Četvrtak, 02.08.2012.

13:49

Vermezović: Imamo čemu da se nadamo

Dan posle poraza na Kipru trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je da mu neke stvari koje je video daju za pravo da se nada pozitivnom rezultatu u revanšu.

Izvor: B92

Vermezoviæ: Imamo èemu da se nadamo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Rodja

pre 11 godina

Vecito igramo anemicno, bez zelje za pobedom, uvek se bre nesto branimo i strahujemo ....... ali ne od protivnika vec od svoje nemoci i nesposobnosti. Mozemo proci dalje samo ako se igra agresivno, ako se da 100 posto od svojih mogucnosti, ako trener non stop vice i galami na igrace (sugerise im sta da rade), bez podcenjivanja protivnika ..... ipak ... oni su nas pobedili i to mi daje za pravo da kazem da su bolji tim od nas i da ih treba shvatiti preozbiljno jer igraju za milione, kojih se mi iz godine u godinu odricemo, jer imamo vecu dobit osvajanjem nase lige!!!

grobelar

pre 11 godina

lako je razlucti sanse u revansu i to na odnosu dve proste cinjenice

A.Ima sanse, ako je trenerova taktika bila izuzetno losa, cemu se i nadam

B.Nema nikakve sanse cak ako je trenerova taktika na Kipru bila delimicno dobra to bi znacilo su igraci totalne krntije.

zemunac

pre 11 godina

Dragi moj vlado,
ti se već mesecima ponašaš po sistemu što se babi snilo to je babi milo.
Nažalost papir trpi sve, pa i tvoje komentare, koji nemaju baš puno veze sa realnošću.
Kad smo već kod baba, tako i igramo, pa si od parnog valjka napravio starački dom.
Ostaje nam jedino, da se nadamo, da neće biti kasno pa opet po starom "igraćemo u domaćoj ligi za titulu"
Šta ti vredi titula domaćeg prvenstva sa kojom se godinma kitimo, kad nas izvan Srbije bije i kurta i murta.
Napred Partizan !!

Max

pre 11 godina

Ja bi i Partizanu i Zvezdi zabranio ucheshce u evropskim takmichenjima, i pustio klubove van Beograda da nas predstavljaju i vide sveta, mozhda i naprave neki uspeh.. ovako, ono shto kod nas vazhi za najbolje, samo nam lupa shamare..

lejubajug

pre 11 godina

Sa igracima Teleoptika,se nema ide na LE,a ne na LS . Cemer,nemoc,ni jedan pas. Ako ne postignes gol u gostima,zna se sta sleduje.Ispadanje

Tužno brate

pre 11 godina

Kad sam te video kako se vraćaš u Partizan - smučio mi se život.
Što se tiče stručnosti...demonstirao si klasično neznanje, kukavičluk i blef. Tri SonyPlaystation izmene na zadnjoj utakmici - sva ti igrača menjana identičnim bez promene formacije i taktike.
Za one koji te se ne sećaju od ranije - spremite se za plakanje na konferencijama posle utakmica, samoopravdavanje i svađanje s novinarima koji su dovoljno bezobrazni da mu saopšte da je ON taktički izgubio utakmicu.
Samo ne znam odakle ti obraz da se vratiš. Mi Srbi smo svetski poznati po lošem pamćenju, ali tebe sam jako dobro zapamtio. Čika crni...

ackoniškikartel

pre 11 godina

O kojim bre navijacima vi pricate !? Pa ne igraju Grobari,nego igraci,a poshto oni veze nemaju mogu da imaju i 150.000 grla na stadionu.Dzabe bi kosarkasima ludi Pionir da ne znaju da igraju ! Nego momci znaju pa dobijaju sve zivo i bore se ! Nisu mazohisti kao ovi !

XXL Grobar

pre 11 godina

Nije sramota izgubiti - ali je sramota biti kukavica, da nekazem nesto drugo. Mi smo narod koji je mnogo puta i gubio,ali je uvek to bilo hrabro i junacki pa se danas ponosimo tim ljudima koji su svoje srce i zivote davali.
Od vas se ne traze zivoti ali srce morate da imate. Izgubite i 10 - 0 ali se borite i igrajte otvoreno i sa zeljom da se pobedi a ne da se sacuva svoj gol. Ako tako izgubite i dalje ce vam svi klicati i bodriti i ponovo doci na utakmicu jer ste hteli i borili se. O tim stvarima pitajte Dula i odgledajte casove ljubavi iz Pionira. Nemojte biti ko babe jer nikada onda necete preseliti energiju Pionira u Humsku.
Ja cu u sredu biti na jugu sa svojim sinovima. Doci cu da gledam borce a ako zateknem babe i kukavice vise me necete sresti.

KozaNostradamus

pre 11 godina

pa ovaj čovek vređa našu inteligenciju...izjavljuje da nismo bili dovoljno agresivni, a ništa ne menja do 75 minuta!?!?...za to vreme agresivnost očekuje od Babovića, Tomića i Šćepovića....Volkov od kad je stigao u Partizan stigao je da uputi 3 čestita centaršuta..šta je sa Lazevskim?..šta je sa malim Džigijem?...kako te bre nije sramota NEZNALICO ?!?!...ljudi, da u sredu napunimo Hram, a posle utakmice svi na zapad!!!

zacom

pre 11 godina

Samrok jeste bila bruka, ali je Irac zviznuo volej za spice. Isto tako je i onaj Albos iz Fljamurtarija dao golcinu a Partizan je u tom mecu imao 5 stativa i 3 nedosudjena penala. Nikad, ponavljam, nikad nisam bio tako posramljen kao kad si "vodio" tim protiv Tikve. Sportskog direktora, ljubitelja eksplozivnih naprava zvanih petarde (tip Rapid i Kroacija) necu ni da komentarisem.
Imamo cemu da se nadamo. Nadamo se da cemo oterati i ovu upravu kao sto smo Zjekobjek garnituru nakon tvog predhodnog sefovanja "strucnim" stabom.

pg

pre 11 godina

Ne verujem da Partizan moze da zavrsi utakmicu bez primljenog gola, a jos sam manje uveren da su sposobni da postignu dva a kamoli tri gola.

Sasa

pre 11 godina

Dali ovi naši nesretni tz. Treneri pogledaju snimak prosle utakmice ili samo lupaju šta im se sviđa da lipe pred novinare. A nesretni igrači ko da negledaju kako se fudbal igra danas. Da ne idem dalje nek partzanovi igrači pogledaju kako je Sarajevo odigralo protiv Levskog pa će videti da je fudbal prije svega muška igra pa onda vizestvo. Prolaz dalje neverujem ali bih voleo.
Grobar

realan

pre 11 godina

Sta ste ocekivali da ih partizan samelje xD ? Gledate samo najvece evropske ekipe i onda isto ocekujete od partizana.Ovo je nasa relanost i partizan moze da prodje i proci ce ali ne impresivno kao recimo barsa ili napoli.Tu smo gde smo jer nam hvali 30 mil godisnje i onda bi za 5 god sigurno bili znacajno ime u evropi.
Hajde nas 1 000 000 da damo po 30e i da gledamo fudbal.

borissrb

pre 11 godina

S tvojom taktikom kau u prvoj utakmici: 4 odbrana, 4 defanzivna vezna, 1 ozanzivni i 1 poluspic!!!! Tako je igrao Partizan, nemas se cemu nadati ni u JLS. Tuzno izalosno postavljena taktika na prvom mecu. Kao da se igralo protiv Barselone, a ne AEL!

zvone

pre 11 godina

U jednom našem klubu, sa evropskim ambicijama, posle serije smena dođe novi trener..Održi čovek trening i vidi sa čime raspolaže i odluči da igračima održi jedan čas teorije fudbala. Okupi ih tako u sali za predavanja i krene od početka...Uzme loptu u ruke i počne. "Ovo je lopta, sa njom se igra i cilj igre..." kad ga prekide glas iz zadnjeg reda.."Ej, može li malo sporije?

smeker

pre 11 godina

Nijedna tvoja konstatacija ne stoji.Kao da si gledao neku drugu utakmicu sto vredja intelegenciju realnih grobara.Najvise na svetu bih voleo da si upravu za sve sto kazes ali realno malo toga ima sto bi nam dalo neku nadu.U sredu kada dodjem na istok prekrsticu se i pozeleti da ti se svaka rec ispuni ali ako...

zoran

pre 11 godina

Ljudi ne treba se nervirati. Nije moguce u korumpiranoj Srbiji, zemlji gde je drushtvena svest nepostojeca, organizovati jedno sportsko drushtvo da bude na evropskom nivou.
Partizan i Zvezda su usko vezani za politichke strukture i policiju (ovo znam iz prve ruke). Zbog toga privatizacija nece biti moguca, nikada. Kroz ta dva kluba se obilato krade i presipa u odredjene partije i pojedince.
Dobar broj takozvanih navijaca su zapravo radnici policije. Ima ih na obe strane. Oni su u kontaktu sa upravama oba kluba. Zavrshavaju prljave poslove, inace su kriminalci. Kada sve to uzmete u obzir, verujet da ce vam biti lakse da gledate ove muchenike na terenu, koji su u rukama Ramadanija i slichnih.
Pa, zashto roditelji klinaca zele da im deca shto pre napuste Srbiju..? Upravo zbog ovoga shto vam napisah. To vam je jedna mreza zla koja sve, iole pozitivno, gushi.
treba shvatiti da smo mi, kao drushtvo, na poprilichno niskom nivou razvoja. Volimo mi da mislimo visoko o sebi, ali pogledajte okolo sebe i bice vam jasno.
Ovde nece biti promena u sledecih ,brat bratu, 50 godina.

Katastrofa

pre 11 godina

Klasicna prica posle svakih priprema. "nikad se bolje nismo spremili"/Sta uce nasi kondicioni treneri.Da li neko ide na usavrsavanjeu inostranstvo. Na primer u Nemacku ili Englesku. Da li igraci koji dolaze u klub podlezu lekarskoj proveri i proveri fizickih mogucnosti.Ja sam navijac Zvezde. Isti slucaj sa svim nasim klubovima. A mozda je problem i u trenerima. Engleski klubovi koliko imamo prilike da vidimo a i spanski se ne zamlacuju po nekim planinama. Odmah utakmice. nasi timovi planinske, niske, morske, jezerske, kosmonautske pripreme ali nemaju pojma

ILIC BOJAN

pre 11 godina

Nije da palim vatru...ali... :) ... Ajde molim te samo jednom objasni te dobre stvari u igri (osim odbrana Stojketa) . Mozda gresim ali ih ja nisam video sinoc. Mislim da sve objasnjava kapitenska traka na ruci coveka koj ne bi igrao ni za moju ulicu da se ja pitam. Ali ono,ok je. Tako nam funkicionise cela drzava. Nesposobni sinovi imaju prednost,nije vazno dal umes vec cij si! I jos nesto,TREBALO BI DA SE NIKO OD NAVIJACA NE POJAVI NA REVANS UTAKMICI! Pa igrajte za svoju dusu i onako tako vodite NAS PARTIZAN!

Vizionar

pre 11 godina

Sa kukavickom igrom , koju ti sprovodis, nemamo cemu da se nadamo. Naime, nemas smelosti ni hrabrosti da zamenis nekog iz manevra i da pojacas napad vec menjas napadaca sa napadacem.Dokle , bre , sa tim povlacenjem i dokle da se neko forsira umesto boljeg. Zabiju odmah da stvis na startu da izostavis Scepovica. Daj Boze da Hamburger kupi Babovica da nam "svane" na sredini terena. Cika Crni , ako ispadnemo, odmah da podneses ostavku.

Vojislav

pre 11 godina

...a ja se nadam da ce tebi cika Crni do utakmice da izraste par... odavno nisam gledao goru igru i kukavicki pristup fudbalu je otkrio kakav si ti trener. O Babinju necu da pisem,ne vredi...

Toma

pre 11 godina

Е мој Вермезе,изгледа да си ти гледао неку другу утакмицу за разлику од нас осталих,но можда си у праву,ти си стручњак,а ми смо лаици,нама се не допада игра појединаца типа Ловре,Бабовић,Шћеповић али рекох ти си стручњак...

Nemanja

pre 11 godina

Aksentijević je jedan od najboljih igrača Partizana. Greška može da se desi i Mesiju ili Lampardu (identična situacija kao sinoć kada je loptu umesto prema golmanu dodao protivničkom centarforu), ali to nije glavni problem Partizana.
Problem broj jedan je trener koji je sigurno najlošiji mogući izbor za ulazak u Ligu šampiona. Mnoge nerazumne odluke će sigurno debelo koštati Partizan, koji bi sa drugim šefom sa istom ovom ekipom imao mnogo jači tim. Bespotrebno forsiranje i guranje Saše Markovića, Vukić koji je sklonjen posle možda najbolje sezone u karijeri, mučenje Saše Ilića koji je desetak minuta pred zamenu jedva disao, nesposbnost da se iskoristi Lazar Marković koji je CENTARFOR a ne krilo, stalno menjanje mesta Baboviću koji ima sve predispozicije da bude lider na terenu samo kada bi imao trenera koji bi to prepoznao ...

Bob Sent Kler

pre 11 godina

Mozda ti mozes ali mi ne mozemo sa tobom da se nadamo nicemu. Stvarno sam mislio da si veca faca ali sad mi je sve jasno. Da ti majstore izaberes 11 jalovih igraca a da ti oni koji bi mozda mogli da urade nesto sede na klupi, da ti igraju samo igraci koji znaju da igraju unazad pa to je strasno. Imam utisak da bi i Grant juce pobedio onaj tim AEL-a koji je po meni 50% snage APOELA. A juce je bila sansa, sada u revansu nema teorije da ces ti nesto uraditi. Ne prodjes li ove za meni si zavrsio.

H8er

pre 11 godina

U svakom slucaju, rezultat od juce je idealan za pokazati da li vredis ili ne. Il' si pukovnik, ili pokojnik, sto bi rekao nas narod.

A zasto to kazem, s' obzirom da 0:1 i nije neki veliki zaostatak? Kazem zato sto AEL ima gvozdenu odbranu! Kakva god da je kiparska liga u sta ne zelim da ulazim, oni su primili ako se ne varam 10 golova za sezonu, sto je impresivno gde god da igras. Tesko ih je probiti, videli smo da su to igraci crne puti - snazni, kao od brega odvaljeni, svaki duel je fakticki njihov, a ne mozemo im parirati ni u skok igri. Uz sve to su izdrzljivi i izuzetno brzi.
Imaju brze bocne igrace i lako ce istrcavati kontre u Beogradu, kombinacija brzine i izdrzljivosti je idealna, juce su nam "pobegli" nebrojeno puta.

Mi cemo MORATI da napadnemo, sto ce ostaviti mnogo prostora izmedju linija tima, uz sve to smo SPORI i fizicki ne bas spremni za svih 90 minuta maksmimalnog zalaganja, sto ostavlja prostor AEL-u za kontre i polukontre, a znamo koliko su tu opasni. Odbrana tesko probojna, bice mucenja, bice tesko.

E ako uspemo da ih zatvorimo, a uz to ugrozimo njihov gol, e onda je to to, svaka cast. U suprotnom, niste ni za LS niti za LE, vec samo JSL pa tu kombinujte i osvajajte titule. Titula je vazna samo zbog LS i evro - napretka i zarade, sve drugo je nevazno i gotovo beznacajno. Mi sa titulom cemo proci u Evropi kao Zvezda bez titule, isti djavo.

darko

pre 11 godina

babovic nije smeo da igra 90 min. Zasto najbolji igrac prosle godine (Vukic) nije vise igrao? Previse smo se branili. Imamo dobar tim,ali Vukic i Ilic moraju da igraju evropske utakmice.

GrobariNBGD

pre 11 godina

Ok, posto je jasno da smo juce odigrali lose..mada bi verovatno tok tekme bio totalno drugaciji da je Scepovic realizovao prvu sansu (to bi nasim igracima dalo samopouzdanja) pa bi se zaigralo bolje itd.
Vreme je da se spremimo za sledecu tekmu, a tu ce Grobari imati najvecu ulogu.
Navijaci AELa su tamo napravili paklenu atmosferu sto u prenosu RTS-a nije moglo da se cuje jer stalno kad prenose iz studija smanje do maksimuma zvuk desavanja na terenu..mi moramo da napravimo bolju atmosferu.

Znaci ko god dodje na stadion u sredu mora da navija najglasnije sto moze jer moramo da ulijemo samopouzdanja nasoj ekipi a njihove igrace da zgromimo koliko god mozemo.

Ok, svi smo izanalizirali sta smo htel, ostavili bezbroj komentara..ali vreme je da pomognemo Partizanu da ode dalje- dosta sa plakanjem i glave gore.

Sreda, 20.45 svi u Humskoj na jednom zadatku!

Dragan O

pre 11 godina

Mudro i oprezno, ne ide sa agresivnim. Totalna konfuzija u izjavama trenera i Partizana i Zvezde. Agresivnost je moguca samo ako si sposoban za tako nesto. Bojim se da Vermezovic kao i Prosinecki ne zele da vide da to ne postoji kod nasa dva najuspesnija kluba.
Ako je Vermezovic zaista visdeo da su igraci Partizana fizicki spremniji od igraca AEL-a onda Partizan nema sta da trazi u revansu. Ako si jaci u duelu onda si fizicki spremniji, zaista ne mogu da se nacudim takvim nejasnim izjavama, prosto treba svi da kazu da smo na dnu lestvice kvaliteta i fizickih predispozicija nasih fudbalera u odnosu na evropse standarde. Dakle svaka pobeda i uspeh nasih klubova u ovoj fazi predstavljace izuzetan uspeh, a slucajnosti se desavaju. Ovo je maksimum koji mogu da pruze i Partizan i Zvezda, nazalost. Navijac sam Zvezde ali mi je zao kada nasi fudbaleri izgledaju tako nemocno.

alex

pre 11 godina

Sta ste blagi prema ovom kvazi treneru.. nikad gori trener u istoriji... i ovo nije poraz struke, ovoje je pobeda struke, jer oni zapravo i jesu hteli ovakvu utakmicu, i sa svime je zadovolujan. Igraci su uradili bas ono sto je on trazio. Na 1 0 nista nije menjao do 70min, zar nije jasno da je zadoviljan... Samo ne znam gde mu je obraz, i da li ce podneti ostavku, posto sigurno ispadamo, jer i u beogradu ce igrati isto, primice isti supalj go, i the end. Nista se nece menjati jer sve je proslo kako treba, igralo se na nula nula, desila se greska, boze moj... Sramota, odmah treba da podnese ostavku, bez revansa, ali sujeta i ego nece mu dati da to uradi ni posle ispadanja, i dalje ce se tripovati da je trener.

Bojan

pre 11 godina

E moj Vermezovicu, kada se Stanojevic pobunio, vi ste svi cutali zarad vasih sitnih interesa. A Djuric i uprava oko njega ce te upotrebiti i baciti kao prljavu carapu. ali tako je u citavoj zemlji, pa i Partizanu. Zato pusti nas izjava tvojih molim te !!!!

ALKATRAZ

pre 11 godina

nema sta da se zamei aksentijvicu ali tebi ima nisi se opametijo pole sramnih ispadanja od armedije i petah tikve opet parkiras autobus igras sporo i defanzivno.kiparski trener te takticki rasturio opet pricas o mudrosti i opreznosti probudi se covece kakav prosecni tim obicni sifunjeri i dunsteri napadni ih od prvog minuta i znaj ako ne podjes te dunstere bises oteran odmah posle utakmice necemo dozvolii da nas treci put obrukas nekaznjeno.

Mik

pre 11 godina

Najjaci je Kovinjalo sa komentarom o Lazaru Markovicu: "momku nesto fali, ne znam ni sam sta, ali nekako ne moze da zadrzi loptu u trku, kao npr Mesi". Dakle jos samo fine tuning i eto i Mesija u Partizanu. Pirlo je vec tu, mada je mnogo bolje igrao za Italiju nego sinoc.

voyin BL

pre 11 godina

Kako se samo jasno vidi kako nam igraci pucaju od snage hhahah Pa kao da ste u odmaralistu bila, a ne ne pripremama... Svaki kontakt sa protivnikom je, ako nekim cudom nas ne padne, izgubljena lopta. Nije sramota ni izgubiti loptu nego se odmah "krila" i trazi od sudije da se POKLONI faul...a ne trci se nazad, da se lopta vrati u posjed. Ah, da....za to treba potrcati... Fizicka sprema je 80% fudbala danas, kad se protivnik pritisne na 30m od njihovog gola...i neznalica Babovic ce dati jedan...
ako uprava ne da pare za pojacanje, plati barem nekog kondicionog trenere da ih pokida na pripremama...
I opet se nadam u prolaz...PARTIZAN ZAUVIJEK!
Pozdrav iz BL

Labud

pre 11 godina

Ja verujem u prolaz, ali u trenera, sportskog direktora, predsednika i uo ne verujem. Previse puta ste me ispalili. Ona juce utakmica je bila kao neka losa droga - nikako da pusti i prestane. Nisam ovako bio izmaltretiran od prosle godine. Vermeze uozbilji se, nemoze mali Milijin (zamenik kapitena) da tera saigrace u pm kad mu kazu da se otkrije. Kabadahijski mentalitet nas je doveo, sve u ovom drustvu, na rub prosjackog stapa..Pamet u glavu

Drale

pre 11 godina

Crni Vermeze... iz aviona se videlo da su čvršći i brži od vas, a taj nedostatak ni jedna tehnika ne može da nadoknadi. Žao mi je, ali proći ćete isto kao Zvezda prošle godine sa Rennesom ...

GrobariNBGD

pre 11 godina

Ok, posto je jasno da smo juce odigrali lose..mada bi verovatno tok tekme bio totalno drugaciji da je Scepovic realizovao prvu sansu (to bi nasim igracima dalo samopouzdanja) pa bi se zaigralo bolje itd.
Vreme je da se spremimo za sledecu tekmu, a tu ce Grobari imati najvecu ulogu.
Navijaci AELa su tamo napravili paklenu atmosferu sto u prenosu RTS-a nije moglo da se cuje jer stalno kad prenose iz studija smanje do maksimuma zvuk desavanja na terenu..mi moramo da napravimo bolju atmosferu.

Znaci ko god dodje na stadion u sredu mora da navija najglasnije sto moze jer moramo da ulijemo samopouzdanja nasoj ekipi a njihove igrace zgromimo koliko god mozemo.

Ok, svi smo izanalizirali sta smo hteli, ostavili bezbroj komentara..ali vreme je da pomognemo Partizanu da ode dalje- dosta sa plakanjem i glave gore.

Sreda, 20.45 svi u Humskoj na jednom zadatku!

Boban

pre 11 godina

Imaće te pomoć sa tribina....prvih 10 minuta, a potom slede zvižduci Baboviću, Šćepoviću....itd... A onda kreće uprava napolje....itd. I na kraju naravno ispadate , ne zato što su oni vrhunska ekipa nego što ste vi amateri...i biće te do karaja amateri...i nemoj da se više ložite na domaći teren jer ste ga tek tu ugasili.

Bole

pre 11 godina

Dok ti igra Babovic tesko. Ali drago mi je sto ljudi vide da stavrno ne zna. 99% navijaca vide ga na klupi a ti ga i dalje forsiras????? Dokle vise? NEMAMO SREDINU LJUDI

posteno govoreci

pre 11 godina

ako nisi sposoban da se izboris sa Babovicima,
za tebe bi najbolje bilo da podneses ostavku...pa kad otjeramo olos, ti se vratis u budes gospodin...a cijeloj Srbiji posaljem poruku da je i to moguce...i da si, castan i da zelis da vodis fudbalski klub u kome igraju najbolji!!!

djomla

pre 11 godina

Posle prespavane noci i dalje stoji gorak ukus u ustima.Ne zbog rezultata i kiksa Aksentijevica,vec zbog nacina na koji je nas tim igrao sinoc.Klasican poraz struke i strucnog staba u analizi protivnika kao i nedostatak srcanosti i hrabrosti da se napravi nesto vise.Momke ne treba kriviti (posebno ne Aksentija ), ali ne znam cemu onoliki respekt prema Kipranima ?!Vec sam i ranije rekao da Vermez nema ni hrabrosti ni neceg drugog da isprati potencijal ove ekipe.... O upravi i (ne)pojacanjima ne treba trositi reci !!!U revansu mudro i da im spakujemo bar tri komada.

pitanje

pre 11 godina

A sta ce mo sa odgovorom oko poprilicno plasljive postavljene formacije,zar time nisi poslao jasnu poruku svojim igracima da si se i ti prepao prosecnih Portugalaca.I dosta vise o fizickim kvalitetima,pa pogledajte na kraj utakmice pola njih je bilo na selo na terenu bez vazduha i to u onako sporom ritmu utakmice.Sve u svemu nista od prolaza jer i sam znas da jedam gol moramo da primimo i kuci jer to nam je sad bar jasno sa onakom odbranom.Jednostavno igra bez pocetka i kraja,nedorecena.

daki

pre 11 godina

e moj vermeze,nemamo mi cemu da se nadamo! prosto ne mogu da verujem da mi,pa bar 10 godina igramo isto! menjaju se treneri,ali igra partizana je toliko mlaka,ne agresivna( tu ne racunam jelen super ligu,koja je toliko jadna da je ne zelim ni komentarisati)i prespora,naravno! ocekivao sam,pa bar vise hrabrosti protiv 'mocnih'kiprana! ovako,rezultat je katastrofalno los,posto ne smemo gol da primimo u bg,a 3 naravno,nazalost,ne mozemo da damo!

Srb-in

pre 11 godina

Kao da gledam utakmicu kad neko od mladih igraca opet kiksne i primimo gol za 0:1, a posle treba dati 3 da se prodje! A vezni red Babovic, Ilic, Lovre, sa vrsnim centarforom Scepovicem je to definitivno u stanju da uradi.....ali, juce!

slow motion

pre 11 godina

Vermeze, mi jurimo 1-0, a ti uvodis u igru Vukica. Razumeo bih da branimo rezultat, pa ti treba siguran covek na lopti, ali mi trebamo da pohvatamo one rastrcale crnce sa Vukicem, pa to je prosto ne moguce.
Trebalo je da uvedu one mere za distancu, ali ne pretrcanu, nego presetanu.
Ocajan smo fudbal igrali, a strah me je i za sledecu utakmicu.

Sta reci

pre 11 godina

Ovako,da li sam ja jedini ko je sinoc gledao Partizan a pritom nista dobro i pozitivno nije vidio u igri Partizana da bi se nadali razbijanju AEL-a u revansu?Jer ovo izjave trenera i funkcionera nasih klubova zadnjih godina su za anale.Jedini nacin da Partizan prodje je da odigra 10-ak puta bolje nego u prvoj utakmici,da igraju Ninkovic i Lazar Markovic,da Babovic ostane na klupi i ne ulazi naravno i da Zabija igra umjesto Scepovica iako nije ni on neko pojacanje ali makar je bolji od ovoga.I na sve to Partizan mora da da barem 2 gola a ne primi ni jedan..

voja

pre 11 godina

Nažalost, Partizan je znatno lošiji od Kiprana, i fizički i tehnički. Oni odlično barataju loptom, od naših igrača se lopta odbija...
Naši igrači su se bojali da uđu u duele, kao da igraju sa Barselonom.
Biće vrlo, vrlo teško pobediti !
Neka vam je Bog u pomoći.

xx

pre 11 godina

za nase klubove ce uskoro biti uspeh ako nakon prvog susreta ostane i nada, najgore je izgubiti nadu, bar se jos jednu nedelju duze nadas ako nista drugo...x

bobanmkd

pre 11 godina

Samo ako sastavis tim:1.Stojkovic 2.Aksentijevic 3.Volkov 4.Markovic 4.Ostojic 6.Ivanov 7.Babovic 8.Ilic 9.Tomic 10.Lovre I 11.Radisa Ilic...I igras na 0:0 sa nadom da ces izboriti produzetke u 86 minutu! I ja I ti I svi Cika Crni znamo kakav si trener I kako ces igrati,zar ne!?

prolaznik

pre 11 godina

Za razliku od mnogih ovde koji ostavljaju komentare ja jedva cekam da odem na revans utakmicu u Beogradu. Kao prvo podrzacu iz sveg glasa tim koji je pun Partizanove dece, a kao drugo uputicu poruku upravi nevezano za rezultat koji bude na kraju.
Umesto sto veliki broj ovde kuka i trazi opravdanje za nedolazak na utakmicu bolje bi bilo da zajedno napunimo JNA i da pokazemo da smo slozni kada ne ide i kada je tesko. Pre svega da ovi klinci znaju za sta se bore. Pune su vam reci "svetog grba i dresa", a najdalje sto vecina zna da uradi je da sedne u fotelju i psuje svima mater. Dodjite na stadion pa cete imati pravo da kritikujete. Dodjite i zbog toga sto Djura i njegova kompanija treba da vide da nismo ovce koje mogu da sisaju. I na kraju dodjite jer treba mi "obicni" navijaci, simpatizeri, kako god da nas zovu, da pokazemo da ima i nas koji vole Partizan jer nam je u srcu, a ne zbog prevlasti na tribinama, politike, vodja, sipki i raznoraznih gluposti koje su ocigledno bitnije od sporta.

Srpski fudbal

pre 11 godina

Karadzic je izabran jednoglasno...takodje i uprave Zvezde i Partizana...znaci njima u FSS-u i upravama klubovima je fino...reprezentacija nije uspela da se kvalifikuje i mozda je na 50-om mestu na svetu. Klubovi nam se u kvalifikacijama za kvalifikacije bore sa mocnim Belorusima, Kazakstancima i ne daj boze Kipranima (780.133 stanovnika ima ta fudbalska nacija i ekonomska supersila):))) A tebi srpski navijacu ostaje samo da se nadas.. I sve to nikom nije sumnjivo!!!???

South Mania

pre 11 godina

Aksentijeviću podrška, mlad je i ovo je greška neiskustva, ali ne i tebi podrška sa izvedenom formacijom košarkaša na AEL-ove sprintere i presing.

boban pfc

pre 11 godina

Sta da se nadamo sa tobom,ti si najveca kukavica od svih trenere ili najveca neznalica.Sta ces da nam kazes da je Babovic ,Sasa Markovic,Lovre najsporiji igrac na svetu zasluzuju da igraju,a Lazar,Ninkovic,Mitrovic ce da greju klupu.NEMOJ BRE DA GLUMIS TRENERA NEZNALICO OVA DECA CE BAREM DA IZGINU NA TERENU NEKA SU STO PUTA GORI OD NAVEDENIH.

Meraklija

pre 11 godina

Ja kao navijac Niskog Radnickog upitao bih upravu Partizana par stvari-
1.Prodat Dijara-kupljen Scepovic? Zasto???
2.Rupa u odbrani-Anderson u onih nekoliko odigranih utakmica u tandemu sa Ivanovim kada je igrao Partizan nije primio ni jedan gol- a cak je Anderson bio i strelac- bolji tandem u nasoj ligi nisam video zadnjih par godina. Zasto ne igra Anderson? Ko mu je manadzer i da li je njegovo neigranje bojkot istog?
3.Partizan je igrao mnogo bolji fudbal pod Grantom koga su najurili pod pritiskom Stanojevicevih drugara. Zasto ? I nemojte demagoski- imao je klauzulu o odlasku.
4.Javni spisak svih zaposljenih u Partizanu ukljucujuci i igrace- da se vidi ko se bogati na racun Partizana.
Kada odgovore na ova pitanja - onda treba napraviti pravu reorganizaciju.
I pored svega toga svim srcem uz Partizan-Crvenu Zvezdu-Vojvodinu----ali samo u Evropi.

Grf Grf

pre 11 godina

Ja bi voleo da prođemo ali biće teško,jer je rezultat koji Kiprani imaju najnezgodniji,kada izgubite sa golom razlike.Odigraće čvrsto pozadi i biće potrebno dosta strpljenja i umeća da se nađe put do mreže.No,i da je bilo 0-0,morali bi da damo gol,tako da je to neminovno u svakom slučaju.I mora da se odigra zrelije,inteligentnije,jednostavnije.Ima šanse za prolaz,samo napred i hrabro do kraja.

GrobaR

pre 11 godina

Pa zar svarno mislite da nas Maltezani za koju godinu nece odvaljivati, pa tamo su sve svetske kladionice, dovoljno je da uloze 20 miliona i eto ih u makar LE.
Cuj Kiprani su strah i trepet, pa odakle njima tolike pare, zasto su svi bogatiji od nasih klubova, pa zar smo toliko nesrecni i jadni. Jel toliko tesko uloziti i dovesti iskusne stopere i ne prodavati ih 4-5 godina, da se uigraju da disu ko jedan, zar ja puno trazim, pa prodajte napadace, bocne igrace, igrace sredine terena, na njima moze vise da se zaradi. Pa trebaju nam bedemi u odbrani , zar niko ne cuje?

Kada god smo imali jaku odbranu ulazili smo u LS, secate se Tariba Vesta , a sad Krstajica i Savica. Jel toliko tesko dovesti solidnog stopera?

Rajko Janjanin

pre 11 godina

"Jaci su od nas u kontaktu ali nisu fizicki spremniji"??? Ovo je besmislica, potpuno logicki neodrzivo...kako bilo, nadam se da ce Partizan uspeti da ih izbaci.

Meraklija

pre 11 godina

Ja kao navijac Niskog Radnickog upitao bih upravu Partizana par stvari-
1.Prodat Dijara-kupljen Scepovic? Zasto???
2.Rupa u odbrani-Anderson u onih nekoliko odigranih utakmica u tandemu sa Ivanovim kada je igrao Partizan nije primio ni jedan gol- a cak je Anderson bio i strelac- bolji tandem u nasoj ligi nisam video zadnjih par godina. Zasto ne igra Anderson? Ko mu je manadzer i da li je njegovo neigranje bojkot istog?
3.Partizan je igrao mnogo bolji fudbal pod Grantom koga su najurili pod pritiskom Stanojevicevih drugara. Zasto ? I nemojte demagoski- imao je klauzulu o odlasku.
4.Javni spisak svih zaposljenih u Partizanu ukljucujuci i igrace- da se vidi ko se bogati na racun Partizana.
Kada odgovore na ova pitanja - onda treba napraviti pravu reorganizaciju.
I pored svega toga svim srcem uz Partizan-Crvenu Zvezdu-Vojvodinu----ali samo u Evropi.

Labud

pre 11 godina

Ja verujem u prolaz, ali u trenera, sportskog direktora, predsednika i uo ne verujem. Previse puta ste me ispalili. Ona juce utakmica je bila kao neka losa droga - nikako da pusti i prestane. Nisam ovako bio izmaltretiran od prosle godine. Vermeze uozbilji se, nemoze mali Milijin (zamenik kapitena) da tera saigrace u pm kad mu kazu da se otkrije. Kabadahijski mentalitet nas je doveo, sve u ovom drustvu, na rub prosjackog stapa..Pamet u glavu

Mik

pre 11 godina

Najjaci je Kovinjalo sa komentarom o Lazaru Markovicu: "momku nesto fali, ne znam ni sam sta, ali nekako ne moze da zadrzi loptu u trku, kao npr Mesi". Dakle jos samo fine tuning i eto i Mesija u Partizanu. Pirlo je vec tu, mada je mnogo bolje igrao za Italiju nego sinoc.

Sta reci

pre 11 godina

Ovako,da li sam ja jedini ko je sinoc gledao Partizan a pritom nista dobro i pozitivno nije vidio u igri Partizana da bi se nadali razbijanju AEL-a u revansu?Jer ovo izjave trenera i funkcionera nasih klubova zadnjih godina su za anale.Jedini nacin da Partizan prodje je da odigra 10-ak puta bolje nego u prvoj utakmici,da igraju Ninkovic i Lazar Markovic,da Babovic ostane na klupi i ne ulazi naravno i da Zabija igra umjesto Scepovica iako nije ni on neko pojacanje ali makar je bolji od ovoga.I na sve to Partizan mora da da barem 2 gola a ne primi ni jedan..

Katastrofa

pre 11 godina

Klasicna prica posle svakih priprema. "nikad se bolje nismo spremili"/Sta uce nasi kondicioni treneri.Da li neko ide na usavrsavanjeu inostranstvo. Na primer u Nemacku ili Englesku. Da li igraci koji dolaze u klub podlezu lekarskoj proveri i proveri fizickih mogucnosti.Ja sam navijac Zvezde. Isti slucaj sa svim nasim klubovima. A mozda je problem i u trenerima. Engleski klubovi koliko imamo prilike da vidimo a i spanski se ne zamlacuju po nekim planinama. Odmah utakmice. nasi timovi planinske, niske, morske, jezerske, kosmonautske pripreme ali nemaju pojma

GrobaR

pre 11 godina

Pa zar svarno mislite da nas Maltezani za koju godinu nece odvaljivati, pa tamo su sve svetske kladionice, dovoljno je da uloze 20 miliona i eto ih u makar LE.
Cuj Kiprani su strah i trepet, pa odakle njima tolike pare, zasto su svi bogatiji od nasih klubova, pa zar smo toliko nesrecni i jadni. Jel toliko tesko uloziti i dovesti iskusne stopere i ne prodavati ih 4-5 godina, da se uigraju da disu ko jedan, zar ja puno trazim, pa prodajte napadace, bocne igrace, igrace sredine terena, na njima moze vise da se zaradi. Pa trebaju nam bedemi u odbrani , zar niko ne cuje?

Kada god smo imali jaku odbranu ulazili smo u LS, secate se Tariba Vesta , a sad Krstajica i Savica. Jel toliko tesko dovesti solidnog stopera?

Srpski fudbal

pre 11 godina

Karadzic je izabran jednoglasno...takodje i uprave Zvezde i Partizana...znaci njima u FSS-u i upravama klubovima je fino...reprezentacija nije uspela da se kvalifikuje i mozda je na 50-om mestu na svetu. Klubovi nam se u kvalifikacijama za kvalifikacije bore sa mocnim Belorusima, Kazakstancima i ne daj boze Kipranima (780.133 stanovnika ima ta fudbalska nacija i ekonomska supersila):))) A tebi srpski navijacu ostaje samo da se nadas.. I sve to nikom nije sumnjivo!!!???

GrobariNBGD

pre 11 godina

Ok, posto je jasno da smo juce odigrali lose..mada bi verovatno tok tekme bio totalno drugaciji da je Scepovic realizovao prvu sansu (to bi nasim igracima dalo samopouzdanja) pa bi se zaigralo bolje itd.
Vreme je da se spremimo za sledecu tekmu, a tu ce Grobari imati najvecu ulogu.
Navijaci AELa su tamo napravili paklenu atmosferu sto u prenosu RTS-a nije moglo da se cuje jer stalno kad prenose iz studija smanje do maksimuma zvuk desavanja na terenu..mi moramo da napravimo bolju atmosferu.

Znaci ko god dodje na stadion u sredu mora da navija najglasnije sto moze jer moramo da ulijemo samopouzdanja nasoj ekipi a njihove igrace zgromimo koliko god mozemo.

Ok, svi smo izanalizirali sta smo hteli, ostavili bezbroj komentara..ali vreme je da pomognemo Partizanu da ode dalje- dosta sa plakanjem i glave gore.

Sreda, 20.45 svi u Humskoj na jednom zadatku!

Rajko Janjanin

pre 11 godina

"Jaci su od nas u kontaktu ali nisu fizicki spremniji"??? Ovo je besmislica, potpuno logicki neodrzivo...kako bilo, nadam se da ce Partizan uspeti da ih izbaci.

Vizionar

pre 11 godina

Sa kukavickom igrom , koju ti sprovodis, nemamo cemu da se nadamo. Naime, nemas smelosti ni hrabrosti da zamenis nekog iz manevra i da pojacas napad vec menjas napadaca sa napadacem.Dokle , bre , sa tim povlacenjem i dokle da se neko forsira umesto boljeg. Zabiju odmah da stvis na startu da izostavis Scepovica. Daj Boze da Hamburger kupi Babovica da nam "svane" na sredini terena. Cika Crni , ako ispadnemo, odmah da podneses ostavku.

Bole

pre 11 godina

Dok ti igra Babovic tesko. Ali drago mi je sto ljudi vide da stavrno ne zna. 99% navijaca vide ga na klupi a ti ga i dalje forsiras????? Dokle vise? NEMAMO SREDINU LJUDI

djomla

pre 11 godina

Posle prespavane noci i dalje stoji gorak ukus u ustima.Ne zbog rezultata i kiksa Aksentijevica,vec zbog nacina na koji je nas tim igrao sinoc.Klasican poraz struke i strucnog staba u analizi protivnika kao i nedostatak srcanosti i hrabrosti da se napravi nesto vise.Momke ne treba kriviti (posebno ne Aksentija ), ali ne znam cemu onoliki respekt prema Kipranima ?!Vec sam i ranije rekao da Vermez nema ni hrabrosti ni neceg drugog da isprati potencijal ove ekipe.... O upravi i (ne)pojacanjima ne treba trositi reci !!!U revansu mudro i da im spakujemo bar tri komada.

Tužno brate

pre 11 godina

Kad sam te video kako se vraćaš u Partizan - smučio mi se život.
Što se tiče stručnosti...demonstirao si klasično neznanje, kukavičluk i blef. Tri SonyPlaystation izmene na zadnjoj utakmici - sva ti igrača menjana identičnim bez promene formacije i taktike.
Za one koji te se ne sećaju od ranije - spremite se za plakanje na konferencijama posle utakmica, samoopravdavanje i svađanje s novinarima koji su dovoljno bezobrazni da mu saopšte da je ON taktički izgubio utakmicu.
Samo ne znam odakle ti obraz da se vratiš. Mi Srbi smo svetski poznati po lošem pamćenju, ali tebe sam jako dobro zapamtio. Čika crni...

XXL Grobar

pre 11 godina

Nije sramota izgubiti - ali je sramota biti kukavica, da nekazem nesto drugo. Mi smo narod koji je mnogo puta i gubio,ali je uvek to bilo hrabro i junacki pa se danas ponosimo tim ljudima koji su svoje srce i zivote davali.
Od vas se ne traze zivoti ali srce morate da imate. Izgubite i 10 - 0 ali se borite i igrajte otvoreno i sa zeljom da se pobedi a ne da se sacuva svoj gol. Ako tako izgubite i dalje ce vam svi klicati i bodriti i ponovo doci na utakmicu jer ste hteli i borili se. O tim stvarima pitajte Dula i odgledajte casove ljubavi iz Pionira. Nemojte biti ko babe jer nikada onda necete preseliti energiju Pionira u Humsku.
Ja cu u sredu biti na jugu sa svojim sinovima. Doci cu da gledam borce a ako zateknem babe i kukavice vise me necete sresti.

zoran

pre 11 godina

Ljudi ne treba se nervirati. Nije moguce u korumpiranoj Srbiji, zemlji gde je drushtvena svest nepostojeca, organizovati jedno sportsko drushtvo da bude na evropskom nivou.
Partizan i Zvezda su usko vezani za politichke strukture i policiju (ovo znam iz prve ruke). Zbog toga privatizacija nece biti moguca, nikada. Kroz ta dva kluba se obilato krade i presipa u odredjene partije i pojedince.
Dobar broj takozvanih navijaca su zapravo radnici policije. Ima ih na obe strane. Oni su u kontaktu sa upravama oba kluba. Zavrshavaju prljave poslove, inace su kriminalci. Kada sve to uzmete u obzir, verujet da ce vam biti lakse da gledate ove muchenike na terenu, koji su u rukama Ramadanija i slichnih.
Pa, zashto roditelji klinaca zele da im deca shto pre napuste Srbiju..? Upravo zbog ovoga shto vam napisah. To vam je jedna mreza zla koja sve, iole pozitivno, gushi.
treba shvatiti da smo mi, kao drushtvo, na poprilichno niskom nivou razvoja. Volimo mi da mislimo visoko o sebi, ali pogledajte okolo sebe i bice vam jasno.
Ovde nece biti promena u sledecih ,brat bratu, 50 godina.

ALKATRAZ

pre 11 godina

nema sta da se zamei aksentijvicu ali tebi ima nisi se opametijo pole sramnih ispadanja od armedije i petah tikve opet parkiras autobus igras sporo i defanzivno.kiparski trener te takticki rasturio opet pricas o mudrosti i opreznosti probudi se covece kakav prosecni tim obicni sifunjeri i dunsteri napadni ih od prvog minuta i znaj ako ne podjes te dunstere bises oteran odmah posle utakmice necemo dozvolii da nas treci put obrukas nekaznjeno.

daki

pre 11 godina

e moj vermeze,nemamo mi cemu da se nadamo! prosto ne mogu da verujem da mi,pa bar 10 godina igramo isto! menjaju se treneri,ali igra partizana je toliko mlaka,ne agresivna( tu ne racunam jelen super ligu,koja je toliko jadna da je ne zelim ni komentarisati)i prespora,naravno! ocekivao sam,pa bar vise hrabrosti protiv 'mocnih'kiprana! ovako,rezultat je katastrofalno los,posto ne smemo gol da primimo u bg,a 3 naravno,nazalost,ne mozemo da damo!

voyin BL

pre 11 godina

Kako se samo jasno vidi kako nam igraci pucaju od snage hhahah Pa kao da ste u odmaralistu bila, a ne ne pripremama... Svaki kontakt sa protivnikom je, ako nekim cudom nas ne padne, izgubljena lopta. Nije sramota ni izgubiti loptu nego se odmah "krila" i trazi od sudije da se POKLONI faul...a ne trci se nazad, da se lopta vrati u posjed. Ah, da....za to treba potrcati... Fizicka sprema je 80% fudbala danas, kad se protivnik pritisne na 30m od njihovog gola...i neznalica Babovic ce dati jedan...
ako uprava ne da pare za pojacanje, plati barem nekog kondicionog trenere da ih pokida na pripremama...
I opet se nadam u prolaz...PARTIZAN ZAUVIJEK!
Pozdrav iz BL

South Mania

pre 11 godina

Aksentijeviću podrška, mlad je i ovo je greška neiskustva, ali ne i tebi podrška sa izvedenom formacijom košarkaša na AEL-ove sprintere i presing.

boban pfc

pre 11 godina

Sta da se nadamo sa tobom,ti si najveca kukavica od svih trenere ili najveca neznalica.Sta ces da nam kazes da je Babovic ,Sasa Markovic,Lovre najsporiji igrac na svetu zasluzuju da igraju,a Lazar,Ninkovic,Mitrovic ce da greju klupu.NEMOJ BRE DA GLUMIS TRENERA NEZNALICO OVA DECA CE BAREM DA IZGINU NA TERENU NEKA SU STO PUTA GORI OD NAVEDENIH.

KozaNostradamus

pre 11 godina

pa ovaj čovek vređa našu inteligenciju...izjavljuje da nismo bili dovoljno agresivni, a ništa ne menja do 75 minuta!?!?...za to vreme agresivnost očekuje od Babovića, Tomića i Šćepovića....Volkov od kad je stigao u Partizan stigao je da uputi 3 čestita centaršuta..šta je sa Lazevskim?..šta je sa malim Džigijem?...kako te bre nije sramota NEZNALICO ?!?!...ljudi, da u sredu napunimo Hram, a posle utakmice svi na zapad!!!

ackoniškikartel

pre 11 godina

O kojim bre navijacima vi pricate !? Pa ne igraju Grobari,nego igraci,a poshto oni veze nemaju mogu da imaju i 150.000 grla na stadionu.Dzabe bi kosarkasima ludi Pionir da ne znaju da igraju ! Nego momci znaju pa dobijaju sve zivo i bore se ! Nisu mazohisti kao ovi !

slow motion

pre 11 godina

Vermeze, mi jurimo 1-0, a ti uvodis u igru Vukica. Razumeo bih da branimo rezultat, pa ti treba siguran covek na lopti, ali mi trebamo da pohvatamo one rastrcale crnce sa Vukicem, pa to je prosto ne moguce.
Trebalo je da uvedu one mere za distancu, ali ne pretrcanu, nego presetanu.
Ocajan smo fudbal igrali, a strah me je i za sledecu utakmicu.

zacom

pre 11 godina

Samrok jeste bila bruka, ali je Irac zviznuo volej za spice. Isto tako je i onaj Albos iz Fljamurtarija dao golcinu a Partizan je u tom mecu imao 5 stativa i 3 nedosudjena penala. Nikad, ponavljam, nikad nisam bio tako posramljen kao kad si "vodio" tim protiv Tikve. Sportskog direktora, ljubitelja eksplozivnih naprava zvanih petarde (tip Rapid i Kroacija) necu ni da komentarisem.
Imamo cemu da se nadamo. Nadamo se da cemo oterati i ovu upravu kao sto smo Zjekobjek garnituru nakon tvog predhodnog sefovanja "strucnim" stabom.

posteno govoreci

pre 11 godina

ako nisi sposoban da se izboris sa Babovicima,
za tebe bi najbolje bilo da podneses ostavku...pa kad otjeramo olos, ti se vratis u budes gospodin...a cijeloj Srbiji posaljem poruku da je i to moguce...i da si, castan i da zelis da vodis fudbalski klub u kome igraju najbolji!!!

ILIC BOJAN

pre 11 godina

Nije da palim vatru...ali... :) ... Ajde molim te samo jednom objasni te dobre stvari u igri (osim odbrana Stojketa) . Mozda gresim ali ih ja nisam video sinoc. Mislim da sve objasnjava kapitenska traka na ruci coveka koj ne bi igrao ni za moju ulicu da se ja pitam. Ali ono,ok je. Tako nam funkicionise cela drzava. Nesposobni sinovi imaju prednost,nije vazno dal umes vec cij si! I jos nesto,TREBALO BI DA SE NIKO OD NAVIJACA NE POJAVI NA REVANS UTAKMICI! Pa igrajte za svoju dusu i onako tako vodite NAS PARTIZAN!

H8er

pre 11 godina

U svakom slucaju, rezultat od juce je idealan za pokazati da li vredis ili ne. Il' si pukovnik, ili pokojnik, sto bi rekao nas narod.

A zasto to kazem, s' obzirom da 0:1 i nije neki veliki zaostatak? Kazem zato sto AEL ima gvozdenu odbranu! Kakva god da je kiparska liga u sta ne zelim da ulazim, oni su primili ako se ne varam 10 golova za sezonu, sto je impresivno gde god da igras. Tesko ih je probiti, videli smo da su to igraci crne puti - snazni, kao od brega odvaljeni, svaki duel je fakticki njihov, a ne mozemo im parirati ni u skok igri. Uz sve to su izdrzljivi i izuzetno brzi.
Imaju brze bocne igrace i lako ce istrcavati kontre u Beogradu, kombinacija brzine i izdrzljivosti je idealna, juce su nam "pobegli" nebrojeno puta.

Mi cemo MORATI da napadnemo, sto ce ostaviti mnogo prostora izmedju linija tima, uz sve to smo SPORI i fizicki ne bas spremni za svih 90 minuta maksmimalnog zalaganja, sto ostavlja prostor AEL-u za kontre i polukontre, a znamo koliko su tu opasni. Odbrana tesko probojna, bice mucenja, bice tesko.

E ako uspemo da ih zatvorimo, a uz to ugrozimo njihov gol, e onda je to to, svaka cast. U suprotnom, niste ni za LS niti za LE, vec samo JSL pa tu kombinujte i osvajajte titule. Titula je vazna samo zbog LS i evro - napretka i zarade, sve drugo je nevazno i gotovo beznacajno. Mi sa titulom cemo proci u Evropi kao Zvezda bez titule, isti djavo.

Bojan

pre 11 godina

E moj Vermezovicu, kada se Stanojevic pobunio, vi ste svi cutali zarad vasih sitnih interesa. A Djuric i uprava oko njega ce te upotrebiti i baciti kao prljavu carapu. ali tako je u citavoj zemlji, pa i Partizanu. Zato pusti nas izjava tvojih molim te !!!!

alex

pre 11 godina

Sta ste blagi prema ovom kvazi treneru.. nikad gori trener u istoriji... i ovo nije poraz struke, ovoje je pobeda struke, jer oni zapravo i jesu hteli ovakvu utakmicu, i sa svime je zadovolujan. Igraci su uradili bas ono sto je on trazio. Na 1 0 nista nije menjao do 70min, zar nije jasno da je zadoviljan... Samo ne znam gde mu je obraz, i da li ce podneti ostavku, posto sigurno ispadamo, jer i u beogradu ce igrati isto, primice isti supalj go, i the end. Nista se nece menjati jer sve je proslo kako treba, igralo se na nula nula, desila se greska, boze moj... Sramota, odmah treba da podnese ostavku, bez revansa, ali sujeta i ego nece mu dati da to uradi ni posle ispadanja, i dalje ce se tripovati da je trener.

zvone

pre 11 godina

U jednom našem klubu, sa evropskim ambicijama, posle serije smena dođe novi trener..Održi čovek trening i vidi sa čime raspolaže i odluči da igračima održi jedan čas teorije fudbala. Okupi ih tako u sali za predavanja i krene od početka...Uzme loptu u ruke i počne. "Ovo je lopta, sa njom se igra i cilj igre..." kad ga prekide glas iz zadnjeg reda.."Ej, može li malo sporije?

Grf Grf

pre 11 godina

Ja bi voleo da prođemo ali biće teško,jer je rezultat koji Kiprani imaju najnezgodniji,kada izgubite sa golom razlike.Odigraće čvrsto pozadi i biće potrebno dosta strpljenja i umeća da se nađe put do mreže.No,i da je bilo 0-0,morali bi da damo gol,tako da je to neminovno u svakom slučaju.I mora da se odigra zrelije,inteligentnije,jednostavnije.Ima šanse za prolaz,samo napred i hrabro do kraja.

pg

pre 11 godina

Ne verujem da Partizan moze da zavrsi utakmicu bez primljenog gola, a jos sam manje uveren da su sposobni da postignu dva a kamoli tri gola.

xx

pre 11 godina

za nase klubove ce uskoro biti uspeh ako nakon prvog susreta ostane i nada, najgore je izgubiti nadu, bar se jos jednu nedelju duze nadas ako nista drugo...x

smeker

pre 11 godina

Nijedna tvoja konstatacija ne stoji.Kao da si gledao neku drugu utakmicu sto vredja intelegenciju realnih grobara.Najvise na svetu bih voleo da si upravu za sve sto kazes ali realno malo toga ima sto bi nam dalo neku nadu.U sredu kada dodjem na istok prekrsticu se i pozeleti da ti se svaka rec ispuni ali ako...

Sasa

pre 11 godina

Dali ovi naši nesretni tz. Treneri pogledaju snimak prosle utakmice ili samo lupaju šta im se sviđa da lipe pred novinare. A nesretni igrači ko da negledaju kako se fudbal igra danas. Da ne idem dalje nek partzanovi igrači pogledaju kako je Sarajevo odigralo protiv Levskog pa će videti da je fudbal prije svega muška igra pa onda vizestvo. Prolaz dalje neverujem ali bih voleo.
Grobar

pitanje

pre 11 godina

A sta ce mo sa odgovorom oko poprilicno plasljive postavljene formacije,zar time nisi poslao jasnu poruku svojim igracima da si se i ti prepao prosecnih Portugalaca.I dosta vise o fizickim kvalitetima,pa pogledajte na kraj utakmice pola njih je bilo na selo na terenu bez vazduha i to u onako sporom ritmu utakmice.Sve u svemu nista od prolaza jer i sam znas da jedam gol moramo da primimo i kuci jer to nam je sad bar jasno sa onakom odbranom.Jednostavno igra bez pocetka i kraja,nedorecena.

Bob Sent Kler

pre 11 godina

Mozda ti mozes ali mi ne mozemo sa tobom da se nadamo nicemu. Stvarno sam mislio da si veca faca ali sad mi je sve jasno. Da ti majstore izaberes 11 jalovih igraca a da ti oni koji bi mozda mogli da urade nesto sede na klupi, da ti igraju samo igraci koji znaju da igraju unazad pa to je strasno. Imam utisak da bi i Grant juce pobedio onaj tim AEL-a koji je po meni 50% snage APOELA. A juce je bila sansa, sada u revansu nema teorije da ces ti nesto uraditi. Ne prodjes li ove za meni si zavrsio.

GrobariNBGD

pre 11 godina

Ok, posto je jasno da smo juce odigrali lose..mada bi verovatno tok tekme bio totalno drugaciji da je Scepovic realizovao prvu sansu (to bi nasim igracima dalo samopouzdanja) pa bi se zaigralo bolje itd.
Vreme je da se spremimo za sledecu tekmu, a tu ce Grobari imati najvecu ulogu.
Navijaci AELa su tamo napravili paklenu atmosferu sto u prenosu RTS-a nije moglo da se cuje jer stalno kad prenose iz studija smanje do maksimuma zvuk desavanja na terenu..mi moramo da napravimo bolju atmosferu.

Znaci ko god dodje na stadion u sredu mora da navija najglasnije sto moze jer moramo da ulijemo samopouzdanja nasoj ekipi a njihove igrace da zgromimo koliko god mozemo.

Ok, svi smo izanalizirali sta smo htel, ostavili bezbroj komentara..ali vreme je da pomognemo Partizanu da ode dalje- dosta sa plakanjem i glave gore.

Sreda, 20.45 svi u Humskoj na jednom zadatku!

Vojislav

pre 11 godina

...a ja se nadam da ce tebi cika Crni do utakmice da izraste par... odavno nisam gledao goru igru i kukavicki pristup fudbalu je otkrio kakav si ti trener. O Babinju necu da pisem,ne vredi...

bobanmkd

pre 11 godina

Samo ako sastavis tim:1.Stojkovic 2.Aksentijevic 3.Volkov 4.Markovic 4.Ostojic 6.Ivanov 7.Babovic 8.Ilic 9.Tomic 10.Lovre I 11.Radisa Ilic...I igras na 0:0 sa nadom da ces izboriti produzetke u 86 minutu! I ja I ti I svi Cika Crni znamo kakav si trener I kako ces igrati,zar ne!?

prolaznik

pre 11 godina

Za razliku od mnogih ovde koji ostavljaju komentare ja jedva cekam da odem na revans utakmicu u Beogradu. Kao prvo podrzacu iz sveg glasa tim koji je pun Partizanove dece, a kao drugo uputicu poruku upravi nevezano za rezultat koji bude na kraju.
Umesto sto veliki broj ovde kuka i trazi opravdanje za nedolazak na utakmicu bolje bi bilo da zajedno napunimo JNA i da pokazemo da smo slozni kada ne ide i kada je tesko. Pre svega da ovi klinci znaju za sta se bore. Pune su vam reci "svetog grba i dresa", a najdalje sto vecina zna da uradi je da sedne u fotelju i psuje svima mater. Dodjite na stadion pa cete imati pravo da kritikujete. Dodjite i zbog toga sto Djura i njegova kompanija treba da vide da nismo ovce koje mogu da sisaju. I na kraju dodjite jer treba mi "obicni" navijaci, simpatizeri, kako god da nas zovu, da pokazemo da ima i nas koji vole Partizan jer nam je u srcu, a ne zbog prevlasti na tribinama, politike, vodja, sipki i raznoraznih gluposti koje su ocigledno bitnije od sporta.

Toma

pre 11 godina

Е мој Вермезе,изгледа да си ти гледао неку другу утакмицу за разлику од нас осталих,но можда си у праву,ти си стручњак,а ми смо лаици,нама се не допада игра појединаца типа Ловре,Бабовић,Шћеповић али рекох ти си стручњак...

borissrb

pre 11 godina

S tvojom taktikom kau u prvoj utakmici: 4 odbrana, 4 defanzivna vezna, 1 ozanzivni i 1 poluspic!!!! Tako je igrao Partizan, nemas se cemu nadati ni u JLS. Tuzno izalosno postavljena taktika na prvom mecu. Kao da se igralo protiv Barselone, a ne AEL!

realan

pre 11 godina

Sta ste ocekivali da ih partizan samelje xD ? Gledate samo najvece evropske ekipe i onda isto ocekujete od partizana.Ovo je nasa relanost i partizan moze da prodje i proci ce ali ne impresivno kao recimo barsa ili napoli.Tu smo gde smo jer nam hvali 30 mil godisnje i onda bi za 5 god sigurno bili znacajno ime u evropi.
Hajde nas 1 000 000 da damo po 30e i da gledamo fudbal.

Boban

pre 11 godina

Imaće te pomoć sa tribina....prvih 10 minuta, a potom slede zvižduci Baboviću, Šćepoviću....itd... A onda kreće uprava napolje....itd. I na kraju naravno ispadate , ne zato što su oni vrhunska ekipa nego što ste vi amateri...i biće te do karaja amateri...i nemoj da se više ložite na domaći teren jer ste ga tek tu ugasili.

darko

pre 11 godina

babovic nije smeo da igra 90 min. Zasto najbolji igrac prosle godine (Vukic) nije vise igrao? Previse smo se branili. Imamo dobar tim,ali Vukic i Ilic moraju da igraju evropske utakmice.

Nemanja

pre 11 godina

Aksentijević je jedan od najboljih igrača Partizana. Greška može da se desi i Mesiju ili Lampardu (identična situacija kao sinoć kada je loptu umesto prema golmanu dodao protivničkom centarforu), ali to nije glavni problem Partizana.
Problem broj jedan je trener koji je sigurno najlošiji mogući izbor za ulazak u Ligu šampiona. Mnoge nerazumne odluke će sigurno debelo koštati Partizan, koji bi sa drugim šefom sa istom ovom ekipom imao mnogo jači tim. Bespotrebno forsiranje i guranje Saše Markovića, Vukić koji je sklonjen posle možda najbolje sezone u karijeri, mučenje Saše Ilića koji je desetak minuta pred zamenu jedva disao, nesposbnost da se iskoristi Lazar Marković koji je CENTARFOR a ne krilo, stalno menjanje mesta Baboviću koji ima sve predispozicije da bude lider na terenu samo kada bi imao trenera koji bi to prepoznao ...

Dragan O

pre 11 godina

Mudro i oprezno, ne ide sa agresivnim. Totalna konfuzija u izjavama trenera i Partizana i Zvezde. Agresivnost je moguca samo ako si sposoban za tako nesto. Bojim se da Vermezovic kao i Prosinecki ne zele da vide da to ne postoji kod nasa dva najuspesnija kluba.
Ako je Vermezovic zaista visdeo da su igraci Partizana fizicki spremniji od igraca AEL-a onda Partizan nema sta da trazi u revansu. Ako si jaci u duelu onda si fizicki spremniji, zaista ne mogu da se nacudim takvim nejasnim izjavama, prosto treba svi da kazu da smo na dnu lestvice kvaliteta i fizickih predispozicija nasih fudbalera u odnosu na evropse standarde. Dakle svaka pobeda i uspeh nasih klubova u ovoj fazi predstavljace izuzetan uspeh, a slucajnosti se desavaju. Ovo je maksimum koji mogu da pruze i Partizan i Zvezda, nazalost. Navijac sam Zvezde ali mi je zao kada nasi fudbaleri izgledaju tako nemocno.

Srb-in

pre 11 godina

Kao da gledam utakmicu kad neko od mladih igraca opet kiksne i primimo gol za 0:1, a posle treba dati 3 da se prodje! A vezni red Babovic, Ilic, Lovre, sa vrsnim centarforom Scepovicem je to definitivno u stanju da uradi.....ali, juce!

voja

pre 11 godina

Nažalost, Partizan je znatno lošiji od Kiprana, i fizički i tehnički. Oni odlično barataju loptom, od naših igrača se lopta odbija...
Naši igrači su se bojali da uđu u duele, kao da igraju sa Barselonom.
Biće vrlo, vrlo teško pobediti !
Neka vam je Bog u pomoći.

Drale

pre 11 godina

Crni Vermeze... iz aviona se videlo da su čvršći i brži od vas, a taj nedostatak ni jedna tehnika ne može da nadoknadi. Žao mi je, ali proći ćete isto kao Zvezda prošle godine sa Rennesom ...

lejubajug

pre 11 godina

Sa igracima Teleoptika,se nema ide na LE,a ne na LS . Cemer,nemoc,ni jedan pas. Ako ne postignes gol u gostima,zna se sta sleduje.Ispadanje

zemunac

pre 11 godina

Dragi moj vlado,
ti se već mesecima ponašaš po sistemu što se babi snilo to je babi milo.
Nažalost papir trpi sve, pa i tvoje komentare, koji nemaju baš puno veze sa realnošću.
Kad smo već kod baba, tako i igramo, pa si od parnog valjka napravio starački dom.
Ostaje nam jedino, da se nadamo, da neće biti kasno pa opet po starom "igraćemo u domaćoj ligi za titulu"
Šta ti vredi titula domaćeg prvenstva sa kojom se godinma kitimo, kad nas izvan Srbije bije i kurta i murta.
Napred Partizan !!

Max

pre 11 godina

Ja bi i Partizanu i Zvezdi zabranio ucheshce u evropskim takmichenjima, i pustio klubove van Beograda da nas predstavljaju i vide sveta, mozhda i naprave neki uspeh.. ovako, ono shto kod nas vazhi za najbolje, samo nam lupa shamare..

grobelar

pre 11 godina

lako je razlucti sanse u revansu i to na odnosu dve proste cinjenice

A.Ima sanse, ako je trenerova taktika bila izuzetno losa, cemu se i nadam

B.Nema nikakve sanse cak ako je trenerova taktika na Kipru bila delimicno dobra to bi znacilo su igraci totalne krntije.

Rodja

pre 11 godina

Vecito igramo anemicno, bez zelje za pobedom, uvek se bre nesto branimo i strahujemo ....... ali ne od protivnika vec od svoje nemoci i nesposobnosti. Mozemo proci dalje samo ako se igra agresivno, ako se da 100 posto od svojih mogucnosti, ako trener non stop vice i galami na igrace (sugerise im sta da rade), bez podcenjivanja protivnika ..... ipak ... oni su nas pobedili i to mi daje za pravo da kazem da su bolji tim od nas i da ih treba shvatiti preozbiljno jer igraju za milione, kojih se mi iz godine u godinu odricemo, jer imamo vecu dobit osvajanjem nase lige!!!

Nemanja

pre 11 godina

Aksentijević je jedan od najboljih igrača Partizana. Greška može da se desi i Mesiju ili Lampardu (identična situacija kao sinoć kada je loptu umesto prema golmanu dodao protivničkom centarforu), ali to nije glavni problem Partizana.
Problem broj jedan je trener koji je sigurno najlošiji mogući izbor za ulazak u Ligu šampiona. Mnoge nerazumne odluke će sigurno debelo koštati Partizan, koji bi sa drugim šefom sa istom ovom ekipom imao mnogo jači tim. Bespotrebno forsiranje i guranje Saše Markovića, Vukić koji je sklonjen posle možda najbolje sezone u karijeri, mučenje Saše Ilića koji je desetak minuta pred zamenu jedva disao, nesposbnost da se iskoristi Lazar Marković koji je CENTARFOR a ne krilo, stalno menjanje mesta Baboviću koji ima sve predispozicije da bude lider na terenu samo kada bi imao trenera koji bi to prepoznao ...

Meraklija

pre 11 godina

Ja kao navijac Niskog Radnickog upitao bih upravu Partizana par stvari-
1.Prodat Dijara-kupljen Scepovic? Zasto???
2.Rupa u odbrani-Anderson u onih nekoliko odigranih utakmica u tandemu sa Ivanovim kada je igrao Partizan nije primio ni jedan gol- a cak je Anderson bio i strelac- bolji tandem u nasoj ligi nisam video zadnjih par godina. Zasto ne igra Anderson? Ko mu je manadzer i da li je njegovo neigranje bojkot istog?
3.Partizan je igrao mnogo bolji fudbal pod Grantom koga su najurili pod pritiskom Stanojevicevih drugara. Zasto ? I nemojte demagoski- imao je klauzulu o odlasku.
4.Javni spisak svih zaposljenih u Partizanu ukljucujuci i igrace- da se vidi ko se bogati na racun Partizana.
Kada odgovore na ova pitanja - onda treba napraviti pravu reorganizaciju.
I pored svega toga svim srcem uz Partizan-Crvenu Zvezdu-Vojvodinu----ali samo u Evropi.

GrobariNBGD

pre 11 godina

Ok, posto je jasno da smo juce odigrali lose..mada bi verovatno tok tekme bio totalno drugaciji da je Scepovic realizovao prvu sansu (to bi nasim igracima dalo samopouzdanja) pa bi se zaigralo bolje itd.
Vreme je da se spremimo za sledecu tekmu, a tu ce Grobari imati najvecu ulogu.
Navijaci AELa su tamo napravili paklenu atmosferu sto u prenosu RTS-a nije moglo da se cuje jer stalno kad prenose iz studija smanje do maksimuma zvuk desavanja na terenu..mi moramo da napravimo bolju atmosferu.

Znaci ko god dodje na stadion u sredu mora da navija najglasnije sto moze jer moramo da ulijemo samopouzdanja nasoj ekipi a njihove igrace zgromimo koliko god mozemo.

Ok, svi smo izanalizirali sta smo hteli, ostavili bezbroj komentara..ali vreme je da pomognemo Partizanu da ode dalje- dosta sa plakanjem i glave gore.

Sreda, 20.45 svi u Humskoj na jednom zadatku!

ALKATRAZ

pre 11 godina

nema sta da se zamei aksentijvicu ali tebi ima nisi se opametijo pole sramnih ispadanja od armedije i petah tikve opet parkiras autobus igras sporo i defanzivno.kiparski trener te takticki rasturio opet pricas o mudrosti i opreznosti probudi se covece kakav prosecni tim obicni sifunjeri i dunsteri napadni ih od prvog minuta i znaj ako ne podjes te dunstere bises oteran odmah posle utakmice necemo dozvolii da nas treci put obrukas nekaznjeno.

bobanmkd

pre 11 godina

Samo ako sastavis tim:1.Stojkovic 2.Aksentijevic 3.Volkov 4.Markovic 4.Ostojic 6.Ivanov 7.Babovic 8.Ilic 9.Tomic 10.Lovre I 11.Radisa Ilic...I igras na 0:0 sa nadom da ces izboriti produzetke u 86 minutu! I ja I ti I svi Cika Crni znamo kakav si trener I kako ces igrati,zar ne!?

darko

pre 11 godina

babovic nije smeo da igra 90 min. Zasto najbolji igrac prosle godine (Vukic) nije vise igrao? Previse smo se branili. Imamo dobar tim,ali Vukic i Ilic moraju da igraju evropske utakmice.

GrobariNBGD

pre 11 godina

Ok, posto je jasno da smo juce odigrali lose..mada bi verovatno tok tekme bio totalno drugaciji da je Scepovic realizovao prvu sansu (to bi nasim igracima dalo samopouzdanja) pa bi se zaigralo bolje itd.
Vreme je da se spremimo za sledecu tekmu, a tu ce Grobari imati najvecu ulogu.
Navijaci AELa su tamo napravili paklenu atmosferu sto u prenosu RTS-a nije moglo da se cuje jer stalno kad prenose iz studija smanje do maksimuma zvuk desavanja na terenu..mi moramo da napravimo bolju atmosferu.

Znaci ko god dodje na stadion u sredu mora da navija najglasnije sto moze jer moramo da ulijemo samopouzdanja nasoj ekipi a njihove igrace da zgromimo koliko god mozemo.

Ok, svi smo izanalizirali sta smo htel, ostavili bezbroj komentara..ali vreme je da pomognemo Partizanu da ode dalje- dosta sa plakanjem i glave gore.

Sreda, 20.45 svi u Humskoj na jednom zadatku!

Rajko Janjanin

pre 11 godina

"Jaci su od nas u kontaktu ali nisu fizicki spremniji"??? Ovo je besmislica, potpuno logicki neodrzivo...kako bilo, nadam se da ce Partizan uspeti da ih izbaci.

ackoniškikartel

pre 11 godina

O kojim bre navijacima vi pricate !? Pa ne igraju Grobari,nego igraci,a poshto oni veze nemaju mogu da imaju i 150.000 grla na stadionu.Dzabe bi kosarkasima ludi Pionir da ne znaju da igraju ! Nego momci znaju pa dobijaju sve zivo i bore se ! Nisu mazohisti kao ovi !

Boban

pre 11 godina

Imaće te pomoć sa tribina....prvih 10 minuta, a potom slede zvižduci Baboviću, Šćepoviću....itd... A onda kreće uprava napolje....itd. I na kraju naravno ispadate , ne zato što su oni vrhunska ekipa nego što ste vi amateri...i biće te do karaja amateri...i nemoj da se više ložite na domaći teren jer ste ga tek tu ugasili.

realan

pre 11 godina

Sta ste ocekivali da ih partizan samelje xD ? Gledate samo najvece evropske ekipe i onda isto ocekujete od partizana.Ovo je nasa relanost i partizan moze da prodje i proci ce ali ne impresivno kao recimo barsa ili napoli.Tu smo gde smo jer nam hvali 30 mil godisnje i onda bi za 5 god sigurno bili znacajno ime u evropi.
Hajde nas 1 000 000 da damo po 30e i da gledamo fudbal.

pg

pre 11 godina

Ne verujem da Partizan moze da zavrsi utakmicu bez primljenog gola, a jos sam manje uveren da su sposobni da postignu dva a kamoli tri gola.

boban pfc

pre 11 godina

Sta da se nadamo sa tobom,ti si najveca kukavica od svih trenere ili najveca neznalica.Sta ces da nam kazes da je Babovic ,Sasa Markovic,Lovre najsporiji igrac na svetu zasluzuju da igraju,a Lazar,Ninkovic,Mitrovic ce da greju klupu.NEMOJ BRE DA GLUMIS TRENERA NEZNALICO OVA DECA CE BAREM DA IZGINU NA TERENU NEKA SU STO PUTA GORI OD NAVEDENIH.

voyin BL

pre 11 godina

Kako se samo jasno vidi kako nam igraci pucaju od snage hhahah Pa kao da ste u odmaralistu bila, a ne ne pripremama... Svaki kontakt sa protivnikom je, ako nekim cudom nas ne padne, izgubljena lopta. Nije sramota ni izgubiti loptu nego se odmah "krila" i trazi od sudije da se POKLONI faul...a ne trci se nazad, da se lopta vrati u posjed. Ah, da....za to treba potrcati... Fizicka sprema je 80% fudbala danas, kad se protivnik pritisne na 30m od njihovog gola...i neznalica Babovic ce dati jedan...
ako uprava ne da pare za pojacanje, plati barem nekog kondicionog trenere da ih pokida na pripremama...
I opet se nadam u prolaz...PARTIZAN ZAUVIJEK!
Pozdrav iz BL

alex

pre 11 godina

Sta ste blagi prema ovom kvazi treneru.. nikad gori trener u istoriji... i ovo nije poraz struke, ovoje je pobeda struke, jer oni zapravo i jesu hteli ovakvu utakmicu, i sa svime je zadovolujan. Igraci su uradili bas ono sto je on trazio. Na 1 0 nista nije menjao do 70min, zar nije jasno da je zadoviljan... Samo ne znam gde mu je obraz, i da li ce podneti ostavku, posto sigurno ispadamo, jer i u beogradu ce igrati isto, primice isti supalj go, i the end. Nista se nece menjati jer sve je proslo kako treba, igralo se na nula nula, desila se greska, boze moj... Sramota, odmah treba da podnese ostavku, bez revansa, ali sujeta i ego nece mu dati da to uradi ni posle ispadanja, i dalje ce se tripovati da je trener.

KozaNostradamus

pre 11 godina

pa ovaj čovek vređa našu inteligenciju...izjavljuje da nismo bili dovoljno agresivni, a ništa ne menja do 75 minuta!?!?...za to vreme agresivnost očekuje od Babovića, Tomića i Šćepovića....Volkov od kad je stigao u Partizan stigao je da uputi 3 čestita centaršuta..šta je sa Lazevskim?..šta je sa malim Džigijem?...kako te bre nije sramota NEZNALICO ?!?!...ljudi, da u sredu napunimo Hram, a posle utakmice svi na zapad!!!

Tužno brate

pre 11 godina

Kad sam te video kako se vraćaš u Partizan - smučio mi se život.
Što se tiče stručnosti...demonstirao si klasično neznanje, kukavičluk i blef. Tri SonyPlaystation izmene na zadnjoj utakmici - sva ti igrača menjana identičnim bez promene formacije i taktike.
Za one koji te se ne sećaju od ranije - spremite se za plakanje na konferencijama posle utakmica, samoopravdavanje i svađanje s novinarima koji su dovoljno bezobrazni da mu saopšte da je ON taktički izgubio utakmicu.
Samo ne znam odakle ti obraz da se vratiš. Mi Srbi smo svetski poznati po lošem pamćenju, ali tebe sam jako dobro zapamtio. Čika crni...

South Mania

pre 11 godina

Aksentijeviću podrška, mlad je i ovo je greška neiskustva, ali ne i tebi podrška sa izvedenom formacijom košarkaša na AEL-ove sprintere i presing.

Mik

pre 11 godina

Najjaci je Kovinjalo sa komentarom o Lazaru Markovicu: "momku nesto fali, ne znam ni sam sta, ali nekako ne moze da zadrzi loptu u trku, kao npr Mesi". Dakle jos samo fine tuning i eto i Mesija u Partizanu. Pirlo je vec tu, mada je mnogo bolje igrao za Italiju nego sinoc.

Grf Grf

pre 11 godina

Ja bi voleo da prođemo ali biće teško,jer je rezultat koji Kiprani imaju najnezgodniji,kada izgubite sa golom razlike.Odigraće čvrsto pozadi i biće potrebno dosta strpljenja i umeća da se nađe put do mreže.No,i da je bilo 0-0,morali bi da damo gol,tako da je to neminovno u svakom slučaju.I mora da se odigra zrelije,inteligentnije,jednostavnije.Ima šanse za prolaz,samo napred i hrabro do kraja.

Labud

pre 11 godina

Ja verujem u prolaz, ali u trenera, sportskog direktora, predsednika i uo ne verujem. Previse puta ste me ispalili. Ona juce utakmica je bila kao neka losa droga - nikako da pusti i prestane. Nisam ovako bio izmaltretiran od prosle godine. Vermeze uozbilji se, nemoze mali Milijin (zamenik kapitena) da tera saigrace u pm kad mu kazu da se otkrije. Kabadahijski mentalitet nas je doveo, sve u ovom drustvu, na rub prosjackog stapa..Pamet u glavu

voja

pre 11 godina

Nažalost, Partizan je znatno lošiji od Kiprana, i fizički i tehnički. Oni odlično barataju loptom, od naših igrača se lopta odbija...
Naši igrači su se bojali da uđu u duele, kao da igraju sa Barselonom.
Biće vrlo, vrlo teško pobediti !
Neka vam je Bog u pomoći.

prolaznik

pre 11 godina

Za razliku od mnogih ovde koji ostavljaju komentare ja jedva cekam da odem na revans utakmicu u Beogradu. Kao prvo podrzacu iz sveg glasa tim koji je pun Partizanove dece, a kao drugo uputicu poruku upravi nevezano za rezultat koji bude na kraju.
Umesto sto veliki broj ovde kuka i trazi opravdanje za nedolazak na utakmicu bolje bi bilo da zajedno napunimo JNA i da pokazemo da smo slozni kada ne ide i kada je tesko. Pre svega da ovi klinci znaju za sta se bore. Pune su vam reci "svetog grba i dresa", a najdalje sto vecina zna da uradi je da sedne u fotelju i psuje svima mater. Dodjite na stadion pa cete imati pravo da kritikujete. Dodjite i zbog toga sto Djura i njegova kompanija treba da vide da nismo ovce koje mogu da sisaju. I na kraju dodjite jer treba mi "obicni" navijaci, simpatizeri, kako god da nas zovu, da pokazemo da ima i nas koji vole Partizan jer nam je u srcu, a ne zbog prevlasti na tribinama, politike, vodja, sipki i raznoraznih gluposti koje su ocigledno bitnije od sporta.

slow motion

pre 11 godina

Vermeze, mi jurimo 1-0, a ti uvodis u igru Vukica. Razumeo bih da branimo rezultat, pa ti treba siguran covek na lopti, ali mi trebamo da pohvatamo one rastrcale crnce sa Vukicem, pa to je prosto ne moguce.
Trebalo je da uvedu one mere za distancu, ali ne pretrcanu, nego presetanu.
Ocajan smo fudbal igrali, a strah me je i za sledecu utakmicu.

posteno govoreci

pre 11 godina

ako nisi sposoban da se izboris sa Babovicima,
za tebe bi najbolje bilo da podneses ostavku...pa kad otjeramo olos, ti se vratis u budes gospodin...a cijeloj Srbiji posaljem poruku da je i to moguce...i da si, castan i da zelis da vodis fudbalski klub u kome igraju najbolji!!!

GrobaR

pre 11 godina

Pa zar svarno mislite da nas Maltezani za koju godinu nece odvaljivati, pa tamo su sve svetske kladionice, dovoljno je da uloze 20 miliona i eto ih u makar LE.
Cuj Kiprani su strah i trepet, pa odakle njima tolike pare, zasto su svi bogatiji od nasih klubova, pa zar smo toliko nesrecni i jadni. Jel toliko tesko uloziti i dovesti iskusne stopere i ne prodavati ih 4-5 godina, da se uigraju da disu ko jedan, zar ja puno trazim, pa prodajte napadace, bocne igrace, igrace sredine terena, na njima moze vise da se zaradi. Pa trebaju nam bedemi u odbrani , zar niko ne cuje?

Kada god smo imali jaku odbranu ulazili smo u LS, secate se Tariba Vesta , a sad Krstajica i Savica. Jel toliko tesko dovesti solidnog stopera?

Bole

pre 11 godina

Dok ti igra Babovic tesko. Ali drago mi je sto ljudi vide da stavrno ne zna. 99% navijaca vide ga na klupi a ti ga i dalje forsiras????? Dokle vise? NEMAMO SREDINU LJUDI

djomla

pre 11 godina

Posle prespavane noci i dalje stoji gorak ukus u ustima.Ne zbog rezultata i kiksa Aksentijevica,vec zbog nacina na koji je nas tim igrao sinoc.Klasican poraz struke i strucnog staba u analizi protivnika kao i nedostatak srcanosti i hrabrosti da se napravi nesto vise.Momke ne treba kriviti (posebno ne Aksentija ), ali ne znam cemu onoliki respekt prema Kipranima ?!Vec sam i ranije rekao da Vermez nema ni hrabrosti ni neceg drugog da isprati potencijal ove ekipe.... O upravi i (ne)pojacanjima ne treba trositi reci !!!U revansu mudro i da im spakujemo bar tri komada.

Srb-in

pre 11 godina

Kao da gledam utakmicu kad neko od mladih igraca opet kiksne i primimo gol za 0:1, a posle treba dati 3 da se prodje! A vezni red Babovic, Ilic, Lovre, sa vrsnim centarforom Scepovicem je to definitivno u stanju da uradi.....ali, juce!

Drale

pre 11 godina

Crni Vermeze... iz aviona se videlo da su čvršći i brži od vas, a taj nedostatak ni jedna tehnika ne može da nadoknadi. Žao mi je, ali proći ćete isto kao Zvezda prošle godine sa Rennesom ...

Bojan

pre 11 godina

E moj Vermezovicu, kada se Stanojevic pobunio, vi ste svi cutali zarad vasih sitnih interesa. A Djuric i uprava oko njega ce te upotrebiti i baciti kao prljavu carapu. ali tako je u citavoj zemlji, pa i Partizanu. Zato pusti nas izjava tvojih molim te !!!!

Max

pre 11 godina

Ja bi i Partizanu i Zvezdi zabranio ucheshce u evropskim takmichenjima, i pustio klubove van Beograda da nas predstavljaju i vide sveta, mozhda i naprave neki uspeh.. ovako, ono shto kod nas vazhi za najbolje, samo nam lupa shamare..

xx

pre 11 godina

za nase klubove ce uskoro biti uspeh ako nakon prvog susreta ostane i nada, najgore je izgubiti nadu, bar se jos jednu nedelju duze nadas ako nista drugo...x

Srpski fudbal

pre 11 godina

Karadzic je izabran jednoglasno...takodje i uprave Zvezde i Partizana...znaci njima u FSS-u i upravama klubovima je fino...reprezentacija nije uspela da se kvalifikuje i mozda je na 50-om mestu na svetu. Klubovi nam se u kvalifikacijama za kvalifikacije bore sa mocnim Belorusima, Kazakstancima i ne daj boze Kipranima (780.133 stanovnika ima ta fudbalska nacija i ekonomska supersila):))) A tebi srpski navijacu ostaje samo da se nadas.. I sve to nikom nije sumnjivo!!!???

Toma

pre 11 godina

Е мој Вермезе,изгледа да си ти гледао неку другу утакмицу за разлику од нас осталих,но можда си у праву,ти си стручњак,а ми смо лаици,нама се не допада игра појединаца типа Ловре,Бабовић,Шћеповић али рекох ти си стручњак...

Sasa

pre 11 godina

Dali ovi naši nesretni tz. Treneri pogledaju snimak prosle utakmice ili samo lupaju šta im se sviđa da lipe pred novinare. A nesretni igrači ko da negledaju kako se fudbal igra danas. Da ne idem dalje nek partzanovi igrači pogledaju kako je Sarajevo odigralo protiv Levskog pa će videti da je fudbal prije svega muška igra pa onda vizestvo. Prolaz dalje neverujem ali bih voleo.
Grobar

XXL Grobar

pre 11 godina

Nije sramota izgubiti - ali je sramota biti kukavica, da nekazem nesto drugo. Mi smo narod koji je mnogo puta i gubio,ali je uvek to bilo hrabro i junacki pa se danas ponosimo tim ljudima koji su svoje srce i zivote davali.
Od vas se ne traze zivoti ali srce morate da imate. Izgubite i 10 - 0 ali se borite i igrajte otvoreno i sa zeljom da se pobedi a ne da se sacuva svoj gol. Ako tako izgubite i dalje ce vam svi klicati i bodriti i ponovo doci na utakmicu jer ste hteli i borili se. O tim stvarima pitajte Dula i odgledajte casove ljubavi iz Pionira. Nemojte biti ko babe jer nikada onda necete preseliti energiju Pionira u Humsku.
Ja cu u sredu biti na jugu sa svojim sinovima. Doci cu da gledam borce a ako zateknem babe i kukavice vise me necete sresti.

lejubajug

pre 11 godina

Sa igracima Teleoptika,se nema ide na LE,a ne na LS . Cemer,nemoc,ni jedan pas. Ako ne postignes gol u gostima,zna se sta sleduje.Ispadanje

Sta reci

pre 11 godina

Ovako,da li sam ja jedini ko je sinoc gledao Partizan a pritom nista dobro i pozitivno nije vidio u igri Partizana da bi se nadali razbijanju AEL-a u revansu?Jer ovo izjave trenera i funkcionera nasih klubova zadnjih godina su za anale.Jedini nacin da Partizan prodje je da odigra 10-ak puta bolje nego u prvoj utakmici,da igraju Ninkovic i Lazar Markovic,da Babovic ostane na klupi i ne ulazi naravno i da Zabija igra umjesto Scepovica iako nije ni on neko pojacanje ali makar je bolji od ovoga.I na sve to Partizan mora da da barem 2 gola a ne primi ni jedan..

daki

pre 11 godina

e moj vermeze,nemamo mi cemu da se nadamo! prosto ne mogu da verujem da mi,pa bar 10 godina igramo isto! menjaju se treneri,ali igra partizana je toliko mlaka,ne agresivna( tu ne racunam jelen super ligu,koja je toliko jadna da je ne zelim ni komentarisati)i prespora,naravno! ocekivao sam,pa bar vise hrabrosti protiv 'mocnih'kiprana! ovako,rezultat je katastrofalno los,posto ne smemo gol da primimo u bg,a 3 naravno,nazalost,ne mozemo da damo!

pitanje

pre 11 godina

A sta ce mo sa odgovorom oko poprilicno plasljive postavljene formacije,zar time nisi poslao jasnu poruku svojim igracima da si se i ti prepao prosecnih Portugalaca.I dosta vise o fizickim kvalitetima,pa pogledajte na kraj utakmice pola njih je bilo na selo na terenu bez vazduha i to u onako sporom ritmu utakmice.Sve u svemu nista od prolaza jer i sam znas da jedam gol moramo da primimo i kuci jer to nam je sad bar jasno sa onakom odbranom.Jednostavno igra bez pocetka i kraja,nedorecena.

H8er

pre 11 godina

U svakom slucaju, rezultat od juce je idealan za pokazati da li vredis ili ne. Il' si pukovnik, ili pokojnik, sto bi rekao nas narod.

A zasto to kazem, s' obzirom da 0:1 i nije neki veliki zaostatak? Kazem zato sto AEL ima gvozdenu odbranu! Kakva god da je kiparska liga u sta ne zelim da ulazim, oni su primili ako se ne varam 10 golova za sezonu, sto je impresivno gde god da igras. Tesko ih je probiti, videli smo da su to igraci crne puti - snazni, kao od brega odvaljeni, svaki duel je fakticki njihov, a ne mozemo im parirati ni u skok igri. Uz sve to su izdrzljivi i izuzetno brzi.
Imaju brze bocne igrace i lako ce istrcavati kontre u Beogradu, kombinacija brzine i izdrzljivosti je idealna, juce su nam "pobegli" nebrojeno puta.

Mi cemo MORATI da napadnemo, sto ce ostaviti mnogo prostora izmedju linija tima, uz sve to smo SPORI i fizicki ne bas spremni za svih 90 minuta maksmimalnog zalaganja, sto ostavlja prostor AEL-u za kontre i polukontre, a znamo koliko su tu opasni. Odbrana tesko probojna, bice mucenja, bice tesko.

E ako uspemo da ih zatvorimo, a uz to ugrozimo njihov gol, e onda je to to, svaka cast. U suprotnom, niste ni za LS niti za LE, vec samo JSL pa tu kombinujte i osvajajte titule. Titula je vazna samo zbog LS i evro - napretka i zarade, sve drugo je nevazno i gotovo beznacajno. Mi sa titulom cemo proci u Evropi kao Zvezda bez titule, isti djavo.

Bob Sent Kler

pre 11 godina

Mozda ti mozes ali mi ne mozemo sa tobom da se nadamo nicemu. Stvarno sam mislio da si veca faca ali sad mi je sve jasno. Da ti majstore izaberes 11 jalovih igraca a da ti oni koji bi mozda mogli da urade nesto sede na klupi, da ti igraju samo igraci koji znaju da igraju unazad pa to je strasno. Imam utisak da bi i Grant juce pobedio onaj tim AEL-a koji je po meni 50% snage APOELA. A juce je bila sansa, sada u revansu nema teorije da ces ti nesto uraditi. Ne prodjes li ove za meni si zavrsio.

Dragan O

pre 11 godina

Mudro i oprezno, ne ide sa agresivnim. Totalna konfuzija u izjavama trenera i Partizana i Zvezde. Agresivnost je moguca samo ako si sposoban za tako nesto. Bojim se da Vermezovic kao i Prosinecki ne zele da vide da to ne postoji kod nasa dva najuspesnija kluba.
Ako je Vermezovic zaista visdeo da su igraci Partizana fizicki spremniji od igraca AEL-a onda Partizan nema sta da trazi u revansu. Ako si jaci u duelu onda si fizicki spremniji, zaista ne mogu da se nacudim takvim nejasnim izjavama, prosto treba svi da kazu da smo na dnu lestvice kvaliteta i fizickih predispozicija nasih fudbalera u odnosu na evropse standarde. Dakle svaka pobeda i uspeh nasih klubova u ovoj fazi predstavljace izuzetan uspeh, a slucajnosti se desavaju. Ovo je maksimum koji mogu da pruze i Partizan i Zvezda, nazalost. Navijac sam Zvezde ali mi je zao kada nasi fudbaleri izgledaju tako nemocno.

Vizionar

pre 11 godina

Sa kukavickom igrom , koju ti sprovodis, nemamo cemu da se nadamo. Naime, nemas smelosti ni hrabrosti da zamenis nekog iz manevra i da pojacas napad vec menjas napadaca sa napadacem.Dokle , bre , sa tim povlacenjem i dokle da se neko forsira umesto boljeg. Zabiju odmah da stvis na startu da izostavis Scepovica. Daj Boze da Hamburger kupi Babovica da nam "svane" na sredini terena. Cika Crni , ako ispadnemo, odmah da podneses ostavku.

Katastrofa

pre 11 godina

Klasicna prica posle svakih priprema. "nikad se bolje nismo spremili"/Sta uce nasi kondicioni treneri.Da li neko ide na usavrsavanjeu inostranstvo. Na primer u Nemacku ili Englesku. Da li igraci koji dolaze u klub podlezu lekarskoj proveri i proveri fizickih mogucnosti.Ja sam navijac Zvezde. Isti slucaj sa svim nasim klubovima. A mozda je problem i u trenerima. Engleski klubovi koliko imamo prilike da vidimo a i spanski se ne zamlacuju po nekim planinama. Odmah utakmice. nasi timovi planinske, niske, morske, jezerske, kosmonautske pripreme ali nemaju pojma

Vojislav

pre 11 godina

...a ja se nadam da ce tebi cika Crni do utakmice da izraste par... odavno nisam gledao goru igru i kukavicki pristup fudbalu je otkrio kakav si ti trener. O Babinju necu da pisem,ne vredi...

ILIC BOJAN

pre 11 godina

Nije da palim vatru...ali... :) ... Ajde molim te samo jednom objasni te dobre stvari u igri (osim odbrana Stojketa) . Mozda gresim ali ih ja nisam video sinoc. Mislim da sve objasnjava kapitenska traka na ruci coveka koj ne bi igrao ni za moju ulicu da se ja pitam. Ali ono,ok je. Tako nam funkicionise cela drzava. Nesposobni sinovi imaju prednost,nije vazno dal umes vec cij si! I jos nesto,TREBALO BI DA SE NIKO OD NAVIJACA NE POJAVI NA REVANS UTAKMICI! Pa igrajte za svoju dusu i onako tako vodite NAS PARTIZAN!

zvone

pre 11 godina

U jednom našem klubu, sa evropskim ambicijama, posle serije smena dođe novi trener..Održi čovek trening i vidi sa čime raspolaže i odluči da igračima održi jedan čas teorije fudbala. Okupi ih tako u sali za predavanja i krene od početka...Uzme loptu u ruke i počne. "Ovo je lopta, sa njom se igra i cilj igre..." kad ga prekide glas iz zadnjeg reda.."Ej, može li malo sporije?

borissrb

pre 11 godina

S tvojom taktikom kau u prvoj utakmici: 4 odbrana, 4 defanzivna vezna, 1 ozanzivni i 1 poluspic!!!! Tako je igrao Partizan, nemas se cemu nadati ni u JLS. Tuzno izalosno postavljena taktika na prvom mecu. Kao da se igralo protiv Barselone, a ne AEL!

zoran

pre 11 godina

Ljudi ne treba se nervirati. Nije moguce u korumpiranoj Srbiji, zemlji gde je drushtvena svest nepostojeca, organizovati jedno sportsko drushtvo da bude na evropskom nivou.
Partizan i Zvezda su usko vezani za politichke strukture i policiju (ovo znam iz prve ruke). Zbog toga privatizacija nece biti moguca, nikada. Kroz ta dva kluba se obilato krade i presipa u odredjene partije i pojedince.
Dobar broj takozvanih navijaca su zapravo radnici policije. Ima ih na obe strane. Oni su u kontaktu sa upravama oba kluba. Zavrshavaju prljave poslove, inace su kriminalci. Kada sve to uzmete u obzir, verujet da ce vam biti lakse da gledate ove muchenike na terenu, koji su u rukama Ramadanija i slichnih.
Pa, zashto roditelji klinaca zele da im deca shto pre napuste Srbiju..? Upravo zbog ovoga shto vam napisah. To vam je jedna mreza zla koja sve, iole pozitivno, gushi.
treba shvatiti da smo mi, kao drushtvo, na poprilichno niskom nivou razvoja. Volimo mi da mislimo visoko o sebi, ali pogledajte okolo sebe i bice vam jasno.
Ovde nece biti promena u sledecih ,brat bratu, 50 godina.

smeker

pre 11 godina

Nijedna tvoja konstatacija ne stoji.Kao da si gledao neku drugu utakmicu sto vredja intelegenciju realnih grobara.Najvise na svetu bih voleo da si upravu za sve sto kazes ali realno malo toga ima sto bi nam dalo neku nadu.U sredu kada dodjem na istok prekrsticu se i pozeleti da ti se svaka rec ispuni ali ako...

zacom

pre 11 godina

Samrok jeste bila bruka, ali je Irac zviznuo volej za spice. Isto tako je i onaj Albos iz Fljamurtarija dao golcinu a Partizan je u tom mecu imao 5 stativa i 3 nedosudjena penala. Nikad, ponavljam, nikad nisam bio tako posramljen kao kad si "vodio" tim protiv Tikve. Sportskog direktora, ljubitelja eksplozivnih naprava zvanih petarde (tip Rapid i Kroacija) necu ni da komentarisem.
Imamo cemu da se nadamo. Nadamo se da cemo oterati i ovu upravu kao sto smo Zjekobjek garnituru nakon tvog predhodnog sefovanja "strucnim" stabom.

zemunac

pre 11 godina

Dragi moj vlado,
ti se već mesecima ponašaš po sistemu što se babi snilo to je babi milo.
Nažalost papir trpi sve, pa i tvoje komentare, koji nemaju baš puno veze sa realnošću.
Kad smo već kod baba, tako i igramo, pa si od parnog valjka napravio starački dom.
Ostaje nam jedino, da se nadamo, da neće biti kasno pa opet po starom "igraćemo u domaćoj ligi za titulu"
Šta ti vredi titula domaćeg prvenstva sa kojom se godinma kitimo, kad nas izvan Srbije bije i kurta i murta.
Napred Partizan !!

grobelar

pre 11 godina

lako je razlucti sanse u revansu i to na odnosu dve proste cinjenice

A.Ima sanse, ako je trenerova taktika bila izuzetno losa, cemu se i nadam

B.Nema nikakve sanse cak ako je trenerova taktika na Kipru bila delimicno dobra to bi znacilo su igraci totalne krntije.

Rodja

pre 11 godina

Vecito igramo anemicno, bez zelje za pobedom, uvek se bre nesto branimo i strahujemo ....... ali ne od protivnika vec od svoje nemoci i nesposobnosti. Mozemo proci dalje samo ako se igra agresivno, ako se da 100 posto od svojih mogucnosti, ako trener non stop vice i galami na igrace (sugerise im sta da rade), bez podcenjivanja protivnika ..... ipak ... oni su nas pobedili i to mi daje za pravo da kazem da su bolji tim od nas i da ih treba shvatiti preozbiljno jer igraju za milione, kojih se mi iz godine u godinu odricemo, jer imamo vecu dobit osvajanjem nase lige!!!