Ponedeljak, 24.12.2012.

14:19

KK Crvena zvezda – od očaja do sjaja

Izvor: Saša Ozmo

KK Crvena zvezda – od oèaja do sjaja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

chupavi011

pre 11 godina

(isprani mozgovi, 24. decembar 2012 20:45)
Trazio si kratak, jasan, argumentovani odgovor, evo ovako:Obzirom da je najvaznije takmicenje, u kome se i mi i vi takmicimo,ABA liga(Srpska liga, na zalost vise nema nikakav znacaj osim mozda prestiznog) idi lepo na ZVANICAN sajt ABA lige, klikni na tab "teams" pa na tab "Crvena Zvezda Beograd Diva" i tu ces videti novo ime naseg kluba "Crvena Zvezda Telekom" kao i kratak istorijat kluba i dosad osvojene trofeje.Ako ti ni tada nesto ne bude jasno onda pomoc moras potraziti negde na drugom mestu, ne na sportskim stranicama vec negde gde lece mrznju.Ako Ti bude jasno onda ces shvatiti i kome ce biti upisani eventualni trofeji koje Crvena Zvezda Telekom osvoji tokom ovih 5 godina, do konacnog sjedinjenja svih opcija i resursa kojima raspolazemo.Isto to vazi i za ovoga ko se potpisuje sa "Bob Rock" i jos par ovih koji i u snu ponavljaju"odakle pare" i"ne verUEM".Do svih ovih pravnih zavrzlama je moralo doci zato sto su kojekakvi zagrebacki dervisi, uz nesebicnu ZUTU pomoc,zamalo uspeli da ugase NAJTROFEJNIJI klub, sa NAJVISE navijaca u ovom delu Evrope, a sve u cilju da nastavimo da postojimo i da stanemo na cvrste noge a da muljatori i prevaranti NE DOBIJU pare, koje su raznoraznim muckama i mahinacijama, uz pomoc nekih "zutih"iznutra,potrazivali.Sto se mene tice, razlog je VISE nego dovoljan!Bice vrlo interesantno i u fudbalu, konacno su i tu dosli PRAVI ljudi,videcemo dokle ce se odrzati lopovi na celu sa toletom.Zvezdasi pozz!

milan

pre 11 godina

Drago, Srpski klubovi , reprezentacije i sportaši dominiraju, a i ovo što si ti nabrojao isto su vam donijeli srpski igrači u tim hrvatskim klubovima a da ne govorim o trenerima, a to ti najbolje pokazuju rezultati od raspada SFRJ, gdje Hrvata nigdje nema, zato svoje komplekse liječi negdje drugdje

Tribun

pre 11 godina

@dare Nije bas sve tako jednostavno kao sto ti mislis. Katic odradjuje dosta prljavih poslova, medju kojima spada i gradjenje po dva protivnicka igraca. Zato Savovic i Subotic imaju vise skokova. Kevin Lav ima toliko skokova zato sto se ekstra gradi, i sto vise skace od ostalih??? Drugi rade dosta, a Katic je jedan od njih. Zmaj je, zato ce i uzeti titulu na kraju! Veliki pozdrav!

Dervis i smrt

pre 11 godina

@ naše ime
Lik na pocetku komentara napise grobari su na internetu zato sto su pismeni,a u nastavku napise da je Covic SUMLJIV!!!Ej bre,pa ako si svi grobari pismeni kao ti onda nemate ni taj jedan razlog da budete na internetu!

zvezda je kvalitetan tim

pre 11 godina

jedino sto bi moglo da se promeni je da dodje milicic. onda cemo da sabijamo. ono sto bih ja voleo, a sto je svakako nemoguce, to je povratak nedovica i bjelice. uf, al bi to bilo dobro...

alan ford

pre 11 godina

Nema neke ubedljive analize koja objašnjava "feniksov let" Zvezde zato što je sve posledica jednog saveta koji sam kao bivši navijač Zvezde uputio igračima preko predsednika Čovića. Rekao sam im, citiram, ako kanite pobjediti morate biti prvi, kraj citata.

drago

pre 11 godina

Srpski klubovi dominirali? Kako da ne. Srpski klubovi su osvojili 31 trofej (prvenstvo i kup) a hrvatski 30. 22:16 za srpske u titulama a 14:9 za hrvatske u kupovima (kup se igrao od '59-e).
Od tih 31 deset otpada na Zvezdine titule od '45-e do '55-e kad se igralo krpenjacom.
Kad se poceo igrati ozbiljan sport (znaci od 60-ih ili 70-ih) hrvatski klubovi su dominirali.
Zato je i Split proglasen najboljim klubom Evrope a ne Zvezda.
Na vjecnoj listi je Zvezda prva (zahvaljujuci tim titulama sa krpenjacama, koje su btw Zadrani dosli u Bg nauciti kosarci poslije Drugog Svjetskog rata), pa ide Split, pa Zadar pa Olimpija.

Od 1965-e hrvatski klubovi su uzeli 16 titula a srpski 7.

Zvezda

pre 11 godina

Ipak, mozda je i to najbolji odgovor u kom pravcu danas idemo. Organizacija, kompaktnost, sposobnost i volja ce dobiti svoje zasluge. Ove ili naredne sezone, nije bitno. Bitno je da idemo korak po korak, lagano i strpljivo.

Napred Zvezda!!!
(ams, 24. decembar 2012 16:36)

@amsOčigledno si se potrudio da napišeš "uman" komentar. Na njega nudim vrlo jednostavam odgovor. Duci Simonović Kapičić, Slavnić Cvele, Stojaković, Tomaševivić i neka druga zvezdina deca npr. A. Djordević, Rakočević Od 1945. preko 1969 pa do 1975 igrali smo sve sto ste i vi zahvaljući kako ti kažeš nekim vasim trenerima npr. Žeravica, Aca Nikolić vi 20 godina kasnije i bože dragi do dana današnjeg 2013. bili ste kako ti kažeš bog i batina u svetskoj košarci, Zvezda je imala ukupno 3 finala KPK i jedno polufinale KES-a uzev u obzir dotične dve titule mitropa kupa koje ni najojadjeni cigan nebi spomenuo u slavu i čast pre no što se povuko smo iz istog ctrl c + ctrl v Kićanović, Dalipagić, Divac, Paspalj, Đorđević, Danilović, Rebrača reprezentativaca. O trenerima da i ne govorimo (i necemo). Druže Radivoje zovem te Partizanove trofeje da ne pominjem. Imajući sve gore navedeno u vidu, tvoj komentar je sraman. Ima nas koji košarku pratimo dugo i znamo šta vredi.line ppl ctrl/path c +ctrl v"

Upućeno nasem poznaniku (Sibilio, 24. decembar 2012 23:49)

Copy and paste

dare

pre 11 godina

3.3 skoka u proseku za Katica,to je sramota,on nebi smeo da bude ispod 5 skokova po utakmici.Generalno zvezda u ovoj sezoni dosta kuburi sa skokom,narocito defanzivnim.

Aca

pre 11 godina

@broz
A koju si ti to trenersku skolu prosao da dajes takve analize? Pa partizan je nema sumnje napravio ektra uspeh kad je usao na FF pre nekoliko godina, ali si bas preterao... Kao prvo raznovrsnost u napadu je ono sto ove godine krasi zvazdu, naravno odbrana uvek moze bolje. A ti ces tek videti sta cemo uraditi uniksu i galati posto igraju indenticnu kosarku kao i mi. Pa mi bi sad sa ovakvim sastavom lagano prosli grupu u kojoj ste vi bili u EL!

AlCapone

pre 11 godina

Odlicno napravljena analiza!

Ove godine najvise uzivam u igrama Zvezda.

Jedva cekam tekstove o Partizanu i Radnickom i nadam se srpskom FF.

Gledalac

pre 11 godina

Moram da se javim ponovo,jer stvarno bode oči kako je ona grčkorimska košarkaška škola upropastila pogled na košarku.
Košarka je sport koji se u Srbiji uvek igrala na koš više dok nije došao ovaj kobojagi trener.Sad imamo situaciju gde navijači tog tima kao slabost Zvezde navode što -pazi ovo-šutira bilo koji igrač koji je slobodan u tom trenutku!?Pa ko treba da šutira?Onaj koga je odredio trener?Pa nismo mi tim (kk mali),koji ima jednog i po šutera.U zvezdi 10 igrača može da šutne trojku.
Ili možda treba da čekaju da prođe 22 sec.pa onda da bace kosku pod koš?I da krenu da ubeđuju sudiju da je to bio šut;)
Ali nije ni čudo kad većina njih ne gleda utakmice ni na TV a kamoli u hali.
Koju su sreću imali Kićanović,Dalipagić,Grbović.Da je njima bio ovaj nikad oni ne bi bili u prvom timu a kamoli u reprezentaciji.
Setite se dve ponajbolje utakmice reprezentacije u zadnjih 20 godina-ni Litvaniju u Grčkoj,ni SAD u Indijanapolisu,nismo dobili odbranom,nego strašnim napadom.

broz

pre 11 godina

(Neznalica, 25. decembar 2012 08:23)


Pazi sada,da ti objasnim osnovnu razliku izmedju vas i evrolige...vas stil igre u evroligi ne bi prosao nikad. u el niko,ali niko,ne igra kosarku koju vi igrate...to je neki preofanzivni stil,hazarderski,gde je bitno dati kos vise...tako se ne igra u najozbiljnijem takmicenju,i bas zbog toga vi tamo ne bi i necete imati uspeha. vama ovu filozofiju nije doneo vukoicic,vec tako igrate jos od pocetka devedesetih i onog ilica koji je davao na svakom mecu po trideset poena iz 30-35 suteva. da ne bi cekali sledecu sezonu i evroligu,koju mislim da igrate sledece sezone,uvericete se vec protiv evroligaskog uniksa za par dana sta ce vas snaci...igru koju igrate vi,radnicki i jos paar ekipica u aba ligi ja nazivam cirkuzantskom,ne zbog nepostovanja,vec zbog toga sto se igra stihijski,na igraca koji ostane slobodan,nije bitno koji je,zavrsavate napad u desetoj sekundi i kad ima i kad nema potrebe,sve je nekako...imam sportklub 3,4,5 i gledam sve,ali bas sve tekme el. dve ekipe u top 16 fazi na koje vi licite su alba i bamberg,mozda pomalo na besiktas...znate li sta real,barsa,makabi,cska rade sa takvim ekipama? pa cak i himki i unikaha obozavaju takve protivnike...odoh daleko...mislim da vam je mesto u el,jer ste nakvalitetniji sastav u jadranskoj i bruka je sto imate vec pet poraza,a gostujete i olimpiji i radnickom i igokei...

vladimir

pre 11 godina

zvanicna adresa kk crvana zvezda po sajtovima aba i uleba je kalemegdan i kompletan istorijat kk cz kao sto je kk normalan clan sd cz e sad privredni registar zakone ne poznajem ali licno znam da je dosta dugova otpisano koji su nasledjeni i da je budzet prilicno nizak izmedju 2-2,5 miliona evra nekad je bio oko 4

Boris

pre 11 godina

naterase me grobari da zavirim u dokumente crvena zvazda se fuzionisala i od 2 kluba nastao je jedan posto iako slaba crvena zvezda je vece ime od fmp-a ostal je zvezda i to je poluprivatizovan klub jer zakona o privatizaciji nema...
(vladimir, 24. decembar 2012 19:48)

Rodjace nisi bas u pravu... Pogledaj na sajtu agencije za privredne registre, postoje dve zvezde, prava koja je u stecaju i Zvezda Beograd sa adresom u Zelezniku! Da je napravljena fuzija Zvezda Beograd bi morala da preuzme dugove stare Zvezde a to Covic svakako ne bi hteo(njuska je to, ne mozes ti njega prevariti). Da ne bude zabune, navijam za Vojvodinu i voleo bih da ima sto vise jakih kosarkaskih klubova ma kako se oni zvali, ali ovo sto sam naveo su cinjenice...

Neznalica

pre 11 godina

Moram da priznam da sam mnogo više očekivao od ove analize. Saša Ozmo je, bar do sada, uvek sem čiste faktografije umeo da stručno objasni tajnu uspeha ili neuspeha nekog tima ili sportiste iz bilo koje oblasti kojom se bavio. Ovaj put imamo samo detaljan pregled učinka igrača Zvezde. Po mom mišljenju razlog ovako dobrih igara Zvezde je, za naše uslove, izuzetno izbalansiran tim. Mogućnost da se održi izuzetno jak ritam igre podseća na način koji je karakterističan za američku školu košarke. Sama statistika igrača ne pokazuje ni približno tu činjenicu. Kako očekivati da statistika bude fantastična za igrače koji, potpuno opravdano i prema stilu igre koju neguje odličan trener, uvek prepuštaju trenutno najraspoloženijem igraču da forsira šut. U takvoj igri, po mom mišljenju, samo se dvojica igrača baš ističu i to Rakočević i Savović. Analiza Savovićeve igre je data tako da se ne može zaključiti da se radi o jednom od tri najbolja igrača lige do sada.

Da zaključim, jedino što mene zanima je koje su konačne mogućnosti ovog tima. Po meni, eventualno neigranje Evrolige sledeće godine bi bio neuspeh. Mislim da je već ovakva Zvezda zrela kao tim da uđe u Top 16 tog takmičenja a za više su potrebna još dva izuzetna igrača. Miličić bi bio svakako jedan od njih kada bih se ja pitao. I da, Zvezdini Amerikanci nisu možda najbolji stranci u ligi ali su kao paket daleko najbolji, to nema sumnje.

SASA

pre 11 godina

Ocigledno je da Zvezda najboljku kosarku u ligi, i da ta prica oko tog ko valja a ko ne, ne pije vode... Ako imas tim koji pobedjuje, ne menjaj ga...
Zlatno pravilo....
Cvetkovic, Radivojevic Simonovic Savovic Brpwn, je petorka koja ulazi sa klupe!!! Pa to nema niko u ABA;----
Ako se bude nesto menjalo, menjace se radi stila igre, i slazem se da Simonovic i Lazic su prvi koji ce izleteti... Simonovic igra vrlo hladno,i ako se vidi da je odlican igrac, ne uklapa se u tu trkacku verzniju VUkoicica..
Naravno, ako se spominju pojacanja, Keselj, koji ce uskoro napustiti Valensiju koja je dovela Zelebala iz Cedevite, i Andjusic Partizan, oba ce biti slobodna(jedan vec jeste) i oba se sjajno uklapaju u tu "trci-sutiraj" igru koju igra Vukoicic...
Plus, sa Andjusicem Zvezda bi i dobila naslednika za Igora, koji ipak nije najmladji, i vreme je da Zvezda pocne da misli o tome...

J.D.Aleksandar

pre 11 godina

Bila i ostala KK Sledeca Sezona ! Potrebno je vama jedno 20 godina dominacije,preko 30 trofeja,sto u domacoj sto u jadranskoj ligi,treba vam jedno 70,80 razlike u dobijenim derbijima,pobede u istim od po 10,20,30 pa i 40 razlike,poziv za americku turneju i igranje sa NBA timovima,potrebna su vam nekoliko final foura Eurolige i titula pravka evrope da bi bili rame uz rame sa Partizanom ! Naravno uz to vam je potrebno i da imate mnogo vise legendi od Moke Slavnica,Sase Obradovica i Rakocevica,a za 60 i kusur godina postojanja to je mizerno u odnosu na ono sto je opet dao Partizan ! Bolji smo od vas u svakom pogledu ! A ovaj naslov ''Od ocaja do sjaja'' govori o tome za koga navija covek koji je ovo pisao ! Ako je sjaj imati skor 10-5 sa ovako iskusnim timom,a uz to pricati da igrate ultra,mega,giga kosarku onda slobodno mogu reci da je sezona ovih klinaca iz Partizana sjajna,jer i pored toga sto igraju,kako vi kazete tunjavo,nikako,bzvz imaju isti skor kao i vi ! I opet na kraju,kako god obrnes,okrenes,bili ste i ostali KK Sledeca Sezona,pa zvali se vi Diva,Beograd ili kako vama volja !

Sibilio

pre 11 godina

@ams Očigledno si se potrudio da napišeš "uman" komentar. Na njega nudim vrlo jednostavam odgovor. Kićanović, Dalipagić, Divac, Paspalj, Đorđević, Danilović, Rebrača, ... Od 1973. pa do 2002. kada smo bili bog i batina u svetskoj košarci, Zvezda je imala ukupno 6 (šest) reprezentativaca. O trenerima da i ne govorimo. Partizanove trofeje da ne pominjem. Imajući sve gore navedeno u vidu, tvoj komentar je sraman. Ima nas koji košarku pratimo dugo i znamo šta vredi.

Bob Rock

pre 11 godina

@neo

Sta ti prijatelju u recenici "Da KK FMP koristi ime Crvena Zvezda uz atribut Beograd, tako da naziv kluba glasi "KK Crvena Zvezda - Beograd". " nije jasno, i tebi i svim ostalim "delijama" koji tvrde da je ovaj klub isti onaj koji je osvajao titule prvaka FNRJ od 1946 do 1955 godine?

naše ime

pre 11 godina

1. grobari su na internetu zato što su pismeniji a takvih je u srbiji malo u realnom svetu.
2. zvezda ima dobar tim ali ovo je samo polusezona i moćićemo da kažemo da se nešto dogodilo pozitivno tek nakon 2-3 godine i osvajanja nečeg negde.
3. dižete u nebo, najblaže rečeno, sumljivog čoveka čovića...pa sačekajte malo ne uznosite se. pa pljuvali ste džaju (legendu ex yu, srpsku i šire - gospodina čoveka) i najurili da bi doveli neke pajace i marionete ko zna koga.
4. nije bre ovo 'ona' zvezda...ali to ionako nije važno.
5. ...ma, dosta je i ovoliko.

na Kadinjaci -14

pre 11 godina

@isprani mozgovi. Mi navijamo za CZBGDivu, kao sto vidis to je ime jednog kluba, a ne dva (Partizan Igokea) i sa grbom (iz 1945) na kome nikad nije pisalo jugoslovenski. Samo da ti ponovim ne smeta nam Igokea, verovatno vam je to tad odgovaralo. Covica nam ne diraj

Миле

pre 11 godina

Радује Звездин значајнији повратак на кошаркашку сцену. Имали су врло лепих периода у појединим утакмицама, али сумњам да ће у овом ритму моћи наставити у наставку АБА лиге, те европским утакмицама. Највећи проблем видим у недостатку једног правог робусног центра, и Петар Поповић би добро дошао. Катић је одиграо сасвим добро у нападу, али како је већ написано прилично бледуњаво у одбрани. Браун просечно, ништа више од тога, понекад и осетно испод. Од Скота се може очекивати више у наставку. Нелсон није лош. Ракочевић добар, али зна и силовати шут и када је он у игри све се врти око њега и све је предвидљиво за противника. Све у свему његов повртака није штетан, а када није штетан...Савовић? Написах већ овде да има савршену кошаркашку фигуру, добро постављање, али са приличито лошим шутем за некога ко слови као репрезентативни кандидат, тј. играч за веће домете. Нешто ту недостаје. Симоновић је некако врло свилен, плаши се спствене сенке, нисмо видели пуно од тих његових могућности-надати се да хоћемо. Цветковић игра све више, то је добро, само да се мало обузда, зна да "засрља" у нападућ али за срчаност, покретљивост, капа доле. Суботића ми је некако тешко дефинисати, али је добродошао за солидну и дугу клупу у било коме тиму АБА лиге.

Миле

pre 11 godina

Наставак моје претходне поруке:
Коначно овде су се помињала имена Кешеља и Миличића као ев. појачања, мада мислим да су више у домену жеља него реалности, и иако на почетку констатовах да је Звезди потребан робустан центар, ипак мислим да би јој у овом тренутку био кориснији Кешељ него ли Миличић. Играо је у Звезди, добар је мотиватор, жељан је поновног доказивања јер се баш није наиграо у Европи задњих година, а и потребан је репрезентацији у Словенији.

neo

pre 11 godina

(isprani mozgovi, 24. decembar 2012 20:45)
Tesko ti je, znam, a jasno ti je i pored svega sto si napisao da je ovo ona prava i jedina ZVEZDA!

Bagzi

pre 11 godina

Do sad nisam hteo da priznam ali doslo je vreme. Sto se mora nije tesko :
Pri cistoj svesti i zdravoj pameti priznajem da je najveca navijacka grupa u Srbiji GROBARI TASTATURA. Mislio sam da ih nema mnogo i da samo pojedinci spamuju,ali ovo je epidemija. Pa je l' ti ljudi idu na utakmice,je l' imaju omiljeni tim da za njega navijaju,da se raduju pobedama,tuguju kad izgubi... Izgleda ne. Ljudi ovo je patoloska opterecenost. Ajde malo sprdanja kad protivnicki klub izgubi nije na odmet,ali oni drugu satisfakciju u zivotu nemaju osim da cekaju vesti o KKCZBG :) i da pljuju.

KK mali budzet

pre 11 godina

Sta ce biti posle 5 godina kad istekne Coviceva fransiza iz Stjepana Supanca?
I kome ce se racunati eventualno osvojeni trofeji kad prestane da postoji Crvena zvezda Beograd Diva, FMP-u ili Crvenoj zvezdi kad se odmrzne?
Cestitam na celicnom zelucu ljudi koji navijaju za ovog Frankestajna i jos zaista veruju da je to Crvena zvezda.
(Grusanovic, 24. decembar 2012 16:14)

Zato si i dobio toliko minusa. Zato sto ne znas nista o mom klubu, brini se ti za budzet.
Sve trofeje koji ovaj klub na celu sa predsednikom Covicem osvoji su trofeji KK Crvena zvezda koji je bio najbolji klub u SFRJ

isprani mozgovi

pre 11 godina

Umesto istih i ispraznih ponavljanja tipa:grobarski kompleksasi(ne znam od cega moze da ima kompleks navijac kluba koji brutalno dominira zadnjih 11 godina!), i lupanja tipa:Partizan Igokea,zasto neko konkretno ne demantuje i kaze:Ljudi,ovo jeste prava zvezda,prava zvezda nije u blokadi,ovoj zvezdi nije adresa u zelezniku.Hajde,neka kaze to neko,ali i neka potkrepi makar jednom cinjenicom.Ujedno ce i odmah demantovati njihovog najvoljenijeg predsednika,koji je sam nedavno izjavio da ocekuje da se C.Z. za nekoliko godina vrati na Mali Kalemegdan.Shvatam da posle 11 godina dodjes u situaciju da navijas i za crnog djavola,a kamoli za klub iz predgradja koji je promenio ime u ime slicno klubu koji se ugasio,i stavio grb na dres.Sve je to mozda razumljivo,ali ne znam cemu poricanje da je to tako.U redu,mozda ce taj klub biti sampion ove godine,mozda ce i u evroligu,ali CINJENICA je da je to Covicev privatni klub iz zeleznika,isti onaj od pre 20 godina.Isti onaj FMP,isti Reflex,pa opet FMP,i sada CZBGD.Namerno ne pisem DIVA,jer je to sponzor,i to nema veze sa ovom pricom.I vi novinari,koji uporno,po direktivi,pisete pogresno ime kluba izostavljajuci jednu rec,niste bas profesionalni.Dakle,ima li koga da odgovori cinjenicama? Ne"pa sta,jel ti krivo,ima grb-meni je to dovoljno,dok su vas pomagali...,krivo ti je sto smo bolji,itd...)Neka neko potkrepi cinjenicom da ovo nije FMP koji se sada zove CZBGD,vec da je stvarno C.Z..Nema sanse...

Jesenjin kk mali budzet

pre 11 godina

Košarkaška lopta preskočila je Drinu u dva pravca! Partizan iz Beograda i Igokea iz Aleksandrovca potpisali su juče ugovor o poslovnoj i sportskoj saradnji, kojim će se fuzionisati, iako će nastaviti takmičenja u svojim ligama.
Ekipe će na dresovima u svim takmičenjima logo Partizan Igokea i Igokea Partizan, imaće zajednički Upravni odbor, prostorije, razmenjivaće igrače bez obeštećenja, a u planu je i izgradnja hale.
Ugovor su na stadionu crno-belih potpisali predsednik Partizana Predrag Danilović i predsednik Igokee i premijer Republike Srpske Milorad Dodik.
- Celo Sportsko društvo stoji iza ovog sporazuma, koji je značajan na mnogo načina. Ovo je tek početak. Da naglasim, nas sada treba posmatrati kao jedan klub. Čim nam obaveze dozvole, ići ćemo u Republiku Srpsku. Finansijski problemi nisu prestali da postoje, ali će biti znatno lakše rešavati ih zajednički - rekao je Danilović.
Dodik je istakao da klubovi imaju svoje ambicije i da mu je drago što će Partizan sada moći da se posveti isključivo košarci i da juriša na uspehe u Evropi.
Upravni odbor imaće šest članova, a predsednik će ostati Danilović, dok će Dodik biti počasni predsednik. Sastav odbora još nije poznat i biće objavljen u narednih nekoliko dana, dok se budu usklađivali statuti i pravilnici klubova.

vladimir

pre 11 godina

naterase me grobari da zavirim u dokumente crvena zvazda se fuzionisala i od 2 kluba nastao je jedan posto iako slaba crvena zvezda je vece ime od fmp-a ostal je zvezda i to je poluprivatizovan klub jer zakona o privatizaciji nema sva kukanja raznih navijaca suprotnog tabora cija ih ikona posavetova da postanu dervisi bez imalo zlobe jer vrlo postujem muslimane taj savet mi deluje nedolicno oni uporno kopaju po prasine mesto da razmisljaju ko im je idol ako vec nisu krenuli po idilovom savetu u isposnicki zivot da se dokazu alahu mozda tako i nadju dusevni mir negde nestao razmisljajuci sami o sebi i titulama i kako su ih osvojili

Dušan

pre 11 godina

Od Cvetkovića se možda očekivalo da preuzme ekipu ranije i da postane neka vrsta atrakcije, mada nije ni toliko loše učiti prvo profesionalnu košarku od Rakočevića.

Dugo se nije desilo da je ekipa istog kvaliteta kao Partizan, mada mi se i dalje to čini nestvarno. I dalje deluje kao da je rezultat Zvezde mnogo bolji nego što ekipa realno zaslužuje. Šta bih dao da su Jeretin i Gurović sada u ekipi...

danilo

pre 11 godina

Dobra je analiza, Saša ima i logiku i razume se u stvari.
Kao veliki partizanovac, sa zanimanjem pratim dogadjanja i igre velikog rivala jer kakogod da se zvali i kolikog nisko pali- vi ste jedini omiljeni protivnici.
Zvezda sa brojem svojih navijača jeste veliki klub, ali realno: proteklih 50 godina po rezultatima baš i ne.
Da bi Zvezda nastavila sjajno ovu sezonu i da bi napravila bar 50% onoga što Partizan redovno pravi, Zvezdi je potrebno pre svega mnogo sreće:
Da se slučajno Rakočević, Savović ili jedan od stranaca ne povrede jer bi tada stvari postale mnogo komplikovane.
Moraju ključni igrači da ostanu u formi celu sezonu, a to je teško i Durantu.
Moraju odnosi u ekipi da ostanu na najvišem nivou i svi moraju da izgaraju jer u ovoj ligi svako može da vas pobedi ako niste na 100%.
Moja je procena da Zvezda ne može sve faktore iskontrolisati, pa da bi plasman u EL i jedan trofej bilo gde-bili zaista veliki,veliki uspeh.
Partizan će se sigurno podići, kao i Cedevita, verovatno i Olimpija- očekuje nas jedna od najzanimljivijih ABA od osnivanja, prva gde Partizan nije siguran pobednik ili finalista...

Bob Rock

pre 11 godina

Clan 3 Stav 2 ugovora o tehnickoj saradnji izmedju "KK Crvena Zvezda" Mali Kalemegdan i "KK FMP - Beograd" doslovce kaze:

Pravo koriscenja brenda "KK Crvena Zvezda" ustupa se KK FMP u svim takmicenjima u kojima KK FMP ucestvuje na period od 5 (pet) godina pocevsi od sezone 2011/2012, sa mogucnoscu da se sporazum raskine pre isteka ovog roka u skladu sa clanom 8 ovog sporazuma.

Stav 3 istog clana kaze:

Da KK FMP koristi ime Crvena Zvezda uz atribut Beograd, tako da naziv kluba glasi "KK Crvena Zvezda - Beograd".



Mozete da lupate minuse koliko god hocete, ali OVO SU CINJENICE!!! ZVANICNI DOKUMENTI!!!

red label

pre 11 godina

(Grusanovic, 24. decembar 2012 16:14)

Crvena Zvezda Beograd je novi klub koga su osnovali Crvena Zvezda i FMP. Kada govorimo o modalitetu po ZPD to je spajanje uz osnivanje. FMP se pripojio Zvezdi i istovremeno je oformljen novi klub CZVBG. FMP je uneo svoj igrački kadar i mesto u ABA ligi dok je Zvezda unela ime,grb,brend,navijače,organizaciju. Statut je prepisan iz Crvene Zvezde, skupština kluba i svi organi su iz Crvene Zvezde. Crvena Zvezda po planu reorganizacije pauzira 5 god. i vraća dugove poveriocima na način koji je predviđen tim planom. CZVBG nema dugove, počela je od nule. Po završetku 5-godišnjeg perioda ispunjenja plana reorganizacije ili ranije ako se za to steknu uslovi Crvena Zvezda će nastaviti takmičenje. Tada će se CZVBG odlukom skupštine kluba spojiti sa Crvenom Zvezdom. Uneće u Crvenu Zvezdu igrački kadar,trofeje,mesto u takmičenjima koje igra itd... Dovoljna je prosta odluka skupštine kluba, registracija po zakonima ove zemlje i Zvezda nastavlja da funkcioniše kao da nije bila u mirovanju. Samo sa nekim trofejom više!
Grobari neka se ne sekiraju za naš status i neka navijaju za svoj klub. Mi imamo samo ovu Zvezdu ( itu onu za koju smo navijali i proteklih 67 god.) Uostalom ako se firmi čiji sam ja vlasnik pripoji neka druga a ja sa ulogom te firme osnujem novu ja sam vlasnik obe firme.

Dervis i smrt

pre 11 godina

Ostaje zal zbog onako ocajnog pocetka sezone,nadam se da nas to nece kostati na kraju prvog mesta.Porazi od Cedevite i Igokee na jedan poen iako u tako losoj formi,neuigrani kao i od Zadra i Splita od kojih smo mnogo jaci.U prevodu da nije bilo toga sad bi bili prvi na tabeli sa jednim porazom.Sta je tu je,plasi jedino Evrokup,ovako smo mnogo jaci od ostatka lige,a valjda ce i ta Ikogea konacno da pocne da gubi,vreme im je.:) Idemo do prvog mesta i Evrolige!

KK C.Zvezda Velikan

pre 11 godina

Slazem se sa analizom Sase Ozma... Upravo tako, januar mesec je kljucni i najvazniji, jer ako ne nastavimo u priblizno dobrom ritmu bojim se da ce biti pretesko. Treba razmisljati od meca do meca, i sto je najvaznije, studiozno se baviti analizom protivnika, prvo Olimpije (siguran sam,da je Zvezda jaca), pa Cedevite, inace ne valja posao. Imamo kvalitet i znanje za visoke domete, ali mora da se istim tempom igra 40 minuta...
Svi igraci moraju da budu veliki profesionalci i da daju na svakom mecu maximim, to je jedini put do visina!
Sto se tice pojacanja, tu neka trener Vukoicic odluci, on najbolje zna sta valja raditi. Misljenja sam, da bi trebalo malo vise sanse dati centru Milovanovicu, dobar je, ima snage, visok, bori se covek... Braun pod hitno treba da rascisti sa sobom, inace nikakve posebne koristi klub od njega nece imati. Srecno momci, verujemo u vas!

ForeverSRB

pre 11 godina

Nije mi jasno zsto navijaci kluba za koji i ja navijam (CRVENA ZVEZDA), mogu da padaju toliko nisko, objasnjavajuci se i nervirajuci se zbog ptoloskih komentara "navijaca" rivalskog kluba, kome je vreme isteklo, i za koga vise drzava NECE (ponavljam NECE) da radi, ili ti da iza istog stoji.. Shvatite da je frustracije uvek bilo, i u svemu (primer su navijaci svih hrvatskih selekcija, klubova, itd, kada smo mi (SRBI) u pitanju).. No, ne bitno, na to ne vredi trositi reci, samo jedno pitanje, tj dva, za gospodina Ozma.. Da li ima sanse da se u dresu Crvene Zvezde nadje Nenad Milicic, i, da li su istinite gradske price da je dogovor sa Vardom vec sklopljen ? Hvala u napred, postovanje, i pozdrav !

zvezdas-rajvoSa

pre 11 godina

Kao navijač Zvezde mogu da konstatujem da je košarkaški klub posle dugo vremena preuzeo čovek koji se razume u funkcionisanje kluba. Čovek koji u Upravi ima mlade i veoma stručne ljude koji su računavši i prošlu godinu pogodili 5 od 6 stranaca koliko su doveli. Jedino Moris Almond nije zadovoljio. Morison, Tomas, Nelson, Braun i Skot nisu skupi stranci, ali su veoma kvalitetni i dobri. Dovođenje Vukoičića za trenera je pun pogodak. Niko ne konstatuje da je Vlada taktički razbio Duleta Vujoševića u derbiju. A koliko se sećam dobijao ga je i dok je vodio FMP u finalu Aba lige 2005. godine u Sarajevu. Očekujem da naš klub, naša Zvezda u narednim godinama bude ozbiljan košarkaški klub. I još jedno zapažanje, svako onaj koji kaže da je ovo instant tim koji će trajati jednu-dve godine laže samog sebe. Sa mladjim kategorijama u Zvezdi se izuzetno dobro radi. U filijali Radnički FMP, po mom mišljenju ima jedan klinac od koji košarkaški mnogo liči na nešto izmedju Saleta Đorđevića i Teodosića. Mali će po mom mišljenju biti opak igrač - pravi plejmejker. Pozdrav, napred Zvezdo !

Gledalac

pre 11 godina

Dobra analiza.
Imam utisak da je dobro sto je dosla ova pauza,vidi se pad u igri.Narocito kod amerikanaca.Nadam se da je to samo prolazno,do skoro su bili odlicni.
Nasa glavna prednost osim kvaliteta je stvarno duga klupa,retko koju utakmicu igramo sa manje od 11 igraca u rotaciji.
Do skoro sam mislio da bas treba da dovedemo Milicica i Keselja,ali gledajuci kako se Simonovic popravlja sad vec nisam udedjen da treba nesto menjati.

Trance

pre 11 godina

Klub sa jednim imenom, a dva razlicita pola. Neki dvopolac, travestit, sta li je? Ja za to ne bih navijao ni da je jedino u Srbiji.
(Imam kompleks, 24. decembar 2012 15:23)

Kakav kompleksas...E njemu se klubovi razlikuju po polovima?!

Derviš Budžetović i Ahmed Nurudin

pre 11 godina

U zemlji gde je politička elita navijački obojena i opredeljena teško je funkcionisati. Ja sam za odvajanje politike od sporta što danas nije slučaj. Ministri, obaveštajne agencije i društvena preduzeća žele da vaspostave za šampiona jedan drugi klub. Ogromna budžetska sredstva se u te svrhe odvajaju, a zakoni o amnestiji se donose kako bi navijačko grotlo drugog kluba jačalo. Uspesi našeg kluba se ne prepoznaju i ne nagrađuju, zbog čega smo u velikim zaostatkom sa isplatom stipendija. Naš tim je mlad i može ponoviti uspehe Divčeve i Danilovićeve generacije ako bi dobio adekvatnu podršku. No, mi se ne predajemo i nikada nećemo odustati jer:

Vuk na ovcu svoje pravo ima, ka tiranin na slaba čovjeka, al tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetlija!

Grusanovic

pre 11 godina

Sta ce biti posle 5 godina kad istekne Coviceva fransiza iz Stjepana Supanca?
I kome ce se racunati eventualno osvojeni trofeji kad prestane da postoji Crvena zvezda Beograd Diva, FMP-u ili Crvenoj zvezdi kad se odmrzne?
Cestitam na celicnom zelucu ljudi koji navijaju za ovog Frankestajna i jos zaista veruju da je to Crvena zvezda.

Marko

pre 11 godina

Kao i uvek, dobra analiza Sase Ozma.

Definitivno Zvezdin najveci problem ce biti veliki broj utakmica na dva, odnosno tri fronta. Ne zaboravite da odmah nakon paklenog januara sledi finalni turnir Kupa u Kragujevcu.

Kako je Ozmo u analizi lepo primetio, Zvezda ima nekoliko igraca koji su opste uzevsi jako dobri, ali imaju po makar jednu ozbiljnu manu u svojoj igri, koja mora da se "krpi" zalaganjem drugih. Dobar primer je Katiceva kretnja u odbrani, ili "spavanje" Brauna koji slabo zagradjuje ispod kosa. Tu je i problem samopouzdanja (Simonovic pre svih) koji ce Vukoicic morati da sanira ako planira da osvaja trofeje sa ovom generacijom.

Cvetkovic definitivno napreduje, nadam se da ce makar jos jedan mladi igrac iskociti. Ako zadrzi ovu formu, Savovic (koji je razbijao i u Hemofarmu, sto su mnogi zaboravili) je siguran putnik u Sloveniju, od povrede Velickovica, takve igrace jednostavno nemamo.

U svakom slucaju, sezona je duga, a za ocekivati je da Partizan i Radnicki podignu nivo igre. Gledacemo dobru kosarku u 2013.

Bilo bi sjajno da naredne godine imamo tri predstavnika u Evropi, kao i to da (ocekivani) cetvrti ucesnik Jadranske lige iz Srbije ne bude beogradski klub (opet Vojvodina? neko iz Zapadne Srbije? Konstantin iz Nisa?)

ams

pre 11 godina

Autor na kraju teksta postavlja konkretno pitanje auditorijumu, trazeci misljenje o krajnjim dometima naseg kluba.
Umesto manje ili vise interesantnih, odnosno kvalitetnih odgovora, dobijamo polupanu stvarnost onih, cije su malverzacije a propo nestanka novca od transfera i evro takmicenja, pa do nepoznatih kredita, zaduzivanja, neisplacenih obaveza prema igrackom kadru, raznorazne afere banditskog i razbojnickog karaktera koje su pratile i upotreba fizickog nasilja, zastrasivanja itd., obavijene velom najbolje cuvanih tajni. Nazalost, takve tuzne a tragicne cinjenice ipak nisu dovoljno snazne da bi potisnule malicioznost, prezir, muku i bes, uslovljene laganim ali ociglednim oporavkom naseg kosarkaskog kluba, koji je predugo bio otvorena rana na srcima svih nas koji smo ga kroz zivot voleli, a volimo i danas.
Ipak, mozda je i to najbolji odgovor u kom pravcu danas idemo. Organizacija, kompaktnost, sposobnost i volja ce dobiti svoje zasluge. Ove ili naredne sezone, nije bitno. Bitno je da idemo korak po korak, lagano i strpljivo.

Napred Zvezda!!!

na Kadinjaci -14

pre 11 godina

@dragojlo & co, zvali ste se PARTIZAN IGOKEA a svi znamo da Igokea nije firma da bi vam bila sponzor ali ste verovatno bili u teskoj situaciji. Promenili ste ime kao i grb (niste vise jugosloveni) i jos vas nije sramota da se javljate. Ipak sve vam je oprosteno samo nemojte da se nazovete po osnivacima Partizan CIBONA ili Partizan DINAMO.

ultrabgd1

pre 11 godina

Mi smo veliki Klub. Biće ovo teška sezona, ali verujemo u ovaj tim i menadžment koji vodi Klub. Po meni, plasman u EVroligu bi bio sjajan i pomalo neočekivan uspeh. Bitnije od plasmana u Evroligu je da se održi visok tonus u i oko Kluba i da se i dalje uspostavlja sistem koji naš Klub vodi na mesto koje zaslužuje a to je lider u Srbiji i regoinu.

Mi smo tu samo zbog para

pre 11 godina

Da, da. Taj klub je oduvek imao perspektivu. Na svojoj novoj adresi u Zelezniku, imaju malu lepu halu, gde navijaci u agoniji tresu koseve.

žsavić

pre 11 godina

Super.
I što je glavno, šta nas briga kako i na koji način.
Boli nas uvo šta isto tako može i KK Radinac (trenutno ne postoji) sledeće sezone da bude šampion, ali ko zna možda Radinčani nađu nekog dilera nečim unosnim negde u svetu, i ubedimo ga da proslavi ime Radinca na košarkaškim meridijanima...

Dragojlo

pre 11 godina

Mala ispravka. KK Zrvena Zvezda Beograd (Diva je sponzor i to je nebitno). Prava KK Zrvena Zvezda je u blokadi i trenutno ne radi. Svi oni koji su ubedjeni da je suprotno, imaju ispran mozak. Da moj klub promeni ime i adresu, ne bi vise bio klub za koji navijam i moze hiljadu Covica da me ubedjuje u suprotno, kad ja u podsvesti znam da lokot visi na Malom Kalemegdanu.

na Kadinjaci -14

pre 11 godina

@dragojlo & co, zvali ste se PARTIZAN IGOKEA a svi znamo da Igokea nije firma da bi vam bila sponzor ali ste verovatno bili u teskoj situaciji. Promenili ste ime kao i grb (niste vise jugosloveni) i jos vas nije sramota da se javljate. Ipak sve vam je oprosteno samo nemojte da se nazovete po osnivacima Partizan CIBONA ili Partizan DINAMO.

ultrabgd1

pre 11 godina

Mi smo veliki Klub. Biće ovo teška sezona, ali verujemo u ovaj tim i menadžment koji vodi Klub. Po meni, plasman u EVroligu bi bio sjajan i pomalo neočekivan uspeh. Bitnije od plasmana u Evroligu je da se održi visok tonus u i oko Kluba i da se i dalje uspostavlja sistem koji naš Klub vodi na mesto koje zaslužuje a to je lider u Srbiji i regoinu.

Marko

pre 11 godina

Kao i uvek, dobra analiza Sase Ozma.

Definitivno Zvezdin najveci problem ce biti veliki broj utakmica na dva, odnosno tri fronta. Ne zaboravite da odmah nakon paklenog januara sledi finalni turnir Kupa u Kragujevcu.

Kako je Ozmo u analizi lepo primetio, Zvezda ima nekoliko igraca koji su opste uzevsi jako dobri, ali imaju po makar jednu ozbiljnu manu u svojoj igri, koja mora da se "krpi" zalaganjem drugih. Dobar primer je Katiceva kretnja u odbrani, ili "spavanje" Brauna koji slabo zagradjuje ispod kosa. Tu je i problem samopouzdanja (Simonovic pre svih) koji ce Vukoicic morati da sanira ako planira da osvaja trofeje sa ovom generacijom.

Cvetkovic definitivno napreduje, nadam se da ce makar jos jedan mladi igrac iskociti. Ako zadrzi ovu formu, Savovic (koji je razbijao i u Hemofarmu, sto su mnogi zaboravili) je siguran putnik u Sloveniju, od povrede Velickovica, takve igrace jednostavno nemamo.

U svakom slucaju, sezona je duga, a za ocekivati je da Partizan i Radnicki podignu nivo igre. Gledacemo dobru kosarku u 2013.

Bilo bi sjajno da naredne godine imamo tri predstavnika u Evropi, kao i to da (ocekivani) cetvrti ucesnik Jadranske lige iz Srbije ne bude beogradski klub (opet Vojvodina? neko iz Zapadne Srbije? Konstantin iz Nisa?)

zvezdas-rajvoSa

pre 11 godina

Kao navijač Zvezde mogu da konstatujem da je košarkaški klub posle dugo vremena preuzeo čovek koji se razume u funkcionisanje kluba. Čovek koji u Upravi ima mlade i veoma stručne ljude koji su računavši i prošlu godinu pogodili 5 od 6 stranaca koliko su doveli. Jedino Moris Almond nije zadovoljio. Morison, Tomas, Nelson, Braun i Skot nisu skupi stranci, ali su veoma kvalitetni i dobri. Dovođenje Vukoičića za trenera je pun pogodak. Niko ne konstatuje da je Vlada taktički razbio Duleta Vujoševića u derbiju. A koliko se sećam dobijao ga je i dok je vodio FMP u finalu Aba lige 2005. godine u Sarajevu. Očekujem da naš klub, naša Zvezda u narednim godinama bude ozbiljan košarkaški klub. I još jedno zapažanje, svako onaj koji kaže da je ovo instant tim koji će trajati jednu-dve godine laže samog sebe. Sa mladjim kategorijama u Zvezdi se izuzetno dobro radi. U filijali Radnički FMP, po mom mišljenju ima jedan klinac od koji košarkaški mnogo liči na nešto izmedju Saleta Đorđevića i Teodosića. Mali će po mom mišljenju biti opak igrač - pravi plejmejker. Pozdrav, napred Zvezdo !

Trance

pre 11 godina

Klub sa jednim imenom, a dva razlicita pola. Neki dvopolac, travestit, sta li je? Ja za to ne bih navijao ni da je jedino u Srbiji.
(Imam kompleks, 24. decembar 2012 15:23)

Kakav kompleksas...E njemu se klubovi razlikuju po polovima?!

Dervis i smrt

pre 11 godina

Ostaje zal zbog onako ocajnog pocetka sezone,nadam se da nas to nece kostati na kraju prvog mesta.Porazi od Cedevite i Igokee na jedan poen iako u tako losoj formi,neuigrani kao i od Zadra i Splita od kojih smo mnogo jaci.U prevodu da nije bilo toga sad bi bili prvi na tabeli sa jednim porazom.Sta je tu je,plasi jedino Evrokup,ovako smo mnogo jaci od ostatka lige,a valjda ce i ta Ikogea konacno da pocne da gubi,vreme im je.:) Idemo do prvog mesta i Evrolige!

Bagzi

pre 11 godina

Do sad nisam hteo da priznam ali doslo je vreme. Sto se mora nije tesko :
Pri cistoj svesti i zdravoj pameti priznajem da je najveca navijacka grupa u Srbiji GROBARI TASTATURA. Mislio sam da ih nema mnogo i da samo pojedinci spamuju,ali ovo je epidemija. Pa je l' ti ljudi idu na utakmice,je l' imaju omiljeni tim da za njega navijaju,da se raduju pobedama,tuguju kad izgubi... Izgleda ne. Ljudi ovo je patoloska opterecenost. Ajde malo sprdanja kad protivnicki klub izgubi nije na odmet,ali oni drugu satisfakciju u zivotu nemaju osim da cekaju vesti o KKCZBG :) i da pljuju.

ams

pre 11 godina

Autor na kraju teksta postavlja konkretno pitanje auditorijumu, trazeci misljenje o krajnjim dometima naseg kluba.
Umesto manje ili vise interesantnih, odnosno kvalitetnih odgovora, dobijamo polupanu stvarnost onih, cije su malverzacije a propo nestanka novca od transfera i evro takmicenja, pa do nepoznatih kredita, zaduzivanja, neisplacenih obaveza prema igrackom kadru, raznorazne afere banditskog i razbojnickog karaktera koje su pratile i upotreba fizickog nasilja, zastrasivanja itd., obavijene velom najbolje cuvanih tajni. Nazalost, takve tuzne a tragicne cinjenice ipak nisu dovoljno snazne da bi potisnule malicioznost, prezir, muku i bes, uslovljene laganim ali ociglednim oporavkom naseg kosarkaskog kluba, koji je predugo bio otvorena rana na srcima svih nas koji smo ga kroz zivot voleli, a volimo i danas.
Ipak, mozda je i to najbolji odgovor u kom pravcu danas idemo. Organizacija, kompaktnost, sposobnost i volja ce dobiti svoje zasluge. Ove ili naredne sezone, nije bitno. Bitno je da idemo korak po korak, lagano i strpljivo.

Napred Zvezda!!!

KK mali budzet

pre 11 godina

Sta ce biti posle 5 godina kad istekne Coviceva fransiza iz Stjepana Supanca?
I kome ce se racunati eventualno osvojeni trofeji kad prestane da postoji Crvena zvezda Beograd Diva, FMP-u ili Crvenoj zvezdi kad se odmrzne?
Cestitam na celicnom zelucu ljudi koji navijaju za ovog Frankestajna i jos zaista veruju da je to Crvena zvezda.
(Grusanovic, 24. decembar 2012 16:14)

Zato si i dobio toliko minusa. Zato sto ne znas nista o mom klubu, brini se ti za budzet.
Sve trofeje koji ovaj klub na celu sa predsednikom Covicem osvoji su trofeji KK Crvena zvezda koji je bio najbolji klub u SFRJ

ForeverSRB

pre 11 godina

Nije mi jasno zsto navijaci kluba za koji i ja navijam (CRVENA ZVEZDA), mogu da padaju toliko nisko, objasnjavajuci se i nervirajuci se zbog ptoloskih komentara "navijaca" rivalskog kluba, kome je vreme isteklo, i za koga vise drzava NECE (ponavljam NECE) da radi, ili ti da iza istog stoji.. Shvatite da je frustracije uvek bilo, i u svemu (primer su navijaci svih hrvatskih selekcija, klubova, itd, kada smo mi (SRBI) u pitanju).. No, ne bitno, na to ne vredi trositi reci, samo jedno pitanje, tj dva, za gospodina Ozma.. Da li ima sanse da se u dresu Crvene Zvezde nadje Nenad Milicic, i, da li su istinite gradske price da je dogovor sa Vardom vec sklopljen ? Hvala u napred, postovanje, i pozdrav !

Dragojlo

pre 11 godina

Mala ispravka. KK Zrvena Zvezda Beograd (Diva je sponzor i to je nebitno). Prava KK Zrvena Zvezda je u blokadi i trenutno ne radi. Svi oni koji su ubedjeni da je suprotno, imaju ispran mozak. Da moj klub promeni ime i adresu, ne bi vise bio klub za koji navijam i moze hiljadu Covica da me ubedjuje u suprotno, kad ja u podsvesti znam da lokot visi na Malom Kalemegdanu.

Gledalac

pre 11 godina

Dobra analiza.
Imam utisak da je dobro sto je dosla ova pauza,vidi se pad u igri.Narocito kod amerikanaca.Nadam se da je to samo prolazno,do skoro su bili odlicni.
Nasa glavna prednost osim kvaliteta je stvarno duga klupa,retko koju utakmicu igramo sa manje od 11 igraca u rotaciji.
Do skoro sam mislio da bas treba da dovedemo Milicica i Keselja,ali gledajuci kako se Simonovic popravlja sad vec nisam udedjen da treba nesto menjati.

red label

pre 11 godina

(Grusanovic, 24. decembar 2012 16:14)

Crvena Zvezda Beograd je novi klub koga su osnovali Crvena Zvezda i FMP. Kada govorimo o modalitetu po ZPD to je spajanje uz osnivanje. FMP se pripojio Zvezdi i istovremeno je oformljen novi klub CZVBG. FMP je uneo svoj igrački kadar i mesto u ABA ligi dok je Zvezda unela ime,grb,brend,navijače,organizaciju. Statut je prepisan iz Crvene Zvezde, skupština kluba i svi organi su iz Crvene Zvezde. Crvena Zvezda po planu reorganizacije pauzira 5 god. i vraća dugove poveriocima na način koji je predviđen tim planom. CZVBG nema dugove, počela je od nule. Po završetku 5-godišnjeg perioda ispunjenja plana reorganizacije ili ranije ako se za to steknu uslovi Crvena Zvezda će nastaviti takmičenje. Tada će se CZVBG odlukom skupštine kluba spojiti sa Crvenom Zvezdom. Uneće u Crvenu Zvezdu igrački kadar,trofeje,mesto u takmičenjima koje igra itd... Dovoljna je prosta odluka skupštine kluba, registracija po zakonima ove zemlje i Zvezda nastavlja da funkcioniše kao da nije bila u mirovanju. Samo sa nekim trofejom više!
Grobari neka se ne sekiraju za naš status i neka navijaju za svoj klub. Mi imamo samo ovu Zvezdu ( itu onu za koju smo navijali i proteklih 67 god.) Uostalom ako se firmi čiji sam ja vlasnik pripoji neka druga a ja sa ulogom te firme osnujem novu ja sam vlasnik obe firme.

KK C.Zvezda Velikan

pre 11 godina

Slazem se sa analizom Sase Ozma... Upravo tako, januar mesec je kljucni i najvazniji, jer ako ne nastavimo u priblizno dobrom ritmu bojim se da ce biti pretesko. Treba razmisljati od meca do meca, i sto je najvaznije, studiozno se baviti analizom protivnika, prvo Olimpije (siguran sam,da je Zvezda jaca), pa Cedevite, inace ne valja posao. Imamo kvalitet i znanje za visoke domete, ali mora da se istim tempom igra 40 minuta...
Svi igraci moraju da budu veliki profesionalci i da daju na svakom mecu maximim, to je jedini put do visina!
Sto se tice pojacanja, tu neka trener Vukoicic odluci, on najbolje zna sta valja raditi. Misljenja sam, da bi trebalo malo vise sanse dati centru Milovanovicu, dobar je, ima snage, visok, bori se covek... Braun pod hitno treba da rascisti sa sobom, inace nikakve posebne koristi klub od njega nece imati. Srecno momci, verujemo u vas!

Jesenjin kk mali budzet

pre 11 godina

Košarkaška lopta preskočila je Drinu u dva pravca! Partizan iz Beograda i Igokea iz Aleksandrovca potpisali su juče ugovor o poslovnoj i sportskoj saradnji, kojim će se fuzionisati, iako će nastaviti takmičenja u svojim ligama.
Ekipe će na dresovima u svim takmičenjima logo Partizan Igokea i Igokea Partizan, imaće zajednički Upravni odbor, prostorije, razmenjivaće igrače bez obeštećenja, a u planu je i izgradnja hale.
Ugovor su na stadionu crno-belih potpisali predsednik Partizana Predrag Danilović i predsednik Igokee i premijer Republike Srpske Milorad Dodik.
- Celo Sportsko društvo stoji iza ovog sporazuma, koji je značajan na mnogo načina. Ovo je tek početak. Da naglasim, nas sada treba posmatrati kao jedan klub. Čim nam obaveze dozvole, ići ćemo u Republiku Srpsku. Finansijski problemi nisu prestali da postoje, ali će biti znatno lakše rešavati ih zajednički - rekao je Danilović.
Dodik je istakao da klubovi imaju svoje ambicije i da mu je drago što će Partizan sada moći da se posveti isključivo košarci i da juriša na uspehe u Evropi.
Upravni odbor imaće šest članova, a predsednik će ostati Danilović, dok će Dodik biti počasni predsednik. Sastav odbora još nije poznat i biće objavljen u narednih nekoliko dana, dok se budu usklađivali statuti i pravilnici klubova.

na Kadinjaci -14

pre 11 godina

@isprani mozgovi. Mi navijamo za CZBGDivu, kao sto vidis to je ime jednog kluba, a ne dva (Partizan Igokea) i sa grbom (iz 1945) na kome nikad nije pisalo jugoslovenski. Samo da ti ponovim ne smeta nam Igokea, verovatno vam je to tad odgovaralo. Covica nam ne diraj

Mi smo tu samo zbog para

pre 11 godina

Da, da. Taj klub je oduvek imao perspektivu. Na svojoj novoj adresi u Zelezniku, imaju malu lepu halu, gde navijaci u agoniji tresu koseve.

neo

pre 11 godina

(isprani mozgovi, 24. decembar 2012 20:45)
Tesko ti je, znam, a jasno ti je i pored svega sto si napisao da je ovo ona prava i jedina ZVEZDA!

Миле

pre 11 godina

Наставак моје претходне поруке:
Коначно овде су се помињала имена Кешеља и Миличића као ев. појачања, мада мислим да су више у домену жеља него реалности, и иако на почетку констатовах да је Звезди потребан робустан центар, ипак мислим да би јој у овом тренутку био кориснији Кешељ него ли Миличић. Играо је у Звезди, добар је мотиватор, жељан је поновног доказивања јер се баш није наиграо у Европи задњих година, а и потребан је репрезентацији у Словенији.

vladimir

pre 11 godina

naterase me grobari da zavirim u dokumente crvena zvazda se fuzionisala i od 2 kluba nastao je jedan posto iako slaba crvena zvezda je vece ime od fmp-a ostal je zvezda i to je poluprivatizovan klub jer zakona o privatizaciji nema sva kukanja raznih navijaca suprotnog tabora cija ih ikona posavetova da postanu dervisi bez imalo zlobe jer vrlo postujem muslimane taj savet mi deluje nedolicno oni uporno kopaju po prasine mesto da razmisljaju ko im je idol ako vec nisu krenuli po idilovom savetu u isposnicki zivot da se dokazu alahu mozda tako i nadju dusevni mir negde nestao razmisljajuci sami o sebi i titulama i kako su ih osvojili

Grusanovic

pre 11 godina

Sta ce biti posle 5 godina kad istekne Coviceva fransiza iz Stjepana Supanca?
I kome ce se racunati eventualno osvojeni trofeji kad prestane da postoji Crvena zvezda Beograd Diva, FMP-u ili Crvenoj zvezdi kad se odmrzne?
Cestitam na celicnom zelucu ljudi koji navijaju za ovog Frankestajna i jos zaista veruju da je to Crvena zvezda.

žsavić

pre 11 godina

Super.
I što je glavno, šta nas briga kako i na koji način.
Boli nas uvo šta isto tako može i KK Radinac (trenutno ne postoji) sledeće sezone da bude šampion, ali ko zna možda Radinčani nađu nekog dilera nečim unosnim negde u svetu, i ubedimo ga da proslavi ime Radinca na košarkaškim meridijanima...

Derviš Budžetović i Ahmed Nurudin

pre 11 godina

U zemlji gde je politička elita navijački obojena i opredeljena teško je funkcionisati. Ja sam za odvajanje politike od sporta što danas nije slučaj. Ministri, obaveštajne agencije i društvena preduzeća žele da vaspostave za šampiona jedan drugi klub. Ogromna budžetska sredstva se u te svrhe odvajaju, a zakoni o amnestiji se donose kako bi navijačko grotlo drugog kluba jačalo. Uspesi našeg kluba se ne prepoznaju i ne nagrađuju, zbog čega smo u velikim zaostatkom sa isplatom stipendija. Naš tim je mlad i može ponoviti uspehe Divčeve i Danilovićeve generacije ako bi dobio adekvatnu podršku. No, mi se ne predajemo i nikada nećemo odustati jer:

Vuk na ovcu svoje pravo ima, ka tiranin na slaba čovjeka, al tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetlija!

Gledalac

pre 11 godina

Moram da se javim ponovo,jer stvarno bode oči kako je ona grčkorimska košarkaška škola upropastila pogled na košarku.
Košarka je sport koji se u Srbiji uvek igrala na koš više dok nije došao ovaj kobojagi trener.Sad imamo situaciju gde navijači tog tima kao slabost Zvezde navode što -pazi ovo-šutira bilo koji igrač koji je slobodan u tom trenutku!?Pa ko treba da šutira?Onaj koga je odredio trener?Pa nismo mi tim (kk mali),koji ima jednog i po šutera.U zvezdi 10 igrača može da šutne trojku.
Ili možda treba da čekaju da prođe 22 sec.pa onda da bace kosku pod koš?I da krenu da ubeđuju sudiju da je to bio šut;)
Ali nije ni čudo kad većina njih ne gleda utakmice ni na TV a kamoli u hali.
Koju su sreću imali Kićanović,Dalipagić,Grbović.Da je njima bio ovaj nikad oni ne bi bili u prvom timu a kamoli u reprezentaciji.
Setite se dve ponajbolje utakmice reprezentacije u zadnjih 20 godina-ni Litvaniju u Grčkoj,ni SAD u Indijanapolisu,nismo dobili odbranom,nego strašnim napadom.

Neznalica

pre 11 godina

Moram da priznam da sam mnogo više očekivao od ove analize. Saša Ozmo je, bar do sada, uvek sem čiste faktografije umeo da stručno objasni tajnu uspeha ili neuspeha nekog tima ili sportiste iz bilo koje oblasti kojom se bavio. Ovaj put imamo samo detaljan pregled učinka igrača Zvezde. Po mom mišljenju razlog ovako dobrih igara Zvezde je, za naše uslove, izuzetno izbalansiran tim. Mogućnost da se održi izuzetno jak ritam igre podseća na način koji je karakterističan za američku školu košarke. Sama statistika igrača ne pokazuje ni približno tu činjenicu. Kako očekivati da statistika bude fantastična za igrače koji, potpuno opravdano i prema stilu igre koju neguje odličan trener, uvek prepuštaju trenutno najraspoloženijem igraču da forsira šut. U takvoj igri, po mom mišljenju, samo se dvojica igrača baš ističu i to Rakočević i Savović. Analiza Savovićeve igre je data tako da se ne može zaključiti da se radi o jednom od tri najbolja igrača lige do sada.

Da zaključim, jedino što mene zanima je koje su konačne mogućnosti ovog tima. Po meni, eventualno neigranje Evrolige sledeće godine bi bio neuspeh. Mislim da je već ovakva Zvezda zrela kao tim da uđe u Top 16 tog takmičenja a za više su potrebna još dva izuzetna igrača. Miličić bi bio svakako jedan od njih kada bih se ja pitao. I da, Zvezdini Amerikanci nisu možda najbolji stranci u ligi ali su kao paket daleko najbolji, to nema sumnje.

isprani mozgovi

pre 11 godina

Umesto istih i ispraznih ponavljanja tipa:grobarski kompleksasi(ne znam od cega moze da ima kompleks navijac kluba koji brutalno dominira zadnjih 11 godina!), i lupanja tipa:Partizan Igokea,zasto neko konkretno ne demantuje i kaze:Ljudi,ovo jeste prava zvezda,prava zvezda nije u blokadi,ovoj zvezdi nije adresa u zelezniku.Hajde,neka kaze to neko,ali i neka potkrepi makar jednom cinjenicom.Ujedno ce i odmah demantovati njihovog najvoljenijeg predsednika,koji je sam nedavno izjavio da ocekuje da se C.Z. za nekoliko godina vrati na Mali Kalemegdan.Shvatam da posle 11 godina dodjes u situaciju da navijas i za crnog djavola,a kamoli za klub iz predgradja koji je promenio ime u ime slicno klubu koji se ugasio,i stavio grb na dres.Sve je to mozda razumljivo,ali ne znam cemu poricanje da je to tako.U redu,mozda ce taj klub biti sampion ove godine,mozda ce i u evroligu,ali CINJENICA je da je to Covicev privatni klub iz zeleznika,isti onaj od pre 20 godina.Isti onaj FMP,isti Reflex,pa opet FMP,i sada CZBGD.Namerno ne pisem DIVA,jer je to sponzor,i to nema veze sa ovom pricom.I vi novinari,koji uporno,po direktivi,pisete pogresno ime kluba izostavljajuci jednu rec,niste bas profesionalni.Dakle,ima li koga da odgovori cinjenicama? Ne"pa sta,jel ti krivo,ima grb-meni je to dovoljno,dok su vas pomagali...,krivo ti je sto smo bolji,itd...)Neka neko potkrepi cinjenicom da ovo nije FMP koji se sada zove CZBGD,vec da je stvarno C.Z..Nema sanse...

SASA

pre 11 godina

Ocigledno je da Zvezda najboljku kosarku u ligi, i da ta prica oko tog ko valja a ko ne, ne pije vode... Ako imas tim koji pobedjuje, ne menjaj ga...
Zlatno pravilo....
Cvetkovic, Radivojevic Simonovic Savovic Brpwn, je petorka koja ulazi sa klupe!!! Pa to nema niko u ABA;----
Ako se bude nesto menjalo, menjace se radi stila igre, i slazem se da Simonovic i Lazic su prvi koji ce izleteti... Simonovic igra vrlo hladno,i ako se vidi da je odlican igrac, ne uklapa se u tu trkacku verzniju VUkoicica..
Naravno, ako se spominju pojacanja, Keselj, koji ce uskoro napustiti Valensiju koja je dovela Zelebala iz Cedevite, i Andjusic Partizan, oba ce biti slobodna(jedan vec jeste) i oba se sjajno uklapaju u tu "trci-sutiraj" igru koju igra Vukoicic...
Plus, sa Andjusicem Zvezda bi i dobila naslednika za Igora, koji ipak nije najmladji, i vreme je da Zvezda pocne da misli o tome...

AlCapone

pre 11 godina

Odlicno napravljena analiza!

Ove godine najvise uzivam u igrama Zvezda.

Jedva cekam tekstove o Partizanu i Radnickom i nadam se srpskom FF.

Bob Rock

pre 11 godina

Clan 3 Stav 2 ugovora o tehnickoj saradnji izmedju "KK Crvena Zvezda" Mali Kalemegdan i "KK FMP - Beograd" doslovce kaze:

Pravo koriscenja brenda "KK Crvena Zvezda" ustupa se KK FMP u svim takmicenjima u kojima KK FMP ucestvuje na period od 5 (pet) godina pocevsi od sezone 2011/2012, sa mogucnoscu da se sporazum raskine pre isteka ovog roka u skladu sa clanom 8 ovog sporazuma.

Stav 3 istog clana kaze:

Da KK FMP koristi ime Crvena Zvezda uz atribut Beograd, tako da naziv kluba glasi "KK Crvena Zvezda - Beograd".



Mozete da lupate minuse koliko god hocete, ali OVO SU CINJENICE!!! ZVANICNI DOKUMENTI!!!

J.D.Aleksandar

pre 11 godina

Bila i ostala KK Sledeca Sezona ! Potrebno je vama jedno 20 godina dominacije,preko 30 trofeja,sto u domacoj sto u jadranskoj ligi,treba vam jedno 70,80 razlike u dobijenim derbijima,pobede u istim od po 10,20,30 pa i 40 razlike,poziv za americku turneju i igranje sa NBA timovima,potrebna su vam nekoliko final foura Eurolige i titula pravka evrope da bi bili rame uz rame sa Partizanom ! Naravno uz to vam je potrebno i da imate mnogo vise legendi od Moke Slavnica,Sase Obradovica i Rakocevica,a za 60 i kusur godina postojanja to je mizerno u odnosu na ono sto je opet dao Partizan ! Bolji smo od vas u svakom pogledu ! A ovaj naslov ''Od ocaja do sjaja'' govori o tome za koga navija covek koji je ovo pisao ! Ako je sjaj imati skor 10-5 sa ovako iskusnim timom,a uz to pricati da igrate ultra,mega,giga kosarku onda slobodno mogu reci da je sezona ovih klinaca iz Partizana sjajna,jer i pored toga sto igraju,kako vi kazete tunjavo,nikako,bzvz imaju isti skor kao i vi ! I opet na kraju,kako god obrnes,okrenes,bili ste i ostali KK Sledeca Sezona,pa zvali se vi Diva,Beograd ili kako vama volja !

zvezda je kvalitetan tim

pre 11 godina

jedino sto bi moglo da se promeni je da dodje milicic. onda cemo da sabijamo. ono sto bih ja voleo, a sto je svakako nemoguce, to je povratak nedovica i bjelice. uf, al bi to bilo dobro...

danilo

pre 11 godina

Dobra je analiza, Saša ima i logiku i razume se u stvari.
Kao veliki partizanovac, sa zanimanjem pratim dogadjanja i igre velikog rivala jer kakogod da se zvali i kolikog nisko pali- vi ste jedini omiljeni protivnici.
Zvezda sa brojem svojih navijača jeste veliki klub, ali realno: proteklih 50 godina po rezultatima baš i ne.
Da bi Zvezda nastavila sjajno ovu sezonu i da bi napravila bar 50% onoga što Partizan redovno pravi, Zvezdi je potrebno pre svega mnogo sreće:
Da se slučajno Rakočević, Savović ili jedan od stranaca ne povrede jer bi tada stvari postale mnogo komplikovane.
Moraju ključni igrači da ostanu u formi celu sezonu, a to je teško i Durantu.
Moraju odnosi u ekipi da ostanu na najvišem nivou i svi moraju da izgaraju jer u ovoj ligi svako može da vas pobedi ako niste na 100%.
Moja je procena da Zvezda ne može sve faktore iskontrolisati, pa da bi plasman u EL i jedan trofej bilo gde-bili zaista veliki,veliki uspeh.
Partizan će se sigurno podići, kao i Cedevita, verovatno i Olimpija- očekuje nas jedna od najzanimljivijih ABA od osnivanja, prva gde Partizan nije siguran pobednik ili finalista...

Миле

pre 11 godina

Радује Звездин значајнији повратак на кошаркашку сцену. Имали су врло лепих периода у појединим утакмицама, али сумњам да ће у овом ритму моћи наставити у наставку АБА лиге, те европским утакмицама. Највећи проблем видим у недостатку једног правог робусног центра, и Петар Поповић би добро дошао. Катић је одиграо сасвим добро у нападу, али како је већ написано прилично бледуњаво у одбрани. Браун просечно, ништа више од тога, понекад и осетно испод. Од Скота се може очекивати више у наставку. Нелсон није лош. Ракочевић добар, али зна и силовати шут и када је он у игри све се врти око њега и све је предвидљиво за противника. Све у свему његов повртака није штетан, а када није штетан...Савовић? Написах већ овде да има савршену кошаркашку фигуру, добро постављање, али са приличито лошим шутем за некога ко слови као репрезентативни кандидат, тј. играч за веће домете. Нешто ту недостаје. Симоновић је некако врло свилен, плаши се спствене сенке, нисмо видели пуно од тих његових могућности-надати се да хоћемо. Цветковић игра све више, то је добро, само да се мало обузда, зна да "засрља" у нападућ али за срчаност, покретљивост, капа доле. Суботића ми је некако тешко дефинисати, али је добродошао за солидну и дугу клупу у било коме тиму АБА лиге.

Boris

pre 11 godina

naterase me grobari da zavirim u dokumente crvena zvazda se fuzionisala i od 2 kluba nastao je jedan posto iako slaba crvena zvezda je vece ime od fmp-a ostal je zvezda i to je poluprivatizovan klub jer zakona o privatizaciji nema...
(vladimir, 24. decembar 2012 19:48)

Rodjace nisi bas u pravu... Pogledaj na sajtu agencije za privredne registre, postoje dve zvezde, prava koja je u stecaju i Zvezda Beograd sa adresom u Zelezniku! Da je napravljena fuzija Zvezda Beograd bi morala da preuzme dugove stare Zvezde a to Covic svakako ne bi hteo(njuska je to, ne mozes ti njega prevariti). Da ne bude zabune, navijam za Vojvodinu i voleo bih da ima sto vise jakih kosarkaskih klubova ma kako se oni zvali, ali ovo sto sam naveo su cinjenice...

vladimir

pre 11 godina

zvanicna adresa kk crvana zvezda po sajtovima aba i uleba je kalemegdan i kompletan istorijat kk cz kao sto je kk normalan clan sd cz e sad privredni registar zakone ne poznajem ali licno znam da je dosta dugova otpisano koji su nasledjeni i da je budzet prilicno nizak izmedju 2-2,5 miliona evra nekad je bio oko 4

broz

pre 11 godina

(Neznalica, 25. decembar 2012 08:23)


Pazi sada,da ti objasnim osnovnu razliku izmedju vas i evrolige...vas stil igre u evroligi ne bi prosao nikad. u el niko,ali niko,ne igra kosarku koju vi igrate...to je neki preofanzivni stil,hazarderski,gde je bitno dati kos vise...tako se ne igra u najozbiljnijem takmicenju,i bas zbog toga vi tamo ne bi i necete imati uspeha. vama ovu filozofiju nije doneo vukoicic,vec tako igrate jos od pocetka devedesetih i onog ilica koji je davao na svakom mecu po trideset poena iz 30-35 suteva. da ne bi cekali sledecu sezonu i evroligu,koju mislim da igrate sledece sezone,uvericete se vec protiv evroligaskog uniksa za par dana sta ce vas snaci...igru koju igrate vi,radnicki i jos paar ekipica u aba ligi ja nazivam cirkuzantskom,ne zbog nepostovanja,vec zbog toga sto se igra stihijski,na igraca koji ostane slobodan,nije bitno koji je,zavrsavate napad u desetoj sekundi i kad ima i kad nema potrebe,sve je nekako...imam sportklub 3,4,5 i gledam sve,ali bas sve tekme el. dve ekipe u top 16 fazi na koje vi licite su alba i bamberg,mozda pomalo na besiktas...znate li sta real,barsa,makabi,cska rade sa takvim ekipama? pa cak i himki i unikaha obozavaju takve protivnike...odoh daleko...mislim da vam je mesto u el,jer ste nakvalitetniji sastav u jadranskoj i bruka je sto imate vec pet poraza,a gostujete i olimpiji i radnickom i igokei...

Dervis i smrt

pre 11 godina

@ naše ime
Lik na pocetku komentara napise grobari su na internetu zato sto su pismeni,a u nastavku napise da je Covic SUMLJIV!!!Ej bre,pa ako si svi grobari pismeni kao ti onda nemate ni taj jedan razlog da budete na internetu!

Dušan

pre 11 godina

Od Cvetkovića se možda očekivalo da preuzme ekipu ranije i da postane neka vrsta atrakcije, mada nije ni toliko loše učiti prvo profesionalnu košarku od Rakočevića.

Dugo se nije desilo da je ekipa istog kvaliteta kao Partizan, mada mi se i dalje to čini nestvarno. I dalje deluje kao da je rezultat Zvezde mnogo bolji nego što ekipa realno zaslužuje. Šta bih dao da su Jeretin i Gurović sada u ekipi...

Aca

pre 11 godina

@broz
A koju si ti to trenersku skolu prosao da dajes takve analize? Pa partizan je nema sumnje napravio ektra uspeh kad je usao na FF pre nekoliko godina, ali si bas preterao... Kao prvo raznovrsnost u napadu je ono sto ove godine krasi zvazdu, naravno odbrana uvek moze bolje. A ti ces tek videti sta cemo uraditi uniksu i galati posto igraju indenticnu kosarku kao i mi. Pa mi bi sad sa ovakvim sastavom lagano prosli grupu u kojoj ste vi bili u EL!

dare

pre 11 godina

3.3 skoka u proseku za Katica,to je sramota,on nebi smeo da bude ispod 5 skokova po utakmici.Generalno zvezda u ovoj sezoni dosta kuburi sa skokom,narocito defanzivnim.

naše ime

pre 11 godina

1. grobari su na internetu zato što su pismeniji a takvih je u srbiji malo u realnom svetu.
2. zvezda ima dobar tim ali ovo je samo polusezona i moćićemo da kažemo da se nešto dogodilo pozitivno tek nakon 2-3 godine i osvajanja nečeg negde.
3. dižete u nebo, najblaže rečeno, sumljivog čoveka čovića...pa sačekajte malo ne uznosite se. pa pljuvali ste džaju (legendu ex yu, srpsku i šire - gospodina čoveka) i najurili da bi doveli neke pajace i marionete ko zna koga.
4. nije bre ovo 'ona' zvezda...ali to ionako nije važno.
5. ...ma, dosta je i ovoliko.

Bob Rock

pre 11 godina

@neo

Sta ti prijatelju u recenici "Da KK FMP koristi ime Crvena Zvezda uz atribut Beograd, tako da naziv kluba glasi "KK Crvena Zvezda - Beograd". " nije jasno, i tebi i svim ostalim "delijama" koji tvrde da je ovaj klub isti onaj koji je osvajao titule prvaka FNRJ od 1946 do 1955 godine?

Tribun

pre 11 godina

@dare Nije bas sve tako jednostavno kao sto ti mislis. Katic odradjuje dosta prljavih poslova, medju kojima spada i gradjenje po dva protivnicka igraca. Zato Savovic i Subotic imaju vise skokova. Kevin Lav ima toliko skokova zato sto se ekstra gradi, i sto vise skace od ostalih??? Drugi rade dosta, a Katic je jedan od njih. Zmaj je, zato ce i uzeti titulu na kraju! Veliki pozdrav!

drago

pre 11 godina

Srpski klubovi dominirali? Kako da ne. Srpski klubovi su osvojili 31 trofej (prvenstvo i kup) a hrvatski 30. 22:16 za srpske u titulama a 14:9 za hrvatske u kupovima (kup se igrao od '59-e).
Od tih 31 deset otpada na Zvezdine titule od '45-e do '55-e kad se igralo krpenjacom.
Kad se poceo igrati ozbiljan sport (znaci od 60-ih ili 70-ih) hrvatski klubovi su dominirali.
Zato je i Split proglasen najboljim klubom Evrope a ne Zvezda.
Na vjecnoj listi je Zvezda prva (zahvaljujuci tim titulama sa krpenjacama, koje su btw Zadrani dosli u Bg nauciti kosarci poslije Drugog Svjetskog rata), pa ide Split, pa Zadar pa Olimpija.

Od 1965-e hrvatski klubovi su uzeli 16 titula a srpski 7.

alan ford

pre 11 godina

Nema neke ubedljive analize koja objašnjava "feniksov let" Zvezde zato što je sve posledica jednog saveta koji sam kao bivši navijač Zvezde uputio igračima preko predsednika Čovića. Rekao sam im, citiram, ako kanite pobjediti morate biti prvi, kraj citata.

Sibilio

pre 11 godina

@ams Očigledno si se potrudio da napišeš "uman" komentar. Na njega nudim vrlo jednostavam odgovor. Kićanović, Dalipagić, Divac, Paspalj, Đorđević, Danilović, Rebrača, ... Od 1973. pa do 2002. kada smo bili bog i batina u svetskoj košarci, Zvezda je imala ukupno 6 (šest) reprezentativaca. O trenerima da i ne govorimo. Partizanove trofeje da ne pominjem. Imajući sve gore navedeno u vidu, tvoj komentar je sraman. Ima nas koji košarku pratimo dugo i znamo šta vredi.

Zvezda

pre 11 godina

Ipak, mozda je i to najbolji odgovor u kom pravcu danas idemo. Organizacija, kompaktnost, sposobnost i volja ce dobiti svoje zasluge. Ove ili naredne sezone, nije bitno. Bitno je da idemo korak po korak, lagano i strpljivo.

Napred Zvezda!!!
(ams, 24. decembar 2012 16:36)

@amsOčigledno si se potrudio da napišeš "uman" komentar. Na njega nudim vrlo jednostavam odgovor. Duci Simonović Kapičić, Slavnić Cvele, Stojaković, Tomaševivić i neka druga zvezdina deca npr. A. Djordević, Rakočević Od 1945. preko 1969 pa do 1975 igrali smo sve sto ste i vi zahvaljući kako ti kažeš nekim vasim trenerima npr. Žeravica, Aca Nikolić vi 20 godina kasnije i bože dragi do dana današnjeg 2013. bili ste kako ti kažeš bog i batina u svetskoj košarci, Zvezda je imala ukupno 3 finala KPK i jedno polufinale KES-a uzev u obzir dotične dve titule mitropa kupa koje ni najojadjeni cigan nebi spomenuo u slavu i čast pre no što se povuko smo iz istog ctrl c + ctrl v Kićanović, Dalipagić, Divac, Paspalj, Đorđević, Danilović, Rebrača reprezentativaca. O trenerima da i ne govorimo (i necemo). Druže Radivoje zovem te Partizanove trofeje da ne pominjem. Imajući sve gore navedeno u vidu, tvoj komentar je sraman. Ima nas koji košarku pratimo dugo i znamo šta vredi.line ppl ctrl/path c +ctrl v"

Upućeno nasem poznaniku (Sibilio, 24. decembar 2012 23:49)

Copy and paste

milan

pre 11 godina

Drago, Srpski klubovi , reprezentacije i sportaši dominiraju, a i ovo što si ti nabrojao isto su vam donijeli srpski igrači u tim hrvatskim klubovima a da ne govorim o trenerima, a to ti najbolje pokazuju rezultati od raspada SFRJ, gdje Hrvata nigdje nema, zato svoje komplekse liječi negdje drugdje

chupavi011

pre 11 godina

(isprani mozgovi, 24. decembar 2012 20:45)
Trazio si kratak, jasan, argumentovani odgovor, evo ovako:Obzirom da je najvaznije takmicenje, u kome se i mi i vi takmicimo,ABA liga(Srpska liga, na zalost vise nema nikakav znacaj osim mozda prestiznog) idi lepo na ZVANICAN sajt ABA lige, klikni na tab "teams" pa na tab "Crvena Zvezda Beograd Diva" i tu ces videti novo ime naseg kluba "Crvena Zvezda Telekom" kao i kratak istorijat kluba i dosad osvojene trofeje.Ako ti ni tada nesto ne bude jasno onda pomoc moras potraziti negde na drugom mestu, ne na sportskim stranicama vec negde gde lece mrznju.Ako Ti bude jasno onda ces shvatiti i kome ce biti upisani eventualni trofeji koje Crvena Zvezda Telekom osvoji tokom ovih 5 godina, do konacnog sjedinjenja svih opcija i resursa kojima raspolazemo.Isto to vazi i za ovoga ko se potpisuje sa "Bob Rock" i jos par ovih koji i u snu ponavljaju"odakle pare" i"ne verUEM".Do svih ovih pravnih zavrzlama je moralo doci zato sto su kojekakvi zagrebacki dervisi, uz nesebicnu ZUTU pomoc,zamalo uspeli da ugase NAJTROFEJNIJI klub, sa NAJVISE navijaca u ovom delu Evrope, a sve u cilju da nastavimo da postojimo i da stanemo na cvrste noge a da muljatori i prevaranti NE DOBIJU pare, koje su raznoraznim muckama i mahinacijama, uz pomoc nekih "zutih"iznutra,potrazivali.Sto se mene tice, razlog je VISE nego dovoljan!Bice vrlo interesantno i u fudbalu, konacno su i tu dosli PRAVI ljudi,videcemo dokle ce se odrzati lopovi na celu sa toletom.Zvezdasi pozz!

Dragojlo

pre 11 godina

Mala ispravka. KK Zrvena Zvezda Beograd (Diva je sponzor i to je nebitno). Prava KK Zrvena Zvezda je u blokadi i trenutno ne radi. Svi oni koji su ubedjeni da je suprotno, imaju ispran mozak. Da moj klub promeni ime i adresu, ne bi vise bio klub za koji navijam i moze hiljadu Covica da me ubedjuje u suprotno, kad ja u podsvesti znam da lokot visi na Malom Kalemegdanu.

Mi smo tu samo zbog para

pre 11 godina

Da, da. Taj klub je oduvek imao perspektivu. Na svojoj novoj adresi u Zelezniku, imaju malu lepu halu, gde navijaci u agoniji tresu koseve.

Grusanovic

pre 11 godina

Sta ce biti posle 5 godina kad istekne Coviceva fransiza iz Stjepana Supanca?
I kome ce se racunati eventualno osvojeni trofeji kad prestane da postoji Crvena zvezda Beograd Diva, FMP-u ili Crvenoj zvezdi kad se odmrzne?
Cestitam na celicnom zelucu ljudi koji navijaju za ovog Frankestajna i jos zaista veruju da je to Crvena zvezda.

žsavić

pre 11 godina

Super.
I što je glavno, šta nas briga kako i na koji način.
Boli nas uvo šta isto tako može i KK Radinac (trenutno ne postoji) sledeće sezone da bude šampion, ali ko zna možda Radinčani nađu nekog dilera nečim unosnim negde u svetu, i ubedimo ga da proslavi ime Radinca na košarkaškim meridijanima...

isprani mozgovi

pre 11 godina

Umesto istih i ispraznih ponavljanja tipa:grobarski kompleksasi(ne znam od cega moze da ima kompleks navijac kluba koji brutalno dominira zadnjih 11 godina!), i lupanja tipa:Partizan Igokea,zasto neko konkretno ne demantuje i kaze:Ljudi,ovo jeste prava zvezda,prava zvezda nije u blokadi,ovoj zvezdi nije adresa u zelezniku.Hajde,neka kaze to neko,ali i neka potkrepi makar jednom cinjenicom.Ujedno ce i odmah demantovati njihovog najvoljenijeg predsednika,koji je sam nedavno izjavio da ocekuje da se C.Z. za nekoliko godina vrati na Mali Kalemegdan.Shvatam da posle 11 godina dodjes u situaciju da navijas i za crnog djavola,a kamoli za klub iz predgradja koji je promenio ime u ime slicno klubu koji se ugasio,i stavio grb na dres.Sve je to mozda razumljivo,ali ne znam cemu poricanje da je to tako.U redu,mozda ce taj klub biti sampion ove godine,mozda ce i u evroligu,ali CINJENICA je da je to Covicev privatni klub iz zeleznika,isti onaj od pre 20 godina.Isti onaj FMP,isti Reflex,pa opet FMP,i sada CZBGD.Namerno ne pisem DIVA,jer je to sponzor,i to nema veze sa ovom pricom.I vi novinari,koji uporno,po direktivi,pisete pogresno ime kluba izostavljajuci jednu rec,niste bas profesionalni.Dakle,ima li koga da odgovori cinjenicama? Ne"pa sta,jel ti krivo,ima grb-meni je to dovoljno,dok su vas pomagali...,krivo ti je sto smo bolji,itd...)Neka neko potkrepi cinjenicom da ovo nije FMP koji se sada zove CZBGD,vec da je stvarno C.Z..Nema sanse...

Derviš Budžetović i Ahmed Nurudin

pre 11 godina

U zemlji gde je politička elita navijački obojena i opredeljena teško je funkcionisati. Ja sam za odvajanje politike od sporta što danas nije slučaj. Ministri, obaveštajne agencije i društvena preduzeća žele da vaspostave za šampiona jedan drugi klub. Ogromna budžetska sredstva se u te svrhe odvajaju, a zakoni o amnestiji se donose kako bi navijačko grotlo drugog kluba jačalo. Uspesi našeg kluba se ne prepoznaju i ne nagrađuju, zbog čega smo u velikim zaostatkom sa isplatom stipendija. Naš tim je mlad i može ponoviti uspehe Divčeve i Danilovićeve generacije ako bi dobio adekvatnu podršku. No, mi se ne predajemo i nikada nećemo odustati jer:

Vuk na ovcu svoje pravo ima, ka tiranin na slaba čovjeka, al tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetlija!

J.D.Aleksandar

pre 11 godina

Bila i ostala KK Sledeca Sezona ! Potrebno je vama jedno 20 godina dominacije,preko 30 trofeja,sto u domacoj sto u jadranskoj ligi,treba vam jedno 70,80 razlike u dobijenim derbijima,pobede u istim od po 10,20,30 pa i 40 razlike,poziv za americku turneju i igranje sa NBA timovima,potrebna su vam nekoliko final foura Eurolige i titula pravka evrope da bi bili rame uz rame sa Partizanom ! Naravno uz to vam je potrebno i da imate mnogo vise legendi od Moke Slavnica,Sase Obradovica i Rakocevica,a za 60 i kusur godina postojanja to je mizerno u odnosu na ono sto je opet dao Partizan ! Bolji smo od vas u svakom pogledu ! A ovaj naslov ''Od ocaja do sjaja'' govori o tome za koga navija covek koji je ovo pisao ! Ako je sjaj imati skor 10-5 sa ovako iskusnim timom,a uz to pricati da igrate ultra,mega,giga kosarku onda slobodno mogu reci da je sezona ovih klinaca iz Partizana sjajna,jer i pored toga sto igraju,kako vi kazete tunjavo,nikako,bzvz imaju isti skor kao i vi ! I opet na kraju,kako god obrnes,okrenes,bili ste i ostali KK Sledeca Sezona,pa zvali se vi Diva,Beograd ili kako vama volja !

Bob Rock

pre 11 godina

Clan 3 Stav 2 ugovora o tehnickoj saradnji izmedju "KK Crvena Zvezda" Mali Kalemegdan i "KK FMP - Beograd" doslovce kaze:

Pravo koriscenja brenda "KK Crvena Zvezda" ustupa se KK FMP u svim takmicenjima u kojima KK FMP ucestvuje na period od 5 (pet) godina pocevsi od sezone 2011/2012, sa mogucnoscu da se sporazum raskine pre isteka ovog roka u skladu sa clanom 8 ovog sporazuma.

Stav 3 istog clana kaze:

Da KK FMP koristi ime Crvena Zvezda uz atribut Beograd, tako da naziv kluba glasi "KK Crvena Zvezda - Beograd".



Mozete da lupate minuse koliko god hocete, ali OVO SU CINJENICE!!! ZVANICNI DOKUMENTI!!!

na Kadinjaci -14

pre 11 godina

@dragojlo & co, zvali ste se PARTIZAN IGOKEA a svi znamo da Igokea nije firma da bi vam bila sponzor ali ste verovatno bili u teskoj situaciji. Promenili ste ime kao i grb (niste vise jugosloveni) i jos vas nije sramota da se javljate. Ipak sve vam je oprosteno samo nemojte da se nazovete po osnivacima Partizan CIBONA ili Partizan DINAMO.

ultrabgd1

pre 11 godina

Mi smo veliki Klub. Biće ovo teška sezona, ali verujemo u ovaj tim i menadžment koji vodi Klub. Po meni, plasman u EVroligu bi bio sjajan i pomalo neočekivan uspeh. Bitnije od plasmana u Evroligu je da se održi visok tonus u i oko Kluba i da se i dalje uspostavlja sistem koji naš Klub vodi na mesto koje zaslužuje a to je lider u Srbiji i regoinu.

broz

pre 11 godina

(Neznalica, 25. decembar 2012 08:23)


Pazi sada,da ti objasnim osnovnu razliku izmedju vas i evrolige...vas stil igre u evroligi ne bi prosao nikad. u el niko,ali niko,ne igra kosarku koju vi igrate...to je neki preofanzivni stil,hazarderski,gde je bitno dati kos vise...tako se ne igra u najozbiljnijem takmicenju,i bas zbog toga vi tamo ne bi i necete imati uspeha. vama ovu filozofiju nije doneo vukoicic,vec tako igrate jos od pocetka devedesetih i onog ilica koji je davao na svakom mecu po trideset poena iz 30-35 suteva. da ne bi cekali sledecu sezonu i evroligu,koju mislim da igrate sledece sezone,uvericete se vec protiv evroligaskog uniksa za par dana sta ce vas snaci...igru koju igrate vi,radnicki i jos paar ekipica u aba ligi ja nazivam cirkuzantskom,ne zbog nepostovanja,vec zbog toga sto se igra stihijski,na igraca koji ostane slobodan,nije bitno koji je,zavrsavate napad u desetoj sekundi i kad ima i kad nema potrebe,sve je nekako...imam sportklub 3,4,5 i gledam sve,ali bas sve tekme el. dve ekipe u top 16 fazi na koje vi licite su alba i bamberg,mozda pomalo na besiktas...znate li sta real,barsa,makabi,cska rade sa takvim ekipama? pa cak i himki i unikaha obozavaju takve protivnike...odoh daleko...mislim da vam je mesto u el,jer ste nakvalitetniji sastav u jadranskoj i bruka je sto imate vec pet poraza,a gostujete i olimpiji i radnickom i igokei...

Миле

pre 11 godina

Радује Звездин значајнији повратак на кошаркашку сцену. Имали су врло лепих периода у појединим утакмицама, али сумњам да ће у овом ритму моћи наставити у наставку АБА лиге, те европским утакмицама. Највећи проблем видим у недостатку једног правог робусног центра, и Петар Поповић би добро дошао. Катић је одиграо сасвим добро у нападу, али како је већ написано прилично бледуњаво у одбрани. Браун просечно, ништа више од тога, понекад и осетно испод. Од Скота се може очекивати више у наставку. Нелсон није лош. Ракочевић добар, али зна и силовати шут и када је он у игри све се врти око њега и све је предвидљиво за противника. Све у свему његов повртака није штетан, а када није штетан...Савовић? Написах већ овде да има савршену кошаркашку фигуру, добро постављање, али са приличито лошим шутем за некога ко слови као репрезентативни кандидат, тј. играч за веће домете. Нешто ту недостаје. Симоновић је некако врло свилен, плаши се спствене сенке, нисмо видели пуно од тих његових могућности-надати се да хоћемо. Цветковић игра све више, то је добро, само да се мало обузда, зна да "засрља" у нападућ али за срчаност, покретљивост, капа доле. Суботића ми је некако тешко дефинисати, али је добродошао за солидну и дугу клупу у било коме тиму АБА лиге.

drago

pre 11 godina

Srpski klubovi dominirali? Kako da ne. Srpski klubovi su osvojili 31 trofej (prvenstvo i kup) a hrvatski 30. 22:16 za srpske u titulama a 14:9 za hrvatske u kupovima (kup se igrao od '59-e).
Od tih 31 deset otpada na Zvezdine titule od '45-e do '55-e kad se igralo krpenjacom.
Kad se poceo igrati ozbiljan sport (znaci od 60-ih ili 70-ih) hrvatski klubovi su dominirali.
Zato je i Split proglasen najboljim klubom Evrope a ne Zvezda.
Na vjecnoj listi je Zvezda prva (zahvaljujuci tim titulama sa krpenjacama, koje su btw Zadrani dosli u Bg nauciti kosarci poslije Drugog Svjetskog rata), pa ide Split, pa Zadar pa Olimpija.

Od 1965-e hrvatski klubovi su uzeli 16 titula a srpski 7.

danilo

pre 11 godina

Dobra je analiza, Saša ima i logiku i razume se u stvari.
Kao veliki partizanovac, sa zanimanjem pratim dogadjanja i igre velikog rivala jer kakogod da se zvali i kolikog nisko pali- vi ste jedini omiljeni protivnici.
Zvezda sa brojem svojih navijača jeste veliki klub, ali realno: proteklih 50 godina po rezultatima baš i ne.
Da bi Zvezda nastavila sjajno ovu sezonu i da bi napravila bar 50% onoga što Partizan redovno pravi, Zvezdi je potrebno pre svega mnogo sreće:
Da se slučajno Rakočević, Savović ili jedan od stranaca ne povrede jer bi tada stvari postale mnogo komplikovane.
Moraju ključni igrači da ostanu u formi celu sezonu, a to je teško i Durantu.
Moraju odnosi u ekipi da ostanu na najvišem nivou i svi moraju da izgaraju jer u ovoj ligi svako može da vas pobedi ako niste na 100%.
Moja je procena da Zvezda ne može sve faktore iskontrolisati, pa da bi plasman u EL i jedan trofej bilo gde-bili zaista veliki,veliki uspeh.
Partizan će se sigurno podići, kao i Cedevita, verovatno i Olimpija- očekuje nas jedna od najzanimljivijih ABA od osnivanja, prva gde Partizan nije siguran pobednik ili finalista...

Dušan

pre 11 godina

Od Cvetkovića se možda očekivalo da preuzme ekipu ranije i da postane neka vrsta atrakcije, mada nije ni toliko loše učiti prvo profesionalnu košarku od Rakočevića.

Dugo se nije desilo da je ekipa istog kvaliteta kao Partizan, mada mi se i dalje to čini nestvarno. I dalje deluje kao da je rezultat Zvezde mnogo bolji nego što ekipa realno zaslužuje. Šta bih dao da su Jeretin i Gurović sada u ekipi...

naše ime

pre 11 godina

1. grobari su na internetu zato što su pismeniji a takvih je u srbiji malo u realnom svetu.
2. zvezda ima dobar tim ali ovo je samo polusezona i moćićemo da kažemo da se nešto dogodilo pozitivno tek nakon 2-3 godine i osvajanja nečeg negde.
3. dižete u nebo, najblaže rečeno, sumljivog čoveka čovića...pa sačekajte malo ne uznosite se. pa pljuvali ste džaju (legendu ex yu, srpsku i šire - gospodina čoveka) i najurili da bi doveli neke pajace i marionete ko zna koga.
4. nije bre ovo 'ona' zvezda...ali to ionako nije važno.
5. ...ma, dosta je i ovoliko.

Boris

pre 11 godina

naterase me grobari da zavirim u dokumente crvena zvazda se fuzionisala i od 2 kluba nastao je jedan posto iako slaba crvena zvezda je vece ime od fmp-a ostal je zvezda i to je poluprivatizovan klub jer zakona o privatizaciji nema...
(vladimir, 24. decembar 2012 19:48)

Rodjace nisi bas u pravu... Pogledaj na sajtu agencije za privredne registre, postoje dve zvezde, prava koja je u stecaju i Zvezda Beograd sa adresom u Zelezniku! Da je napravljena fuzija Zvezda Beograd bi morala da preuzme dugove stare Zvezde a to Covic svakako ne bi hteo(njuska je to, ne mozes ti njega prevariti). Da ne bude zabune, navijam za Vojvodinu i voleo bih da ima sto vise jakih kosarkaskih klubova ma kako se oni zvali, ali ovo sto sam naveo su cinjenice...

Bagzi

pre 11 godina

Do sad nisam hteo da priznam ali doslo je vreme. Sto se mora nije tesko :
Pri cistoj svesti i zdravoj pameti priznajem da je najveca navijacka grupa u Srbiji GROBARI TASTATURA. Mislio sam da ih nema mnogo i da samo pojedinci spamuju,ali ovo je epidemija. Pa je l' ti ljudi idu na utakmice,je l' imaju omiljeni tim da za njega navijaju,da se raduju pobedama,tuguju kad izgubi... Izgleda ne. Ljudi ovo je patoloska opterecenost. Ajde malo sprdanja kad protivnicki klub izgubi nije na odmet,ali oni drugu satisfakciju u zivotu nemaju osim da cekaju vesti o KKCZBG :) i da pljuju.

KK mali budzet

pre 11 godina

Sta ce biti posle 5 godina kad istekne Coviceva fransiza iz Stjepana Supanca?
I kome ce se racunati eventualno osvojeni trofeji kad prestane da postoji Crvena zvezda Beograd Diva, FMP-u ili Crvenoj zvezdi kad se odmrzne?
Cestitam na celicnom zelucu ljudi koji navijaju za ovog Frankestajna i jos zaista veruju da je to Crvena zvezda.
(Grusanovic, 24. decembar 2012 16:14)

Zato si i dobio toliko minusa. Zato sto ne znas nista o mom klubu, brini se ti za budzet.
Sve trofeje koji ovaj klub na celu sa predsednikom Covicem osvoji su trofeji KK Crvena zvezda koji je bio najbolji klub u SFRJ

ForeverSRB

pre 11 godina

Nije mi jasno zsto navijaci kluba za koji i ja navijam (CRVENA ZVEZDA), mogu da padaju toliko nisko, objasnjavajuci se i nervirajuci se zbog ptoloskih komentara "navijaca" rivalskog kluba, kome je vreme isteklo, i za koga vise drzava NECE (ponavljam NECE) da radi, ili ti da iza istog stoji.. Shvatite da je frustracije uvek bilo, i u svemu (primer su navijaci svih hrvatskih selekcija, klubova, itd, kada smo mi (SRBI) u pitanju).. No, ne bitno, na to ne vredi trositi reci, samo jedno pitanje, tj dva, za gospodina Ozma.. Da li ima sanse da se u dresu Crvene Zvezde nadje Nenad Milicic, i, da li su istinite gradske price da je dogovor sa Vardom vec sklopljen ? Hvala u napred, postovanje, i pozdrav !

ams

pre 11 godina

Autor na kraju teksta postavlja konkretno pitanje auditorijumu, trazeci misljenje o krajnjim dometima naseg kluba.
Umesto manje ili vise interesantnih, odnosno kvalitetnih odgovora, dobijamo polupanu stvarnost onih, cije su malverzacije a propo nestanka novca od transfera i evro takmicenja, pa do nepoznatih kredita, zaduzivanja, neisplacenih obaveza prema igrackom kadru, raznorazne afere banditskog i razbojnickog karaktera koje su pratile i upotreba fizickog nasilja, zastrasivanja itd., obavijene velom najbolje cuvanih tajni. Nazalost, takve tuzne a tragicne cinjenice ipak nisu dovoljno snazne da bi potisnule malicioznost, prezir, muku i bes, uslovljene laganim ali ociglednim oporavkom naseg kosarkaskog kluba, koji je predugo bio otvorena rana na srcima svih nas koji smo ga kroz zivot voleli, a volimo i danas.
Ipak, mozda je i to najbolji odgovor u kom pravcu danas idemo. Organizacija, kompaktnost, sposobnost i volja ce dobiti svoje zasluge. Ove ili naredne sezone, nije bitno. Bitno je da idemo korak po korak, lagano i strpljivo.

Napred Zvezda!!!

Neznalica

pre 11 godina

Moram da priznam da sam mnogo više očekivao od ove analize. Saša Ozmo je, bar do sada, uvek sem čiste faktografije umeo da stručno objasni tajnu uspeha ili neuspeha nekog tima ili sportiste iz bilo koje oblasti kojom se bavio. Ovaj put imamo samo detaljan pregled učinka igrača Zvezde. Po mom mišljenju razlog ovako dobrih igara Zvezde je, za naše uslove, izuzetno izbalansiran tim. Mogućnost da se održi izuzetno jak ritam igre podseća na način koji je karakterističan za američku školu košarke. Sama statistika igrača ne pokazuje ni približno tu činjenicu. Kako očekivati da statistika bude fantastična za igrače koji, potpuno opravdano i prema stilu igre koju neguje odličan trener, uvek prepuštaju trenutno najraspoloženijem igraču da forsira šut. U takvoj igri, po mom mišljenju, samo se dvojica igrača baš ističu i to Rakočević i Savović. Analiza Savovićeve igre je data tako da se ne može zaključiti da se radi o jednom od tri najbolja igrača lige do sada.

Da zaključim, jedino što mene zanima je koje su konačne mogućnosti ovog tima. Po meni, eventualno neigranje Evrolige sledeće godine bi bio neuspeh. Mislim da je već ovakva Zvezda zrela kao tim da uđe u Top 16 tog takmičenja a za više su potrebna još dva izuzetna igrača. Miličić bi bio svakako jedan od njih kada bih se ja pitao. I da, Zvezdini Amerikanci nisu možda najbolji stranci u ligi ali su kao paket daleko najbolji, to nema sumnje.

Marko

pre 11 godina

Kao i uvek, dobra analiza Sase Ozma.

Definitivno Zvezdin najveci problem ce biti veliki broj utakmica na dva, odnosno tri fronta. Ne zaboravite da odmah nakon paklenog januara sledi finalni turnir Kupa u Kragujevcu.

Kako je Ozmo u analizi lepo primetio, Zvezda ima nekoliko igraca koji su opste uzevsi jako dobri, ali imaju po makar jednu ozbiljnu manu u svojoj igri, koja mora da se "krpi" zalaganjem drugih. Dobar primer je Katiceva kretnja u odbrani, ili "spavanje" Brauna koji slabo zagradjuje ispod kosa. Tu je i problem samopouzdanja (Simonovic pre svih) koji ce Vukoicic morati da sanira ako planira da osvaja trofeje sa ovom generacijom.

Cvetkovic definitivno napreduje, nadam se da ce makar jos jedan mladi igrac iskociti. Ako zadrzi ovu formu, Savovic (koji je razbijao i u Hemofarmu, sto su mnogi zaboravili) je siguran putnik u Sloveniju, od povrede Velickovica, takve igrace jednostavno nemamo.

U svakom slucaju, sezona je duga, a za ocekivati je da Partizan i Radnicki podignu nivo igre. Gledacemo dobru kosarku u 2013.

Bilo bi sjajno da naredne godine imamo tri predstavnika u Evropi, kao i to da (ocekivani) cetvrti ucesnik Jadranske lige iz Srbije ne bude beogradski klub (opet Vojvodina? neko iz Zapadne Srbije? Konstantin iz Nisa?)

Jesenjin kk mali budzet

pre 11 godina

Košarkaška lopta preskočila je Drinu u dva pravca! Partizan iz Beograda i Igokea iz Aleksandrovca potpisali su juče ugovor o poslovnoj i sportskoj saradnji, kojim će se fuzionisati, iako će nastaviti takmičenja u svojim ligama.
Ekipe će na dresovima u svim takmičenjima logo Partizan Igokea i Igokea Partizan, imaće zajednički Upravni odbor, prostorije, razmenjivaće igrače bez obeštećenja, a u planu je i izgradnja hale.
Ugovor su na stadionu crno-belih potpisali predsednik Partizana Predrag Danilović i predsednik Igokee i premijer Republike Srpske Milorad Dodik.
- Celo Sportsko društvo stoji iza ovog sporazuma, koji je značajan na mnogo načina. Ovo je tek početak. Da naglasim, nas sada treba posmatrati kao jedan klub. Čim nam obaveze dozvole, ići ćemo u Republiku Srpsku. Finansijski problemi nisu prestali da postoje, ali će biti znatno lakše rešavati ih zajednički - rekao je Danilović.
Dodik je istakao da klubovi imaju svoje ambicije i da mu je drago što će Partizan sada moći da se posveti isključivo košarci i da juriša na uspehe u Evropi.
Upravni odbor imaće šest članova, a predsednik će ostati Danilović, dok će Dodik biti počasni predsednik. Sastav odbora još nije poznat i biće objavljen u narednih nekoliko dana, dok se budu usklađivali statuti i pravilnici klubova.

Trance

pre 11 godina

Klub sa jednim imenom, a dva razlicita pola. Neki dvopolac, travestit, sta li je? Ja za to ne bih navijao ni da je jedino u Srbiji.
(Imam kompleks, 24. decembar 2012 15:23)

Kakav kompleksas...E njemu se klubovi razlikuju po polovima?!

vladimir

pre 11 godina

naterase me grobari da zavirim u dokumente crvena zvazda se fuzionisala i od 2 kluba nastao je jedan posto iako slaba crvena zvezda je vece ime od fmp-a ostal je zvezda i to je poluprivatizovan klub jer zakona o privatizaciji nema sva kukanja raznih navijaca suprotnog tabora cija ih ikona posavetova da postanu dervisi bez imalo zlobe jer vrlo postujem muslimane taj savet mi deluje nedolicno oni uporno kopaju po prasine mesto da razmisljaju ko im je idol ako vec nisu krenuli po idilovom savetu u isposnicki zivot da se dokazu alahu mozda tako i nadju dusevni mir negde nestao razmisljajuci sami o sebi i titulama i kako su ih osvojili

neo

pre 11 godina

(isprani mozgovi, 24. decembar 2012 20:45)
Tesko ti je, znam, a jasno ti je i pored svega sto si napisao da je ovo ona prava i jedina ZVEZDA!

na Kadinjaci -14

pre 11 godina

@isprani mozgovi. Mi navijamo za CZBGDivu, kao sto vidis to je ime jednog kluba, a ne dva (Partizan Igokea) i sa grbom (iz 1945) na kome nikad nije pisalo jugoslovenski. Samo da ti ponovim ne smeta nam Igokea, verovatno vam je to tad odgovaralo. Covica nam ne diraj

Dervis i smrt

pre 11 godina

Ostaje zal zbog onako ocajnog pocetka sezone,nadam se da nas to nece kostati na kraju prvog mesta.Porazi od Cedevite i Igokee na jedan poen iako u tako losoj formi,neuigrani kao i od Zadra i Splita od kojih smo mnogo jaci.U prevodu da nije bilo toga sad bi bili prvi na tabeli sa jednim porazom.Sta je tu je,plasi jedino Evrokup,ovako smo mnogo jaci od ostatka lige,a valjda ce i ta Ikogea konacno da pocne da gubi,vreme im je.:) Idemo do prvog mesta i Evrolige!

zvezdas-rajvoSa

pre 11 godina

Kao navijač Zvezde mogu da konstatujem da je košarkaški klub posle dugo vremena preuzeo čovek koji se razume u funkcionisanje kluba. Čovek koji u Upravi ima mlade i veoma stručne ljude koji su računavši i prošlu godinu pogodili 5 od 6 stranaca koliko su doveli. Jedino Moris Almond nije zadovoljio. Morison, Tomas, Nelson, Braun i Skot nisu skupi stranci, ali su veoma kvalitetni i dobri. Dovođenje Vukoičića za trenera je pun pogodak. Niko ne konstatuje da je Vlada taktički razbio Duleta Vujoševića u derbiju. A koliko se sećam dobijao ga je i dok je vodio FMP u finalu Aba lige 2005. godine u Sarajevu. Očekujem da naš klub, naša Zvezda u narednim godinama bude ozbiljan košarkaški klub. I još jedno zapažanje, svako onaj koji kaže da je ovo instant tim koji će trajati jednu-dve godine laže samog sebe. Sa mladjim kategorijama u Zvezdi se izuzetno dobro radi. U filijali Radnički FMP, po mom mišljenju ima jedan klinac od koji košarkaški mnogo liči na nešto izmedju Saleta Đorđevića i Teodosića. Mali će po mom mišljenju biti opak igrač - pravi plejmejker. Pozdrav, napred Zvezdo !

red label

pre 11 godina

(Grusanovic, 24. decembar 2012 16:14)

Crvena Zvezda Beograd je novi klub koga su osnovali Crvena Zvezda i FMP. Kada govorimo o modalitetu po ZPD to je spajanje uz osnivanje. FMP se pripojio Zvezdi i istovremeno je oformljen novi klub CZVBG. FMP je uneo svoj igrački kadar i mesto u ABA ligi dok je Zvezda unela ime,grb,brend,navijače,organizaciju. Statut je prepisan iz Crvene Zvezde, skupština kluba i svi organi su iz Crvene Zvezde. Crvena Zvezda po planu reorganizacije pauzira 5 god. i vraća dugove poveriocima na način koji je predviđen tim planom. CZVBG nema dugove, počela je od nule. Po završetku 5-godišnjeg perioda ispunjenja plana reorganizacije ili ranije ako se za to steknu uslovi Crvena Zvezda će nastaviti takmičenje. Tada će se CZVBG odlukom skupštine kluba spojiti sa Crvenom Zvezdom. Uneće u Crvenu Zvezdu igrački kadar,trofeje,mesto u takmičenjima koje igra itd... Dovoljna je prosta odluka skupštine kluba, registracija po zakonima ove zemlje i Zvezda nastavlja da funkcioniše kao da nije bila u mirovanju. Samo sa nekim trofejom više!
Grobari neka se ne sekiraju za naš status i neka navijaju za svoj klub. Mi imamo samo ovu Zvezdu ( itu onu za koju smo navijali i proteklih 67 god.) Uostalom ako se firmi čiji sam ja vlasnik pripoji neka druga a ja sa ulogom te firme osnujem novu ja sam vlasnik obe firme.

Sibilio

pre 11 godina

@ams Očigledno si se potrudio da napišeš "uman" komentar. Na njega nudim vrlo jednostavam odgovor. Kićanović, Dalipagić, Divac, Paspalj, Đorđević, Danilović, Rebrača, ... Od 1973. pa do 2002. kada smo bili bog i batina u svetskoj košarci, Zvezda je imala ukupno 6 (šest) reprezentativaca. O trenerima da i ne govorimo. Partizanove trofeje da ne pominjem. Imajući sve gore navedeno u vidu, tvoj komentar je sraman. Ima nas koji košarku pratimo dugo i znamo šta vredi.

Aca

pre 11 godina

@broz
A koju si ti to trenersku skolu prosao da dajes takve analize? Pa partizan je nema sumnje napravio ektra uspeh kad je usao na FF pre nekoliko godina, ali si bas preterao... Kao prvo raznovrsnost u napadu je ono sto ove godine krasi zvazdu, naravno odbrana uvek moze bolje. A ti ces tek videti sta cemo uraditi uniksu i galati posto igraju indenticnu kosarku kao i mi. Pa mi bi sad sa ovakvim sastavom lagano prosli grupu u kojoj ste vi bili u EL!

alan ford

pre 11 godina

Nema neke ubedljive analize koja objašnjava "feniksov let" Zvezde zato što je sve posledica jednog saveta koji sam kao bivši navijač Zvezde uputio igračima preko predsednika Čovića. Rekao sam im, citiram, ako kanite pobjediti morate biti prvi, kraj citata.

KK C.Zvezda Velikan

pre 11 godina

Slazem se sa analizom Sase Ozma... Upravo tako, januar mesec je kljucni i najvazniji, jer ako ne nastavimo u priblizno dobrom ritmu bojim se da ce biti pretesko. Treba razmisljati od meca do meca, i sto je najvaznije, studiozno se baviti analizom protivnika, prvo Olimpije (siguran sam,da je Zvezda jaca), pa Cedevite, inace ne valja posao. Imamo kvalitet i znanje za visoke domete, ali mora da se istim tempom igra 40 minuta...
Svi igraci moraju da budu veliki profesionalci i da daju na svakom mecu maximim, to je jedini put do visina!
Sto se tice pojacanja, tu neka trener Vukoicic odluci, on najbolje zna sta valja raditi. Misljenja sam, da bi trebalo malo vise sanse dati centru Milovanovicu, dobar je, ima snage, visok, bori se covek... Braun pod hitno treba da rascisti sa sobom, inace nikakve posebne koristi klub od njega nece imati. Srecno momci, verujemo u vas!

Gledalac

pre 11 godina

Dobra analiza.
Imam utisak da je dobro sto je dosla ova pauza,vidi se pad u igri.Narocito kod amerikanaca.Nadam se da je to samo prolazno,do skoro su bili odlicni.
Nasa glavna prednost osim kvaliteta je stvarno duga klupa,retko koju utakmicu igramo sa manje od 11 igraca u rotaciji.
Do skoro sam mislio da bas treba da dovedemo Milicica i Keselja,ali gledajuci kako se Simonovic popravlja sad vec nisam udedjen da treba nesto menjati.

Bob Rock

pre 11 godina

@neo

Sta ti prijatelju u recenici "Da KK FMP koristi ime Crvena Zvezda uz atribut Beograd, tako da naziv kluba glasi "KK Crvena Zvezda - Beograd". " nije jasno, i tebi i svim ostalim "delijama" koji tvrde da je ovaj klub isti onaj koji je osvajao titule prvaka FNRJ od 1946 do 1955 godine?

SASA

pre 11 godina

Ocigledno je da Zvezda najboljku kosarku u ligi, i da ta prica oko tog ko valja a ko ne, ne pije vode... Ako imas tim koji pobedjuje, ne menjaj ga...
Zlatno pravilo....
Cvetkovic, Radivojevic Simonovic Savovic Brpwn, je petorka koja ulazi sa klupe!!! Pa to nema niko u ABA;----
Ako se bude nesto menjalo, menjace se radi stila igre, i slazem se da Simonovic i Lazic su prvi koji ce izleteti... Simonovic igra vrlo hladno,i ako se vidi da je odlican igrac, ne uklapa se u tu trkacku verzniju VUkoicica..
Naravno, ako se spominju pojacanja, Keselj, koji ce uskoro napustiti Valensiju koja je dovela Zelebala iz Cedevite, i Andjusic Partizan, oba ce biti slobodna(jedan vec jeste) i oba se sjajno uklapaju u tu "trci-sutiraj" igru koju igra Vukoicic...
Plus, sa Andjusicem Zvezda bi i dobila naslednika za Igora, koji ipak nije najmladji, i vreme je da Zvezda pocne da misli o tome...

vladimir

pre 11 godina

zvanicna adresa kk crvana zvezda po sajtovima aba i uleba je kalemegdan i kompletan istorijat kk cz kao sto je kk normalan clan sd cz e sad privredni registar zakone ne poznajem ali licno znam da je dosta dugova otpisano koji su nasledjeni i da je budzet prilicno nizak izmedju 2-2,5 miliona evra nekad je bio oko 4

dare

pre 11 godina

3.3 skoka u proseku za Katica,to je sramota,on nebi smeo da bude ispod 5 skokova po utakmici.Generalno zvezda u ovoj sezoni dosta kuburi sa skokom,narocito defanzivnim.

AlCapone

pre 11 godina

Odlicno napravljena analiza!

Ove godine najvise uzivam u igrama Zvezda.

Jedva cekam tekstove o Partizanu i Radnickom i nadam se srpskom FF.

Gledalac

pre 11 godina

Moram da se javim ponovo,jer stvarno bode oči kako je ona grčkorimska košarkaška škola upropastila pogled na košarku.
Košarka je sport koji se u Srbiji uvek igrala na koš više dok nije došao ovaj kobojagi trener.Sad imamo situaciju gde navijači tog tima kao slabost Zvezde navode što -pazi ovo-šutira bilo koji igrač koji je slobodan u tom trenutku!?Pa ko treba da šutira?Onaj koga je odredio trener?Pa nismo mi tim (kk mali),koji ima jednog i po šutera.U zvezdi 10 igrača može da šutne trojku.
Ili možda treba da čekaju da prođe 22 sec.pa onda da bace kosku pod koš?I da krenu da ubeđuju sudiju da je to bio šut;)
Ali nije ni čudo kad većina njih ne gleda utakmice ni na TV a kamoli u hali.
Koju su sreću imali Kićanović,Dalipagić,Grbović.Da je njima bio ovaj nikad oni ne bi bili u prvom timu a kamoli u reprezentaciji.
Setite se dve ponajbolje utakmice reprezentacije u zadnjih 20 godina-ni Litvaniju u Grčkoj,ni SAD u Indijanapolisu,nismo dobili odbranom,nego strašnim napadom.

Zvezda

pre 11 godina

Ipak, mozda je i to najbolji odgovor u kom pravcu danas idemo. Organizacija, kompaktnost, sposobnost i volja ce dobiti svoje zasluge. Ove ili naredne sezone, nije bitno. Bitno je da idemo korak po korak, lagano i strpljivo.

Napred Zvezda!!!
(ams, 24. decembar 2012 16:36)

@amsOčigledno si se potrudio da napišeš "uman" komentar. Na njega nudim vrlo jednostavam odgovor. Duci Simonović Kapičić, Slavnić Cvele, Stojaković, Tomaševivić i neka druga zvezdina deca npr. A. Djordević, Rakočević Od 1945. preko 1969 pa do 1975 igrali smo sve sto ste i vi zahvaljući kako ti kažeš nekim vasim trenerima npr. Žeravica, Aca Nikolić vi 20 godina kasnije i bože dragi do dana današnjeg 2013. bili ste kako ti kažeš bog i batina u svetskoj košarci, Zvezda je imala ukupno 3 finala KPK i jedno polufinale KES-a uzev u obzir dotične dve titule mitropa kupa koje ni najojadjeni cigan nebi spomenuo u slavu i čast pre no što se povuko smo iz istog ctrl c + ctrl v Kićanović, Dalipagić, Divac, Paspalj, Đorđević, Danilović, Rebrača reprezentativaca. O trenerima da i ne govorimo (i necemo). Druže Radivoje zovem te Partizanove trofeje da ne pominjem. Imajući sve gore navedeno u vidu, tvoj komentar je sraman. Ima nas koji košarku pratimo dugo i znamo šta vredi.line ppl ctrl/path c +ctrl v"

Upućeno nasem poznaniku (Sibilio, 24. decembar 2012 23:49)

Copy and paste

zvezda je kvalitetan tim

pre 11 godina

jedino sto bi moglo da se promeni je da dodje milicic. onda cemo da sabijamo. ono sto bih ja voleo, a sto je svakako nemoguce, to je povratak nedovica i bjelice. uf, al bi to bilo dobro...

Миле

pre 11 godina

Наставак моје претходне поруке:
Коначно овде су се помињала имена Кешеља и Миличића као ев. појачања, мада мислим да су више у домену жеља него реалности, и иако на почетку констатовах да је Звезди потребан робустан центар, ипак мислим да би јој у овом тренутку био кориснији Кешељ него ли Миличић. Играо је у Звезди, добар је мотиватор, жељан је поновног доказивања јер се баш није наиграо у Европи задњих година, а и потребан је репрезентацији у Словенији.

Dervis i smrt

pre 11 godina

@ naše ime
Lik na pocetku komentara napise grobari su na internetu zato sto su pismeni,a u nastavku napise da je Covic SUMLJIV!!!Ej bre,pa ako si svi grobari pismeni kao ti onda nemate ni taj jedan razlog da budete na internetu!

Tribun

pre 11 godina

@dare Nije bas sve tako jednostavno kao sto ti mislis. Katic odradjuje dosta prljavih poslova, medju kojima spada i gradjenje po dva protivnicka igraca. Zato Savovic i Subotic imaju vise skokova. Kevin Lav ima toliko skokova zato sto se ekstra gradi, i sto vise skace od ostalih??? Drugi rade dosta, a Katic je jedan od njih. Zmaj je, zato ce i uzeti titulu na kraju! Veliki pozdrav!

milan

pre 11 godina

Drago, Srpski klubovi , reprezentacije i sportaši dominiraju, a i ovo što si ti nabrojao isto su vam donijeli srpski igrači u tim hrvatskim klubovima a da ne govorim o trenerima, a to ti najbolje pokazuju rezultati od raspada SFRJ, gdje Hrvata nigdje nema, zato svoje komplekse liječi negdje drugdje

chupavi011

pre 11 godina

(isprani mozgovi, 24. decembar 2012 20:45)
Trazio si kratak, jasan, argumentovani odgovor, evo ovako:Obzirom da je najvaznije takmicenje, u kome se i mi i vi takmicimo,ABA liga(Srpska liga, na zalost vise nema nikakav znacaj osim mozda prestiznog) idi lepo na ZVANICAN sajt ABA lige, klikni na tab "teams" pa na tab "Crvena Zvezda Beograd Diva" i tu ces videti novo ime naseg kluba "Crvena Zvezda Telekom" kao i kratak istorijat kluba i dosad osvojene trofeje.Ako ti ni tada nesto ne bude jasno onda pomoc moras potraziti negde na drugom mestu, ne na sportskim stranicama vec negde gde lece mrznju.Ako Ti bude jasno onda ces shvatiti i kome ce biti upisani eventualni trofeji koje Crvena Zvezda Telekom osvoji tokom ovih 5 godina, do konacnog sjedinjenja svih opcija i resursa kojima raspolazemo.Isto to vazi i za ovoga ko se potpisuje sa "Bob Rock" i jos par ovih koji i u snu ponavljaju"odakle pare" i"ne verUEM".Do svih ovih pravnih zavrzlama je moralo doci zato sto su kojekakvi zagrebacki dervisi, uz nesebicnu ZUTU pomoc,zamalo uspeli da ugase NAJTROFEJNIJI klub, sa NAJVISE navijaca u ovom delu Evrope, a sve u cilju da nastavimo da postojimo i da stanemo na cvrste noge a da muljatori i prevaranti NE DOBIJU pare, koje su raznoraznim muckama i mahinacijama, uz pomoc nekih "zutih"iznutra,potrazivali.Sto se mene tice, razlog je VISE nego dovoljan!Bice vrlo interesantno i u fudbalu, konacno su i tu dosli PRAVI ljudi,videcemo dokle ce se odrzati lopovi na celu sa toletom.Zvezdasi pozz!