Utorak, 20.03.2012.

12:09

Barsa već kaparisala Nejmara

Fudbalski klubovi Barselona i Santos postigli su dogovor o prelasku napadača Nejmara na stadion "Kamp Nou" u leto 2014. godine, preneli su španski mediji.

Izvor:

Barsa veæ kaparisala Nejmara IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Johan Cruyff

pre 12 godina

ko su fabregas i pique barsina škola, onda je i xavi alonso realova, barsa je ovu dvojicu dovela iz tamo nekog arsenala i uniteda, a ova real alonsa isto sa ostrva iz nekog liverpula.
jedini igrač kojeg poštujem da je ponikao u klubu za koji igra je toti jer je rođen u rimu.
(saf, 21. mart 2012 08:14)
Kada je klub najbolji logicno je i da najveci talenti i igraci zele da igraju za taj klub. Tako da Nejmar nikako nece da pogresi ako dodje u Barsu niti ce Barsa pogresiti njegovim dovodjenjem jer je decko najveci potencijal trenutno.
Razlika je u tome sto Alonso Real prvi put video sa 28 godina :)
CE Sabadell FC - tako se zove tim u kojem je Xabi Alonso ucio fudbal.
La Masia - skola u kojoj su Pike i Fabregas ponikli,
pa otisli na kaljenje kao sto sada rade sa Krkicem npr. Mozda se i on za koju godinu vrati iz Rome. Jednostavno nema mesta za sve koji izadju iz La Masia-e da odmah uskoce u prvi tim.
Xavi - pravi i jedini :) je jedan od igraca Barse koji su rodjeni u Barseloni... Kada je klub najbolji logicno je i da najveci talenti i igraci zele da igraju za taj klub. Tako da Nejmar nikako nece da pogresi ako dodje u Barsu niti ce Barsa pogresiti njegovim dovodjenjem jer je decko najveci potencijal trenutno.

superbrko

pre 12 godina

Nisam neki navijač Barse, ali činjenica je da je barem 50% igrača prvog tima iz njihovog omladinskog pogona (čak i Fabregas i Pike koje su vratili nazad). Ne znam je li bitno da li su rodom iz Barselone ili iz nekog španskog sela (provjerite mjesta rođenja Puyola, Xavija, Valdesa...), ali dovedeni su u klub sa 8-12 godina, prošli omladinsku školu i nakon 10-ak godina u klubu, sa punim pravom se mogu zvati djecom kluba. Koliko je u Beograđana u prvom timu Zvezde ili Partizana? Ne vidim u čemu je problem...

Tatko

pre 12 godina

Kad vec spomenuste Pepea: da li je doticni uspeo da nadje teren posle odlaska po burek za Tosica? Uskoro ce nastaval LS pa da Murinjo zna da li moze da racuna na njega ili ne...
Potdrav svima!

saf

pre 12 godina

ako su fabregas i pique barsina škola, onda je i xavi alonso realova, barsa je ovu dvojicu dovela iz tamo nekog arsenala i uniteda, a ova real alonsa isto sa ostrva iz nekog liverpula.
jedini igrač kojeg poštujem da je ponikao u klubu za koji igra je toti jer je rođen u rimu.

BrunoSardine

pre 12 godina

Kakva recenica,nema sta... Barsa u prvih 11 ima uvek 7-8 igraca... Kakva kupovina igraca sa 10 godina... Svi su rodjeni i ponikli u Barsi,jedino je Mesi dosao sa 12,a Barsa mu je placala lecenje,stvarno lupas...
(Djole, 20. mart 2012 14:13)

Ti si taj koji lupeta i ne znam kako te nije sramota da vredjas coveka iznoseci totalno pogresne informacije.

Barca dovlaci klince (9,10,11 godina) iz citave Spanije. Dve sada najvece nade Barselone, Tiago i Cuenca, nisu rodjeni u Barseloni i nisu poceli sa fudbalom u Barseloni.

Npr u Engleskoj je tako nesto nemoguce jer fudbalski klubovi imaju odredjeni radijus iz kog smeju da dovode omladince.

B78

pre 12 godina

Najiskrenije se nadam da ga nece uzeti posto mi po ovom snimku izgleda kao jedan samoubedjeni klinac koji ume sa loptom i nista vise a ako Barca ovoliko bude platila njega umesto da da sasnu svojim klincima koji su neverovatno sigurno ce imati i nekih unutrasnjih problema. Kontam da se ovde pravim pametan i da oni znaju mnogo bolje ali po ovom snimku meni tako izgleda

Au

pre 12 godina

Au al rade komplexi!!!Valdes,Puyol,Pique,Busquets,Xavi,Iniesta,Messi,Tello,Cuenca,Pedro,Fabregas...Barsa ima vise igraca u prvom timu iz omladinske sk nego Rmd,Celsi,Man.utd.Milan i Inter zajedno !!!!

cigasaklipa

pre 12 godina

Mislim da je ovo glupost. A,ako je tacno,smatram da je to MNOGO para za takvog igraca,nema vise tu realne neke cene ,ne samo za njega nego uopste. Primera ima kolikooo hoces- Kerol,Hulk,Nejmar... Pa i mladi Markovic,pominje se cena od 15 miliona,a dao par golova. EEEEj,otislo to u .... :) Nema ekonomske krize u fuci izgleda...

Sramota!

pre 12 godina

Nzm sto se navijaci Reala javljaju? C.Ronaldo 94mKaka 65.Benzema 35mKoentrao 30mPepe 30mDa ne nabrajam sad Higuain, Di Maria, Ozil, Cabi Alonso, Ramos, Raul Albiol, Diara, Kedira itd.Niko nije reko da Barsa ne kupuje, trose oni dosta novca na pojacanja, ali takodje okusnica tima im je iz njihove skole. Valdes, Pujol, Pike, Buskec, Xavi, Iniesta, Fabregas, Mesi, Pedro, Tiago... da ne nabrajam klince tipa Dos Santos, Teljo, Kuenka, Montoja, Muniesa itd. 90% igraci iz njihove skole, a 10% igraci kupljeni, dok u Realu su 95% igraci kupljeni! Sta ja dalje da komentarisem?

realno

pre 12 godina

kad padne xavi , pasce barsa.. tu nemaju naslednika (leonardo kornjaca, 20. mart 2012 14:52)

Tada ce Mesi i Inijesta da igraju u sredini, shodno godinama pa ce Nejmira, Telja i Alkantaru da uposljavaju samo tako, pa ubacivanje iz drugog plana.Mozda budu cak i jaci nego sada.

Roberto

pre 12 godina

Ova vest sigurno nije tačna jer je dobro poznato da Barselona nikada u istoriji nije kupila nijednog igrača već su oni svi ponikli u tom klubu. Takođe, poznato je da igrači Barselone igraju besplatno, a ne za platu, kao i da su veliki humanitaci koji neizmerno vole Unicef. Još je mnogo toga o Barseloni opšte poznato pa ne bih trošio vreme na to.

SRB

pre 12 godina

dovoljno je da pratite ove cifre u transferima poslednjih 10 godina i da vidite kako galopiramo ka ekonomskom (i svakom drugom) krahu. sve je tako fiktivno, nerealno i krhko. neke silne nule i to čak ne na papiru već u nekoj elektronskoj mreži koja zavisi od dotoka struje...

eee

pre 12 godina

A mogli su da daju samo 10milki i uzmu 18-godisnjeg Lazar na leto i ne bi se pokajali! Imao bi vremena da se razvije, uklopi i izraste u igracinu!

Ovako, 60milki i cekanje od 2.5 godine za igraca koji ce tada imati 22-23 godine i jos uvek 50kg!
(hog, 20. mart 2012 14:12)
- Poredis, Markovica i Neimara... Smejace ti se neko...
- Markovic se jos nije dokazao u nasem fudbalu, a Vi ste ga vec vinuli u nebesa!

Miki24

pre 12 godina

Gotivim Barsu ali preterujete sa pricama o tome da Real, Mancester, Celzi, City stalno kupuju a Barsa pravi igrace... Koliko su samo u zadnjih par godina potrosili na Fabregasa ( jeste ponikao u Barsi ali je kupljen ) , Sanceza, Vilju, Maskerana pa cak i Pikea i da ne nabrajam jos? Zasto onda ne daju sansu Telju, Cuenki i ostalima i na njoma grade tim vec dolaskom Nejmara tandem ce biti Mesi-Nejmar-Sancez... Svaka cast na njihovoj skoli i svemu ali bi mogli malo objektivnosti...

Djole

pre 12 godina

kakva je to magija kupujes sve sto stignes sa 10godina pa imas kao omladinsku skolu boli glava a ako nesto propustiš 60 miliona i wau magije (aadl, 20. mart 2012 12:47)

Kakva recenica,nema sta... Barsa u prvih 11 ima uvek 7-8 igraca... Kakva kupovina igraca sa 10 godina... Svi su rodjeni i ponikli u Barsi,jedino je Mesi dosao sa 12,a Barsa mu je placala lecenje,stvarno lupas...

hog

pre 12 godina

A mogli su da daju samo 10milki i uzmu 18-godisnjeg Lazar na leto i ne bi se pokajali! Imao bi vremena da se razvije, uklopi i izraste u igracinu!

Ovako, 60milki i cekanje od 2.5 godine za igraca koji ce tada imati 22-23 godine i jos uvek 50kg!

Milos

pre 12 godina

kakva je to magija kupujes sve sto stignes sa 10godina pa imas kao omladinsku skolu boli glava a ako nesto propustiš 60 miliona i wau magije
(aadl, 20. mart 2012 12:47)
Pa zar to nije magija? Prepoznas talentovanog klinca od 10 godina i od njega napravis najboljeg igraca na svetu! Zar je veca magija kupovati najskuplje igrace i trenere i tako osvajati titule?
http://youtu.be/OHcZKV_yEOc - Ovde se moze videti kako se magija stvara , ko je Carles Rexach,koliko mu je trebalo da prepozna talenat u jednom od najvecih ikada,kada je nastala i kako je organizovana La Masia. Trenutno za prvi tim Barse igra 90% igraca iz te skole, Neimar ce biti tih u 10%. Za razliku od npr. Reala gde osim Kasiljasa i Ramosa(cak ni on nije karijeru poceo u Realu) nema igraca koji su prosli Realovu skolu. Mislim da je magija malo jasnija.

Koza

pre 12 godina

Do jeseni 2014 svasta moze da se desi. Pod jedan, pitanje je na sta ce Barsa liciti za dve i po godine. Pod dva, pitanje je na sta ce Nejmar liciti za dve i po godine. Pod tri, pitanje je na sta ce 58 miliona liciti za dve i po godine, posebno s obzirom na ono pod 1 i 2.
Cista kocka, ali kocka se ko misli da ima i da mu se moze.

Boybarca

pre 12 godina

60 miliona,realno bacene pare..Nejmar realno vredi 25 do 30 miliona..David Silva je jedno 5x bolji igrac od njega a placen je otp 20 do 25 miliona..A onda dodje pastore i placen je 40 miliona..Rasulo.

wlado

pre 12 godina

2014? pa dotle ce se pojaviti 4 novih klinaca, koje ce real da ulovi sa ribarskom mrezom, a barsa ce da plati 50 miliona za povredjenog momka pri tom brazilca, koji imaju tendenciju da sa godinama prave sve vece gluposti

aadl

pre 12 godina

kakva je to magija kupujes sve sto stignes sa 10godina pa imas kao omladinsku skolu boli glava a ako nesto propustiš 60 miliona i wau magije

Nislija

pre 12 godina

Mali je talentovan igrac, ali je izjavom protiv Bosne dokazao da je nezreo, nevaspitan, umisljen, i sto je najgore - nije sportsmen. Treba postovati svakog protivnika, kakav god da je. Cim je video malo novca, odmah se zamislio da je neka velicina. Tu me je razocarao. Zelim mu sve najbolje u Evropi i Barsi, bice tek uzivanje gledati ga ako uspe da se uklopi u njihov sistem. Mada smatram da za Evropu mora malo poraditi na svojoj snazi, masi i izdrzljivosti, jer ce ga evropski odbrambeni igraci pregaziti.

Koza

pre 12 godina

Do jeseni 2014 svasta moze da se desi. Pod jedan, pitanje je na sta ce Barsa liciti za dve i po godine. Pod dva, pitanje je na sta ce Nejmar liciti za dve i po godine. Pod tri, pitanje je na sta ce 58 miliona liciti za dve i po godine, posebno s obzirom na ono pod 1 i 2.
Cista kocka, ali kocka se ko misli da ima i da mu se moze.

Nislija

pre 12 godina

Mali je talentovan igrac, ali je izjavom protiv Bosne dokazao da je nezreo, nevaspitan, umisljen, i sto je najgore - nije sportsmen. Treba postovati svakog protivnika, kakav god da je. Cim je video malo novca, odmah se zamislio da je neka velicina. Tu me je razocarao. Zelim mu sve najbolje u Evropi i Barsi, bice tek uzivanje gledati ga ako uspe da se uklopi u njihov sistem. Mada smatram da za Evropu mora malo poraditi na svojoj snazi, masi i izdrzljivosti, jer ce ga evropski odbrambeni igraci pregaziti.

aadl

pre 12 godina

kakva je to magija kupujes sve sto stignes sa 10godina pa imas kao omladinsku skolu boli glava a ako nesto propustiš 60 miliona i wau magije

Boybarca

pre 12 godina

60 miliona,realno bacene pare..Nejmar realno vredi 25 do 30 miliona..David Silva je jedno 5x bolji igrac od njega a placen je otp 20 do 25 miliona..A onda dodje pastore i placen je 40 miliona..Rasulo.

wlado

pre 12 godina

2014? pa dotle ce se pojaviti 4 novih klinaca, koje ce real da ulovi sa ribarskom mrezom, a barsa ce da plati 50 miliona za povredjenog momka pri tom brazilca, koji imaju tendenciju da sa godinama prave sve vece gluposti

Djole

pre 12 godina

kakva je to magija kupujes sve sto stignes sa 10godina pa imas kao omladinsku skolu boli glava a ako nesto propustiš 60 miliona i wau magije (aadl, 20. mart 2012 12:47)

Kakva recenica,nema sta... Barsa u prvih 11 ima uvek 7-8 igraca... Kakva kupovina igraca sa 10 godina... Svi su rodjeni i ponikli u Barsi,jedino je Mesi dosao sa 12,a Barsa mu je placala lecenje,stvarno lupas...

Milos

pre 12 godina

kakva je to magija kupujes sve sto stignes sa 10godina pa imas kao omladinsku skolu boli glava a ako nesto propustiš 60 miliona i wau magije
(aadl, 20. mart 2012 12:47)
Pa zar to nije magija? Prepoznas talentovanog klinca od 10 godina i od njega napravis najboljeg igraca na svetu! Zar je veca magija kupovati najskuplje igrace i trenere i tako osvajati titule?
http://youtu.be/OHcZKV_yEOc - Ovde se moze videti kako se magija stvara , ko je Carles Rexach,koliko mu je trebalo da prepozna talenat u jednom od najvecih ikada,kada je nastala i kako je organizovana La Masia. Trenutno za prvi tim Barse igra 90% igraca iz te skole, Neimar ce biti tih u 10%. Za razliku od npr. Reala gde osim Kasiljasa i Ramosa(cak ni on nije karijeru poceo u Realu) nema igraca koji su prosli Realovu skolu. Mislim da je magija malo jasnija.

eee

pre 12 godina

A mogli su da daju samo 10milki i uzmu 18-godisnjeg Lazar na leto i ne bi se pokajali! Imao bi vremena da se razvije, uklopi i izraste u igracinu!

Ovako, 60milki i cekanje od 2.5 godine za igraca koji ce tada imati 22-23 godine i jos uvek 50kg!
(hog, 20. mart 2012 14:12)
- Poredis, Markovica i Neimara... Smejace ti se neko...
- Markovic se jos nije dokazao u nasem fudbalu, a Vi ste ga vec vinuli u nebesa!

Sramota!

pre 12 godina

Nzm sto se navijaci Reala javljaju? C.Ronaldo 94mKaka 65.Benzema 35mKoentrao 30mPepe 30mDa ne nabrajam sad Higuain, Di Maria, Ozil, Cabi Alonso, Ramos, Raul Albiol, Diara, Kedira itd.Niko nije reko da Barsa ne kupuje, trose oni dosta novca na pojacanja, ali takodje okusnica tima im je iz njihove skole. Valdes, Pujol, Pike, Buskec, Xavi, Iniesta, Fabregas, Mesi, Pedro, Tiago... da ne nabrajam klince tipa Dos Santos, Teljo, Kuenka, Montoja, Muniesa itd. 90% igraci iz njihove skole, a 10% igraci kupljeni, dok u Realu su 95% igraci kupljeni! Sta ja dalje da komentarisem?

Roberto

pre 12 godina

Ova vest sigurno nije tačna jer je dobro poznato da Barselona nikada u istoriji nije kupila nijednog igrača već su oni svi ponikli u tom klubu. Takođe, poznato je da igrači Barselone igraju besplatno, a ne za platu, kao i da su veliki humanitaci koji neizmerno vole Unicef. Još je mnogo toga o Barseloni opšte poznato pa ne bih trošio vreme na to.

Au

pre 12 godina

Au al rade komplexi!!!Valdes,Puyol,Pique,Busquets,Xavi,Iniesta,Messi,Tello,Cuenca,Pedro,Fabregas...Barsa ima vise igraca u prvom timu iz omladinske sk nego Rmd,Celsi,Man.utd.Milan i Inter zajedno !!!!

Miki24

pre 12 godina

Gotivim Barsu ali preterujete sa pricama o tome da Real, Mancester, Celzi, City stalno kupuju a Barsa pravi igrace... Koliko su samo u zadnjih par godina potrosili na Fabregasa ( jeste ponikao u Barsi ali je kupljen ) , Sanceza, Vilju, Maskerana pa cak i Pikea i da ne nabrajam jos? Zasto onda ne daju sansu Telju, Cuenki i ostalima i na njoma grade tim vec dolaskom Nejmara tandem ce biti Mesi-Nejmar-Sancez... Svaka cast na njihovoj skoli i svemu ali bi mogli malo objektivnosti...

realno

pre 12 godina

kad padne xavi , pasce barsa.. tu nemaju naslednika (leonardo kornjaca, 20. mart 2012 14:52)

Tada ce Mesi i Inijesta da igraju u sredini, shodno godinama pa ce Nejmira, Telja i Alkantaru da uposljavaju samo tako, pa ubacivanje iz drugog plana.Mozda budu cak i jaci nego sada.

SRB

pre 12 godina

dovoljno je da pratite ove cifre u transferima poslednjih 10 godina i da vidite kako galopiramo ka ekonomskom (i svakom drugom) krahu. sve je tako fiktivno, nerealno i krhko. neke silne nule i to čak ne na papiru već u nekoj elektronskoj mreži koja zavisi od dotoka struje...

cigasaklipa

pre 12 godina

Mislim da je ovo glupost. A,ako je tacno,smatram da je to MNOGO para za takvog igraca,nema vise tu realne neke cene ,ne samo za njega nego uopste. Primera ima kolikooo hoces- Kerol,Hulk,Nejmar... Pa i mladi Markovic,pominje se cena od 15 miliona,a dao par golova. EEEEj,otislo to u .... :) Nema ekonomske krize u fuci izgleda...

hog

pre 12 godina

A mogli su da daju samo 10milki i uzmu 18-godisnjeg Lazar na leto i ne bi se pokajali! Imao bi vremena da se razvije, uklopi i izraste u igracinu!

Ovako, 60milki i cekanje od 2.5 godine za igraca koji ce tada imati 22-23 godine i jos uvek 50kg!

BrunoSardine

pre 12 godina

Kakva recenica,nema sta... Barsa u prvih 11 ima uvek 7-8 igraca... Kakva kupovina igraca sa 10 godina... Svi su rodjeni i ponikli u Barsi,jedino je Mesi dosao sa 12,a Barsa mu je placala lecenje,stvarno lupas...
(Djole, 20. mart 2012 14:13)

Ti si taj koji lupeta i ne znam kako te nije sramota da vredjas coveka iznoseci totalno pogresne informacije.

Barca dovlaci klince (9,10,11 godina) iz citave Spanije. Dve sada najvece nade Barselone, Tiago i Cuenca, nisu rodjeni u Barseloni i nisu poceli sa fudbalom u Barseloni.

Npr u Engleskoj je tako nesto nemoguce jer fudbalski klubovi imaju odredjeni radijus iz kog smeju da dovode omladince.

B78

pre 12 godina

Najiskrenije se nadam da ga nece uzeti posto mi po ovom snimku izgleda kao jedan samoubedjeni klinac koji ume sa loptom i nista vise a ako Barca ovoliko bude platila njega umesto da da sasnu svojim klincima koji su neverovatno sigurno ce imati i nekih unutrasnjih problema. Kontam da se ovde pravim pametan i da oni znaju mnogo bolje ali po ovom snimku meni tako izgleda

Tatko

pre 12 godina

Kad vec spomenuste Pepea: da li je doticni uspeo da nadje teren posle odlaska po burek za Tosica? Uskoro ce nastaval LS pa da Murinjo zna da li moze da racuna na njega ili ne...
Potdrav svima!

superbrko

pre 12 godina

Nisam neki navijač Barse, ali činjenica je da je barem 50% igrača prvog tima iz njihovog omladinskog pogona (čak i Fabregas i Pike koje su vratili nazad). Ne znam je li bitno da li su rodom iz Barselone ili iz nekog španskog sela (provjerite mjesta rođenja Puyola, Xavija, Valdesa...), ali dovedeni su u klub sa 8-12 godina, prošli omladinsku školu i nakon 10-ak godina u klubu, sa punim pravom se mogu zvati djecom kluba. Koliko je u Beograđana u prvom timu Zvezde ili Partizana? Ne vidim u čemu je problem...

Johan Cruyff

pre 12 godina

ko su fabregas i pique barsina škola, onda je i xavi alonso realova, barsa je ovu dvojicu dovela iz tamo nekog arsenala i uniteda, a ova real alonsa isto sa ostrva iz nekog liverpula.
jedini igrač kojeg poštujem da je ponikao u klubu za koji igra je toti jer je rođen u rimu.
(saf, 21. mart 2012 08:14)
Kada je klub najbolji logicno je i da najveci talenti i igraci zele da igraju za taj klub. Tako da Nejmar nikako nece da pogresi ako dodje u Barsu niti ce Barsa pogresiti njegovim dovodjenjem jer je decko najveci potencijal trenutno.
Razlika je u tome sto Alonso Real prvi put video sa 28 godina :)
CE Sabadell FC - tako se zove tim u kojem je Xabi Alonso ucio fudbal.
La Masia - skola u kojoj su Pike i Fabregas ponikli,
pa otisli na kaljenje kao sto sada rade sa Krkicem npr. Mozda se i on za koju godinu vrati iz Rome. Jednostavno nema mesta za sve koji izadju iz La Masia-e da odmah uskoce u prvi tim.
Xavi - pravi i jedini :) je jedan od igraca Barse koji su rodjeni u Barseloni... Kada je klub najbolji logicno je i da najveci talenti i igraci zele da igraju za taj klub. Tako da Nejmar nikako nece da pogresi ako dodje u Barsu niti ce Barsa pogresiti njegovim dovodjenjem jer je decko najveci potencijal trenutno.

saf

pre 12 godina

ako su fabregas i pique barsina škola, onda je i xavi alonso realova, barsa je ovu dvojicu dovela iz tamo nekog arsenala i uniteda, a ova real alonsa isto sa ostrva iz nekog liverpula.
jedini igrač kojeg poštujem da je ponikao u klubu za koji igra je toti jer je rođen u rimu.

aadl

pre 12 godina

kakva je to magija kupujes sve sto stignes sa 10godina pa imas kao omladinsku skolu boli glava a ako nesto propustiš 60 miliona i wau magije

hog

pre 12 godina

A mogli su da daju samo 10milki i uzmu 18-godisnjeg Lazar na leto i ne bi se pokajali! Imao bi vremena da se razvije, uklopi i izraste u igracinu!

Ovako, 60milki i cekanje od 2.5 godine za igraca koji ce tada imati 22-23 godine i jos uvek 50kg!

Roberto

pre 12 godina

Ova vest sigurno nije tačna jer je dobro poznato da Barselona nikada u istoriji nije kupila nijednog igrača već su oni svi ponikli u tom klubu. Takođe, poznato je da igrači Barselone igraju besplatno, a ne za platu, kao i da su veliki humanitaci koji neizmerno vole Unicef. Još je mnogo toga o Barseloni opšte poznato pa ne bih trošio vreme na to.

Boybarca

pre 12 godina

60 miliona,realno bacene pare..Nejmar realno vredi 25 do 30 miliona..David Silva je jedno 5x bolji igrac od njega a placen je otp 20 do 25 miliona..A onda dodje pastore i placen je 40 miliona..Rasulo.

wlado

pre 12 godina

2014? pa dotle ce se pojaviti 4 novih klinaca, koje ce real da ulovi sa ribarskom mrezom, a barsa ce da plati 50 miliona za povredjenog momka pri tom brazilca, koji imaju tendenciju da sa godinama prave sve vece gluposti

Djole

pre 12 godina

kakva je to magija kupujes sve sto stignes sa 10godina pa imas kao omladinsku skolu boli glava a ako nesto propustiš 60 miliona i wau magije (aadl, 20. mart 2012 12:47)

Kakva recenica,nema sta... Barsa u prvih 11 ima uvek 7-8 igraca... Kakva kupovina igraca sa 10 godina... Svi su rodjeni i ponikli u Barsi,jedino je Mesi dosao sa 12,a Barsa mu je placala lecenje,stvarno lupas...

Milos

pre 12 godina

kakva je to magija kupujes sve sto stignes sa 10godina pa imas kao omladinsku skolu boli glava a ako nesto propustiš 60 miliona i wau magije
(aadl, 20. mart 2012 12:47)
Pa zar to nije magija? Prepoznas talentovanog klinca od 10 godina i od njega napravis najboljeg igraca na svetu! Zar je veca magija kupovati najskuplje igrace i trenere i tako osvajati titule?
http://youtu.be/OHcZKV_yEOc - Ovde se moze videti kako se magija stvara , ko je Carles Rexach,koliko mu je trebalo da prepozna talenat u jednom od najvecih ikada,kada je nastala i kako je organizovana La Masia. Trenutno za prvi tim Barse igra 90% igraca iz te skole, Neimar ce biti tih u 10%. Za razliku od npr. Reala gde osim Kasiljasa i Ramosa(cak ni on nije karijeru poceo u Realu) nema igraca koji su prosli Realovu skolu. Mislim da je magija malo jasnija.

Nislija

pre 12 godina

Mali je talentovan igrac, ali je izjavom protiv Bosne dokazao da je nezreo, nevaspitan, umisljen, i sto je najgore - nije sportsmen. Treba postovati svakog protivnika, kakav god da je. Cim je video malo novca, odmah se zamislio da je neka velicina. Tu me je razocarao. Zelim mu sve najbolje u Evropi i Barsi, bice tek uzivanje gledati ga ako uspe da se uklopi u njihov sistem. Mada smatram da za Evropu mora malo poraditi na svojoj snazi, masi i izdrzljivosti, jer ce ga evropski odbrambeni igraci pregaziti.

Au

pre 12 godina

Au al rade komplexi!!!Valdes,Puyol,Pique,Busquets,Xavi,Iniesta,Messi,Tello,Cuenca,Pedro,Fabregas...Barsa ima vise igraca u prvom timu iz omladinske sk nego Rmd,Celsi,Man.utd.Milan i Inter zajedno !!!!

Miki24

pre 12 godina

Gotivim Barsu ali preterujete sa pricama o tome da Real, Mancester, Celzi, City stalno kupuju a Barsa pravi igrace... Koliko su samo u zadnjih par godina potrosili na Fabregasa ( jeste ponikao u Barsi ali je kupljen ) , Sanceza, Vilju, Maskerana pa cak i Pikea i da ne nabrajam jos? Zasto onda ne daju sansu Telju, Cuenki i ostalima i na njoma grade tim vec dolaskom Nejmara tandem ce biti Mesi-Nejmar-Sancez... Svaka cast na njihovoj skoli i svemu ali bi mogli malo objektivnosti...

Sramota!

pre 12 godina

Nzm sto se navijaci Reala javljaju? C.Ronaldo 94mKaka 65.Benzema 35mKoentrao 30mPepe 30mDa ne nabrajam sad Higuain, Di Maria, Ozil, Cabi Alonso, Ramos, Raul Albiol, Diara, Kedira itd.Niko nije reko da Barsa ne kupuje, trose oni dosta novca na pojacanja, ali takodje okusnica tima im je iz njihove skole. Valdes, Pujol, Pike, Buskec, Xavi, Iniesta, Fabregas, Mesi, Pedro, Tiago... da ne nabrajam klince tipa Dos Santos, Teljo, Kuenka, Montoja, Muniesa itd. 90% igraci iz njihove skole, a 10% igraci kupljeni, dok u Realu su 95% igraci kupljeni! Sta ja dalje da komentarisem?

BrunoSardine

pre 12 godina

Kakva recenica,nema sta... Barsa u prvih 11 ima uvek 7-8 igraca... Kakva kupovina igraca sa 10 godina... Svi su rodjeni i ponikli u Barsi,jedino je Mesi dosao sa 12,a Barsa mu je placala lecenje,stvarno lupas...
(Djole, 20. mart 2012 14:13)

Ti si taj koji lupeta i ne znam kako te nije sramota da vredjas coveka iznoseci totalno pogresne informacije.

Barca dovlaci klince (9,10,11 godina) iz citave Spanije. Dve sada najvece nade Barselone, Tiago i Cuenca, nisu rodjeni u Barseloni i nisu poceli sa fudbalom u Barseloni.

Npr u Engleskoj je tako nesto nemoguce jer fudbalski klubovi imaju odredjeni radijus iz kog smeju da dovode omladince.

saf

pre 12 godina

ako su fabregas i pique barsina škola, onda je i xavi alonso realova, barsa je ovu dvojicu dovela iz tamo nekog arsenala i uniteda, a ova real alonsa isto sa ostrva iz nekog liverpula.
jedini igrač kojeg poštujem da je ponikao u klubu za koji igra je toti jer je rođen u rimu.

Koza

pre 12 godina

Do jeseni 2014 svasta moze da se desi. Pod jedan, pitanje je na sta ce Barsa liciti za dve i po godine. Pod dva, pitanje je na sta ce Nejmar liciti za dve i po godine. Pod tri, pitanje je na sta ce 58 miliona liciti za dve i po godine, posebno s obzirom na ono pod 1 i 2.
Cista kocka, ali kocka se ko misli da ima i da mu se moze.

B78

pre 12 godina

Najiskrenije se nadam da ga nece uzeti posto mi po ovom snimku izgleda kao jedan samoubedjeni klinac koji ume sa loptom i nista vise a ako Barca ovoliko bude platila njega umesto da da sasnu svojim klincima koji su neverovatno sigurno ce imati i nekih unutrasnjih problema. Kontam da se ovde pravim pametan i da oni znaju mnogo bolje ali po ovom snimku meni tako izgleda

realno

pre 12 godina

kad padne xavi , pasce barsa.. tu nemaju naslednika (leonardo kornjaca, 20. mart 2012 14:52)

Tada ce Mesi i Inijesta da igraju u sredini, shodno godinama pa ce Nejmira, Telja i Alkantaru da uposljavaju samo tako, pa ubacivanje iz drugog plana.Mozda budu cak i jaci nego sada.

cigasaklipa

pre 12 godina

Mislim da je ovo glupost. A,ako je tacno,smatram da je to MNOGO para za takvog igraca,nema vise tu realne neke cene ,ne samo za njega nego uopste. Primera ima kolikooo hoces- Kerol,Hulk,Nejmar... Pa i mladi Markovic,pominje se cena od 15 miliona,a dao par golova. EEEEj,otislo to u .... :) Nema ekonomske krize u fuci izgleda...

eee

pre 12 godina

A mogli su da daju samo 10milki i uzmu 18-godisnjeg Lazar na leto i ne bi se pokajali! Imao bi vremena da se razvije, uklopi i izraste u igracinu!

Ovako, 60milki i cekanje od 2.5 godine za igraca koji ce tada imati 22-23 godine i jos uvek 50kg!
(hog, 20. mart 2012 14:12)
- Poredis, Markovica i Neimara... Smejace ti se neko...
- Markovic se jos nije dokazao u nasem fudbalu, a Vi ste ga vec vinuli u nebesa!

SRB

pre 12 godina

dovoljno je da pratite ove cifre u transferima poslednjih 10 godina i da vidite kako galopiramo ka ekonomskom (i svakom drugom) krahu. sve je tako fiktivno, nerealno i krhko. neke silne nule i to čak ne na papiru već u nekoj elektronskoj mreži koja zavisi od dotoka struje...

Tatko

pre 12 godina

Kad vec spomenuste Pepea: da li je doticni uspeo da nadje teren posle odlaska po burek za Tosica? Uskoro ce nastaval LS pa da Murinjo zna da li moze da racuna na njega ili ne...
Potdrav svima!

superbrko

pre 12 godina

Nisam neki navijač Barse, ali činjenica je da je barem 50% igrača prvog tima iz njihovog omladinskog pogona (čak i Fabregas i Pike koje su vratili nazad). Ne znam je li bitno da li su rodom iz Barselone ili iz nekog španskog sela (provjerite mjesta rođenja Puyola, Xavija, Valdesa...), ali dovedeni su u klub sa 8-12 godina, prošli omladinsku školu i nakon 10-ak godina u klubu, sa punim pravom se mogu zvati djecom kluba. Koliko je u Beograđana u prvom timu Zvezde ili Partizana? Ne vidim u čemu je problem...

Johan Cruyff

pre 12 godina

ko su fabregas i pique barsina škola, onda je i xavi alonso realova, barsa je ovu dvojicu dovela iz tamo nekog arsenala i uniteda, a ova real alonsa isto sa ostrva iz nekog liverpula.
jedini igrač kojeg poštujem da je ponikao u klubu za koji igra je toti jer je rođen u rimu.
(saf, 21. mart 2012 08:14)
Kada je klub najbolji logicno je i da najveci talenti i igraci zele da igraju za taj klub. Tako da Nejmar nikako nece da pogresi ako dodje u Barsu niti ce Barsa pogresiti njegovim dovodjenjem jer je decko najveci potencijal trenutno.
Razlika je u tome sto Alonso Real prvi put video sa 28 godina :)
CE Sabadell FC - tako se zove tim u kojem je Xabi Alonso ucio fudbal.
La Masia - skola u kojoj su Pike i Fabregas ponikli,
pa otisli na kaljenje kao sto sada rade sa Krkicem npr. Mozda se i on za koju godinu vrati iz Rome. Jednostavno nema mesta za sve koji izadju iz La Masia-e da odmah uskoce u prvi tim.
Xavi - pravi i jedini :) je jedan od igraca Barse koji su rodjeni u Barseloni... Kada je klub najbolji logicno je i da najveci talenti i igraci zele da igraju za taj klub. Tako da Nejmar nikako nece da pogresi ako dodje u Barsu niti ce Barsa pogresiti njegovim dovodjenjem jer je decko najveci potencijal trenutno.