Subota, 15.09.2012.

20:11

Labović žestoko odgovorio Ivkoviću

Povremeni reprezentativac Srbije Dragan Labović žestoko je replicirao selektoru Srbije Dušanu Ivkoviću na njegovu izjavu da nije igrao zbog viška kilograma.

Izvor: B92

Laboviæ žestoko odgovorio Ivkoviæu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

236 Komentari

Sortiraj po:

sumnjivo lice

pre 11 godina

Labovic jeste bio verovatno nabolji igrac te generacije, koja je sve osvojila u mladjim kategorijama. Labovic je isto tako bio najbolji - prvo u Borcu iz Cacka a onda i u FMP, kada je bio najbolji i u Jadranskoj ligi. To su cinjenice, kao i to da nikad nije dobio sansu u reprezentaciji, za razliku od nekih drugih, koji nikad i nigde nisu bili najbolji.
Takodje, cinjenica je da je teskog karaktera i da su ga vaspitavale ulice Prokuplja, gde je rodjen i odrastao, a ko poznaje taj mentalitet, jasno mu je zasto je uvek spreman na svadju i tucu.
Ipak, zauzdao ga je Covic i pravilno kanalisao i iskoristio.
U sustini nasoj reprezentaciji treba neko ko ce autoritetom da zauzda i pravilno iskoristi Milicica, Radmanovica, Labovica i slicne. Sada je na vidiku i problem sa Teodosicem.

Marko

pre 11 godina

Koliko ste vi nerealni ,niko nespori šta je Duda napravio u zadnjih 30 godina,a iskreno da pričamo pogledajte sa kojim timom je napravio,ne zna se koju je veća zvezda bila u reprezentaciji.

Ovde se spori Dudini rezultati kroz kvalifikacije i u zadnjih dve godine ,od kada je Teodosić počeo da divlja,i glupo je drugoga prozivati za svoje neuspehe nekog drugog.

Iskreno mislim da bi Duda trebao da ode,a isto tako mislim nesastavlja reprezentacije ,jer posle onoga sto sam pogledao na sajtu www.beobasket.net, sve mi je jasno,

Da li je moguće da jedan menadžer drži 10 igraca koji trenutno igraju za nasu reprezentaciju,pa nemojte da se pitate zašto Tepić,Paunić,Rašić i ostala kompanija koja je tri godine van forme ,moraju da igraju.

Labović je lepo Dudu prozvao za to,on je marionete u rukama Mihajla Ražnatovića,ma šta god vi pričali,dok je god Duda na mestu selektora ima da prolazimo sve gore i gore,iskreno da pričamo njega su stigle i godine.

Labović je možda previše žustro reagovao ali je rekao istinu,ne znam zašto svi pljujete dečka kada je čisto rekao istinu stanja u našoj košarci.

Dok su bile kvalifikacije svi ste pljuvali Dudu i Teodosića,a sada je neko javno rekao protiv Duda vi ga branite.

Duda je rak rana naše košarke priznali vi to ili ne,njegovi rezulatati u zadnje dve godine to govore,nemojmo da se vraćamo 20 godina unazad od stare slave se neživi,pa i meni da su dali onaj tim što je Duda imao ,bez problema bi postao prvak.Pogledajte rezultate u zadnje dve godine.

Igor

pre 11 godina

Gospodin Ivkovic je vrhunski kosarkaski strucnjak sa grandioznom karijerom , to niko normalan ne moze da osporava , ali je veoma cudno da se zbog toga unapred osudjuje svaki kriticki osvrt na njegov rad sa nasom reprezentacijom u poslednjih nekoliko godina . Njegovi losi potezi , ako ih je bilo , ne moraju uopste biti posledica njegovog loseg kvaliteta kao strucnjaka , nego nekih drugih stvari , kao na primer sujete , losih medjuljudskih odnosa , loseg stanja u kosarkaskom savezu , itd . Treba to sve proanalizirati hladne glave (ima ko je zaduzen za to) i naci uzroke problema , ne treba pojedine ljude izuzimati od kritike kao da su bozanska bica .

Veca

pre 11 godina

A i ko je taj Labovic uopste, nikad nisam ni cula za njega a on se tako obraca Ivkovicu. Da se vrati mami i tati na prevaspitavanje da bi znao bar svoju prinovu lepo da vaspita a zbog tog viska kilograma verovatno nisam ni cula za njega jer braca Gasol nemaju taj problem

Shar

pre 11 godina

Sta lupa da je potrosio 970 miliona, kada je sad sa Olimpijakosom uzeo Evroligu sa smesnim budzetom u odnosu na CSKA, Barcelonu i ostale klubove. Pa Zeljko jeste uzeo sve te Evrolige, ali svaki njegov tim je bio jaci od Dudinog Olimpijakosa. Realno je da nemamo asove kao pre, da nismo kvalitetniji od Spanije, Rusije, Francuske, Litvanije (nemamo igrace tipa Kirilenka, Kleize, Parkera, Batuma, spance da ne spominjem) i mozda jos nekih reprezentacija, i bas zbog toga moramo da imamo sve igrace na raspolaganju, pocev od Milicica, Pavlovica, Radmanovica, uz oporavljene Micova, Novicu i Tripka, verovatno bi mogli da dobijemo sve ekipe od pomenutih, sem Spanije.

Patriot

pre 11 godina

Najjači su mi komentari kako je Labovic u pravu i kako su Dudu pregazile godine. Duda jeste mator,težak, nezgodan covek,Ali je kosarkaski mag... Mozda ste zaboravili,davno je bilo (pre par meseci), da je osvojio Evroligu,sa timom koji je imao najmanji budzet na final 4. Pa je potom proglasen za najboljeg trenera Evrope. E sad neki Labovic,sa pivskim stomakom,proziva Dudu I maze celu reprezentaciju...strasno

Shar

pre 11 godina

Ima dosta istine, ali nije tacno da su svi iz iste agencije (http://www.draftexpress.com/). Realno, Labovic je cetvorka, a nije bolji ni od Macvana, ni Ercega, ni Savana, ni Novice. umesto koga da ga zove. Lako mu je sad da pametuje po novinama kada imamo lose rezultate, sto se nije javio ranije. A to sto je rekao za igrace kako se ponasaju u karantinu, u pravu je 100%, licno sam ih video na splavu River u toku kvalifikacija, skoro svi piju, a Teo ne vadi cigaru iz usta.

gane

pre 11 godina

Cinjenica- Agencija Beobasket je zastupala Ivkovica od njegovog angazmana u CSK, to smo svi videi na tv. Takodje je cinjenica da je Ivkovic radio u visoko budzetnim klubovima koji su ulagali ogroman novac. Istina je i da njegovi rezultati nisu bili uvek u skladu sa ulaganjima, te da je on u klupskoj kosarci postigao daleko manji rezultat od Obradovica. Cinjenica je i da je slavu i postovanje Ivkovic stekao vodeci reprezentaciju ex Jugoslavije i kasnije SRJ. Cinjenica je i da su te reprezentacije cinili najbolji igraci u istoriji kosarke u Srbiji i ex YU prostoru(Divac, Radja, Kukoc,Zdovc, Drazen Petrovic, Paspalj, Bodiroga, Danilovic, Djordjevic.....)i da verovatno vise nekada nece biti tako jake reprezentacije. On je autoritativan tip, ume da se nametne, ali isto tako nije bilo tesko sa takvim van serijskim igracima da se napravi rezultat. Cinjenica je i da Ivkovic ima solidne godine, gotovo 70 i da kosarka odavno nije njegovo jedino zanimanje. Covek je u raznim biznisima, od grckog sladoleda do izgradnje stanova po Beogradu. Hocu da kazem, koliko god izgledalo grubo ovo sto je Labovic rekao, mnogo toga je istinito.

polako

pre 11 godina

Ovde treba odvojiti to da li smo ili nismo zadovoljni igrom reprezentacije od ulicarskog vredjanja i tvrdnje da su to igraci Misak raznatovica. Proverite- nisu. Pre nego sto uzmete zdravo za gotvo da sastav reprezentacije cine samo Miskovi igraci prvo proverite. Mnogo lako bacamo kamen na drugoga. Pri tom, Labovic ima zaista briljantnu karijeru, toliko briljantnu da je imao srece da ga je no uopste angazovao kada mu je nemacki klub urucio otkaz. Toliko o tome. Duda treba da se povuce, jer ma koliko dobar trener bio, ne uspeva da nametne atoritet vikanjem momcima koji nemaju karakter. Njima treba drukciji, mozda takticki gori, ali mirniji trener, poput Kolakovica u odbojci koji bi mogao da ih motivise.

2001 i 2002

pre 11 godina

Glasno i jasno: SVETISLAV PESIC!
Ako ostane na klupi Nemacke, covek ce u Sloveniji sa Nemackom biti bolje plasiran nego Duda sa Srbijom, pazite sta sam vam rekao.

United Kingdom

pre 11 godina

Predlažem vam da ubuduće šetate Kalemegdanom, čitate "Politiku", čuvate golubove…

Istina, Dudo, Dudo.. unistavas odnosno unistio si SRPSKU kosarku! Kako te bre nije sramota???????? Ne verujem sta radis.. Dno dna si......

pavao

pre 11 godina

Dudu nikako ne bih menjao. Treba da se setimo da je Zeljko Obradovic razocaran otisao iz reprezentacije 2005.godine, a Pesic je takodje napustio Zvezdu posle "najteze godine u njegovoj karijeri". To samo govori da je situacija u kosarci jako losa, manadzeri ocigledno imaju previse uticaja, prodaju igrace u inostranstvo pre nego sto sazru i onda oni tamo sede na klupi i nazaduju. Nase mlade ekipe su stalno pri vrhu evropskih i svetskih takmicenja i to omogucava da ovakav pristup traje vec godinama.
Duda u ovakvim teskim uslovima pravi kompromise i izdrzava bez obzira na svoje godine. Nije tajna da on moze da bude kapriciozan (npr neigranje Sase Djordjevica pocetkom druge polovine 80-tih zbog Dudinih odnosa sa Sasinim ocem), ali to je manje-vise prisutno kod svakog trenera.
Zakljucak: Duda da ostane, paraleleno sa tim da se uspostavi red u srpskoj kosarci - najjednostavnije bi bilo uvesti starosnu granicu, na primer nijedan kosarkas ne moze da ide u inostranstvo pre 23 godine. Ovo je nekad postojalo i granice je cak u nekom periodu bila 27 godina. Jednostavno resenje, mladi igraci bi igrali u nasim timovima, klupska kosarka bi imala vise uspeha, a reprezentacija mnogo vise. Jedino bi manadzeri morali da cekaju par godina vise da dobiju novce, ali bi i oni na kraju dobili svoje.

Onokao...

pre 11 godina

Jel se secate vremena kada je ova generacija predvodjena Labovicem (sa njim igrao i Teodosic nesrecni) harala Evropom u mladjim kategorijama...znalo se ko kosi a ko vodu nosi ( Teo je nosio)...
(eeee, 15. septembar 2012 20:21)
Au,momcino,kakvih se ti gluposti nalupeta ovde...Da te utakmice nisu prenosene na TV,mozda bih ti i poverovao,ali se dobro secam polufinala i finala EP,kada je 87. godiste bilo izlazno iz juniora. Upravo su Teodosic i Tepic bili najbolji igraci te generacije,jer je Aleksandrov prethodno vec poceo da kuburi sa povredama. Od te generacije,jedino Labovic i Dragovic nisu uspeli da naprave ozbiljnije karijere,malo zbog toga sto kasnije nisu vise bili u tolikoj fizickoj dominaciji kao u mladjim kategorijama,a malo (ili malo vise) zbog njihovog rada...Ali dobro,ako je tebi lakse da tvrdis suprotno od onoga sto smo svi mogli da vidimo,onda je to apsolutno tvoj problem...

basket____fanatic

pre 11 godina

Ima igracha koji nisu iz te agencije , proverite ... Inache, taj Mishko uhlebljava u inostranstvu i neke nashe prosechne kosharkashe , shto je bolje nego da to ne radi , zar ne? Da li je on krivac shto ne igraju talenti i da li je on taj koji kreira repku, pochev od mladjih kategorija ne znam , ali chinjenica je da nemamo kvalitetne igrache... i Labovic je samo prosek...

KOSTA1703

pre 11 godina

E, ovo je Ivkovic.

Konferencija za stampu selektora i kapitena raprezentacije

Ivkovic: Prva petorka nase reprezentacije je: Drazen Petrovic.
Drazen(u pola glasa kroz zube): obavezno stavi Zdovca, treba neko da igra odbranu umesto mene.
Ivkovic: Zatim Dordjevic......O izvini Drazene nisam te odmah cuo...Izivnite gospodo novinari, ja sam pomesao.Drugi clan petorke je Zdovc.
Drazen: Stavi i Divca, da imamo nekog ko kad je tesno , i kad se ja sakrijem od odgovornosti, moze da vodi loptu preko centra i bude krivac za moguce greske.
Ivkovic: Zatim Divac, Kukoc(okrece se Drazenu: moram nekog da stavim ko moze i da igra ako treba).
Drazen: Dobro je, mada nemoj tako sam da izleces, bez da ja prvo odobrim.
Ivkovic: Necu vise Drazene, Tita mi!

Ivkovic: i na kraju naravno Radja, koji je jedan fin i dobar decko, jer tako lepo nosi peskire posle treninga.
Drazen: Svaka cast Ivkovicu, odlicno si se njega setio.
Ivkovic: Pa vidis da ja znam sta ti mislis.Jel` smem ja da nastavim da pricam s novinarima?
Drazen: Naravno da smes, samo polako, nemoj da brzas.Sacekaj da ja klimnem glavom.
.................................................. .................................................. ......
Novinari: Recite nam selektore da li ce u reprezentaicji biti mesta za Djordjevica?
Ivkovic: Kog Djordjevica?Ja ne znam da mi imamo takvog igraca.Znas li ti Drazene?
Drazene: Nikad cuo za takvog.Molim postavite sledece pitanje selektoru Ivkovicu.

I takvog podrzavate?

Ivan_Milan

pre 11 godina

Cini mi se da nasoj reprezentaciji i jeste najveci problem to sto vecina igraca ima relativno malu minutazu u svojim klubovima, i da zbog toga imaju manjak samopouzdanja kad dodju da igraju u reprezentaciji, i mase otvorene suteve! Drugi problem je veciti srpski problem, a to je nesloga, koja u kosarkaskoj reprezentaciji postoji vec nekoliko godina. Kada bismo se jednom ujedinili, i kada ne bi postojalo zvezda i zvezdica, ovakvih problema ne bi bilo!

rodjak

pre 11 godina

posle slucaja vujanic ,ja ovog coveka necu ceniti ma koliko god da je ucinio za srpsku kosarku(zvati coveka na kvalifikacije gde je vujanic bio glavni igrac i prvi plej a posle ga ne zvati na prvenstvo ,no comment )

Konstantin

pre 11 godina

Duda Ivkovic je trebao da se povuce kad nije uspeo da se plasira na OI.Dosao je posle onog debkla sa Shakotom i Slavnicem.Secam se prvo sto je rekao na konferenciji za novinare nas cilj je da se za 4 godine plasiramo u London.Ako do tada dodju rezultati OK ako ne, nema veze.Na pola prvenstva u Litvaniji pola tima mu je bilo van stroja.Nije uspeo u svom cilju i umesto da frajer kaze nisam ispunio zadatak neka proba neko drugi,on nastavlja ladno i umalo da se ne plasira na EP na kome ucestvuju 24 reprezentacija.Niko ne spori da je on trenerska legenda ali nije on preuzeo neku Š reprezentaciju vec je preuzeo igrace koji su u juniorskoj konkurenciji uzeli sve zlatne medalje.Zar je moguce da nema boljih igraca od Paunica,Stimca,Tepica.Kaze da nema igraca sa dobrim fizikilijama.Pa ti selektiras tim ti ih vodis na pripeme,ti si postavio trenera za kondiciju ili mozda ipak nije tako

Igor

pre 11 godina

alo bre ljudi, sramota da vas bude što podržavate ovog indijanca. i sad svi kao yakukali "igraju igrači po direktivi menadžerske agencije". a ti isti igrači nisu osvojili srebro na EP? i nisi onako nesrećno izgubili (tj bili pokradeni protiv Turaka na SP)? tad je sve bilo super, nikakve agencije, Duda car itd. treba svi da se STIDITE!!! a o Laboviću stvarno ne treba trošiti reči, mediokritet pljuje po jednom od najvećih trenera svih vremena...

kakogod

pre 11 godina

obozavam da citam trabunjanja decice koja su ubedjena da poznaju materiju i da su Ivkovicevi vrhunci karijere neka evroliga prosle godine

boban pantović

pre 11 godina

Naravno da je o tome trebalo ranije govoriti. Duda je zreo za penziju i dosta sa tom prodajom preko reprezentativnog dresa. Budi čovek imaj... i reci šta imaš...čoveke je gospodski lepo i kratko rekao sve...

stefan

pre 11 godina

Kakav covek treba da budes pa da napises sve ovo za Ivkovica,pa cak i da ima istine u necemu,vrlo ruzno i klinacki!!!Nije bio los kad je igrao u jadranskoj ligi,mozda je i imao nekog mesta u reprezentaciji,ali bi verovatno mogao samo da sedi na klupi,i nebi imao nikakvu zapazenu ulogu!!!

pappmisi

pre 11 godina

NIji vazno ko je rekao vec sta je rekao, a bogami mnogo istine je stavio na papir Labovic i treba se se razmisli o tome STA je rekao ako zelimo da opet budemo ponosni na Koosarkasku reprezentaciju.

NJonja

pre 11 godina

Decko nema domaceg vaspitanja. Kao da je vaspitan na ulici. Odakle njemu pravo da pljuje po gospodinu Ivkovicu? Cela Evropa hvali i postuje gospodina Ivkovica samo nekim propalitetima iz nase zemlje on smeta! Sramota!

nnidza

pre 11 godina

dokle vise pominjanje Milicica, Radmanovica, Jarica, Pavlovica? Oni su odavno prestali da igraju kosarku. sada su manekeni, pikaju basket u cirkusu kosarke. Popunjavaju broj stranaca kako bi interesovanje sveta bilo usmereno ka NBA. Jos jedan pokusaj pravljenja i prikazivanja amerike kao zajednice razlicitosti. Sarena laza. Dudi nedostaju Tripkovic i pre svega Novica. Nema sutera, pravog skoka,... Jaric, Radmanovic, i kompanija su svoju sansu imali na EP u Beogradu. nNa utakmicama su od dosade ljustili banane i svadjali se sa trenerom. njihovo vreme je proslo. A Labovic je preterao. sebe je najvise ponizio...

2D

pre 11 godina

Bit cele priče nije Labović bre i njegov istup, nego ta nismo otišli na OI, a ne EP smo odbauljali kao mrtvi konji. Ako se po jutru dan poznaj kuku nama na EP. Nešto tu debelo ne funkcioniše, fale 3,4 igrača. Od onih srebrnih momaka sa EP. samo su u klubovima nastavili rast Krstić i Teodosić, ovo ostalo stagnacija ako ne i nazadovanje kod par igrača. E sad, njih selektuje Duda, tako da je on potpuno odgovoran. Zašto trener 2008 preskače Labovića a najbolji igrač Jadranske je bio? Zašto zove Kešelja a ne treba mu faktički ni u njegovom timu? Da bi se Kešelj prodao Valensiji možda? Zašto zove Tepića koji je imao prosek od 2 poena u Panatinaikosu, a i sam Obradović je izjavio da je Tepić najveći njegopv promašaj ikada, bačene pare... Itd itd itd... Znači trebaju igrači koji igraju cele sezone, kontinuirano, a ne po babi i stričevima, tj, kumovima pozvani da bi se negde uhlebili... Ispravite me još jednom, al da nije sve ovako, mi bi smo igrali u Loondonu i ne bi gubili od Estonije u kojoj se basket igra od pre 10 godina...

boogerman

pre 11 godina

A ti si ko? Tim Duncan, pa da mora da te pozove jer si toliko dobar??? Agencija mu smeta...pa da je u istoj toj reprezentaciji ne bi mu nista smetalo...A neka kaze ime menadzerske agencije kad je vec toliko hrabar a ne tu da okolisa...Ovim pismom je samo dao jos jedan razlog zbog koga i ne treba da ga zove niko drugi vise...pa ko ce igrati sa covekom koji je napljuvao celu ekipu...sirovina

rkoma

pre 11 godina

Misko Mega Vizura Raznatovic je menadzer Dude Ivkovica i BUKVALNO SVIH reprezentativaca. Rakovic, Micov i Labovic ne igraju u reprezentaciji jer nisu igraci Miska Raznatovica. A ima mesta za Paunica, Rasica i sl. Labovic je sto se toga tice 100% u pravu i to zna svako ko se samo maaalo bolje razume u desavanja u nasoj kosarci.

john

pre 11 godina

Misko Mega Vizura Raznatovic je menadzer Dude Ivkovica i BUKVALNO SVIH reprezentativaca. Rakovic, Micov i Labovic ne igraju u reprezentaciji jer nisu igraci Miska Raznatovica. A ima mesta za Paunica, Rasica i sl. Labovic je sto se toga tice 100% u pravu i to zna svako ko se samo maaalo bolje razume u desavanja u nasoj kosarci.
(rkoma, 16. septembar 2012 10:08)

Micov je u agenciji M.R. tako da nisi u pravu.Za Rakovica ne znam.U agenciji nisu Teodosic,Krstic,Bjelica,Stimac i mislim jos par igraca tako da opet nisi u pravu.Sve mozete i sami da proverite jer su ti podaci transparentni.Hteli mi sebi da priznamo ili ne kroz selekciju su prosli nasi najbolji igraci osim mozda Milicica koji je odbio da igra na EP 2009. i time verovatno zavrsio svoje kod Dude,ista je situacija i sa Rakocevicem.Sto se tice Labovica-trenutno nema kvalitet ni fizicku spremu za reprezentaciju,a izgleda ni vaspitanje.

Dijagram

pre 11 godina

Evo, tek sada jasno vidim koliko se narod ustvari okreće protiv Dude i naše reprezentacije. Tužno... A do pre 2 godine su nam svima bili Bogovi!

No... da gospodin Laboviću bude lakše, te 2008. i 2009. o kojoj on priča, smo uzeli srebro na evropskom prvenstvu i trulo bi bilo zamerati bilo čemu u selektiranju tog tima.

phone call online

pre 11 godina

-Halo?
-Dusan ovde, slusaj vrano! Onaj tvoj debeli Labovic ima da leti iz Niznjeg za 12, a iz Rusije za 24 sata!
-Ali selektore...
-Alo bre, nemoj da raselim i tebe i tvog pomocnika onog...
-Nema problema selektore, krecem cim svane!
-Ne!Ti mene nisi razumeo! Vec si krenuo!

Shone

pre 11 godina

Dusan Ivkovic je uz Novaka Djokovica covek zbog koga se ja osecam ponosnim sto sam gradjanin Srbije! Vrlo dobro znam da je vas posao da pisete i obavestavate, ali objaviti ovako nesto je van svakog razuma! Ko se setio Labovica? Zasto je on uopste bitan? Ja mislim da se njega setio neki novinar za odredjenu nadoknadu! I sad je to razlog da svi citaju ovako nesto o Dudi Ivkovicu! Nepostujemo nista vredno u nasoj drzavi, zato smo i tu gde jesmo!

kimi

pre 11 godina

Gde ima diima ima i vatre!! Nije Labovic jedini koji je odgovorio Dudi , isto je bilo i sa Milicicem , Micovim , Tripkovicem . Malo mi je sve to simptomaticno da se sva ova prepucavanja preko medija desavaju kad je doticni gospodin Djilas zaseo u fotelju!

robi

pre 11 godina

Ne mlatitie,stoji da nije igrac kao sto je bio!Ali da duda ima te ironicne izjave zasto nekoga nije pozvao,ima. Ovaj se ugojio,ovaj se nije javio,onaj ima 25 minuta proseka po utakmicu a potrrebno 26 sve u svemu jeste filozof.I to je tacno da gura igrace iz menadzmentske agencije svog sina.Trenutna reprezentacija je porodicni biznis IVKOVICA. A to sto je vecina vas slepa i nevidi dalje od jedne pobede nad izraelom,to vam neda za pravo da sudite o tome kakav je Labovic igrac.

danilo

pre 11 godina

e teško tebi kad dudu tovaris on je vise video snimaka pogledao nego što si ti utakmica odigrao,sram te bilo,koji si bre ti igrač majke ti!!jeste teodosic nepredvidljiv ali vodu je pitanje sa ki bi mogao da mu sipas..teško veoma!!ostavite vise dudu...on je bog košarke da vam nije bilo njega pola vas bi ugasili.
dudo care dudo gospodine

Andria

pre 11 godina

Mama i tata te nisu naucili sta je lepo vaspitanje i zato tvoje reci nemaju nikakvu tezinu. Kada naucis da se ponasas mozda ce te ljudi shvatiti ozbiljno, mada mislim da je kasno za tebe. Ostaces sirovina do kraja zivota. Tuzan si i nesretan lik.

$$$

pre 11 godina

Duda je car,kralj ,vasiona.On osvojio medalje sa reprezentacijom(uglavnom sa onom zlatnom generacijom) i prolse godine EL sa slabim Oly-to pisu mnogi fanovi.
Jedino me zanima:Da li je i Skariolo kralj/car,i iz koliko pokusaja je Duda osvojio te 2 EL,i kolike budzete je imao u svojim klubovima.

Vajanic,Rakocevic,Milic,Rakovic,Raduljica,Micov,Labovic-ili ovi ne valjaju ili Duda nesto mnogooo petlja.

milorad

pre 11 godina

neznam sto to toliko pricate u superlativima o dudi kad nista nije napravio od kad je na klupi samo drugo mesto na ep ali mi smo kosakaska vele sila nekad bili to je malo nije se kvalifikovo ni na olipijadu sad jedva na ep a pri tom dobre pare uzima za pposo koji obavlja a lose ga obavlja zamisli te da je u nekom drugom sportu davno bi bio najuren a o igracima da ne govorim svaku noc pjance i provode se jednom recju katastrofa

aca

pre 11 godina

Još da je imao m... da kaže i ime agencije, ali izgleda da nije baš toliko hrabar već samo poluhrabar.

Što se tiče sadašnjih reprezentativaca osim Krstića i Teodosića niko ne igra glavnu ulogu u nekom velikom klubu. Ako izuzmemo Miličića i Radmanovića nemamo igrača u NBA a nekad smo imali po 4-5, a ostali su igrali za vodeće evropske klubove tj najbolje klubove iz Italije i Španije, za Nižni Novgorod tada niko nije ni znao. Čak ni CSKA nije ima neki tim.

OŽEŽI!

pre 11 godina

Pre neke 3/4 godine sedim u jednom njujorškom restoranu sa jednim od "potencijalnih" reprezentativaca. Priča momak o svemu; uopšte nije bilo potrebno da ga pitamo bilo šta. "Sipao" je samo tako. Sećam se, vrlo dobro, da je opleo po Dudi i ostalim "selektorima" samo tako! Obzirom da se nismo poznavali, uzeo sam njegove tvrdnje sa debelom rezervom.

Ali, evo, neki drugi "reprezentativci" su potpuno potvrdili njegove iskaze.
E , moj Dudo, šta ti je sve ovo trebalo pod stare dane?!?!

globetrotter

pre 11 godina

Haha, ovaj kaže da je Ivković neuspešan trener. Ne znam baš lično Dudu i ko zna kakav je, ali neuspešan svakako nije.
A pravo da vam kažem prvi put čujem za Labovića. Ne zna, možda jeste u pravu za menadžere i sl. ali očigledno je da mu to ne bi smetalo da je pozvan za reprezentaciju. Sad kad nije, našao da pljuje po novinama, koje baš svašta i objavljuju.

terrible towel

pre 11 godina

Nekoliko casova lepog ponasanja i kucnog vaspitanja bi ti dobro doslo!!!! Krajnje je neumesno porediti Dudu Ivkovica sa doticnim gospodinom!!!!

gradjanin Balkana

pre 11 godina

Kada Duda vrati u reprezentaciju jednog Pavlovica,Jarica,Milicica,Velickovica,Perovica,Radmanovica,Labovica,Rakocevica,plus da sansu mladim igracima koji zele zalaganje i timski duh u reprezentaciji u ozbiljnost Tepica,Teodosica i naravno povratak Tripkovica onda mozemo da pricamo mediokritetima i vrsti kosarke koju ce igrati kao sto je to svojevremeno radio Svetislav Pesic 2001 i 2002....

Ernesto

pre 11 godina

Nista necu reci o sadrzaju pisma, ali ako je ovaj citat pisma pravi, onda mora da mu je pomagala zena da ga sastavi. Prvi pasus kao da je pisala Sanja Marinkovic. Boze me pomozi.

sanchez0714

pre 11 godina

Najjaci ste vi koji pljujete i Dudu i ceo nas sastav , vi bi ih sve napolje, a kad su bili drugi u Evropi prica je bila da konacno opet imamo dobar tim koji treba cuvati i cije vreme tek dolazi! E u inat svima ce da naprave dobar rezultat, a svaka njihova pobeda ce mi biti jos sladja zbog velikih poznavaoca kosarke!

Pijani gost

pre 11 godina

Свака част Лабовићу на одговору!
Коначно да неко каже истину.

Aj bre ubij se!!!!
Igrali smo lose u kvalifikacijama al da neko pljuje po dudi to je sramota...njemu mozemo samo da se klanjamo!!! Trenerski mag!!!!!!!!! Molim te Dudo samo nemoj napustiti reprezentaciju.... Pozz iz Banja luke

Mirko

pre 11 godina

Ako si mu rek'o. Star čovek a laže ko pas - to je rekao i Miličić. Tu se otvaraju i objašnjavaju mnoge stvari za koje smo razbijali glavu što su takve kakve jesu... U svakom slučaju sramota.

hahaha

pre 11 godina

Koliko samo nasih igraca ima u Ruskoj ligi koji igraju po 25-30 min,pa ne vidim da oni pisu ovakva saopstenja.Decko hoce da podigne cenu sebi,od velikog talenta do ispod prosecnog kosarkasa

Neša

pre 11 godina

Čovek je dotakao suštinu.
Nisam ga gotivio, ali pridobio je moje simpatije zbog iskrenosti, hrabrosti i, iznad svega, ISTINE koju iznosi.

aki

pre 11 godina

Dusan Ivkovic je predvodio reprezentaciju Jugislavije do cetiri zlata na evropskim prvenstvima sa skorom od 19 pobeda na 19 utakmica, osvojio je srebro kao trener Jugoslavije na svetskom prvenstvu 1990, na olimpijskim igrama uzeo srebro 1988, sa podmladjenom reprezentacijom Srbije osvojio srebro na evropskom prvenstvu 2009, prosle godine uzeo Evroligu sa timom koji je na fajnal four dosao kao totalni autsajder, u Grckoj prekinuo visegodisnju dominaciju Panatinaikosa, i njemu Labovic kaze da on nije trener?! Neverovatno...

mmx

pre 11 godina

hahah. Ja svaki dan igram basket po vise od sat vremena. Odmah sastavljam pismo Ivkovicu u kojem cu sve da mu skresem. :)
Bolje bi mu bilo da je zavrsio vise od dva razreda osnovne umesto sto pise neka idiotska pisma.

Apache

pre 11 godina

on ce dudu da uci kako da radi, pa sa manje vise istom ekipom smo uzeli srebro ... ni meni se ne dopada sto recimo paunic igra al sta radim ... lose smo odigrali kvalifikacije ali boze moj bice bolje na prvenstvu, sigurno ce duda promeniti neke igrace, ne treba mu labovic da ga prosvetljuje

goran

pre 11 godina

e moj labovicu ugojio si se, ke ce te kupi takog? duda posle ove sage, videcemo sa kakvim ishodom ide u penziju, jos malo da se pokupi kajmak nece da smeta... licno moje misljenje, svi igraci koji se navodno nisu odazvalai, nisu digli slusalicu, navodno povredjeni su redom demantuju te tvrdnje i tu nesto smrdi, zar nije lakse reci necu milicica, naravno nije on cvecka, ali upordeite izjavu milicica kad preti sudiji, premda je neprimerena sa koliko zara je igrao i izjavu teodosica, takav sam kakav se ne mogu da se menjam morate da me trpite.. jedostavno vreme je da duda ode, ja bih dao muti priliku, ne zato sto je najbolji, vec zato sto su kari i zeljko vec osvajali sve, nikolic ima isto iskustvo kao pomocni.. ne znam nervira me SUJETA ivkovica, i inat sve tera po svome, na stetu nacije, vreme je sa 70 polako da se odmara, godinama unazad je mucenje gledati nesrecnu reprezentaciju...

lee kas

pre 11 godina

kompleksash! na niske grane si se Labovicu spustio. izgubio si svako postovanje. da postujes sebe i da držiš do sebe ne bi tako nisko spao bez obzira koliko ti teško pao ne pozivanje u repku. mislio sam da si inteligentniji od toga, ali bože moj čovek greši....

anbeast

pre 11 godina

Malo vise pristojnosti u obracanju Labovicu ne bi skodilo. Moze se biti direktan i pristojan istovremeno. Ovakvo ulicarsko pismo, makar bilo istinito, nije nacin. U nasoj kosarci i reprezentaciji definitivno nesto opasno smrdi, a svi to guraju pod tepih. To nikako nece dobra doneti. Treba postovati ono sto je Ivkovic do sada uradio u karijeri, medjutim niko ne treba da bude izuzet od objektivne i konstruktivne kritike. Niko nije savrsen ni bogom dan. Svi koji rade - grese. Pronaci gresku i uciniti sve da se ona ispravi, vodi napred. Skrivanje gresaka pod tepih dovodi do toga da se nagomilaju i da nas sapletu kad najmanje ocekujemo.

Stidi se

pre 11 godina

Ne plasi me izjava isfrustriranog pojedinca nego komentari gomile. Pa ja odavno vece gluposti nisam cuo, prosto ne znam odakle da pocnem. Svakako je najupecatljivije to sto jedan poluamater dozvoli sebi da kaze kako je Duda nikakav trener, mada i ono da je on zaradio milione igrajuci za Nižnji Novgorod je dobra prijava, neverovatno koja kolicina frustracije, lazi i bezobrazluka se nabilo u ovom coveku, jedino sto se slazem sa njim je da je 2008. sve pocelo, naime 2007. smo bili poslednji u grupi na EP a 2009. osvojili srebro. Pa ako je uspeo da osvoji srebro na evropskom a da mu menadzeri sastavljaju tim onda je stvarno vanzemaljac od trenera!

NikNik

pre 11 godina

za Pedju Precku, Odakle je Labud presao u FMP za 300,000 evra? Presao je iz Zdravlja u FMP za 100,000 maraka 2002. godine. Tek je zavrsio 8. razred i presao u Zeleznik iz Leskovca. Te pare su prohujale sa vihorom za vrlo kratko vreme. Najnepismeniji rukovodioci Zdravlja su u to vreme podelili kajmik a Labud se preselio u Zeleznik.
Za vas koje cudi ovakav odgovor mogu samo da kazem da ste nekad proveli 5 min s njim razumeli bi sustinu otvorenog pisma. Decko je drzak, ne postuje autoritete, sebican, i nema dlake na jeziku. S druge strane ima neverovatan smisao za humor i pored njega vam nikad nije dosadno.
Da mu je i Bog otac rekao da je debeo on bi mu odgovorio da on i nije pravi Bog nego filozof i da bi mogao da se obrije ponekad.

Zalosno je sto nam je kosarka tu gde je.

Englez

pre 11 godina

Jel vam drago, jeli bednici? Ajde mars u nazad u rupe u kojima ste bili dok se nije pojavio World Wide Web. Vi cete da pravite selekciju? Niko ste i nista i obicni bednici kao i taj Labovic, za koga niko nije cuo, kao ni za vas. Eto, imate nesto zajednicko.

Vojislav

pre 11 godina

Diskutabilan je nacin na koji se Labovic obraca starijem coveku, koji zasluzuje postovanje, ali svi koji imalo poznaju Labovica, ne cude se tome, ALI niko ne moze da kaze da nije u pravu... i za menadzersku agenciju, i za igru reprezentacije i za pojedine koji su se tu nasli ni krivi ni duzni... JEDINO je Stimac veoma prijatno iznenadio igrom i zalaganjem, Krstic i Teodosic, koga licno ne podnosim zbog ponasanja i igre, su jedina nasa 2 klasna igraca, ostalo je mediokritet, fizicki inferiorni, a neki i losi... ima li ko da mi objasni otkud Keselj i Paunic u reprezentaciji? A Nedovic, klasicni igrac koji daje 25 protiv Zimbabvea, a nema ga nigde protiv iole ozbiljnije reprezentacije, a preko njega se primi 40+ koseva... Nije Pesic veverica, pa ga drzao na klupi zato sto ga je mrzeo... Znaci, Labovicu, nauci da se obracas ljudima, a vi sto bezite od istine, to je vas problem, menadzeri nam unistise sport, a vi se cesite i branite ono sto se braniti ne moze... Gledam kosarku 30 od svojih 25 i prvi put mi je bilo mucno da gledam sta nasi rade... i ko je kriv ? Sigurno nije Labovic... ma koliko bio sirov u obracanju i prepotentan...

Misko

pre 11 godina

Evo da i ja kazem nekoliko reci...ovi mladji sto slave Ivkovica ni ne znaju ko je bio Slobodan Piva Ivkovic,a pa deco moja on je bio strucnjak i veliki trener,mozda pored profesora Ace Nikolica jedna od najvecih..Dok je Dusan Ivkovic samo trener,ne kazem da je Duda los trener ali nije ni odlican,nego je dobar trener..A nasa reprezentacija igrala ovako zahvaljujuci povlascenom tretmanu jenom klubu u Srbiji..pre raspada SfRJ..KK "Crvena Zvezda" je imala14 titula prvaka bivse nam drzave,od toga 12 uzastopnih,i samo je nekome bilo u interesu da KK CZ unisti,i da se napravi da jedan drugi klub,nema konkurenciju i da on postane najuspesnji,zadnji put smo nesto uradili u svetskoj i Evropskoj kosarci pre 10 god.i stalno zaboravljamo da su to uradile generacije koje su stasale u bivsoj SFRJ..a Duda je sve to mogao voditi dok je bilo 2-4 kvalitetna kluba u ligi,a ovde se u poslednjih 20.godina forsirao samo jedan klub i svi zanmo koji..nadamo se da cemo nekda naci odgovor i zasto...

ne ćutati

pre 11 godina

Bravo Laboviću!
A srspko novinarstvo treba da se stidi jer nikada ni slovo o 2 velike činjnice. Srpsku košarku i fudbal vode menadžeri Miško Ražnatović i Falji Ramadani!

dex

pre 11 godina

Labovic nije posebno kvalitetan kosarkas, ALI... Nije on ovde nista slagao. To sto se kod nas po automatizmu idolizuje neko, to je vec problem nas kao nacije. Ivkovic ne gresi, zar ne? Ali gresi i te kako.
Krenimo od toga da on bira igrace, pa posle kaze, nema hemije. Valjda je njegov posao pored taktike da napravi hemiju u ekipi?! Ili nije?! Zatim imamo nekoliko puta ponovljene price. Prvo mu se Milicic ne javlja na telefon, kao ni Rakocevic, pa je Micov povredjen, pa nije... Znaci ima nesto tu. Nije Duda ,,stari dobricina" ima tu sto sta. Drugo, svako iole upuceniji ce vam reci da je istina ovo sto je Labovic rekao. Dakle, upuceniji, a ne oni koji idolizuju trenera koji gubi od Estonije, a ni ne znaju za Labovica (opet na stranu igracki kvaliteti) znaju. Da bi Labovic bio u pravu, mislim da bi Miskovih klijenata moralo biti vise od 5 u ekipi. Da li ih ima? Prebrojte...

Musli (na osnovu cega on igra?)
Marjanovic (iako veze nema, ucestvovao do sada ,,akcijama", sada izostavljen)
Savanovic
Lucic
Andjusic (?!?)
Keselj (igra u proseku 2 minuta)
Nedovic
Paunic (ovo me uvek iznova sokira)
Tepic (sjajan mahac peskirom u svom klubu)
Rasic (,,mlad i perspektivan")
Dakle desetoro, ili neka bude devetoro, od 14! Nema boljih? Milicic, Rakocevic, stranci koji su nama ,,ispod casti" pa cak i Pavkovic ako treba iskustvo... Ali oni kvare tu misterioznu ,,hemiju" koja je tako dobro iskazana na proslom EP i u ovim kvalifikacijama. Pa nosioci igre nam igraju u proseku 5 minuta u klubovima.

Marko

pre 11 godina

O čemu vi pričate? "Labović bio najbolji u mlađim kategorijama, osvajao medalje, blabla..." Pa šta??? Isto tako su najbolji bili i Tepić i ekipa, što apsolutno nikome ne garantuje da će posle da postane dobar igrač. Kao što ni Labović nije postao, čist prosek.
U svakom slučaju, od kad su naši košarkaši počeli da se ponašaju kao uličari i rezultati su nam otišli u ....... ovde gde jesu.

antimatter

pre 11 godina

@retardinjo

Baš suprotno, tu smo gde jesmo baš iz razloga zato što se onima koji su nekad nešto uradili kako treba daju neograničeni krediti, u svakom smislu!

rukometaš

pre 11 godina

Duda+Djilas=Neuspeh (samo prazna priča)
Kao i usvakom poslu postoji vreme za penziju.
Dudo idi u penziju. Pusti predsednika KSS nek sam vodi reprezentaciju i ovako voli sve sam da radi, sve sto si pre uradio bacićeš u vodu.
Svi veliki ljudi u svakom poslu znaju kad treba da odu.

Миле

pre 11 godina

Горе од овог саопштења је одушевљење које је овде настало његовим објављивањем. Живио Лабовић, а Ивковићу по могућности конопче око врата па на најближу бандеру. А можда ће и сам да то уради после овог саопштења овакве кошаркашке громаде. Ивковића би му некако и опростио, али Нанада Крстића финог момка и за Лабовића Олајџувона лично,не могу.

MJ23

pre 11 godina

Trebalo mi je nesto vremena da nadjem na guglu ovaj tekst koji sam citao pre godinu dana: "Mali podsetnik za sve zaboravne i neobavestene", ovo sto se desilo Labovicu je samo jedan od incidenata u nizu koje je Ivkovic imao sa igracima.
Tekst je napisan zbog afere oko nepozivanja Milicica i Rakocevica, uglavnom veoma mi je interesantno uvek da cujem koje objasnjenje ima selektor Ivkovic, zato sto se posle njega uvek neko javi da kaze istinu!

Milan Rausch

pre 11 godina

Kalijan je nargila, ili ti sprava za konzumiranje duvana i slicnih stvari, u njegovom slucaju citaj THC, tako da gospodin Labovic nije bio pri cistoj svesti i zdravoj pameti.
Inace ako ne gresim ovo je igrac FMP-a znaci kao i 98% igraca iz te skole mnogo price i marketinga, a malo kosarkaskog znanja. Labovic = Raduljica, dobar potencijal i nista vise od toga. Inace da je Ivkovic malko izlapeo, to je tacno, jeste prvak evrope, bio je i ostace veliki trener, ali isto kao i Teodosic voli da siluje stvari ko je ocigledno ne funkcionisu. Stoga, ako mogu da budem selektor bar na internetu evo je prva petorka
Miljenovic (on je od onih 2% valjanih igraca iz FMP-a),
Nedovic (jesam Grobar ali decko ubija koliko prodoran),
Micov,
Lucic (er ist der beste)
i Gagic (sledeci Pekovic i razlog sto ce DIVA opet biti druga,
+
(Krstic, Keselj, Bogdanovic Luka, Teodosic, Velickovic (ako ikad ozdravi), Bogdanovic Bogdan, Milutinov

Znaci mladi brzi i ekspozivni, i bar 50% Partizanovci jer nas istorija uci da tako jedino igramo dobru kosarku (1995-2002)

a trutovi tipa Macvan, Tepic, Savanovic i slicno mogu da igraju za OKK Beograd.

PS> Bez basketasa, samo kosarkasi u reprezentaciji

Marko

pre 11 godina

Za Labovica se zna da nema skoro nikakve radne navike, da je pomalo usijana glava. Ipak, nije bitno ko je rekao, vec sta je rekao. Prestanimo sa idolopoklonstvom prema trenerima i igracima.

Duda je bio sjajan trener, sto verujem da vise nije. Stigle ga godine. Ipak nije lepo reci da je filozof. Ali to ne znaci da za ostalo decko nije u pravu.

To da Duda ima dogovor sa Beobasketom se prica vec dugo. Mnogo igraca se ne pojavljuje na spisku, i to o necemu govori. Neki od njih poput Vujanica su javno govorili o tome. Mnogi cute i gledaju svoja posla. Zasto Rakovic, Milicic, Raduljica nisu u timu? Nikad nismo dobili celu pricu. Sto ih niko od novinara ne pita. Kakvi su nam to novinari koji ni jedno pitanje ne smeju da postave Dudi. Njegove konferencije za stampu vise deluju na predavanje nervoznog profesora nego na diskusije. Objasnjenja koja nam daje u najmanju ruku ne piju vodu. Ali nema ko da to istrazi. To je jako cudno. Celu naciju zanima sta se desava (doduse, jedan deo slepo veruje Dudi sta god uradio).

Recimo, Erceg je mnogo vise pokazao od Macvana i Savanovica (malo manje poena za skoro duplo manje minuta) a igrao duplo manje.... Vise o tome mozete procitati na ovom linku (http://reprezentacija-srbije.blogspot.com/). Onaj ko je pisao mi je prilicno promenio misljenje. Vidi se da se razume u kosarku.

JA

pre 11 godina

Ja ne znam kakvo misljenje covek ima o sebi, ali reci da su svi igraci u reprezentaciji marionete je previse! Jeste on bio uspesan u mladjim selekcijama ali to nije uslov za igranje u reprezentaciji. Kako covek koji ima ovakvo lose misljenje o igracima i treneru moze da igra za reprezentaciju?! Gde je tu onaj cuveni timski duh?
Kosarkaska reprezentacija jeste igrala lose u kavalifikacijama ali nije to razlog da se sad ospe paljba po svim igracima, pa vecina tih igraca je igrala 2008. i 2010. i postizali su dobre rezultate. Sad odjednom ne valjaju ni Krstic ni Savanovic ni Bjelica, Keselj nema pojma a 2010. na Svetskom su ga svi hvalili, sad je Labovic ostecen i zasluzuje da igra u reprezentaciji?! Gde igra Labovic, kakav je nivo lige u kojoj igra, ko prati taj klub za koji on igra?! Sada igraci koji igraju za reprezentaciju nemaju pojma i svi su bolji od njih, a kada su pobedjivali onda nikom nije smetala ni prevelika sloboda koju je imao Teodosic ni silne lopte koje idu na Krstica, sad svi oni nemaju pojma i svi drugi su bolji od njih?!

DJ Pedja

pre 11 godina

Ko je uopste taj Labovic, evo prvi put cujem za njega !!! I ovako nesto samo moze da napise neki balavac i NEprofesionalac, i tako se niko nesmije obratiti covjeku kojeg bi svaka reprezentacija zeljela u svojuim redovima !!! DUDA nedaj na se, stojimo iza tebe.

Rezultati su jedino merilo - a Ivkovicevi rezultati su katastrofalni!

pre 11 godina

Ma sta mi mislili o Labovicu - a veliko je pitanje koliko o njemu znamo, jer sanse nije dobijao, za razliku od nekih drugih - jedno je sigurno: "Dudina" reprezentacija igra KONSTANTNO LOSE! Da ne kazem KATASTROFALNO! Da mi u poslednjem trenutku obezbedimo mesto medju 24 evropske reprezentacije - pa to je uzas! A kriv je - ko drugi nego taj vas "Duda", kako mu tepate, nazivajuci ga "genijem", "gospodinom", "vasionom" (!?) i kako sve ne! Covek sve radi naopako, radi dozlaboga lose, unistava i ugled i buducnost srpske kosarke - vreme je, krajnje je vreme da srpski tim preuzme Pesic ili neko drugi, ko se ne zaklanja iza proslih uspeha i umisljenog "gospodstva"! Zato Labovicu valja cestitati - svojom otvorenoscu jos jednom pokazuje da ovaj put NE SMEMO ZATVARATI OCI! Ljudi moji, Srbija je takoreci uskocila u voz koji je vec u pokretu, i tako dospela na sledece prvenstvo Evrope, na kojem ce postradati nevidjeno, ako je i dalje bude "vodio" kosarkaski Antic, tj. taj vas "Duda"! A nakon sto nas svi "polome", "Duda" ce, bas kao i Antic u Juznoj Africi, i dalje drzati visoko glavu, kao da je upravo ostvario fantastican uspeh! Dokle cemo dozvoljavati Ivkovicu da se poigrava srpskim nacionalnim timom, dokle? Uskoro ce nas i Albanija tuci, ako Gospodin Vasiona ostane selektor!

kolubarac

pre 11 godina

ja sam zbunjen, vi ste zbunjeni, svi zajedno smo zbunjeni !! navikli su nas zadnjih godina na sve i svašta i toliko su nas zbunili da nemožemo prepoznati skoro ništa bilo lepo bilo ružno, a pravih informacija nemamo ili ih imamo selektivno al' nedovoljno za mozaik !! a sklapati mozaik bez materijala je traćenje vremena.

Boki

pre 11 godina

Ma zasto se o ovome prica na vestima, aman? Ko ovde lobira protiv koga, sta se desava?!

Ova Srbija je cela postala reality show, a ne samo politika.

Ivan78Bg

pre 11 godina

Prijatelju ti necesh uraditi za Srpsku kosarku ni 1% koliko je uradio Duda.Ispljuvao si legendu kao sto je Duda ispljuvao si igrace iz reprezentacije...Gde nam je bila kosarka pre povratka Dude na mesto selektora?Kako ste tako brzo svi to zaboravili?....Uostalom dela govore za coveka najbolje pogotovu u sportu.Pametnom dosta a glupima ne pomaze nishta psi laju karavani prolaze:))

menadzer

pre 11 godina

Izguglajte malo ljudi ako vec ne znate ono sto odavno nije tajna, pa ce te videti da je Labovic samo javno izneo dobro poznate stvari. A sto se tice gdin Ivkovica, nije on za golubove Dragane, makar ne za srpske visokoletace, nisko je pao.

Sunara

pre 11 godina

Moze li neko da mi da informaciju imaju li pomenuti Misko Raznatovic i nekadasnji kosarkas i predsednik KSS Dragoslav Raznatovic veze jedan sa drugim, tj da li su u rodbinskoj vezi? Hvala

Magic

pre 11 godina

Prvo neznam ko je niti sam cuo za ovog "velikog"kosarkasa koji je tako veliki "autoritet"da moze da ocenjuje strucnost jednog Dusana Ivkovica koji ima toliko velikih rezultata koji ovaj samozvani "Magic Johnston" u njegovoj karijeri nece imati ni 0 procenata. Posebno je neverovatno koliko vas podrzava ovakvog "autoriteta".
Pozdrav svim dobrim poznavaocima kosarke iz UK

baki

pre 11 godina

Momak ima svoje mišljenje ali tu ima previše jeftine demagogije koja treba da izazove simaptije javnosti. Smeta mu forsiranje tandema Krstić - Teodosić, pa oni nisu u Beobasketu. Konkurencija mu je npr Štimac, pa on je u Interperformansu kao i Bjelica. Mačvan je kod Zorana Savića. A kad smo kod centara, nije ni Erceg. Od pet centara samo je Savanović Miškov.
Bolje bi bilo Laboviću da razmisli zašto baš svi godinama imaju loše mišljenje o njegovom ponašanju, odnosu prema obavezama i sl. Zašto je u košarkaškim krugovima pominjanje njegovog imena pojam za neodgovornost, komotno ponašanje...

Lazar

pre 11 godina

Sramno saopštenje nekoga ko se smatra dostojnim grba Srbije. Da li je to dete svesno o kome govori?! Pustimo li opet da nam igrači smenjuju i drže lekcije trenerima, kao što smo dopustili u slučaju Obradović, i to sada neotesani ljudi i trećerazredni košarkaši možemo se pozdraviti sa košarkom u Srbiji.

Miloš

pre 11 godina

U svakoj normalnoj zemlji bi posle ovakve izjave vrata reprezentacije za njega bila zauvek zatvorena, bez obzira ko je trener. Gospodin Dušan Duda Ivković je zaslužio svako poštovanje svih čestitih ljudi. O rezultatima kroz ove kavlifikacije se može razgovarati, trenera možemo smeniti, ali sve njegove uspehe i radosti koje nam je priredio ne smemo zaboraviti.

bole

pre 11 godina

Ja zaista ne znam sta Gdin Labovic Misli i da li uopste misli?Pred jednim Dudom Ivkovicem kapu dole!Jako je neumesno sto pominje svoje saigrace i minutazu,uzgred Krstic i Teodosic igraju isto minuta u CSK-a koliko on igra u Niznjim tako da to zaista ne treba komentarisati.Uostalom ako je tako veliki igrac,a nije zasto ne igra u Spaniji,Turkoj,Grckoj a ne u 8-9 klubu Ruske lige?Njegov recnik dovoljno govori o njemu,jer i kada ode Duda Ivkovic sto je neumitno kako ce igrati sa maskotama kako je nazvao svoje kolege?

...

pre 11 godina

Za menadzera je u pravu jer doticni "gospodin" od 18 prozvanih igraca na pripreme preprezentacije POSEDUJE 12 plus selektor i prvi pomocnik...

Mirko

pre 11 godina

Treba da ga je sramota, koliko god da je nasa reprezentacija igrala lose on kao igrac koji je losiji od svakog igraca nase reprezentacije ne sme tako da se obraca strucnjaku kao sto je ivkovic. Sram ga bilo!

navijac

pre 11 godina

Decko javi se kad osvojis nesto i neko bude znao gde igras i sta igras
i nauci jednom
Selektor bira ko igra i tacka, ma ko god bio on

svi razmazeni a niko vise nece da trenira 10sati dnevno pa da postane igrac ali da filozofira hoce

Lehmann

pre 11 godina

Neko je ovde lepo rekao da je ovo sramota i citati, a jos kad vidim komentare tipa "bravo, care, majstore..."

Nesto se opasno lose desava sa ovom zemljom!

sasa 076

pre 11 godina

E ta repka koja je uzela 4 zlata u sve 4 mladje kategorije, e nju su predvodili labovi' i Dragovic pogledajte snimke tekmi najbolji igraci te generacije ali ya koje nema mesta jer su tu keselj, stimac ...

pfc

pre 11 godina

istina. u repki ne igraju najbolji, 2,3vrhunska i resto da se popuni broj. pa bolji drugi centar bi bio rasko katic nego ovaj musli sto je cele godine 6min igrao.

Fejdavej

pre 11 godina

Birajte .... http://www.beobasket.net/page/playerMarket/sr.html?view=listPlayer&vip=true&playmaker=true&imageField=Na%C4%91i+igra%C4%8Da

Benny

pre 11 godina

Pa ko su ti drugi igraci koje ova zemlja ima,to je sto imamo danas i to su nase mogucnosti,mozemo da se setimo bilo kog naseg igraca koji sada igra u u bilo kom timu i sumnjam da bi se ista promenilo.sto se tice Dude idrugi su imali i vece pare pa u evropi nisu nista napravili.

Mirko

pre 11 godina

Procitah tekst, pa pomisleh da je covek u pravu. Onda potrazih na youtube da vidim sta to gubimo njegovim neigranjem za repku, i nema nista posebno da se vidi. Covek je za profesionalnog kosarkasa debeo (da kazemo narodski), ne igra nista posebno iz onoga sto se da videti, i nije ni cudo sto ga Duda nije zvao. Mozda je u mladosti bio super, ali ne zivi se od slave ... Ko hoce da proveri njegove igre neka ga potrazi na youtube, a onda neka se iskreno zapita da li je Labovic za reprezentaciju.

Izgleda da je Ivkovic ovoga puta u pravu...again :-)

ProfesorBaltazar

pre 11 godina

Da li to znaci da kada bi ti igrao u reprezentaciji da bi bilo sve OK. Niko ne bi bio maskota na terenu ili pored njega, Duda bi bio trener extra klase, imali bi jos koju akciju osim dodavanja Teo - Krle? Da li ti znas koliko nesvesno (ili svesno) vredjas reprezentativce nase zemkje?

Vlado

pre 11 godina

Kakva strasna igracina replicira doktoru kosarke Dudi Ivkovicu. Treba se ustati kad se izgovara ime velikog Dude, a kamoli da ga svaka susa uzima u usta. Za doticnog igraca ni uza familja ne zna u kom klubu igra, a kamoli siri auditorijum.

mika

pre 11 godina

Labovic je rekao javno ono sto svi uouceniji znaju, menadzer Raznatovic kroji tim i minutazu igracima a Duda je tu samo egzekutor menadzerskih zamisli. Tako je nasa kosarka propala, jer je vode menadzeri koji uzimaju procenat od prodaje igraca, a nazalost nasli su saradnike u 'velikim' trenerskim imenima! Mislite o tome!

fortissimo

pre 11 godina

(Wllaxy, 15. septembar 2012 20:43)

Svojim komentarom si čoveče sve rekao. Ovakvim pismom ovaj košarkaš je sve rekao o sebi. Koliko da je u pravu, ali nije, jer da ima takav kvalitet koji je potreban reprezentaciji, da je bolji od nekog drugog, bio bi u timu SIGURNO. Pisati o Ivkovicu (Европско првенство
злато : 1989, 1991, 1995
сребро : 2009
Светско првенств
злато : 1990
Олимпијске игре
сребро : 1988) plus da navedem samo Olimpijakos, 2 puta prvak Evrope- je u najmanju ruku degutantno. O komentaru kojim omalovažava igrače neću pisati. Da je ovakvo pismo napisao jedan Bodiroga ja bih isto razmišljao. Kao veliki navijač našeg državnog tima ni ja nisam zadovoljan, ali izgleda da je to naš kvalitet i realnost. A ovakvi kao ovaj Labović, sigurno neće doprineti većem kvalitetu. Žalosno je što čitam neke komentare koji se čak slažu. Razmislite svojom glavom, koga kritikujete a kakvog košarkaša podržavate. Sve ostalo, taktika igre(omalovažava igrače) menadžeri, koji su naša stvarnost su nebitni.

Boris

pre 11 godina

Shvatitte ljudi da je Duda malo ostario, odličan trener ali vreme radi svoje. Ima istine u Labovićevom pismu. I zaista jeste čudno da Duda gura Kešelja a istog igrača u klubu ne koristi. To bi bilo kao da Obradović u reprezentaciji forsira Tepića, a u Panatinaikosu mu je bio glavni grejač klupe. Pogledajte npr sad Ercega, dečko je pokidao prošlu sezonu a Duda ga počasti sa 3,4minuta u igri... Da je Srbija kao Olimpijakos mi bi smo kao prvi a ne kao fenjeraši otišli na EP.

Srdjan

pre 11 godina

Da je ovo napisao Bodiroga ili Divac, pa ajde! Ali oni su bili i ostace gospoda i sampioni, od njih se nikada nece cuti ovakav primitivni rijecnik!. Sve da je istina to o cemu pises, mogao si malo vise postovanja da pokazes prema saigracima!

retardinjo

pre 11 godina

Tipičan Srbin, što se vidi i po odobravanju ovakvog ponašanja na ovom sajtu.Kod nas čim neko oplete po velikom čoveku kao što je Duda(pod uslovom da ima imalo istine u tome što priča) odmah su reakcije "Svaka čast, rekao si istinu, ti si jedini smeo da kaže ono što svi misle". Kompleks malog čoveka prema velikom. Zato su veliki ljudi uvek bili terani odavde i zato smo mi ovde gde jesmo.

Milko

pre 11 godina

"Moje mišljenje je da ste neuspešan trener. Mislim da uopšte niste trener,..."

Ne znam kakav je košarkaš taj Labović, ali ako je ovo zaista izjavio, on ne razume košarku i ne čudi me da nije u reprezentaciji, mislim šta bi bi on da radi u reprezentaciji.

as

pre 11 godina

(Wllaxy, 15. septembar 2012 20:43)
Ovo je jedan od najboljih komentara koje sam ikada procitao, i samo bih dodao: Labovic je svakako najslabiji igrac od svih koji su imali problem sa selektorom, a jedini je dao sebi za pravo da prozove istog, to dokazuje njegovu 'velicinu'

Necu_u_Tor®

pre 11 godina

Nizni Novograd?!
I on nesto prica coveku koji je u kosarci osvojio sve sto se osvojiti moze...
Uz to, na koji nacin? Pa sve da je i tako (a osnovni problem je sto smo u stvari limitirani, prosto nemamo igrace), obracanje starijem treneru na ovaj nacin je jadno, neiteligetno, sujetno i jednostavno dovoljno govori o samom labovicu...

Tekelija

pre 11 godina

Партизан би одерао тај Новгород 20 разлике.
Да ли то значи да играчи који у Партизану играју по 20-30 минута МОРАЈУ да играју у репрезентацији?
Чудна му је логика.
Дуда није никакав тренер? То је тек смијешно.

Од свега што је написао, једино је тачно оно за игру. Нама је 60% акција управо тако, Тео мало дрибла, онда иде шас за Крстића, док осталих тројица углавном стоје и гледају. Осталих 40% акција су мање-више шут за три поена. Тако су бар играли на овим квалификацијама :)

VLADIMIR

pre 11 godina

Svaka ti čast momče. Nisi rekao baš sve, ali u pricipu si rekao suštinu delovaja velikog kouča i zaljubljeika u sopstveni lik i delo. Iz pristojosti bih se uzdržao od nabrajanja nekih drugih karakternih i ljudskih osobina g. Ivkovića pod stare dane velikog "košarkaškog mešetara". Drago mi je da sam potvrdu svog identičnog mišljenja dobio i od jednog vrlo solidnog igrača. Zato u interesu košarke u Srbiji nekad dobrom treneru Ivkoviću treba pod hitno "zahvaliti na uslugama", ako želino da našto postignemo na EP u Sloveniji gde smo se na sreću i sticajem srećnih okolnosti, našli i gde izborim od raspoložvih igrača i sa pravim selektorom koji pre svega ima pošten odnos prema poslu, MOŽEMO NEŠTO I POSTIČI. I ja vam Dudo želim lepe penzionerske dane provedene s vašom velikom ljubavlju golubovima.

sasa

pre 11 godina

mislim da je labovic igrac kojem je stalo do reprezentacije i njenih rezultata, za razliku od vecine igraca od kojih je neke i pomenuo kao maskote sto i jesu, bez obzira i da igra u trecu ligu u iraku ovakvi igraci bi trebali da igraju pa makar i izgubili ali bi se bar borili...ivkovicu ajde na zlatibor cuvaj stado i povedi teodosica sa sobom...

Vladimir

pre 11 godina

Kao prvo, covek je peti izbor na poziciji krilnog centra, pre njega su Novica, Erceg, Savan i Macvan. Drugo, za komentatora koji kaze da je Labovic kosio, a Teo vodu nosio, Aleksandrov do povrede je bio glavni igrac te generacije, posle toga Teo, Tepic, Paunic, Dragovic i Stimac. Po hiljaditi put, Milicic je bio pozvan 2008. Odbio je i rekao kako je promenio klub i mora da trenira??????

pedjaprecka

pre 11 godina

Tom Labovicu su Dasic, Pekovic I Stimac grejali klupu. Bio je najbolji strelac u ovom uzrastu sa Tepicem. Umizljeni Djordjevic I ta generacija. Decko je preso u fmp za 300000 evra u vreme kad je Vlado ScepAnovic iso u Partizan za manju kintu.

Divos

pre 11 godina

Лабовић припада својевремено супер-талентованој ген. 87., био је 4 пута првак Европе у млађим категоријама (2003 У-16. 2005 У-18, 2006. и 2007. У-20) и уз Александрова најперспективнији играч из те генерације, подсећао је јако на Зорана Савића. Ипак још пре 4 године, док је играо за Борац и ФМП било је видљиво да тешко контролише тежину, и његова каријера није ишла како је требало, угчавном у задње 3 године стагнира, у овом моменту на његовој пшозицији Србија има 4 квалитетнаија играча, и то је садашња реалност.
Е сада, за штетно деловање ове менаџерске агенције јесте у праву апсолутно, да ли је баш све било како каже пре 4 године, вероватно и није, већина тадањших играча су заслужили позив, освојено је и сребро 2009. на ЕП, у том моменту максимум, али и ти играчи су потписали добре уговоре, и стагнирали, баш као и Лабовић, и то је реалност.
Својевремено је у другој пол. 90-их тешка болест погодила српски фудбал, то је улазак криминалаца и пратећег олоша у свет фудбала, последице ове болести фудбал трпи и данас, далеко да је ова болест излечена. Данас се слично (не толико драматично) догађа и у кошарци, и данас газда ове менаџерске агенције има обичај (баш као и презимењак му 90-их у фудбалу), да сугерише селекторима наших селекција (и сениорске и млађих) које играче би требало позвати, и то ће имати у будућности изузетно штетне последице.
Сматрам опет да није касно, штетном деловању и ове агенције и других похлепних менаџера мора се стати у крај, за добробит српске кошарке.

Obodo

pre 11 godina

Mali svaka cast na izjavi... To je prava slika desavanja u nasoj kosarci( ne samo reprezentaciji)!!! Pa i Bjelicu su pritiskali mesecima da promeni menadzera da bi potpisao za Olimpijakos( samo Raznjatovicevi puleni idu kod Dude)... Neznam sto ovoliko iscudjavanja i komentara-pa dali je moguce?! Da ,moguce je... Duda je vodio najbolju generaciju u istoriji evropske kosarke ali je srpsku pokopao... Sramota ivkovicu!!!

objektivno realan

pre 11 godina

Svaka cast, neka je procurilo vec jednom. Ivkovic glumi autoritet a ne moze da obuzda jednog Teodosica koji postigne 15 poena i izgubi 20 lopti po mecu, njegova trojka protiv Spanije nas je skupo kostala i kostace. U reprezentaciji moraju da igraju igraci koji su u najboljoj
formi, mislim da je to Mihajlovic shvatio na vrijeme, i uvrstio sve one klince.

Milan

pre 11 godina

Vidim da spominju Rakocevica,Raduljicu i Milicica i naravno pljuju Teodosica... Ne racunajuci Rakocevica,koji je top igrac,Raduljica i Milicic su igraci koji ne zasluzuju mesto u reprezentaciji,jer imaju falinku u glavi,a to trener,renomea Dude Ivkovica nece sigurno da trpi... A sto se Tea tice,jako je mala granica izmedju genijalnosti i ludila,a Teo samo povremeno predje tu granicu.. Tako da,jedan je Milos Teodosic-genijalac,uprkos svim Vasim negativnim komentarima...

muamua

pre 11 godina

kao prvo Milicic ne igra zato sto je pustio nekoga iz kluba pre dve godine da umesto njega javi treneru da nece igrati za repku....i kada je igrao secamo se kako je bilo...pretio vredjao itd

eto...

pre 11 godina

Što volim što svi vi znate tu "istinu",i sada kao "Bravo Laboviću".
Kako bilo ko sme da kaže nešto Dudi Ivkoviću? Čovek je jedan od najboljih evropskih trenera ikad! A na sve to,to govori jedan LABOVIĆ! EJ! Treba da ga je sramota,kao što je mene bilo dok sam čitao ovo!!! Neverovatno je šta sujeta napravi od čoveka...

zorz

pre 11 godina

ovima koji pitaju ko je Labovic.....neka se prvo informisu i na taj nacin saznaju koliko zlatnih i ostalih medalja sa mladjim selekcijama, ima ovaj kosarkas, inace veliki borac i rodjeni pobednik

teski centar

pre 11 godina

Covek je rekao dugo skrivanu istinu. On postuje sebe i svoje mogucnosti. Sto se tice Dude- ne zivi se na racun davno stecenog ugleda i slave.

Zoki

pre 11 godina

Znaci ista stvar kao i u fudbalskoj reprenzetaciji kod novog selektora.Neki od njegovih bivsih saigraca kazu da je za prethodne dve utakmice tim sastavljao izvesni Falji Ramadani.Tuga!

djordje

pre 11 godina

glupost oko menadzerske agencije. U to vreme su keselj i erceg bili u olimpijakosu keselj je imao malu minutazu a erceg otisao na pozajmicu. Da je duda hteo da igraci iz reprezentacije imaju minutazu valjda bi njih dvojica imali vecu minutazu

nije tesko biti FIN

pre 11 godina

Secam se, tamo negde krajem '80. kako je Duda izostavljao Sasu Djordjevica. Cela nacija je znala da je Sale zreo za reprezentaziju, sto je kasnije i dokazao, medjutim, nikada nije napisao ovakvo idiotsko pismo. On je sve pokazao na terenu.

Marko

pre 11 godina

Za to sto Rakocevic nije dobio ni jedan poziv u zadnjih 5 godina, pa naravno da je Duda kriv i da mu to nikada necu oprostiti... A ralno je doktor kosarke i za Markovica i za Bojana Popovica, Teo je kosarkaski genije35min na terenu a onda poslednjih 5 se pretvara u obicnog ludaka i siledziju... Sujeta gospodina Ivkovica nas je kostala mnogo! Mislim da je problem kod Labovica taj sto je Duda verovatno slagao da je ovaj otpao zbog viska kilograma... I ima svako pravo da izrazi svoje nezadovoljstvo...

Aleksandar

pre 11 godina

Uffff.....pretera ga, i sve da je istina što si to saopštio, malo je neprimereno javno napadati čoveka koji je, hteli to ili ne ,zaduzio ovu zemlju sa tako reci filozofijom kosarke!!!

Mega Misko Vizura

pre 11 godina

Zestoko,ovaj momak je bas frustriran.Mislim da nije trebao bas tako,jer je nekim delom i udario na saigrace iz mladjih kategorija.Moglo je ovo i kulturnije.

Sto se tice menadzerske agencije...tu je nazalost upravu,svi koji imaju veze sa kosarkom znaju da je repka Dudina i Miskova.

Boki_Marad

pre 11 godina

Može svašta da kaže, al da Duda nije ekspert, to ne može... Čovek je zaslužan za uspehe prethodnih 40-ak godina u našoj košarci i zajedno sa još nekim trenerima je bio otac svih prethodnih generacija i mnogi današnji uspešni treneri su od njega učili...

LoshMi

pre 11 godina

Gospodine Labovicu, jeste Duda trenirao velike timove i puno zaradjivao, ali ti si ga preterao. Pa nijedan trener ne moze da zaradi 970 miliona evra. Tako da on nije mogao da toliko para potrosi. Mada, mogla bi poreska da se pozabavi ovom temom. Nikada se ne zna.

Nikola

pre 11 godina

Da je samo ovaj slučaj spora Ivkovića sa nekim od igrača bio bi na strani našeg cenjenog trenera! Medjutim simptomatično da je Ivković u zadnjih par godina zaratio i sa Miličićem, Raduljicom, Rakočevićem... Sve ove igrače kritikovao je iz ovih ili onih razloga jedino je uvek imao razumevanja za njegovog miljenika Teodosića nabedjenu zvezdu koji kida živce celoj naciji tokom utakmica reprezentacije!

Corleone

pre 11 godina

Bogami dobro me ova vest pecnula, dve stvari pogotovo... Prva stvar svaka cast momku da uopste ima petlju da ovako sve saspe u lice velikom Dudi, druga stvar, pocinjem da verujem da je sve to istina, sve price vezane za "menadzersku agenciju" i ovaj sastav repke koji se vec dugo forsira...

100%

pre 11 godina

U pravu je Labovic. Malo je socnije odgovorio, ali vidi se da je Ivkovic i vise nego sujetan, ali sada vidimo da ima neki dil i sa nekim agencijama. Kapiram da je ta agencija predstavnik ovih sto kada ih gledamo boli nas zeludac tj. Tepic, Markovic, Stimac, Paunic...

'

pre 11 godina

Bravo! Dok sve usijane glave u savezu i među navijačima ne shvate da je Dudina era prošla pre desetak godina biće ovako kako je.
I zapitajte se zašto "zemlja košarke" ima ovakve rezultate u poslednje vreme...

mare

pre 11 godina

Poštujem ovakve ljude kao Labović koji odskoče iz uštogljenog kalupa. Dečko je stvarno u pravu,svaka mu čast,malo je takvih danas koji imaju hrabrosti da kažu gorku istinu.

xxx

pre 11 godina

Jel ga ovo Dule ucio da sastavlja saopstenja za javnost? Mislim stvarno, dokle ide ovo, nekad su kosarkasi bili gospoda a sada se koriste nekim ulicnim recnikom i niskim uvredama, valjda zato ni nismo vise ono sto smo bili.

Drobnjak iz auta

pre 11 godina

"Uzeli ste dve Evrolige, potrošili 970 miliona evra." hahaha e ova mu je dobra, nije Duda kriv što čim neko reši da baci velike pare njega prvog zove da pomogne.

xyz

pre 11 godina

Reci da Ivkovic nije nikakav trener je skroz smesno! Na treneru je da sastavi tim i da pozove one igrace koji se uklapaju u njegovu viziju igre. Ovaj se ponasa kao da je Divac, kada bi se sad svaki igrac bunio sto nije pozvan u reprezentaciju a igra u svom timu 25 do 30 min po utakmici, pa gde bi nam bio kraj.

dax

pre 11 godina

sve je upravu,reprezentaciju prave menadzeri(raznatovic)igra keselj a greje klupu u olompijakosu gde je upravo duda trener;paunic...strasno;a zali se kako se rakoc i milicix ne javljahu,dokle te lazi..bogdanovic igra po 30 min u spaniji a igra keselj

jole

pre 11 godina

Hahahaha ljudska glupost nema granica! Ovaj anonimus da kaze Dudi Ivkovicu da je los trener?! Treba da ga je sramota celog zivota zbog ove izjave!

Gustav

pre 11 godina

Da nekad su kosarkasi bli gospda, ali su zavrsavali fakultete, igradali ne samo za Zvezdu i Partizan vec i druge klubove po Srbiji, a posle ko je bio meedju najboljim odlzio u inostaranstvo. A sad cim nneko bljesne na juniorskom odeeeeeeee.i unist
E tu dolazimo do dela sa menadzerima, znaci isto ko u fudbalu, ali jos gore jer su ist unistili moze se reci jedan od najtrfejnijh sportova.
Jes paralelno mozes napraviti reprezentcju koja ce igrati sa dudinom egal...
Cast izuzecima ali vecina reprezentacije greje klupu u svom klubu, pa kapiten....

POZDRAV, svima koji prate ovu predivnu igru...

Menadzerisanje

pre 11 godina

Bravo Gagi rekao si celu istinu svaka ti cast imas onu stvar.Ovime si me kupio za ceo zivot.Samo toga nema samo u kosarci treba se raspitati ko sastavlja tim Partizana i gde su otisle pare od Nastasica.

David

pre 11 godina

Kao što sam napisao pre neki dan tek će se videti koliko je Duda jedan najsujetniji čovek.....

A kad završite u grupi na EP mi ćemo opet da te pitamo gde ti je Miličić i Rakočević....

Wllaxy

pre 11 godina

Sve bi bilo u redu da mi mozda ne znamo ko je Labovic i kakav je igrac, o cemu govori i njegova karijera tj. u kakvim je klubovima igrao.
Ne znam na sta je i da li je mislio ali da li on stvarno misli da njegovih 25-30 minuta u Niznjem Novgorodu moze da se poredi sa Bjelicinih 15 minuta u Kahi Laboral i slicno. Decko je pomesao kvantitet sa kvalitetom pa misli ako je igrao po 35 minuta u Eniseju ili Krasnaja Krilima (ili kako se vec zovu) to moze da se meri sa minutazom i bilo kom iole ozbiljnijim klubom!
A to kako je u citavu pricu kroz "odgovor" Ivkovicu upleo i ostale kosarkase je tek nisko i govori vise o njemu samom nego o bilo kome drugom. Nek je i 100% u pravu ali odgovor nekome ne sme da se pretvori u prozivanje i omalovazavanje njegovih kolega ili kako ih on zove "maskota" pored terena! Ovako se radi o necemu sto nema ni trunke ljudskog i kulturnog ponasanja i ne mogu a da se ne zapitam a kako b, u nekom narednom periodu, i bez Ivkovica, on, tako veliki kosarkas, iste te "maskote" mogao da pogleda u oci i da zaigra sa njima!?
Zar misli da se tako radi? Nek je i 100x veci kosarkas od njih, a od njega sam samo video glorifikaciju sopstvenih vrednosti koja nema utemeljenje ni u jednom znacajnijem rezultatu kome je on doprineo, kao covek je pokazao da je mali, mali, malecki....

hua

pre 11 godina

upravu labovic;dosta lazi;lagao za milicica;rakocevica;vujanica,micova,sad i labovica,svi znaju da mebadzerski vodi reprezentaciju i ima procenat,taj labovic igra pi 30 min a keselj 2 min po mecu,i to ruska liga u prve 3 lige evrope

nelzon

pre 11 godina

koja kolicina gluposti! labovic je bio i ostao jedan ogranicen centar, koji ce mozda igrati tih svojih 30 minuta u klubovima 6. i 7. u svojim ligama, ali on je ostao ni 4. ni 5. i kao takav u ovoj reprezentaciji apsolutno beskoristan

Kapetan

pre 11 godina

Postovani gospodine Labovicu,
ma sta da je problem ovako se ne odgovara selektoru jer za Vas gospodine Duda je vasiona, a mi koji smo se nekad bavili nekim ( bilo kojim ) sportom mozemo samo jedno da zakljucimo VI NISTE TIMSKI IGRAC samim tim pitanje je dali ste bas vi zasluzili da nosite boje Srbije i dali bi ako budete nezadovoljni ovim ili onim i nju opanjkavali. Veliko je znanje sledace stvar gospodine Labovicu : " Ko ne nauci da gubi taj ne moze nauciti da dobija " rece nekad davno jedan pametan covek! Tim ili Vi = Tim !

coa

pre 11 godina

Nije istina da je Ivkovic los trener.Ali za ostalo se slazem u potpunosti.Samo cu da kazem neka prezimena,Paunic,nemam komentara za njega.Tepic je za neobavestene davao 2,5 poena u Evroligi,to su dva slobodna bacanja,pa vi vidite.To su jake utakmice,neka se pokaze.

Markovic je pozvan,a svi znamo ko nam je u kvalifikacijama bio kapiten-Vujanic.Umesto Vujanica gde smo mogli da imamo najbolje plejeve u Evropi igrali su Markovic i Bojan Popovic.

Uz svo postovanje za Dudu koje je preveliko,ocigledno postoji problem u njegovim godinama i da sebe stavlja u prvi plan,umesto Srbiju.Stvarno mi je neverovatno da Vujanic,Milicic,Labovic,ispadnu jedini krivci.U pravu je Labovic,secam se kad je dolazio u Cair,on je bio tad prvi pick FMP-a,stvarno je igrao odlicno,a onda se odjednom "izgubio".Uvek pozdravljam iskrenost.

Pozdrav

musa dembele

pre 11 godina

Koliko je ova noga generacija kosarkasa BEZOBRAZNA!!! Tacno se vidi da su odrastali u sistemu sveopste hipokrizije drustva,tajkuna,mafije, lopova ,sponzorusa.. Nikada ovako nesto nisam slusao od Bodiroge,Stojakovica,Rebrace,Savica,Djordjevica...

zbunjen sam

pre 11 godina

da nije bilo Dude mi ne bismo imali kosarkasku reprezentaciju,pogledajte nase rezultate od 2003 do 2009 pa onda nesto pricajte.Duda je nasu reprezentaciju vratio na mesto koje zasluzuje,medju 5 najboljih reprezentacija sveta.Hvala lepo,molim lepo.Nema tu nikakve filozofije.

ZMAJ

pre 11 godina

Jedan od onih ekstra talentovanih igraca koji se nisu dokazali. Kako su prolazile godine u mladjim kategorijama sve je manje igrao u utakmicama reprezentacije. Neradan i tacka. Pekovic je njegova generacija. Dule je poklonio Samardzijskog FMP-u da bi napravio prostor za Nikolu ali nije ni pomisljao da dovede Labovica.
On zna da li je Duda trener ili nije? On zna ko sastavlja tim? On zna?
Siguran sam da ne zna, a i sastav mu je prazan. Daleko mu lepa kuca.

eeee

pre 11 godina

Jel se secate vremena kada je ova generacija predvodjena Labovicem (sa njim igrao i Teodosic nesrecni) harala Evropom u mladjim kategorijama...znalo se ko kosi a ko vodu nosi ( Teo je nosio)...

Boske

pre 11 godina

Svaka ti bila ovakva, junacino. Dosta je bilo njegove filozofije. Sa onakvim igracima bih i ja bio prvak. Kari Pesic (iako sam grobar) je za ovog filozofa genije. sarenac i Ivkovic na Mali Kalis

Cane Kurbla

pre 11 godina

Svi bolji poznavaoci magicne igre pod obrucima znaju o kojoj se menadzerskoj agenciji radi, kao i kom se menadzeru radi. Covek je mag svoga posla, te bi i verovatno Dudu uspeo da proda kao plejmejkera da zeli... Medjutim, svojim potezima je narusio reprezentaciju i doveo do ovakvog stanja...

Mega Misko Vizura

pre 11 godina

Zestoko,ovaj momak je bas frustriran.Mislim da nije trebao bas tako,jer je nekim delom i udario na saigrace iz mladjih kategorija.Moglo je ovo i kulturnije.

Sto se tice menadzerske agencije...tu je nazalost upravu,svi koji imaju veze sa kosarkom znaju da je repka Dudina i Miskova.

Wllaxy

pre 11 godina

Sve bi bilo u redu da mi mozda ne znamo ko je Labovic i kakav je igrac, o cemu govori i njegova karijera tj. u kakvim je klubovima igrao.
Ne znam na sta je i da li je mislio ali da li on stvarno misli da njegovih 25-30 minuta u Niznjem Novgorodu moze da se poredi sa Bjelicinih 15 minuta u Kahi Laboral i slicno. Decko je pomesao kvantitet sa kvalitetom pa misli ako je igrao po 35 minuta u Eniseju ili Krasnaja Krilima (ili kako se vec zovu) to moze da se meri sa minutazom i bilo kom iole ozbiljnijim klubom!
A to kako je u citavu pricu kroz "odgovor" Ivkovicu upleo i ostale kosarkase je tek nisko i govori vise o njemu samom nego o bilo kome drugom. Nek je i 100% u pravu ali odgovor nekome ne sme da se pretvori u prozivanje i omalovazavanje njegovih kolega ili kako ih on zove "maskota" pored terena! Ovako se radi o necemu sto nema ni trunke ljudskog i kulturnog ponasanja i ne mogu a da se ne zapitam a kako b, u nekom narednom periodu, i bez Ivkovica, on, tako veliki kosarkas, iste te "maskote" mogao da pogleda u oci i da zaigra sa njima!?
Zar misli da se tako radi? Nek je i 100x veci kosarkas od njih, a od njega sam samo video glorifikaciju sopstvenih vrednosti koja nema utemeljenje ni u jednom znacajnijem rezultatu kome je on doprineo, kao covek je pokazao da je mali, mali, malecki....

Corleone

pre 11 godina

Bogami dobro me ova vest pecnula, dve stvari pogotovo... Prva stvar svaka cast momku da uopste ima petlju da ovako sve saspe u lice velikom Dudi, druga stvar, pocinjem da verujem da je sve to istina, sve price vezane za "menadzersku agenciju" i ovaj sastav repke koji se vec dugo forsira...

Drobnjak iz auta

pre 11 godina

"Uzeli ste dve Evrolige, potrošili 970 miliona evra." hahaha e ova mu je dobra, nije Duda kriv što čim neko reši da baci velike pare njega prvog zove da pomogne.

musa dembele

pre 11 godina

Koliko je ova noga generacija kosarkasa BEZOBRAZNA!!! Tacno se vidi da su odrastali u sistemu sveopste hipokrizije drustva,tajkuna,mafije, lopova ,sponzorusa.. Nikada ovako nesto nisam slusao od Bodiroge,Stojakovica,Rebrace,Savica,Djordjevica...

100%

pre 11 godina

U pravu je Labovic. Malo je socnije odgovorio, ali vidi se da je Ivkovic i vise nego sujetan, ali sada vidimo da ima neki dil i sa nekim agencijama. Kapiram da je ta agencija predstavnik ovih sto kada ih gledamo boli nas zeludac tj. Tepic, Markovic, Stimac, Paunic...

mare

pre 11 godina

Poštujem ovakve ljude kao Labović koji odskoče iz uštogljenog kalupa. Dečko je stvarno u pravu,svaka mu čast,malo je takvih danas koji imaju hrabrosti da kažu gorku istinu.

Nikola

pre 11 godina

Da je samo ovaj slučaj spora Ivkovića sa nekim od igrača bio bi na strani našeg cenjenog trenera! Medjutim simptomatično da je Ivković u zadnjih par godina zaratio i sa Miličićem, Raduljicom, Rakočevićem... Sve ove igrače kritikovao je iz ovih ili onih razloga jedino je uvek imao razumevanja za njegovog miljenika Teodosića nabedjenu zvezdu koji kida živce celoj naciji tokom utakmica reprezentacije!

jole

pre 11 godina

Hahahaha ljudska glupost nema granica! Ovaj anonimus da kaze Dudi Ivkovicu da je los trener?! Treba da ga je sramota celog zivota zbog ove izjave!

David

pre 11 godina

Kao što sam napisao pre neki dan tek će se videti koliko je Duda jedan najsujetniji čovek.....

A kad završite u grupi na EP mi ćemo opet da te pitamo gde ti je Miličić i Rakočević....

Kapetan

pre 11 godina

Postovani gospodine Labovicu,
ma sta da je problem ovako se ne odgovara selektoru jer za Vas gospodine Duda je vasiona, a mi koji smo se nekad bavili nekim ( bilo kojim ) sportom mozemo samo jedno da zakljucimo VI NISTE TIMSKI IGRAC samim tim pitanje je dali ste bas vi zasluzili da nosite boje Srbije i dali bi ako budete nezadovoljni ovim ili onim i nju opanjkavali. Veliko je znanje sledace stvar gospodine Labovicu : " Ko ne nauci da gubi taj ne moze nauciti da dobija " rece nekad davno jedan pametan covek! Tim ili Vi = Tim !

dax

pre 11 godina

sve je upravu,reprezentaciju prave menadzeri(raznatovic)igra keselj a greje klupu u olompijakosu gde je upravo duda trener;paunic...strasno;a zali se kako se rakoc i milicix ne javljahu,dokle te lazi..bogdanovic igra po 30 min u spaniji a igra keselj

coa

pre 11 godina

Nije istina da je Ivkovic los trener.Ali za ostalo se slazem u potpunosti.Samo cu da kazem neka prezimena,Paunic,nemam komentara za njega.Tepic je za neobavestene davao 2,5 poena u Evroligi,to su dva slobodna bacanja,pa vi vidite.To su jake utakmice,neka se pokaze.

Markovic je pozvan,a svi znamo ko nam je u kvalifikacijama bio kapiten-Vujanic.Umesto Vujanica gde smo mogli da imamo najbolje plejeve u Evropi igrali su Markovic i Bojan Popovic.

Uz svo postovanje za Dudu koje je preveliko,ocigledno postoji problem u njegovim godinama i da sebe stavlja u prvi plan,umesto Srbiju.Stvarno mi je neverovatno da Vujanic,Milicic,Labovic,ispadnu jedini krivci.U pravu je Labovic,secam se kad je dolazio u Cair,on je bio tad prvi pick FMP-a,stvarno je igrao odlicno,a onda se odjednom "izgubio".Uvek pozdravljam iskrenost.

Pozdrav

Cane Kurbla

pre 11 godina

Svi bolji poznavaoci magicne igre pod obrucima znaju o kojoj se menadzerskoj agenciji radi, kao i kom se menadzeru radi. Covek je mag svoga posla, te bi i verovatno Dudu uspeo da proda kao plejmejkera da zeli... Medjutim, svojim potezima je narusio reprezentaciju i doveo do ovakvog stanja...

Boki_Marad

pre 11 godina

Može svašta da kaže, al da Duda nije ekspert, to ne može... Čovek je zaslužan za uspehe prethodnih 40-ak godina u našoj košarci i zajedno sa još nekim trenerima je bio otac svih prethodnih generacija i mnogi današnji uspešni treneri su od njega učili...

Aleksandar

pre 11 godina

Uffff.....pretera ga, i sve da je istina što si to saopštio, malo je neprimereno javno napadati čoveka koji je, hteli to ili ne ,zaduzio ovu zemlju sa tako reci filozofijom kosarke!!!

xxx

pre 11 godina

Jel ga ovo Dule ucio da sastavlja saopstenja za javnost? Mislim stvarno, dokle ide ovo, nekad su kosarkasi bili gospoda a sada se koriste nekim ulicnim recnikom i niskim uvredama, valjda zato ni nismo vise ono sto smo bili.

eeee

pre 11 godina

Jel se secate vremena kada je ova generacija predvodjena Labovicem (sa njim igrao i Teodosic nesrecni) harala Evropom u mladjim kategorijama...znalo se ko kosi a ko vodu nosi ( Teo je nosio)...

hua

pre 11 godina

upravu labovic;dosta lazi;lagao za milicica;rakocevica;vujanica,micova,sad i labovica,svi znaju da mebadzerski vodi reprezentaciju i ima procenat,taj labovic igra pi 30 min a keselj 2 min po mecu,i to ruska liga u prve 3 lige evrope

Menadzerisanje

pre 11 godina

Bravo Gagi rekao si celu istinu svaka ti cast imas onu stvar.Ovime si me kupio za ceo zivot.Samo toga nema samo u kosarci treba se raspitati ko sastavlja tim Partizana i gde su otisle pare od Nastasica.

ZMAJ

pre 11 godina

Jedan od onih ekstra talentovanih igraca koji se nisu dokazali. Kako su prolazile godine u mladjim kategorijama sve je manje igrao u utakmicama reprezentacije. Neradan i tacka. Pekovic je njegova generacija. Dule je poklonio Samardzijskog FMP-u da bi napravio prostor za Nikolu ali nije ni pomisljao da dovede Labovica.
On zna da li je Duda trener ili nije? On zna ko sastavlja tim? On zna?
Siguran sam da ne zna, a i sastav mu je prazan. Daleko mu lepa kuca.

nelzon

pre 11 godina

koja kolicina gluposti! labovic je bio i ostao jedan ogranicen centar, koji ce mozda igrati tih svojih 30 minuta u klubovima 6. i 7. u svojim ligama, ali on je ostao ni 4. ni 5. i kao takav u ovoj reprezentaciji apsolutno beskoristan

Gustav

pre 11 godina

Da nekad su kosarkasi bli gospda, ali su zavrsavali fakultete, igradali ne samo za Zvezdu i Partizan vec i druge klubove po Srbiji, a posle ko je bio meedju najboljim odlzio u inostaranstvo. A sad cim nneko bljesne na juniorskom odeeeeeeee.i unist
E tu dolazimo do dela sa menadzerima, znaci isto ko u fudbalu, ali jos gore jer su ist unistili moze se reci jedan od najtrfejnijh sportova.
Jes paralelno mozes napraviti reprezentcju koja ce igrati sa dudinom egal...
Cast izuzecima ali vecina reprezentacije greje klupu u svom klubu, pa kapiten....

POZDRAV, svima koji prate ovu predivnu igru...

Boske

pre 11 godina

Svaka ti bila ovakva, junacino. Dosta je bilo njegove filozofije. Sa onakvim igracima bih i ja bio prvak. Kari Pesic (iako sam grobar) je za ovog filozofa genije. sarenac i Ivkovic na Mali Kalis

baki

pre 11 godina

Momak ima svoje mišljenje ali tu ima previše jeftine demagogije koja treba da izazove simaptije javnosti. Smeta mu forsiranje tandema Krstić - Teodosić, pa oni nisu u Beobasketu. Konkurencija mu je npr Štimac, pa on je u Interperformansu kao i Bjelica. Mačvan je kod Zorana Savića. A kad smo kod centara, nije ni Erceg. Od pet centara samo je Savanović Miškov.
Bolje bi bilo Laboviću da razmisli zašto baš svi godinama imaju loše mišljenje o njegovom ponašanju, odnosu prema obavezama i sl. Zašto je u košarkaškim krugovima pominjanje njegovog imena pojam za neodgovornost, komotno ponašanje...

'

pre 11 godina

Bravo! Dok sve usijane glave u savezu i među navijačima ne shvate da je Dudina era prošla pre desetak godina biće ovako kako je.
I zapitajte se zašto "zemlja košarke" ima ovakve rezultate u poslednje vreme...

xyz

pre 11 godina

Reci da Ivkovic nije nikakav trener je skroz smesno! Na treneru je da sastavi tim i da pozove one igrace koji se uklapaju u njegovu viziju igre. Ovaj se ponasa kao da je Divac, kada bi se sad svaki igrac bunio sto nije pozvan u reprezentaciju a igra u svom timu 25 do 30 min po utakmici, pa gde bi nam bio kraj.

anbeast

pre 11 godina

Malo vise pristojnosti u obracanju Labovicu ne bi skodilo. Moze se biti direktan i pristojan istovremeno. Ovakvo ulicarsko pismo, makar bilo istinito, nije nacin. U nasoj kosarci i reprezentaciji definitivno nesto opasno smrdi, a svi to guraju pod tepih. To nikako nece dobra doneti. Treba postovati ono sto je Ivkovic do sada uradio u karijeri, medjutim niko ne treba da bude izuzet od objektivne i konstruktivne kritike. Niko nije savrsen ni bogom dan. Svi koji rade - grese. Pronaci gresku i uciniti sve da se ona ispravi, vodi napred. Skrivanje gresaka pod tepih dovodi do toga da se nagomilaju i da nas sapletu kad najmanje ocekujemo.

Lehmann

pre 11 godina

Neko je ovde lepo rekao da je ovo sramota i citati, a jos kad vidim komentare tipa "bravo, care, majstore..."

Nesto se opasno lose desava sa ovom zemljom!

nije tesko biti FIN

pre 11 godina

Secam se, tamo negde krajem '80. kako je Duda izostavljao Sasu Djordjevica. Cela nacija je znala da je Sale zreo za reprezentaziju, sto je kasnije i dokazao, medjutim, nikada nije napisao ovakvo idiotsko pismo. On je sve pokazao na terenu.

Divos

pre 11 godina

Лабовић припада својевремено супер-талентованој ген. 87., био је 4 пута првак Европе у млађим категоријама (2003 У-16. 2005 У-18, 2006. и 2007. У-20) и уз Александрова најперспективнији играч из те генерације, подсећао је јако на Зорана Савића. Ипак још пре 4 године, док је играо за Борац и ФМП било је видљиво да тешко контролише тежину, и његова каријера није ишла како је требало, угчавном у задње 3 године стагнира, у овом моменту на његовој пшозицији Србија има 4 квалитетнаија играча, и то је садашња реалност.
Е сада, за штетно деловање ове менаџерске агенције јесте у праву апсолутно, да ли је баш све било како каже пре 4 године, вероватно и није, већина тадањших играча су заслужили позив, освојено је и сребро 2009. на ЕП, у том моменту максимум, али и ти играчи су потписали добре уговоре, и стагнирали, баш као и Лабовић, и то је реалност.
Својевремено је у другој пол. 90-их тешка болест погодила српски фудбал, то је улазак криминалаца и пратећег олоша у свет фудбала, последице ове болести фудбал трпи и данас, далеко да је ова болест излечена. Данас се слично (не толико драматично) догађа и у кошарци, и данас газда ове менаџерске агенције има обичај (баш као и презимењак му 90-их у фудбалу), да сугерише селекторима наших селекција (и сениорске и млађих) које играче би требало позвати, и то ће имати у будућности изузетно штетне последице.
Сматрам опет да није касно, штетном деловању и ове агенције и других похлепних менаџера мора се стати у крај, за добробит српске кошарке.

retardinjo

pre 11 godina

Tipičan Srbin, što se vidi i po odobravanju ovakvog ponašanja na ovom sajtu.Kod nas čim neko oplete po velikom čoveku kao što je Duda(pod uslovom da ima imalo istine u tome što priča) odmah su reakcije "Svaka čast, rekao si istinu, ti si jedini smeo da kaže ono što svi misle". Kompleks malog čoveka prema velikom. Zato su veliki ljudi uvek bili terani odavde i zato smo mi ovde gde jesmo.

as

pre 11 godina

(Wllaxy, 15. septembar 2012 20:43)
Ovo je jedan od najboljih komentara koje sam ikada procitao, i samo bih dodao: Labovic je svakako najslabiji igrac od svih koji su imali problem sa selektorom, a jedini je dao sebi za pravo da prozove istog, to dokazuje njegovu 'velicinu'

ne ćutati

pre 11 godina

Bravo Laboviću!
A srspko novinarstvo treba da se stidi jer nikada ni slovo o 2 velike činjnice. Srpsku košarku i fudbal vode menadžeri Miško Ražnatović i Falji Ramadani!

Marko

pre 11 godina

Za Labovica se zna da nema skoro nikakve radne navike, da je pomalo usijana glava. Ipak, nije bitno ko je rekao, vec sta je rekao. Prestanimo sa idolopoklonstvom prema trenerima i igracima.

Duda je bio sjajan trener, sto verujem da vise nije. Stigle ga godine. Ipak nije lepo reci da je filozof. Ali to ne znaci da za ostalo decko nije u pravu.

To da Duda ima dogovor sa Beobasketom se prica vec dugo. Mnogo igraca se ne pojavljuje na spisku, i to o necemu govori. Neki od njih poput Vujanica su javno govorili o tome. Mnogi cute i gledaju svoja posla. Zasto Rakovic, Milicic, Raduljica nisu u timu? Nikad nismo dobili celu pricu. Sto ih niko od novinara ne pita. Kakvi su nam to novinari koji ni jedno pitanje ne smeju da postave Dudi. Njegove konferencije za stampu vise deluju na predavanje nervoznog profesora nego na diskusije. Objasnjenja koja nam daje u najmanju ruku ne piju vodu. Ali nema ko da to istrazi. To je jako cudno. Celu naciju zanima sta se desava (doduse, jedan deo slepo veruje Dudi sta god uradio).

Recimo, Erceg je mnogo vise pokazao od Macvana i Savanovica (malo manje poena za skoro duplo manje minuta) a igrao duplo manje.... Vise o tome mozete procitati na ovom linku (http://reprezentacija-srbije.blogspot.com/). Onaj ko je pisao mi je prilicno promenio misljenje. Vidi se da se razume u kosarku.

pfc

pre 11 godina

istina. u repki ne igraju najbolji, 2,3vrhunska i resto da se popuni broj. pa bolji drugi centar bi bio rasko katic nego ovaj musli sto je cele godine 6min igrao.

Vojislav

pre 11 godina

Diskutabilan je nacin na koji se Labovic obraca starijem coveku, koji zasluzuje postovanje, ali svi koji imalo poznaju Labovica, ne cude se tome, ALI niko ne moze da kaze da nije u pravu... i za menadzersku agenciju, i za igru reprezentacije i za pojedine koji su se tu nasli ni krivi ni duzni... JEDINO je Stimac veoma prijatno iznenadio igrom i zalaganjem, Krstic i Teodosic, koga licno ne podnosim zbog ponasanja i igre, su jedina nasa 2 klasna igraca, ostalo je mediokritet, fizicki inferiorni, a neki i losi... ima li ko da mi objasni otkud Keselj i Paunic u reprezentaciji? A Nedovic, klasicni igrac koji daje 25 protiv Zimbabvea, a nema ga nigde protiv iole ozbiljnije reprezentacije, a preko njega se primi 40+ koseva... Nije Pesic veverica, pa ga drzao na klupi zato sto ga je mrzeo... Znaci, Labovicu, nauci da se obracas ljudima, a vi sto bezite od istine, to je vas problem, menadzeri nam unistise sport, a vi se cesite i branite ono sto se braniti ne moze... Gledam kosarku 30 od svojih 25 i prvi put mi je bilo mucno da gledam sta nasi rade... i ko je kriv ? Sigurno nije Labovic... ma koliko bio sirov u obracanju i prepotentan...

Stidi se

pre 11 godina

Ne plasi me izjava isfrustriranog pojedinca nego komentari gomile. Pa ja odavno vece gluposti nisam cuo, prosto ne znam odakle da pocnem. Svakako je najupecatljivije to sto jedan poluamater dozvoli sebi da kaze kako je Duda nikakav trener, mada i ono da je on zaradio milione igrajuci za Nižnji Novgorod je dobra prijava, neverovatno koja kolicina frustracije, lazi i bezobrazluka se nabilo u ovom coveku, jedino sto se slazem sa njim je da je 2008. sve pocelo, naime 2007. smo bili poslednji u grupi na EP a 2009. osvojili srebro. Pa ako je uspeo da osvoji srebro na evropskom a da mu menadzeri sastavljaju tim onda je stvarno vanzemaljac od trenera!

Milko

pre 11 godina

"Moje mišljenje je da ste neuspešan trener. Mislim da uopšte niste trener,..."

Ne znam kakav je košarkaš taj Labović, ali ako je ovo zaista izjavio, on ne razume košarku i ne čudi me da nije u reprezentaciji, mislim šta bi bi on da radi u reprezentaciji.

fortissimo

pre 11 godina

(Wllaxy, 15. septembar 2012 20:43)

Svojim komentarom si čoveče sve rekao. Ovakvim pismom ovaj košarkaš je sve rekao o sebi. Koliko da je u pravu, ali nije, jer da ima takav kvalitet koji je potreban reprezentaciji, da je bolji od nekog drugog, bio bi u timu SIGURNO. Pisati o Ivkovicu (Европско првенство
злато : 1989, 1991, 1995
сребро : 2009
Светско првенств
злато : 1990
Олимпијске игре
сребро : 1988) plus da navedem samo Olimpijakos, 2 puta prvak Evrope- je u najmanju ruku degutantno. O komentaru kojim omalovažava igrače neću pisati. Da je ovakvo pismo napisao jedan Bodiroga ja bih isto razmišljao. Kao veliki navijač našeg državnog tima ni ja nisam zadovoljan, ali izgleda da je to naš kvalitet i realnost. A ovakvi kao ovaj Labović, sigurno neće doprineti većem kvalitetu. Žalosno je što čitam neke komentare koji se čak slažu. Razmislite svojom glavom, koga kritikujete a kakvog košarkaša podržavate. Sve ostalo, taktika igre(omalovažava igrače) menadžeri, koji su naša stvarnost su nebitni.

ProfesorBaltazar

pre 11 godina

Da li to znaci da kada bi ti igrao u reprezentaciji da bi bilo sve OK. Niko ne bi bio maskota na terenu ili pored njega, Duda bi bio trener extra klase, imali bi jos koju akciju osim dodavanja Teo - Krle? Da li ti znas koliko nesvesno (ili svesno) vredjas reprezentativce nase zemkje?

mika

pre 11 godina

Labovic je rekao javno ono sto svi uouceniji znaju, menadzer Raznatovic kroji tim i minutazu igracima a Duda je tu samo egzekutor menadzerskih zamisli. Tako je nasa kosarka propala, jer je vode menadzeri koji uzimaju procenat od prodaje igraca, a nazalost nasli su saradnike u 'velikim' trenerskim imenima! Mislite o tome!

Tekelija

pre 11 godina

Партизан би одерао тај Новгород 20 разлике.
Да ли то значи да играчи који у Партизану играју по 20-30 минута МОРАЈУ да играју у репрезентацији?
Чудна му је логика.
Дуда није никакав тренер? То је тек смијешно.

Од свега што је написао, једино је тачно оно за игру. Нама је 60% акција управо тако, Тео мало дрибла, онда иде шас за Крстића, док осталих тројица углавном стоје и гледају. Осталих 40% акција су мање-више шут за три поена. Тако су бар играли на овим квалификацијама :)

Mirko

pre 11 godina

Procitah tekst, pa pomisleh da je covek u pravu. Onda potrazih na youtube da vidim sta to gubimo njegovim neigranjem za repku, i nema nista posebno da se vidi. Covek je za profesionalnog kosarkasa debeo (da kazemo narodski), ne igra nista posebno iz onoga sto se da videti, i nije ni cudo sto ga Duda nije zvao. Mozda je u mladosti bio super, ali ne zivi se od slave ... Ko hoce da proveri njegove igre neka ga potrazi na youtube, a onda neka se iskreno zapita da li je Labovic za reprezentaciju.

Izgleda da je Ivkovic ovoga puta u pravu...again :-)

Srdjan

pre 11 godina

Da je ovo napisao Bodiroga ili Divac, pa ajde! Ali oni su bili i ostace gospoda i sampioni, od njih se nikada nece cuti ovakav primitivni rijecnik!. Sve da je istina to o cemu pises, mogao si malo vise postovanja da pokazes prema saigracima!

Necu_u_Tor®

pre 11 godina

Nizni Novograd?!
I on nesto prica coveku koji je u kosarci osvojio sve sto se osvojiti moze...
Uz to, na koji nacin? Pa sve da je i tako (a osnovni problem je sto smo u stvari limitirani, prosto nemamo igrace), obracanje starijem treneru na ovaj nacin je jadno, neiteligetno, sujetno i jednostavno dovoljno govori o samom labovicu...

Magic

pre 11 godina

Prvo neznam ko je niti sam cuo za ovog "velikog"kosarkasa koji je tako veliki "autoritet"da moze da ocenjuje strucnost jednog Dusana Ivkovica koji ima toliko velikih rezultata koji ovaj samozvani "Magic Johnston" u njegovoj karijeri nece imati ni 0 procenata. Posebno je neverovatno koliko vas podrzava ovakvog "autoriteta".
Pozdrav svim dobrim poznavaocima kosarke iz UK

NikNik

pre 11 godina

za Pedju Precku, Odakle je Labud presao u FMP za 300,000 evra? Presao je iz Zdravlja u FMP za 100,000 maraka 2002. godine. Tek je zavrsio 8. razred i presao u Zeleznik iz Leskovca. Te pare su prohujale sa vihorom za vrlo kratko vreme. Najnepismeniji rukovodioci Zdravlja su u to vreme podelili kajmik a Labud se preselio u Zeleznik.
Za vas koje cudi ovakav odgovor mogu samo da kazem da ste nekad proveli 5 min s njim razumeli bi sustinu otvorenog pisma. Decko je drzak, ne postuje autoritete, sebican, i nema dlake na jeziku. S druge strane ima neverovatan smisao za humor i pored njega vam nikad nije dosadno.
Da mu je i Bog otac rekao da je debeo on bi mu odgovorio da on i nije pravi Bog nego filozof i da bi mogao da se obrije ponekad.

Zalosno je sto nam je kosarka tu gde je.

sasa 076

pre 11 godina

E ta repka koja je uzela 4 zlata u sve 4 mladje kategorije, e nju su predvodili labovi' i Dragovic pogledajte snimke tekmi najbolji igraci te generacije ali ya koje nema mesta jer su tu keselj, stimac ...

...

pre 11 godina

Za menadzera je u pravu jer doticni "gospodin" od 18 prozvanih igraca na pripreme preprezentacije POSEDUJE 12 plus selektor i prvi pomocnik...

Milan

pre 11 godina

Vidim da spominju Rakocevica,Raduljicu i Milicica i naravno pljuju Teodosica... Ne racunajuci Rakocevica,koji je top igrac,Raduljica i Milicic su igraci koji ne zasluzuju mesto u reprezentaciji,jer imaju falinku u glavi,a to trener,renomea Dude Ivkovica nece sigurno da trpi... A sto se Tea tice,jako je mala granica izmedju genijalnosti i ludila,a Teo samo povremeno predje tu granicu.. Tako da,jedan je Milos Teodosic-genijalac,uprkos svim Vasim negativnim komentarima...

Boris

pre 11 godina

Shvatitte ljudi da je Duda malo ostario, odličan trener ali vreme radi svoje. Ima istine u Labovićevom pismu. I zaista jeste čudno da Duda gura Kešelja a istog igrača u klubu ne koristi. To bi bilo kao da Obradović u reprezentaciji forsira Tepića, a u Panatinaikosu mu je bio glavni grejač klupe. Pogledajte npr sad Ercega, dečko je pokidao prošlu sezonu a Duda ga počasti sa 3,4minuta u igri... Da je Srbija kao Olimpijakos mi bi smo kao prvi a ne kao fenjeraši otišli na EP.

nnidza

pre 11 godina

dokle vise pominjanje Milicica, Radmanovica, Jarica, Pavlovica? Oni su odavno prestali da igraju kosarku. sada su manekeni, pikaju basket u cirkusu kosarke. Popunjavaju broj stranaca kako bi interesovanje sveta bilo usmereno ka NBA. Jos jedan pokusaj pravljenja i prikazivanja amerike kao zajednice razlicitosti. Sarena laza. Dudi nedostaju Tripkovic i pre svega Novica. Nema sutera, pravog skoka,... Jaric, Radmanovic, i kompanija su svoju sansu imali na EP u Beogradu. nNa utakmicama su od dosade ljustili banane i svadjali se sa trenerom. njihovo vreme je proslo. A Labovic je preterao. sebe je najvise ponizio...

objektivno realan

pre 11 godina

Svaka cast, neka je procurilo vec jednom. Ivkovic glumi autoritet a ne moze da obuzda jednog Teodosica koji postigne 15 poena i izgubi 20 lopti po mecu, njegova trojka protiv Spanije nas je skupo kostala i kostace. U reprezentaciji moraju da igraju igraci koji su u najboljoj
formi, mislim da je to Mihajlovic shvatio na vrijeme, i uvrstio sve one klince.

Obodo

pre 11 godina

Mali svaka cast na izjavi... To je prava slika desavanja u nasoj kosarci( ne samo reprezentaciji)!!! Pa i Bjelicu su pritiskali mesecima da promeni menadzera da bi potpisao za Olimpijakos( samo Raznjatovicevi puleni idu kod Dude)... Neznam sto ovoliko iscudjavanja i komentara-pa dali je moguce?! Da ,moguce je... Duda je vodio najbolju generaciju u istoriji evropske kosarke ali je srpsku pokopao... Sramota ivkovicu!!!

2D

pre 11 godina

Bit cele priče nije Labović bre i njegov istup, nego ta nismo otišli na OI, a ne EP smo odbauljali kao mrtvi konji. Ako se po jutru dan poznaj kuku nama na EP. Nešto tu debelo ne funkcioniše, fale 3,4 igrača. Od onih srebrnih momaka sa EP. samo su u klubovima nastavili rast Krstić i Teodosić, ovo ostalo stagnacija ako ne i nazadovanje kod par igrača. E sad, njih selektuje Duda, tako da je on potpuno odgovoran. Zašto trener 2008 preskače Labovića a najbolji igrač Jadranske je bio? Zašto zove Kešelja a ne treba mu faktički ni u njegovom timu? Da bi se Kešelj prodao Valensiji možda? Zašto zove Tepića koji je imao prosek od 2 poena u Panatinaikosu, a i sam Obradović je izjavio da je Tepić najveći njegopv promašaj ikada, bačene pare... Itd itd itd... Znači trebaju igrači koji igraju cele sezone, kontinuirano, a ne po babi i stričevima, tj, kumovima pozvani da bi se negde uhlebili... Ispravite me još jednom, al da nije sve ovako, mi bi smo igrali u Loondonu i ne bi gubili od Estonije u kojoj se basket igra od pre 10 godina...

Vladimir

pre 11 godina

Kao prvo, covek je peti izbor na poziciji krilnog centra, pre njega su Novica, Erceg, Savan i Macvan. Drugo, za komentatora koji kaze da je Labovic kosio, a Teo vodu nosio, Aleksandrov do povrede je bio glavni igrac te generacije, posle toga Teo, Tepic, Paunic, Dragovic i Stimac. Po hiljaditi put, Milicic je bio pozvan 2008. Odbio je i rekao kako je promenio klub i mora da trenira??????

dex

pre 11 godina

Labovic nije posebno kvalitetan kosarkas, ALI... Nije on ovde nista slagao. To sto se kod nas po automatizmu idolizuje neko, to je vec problem nas kao nacije. Ivkovic ne gresi, zar ne? Ali gresi i te kako.
Krenimo od toga da on bira igrace, pa posle kaze, nema hemije. Valjda je njegov posao pored taktike da napravi hemiju u ekipi?! Ili nije?! Zatim imamo nekoliko puta ponovljene price. Prvo mu se Milicic ne javlja na telefon, kao ni Rakocevic, pa je Micov povredjen, pa nije... Znaci ima nesto tu. Nije Duda ,,stari dobricina" ima tu sto sta. Drugo, svako iole upuceniji ce vam reci da je istina ovo sto je Labovic rekao. Dakle, upuceniji, a ne oni koji idolizuju trenera koji gubi od Estonije, a ni ne znaju za Labovica (opet na stranu igracki kvaliteti) znaju. Da bi Labovic bio u pravu, mislim da bi Miskovih klijenata moralo biti vise od 5 u ekipi. Da li ih ima? Prebrojte...

Musli (na osnovu cega on igra?)
Marjanovic (iako veze nema, ucestvovao do sada ,,akcijama", sada izostavljen)
Savanovic
Lucic
Andjusic (?!?)
Keselj (igra u proseku 2 minuta)
Nedovic
Paunic (ovo me uvek iznova sokira)
Tepic (sjajan mahac peskirom u svom klubu)
Rasic (,,mlad i perspektivan")
Dakle desetoro, ili neka bude devetoro, od 14! Nema boljih? Milicic, Rakocevic, stranci koji su nama ,,ispod casti" pa cak i Pavkovic ako treba iskustvo... Ali oni kvare tu misterioznu ,,hemiju" koja je tako dobro iskazana na proslom EP i u ovim kvalifikacijama. Pa nosioci igre nam igraju u proseku 5 minuta u klubovima.

rkoma

pre 11 godina

Misko Mega Vizura Raznatovic je menadzer Dude Ivkovica i BUKVALNO SVIH reprezentativaca. Rakovic, Micov i Labovic ne igraju u reprezentaciji jer nisu igraci Miska Raznatovica. A ima mesta za Paunica, Rasica i sl. Labovic je sto se toga tice 100% u pravu i to zna svako ko se samo maaalo bolje razume u desavanja u nasoj kosarci.

zbunjen sam

pre 11 godina

da nije bilo Dude mi ne bismo imali kosarkasku reprezentaciju,pogledajte nase rezultate od 2003 do 2009 pa onda nesto pricajte.Duda je nasu reprezentaciju vratio na mesto koje zasluzuje,medju 5 najboljih reprezentacija sveta.Hvala lepo,molim lepo.Nema tu nikakve filozofije.

Miloš

pre 11 godina

U svakoj normalnoj zemlji bi posle ovakve izjave vrata reprezentacije za njega bila zauvek zatvorena, bez obzira ko je trener. Gospodin Dušan Duda Ivković je zaslužio svako poštovanje svih čestitih ljudi. O rezultatima kroz ove kavlifikacije se može razgovarati, trenera možemo smeniti, ali sve njegove uspehe i radosti koje nam je priredio ne smemo zaboraviti.

Rezultati su jedino merilo - a Ivkovicevi rezultati su katastrofalni!

pre 11 godina

Ma sta mi mislili o Labovicu - a veliko je pitanje koliko o njemu znamo, jer sanse nije dobijao, za razliku od nekih drugih - jedno je sigurno: "Dudina" reprezentacija igra KONSTANTNO LOSE! Da ne kazem KATASTROFALNO! Da mi u poslednjem trenutku obezbedimo mesto medju 24 evropske reprezentacije - pa to je uzas! A kriv je - ko drugi nego taj vas "Duda", kako mu tepate, nazivajuci ga "genijem", "gospodinom", "vasionom" (!?) i kako sve ne! Covek sve radi naopako, radi dozlaboga lose, unistava i ugled i buducnost srpske kosarke - vreme je, krajnje je vreme da srpski tim preuzme Pesic ili neko drugi, ko se ne zaklanja iza proslih uspeha i umisljenog "gospodstva"! Zato Labovicu valja cestitati - svojom otvorenoscu jos jednom pokazuje da ovaj put NE SMEMO ZATVARATI OCI! Ljudi moji, Srbija je takoreci uskocila u voz koji je vec u pokretu, i tako dospela na sledece prvenstvo Evrope, na kojem ce postradati nevidjeno, ako je i dalje bude "vodio" kosarkaski Antic, tj. taj vas "Duda"! A nakon sto nas svi "polome", "Duda" ce, bas kao i Antic u Juznoj Africi, i dalje drzati visoko glavu, kao da je upravo ostvario fantastican uspeh! Dokle cemo dozvoljavati Ivkovicu da se poigrava srpskim nacionalnim timom, dokle? Uskoro ce nas i Albanija tuci, ako Gospodin Vasiona ostane selektor!

Ivan78Bg

pre 11 godina

Prijatelju ti necesh uraditi za Srpsku kosarku ni 1% koliko je uradio Duda.Ispljuvao si legendu kao sto je Duda ispljuvao si igrace iz reprezentacije...Gde nam je bila kosarka pre povratka Dude na mesto selektora?Kako ste tako brzo svi to zaboravili?....Uostalom dela govore za coveka najbolje pogotovu u sportu.Pametnom dosta a glupima ne pomaze nishta psi laju karavani prolaze:))

john

pre 11 godina

Misko Mega Vizura Raznatovic je menadzer Dude Ivkovica i BUKVALNO SVIH reprezentativaca. Rakovic, Micov i Labovic ne igraju u reprezentaciji jer nisu igraci Miska Raznatovica. A ima mesta za Paunica, Rasica i sl. Labovic je sto se toga tice 100% u pravu i to zna svako ko se samo maaalo bolje razume u desavanja u nasoj kosarci.
(rkoma, 16. septembar 2012 10:08)

Micov je u agenciji M.R. tako da nisi u pravu.Za Rakovica ne znam.U agenciji nisu Teodosic,Krstic,Bjelica,Stimac i mislim jos par igraca tako da opet nisi u pravu.Sve mozete i sami da proverite jer su ti podaci transparentni.Hteli mi sebi da priznamo ili ne kroz selekciju su prosli nasi najbolji igraci osim mozda Milicica koji je odbio da igra na EP 2009. i time verovatno zavrsio svoje kod Dude,ista je situacija i sa Rakocevicem.Sto se tice Labovica-trenutno nema kvalitet ni fizicku spremu za reprezentaciju,a izgleda ni vaspitanje.

Vlado

pre 11 godina

Kakva strasna igracina replicira doktoru kosarke Dudi Ivkovicu. Treba se ustati kad se izgovara ime velikog Dude, a kamoli da ga svaka susa uzima u usta. Za doticnog igraca ni uza familja ne zna u kom klubu igra, a kamoli siri auditorijum.

VLADIMIR

pre 11 godina

Svaka ti čast momče. Nisi rekao baš sve, ali u pricipu si rekao suštinu delovaja velikog kouča i zaljubljeika u sopstveni lik i delo. Iz pristojosti bih se uzdržao od nabrajanja nekih drugih karakternih i ljudskih osobina g. Ivkovića pod stare dane velikog "košarkaškog mešetara". Drago mi je da sam potvrdu svog identičnog mišljenja dobio i od jednog vrlo solidnog igrača. Zato u interesu košarke u Srbiji nekad dobrom treneru Ivkoviću treba pod hitno "zahvaliti na uslugama", ako želino da našto postignemo na EP u Sloveniji gde smo se na sreću i sticajem srećnih okolnosti, našli i gde izborim od raspoložvih igrača i sa pravim selektorom koji pre svega ima pošten odnos prema poslu, MOŽEMO NEŠTO I POSTIČI. I ja vam Dudo želim lepe penzionerske dane provedene s vašom velikom ljubavlju golubovima.

DJ Pedja

pre 11 godina

Ko je uopste taj Labovic, evo prvi put cujem za njega !!! I ovako nesto samo moze da napise neki balavac i NEprofesionalac, i tako se niko nesmije obratiti covjeku kojeg bi svaka reprezentacija zeljela u svojuim redovima !!! DUDA nedaj na se, stojimo iza tebe.

eto...

pre 11 godina

Što volim što svi vi znate tu "istinu",i sada kao "Bravo Laboviću".
Kako bilo ko sme da kaže nešto Dudi Ivkoviću? Čovek je jedan od najboljih evropskih trenera ikad! A na sve to,to govori jedan LABOVIĆ! EJ! Treba da ga je sramota,kao što je mene bilo dok sam čitao ovo!!! Neverovatno je šta sujeta napravi od čoveka...

navijac

pre 11 godina

Decko javi se kad osvojis nesto i neko bude znao gde igras i sta igras
i nauci jednom
Selektor bira ko igra i tacka, ma ko god bio on

svi razmazeni a niko vise nece da trenira 10sati dnevno pa da postane igrac ali da filozofira hoce

pedjaprecka

pre 11 godina

Tom Labovicu su Dasic, Pekovic I Stimac grejali klupu. Bio je najbolji strelac u ovom uzrastu sa Tepicem. Umizljeni Djordjevic I ta generacija. Decko je preso u fmp za 300000 evra u vreme kad je Vlado ScepAnovic iso u Partizan za manju kintu.

Marko

pre 11 godina

Za to sto Rakocevic nije dobio ni jedan poziv u zadnjih 5 godina, pa naravno da je Duda kriv i da mu to nikada necu oprostiti... A ralno je doktor kosarke i za Markovica i za Bojana Popovica, Teo je kosarkaski genije35min na terenu a onda poslednjih 5 se pretvara u obicnog ludaka i siledziju... Sujeta gospodina Ivkovica nas je kostala mnogo! Mislim da je problem kod Labovica taj sto je Duda verovatno slagao da je ovaj otpao zbog viska kilograma... I ima svako pravo da izrazi svoje nezadovoljstvo...

Mirko

pre 11 godina

Treba da ga je sramota, koliko god da je nasa reprezentacija igrala lose on kao igrac koji je losiji od svakog igraca nase reprezentacije ne sme tako da se obraca strucnjaku kao sto je ivkovic. Sram ga bilo!

Lazar

pre 11 godina

Sramno saopštenje nekoga ko se smatra dostojnim grba Srbije. Da li je to dete svesno o kome govori?! Pustimo li opet da nam igrači smenjuju i drže lekcije trenerima, kao što smo dopustili u slučaju Obradović, i to sada neotesani ljudi i trećerazredni košarkaši možemo se pozdraviti sa košarkom u Srbiji.

zorz

pre 11 godina

ovima koji pitaju ko je Labovic.....neka se prvo informisu i na taj nacin saznaju koliko zlatnih i ostalih medalja sa mladjim selekcijama, ima ovaj kosarkas, inace veliki borac i rodjeni pobednik

muamua

pre 11 godina

kao prvo Milicic ne igra zato sto je pustio nekoga iz kluba pre dve godine da umesto njega javi treneru da nece igrati za repku....i kada je igrao secamo se kako je bilo...pretio vredjao itd

OŽEŽI!

pre 11 godina

Pre neke 3/4 godine sedim u jednom njujorškom restoranu sa jednim od "potencijalnih" reprezentativaca. Priča momak o svemu; uopšte nije bilo potrebno da ga pitamo bilo šta. "Sipao" je samo tako. Sećam se, vrlo dobro, da je opleo po Dudi i ostalim "selektorima" samo tako! Obzirom da se nismo poznavali, uzeo sam njegove tvrdnje sa debelom rezervom.

Ali, evo, neki drugi "reprezentativci" su potpuno potvrdili njegove iskaze.
E , moj Dudo, šta ti je sve ovo trebalo pod stare dane?!?!

aki

pre 11 godina

Dusan Ivkovic je predvodio reprezentaciju Jugislavije do cetiri zlata na evropskim prvenstvima sa skorom od 19 pobeda na 19 utakmica, osvojio je srebro kao trener Jugoslavije na svetskom prvenstvu 1990, na olimpijskim igrama uzeo srebro 1988, sa podmladjenom reprezentacijom Srbije osvojio srebro na evropskom prvenstvu 2009, prosle godine uzeo Evroligu sa timom koji je na fajnal four dosao kao totalni autsajder, u Grckoj prekinuo visegodisnju dominaciju Panatinaikosa, i njemu Labovic kaze da on nije trener?! Neverovatno...

pappmisi

pre 11 godina

NIji vazno ko je rekao vec sta je rekao, a bogami mnogo istine je stavio na papir Labovic i treba se se razmisli o tome STA je rekao ako zelimo da opet budemo ponosni na Koosarkasku reprezentaciju.

gane

pre 11 godina

Cinjenica- Agencija Beobasket je zastupala Ivkovica od njegovog angazmana u CSK, to smo svi videi na tv. Takodje je cinjenica da je Ivkovic radio u visoko budzetnim klubovima koji su ulagali ogroman novac. Istina je i da njegovi rezultati nisu bili uvek u skladu sa ulaganjima, te da je on u klupskoj kosarci postigao daleko manji rezultat od Obradovica. Cinjenica je i da je slavu i postovanje Ivkovic stekao vodeci reprezentaciju ex Jugoslavije i kasnije SRJ. Cinjenica je i da su te reprezentacije cinili najbolji igraci u istoriji kosarke u Srbiji i ex YU prostoru(Divac, Radja, Kukoc,Zdovc, Drazen Petrovic, Paspalj, Bodiroga, Danilovic, Djordjevic.....)i da verovatno vise nekada nece biti tako jake reprezentacije. On je autoritativan tip, ume da se nametne, ali isto tako nije bilo tesko sa takvim van serijskim igracima da se napravi rezultat. Cinjenica je i da Ivkovic ima solidne godine, gotovo 70 i da kosarka odavno nije njegovo jedino zanimanje. Covek je u raznim biznisima, od grckog sladoleda do izgradnje stanova po Beogradu. Hocu da kazem, koliko god izgledalo grubo ovo sto je Labovic rekao, mnogo toga je istinito.

bole

pre 11 godina

Ja zaista ne znam sta Gdin Labovic Misli i da li uopste misli?Pred jednim Dudom Ivkovicem kapu dole!Jako je neumesno sto pominje svoje saigrace i minutazu,uzgred Krstic i Teodosic igraju isto minuta u CSK-a koliko on igra u Niznjim tako da to zaista ne treba komentarisati.Uostalom ako je tako veliki igrac,a nije zasto ne igra u Spaniji,Turkoj,Grckoj a ne u 8-9 klubu Ruske lige?Njegov recnik dovoljno govori o njemu,jer i kada ode Duda Ivkovic sto je neumitno kako ce igrati sa maskotama kako je nazvao svoje kolege?

Shone

pre 11 godina

Dusan Ivkovic je uz Novaka Djokovica covek zbog koga se ja osecam ponosnim sto sam gradjanin Srbije! Vrlo dobro znam da je vas posao da pisete i obavestavate, ali objaviti ovako nesto je van svakog razuma! Ko se setio Labovica? Zasto je on uopste bitan? Ja mislim da se njega setio neki novinar za odredjenu nadoknadu! I sad je to razlog da svi citaju ovako nesto o Dudi Ivkovicu! Nepostujemo nista vredno u nasoj drzavi, zato smo i tu gde jesmo!

kimi

pre 11 godina

Gde ima diima ima i vatre!! Nije Labovic jedini koji je odgovorio Dudi , isto je bilo i sa Milicicem , Micovim , Tripkovicem . Malo mi je sve to simptomaticno da se sva ova prepucavanja preko medija desavaju kad je doticni gospodin Djilas zaseo u fotelju!

Misko

pre 11 godina

Evo da i ja kazem nekoliko reci...ovi mladji sto slave Ivkovica ni ne znaju ko je bio Slobodan Piva Ivkovic,a pa deco moja on je bio strucnjak i veliki trener,mozda pored profesora Ace Nikolica jedna od najvecih..Dok je Dusan Ivkovic samo trener,ne kazem da je Duda los trener ali nije ni odlican,nego je dobar trener..A nasa reprezentacija igrala ovako zahvaljujuci povlascenom tretmanu jenom klubu u Srbiji..pre raspada SfRJ..KK "Crvena Zvezda" je imala14 titula prvaka bivse nam drzave,od toga 12 uzastopnih,i samo je nekome bilo u interesu da KK CZ unisti,i da se napravi da jedan drugi klub,nema konkurenciju i da on postane najuspesnji,zadnji put smo nesto uradili u svetskoj i Evropskoj kosarci pre 10 god.i stalno zaboravljamo da su to uradile generacije koje su stasale u bivsoj SFRJ..a Duda je sve to mogao voditi dok je bilo 2-4 kvalitetna kluba u ligi,a ovde se u poslednjih 20.godina forsirao samo jedan klub i svi zanmo koji..nadamo se da cemo nekda naci odgovor i zasto...

Shar

pre 11 godina

Ima dosta istine, ali nije tacno da su svi iz iste agencije (http://www.draftexpress.com/). Realno, Labovic je cetvorka, a nije bolji ni od Macvana, ni Ercega, ni Savana, ni Novice. umesto koga da ga zove. Lako mu je sad da pametuje po novinama kada imamo lose rezultate, sto se nije javio ranije. A to sto je rekao za igrace kako se ponasaju u karantinu, u pravu je 100%, licno sam ih video na splavu River u toku kvalifikacija, skoro svi piju, a Teo ne vadi cigaru iz usta.

milorad

pre 11 godina

neznam sto to toliko pricate u superlativima o dudi kad nista nije napravio od kad je na klupi samo drugo mesto na ep ali mi smo kosakaska vele sila nekad bili to je malo nije se kvalifikovo ni na olipijadu sad jedva na ep a pri tom dobre pare uzima za pposo koji obavlja a lose ga obavlja zamisli te da je u nekom drugom sportu davno bi bio najuren a o igracima da ne govorim svaku noc pjance i provode se jednom recju katastrofa

MJ23

pre 11 godina

Trebalo mi je nesto vremena da nadjem na guglu ovaj tekst koji sam citao pre godinu dana: "Mali podsetnik za sve zaboravne i neobavestene", ovo sto se desilo Labovicu je samo jedan od incidenata u nizu koje je Ivkovic imao sa igracima.
Tekst je napisan zbog afere oko nepozivanja Milicica i Rakocevica, uglavnom veoma mi je interesantno uvek da cujem koje objasnjenje ima selektor Ivkovic, zato sto se posle njega uvek neko javi da kaze istinu!

JA

pre 11 godina

Ja ne znam kakvo misljenje covek ima o sebi, ali reci da su svi igraci u reprezentaciji marionete je previse! Jeste on bio uspesan u mladjim selekcijama ali to nije uslov za igranje u reprezentaciji. Kako covek koji ima ovakvo lose misljenje o igracima i treneru moze da igra za reprezentaciju?! Gde je tu onaj cuveni timski duh?
Kosarkaska reprezentacija jeste igrala lose u kavalifikacijama ali nije to razlog da se sad ospe paljba po svim igracima, pa vecina tih igraca je igrala 2008. i 2010. i postizali su dobre rezultate. Sad odjednom ne valjaju ni Krstic ni Savanovic ni Bjelica, Keselj nema pojma a 2010. na Svetskom su ga svi hvalili, sad je Labovic ostecen i zasluzuje da igra u reprezentaciji?! Gde igra Labovic, kakav je nivo lige u kojoj igra, ko prati taj klub za koji on igra?! Sada igraci koji igraju za reprezentaciju nemaju pojma i svi su bolji od njih, a kada su pobedjivali onda nikom nije smetala ni prevelika sloboda koju je imao Teodosic ni silne lopte koje idu na Krstica, sad svi oni nemaju pojma i svi drugi su bolji od njih?!

sasa

pre 11 godina

mislim da je labovic igrac kojem je stalo do reprezentacije i njenih rezultata, za razliku od vecine igraca od kojih je neke i pomenuo kao maskote sto i jesu, bez obzira i da igra u trecu ligu u iraku ovakvi igraci bi trebali da igraju pa makar i izgubili ali bi se bar borili...ivkovicu ajde na zlatibor cuvaj stado i povedi teodosica sa sobom...

Andria

pre 11 godina

Mama i tata te nisu naucili sta je lepo vaspitanje i zato tvoje reci nemaju nikakvu tezinu. Kada naucis da se ponasas mozda ce te ljudi shvatiti ozbiljno, mada mislim da je kasno za tebe. Ostaces sirovina do kraja zivota. Tuzan si i nesretan lik.

phone call online

pre 11 godina

-Halo?
-Dusan ovde, slusaj vrano! Onaj tvoj debeli Labovic ima da leti iz Niznjeg za 12, a iz Rusije za 24 sata!
-Ali selektore...
-Alo bre, nemoj da raselim i tebe i tvog pomocnika onog...
-Nema problema selektore, krecem cim svane!
-Ne!Ti mene nisi razumeo! Vec si krenuo!

teski centar

pre 11 godina

Covek je rekao dugo skrivanu istinu. On postuje sebe i svoje mogucnosti. Sto se tice Dude- ne zivi se na racun davno stecenog ugleda i slave.

Neša

pre 11 godina

Čovek je dotakao suštinu.
Nisam ga gotivio, ali pridobio je moje simpatije zbog iskrenosti, hrabrosti i, iznad svega, ISTINE koju iznosi.

boogerman

pre 11 godina

A ti si ko? Tim Duncan, pa da mora da te pozove jer si toliko dobar??? Agencija mu smeta...pa da je u istoj toj reprezentaciji ne bi mu nista smetalo...A neka kaze ime menadzerske agencije kad je vec toliko hrabar a ne tu da okolisa...Ovim pismom je samo dao jos jedan razlog zbog koga i ne treba da ga zove niko drugi vise...pa ko ce igrati sa covekom koji je napljuvao celu ekipu...sirovina

robi

pre 11 godina

Ne mlatitie,stoji da nije igrac kao sto je bio!Ali da duda ima te ironicne izjave zasto nekoga nije pozvao,ima. Ovaj se ugojio,ovaj se nije javio,onaj ima 25 minuta proseka po utakmicu a potrrebno 26 sve u svemu jeste filozof.I to je tacno da gura igrace iz menadzmentske agencije svog sina.Trenutna reprezentacija je porodicni biznis IVKOVICA. A to sto je vecina vas slepa i nevidi dalje od jedne pobede nad izraelom,to vam neda za pravo da sudite o tome kakav je Labovic igrac.

Миле

pre 11 godina

Горе од овог саопштења је одушевљење које је овде настало његовим објављивањем. Живио Лабовић, а Ивковићу по могућности конопче око врата па на најближу бандеру. А можда ће и сам да то уради после овог саопштења овакве кошаркашке громаде. Ивковића би му некако и опростио, али Нанада Крстића финог момка и за Лабовића Олајџувона лично,не могу.

LoshMi

pre 11 godina

Gospodine Labovicu, jeste Duda trenirao velike timove i puno zaradjivao, ali ti si ga preterao. Pa nijedan trener ne moze da zaradi 970 miliona evra. Tako da on nije mogao da toliko para potrosi. Mada, mogla bi poreska da se pozabavi ovom temom. Nikada se ne zna.

Boki

pre 11 godina

Ma zasto se o ovome prica na vestima, aman? Ko ovde lobira protiv koga, sta se desava?!

Ova Srbija je cela postala reality show, a ne samo politika.

NJonja

pre 11 godina

Decko nema domaceg vaspitanja. Kao da je vaspitan na ulici. Odakle njemu pravo da pljuje po gospodinu Ivkovicu? Cela Evropa hvali i postuje gospodina Ivkovica samo nekim propalitetima iz nase zemlje on smeta! Sramota!

rukometaš

pre 11 godina

Duda+Djilas=Neuspeh (samo prazna priča)
Kao i usvakom poslu postoji vreme za penziju.
Dudo idi u penziju. Pusti predsednika KSS nek sam vodi reprezentaciju i ovako voli sve sam da radi, sve sto si pre uradio bacićeš u vodu.
Svi veliki ljudi u svakom poslu znaju kad treba da odu.

Dijagram

pre 11 godina

Evo, tek sada jasno vidim koliko se narod ustvari okreće protiv Dude i naše reprezentacije. Tužno... A do pre 2 godine su nam svima bili Bogovi!

No... da gospodin Laboviću bude lakše, te 2008. i 2009. o kojoj on priča, smo uzeli srebro na evropskom prvenstvu i trulo bi bilo zamerati bilo čemu u selektiranju tog tima.

rodjak

pre 11 godina

posle slucaja vujanic ,ja ovog coveka necu ceniti ma koliko god da je ucinio za srpsku kosarku(zvati coveka na kvalifikacije gde je vujanic bio glavni igrac i prvi plej a posle ga ne zvati na prvenstvo ,no comment )

Igor

pre 11 godina

alo bre ljudi, sramota da vas bude što podržavate ovog indijanca. i sad svi kao yakukali "igraju igrači po direktivi menadžerske agencije". a ti isti igrači nisu osvojili srebro na EP? i nisi onako nesrećno izgubili (tj bili pokradeni protiv Turaka na SP)? tad je sve bilo super, nikakve agencije, Duda car itd. treba svi da se STIDITE!!! a o Laboviću stvarno ne treba trošiti reči, mediokritet pljuje po jednom od najvećih trenera svih vremena...

Benny

pre 11 godina

Pa ko su ti drugi igraci koje ova zemlja ima,to je sto imamo danas i to su nase mogucnosti,mozemo da se setimo bilo kog naseg igraca koji sada igra u u bilo kom timu i sumnjam da bi se ista promenilo.sto se tice Dude idrugi su imali i vece pare pa u evropi nisu nista napravili.

Marko

pre 11 godina

O čemu vi pričate? "Labović bio najbolji u mlađim kategorijama, osvajao medalje, blabla..." Pa šta??? Isto tako su najbolji bili i Tepić i ekipa, što apsolutno nikome ne garantuje da će posle da postane dobar igrač. Kao što ni Labović nije postao, čist prosek.
U svakom slučaju, od kad su naši košarkaši počeli da se ponašaju kao uličari i rezultati su nam otišli u ....... ovde gde jesu.

Zoki

pre 11 godina

Znaci ista stvar kao i u fudbalskoj reprenzetaciji kod novog selektora.Neki od njegovih bivsih saigraca kazu da je za prethodne dve utakmice tim sastavljao izvesni Falji Ramadani.Tuga!

kakogod

pre 11 godina

obozavam da citam trabunjanja decice koja su ubedjena da poznaju materiju i da su Ivkovicevi vrhunci karijere neka evroliga prosle godine

menadzer

pre 11 godina

Izguglajte malo ljudi ako vec ne znate ono sto odavno nije tajna, pa ce te videti da je Labovic samo javno izneo dobro poznate stvari. A sto se tice gdin Ivkovica, nije on za golubove Dragane, makar ne za srpske visokoletace, nisko je pao.

Fejdavej

pre 11 godina

Birajte .... http://www.beobasket.net/page/playerMarket/sr.html?view=listPlayer&vip=true&playmaker=true&imageField=Na%C4%91i+igra%C4%8Da

Mirko

pre 11 godina

Ako si mu rek'o. Star čovek a laže ko pas - to je rekao i Miličić. Tu se otvaraju i objašnjavaju mnoge stvari za koje smo razbijali glavu što su takve kakve jesu... U svakom slučaju sramota.

$$$

pre 11 godina

Duda je car,kralj ,vasiona.On osvojio medalje sa reprezentacijom(uglavnom sa onom zlatnom generacijom) i prolse godine EL sa slabim Oly-to pisu mnogi fanovi.
Jedino me zanima:Da li je i Skariolo kralj/car,i iz koliko pokusaja je Duda osvojio te 2 EL,i kolike budzete je imao u svojim klubovima.

Vajanic,Rakocevic,Milic,Rakovic,Raduljica,Micov,Labovic-ili ovi ne valjaju ili Duda nesto mnogooo petlja.

Konstantin

pre 11 godina

Duda Ivkovic je trebao da se povuce kad nije uspeo da se plasira na OI.Dosao je posle onog debkla sa Shakotom i Slavnicem.Secam se prvo sto je rekao na konferenciji za novinare nas cilj je da se za 4 godine plasiramo u London.Ako do tada dodju rezultati OK ako ne, nema veze.Na pola prvenstva u Litvaniji pola tima mu je bilo van stroja.Nije uspeo u svom cilju i umesto da frajer kaze nisam ispunio zadatak neka proba neko drugi,on nastavlja ladno i umalo da se ne plasira na EP na kome ucestvuju 24 reprezentacija.Niko ne spori da je on trenerska legenda ali nije on preuzeo neku Š reprezentaciju vec je preuzeo igrace koji su u juniorskoj konkurenciji uzeli sve zlatne medalje.Zar je moguce da nema boljih igraca od Paunica,Stimca,Tepica.Kaze da nema igraca sa dobrim fizikilijama.Pa ti selektiras tim ti ih vodis na pripeme,ti si postavio trenera za kondiciju ili mozda ipak nije tako

aca

pre 11 godina

Još da je imao m... da kaže i ime agencije, ali izgleda da nije baš toliko hrabar već samo poluhrabar.

Što se tiče sadašnjih reprezentativaca osim Krstića i Teodosića niko ne igra glavnu ulogu u nekom velikom klubu. Ako izuzmemo Miličića i Radmanovića nemamo igrača u NBA a nekad smo imali po 4-5, a ostali su igrali za vodeće evropske klubove tj najbolje klubove iz Italije i Španije, za Nižni Novgorod tada niko nije ni znao. Čak ni CSKA nije ima neki tim.

mmx

pre 11 godina

hahah. Ja svaki dan igram basket po vise od sat vremena. Odmah sastavljam pismo Ivkovicu u kojem cu sve da mu skresem. :)
Bolje bi mu bilo da je zavrsio vise od dva razreda osnovne umesto sto pise neka idiotska pisma.

Pijani gost

pre 11 godina

Свака част Лабовићу на одговору!
Коначно да неко каже истину.

Aj bre ubij se!!!!
Igrali smo lose u kvalifikacijama al da neko pljuje po dudi to je sramota...njemu mozemo samo da se klanjamo!!! Trenerski mag!!!!!!!!! Molim te Dudo samo nemoj napustiti reprezentaciju.... Pozz iz Banja luke

terrible towel

pre 11 godina

Nekoliko casova lepog ponasanja i kucnog vaspitanja bi ti dobro doslo!!!! Krajnje je neumesno porediti Dudu Ivkovica sa doticnim gospodinom!!!!

globetrotter

pre 11 godina

Haha, ovaj kaže da je Ivković neuspešan trener. Ne znam baš lično Dudu i ko zna kakav je, ali neuspešan svakako nije.
A pravo da vam kažem prvi put čujem za Labovića. Ne zna, možda jeste u pravu za menadžere i sl. ali očigledno je da mu to ne bi smetalo da je pozvan za reprezentaciju. Sad kad nije, našao da pljuje po novinama, koje baš svašta i objavljuju.

Patriot

pre 11 godina

Najjači su mi komentari kako je Labovic u pravu i kako su Dudu pregazile godine. Duda jeste mator,težak, nezgodan covek,Ali je kosarkaski mag... Mozda ste zaboravili,davno je bilo (pre par meseci), da je osvojio Evroligu,sa timom koji je imao najmanji budzet na final 4. Pa je potom proglasen za najboljeg trenera Evrope. E sad neki Labovic,sa pivskim stomakom,proziva Dudu I maze celu reprezentaciju...strasno

hahaha

pre 11 godina

Koliko samo nasih igraca ima u Ruskoj ligi koji igraju po 25-30 min,pa ne vidim da oni pisu ovakva saopstenja.Decko hoce da podigne cenu sebi,od velikog talenta do ispod prosecnog kosarkasa

sanchez0714

pre 11 godina

Najjaci ste vi koji pljujete i Dudu i ceo nas sastav , vi bi ih sve napolje, a kad su bili drugi u Evropi prica je bila da konacno opet imamo dobar tim koji treba cuvati i cije vreme tek dolazi! E u inat svima ce da naprave dobar rezultat, a svaka njihova pobeda ce mi biti jos sladja zbog velikih poznavaoca kosarke!

Onokao...

pre 11 godina

Jel se secate vremena kada je ova generacija predvodjena Labovicem (sa njim igrao i Teodosic nesrecni) harala Evropom u mladjim kategorijama...znalo se ko kosi a ko vodu nosi ( Teo je nosio)...
(eeee, 15. septembar 2012 20:21)
Au,momcino,kakvih se ti gluposti nalupeta ovde...Da te utakmice nisu prenosene na TV,mozda bih ti i poverovao,ali se dobro secam polufinala i finala EP,kada je 87. godiste bilo izlazno iz juniora. Upravo su Teodosic i Tepic bili najbolji igraci te generacije,jer je Aleksandrov prethodno vec poceo da kuburi sa povredama. Od te generacije,jedino Labovic i Dragovic nisu uspeli da naprave ozbiljnije karijere,malo zbog toga sto kasnije nisu vise bili u tolikoj fizickoj dominaciji kao u mladjim kategorijama,a malo (ili malo vise) zbog njihovog rada...Ali dobro,ako je tebi lakse da tvrdis suprotno od onoga sto smo svi mogli da vidimo,onda je to apsolutno tvoj problem...

Milan Rausch

pre 11 godina

Kalijan je nargila, ili ti sprava za konzumiranje duvana i slicnih stvari, u njegovom slucaju citaj THC, tako da gospodin Labovic nije bio pri cistoj svesti i zdravoj pameti.
Inace ako ne gresim ovo je igrac FMP-a znaci kao i 98% igraca iz te skole mnogo price i marketinga, a malo kosarkaskog znanja. Labovic = Raduljica, dobar potencijal i nista vise od toga. Inace da je Ivkovic malko izlapeo, to je tacno, jeste prvak evrope, bio je i ostace veliki trener, ali isto kao i Teodosic voli da siluje stvari ko je ocigledno ne funkcionisu. Stoga, ako mogu da budem selektor bar na internetu evo je prva petorka
Miljenovic (on je od onih 2% valjanih igraca iz FMP-a),
Nedovic (jesam Grobar ali decko ubija koliko prodoran),
Micov,
Lucic (er ist der beste)
i Gagic (sledeci Pekovic i razlog sto ce DIVA opet biti druga,
+
(Krstic, Keselj, Bogdanovic Luka, Teodosic, Velickovic (ako ikad ozdravi), Bogdanovic Bogdan, Milutinov

Znaci mladi brzi i ekspozivni, i bar 50% Partizanovci jer nas istorija uci da tako jedino igramo dobru kosarku (1995-2002)

a trutovi tipa Macvan, Tepic, Savanovic i slicno mogu da igraju za OKK Beograd.

PS> Bez basketasa, samo kosarkasi u reprezentaciji

gradjanin Balkana

pre 11 godina

Kada Duda vrati u reprezentaciju jednog Pavlovica,Jarica,Milicica,Velickovica,Perovica,Radmanovica,Labovica,Rakocevica,plus da sansu mladim igracima koji zele zalaganje i timski duh u reprezentaciji u ozbiljnost Tepica,Teodosica i naravno povratak Tripkovica onda mozemo da pricamo mediokritetima i vrsti kosarke koju ce igrati kao sto je to svojevremeno radio Svetislav Pesic 2001 i 2002....

Englez

pre 11 godina

Jel vam drago, jeli bednici? Ajde mars u nazad u rupe u kojima ste bili dok se nije pojavio World Wide Web. Vi cete da pravite selekciju? Niko ste i nista i obicni bednici kao i taj Labovic, za koga niko nije cuo, kao ni za vas. Eto, imate nesto zajednicko.

KOSTA1703

pre 11 godina

E, ovo je Ivkovic.

Konferencija za stampu selektora i kapitena raprezentacije

Ivkovic: Prva petorka nase reprezentacije je: Drazen Petrovic.
Drazen(u pola glasa kroz zube): obavezno stavi Zdovca, treba neko da igra odbranu umesto mene.
Ivkovic: Zatim Dordjevic......O izvini Drazene nisam te odmah cuo...Izivnite gospodo novinari, ja sam pomesao.Drugi clan petorke je Zdovc.
Drazen: Stavi i Divca, da imamo nekog ko kad je tesno , i kad se ja sakrijem od odgovornosti, moze da vodi loptu preko centra i bude krivac za moguce greske.
Ivkovic: Zatim Divac, Kukoc(okrece se Drazenu: moram nekog da stavim ko moze i da igra ako treba).
Drazen: Dobro je, mada nemoj tako sam da izleces, bez da ja prvo odobrim.
Ivkovic: Necu vise Drazene, Tita mi!

Ivkovic: i na kraju naravno Radja, koji je jedan fin i dobar decko, jer tako lepo nosi peskire posle treninga.
Drazen: Svaka cast Ivkovicu, odlicno si se njega setio.
Ivkovic: Pa vidis da ja znam sta ti mislis.Jel` smem ja da nastavim da pricam s novinarima?
Drazen: Naravno da smes, samo polako, nemoj da brzas.Sacekaj da ja klimnem glavom.
.................................................. .................................................. ......
Novinari: Recite nam selektore da li ce u reprezentaicji biti mesta za Djordjevica?
Ivkovic: Kog Djordjevica?Ja ne znam da mi imamo takvog igraca.Znas li ti Drazene?
Drazene: Nikad cuo za takvog.Molim postavite sledece pitanje selektoru Ivkovicu.

I takvog podrzavate?

pavao

pre 11 godina

Dudu nikako ne bih menjao. Treba da se setimo da je Zeljko Obradovic razocaran otisao iz reprezentacije 2005.godine, a Pesic je takodje napustio Zvezdu posle "najteze godine u njegovoj karijeri". To samo govori da je situacija u kosarci jako losa, manadzeri ocigledno imaju previse uticaja, prodaju igrace u inostranstvo pre nego sto sazru i onda oni tamo sede na klupi i nazaduju. Nase mlade ekipe su stalno pri vrhu evropskih i svetskih takmicenja i to omogucava da ovakav pristup traje vec godinama.
Duda u ovakvim teskim uslovima pravi kompromise i izdrzava bez obzira na svoje godine. Nije tajna da on moze da bude kapriciozan (npr neigranje Sase Djordjevica pocetkom druge polovine 80-tih zbog Dudinih odnosa sa Sasinim ocem), ali to je manje-vise prisutno kod svakog trenera.
Zakljucak: Duda da ostane, paraleleno sa tim da se uspostavi red u srpskoj kosarci - najjednostavnije bi bilo uvesti starosnu granicu, na primer nijedan kosarkas ne moze da ide u inostranstvo pre 23 godine. Ovo je nekad postojalo i granice je cak u nekom periodu bila 27 godina. Jednostavno resenje, mladi igraci bi igrali u nasim timovima, klupska kosarka bi imala vise uspeha, a reprezentacija mnogo vise. Jedino bi manadzeri morali da cekaju par godina vise da dobiju novce, ali bi i oni na kraju dobili svoje.

djordje

pre 11 godina

glupost oko menadzerske agencije. U to vreme su keselj i erceg bili u olimpijakosu keselj je imao malu minutazu a erceg otisao na pozajmicu. Da je duda hteo da igraci iz reprezentacije imaju minutazu valjda bi njih dvojica imali vecu minutazu

Sunara

pre 11 godina

Moze li neko da mi da informaciju imaju li pomenuti Misko Raznatovic i nekadasnji kosarkas i predsednik KSS Dragoslav Raznatovic veze jedan sa drugim, tj da li su u rodbinskoj vezi? Hvala

2001 i 2002

pre 11 godina

Glasno i jasno: SVETISLAV PESIC!
Ako ostane na klupi Nemacke, covek ce u Sloveniji sa Nemackom biti bolje plasiran nego Duda sa Srbijom, pazite sta sam vam rekao.

antimatter

pre 11 godina

@retardinjo

Baš suprotno, tu smo gde jesmo baš iz razloga zato što se onima koji su nekad nešto uradili kako treba daju neograničeni krediti, u svakom smislu!

lee kas

pre 11 godina

kompleksash! na niske grane si se Labovicu spustio. izgubio si svako postovanje. da postujes sebe i da držiš do sebe ne bi tako nisko spao bez obzira koliko ti teško pao ne pozivanje u repku. mislio sam da si inteligentniji od toga, ali bože moj čovek greši....

Ernesto

pre 11 godina

Nista necu reci o sadrzaju pisma, ali ako je ovaj citat pisma pravi, onda mora da mu je pomagala zena da ga sastavi. Prvi pasus kao da je pisala Sanja Marinkovic. Boze me pomozi.

United Kingdom

pre 11 godina

Predlažem vam da ubuduće šetate Kalemegdanom, čitate "Politiku", čuvate golubove…

Istina, Dudo, Dudo.. unistavas odnosno unistio si SRPSKU kosarku! Kako te bre nije sramota???????? Ne verujem sta radis.. Dno dna si......

Shar

pre 11 godina

Sta lupa da je potrosio 970 miliona, kada je sad sa Olimpijakosom uzeo Evroligu sa smesnim budzetom u odnosu na CSKA, Barcelonu i ostale klubove. Pa Zeljko jeste uzeo sve te Evrolige, ali svaki njegov tim je bio jaci od Dudinog Olimpijakosa. Realno je da nemamo asove kao pre, da nismo kvalitetniji od Spanije, Rusije, Francuske, Litvanije (nemamo igrace tipa Kirilenka, Kleize, Parkera, Batuma, spance da ne spominjem) i mozda jos nekih reprezentacija, i bas zbog toga moramo da imamo sve igrace na raspolaganju, pocev od Milicica, Pavlovica, Radmanovica, uz oporavljene Micova, Novicu i Tripka, verovatno bi mogli da dobijemo sve ekipe od pomenutih, sem Spanije.

Apache

pre 11 godina

on ce dudu da uci kako da radi, pa sa manje vise istom ekipom smo uzeli srebro ... ni meni se ne dopada sto recimo paunic igra al sta radim ... lose smo odigrali kvalifikacije ali boze moj bice bolje na prvenstvu, sigurno ce duda promeniti neke igrace, ne treba mu labovic da ga prosvetljuje

danilo

pre 11 godina

e teško tebi kad dudu tovaris on je vise video snimaka pogledao nego što si ti utakmica odigrao,sram te bilo,koji si bre ti igrač majke ti!!jeste teodosic nepredvidljiv ali vodu je pitanje sa ki bi mogao da mu sipas..teško veoma!!ostavite vise dudu...on je bog košarke da vam nije bilo njega pola vas bi ugasili.
dudo care dudo gospodine

Ivan_Milan

pre 11 godina

Cini mi se da nasoj reprezentaciji i jeste najveci problem to sto vecina igraca ima relativno malu minutazu u svojim klubovima, i da zbog toga imaju manjak samopouzdanja kad dodju da igraju u reprezentaciji, i mase otvorene suteve! Drugi problem je veciti srpski problem, a to je nesloga, koja u kosarkaskoj reprezentaciji postoji vec nekoliko godina. Kada bismo se jednom ujedinili, i kada ne bi postojalo zvezda i zvezdica, ovakvih problema ne bi bilo!

goran

pre 11 godina

e moj labovicu ugojio si se, ke ce te kupi takog? duda posle ove sage, videcemo sa kakvim ishodom ide u penziju, jos malo da se pokupi kajmak nece da smeta... licno moje misljenje, svi igraci koji se navodno nisu odazvalai, nisu digli slusalicu, navodno povredjeni su redom demantuju te tvrdnje i tu nesto smrdi, zar nije lakse reci necu milicica, naravno nije on cvecka, ali upordeite izjavu milicica kad preti sudiji, premda je neprimerena sa koliko zara je igrao i izjavu teodosica, takav sam kakav se ne mogu da se menjam morate da me trpite.. jedostavno vreme je da duda ode, ja bih dao muti priliku, ne zato sto je najbolji, vec zato sto su kari i zeljko vec osvajali sve, nikolic ima isto iskustvo kao pomocni.. ne znam nervira me SUJETA ivkovica, i inat sve tera po svome, na stetu nacije, vreme je sa 70 polako da se odmara, godinama unazad je mucenje gledati nesrecnu reprezentaciju...

stefan

pre 11 godina

Kakav covek treba da budes pa da napises sve ovo za Ivkovica,pa cak i da ima istine u necemu,vrlo ruzno i klinacki!!!Nije bio los kad je igrao u jadranskoj ligi,mozda je i imao nekog mesta u reprezentaciji,ali bi verovatno mogao samo da sedi na klupi,i nebi imao nikakvu zapazenu ulogu!!!

basket____fanatic

pre 11 godina

Ima igracha koji nisu iz te agencije , proverite ... Inache, taj Mishko uhlebljava u inostranstvu i neke nashe prosechne kosharkashe , shto je bolje nego da to ne radi , zar ne? Da li je on krivac shto ne igraju talenti i da li je on taj koji kreira repku, pochev od mladjih kategorija ne znam , ali chinjenica je da nemamo kvalitetne igrache... i Labovic je samo prosek...

Veca

pre 11 godina

A i ko je taj Labovic uopste, nikad nisam ni cula za njega a on se tako obraca Ivkovicu. Da se vrati mami i tati na prevaspitavanje da bi znao bar svoju prinovu lepo da vaspita a zbog tog viska kilograma verovatno nisam ni cula za njega jer braca Gasol nemaju taj problem

kolubarac

pre 11 godina

ja sam zbunjen, vi ste zbunjeni, svi zajedno smo zbunjeni !! navikli su nas zadnjih godina na sve i svašta i toliko su nas zbunili da nemožemo prepoznati skoro ništa bilo lepo bilo ružno, a pravih informacija nemamo ili ih imamo selektivno al' nedovoljno za mozaik !! a sklapati mozaik bez materijala je traćenje vremena.

boban pantović

pre 11 godina

Naravno da je o tome trebalo ranije govoriti. Duda je zreo za penziju i dosta sa tom prodajom preko reprezentativnog dresa. Budi čovek imaj... i reci šta imaš...čoveke je gospodski lepo i kratko rekao sve...

polako

pre 11 godina

Ovde treba odvojiti to da li smo ili nismo zadovoljni igrom reprezentacije od ulicarskog vredjanja i tvrdnje da su to igraci Misak raznatovica. Proverite- nisu. Pre nego sto uzmete zdravo za gotvo da sastav reprezentacije cine samo Miskovi igraci prvo proverite. Mnogo lako bacamo kamen na drugoga. Pri tom, Labovic ima zaista briljantnu karijeru, toliko briljantnu da je imao srece da ga je no uopste angazovao kada mu je nemacki klub urucio otkaz. Toliko o tome. Duda treba da se povuce, jer ma koliko dobar trener bio, ne uspeva da nametne atoritet vikanjem momcima koji nemaju karakter. Njima treba drukciji, mozda takticki gori, ali mirniji trener, poput Kolakovica u odbojci koji bi mogao da ih motivise.

sumnjivo lice

pre 11 godina

Labovic jeste bio verovatno nabolji igrac te generacije, koja je sve osvojila u mladjim kategorijama. Labovic je isto tako bio najbolji - prvo u Borcu iz Cacka a onda i u FMP, kada je bio najbolji i u Jadranskoj ligi. To su cinjenice, kao i to da nikad nije dobio sansu u reprezentaciji, za razliku od nekih drugih, koji nikad i nigde nisu bili najbolji.
Takodje, cinjenica je da je teskog karaktera i da su ga vaspitavale ulice Prokuplja, gde je rodjen i odrastao, a ko poznaje taj mentalitet, jasno mu je zasto je uvek spreman na svadju i tucu.
Ipak, zauzdao ga je Covic i pravilno kanalisao i iskoristio.
U sustini nasoj reprezentaciji treba neko ko ce autoritetom da zauzda i pravilno iskoristi Milicica, Radmanovica, Labovica i slicne. Sada je na vidiku i problem sa Teodosicem.

Igor

pre 11 godina

Gospodin Ivkovic je vrhunski kosarkaski strucnjak sa grandioznom karijerom , to niko normalan ne moze da osporava , ali je veoma cudno da se zbog toga unapred osudjuje svaki kriticki osvrt na njegov rad sa nasom reprezentacijom u poslednjih nekoliko godina . Njegovi losi potezi , ako ih je bilo , ne moraju uopste biti posledica njegovog loseg kvaliteta kao strucnjaka , nego nekih drugih stvari , kao na primer sujete , losih medjuljudskih odnosa , loseg stanja u kosarkaskom savezu , itd . Treba to sve proanalizirati hladne glave (ima ko je zaduzen za to) i naci uzroke problema , ne treba pojedine ljude izuzimati od kritike kao da su bozanska bica .

Marko

pre 11 godina

Koliko ste vi nerealni ,niko nespori šta je Duda napravio u zadnjih 30 godina,a iskreno da pričamo pogledajte sa kojim timom je napravio,ne zna se koju je veća zvezda bila u reprezentaciji.

Ovde se spori Dudini rezultati kroz kvalifikacije i u zadnjih dve godine ,od kada je Teodosić počeo da divlja,i glupo je drugoga prozivati za svoje neuspehe nekog drugog.

Iskreno mislim da bi Duda trebao da ode,a isto tako mislim nesastavlja reprezentacije ,jer posle onoga sto sam pogledao na sajtu www.beobasket.net, sve mi je jasno,

Da li je moguće da jedan menadžer drži 10 igraca koji trenutno igraju za nasu reprezentaciju,pa nemojte da se pitate zašto Tepić,Paunić,Rašić i ostala kompanija koja je tri godine van forme ,moraju da igraju.

Labović je lepo Dudu prozvao za to,on je marionete u rukama Mihajla Ražnatovića,ma šta god vi pričali,dok je god Duda na mestu selektora ima da prolazimo sve gore i gore,iskreno da pričamo njega su stigle i godine.

Labović je možda previše žustro reagovao ali je rekao istinu,ne znam zašto svi pljujete dečka kada je čisto rekao istinu stanja u našoj košarci.

Dok su bile kvalifikacije svi ste pljuvali Dudu i Teodosića,a sada je neko javno rekao protiv Duda vi ga branite.

Duda je rak rana naše košarke priznali vi to ili ne,njegovi rezulatati u zadnje dve godine to govore,nemojmo da se vraćamo 20 godina unazad od stare slave se neživi,pa i meni da su dali onaj tim što je Duda imao ,bez problema bi postao prvak.Pogledajte rezultate u zadnje dve godine.

jole

pre 11 godina

Hahahaha ljudska glupost nema granica! Ovaj anonimus da kaze Dudi Ivkovicu da je los trener?! Treba da ga je sramota celog zivota zbog ove izjave!

Kapetan

pre 11 godina

Postovani gospodine Labovicu,
ma sta da je problem ovako se ne odgovara selektoru jer za Vas gospodine Duda je vasiona, a mi koji smo se nekad bavili nekim ( bilo kojim ) sportom mozemo samo jedno da zakljucimo VI NISTE TIMSKI IGRAC samim tim pitanje je dali ste bas vi zasluzili da nosite boje Srbije i dali bi ako budete nezadovoljni ovim ili onim i nju opanjkavali. Veliko je znanje sledace stvar gospodine Labovicu : " Ko ne nauci da gubi taj ne moze nauciti da dobija " rece nekad davno jedan pametan covek! Tim ili Vi = Tim !

LoshMi

pre 11 godina

Gospodine Labovicu, jeste Duda trenirao velike timove i puno zaradjivao, ali ti si ga preterao. Pa nijedan trener ne moze da zaradi 970 miliona evra. Tako da on nije mogao da toliko para potrosi. Mada, mogla bi poreska da se pozabavi ovom temom. Nikada se ne zna.

Wllaxy

pre 11 godina

Sve bi bilo u redu da mi mozda ne znamo ko je Labovic i kakav je igrac, o cemu govori i njegova karijera tj. u kakvim je klubovima igrao.
Ne znam na sta je i da li je mislio ali da li on stvarno misli da njegovih 25-30 minuta u Niznjem Novgorodu moze da se poredi sa Bjelicinih 15 minuta u Kahi Laboral i slicno. Decko je pomesao kvantitet sa kvalitetom pa misli ako je igrao po 35 minuta u Eniseju ili Krasnaja Krilima (ili kako se vec zovu) to moze da se meri sa minutazom i bilo kom iole ozbiljnijim klubom!
A to kako je u citavu pricu kroz "odgovor" Ivkovicu upleo i ostale kosarkase je tek nisko i govori vise o njemu samom nego o bilo kome drugom. Nek je i 100% u pravu ali odgovor nekome ne sme da se pretvori u prozivanje i omalovazavanje njegovih kolega ili kako ih on zove "maskota" pored terena! Ovako se radi o necemu sto nema ni trunke ljudskog i kulturnog ponasanja i ne mogu a da se ne zapitam a kako b, u nekom narednom periodu, i bez Ivkovica, on, tako veliki kosarkas, iste te "maskote" mogao da pogleda u oci i da zaigra sa njima!?
Zar misli da se tako radi? Nek je i 100x veci kosarkas od njih, a od njega sam samo video glorifikaciju sopstvenih vrednosti koja nema utemeljenje ni u jednom znacajnijem rezultatu kome je on doprineo, kao covek je pokazao da je mali, mali, malecki....

nelzon

pre 11 godina

koja kolicina gluposti! labovic je bio i ostao jedan ogranicen centar, koji ce mozda igrati tih svojih 30 minuta u klubovima 6. i 7. u svojim ligama, ali on je ostao ni 4. ni 5. i kao takav u ovoj reprezentaciji apsolutno beskoristan

xxx

pre 11 godina

Jel ga ovo Dule ucio da sastavlja saopstenja za javnost? Mislim stvarno, dokle ide ovo, nekad su kosarkasi bili gospoda a sada se koriste nekim ulicnim recnikom i niskim uvredama, valjda zato ni nismo vise ono sto smo bili.

David

pre 11 godina

Kao što sam napisao pre neki dan tek će se videti koliko je Duda jedan najsujetniji čovek.....

A kad završite u grupi na EP mi ćemo opet da te pitamo gde ti je Miličić i Rakočević....

mare

pre 11 godina

Poštujem ovakve ljude kao Labović koji odskoče iz uštogljenog kalupa. Dečko je stvarno u pravu,svaka mu čast,malo je takvih danas koji imaju hrabrosti da kažu gorku istinu.

100%

pre 11 godina

U pravu je Labovic. Malo je socnije odgovorio, ali vidi se da je Ivkovic i vise nego sujetan, ali sada vidimo da ima neki dil i sa nekim agencijama. Kapiram da je ta agencija predstavnik ovih sto kada ih gledamo boli nas zeludac tj. Tepic, Markovic, Stimac, Paunic...

'

pre 11 godina

Bravo! Dok sve usijane glave u savezu i među navijačima ne shvate da je Dudina era prošla pre desetak godina biće ovako kako je.
I zapitajte se zašto "zemlja košarke" ima ovakve rezultate u poslednje vreme...

musa dembele

pre 11 godina

Koliko je ova noga generacija kosarkasa BEZOBRAZNA!!! Tacno se vidi da su odrastali u sistemu sveopste hipokrizije drustva,tajkuna,mafije, lopova ,sponzorusa.. Nikada ovako nesto nisam slusao od Bodiroge,Stojakovica,Rebrace,Savica,Djordjevica...

Mirko

pre 11 godina

Treba da ga je sramota, koliko god da je nasa reprezentacija igrala lose on kao igrac koji je losiji od svakog igraca nase reprezentacije ne sme tako da se obraca strucnjaku kao sto je ivkovic. Sram ga bilo!

Boske

pre 11 godina

Svaka ti bila ovakva, junacino. Dosta je bilo njegove filozofije. Sa onakvim igracima bih i ja bio prvak. Kari Pesic (iako sam grobar) je za ovog filozofa genije. sarenac i Ivkovic na Mali Kalis

ZMAJ

pre 11 godina

Jedan od onih ekstra talentovanih igraca koji se nisu dokazali. Kako su prolazile godine u mladjim kategorijama sve je manje igrao u utakmicama reprezentacije. Neradan i tacka. Pekovic je njegova generacija. Dule je poklonio Samardzijskog FMP-u da bi napravio prostor za Nikolu ali nije ni pomisljao da dovede Labovica.
On zna da li je Duda trener ili nije? On zna ko sastavlja tim? On zna?
Siguran sam da ne zna, a i sastav mu je prazan. Daleko mu lepa kuca.

Nikola

pre 11 godina

Da je samo ovaj slučaj spora Ivkovića sa nekim od igrača bio bi na strani našeg cenjenog trenera! Medjutim simptomatično da je Ivković u zadnjih par godina zaratio i sa Miličićem, Raduljicom, Rakočevićem... Sve ove igrače kritikovao je iz ovih ili onih razloga jedino je uvek imao razumevanja za njegovog miljenika Teodosića nabedjenu zvezdu koji kida živce celoj naciji tokom utakmica reprezentacije!

Corleone

pre 11 godina

Bogami dobro me ova vest pecnula, dve stvari pogotovo... Prva stvar svaka cast momku da uopste ima petlju da ovako sve saspe u lice velikom Dudi, druga stvar, pocinjem da verujem da je sve to istina, sve price vezane za "menadzersku agenciju" i ovaj sastav repke koji se vec dugo forsira...

Aleksandar

pre 11 godina

Uffff.....pretera ga, i sve da je istina što si to saopštio, malo je neprimereno javno napadati čoveka koji je, hteli to ili ne ,zaduzio ovu zemlju sa tako reci filozofijom kosarke!!!

xyz

pre 11 godina

Reci da Ivkovic nije nikakav trener je skroz smesno! Na treneru je da sastavi tim i da pozove one igrace koji se uklapaju u njegovu viziju igre. Ovaj se ponasa kao da je Divac, kada bi se sad svaki igrac bunio sto nije pozvan u reprezentaciju a igra u svom timu 25 do 30 min po utakmici, pa gde bi nam bio kraj.

Miloš

pre 11 godina

U svakoj normalnoj zemlji bi posle ovakve izjave vrata reprezentacije za njega bila zauvek zatvorena, bez obzira ko je trener. Gospodin Dušan Duda Ivković je zaslužio svako poštovanje svih čestitih ljudi. O rezultatima kroz ove kavlifikacije se može razgovarati, trenera možemo smeniti, ali sve njegove uspehe i radosti koje nam je priredio ne smemo zaboraviti.

VLADIMIR

pre 11 godina

Svaka ti čast momče. Nisi rekao baš sve, ali u pricipu si rekao suštinu delovaja velikog kouča i zaljubljeika u sopstveni lik i delo. Iz pristojosti bih se uzdržao od nabrajanja nekih drugih karakternih i ljudskih osobina g. Ivkovića pod stare dane velikog "košarkaškog mešetara". Drago mi je da sam potvrdu svog identičnog mišljenja dobio i od jednog vrlo solidnog igrača. Zato u interesu košarke u Srbiji nekad dobrom treneru Ivkoviću treba pod hitno "zahvaliti na uslugama", ako želino da našto postignemo na EP u Sloveniji gde smo se na sreću i sticajem srećnih okolnosti, našli i gde izborim od raspoložvih igrača i sa pravim selektorom koji pre svega ima pošten odnos prema poslu, MOŽEMO NEŠTO I POSTIČI. I ja vam Dudo želim lepe penzionerske dane provedene s vašom velikom ljubavlju golubovima.

Menadzerisanje

pre 11 godina

Bravo Gagi rekao si celu istinu svaka ti cast imas onu stvar.Ovime si me kupio za ceo zivot.Samo toga nema samo u kosarci treba se raspitati ko sastavlja tim Partizana i gde su otisle pare od Nastasica.

DJ Pedja

pre 11 godina

Ko je uopste taj Labovic, evo prvi put cujem za njega !!! I ovako nesto samo moze da napise neki balavac i NEprofesionalac, i tako se niko nesmije obratiti covjeku kojeg bi svaka reprezentacija zeljela u svojuim redovima !!! DUDA nedaj na se, stojimo iza tebe.

hua

pre 11 godina

upravu labovic;dosta lazi;lagao za milicica;rakocevica;vujanica,micova,sad i labovica,svi znaju da mebadzerski vodi reprezentaciju i ima procenat,taj labovic igra pi 30 min a keselj 2 min po mecu,i to ruska liga u prve 3 lige evrope

Drobnjak iz auta

pre 11 godina

"Uzeli ste dve Evrolige, potrošili 970 miliona evra." hahaha e ova mu je dobra, nije Duda kriv što čim neko reši da baci velike pare njega prvog zove da pomogne.

Andria

pre 11 godina

Mama i tata te nisu naucili sta je lepo vaspitanje i zato tvoje reci nemaju nikakvu tezinu. Kada naucis da se ponasas mozda ce te ljudi shvatiti ozbiljno, mada mislim da je kasno za tebe. Ostaces sirovina do kraja zivota. Tuzan si i nesretan lik.

eeee

pre 11 godina

Jel se secate vremena kada je ova generacija predvodjena Labovicem (sa njim igrao i Teodosic nesrecni) harala Evropom u mladjim kategorijama...znalo se ko kosi a ko vodu nosi ( Teo je nosio)...

Shone

pre 11 godina

Dusan Ivkovic je uz Novaka Djokovica covek zbog koga se ja osecam ponosnim sto sam gradjanin Srbije! Vrlo dobro znam da je vas posao da pisete i obavestavate, ali objaviti ovako nesto je van svakog razuma! Ko se setio Labovica? Zasto je on uopste bitan? Ja mislim da se njega setio neki novinar za odredjenu nadoknadu! I sad je to razlog da svi citaju ovako nesto o Dudi Ivkovicu! Nepostujemo nista vredno u nasoj drzavi, zato smo i tu gde jesmo!

dax

pre 11 godina

sve je upravu,reprezentaciju prave menadzeri(raznatovic)igra keselj a greje klupu u olompijakosu gde je upravo duda trener;paunic...strasno;a zali se kako se rakoc i milicix ne javljahu,dokle te lazi..bogdanovic igra po 30 min u spaniji a igra keselj

Lazar

pre 11 godina

Sramno saopštenje nekoga ko se smatra dostojnim grba Srbije. Da li je to dete svesno o kome govori?! Pustimo li opet da nam igrači smenjuju i drže lekcije trenerima, kao što smo dopustili u slučaju Obradović, i to sada neotesani ljudi i trećerazredni košarkaši možemo se pozdraviti sa košarkom u Srbiji.

Magic

pre 11 godina

Prvo neznam ko je niti sam cuo za ovog "velikog"kosarkasa koji je tako veliki "autoritet"da moze da ocenjuje strucnost jednog Dusana Ivkovica koji ima toliko velikih rezultata koji ovaj samozvani "Magic Johnston" u njegovoj karijeri nece imati ni 0 procenata. Posebno je neverovatno koliko vas podrzava ovakvog "autoriteta".
Pozdrav svim dobrim poznavaocima kosarke iz UK

zbunjen sam

pre 11 godina

da nije bilo Dude mi ne bismo imali kosarkasku reprezentaciju,pogledajte nase rezultate od 2003 do 2009 pa onda nesto pricajte.Duda je nasu reprezentaciju vratio na mesto koje zasluzuje,medju 5 najboljih reprezentacija sveta.Hvala lepo,molim lepo.Nema tu nikakve filozofije.

bole

pre 11 godina

Ja zaista ne znam sta Gdin Labovic Misli i da li uopste misli?Pred jednim Dudom Ivkovicem kapu dole!Jako je neumesno sto pominje svoje saigrace i minutazu,uzgred Krstic i Teodosic igraju isto minuta u CSK-a koliko on igra u Niznjim tako da to zaista ne treba komentarisati.Uostalom ako je tako veliki igrac,a nije zasto ne igra u Spaniji,Turkoj,Grckoj a ne u 8-9 klubu Ruske lige?Njegov recnik dovoljno govori o njemu,jer i kada ode Duda Ivkovic sto je neumitno kako ce igrati sa maskotama kako je nazvao svoje kolege?

sasa

pre 11 godina

mislim da je labovic igrac kojem je stalo do reprezentacije i njenih rezultata, za razliku od vecine igraca od kojih je neke i pomenuo kao maskote sto i jesu, bez obzira i da igra u trecu ligu u iraku ovakvi igraci bi trebali da igraju pa makar i izgubili ali bi se bar borili...ivkovicu ajde na zlatibor cuvaj stado i povedi teodosica sa sobom...

Lehmann

pre 11 godina

Neko je ovde lepo rekao da je ovo sramota i citati, a jos kad vidim komentare tipa "bravo, care, majstore..."

Nesto se opasno lose desava sa ovom zemljom!

Mega Misko Vizura

pre 11 godina

Zestoko,ovaj momak je bas frustriran.Mislim da nije trebao bas tako,jer je nekim delom i udario na saigrace iz mladjih kategorija.Moglo je ovo i kulturnije.

Sto se tice menadzerske agencije...tu je nazalost upravu,svi koji imaju veze sa kosarkom znaju da je repka Dudina i Miskova.

Boki_Marad

pre 11 godina

Može svašta da kaže, al da Duda nije ekspert, to ne može... Čovek je zaslužan za uspehe prethodnih 40-ak godina u našoj košarci i zajedno sa još nekim trenerima je bio otac svih prethodnih generacija i mnogi današnji uspešni treneri su od njega učili...

United Kingdom

pre 11 godina

Predlažem vam da ubuduće šetate Kalemegdanom, čitate "Politiku", čuvate golubove…

Istina, Dudo, Dudo.. unistavas odnosno unistio si SRPSKU kosarku! Kako te bre nije sramota???????? Ne verujem sta radis.. Dno dna si......

Milan

pre 11 godina

Vidim da spominju Rakocevica,Raduljicu i Milicica i naravno pljuju Teodosica... Ne racunajuci Rakocevica,koji je top igrac,Raduljica i Milicic su igraci koji ne zasluzuju mesto u reprezentaciji,jer imaju falinku u glavi,a to trener,renomea Dude Ivkovica nece sigurno da trpi... A sto se Tea tice,jako je mala granica izmedju genijalnosti i ludila,a Teo samo povremeno predje tu granicu.. Tako da,jedan je Milos Teodosic-genijalac,uprkos svim Vasim negativnim komentarima...

Misko

pre 11 godina

Evo da i ja kazem nekoliko reci...ovi mladji sto slave Ivkovica ni ne znaju ko je bio Slobodan Piva Ivkovic,a pa deco moja on je bio strucnjak i veliki trener,mozda pored profesora Ace Nikolica jedna od najvecih..Dok je Dusan Ivkovic samo trener,ne kazem da je Duda los trener ali nije ni odlican,nego je dobar trener..A nasa reprezentacija igrala ovako zahvaljujuci povlascenom tretmanu jenom klubu u Srbiji..pre raspada SfRJ..KK "Crvena Zvezda" je imala14 titula prvaka bivse nam drzave,od toga 12 uzastopnih,i samo je nekome bilo u interesu da KK CZ unisti,i da se napravi da jedan drugi klub,nema konkurenciju i da on postane najuspesnji,zadnji put smo nesto uradili u svetskoj i Evropskoj kosarci pre 10 god.i stalno zaboravljamo da su to uradile generacije koje su stasale u bivsoj SFRJ..a Duda je sve to mogao voditi dok je bilo 2-4 kvalitetna kluba u ligi,a ovde se u poslednjih 20.godina forsirao samo jedan klub i svi zanmo koji..nadamo se da cemo nekda naci odgovor i zasto...

eto...

pre 11 godina

Što volim što svi vi znate tu "istinu",i sada kao "Bravo Laboviću".
Kako bilo ko sme da kaže nešto Dudi Ivkoviću? Čovek je jedan od najboljih evropskih trenera ikad! A na sve to,to govori jedan LABOVIĆ! EJ! Treba da ga je sramota,kao što je mene bilo dok sam čitao ovo!!! Neverovatno je šta sujeta napravi od čoveka...

mika

pre 11 godina

Labovic je rekao javno ono sto svi uouceniji znaju, menadzer Raznatovic kroji tim i minutazu igracima a Duda je tu samo egzekutor menadzerskih zamisli. Tako je nasa kosarka propala, jer je vode menadzeri koji uzimaju procenat od prodaje igraca, a nazalost nasli su saradnike u 'velikim' trenerskim imenima! Mislite o tome!

Necu_u_Tor®

pre 11 godina

Nizni Novograd?!
I on nesto prica coveku koji je u kosarci osvojio sve sto se osvojiti moze...
Uz to, na koji nacin? Pa sve da je i tako (a osnovni problem je sto smo u stvari limitirani, prosto nemamo igrace), obracanje starijem treneru na ovaj nacin je jadno, neiteligetno, sujetno i jednostavno dovoljno govori o samom labovicu...

navijac

pre 11 godina

Decko javi se kad osvojis nesto i neko bude znao gde igras i sta igras
i nauci jednom
Selektor bira ko igra i tacka, ma ko god bio on

svi razmazeni a niko vise nece da trenira 10sati dnevno pa da postane igrac ali da filozofira hoce

Milan Rausch

pre 11 godina

Kalijan je nargila, ili ti sprava za konzumiranje duvana i slicnih stvari, u njegovom slucaju citaj THC, tako da gospodin Labovic nije bio pri cistoj svesti i zdravoj pameti.
Inace ako ne gresim ovo je igrac FMP-a znaci kao i 98% igraca iz te skole mnogo price i marketinga, a malo kosarkaskog znanja. Labovic = Raduljica, dobar potencijal i nista vise od toga. Inace da je Ivkovic malko izlapeo, to je tacno, jeste prvak evrope, bio je i ostace veliki trener, ali isto kao i Teodosic voli da siluje stvari ko je ocigledno ne funkcionisu. Stoga, ako mogu da budem selektor bar na internetu evo je prva petorka
Miljenovic (on je od onih 2% valjanih igraca iz FMP-a),
Nedovic (jesam Grobar ali decko ubija koliko prodoran),
Micov,
Lucic (er ist der beste)
i Gagic (sledeci Pekovic i razlog sto ce DIVA opet biti druga,
+
(Krstic, Keselj, Bogdanovic Luka, Teodosic, Velickovic (ako ikad ozdravi), Bogdanovic Bogdan, Milutinov

Znaci mladi brzi i ekspozivni, i bar 50% Partizanovci jer nas istorija uci da tako jedino igramo dobru kosarku (1995-2002)

a trutovi tipa Macvan, Tepic, Savanovic i slicno mogu da igraju za OKK Beograd.

PS> Bez basketasa, samo kosarkasi u reprezentaciji

nnidza

pre 11 godina

dokle vise pominjanje Milicica, Radmanovica, Jarica, Pavlovica? Oni su odavno prestali da igraju kosarku. sada su manekeni, pikaju basket u cirkusu kosarke. Popunjavaju broj stranaca kako bi interesovanje sveta bilo usmereno ka NBA. Jos jedan pokusaj pravljenja i prikazivanja amerike kao zajednice razlicitosti. Sarena laza. Dudi nedostaju Tripkovic i pre svega Novica. Nema sutera, pravog skoka,... Jaric, Radmanovic, i kompanija su svoju sansu imali na EP u Beogradu. nNa utakmicama su od dosade ljustili banane i svadjali se sa trenerom. njihovo vreme je proslo. A Labovic je preterao. sebe je najvise ponizio...

coa

pre 11 godina

Nije istina da je Ivkovic los trener.Ali za ostalo se slazem u potpunosti.Samo cu da kazem neka prezimena,Paunic,nemam komentara za njega.Tepic je za neobavestene davao 2,5 poena u Evroligi,to su dva slobodna bacanja,pa vi vidite.To su jake utakmice,neka se pokaze.

Markovic je pozvan,a svi znamo ko nam je u kvalifikacijama bio kapiten-Vujanic.Umesto Vujanica gde smo mogli da imamo najbolje plejeve u Evropi igrali su Markovic i Bojan Popovic.

Uz svo postovanje za Dudu koje je preveliko,ocigledno postoji problem u njegovim godinama i da sebe stavlja u prvi plan,umesto Srbiju.Stvarno mi je neverovatno da Vujanic,Milicic,Labovic,ispadnu jedini krivci.U pravu je Labovic,secam se kad je dolazio u Cair,on je bio tad prvi pick FMP-a,stvarno je igrao odlicno,a onda se odjednom "izgubio".Uvek pozdravljam iskrenost.

Pozdrav

KOSTA1703

pre 11 godina

E, ovo je Ivkovic.

Konferencija za stampu selektora i kapitena raprezentacije

Ivkovic: Prva petorka nase reprezentacije je: Drazen Petrovic.
Drazen(u pola glasa kroz zube): obavezno stavi Zdovca, treba neko da igra odbranu umesto mene.
Ivkovic: Zatim Dordjevic......O izvini Drazene nisam te odmah cuo...Izivnite gospodo novinari, ja sam pomesao.Drugi clan petorke je Zdovc.
Drazen: Stavi i Divca, da imamo nekog ko kad je tesno , i kad se ja sakrijem od odgovornosti, moze da vodi loptu preko centra i bude krivac za moguce greske.
Ivkovic: Zatim Divac, Kukoc(okrece se Drazenu: moram nekog da stavim ko moze i da igra ako treba).
Drazen: Dobro je, mada nemoj tako sam da izleces, bez da ja prvo odobrim.
Ivkovic: Necu vise Drazene, Tita mi!

Ivkovic: i na kraju naravno Radja, koji je jedan fin i dobar decko, jer tako lepo nosi peskire posle treninga.
Drazen: Svaka cast Ivkovicu, odlicno si se njega setio.
Ivkovic: Pa vidis da ja znam sta ti mislis.Jel` smem ja da nastavim da pricam s novinarima?
Drazen: Naravno da smes, samo polako, nemoj da brzas.Sacekaj da ja klimnem glavom.
.................................................. .................................................. ......
Novinari: Recite nam selektore da li ce u reprezentaicji biti mesta za Djordjevica?
Ivkovic: Kog Djordjevica?Ja ne znam da mi imamo takvog igraca.Znas li ti Drazene?
Drazene: Nikad cuo za takvog.Molim postavite sledece pitanje selektoru Ivkovicu.

I takvog podrzavate?

teski centar

pre 11 godina

Covek je rekao dugo skrivanu istinu. On postuje sebe i svoje mogucnosti. Sto se tice Dude- ne zivi se na racun davno stecenog ugleda i slave.

retardinjo

pre 11 godina

Tipičan Srbin, što se vidi i po odobravanju ovakvog ponašanja na ovom sajtu.Kod nas čim neko oplete po velikom čoveku kao što je Duda(pod uslovom da ima imalo istine u tome što priča) odmah su reakcije "Svaka čast, rekao si istinu, ti si jedini smeo da kaže ono što svi misle". Kompleks malog čoveka prema velikom. Zato su veliki ljudi uvek bili terani odavde i zato smo mi ovde gde jesmo.

fortissimo

pre 11 godina

(Wllaxy, 15. septembar 2012 20:43)

Svojim komentarom si čoveče sve rekao. Ovakvim pismom ovaj košarkaš je sve rekao o sebi. Koliko da je u pravu, ali nije, jer da ima takav kvalitet koji je potreban reprezentaciji, da je bolji od nekog drugog, bio bi u timu SIGURNO. Pisati o Ivkovicu (Европско првенство
злато : 1989, 1991, 1995
сребро : 2009
Светско првенств
злато : 1990
Олимпијске игре
сребро : 1988) plus da navedem samo Olimpijakos, 2 puta prvak Evrope- je u najmanju ruku degutantno. O komentaru kojim omalovažava igrače neću pisati. Da je ovakvo pismo napisao jedan Bodiroga ja bih isto razmišljao. Kao veliki navijač našeg državnog tima ni ja nisam zadovoljan, ali izgleda da je to naš kvalitet i realnost. A ovakvi kao ovaj Labović, sigurno neće doprineti većem kvalitetu. Žalosno je što čitam neke komentare koji se čak slažu. Razmislite svojom glavom, koga kritikujete a kakvog košarkaša podržavate. Sve ostalo, taktika igre(omalovažava igrače) menadžeri, koji su naša stvarnost su nebitni.

Vlado

pre 11 godina

Kakva strasna igracina replicira doktoru kosarke Dudi Ivkovicu. Treba se ustati kad se izgovara ime velikog Dude, a kamoli da ga svaka susa uzima u usta. Za doticnog igraca ni uza familja ne zna u kom klubu igra, a kamoli siri auditorijum.

Ivan78Bg

pre 11 godina

Prijatelju ti necesh uraditi za Srpsku kosarku ni 1% koliko je uradio Duda.Ispljuvao si legendu kao sto je Duda ispljuvao si igrace iz reprezentacije...Gde nam je bila kosarka pre povratka Dude na mesto selektora?Kako ste tako brzo svi to zaboravili?....Uostalom dela govore za coveka najbolje pogotovu u sportu.Pametnom dosta a glupima ne pomaze nishta psi laju karavani prolaze:))

Pijani gost

pre 11 godina

Свака част Лабовићу на одговору!
Коначно да неко каже истину.

Aj bre ubij se!!!!
Igrali smo lose u kvalifikacijama al da neko pljuje po dudi to je sramota...njemu mozemo samo da se klanjamo!!! Trenerski mag!!!!!!!!! Molim te Dudo samo nemoj napustiti reprezentaciju.... Pozz iz Banja luke

terrible towel

pre 11 godina

Nekoliko casova lepog ponasanja i kucnog vaspitanja bi ti dobro doslo!!!! Krajnje je neumesno porediti Dudu Ivkovica sa doticnim gospodinom!!!!

Stidi se

pre 11 godina

Ne plasi me izjava isfrustriranog pojedinca nego komentari gomile. Pa ja odavno vece gluposti nisam cuo, prosto ne znam odakle da pocnem. Svakako je najupecatljivije to sto jedan poluamater dozvoli sebi da kaze kako je Duda nikakav trener, mada i ono da je on zaradio milione igrajuci za Nižnji Novgorod je dobra prijava, neverovatno koja kolicina frustracije, lazi i bezobrazluka se nabilo u ovom coveku, jedino sto se slazem sa njim je da je 2008. sve pocelo, naime 2007. smo bili poslednji u grupi na EP a 2009. osvojili srebro. Pa ako je uspeo da osvoji srebro na evropskom a da mu menadzeri sastavljaju tim onda je stvarno vanzemaljac od trenera!

zorz

pre 11 godina

ovima koji pitaju ko je Labovic.....neka se prvo informisu i na taj nacin saznaju koliko zlatnih i ostalih medalja sa mladjim selekcijama, ima ovaj kosarkas, inace veliki borac i rodjeni pobednik

globetrotter

pre 11 godina

Haha, ovaj kaže da je Ivković neuspešan trener. Ne znam baš lično Dudu i ko zna kakav je, ali neuspešan svakako nije.
A pravo da vam kažem prvi put čujem za Labovića. Ne zna, možda jeste u pravu za menadžere i sl. ali očigledno je da mu to ne bi smetalo da je pozvan za reprezentaciju. Sad kad nije, našao da pljuje po novinama, koje baš svašta i objavljuju.

sasa 076

pre 11 godina

E ta repka koja je uzela 4 zlata u sve 4 mladje kategorije, e nju su predvodili labovi' i Dragovic pogledajte snimke tekmi najbolji igraci te generacije ali ya koje nema mesta jer su tu keselj, stimac ...

objektivno realan

pre 11 godina

Svaka cast, neka je procurilo vec jednom. Ivkovic glumi autoritet a ne moze da obuzda jednog Teodosica koji postigne 15 poena i izgubi 20 lopti po mecu, njegova trojka protiv Spanije nas je skupo kostala i kostace. U reprezentaciji moraju da igraju igraci koji su u najboljoj
formi, mislim da je to Mihajlovic shvatio na vrijeme, i uvrstio sve one klince.

ProfesorBaltazar

pre 11 godina

Da li to znaci da kada bi ti igrao u reprezentaciji da bi bilo sve OK. Niko ne bi bio maskota na terenu ili pored njega, Duda bi bio trener extra klase, imali bi jos koju akciju osim dodavanja Teo - Krle? Da li ti znas koliko nesvesno (ili svesno) vredjas reprezentativce nase zemkje?

baki

pre 11 godina

Momak ima svoje mišljenje ali tu ima previše jeftine demagogije koja treba da izazove simaptije javnosti. Smeta mu forsiranje tandema Krstić - Teodosić, pa oni nisu u Beobasketu. Konkurencija mu je npr Štimac, pa on je u Interperformansu kao i Bjelica. Mačvan je kod Zorana Savića. A kad smo kod centara, nije ni Erceg. Od pet centara samo je Savanović Miškov.
Bolje bi bilo Laboviću da razmisli zašto baš svi godinama imaju loše mišljenje o njegovom ponašanju, odnosu prema obavezama i sl. Zašto je u košarkaškim krugovima pominjanje njegovog imena pojam za neodgovornost, komotno ponašanje...

Englez

pre 11 godina

Jel vam drago, jeli bednici? Ajde mars u nazad u rupe u kojima ste bili dok se nije pojavio World Wide Web. Vi cete da pravite selekciju? Niko ste i nista i obicni bednici kao i taj Labovic, za koga niko nije cuo, kao ni za vas. Eto, imate nesto zajednicko.

JA

pre 11 godina

Ja ne znam kakvo misljenje covek ima o sebi, ali reci da su svi igraci u reprezentaciji marionete je previse! Jeste on bio uspesan u mladjim selekcijama ali to nije uslov za igranje u reprezentaciji. Kako covek koji ima ovakvo lose misljenje o igracima i treneru moze da igra za reprezentaciju?! Gde je tu onaj cuveni timski duh?
Kosarkaska reprezentacija jeste igrala lose u kavalifikacijama ali nije to razlog da se sad ospe paljba po svim igracima, pa vecina tih igraca je igrala 2008. i 2010. i postizali su dobre rezultate. Sad odjednom ne valjaju ni Krstic ni Savanovic ni Bjelica, Keselj nema pojma a 2010. na Svetskom su ga svi hvalili, sad je Labovic ostecen i zasluzuje da igra u reprezentaciji?! Gde igra Labovic, kakav je nivo lige u kojoj igra, ko prati taj klub za koji on igra?! Sada igraci koji igraju za reprezentaciju nemaju pojma i svi su bolji od njih, a kada su pobedjivali onda nikom nije smetala ni prevelika sloboda koju je imao Teodosic ni silne lopte koje idu na Krstica, sad svi oni nemaju pojma i svi drugi su bolji od njih?!

Mirko

pre 11 godina

Procitah tekst, pa pomisleh da je covek u pravu. Onda potrazih na youtube da vidim sta to gubimo njegovim neigranjem za repku, i nema nista posebno da se vidi. Covek je za profesionalnog kosarkasa debeo (da kazemo narodski), ne igra nista posebno iz onoga sto se da videti, i nije ni cudo sto ga Duda nije zvao. Mozda je u mladosti bio super, ali ne zivi se od slave ... Ko hoce da proveri njegove igre neka ga potrazi na youtube, a onda neka se iskreno zapita da li je Labovic za reprezentaciju.

Izgleda da je Ivkovic ovoga puta u pravu...again :-)

djordje

pre 11 godina

glupost oko menadzerske agencije. U to vreme su keselj i erceg bili u olimpijakosu keselj je imao malu minutazu a erceg otisao na pozajmicu. Da je duda hteo da igraci iz reprezentacije imaju minutazu valjda bi njih dvojica imali vecu minutazu

Boris

pre 11 godina

Shvatitte ljudi da je Duda malo ostario, odličan trener ali vreme radi svoje. Ima istine u Labovićevom pismu. I zaista jeste čudno da Duda gura Kešelja a istog igrača u klubu ne koristi. To bi bilo kao da Obradović u reprezentaciji forsira Tepića, a u Panatinaikosu mu je bio glavni grejač klupe. Pogledajte npr sad Ercega, dečko je pokidao prošlu sezonu a Duda ga počasti sa 3,4minuta u igri... Da je Srbija kao Olimpijakos mi bi smo kao prvi a ne kao fenjeraši otišli na EP.

anbeast

pre 11 godina

Malo vise pristojnosti u obracanju Labovicu ne bi skodilo. Moze se biti direktan i pristojan istovremeno. Ovakvo ulicarsko pismo, makar bilo istinito, nije nacin. U nasoj kosarci i reprezentaciji definitivno nesto opasno smrdi, a svi to guraju pod tepih. To nikako nece dobra doneti. Treba postovati ono sto je Ivkovic do sada uradio u karijeri, medjutim niko ne treba da bude izuzet od objektivne i konstruktivne kritike. Niko nije savrsen ni bogom dan. Svi koji rade - grese. Pronaci gresku i uciniti sve da se ona ispravi, vodi napred. Skrivanje gresaka pod tepih dovodi do toga da se nagomilaju i da nas sapletu kad najmanje ocekujemo.

milorad

pre 11 godina

neznam sto to toliko pricate u superlativima o dudi kad nista nije napravio od kad je na klupi samo drugo mesto na ep ali mi smo kosakaska vele sila nekad bili to je malo nije se kvalifikovo ni na olipijadu sad jedva na ep a pri tom dobre pare uzima za pposo koji obavlja a lose ga obavlja zamisli te da je u nekom drugom sportu davno bi bio najuren a o igracima da ne govorim svaku noc pjance i provode se jednom recju katastrofa

Igor

pre 11 godina

alo bre ljudi, sramota da vas bude što podržavate ovog indijanca. i sad svi kao yakukali "igraju igrači po direktivi menadžerske agencije". a ti isti igrači nisu osvojili srebro na EP? i nisi onako nesrećno izgubili (tj bili pokradeni protiv Turaka na SP)? tad je sve bilo super, nikakve agencije, Duda car itd. treba svi da se STIDITE!!! a o Laboviću stvarno ne treba trošiti reči, mediokritet pljuje po jednom od najvećih trenera svih vremena...

Patriot

pre 11 godina

Najjači su mi komentari kako je Labovic u pravu i kako su Dudu pregazile godine. Duda jeste mator,težak, nezgodan covek,Ali je kosarkaski mag... Mozda ste zaboravili,davno je bilo (pre par meseci), da je osvojio Evroligu,sa timom koji je imao najmanji budzet na final 4. Pa je potom proglasen za najboljeg trenera Evrope. E sad neki Labovic,sa pivskim stomakom,proziva Dudu I maze celu reprezentaciju...strasno

pfc

pre 11 godina

istina. u repki ne igraju najbolji, 2,3vrhunska i resto da se popuni broj. pa bolji drugi centar bi bio rasko katic nego ovaj musli sto je cele godine 6min igrao.

Ernesto

pre 11 godina

Nista necu reci o sadrzaju pisma, ali ako je ovaj citat pisma pravi, onda mora da mu je pomagala zena da ga sastavi. Prvi pasus kao da je pisala Sanja Marinkovic. Boze me pomozi.

Veca

pre 11 godina

A i ko je taj Labovic uopste, nikad nisam ni cula za njega a on se tako obraca Ivkovicu. Da se vrati mami i tati na prevaspitavanje da bi znao bar svoju prinovu lepo da vaspita a zbog tog viska kilograma verovatno nisam ni cula za njega jer braca Gasol nemaju taj problem

Cane Kurbla

pre 11 godina

Svi bolji poznavaoci magicne igre pod obrucima znaju o kojoj se menadzerskoj agenciji radi, kao i kom se menadzeru radi. Covek je mag svoga posla, te bi i verovatno Dudu uspeo da proda kao plejmejkera da zeli... Medjutim, svojim potezima je narusio reprezentaciju i doveo do ovakvog stanja...

pedjaprecka

pre 11 godina

Tom Labovicu su Dasic, Pekovic I Stimac grejali klupu. Bio je najbolji strelac u ovom uzrastu sa Tepicem. Umizljeni Djordjevic I ta generacija. Decko je preso u fmp za 300000 evra u vreme kad je Vlado ScepAnovic iso u Partizan za manju kintu.

Neša

pre 11 godina

Čovek je dotakao suštinu.
Nisam ga gotivio, ali pridobio je moje simpatije zbog iskrenosti, hrabrosti i, iznad svega, ISTINE koju iznosi.

muamua

pre 11 godina

kao prvo Milicic ne igra zato sto je pustio nekoga iz kluba pre dve godine da umesto njega javi treneru da nece igrati za repku....i kada je igrao secamo se kako je bilo...pretio vredjao itd

menadzer

pre 11 godina

Izguglajte malo ljudi ako vec ne znate ono sto odavno nije tajna, pa ce te videti da je Labovic samo javno izneo dobro poznate stvari. A sto se tice gdin Ivkovica, nije on za golubove Dragane, makar ne za srpske visokoletace, nisko je pao.

rkoma

pre 11 godina

Misko Mega Vizura Raznatovic je menadzer Dude Ivkovica i BUKVALNO SVIH reprezentativaca. Rakovic, Micov i Labovic ne igraju u reprezentaciji jer nisu igraci Miska Raznatovica. A ima mesta za Paunica, Rasica i sl. Labovic je sto se toga tice 100% u pravu i to zna svako ko se samo maaalo bolje razume u desavanja u nasoj kosarci.

Obodo

pre 11 godina

Mali svaka cast na izjavi... To je prava slika desavanja u nasoj kosarci( ne samo reprezentaciji)!!! Pa i Bjelicu su pritiskali mesecima da promeni menadzera da bi potpisao za Olimpijakos( samo Raznjatovicevi puleni idu kod Dude)... Neznam sto ovoliko iscudjavanja i komentara-pa dali je moguce?! Da ,moguce je... Duda je vodio najbolju generaciju u istoriji evropske kosarke ali je srpsku pokopao... Sramota ivkovicu!!!

kimi

pre 11 godina

Gde ima diima ima i vatre!! Nije Labovic jedini koji je odgovorio Dudi , isto je bilo i sa Milicicem , Micovim , Tripkovicem . Malo mi je sve to simptomaticno da se sva ova prepucavanja preko medija desavaju kad je doticni gospodin Djilas zaseo u fotelju!

Milko

pre 11 godina

"Moje mišljenje je da ste neuspešan trener. Mislim da uopšte niste trener,..."

Ne znam kakav je košarkaš taj Labović, ali ako je ovo zaista izjavio, on ne razume košarku i ne čudi me da nije u reprezentaciji, mislim šta bi bi on da radi u reprezentaciji.

as

pre 11 godina

(Wllaxy, 15. septembar 2012 20:43)
Ovo je jedan od najboljih komentara koje sam ikada procitao, i samo bih dodao: Labovic je svakako najslabiji igrac od svih koji su imali problem sa selektorom, a jedini je dao sebi za pravo da prozove istog, to dokazuje njegovu 'velicinu'

Srdjan

pre 11 godina

Da je ovo napisao Bodiroga ili Divac, pa ajde! Ali oni su bili i ostace gospoda i sampioni, od njih se nikada nece cuti ovakav primitivni rijecnik!. Sve da je istina to o cemu pises, mogao si malo vise postovanja da pokazes prema saigracima!

Миле

pre 11 godina

Горе од овог саопштења је одушевљење које је овде настало његовим објављивањем. Живио Лабовић, а Ивковићу по могућности конопче око врата па на најближу бандеру. А можда ће и сам да то уради после овог саопштења овакве кошаркашке громаде. Ивковића би му некако и опростио, али Нанада Крстића финог момка и за Лабовића Олајџувона лично,не могу.

lee kas

pre 11 godina

kompleksash! na niske grane si se Labovicu spustio. izgubio si svako postovanje. da postujes sebe i da držiš do sebe ne bi tako nisko spao bez obzira koliko ti teško pao ne pozivanje u repku. mislio sam da si inteligentniji od toga, ali bože moj čovek greši....

mmx

pre 11 godina

hahah. Ja svaki dan igram basket po vise od sat vremena. Odmah sastavljam pismo Ivkovicu u kojem cu sve da mu skresem. :)
Bolje bi mu bilo da je zavrsio vise od dva razreda osnovne umesto sto pise neka idiotska pisma.

danilo

pre 11 godina

e teško tebi kad dudu tovaris on je vise video snimaka pogledao nego što si ti utakmica odigrao,sram te bilo,koji si bre ti igrač majke ti!!jeste teodosic nepredvidljiv ali vodu je pitanje sa ki bi mogao da mu sipas..teško veoma!!ostavite vise dudu...on je bog košarke da vam nije bilo njega pola vas bi ugasili.
dudo care dudo gospodine

Dijagram

pre 11 godina

Evo, tek sada jasno vidim koliko se narod ustvari okreće protiv Dude i naše reprezentacije. Tužno... A do pre 2 godine su nam svima bili Bogovi!

No... da gospodin Laboviću bude lakše, te 2008. i 2009. o kojoj on priča, smo uzeli srebro na evropskom prvenstvu i trulo bi bilo zamerati bilo čemu u selektiranju tog tima.

nije tesko biti FIN

pre 11 godina

Secam se, tamo negde krajem '80. kako je Duda izostavljao Sasu Djordjevica. Cela nacija je znala da je Sale zreo za reprezentaziju, sto je kasnije i dokazao, medjutim, nikada nije napisao ovakvo idiotsko pismo. On je sve pokazao na terenu.

NikNik

pre 11 godina

za Pedju Precku, Odakle je Labud presao u FMP za 300,000 evra? Presao je iz Zdravlja u FMP za 100,000 maraka 2002. godine. Tek je zavrsio 8. razred i presao u Zeleznik iz Leskovca. Te pare su prohujale sa vihorom za vrlo kratko vreme. Najnepismeniji rukovodioci Zdravlja su u to vreme podelili kajmik a Labud se preselio u Zeleznik.
Za vas koje cudi ovakav odgovor mogu samo da kazem da ste nekad proveli 5 min s njim razumeli bi sustinu otvorenog pisma. Decko je drzak, ne postuje autoritete, sebican, i nema dlake na jeziku. S druge strane ima neverovatan smisao za humor i pored njega vam nikad nije dosadno.
Da mu je i Bog otac rekao da je debeo on bi mu odgovorio da on i nije pravi Bog nego filozof i da bi mogao da se obrije ponekad.

Zalosno je sto nam je kosarka tu gde je.

pappmisi

pre 11 godina

NIji vazno ko je rekao vec sta je rekao, a bogami mnogo istine je stavio na papir Labovic i treba se se razmisli o tome STA je rekao ako zelimo da opet budemo ponosni na Koosarkasku reprezentaciju.

Marko

pre 11 godina

Za to sto Rakocevic nije dobio ni jedan poziv u zadnjih 5 godina, pa naravno da je Duda kriv i da mu to nikada necu oprostiti... A ralno je doktor kosarke i za Markovica i za Bojana Popovica, Teo je kosarkaski genije35min na terenu a onda poslednjih 5 se pretvara u obicnog ludaka i siledziju... Sujeta gospodina Ivkovica nas je kostala mnogo! Mislim da je problem kod Labovica taj sto je Duda verovatno slagao da je ovaj otpao zbog viska kilograma... I ima svako pravo da izrazi svoje nezadovoljstvo...

Mirko

pre 11 godina

Ako si mu rek'o. Star čovek a laže ko pas - to je rekao i Miličić. Tu se otvaraju i objašnjavaju mnoge stvari za koje smo razbijali glavu što su takve kakve jesu... U svakom slučaju sramota.

OŽEŽI!

pre 11 godina

Pre neke 3/4 godine sedim u jednom njujorškom restoranu sa jednim od "potencijalnih" reprezentativaca. Priča momak o svemu; uopšte nije bilo potrebno da ga pitamo bilo šta. "Sipao" je samo tako. Sećam se, vrlo dobro, da je opleo po Dudi i ostalim "selektorima" samo tako! Obzirom da se nismo poznavali, uzeo sam njegove tvrdnje sa debelom rezervom.

Ali, evo, neki drugi "reprezentativci" su potpuno potvrdili njegove iskaze.
E , moj Dudo, šta ti je sve ovo trebalo pod stare dane?!?!

stefan

pre 11 godina

Kakav covek treba da budes pa da napises sve ovo za Ivkovica,pa cak i da ima istine u necemu,vrlo ruzno i klinacki!!!Nije bio los kad je igrao u jadranskoj ligi,mozda je i imao nekog mesta u reprezentaciji,ali bi verovatno mogao samo da sedi na klupi,i nebi imao nikakvu zapazenu ulogu!!!

Rezultati su jedino merilo - a Ivkovicevi rezultati su katastrofalni!

pre 11 godina

Ma sta mi mislili o Labovicu - a veliko je pitanje koliko o njemu znamo, jer sanse nije dobijao, za razliku od nekih drugih - jedno je sigurno: "Dudina" reprezentacija igra KONSTANTNO LOSE! Da ne kazem KATASTROFALNO! Da mi u poslednjem trenutku obezbedimo mesto medju 24 evropske reprezentacije - pa to je uzas! A kriv je - ko drugi nego taj vas "Duda", kako mu tepate, nazivajuci ga "genijem", "gospodinom", "vasionom" (!?) i kako sve ne! Covek sve radi naopako, radi dozlaboga lose, unistava i ugled i buducnost srpske kosarke - vreme je, krajnje je vreme da srpski tim preuzme Pesic ili neko drugi, ko se ne zaklanja iza proslih uspeha i umisljenog "gospodstva"! Zato Labovicu valja cestitati - svojom otvorenoscu jos jednom pokazuje da ovaj put NE SMEMO ZATVARATI OCI! Ljudi moji, Srbija je takoreci uskocila u voz koji je vec u pokretu, i tako dospela na sledece prvenstvo Evrope, na kojem ce postradati nevidjeno, ako je i dalje bude "vodio" kosarkaski Antic, tj. taj vas "Duda"! A nakon sto nas svi "polome", "Duda" ce, bas kao i Antic u Juznoj Africi, i dalje drzati visoko glavu, kao da je upravo ostvario fantastican uspeh! Dokle cemo dozvoljavati Ivkovicu da se poigrava srpskim nacionalnim timom, dokle? Uskoro ce nas i Albanija tuci, ako Gospodin Vasiona ostane selektor!

dex

pre 11 godina

Labovic nije posebno kvalitetan kosarkas, ALI... Nije on ovde nista slagao. To sto se kod nas po automatizmu idolizuje neko, to je vec problem nas kao nacije. Ivkovic ne gresi, zar ne? Ali gresi i te kako.
Krenimo od toga da on bira igrace, pa posle kaze, nema hemije. Valjda je njegov posao pored taktike da napravi hemiju u ekipi?! Ili nije?! Zatim imamo nekoliko puta ponovljene price. Prvo mu se Milicic ne javlja na telefon, kao ni Rakocevic, pa je Micov povredjen, pa nije... Znaci ima nesto tu. Nije Duda ,,stari dobricina" ima tu sto sta. Drugo, svako iole upuceniji ce vam reci da je istina ovo sto je Labovic rekao. Dakle, upuceniji, a ne oni koji idolizuju trenera koji gubi od Estonije, a ni ne znaju za Labovica (opet na stranu igracki kvaliteti) znaju. Da bi Labovic bio u pravu, mislim da bi Miskovih klijenata moralo biti vise od 5 u ekipi. Da li ih ima? Prebrojte...

Musli (na osnovu cega on igra?)
Marjanovic (iako veze nema, ucestvovao do sada ,,akcijama", sada izostavljen)
Savanovic
Lucic
Andjusic (?!?)
Keselj (igra u proseku 2 minuta)
Nedovic
Paunic (ovo me uvek iznova sokira)
Tepic (sjajan mahac peskirom u svom klubu)
Rasic (,,mlad i perspektivan")
Dakle desetoro, ili neka bude devetoro, od 14! Nema boljih? Milicic, Rakocevic, stranci koji su nama ,,ispod casti" pa cak i Pavkovic ako treba iskustvo... Ali oni kvare tu misterioznu ,,hemiju" koja je tako dobro iskazana na proslom EP i u ovim kvalifikacijama. Pa nosioci igre nam igraju u proseku 5 minuta u klubovima.

ne ćutati

pre 11 godina

Bravo Laboviću!
A srspko novinarstvo treba da se stidi jer nikada ni slovo o 2 velike činjnice. Srpsku košarku i fudbal vode menadžeri Miško Ražnatović i Falji Ramadani!

goran

pre 11 godina

e moj labovicu ugojio si se, ke ce te kupi takog? duda posle ove sage, videcemo sa kakvim ishodom ide u penziju, jos malo da se pokupi kajmak nece da smeta... licno moje misljenje, svi igraci koji se navodno nisu odazvalai, nisu digli slusalicu, navodno povredjeni su redom demantuju te tvrdnje i tu nesto smrdi, zar nije lakse reci necu milicica, naravno nije on cvecka, ali upordeite izjavu milicica kad preti sudiji, premda je neprimerena sa koliko zara je igrao i izjavu teodosica, takav sam kakav se ne mogu da se menjam morate da me trpite.. jedostavno vreme je da duda ode, ja bih dao muti priliku, ne zato sto je najbolji, vec zato sto su kari i zeljko vec osvajali sve, nikolic ima isto iskustvo kao pomocni.. ne znam nervira me SUJETA ivkovica, i inat sve tera po svome, na stetu nacije, vreme je sa 70 polako da se odmara, godinama unazad je mucenje gledati nesrecnu reprezentaciju...

hahaha

pre 11 godina

Koliko samo nasih igraca ima u Ruskoj ligi koji igraju po 25-30 min,pa ne vidim da oni pisu ovakva saopstenja.Decko hoce da podigne cenu sebi,od velikog talenta do ispod prosecnog kosarkasa

aki

pre 11 godina

Dusan Ivkovic je predvodio reprezentaciju Jugislavije do cetiri zlata na evropskim prvenstvima sa skorom od 19 pobeda na 19 utakmica, osvojio je srebro kao trener Jugoslavije na svetskom prvenstvu 1990, na olimpijskim igrama uzeo srebro 1988, sa podmladjenom reprezentacijom Srbije osvojio srebro na evropskom prvenstvu 2009, prosle godine uzeo Evroligu sa timom koji je na fajnal four dosao kao totalni autsajder, u Grckoj prekinuo visegodisnju dominaciju Panatinaikosa, i njemu Labovic kaze da on nije trener?! Neverovatno...

gradjanin Balkana

pre 11 godina

Kada Duda vrati u reprezentaciju jednog Pavlovica,Jarica,Milicica,Velickovica,Perovica,Radmanovica,Labovica,Rakocevica,plus da sansu mladim igracima koji zele zalaganje i timski duh u reprezentaciji u ozbiljnost Tepica,Teodosica i naravno povratak Tripkovica onda mozemo da pricamo mediokritetima i vrsti kosarke koju ce igrati kao sto je to svojevremeno radio Svetislav Pesic 2001 i 2002....

NJonja

pre 11 godina

Decko nema domaceg vaspitanja. Kao da je vaspitan na ulici. Odakle njemu pravo da pljuje po gospodinu Ivkovicu? Cela Evropa hvali i postuje gospodina Ivkovica samo nekim propalitetima iz nase zemlje on smeta! Sramota!

john

pre 11 godina

Misko Mega Vizura Raznatovic je menadzer Dude Ivkovica i BUKVALNO SVIH reprezentativaca. Rakovic, Micov i Labovic ne igraju u reprezentaciji jer nisu igraci Miska Raznatovica. A ima mesta za Paunica, Rasica i sl. Labovic je sto se toga tice 100% u pravu i to zna svako ko se samo maaalo bolje razume u desavanja u nasoj kosarci.
(rkoma, 16. septembar 2012 10:08)

Micov je u agenciji M.R. tako da nisi u pravu.Za Rakovica ne znam.U agenciji nisu Teodosic,Krstic,Bjelica,Stimac i mislim jos par igraca tako da opet nisi u pravu.Sve mozete i sami da proverite jer su ti podaci transparentni.Hteli mi sebi da priznamo ili ne kroz selekciju su prosli nasi najbolji igraci osim mozda Milicica koji je odbio da igra na EP 2009. i time verovatno zavrsio svoje kod Dude,ista je situacija i sa Rakocevicem.Sto se tice Labovica-trenutno nema kvalitet ni fizicku spremu za reprezentaciju,a izgleda ni vaspitanje.

Vladimir

pre 11 godina

Kao prvo, covek je peti izbor na poziciji krilnog centra, pre njega su Novica, Erceg, Savan i Macvan. Drugo, za komentatora koji kaze da je Labovic kosio, a Teo vodu nosio, Aleksandrov do povrede je bio glavni igrac te generacije, posle toga Teo, Tepic, Paunic, Dragovic i Stimac. Po hiljaditi put, Milicic je bio pozvan 2008. Odbio je i rekao kako je promenio klub i mora da trenira??????

2001 i 2002

pre 11 godina

Glasno i jasno: SVETISLAV PESIC!
Ako ostane na klupi Nemacke, covek ce u Sloveniji sa Nemackom biti bolje plasiran nego Duda sa Srbijom, pazite sta sam vam rekao.

Gustav

pre 11 godina

Da nekad su kosarkasi bli gospda, ali su zavrsavali fakultete, igradali ne samo za Zvezdu i Partizan vec i druge klubove po Srbiji, a posle ko je bio meedju najboljim odlzio u inostaranstvo. A sad cim nneko bljesne na juniorskom odeeeeeeee.i unist
E tu dolazimo do dela sa menadzerima, znaci isto ko u fudbalu, ali jos gore jer su ist unistili moze se reci jedan od najtrfejnijh sportova.
Jes paralelno mozes napraviti reprezentcju koja ce igrati sa dudinom egal...
Cast izuzecima ali vecina reprezentacije greje klupu u svom klubu, pa kapiten....

POZDRAV, svima koji prate ovu predivnu igru...

sanchez0714

pre 11 godina

Najjaci ste vi koji pljujete i Dudu i ceo nas sastav , vi bi ih sve napolje, a kad su bili drugi u Evropi prica je bila da konacno opet imamo dobar tim koji treba cuvati i cije vreme tek dolazi! E u inat svima ce da naprave dobar rezultat, a svaka njihova pobeda ce mi biti jos sladja zbog velikih poznavaoca kosarke!

$$$

pre 11 godina

Duda je car,kralj ,vasiona.On osvojio medalje sa reprezentacijom(uglavnom sa onom zlatnom generacijom) i prolse godine EL sa slabim Oly-to pisu mnogi fanovi.
Jedino me zanima:Da li je i Skariolo kralj/car,i iz koliko pokusaja je Duda osvojio te 2 EL,i kolike budzete je imao u svojim klubovima.

Vajanic,Rakocevic,Milic,Rakovic,Raduljica,Micov,Labovic-ili ovi ne valjaju ili Duda nesto mnogooo petlja.

Vojislav

pre 11 godina

Diskutabilan je nacin na koji se Labovic obraca starijem coveku, koji zasluzuje postovanje, ali svi koji imalo poznaju Labovica, ne cude se tome, ALI niko ne moze da kaze da nije u pravu... i za menadzersku agenciju, i za igru reprezentacije i za pojedine koji su se tu nasli ni krivi ni duzni... JEDINO je Stimac veoma prijatno iznenadio igrom i zalaganjem, Krstic i Teodosic, koga licno ne podnosim zbog ponasanja i igre, su jedina nasa 2 klasna igraca, ostalo je mediokritet, fizicki inferiorni, a neki i losi... ima li ko da mi objasni otkud Keselj i Paunic u reprezentaciji? A Nedovic, klasicni igrac koji daje 25 protiv Zimbabvea, a nema ga nigde protiv iole ozbiljnije reprezentacije, a preko njega se primi 40+ koseva... Nije Pesic veverica, pa ga drzao na klupi zato sto ga je mrzeo... Znaci, Labovicu, nauci da se obracas ljudima, a vi sto bezite od istine, to je vas problem, menadzeri nam unistise sport, a vi se cesite i branite ono sto se braniti ne moze... Gledam kosarku 30 od svojih 25 i prvi put mi je bilo mucno da gledam sta nasi rade... i ko je kriv ? Sigurno nije Labovic... ma koliko bio sirov u obracanju i prepotentan...

robi

pre 11 godina

Ne mlatitie,stoji da nije igrac kao sto je bio!Ali da duda ima te ironicne izjave zasto nekoga nije pozvao,ima. Ovaj se ugojio,ovaj se nije javio,onaj ima 25 minuta proseka po utakmicu a potrrebno 26 sve u svemu jeste filozof.I to je tacno da gura igrace iz menadzmentske agencije svog sina.Trenutna reprezentacija je porodicni biznis IVKOVICA. A to sto je vecina vas slepa i nevidi dalje od jedne pobede nad izraelom,to vam neda za pravo da sudite o tome kakav je Labovic igrac.

kakogod

pre 11 godina

obozavam da citam trabunjanja decice koja su ubedjena da poznaju materiju i da su Ivkovicevi vrhunci karijere neka evroliga prosle godine

Konstantin

pre 11 godina

Duda Ivkovic je trebao da se povuce kad nije uspeo da se plasira na OI.Dosao je posle onog debkla sa Shakotom i Slavnicem.Secam se prvo sto je rekao na konferenciji za novinare nas cilj je da se za 4 godine plasiramo u London.Ako do tada dodju rezultati OK ako ne, nema veze.Na pola prvenstva u Litvaniji pola tima mu je bilo van stroja.Nije uspeo u svom cilju i umesto da frajer kaze nisam ispunio zadatak neka proba neko drugi,on nastavlja ladno i umalo da se ne plasira na EP na kome ucestvuju 24 reprezentacija.Niko ne spori da je on trenerska legenda ali nije on preuzeo neku Š reprezentaciju vec je preuzeo igrace koji su u juniorskoj konkurenciji uzeli sve zlatne medalje.Zar je moguce da nema boljih igraca od Paunica,Stimca,Tepica.Kaze da nema igraca sa dobrim fizikilijama.Pa ti selektiras tim ti ih vodis na pripeme,ti si postavio trenera za kondiciju ili mozda ipak nije tako

Tekelija

pre 11 godina

Партизан би одерао тај Новгород 20 разлике.
Да ли то значи да играчи који у Партизану играју по 20-30 минута МОРАЈУ да играју у репрезентацији?
Чудна му је логика.
Дуда није никакав тренер? То је тек смијешно.

Од свега што је написао, једино је тачно оно за игру. Нама је 60% акција управо тако, Тео мало дрибла, онда иде шас за Крстића, док осталих тројица углавном стоје и гледају. Осталих 40% акција су мање-више шут за три поена. Тако су бар играли на овим квалификацијама :)

Benny

pre 11 godina

Pa ko su ti drugi igraci koje ova zemlja ima,to je sto imamo danas i to su nase mogucnosti,mozemo da se setimo bilo kog naseg igraca koji sada igra u u bilo kom timu i sumnjam da bi se ista promenilo.sto se tice Dude idrugi su imali i vece pare pa u evropi nisu nista napravili.

Apache

pre 11 godina

on ce dudu da uci kako da radi, pa sa manje vise istom ekipom smo uzeli srebro ... ni meni se ne dopada sto recimo paunic igra al sta radim ... lose smo odigrali kvalifikacije ali boze moj bice bolje na prvenstvu, sigurno ce duda promeniti neke igrace, ne treba mu labovic da ga prosvetljuje

2D

pre 11 godina

Bit cele priče nije Labović bre i njegov istup, nego ta nismo otišli na OI, a ne EP smo odbauljali kao mrtvi konji. Ako se po jutru dan poznaj kuku nama na EP. Nešto tu debelo ne funkcioniše, fale 3,4 igrača. Od onih srebrnih momaka sa EP. samo su u klubovima nastavili rast Krstić i Teodosić, ovo ostalo stagnacija ako ne i nazadovanje kod par igrača. E sad, njih selektuje Duda, tako da je on potpuno odgovoran. Zašto trener 2008 preskače Labovića a najbolji igrač Jadranske je bio? Zašto zove Kešelja a ne treba mu faktički ni u njegovom timu? Da bi se Kešelj prodao Valensiji možda? Zašto zove Tepića koji je imao prosek od 2 poena u Panatinaikosu, a i sam Obradović je izjavio da je Tepić najveći njegopv promašaj ikada, bačene pare... Itd itd itd... Znači trebaju igrači koji igraju cele sezone, kontinuirano, a ne po babi i stričevima, tj, kumovima pozvani da bi se negde uhlebili... Ispravite me još jednom, al da nije sve ovako, mi bi smo igrali u Loondonu i ne bi gubili od Estonije u kojoj se basket igra od pre 10 godina...

Marko

pre 11 godina

O čemu vi pričate? "Labović bio najbolji u mlađim kategorijama, osvajao medalje, blabla..." Pa šta??? Isto tako su najbolji bili i Tepić i ekipa, što apsolutno nikome ne garantuje da će posle da postane dobar igrač. Kao što ni Labović nije postao, čist prosek.
U svakom slučaju, od kad su naši košarkaši počeli da se ponašaju kao uličari i rezultati su nam otišli u ....... ovde gde jesu.

boban pantović

pre 11 godina

Naravno da je o tome trebalo ranije govoriti. Duda je zreo za penziju i dosta sa tom prodajom preko reprezentativnog dresa. Budi čovek imaj... i reci šta imaš...čoveke je gospodski lepo i kratko rekao sve...

Onokao...

pre 11 godina

Jel se secate vremena kada je ova generacija predvodjena Labovicem (sa njim igrao i Teodosic nesrecni) harala Evropom u mladjim kategorijama...znalo se ko kosi a ko vodu nosi ( Teo je nosio)...
(eeee, 15. septembar 2012 20:21)
Au,momcino,kakvih se ti gluposti nalupeta ovde...Da te utakmice nisu prenosene na TV,mozda bih ti i poverovao,ali se dobro secam polufinala i finala EP,kada je 87. godiste bilo izlazno iz juniora. Upravo su Teodosic i Tepic bili najbolji igraci te generacije,jer je Aleksandrov prethodno vec poceo da kuburi sa povredama. Od te generacije,jedino Labovic i Dragovic nisu uspeli da naprave ozbiljnije karijere,malo zbog toga sto kasnije nisu vise bili u tolikoj fizickoj dominaciji kao u mladjim kategorijama,a malo (ili malo vise) zbog njihovog rada...Ali dobro,ako je tebi lakse da tvrdis suprotno od onoga sto smo svi mogli da vidimo,onda je to apsolutno tvoj problem...

gane

pre 11 godina

Cinjenica- Agencija Beobasket je zastupala Ivkovica od njegovog angazmana u CSK, to smo svi videi na tv. Takodje je cinjenica da je Ivkovic radio u visoko budzetnim klubovima koji su ulagali ogroman novac. Istina je i da njegovi rezultati nisu bili uvek u skladu sa ulaganjima, te da je on u klupskoj kosarci postigao daleko manji rezultat od Obradovica. Cinjenica je i da je slavu i postovanje Ivkovic stekao vodeci reprezentaciju ex Jugoslavije i kasnije SRJ. Cinjenica je i da su te reprezentacije cinili najbolji igraci u istoriji kosarke u Srbiji i ex YU prostoru(Divac, Radja, Kukoc,Zdovc, Drazen Petrovic, Paspalj, Bodiroga, Danilovic, Djordjevic.....)i da verovatno vise nekada nece biti tako jake reprezentacije. On je autoritativan tip, ume da se nametne, ali isto tako nije bilo tesko sa takvim van serijskim igracima da se napravi rezultat. Cinjenica je i da Ivkovic ima solidne godine, gotovo 70 i da kosarka odavno nije njegovo jedino zanimanje. Covek je u raznim biznisima, od grckog sladoleda do izgradnje stanova po Beogradu. Hocu da kazem, koliko god izgledalo grubo ovo sto je Labovic rekao, mnogo toga je istinito.

antimatter

pre 11 godina

@retardinjo

Baš suprotno, tu smo gde jesmo baš iz razloga zato što se onima koji su nekad nešto uradili kako treba daju neograničeni krediti, u svakom smislu!

boogerman

pre 11 godina

A ti si ko? Tim Duncan, pa da mora da te pozove jer si toliko dobar??? Agencija mu smeta...pa da je u istoj toj reprezentaciji ne bi mu nista smetalo...A neka kaze ime menadzerske agencije kad je vec toliko hrabar a ne tu da okolisa...Ovim pismom je samo dao jos jedan razlog zbog koga i ne treba da ga zove niko drugi vise...pa ko ce igrati sa covekom koji je napljuvao celu ekipu...sirovina

...

pre 11 godina

Za menadzera je u pravu jer doticni "gospodin" od 18 prozvanih igraca na pripreme preprezentacije POSEDUJE 12 plus selektor i prvi pomocnik...

Marko

pre 11 godina

Za Labovica se zna da nema skoro nikakve radne navike, da je pomalo usijana glava. Ipak, nije bitno ko je rekao, vec sta je rekao. Prestanimo sa idolopoklonstvom prema trenerima i igracima.

Duda je bio sjajan trener, sto verujem da vise nije. Stigle ga godine. Ipak nije lepo reci da je filozof. Ali to ne znaci da za ostalo decko nije u pravu.

To da Duda ima dogovor sa Beobasketom se prica vec dugo. Mnogo igraca se ne pojavljuje na spisku, i to o necemu govori. Neki od njih poput Vujanica su javno govorili o tome. Mnogi cute i gledaju svoja posla. Zasto Rakovic, Milicic, Raduljica nisu u timu? Nikad nismo dobili celu pricu. Sto ih niko od novinara ne pita. Kakvi su nam to novinari koji ni jedno pitanje ne smeju da postave Dudi. Njegove konferencije za stampu vise deluju na predavanje nervoznog profesora nego na diskusije. Objasnjenja koja nam daje u najmanju ruku ne piju vodu. Ali nema ko da to istrazi. To je jako cudno. Celu naciju zanima sta se desava (doduse, jedan deo slepo veruje Dudi sta god uradio).

Recimo, Erceg je mnogo vise pokazao od Macvana i Savanovica (malo manje poena za skoro duplo manje minuta) a igrao duplo manje.... Vise o tome mozete procitati na ovom linku (http://reprezentacija-srbije.blogspot.com/). Onaj ko je pisao mi je prilicno promenio misljenje. Vidi se da se razume u kosarku.

phone call online

pre 11 godina

-Halo?
-Dusan ovde, slusaj vrano! Onaj tvoj debeli Labovic ima da leti iz Niznjeg za 12, a iz Rusije za 24 sata!
-Ali selektore...
-Alo bre, nemoj da raselim i tebe i tvog pomocnika onog...
-Nema problema selektore, krecem cim svane!
-Ne!Ti mene nisi razumeo! Vec si krenuo!

rodjak

pre 11 godina

posle slucaja vujanic ,ja ovog coveka necu ceniti ma koliko god da je ucinio za srpsku kosarku(zvati coveka na kvalifikacije gde je vujanic bio glavni igrac i prvi plej a posle ga ne zvati na prvenstvo ,no comment )

rukometaš

pre 11 godina

Duda+Djilas=Neuspeh (samo prazna priča)
Kao i usvakom poslu postoji vreme za penziju.
Dudo idi u penziju. Pusti predsednika KSS nek sam vodi reprezentaciju i ovako voli sve sam da radi, sve sto si pre uradio bacićeš u vodu.
Svi veliki ljudi u svakom poslu znaju kad treba da odu.

MJ23

pre 11 godina

Trebalo mi je nesto vremena da nadjem na guglu ovaj tekst koji sam citao pre godinu dana: "Mali podsetnik za sve zaboravne i neobavestene", ovo sto se desilo Labovicu je samo jedan od incidenata u nizu koje je Ivkovic imao sa igracima.
Tekst je napisan zbog afere oko nepozivanja Milicica i Rakocevica, uglavnom veoma mi je interesantno uvek da cujem koje objasnjenje ima selektor Ivkovic, zato sto se posle njega uvek neko javi da kaze istinu!

polako

pre 11 godina

Ovde treba odvojiti to da li smo ili nismo zadovoljni igrom reprezentacije od ulicarskog vredjanja i tvrdnje da su to igraci Misak raznatovica. Proverite- nisu. Pre nego sto uzmete zdravo za gotvo da sastav reprezentacije cine samo Miskovi igraci prvo proverite. Mnogo lako bacamo kamen na drugoga. Pri tom, Labovic ima zaista briljantnu karijeru, toliko briljantnu da je imao srece da ga je no uopste angazovao kada mu je nemacki klub urucio otkaz. Toliko o tome. Duda treba da se povuce, jer ma koliko dobar trener bio, ne uspeva da nametne atoritet vikanjem momcima koji nemaju karakter. Njima treba drukciji, mozda takticki gori, ali mirniji trener, poput Kolakovica u odbojci koji bi mogao da ih motivise.

Zoki

pre 11 godina

Znaci ista stvar kao i u fudbalskoj reprenzetaciji kod novog selektora.Neki od njegovih bivsih saigraca kazu da je za prethodne dve utakmice tim sastavljao izvesni Falji Ramadani.Tuga!

Divos

pre 11 godina

Лабовић припада својевремено супер-талентованој ген. 87., био је 4 пута првак Европе у млађим категоријама (2003 У-16. 2005 У-18, 2006. и 2007. У-20) и уз Александрова најперспективнији играч из те генерације, подсећао је јако на Зорана Савића. Ипак још пре 4 године, док је играо за Борац и ФМП било је видљиво да тешко контролише тежину, и његова каријера није ишла како је требало, угчавном у задње 3 године стагнира, у овом моменту на његовој пшозицији Србија има 4 квалитетнаија играча, и то је садашња реалност.
Е сада, за штетно деловање ове менаџерске агенције јесте у праву апсолутно, да ли је баш све било како каже пре 4 године, вероватно и није, већина тадањших играча су заслужили позив, освојено је и сребро 2009. на ЕП, у том моменту максимум, али и ти играчи су потписали добре уговоре, и стагнирали, баш као и Лабовић, и то је реалност.
Својевремено је у другој пол. 90-их тешка болест погодила српски фудбал, то је улазак криминалаца и пратећег олоша у свет фудбала, последице ове болести фудбал трпи и данас, далеко да је ова болест излечена. Данас се слично (не толико драматично) догађа и у кошарци, и данас газда ове менаџерске агенције има обичај (баш као и презимењак му 90-их у фудбалу), да сугерише селекторима наших селекција (и сениорске и млађих) које играче би требало позвати, и то ће имати у будућности изузетно штетне последице.
Сматрам опет да није касно, штетном деловању и ове агенције и других похлепних менаџера мора се стати у крај, за добробит српске кошарке.

Shar

pre 11 godina

Sta lupa da je potrosio 970 miliona, kada je sad sa Olimpijakosom uzeo Evroligu sa smesnim budzetom u odnosu na CSKA, Barcelonu i ostale klubove. Pa Zeljko jeste uzeo sve te Evrolige, ali svaki njegov tim je bio jaci od Dudinog Olimpijakosa. Realno je da nemamo asove kao pre, da nismo kvalitetniji od Spanije, Rusije, Francuske, Litvanije (nemamo igrace tipa Kirilenka, Kleize, Parkera, Batuma, spance da ne spominjem) i mozda jos nekih reprezentacija, i bas zbog toga moramo da imamo sve igrace na raspolaganju, pocev od Milicica, Pavlovica, Radmanovica, uz oporavljene Micova, Novicu i Tripka, verovatno bi mogli da dobijemo sve ekipe od pomenutih, sem Spanije.

pavao

pre 11 godina

Dudu nikako ne bih menjao. Treba da se setimo da je Zeljko Obradovic razocaran otisao iz reprezentacije 2005.godine, a Pesic je takodje napustio Zvezdu posle "najteze godine u njegovoj karijeri". To samo govori da je situacija u kosarci jako losa, manadzeri ocigledno imaju previse uticaja, prodaju igrace u inostranstvo pre nego sto sazru i onda oni tamo sede na klupi i nazaduju. Nase mlade ekipe su stalno pri vrhu evropskih i svetskih takmicenja i to omogucava da ovakav pristup traje vec godinama.
Duda u ovakvim teskim uslovima pravi kompromise i izdrzava bez obzira na svoje godine. Nije tajna da on moze da bude kapriciozan (npr neigranje Sase Djordjevica pocetkom druge polovine 80-tih zbog Dudinih odnosa sa Sasinim ocem), ali to je manje-vise prisutno kod svakog trenera.
Zakljucak: Duda da ostane, paraleleno sa tim da se uspostavi red u srpskoj kosarci - najjednostavnije bi bilo uvesti starosnu granicu, na primer nijedan kosarkas ne moze da ide u inostranstvo pre 23 godine. Ovo je nekad postojalo i granice je cak u nekom periodu bila 27 godina. Jednostavno resenje, mladi igraci bi igrali u nasim timovima, klupska kosarka bi imala vise uspeha, a reprezentacija mnogo vise. Jedino bi manadzeri morali da cekaju par godina vise da dobiju novce, ali bi i oni na kraju dobili svoje.

aca

pre 11 godina

Još da je imao m... da kaže i ime agencije, ali izgleda da nije baš toliko hrabar već samo poluhrabar.

Što se tiče sadašnjih reprezentativaca osim Krstića i Teodosića niko ne igra glavnu ulogu u nekom velikom klubu. Ako izuzmemo Miličića i Radmanovića nemamo igrača u NBA a nekad smo imali po 4-5, a ostali su igrali za vodeće evropske klubove tj najbolje klubove iz Italije i Španije, za Nižni Novgorod tada niko nije ni znao. Čak ni CSKA nije ima neki tim.

Shar

pre 11 godina

Ima dosta istine, ali nije tacno da su svi iz iste agencije (http://www.draftexpress.com/). Realno, Labovic je cetvorka, a nije bolji ni od Macvana, ni Ercega, ni Savana, ni Novice. umesto koga da ga zove. Lako mu je sad da pametuje po novinama kada imamo lose rezultate, sto se nije javio ranije. A to sto je rekao za igrace kako se ponasaju u karantinu, u pravu je 100%, licno sam ih video na splavu River u toku kvalifikacija, skoro svi piju, a Teo ne vadi cigaru iz usta.

Marko

pre 11 godina

Koliko ste vi nerealni ,niko nespori šta je Duda napravio u zadnjih 30 godina,a iskreno da pričamo pogledajte sa kojim timom je napravio,ne zna se koju je veća zvezda bila u reprezentaciji.

Ovde se spori Dudini rezultati kroz kvalifikacije i u zadnjih dve godine ,od kada je Teodosić počeo da divlja,i glupo je drugoga prozivati za svoje neuspehe nekog drugog.

Iskreno mislim da bi Duda trebao da ode,a isto tako mislim nesastavlja reprezentacije ,jer posle onoga sto sam pogledao na sajtu www.beobasket.net, sve mi je jasno,

Da li je moguće da jedan menadžer drži 10 igraca koji trenutno igraju za nasu reprezentaciju,pa nemojte da se pitate zašto Tepić,Paunić,Rašić i ostala kompanija koja je tri godine van forme ,moraju da igraju.

Labović je lepo Dudu prozvao za to,on je marionete u rukama Mihajla Ražnatovića,ma šta god vi pričali,dok je god Duda na mestu selektora ima da prolazimo sve gore i gore,iskreno da pričamo njega su stigle i godine.

Labović je možda previše žustro reagovao ali je rekao istinu,ne znam zašto svi pljujete dečka kada je čisto rekao istinu stanja u našoj košarci.

Dok su bile kvalifikacije svi ste pljuvali Dudu i Teodosića,a sada je neko javno rekao protiv Duda vi ga branite.

Duda je rak rana naše košarke priznali vi to ili ne,njegovi rezulatati u zadnje dve godine to govore,nemojmo da se vraćamo 20 godina unazad od stare slave se neživi,pa i meni da su dali onaj tim što je Duda imao ,bez problema bi postao prvak.Pogledajte rezultate u zadnje dve godine.

kolubarac

pre 11 godina

ja sam zbunjen, vi ste zbunjeni, svi zajedno smo zbunjeni !! navikli su nas zadnjih godina na sve i svašta i toliko su nas zbunili da nemožemo prepoznati skoro ništa bilo lepo bilo ružno, a pravih informacija nemamo ili ih imamo selektivno al' nedovoljno za mozaik !! a sklapati mozaik bez materijala je traćenje vremena.

basket____fanatic

pre 11 godina

Ima igracha koji nisu iz te agencije , proverite ... Inache, taj Mishko uhlebljava u inostranstvu i neke nashe prosechne kosharkashe , shto je bolje nego da to ne radi , zar ne? Da li je on krivac shto ne igraju talenti i da li je on taj koji kreira repku, pochev od mladjih kategorija ne znam , ali chinjenica je da nemamo kvalitetne igrache... i Labovic je samo prosek...

Fejdavej

pre 11 godina

Birajte .... http://www.beobasket.net/page/playerMarket/sr.html?view=listPlayer&vip=true&playmaker=true&imageField=Na%C4%91i+igra%C4%8Da

Sunara

pre 11 godina

Moze li neko da mi da informaciju imaju li pomenuti Misko Raznatovic i nekadasnji kosarkas i predsednik KSS Dragoslav Raznatovic veze jedan sa drugim, tj da li su u rodbinskoj vezi? Hvala

Boki

pre 11 godina

Ma zasto se o ovome prica na vestima, aman? Ko ovde lobira protiv koga, sta se desava?!

Ova Srbija je cela postala reality show, a ne samo politika.

Ivan_Milan

pre 11 godina

Cini mi se da nasoj reprezentaciji i jeste najveci problem to sto vecina igraca ima relativno malu minutazu u svojim klubovima, i da zbog toga imaju manjak samopouzdanja kad dodju da igraju u reprezentaciji, i mase otvorene suteve! Drugi problem je veciti srpski problem, a to je nesloga, koja u kosarkaskoj reprezentaciji postoji vec nekoliko godina. Kada bismo se jednom ujedinili, i kada ne bi postojalo zvezda i zvezdica, ovakvih problema ne bi bilo!

Igor

pre 11 godina

Gospodin Ivkovic je vrhunski kosarkaski strucnjak sa grandioznom karijerom , to niko normalan ne moze da osporava , ali je veoma cudno da se zbog toga unapred osudjuje svaki kriticki osvrt na njegov rad sa nasom reprezentacijom u poslednjih nekoliko godina . Njegovi losi potezi , ako ih je bilo , ne moraju uopste biti posledica njegovog loseg kvaliteta kao strucnjaka , nego nekih drugih stvari , kao na primer sujete , losih medjuljudskih odnosa , loseg stanja u kosarkaskom savezu , itd . Treba to sve proanalizirati hladne glave (ima ko je zaduzen za to) i naci uzroke problema , ne treba pojedine ljude izuzimati od kritike kao da su bozanska bica .

sumnjivo lice

pre 11 godina

Labovic jeste bio verovatno nabolji igrac te generacije, koja je sve osvojila u mladjim kategorijama. Labovic je isto tako bio najbolji - prvo u Borcu iz Cacka a onda i u FMP, kada je bio najbolji i u Jadranskoj ligi. To su cinjenice, kao i to da nikad nije dobio sansu u reprezentaciji, za razliku od nekih drugih, koji nikad i nigde nisu bili najbolji.
Takodje, cinjenica je da je teskog karaktera i da su ga vaspitavale ulice Prokuplja, gde je rodjen i odrastao, a ko poznaje taj mentalitet, jasno mu je zasto je uvek spreman na svadju i tucu.
Ipak, zauzdao ga je Covic i pravilno kanalisao i iskoristio.
U sustini nasoj reprezentaciji treba neko ko ce autoritetom da zauzda i pravilno iskoristi Milicica, Radmanovica, Labovica i slicne. Sada je na vidiku i problem sa Teodosicem.