Utorak, 13.11.2012.

17:02

Država obećala pomoć "večitima"

Srbija će se aktivno uključiti u rešavanje problema u Crvenoj zvezdi i Partizanu, rekao je u Nišu potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Država obeæala pomoæ "veèitima" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

226 Komentari

Sortiraj po:

Delija

pre 11 godina

Vuciceva resenost u nameri da zavede red u Crvenoj zvezdi i vrlo brzo delegira ljude koji ce biti spremni da se uhvate ukostac sa nagomilanim problemima posle zvanicne ostavke Vladana Lukica.

Milance

pre 11 godina

Vucic, kao eksponent aktuelne vlasti i veliki zvezdas, savrseno je svestan cinjenice da milioni navijaca, kao i pojedini clanovi sadasnje uprave, ocekuju da bude pokretac pozitivnih promena u Crvenoj zvezde, odnosno garant da ce gigant sa Marakane turoban period ostaviti iza sebe.

iskreno

pre 11 godina

ne treba pomagati ni jednima ni drugima. Ili nek pomognu svima, ili nek ne pomažu nikom. Samo se forsiraju te dve rupe bez dna...

Mile

pre 11 godina

Evo rešenja:

1.Zamrzavanje kluba kao u košarci do daljnjeg.
Poverioci neka se strpe.

2.Integracija sa FK Jagodina

3.Na čelu kluba Predsednik Dragan Marković Palma (čovek se dokazao u svim poslovoma koje je radio, uspešan u svakom pogledu). Klub bi se zvao Zvezda-Palma dok ne stane na zdrave noge a onda bi kao zdrav brend pomogao posrnulom „velikanu“.

Jedino tako nešto može da se uradi po ugledu na vaterpolo i košarku gde je primenjen ovaj model. Ja drugo rešenje ne vidim.

britka

pre 11 godina

Sigurno je da je u ovim klubovima bilo i lošeg, ali i sumnjivog poslovanja. Dobro je kad postoji intervencija države, iz razloga što takvi klubovi, nekada najjači, bez kontrole države postaju pogodno tle za korupciju i sumnjive radnje. Konačno je nekome to jasno.

sandra

pre 11 godina

Konačno će se i država uključiti u probleme koji vladaju u naša dva najveća sportska kluba. Mislim da je to samo dokaz koliko se odgovorno pristupa vođenju države.

Nenad

pre 11 godina

(todor, 13. novembar 2012 21:59) Fk Partizan je samo 2007 godine po recima Dragana Djurica imao dug od 17 000 000e.Igraci nemaju pare da pojedu pljeskavicu u gradu u Milanu jer im duguju nekoliko plata,premija itd...A ti pricas kako Fk Partizan nista ne duguje...Da li su platili Banatu 3 000 000e za Tosica?nisu,a Vucurevic je najavio tuzbu...

Бата

pre 11 godina

Мислим да је најбоље решење да се оснује једна лига само за близанце, где би се они такмичили за прво и друго место. Ионако се наш фудбал на државном нивоу своди само на та два клуба, ионако се наша држава своди само на том Београду. Зашто држава не пружи помоћ нпр. за Раднички из Ниша, који још увек не може да добије завршен стадион, који игра у различитој опреми и који има још много проблема... Зашто се не пружи помоћ и другим клубовима који су у сличним ситуацијама... Нажалост, нашим државницима су најбитнија та два клуба и тај Београд, а док тако раде тако ће и да нам иде. Јадна ли си Србијо!

JA

pre 11 godina

Pored Rangersa i mađari su svoj najveći klub Ferencvaroš pre 10-tak godina poslali u niže lige zbog dugova, isto su uradili i slovenci tako što su rasformirali Olimpiju iz Ljubljane 2005-te, najveći brend Slovenije i preimenovali je u NK Bežigrad i poslali je u treću ligu. Takođe i jedna Fiorentina je izbačena u treću ligu i morala je da promeni ime u Florenca. Svi ti klubovi su izbačeni zbog dugova, ali su se posle vratili tu gde su. Ne vidim ni jedan jedini razlog zašto da država pomaže zvezdu i partizan, ako niste sposobni da se takmičite, katanac!

Smiljko G1970

pre 11 godina

Vucica ne zanima partizan...nego ce drzavnim novcem da plati zvezdin dug od 60miliona evra da klub ne bi ugasili i opet sve radi na tome da uzmu titulu... to ima samo u nasoj banana drzavi... Rendzers su izbacili u 3. ligu zbog smesnog duga... i onda se svi zale na nas fudbal,nije ni cudo zasto...

Predrag

pre 11 godina

Planiram da moju malu firmu zadužim za 150 hiljada EUR pa molim državu
da se aktivno uključi u rešavanje problema moje firme. Imam nekretninu (stadion) ali to neću da prodam, hoću da država podmiri dugovanje moje firme.

grobar

pre 11 godina

ali stvarno, zasto pomagati nekome ko vrti ogromne pare, pojedinci (igraci, treneri, menadzeri) i previse zaradjuju...
to bi trebalo da bude firma kao i svaka druga, kako radis tako ce ti i biti... stecaj, bankrot i cao.
bice novih i zvezda i partizana.
sto bi rekao pokojni avram, to se ne maze na hleb, ne zivi se od toga...
nikako da naucimo nesto, pojedinci ce i dalje enormno zaradjivati i uzimati pare, a nece izmirivati svoje obaveze vec ce zvati drzavu u pomoc kad god zagusti... mislim stvarno.

MaxBunker

pre 11 godina

I Partizan i Cvezda su u proetklih petnaestak godina uzeli puno desetina milona evra a od toga ništa nije otišlo državi i gradjanima tako da i gradjani i država njima ne duguju ništa.

Alex

pre 11 godina

Drzava dugo nije vodila racuna o tim klubovima, gde su novac uzimali pojedinci i to milione a da ih niko nije kontrolisao.
Ne treba privatizovati nijedan od ova dva kluba, jer nasa liga nije jaka i nece privuci pravog investitora a da pustis nekoga da pravi samo novac, to smo imali i sada, samo je novac isao u privatne dzepove.
Neka drzava preuzme brigu oko klubova, skloni sve bivse Zvezdase i Partizanovce, neka zaposle profesionalce i neka srede ona dva stadiona.

todor

pre 11 godina

I opet jovo nanovo kao pre tri godine. Sad kad su doterali cara do duvara, katanac pred vratima, sad opet neki Vucic "jao daj da pomognemo i Partizanu i Zvezdi". Naravno pomoci ce na sve moguce nacine da se na Zvezdu ne stavi katanac, kao onda 2009. kad je trebalo. Samo je tada dug bio 3x maanji nego sada. I onda eto usput ce da se nagode za neku mizeriju za KK Partizan, tipa da ne placaju grejanje u Pioniru i kao, eto ravnopravno smo pomogli, posto se zna da FK Partizan nije ni u kakvim dugovima. Svake sezone proda preko 10 miliona evra igraca.
Katanac na Zvezdu!!

Zoran

pre 11 godina

pa zar fudbalerima da gradjani placaju plate od nekoliko stotina hiljada eura godisnje. Ja zaradjujem 300 Eura mesecno a golman Zvezde 10000 Eura. Vucicu, da li je I tebi vlast udarila u glavu?

JALE

pre 11 godina

Zvezda je život sve drugo su sitnice. Znam da i gdin. Vučić tako razmišlja, ali dok ne ode i Vesić i ne urade se sistemske promene, ništa od svega toga.

Hm

pre 11 godina

Vučiću, za te kupi mikroskope za Kliniku za neurohirurgiju KCS i plati bolesnoj deci lečenje. Mani se Crvene Zvezde i Partizana, ko još gleda naše manekene sa dve leve.

Nikola

pre 11 godina

Cuj ovog Zvezda placala penzije, ej sve cu cuti. Nije tebi lako i ovih 65 miliona je otislo na penzije, jel tako:) a neki rekose da je Zemunelo izgradjen od Zvezdinih para ahahahahaha. E sta sve necete smisliti:)

Dajem kredit kupcima dugova

pre 11 godina

Privatizacija - opet neobaveštini isto. Hoćeš ti da kupiš CZ, daću ti kredit od 100.000 000 evra na deset godina, uz kamatu od 21 odsto. Uzmi taj kredit, vrati dug od 70 miliona, popravi stadion, kupi još kasalica i vrlo brzo povratićeš novac i postati mnogo bogat čovek, odmah do Miška, veruj mi. Da li išta znaš o profitu, koji je osnov kapitalističkog društvenog uređenja. Nemaš pojma.

boki

pre 11 godina

pa stvarno nema smisla vise..bolje da zaposljavate ovu omladinu sto nezna sta ce sa sobom nego da pomazete klubovima gde sede lopovi..bruka..pada vlada..

Mirko

pre 11 godina

Stvari stoje ovako,jednostavno privatizacija !


Kako u Srbiji da bude bolje u svemu pa samim tim i u sportu ?

Jednostavno politicari trebaju da slusaju narod i za 30.godina cemo biti Nemacka.

Realnost narod slusa politicare,naseda na njihova obecanja i zato smo opet Nemacka ali otpozadi.

Zato sto

pre 11 godina

Zato sto za Zvezdu i Partizan navija 90% stanovnistva Srbije, Zato sto su to simboli Srbije...Pa Zvezda ima vise navijaca u mojoj ulici nego bilo koji prvoligaski klub ukupno

IvanGrozni

pre 11 godina

Ja ne želim da finansiram bilo koji profesionalni klub i zato od danas ne plaćam porez. Ko želi da finansira klubove neka to radi iz sopstvenog džepa a ne državnim parama!!!!

Samo pljacka

pre 11 godina

Ponovo pljacka poreskih obveznika ! Kome je do Zvezde i Partizna neka placa ekonomske cene karata ili neka salje sms ili neka daje priloge. Neverovatno je da neko pljacka ljude bez posla ili one sa 20.000 da bi davao ogromne plate klincima iz BMW-a sa dve leve !

hapsenja

pre 11 godina

Pa i treba! Ali prvo treba pohapsiti sve koji su klubove doveli u takvo stanje da duguju ovolike pare! Nije Crvena Zvezda pokrala pare nego tamo neki foteljasi koji samo gledaju svoj interes! Bukvalno sve sto imaju bih prodala, pa ulozila u nesto pametno! A drzava i treba da pomogne ovakvoj instituciji kao sto je Zvezda. Sto ne znaci da ne treba isto tako da radi i sa Vojvodinom, Radnickim, Borcem itd.

Deki

pre 11 godina

Kao grobar ovo ne podržavam.Kada ćemo početi da ulažemo u profitabilno,da privreda i industrija krenu i živimo bolje.Tada neće ni biti ovakvih problema u sportu! Zašto da ja plaćam rupe bez dna?Ako ne mogu da zaradjuju i budu u plusu,neka se prebace u niže rangove(Glazgov),dok ne stanu na noge.I ko će pomoći drugim manjim klubovima? Ovo je sportska diskriminacija.Dosta više komunizma i dranje državne kase kako ko stigne.A da ne pričam koliko će se tu ugraditi političari kojima su večiti u srcu i navijaju za njih i pre nego su se rodili!

Bojan

pre 11 godina

Neću da od mog poreza se plaćaju neodgovorni i nesposobni klubovi. Mada i ovako su im finansijeri: Telekom, EPS... Treba to sve ukinuti. Blizanci ne bi bili ni nasredini tabele da nema "guranja"...
Skoro svi fudbalski klubovi su leglo za krađu novca od strane političara, mafijaša, menadžera, huligana.
Sramota.

Косовски витез

pre 11 godina

Јао Србијо, људи гладују а они дају новац онима који трчкарају по трави.

Romanija

pre 11 godina

Prvo treba videti ko stoji iza tih klubova , i koje te klubove doveo na ovako niske grane. Omogućiti navijačima da bezbedno dolaze na stadione i navijaju za svoje simpatizere. Tek tada se može pomoći u celini sportu , a ne samo Zvezdi i Partizanu.

Nikola

pre 11 godina

Mislim da je finansijska kriza u Partizanu izmisljena da bi moglo u javnosti da se opravda buduce veliko finansiranje zvezde... Djuric ce po obicaju da cuti po zadatku, a mnogo vise para ce dobiti zvezda. Nazalost zvezda ima jednog velikog sponuoza, a to je drzava Srbija!

VladanKG

pre 11 godina

Pa kako vas nije sramota! Ova izjava ja na toliko različitih nivoa problematična da je izlišno komentarisati. Mada, način uređenja države i vođenje iste je tako da se nešto ovako i očekivalo mnogo ranije. Pa jedino večito kod ova dva kluba je rasipanje novca.
Sram vas bilo!

Dusan Basta

pre 11 godina

Da se razumemo, svako ko je malo vise upucen u desavanja zna da je za vreme sankcija penzioni fond isplacivala Crvena Zvezda. Vreme je da se to naplati. A vi zajedljivci prvo se raspitajte pa onda udarajte minuseve.

yaya

pre 11 godina

Državo kada već pomažete klubovima,evo ja zovem iz jednog nižerazrednog kluba Budućnost iz Jajinaca,treba mi dva dzaka vimbldon trave za onaj deo kod gola,golman Mire mi neće da brani a zna da brani,kad god se čovek baci ustane poderan.Dok se tušira vrišti,topla voda na izderotine boli to a protivnici zbog to deranje misle da smo pederi i ko zna sta da radimo.Ako nema vimbldon može i obična.Hvala unapred.

Milos

pre 11 godina

Propala nam je drzava, nezaposlenost je 25%,koliko velikih firmi je propalo i sada Vucic deli novac poreskih obveznika sportskim drustvima opljackanim od strane mafije i menadzera a sve pod okriljem politicara! Obozavam sport, ali nekad mora da se uspostavi red u ovoj drzavi, pa ako mora - stecaj, pa peta liga kao Rendzers!

Ivan

pre 11 godina

Navijam za Zvezdu i podrzavam pomoć države,ali nikako u finansijskom smislu jer stvarno ima pametnijih stvari u koje treba uložiti nego što su sportski klubovi.Neka država nađe,tj otkrije gde su sve te pare nestale,kako je nastao toliki minus i pola problema je rešeno.Krivci da se kazne,da vrate pare i ne treba više nikakva pomoć.

Jovan

pre 11 godina

Drzava da pomogne mladim matematicarima , drzava da pomogne mladim sportistima da napreduju a bacati pare na ovu fudbalsku mafiju je cisti promasaj !

Avangarda

pre 11 godina

Vreme je da se nesto promeni i u domacem sportu. Treba ispraviti propuste bivse vlasti koja je iz ovih sportskih giganata samo izvlacila novac.

Kiza

pre 11 godina

Proglase bankrot i prodajte klubove kao i sva preduzeca...Milion ljudi ostalo bez posla,to je kazu normalno na zapadu,pa onda je normalno i prodati klubove a ne da se tu kriju neki politicari,secikese i vodje navijaca....PRODAJA.

meda

pre 11 godina

Znaci opet poreski obveznici treba da placaju necije gluposti i lopovluke. Vucicu, dalje ruke od nasih novcanika!!! Ako ova dva trula kluba inficirana kriminalom i prenaseljena raznoraznim mutnim likovima treba da propadnu, neka propadnu - vala zasluzili su.

SPAVAC

pre 11 godina

Daj Boze, pa da nam najveci sportski brendovi stanu na noge. To su klubovi koji su bili sampioni Evrope svojevremeno u tim sportovima, i zaista je vazno da i dalje zadrze makar deo ugleda koji su imali u proslosti.

pamplonac

pre 11 godina

Moj deo poreskog doprinosa oduzmite jer ja ne zelim da finansiram bg klubove. Zasto su cz i p bolji od nekog kluba iz nisa novog sada ili kg ili pak ks? ako neko zeli da ih finansira moze al iz svog dzepa u suprotnom moraju da polazu racune narodnoj slupstini ali da svi budu jednako finamsirani.

trig

pre 11 godina

Apsolutno sam protiv! Dok drzava nema para za gaze, lekove i spriceve u bolnicama, ne treba ulagati u klubove gde igraci i funkcioneri imaju ugovore na hiljade evra mesecno!

Srbenda

pre 11 godina

A pomoc ostalim klubovima i ostalim sportovima osim fudbala!!?? Od toga nema nista naravno,favorizuju se samo Zvezda i Partizan!!! Sijaj Beograde a ti Srbijo toni dublje i dublje!!! Ako se daje pomoc njima onda treba i drugim klubovima u zemlji i to ravnomerno na ravne casti!!!!!

Zlatko

pre 11 godina

II deo: Dakle, redovne igre u Evropi, konkurentnost, poneka pobeda. Svestan sam ja da su prošli dani kad su se pobeđivali Real i Milan, ali ako je Partizan mogao da izgubi od Reala 1:0, ili Zvezda od Bajerna 2:3, to samo pokazuje da našim klubovima ne treba mnogo. U City je uloženo x miliona, a ljudi jedva postaše šampioni u 94. minutu i dve sezone ne prolaze grupu. Zvezda i Partizan bi sa budžetom da se dovedu igrači od samo 10-ak miliona, plus na plate 5-6 miliona, lagano igrali evropska takmičenja svake godine. A tih 15-ak miliona, ulagaču bi se vratilo od prve LŠ-a. Plate bi bile redovne, igrači bi imali želju da ostanu, stručni ljudi bi bili na funkcijama i ne bismo više imali slučaj Ćosić, Đorđević, Nastasić... , niti bismo imali Šamrok, Apoel, Slovan, Žilinu...

mir brate mir

pre 11 godina

ja jesam da se pomogne sportu,ali ovim ce se amnestirati lopovi koji su zvezdu i partizan bacili u dugove!! ovo je strasno..

Lav

pre 11 godina

Ne možete zabraniti igračima ispod 23 godine da napuštaju zemlju, kao što je to Tito mogao. Ne možemo postati bogatija zemlja od zapadnoevropskih.
Trećeg rešenja nema, možemo se prepirati međusobno do iznemoglosti, ali ovde će se uvek igrati nižerazredni fudbal.

netko

pre 11 godina

odlicno, nadam se da ce pomoc biti u slanju policije, pregledavanju papira i hapsenje i osudjivanje krivaca koji su nam fudbal zavili u crno
nikakva druga pomoc nije potrebna, narocito ne novcana

haj'te bre

pre 11 godina

Uh što bih voleo da se ugase ova dva kluba kako želi dosta ovdašnjih komentatora, da vidim šta bi se onda gledalo. Bilo bi po svih 300 navijača na tim sjajnim utakmicama koje bi se gledale kad "blizanaca" ne bi bilo...

Zlatko

pre 11 godina

I deo: Hoćete da pomognete? Ok, omogućite da se klubovi privatizuju. Kad mogu toliki klubovi iz Rumunije ili Bugarske da dobiju vlasnike, ili iz neke Belorusije, Češke ili Slovačke, a da ne pričam o lubovima iz zapadne Evrope, pa zašto ne bi mogli Zvezda i Partizan? Omogućite privatizaciju, neka stranac daje pare, vi tu budite čisto kao neka kontrola da se uverite da će klubovi stati na svoje noge. Kad čoveku ili kompaniji počne da se vraća uloženo, kroz konkurentne nastupe u Evropi, oni će nastaviti i dalje da ulažu i neće im biti u interesu da klub propadne. Znam da je to mač sa dve oštrice i da će to jedva dočeti svi domaći lešinari, ali ako su Zastavu mogli da dobiju Italijani, NIS Rusi, železaru Ameri (koja sad traži novog vlasnika jer ste vi kao država digli ruke čim ste je prodali a „neku proviziju sebi strpali u džep“), mogu valjda stranci i Zvezdu i Partizan. Od nekadašnjeg evropskog šampiona pred kojim su padali svi, ja bih se zadovoljio da Zvezda bude u rangu Kluža. Da ne spominjem gde su sad od nas Viktorija Plzen, Sparta Prag, Apoel, Legija... O Zenitu, Šahtjoru, CSKA, Bate Borisovu ne vredi ni pričati.

JVC

pre 11 godina

Да ли је могуће да нови аранжман са ММФ служи за санирање лоповлука типа агро банке,зведе партизана...Ма ништа од нас бити неће.

narod

pre 11 godina

I ovo ce narod pozlatiti???

A gde su pare za narod?

Za proizvodnju za poslove, fabrike itd?

Ocigledno im je vaznije da daju nekom direktoru milione nego da stimulisu privredu i da narod nadje dobar posao...

Ajde to nego da obnovise autobuse bar ili nesto drugo.. Odakle vise narod da placa besnilo

Otisao odavno

pre 11 godina

Dignite porez na 30%, ulozite u Zvezdu i Partizan, zatim stavite vase ljude da "vode" klub, da ne kazem nesto grdje i tako sve u krug ;)
Alo breeeee, zemljjače, klubovi treba da se PRIVATIZUJU, a ne od narodnih para da se bogate kojekakvi, da vidis kad neko ulozi svoje pare kako se vodi racuna gde su ulozene, ko se kupuje i prodaje i koliko ljudi radi u upravi i prima plate ...
Da vidis onda da li ce neki tatin sin zaigrati ako nema pojma, da vidis onda gde ce nam zavrsiti sportski klubovi...
Samo prepisite od Nemaca, nista posebno komplikovano...

Neobavesten

pre 11 godina

E onda ja necu da placam porez, da se neko drugi bogati, pa nismo mi ovce. Lepo vidi ko je pokrao pare, pa od njih uzmi, ako nemaju onda gasi te klubove, ionako sluze samo da se nerviramo.

s.

pre 11 godina

ja sam protiv. razumem da treba ocuvati partizan, zvezdu, sport generalno, ali to mora da bude propraceno opstim merama - koje ce osigurati buducnost sporta, a ne mafijasa. ovo ne vredi, dok god se ne dozvoli totalna privatizacija klubova i dok god ne postoji istinita zelja za pomakom sa tacke, t.j. politicki konsensus i svest za drustvo. a ako to nije moguce, nek propadnu i partizan i zvezda (govorim kao navijac partizana).

KODAR78

pre 11 godina

Sto se tice Partizana najveca pomoc je ako je moguce da se smeni Djuric i njegova garnitura menadzera i kvazibismismena koji svakodnevno isisavaju sredstva iz kluba,ne mareci uopste na sportski aspekt kluba.Dajte ljudi samo su jos u fudbalu ostali izbori po komunistickom sistemu,sto nema vise nigde u normalnom svetu,jedan kandidat na bilo koju znacajniju presednicku funkciju.Stvarno je sramota bira se pres-
ednik i FSS i Partizana i Zvezde a ima samo jedan kandidat e to je najveci problem jer njihove seme su unapred dogovorene i sa ovakvim sistemom nema opsteg nego samo pojedinacnog dobra.

???

pre 11 godina

Србијо моја напаћена. Први подпредсједниче Владе, ту причу можеш продавати овом неуком народу. Они који су само малчице паметнији од будале знају шта се иза брда ваља. А чули су и за популизам. Свака кривица има име и презиме. А ти руководиш државом. Да, и свачији дуг има ред вриједности. Може ли се поредити Ајфелова кула и кокошињац у селу? Може ли се поредити преко 60 дуга и мање од 5 репрограма? Јасно је шта слиједи иза ове приче. Али нема везе, да смо живи и здрави

Goran

pre 11 godina

Do kada će da gledamo ovu mizernu situaciju ? Do kada više treba država da spašave klubove čije su pare pokrali neki dubiozni rukovodioci ?
Dosta je više ! Prodajte Zvezdu i Partizan sposobnim ljudima. Ma šta prodati ? Dajte im za džabe ako treba samo neka postave oba Kluba na noge. Ovo šta je radeno sa ta dva kluba poslednje 20 godine je katastrofa.
Ali kao prvo se obračunajte sa huligane. Neće niko da donese 100 miliona evra i da ih uloži u klub gde treba da se boji da će neke budale zapaliti stadion ako treba. neka napaljena deca i dileri droge.

Eh kad to sredite, doćiće opet 50.000 normalnih na Marakani da gledaju utakmice sa svojim decama. Pa će opet krenuti da se u zvezdu učlanuju i normalni mališani a ne neki ex-huligani kojih guraju tamo neke vodje huligana. Pa će zvezda opet imati normalnu jaku omladinu.
Napravimo jednu vrstu balkanski AJAX Amsterdam. A ne ono šta se dešava, to je bre sramota.

Sve ovo šta sam ovde napisao važi i za Partizan.

slobinator

pre 11 godina

a šta država drugo i radi nego što već 20 godina 'upumpava' novac u svoje mezimče partizan.sa druge strane zvezda je potpuno ruinirana.zašto i po čijoj naredbi to je slučaj koji bi trebao ispitati 'insajder'iako sam veliki zvezdaš nisam za to da država iz svoje prazne kase spašava naš najveći klub,već da se pronađu krivci za trenutno stanje ,kazne i da vrate pokradeno.kada je džajić odlazio iz zvezde govorilo se o dugu od 5 milona.sada pričaju o cifri od 60 miliona.jasno je onda koji period treba staviti pod lupu

Vlado

pre 11 godina

Umjesto u propale fudbalske klubove trebalo bi uloziti novac u klub koji sirom Evrope pozitivno predstavlja drzavu Srbiju, a to je KK Partizan. Ima li sanse da on dobije kakvu pomoc drzave, a zasluzio ju je mnogo vise od drugih koji se ovdje pominju?

Grobari kompleksasi

pre 11 godina

(Shadows on the wall, 13. novembar 2012 17:32

E ovi su najaci grobari, nije ni svestan da partizan ne placa porez uopste a to kod drugih drzava ne prolazi i ide se u stecaj. Ali odma se kompleksas uhvatio Zvezde i dugovanja bankama, nije ni svestan da je KK Cz u stecaju, a zna da se uziva kad spominje FMP i ostalo...

jednakost

pre 11 godina

Шкоти су показали како се то ради у озбиљним државама, што би правили будале од оних који плаћају порез.

Neko iz mase

pre 11 godina

Nemoze, pare od "mog" poreza da daje u dzep lopovima.
Ako su bankrotirali neka objave. A ko je pokrao pare dok ih je bilo na tome neka radi privredni keiminal.
Postoje (mozda) i amaterski rangovi takmičenja.

mf

pre 11 godina

Gospodine Aco, losi su vam savetnici, ne pomazite ovu grupicu sumljivih tipova sto su upropastili srpski fudbal, opustosili ga i ostavili gomilu dugova, pa zar poreski obveznici medju kojima ima jako siromasnih treba da pomazu lopovska-polukriminalna sportska udruzenja, na dobos sve pa ako prezive- prezive.... ionako ne znaju da igraju fudbal, kukuruz liga je jaka za njih!

Nenad

pre 11 godina

Fk Partizan je do sada dobijao ravno 10 puta vise para iz budzeta od Zvezde u zadnjih 5 godina,prema izvestajima koji su bili pre par meseci prikazani javnosti.I sada Vucic kaze da treba da se pomogne i jednima i drugima,treba naravno,ali onda Zvezda koja je do sada dobijala mnogo manje,treba da dobije mnogo vise para od Partizana i to bi bilo posteno.Kaze i da je delom i zbog loseg poslovanja situacija takva,ok jeste,ali hoce li neko da ide u zatvor za to?Ili ce se samo u Zvezdi hapsiti za mahinacije neki,a neki ne...a u Partizanu bukvalno niko?

Volim Partizan

pre 11 godina

Lako cemo za Zvezdu i Partizan oni ne mogu nikad propasti kako god okrenes,nego pomozite vi malo centre kao sto je Novi Sad,Kragujevac,Nis i ostali gradovi da ne nabrajam sad...Infrastruktura je na ocajnom nivou tamo,pokrenite te klubove evo vidim renoviran je Cair u Nisu i to je predivna stvar,Sloboda iz Uzica ima lep stadion nije da se nista nije pokrenulo,ali ponovo nije dovoljno...Ajde da nam liga ne bude ovako ocajna i da imamo bar 4,5 klubova za respekt,neki ce se nasmejati ali ja verujem u to.Necemo valjda zavisiti od Hrvata i Crnogoraca i njihove volje da igraju regionalnu ligu,posvetimo se sami sebi.

Lopovi rukovodioci, u zatvor!

pre 11 godina

Drzava mora da pronadje odgovorne i sav taj sramno steceni novac od istih i nista vise. Ne zelim da se od razlicitih drzavnih prihoda (pa i poreza gradjana) pokrivaju gubici koje su stvorili nekolicina ljudi. A da ne pricamo o tome sto ima ljudi koji ne navijaju za ovr klubove, a placace ih posredno, preko poreza.

Shadows on the wall

pre 11 godina

@grobari kompleksasi
Slobodno napisi najjaci, nije greska, to je ispravno za razliku od najaci. I da, drago mi je sto priznajes da pratis taj novoosnovani klub KKCZBG Diva i priznajes da je tvoj klub KKCZ u stecaju. Hvala. A to sto sam ja komplekasas, to je vec moj problem, od te bolesti se lecim vec 11 godina.

Nebojsa

pre 11 godina

Sto se tice klubova to u potpunosti podrzavam jer je situacija takva da treba pomoci klubovima kao sto su Partizan i Zvezda.Medjutim brine me druga stvar ako se u to upetlja Vucic strah me je da situacija moze da bude jos gora i da klubovi bankrotiraju i pre vremena posto su i u jednom i u drugom klubu jedni od vodecih funkcionera SPS-a koalicioni partneri gospodina Vucica.

dex

pre 11 godina

@Slow motion

KK Partizan po raznim osnovima drzavi duguje oko 3 miliona. Da iskoristim tvoje pitanje, da li si cuo za Rendzers? Nemate za porez? Ajde lepo beogradska liga, pa ispocetka, nije strasno.
I ne zavaravajte se da je stanje u vasem FK mnogo bolje. Bolje je u odnosu na Zvezdu, ali je i dalje katastrofalno, dovoljno da nam u fudbalu pravite drustvo u zonskoj ligi.

Gojko (.)(.)

pre 11 godina

A, što da pomogne Partizanu? Pa, zar Đura ne reče: "Možemo Mesija da dovedemo, al nećemo"? Zar ne reče pre 10 dana da su 4 miliona evra u plusu?
Šta će njima pomoć???

DDR

pre 11 godina

Kasni im plata?Za jednu njihovu platu,koja se svodi na trckaranje,jedan prosecan mladi covek,bez obzira koju skolu ima RMBA i do CETIRI GODINE!

Komša

pre 11 godina

Možda bi i moglo.Ali u paru isto,a ne da se neko dovede u istu situaciju iako to ne zaslužuje.Ako se Partizanu pokrije milion,onda i Zvezdi ista cifra.I kontrola.

Aleksandar

pre 11 godina

Pa kad je fudbalski klub registrovan pod istom opcijom pod kojom i neko lovacko drustvo.A od kada ti klubovi ne placaju svoje obaveze,koliko je politickih licnosti u njihovim odborima a koji su upravo to sprecavali,Vesic,Bjekovic,Zeka,Djaja,Piksi,Lukic....

jenki

pre 11 godina

od tebe ocekujem sledece: Uhvati i pohapsi sve lopove i u Zvezdi i u Partizanu. Da se zna ko kada kako i koliko je krao, jer toliko para je prolazilo kroz ruke lopovcica da je to nezamislivo.Ne da dajete pare od drzave nego pohapsite sve i rasvetlite sve kradje, tako ces pomoci i jednima i drugima. Puniti rupu bez dna ne vodi nicemu!

Sasha

pre 11 godina

Pa da... Opet se lopovima pomaze. Kad je mogao u Bugarskoj Ludogorec da bude shampion, shto se to ovde ne bi desilo sa, recimo, Radom? Ipak, istina je sa u Evropi niko sem vecitih ne moze da odmakne vishe od jednog kola...

Goran

pre 11 godina

Samo napred!
Dok narod grca, drzava upumpava pare u propale klubove. da su valjali ne bi dosli u ovakvu situciju.
treba to ili privatizovati ili kljuc u bravu, ionako nam fudbal samo pravi probleme!

navijac jednih

pre 11 godina

Hahaha,neverovatno,napokon jedna tema oko koje se navijaci i jednih i drugih slazu.Znaci treba treba da nas snadje najvece zlo da bi nam svima zajedno doslo iz dupeta u glavu.Cudna smo mi Srbi sorta!

Ayatollah

pre 11 godina

Vučiću, pomozi da se na Neurohirurgiji nabave ispravni mikroskopi, a ne tim raspalim koalicijama mufljuza, kriminalaca, perača para i večitih neradnika.

R

pre 11 godina

Koliko sam gotivio Vucica sad je poceo da mi se gadi... Resavaj ti zamenice premijera neke vaznije stvari u ovoj drzavi od vadjenja iz dubioze drzavnih projekata, ali mozda hoce i on da se omrsi, vidim da je brata vec gurnuo u zvezdu kod Covketa ili Cokija kako ga vec zovu.

Kme kme

pre 11 godina

Kakav bezobrazluk.Sam bih sebe ujeo sto sam ovoga glasao.Stavlja u istu ravan Zvezdu i Partizan,finansijski.Da neces mozda da pokrijes 60000000 duga kao KK preko noci 20000000.Drzava netreba da konsoliduje lopovluk nego sankcionise,bez obzira ko je u pitanju.Resenje je privatizacija,ako niko nece,katanac... (smeker, 13. novembar 2012 17:37)

Kompleksasu, dug nije pokriven preko noci nego je kkcz u stecaju, na srecu vas grobara.Trebalo bi da znas nesto pre nego sto kazes nesto iz facebook repertoara.

gaara

pre 11 godina

mišljenja sam da im ne treba dati ni dinara. i jedan i drugi klub imaju sumnjive puteve novca koji volšebno nestaju u nečijim džepovima, a obaška što su i jedni i drugi rasadnik najgoreg navijačkog šljama.
ovoj zemlji bi se učinila usluga kada bi se pustilo da zvezda i partizan odu niz reku i da više nikada ne čujemo za njih.

a od kuma...

pre 11 godina

FK Partizan može da reguliše svoje dugove kroz prodaju jednog igrača, Zvezdu guši onaj deo koji duguje bankama, a tu ne može država da pomogne.

KK Partizan duguje od prilike sve ukupno 6 miliona, šta je u košarci ogromna suma jer tu nema priliv novaca kao u fudbalu. Tu bi bilo dovoljno da država dozvoli da KKP podigne kredit u Agrobanci, otplati kompletan dug i svi se prave da dug prema Agrobanci ne postoji, baš onako kao se desilo sa dugom KKCZ od 15 miliona.

MS

pre 11 godina

Neeeee, necu, ne zanimam me. Mozes samo da uzmes od onih koji su KRALI ta dva kluba. I onda, kad se to uradi da se privatizuju. Pa sta smo mi budale??!

40+

pre 11 godina

Bilo je tu i loseg poslovanja???
Koga ti zaj..... kakvo poslovanje,lepo reci kradja! Od kojih para da saniras?Od nasih?Ne pomisljaj Robine,ostani u sumi i ne izlazi.

Lobotomija

pre 11 godina

Rekao je Vucic u Nisu???
Sta ima on da prica u Nisu o beogradskim klubovima? Bas me briga za Partizan i Zvezdu, daje drzavne pare, ima precih pitanja, nezaposlenost, beda, kriminal, korupcija...
KK i FK Zvezda su trenutno u dugu od 80 miliona evra, aloooo??? Zasto im davati opet pare? Koja je to logika? Kakve smo vi ovce za sisnje! Covicu i Vesicu da dajem pare oni su brend Srbije, a ja cu kod kuce da gledam TV i da jedem pastetu, dok ce oni stubove kvazi drzave da razvijaju.

Berluskoni

pre 11 godina

1.Pod hitno da se izaberu nove vodje navijaca.
2.Svi dugovi da se oproste.
3.Da im se odredi sto veci budzet.
4.Da racune nikome ne polazu.
Za pocetak,dosta!

Savo

pre 11 godina

Ko će bre da pomogne tu bandu!? Ko može u moje ime da barabama obeća pomoć!? Pa nemam više ni da se prehranim a pogledajte njihov vozni park - i ja tu treba da doplatim!!!
Ima li kraja ovom besmislu???

Dejan

pre 11 godina

Zasto drzava da pomaze zvezdu i partizan?Oni nisu najveci Srpski brend nego najveca sramota Srbije i stalno su povlasceni od politicara u domacim takmicenjima.

Zasto drzava ne pomogne OFKBEOGRADU oko sanacija stadiona?

Beba

pre 11 godina

Наравно слажем се да треба помоћи.Али исто тако треба да се помогне и грађанима Србије...

Privatizacija ili bankrot

pre 11 godina

A zašto državne pare da idu samo ovim klubovima i zašto država da pokriva gubitke koje su napravili Zvezda i Partizan. Ima li važnijih prioriteta u ovoj državi od propalog FK Crvena Zvezda.

stefan

pre 11 godina

ne moze! ja prvi kao grobar, ali i poreski obveznik ne zelim da se moje pare rasipaju po propalim klubovima, i u dzepove raznih vesovica i djurica... prvo privatizacija! dosta vise o "institucijama fudbala", nego da se novac ulozi u prave institucije (nauku) a ne u propale klubove i mafijaske dzepove!

ne Titovim blizancima

pre 11 godina

Ne vidim AMA BAS NI JEDAN RAZLOG! da se pomaze samo dvema sportskim kolektivima!Ako vazi pravilo svugde u svetu izadjes na trziste ako si uspesan opstajes i napredujes ako nisi propadas!Sada svi gradjani Srbije treba da snose posledice loseg dugogodisnjeg poslovanja ova dva kluba!Zamislite koliko samo iinkubatora porodilista igralista moze da se napravi za te pare!

!!!

pre 11 godina

U Srbiji ne postoje samo Partizan i Zvezda,ako su u dugovima molim lepo saljite ih u nizi rang takmicenja(pa poznatiji je Rendzers klub od oboje pa igra 4 ligu),nije to sramota,zasto se ne pomogne i ostalim klubovima u Srbiji,pa zato nikad ne mogu ni da izadju na Evro scenu jer su u senci ''VECITIH''. FUDBAL NISU SAMO ZVEZDA I PARTIZAN!!!

Miroslav Tomovic Beograd

pre 11 godina

A zasto samo vecitima!??? ZASTO!?? Ozbiljne drzave pomazu tako sto ih sutnu u drugu trecu petu ligu... Ej Srbijo uvek ces biti bedna! I narod ce se sprdati sa tobom...

smeker

pre 11 godina

Kakav bezobrazluk.Sam bih sebe ujeo sto sam ovoga glasao.Stavlja u istu ravan Zvezdu i Partizan,finansijski.Da neces mozda da pokrijes 60000000 duga kao KK preko noci 20000000.Drzava netreba da konsoliduje lopovluk nego sankcionise,bez obzira ko je u pitanju.Resenje je privatizacija,ako niko nece,katanac...

Grobar Nova Pazova

pre 11 godina

Dokle vise da se pomaze Zvezdi?
Svaka vlast u ovoj zemlji protezira Zvezdu.
Dosta je!
Dajte prostora i drugim klubovima.

ivan

pre 11 godina

pa da sad dajte pare iz drzavne kase da se lopovi jos vise bogate a narod da gladuje!...slazem se da treba pomoci klubovima ali i treba u te klubove dovesti ljude koji ce taj novac pametno da iskoriste a ne da se ovi sadasnji lopovi i dalje bogate od drzavnih para!!

Pera

pre 11 godina

Drzava ne bi trebalo da troši novac poreskih obveznika na ovaj način. Engleska ne subvencioniše Mančester, Španija Barcelonu ili Italija Inter. Ujedno se hendikepiraju oni koji ulažu privatna sredstva jer kako biti ravnopravan u ligi gde su povlašćeni pod državnim protektoratom. Jedini lek je bankrot pa onda ispočetka. Fudbal je svuda u svetu profitabilan, ali samo uz logiku-koliko para, toliko muzike

Nemanja

pre 11 godina

Jedna reč: PRIVATIZACIJA.

Jedino tako ćete pomoći i klubovima i sportu i državi i skinućete ih sa budžeta. Sve dok se to ne uradi imaćemo Bate i fudbalsku mafiju.

Svi ste vi ista mafija

pre 11 godina

Zbog cega da im se pomogne, sto su oni u prednosti nad ostalim klubovima? Stamota je koliku pomoc ova dva kluba imaju decenijama od strane drzave!

ivan

pre 11 godina

Vučiću pomognite i meni da se restruktuiram,dužan sam za porez, stuju...nemam poso,dokle će ova država da troši pare na manje bitne stvai,a poso,standard to je poso vlade,za opove koji su opljačkali klubove zna se gde je mesto.

Sramoto od Srbije

pre 11 godina

Ajde neka država pomogne prvo sebi a tako i svom narodu, pošto se raspadamo i pretvaramo u naciju prosjaka i preturača po kantama.

vossen

pre 11 godina

novi pazar , sloboda , javor , radnicki jedan , drugi , sada dici glas protiv ovog izivljavanja.istupiti iz lige odmah. koji su oni brend . bayern kad nije u formi bude sedmi. liverpul isto tako. zato su im i puni stadioni. da li je opvo lga 16 ravnopravnih klubova ili smo mi ostali samo tu radi folklora

zagor

pre 11 godina

pa zato su i poslovali tako, znali su sta ce na kraju da bidne.
pomazi ih ti od svog novca, ne od novca gradjana ove zemlje.
rukovodstva se obogatila, a mi da im vadimo dugove.
pri tom igraju sve neki levaci sa vezom i protekcijom.

danilo

pre 11 godina

Kao veliki sportski zaljubljenik,zadovoljan sam sto ce drzava pomoci sportu,ali posto je rec o parama poreskih obveznika,a ne Vucicevim licni,neophodno je da:
1)Odgovaraju krivci za nastale dugove
2)Cela stvar bude uradjena po zakonu,pa makar i specijalno donetom samo zbog ta dva kluba
3)Drzava mora postaviti upravnike za finansijski deo poslovanja.
4)Moraju se imati u vidu i rezultati,posebno kada je KK Partizan u pitanju jer njegovi uspesi svakako podizu rejting zemlje.
5)Obavezna je vlasnicka transformacija klubova jer ovako dalje ne ide
Jednokratno saniranje dugova a bez pratecih mera bice samo signal sledecim generacijama losih upravljaca da sve moze proci...

bogdan

pre 11 godina

A zrenjaninski Proleter je morao da se ugasi zbog 200.000 evra duga...

S druge strane neko može čisto svojom krivicom, bahatošću i lošim poslovanjem da sebi napuca dug od 60 miliona, a država će narodnim novcem dug da sanira. Kakvu to poruku šalje? Ponašaj se rasipnički, spiskaj milione, zaglavi se u dugovima, a država će na kraju da dođe i da te spase, a onda možeš ponovo i tako u krug.

Bojan

pre 11 godina

Pa sta drugo da se ocekuje u ovoj smesnoj drzavi. Forsiraju se dve rak rane sprpskog sporta, dva primera bahatosti i lopovluka, na ustrb starih srpskih klubova. Komunisticke tvorevine, ukradose sve pare.

dexyco

pre 11 godina

ako ako dajte njima , pomozite sirotinji, sramota je da nemaju a ostali klubovi u srbiji ce da pricekaju , pa kriza je!!
jao zemljo srbijo otvori se da propadnemo svi da nas vise nema !!!!

Nikola

pre 11 godina

Zivim u Novom Sadu i nemate pojma kako me ova izjava pogodila, dok cela Srbija grca, korpucija cveta, on ce da daje pare Covicu, Djuricu i Vesicu.

Pomozite narodu, pokrenite proizvodnju, kako vas nije sramoti bando, svi ste isti! Sad ce po upravama da kraduckaju opet dugovi, po opet sve ponovo. Nisi ti Vucko lud ja sam debil sto nisam jos otisao iz ove drzave!

gagi

pre 11 godina

Ma nemoj, samo njima pomoc a ostalim klubovima? Nije Srbija Beograd.Dosta vise sa komunistickim blizancima Zvezdom i Partizanom.Oni brend?

Borko

pre 11 godina

Sad ce da bude dugovi puj pik ne vazi,i moze opet da se krene u rasipanje,a da ja dugujem drzavi 1000e dosli bi da me ubiju i prodaju moje telo

Ja sam

pre 11 godina

Drzava pod hitno mora da dodeli po dve titule vecitima na kraju sampionata, stim da svako prvenstvo Zvezda pocne sa +10 bodova.
Da bi se povecala gledanost,pod pretnjom zatvorske kazne, trebalo bi citava naselja sptovesti na stadion Partizana kada igra utakmicu.
Potrebno je sprovesti pretragu po svim parkicima i terenima za mali fudbal, kako bi se nasli igraci potrebnog kvaliteta za Vecite. Ovo poslednje zaista nece biti tesko.
Imam ja jos predloga ali zaludno je. mislim da im pomoci nema.

SouthSide

pre 11 godina

ZnaCHi ne mogu da verujem... po ko zna koji put drzava staje u odbranu svojih omiljenih blizanaca iz takozvane slavne proslosti... umesto da se ugase ili rasformiraju zbog milionskih dugova i marifetluka, oni ce ponovo da im prave uspehe... Ako jedan Glasgow Rangers, PEDESETOSTRUKI prvak drzave moze da zbog toga ode u nizi rang, onda o cemu pricamo... pa se posle pitajte gde su i sta o tome misle Radnicki N, Radnicki KG, Vojvodina, Sloboda, Spartak, Borac itd.

Milan

pre 11 godina

Vucicu, ne pokusavaj da budes populista.Privatizuj i resi problem.Sve syto ne moze samostalno da opstane treba da propadne.Ne mislim na zdravstvo.skolstvo....Dosta je bilo demagogije.Zasto fudbal i kosarka.Ja na primer volim pikado i sah.Zasto samo velike klubove?Sta je sa razvojems porta na selima ?Demagogija i kupovina glasova.

durlan

pre 11 godina

Aman dokle vise, znaci samo se pomaze blizancima. A gde su drugi gradovi i klubovi? da li bi drzava pomogla Vojvodini da je u istoj poziciji, ili pak nekom drugom.
za te zivimo samo tebe volimo
i ajmo svi u glas zapevajmo svi
napred Radnicki mi smo tebi odani

vilenimo

pre 11 godina

čoveče, odem na rubriku ,,info", tamo vučić na 2,3 glavne vesti, odem na ,,sport" opet on! ocekujem ga i u ,,biz" i ,,zivot", a onda moze da se preseli u moj frizider i da iskace povremeno...

TheObradovic

pre 11 godina

Drzava treba da donese pravni okvir za privatizaciju sportskih kolektiva. Dosta su klubovi bili na drzavnoj sisi!
Dosta su stranke iz klubova izvlacile novac!
Toboze smo za kapitalizam i trzisnu ekonomiju,a ovamo goli socijalizam/komunizam na delu.
Daj da se i mi Srbi jednom opredelimo zasta smo.
Muka mi je vise od ovakvih "mera i resenja" koje samo produzavaju agoniju i odlazu neizbezno.
SD Crvena Zvezda i Partizan su rupe bez dna.

Milan

pre 11 godina

Kradu godinama i sada drzava da pomogne. Lepo da se ugase klubovi pa da se naprave novi normalni klubovi! Sto drzava nepomogne Proleteru iz Zrenjanina ili Slogi iz kraljeva ili Spartaku, Radnickom......

Nislija

pre 11 godina

Zvezda i Partizan brendovi Srbije !?
A sta je sa Radnickim iz Nisa koji je 80-tih harao Evropom, cak do polufinala UEFA KUPA , zar on ne spada u brend Srbije ?
Od kako je Srbija samostalna drzava , ne secam se da je bilo koji od dva najpaznatija fudbalska kluba iz Beograda napravio ista u Evropi!
Sto ne kaze kada drzava planira da uplati sredstva za zavrsetak izgradnje stadiona CAIR ?

banex

pre 11 godina

Zašto bi država pomagala blizance a ne i sve druge klubove? Zar u ovoj zemlji postoje samo dva kluba, a ništa drugo nije bitno? Ako može Rendžers u četvrtu ligu, mogu i bivši šampioni i finalisti kupa šampiona.
A ako im već treba pomoć neka im pomognu njihovi navijači pošto ih ima dovoljno, ako svaki da po 10 evra rešiće puno problema.

ultrabgd1

pre 11 godina

Hvala Vladane ! Uzeo si Klub kada nikoi nije hteo. Mogu da te zamislim da dolaziš na stadion kao navijač. Može li neko da zamisli tranzicionog pobednika DJurića da dolazi kao navijač na jna ?!

Ja bre

pre 11 godina

Kako bre drzava da pomogne kad je upravo ta drzava u tim klubovima. Pola Daciceve stranke je u Partizanu, Zvezdi i u FSS-u. Dok ne ode crna trojka iz srpskog fudbala Karadzic-Dacic-Ramadani nasem voljenom fudbalu spasa nema!

Timok

pre 11 godina

katanac za nesposobne-nece gladan narod da odvaja od usta zbog lopova i nesposobnjakovica.Ionako su zvezda i partizan najmladji klubovi u zemlji

zoran

pre 11 godina

Nece dozvoliti KPJ-u da se Titovi blizanci. Stari i sa onog sveta vodi rachuna o njegovim chedima.
Za to vreme OFK Beograd igra na rushevinama i mzoe da se ugasi...klub star 100 godina..koga briga za OFK i klubove slichne pomenutom.

KOja smo mi banana drzava...iz Zvezde i Partizana novac POKRADEN i sada drzava pokriva lopove...O, Gospode ima li te..????

dusans

pre 11 godina

Jeftin i pogresan marketing gospodina Vucica.
"Veciti"(sa svojim smesnim imenima) su oni kao zabluda i zaludjivanje masa. Zato treba da nestanu ili da budu tretirani kao i ostali klubovi Srbije.60 godina su privilegovani, neka od sad budu "veciti" na svoj racun i svoju pamet.

slow motion

pre 11 godina

Ko tebi daje za pravo da finansijski porediš Zvezdu i Partizan? Zvezda je u svim mogućim sportovima svetlosnim godinama ispred Partizana po dugovanju. Sad kad je doteralo "cara do duvara", ti bi da uključiš državu.
Jel si ti čuo za Notingem Forest? Nemaš para...ćao u beton ligu. Ko im je kriv za loše poslovanje? U Košarci se fuzionisali, dugovi nestali, u rukometu promenili 5 imena, dugovi nestali. U vatrepolu uleteo novac i sve je ok. Privatizacija je jedino rešenje, pa ko je dovoljno lud da plati i vrati dugove, neka kupi tog svetskog giganta.

dada

pre 11 godina

Drzava ce pomoci samo ako dozvoli privatizaciju ovih klubova. Sve ostalo je lov u mutnom i dobijanje politickih poena...

Sta ima drzava da daje nase pare na spasavanje fudbalskih i kosarkasih klubova?
Vecu glupost nisam cuo u zadnje vreme.

Nazalost, dozvolice privatizaciju kada bude bilo kasno, odnosno kada ih vise niko ne bude hteo.

Vladimir

pre 11 godina

Ma ko su bre oni da im država pomaže. Čime su to zaslužili? Zašto se ne pomogne Jagodini, Radničkom iz Niša, Kragujevca, Napredku iz Kruševca, da se ožive fudbalski centri, nego se daju pare Beogradskim klubovima. Ovoj centralizaciji nema kraja... Jedan je Real..

Pera

pre 11 godina

Kako sad nema ovde istrage o tome ko je ojadio ove klubove. I to receno u Nisu. Niski Radnicki je pusten niz vodu jos pre 10-20 godina. Godinama nije mogao ni da udje u super ligu. Kako sad to isto ne vazi za ove propale investicije.

Ali da se ne lazemo razlozi su sledeci:

1) Preko Zvezde i Partizana takozvani navijaci, citaj huligani, se drze pod kontorlom. Oni su korisni za raznorazne van-drzavne aktivnosti, od lakih tipa uterivanja straha po ulicama, pa do komplikovanih u vreme vanrednih stanja i ratova, tipa asanacije terena i slicno.

2) Lova koja dolazi u ove fudbalske klubove se slabo kontrolise. Ko koga kupuje i prodaje, po kojoj ceni, kada i kako se slabo zna.

3) Izigrava se nekakva Dinkicevska darezljivost i podilazenje obicnom narodu tipa ja sam taj ko ce biti zasluzan kad sledeci put dodje Inter u Beograd. Bez mene gledali bi ste Dubocicu. A to sto ce za 4-5 godina iz novog bankrota neko treci ponovo vaditi ove gubitase njega nece biti briga.

4) Pravim utisak da nesto aktivno radim dok sam na vlasti. Doduse radim samo ono sto mislim da umem, a to je sve nesto na relaciji od Kurira do Zvezde. Dalje od toga niti znam niti smem.

sportmanbg

pre 11 godina

U najgoroj situaciji je Zvezda. Ono sto je zabrinjavajuce da je od 2000. godine upravo Zvezda uvek bila nagradjivana za lose poslovanje. Setimo se da je Djindjic pomogao kk Zvezda 2001. godine. Sad su u malo boljoj situaciji, ali samo zahvaljujuci kreditu pa su potrosili brdo para letos na pojacanja. Problem ce ponovo isplivati na povrsinu kad dospeju prve rate kredita za isplatu. Nece imati para kao i svake godine za plate igraca, a onda ce pustati igrace bez obestecenja. Nisu ni u fk i kk Partisan cvecke ali racionalnije trose novac.

NS

pre 11 godina

A ko će pomoći Vojvodinu, Radnički Niš, radnički KG i Slobodu UE ? Vlada Azerbejdžana ? Ništa ne sme da postoji van Beograda ? Sram te bilo ...

Shadows on the wall

pre 11 godina

Onda gospodine Vucicu primenite model sa KK CZBG na FK CZ. Jednostavno im otpisite dug od 60 miliona i to cemo da otplacujemo svi mi poreski obveznici. A to sta je bilo sa 15 miliona evra u KK CZ i 60 u FK CZ je nebitno. Najbitnije od svega je da se nas gigant podigne na noge, a samim tim, sto bi rekao gospodin Covic, u Srbiji ce se bolje ziveti. Jeste da ce narod u Srbiji morati da anulira te dugove, ali moramo malo da se zrtvujemo zarad boljeg i kvalitenijeg zivota, zar ne!? Sta je to 60 miliona evrica u poredjenju sa smanjenjem stope nezaposlenosti, povecanjem BDP-a, ulaskom u EU, ponistavanjem nezavisnosti Kosova i da ne nabrajam sve ostale povlastice koje nas cekaju kada se nas gigant oporavi!? A sto se Partizana tice, pa... mislim da treba da primenite istu praksu kao u kosarci i vaterpolu. Jednostavno ga zanemarite. Unapred hvala sto ste mi objavili komentar.

buki

pre 11 godina

A izvini, hoce li neko i da licno odgovara zbog takvog stanja, mislim sa svojim bankovnim racunima nekretninama i slicno, ili ce sve biti po starom sa novim podpredsednikom???

Liga sampiona

pre 11 godina

Kada ce ta ista drzava da shvati da pomoc ne znaci reprogram dugova vec dovidjenje sposobni ljudi! Zvezda nije zasluzila reprogram tj. davanje mojih para lopovima.

Ne mogu da cutim

pre 11 godina

Ja,kao gradjanin,placanjem poreza ne zelim da ucestvujem u finansiranju Zvezde i Partizana. To su visemilionski dugovi. Da se te pare koje samo FKCZ duguje usmere za opremanje bolnica,mogu se skoro sve bolnice u drzavi modernizovati. Znaju i pacijenti i lekari kako losom i zastarelom opremom se lece i operisu pacijenti

VULKAN

pre 11 godina

Pomognite vi za vecu zaposlenost,pomognite privredu,poljoprivredu i navodnavanje .....a Zvezdi i Partizanu,su najvece zlo menadzeri koji uzimaju kajmak,i neodgovorno poslovanje i kradja para prilikom prelaznih rokova. Za milionske nagomilane manjkove neka se neko nadlezan iz vlade upita,gde su ? Da ste se na vreme pitali,nebi sada bili Djajic- Cvetkovic slobodni , a koliko vidimo i to ce duznicima morati da plati i vrati dug Zvezda.Pa odgovornost Piksija ( prodao ceo Tim) a para nigde.I tako u krug. To su Agroklubovi !

... ni trofeji iz muzeja

pre 11 godina

Šta mešaš Partizan u tu priču ?
Partizanu ne treba pomoć da plati svoje poreske dugove.

Pomozi ti tvojoj zvezdi, svi znamo da sada sledi opšta mobilizacija političara da bi zvezdu izvukli iz živog peska

dosada

pre 11 godina

Ovo je samo jos jedan nacin da se u dzepove politicara slije jos drzavnih para, i nista vise od toga. Privatizujte vise te klubove, pa da vidimo kako ce kvalitet fudbala u Srba da se poboljsa za rekordno kratko vreme.

E

pre 11 godina

Ali zastooo? Da bi ponovo "kupovali", to jest uzimali za dzabe igrace drugih klubova, pravili misemilionske dugove, a onda im drzava to ponovo otplacivala!? Pa tako moze i svaki drugi klub da bude sampion.. Tuga od nase drzave. Vucicu bi bolje bilo da resava ozbiljne probleme ove drzave, a ne da se igra sa Zvezdom i Partizanom. A verovatno to radi da bi stekao popularnost i za sledece izbore... Fuj, dva vestacka drzavna projekta, navijaci podeljeni oko njih, i stalno neka tenzija, mi smo bolji, e ne nego smo mi. stvarno strasno sta se radi. Ne interesuje me nas sport uopste. Prave blizanci dugove, kradu, mesetare, a drzava od nasih para posle placa. Sto Vucic ne uplati 62 miliona koliki je Zvezdin dug, Vojvodini ili Radnickom iz Nisa, pa da vidimo ko bi bio najuspesniji klub u Srbiji. Sta su oni gori od Zvezde i Partizana!?

seseljevo kumce aca

pre 11 godina

Uprave nisu placale porez drzavi, al su zato sebi, igracima i politicarima stavljali u dzepove milionske iznose. I sad neka sirotinja iz nekog sela u Surdulici treba da placa dugove koje su napravili milioneri, da bi isti ti milioneri mogli ponovo da trpaju pare u svoje dzepove.

slow motion

pre 11 godina

Ko tebi daje za pravo da finansijski porediš Zvezdu i Partizan? Zvezda je u svim mogućim sportovima svetlosnim godinama ispred Partizana po dugovanju. Sad kad je doteralo "cara do duvara", ti bi da uključiš državu.
Jel si ti čuo za Notingem Forest? Nemaš para...ćao u beton ligu. Ko im je kriv za loše poslovanje? U Košarci se fuzionisali, dugovi nestali, u rukometu promenili 5 imena, dugovi nestali. U vatrepolu uleteo novac i sve je ok. Privatizacija je jedino rešenje, pa ko je dovoljno lud da plati i vrati dugove, neka kupi tog svetskog giganta.

Ne mogu da cutim

pre 11 godina

Ja,kao gradjanin,placanjem poreza ne zelim da ucestvujem u finansiranju Zvezde i Partizana. To su visemilionski dugovi. Da se te pare koje samo FKCZ duguje usmere za opremanje bolnica,mogu se skoro sve bolnice u drzavi modernizovati. Znaju i pacijenti i lekari kako losom i zastarelom opremom se lece i operisu pacijenti

NS

pre 11 godina

A ko će pomoći Vojvodinu, Radnički Niš, radnički KG i Slobodu UE ? Vlada Azerbejdžana ? Ništa ne sme da postoji van Beograda ? Sram te bilo ...

JVC

pre 11 godina

Да ли је могуће да нови аранжман са ММФ служи за санирање лоповлука типа агро банке,зведе партизана...Ма ништа од нас бити неће.

trig

pre 11 godina

Apsolutno sam protiv! Dok drzava nema para za gaze, lekove i spriceve u bolnicama, ne treba ulagati u klubove gde igraci i funkcioneri imaju ugovore na hiljade evra mesecno!

MS

pre 11 godina

Neeeee, necu, ne zanimam me. Mozes samo da uzmes od onih koji su KRALI ta dva kluba. I onda, kad se to uradi da se privatizuju. Pa sta smo mi budale??!

DDR

pre 11 godina

Kasni im plata?Za jednu njihovu platu,koja se svodi na trckaranje,jedan prosecan mladi covek,bez obzira koju skolu ima RMBA i do CETIRI GODINE!

vossen

pre 11 godina

novi pazar , sloboda , javor , radnicki jedan , drugi , sada dici glas protiv ovog izivljavanja.istupiti iz lige odmah. koji su oni brend . bayern kad nije u formi bude sedmi. liverpul isto tako. zato su im i puni stadioni. da li je opvo lga 16 ravnopravnih klubova ili smo mi ostali samo tu radi folklora

Otisao odavno

pre 11 godina

Dignite porez na 30%, ulozite u Zvezdu i Partizan, zatim stavite vase ljude da "vode" klub, da ne kazem nesto grdje i tako sve u krug ;)
Alo breeeee, zemljjače, klubovi treba da se PRIVATIZUJU, a ne od narodnih para da se bogate kojekakvi, da vidis kad neko ulozi svoje pare kako se vodi racuna gde su ulozene, ko se kupuje i prodaje i koliko ljudi radi u upravi i prima plate ...
Da vidis onda da li ce neki tatin sin zaigrati ako nema pojma, da vidis onda gde ce nam zavrsiti sportski klubovi...
Samo prepisite od Nemaca, nista posebno komplikovano...

ivan

pre 11 godina

Vučiću pomognite i meni da se restruktuiram,dužan sam za porez, stuju...nemam poso,dokle će ova država da troši pare na manje bitne stvai,a poso,standard to je poso vlade,za opove koji su opljačkali klubove zna se gde je mesto.

Timok

pre 11 godina

katanac za nesposobne-nece gladan narod da odvaja od usta zbog lopova i nesposobnjakovica.Ionako su zvezda i partizan najmladji klubovi u zemlji

jednakost

pre 11 godina

Шкоти су показали како се то ради у озбиљним државама, што би правили будале од оних који плаћају порез.

R

pre 11 godina

Koliko sam gotivio Vucica sad je poceo da mi se gadi... Resavaj ti zamenice premijera neke vaznije stvari u ovoj drzavi od vadjenja iz dubioze drzavnih projekata, ali mozda hoce i on da se omrsi, vidim da je brata vec gurnuo u zvezdu kod Covketa ili Cokija kako ga vec zovu.

gagi

pre 11 godina

Ma nemoj, samo njima pomoc a ostalim klubovima? Nije Srbija Beograd.Dosta vise sa komunistickim blizancima Zvezdom i Partizanom.Oni brend?

Ayatollah

pre 11 godina

Vučiću, pomozi da se na Neurohirurgiji nabave ispravni mikroskopi, a ne tim raspalim koalicijama mufljuza, kriminalaca, perača para i večitih neradnika.

vilenimo

pre 11 godina

čoveče, odem na rubriku ,,info", tamo vučić na 2,3 glavne vesti, odem na ,,sport" opet on! ocekujem ga i u ,,biz" i ,,zivot", a onda moze da se preseli u moj frizider i da iskace povremeno...

danilo

pre 11 godina

Kao veliki sportski zaljubljenik,zadovoljan sam sto ce drzava pomoci sportu,ali posto je rec o parama poreskih obveznika,a ne Vucicevim licni,neophodno je da:
1)Odgovaraju krivci za nastale dugove
2)Cela stvar bude uradjena po zakonu,pa makar i specijalno donetom samo zbog ta dva kluba
3)Drzava mora postaviti upravnike za finansijski deo poslovanja.
4)Moraju se imati u vidu i rezultati,posebno kada je KK Partizan u pitanju jer njegovi uspesi svakako podizu rejting zemlje.
5)Obavezna je vlasnicka transformacija klubova jer ovako dalje ne ide
Jednokratno saniranje dugova a bez pratecih mera bice samo signal sledecim generacijama losih upravljaca da sve moze proci...

VULKAN

pre 11 godina

Pomognite vi za vecu zaposlenost,pomognite privredu,poljoprivredu i navodnavanje .....a Zvezdi i Partizanu,su najvece zlo menadzeri koji uzimaju kajmak,i neodgovorno poslovanje i kradja para prilikom prelaznih rokova. Za milionske nagomilane manjkove neka se neko nadlezan iz vlade upita,gde su ? Da ste se na vreme pitali,nebi sada bili Djajic- Cvetkovic slobodni , a koliko vidimo i to ce duznicima morati da plati i vrati dug Zvezda.Pa odgovornost Piksija ( prodao ceo Tim) a para nigde.I tako u krug. To su Agroklubovi !

Nikola

pre 11 godina

Zivim u Novom Sadu i nemate pojma kako me ova izjava pogodila, dok cela Srbija grca, korpucija cveta, on ce da daje pare Covicu, Djuricu i Vesicu.

Pomozite narodu, pokrenite proizvodnju, kako vas nije sramoti bando, svi ste isti! Sad ce po upravama da kraduckaju opet dugovi, po opet sve ponovo. Nisi ti Vucko lud ja sam debil sto nisam jos otisao iz ove drzave!

dex

pre 11 godina

@Slow motion

KK Partizan po raznim osnovima drzavi duguje oko 3 miliona. Da iskoristim tvoje pitanje, da li si cuo za Rendzers? Nemate za porez? Ajde lepo beogradska liga, pa ispocetka, nije strasno.
I ne zavaravajte se da je stanje u vasem FK mnogo bolje. Bolje je u odnosu na Zvezdu, ali je i dalje katastrofalno, dovoljno da nam u fudbalu pravite drustvo u zonskoj ligi.

Sramoto od Srbije

pre 11 godina

Ajde neka država pomogne prvo sebi a tako i svom narodu, pošto se raspadamo i pretvaramo u naciju prosjaka i preturača po kantama.

Goran

pre 11 godina

Do kada će da gledamo ovu mizernu situaciju ? Do kada više treba država da spašave klubove čije su pare pokrali neki dubiozni rukovodioci ?
Dosta je više ! Prodajte Zvezdu i Partizan sposobnim ljudima. Ma šta prodati ? Dajte im za džabe ako treba samo neka postave oba Kluba na noge. Ovo šta je radeno sa ta dva kluba poslednje 20 godine je katastrofa.
Ali kao prvo se obračunajte sa huligane. Neće niko da donese 100 miliona evra i da ih uloži u klub gde treba da se boji da će neke budale zapaliti stadion ako treba. neka napaljena deca i dileri droge.

Eh kad to sredite, doćiće opet 50.000 normalnih na Marakani da gledaju utakmice sa svojim decama. Pa će opet krenuti da se u zvezdu učlanuju i normalni mališani a ne neki ex-huligani kojih guraju tamo neke vodje huligana. Pa će zvezda opet imati normalnu jaku omladinu.
Napravimo jednu vrstu balkanski AJAX Amsterdam. A ne ono šta se dešava, to je bre sramota.

Sve ovo šta sam ovde napisao važi i za Partizan.

bogdan

pre 11 godina

A zrenjaninski Proleter je morao da se ugasi zbog 200.000 evra duga...

S druge strane neko može čisto svojom krivicom, bahatošću i lošim poslovanjem da sebi napuca dug od 60 miliona, a država će narodnim novcem dug da sanira. Kakvu to poruku šalje? Ponašaj se rasipnički, spiskaj milione, zaglavi se u dugovima, a država će na kraju da dođe i da te spase, a onda možeš ponovo i tako u krug.

stefan

pre 11 godina

ne moze! ja prvi kao grobar, ali i poreski obveznik ne zelim da se moje pare rasipaju po propalim klubovima, i u dzepove raznih vesovica i djurica... prvo privatizacija! dosta vise o "institucijama fudbala", nego da se novac ulozi u prave institucije (nauku) a ne u propale klubove i mafijaske dzepove!

E

pre 11 godina

Ali zastooo? Da bi ponovo "kupovali", to jest uzimali za dzabe igrace drugih klubova, pravili misemilionske dugove, a onda im drzava to ponovo otplacivala!? Pa tako moze i svaki drugi klub da bude sampion.. Tuga od nase drzave. Vucicu bi bolje bilo da resava ozbiljne probleme ove drzave, a ne da se igra sa Zvezdom i Partizanom. A verovatno to radi da bi stekao popularnost i za sledece izbore... Fuj, dva vestacka drzavna projekta, navijaci podeljeni oko njih, i stalno neka tenzija, mi smo bolji, e ne nego smo mi. stvarno strasno sta se radi. Ne interesuje me nas sport uopste. Prave blizanci dugove, kradu, mesetare, a drzava od nasih para posle placa. Sto Vucic ne uplati 62 miliona koliki je Zvezdin dug, Vojvodini ili Radnickom iz Nisa, pa da vidimo ko bi bio najuspesniji klub u Srbiji. Sta su oni gori od Zvezde i Partizana!?

seseljevo kumce aca

pre 11 godina

Uprave nisu placale porez drzavi, al su zato sebi, igracima i politicarima stavljali u dzepove milionske iznose. I sad neka sirotinja iz nekog sela u Surdulici treba da placa dugove koje su napravili milioneri, da bi isti ti milioneri mogli ponovo da trpaju pare u svoje dzepove.

Lobotomija

pre 11 godina

Rekao je Vucic u Nisu???
Sta ima on da prica u Nisu o beogradskim klubovima? Bas me briga za Partizan i Zvezdu, daje drzavne pare, ima precih pitanja, nezaposlenost, beda, kriminal, korupcija...
KK i FK Zvezda su trenutno u dugu od 80 miliona evra, aloooo??? Zasto im davati opet pare? Koja je to logika? Kakve smo vi ovce za sisnje! Covicu i Vesicu da dajem pare oni su brend Srbije, a ja cu kod kuce da gledam TV i da jedem pastetu, dok ce oni stubove kvazi drzave da razvijaju.

Miroslav Tomovic Beograd

pre 11 godina

A zasto samo vecitima!??? ZASTO!?? Ozbiljne drzave pomazu tako sto ih sutnu u drugu trecu petu ligu... Ej Srbijo uvek ces biti bedna! I narod ce se sprdati sa tobom...

netko

pre 11 godina

odlicno, nadam se da ce pomoc biti u slanju policije, pregledavanju papira i hapsenje i osudjivanje krivaca koji su nam fudbal zavili u crno
nikakva druga pomoc nije potrebna, narocito ne novcana

Volim Partizan

pre 11 godina

Lako cemo za Zvezdu i Partizan oni ne mogu nikad propasti kako god okrenes,nego pomozite vi malo centre kao sto je Novi Sad,Kragujevac,Nis i ostali gradovi da ne nabrajam sad...Infrastruktura je na ocajnom nivou tamo,pokrenite te klubove evo vidim renoviran je Cair u Nisu i to je predivna stvar,Sloboda iz Uzica ima lep stadion nije da se nista nije pokrenulo,ali ponovo nije dovoljno...Ajde da nam liga ne bude ovako ocajna i da imamo bar 4,5 klubova za respekt,neki ce se nasmejati ali ja verujem u to.Necemo valjda zavisiti od Hrvata i Crnogoraca i njihove volje da igraju regionalnu ligu,posvetimo se sami sebi.

Lav

pre 11 godina

Ne možete zabraniti igračima ispod 23 godine da napuštaju zemlju, kao što je to Tito mogao. Ne možemo postati bogatija zemlja od zapadnoevropskih.
Trećeg rešenja nema, možemo se prepirati međusobno do iznemoglosti, ali ovde će se uvek igrati nižerazredni fudbal.

boki

pre 11 godina

pa stvarno nema smisla vise..bolje da zaposljavate ovu omladinu sto nezna sta ce sa sobom nego da pomazete klubovima gde sede lopovi..bruka..pada vlada..

yaya

pre 11 godina

Državo kada već pomažete klubovima,evo ja zovem iz jednog nižerazrednog kluba Budućnost iz Jajinaca,treba mi dva dzaka vimbldon trave za onaj deo kod gola,golman Mire mi neće da brani a zna da brani,kad god se čovek baci ustane poderan.Dok se tušira vrišti,topla voda na izderotine boli to a protivnici zbog to deranje misle da smo pederi i ko zna sta da radimo.Ako nema vimbldon može i obična.Hvala unapred.

SouthSide

pre 11 godina

ZnaCHi ne mogu da verujem... po ko zna koji put drzava staje u odbranu svojih omiljenih blizanaca iz takozvane slavne proslosti... umesto da se ugase ili rasformiraju zbog milionskih dugova i marifetluka, oni ce ponovo da im prave uspehe... Ako jedan Glasgow Rangers, PEDESETOSTRUKI prvak drzave moze da zbog toga ode u nizi rang, onda o cemu pricamo... pa se posle pitajte gde su i sta o tome misle Radnicki N, Radnicki KG, Vojvodina, Sloboda, Spartak, Borac itd.

gaara

pre 11 godina

mišljenja sam da im ne treba dati ni dinara. i jedan i drugi klub imaju sumnjive puteve novca koji volšebno nestaju u nečijim džepovima, a obaška što su i jedni i drugi rasadnik najgoreg navijačkog šljama.
ovoj zemlji bi se učinila usluga kada bi se pustilo da zvezda i partizan odu niz reku i da više nikada ne čujemo za njih.

Neobavesten

pre 11 godina

E onda ja necu da placam porez, da se neko drugi bogati, pa nismo mi ovce. Lepo vidi ko je pokrao pare, pa od njih uzmi, ako nemaju onda gasi te klubove, ionako sluze samo da se nerviramo.

Deki

pre 11 godina

Kao grobar ovo ne podržavam.Kada ćemo početi da ulažemo u profitabilno,da privreda i industrija krenu i živimo bolje.Tada neće ni biti ovakvih problema u sportu! Zašto da ja plaćam rupe bez dna?Ako ne mogu da zaradjuju i budu u plusu,neka se prebace u niže rangove(Glazgov),dok ne stanu na noge.I ko će pomoći drugim manjim klubovima? Ovo je sportska diskriminacija.Dosta više komunizma i dranje državne kase kako ko stigne.A da ne pričam koliko će se tu ugraditi političari kojima su večiti u srcu i navijaju za njih i pre nego su se rodili!

Pera

pre 11 godina

Drzava ne bi trebalo da troši novac poreskih obveznika na ovaj način. Engleska ne subvencioniše Mančester, Španija Barcelonu ili Italija Inter. Ujedno se hendikepiraju oni koji ulažu privatna sredstva jer kako biti ravnopravan u ligi gde su povlašćeni pod državnim protektoratom. Jedini lek je bankrot pa onda ispočetka. Fudbal je svuda u svetu profitabilan, ali samo uz logiku-koliko para, toliko muzike

pamplonac

pre 11 godina

Moj deo poreskog doprinosa oduzmite jer ja ne zelim da finansiram bg klubove. Zasto su cz i p bolji od nekog kluba iz nisa novog sada ili kg ili pak ks? ako neko zeli da ih finansira moze al iz svog dzepa u suprotnom moraju da polazu racune narodnoj slupstini ali da svi budu jednako finamsirani.

Samo pljacka

pre 11 godina

Ponovo pljacka poreskih obveznika ! Kome je do Zvezde i Partizna neka placa ekonomske cene karata ili neka salje sms ili neka daje priloge. Neverovatno je da neko pljacka ljude bez posla ili one sa 20.000 da bi davao ogromne plate klincima iz BMW-a sa dve leve !

ivan

pre 11 godina

pa da sad dajte pare iz drzavne kase da se lopovi jos vise bogate a narod da gladuje!...slazem se da treba pomoci klubovima ali i treba u te klubove dovesti ljude koji ce taj novac pametno da iskoriste a ne da se ovi sadasnji lopovi i dalje bogate od drzavnih para!!

Dejan

pre 11 godina

Zasto drzava da pomaze zvezdu i partizan?Oni nisu najveci Srpski brend nego najveca sramota Srbije i stalno su povlasceni od politicara u domacim takmicenjima.

Zasto drzava ne pomogne OFKBEOGRADU oko sanacija stadiona?

Privatizacija ili bankrot

pre 11 godina

A zašto državne pare da idu samo ovim klubovima i zašto država da pokriva gubitke koje su napravili Zvezda i Partizan. Ima li važnijih prioriteta u ovoj državi od propalog FK Crvena Zvezda.

!!!

pre 11 godina

U Srbiji ne postoje samo Partizan i Zvezda,ako su u dugovima molim lepo saljite ih u nizi rang takmicenja(pa poznatiji je Rendzers klub od oboje pa igra 4 ligu),nije to sramota,zasto se ne pomogne i ostalim klubovima u Srbiji,pa zato nikad ne mogu ni da izadju na Evro scenu jer su u senci ''VECITIH''. FUDBAL NISU SAMO ZVEZDA I PARTIZAN!!!

Shadows on the wall

pre 11 godina

Onda gospodine Vucicu primenite model sa KK CZBG na FK CZ. Jednostavno im otpisite dug od 60 miliona i to cemo da otplacujemo svi mi poreski obveznici. A to sta je bilo sa 15 miliona evra u KK CZ i 60 u FK CZ je nebitno. Najbitnije od svega je da se nas gigant podigne na noge, a samim tim, sto bi rekao gospodin Covic, u Srbiji ce se bolje ziveti. Jeste da ce narod u Srbiji morati da anulira te dugove, ali moramo malo da se zrtvujemo zarad boljeg i kvalitenijeg zivota, zar ne!? Sta je to 60 miliona evrica u poredjenju sa smanjenjem stope nezaposlenosti, povecanjem BDP-a, ulaskom u EU, ponistavanjem nezavisnosti Kosova i da ne nabrajam sve ostale povlastice koje nas cekaju kada se nas gigant oporavi!? A sto se Partizana tice, pa... mislim da treba da primenite istu praksu kao u kosarci i vaterpolu. Jednostavno ga zanemarite. Unapred hvala sto ste mi objavili komentar.

Vladimir

pre 11 godina

Ma ko su bre oni da im država pomaže. Čime su to zaslužili? Zašto se ne pomogne Jagodini, Radničkom iz Niša, Kragujevca, Napredku iz Kruševca, da se ožive fudbalski centri, nego se daju pare Beogradskim klubovima. Ovoj centralizaciji nema kraja... Jedan je Real..

Grobar Nova Pazova

pre 11 godina

Dokle vise da se pomaze Zvezdi?
Svaka vlast u ovoj zemlji protezira Zvezdu.
Dosta je!
Dajte prostora i drugim klubovima.

Savo

pre 11 godina

Ko će bre da pomogne tu bandu!? Ko može u moje ime da barabama obeća pomoć!? Pa nemam više ni da se prehranim a pogledajte njihov vozni park - i ja tu treba da doplatim!!!
Ima li kraja ovom besmislu???

Nislija

pre 11 godina

Zvezda i Partizan brendovi Srbije !?
A sta je sa Radnickim iz Nisa koji je 80-tih harao Evropom, cak do polufinala UEFA KUPA , zar on ne spada u brend Srbije ?
Od kako je Srbija samostalna drzava , ne secam se da je bilo koji od dva najpaznatija fudbalska kluba iz Beograda napravio ista u Evropi!
Sto ne kaze kada drzava planira da uplati sredstva za zavrsetak izgradnje stadiona CAIR ?

Berluskoni

pre 11 godina

1.Pod hitno da se izaberu nove vodje navijaca.
2.Svi dugovi da se oproste.
3.Da im se odredi sto veci budzet.
4.Da racune nikome ne polazu.
Za pocetak,dosta!

Nikola

pre 11 godina

Mislim da je finansijska kriza u Partizanu izmisljena da bi moglo u javnosti da se opravda buduce veliko finansiranje zvezde... Djuric ce po obicaju da cuti po zadatku, a mnogo vise para ce dobiti zvezda. Nazalost zvezda ima jednog velikog sponuoza, a to je drzava Srbija!

dexyco

pre 11 godina

ako ako dajte njima , pomozite sirotinji, sramota je da nemaju a ostali klubovi u srbiji ce da pricekaju , pa kriza je!!
jao zemljo srbijo otvori se da propadnemo svi da nas vise nema !!!!

zoran

pre 11 godina

Nece dozvoliti KPJ-u da se Titovi blizanci. Stari i sa onog sveta vodi rachuna o njegovim chedima.
Za to vreme OFK Beograd igra na rushevinama i mzoe da se ugasi...klub star 100 godina..koga briga za OFK i klubove slichne pomenutom.

KOja smo mi banana drzava...iz Zvezde i Partizana novac POKRADEN i sada drzava pokriva lopove...O, Gospode ima li te..????

40+

pre 11 godina

Bilo je tu i loseg poslovanja???
Koga ti zaj..... kakvo poslovanje,lepo reci kradja! Od kojih para da saniras?Od nasih?Ne pomisljaj Robine,ostani u sumi i ne izlazi.

dusans

pre 11 godina

Jeftin i pogresan marketing gospodina Vucica.
"Veciti"(sa svojim smesnim imenima) su oni kao zabluda i zaludjivanje masa. Zato treba da nestanu ili da budu tretirani kao i ostali klubovi Srbije.60 godina su privilegovani, neka od sad budu "veciti" na svoj racun i svoju pamet.

durlan

pre 11 godina

Aman dokle vise, znaci samo se pomaze blizancima. A gde su drugi gradovi i klubovi? da li bi drzava pomogla Vojvodini da je u istoj poziciji, ili pak nekom drugom.
za te zivimo samo tebe volimo
i ajmo svi u glas zapevajmo svi
napred Radnicki mi smo tebi odani

Srbenda

pre 11 godina

A pomoc ostalim klubovima i ostalim sportovima osim fudbala!!?? Od toga nema nista naravno,favorizuju se samo Zvezda i Partizan!!! Sijaj Beograde a ti Srbijo toni dublje i dublje!!! Ako se daje pomoc njima onda treba i drugim klubovima u zemlji i to ravnomerno na ravne casti!!!!!

???

pre 11 godina

Србијо моја напаћена. Први подпредсједниче Владе, ту причу можеш продавати овом неуком народу. Они који су само малчице паметнији од будале знају шта се иза брда ваља. А чули су и за популизам. Свака кривица има име и презиме. А ти руководиш државом. Да, и свачији дуг има ред вриједности. Може ли се поредити Ајфелова кула и кокошињац у селу? Може ли се поредити преко 60 дуга и мање од 5 репрограма? Јасно је шта слиједи иза ове приче. Али нема везе, да смо живи и здрави

Zlatko

pre 11 godina

I deo: Hoćete da pomognete? Ok, omogućite da se klubovi privatizuju. Kad mogu toliki klubovi iz Rumunije ili Bugarske da dobiju vlasnike, ili iz neke Belorusije, Češke ili Slovačke, a da ne pričam o lubovima iz zapadne Evrope, pa zašto ne bi mogli Zvezda i Partizan? Omogućite privatizaciju, neka stranac daje pare, vi tu budite čisto kao neka kontrola da se uverite da će klubovi stati na svoje noge. Kad čoveku ili kompaniji počne da se vraća uloženo, kroz konkurentne nastupe u Evropi, oni će nastaviti i dalje da ulažu i neće im biti u interesu da klub propadne. Znam da je to mač sa dve oštrice i da će to jedva dočeti svi domaći lešinari, ali ako su Zastavu mogli da dobiju Italijani, NIS Rusi, železaru Ameri (koja sad traži novog vlasnika jer ste vi kao država digli ruke čim ste je prodali a „neku proviziju sebi strpali u džep“), mogu valjda stranci i Zvezdu i Partizan. Od nekadašnjeg evropskog šampiona pred kojim su padali svi, ja bih se zadovoljio da Zvezda bude u rangu Kluža. Da ne spominjem gde su sad od nas Viktorija Plzen, Sparta Prag, Apoel, Legija... O Zenitu, Šahtjoru, CSKA, Bate Borisovu ne vredi ni pričati.

ne Titovim blizancima

pre 11 godina

Ne vidim AMA BAS NI JEDAN RAZLOG! da se pomaze samo dvema sportskim kolektivima!Ako vazi pravilo svugde u svetu izadjes na trziste ako si uspesan opstajes i napredujes ako nisi propadas!Sada svi gradjani Srbije treba da snose posledice loseg dugogodisnjeg poslovanja ova dva kluba!Zamislite koliko samo iinkubatora porodilista igralista moze da se napravi za te pare!

banex

pre 11 godina

Zašto bi država pomagala blizance a ne i sve druge klubove? Zar u ovoj zemlji postoje samo dva kluba, a ništa drugo nije bitno? Ako može Rendžers u četvrtu ligu, mogu i bivši šampioni i finalisti kupa šampiona.
A ako im već treba pomoć neka im pomognu njihovi navijači pošto ih ima dovoljno, ako svaki da po 10 evra rešiće puno problema.

Milan

pre 11 godina

Kradu godinama i sada drzava da pomogne. Lepo da se ugase klubovi pa da se naprave novi normalni klubovi! Sto drzava nepomogne Proleteru iz Zrenjanina ili Slogi iz kraljeva ili Spartaku, Radnickom......

Ja bre

pre 11 godina

Kako bre drzava da pomogne kad je upravo ta drzava u tim klubovima. Pola Daciceve stranke je u Partizanu, Zvezdi i u FSS-u. Dok ne ode crna trojka iz srpskog fudbala Karadzic-Dacic-Ramadani nasem voljenom fudbalu spasa nema!

Sasha

pre 11 godina

Pa da... Opet se lopovima pomaze. Kad je mogao u Bugarskoj Ludogorec da bude shampion, shto se to ovde ne bi desilo sa, recimo, Radom? Ipak, istina je sa u Evropi niko sem vecitih ne moze da odmakne vishe od jednog kola...

Milan

pre 11 godina

Vucicu, ne pokusavaj da budes populista.Privatizuj i resi problem.Sve syto ne moze samostalno da opstane treba da propadne.Ne mislim na zdravstvo.skolstvo....Dosta je bilo demagogije.Zasto fudbal i kosarka.Ja na primer volim pikado i sah.Zasto samo velike klubove?Sta je sa razvojems porta na selima ?Demagogija i kupovina glasova.

Borko

pre 11 godina

Sad ce da bude dugovi puj pik ne vazi,i moze opet da se krene u rasipanje,a da ja dugujem drzavi 1000e dosli bi da me ubiju i prodaju moje telo

Bojan

pre 11 godina

Pa sta drugo da se ocekuje u ovoj smesnoj drzavi. Forsiraju se dve rak rane sprpskog sporta, dva primera bahatosti i lopovluka, na ustrb starih srpskih klubova. Komunisticke tvorevine, ukradose sve pare.

Svi ste vi ista mafija

pre 11 godina

Zbog cega da im se pomogne, sto su oni u prednosti nad ostalim klubovima? Stamota je koliku pomoc ova dva kluba imaju decenijama od strane drzave!

... ni trofeji iz muzeja

pre 11 godina

Šta mešaš Partizan u tu priču ?
Partizanu ne treba pomoć da plati svoje poreske dugove.

Pomozi ti tvojoj zvezdi, svi znamo da sada sledi opšta mobilizacija političara da bi zvezdu izvukli iz živog peska

Milos

pre 11 godina

Propala nam je drzava, nezaposlenost je 25%,koliko velikih firmi je propalo i sada Vucic deli novac poreskih obveznika sportskim drustvima opljackanim od strane mafije i menadzera a sve pod okriljem politicara! Obozavam sport, ali nekad mora da se uspostavi red u ovoj drzavi, pa ako mora - stecaj, pa peta liga kao Rendzers!

Kiza

pre 11 godina

Proglase bankrot i prodajte klubove kao i sva preduzeca...Milion ljudi ostalo bez posla,to je kazu normalno na zapadu,pa onda je normalno i prodati klubove a ne da se tu kriju neki politicari,secikese i vodje navijaca....PRODAJA.

a od kuma...

pre 11 godina

FK Partizan može da reguliše svoje dugove kroz prodaju jednog igrača, Zvezdu guši onaj deo koji duguje bankama, a tu ne može država da pomogne.

KK Partizan duguje od prilike sve ukupno 6 miliona, šta je u košarci ogromna suma jer tu nema priliv novaca kao u fudbalu. Tu bi bilo dovoljno da država dozvoli da KKP podigne kredit u Agrobanci, otplati kompletan dug i svi se prave da dug prema Agrobanci ne postoji, baš onako kao se desilo sa dugom KKCZ od 15 miliona.

Lopovi rukovodioci, u zatvor!

pre 11 godina

Drzava mora da pronadje odgovorne i sav taj sramno steceni novac od istih i nista vise. Ne zelim da se od razlicitih drzavnih prihoda (pa i poreza gradjana) pokrivaju gubici koje su stvorili nekolicina ljudi. A da ne pricamo o tome sto ima ljudi koji ne navijaju za ovr klubove, a placace ih posredno, preko poreza.

Aleksandar

pre 11 godina

Pa kad je fudbalski klub registrovan pod istom opcijom pod kojom i neko lovacko drustvo.A od kada ti klubovi ne placaju svoje obaveze,koliko je politickih licnosti u njihovim odborima a koji su upravo to sprecavali,Vesic,Bjekovic,Zeka,Djaja,Piksi,Lukic....

Pera

pre 11 godina

Kako sad nema ovde istrage o tome ko je ojadio ove klubove. I to receno u Nisu. Niski Radnicki je pusten niz vodu jos pre 10-20 godina. Godinama nije mogao ni da udje u super ligu. Kako sad to isto ne vazi za ove propale investicije.

Ali da se ne lazemo razlozi su sledeci:

1) Preko Zvezde i Partizana takozvani navijaci, citaj huligani, se drze pod kontorlom. Oni su korisni za raznorazne van-drzavne aktivnosti, od lakih tipa uterivanja straha po ulicama, pa do komplikovanih u vreme vanrednih stanja i ratova, tipa asanacije terena i slicno.

2) Lova koja dolazi u ove fudbalske klubove se slabo kontrolise. Ko koga kupuje i prodaje, po kojoj ceni, kada i kako se slabo zna.

3) Izigrava se nekakva Dinkicevska darezljivost i podilazenje obicnom narodu tipa ja sam taj ko ce biti zasluzan kad sledeci put dodje Inter u Beograd. Bez mene gledali bi ste Dubocicu. A to sto ce za 4-5 godina iz novog bankrota neko treci ponovo vaditi ove gubitase njega nece biti briga.

4) Pravim utisak da nesto aktivno radim dok sam na vlasti. Doduse radim samo ono sto mislim da umem, a to je sve nesto na relaciji od Kurira do Zvezde. Dalje od toga niti znam niti smem.

smeker

pre 11 godina

Kakav bezobrazluk.Sam bih sebe ujeo sto sam ovoga glasao.Stavlja u istu ravan Zvezdu i Partizan,finansijski.Da neces mozda da pokrijes 60000000 duga kao KK preko noci 20000000.Drzava netreba da konsoliduje lopovluk nego sankcionise,bez obzira ko je u pitanju.Resenje je privatizacija,ako niko nece,katanac...

Nemanja

pre 11 godina

Jedna reč: PRIVATIZACIJA.

Jedino tako ćete pomoći i klubovima i sportu i državi i skinućete ih sa budžeta. Sve dok se to ne uradi imaćemo Bate i fudbalsku mafiju.

Ja sam

pre 11 godina

Drzava pod hitno mora da dodeli po dve titule vecitima na kraju sampionata, stim da svako prvenstvo Zvezda pocne sa +10 bodova.
Da bi se povecala gledanost,pod pretnjom zatvorske kazne, trebalo bi citava naselja sptovesti na stadion Partizana kada igra utakmicu.
Potrebno je sprovesti pretragu po svim parkicima i terenima za mali fudbal, kako bi se nasli igraci potrebnog kvaliteta za Vecite. Ovo poslednje zaista nece biti tesko.
Imam ja jos predloga ali zaludno je. mislim da im pomoci nema.

Gojko (.)(.)

pre 11 godina

A, što da pomogne Partizanu? Pa, zar Đura ne reče: "Možemo Mesija da dovedemo, al nećemo"? Zar ne reče pre 10 dana da su 4 miliona evra u plusu?
Šta će njima pomoć???

sportmanbg

pre 11 godina

U najgoroj situaciji je Zvezda. Ono sto je zabrinjavajuce da je od 2000. godine upravo Zvezda uvek bila nagradjivana za lose poslovanje. Setimo se da je Djindjic pomogao kk Zvezda 2001. godine. Sad su u malo boljoj situaciji, ali samo zahvaljujuci kreditu pa su potrosili brdo para letos na pojacanja. Problem ce ponovo isplivati na povrsinu kad dospeju prve rate kredita za isplatu. Nece imati para kao i svake godine za plate igraca, a onda ce pustati igrace bez obestecenja. Nisu ni u fk i kk Partisan cvecke ali racionalnije trose novac.

dosada

pre 11 godina

Ovo je samo jos jedan nacin da se u dzepove politicara slije jos drzavnih para, i nista vise od toga. Privatizujte vise te klubove, pa da vidimo kako ce kvalitet fudbala u Srba da se poboljsa za rekordno kratko vreme.

Liga sampiona

pre 11 godina

Kada ce ta ista drzava da shvati da pomoc ne znaci reprogram dugova vec dovidjenje sposobni ljudi! Zvezda nije zasluzila reprogram tj. davanje mojih para lopovima.

Grobari kompleksasi

pre 11 godina

(Shadows on the wall, 13. novembar 2012 17:32

E ovi su najaci grobari, nije ni svestan da partizan ne placa porez uopste a to kod drugih drzava ne prolazi i ide se u stecaj. Ali odma se kompleksas uhvatio Zvezde i dugovanja bankama, nije ni svestan da je KK Cz u stecaju, a zna da se uziva kad spominje FMP i ostalo...

zagor

pre 11 godina

pa zato su i poslovali tako, znali su sta ce na kraju da bidne.
pomazi ih ti od svog novca, ne od novca gradjana ove zemlje.
rukovodstva se obogatila, a mi da im vadimo dugove.
pri tom igraju sve neki levaci sa vezom i protekcijom.

haj'te bre

pre 11 godina

Uh što bih voleo da se ugase ova dva kluba kako želi dosta ovdašnjih komentatora, da vidim šta bi se onda gledalo. Bilo bi po svih 300 navijača na tim sjajnim utakmicama koje bi se gledale kad "blizanaca" ne bi bilo...

Kme kme

pre 11 godina

Kakav bezobrazluk.Sam bih sebe ujeo sto sam ovoga glasao.Stavlja u istu ravan Zvezdu i Partizan,finansijski.Da neces mozda da pokrijes 60000000 duga kao KK preko noci 20000000.Drzava netreba da konsoliduje lopovluk nego sankcionise,bez obzira ko je u pitanju.Resenje je privatizacija,ako niko nece,katanac... (smeker, 13. novembar 2012 17:37)

Kompleksasu, dug nije pokriven preko noci nego je kkcz u stecaju, na srecu vas grobara.Trebalo bi da znas nesto pre nego sto kazes nesto iz facebook repertoara.

Zlatko

pre 11 godina

II deo: Dakle, redovne igre u Evropi, konkurentnost, poneka pobeda. Svestan sam ja da su prošli dani kad su se pobeđivali Real i Milan, ali ako je Partizan mogao da izgubi od Reala 1:0, ili Zvezda od Bajerna 2:3, to samo pokazuje da našim klubovima ne treba mnogo. U City je uloženo x miliona, a ljudi jedva postaše šampioni u 94. minutu i dve sezone ne prolaze grupu. Zvezda i Partizan bi sa budžetom da se dovedu igrači od samo 10-ak miliona, plus na plate 5-6 miliona, lagano igrali evropska takmičenja svake godine. A tih 15-ak miliona, ulagaču bi se vratilo od prve LŠ-a. Plate bi bile redovne, igrači bi imali želju da ostanu, stručni ljudi bi bili na funkcijama i ne bismo više imali slučaj Ćosić, Đorđević, Nastasić... , niti bismo imali Šamrok, Apoel, Slovan, Žilinu...

meda

pre 11 godina

Znaci opet poreski obveznici treba da placaju necije gluposti i lopovluke. Vucicu, dalje ruke od nasih novcanika!!! Ako ova dva trula kluba inficirana kriminalom i prenaseljena raznoraznim mutnim likovima treba da propadnu, neka propadnu - vala zasluzili su.

TheObradovic

pre 11 godina

Drzava treba da donese pravni okvir za privatizaciju sportskih kolektiva. Dosta su klubovi bili na drzavnoj sisi!
Dosta su stranke iz klubova izvlacile novac!
Toboze smo za kapitalizam i trzisnu ekonomiju,a ovamo goli socijalizam/komunizam na delu.
Daj da se i mi Srbi jednom opredelimo zasta smo.
Muka mi je vise od ovakvih "mera i resenja" koje samo produzavaju agoniju i odlazu neizbezno.
SD Crvena Zvezda i Partizan su rupe bez dna.

dada

pre 11 godina

Drzava ce pomoci samo ako dozvoli privatizaciju ovih klubova. Sve ostalo je lov u mutnom i dobijanje politickih poena...

Sta ima drzava da daje nase pare na spasavanje fudbalskih i kosarkasih klubova?
Vecu glupost nisam cuo u zadnje vreme.

Nazalost, dozvolice privatizaciju kada bude bilo kasno, odnosno kada ih vise niko ne bude hteo.

Jovan

pre 11 godina

Drzava da pomogne mladim matematicarima , drzava da pomogne mladim sportistima da napreduju a bacati pare na ovu fudbalsku mafiju je cisti promasaj !

Косовски витез

pre 11 godina

Јао Србијо, људи гладују а они дају новац онима који трчкарају по трави.

Bojan

pre 11 godina

Neću da od mog poreza se plaćaju neodgovorni i nesposobni klubovi. Mada i ovako su im finansijeri: Telekom, EPS... Treba to sve ukinuti. Blizanci ne bi bili ni nasredini tabele da nema "guranja"...
Skoro svi fudbalski klubovi su leglo za krađu novca od strane političara, mafijaša, menadžera, huligana.
Sramota.

Nikola

pre 11 godina

Cuj ovog Zvezda placala penzije, ej sve cu cuti. Nije tebi lako i ovih 65 miliona je otislo na penzije, jel tako:) a neki rekose da je Zemunelo izgradjen od Zvezdinih para ahahahahaha. E sta sve necete smisliti:)

buki

pre 11 godina

A izvini, hoce li neko i da licno odgovara zbog takvog stanja, mislim sa svojim bankovnim racunima nekretninama i slicno, ili ce sve biti po starom sa novim podpredsednikom???

KODAR78

pre 11 godina

Sto se tice Partizana najveca pomoc je ako je moguce da se smeni Djuric i njegova garnitura menadzera i kvazibismismena koji svakodnevno isisavaju sredstva iz kluba,ne mareci uopste na sportski aspekt kluba.Dajte ljudi samo su jos u fudbalu ostali izbori po komunistickom sistemu,sto nema vise nigde u normalnom svetu,jedan kandidat na bilo koju znacajniju presednicku funkciju.Stvarno je sramota bira se pres-
ednik i FSS i Partizana i Zvezde a ima samo jedan kandidat e to je najveci problem jer njihove seme su unapred dogovorene i sa ovakvim sistemom nema opsteg nego samo pojedinacnog dobra.

Komša

pre 11 godina

Možda bi i moglo.Ali u paru isto,a ne da se neko dovede u istu situaciju iako to ne zaslužuje.Ako se Partizanu pokrije milion,onda i Zvezdi ista cifra.I kontrola.

Neko iz mase

pre 11 godina

Nemoze, pare od "mog" poreza da daje u dzep lopovima.
Ako su bankrotirali neka objave. A ko je pokrao pare dok ih je bilo na tome neka radi privredni keiminal.
Postoje (mozda) i amaterski rangovi takmičenja.

IvanGrozni

pre 11 godina

Ja ne želim da finansiram bilo koji profesionalni klub i zato od danas ne plaćam porez. Ko želi da finansira klubove neka to radi iz sopstvenog džepa a ne državnim parama!!!!

Beba

pre 11 godina

Наравно слажем се да треба помоћи.Али исто тако треба да се помогне и грађанима Србије...

Hm

pre 11 godina

Vučiću, za te kupi mikroskope za Kliniku za neurohirurgiju KCS i plati bolesnoj deci lečenje. Mani se Crvene Zvezde i Partizana, ko još gleda naše manekene sa dve leve.

s.

pre 11 godina

ja sam protiv. razumem da treba ocuvati partizan, zvezdu, sport generalno, ali to mora da bude propraceno opstim merama - koje ce osigurati buducnost sporta, a ne mafijasa. ovo ne vredi, dok god se ne dozvoli totalna privatizacija klubova i dok god ne postoji istinita zelja za pomakom sa tacke, t.j. politicki konsensus i svest za drustvo. a ako to nije moguce, nek propadnu i partizan i zvezda (govorim kao navijac partizana).

narod

pre 11 godina

I ovo ce narod pozlatiti???

A gde su pare za narod?

Za proizvodnju za poslove, fabrike itd?

Ocigledno im je vaznije da daju nekom direktoru milione nego da stimulisu privredu i da narod nadje dobar posao...

Ajde to nego da obnovise autobuse bar ili nesto drugo.. Odakle vise narod da placa besnilo

Dajem kredit kupcima dugova

pre 11 godina

Privatizacija - opet neobaveštini isto. Hoćeš ti da kupiš CZ, daću ti kredit od 100.000 000 evra na deset godina, uz kamatu od 21 odsto. Uzmi taj kredit, vrati dug od 70 miliona, popravi stadion, kupi još kasalica i vrlo brzo povratićeš novac i postati mnogo bogat čovek, odmah do Miška, veruj mi. Da li išta znaš o profitu, koji je osnov kapitalističkog društvenog uređenja. Nemaš pojma.

jenki

pre 11 godina

od tebe ocekujem sledece: Uhvati i pohapsi sve lopove i u Zvezdi i u Partizanu. Da se zna ko kada kako i koliko je krao, jer toliko para je prolazilo kroz ruke lopovcica da je to nezamislivo.Ne da dajete pare od drzave nego pohapsite sve i rasvetlite sve kradje, tako ces pomoci i jednima i drugima. Puniti rupu bez dna ne vodi nicemu!

VladanKG

pre 11 godina

Pa kako vas nije sramota! Ova izjava ja na toliko različitih nivoa problematična da je izlišno komentarisati. Mada, način uređenja države i vođenje iste je tako da se nešto ovako i očekivalo mnogo ranije. Pa jedino večito kod ova dva kluba je rasipanje novca.
Sram vas bilo!

Goran

pre 11 godina

Samo napred!
Dok narod grca, drzava upumpava pare u propale klubove. da su valjali ne bi dosli u ovakvu situciju.
treba to ili privatizovati ili kljuc u bravu, ionako nam fudbal samo pravi probleme!

mir brate mir

pre 11 godina

ja jesam da se pomogne sportu,ali ovim ce se amnestirati lopovi koji su zvezdu i partizan bacili u dugove!! ovo je strasno..

Ivan

pre 11 godina

Navijam za Zvezdu i podrzavam pomoć države,ali nikako u finansijskom smislu jer stvarno ima pametnijih stvari u koje treba uložiti nego što su sportski klubovi.Neka država nađe,tj otkrije gde su sve te pare nestale,kako je nastao toliki minus i pola problema je rešeno.Krivci da se kazne,da vrate pare i ne treba više nikakva pomoć.

Zato sto

pre 11 godina

Zato sto za Zvezdu i Partizan navija 90% stanovnistva Srbije, Zato sto su to simboli Srbije...Pa Zvezda ima vise navijaca u mojoj ulici nego bilo koji prvoligaski klub ukupno

MaxBunker

pre 11 godina

I Partizan i Cvezda su u proetklih petnaestak godina uzeli puno desetina milona evra a od toga ništa nije otišlo državi i gradjanima tako da i gradjani i država njima ne duguju ništa.

Shadows on the wall

pre 11 godina

@grobari kompleksasi
Slobodno napisi najjaci, nije greska, to je ispravno za razliku od najaci. I da, drago mi je sto priznajes da pratis taj novoosnovani klub KKCZBG Diva i priznajes da je tvoj klub KKCZ u stecaju. Hvala. A to sto sam ja komplekasas, to je vec moj problem, od te bolesti se lecim vec 11 godina.

Zoran

pre 11 godina

pa zar fudbalerima da gradjani placaju plate od nekoliko stotina hiljada eura godisnje. Ja zaradjujem 300 Eura mesecno a golman Zvezde 10000 Eura. Vucicu, da li je I tebi vlast udarila u glavu?

Predrag

pre 11 godina

Planiram da moju malu firmu zadužim za 150 hiljada EUR pa molim državu
da se aktivno uključi u rešavanje problema moje firme. Imam nekretninu (stadion) ali to neću da prodam, hoću da država podmiri dugovanje moje firme.

Dusan Basta

pre 11 godina

Da se razumemo, svako ko je malo vise upucen u desavanja zna da je za vreme sankcija penzioni fond isplacivala Crvena Zvezda. Vreme je da se to naplati. A vi zajedljivci prvo se raspitajte pa onda udarajte minuseve.

Romanija

pre 11 godina

Prvo treba videti ko stoji iza tih klubova , i koje te klubove doveo na ovako niske grane. Omogućiti navijačima da bezbedno dolaze na stadione i navijaju za svoje simpatizere. Tek tada se može pomoći u celini sportu , a ne samo Zvezdi i Partizanu.

hapsenja

pre 11 godina

Pa i treba! Ali prvo treba pohapsiti sve koji su klubove doveli u takvo stanje da duguju ovolike pare! Nije Crvena Zvezda pokrala pare nego tamo neki foteljasi koji samo gledaju svoj interes! Bukvalno sve sto imaju bih prodala, pa ulozila u nesto pametno! A drzava i treba da pomogne ovakvoj instituciji kao sto je Zvezda. Sto ne znaci da ne treba isto tako da radi i sa Vojvodinom, Radnickim, Borcem itd.

JA

pre 11 godina

Pored Rangersa i mađari su svoj najveći klub Ferencvaroš pre 10-tak godina poslali u niže lige zbog dugova, isto su uradili i slovenci tako što su rasformirali Olimpiju iz Ljubljane 2005-te, najveći brend Slovenije i preimenovali je u NK Bežigrad i poslali je u treću ligu. Takođe i jedna Fiorentina je izbačena u treću ligu i morala je da promeni ime u Florenca. Svi ti klubovi su izbačeni zbog dugova, ali su se posle vratili tu gde su. Ne vidim ni jedan jedini razlog zašto da država pomaže zvezdu i partizan, ako niste sposobni da se takmičite, katanac!

Бата

pre 11 godina

Мислим да је најбоље решење да се оснује једна лига само за близанце, где би се они такмичили за прво и друго место. Ионако се наш фудбал на државном нивоу своди само на та два клуба, ионако се наша држава своди само на том Београду. Зашто држава не пружи помоћ нпр. за Раднички из Ниша, који још увек не може да добије завршен стадион, који игра у различитој опреми и који има још много проблема... Зашто се не пружи помоћ и другим клубовима који су у сличним ситуацијама... Нажалост, нашим државницима су најбитнија та два клуба и тај Београд, а док тако раде тако ће и да нам иде. Јадна ли си Србијо!

Nenad

pre 11 godina

Fk Partizan je do sada dobijao ravno 10 puta vise para iz budzeta od Zvezde u zadnjih 5 godina,prema izvestajima koji su bili pre par meseci prikazani javnosti.I sada Vucic kaze da treba da se pomogne i jednima i drugima,treba naravno,ali onda Zvezda koja je do sada dobijala mnogo manje,treba da dobije mnogo vise para od Partizana i to bi bilo posteno.Kaze i da je delom i zbog loseg poslovanja situacija takva,ok jeste,ali hoce li neko da ide u zatvor za to?Ili ce se samo u Zvezdi hapsiti za mahinacije neki,a neki ne...a u Partizanu bukvalno niko?

Mirko

pre 11 godina

Stvari stoje ovako,jednostavno privatizacija !


Kako u Srbiji da bude bolje u svemu pa samim tim i u sportu ?

Jednostavno politicari trebaju da slusaju narod i za 30.godina cemo biti Nemacka.

Realnost narod slusa politicare,naseda na njihova obecanja i zato smo opet Nemacka ali otpozadi.

ultrabgd1

pre 11 godina

Hvala Vladane ! Uzeo si Klub kada nikoi nije hteo. Mogu da te zamislim da dolaziš na stadion kao navijač. Može li neko da zamisli tranzicionog pobednika DJurića da dolazi kao navijač na jna ?!

mf

pre 11 godina

Gospodine Aco, losi su vam savetnici, ne pomazite ovu grupicu sumljivih tipova sto su upropastili srpski fudbal, opustosili ga i ostavili gomilu dugova, pa zar poreski obveznici medju kojima ima jako siromasnih treba da pomazu lopovska-polukriminalna sportska udruzenja, na dobos sve pa ako prezive- prezive.... ionako ne znaju da igraju fudbal, kukuruz liga je jaka za njih!

Vlado

pre 11 godina

Umjesto u propale fudbalske klubove trebalo bi uloziti novac u klub koji sirom Evrope pozitivno predstavlja drzavu Srbiju, a to je KK Partizan. Ima li sanse da on dobije kakvu pomoc drzave, a zasluzio ju je mnogo vise od drugih koji se ovdje pominju?

Smiljko G1970

pre 11 godina

Vucica ne zanima partizan...nego ce drzavnim novcem da plati zvezdin dug od 60miliona evra da klub ne bi ugasili i opet sve radi na tome da uzmu titulu... to ima samo u nasoj banana drzavi... Rendzers su izbacili u 3. ligu zbog smesnog duga... i onda se svi zale na nas fudbal,nije ni cudo zasto...

Nebojsa

pre 11 godina

Sto se tice klubova to u potpunosti podrzavam jer je situacija takva da treba pomoci klubovima kao sto su Partizan i Zvezda.Medjutim brine me druga stvar ako se u to upetlja Vucic strah me je da situacija moze da bude jos gora i da klubovi bankrotiraju i pre vremena posto su i u jednom i u drugom klubu jedni od vodecih funkcionera SPS-a koalicioni partneri gospodina Vucica.

Alex

pre 11 godina

Drzava dugo nije vodila racuna o tim klubovima, gde su novac uzimali pojedinci i to milione a da ih niko nije kontrolisao.
Ne treba privatizovati nijedan od ova dva kluba, jer nasa liga nije jaka i nece privuci pravog investitora a da pustis nekoga da pravi samo novac, to smo imali i sada, samo je novac isao u privatne dzepove.
Neka drzava preuzme brigu oko klubova, skloni sve bivse Zvezdase i Partizanovce, neka zaposle profesionalce i neka srede ona dva stadiona.

navijac jednih

pre 11 godina

Hahaha,neverovatno,napokon jedna tema oko koje se navijaci i jednih i drugih slazu.Znaci treba treba da nas snadje najvece zlo da bi nam svima zajedno doslo iz dupeta u glavu.Cudna smo mi Srbi sorta!

slobinator

pre 11 godina

a šta država drugo i radi nego što već 20 godina 'upumpava' novac u svoje mezimče partizan.sa druge strane zvezda je potpuno ruinirana.zašto i po čijoj naredbi to je slučaj koji bi trebao ispitati 'insajder'iako sam veliki zvezdaš nisam za to da država iz svoje prazne kase spašava naš najveći klub,već da se pronađu krivci za trenutno stanje ,kazne i da vrate pokradeno.kada je džajić odlazio iz zvezde govorilo se o dugu od 5 milona.sada pričaju o cifri od 60 miliona.jasno je onda koji period treba staviti pod lupu

Avangarda

pre 11 godina

Vreme je da se nesto promeni i u domacem sportu. Treba ispraviti propuste bivse vlasti koja je iz ovih sportskih giganata samo izvlacila novac.

todor

pre 11 godina

I opet jovo nanovo kao pre tri godine. Sad kad su doterali cara do duvara, katanac pred vratima, sad opet neki Vucic "jao daj da pomognemo i Partizanu i Zvezdi". Naravno pomoci ce na sve moguce nacine da se na Zvezdu ne stavi katanac, kao onda 2009. kad je trebalo. Samo je tada dug bio 3x maanji nego sada. I onda eto usput ce da se nagode za neku mizeriju za KK Partizan, tipa da ne placaju grejanje u Pioniru i kao, eto ravnopravno smo pomogli, posto se zna da FK Partizan nije ni u kakvim dugovima. Svake sezone proda preko 10 miliona evra igraca.
Katanac na Zvezdu!!

Nenad

pre 11 godina

(todor, 13. novembar 2012 21:59) Fk Partizan je samo 2007 godine po recima Dragana Djurica imao dug od 17 000 000e.Igraci nemaju pare da pojedu pljeskavicu u gradu u Milanu jer im duguju nekoliko plata,premija itd...A ti pricas kako Fk Partizan nista ne duguje...Da li su platili Banatu 3 000 000e za Tosica?nisu,a Vucurevic je najavio tuzbu...

iskreno

pre 11 godina

ne treba pomagati ni jednima ni drugima. Ili nek pomognu svima, ili nek ne pomažu nikom. Samo se forsiraju te dve rupe bez dna...

SPAVAC

pre 11 godina

Daj Boze, pa da nam najveci sportski brendovi stanu na noge. To su klubovi koji su bili sampioni Evrope svojevremeno u tim sportovima, i zaista je vazno da i dalje zadrze makar deo ugleda koji su imali u proslosti.

grobar

pre 11 godina

ali stvarno, zasto pomagati nekome ko vrti ogromne pare, pojedinci (igraci, treneri, menadzeri) i previse zaradjuju...
to bi trebalo da bude firma kao i svaka druga, kako radis tako ce ti i biti... stecaj, bankrot i cao.
bice novih i zvezda i partizana.
sto bi rekao pokojni avram, to se ne maze na hleb, ne zivi se od toga...
nikako da naucimo nesto, pojedinci ce i dalje enormno zaradjivati i uzimati pare, a nece izmirivati svoje obaveze vec ce zvati drzavu u pomoc kad god zagusti... mislim stvarno.

britka

pre 11 godina

Sigurno je da je u ovim klubovima bilo i lošeg, ali i sumnjivog poslovanja. Dobro je kad postoji intervencija države, iz razloga što takvi klubovi, nekada najjači, bez kontrole države postaju pogodno tle za korupciju i sumnjive radnje. Konačno je nekome to jasno.

Mile

pre 11 godina

Evo rešenja:

1.Zamrzavanje kluba kao u košarci do daljnjeg.
Poverioci neka se strpe.

2.Integracija sa FK Jagodina

3.Na čelu kluba Predsednik Dragan Marković Palma (čovek se dokazao u svim poslovoma koje je radio, uspešan u svakom pogledu). Klub bi se zvao Zvezda-Palma dok ne stane na zdrave noge a onda bi kao zdrav brend pomogao posrnulom „velikanu“.

Jedino tako nešto može da se uradi po ugledu na vaterpolo i košarku gde je primenjen ovaj model. Ja drugo rešenje ne vidim.

sandra

pre 11 godina

Konačno će se i država uključiti u probleme koji vladaju u naša dva najveća sportska kluba. Mislim da je to samo dokaz koliko se odgovorno pristupa vođenju države.

Delija

pre 11 godina

Vuciceva resenost u nameri da zavede red u Crvenoj zvezdi i vrlo brzo delegira ljude koji ce biti spremni da se uhvate ukostac sa nagomilanim problemima posle zvanicne ostavke Vladana Lukica.

Milance

pre 11 godina

Vucic, kao eksponent aktuelne vlasti i veliki zvezdas, savrseno je svestan cinjenice da milioni navijaca, kao i pojedini clanovi sadasnje uprave, ocekuju da bude pokretac pozitivnih promena u Crvenoj zvezde, odnosno garant da ce gigant sa Marakane turoban period ostaviti iza sebe.

JALE

pre 11 godina

Zvezda je život sve drugo su sitnice. Znam da i gdin. Vučić tako razmišlja, ali dok ne ode i Vesić i ne urade se sistemske promene, ništa od svega toga.

Kme kme

pre 11 godina

Kakav bezobrazluk.Sam bih sebe ujeo sto sam ovoga glasao.Stavlja u istu ravan Zvezdu i Partizan,finansijski.Da neces mozda da pokrijes 60000000 duga kao KK preko noci 20000000.Drzava netreba da konsoliduje lopovluk nego sankcionise,bez obzira ko je u pitanju.Resenje je privatizacija,ako niko nece,katanac... (smeker, 13. novembar 2012 17:37)

Kompleksasu, dug nije pokriven preko noci nego je kkcz u stecaju, na srecu vas grobara.Trebalo bi da znas nesto pre nego sto kazes nesto iz facebook repertoara.

Nenad

pre 11 godina

Fk Partizan je do sada dobijao ravno 10 puta vise para iz budzeta od Zvezde u zadnjih 5 godina,prema izvestajima koji su bili pre par meseci prikazani javnosti.I sada Vucic kaze da treba da se pomogne i jednima i drugima,treba naravno,ali onda Zvezda koja je do sada dobijala mnogo manje,treba da dobije mnogo vise para od Partizana i to bi bilo posteno.Kaze i da je delom i zbog loseg poslovanja situacija takva,ok jeste,ali hoce li neko da ide u zatvor za to?Ili ce se samo u Zvezdi hapsiti za mahinacije neki,a neki ne...a u Partizanu bukvalno niko?

Zato sto

pre 11 godina

Zato sto za Zvezdu i Partizan navija 90% stanovnistva Srbije, Zato sto su to simboli Srbije...Pa Zvezda ima vise navijaca u mojoj ulici nego bilo koji prvoligaski klub ukupno

Nebojsa

pre 11 godina

Sto se tice klubova to u potpunosti podrzavam jer je situacija takva da treba pomoci klubovima kao sto su Partizan i Zvezda.Medjutim brine me druga stvar ako se u to upetlja Vucic strah me je da situacija moze da bude jos gora i da klubovi bankrotiraju i pre vremena posto su i u jednom i u drugom klubu jedni od vodecih funkcionera SPS-a koalicioni partneri gospodina Vucica.

Grobari kompleksasi

pre 11 godina

(Shadows on the wall, 13. novembar 2012 17:32

E ovi su najaci grobari, nije ni svestan da partizan ne placa porez uopste a to kod drugih drzava ne prolazi i ide se u stecaj. Ali odma se kompleksas uhvatio Zvezde i dugovanja bankama, nije ni svestan da je KK Cz u stecaju, a zna da se uziva kad spominje FMP i ostalo...

Dusan Basta

pre 11 godina

Da se razumemo, svako ko je malo vise upucen u desavanja zna da je za vreme sankcija penzioni fond isplacivala Crvena Zvezda. Vreme je da se to naplati. A vi zajedljivci prvo se raspitajte pa onda udarajte minuseve.

slow motion

pre 11 godina

Ko tebi daje za pravo da finansijski porediš Zvezdu i Partizan? Zvezda je u svim mogućim sportovima svetlosnim godinama ispred Partizana po dugovanju. Sad kad je doteralo "cara do duvara", ti bi da uključiš državu.
Jel si ti čuo za Notingem Forest? Nemaš para...ćao u beton ligu. Ko im je kriv za loše poslovanje? U Košarci se fuzionisali, dugovi nestali, u rukometu promenili 5 imena, dugovi nestali. U vatrepolu uleteo novac i sve je ok. Privatizacija je jedino rešenje, pa ko je dovoljno lud da plati i vrati dugove, neka kupi tog svetskog giganta.

dex

pre 11 godina

@Slow motion

KK Partizan po raznim osnovima drzavi duguje oko 3 miliona. Da iskoristim tvoje pitanje, da li si cuo za Rendzers? Nemate za porez? Ajde lepo beogradska liga, pa ispocetka, nije strasno.
I ne zavaravajte se da je stanje u vasem FK mnogo bolje. Bolje je u odnosu na Zvezdu, ali je i dalje katastrofalno, dovoljno da nam u fudbalu pravite drustvo u zonskoj ligi.

Nikola

pre 11 godina

Mislim da je finansijska kriza u Partizanu izmisljena da bi moglo u javnosti da se opravda buduce veliko finansiranje zvezde... Djuric ce po obicaju da cuti po zadatku, a mnogo vise para ce dobiti zvezda. Nazalost zvezda ima jednog velikog sponuoza, a to je drzava Srbija!

haj'te bre

pre 11 godina

Uh što bih voleo da se ugase ova dva kluba kako želi dosta ovdašnjih komentatora, da vidim šta bi se onda gledalo. Bilo bi po svih 300 navijača na tim sjajnim utakmicama koje bi se gledale kad "blizanaca" ne bi bilo...

Gojko (.)(.)

pre 11 godina

A, što da pomogne Partizanu? Pa, zar Đura ne reče: "Možemo Mesija da dovedemo, al nećemo"? Zar ne reče pre 10 dana da su 4 miliona evra u plusu?
Šta će njima pomoć???

... ni trofeji iz muzeja

pre 11 godina

Šta mešaš Partizan u tu priču ?
Partizanu ne treba pomoć da plati svoje poreske dugove.

Pomozi ti tvojoj zvezdi, svi znamo da sada sledi opšta mobilizacija političara da bi zvezdu izvukli iz živog peska

Komša

pre 11 godina

Možda bi i moglo.Ali u paru isto,a ne da se neko dovede u istu situaciju iako to ne zaslužuje.Ako se Partizanu pokrije milion,onda i Zvezdi ista cifra.I kontrola.

danilo

pre 11 godina

Kao veliki sportski zaljubljenik,zadovoljan sam sto ce drzava pomoci sportu,ali posto je rec o parama poreskih obveznika,a ne Vucicevim licni,neophodno je da:
1)Odgovaraju krivci za nastale dugove
2)Cela stvar bude uradjena po zakonu,pa makar i specijalno donetom samo zbog ta dva kluba
3)Drzava mora postaviti upravnike za finansijski deo poslovanja.
4)Moraju se imati u vidu i rezultati,posebno kada je KK Partizan u pitanju jer njegovi uspesi svakako podizu rejting zemlje.
5)Obavezna je vlasnicka transformacija klubova jer ovako dalje ne ide
Jednokratno saniranje dugova a bez pratecih mera bice samo signal sledecim generacijama losih upravljaca da sve moze proci...

ultrabgd1

pre 11 godina

Hvala Vladane ! Uzeo si Klub kada nikoi nije hteo. Mogu da te zamislim da dolaziš na stadion kao navijač. Može li neko da zamisli tranzicionog pobednika DJurića da dolazi kao navijač na jna ?!

Zlatko

pre 11 godina

II deo: Dakle, redovne igre u Evropi, konkurentnost, poneka pobeda. Svestan sam ja da su prošli dani kad su se pobeđivali Real i Milan, ali ako je Partizan mogao da izgubi od Reala 1:0, ili Zvezda od Bajerna 2:3, to samo pokazuje da našim klubovima ne treba mnogo. U City je uloženo x miliona, a ljudi jedva postaše šampioni u 94. minutu i dve sezone ne prolaze grupu. Zvezda i Partizan bi sa budžetom da se dovedu igrači od samo 10-ak miliona, plus na plate 5-6 miliona, lagano igrali evropska takmičenja svake godine. A tih 15-ak miliona, ulagaču bi se vratilo od prve LŠ-a. Plate bi bile redovne, igrači bi imali želju da ostanu, stručni ljudi bi bili na funkcijama i ne bismo više imali slučaj Ćosić, Đorđević, Nastasić... , niti bismo imali Šamrok, Apoel, Slovan, Žilinu...

Ja bre

pre 11 godina

Kako bre drzava da pomogne kad je upravo ta drzava u tim klubovima. Pola Daciceve stranke je u Partizanu, Zvezdi i u FSS-u. Dok ne ode crna trojka iz srpskog fudbala Karadzic-Dacic-Ramadani nasem voljenom fudbalu spasa nema!

slobinator

pre 11 godina

a šta država drugo i radi nego što već 20 godina 'upumpava' novac u svoje mezimče partizan.sa druge strane zvezda je potpuno ruinirana.zašto i po čijoj naredbi to je slučaj koji bi trebao ispitati 'insajder'iako sam veliki zvezdaš nisam za to da država iz svoje prazne kase spašava naš najveći klub,već da se pronađu krivci za trenutno stanje ,kazne i da vrate pokradeno.kada je džajić odlazio iz zvezde govorilo se o dugu od 5 milona.sada pričaju o cifri od 60 miliona.jasno je onda koji period treba staviti pod lupu

SPAVAC

pre 11 godina

Daj Boze, pa da nam najveci sportski brendovi stanu na noge. To su klubovi koji su bili sampioni Evrope svojevremeno u tim sportovima, i zaista je vazno da i dalje zadrze makar deo ugleda koji su imali u proslosti.

Alex

pre 11 godina

Drzava dugo nije vodila racuna o tim klubovima, gde su novac uzimali pojedinci i to milione a da ih niko nije kontrolisao.
Ne treba privatizovati nijedan od ova dva kluba, jer nasa liga nije jaka i nece privuci pravog investitora a da pustis nekoga da pravi samo novac, to smo imali i sada, samo je novac isao u privatne dzepove.
Neka drzava preuzme brigu oko klubova, skloni sve bivse Zvezdase i Partizanovce, neka zaposle profesionalce i neka srede ona dva stadiona.

Grobar Nova Pazova

pre 11 godina

Dokle vise da se pomaze Zvezdi?
Svaka vlast u ovoj zemlji protezira Zvezdu.
Dosta je!
Dajte prostora i drugim klubovima.

R

pre 11 godina

Koliko sam gotivio Vucica sad je poceo da mi se gadi... Resavaj ti zamenice premijera neke vaznije stvari u ovoj drzavi od vadjenja iz dubioze drzavnih projekata, ali mozda hoce i on da se omrsi, vidim da je brata vec gurnuo u zvezdu kod Covketa ili Cokija kako ga vec zovu.

Vlado

pre 11 godina

Umjesto u propale fudbalske klubove trebalo bi uloziti novac u klub koji sirom Evrope pozitivno predstavlja drzavu Srbiju, a to je KK Partizan. Ima li sanse da on dobije kakvu pomoc drzave, a zasluzio ju je mnogo vise od drugih koji se ovdje pominju?

sandra

pre 11 godina

Konačno će se i država uključiti u probleme koji vladaju u naša dva najveća sportska kluba. Mislim da je to samo dokaz koliko se odgovorno pristupa vođenju države.

Berluskoni

pre 11 godina

1.Pod hitno da se izaberu nove vodje navijaca.
2.Svi dugovi da se oproste.
3.Da im se odredi sto veci budzet.
4.Da racune nikome ne polazu.
Za pocetak,dosta!

hapsenja

pre 11 godina

Pa i treba! Ali prvo treba pohapsiti sve koji su klubove doveli u takvo stanje da duguju ovolike pare! Nije Crvena Zvezda pokrala pare nego tamo neki foteljasi koji samo gledaju svoj interes! Bukvalno sve sto imaju bih prodala, pa ulozila u nesto pametno! A drzava i treba da pomogne ovakvoj instituciji kao sto je Zvezda. Sto ne znaci da ne treba isto tako da radi i sa Vojvodinom, Radnickim, Borcem itd.

NS

pre 11 godina

A ko će pomoći Vojvodinu, Radnički Niš, radnički KG i Slobodu UE ? Vlada Azerbejdžana ? Ništa ne sme da postoji van Beograda ? Sram te bilo ...

Ne mogu da cutim

pre 11 godina

Ja,kao gradjanin,placanjem poreza ne zelim da ucestvujem u finansiranju Zvezde i Partizana. To su visemilionski dugovi. Da se te pare koje samo FKCZ duguje usmere za opremanje bolnica,mogu se skoro sve bolnice u drzavi modernizovati. Znaju i pacijenti i lekari kako losom i zastarelom opremom se lece i operisu pacijenti

JVC

pre 11 godina

Да ли је могуће да нови аранжман са ММФ служи за санирање лоповлука типа агро банке,зведе партизана...Ма ништа од нас бити неће.

Timok

pre 11 godina

katanac za nesposobne-nece gladan narod da odvaja od usta zbog lopova i nesposobnjakovica.Ionako su zvezda i partizan najmladji klubovi u zemlji

MS

pre 11 godina

Neeeee, necu, ne zanimam me. Mozes samo da uzmes od onih koji su KRALI ta dva kluba. I onda, kad se to uradi da se privatizuju. Pa sta smo mi budale??!

Dajem kredit kupcima dugova

pre 11 godina

Privatizacija - opet neobaveštini isto. Hoćeš ti da kupiš CZ, daću ti kredit od 100.000 000 evra na deset godina, uz kamatu od 21 odsto. Uzmi taj kredit, vrati dug od 70 miliona, popravi stadion, kupi još kasalica i vrlo brzo povratićeš novac i postati mnogo bogat čovek, odmah do Miška, veruj mi. Da li išta znaš o profitu, koji je osnov kapitalističkog društvenog uređenja. Nemaš pojma.

vilenimo

pre 11 godina

čoveče, odem na rubriku ,,info", tamo vučić na 2,3 glavne vesti, odem na ,,sport" opet on! ocekujem ga i u ,,biz" i ,,zivot", a onda moze da se preseli u moj frizider i da iskace povremeno...

gagi

pre 11 godina

Ma nemoj, samo njima pomoc a ostalim klubovima? Nije Srbija Beograd.Dosta vise sa komunistickim blizancima Zvezdom i Partizanom.Oni brend?

durlan

pre 11 godina

Aman dokle vise, znaci samo se pomaze blizancima. A gde su drugi gradovi i klubovi? da li bi drzava pomogla Vojvodini da je u istoj poziciji, ili pak nekom drugom.
za te zivimo samo tebe volimo
i ajmo svi u glas zapevajmo svi
napred Radnicki mi smo tebi odani

Bojan

pre 11 godina

Pa sta drugo da se ocekuje u ovoj smesnoj drzavi. Forsiraju se dve rak rane sprpskog sporta, dva primera bahatosti i lopovluka, na ustrb starih srpskih klubova. Komunisticke tvorevine, ukradose sve pare.

JALE

pre 11 godina

Zvezda je život sve drugo su sitnice. Znam da i gdin. Vučić tako razmišlja, ali dok ne ode i Vesić i ne urade se sistemske promene, ništa od svega toga.

smeker

pre 11 godina

Kakav bezobrazluk.Sam bih sebe ujeo sto sam ovoga glasao.Stavlja u istu ravan Zvezdu i Partizan,finansijski.Da neces mozda da pokrijes 60000000 duga kao KK preko noci 20000000.Drzava netreba da konsoliduje lopovluk nego sankcionise,bez obzira ko je u pitanju.Resenje je privatizacija,ako niko nece,katanac...

a od kuma...

pre 11 godina

FK Partizan može da reguliše svoje dugove kroz prodaju jednog igrača, Zvezdu guši onaj deo koji duguje bankama, a tu ne može država da pomogne.

KK Partizan duguje od prilike sve ukupno 6 miliona, šta je u košarci ogromna suma jer tu nema priliv novaca kao u fudbalu. Tu bi bilo dovoljno da država dozvoli da KKP podigne kredit u Agrobanci, otplati kompletan dug i svi se prave da dug prema Agrobanci ne postoji, baš onako kao se desilo sa dugom KKCZ od 15 miliona.

???

pre 11 godina

Србијо моја напаћена. Први подпредсједниче Владе, ту причу можеш продавати овом неуком народу. Они који су само малчице паметнији од будале знају шта се иза брда ваља. А чули су и за популизам. Свака кривица има име и презиме. А ти руководиш државом. Да, и свачији дуг има ред вриједности. Може ли се поредити Ајфелова кула и кокошињац у селу? Може ли се поредити преко 60 дуга и мање од 5 репрограма? Јасно је шта слиједи иза ове приче. Али нема везе, да смо живи и здрави

DDR

pre 11 godina

Kasni im plata?Za jednu njihovu platu,koja se svodi na trckaranje,jedan prosecan mladi covek,bez obzira koju skolu ima RMBA i do CETIRI GODINE!

navijac jednih

pre 11 godina

Hahaha,neverovatno,napokon jedna tema oko koje se navijaci i jednih i drugih slazu.Znaci treba treba da nas snadje najvece zlo da bi nam svima zajedno doslo iz dupeta u glavu.Cudna smo mi Srbi sorta!

todor

pre 11 godina

I opet jovo nanovo kao pre tri godine. Sad kad su doterali cara do duvara, katanac pred vratima, sad opet neki Vucic "jao daj da pomognemo i Partizanu i Zvezdi". Naravno pomoci ce na sve moguce nacine da se na Zvezdu ne stavi katanac, kao onda 2009. kad je trebalo. Samo je tada dug bio 3x maanji nego sada. I onda eto usput ce da se nagode za neku mizeriju za KK Partizan, tipa da ne placaju grejanje u Pioniru i kao, eto ravnopravno smo pomogli, posto se zna da FK Partizan nije ni u kakvim dugovima. Svake sezone proda preko 10 miliona evra igraca.
Katanac na Zvezdu!!

ivan

pre 11 godina

pa da sad dajte pare iz drzavne kase da se lopovi jos vise bogate a narod da gladuje!...slazem se da treba pomoci klubovima ali i treba u te klubove dovesti ljude koji ce taj novac pametno da iskoriste a ne da se ovi sadasnji lopovi i dalje bogate od drzavnih para!!

VULKAN

pre 11 godina

Pomognite vi za vecu zaposlenost,pomognite privredu,poljoprivredu i navodnavanje .....a Zvezdi i Partizanu,su najvece zlo menadzeri koji uzimaju kajmak,i neodgovorno poslovanje i kradja para prilikom prelaznih rokova. Za milionske nagomilane manjkove neka se neko nadlezan iz vlade upita,gde su ? Da ste se na vreme pitali,nebi sada bili Djajic- Cvetkovic slobodni , a koliko vidimo i to ce duznicima morati da plati i vrati dug Zvezda.Pa odgovornost Piksija ( prodao ceo Tim) a para nigde.I tako u krug. To su Agroklubovi !

sportmanbg

pre 11 godina

U najgoroj situaciji je Zvezda. Ono sto je zabrinjavajuce da je od 2000. godine upravo Zvezda uvek bila nagradjivana za lose poslovanje. Setimo se da je Djindjic pomogao kk Zvezda 2001. godine. Sad su u malo boljoj situaciji, ali samo zahvaljujuci kreditu pa su potrosili brdo para letos na pojacanja. Problem ce ponovo isplivati na povrsinu kad dospeju prve rate kredita za isplatu. Nece imati para kao i svake godine za plate igraca, a onda ce pustati igrace bez obestecenja. Nisu ni u fk i kk Partisan cvecke ali racionalnije trose novac.

Beba

pre 11 godina

Наравно слажем се да треба помоћи.Али исто тако треба да се помогне и грађанима Србије...

Nislija

pre 11 godina

Zvezda i Partizan brendovi Srbije !?
A sta je sa Radnickim iz Nisa koji je 80-tih harao Evropom, cak do polufinala UEFA KUPA , zar on ne spada u brend Srbije ?
Od kako je Srbija samostalna drzava , ne secam se da je bilo koji od dva najpaznatija fudbalska kluba iz Beograda napravio ista u Evropi!
Sto ne kaze kada drzava planira da uplati sredstva za zavrsetak izgradnje stadiona CAIR ?

Volim Partizan

pre 11 godina

Lako cemo za Zvezdu i Partizan oni ne mogu nikad propasti kako god okrenes,nego pomozite vi malo centre kao sto je Novi Sad,Kragujevac,Nis i ostali gradovi da ne nabrajam sad...Infrastruktura je na ocajnom nivou tamo,pokrenite te klubove evo vidim renoviran je Cair u Nisu i to je predivna stvar,Sloboda iz Uzica ima lep stadion nije da se nista nije pokrenulo,ali ponovo nije dovoljno...Ajde da nam liga ne bude ovako ocajna i da imamo bar 4,5 klubova za respekt,neki ce se nasmejati ali ja verujem u to.Necemo valjda zavisiti od Hrvata i Crnogoraca i njihove volje da igraju regionalnu ligu,posvetimo se sami sebi.

Samo pljacka

pre 11 godina

Ponovo pljacka poreskih obveznika ! Kome je do Zvezde i Partizna neka placa ekonomske cene karata ili neka salje sms ili neka daje priloge. Neverovatno je da neko pljacka ljude bez posla ili one sa 20.000 da bi davao ogromne plate klincima iz BMW-a sa dve leve !

Nikola

pre 11 godina

Cuj ovog Zvezda placala penzije, ej sve cu cuti. Nije tebi lako i ovih 65 miliona je otislo na penzije, jel tako:) a neki rekose da je Zemunelo izgradjen od Zvezdinih para ahahahahaha. E sta sve necete smisliti:)

Nenad

pre 11 godina

(todor, 13. novembar 2012 21:59) Fk Partizan je samo 2007 godine po recima Dragana Djurica imao dug od 17 000 000e.Igraci nemaju pare da pojedu pljeskavicu u gradu u Milanu jer im duguju nekoliko plata,premija itd...A ti pricas kako Fk Partizan nista ne duguje...Da li su platili Banatu 3 000 000e za Tosica?nisu,a Vucurevic je najavio tuzbu...

britka

pre 11 godina

Sigurno je da je u ovim klubovima bilo i lošeg, ali i sumnjivog poslovanja. Dobro je kad postoji intervencija države, iz razloga što takvi klubovi, nekada najjači, bez kontrole države postaju pogodno tle za korupciju i sumnjive radnje. Konačno je nekome to jasno.

Milance

pre 11 godina

Vucic, kao eksponent aktuelne vlasti i veliki zvezdas, savrseno je svestan cinjenice da milioni navijaca, kao i pojedini clanovi sadasnje uprave, ocekuju da bude pokretac pozitivnih promena u Crvenoj zvezde, odnosno garant da ce gigant sa Marakane turoban period ostaviti iza sebe.

vossen

pre 11 godina

novi pazar , sloboda , javor , radnicki jedan , drugi , sada dici glas protiv ovog izivljavanja.istupiti iz lige odmah. koji su oni brend . bayern kad nije u formi bude sedmi. liverpul isto tako. zato su im i puni stadioni. da li je opvo lga 16 ravnopravnih klubova ili smo mi ostali samo tu radi folklora

ivan

pre 11 godina

Vučiću pomognite i meni da se restruktuiram,dužan sam za porez, stuju...nemam poso,dokle će ova država da troši pare na manje bitne stvai,a poso,standard to je poso vlade,za opove koji su opljačkali klubove zna se gde je mesto.

Privatizacija ili bankrot

pre 11 godina

A zašto državne pare da idu samo ovim klubovima i zašto država da pokriva gubitke koje su napravili Zvezda i Partizan. Ima li važnijih prioriteta u ovoj državi od propalog FK Crvena Zvezda.

Shadows on the wall

pre 11 godina

Onda gospodine Vucicu primenite model sa KK CZBG na FK CZ. Jednostavno im otpisite dug od 60 miliona i to cemo da otplacujemo svi mi poreski obveznici. A to sta je bilo sa 15 miliona evra u KK CZ i 60 u FK CZ je nebitno. Najbitnije od svega je da se nas gigant podigne na noge, a samim tim, sto bi rekao gospodin Covic, u Srbiji ce se bolje ziveti. Jeste da ce narod u Srbiji morati da anulira te dugove, ali moramo malo da se zrtvujemo zarad boljeg i kvalitenijeg zivota, zar ne!? Sta je to 60 miliona evrica u poredjenju sa smanjenjem stope nezaposlenosti, povecanjem BDP-a, ulaskom u EU, ponistavanjem nezavisnosti Kosova i da ne nabrajam sve ostale povlastice koje nas cekaju kada se nas gigant oporavi!? A sto se Partizana tice, pa... mislim da treba da primenite istu praksu kao u kosarci i vaterpolu. Jednostavno ga zanemarite. Unapred hvala sto ste mi objavili komentar.

Svi ste vi ista mafija

pre 11 godina

Zbog cega da im se pomogne, sto su oni u prednosti nad ostalim klubovima? Stamota je koliku pomoc ova dva kluba imaju decenijama od strane drzave!

bogdan

pre 11 godina

A zrenjaninski Proleter je morao da se ugasi zbog 200.000 evra duga...

S druge strane neko može čisto svojom krivicom, bahatošću i lošim poslovanjem da sebi napuca dug od 60 miliona, a država će narodnim novcem dug da sanira. Kakvu to poruku šalje? Ponašaj se rasipnički, spiskaj milione, zaglavi se u dugovima, a država će na kraju da dođe i da te spase, a onda možeš ponovo i tako u krug.

jednakost

pre 11 godina

Шкоти су показали како се то ради у озбиљним државама, што би правили будале од оних који плаћају порез.

KODAR78

pre 11 godina

Sto se tice Partizana najveca pomoc je ako je moguce da se smeni Djuric i njegova garnitura menadzera i kvazibismismena koji svakodnevno isisavaju sredstva iz kluba,ne mareci uopste na sportski aspekt kluba.Dajte ljudi samo su jos u fudbalu ostali izbori po komunistickom sistemu,sto nema vise nigde u normalnom svetu,jedan kandidat na bilo koju znacajniju presednicku funkciju.Stvarno je sramota bira se pres-
ednik i FSS i Partizana i Zvezde a ima samo jedan kandidat e to je najveci problem jer njihove seme su unapred dogovorene i sa ovakvim sistemom nema opsteg nego samo pojedinacnog dobra.

Shadows on the wall

pre 11 godina

@grobari kompleksasi
Slobodno napisi najjaci, nije greska, to je ispravno za razliku od najaci. I da, drago mi je sto priznajes da pratis taj novoosnovani klub KKCZBG Diva i priznajes da je tvoj klub KKCZ u stecaju. Hvala. A to sto sam ja komplekasas, to je vec moj problem, od te bolesti se lecim vec 11 godina.

Avangarda

pre 11 godina

Vreme je da se nesto promeni i u domacem sportu. Treba ispraviti propuste bivse vlasti koja je iz ovih sportskih giganata samo izvlacila novac.

boki

pre 11 godina

pa stvarno nema smisla vise..bolje da zaposljavate ovu omladinu sto nezna sta ce sa sobom nego da pomazete klubovima gde sede lopovi..bruka..pada vlada..

Delija

pre 11 godina

Vuciceva resenost u nameri da zavede red u Crvenoj zvezdi i vrlo brzo delegira ljude koji ce biti spremni da se uhvate ukostac sa nagomilanim problemima posle zvanicne ostavke Vladana Lukica.

Pera

pre 11 godina

Drzava ne bi trebalo da troši novac poreskih obveznika na ovaj način. Engleska ne subvencioniše Mančester, Španija Barcelonu ili Italija Inter. Ujedno se hendikepiraju oni koji ulažu privatna sredstva jer kako biti ravnopravan u ligi gde su povlašćeni pod državnim protektoratom. Jedini lek je bankrot pa onda ispočetka. Fudbal je svuda u svetu profitabilan, ali samo uz logiku-koliko para, toliko muzike

SouthSide

pre 11 godina

ZnaCHi ne mogu da verujem... po ko zna koji put drzava staje u odbranu svojih omiljenih blizanaca iz takozvane slavne proslosti... umesto da se ugase ili rasformiraju zbog milionskih dugova i marifetluka, oni ce ponovo da im prave uspehe... Ako jedan Glasgow Rangers, PEDESETOSTRUKI prvak drzave moze da zbog toga ode u nizi rang, onda o cemu pricamo... pa se posle pitajte gde su i sta o tome misle Radnicki N, Radnicki KG, Vojvodina, Sloboda, Spartak, Borac itd.

Milan

pre 11 godina

Vucicu, ne pokusavaj da budes populista.Privatizuj i resi problem.Sve syto ne moze samostalno da opstane treba da propadne.Ne mislim na zdravstvo.skolstvo....Dosta je bilo demagogije.Zasto fudbal i kosarka.Ja na primer volim pikado i sah.Zasto samo velike klubove?Sta je sa razvojems porta na selima ?Demagogija i kupovina glasova.

Borko

pre 11 godina

Sad ce da bude dugovi puj pik ne vazi,i moze opet da se krene u rasipanje,a da ja dugujem drzavi 1000e dosli bi da me ubiju i prodaju moje telo

ne Titovim blizancima

pre 11 godina

Ne vidim AMA BAS NI JEDAN RAZLOG! da se pomaze samo dvema sportskim kolektivima!Ako vazi pravilo svugde u svetu izadjes na trziste ako si uspesan opstajes i napredujes ako nisi propadas!Sada svi gradjani Srbije treba da snose posledice loseg dugogodisnjeg poslovanja ova dva kluba!Zamislite koliko samo iinkubatora porodilista igralista moze da se napravi za te pare!

Dejan

pre 11 godina

Zasto drzava da pomaze zvezdu i partizan?Oni nisu najveci Srpski brend nego najveca sramota Srbije i stalno su povlasceni od politicara u domacim takmicenjima.

Zasto drzava ne pomogne OFKBEOGRADU oko sanacija stadiona?

Pera

pre 11 godina

Kako sad nema ovde istrage o tome ko je ojadio ove klubove. I to receno u Nisu. Niski Radnicki je pusten niz vodu jos pre 10-20 godina. Godinama nije mogao ni da udje u super ligu. Kako sad to isto ne vazi za ove propale investicije.

Ali da se ne lazemo razlozi su sledeci:

1) Preko Zvezde i Partizana takozvani navijaci, citaj huligani, se drze pod kontorlom. Oni su korisni za raznorazne van-drzavne aktivnosti, od lakih tipa uterivanja straha po ulicama, pa do komplikovanih u vreme vanrednih stanja i ratova, tipa asanacije terena i slicno.

2) Lova koja dolazi u ove fudbalske klubove se slabo kontrolise. Ko koga kupuje i prodaje, po kojoj ceni, kada i kako se slabo zna.

3) Izigrava se nekakva Dinkicevska darezljivost i podilazenje obicnom narodu tipa ja sam taj ko ce biti zasluzan kad sledeci put dodje Inter u Beograd. Bez mene gledali bi ste Dubocicu. A to sto ce za 4-5 godina iz novog bankrota neko treci ponovo vaditi ove gubitase njega nece biti briga.

4) Pravim utisak da nesto aktivno radim dok sam na vlasti. Doduse radim samo ono sto mislim da umem, a to je sve nesto na relaciji od Kurira do Zvezde. Dalje od toga niti znam niti smem.

TheObradovic

pre 11 godina

Drzava treba da donese pravni okvir za privatizaciju sportskih kolektiva. Dosta su klubovi bili na drzavnoj sisi!
Dosta su stranke iz klubova izvlacile novac!
Toboze smo za kapitalizam i trzisnu ekonomiju,a ovamo goli socijalizam/komunizam na delu.
Daj da se i mi Srbi jednom opredelimo zasta smo.
Muka mi je vise od ovakvih "mera i resenja" koje samo produzavaju agoniju i odlazu neizbezno.
SD Crvena Zvezda i Partizan su rupe bez dna.

Nemanja

pre 11 godina

Jedna reč: PRIVATIZACIJA.

Jedino tako ćete pomoći i klubovima i sportu i državi i skinućete ih sa budžeta. Sve dok se to ne uradi imaćemo Bate i fudbalsku mafiju.

Savo

pre 11 godina

Ko će bre da pomogne tu bandu!? Ko može u moje ime da barabama obeća pomoć!? Pa nemam više ni da se prehranim a pogledajte njihov vozni park - i ja tu treba da doplatim!!!
Ima li kraja ovom besmislu???

seseljevo kumce aca

pre 11 godina

Uprave nisu placale porez drzavi, al su zato sebi, igracima i politicarima stavljali u dzepove milionske iznose. I sad neka sirotinja iz nekog sela u Surdulici treba da placa dugove koje su napravili milioneri, da bi isti ti milioneri mogli ponovo da trpaju pare u svoje dzepove.

Nikola

pre 11 godina

Zivim u Novom Sadu i nemate pojma kako me ova izjava pogodila, dok cela Srbija grca, korpucija cveta, on ce da daje pare Covicu, Djuricu i Vesicu.

Pomozite narodu, pokrenite proizvodnju, kako vas nije sramoti bando, svi ste isti! Sad ce po upravama da kraduckaju opet dugovi, po opet sve ponovo. Nisi ti Vucko lud ja sam debil sto nisam jos otisao iz ove drzave!

Liga sampiona

pre 11 godina

Kada ce ta ista drzava da shvati da pomoc ne znaci reprogram dugova vec dovidjenje sposobni ljudi! Zvezda nije zasluzila reprogram tj. davanje mojih para lopovima.

banex

pre 11 godina

Zašto bi država pomagala blizance a ne i sve druge klubove? Zar u ovoj zemlji postoje samo dva kluba, a ništa drugo nije bitno? Ako može Rendžers u četvrtu ligu, mogu i bivši šampioni i finalisti kupa šampiona.
A ako im već treba pomoć neka im pomognu njihovi navijači pošto ih ima dovoljno, ako svaki da po 10 evra rešiće puno problema.

E

pre 11 godina

Ali zastooo? Da bi ponovo "kupovali", to jest uzimali za dzabe igrace drugih klubova, pravili misemilionske dugove, a onda im drzava to ponovo otplacivala!? Pa tako moze i svaki drugi klub da bude sampion.. Tuga od nase drzave. Vucicu bi bolje bilo da resava ozbiljne probleme ove drzave, a ne da se igra sa Zvezdom i Partizanom. A verovatno to radi da bi stekao popularnost i za sledece izbore... Fuj, dva vestacka drzavna projekta, navijaci podeljeni oko njih, i stalno neka tenzija, mi smo bolji, e ne nego smo mi. stvarno strasno sta se radi. Ne interesuje me nas sport uopste. Prave blizanci dugove, kradu, mesetare, a drzava od nasih para posle placa. Sto Vucic ne uplati 62 miliona koliki je Zvezdin dug, Vojvodini ili Radnickom iz Nisa, pa da vidimo ko bi bio najuspesniji klub u Srbiji. Sta su oni gori od Zvezde i Partizana!?

Otisao odavno

pre 11 godina

Dignite porez na 30%, ulozite u Zvezdu i Partizan, zatim stavite vase ljude da "vode" klub, da ne kazem nesto grdje i tako sve u krug ;)
Alo breeeee, zemljjače, klubovi treba da se PRIVATIZUJU, a ne od narodnih para da se bogate kojekakvi, da vidis kad neko ulozi svoje pare kako se vodi racuna gde su ulozene, ko se kupuje i prodaje i koliko ljudi radi u upravi i prima plate ...
Da vidis onda da li ce neki tatin sin zaigrati ako nema pojma, da vidis onda gde ce nam zavrsiti sportski klubovi...
Samo prepisite od Nemaca, nista posebno komplikovano...

trig

pre 11 godina

Apsolutno sam protiv! Dok drzava nema para za gaze, lekove i spriceve u bolnicama, ne treba ulagati u klubove gde igraci i funkcioneri imaju ugovore na hiljade evra mesecno!

Srbenda

pre 11 godina

A pomoc ostalim klubovima i ostalim sportovima osim fudbala!!?? Od toga nema nista naravno,favorizuju se samo Zvezda i Partizan!!! Sijaj Beograde a ti Srbijo toni dublje i dublje!!! Ako se daje pomoc njima onda treba i drugim klubovima u zemlji i to ravnomerno na ravne casti!!!!!

Ayatollah

pre 11 godina

Vučiću, pomozi da se na Neurohirurgiji nabave ispravni mikroskopi, a ne tim raspalim koalicijama mufljuza, kriminalaca, perača para i večitih neradnika.

Zlatko

pre 11 godina

I deo: Hoćete da pomognete? Ok, omogućite da se klubovi privatizuju. Kad mogu toliki klubovi iz Rumunije ili Bugarske da dobiju vlasnike, ili iz neke Belorusije, Češke ili Slovačke, a da ne pričam o lubovima iz zapadne Evrope, pa zašto ne bi mogli Zvezda i Partizan? Omogućite privatizaciju, neka stranac daje pare, vi tu budite čisto kao neka kontrola da se uverite da će klubovi stati na svoje noge. Kad čoveku ili kompaniji počne da se vraća uloženo, kroz konkurentne nastupe u Evropi, oni će nastaviti i dalje da ulažu i neće im biti u interesu da klub propadne. Znam da je to mač sa dve oštrice i da će to jedva dočeti svi domaći lešinari, ali ako su Zastavu mogli da dobiju Italijani, NIS Rusi, železaru Ameri (koja sad traži novog vlasnika jer ste vi kao država digli ruke čim ste je prodali a „neku proviziju sebi strpali u džep“), mogu valjda stranci i Zvezdu i Partizan. Od nekadašnjeg evropskog šampiona pred kojim su padali svi, ja bih se zadovoljio da Zvezda bude u rangu Kluža. Da ne spominjem gde su sad od nas Viktorija Plzen, Sparta Prag, Apoel, Legija... O Zenitu, Šahtjoru, CSKA, Bate Borisovu ne vredi ni pričati.

Lav

pre 11 godina

Ne možete zabraniti igračima ispod 23 godine da napuštaju zemlju, kao što je to Tito mogao. Ne možemo postati bogatija zemlja od zapadnoevropskih.
Trećeg rešenja nema, možemo se prepirati međusobno do iznemoglosti, ali ovde će se uvek igrati nižerazredni fudbal.

Ivan

pre 11 godina

Navijam za Zvezdu i podrzavam pomoć države,ali nikako u finansijskom smislu jer stvarno ima pametnijih stvari u koje treba uložiti nego što su sportski klubovi.Neka država nađe,tj otkrije gde su sve te pare nestale,kako je nastao toliki minus i pola problema je rešeno.Krivci da se kazne,da vrate pare i ne treba više nikakva pomoć.

Mirko

pre 11 godina

Stvari stoje ovako,jednostavno privatizacija !


Kako u Srbiji da bude bolje u svemu pa samim tim i u sportu ?

Jednostavno politicari trebaju da slusaju narod i za 30.godina cemo biti Nemacka.

Realnost narod slusa politicare,naseda na njihova obecanja i zato smo opet Nemacka ali otpozadi.

Smiljko G1970

pre 11 godina

Vucica ne zanima partizan...nego ce drzavnim novcem da plati zvezdin dug od 60miliona evra da klub ne bi ugasili i opet sve radi na tome da uzmu titulu... to ima samo u nasoj banana drzavi... Rendzers su izbacili u 3. ligu zbog smesnog duga... i onda se svi zale na nas fudbal,nije ni cudo zasto...

Predrag

pre 11 godina

Planiram da moju malu firmu zadužim za 150 hiljada EUR pa molim državu
da se aktivno uključi u rešavanje problema moje firme. Imam nekretninu (stadion) ali to neću da prodam, hoću da država podmiri dugovanje moje firme.

Sramoto od Srbije

pre 11 godina

Ajde neka država pomogne prvo sebi a tako i svom narodu, pošto se raspadamo i pretvaramo u naciju prosjaka i preturača po kantama.

dexyco

pre 11 godina

ako ako dajte njima , pomozite sirotinji, sramota je da nemaju a ostali klubovi u srbiji ce da pricekaju , pa kriza je!!
jao zemljo srbijo otvori se da propadnemo svi da nas vise nema !!!!

zoran

pre 11 godina

Nece dozvoliti KPJ-u da se Titovi blizanci. Stari i sa onog sveta vodi rachuna o njegovim chedima.
Za to vreme OFK Beograd igra na rushevinama i mzoe da se ugasi...klub star 100 godina..koga briga za OFK i klubove slichne pomenutom.

KOja smo mi banana drzava...iz Zvezde i Partizana novac POKRADEN i sada drzava pokriva lopove...O, Gospode ima li te..????

dusans

pre 11 godina

Jeftin i pogresan marketing gospodina Vucica.
"Veciti"(sa svojim smesnim imenima) su oni kao zabluda i zaludjivanje masa. Zato treba da nestanu ili da budu tretirani kao i ostali klubovi Srbije.60 godina su privilegovani, neka od sad budu "veciti" na svoj racun i svoju pamet.

stefan

pre 11 godina

ne moze! ja prvi kao grobar, ali i poreski obveznik ne zelim da se moje pare rasipaju po propalim klubovima, i u dzepove raznih vesovica i djurica... prvo privatizacija! dosta vise o "institucijama fudbala", nego da se novac ulozi u prave institucije (nauku) a ne u propale klubove i mafijaske dzepove!

Lobotomija

pre 11 godina

Rekao je Vucic u Nisu???
Sta ima on da prica u Nisu o beogradskim klubovima? Bas me briga za Partizan i Zvezdu, daje drzavne pare, ima precih pitanja, nezaposlenost, beda, kriminal, korupcija...
KK i FK Zvezda su trenutno u dugu od 80 miliona evra, aloooo??? Zasto im davati opet pare? Koja je to logika? Kakve smo vi ovce za sisnje! Covicu i Vesicu da dajem pare oni su brend Srbije, a ja cu kod kuce da gledam TV i da jedem pastetu, dok ce oni stubove kvazi drzave da razvijaju.

Vladimir

pre 11 godina

Ma ko su bre oni da im država pomaže. Čime su to zaslužili? Zašto se ne pomogne Jagodini, Radničkom iz Niša, Kragujevca, Napredku iz Kruševca, da se ožive fudbalski centri, nego se daju pare Beogradskim klubovima. Ovoj centralizaciji nema kraja... Jedan je Real..

Milan

pre 11 godina

Kradu godinama i sada drzava da pomogne. Lepo da se ugase klubovi pa da se naprave novi normalni klubovi! Sto drzava nepomogne Proleteru iz Zrenjanina ili Slogi iz kraljeva ili Spartaku, Radnickom......

!!!

pre 11 godina

U Srbiji ne postoje samo Partizan i Zvezda,ako su u dugovima molim lepo saljite ih u nizi rang takmicenja(pa poznatiji je Rendzers klub od oboje pa igra 4 ligu),nije to sramota,zasto se ne pomogne i ostalim klubovima u Srbiji,pa zato nikad ne mogu ni da izadju na Evro scenu jer su u senci ''VECITIH''. FUDBAL NISU SAMO ZVEZDA I PARTIZAN!!!

zagor

pre 11 godina

pa zato su i poslovali tako, znali su sta ce na kraju da bidne.
pomazi ih ti od svog novca, ne od novca gradjana ove zemlje.
rukovodstva se obogatila, a mi da im vadimo dugove.
pri tom igraju sve neki levaci sa vezom i protekcijom.

dada

pre 11 godina

Drzava ce pomoci samo ako dozvoli privatizaciju ovih klubova. Sve ostalo je lov u mutnom i dobijanje politickih poena...

Sta ima drzava da daje nase pare na spasavanje fudbalskih i kosarkasih klubova?
Vecu glupost nisam cuo u zadnje vreme.

Nazalost, dozvolice privatizaciju kada bude bilo kasno, odnosno kada ih vise niko ne bude hteo.

40+

pre 11 godina

Bilo je tu i loseg poslovanja???
Koga ti zaj..... kakvo poslovanje,lepo reci kradja! Od kojih para da saniras?Od nasih?Ne pomisljaj Robine,ostani u sumi i ne izlazi.

buki

pre 11 godina

A izvini, hoce li neko i da licno odgovara zbog takvog stanja, mislim sa svojim bankovnim racunima nekretninama i slicno, ili ce sve biti po starom sa novim podpredsednikom???

dosada

pre 11 godina

Ovo je samo jos jedan nacin da se u dzepove politicara slije jos drzavnih para, i nista vise od toga. Privatizujte vise te klubove, pa da vidimo kako ce kvalitet fudbala u Srba da se poboljsa za rekordno kratko vreme.

Ja sam

pre 11 godina

Drzava pod hitno mora da dodeli po dve titule vecitima na kraju sampionata, stim da svako prvenstvo Zvezda pocne sa +10 bodova.
Da bi se povecala gledanost,pod pretnjom zatvorske kazne, trebalo bi citava naselja sptovesti na stadion Partizana kada igra utakmicu.
Potrebno je sprovesti pretragu po svim parkicima i terenima za mali fudbal, kako bi se nasli igraci potrebnog kvaliteta za Vecite. Ovo poslednje zaista nece biti tesko.
Imam ja jos predloga ali zaludno je. mislim da im pomoci nema.

Miroslav Tomovic Beograd

pre 11 godina

A zasto samo vecitima!??? ZASTO!?? Ozbiljne drzave pomazu tako sto ih sutnu u drugu trecu petu ligu... Ej Srbijo uvek ces biti bedna! I narod ce se sprdati sa tobom...

Lopovi rukovodioci, u zatvor!

pre 11 godina

Drzava mora da pronadje odgovorne i sav taj sramno steceni novac od istih i nista vise. Ne zelim da se od razlicitih drzavnih prihoda (pa i poreza gradjana) pokrivaju gubici koje su stvorili nekolicina ljudi. A da ne pricamo o tome sto ima ljudi koji ne navijaju za ovr klubove, a placace ih posredno, preko poreza.

Aleksandar

pre 11 godina

Pa kad je fudbalski klub registrovan pod istom opcijom pod kojom i neko lovacko drustvo.A od kada ti klubovi ne placaju svoje obaveze,koliko je politickih licnosti u njihovim odborima a koji su upravo to sprecavali,Vesic,Bjekovic,Zeka,Djaja,Piksi,Lukic....

pamplonac

pre 11 godina

Moj deo poreskog doprinosa oduzmite jer ja ne zelim da finansiram bg klubove. Zasto su cz i p bolji od nekog kluba iz nisa novog sada ili kg ili pak ks? ako neko zeli da ih finansira moze al iz svog dzepa u suprotnom moraju da polazu racune narodnoj slupstini ali da svi budu jednako finamsirani.

gaara

pre 11 godina

mišljenja sam da im ne treba dati ni dinara. i jedan i drugi klub imaju sumnjive puteve novca koji volšebno nestaju u nečijim džepovima, a obaška što su i jedni i drugi rasadnik najgoreg navijačkog šljama.
ovoj zemlji bi se učinila usluga kada bi se pustilo da zvezda i partizan odu niz reku i da više nikada ne čujemo za njih.

Sasha

pre 11 godina

Pa da... Opet se lopovima pomaze. Kad je mogao u Bugarskoj Ludogorec da bude shampion, shto se to ovde ne bi desilo sa, recimo, Radom? Ipak, istina je sa u Evropi niko sem vecitih ne moze da odmakne vishe od jednog kola...

netko

pre 11 godina

odlicno, nadam se da ce pomoc biti u slanju policije, pregledavanju papira i hapsenje i osudjivanje krivaca koji su nam fudbal zavili u crno
nikakva druga pomoc nije potrebna, narocito ne novcana

Neobavesten

pre 11 godina

E onda ja necu da placam porez, da se neko drugi bogati, pa nismo mi ovce. Lepo vidi ko je pokrao pare, pa od njih uzmi, ako nemaju onda gasi te klubove, ionako sluze samo da se nerviramo.

Goran

pre 11 godina

Do kada će da gledamo ovu mizernu situaciju ? Do kada više treba država da spašave klubove čije su pare pokrali neki dubiozni rukovodioci ?
Dosta je više ! Prodajte Zvezdu i Partizan sposobnim ljudima. Ma šta prodati ? Dajte im za džabe ako treba samo neka postave oba Kluba na noge. Ovo šta je radeno sa ta dva kluba poslednje 20 godine je katastrofa.
Ali kao prvo se obračunajte sa huligane. Neće niko da donese 100 miliona evra i da ih uloži u klub gde treba da se boji da će neke budale zapaliti stadion ako treba. neka napaljena deca i dileri droge.

Eh kad to sredite, doćiće opet 50.000 normalnih na Marakani da gledaju utakmice sa svojim decama. Pa će opet krenuti da se u zvezdu učlanuju i normalni mališani a ne neki ex-huligani kojih guraju tamo neke vodje huligana. Pa će zvezda opet imati normalnu jaku omladinu.
Napravimo jednu vrstu balkanski AJAX Amsterdam. A ne ono šta se dešava, to je bre sramota.

Sve ovo šta sam ovde napisao važi i za Partizan.

Goran

pre 11 godina

Samo napred!
Dok narod grca, drzava upumpava pare u propale klubove. da su valjali ne bi dosli u ovakvu situciju.
treba to ili privatizovati ili kljuc u bravu, ionako nam fudbal samo pravi probleme!

jenki

pre 11 godina

od tebe ocekujem sledece: Uhvati i pohapsi sve lopove i u Zvezdi i u Partizanu. Da se zna ko kada kako i koliko je krao, jer toliko para je prolazilo kroz ruke lopovcica da je to nezamislivo.Ne da dajete pare od drzave nego pohapsite sve i rasvetlite sve kradje, tako ces pomoci i jednima i drugima. Puniti rupu bez dna ne vodi nicemu!

Neko iz mase

pre 11 godina

Nemoze, pare od "mog" poreza da daje u dzep lopovima.
Ako su bankrotirali neka objave. A ko je pokrao pare dok ih je bilo na tome neka radi privredni keiminal.
Postoje (mozda) i amaterski rangovi takmičenja.

mir brate mir

pre 11 godina

ja jesam da se pomogne sportu,ali ovim ce se amnestirati lopovi koji su zvezdu i partizan bacili u dugove!! ovo je strasno..

s.

pre 11 godina

ja sam protiv. razumem da treba ocuvati partizan, zvezdu, sport generalno, ali to mora da bude propraceno opstim merama - koje ce osigurati buducnost sporta, a ne mafijasa. ovo ne vredi, dok god se ne dozvoli totalna privatizacija klubova i dok god ne postoji istinita zelja za pomakom sa tacke, t.j. politicki konsensus i svest za drustvo. a ako to nije moguce, nek propadnu i partizan i zvezda (govorim kao navijac partizana).

narod

pre 11 godina

I ovo ce narod pozlatiti???

A gde su pare za narod?

Za proizvodnju za poslove, fabrike itd?

Ocigledno im je vaznije da daju nekom direktoru milione nego da stimulisu privredu i da narod nadje dobar posao...

Ajde to nego da obnovise autobuse bar ili nesto drugo.. Odakle vise narod da placa besnilo

mf

pre 11 godina

Gospodine Aco, losi su vam savetnici, ne pomazite ovu grupicu sumljivih tipova sto su upropastili srpski fudbal, opustosili ga i ostavili gomilu dugova, pa zar poreski obveznici medju kojima ima jako siromasnih treba da pomazu lopovska-polukriminalna sportska udruzenja, na dobos sve pa ako prezive- prezive.... ionako ne znaju da igraju fudbal, kukuruz liga je jaka za njih!

IvanGrozni

pre 11 godina

Ja ne želim da finansiram bilo koji profesionalni klub i zato od danas ne plaćam porez. Ko želi da finansira klubove neka to radi iz sopstvenog džepa a ne državnim parama!!!!

VladanKG

pre 11 godina

Pa kako vas nije sramota! Ova izjava ja na toliko različitih nivoa problematična da je izlišno komentarisati. Mada, način uređenja države i vođenje iste je tako da se nešto ovako i očekivalo mnogo ranije. Pa jedino večito kod ova dva kluba je rasipanje novca.
Sram vas bilo!

Jovan

pre 11 godina

Drzava da pomogne mladim matematicarima , drzava da pomogne mladim sportistima da napreduju a bacati pare na ovu fudbalsku mafiju je cisti promasaj !

meda

pre 11 godina

Znaci opet poreski obveznici treba da placaju necije gluposti i lopovluke. Vucicu, dalje ruke od nasih novcanika!!! Ako ova dva trula kluba inficirana kriminalom i prenaseljena raznoraznim mutnim likovima treba da propadnu, neka propadnu - vala zasluzili su.

Косовски витез

pre 11 godina

Јао Србијо, људи гладују а они дају новац онима који трчкарају по трави.

Bojan

pre 11 godina

Neću da od mog poreza se plaćaju neodgovorni i nesposobni klubovi. Mada i ovako su im finansijeri: Telekom, EPS... Treba to sve ukinuti. Blizanci ne bi bili ni nasredini tabele da nema "guranja"...
Skoro svi fudbalski klubovi su leglo za krađu novca od strane političara, mafijaša, menadžera, huligana.
Sramota.

Romanija

pre 11 godina

Prvo treba videti ko stoji iza tih klubova , i koje te klubove doveo na ovako niske grane. Omogućiti navijačima da bezbedno dolaze na stadione i navijaju za svoje simpatizere. Tek tada se može pomoći u celini sportu , a ne samo Zvezdi i Partizanu.

Milos

pre 11 godina

Propala nam je drzava, nezaposlenost je 25%,koliko velikih firmi je propalo i sada Vucic deli novac poreskih obveznika sportskim drustvima opljackanim od strane mafije i menadzera a sve pod okriljem politicara! Obozavam sport, ali nekad mora da se uspostavi red u ovoj drzavi, pa ako mora - stecaj, pa peta liga kao Rendzers!

yaya

pre 11 godina

Državo kada već pomažete klubovima,evo ja zovem iz jednog nižerazrednog kluba Budućnost iz Jajinaca,treba mi dva dzaka vimbldon trave za onaj deo kod gola,golman Mire mi neće da brani a zna da brani,kad god se čovek baci ustane poderan.Dok se tušira vrišti,topla voda na izderotine boli to a protivnici zbog to deranje misle da smo pederi i ko zna sta da radimo.Ako nema vimbldon može i obična.Hvala unapred.

Kiza

pre 11 godina

Proglase bankrot i prodajte klubove kao i sva preduzeca...Milion ljudi ostalo bez posla,to je kazu normalno na zapadu,pa onda je normalno i prodati klubove a ne da se tu kriju neki politicari,secikese i vodje navijaca....PRODAJA.

Deki

pre 11 godina

Kao grobar ovo ne podržavam.Kada ćemo početi da ulažemo u profitabilno,da privreda i industrija krenu i živimo bolje.Tada neće ni biti ovakvih problema u sportu! Zašto da ja plaćam rupe bez dna?Ako ne mogu da zaradjuju i budu u plusu,neka se prebace u niže rangove(Glazgov),dok ne stanu na noge.I ko će pomoći drugim manjim klubovima? Ovo je sportska diskriminacija.Dosta više komunizma i dranje državne kase kako ko stigne.A da ne pričam koliko će se tu ugraditi političari kojima su večiti u srcu i navijaju za njih i pre nego su se rodili!

grobar

pre 11 godina

ali stvarno, zasto pomagati nekome ko vrti ogromne pare, pojedinci (igraci, treneri, menadzeri) i previse zaradjuju...
to bi trebalo da bude firma kao i svaka druga, kako radis tako ce ti i biti... stecaj, bankrot i cao.
bice novih i zvezda i partizana.
sto bi rekao pokojni avram, to se ne maze na hleb, ne zivi se od toga...
nikako da naucimo nesto, pojedinci ce i dalje enormno zaradjivati i uzimati pare, a nece izmirivati svoje obaveze vec ce zvati drzavu u pomoc kad god zagusti... mislim stvarno.

JA

pre 11 godina

Pored Rangersa i mađari su svoj najveći klub Ferencvaroš pre 10-tak godina poslali u niže lige zbog dugova, isto su uradili i slovenci tako što su rasformirali Olimpiju iz Ljubljane 2005-te, najveći brend Slovenije i preimenovali je u NK Bežigrad i poslali je u treću ligu. Takođe i jedna Fiorentina je izbačena u treću ligu i morala je da promeni ime u Florenca. Svi ti klubovi su izbačeni zbog dugova, ali su se posle vratili tu gde su. Ne vidim ni jedan jedini razlog zašto da država pomaže zvezdu i partizan, ako niste sposobni da se takmičite, katanac!

Бата

pre 11 godina

Мислим да је најбоље решење да се оснује једна лига само за близанце, где би се они такмичили за прво и друго место. Ионако се наш фудбал на државном нивоу своди само на та два клуба, ионако се наша држава своди само на том Београду. Зашто држава не пружи помоћ нпр. за Раднички из Ниша, који још увек не може да добије завршен стадион, који игра у различитој опреми и који има још много проблема... Зашто се не пружи помоћ и другим клубовима који су у сличним ситуацијама... Нажалост, нашим државницима су најбитнија та два клуба и тај Београд, а док тако раде тако ће и да нам иде. Јадна ли си Србијо!

Zoran

pre 11 godina

pa zar fudbalerima da gradjani placaju plate od nekoliko stotina hiljada eura godisnje. Ja zaradjujem 300 Eura mesecno a golman Zvezde 10000 Eura. Vucicu, da li je I tebi vlast udarila u glavu?

MaxBunker

pre 11 godina

I Partizan i Cvezda su u proetklih petnaestak godina uzeli puno desetina milona evra a od toga ništa nije otišlo državi i gradjanima tako da i gradjani i država njima ne duguju ništa.

Hm

pre 11 godina

Vučiću, za te kupi mikroskope za Kliniku za neurohirurgiju KCS i plati bolesnoj deci lečenje. Mani se Crvene Zvezde i Partizana, ko još gleda naše manekene sa dve leve.

iskreno

pre 11 godina

ne treba pomagati ni jednima ni drugima. Ili nek pomognu svima, ili nek ne pomažu nikom. Samo se forsiraju te dve rupe bez dna...

Mile

pre 11 godina

Evo rešenja:

1.Zamrzavanje kluba kao u košarci do daljnjeg.
Poverioci neka se strpe.

2.Integracija sa FK Jagodina

3.Na čelu kluba Predsednik Dragan Marković Palma (čovek se dokazao u svim poslovoma koje je radio, uspešan u svakom pogledu). Klub bi se zvao Zvezda-Palma dok ne stane na zdrave noge a onda bi kao zdrav brend pomogao posrnulom „velikanu“.

Jedino tako nešto može da se uradi po ugledu na vaterpolo i košarku gde je primenjen ovaj model. Ja drugo rešenje ne vidim.