Petak, 06.04.2012.

17:22

Janku maraton, Srbiji izjednačenje

Srpski teniser Janko Tipsarević pobedio je Čeha Radeka Štepaneka i tako izjednačio na 1-1 u duelu dve zemlje u četvrtfinalu Dejvis kupa u Pragu.

Izvor: JT

Janku maraton, Srbiji izjednaèenje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

123 Komentari

Sortiraj po:

realo

pre 12 godina

Najpre sve cestitke Janku, ne toliko na igri, koliko na upornosti i zelji za pobedom.
Svakome ko je dovoljno objektivan i ne gleda nastup nase ekipe emotivno i sa razumljivom dozom patriotizma, jasno je da nemamo sanse da dobijemo ovaj susret u Pragu. Igramo bez drugog igraca, u startu gubimo 0-2. Za pobedu nam dakle treba trijumf u dublu, koji nije pobedio vec jedno godinu i po dana, kao i jos jedna velika pobeda Janka, nad objektivno boljim igracem.
Bez Djokovica, koji moze da igra svoj "opstinski" turnir na Dorcolu, ali zato nijedan mec DK ove godine, nasa reprezentacija je medju najlosiijma u Svetskoj grupi DK

vanja

pre 12 godina

E Janko je u mojim ocima danas postao SAMPION!!
Bravo Janko!!!
(srbijasine, 6. april 2012 22:47)

Bravo za komm. DOZVITNI SAMPION bez obzira na konacni rezultar. Janko CARE

cccc

pre 12 godina

po meni,jeste stvarno bedno srednji prst i za svaku je osudu, ali me još više nerviraju ova izvinjavanja kad loptica udari vrh mreže. malo je i smešno. previše glume dzentlmene hahaha

Leksija

pre 12 godina

Sto priučenih babica – kilavo dete. Pa da razjasnimo: na češkom se jeziku prezime piše Štìpánek a izgovara [IPA] ˈʃcɛpaːnɛk; najbliža srpska verzija bila bi, dakle, Šćepanek (naglasak na dugouzlaznom „a“, kao u nas Šćepanović). („ì“ se izgovara kao „je“ posle suglasnikā „b“, „p“ i „v“, dok se posle suglasnika „d“, „n“ i „t“ (koji se palatalizacijom menjaju u „đ“, „nj“ i „ć“) izgovara kao „e“.)

erlih

pre 12 godina

Типса опет оборио рекорд у дужини меча у нашој Дејвис куп репрезентацији :)
5:07 Типсаревић-Штепанек 3:2 (2012)
4:34 Типсаревић/Зимоњић-Клемон/Лодра 2:3 (2010)
4:20 Типсаревић-Лацко 3:2 (2008)

rebro

pre 12 godina

@djoko, pravilno se izgovara ŠTJEPANEK a evo zasto. Na ceskom jeziku se njegovo prezime pise ovako "Štìpánek". Kvacica iznad slova "E" oznacava da se to slovo cita kao "JE". Znaci pravilno je ŠTJEPANEK, ali da je seljak jeste.

Goran PG

pre 12 godina

Bravo Janko,svaka čast!!!Što reći za bijednog Štjepaneka,onakav potez na kraju tj. pokazivanje srednjeg prsta umjesto rukovanja je pravi prostakluk,mada mu i faca odaje da je neka bu..la!

Mito

pre 12 godina

Ovog prostaka Štepaneka treba diskvalifikovati. Naša reprezentacija treba da uputi zahtev glavnom sudiji meča da ga zbog prostakluka diskvalifikuje.
S poštovanjem.

mikica

pre 12 godina

Zasto komentarisete ishod meca pre kraja? I onda se pokrivate usima. A to nije prvi put. Tenis je takva igra da se nikad ne zna dok se ne odigra poslednji poen. Ali vi ste pametni pa unapred znate ko pobodjuje.

Voja

pre 12 godina

Momci, o'ladite malo: Št?pánek se na češkom izgovara slično onome kako je to radio Višković (jedina greška što nije akcentovao na "a"). Mislim, ako poštujemo englesku ili francusku fonetiku (pa nije Laurent Blank nego Loran Blan), što ne bismo i češku...Inače, Česi su me jako neprijatno iznenadili, jako su kulturan i civilizovan narod, ono sa "proglašavanjem" auta nije im trebalo. A i o Štjepáneku sam imao mnogo bolje mišljenje...

Mima

pre 12 godina

Gledala sam ceo meč i umorila se. Kao i u finalu AO u januaru, na kraju sam mislila ko god dobije zaslužio je.

Imam tri konstatacije nakon ovog meča:

1. Divno!!!!
2. To je ono što se očekuje od 8. igrača sveta!!!
3. Što volim kad se naši ''vraćaju'' posle meč lopti protivnika (Nole je to doktorirao a sada i Janko hehe)
:))))

PS: Žao mi je samo što sam uglavnom put bila na SVIM mečevima naših DK reprezentativaca, (pogotovo 2010. kada su i osvojili titulu za SRB) ali ovaj put ne. poz!

011

pre 12 godina

E koliki smrad treba da budes da posle ovakvog meca ne pruzis ruku!!!!! Stepanek i Berdych su dva najodvratnija tipa koja trenutno igraju tenis i zato bih bio neizmerno srecan da ih nasi dobiju, a Stepaneku da pozelim da u Nedelju posle poraza srednij prst koji je pokazao Janku stavi sebi, on najbolje zna gde i to u paru sa Berdihom, koji je u Australiji to isto uradio proti Almagra!!!!
BRAAAAAVOOOO JANKO!!!!

Stanimir Branimir

pre 12 godina

Sram bilo ove što kritikuju Janka. A i one što kritikuju Novaka. Svi od njega očekuju zlatnu medalju na OI, i naravno da je to prioritet ove godine. Na svim turnirima stiže do kraja i logično je da mu treba odmora.

A srednji prst Stepaneka, sramota!

Idemo Janko, Viktore, Ziki i Ilija.

lektor

pre 12 godina

Mijaljević je U PRAVU - i školovan dečko! Štìpánek se čita ŠTJEPANEK, a i u skladu je sa pravilima srpske tanskripcije. I Pavel Nedvìd je NEDVJED. A to što su neki neuki, pa pljuju druge... Naučite kako se transkribuju imena sa slovenskih jezika. A ovaj što priča o "ekavici", da pozdravimo naše BElogrlića i BElicu. Grešaka ima mnogo. Recimo, sa italijanskog ne bi trebalo da ikad ima Ć već samo Č (Čezena, Mančini, Ančeloti), ali ga ima... to je pravilo u srpskom. Dok ga ne promene, tako je.

szimona

pre 12 godina

Bravo Janko , dobio si što si i zaslužio . Rukuje se sa onim koji poštuje fair play a sa onim ko nema smisao za fair play se pokaze srednji prst . Loptica koja dva puta udari o teren je protivnički poen . Ali treba biti sportaš i čovjek pa to priznati a ne .........

коментатор

pre 12 godina

ко се "разуме" у спорт,није му потребан коментатор
коментатори у Србији су за добар материјал за вицеве

Alee

pre 12 godina

Janko careeeee! Dobijao,gubio ne može se osporiti da uvek srcem igra za Srbiju! A Štepanek-ne znam šta reći za onaj gest na kraju- u najmanju ruku jadno. A ni Berdihu to nije strano,izgleda im postaje praksa!

Ženevljanin

pre 12 godina

Sjajno Janko, trebalo je izdržati (i fizički i psihički) pet sati sa danas vrlo inspirisanim Štepanekom... i pobediti! Odmori se pa protiv Berdiha u nedelju...nadam se da će sutra zaigrati Zimonjić i Bozoljac i da će pobediti!

Komentatori koji tvrde da DK "nije bitan" greše dvostruko: Prvo - Dejvis kup ima veliku tradiciju i uvek nosi posebnu atmosferu; bitan je! Drugo -to nije korektno prema našim teniserima koji zaista ulažu velike napore da bi Srbiji doneli pobedu. Janko je pobedio, Viktor je izgubio, možda nećemo uspeti da pobedimo Čehe na kraju... ali to je sport! Još nešto: koliko se sećam Novak je - kada smo osvojili DK - izjavio da mu je to najmiliji uspeh u tenisu (ili nešto slično)...

branko

pre 12 godina

Јанку свака част, по ко зна који пут. Он може играти слабије (као данас) али су му борбеност и карактер увек на највишем нивоу. Штепанеков неспортски гест на крају није вредан коментара. Ситна душа! Било би лепо кад би то инспирисало Викто па да га у недељу казни. То би и за Виктора много значило. Пробај Викторе !
Изнећу два запажања која су потврђена и данас.
1. Нисам знао да и у тенису, како изгледа постоје заразне појаве Наши играчи тренутно као да су захваћени ''инфекцијом'' мучења у гему у којем сервирају за сет (обично је то десети гем код стања 5 : 4). Ту ''инфекцију'' је негде закачио Виктор прошле године( меч против Марија), али је ''инфекција'' прешла и на Новака а ево и на Јанка.
2. Нисам знао ни то да у каријери тенисера а поготово тенисерки наиђу периоди кад скоро да не могу добити никога. Ана је у том фазону била скоро две године и једва се некако се извукла, али су сада ту упали Виктор, Јелена а поготово Бојана. Рекао бих да узроци нису исти, али је заједничко то да извлачење траје јако дуго.

djoka

pre 12 godina

Hvala za info o izgovoru prezimena tog nekulturnog tipa.Ne treba puno zamerati komentatorima kad moraju da znaju svaki izgovor prezimena na njihovom jeziku jer se tako isto mora govoriti na srpskom.Englezi sve izgovaraju po njihovim pravilima pa tako treba i mi po svojim iako smesno zvuci Stjepanek jer smo navikli na drugacije.

Filipov matori

pre 12 godina

Stjepanek se pravilno izgovara njegovo ime,druga stvar je da zivi blizu mene i cekaj samo kad' vidim "lepotana"u redu za hleb u radnji preko puta. Danas nisam bio ali sutra i prekosutra idem 100%. Zakljucak - los teren,losa publika,katastrofalan prenos na CT4 i skandalozan gest kao slag na tortu.pozdrav iz Prahe

marija

pre 12 godina

Janko, svaka ti cast! Boris se do zadnjeg daha! Naravno da danas nisi bas blistao, ali ne mozes svaki mec odigrati na istom nivou. Ko poznaje sport, zna da su takve oscilacije sasvim normalne. Malo me Viktor razocarao. Ne zato sto je izgubio vec njegov govor tela je delovao mrzovoljan. Nadam se da gresim. Momci, veliko vam hvala i sretno! Treba sada izdrzati do sutra 15 casova... :)) Volimo vas i navijamo barem uz male ekrane vec kada nismo mogli da dodjemo...!!!

Zuba

pre 12 godina

@(Vlada, 6. april 2012 21:20)
I Federer je birao da li ce da igra za Svajcarsku i obicno onda kada se igrao mec za opstanak u Svetskoj grupi,i to na vrhuncu karijere.
A sto se tice Jankovog protivnika( ne zelim da mu izgovaram ime) zalosno je to sto je uradio. Jednostavno ne zna da prizna poraz, pa komu je kriv sto nije iskoristio svoje mec lopte.

Moguce iskljucenje

pre 12 godina

Zbog necestitanja je po pravilima moguce igracu zabraniti da igra sledeci mec. A kamolizbog pokazivanja srednjeg prsta.

Bas da vidimo da li se pravila postuju..!

Jova

pre 12 godina

Ovo je bilo... uf. Bravo Janko. Dramatično i napeto do kraja ali pobijeda je pobijeda. Stepanek je nezgodan protivnik i jako dobar igrač. Adrenalinaski je tip, kada je nadahnuti i kad ga nosi publika izvodi svakakve vragolije i pogađa i nemoguće. Zato ga volim gledati. Na kraju je malko pokvario utisak, ali posle više od 5 sati igranja malo ko bi se uspio kontrolisati, jos posle onih meč lopti. Umor čini svoje, ni Janko se nije baš proslavio kad je sam bio u sličnoj situaciji u onom finalu prošle godine protiv Sepija. Važno je da on izrasta u pravog igrača. Kraj meča je odigrao vrhunski, smireno u nezgodnim situacijama na svoj servis a strpljivo na Stepanekov.

PS: Bozoljac je faca. Ma cijela klupa je, sa sve Obradovićem, bila na visini zadatka, pardon navijanja.

Pozdrav svima

12

pre 12 godina

Oce li neko da kaze onom voditelju na RTS-u da covek nije Štjepanek nego Stepanek i da on RTS nije Jekavaska nego EKAVSKA televizija!!!
Nemogu vise da ga slusam!!!
(kg, 6. april 2012 22:09)

pa prvo, ne pise se "nemogu"
a drugo, kakve veze ima je li ekavska televizija ili ijekavska sa
izgovorom tudjeg imena, njegovo ime se izgovara
[ˈradɛk ˈʃcɛpaːnɛk] i to se zaista cita kao štjepanek

johny

pre 12 godina

Ovi momci se bore i svaka im čast. Novak treba da se stidi što ne igra. Ne znam da li postoji bilo koji teniser koji ne igra za svoju zemlju, osim ako nije povređen.
(Vlada, 6. april 2012 21:20)
Rodzer Federer, Rafael Nadal da li treba jos da se nabraja

jelena26

pre 12 godina

Gospodin Stepanek je mogao da izadje iz ovog meca kao moralni pobednik, ali ovakvim ponasanjem je pokazao da nije zasluzan i da se bavim ovim sportom, niti da ima odlike sportiste. Ali neka, ja volim sto je ovo uradio!!Janko dao si mu cas iz tenisa i cas opste kulture, bravo.

mikajlo

pre 12 godina

Volim da citam komentare, ali sam len da ih pisem. Sada moram. Tipsarevicu sve cestitke na borbenosti i pobedi i veliki zal sto ga nisi dotukao istim tim reketom posle meca. Pa ovakvu uvredu kao bivsi sprortista u individualnom sportu jos nisam video ni cuo. NECUVENO. Ako je to kulturna, intelektualna i uzvisena clanica EU Ceska, onda smo mi Srbi vec odavno u tom kontekstu zasluzili da budemo clanica EU.

Tenis_Fan

pre 12 godina

Podsvesno je i zeleo da Stepaneka umori ali ne verujem da je hteo ovoliko
dramaticno da ispadne mec uz postovanje prema Radeku,obozavam da ga gledam
i kada ga nalozi publika zaista bude tvrd orah..
Lepo je i sam Janko rekao da je trebao da zavrsi ovaj mec ranije posto je
vodio i u 4setu i u 5setu sa brejkom prednosti..

Simpaticno mi je bilo kada je u 5setu pri rez 7:7 na 30:40 posle duble
servis greske Jankov komentar bio ''Hajde sad,gotov je'' :))

Da se ovaj igrao prvi bilo bi oko 100 komentara za ovakav mec...i posle
kada cujem komentare tipa ''pa ok nije bitan Dejvis kup'' bude mi lose.
Znaci Dejvis kup je jedino bitan kada ga mi Srbi osvojimo ? :)

Najbolji pokazatelj koliko je Dejvis kup vazan jeste kada svi strucnjaci
krenu da analiziraju Novakov uspon i pohod na br 1 obavezno se pomene
Srbija kao osvajac Dejvis kupa i nagli uspon forme...
Tako da pozdrav pravim ljubiteljima tenisa,bravo za Janka koji je
umorio mocnog igraca Stepaneka i sanse nam se samim tim povecavaju :)

Polufinale je tek u septembru mozda sa Hrvatima,tako da imace vremena
Nole da osvoji Olimpijsko zlato i da nam se vrati u Beogradskoj areni
da li protiv Hrvata ili Argentinaca,videcemo..

Sportski pozdrav

Skywalker

pre 12 godina

Svaka časti Novaku ali kada se spomene Davis Cup meni na pamet prvo padnu Tipsarević i Zimonjić.Oni su igrali tenis za ovu zemlju u najtežim momentim dok smo igrali u 3.evro-afričkoj zoni protiv Mali-a, Obale Slonovače, itd.Mnogi ne znaju ali Janko je jedan od igrača u istoriji ovog takmičenja koji su najranije počeli da igraju DC, sa nepunih 16.godina.

sudax

pre 12 godina

Sve cestitke Jankeli na sportskoj i fer borbi i pobjedi.Ne moze se ne spomenuti varvarski cin Stepaneka,stvarno sam zaprepasten.Koliko ja poznajem Cehe,kao narod,bio sam tamo vise puta,mogu reci da se radi o jednom kulturnom i mirnom narodu,ali,eto,sada Stepanek,a i Berdih ne cestitajuci Almagru,iskazase svu nekulturu,jad i bijedu ljudsku,nevidjenu u ovom sportu.
Nismo ni mi Srbi cvjecke,ali se ne sjecam da je ijedan nas sportista napravio ovakav gest.Ako znamo kako su Hrvati napustili pobjednicko postolje zbog srpske himne,onda mogu reci da smo mi velicina u odnosu na mnoge koji sami sebe nazivaju "kulturnim i civilizovanim" narodima.
Zao mi je sto Nole nije mogao igrati na ovom mecu da ih porazbija k'o zvecke i da im pokaze kako se ponasaju pravi sampioni.
Vidjecemo kao ce reagovati cesko rukovodstvo,hoce li Stepaneka odstraniti sa ostalih meceva,bas me zanima.

jota

pre 12 godina

Janko sve cestitke na borbenosti i teskoj pobedi.
Stepaneku sve kritike za ovakav nesportski potez. Pokusacu da nadjem da li je to nekada neko na nekom mecu uradio. Mada sam ubedjen da nije. Mnogo puta se desavalo da igrac koji je izgubio mec ne cestita, ali srednji prst, STRASNO.

ДрашкоРС

pre 12 godina

Tipsarevic je ,nazalost,luzer!
(mladen, 6. april 2012 22:16)

Ти си Младене "лузер"!
Типса је велики побједник!!!

Јова

pre 12 godina

Радек Шћепанек - чујте Чеха на 2:20.

http://www.youtube.com/watch?v=E-V0Gtj4BZ0&list=FLjiVNsaxMAm6umQwewMJY4g&feature=mh_lolz

šta sad?

pre 12 godina

E, moji komentatori... Šta sad?
Prvo, zašto uopšte komentarišete dok meč traje?
Drugo, otkud vam suluda ideja da predviđate i unapred komentarišete ISHOD meča u kom igra TIPSAREVIĆ?
Treće, Đoković je igrao i povređen. Ali, da bi se išta pamtilo, potreban je mozak.

Mare

pre 12 godina

Svaka cast tipsi, junacki nema shta.. al smatram, nazalost, da ne mozemo proci.. berdih ce da dobije Tipsu, A sta reci za mec Stepanek-Troicki, bez poklon kvota na kladionicama, koliko god hendikep da bude.. pitanje je i dubl kako ce da zavrsi.. sve u svemu, josh jednom BRAVO TIPSA!

paja

pre 12 godina

samo gledam sta pisete i kako pljujete naseg tenisera,covek je ostavio srce,igrao 5 sati i vi pisete da je luzer,stvarno svaka cast ;)
zivite vase bolesne zivote i pisite po forumima,nemam reci

aNOnymous

pre 12 godina

Skandalozan, sraman i jadan potez Stepaneka na kraju meca. Da ne pruzi ruku protivniku a sve je bilo korektno na terenu. Velika sramota i mrlja na njegovu karijeru. Janku sve cestitke, videlo se na kraju meca koliko mu je znacio mec, i koliko je bio "pogodjen" ovakvim Stepanekovim sramnim potezom a i kako je sam rekao nezadovoljan svojom igrom. Kad sam mu video suze u ocima na kraju meca najezio sam se i osetio ogromnu zahvalnost. Svaka ti cast Janko majstore, Srbija se moze ponositi takvim sportistom i takvim covekom!

Milivoje

pre 12 godina

Na českom se E sa interpunkcijom čita "je". A Š se na češkom čita kao i na srpskom. Tako da jeste Štjepanek. E, sad, to što smo navikli da svi pogrešno kažu Stepanek, to je druga stvar. A i koga briga, Janko, care, care, care!!!

emil

pre 12 godina

Bravo majstore,tako se bori za Srbiju.stepanek nije zasluzio da njegovo prezime pisem velikim slovom,sram ga bilo zbog reakcije na kraju meca.DO POBEDE,NEMA PREDAJE.

Steve Nash-13

pre 12 godina

Kakvo je moram to tako da kazem DJUBRE ispao Stepanek na kraju to je strasno za jednog sportistu i svaka cast Janku sto se smirio posto realno za onakav potez je bi ga iznabado i to na terenu.

gonzo teniski trener

pre 12 godina

pruzio mu srednji prst umesto ruke....kakav smrad je ispao stepanek....a janku svaka cast - 5 sati 7 minuta borbe i opet pobeda, svaka cast care,svaka cast...igra za srbiju vec 12-13 god...inace podlogu su domacini idealno pripremili jer skoro da nema visokog odskoka ( sto je na sljaci prakticno nemoguce ), a to cesima bas odgovara jer tradicionalno igraju ravne lopte ( na cemu se posebno insistira u ceskoj skoli tenisa )...al stepanek mi ne izlazi iz glave i bas mi se dopala jankova emotivna reakcija, ne bih mu zamerio ni da ga je udario...ovo sto je napravio ceski reprezentativac je degradacija svega viteskog u sportu. kakav je to nacin ponasanja na teniskom terenu ? pozz svima

Milos

pre 12 godina

Filipe,Mladene, vi niste u zivotu stali na teniski teren , i onda ne znam odakle vam zapravo da komentarisete kada veze nemate o tenisu.
Janko je odigrao sa 60-70 % svoje snage, posle meca prica opusteno sto znaci da ima sasvim dovoljno snage da dobije i Berdiha, ako se ne razumete u tenis i neke takticke zamisli nase ekipe nemojte ni komentarisati posto ste totalno nestrucni.

UK

pre 12 godina

Nemam reci za ovog....za ovog...ako budem nastavio necete mi objaviti komentar...
Janko svaka cast! I svaka cast sto si ostao pribran na kraju, vecina bi ga prikucala 2 metra u zemlju!

ultrasrbin

pre 12 godina

lepo sto je Janko dobio,ali sam ceo mec imao utisak da nije jeo danima. Udarao je lopicu na nivou osnovca koji rekreativno prebacuje mrezicu.

sunce li ti zarko

pre 12 godina

Kakav zao covek treba da budes da nasrnes na Janka? Pa Janko je jedan od najnormalnijih i finijih ljudi koji se mogu sresti. Ako je Stepanek zaista vredjao Janka, tenniska organizacija bi morala drasticno da ga kazni.

CRVENA-BELA MUNJA

pre 12 godina

1 jedini JAAAAANKOOOOOO TIPSAREEEVIĆ!!! Pljuvači crknite od muke,idalje će vam jedini uspeh u jadnim vašim životima biti forum!!

Ivan

pre 12 godina

@djoka
u češkom jeziku se "e" sa kvačicom čita kao je. Ali u prezimenu Štepanek nema kvačice na slovu e, tako da se čita Štepanek, baš kao što i piše. I to sa naglaskom na drugom slogu, odnosno na "pa" u Štepanek. Odakle ovom Štjepanek, to samo on zna.

Sasa

pre 12 godina

Ajao, brate, kakav flash... Sta bi na kraju? Jel' stvarno Janko dobio srednjak? Mislim... Ko je sad luzer, a? SVAKA CAST JANKO! Ma, da si i izgubio, SVAKA CAST!

Neko ko se ponosi sto je Srbin!!!

pre 12 godina

Janko kupio si me za sva vremena!!!A Noleta ko kritikuje,pojesce sve te reci kad nam donese zlato sa Olipmijade!!!!Srbija!!!

kg

pre 12 godina

Oce li neko da kaze onom voditelju na RTS-u da covek nije Štjepanek nego Stepanek i da on RTS nije Jekavaska nego EKAVSKA televizija!!!
Nemogu vise da ga slusam!!!

Gugl

pre 12 godina

To Nol... to Jankec! Tako se ostavlja srce na terenu ZA REPREZENTACIJU!!!
Kupio si me za sva vremena zalaganjem na ovom meču.
Nesumnjivo bi ti bilo mnogo lakše da je najbolji srpski teniser odigrao za tim svoje zemlje i obezbedio bod, ali ovako je slađe!

milos

pre 12 godina

Od kako pratim tenis nikada nisam video da jedan igrac drugom ne cestita pobedu,pa cak i da mu pokaze srednji prst.Bruka i sramota,ne treba mu pominjati ime.Bravo Janko,Srbija je ponosna na tebe!Idemo do konacne pobede!

Kun Aguero

pre 12 godina

e moji Srbi,kako vas bre nije sramota? Mene je sram sto sam iste nacionalnosti sa ovima koji su pljuvali po Janku tokom meca.. JADNI STE! Janko se borio srcem za nasu zemlju,sta ste vi uradili po tom pitanju? BRAVO JANKO,KRALJU!!!

Milan CL

pre 12 godina

Svaki komentar o Janku i njegovoj borbi i požrtvovanju je suvišan. Otkad igra za reprezentaciju, čovek da 300% snage u svakom meču. Zato ću ga voleti i poštovati sve da više nikad ne pobedi u ovom takmičenju.
Šta reći o ponašanju Štepaneka, to je skandal nad skandalima...
Dubl mnogo toga odlučuje, Česi su i dalje favoriti... Ako dobijemo dubl imamo veliku šansu, ali ne znam koliko je to realno... Bitno je da momci nastave da se bore do kraja i svi ćemo biti zadovoljni.

VlaD

pre 12 godina

Alo bre, prvo proverite pa onda kritikujte nekoga!

Радек Штјепанек (чеш. Radek Štìpánek)

E sa tom kukicom se u Ceskom cita kao JE! Tako da naucite da cutite kada nemate sta da kazete! Srbija je zemlja sa najvise "sveznalica"! Kaze covek jekavica! Au sta sve ljudi daju sebi za pravo...

Bravo Janko! Samo napred!

Shonne

pre 12 godina

Nije mi jasno kako ovaj Tipsarevic nije zavrsio karijeru do sad. Vremenski je odigrao meceva kao svi teniseri sveta zajedno. A o setovima da ne govorimo.

gogabgd

pre 12 godina

Aj sad svi vi sto ste pljuvali Janka - m'rs u cosak za kaznu; I da je izgubio ne bih imao sta da mu zamerim, nikad nije bio umoran da igra za reprezentaciju i nijedan mec nije odigrao a da nije dao sve od sebe

Dona Stefanovic

pre 12 godina

Jao, pa ja sam poludela. Janko je pokazao da je od njega bolji teniser, lepsi momak i bolji covek! Budem li ikada srela ovu nakazu, pljunucu ga u lice! A tebi Biljana svaka cast sto nisi nista preduzela...

Вељо

pre 12 godina

Какво дно од човека и спортисте: средњи прст кад те човек победи након 5 сати игре... Свака част Јанко!

Boki

pre 12 godina

E,da je Janko onom dripcu pokazao srednji prst na kraju,mec bi bio prekinut i registrovan 5:0 za Cehe.
Ovako,samo nam je dao gasa...
Bravo,Janko,care,tako se bori za Srbiju,imas srce kao lav!

rasha

pre 12 godina

Sta vredi ovaj Jankov herojski mec kad je Troicki u ocajnoj formi i trenutno tesko bilo koga moze da dobije, a bilo bi lepo da chesi dobiju vaspitnu za ovakvo ponasanje. Bice interesantan dubl. ali i tu slaba vajda, Stepanek je trenutno najbolji dubl igrac, sa Paesom doduse, ali...

HlaoRu

pre 12 godina

Bravo Janko SRBENDO!!!

Ovaj mec ce ostati zapamcen kao jedan u kome je Janko pokazao ogroman patriotizam, a u kome je Štepanek uspeo da na neverovatan i do sada nezabeležen način osramoti svoju zemlju...

znanje-imanje

pre 12 godina

Pa ovo može još i da ispadne najbolje ovako. Nakon ovakvog cimanja Janko nema mnogo šanse protiv Berdiha, ali to je ionako bilo 50-50. Međutim sada je čak i totalno rastrojeni Troicki favorit protiv Štepaneka.
Na samom početku videlo se jasno da je sudija Mari prevideo uspešan drop-šot koji Janko nije stigao, već je odigrao lopticom o teren pa preko. Uvek sam protivnik nekorektnosti na terenu ali mi ovde nekako nije smetalo, a čak nisam bio siguran ni da je istegnuti i iskrenuti Janko bio svestan faula.
Od tada je vladala mučna atmosfera. Najgore je što je Janko podlegao toj težini. Dobio je svih pet setova, samo je onda uspeo da čak tri izgubi. Ipak peti Štepanek nije umeo da uzme pa je pukao, svestan da mu je ovo verovatno zadnja šansa za DK.
Dubl skoro izvesno odlučuje. Nevolja je što naša eventualna prednost u servisu na ovakvom blatištu nema punu težinu. Ali nekako su sad šanse veće nego na početku. Napred Srbija!

Smilica

pre 12 godina

Bravo Janko Care,pokazao si dati je mesto medju najboljim.
U pravu si ,trebao si to jos ranije zavrsiti,ali neka si namucio ovog nekulturnog Stepaneka.On se oduvek ponasao kao .....
Nikada mi nece biti jasno sta je Nikol Vajdisova nasla na njemu?
Em je bila dobra teniserka, em mlada ,lepa, a on??????
Pozdrav za nas DK tim i da pobedite,sutra prvo dubl pa onda u nedelju oba singla.
Srbija je uz Vas!!!

Vlada

pre 12 godina

Ovi momci se bore i svaka im čast. Novak treba da se stidi što ne igra. Ne znam da li postoji bilo koji teniser koji ne igra za svoju zemlju, osim ako nije povređen.

neso

pre 12 godina

Ako iko u tom teniskom svetu ume da ti iskida ovo malo zivaca sto ti je ostalo jeste Janko. Sto da igra dva seta kad moze tri ili umesto tri celih pet. Ali ipak nije dzabe osmi na svetu tako da dobija.

doktor

pre 12 godina

drago mi je sto ne igra Novak! Sledeca godina ce biti rasterecenija i siguran sam da napadamo titulu,a ova neka posluzi da vidimo koliko momci mogu bez njega.. Za sada tesko i do seta ,a kamo li do boda

neso

pre 12 godina

Ako iko u tom teniskom svetu ume da ti iskida ovo malo zivaca sto ti je ostalo jeste Janko. Sto da igra dva seta kad moze tri ili umesto tri celih pet. Ali ipak nije dzabe osmi na svetu tako da dobija.

kg

pre 12 godina

Oce li neko da kaze onom voditelju na RTS-u da covek nije Štjepanek nego Stepanek i da on RTS nije Jekavaska nego EKAVSKA televizija!!!
Nemogu vise da ga slusam!!!

011

pre 12 godina

E koliki smrad treba da budes da posle ovakvog meca ne pruzis ruku!!!!! Stepanek i Berdych su dva najodvratnija tipa koja trenutno igraju tenis i zato bih bio neizmerno srecan da ih nasi dobiju, a Stepaneku da pozelim da u Nedelju posle poraza srednij prst koji je pokazao Janku stavi sebi, on najbolje zna gde i to u paru sa Berdihom, koji je u Australiji to isto uradio proti Almagra!!!!
BRAAAAAVOOOO JANKO!!!!

šta sad?

pre 12 godina

E, moji komentatori... Šta sad?
Prvo, zašto uopšte komentarišete dok meč traje?
Drugo, otkud vam suluda ideja da predviđate i unapred komentarišete ISHOD meča u kom igra TIPSAREVIĆ?
Treće, Đoković je igrao i povređen. Ali, da bi se išta pamtilo, potreban je mozak.

ДрашкоРС

pre 12 godina

Tipsarevic je ,nazalost,luzer!
(mladen, 6. april 2012 22:16)

Ти си Младене "лузер"!
Типса је велики побједник!!!

Alee

pre 12 godina

Janko careeeee! Dobijao,gubio ne može se osporiti da uvek srcem igra za Srbiju! A Štepanek-ne znam šta reći za onaj gest na kraju- u najmanju ruku jadno. A ni Berdihu to nije strano,izgleda im postaje praksa!

HlaoRu

pre 12 godina

Bravo Janko SRBENDO!!!

Ovaj mec ce ostati zapamcen kao jedan u kome je Janko pokazao ogroman patriotizam, a u kome je Štepanek uspeo da na neverovatan i do sada nezabeležen način osramoti svoju zemlju...

Neko ko se ponosi sto je Srbin!!!

pre 12 godina

Janko kupio si me za sva vremena!!!A Noleta ko kritikuje,pojesce sve te reci kad nam donese zlato sa Olipmijade!!!!Srbija!!!

milos

pre 12 godina

Od kako pratim tenis nikada nisam video da jedan igrac drugom ne cestita pobedu,pa cak i da mu pokaze srednji prst.Bruka i sramota,ne treba mu pominjati ime.Bravo Janko,Srbija je ponosna na tebe!Idemo do konacne pobede!

Вељо

pre 12 godina

Какво дно од човека и спортисте: средњи прст кад те човек победи након 5 сати игре... Свака част Јанко!

aNOnymous

pre 12 godina

Skandalozan, sraman i jadan potez Stepaneka na kraju meca. Da ne pruzi ruku protivniku a sve je bilo korektno na terenu. Velika sramota i mrlja na njegovu karijeru. Janku sve cestitke, videlo se na kraju meca koliko mu je znacio mec, i koliko je bio "pogodjen" ovakvim Stepanekovim sramnim potezom a i kako je sam rekao nezadovoljan svojom igrom. Kad sam mu video suze u ocima na kraju meca najezio sam se i osetio ogromnu zahvalnost. Svaka ti cast Janko majstore, Srbija se moze ponositi takvim sportistom i takvim covekom!

jelena26

pre 12 godina

Gospodin Stepanek je mogao da izadje iz ovog meca kao moralni pobednik, ali ovakvim ponasanjem je pokazao da nije zasluzan i da se bavim ovim sportom, niti da ima odlike sportiste. Ali neka, ja volim sto je ovo uradio!!Janko dao si mu cas iz tenisa i cas opste kulture, bravo.

gonzo teniski trener

pre 12 godina

pruzio mu srednji prst umesto ruke....kakav smrad je ispao stepanek....a janku svaka cast - 5 sati 7 minuta borbe i opet pobeda, svaka cast care,svaka cast...igra za srbiju vec 12-13 god...inace podlogu su domacini idealno pripremili jer skoro da nema visokog odskoka ( sto je na sljaci prakticno nemoguce ), a to cesima bas odgovara jer tradicionalno igraju ravne lopte ( na cemu se posebno insistira u ceskoj skoli tenisa )...al stepanek mi ne izlazi iz glave i bas mi se dopala jankova emotivna reakcija, ne bih mu zamerio ni da ga je udario...ovo sto je napravio ceski reprezentativac je degradacija svega viteskog u sportu. kakav je to nacin ponasanja na teniskom terenu ? pozz svima

Filipov matori

pre 12 godina

Stjepanek se pravilno izgovara njegovo ime,druga stvar je da zivi blizu mene i cekaj samo kad' vidim "lepotana"u redu za hleb u radnji preko puta. Danas nisam bio ali sutra i prekosutra idem 100%. Zakljucak - los teren,losa publika,katastrofalan prenos na CT4 i skandalozan gest kao slag na tortu.pozdrav iz Prahe

Sasa

pre 12 godina

Ajao, brate, kakav flash... Sta bi na kraju? Jel' stvarno Janko dobio srednjak? Mislim... Ko je sad luzer, a? SVAKA CAST JANKO! Ma, da si i izgubio, SVAKA CAST!

sunce li ti zarko

pre 12 godina

Kakav zao covek treba da budes da nasrnes na Janka? Pa Janko je jedan od najnormalnijih i finijih ljudi koji se mogu sresti. Ako je Stepanek zaista vredjao Janka, tenniska organizacija bi morala drasticno da ga kazni.

Stanimir Branimir

pre 12 godina

Sram bilo ove što kritikuju Janka. A i one što kritikuju Novaka. Svi od njega očekuju zlatnu medalju na OI, i naravno da je to prioritet ove godine. Na svim turnirima stiže do kraja i logično je da mu treba odmora.

A srednji prst Stepaneka, sramota!

Idemo Janko, Viktore, Ziki i Ilija.

Milan CL

pre 12 godina

Svaki komentar o Janku i njegovoj borbi i požrtvovanju je suvišan. Otkad igra za reprezentaciju, čovek da 300% snage u svakom meču. Zato ću ga voleti i poštovati sve da više nikad ne pobedi u ovom takmičenju.
Šta reći o ponašanju Štepaneka, to je skandal nad skandalima...
Dubl mnogo toga odlučuje, Česi su i dalje favoriti... Ako dobijemo dubl imamo veliku šansu, ali ne znam koliko je to realno... Bitno je da momci nastave da se bore do kraja i svi ćemo biti zadovoljni.

doktor

pre 12 godina

drago mi je sto ne igra Novak! Sledeca godina ce biti rasterecenija i siguran sam da napadamo titulu,a ova neka posluzi da vidimo koliko momci mogu bez njega.. Za sada tesko i do seta ,a kamo li do boda

UK

pre 12 godina

Nemam reci za ovog....za ovog...ako budem nastavio necete mi objaviti komentar...
Janko svaka cast! I svaka cast sto si ostao pribran na kraju, vecina bi ga prikucala 2 metra u zemlju!

Skywalker

pre 12 godina

Svaka časti Novaku ali kada se spomene Davis Cup meni na pamet prvo padnu Tipsarević i Zimonjić.Oni su igrali tenis za ovu zemlju u najtežim momentim dok smo igrali u 3.evro-afričkoj zoni protiv Mali-a, Obale Slonovače, itd.Mnogi ne znaju ali Janko je jedan od igrača u istoriji ovog takmičenja koji su najranije počeli da igraju DC, sa nepunih 16.godina.

Kun Aguero

pre 12 godina

e moji Srbi,kako vas bre nije sramota? Mene je sram sto sam iste nacionalnosti sa ovima koji su pljuvali po Janku tokom meca.. JADNI STE! Janko se borio srcem za nasu zemlju,sta ste vi uradili po tom pitanju? BRAVO JANKO,KRALJU!!!

Moguce iskljucenje

pre 12 godina

Zbog necestitanja je po pravilima moguce igracu zabraniti da igra sledeci mec. A kamolizbog pokazivanja srednjeg prsta.

Bas da vidimo da li se pravila postuju..!

paja

pre 12 godina

samo gledam sta pisete i kako pljujete naseg tenisera,covek je ostavio srce,igrao 5 sati i vi pisete da je luzer,stvarno svaka cast ;)
zivite vase bolesne zivote i pisite po forumima,nemam reci

Boki

pre 12 godina

E,da je Janko onom dripcu pokazao srednji prst na kraju,mec bi bio prekinut i registrovan 5:0 za Cehe.
Ovako,samo nam je dao gasa...
Bravo,Janko,care,tako se bori za Srbiju,imas srce kao lav!

Smilica

pre 12 godina

Bravo Janko Care,pokazao si dati je mesto medju najboljim.
U pravu si ,trebao si to jos ranije zavrsiti,ali neka si namucio ovog nekulturnog Stepaneka.On se oduvek ponasao kao .....
Nikada mi nece biti jasno sta je Nikol Vajdisova nasla na njemu?
Em je bila dobra teniserka, em mlada ,lepa, a on??????
Pozdrav za nas DK tim i da pobedite,sutra prvo dubl pa onda u nedelju oba singla.
Srbija je uz Vas!!!

CRVENA-BELA MUNJA

pre 12 godina

1 jedini JAAAAANKOOOOOO TIPSAREEEVIĆ!!! Pljuvači crknite od muke,idalje će vam jedini uspeh u jadnim vašim životima biti forum!!

Steve Nash-13

pre 12 godina

Kakvo je moram to tako da kazem DJUBRE ispao Stepanek na kraju to je strasno za jednog sportistu i svaka cast Janku sto se smirio posto realno za onakav potez je bi ga iznabado i to na terenu.

Zuba

pre 12 godina

@(Vlada, 6. april 2012 21:20)
I Federer je birao da li ce da igra za Svajcarsku i obicno onda kada se igrao mec za opstanak u Svetskoj grupi,i to na vrhuncu karijere.
A sto se tice Jankovog protivnika( ne zelim da mu izgovaram ime) zalosno je to sto je uradio. Jednostavno ne zna da prizna poraz, pa komu je kriv sto nije iskoristio svoje mec lopte.

12

pre 12 godina

Oce li neko da kaze onom voditelju na RTS-u da covek nije Štjepanek nego Stepanek i da on RTS nije Jekavaska nego EKAVSKA televizija!!!
Nemogu vise da ga slusam!!!
(kg, 6. april 2012 22:09)

pa prvo, ne pise se "nemogu"
a drugo, kakve veze ima je li ekavska televizija ili ijekavska sa
izgovorom tudjeg imena, njegovo ime se izgovara
[ˈradɛk ˈʃcɛpaːnɛk] i to se zaista cita kao štjepanek

sudax

pre 12 godina

Sve cestitke Jankeli na sportskoj i fer borbi i pobjedi.Ne moze se ne spomenuti varvarski cin Stepaneka,stvarno sam zaprepasten.Koliko ja poznajem Cehe,kao narod,bio sam tamo vise puta,mogu reci da se radi o jednom kulturnom i mirnom narodu,ali,eto,sada Stepanek,a i Berdih ne cestitajuci Almagru,iskazase svu nekulturu,jad i bijedu ljudsku,nevidjenu u ovom sportu.
Nismo ni mi Srbi cvjecke,ali se ne sjecam da je ijedan nas sportista napravio ovakav gest.Ako znamo kako su Hrvati napustili pobjednicko postolje zbog srpske himne,onda mogu reci da smo mi velicina u odnosu na mnoge koji sami sebe nazivaju "kulturnim i civilizovanim" narodima.
Zao mi je sto Nole nije mogao igrati na ovom mecu da ih porazbija k'o zvecke i da im pokaze kako se ponasaju pravi sampioni.
Vidjecemo kao ce reagovati cesko rukovodstvo,hoce li Stepaneka odstraniti sa ostalih meceva,bas me zanima.

Tenis_Fan

pre 12 godina

Podsvesno je i zeleo da Stepaneka umori ali ne verujem da je hteo ovoliko
dramaticno da ispadne mec uz postovanje prema Radeku,obozavam da ga gledam
i kada ga nalozi publika zaista bude tvrd orah..
Lepo je i sam Janko rekao da je trebao da zavrsi ovaj mec ranije posto je
vodio i u 4setu i u 5setu sa brejkom prednosti..

Simpaticno mi je bilo kada je u 5setu pri rez 7:7 na 30:40 posle duble
servis greske Jankov komentar bio ''Hajde sad,gotov je'' :))

Da se ovaj igrao prvi bilo bi oko 100 komentara za ovakav mec...i posle
kada cujem komentare tipa ''pa ok nije bitan Dejvis kup'' bude mi lose.
Znaci Dejvis kup je jedino bitan kada ga mi Srbi osvojimo ? :)

Najbolji pokazatelj koliko je Dejvis kup vazan jeste kada svi strucnjaci
krenu da analiziraju Novakov uspon i pohod na br 1 obavezno se pomene
Srbija kao osvajac Dejvis kupa i nagli uspon forme...
Tako da pozdrav pravim ljubiteljima tenisa,bravo za Janka koji je
umorio mocnog igraca Stepaneka i sanse nam se samim tim povecavaju :)

Polufinale je tek u septembru mozda sa Hrvatima,tako da imace vremena
Nole da osvoji Olimpijsko zlato i da nam se vrati u Beogradskoj areni
da li protiv Hrvata ili Argentinaca,videcemo..

Sportski pozdrav

mikica

pre 12 godina

Zasto komentarisete ishod meca pre kraja? I onda se pokrivate usima. A to nije prvi put. Tenis je takva igra da se nikad ne zna dok se ne odigra poslednji poen. Ali vi ste pametni pa unapred znate ko pobodjuje.

johny

pre 12 godina

Ovi momci se bore i svaka im čast. Novak treba da se stidi što ne igra. Ne znam da li postoji bilo koji teniser koji ne igra za svoju zemlju, osim ako nije povređen.
(Vlada, 6. april 2012 21:20)
Rodzer Federer, Rafael Nadal da li treba jos da se nabraja

Milos

pre 12 godina

Filipe,Mladene, vi niste u zivotu stali na teniski teren , i onda ne znam odakle vam zapravo da komentarisete kada veze nemate o tenisu.
Janko je odigrao sa 60-70 % svoje snage, posle meca prica opusteno sto znaci da ima sasvim dovoljno snage da dobije i Berdiha, ako se ne razumete u tenis i neke takticke zamisli nase ekipe nemojte ni komentarisati posto ste totalno nestrucni.

Mito

pre 12 godina

Ovog prostaka Štepaneka treba diskvalifikovati. Naša reprezentacija treba da uputi zahtev glavnom sudiji meča da ga zbog prostakluka diskvalifikuje.
S poštovanjem.

mikajlo

pre 12 godina

Volim da citam komentare, ali sam len da ih pisem. Sada moram. Tipsarevicu sve cestitke na borbenosti i pobedi i veliki zal sto ga nisi dotukao istim tim reketom posle meca. Pa ovakvu uvredu kao bivsi sprortista u individualnom sportu jos nisam video ni cuo. NECUVENO. Ako je to kulturna, intelektualna i uzvisena clanica EU Ceska, onda smo mi Srbi vec odavno u tom kontekstu zasluzili da budemo clanica EU.

gogabgd

pre 12 godina

Aj sad svi vi sto ste pljuvali Janka - m'rs u cosak za kaznu; I da je izgubio ne bih imao sta da mu zamerim, nikad nije bio umoran da igra za reprezentaciju i nijedan mec nije odigrao a da nije dao sve od sebe

Dona Stefanovic

pre 12 godina

Jao, pa ja sam poludela. Janko je pokazao da je od njega bolji teniser, lepsi momak i bolji covek! Budem li ikada srela ovu nakazu, pljunucu ga u lice! A tebi Biljana svaka cast sto nisi nista preduzela...

Voja

pre 12 godina

Momci, o'ladite malo: Št?pánek se na češkom izgovara slično onome kako je to radio Višković (jedina greška što nije akcentovao na "a"). Mislim, ako poštujemo englesku ili francusku fonetiku (pa nije Laurent Blank nego Loran Blan), što ne bismo i češku...Inače, Česi su me jako neprijatno iznenadili, jako su kulturan i civilizovan narod, ono sa "proglašavanjem" auta nije im trebalo. A i o Štjepáneku sam imao mnogo bolje mišljenje...

rebro

pre 12 godina

@djoko, pravilno se izgovara ŠTJEPANEK a evo zasto. Na ceskom jeziku se njegovo prezime pise ovako "Štìpánek". Kvacica iznad slova "E" oznacava da se to slovo cita kao "JE". Znaci pravilno je ŠTJEPANEK, ali da je seljak jeste.

Vlada

pre 12 godina

Ovi momci se bore i svaka im čast. Novak treba da se stidi što ne igra. Ne znam da li postoji bilo koji teniser koji ne igra za svoju zemlju, osim ako nije povređen.

djoka

pre 12 godina

Hvala za info o izgovoru prezimena tog nekulturnog tipa.Ne treba puno zamerati komentatorima kad moraju da znaju svaki izgovor prezimena na njihovom jeziku jer se tako isto mora govoriti na srpskom.Englezi sve izgovaraju po njihovim pravilima pa tako treba i mi po svojim iako smesno zvuci Stjepanek jer smo navikli na drugacije.

Ženevljanin

pre 12 godina

Sjajno Janko, trebalo je izdržati (i fizički i psihički) pet sati sa danas vrlo inspirisanim Štepanekom... i pobediti! Odmori se pa protiv Berdiha u nedelju...nadam se da će sutra zaigrati Zimonjić i Bozoljac i da će pobediti!

Komentatori koji tvrde da DK "nije bitan" greše dvostruko: Prvo - Dejvis kup ima veliku tradiciju i uvek nosi posebnu atmosferu; bitan je! Drugo -to nije korektno prema našim teniserima koji zaista ulažu velike napore da bi Srbiji doneli pobedu. Janko je pobedio, Viktor je izgubio, možda nećemo uspeti da pobedimo Čehe na kraju... ali to je sport! Još nešto: koliko se sećam Novak je - kada smo osvojili DK - izjavio da mu je to najmiliji uspeh u tenisu (ili nešto slično)...

jota

pre 12 godina

Janko sve cestitke na borbenosti i teskoj pobedi.
Stepaneku sve kritike za ovakav nesportski potez. Pokusacu da nadjem da li je to nekada neko na nekom mecu uradio. Mada sam ubedjen da nije. Mnogo puta se desavalo da igrac koji je izgubio mec ne cestita, ali srednji prst, STRASNO.

Goran PG

pre 12 godina

Bravo Janko,svaka čast!!!Što reći za bijednog Štjepaneka,onakav potez na kraju tj. pokazivanje srednjeg prsta umjesto rukovanja je pravi prostakluk,mada mu i faca odaje da je neka bu..la!

VlaD

pre 12 godina

Alo bre, prvo proverite pa onda kritikujte nekoga!

Радек Штјепанек (чеш. Radek Štìpánek)

E sa tom kukicom se u Ceskom cita kao JE! Tako da naucite da cutite kada nemate sta da kazete! Srbija je zemlja sa najvise "sveznalica"! Kaze covek jekavica! Au sta sve ljudi daju sebi za pravo...

Bravo Janko! Samo napred!

emil

pre 12 godina

Bravo majstore,tako se bori za Srbiju.stepanek nije zasluzio da njegovo prezime pisem velikim slovom,sram ga bilo zbog reakcije na kraju meca.DO POBEDE,NEMA PREDAJE.

Gugl

pre 12 godina

To Nol... to Jankec! Tako se ostavlja srce na terenu ZA REPREZENTACIJU!!!
Kupio si me za sva vremena zalaganjem na ovom meču.
Nesumnjivo bi ti bilo mnogo lakše da je najbolji srpski teniser odigrao za tim svoje zemlje i obezbedio bod, ali ovako je slađe!

znanje-imanje

pre 12 godina

Pa ovo može još i da ispadne najbolje ovako. Nakon ovakvog cimanja Janko nema mnogo šanse protiv Berdiha, ali to je ionako bilo 50-50. Međutim sada je čak i totalno rastrojeni Troicki favorit protiv Štepaneka.
Na samom početku videlo se jasno da je sudija Mari prevideo uspešan drop-šot koji Janko nije stigao, već je odigrao lopticom o teren pa preko. Uvek sam protivnik nekorektnosti na terenu ali mi ovde nekako nije smetalo, a čak nisam bio siguran ni da je istegnuti i iskrenuti Janko bio svestan faula.
Od tada je vladala mučna atmosfera. Najgore je što je Janko podlegao toj težini. Dobio je svih pet setova, samo je onda uspeo da čak tri izgubi. Ipak peti Štepanek nije umeo da uzme pa je pukao, svestan da mu je ovo verovatno zadnja šansa za DK.
Dubl skoro izvesno odlučuje. Nevolja je što naša eventualna prednost u servisu na ovakvom blatištu nema punu težinu. Ali nekako su sad šanse veće nego na početku. Napred Srbija!

Mima

pre 12 godina

Gledala sam ceo meč i umorila se. Kao i u finalu AO u januaru, na kraju sam mislila ko god dobije zaslužio je.

Imam tri konstatacije nakon ovog meča:

1. Divno!!!!
2. To je ono što se očekuje od 8. igrača sveta!!!
3. Što volim kad se naši ''vraćaju'' posle meč lopti protivnika (Nole je to doktorirao a sada i Janko hehe)
:))))

PS: Žao mi je samo što sam uglavnom put bila na SVIM mečevima naših DK reprezentativaca, (pogotovo 2010. kada su i osvojili titulu za SRB) ali ovaj put ne. poz!

lektor

pre 12 godina

Mijaljević je U PRAVU - i školovan dečko! Štìpánek se čita ŠTJEPANEK, a i u skladu je sa pravilima srpske tanskripcije. I Pavel Nedvìd je NEDVJED. A to što su neki neuki, pa pljuju druge... Naučite kako se transkribuju imena sa slovenskih jezika. A ovaj što priča o "ekavici", da pozdravimo naše BElogrlića i BElicu. Grešaka ima mnogo. Recimo, sa italijanskog ne bi trebalo da ikad ima Ć već samo Č (Čezena, Mančini, Ančeloti), ali ga ima... to je pravilo u srpskom. Dok ga ne promene, tako je.

branko

pre 12 godina

Јанку свака част, по ко зна који пут. Он може играти слабије (као данас) али су му борбеност и карактер увек на највишем нивоу. Штепанеков неспортски гест на крају није вредан коментара. Ситна душа! Било би лепо кад би то инспирисало Викто па да га у недељу казни. То би и за Виктора много значило. Пробај Викторе !
Изнећу два запажања која су потврђена и данас.
1. Нисам знао да и у тенису, како изгледа постоје заразне појаве Наши играчи тренутно као да су захваћени ''инфекцијом'' мучења у гему у којем сервирају за сет (обично је то десети гем код стања 5 : 4). Ту ''инфекцију'' је негде закачио Виктор прошле године( меч против Марија), али је ''инфекција'' прешла и на Новака а ево и на Јанка.
2. Нисам знао ни то да у каријери тенисера а поготово тенисерки наиђу периоди кад скоро да не могу добити никога. Ана је у том фазону била скоро две године и једва се некако се извукла, али су сада ту упали Виктор, Јелена а поготово Бојана. Рекао бих да узроци нису исти, али је заједничко то да извлачење траје јако дуго.

rasha

pre 12 godina

Sta vredi ovaj Jankov herojski mec kad je Troicki u ocajnoj formi i trenutno tesko bilo koga moze da dobije, a bilo bi lepo da chesi dobiju vaspitnu za ovakvo ponasanje. Bice interesantan dubl. ali i tu slaba vajda, Stepanek je trenutno najbolji dubl igrac, sa Paesom doduse, ali...

marija

pre 12 godina

Janko, svaka ti cast! Boris se do zadnjeg daha! Naravno da danas nisi bas blistao, ali ne mozes svaki mec odigrati na istom nivou. Ko poznaje sport, zna da su takve oscilacije sasvim normalne. Malo me Viktor razocarao. Ne zato sto je izgubio vec njegov govor tela je delovao mrzovoljan. Nadam se da gresim. Momci, veliko vam hvala i sretno! Treba sada izdrzati do sutra 15 casova... :)) Volimo vas i navijamo barem uz male ekrane vec kada nismo mogli da dodjemo...!!!

Milivoje

pre 12 godina

Na českom se E sa interpunkcijom čita "je". A Š se na češkom čita kao i na srpskom. Tako da jeste Štjepanek. E, sad, to što smo navikli da svi pogrešno kažu Stepanek, to je druga stvar. A i koga briga, Janko, care, care, care!!!

Ivan

pre 12 godina

@djoka
u češkom jeziku se "e" sa kvačicom čita kao je. Ali u prezimenu Štepanek nema kvačice na slovu e, tako da se čita Štepanek, baš kao što i piše. I to sa naglaskom na drugom slogu, odnosno na "pa" u Štepanek. Odakle ovom Štjepanek, to samo on zna.

Jova

pre 12 godina

Ovo je bilo... uf. Bravo Janko. Dramatično i napeto do kraja ali pobijeda je pobijeda. Stepanek je nezgodan protivnik i jako dobar igrač. Adrenalinaski je tip, kada je nadahnuti i kad ga nosi publika izvodi svakakve vragolije i pogađa i nemoguće. Zato ga volim gledati. Na kraju je malko pokvario utisak, ali posle više od 5 sati igranja malo ko bi se uspio kontrolisati, jos posle onih meč lopti. Umor čini svoje, ni Janko se nije baš proslavio kad je sam bio u sličnoj situaciji u onom finalu prošle godine protiv Sepija. Važno je da on izrasta u pravog igrača. Kraj meča je odigrao vrhunski, smireno u nezgodnim situacijama na svoj servis a strpljivo na Stepanekov.

PS: Bozoljac je faca. Ma cijela klupa je, sa sve Obradovićem, bila na visini zadatka, pardon navijanja.

Pozdrav svima

коментатор

pre 12 godina

ко се "разуме" у спорт,није му потребан коментатор
коментатори у Србији су за добар материјал за вицеве

Јова

pre 12 godina

Радек Шћепанек - чујте Чеха на 2:20.

http://www.youtube.com/watch?v=E-V0Gtj4BZ0&list=FLjiVNsaxMAm6umQwewMJY4g&feature=mh_lolz

Mare

pre 12 godina

Svaka cast tipsi, junacki nema shta.. al smatram, nazalost, da ne mozemo proci.. berdih ce da dobije Tipsu, A sta reci za mec Stepanek-Troicki, bez poklon kvota na kladionicama, koliko god hendikep da bude.. pitanje je i dubl kako ce da zavrsi.. sve u svemu, josh jednom BRAVO TIPSA!

erlih

pre 12 godina

Типса опет оборио рекорд у дужини меча у нашој Дејвис куп репрезентацији :)
5:07 Типсаревић-Штепанек 3:2 (2012)
4:34 Типсаревић/Зимоњић-Клемон/Лодра 2:3 (2010)
4:20 Типсаревић-Лацко 3:2 (2008)

vanja

pre 12 godina

E Janko je u mojim ocima danas postao SAMPION!!
Bravo Janko!!!
(srbijasine, 6. april 2012 22:47)

Bravo za komm. DOZVITNI SAMPION bez obzira na konacni rezultar. Janko CARE

Shonne

pre 12 godina

Nije mi jasno kako ovaj Tipsarevic nije zavrsio karijeru do sad. Vremenski je odigrao meceva kao svi teniseri sveta zajedno. A o setovima da ne govorimo.

szimona

pre 12 godina

Bravo Janko , dobio si što si i zaslužio . Rukuje se sa onim koji poštuje fair play a sa onim ko nema smisao za fair play se pokaze srednji prst . Loptica koja dva puta udari o teren je protivnički poen . Ali treba biti sportaš i čovjek pa to priznati a ne .........

Leksija

pre 12 godina

Sto priučenih babica – kilavo dete. Pa da razjasnimo: na češkom se jeziku prezime piše Štìpánek a izgovara [IPA] ˈʃcɛpaːnɛk; najbliža srpska verzija bila bi, dakle, Šćepanek (naglasak na dugouzlaznom „a“, kao u nas Šćepanović). („ì“ se izgovara kao „je“ posle suglasnikā „b“, „p“ i „v“, dok se posle suglasnika „d“, „n“ i „t“ (koji se palatalizacijom menjaju u „đ“, „nj“ i „ć“) izgovara kao „e“.)

ultrasrbin

pre 12 godina

lepo sto je Janko dobio,ali sam ceo mec imao utisak da nije jeo danima. Udarao je lopicu na nivou osnovca koji rekreativno prebacuje mrezicu.

cccc

pre 12 godina

po meni,jeste stvarno bedno srednji prst i za svaku je osudu, ali me još više nerviraju ova izvinjavanja kad loptica udari vrh mreže. malo je i smešno. previše glume dzentlmene hahaha

realo

pre 12 godina

Najpre sve cestitke Janku, ne toliko na igri, koliko na upornosti i zelji za pobedom.
Svakome ko je dovoljno objektivan i ne gleda nastup nase ekipe emotivno i sa razumljivom dozom patriotizma, jasno je da nemamo sanse da dobijemo ovaj susret u Pragu. Igramo bez drugog igraca, u startu gubimo 0-2. Za pobedu nam dakle treba trijumf u dublu, koji nije pobedio vec jedno godinu i po dana, kao i jos jedna velika pobeda Janka, nad objektivno boljim igracem.
Bez Djokovica, koji moze da igra svoj "opstinski" turnir na Dorcolu, ali zato nijedan mec DK ove godine, nasa reprezentacija je medju najlosiijma u Svetskoj grupi DK

Vlada

pre 12 godina

Ovi momci se bore i svaka im čast. Novak treba da se stidi što ne igra. Ne znam da li postoji bilo koji teniser koji ne igra za svoju zemlju, osim ako nije povređen.

szimona

pre 12 godina

Bravo Janko , dobio si što si i zaslužio . Rukuje se sa onim koji poštuje fair play a sa onim ko nema smisao za fair play se pokaze srednji prst . Loptica koja dva puta udari o teren je protivnički poen . Ali treba biti sportaš i čovjek pa to priznati a ne .........

kg

pre 12 godina

Oce li neko da kaze onom voditelju na RTS-u da covek nije Štjepanek nego Stepanek i da on RTS nije Jekavaska nego EKAVSKA televizija!!!
Nemogu vise da ga slusam!!!

doktor

pre 12 godina

drago mi je sto ne igra Novak! Sledeca godina ce biti rasterecenija i siguran sam da napadamo titulu,a ova neka posluzi da vidimo koliko momci mogu bez njega.. Za sada tesko i do seta ,a kamo li do boda

Shonne

pre 12 godina

Nije mi jasno kako ovaj Tipsarevic nije zavrsio karijeru do sad. Vremenski je odigrao meceva kao svi teniseri sveta zajedno. A o setovima da ne govorimo.

ultrasrbin

pre 12 godina

lepo sto je Janko dobio,ali sam ceo mec imao utisak da nije jeo danima. Udarao je lopicu na nivou osnovca koji rekreativno prebacuje mrezicu.

johny

pre 12 godina

Ovi momci se bore i svaka im čast. Novak treba da se stidi što ne igra. Ne znam da li postoji bilo koji teniser koji ne igra za svoju zemlju, osim ako nije povređen.
(Vlada, 6. april 2012 21:20)
Rodzer Federer, Rafael Nadal da li treba jos da se nabraja

neso

pre 12 godina

Ako iko u tom teniskom svetu ume da ti iskida ovo malo zivaca sto ti je ostalo jeste Janko. Sto da igra dva seta kad moze tri ili umesto tri celih pet. Ali ipak nije dzabe osmi na svetu tako da dobija.

Ivan

pre 12 godina

@djoka
u češkom jeziku se "e" sa kvačicom čita kao je. Ali u prezimenu Štepanek nema kvačice na slovu e, tako da se čita Štepanek, baš kao što i piše. I to sa naglaskom na drugom slogu, odnosno na "pa" u Štepanek. Odakle ovom Štjepanek, to samo on zna.

Gugl

pre 12 godina

To Nol... to Jankec! Tako se ostavlja srce na terenu ZA REPREZENTACIJU!!!
Kupio si me za sva vremena zalaganjem na ovom meču.
Nesumnjivo bi ti bilo mnogo lakše da je najbolji srpski teniser odigrao za tim svoje zemlje i obezbedio bod, ali ovako je slađe!

12

pre 12 godina

Oce li neko da kaze onom voditelju na RTS-u da covek nije Štjepanek nego Stepanek i da on RTS nije Jekavaska nego EKAVSKA televizija!!!
Nemogu vise da ga slusam!!!
(kg, 6. april 2012 22:09)

pa prvo, ne pise se "nemogu"
a drugo, kakve veze ima je li ekavska televizija ili ijekavska sa
izgovorom tudjeg imena, njegovo ime se izgovara
[ˈradɛk ˈʃcɛpaːnɛk] i to se zaista cita kao štjepanek

realo

pre 12 godina

Najpre sve cestitke Janku, ne toliko na igri, koliko na upornosti i zelji za pobedom.
Svakome ko je dovoljno objektivan i ne gleda nastup nase ekipe emotivno i sa razumljivom dozom patriotizma, jasno je da nemamo sanse da dobijemo ovaj susret u Pragu. Igramo bez drugog igraca, u startu gubimo 0-2. Za pobedu nam dakle treba trijumf u dublu, koji nije pobedio vec jedno godinu i po dana, kao i jos jedna velika pobeda Janka, nad objektivno boljim igracem.
Bez Djokovica, koji moze da igra svoj "opstinski" turnir na Dorcolu, ali zato nijedan mec DK ove godine, nasa reprezentacija je medju najlosiijma u Svetskoj grupi DK

Dona Stefanovic

pre 12 godina

Jao, pa ja sam poludela. Janko je pokazao da je od njega bolji teniser, lepsi momak i bolji covek! Budem li ikada srela ovu nakazu, pljunucu ga u lice! A tebi Biljana svaka cast sto nisi nista preduzela...

VlaD

pre 12 godina

Alo bre, prvo proverite pa onda kritikujte nekoga!

Радек Штјепанек (чеш. Radek Štìpánek)

E sa tom kukicom se u Ceskom cita kao JE! Tako da naucite da cutite kada nemate sta da kazete! Srbija je zemlja sa najvise "sveznalica"! Kaze covek jekavica! Au sta sve ljudi daju sebi za pravo...

Bravo Janko! Samo napred!

rasha

pre 12 godina

Sta vredi ovaj Jankov herojski mec kad je Troicki u ocajnoj formi i trenutno tesko bilo koga moze da dobije, a bilo bi lepo da chesi dobiju vaspitnu za ovakvo ponasanje. Bice interesantan dubl. ali i tu slaba vajda, Stepanek je trenutno najbolji dubl igrac, sa Paesom doduse, ali...

Mare

pre 12 godina

Svaka cast tipsi, junacki nema shta.. al smatram, nazalost, da ne mozemo proci.. berdih ce da dobije Tipsu, A sta reci za mec Stepanek-Troicki, bez poklon kvota na kladionicama, koliko god hendikep da bude.. pitanje je i dubl kako ce da zavrsi.. sve u svemu, josh jednom BRAVO TIPSA!

mikajlo

pre 12 godina

Volim da citam komentare, ali sam len da ih pisem. Sada moram. Tipsarevicu sve cestitke na borbenosti i pobedi i veliki zal sto ga nisi dotukao istim tim reketom posle meca. Pa ovakvu uvredu kao bivsi sprortista u individualnom sportu jos nisam video ni cuo. NECUVENO. Ako je to kulturna, intelektualna i uzvisena clanica EU Ceska, onda smo mi Srbi vec odavno u tom kontekstu zasluzili da budemo clanica EU.

znanje-imanje

pre 12 godina

Pa ovo može još i da ispadne najbolje ovako. Nakon ovakvog cimanja Janko nema mnogo šanse protiv Berdiha, ali to je ionako bilo 50-50. Međutim sada je čak i totalno rastrojeni Troicki favorit protiv Štepaneka.
Na samom početku videlo se jasno da je sudija Mari prevideo uspešan drop-šot koji Janko nije stigao, već je odigrao lopticom o teren pa preko. Uvek sam protivnik nekorektnosti na terenu ali mi ovde nekako nije smetalo, a čak nisam bio siguran ni da je istegnuti i iskrenuti Janko bio svestan faula.
Od tada je vladala mučna atmosfera. Najgore je što je Janko podlegao toj težini. Dobio je svih pet setova, samo je onda uspeo da čak tri izgubi. Ipak peti Štepanek nije umeo da uzme pa je pukao, svestan da mu je ovo verovatno zadnja šansa za DK.
Dubl skoro izvesno odlučuje. Nevolja je što naša eventualna prednost u servisu na ovakvom blatištu nema punu težinu. Ali nekako su sad šanse veće nego na početku. Napred Srbija!

Skywalker

pre 12 godina

Svaka časti Novaku ali kada se spomene Davis Cup meni na pamet prvo padnu Tipsarević i Zimonjić.Oni su igrali tenis za ovu zemlju u najtežim momentim dok smo igrali u 3.evro-afričkoj zoni protiv Mali-a, Obale Slonovače, itd.Mnogi ne znaju ali Janko je jedan od igrača u istoriji ovog takmičenja koji su najranije počeli da igraju DC, sa nepunih 16.godina.

Milivoje

pre 12 godina

Na českom se E sa interpunkcijom čita "je". A Š se na češkom čita kao i na srpskom. Tako da jeste Štjepanek. E, sad, to što smo navikli da svi pogrešno kažu Stepanek, to je druga stvar. A i koga briga, Janko, care, care, care!!!

Tenis_Fan

pre 12 godina

Podsvesno je i zeleo da Stepaneka umori ali ne verujem da je hteo ovoliko
dramaticno da ispadne mec uz postovanje prema Radeku,obozavam da ga gledam
i kada ga nalozi publika zaista bude tvrd orah..
Lepo je i sam Janko rekao da je trebao da zavrsi ovaj mec ranije posto je
vodio i u 4setu i u 5setu sa brejkom prednosti..

Simpaticno mi je bilo kada je u 5setu pri rez 7:7 na 30:40 posle duble
servis greske Jankov komentar bio ''Hajde sad,gotov je'' :))

Da se ovaj igrao prvi bilo bi oko 100 komentara za ovakav mec...i posle
kada cujem komentare tipa ''pa ok nije bitan Dejvis kup'' bude mi lose.
Znaci Dejvis kup je jedino bitan kada ga mi Srbi osvojimo ? :)

Najbolji pokazatelj koliko je Dejvis kup vazan jeste kada svi strucnjaci
krenu da analiziraju Novakov uspon i pohod na br 1 obavezno se pomene
Srbija kao osvajac Dejvis kupa i nagli uspon forme...
Tako da pozdrav pravim ljubiteljima tenisa,bravo za Janka koji je
umorio mocnog igraca Stepaneka i sanse nam se samim tim povecavaju :)

Polufinale je tek u septembru mozda sa Hrvatima,tako da imace vremena
Nole da osvoji Olimpijsko zlato i da nam se vrati u Beogradskoj areni
da li protiv Hrvata ili Argentinaca,videcemo..

Sportski pozdrav

šta sad?

pre 12 godina

E, moji komentatori... Šta sad?
Prvo, zašto uopšte komentarišete dok meč traje?
Drugo, otkud vam suluda ideja da predviđate i unapred komentarišete ISHOD meča u kom igra TIPSAREVIĆ?
Treće, Đoković je igrao i povređen. Ali, da bi se išta pamtilo, potreban je mozak.

Jova

pre 12 godina

Ovo je bilo... uf. Bravo Janko. Dramatično i napeto do kraja ali pobijeda je pobijeda. Stepanek je nezgodan protivnik i jako dobar igrač. Adrenalinaski je tip, kada je nadahnuti i kad ga nosi publika izvodi svakakve vragolije i pogađa i nemoguće. Zato ga volim gledati. Na kraju je malko pokvario utisak, ali posle više od 5 sati igranja malo ko bi se uspio kontrolisati, jos posle onih meč lopti. Umor čini svoje, ni Janko se nije baš proslavio kad je sam bio u sličnoj situaciji u onom finalu prošle godine protiv Sepija. Važno je da on izrasta u pravog igrača. Kraj meča je odigrao vrhunski, smireno u nezgodnim situacijama na svoj servis a strpljivo na Stepanekov.

PS: Bozoljac je faca. Ma cijela klupa je, sa sve Obradovićem, bila na visini zadatka, pardon navijanja.

Pozdrav svima

Neko ko se ponosi sto je Srbin!!!

pre 12 godina

Janko kupio si me za sva vremena!!!A Noleta ko kritikuje,pojesce sve te reci kad nam donese zlato sa Olipmijade!!!!Srbija!!!

branko

pre 12 godina

Јанку свака част, по ко зна који пут. Он може играти слабије (као данас) али су му борбеност и карактер увек на највишем нивоу. Штепанеков неспортски гест на крају није вредан коментара. Ситна душа! Било би лепо кад би то инспирисало Викто па да га у недељу казни. То би и за Виктора много значило. Пробај Викторе !
Изнећу два запажања која су потврђена и данас.
1. Нисам знао да и у тенису, како изгледа постоје заразне појаве Наши играчи тренутно као да су захваћени ''инфекцијом'' мучења у гему у којем сервирају за сет (обично је то десети гем код стања 5 : 4). Ту ''инфекцију'' је негде закачио Виктор прошле године( меч против Марија), али је ''инфекција'' прешла и на Новака а ево и на Јанка.
2. Нисам знао ни то да у каријери тенисера а поготово тенисерки наиђу периоди кад скоро да не могу добити никога. Ана је у том фазону била скоро две године и једва се некако се извукла, али су сада ту упали Виктор, Јелена а поготово Бојана. Рекао бих да узроци нису исти, али је заједничко то да извлачење траје јако дуго.

lektor

pre 12 godina

Mijaljević je U PRAVU - i školovan dečko! Štìpánek se čita ŠTJEPANEK, a i u skladu je sa pravilima srpske tanskripcije. I Pavel Nedvìd je NEDVJED. A to što su neki neuki, pa pljuju druge... Naučite kako se transkribuju imena sa slovenskih jezika. A ovaj što priča o "ekavici", da pozdravimo naše BElogrlića i BElicu. Grešaka ima mnogo. Recimo, sa italijanskog ne bi trebalo da ikad ima Ć već samo Č (Čezena, Mančini, Ančeloti), ali ga ima... to je pravilo u srpskom. Dok ga ne promene, tako je.

CRVENA-BELA MUNJA

pre 12 godina

1 jedini JAAAAANKOOOOOO TIPSAREEEVIĆ!!! Pljuvači crknite od muke,idalje će vam jedini uspeh u jadnim vašim životima biti forum!!

ДрашкоРС

pre 12 godina

Tipsarevic je ,nazalost,luzer!
(mladen, 6. april 2012 22:16)

Ти си Младене "лузер"!
Типса је велики побједник!!!

коментатор

pre 12 godina

ко се "разуме" у спорт,није му потребан коментатор
коментатори у Србији су за добар материјал за вицеве

rebro

pre 12 godina

@djoko, pravilno se izgovara ŠTJEPANEK a evo zasto. Na ceskom jeziku se njegovo prezime pise ovako "Štìpánek". Kvacica iznad slova "E" oznacava da se to slovo cita kao "JE". Znaci pravilno je ŠTJEPANEK, ali da je seljak jeste.

Ženevljanin

pre 12 godina

Sjajno Janko, trebalo je izdržati (i fizički i psihički) pet sati sa danas vrlo inspirisanim Štepanekom... i pobediti! Odmori se pa protiv Berdiha u nedelju...nadam se da će sutra zaigrati Zimonjić i Bozoljac i da će pobediti!

Komentatori koji tvrde da DK "nije bitan" greše dvostruko: Prvo - Dejvis kup ima veliku tradiciju i uvek nosi posebnu atmosferu; bitan je! Drugo -to nije korektno prema našim teniserima koji zaista ulažu velike napore da bi Srbiji doneli pobedu. Janko je pobedio, Viktor je izgubio, možda nećemo uspeti da pobedimo Čehe na kraju... ali to je sport! Još nešto: koliko se sećam Novak je - kada smo osvojili DK - izjavio da mu je to najmiliji uspeh u tenisu (ili nešto slično)...

Kun Aguero

pre 12 godina

e moji Srbi,kako vas bre nije sramota? Mene je sram sto sam iste nacionalnosti sa ovima koji su pljuvali po Janku tokom meca.. JADNI STE! Janko se borio srcem za nasu zemlju,sta ste vi uradili po tom pitanju? BRAVO JANKO,KRALJU!!!

paja

pre 12 godina

samo gledam sta pisete i kako pljujete naseg tenisera,covek je ostavio srce,igrao 5 sati i vi pisete da je luzer,stvarno svaka cast ;)
zivite vase bolesne zivote i pisite po forumima,nemam reci

Boki

pre 12 godina

E,da je Janko onom dripcu pokazao srednji prst na kraju,mec bi bio prekinut i registrovan 5:0 za Cehe.
Ovako,samo nam je dao gasa...
Bravo,Janko,care,tako se bori za Srbiju,imas srce kao lav!

gogabgd

pre 12 godina

Aj sad svi vi sto ste pljuvali Janka - m'rs u cosak za kaznu; I da je izgubio ne bih imao sta da mu zamerim, nikad nije bio umoran da igra za reprezentaciju i nijedan mec nije odigrao a da nije dao sve od sebe

jelena26

pre 12 godina

Gospodin Stepanek je mogao da izadje iz ovog meca kao moralni pobednik, ali ovakvim ponasanjem je pokazao da nije zasluzan i da se bavim ovim sportom, niti da ima odlike sportiste. Ali neka, ja volim sto je ovo uradio!!Janko dao si mu cas iz tenisa i cas opste kulture, bravo.

Stanimir Branimir

pre 12 godina

Sram bilo ove što kritikuju Janka. A i one što kritikuju Novaka. Svi od njega očekuju zlatnu medalju na OI, i naravno da je to prioritet ove godine. Na svim turnirima stiže do kraja i logično je da mu treba odmora.

A srednji prst Stepaneka, sramota!

Idemo Janko, Viktore, Ziki i Ilija.

Zuba

pre 12 godina

@(Vlada, 6. april 2012 21:20)
I Federer je birao da li ce da igra za Svajcarsku i obicno onda kada se igrao mec za opstanak u Svetskoj grupi,i to na vrhuncu karijere.
A sto se tice Jankovog protivnika( ne zelim da mu izgovaram ime) zalosno je to sto je uradio. Jednostavno ne zna da prizna poraz, pa komu je kriv sto nije iskoristio svoje mec lopte.

mikica

pre 12 godina

Zasto komentarisete ishod meca pre kraja? I onda se pokrivate usima. A to nije prvi put. Tenis je takva igra da se nikad ne zna dok se ne odigra poslednji poen. Ali vi ste pametni pa unapred znate ko pobodjuje.

Voja

pre 12 godina

Momci, o'ladite malo: Št?pánek se na češkom izgovara slično onome kako je to radio Višković (jedina greška što nije akcentovao na "a"). Mislim, ako poštujemo englesku ili francusku fonetiku (pa nije Laurent Blank nego Loran Blan), što ne bismo i češku...Inače, Česi su me jako neprijatno iznenadili, jako su kulturan i civilizovan narod, ono sa "proglašavanjem" auta nije im trebalo. A i o Štjepáneku sam imao mnogo bolje mišljenje...

marija

pre 12 godina

Janko, svaka ti cast! Boris se do zadnjeg daha! Naravno da danas nisi bas blistao, ali ne mozes svaki mec odigrati na istom nivou. Ko poznaje sport, zna da su takve oscilacije sasvim normalne. Malo me Viktor razocarao. Ne zato sto je izgubio vec njegov govor tela je delovao mrzovoljan. Nadam se da gresim. Momci, veliko vam hvala i sretno! Treba sada izdrzati do sutra 15 casova... :)) Volimo vas i navijamo barem uz male ekrane vec kada nismo mogli da dodjemo...!!!

Filipov matori

pre 12 godina

Stjepanek se pravilno izgovara njegovo ime,druga stvar je da zivi blizu mene i cekaj samo kad' vidim "lepotana"u redu za hleb u radnji preko puta. Danas nisam bio ali sutra i prekosutra idem 100%. Zakljucak - los teren,losa publika,katastrofalan prenos na CT4 i skandalozan gest kao slag na tortu.pozdrav iz Prahe

Јова

pre 12 godina

Радек Шћепанек - чујте Чеха на 2:20.

http://www.youtube.com/watch?v=E-V0Gtj4BZ0&list=FLjiVNsaxMAm6umQwewMJY4g&feature=mh_lolz

Mito

pre 12 godina

Ovog prostaka Štepaneka treba diskvalifikovati. Naša reprezentacija treba da uputi zahtev glavnom sudiji meča da ga zbog prostakluka diskvalifikuje.
S poštovanjem.

jota

pre 12 godina

Janko sve cestitke na borbenosti i teskoj pobedi.
Stepaneku sve kritike za ovakav nesportski potez. Pokusacu da nadjem da li je to nekada neko na nekom mecu uradio. Mada sam ubedjen da nije. Mnogo puta se desavalo da igrac koji je izgubio mec ne cestita, ali srednji prst, STRASNO.

cccc

pre 12 godina

po meni,jeste stvarno bedno srednji prst i za svaku je osudu, ali me još više nerviraju ova izvinjavanja kad loptica udari vrh mreže. malo je i smešno. previše glume dzentlmene hahaha

Вељо

pre 12 godina

Какво дно од човека и спортисте: средњи прст кад те човек победи након 5 сати игре... Свака част Јанко!

Sasa

pre 12 godina

Ajao, brate, kakav flash... Sta bi na kraju? Jel' stvarno Janko dobio srednjak? Mislim... Ko je sad luzer, a? SVAKA CAST JANKO! Ma, da si i izgubio, SVAKA CAST!

UK

pre 12 godina

Nemam reci za ovog....za ovog...ako budem nastavio necete mi objaviti komentar...
Janko svaka cast! I svaka cast sto si ostao pribran na kraju, vecina bi ga prikucala 2 metra u zemlju!

Milan CL

pre 12 godina

Svaki komentar o Janku i njegovoj borbi i požrtvovanju je suvišan. Otkad igra za reprezentaciju, čovek da 300% snage u svakom meču. Zato ću ga voleti i poštovati sve da više nikad ne pobedi u ovom takmičenju.
Šta reći o ponašanju Štepaneka, to je skandal nad skandalima...
Dubl mnogo toga odlučuje, Česi su i dalje favoriti... Ako dobijemo dubl imamo veliku šansu, ali ne znam koliko je to realno... Bitno je da momci nastave da se bore do kraja i svi ćemo biti zadovoljni.

milos

pre 12 godina

Od kako pratim tenis nikada nisam video da jedan igrac drugom ne cestita pobedu,pa cak i da mu pokaze srednji prst.Bruka i sramota,ne treba mu pominjati ime.Bravo Janko,Srbija je ponosna na tebe!Idemo do konacne pobede!

HlaoRu

pre 12 godina

Bravo Janko SRBENDO!!!

Ovaj mec ce ostati zapamcen kao jedan u kome je Janko pokazao ogroman patriotizam, a u kome je Štepanek uspeo da na neverovatan i do sada nezabeležen način osramoti svoju zemlju...

emil

pre 12 godina

Bravo majstore,tako se bori za Srbiju.stepanek nije zasluzio da njegovo prezime pisem velikim slovom,sram ga bilo zbog reakcije na kraju meca.DO POBEDE,NEMA PREDAJE.

Steve Nash-13

pre 12 godina

Kakvo je moram to tako da kazem DJUBRE ispao Stepanek na kraju to je strasno za jednog sportistu i svaka cast Janku sto se smirio posto realno za onakav potez je bi ga iznabado i to na terenu.

Smilica

pre 12 godina

Bravo Janko Care,pokazao si dati je mesto medju najboljim.
U pravu si ,trebao si to jos ranije zavrsiti,ali neka si namucio ovog nekulturnog Stepaneka.On se oduvek ponasao kao .....
Nikada mi nece biti jasno sta je Nikol Vajdisova nasla na njemu?
Em je bila dobra teniserka, em mlada ,lepa, a on??????
Pozdrav za nas DK tim i da pobedite,sutra prvo dubl pa onda u nedelju oba singla.
Srbija je uz Vas!!!

sunce li ti zarko

pre 12 godina

Kakav zao covek treba da budes da nasrnes na Janka? Pa Janko je jedan od najnormalnijih i finijih ljudi koji se mogu sresti. Ako je Stepanek zaista vredjao Janka, tenniska organizacija bi morala drasticno da ga kazni.

gonzo teniski trener

pre 12 godina

pruzio mu srednji prst umesto ruke....kakav smrad je ispao stepanek....a janku svaka cast - 5 sati 7 minuta borbe i opet pobeda, svaka cast care,svaka cast...igra za srbiju vec 12-13 god...inace podlogu su domacini idealno pripremili jer skoro da nema visokog odskoka ( sto je na sljaci prakticno nemoguce ), a to cesima bas odgovara jer tradicionalno igraju ravne lopte ( na cemu se posebno insistira u ceskoj skoli tenisa )...al stepanek mi ne izlazi iz glave i bas mi se dopala jankova emotivna reakcija, ne bih mu zamerio ni da ga je udario...ovo sto je napravio ceski reprezentativac je degradacija svega viteskog u sportu. kakav je to nacin ponasanja na teniskom terenu ? pozz svima

aNOnymous

pre 12 godina

Skandalozan, sraman i jadan potez Stepaneka na kraju meca. Da ne pruzi ruku protivniku a sve je bilo korektno na terenu. Velika sramota i mrlja na njegovu karijeru. Janku sve cestitke, videlo se na kraju meca koliko mu je znacio mec, i koliko je bio "pogodjen" ovakvim Stepanekovim sramnim potezom a i kako je sam rekao nezadovoljan svojom igrom. Kad sam mu video suze u ocima na kraju meca najezio sam se i osetio ogromnu zahvalnost. Svaka ti cast Janko majstore, Srbija se moze ponositi takvim sportistom i takvim covekom!

Milos

pre 12 godina

Filipe,Mladene, vi niste u zivotu stali na teniski teren , i onda ne znam odakle vam zapravo da komentarisete kada veze nemate o tenisu.
Janko je odigrao sa 60-70 % svoje snage, posle meca prica opusteno sto znaci da ima sasvim dovoljno snage da dobije i Berdiha, ako se ne razumete u tenis i neke takticke zamisli nase ekipe nemojte ni komentarisati posto ste totalno nestrucni.

011

pre 12 godina

E koliki smrad treba da budes da posle ovakvog meca ne pruzis ruku!!!!! Stepanek i Berdych su dva najodvratnija tipa koja trenutno igraju tenis i zato bih bio neizmerno srecan da ih nasi dobiju, a Stepaneku da pozelim da u Nedelju posle poraza srednij prst koji je pokazao Janku stavi sebi, on najbolje zna gde i to u paru sa Berdihom, koji je u Australiji to isto uradio proti Almagra!!!!
BRAAAAAVOOOO JANKO!!!!

Alee

pre 12 godina

Janko careeeee! Dobijao,gubio ne može se osporiti da uvek srcem igra za Srbiju! A Štepanek-ne znam šta reći za onaj gest na kraju- u najmanju ruku jadno. A ni Berdihu to nije strano,izgleda im postaje praksa!

Mima

pre 12 godina

Gledala sam ceo meč i umorila se. Kao i u finalu AO u januaru, na kraju sam mislila ko god dobije zaslužio je.

Imam tri konstatacije nakon ovog meča:

1. Divno!!!!
2. To je ono što se očekuje od 8. igrača sveta!!!
3. Što volim kad se naši ''vraćaju'' posle meč lopti protivnika (Nole je to doktorirao a sada i Janko hehe)
:))))

PS: Žao mi je samo što sam uglavnom put bila na SVIM mečevima naših DK reprezentativaca, (pogotovo 2010. kada su i osvojili titulu za SRB) ali ovaj put ne. poz!

Moguce iskljucenje

pre 12 godina

Zbog necestitanja je po pravilima moguce igracu zabraniti da igra sledeci mec. A kamolizbog pokazivanja srednjeg prsta.

Bas da vidimo da li se pravila postuju..!

Goran PG

pre 12 godina

Bravo Janko,svaka čast!!!Što reći za bijednog Štjepaneka,onakav potez na kraju tj. pokazivanje srednjeg prsta umjesto rukovanja je pravi prostakluk,mada mu i faca odaje da je neka bu..la!

sudax

pre 12 godina

Sve cestitke Jankeli na sportskoj i fer borbi i pobjedi.Ne moze se ne spomenuti varvarski cin Stepaneka,stvarno sam zaprepasten.Koliko ja poznajem Cehe,kao narod,bio sam tamo vise puta,mogu reci da se radi o jednom kulturnom i mirnom narodu,ali,eto,sada Stepanek,a i Berdih ne cestitajuci Almagru,iskazase svu nekulturu,jad i bijedu ljudsku,nevidjenu u ovom sportu.
Nismo ni mi Srbi cvjecke,ali se ne sjecam da je ijedan nas sportista napravio ovakav gest.Ako znamo kako su Hrvati napustili pobjednicko postolje zbog srpske himne,onda mogu reci da smo mi velicina u odnosu na mnoge koji sami sebe nazivaju "kulturnim i civilizovanim" narodima.
Zao mi je sto Nole nije mogao igrati na ovom mecu da ih porazbija k'o zvecke i da im pokaze kako se ponasaju pravi sampioni.
Vidjecemo kao ce reagovati cesko rukovodstvo,hoce li Stepaneka odstraniti sa ostalih meceva,bas me zanima.

djoka

pre 12 godina

Hvala za info o izgovoru prezimena tog nekulturnog tipa.Ne treba puno zamerati komentatorima kad moraju da znaju svaki izgovor prezimena na njihovom jeziku jer se tako isto mora govoriti na srpskom.Englezi sve izgovaraju po njihovim pravilima pa tako treba i mi po svojim iako smesno zvuci Stjepanek jer smo navikli na drugacije.

Leksija

pre 12 godina

Sto priučenih babica – kilavo dete. Pa da razjasnimo: na češkom se jeziku prezime piše Štìpánek a izgovara [IPA] ˈʃcɛpaːnɛk; najbliža srpska verzija bila bi, dakle, Šćepanek (naglasak na dugouzlaznom „a“, kao u nas Šćepanović). („ì“ se izgovara kao „je“ posle suglasnikā „b“, „p“ i „v“, dok se posle suglasnika „d“, „n“ i „t“ (koji se palatalizacijom menjaju u „đ“, „nj“ i „ć“) izgovara kao „e“.)

erlih

pre 12 godina

Типса опет оборио рекорд у дужини меча у нашој Дејвис куп репрезентацији :)
5:07 Типсаревић-Штепанек 3:2 (2012)
4:34 Типсаревић/Зимоњић-Клемон/Лодра 2:3 (2010)
4:20 Типсаревић-Лацко 3:2 (2008)

vanja

pre 12 godina

E Janko je u mojim ocima danas postao SAMPION!!
Bravo Janko!!!
(srbijasine, 6. april 2012 22:47)

Bravo za komm. DOZVITNI SAMPION bez obzira na konacni rezultar. Janko CARE