Petak, 09.03.2012.

08:43

Ferguson: "Potučeni smo"

Menadžer Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson, smatra da njegov tim može da prođe dalje, ali samo ako popravi igru u odbrani.

Izvor: ÈŽ

Ferguson: "Potuèeni smo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Babin_zub

pre 12 godina

Sto se przite?Fergy je pokazao koliko mu znaci to takmicenje izvevsi drugi tim na teren.Zali se na odbranu a na klupi mu sedi Ferdinand.U onom ritmu u igri drzi Gigsa.Trpi onakve gluposti od Cicarita 90 minuta.Ferguson kom je stalo do utakmice ne bi tako postavio igru.Bilbau svaka cast.

dajmo malo statistike

pre 12 godina

jeste, najlepsi i najbolji fudbal se igra u spaniji, ali ga igraju samo 2 tima - barsa i real.
ostali toliko zaostaju za njima da bi se neke ekipe iz sredine tabele primere borile za opstanak u premier ligi.

u primeri je levante 4. na tabeli a zaostaje 30-ak bodova za prvim realom?
o cemu pricate? kakva jaka liga? jedino sto je tu neizvesno je da li ce barsa i real pobediti sa 2, 3 ili 5 golova razlike. kad neko uspe da im "otkine" bodove, to je senzacija.
(dajmo malo ozbiljnosti, 9. mart 2012 11:02)

upravu si, zato veliki mancester ispadne od bazela iz lige sampiona, zatim izgubi na old trafordu od Bilba-a, osrednjeg tima iz "slabije" lige kojem Barsa i Real beze 30ak bodova.

BAYERN recordmeister

pre 12 godina

A gde je Bane da pude veci katolikm od samnog pape,odnosno da se prsi kada je i sam Ferguson priznao poraz
hehehehehe

Minhenski boem

pre 12 godina

Najbolji fudbal se igra u Bundes Ligi, možda su Barsa i Real jači od svih timova zajedno izuzev Bajerna, ali oni su isto tako jači i od svih engleskih, te dvije ekipe su krem, ali sveukupno, najinteresantnija je njemacka liga, ko prati baš, zna o čemu pričam. Englezi su precjenili mnoge fudbalere jer su bogataši vlasnici koji se razbacuju i tako stvaraju nerealnu sliku. Npr. Englezi daju 40 miliona za drvo od Kerola, a iz Bundes lige dodje Demba Ba za manje od 10, a uporedite ih!? Kejhil onaj u Čelzi prešao za blizu 20, Henderson za 25, Dauning za 20... to su pet puta veće od realnih cijena tih igrača, a Podolski npr za 13 dolazi u Arsenal. U Bundes ligi nema toliko para ali sigurno ima isto, ako ne i više kvaliteta, videćete sad kad eksplodiraju Gece, Humels, Rojs, Kros, Dreksler, Širle, Bender... Pare su ubile fudbal. Barselona doduše ima najjaci tim na planeti, ono je savršenstvo i njima ne treba dopustiti da se takmiče uopšte :)

Marko

pre 12 godina

Secam se da je SAF rekao pre pocetka ove ili prosle sezone kako nikome nije zagarantovano mesto u timu pa ni Vidicu... Vidicu ti da povecas platu i da mu dovedes jednog koji ce da ga cuva od likova kao sto je De Jong da ga ne povrede.

ilidzinjo

pre 12 godina

ferguson je smijesan,treso se ko papa juce,zamalo ga herc nije opalio,uzeo je 2 puta ligu prvaka za 20 godina.to je murinjo uzeo za 5 godina vec ili gvardiola,.engleska liga je zanimljiva zbog snage i trcanja,ali tehnicki su nize u odnosu na spansku ligu.bilbao tim za kojeg nikad nijedan stranac nije igrao,to je pojam,juce su mjenjali ritam kako su htjeli.jedva cekam uzvrat ,bice to demonstracija sile,jer u bilbau barselona tesko kad pobijedi,a ne mamcester.nek ferguson ponese nitroglicerina ,bice blizu infarkta.........

čovek

pre 12 godina

Prvo, u vezi komentara kako je španska liga nejaka i kako se sve svodi na Real i Barselonu, Bilbao zaostaje 30 bodova za Realom ali bi Partizan i Zvezdu P O M E O sinoć sa terena a na tabeli bi oba zaostajala za njim 20 bodova.
A što se tiče igre protiv Mančestera, nije toliko impresivan rezultat, već trčanje, požrtvovanost i koncentracija svih 95 minuta. Ja nisam odavno video bolju ekipu na Old Trafordu protiv domaćina.
Mislimo i sanjajmo o tome!

ČEDA VELJA

pre 12 godina

jeste, najlepsi i najbolji fudbal se igra u spaniji, ali ga igraju samo 2 tima - barsa i real.
ostali toliko zaostaju za njima da bi se neke ekipe iz sredine tabele primere borile za opstanak u premier ligi.
Barsa i Real bi u svakoj ligi bili daleko ispred svih...

Ryann

pre 12 godina

E moje usijane glave, pravi primer onoga što zovemo "srpska posla". Voleo bih da vas čujem posle revanš utakmica, jer zapamtite, Ferguson se uvek poslednji smeje....

Runpe

pre 12 godina

Volim španski fudbal, ali moram priznati da je premier ipak za nijansu jači, ali je ta nijansa mala i svake godine sve manja. S obzirom da su englezi godinama unazad ulagali 2 ili 3 puta više u pojačanja od španaca, a čak stoji podatak da je 15-tim premiera bogatiji od 4-tog primere, bruka je koliko je mala razlika između liga. Razlog je u izrazitom talentu na strani španaca i uopšte latinskog dijela koji igra u primeri. Nađite jednog engleza koji se proslavio igrajući u inostranstvu. A da je organizaciono najbolja premier liga, stadioni, prenosi i ostalo, tu nema dileme, marketing čuda radi, a ulaznice skuplje u španiji

i bogati plaču

pre 12 godina

Uvijek mi je drago kada "mali" pobijedi velikog, kao Apoel neko veče ili Bilbao sinoć. Pogotov danas, u društvu kapitala, pokazuju da ne možesš parama kupiti sve.

paki

pre 12 godina

Mozda nije najjaca ali je najaktraktivnija engleska liga. Necu da gledam Primeru, dva kluba iz sredine a ne znam ni jednog igraca, ili seriju A gde su odavno taktika, simuliranje, namestanje itd ubili fudbal.

saha

pre 12 godina

Sramotno je da Evans nosi dres Mancestera,to odavno pricam.Ali za to je kriv Ferguson,ne znam gde je njemu to veliko znanje i islustvo kad je ovaj igrac u pitanju??? Pa ovaj ni za drugu ligu Islanda nije!!! Show...

Banja Luka

pre 12 godina

@Mazinho
Ajde ne pametuj...Villarreal i Everton su se vec jednom sastali u kvalifikacijama za Ligu Sampiona prije par sezona i to je bila sramota koliko je Everton bio inferioran u tim duelima.Villarreal ih je izbacio bez ikakvih problema.Zaboravljas da je taj isti Everton izgubio 0:5 od Dinama iz Bukuresta prije samo koju sezonu.
Sto se tice Aston Ville, oni vec dve godine zaredom ni u Ligu Evrope nisu bili u stanju da udju. I oba puta su ispadali od Rapida iz Beca.
Pogledaj ti malo bolje mec Espanyol-Barcelona, pa onda ocijenjuj kvalitet spanske lige.Onakvom igrom Espanyol bi "otresao" bilo koji tim u Evropi, osim Barce i Reala. Ovaj Manchester City, lider engleske lige, zadnih dvanaest mjeseci redovno gubi u gostima u Evro kupovima.Dynamo Kiev ih je razvalio u Ukrajini, Lech Poznan ih je takodje deklasirao(3:1), Napoli ih izbacio iz Lige Sampiona, a protiv Sportinga su djelovali katastrofalno.
I otkud ta "teorija" da u Spaniji igraju samo Barca i Real.Pa to sto su oni podigli igru na jedan potpuno novi, visi i za Engleze potpuno nedostupan nivo, ne znaci da je liga slaba.Koji bi to engleski tim bio u stanju da se bori za titulu sa Barcom i Realom?Besmislene tvrdnje...Manchester prosle godine bio smijesan protiv Barce u finalu Lige Sampiona.Sinoc ih Bilbao, koji je 20 bodova iza Reala, bukvalno razvalio.Tottenham izgubio 0:4 od Reala.Samo u zadnjih 10 godina, Spanija je dala brojne timove koji su igrali Ligu Sampiona ili su eventualno dobijali sansu da se kroz kvalifikacije bore za istu(osim Barce i Reala, tu su bili Atletico Madrid, Deportivo La Coruna, Valencia, Sevilla, Betis, Mallorca, Real Sociedad, Athletic Bilbao, Villarreal, Osasuna,....).Iz engleske uvijek isti: Chelsea, Man Utd, Arsenal i Liverpool.Sad se tu ukljucili i Tottenham i Man City, ali bez ikakvog rezultata, a ulozili silne milione, milijarde.Tottenham prosle godine na srecu prosao, da bi se potom izbrukao protiv Real Madrida.
Ne zaboravi da ovaj Athletic Bilbao ne trosi milione, da u timu nema Spanaca, vec da igraju samo Baskijci.A i to pravilo su malo ublazili, jer svojevremeno, igraci su morali biti rodjeni u Baskiji.

perhan

pre 12 godina

sve sto je bilbao imao, manchester nije, imena ne igraju fudbal i svaki tim moze da ima los dan, pa i barsa je primila 4 komada od osasune, a realno su bolji

Marinho

pre 12 godina

Ovo je dobar primer podcenjivanja protivnika. Atletiko i Sporting su bili odlicni, ali treba uzeti u obzir da ni City, ni United nisu izasli u najjacim sastavima. U drugom poluvremenu su dominirali, ali kasno. I da kazem ovim ekspertima sto pljuju Fergusona da na vasu zalost United ide dalje.

koljenica sa kupusom

pre 12 godina

@ Kao i obicno stari lisac ne moze da podnese poraz i ne vidi u sebi i timu problem. Odavno nisam gledao leprsaviju igru jednog tima(Bilbao). Trener Bijelsa izgleda malo kao nati profesor ali je odrzao lekciju Skotu. Ofsajd je bio ali da nisu dali taj gol dali bi prije i poslje toga gol.
Kad se ti oslanjas na igrace kao Gigs i iz prasnjavih albuma vadis Skolsa tako i treba da ti bude. Ferguson, vrijeme gazi sve pa i tebe idi u penziju i pusti druge da treniraju.
Atletiku svaka cast, odigrali su odlicno, milina je gledati kako ni jedan igrac nema problema sa loptom.

cemu ovakav komentar kad je covek priznao da ih je bilbao razbio pritom rekAo je DA JE sviran ofsajd pobedili bi , mada verovatno NEZASLUZENO

Nevis

pre 12 godina

Енглеска лига је у паду јер су инвестиције од пре пет и више година остариле и време је за "свежу крв", тј. младе играче. То се не дешава звог опште финансијске кризе и несигурности и због глобалног поскупљења фудбалера које су управо изазвали Енглези неразумном куповином свега и сваког. Манчестер мора да уложи барем 400 милиона да би се вратио на старе стазе, а Челзи једно 600! Управо што Шпанци и Италијани играју у Енглеској је доказ да Шпанци и Италијани имају и своје играче, а Енглези су потпуно баталили своје младе у користи странаца. Шта рећи када Милан дугује НУЛА евра а Манчестер 750 милиона?! Енглеска лига је уједаначена, али није квалитетна: још увек се игра застарели начин фудбала због којег Манчестер редовно губи од екипа које играју модерно и то баш губи. Италија ће постати најјача лига поново, јер ту тимови улажу јако мало, више се баве квалитетним скаутингом. Погледајте Наполи, Палермо, препуно сјајних играча!

Alex

pre 12 godina

Vreme engleskih klubova je odavno prošlo, što i dokazuju na utakmicama. Baš volim što je ovako mali baskijski klub, kao i Bazel potukao Mančester, kornjaču i njihove milione!

Krang

pre 12 godina

Evo i ispred moje zgrade se igra basket. "Muski" i "svako svakog moze da dobije". No-look pass ne postoji a trojku bez koske niko nije pogodio vec vise od godinu dana. Kad odu u blok da igraju cesto ostanu u jednocifrenom broju poena (od 21 mogucih).

Nisam siguran sta treba da se desi vise. Barca je obrisala patos sa manutd na Wembley-u. Od kako su uveli Ligu Sampiona, Engleski timovi su osvojili istu 3/20. Od toga dva na penale i jedan neverovatan splet dogadjaja ('98). U istom periodu, od 21 FIFA najboljih igraca na svetu JEDAN JEDINI je dosao iz engleske lige i taj sad igra u Spaniji. Iz Spanije ih je doslo 13.

Trenutno, prvi na tabeli je izgubio od CETVRTOPLASIRANOG PORTUGALSKE LIGE dok je drugi oduvan sa DOMACEG terena od PETOPLASIRANOG Spanske Lige. Jedini preostali u Ligi Sampiona, Chelsea, je upravo oterao trenera i sve je izvesno posle prve utakmice da nece daleko.

O kakvom vi kvalitetu pricate?

Davor

pre 12 godina

Najjaci su komentari klinaca od po 14 godina tipa": "Fergusona pregazilo vreme", "Nema pojma", "Gigs,Skols bla bla"..... Covek 25 godina trener u klubu koji svake nedelje gleda 70.000 ak hiljada gledalaca, osvojio sve zivo bukvalno...Zadnjih 4-5 godina 3 finala lige sampiona jednom osvojio(po drugi put),kazete nikakv tim nema a bori se za titulu sampiona engleske pored sitija koji je potrosio jedno milijardu dolara na pojacanja on doveo Janga... da ne nabrajam informisite se guglujte zato sluzi internet....Stvarno mi je glupo da objasnjavam ali iznerviram se ako nista drugo treba to postovati a ne pricati gluposti...Pozdrav za prave ljubitelje fudbala.

Mazinho

pre 12 godina

Ja ne mogu da vjerujem da neki likovi odmah pocinju sa nerazumljivim komentarima Spanska liga jaca i tome sl.Sinoc je Bilbao nadigrao djavole,ali to nista ne znaci.Pa zadnjih godina u CL u polufinalu po tri Engleza,sad malo u padu,ali jedna Vila ili Everton bi pocijepali i Valensiju i Viljareal i Sevilju.ENGLESKA JE KOLIJEVKA FUDBALA I UVIJEK CE BITI NAJJACA.Pa pogledajte samo kakve su druga i treca liga Engleske i sve ce vam biti jasno...

dajmo malo ozbiljnosti

pre 12 godina

jeste, najlepsi i najbolji fudbal se igra u spaniji, ali ga igraju samo 2 tima - barsa i real.
ostali toliko zaostaju za njima da bi se neke ekipe iz sredine tabele primere borile za opstanak u premier ligi.

u primeri je levante 4. na tabeli a zaostaje 30-ak bodova za prvim realom?
o cemu pricate? kakva jaka liga? jedino sto je tu neizvesno je da li ce barsa i real pobediti sa 2, 3 ili 5 golova razlike. kad neko uspe da im "otkine" bodove, to je senzacija.

red devil 011

pre 12 godina

Al su navrnuli ljudi sa ovim koja je liga jaca, i citavo obrazlozenje baziraju na tome kako je Bilbao sinoc odigrao. Znaci posto je Bazel dobio Mancester, a blizu je i toga da eliminise Bajern posle dobijanja prve utakmice dvomeca, to znaci da je svajcarska liga najbolja na svetu?! Ili je druga iza spanske, objasnite nama zadrtima? Jedina nedoumica u vezi spanske lige je da li je bolja od italijanske, jer se u italijanskoj bar ne mogu sa 100% sigurnosti odabrati 2 tima koja ce zauzeti prva 2 mesta pre nego sto je sezona uopste pocela! Kakva je to liga gde je godinama po 20 poena razlike izmedju prvoplasiranog i treceplasiranog tima? Ove godine je bilo 20 POENA RAZLIKE TEK NA POLA SEZONE izmedju Reala na 1. i Valensije na 3. mestu! Jel to najjaca liga na svetu? Izmedju Valensije i Levantea na 4. mestu je jos dodatnih 9-10 poena razlike. Timovi koji su u prosloj deceniji tu i tamo uspevali da se probiju, tipa Valensija ili Sevilja, sada par godina kasnije muku muce da finansijski sastave kraj sa krajem! Nema sta, najjaci su... I jos nesto, da li Runi, Teri, Hart, Bejl i Dzerard igraju i Spaniji, ili Mata, Silva, Tores, De Gea i Reina igraju u Engleskoj? A igrali bi i Fabregas i Cavi Alonso (i Pike) jos uvek u Engleskoj da se Barsa i Real nisu umesali sa svojim milionima da ih vrate...posto nijedan drugi klub u Spaniji ne moze ni da zamisli da bez da proda pola tima dovodi igrace za te pare. Real i Barsa su uvek medju najjacim klubovima na kontinentu, ove godine su mozda i najjaci, i taj odnos snaga medju klubovima se cesto menja...ali snaga citave lige se ne menja bas toliko iz godine u godinu, a DEFINITIVNO se ne menja iz meca u mec kao sto bi neki ovde zeleli da prikazu.

Đorđe

pre 12 godina

Ferguson je veličina, legenda, ali u poslednje vreme dovodi loša pojačanja. Mančester nema nikakav vezni red i mislim da im je to najveći problem. Flečer, Kerik, O Šea... nisu igrači koji mogu da kontrolišu igru na sredini terena i uglavnom su u podređenom položaju čim protivnik ima igrače koji su jaki na lopti. Dok je Vidić bio zdrav, nekako ih je pokrivao u odbrani, ali sa njegovom povredom postali su bušni na sve strane. Definitivno im je neophodan kvalitetan igrač na sredini terena.

Ivan

pre 12 godina

Drago mi je da su izgubili i Siti i Junajted, dosta više tih prepotentnih engleza, kao i njihovih arapskih, ruskih i ko zna sve čijih vlasnika. Engleska liga je medijski najviše zastupljena i promovisana, ali najlepši i najkvalitetniji fudbal ipak se igra u Španiji.

garymac

pre 12 godina

Ser Aleks moze da mudruje koliko hoce, ali cinjenicno stanje je da Premijer liga u ovom trenutku bas dosta kaska za Primerom.
Jednostavno u Spaniji su oduvek bili igraci sa boljom tehnikom, ali su timovi iz Engleske taj nedostatak nadoknadjivali snagom, trcanjem i brzim fudbalom. Danas su Engleske ekipe sa par izuzetaka izgubile sve te osobine, pa neretko mozemo da vidimo kako su u direktnim duelima protivnici iz Evrope i jaci i brzi pa cak i vise trce.
To se nazalost dogodilo zbog neselektivnog kupovanja stranaca. Dok su uzimali igrace koji su bili po meri njihovog fudbala i koji mogu da igraju pravi ostrvski(muski fudbal) sve je bilo u redu.
Vise od polovine danasnjih igraca koji igraju u Premijer ligi do pre samo 15 godina ne bi mogli da izdrze tempo i snagu kojom se igralo tada, da ne kazem da bi im se smejali za faulove koje danas traze.
Volim taj ostvrski fudbal ali mi je zao sto tonu sve dublje i sto su potpuno izgubili identit. Danas mozemo da vidimo utakmice u Engleskoj na kojima se sviraju blazi faulovi nego u Italiji, sto je ranije bilo nezamislivo, a sve u cilju da bi zastitili te krhke strance koje su doveli, koji su opet lose uticali i na same Engleze.

Djavoli ste bas pravi...

pre 12 godina

Kao i obicno stari lisac ne moze da podnese poraz i ne vidi u sebi i timu problem. Odavno nisam gledao leprsaviju igru jednog tima(Bilbao). Trener Bijelsa izgleda malo kao nati profesor ali je odrzao lekciju Skotu. Ofsajd je bio ali da nisu dali taj gol dali bi prije i poslje toga gol.
Kad se ti oslanjas na igrace kao Gigs i iz prasnjavih albuma vadis Skolsa tako i treba da ti bude. Ferguson, vrijeme gazi sve pa i tebe idi u penziju i pusti druge da treniraju.
Atletiku svaka cast, odigrali su odlicno, milina je gledati kako ni jedan igrac nema problema sa loptom.

Đorđe

pre 12 godina

Ferguson je veličina, legenda, ali u poslednje vreme dovodi loša pojačanja. Mančester nema nikakav vezni red i mislim da im je to najveći problem. Flečer, Kerik, O Šea... nisu igrači koji mogu da kontrolišu igru na sredini terena i uglavnom su u podređenom položaju čim protivnik ima igrače koji su jaki na lopti. Dok je Vidić bio zdrav, nekako ih je pokrivao u odbrani, ali sa njegovom povredom postali su bušni na sve strane. Definitivno im je neophodan kvalitetan igrač na sredini terena.

dajmo malo ozbiljnosti

pre 12 godina

jeste, najlepsi i najbolji fudbal se igra u spaniji, ali ga igraju samo 2 tima - barsa i real.
ostali toliko zaostaju za njima da bi se neke ekipe iz sredine tabele primere borile za opstanak u premier ligi.

u primeri je levante 4. na tabeli a zaostaje 30-ak bodova za prvim realom?
o cemu pricate? kakva jaka liga? jedino sto je tu neizvesno je da li ce barsa i real pobediti sa 2, 3 ili 5 golova razlike. kad neko uspe da im "otkine" bodove, to je senzacija.

red devil 011

pre 12 godina

Al su navrnuli ljudi sa ovim koja je liga jaca, i citavo obrazlozenje baziraju na tome kako je Bilbao sinoc odigrao. Znaci posto je Bazel dobio Mancester, a blizu je i toga da eliminise Bajern posle dobijanja prve utakmice dvomeca, to znaci da je svajcarska liga najbolja na svetu?! Ili je druga iza spanske, objasnite nama zadrtima? Jedina nedoumica u vezi spanske lige je da li je bolja od italijanske, jer se u italijanskoj bar ne mogu sa 100% sigurnosti odabrati 2 tima koja ce zauzeti prva 2 mesta pre nego sto je sezona uopste pocela! Kakva je to liga gde je godinama po 20 poena razlike izmedju prvoplasiranog i treceplasiranog tima? Ove godine je bilo 20 POENA RAZLIKE TEK NA POLA SEZONE izmedju Reala na 1. i Valensije na 3. mestu! Jel to najjaca liga na svetu? Izmedju Valensije i Levantea na 4. mestu je jos dodatnih 9-10 poena razlike. Timovi koji su u prosloj deceniji tu i tamo uspevali da se probiju, tipa Valensija ili Sevilja, sada par godina kasnije muku muce da finansijski sastave kraj sa krajem! Nema sta, najjaci su... I jos nesto, da li Runi, Teri, Hart, Bejl i Dzerard igraju i Spaniji, ili Mata, Silva, Tores, De Gea i Reina igraju u Engleskoj? A igrali bi i Fabregas i Cavi Alonso (i Pike) jos uvek u Engleskoj da se Barsa i Real nisu umesali sa svojim milionima da ih vrate...posto nijedan drugi klub u Spaniji ne moze ni da zamisli da bez da proda pola tima dovodi igrace za te pare. Real i Barsa su uvek medju najjacim klubovima na kontinentu, ove godine su mozda i najjaci, i taj odnos snaga medju klubovima se cesto menja...ali snaga citave lige se ne menja bas toliko iz godine u godinu, a DEFINITIVNO se ne menja iz meca u mec kao sto bi neki ovde zeleli da prikazu.

Ivan

pre 12 godina

Drago mi je da su izgubili i Siti i Junajted, dosta više tih prepotentnih engleza, kao i njihovih arapskih, ruskih i ko zna sve čijih vlasnika. Engleska liga je medijski najviše zastupljena i promovisana, ali najlepši i najkvalitetniji fudbal ipak se igra u Španiji.

Krang

pre 12 godina

Evo i ispred moje zgrade se igra basket. "Muski" i "svako svakog moze da dobije". No-look pass ne postoji a trojku bez koske niko nije pogodio vec vise od godinu dana. Kad odu u blok da igraju cesto ostanu u jednocifrenom broju poena (od 21 mogucih).

Nisam siguran sta treba da se desi vise. Barca je obrisala patos sa manutd na Wembley-u. Od kako su uveli Ligu Sampiona, Engleski timovi su osvojili istu 3/20. Od toga dva na penale i jedan neverovatan splet dogadjaja ('98). U istom periodu, od 21 FIFA najboljih igraca na svetu JEDAN JEDINI je dosao iz engleske lige i taj sad igra u Spaniji. Iz Spanije ih je doslo 13.

Trenutno, prvi na tabeli je izgubio od CETVRTOPLASIRANOG PORTUGALSKE LIGE dok je drugi oduvan sa DOMACEG terena od PETOPLASIRANOG Spanske Lige. Jedini preostali u Ligi Sampiona, Chelsea, je upravo oterao trenera i sve je izvesno posle prve utakmice da nece daleko.

O kakvom vi kvalitetu pricate?

Davor

pre 12 godina

Najjaci su komentari klinaca od po 14 godina tipa": "Fergusona pregazilo vreme", "Nema pojma", "Gigs,Skols bla bla"..... Covek 25 godina trener u klubu koji svake nedelje gleda 70.000 ak hiljada gledalaca, osvojio sve zivo bukvalno...Zadnjih 4-5 godina 3 finala lige sampiona jednom osvojio(po drugi put),kazete nikakv tim nema a bori se za titulu sampiona engleske pored sitija koji je potrosio jedno milijardu dolara na pojacanja on doveo Janga... da ne nabrajam informisite se guglujte zato sluzi internet....Stvarno mi je glupo da objasnjavam ali iznerviram se ako nista drugo treba to postovati a ne pricati gluposti...Pozdrav za prave ljubitelje fudbala.

garymac

pre 12 godina

Ser Aleks moze da mudruje koliko hoce, ali cinjenicno stanje je da Premijer liga u ovom trenutku bas dosta kaska za Primerom.
Jednostavno u Spaniji su oduvek bili igraci sa boljom tehnikom, ali su timovi iz Engleske taj nedostatak nadoknadjivali snagom, trcanjem i brzim fudbalom. Danas su Engleske ekipe sa par izuzetaka izgubile sve te osobine, pa neretko mozemo da vidimo kako su u direktnim duelima protivnici iz Evrope i jaci i brzi pa cak i vise trce.
To se nazalost dogodilo zbog neselektivnog kupovanja stranaca. Dok su uzimali igrace koji su bili po meri njihovog fudbala i koji mogu da igraju pravi ostrvski(muski fudbal) sve je bilo u redu.
Vise od polovine danasnjih igraca koji igraju u Premijer ligi do pre samo 15 godina ne bi mogli da izdrze tempo i snagu kojom se igralo tada, da ne kazem da bi im se smejali za faulove koje danas traze.
Volim taj ostvrski fudbal ali mi je zao sto tonu sve dublje i sto su potpuno izgubili identit. Danas mozemo da vidimo utakmice u Engleskoj na kojima se sviraju blazi faulovi nego u Italiji, sto je ranije bilo nezamislivo, a sve u cilju da bi zastitili te krhke strance koje su doveli, koji su opet lose uticali i na same Engleze.

Djavoli ste bas pravi...

pre 12 godina

Kao i obicno stari lisac ne moze da podnese poraz i ne vidi u sebi i timu problem. Odavno nisam gledao leprsaviju igru jednog tima(Bilbao). Trener Bijelsa izgleda malo kao nati profesor ali je odrzao lekciju Skotu. Ofsajd je bio ali da nisu dali taj gol dali bi prije i poslje toga gol.
Kad se ti oslanjas na igrace kao Gigs i iz prasnjavih albuma vadis Skolsa tako i treba da ti bude. Ferguson, vrijeme gazi sve pa i tebe idi u penziju i pusti druge da treniraju.
Atletiku svaka cast, odigrali su odlicno, milina je gledati kako ni jedan igrac nema problema sa loptom.

Mazinho

pre 12 godina

Ja ne mogu da vjerujem da neki likovi odmah pocinju sa nerazumljivim komentarima Spanska liga jaca i tome sl.Sinoc je Bilbao nadigrao djavole,ali to nista ne znaci.Pa zadnjih godina u CL u polufinalu po tri Engleza,sad malo u padu,ali jedna Vila ili Everton bi pocijepali i Valensiju i Viljareal i Sevilju.ENGLESKA JE KOLIJEVKA FUDBALA I UVIJEK CE BITI NAJJACA.Pa pogledajte samo kakve su druga i treca liga Engleske i sve ce vam biti jasno...

Alex

pre 12 godina

Vreme engleskih klubova je odavno prošlo, što i dokazuju na utakmicama. Baš volim što je ovako mali baskijski klub, kao i Bazel potukao Mančester, kornjaču i njihove milione!

koljenica sa kupusom

pre 12 godina

@ Kao i obicno stari lisac ne moze da podnese poraz i ne vidi u sebi i timu problem. Odavno nisam gledao leprsaviju igru jednog tima(Bilbao). Trener Bijelsa izgleda malo kao nati profesor ali je odrzao lekciju Skotu. Ofsajd je bio ali da nisu dali taj gol dali bi prije i poslje toga gol.
Kad se ti oslanjas na igrace kao Gigs i iz prasnjavih albuma vadis Skolsa tako i treba da ti bude. Ferguson, vrijeme gazi sve pa i tebe idi u penziju i pusti druge da treniraju.
Atletiku svaka cast, odigrali su odlicno, milina je gledati kako ni jedan igrac nema problema sa loptom.

cemu ovakav komentar kad je covek priznao da ih je bilbao razbio pritom rekAo je DA JE sviran ofsajd pobedili bi , mada verovatno NEZASLUZENO

perhan

pre 12 godina

sve sto je bilbao imao, manchester nije, imena ne igraju fudbal i svaki tim moze da ima los dan, pa i barsa je primila 4 komada od osasune, a realno su bolji

Banja Luka

pre 12 godina

@Mazinho
Ajde ne pametuj...Villarreal i Everton su se vec jednom sastali u kvalifikacijama za Ligu Sampiona prije par sezona i to je bila sramota koliko je Everton bio inferioran u tim duelima.Villarreal ih je izbacio bez ikakvih problema.Zaboravljas da je taj isti Everton izgubio 0:5 od Dinama iz Bukuresta prije samo koju sezonu.
Sto se tice Aston Ville, oni vec dve godine zaredom ni u Ligu Evrope nisu bili u stanju da udju. I oba puta su ispadali od Rapida iz Beca.
Pogledaj ti malo bolje mec Espanyol-Barcelona, pa onda ocijenjuj kvalitet spanske lige.Onakvom igrom Espanyol bi "otresao" bilo koji tim u Evropi, osim Barce i Reala. Ovaj Manchester City, lider engleske lige, zadnih dvanaest mjeseci redovno gubi u gostima u Evro kupovima.Dynamo Kiev ih je razvalio u Ukrajini, Lech Poznan ih je takodje deklasirao(3:1), Napoli ih izbacio iz Lige Sampiona, a protiv Sportinga su djelovali katastrofalno.
I otkud ta "teorija" da u Spaniji igraju samo Barca i Real.Pa to sto su oni podigli igru na jedan potpuno novi, visi i za Engleze potpuno nedostupan nivo, ne znaci da je liga slaba.Koji bi to engleski tim bio u stanju da se bori za titulu sa Barcom i Realom?Besmislene tvrdnje...Manchester prosle godine bio smijesan protiv Barce u finalu Lige Sampiona.Sinoc ih Bilbao, koji je 20 bodova iza Reala, bukvalno razvalio.Tottenham izgubio 0:4 od Reala.Samo u zadnjih 10 godina, Spanija je dala brojne timove koji su igrali Ligu Sampiona ili su eventualno dobijali sansu da se kroz kvalifikacije bore za istu(osim Barce i Reala, tu su bili Atletico Madrid, Deportivo La Coruna, Valencia, Sevilla, Betis, Mallorca, Real Sociedad, Athletic Bilbao, Villarreal, Osasuna,....).Iz engleske uvijek isti: Chelsea, Man Utd, Arsenal i Liverpool.Sad se tu ukljucili i Tottenham i Man City, ali bez ikakvog rezultata, a ulozili silne milione, milijarde.Tottenham prosle godine na srecu prosao, da bi se potom izbrukao protiv Real Madrida.
Ne zaboravi da ovaj Athletic Bilbao ne trosi milione, da u timu nema Spanaca, vec da igraju samo Baskijci.A i to pravilo su malo ublazili, jer svojevremeno, igraci su morali biti rodjeni u Baskiji.

i bogati plaču

pre 12 godina

Uvijek mi je drago kada "mali" pobijedi velikog, kao Apoel neko veče ili Bilbao sinoć. Pogotov danas, u društvu kapitala, pokazuju da ne možesš parama kupiti sve.

paki

pre 12 godina

Mozda nije najjaca ali je najaktraktivnija engleska liga. Necu da gledam Primeru, dva kluba iz sredine a ne znam ni jednog igraca, ili seriju A gde su odavno taktika, simuliranje, namestanje itd ubili fudbal.

čovek

pre 12 godina

Prvo, u vezi komentara kako je španska liga nejaka i kako se sve svodi na Real i Barselonu, Bilbao zaostaje 30 bodova za Realom ali bi Partizan i Zvezdu P O M E O sinoć sa terena a na tabeli bi oba zaostajala za njim 20 bodova.
A što se tiče igre protiv Mančestera, nije toliko impresivan rezultat, već trčanje, požrtvovanost i koncentracija svih 95 minuta. Ja nisam odavno video bolju ekipu na Old Trafordu protiv domaćina.
Mislimo i sanjajmo o tome!

Ryann

pre 12 godina

E moje usijane glave, pravi primer onoga što zovemo "srpska posla". Voleo bih da vas čujem posle revanš utakmica, jer zapamtite, Ferguson se uvek poslednji smeje....

saha

pre 12 godina

Sramotno je da Evans nosi dres Mancestera,to odavno pricam.Ali za to je kriv Ferguson,ne znam gde je njemu to veliko znanje i islustvo kad je ovaj igrac u pitanju??? Pa ovaj ni za drugu ligu Islanda nije!!! Show...

Marinho

pre 12 godina

Ovo je dobar primer podcenjivanja protivnika. Atletiko i Sporting su bili odlicni, ali treba uzeti u obzir da ni City, ni United nisu izasli u najjacim sastavima. U drugom poluvremenu su dominirali, ali kasno. I da kazem ovim ekspertima sto pljuju Fergusona da na vasu zalost United ide dalje.

Minhenski boem

pre 12 godina

Najbolji fudbal se igra u Bundes Ligi, možda su Barsa i Real jači od svih timova zajedno izuzev Bajerna, ali oni su isto tako jači i od svih engleskih, te dvije ekipe su krem, ali sveukupno, najinteresantnija je njemacka liga, ko prati baš, zna o čemu pričam. Englezi su precjenili mnoge fudbalere jer su bogataši vlasnici koji se razbacuju i tako stvaraju nerealnu sliku. Npr. Englezi daju 40 miliona za drvo od Kerola, a iz Bundes lige dodje Demba Ba za manje od 10, a uporedite ih!? Kejhil onaj u Čelzi prešao za blizu 20, Henderson za 25, Dauning za 20... to su pet puta veće od realnih cijena tih igrača, a Podolski npr za 13 dolazi u Arsenal. U Bundes ligi nema toliko para ali sigurno ima isto, ako ne i više kvaliteta, videćete sad kad eksplodiraju Gece, Humels, Rojs, Kros, Dreksler, Širle, Bender... Pare su ubile fudbal. Barselona doduše ima najjaci tim na planeti, ono je savršenstvo i njima ne treba dopustiti da se takmiče uopšte :)

ilidzinjo

pre 12 godina

ferguson je smijesan,treso se ko papa juce,zamalo ga herc nije opalio,uzeo je 2 puta ligu prvaka za 20 godina.to je murinjo uzeo za 5 godina vec ili gvardiola,.engleska liga je zanimljiva zbog snage i trcanja,ali tehnicki su nize u odnosu na spansku ligu.bilbao tim za kojeg nikad nijedan stranac nije igrao,to je pojam,juce su mjenjali ritam kako su htjeli.jedva cekam uzvrat ,bice to demonstracija sile,jer u bilbau barselona tesko kad pobijedi,a ne mamcester.nek ferguson ponese nitroglicerina ,bice blizu infarkta.........

Nevis

pre 12 godina

Енглеска лига је у паду јер су инвестиције од пре пет и више година остариле и време је за "свежу крв", тј. младе играче. То се не дешава звог опште финансијске кризе и несигурности и због глобалног поскупљења фудбалера које су управо изазвали Енглези неразумном куповином свега и сваког. Манчестер мора да уложи барем 400 милиона да би се вратио на старе стазе, а Челзи једно 600! Управо што Шпанци и Италијани играју у Енглеској је доказ да Шпанци и Италијани имају и своје играче, а Енглези су потпуно баталили своје младе у користи странаца. Шта рећи када Милан дугује НУЛА евра а Манчестер 750 милиона?! Енглеска лига је уједаначена, али није квалитетна: још увек се игра застарели начин фудбала због којег Манчестер редовно губи од екипа које играју модерно и то баш губи. Италија ће постати најјача лига поново, јер ту тимови улажу јако мало, више се баве квалитетним скаутингом. Погледајте Наполи, Палермо, препуно сјајних играча!

Marko

pre 12 godina

Secam se da je SAF rekao pre pocetka ove ili prosle sezone kako nikome nije zagarantovano mesto u timu pa ni Vidicu... Vidicu ti da povecas platu i da mu dovedes jednog koji ce da ga cuva od likova kao sto je De Jong da ga ne povrede.

Runpe

pre 12 godina

Volim španski fudbal, ali moram priznati da je premier ipak za nijansu jači, ali je ta nijansa mala i svake godine sve manja. S obzirom da su englezi godinama unazad ulagali 2 ili 3 puta više u pojačanja od španaca, a čak stoji podatak da je 15-tim premiera bogatiji od 4-tog primere, bruka je koliko je mala razlika između liga. Razlog je u izrazitom talentu na strani španaca i uopšte latinskog dijela koji igra u primeri. Nađite jednog engleza koji se proslavio igrajući u inostranstvu. A da je organizaciono najbolja premier liga, stadioni, prenosi i ostalo, tu nema dileme, marketing čuda radi, a ulaznice skuplje u španiji

ČEDA VELJA

pre 12 godina

jeste, najlepsi i najbolji fudbal se igra u spaniji, ali ga igraju samo 2 tima - barsa i real.
ostali toliko zaostaju za njima da bi se neke ekipe iz sredine tabele primere borile za opstanak u premier ligi.
Barsa i Real bi u svakoj ligi bili daleko ispred svih...

dajmo malo statistike

pre 12 godina

jeste, najlepsi i najbolji fudbal se igra u spaniji, ali ga igraju samo 2 tima - barsa i real.
ostali toliko zaostaju za njima da bi se neke ekipe iz sredine tabele primere borile za opstanak u premier ligi.

u primeri je levante 4. na tabeli a zaostaje 30-ak bodova za prvim realom?
o cemu pricate? kakva jaka liga? jedino sto je tu neizvesno je da li ce barsa i real pobediti sa 2, 3 ili 5 golova razlike. kad neko uspe da im "otkine" bodove, to je senzacija.
(dajmo malo ozbiljnosti, 9. mart 2012 11:02)

upravu si, zato veliki mancester ispadne od bazela iz lige sampiona, zatim izgubi na old trafordu od Bilba-a, osrednjeg tima iz "slabije" lige kojem Barsa i Real beze 30ak bodova.

BAYERN recordmeister

pre 12 godina

A gde je Bane da pude veci katolikm od samnog pape,odnosno da se prsi kada je i sam Ferguson priznao poraz
hehehehehe

Babin_zub

pre 12 godina

Sto se przite?Fergy je pokazao koliko mu znaci to takmicenje izvevsi drugi tim na teren.Zali se na odbranu a na klupi mu sedi Ferdinand.U onom ritmu u igri drzi Gigsa.Trpi onakve gluposti od Cicarita 90 minuta.Ferguson kom je stalo do utakmice ne bi tako postavio igru.Bilbau svaka cast.

Ivan

pre 12 godina

Drago mi je da su izgubili i Siti i Junajted, dosta više tih prepotentnih engleza, kao i njihovih arapskih, ruskih i ko zna sve čijih vlasnika. Engleska liga je medijski najviše zastupljena i promovisana, ali najlepši i najkvalitetniji fudbal ipak se igra u Španiji.

garymac

pre 12 godina

Ser Aleks moze da mudruje koliko hoce, ali cinjenicno stanje je da Premijer liga u ovom trenutku bas dosta kaska za Primerom.
Jednostavno u Spaniji su oduvek bili igraci sa boljom tehnikom, ali su timovi iz Engleske taj nedostatak nadoknadjivali snagom, trcanjem i brzim fudbalom. Danas su Engleske ekipe sa par izuzetaka izgubile sve te osobine, pa neretko mozemo da vidimo kako su u direktnim duelima protivnici iz Evrope i jaci i brzi pa cak i vise trce.
To se nazalost dogodilo zbog neselektivnog kupovanja stranaca. Dok su uzimali igrace koji su bili po meri njihovog fudbala i koji mogu da igraju pravi ostrvski(muski fudbal) sve je bilo u redu.
Vise od polovine danasnjih igraca koji igraju u Premijer ligi do pre samo 15 godina ne bi mogli da izdrze tempo i snagu kojom se igralo tada, da ne kazem da bi im se smejali za faulove koje danas traze.
Volim taj ostvrski fudbal ali mi je zao sto tonu sve dublje i sto su potpuno izgubili identit. Danas mozemo da vidimo utakmice u Engleskoj na kojima se sviraju blazi faulovi nego u Italiji, sto je ranije bilo nezamislivo, a sve u cilju da bi zastitili te krhke strance koje su doveli, koji su opet lose uticali i na same Engleze.

Mazinho

pre 12 godina

Ja ne mogu da vjerujem da neki likovi odmah pocinju sa nerazumljivim komentarima Spanska liga jaca i tome sl.Sinoc je Bilbao nadigrao djavole,ali to nista ne znaci.Pa zadnjih godina u CL u polufinalu po tri Engleza,sad malo u padu,ali jedna Vila ili Everton bi pocijepali i Valensiju i Viljareal i Sevilju.ENGLESKA JE KOLIJEVKA FUDBALA I UVIJEK CE BITI NAJJACA.Pa pogledajte samo kakve su druga i treca liga Engleske i sve ce vam biti jasno...

Djavoli ste bas pravi...

pre 12 godina

Kao i obicno stari lisac ne moze da podnese poraz i ne vidi u sebi i timu problem. Odavno nisam gledao leprsaviju igru jednog tima(Bilbao). Trener Bijelsa izgleda malo kao nati profesor ali je odrzao lekciju Skotu. Ofsajd je bio ali da nisu dali taj gol dali bi prije i poslje toga gol.
Kad se ti oslanjas na igrace kao Gigs i iz prasnjavih albuma vadis Skolsa tako i treba da ti bude. Ferguson, vrijeme gazi sve pa i tebe idi u penziju i pusti druge da treniraju.
Atletiku svaka cast, odigrali su odlicno, milina je gledati kako ni jedan igrac nema problema sa loptom.

dajmo malo ozbiljnosti

pre 12 godina

jeste, najlepsi i najbolji fudbal se igra u spaniji, ali ga igraju samo 2 tima - barsa i real.
ostali toliko zaostaju za njima da bi se neke ekipe iz sredine tabele primere borile za opstanak u premier ligi.

u primeri je levante 4. na tabeli a zaostaje 30-ak bodova za prvim realom?
o cemu pricate? kakva jaka liga? jedino sto je tu neizvesno je da li ce barsa i real pobediti sa 2, 3 ili 5 golova razlike. kad neko uspe da im "otkine" bodove, to je senzacija.

red devil 011

pre 12 godina

Al su navrnuli ljudi sa ovim koja je liga jaca, i citavo obrazlozenje baziraju na tome kako je Bilbao sinoc odigrao. Znaci posto je Bazel dobio Mancester, a blizu je i toga da eliminise Bajern posle dobijanja prve utakmice dvomeca, to znaci da je svajcarska liga najbolja na svetu?! Ili je druga iza spanske, objasnite nama zadrtima? Jedina nedoumica u vezi spanske lige je da li je bolja od italijanske, jer se u italijanskoj bar ne mogu sa 100% sigurnosti odabrati 2 tima koja ce zauzeti prva 2 mesta pre nego sto je sezona uopste pocela! Kakva je to liga gde je godinama po 20 poena razlike izmedju prvoplasiranog i treceplasiranog tima? Ove godine je bilo 20 POENA RAZLIKE TEK NA POLA SEZONE izmedju Reala na 1. i Valensije na 3. mestu! Jel to najjaca liga na svetu? Izmedju Valensije i Levantea na 4. mestu je jos dodatnih 9-10 poena razlike. Timovi koji su u prosloj deceniji tu i tamo uspevali da se probiju, tipa Valensija ili Sevilja, sada par godina kasnije muku muce da finansijski sastave kraj sa krajem! Nema sta, najjaci su... I jos nesto, da li Runi, Teri, Hart, Bejl i Dzerard igraju i Spaniji, ili Mata, Silva, Tores, De Gea i Reina igraju u Engleskoj? A igrali bi i Fabregas i Cavi Alonso (i Pike) jos uvek u Engleskoj da se Barsa i Real nisu umesali sa svojim milionima da ih vrate...posto nijedan drugi klub u Spaniji ne moze ni da zamisli da bez da proda pola tima dovodi igrace za te pare. Real i Barsa su uvek medju najjacim klubovima na kontinentu, ove godine su mozda i najjaci, i taj odnos snaga medju klubovima se cesto menja...ali snaga citave lige se ne menja bas toliko iz godine u godinu, a DEFINITIVNO se ne menja iz meca u mec kao sto bi neki ovde zeleli da prikazu.

Minhenski boem

pre 12 godina

Najbolji fudbal se igra u Bundes Ligi, možda su Barsa i Real jači od svih timova zajedno izuzev Bajerna, ali oni su isto tako jači i od svih engleskih, te dvije ekipe su krem, ali sveukupno, najinteresantnija je njemacka liga, ko prati baš, zna o čemu pričam. Englezi su precjenili mnoge fudbalere jer su bogataši vlasnici koji se razbacuju i tako stvaraju nerealnu sliku. Npr. Englezi daju 40 miliona za drvo od Kerola, a iz Bundes lige dodje Demba Ba za manje od 10, a uporedite ih!? Kejhil onaj u Čelzi prešao za blizu 20, Henderson za 25, Dauning za 20... to su pet puta veće od realnih cijena tih igrača, a Podolski npr za 13 dolazi u Arsenal. U Bundes ligi nema toliko para ali sigurno ima isto, ako ne i više kvaliteta, videćete sad kad eksplodiraju Gece, Humels, Rojs, Kros, Dreksler, Širle, Bender... Pare su ubile fudbal. Barselona doduše ima najjaci tim na planeti, ono je savršenstvo i njima ne treba dopustiti da se takmiče uopšte :)

Krang

pre 12 godina

Evo i ispred moje zgrade se igra basket. "Muski" i "svako svakog moze da dobije". No-look pass ne postoji a trojku bez koske niko nije pogodio vec vise od godinu dana. Kad odu u blok da igraju cesto ostanu u jednocifrenom broju poena (od 21 mogucih).

Nisam siguran sta treba da se desi vise. Barca je obrisala patos sa manutd na Wembley-u. Od kako su uveli Ligu Sampiona, Engleski timovi su osvojili istu 3/20. Od toga dva na penale i jedan neverovatan splet dogadjaja ('98). U istom periodu, od 21 FIFA najboljih igraca na svetu JEDAN JEDINI je dosao iz engleske lige i taj sad igra u Spaniji. Iz Spanije ih je doslo 13.

Trenutno, prvi na tabeli je izgubio od CETVRTOPLASIRANOG PORTUGALSKE LIGE dok je drugi oduvan sa DOMACEG terena od PETOPLASIRANOG Spanske Lige. Jedini preostali u Ligi Sampiona, Chelsea, je upravo oterao trenera i sve je izvesno posle prve utakmice da nece daleko.

O kakvom vi kvalitetu pricate?

Alex

pre 12 godina

Vreme engleskih klubova je odavno prošlo, što i dokazuju na utakmicama. Baš volim što je ovako mali baskijski klub, kao i Bazel potukao Mančester, kornjaču i njihove milione!

Đorđe

pre 12 godina

Ferguson je veličina, legenda, ali u poslednje vreme dovodi loša pojačanja. Mančester nema nikakav vezni red i mislim da im je to najveći problem. Flečer, Kerik, O Šea... nisu igrači koji mogu da kontrolišu igru na sredini terena i uglavnom su u podređenom položaju čim protivnik ima igrače koji su jaki na lopti. Dok je Vidić bio zdrav, nekako ih je pokrivao u odbrani, ali sa njegovom povredom postali su bušni na sve strane. Definitivno im je neophodan kvalitetan igrač na sredini terena.

ilidzinjo

pre 12 godina

ferguson je smijesan,treso se ko papa juce,zamalo ga herc nije opalio,uzeo je 2 puta ligu prvaka za 20 godina.to je murinjo uzeo za 5 godina vec ili gvardiola,.engleska liga je zanimljiva zbog snage i trcanja,ali tehnicki su nize u odnosu na spansku ligu.bilbao tim za kojeg nikad nijedan stranac nije igrao,to je pojam,juce su mjenjali ritam kako su htjeli.jedva cekam uzvrat ,bice to demonstracija sile,jer u bilbau barselona tesko kad pobijedi,a ne mamcester.nek ferguson ponese nitroglicerina ,bice blizu infarkta.........

ČEDA VELJA

pre 12 godina

jeste, najlepsi i najbolji fudbal se igra u spaniji, ali ga igraju samo 2 tima - barsa i real.
ostali toliko zaostaju za njima da bi se neke ekipe iz sredine tabele primere borile za opstanak u premier ligi.
Barsa i Real bi u svakoj ligi bili daleko ispred svih...

Marinho

pre 12 godina

Ovo je dobar primer podcenjivanja protivnika. Atletiko i Sporting su bili odlicni, ali treba uzeti u obzir da ni City, ni United nisu izasli u najjacim sastavima. U drugom poluvremenu su dominirali, ali kasno. I da kazem ovim ekspertima sto pljuju Fergusona da na vasu zalost United ide dalje.

koljenica sa kupusom

pre 12 godina

@ Kao i obicno stari lisac ne moze da podnese poraz i ne vidi u sebi i timu problem. Odavno nisam gledao leprsaviju igru jednog tima(Bilbao). Trener Bijelsa izgleda malo kao nati profesor ali je odrzao lekciju Skotu. Ofsajd je bio ali da nisu dali taj gol dali bi prije i poslje toga gol.
Kad se ti oslanjas na igrace kao Gigs i iz prasnjavih albuma vadis Skolsa tako i treba da ti bude. Ferguson, vrijeme gazi sve pa i tebe idi u penziju i pusti druge da treniraju.
Atletiku svaka cast, odigrali su odlicno, milina je gledati kako ni jedan igrac nema problema sa loptom.

cemu ovakav komentar kad je covek priznao da ih je bilbao razbio pritom rekAo je DA JE sviran ofsajd pobedili bi , mada verovatno NEZASLUZENO

Ryann

pre 12 godina

E moje usijane glave, pravi primer onoga što zovemo "srpska posla". Voleo bih da vas čujem posle revanš utakmica, jer zapamtite, Ferguson se uvek poslednji smeje....

dajmo malo statistike

pre 12 godina

jeste, najlepsi i najbolji fudbal se igra u spaniji, ali ga igraju samo 2 tima - barsa i real.
ostali toliko zaostaju za njima da bi se neke ekipe iz sredine tabele primere borile za opstanak u premier ligi.

u primeri je levante 4. na tabeli a zaostaje 30-ak bodova za prvim realom?
o cemu pricate? kakva jaka liga? jedino sto je tu neizvesno je da li ce barsa i real pobediti sa 2, 3 ili 5 golova razlike. kad neko uspe da im "otkine" bodove, to je senzacija.
(dajmo malo ozbiljnosti, 9. mart 2012 11:02)

upravu si, zato veliki mancester ispadne od bazela iz lige sampiona, zatim izgubi na old trafordu od Bilba-a, osrednjeg tima iz "slabije" lige kojem Barsa i Real beze 30ak bodova.

Banja Luka

pre 12 godina

@Mazinho
Ajde ne pametuj...Villarreal i Everton su se vec jednom sastali u kvalifikacijama za Ligu Sampiona prije par sezona i to je bila sramota koliko je Everton bio inferioran u tim duelima.Villarreal ih je izbacio bez ikakvih problema.Zaboravljas da je taj isti Everton izgubio 0:5 od Dinama iz Bukuresta prije samo koju sezonu.
Sto se tice Aston Ville, oni vec dve godine zaredom ni u Ligu Evrope nisu bili u stanju da udju. I oba puta su ispadali od Rapida iz Beca.
Pogledaj ti malo bolje mec Espanyol-Barcelona, pa onda ocijenjuj kvalitet spanske lige.Onakvom igrom Espanyol bi "otresao" bilo koji tim u Evropi, osim Barce i Reala. Ovaj Manchester City, lider engleske lige, zadnih dvanaest mjeseci redovno gubi u gostima u Evro kupovima.Dynamo Kiev ih je razvalio u Ukrajini, Lech Poznan ih je takodje deklasirao(3:1), Napoli ih izbacio iz Lige Sampiona, a protiv Sportinga su djelovali katastrofalno.
I otkud ta "teorija" da u Spaniji igraju samo Barca i Real.Pa to sto su oni podigli igru na jedan potpuno novi, visi i za Engleze potpuno nedostupan nivo, ne znaci da je liga slaba.Koji bi to engleski tim bio u stanju da se bori za titulu sa Barcom i Realom?Besmislene tvrdnje...Manchester prosle godine bio smijesan protiv Barce u finalu Lige Sampiona.Sinoc ih Bilbao, koji je 20 bodova iza Reala, bukvalno razvalio.Tottenham izgubio 0:4 od Reala.Samo u zadnjih 10 godina, Spanija je dala brojne timove koji su igrali Ligu Sampiona ili su eventualno dobijali sansu da se kroz kvalifikacije bore za istu(osim Barce i Reala, tu su bili Atletico Madrid, Deportivo La Coruna, Valencia, Sevilla, Betis, Mallorca, Real Sociedad, Athletic Bilbao, Villarreal, Osasuna,....).Iz engleske uvijek isti: Chelsea, Man Utd, Arsenal i Liverpool.Sad se tu ukljucili i Tottenham i Man City, ali bez ikakvog rezultata, a ulozili silne milione, milijarde.Tottenham prosle godine na srecu prosao, da bi se potom izbrukao protiv Real Madrida.
Ne zaboravi da ovaj Athletic Bilbao ne trosi milione, da u timu nema Spanaca, vec da igraju samo Baskijci.A i to pravilo su malo ublazili, jer svojevremeno, igraci su morali biti rodjeni u Baskiji.

paki

pre 12 godina

Mozda nije najjaca ali je najaktraktivnija engleska liga. Necu da gledam Primeru, dva kluba iz sredine a ne znam ni jednog igraca, ili seriju A gde su odavno taktika, simuliranje, namestanje itd ubili fudbal.

Runpe

pre 12 godina

Volim španski fudbal, ali moram priznati da je premier ipak za nijansu jači, ali je ta nijansa mala i svake godine sve manja. S obzirom da su englezi godinama unazad ulagali 2 ili 3 puta više u pojačanja od španaca, a čak stoji podatak da je 15-tim premiera bogatiji od 4-tog primere, bruka je koliko je mala razlika između liga. Razlog je u izrazitom talentu na strani španaca i uopšte latinskog dijela koji igra u primeri. Nađite jednog engleza koji se proslavio igrajući u inostranstvu. A da je organizaciono najbolja premier liga, stadioni, prenosi i ostalo, tu nema dileme, marketing čuda radi, a ulaznice skuplje u španiji

Davor

pre 12 godina

Najjaci su komentari klinaca od po 14 godina tipa": "Fergusona pregazilo vreme", "Nema pojma", "Gigs,Skols bla bla"..... Covek 25 godina trener u klubu koji svake nedelje gleda 70.000 ak hiljada gledalaca, osvojio sve zivo bukvalno...Zadnjih 4-5 godina 3 finala lige sampiona jednom osvojio(po drugi put),kazete nikakv tim nema a bori se za titulu sampiona engleske pored sitija koji je potrosio jedno milijardu dolara na pojacanja on doveo Janga... da ne nabrajam informisite se guglujte zato sluzi internet....Stvarno mi je glupo da objasnjavam ali iznerviram se ako nista drugo treba to postovati a ne pricati gluposti...Pozdrav za prave ljubitelje fudbala.

Nevis

pre 12 godina

Енглеска лига је у паду јер су инвестиције од пре пет и више година остариле и време је за "свежу крв", тј. младе играче. То се не дешава звог опште финансијске кризе и несигурности и због глобалног поскупљења фудбалера које су управо изазвали Енглези неразумном куповином свега и сваког. Манчестер мора да уложи барем 400 милиона да би се вратио на старе стазе, а Челзи једно 600! Управо што Шпанци и Италијани играју у Енглеској је доказ да Шпанци и Италијани имају и своје играче, а Енглези су потпуно баталили своје младе у користи странаца. Шта рећи када Милан дугује НУЛА евра а Манчестер 750 милиона?! Енглеска лига је уједаначена, али није квалитетна: још увек се игра застарели начин фудбала због којег Манчестер редовно губи од екипа које играју модерно и то баш губи. Италија ће постати најјача лига поново, јер ту тимови улажу јако мало, више се баве квалитетним скаутингом. Погледајте Наполи, Палермо, препуно сјајних играча!

Marko

pre 12 godina

Secam se da je SAF rekao pre pocetka ove ili prosle sezone kako nikome nije zagarantovano mesto u timu pa ni Vidicu... Vidicu ti da povecas platu i da mu dovedes jednog koji ce da ga cuva od likova kao sto je De Jong da ga ne povrede.

saha

pre 12 godina

Sramotno je da Evans nosi dres Mancestera,to odavno pricam.Ali za to je kriv Ferguson,ne znam gde je njemu to veliko znanje i islustvo kad je ovaj igrac u pitanju??? Pa ovaj ni za drugu ligu Islanda nije!!! Show...

BAYERN recordmeister

pre 12 godina

A gde je Bane da pude veci katolikm od samnog pape,odnosno da se prsi kada je i sam Ferguson priznao poraz
hehehehehe

i bogati plaču

pre 12 godina

Uvijek mi je drago kada "mali" pobijedi velikog, kao Apoel neko veče ili Bilbao sinoć. Pogotov danas, u društvu kapitala, pokazuju da ne možesš parama kupiti sve.

čovek

pre 12 godina

Prvo, u vezi komentara kako je španska liga nejaka i kako se sve svodi na Real i Barselonu, Bilbao zaostaje 30 bodova za Realom ali bi Partizan i Zvezdu P O M E O sinoć sa terena a na tabeli bi oba zaostajala za njim 20 bodova.
A što se tiče igre protiv Mančestera, nije toliko impresivan rezultat, već trčanje, požrtvovanost i koncentracija svih 95 minuta. Ja nisam odavno video bolju ekipu na Old Trafordu protiv domaćina.
Mislimo i sanjajmo o tome!

Babin_zub

pre 12 godina

Sto se przite?Fergy je pokazao koliko mu znaci to takmicenje izvevsi drugi tim na teren.Zali se na odbranu a na klupi mu sedi Ferdinand.U onom ritmu u igri drzi Gigsa.Trpi onakve gluposti od Cicarita 90 minuta.Ferguson kom je stalo do utakmice ne bi tako postavio igru.Bilbau svaka cast.

perhan

pre 12 godina

sve sto je bilbao imao, manchester nije, imena ne igraju fudbal i svaki tim moze da ima los dan, pa i barsa je primila 4 komada od osasune, a realno su bolji