Četvrtak, 29.11.2012.

22:56

"Suđenje kao u Haškom tribunalu"

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je posle pobede nad Lijetuvos Ritasom sa 75:74 da je suđenje u bilo "kao u Haškom tribunalu".

Izvor: B92

"Suðenje kao u Haškom tribunalu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Bojko

pre 11 godina

Boze mili zna li neko nesto o kosarci ovde na forumu!?!?!?! Sudjenje u poslednjoj cetvrtini je bilo uzas jer su nam svirana tri faula u napadu plus nosena Bertransa koje nije bilo a odbrana Litvanaca se svela na tucu sto nama nisu tolerisali ni malo i svaki trzaj Blumsa i kompanije je bio faul!!!! NAjgore ipak od svega je sto pricate o faulu Vestermana!?!?!?! Da li ste vi normalni , decko je popio lakat samo zato sto im je polozaj tela bio takav a Vesterman nijednog trenutka nije imao neprirodan stav ruke pri ulazu , stitio je loptu ... Nema govora o faulu, samo je nesreca sto je Nedovica lakat pogodio u vrat sto je uzasno bolno i ja ne shvatam da se nosiocu nase reprezantije zvizdi onako ali faula nije bilo . Nedovicu svaka cast , fenomenalno je odigrao. Daj prestanite da delite Srbiju kada igramo sa strancima , daj boze da imamo dva tima uEL sledece godine...

Marko

pre 11 godina

Za ovog sa nikom Ivan,ja sam pričao i tome da mi je odvratno to što su navijači Partizana zviždali Nedoviću koji je bio povređen.Nema to nikakve veze da li sam Litvanac ili Srbin...samo da mi je to malo gadno,da zvižde povredjenom igraču,a pritom je taj igrač naš reprezentativac.

Iskreno da pričamo dobili ste zahvaljujući sudijama,ali dobro pobeda je pobeda.

Džiberska naklapanja

pre 11 godina

"Suđenje kao u Haškom tribunalu"

Mislio sam da su vrhunac džiberizma među sportistima i trenerima Siniša Mihajlović i njegov košarkaški pandan Predrag Danilović, ali me ovaj čovek svakim danom uverava u suprotno.

Brdo besramne gordosti, a ni trunke smernosti i dostojanstva.
Tako tipično crnogorski.

Ivan

pre 11 godina

@Marko
Zar ti nemas osecaja gde zivis ? Jel si ti Litvanac ili Srbin? pa ako vec ne volis klub koji predstavlja sebe i Srbiju u Evro ligi,sta ces onda ovde? sto uopste komentarises? za izjavu Duleta,svaka njemu cast kad je skupio toliko hrabrosti pa sad bio bezobrazan ili kakav god,on je tom izjavom izrazio negodovanje prema tom tribunalu i svaka mu cast. Jedino se slazem za to da nisu trebali da zvizde Nedovicu jel ipak covek igra za nasu Srbiju

VLADIMIR

pre 11 godina

Zaista nema kraja lupetanjima ovog kretena. Naravno vrhunac je skandalozan postupak prema novinaru B92. Rece kreten otprilike: ja se ne mesam u vasu struku, nemojte ni vi u moju. Pa koje si ti to skole zavrsio bednice jedan, pa umisljas da si neki sreucnjak. Verovatno neki kurs za kosarkaske trenere? I sa njim ti si strucnjak. Uostalom ako si neku strucnjak onda odgovori kulturno i strucno na postavljeno pitanje novinara. Uostalim po tebi koja je funkcija konferencije za medije. Verovatno da bi ti demonstrirao sirovu silu. Preporucujem ti da bar naucis engleski da bi razumeo pitanja stranih novinara. Ali naivno je to ocekivati od takvog genijalca.

Dragan

pre 11 godina

Dule je jedan ,kakav takav drži Partizan u vrhu Evrope.Zapitao bi ove iz prdgrađa mogu li da nabroje svoje trenere u zadnjih deset godina?Kada su zadnji put prošli dalje od sezone kupanja?Ostavite coveka da se bavi svojim poslom,a vi gledajte u svoje dvorište.

никола

pre 11 godina

Дуле мајсторе,воле те твоји гробари.Читајући коментаре видим да има многих који редовно прате утакмице највећег кошаркашког клуба на Балкану и да стално у негативном смислу коментаришу Дулетове успехе са веома младом екипом која тек треба да стаса као прави тим и која је најмлађа у евролиги.Идемо у други круг.Напред ПАРТИЗАН

Marko

pre 11 godina

Kako ga nije sramota da se javlja i da priča povodom sudjenja,da imaš i malo obraza ćutao bi,onaj faul što je Vesterman napravio nad Nedovićem,to se svira i u Ragbija,ispostavilo se da je to bio koš za pobedu.

I ti imaš pravo da pričaš nešto sudjenju,zahvali se lepo sudijama što su vam je pokloniili pobedu,sramota.

SAda kada ste loše odigrali sudije vam krive,pa to može da prodje u Srpskoj ligi...taj pritisak na sudije,alu u Euroligi teško.

Čovek stvarno ima obraz kao djon,sudije mu poklonile pobedu i on na njih pljuje,strašno.

Ne mogu da shvatim Partizanove navijače,kada se jasno videlo da je Vesterman nabio lakat u grlo Nedoviću,oni su zviždali povređenom igraču,a uz to taj povređeni igrač je naš reprezentativac...zar toliko nemate osećaja za povredjenog igrač.

Nekapiram zašto su zviždali,pa nije to fudbal da leži da troši vreme,eto još jednog zašto su navijači Partizani mali kao ljudi.

Istog tog Nedovića dizaćete u visine kada bude igrao za reprezentaciju.

Boris

pre 11 godina

Prostačina 'par excellence'! Da li ovo stvorenje ikad zatvara usta!?
(Ryber Palunko vs O, 30. novembar 2012 15:17)

To stvorenje ima svo pravo da ne zatvara usta a ti mozes samo da mu se divis dokle je dogurao sa svojim prostaklukom. On nema pojma ko si ti a ti znas da je on igrao f4 sa Partizanom pre 2 godine.
(HOUSE, 30. novembar 2012 15:41)

Njegov davni uspeh sa jedinim timom mu ipak ne daje za pravo da bude prostak. Znam da tako ne mislis, ali ispada da neki "uspesni" ljudi treba da vredjaju koga stignu samo zato sto su "uspesni". A i biti uspesan je relativan pojam. Daje los primer sa njegovom neartikulisanim prostaklukom i ne staje. Uzgred ne navijam ni za kog u domacem prvenstvu. Neka se ugleda na ,recimo, Gvardiolu. U ponasanju, stilu, odnosu sa igracima, sudijama, medijima.

Sale

pre 11 godina

Beskrajno volim Partizan. Postujm Duleta kao trenera ali bih mu preporucio da razmisli malo o svom ponasanju. Previse je arogantan prema igracima pa cak i prema novinarima. To sto on radi je kontraproduktivno. Krajnje je vreme da ga na to upozore Danilovic i Todoric.
(grobar, 30. novembar 2012 10:46)

Todorić i Danilović da upozore Duleta zbog bahatog i arogantnog ponašanja?
HA-HA-HA-HA.

Sima papricica

pre 11 godina

@ P.S. Da se igralo nekog drugog dana, a ne na Dan republike jugoslaveni bi sigurno izgubili.
(gan(i) filozof(i), 30. novembar 2012 15:37)


1. Ne da nisi kreativan ni zanimljiv,nego nemam reci.
2. I FMP bi verovatno izgubio tom logikom, jer verovatno ne bi ni igrali

Toza

pre 11 godina

U gomili besmislenih izjava Vujoševića ova se nalazi u samom vrhu.Porediti suđenje na jednoj sportskoj utakmici sa suđenjem američke inkvizicije u Hagu koja oslobađa zločince a osuđuje njihove žrtve je stavrno skandalozno.
A da ne govorimo o tome što su sudije zažmurile na očigledan faul Vestermana u zadnjem Partizanovom napadu koji je i odlučio utakmicu.
Viujoševiću je očigledno namera bila da svojom izjavom o sudijama skrene pažnju za dezorganizovane i bezidejne igre svog tima koji je pobedio samo zahvaljujući borbenosti i individualnom kvalitetu par pojedinaca i greškama Litvanaca.

HOUSE

pre 11 godina

Prostačina 'par excellence'! Da li ovo stvorenje ikad zatvara usta!?
(Ryber Palunko vs O, 30. novembar 2012 15:17)

To stvorenje ima svo pravo da ne zatvara usta a ti mozes samo da mu se divis dokle je dogurao sa svojim prostaklukom. On nema pojma ko si ti a ti znas da je on igrao f4 sa Partizanom pre 2 godine.

gan(i) filozof(i)

pre 11 godina

...nastavak od juce . Posveceno svim grobarima sa dovoljnim IQ

Cini mi se da je neophodno pomenuti da je u sinocnoj utakmici partizan odneo Pirovu pobedu, jer je 2/3 navijaca dozivelo psihicku torturu- slom nerava.

P.S. Da se igralo nekog drugog dana, a ne na Dan republike jugoslaveni bi sigurno izgubili.

Navijac

pre 11 godina

Prica o Duletu i sudijama je vec milion puta prezvakana i ne treba se vracati na to. Problem je sto nam je igra zastarela, ziheraska, slaba u napadu. Igraci su sputani Duletovim mnogobrojnim zadatcima kako u odbrani tako isto i u napadu. Vujoseviceva igra je na nivou njegove izjave od juce da ne govori crnogorskim vec srpsko-hrvatskim jezikom.!!!?? Znamo covece da si socijalista ali ni SPS-ovci vise ne govore tim srpsko-hrvatskim, nego srpskim jezikom( barem tako izjavljuju).Sto se tice tribina neshvatljivo je konstantno bacanje novcica i upaljaca na parket. Ti likovi direktno prave stetu klubu. Navijanje realno govoreci zalosno( preko TV-a izgledalo je kao da se igra u pozoristu), a sta i ocekivati kada ga vodi deda Cegi. Sa druge strane u Hali Sportova ozbiljno navijanje mnogostruko manjeg broja ljudi.

John Smith

pre 11 godina

Kakva je Nedovic faca, ja nisam verovao do sinoc!
Perfektna partija a onda vrhunski profesionalizam u intervjuu nakon utakmice, kako je samo oladio onog zalutalog u sport Stolicu na pitanje o sudjenju.
Cigani pokrij te se usima i placite kakvu ste velicinu pustili tek tako...

crno-beli

pre 11 godina

@bg: E pa vidis, zato sto je Vlada J. bio tako fini ove dve godine, doziveo je ono sto nije dostojno ni seoskog vasara u cetvrtoj utakmici plej ofa prosle sezone. Na to gazda odredjenog kluba (koji je sve to, naravno, unapred pripremio i organizovao) kaze da je sve bilo regularno! U utakmici finala plej ofa nekadasnje kosarkaske velesile doziveti da vam sako bude doslovno namazan pljuvackom, da vam rulja drma koseve i da igraci padaju kao na ledu, ej?! I posle toga jos imati hrabrosti da se javis...
Kad se izolovano gledaju neke Duletove reakcije, to stvarno ponekad deluje neukusno, ali kad imas posla sa takvim primitivcima moras jednostavno da pokazes zube. Zato nemoj vise da pricate o Vladinoj kulturi jer od te svoje kulture dobio je samo umazan sako, tako da od toga vajde nema, bar kod drmaca koseva.

Monarhista

pre 11 godina

Ovome je malo sto nas svadja maksimalno izmedju sebe,sad je krenuo i da nas internacionalno kompromituje,otkud mu samo drskosti da mesa politiku i sport???

matic

pre 11 godina

Sad Vujosevica treba pitati, "Izvinite, a cime se vi bavite?"
Kada budete bili sudija, gospodine, pricajte o sudjenju.
(Igor, 29. novembar 2012 23:44)

Suđenje je sastavni deo košarke i sudije i te kako mogu da utiču na njen ishod, što smo videli nebrojeno puta do sad - pogotovo na Partizanovim evroligaškim utakmicama. Dule, sa te strane, ima svo pravo da komentariše da li su sudije dobro obavljale svoj posao, a obzirom da će sad da ga udare po džepu, ipak je bilo pametnije da se prećuti. Ali je teško ćutati ako trpiš nepravdu, da sam ja na Duletovom mestu, verovatno ne bih bio potpuno zdrav do sad, psihički i fizički.

Zvezda1991

pre 11 godina

Kao prvo ZVEZDAS sam, ne volim Vujosevica preterano i mislim da se cesto i nepotrebno eksponira psovkama, neodmerenim komentarima i "saopstenjima". Ali, u ovom slucaju se POTPUNO I NEPODELJENO slazem sa izjvaom koja sudjenje povezuje sa haskom "pravdom". Puna podrska Partizanu! Kad ovo dolazi od "zadrtog" ZVEZDASA, onda se vidi koliko je dogorelo do nokata i koliko je potrebno da se nas narod konacno opasulji i OKRENE SAMO SEBI!

muraov brat

pre 11 godina

Dule, mozda bi tvojim bibliotekarima mogao da preporucis da procitaju od VINI DZONSA *kako povrediti protivnika da sudija ne vidi* pa bi onda najverovatnije bio zadovoljan sudjenjem. Povrede par igraca i mozes na miru da pobedis sa kun fu odbranom

Partizan=Diva iz prosle sezone

pre 11 godina

Ritasu jedno 10 puta svirani koraci, Partizanu nisu svirani laktovi Gordona, i Dule kuka na sudjenje.

Stvarno smesno.

Ovaj Partizan mnogo lici na KK Crvena Zvezda Beograd Diva (Kari Pesic Nebojsa Covic) iz prosle sezone. Dobra odbrana i nikakav napad

mary

pre 11 godina

Vujosevic stvarno zna da bude neprijatan medjutim,sinoc sam shvatila da je nazalost upravu. Njegove metafore sa Haskim tribunalom i ona sa maternjim srpsko-hrvatskim jezikom ipak su imale dublje znacenje treba malo razmisliti i o tome, a treba razmisliti i o vecoj podrsci Partizanu, ali i o propustima u sudjenju kojih je nazalost bilo!!!

branko

pre 11 godina

Партизан опет има јако талентован тим а да је Вујшевић мајстор да од таквог теста направи добру питу то већ знамо. Главни проблем су завршнице а то и јесте најтеже у кошарци – добијати утакмице у којима одлучује један шут или скок.То јесте ствар знања и искуства али пре свега карактера. Најбољи пример је Бодирога. Сетите се, он је добијао утакмице и кад је био врло млад. Засад не назирем ко би могао бити Партизанов 'Бодирога' , али има кандидата. Ја типујем на Богдановића.

bg

pre 11 godina

Beskrajno volim Partizan. Postujm Duleta kao trenera ali bih mu preporucio da razmisli malo o svom ponasanju. Previse je arogantan prema igracima pa cak i prema novinarima. To sto on radi je kontraproduktivno. Krajnje je vreme da ga na to upozore Danilovic i Todoric.
(grobar, 30. novembar 2012 10:46)

Zar stvarno misliš da su Todorić i Danilović odgovarajuće osobe za to? A, kao što je neko već primetio, Duletovo ponašanje je smišljeno i sastavni je deo psihološkog profila tima i ako bi "uvideo" svoje greške u ponašanju onda bi prestao i da pokazuje svoju nadmoć tj.nadmoć svoga kluba (što se vidi po rezultatima najviše u domaćim takmičenjima) i onda to ne bi bio isti klub a što se tiče ponašanja, recimo, Vlada J. on je samo koristio tekući autoritet kluba jer se dobro zna da je to mesto rezervisano za DV-a i da bez njega i van njegove epohe psovanja i nasilništva stvari postaju mnogo teže za realizaciju.

bavim se trigonometrijom,kosarku ne poznajem

pre 11 godina

@danilo

To za "drzanje vasih domasaja" reci i svom omiljenom treneru kad bude pozeleo ponovo da trenira nesto sem Partizana. Kapiram da mozes da mu dajes savete kad si vec toliki strucnjak.

crno-beli

pre 11 godina

@zg euroskeptik:
Nisi shvatio: on je u stvari pohvalio sudije. Jer taj sud je pravican, sto je potvrdio poslednjim presudama, zar ne? Ili ipak gresim?

marconi

pre 11 godina

Jako bitna pobeda, Bertans dokazao da ce biti stasan igrac, al fali nam jos jedan dobar suter, verovatno Andjusic, al da igra i istrpeti ga! Mali Nedovic sjajan i igra i ponasanje! Uz Bozju pomoc u Top 16! Podrska za mladog Sepu, ne daj se munjo!

grobar

pre 11 godina

Beskrajno volim Partizan. Postujm Duleta kao trenera ali bih mu preporucio da razmisli malo o svom ponasanju. Previse je arogantan prema igracima pa cak i prema novinarima. To sto on radi je kontraproduktivno. Krajnje je vreme da ga na to upozore Danilovic i Todoric.

bob

pre 11 godina

realno, gosn. Vujosevicu, apsolutno cudna i neprimerena izjava. Prvo, paralela sa Hagom je krajnje neumesna. Drugo, faulovi su postojali - uzevsi u obzir smernice koje su sudije usvojile na preporuku sudijske organizacije, zna se sta igrac sme a sta ne sme. Ako aludirate na domaci teren i na to da , ako sudija vec mora da svira sumnjivu odluku, on odluci u korist tima, ja vec mislim da su nam sudije izasle u susret. Lakat Nedovicu, npr? To se zaboravlja.

Kad tim poput partizana moze da dobije cc 15ak razlike utakmicu, sto se videlo sinoc, a on napravi gomilu glupih, ishitrenih gresaka, onda nije ni logicno da se pominje sudjenje. Nismo zasluzili pobedu, imali smo srece i to je to. O sudjenju ne bi bilo lepo ni pricati po tim okolnostima.
Lietuvas prilazi na par poena razlike, partizan ima kontru i umesto normalnog zavrsetka, pokusavaju LA up i prodaju loptu.
Kontra nije trening ni atrakcija, zasluzena lopta u odbrani mora da se isposuje. Kontra mora da znaci minimum 2 ili 3 poena ako bude faul. tu nema dvojbe. A ne atrakcija.

tako da.. dobro je da smo dobili.. ali nije dobro sto se menjaju teze. Ako neko laze sebe, ne misli sebi dobro.

Pozdrav i samo napred

U ranijem mandatu to nije bilo baš toliko izraženo

pre 11 godina

...psuje kao kocijas... (sremac, 30. novembar 2012 10:11)

Stvarno je neverovatno, ali kad god ga kamera zumira, on nekoga psuje i to do trećeg kolena (uglavnom ženskog). Stičem utisak da nekada, kad nema koga, psuje samog sebe.

Oger

pre 11 godina

Odsustvo poštovanja prema legendama našeg sport, kakva je između ostalog i Dule Vujošević, govori o kombinaciji nedostatka kućnog vaspitanja i gluposti. Mene sramota i da čitam.
Jučerašnja konferencija za štampu i onaj "iz neznanja" odgovor gotivnom, ali nikako sportskom novinaru, su sjajni i potpisujem svaku reč. Potpisao bih i da navijam za Zvezdu.

sremac

pre 11 godina

Izuzetno postujem Dula kao trenera,ali kao coveka ne,em psuje kao kocijas,em lupeta,a vidim dolazi vreme da ce i novinari da zaziru od njega!Pa ono nije bila namerna nad Muslijem,a da ne spominjem onaj lakat Vestermana nad Nedovicem i sve to u kljucnim momentima utakmice!!!

neyt

pre 11 godina

Nikad mi nece biti jasno da niko nesmije da pita Duleta ako je tako bilo sudjenje sta je sa onim laktom u vrat Nemanje?Ako su tacne ove tvrdje da su sudili protiv zar nije bila idealna prilika za faul u napadu??? Ovo se odnosi i na vas sportske novinare.

misula

pre 11 godina

Ne razumem ove koji pominju lakat u grlo Nedovicu? Pa ono je bio cist faul Nedovica koji se kretao u odbrani u coveka koji je krenuo na korake u realizaciju! To sto je dobio lakat pri pokusaju izbacaja lopte je samo nesrecna okolnost ali je ono bio faul Nedovica i imali su srece sto im nije sudjen.

Bozo

pre 11 godina

Neukusno je porediti sudije u Hagu sa kosarkaskom utakmicom zbog zrtava koje cekaju pravdu koje ocigledno nema. A sto se tice sudjenja na koje se trener Partizana zali mislim da nije bilo lose( ne znam za poslednju situaciju kod suta Sejbutisa) ostalo je ok. Bolje da objasni zasto je Partizan imao 21 izgubljenu loptu a 11 asistencija.

woah

pre 11 godina

izvukli ste iz onoga što je rekao ono što je tu vama bilo interesantno. meni je pak najinteresantnije ono što je ispričao o ponašanju navijača i to da od kada je došao u partizan nije uzeo ni dinar, kao i da su nakon plaćanja kazni igrači uskraćeni za bonuse, jer kazne dovode to toga da Partizan od utakmica ima više štete nego koristi.

zg euroskeptik

pre 11 godina

A onaj lakat u grlo Nedovića u zadnjoj minuti je prvilno presuđen kad nije okarakteriziran kao faul u napadu? Vujošević stvarno dosađuje stalnom pričom o sucima

crnobeli delija

pre 11 godina

glupa, nepotrebna i pre ili kasnije, vrlo stetna izjava. nece je platiti iz svog dzepa, briga njega. kao i one vajne navijace koji bacajuci upaljace osiromase kasu kluba nakon svake utakmice u Pioniru. koliko je upaljaca baceno, 20, 25? ako stigne kazna od 10.oooe, to znaci da nas svaki navijacki upaljac kosta 400-500e. Hoce li sad neki od tih "navijaca" da istupi i kaze, ja sam bacio upaljac, evo placam 500e?
naravno da nece, kao sto ni Dule nikad nece iz svog dzepa platiti svoje "premudre" izjave.

stecky

pre 11 godina

Čestitam mladoj ekipi partizana na pobedi, suđenje je bilo loše ,ali na obe strane. To što dule priča, to je njegov način da motiviše i diže igrače i to je jednostavno legitimno sviđalo se nama to ili ne. Drago mi je da Nedović pruža dobre partije, a videli ste sinoć kakav je dečkonja sportista. Zvezdaš vam želi plasman među 16, mada će vam pored želje trebati i dosta sreće.

Aha

pre 11 godina

Dobar si Dule, samo nemoj po sudijama stalno, pusti ih, ako smo pobedili ne pominji ih. Svaka ti je na mestu, samo to sa sudijama, to ne rade veliki ljudi kao ti.

Damir

pre 11 godina

Još su pristrasniji na gostovanjima!Ali eto nije im uspelo kao ni onaj faul za tri bacanja po svaku cenu pre par dana u Rimu!Još malo pa će se ponovo znato ko je "Tata"u evropi!

milenko

pre 11 godina

Vujosevicu stani pred ogledalo i posmatraj se malo covece... svi su glupi jedino si ti pamet, a?!
Ovde ne prolazi galama i batinjanje sudija pa je odma lose sudjenja, a?

Covece, tebe treba zabraniti da te ne gledaju mala deca na TV-u!

Makaveli

pre 11 godina

Nek´ si im rekao, Dule. Kad imamo marionete koje vode drzavu, lepo je videti da ipak ima ljudi koji se nece utopiti u rulju i koji ce razmisljati svojom glavom. I pre svega biti hrabri da kazu tako nesto javno, znajuci kako se taj Hag odnosi prema Srbima.
Sto se utakmice tice: krenuli smo silovito, ali nismo uspeli da odrzimo taj nivo. Gagica sto manje na parket ako je ikako moguce. Sledeca je Barsa.
Vidim navijaci drzavnog projekta iz predgradja budno prate KK Partizan. Pa lepo...i razumljivo, s´obzirom da je njihov stari klub ugasen.

rale

pre 11 godina

Opet isto - slabije u odbrani. Ama čoveče ne postoji klub na svetu koji može celu utakmicu da igra odbranu 100%.
Zato se neki put na koš odgovara košem i tu leži naš problem. Da smo do sada razigrali 5-6 rasnih strelaca umesto jednog, sa ovakvom odbranom bi svaku dobijali sa 10+.
Ne verujem da su zaboravili da šutiraju, samo je stvar trenera da ih oslobodi straha i da im podršku, a i poneka akcija za šut ne bi bila na odmet.

marrssinen

pre 11 godina

Ovoj ekipi samo treba dati vremena i verujte da ce ovakve utakmice Partizan rutinski da dobija sa po +10 ali sve to necemo imati ako ih mi kao navijaci miniramo bacanjem upaljaca i kresemo nas mali, mali budzet

Pera

pre 11 godina

Covek kome tokom cele karijere besramno pomazu sudije i koji je sve sto je osvojio osvojio uz pomoc sudija i namestanja, ima obraza ovako licemerno lupeta.

Sramota.

Neznalica

pre 11 godina

Dakle, Dule Vujošević je potpuno izgubio osećaj šta je cilj konferencija za štampu. Pa njega se novinari boje. Ne smeju da postave "nezgodno" pitanje jer odmah sledi napad sa Duletove strane.

Mešanje košarke i politike preko Haškog tribunala može da se osveti Partizanu više nego bačeni upaljači. Koliko ja znam i za takvu vrstu izjava postoje kazne. Na kraju krajeva, bar zbog svirane namerne nad Muslijem i nesviranog očiglednog faula u napadu Vestermana nad Nedovićem uz očigledan lakat u vratnom predelu i sve to u ključnim momentima na kraju utakmice, treba da je dovoljno da Dule ne komentariše suđenje. Ili sam ja gledao neku drugu utakmicu.

Miloš

pre 11 godina

Da sam na mestu tih novinara, tako bih razbucao Vujoševića nekim nezgodnim pitanjima, uh...sa tako bahatim likovima moraš bahato, znam iz ličnog iskustva. Oni prema njemu što su ljubazniji, on je sve neljubazniji. Ali, kao trenera ga izuzetno poštujem.

neka mi Dule objasni

pre 11 godina

Mora li onaj neupotrebljivi Gagic da igra 10 minuta isto kao i odlicni Milutinov?? Oba puta kad je ulazio Gagic gubili smo tu razliku od 10 poena ,tuga od igraca...a malom MIlutinovu kapa dole!

Kontraš

pre 11 godina

Izuzetno značajna i slatka pobeda! Bravo!
Šteta je što smo pali na 12 razlike... Ovako moramo da pobedimo i Barselonu i Bamberg da bi bili sigurni, što će biti veoma teško. Jer, lako može da se dogodi da Litvanci dobiju obe utakmice do kraja...
Držimo palčeve i nadamo se, jer extra bi bilo još 14 utakmica u euroligi, pa kako kod da prodjemo, to bi bila velika škola za ovaj tim.
Još jednom - Bravo!

Vujosevicu, daleko si ti od intelektualca

pre 11 godina

Preteruje Vujosevic, to se ne vidi kroz ovaj pisani deo konferencije za stampu, ali odlutao je malo... Najvise zbog toga sto misli da je intelektualac, a to svakako nije. Mozda sa takvim stavom moze medju ljude koji se bave sportom, ali da izlazi u javnost tako i sebe toliko podize, nikako ne ide.

Gargantua

pre 11 godina

Vratilo se i sa sudijama - lagano je mogao da bude sviran faul u pretposlednjem napadu za Ritas (ulaz pod kos iz ugla) - a nije. Mogao je i lakat Vestermana da bude sviran kao faul u napadu, a nije. A mogao je Partizan da dobije i 15 razlike - a nije.

Vlada

pre 11 godina

Oduvek je bilo tako, Grci i Rusi stalno sude protiv nas. A mi se i dalje nesto primamo, braca, vera... Para vrti gde burgija nece, kakva braca kakvi bakraci (tako oni razmisljaju). Dr Vujosevicu, svaka cast na vodjenju utakmice.

avram

pre 11 godina

čuj ovo.. pa sudije su vam poklonile pobedu! nameran faul (nepostojeci) i nedosudjen faul u napadu francuzu u zadnjih minut-dva. o čemu pričamo.. ćutite i ćukorite!

Boris

pre 11 godina

Dva puta zaredom dobijamo egal zavrsnicu sa mnogo iskusnijim protivnikom, sto veoma ohrabruje, jer potvrdjuje konstantni napredak. Svi koji traze mane u Partizanovim pobedama, daleko su od realnosti. Osim tri losa dana, u kojim smo izgubili od Bamberga i Zvezde, ovi momci su pobedjivali sve bitne utakmice, u paklenom tempu. Prvi smo u Jadranskoj ligi i imamo sve u nasim rukama, sto se tice prolaska u Top 16, ali sto je najvaznije, imamo pravi tim u kome svi daju svoj maksimum. Pravi navijaci treba da se pomire da ne moze da se sklopi bolji tim, jer i ovaj minimalni budzet jedva isplacujemo, a oni koji iz frustriranosti salju poruke mrznje, neka se pomire da Partizan i dalje pravi cuda.

danilo

pre 11 godina

Ako nekome treba dokazivati razliku izmedju Evrolige i ostalih takmičenja-onda je ipak bolje raditi nešto pametnije.
Ako sa nekim treba raspravljati o tome da li je Dule veliki trener-bolje je slušati dobru muziku.
Lepo kaže Venger pre neki dan:
"Trideset godina vrhunski radim svoj posao i NEĆU objašnjavati svoje odluke ni novinarima,ni navijačima!"
Stoga,braćo zvezdaši,ostavite i Duleta i Evroligu,to je daleko izvan vapšših domašaja;uhvatite se teorija zavere,to vam bolje ide i tu uvek ima dobrih tema.
P.S.Mislim da Dule,kao istinska veličina,ne bi trebalo nikada da priča o sudijama jer to je manir onih koji gube...
Drugih primedbi nemam,a kada je reč o lepoti igre,na ju-tjubu ima Maja Pliseckaja i Barašnjikov-savršeno lepo igraju...

Vlada Jovanovic

pre 11 godina

Gospodine treneru, vi ste tvorac najruznije kosarke (verovatno ste i Vladu Jovanovica vi savetovali dve godine, kada niste imali angazman-opravdano) i nadobudnim odnosom svima pokusavate da zapusite usta, kao da smo svi idioti, a vi ingeniozni trener koji je umoljen da se vrati u Partizan. Naravno, mi ovce, opet cemo slaviti eventualni ulaz u top 16 kao podvig, a vi cete uzeti milione sledece godine na prodaji igraca i nikada Evropu necemo osvojiti sa takvim vodjenjem kluba. Sramota. Vas odnos prema javnosti i medijima je nedopustiv, a ponasanje na terenu skandalozno.Shvatite vise, da niste ni Obradovic, ni Ivkovic, a tesko cete ikada i biti. Mnogo su vam dopustili, i klub i javnost.

kadrovic

pre 11 godina

mole se navijaci kluba iz predgradja da prestanu na partizanovim vestima da porede njihov miki maus kupa sa evroligom,jer jako smaraju a i neuporedivo je,kao liga sampiona i lige evrope...
gledajte vase penzionere,a mi cemo da se 'razocaravamo' pobedama u Evroligi sa 17-ogodiisnjim Milutinovom i ostalom decom...

danilo

pre 11 godina

Ako nekome treba dokazivati razliku izmedju Evrolige i ostalih takmičenja-onda je ipak bolje raditi nešto pametnije.
Ako sa nekim treba raspravljati o tome da li je Dule veliki trener-bolje je slušati dobru muziku.
Lepo kaže Venger pre neki dan:
"Trideset godina vrhunski radim svoj posao i NEĆU objašnjavati svoje odluke ni novinarima,ni navijačima!"
Stoga,braćo zvezdaši,ostavite i Duleta i Evroligu,to je daleko izvan vapšših domašaja;uhvatite se teorija zavere,to vam bolje ide i tu uvek ima dobrih tema.
P.S.Mislim da Dule,kao istinska veličina,ne bi trebalo nikada da priča o sudijama jer to je manir onih koji gube...
Drugih primedbi nemam,a kada je reč o lepoti igre,na ju-tjubu ima Maja Pliseckaja i Barašnjikov-savršeno lepo igraju...

Vlada

pre 11 godina

Oduvek je bilo tako, Grci i Rusi stalno sude protiv nas. A mi se i dalje nesto primamo, braca, vera... Para vrti gde burgija nece, kakva braca kakvi bakraci (tako oni razmisljaju). Dr Vujosevicu, svaka cast na vodjenju utakmice.

Boris

pre 11 godina

Dva puta zaredom dobijamo egal zavrsnicu sa mnogo iskusnijim protivnikom, sto veoma ohrabruje, jer potvrdjuje konstantni napredak. Svi koji traze mane u Partizanovim pobedama, daleko su od realnosti. Osim tri losa dana, u kojim smo izgubili od Bamberga i Zvezde, ovi momci su pobedjivali sve bitne utakmice, u paklenom tempu. Prvi smo u Jadranskoj ligi i imamo sve u nasim rukama, sto se tice prolaska u Top 16, ali sto je najvaznije, imamo pravi tim u kome svi daju svoj maksimum. Pravi navijaci treba da se pomire da ne moze da se sklopi bolji tim, jer i ovaj minimalni budzet jedva isplacujemo, a oni koji iz frustriranosti salju poruke mrznje, neka se pomire da Partizan i dalje pravi cuda.

Gargantua

pre 11 godina

Vratilo se i sa sudijama - lagano je mogao da bude sviran faul u pretposlednjem napadu za Ritas (ulaz pod kos iz ugla) - a nije. Mogao je i lakat Vestermana da bude sviran kao faul u napadu, a nije. A mogao je Partizan da dobije i 15 razlike - a nije.

Kontraš

pre 11 godina

Izuzetno značajna i slatka pobeda! Bravo!
Šteta je što smo pali na 12 razlike... Ovako moramo da pobedimo i Barselonu i Bamberg da bi bili sigurni, što će biti veoma teško. Jer, lako može da se dogodi da Litvanci dobiju obe utakmice do kraja...
Držimo palčeve i nadamo se, jer extra bi bilo još 14 utakmica u euroligi, pa kako kod da prodjemo, to bi bila velika škola za ovaj tim.
Još jednom - Bravo!

neka mi Dule objasni

pre 11 godina

Mora li onaj neupotrebljivi Gagic da igra 10 minuta isto kao i odlicni Milutinov?? Oba puta kad je ulazio Gagic gubili smo tu razliku od 10 poena ,tuga od igraca...a malom MIlutinovu kapa dole!

Zvezda1991

pre 11 godina

Kao prvo ZVEZDAS sam, ne volim Vujosevica preterano i mislim da se cesto i nepotrebno eksponira psovkama, neodmerenim komentarima i "saopstenjima". Ali, u ovom slucaju se POTPUNO I NEPODELJENO slazem sa izjvaom koja sudjenje povezuje sa haskom "pravdom". Puna podrska Partizanu! Kad ovo dolazi od "zadrtog" ZVEZDASA, onda se vidi koliko je dogorelo do nokata i koliko je potrebno da se nas narod konacno opasulji i OKRENE SAMO SEBI!

avram

pre 11 godina

čuj ovo.. pa sudije su vam poklonile pobedu! nameran faul (nepostojeci) i nedosudjen faul u napadu francuzu u zadnjih minut-dva. o čemu pričamo.. ćutite i ćukorite!

Neznalica

pre 11 godina

Dakle, Dule Vujošević je potpuno izgubio osećaj šta je cilj konferencija za štampu. Pa njega se novinari boje. Ne smeju da postave "nezgodno" pitanje jer odmah sledi napad sa Duletove strane.

Mešanje košarke i politike preko Haškog tribunala može da se osveti Partizanu više nego bačeni upaljači. Koliko ja znam i za takvu vrstu izjava postoje kazne. Na kraju krajeva, bar zbog svirane namerne nad Muslijem i nesviranog očiglednog faula u napadu Vestermana nad Nedovićem uz očigledan lakat u vratnom predelu i sve to u ključnim momentima na kraju utakmice, treba da je dovoljno da Dule ne komentariše suđenje. Ili sam ja gledao neku drugu utakmicu.

marrssinen

pre 11 godina

Ovoj ekipi samo treba dati vremena i verujte da ce ovakve utakmice Partizan rutinski da dobija sa po +10 ali sve to necemo imati ako ih mi kao navijaci miniramo bacanjem upaljaca i kresemo nas mali, mali budzet

stecky

pre 11 godina

Čestitam mladoj ekipi partizana na pobedi, suđenje je bilo loše ,ali na obe strane. To što dule priča, to je njegov način da motiviše i diže igrače i to je jednostavno legitimno sviđalo se nama to ili ne. Drago mi je da Nedović pruža dobre partije, a videli ste sinoć kakav je dečkonja sportista. Zvezdaš vam želi plasman među 16, mada će vam pored želje trebati i dosta sreće.

Pera

pre 11 godina

Covek kome tokom cele karijere besramno pomazu sudije i koji je sve sto je osvojio osvojio uz pomoc sudija i namestanja, ima obraza ovako licemerno lupeta.

Sramota.

misula

pre 11 godina

Ne razumem ove koji pominju lakat u grlo Nedovicu? Pa ono je bio cist faul Nedovica koji se kretao u odbrani u coveka koji je krenuo na korake u realizaciju! To sto je dobio lakat pri pokusaju izbacaja lopte je samo nesrecna okolnost ali je ono bio faul Nedovica i imali su srece sto im nije sudjen.

Makaveli

pre 11 godina

Nek´ si im rekao, Dule. Kad imamo marionete koje vode drzavu, lepo je videti da ipak ima ljudi koji se nece utopiti u rulju i koji ce razmisljati svojom glavom. I pre svega biti hrabri da kazu tako nesto javno, znajuci kako se taj Hag odnosi prema Srbima.
Sto se utakmice tice: krenuli smo silovito, ali nismo uspeli da odrzimo taj nivo. Gagica sto manje na parket ako je ikako moguce. Sledeca je Barsa.
Vidim navijaci drzavnog projekta iz predgradja budno prate KK Partizan. Pa lepo...i razumljivo, s´obzirom da je njihov stari klub ugasen.

crno-beli

pre 11 godina

@zg euroskeptik:
Nisi shvatio: on je u stvari pohvalio sudije. Jer taj sud je pravican, sto je potvrdio poslednjim presudama, zar ne? Ili ipak gresim?

Miloš

pre 11 godina

Da sam na mestu tih novinara, tako bih razbucao Vujoševića nekim nezgodnim pitanjima, uh...sa tako bahatim likovima moraš bahato, znam iz ličnog iskustva. Oni prema njemu što su ljubazniji, on je sve neljubazniji. Ali, kao trenera ga izuzetno poštujem.

kadrovic

pre 11 godina

mole se navijaci kluba iz predgradja da prestanu na partizanovim vestima da porede njihov miki maus kupa sa evroligom,jer jako smaraju a i neuporedivo je,kao liga sampiona i lige evrope...
gledajte vase penzionere,a mi cemo da se 'razocaravamo' pobedama u Evroligi sa 17-ogodiisnjim Milutinovom i ostalom decom...

rale

pre 11 godina

Opet isto - slabije u odbrani. Ama čoveče ne postoji klub na svetu koji može celu utakmicu da igra odbranu 100%.
Zato se neki put na koš odgovara košem i tu leži naš problem. Da smo do sada razigrali 5-6 rasnih strelaca umesto jednog, sa ovakvom odbranom bi svaku dobijali sa 10+.
Ne verujem da su zaboravili da šutiraju, samo je stvar trenera da ih oslobodi straha i da im podršku, a i poneka akcija za šut ne bi bila na odmet.

crnobeli delija

pre 11 godina

glupa, nepotrebna i pre ili kasnije, vrlo stetna izjava. nece je platiti iz svog dzepa, briga njega. kao i one vajne navijace koji bacajuci upaljace osiromase kasu kluba nakon svake utakmice u Pioniru. koliko je upaljaca baceno, 20, 25? ako stigne kazna od 10.oooe, to znaci da nas svaki navijacki upaljac kosta 400-500e. Hoce li sad neki od tih "navijaca" da istupi i kaze, ja sam bacio upaljac, evo placam 500e?
naravno da nece, kao sto ni Dule nikad nece iz svog dzepa platiti svoje "premudre" izjave.

mary

pre 11 godina

Vujosevic stvarno zna da bude neprijatan medjutim,sinoc sam shvatila da je nazalost upravu. Njegove metafore sa Haskim tribunalom i ona sa maternjim srpsko-hrvatskim jezikom ipak su imale dublje znacenje treba malo razmisliti i o tome, a treba razmisliti i o vecoj podrsci Partizanu, ali i o propustima u sudjenju kojih je nazalost bilo!!!

Vlada Jovanovic

pre 11 godina

Gospodine treneru, vi ste tvorac najruznije kosarke (verovatno ste i Vladu Jovanovica vi savetovali dve godine, kada niste imali angazman-opravdano) i nadobudnim odnosom svima pokusavate da zapusite usta, kao da smo svi idioti, a vi ingeniozni trener koji je umoljen da se vrati u Partizan. Naravno, mi ovce, opet cemo slaviti eventualni ulaz u top 16 kao podvig, a vi cete uzeti milione sledece godine na prodaji igraca i nikada Evropu necemo osvojiti sa takvim vodjenjem kluba. Sramota. Vas odnos prema javnosti i medijima je nedopustiv, a ponasanje na terenu skandalozno.Shvatite vise, da niste ni Obradovic, ni Ivkovic, a tesko cete ikada i biti. Mnogo su vam dopustili, i klub i javnost.

woah

pre 11 godina

izvukli ste iz onoga što je rekao ono što je tu vama bilo interesantno. meni je pak najinteresantnije ono što je ispričao o ponašanju navijača i to da od kada je došao u partizan nije uzeo ni dinar, kao i da su nakon plaćanja kazni igrači uskraćeni za bonuse, jer kazne dovode to toga da Partizan od utakmica ima više štete nego koristi.

milenko

pre 11 godina

Vujosevicu stani pred ogledalo i posmatraj se malo covece... svi su glupi jedino si ti pamet, a?!
Ovde ne prolazi galama i batinjanje sudija pa je odma lose sudjenja, a?

Covece, tebe treba zabraniti da te ne gledaju mala deca na TV-u!

marconi

pre 11 godina

Jako bitna pobeda, Bertans dokazao da ce biti stasan igrac, al fali nam jos jedan dobar suter, verovatno Andjusic, al da igra i istrpeti ga! Mali Nedovic sjajan i igra i ponasanje! Uz Bozju pomoc u Top 16! Podrska za mladog Sepu, ne daj se munjo!

U ranijem mandatu to nije bilo baš toliko izraženo

pre 11 godina

...psuje kao kocijas... (sremac, 30. novembar 2012 10:11)

Stvarno je neverovatno, ali kad god ga kamera zumira, on nekoga psuje i to do trećeg kolena (uglavnom ženskog). Stičem utisak da nekada, kad nema koga, psuje samog sebe.

zg euroskeptik

pre 11 godina

A onaj lakat u grlo Nedovića u zadnjoj minuti je prvilno presuđen kad nije okarakteriziran kao faul u napadu? Vujošević stvarno dosađuje stalnom pričom o sucima

Bozo

pre 11 godina

Neukusno je porediti sudije u Hagu sa kosarkaskom utakmicom zbog zrtava koje cekaju pravdu koje ocigledno nema. A sto se tice sudjenja na koje se trener Partizana zali mislim da nije bilo lose( ne znam za poslednju situaciju kod suta Sejbutisa) ostalo je ok. Bolje da objasni zasto je Partizan imao 21 izgubljenu loptu a 11 asistencija.

Vujosevicu, daleko si ti od intelektualca

pre 11 godina

Preteruje Vujosevic, to se ne vidi kroz ovaj pisani deo konferencije za stampu, ali odlutao je malo... Najvise zbog toga sto misli da je intelektualac, a to svakako nije. Mozda sa takvim stavom moze medju ljude koji se bave sportom, ali da izlazi u javnost tako i sebe toliko podize, nikako ne ide.

Damir

pre 11 godina

Još su pristrasniji na gostovanjima!Ali eto nije im uspelo kao ni onaj faul za tri bacanja po svaku cenu pre par dana u Rimu!Još malo pa će se ponovo znato ko je "Tata"u evropi!

HOUSE

pre 11 godina

Prostačina 'par excellence'! Da li ovo stvorenje ikad zatvara usta!?
(Ryber Palunko vs O, 30. novembar 2012 15:17)

To stvorenje ima svo pravo da ne zatvara usta a ti mozes samo da mu se divis dokle je dogurao sa svojim prostaklukom. On nema pojma ko si ti a ti znas da je on igrao f4 sa Partizanom pre 2 godine.

branko

pre 11 godina

Партизан опет има јако талентован тим а да је Вујшевић мајстор да од таквог теста направи добру питу то већ знамо. Главни проблем су завршнице а то и јесте најтеже у кошарци – добијати утакмице у којима одлучује један шут или скок.То јесте ствар знања и искуства али пре свега карактера. Најбољи пример је Бодирога. Сетите се, он је добијао утакмице и кад је био врло млад. Засад не назирем ко би могао бити Партизанов 'Бодирога' , али има кандидата. Ја типујем на Богдановића.

John Smith

pre 11 godina

Kakva je Nedovic faca, ja nisam verovao do sinoc!
Perfektna partija a onda vrhunski profesionalizam u intervjuu nakon utakmice, kako je samo oladio onog zalutalog u sport Stolicu na pitanje o sudjenju.
Cigani pokrij te se usima i placite kakvu ste velicinu pustili tek tako...

grobar

pre 11 godina

Beskrajno volim Partizan. Postujm Duleta kao trenera ali bih mu preporucio da razmisli malo o svom ponasanju. Previse je arogantan prema igracima pa cak i prema novinarima. To sto on radi je kontraproduktivno. Krajnje je vreme da ga na to upozore Danilovic i Todoric.

matic

pre 11 godina

Sad Vujosevica treba pitati, "Izvinite, a cime se vi bavite?"
Kada budete bili sudija, gospodine, pricajte o sudjenju.
(Igor, 29. novembar 2012 23:44)

Suđenje je sastavni deo košarke i sudije i te kako mogu da utiču na njen ishod, što smo videli nebrojeno puta do sad - pogotovo na Partizanovim evroligaškim utakmicama. Dule, sa te strane, ima svo pravo da komentariše da li su sudije dobro obavljale svoj posao, a obzirom da će sad da ga udare po džepu, ipak je bilo pametnije da se prećuti. Ali je teško ćutati ako trpiš nepravdu, da sam ja na Duletovom mestu, verovatno ne bih bio potpuno zdrav do sad, psihički i fizički.

Oger

pre 11 godina

Odsustvo poštovanja prema legendama našeg sport, kakva je između ostalog i Dule Vujošević, govori o kombinaciji nedostatka kućnog vaspitanja i gluposti. Mene sramota i da čitam.
Jučerašnja konferencija za štampu i onaj "iz neznanja" odgovor gotivnom, ali nikako sportskom novinaru, su sjajni i potpisujem svaku reč. Potpisao bih i da navijam za Zvezdu.

neyt

pre 11 godina

Nikad mi nece biti jasno da niko nesmije da pita Duleta ako je tako bilo sudjenje sta je sa onim laktom u vrat Nemanje?Ako su tacne ove tvrdje da su sudili protiv zar nije bila idealna prilika za faul u napadu??? Ovo se odnosi i na vas sportske novinare.

bob

pre 11 godina

realno, gosn. Vujosevicu, apsolutno cudna i neprimerena izjava. Prvo, paralela sa Hagom je krajnje neumesna. Drugo, faulovi su postojali - uzevsi u obzir smernice koje su sudije usvojile na preporuku sudijske organizacije, zna se sta igrac sme a sta ne sme. Ako aludirate na domaci teren i na to da , ako sudija vec mora da svira sumnjivu odluku, on odluci u korist tima, ja vec mislim da su nam sudije izasle u susret. Lakat Nedovicu, npr? To se zaboravlja.

Kad tim poput partizana moze da dobije cc 15ak razlike utakmicu, sto se videlo sinoc, a on napravi gomilu glupih, ishitrenih gresaka, onda nije ni logicno da se pominje sudjenje. Nismo zasluzili pobedu, imali smo srece i to je to. O sudjenju ne bi bilo lepo ni pricati po tim okolnostima.
Lietuvas prilazi na par poena razlike, partizan ima kontru i umesto normalnog zavrsetka, pokusavaju LA up i prodaju loptu.
Kontra nije trening ni atrakcija, zasluzena lopta u odbrani mora da se isposuje. Kontra mora da znaci minimum 2 ili 3 poena ako bude faul. tu nema dvojbe. A ne atrakcija.

tako da.. dobro je da smo dobili.. ali nije dobro sto se menjaju teze. Ako neko laze sebe, ne misli sebi dobro.

Pozdrav i samo napred

bg

pre 11 godina

Beskrajno volim Partizan. Postujm Duleta kao trenera ali bih mu preporucio da razmisli malo o svom ponasanju. Previse je arogantan prema igracima pa cak i prema novinarima. To sto on radi je kontraproduktivno. Krajnje je vreme da ga na to upozore Danilovic i Todoric.
(grobar, 30. novembar 2012 10:46)

Zar stvarno misliš da su Todorić i Danilović odgovarajuće osobe za to? A, kao što je neko već primetio, Duletovo ponašanje je smišljeno i sastavni je deo psihološkog profila tima i ako bi "uvideo" svoje greške u ponašanju onda bi prestao i da pokazuje svoju nadmoć tj.nadmoć svoga kluba (što se vidi po rezultatima najviše u domaćim takmičenjima) i onda to ne bi bio isti klub a što se tiče ponašanja, recimo, Vlada J. on je samo koristio tekući autoritet kluba jer se dobro zna da je to mesto rezervisano za DV-a i da bez njega i van njegove epohe psovanja i nasilništva stvari postaju mnogo teže za realizaciju.

Aha

pre 11 godina

Dobar si Dule, samo nemoj po sudijama stalno, pusti ih, ako smo pobedili ne pominji ih. Svaka ti je na mestu, samo to sa sudijama, to ne rade veliki ljudi kao ti.

sremac

pre 11 godina

Izuzetno postujem Dula kao trenera,ali kao coveka ne,em psuje kao kocijas,em lupeta,a vidim dolazi vreme da ce i novinari da zaziru od njega!Pa ono nije bila namerna nad Muslijem,a da ne spominjem onaj lakat Vestermana nad Nedovicem i sve to u kljucnim momentima utakmice!!!

Partizan=Diva iz prosle sezone

pre 11 godina

Ritasu jedno 10 puta svirani koraci, Partizanu nisu svirani laktovi Gordona, i Dule kuka na sudjenje.

Stvarno smesno.

Ovaj Partizan mnogo lici na KK Crvena Zvezda Beograd Diva (Kari Pesic Nebojsa Covic) iz prosle sezone. Dobra odbrana i nikakav napad

Sale

pre 11 godina

Beskrajno volim Partizan. Postujm Duleta kao trenera ali bih mu preporucio da razmisli malo o svom ponasanju. Previse je arogantan prema igracima pa cak i prema novinarima. To sto on radi je kontraproduktivno. Krajnje je vreme da ga na to upozore Danilovic i Todoric.
(grobar, 30. novembar 2012 10:46)

Todorić i Danilović da upozore Duleta zbog bahatog i arogantnog ponašanja?
HA-HA-HA-HA.

crno-beli

pre 11 godina

@bg: E pa vidis, zato sto je Vlada J. bio tako fini ove dve godine, doziveo je ono sto nije dostojno ni seoskog vasara u cetvrtoj utakmici plej ofa prosle sezone. Na to gazda odredjenog kluba (koji je sve to, naravno, unapred pripremio i organizovao) kaze da je sve bilo regularno! U utakmici finala plej ofa nekadasnje kosarkaske velesile doziveti da vam sako bude doslovno namazan pljuvackom, da vam rulja drma koseve i da igraci padaju kao na ledu, ej?! I posle toga jos imati hrabrosti da se javis...
Kad se izolovano gledaju neke Duletove reakcije, to stvarno ponekad deluje neukusno, ali kad imas posla sa takvim primitivcima moras jednostavno da pokazes zube. Zato nemoj vise da pricate o Vladinoj kulturi jer od te svoje kulture dobio je samo umazan sako, tako da od toga vajde nema, bar kod drmaca koseva.

Monarhista

pre 11 godina

Ovome je malo sto nas svadja maksimalno izmedju sebe,sad je krenuo i da nas internacionalno kompromituje,otkud mu samo drskosti da mesa politiku i sport???

никола

pre 11 godina

Дуле мајсторе,воле те твоји гробари.Читајући коментаре видим да има многих који редовно прате утакмице највећег кошаркашког клуба на Балкану и да стално у негативном смислу коментаришу Дулетове успехе са веома младом екипом која тек треба да стаса као прави тим и која је најмлађа у евролиги.Идемо у други круг.Напред ПАРТИЗАН

Toza

pre 11 godina

U gomili besmislenih izjava Vujoševića ova se nalazi u samom vrhu.Porediti suđenje na jednoj sportskoj utakmici sa suđenjem američke inkvizicije u Hagu koja oslobađa zločince a osuđuje njihove žrtve je stavrno skandalozno.
A da ne govorimo o tome što su sudije zažmurile na očigledan faul Vestermana u zadnjem Partizanovom napadu koji je i odlučio utakmicu.
Viujoševiću je očigledno namera bila da svojom izjavom o sudijama skrene pažnju za dezorganizovane i bezidejne igre svog tima koji je pobedio samo zahvaljujući borbenosti i individualnom kvalitetu par pojedinaca i greškama Litvanaca.

Sima papricica

pre 11 godina

@ P.S. Da se igralo nekog drugog dana, a ne na Dan republike jugoslaveni bi sigurno izgubili.
(gan(i) filozof(i), 30. novembar 2012 15:37)


1. Ne da nisi kreativan ni zanimljiv,nego nemam reci.
2. I FMP bi verovatno izgubio tom logikom, jer verovatno ne bi ni igrali

Marko

pre 11 godina

Kako ga nije sramota da se javlja i da priča povodom sudjenja,da imaš i malo obraza ćutao bi,onaj faul što je Vesterman napravio nad Nedovićem,to se svira i u Ragbija,ispostavilo se da je to bio koš za pobedu.

I ti imaš pravo da pričaš nešto sudjenju,zahvali se lepo sudijama što su vam je pokloniili pobedu,sramota.

SAda kada ste loše odigrali sudije vam krive,pa to može da prodje u Srpskoj ligi...taj pritisak na sudije,alu u Euroligi teško.

Čovek stvarno ima obraz kao djon,sudije mu poklonile pobedu i on na njih pljuje,strašno.

Ne mogu da shvatim Partizanove navijače,kada se jasno videlo da je Vesterman nabio lakat u grlo Nedoviću,oni su zviždali povređenom igraču,a uz to taj povređeni igrač je naš reprezentativac...zar toliko nemate osećaja za povredjenog igrač.

Nekapiram zašto su zviždali,pa nije to fudbal da leži da troši vreme,eto još jednog zašto su navijači Partizani mali kao ljudi.

Istog tog Nedovića dizaćete u visine kada bude igrao za reprezentaciju.

VLADIMIR

pre 11 godina

Zaista nema kraja lupetanjima ovog kretena. Naravno vrhunac je skandalozan postupak prema novinaru B92. Rece kreten otprilike: ja se ne mesam u vasu struku, nemojte ni vi u moju. Pa koje si ti to skole zavrsio bednice jedan, pa umisljas da si neki sreucnjak. Verovatno neki kurs za kosarkaske trenere? I sa njim ti si strucnjak. Uostalom ako si neku strucnjak onda odgovori kulturno i strucno na postavljeno pitanje novinara. Uostalim po tebi koja je funkcija konferencije za medije. Verovatno da bi ti demonstrirao sirovu silu. Preporucujem ti da bar naucis engleski da bi razumeo pitanja stranih novinara. Ali naivno je to ocekivati od takvog genijalca.

muraov brat

pre 11 godina

Dule, mozda bi tvojim bibliotekarima mogao da preporucis da procitaju od VINI DZONSA *kako povrediti protivnika da sudija ne vidi* pa bi onda najverovatnije bio zadovoljan sudjenjem. Povrede par igraca i mozes na miru da pobedis sa kun fu odbranom

bavim se trigonometrijom,kosarku ne poznajem

pre 11 godina

@danilo

To za "drzanje vasih domasaja" reci i svom omiljenom treneru kad bude pozeleo ponovo da trenira nesto sem Partizana. Kapiram da mozes da mu dajes savete kad si vec toliki strucnjak.

Navijac

pre 11 godina

Prica o Duletu i sudijama je vec milion puta prezvakana i ne treba se vracati na to. Problem je sto nam je igra zastarela, ziheraska, slaba u napadu. Igraci su sputani Duletovim mnogobrojnim zadatcima kako u odbrani tako isto i u napadu. Vujoseviceva igra je na nivou njegove izjave od juce da ne govori crnogorskim vec srpsko-hrvatskim jezikom.!!!?? Znamo covece da si socijalista ali ni SPS-ovci vise ne govore tim srpsko-hrvatskim, nego srpskim jezikom( barem tako izjavljuju).Sto se tice tribina neshvatljivo je konstantno bacanje novcica i upaljaca na parket. Ti likovi direktno prave stetu klubu. Navijanje realno govoreci zalosno( preko TV-a izgledalo je kao da se igra u pozoristu), a sta i ocekivati kada ga vodi deda Cegi. Sa druge strane u Hali Sportova ozbiljno navijanje mnogostruko manjeg broja ljudi.

Boris

pre 11 godina

Prostačina 'par excellence'! Da li ovo stvorenje ikad zatvara usta!?
(Ryber Palunko vs O, 30. novembar 2012 15:17)

To stvorenje ima svo pravo da ne zatvara usta a ti mozes samo da mu se divis dokle je dogurao sa svojim prostaklukom. On nema pojma ko si ti a ti znas da je on igrao f4 sa Partizanom pre 2 godine.
(HOUSE, 30. novembar 2012 15:41)

Njegov davni uspeh sa jedinim timom mu ipak ne daje za pravo da bude prostak. Znam da tako ne mislis, ali ispada da neki "uspesni" ljudi treba da vredjaju koga stignu samo zato sto su "uspesni". A i biti uspesan je relativan pojam. Daje los primer sa njegovom neartikulisanim prostaklukom i ne staje. Uzgred ne navijam ni za kog u domacem prvenstvu. Neka se ugleda na ,recimo, Gvardiolu. U ponasanju, stilu, odnosu sa igracima, sudijama, medijima.

Dragan

pre 11 godina

Dule je jedan ,kakav takav drži Partizan u vrhu Evrope.Zapitao bi ove iz prdgrađa mogu li da nabroje svoje trenere u zadnjih deset godina?Kada su zadnji put prošli dalje od sezone kupanja?Ostavite coveka da se bavi svojim poslom,a vi gledajte u svoje dvorište.

Džiberska naklapanja

pre 11 godina

"Suđenje kao u Haškom tribunalu"

Mislio sam da su vrhunac džiberizma među sportistima i trenerima Siniša Mihajlović i njegov košarkaški pandan Predrag Danilović, ali me ovaj čovek svakim danom uverava u suprotno.

Brdo besramne gordosti, a ni trunke smernosti i dostojanstva.
Tako tipično crnogorski.

gan(i) filozof(i)

pre 11 godina

...nastavak od juce . Posveceno svim grobarima sa dovoljnim IQ

Cini mi se da je neophodno pomenuti da je u sinocnoj utakmici partizan odneo Pirovu pobedu, jer je 2/3 navijaca dozivelo psihicku torturu- slom nerava.

P.S. Da se igralo nekog drugog dana, a ne na Dan republike jugoslaveni bi sigurno izgubili.

Ivan

pre 11 godina

@Marko
Zar ti nemas osecaja gde zivis ? Jel si ti Litvanac ili Srbin? pa ako vec ne volis klub koji predstavlja sebe i Srbiju u Evro ligi,sta ces onda ovde? sto uopste komentarises? za izjavu Duleta,svaka njemu cast kad je skupio toliko hrabrosti pa sad bio bezobrazan ili kakav god,on je tom izjavom izrazio negodovanje prema tom tribunalu i svaka mu cast. Jedino se slazem za to da nisu trebali da zvizde Nedovicu jel ipak covek igra za nasu Srbiju

Bojko

pre 11 godina

Boze mili zna li neko nesto o kosarci ovde na forumu!?!?!?! Sudjenje u poslednjoj cetvrtini je bilo uzas jer su nam svirana tri faula u napadu plus nosena Bertransa koje nije bilo a odbrana Litvanaca se svela na tucu sto nama nisu tolerisali ni malo i svaki trzaj Blumsa i kompanije je bio faul!!!! NAjgore ipak od svega je sto pricate o faulu Vestermana!?!?!?! Da li ste vi normalni , decko je popio lakat samo zato sto im je polozaj tela bio takav a Vesterman nijednog trenutka nije imao neprirodan stav ruke pri ulazu , stitio je loptu ... Nema govora o faulu, samo je nesreca sto je Nedovica lakat pogodio u vrat sto je uzasno bolno i ja ne shvatam da se nosiocu nase reprezantije zvizdi onako ali faula nije bilo . Nedovicu svaka cast , fenomenalno je odigrao. Daj prestanite da delite Srbiju kada igramo sa strancima , daj boze da imamo dva tima uEL sledece godine...

Marko

pre 11 godina

Za ovog sa nikom Ivan,ja sam pričao i tome da mi je odvratno to što su navijači Partizana zviždali Nedoviću koji je bio povređen.Nema to nikakve veze da li sam Litvanac ili Srbin...samo da mi je to malo gadno,da zvižde povredjenom igraču,a pritom je taj igrač naš reprezentativac.

Iskreno da pričamo dobili ste zahvaljujući sudijama,ali dobro pobeda je pobeda.

avram

pre 11 godina

čuj ovo.. pa sudije su vam poklonile pobedu! nameran faul (nepostojeci) i nedosudjen faul u napadu francuzu u zadnjih minut-dva. o čemu pričamo.. ćutite i ćukorite!

Pera

pre 11 godina

Covek kome tokom cele karijere besramno pomazu sudije i koji je sve sto je osvojio osvojio uz pomoc sudija i namestanja, ima obraza ovako licemerno lupeta.

Sramota.

danilo

pre 11 godina

Ako nekome treba dokazivati razliku izmedju Evrolige i ostalih takmičenja-onda je ipak bolje raditi nešto pametnije.
Ako sa nekim treba raspravljati o tome da li je Dule veliki trener-bolje je slušati dobru muziku.
Lepo kaže Venger pre neki dan:
"Trideset godina vrhunski radim svoj posao i NEĆU objašnjavati svoje odluke ni novinarima,ni navijačima!"
Stoga,braćo zvezdaši,ostavite i Duleta i Evroligu,to je daleko izvan vapšših domašaja;uhvatite se teorija zavere,to vam bolje ide i tu uvek ima dobrih tema.
P.S.Mislim da Dule,kao istinska veličina,ne bi trebalo nikada da priča o sudijama jer to je manir onih koji gube...
Drugih primedbi nemam,a kada je reč o lepoti igre,na ju-tjubu ima Maja Pliseckaja i Barašnjikov-savršeno lepo igraju...

Vlada

pre 11 godina

Oduvek je bilo tako, Grci i Rusi stalno sude protiv nas. A mi se i dalje nesto primamo, braca, vera... Para vrti gde burgija nece, kakva braca kakvi bakraci (tako oni razmisljaju). Dr Vujosevicu, svaka cast na vodjenju utakmice.

milenko

pre 11 godina

Vujosevicu stani pred ogledalo i posmatraj se malo covece... svi su glupi jedino si ti pamet, a?!
Ovde ne prolazi galama i batinjanje sudija pa je odma lose sudjenja, a?

Covece, tebe treba zabraniti da te ne gledaju mala deca na TV-u!

Vlada Jovanovic

pre 11 godina

Gospodine treneru, vi ste tvorac najruznije kosarke (verovatno ste i Vladu Jovanovica vi savetovali dve godine, kada niste imali angazman-opravdano) i nadobudnim odnosom svima pokusavate da zapusite usta, kao da smo svi idioti, a vi ingeniozni trener koji je umoljen da se vrati u Partizan. Naravno, mi ovce, opet cemo slaviti eventualni ulaz u top 16 kao podvig, a vi cete uzeti milione sledece godine na prodaji igraca i nikada Evropu necemo osvojiti sa takvim vodjenjem kluba. Sramota. Vas odnos prema javnosti i medijima je nedopustiv, a ponasanje na terenu skandalozno.Shvatite vise, da niste ni Obradovic, ni Ivkovic, a tesko cete ikada i biti. Mnogo su vam dopustili, i klub i javnost.

zg euroskeptik

pre 11 godina

A onaj lakat u grlo Nedovića u zadnjoj minuti je prvilno presuđen kad nije okarakteriziran kao faul u napadu? Vujošević stvarno dosađuje stalnom pričom o sucima

Partizan=Diva iz prosle sezone

pre 11 godina

Ritasu jedno 10 puta svirani koraci, Partizanu nisu svirani laktovi Gordona, i Dule kuka na sudjenje.

Stvarno smesno.

Ovaj Partizan mnogo lici na KK Crvena Zvezda Beograd Diva (Kari Pesic Nebojsa Covic) iz prosle sezone. Dobra odbrana i nikakav napad

neyt

pre 11 godina

Nikad mi nece biti jasno da niko nesmije da pita Duleta ako je tako bilo sudjenje sta je sa onim laktom u vrat Nemanje?Ako su tacne ove tvrdje da su sudili protiv zar nije bila idealna prilika za faul u napadu??? Ovo se odnosi i na vas sportske novinare.

Neznalica

pre 11 godina

Dakle, Dule Vujošević je potpuno izgubio osećaj šta je cilj konferencija za štampu. Pa njega se novinari boje. Ne smeju da postave "nezgodno" pitanje jer odmah sledi napad sa Duletove strane.

Mešanje košarke i politike preko Haškog tribunala može da se osveti Partizanu više nego bačeni upaljači. Koliko ja znam i za takvu vrstu izjava postoje kazne. Na kraju krajeva, bar zbog svirane namerne nad Muslijem i nesviranog očiglednog faula u napadu Vestermana nad Nedovićem uz očigledan lakat u vratnom predelu i sve to u ključnim momentima na kraju utakmice, treba da je dovoljno da Dule ne komentariše suđenje. Ili sam ja gledao neku drugu utakmicu.

Gargantua

pre 11 godina

Vratilo se i sa sudijama - lagano je mogao da bude sviran faul u pretposlednjem napadu za Ritas (ulaz pod kos iz ugla) - a nije. Mogao je i lakat Vestermana da bude sviran kao faul u napadu, a nije. A mogao je Partizan da dobije i 15 razlike - a nije.

Monarhista

pre 11 godina

Ovome je malo sto nas svadja maksimalno izmedju sebe,sad je krenuo i da nas internacionalno kompromituje,otkud mu samo drskosti da mesa politiku i sport???

sremac

pre 11 godina

Izuzetno postujem Dula kao trenera,ali kao coveka ne,em psuje kao kocijas,em lupeta,a vidim dolazi vreme da ce i novinari da zaziru od njega!Pa ono nije bila namerna nad Muslijem,a da ne spominjem onaj lakat Vestermana nad Nedovicem i sve to u kljucnim momentima utakmice!!!

Miloš

pre 11 godina

Da sam na mestu tih novinara, tako bih razbucao Vujoševića nekim nezgodnim pitanjima, uh...sa tako bahatim likovima moraš bahato, znam iz ličnog iskustva. Oni prema njemu što su ljubazniji, on je sve neljubazniji. Ali, kao trenera ga izuzetno poštujem.

Makaveli

pre 11 godina

Nek´ si im rekao, Dule. Kad imamo marionete koje vode drzavu, lepo je videti da ipak ima ljudi koji se nece utopiti u rulju i koji ce razmisljati svojom glavom. I pre svega biti hrabri da kazu tako nesto javno, znajuci kako se taj Hag odnosi prema Srbima.
Sto se utakmice tice: krenuli smo silovito, ali nismo uspeli da odrzimo taj nivo. Gagica sto manje na parket ako je ikako moguce. Sledeca je Barsa.
Vidim navijaci drzavnog projekta iz predgradja budno prate KK Partizan. Pa lepo...i razumljivo, s´obzirom da je njihov stari klub ugasen.

kadrovic

pre 11 godina

mole se navijaci kluba iz predgradja da prestanu na partizanovim vestima da porede njihov miki maus kupa sa evroligom,jer jako smaraju a i neuporedivo je,kao liga sampiona i lige evrope...
gledajte vase penzionere,a mi cemo da se 'razocaravamo' pobedama u Evroligi sa 17-ogodiisnjim Milutinovom i ostalom decom...

Vujosevicu, daleko si ti od intelektualca

pre 11 godina

Preteruje Vujosevic, to se ne vidi kroz ovaj pisani deo konferencije za stampu, ali odlutao je malo... Najvise zbog toga sto misli da je intelektualac, a to svakako nije. Mozda sa takvim stavom moze medju ljude koji se bave sportom, ali da izlazi u javnost tako i sebe toliko podize, nikako ne ide.

muraov brat

pre 11 godina

Dule, mozda bi tvojim bibliotekarima mogao da preporucis da procitaju od VINI DZONSA *kako povrediti protivnika da sudija ne vidi* pa bi onda najverovatnije bio zadovoljan sudjenjem. Povrede par igraca i mozes na miru da pobedis sa kun fu odbranom

misula

pre 11 godina

Ne razumem ove koji pominju lakat u grlo Nedovicu? Pa ono je bio cist faul Nedovica koji se kretao u odbrani u coveka koji je krenuo na korake u realizaciju! To sto je dobio lakat pri pokusaju izbacaja lopte je samo nesrecna okolnost ali je ono bio faul Nedovica i imali su srece sto im nije sudjen.

bob

pre 11 godina

realno, gosn. Vujosevicu, apsolutno cudna i neprimerena izjava. Prvo, paralela sa Hagom je krajnje neumesna. Drugo, faulovi su postojali - uzevsi u obzir smernice koje su sudije usvojile na preporuku sudijske organizacije, zna se sta igrac sme a sta ne sme. Ako aludirate na domaci teren i na to da , ako sudija vec mora da svira sumnjivu odluku, on odluci u korist tima, ja vec mislim da su nam sudije izasle u susret. Lakat Nedovicu, npr? To se zaboravlja.

Kad tim poput partizana moze da dobije cc 15ak razlike utakmicu, sto se videlo sinoc, a on napravi gomilu glupih, ishitrenih gresaka, onda nije ni logicno da se pominje sudjenje. Nismo zasluzili pobedu, imali smo srece i to je to. O sudjenju ne bi bilo lepo ni pricati po tim okolnostima.
Lietuvas prilazi na par poena razlike, partizan ima kontru i umesto normalnog zavrsetka, pokusavaju LA up i prodaju loptu.
Kontra nije trening ni atrakcija, zasluzena lopta u odbrani mora da se isposuje. Kontra mora da znaci minimum 2 ili 3 poena ako bude faul. tu nema dvojbe. A ne atrakcija.

tako da.. dobro je da smo dobili.. ali nije dobro sto se menjaju teze. Ako neko laze sebe, ne misli sebi dobro.

Pozdrav i samo napred

grobar

pre 11 godina

Beskrajno volim Partizan. Postujm Duleta kao trenera ali bih mu preporucio da razmisli malo o svom ponasanju. Previse je arogantan prema igracima pa cak i prema novinarima. To sto on radi je kontraproduktivno. Krajnje je vreme da ga na to upozore Danilovic i Todoric.

U ranijem mandatu to nije bilo baš toliko izraženo

pre 11 godina

...psuje kao kocijas... (sremac, 30. novembar 2012 10:11)

Stvarno je neverovatno, ali kad god ga kamera zumira, on nekoga psuje i to do trećeg kolena (uglavnom ženskog). Stičem utisak da nekada, kad nema koga, psuje samog sebe.

Marko

pre 11 godina

Kako ga nije sramota da se javlja i da priča povodom sudjenja,da imaš i malo obraza ćutao bi,onaj faul što je Vesterman napravio nad Nedovićem,to se svira i u Ragbija,ispostavilo se da je to bio koš za pobedu.

I ti imaš pravo da pričaš nešto sudjenju,zahvali se lepo sudijama što su vam je pokloniili pobedu,sramota.

SAda kada ste loše odigrali sudije vam krive,pa to može da prodje u Srpskoj ligi...taj pritisak na sudije,alu u Euroligi teško.

Čovek stvarno ima obraz kao djon,sudije mu poklonile pobedu i on na njih pljuje,strašno.

Ne mogu da shvatim Partizanove navijače,kada se jasno videlo da je Vesterman nabio lakat u grlo Nedoviću,oni su zviždali povređenom igraču,a uz to taj povređeni igrač je naš reprezentativac...zar toliko nemate osećaja za povredjenog igrač.

Nekapiram zašto su zviždali,pa nije to fudbal da leži da troši vreme,eto još jednog zašto su navijači Partizani mali kao ljudi.

Istog tog Nedovića dizaćete u visine kada bude igrao za reprezentaciju.

Oger

pre 11 godina

Odsustvo poštovanja prema legendama našeg sport, kakva je između ostalog i Dule Vujošević, govori o kombinaciji nedostatka kućnog vaspitanja i gluposti. Mene sramota i da čitam.
Jučerašnja konferencija za štampu i onaj "iz neznanja" odgovor gotivnom, ali nikako sportskom novinaru, su sjajni i potpisujem svaku reč. Potpisao bih i da navijam za Zvezdu.

Toza

pre 11 godina

U gomili besmislenih izjava Vujoševića ova se nalazi u samom vrhu.Porediti suđenje na jednoj sportskoj utakmici sa suđenjem američke inkvizicije u Hagu koja oslobađa zločince a osuđuje njihove žrtve je stavrno skandalozno.
A da ne govorimo o tome što su sudije zažmurile na očigledan faul Vestermana u zadnjem Partizanovom napadu koji je i odlučio utakmicu.
Viujoševiću je očigledno namera bila da svojom izjavom o sudijama skrene pažnju za dezorganizovane i bezidejne igre svog tima koji je pobedio samo zahvaljujući borbenosti i individualnom kvalitetu par pojedinaca i greškama Litvanaca.

Boris

pre 11 godina

Dva puta zaredom dobijamo egal zavrsnicu sa mnogo iskusnijim protivnikom, sto veoma ohrabruje, jer potvrdjuje konstantni napredak. Svi koji traze mane u Partizanovim pobedama, daleko su od realnosti. Osim tri losa dana, u kojim smo izgubili od Bamberga i Zvezde, ovi momci su pobedjivali sve bitne utakmice, u paklenom tempu. Prvi smo u Jadranskoj ligi i imamo sve u nasim rukama, sto se tice prolaska u Top 16, ali sto je najvaznije, imamo pravi tim u kome svi daju svoj maksimum. Pravi navijaci treba da se pomire da ne moze da se sklopi bolji tim, jer i ovaj minimalni budzet jedva isplacujemo, a oni koji iz frustriranosti salju poruke mrznje, neka se pomire da Partizan i dalje pravi cuda.

mary

pre 11 godina

Vujosevic stvarno zna da bude neprijatan medjutim,sinoc sam shvatila da je nazalost upravu. Njegove metafore sa Haskim tribunalom i ona sa maternjim srpsko-hrvatskim jezikom ipak su imale dublje znacenje treba malo razmisliti i o tome, a treba razmisliti i o vecoj podrsci Partizanu, ali i o propustima u sudjenju kojih je nazalost bilo!!!

bavim se trigonometrijom,kosarku ne poznajem

pre 11 godina

@danilo

To za "drzanje vasih domasaja" reci i svom omiljenom treneru kad bude pozeleo ponovo da trenira nesto sem Partizana. Kapiram da mozes da mu dajes savete kad si vec toliki strucnjak.

gan(i) filozof(i)

pre 11 godina

...nastavak od juce . Posveceno svim grobarima sa dovoljnim IQ

Cini mi se da je neophodno pomenuti da je u sinocnoj utakmici partizan odneo Pirovu pobedu, jer je 2/3 navijaca dozivelo psihicku torturu- slom nerava.

P.S. Da se igralo nekog drugog dana, a ne na Dan republike jugoslaveni bi sigurno izgubili.

bg

pre 11 godina

Beskrajno volim Partizan. Postujm Duleta kao trenera ali bih mu preporucio da razmisli malo o svom ponasanju. Previse je arogantan prema igracima pa cak i prema novinarima. To sto on radi je kontraproduktivno. Krajnje je vreme da ga na to upozore Danilovic i Todoric.
(grobar, 30. novembar 2012 10:46)

Zar stvarno misliš da su Todorić i Danilović odgovarajuće osobe za to? A, kao što je neko već primetio, Duletovo ponašanje je smišljeno i sastavni je deo psihološkog profila tima i ako bi "uvideo" svoje greške u ponašanju onda bi prestao i da pokazuje svoju nadmoć tj.nadmoć svoga kluba (što se vidi po rezultatima najviše u domaćim takmičenjima) i onda to ne bi bio isti klub a što se tiče ponašanja, recimo, Vlada J. on je samo koristio tekući autoritet kluba jer se dobro zna da je to mesto rezervisano za DV-a i da bez njega i van njegove epohe psovanja i nasilništva stvari postaju mnogo teže za realizaciju.

Aha

pre 11 godina

Dobar si Dule, samo nemoj po sudijama stalno, pusti ih, ako smo pobedili ne pominji ih. Svaka ti je na mestu, samo to sa sudijama, to ne rade veliki ljudi kao ti.

Bozo

pre 11 godina

Neukusno je porediti sudije u Hagu sa kosarkaskom utakmicom zbog zrtava koje cekaju pravdu koje ocigledno nema. A sto se tice sudjenja na koje se trener Partizana zali mislim da nije bilo lose( ne znam za poslednju situaciju kod suta Sejbutisa) ostalo je ok. Bolje da objasni zasto je Partizan imao 21 izgubljenu loptu a 11 asistencija.

HOUSE

pre 11 godina

Prostačina 'par excellence'! Da li ovo stvorenje ikad zatvara usta!?
(Ryber Palunko vs O, 30. novembar 2012 15:17)

To stvorenje ima svo pravo da ne zatvara usta a ti mozes samo da mu se divis dokle je dogurao sa svojim prostaklukom. On nema pojma ko si ti a ti znas da je on igrao f4 sa Partizanom pre 2 godine.

matic

pre 11 godina

Sad Vujosevica treba pitati, "Izvinite, a cime se vi bavite?"
Kada budete bili sudija, gospodine, pricajte o sudjenju.
(Igor, 29. novembar 2012 23:44)

Suđenje je sastavni deo košarke i sudije i te kako mogu da utiču na njen ishod, što smo videli nebrojeno puta do sad - pogotovo na Partizanovim evroligaškim utakmicama. Dule, sa te strane, ima svo pravo da komentariše da li su sudije dobro obavljale svoj posao, a obzirom da će sad da ga udare po džepu, ipak je bilo pametnije da se prećuti. Ali je teško ćutati ako trpiš nepravdu, da sam ja na Duletovom mestu, verovatno ne bih bio potpuno zdrav do sad, psihički i fizički.

Navijac

pre 11 godina

Prica o Duletu i sudijama je vec milion puta prezvakana i ne treba se vracati na to. Problem je sto nam je igra zastarela, ziheraska, slaba u napadu. Igraci su sputani Duletovim mnogobrojnim zadatcima kako u odbrani tako isto i u napadu. Vujoseviceva igra je na nivou njegove izjave od juce da ne govori crnogorskim vec srpsko-hrvatskim jezikom.!!!?? Znamo covece da si socijalista ali ni SPS-ovci vise ne govore tim srpsko-hrvatskim, nego srpskim jezikom( barem tako izjavljuju).Sto se tice tribina neshvatljivo je konstantno bacanje novcica i upaljaca na parket. Ti likovi direktno prave stetu klubu. Navijanje realno govoreci zalosno( preko TV-a izgledalo je kao da se igra u pozoristu), a sta i ocekivati kada ga vodi deda Cegi. Sa druge strane u Hali Sportova ozbiljno navijanje mnogostruko manjeg broja ljudi.

neka mi Dule objasni

pre 11 godina

Mora li onaj neupotrebljivi Gagic da igra 10 minuta isto kao i odlicni Milutinov?? Oba puta kad je ulazio Gagic gubili smo tu razliku od 10 poena ,tuga od igraca...a malom MIlutinovu kapa dole!

Džiberska naklapanja

pre 11 godina

"Suđenje kao u Haškom tribunalu"

Mislio sam da su vrhunac džiberizma među sportistima i trenerima Siniša Mihajlović i njegov košarkaški pandan Predrag Danilović, ali me ovaj čovek svakim danom uverava u suprotno.

Brdo besramne gordosti, a ni trunke smernosti i dostojanstva.
Tako tipično crnogorski.

Zvezda1991

pre 11 godina

Kao prvo ZVEZDAS sam, ne volim Vujosevica preterano i mislim da se cesto i nepotrebno eksponira psovkama, neodmerenim komentarima i "saopstenjima". Ali, u ovom slucaju se POTPUNO I NEPODELJENO slazem sa izjvaom koja sudjenje povezuje sa haskom "pravdom". Puna podrska Partizanu! Kad ovo dolazi od "zadrtog" ZVEZDASA, onda se vidi koliko je dogorelo do nokata i koliko je potrebno da se nas narod konacno opasulji i OKRENE SAMO SEBI!

rale

pre 11 godina

Opet isto - slabije u odbrani. Ama čoveče ne postoji klub na svetu koji može celu utakmicu da igra odbranu 100%.
Zato se neki put na koš odgovara košem i tu leži naš problem. Da smo do sada razigrali 5-6 rasnih strelaca umesto jednog, sa ovakvom odbranom bi svaku dobijali sa 10+.
Ne verujem da su zaboravili da šutiraju, samo je stvar trenera da ih oslobodi straha i da im podršku, a i poneka akcija za šut ne bi bila na odmet.

crnobeli delija

pre 11 godina

glupa, nepotrebna i pre ili kasnije, vrlo stetna izjava. nece je platiti iz svog dzepa, briga njega. kao i one vajne navijace koji bacajuci upaljace osiromase kasu kluba nakon svake utakmice u Pioniru. koliko je upaljaca baceno, 20, 25? ako stigne kazna od 10.oooe, to znaci da nas svaki navijacki upaljac kosta 400-500e. Hoce li sad neki od tih "navijaca" da istupi i kaze, ja sam bacio upaljac, evo placam 500e?
naravno da nece, kao sto ni Dule nikad nece iz svog dzepa platiti svoje "premudre" izjave.

VLADIMIR

pre 11 godina

Zaista nema kraja lupetanjima ovog kretena. Naravno vrhunac je skandalozan postupak prema novinaru B92. Rece kreten otprilike: ja se ne mesam u vasu struku, nemojte ni vi u moju. Pa koje si ti to skole zavrsio bednice jedan, pa umisljas da si neki sreucnjak. Verovatno neki kurs za kosarkaske trenere? I sa njim ti si strucnjak. Uostalom ako si neku strucnjak onda odgovori kulturno i strucno na postavljeno pitanje novinara. Uostalim po tebi koja je funkcija konferencije za medije. Verovatno da bi ti demonstrirao sirovu silu. Preporucujem ti da bar naucis engleski da bi razumeo pitanja stranih novinara. Ali naivno je to ocekivati od takvog genijalca.

Sale

pre 11 godina

Beskrajno volim Partizan. Postujm Duleta kao trenera ali bih mu preporucio da razmisli malo o svom ponasanju. Previse je arogantan prema igracima pa cak i prema novinarima. To sto on radi je kontraproduktivno. Krajnje je vreme da ga na to upozore Danilovic i Todoric.
(grobar, 30. novembar 2012 10:46)

Todorić i Danilović da upozore Duleta zbog bahatog i arogantnog ponašanja?
HA-HA-HA-HA.

Damir

pre 11 godina

Još su pristrasniji na gostovanjima!Ali eto nije im uspelo kao ni onaj faul za tri bacanja po svaku cenu pre par dana u Rimu!Još malo pa će se ponovo znato ko je "Tata"u evropi!

Kontraš

pre 11 godina

Izuzetno značajna i slatka pobeda! Bravo!
Šteta je što smo pali na 12 razlike... Ovako moramo da pobedimo i Barselonu i Bamberg da bi bili sigurni, što će biti veoma teško. Jer, lako može da se dogodi da Litvanci dobiju obe utakmice do kraja...
Držimo palčeve i nadamo se, jer extra bi bilo još 14 utakmica u euroligi, pa kako kod da prodjemo, to bi bila velika škola za ovaj tim.
Još jednom - Bravo!

Boris

pre 11 godina

Prostačina 'par excellence'! Da li ovo stvorenje ikad zatvara usta!?
(Ryber Palunko vs O, 30. novembar 2012 15:17)

To stvorenje ima svo pravo da ne zatvara usta a ti mozes samo da mu se divis dokle je dogurao sa svojim prostaklukom. On nema pojma ko si ti a ti znas da je on igrao f4 sa Partizanom pre 2 godine.
(HOUSE, 30. novembar 2012 15:41)

Njegov davni uspeh sa jedinim timom mu ipak ne daje za pravo da bude prostak. Znam da tako ne mislis, ali ispada da neki "uspesni" ljudi treba da vredjaju koga stignu samo zato sto su "uspesni". A i biti uspesan je relativan pojam. Daje los primer sa njegovom neartikulisanim prostaklukom i ne staje. Uzgred ne navijam ni za kog u domacem prvenstvu. Neka se ugleda na ,recimo, Gvardiolu. U ponasanju, stilu, odnosu sa igracima, sudijama, medijima.

marrssinen

pre 11 godina

Ovoj ekipi samo treba dati vremena i verujte da ce ovakve utakmice Partizan rutinski da dobija sa po +10 ali sve to necemo imati ako ih mi kao navijaci miniramo bacanjem upaljaca i kresemo nas mali, mali budzet

Ivan

pre 11 godina

@Marko
Zar ti nemas osecaja gde zivis ? Jel si ti Litvanac ili Srbin? pa ako vec ne volis klub koji predstavlja sebe i Srbiju u Evro ligi,sta ces onda ovde? sto uopste komentarises? za izjavu Duleta,svaka njemu cast kad je skupio toliko hrabrosti pa sad bio bezobrazan ili kakav god,on je tom izjavom izrazio negodovanje prema tom tribunalu i svaka mu cast. Jedino se slazem za to da nisu trebali da zvizde Nedovicu jel ipak covek igra za nasu Srbiju

branko

pre 11 godina

Партизан опет има јако талентован тим а да је Вујшевић мајстор да од таквог теста направи добру питу то већ знамо. Главни проблем су завршнице а то и јесте најтеже у кошарци – добијати утакмице у којима одлучује један шут или скок.То јесте ствар знања и искуства али пре свега карактера. Најбољи пример је Бодирога. Сетите се, он је добијао утакмице и кад је био врло млад. Засад не назирем ко би могао бити Партизанов 'Бодирога' , али има кандидата. Ја типујем на Богдановића.

crno-beli

pre 11 godina

@bg: E pa vidis, zato sto je Vlada J. bio tako fini ove dve godine, doziveo je ono sto nije dostojno ni seoskog vasara u cetvrtoj utakmici plej ofa prosle sezone. Na to gazda odredjenog kluba (koji je sve to, naravno, unapred pripremio i organizovao) kaze da je sve bilo regularno! U utakmici finala plej ofa nekadasnje kosarkaske velesile doziveti da vam sako bude doslovno namazan pljuvackom, da vam rulja drma koseve i da igraci padaju kao na ledu, ej?! I posle toga jos imati hrabrosti da se javis...
Kad se izolovano gledaju neke Duletove reakcije, to stvarno ponekad deluje neukusno, ali kad imas posla sa takvim primitivcima moras jednostavno da pokazes zube. Zato nemoj vise da pricate o Vladinoj kulturi jer od te svoje kulture dobio je samo umazan sako, tako da od toga vajde nema, bar kod drmaca koseva.

John Smith

pre 11 godina

Kakva je Nedovic faca, ja nisam verovao do sinoc!
Perfektna partija a onda vrhunski profesionalizam u intervjuu nakon utakmice, kako je samo oladio onog zalutalog u sport Stolicu na pitanje o sudjenju.
Cigani pokrij te se usima i placite kakvu ste velicinu pustili tek tako...

никола

pre 11 godina

Дуле мајсторе,воле те твоји гробари.Читајући коментаре видим да има многих који редовно прате утакмице највећег кошаркашког клуба на Балкану и да стално у негативном смислу коментаришу Дулетове успехе са веома младом екипом која тек треба да стаса као прави тим и која је најмлађа у евролиги.Идемо у други круг.Напред ПАРТИЗАН

woah

pre 11 godina

izvukli ste iz onoga što je rekao ono što je tu vama bilo interesantno. meni je pak najinteresantnije ono što je ispričao o ponašanju navijača i to da od kada je došao u partizan nije uzeo ni dinar, kao i da su nakon plaćanja kazni igrači uskraćeni za bonuse, jer kazne dovode to toga da Partizan od utakmica ima više štete nego koristi.

Dragan

pre 11 godina

Dule je jedan ,kakav takav drži Partizan u vrhu Evrope.Zapitao bi ove iz prdgrađa mogu li da nabroje svoje trenere u zadnjih deset godina?Kada su zadnji put prošli dalje od sezone kupanja?Ostavite coveka da se bavi svojim poslom,a vi gledajte u svoje dvorište.

Bojko

pre 11 godina

Boze mili zna li neko nesto o kosarci ovde na forumu!?!?!?! Sudjenje u poslednjoj cetvrtini je bilo uzas jer su nam svirana tri faula u napadu plus nosena Bertransa koje nije bilo a odbrana Litvanaca se svela na tucu sto nama nisu tolerisali ni malo i svaki trzaj Blumsa i kompanije je bio faul!!!! NAjgore ipak od svega je sto pricate o faulu Vestermana!?!?!?! Da li ste vi normalni , decko je popio lakat samo zato sto im je polozaj tela bio takav a Vesterman nijednog trenutka nije imao neprirodan stav ruke pri ulazu , stitio je loptu ... Nema govora o faulu, samo je nesreca sto je Nedovica lakat pogodio u vrat sto je uzasno bolno i ja ne shvatam da se nosiocu nase reprezantije zvizdi onako ali faula nije bilo . Nedovicu svaka cast , fenomenalno je odigrao. Daj prestanite da delite Srbiju kada igramo sa strancima , daj boze da imamo dva tima uEL sledece godine...

stecky

pre 11 godina

Čestitam mladoj ekipi partizana na pobedi, suđenje je bilo loše ,ali na obe strane. To što dule priča, to je njegov način da motiviše i diže igrače i to je jednostavno legitimno sviđalo se nama to ili ne. Drago mi je da Nedović pruža dobre partije, a videli ste sinoć kakav je dečkonja sportista. Zvezdaš vam želi plasman među 16, mada će vam pored želje trebati i dosta sreće.

crno-beli

pre 11 godina

@zg euroskeptik:
Nisi shvatio: on je u stvari pohvalio sudije. Jer taj sud je pravican, sto je potvrdio poslednjim presudama, zar ne? Ili ipak gresim?

Marko

pre 11 godina

Za ovog sa nikom Ivan,ja sam pričao i tome da mi je odvratno to što su navijači Partizana zviždali Nedoviću koji je bio povređen.Nema to nikakve veze da li sam Litvanac ili Srbin...samo da mi je to malo gadno,da zvižde povredjenom igraču,a pritom je taj igrač naš reprezentativac.

Iskreno da pričamo dobili ste zahvaljujući sudijama,ali dobro pobeda je pobeda.

marconi

pre 11 godina

Jako bitna pobeda, Bertans dokazao da ce biti stasan igrac, al fali nam jos jedan dobar suter, verovatno Andjusic, al da igra i istrpeti ga! Mali Nedovic sjajan i igra i ponasanje! Uz Bozju pomoc u Top 16! Podrska za mladog Sepu, ne daj se munjo!

Sima papricica

pre 11 godina

@ P.S. Da se igralo nekog drugog dana, a ne na Dan republike jugoslaveni bi sigurno izgubili.
(gan(i) filozof(i), 30. novembar 2012 15:37)


1. Ne da nisi kreativan ni zanimljiv,nego nemam reci.
2. I FMP bi verovatno izgubio tom logikom, jer verovatno ne bi ni igrali