Četvrtak, 18.10.2012.

19:42

FSS uzvraća: "Koga laže Deni Rouz?"

Fudbalski savez Srbije postavio je na Youtube video snimak pod nazivom Danny Rose is lying to whom? (Koga laže Deni Rouz?).

Izvor: B92

FSS uzvraæa: "Koga laže Deni Rouz?" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Рајко од Расине

pre 11 godina

Lagano, kada Englezi shvate da su zabrazdili, a tu nema dileme, i da će im se to olupati o glavu žrtvovaće malenoga Deni Rouza... ostaje nada da John Terry stane u njegovu odbranu, kukala mu majka!!!

acalibero

pre 11 godina

e koliko neinteligentnih ljudi ima, to je strasno, snimak je namerno tako napravljen i isecen da se vidi svaki kontakt igraca sa brojem 3, posto je on tvrdio da je bio napadnut jos od zagrevanja

Lipjangji

pre 11 godina

Pa dobre bre posteni i ne pogresni nevini srbi , dali ste vi ikada culi o programu Final cut Pro ? presece ova vasa federacija snimak kako ona kod zeli , nemojte molim vas tako naivno da verujte na taj snimak.

Ramadani

pre 11 godina

Mozda Rouz i laze.Ali ljudi,pa nasa A selekcija nije htela da igra u Beogradu zbog navijaca.Kakav smo narod.
(Coek, 19. oktobar 2012 06:39)

A izvin'te zbog koga bi onda trebalo da igra?

Dušan

pre 11 godina

Naš problem je u tome što je deo publike reagovao rasistički na neprimjereno ponašanje engleskog fudbalera. To je naše, a slažem se da Englezi imaju problem sa ponašanjem svog fudbalera, ali to je njihov problem.

sanja

pre 11 godina

Sta reci o instituciji koja nas nagrdjuje od 1941 i koja je odgovorna za mnoga zla koja su nas snasla .O kakvoj je instituciji rec ima u tekstu druge poznate po svacenu.CNN o BBCju najvecoj sramoti druge polovine 20 veka

http://edition.cnn.com/2012/10/16/opinion/savile-scandal-hooper/index.html?hpt=hp_mid

zoran

pre 11 godina

Ja imam dosta prijatelja crne koze.Sa jednim od njih sam imao jedan mali problem.On meni kaze ti mrzis mene zato sto sam crn,a ja njemu odgovaram,da to nije tacno nego da on mrzi mene zato sto sam bjelac.On se samo nasmijao i od tada smo dobri prijatelji.Jedini odgovor je podnosenje tuzbe protiv doticnog gospodina,moze grupa gledalaca civilnom sudu,ako je moguce sto pre.Puno pozdrava iz Kanade.

so-flo

pre 11 godina

Fascinantno... Zemlja koja je izmislila rasizam i moderno ropstvo i na tome postala vodeci svetski tiranin buni se sto je neko nekom dobacio na fudbalskoj utakmici.

glas_razuma

pre 11 godina

Danas je Lazio kažnjen sa 40 000 eura zato što za vreme utakmice sa Totenhemom, njeni navijači su "hukali" na Jermain Defoe, Aaron Lennon et Andros Townsend-a. Zašto engleski savez nije tražio zabranu učešća italijanskog fudbala kao što traži od UEFA da nas kazni !? A italijanski navijači već godinama to čine ! i ništa ! Nek FSS plati 40 000 eura i kraj priče !

nijebitnoime

pre 11 godina

mene jako zanima kako to da su bas njega izabrali da vredjaju da je majmun jos pre same utakmice... kako nisu ostale crnce iz engleske reprezentacije.

Pravnik

pre 11 godina

Zar ne postoji neki sud na kome bi FSS mogao da tuzi Rouza za laganje?
(Komentator, 18. oktobar 2012 20:28)

Ne. Takve tužbe se prosleđuju Upravi vodovoda ili Gradskom zelenilu.

Apoplex

pre 11 godina

Ovi huligani nas vecito unazadjuju.Ne samo u ovom slucaju,eno u DJenovi,sta je ono bilo nego nanosenje stete Srbiji.Em su nam rusili ugled em zbog njih nismo otisli na evropsko.
(Domaci neprijatelji, 18. oktobar 2012 22:15)

Ja mislim da nas i nepismenost kao tvoja vraća unazad.

bole

pre 11 godina

Nesportskog ponasanja na tribinama uvek ima i bice. Rasizma i nacionalizma. Nazalost. Ali. Da li se samo meni cini ili su Englezi jedini koji uvek i uvek imaju problem sa "rasistickim" ispadima na gostujucem terenu. Duboko smo zasli u 21. vek pa i Nemci, Italijani, Portugalci, Irci, Svedjani, a da ne pricamo o Francuzima imaju fudbalere Africkog ili Azijskog porekla. Da li je moguce da njima niko ne skandira rasisticki, samo Englezima?

napred tole

pre 11 godina

@tole lopove

posto je deni rouz licemeran, ti zakljucujes da su englezi najlicemernija nacija?
a posto je tole lopov ja treba da zakljucim da su srbi najlopovskija?

guja

pre 11 godina

Jeli bre, šta ste se uhvatili za majmunisanje. Pa onaj ko oponaša majmuna, valjda se on majmuniše. Sad kratkog Rouza vređa što se Srbi prave majmuni. Dobro, ruku na srce, mi nešto i ne moramo mnogo da se pravimo, ali to je naša stvar. Ajde da smo mukali pa da možda pomisli kako njega vređamo, pošto se u Srbiji skoro svaka krava zove Ruža (Rouz). Nego da kažem nešto pametno. Samo budalu i primitivca može reč da uvredi. Makar i majmunska. A kad budu majmunisali Boltu, Anriju, Džordanu, Naomi, Ronaldinju, o da Peleu, ej Congi, Sereni i šveci i milionima drugih onda je to rasizam. A Eto, Baloteli i ovaj mučeni Rouz kratki. Njima treba da se njače. Nikakve to nema veze sa bojom.

sinisa mihajlović

pre 11 godina

bitno je da su svi naši mediji stali na stranu engleza,njihovi bi sve sakrili,a naši se utrkuju ko će više postaviti snimaka.Srbijo stidi se,to su naša deca !!!

nnidza

pre 11 godina

Odličan potez FSS ali došao je kasno. Britanci su već uzburkali Evropu. Lično nemam razloga da sumnjam da na utakmici uglavnom nije bilo povika, mada nisam siguran u čemu je razlika između rasnih i nacionalnih uvreda. Obe su za osudu...

snoop lion

pre 11 godina

Ako ti neko ko je 70 puta gori od tebe govori da si los i da si napravio problem to sto je on gori 70 puta ne znaci da nije u pravu.

Domaci neprijatelji

pre 11 godina

Ovi huligani nas vecito unazadjuju.Ne samo u ovom slucaju,eno u DJenovi,sta je ono bilo nego nanosenje stete Srbiji.Em su nam rusili ugled em zbog njih nismo otisli na evropsko.

blabla

pre 11 godina

U sportu ima rasizma, i to je fakat!!! Ali sad su Srbiju razapeli kao da se to jedino desava kod nas!!! A nema lige u evropi gde nema ovih ispada,npr u italiji se to redovono desava, Balotelija su gadjali bananama koliko se secam! Isto je cinjenica da igraci iz premijer lige sve cesce traze paznju medija na ovaj nacin. Mene zanima kako bi se okarakterisala situcaji da navijaci oponasaju majmuna a da nema tamnoputih igraca na terenu!!!

BG Republika

pre 11 godina

@drasko. zna se ko su rasisti, nacionalisti i primitivci u ovom narodu. nema ih puno, ali glasni. takvima ako im se ne svidja ovde - MRS u talibaniju, sibir i severnu koreju. i da srpski narod zivi napokon na miru od njih tamo gde mu je mesto - medju evropskim narodima.

dosta vise

pre 11 godina

Ama prekinite vec jednom, divljaci. Izvinite se za nasilnistvo i zavrsite sa tim. Ili vi takvo ponasanje nazivate nekim drugim imenom ili ne znate sta znaci izviniti se. Nekome ko nije video snimak mozete da pricate price. Ko je sa vama ziveo ni pakao mu nece tesko pasti.

Milos

pre 11 godina

Nisu Srbi (navijaci pre svega) rasisti, ali kada zele nekoga da uvrede uvek biraju najgore, tj. najefektivnije sredstvo. Ja bi nam i zabranio takmicenje na par godina da to ima efekta, ali nece ih biti dok se ne numerizuju sedista, personalizuju karte i dok policija ili bolje reci sudstvo ne pocne da procesuira navijace.

What goes around

pre 11 godina

Eto sad ispade da uopste nije bilo majmunskih urlika? Mozete da lazete sebe, ali svijet ne. Mislite da je cijeli svijet protiv vas zato sto ne nasjedaju na vase lazi.

Srbija je trebala biti izbacena jos davne 2005 kada ste Bosancima pripremili finu docekusu na Marakani, a da ne pricam tek o ubistvu Francuskog navijaca, divljanje po Italiji i sad ovo. Imate dug racun kod UEFE i sad stize kazna. Ovo je bila kap koja je prelila casu.

Чарапан

pre 11 godina

Као неко ко је лично присуствовао утакмици, могу да потврдим да никаквих испада није било све до почетка туче после завршетка. Тада јесте било имитирања мајмунских крика упућених директно Роузу пошто је он дошао на зуд публике прво због одуговлачења у другом полувремену а онда и због провокација које су биле непосредан повод реакције публике (овиме не оправдам гест публике већ наводим шта је тачно навело публику да реагује).

Оно што се на овом снимку не види је загревање пред почетак меча када играчи трче од запада ка истоку и обрнуто и када су Енглези долазили до самих трибина и добијали звиждуке на шта су се они само смејали, али никаквих упућених речи или крикова није било.

Током целе утакмице, па чак и након туче, никакве речи нису биле упућене било на српском било на енглеском уопштено према Енглезима, једино је на српском уобичајено псован судија због честог прекидања игре.

Што се тиче гађања са трибина, ту је још једна лаж да је гађан камењем јер камења на трибинама нема, дакле то је физички немогуће. Никакво убацивање није ни било до почетка туче (ако изузмемо две-три бакље које и нису биле упућене Енглезима, шта више на почетку утакмице на том голу је стајао Алексић), а током туче су Енглезе који су (случајно?) ишли тик поред источне трибине (иако то није на путу ка свлачионици), гађани грудвама од папира на којима су људи седели и који уопште нису ни долазили до играча. Можда је било и новчића, али већег предмета који би могао да нанесе повреде сигурно није било.

br

pre 11 godina

Pa stvarno vise necu da citam komentare, samo se iznerviram kolicinom gluposti, primitivizma, neobrazovanosti. Jos kad vidim da su upravo takvi komentari medju preporucenima, sramota me je. Deco, ucite skole, trebace vam.

Чарапан

pre 11 godina

Оно што нисам видео да је ико прокоментарисао је да ниједан гледалац није ушао на терен иако је са источне трибине било врло лако прескочити ограду пошто је ниска и нема канала па су могли да се прикључе тучи. Дакле, ниједан једини гледалац. Е сад замислимо да је то играно у Београду да ли би "навијачи вечитих" тако реаговали. (као пример имамо финале купа пролетос на истом стадиону где ни кордони жандармерије нису могли да спрече улазак на терен Београђана без икаквог повода)

Поред тога, на трибинама није било никакве туче или гужве, тако да потпуно пада у воду прича о "дивљању навијача" какви су били напади. Да, јесте био један једини испад са крицима након завршетка утакмице, али о неком физичком дивљању нема ни говора.

Као Крушевљанин немам разлога да се стидим јер су Крушевљани, као неискусни у гледању провокатора, само делимично насели на провокације али нису починили никакво физичко насиље и хулиганизам. Вербални расизам је нешто што никада нигде неће бити искорењено што уосталом сведочи и пример капитена управо те енглеске репрезентације.

Justin

pre 11 godina

@drasko
i sta si hteo da kazes u svom komentaru? Ako smo ovakvi ili onakvi MARSH napolje onima koji tako misle?Da ogovornost podrazumeva ime i prezime? Za rasizam i fasizam su odgovorni svi oni koji smatraju da je u Krusevcu bila sjajna atmosfera. Ne,bila je sramna atmosfera a onima koji to ne vide,MARSH u tajgu!

neko

pre 11 godina

Na 2:15 se cuje kako neko vice majmune kada "majmun" ima loptu, molim onog ko je postavio ovaj snimak da ukloni taj deo da ne iskoriste i to protiv nas.

Weber'S

pre 11 godina

FSS brani se postacljanjem filma na you tube ?? Strucno i profesionalno? Ne nego ocajnicki! Zasto nisu postavili citavu utakmicu? Probaju da lazu sebe ili citav svet? Pobogu glasno se culo uuu ... uuu....uuu. Da vas podsetim i na ono Noz , zica... mislim da je situacija zrela da svi zajedno u Srbiji stave prst na celo i zapitaju se " sta nam je ciniti"? Banda je usla u sve pore zivota. Cak i u porodicu. Drustvo je bolesno od lazi 1989, 1991, 1992, 1999... Koji je lek?

i mediji bi mogli malo pomoći

pre 11 godina

Tako i treba, uzvratiti, a ne se večno izvinjavati za nešto što se nije ni desilo.

A mnogi licemerni Srbi samo da bi ispali fini počeli da se nadmeću s Englezima ko će više da pljuje po Srbima.

Ovo možda jeste borba s vetrenjačama, ali ne trebamo zbog toga sami sebe da zakopavamo.

streetspirit

pre 11 godina

Jasna je bila namera Engleza pre dolaska.
Isprovocirati nas i kazniti kao upozorenje rasistima na ostrvu.
Neće valjda sebi da zabrane da se takmiče, ovako win-win.
Prikazivati celu naciju rasističkom na osnovu desetak neukih idijota je upravo rasizam.
Obratite pažnju samo koliko je Rose zadržavao igru kod svakog auta i prekida to nije bilo dovoljno nego je šutnuo loptu ka tribinama, nakon toga su se čula pojedinačna divljačka dobacivanja, nikako huk sa tribina.
Ako je kamera radila svoj posao, stvar je na tacni, za nn lica zabrana pristupa sportskim manifestacijama 10 godina i uslovna kazna za bilo kakav sledeći krivični prekršaj godinu dana prdekane.

crni

pre 11 godina

.. i sta je bilo sada dusebriznici... ?!
Da li se sada smejete pokvareno ...
Ova zemlja je ocigledno spremna da tripi svakoga...
Ako vam se ne svidja ovde, ako mislite da smo pokvareni, zli, rasisti, divljaci,lopovi, ratni huskaci onda lepo pakujte kofere i MARSH...
Ovde ljudi ne mogu jos uvek da shvate da za postupke odgovaraju pojedinici, da je covek individu i licnost za sebe. Ne moze se pausalno davati ocene i govoriti u mnozini...Dakle naucite : ime prezime , pa onda kazna
(drasko, 18. oktobar 2012 20:34)

Ništa, navijači Srbije su se ponašali rasistički, igrači su se ponašali kao kao huligani, a Deni Rouz je sudeći po ovome lažov, dok Fudbalski Savez Srbije ovo prvo poriče. Šou program.

mario

pre 11 godina

(Dusan NS, 18. oktobar 2012 20:31) Da jadni vi nikada niste ništa napravili sve samo cvijeće ove planete...sve je ovo belosvetska zavera protiv nebeskog naroda..
Pa su englezi rasisti,ali vi niste i to je samo šašica huligana koja stalno pravi nered od početka devedesetih,a ostali su samo posmatrači
Kao i oni što su u Makedoniji provocirali sa Grčkom zastavom sve su to samo pojedinci...

karaburma

pre 11 godina

institucija fudbala Srbije treba snimke dostaviti UEFA-i i zajedno sa delegatom utakmice uskladiti pravu sliku desavanja. Ne prilici FSS da manipulise snimcima preko Youtube-a.

nemanja

pre 11 godina

Koliko god se trudili da se pokaže da nije bilo rasističkih ispada ne vredi jer ovde uvek ima dovoljan broj medija koji će da budu "veće Pape pd Pape".

pablito

pre 11 godina

Da li je zaista ovo postovao FSS ili se neko tako potpisao. Ako je zaista FSS postovao mislim da nisu normalni. Šta su hteli da postignu sa ovim? Koga da ubede? Englesku javnost? Koga da opravdaju? Naše 'navijače'? Prve majmunske zvuke sam čuo 1988. na Marakani upućene Gulitu... Da ne nabrajam dalje.
Valjda UEFA ima snimak utakmice gde se vidi sve (i sitne provokacije Engleza, ali brate mili što uvek mi da nasednemo na njih?). Umesto da zgutaju knedlu i pošalju prvu svoju ekipu plus advokate u sedište UEFA da operu ljagu ili još bolje da počnu da čiste stanje u našem fudbalu oni se prepucavaju preko Jutjuba!!!??? Žalosno

P. S. Za ove što smaraju o Ferdinandu: Čovek je kritikovao SVOG premijera i SVOJ FS u SVOJOJ zemlji. Ni jednom rečju nije pomenuo da su Srbi u pravu ili da nisu nevini.
P. S. 2 Neko pomenu Ebuea. On nije Englez :)

koki

pre 11 godina

koja je ovo komedija.. bio sam na utkmici i non stop su bili glasovi imitacije majmuna...

tragikomedija koliko je jadno sve ovo sto se sad radi.... kao sto neko rece, umesto da se stoka najuri sa tribina i natera da bude od koristi neke, sad nasi udaraju neku kontru ko mala deca ... objavljuju video snimak... takav video snimak bi bio verodostojan da se na svakom delu stadiona nalazi mirofon... ovako je samo jadan pokuaj.. cak i mene i sve koji su bili na tribinama poksavju da naprae ludim...

ljudski je gresiti, izviniti se za gresku trudti se da ispravis istu.. ali to ljudi sa ovog ukletog podneblja jos uvek nisu skontali .... i zato smo tu gde jesmo...

You and Whose Army?

pre 11 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem koliko ljudi je sludjeno. Ko je kriv za odraz u ogledalu? Izgleda onaj ko ga je ispred nas postavio! Cega se pametan stidi, budala se tim ponosi.Evo linka, pa recite da Englez laze...SRAMOTA!!!
link:http://www.youtube.com/watch?v=9ZZY9U1CdDs&feature=player_embedded

cubrasa

pre 11 godina

Crnci treba vec jednom da prebole te gluposti. Imaju sva gradjanska prava i to je to. Ovako mu dodje isto kao da su mu samo zvizdali. sta je bilo u proslosti neka tamo i ostane. mog pradedu su streljali nemci u prvom, dedu u drugom svetskom ratu. sta bi ja trebao da padam u depresiju ili da hocu da se bijem svaki put kad nam Angela daje uputstva jer me to naravno asocira na rasizam...u stvari mogao bih i da je tuzim za neku lovu;)

Miroslav

pre 11 godina

Nisam bio na utyakmici i ne znam da li se i sta vikalo ali meni ovo izgleda kao da su montirali video tako sto su ubacili zvuk sa utakmice sa marakane na sliku iz krusevca. Ne bi me cudilo...

muki

pre 11 godina

Meni je zao tih momaka koji su igrali,kako ce jadni sad na splavove sta ce reci svojim sponzorasicama i menadzerima,malo su samo temperamentni i nista vise a to sto nas sad svi pljuju nema veze lude noci sluze za zaborav!!!

Aha

pre 11 godina

Tako je Tole! Tole uzvraca udarac! Naravno, podrazumeva se da ste poslali ovaj snimak UEFI i FS Engleske, pa da vidimo sta ce sada da kazu. Malog treba tuziti za klevetu i nanosenje stete ugledu FSS-a (koliko god taj ugled bio los, treba ocerupati malog).

hf

pre 11 godina

Pa i nije vredjan tokom meca ali jeste nakon sorke! To je poenta sto oni lazu i prave se nevinasca a i sam igrac je provocirao! Ne pravdam nase navijace ali ova histerija engleza je preterana!!!

Dusan NS

pre 11 godina

Sta Englez bre zna sta je fair play? Izmislili su prakticno i rasizam i ropstvo, to su bre nacisti i fasisti u krvi, a mi nista od navedenog nismo bili, i nemam sta da se pravdamo nekom tamo Englezu, poz. Ovaj video sve pokazuje, ako je i bilo rasistickih uvreda, to ocigledno nije bilo da igraca i vecine navijaca, vec od sachice nekolicine budala..

sve u svemu jedna velika NULA

pre 11 godina

Tako je.Samo gurajte probleme pod tepih.Umesto da koristite priliku da pokusate da udaljite stoku sa stadiona vi ih opet podrzavate.
I onda se pitate zasto su stadioni prazni?!
Pa ko normalan da ode na njih?Kvalitet fudbala NULA,uslovi NULA,bezbednost NULA.

bojan

pre 11 godina

konacno da i mi progovorimo,da ne dopustimo da nas,da ne kazem ko jer nece objaviti,gazi i pravi ludima! treba im odgovoriti svaki put kad vredjaju inteligenciju svih nas!

malo ozbiljnije

pre 11 godina

Ajmo ovako prvo: majmunski krici se jasno i MASOVNO cuju na kraju meca. To nije bilo nekoliko pojedinaca, to je bila citava rulja navijaca i FSS bi za njih morao da odgovara. Jedno glasno izvinjenje je moralo da sledi.

Dalje, svi znamo da ja jako tesko cuti sta se tacno desava na mestima gde ima puno buke sa svih strana. Krici su najverovatnije stizali od pojedinacnih navijaca i mozda ih je bilo jako tesko cuti u svoj toj buci. Ali kada imas taman ten i znas da su upuceni tebi i kada te to sece kao najostriji noz pravo u srce, mnogo ce ti lakse biti da ih cujes. Ja ne znam zasto bi Deni Rouz bio onoliko iznerviran nakon utakmice koju je njegova ekipa DOBILA. To treba da mu bude jedan od najsrecnijih momenata u karijeri. Kako coveku bas tako lako da pukne? Je l' mu fali neka daska u glavi? Da se ti majmuni nisu onoliko masovno culi na kraju, mozda bi i mogla da poverujem u teoriji da je decko puko ali bogami pre ce biti da su pukli oni nasi majmuni. A svi mi mozda mogli na trenutak da razmisle o tome kolika je uvreda da se jedno ljudsko bice tretira kao zivotinja, ko neko ispod vas. I nemojte molim vas da pominjete diskriminaciju koja postoji svuda na svetu. Ovo je bilo toliko nisko, toliko sramno, jadno, zaostalo, neljudski, da je tesko pasti na nize grane. Sada stvarno nije vreme da se prepucavate sa jednim tamnoputim decakom koji zivi u svetu gde neka stoka hoce da ga ubedi da je on ispod njih. Ajmo braco majmuni, knjigu u ruke pa postanite ljudi!

wroom1975

pre 11 godina

Posto su gospoda blokirala video za komentare, pustace samo one koji se njima svidjaju, zamolio bih svakoga ko ovu vest procita da klikne na "dislike" ili ti "ne svidja mi se" kako bi im i tim putem objasnili da nemaju niciju podrsku u Srbiji!

petar

pre 11 godina

Dok postoji jedan čovek koji sebe naziva Srbinom, stizaće primedbe svake vrste od onih koji se lepo ponašaju kada ne bombarduju, ne osvajaju tudje teritorije, ne divljaju na ulicama, na stadionima i koji su preuzeli na sebe ulogu vaspitača na planeti.Očigledno je da se vraćamo u devedesete u, za sada, light varijanti.

oko

pre 11 godina

problem je sto se u Srbiji i na Balkanu inace ono imitiranje majmuna uopste ne dozivljava kao nesto uvrjedljivo odnosno problem je sto se kod nas cigane i crnce moze slobodno vrijedjati, pa onda ni ne smatramo da smo sta skrivili kad nas uefa kaznjava, vec mislimo da nam se desava nepravda i opet neka zavjera.

vzv

pre 11 godina

pa da, sad je deni rouz problem... garant vec imaju spremnog krivca za sledecu bruku ( na terenu ili na tribinama ). i to nikako nece biti ljudi bliski fss-u...

Tole Lopove

pre 11 godina

Prvi put cu ovo reci ali bravo FSS za ovo. Ovaj Rose bas laze narucito za deo oko kamenja. Da su ga pogodili ne da bi krvario nego bi zaustavili utakmicu i vec tada napravili skandal. Englezi su ovo isprovocirali i za to smo trebali biti spremni kada je trener Engleske jos par dana pre utakmice u KS rekao "Spremni smo za rasizam u Srbiji". Covek Nostradamus pa znao sta ce se desiti. Ovo im je bio plan B u slucaju da izgube. Tole i ovaj FSS je dobar za tri stvari. Za prljave poslove (namestanje utakmica), politiku (sprecio je da tkzv. KiM igra utakmice), i ovakve stvari tj. za svadju. Bez obzire na sve (Tole odlazi), za ovaj video savez ima moju podrsku. Englezi su najlicemerniji narod na svetu.

Istrošen

pre 11 godina

Saopštenja , saopštenja , isto je tako bilo i posle Đenove , autogolovi ,autogolovi, tako su bila saopštenja da Antić neće dobiti spor u Švajcarskoj , pa opet autogolovi , autogolovi , i znamo ko je dobio 2.7 milona evra, sad se , ni manje ni više oglasio i Britanski premijer , i sad su Dačić i Vučić "kao" napravili nekakav organ koji će se boriti protiv huligana, a Italijansko pravosuđe za manje od tri meseca osudilo Bogdanova na tri ipo godine zatvora a naše pravosuđe tražilo ekstradiciju i pustilo ga zbog "nedostatka" dokaza. Kad Dačić i Vučić stave lisice pred kamerama svih medija Tomislavu Karadžiću i ekipi oko njega , možda evropa i poveruje da politički vrh Srbije želi da Srbija postane civilizovana pravna država . Sa don Karadžićem , Lakovićem, Terzićem,EU je svesna da u Srbiji postoji organizovana fudbalska mafija.

Emil Milojevic

pre 11 godina

Bio sam na stadionu, navijao za Srbiju i stideo se zbog nekih navijaca i njihovog shvatanja "podrske" nacionalnom timu - time sto ce se sto bezocnije uvrediti protivnik. Ali, zelim da kazem da je nas, pristojnih i vaspitanih da postujemo pobednika, bilo NEUPOREDIVO vise - srecom po Srbiju. Za izjave engleskih fudbalera i zvanicnika imam kratak komentar: neumesno preterivanje. Sta bi se tek dogodilo da su izgubili utakmicu? Verujem kako bi od UEFA zahtevali da nam zabrani sutiranje lopte i po dvoristima...

Stefan KurcubicFCB

pre 11 godina

Sramota za FSS. Kace video na jutjub, kao pavenici neki. Hvataju se za slamke. Budite muskarci, priznajte da je polovicno vasa krivica i eto.

borissrb

pre 11 godina

Ovaj snimak treba pustiti engleskim dzentlmenima, njihovom premijeru, Polu Insu, Dzerardu, Ebueu....i da ne nabrajam, kao i njihovim medijima... Pa ako im je neko na FB ili tweeter prijatelj neka im pokaze. A Rio Ferdinand im je odlicno odgovorio, svaka mu cast!!!

drasko

pre 11 godina

... i sta je bilo sada dusebriznici... ?!
Da li se sada smejete pokvareno ...
Ova zemlja je ocigledno spremna da tripi svakoga...
Ako vam se ne svidja ovde, ako mislite da smo pokvareni, zli, rasisti, divljaci,lopovi, ratni huskaci onda lepo pakujte kofere i MARSH...
Ovde ljudi ne mogu jos uvek da shvate da za postupke odgovaraju pojedinici, da je covek individu i licnost za sebe. Ne moze se pausalno davati ocene i govoriti u mnozini...Dakle naucite : ime prezime , pa onda kazna

ex demokrata 1

pre 11 godina

Svejedno,za nas je mnogo bolje da nas izbace bar na 10 godina iz svih fudbalskih takmičenja,moguće je da bi tada neko smenio Karadžića i moguće je da bi tada dopustili privatizaciju FK,da budu čisti odnosi u fudbalu,da se zna ko je gazda i ko odgovara,da više ne bude političara u FK i da se jednom za svagda obračunamo sa ne više od 2000 huligana kriminalaca koji terorišu celu Srbiju !
Da se ja pitam,već sutra bi svi kriminalci- huligani što sebe nazivaju navijačima išli na okopavanje u Padinsku skelu,svaki na po bar 5 godina kuluka,sigurno je da bi se onda izlečili od dosade !

Byakuya-sama

pre 11 godina

Neverovatni ste, pa da li vi imate frekvenciju engleske ambasade, ili šta?, ceo tekst o tome šta misle Englezi, umesto da ste da li komentar o tome da je FSS dao odličan dokaz protiv ovih tvrdnji, treba još 2 snimka, jedan na kome se vidi kako se engleski fudbaleri ophode prema publici, i drugi na kome nisu uopšte naivni tokom tuče.

Mario

pre 11 godina

Bio sam na utakmici i licno gledao sa istocne tribine kako su pojedinci iz publike gadjali Engleske igrace koji bi izvodili aut.
Rouz ne laze i to svako zna ko je gledao utakmicu.
Ta manjina sa tribina je dovela do incidenata i sve ostale(normalne) spustila na svoj primitivni nivo.
Na pocetku utakmice i kako je vreme prolazilo mislio sam da ce sve biti ok, ali kako je utakmica odmicala sve gore od goreg.
Golman je takodje konstantno gadjan svim i svacim za bruku i sramotu.
Sve u svemu razocarenje veliko i zbog rezultata a na prvom mestu zbog nedostatka dostojanstva koje je nekad krasilo Srpsku naciju.

Ozlojeđeni

pre 11 godina

Mislim, ove bajke možete da prodajete Englezima, ali molim Vas nemojte ovakve vesti da objavljujete na sajtovima u Srbiji. U priču o tome kako je ovaj nesretnik izmislio da su ga vređali na rasnoj osnovi može da poveruje samo neko ko nikada nije bio na utakmici u Srbiji, u kojoj neki srpski klub igra protiv nekog stranog, a u tom stranom igra neki crnac. Sećam se i dan danas utakmice Vojvodina - Werder Bremen (finale Intertotokupa negde 1998) kada sam bio šokiran onim što sam video i čuo. Svaki put kada bi igrač Werdera afričkog porekla dobio loptu, 20 hiljada ljudi bi uglas oponašali zvuke koje ispušta majmun. Mene je bilo tako sramota da sam hteo u zemlju da propadnem. Još je utakmicu prenosio Eurosport uživo tako da je ceo svet mogao da vidi bruku. Kada sam posle gledao snimak utakmice, koju je prikazao RTS nije se moglo ništa od toga primetiti, a komentator nije ni jednom ovo prokomentarisao. Drugar koji je utakmicu gledao na nemačkom kanalu mi je posle rekao kako je nemački komentator, koji je utakmicu prenosio uživo iz Novog Sada, ovo prokomentarisao. Sve u svemu, ubeđen sam 100% da svi koji su bili na utakmici u Kruševcu tačno znaju da ovaj engleski fudbaler govori istinu. I sve one koji su učestvovali u tome treba da je sramota zbog toga i nikakva kazna koju ćemo dobiti od FIFA-e neće biti dovoljno velika da spere ljagu sa nas.

Milos

pre 11 godina

Treba naglasitit da je ovaj film skup svih snimljenih delova igre u kojoj je ucestvovao ovaj igrac. Zaista, da ga je udario neki kamen, kao što se požalio, bilo bi tu krvi, podliva ili bi makar dugo opipavao to mesto. Takođe, na ovim snimcima se zaista ne čuje nijedna, ni najmanja aluzija na njegovu boju kože, mada ne mora da znači i da ih apsolutno nije bilo. Ali treba izneti dokaze za to. Momak je sve vreme odavao utisak samopouzdanosti, koncentracije na igru i dešavanja na terenu, ni traga strahu, frustraciji ili nekom drugom znaku koji bi bio posledica pretrpljene agresije. Naprotiv, dečko je u tuči na kraju meča lično pokazao zavidnu agresiju, opet bez straha i imalo zaziranja.

wroom1975

pre 11 godina

Jer hocete ja da vam postavim snimak kako u 65' slece Spejs Satl na sred terena, i iz njega izlaze Karadzic i Mihajlovic sa buketima cveca obuceni u kostim crvenkapice?

Ma daj bre sta mi kao nismo gledali sad istu utakmicu pa ce ova takozvana institucija kojoj ni ime ne zelim da pomenem da nam podmece snimke?!?

Tole Lopove

pre 11 godina

Prvi put cu ovo reci ali bravo FSS za ovo. Ovaj Rose bas laze narucito za deo oko kamenja. Da su ga pogodili ne da bi krvario nego bi zaustavili utakmicu i vec tada napravili skandal. Englezi su ovo isprovocirali i za to smo trebali biti spremni kada je trener Engleske jos par dana pre utakmice u KS rekao "Spremni smo za rasizam u Srbiji". Covek Nostradamus pa znao sta ce se desiti. Ovo im je bio plan B u slucaju da izgube. Tole i ovaj FSS je dobar za tri stvari. Za prljave poslove (namestanje utakmica), politiku (sprecio je da tkzv. KiM igra utakmice), i ovakve stvari tj. za svadju. Bez obzire na sve (Tole odlazi), za ovaj video savez ima moju podrsku. Englezi su najlicemerniji narod na svetu.

Milos

pre 11 godina

Treba naglasitit da je ovaj film skup svih snimljenih delova igre u kojoj je ucestvovao ovaj igrac. Zaista, da ga je udario neki kamen, kao što se požalio, bilo bi tu krvi, podliva ili bi makar dugo opipavao to mesto. Takođe, na ovim snimcima se zaista ne čuje nijedna, ni najmanja aluzija na njegovu boju kože, mada ne mora da znači i da ih apsolutno nije bilo. Ali treba izneti dokaze za to. Momak je sve vreme odavao utisak samopouzdanosti, koncentracije na igru i dešavanja na terenu, ni traga strahu, frustraciji ili nekom drugom znaku koji bi bio posledica pretrpljene agresije. Naprotiv, dečko je u tuči na kraju meča lično pokazao zavidnu agresiju, opet bez straha i imalo zaziranja.

sve u svemu jedna velika NULA

pre 11 godina

Tako je.Samo gurajte probleme pod tepih.Umesto da koristite priliku da pokusate da udaljite stoku sa stadiona vi ih opet podrzavate.
I onda se pitate zasto su stadioni prazni?!
Pa ko normalan da ode na njih?Kvalitet fudbala NULA,uslovi NULA,bezbednost NULA.

Emil Milojevic

pre 11 godina

Bio sam na stadionu, navijao za Srbiju i stideo se zbog nekih navijaca i njihovog shvatanja "podrske" nacionalnom timu - time sto ce se sto bezocnije uvrediti protivnik. Ali, zelim da kazem da je nas, pristojnih i vaspitanih da postujemo pobednika, bilo NEUPOREDIVO vise - srecom po Srbiju. Za izjave engleskih fudbalera i zvanicnika imam kratak komentar: neumesno preterivanje. Sta bi se tek dogodilo da su izgubili utakmicu? Verujem kako bi od UEFA zahtevali da nam zabrani sutiranje lopte i po dvoristima...

bole

pre 11 godina

Nesportskog ponasanja na tribinama uvek ima i bice. Rasizma i nacionalizma. Nazalost. Ali. Da li se samo meni cini ili su Englezi jedini koji uvek i uvek imaju problem sa "rasistickim" ispadima na gostujucem terenu. Duboko smo zasli u 21. vek pa i Nemci, Italijani, Portugalci, Irci, Svedjani, a da ne pricamo o Francuzima imaju fudbalere Africkog ili Azijskog porekla. Da li je moguce da njima niko ne skandira rasisticki, samo Englezima?

Dusan NS

pre 11 godina

Sta Englez bre zna sta je fair play? Izmislili su prakticno i rasizam i ropstvo, to su bre nacisti i fasisti u krvi, a mi nista od navedenog nismo bili, i nemam sta da se pravdamo nekom tamo Englezu, poz. Ovaj video sve pokazuje, ako je i bilo rasistickih uvreda, to ocigledno nije bilo da igraca i vecine navijaca, vec od sachice nekolicine budala..

drasko

pre 11 godina

... i sta je bilo sada dusebriznici... ?!
Da li se sada smejete pokvareno ...
Ova zemlja je ocigledno spremna da tripi svakoga...
Ako vam se ne svidja ovde, ako mislite da smo pokvareni, zli, rasisti, divljaci,lopovi, ratni huskaci onda lepo pakujte kofere i MARSH...
Ovde ljudi ne mogu jos uvek da shvate da za postupke odgovaraju pojedinici, da je covek individu i licnost za sebe. Ne moze se pausalno davati ocene i govoriti u mnozini...Dakle naucite : ime prezime , pa onda kazna

Mario

pre 11 godina

Bio sam na utakmici i licno gledao sa istocne tribine kako su pojedinci iz publike gadjali Engleske igrace koji bi izvodili aut.
Rouz ne laze i to svako zna ko je gledao utakmicu.
Ta manjina sa tribina je dovela do incidenata i sve ostale(normalne) spustila na svoj primitivni nivo.
Na pocetku utakmice i kako je vreme prolazilo mislio sam da ce sve biti ok, ali kako je utakmica odmicala sve gore od goreg.
Golman je takodje konstantno gadjan svim i svacim za bruku i sramotu.
Sve u svemu razocarenje veliko i zbog rezultata a na prvom mestu zbog nedostatka dostojanstva koje je nekad krasilo Srpsku naciju.

Byakuya-sama

pre 11 godina

Neverovatni ste, pa da li vi imate frekvenciju engleske ambasade, ili šta?, ceo tekst o tome šta misle Englezi, umesto da ste da li komentar o tome da je FSS dao odličan dokaz protiv ovih tvrdnji, treba još 2 snimka, jedan na kome se vidi kako se engleski fudbaleri ophode prema publici, i drugi na kome nisu uopšte naivni tokom tuče.

guja

pre 11 godina

Jeli bre, šta ste se uhvatili za majmunisanje. Pa onaj ko oponaša majmuna, valjda se on majmuniše. Sad kratkog Rouza vređa što se Srbi prave majmuni. Dobro, ruku na srce, mi nešto i ne moramo mnogo da se pravimo, ali to je naša stvar. Ajde da smo mukali pa da možda pomisli kako njega vređamo, pošto se u Srbiji skoro svaka krava zove Ruža (Rouz). Nego da kažem nešto pametno. Samo budalu i primitivca može reč da uvredi. Makar i majmunska. A kad budu majmunisali Boltu, Anriju, Džordanu, Naomi, Ronaldinju, o da Peleu, ej Congi, Sereni i šveci i milionima drugih onda je to rasizam. A Eto, Baloteli i ovaj mučeni Rouz kratki. Njima treba da se njače. Nikakve to nema veze sa bojom.

Pravnik

pre 11 godina

Zar ne postoji neki sud na kome bi FSS mogao da tuzi Rouza za laganje?
(Komentator, 18. oktobar 2012 20:28)

Ne. Takve tužbe se prosleđuju Upravi vodovoda ili Gradskom zelenilu.

Apoplex

pre 11 godina

Ovi huligani nas vecito unazadjuju.Ne samo u ovom slucaju,eno u DJenovi,sta je ono bilo nego nanosenje stete Srbiji.Em su nam rusili ugled em zbog njih nismo otisli na evropsko.
(Domaci neprijatelji, 18. oktobar 2012 22:15)

Ja mislim da nas i nepismenost kao tvoja vraća unazad.

malo ozbiljnije

pre 11 godina

Ajmo ovako prvo: majmunski krici se jasno i MASOVNO cuju na kraju meca. To nije bilo nekoliko pojedinaca, to je bila citava rulja navijaca i FSS bi za njih morao da odgovara. Jedno glasno izvinjenje je moralo da sledi.

Dalje, svi znamo da ja jako tesko cuti sta se tacno desava na mestima gde ima puno buke sa svih strana. Krici su najverovatnije stizali od pojedinacnih navijaca i mozda ih je bilo jako tesko cuti u svoj toj buci. Ali kada imas taman ten i znas da su upuceni tebi i kada te to sece kao najostriji noz pravo u srce, mnogo ce ti lakse biti da ih cujes. Ja ne znam zasto bi Deni Rouz bio onoliko iznerviran nakon utakmice koju je njegova ekipa DOBILA. To treba da mu bude jedan od najsrecnijih momenata u karijeri. Kako coveku bas tako lako da pukne? Je l' mu fali neka daska u glavi? Da se ti majmuni nisu onoliko masovno culi na kraju, mozda bi i mogla da poverujem u teoriji da je decko puko ali bogami pre ce biti da su pukli oni nasi majmuni. A svi mi mozda mogli na trenutak da razmisle o tome kolika je uvreda da se jedno ljudsko bice tretira kao zivotinja, ko neko ispod vas. I nemojte molim vas da pominjete diskriminaciju koja postoji svuda na svetu. Ovo je bilo toliko nisko, toliko sramno, jadno, zaostalo, neljudski, da je tesko pasti na nize grane. Sada stvarno nije vreme da se prepucavate sa jednim tamnoputim decakom koji zivi u svetu gde neka stoka hoce da ga ubedi da je on ispod njih. Ajmo braco majmuni, knjigu u ruke pa postanite ljudi!

sinisa mihajlović

pre 11 godina

bitno je da su svi naši mediji stali na stranu engleza,njihovi bi sve sakrili,a naši se utrkuju ko će više postaviti snimaka.Srbijo stidi se,to su naša deca !!!

hf

pre 11 godina

Pa i nije vredjan tokom meca ali jeste nakon sorke! To je poenta sto oni lazu i prave se nevinasca a i sam igrac je provocirao! Ne pravdam nase navijace ali ova histerija engleza je preterana!!!

i mediji bi mogli malo pomoći

pre 11 godina

Tako i treba, uzvratiti, a ne se večno izvinjavati za nešto što se nije ni desilo.

A mnogi licemerni Srbi samo da bi ispali fini počeli da se nadmeću s Englezima ko će više da pljuje po Srbima.

Ovo možda jeste borba s vetrenjačama, ali ne trebamo zbog toga sami sebe da zakopavamo.

napred tole

pre 11 godina

@tole lopove

posto je deni rouz licemeran, ti zakljucujes da su englezi najlicemernija nacija?
a posto je tole lopov ja treba da zakljucim da su srbi najlopovskija?

Ozlojeđeni

pre 11 godina

Mislim, ove bajke možete da prodajete Englezima, ali molim Vas nemojte ovakve vesti da objavljujete na sajtovima u Srbiji. U priču o tome kako je ovaj nesretnik izmislio da su ga vređali na rasnoj osnovi može da poveruje samo neko ko nikada nije bio na utakmici u Srbiji, u kojoj neki srpski klub igra protiv nekog stranog, a u tom stranom igra neki crnac. Sećam se i dan danas utakmice Vojvodina - Werder Bremen (finale Intertotokupa negde 1998) kada sam bio šokiran onim što sam video i čuo. Svaki put kada bi igrač Werdera afričkog porekla dobio loptu, 20 hiljada ljudi bi uglas oponašali zvuke koje ispušta majmun. Mene je bilo tako sramota da sam hteo u zemlju da propadnem. Još je utakmicu prenosio Eurosport uživo tako da je ceo svet mogao da vidi bruku. Kada sam posle gledao snimak utakmice, koju je prikazao RTS nije se moglo ništa od toga primetiti, a komentator nije ni jednom ovo prokomentarisao. Drugar koji je utakmicu gledao na nemačkom kanalu mi je posle rekao kako je nemački komentator, koji je utakmicu prenosio uživo iz Novog Sada, ovo prokomentarisao. Sve u svemu, ubeđen sam 100% da svi koji su bili na utakmici u Kruševcu tačno znaju da ovaj engleski fudbaler govori istinu. I sve one koji su učestvovali u tome treba da je sramota zbog toga i nikakva kazna koju ćemo dobiti od FIFA-e neće biti dovoljno velika da spere ljagu sa nas.

koki

pre 11 godina

koja je ovo komedija.. bio sam na utkmici i non stop su bili glasovi imitacije majmuna...

tragikomedija koliko je jadno sve ovo sto se sad radi.... kao sto neko rece, umesto da se stoka najuri sa tribina i natera da bude od koristi neke, sad nasi udaraju neku kontru ko mala deca ... objavljuju video snimak... takav video snimak bi bio verodostojan da se na svakom delu stadiona nalazi mirofon... ovako je samo jadan pokuaj.. cak i mene i sve koji su bili na tribinama poksavju da naprae ludim...

ljudski je gresiti, izviniti se za gresku trudti se da ispravis istu.. ali to ljudi sa ovog ukletog podneblja jos uvek nisu skontali .... i zato smo tu gde jesmo...

oko

pre 11 godina

problem je sto se u Srbiji i na Balkanu inace ono imitiranje majmuna uopste ne dozivljava kao nesto uvrjedljivo odnosno problem je sto se kod nas cigane i crnce moze slobodno vrijedjati, pa onda ni ne smatramo da smo sta skrivili kad nas uefa kaznjava, vec mislimo da nam se desava nepravda i opet neka zavjera.

Aha

pre 11 godina

Tako je Tole! Tole uzvraca udarac! Naravno, podrazumeva se da ste poslali ovaj snimak UEFI i FS Engleske, pa da vidimo sta ce sada da kazu. Malog treba tuziti za klevetu i nanosenje stete ugledu FSS-a (koliko god taj ugled bio los, treba ocerupati malog).

Milos

pre 11 godina

Nisu Srbi (navijaci pre svega) rasisti, ali kada zele nekoga da uvrede uvek biraju najgore, tj. najefektivnije sredstvo. Ja bi nam i zabranio takmicenje na par godina da to ima efekta, ali nece ih biti dok se ne numerizuju sedista, personalizuju karte i dok policija ili bolje reci sudstvo ne pocne da procesuira navijace.

vzv

pre 11 godina

pa da, sad je deni rouz problem... garant vec imaju spremnog krivca za sledecu bruku ( na terenu ili na tribinama ). i to nikako nece biti ljudi bliski fss-u...

wroom1975

pre 11 godina

Jer hocete ja da vam postavim snimak kako u 65' slece Spejs Satl na sred terena, i iz njega izlaze Karadzic i Mihajlovic sa buketima cveca obuceni u kostim crvenkapice?

Ma daj bre sta mi kao nismo gledali sad istu utakmicu pa ce ova takozvana institucija kojoj ni ime ne zelim da pomenem da nam podmece snimke?!?

What goes around

pre 11 godina

Eto sad ispade da uopste nije bilo majmunskih urlika? Mozete da lazete sebe, ali svijet ne. Mislite da je cijeli svijet protiv vas zato sto ne nasjedaju na vase lazi.

Srbija je trebala biti izbacena jos davne 2005 kada ste Bosancima pripremili finu docekusu na Marakani, a da ne pricam tek o ubistvu Francuskog navijaca, divljanje po Italiji i sad ovo. Imate dug racun kod UEFE i sad stize kazna. Ovo je bila kap koja je prelila casu.

Istrošen

pre 11 godina

Saopštenja , saopštenja , isto je tako bilo i posle Đenove , autogolovi ,autogolovi, tako su bila saopštenja da Antić neće dobiti spor u Švajcarskoj , pa opet autogolovi , autogolovi , i znamo ko je dobio 2.7 milona evra, sad se , ni manje ni više oglasio i Britanski premijer , i sad su Dačić i Vučić "kao" napravili nekakav organ koji će se boriti protiv huligana, a Italijansko pravosuđe za manje od tri meseca osudilo Bogdanova na tri ipo godine zatvora a naše pravosuđe tražilo ekstradiciju i pustilo ga zbog "nedostatka" dokaza. Kad Dačić i Vučić stave lisice pred kamerama svih medija Tomislavu Karadžiću i ekipi oko njega , možda evropa i poveruje da politički vrh Srbije želi da Srbija postane civilizovana pravna država . Sa don Karadžićem , Lakovićem, Terzićem,EU je svesna da u Srbiji postoji organizovana fudbalska mafija.

streetspirit

pre 11 godina

Jasna je bila namera Engleza pre dolaska.
Isprovocirati nas i kazniti kao upozorenje rasistima na ostrvu.
Neće valjda sebi da zabrane da se takmiče, ovako win-win.
Prikazivati celu naciju rasističkom na osnovu desetak neukih idijota je upravo rasizam.
Obratite pažnju samo koliko je Rose zadržavao igru kod svakog auta i prekida to nije bilo dovoljno nego je šutnuo loptu ka tribinama, nakon toga su se čula pojedinačna divljačka dobacivanja, nikako huk sa tribina.
Ako je kamera radila svoj posao, stvar je na tacni, za nn lica zabrana pristupa sportskim manifestacijama 10 godina i uslovna kazna za bilo kakav sledeći krivični prekršaj godinu dana prdekane.

blabla

pre 11 godina

U sportu ima rasizma, i to je fakat!!! Ali sad su Srbiju razapeli kao da se to jedino desava kod nas!!! A nema lige u evropi gde nema ovih ispada,npr u italiji se to redovono desava, Balotelija su gadjali bananama koliko se secam! Isto je cinjenica da igraci iz premijer lige sve cesce traze paznju medija na ovaj nacin. Mene zanima kako bi se okarakterisala situcaji da navijaci oponasaju majmuna a da nema tamnoputih igraca na terenu!!!

nemanja

pre 11 godina

Koliko god se trudili da se pokaže da nije bilo rasističkih ispada ne vredi jer ovde uvek ima dovoljan broj medija koji će da budu "veće Pape pd Pape".

Weber'S

pre 11 godina

FSS brani se postacljanjem filma na you tube ?? Strucno i profesionalno? Ne nego ocajnicki! Zasto nisu postavili citavu utakmicu? Probaju da lazu sebe ili citav svet? Pobogu glasno se culo uuu ... uuu....uuu. Da vas podsetim i na ono Noz , zica... mislim da je situacija zrela da svi zajedno u Srbiji stave prst na celo i zapitaju se " sta nam je ciniti"? Banda je usla u sve pore zivota. Cak i u porodicu. Drustvo je bolesno od lazi 1989, 1991, 1992, 1999... Koji je lek?

borissrb

pre 11 godina

Ovaj snimak treba pustiti engleskim dzentlmenima, njihovom premijeru, Polu Insu, Dzerardu, Ebueu....i da ne nabrajam, kao i njihovim medijima... Pa ako im je neko na FB ili tweeter prijatelj neka im pokaze. A Rio Ferdinand im je odlicno odgovorio, svaka mu cast!!!

Чарапан

pre 11 godina

Као неко ко је лично присуствовао утакмици, могу да потврдим да никаквих испада није било све до почетка туче после завршетка. Тада јесте било имитирања мајмунских крика упућених директно Роузу пошто је он дошао на зуд публике прво због одуговлачења у другом полувремену а онда и због провокација које су биле непосредан повод реакције публике (овиме не оправдам гест публике већ наводим шта је тачно навело публику да реагује).

Оно што се на овом снимку не види је загревање пред почетак меча када играчи трче од запада ка истоку и обрнуто и када су Енглези долазили до самих трибина и добијали звиждуке на шта су се они само смејали, али никаквих упућених речи или крикова није било.

Током целе утакмице, па чак и након туче, никакве речи нису биле упућене било на српском било на енглеском уопштено према Енглезима, једино је на српском уобичајено псован судија због честог прекидања игре.

Што се тиче гађања са трибина, ту је још једна лаж да је гађан камењем јер камења на трибинама нема, дакле то је физички немогуће. Никакво убацивање није ни било до почетка туче (ако изузмемо две-три бакље које и нису биле упућене Енглезима, шта више на почетку утакмице на том голу је стајао Алексић), а током туче су Енглезе који су (случајно?) ишли тик поред источне трибине (иако то није на путу ка свлачионици), гађани грудвама од папира на којима су људи седели и који уопште нису ни долазили до играча. Можда је било и новчића, али већег предмета који би могао да нанесе повреде сигурно није било.

nnidza

pre 11 godina

Odličan potez FSS ali došao je kasno. Britanci su već uzburkali Evropu. Lično nemam razloga da sumnjam da na utakmici uglavnom nije bilo povika, mada nisam siguran u čemu je razlika između rasnih i nacionalnih uvreda. Obe su za osudu...

Чарапан

pre 11 godina

Оно што нисам видео да је ико прокоментарисао је да ниједан гледалац није ушао на терен иако је са источне трибине било врло лако прескочити ограду пошто је ниска и нема канала па су могли да се прикључе тучи. Дакле, ниједан једини гледалац. Е сад замислимо да је то играно у Београду да ли би "навијачи вечитих" тако реаговали. (као пример имамо финале купа пролетос на истом стадиону где ни кордони жандармерије нису могли да спрече улазак на терен Београђана без икаквог повода)

Поред тога, на трибинама није било никакве туче или гужве, тако да потпуно пада у воду прича о "дивљању навијача" какви су били напади. Да, јесте био један једини испад са крицима након завршетка утакмице, али о неком физичком дивљању нема ни говора.

Као Крушевљанин немам разлога да се стидим јер су Крушевљани, као неискусни у гледању провокатора, само делимично насели на провокације али нису починили никакво физичко насиље и хулиганизам. Вербални расизам је нешто што никада нигде неће бити искорењено што уосталом сведочи и пример капитена управо те енглеске репрезентације.

Domaci neprijatelji

pre 11 godina

Ovi huligani nas vecito unazadjuju.Ne samo u ovom slucaju,eno u DJenovi,sta je ono bilo nego nanosenje stete Srbiji.Em su nam rusili ugled em zbog njih nismo otisli na evropsko.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Svejedno,za nas je mnogo bolje da nas izbace bar na 10 godina iz svih fudbalskih takmičenja,moguće je da bi tada neko smenio Karadžića i moguće je da bi tada dopustili privatizaciju FK,da budu čisti odnosi u fudbalu,da se zna ko je gazda i ko odgovara,da više ne bude političara u FK i da se jednom za svagda obračunamo sa ne više od 2000 huligana kriminalaca koji terorišu celu Srbiju !
Da se ja pitam,već sutra bi svi kriminalci- huligani što sebe nazivaju navijačima išli na okopavanje u Padinsku skelu,svaki na po bar 5 godina kuluka,sigurno je da bi se onda izlečili od dosade !

br

pre 11 godina

Pa stvarno vise necu da citam komentare, samo se iznerviram kolicinom gluposti, primitivizma, neobrazovanosti. Jos kad vidim da su upravo takvi komentari medju preporucenima, sramota me je. Deco, ucite skole, trebace vam.

Justin

pre 11 godina

@drasko
i sta si hteo da kazes u svom komentaru? Ako smo ovakvi ili onakvi MARSH napolje onima koji tako misle?Da ogovornost podrazumeva ime i prezime? Za rasizam i fasizam su odgovorni svi oni koji smatraju da je u Krusevcu bila sjajna atmosfera. Ne,bila je sramna atmosfera a onima koji to ne vide,MARSH u tajgu!

nijebitnoime

pre 11 godina

mene jako zanima kako to da su bas njega izabrali da vredjaju da je majmun jos pre same utakmice... kako nisu ostale crnce iz engleske reprezentacije.

glas_razuma

pre 11 godina

Danas je Lazio kažnjen sa 40 000 eura zato što za vreme utakmice sa Totenhemom, njeni navijači su "hukali" na Jermain Defoe, Aaron Lennon et Andros Townsend-a. Zašto engleski savez nije tražio zabranu učešća italijanskog fudbala kao što traži od UEFA da nas kazni !? A italijanski navijači već godinama to čine ! i ništa ! Nek FSS plati 40 000 eura i kraj priče !

so-flo

pre 11 godina

Fascinantno... Zemlja koja je izmislila rasizam i moderno ropstvo i na tome postala vodeci svetski tiranin buni se sto je neko nekom dobacio na fudbalskoj utakmici.

dosta vise

pre 11 godina

Ama prekinite vec jednom, divljaci. Izvinite se za nasilnistvo i zavrsite sa tim. Ili vi takvo ponasanje nazivate nekim drugim imenom ili ne znate sta znaci izviniti se. Nekome ko nije video snimak mozete da pricate price. Ko je sa vama ziveo ni pakao mu nece tesko pasti.

cubrasa

pre 11 godina

Crnci treba vec jednom da prebole te gluposti. Imaju sva gradjanska prava i to je to. Ovako mu dodje isto kao da su mu samo zvizdali. sta je bilo u proslosti neka tamo i ostane. mog pradedu su streljali nemci u prvom, dedu u drugom svetskom ratu. sta bi ja trebao da padam u depresiju ili da hocu da se bijem svaki put kad nam Angela daje uputstva jer me to naravno asocira na rasizam...u stvari mogao bih i da je tuzim za neku lovu;)

snoop lion

pre 11 godina

Ako ti neko ko je 70 puta gori od tebe govori da si los i da si napravio problem to sto je on gori 70 puta ne znaci da nije u pravu.

pablito

pre 11 godina

Da li je zaista ovo postovao FSS ili se neko tako potpisao. Ako je zaista FSS postovao mislim da nisu normalni. Šta su hteli da postignu sa ovim? Koga da ubede? Englesku javnost? Koga da opravdaju? Naše 'navijače'? Prve majmunske zvuke sam čuo 1988. na Marakani upućene Gulitu... Da ne nabrajam dalje.
Valjda UEFA ima snimak utakmice gde se vidi sve (i sitne provokacije Engleza, ali brate mili što uvek mi da nasednemo na njih?). Umesto da zgutaju knedlu i pošalju prvu svoju ekipu plus advokate u sedište UEFA da operu ljagu ili još bolje da počnu da čiste stanje u našem fudbalu oni se prepucavaju preko Jutjuba!!!??? Žalosno

P. S. Za ove što smaraju o Ferdinandu: Čovek je kritikovao SVOG premijera i SVOJ FS u SVOJOJ zemlji. Ni jednom rečju nije pomenuo da su Srbi u pravu ili da nisu nevini.
P. S. 2 Neko pomenu Ebuea. On nije Englez :)

karaburma

pre 11 godina

institucija fudbala Srbije treba snimke dostaviti UEFA-i i zajedno sa delegatom utakmice uskladiti pravu sliku desavanja. Ne prilici FSS da manipulise snimcima preko Youtube-a.

Stefan KurcubicFCB

pre 11 godina

Sramota za FSS. Kace video na jutjub, kao pavenici neki. Hvataju se za slamke. Budite muskarci, priznajte da je polovicno vasa krivica i eto.

petar

pre 11 godina

Dok postoji jedan čovek koji sebe naziva Srbinom, stizaće primedbe svake vrste od onih koji se lepo ponašaju kada ne bombarduju, ne osvajaju tudje teritorije, ne divljaju na ulicama, na stadionima i koji su preuzeli na sebe ulogu vaspitača na planeti.Očigledno je da se vraćamo u devedesete u, za sada, light varijanti.

You and Whose Army?

pre 11 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem koliko ljudi je sludjeno. Ko je kriv za odraz u ogledalu? Izgleda onaj ko ga je ispred nas postavio! Cega se pametan stidi, budala se tim ponosi.Evo linka, pa recite da Englez laze...SRAMOTA!!!
link:http://www.youtube.com/watch?v=9ZZY9U1CdDs&feature=player_embedded

bojan

pre 11 godina

konacno da i mi progovorimo,da ne dopustimo da nas,da ne kazem ko jer nece objaviti,gazi i pravi ludima! treba im odgovoriti svaki put kad vredjaju inteligenciju svih nas!

wroom1975

pre 11 godina

Posto su gospoda blokirala video za komentare, pustace samo one koji se njima svidjaju, zamolio bih svakoga ko ovu vest procita da klikne na "dislike" ili ti "ne svidja mi se" kako bi im i tim putem objasnili da nemaju niciju podrsku u Srbiji!

BG Republika

pre 11 godina

@drasko. zna se ko su rasisti, nacionalisti i primitivci u ovom narodu. nema ih puno, ali glasni. takvima ako im se ne svidja ovde - MRS u talibaniju, sibir i severnu koreju. i da srpski narod zivi napokon na miru od njih tamo gde mu je mesto - medju evropskim narodima.

zoran

pre 11 godina

Ja imam dosta prijatelja crne koze.Sa jednim od njih sam imao jedan mali problem.On meni kaze ti mrzis mene zato sto sam crn,a ja njemu odgovaram,da to nije tacno nego da on mrzi mene zato sto sam bjelac.On se samo nasmijao i od tada smo dobri prijatelji.Jedini odgovor je podnosenje tuzbe protiv doticnog gospodina,moze grupa gledalaca civilnom sudu,ako je moguce sto pre.Puno pozdrava iz Kanade.

crni

pre 11 godina

.. i sta je bilo sada dusebriznici... ?!
Da li se sada smejete pokvareno ...
Ova zemlja je ocigledno spremna da tripi svakoga...
Ako vam se ne svidja ovde, ako mislite da smo pokvareni, zli, rasisti, divljaci,lopovi, ratni huskaci onda lepo pakujte kofere i MARSH...
Ovde ljudi ne mogu jos uvek da shvate da za postupke odgovaraju pojedinici, da je covek individu i licnost za sebe. Ne moze se pausalno davati ocene i govoriti u mnozini...Dakle naucite : ime prezime , pa onda kazna
(drasko, 18. oktobar 2012 20:34)

Ništa, navijači Srbije su se ponašali rasistički, igrači su se ponašali kao kao huligani, a Deni Rouz je sudeći po ovome lažov, dok Fudbalski Savez Srbije ovo prvo poriče. Šou program.

muki

pre 11 godina

Meni je zao tih momaka koji su igrali,kako ce jadni sad na splavove sta ce reci svojim sponzorasicama i menadzerima,malo su samo temperamentni i nista vise a to sto nas sad svi pljuju nema veze lude noci sluze za zaborav!!!

sanja

pre 11 godina

Sta reci o instituciji koja nas nagrdjuje od 1941 i koja je odgovorna za mnoga zla koja su nas snasla .O kakvoj je instituciji rec ima u tekstu druge poznate po svacenu.CNN o BBCju najvecoj sramoti druge polovine 20 veka

http://edition.cnn.com/2012/10/16/opinion/savile-scandal-hooper/index.html?hpt=hp_mid

neko

pre 11 godina

Na 2:15 se cuje kako neko vice majmune kada "majmun" ima loptu, molim onog ko je postavio ovaj snimak da ukloni taj deo da ne iskoriste i to protiv nas.

Miroslav

pre 11 godina

Nisam bio na utyakmici i ne znam da li se i sta vikalo ali meni ovo izgleda kao da su montirali video tako sto su ubacili zvuk sa utakmice sa marakane na sliku iz krusevca. Ne bi me cudilo...

mario

pre 11 godina

(Dusan NS, 18. oktobar 2012 20:31) Da jadni vi nikada niste ništa napravili sve samo cvijeće ove planete...sve je ovo belosvetska zavera protiv nebeskog naroda..
Pa su englezi rasisti,ali vi niste i to je samo šašica huligana koja stalno pravi nered od početka devedesetih,a ostali su samo posmatrači
Kao i oni što su u Makedoniji provocirali sa Grčkom zastavom sve su to samo pojedinci...

Dušan

pre 11 godina

Naš problem je u tome što je deo publike reagovao rasistički na neprimjereno ponašanje engleskog fudbalera. To je naše, a slažem se da Englezi imaju problem sa ponašanjem svog fudbalera, ali to je njihov problem.

Ramadani

pre 11 godina

Mozda Rouz i laze.Ali ljudi,pa nasa A selekcija nije htela da igra u Beogradu zbog navijaca.Kakav smo narod.
(Coek, 19. oktobar 2012 06:39)

A izvin'te zbog koga bi onda trebalo da igra?

acalibero

pre 11 godina

e koliko neinteligentnih ljudi ima, to je strasno, snimak je namerno tako napravljen i isecen da se vidi svaki kontakt igraca sa brojem 3, posto je on tvrdio da je bio napadnut jos od zagrevanja

Lipjangji

pre 11 godina

Pa dobre bre posteni i ne pogresni nevini srbi , dali ste vi ikada culi o programu Final cut Pro ? presece ova vasa federacija snimak kako ona kod zeli , nemojte molim vas tako naivno da verujte na taj snimak.

Рајко од Расине

pre 11 godina

Lagano, kada Englezi shvate da su zabrazdili, a tu nema dileme, i da će im se to olupati o glavu žrtvovaće malenoga Deni Rouza... ostaje nada da John Terry stane u njegovu odbranu, kukala mu majka!!!

sve u svemu jedna velika NULA

pre 11 godina

Tako je.Samo gurajte probleme pod tepih.Umesto da koristite priliku da pokusate da udaljite stoku sa stadiona vi ih opet podrzavate.
I onda se pitate zasto su stadioni prazni?!
Pa ko normalan da ode na njih?Kvalitet fudbala NULA,uslovi NULA,bezbednost NULA.

wroom1975

pre 11 godina

Jer hocete ja da vam postavim snimak kako u 65' slece Spejs Satl na sred terena, i iz njega izlaze Karadzic i Mihajlovic sa buketima cveca obuceni u kostim crvenkapice?

Ma daj bre sta mi kao nismo gledali sad istu utakmicu pa ce ova takozvana institucija kojoj ni ime ne zelim da pomenem da nam podmece snimke?!?

wroom1975

pre 11 godina

Posto su gospoda blokirala video za komentare, pustace samo one koji se njima svidjaju, zamolio bih svakoga ko ovu vest procita da klikne na "dislike" ili ti "ne svidja mi se" kako bi im i tim putem objasnili da nemaju niciju podrsku u Srbiji!

malo ozbiljnije

pre 11 godina

Ajmo ovako prvo: majmunski krici se jasno i MASOVNO cuju na kraju meca. To nije bilo nekoliko pojedinaca, to je bila citava rulja navijaca i FSS bi za njih morao da odgovara. Jedno glasno izvinjenje je moralo da sledi.

Dalje, svi znamo da ja jako tesko cuti sta se tacno desava na mestima gde ima puno buke sa svih strana. Krici su najverovatnije stizali od pojedinacnih navijaca i mozda ih je bilo jako tesko cuti u svoj toj buci. Ali kada imas taman ten i znas da su upuceni tebi i kada te to sece kao najostriji noz pravo u srce, mnogo ce ti lakse biti da ih cujes. Ja ne znam zasto bi Deni Rouz bio onoliko iznerviran nakon utakmice koju je njegova ekipa DOBILA. To treba da mu bude jedan od najsrecnijih momenata u karijeri. Kako coveku bas tako lako da pukne? Je l' mu fali neka daska u glavi? Da se ti majmuni nisu onoliko masovno culi na kraju, mozda bi i mogla da poverujem u teoriji da je decko puko ali bogami pre ce biti da su pukli oni nasi majmuni. A svi mi mozda mogli na trenutak da razmisle o tome kolika je uvreda da se jedno ljudsko bice tretira kao zivotinja, ko neko ispod vas. I nemojte molim vas da pominjete diskriminaciju koja postoji svuda na svetu. Ovo je bilo toliko nisko, toliko sramno, jadno, zaostalo, neljudski, da je tesko pasti na nize grane. Sada stvarno nije vreme da se prepucavate sa jednim tamnoputim decakom koji zivi u svetu gde neka stoka hoce da ga ubedi da je on ispod njih. Ajmo braco majmuni, knjigu u ruke pa postanite ljudi!

What goes around

pre 11 godina

Eto sad ispade da uopste nije bilo majmunskih urlika? Mozete da lazete sebe, ali svijet ne. Mislite da je cijeli svijet protiv vas zato sto ne nasjedaju na vase lazi.

Srbija je trebala biti izbacena jos davne 2005 kada ste Bosancima pripremili finu docekusu na Marakani, a da ne pricam tek o ubistvu Francuskog navijaca, divljanje po Italiji i sad ovo. Imate dug racun kod UEFE i sad stize kazna. Ovo je bila kap koja je prelila casu.

Ozlojeđeni

pre 11 godina

Mislim, ove bajke možete da prodajete Englezima, ali molim Vas nemojte ovakve vesti da objavljujete na sajtovima u Srbiji. U priču o tome kako je ovaj nesretnik izmislio da su ga vređali na rasnoj osnovi može da poveruje samo neko ko nikada nije bio na utakmici u Srbiji, u kojoj neki srpski klub igra protiv nekog stranog, a u tom stranom igra neki crnac. Sećam se i dan danas utakmice Vojvodina - Werder Bremen (finale Intertotokupa negde 1998) kada sam bio šokiran onim što sam video i čuo. Svaki put kada bi igrač Werdera afričkog porekla dobio loptu, 20 hiljada ljudi bi uglas oponašali zvuke koje ispušta majmun. Mene je bilo tako sramota da sam hteo u zemlju da propadnem. Još je utakmicu prenosio Eurosport uživo tako da je ceo svet mogao da vidi bruku. Kada sam posle gledao snimak utakmice, koju je prikazao RTS nije se moglo ništa od toga primetiti, a komentator nije ni jednom ovo prokomentarisao. Drugar koji je utakmicu gledao na nemačkom kanalu mi je posle rekao kako je nemački komentator, koji je utakmicu prenosio uživo iz Novog Sada, ovo prokomentarisao. Sve u svemu, ubeđen sam 100% da svi koji su bili na utakmici u Kruševcu tačno znaju da ovaj engleski fudbaler govori istinu. I sve one koji su učestvovali u tome treba da je sramota zbog toga i nikakva kazna koju ćemo dobiti od FIFA-e neće biti dovoljno velika da spere ljagu sa nas.

vzv

pre 11 godina

pa da, sad je deni rouz problem... garant vec imaju spremnog krivca za sledecu bruku ( na terenu ili na tribinama ). i to nikako nece biti ljudi bliski fss-u...

Tole Lopove

pre 11 godina

Prvi put cu ovo reci ali bravo FSS za ovo. Ovaj Rose bas laze narucito za deo oko kamenja. Da su ga pogodili ne da bi krvario nego bi zaustavili utakmicu i vec tada napravili skandal. Englezi su ovo isprovocirali i za to smo trebali biti spremni kada je trener Engleske jos par dana pre utakmice u KS rekao "Spremni smo za rasizam u Srbiji". Covek Nostradamus pa znao sta ce se desiti. Ovo im je bio plan B u slucaju da izgube. Tole i ovaj FSS je dobar za tri stvari. Za prljave poslove (namestanje utakmica), politiku (sprecio je da tkzv. KiM igra utakmice), i ovakve stvari tj. za svadju. Bez obzire na sve (Tole odlazi), za ovaj video savez ima moju podrsku. Englezi su najlicemerniji narod na svetu.

Dusan NS

pre 11 godina

Sta Englez bre zna sta je fair play? Izmislili su prakticno i rasizam i ropstvo, to su bre nacisti i fasisti u krvi, a mi nista od navedenog nismo bili, i nemam sta da se pravdamo nekom tamo Englezu, poz. Ovaj video sve pokazuje, ako je i bilo rasistickih uvreda, to ocigledno nije bilo da igraca i vecine navijaca, vec od sachice nekolicine budala..

Stefan KurcubicFCB

pre 11 godina

Sramota za FSS. Kace video na jutjub, kao pavenici neki. Hvataju se za slamke. Budite muskarci, priznajte da je polovicno vasa krivica i eto.

oko

pre 11 godina

problem je sto se u Srbiji i na Balkanu inace ono imitiranje majmuna uopste ne dozivljava kao nesto uvrjedljivo odnosno problem je sto se kod nas cigane i crnce moze slobodno vrijedjati, pa onda ni ne smatramo da smo sta skrivili kad nas uefa kaznjava, vec mislimo da nam se desava nepravda i opet neka zavjera.

Domaci neprijatelji

pre 11 godina

Ovi huligani nas vecito unazadjuju.Ne samo u ovom slucaju,eno u DJenovi,sta je ono bilo nego nanosenje stete Srbiji.Em su nam rusili ugled em zbog njih nismo otisli na evropsko.

drasko

pre 11 godina

... i sta je bilo sada dusebriznici... ?!
Da li se sada smejete pokvareno ...
Ova zemlja je ocigledno spremna da tripi svakoga...
Ako vam se ne svidja ovde, ako mislite da smo pokvareni, zli, rasisti, divljaci,lopovi, ratni huskaci onda lepo pakujte kofere i MARSH...
Ovde ljudi ne mogu jos uvek da shvate da za postupke odgovaraju pojedinici, da je covek individu i licnost za sebe. Ne moze se pausalno davati ocene i govoriti u mnozini...Dakle naucite : ime prezime , pa onda kazna

You and Whose Army?

pre 11 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem koliko ljudi je sludjeno. Ko je kriv za odraz u ogledalu? Izgleda onaj ko ga je ispred nas postavio! Cega se pametan stidi, budala se tim ponosi.Evo linka, pa recite da Englez laze...SRAMOTA!!!
link:http://www.youtube.com/watch?v=9ZZY9U1CdDs&feature=player_embedded

Mario

pre 11 godina

Bio sam na utakmici i licno gledao sa istocne tribine kako su pojedinci iz publike gadjali Engleske igrace koji bi izvodili aut.
Rouz ne laze i to svako zna ko je gledao utakmicu.
Ta manjina sa tribina je dovela do incidenata i sve ostale(normalne) spustila na svoj primitivni nivo.
Na pocetku utakmice i kako je vreme prolazilo mislio sam da ce sve biti ok, ali kako je utakmica odmicala sve gore od goreg.
Golman je takodje konstantno gadjan svim i svacim za bruku i sramotu.
Sve u svemu razocarenje veliko i zbog rezultata a na prvom mestu zbog nedostatka dostojanstva koje je nekad krasilo Srpsku naciju.

i mediji bi mogli malo pomoći

pre 11 godina

Tako i treba, uzvratiti, a ne se večno izvinjavati za nešto što se nije ni desilo.

A mnogi licemerni Srbi samo da bi ispali fini počeli da se nadmeću s Englezima ko će više da pljuje po Srbima.

Ovo možda jeste borba s vetrenjačama, ali ne trebamo zbog toga sami sebe da zakopavamo.

Justin

pre 11 godina

@drasko
i sta si hteo da kazes u svom komentaru? Ako smo ovakvi ili onakvi MARSH napolje onima koji tako misle?Da ogovornost podrazumeva ime i prezime? Za rasizam i fasizam su odgovorni svi oni koji smatraju da je u Krusevcu bila sjajna atmosfera. Ne,bila je sramna atmosfera a onima koji to ne vide,MARSH u tajgu!

koki

pre 11 godina

koja je ovo komedija.. bio sam na utkmici i non stop su bili glasovi imitacije majmuna...

tragikomedija koliko je jadno sve ovo sto se sad radi.... kao sto neko rece, umesto da se stoka najuri sa tribina i natera da bude od koristi neke, sad nasi udaraju neku kontru ko mala deca ... objavljuju video snimak... takav video snimak bi bio verodostojan da se na svakom delu stadiona nalazi mirofon... ovako je samo jadan pokuaj.. cak i mene i sve koji su bili na tribinama poksavju da naprae ludim...

ljudski je gresiti, izviniti se za gresku trudti se da ispravis istu.. ali to ljudi sa ovog ukletog podneblja jos uvek nisu skontali .... i zato smo tu gde jesmo...

sinisa mihajlović

pre 11 godina

bitno je da su svi naši mediji stali na stranu engleza,njihovi bi sve sakrili,a naši se utrkuju ko će više postaviti snimaka.Srbijo stidi se,to su naša deca !!!

napred tole

pre 11 godina

@tole lopove

posto je deni rouz licemeran, ti zakljucujes da su englezi najlicemernija nacija?
a posto je tole lopov ja treba da zakljucim da su srbi najlopovskija?

dosta vise

pre 11 godina

Ama prekinite vec jednom, divljaci. Izvinite se za nasilnistvo i zavrsite sa tim. Ili vi takvo ponasanje nazivate nekim drugim imenom ili ne znate sta znaci izviniti se. Nekome ko nije video snimak mozete da pricate price. Ko je sa vama ziveo ni pakao mu nece tesko pasti.

Miroslav

pre 11 godina

Nisam bio na utyakmici i ne znam da li se i sta vikalo ali meni ovo izgleda kao da su montirali video tako sto su ubacili zvuk sa utakmice sa marakane na sliku iz krusevca. Ne bi me cudilo...

borissrb

pre 11 godina

Ovaj snimak treba pustiti engleskim dzentlmenima, njihovom premijeru, Polu Insu, Dzerardu, Ebueu....i da ne nabrajam, kao i njihovim medijima... Pa ako im je neko na FB ili tweeter prijatelj neka im pokaze. A Rio Ferdinand im je odlicno odgovorio, svaka mu cast!!!

petar

pre 11 godina

Dok postoji jedan čovek koji sebe naziva Srbinom, stizaće primedbe svake vrste od onih koji se lepo ponašaju kada ne bombarduju, ne osvajaju tudje teritorije, ne divljaju na ulicama, na stadionima i koji su preuzeli na sebe ulogu vaspitača na planeti.Očigledno je da se vraćamo u devedesete u, za sada, light varijanti.

mario

pre 11 godina

(Dusan NS, 18. oktobar 2012 20:31) Da jadni vi nikada niste ništa napravili sve samo cvijeće ove planete...sve je ovo belosvetska zavera protiv nebeskog naroda..
Pa su englezi rasisti,ali vi niste i to je samo šašica huligana koja stalno pravi nered od početka devedesetih,a ostali su samo posmatrači
Kao i oni što su u Makedoniji provocirali sa Grčkom zastavom sve su to samo pojedinci...

crni

pre 11 godina

.. i sta je bilo sada dusebriznici... ?!
Da li se sada smejete pokvareno ...
Ova zemlja je ocigledno spremna da tripi svakoga...
Ako vam se ne svidja ovde, ako mislite da smo pokvareni, zli, rasisti, divljaci,lopovi, ratni huskaci onda lepo pakujte kofere i MARSH...
Ovde ljudi ne mogu jos uvek da shvate da za postupke odgovaraju pojedinici, da je covek individu i licnost za sebe. Ne moze se pausalno davati ocene i govoriti u mnozini...Dakle naucite : ime prezime , pa onda kazna
(drasko, 18. oktobar 2012 20:34)

Ništa, navijači Srbije su se ponašali rasistički, igrači su se ponašali kao kao huligani, a Deni Rouz je sudeći po ovome lažov, dok Fudbalski Savez Srbije ovo prvo poriče. Šou program.

Weber'S

pre 11 godina

FSS brani se postacljanjem filma na you tube ?? Strucno i profesionalno? Ne nego ocajnicki! Zasto nisu postavili citavu utakmicu? Probaju da lazu sebe ili citav svet? Pobogu glasno se culo uuu ... uuu....uuu. Da vas podsetim i na ono Noz , zica... mislim da je situacija zrela da svi zajedno u Srbiji stave prst na celo i zapitaju se " sta nam je ciniti"? Banda je usla u sve pore zivota. Cak i u porodicu. Drustvo je bolesno od lazi 1989, 1991, 1992, 1999... Koji je lek?

Apoplex

pre 11 godina

Ovi huligani nas vecito unazadjuju.Ne samo u ovom slucaju,eno u DJenovi,sta je ono bilo nego nanosenje stete Srbiji.Em su nam rusili ugled em zbog njih nismo otisli na evropsko.
(Domaci neprijatelji, 18. oktobar 2012 22:15)

Ja mislim da nas i nepismenost kao tvoja vraća unazad.

Aha

pre 11 godina

Tako je Tole! Tole uzvraca udarac! Naravno, podrazumeva se da ste poslali ovaj snimak UEFI i FS Engleske, pa da vidimo sta ce sada da kazu. Malog treba tuziti za klevetu i nanosenje stete ugledu FSS-a (koliko god taj ugled bio los, treba ocerupati malog).

guja

pre 11 godina

Jeli bre, šta ste se uhvatili za majmunisanje. Pa onaj ko oponaša majmuna, valjda se on majmuniše. Sad kratkog Rouza vređa što se Srbi prave majmuni. Dobro, ruku na srce, mi nešto i ne moramo mnogo da se pravimo, ali to je naša stvar. Ajde da smo mukali pa da možda pomisli kako njega vređamo, pošto se u Srbiji skoro svaka krava zove Ruža (Rouz). Nego da kažem nešto pametno. Samo budalu i primitivca može reč da uvredi. Makar i majmunska. A kad budu majmunisali Boltu, Anriju, Džordanu, Naomi, Ronaldinju, o da Peleu, ej Congi, Sereni i šveci i milionima drugih onda je to rasizam. A Eto, Baloteli i ovaj mučeni Rouz kratki. Njima treba da se njače. Nikakve to nema veze sa bojom.

bojan

pre 11 godina

konacno da i mi progovorimo,da ne dopustimo da nas,da ne kazem ko jer nece objaviti,gazi i pravi ludima! treba im odgovoriti svaki put kad vredjaju inteligenciju svih nas!

Milos

pre 11 godina

Treba naglasitit da je ovaj film skup svih snimljenih delova igre u kojoj je ucestvovao ovaj igrac. Zaista, da ga je udario neki kamen, kao što se požalio, bilo bi tu krvi, podliva ili bi makar dugo opipavao to mesto. Takođe, na ovim snimcima se zaista ne čuje nijedna, ni najmanja aluzija na njegovu boju kože, mada ne mora da znači i da ih apsolutno nije bilo. Ali treba izneti dokaze za to. Momak je sve vreme odavao utisak samopouzdanosti, koncentracije na igru i dešavanja na terenu, ni traga strahu, frustraciji ili nekom drugom znaku koji bi bio posledica pretrpljene agresije. Naprotiv, dečko je u tuči na kraju meča lično pokazao zavidnu agresiju, opet bez straha i imalo zaziranja.

br

pre 11 godina

Pa stvarno vise necu da citam komentare, samo se iznerviram kolicinom gluposti, primitivizma, neobrazovanosti. Jos kad vidim da su upravo takvi komentari medju preporucenima, sramota me je. Deco, ucite skole, trebace vam.

Milos

pre 11 godina

Nisu Srbi (navijaci pre svega) rasisti, ali kada zele nekoga da uvrede uvek biraju najgore, tj. najefektivnije sredstvo. Ja bi nam i zabranio takmicenje na par godina da to ima efekta, ali nece ih biti dok se ne numerizuju sedista, personalizuju karte i dok policija ili bolje reci sudstvo ne pocne da procesuira navijace.

cubrasa

pre 11 godina

Crnci treba vec jednom da prebole te gluposti. Imaju sva gradjanska prava i to je to. Ovako mu dodje isto kao da su mu samo zvizdali. sta je bilo u proslosti neka tamo i ostane. mog pradedu su streljali nemci u prvom, dedu u drugom svetskom ratu. sta bi ja trebao da padam u depresiju ili da hocu da se bijem svaki put kad nam Angela daje uputstva jer me to naravno asocira na rasizam...u stvari mogao bih i da je tuzim za neku lovu;)

snoop lion

pre 11 godina

Ako ti neko ko je 70 puta gori od tebe govori da si los i da si napravio problem to sto je on gori 70 puta ne znaci da nije u pravu.

Lipjangji

pre 11 godina

Pa dobre bre posteni i ne pogresni nevini srbi , dali ste vi ikada culi o programu Final cut Pro ? presece ova vasa federacija snimak kako ona kod zeli , nemojte molim vas tako naivno da verujte na taj snimak.

hf

pre 11 godina

Pa i nije vredjan tokom meca ali jeste nakon sorke! To je poenta sto oni lazu i prave se nevinasca a i sam igrac je provocirao! Ne pravdam nase navijace ali ova histerija engleza je preterana!!!

nemanja

pre 11 godina

Koliko god se trudili da se pokaže da nije bilo rasističkih ispada ne vredi jer ovde uvek ima dovoljan broj medija koji će da budu "veće Pape pd Pape".

blabla

pre 11 godina

U sportu ima rasizma, i to je fakat!!! Ali sad su Srbiju razapeli kao da se to jedino desava kod nas!!! A nema lige u evropi gde nema ovih ispada,npr u italiji se to redovono desava, Balotelija su gadjali bananama koliko se secam! Isto je cinjenica da igraci iz premijer lige sve cesce traze paznju medija na ovaj nacin. Mene zanima kako bi se okarakterisala situcaji da navijaci oponasaju majmuna a da nema tamnoputih igraca na terenu!!!

BG Republika

pre 11 godina

@drasko. zna se ko su rasisti, nacionalisti i primitivci u ovom narodu. nema ih puno, ali glasni. takvima ako im se ne svidja ovde - MRS u talibaniju, sibir i severnu koreju. i da srpski narod zivi napokon na miru od njih tamo gde mu je mesto - medju evropskim narodima.

bole

pre 11 godina

Nesportskog ponasanja na tribinama uvek ima i bice. Rasizma i nacionalizma. Nazalost. Ali. Da li se samo meni cini ili su Englezi jedini koji uvek i uvek imaju problem sa "rasistickim" ispadima na gostujucem terenu. Duboko smo zasli u 21. vek pa i Nemci, Italijani, Portugalci, Irci, Svedjani, a da ne pricamo o Francuzima imaju fudbalere Africkog ili Azijskog porekla. Da li je moguce da njima niko ne skandira rasisticki, samo Englezima?

Emil Milojevic

pre 11 godina

Bio sam na stadionu, navijao za Srbiju i stideo se zbog nekih navijaca i njihovog shvatanja "podrske" nacionalnom timu - time sto ce se sto bezocnije uvrediti protivnik. Ali, zelim da kazem da je nas, pristojnih i vaspitanih da postujemo pobednika, bilo NEUPOREDIVO vise - srecom po Srbiju. Za izjave engleskih fudbalera i zvanicnika imam kratak komentar: neumesno preterivanje. Sta bi se tek dogodilo da su izgubili utakmicu? Verujem kako bi od UEFA zahtevali da nam zabrani sutiranje lopte i po dvoristima...

neko

pre 11 godina

Na 2:15 se cuje kako neko vice majmune kada "majmun" ima loptu, molim onog ko je postavio ovaj snimak da ukloni taj deo da ne iskoriste i to protiv nas.

streetspirit

pre 11 godina

Jasna je bila namera Engleza pre dolaska.
Isprovocirati nas i kazniti kao upozorenje rasistima na ostrvu.
Neće valjda sebi da zabrane da se takmiče, ovako win-win.
Prikazivati celu naciju rasističkom na osnovu desetak neukih idijota je upravo rasizam.
Obratite pažnju samo koliko je Rose zadržavao igru kod svakog auta i prekida to nije bilo dovoljno nego je šutnuo loptu ka tribinama, nakon toga su se čula pojedinačna divljačka dobacivanja, nikako huk sa tribina.
Ako je kamera radila svoj posao, stvar je na tacni, za nn lica zabrana pristupa sportskim manifestacijama 10 godina i uslovna kazna za bilo kakav sledeći krivični prekršaj godinu dana prdekane.

ex demokrata 1

pre 11 godina

Svejedno,za nas je mnogo bolje da nas izbace bar na 10 godina iz svih fudbalskih takmičenja,moguće je da bi tada neko smenio Karadžića i moguće je da bi tada dopustili privatizaciju FK,da budu čisti odnosi u fudbalu,da se zna ko je gazda i ko odgovara,da više ne bude političara u FK i da se jednom za svagda obračunamo sa ne više od 2000 huligana kriminalaca koji terorišu celu Srbiju !
Da se ja pitam,već sutra bi svi kriminalci- huligani što sebe nazivaju navijačima išli na okopavanje u Padinsku skelu,svaki na po bar 5 godina kuluka,sigurno je da bi se onda izlečili od dosade !

Byakuya-sama

pre 11 godina

Neverovatni ste, pa da li vi imate frekvenciju engleske ambasade, ili šta?, ceo tekst o tome šta misle Englezi, umesto da ste da li komentar o tome da je FSS dao odličan dokaz protiv ovih tvrdnji, treba još 2 snimka, jedan na kome se vidi kako se engleski fudbaleri ophode prema publici, i drugi na kome nisu uopšte naivni tokom tuče.

Чарапан

pre 11 godina

Оно што нисам видео да је ико прокоментарисао је да ниједан гледалац није ушао на терен иако је са источне трибине било врло лако прескочити ограду пошто је ниска и нема канала па су могли да се прикључе тучи. Дакле, ниједан једини гледалац. Е сад замислимо да је то играно у Београду да ли би "навијачи вечитих" тако реаговали. (као пример имамо финале купа пролетос на истом стадиону где ни кордони жандармерије нису могли да спрече улазак на терен Београђана без икаквог повода)

Поред тога, на трибинама није било никакве туче или гужве, тако да потпуно пада у воду прича о "дивљању навијача" какви су били напади. Да, јесте био један једини испад са крицима након завршетка утакмице, али о неком физичком дивљању нема ни говора.

Као Крушевљанин немам разлога да се стидим јер су Крушевљани, као неискусни у гледању провокатора, само делимично насели на провокације али нису починили никакво физичко насиље и хулиганизам. Вербални расизам је нешто што никада нигде неће бити искорењено што уосталом сведочи и пример капитена управо те енглеске репрезентације.

pablito

pre 11 godina

Da li je zaista ovo postovao FSS ili se neko tako potpisao. Ako je zaista FSS postovao mislim da nisu normalni. Šta su hteli da postignu sa ovim? Koga da ubede? Englesku javnost? Koga da opravdaju? Naše 'navijače'? Prve majmunske zvuke sam čuo 1988. na Marakani upućene Gulitu... Da ne nabrajam dalje.
Valjda UEFA ima snimak utakmice gde se vidi sve (i sitne provokacije Engleza, ali brate mili što uvek mi da nasednemo na njih?). Umesto da zgutaju knedlu i pošalju prvu svoju ekipu plus advokate u sedište UEFA da operu ljagu ili još bolje da počnu da čiste stanje u našem fudbalu oni se prepucavaju preko Jutjuba!!!??? Žalosno

P. S. Za ove što smaraju o Ferdinandu: Čovek je kritikovao SVOG premijera i SVOJ FS u SVOJOJ zemlji. Ni jednom rečju nije pomenuo da su Srbi u pravu ili da nisu nevini.
P. S. 2 Neko pomenu Ebuea. On nije Englez :)

Pravnik

pre 11 godina

Zar ne postoji neki sud na kome bi FSS mogao da tuzi Rouza za laganje?
(Komentator, 18. oktobar 2012 20:28)

Ne. Takve tužbe se prosleđuju Upravi vodovoda ili Gradskom zelenilu.

muki

pre 11 godina

Meni je zao tih momaka koji su igrali,kako ce jadni sad na splavove sta ce reci svojim sponzorasicama i menadzerima,malo su samo temperamentni i nista vise a to sto nas sad svi pljuju nema veze lude noci sluze za zaborav!!!

Istrošen

pre 11 godina

Saopštenja , saopštenja , isto je tako bilo i posle Đenove , autogolovi ,autogolovi, tako su bila saopštenja da Antić neće dobiti spor u Švajcarskoj , pa opet autogolovi , autogolovi , i znamo ko je dobio 2.7 milona evra, sad se , ni manje ni više oglasio i Britanski premijer , i sad su Dačić i Vučić "kao" napravili nekakav organ koji će se boriti protiv huligana, a Italijansko pravosuđe za manje od tri meseca osudilo Bogdanova na tri ipo godine zatvora a naše pravosuđe tražilo ekstradiciju i pustilo ga zbog "nedostatka" dokaza. Kad Dačić i Vučić stave lisice pred kamerama svih medija Tomislavu Karadžiću i ekipi oko njega , možda evropa i poveruje da politički vrh Srbije želi da Srbija postane civilizovana pravna država . Sa don Karadžićem , Lakovićem, Terzićem,EU je svesna da u Srbiji postoji organizovana fudbalska mafija.

Чарапан

pre 11 godina

Као неко ко је лично присуствовао утакмици, могу да потврдим да никаквих испада није било све до почетка туче после завршетка. Тада јесте било имитирања мајмунских крика упућених директно Роузу пошто је он дошао на зуд публике прво због одуговлачења у другом полувремену а онда и због провокација које су биле непосредан повод реакције публике (овиме не оправдам гест публике већ наводим шта је тачно навело публику да реагује).

Оно што се на овом снимку не види је загревање пред почетак меча када играчи трче од запада ка истоку и обрнуто и када су Енглези долазили до самих трибина и добијали звиждуке на шта су се они само смејали, али никаквих упућених речи или крикова није било.

Током целе утакмице, па чак и након туче, никакве речи нису биле упућене било на српском било на енглеском уопштено према Енглезима, једино је на српском уобичајено псован судија због честог прекидања игре.

Што се тиче гађања са трибина, ту је још једна лаж да је гађан камењем јер камења на трибинама нема, дакле то је физички немогуће. Никакво убацивање није ни било до почетка туче (ако изузмемо две-три бакље које и нису биле упућене Енглезима, шта више на почетку утакмице на том голу је стајао Алексић), а током туче су Енглезе који су (случајно?) ишли тик поред источне трибине (иако то није на путу ка свлачионици), гађани грудвама од папира на којима су људи седели и који уопште нису ни долазили до играча. Можда је било и новчића, али већег предмета који би могао да нанесе повреде сигурно није било.

nnidza

pre 11 godina

Odličan potez FSS ali došao je kasno. Britanci su već uzburkali Evropu. Lično nemam razloga da sumnjam da na utakmici uglavnom nije bilo povika, mada nisam siguran u čemu je razlika između rasnih i nacionalnih uvreda. Obe su za osudu...

karaburma

pre 11 godina

institucija fudbala Srbije treba snimke dostaviti UEFA-i i zajedno sa delegatom utakmice uskladiti pravu sliku desavanja. Ne prilici FSS da manipulise snimcima preko Youtube-a.

so-flo

pre 11 godina

Fascinantno... Zemlja koja je izmislila rasizam i moderno ropstvo i na tome postala vodeci svetski tiranin buni se sto je neko nekom dobacio na fudbalskoj utakmici.

sanja

pre 11 godina

Sta reci o instituciji koja nas nagrdjuje od 1941 i koja je odgovorna za mnoga zla koja su nas snasla .O kakvoj je instituciji rec ima u tekstu druge poznate po svacenu.CNN o BBCju najvecoj sramoti druge polovine 20 veka

http://edition.cnn.com/2012/10/16/opinion/savile-scandal-hooper/index.html?hpt=hp_mid

zoran

pre 11 godina

Ja imam dosta prijatelja crne koze.Sa jednim od njih sam imao jedan mali problem.On meni kaze ti mrzis mene zato sto sam crn,a ja njemu odgovaram,da to nije tacno nego da on mrzi mene zato sto sam bjelac.On se samo nasmijao i od tada smo dobri prijatelji.Jedini odgovor je podnosenje tuzbe protiv doticnog gospodina,moze grupa gledalaca civilnom sudu,ako je moguce sto pre.Puno pozdrava iz Kanade.

nijebitnoime

pre 11 godina

mene jako zanima kako to da su bas njega izabrali da vredjaju da je majmun jos pre same utakmice... kako nisu ostale crnce iz engleske reprezentacije.

glas_razuma

pre 11 godina

Danas je Lazio kažnjen sa 40 000 eura zato što za vreme utakmice sa Totenhemom, njeni navijači su "hukali" na Jermain Defoe, Aaron Lennon et Andros Townsend-a. Zašto engleski savez nije tražio zabranu učešća italijanskog fudbala kao što traži od UEFA da nas kazni !? A italijanski navijači već godinama to čine ! i ništa ! Nek FSS plati 40 000 eura i kraj priče !

Dušan

pre 11 godina

Naš problem je u tome što je deo publike reagovao rasistički na neprimjereno ponašanje engleskog fudbalera. To je naše, a slažem se da Englezi imaju problem sa ponašanjem svog fudbalera, ali to je njihov problem.

Рајко од Расине

pre 11 godina

Lagano, kada Englezi shvate da su zabrazdili, a tu nema dileme, i da će im se to olupati o glavu žrtvovaće malenoga Deni Rouza... ostaje nada da John Terry stane u njegovu odbranu, kukala mu majka!!!

Ramadani

pre 11 godina

Mozda Rouz i laze.Ali ljudi,pa nasa A selekcija nije htela da igra u Beogradu zbog navijaca.Kakav smo narod.
(Coek, 19. oktobar 2012 06:39)

A izvin'te zbog koga bi onda trebalo da igra?

acalibero

pre 11 godina

e koliko neinteligentnih ljudi ima, to je strasno, snimak je namerno tako napravljen i isecen da se vidi svaki kontakt igraca sa brojem 3, posto je on tvrdio da je bio napadnut jos od zagrevanja