Petak, 10.02.2012.

09:30

Sampras: "Novak je neverovatan"

Legendarni Pit Sampras rekao je da je oduševljen igrama srpskog tenisera Novaka Đokovića od početka prošle godine.

Izvor: JT

Sampras: "Novak je neverovatan" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 12 godina

@Jovo Krovo

Zaboravio si da uracunas zavrsni masters turnir koji je Federer osvojio, a Novak nije. Za taj masters turnir se dobija duplo vise novca, i 50% vise poena od bilo kog drugog mastersa.

Inspector Bloch

pre 12 godina

PA, @Nikola vama bas tesko pada da niste u pravu ?
Ali, ako kazete, ko je vise uzeo titula, je bolji i TACKA- klimava vam ta tacka jer ona stoji jos uvek iza imena R.levera..tako da je 'zvanicno ta 2006 RF DRUGA a Novakova 3!Ako cete uitinu- kako statistika kaze;

No, meni se cini da ste vi prespavali, ili ste lose obavesteni o svim previranjima, NOVIM rezonovanjima, NOVIM preispitivanjima pojma
GOAT-a;Steta jer bi ste onda znali, da se do Novaka,-to kazem bez ikakve arogancije- uistinu nekako samo zbrajale te titule...pa ko ih je vise uzeo..bez da su se drugi parametri razmatrali; MEDUTIM, vec negde od IW, a sigurno posle SW i USO, su ne samo vedete tipa Samprasa,Agasij, Mekinroa..poceli glasno i da PREISPITUJU konkurenciju RF- to je od njih krenulo a ne od nadmenih SRBENDI, kako nas lepo kvalifikujete ! Cak i jedan P.Bodo /zaljubljenikRF/je hteo-nehteo o tome morao da pise; cemu to grcevito drzanje RF na rivalitetu sa Nadalom?Shvatate li vi da covek pise knjiu,D.MARKOWITZ/radi u Tennis magazinu.tennis netu/ pod naslovom;
Çhasing the GOAT: Roger,Rafa en Nole'?..Kako to ako i on samo broji titule?Zar jos niste shvatili da je 'slucaj Dokovic'izmenio tenisku kartu?

Moj savet vam je da ispostujete,ono sto se ovog momenta dogada, nemojte biti naivni da ce Sampras tek tako lako pristati da mu RF preuzme sve; ili da Agasi nece glasno reci:pa stanite ja imam gold grand slem- RF ga nema! Svi se oni bora za mesto u istoriji!
A, bogami ja malopre odgledah RF poraz od Iznera..ne obecava previse!
ON da igra posle toliko godina DC, na svom terenu, u gotovo fanaticnoj atmosferi..i izgubi?Pa ovo igranje, sledece nedelje u Roterdamu? Ne znam sta ce ostati od tog goat-a na kraju,ali sve ovo ne mirise na dobro- po njega;

A, Novak dobija samo ZASLUZENO i to verujte mi na kasicicu!

Svako dobro i ostajte pozdravljeni,

Jovo Krovo

pre 12 godina

NE! Ko ima vise titula, taj je bolji TACKA! Federer je osvojio 12 titula u 2006toj, 4 mastersa, 3 grend slema, zavrsni masters kup, i igrao sva 4 finala grend slem turnira. ...
(Nikola, 10. februar 2012 18:50)

Pa vidis nindzo, ako ti je vec do cinjenica i realnosti - kada se racunaju medalje sa OI, na primer, ne sabiraju se babe i zabe. Uspesniji je onaj ko ima vise zlatnih, i TACKA! Ako 2 ekipe (pojedinca) imaju isti broj zlatnih, onda ko ima vise srebrnih itd. Tako je. Tako da, 3 grend slema i 5 mastersa > 3 grend slema i 4 mastersa.

Znaci, kao sto sam kazes, bez stereotipa, pogledaj cinjenice, budi malo realan i nemoj da branis Federera jer je ispao los tako!!

marko

pre 12 godina

Da li je ikad neki teniser pobedjivao 7 puta za redom u finalima najboljeg, a potom i drugog igraca ATP liste? Pri tome taj prvi, a potom drugi, je osvojio 10 slamova, igra u zivotnoj formi jer da nije tako sigurno ne bi bio u finalima, i pri tome je u najboljim igrackim godinama. To je koliko se ja razumem u sportove, pocevsi od par-nepar, preko tapkanja slicica, pa sve do tenisa, TOTALNA dominacija. I za kraj, nije neverovatno, nego je cista realnost, pa prema tome uzivajte, ovo se jos nikad nije desilo.

Nikola

pre 12 godina

@Distreksn

Ne, nisam hejter. Kad gledam Novaka, skacem, vristim, urlam. Federer mi je jedan od najantipaticnijih likova na ATP tour-u. Covek igra prelep tenis, ali je mnogo uobrazen, zbog toga ga ne volim, dok Nadala recimo obozavam.

@dendza

Ja sam to i naveo u postu. Novak je imao 5 puta tezi put do tih titula nego Federer.

Ali mi ovde ne pricamo o tome!

Kada se prica ko je najbolji teniser svih vremena, ili ko je imao najuspesniju sezonu, ne uzimaju se svi teniseri u obzir, pa onda ko je od njih imao najtezi zreb na turnirima, tipa Sampras je osvojio 14 grend slemova, ali je zato imao Peru u finalu, dok je Federer osvojio 16 grend slemova, ali je zato imao Ziku u finali, a Pera je bolji od Zike i bla bla

NE! Ko ima vise titula, taj je bolji TACKA! Federer je osvojio 12 titula u 2006toj, 4 mastersa, 3 grend slema, zavrsni masters kup, i igrao sva 4 finala grend slem turnira. TO je najbolja sezona po rezultatima u istoriji tenisa. Spekulacije sta bi bilo da je ovaj tad igrao, to mozemo da nagadjamo i da pretpostavljamo do sutra.

Ajde budite realni, ne ponasajte se kao stereotip najgore Srbende. Mi smo najbolji, ovo vase se ne racuna jer nama to ne ide u korist.

Iskulirajte malo, i pogledajte cinjenica. Novak moze vrlo lako da postane najbolji teniser u istoriji tenisa, ali nemojte govoriti i forisirati stvari i cinjenice koje nisu tacne.

Smilica

pre 12 godina

Sampras: "Novak je neverovatan"
Ja bih dodala :
Novak je NEPOBEDIV
NEDOSTIZAN
NEUNISTIV
NESAVLADIV
NESVAKIDASNJI
NEBESKI
NASMEJANI
NAJBOLJI
NAJIZDRZLJIVIJI
NAJPAMETNIJI
NAJINTELIGENTNIJI
NAJ FER PLAY
NAJBOLJI RETERNER
NAJ,NAJ,NAJ.....
Sta bi tek bilo da mu nije Tod Martin "unistio " servis????
Vec bi imao min 8 GS titula a dace bog imace ih vise i od Federera.
Secam se pre nekoliko godina kada je NO1E kroz smeh rekao
"sta mogu rodjen sam u nezgodno vreme RN i RF" ni sam ne znajuci da ce ih kroz koju godinu redovno pobedjivati.
Posto nosim naocare i zaista slabo vidim na prelasku dana u noc APSOLUTNO razumem NOLETA da nije video lopticu i da su tada prekinuli mec on bi 100% pobedio RF.,ali kako neko rece sve su uradili da bude finale RF i RN.Takva finala ce biti samo ako na turniru ne bude ucestvovaali Nole i Mari.

Rale KOjot

pre 12 godina

Jos kad bi se neko setio da je Novak svoje polufinale RG prosle godine zavrsavao kad se vec smrklo i da je bilo ocigledno da su domacini dali sve od sebe da imaju projektovano finale RF-RN... Kao da samo ja znam da Novak nosi naocare i da je trazio prekid meca zbog lose vidljivosti pocetkom 4.seta...

Nemanja Mašić

pre 12 godina

@dendza

Nisi u pravu.Nadal je prvi Grand Slam osvojio 2005.godine i tada je redovno dobijao Federera.U pravu si da je današnja konkurencija jača, ali nije ni Fed_Ex tada bio bez konkurencije.

Boobee Lee

pre 12 godina

Kratak ali jezgrovit osvrt na Novakove sposobnosti. Sampras nije laskavac već iskusni šampion koji dobro zna šta je vrednost a šta ne. Uostalom, našem Novaku ovacije, ode i apoteoze nisu više potrebne. Možda su mu značile početkom prošle godine, kada je kretao u ovaj igrački i mentalni proboj koji ga je doveo na sam vrh. Sada mu je dragocen svako zapažanje i svaki savet bivših vrhunskih igrača kakvi su Mekinro, Sampras, Beker, pa i Vilander. Demonstracija snage i uma kakvu je Novak pokazao na ovogodišnjem AO svima je stavila do znanja da Novak "ne spušta nogu sa gasa" i da sazreva mentalno i fizički. Potpuno sam uveren da će i ova sezona biti Novakova, sa najmanje 2 Grend Slema i učvršćivanjem na mestu br.1

men

pre 12 godina

RF je te 2006 godine koja mu je najbolja u karijeri imao daleko slabiju konkurenciju tako da je Sampras potpuno u pravu da je Đokovićeva sezona najbolja ikada.
Te 2006 godine je ta svoja 3 GS-a osvojio igrajući protiv Bagdatisa, Nadala i Rodika. Nadal je tada imao tek 20 godina i bio daleko lakši protivnik nego što je danas i tek se učio igri na travi pa ipak namučio je Federera i uzeo mu set. O Bagdatisu i Rodiku da i ne govorim, pa ipak obojica su uspeli da osvoje set i namuče Federera. Bagdatis je na Australian Openu osvojio prvi set sa 7:5, drugi tesno izgubio istim rezulatatom ali onda mu je zbog viška kilaže ponestalo snage. Rodik je na USOpenu na jedvite jade izborio finale u 5 setova pa je i sam plasman u finale uspeh jer je lako mogao da prodje Južni.
Rodžer Federer je imao sreću da stasa u medjugeneracijskom jazu tako da nije imao pravu konkurenciju a dobio ju je tek pojavom Rafaela Nadala i čim se ovaj pojavio počele su serije poraza od njega. Nadal je svog svojih psihofizičkih karakteristika ranije sazreo od ostatka svoje generacije, mislim na Đokovića, Mareja, Del Potra, Berdiha, Conge te sada Federer ima grdnih problema da savlada bilo koga od njih. Njegov realni plasman u takvoj konkurenciji je izmedju 4-6 mesta i mislim da će se ove godine tu negde ustaliti.
Federerova stvarna vrednost je što igra dopadljivim stilom, pomalo zastarelim, sa onim jednoručnim bekendom koji sada retko ko igra i sa čestim izlascima na mrežu. Zato bi Federera umesto kao „najvećeg svih vremena“ ja radije smestio u grupu zajedno sa Fabrisom Santorom i Rišarom Gaskeom.

Beker

pre 12 godina

Evo jasnog argumenta da je Novakova sezona bila bolja od Federerove. Novak je dominirao na SVIM podlogama i mit o "kralju sljake" razbio u param parcad ,dok Federer cak ni u najboljoj sezoni nije nista mogao Nadalu na mastersima u Minte Karlu i Rimu i u Rolan Garosu, dakle, na sljaci.

raja

pre 12 godina

Konacno da neko (i to Sampras) kaze da Novak moze ponoviti 2011-u! Nego sta ce...?! Dominacija tek sledi, samo zdravlje da ga sluzi kao do sada. :)

verko

pre 12 godina

E, ovako- prosle godine za vreme IW, je Novak prvi put imao priliku da se upozna sa PP, i izjavio da da se oseca fantasticno jer je konacno upoznao svog idola iz detinjstva; ja sm tada napisao, da me ne bi zacudilo da uskoro, PP, kaze-'u IW sa imao tu cast da upoznam Novaka Dokovica'!

mm original

pre 12 godina

Za razliku od raznoraznih hvalospeva ovo je jedan kome zbilja verujem jer dolazi nakon brda saveta koje je nesebično dao našem Novaku od kojih je najvažniji onaj o održavanju jednostavnosti.
To se zove veliki igrač i veliki čovek.

zelje i mogucnosti

pre 12 godina

ova godina ce takodjer biti uspesna ali treba biti spreman i za male padove....ostali igraci takodjer vredno rade i cekaju na Noletov kiks....a cim je tu slava, okolo je milion ljudi oko Novaka koji ce da ga rastezu gde god stignu....tu je problem

Martin

pre 12 godina

A evo kako navijači u svetu isprobavaju Novakovo radovanje :)
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/fun/gaming/4119224/Can-you-do-the-Djokovic.html

navijac9ng5ek7

pre 12 godina

Cudo danas nema na naslovnoj strani nista novo o vunderkindu, mega, giga, teratalentu Filipu Jankovicu, nego ste stavili Novaka?!?

fenomen

pre 12 godina

Gledao sam juce neku emisiju o nekoj maloj teniserki koja se zove Lea Stankovic. Ima samo 5 godina i izuzetan je talenat koji ce verovatno zavrsiti u nekoj drugoj drzavi ako joj se ne pomogne. Obzirom da Nole ima tenisku akademiju ocekujem njegovu reakciju. Dete trenira u nekoj skolskoj sali prebacujuci lopticu preko nekih klupa. Roditelji nemaju, drzava je gluva i bilo bi lepo da Novak reaguje. Ili drzava ako zeli da se kasnije slika kada mala bude izgradila ime u tenisu. Potrazite na youtube i procenite sami....
Poz...

shone

pre 12 godina

@Nikola
kako si ovo naveo, ja bih doneo drugaciji zakljucak... te "Federerove" godine je bila slabija konkurencija nego narednih i sve do sada, tako da mislim da je Djokovicev uspeh veci nego Federerov...

Mrki

pre 12 godina

Kakav car je naš Nole.Volim ga mnogo,i to ne od prošle godine nego od meča sa Corijom na RG,ne znam jel bilo 2005 ili 2006 ali tad sam iako je predao meč video da će od njega biti nešto.Trebalo je samo biti strpljiv.Ej ljudi,on je osvojio 5 GS,znate koliko je to?Pa da ništa više ne osvoji on će ostati za mene car,kralj...Da je neko pre dve godine rekao da će u februaru 2012 imati 5 osvojenih GS i biti prvi igrač sveta bi li mu verovali?Mislim da malo ko,to je skoro neverovatno.Sportista sveta 2011,kakvo je to priznanje sjajno.Ali nervira me kad neki pišete o tome kako će ove godine osvojiti golden slam,OI odnosno sve.Halo ljudi nemojte mu stvarati pritisak,bez brige da on zna kakva su očekivanja ovde u Srbiji.Polako,korak po korak.Na kraju ćemo sabirati šta je osvojio a šta ne,pa i da ko što sam rekao ništa ne osvoji do kraja karijere,za mene će ostati najbolji naš sportista svih vremena i veliki čovek koji je najviše promovisao našu zemlju,čovek o kome ću pričati sa oduševljenjem svojim unucima i praunucima ako bog da.I ne treba nikakvih poređenja sa Rođerom i Nadalom,on je za mene naš Nole i baš me briga koliko su osvajali njih dvojca.Za mene je Nole najbolji teniser svih vremena jer igra najbolji tenis svih vremena i tu stavljam tačku.

dendza

pre 12 godina

(Nikola, 10. februar 2012 09:57)

Federer 2006 nije imao nijednog vrhunskog tenisera kao ozbiljnu konkurenciju. Tada je tenis bio znantno losiji nego danas i to je i jedini razlog tolikog broja teniskih trofeja RF-a. Imao je srecu da doceka nekoliko godina tenisa bez ijednog vrhunskog suparnika.

Novak sa ovom formom u 2006 ne bi izgubio nijedan mec i osvojio bi sve turnire na kojima je igrao. RF ili Novak u 2006-oj je kao kad bi danasnju Barsu doveo da igra Jelen Super ligu ...

Federer je najveca, ali zabluda svetskog tenisa jer je bilo mnogo boljih tenisera od njega ali nemaju toliki broj osvojenih trofeja jer su imali daleko vecu konkurenciju. Federer je obican fejker, a nije da ga mrzim, nego sam samo realan za razliku od njegovih fanova. Sampras je 10 puta bolji teniser od RF-a na primer, i Agassi, i Lendl i McEnroe ...

idemo dalje-moramo bolje

pre 12 godina

U pravu je drug Pit ...Sport je kao ideja nadmetanja duha i tela u odnosu na sebe i prema drugom, u cemu je Novak jednostavno nenadmasan.
Sadasnji neverovatan uspeh je rezultat cinjenice da je Novak najkompletniji igrac tenisa,jer su njegova fizicka spremnost i tehnika igre najblizi vrhunskom ostvarenju.
Najkvalitetniji spoj mogucnosti i htenja u istoriji tenisa = MADE IN SERBIA ...sjajan primer za sve nas.
I kako onda da ne budemo ponosni na tog momka koji nam je ulepsavao zivot zadnjih par godina...sta reci sem IDEMO DALJE-MORAMO BOLJE

Пера

pre 12 godina

Могу мислити колико ће му значити ово да га Сампрас уверава да ће успети да понови претходну годину...

Distreksn

pre 12 godina

@Nikola

Ma vazi...nisi ti hejter, vidi se da gotivis Noleta. Uuuukako ga gotivis brate, samo tako, isto kao kad bi ja reko:
Ja sam Noletov fan, ali Janko je imao bolju sezonu od Noleta, jer je u 2011 napredovao za 40 mesta na atp listi a Nole samo za dva! Hajde nek neko kaze da nije tako!?

jablan

pre 12 godina

nista nije novo receno, vec sto je receno o Novakovoj igri.Pit Samras je reko vec sto su ostsle teniske legende vec rekli.treba jos da glasno i jasno cujemo Rafu i Federera pa da se komletira sve najbolje o Novakovj igri.jablan

Lepo

pre 12 godina

Predivno, veliki Sampras i veliki Djokovic! Lepo je da se cuju pametni, talentovani i vredni ljudi, a ne samo najglasniji zavidni mediokriteti.

Nikola

pre 12 godina

Ja sam veliki fan Novaka, i nisam hejter nikako, ali iskreno mislim da je Novak imao drugu najbolju sezonu u istoriji tenisa, a da je Federer imao najbolju 2006te godine.

Evo razloga.

Federer je isto kao i Novak te godine osvojio 3 grend slema, ali je zato igrao sva 4 finala, dok je Novak ispao u polu finalu Roland Garosa.

Drugo, Novak jeste osvojio prosle godine 5 mastersa, sto je najvise ikada osvojenih mastersa u jednoj godini. Federer je 2006te osvojio 4, ali zato je takodje osvojio zavrsni masters turnir, za koji se dobija vise bodova, i vise novca od bilo kog drugog mastersa. I takodje, Federer je sve ukupno te godine osvojio 12 titula, a Novak 10.

Ono sto ide Novaku u prilog je da je osvajao sve te turnire, pobedivsi u finalima i polufinalima najbolje igrace sveta. Za razliku od Federera koji je recimo u finalu AUS opena igrao protiv Baghdatisa, a u mastersima koje je osvajao protiv Blake-a, Gasquet-a, Ljubicic-a, Gonzales-a itd... Mislim, sve su to vrhunsku igraci, ali Novak je imao daleko veci izazov igrajuci uglavnom protiv prvog, i kasnije drugog igraca sveta Nadal-a.

Ali ako gledamo samo titule, Roger Federer je imao najbolju sezonu 2006te godine u istoriji tenisa.

Lepo

pre 12 godina

Predivno, veliki Sampras i veliki Djokovic! Lepo je da se cuju pametni, talentovani i vredni ljudi, a ne samo najglasniji zavidni mediokriteti.

Mrki

pre 12 godina

Kakav car je naš Nole.Volim ga mnogo,i to ne od prošle godine nego od meča sa Corijom na RG,ne znam jel bilo 2005 ili 2006 ali tad sam iako je predao meč video da će od njega biti nešto.Trebalo je samo biti strpljiv.Ej ljudi,on je osvojio 5 GS,znate koliko je to?Pa da ništa više ne osvoji on će ostati za mene car,kralj...Da je neko pre dve godine rekao da će u februaru 2012 imati 5 osvojenih GS i biti prvi igrač sveta bi li mu verovali?Mislim da malo ko,to je skoro neverovatno.Sportista sveta 2011,kakvo je to priznanje sjajno.Ali nervira me kad neki pišete o tome kako će ove godine osvojiti golden slam,OI odnosno sve.Halo ljudi nemojte mu stvarati pritisak,bez brige da on zna kakva su očekivanja ovde u Srbiji.Polako,korak po korak.Na kraju ćemo sabirati šta je osvojio a šta ne,pa i da ko što sam rekao ništa ne osvoji do kraja karijere,za mene će ostati najbolji naš sportista svih vremena i veliki čovek koji je najviše promovisao našu zemlju,čovek o kome ću pričati sa oduševljenjem svojim unucima i praunucima ako bog da.I ne treba nikakvih poređenja sa Rođerom i Nadalom,on je za mene naš Nole i baš me briga koliko su osvajali njih dvojca.Za mene je Nole najbolji teniser svih vremena jer igra najbolji tenis svih vremena i tu stavljam tačku.

dendza

pre 12 godina

(Nikola, 10. februar 2012 09:57)

Federer 2006 nije imao nijednog vrhunskog tenisera kao ozbiljnu konkurenciju. Tada je tenis bio znantno losiji nego danas i to je i jedini razlog tolikog broja teniskih trofeja RF-a. Imao je srecu da doceka nekoliko godina tenisa bez ijednog vrhunskog suparnika.

Novak sa ovom formom u 2006 ne bi izgubio nijedan mec i osvojio bi sve turnire na kojima je igrao. RF ili Novak u 2006-oj je kao kad bi danasnju Barsu doveo da igra Jelen Super ligu ...

Federer je najveca, ali zabluda svetskog tenisa jer je bilo mnogo boljih tenisera od njega ali nemaju toliki broj osvojenih trofeja jer su imali daleko vecu konkurenciju. Federer je obican fejker, a nije da ga mrzim, nego sam samo realan za razliku od njegovih fanova. Sampras je 10 puta bolji teniser od RF-a na primer, i Agassi, i Lendl i McEnroe ...

Пера

pre 12 godina

Могу мислити колико ће му значити ово да га Сампрас уверава да ће успети да понови претходну годину...

mm original

pre 12 godina

Za razliku od raznoraznih hvalospeva ovo je jedan kome zbilja verujem jer dolazi nakon brda saveta koje je nesebično dao našem Novaku od kojih je najvažniji onaj o održavanju jednostavnosti.
To se zove veliki igrač i veliki čovek.

shone

pre 12 godina

@Nikola
kako si ovo naveo, ja bih doneo drugaciji zakljucak... te "Federerove" godine je bila slabija konkurencija nego narednih i sve do sada, tako da mislim da je Djokovicev uspeh veci nego Federerov...

jablan

pre 12 godina

nista nije novo receno, vec sto je receno o Novakovoj igri.Pit Samras je reko vec sto su ostsle teniske legende vec rekli.treba jos da glasno i jasno cujemo Rafu i Federera pa da se komletira sve najbolje o Novakovj igri.jablan

zelje i mogucnosti

pre 12 godina

ova godina ce takodjer biti uspesna ali treba biti spreman i za male padove....ostali igraci takodjer vredno rade i cekaju na Noletov kiks....a cim je tu slava, okolo je milion ljudi oko Novaka koji ce da ga rastezu gde god stignu....tu je problem

Beker

pre 12 godina

Evo jasnog argumenta da je Novakova sezona bila bolja od Federerove. Novak je dominirao na SVIM podlogama i mit o "kralju sljake" razbio u param parcad ,dok Federer cak ni u najboljoj sezoni nije nista mogao Nadalu na mastersima u Minte Karlu i Rimu i u Rolan Garosu, dakle, na sljaci.

raja

pre 12 godina

Konacno da neko (i to Sampras) kaze da Novak moze ponoviti 2011-u! Nego sta ce...?! Dominacija tek sledi, samo zdravlje da ga sluzi kao do sada. :)

Distreksn

pre 12 godina

@Nikola

Ma vazi...nisi ti hejter, vidi se da gotivis Noleta. Uuuukako ga gotivis brate, samo tako, isto kao kad bi ja reko:
Ja sam Noletov fan, ali Janko je imao bolju sezonu od Noleta, jer je u 2011 napredovao za 40 mesta na atp listi a Nole samo za dva! Hajde nek neko kaze da nije tako!?

marko

pre 12 godina

Da li je ikad neki teniser pobedjivao 7 puta za redom u finalima najboljeg, a potom i drugog igraca ATP liste? Pri tome taj prvi, a potom drugi, je osvojio 10 slamova, igra u zivotnoj formi jer da nije tako sigurno ne bi bio u finalima, i pri tome je u najboljim igrackim godinama. To je koliko se ja razumem u sportove, pocevsi od par-nepar, preko tapkanja slicica, pa sve do tenisa, TOTALNA dominacija. I za kraj, nije neverovatno, nego je cista realnost, pa prema tome uzivajte, ovo se jos nikad nije desilo.

fenomen

pre 12 godina

Gledao sam juce neku emisiju o nekoj maloj teniserki koja se zove Lea Stankovic. Ima samo 5 godina i izuzetan je talenat koji ce verovatno zavrsiti u nekoj drugoj drzavi ako joj se ne pomogne. Obzirom da Nole ima tenisku akademiju ocekujem njegovu reakciju. Dete trenira u nekoj skolskoj sali prebacujuci lopticu preko nekih klupa. Roditelji nemaju, drzava je gluva i bilo bi lepo da Novak reaguje. Ili drzava ako zeli da se kasnije slika kada mala bude izgradila ime u tenisu. Potrazite na youtube i procenite sami....
Poz...

Rale KOjot

pre 12 godina

Jos kad bi se neko setio da je Novak svoje polufinale RG prosle godine zavrsavao kad se vec smrklo i da je bilo ocigledno da su domacini dali sve od sebe da imaju projektovano finale RF-RN... Kao da samo ja znam da Novak nosi naocare i da je trazio prekid meca zbog lose vidljivosti pocetkom 4.seta...

Boobee Lee

pre 12 godina

Kratak ali jezgrovit osvrt na Novakove sposobnosti. Sampras nije laskavac već iskusni šampion koji dobro zna šta je vrednost a šta ne. Uostalom, našem Novaku ovacije, ode i apoteoze nisu više potrebne. Možda su mu značile početkom prošle godine, kada je kretao u ovaj igrački i mentalni proboj koji ga je doveo na sam vrh. Sada mu je dragocen svako zapažanje i svaki savet bivših vrhunskih igrača kakvi su Mekinro, Sampras, Beker, pa i Vilander. Demonstracija snage i uma kakvu je Novak pokazao na ovogodišnjem AO svima je stavila do znanja da Novak "ne spušta nogu sa gasa" i da sazreva mentalno i fizički. Potpuno sam uveren da će i ova sezona biti Novakova, sa najmanje 2 Grend Slema i učvršćivanjem na mestu br.1

men

pre 12 godina

RF je te 2006 godine koja mu je najbolja u karijeri imao daleko slabiju konkurenciju tako da je Sampras potpuno u pravu da je Đokovićeva sezona najbolja ikada.
Te 2006 godine je ta svoja 3 GS-a osvojio igrajući protiv Bagdatisa, Nadala i Rodika. Nadal je tada imao tek 20 godina i bio daleko lakši protivnik nego što je danas i tek se učio igri na travi pa ipak namučio je Federera i uzeo mu set. O Bagdatisu i Rodiku da i ne govorim, pa ipak obojica su uspeli da osvoje set i namuče Federera. Bagdatis je na Australian Openu osvojio prvi set sa 7:5, drugi tesno izgubio istim rezulatatom ali onda mu je zbog viška kilaže ponestalo snage. Rodik je na USOpenu na jedvite jade izborio finale u 5 setova pa je i sam plasman u finale uspeh jer je lako mogao da prodje Južni.
Rodžer Federer je imao sreću da stasa u medjugeneracijskom jazu tako da nije imao pravu konkurenciju a dobio ju je tek pojavom Rafaela Nadala i čim se ovaj pojavio počele su serije poraza od njega. Nadal je svog svojih psihofizičkih karakteristika ranije sazreo od ostatka svoje generacije, mislim na Đokovića, Mareja, Del Potra, Berdiha, Conge te sada Federer ima grdnih problema da savlada bilo koga od njih. Njegov realni plasman u takvoj konkurenciji je izmedju 4-6 mesta i mislim da će se ove godine tu negde ustaliti.
Federerova stvarna vrednost je što igra dopadljivim stilom, pomalo zastarelim, sa onim jednoručnim bekendom koji sada retko ko igra i sa čestim izlascima na mrežu. Zato bi Federera umesto kao „najvećeg svih vremena“ ja radije smestio u grupu zajedno sa Fabrisom Santorom i Rišarom Gaskeom.

Inspector Bloch

pre 12 godina

PA, @Nikola vama bas tesko pada da niste u pravu ?
Ali, ako kazete, ko je vise uzeo titula, je bolji i TACKA- klimava vam ta tacka jer ona stoji jos uvek iza imena R.levera..tako da je 'zvanicno ta 2006 RF DRUGA a Novakova 3!Ako cete uitinu- kako statistika kaze;

No, meni se cini da ste vi prespavali, ili ste lose obavesteni o svim previranjima, NOVIM rezonovanjima, NOVIM preispitivanjima pojma
GOAT-a;Steta jer bi ste onda znali, da se do Novaka,-to kazem bez ikakve arogancije- uistinu nekako samo zbrajale te titule...pa ko ih je vise uzeo..bez da su se drugi parametri razmatrali; MEDUTIM, vec negde od IW, a sigurno posle SW i USO, su ne samo vedete tipa Samprasa,Agasij, Mekinroa..poceli glasno i da PREISPITUJU konkurenciju RF- to je od njih krenulo a ne od nadmenih SRBENDI, kako nas lepo kvalifikujete ! Cak i jedan P.Bodo /zaljubljenikRF/je hteo-nehteo o tome morao da pise; cemu to grcevito drzanje RF na rivalitetu sa Nadalom?Shvatate li vi da covek pise knjiu,D.MARKOWITZ/radi u Tennis magazinu.tennis netu/ pod naslovom;
Çhasing the GOAT: Roger,Rafa en Nole'?..Kako to ako i on samo broji titule?Zar jos niste shvatili da je 'slucaj Dokovic'izmenio tenisku kartu?

Moj savet vam je da ispostujete,ono sto se ovog momenta dogada, nemojte biti naivni da ce Sampras tek tako lako pristati da mu RF preuzme sve; ili da Agasi nece glasno reci:pa stanite ja imam gold grand slem- RF ga nema! Svi se oni bora za mesto u istoriji!
A, bogami ja malopre odgledah RF poraz od Iznera..ne obecava previse!
ON da igra posle toliko godina DC, na svom terenu, u gotovo fanaticnoj atmosferi..i izgubi?Pa ovo igranje, sledece nedelje u Roterdamu? Ne znam sta ce ostati od tog goat-a na kraju,ali sve ovo ne mirise na dobro- po njega;

A, Novak dobija samo ZASLUZENO i to verujte mi na kasicicu!

Svako dobro i ostajte pozdravljeni,

idemo dalje-moramo bolje

pre 12 godina

U pravu je drug Pit ...Sport je kao ideja nadmetanja duha i tela u odnosu na sebe i prema drugom, u cemu je Novak jednostavno nenadmasan.
Sadasnji neverovatan uspeh je rezultat cinjenice da je Novak najkompletniji igrac tenisa,jer su njegova fizicka spremnost i tehnika igre najblizi vrhunskom ostvarenju.
Najkvalitetniji spoj mogucnosti i htenja u istoriji tenisa = MADE IN SERBIA ...sjajan primer za sve nas.
I kako onda da ne budemo ponosni na tog momka koji nam je ulepsavao zivot zadnjih par godina...sta reci sem IDEMO DALJE-MORAMO BOLJE

Martin

pre 12 godina

A evo kako navijači u svetu isprobavaju Novakovo radovanje :)
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/fun/gaming/4119224/Can-you-do-the-Djokovic.html

Smilica

pre 12 godina

Sampras: "Novak je neverovatan"
Ja bih dodala :
Novak je NEPOBEDIV
NEDOSTIZAN
NEUNISTIV
NESAVLADIV
NESVAKIDASNJI
NEBESKI
NASMEJANI
NAJBOLJI
NAJIZDRZLJIVIJI
NAJPAMETNIJI
NAJINTELIGENTNIJI
NAJ FER PLAY
NAJBOLJI RETERNER
NAJ,NAJ,NAJ.....
Sta bi tek bilo da mu nije Tod Martin "unistio " servis????
Vec bi imao min 8 GS titula a dace bog imace ih vise i od Federera.
Secam se pre nekoliko godina kada je NO1E kroz smeh rekao
"sta mogu rodjen sam u nezgodno vreme RN i RF" ni sam ne znajuci da ce ih kroz koju godinu redovno pobedjivati.
Posto nosim naocare i zaista slabo vidim na prelasku dana u noc APSOLUTNO razumem NOLETA da nije video lopticu i da su tada prekinuli mec on bi 100% pobedio RF.,ali kako neko rece sve su uradili da bude finale RF i RN.Takva finala ce biti samo ako na turniru ne bude ucestvovaali Nole i Mari.

Nikola

pre 12 godina

Ja sam veliki fan Novaka, i nisam hejter nikako, ali iskreno mislim da je Novak imao drugu najbolju sezonu u istoriji tenisa, a da je Federer imao najbolju 2006te godine.

Evo razloga.

Federer je isto kao i Novak te godine osvojio 3 grend slema, ali je zato igrao sva 4 finala, dok je Novak ispao u polu finalu Roland Garosa.

Drugo, Novak jeste osvojio prosle godine 5 mastersa, sto je najvise ikada osvojenih mastersa u jednoj godini. Federer je 2006te osvojio 4, ali zato je takodje osvojio zavrsni masters turnir, za koji se dobija vise bodova, i vise novca od bilo kog drugog mastersa. I takodje, Federer je sve ukupno te godine osvojio 12 titula, a Novak 10.

Ono sto ide Novaku u prilog je da je osvajao sve te turnire, pobedivsi u finalima i polufinalima najbolje igrace sveta. Za razliku od Federera koji je recimo u finalu AUS opena igrao protiv Baghdatisa, a u mastersima koje je osvajao protiv Blake-a, Gasquet-a, Ljubicic-a, Gonzales-a itd... Mislim, sve su to vrhunsku igraci, ali Novak je imao daleko veci izazov igrajuci uglavnom protiv prvog, i kasnije drugog igraca sveta Nadal-a.

Ali ako gledamo samo titule, Roger Federer je imao najbolju sezonu 2006te godine u istoriji tenisa.

Jovo Krovo

pre 12 godina

NE! Ko ima vise titula, taj je bolji TACKA! Federer je osvojio 12 titula u 2006toj, 4 mastersa, 3 grend slema, zavrsni masters kup, i igrao sva 4 finala grend slem turnira. ...
(Nikola, 10. februar 2012 18:50)

Pa vidis nindzo, ako ti je vec do cinjenica i realnosti - kada se racunaju medalje sa OI, na primer, ne sabiraju se babe i zabe. Uspesniji je onaj ko ima vise zlatnih, i TACKA! Ako 2 ekipe (pojedinca) imaju isti broj zlatnih, onda ko ima vise srebrnih itd. Tako je. Tako da, 3 grend slema i 5 mastersa > 3 grend slema i 4 mastersa.

Znaci, kao sto sam kazes, bez stereotipa, pogledaj cinjenice, budi malo realan i nemoj da branis Federera jer je ispao los tako!!

verko

pre 12 godina

E, ovako- prosle godine za vreme IW, je Novak prvi put imao priliku da se upozna sa PP, i izjavio da da se oseca fantasticno jer je konacno upoznao svog idola iz detinjstva; ja sm tada napisao, da me ne bi zacudilo da uskoro, PP, kaze-'u IW sa imao tu cast da upoznam Novaka Dokovica'!

navijac9ng5ek7

pre 12 godina

Cudo danas nema na naslovnoj strani nista novo o vunderkindu, mega, giga, teratalentu Filipu Jankovicu, nego ste stavili Novaka?!?

Nikola

pre 12 godina

@Distreksn

Ne, nisam hejter. Kad gledam Novaka, skacem, vristim, urlam. Federer mi je jedan od najantipaticnijih likova na ATP tour-u. Covek igra prelep tenis, ali je mnogo uobrazen, zbog toga ga ne volim, dok Nadala recimo obozavam.

@dendza

Ja sam to i naveo u postu. Novak je imao 5 puta tezi put do tih titula nego Federer.

Ali mi ovde ne pricamo o tome!

Kada se prica ko je najbolji teniser svih vremena, ili ko je imao najuspesniju sezonu, ne uzimaju se svi teniseri u obzir, pa onda ko je od njih imao najtezi zreb na turnirima, tipa Sampras je osvojio 14 grend slemova, ali je zato imao Peru u finalu, dok je Federer osvojio 16 grend slemova, ali je zato imao Ziku u finali, a Pera je bolji od Zike i bla bla

NE! Ko ima vise titula, taj je bolji TACKA! Federer je osvojio 12 titula u 2006toj, 4 mastersa, 3 grend slema, zavrsni masters kup, i igrao sva 4 finala grend slem turnira. TO je najbolja sezona po rezultatima u istoriji tenisa. Spekulacije sta bi bilo da je ovaj tad igrao, to mozemo da nagadjamo i da pretpostavljamo do sutra.

Ajde budite realni, ne ponasajte se kao stereotip najgore Srbende. Mi smo najbolji, ovo vase se ne racuna jer nama to ne ide u korist.

Iskulirajte malo, i pogledajte cinjenica. Novak moze vrlo lako da postane najbolji teniser u istoriji tenisa, ali nemojte govoriti i forisirati stvari i cinjenice koje nisu tacne.

Nemanja Mašić

pre 12 godina

@dendza

Nisi u pravu.Nadal je prvi Grand Slam osvojio 2005.godine i tada je redovno dobijao Federera.U pravu si da je današnja konkurencija jača, ali nije ni Fed_Ex tada bio bez konkurencije.

Nikola

pre 12 godina

@Jovo Krovo

Zaboravio si da uracunas zavrsni masters turnir koji je Federer osvojio, a Novak nije. Za taj masters turnir se dobija duplo vise novca, i 50% vise poena od bilo kog drugog mastersa.

Nikola

pre 12 godina

Ja sam veliki fan Novaka, i nisam hejter nikako, ali iskreno mislim da je Novak imao drugu najbolju sezonu u istoriji tenisa, a da je Federer imao najbolju 2006te godine.

Evo razloga.

Federer je isto kao i Novak te godine osvojio 3 grend slema, ali je zato igrao sva 4 finala, dok je Novak ispao u polu finalu Roland Garosa.

Drugo, Novak jeste osvojio prosle godine 5 mastersa, sto je najvise ikada osvojenih mastersa u jednoj godini. Federer je 2006te osvojio 4, ali zato je takodje osvojio zavrsni masters turnir, za koji se dobija vise bodova, i vise novca od bilo kog drugog mastersa. I takodje, Federer je sve ukupno te godine osvojio 12 titula, a Novak 10.

Ono sto ide Novaku u prilog je da je osvajao sve te turnire, pobedivsi u finalima i polufinalima najbolje igrace sveta. Za razliku od Federera koji je recimo u finalu AUS opena igrao protiv Baghdatisa, a u mastersima koje je osvajao protiv Blake-a, Gasquet-a, Ljubicic-a, Gonzales-a itd... Mislim, sve su to vrhunsku igraci, ali Novak je imao daleko veci izazov igrajuci uglavnom protiv prvog, i kasnije drugog igraca sveta Nadal-a.

Ali ako gledamo samo titule, Roger Federer je imao najbolju sezonu 2006te godine u istoriji tenisa.

dendza

pre 12 godina

(Nikola, 10. februar 2012 09:57)

Federer 2006 nije imao nijednog vrhunskog tenisera kao ozbiljnu konkurenciju. Tada je tenis bio znantno losiji nego danas i to je i jedini razlog tolikog broja teniskih trofeja RF-a. Imao je srecu da doceka nekoliko godina tenisa bez ijednog vrhunskog suparnika.

Novak sa ovom formom u 2006 ne bi izgubio nijedan mec i osvojio bi sve turnire na kojima je igrao. RF ili Novak u 2006-oj je kao kad bi danasnju Barsu doveo da igra Jelen Super ligu ...

Federer je najveca, ali zabluda svetskog tenisa jer je bilo mnogo boljih tenisera od njega ali nemaju toliki broj osvojenih trofeja jer su imali daleko vecu konkurenciju. Federer je obican fejker, a nije da ga mrzim, nego sam samo realan za razliku od njegovih fanova. Sampras je 10 puta bolji teniser od RF-a na primer, i Agassi, i Lendl i McEnroe ...

Nikola

pre 12 godina

@Jovo Krovo

Zaboravio si da uracunas zavrsni masters turnir koji je Federer osvojio, a Novak nije. Za taj masters turnir se dobija duplo vise novca, i 50% vise poena od bilo kog drugog mastersa.

Nemanja Mašić

pre 12 godina

@dendza

Nisi u pravu.Nadal je prvi Grand Slam osvojio 2005.godine i tada je redovno dobijao Federera.U pravu si da je današnja konkurencija jača, ali nije ni Fed_Ex tada bio bez konkurencije.

Distreksn

pre 12 godina

@Nikola

Ma vazi...nisi ti hejter, vidi se da gotivis Noleta. Uuuukako ga gotivis brate, samo tako, isto kao kad bi ja reko:
Ja sam Noletov fan, ali Janko je imao bolju sezonu od Noleta, jer je u 2011 napredovao za 40 mesta na atp listi a Nole samo za dva! Hajde nek neko kaze da nije tako!?

men

pre 12 godina

RF je te 2006 godine koja mu je najbolja u karijeri imao daleko slabiju konkurenciju tako da je Sampras potpuno u pravu da je Đokovićeva sezona najbolja ikada.
Te 2006 godine je ta svoja 3 GS-a osvojio igrajući protiv Bagdatisa, Nadala i Rodika. Nadal je tada imao tek 20 godina i bio daleko lakši protivnik nego što je danas i tek se učio igri na travi pa ipak namučio je Federera i uzeo mu set. O Bagdatisu i Rodiku da i ne govorim, pa ipak obojica su uspeli da osvoje set i namuče Federera. Bagdatis je na Australian Openu osvojio prvi set sa 7:5, drugi tesno izgubio istim rezulatatom ali onda mu je zbog viška kilaže ponestalo snage. Rodik je na USOpenu na jedvite jade izborio finale u 5 setova pa je i sam plasman u finale uspeh jer je lako mogao da prodje Južni.
Rodžer Federer je imao sreću da stasa u medjugeneracijskom jazu tako da nije imao pravu konkurenciju a dobio ju je tek pojavom Rafaela Nadala i čim se ovaj pojavio počele su serije poraza od njega. Nadal je svog svojih psihofizičkih karakteristika ranije sazreo od ostatka svoje generacije, mislim na Đokovića, Mareja, Del Potra, Berdiha, Conge te sada Federer ima grdnih problema da savlada bilo koga od njih. Njegov realni plasman u takvoj konkurenciji je izmedju 4-6 mesta i mislim da će se ove godine tu negde ustaliti.
Federerova stvarna vrednost je što igra dopadljivim stilom, pomalo zastarelim, sa onim jednoručnim bekendom koji sada retko ko igra i sa čestim izlascima na mrežu. Zato bi Federera umesto kao „najvećeg svih vremena“ ja radije smestio u grupu zajedno sa Fabrisom Santorom i Rišarom Gaskeom.

Nikola

pre 12 godina

@Distreksn

Ne, nisam hejter. Kad gledam Novaka, skacem, vristim, urlam. Federer mi je jedan od najantipaticnijih likova na ATP tour-u. Covek igra prelep tenis, ali je mnogo uobrazen, zbog toga ga ne volim, dok Nadala recimo obozavam.

@dendza

Ja sam to i naveo u postu. Novak je imao 5 puta tezi put do tih titula nego Federer.

Ali mi ovde ne pricamo o tome!

Kada se prica ko je najbolji teniser svih vremena, ili ko je imao najuspesniju sezonu, ne uzimaju se svi teniseri u obzir, pa onda ko je od njih imao najtezi zreb na turnirima, tipa Sampras je osvojio 14 grend slemova, ali je zato imao Peru u finalu, dok je Federer osvojio 16 grend slemova, ali je zato imao Ziku u finali, a Pera je bolji od Zike i bla bla

NE! Ko ima vise titula, taj je bolji TACKA! Federer je osvojio 12 titula u 2006toj, 4 mastersa, 3 grend slema, zavrsni masters kup, i igrao sva 4 finala grend slem turnira. TO je najbolja sezona po rezultatima u istoriji tenisa. Spekulacije sta bi bilo da je ovaj tad igrao, to mozemo da nagadjamo i da pretpostavljamo do sutra.

Ajde budite realni, ne ponasajte se kao stereotip najgore Srbende. Mi smo najbolji, ovo vase se ne racuna jer nama to ne ide u korist.

Iskulirajte malo, i pogledajte cinjenica. Novak moze vrlo lako da postane najbolji teniser u istoriji tenisa, ali nemojte govoriti i forisirati stvari i cinjenice koje nisu tacne.

navijac9ng5ek7

pre 12 godina

Cudo danas nema na naslovnoj strani nista novo o vunderkindu, mega, giga, teratalentu Filipu Jankovicu, nego ste stavili Novaka?!?

shone

pre 12 godina

@Nikola
kako si ovo naveo, ja bih doneo drugaciji zakljucak... te "Federerove" godine je bila slabija konkurencija nego narednih i sve do sada, tako da mislim da je Djokovicev uspeh veci nego Federerov...

Smilica

pre 12 godina

Sampras: "Novak je neverovatan"
Ja bih dodala :
Novak je NEPOBEDIV
NEDOSTIZAN
NEUNISTIV
NESAVLADIV
NESVAKIDASNJI
NEBESKI
NASMEJANI
NAJBOLJI
NAJIZDRZLJIVIJI
NAJPAMETNIJI
NAJINTELIGENTNIJI
NAJ FER PLAY
NAJBOLJI RETERNER
NAJ,NAJ,NAJ.....
Sta bi tek bilo da mu nije Tod Martin "unistio " servis????
Vec bi imao min 8 GS titula a dace bog imace ih vise i od Federera.
Secam se pre nekoliko godina kada je NO1E kroz smeh rekao
"sta mogu rodjen sam u nezgodno vreme RN i RF" ni sam ne znajuci da ce ih kroz koju godinu redovno pobedjivati.
Posto nosim naocare i zaista slabo vidim na prelasku dana u noc APSOLUTNO razumem NOLETA da nije video lopticu i da su tada prekinuli mec on bi 100% pobedio RF.,ali kako neko rece sve su uradili da bude finale RF i RN.Takva finala ce biti samo ako na turniru ne bude ucestvovaali Nole i Mari.

jablan

pre 12 godina

nista nije novo receno, vec sto je receno o Novakovoj igri.Pit Samras je reko vec sto su ostsle teniske legende vec rekli.treba jos da glasno i jasno cujemo Rafu i Federera pa da se komletira sve najbolje o Novakovj igri.jablan

fenomen

pre 12 godina

Gledao sam juce neku emisiju o nekoj maloj teniserki koja se zove Lea Stankovic. Ima samo 5 godina i izuzetan je talenat koji ce verovatno zavrsiti u nekoj drugoj drzavi ako joj se ne pomogne. Obzirom da Nole ima tenisku akademiju ocekujem njegovu reakciju. Dete trenira u nekoj skolskoj sali prebacujuci lopticu preko nekih klupa. Roditelji nemaju, drzava je gluva i bilo bi lepo da Novak reaguje. Ili drzava ako zeli da se kasnije slika kada mala bude izgradila ime u tenisu. Potrazite na youtube i procenite sami....
Poz...

Lepo

pre 12 godina

Predivno, veliki Sampras i veliki Djokovic! Lepo je da se cuju pametni, talentovani i vredni ljudi, a ne samo najglasniji zavidni mediokriteti.

Mrki

pre 12 godina

Kakav car je naš Nole.Volim ga mnogo,i to ne od prošle godine nego od meča sa Corijom na RG,ne znam jel bilo 2005 ili 2006 ali tad sam iako je predao meč video da će od njega biti nešto.Trebalo je samo biti strpljiv.Ej ljudi,on je osvojio 5 GS,znate koliko je to?Pa da ništa više ne osvoji on će ostati za mene car,kralj...Da je neko pre dve godine rekao da će u februaru 2012 imati 5 osvojenih GS i biti prvi igrač sveta bi li mu verovali?Mislim da malo ko,to je skoro neverovatno.Sportista sveta 2011,kakvo je to priznanje sjajno.Ali nervira me kad neki pišete o tome kako će ove godine osvojiti golden slam,OI odnosno sve.Halo ljudi nemojte mu stvarati pritisak,bez brige da on zna kakva su očekivanja ovde u Srbiji.Polako,korak po korak.Na kraju ćemo sabirati šta je osvojio a šta ne,pa i da ko što sam rekao ništa ne osvoji do kraja karijere,za mene će ostati najbolji naš sportista svih vremena i veliki čovek koji je najviše promovisao našu zemlju,čovek o kome ću pričati sa oduševljenjem svojim unucima i praunucima ako bog da.I ne treba nikakvih poređenja sa Rođerom i Nadalom,on je za mene naš Nole i baš me briga koliko su osvajali njih dvojca.Za mene je Nole najbolji teniser svih vremena jer igra najbolji tenis svih vremena i tu stavljam tačku.

idemo dalje-moramo bolje

pre 12 godina

U pravu je drug Pit ...Sport je kao ideja nadmetanja duha i tela u odnosu na sebe i prema drugom, u cemu je Novak jednostavno nenadmasan.
Sadasnji neverovatan uspeh je rezultat cinjenice da je Novak najkompletniji igrac tenisa,jer su njegova fizicka spremnost i tehnika igre najblizi vrhunskom ostvarenju.
Najkvalitetniji spoj mogucnosti i htenja u istoriji tenisa = MADE IN SERBIA ...sjajan primer za sve nas.
I kako onda da ne budemo ponosni na tog momka koji nam je ulepsavao zivot zadnjih par godina...sta reci sem IDEMO DALJE-MORAMO BOLJE

verko

pre 12 godina

E, ovako- prosle godine za vreme IW, je Novak prvi put imao priliku da se upozna sa PP, i izjavio da da se oseca fantasticno jer je konacno upoznao svog idola iz detinjstva; ja sm tada napisao, da me ne bi zacudilo da uskoro, PP, kaze-'u IW sa imao tu cast da upoznam Novaka Dokovica'!

raja

pre 12 godina

Konacno da neko (i to Sampras) kaze da Novak moze ponoviti 2011-u! Nego sta ce...?! Dominacija tek sledi, samo zdravlje da ga sluzi kao do sada. :)

Beker

pre 12 godina

Evo jasnog argumenta da je Novakova sezona bila bolja od Federerove. Novak je dominirao na SVIM podlogama i mit o "kralju sljake" razbio u param parcad ,dok Federer cak ni u najboljoj sezoni nije nista mogao Nadalu na mastersima u Minte Karlu i Rimu i u Rolan Garosu, dakle, na sljaci.

Boobee Lee

pre 12 godina

Kratak ali jezgrovit osvrt na Novakove sposobnosti. Sampras nije laskavac već iskusni šampion koji dobro zna šta je vrednost a šta ne. Uostalom, našem Novaku ovacije, ode i apoteoze nisu više potrebne. Možda su mu značile početkom prošle godine, kada je kretao u ovaj igrački i mentalni proboj koji ga je doveo na sam vrh. Sada mu je dragocen svako zapažanje i svaki savet bivših vrhunskih igrača kakvi su Mekinro, Sampras, Beker, pa i Vilander. Demonstracija snage i uma kakvu je Novak pokazao na ovogodišnjem AO svima je stavila do znanja da Novak "ne spušta nogu sa gasa" i da sazreva mentalno i fizički. Potpuno sam uveren da će i ova sezona biti Novakova, sa najmanje 2 Grend Slema i učvršćivanjem na mestu br.1

Jovo Krovo

pre 12 godina

NE! Ko ima vise titula, taj je bolji TACKA! Federer je osvojio 12 titula u 2006toj, 4 mastersa, 3 grend slema, zavrsni masters kup, i igrao sva 4 finala grend slem turnira. ...
(Nikola, 10. februar 2012 18:50)

Pa vidis nindzo, ako ti je vec do cinjenica i realnosti - kada se racunaju medalje sa OI, na primer, ne sabiraju se babe i zabe. Uspesniji je onaj ko ima vise zlatnih, i TACKA! Ako 2 ekipe (pojedinca) imaju isti broj zlatnih, onda ko ima vise srebrnih itd. Tako je. Tako da, 3 grend slema i 5 mastersa > 3 grend slema i 4 mastersa.

Znaci, kao sto sam kazes, bez stereotipa, pogledaj cinjenice, budi malo realan i nemoj da branis Federera jer je ispao los tako!!

Rale KOjot

pre 12 godina

Jos kad bi se neko setio da je Novak svoje polufinale RG prosle godine zavrsavao kad se vec smrklo i da je bilo ocigledno da su domacini dali sve od sebe da imaju projektovano finale RF-RN... Kao da samo ja znam da Novak nosi naocare i da je trazio prekid meca zbog lose vidljivosti pocetkom 4.seta...

mm original

pre 12 godina

Za razliku od raznoraznih hvalospeva ovo je jedan kome zbilja verujem jer dolazi nakon brda saveta koje je nesebično dao našem Novaku od kojih je najvažniji onaj o održavanju jednostavnosti.
To se zove veliki igrač i veliki čovek.

Martin

pre 12 godina

A evo kako navijači u svetu isprobavaju Novakovo radovanje :)
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/fun/gaming/4119224/Can-you-do-the-Djokovic.html

Пера

pre 12 godina

Могу мислити колико ће му значити ово да га Сампрас уверава да ће успети да понови претходну годину...

zelje i mogucnosti

pre 12 godina

ova godina ce takodjer biti uspesna ali treba biti spreman i za male padove....ostali igraci takodjer vredno rade i cekaju na Noletov kiks....a cim je tu slava, okolo je milion ljudi oko Novaka koji ce da ga rastezu gde god stignu....tu je problem

marko

pre 12 godina

Da li je ikad neki teniser pobedjivao 7 puta za redom u finalima najboljeg, a potom i drugog igraca ATP liste? Pri tome taj prvi, a potom drugi, je osvojio 10 slamova, igra u zivotnoj formi jer da nije tako sigurno ne bi bio u finalima, i pri tome je u najboljim igrackim godinama. To je koliko se ja razumem u sportove, pocevsi od par-nepar, preko tapkanja slicica, pa sve do tenisa, TOTALNA dominacija. I za kraj, nije neverovatno, nego je cista realnost, pa prema tome uzivajte, ovo se jos nikad nije desilo.

Inspector Bloch

pre 12 godina

PA, @Nikola vama bas tesko pada da niste u pravu ?
Ali, ako kazete, ko je vise uzeo titula, je bolji i TACKA- klimava vam ta tacka jer ona stoji jos uvek iza imena R.levera..tako da je 'zvanicno ta 2006 RF DRUGA a Novakova 3!Ako cete uitinu- kako statistika kaze;

No, meni se cini da ste vi prespavali, ili ste lose obavesteni o svim previranjima, NOVIM rezonovanjima, NOVIM preispitivanjima pojma
GOAT-a;Steta jer bi ste onda znali, da se do Novaka,-to kazem bez ikakve arogancije- uistinu nekako samo zbrajale te titule...pa ko ih je vise uzeo..bez da su se drugi parametri razmatrali; MEDUTIM, vec negde od IW, a sigurno posle SW i USO, su ne samo vedete tipa Samprasa,Agasij, Mekinroa..poceli glasno i da PREISPITUJU konkurenciju RF- to je od njih krenulo a ne od nadmenih SRBENDI, kako nas lepo kvalifikujete ! Cak i jedan P.Bodo /zaljubljenikRF/je hteo-nehteo o tome morao da pise; cemu to grcevito drzanje RF na rivalitetu sa Nadalom?Shvatate li vi da covek pise knjiu,D.MARKOWITZ/radi u Tennis magazinu.tennis netu/ pod naslovom;
Çhasing the GOAT: Roger,Rafa en Nole'?..Kako to ako i on samo broji titule?Zar jos niste shvatili da je 'slucaj Dokovic'izmenio tenisku kartu?

Moj savet vam je da ispostujete,ono sto se ovog momenta dogada, nemojte biti naivni da ce Sampras tek tako lako pristati da mu RF preuzme sve; ili da Agasi nece glasno reci:pa stanite ja imam gold grand slem- RF ga nema! Svi se oni bora za mesto u istoriji!
A, bogami ja malopre odgledah RF poraz od Iznera..ne obecava previse!
ON da igra posle toliko godina DC, na svom terenu, u gotovo fanaticnoj atmosferi..i izgubi?Pa ovo igranje, sledece nedelje u Roterdamu? Ne znam sta ce ostati od tog goat-a na kraju,ali sve ovo ne mirise na dobro- po njega;

A, Novak dobija samo ZASLUZENO i to verujte mi na kasicicu!

Svako dobro i ostajte pozdravljeni,