Sreda, 25.01.2012.

23:50

Ludnica na Kamp Nou, Barsa prošla!

Fudbaleri Barselone plasirali su se u polufinale španskog Kupa Kralja. U revanšu četvrtine finala Barselona i Real Madrid odigrali su nerešeno 2:2 (2:0).

Izvor: B92

Ludnica na Kamp Nou, Barsa prošla! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

Bocinho

pre 12 godina

Jel iko primetio da je Pepe opet pokusao da nagazi , doduse ovaj put Fabragasa? Sta on radi u fudbalu? Sta ce takvi igraci u "Kraljevskom klubu" ,a pogotovo u najvaznijoj sporednoj stvari na svetu?

Magelan

pre 12 godina

Како је могуће да тако јаку утакмицу суди онаква дилеја... одавно нисам гледао такву отимачину... срамота за фудбал!!!

brko

pre 12 godina

Murinjo je konacno probao da igra fudbal protiv Barse (prvi put nakon onih 0:5) i to mu se isplatilo. Jos samo treba da shvati, da od igraca kao Pepe ima vise stete, nego koristi, unosi nepotrebnu nervozu medju igrace, vise razmisljaju o sudijskim odlukama i kako da isprovociraju protivnike, nego o igri, i to im se na kraju obilo od glavu, krajem prvog dijela.

456

pre 12 godina

Ako je real uistinu "najveci" klub ne samo u Spaniji nego i na Svetu, ima "specijalnog" trenera a predsednik im je nezvanicni premier Spanije vec duzi niz godina, pa koliko ima smisla prica da sudije u kontinuitetu "navlace" protiv njih?

Ili je blize istini da su igraci i treneri reala toliko isfrustrirani nizom ponizenja i neuspeha protiv Barce (sto u direktnim duelima sto u titulma) zadnjih nekoliko godina da su potpunu izgubili dodir sa realnoscu i traze i najmanji detalj ma koliko on bio beznacajan kao opravdanje i da bi se sami bolje osecali. Tuzno je gledati to.

To mi se cini i najveci razlog ponasanja mourinha. Nije on glup i razume da je Barca bolja od bilo koje grupe radnika on moze da skupi sa vise milionskim budzetom. Njega boli kako su se samo usudili UEFA i Spanska Federacija/sudije da sude "protiv" njega. Znaju li oni koliko je on specijalan :)

rape

pre 12 godina

Vidm prica se "Barsini igraci se valjaju po terenu"... To je samo deo taktike Pepa Gvardiole,odgovor na nemocnu i prljavu Murinjovu taktiku i podle i ubilacke startove Pepea,Ramosa,Diare i ostalih.
(Zvezda Srbija, 26. januar 2012 10:28)
# Link komentara
"NEMOĆNI" oni se valjaju po terenu protiv svih protivnika!!!

Đorđe

pre 12 godina

(obrenovic_loshmi, 26. januar 2012 02:34)

Svaka čast na komentaru. Ovde su se ljudi toliko primili pa satanizuju jedne uveličavaju druge. Ja fudbal pratim od sredine 80-ih i verujte grubijana kao što je Pepe je oduvek bilo i biće, kao foliranata i padavičara. Takav fudbal se oduvek igra u Španiji i kvarni su i jedni i drugi.

zvezdan48

pre 12 godina

Zbog cega je sudija kriv Realu!?! Pa Real je trebao u prvom mecu da dobije najmanje jedan crveni karton a ako za zuti karton nije Ramosov udarac laktom u glavu onda neznam sta bi trebalo da bude! nisam cuo da se iko iz Reala oglasio za sudjenje u prvom mecu! Real treba da nauci da podnese poraz a ne kad gubi da mu je kriv sudija i da njihovi igraci igraju kao ''kasapini'' a ne kao fudbaleri!

Guido

pre 12 godina

Real je sasvim sigurno oštećen u ovoj utakmici. Čist gol je poništen Ramosu, a o bar 2 penala i drugim incidentima i da ne pričam.

Ipak, ono što je najvažnije je da je Murinjo konačnoi shvatio da se sa Barcelonom ne može i ne treba taktički nadmudrivati već i samo napasti. Kad ih napadneš oni su itekako ranjivi. Titula je već naša ali ih sljedeču utakmicu na Camp Nou deremo ukoliko opet ne dobiju sramotnu pomoć od sudije. A najslađe će biti ako se susretnemo u Ligi šampiona i tu pokažemo ko je veći klub.

21

pre 12 godina

Sjajna taktika Posebnog koju mu je omogucila Spanska fudbalska federacija time sto nije kaznila buzdovana, cime mu se otvorila mogucnost da izvede Pepea u prvoj postavi, i usmeri paznju publike na njega. Zeleo je incident, da neko od Barsinih igraca, citaj Messi nasedne na prisustvo zveri na terenu i dobije crveni karton. Barsu u ovom sastavu nikada nismo gledali sa tolikim brojem gresaka, koje su samo delimicno proizvod presinga protivnika. Real je vratio samopouzdanje ovom utakmicom, Barsa shvatila da mora da se potrudi u svakom mecu da bi pobedila. Zalosno je da ce opet Madrid da svali krivicu na sudije, koje su kada se pogledaju oba duela ipak vise gresile na stetu Barse, tolerisale grubu igru Ramosa, Alonsa, Diare, Pepea, Koentraa. Za kraj te iste sudije su im omogucile da imaju +5 u prvenstvu, podseticu samo na ofsajd na Majorci, i nedosudjen penal Barsi protiv Espanjola

Zvezda Srbija

pre 12 godina

Vidm prica se "Barsini igraci se valjaju po terenu"... To je samo deo taktike Pepa Gvardiole,odgovor na nemocnu i prljavu Murinjovu taktiku i podle i ubilacke startove Pepea,Ramosa,Diare i ostalih.

Goran

pre 12 godina

Sudija je ocajan i to vise na stetu reala.Veceras se videlo koliko je Ronaldo bolji igrac od mesija jer ne igra u pobednickom timu vec sam uzima loptu ne ceka da mu je neko da isped gola

zasto?

pre 12 godina

@Miki

Za tvoju informaciju, sudija treba da sudi kako jeste a ne da se seca sta je bilo u prvom poluvremenu. Pa da pokaze nekom karton za start koji nije za karton, vec da mu pokaze karton zato sto nekome nije pokazao karton u prvom poluvremenu

djole

pre 12 godina

Oduvek sam navijao za Real kad igraju protiv Barselone. Sada pogotovo, kad je tu Murinjo, mada za Madriđane igra jedan od meni majnesipatičnijih fudbalera, ali i najboljih, Ronaldo. Iako je Barsa zasluženo vladala zadnjih godina i Španijom i Evropom, mislim da tome dolazi kraj.Prognoziram preuzimanje dominacije od strane Reala i njihovo osvajanje Kupa šampiona ove godine, kao i titulu u Primeri.

erdt

pre 12 godina

Pre deset godina sam navijao za Barsu, a sada svim srcem za Real. Kako kaže Boda Tajson, navijam uvek za slabije i obavezno protiv sudije.
Ovi što kažu da je Diara zaslužio drugi žuti u pravu su. Al problem je što nije zaslužio prvi.
Što se tiče navijača Barse to su oni likovi koji ne prate fudbal, pa kad ih pitaš nešto u vezi njega oni samo kažu: "Ma Barsa i Mesi su najbolji, kakvu pas igru imaju, svi ostali smaraju."
P.S. Moram da pohvalim Pepea da je bio džentlmen večereas.

Almin999

pre 12 godina

Real ce da pobedi Barselonu kada Ja postanem Messi,znaci NIKAD.Barseloni da "JE" trebala pobeda zgazili bi ih nacistio nebi znali da se vrate kuci.

estiar

pre 12 godina

Barsa je zadnjih par meceva protiv Reala dobila jer je imala vise srece. Nece moci stalno tako... Nadam se da ce u LS biti obrnuta situacija (ako se sastanu).

neshko

pre 12 godina

cist gol ramosa hahahah penal nad benzemom haahahah ramos je u ragbi stilu oborio alvesa, kasnije kad je sudija ponistio nije se bunio sto je i sam potvrdio da je napravio faul, drugo ako je ono nad benzemom bio penal onda je i minut ranije nad sancezom kad ga je srusio pepe divljak koji je na ovoj utakmici zaradio minimum 2 crvena kartona, pozrav..

Invictus

pre 12 godina

Ma je li to moguće!? 'Vatreni' navijači Reala krive sudiju za poraz,neverovatno!
Svi se urotili protiv 'vas',ljubomorni na 'vaše' kraljevsko visočanstvo...

A šta ćemo sa Dijarinim statom za drugi žuti,Pepeovim glumatanjem i 'startovima',ofsajdima Barse u kojima je bio samo Koentrao...?
Da ne spominjem situacije iz prvog meča. Takvo suđenje vam je OK 'Madridisti'?
Jadni ste koliko i klub za koji 'navijate'.

Mada šta se ja uopšte čudim? Odlika je velikih gubitnika da ne znaju da prihvate poraz.
(pizarro, 26. januar 2012 02:48)


Delim tvoj komentar ;)

Zeca

pre 12 godina

Ubeljen sam da ove komentare o Bajernu salje jedna ili dve osobe sa ciljom da provociraju ljude, savetujem vam da njihove komentare neocenjujete jer samo tako ih se mozemo otarasiti kad vide da im komentar nije negativno ocenjen jer zbog toga i salju sami cu prestati da salju komentare o Bajernu.

goca

pre 12 godina

nakon 101 godine real je bio bolji od barcelone hednom rijecju vauuuuuuuuuuuuu,i neka mi netko objasni kako to da je real ostecen za ramosov gol a barcelona nije ostecena kada je diarra treabo dobiti drugi zuti,pa kako moze netko biti toliko neobjektivan stvarno boli glava

pavle

pre 12 godina

utakmica odlicna,najbolja u zadnjih nekoliko godina izmedju ova dva kluba,ali ne,govori se o sudijama,ovi navijaci Reala nemaju obraza,pa ljudi,proslu utakmicu crveni za Pepea,Karvalja,Xabi Alonso 8 faulova ni zuti ,vcrs,Pepe crveni tj dva zuta i jedan direktni crveni,Ramos je trebao i pre da dobije crveni,sviran ofsajd Sancezu i Pedru,pominjete ruku Abidala,a na jos ocigledniju situaciju na tekmi Espanjol-Barca kazete da nije penal.strasno,vi se tesite da je do sudija,to je vas problem,vcrs ste odigrali odlicno i uz manje prljavu igru mozda i Vas pocnu da postuju,pozz pravim ljubiteljima fudbala

De_Facto

pre 12 godina

Aloooo fanovi Bajerna... pa odkud vi u prici sa Barsom u LS... Bajer LEVERKUZEN je prvi na listi...
I dokle vise ta prazna prica "Sudije stite Barsu"... Pa da ima suda u Spaniji Pepe Mesar bi lezao u zatvoru ... i onaj poklon Dijari, cist crveni.. dokle vise sa tom pricom "sudija ce unistiti utakmicu ako da crveni igracu Reala".. pa unistice je svakako ako ne da crveni tako sto ce posle morati da kompenzuje to u nastavku utakmice.
Veoma dobar mec, real ima kvalitetne igrace ali ne i ljude...
A Real-istima zelim da nauce da jednom u zivotu cestitaju protivniku na pobedi... a da gubite casno to nikad necete nauciti jer oni koji vode Real ne poseduju ljudske moralne osobine...

vlajzi

pre 12 godina

Mene ne zanimaju ni Barsa ni Real (a jos manje sugavi Bajern), ali STREPIM OD KATASTROFE! Kad vidim da svi strepe od katastrofe, ocu i ja! Sto sam ja gori od ostalih!

pizarro

pre 12 godina

Ma je li to moguće!? 'Vatreni' navijači Reala krive sudiju za poraz,neverovatno!
Svi se urotili protiv 'vas',ljubomorni na 'vaše' kraljevsko visočanstvo...

A šta ćemo sa Dijarinim statom za drugi žuti,Pepeovim glumatanjem i 'startovima',ofsajdima Barse u kojima je bio samo Koentrao...?
Da ne spominjem situacije iz prvog meča. Takvo suđenje vam je OK 'Madridisti'?
Jadni ste koliko i klub za koji 'navijate'.

Mada šta se ja uopšte čudim? Odlika je velikih gubitnika da ne znaju da prihvate poraz.

Miki

pre 12 godina

I kao mnogo puta do sada, kad se igra egal, tu je sudija da odvadi jednog Murinjovog.

Po kojim pravilima onakav kontakt moze da bude zuti karton, aman zaman
(zasto?, 26. januar 2012 00:00)

Ja ne znam da li smo gledali istu utakmicu,ali ja sam se sa 5 ljudi svadjao zbog Ramosovog bespotrebnog udaranja protivnika.U prvom poluvremenu je udario 2x Alexisa i u drugom jednom Mesija...Ne previse ostro,ali podlo u predelu kolena ili malo nize sa zadnje strane...To mu je oprosteno.E zato je dobio

sasa

pre 12 godina

Pored onakvih pasova barselone, igranje sheve sa realovim igracima, par puta nisam mogao da nadjem loptu na tv-u koliko se brzo kretala, da pored ovakve ekipe ja navijam za drvosece, pa nikad, ovo sto barsa prikazuje je najbolje od fudbala sto se ikada moglo videti, svaka cast momci...

ASOT

pre 12 godina

I opet se ne sude dva cista penala posle igranja rukom igraca uefalone.Pa se posle ponisti cist gol,koji bi znacio prolaz dalje Reala.Pa onda sudija vidi da je gusto, pa iskljuci Ramosa za smesnu stvar.Ogade mi fudbal padavicari iz katalonije .

obrenovic_loshmi

pre 12 godina

Posle svakog El Classico-a citao sam svakave komentare. Pre svega navijaca Barselone ciji broj upadjlivo raste od one partije Toma Heninga Overboa onomad na Stamford Bridge-u. 'Ajde kao neko ko ne voli ni Barsu ni Real nesto da kazem:

1. Barsa je najbolje organizovan klub na svetu. Uz Man UTD jedini klub koji ima sistem rada. Verovatno najbolje organizovana omladinska skola na planeti (to itekako ima veze sa novcem i dovodjenjem talentovane dece iz svih krajeva Spanije i sveta). Njihova igra je najpametnija. Ne, nije to kao sto svakakojaki strucnjaci pricaju zato sto je to"najlepsi" (lepota je uvek, pa i u fudbalu, jedino stvar ukusa)i najofanzivniji fudbal. Radi se jednostavno o fantasticnom posedu lopte sto jako cesto nema veze sa ofanzivom : kada mi imamo loptu, protivnik ne moze dati gol (neko kaze da je to rekao Johan Krojf, neko da je to engleska "narodna", a ja sam to cuo prvo od Brajana Klafa, nebitno je). Mnogo je tu pasova unazad, mnogo puta se lopta drzi na svojoj polovini ili sredini, nekada se ne zeli da se napadne, a nekada (jako retko) ti napadi su neefikasni (Celsi, Inter, Real, dakle jednom Hidink, ostalo Murnijo). Ali, ponavljam, to je najpametniji nacin igranja fudbaal koji najcesce donosi rezultate. Oni prema toj misli prave ekipu i za to svaka cast.

2. Da ne pricam o Realu kao klubu. Tu se cesto tokom istorije desavalo da se stvari menjaju bez logike, treneri otpustaju zbog samo njima jasnih razloga, igraci kupuju ne primarno u vezi sa gradjenjem igre i tima. Ali, sada je tu Murinjo, covek koji je sve i svasta u stanju da istrpi i koga interesuje jedino trofej. Sa Barselonom se ne moze nadigravati. Niko to ne moze. Barselona ne mora da pravi taktiku ni za jednog protivnika - svi, ukljucujuci i Real, moraju da prave taktiku prema Barseloni. Kada procitam sta ko i kako misli o Barsinim pobedama nad Realom prosle , a narocito ove sezone, digne mi se kosa na glavi. Posed lopte, ofanzivna igra, ovaj hrabar, onaj kukavice, ovi grubi, oni jadni (prljavi i kvarni kao supalj zub su i jedni i drugi i ogromna vecina latinskog fudbalskog sveta,: tamo se nekorektan potez, za razliku od Engleske ili Nemacke, smatra inteligentnim: da li ste nekad culi zvizduke Italijana Pipu Inzagiju?). Barselona pobedjuje iz jednostavnog razloga: ima igrace koji su hladni kao spricer na velikim utakmicama! Oni drze loptu mnogo duze od Reala, ali su od 5 ovogodisnjih utakmica samo na prvoj u kupu ove sezone stvorili vise sansi od Reala. ALi su svoje sanse skoro uvek u najvecoj meri iskoristili. E tu je Real iza: Ronaldo je na poslednja dva meca dao po gol Barsi (sto za nastavak sezone u Ligi i Ligi Sampiona moze da bude ne bitan, vec odlucujuci faktor), ali ga pre toga nigde nije bilo. Da je u situacijama u kojima je bio na utakmici u prvenstvu na njegovom mestu bio, recimo Dijego Milito, fizicki, bioloski, tehnicki daleko slabiji, ali u glavi na velikim tekmama daleko veci igrac, vrlo je moguce da bi u Barsinoj mrezi bilo 2, 3 i vise golova. Iguain je jos gori: njegova reakcija u desetoj sekundi vecerasnje utakmice sve govori. Uostalom, kada je on to dao gol Barsi? Di Marija je takodje tu: covek nie mogao da centrira u derbiju )pogodio je Pujola i Abidala 800000 puta u clanak). Sledecu utakmicu je pokidao i dao jako lep gol.Dakle, u ofanzivnoj liniji Reala je jedan i po igrac koji resava velike tekme: Benzema (jedan) i Ronaldo (za sada po). Nekada je to bio Kaka,ali tada je kostao 64 milke evra i igrao za Milan, mozda ce to biti Ozil, ali jos uvek nije, a Cavi Alonso ne stize od defanzive i organizacije igre u blizinu gola dovoljno cesto. A u Barsi velike utakmice bez problema resavaju i na njima golove postizu: Cavi, Inijesta, Sanciz, Fabregas, pre svih Pedro i Vilja (obojica znaju da daju gol iz jedne jedine sanse kada Barsi bas ne ide, ali se o njima jako malo prica - da je Mesi dao onakve dve golcine kao Vilja finale Lige Sampiona i Super Kup Spanije ne bi se prestajalo sa pricama o njima, ovako, to je samo mali Vilja, pa i nije nesto), Dani Alves (kakva golcina veceras), a cini mi se i svako ko udje sa klupe. Tek na kraju pominjem Mesija.

Barsa, dakle, pobedjuje zato sto daje golove, Real gubi zato sto ih daje manje i to je to. Da je veceras Real iskoristio trecinu sansi u prvih 40 minuta, da je imao samo malo srece (sut Ozila), veceras bi slavili.

I ne pljujte Murnija. Realovci : to je jedini covek koji je ovoj i ovakvoj Barsi (sa sve UEFOM, Platinijem, Blaterima, Overboima, Busakama i ostalim DeBlekerima) uspeo da uzme trofeje u poslednje tri sezone (Inter LS, Real Kup Kralja). Barselonisti: setite se da je bio glavni trener omladinskog pogona FC Barselona i obucio generaciju i u prvi tim izbacio Cavija, Pujola, Valdesa itd.)A kao covek je mnogo daleko od djavola koakvim ga mediji predstavlaju (mozda da bi se novine prodavale, cuo sam da, eto, i novinari ponekad slazu, preuvelicaju i sl.)kao sto su neki drugi mnogo daleko od andjela kakvim predstavlaju njih.

O sudjenju veceras ne bih. Da je svako ko je zasluzio dobio crveni, utakmica bi bila prekinuta.

Izvinjavam se na ovolikom postu, ali to je samo zato jer smatram da se fudbal tesko moze analizirati u dve recenice...

Danilo

pre 12 godina

Uuuuuu, kakva kradja ljudi moji... I posle klinje koje navijaju za Barsu tvrde da Real guraju sudije ali nema veze ovo se Realu mora vratiti na pravi nacin, siguran sam u to jer Real ima najhrabrijeg trenera koji je Bog za sve ostale trenere. Murinjo je i veceras dokazao koliki je znalac i kolika m... ima a tkodje veliki respekt je zasluzio Pepe(igacina) koji je posle poziva na linc sa svih strana izasao najopustenije na Nou Kamp i odlicno odigrao. Real je veceras pokazo da je spreman da pokupi najvece trofeje ove sezone i Perez bi bio lud ako i pomisli da otpusti Murinja jer ovakav trener se vise neradja.Pozz. za sve Madridiste. Hala Madrid !!!

Negovan988

pre 12 godina

Kasiljas je spasio Real propasti, kao kapiten dobacio dve tri reci sudiji kad je ovaj u sebi vec doneo odluku da posalje Diaru u svlacionicu, ali dobro ipak Barsa ide dalje, moram da priznam da ovako uzbudljivu utakmicu odavno nisam gledao, svaka cast obema ekipama.

novisad

pre 12 godina

mozhda, al i Barsa je oshtecena za penal Pepea nad Aleksisom. i trebali su da imaju igracha vishe drugo poluvreme. realno. ako kazhesh da nisam u pravu daleko si od neutralnog

Kvisko80

pre 12 godina

Sve je u redu ali ja ovakvu naklonost sudije skoro nisam video! Pa sta ce im to kad imaju najbolji tim na svetu? Bravo za real, iako ni za koga ne navijam, mislim da su veceras 100% zasluzili da prodju dalje!!!
Joj gde mi nam kraj bio kad bi mi u petak, protiv nasih "dragih" komsija imali sudjenje kao Barselona veseras...
Pozdrav i svi u Arenu!!!

Poli Goltijeri

pre 12 godina

Kakav spektakl !

Sjajan mec koji su odigrali dva sigurno najjaca tima danasnjice (cast ostalima) ,Real se konacno oslobodio pritiska i poceo da igra onako kako ume i mora se priznati bio bolji . Nisu imali srece , na sudije se netrebaju pozivati jer iako im je ponisten cist gol trebali su dobiti crveni u prvom poluvremenu .U svakom slucaju ja kao posmatrac sam prezadovoljan i zamisljam kako bi bilo da nasi Zvezda i Partizan prikazu bar 10% od ovakve igre.

PS. B92 stekajte pare ne prenosite Osasune , Numansije i ostale , verujem da bi se 90% posetilaca ovog sajta slozilo sa mnom da je bolje da prenosite Barsa -Real pa makar ne prenosili meceve nijednog vikenda do tada.Verujte isplatilo bi vam se.

jovan

pre 12 godina

Minimum 2 igraca Reala su trebala dobiti crveni pre Ramosa, pa ono je sramno, da sudija moze da unisti vec vidjenu pobedu Barselone, poludeo sam kad je Alves smestio loptu u raslje, castitam momci na prolazu idemo do titule

dax

pre 12 godina

Real je bio bolji trebali su da pobede ali sudije nisu dozvolile 2 cista penala i ponisten regularan gol,a Ronaldo je krenuo da puni Farsu da cujem sada pljuvace???inace Ozil je bio igrac utakmice po meni...

daywalker

pre 12 godina

Pošto treba poraniti za posao vrlo kratak komentar. Prvo poluvreme- Real bolji, konkretniji ali na kraju 2:0 a Barsa je napravila pola akcije u celom poluvremenu. Kompleks definitivno. Suviše dugo ih pobedjuju i to se videlo. Drugo poluvreme- Murinjo kockarski pravi 3 brze izmene i to mu se isplaćuje. Real postiže 3 regularna gola i celo poluvreme je Barsa u rasulu (kao da je njima trebalo 3 gola za prolaz). Nije Real dobio ali su valjda konačno shvatili da je jedini način da pobediš Barsu da igraš fudbal. Ne da kvariš igru već da počneš sa 4 izrazito ofanzivna igrača. I mnoooogoooo presinga.
Ozil- utakmica života, Ronaldo- više nije destruktivan kada Real gubi i definitivno više nije igrač samo za male utakmice, Kasiljas- intelektualac (spasao Dijaru sigurnog crvenog kartona), Benzema- da li je moguće da je svet tek sad video ono što je meni bilo očigledno pre 5 godina, to je Zidan maskiran u napadača.
Abidal- zreo za Emirate, Pujol- jedan od najvećih voljnih momenata koje sam video, Pike- nikada neće biti Pujol, Alveš- sitna duša, Buskec- sitna duša i loš fudbaler, Ćavi- Zidan maskiran u zadnjeg veznog, Fabregas- nikada neće biti Ćavi.
Sudija skandalozan, bez autoriteta, igrači ga šutiraju po terenu kao da sudi JSL, bez osećaja za igru, nije pokazao par kartona na vreme.
Sve u svemu, jeste Real izgubio ali mi Murinjo nekako liči na Đokovića koji je upravo skapirao kako se pobeđuju Nadal i Federer i sprema se da ih počisti a Gvardiola- pa uvek je nezadovoljan, plače, neće da produži ugovor, ide, ne ide, ostaje, Katalonija treba da se otcepi- Rođo tvoje vreme je prošlo, čovek je shvatio kako da te dobije!
Predviđanje- Barsa osvaja Kup Kralja, Real Primeru i Ligu šampiona. Gvardiola odlazi na kraju sezone, Murinjo takođe odlazi i preuzima Mančester Junajted.
Odoh predaleko, Laku noć, tj dobro jutro.

goran

pre 12 godina

najgori su mi ovi koji se nazivaju neutralnim navijcima,pa sta nisi napomenuo zalede sancheza a covjek dva metra iza obrane reala,sta nisi spomenuo kljucni detalj ove tekme koja bi otisla u mirne vode a to je drugi zuti diarre,kako neke osobe mogu biti toliko frustirane i neobjektivne,penali za real,ponsiteni golovi,samo gledas sta je na stetu reala a ono sta je na stetu barcelone to nema veze,daj malo objekivnosti,real je bio bolji imao je vise sansi,ali barca je isto tako u rvoj tekmi trebala zabiti barem 3 ili 4 gola i sve bilo rijeseno,nakon sto godina real uspije nekako parirati barci i odmah klsicne price o sudcima,stvarno me vise boli glava,pa stvarno je onaj blesavi i prgavi Mourinho zarazio sve ove klince sa nekim teorijama zavjere i urotama protiv reala,a taj siti Mourinho i jegove pristalice nece vidjeti faul diarre na messiju koji bi ovu tekmu rijesio u potpunosti,ma poklopite se usima

SRECA

pre 12 godina

Diarra crveni, Pepe crveni, Coentrao crveni, Ramos crveni... dobio samo Ramos, najjace je simuliranje Pepea, one je meni idol od danas, pada covek u sesnaestercu bez razloga :D lezi na zemlji i gleda kroz prste gde se nalazi sudija i da li ce podeliti neki karton igracima barse hahahahah

mix

pre 12 godina

Sudije su katastrofa i za Real i za Barsu! Iste te sudije su pustile Pepea da prođe nekažnjeno i Lassani Dijari nisu dodelile drugi žuti još u prvom poluvremenu! A realu nisu svirali dosta stvari. Što se igre tiče svaka čast Realu odigrali su sjajnu utakmicu, možda i najbolju protiv Barselone u poslednjh par godina. Ali caka je u tome što su oni odigrali jednu od najboljih, a barsa jednu od najgorih. U svakom slučaju jako interesanta utakmica je bila, kao i uvek.

Slobodan

pre 12 godina

Gotivim Barsu jos iz doba Stoickova, Ronalda, "holandske veze" (Reiziger, Hesp, Cocu, Klajvert, braca Boer, Overmars & co), Rivalda, Ronaldinja. Ovo sada je uzas i pokore. Mozda imaju rezultate, mozda imaju i igru, ali mnogo glumataju i mnogo leze na terenu. Golovi jesu bili lepi, ali je tekma sama po sebi bila ocajna, imho.

leskovac

pre 12 godina

Messi je onim prodorom i asistencijom kod prvog gola dokazao zasto je najbolji igrac planete, a golcina Alvesa NO COMENT, trebalo je cuti Spanskog komentatora, ludnica!!!!!!!

realmadridbt

pre 12 godina

A sta covek da kaze,ova je utakmica samo jos jedan dokaz da sreca ili nesreca kako se uzme plus sudac i previse ponekad uticu na rezultat.

visca barca

pre 12 godina

Gvardiola i na bernabeu i na svom stadionu prilazi da se rukuje sa smorinjom, to je dokaz ko je GOSPODIN A KO SLEPAC, zasluzila je barselona da pobedi real a ne da im da bod, samo se prisetite sta su realovci radili barsinim igracima na njihovom stadionu... hvala vam momci za ovakvu utakmicu, nadam se da cete preuzeti i prvo mesto i osvojiti titulu i u prvenstvu... i da posebno hvala ALVESU, CARINA!

lion

pre 12 godina

Koliko bolju atmosferu prave barsini navijaci od realovih pa to nije normalno, kakav prodor messija i asistencija pedru kod prvog gola, kakva gocina alvesa, svaka cast momci, sudija je sve upropastio kad dijari nije dosudio drugi zuti, stvarno ne mogu da verujem zasto mu nije dao crveni...

barca bre

pre 12 godina

Prvo, CRVENI za DIJARU cist ko suza(to bi resilo utakmicu ali dobro), masu prekrsaja Pepea i ona njegova valjanja po podu a gleda kroz prste gde je sudija, lakat nad Buskecom, udaranje Fabregasa, faulovi u 16 nad Sancezom, ...

Bruka

pre 12 godina

Jedina greska sudije na stetu Barselone je bila sto nije iskljucio Dijaru na kraju prvog poluvremene.Ali je zato u drugom debelo kompenzovao.Ne mogu da verujem da je ponistio onaj gol Ramosa.Ne navijam ni za jedne ni za druge,ali mislim da je Real opet debelo ostecen.U svakom slucaju,odlicna utakmica.

chucky

pre 12 godina

koja utakmica!!!puno pogrešaka suca,s jedne i sa druge strane..najveća pogreška,nedosuđen penal nad benzemom kod 2-2 i crveni za puyola kao zadnjeg igrača obrane..real je po prilikama trebao da dobije utakmicu..samo higuain 3 mrtvaca..samo da se zna da nevolim ni jedne ni druge al barca se izvukla..OZIL-doktor nogometa,abidalu je još muka ja mislim..da je ušlo ono od prečke bio bi to gol godine..messi opet nezaustavljiv..mourinho,tako se igra protiv barce,kakav bunker..pozdrav svim ljubiteljima pravog nogometa iz varaždina..

zoki

pre 12 godina

Ocekivali ste fudbal? Nema toga na el klasiku. Ima: valjanja po travi, nedosudjenih penala, faula nesudjenih i izmisljenih, Pepe, Buskets i Alves su imali svoj showe, Diara obori igraca a karton dobije Kasiljas koji je smirivao, drugi gol Barse posle igranja rukom, oboren Benzema ispred Pinta, ponisten gol Ramosa...Ovo su dve najbolje ekipe na svetu? Da ne da bog. Pozdrav svima.

Djomla

pre 12 godina

Naravno, sad se je stvar preokrenula - od situacije u kojoj je, zbog Mourinjovog kukanja, sudijama bilo (zbog celokupnog pritiska) teško da Realu i za najveće gadosti daju karton, sad Barseloni za svako pipanje sviraju faul!

Pepe nije sam u svojoj ligi podlaca; Serhio Vuskets je jedva-opevani 'glumac', padavičar, a i on zna da kvarnjački udari.

socios

pre 12 godina

Evo slusam konferenciju za novinare i ne verujem:Murinju opet krive sudije.Pa Barsi su svirana dva nepostojeca ofsajda u veoma izglednim situacijama i dijari nije pokazan drugi zuti karton u 46. minutu a njemu krive sudije?smesno

IVORY

pre 12 godina

Svaka cast Murinju! Ono je bio pravi masterclass! Polako ali sigurno, sklopice sve kockice a onda sledi dominacija. Padavicari su se ovaj put provukli. Usla im je voda u usi u poslednjih 20 minuta. Nisu znali gde se nalaze na terenu! Predvidjam im debakl u narednom okrsaju! Eto im kup. Mi smo ionako osvojili prosle sezone. Nasa je Primera i LS!

T.P PARTIZAN

pre 12 godina

i veceras je bio cist dokaz zbog cega je fudbal najlepsa sporedna stvar na svetu.
odlicna tekma,dovoljno vremena da covek uziva i zaboravi na nase afere u fudbalu.
STOP FUDBALSKOJ MAFIJI pa da jednog dana uzivamo u nasem el klasiku

tomolino

pre 12 godina

Dobra utakmica. Ovako Real treba da igra, a ne da igra defanzivno kao proslu utakmicu. Bez carki ne moze da prodje nijedan El Clasico, sto se potvrdilo i na ovoj utakmici, ali ovog puta carke nisu bile u prvom planu sto mi je izuzetno drago. Kao navijacu Reala zao mi je sto smo ispali, ali mi je drago sto smo pokazali dobru igru. Pozdrav za Realovce!

Ivan

pre 12 godina

Ceo svet je jos jednom mogao da vidi bruku i sramotu sa sudjenjem kada je Barselona u pitanju. Em nadigrani, em nenormalno talicni, em ponovo sudije uz sebe... Dva nedosudjena penala, cist gol Ramosa ponisten, precka, gol linija... Dokle bre vise ? Nije mi jasno zbog cega taj klub po svaku cenu mora da pobedi i osvaja trofeje? Ciji je to scenario? Kakav oni to lobi iza sebe imaju da su toliko zasticeni vec godinama gde god da igraju, mislim da je to pitanje na koje bi milioni ljubitelja fudbala sirom sveta voleli da cuju odgovor.

Rale

pre 12 godina

Lebe mekani, kakva utakmica...napeto, ludo, oštro, ima i simuliranja, 4 gola...ma divota!
Dva najbolja tima u Evropi, tu nema nikakve sumnje.

wlado

pre 12 godina

strasan mec, oba tima su igrali dobro, napadacki, zao mi je sto je ispao real,ali milsim da je ovo super rezultat za ostatak sezone, pogotovo na mentalnom planu za ligu sampiona !

ne, a?

pre 12 godina

Odlican mec, nije sve tako crno za Real kako se cini. Sa ovakvom igrom imaju sanse za titulu u primeri i ligi sampiona, samo se ne treba braniti i igrati defanzivno (kao u prvom mecu gde su imali 1 sut na celoj utakmici) vec kao u revansu. Ponisten gol Ramosu je mogao da se progleda kroz prste ali Alves je vrsan simulator i uz Pepea jedan od najvecih. Real do duple krune! RMD FTW!

Bayern

pre 12 godina

"...u poslednjih 20ak minuta morala da strepi"
Jesam vam lepo pričao,a "stručnjaci" mi nalupaše minuseve.Mogu samo da im poručim da će i protiv Bayerna strepiti,ali 180 minuta

HOUSE

pre 12 godina

7 zutih i crveni realu, kakvi mesariiiii pepe udara shljagu fabregasu i prolazi bez kartona, 2 starta nad sancezom nista, dijari sudija oprasta crveni, braseloni je ukradena pobeda....

Miki

pre 12 godina

Strašna utakmica,ne pamtim bolju.Obe ekipe odlične,žao mi je što je jedna morala da ispadne,biće osiromašen finale kupa.I konačno je Murinjo igrao protiv Barce kao što bi trebao uvek,napadački pa ko bude bolji,a ne onaj bunker ili kako god on to nazivao.Danas je pobedio fudbal.

Barcaboy

pre 12 godina

Ovo je bilo ponizavanje gledati.Kako su nam samo dali dva gola,neverovatno.Ladno su mogli da nas samelju.Šta onaj Gvardiola misli,meni stvarno nije jasno.Rasturio ga je Murinjo.Istina,strepim od katastrofe za naredni El Classico!!!!

Vladan R

pre 12 godina

U danasnjem mecu Real definitivno nije imao srece, ali je zbog Murinjove postavke igre u prvom mecu nije ni zasluzio. Sto se sudjenja tice jako teska utakmica za sudjenje. Real verovatno ostecen za penal, kada je lopta zakacila Abidalovu ruku. Sa druge strane Barsa mozda za penal zbog faula nad Sancezom u prvom poluvremenu, ali defintivno sviranjem dva nepostojeca ofsajda kada su jednom u prvom, pre penala za Real, a jednom u drugom poluvremenu, spreceni da izadju jedan na jedan sa Kasiljasom. U oba slucaja pomocne sudije su napravile po meni veliki propust.U drugom slucaju, pre svega sto su igraci bili blizu linije sisanja trave, po kojoj se moralo zakljucitui da nema ofsajda, tim pre sto se igrac Barse, ne znam tacno da li Pedro ili Sancez, nije kretao pre dodavanja. Propust u prvom slucaju je jos veci, jer mi se cini ako se ne varam, da su svi igraci Barselone bili na svojoj polovini u trenutku upucivanja pasa. Naravno tu treba dodati i oprosten drugi zuti odnosno crveni karton Laminu Dijari. Gol Reala pravilno ponisten jer je definitivno Ramos napravi prekrsaj. Takodje imama utisak da je u prvoj spornoj situaciji u Barsinom kaznenom, lopta Pikea pogodila u telo. Iskljucenje Ramosa u najmnju ruku problematicno. Razlog vise da Real nije zasluzio da prodje je i to da su zbog ovakvih ili onakvih startova cak tri igraca Barse ili zbog preventive ili zbog povrede morali da izadju van terena.

Wesker

pre 12 godina

Crveni za Real, barselonini igraci tri puta igraju rukom u sesnaestercu, alves se izlezava minut u nadoknadi,sudija ne produzuje ni sekund...da,to je klasicna barselonina pobeda

objektivni covek

pre 12 godina

Činjennica je da se Barselona provukla. Real je od prvog minuta kidisao na Barselonu, ali je bilo trenutaka kada je bio povučen. Što se tiče suđenja, krajnje tendenciozno na stranu Barselone. Dva penala sudija Teišara nije svirao Realu. Da,to je onaj isti sudija koji u Superkupu Španije nije video čišćenje Ronalda od strane Viktora Valdesa. Ok, Dijara je zaslužio drugi žuti karton, dok Ramos nije. Pujol je tukao, tukao je i Pike, Fabregas je podmuklo igrao, Sančez je na najbolji način reprezentovao pozorišna dešavanja u Barseloni. Sudija je prvo poluvreme trebalo da produži za minut, ali su se igrala i tri i po minuta, taman da Barselona da gol. Dok, drugo poluvreme je prema semaforu produženo za tri minuta, ali je već u 92 i 50 sviran kraj, uprkos valjanju po travi Alveša koje je trajalo više od minuta u trnutku nadoknade vremena.

aaaaa

pre 12 godina

e ovo se zove derbi,ovo je pravi derbi...bilo je opet malo nesportskog ponasanje pepea itd da ne duzim,utakmica za 10ku,barsa je mmnogo opusteno usla u mec,stp pokazuje i prvih 10 sekundi utakmice..mislim da je bilo nerijeseno u madrid da bi potpuno drugaciji mec bio..a sudija se u svemu izgubio,ne zna ni sam gdje se nalazio veceras..napravio je mnogo gresaka na stetu obije ekipe..ali eto..nebitno ko je ciji navijac,drago mi je da sam veceras konacno gledao pravi el classico...

BAYERN recordmeister

pre 12 godina

Sada se svi smejete Realu,svi ga podcenjujete.Ali znate kako to obično u životu biva?Taj koga svi podcene pobedi tamo gde je najbitnije,kada svi izgube nadu u njega i svima bude za podsmeh on pokaže koliko je velik.Tako će biti i sa Realom,pobediće u Ligi Šampiona Barcelonu,izbaciće je iz Lige Šampiona,tamo gde će ih najviše boleti.A onda će se sastati sa nama u finalu.Zapamtite šta vam je rekao veliki navijač Bayerna

bla

pre 12 godina

Vidis Murinjo, kad se otvoris i pocnes da igras cak i protiv Barse - odmah bude bolje. A ne da ti igraci samo misle na presing, iritiranje i stosta trece.

P.S. Opet je, po treci put u tri nedelje, izvrsio izmene koje su mu promenile igru na bolje (Benzema i Kaljehon). Pre toga je nakon neslavnih pocetaka dobio protiv Malage i Majorke (u prvoj tekmi s trojicom novih u poluvremenu a na ovoj drugoj s dvojicom 10tak min po pocetku drugog pol. i poslednjom izmenom u 65. min). Nije ni on mutav. (iako prljavo igra i pravi dzumbus u medijima)

zasto?

pre 12 godina

I kao mnogo puta do sada, kad se igra egal, tu je sudija da odvadi jednog Murinjovog.

Po kojim pravilima onakav kontakt moze da bude zuti karton, aman zaman

fan

pre 12 godina

Definitivno najprljaviji fudbalski tim na svetu. Ramos sa ociglednom namerom izvodi prekid i sutira u Mesija i istog sekunda trazi zuti, Pepe ponovo, udara u lice Fabregasa a nakon toga odbijaju da izbace loptu i jos nekoliko situacija za crveni karton. Takav tim nikada ne zasluzuje da pobedi Barsu!
Sa Murinjom na celu svi igraci reala postaju losije osobe i gube svako postovanje. Ipak, svaki Filip pobedi svog Dobuda, na kraju se samo majstori raduju!

miki

pre 12 godina

Ne moze se parama postici uspeh,niti Murinjo instant isti napraviti.Drago mi je da pobedjuje inteligencija,rad,kvalitet... Napred barsa,zbog tvojih igara je milina gledati te.

Barcaboy

pre 12 godina

Bas tako !!! LUDNICA!! Najbolji el clasico u poslednjih par godina..napokon je real igrao fudbal.Ozil Man of the match definitivno..I jedan i drugi tim su imali dosta srece s tim sto je barsa u pocetku meca imala mnogo srece tj,igraci reala su imali takav strah da to nije normalno..Ono higuain daje bilo kome ali eto barsi ne moze,isto i ronaldo omasi ceo fudbal..Sudjenje ,KATASTROFA..I za jedne i za druge..Par puta sviran ofsajd barsi ionako ga nije ni bilo,pa onda doooosta spornih odluka..Sve u svemu,DOBRA tekma..I dalje mislim da je Barsa bolja jer real u nekim situacijama izgleda TOTALNO pogubljeno..al dobro je,takodje,barsa pocela mec previse opusteno..pike opet video sakiru u publici na pocetku..Sve se dobro zavrsilo po barsu a moglo je ladno da bude 6+ golova,imao je i pedro / mesi jos po 1-2 sanse kao i sut ozila higuaina i ostalih..
PEPE napolje iz fudbala,ono nije fudbaler ono je .. nema reci za ono...znaci lik je nenormalan sta radi..Ubija,valja se ,folira se ..Gleda sudiju dok se valja..ostali su regularno odigrali..ali sudija je bio mnogo los.

Vladan R

pre 12 godina

U danasnjem mecu Real definitivno nije imao srece, ali je zbog Murinjove postavke igre u prvom mecu nije ni zasluzio. Sto se sudjenja tice jako teska utakmica za sudjenje. Real verovatno ostecen za penal, kada je lopta zakacila Abidalovu ruku. Sa druge strane Barsa mozda za penal zbog faula nad Sancezom u prvom poluvremenu, ali defintivno sviranjem dva nepostojeca ofsajda kada su jednom u prvom, pre penala za Real, a jednom u drugom poluvremenu, spreceni da izadju jedan na jedan sa Kasiljasom. U oba slucaja pomocne sudije su napravile po meni veliki propust.U drugom slucaju, pre svega sto su igraci bili blizu linije sisanja trave, po kojoj se moralo zakljucitui da nema ofsajda, tim pre sto se igrac Barse, ne znam tacno da li Pedro ili Sancez, nije kretao pre dodavanja. Propust u prvom slucaju je jos veci, jer mi se cini ako se ne varam, da su svi igraci Barselone bili na svojoj polovini u trenutku upucivanja pasa. Naravno tu treba dodati i oprosten drugi zuti odnosno crveni karton Laminu Dijari. Gol Reala pravilno ponisten jer je definitivno Ramos napravi prekrsaj. Takodje imama utisak da je u prvoj spornoj situaciji u Barsinom kaznenom, lopta Pikea pogodila u telo. Razlog vise da Real nije zasluzio da prodje je i to da su zbog ovakvih ili onakvih startova cak tri igraca Barse ili zbog preventive ili zbog povrede morali da izadju van terena.

DIDI

pre 12 godina

Iskreno Barsa je bila bolja u obe utakmice. Ali ne kazem i da je Real bio los jednostavno igraci Barselone su zasluzeno prosli. Medjutim nije mi se svidjalo kako je sudija sudio i cini mi se da je bio pre blag prema "NEKIM" igracima Real Madrida. :D

Anchi

pre 12 godina

Aristokrati vs. sitni prevaranti. Drago mi je kad vidim one antipaticne realove igrače kako svaki meč sa Barselonom završavaju pognute glave i što lepota fudbala pobedjuje.

NemanjaPG

pre 12 godina

nisam simpatizer ni jednog ni drugog tima, ali moje skromno misljenje je da je real bio za nijansu bolji, i zasluzivao je da prodje dalje.

Real !

pre 12 godina

ma sta uskoro opsirnije,sta ima da se pise o ovoj utakmici veceras i one sto su bile,sve isto
dobacuju se igraci barse super,uvezbali su sredinke za 10ku.
foliraju za medalju,i imaju sudije na svojoj strani
ja stvarno ne znam kako neko moze da navija za njih
ne secam se utakmice,gde su sudije bile "protiv" njih,tj da su sudile kako treba! jednako!

kakav crveni dobio ramos,ono je bre sramota,al ako je ono bio za zuti/crveni onda je i barsa trebala da dobije zuti za one stratove koji su bili posle toga,medjutim,nista.
ko gura bareslonu ?!
obicni foliranti,na svaki start padaju,hvatanje za glavu
ja da igram fudbal,nebi mogo da ih trpim,nakon 3/4 duela,i foliranja ...sledeci duel nebi folirao,posto bi nekome od njih stvarno ozlomio nogu.
cist penal,5min pre kraja,benzema prima loptu,pujol ga sa ledja onako kao najveca ***** gura,sudija nista.
sramota kako pobedjuju messi i ekipa
ali skidam kapu
barsa je najjaca,kako i nebi bila!
sudije barsin 12ti igrac.

Mladja_bajern

pre 12 godina

kakva nepravda prema galaktikosima..u svakom parametru su bolji tim al sudije su tu..ne brinite se navijaci reala,tu je atomski bajern da eliminise barsu iz ls...apsolutno ih razumem posle ovakve igre veceras sto strepe od katastrofe

nemanja1a2a

pre 12 godina

Murinjov i Pepeov dogovor pre utakmice.

Murinjo: Pepe nemoj da si žuti dobio!
Pepe: Vazi šefe, neću!

90+ minut meča
Murinjo: Peepeeee stoko jedna!
Pepe: Ali šefe, Ramos je dobio dva...
Murinjo: Vidi stvarno. ti si kriv! Celu utakmicu strepim od tebe!

MADRID

pre 12 godina

Real je pokazao da nije slucajno prvi u spanije. Nocas je demolirao barselonu. Imao sanse ali lopta u prvo poluvrijeme nije htjela da udje i gol, sto im se posle obilo o glavu. Ali najzalosnije je da sudije ono mogu da urade, dva penala im nisu svirana, ponisten cist gol ramosa, tek onaj crveni sramota za fudbal. Sudije konstantno guraju barselonu! SUDIJEE LOPOVII

vlaca84

pre 12 godina

Veliki sam navijac Reala i pokusacu da budem objektivan zaista koliko mogu. Ova Barselona ne da ima srece nego to je strasno a i vise od toga su zasticeni od sudija, priznajem majstori su ali sto je previse previse je. Cuvaju ih kao bele medvede. Cestitam Barseloni na ulazu u finale u svakom slucaju.

Skorpion

pre 12 godina

Bruka! Sudija je pokrao Real! Celu utakmicu je navlacio za Barsu, nije svirao cist penal za Real posle faula nad Benzemom, neopravdano iskljucio Ramosa i td.Real je zasluzio da prodje bio je bolji.

doktor

pre 12 godina

Real treba da bude ponosan,odigrali su najbolji El Clasiko u poslednjih nekoliko godina... Sami su krivi za promasaje,ne mogu se pozivati na sudije! Inace sam neutralan

Markoo

pre 12 godina

Zasto li se uopste gleda fudbal, kad sudije zagarantovano daju Barseloni pobedu.
Ponisten gol i nedosudjen penal! Sramota! I to sve gledano on strane neutralnog posmatraca.

Uglavnom, sad sam siguran, zgromice ih Bajern sa 5:O!!! Pozdrav za sve navijace Bajerna!!!

fan

pre 12 godina

Definitivno najprljaviji fudbalski tim na svetu. Ramos sa ociglednom namerom izvodi prekid i sutira u Mesija i istog sekunda trazi zuti, Pepe ponovo, udara u lice Fabregasa a nakon toga odbijaju da izbace loptu i jos nekoliko situacija za crveni karton. Takav tim nikada ne zasluzuje da pobedi Barsu!
Sa Murinjom na celu svi igraci reala postaju losije osobe i gube svako postovanje. Ipak, svaki Filip pobedi svog Dobuda, na kraju se samo majstori raduju!

doktor

pre 12 godina

Real treba da bude ponosan,odigrali su najbolji El Clasiko u poslednjih nekoliko godina... Sami su krivi za promasaje,ne mogu se pozivati na sudije! Inace sam neutralan

pizarro

pre 12 godina

Ma je li to moguće!? 'Vatreni' navijači Reala krive sudiju za poraz,neverovatno!
Svi se urotili protiv 'vas',ljubomorni na 'vaše' kraljevsko visočanstvo...

A šta ćemo sa Dijarinim statom za drugi žuti,Pepeovim glumatanjem i 'startovima',ofsajdima Barse u kojima je bio samo Koentrao...?
Da ne spominjem situacije iz prvog meča. Takvo suđenje vam je OK 'Madridisti'?
Jadni ste koliko i klub za koji 'navijate'.

Mada šta se ja uopšte čudim? Odlika je velikih gubitnika da ne znaju da prihvate poraz.

sasa

pre 12 godina

Pored onakvih pasova barselone, igranje sheve sa realovim igracima, par puta nisam mogao da nadjem loptu na tv-u koliko se brzo kretala, da pored ovakve ekipe ja navijam za drvosece, pa nikad, ovo sto barsa prikazuje je najbolje od fudbala sto se ikada moglo videti, svaka cast momci...

obrenovic_loshmi

pre 12 godina

Posle svakog El Classico-a citao sam svakave komentare. Pre svega navijaca Barselone ciji broj upadjlivo raste od one partije Toma Heninga Overboa onomad na Stamford Bridge-u. 'Ajde kao neko ko ne voli ni Barsu ni Real nesto da kazem:

1. Barsa je najbolje organizovan klub na svetu. Uz Man UTD jedini klub koji ima sistem rada. Verovatno najbolje organizovana omladinska skola na planeti (to itekako ima veze sa novcem i dovodjenjem talentovane dece iz svih krajeva Spanije i sveta). Njihova igra je najpametnija. Ne, nije to kao sto svakakojaki strucnjaci pricaju zato sto je to"najlepsi" (lepota je uvek, pa i u fudbalu, jedino stvar ukusa)i najofanzivniji fudbal. Radi se jednostavno o fantasticnom posedu lopte sto jako cesto nema veze sa ofanzivom : kada mi imamo loptu, protivnik ne moze dati gol (neko kaze da je to rekao Johan Krojf, neko da je to engleska "narodna", a ja sam to cuo prvo od Brajana Klafa, nebitno je). Mnogo je tu pasova unazad, mnogo puta se lopta drzi na svojoj polovini ili sredini, nekada se ne zeli da se napadne, a nekada (jako retko) ti napadi su neefikasni (Celsi, Inter, Real, dakle jednom Hidink, ostalo Murnijo). Ali, ponavljam, to je najpametniji nacin igranja fudbaal koji najcesce donosi rezultate. Oni prema toj misli prave ekipu i za to svaka cast.

2. Da ne pricam o Realu kao klubu. Tu se cesto tokom istorije desavalo da se stvari menjaju bez logike, treneri otpustaju zbog samo njima jasnih razloga, igraci kupuju ne primarno u vezi sa gradjenjem igre i tima. Ali, sada je tu Murinjo, covek koji je sve i svasta u stanju da istrpi i koga interesuje jedino trofej. Sa Barselonom se ne moze nadigravati. Niko to ne moze. Barselona ne mora da pravi taktiku ni za jednog protivnika - svi, ukljucujuci i Real, moraju da prave taktiku prema Barseloni. Kada procitam sta ko i kako misli o Barsinim pobedama nad Realom prosle , a narocito ove sezone, digne mi se kosa na glavi. Posed lopte, ofanzivna igra, ovaj hrabar, onaj kukavice, ovi grubi, oni jadni (prljavi i kvarni kao supalj zub su i jedni i drugi i ogromna vecina latinskog fudbalskog sveta,: tamo se nekorektan potez, za razliku od Engleske ili Nemacke, smatra inteligentnim: da li ste nekad culi zvizduke Italijana Pipu Inzagiju?). Barselona pobedjuje iz jednostavnog razloga: ima igrace koji su hladni kao spricer na velikim utakmicama! Oni drze loptu mnogo duze od Reala, ali su od 5 ovogodisnjih utakmica samo na prvoj u kupu ove sezone stvorili vise sansi od Reala. ALi su svoje sanse skoro uvek u najvecoj meri iskoristili. E tu je Real iza: Ronaldo je na poslednja dva meca dao po gol Barsi (sto za nastavak sezone u Ligi i Ligi Sampiona moze da bude ne bitan, vec odlucujuci faktor), ali ga pre toga nigde nije bilo. Da je u situacijama u kojima je bio na utakmici u prvenstvu na njegovom mestu bio, recimo Dijego Milito, fizicki, bioloski, tehnicki daleko slabiji, ali u glavi na velikim tekmama daleko veci igrac, vrlo je moguce da bi u Barsinoj mrezi bilo 2, 3 i vise golova. Iguain je jos gori: njegova reakcija u desetoj sekundi vecerasnje utakmice sve govori. Uostalom, kada je on to dao gol Barsi? Di Marija je takodje tu: covek nie mogao da centrira u derbiju )pogodio je Pujola i Abidala 800000 puta u clanak). Sledecu utakmicu je pokidao i dao jako lep gol.Dakle, u ofanzivnoj liniji Reala je jedan i po igrac koji resava velike tekme: Benzema (jedan) i Ronaldo (za sada po). Nekada je to bio Kaka,ali tada je kostao 64 milke evra i igrao za Milan, mozda ce to biti Ozil, ali jos uvek nije, a Cavi Alonso ne stize od defanzive i organizacije igre u blizinu gola dovoljno cesto. A u Barsi velike utakmice bez problema resavaju i na njima golove postizu: Cavi, Inijesta, Sanciz, Fabregas, pre svih Pedro i Vilja (obojica znaju da daju gol iz jedne jedine sanse kada Barsi bas ne ide, ali se o njima jako malo prica - da je Mesi dao onakve dve golcine kao Vilja finale Lige Sampiona i Super Kup Spanije ne bi se prestajalo sa pricama o njima, ovako, to je samo mali Vilja, pa i nije nesto), Dani Alves (kakva golcina veceras), a cini mi se i svako ko udje sa klupe. Tek na kraju pominjem Mesija.

Barsa, dakle, pobedjuje zato sto daje golove, Real gubi zato sto ih daje manje i to je to. Da je veceras Real iskoristio trecinu sansi u prvih 40 minuta, da je imao samo malo srece (sut Ozila), veceras bi slavili.

I ne pljujte Murnija. Realovci : to je jedini covek koji je ovoj i ovakvoj Barsi (sa sve UEFOM, Platinijem, Blaterima, Overboima, Busakama i ostalim DeBlekerima) uspeo da uzme trofeje u poslednje tri sezone (Inter LS, Real Kup Kralja). Barselonisti: setite se da je bio glavni trener omladinskog pogona FC Barselona i obucio generaciju i u prvi tim izbacio Cavija, Pujola, Valdesa itd.)A kao covek je mnogo daleko od djavola koakvim ga mediji predstavlaju (mozda da bi se novine prodavale, cuo sam da, eto, i novinari ponekad slazu, preuvelicaju i sl.)kao sto su neki drugi mnogo daleko od andjela kakvim predstavlaju njih.

O sudjenju veceras ne bih. Da je svako ko je zasluzio dobio crveni, utakmica bi bila prekinuta.

Izvinjavam se na ovolikom postu, ali to je samo zato jer smatram da se fudbal tesko moze analizirati u dve recenice...

Wesker

pre 12 godina

Crveni za Real, barselonini igraci tri puta igraju rukom u sesnaestercu, alves se izlezava minut u nadoknadi,sudija ne produzuje ni sekund...da,to je klasicna barselonina pobeda

Miki

pre 12 godina

Strašna utakmica,ne pamtim bolju.Obe ekipe odlične,žao mi je što je jedna morala da ispadne,biće osiromašen finale kupa.I konačno je Murinjo igrao protiv Barce kao što bi trebao uvek,napadački pa ko bude bolji,a ne onaj bunker ili kako god on to nazivao.Danas je pobedio fudbal.

vlaca84

pre 12 godina

Veliki sam navijac Reala i pokusacu da budem objektivan zaista koliko mogu. Ova Barselona ne da ima srece nego to je strasno a i vise od toga su zasticeni od sudija, priznajem majstori su ali sto je previse previse je. Cuvaju ih kao bele medvede. Cestitam Barseloni na ulazu u finale u svakom slucaju.

Markoo

pre 12 godina

Zasto li se uopste gleda fudbal, kad sudije zagarantovano daju Barseloni pobedu.
Ponisten gol i nedosudjen penal! Sramota! I to sve gledano on strane neutralnog posmatraca.

Uglavnom, sad sam siguran, zgromice ih Bajern sa 5:O!!! Pozdrav za sve navijace Bajerna!!!

T.P PARTIZAN

pre 12 godina

i veceras je bio cist dokaz zbog cega je fudbal najlepsa sporedna stvar na svetu.
odlicna tekma,dovoljno vremena da covek uziva i zaboravi na nase afere u fudbalu.
STOP FUDBALSKOJ MAFIJI pa da jednog dana uzivamo u nasem el klasiku

Real !

pre 12 godina

ma sta uskoro opsirnije,sta ima da se pise o ovoj utakmici veceras i one sto su bile,sve isto
dobacuju se igraci barse super,uvezbali su sredinke za 10ku.
foliraju za medalju,i imaju sudije na svojoj strani
ja stvarno ne znam kako neko moze da navija za njih
ne secam se utakmice,gde su sudije bile "protiv" njih,tj da su sudile kako treba! jednako!

kakav crveni dobio ramos,ono je bre sramota,al ako je ono bio za zuti/crveni onda je i barsa trebala da dobije zuti za one stratove koji su bili posle toga,medjutim,nista.
ko gura bareslonu ?!
obicni foliranti,na svaki start padaju,hvatanje za glavu
ja da igram fudbal,nebi mogo da ih trpim,nakon 3/4 duela,i foliranja ...sledeci duel nebi folirao,posto bi nekome od njih stvarno ozlomio nogu.
cist penal,5min pre kraja,benzema prima loptu,pujol ga sa ledja onako kao najveca ***** gura,sudija nista.
sramota kako pobedjuju messi i ekipa
ali skidam kapu
barsa je najjaca,kako i nebi bila!
sudije barsin 12ti igrac.

Invictus

pre 12 godina

Ma je li to moguće!? 'Vatreni' navijači Reala krive sudiju za poraz,neverovatno!
Svi se urotili protiv 'vas',ljubomorni na 'vaše' kraljevsko visočanstvo...

A šta ćemo sa Dijarinim statom za drugi žuti,Pepeovim glumatanjem i 'startovima',ofsajdima Barse u kojima je bio samo Koentrao...?
Da ne spominjem situacije iz prvog meča. Takvo suđenje vam je OK 'Madridisti'?
Jadni ste koliko i klub za koji 'navijate'.

Mada šta se ja uopšte čudim? Odlika je velikih gubitnika da ne znaju da prihvate poraz.
(pizarro, 26. januar 2012 02:48)


Delim tvoj komentar ;)

wlado

pre 12 godina

strasan mec, oba tima su igrali dobro, napadacki, zao mi je sto je ispao real,ali milsim da je ovo super rezultat za ostatak sezone, pogotovo na mentalnom planu za ligu sampiona !

Bruka

pre 12 godina

Jedina greska sudije na stetu Barselone je bila sto nije iskljucio Dijaru na kraju prvog poluvremene.Ali je zato u drugom debelo kompenzovao.Ne mogu da verujem da je ponistio onaj gol Ramosa.Ne navijam ni za jedne ni za druge,ali mislim da je Real opet debelo ostecen.U svakom slucaju,odlicna utakmica.

IVORY

pre 12 godina

Svaka cast Murinju! Ono je bio pravi masterclass! Polako ali sigurno, sklopice sve kockice a onda sledi dominacija. Padavicari su se ovaj put provukli. Usla im je voda u usi u poslednjih 20 minuta. Nisu znali gde se nalaze na terenu! Predvidjam im debakl u narednom okrsaju! Eto im kup. Mi smo ionako osvojili prosle sezone. Nasa je Primera i LS!

erdt

pre 12 godina

Pre deset godina sam navijao za Barsu, a sada svim srcem za Real. Kako kaže Boda Tajson, navijam uvek za slabije i obavezno protiv sudije.
Ovi što kažu da je Diara zaslužio drugi žuti u pravu su. Al problem je što nije zaslužio prvi.
Što se tiče navijača Barse to su oni likovi koji ne prate fudbal, pa kad ih pitaš nešto u vezi njega oni samo kažu: "Ma Barsa i Mesi su najbolji, kakvu pas igru imaju, svi ostali smaraju."
P.S. Moram da pohvalim Pepea da je bio džentlmen večereas.

zasto?

pre 12 godina

I kao mnogo puta do sada, kad se igra egal, tu je sudija da odvadi jednog Murinjovog.

Po kojim pravilima onakav kontakt moze da bude zuti karton, aman zaman

lion

pre 12 godina

Koliko bolju atmosferu prave barsini navijaci od realovih pa to nije normalno, kakav prodor messija i asistencija pedru kod prvog gola, kakva gocina alvesa, svaka cast momci, sudija je sve upropastio kad dijari nije dosudio drugi zuti, stvarno ne mogu da verujem zasto mu nije dao crveni...

barca bre

pre 12 godina

Prvo, CRVENI za DIJARU cist ko suza(to bi resilo utakmicu ali dobro), masu prekrsaja Pepea i ona njegova valjanja po podu a gleda kroz prste gde je sudija, lakat nad Buskecom, udaranje Fabregasa, faulovi u 16 nad Sancezom, ...

DIDI

pre 12 godina

Iskreno Barsa je bila bolja u obe utakmice. Ali ne kazem i da je Real bio los jednostavno igraci Barselone su zasluzeno prosli. Medjutim nije mi se svidjalo kako je sudija sudio i cini mi se da je bio pre blag prema "NEKIM" igracima Real Madrida. :D

estiar

pre 12 godina

Barsa je zadnjih par meceva protiv Reala dobila jer je imala vise srece. Nece moci stalno tako... Nadam se da ce u LS biti obrnuta situacija (ako se sastanu).

ASOT

pre 12 godina

I opet se ne sude dva cista penala posle igranja rukom igraca uefalone.Pa se posle ponisti cist gol,koji bi znacio prolaz dalje Reala.Pa onda sudija vidi da je gusto, pa iskljuci Ramosa za smesnu stvar.Ogade mi fudbal padavicari iz katalonije .

ne, a?

pre 12 godina

Odlican mec, nije sve tako crno za Real kako se cini. Sa ovakvom igrom imaju sanse za titulu u primeri i ligi sampiona, samo se ne treba braniti i igrati defanzivno (kao u prvom mecu gde su imali 1 sut na celoj utakmici) vec kao u revansu. Ponisten gol Ramosu je mogao da se progleda kroz prste ali Alves je vrsan simulator i uz Pepea jedan od najvecih. Real do duple krune! RMD FTW!

leskovac

pre 12 godina

Messi je onim prodorom i asistencijom kod prvog gola dokazao zasto je najbolji igrac planete, a golcina Alvesa NO COMENT, trebalo je cuti Spanskog komentatora, ludnica!!!!!!!

goca

pre 12 godina

nakon 101 godine real je bio bolji od barcelone hednom rijecju vauuuuuuuuuuuuu,i neka mi netko objasni kako to da je real ostecen za ramosov gol a barcelona nije ostecena kada je diarra treabo dobiti drugi zuti,pa kako moze netko biti toliko neobjektivan stvarno boli glava

neshko

pre 12 godina

cist gol ramosa hahahah penal nad benzemom haahahah ramos je u ragbi stilu oborio alvesa, kasnije kad je sudija ponistio nije se bunio sto je i sam potvrdio da je napravio faul, drugo ako je ono nad benzemom bio penal onda je i minut ranije nad sancezom kad ga je srusio pepe divljak koji je na ovoj utakmici zaradio minimum 2 crvena kartona, pozrav..

mix

pre 12 godina

Sudije su katastrofa i za Real i za Barsu! Iste te sudije su pustile Pepea da prođe nekažnjeno i Lassani Dijari nisu dodelile drugi žuti još u prvom poluvremenu! A realu nisu svirali dosta stvari. Što se igre tiče svaka čast Realu odigrali su sjajnu utakmicu, možda i najbolju protiv Barselone u poslednjh par godina. Ali caka je u tome što su oni odigrali jednu od najboljih, a barsa jednu od najgorih. U svakom slučaju jako interesanta utakmica je bila, kao i uvek.

Miki

pre 12 godina

I kao mnogo puta do sada, kad se igra egal, tu je sudija da odvadi jednog Murinjovog.

Po kojim pravilima onakav kontakt moze da bude zuti karton, aman zaman
(zasto?, 26. januar 2012 00:00)

Ja ne znam da li smo gledali istu utakmicu,ali ja sam se sa 5 ljudi svadjao zbog Ramosovog bespotrebnog udaranja protivnika.U prvom poluvremenu je udario 2x Alexisa i u drugom jednom Mesija...Ne previse ostro,ali podlo u predelu kolena ili malo nize sa zadnje strane...To mu je oprosteno.E zato je dobio

Barcaboy

pre 12 godina

Ovo je bilo ponizavanje gledati.Kako su nam samo dali dva gola,neverovatno.Ladno su mogli da nas samelju.Šta onaj Gvardiola misli,meni stvarno nije jasno.Rasturio ga je Murinjo.Istina,strepim od katastrofe za naredni El Classico!!!!

novisad

pre 12 godina

mozhda, al i Barsa je oshtecena za penal Pepea nad Aleksisom. i trebali su da imaju igracha vishe drugo poluvreme. realno. ako kazhesh da nisam u pravu daleko si od neutralnog

Almin999

pre 12 godina

Real ce da pobedi Barselonu kada Ja postanem Messi,znaci NIKAD.Barseloni da "JE" trebala pobeda zgazili bi ih nacistio nebi znali da se vrate kuci.

vlajzi

pre 12 godina

Mene ne zanimaju ni Barsa ni Real (a jos manje sugavi Bajern), ali STREPIM OD KATASTROFE! Kad vidim da svi strepe od katastrofe, ocu i ja! Sto sam ja gori od ostalih!

jovan

pre 12 godina

Minimum 2 igraca Reala su trebala dobiti crveni pre Ramosa, pa ono je sramno, da sudija moze da unisti vec vidjenu pobedu Barselone, poludeo sam kad je Alves smestio loptu u raslje, castitam momci na prolazu idemo do titule

Mladja_bajern

pre 12 godina

kakva nepravda prema galaktikosima..u svakom parametru su bolji tim al sudije su tu..ne brinite se navijaci reala,tu je atomski bajern da eliminise barsu iz ls...apsolutno ih razumem posle ovakve igre veceras sto strepe od katastrofe

chucky

pre 12 godina

koja utakmica!!!puno pogrešaka suca,s jedne i sa druge strane..najveća pogreška,nedosuđen penal nad benzemom kod 2-2 i crveni za puyola kao zadnjeg igrača obrane..real je po prilikama trebao da dobije utakmicu..samo higuain 3 mrtvaca..samo da se zna da nevolim ni jedne ni druge al barca se izvukla..OZIL-doktor nogometa,abidalu je još muka ja mislim..da je ušlo ono od prečke bio bi to gol godine..messi opet nezaustavljiv..mourinho,tako se igra protiv barce,kakav bunker..pozdrav svim ljubiteljima pravog nogometa iz varaždina..

socios

pre 12 godina

Evo slusam konferenciju za novinare i ne verujem:Murinju opet krive sudije.Pa Barsi su svirana dva nepostojeca ofsajda u veoma izglednim situacijama i dijari nije pokazan drugi zuti karton u 46. minutu a njemu krive sudije?smesno

objektivni covek

pre 12 godina

Činjennica je da se Barselona provukla. Real je od prvog minuta kidisao na Barselonu, ali je bilo trenutaka kada je bio povučen. Što se tiče suđenja, krajnje tendenciozno na stranu Barselone. Dva penala sudija Teišara nije svirao Realu. Da,to je onaj isti sudija koji u Superkupu Španije nije video čišćenje Ronalda od strane Viktora Valdesa. Ok, Dijara je zaslužio drugi žuti karton, dok Ramos nije. Pujol je tukao, tukao je i Pike, Fabregas je podmuklo igrao, Sančez je na najbolji način reprezentovao pozorišna dešavanja u Barseloni. Sudija je prvo poluvreme trebalo da produži za minut, ali su se igrala i tri i po minuta, taman da Barselona da gol. Dok, drugo poluvreme je prema semaforu produženo za tri minuta, ali je već u 92 i 50 sviran kraj, uprkos valjanju po travi Alveša koje je trajalo više od minuta u trnutku nadoknade vremena.

Ivan

pre 12 godina

Ceo svet je jos jednom mogao da vidi bruku i sramotu sa sudjenjem kada je Barselona u pitanju. Em nadigrani, em nenormalno talicni, em ponovo sudije uz sebe... Dva nedosudjena penala, cist gol Ramosa ponisten, precka, gol linija... Dokle bre vise ? Nije mi jasno zbog cega taj klub po svaku cenu mora da pobedi i osvaja trofeje? Ciji je to scenario? Kakav oni to lobi iza sebe imaju da su toliko zasticeni vec godinama gde god da igraju, mislim da je to pitanje na koje bi milioni ljubitelja fudbala sirom sveta voleli da cuju odgovor.

goran

pre 12 godina

najgori su mi ovi koji se nazivaju neutralnim navijcima,pa sta nisi napomenuo zalede sancheza a covjek dva metra iza obrane reala,sta nisi spomenuo kljucni detalj ove tekme koja bi otisla u mirne vode a to je drugi zuti diarre,kako neke osobe mogu biti toliko frustirane i neobjektivne,penali za real,ponsiteni golovi,samo gledas sta je na stetu reala a ono sta je na stetu barcelone to nema veze,daj malo objekivnosti,real je bio bolji imao je vise sansi,ali barca je isto tako u rvoj tekmi trebala zabiti barem 3 ili 4 gola i sve bilo rijeseno,nakon sto godina real uspije nekako parirati barci i odmah klsicne price o sudcima,stvarno me vise boli glava,pa stvarno je onaj blesavi i prgavi Mourinho zarazio sve ove klince sa nekim teorijama zavjere i urotama protiv reala,a taj siti Mourinho i jegove pristalice nece vidjeti faul diarre na messiju koji bi ovu tekmu rijesio u potpunosti,ma poklopite se usima

Negovan988

pre 12 godina

Kasiljas je spasio Real propasti, kao kapiten dobacio dve tri reci sudiji kad je ovaj u sebi vec doneo odluku da posalje Diaru u svlacionicu, ali dobro ipak Barsa ide dalje, moram da priznam da ovako uzbudljivu utakmicu odavno nisam gledao, svaka cast obema ekipama.

miki

pre 12 godina

Ne moze se parama postici uspeh,niti Murinjo instant isti napraviti.Drago mi je da pobedjuje inteligencija,rad,kvalitet... Napred barsa,zbog tvojih igara je milina gledati te.

tomolino

pre 12 godina

Dobra utakmica. Ovako Real treba da igra, a ne da igra defanzivno kao proslu utakmicu. Bez carki ne moze da prodje nijedan El Clasico, sto se potvrdilo i na ovoj utakmici, ali ovog puta carke nisu bile u prvom planu sto mi je izuzetno drago. Kao navijacu Reala zao mi je sto smo ispali, ali mi je drago sto smo pokazali dobru igru. Pozdrav za Realovce!

Anchi

pre 12 godina

Aristokrati vs. sitni prevaranti. Drago mi je kad vidim one antipaticne realove igrače kako svaki meč sa Barselonom završavaju pognute glave i što lepota fudbala pobedjuje.

visca barca

pre 12 godina

Gvardiola i na bernabeu i na svom stadionu prilazi da se rukuje sa smorinjom, to je dokaz ko je GOSPODIN A KO SLEPAC, zasluzila je barselona da pobedi real a ne da im da bod, samo se prisetite sta su realovci radili barsinim igracima na njihovom stadionu... hvala vam momci za ovakvu utakmicu, nadam se da cete preuzeti i prvo mesto i osvojiti titulu i u prvenstvu... i da posebno hvala ALVESU, CARINA!

SRECA

pre 12 godina

Diarra crveni, Pepe crveni, Coentrao crveni, Ramos crveni... dobio samo Ramos, najjace je simuliranje Pepea, one je meni idol od danas, pada covek u sesnaestercu bez razloga :D lezi na zemlji i gleda kroz prste gde se nalazi sudija i da li ce podeliti neki karton igracima barse hahahahah

Djomla

pre 12 godina

Naravno, sad se je stvar preokrenula - od situacije u kojoj je, zbog Mourinjovog kukanja, sudijama bilo (zbog celokupnog pritiska) teško da Realu i za najveće gadosti daju karton, sad Barseloni za svako pipanje sviraju faul!

Pepe nije sam u svojoj ligi podlaca; Serhio Vuskets je jedva-opevani 'glumac', padavičar, a i on zna da kvarnjački udari.

Rale

pre 12 godina

Lebe mekani, kakva utakmica...napeto, ludo, oštro, ima i simuliranja, 4 gola...ma divota!
Dva najbolja tima u Evropi, tu nema nikakve sumnje.

HOUSE

pre 12 godina

7 zutih i crveni realu, kakvi mesariiiii pepe udara shljagu fabregasu i prolazi bez kartona, 2 starta nad sancezom nista, dijari sudija oprasta crveni, braseloni je ukradena pobeda....

pavle

pre 12 godina

utakmica odlicna,najbolja u zadnjih nekoliko godina izmedju ova dva kluba,ali ne,govori se o sudijama,ovi navijaci Reala nemaju obraza,pa ljudi,proslu utakmicu crveni za Pepea,Karvalja,Xabi Alonso 8 faulova ni zuti ,vcrs,Pepe crveni tj dva zuta i jedan direktni crveni,Ramos je trebao i pre da dobije crveni,sviran ofsajd Sancezu i Pedru,pominjete ruku Abidala,a na jos ocigledniju situaciju na tekmi Espanjol-Barca kazete da nije penal.strasno,vi se tesite da je do sudija,to je vas problem,vcrs ste odigrali odlicno i uz manje prljavu igru mozda i Vas pocnu da postuju,pozz pravim ljubiteljima fudbala

Skorpion

pre 12 godina

Bruka! Sudija je pokrao Real! Celu utakmicu je navlacio za Barsu, nije svirao cist penal za Real posle faula nad Benzemom, neopravdano iskljucio Ramosa i td.Real je zasluzio da prodje bio je bolji.

djole

pre 12 godina

Oduvek sam navijao za Real kad igraju protiv Barselone. Sada pogotovo, kad je tu Murinjo, mada za Madriđane igra jedan od meni majnesipatičnijih fudbalera, ali i najboljih, Ronaldo. Iako je Barsa zasluženo vladala zadnjih godina i Španijom i Evropom, mislim da tome dolazi kraj.Prognoziram preuzimanje dominacije od strane Reala i njihovo osvajanje Kupa šampiona ove godine, kao i titulu u Primeri.

NemanjaPG

pre 12 godina

nisam simpatizer ni jednog ni drugog tima, ali moje skromno misljenje je da je real bio za nijansu bolji, i zasluzivao je da prodje dalje.

daywalker

pre 12 godina

Pošto treba poraniti za posao vrlo kratak komentar. Prvo poluvreme- Real bolji, konkretniji ali na kraju 2:0 a Barsa je napravila pola akcije u celom poluvremenu. Kompleks definitivno. Suviše dugo ih pobedjuju i to se videlo. Drugo poluvreme- Murinjo kockarski pravi 3 brze izmene i to mu se isplaćuje. Real postiže 3 regularna gola i celo poluvreme je Barsa u rasulu (kao da je njima trebalo 3 gola za prolaz). Nije Real dobio ali su valjda konačno shvatili da je jedini način da pobediš Barsu da igraš fudbal. Ne da kvariš igru već da počneš sa 4 izrazito ofanzivna igrača. I mnoooogoooo presinga.
Ozil- utakmica života, Ronaldo- više nije destruktivan kada Real gubi i definitivno više nije igrač samo za male utakmice, Kasiljas- intelektualac (spasao Dijaru sigurnog crvenog kartona), Benzema- da li je moguće da je svet tek sad video ono što je meni bilo očigledno pre 5 godina, to je Zidan maskiran u napadača.
Abidal- zreo za Emirate, Pujol- jedan od najvećih voljnih momenata koje sam video, Pike- nikada neće biti Pujol, Alveš- sitna duša, Buskec- sitna duša i loš fudbaler, Ćavi- Zidan maskiran u zadnjeg veznog, Fabregas- nikada neće biti Ćavi.
Sudija skandalozan, bez autoriteta, igrači ga šutiraju po terenu kao da sudi JSL, bez osećaja za igru, nije pokazao par kartona na vreme.
Sve u svemu, jeste Real izgubio ali mi Murinjo nekako liči na Đokovića koji je upravo skapirao kako se pobeđuju Nadal i Federer i sprema se da ih počisti a Gvardiola- pa uvek je nezadovoljan, plače, neće da produži ugovor, ide, ne ide, ostaje, Katalonija treba da se otcepi- Rođo tvoje vreme je prošlo, čovek je shvatio kako da te dobije!
Predviđanje- Barsa osvaja Kup Kralja, Real Primeru i Ligu šampiona. Gvardiola odlazi na kraju sezone, Murinjo takođe odlazi i preuzima Mančester Junajted.
Odoh predaleko, Laku noć, tj dobro jutro.

Poli Goltijeri

pre 12 godina

Kakav spektakl !

Sjajan mec koji su odigrali dva sigurno najjaca tima danasnjice (cast ostalima) ,Real se konacno oslobodio pritiska i poceo da igra onako kako ume i mora se priznati bio bolji . Nisu imali srece , na sudije se netrebaju pozivati jer iako im je ponisten cist gol trebali su dobiti crveni u prvom poluvremenu .U svakom slucaju ja kao posmatrac sam prezadovoljan i zamisljam kako bi bilo da nasi Zvezda i Partizan prikazu bar 10% od ovakve igre.

PS. B92 stekajte pare ne prenosite Osasune , Numansije i ostale , verujem da bi se 90% posetilaca ovog sajta slozilo sa mnom da je bolje da prenosite Barsa -Real pa makar ne prenosili meceve nijednog vikenda do tada.Verujte isplatilo bi vam se.

Barcaboy

pre 12 godina

Bas tako !!! LUDNICA!! Najbolji el clasico u poslednjih par godina..napokon je real igrao fudbal.Ozil Man of the match definitivno..I jedan i drugi tim su imali dosta srece s tim sto je barsa u pocetku meca imala mnogo srece tj,igraci reala su imali takav strah da to nije normalno..Ono higuain daje bilo kome ali eto barsi ne moze,isto i ronaldo omasi ceo fudbal..Sudjenje ,KATASTROFA..I za jedne i za druge..Par puta sviran ofsajd barsi ionako ga nije ni bilo,pa onda doooosta spornih odluka..Sve u svemu,DOBRA tekma..I dalje mislim da je Barsa bolja jer real u nekim situacijama izgleda TOTALNO pogubljeno..al dobro je,takodje,barsa pocela mec previse opusteno..pike opet video sakiru u publici na pocetku..Sve se dobro zavrsilo po barsu a moglo je ladno da bude 6+ golova,imao je i pedro / mesi jos po 1-2 sanse kao i sut ozila higuaina i ostalih..
PEPE napolje iz fudbala,ono nije fudbaler ono je .. nema reci za ono...znaci lik je nenormalan sta radi..Ubija,valja se ,folira se ..Gleda sudiju dok se valja..ostali su regularno odigrali..ali sudija je bio mnogo los.

Goran

pre 12 godina

Sudija je ocajan i to vise na stetu reala.Veceras se videlo koliko je Ronaldo bolji igrac od mesija jer ne igra u pobednickom timu vec sam uzima loptu ne ceka da mu je neko da isped gola

aaaaa

pre 12 godina

e ovo se zove derbi,ovo je pravi derbi...bilo je opet malo nesportskog ponasanje pepea itd da ne duzim,utakmica za 10ku,barsa je mmnogo opusteno usla u mec,stp pokazuje i prvih 10 sekundi utakmice..mislim da je bilo nerijeseno u madrid da bi potpuno drugaciji mec bio..a sudija se u svemu izgubio,ne zna ni sam gdje se nalazio veceras..napravio je mnogo gresaka na stetu obije ekipe..ali eto..nebitno ko je ciji navijac,drago mi je da sam veceras konacno gledao pravi el classico...

21

pre 12 godina

Sjajna taktika Posebnog koju mu je omogucila Spanska fudbalska federacija time sto nije kaznila buzdovana, cime mu se otvorila mogucnost da izvede Pepea u prvoj postavi, i usmeri paznju publike na njega. Zeleo je incident, da neko od Barsinih igraca, citaj Messi nasedne na prisustvo zveri na terenu i dobije crveni karton. Barsu u ovom sastavu nikada nismo gledali sa tolikim brojem gresaka, koje su samo delimicno proizvod presinga protivnika. Real je vratio samopouzdanje ovom utakmicom, Barsa shvatila da mora da se potrudi u svakom mecu da bi pobedila. Zalosno je da ce opet Madrid da svali krivicu na sudije, koje su kada se pogledaju oba duela ipak vise gresile na stetu Barse, tolerisale grubu igru Ramosa, Alonsa, Diare, Pepea, Koentraa. Za kraj te iste sudije su im omogucile da imaju +5 u prvenstvu, podseticu samo na ofsajd na Majorci, i nedosudjen penal Barsi protiv Espanjola

Đorđe

pre 12 godina

(obrenovic_loshmi, 26. januar 2012 02:34)

Svaka čast na komentaru. Ovde su se ljudi toliko primili pa satanizuju jedne uveličavaju druge. Ja fudbal pratim od sredine 80-ih i verujte grubijana kao što je Pepe je oduvek bilo i biće, kao foliranata i padavičara. Takav fudbal se oduvek igra u Španiji i kvarni su i jedni i drugi.

MADRID

pre 12 godina

Real je pokazao da nije slucajno prvi u spanije. Nocas je demolirao barselonu. Imao sanse ali lopta u prvo poluvrijeme nije htjela da udje i gol, sto im se posle obilo o glavu. Ali najzalosnije je da sudije ono mogu da urade, dva penala im nisu svirana, ponisten cist gol ramosa, tek onaj crveni sramota za fudbal. Sudije konstantno guraju barselonu! SUDIJEE LOPOVII

Kvisko80

pre 12 godina

Sve je u redu ali ja ovakvu naklonost sudije skoro nisam video! Pa sta ce im to kad imaju najbolji tim na svetu? Bravo za real, iako ni za koga ne navijam, mislim da su veceras 100% zasluzili da prodju dalje!!!
Joj gde mi nam kraj bio kad bi mi u petak, protiv nasih "dragih" komsija imali sudjenje kao Barselona veseras...
Pozdrav i svi u Arenu!!!

Zeca

pre 12 godina

Ubeljen sam da ove komentare o Bajernu salje jedna ili dve osobe sa ciljom da provociraju ljude, savetujem vam da njihove komentare neocenjujete jer samo tako ih se mozemo otarasiti kad vide da im komentar nije negativno ocenjen jer zbog toga i salju sami cu prestati da salju komentare o Bajernu.

Zvezda Srbija

pre 12 godina

Vidm prica se "Barsini igraci se valjaju po terenu"... To je samo deo taktike Pepa Gvardiole,odgovor na nemocnu i prljavu Murinjovu taktiku i podle i ubilacke startove Pepea,Ramosa,Diare i ostalih.

Vladan R

pre 12 godina

U danasnjem mecu Real definitivno nije imao srece, ali je zbog Murinjove postavke igre u prvom mecu nije ni zasluzio. Sto se sudjenja tice jako teska utakmica za sudjenje. Real verovatno ostecen za penal, kada je lopta zakacila Abidalovu ruku. Sa druge strane Barsa mozda za penal zbog faula nad Sancezom u prvom poluvremenu, ali defintivno sviranjem dva nepostojeca ofsajda kada su jednom u prvom, pre penala za Real, a jednom u drugom poluvremenu, spreceni da izadju jedan na jedan sa Kasiljasom. U oba slucaja pomocne sudije su napravile po meni veliki propust.U drugom slucaju, pre svega sto su igraci bili blizu linije sisanja trave, po kojoj se moralo zakljucitui da nema ofsajda, tim pre sto se igrac Barse, ne znam tacno da li Pedro ili Sancez, nije kretao pre dodavanja. Propust u prvom slucaju je jos veci, jer mi se cini ako se ne varam, da su svi igraci Barselone bili na svojoj polovini u trenutku upucivanja pasa. Naravno tu treba dodati i oprosten drugi zuti odnosno crveni karton Laminu Dijari. Gol Reala pravilno ponisten jer je definitivno Ramos napravi prekrsaj. Takodje imama utisak da je u prvoj spornoj situaciji u Barsinom kaznenom, lopta Pikea pogodila u telo. Razlog vise da Real nije zasluzio da prodje je i to da su zbog ovakvih ili onakvih startova cak tri igraca Barse ili zbog preventive ili zbog povrede morali da izadju van terena.

Vladan R

pre 12 godina

U danasnjem mecu Real definitivno nije imao srece, ali je zbog Murinjove postavke igre u prvom mecu nije ni zasluzio. Sto se sudjenja tice jako teska utakmica za sudjenje. Real verovatno ostecen za penal, kada je lopta zakacila Abidalovu ruku. Sa druge strane Barsa mozda za penal zbog faula nad Sancezom u prvom poluvremenu, ali defintivno sviranjem dva nepostojeca ofsajda kada su jednom u prvom, pre penala za Real, a jednom u drugom poluvremenu, spreceni da izadju jedan na jedan sa Kasiljasom. U oba slucaja pomocne sudije su napravile po meni veliki propust.U drugom slucaju, pre svega sto su igraci bili blizu linije sisanja trave, po kojoj se moralo zakljucitui da nema ofsajda, tim pre sto se igrac Barse, ne znam tacno da li Pedro ili Sancez, nije kretao pre dodavanja. Propust u prvom slucaju je jos veci, jer mi se cini ako se ne varam, da su svi igraci Barselone bili na svojoj polovini u trenutku upucivanja pasa. Naravno tu treba dodati i oprosten drugi zuti odnosno crveni karton Laminu Dijari. Gol Reala pravilno ponisten jer je definitivno Ramos napravi prekrsaj. Takodje imama utisak da je u prvoj spornoj situaciji u Barsinom kaznenom, lopta Pikea pogodila u telo. Iskljucenje Ramosa u najmnju ruku problematicno. Razlog vise da Real nije zasluzio da prodje je i to da su zbog ovakvih ili onakvih startova cak tri igraca Barse ili zbog preventive ili zbog povrede morali da izadju van terena.

De_Facto

pre 12 godina

Aloooo fanovi Bajerna... pa odkud vi u prici sa Barsom u LS... Bajer LEVERKUZEN je prvi na listi...
I dokle vise ta prazna prica "Sudije stite Barsu"... Pa da ima suda u Spaniji Pepe Mesar bi lezao u zatvoru ... i onaj poklon Dijari, cist crveni.. dokle vise sa tom pricom "sudija ce unistiti utakmicu ako da crveni igracu Reala".. pa unistice je svakako ako ne da crveni tako sto ce posle morati da kompenzuje to u nastavku utakmice.
Veoma dobar mec, real ima kvalitetne igrace ali ne i ljude...
A Real-istima zelim da nauce da jednom u zivotu cestitaju protivniku na pobedi... a da gubite casno to nikad necete nauciti jer oni koji vode Real ne poseduju ljudske moralne osobine...

brko

pre 12 godina

Murinjo je konacno probao da igra fudbal protiv Barse (prvi put nakon onih 0:5) i to mu se isplatilo. Jos samo treba da shvati, da od igraca kao Pepe ima vise stete, nego koristi, unosi nepotrebnu nervozu medju igrace, vise razmisljaju o sudijskim odlukama i kako da isprovociraju protivnike, nego o igri, i to im se na kraju obilo od glavu, krajem prvog dijela.

Slobodan

pre 12 godina

Gotivim Barsu jos iz doba Stoickova, Ronalda, "holandske veze" (Reiziger, Hesp, Cocu, Klajvert, braca Boer, Overmars & co), Rivalda, Ronaldinja. Ovo sada je uzas i pokore. Mozda imaju rezultate, mozda imaju i igru, ali mnogo glumataju i mnogo leze na terenu. Golovi jesu bili lepi, ali je tekma sama po sebi bila ocajna, imho.

zasto?

pre 12 godina

@Miki

Za tvoju informaciju, sudija treba da sudi kako jeste a ne da se seca sta je bilo u prvom poluvremenu. Pa da pokaze nekom karton za start koji nije za karton, vec da mu pokaze karton zato sto nekome nije pokazao karton u prvom poluvremenu

nemanja1a2a

pre 12 godina

Murinjov i Pepeov dogovor pre utakmice.

Murinjo: Pepe nemoj da si žuti dobio!
Pepe: Vazi šefe, neću!

90+ minut meča
Murinjo: Peepeeee stoko jedna!
Pepe: Ali šefe, Ramos je dobio dva...
Murinjo: Vidi stvarno. ti si kriv! Celu utakmicu strepim od tebe!

Guido

pre 12 godina

Real je sasvim sigurno oštećen u ovoj utakmici. Čist gol je poništen Ramosu, a o bar 2 penala i drugim incidentima i da ne pričam.

Ipak, ono što je najvažnije je da je Murinjo konačnoi shvatio da se sa Barcelonom ne može i ne treba taktički nadmudrivati već i samo napasti. Kad ih napadneš oni su itekako ranjivi. Titula je već naša ali ih sljedeču utakmicu na Camp Nou deremo ukoliko opet ne dobiju sramotnu pomoć od sudije. A najslađe će biti ako se susretnemo u Ligi šampiona i tu pokažemo ko je veći klub.

Bayern

pre 12 godina

"...u poslednjih 20ak minuta morala da strepi"
Jesam vam lepo pričao,a "stručnjaci" mi nalupaše minuseve.Mogu samo da im poručim da će i protiv Bayerna strepiti,ali 180 minuta

Danilo

pre 12 godina

Uuuuuu, kakva kradja ljudi moji... I posle klinje koje navijaju za Barsu tvrde da Real guraju sudije ali nema veze ovo se Realu mora vratiti na pravi nacin, siguran sam u to jer Real ima najhrabrijeg trenera koji je Bog za sve ostale trenere. Murinjo je i veceras dokazao koliki je znalac i kolika m... ima a tkodje veliki respekt je zasluzio Pepe(igacina) koji je posle poziva na linc sa svih strana izasao najopustenije na Nou Kamp i odlicno odigrao. Real je veceras pokazo da je spreman da pokupi najvece trofeje ove sezone i Perez bi bio lud ako i pomisli da otpusti Murinja jer ovakav trener se vise neradja.Pozz. za sve Madridiste. Hala Madrid !!!

zvezdan48

pre 12 godina

Zbog cega je sudija kriv Realu!?! Pa Real je trebao u prvom mecu da dobije najmanje jedan crveni karton a ako za zuti karton nije Ramosov udarac laktom u glavu onda neznam sta bi trebalo da bude! nisam cuo da se iko iz Reala oglasio za sudjenje u prvom mecu! Real treba da nauci da podnese poraz a ne kad gubi da mu je kriv sudija i da njihovi igraci igraju kao ''kasapini'' a ne kao fudbaleri!

realmadridbt

pre 12 godina

A sta covek da kaze,ova je utakmica samo jos jedan dokaz da sreca ili nesreca kako se uzme plus sudac i previse ponekad uticu na rezultat.

zoki

pre 12 godina

Ocekivali ste fudbal? Nema toga na el klasiku. Ima: valjanja po travi, nedosudjenih penala, faula nesudjenih i izmisljenih, Pepe, Buskets i Alves su imali svoj showe, Diara obori igraca a karton dobije Kasiljas koji je smirivao, drugi gol Barse posle igranja rukom, oboren Benzema ispred Pinta, ponisten gol Ramosa...Ovo su dve najbolje ekipe na svetu? Da ne da bog. Pozdrav svima.

bla

pre 12 godina

Vidis Murinjo, kad se otvoris i pocnes da igras cak i protiv Barse - odmah bude bolje. A ne da ti igraci samo misle na presing, iritiranje i stosta trece.

P.S. Opet je, po treci put u tri nedelje, izvrsio izmene koje su mu promenile igru na bolje (Benzema i Kaljehon). Pre toga je nakon neslavnih pocetaka dobio protiv Malage i Majorke (u prvoj tekmi s trojicom novih u poluvremenu a na ovoj drugoj s dvojicom 10tak min po pocetku drugog pol. i poslednjom izmenom u 65. min). Nije ni on mutav. (iako prljavo igra i pravi dzumbus u medijima)

456

pre 12 godina

Ako je real uistinu "najveci" klub ne samo u Spaniji nego i na Svetu, ima "specijalnog" trenera a predsednik im je nezvanicni premier Spanije vec duzi niz godina, pa koliko ima smisla prica da sudije u kontinuitetu "navlace" protiv njih?

Ili je blize istini da su igraci i treneri reala toliko isfrustrirani nizom ponizenja i neuspeha protiv Barce (sto u direktnim duelima sto u titulma) zadnjih nekoliko godina da su potpunu izgubili dodir sa realnoscu i traze i najmanji detalj ma koliko on bio beznacajan kao opravdanje i da bi se sami bolje osecali. Tuzno je gledati to.

To mi se cini i najveci razlog ponasanja mourinha. Nije on glup i razume da je Barca bolja od bilo koje grupe radnika on moze da skupi sa vise milionskim budzetom. Njega boli kako su se samo usudili UEFA i Spanska Federacija/sudije da sude "protiv" njega. Znaju li oni koliko je on specijalan :)

dax

pre 12 godina

Real je bio bolji trebali su da pobede ali sudije nisu dozvolile 2 cista penala i ponisten regularan gol,a Ronaldo je krenuo da puni Farsu da cujem sada pljuvace???inace Ozil je bio igrac utakmice po meni...

rape

pre 12 godina

Vidm prica se "Barsini igraci se valjaju po terenu"... To je samo deo taktike Pepa Gvardiole,odgovor na nemocnu i prljavu Murinjovu taktiku i podle i ubilacke startove Pepea,Ramosa,Diare i ostalih.
(Zvezda Srbija, 26. januar 2012 10:28)
# Link komentara
"NEMOĆNI" oni se valjaju po terenu protiv svih protivnika!!!

BAYERN recordmeister

pre 12 godina

Sada se svi smejete Realu,svi ga podcenjujete.Ali znate kako to obično u životu biva?Taj koga svi podcene pobedi tamo gde je najbitnije,kada svi izgube nadu u njega i svima bude za podsmeh on pokaže koliko je velik.Tako će biti i sa Realom,pobediće u Ligi Šampiona Barcelonu,izbaciće je iz Lige Šampiona,tamo gde će ih najviše boleti.A onda će se sastati sa nama u finalu.Zapamtite šta vam je rekao veliki navijač Bayerna

Magelan

pre 12 godina

Како је могуће да тако јаку утакмицу суди онаква дилеја... одавно нисам гледао такву отимачину... срамота за фудбал!!!

Bocinho

pre 12 godina

Jel iko primetio da je Pepe opet pokusao da nagazi , doduse ovaj put Fabragasa? Sta on radi u fudbalu? Sta ce takvi igraci u "Kraljevskom klubu" ,a pogotovo u najvaznijoj sporednoj stvari na svetu?

doktor

pre 12 godina

Real treba da bude ponosan,odigrali su najbolji El Clasiko u poslednjih nekoliko godina... Sami su krivi za promasaje,ne mogu se pozivati na sudije! Inace sam neutralan

Markoo

pre 12 godina

Zasto li se uopste gleda fudbal, kad sudije zagarantovano daju Barseloni pobedu.
Ponisten gol i nedosudjen penal! Sramota! I to sve gledano on strane neutralnog posmatraca.

Uglavnom, sad sam siguran, zgromice ih Bajern sa 5:O!!! Pozdrav za sve navijace Bajerna!!!

fan

pre 12 godina

Definitivno najprljaviji fudbalski tim na svetu. Ramos sa ociglednom namerom izvodi prekid i sutira u Mesija i istog sekunda trazi zuti, Pepe ponovo, udara u lice Fabregasa a nakon toga odbijaju da izbace loptu i jos nekoliko situacija za crveni karton. Takav tim nikada ne zasluzuje da pobedi Barsu!
Sa Murinjom na celu svi igraci reala postaju losije osobe i gube svako postovanje. Ipak, svaki Filip pobedi svog Dobuda, na kraju se samo majstori raduju!

pizarro

pre 12 godina

Ma je li to moguće!? 'Vatreni' navijači Reala krive sudiju za poraz,neverovatno!
Svi se urotili protiv 'vas',ljubomorni na 'vaše' kraljevsko visočanstvo...

A šta ćemo sa Dijarinim statom za drugi žuti,Pepeovim glumatanjem i 'startovima',ofsajdima Barse u kojima je bio samo Koentrao...?
Da ne spominjem situacije iz prvog meča. Takvo suđenje vam je OK 'Madridisti'?
Jadni ste koliko i klub za koji 'navijate'.

Mada šta se ja uopšte čudim? Odlika je velikih gubitnika da ne znaju da prihvate poraz.

vlaca84

pre 12 godina

Veliki sam navijac Reala i pokusacu da budem objektivan zaista koliko mogu. Ova Barselona ne da ima srece nego to je strasno a i vise od toga su zasticeni od sudija, priznajem majstori su ali sto je previse previse je. Cuvaju ih kao bele medvede. Cestitam Barseloni na ulazu u finale u svakom slucaju.

Wesker

pre 12 godina

Crveni za Real, barselonini igraci tri puta igraju rukom u sesnaestercu, alves se izlezava minut u nadoknadi,sudija ne produzuje ni sekund...da,to je klasicna barselonina pobeda

Real !

pre 12 godina

ma sta uskoro opsirnije,sta ima da se pise o ovoj utakmici veceras i one sto su bile,sve isto
dobacuju se igraci barse super,uvezbali su sredinke za 10ku.
foliraju za medalju,i imaju sudije na svojoj strani
ja stvarno ne znam kako neko moze da navija za njih
ne secam se utakmice,gde su sudije bile "protiv" njih,tj da su sudile kako treba! jednako!

kakav crveni dobio ramos,ono je bre sramota,al ako je ono bio za zuti/crveni onda je i barsa trebala da dobije zuti za one stratove koji su bili posle toga,medjutim,nista.
ko gura bareslonu ?!
obicni foliranti,na svaki start padaju,hvatanje za glavu
ja da igram fudbal,nebi mogo da ih trpim,nakon 3/4 duela,i foliranja ...sledeci duel nebi folirao,posto bi nekome od njih stvarno ozlomio nogu.
cist penal,5min pre kraja,benzema prima loptu,pujol ga sa ledja onako kao najveca ***** gura,sudija nista.
sramota kako pobedjuju messi i ekipa
ali skidam kapu
barsa je najjaca,kako i nebi bila!
sudije barsin 12ti igrac.

Bayern

pre 12 godina

"...u poslednjih 20ak minuta morala da strepi"
Jesam vam lepo pričao,a "stručnjaci" mi nalupaše minuseve.Mogu samo da im poručim da će i protiv Bayerna strepiti,ali 180 minuta

Mladja_bajern

pre 12 godina

kakva nepravda prema galaktikosima..u svakom parametru su bolji tim al sudije su tu..ne brinite se navijaci reala,tu je atomski bajern da eliminise barsu iz ls...apsolutno ih razumem posle ovakve igre veceras sto strepe od katastrofe

IVORY

pre 12 godina

Svaka cast Murinju! Ono je bio pravi masterclass! Polako ali sigurno, sklopice sve kockice a onda sledi dominacija. Padavicari su se ovaj put provukli. Usla im je voda u usi u poslednjih 20 minuta. Nisu znali gde se nalaze na terenu! Predvidjam im debakl u narednom okrsaju! Eto im kup. Mi smo ionako osvojili prosle sezone. Nasa je Primera i LS!

MADRID

pre 12 godina

Real je pokazao da nije slucajno prvi u spanije. Nocas je demolirao barselonu. Imao sanse ali lopta u prvo poluvrijeme nije htjela da udje i gol, sto im se posle obilo o glavu. Ali najzalosnije je da sudije ono mogu da urade, dva penala im nisu svirana, ponisten cist gol ramosa, tek onaj crveni sramota za fudbal. Sudije konstantno guraju barselonu! SUDIJEE LOPOVII

zasto?

pre 12 godina

I kao mnogo puta do sada, kad se igra egal, tu je sudija da odvadi jednog Murinjovog.

Po kojim pravilima onakav kontakt moze da bude zuti karton, aman zaman

DIDI

pre 12 godina

Iskreno Barsa je bila bolja u obe utakmice. Ali ne kazem i da je Real bio los jednostavno igraci Barselone su zasluzeno prosli. Medjutim nije mi se svidjalo kako je sudija sudio i cini mi se da je bio pre blag prema "NEKIM" igracima Real Madrida. :D

Goran

pre 12 godina

Sudija je ocajan i to vise na stetu reala.Veceras se videlo koliko je Ronaldo bolji igrac od mesija jer ne igra u pobednickom timu vec sam uzima loptu ne ceka da mu je neko da isped gola

neshko

pre 12 godina

cist gol ramosa hahahah penal nad benzemom haahahah ramos je u ragbi stilu oborio alvesa, kasnije kad je sudija ponistio nije se bunio sto je i sam potvrdio da je napravio faul, drugo ako je ono nad benzemom bio penal onda je i minut ranije nad sancezom kad ga je srusio pepe divljak koji je na ovoj utakmici zaradio minimum 2 crvena kartona, pozrav..

Ivan

pre 12 godina

Ceo svet je jos jednom mogao da vidi bruku i sramotu sa sudjenjem kada je Barselona u pitanju. Em nadigrani, em nenormalno talicni, em ponovo sudije uz sebe... Dva nedosudjena penala, cist gol Ramosa ponisten, precka, gol linija... Dokle bre vise ? Nije mi jasno zbog cega taj klub po svaku cenu mora da pobedi i osvaja trofeje? Ciji je to scenario? Kakav oni to lobi iza sebe imaju da su toliko zasticeni vec godinama gde god da igraju, mislim da je to pitanje na koje bi milioni ljubitelja fudbala sirom sveta voleli da cuju odgovor.

Barcaboy

pre 12 godina

Ovo je bilo ponizavanje gledati.Kako su nam samo dali dva gola,neverovatno.Ladno su mogli da nas samelju.Šta onaj Gvardiola misli,meni stvarno nije jasno.Rasturio ga je Murinjo.Istina,strepim od katastrofe za naredni El Classico!!!!

Skorpion

pre 12 godina

Bruka! Sudija je pokrao Real! Celu utakmicu je navlacio za Barsu, nije svirao cist penal za Real posle faula nad Benzemom, neopravdano iskljucio Ramosa i td.Real je zasluzio da prodje bio je bolji.

sasa

pre 12 godina

Pored onakvih pasova barselone, igranje sheve sa realovim igracima, par puta nisam mogao da nadjem loptu na tv-u koliko se brzo kretala, da pored ovakve ekipe ja navijam za drvosece, pa nikad, ovo sto barsa prikazuje je najbolje od fudbala sto se ikada moglo videti, svaka cast momci...

ASOT

pre 12 godina

I opet se ne sude dva cista penala posle igranja rukom igraca uefalone.Pa se posle ponisti cist gol,koji bi znacio prolaz dalje Reala.Pa onda sudija vidi da je gusto, pa iskljuci Ramosa za smesnu stvar.Ogade mi fudbal padavicari iz katalonije .

erdt

pre 12 godina

Pre deset godina sam navijao za Barsu, a sada svim srcem za Real. Kako kaže Boda Tajson, navijam uvek za slabije i obavezno protiv sudije.
Ovi što kažu da je Diara zaslužio drugi žuti u pravu su. Al problem je što nije zaslužio prvi.
Što se tiče navijača Barse to su oni likovi koji ne prate fudbal, pa kad ih pitaš nešto u vezi njega oni samo kažu: "Ma Barsa i Mesi su najbolji, kakvu pas igru imaju, svi ostali smaraju."
P.S. Moram da pohvalim Pepea da je bio džentlmen večereas.

Bruka

pre 12 godina

Jedina greska sudije na stetu Barselone je bila sto nije iskljucio Dijaru na kraju prvog poluvremene.Ali je zato u drugom debelo kompenzovao.Ne mogu da verujem da je ponistio onaj gol Ramosa.Ne navijam ni za jedne ni za druge,ali mislim da je Real opet debelo ostecen.U svakom slucaju,odlicna utakmica.

wlado

pre 12 godina

strasan mec, oba tima su igrali dobro, napadacki, zao mi je sto je ispao real,ali milsim da je ovo super rezultat za ostatak sezone, pogotovo na mentalnom planu za ligu sampiona !

Slobodan

pre 12 godina

Gotivim Barsu jos iz doba Stoickova, Ronalda, "holandske veze" (Reiziger, Hesp, Cocu, Klajvert, braca Boer, Overmars & co), Rivalda, Ronaldinja. Ovo sada je uzas i pokore. Mozda imaju rezultate, mozda imaju i igru, ali mnogo glumataju i mnogo leze na terenu. Golovi jesu bili lepi, ali je tekma sama po sebi bila ocajna, imho.

estiar

pre 12 godina

Barsa je zadnjih par meceva protiv Reala dobila jer je imala vise srece. Nece moci stalno tako... Nadam se da ce u LS biti obrnuta situacija (ako se sastanu).

Almin999

pre 12 godina

Real ce da pobedi Barselonu kada Ja postanem Messi,znaci NIKAD.Barseloni da "JE" trebala pobeda zgazili bi ih nacistio nebi znali da se vrate kuci.

Danilo

pre 12 godina

Uuuuuu, kakva kradja ljudi moji... I posle klinje koje navijaju za Barsu tvrde da Real guraju sudije ali nema veze ovo se Realu mora vratiti na pravi nacin, siguran sam u to jer Real ima najhrabrijeg trenera koji je Bog za sve ostale trenere. Murinjo je i veceras dokazao koliki je znalac i kolika m... ima a tkodje veliki respekt je zasluzio Pepe(igacina) koji je posle poziva na linc sa svih strana izasao najopustenije na Nou Kamp i odlicno odigrao. Real je veceras pokazo da je spreman da pokupi najvece trofeje ove sezone i Perez bi bio lud ako i pomisli da otpusti Murinja jer ovakav trener se vise neradja.Pozz. za sve Madridiste. Hala Madrid !!!

daywalker

pre 12 godina

Pošto treba poraniti za posao vrlo kratak komentar. Prvo poluvreme- Real bolji, konkretniji ali na kraju 2:0 a Barsa je napravila pola akcije u celom poluvremenu. Kompleks definitivno. Suviše dugo ih pobedjuju i to se videlo. Drugo poluvreme- Murinjo kockarski pravi 3 brze izmene i to mu se isplaćuje. Real postiže 3 regularna gola i celo poluvreme je Barsa u rasulu (kao da je njima trebalo 3 gola za prolaz). Nije Real dobio ali su valjda konačno shvatili da je jedini način da pobediš Barsu da igraš fudbal. Ne da kvariš igru već da počneš sa 4 izrazito ofanzivna igrača. I mnoooogoooo presinga.
Ozil- utakmica života, Ronaldo- više nije destruktivan kada Real gubi i definitivno više nije igrač samo za male utakmice, Kasiljas- intelektualac (spasao Dijaru sigurnog crvenog kartona), Benzema- da li je moguće da je svet tek sad video ono što je meni bilo očigledno pre 5 godina, to je Zidan maskiran u napadača.
Abidal- zreo za Emirate, Pujol- jedan od najvećih voljnih momenata koje sam video, Pike- nikada neće biti Pujol, Alveš- sitna duša, Buskec- sitna duša i loš fudbaler, Ćavi- Zidan maskiran u zadnjeg veznog, Fabregas- nikada neće biti Ćavi.
Sudija skandalozan, bez autoriteta, igrači ga šutiraju po terenu kao da sudi JSL, bez osećaja za igru, nije pokazao par kartona na vreme.
Sve u svemu, jeste Real izgubio ali mi Murinjo nekako liči na Đokovića koji je upravo skapirao kako se pobeđuju Nadal i Federer i sprema se da ih počisti a Gvardiola- pa uvek je nezadovoljan, plače, neće da produži ugovor, ide, ne ide, ostaje, Katalonija treba da se otcepi- Rođo tvoje vreme je prošlo, čovek je shvatio kako da te dobije!
Predviđanje- Barsa osvaja Kup Kralja, Real Primeru i Ligu šampiona. Gvardiola odlazi na kraju sezone, Murinjo takođe odlazi i preuzima Mančester Junajted.
Odoh predaleko, Laku noć, tj dobro jutro.

Invictus

pre 12 godina

Ma je li to moguće!? 'Vatreni' navijači Reala krive sudiju za poraz,neverovatno!
Svi se urotili protiv 'vas',ljubomorni na 'vaše' kraljevsko visočanstvo...

A šta ćemo sa Dijarinim statom za drugi žuti,Pepeovim glumatanjem i 'startovima',ofsajdima Barse u kojima je bio samo Koentrao...?
Da ne spominjem situacije iz prvog meča. Takvo suđenje vam je OK 'Madridisti'?
Jadni ste koliko i klub za koji 'navijate'.

Mada šta se ja uopšte čudim? Odlika je velikih gubitnika da ne znaju da prihvate poraz.
(pizarro, 26. januar 2012 02:48)


Delim tvoj komentar ;)

Guido

pre 12 godina

Real je sasvim sigurno oštećen u ovoj utakmici. Čist gol je poništen Ramosu, a o bar 2 penala i drugim incidentima i da ne pričam.

Ipak, ono što je najvažnije je da je Murinjo konačnoi shvatio da se sa Barcelonom ne može i ne treba taktički nadmudrivati već i samo napasti. Kad ih napadneš oni su itekako ranjivi. Titula je već naša ali ih sljedeču utakmicu na Camp Nou deremo ukoliko opet ne dobiju sramotnu pomoć od sudije. A najslađe će biti ako se susretnemo u Ligi šampiona i tu pokažemo ko je veći klub.

dax

pre 12 godina

Real je bio bolji trebali su da pobede ali sudije nisu dozvolile 2 cista penala i ponisten regularan gol,a Ronaldo je krenuo da puni Farsu da cujem sada pljuvace???inace Ozil je bio igrac utakmice po meni...

Miki

pre 12 godina

Strašna utakmica,ne pamtim bolju.Obe ekipe odlične,žao mi je što je jedna morala da ispadne,biće osiromašen finale kupa.I konačno je Murinjo igrao protiv Barce kao što bi trebao uvek,napadački pa ko bude bolji,a ne onaj bunker ili kako god on to nazivao.Danas je pobedio fudbal.

ne, a?

pre 12 godina

Odlican mec, nije sve tako crno za Real kako se cini. Sa ovakvom igrom imaju sanse za titulu u primeri i ligi sampiona, samo se ne treba braniti i igrati defanzivno (kao u prvom mecu gde su imali 1 sut na celoj utakmici) vec kao u revansu. Ponisten gol Ramosu je mogao da se progleda kroz prste ali Alves je vrsan simulator i uz Pepea jedan od najvecih. Real do duple krune! RMD FTW!

Anchi

pre 12 godina

Aristokrati vs. sitni prevaranti. Drago mi je kad vidim one antipaticne realove igrače kako svaki meč sa Barselonom završavaju pognute glave i što lepota fudbala pobedjuje.

NemanjaPG

pre 12 godina

nisam simpatizer ni jednog ni drugog tima, ali moje skromno misljenje je da je real bio za nijansu bolji, i zasluzivao je da prodje dalje.

Miki

pre 12 godina

I kao mnogo puta do sada, kad se igra egal, tu je sudija da odvadi jednog Murinjovog.

Po kojim pravilima onakav kontakt moze da bude zuti karton, aman zaman
(zasto?, 26. januar 2012 00:00)

Ja ne znam da li smo gledali istu utakmicu,ali ja sam se sa 5 ljudi svadjao zbog Ramosovog bespotrebnog udaranja protivnika.U prvom poluvremenu je udario 2x Alexisa i u drugom jednom Mesija...Ne previse ostro,ali podlo u predelu kolena ili malo nize sa zadnje strane...To mu je oprosteno.E zato je dobio

obrenovic_loshmi

pre 12 godina

Posle svakog El Classico-a citao sam svakave komentare. Pre svega navijaca Barselone ciji broj upadjlivo raste od one partije Toma Heninga Overboa onomad na Stamford Bridge-u. 'Ajde kao neko ko ne voli ni Barsu ni Real nesto da kazem:

1. Barsa je najbolje organizovan klub na svetu. Uz Man UTD jedini klub koji ima sistem rada. Verovatno najbolje organizovana omladinska skola na planeti (to itekako ima veze sa novcem i dovodjenjem talentovane dece iz svih krajeva Spanije i sveta). Njihova igra je najpametnija. Ne, nije to kao sto svakakojaki strucnjaci pricaju zato sto je to"najlepsi" (lepota je uvek, pa i u fudbalu, jedino stvar ukusa)i najofanzivniji fudbal. Radi se jednostavno o fantasticnom posedu lopte sto jako cesto nema veze sa ofanzivom : kada mi imamo loptu, protivnik ne moze dati gol (neko kaze da je to rekao Johan Krojf, neko da je to engleska "narodna", a ja sam to cuo prvo od Brajana Klafa, nebitno je). Mnogo je tu pasova unazad, mnogo puta se lopta drzi na svojoj polovini ili sredini, nekada se ne zeli da se napadne, a nekada (jako retko) ti napadi su neefikasni (Celsi, Inter, Real, dakle jednom Hidink, ostalo Murnijo). Ali, ponavljam, to je najpametniji nacin igranja fudbaal koji najcesce donosi rezultate. Oni prema toj misli prave ekipu i za to svaka cast.

2. Da ne pricam o Realu kao klubu. Tu se cesto tokom istorije desavalo da se stvari menjaju bez logike, treneri otpustaju zbog samo njima jasnih razloga, igraci kupuju ne primarno u vezi sa gradjenjem igre i tima. Ali, sada je tu Murinjo, covek koji je sve i svasta u stanju da istrpi i koga interesuje jedino trofej. Sa Barselonom se ne moze nadigravati. Niko to ne moze. Barselona ne mora da pravi taktiku ni za jednog protivnika - svi, ukljucujuci i Real, moraju da prave taktiku prema Barseloni. Kada procitam sta ko i kako misli o Barsinim pobedama nad Realom prosle , a narocito ove sezone, digne mi se kosa na glavi. Posed lopte, ofanzivna igra, ovaj hrabar, onaj kukavice, ovi grubi, oni jadni (prljavi i kvarni kao supalj zub su i jedni i drugi i ogromna vecina latinskog fudbalskog sveta,: tamo se nekorektan potez, za razliku od Engleske ili Nemacke, smatra inteligentnim: da li ste nekad culi zvizduke Italijana Pipu Inzagiju?). Barselona pobedjuje iz jednostavnog razloga: ima igrace koji su hladni kao spricer na velikim utakmicama! Oni drze loptu mnogo duze od Reala, ali su od 5 ovogodisnjih utakmica samo na prvoj u kupu ove sezone stvorili vise sansi od Reala. ALi su svoje sanse skoro uvek u najvecoj meri iskoristili. E tu je Real iza: Ronaldo je na poslednja dva meca dao po gol Barsi (sto za nastavak sezone u Ligi i Ligi Sampiona moze da bude ne bitan, vec odlucujuci faktor), ali ga pre toga nigde nije bilo. Da je u situacijama u kojima je bio na utakmici u prvenstvu na njegovom mestu bio, recimo Dijego Milito, fizicki, bioloski, tehnicki daleko slabiji, ali u glavi na velikim tekmama daleko veci igrac, vrlo je moguce da bi u Barsinoj mrezi bilo 2, 3 i vise golova. Iguain je jos gori: njegova reakcija u desetoj sekundi vecerasnje utakmice sve govori. Uostalom, kada je on to dao gol Barsi? Di Marija je takodje tu: covek nie mogao da centrira u derbiju )pogodio je Pujola i Abidala 800000 puta u clanak). Sledecu utakmicu je pokidao i dao jako lep gol.Dakle, u ofanzivnoj liniji Reala je jedan i po igrac koji resava velike tekme: Benzema (jedan) i Ronaldo (za sada po). Nekada je to bio Kaka,ali tada je kostao 64 milke evra i igrao za Milan, mozda ce to biti Ozil, ali jos uvek nije, a Cavi Alonso ne stize od defanzive i organizacije igre u blizinu gola dovoljno cesto. A u Barsi velike utakmice bez problema resavaju i na njima golove postizu: Cavi, Inijesta, Sanciz, Fabregas, pre svih Pedro i Vilja (obojica znaju da daju gol iz jedne jedine sanse kada Barsi bas ne ide, ali se o njima jako malo prica - da je Mesi dao onakve dve golcine kao Vilja finale Lige Sampiona i Super Kup Spanije ne bi se prestajalo sa pricama o njima, ovako, to je samo mali Vilja, pa i nije nesto), Dani Alves (kakva golcina veceras), a cini mi se i svako ko udje sa klupe. Tek na kraju pominjem Mesija.

Barsa, dakle, pobedjuje zato sto daje golove, Real gubi zato sto ih daje manje i to je to. Da je veceras Real iskoristio trecinu sansi u prvih 40 minuta, da je imao samo malo srece (sut Ozila), veceras bi slavili.

I ne pljujte Murnija. Realovci : to je jedini covek koji je ovoj i ovakvoj Barsi (sa sve UEFOM, Platinijem, Blaterima, Overboima, Busakama i ostalim DeBlekerima) uspeo da uzme trofeje u poslednje tri sezone (Inter LS, Real Kup Kralja). Barselonisti: setite se da je bio glavni trener omladinskog pogona FC Barselona i obucio generaciju i u prvi tim izbacio Cavija, Pujola, Valdesa itd.)A kao covek je mnogo daleko od djavola koakvim ga mediji predstavlaju (mozda da bi se novine prodavale, cuo sam da, eto, i novinari ponekad slazu, preuvelicaju i sl.)kao sto su neki drugi mnogo daleko od andjela kakvim predstavlaju njih.

O sudjenju veceras ne bih. Da je svako ko je zasluzio dobio crveni, utakmica bi bila prekinuta.

Izvinjavam se na ovolikom postu, ali to je samo zato jer smatram da se fudbal tesko moze analizirati u dve recenice...

Djomla

pre 12 godina

Naravno, sad se je stvar preokrenula - od situacije u kojoj je, zbog Mourinjovog kukanja, sudijama bilo (zbog celokupnog pritiska) teško da Realu i za najveće gadosti daju karton, sad Barseloni za svako pipanje sviraju faul!

Pepe nije sam u svojoj ligi podlaca; Serhio Vuskets je jedva-opevani 'glumac', padavičar, a i on zna da kvarnjački udari.

HOUSE

pre 12 godina

7 zutih i crveni realu, kakvi mesariiiii pepe udara shljagu fabregasu i prolazi bez kartona, 2 starta nad sancezom nista, dijari sudija oprasta crveni, braseloni je ukradena pobeda....

lion

pre 12 godina

Koliko bolju atmosferu prave barsini navijaci od realovih pa to nije normalno, kakav prodor messija i asistencija pedru kod prvog gola, kakva gocina alvesa, svaka cast momci, sudija je sve upropastio kad dijari nije dosudio drugi zuti, stvarno ne mogu da verujem zasto mu nije dao crveni...

socios

pre 12 godina

Evo slusam konferenciju za novinare i ne verujem:Murinju opet krive sudije.Pa Barsi su svirana dva nepostojeca ofsajda u veoma izglednim situacijama i dijari nije pokazan drugi zuti karton u 46. minutu a njemu krive sudije?smesno

T.P PARTIZAN

pre 12 godina

i veceras je bio cist dokaz zbog cega je fudbal najlepsa sporedna stvar na svetu.
odlicna tekma,dovoljno vremena da covek uziva i zaboravi na nase afere u fudbalu.
STOP FUDBALSKOJ MAFIJI pa da jednog dana uzivamo u nasem el klasiku

objektivni covek

pre 12 godina

Činjennica je da se Barselona provukla. Real je od prvog minuta kidisao na Barselonu, ali je bilo trenutaka kada je bio povučen. Što se tiče suđenja, krajnje tendenciozno na stranu Barselone. Dva penala sudija Teišara nije svirao Realu. Da,to je onaj isti sudija koji u Superkupu Španije nije video čišćenje Ronalda od strane Viktora Valdesa. Ok, Dijara je zaslužio drugi žuti karton, dok Ramos nije. Pujol je tukao, tukao je i Pike, Fabregas je podmuklo igrao, Sančez je na najbolji način reprezentovao pozorišna dešavanja u Barseloni. Sudija je prvo poluvreme trebalo da produži za minut, ali su se igrala i tri i po minuta, taman da Barselona da gol. Dok, drugo poluvreme je prema semaforu produženo za tri minuta, ali je već u 92 i 50 sviran kraj, uprkos valjanju po travi Alveša koje je trajalo više od minuta u trnutku nadoknade vremena.

miki

pre 12 godina

Ne moze se parama postici uspeh,niti Murinjo instant isti napraviti.Drago mi je da pobedjuje inteligencija,rad,kvalitet... Napred barsa,zbog tvojih igara je milina gledati te.

Kvisko80

pre 12 godina

Sve je u redu ali ja ovakvu naklonost sudije skoro nisam video! Pa sta ce im to kad imaju najbolji tim na svetu? Bravo za real, iako ni za koga ne navijam, mislim da su veceras 100% zasluzili da prodju dalje!!!
Joj gde mi nam kraj bio kad bi mi u petak, protiv nasih "dragih" komsija imali sudjenje kao Barselona veseras...
Pozdrav i svi u Arenu!!!

realmadridbt

pre 12 godina

A sta covek da kaze,ova je utakmica samo jos jedan dokaz da sreca ili nesreca kako se uzme plus sudac i previse ponekad uticu na rezultat.

barca bre

pre 12 godina

Prvo, CRVENI za DIJARU cist ko suza(to bi resilo utakmicu ali dobro), masu prekrsaja Pepea i ona njegova valjanja po podu a gleda kroz prste gde je sudija, lakat nad Buskecom, udaranje Fabregasa, faulovi u 16 nad Sancezom, ...

goca

pre 12 godina

nakon 101 godine real je bio bolji od barcelone hednom rijecju vauuuuuuuuuuuuu,i neka mi netko objasni kako to da je real ostecen za ramosov gol a barcelona nije ostecena kada je diarra treabo dobiti drugi zuti,pa kako moze netko biti toliko neobjektivan stvarno boli glava

Zvezda Srbija

pre 12 godina

Vidm prica se "Barsini igraci se valjaju po terenu"... To je samo deo taktike Pepa Gvardiole,odgovor na nemocnu i prljavu Murinjovu taktiku i podle i ubilacke startove Pepea,Ramosa,Diare i ostalih.

leskovac

pre 12 godina

Messi je onim prodorom i asistencijom kod prvog gola dokazao zasto je najbolji igrac planete, a golcina Alvesa NO COMENT, trebalo je cuti Spanskog komentatora, ludnica!!!!!!!

nemanja1a2a

pre 12 godina

Murinjov i Pepeov dogovor pre utakmice.

Murinjo: Pepe nemoj da si žuti dobio!
Pepe: Vazi šefe, neću!

90+ minut meča
Murinjo: Peepeeee stoko jedna!
Pepe: Ali šefe, Ramos je dobio dva...
Murinjo: Vidi stvarno. ti si kriv! Celu utakmicu strepim od tebe!

21

pre 12 godina

Sjajna taktika Posebnog koju mu je omogucila Spanska fudbalska federacija time sto nije kaznila buzdovana, cime mu se otvorila mogucnost da izvede Pepea u prvoj postavi, i usmeri paznju publike na njega. Zeleo je incident, da neko od Barsinih igraca, citaj Messi nasedne na prisustvo zveri na terenu i dobije crveni karton. Barsu u ovom sastavu nikada nismo gledali sa tolikim brojem gresaka, koje su samo delimicno proizvod presinga protivnika. Real je vratio samopouzdanje ovom utakmicom, Barsa shvatila da mora da se potrudi u svakom mecu da bi pobedila. Zalosno je da ce opet Madrid da svali krivicu na sudije, koje su kada se pogledaju oba duela ipak vise gresile na stetu Barse, tolerisale grubu igru Ramosa, Alonsa, Diare, Pepea, Koentraa. Za kraj te iste sudije su im omogucile da imaju +5 u prvenstvu, podseticu samo na ofsajd na Majorci, i nedosudjen penal Barsi protiv Espanjola

BAYERN recordmeister

pre 12 godina

Sada se svi smejete Realu,svi ga podcenjujete.Ali znate kako to obično u životu biva?Taj koga svi podcene pobedi tamo gde je najbitnije,kada svi izgube nadu u njega i svima bude za podsmeh on pokaže koliko je velik.Tako će biti i sa Realom,pobediće u Ligi Šampiona Barcelonu,izbaciće je iz Lige Šampiona,tamo gde će ih najviše boleti.A onda će se sastati sa nama u finalu.Zapamtite šta vam je rekao veliki navijač Bayerna

zoki

pre 12 godina

Ocekivali ste fudbal? Nema toga na el klasiku. Ima: valjanja po travi, nedosudjenih penala, faula nesudjenih i izmisljenih, Pepe, Buskets i Alves su imali svoj showe, Diara obori igraca a karton dobije Kasiljas koji je smirivao, drugi gol Barse posle igranja rukom, oboren Benzema ispred Pinta, ponisten gol Ramosa...Ovo su dve najbolje ekipe na svetu? Da ne da bog. Pozdrav svima.

Vladan R

pre 12 godina

U danasnjem mecu Real definitivno nije imao srece, ali je zbog Murinjove postavke igre u prvom mecu nije ni zasluzio. Sto se sudjenja tice jako teska utakmica za sudjenje. Real verovatno ostecen za penal, kada je lopta zakacila Abidalovu ruku. Sa druge strane Barsa mozda za penal zbog faula nad Sancezom u prvom poluvremenu, ali defintivno sviranjem dva nepostojeca ofsajda kada su jednom u prvom, pre penala za Real, a jednom u drugom poluvremenu, spreceni da izadju jedan na jedan sa Kasiljasom. U oba slucaja pomocne sudije su napravile po meni veliki propust.U drugom slucaju, pre svega sto su igraci bili blizu linije sisanja trave, po kojoj se moralo zakljucitui da nema ofsajda, tim pre sto se igrac Barse, ne znam tacno da li Pedro ili Sancez, nije kretao pre dodavanja. Propust u prvom slucaju je jos veci, jer mi se cini ako se ne varam, da su svi igraci Barselone bili na svojoj polovini u trenutku upucivanja pasa. Naravno tu treba dodati i oprosten drugi zuti odnosno crveni karton Laminu Dijari. Gol Reala pravilno ponisten jer je definitivno Ramos napravi prekrsaj. Takodje imama utisak da je u prvoj spornoj situaciji u Barsinom kaznenom, lopta Pikea pogodila u telo. Iskljucenje Ramosa u najmnju ruku problematicno. Razlog vise da Real nije zasluzio da prodje je i to da su zbog ovakvih ili onakvih startova cak tri igraca Barse ili zbog preventive ili zbog povrede morali da izadju van terena.

novisad

pre 12 godina

mozhda, al i Barsa je oshtecena za penal Pepea nad Aleksisom. i trebali su da imaju igracha vishe drugo poluvreme. realno. ako kazhesh da nisam u pravu daleko si od neutralnog

chucky

pre 12 godina

koja utakmica!!!puno pogrešaka suca,s jedne i sa druge strane..najveća pogreška,nedosuđen penal nad benzemom kod 2-2 i crveni za puyola kao zadnjeg igrača obrane..real je po prilikama trebao da dobije utakmicu..samo higuain 3 mrtvaca..samo da se zna da nevolim ni jedne ni druge al barca se izvukla..OZIL-doktor nogometa,abidalu je još muka ja mislim..da je ušlo ono od prečke bio bi to gol godine..messi opet nezaustavljiv..mourinho,tako se igra protiv barce,kakav bunker..pozdrav svim ljubiteljima pravog nogometa iz varaždina..

djole

pre 12 godina

Oduvek sam navijao za Real kad igraju protiv Barselone. Sada pogotovo, kad je tu Murinjo, mada za Madriđane igra jedan od meni majnesipatičnijih fudbalera, ali i najboljih, Ronaldo. Iako je Barsa zasluženo vladala zadnjih godina i Španijom i Evropom, mislim da tome dolazi kraj.Prognoziram preuzimanje dominacije od strane Reala i njihovo osvajanje Kupa šampiona ove godine, kao i titulu u Primeri.

SRECA

pre 12 godina

Diarra crveni, Pepe crveni, Coentrao crveni, Ramos crveni... dobio samo Ramos, najjace je simuliranje Pepea, one je meni idol od danas, pada covek u sesnaestercu bez razloga :D lezi na zemlji i gleda kroz prste gde se nalazi sudija i da li ce podeliti neki karton igracima barse hahahahah

rape

pre 12 godina

Vidm prica se "Barsini igraci se valjaju po terenu"... To je samo deo taktike Pepa Gvardiole,odgovor na nemocnu i prljavu Murinjovu taktiku i podle i ubilacke startove Pepea,Ramosa,Diare i ostalih.
(Zvezda Srbija, 26. januar 2012 10:28)
# Link komentara
"NEMOĆNI" oni se valjaju po terenu protiv svih protivnika!!!

jovan

pre 12 godina

Minimum 2 igraca Reala su trebala dobiti crveni pre Ramosa, pa ono je sramno, da sudija moze da unisti vec vidjenu pobedu Barselone, poludeo sam kad je Alves smestio loptu u raslje, castitam momci na prolazu idemo do titule

goran

pre 12 godina

najgori su mi ovi koji se nazivaju neutralnim navijcima,pa sta nisi napomenuo zalede sancheza a covjek dva metra iza obrane reala,sta nisi spomenuo kljucni detalj ove tekme koja bi otisla u mirne vode a to je drugi zuti diarre,kako neke osobe mogu biti toliko frustirane i neobjektivne,penali za real,ponsiteni golovi,samo gledas sta je na stetu reala a ono sta je na stetu barcelone to nema veze,daj malo objekivnosti,real je bio bolji imao je vise sansi,ali barca je isto tako u rvoj tekmi trebala zabiti barem 3 ili 4 gola i sve bilo rijeseno,nakon sto godina real uspije nekako parirati barci i odmah klsicne price o sudcima,stvarno me vise boli glava,pa stvarno je onaj blesavi i prgavi Mourinho zarazio sve ove klince sa nekim teorijama zavjere i urotama protiv reala,a taj siti Mourinho i jegove pristalice nece vidjeti faul diarre na messiju koji bi ovu tekmu rijesio u potpunosti,ma poklopite se usima

Barcaboy

pre 12 godina

Bas tako !!! LUDNICA!! Najbolji el clasico u poslednjih par godina..napokon je real igrao fudbal.Ozil Man of the match definitivno..I jedan i drugi tim su imali dosta srece s tim sto je barsa u pocetku meca imala mnogo srece tj,igraci reala su imali takav strah da to nije normalno..Ono higuain daje bilo kome ali eto barsi ne moze,isto i ronaldo omasi ceo fudbal..Sudjenje ,KATASTROFA..I za jedne i za druge..Par puta sviran ofsajd barsi ionako ga nije ni bilo,pa onda doooosta spornih odluka..Sve u svemu,DOBRA tekma..I dalje mislim da je Barsa bolja jer real u nekim situacijama izgleda TOTALNO pogubljeno..al dobro je,takodje,barsa pocela mec previse opusteno..pike opet video sakiru u publici na pocetku..Sve se dobro zavrsilo po barsu a moglo je ladno da bude 6+ golova,imao je i pedro / mesi jos po 1-2 sanse kao i sut ozila higuaina i ostalih..
PEPE napolje iz fudbala,ono nije fudbaler ono je .. nema reci za ono...znaci lik je nenormalan sta radi..Ubija,valja se ,folira se ..Gleda sudiju dok se valja..ostali su regularno odigrali..ali sudija je bio mnogo los.

pavle

pre 12 godina

utakmica odlicna,najbolja u zadnjih nekoliko godina izmedju ova dva kluba,ali ne,govori se o sudijama,ovi navijaci Reala nemaju obraza,pa ljudi,proslu utakmicu crveni za Pepea,Karvalja,Xabi Alonso 8 faulova ni zuti ,vcrs,Pepe crveni tj dva zuta i jedan direktni crveni,Ramos je trebao i pre da dobije crveni,sviran ofsajd Sancezu i Pedru,pominjete ruku Abidala,a na jos ocigledniju situaciju na tekmi Espanjol-Barca kazete da nije penal.strasno,vi se tesite da je do sudija,to je vas problem,vcrs ste odigrali odlicno i uz manje prljavu igru mozda i Vas pocnu da postuju,pozz pravim ljubiteljima fudbala

De_Facto

pre 12 godina

Aloooo fanovi Bajerna... pa odkud vi u prici sa Barsom u LS... Bajer LEVERKUZEN je prvi na listi...
I dokle vise ta prazna prica "Sudije stite Barsu"... Pa da ima suda u Spaniji Pepe Mesar bi lezao u zatvoru ... i onaj poklon Dijari, cist crveni.. dokle vise sa tom pricom "sudija ce unistiti utakmicu ako da crveni igracu Reala".. pa unistice je svakako ako ne da crveni tako sto ce posle morati da kompenzuje to u nastavku utakmice.
Veoma dobar mec, real ima kvalitetne igrace ali ne i ljude...
A Real-istima zelim da nauce da jednom u zivotu cestitaju protivniku na pobedi... a da gubite casno to nikad necete nauciti jer oni koji vode Real ne poseduju ljudske moralne osobine...

visca barca

pre 12 godina

Gvardiola i na bernabeu i na svom stadionu prilazi da se rukuje sa smorinjom, to je dokaz ko je GOSPODIN A KO SLEPAC, zasluzila je barselona da pobedi real a ne da im da bod, samo se prisetite sta su realovci radili barsinim igracima na njihovom stadionu... hvala vam momci za ovakvu utakmicu, nadam se da cete preuzeti i prvo mesto i osvojiti titulu i u prvenstvu... i da posebno hvala ALVESU, CARINA!

Vladan R

pre 12 godina

U danasnjem mecu Real definitivno nije imao srece, ali je zbog Murinjove postavke igre u prvom mecu nije ni zasluzio. Sto se sudjenja tice jako teska utakmica za sudjenje. Real verovatno ostecen za penal, kada je lopta zakacila Abidalovu ruku. Sa druge strane Barsa mozda za penal zbog faula nad Sancezom u prvom poluvremenu, ali defintivno sviranjem dva nepostojeca ofsajda kada su jednom u prvom, pre penala za Real, a jednom u drugom poluvremenu, spreceni da izadju jedan na jedan sa Kasiljasom. U oba slucaja pomocne sudije su napravile po meni veliki propust.U drugom slucaju, pre svega sto su igraci bili blizu linije sisanja trave, po kojoj se moralo zakljucitui da nema ofsajda, tim pre sto se igrac Barse, ne znam tacno da li Pedro ili Sancez, nije kretao pre dodavanja. Propust u prvom slucaju je jos veci, jer mi se cini ako se ne varam, da su svi igraci Barselone bili na svojoj polovini u trenutku upucivanja pasa. Naravno tu treba dodati i oprosten drugi zuti odnosno crveni karton Laminu Dijari. Gol Reala pravilno ponisten jer je definitivno Ramos napravi prekrsaj. Takodje imama utisak da je u prvoj spornoj situaciji u Barsinom kaznenom, lopta Pikea pogodila u telo. Razlog vise da Real nije zasluzio da prodje je i to da su zbog ovakvih ili onakvih startova cak tri igraca Barse ili zbog preventive ili zbog povrede morali da izadju van terena.

mix

pre 12 godina

Sudije su katastrofa i za Real i za Barsu! Iste te sudije su pustile Pepea da prođe nekažnjeno i Lassani Dijari nisu dodelile drugi žuti još u prvom poluvremenu! A realu nisu svirali dosta stvari. Što se igre tiče svaka čast Realu odigrali su sjajnu utakmicu, možda i najbolju protiv Barselone u poslednjh par godina. Ali caka je u tome što su oni odigrali jednu od najboljih, a barsa jednu od najgorih. U svakom slučaju jako interesanta utakmica je bila, kao i uvek.

tomolino

pre 12 godina

Dobra utakmica. Ovako Real treba da igra, a ne da igra defanzivno kao proslu utakmicu. Bez carki ne moze da prodje nijedan El Clasico, sto se potvrdilo i na ovoj utakmici, ali ovog puta carke nisu bile u prvom planu sto mi je izuzetno drago. Kao navijacu Reala zao mi je sto smo ispali, ali mi je drago sto smo pokazali dobru igru. Pozdrav za Realovce!

zvezdan48

pre 12 godina

Zbog cega je sudija kriv Realu!?! Pa Real je trebao u prvom mecu da dobije najmanje jedan crveni karton a ako za zuti karton nije Ramosov udarac laktom u glavu onda neznam sta bi trebalo da bude! nisam cuo da se iko iz Reala oglasio za sudjenje u prvom mecu! Real treba da nauci da podnese poraz a ne kad gubi da mu je kriv sudija i da njihovi igraci igraju kao ''kasapini'' a ne kao fudbaleri!

bla

pre 12 godina

Vidis Murinjo, kad se otvoris i pocnes da igras cak i protiv Barse - odmah bude bolje. A ne da ti igraci samo misle na presing, iritiranje i stosta trece.

P.S. Opet je, po treci put u tri nedelje, izvrsio izmene koje su mu promenile igru na bolje (Benzema i Kaljehon). Pre toga je nakon neslavnih pocetaka dobio protiv Malage i Majorke (u prvoj tekmi s trojicom novih u poluvremenu a na ovoj drugoj s dvojicom 10tak min po pocetku drugog pol. i poslednjom izmenom u 65. min). Nije ni on mutav. (iako prljavo igra i pravi dzumbus u medijima)

Zeca

pre 12 godina

Ubeljen sam da ove komentare o Bajernu salje jedna ili dve osobe sa ciljom da provociraju ljude, savetujem vam da njihove komentare neocenjujete jer samo tako ih se mozemo otarasiti kad vide da im komentar nije negativno ocenjen jer zbog toga i salju sami cu prestati da salju komentare o Bajernu.

vlajzi

pre 12 godina

Mene ne zanimaju ni Barsa ni Real (a jos manje sugavi Bajern), ali STREPIM OD KATASTROFE! Kad vidim da svi strepe od katastrofe, ocu i ja! Sto sam ja gori od ostalih!

zasto?

pre 12 godina

@Miki

Za tvoju informaciju, sudija treba da sudi kako jeste a ne da se seca sta je bilo u prvom poluvremenu. Pa da pokaze nekom karton za start koji nije za karton, vec da mu pokaze karton zato sto nekome nije pokazao karton u prvom poluvremenu

456

pre 12 godina

Ako je real uistinu "najveci" klub ne samo u Spaniji nego i na Svetu, ima "specijalnog" trenera a predsednik im je nezvanicni premier Spanije vec duzi niz godina, pa koliko ima smisla prica da sudije u kontinuitetu "navlace" protiv njih?

Ili je blize istini da su igraci i treneri reala toliko isfrustrirani nizom ponizenja i neuspeha protiv Barce (sto u direktnim duelima sto u titulma) zadnjih nekoliko godina da su potpunu izgubili dodir sa realnoscu i traze i najmanji detalj ma koliko on bio beznacajan kao opravdanje i da bi se sami bolje osecali. Tuzno je gledati to.

To mi se cini i najveci razlog ponasanja mourinha. Nije on glup i razume da je Barca bolja od bilo koje grupe radnika on moze da skupi sa vise milionskim budzetom. Njega boli kako su se samo usudili UEFA i Spanska Federacija/sudije da sude "protiv" njega. Znaju li oni koliko je on specijalan :)

Poli Goltijeri

pre 12 godina

Kakav spektakl !

Sjajan mec koji su odigrali dva sigurno najjaca tima danasnjice (cast ostalima) ,Real se konacno oslobodio pritiska i poceo da igra onako kako ume i mora se priznati bio bolji . Nisu imali srece , na sudije se netrebaju pozivati jer iako im je ponisten cist gol trebali su dobiti crveni u prvom poluvremenu .U svakom slucaju ja kao posmatrac sam prezadovoljan i zamisljam kako bi bilo da nasi Zvezda i Partizan prikazu bar 10% od ovakve igre.

PS. B92 stekajte pare ne prenosite Osasune , Numansije i ostale , verujem da bi se 90% posetilaca ovog sajta slozilo sa mnom da je bolje da prenosite Barsa -Real pa makar ne prenosili meceve nijednog vikenda do tada.Verujte isplatilo bi vam se.

Đorđe

pre 12 godina

(obrenovic_loshmi, 26. januar 2012 02:34)

Svaka čast na komentaru. Ovde su se ljudi toliko primili pa satanizuju jedne uveličavaju druge. Ja fudbal pratim od sredine 80-ih i verujte grubijana kao što je Pepe je oduvek bilo i biće, kao foliranata i padavičara. Takav fudbal se oduvek igra u Španiji i kvarni su i jedni i drugi.

Magelan

pre 12 godina

Како је могуће да тако јаку утакмицу суди онаква дилеја... одавно нисам гледао такву отимачину... срамота за фудбал!!!

Negovan988

pre 12 godina

Kasiljas je spasio Real propasti, kao kapiten dobacio dve tri reci sudiji kad je ovaj u sebi vec doneo odluku da posalje Diaru u svlacionicu, ali dobro ipak Barsa ide dalje, moram da priznam da ovako uzbudljivu utakmicu odavno nisam gledao, svaka cast obema ekipama.

Rale

pre 12 godina

Lebe mekani, kakva utakmica...napeto, ludo, oštro, ima i simuliranja, 4 gola...ma divota!
Dva najbolja tima u Evropi, tu nema nikakve sumnje.

aaaaa

pre 12 godina

e ovo se zove derbi,ovo je pravi derbi...bilo je opet malo nesportskog ponasanje pepea itd da ne duzim,utakmica za 10ku,barsa je mmnogo opusteno usla u mec,stp pokazuje i prvih 10 sekundi utakmice..mislim da je bilo nerijeseno u madrid da bi potpuno drugaciji mec bio..a sudija se u svemu izgubio,ne zna ni sam gdje se nalazio veceras..napravio je mnogo gresaka na stetu obije ekipe..ali eto..nebitno ko je ciji navijac,drago mi je da sam veceras konacno gledao pravi el classico...

Bocinho

pre 12 godina

Jel iko primetio da je Pepe opet pokusao da nagazi , doduse ovaj put Fabragasa? Sta on radi u fudbalu? Sta ce takvi igraci u "Kraljevskom klubu" ,a pogotovo u najvaznijoj sporednoj stvari na svetu?

brko

pre 12 godina

Murinjo je konacno probao da igra fudbal protiv Barse (prvi put nakon onih 0:5) i to mu se isplatilo. Jos samo treba da shvati, da od igraca kao Pepe ima vise stete, nego koristi, unosi nepotrebnu nervozu medju igrace, vise razmisljaju o sudijskim odlukama i kako da isprovociraju protivnike, nego o igri, i to im se na kraju obilo od glavu, krajem prvog dijela.