Nedelja, 15.07.2012.

19:34

SP: Srebro za Amelu Terzić!

Srpska atletičarka Amela Terzić osvojila je srebrnu medalju na 1500m, na šampionatu sveta za juniore u Barseloni.

Izvor: B92

SP: Srebro za Amelu Terziæ! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

bivši ateletičar

pre 11 godina

Plašim se da sa Amelom ne bude kao sa skakačicom u dalj Španović i kajakašicom Janjić.Srbija ne ceni uspehe pojedinaca.Decenijama je forsiran fudbal i tek kada je fudbal nepovratno potonuo u beznadje pojavili su se mnogi zlatni pojedinci u plivanju,atletici,kajaku veslanju i da ne nabrajam dalje.U trčanju Amela je najveći talenat koji se pojavio u Srbiji posle Vere Nikolić.Amela će ako ovako nastavi osvajati medalje na narednim svetkim prvenstvima, olimpijadama i u seniorskoj konkurenciji.Oduševljen sam kako je trčala u polufinali i u finalu u Barseloni.

TV Realizator

pre 11 godina

(nemojte da pustite ovaj komentar...) Vidim da i vi imate isti problem kao što sam imao i ja juče kad sam radio vesti - nemate "pravu" fotografiju Amele Terzić...I u vestima ste imali ovu izguglanu fotku... Evo poklon od kolege (realizator vesti) sa jedne beogradske televizije: http://desmond.imageshack.us/Himg16/scaled.php?server=16&filename=amelaterzic.jpg&res=landing Iscimao sam se da je nabavim. Pozdrav! ;)

Boban

pre 11 godina

Ovo je nas najveci talenat od Vere Nikolic do sad.

Kako citam, vidim i cujem pod kojim uslovima Amela trenira onda se najezim kakav uspeh je postigla. Gledao sam trku sinoc na Eurosportu i delovala je fantasticno: zrelo, hrabro, odlucno...
Da je imala rezultat i kapacitet sam znao. Ali ne retko atleticari sa ovih prostora, kad se od njih nesto ocekuje, podbace.
Iz godina SFRJ mozemo samo da nabrajamo: Nenad Stekic (OI 1976), Lucano Susanj (OI 1976), Vera Nikolic (OI 1968)...as do asa kojima su kolena pokleknula kad je trebalo.
Ova klinka je stekla pobednicki mentalitet, osvajajuci medalje na omladinskoj olimpijadi, evropskim i svetskim prvenstvima, koji se po mom skromnom mislenju moze usporediti sa recimo Novakom Djokovicem. Amela i njezini rezultati su tu da ostanu.

Ali pod uslovom...

Kod nas niko ne ulaze u pojedinacne sportove. Svi vole kad nam se "dogode" Amele, Lendjeri, Higlove ali pare idu na "profesionalne" fudbalere koji zive vise nego dobro u odnosu na njihove kvalitete. Klinci se pale i tuku "navijajuci" za svoje "silne" klubove - koji po pravilu ispadaju od manje nego prosecnih ekipa po Evropi.

MOZE LI B92 DA POKRENE NEKU VRSTU LISTE ILI PETICIJE GDE BI MI NAVIJACI I CITAOCI MOGLI DA OD DRZAVE TRAZIMO DA SE OVIM SPORTISTIMA POMOGNE?? CISTO DA SE VIDI!

I imamo li mi navijaci hrabrosti da okrenemo ledja malo ovim nasim (mafijaskim) klubovima sa preplacenim "profesionalcima" i da pokazemo kakav kvalitet najvise cenimo?

Pametnjakovic

pre 11 godina

Dodao bih zbog onih koji tvrde da nema uslove jer je bosnjakinja da su isto tako vaterpolisti svjetska klasa a treniraju u Banjaluci jer nemaju uslove u Srbiji. Amela jos jednom cestitke! Uslovi treniranja su neki drugi problem, ti si pokazala da si jaca od tog :)

karl makx

pre 11 godina

Eh Rifko ,Slusaj Trenera i Rezultat je tu
"Let force be with you"
Naravno cestitke Tebi na Borebnosti a rezultat ti je u nogama to vec imas
saveti Trenera na prvom mestu inace trcali smo ja i rifko jos od 86te
"Krv znoj i suze" ali Kraljica je sportova to Sad vec imas jedno veliko iskustvo za dalje trke samo Lagano a kad dodje trka raspali ...
CESTITKE od atleticara samo mi znamo kakvi su to treninzi i po Blatu i po kisi i po snegu ....

milivoje

pre 11 godina

a sada lepo traži od države pomoć. ako je ne dobiješ u roku od par meseci do početka ti lepo spakuj kofere i biraj .. austrija švajcarska nemačka tu ćeš dobiti sve. budi kao nataša janjić... gledaj sebe od obećanja se ne živi...


svaka čast na uspehu....

Milan Dubai

pre 11 godina

Sve cestitke za fantastican uspeh ove devojke! Ostao sam skoro do ponoci ovde u Dubaju da bih video trku jer se u polufinalu videlo da ce se ukljuciti u borbi za medalju. Bilo je lepo videti kako devojka parira zemljama koje dominiraju u ovim disciplinama, super trka. Steta sto je necmo videti i u Londonu na Olimpijadi jer to sigurno zasluzuje. Nadam da ce je zdravlje posluziti pa da zablista u Riju. Samo napred!

Mik

pre 11 godina

Pa ni atletičarke iz Kenije,Etiopije i iz drugih Afr.zemalja nemaju ništa bolje uslove pa se zna gdje su.Zmači najvažnije je talenat, trening i samo trening.I naravno srce i želja za uspjehom a to Amela ima.A što se tiče Države tu se bolje držati one crnogorske : uzdaj se u se i u svoje ruse hoću reći kljuse.Bravo Amela!Samo naprijed i ne okreći se sine.Lauf Forest,Lauf Forest!!!!

fabregas

pre 11 godina

samo da se zna "AMELI TERZIC je drzava Turska ponudila drzavljanstvo te zemlje,uz to idealne uslove ,puno novca ,kucu itd.samo da pristane da predstavlja tu zemlju,a ona je to odbila jer voli ovu zemlju" SADA JE RED DA SE VIDI KOLIKO OVA ZEMLJA VOLI NJU!!!

Kelen

pre 11 godina

Pozdrav svima, ja kao brat (ne rodjeni) Amele Terzic, da vam ukratko dam njenu biografiju.
Amela je rodjena 1 januara 1993 godine u jednom malom selu pored Priboja, kad je imala nekoliko godina otisla je u Nemacku u mali grad Veringerode, gde je pocela da trenira atletiku i tu je osvojila prve medalje...pre jedno 6 godina, Amela sa porodicom se vraca u Srbiju u Priboj i tu pocinje aktivno da trenira, takodje je postizala velike rezultate..onda ju je zapazio slavni atletski trener Rifat Zilkic koji je odveo nju i njenu porodicu u Novi Pazar...pocela je aktivnije da se bavi atletikom i osvajala sve sto se moze osvojiti...(1. mesto balkana, 2 zlatne medalje na evropskom prvenstvu u Estoniji, trece mesto u Sloveniji takodje velika takmicenja, u Srbiji je osvojila bukvalno SVE, i konacno srebrna medalja SVETSKO PRVENSTVO)...Mora se pomoci ovoj sjajnoj pre svega devojci pa tek onda atleticarki....Pozdrav! :)

Emir

pre 11 godina

Amela, ti si ponos Pazara, Sandzaka i Srbije. Usa ti je nudila stipendiju i vrhunske uslove, Turska ti je nudila stan i neverovatne uslove. Ti trcis kejom pored reke gde te je ujeo pas pre par godina. Zbog svega toga smo svi srecni sto si najveci covek, onda i maestralna atleticarka.

Pacic

pre 11 godina

Da je pameti sada bi i njoj i treneru koji je sigurno zaslužan za ove uspehe trebao biti od države dodeljen po stan,a klubu u kojem trenira napraviti atletski stadion sa svim uslovima za treniranje.Ako ne znaju odakle da namaknu pare za to,neka uzmu od fudbalskog saveza,njima pretiče,a rezultati su im sramota!

Lezimirac

pre 11 godina

Sta reci?Bravo AMELA,svaka ti cast!Znam da od ovih reci i cestitki se ne moze ziveti,napredovati,ali se nadam da ovaj TVOJ FENOMENALNI USPEH,nece proci nezapazeno kod onih koji bi to trebali da vide!Za mene si SAMPIONKA i zelim ti sve najbolje!

zilijen

pre 11 godina

Bravo devojčice.
U kakvom ludom vremenu živimo,koji nas političari vode i u kakvim uslovima vi mladi i talentovani radite ovo je ne uspeh nego ispunjenje nemoguće misije.
Predlažem da se dekretom oduzmu pare Jeremiću i ravnomerno podele našim sadašnjim i budućim šampionima.
I još nešto mnogo dragocenije vi naš ponos radite a to je da ujedinjujete Beograd-Novi Pazar i svaki kutak ove napaćene zemlje i usrećujete svakog iskrenog kome je ova zemlja draga bez obzira na veru i naciju.
Živa nam bila sto godina.

urke

pre 11 godina

Amela je osvojila zlato za Srbiju na evropskom juniorskom,u evropi nema joj premca,sada obara rekord drzavni i osvaja srebro za Srbiju na svetskom prvenstvu a jos uvek nema normalne uslove za rad,alal vera,sta reci.Vaznije je u ovoj zemlji kako Tipsarevic sebi zaradio pare i kome ce mercedes cabrio da pokloni od drzavnih uspeha.Molim vas obezbedite devojci sve sto je neophodno da bi sutra u seniorskom takmicenju imala ovakve uspehe,jer mala je stvarno mocna.

Stručnjak

pre 11 godina

Šteta što zbog propusta stručnjaka iz saveza nije prijavljena i za disciplinu 3000 m gde bi sigurno uzela zlato. Ona je prošle godine bila šampion Evrope i u ovoj disciplini, a zlato je osvojeno u barseloni sa realno mnogo slabijim rezultatom nego na 1500. Ameli i Rifku sve čestitke. Brankoviću ostavka.

sale

pre 11 godina

Ova
mala je osvojila srebro za srbiju ponavljam za srbiju i tek je treca ili cetvrta vest a dok ovaj tipsa puni konto samo sebi i sto god osvoji udarna je vest.Da li je to sto je ova mala bosnjakinja ili je to normalno u srbiji?Ko je ovde lud.

Mila

pre 11 godina

Bravo mačko bre!!!!!! Nisam gledala trku, čula sam ovu vest dok sam i sama bila na takmičenju, ml. seniorskom prvenstvu Srbije u atletici! Naježila sam se!

pesadinac

pre 11 godina

Jel moze neki stancic za ovo uspesno dete. Smanjite Jeremiceva nepotrebna izdavanja za visinu njenog stana. Ona bar konkretno doprinosi ugledu zemlje dok je ovaj drugi svojim nepromisljenim (preko mene mrtva npr.)izjavama samo bruka.

Aleksandra

pre 11 godina

E, ovo je uspeh! U sportu koji niko u ovoj državi ne finansira i gde se jedva "skrpe" sponzori! Svaka čast, Amela! I hvala ti što si nas učinila ponosnim!

seki

pre 11 godina

Prvo Kolasinac a sada AMELA,pa cela Srbija je ponosna na vas a ipak se ne ulaze u sport u Sandzaku koliko bi trebalo,jer ovde postoji jos mnogo talenata koji bi davali vrhunske rezultate.NAPRED SANDzAKLIJE bar vi osvetlite obraz i cast Srbije jer nemojte kao na primer fudbaleri(MIHAJLOVIC)

aca

pre 11 godina

svaka cast za amelu, fantasticno je vreme istrcala, inace ovo jeste B olimpijska norma i jeste da ima bolji rezultat od Marine Muncan, ali nazalost nece moci na OI, lista ucesnijka je zakljucena vec jos prosle nedelje za pojedinacne sportove, samo u kolektivnim spiskovi jos nisu gotovi spiskovi

malcolmX

pre 11 godina

Čestitke za Amelu i neka se ugledaju na nju sportisti iz BiH Srbi i Hrvati koji brane boje susjednih država Amela nastupa za svoju zemlju i nema dileme, naprjed Amela samo se čuvaj slučaja Ljajić ipak si ti Bošnjakinja.

Slobix

pre 11 godina

Iskreno divljenje Ameli Terzic. Ovakav rezultat ostvariti uz uslove koji postoje u nasoj zemlji kada je atletika u pitanju je cudo. Da, Amela je cudo od devojke. Bravo!

np

pre 11 godina

bravo Amela.vreme je da Atletski savez vidi gde ti i tvoji klupski drugovi trenirate a kakve im rezultate donosite.presvacite se u baraci koja prokisnjavai to je zlatno dosora ste se presvlacili pod otvorenim nebom...bice dobro ali to pravim sampionima najmanje smeta.napred Amela paxar je uz tebe.

super

pre 11 godina

Bravo Amela, svaka cast ovo je mnogo velika stvar... Treba ulagati u ovakve najvise! Sandzak danas predstavlja nepresusan izvor sportskih talenata i olimpijaca, kako na letnjim tako i na zimskim olimpijskim igrama! To je ponos Sandzaka!

mrmlj

pre 11 godina

svaka joj čast na dosadašnjim uspesima i puno sreće u nastavku karijere. novi pazar se sigurno najviše ponosi njom, ali ni ostatak srbije ne zaostaje mnogo ;) nadam se da će nadležni uspostaviti sistem koji će omogućiti razvoj ovakvih talenata i dalji napredak već dokazanih asova, pa da nas naši atletičari još češće raduju.

Divos

pre 11 godina

Браво за Амелу, велики, огроман успех, посебно јер је освојити медаљу у дисциплини 1.500 м (због феноменалних Етиопљанки и Кенијки) готово немогућа мисија, али Амела је овај пут доказала да је и немогућа мисија ипак могућа.
Штета, огромна штета што неће на ОИ (не знам, и покушаћу проверити да ли постоји и минимум шанси да ипак наступи), јер резултат је фантастичан.
Како год, биће лепих вести у будучћности за атлетику земље Србије.

dibi

pre 11 godina

Amela svaka cast!!!Prekljuce sam ti pozeleo srecu i zlato u finalu,a i ovo srebro je fenomenalan uspeh za tebe i sve nas!!!Jos jednom ti cestitam na ovom uspehu od srca i poruka za ovu nasu bednu drzavu da pocne vec jednom da pomaze ovakvim sportistima koji donose medalje i srecu nasem napacenom narodu a ne da ulaze u bedni i jadni fudbal od kojeg nema koristi ama bas nikakve!!!SVE CESTITKE ZA NASU AMELU OD SRDJANA IZ KG!!!

Pazarac

pre 11 godina

E, hajde sad jedna akcija "bitka za svlacionicu za Amelu!" Pa, kad osvoji sledecu medalju da joj drzava obezbedi stazu, posto ovaj fenomen nema stazu u Novom Pazaru.

bg

pre 11 godina

Amela moze da ide na olimpijske igre jer ona ima normu ali njoj nije cilj da ide kao turista, ona je jos mlada rio 2016 je njena pobednicka destinacija...

Vetrobran Friziderovic

pre 11 godina

Bravo Amela!

Bravo za sport!

Politicare eto, biramo pa nas toliko cesto razocaraju.

Samo nam predstavnice i predstavnici sporta osvetlaju obraz i vrate osmeh na nasa cesto zabrinuta lica.

Mirsad Jandrić

pre 11 godina

Bravo Amela!
Tako se reprezentuje Novi Pazar i Srbija.
Čestitke i treneru Zilkiću.
Samo napred uz tebe smo!
Mirsad J. Novi Pazar

iva

pre 11 godina

Ovakve vesti treba da budu na naslovnim stranama, u dnevnicima na prvom mestu, a ne ove face polticarske. Bravo, AMela, bravo za sve mlade koji imaju snage da se posvete necemu u ovoj zemlji, pogotovu ako je to atletika ili plivanje ili veslanje gde nema velikog novca, ako bi bilo malo pameti ovakve bi ljude trebalo podrzati na svaki nacin, a ne trositi pare na barabe kao sto je onaj sto je premlatio mladica u SAD. Zamislite da je taj milion ulozen u sprot , kako bi se vratilo.......da budemo ponosni, a ne da se stidimo pred svetom.

walker

pre 11 godina

Bravo Amela, bravo Zilkicu !! B norma za velika seniorska prvenstva :)
tako se brane boje Srbije, nadam se da ce drzava nastaviti intenzivnije da ulaze u velikog talenta da ne ostane na tome da je bila dobra juniorka.

Ulepsali ste mi mesec !

MDN

pre 11 godina

Bravo,bravo,bravo!Devojko hvala ti na svemu sto cinis za Srbiju,i sto nam ulepsavas dan sjajnim rezultatom.Samo tako nastavi na sjajnom si putu!

Merkur

pre 11 godina

Nepodnošljiva lakoća trčanja i suprotstavljanja etiopsko-kenijskoj dominaciji. Veličanstveno izdanje! Ako se ne varam, to je i seniorski državni rekord i norma za OI!?

Milan

pre 11 godina

Bravo Amela majstore , pozdrvalja te tvoj verni navijac iz Beograda ! Srbija je dobila jos jednog sampiona!
Pozdrav za ceo Pazar!!!Ziveli!!!
Pozdrav od Milana Kostica iz Beograda.

Darko

pre 11 godina

Bravo junakinjo naša, mislim da mnogi neće shvatiti kakav je ovo zapravo rezultat u fantastično jakoj konkurenciji Kenijki i Etiopljanki, plus svi ostali.Šteta što je takmičenje u ovo vreme, Amela je ovim ispunila i normu za OI u Londonu, ali je tamo neće biti, no ima za nju još puno Olimpijada i verujem i puno radosti.Svaka čast devojko i zaslužila si da te država pomogne i da se najozbiljnija sredstva ulože u tebe da bi smo možda jednog dana na OI ili SP slušali pred nekim ogromnim i prepunim stadionom u svetu srpsku himnu.

Milan

pre 11 godina

Bravo Amela majstore , pozdrvalja te tvoj verni navijac iz Beograda ! Srbija je dobila jos jednog sampiona!
Pozdrav za ceo Pazar!!!Ziveli!!!
Pozdrav od Milana Kostica iz Beograda.

Mirsad Jandrić

pre 11 godina

Bravo Amela!
Tako se reprezentuje Novi Pazar i Srbija.
Čestitke i treneru Zilkiću.
Samo napred uz tebe smo!
Mirsad J. Novi Pazar

seki

pre 11 godina

Prvo Kolasinac a sada AMELA,pa cela Srbija je ponosna na vas a ipak se ne ulaze u sport u Sandzaku koliko bi trebalo,jer ovde postoji jos mnogo talenata koji bi davali vrhunske rezultate.NAPRED SANDzAKLIJE bar vi osvetlite obraz i cast Srbije jer nemojte kao na primer fudbaleri(MIHAJLOVIC)

Merkur

pre 11 godina

Nepodnošljiva lakoća trčanja i suprotstavljanja etiopsko-kenijskoj dominaciji. Veličanstveno izdanje! Ako se ne varam, to je i seniorski državni rekord i norma za OI!?

iva

pre 11 godina

Ovakve vesti treba da budu na naslovnim stranama, u dnevnicima na prvom mestu, a ne ove face polticarske. Bravo, AMela, bravo za sve mlade koji imaju snage da se posvete necemu u ovoj zemlji, pogotovu ako je to atletika ili plivanje ili veslanje gde nema velikog novca, ako bi bilo malo pameti ovakve bi ljude trebalo podrzati na svaki nacin, a ne trositi pare na barabe kao sto je onaj sto je premlatio mladica u SAD. Zamislite da je taj milion ulozen u sprot , kako bi se vratilo.......da budemo ponosni, a ne da se stidimo pred svetom.

walker

pre 11 godina

Bravo Amela, bravo Zilkicu !! B norma za velika seniorska prvenstva :)
tako se brane boje Srbije, nadam se da ce drzava nastaviti intenzivnije da ulaze u velikog talenta da ne ostane na tome da je bila dobra juniorka.

Ulepsali ste mi mesec !

sale

pre 11 godina

Ova
mala je osvojila srebro za srbiju ponavljam za srbiju i tek je treca ili cetvrta vest a dok ovaj tipsa puni konto samo sebi i sto god osvoji udarna je vest.Da li je to sto je ova mala bosnjakinja ili je to normalno u srbiji?Ko je ovde lud.

Darko

pre 11 godina

Bravo junakinjo naša, mislim da mnogi neće shvatiti kakav je ovo zapravo rezultat u fantastično jakoj konkurenciji Kenijki i Etiopljanki, plus svi ostali.Šteta što je takmičenje u ovo vreme, Amela je ovim ispunila i normu za OI u Londonu, ali je tamo neće biti, no ima za nju još puno Olimpijada i verujem i puno radosti.Svaka čast devojko i zaslužila si da te država pomogne i da se najozbiljnija sredstva ulože u tebe da bi smo možda jednog dana na OI ili SP slušali pred nekim ogromnim i prepunim stadionom u svetu srpsku himnu.

urke

pre 11 godina

Amela je osvojila zlato za Srbiju na evropskom juniorskom,u evropi nema joj premca,sada obara rekord drzavni i osvaja srebro za Srbiju na svetskom prvenstvu a jos uvek nema normalne uslove za rad,alal vera,sta reci.Vaznije je u ovoj zemlji kako Tipsarevic sebi zaradio pare i kome ce mercedes cabrio da pokloni od drzavnih uspeha.Molim vas obezbedite devojci sve sto je neophodno da bi sutra u seniorskom takmicenju imala ovakve uspehe,jer mala je stvarno mocna.

pesadinac

pre 11 godina

Jel moze neki stancic za ovo uspesno dete. Smanjite Jeremiceva nepotrebna izdavanja za visinu njenog stana. Ona bar konkretno doprinosi ugledu zemlje dok je ovaj drugi svojim nepromisljenim (preko mene mrtva npr.)izjavama samo bruka.

Mila

pre 11 godina

Bravo mačko bre!!!!!! Nisam gledala trku, čula sam ovu vest dok sam i sama bila na takmičenju, ml. seniorskom prvenstvu Srbije u atletici! Naježila sam se!

Pazarac

pre 11 godina

E, hajde sad jedna akcija "bitka za svlacionicu za Amelu!" Pa, kad osvoji sledecu medalju da joj drzava obezbedi stazu, posto ovaj fenomen nema stazu u Novom Pazaru.

Aleksandra

pre 11 godina

E, ovo je uspeh! U sportu koji niko u ovoj državi ne finansira i gde se jedva "skrpe" sponzori! Svaka čast, Amela! I hvala ti što si nas učinila ponosnim!

Slobix

pre 11 godina

Iskreno divljenje Ameli Terzic. Ovakav rezultat ostvariti uz uslove koji postoje u nasoj zemlji kada je atletika u pitanju je cudo. Da, Amela je cudo od devojke. Bravo!

Vetrobran Friziderovic

pre 11 godina

Bravo Amela!

Bravo za sport!

Politicare eto, biramo pa nas toliko cesto razocaraju.

Samo nam predstavnice i predstavnici sporta osvetlaju obraz i vrate osmeh na nasa cesto zabrinuta lica.

dibi

pre 11 godina

Amela svaka cast!!!Prekljuce sam ti pozeleo srecu i zlato u finalu,a i ovo srebro je fenomenalan uspeh za tebe i sve nas!!!Jos jednom ti cestitam na ovom uspehu od srca i poruka za ovu nasu bednu drzavu da pocne vec jednom da pomaze ovakvim sportistima koji donose medalje i srecu nasem napacenom narodu a ne da ulaze u bedni i jadni fudbal od kojeg nema koristi ama bas nikakve!!!SVE CESTITKE ZA NASU AMELU OD SRDJANA IZ KG!!!

mrmlj

pre 11 godina

svaka joj čast na dosadašnjim uspesima i puno sreće u nastavku karijere. novi pazar se sigurno najviše ponosi njom, ali ni ostatak srbije ne zaostaje mnogo ;) nadam se da će nadležni uspostaviti sistem koji će omogućiti razvoj ovakvih talenata i dalji napredak već dokazanih asova, pa da nas naši atletičari još češće raduju.

Stručnjak

pre 11 godina

Šteta što zbog propusta stručnjaka iz saveza nije prijavljena i za disciplinu 3000 m gde bi sigurno uzela zlato. Ona je prošle godine bila šampion Evrope i u ovoj disciplini, a zlato je osvojeno u barseloni sa realno mnogo slabijim rezultatom nego na 1500. Ameli i Rifku sve čestitke. Brankoviću ostavka.

np

pre 11 godina

bravo Amela.vreme je da Atletski savez vidi gde ti i tvoji klupski drugovi trenirate a kakve im rezultate donosite.presvacite se u baraci koja prokisnjavai to je zlatno dosora ste se presvlacili pod otvorenim nebom...bice dobro ali to pravim sampionima najmanje smeta.napred Amela paxar je uz tebe.

Divos

pre 11 godina

Браво за Амелу, велики, огроман успех, посебно јер је освојити медаљу у дисциплини 1.500 м (због феноменалних Етиопљанки и Кенијки) готово немогућа мисија, али Амела је овај пут доказала да је и немогућа мисија ипак могућа.
Штета, огромна штета што неће на ОИ (не знам, и покушаћу проверити да ли постоји и минимум шанси да ипак наступи), јер резултат је фантастичан.
Како год, биће лепих вести у будучћности за атлетику земље Србије.

super

pre 11 godina

Bravo Amela, svaka cast ovo je mnogo velika stvar... Treba ulagati u ovakve najvise! Sandzak danas predstavlja nepresusan izvor sportskih talenata i olimpijaca, kako na letnjim tako i na zimskim olimpijskim igrama! To je ponos Sandzaka!

MDN

pre 11 godina

Bravo,bravo,bravo!Devojko hvala ti na svemu sto cinis za Srbiju,i sto nam ulepsavas dan sjajnim rezultatom.Samo tako nastavi na sjajnom si putu!

bg

pre 11 godina

Amela moze da ide na olimpijske igre jer ona ima normu ali njoj nije cilj da ide kao turista, ona je jos mlada rio 2016 je njena pobednicka destinacija...

malcolmX

pre 11 godina

Čestitke za Amelu i neka se ugledaju na nju sportisti iz BiH Srbi i Hrvati koji brane boje susjednih država Amela nastupa za svoju zemlju i nema dileme, naprjed Amela samo se čuvaj slučaja Ljajić ipak si ti Bošnjakinja.

fabregas

pre 11 godina

samo da se zna "AMELI TERZIC je drzava Turska ponudila drzavljanstvo te zemlje,uz to idealne uslove ,puno novca ,kucu itd.samo da pristane da predstavlja tu zemlju,a ona je to odbila jer voli ovu zemlju" SADA JE RED DA SE VIDI KOLIKO OVA ZEMLJA VOLI NJU!!!

Kelen

pre 11 godina

Pozdrav svima, ja kao brat (ne rodjeni) Amele Terzic, da vam ukratko dam njenu biografiju.
Amela je rodjena 1 januara 1993 godine u jednom malom selu pored Priboja, kad je imala nekoliko godina otisla je u Nemacku u mali grad Veringerode, gde je pocela da trenira atletiku i tu je osvojila prve medalje...pre jedno 6 godina, Amela sa porodicom se vraca u Srbiju u Priboj i tu pocinje aktivno da trenira, takodje je postizala velike rezultate..onda ju je zapazio slavni atletski trener Rifat Zilkic koji je odveo nju i njenu porodicu u Novi Pazar...pocela je aktivnije da se bavi atletikom i osvajala sve sto se moze osvojiti...(1. mesto balkana, 2 zlatne medalje na evropskom prvenstvu u Estoniji, trece mesto u Sloveniji takodje velika takmicenja, u Srbiji je osvojila bukvalno SVE, i konacno srebrna medalja SVETSKO PRVENSTVO)...Mora se pomoci ovoj sjajnoj pre svega devojci pa tek onda atleticarki....Pozdrav! :)

aca

pre 11 godina

svaka cast za amelu, fantasticno je vreme istrcala, inace ovo jeste B olimpijska norma i jeste da ima bolji rezultat od Marine Muncan, ali nazalost nece moci na OI, lista ucesnijka je zakljucena vec jos prosle nedelje za pojedinacne sportove, samo u kolektivnim spiskovi jos nisu gotovi spiskovi

Emir

pre 11 godina

Amela, ti si ponos Pazara, Sandzaka i Srbije. Usa ti je nudila stipendiju i vrhunske uslove, Turska ti je nudila stan i neverovatne uslove. Ti trcis kejom pored reke gde te je ujeo pas pre par godina. Zbog svega toga smo svi srecni sto si najveci covek, onda i maestralna atleticarka.

Boban

pre 11 godina

Ovo je nas najveci talenat od Vere Nikolic do sad.

Kako citam, vidim i cujem pod kojim uslovima Amela trenira onda se najezim kakav uspeh je postigla. Gledao sam trku sinoc na Eurosportu i delovala je fantasticno: zrelo, hrabro, odlucno...
Da je imala rezultat i kapacitet sam znao. Ali ne retko atleticari sa ovih prostora, kad se od njih nesto ocekuje, podbace.
Iz godina SFRJ mozemo samo da nabrajamo: Nenad Stekic (OI 1976), Lucano Susanj (OI 1976), Vera Nikolic (OI 1968)...as do asa kojima su kolena pokleknula kad je trebalo.
Ova klinka je stekla pobednicki mentalitet, osvajajuci medalje na omladinskoj olimpijadi, evropskim i svetskim prvenstvima, koji se po mom skromnom mislenju moze usporediti sa recimo Novakom Djokovicem. Amela i njezini rezultati su tu da ostanu.

Ali pod uslovom...

Kod nas niko ne ulaze u pojedinacne sportove. Svi vole kad nam se "dogode" Amele, Lendjeri, Higlove ali pare idu na "profesionalne" fudbalere koji zive vise nego dobro u odnosu na njihove kvalitete. Klinci se pale i tuku "navijajuci" za svoje "silne" klubove - koji po pravilu ispadaju od manje nego prosecnih ekipa po Evropi.

MOZE LI B92 DA POKRENE NEKU VRSTU LISTE ILI PETICIJE GDE BI MI NAVIJACI I CITAOCI MOGLI DA OD DRZAVE TRAZIMO DA SE OVIM SPORTISTIMA POMOGNE?? CISTO DA SE VIDI!

I imamo li mi navijaci hrabrosti da okrenemo ledja malo ovim nasim (mafijaskim) klubovima sa preplacenim "profesionalcima" i da pokazemo kakav kvalitet najvise cenimo?

Pacic

pre 11 godina

Da je pameti sada bi i njoj i treneru koji je sigurno zaslužan za ove uspehe trebao biti od države dodeljen po stan,a klubu u kojem trenira napraviti atletski stadion sa svim uslovima za treniranje.Ako ne znaju odakle da namaknu pare za to,neka uzmu od fudbalskog saveza,njima pretiče,a rezultati su im sramota!

Pametnjakovic

pre 11 godina

Dodao bih zbog onih koji tvrde da nema uslove jer je bosnjakinja da su isto tako vaterpolisti svjetska klasa a treniraju u Banjaluci jer nemaju uslove u Srbiji. Amela jos jednom cestitke! Uslovi treniranja su neki drugi problem, ti si pokazala da si jaca od tog :)

Milan Dubai

pre 11 godina

Sve cestitke za fantastican uspeh ove devojke! Ostao sam skoro do ponoci ovde u Dubaju da bih video trku jer se u polufinalu videlo da ce se ukljuciti u borbi za medalju. Bilo je lepo videti kako devojka parira zemljama koje dominiraju u ovim disciplinama, super trka. Steta sto je necmo videti i u Londonu na Olimpijadi jer to sigurno zasluzuje. Nadam da ce je zdravlje posluziti pa da zablista u Riju. Samo napred!

zilijen

pre 11 godina

Bravo devojčice.
U kakvom ludom vremenu živimo,koji nas političari vode i u kakvim uslovima vi mladi i talentovani radite ovo je ne uspeh nego ispunjenje nemoguće misije.
Predlažem da se dekretom oduzmu pare Jeremiću i ravnomerno podele našim sadašnjim i budućim šampionima.
I još nešto mnogo dragocenije vi naš ponos radite a to je da ujedinjujete Beograd-Novi Pazar i svaki kutak ove napaćene zemlje i usrećujete svakog iskrenog kome je ova zemlja draga bez obzira na veru i naciju.
Živa nam bila sto godina.

milivoje

pre 11 godina

a sada lepo traži od države pomoć. ako je ne dobiješ u roku od par meseci do početka ti lepo spakuj kofere i biraj .. austrija švajcarska nemačka tu ćeš dobiti sve. budi kao nataša janjić... gledaj sebe od obećanja se ne živi...


svaka čast na uspehu....

Lezimirac

pre 11 godina

Sta reci?Bravo AMELA,svaka ti cast!Znam da od ovih reci i cestitki se ne moze ziveti,napredovati,ali se nadam da ovaj TVOJ FENOMENALNI USPEH,nece proci nezapazeno kod onih koji bi to trebali da vide!Za mene si SAMPIONKA i zelim ti sve najbolje!

Mik

pre 11 godina

Pa ni atletičarke iz Kenije,Etiopije i iz drugih Afr.zemalja nemaju ništa bolje uslove pa se zna gdje su.Zmači najvažnije je talenat, trening i samo trening.I naravno srce i želja za uspjehom a to Amela ima.A što se tiče Države tu se bolje držati one crnogorske : uzdaj se u se i u svoje ruse hoću reći kljuse.Bravo Amela!Samo naprijed i ne okreći se sine.Lauf Forest,Lauf Forest!!!!

karl makx

pre 11 godina

Eh Rifko ,Slusaj Trenera i Rezultat je tu
"Let force be with you"
Naravno cestitke Tebi na Borebnosti a rezultat ti je u nogama to vec imas
saveti Trenera na prvom mestu inace trcali smo ja i rifko jos od 86te
"Krv znoj i suze" ali Kraljica je sportova to Sad vec imas jedno veliko iskustvo za dalje trke samo Lagano a kad dodje trka raspali ...
CESTITKE od atleticara samo mi znamo kakvi su to treninzi i po Blatu i po kisi i po snegu ....

bivši ateletičar

pre 11 godina

Plašim se da sa Amelom ne bude kao sa skakačicom u dalj Španović i kajakašicom Janjić.Srbija ne ceni uspehe pojedinaca.Decenijama je forsiran fudbal i tek kada je fudbal nepovratno potonuo u beznadje pojavili su se mnogi zlatni pojedinci u plivanju,atletici,kajaku veslanju i da ne nabrajam dalje.U trčanju Amela je najveći talenat koji se pojavio u Srbiji posle Vere Nikolić.Amela će ako ovako nastavi osvajati medalje na narednim svetkim prvenstvima, olimpijadama i u seniorskoj konkurenciji.Oduševljen sam kako je trčala u polufinali i u finalu u Barseloni.

TV Realizator

pre 11 godina

(nemojte da pustite ovaj komentar...) Vidim da i vi imate isti problem kao što sam imao i ja juče kad sam radio vesti - nemate "pravu" fotografiju Amele Terzić...I u vestima ste imali ovu izguglanu fotku... Evo poklon od kolege (realizator vesti) sa jedne beogradske televizije: http://desmond.imageshack.us/Himg16/scaled.php?server=16&filename=amelaterzic.jpg&res=landing Iscimao sam se da je nabavim. Pozdrav! ;)

malcolmX

pre 11 godina

Čestitke za Amelu i neka se ugledaju na nju sportisti iz BiH Srbi i Hrvati koji brane boje susjednih država Amela nastupa za svoju zemlju i nema dileme, naprjed Amela samo se čuvaj slučaja Ljajić ipak si ti Bošnjakinja.

sale

pre 11 godina

Ova
mala je osvojila srebro za srbiju ponavljam za srbiju i tek je treca ili cetvrta vest a dok ovaj tipsa puni konto samo sebi i sto god osvoji udarna je vest.Da li je to sto je ova mala bosnjakinja ili je to normalno u srbiji?Ko je ovde lud.

seki

pre 11 godina

Prvo Kolasinac a sada AMELA,pa cela Srbija je ponosna na vas a ipak se ne ulaze u sport u Sandzaku koliko bi trebalo,jer ovde postoji jos mnogo talenata koji bi davali vrhunske rezultate.NAPRED SANDzAKLIJE bar vi osvetlite obraz i cast Srbije jer nemojte kao na primer fudbaleri(MIHAJLOVIC)

pesadinac

pre 11 godina

Jel moze neki stancic za ovo uspesno dete. Smanjite Jeremiceva nepotrebna izdavanja za visinu njenog stana. Ona bar konkretno doprinosi ugledu zemlje dok je ovaj drugi svojim nepromisljenim (preko mene mrtva npr.)izjavama samo bruka.

milivoje

pre 11 godina

a sada lepo traži od države pomoć. ako je ne dobiješ u roku od par meseci do početka ti lepo spakuj kofere i biraj .. austrija švajcarska nemačka tu ćeš dobiti sve. budi kao nataša janjić... gledaj sebe od obećanja se ne živi...


svaka čast na uspehu....

urke

pre 11 godina

Amela je osvojila zlato za Srbiju na evropskom juniorskom,u evropi nema joj premca,sada obara rekord drzavni i osvaja srebro za Srbiju na svetskom prvenstvu a jos uvek nema normalne uslove za rad,alal vera,sta reci.Vaznije je u ovoj zemlji kako Tipsarevic sebi zaradio pare i kome ce mercedes cabrio da pokloni od drzavnih uspeha.Molim vas obezbedite devojci sve sto je neophodno da bi sutra u seniorskom takmicenju imala ovakve uspehe,jer mala je stvarno mocna.

Pametnjakovic

pre 11 godina

Dodao bih zbog onih koji tvrde da nema uslove jer je bosnjakinja da su isto tako vaterpolisti svjetska klasa a treniraju u Banjaluci jer nemaju uslove u Srbiji. Amela jos jednom cestitke! Uslovi treniranja su neki drugi problem, ti si pokazala da si jaca od tog :)

walker

pre 11 godina

Bravo Amela, bravo Zilkicu !! B norma za velika seniorska prvenstva :)
tako se brane boje Srbije, nadam se da ce drzava nastaviti intenzivnije da ulaze u velikog talenta da ne ostane na tome da je bila dobra juniorka.

Ulepsali ste mi mesec !

Darko

pre 11 godina

Bravo junakinjo naša, mislim da mnogi neće shvatiti kakav je ovo zapravo rezultat u fantastično jakoj konkurenciji Kenijki i Etiopljanki, plus svi ostali.Šteta što je takmičenje u ovo vreme, Amela je ovim ispunila i normu za OI u Londonu, ali je tamo neće biti, no ima za nju još puno Olimpijada i verujem i puno radosti.Svaka čast devojko i zaslužila si da te država pomogne i da se najozbiljnija sredstva ulože u tebe da bi smo možda jednog dana na OI ili SP slušali pred nekim ogromnim i prepunim stadionom u svetu srpsku himnu.

iva

pre 11 godina

Ovakve vesti treba da budu na naslovnim stranama, u dnevnicima na prvom mestu, a ne ove face polticarske. Bravo, AMela, bravo za sve mlade koji imaju snage da se posvete necemu u ovoj zemlji, pogotovu ako je to atletika ili plivanje ili veslanje gde nema velikog novca, ako bi bilo malo pameti ovakve bi ljude trebalo podrzati na svaki nacin, a ne trositi pare na barabe kao sto je onaj sto je premlatio mladica u SAD. Zamislite da je taj milion ulozen u sprot , kako bi se vratilo.......da budemo ponosni, a ne da se stidimo pred svetom.

aca

pre 11 godina

svaka cast za amelu, fantasticno je vreme istrcala, inace ovo jeste B olimpijska norma i jeste da ima bolji rezultat od Marine Muncan, ali nazalost nece moci na OI, lista ucesnijka je zakljucena vec jos prosle nedelje za pojedinacne sportove, samo u kolektivnim spiskovi jos nisu gotovi spiskovi

Mik

pre 11 godina

Pa ni atletičarke iz Kenije,Etiopije i iz drugih Afr.zemalja nemaju ništa bolje uslove pa se zna gdje su.Zmači najvažnije je talenat, trening i samo trening.I naravno srce i želja za uspjehom a to Amela ima.A što se tiče Države tu se bolje držati one crnogorske : uzdaj se u se i u svoje ruse hoću reći kljuse.Bravo Amela!Samo naprijed i ne okreći se sine.Lauf Forest,Lauf Forest!!!!

Milan

pre 11 godina

Bravo Amela majstore , pozdrvalja te tvoj verni navijac iz Beograda ! Srbija je dobila jos jednog sampiona!
Pozdrav za ceo Pazar!!!Ziveli!!!
Pozdrav od Milana Kostica iz Beograda.

bg

pre 11 godina

Amela moze da ide na olimpijske igre jer ona ima normu ali njoj nije cilj da ide kao turista, ona je jos mlada rio 2016 je njena pobednicka destinacija...

super

pre 11 godina

Bravo Amela, svaka cast ovo je mnogo velika stvar... Treba ulagati u ovakve najvise! Sandzak danas predstavlja nepresusan izvor sportskih talenata i olimpijaca, kako na letnjim tako i na zimskim olimpijskim igrama! To je ponos Sandzaka!

Mirsad Jandrić

pre 11 godina

Bravo Amela!
Tako se reprezentuje Novi Pazar i Srbija.
Čestitke i treneru Zilkiću.
Samo napred uz tebe smo!
Mirsad J. Novi Pazar

Slobix

pre 11 godina

Iskreno divljenje Ameli Terzic. Ovakav rezultat ostvariti uz uslove koji postoje u nasoj zemlji kada je atletika u pitanju je cudo. Da, Amela je cudo od devojke. Bravo!

Mila

pre 11 godina

Bravo mačko bre!!!!!! Nisam gledala trku, čula sam ovu vest dok sam i sama bila na takmičenju, ml. seniorskom prvenstvu Srbije u atletici! Naježila sam se!

Stručnjak

pre 11 godina

Šteta što zbog propusta stručnjaka iz saveza nije prijavljena i za disciplinu 3000 m gde bi sigurno uzela zlato. Ona je prošle godine bila šampion Evrope i u ovoj disciplini, a zlato je osvojeno u barseloni sa realno mnogo slabijim rezultatom nego na 1500. Ameli i Rifku sve čestitke. Brankoviću ostavka.

Pacic

pre 11 godina

Da je pameti sada bi i njoj i treneru koji je sigurno zaslužan za ove uspehe trebao biti od države dodeljen po stan,a klubu u kojem trenira napraviti atletski stadion sa svim uslovima za treniranje.Ako ne znaju odakle da namaknu pare za to,neka uzmu od fudbalskog saveza,njima pretiče,a rezultati su im sramota!

karl makx

pre 11 godina

Eh Rifko ,Slusaj Trenera i Rezultat je tu
"Let force be with you"
Naravno cestitke Tebi na Borebnosti a rezultat ti je u nogama to vec imas
saveti Trenera na prvom mestu inace trcali smo ja i rifko jos od 86te
"Krv znoj i suze" ali Kraljica je sportova to Sad vec imas jedno veliko iskustvo za dalje trke samo Lagano a kad dodje trka raspali ...
CESTITKE od atleticara samo mi znamo kakvi su to treninzi i po Blatu i po kisi i po snegu ....

Merkur

pre 11 godina

Nepodnošljiva lakoća trčanja i suprotstavljanja etiopsko-kenijskoj dominaciji. Veličanstveno izdanje! Ako se ne varam, to je i seniorski državni rekord i norma za OI!?

MDN

pre 11 godina

Bravo,bravo,bravo!Devojko hvala ti na svemu sto cinis za Srbiju,i sto nam ulepsavas dan sjajnim rezultatom.Samo tako nastavi na sjajnom si putu!

Divos

pre 11 godina

Браво за Амелу, велики, огроман успех, посебно јер је освојити медаљу у дисциплини 1.500 м (због феноменалних Етиопљанки и Кенијки) готово немогућа мисија, али Амела је овај пут доказала да је и немогућа мисија ипак могућа.
Штета, огромна штета што неће на ОИ (не знам, и покушаћу проверити да ли постоји и минимум шанси да ипак наступи), јер резултат је фантастичан.
Како год, биће лепих вести у будучћности за атлетику земље Србије.

Pazarac

pre 11 godina

E, hajde sad jedna akcija "bitka za svlacionicu za Amelu!" Pa, kad osvoji sledecu medalju da joj drzava obezbedi stazu, posto ovaj fenomen nema stazu u Novom Pazaru.

dibi

pre 11 godina

Amela svaka cast!!!Prekljuce sam ti pozeleo srecu i zlato u finalu,a i ovo srebro je fenomenalan uspeh za tebe i sve nas!!!Jos jednom ti cestitam na ovom uspehu od srca i poruka za ovu nasu bednu drzavu da pocne vec jednom da pomaze ovakvim sportistima koji donose medalje i srecu nasem napacenom narodu a ne da ulaze u bedni i jadni fudbal od kojeg nema koristi ama bas nikakve!!!SVE CESTITKE ZA NASU AMELU OD SRDJANA IZ KG!!!

np

pre 11 godina

bravo Amela.vreme je da Atletski savez vidi gde ti i tvoji klupski drugovi trenirate a kakve im rezultate donosite.presvacite se u baraci koja prokisnjavai to je zlatno dosora ste se presvlacili pod otvorenim nebom...bice dobro ali to pravim sampionima najmanje smeta.napred Amela paxar je uz tebe.

mrmlj

pre 11 godina

svaka joj čast na dosadašnjim uspesima i puno sreće u nastavku karijere. novi pazar se sigurno najviše ponosi njom, ali ni ostatak srbije ne zaostaje mnogo ;) nadam se da će nadležni uspostaviti sistem koji će omogućiti razvoj ovakvih talenata i dalji napredak već dokazanih asova, pa da nas naši atletičari još češće raduju.

Vetrobran Friziderovic

pre 11 godina

Bravo Amela!

Bravo za sport!

Politicare eto, biramo pa nas toliko cesto razocaraju.

Samo nam predstavnice i predstavnici sporta osvetlaju obraz i vrate osmeh na nasa cesto zabrinuta lica.

Aleksandra

pre 11 godina

E, ovo je uspeh! U sportu koji niko u ovoj državi ne finansira i gde se jedva "skrpe" sponzori! Svaka čast, Amela! I hvala ti što si nas učinila ponosnim!

Lezimirac

pre 11 godina

Sta reci?Bravo AMELA,svaka ti cast!Znam da od ovih reci i cestitki se ne moze ziveti,napredovati,ali se nadam da ovaj TVOJ FENOMENALNI USPEH,nece proci nezapazeno kod onih koji bi to trebali da vide!Za mene si SAMPIONKA i zelim ti sve najbolje!

zilijen

pre 11 godina

Bravo devojčice.
U kakvom ludom vremenu živimo,koji nas političari vode i u kakvim uslovima vi mladi i talentovani radite ovo je ne uspeh nego ispunjenje nemoguće misije.
Predlažem da se dekretom oduzmu pare Jeremiću i ravnomerno podele našim sadašnjim i budućim šampionima.
I još nešto mnogo dragocenije vi naš ponos radite a to je da ujedinjujete Beograd-Novi Pazar i svaki kutak ove napaćene zemlje i usrećujete svakog iskrenog kome je ova zemlja draga bez obzira na veru i naciju.
Živa nam bila sto godina.

Emir

pre 11 godina

Amela, ti si ponos Pazara, Sandzaka i Srbije. Usa ti je nudila stipendiju i vrhunske uslove, Turska ti je nudila stan i neverovatne uslove. Ti trcis kejom pored reke gde te je ujeo pas pre par godina. Zbog svega toga smo svi srecni sto si najveci covek, onda i maestralna atleticarka.

fabregas

pre 11 godina

samo da se zna "AMELI TERZIC je drzava Turska ponudila drzavljanstvo te zemlje,uz to idealne uslove ,puno novca ,kucu itd.samo da pristane da predstavlja tu zemlju,a ona je to odbila jer voli ovu zemlju" SADA JE RED DA SE VIDI KOLIKO OVA ZEMLJA VOLI NJU!!!

Milan Dubai

pre 11 godina

Sve cestitke za fantastican uspeh ove devojke! Ostao sam skoro do ponoci ovde u Dubaju da bih video trku jer se u polufinalu videlo da ce se ukljuciti u borbi za medalju. Bilo je lepo videti kako devojka parira zemljama koje dominiraju u ovim disciplinama, super trka. Steta sto je necmo videti i u Londonu na Olimpijadi jer to sigurno zasluzuje. Nadam da ce je zdravlje posluziti pa da zablista u Riju. Samo napred!

Kelen

pre 11 godina

Pozdrav svima, ja kao brat (ne rodjeni) Amele Terzic, da vam ukratko dam njenu biografiju.
Amela je rodjena 1 januara 1993 godine u jednom malom selu pored Priboja, kad je imala nekoliko godina otisla je u Nemacku u mali grad Veringerode, gde je pocela da trenira atletiku i tu je osvojila prve medalje...pre jedno 6 godina, Amela sa porodicom se vraca u Srbiju u Priboj i tu pocinje aktivno da trenira, takodje je postizala velike rezultate..onda ju je zapazio slavni atletski trener Rifat Zilkic koji je odveo nju i njenu porodicu u Novi Pazar...pocela je aktivnije da se bavi atletikom i osvajala sve sto se moze osvojiti...(1. mesto balkana, 2 zlatne medalje na evropskom prvenstvu u Estoniji, trece mesto u Sloveniji takodje velika takmicenja, u Srbiji je osvojila bukvalno SVE, i konacno srebrna medalja SVETSKO PRVENSTVO)...Mora se pomoci ovoj sjajnoj pre svega devojci pa tek onda atleticarki....Pozdrav! :)

Boban

pre 11 godina

Ovo je nas najveci talenat od Vere Nikolic do sad.

Kako citam, vidim i cujem pod kojim uslovima Amela trenira onda se najezim kakav uspeh je postigla. Gledao sam trku sinoc na Eurosportu i delovala je fantasticno: zrelo, hrabro, odlucno...
Da je imala rezultat i kapacitet sam znao. Ali ne retko atleticari sa ovih prostora, kad se od njih nesto ocekuje, podbace.
Iz godina SFRJ mozemo samo da nabrajamo: Nenad Stekic (OI 1976), Lucano Susanj (OI 1976), Vera Nikolic (OI 1968)...as do asa kojima su kolena pokleknula kad je trebalo.
Ova klinka je stekla pobednicki mentalitet, osvajajuci medalje na omladinskoj olimpijadi, evropskim i svetskim prvenstvima, koji se po mom skromnom mislenju moze usporediti sa recimo Novakom Djokovicem. Amela i njezini rezultati su tu da ostanu.

Ali pod uslovom...

Kod nas niko ne ulaze u pojedinacne sportove. Svi vole kad nam se "dogode" Amele, Lendjeri, Higlove ali pare idu na "profesionalne" fudbalere koji zive vise nego dobro u odnosu na njihove kvalitete. Klinci se pale i tuku "navijajuci" za svoje "silne" klubove - koji po pravilu ispadaju od manje nego prosecnih ekipa po Evropi.

MOZE LI B92 DA POKRENE NEKU VRSTU LISTE ILI PETICIJE GDE BI MI NAVIJACI I CITAOCI MOGLI DA OD DRZAVE TRAZIMO DA SE OVIM SPORTISTIMA POMOGNE?? CISTO DA SE VIDI!

I imamo li mi navijaci hrabrosti da okrenemo ledja malo ovim nasim (mafijaskim) klubovima sa preplacenim "profesionalcima" i da pokazemo kakav kvalitet najvise cenimo?

TV Realizator

pre 11 godina

(nemojte da pustite ovaj komentar...) Vidim da i vi imate isti problem kao što sam imao i ja juče kad sam radio vesti - nemate "pravu" fotografiju Amele Terzić...I u vestima ste imali ovu izguglanu fotku... Evo poklon od kolege (realizator vesti) sa jedne beogradske televizije: http://desmond.imageshack.us/Himg16/scaled.php?server=16&filename=amelaterzic.jpg&res=landing Iscimao sam se da je nabavim. Pozdrav! ;)

bivši ateletičar

pre 11 godina

Plašim se da sa Amelom ne bude kao sa skakačicom u dalj Španović i kajakašicom Janjić.Srbija ne ceni uspehe pojedinaca.Decenijama je forsiran fudbal i tek kada je fudbal nepovratno potonuo u beznadje pojavili su se mnogi zlatni pojedinci u plivanju,atletici,kajaku veslanju i da ne nabrajam dalje.U trčanju Amela je najveći talenat koji se pojavio u Srbiji posle Vere Nikolić.Amela će ako ovako nastavi osvajati medalje na narednim svetkim prvenstvima, olimpijadama i u seniorskoj konkurenciji.Oduševljen sam kako je trčala u polufinali i u finalu u Barseloni.