Ponedeljak, 24.09.2012.

18:47

Džajić: Dinamo i Hrvatska najbolji

Najbolji fudbaler u istoriji naše zemlje Dragan Džajić rekao je za ’Slobodnu dalmaciju’ da je zagrebački Dinamo trenutno lider na prostorima bivše SFRJ.

Izvor: B92

Džajiæ: Dinamo i Hrvatska najbolji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

vjeran

pre 11 godina

ne znam čemu prepucavanje tko je bolji u LP: dinamo ili partizan, kada je gosp. džajić rekao TRENUTNO stanje...p.s. obadva kluba su izrazito loša, dinamo malo manje (trenutno)

Nestor

pre 11 godina

@ Monteri iz jajca

to ćemo mi još vidjeti, tko će komu gurati... čak i da jednu utakmicu nas dobijete, u drugoj vas razvaljujemo... kao i u rukometu, iako ste u BG pobijedili uz pomoć sudaca i provokacija publike, na Olimpijadi smo vam uvjerljivo pokazali gdje vam je mjesto... molim, objavite komentar, hvala!!!

Vinkovci

pre 11 godina

Volio bih da je Dzaja malo vise informisaniji jer je ipak Partizan puno bolji u ligi prvaka

Dinamo je ostvario najgori rezultat u povijesti Lige prvaka, sa 0 bodova i najgorom gol-razlikom u povijesti natjecanja (3-22, -19) i najviše primljenih golova u povijesti.
Dinamo je i porušio nekoliko drugih rekorda - broj utakmica u nizu sa primljena četiri gola (i više, šest pa sedam, dakle i to, dvije uzastopne utakmice sa primljenih šest golova), broj uzastopnih utakmica izgubljenih sa >3 razlike, broj uzastopnih utakmica izgubljenih sa >2 razlike, broj primljenih golova u jednom poluvremenu, najbrže primljena četiri pogotka...).

Ergo, Dinamo, koji nema značajniji rezultat u Ligi prvaka - dva ispadanja prije toga - sasvim opravdano - dodajmo i najteži domaći europski poraz Dinama - nosi tu užasnu titulu najlošijeg i najgoreg kluba u Ligi prvaka svih vremena.

Notts County

pre 11 godina

Dinamo ima specifičnu situaciju kod njih,jer nema gradskog rivala.Hajduk su dosta lagano uništili i nemaju konkurenciju.Iskreno ja ni ne znam koji je to sada klub i kada je osnovan!? Oni tvrde da su osnovani 1911 (samo komleksi od Hajduka) ,a 2005.godine su slavili 60 godina postojanja! 1911 je osnovan Gradjanski,a 1945 Dinamo. Croatia je čini mi se krajem devedesetih ugašena kao klub i osnovan je novi klub Dinamo koji navodno nema veze sa dugovima prethodne Croatia-e... Tek mi tu ništa nije jasno,pa me ne bi začudilo da sutra slave 12 godina postojanja! Dakle,drugi klub je Croatia koju je finansirao rezim Tudjmana i koji je zaista u to vreme bio jak klub.Danasnji Dinamo je slucajno usao dva puta u LŠ i tu vredi samo Mamić,da nam je takav igrali bi svake godine prolece u Evropi,ali on to sa polu klubom kakav je Dinamo ne moze da napravi.Što se tice njihove reprezentacije mnogo je bolja od nase do sada,ali videcemo u kvalifikacijama.

Aleksandar

pre 11 godina

Dobro Dzajo, onda je Partizan ubedljivo najbolji u zadnjih 20 godina u Srbiji, a drugi u bivsoj SFRJ, PO toj istoj racunici, a cak I Hajduk je bolji od tvoje Zvezde!

3-22-4683

pre 11 godina

Stvarno, da li iko išta pročita pre nego što nađe za shodno da nam saopšti neki "podatak"?
Dinamo je upravo četvrti put u Ligi šampiona, s tim što su do sada u njoj sakupili 3 pobede, a jednom bili drugi u grupi, ispred Porta i Ajaksa (98/99). Gde se sa tim može porediti neki drugi klub sa ovih prostora? Partizan iz dva nastupa ima skor 0-3-9, Zvezda ništa. Čak je i Hajduk uspešniji u Evropi posle raspada od oba srpska kluba, oni su jedini igrali proleće u UCL. U grupi je igrao i Maribor.
Dinamo jeste po broju titula bio četvrti u Velikoj četvorci, ali je osamdesetih daleko nadmašio Hajduk u svakom smislu. Bio je prvak '82, Kranjčareva i Zajecova generacija sa Ćirom na klupi, a pred raspad SFRJ bio je jedini relativno blizu Zvezde.
Pre toga imali su fantastičan tim šezdesetih, koji je u tri godine uzeo Kup sajamskih gradova i igrao finale još jednom. To je uz Bari jedini trofej SFRJ, a od 5 ex-YU finala evrokupova oni su imali 2.
Realno su bili baksuzi, jer su najjače generacije imali baš u vreme ONE Partizanove generacije (finale KEŠ) i zatim u vreme Miljanove Zvezde (polufinale KEŠ) i one koju su skockali Džaja i Cvele.
O odnosu kvaliteta Hrvatske i ostalih reprezentacija je smešno govoriti, oni su rutinski na manje-više svakom takmičenju, tamo skoro uvek nekog pobede, naši i Slovenci i kad odu, samo ćutiš i čekaš da prođe. A i prodaja, Zvezdin poslednji igrač u top klubu (Vidić) napustio je zemlju 2004, Partizanov (Mijat) 1993, jedina nada su ovi klinci što pobegnu sa 17.

tegi

pre 11 godina

Kup Šampipna u najružnijem izdanju istog ikada . Toyota kup utakmica revijalnog karaktera koju su mitomani proglasili za titulu svetskog prvaka. Učestvovanje u prodaji polufinala KEŠ-a Panatenaikosu . Saradnja sa Arkanom i sličnim zverinjem devedesetih . Prisvajanje miliona maraka od tangefrangisanja bez plaćanja poreza. Itd . E ako nam je on pojam i uzor onda i neka nam je kako nam je.

Dejan

pre 11 godina

Pa ako pogledamo rezultate to je tacno. Reprezentacija im je u TOP 10 a Dinamo redovno igra u Ligi sampiona. Moramo jos puno da ucimo od komsija.

youngins

pre 11 godina

ako si ti grobar ja sam kecman burazere, a ovom starcu što kaže da je pokojni Mance #9 hteo u Zvezdu ?!, treba podrška za razmišljanje da je ekipa koja otvoreno namešta u ligi šampiona, bruka se sa 1:7 ?! kod kuće, lider u bilo čemu?

lider geografske površine.. dinamo je apsolutni pobednik u svakom smislu u trci koja ekipa je, najblaže rečeno u apsolutnom autu

evo ode ninković. bolji igrač nije igrao ovde još od 85' samo obrati pažnju..
jedino je ramadani-grant tandem gori od bratstva tumbaković-vermezović slave im svetog Đure ESPESOVOG.

Nastasić? Ljajić? Jovetić? Vukić opet?
Šćepović stariji je za igrač za Rad ili tako neke

tuga

Vladimir

pre 11 godina

Kao prvo ako vec postoje neizlecivi kompleksi prema ljudima koji su uspeli treba pokazati dozu iskrenosti pa komentarisati izjavu a ne coveka i time pokazivati svoju dozu pristojnosti ili nepristojnosti.Znam da na Marakani na pomen imena Dragan Dzajica ustaje ceo stadion i to mnogo puniji nego sto je bio pre neki dan protiv Nefcija.Kad je protivnik fer onda se on postuje tako da bih pohvalio dosta partizanovaca koji salju korektne komentare.Uzgred,bas se pitam sta je to Dzaja rekao a da nije tacno!?

Monteri iz jajca

pre 11 godina

Sve sto je Dzaja rekao to sam i ja odavno komentarisao samo bih jos dodao da cemo im gurati kroz noge i u Zagrebu i u Beogradu pa neka dominiraju i ubuduce! Kao i u rukometu Svetski prvaci pa ih mi razvalimo peske!

Djuka11111

pre 11 godina

Tosic, Ljajic, Jovetic... Od njih 20 miliona... Sad ce jos malo lopovi da prodaju Markovica i Ninkovica, posle ce doci neki novi klinci i sve tako.

stefan

pre 11 godina

Vi stvarno niste normalni sta izbacujete kao glavne vesti,po cemu je ovo bitno,samo zbog toga da bi se sad mnogi nasli da komentarisu ko je bolji Srbija ili Hrvatska!!!!

Soko

pre 11 godina

Veliki sam navijac Partizana mozda i veci ali Djajica sam gledao i on pripada najvecima verovatno prvo levo krilo svih vremena a prtim i fudbal u Hrvatskoj sve sto je rekao je tacno.

Vujadin Boškov

pre 11 godina

Dzajo ti si naš najbolji ikada igrač i ostaćeš još sigurno neko vreme. partizanovac sam ali se nikad nisam usudio da i samo nešto lose o tebi kazem ili pomislim.. i neću nikada. Korektna izjava, dostojsnstvena sa vrlo dobro izabranim recnikom. Ziv bio naš (slobodni) Dzaja!

Patuljasti snaucer

pre 11 godina

Do raspada drzave taj Dinamo je bio deo velike cetvorke, ali njen najslabiji clan. Tri kluba su se izdvajala Zvezda, Hajduk i Partizan. Onda su posle raspada drzave Hrvatska i Zagreb stali iza Modrih i odatle njihova moc. Verovatno gresim, ali ja otkako znam za fudbal, a to je od '76 ne znam za Dinamovu titulu do '91. Verovatno ih je bilo ali to je nista u poredjenju sa ostala tri tima

drago,,

pre 11 godina

dragan dzajic je veliki covek i svaka mu cast,,da je bilo pameti u ovoj
zemlji on bih bio ministar sporta ili bar presednik fudbalskog savez,,a ne neki tamo julovac i mafijas karadzic,,,ali u srbiji je sve naopako,,

Zorba

pre 11 godina

Po čemu je D¯aja naj svih vremena?Šta je osvojio i za koga je igrao?Moje mišljenje je da je jedan Dejan Stanković daleko uspešniji od njega.FORZA INTER!FORZA DEKI

Branko S.

pre 11 godina

Hrvatska reprezentacija - DA.Dinamo - Da,ali sa zadrskom jer su im rezultati ucestvovanja - katastrofa!!!Sto se Djaje tice ostao je legenda i "Straus" fudbala ovih prostora!Ko ne veruje moze da ode na Youtube i pogleda njegov valcer protiv Kamaca i Fogtca - neponovljivo!Mene kao navijaca Partizana i skupljaca lopti nekada na JNA,jos uvek podseca utakmica Zvezde(igrali tada na JNA,jer se "Marakana " gradila) protiv Fiorentine,kad je trener iste cupao kosu menjajuci tri beka na njemu - uzalud 4:2 za komsije!Karijeru kao funkcioner necu da komentarisem,rezultati govore!Biti na klupskom krovu sveta u fudbalu ne verujem da cu za mog zivota to doziveti od nijednog kluba sa "brdovitog Balkana"!

Djuka11111

pre 11 godina

Realno, mogao je spomenuti i Partizan, igrao je 2x LS, isto kao Dinamo, igra stalno i LE, prodaje igrace za velike pare(za nase uslove!) itd... Ne vidim bas neku razliku izmedju Dinama i PFC, al dobro...

kaplar

pre 11 godina

Ovaj bi i crnog djavola proglasio za lidera samo da se ne zove Partizan. Obican uvlakac koji za malo paznje u medijima daje izjave po narudzbi.

g4

pre 11 godina

Zvezda je dominirala kad je trebalo i kad je moglo nesto veliko da se postigne. Sad su svi u 3. ligi Evrope tako da je sasvim nevazno ko je bolji u toj utesnoj grupi. Pojedinacni sportovi donose vise koristi jer ti sportisti ne mogu da igraju za strane klubove, sami su svoja firma i predstavljaju u isto vreme svoju zemlju. Mislim da ulaganje u tenis treba da bude u fokusu, jer vam za ekipne sportove treba da stvorite mnogo asova a to u demografski i ekonomski ojadjenoj Srbiji vise nije moguce.

Затворска туга

pre 11 godina

Шта рећи? Легенда која може да заврши у ћорци! Штета. Треба бити поштен човек.

smeker

pre 11 godina

Pa fudbal se valjda igra zbog tih gledalaca.Ostvario dobre transfere,igra EL a 4600 na tribinama,nesto tu nije u redu.Za repren. svaka cast i Mamic sa tim nema veze...

Pedja

pre 11 godina

Nisam ga nikad smatrao nekim intelektualcem a on o zapravo i nije bio niti se izdavao za tako nesto ...covek je bio klasa u svom nekadasnjem poslu ,pa tata-mata u nastavku karijere kao funkcioner ...navijac sam Partizana i sa zaljenjem moram priznati da se radujem povratku ovog coveka u srpski fudbal ,i nadam se sto skorijem ...bice nam teze ali neka ! Smesteno mu je i zasluzio je da se skine ljaga sa tog velikog imena ...ovom izjavom covek potvrdjuje svoju velicinu ...mada mozda je mogao da stavi e egal i Partizan sa Dinamom ali ok ,ne zameram mu sto to nije ucinio !

KODAR78

pre 11 godina

Bolje receno da su coravi medju slepima.Liga im je nikakva mnogo losija od nase,Hajduk je upropascen tako da im nije uopste tesko da budu prvaci a sto se tice LS svaka cast imaju 4 ucesca ali uglavnom sluze za popravku gol razlike.Sto se tice organizacije slicno je kao i kod nas pokradose i prodadose sve zivo.Imali su par fantasticnih transfera jer su igraci na ceni zbog odlicnih partija reprezentacije sto kod nas nije slucaj.Isto ne treba zanemariti i ne malu podrsku grada i drzave uopste koja inace favorizuje Zagrebacke klubove a kod nas, kad drzava pomogne jednom klubu odmah izbija rat.Sve u svemu to su nase stare musterije i nisu se basproslavili protiv nas.

nordwest

pre 11 godina

Za Hrvatsku potpisujem. Dinamo je najmanje los tim iz Jugoslavije. Usao u LS i imao skor 3:22 prosle godine. Da umres od blama i jada. A onda pogledam nase jadove...

*

pre 11 godina

Pre nego što krene dežurno pljuvanje (pretpostavljam navijača Partizana i većih Srba od drugih) neka se svako zapita-šta nije tačno?
Srbin sam, zvezdaš, volim i Zvezdu i Srbiju više nego išta ali tako je kako je.

mika

pre 11 godina

Slazem se sa ovim sto je Dzajic izjavio.Ali zamislite samo komentare da je ovo izjavio recimo Bjekovic! Bilo bi hvali svoje, zna se ko vas osnovao...

Webber

pre 11 godina

Ko cita tekst, izjava je realna. A na zalost ima nekih nepismenih koje ce samo naslov da privuce...a odma ce da komentarisu, to je cilj naslova...

mika

pre 11 godina

Slazem se sa ovim sto je Dzajic izjavio.Ali zamislite samo komentare da je ovo izjavio recimo Bjekovic! Bilo bi hvali svoje, zna se ko vas osnovao...

nordwest

pre 11 godina

Za Hrvatsku potpisujem. Dinamo je najmanje los tim iz Jugoslavije. Usao u LS i imao skor 3:22 prosle godine. Da umres od blama i jada. A onda pogledam nase jadove...

Branko S.

pre 11 godina

Hrvatska reprezentacija - DA.Dinamo - Da,ali sa zadrskom jer su im rezultati ucestvovanja - katastrofa!!!Sto se Djaje tice ostao je legenda i "Straus" fudbala ovih prostora!Ko ne veruje moze da ode na Youtube i pogleda njegov valcer protiv Kamaca i Fogtca - neponovljivo!Mene kao navijaca Partizana i skupljaca lopti nekada na JNA,jos uvek podseca utakmica Zvezde(igrali tada na JNA,jer se "Marakana " gradila) protiv Fiorentine,kad je trener iste cupao kosu menjajuci tri beka na njemu - uzalud 4:2 za komsije!Karijeru kao funkcioner necu da komentarisem,rezultati govore!Biti na klupskom krovu sveta u fudbalu ne verujem da cu za mog zivota to doziveti od nijednog kluba sa "brdovitog Balkana"!

*

pre 11 godina

Pre nego što krene dežurno pljuvanje (pretpostavljam navijača Partizana i većih Srba od drugih) neka se svako zapita-šta nije tačno?
Srbin sam, zvezdaš, volim i Zvezdu i Srbiju više nego išta ali tako je kako je.

Pedja

pre 11 godina

Nisam ga nikad smatrao nekim intelektualcem a on o zapravo i nije bio niti se izdavao za tako nesto ...covek je bio klasa u svom nekadasnjem poslu ,pa tata-mata u nastavku karijere kao funkcioner ...navijac sam Partizana i sa zaljenjem moram priznati da se radujem povratku ovog coveka u srpski fudbal ,i nadam se sto skorijem ...bice nam teze ali neka ! Smesteno mu je i zasluzio je da se skine ljaga sa tog velikog imena ...ovom izjavom covek potvrdjuje svoju velicinu ...mada mozda je mogao da stavi e egal i Partizan sa Dinamom ali ok ,ne zameram mu sto to nije ucinio !

Webber

pre 11 godina

Ko cita tekst, izjava je realna. A na zalost ima nekih nepismenih koje ce samo naslov da privuce...a odma ce da komentarisu, to je cilj naslova...

kaplar

pre 11 godina

Ovaj bi i crnog djavola proglasio za lidera samo da se ne zove Partizan. Obican uvlakac koji za malo paznje u medijima daje izjave po narudzbi.

drago,,

pre 11 godina

dragan dzajic je veliki covek i svaka mu cast,,da je bilo pameti u ovoj
zemlji on bih bio ministar sporta ili bar presednik fudbalskog savez,,a ne neki tamo julovac i mafijas karadzic,,,ali u srbiji je sve naopako,,

Soko

pre 11 godina

Veliki sam navijac Partizana mozda i veci ali Djajica sam gledao i on pripada najvecima verovatno prvo levo krilo svih vremena a prtim i fudbal u Hrvatskoj sve sto je rekao je tacno.

3-22-4683

pre 11 godina

Stvarno, da li iko išta pročita pre nego što nađe za shodno da nam saopšti neki "podatak"?
Dinamo je upravo četvrti put u Ligi šampiona, s tim što su do sada u njoj sakupili 3 pobede, a jednom bili drugi u grupi, ispred Porta i Ajaksa (98/99). Gde se sa tim može porediti neki drugi klub sa ovih prostora? Partizan iz dva nastupa ima skor 0-3-9, Zvezda ništa. Čak je i Hajduk uspešniji u Evropi posle raspada od oba srpska kluba, oni su jedini igrali proleće u UCL. U grupi je igrao i Maribor.
Dinamo jeste po broju titula bio četvrti u Velikoj četvorci, ali je osamdesetih daleko nadmašio Hajduk u svakom smislu. Bio je prvak '82, Kranjčareva i Zajecova generacija sa Ćirom na klupi, a pred raspad SFRJ bio je jedini relativno blizu Zvezde.
Pre toga imali su fantastičan tim šezdesetih, koji je u tri godine uzeo Kup sajamskih gradova i igrao finale još jednom. To je uz Bari jedini trofej SFRJ, a od 5 ex-YU finala evrokupova oni su imali 2.
Realno su bili baksuzi, jer su najjače generacije imali baš u vreme ONE Partizanove generacije (finale KEŠ) i zatim u vreme Miljanove Zvezde (polufinale KEŠ) i one koju su skockali Džaja i Cvele.
O odnosu kvaliteta Hrvatske i ostalih reprezentacija je smešno govoriti, oni su rutinski na manje-više svakom takmičenju, tamo skoro uvek nekog pobede, naši i Slovenci i kad odu, samo ćutiš i čekaš da prođe. A i prodaja, Zvezdin poslednji igrač u top klubu (Vidić) napustio je zemlju 2004, Partizanov (Mijat) 1993, jedina nada su ovi klinci što pobegnu sa 17.

KODAR78

pre 11 godina

Bolje receno da su coravi medju slepima.Liga im je nikakva mnogo losija od nase,Hajduk je upropascen tako da im nije uopste tesko da budu prvaci a sto se tice LS svaka cast imaju 4 ucesca ali uglavnom sluze za popravku gol razlike.Sto se tice organizacije slicno je kao i kod nas pokradose i prodadose sve zivo.Imali su par fantasticnih transfera jer su igraci na ceni zbog odlicnih partija reprezentacije sto kod nas nije slucaj.Isto ne treba zanemariti i ne malu podrsku grada i drzave uopste koja inace favorizuje Zagrebacke klubove a kod nas, kad drzava pomogne jednom klubu odmah izbija rat.Sve u svemu to su nase stare musterije i nisu se basproslavili protiv nas.

Dejan

pre 11 godina

Pa ako pogledamo rezultate to je tacno. Reprezentacija im je u TOP 10 a Dinamo redovno igra u Ligi sampiona. Moramo jos puno da ucimo od komsija.

Djuka11111

pre 11 godina

Realno, mogao je spomenuti i Partizan, igrao je 2x LS, isto kao Dinamo, igra stalno i LE, prodaje igrace za velike pare(za nase uslove!) itd... Ne vidim bas neku razliku izmedju Dinama i PFC, al dobro...

Patuljasti snaucer

pre 11 godina

Do raspada drzave taj Dinamo je bio deo velike cetvorke, ali njen najslabiji clan. Tri kluba su se izdvajala Zvezda, Hajduk i Partizan. Onda su posle raspada drzave Hrvatska i Zagreb stali iza Modrih i odatle njihova moc. Verovatno gresim, ali ja otkako znam za fudbal, a to je od '76 ne znam za Dinamovu titulu do '91. Verovatno ih je bilo ali to je nista u poredjenju sa ostala tri tima

Vujadin Boškov

pre 11 godina

Dzajo ti si naš najbolji ikada igrač i ostaćeš još sigurno neko vreme. partizanovac sam ali se nikad nisam usudio da i samo nešto lose o tebi kazem ili pomislim.. i neću nikada. Korektna izjava, dostojsnstvena sa vrlo dobro izabranim recnikom. Ziv bio naš (slobodni) Dzaja!

Затворска туга

pre 11 godina

Шта рећи? Легенда која може да заврши у ћорци! Штета. Треба бити поштен човек.

smeker

pre 11 godina

Pa fudbal se valjda igra zbog tih gledalaca.Ostvario dobre transfere,igra EL a 4600 na tribinama,nesto tu nije u redu.Za repren. svaka cast i Mamic sa tim nema veze...

stefan

pre 11 godina

Vi stvarno niste normalni sta izbacujete kao glavne vesti,po cemu je ovo bitno,samo zbog toga da bi se sad mnogi nasli da komentarisu ko je bolji Srbija ili Hrvatska!!!!

Vladimir

pre 11 godina

Kao prvo ako vec postoje neizlecivi kompleksi prema ljudima koji su uspeli treba pokazati dozu iskrenosti pa komentarisati izjavu a ne coveka i time pokazivati svoju dozu pristojnosti ili nepristojnosti.Znam da na Marakani na pomen imena Dragan Dzajica ustaje ceo stadion i to mnogo puniji nego sto je bio pre neki dan protiv Nefcija.Kad je protivnik fer onda se on postuje tako da bih pohvalio dosta partizanovaca koji salju korektne komentare.Uzgred,bas se pitam sta je to Dzaja rekao a da nije tacno!?

tegi

pre 11 godina

Kup Šampipna u najružnijem izdanju istog ikada . Toyota kup utakmica revijalnog karaktera koju su mitomani proglasili za titulu svetskog prvaka. Učestvovanje u prodaji polufinala KEŠ-a Panatenaikosu . Saradnja sa Arkanom i sličnim zverinjem devedesetih . Prisvajanje miliona maraka od tangefrangisanja bez plaćanja poreza. Itd . E ako nam je on pojam i uzor onda i neka nam je kako nam je.

Zorba

pre 11 godina

Po čemu je D¯aja naj svih vremena?Šta je osvojio i za koga je igrao?Moje mišljenje je da je jedan Dejan Stanković daleko uspešniji od njega.FORZA INTER!FORZA DEKI

Djuka11111

pre 11 godina

Tosic, Ljajic, Jovetic... Od njih 20 miliona... Sad ce jos malo lopovi da prodaju Markovica i Ninkovica, posle ce doci neki novi klinci i sve tako.

Aleksandar

pre 11 godina

Dobro Dzajo, onda je Partizan ubedljivo najbolji u zadnjih 20 godina u Srbiji, a drugi u bivsoj SFRJ, PO toj istoj racunici, a cak I Hajduk je bolji od tvoje Zvezde!

g4

pre 11 godina

Zvezda je dominirala kad je trebalo i kad je moglo nesto veliko da se postigne. Sad su svi u 3. ligi Evrope tako da je sasvim nevazno ko je bolji u toj utesnoj grupi. Pojedinacni sportovi donose vise koristi jer ti sportisti ne mogu da igraju za strane klubove, sami su svoja firma i predstavljaju u isto vreme svoju zemlju. Mislim da ulaganje u tenis treba da bude u fokusu, jer vam za ekipne sportove treba da stvorite mnogo asova a to u demografski i ekonomski ojadjenoj Srbiji vise nije moguce.

Notts County

pre 11 godina

Dinamo ima specifičnu situaciju kod njih,jer nema gradskog rivala.Hajduk su dosta lagano uništili i nemaju konkurenciju.Iskreno ja ni ne znam koji je to sada klub i kada je osnovan!? Oni tvrde da su osnovani 1911 (samo komleksi od Hajduka) ,a 2005.godine su slavili 60 godina postojanja! 1911 je osnovan Gradjanski,a 1945 Dinamo. Croatia je čini mi se krajem devedesetih ugašena kao klub i osnovan je novi klub Dinamo koji navodno nema veze sa dugovima prethodne Croatia-e... Tek mi tu ništa nije jasno,pa me ne bi začudilo da sutra slave 12 godina postojanja! Dakle,drugi klub je Croatia koju je finansirao rezim Tudjmana i koji je zaista u to vreme bio jak klub.Danasnji Dinamo je slucajno usao dva puta u LŠ i tu vredi samo Mamić,da nam je takav igrali bi svake godine prolece u Evropi,ali on to sa polu klubom kakav je Dinamo ne moze da napravi.Što se tice njihove reprezentacije mnogo je bolja od nase do sada,ali videcemo u kvalifikacijama.

youngins

pre 11 godina

ako si ti grobar ja sam kecman burazere, a ovom starcu što kaže da je pokojni Mance #9 hteo u Zvezdu ?!, treba podrška za razmišljanje da je ekipa koja otvoreno namešta u ligi šampiona, bruka se sa 1:7 ?! kod kuće, lider u bilo čemu?

lider geografske površine.. dinamo je apsolutni pobednik u svakom smislu u trci koja ekipa je, najblaže rečeno u apsolutnom autu

evo ode ninković. bolji igrač nije igrao ovde još od 85' samo obrati pažnju..
jedino je ramadani-grant tandem gori od bratstva tumbaković-vermezović slave im svetog Đure ESPESOVOG.

Nastasić? Ljajić? Jovetić? Vukić opet?
Šćepović stariji je za igrač za Rad ili tako neke

tuga

Nestor

pre 11 godina

@ Monteri iz jajca

to ćemo mi još vidjeti, tko će komu gurati... čak i da jednu utakmicu nas dobijete, u drugoj vas razvaljujemo... kao i u rukometu, iako ste u BG pobijedili uz pomoć sudaca i provokacija publike, na Olimpijadi smo vam uvjerljivo pokazali gdje vam je mjesto... molim, objavite komentar, hvala!!!

Vinkovci

pre 11 godina

Volio bih da je Dzaja malo vise informisaniji jer je ipak Partizan puno bolji u ligi prvaka

Dinamo je ostvario najgori rezultat u povijesti Lige prvaka, sa 0 bodova i najgorom gol-razlikom u povijesti natjecanja (3-22, -19) i najviše primljenih golova u povijesti.
Dinamo je i porušio nekoliko drugih rekorda - broj utakmica u nizu sa primljena četiri gola (i više, šest pa sedam, dakle i to, dvije uzastopne utakmice sa primljenih šest golova), broj uzastopnih utakmica izgubljenih sa >3 razlike, broj uzastopnih utakmica izgubljenih sa >2 razlike, broj primljenih golova u jednom poluvremenu, najbrže primljena četiri pogotka...).

Ergo, Dinamo, koji nema značajniji rezultat u Ligi prvaka - dva ispadanja prije toga - sasvim opravdano - dodajmo i najteži domaći europski poraz Dinama - nosi tu užasnu titulu najlošijeg i najgoreg kluba u Ligi prvaka svih vremena.

Monteri iz jajca

pre 11 godina

Sve sto je Dzaja rekao to sam i ja odavno komentarisao samo bih jos dodao da cemo im gurati kroz noge i u Zagrebu i u Beogradu pa neka dominiraju i ubuduce! Kao i u rukometu Svetski prvaci pa ih mi razvalimo peske!

vjeran

pre 11 godina

ne znam čemu prepucavanje tko je bolji u LP: dinamo ili partizan, kada je gosp. džajić rekao TRENUTNO stanje...p.s. obadva kluba su izrazito loša, dinamo malo manje (trenutno)

Zorba

pre 11 godina

Po čemu je D¯aja naj svih vremena?Šta je osvojio i za koga je igrao?Moje mišljenje je da je jedan Dejan Stanković daleko uspešniji od njega.FORZA INTER!FORZA DEKI

kaplar

pre 11 godina

Ovaj bi i crnog djavola proglasio za lidera samo da se ne zove Partizan. Obican uvlakac koji za malo paznje u medijima daje izjave po narudzbi.

Djuka11111

pre 11 godina

Realno, mogao je spomenuti i Partizan, igrao je 2x LS, isto kao Dinamo, igra stalno i LE, prodaje igrace za velike pare(za nase uslove!) itd... Ne vidim bas neku razliku izmedju Dinama i PFC, al dobro...

KODAR78

pre 11 godina

Bolje receno da su coravi medju slepima.Liga im je nikakva mnogo losija od nase,Hajduk je upropascen tako da im nije uopste tesko da budu prvaci a sto se tice LS svaka cast imaju 4 ucesca ali uglavnom sluze za popravku gol razlike.Sto se tice organizacije slicno je kao i kod nas pokradose i prodadose sve zivo.Imali su par fantasticnih transfera jer su igraci na ceni zbog odlicnih partija reprezentacije sto kod nas nije slucaj.Isto ne treba zanemariti i ne malu podrsku grada i drzave uopste koja inace favorizuje Zagrebacke klubove a kod nas, kad drzava pomogne jednom klubu odmah izbija rat.Sve u svemu to su nase stare musterije i nisu se basproslavili protiv nas.

tegi

pre 11 godina

Kup Šampipna u najružnijem izdanju istog ikada . Toyota kup utakmica revijalnog karaktera koju su mitomani proglasili za titulu svetskog prvaka. Učestvovanje u prodaji polufinala KEŠ-a Panatenaikosu . Saradnja sa Arkanom i sličnim zverinjem devedesetih . Prisvajanje miliona maraka od tangefrangisanja bez plaćanja poreza. Itd . E ako nam je on pojam i uzor onda i neka nam je kako nam je.

stefan

pre 11 godina

Vi stvarno niste normalni sta izbacujete kao glavne vesti,po cemu je ovo bitno,samo zbog toga da bi se sad mnogi nasli da komentarisu ko je bolji Srbija ili Hrvatska!!!!

drago,,

pre 11 godina

dragan dzajic je veliki covek i svaka mu cast,,da je bilo pameti u ovoj
zemlji on bih bio ministar sporta ili bar presednik fudbalskog savez,,a ne neki tamo julovac i mafijas karadzic,,,ali u srbiji je sve naopako,,

*

pre 11 godina

Pre nego što krene dežurno pljuvanje (pretpostavljam navijača Partizana i većih Srba od drugih) neka se svako zapita-šta nije tačno?
Srbin sam, zvezdaš, volim i Zvezdu i Srbiju više nego išta ali tako je kako je.

Monteri iz jajca

pre 11 godina

Sve sto je Dzaja rekao to sam i ja odavno komentarisao samo bih jos dodao da cemo im gurati kroz noge i u Zagrebu i u Beogradu pa neka dominiraju i ubuduce! Kao i u rukometu Svetski prvaci pa ih mi razvalimo peske!

g4

pre 11 godina

Zvezda je dominirala kad je trebalo i kad je moglo nesto veliko da se postigne. Sad su svi u 3. ligi Evrope tako da je sasvim nevazno ko je bolji u toj utesnoj grupi. Pojedinacni sportovi donose vise koristi jer ti sportisti ne mogu da igraju za strane klubove, sami su svoja firma i predstavljaju u isto vreme svoju zemlju. Mislim da ulaganje u tenis treba da bude u fokusu, jer vam za ekipne sportove treba da stvorite mnogo asova a to u demografski i ekonomski ojadjenoj Srbiji vise nije moguce.

mika

pre 11 godina

Slazem se sa ovim sto je Dzajic izjavio.Ali zamislite samo komentare da je ovo izjavio recimo Bjekovic! Bilo bi hvali svoje, zna se ko vas osnovao...

Patuljasti snaucer

pre 11 godina

Do raspada drzave taj Dinamo je bio deo velike cetvorke, ali njen najslabiji clan. Tri kluba su se izdvajala Zvezda, Hajduk i Partizan. Onda su posle raspada drzave Hrvatska i Zagreb stali iza Modrih i odatle njihova moc. Verovatno gresim, ali ja otkako znam za fudbal, a to je od '76 ne znam za Dinamovu titulu do '91. Verovatno ih je bilo ali to je nista u poredjenju sa ostala tri tima

Затворска туга

pre 11 godina

Шта рећи? Легенда која може да заврши у ћорци! Штета. Треба бити поштен човек.

Pedja

pre 11 godina

Nisam ga nikad smatrao nekim intelektualcem a on o zapravo i nije bio niti se izdavao za tako nesto ...covek je bio klasa u svom nekadasnjem poslu ,pa tata-mata u nastavku karijere kao funkcioner ...navijac sam Partizana i sa zaljenjem moram priznati da se radujem povratku ovog coveka u srpski fudbal ,i nadam se sto skorijem ...bice nam teze ali neka ! Smesteno mu je i zasluzio je da se skine ljaga sa tog velikog imena ...ovom izjavom covek potvrdjuje svoju velicinu ...mada mozda je mogao da stavi e egal i Partizan sa Dinamom ali ok ,ne zameram mu sto to nije ucinio !

Nestor

pre 11 godina

@ Monteri iz jajca

to ćemo mi još vidjeti, tko će komu gurati... čak i da jednu utakmicu nas dobijete, u drugoj vas razvaljujemo... kao i u rukometu, iako ste u BG pobijedili uz pomoć sudaca i provokacija publike, na Olimpijadi smo vam uvjerljivo pokazali gdje vam je mjesto... molim, objavite komentar, hvala!!!

Vujadin Boškov

pre 11 godina

Dzajo ti si naš najbolji ikada igrač i ostaćeš još sigurno neko vreme. partizanovac sam ali se nikad nisam usudio da i samo nešto lose o tebi kazem ili pomislim.. i neću nikada. Korektna izjava, dostojsnstvena sa vrlo dobro izabranim recnikom. Ziv bio naš (slobodni) Dzaja!

Aleksandar

pre 11 godina

Dobro Dzajo, onda je Partizan ubedljivo najbolji u zadnjih 20 godina u Srbiji, a drugi u bivsoj SFRJ, PO toj istoj racunici, a cak I Hajduk je bolji od tvoje Zvezde!

Vinkovci

pre 11 godina

Volio bih da je Dzaja malo vise informisaniji jer je ipak Partizan puno bolji u ligi prvaka

Dinamo je ostvario najgori rezultat u povijesti Lige prvaka, sa 0 bodova i najgorom gol-razlikom u povijesti natjecanja (3-22, -19) i najviše primljenih golova u povijesti.
Dinamo je i porušio nekoliko drugih rekorda - broj utakmica u nizu sa primljena četiri gola (i više, šest pa sedam, dakle i to, dvije uzastopne utakmice sa primljenih šest golova), broj uzastopnih utakmica izgubljenih sa >3 razlike, broj uzastopnih utakmica izgubljenih sa >2 razlike, broj primljenih golova u jednom poluvremenu, najbrže primljena četiri pogotka...).

Ergo, Dinamo, koji nema značajniji rezultat u Ligi prvaka - dva ispadanja prije toga - sasvim opravdano - dodajmo i najteži domaći europski poraz Dinama - nosi tu užasnu titulu najlošijeg i najgoreg kluba u Ligi prvaka svih vremena.

Webber

pre 11 godina

Ko cita tekst, izjava je realna. A na zalost ima nekih nepismenih koje ce samo naslov da privuce...a odma ce da komentarisu, to je cilj naslova...

nordwest

pre 11 godina

Za Hrvatsku potpisujem. Dinamo je najmanje los tim iz Jugoslavije. Usao u LS i imao skor 3:22 prosle godine. Da umres od blama i jada. A onda pogledam nase jadove...

Branko S.

pre 11 godina

Hrvatska reprezentacija - DA.Dinamo - Da,ali sa zadrskom jer su im rezultati ucestvovanja - katastrofa!!!Sto se Djaje tice ostao je legenda i "Straus" fudbala ovih prostora!Ko ne veruje moze da ode na Youtube i pogleda njegov valcer protiv Kamaca i Fogtca - neponovljivo!Mene kao navijaca Partizana i skupljaca lopti nekada na JNA,jos uvek podseca utakmica Zvezde(igrali tada na JNA,jer se "Marakana " gradila) protiv Fiorentine,kad je trener iste cupao kosu menjajuci tri beka na njemu - uzalud 4:2 za komsije!Karijeru kao funkcioner necu da komentarisem,rezultati govore!Biti na klupskom krovu sveta u fudbalu ne verujem da cu za mog zivota to doziveti od nijednog kluba sa "brdovitog Balkana"!

Soko

pre 11 godina

Veliki sam navijac Partizana mozda i veci ali Djajica sam gledao i on pripada najvecima verovatno prvo levo krilo svih vremena a prtim i fudbal u Hrvatskoj sve sto je rekao je tacno.

Vladimir

pre 11 godina

Kao prvo ako vec postoje neizlecivi kompleksi prema ljudima koji su uspeli treba pokazati dozu iskrenosti pa komentarisati izjavu a ne coveka i time pokazivati svoju dozu pristojnosti ili nepristojnosti.Znam da na Marakani na pomen imena Dragan Dzajica ustaje ceo stadion i to mnogo puniji nego sto je bio pre neki dan protiv Nefcija.Kad je protivnik fer onda se on postuje tako da bih pohvalio dosta partizanovaca koji salju korektne komentare.Uzgred,bas se pitam sta je to Dzaja rekao a da nije tacno!?

smeker

pre 11 godina

Pa fudbal se valjda igra zbog tih gledalaca.Ostvario dobre transfere,igra EL a 4600 na tribinama,nesto tu nije u redu.Za repren. svaka cast i Mamic sa tim nema veze...

youngins

pre 11 godina

ako si ti grobar ja sam kecman burazere, a ovom starcu što kaže da je pokojni Mance #9 hteo u Zvezdu ?!, treba podrška za razmišljanje da je ekipa koja otvoreno namešta u ligi šampiona, bruka se sa 1:7 ?! kod kuće, lider u bilo čemu?

lider geografske površine.. dinamo je apsolutni pobednik u svakom smislu u trci koja ekipa je, najblaže rečeno u apsolutnom autu

evo ode ninković. bolji igrač nije igrao ovde još od 85' samo obrati pažnju..
jedino je ramadani-grant tandem gori od bratstva tumbaković-vermezović slave im svetog Đure ESPESOVOG.

Nastasić? Ljajić? Jovetić? Vukić opet?
Šćepović stariji je za igrač za Rad ili tako neke

tuga

Notts County

pre 11 godina

Dinamo ima specifičnu situaciju kod njih,jer nema gradskog rivala.Hajduk su dosta lagano uništili i nemaju konkurenciju.Iskreno ja ni ne znam koji je to sada klub i kada je osnovan!? Oni tvrde da su osnovani 1911 (samo komleksi od Hajduka) ,a 2005.godine su slavili 60 godina postojanja! 1911 je osnovan Gradjanski,a 1945 Dinamo. Croatia je čini mi se krajem devedesetih ugašena kao klub i osnovan je novi klub Dinamo koji navodno nema veze sa dugovima prethodne Croatia-e... Tek mi tu ništa nije jasno,pa me ne bi začudilo da sutra slave 12 godina postojanja! Dakle,drugi klub je Croatia koju je finansirao rezim Tudjmana i koji je zaista u to vreme bio jak klub.Danasnji Dinamo je slucajno usao dva puta u LŠ i tu vredi samo Mamić,da nam je takav igrali bi svake godine prolece u Evropi,ali on to sa polu klubom kakav je Dinamo ne moze da napravi.Što se tice njihove reprezentacije mnogo je bolja od nase do sada,ali videcemo u kvalifikacijama.

3-22-4683

pre 11 godina

Stvarno, da li iko išta pročita pre nego što nađe za shodno da nam saopšti neki "podatak"?
Dinamo je upravo četvrti put u Ligi šampiona, s tim što su do sada u njoj sakupili 3 pobede, a jednom bili drugi u grupi, ispred Porta i Ajaksa (98/99). Gde se sa tim može porediti neki drugi klub sa ovih prostora? Partizan iz dva nastupa ima skor 0-3-9, Zvezda ništa. Čak je i Hajduk uspešniji u Evropi posle raspada od oba srpska kluba, oni su jedini igrali proleće u UCL. U grupi je igrao i Maribor.
Dinamo jeste po broju titula bio četvrti u Velikoj četvorci, ali je osamdesetih daleko nadmašio Hajduk u svakom smislu. Bio je prvak '82, Kranjčareva i Zajecova generacija sa Ćirom na klupi, a pred raspad SFRJ bio je jedini relativno blizu Zvezde.
Pre toga imali su fantastičan tim šezdesetih, koji je u tri godine uzeo Kup sajamskih gradova i igrao finale još jednom. To je uz Bari jedini trofej SFRJ, a od 5 ex-YU finala evrokupova oni su imali 2.
Realno su bili baksuzi, jer su najjače generacije imali baš u vreme ONE Partizanove generacije (finale KEŠ) i zatim u vreme Miljanove Zvezde (polufinale KEŠ) i one koju su skockali Džaja i Cvele.
O odnosu kvaliteta Hrvatske i ostalih reprezentacija je smešno govoriti, oni su rutinski na manje-više svakom takmičenju, tamo skoro uvek nekog pobede, naši i Slovenci i kad odu, samo ćutiš i čekaš da prođe. A i prodaja, Zvezdin poslednji igrač u top klubu (Vidić) napustio je zemlju 2004, Partizanov (Mijat) 1993, jedina nada su ovi klinci što pobegnu sa 17.

Dejan

pre 11 godina

Pa ako pogledamo rezultate to je tacno. Reprezentacija im je u TOP 10 a Dinamo redovno igra u Ligi sampiona. Moramo jos puno da ucimo od komsija.

Djuka11111

pre 11 godina

Tosic, Ljajic, Jovetic... Od njih 20 miliona... Sad ce jos malo lopovi da prodaju Markovica i Ninkovica, posle ce doci neki novi klinci i sve tako.

vjeran

pre 11 godina

ne znam čemu prepucavanje tko je bolji u LP: dinamo ili partizan, kada je gosp. džajić rekao TRENUTNO stanje...p.s. obadva kluba su izrazito loša, dinamo malo manje (trenutno)