema mu veće kazne nego to što će živeti sa tim.To što će ići na višegodišnju robiju ga,verujem,sad najmanje pogađa.Kako užasan način da ti se život preokrene.

Drajbler

pre 11 godina

Ko je bio u Juznoafrickoj republici zna da se prvo puca i to nekoliko puta a onda jos nekoliko puta. Bande haraju i ubijaju, stopa kriminaliteta je ogromna. Steta sto stradaju nevini!

Kućni pištolj

pre 11 godina

Verovatno se osećao nemoćnim u krevetu bez proteza i naočara (vidim na slici da ima naočare),ali opet ubio je je "kao zeca" i gađao tačno u glavu ? Kako, ako ne vidi dobro ? Tragedija za dva mlada života.

ala

pre 11 godina

A prvo da pita nesto, prozbori? Odmah ozezi? Treba da ide u zatvor na dugo vremena!
(Ubilcina za denje, 14. februar 2013 09:45)

Nemoj biti tako ostar, njemu je ovo velika muka sto je napravio...
Naime, bio sam u Africi prije 3 godine na mjesec dana i mogu reci da tamo sto se tice sigurnosti kakvu mi sa ovih podrucja poznajemo na ulici i u vlastitoj kuci NE POSTOJI.
Dan prije nego smo stigli u Afriku po prici nasih prijatelja su u tom gradu polili benzinom mladog decka i zapalili na sred ulice nema tamo straha od policije jer dok policija stigne malo njih prezivi.
Sto se tice kuca, doslovce ako zelis sigurnost na visem nivou trebas spavati sa pistoljem ispod jestuka jer bande po noci upadaju u kuce ljudima te ih pljackaju a cesto i ubijaju.
Ovaj se radi o velikom nesretnom slucaju jadna zena a i taj covjek, njemu je najveca kazna sada zivjet sa tim da si je curu ubio misleci da je provalnik i to ce ga pratit citav zivot.
Strasno i jako tuzno. :(

Che

pre 11 godina

Tako je to kad se svaka susa igra sa oruzjem.To sto je olimpijac i hendikepiran ne umanjuje cinjenicu da je ubica.Za to treba da odgovara kao i onaj monstrum iz Medakovica.

Dule

pre 11 godina

Provale u stan u toku noći su uobičajene stvari tamo, i zato skoro svi spavaju s pištoljem pod jastukom. I pucaju pre nego što išta pitaju.
Srbija je fakat žalosna zemlja, ali bezbednost nam je još uvek na zavidnom nivou.

Stanimir Branimir

pre 11 godina

Užas, ovo je strašno. :( U J. Africi žive prestrašeni od kriminala i provala, ne osuđujte odm
ah tako oštro ako ne znate kakva je situacija tamo niti kako se sve deselio. Ako je nekome teško, njemu je. Ugasio je devojci život a svoj večno upropastio. Moraće da živi sa time, užas od tragedije.

Pierre Spies

pre 11 godina

Vidi se da nije prošao obuku JNA, JA, VSiCG i VS..
Ako se dobro sećam komande su STOJ !, STOJ PUCAĆU!, PUCAM! pa tek onda opaljuješ i to u vis..

Mada možda je u Južnoj Africi drugačiji standard..

Fredy House

pre 11 godina

Ljudi, treba ipak razumeti, to je Juzna Afrika, u nekim gradovima tamo nema normalnog kretanja i zivota, mnogo kuce imaju obezbedjenje, veliki problem im prave sve vise pridoslica iz centralno africkih republika koji su na drugacijem stepenu kulturnog razvoja u odnosu na crnce iz JA, Afrikanere i Engleze...... Ali nije mi jasno crno dete sto si morala tako da ga iznenadis, da ne ispadne da je ona kriva, ali jos Oskar ako je u tim momentima spavao sigurno je je bio bez proteza i sigurno se osecao veoma ranjivo i uplaseno. Prava steta.

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Несрећа се не прави за годину, него у трену!
Цитат моје покојне баке.

ljudozder

pre 11 godina

Mogao je da kaze stani imam pistolj, predstavi se ali ne bilo je prvo pucam pa onda postavljam pitanja. Kakav nesrecan slucaj cisto ubistvo.

Perica

pre 11 godina

I? Da li je bolje sakriti se pod krevet dok lopovi odu ili držati pištolj pod jastukom? I da li bi se čovek osećao dobro da je život oduzeo provalniku? Užas za oboje...

Dule

pre 11 godina

Provale u stan u toku noći su uobičajene stvari tamo, i zato skoro svi spavaju s pištoljem pod jastukom. I pucaju pre nego što išta pitaju.
Srbija je fakat žalosna zemlja, ali bezbednost nam je još uvek na zavidnom nivou.

Nemanja

pre 11 godina

Ako je zaista tačna ova informacija i ako je instiktivno uradio ovakvu glupost,nema mu veće kazne nego to što će živeti sa tim.To što će ići na višegodišnju robiju ga,verujem,sad najmanje pogađa.Kako užasan način da ti se život preokrene.

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Несрећа се не прави за годину, него у трену!
Цитат моје покојне баке.

Drajbler

pre 11 godina

Ko je bio u Juznoafrickoj republici zna da se prvo puca i to nekoliko puta a onda jos nekoliko puta. Bande haraju i ubijaju, stopa kriminaliteta je ogromna. Steta sto stradaju nevini!

ala

pre 11 godina

A prvo da pita nesto, prozbori? Odmah ozezi? Treba da ide u zatvor na dugo vremena!
(Ubilcina za denje, 14. februar 2013 09:45)

Nemoj biti tako ostar, njemu je ovo velika muka sto je napravio...
Naime, bio sam u Africi prije 3 godine na mjesec dana i mogu reci da tamo sto se tice sigurnosti kakvu mi sa ovih podrucja poznajemo na ulici i u vlastitoj kuci NE POSTOJI.
Dan prije nego smo stigli u Afriku po prici nasih prijatelja su u tom gradu polili benzinom mladog decka i zapalili na sred ulice nema tamo straha od policije jer dok policija stigne malo njih prezivi.
Sto se tice kuca, doslovce ako zelis sigurnost na visem nivou trebas spavati sa pistoljem ispod jestuka jer bande po noci upadaju u kuce ljudima te ih pljackaju a cesto i ubijaju.
Ovaj se radi o velikom nesretnom slucaju jadna zena a i taj covjek, njemu je najveca kazna sada zivjet sa tim da si je curu ubio misleci da je provalnik i to ce ga pratit citav zivot.
Strasno i jako tuzno. :(

Fredy House

pre 11 godina

Ljudi, treba ipak razumeti, to je Juzna Afrika, u nekim gradovima tamo nema normalnog kretanja i zivota, mnogo kuce imaju obezbedjenje, veliki problem im prave sve vise pridoslica iz centralno africkih republika koji su na drugacijem stepenu kulturnog razvoja u odnosu na crnce iz JA, Afrikanere i Engleze...... Ali nije mi jasno crno dete sto si morala tako da ga iznenadis, da ne ispadne da je ona kriva, ali jos Oskar ako je u tim momentima spavao sigurno je je bio bez proteza i sigurno se osecao veoma ranjivo i uplaseno. Prava steta.

Stanimir Branimir

pre 11 godina

Užas, ovo je strašno. :( U J. Africi žive prestrašeni od kriminala i provala, ne osuđujte odm
ah tako oštro ako ne znate kakva je situacija tamo niti kako se sve deselio. Ako je nekome teško, njemu je. Ugasio je devojci život a svoj večno upropastio. Moraće da živi sa time, užas od tragedije.

pedja

pre 11 godina

Čovek je rodjen nesrećan,borio se protiv toga koliko je mogao...I pomislio je da je počeo da vodi normalan život.Proteze su mu olakšale to.Trčao je na Olimpijadi sa najboljim trkačima planete koji za razliku od njega nisu hendikepirani.Pronašao ljubav.I taman kad mu se učinilo da je možda srećan.
Ali nesreća ne bira.
Izgleda kada se rodiš nesrećan takav si za ceo život.A njemu veća kazna od ovoga što je napravio ne treba.

zoran

pre 11 godina

Evo u kakvom je kraju ziveo:

"We're being told that the house where he lives is in a compund that is awash with high security, with electrified walls, guards at the entrance and regular patrols. So how would an intruder have got in unnoticed.."

Zidovi pod strujnim naponom, chuvari, patrole....ochigledno da je pricha montirana...kao shto napisah ranije...klasichna ljubomora i neduzna devojka je platila zivotom ludilo jednog ego manijaka...

zalosno

pre 11 godina

mislim da mu je ovo samo dobar izgovor za ubistvo,ne treba ga sazaljevati zato sto je hendikepiran ili misliti da zato sto je poznat ne moze da ubije...lepo na poligraf pa da vidimo sta je istina.

άρχων Τριβαλλούς

pre 11 godina

Купујем карту за неку другу планету! У једном правцу! Не могу више...

Pecolini

pre 11 godina

Ko nije bio u takvoj situaciji ne moze da kaze da je covek isplanirao ubistvo.Voleo bih da se neko od vas nadje u istoj situaciji pa da vidim reakciju,pogotovu kad znas da zivis u takvoj drzavi gde glava ode zbog sice.
Mog ortaka su ubili u sred bela dana ispred govornice zbog dva randa,dobio je srafciger u srce od klinca starog 12 godina,u sred Durbana

Pierre Spies

pre 11 godina

Vidi se da nije prošao obuku JNA, JA, VSiCG i VS..
Ako se dobro sećam komande su STOJ !, STOJ PUCAĆU!, PUCAM! pa tek onda opaljuješ i to u vis..

Mada možda je u Južnoj Africi drugačiji standard..

Kućni pištolj

pre 11 godina

Verovatno se osećao nemoćnim u krevetu bez proteza i naočara (vidim na slici da ima naočare),ali opet ubio je je "kao zeca" i gađao tačno u glavu ? Kako, ako ne vidi dobro ? Tragedija za dva mlada života.

Perica

pre 11 godina

I? Da li je bolje sakriti se pod krevet dok lopovi odu ili držati pištolj pod jastukom? I da li bi se čovek osećao dobro da je život oduzeo provalniku? Užas za oboje...

Raša

pre 11 godina

Kako se on prešao što nije kod nas. Ovde bi podigli ošptužnicu za 3 - 4 godine pa onda suđenje sa povremenim viđenjima narednih 5 - 6 godina i konačno svi zaborave šta je bilo.

Sandokan vs Patetika

pre 11 godina

(ala, 14. februar 2013 11:20)

Lik je optužen za ubistvo s predumišljajem, što bi palo na pamet i svakoj prosečno inteligentnoj osobi, čak i iz ove agencijske vesti.
Šta ste se raspekmezili nad ubicom i još druge poučavate kome je kao najteže. Njoj nije. Sad joj, naime, nije ništa.
Prokleti skot.

sting

pre 11 godina

Devojka je strasno pogresila jer je morala da zna kako on reaguje u takvim situacijama,sto ocigledno nije,i epilog je tragican.

Pa jeste, to je tačno ali 4 metka u glavu je 4 metka u glavu, ako ju je prvo pogodio u ruku to je bilo dovoljno da je onesposobi i da je uspori, pa bi mogao da je prepozna, a ko ju je prvi put precizno naciljao u glavu, dovoljan bi bio jedan metak da padne mrtva, ne bi mogao da je pogodi sa 4 metka jer bi je prvi već oborio. Fotenzičari će da utvrde koji hitac je prvi ispaljen, ali mislim da su ova 4 ispaljena iz neposredne blizine. Udžbenički primer ubistva iz strasti. Sve i da je zaista bio provalnik opet bi odgovarao za ubistvo.

Pecolini

pre 11 godina

Ko nije bio tamo,bolje da ne komentarise,jer ce ispasti glup u drustvu.Tamo se oruzje nosi i u wc kad ides,a ne daj Boze da ti upadne u gajbu neko, kao sto je ona uradila.Zakon je slican kao i u americi,privatan posed mozes da branis,sto znaci i da pucas, jer ce u drugom slucaju oni u tebe.Devojka je strasno pogresila jer je morala da zna kako on reaguje u takvim situacijama,sto ocigledno nije,i epilog je tragican.J.A. je postala katastrofalna za zivot belaca i svih koji nisu crnci od kada su isti dosli na vlast,i zato je oruzje preporucljivo,pa i kad spavas!

ljudozder

pre 11 godina

Mogao je da kaze stani imam pistolj, predstavi se ali ne bilo je prvo pucam pa onda postavljam pitanja. Kakav nesrecan slucaj cisto ubistvo.

Che

pre 11 godina

Tako je to kad se svaka susa igra sa oruzjem.To sto je olimpijac i hendikepiran ne umanjuje cinjenicu da je ubica.Za to treba da odgovara kao i onaj monstrum iz Medakovica.

zakon prezivljavanja

pre 11 godina

Ovo je samo nesrecni slucaj,nista drugo.I da je bio provalnik isto bi mu bilo.Robijasa ne smete ubiti bez upozorenja,on vas sme

Luji-Zijana

pre 11 godina

U Juznoj Africi je poslednjih 20 godina jos gore nego za vreme aparthejda. Nisam bio tamo, ali sam slusao mnoge Juznoafrikance koji su poslednjih 10-15 godina bukvalno pobegli u Evropu zbog stanja bezbednosti u zemlji, koje poprilicno odgovara izrazu "Divlji Zapad". I to se u svetu takodje precutkuje, jer nije u interesu Zapadnih sila, koje su zbog hladnog rata i stvorile aparthejd i do juce podrzavale neodrzivi rezim, kao branu nesvrstanima i pre svega komunisitickoj Angoli. Sada imamo rasulo, gde se ne zna ni ko pije, ni ko placa, Buri se na severoistoku zemlje drze prilicno homogeno i predstavljaju neku vrstu drzave u drzavi, dok je Soveto i dalje Soveto, sinonim za bezperspektivnost zivota tamosnjih ljudi. Steta, tragedija, unistena su dva mlada zivota, koja su se nasla na pogresnom mestu u pogresno vreme, mada je njegova odgovornost daleko veca, on je ipak ubica i zbog toga bi morao barem desetak godina iza resetaka.

alek

pre 11 godina

e pa sad...dal je instinktivno...i dal je tragedija...ako je vec bilo incidenata u njegovoj kuci,onda postoji i sansa da je isplanirano ubistvo.a i cudno je da bez ikakve rasprave niti bilo cega ispalis 4 hica u nekog...osim ako si lose sanjao :)

Aki

pre 11 godina

Lako je sada pametovati, ali jednostavno se oruzje ne drzi zajedno sa municijom. Mozda je njemu zbog problema sa nogama to bilo neizvodljivo, ali bas glup nacin da sebe upropasti i ubije ovako lepu devojku.

psiholog

pre 11 godina

Ne verujem da je ovo istina. Tesko da bi je ubio zato sto je pomislio da je provalnik...Treba sagledati situaciju na taj nacin da je to covek koji nema dve noge, a toliko je bio uporan da udje na olimpijadu. Naravno koristio je nedozvoljena sredstva, placao lekare da mu ugradjuju najbolju tehnologiju u noge itd. samo kako bi se takmicio s najboljima. To stvara veliku nervozu i velike stresove kod coveka, pa s te strane mogu da razumem zasto je nju ubio.

Che

pre 11 godina

Tako je to kad se svaka susa igra sa oruzjem.To sto je olimpijac i hendikepiran ne umanjuje cinjenicu da je ubica.Za to treba da odgovara kao i onaj monstrum iz Medakovica.

psiholog

pre 11 godina

Ne verujem da je ovo istina. Tesko da bi je ubio zato sto je pomislio da je provalnik...Treba sagledati situaciju na taj nacin da je to covek koji nema dve noge, a toliko je bio uporan da udje na olimpijadu. Naravno koristio je nedozvoljena sredstva, placao lekare da mu ugradjuju najbolju tehnologiju u noge itd. samo kako bi se takmicio s najboljima. To stvara veliku nervozu i velike stresove kod coveka, pa s te strane mogu da razumem zasto je nju ubio.

ljudozder

pre 11 godina

Mogao je da kaze stani imam pistolj, predstavi se ali ne bilo je prvo pucam pa onda postavljam pitanja. Kakav nesrecan slucaj cisto ubistvo.

Pierre Spies

pre 11 godina

Vidi se da nije prošao obuku JNA, JA, VSiCG i VS..
Ako se dobro sećam komande su STOJ !, STOJ PUCAĆU!, PUCAM! pa tek onda opaljuješ i to u vis..

Mada možda je u Južnoj Africi drugačiji standard..

Kućni pištolj

pre 11 godina

Verovatno se osećao nemoćnim u krevetu bez proteza i naočara (vidim na slici da ima naočare),ali opet ubio je je "kao zeca" i gađao tačno u glavu ? Kako, ako ne vidi dobro ? Tragedija za dva mlada života.

Aki

pre 11 godina

Lako je sada pametovati, ali jednostavno se oruzje ne drzi zajedno sa municijom. Mozda je njemu zbog problema sa nogama to bilo neizvodljivo, ali bas glup nacin da sebe upropasti i ubije ovako lepu devojku.

Pecolini

pre 11 godina

Ko nije bio tamo,bolje da ne komentarise,jer ce ispasti glup u drustvu.Tamo se oruzje nosi i u wc kad ides,a ne daj Boze da ti upadne u gajbu neko, kao sto je ona uradila.Zakon je slican kao i u americi,privatan posed mozes da branis,sto znaci i da pucas, jer ce u drugom slucaju oni u tebe.Devojka je strasno pogresila jer je morala da zna kako on reaguje u takvim situacijama,sto ocigledno nije,i epilog je tragican.J.A. je postala katastrofalna za zivot belaca i svih koji nisu crnci od kada su isti dosli na vlast,i zato je oruzje preporucljivo,pa i kad spavas!

pedja

pre 11 godina

Čovek je rodjen nesrećan,borio se protiv toga koliko je mogao...I pomislio je da je počeo da vodi normalan život.Proteze su mu olakšale to.Trčao je na Olimpijadi sa najboljim trkačima planete koji za razliku od njega nisu hendikepirani.Pronašao ljubav.I taman kad mu se učinilo da je možda srećan.
Ali nesreća ne bira.
Izgleda kada se rodiš nesrećan takav si za ceo život.A njemu veća kazna od ovoga što je napravio ne treba.

άρχων Τριβαλλούς

pre 11 godina

Купујем карту за неку другу планету! У једном правцу! Не могу више...

Perica

pre 11 godina

I? Da li je bolje sakriti se pod krevet dok lopovi odu ili držati pištolj pod jastukom? I da li bi se čovek osećao dobro da je život oduzeo provalniku? Užas za oboje...

ala

pre 11 godina

A prvo da pita nesto, prozbori? Odmah ozezi? Treba da ide u zatvor na dugo vremena!
(Ubilcina za denje, 14. februar 2013 09:45)

Nemoj biti tako ostar, njemu je ovo velika muka sto je napravio...
Naime, bio sam u Africi prije 3 godine na mjesec dana i mogu reci da tamo sto se tice sigurnosti kakvu mi sa ovih podrucja poznajemo na ulici i u vlastitoj kuci NE POSTOJI.
Dan prije nego smo stigli u Afriku po prici nasih prijatelja su u tom gradu polili benzinom mladog decka i zapalili na sred ulice nema tamo straha od policije jer dok policija stigne malo njih prezivi.
Sto se tice kuca, doslovce ako zelis sigurnost na visem nivou trebas spavati sa pistoljem ispod jestuka jer bande po noci upadaju u kuce ljudima te ih pljackaju a cesto i ubijaju.
Ovaj se radi o velikom nesretnom slucaju jadna zena a i taj covjek, njemu je najveca kazna sada zivjet sa tim da si je curu ubio misleci da je provalnik i to ce ga pratit citav zivot.
Strasno i jako tuzno. :(

zoran

pre 11 godina

Evo u kakvom je kraju ziveo:

"We're being told that the house where he lives is in a compund that is awash with high security, with electrified walls, guards at the entrance and regular patrols. So how would an intruder have got in unnoticed.."

Zidovi pod strujnim naponom, chuvari, patrole....ochigledno da je pricha montirana...kao shto napisah ranije...klasichna ljubomora i neduzna devojka je platila zivotom ludilo jednog ego manijaka...

Fredy House

pre 11 godina

Ljudi, treba ipak razumeti, to je Juzna Afrika, u nekim gradovima tamo nema normalnog kretanja i zivota, mnogo kuce imaju obezbedjenje, veliki problem im prave sve vise pridoslica iz centralno africkih republika koji su na drugacijem stepenu kulturnog razvoja u odnosu na crnce iz JA, Afrikanere i Engleze...... Ali nije mi jasno crno dete sto si morala tako da ga iznenadis, da ne ispadne da je ona kriva, ali jos Oskar ako je u tim momentima spavao sigurno je je bio bez proteza i sigurno se osecao veoma ranjivo i uplaseno. Prava steta.

zakon prezivljavanja

pre 11 godina

Ovo je samo nesrecni slucaj,nista drugo.I da je bio provalnik isto bi mu bilo.Robijasa ne smete ubiti bez upozorenja,on vas sme

zalosno

pre 11 godina

mislim da mu je ovo samo dobar izgovor za ubistvo,ne treba ga sazaljevati zato sto je hendikepiran ili misliti da zato sto je poznat ne moze da ubije...lepo na poligraf pa da vidimo sta je istina.

Dule

pre 11 godina

Provale u stan u toku noći su uobičajene stvari tamo, i zato skoro svi spavaju s pištoljem pod jastukom. I pucaju pre nego što išta pitaju.
Srbija je fakat žalosna zemlja, ali bezbednost nam je još uvek na zavidnom nivou.

Raša

pre 11 godina

Kako se on prešao što nije kod nas. Ovde bi podigli ošptužnicu za 3 - 4 godine pa onda suđenje sa povremenim viđenjima narednih 5 - 6 godina i konačno svi zaborave šta je bilo.

Pecolini

pre 11 godina

Ko nije bio u takvoj situaciji ne moze da kaze da je covek isplanirao ubistvo.Voleo bih da se neko od vas nadje u istoj situaciji pa da vidim reakciju,pogotovu kad znas da zivis u takvoj drzavi gde glava ode zbog sice.
Mog ortaka su ubili u sred bela dana ispred govornice zbog dva randa,dobio je srafciger u srce od klinca starog 12 godina,u sred Durbana

Luji-Zijana

pre 11 godina

U Juznoj Africi je poslednjih 20 godina jos gore nego za vreme aparthejda. Nisam bio tamo, ali sam slusao mnoge Juznoafrikance koji su poslednjih 10-15 godina bukvalno pobegli u Evropu zbog stanja bezbednosti u zemlji, koje poprilicno odgovara izrazu "Divlji Zapad". I to se u svetu takodje precutkuje, jer nije u interesu Zapadnih sila, koje su zbog hladnog rata i stvorile aparthejd i do juce podrzavale neodrzivi rezim, kao branu nesvrstanima i pre svega komunisitickoj Angoli. Sada imamo rasulo, gde se ne zna ni ko pije, ni ko placa, Buri se na severoistoku zemlje drze prilicno homogeno i predstavljaju neku vrstu drzave u drzavi, dok je Soveto i dalje Soveto, sinonim za bezperspektivnost zivota tamosnjih ljudi. Steta, tragedija, unistena su dva mlada zivota, koja su se nasla na pogresnom mestu u pogresno vreme, mada je njegova odgovornost daleko veca, on je ipak ubica i zbog toga bi morao barem desetak godina iza resetaka.

Stanimir Branimir

pre 11 godina

Užas, ovo je strašno. :( U J. Africi žive prestrašeni od kriminala i provala, ne osuđujte odm
ah tako oštro ako ne znate kakva je situacija tamo niti kako se sve deselio. Ako je nekome teško, njemu je. Ugasio je devojci život a svoj večno upropastio. Moraće da živi sa time, užas od tragedije.

Drajbler

pre 11 godina

Ko je bio u Juznoafrickoj republici zna da se prvo puca i to nekoliko puta a onda jos nekoliko puta. Bande haraju i ubijaju, stopa kriminaliteta je ogromna. Steta sto stradaju nevini!

Nemanja

pre 11 godina

Ako je zaista tačna ova informacija i ako je instiktivno uradio ovakvu glupost,nema mu veće kazne nego to što će živeti sa tim.To što će ići na višegodišnju robiju ga,verujem,sad najmanje pogađa.Kako užasan način da ti se život preokrene.

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Несрећа се не прави за годину, него у трену!
Цитат моје покојне баке.

alek

pre 11 godina

e pa sad...dal je instinktivno...i dal je tragedija...ako je vec bilo incidenata u njegovoj kuci,onda postoji i sansa da je isplanirano ubistvo.a i cudno je da bez ikakve rasprave niti bilo cega ispalis 4 hica u nekog...osim ako si lose sanjao :)

sting

pre 11 godina

Devojka je strasno pogresila jer je morala da zna kako on reaguje u takvim situacijama,sto ocigledno nije,i epilog je tragican.

Pa jeste, to je tačno ali 4 metka u glavu je 4 metka u glavu, ako ju je prvo pogodio u ruku to je bilo dovoljno da je onesposobi i da je uspori, pa bi mogao da je prepozna, a ko ju je prvi put precizno naciljao u glavu, dovoljan bi bio jedan metak da padne mrtva, ne bi mogao da je pogodi sa 4 metka jer bi je prvi već oborio. Fotenzičari će da utvrde koji hitac je prvi ispaljen, ali mislim da su ova 4 ispaljena iz neposredne blizine. Udžbenički primer ubistva iz strasti. Sve i da je zaista bio provalnik opet bi odgovarao za ubistvo.

Sandokan vs Patetika

pre 11 godina

(ala, 14. februar 2013 11:20)

Lik je optužen za ubistvo s predumišljajem, što bi palo na pamet i svakoj prosečno inteligentnoj osobi, čak i iz ove agencijske vesti.
Šta ste se raspekmezili nad ubicom i još druge poučavate kome je kao najteže. Njoj nije. Sad joj, naime, nije ništa.
Prokleti skot.