Četvrtak, 24.11.2011.

19:05

Koga na mesto selektora?

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Koga na mesto selektora? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Novi selektor

pre 12 godina

A SELEKCIJA Golmani: Brkić Željko ( Sijena), Aleksić Branimir (Spartak Subotica), Šaranov Bojan (Makabi Haifa); Odbrana: Ivanović Branislav (Čelzi), Vulićević Miroslav (Vojvodina), Subotić Neven (Borusija Dortmund), Nastasić Matija (Fiorentina), Ćosić Uroš (Crvena Zvezda), Rajković Slobodan (Hamburger), Pejčinović Nemanja (Nica), Kolarov Aleksandar (Mančester Siti), Volkov Vladimir (Partizan); Vezni red: Kačar Gojko (Hamburger), Medojević Slobodan (Vojvodina), Kuzmanović Zdravko (Štutgart), Ignjovski Aleksandar (Verder), Basta Dušan (Udineze), Tošić Zoran (CSKA Moskva), Lazović Darko (Crvena Zvezda), Sulejmani Miralem (Ajaks), Tadić Dušan (Groningen), Tomić Nemanja (Partizan), Đuričić Filip (Hereven), Ninković Miloš (Dinamo Kijev); Napad: Marković Lazar (Partizan), Mudrinski Ognjen (Jagodina), Šćepović Stefan (Hapoel Akra), Šćepović Marko (Partizan).

4-2-1-2-1: Brkić - Ivanović, Subotić, Rajković, Kolarov - Kačar, Kuzmanović - Đuričić - Basta, Sulejmani - Marković.

nikola

pre 12 godina

Ja sam zvezdas, ANTIC, TUMBAKOVIC ILI VERMEZOVIC, ostali su
ŠLJ klasa, obyirom da Antica nece vratiti (LEGENDU), drugi pik je Vermez - VRHUNSKI strucnjak koga su isfušarili isti banditi kao i ANTICA, a Tumbakovic bi napravio ozbiljan posao

Marko

pre 12 godina

Ko god da bude selektor ako ponovo pozove ove nase drugoligaske igrace na celu sa Viloticem, a ne pozove momke koji su mladi i zasluzuju da dobiju sansu na celu sa Maticem, znaci da se nista nece promeniti.

dno dna ...

pre 12 godina

Staviti u istu recenicu Tumbakovica & Vermezovica sa Anticem pokazuje da ovo nije vredno komentara ..:)

Kao sto clanak rece, nama treba autoritet i covek koji se ne razume u klanove, menadzere, pozivanje u tim da bi se ispunila zahtevana kvota utakmica za stranca i sl.

Lotar ili Antic ...sve ostalo je podlozno uticaju sredine tj. sastavljanju tima od Saveza ili menadzera ...

MILE JOV

pre 12 godina

Prvo izbori u FS.na svim nivoima ,što prije !pa onda POTRAGA ZA SELEKTOROM !OVAKO STANJE NIGDE NEVODI SEM U JOŠ VEĆU PROPAST ?Htjeli priznati ili ne fudbal je najpopularni sport na svjetu a mi imamo i dobrih igrača ,talenata a i selektora ?

Rade Milosavljevic

pre 12 godina

Jedini pravi kandidat je Ljubisa Tumbakovic. Pripisivati mu klupsku obojenost je licemerje. Selektor mora da bude iznad toga, a on je jedini za to sposoban. Dakle, preporuka moraju da budu dosadasnji rezultati, a on ih ima...

sonne

pre 12 godina

Sta koga? Pa nikoga! Dekretom zabraniti bavljenje fudbalom u Srbiji i staviti moratorijum na svako udruzivanje u tom pravcu u narednih dvadeset godina! pod pretnjom najstozijom zatvorskom kaznom ili proterivanjem iz zemlje.

Pametni ste Vi

pre 12 godina

Da, kada je rec o Tumbi "deo javnosti bi mu sigurno zamerio na klupskoj obojenosti"! A sta da kazemo za ove koji su bili selektori i koji su moguci kandidati (Pizon, Miha, Pixi...). Jedan od razloga zasto ne pratim reprezentaciju je upravo ta crveno-bela obojenost i njihove kumovske veze.

Momo Joksovic

pre 12 godina

E ovako znaci: Ne mislim da treba otpisivati strance, zbog loseg iskustva sa Klementeom. Po meni najbolji stranac za nas bi bio Gus Hidink. On covjek ima iskustvo i autoritet i sa njim bi imali velike sanse. Sigurno bi birao igrace koji su u tom momentu najbolji a ne one koji trebaju da se prodaju. Sto se tice domacih kandidata, za mene je br. 1 bio i ostao Antic. Ima autoritet i zna da motivise ekipu. Za Mihajlovica je rano i realno nema rezultate koji bi ga mogli preporuciti.
Iako navijam za Zvezdu, dopada mi se opcija sa Tumbakovicem. Problem sa nasim trenerima je sto bi bili pod velikim pritiskom klubova i menadzera i odmah bi se gledalo koliko njih igra iz Zvezde a koliko iz Partizana.
Znaci po meni, od gore navedenih jedino bih birao izmedju Hidinka i Antica, a po meni Hidink bi bio bolje resenje. Mada, treba da nam bude jasno, da nijedan selektor ne donosi garanciju plasmana na sledece SP. Ne pomaze ni cinjenica sto mi nemamo bar jednog vrhunskog golgetera tipa Runija, Drogbe itd. Ipak, moze se naprijed, ako nas vodi covjek koji gaji napadacki fudbal, koji ima viziju, autoritet kod igraca i iskustvo.
Sjecam se kad je Hidink vodio Australiju u revans mecu baraza za odlazak na SP protiv Urugvaja i kad je covjek ladno u 13. minutu utakmice izvrsio izmjenu , kad je odmah vidio da nesto ne stima i nakon 10-tak minuta Australci su postigli gol. Treba nam covjek koji moze da povuce tako neki takticki potez koji moze da odluci utakmicu. I realno, ovoj ekipi treba "svjeza krv". Treba naci mjesta za Tadica, Sulejmanija, Radovica, Volkova, mladog Nastasica ( u nekim laksim utakmicama i kad rezultat to dozvoljava) itd.

i treba

pre 12 godina

uzmimo nekog hrvata to bi bilo najbolje...ciro je vodio hr do 3 mjesta i bosnu do baraza za sp 2010 cico kranjcar sad cg do baraza a onaj ivankovic rastura u kinenskoj ligi

Nemanja

pre 12 godina

Koga za selektora? Pre svega treba da se zapitamo šta hoćemo da novi selektor uradi.
Po meni najvažnije je da napravi igru u duhu najboljih timova naše istorije:
- Crvena zvezda 1991.
- Partizan 1966.
- Crvena zvezda sedamdesetih koju je stvorio Miljan Miljanić (čuvene utakmice sa Liverpulom)
- Jugoslavija 1990.
...
Čuvena jugoslovenska škola fudbala (evropski brazilci) je ono što treba da predstavlja uzor za novog selektora. Trebaju nam umetnici kao što su bili Piksi, Pižon, Sušić, Savićević, Mijatović...
Srbija treba da igra ofanzivno, a ne da se nabije u bunker.
Čovek čiji timovi bez izuzetka igraju ofanzivno je Miroslav Đukić - najbolje rešenje za selektora Srbije.

djalma santos

pre 12 godina

A ZASTO NE RAMBO? Najveci srpski fudbaler svih vremena, jedini Evropljanin kome se klanja ceo Brazil? Kad smo ga otpisali kao fudbalera (Antic je preferirao Racu Petrovica, coveka sa klupe), zasto da mu ne damo sansu kao treneru? Srbija ce me zanimati samo onda kada prizna ko su njeni najveci talenti, u medjuvrenu, have a nice day.

ratko

pre 12 godina

Aleksandar Stanojević je najbolje rješenje ukoliko ga Partizan pusti, mlad, ambiciozan, željan dokazivanja, radio u mlađim nacionalnim selekcijama. Ubjeđen sam da pravi ljubitelji fudbala razumiju šta govorim.

Dule

pre 12 godina

@ Vama je prije svega problem što nemate kvalitetne nogometaše,a onda sve ostalo.
(nogometaš, 24. novembar 2011 23:51)

E pa nogometas, mislim da namerno potcenjujes i udaras ispod pojasa. Vi nemate nista bolje "nogometase", cak sta vise mislim da su nasi fudbaleri mnogo bolji ako se gleda pojedinacno.
Razlika je sto vi imate normalan, zdrav i nekorumpiran savez, ambicioznog, harizmaticnog i autoritativnog trenera, i igrace koji ginu za svoju zemlju.

To su te stvari (promene) koje trebaju da se dese kod nas.

Zlopamtilo

pre 12 godina

Prvo i osnovno , FSS postaviti na zdrave osnove tako što bi se zamenila čitava garnitura a ne da imamo situaciju da skupština kao bira predsednika a predsednik zauzvrat podržava skupštinu i sl. Zvuči glupavo ali su oni očigledno umreženi što nikako nije u redu. Nije u redu da se dogovarate sa nekim koji treba da vas kontroliše.

spiridon

pre 12 godina

Evo da vam toplo preporucim jednog,Cico Kranjcar,covjek je od moje reprezentacije napravio ozbiljnog kandidata,e sad ako ste idje u istoriji fudbala vidjeli da se trener smijeni a dovede ekipu do baraza,kojoj se predvidjalo trece,cetvrto mjesto,onda sam ja astronaut.Znaci imamo isti problem,predsjednici saveza su se zalijepili za svoje fotelje,pa ajd bar da jedu,piju,nego oce da su u centru paznje po svaku cijenu,prvo njih da smijenimo,i pocinje proljece...

Mirko

pre 12 godina

Promeniti čitavu upravnu strukturu domaćeg fudbala, zatim shvatiti da nemamo fudbalere za vrhunske rezultate, a onda tek izabrati trenera - nebitno ko bi to bio, jer niko ništa ne bi mogao da učini sa lošim fudbalerima.
Možda su neki od njih malo kvalifikovaniji, jer su imali iskustva i uspeha sa lošim fudbalerima, pa su opet postigli nešto: Rajevac i taj Jovanović. Ovi ostali ne bi imali ama baš nikakve šanse. Nije problem u selektoru.

Antić je dao ozbiljnost i autoritet i stvarno je vratio duh u reprezentaciju, posebno i dobrim rezultatima u kvalifikacijama, ali je zato neka njegova "staromodnost" dovela do toga da budemo pregaženi.

Pižon i nije imao nikakve šanse. Iskreno.
Miha je previše neiskusan kao trener i neka sačeka malo, neka postigne neke uspehe - reprezentacija mu ne gine.
Slično važi i za Piksija. Pa i za Đukića - svi bi oni mogli biti dobri za reprezentaciju ali da su malo iskusniji ali da istovremeno promovišu neki moderniji fudbal od onog penzionerskog koji smo morali da gledamo sa poslednjih par selektora..

leteći holanđanin

pre 12 godina

problem sa stranim trenerom bi bio i nepoznavanje igračkog kadra kojim raspolažemo, te stoga i veća umešanost stručnjaka koji preporučuju (podmeću)određene fudbalerčiće zarad nečije finansijske koristi.

sergio

pre 12 godina

dragan stojkovic ili ljubisa tumbakovic,apsolutno nebitno dali je covek zvezde ili partizana,najbitnije je da ima odresene ruke oko sastava tima tj. da mu se ovi iz saveza ne mesaju u posao i da nas odvede u brazil jer to nam je svima u interesu, nadam se!

Igor

pre 12 godina

Zapitajte se koliko nasih trenera vodi klubove u pet najjacih liga (Engleska, Spanija, Francuska, Italija, Njemacka) pa ce vam biti jasno dokle je dosao nas fudbal. Mislim da u ovom trenutku samo jedan covjek svojim rezultatima zasluzuje da bude selektor a to je Ivan Jovanovic. Gledao sam utakmicu Apolona protiv Porta i ekipa Ivana Jovanovica me odusevila. Veliki Porto je u rezultatski bitnoj utakmici izgledao otprilike kao Srbija protiv Slovenije. Mogli su tri dana igrati i opet ne bi nista napravili. Ivan Jovanovic je od nepoznatih igraca napravio tim koji izgleda zaista dobro. Sve linije tima su izuzetno pokretljive i svako zna sta treba da radi. Zato su u stanju da se brane sa jedanaest igraca, a onda izvedu brzu kontru u kojoj se tri cetiri igraca nadju pred protivnickim golom. Definitivno Ivana Jovanovica treba izabrati za selektora i naravno otjerati Toleta.

Aca Nbg

pre 12 godina

Lotar Mateus nas vadi iz bule!Sem u Partizanu nije ostvario veci uspeh kao trener ali je pokazao da ima autoriteta da spusti na zemlju kojekakve nabedjene zvezdice i da im nametne nemacku disciplinu.Nasi reprezentativci nisu fudbalske neznalice nego raspustena banda koju treba malo pritegnuti.Ko nece da igra zauvek napolje!I arbeit,arbeit,arbeit...

SASA FRANKFURT

pre 12 godina

Ma dobri su ovi predlozi, voleo bih i ja i Mihu, Piksija...ali mislim da nam ni oni ne bi pomogli. Nema nama fudbala bez nekog Nemca(ne mora Matheus) da nasim igracima usadi u glavu borbenost, trcanje, disciplinu, da niko nema zagarantovano mesto u timu, a FSS prvo celi smeniti, pa bi videli kako bi Srbija dobila prepoznatljivu igru a ne bi se svako s nama sprdao i radovao kad nas izvuku u grupi

Cika Gile

pre 12 godina

Ako se nevaram kada je Antic odlazio izjavio je da to nije zbogom srpskom fudbalu.Prema tome ja ga ocekujem da to ispostuje.Antaro legendo vodi nas u Brazil!

Dusan

pre 12 godina

Mislim da je i iz ovog teksta jasno koje resenje bi bilo najbolje - samo i jedino Radomir Antic. Mora mu se dozvoliti da nastavi gde je bio sprecen, a time bi bile osigurane i korenite reforme u Savezu, jer gospodin Antic sigurno ne bi dozvolio da tamo ostanu neki poslusnici onog Tomislava.

Ja se slazem da je Mihajlovic takodje odlicno resenje i radujem se trenutku kad ce on postati selektor, ali je u ovom trenutku isuvise rano!!! Trenutno u srpskom fudbalu ne funkcionise prakticno nista i nije vreme za nekog ko je perspektivan i dobronameran, vec za nekog ko je iskusan i "namazan" - za onog ko ce umeti da nadjaca sva iskusenja, a to je jedino stari lisac "mister" Antic. Neka on zavrsi sto je zapoceo, napravi ekipu i vrati poverenje naroda u srpski fudbal, pa neka posle svetskog prvenstva postane predsednik Saveza (ili neki drugi funkcioner od znacaja), a na mesto selektora neka dodje Mihajlovic ili Piksi.

Bilo bi uzasno kad bi se neki do te mere perspektivni trener kao sto je to Miha "potrosio" na samom pocetku karijere. Zamislite na sta bi to licilo da on preuzme reprezentaciju na koju uticu menadzeri (ili Tomislav, ako, ne daj Boze, daleko bilo, pu, pu, ostane i dalje na nekoj funkciji), pa onda opet neka losa igra, narod nezadovoljan izborom igraca, neki nezgodan poraz, zvizduci, razocaranje... i ode Miha ljut i nikad se vise ne vrati u srpski fudbal. To bi bila katastrofa i toga se najvise plasim.

Jednom prilikom sam vec pisao o tome u ovim komentarima - Radomir Antic je u fudbalu ono sto je Duda Ivkovic u kosarci. To stalno mora da se ima na umu. Ne zato sto je Antic u karijeri osvojio isto sto i Duda ili tome sl, vec zato sto mi boljeg od njega jednostavno nemamo. Najlepse je videti kad neko ne bude do kraja zadovoljan spiskom igraca, gundja sto onaj nije pozvan a ovaj jeste, ali na kraju kaze "Ipak Duda zna najbolje". Upravo to nam treba - puno poverenje u najboljeg coveka kog smo mogli naci za to mesto. U fudbalu je to Radomir Antic.

A nikakvi stranci ne dolaze u obzir - ovo je reprezentacija, ona reprezentuje ono najbolje sto neka zemlja ili narod mogu da ponude u odredjenom sportu. Igramo sa onim najboljim sto imamo, pa smo zadovoljni onim sto postignemo. Najbolji selektor, najbolji igraci, hrabra igra i maksimalno zalaganje, pa ni kvalifikacije da ne prodjemo bili bismo zadovoljni.

RADOMIR ANTIC!!!

Mito

pre 12 godina

Imena uopšte nisu važna ako ostane isto rukovodstvo. Naše fudbalsko rukovodstvo nije u funkciji fudbala kao igre, već je u funkciji ličnih interesa. To se realizuje preko favorizovanja pojedinih igrača i menadžera koji stoje iza njih, što posle prodaje u inostranstvo obezbeđuje podmazivanje vrhuške FSS (igrač npr. nema mogućnosti angažovanja u Engleskoj, ako nema određeni broj utakmica).
Sve dok rukovodstvo FSS (oni se mogu zakleti pred sudom da ne utiću na selektora) učestvuje u izboru reprezentativaca, selektor može da bude bilo ko rezultati će biti isti. Smešno je npr. kada Karadžić kaže da će Antića tužiti redovnom sudu u Srbiji (zbog para), a kada neko spomene da se u rad našeg FSS trebaju uključiti organi države, kako bi se ustanovilo pravo stanje stvari, onda FIFA i UEFA to ne dozvoljavaju.
Da bi se krenulo, prvo treba kompletnom rukovodstvu FSS zahvaliti na saradnji i zabraniti im rad u fudbalu sledećih 20 godina, pa ko živ ko mrtav.
Tek tada treba izabrati selektora, ime i nacionalnost nije bitna. Bitno je da taj čovek mora da ima autoritet (iza kojeg stoji znanje, poštenje, korektan i vaspitan odnos sa igračima i ime u svetu fudbala), odnosno čovek koji ima svoje “JA”. Tek takav selektor može da imponuje i da izaziva strahopoštovanje. On može iz igrača da izvuće maksimum čak i kada nisu u najboljoj formi. Gledam Stankovića, Vidića, Krasića, Kolarova i Ivanovića, vrhunski fudbaleri, koji u svojim klubovima ginu na terenu, (ali njih tamo treniraju ili su trenirali Feruson i Murinjo i drugi vrhunski treneri), dok ih u reprezentaciji vodi selektor u koga i oni sumnjaju. Vide ti naši grači kako funkcioniše FSS, gde struje i pojedinci mešetare, rovare i uništavaju i ligu i reprezentaciju. Tu nema zajedništva, a fudbal je kolektivna igra.
Nije nam to prvi put. Gledam sada izjave bivših velikana jugoslovenskog fudbala, koji objašnjavaju da su gubili ključne utakmice jer su na čelu FSJ sedeli ljudi koji nisu mogli da im obezbede sredstva, kako bi imali dodatni motiv, već su svojom glupošću i sitnosopstveničkim odnosom unosili razdor u reprezentaciju (setite se Čilea,Nemačke, Španije).
Krajnje je vreme za malo pameti i poštenja.
S poštovanjem

fenomen

pre 12 godina

Murinjo ili Gvardiola, u zavisnosti ko manje trazi.
A da mi lepo raspisemo referendum i stavimo jedno 10-15 kandidata na listu pa nek narod odluci.
Poz...

Rock

pre 12 godina

Drago mi je da vidim Djukica u ovom drustvu.
Nikada necu prezaliti sto je otisao iz Partizana...kako smo samo igrali dok je on bio na klupi...napadacki,brzo,bez davljenja lopte....ma kidali smo...uostalom Jokanovic(ako se ne varam) ne bi ni osvojio titulu te sezone da mu Djuka nije ostavio poprilicnu bodovnu razliku.
Upropastili smo jako dobrog trenera,oterali ga bez i jedne zvanicne utakmice.Bilo bi lepo kada bi opet dobio priliku...
A Piksi...bolje ne...da ne zezne karijeru kao i Djuka!

Rade

pre 12 godina

Neko ko će imati dovoljno autoriteta da natera igrače da trče 90 minuta svaku utakmicu i m.da da izbaci iz selekcije svakog ko ga ne sluša.

Zato bih ja Mateusa. Kod njega bar nema zabušavanja na terenu.

Vasilevs

pre 12 godina

Već je određen raspored utakmica za sledeće SP. Po meni, vrlo dobar raspored za nas. Prva u Škotskoj, poslednja sa Makedoncima kod nas. Sa Hrvatima prvo tamo, pa ovde. I umesto da se ODMAH izabere trener reprezentacije, koji će da selektira ekipu i ima ispred sebe skoro godinu dana, oni će da zasedaju, da većaju, da se optužuju, smenjuju, pa neće da se smenjuju, pa će bata Đora da drži izlaganje, pa deda Tole, pa Kurta, pa Murta.Dokle, bre? Odlazite odmah, učinite konačno jednu pravu stvar za srpski fudbal! Odlazite smesta i izaberite selektora! Što se tiče izbora, svi kandidati su sasvim pristojni. Ako bih morao da biram, opredelio bih se za Piksija. Dobro je poznato koliku on težinu svojim igračkim znanjem a bogami i trenerskim raspolaže.

Maree

pre 12 godina

Insider u fudbalski savez prvo, pa nekih 10 godina dok nasi sudovi ne potrpaju ove u zatvor, pa onda taman ce i miha da ima iskustva i piksi da bude slobodan i savo i svi mogu da lepo dodju i da vode i savez i reprezentaciju :) Eto resenja! Dugorocnog!

gagileo

pre 12 godina

Zaharije Trnavčević, pravi čovek na pravom mestu. Fudbal nam je težak agrar, Kuća fudbala na njivi,većina reprezentativaca ima položeno za traktor,osnova je tu.

Miško

pre 12 godina

Ivan Golac, bez konkurencije. Čovek od integriteta i ugleda u svetu. Još se pamte efikasne igre Partizana iz vremena kada je on bio trener.

milos

pre 12 godina

Antić je jedini koji može nešto da učini! ostali nisu trajno rešenje! da valjaju bili bi u nekom jakom klubu. Jedino ko može da parira Antiću po reitingu je jovanović,jer čovek ima rezultate. Ostali nisu za klupu Srbije. Treba nam trener sa vizijom, iskustvom, harizmom...
Hteli mi to da priznamo ili ne dok je Antić bio tu fudbaleri su organizovali humanitarne akcije, bili su nam puni stadioni, bila je dobraa atmosfera, a onda ga je Karadžić zbog ličnih interesa oterao...
Nama ne treba neko poput Petrovića, da se frlja sa padežima i neko ko nemože da sastavi normalno rečenicu, nego neko koće svojim pristupom, elokvencijom dati primer drugima i neće dozvoliti da mu se drugi mešaju u struku.U FSS Srbije je sve viđeno kad se pobeđuje Karadžiću su puna usta, a kad se gubi nema ga nigde! pogotovo sad kada mu se drma stolica...onda su svi krivi i treneri su ti koji ne valjaju, njih treba menjati. A ko je birao te trenere?! pa on. xD

sasa

pre 12 godina

dok su tole i bratija na celu, nema veze ko je selektor. ustvari, pizon i bata djora sasvim realno odslikavaju fss, tako da bi ja njih postaavio na mesto seljektora. bar malo unose zivinu svojim izjavama, a od fudbala nema nista. bar da se smejemo.

Blur

pre 12 godina

Nagradno pitanje: Koliko godina trenerskog iskustva su imali Bekenbauer, Fogts, Feler, Klinsman, Rajkard i Van Basten kada su preuzeli reprezentacije Nemačke i Holandije? Godinu dana. Svi zajedno. Ovo je odgovor na stav iz teksta da je Mihajlović neiskusan trener. Mihajlović možda nije dugo trener ako ga poredimo sa Antićem ili Hidinkom ali ima 3x više trenerskog isustva nego pomenuta šestorka kad je počinjala svoje uspešne selektorske kariere. Šta to znači? Da Mihajlović nije klinac od 18 godina pa da još sledećih 10 godina govorimo kako je "još mlad" i da "ima vremena za njega". To vreme je došlo. Naš fudbal je na najnižem nivou ikada i stvarno nemamo šta da izgubimo. Možemo samo da dobijemo jednog dugoročno rešenje za reprezentaciju. Ja bi najviše volio povratak Antića ali mislim da se to ipak neće desiti. Od mlađih trenera ne vidim nikog drugog koji bi bio sposoban napraviti reforme.

Milan

pre 12 godina

Da definitivno mora otici prvo cela garnitura FSS-a pa onda dovesti adekvatnog strucnjaka.. Mislim da bi Miha bio odlicno resenje, pre svega zbog razloga koji ste naveli, a to je da ima autoritet i nece dozvoljavati nikom da se mesa oko sastavljanja tima, a to je ono sto nam najvise treba. Antic je isto covek od autoriteta, ali mislim da je u taktickom smislu malo prevazidjen iako do sada boljeg nismo imali. Sto se tice stranca, ne stoji vam ovo sto ste napisali protiv.. Jesmo imali uzasno iskustvo sa strancem, ali pobogu ljudi, pa Karadzic je doveo coveka koji nigde nije bio trener 20 godina i koji je bio spreman na svakakve malverzacije sa raznim menagerima.. Setite se samo Trisovica koji je bio rezerva u nikad slabijoj zvezdi,a prvotimac u igracki sjajnoj reprezentaciji.. Znaci ne mozete po Klementeu da generalizujete strane strucnjake, to je u najmanju ruku neozbiljno..

Pedja

pre 12 godina

Najvise bih voleo da se vrati Antic,ali posle svega sto se desavalo i nacina na koji je oteran,bojim se da je to nemoguce.Mislim da bi Mihajlovic bio najbolje resenje za ove kvalifikacije,jer je poznato koliko mrzu Hrvate,pa bi sve ucinio da motivise igrace da izginu na terenu i pobede.A pored toga temperamentan je i ima autoriteta,pa ne bi nikome dao da mu se mesa u posao.

Branko Smileski

pre 12 godina

To je to!Veoma analitican i dobar tekst(Bravo!), ali po meni netacan redosled, i morao bi biti drugaciji!
Ako izuzmemo Antica (koji se pokazao kao najbolje resenje - ranije)zbog ultimativnog razloga,jer bi postavljanjem njega ponovo na selektorsku mesto, celnici FSS moraju biti raspusteni da upotrebim blagu rec ponude kolektivnu ostavku - sto je gotovo nemoguce,pa prema tome lista naslednika trebala bi da je po ovom redosledu:
1.Tumbakovic,
2.Rajevac,
3.Mihajlovic.

Bilo kog od ove trojice bude izabran nebi se pogresilo,jer su dovoljno strucni i drugo najznacajnije jer su slobodni!!!
Svi ostali kako sam tekst kaze, imaju za sada siguran ugovor, uspesnu karijeru u klubovima i ne verujem da bi se odlucili da to sad ispuste pa su izvan kombinacije,izuzev Mateusa,ali osim sa Partizanom, nije imao nekog zapazenijeg uspeha i dva puta mu se zahvalilo u vodjenju istog posla(Madjarska i Bugarska).
Ako cemo po iskustvu, dvojica prvoimenovanih imaju prednost nad Mihajlovicem.Rajevac je jedini koji ima iskustva sa vodjenjem reprezentacije,ali Ljubisa Tumbakovic je u najboljim trenerskim godinama,poznaje situaciju u FSS,ima punu podrsku iste,a reputaciju koju ima medju igracima, daje mu prednost nad Rajevcem i verujem da bi on mogao vratiti poljuljani imidz nacionalnog tima.Uz to prateci rad Tumbakovica videlo se da je u stanju da napravi rez,podmladi tim, i bije ga glas da je trener "cvrste ruke" sto cela nacija ocekuje!
Uz svo postovanje Sinise Mihajlovica,mislim da je rano za njega.Dva su razloga,prvi koji je u tekstu lepo apostrofiran - nije sazreo za selektorski posao,nedovoljno iskusan,drugi da sa reprezentacijom nebi trebalo da se eksperimentise i dovodi trener jer mu treba posao(Pizon nam je opomena),a uz to sam Mihajlovic nece bas lako pristati na uslove koje trenutno nudi FSS.
Da rezimiram sve se svodi na izbor izmedju dvojice: Tumbakovic ili Rajevac, a bilo bi lepo da im asistira Mihajlovic i spremimo naslednika - upravo kako to rade sve uspesnije reprezentacije u svetu i verujem nebi se pogresilo!

Pozdrav,
Smile,Chicago

Sloba

pre 12 godina

Siniša Mihajlović se stvarno dokazao kao trener, samo ne znam gde, njega nameću ko naše političare bez referenci. Antić ne radi nigde godinama, niti ga iko traži, a u mandatu se osim marketinga i pobede nad tada jadnom Rumunijom ničim nije iskazao, umalo da sa onakvim timom sa igračem više izgubimo od tada osrednjih Francuza. Pitanje je ko su trenutno dovoljno iskusni i afirmisani stručnjaci, koji se razumeju u srpski fudbal, a takvih je malo. Jovanović, Petković, možda Đukić, Stojković...

askurdjel

pre 12 godina

nahvaliste antica kao da je nekakav idealan kandidat, a istina je da je poslednjih nekoliko utakmica (sa izuzetkom tekme protiv nemacke!) pod njegovim vodjstvom reprezentacija igrala blago receno katastrofalno, i imala iste takve rezultate. cini mi se da je od ponudjenih sinisa najbolje resenje, a i dostupan je. jedini eventualni argument protiv njega je otkaz u fiorentini, ali svako ko prati fudbal zna da on sa violom ipak nije belezio tako lose rezultate nego manje-vise u granicama mogucnosti, e sad, to sto uprava ocekuje vise je sasvim druga stvar.

sumadinac

pre 12 godina

A sta fali Radovanu Curcicu od svih selektora unazad 10 godina on se jedini nije obrukao kuci , kada smo bili domacini , ja glasam da se njemu pruzi sansa Bata Djora da bude uz reprezentaciju kao savetnik , a Pizon strucni konsultant na RTS-u on uvek ima sta pametno i gramaticki ispravno da kaze -Napred srpski fudbal ..... pravo u policiju pa desno po jaja. Tole legendo tolike si vukao za nos i jos uvek vuces nek ti je alal kad mozes ...

Trabant limuzina

pre 12 godina

Tomislava Karadžića za selektora, lik je rođeni pobednik . Savetnik bata Đora . Centarfor Šćepović. Radisava Pertović , Karleuša, Milijaš, Žigić, Vilotić, Volkov, Kujtim Falja, Bjeković junior, Zvezdan Terzić i na golu Nikola Damjanac. Fizioterapeut Brano Mićunović i ekonom Keka.

Vlada

pre 12 godina

Samo Mihajlovic sada, a posle Svetskog prvenstva Piksi. Mora da se zna plan rada i koraci koje cemo vuci 4 godine unapred, bas kao sto to rade Holandjani. To ce dati dovoljno vremena Piksiju da se pripremi, i da zaboravi na to kako su ga menadzeri-kriminalci oterali iz Srbije. Nadam se da ce uskoro korumpirani FSS kolektivno biti izbacen na ulicu i da ce na celo te institucije doci Savo Milosevic. Sa njim, Mihom i Piksijem ce sigurno biti 10 puta bolje. Uporedite reputaciju ova tri coveka sa reputacijom i imidzom Djore, Toleta, Zive, Kosana i Cureta i sve ce vam biti jasno. "No brainer" sto bi rekli u Severnoj Americi!

askurdjel

pre 12 godina

nahvaliste antica kao da je nekakav idealan kandidat, a istina je da je poslednjih nekoliko utakmica (sa izuzetkom tekme protiv nemacke!) pod njegovim vodjstvom reprezentacija igrala blago receno katastrofalno, i imala iste takve rezultate. cini mi se da je od ponudjenih sinisa najbolje resenje, a i dostupan je. jedini eventualni argument protiv njega je otkaz u fiorentini, ali svako ko prati fudbal zna da on sa violom ipak nije belezio tako lose rezultate nego manje-vise u granicama mogucnosti, e sad, to sto uprava ocekuje vise je sasvim druga stvar.

nekle

pre 12 godina

Samo neko ko ce da zavede red i disciplinu, u i oko reprezentacije.
Taktike i slicno ne igraju nikakvu ulogu kada je nasa reprezentacija u pitanju.
Nek se nauce redu, letece po terenu, a i do Brazila...

Beretka

pre 12 godina

Od ovih navedenih meni je osim Vermezovica svaki trener idealno resenje. Naravno ja licno bi najvise voleo da to bude ipak Antic! Zasto? Pa jednostavno zato jer je nas najbolji trener i ako bi on dosao onda bi svi znali da mafija iz FSS je otisla na celu sa Karadzicem!!!

zoran

pre 12 godina

I na kraju pored svih nabrojanih a mislim da nemamo sanse da dovedemo selektora tipa Gus Hidink jel nasi milijarderi ne ulazu u fudbal.Smatram da je Miha najbolje resenje.Uz uslov dati coveku dva ciklusa i pustiti mu odresene ruke da napravi ekipu za buducnost.Menjati selektora posle svakog neuspeha nije resenje..

mojeime

pre 12 godina

Ne mogu da kazem da je selektor ne bitan ali moze da dodje i Ferguson dzaba.
Ovde ne valja u korenu. Dok se ne ociste oni koji truju fudbal godinama u nazad u savezu,dok se ne preceslja svaka fotelja i biografija ljudi u njima nama nece svanuti.

Selektor je covek kome treba dati poverenje na minimum dva ciklusa, Euro + Svetsko.
Da napravi neki program i da ga iznese pred savez, na kraju kada se zavrsi sedne se sa njime pa se vidi jer to ostvareno ili nije i da vidimo sta cemo dalje.

Nije to nikakva nauka, loze nas tu menjaju ljudi(figure) i kao nesto se menja a u sustini ne menja se nista.
Samo trosimo ljudi pre vremena i rusimo njihov ugled. Trevba li sada i da unistimo potencijalnu karijeru tom Mihajlovicu kao sto su uradili Djukicu?

Talenat i potencijal imamo "samo" jos da se najure ovi sto nas godinama koce i ja uopste necu brinuti za nas fudbal.

Nislija

pre 12 godina

Totalno je nebitno ko ce biti selektor ukoliko Tole i ekipa ostanu na celu FSS! Ukoliko ih ne oteramo ( sami nece otici sigurno) , ne pomaze nam ni Sir Alex Ferguson!

red devil 011

pre 12 godina

Svaki od navedenih trenera je bolji od Pizona, i to je mogao da kaze svako sa pola mozga i pre nego sto je odigrana ijedna utakmica pod njegovom komandom. Bar polovina njih je uspesna ili je imala primetne uspehe u treniranju stranih klubova/reprezentacija, sto je za nasu reprezentaciju puna kapa. Upravo zbog toga, u najboljem slucaju bi polovina od te polovine nabrojanih pristala da vodi reprezentaciju koja je u rasulu. Ipak najvaznije od svega je da bi verovatno samo ludi Sinisa prihvatio da vodi nas tim pored ovakvog saveza. Zna se gde su potrebne najkorevitije promene, i na to ne vredi trositi reci. Kada se oteraju fosili koji su pustili korenje u fotelje u FSS (i zamene mladim nekorumpiranim i nedementnim fudbalskim radnicima), lako cemo resiti pitanje selektora.

Mrki

pre 12 godina

Ja sam za od ovih za Mihajlovića ili Piksija,ali Piksi neće,a bojim se da ni Miha nebi prihvatio reprezentaciju u ovom trenutku.Ne daj bože da bude Mateus ili Vermezović,a ne sviđaju mi se ni Rajevac i Jovanović.Tumba možda,Đukić mislim da nije prava opcija.Zašto nebi bio Lipi,Van Basten ili Ćiro Blažević?

Lavlje Srce

pre 12 godina

Đukić je van konkurencije tata-mata za sve ove moguće kandidate izuzev Pixija. Njegova filozofija je kao Barselonina , na gol više .

Reggie Lee

pre 12 godina

U vezi Djukica,jeste li sigurni da je on prvi trener,jer sam bio na zvanicnom sajtu i ne pise da je djukic trener vec nesto kao Krojf u Barci,neka funkcija ali neodredjena...

Trabant limuzina

pre 12 godina

Tomislava Karadžića za selektora, lik je rođeni pobednik . Savetnik bata Đora . Centarfor Šćepović. Radisava Pertović , Karleuša, Milijaš, Žigić, Vilotić, Volkov, Kujtim Falja, Bjeković junior, Zvezdan Terzić i na golu Nikola Damjanac. Fizioterapeut Brano Mićunović i ekonom Keka.

Nislija

pre 12 godina

Totalno je nebitno ko ce biti selektor ukoliko Tole i ekipa ostanu na celu FSS! Ukoliko ih ne oteramo ( sami nece otici sigurno) , ne pomaze nam ni Sir Alex Ferguson!

gagileo

pre 12 godina

Zaharije Trnavčević, pravi čovek na pravom mestu. Fudbal nam je težak agrar, Kuća fudbala na njivi,većina reprezentativaca ima položeno za traktor,osnova je tu.

Lavlje Srce

pre 12 godina

Đukić je van konkurencije tata-mata za sve ove moguće kandidate izuzev Pixija. Njegova filozofija je kao Barselonina , na gol više .

Rock

pre 12 godina

Drago mi je da vidim Djukica u ovom drustvu.
Nikada necu prezaliti sto je otisao iz Partizana...kako smo samo igrali dok je on bio na klupi...napadacki,brzo,bez davljenja lopte....ma kidali smo...uostalom Jokanovic(ako se ne varam) ne bi ni osvojio titulu te sezone da mu Djuka nije ostavio poprilicnu bodovnu razliku.
Upropastili smo jako dobrog trenera,oterali ga bez i jedne zvanicne utakmice.Bilo bi lepo kada bi opet dobio priliku...
A Piksi...bolje ne...da ne zezne karijeru kao i Djuka!

Dusan

pre 12 godina

Mislim da je i iz ovog teksta jasno koje resenje bi bilo najbolje - samo i jedino Radomir Antic. Mora mu se dozvoliti da nastavi gde je bio sprecen, a time bi bile osigurane i korenite reforme u Savezu, jer gospodin Antic sigurno ne bi dozvolio da tamo ostanu neki poslusnici onog Tomislava.

Ja se slazem da je Mihajlovic takodje odlicno resenje i radujem se trenutku kad ce on postati selektor, ali je u ovom trenutku isuvise rano!!! Trenutno u srpskom fudbalu ne funkcionise prakticno nista i nije vreme za nekog ko je perspektivan i dobronameran, vec za nekog ko je iskusan i "namazan" - za onog ko ce umeti da nadjaca sva iskusenja, a to je jedino stari lisac "mister" Antic. Neka on zavrsi sto je zapoceo, napravi ekipu i vrati poverenje naroda u srpski fudbal, pa neka posle svetskog prvenstva postane predsednik Saveza (ili neki drugi funkcioner od znacaja), a na mesto selektora neka dodje Mihajlovic ili Piksi.

Bilo bi uzasno kad bi se neki do te mere perspektivni trener kao sto je to Miha "potrosio" na samom pocetku karijere. Zamislite na sta bi to licilo da on preuzme reprezentaciju na koju uticu menadzeri (ili Tomislav, ako, ne daj Boze, daleko bilo, pu, pu, ostane i dalje na nekoj funkciji), pa onda opet neka losa igra, narod nezadovoljan izborom igraca, neki nezgodan poraz, zvizduci, razocaranje... i ode Miha ljut i nikad se vise ne vrati u srpski fudbal. To bi bila katastrofa i toga se najvise plasim.

Jednom prilikom sam vec pisao o tome u ovim komentarima - Radomir Antic je u fudbalu ono sto je Duda Ivkovic u kosarci. To stalno mora da se ima na umu. Ne zato sto je Antic u karijeri osvojio isto sto i Duda ili tome sl, vec zato sto mi boljeg od njega jednostavno nemamo. Najlepse je videti kad neko ne bude do kraja zadovoljan spiskom igraca, gundja sto onaj nije pozvan a ovaj jeste, ali na kraju kaze "Ipak Duda zna najbolje". Upravo to nam treba - puno poverenje u najboljeg coveka kog smo mogli naci za to mesto. U fudbalu je to Radomir Antic.

A nikakvi stranci ne dolaze u obzir - ovo je reprezentacija, ona reprezentuje ono najbolje sto neka zemlja ili narod mogu da ponude u odredjenom sportu. Igramo sa onim najboljim sto imamo, pa smo zadovoljni onim sto postignemo. Najbolji selektor, najbolji igraci, hrabra igra i maksimalno zalaganje, pa ni kvalifikacije da ne prodjemo bili bismo zadovoljni.

RADOMIR ANTIC!!!

nekle

pre 12 godina

Samo neko ko ce da zavede red i disciplinu, u i oko reprezentacije.
Taktike i slicno ne igraju nikakvu ulogu kada je nasa reprezentacija u pitanju.
Nek se nauce redu, letece po terenu, a i do Brazila...

Vasilevs

pre 12 godina

Već je određen raspored utakmica za sledeće SP. Po meni, vrlo dobar raspored za nas. Prva u Škotskoj, poslednja sa Makedoncima kod nas. Sa Hrvatima prvo tamo, pa ovde. I umesto da se ODMAH izabere trener reprezentacije, koji će da selektira ekipu i ima ispred sebe skoro godinu dana, oni će da zasedaju, da većaju, da se optužuju, smenjuju, pa neće da se smenjuju, pa će bata Đora da drži izlaganje, pa deda Tole, pa Kurta, pa Murta.Dokle, bre? Odlazite odmah, učinite konačno jednu pravu stvar za srpski fudbal! Odlazite smesta i izaberite selektora! Što se tiče izbora, svi kandidati su sasvim pristojni. Ako bih morao da biram, opredelio bih se za Piksija. Dobro je poznato koliku on težinu svojim igračkim znanjem a bogami i trenerskim raspolaže.

askurdjel

pre 12 godina

nahvaliste antica kao da je nekakav idealan kandidat, a istina je da je poslednjih nekoliko utakmica (sa izuzetkom tekme protiv nemacke!) pod njegovim vodjstvom reprezentacija igrala blago receno katastrofalno, i imala iste takve rezultate. cini mi se da je od ponudjenih sinisa najbolje resenje, a i dostupan je. jedini eventualni argument protiv njega je otkaz u fiorentini, ali svako ko prati fudbal zna da on sa violom ipak nije belezio tako lose rezultate nego manje-vise u granicama mogucnosti, e sad, to sto uprava ocekuje vise je sasvim druga stvar.

sumadinac

pre 12 godina

A sta fali Radovanu Curcicu od svih selektora unazad 10 godina on se jedini nije obrukao kuci , kada smo bili domacini , ja glasam da se njemu pruzi sansa Bata Djora da bude uz reprezentaciju kao savetnik , a Pizon strucni konsultant na RTS-u on uvek ima sta pametno i gramaticki ispravno da kaze -Napred srpski fudbal ..... pravo u policiju pa desno po jaja. Tole legendo tolike si vukao za nos i jos uvek vuces nek ti je alal kad mozes ...

fenomen

pre 12 godina

Murinjo ili Gvardiola, u zavisnosti ko manje trazi.
A da mi lepo raspisemo referendum i stavimo jedno 10-15 kandidata na listu pa nek narod odluci.
Poz...

Dule

pre 12 godina

@ Vama je prije svega problem što nemate kvalitetne nogometaše,a onda sve ostalo.
(nogometaš, 24. novembar 2011 23:51)

E pa nogometas, mislim da namerno potcenjujes i udaras ispod pojasa. Vi nemate nista bolje "nogometase", cak sta vise mislim da su nasi fudbaleri mnogo bolji ako se gleda pojedinacno.
Razlika je sto vi imate normalan, zdrav i nekorumpiran savez, ambicioznog, harizmaticnog i autoritativnog trenera, i igrace koji ginu za svoju zemlju.

To su te stvari (promene) koje trebaju da se dese kod nas.

Beretka

pre 12 godina

Od ovih navedenih meni je osim Vermezovica svaki trener idealno resenje. Naravno ja licno bi najvise voleo da to bude ipak Antic! Zasto? Pa jednostavno zato jer je nas najbolji trener i ako bi on dosao onda bi svi znali da mafija iz FSS je otisla na celu sa Karadzicem!!!

Cika Gile

pre 12 godina

Ako se nevaram kada je Antic odlazio izjavio je da to nije zbogom srpskom fudbalu.Prema tome ja ga ocekujem da to ispostuje.Antaro legendo vodi nas u Brazil!

red devil 011

pre 12 godina

Svaki od navedenih trenera je bolji od Pizona, i to je mogao da kaze svako sa pola mozga i pre nego sto je odigrana ijedna utakmica pod njegovom komandom. Bar polovina njih je uspesna ili je imala primetne uspehe u treniranju stranih klubova/reprezentacija, sto je za nasu reprezentaciju puna kapa. Upravo zbog toga, u najboljem slucaju bi polovina od te polovine nabrojanih pristala da vodi reprezentaciju koja je u rasulu. Ipak najvaznije od svega je da bi verovatno samo ludi Sinisa prihvatio da vodi nas tim pored ovakvog saveza. Zna se gde su potrebne najkorevitije promene, i na to ne vredi trositi reci. Kada se oteraju fosili koji su pustili korenje u fotelje u FSS (i zamene mladim nekorumpiranim i nedementnim fudbalskim radnicima), lako cemo resiti pitanje selektora.

Nemanja

pre 12 godina

Koga za selektora? Pre svega treba da se zapitamo šta hoćemo da novi selektor uradi.
Po meni najvažnije je da napravi igru u duhu najboljih timova naše istorije:
- Crvena zvezda 1991.
- Partizan 1966.
- Crvena zvezda sedamdesetih koju je stvorio Miljan Miljanić (čuvene utakmice sa Liverpulom)
- Jugoslavija 1990.
...
Čuvena jugoslovenska škola fudbala (evropski brazilci) je ono što treba da predstavlja uzor za novog selektora. Trebaju nam umetnici kao što su bili Piksi, Pižon, Sušić, Savićević, Mijatović...
Srbija treba da igra ofanzivno, a ne da se nabije u bunker.
Čovek čiji timovi bez izuzetka igraju ofanzivno je Miroslav Đukić - najbolje rešenje za selektora Srbije.

Blur

pre 12 godina

Nagradno pitanje: Koliko godina trenerskog iskustva su imali Bekenbauer, Fogts, Feler, Klinsman, Rajkard i Van Basten kada su preuzeli reprezentacije Nemačke i Holandije? Godinu dana. Svi zajedno. Ovo je odgovor na stav iz teksta da je Mihajlović neiskusan trener. Mihajlović možda nije dugo trener ako ga poredimo sa Antićem ili Hidinkom ali ima 3x više trenerskog isustva nego pomenuta šestorka kad je počinjala svoje uspešne selektorske kariere. Šta to znači? Da Mihajlović nije klinac od 18 godina pa da još sledećih 10 godina govorimo kako je "još mlad" i da "ima vremena za njega". To vreme je došlo. Naš fudbal je na najnižem nivou ikada i stvarno nemamo šta da izgubimo. Možemo samo da dobijemo jednog dugoročno rešenje za reprezentaciju. Ja bi najviše volio povratak Antića ali mislim da se to ipak neće desiti. Od mlađih trenera ne vidim nikog drugog koji bi bio sposoban napraviti reforme.

Vlada

pre 12 godina

Samo Mihajlovic sada, a posle Svetskog prvenstva Piksi. Mora da se zna plan rada i koraci koje cemo vuci 4 godine unapred, bas kao sto to rade Holandjani. To ce dati dovoljno vremena Piksiju da se pripremi, i da zaboravi na to kako su ga menadzeri-kriminalci oterali iz Srbije. Nadam se da ce uskoro korumpirani FSS kolektivno biti izbacen na ulicu i da ce na celo te institucije doci Savo Milosevic. Sa njim, Mihom i Piksijem ce sigurno biti 10 puta bolje. Uporedite reputaciju ova tri coveka sa reputacijom i imidzom Djore, Toleta, Zive, Kosana i Cureta i sve ce vam biti jasno. "No brainer" sto bi rekli u Severnoj Americi!

Mito

pre 12 godina

Imena uopšte nisu važna ako ostane isto rukovodstvo. Naše fudbalsko rukovodstvo nije u funkciji fudbala kao igre, već je u funkciji ličnih interesa. To se realizuje preko favorizovanja pojedinih igrača i menadžera koji stoje iza njih, što posle prodaje u inostranstvo obezbeđuje podmazivanje vrhuške FSS (igrač npr. nema mogućnosti angažovanja u Engleskoj, ako nema određeni broj utakmica).
Sve dok rukovodstvo FSS (oni se mogu zakleti pred sudom da ne utiću na selektora) učestvuje u izboru reprezentativaca, selektor može da bude bilo ko rezultati će biti isti. Smešno je npr. kada Karadžić kaže da će Antića tužiti redovnom sudu u Srbiji (zbog para), a kada neko spomene da se u rad našeg FSS trebaju uključiti organi države, kako bi se ustanovilo pravo stanje stvari, onda FIFA i UEFA to ne dozvoljavaju.
Da bi se krenulo, prvo treba kompletnom rukovodstvu FSS zahvaliti na saradnji i zabraniti im rad u fudbalu sledećih 20 godina, pa ko živ ko mrtav.
Tek tada treba izabrati selektora, ime i nacionalnost nije bitna. Bitno je da taj čovek mora da ima autoritet (iza kojeg stoji znanje, poštenje, korektan i vaspitan odnos sa igračima i ime u svetu fudbala), odnosno čovek koji ima svoje “JA”. Tek takav selektor može da imponuje i da izaziva strahopoštovanje. On može iz igrača da izvuće maksimum čak i kada nisu u najboljoj formi. Gledam Stankovića, Vidića, Krasića, Kolarova i Ivanovića, vrhunski fudbaleri, koji u svojim klubovima ginu na terenu, (ali njih tamo treniraju ili su trenirali Feruson i Murinjo i drugi vrhunski treneri), dok ih u reprezentaciji vodi selektor u koga i oni sumnjaju. Vide ti naši grači kako funkcioniše FSS, gde struje i pojedinci mešetare, rovare i uništavaju i ligu i reprezentaciju. Tu nema zajedništva, a fudbal je kolektivna igra.
Nije nam to prvi put. Gledam sada izjave bivših velikana jugoslovenskog fudbala, koji objašnjavaju da su gubili ključne utakmice jer su na čelu FSJ sedeli ljudi koji nisu mogli da im obezbede sredstva, kako bi imali dodatni motiv, već su svojom glupošću i sitnosopstveničkim odnosom unosili razdor u reprezentaciju (setite se Čilea,Nemačke, Španije).
Krajnje je vreme za malo pameti i poštenja.
S poštovanjem

Milan

pre 12 godina

Da definitivno mora otici prvo cela garnitura FSS-a pa onda dovesti adekvatnog strucnjaka.. Mislim da bi Miha bio odlicno resenje, pre svega zbog razloga koji ste naveli, a to je da ima autoritet i nece dozvoljavati nikom da se mesa oko sastavljanja tima, a to je ono sto nam najvise treba. Antic je isto covek od autoriteta, ali mislim da je u taktickom smislu malo prevazidjen iako do sada boljeg nismo imali. Sto se tice stranca, ne stoji vam ovo sto ste napisali protiv.. Jesmo imali uzasno iskustvo sa strancem, ali pobogu ljudi, pa Karadzic je doveo coveka koji nigde nije bio trener 20 godina i koji je bio spreman na svakakve malverzacije sa raznim menagerima.. Setite se samo Trisovica koji je bio rezerva u nikad slabijoj zvezdi,a prvotimac u igracki sjajnoj reprezentaciji.. Znaci ne mozete po Klementeu da generalizujete strane strucnjake, to je u najmanju ruku neozbiljno..

mojeime

pre 12 godina

Ne mogu da kazem da je selektor ne bitan ali moze da dodje i Ferguson dzaba.
Ovde ne valja u korenu. Dok se ne ociste oni koji truju fudbal godinama u nazad u savezu,dok se ne preceslja svaka fotelja i biografija ljudi u njima nama nece svanuti.

Selektor je covek kome treba dati poverenje na minimum dva ciklusa, Euro + Svetsko.
Da napravi neki program i da ga iznese pred savez, na kraju kada se zavrsi sedne se sa njime pa se vidi jer to ostvareno ili nije i da vidimo sta cemo dalje.

Nije to nikakva nauka, loze nas tu menjaju ljudi(figure) i kao nesto se menja a u sustini ne menja se nista.
Samo trosimo ljudi pre vremena i rusimo njihov ugled. Trevba li sada i da unistimo potencijalnu karijeru tom Mihajlovicu kao sto su uradili Djukicu?

Talenat i potencijal imamo "samo" jos da se najure ovi sto nas godinama koce i ja uopste necu brinuti za nas fudbal.

Miško

pre 12 godina

Ivan Golac, bez konkurencije. Čovek od integriteta i ugleda u svetu. Još se pamte efikasne igre Partizana iz vremena kada je on bio trener.

sasa

pre 12 godina

dok su tole i bratija na celu, nema veze ko je selektor. ustvari, pizon i bata djora sasvim realno odslikavaju fss, tako da bi ja njih postaavio na mesto seljektora. bar malo unose zivinu svojim izjavama, a od fudbala nema nista. bar da se smejemo.

zoran

pre 12 godina

I na kraju pored svih nabrojanih a mislim da nemamo sanse da dovedemo selektora tipa Gus Hidink jel nasi milijarderi ne ulazu u fudbal.Smatram da je Miha najbolje resenje.Uz uslov dati coveku dva ciklusa i pustiti mu odresene ruke da napravi ekipu za buducnost.Menjati selektora posle svakog neuspeha nije resenje..

Aca Nbg

pre 12 godina

Lotar Mateus nas vadi iz bule!Sem u Partizanu nije ostvario veci uspeh kao trener ali je pokazao da ima autoriteta da spusti na zemlju kojekakve nabedjene zvezdice i da im nametne nemacku disciplinu.Nasi reprezentativci nisu fudbalske neznalice nego raspustena banda koju treba malo pritegnuti.Ko nece da igra zauvek napolje!I arbeit,arbeit,arbeit...

SASA FRANKFURT

pre 12 godina

Ma dobri su ovi predlozi, voleo bih i ja i Mihu, Piksija...ali mislim da nam ni oni ne bi pomogli. Nema nama fudbala bez nekog Nemca(ne mora Matheus) da nasim igracima usadi u glavu borbenost, trcanje, disciplinu, da niko nema zagarantovano mesto u timu, a FSS prvo celi smeniti, pa bi videli kako bi Srbija dobila prepoznatljivu igru a ne bi se svako s nama sprdao i radovao kad nas izvuku u grupi

Maree

pre 12 godina

Insider u fudbalski savez prvo, pa nekih 10 godina dok nasi sudovi ne potrpaju ove u zatvor, pa onda taman ce i miha da ima iskustva i piksi da bude slobodan i savo i svi mogu da lepo dodju i da vode i savez i reprezentaciju :) Eto resenja! Dugorocnog!

Sloba

pre 12 godina

Siniša Mihajlović se stvarno dokazao kao trener, samo ne znam gde, njega nameću ko naše političare bez referenci. Antić ne radi nigde godinama, niti ga iko traži, a u mandatu se osim marketinga i pobede nad tada jadnom Rumunijom ničim nije iskazao, umalo da sa onakvim timom sa igračem više izgubimo od tada osrednjih Francuza. Pitanje je ko su trenutno dovoljno iskusni i afirmisani stručnjaci, koji se razumeju u srpski fudbal, a takvih je malo. Jovanović, Petković, možda Đukić, Stojković...

Igor

pre 12 godina

Zapitajte se koliko nasih trenera vodi klubove u pet najjacih liga (Engleska, Spanija, Francuska, Italija, Njemacka) pa ce vam biti jasno dokle je dosao nas fudbal. Mislim da u ovom trenutku samo jedan covjek svojim rezultatima zasluzuje da bude selektor a to je Ivan Jovanovic. Gledao sam utakmicu Apolona protiv Porta i ekipa Ivana Jovanovica me odusevila. Veliki Porto je u rezultatski bitnoj utakmici izgledao otprilike kao Srbija protiv Slovenije. Mogli su tri dana igrati i opet ne bi nista napravili. Ivan Jovanovic je od nepoznatih igraca napravio tim koji izgleda zaista dobro. Sve linije tima su izuzetno pokretljive i svako zna sta treba da radi. Zato su u stanju da se brane sa jedanaest igraca, a onda izvedu brzu kontru u kojoj se tri cetiri igraca nadju pred protivnickim golom. Definitivno Ivana Jovanovica treba izabrati za selektora i naravno otjerati Toleta.

Momo Joksovic

pre 12 godina

E ovako znaci: Ne mislim da treba otpisivati strance, zbog loseg iskustva sa Klementeom. Po meni najbolji stranac za nas bi bio Gus Hidink. On covjek ima iskustvo i autoritet i sa njim bi imali velike sanse. Sigurno bi birao igrace koji su u tom momentu najbolji a ne one koji trebaju da se prodaju. Sto se tice domacih kandidata, za mene je br. 1 bio i ostao Antic. Ima autoritet i zna da motivise ekipu. Za Mihajlovica je rano i realno nema rezultate koji bi ga mogli preporuciti.
Iako navijam za Zvezdu, dopada mi se opcija sa Tumbakovicem. Problem sa nasim trenerima je sto bi bili pod velikim pritiskom klubova i menadzera i odmah bi se gledalo koliko njih igra iz Zvezde a koliko iz Partizana.
Znaci po meni, od gore navedenih jedino bih birao izmedju Hidinka i Antica, a po meni Hidink bi bio bolje resenje. Mada, treba da nam bude jasno, da nijedan selektor ne donosi garanciju plasmana na sledece SP. Ne pomaze ni cinjenica sto mi nemamo bar jednog vrhunskog golgetera tipa Runija, Drogbe itd. Ipak, moze se naprijed, ako nas vodi covjek koji gaji napadacki fudbal, koji ima viziju, autoritet kod igraca i iskustvo.
Sjecam se kad je Hidink vodio Australiju u revans mecu baraza za odlazak na SP protiv Urugvaja i kad je covjek ladno u 13. minutu utakmice izvrsio izmjenu , kad je odmah vidio da nesto ne stima i nakon 10-tak minuta Australci su postigli gol. Treba nam covjek koji moze da povuce tako neki takticki potez koji moze da odluci utakmicu. I realno, ovoj ekipi treba "svjeza krv". Treba naci mjesta za Tadica, Sulejmanija, Radovica, Volkova, mladog Nastasica ( u nekim laksim utakmicama i kad rezultat to dozvoljava) itd.

sergio

pre 12 godina

dragan stojkovic ili ljubisa tumbakovic,apsolutno nebitno dali je covek zvezde ili partizana,najbitnije je da ima odresene ruke oko sastava tima tj. da mu se ovi iz saveza ne mesaju u posao i da nas odvede u brazil jer to nam je svima u interesu, nadam se!

askurdjel

pre 12 godina

nahvaliste antica kao da je nekakav idealan kandidat, a istina je da je poslednjih nekoliko utakmica (sa izuzetkom tekme protiv nemacke!) pod njegovim vodjstvom reprezentacija igrala blago receno katastrofalno, i imala iste takve rezultate. cini mi se da je od ponudjenih sinisa najbolje resenje, a i dostupan je. jedini eventualni argument protiv njega je otkaz u fiorentini, ali svako ko prati fudbal zna da on sa violom ipak nije belezio tako lose rezultate nego manje-vise u granicama mogucnosti, e sad, to sto uprava ocekuje vise je sasvim druga stvar.

Mrki

pre 12 godina

Ja sam za od ovih za Mihajlovića ili Piksija,ali Piksi neće,a bojim se da ni Miha nebi prihvatio reprezentaciju u ovom trenutku.Ne daj bože da bude Mateus ili Vermezović,a ne sviđaju mi se ni Rajevac i Jovanović.Tumba možda,Đukić mislim da nije prava opcija.Zašto nebi bio Lipi,Van Basten ili Ćiro Blažević?

milos

pre 12 godina

Antić je jedini koji može nešto da učini! ostali nisu trajno rešenje! da valjaju bili bi u nekom jakom klubu. Jedino ko može da parira Antiću po reitingu je jovanović,jer čovek ima rezultate. Ostali nisu za klupu Srbije. Treba nam trener sa vizijom, iskustvom, harizmom...
Hteli mi to da priznamo ili ne dok je Antić bio tu fudbaleri su organizovali humanitarne akcije, bili su nam puni stadioni, bila je dobraa atmosfera, a onda ga je Karadžić zbog ličnih interesa oterao...
Nama ne treba neko poput Petrovića, da se frlja sa padežima i neko ko nemože da sastavi normalno rečenicu, nego neko koće svojim pristupom, elokvencijom dati primer drugima i neće dozvoliti da mu se drugi mešaju u struku.U FSS Srbije je sve viđeno kad se pobeđuje Karadžiću su puna usta, a kad se gubi nema ga nigde! pogotovo sad kada mu se drma stolica...onda su svi krivi i treneri su ti koji ne valjaju, njih treba menjati. A ko je birao te trenere?! pa on. xD

leteći holanđanin

pre 12 godina

problem sa stranim trenerom bi bio i nepoznavanje igračkog kadra kojim raspolažemo, te stoga i veća umešanost stručnjaka koji preporučuju (podmeću)određene fudbalerčiće zarad nečije finansijske koristi.

Rade

pre 12 godina

Neko ko će imati dovoljno autoriteta da natera igrače da trče 90 minuta svaku utakmicu i m.da da izbaci iz selekcije svakog ko ga ne sluša.

Zato bih ja Mateusa. Kod njega bar nema zabušavanja na terenu.

Zlopamtilo

pre 12 godina

Prvo i osnovno , FSS postaviti na zdrave osnove tako što bi se zamenila čitava garnitura a ne da imamo situaciju da skupština kao bira predsednika a predsednik zauzvrat podržava skupštinu i sl. Zvuči glupavo ali su oni očigledno umreženi što nikako nije u redu. Nije u redu da se dogovarate sa nekim koji treba da vas kontroliše.

Branko Smileski

pre 12 godina

To je to!Veoma analitican i dobar tekst(Bravo!), ali po meni netacan redosled, i morao bi biti drugaciji!
Ako izuzmemo Antica (koji se pokazao kao najbolje resenje - ranije)zbog ultimativnog razloga,jer bi postavljanjem njega ponovo na selektorsku mesto, celnici FSS moraju biti raspusteni da upotrebim blagu rec ponude kolektivnu ostavku - sto je gotovo nemoguce,pa prema tome lista naslednika trebala bi da je po ovom redosledu:
1.Tumbakovic,
2.Rajevac,
3.Mihajlovic.

Bilo kog od ove trojice bude izabran nebi se pogresilo,jer su dovoljno strucni i drugo najznacajnije jer su slobodni!!!
Svi ostali kako sam tekst kaze, imaju za sada siguran ugovor, uspesnu karijeru u klubovima i ne verujem da bi se odlucili da to sad ispuste pa su izvan kombinacije,izuzev Mateusa,ali osim sa Partizanom, nije imao nekog zapazenijeg uspeha i dva puta mu se zahvalilo u vodjenju istog posla(Madjarska i Bugarska).
Ako cemo po iskustvu, dvojica prvoimenovanih imaju prednost nad Mihajlovicem.Rajevac je jedini koji ima iskustva sa vodjenjem reprezentacije,ali Ljubisa Tumbakovic je u najboljim trenerskim godinama,poznaje situaciju u FSS,ima punu podrsku iste,a reputaciju koju ima medju igracima, daje mu prednost nad Rajevcem i verujem da bi on mogao vratiti poljuljani imidz nacionalnog tima.Uz to prateci rad Tumbakovica videlo se da je u stanju da napravi rez,podmladi tim, i bije ga glas da je trener "cvrste ruke" sto cela nacija ocekuje!
Uz svo postovanje Sinise Mihajlovica,mislim da je rano za njega.Dva su razloga,prvi koji je u tekstu lepo apostrofiran - nije sazreo za selektorski posao,nedovoljno iskusan,drugi da sa reprezentacijom nebi trebalo da se eksperimentise i dovodi trener jer mu treba posao(Pizon nam je opomena),a uz to sam Mihajlovic nece bas lako pristati na uslove koje trenutno nudi FSS.
Da rezimiram sve se svodi na izbor izmedju dvojice: Tumbakovic ili Rajevac, a bilo bi lepo da im asistira Mihajlovic i spremimo naslednika - upravo kako to rade sve uspesnije reprezentacije u svetu i verujem nebi se pogresilo!

Pozdrav,
Smile,Chicago

djalma santos

pre 12 godina

A ZASTO NE RAMBO? Najveci srpski fudbaler svih vremena, jedini Evropljanin kome se klanja ceo Brazil? Kad smo ga otpisali kao fudbalera (Antic je preferirao Racu Petrovica, coveka sa klupe), zasto da mu ne damo sansu kao treneru? Srbija ce me zanimati samo onda kada prizna ko su njeni najveci talenti, u medjuvrenu, have a nice day.

Pedja

pre 12 godina

Najvise bih voleo da se vrati Antic,ali posle svega sto se desavalo i nacina na koji je oteran,bojim se da je to nemoguce.Mislim da bi Mihajlovic bio najbolje resenje za ove kvalifikacije,jer je poznato koliko mrzu Hrvate,pa bi sve ucinio da motivise igrace da izginu na terenu i pobede.A pored toga temperamentan je i ima autoriteta,pa ne bi nikome dao da mu se mesa u posao.

Pametni ste Vi

pre 12 godina

Da, kada je rec o Tumbi "deo javnosti bi mu sigurno zamerio na klupskoj obojenosti"! A sta da kazemo za ove koji su bili selektori i koji su moguci kandidati (Pizon, Miha, Pixi...). Jedan od razloga zasto ne pratim reprezentaciju je upravo ta crveno-bela obojenost i njihove kumovske veze.

Mirko

pre 12 godina

Promeniti čitavu upravnu strukturu domaćeg fudbala, zatim shvatiti da nemamo fudbalere za vrhunske rezultate, a onda tek izabrati trenera - nebitno ko bi to bio, jer niko ništa ne bi mogao da učini sa lošim fudbalerima.
Možda su neki od njih malo kvalifikovaniji, jer su imali iskustva i uspeha sa lošim fudbalerima, pa su opet postigli nešto: Rajevac i taj Jovanović. Ovi ostali ne bi imali ama baš nikakve šanse. Nije problem u selektoru.

Antić je dao ozbiljnost i autoritet i stvarno je vratio duh u reprezentaciju, posebno i dobrim rezultatima u kvalifikacijama, ali je zato neka njegova "staromodnost" dovela do toga da budemo pregaženi.

Pižon i nije imao nikakve šanse. Iskreno.
Miha je previše neiskusan kao trener i neka sačeka malo, neka postigne neke uspehe - reprezentacija mu ne gine.
Slično važi i za Piksija. Pa i za Đukića - svi bi oni mogli biti dobri za reprezentaciju ali da su malo iskusniji ali da istovremeno promovišu neki moderniji fudbal od onog penzionerskog koji smo morali da gledamo sa poslednjih par selektora..

ratko

pre 12 godina

Aleksandar Stanojević je najbolje rješenje ukoliko ga Partizan pusti, mlad, ambiciozan, željan dokazivanja, radio u mlađim nacionalnim selekcijama. Ubjeđen sam da pravi ljubitelji fudbala razumiju šta govorim.

spiridon

pre 12 godina

Evo da vam toplo preporucim jednog,Cico Kranjcar,covjek je od moje reprezentacije napravio ozbiljnog kandidata,e sad ako ste idje u istoriji fudbala vidjeli da se trener smijeni a dovede ekipu do baraza,kojoj se predvidjalo trece,cetvrto mjesto,onda sam ja astronaut.Znaci imamo isti problem,predsjednici saveza su se zalijepili za svoje fotelje,pa ajd bar da jedu,piju,nego oce da su u centru paznje po svaku cijenu,prvo njih da smijenimo,i pocinje proljece...

i treba

pre 12 godina

uzmimo nekog hrvata to bi bilo najbolje...ciro je vodio hr do 3 mjesta i bosnu do baraza za sp 2010 cico kranjcar sad cg do baraza a onaj ivankovic rastura u kinenskoj ligi

sonne

pre 12 godina

Sta koga? Pa nikoga! Dekretom zabraniti bavljenje fudbalom u Srbiji i staviti moratorijum na svako udruzivanje u tom pravcu u narednih dvadeset godina! pod pretnjom najstozijom zatvorskom kaznom ili proterivanjem iz zemlje.

Marko

pre 12 godina

Ko god da bude selektor ako ponovo pozove ove nase drugoligaske igrace na celu sa Viloticem, a ne pozove momke koji su mladi i zasluzuju da dobiju sansu na celu sa Maticem, znaci da se nista nece promeniti.

Reggie Lee

pre 12 godina

U vezi Djukica,jeste li sigurni da je on prvi trener,jer sam bio na zvanicnom sajtu i ne pise da je djukic trener vec nesto kao Krojf u Barci,neka funkcija ali neodredjena...

Rade Milosavljevic

pre 12 godina

Jedini pravi kandidat je Ljubisa Tumbakovic. Pripisivati mu klupsku obojenost je licemerje. Selektor mora da bude iznad toga, a on je jedini za to sposoban. Dakle, preporuka moraju da budu dosadasnji rezultati, a on ih ima...

dno dna ...

pre 12 godina

Staviti u istu recenicu Tumbakovica & Vermezovica sa Anticem pokazuje da ovo nije vredno komentara ..:)

Kao sto clanak rece, nama treba autoritet i covek koji se ne razume u klanove, menadzere, pozivanje u tim da bi se ispunila zahtevana kvota utakmica za stranca i sl.

Lotar ili Antic ...sve ostalo je podlozno uticaju sredine tj. sastavljanju tima od Saveza ili menadzera ...

nikola

pre 12 godina

Ja sam zvezdas, ANTIC, TUMBAKOVIC ILI VERMEZOVIC, ostali su
ŠLJ klasa, obyirom da Antica nece vratiti (LEGENDU), drugi pik je Vermez - VRHUNSKI strucnjak koga su isfušarili isti banditi kao i ANTICA, a Tumbakovic bi napravio ozbiljan posao

MILE JOV

pre 12 godina

Prvo izbori u FS.na svim nivoima ,što prije !pa onda POTRAGA ZA SELEKTOROM !OVAKO STANJE NIGDE NEVODI SEM U JOŠ VEĆU PROPAST ?Htjeli priznati ili ne fudbal je najpopularni sport na svjetu a mi imamo i dobrih igrača ,talenata a i selektora ?

Novi selektor

pre 12 godina

A SELEKCIJA Golmani: Brkić Željko ( Sijena), Aleksić Branimir (Spartak Subotica), Šaranov Bojan (Makabi Haifa); Odbrana: Ivanović Branislav (Čelzi), Vulićević Miroslav (Vojvodina), Subotić Neven (Borusija Dortmund), Nastasić Matija (Fiorentina), Ćosić Uroš (Crvena Zvezda), Rajković Slobodan (Hamburger), Pejčinović Nemanja (Nica), Kolarov Aleksandar (Mančester Siti), Volkov Vladimir (Partizan); Vezni red: Kačar Gojko (Hamburger), Medojević Slobodan (Vojvodina), Kuzmanović Zdravko (Štutgart), Ignjovski Aleksandar (Verder), Basta Dušan (Udineze), Tošić Zoran (CSKA Moskva), Lazović Darko (Crvena Zvezda), Sulejmani Miralem (Ajaks), Tadić Dušan (Groningen), Tomić Nemanja (Partizan), Đuričić Filip (Hereven), Ninković Miloš (Dinamo Kijev); Napad: Marković Lazar (Partizan), Mudrinski Ognjen (Jagodina), Šćepović Stefan (Hapoel Akra), Šćepović Marko (Partizan).

4-2-1-2-1: Brkić - Ivanović, Subotić, Rajković, Kolarov - Kačar, Kuzmanović - Đuričić - Basta, Sulejmani - Marković.

Dusan

pre 12 godina

Mislim da je i iz ovog teksta jasno koje resenje bi bilo najbolje - samo i jedino Radomir Antic. Mora mu se dozvoliti da nastavi gde je bio sprecen, a time bi bile osigurane i korenite reforme u Savezu, jer gospodin Antic sigurno ne bi dozvolio da tamo ostanu neki poslusnici onog Tomislava.

Ja se slazem da je Mihajlovic takodje odlicno resenje i radujem se trenutku kad ce on postati selektor, ali je u ovom trenutku isuvise rano!!! Trenutno u srpskom fudbalu ne funkcionise prakticno nista i nije vreme za nekog ko je perspektivan i dobronameran, vec za nekog ko je iskusan i "namazan" - za onog ko ce umeti da nadjaca sva iskusenja, a to je jedino stari lisac "mister" Antic. Neka on zavrsi sto je zapoceo, napravi ekipu i vrati poverenje naroda u srpski fudbal, pa neka posle svetskog prvenstva postane predsednik Saveza (ili neki drugi funkcioner od znacaja), a na mesto selektora neka dodje Mihajlovic ili Piksi.

Bilo bi uzasno kad bi se neki do te mere perspektivni trener kao sto je to Miha "potrosio" na samom pocetku karijere. Zamislite na sta bi to licilo da on preuzme reprezentaciju na koju uticu menadzeri (ili Tomislav, ako, ne daj Boze, daleko bilo, pu, pu, ostane i dalje na nekoj funkciji), pa onda opet neka losa igra, narod nezadovoljan izborom igraca, neki nezgodan poraz, zvizduci, razocaranje... i ode Miha ljut i nikad se vise ne vrati u srpski fudbal. To bi bila katastrofa i toga se najvise plasim.

Jednom prilikom sam vec pisao o tome u ovim komentarima - Radomir Antic je u fudbalu ono sto je Duda Ivkovic u kosarci. To stalno mora da se ima na umu. Ne zato sto je Antic u karijeri osvojio isto sto i Duda ili tome sl, vec zato sto mi boljeg od njega jednostavno nemamo. Najlepse je videti kad neko ne bude do kraja zadovoljan spiskom igraca, gundja sto onaj nije pozvan a ovaj jeste, ali na kraju kaze "Ipak Duda zna najbolje". Upravo to nam treba - puno poverenje u najboljeg coveka kog smo mogli naci za to mesto. U fudbalu je to Radomir Antic.

A nikakvi stranci ne dolaze u obzir - ovo je reprezentacija, ona reprezentuje ono najbolje sto neka zemlja ili narod mogu da ponude u odredjenom sportu. Igramo sa onim najboljim sto imamo, pa smo zadovoljni onim sto postignemo. Najbolji selektor, najbolji igraci, hrabra igra i maksimalno zalaganje, pa ni kvalifikacije da ne prodjemo bili bismo zadovoljni.

RADOMIR ANTIC!!!

ratko

pre 12 godina

Aleksandar Stanojević je najbolje rješenje ukoliko ga Partizan pusti, mlad, ambiciozan, željan dokazivanja, radio u mlađim nacionalnim selekcijama. Ubjeđen sam da pravi ljubitelji fudbala razumiju šta govorim.

askurdjel

pre 12 godina

nahvaliste antica kao da je nekakav idealan kandidat, a istina je da je poslednjih nekoliko utakmica (sa izuzetkom tekme protiv nemacke!) pod njegovim vodjstvom reprezentacija igrala blago receno katastrofalno, i imala iste takve rezultate. cini mi se da je od ponudjenih sinisa najbolje resenje, a i dostupan je. jedini eventualni argument protiv njega je otkaz u fiorentini, ali svako ko prati fudbal zna da on sa violom ipak nije belezio tako lose rezultate nego manje-vise u granicama mogucnosti, e sad, to sto uprava ocekuje vise je sasvim druga stvar.

Mrki

pre 12 godina

Ja sam za od ovih za Mihajlovića ili Piksija,ali Piksi neće,a bojim se da ni Miha nebi prihvatio reprezentaciju u ovom trenutku.Ne daj bože da bude Mateus ili Vermezović,a ne sviđaju mi se ni Rajevac i Jovanović.Tumba možda,Đukić mislim da nije prava opcija.Zašto nebi bio Lipi,Van Basten ili Ćiro Blažević?

djalma santos

pre 12 godina

A ZASTO NE RAMBO? Najveci srpski fudbaler svih vremena, jedini Evropljanin kome se klanja ceo Brazil? Kad smo ga otpisali kao fudbalera (Antic je preferirao Racu Petrovica, coveka sa klupe), zasto da mu ne damo sansu kao treneru? Srbija ce me zanimati samo onda kada prizna ko su njeni najveci talenti, u medjuvrenu, have a nice day.

milos

pre 12 godina

Antić je jedini koji može nešto da učini! ostali nisu trajno rešenje! da valjaju bili bi u nekom jakom klubu. Jedino ko može da parira Antiću po reitingu je jovanović,jer čovek ima rezultate. Ostali nisu za klupu Srbije. Treba nam trener sa vizijom, iskustvom, harizmom...
Hteli mi to da priznamo ili ne dok je Antić bio tu fudbaleri su organizovali humanitarne akcije, bili su nam puni stadioni, bila je dobraa atmosfera, a onda ga je Karadžić zbog ličnih interesa oterao...
Nama ne treba neko poput Petrovića, da se frlja sa padežima i neko ko nemože da sastavi normalno rečenicu, nego neko koće svojim pristupom, elokvencijom dati primer drugima i neće dozvoliti da mu se drugi mešaju u struku.U FSS Srbije je sve viđeno kad se pobeđuje Karadžiću su puna usta, a kad se gubi nema ga nigde! pogotovo sad kada mu se drma stolica...onda su svi krivi i treneri su ti koji ne valjaju, njih treba menjati. A ko je birao te trenere?! pa on. xD

Beretka

pre 12 godina

Od ovih navedenih meni je osim Vermezovica svaki trener idealno resenje. Naravno ja licno bi najvise voleo da to bude ipak Antic! Zasto? Pa jednostavno zato jer je nas najbolji trener i ako bi on dosao onda bi svi znali da mafija iz FSS je otisla na celu sa Karadzicem!!!

Pedja

pre 12 godina

Najvise bih voleo da se vrati Antic,ali posle svega sto se desavalo i nacina na koji je oteran,bojim se da je to nemoguce.Mislim da bi Mihajlovic bio najbolje resenje za ove kvalifikacije,jer je poznato koliko mrzu Hrvate,pa bi sve ucinio da motivise igrace da izginu na terenu i pobede.A pored toga temperamentan je i ima autoriteta,pa ne bi nikome dao da mu se mesa u posao.

Reggie Lee

pre 12 godina

U vezi Djukica,jeste li sigurni da je on prvi trener,jer sam bio na zvanicnom sajtu i ne pise da je djukic trener vec nesto kao Krojf u Barci,neka funkcija ali neodredjena...

Branko Smileski

pre 12 godina

To je to!Veoma analitican i dobar tekst(Bravo!), ali po meni netacan redosled, i morao bi biti drugaciji!
Ako izuzmemo Antica (koji se pokazao kao najbolje resenje - ranije)zbog ultimativnog razloga,jer bi postavljanjem njega ponovo na selektorsku mesto, celnici FSS moraju biti raspusteni da upotrebim blagu rec ponude kolektivnu ostavku - sto je gotovo nemoguce,pa prema tome lista naslednika trebala bi da je po ovom redosledu:
1.Tumbakovic,
2.Rajevac,
3.Mihajlovic.

Bilo kog od ove trojice bude izabran nebi se pogresilo,jer su dovoljno strucni i drugo najznacajnije jer su slobodni!!!
Svi ostali kako sam tekst kaze, imaju za sada siguran ugovor, uspesnu karijeru u klubovima i ne verujem da bi se odlucili da to sad ispuste pa su izvan kombinacije,izuzev Mateusa,ali osim sa Partizanom, nije imao nekog zapazenijeg uspeha i dva puta mu se zahvalilo u vodjenju istog posla(Madjarska i Bugarska).
Ako cemo po iskustvu, dvojica prvoimenovanih imaju prednost nad Mihajlovicem.Rajevac je jedini koji ima iskustva sa vodjenjem reprezentacije,ali Ljubisa Tumbakovic je u najboljim trenerskim godinama,poznaje situaciju u FSS,ima punu podrsku iste,a reputaciju koju ima medju igracima, daje mu prednost nad Rajevcem i verujem da bi on mogao vratiti poljuljani imidz nacionalnog tima.Uz to prateci rad Tumbakovica videlo se da je u stanju da napravi rez,podmladi tim, i bije ga glas da je trener "cvrste ruke" sto cela nacija ocekuje!
Uz svo postovanje Sinise Mihajlovica,mislim da je rano za njega.Dva su razloga,prvi koji je u tekstu lepo apostrofiran - nije sazreo za selektorski posao,nedovoljno iskusan,drugi da sa reprezentacijom nebi trebalo da se eksperimentise i dovodi trener jer mu treba posao(Pizon nam je opomena),a uz to sam Mihajlovic nece bas lako pristati na uslove koje trenutno nudi FSS.
Da rezimiram sve se svodi na izbor izmedju dvojice: Tumbakovic ili Rajevac, a bilo bi lepo da im asistira Mihajlovic i spremimo naslednika - upravo kako to rade sve uspesnije reprezentacije u svetu i verujem nebi se pogresilo!

Pozdrav,
Smile,Chicago

Trabant limuzina

pre 12 godina

Tomislava Karadžića za selektora, lik je rođeni pobednik . Savetnik bata Đora . Centarfor Šćepović. Radisava Pertović , Karleuša, Milijaš, Žigić, Vilotić, Volkov, Kujtim Falja, Bjeković junior, Zvezdan Terzić i na golu Nikola Damjanac. Fizioterapeut Brano Mićunović i ekonom Keka.

Cika Gile

pre 12 godina

Ako se nevaram kada je Antic odlazio izjavio je da to nije zbogom srpskom fudbalu.Prema tome ja ga ocekujem da to ispostuje.Antaro legendo vodi nas u Brazil!

i treba

pre 12 godina

uzmimo nekog hrvata to bi bilo najbolje...ciro je vodio hr do 3 mjesta i bosnu do baraza za sp 2010 cico kranjcar sad cg do baraza a onaj ivankovic rastura u kinenskoj ligi

Lavlje Srce

pre 12 godina

Đukić je van konkurencije tata-mata za sve ove moguće kandidate izuzev Pixija. Njegova filozofija je kao Barselonina , na gol više .

Pametni ste Vi

pre 12 godina

Da, kada je rec o Tumbi "deo javnosti bi mu sigurno zamerio na klupskoj obojenosti"! A sta da kazemo za ove koji su bili selektori i koji su moguci kandidati (Pizon, Miha, Pixi...). Jedan od razloga zasto ne pratim reprezentaciju je upravo ta crveno-bela obojenost i njihove kumovske veze.

Miško

pre 12 godina

Ivan Golac, bez konkurencije. Čovek od integriteta i ugleda u svetu. Još se pamte efikasne igre Partizana iz vremena kada je on bio trener.

Rade

pre 12 godina

Neko ko će imati dovoljno autoriteta da natera igrače da trče 90 minuta svaku utakmicu i m.da da izbaci iz selekcije svakog ko ga ne sluša.

Zato bih ja Mateusa. Kod njega bar nema zabušavanja na terenu.

Sloba

pre 12 godina

Siniša Mihajlović se stvarno dokazao kao trener, samo ne znam gde, njega nameću ko naše političare bez referenci. Antić ne radi nigde godinama, niti ga iko traži, a u mandatu se osim marketinga i pobede nad tada jadnom Rumunijom ničim nije iskazao, umalo da sa onakvim timom sa igračem više izgubimo od tada osrednjih Francuza. Pitanje je ko su trenutno dovoljno iskusni i afirmisani stručnjaci, koji se razumeju u srpski fudbal, a takvih je malo. Jovanović, Petković, možda Đukić, Stojković...

spiridon

pre 12 godina

Evo da vam toplo preporucim jednog,Cico Kranjcar,covjek je od moje reprezentacije napravio ozbiljnog kandidata,e sad ako ste idje u istoriji fudbala vidjeli da se trener smijeni a dovede ekipu do baraza,kojoj se predvidjalo trece,cetvrto mjesto,onda sam ja astronaut.Znaci imamo isti problem,predsjednici saveza su se zalijepili za svoje fotelje,pa ajd bar da jedu,piju,nego oce da su u centru paznje po svaku cijenu,prvo njih da smijenimo,i pocinje proljece...

zoran

pre 12 godina

I na kraju pored svih nabrojanih a mislim da nemamo sanse da dovedemo selektora tipa Gus Hidink jel nasi milijarderi ne ulazu u fudbal.Smatram da je Miha najbolje resenje.Uz uslov dati coveku dva ciklusa i pustiti mu odresene ruke da napravi ekipu za buducnost.Menjati selektora posle svakog neuspeha nije resenje..

Aca Nbg

pre 12 godina

Lotar Mateus nas vadi iz bule!Sem u Partizanu nije ostvario veci uspeh kao trener ali je pokazao da ima autoriteta da spusti na zemlju kojekakve nabedjene zvezdice i da im nametne nemacku disciplinu.Nasi reprezentativci nisu fudbalske neznalice nego raspustena banda koju treba malo pritegnuti.Ko nece da igra zauvek napolje!I arbeit,arbeit,arbeit...

Momo Joksovic

pre 12 godina

E ovako znaci: Ne mislim da treba otpisivati strance, zbog loseg iskustva sa Klementeom. Po meni najbolji stranac za nas bi bio Gus Hidink. On covjek ima iskustvo i autoritet i sa njim bi imali velike sanse. Sigurno bi birao igrace koji su u tom momentu najbolji a ne one koji trebaju da se prodaju. Sto se tice domacih kandidata, za mene je br. 1 bio i ostao Antic. Ima autoritet i zna da motivise ekipu. Za Mihajlovica je rano i realno nema rezultate koji bi ga mogli preporuciti.
Iako navijam za Zvezdu, dopada mi se opcija sa Tumbakovicem. Problem sa nasim trenerima je sto bi bili pod velikim pritiskom klubova i menadzera i odmah bi se gledalo koliko njih igra iz Zvezde a koliko iz Partizana.
Znaci po meni, od gore navedenih jedino bih birao izmedju Hidinka i Antica, a po meni Hidink bi bio bolje resenje. Mada, treba da nam bude jasno, da nijedan selektor ne donosi garanciju plasmana na sledece SP. Ne pomaze ni cinjenica sto mi nemamo bar jednog vrhunskog golgetera tipa Runija, Drogbe itd. Ipak, moze se naprijed, ako nas vodi covjek koji gaji napadacki fudbal, koji ima viziju, autoritet kod igraca i iskustvo.
Sjecam se kad je Hidink vodio Australiju u revans mecu baraza za odlazak na SP protiv Urugvaja i kad je covjek ladno u 13. minutu utakmice izvrsio izmjenu , kad je odmah vidio da nesto ne stima i nakon 10-tak minuta Australci su postigli gol. Treba nam covjek koji moze da povuce tako neki takticki potez koji moze da odluci utakmicu. I realno, ovoj ekipi treba "svjeza krv". Treba naci mjesta za Tadica, Sulejmanija, Radovica, Volkova, mladog Nastasica ( u nekim laksim utakmicama i kad rezultat to dozvoljava) itd.

sumadinac

pre 12 godina

A sta fali Radovanu Curcicu od svih selektora unazad 10 godina on se jedini nije obrukao kuci , kada smo bili domacini , ja glasam da se njemu pruzi sansa Bata Djora da bude uz reprezentaciju kao savetnik , a Pizon strucni konsultant na RTS-u on uvek ima sta pametno i gramaticki ispravno da kaze -Napred srpski fudbal ..... pravo u policiju pa desno po jaja. Tole legendo tolike si vukao za nos i jos uvek vuces nek ti je alal kad mozes ...

Blur

pre 12 godina

Nagradno pitanje: Koliko godina trenerskog iskustva su imali Bekenbauer, Fogts, Feler, Klinsman, Rajkard i Van Basten kada su preuzeli reprezentacije Nemačke i Holandije? Godinu dana. Svi zajedno. Ovo je odgovor na stav iz teksta da je Mihajlović neiskusan trener. Mihajlović možda nije dugo trener ako ga poredimo sa Antićem ili Hidinkom ali ima 3x više trenerskog isustva nego pomenuta šestorka kad je počinjala svoje uspešne selektorske kariere. Šta to znači? Da Mihajlović nije klinac od 18 godina pa da još sledećih 10 godina govorimo kako je "još mlad" i da "ima vremena za njega". To vreme je došlo. Naš fudbal je na najnižem nivou ikada i stvarno nemamo šta da izgubimo. Možemo samo da dobijemo jednog dugoročno rešenje za reprezentaciju. Ja bi najviše volio povratak Antića ali mislim da se to ipak neće desiti. Od mlađih trenera ne vidim nikog drugog koji bi bio sposoban napraviti reforme.

askurdjel

pre 12 godina

nahvaliste antica kao da je nekakav idealan kandidat, a istina je da je poslednjih nekoliko utakmica (sa izuzetkom tekme protiv nemacke!) pod njegovim vodjstvom reprezentacija igrala blago receno katastrofalno, i imala iste takve rezultate. cini mi se da je od ponudjenih sinisa najbolje resenje, a i dostupan je. jedini eventualni argument protiv njega je otkaz u fiorentini, ali svako ko prati fudbal zna da on sa violom ipak nije belezio tako lose rezultate nego manje-vise u granicama mogucnosti, e sad, to sto uprava ocekuje vise je sasvim druga stvar.

Nislija

pre 12 godina

Totalno je nebitno ko ce biti selektor ukoliko Tole i ekipa ostanu na celu FSS! Ukoliko ih ne oteramo ( sami nece otici sigurno) , ne pomaze nam ni Sir Alex Ferguson!

Vlada

pre 12 godina

Samo Mihajlovic sada, a posle Svetskog prvenstva Piksi. Mora da se zna plan rada i koraci koje cemo vuci 4 godine unapred, bas kao sto to rade Holandjani. To ce dati dovoljno vremena Piksiju da se pripremi, i da zaboravi na to kako su ga menadzeri-kriminalci oterali iz Srbije. Nadam se da ce uskoro korumpirani FSS kolektivno biti izbacen na ulicu i da ce na celo te institucije doci Savo Milosevic. Sa njim, Mihom i Piksijem ce sigurno biti 10 puta bolje. Uporedite reputaciju ova tri coveka sa reputacijom i imidzom Djore, Toleta, Zive, Kosana i Cureta i sve ce vam biti jasno. "No brainer" sto bi rekli u Severnoj Americi!

red devil 011

pre 12 godina

Svaki od navedenih trenera je bolji od Pizona, i to je mogao da kaze svako sa pola mozga i pre nego sto je odigrana ijedna utakmica pod njegovom komandom. Bar polovina njih je uspesna ili je imala primetne uspehe u treniranju stranih klubova/reprezentacija, sto je za nasu reprezentaciju puna kapa. Upravo zbog toga, u najboljem slucaju bi polovina od te polovine nabrojanih pristala da vodi reprezentaciju koja je u rasulu. Ipak najvaznije od svega je da bi verovatno samo ludi Sinisa prihvatio da vodi nas tim pored ovakvog saveza. Zna se gde su potrebne najkorevitije promene, i na to ne vredi trositi reci. Kada se oteraju fosili koji su pustili korenje u fotelje u FSS (i zamene mladim nekorumpiranim i nedementnim fudbalskim radnicima), lako cemo resiti pitanje selektora.

Rade Milosavljevic

pre 12 godina

Jedini pravi kandidat je Ljubisa Tumbakovic. Pripisivati mu klupsku obojenost je licemerje. Selektor mora da bude iznad toga, a on je jedini za to sposoban. Dakle, preporuka moraju da budu dosadasnji rezultati, a on ih ima...

leteći holanđanin

pre 12 godina

problem sa stranim trenerom bi bio i nepoznavanje igračkog kadra kojim raspolažemo, te stoga i veća umešanost stručnjaka koji preporučuju (podmeću)određene fudbalerčiće zarad nečije finansijske koristi.

Nemanja

pre 12 godina

Koga za selektora? Pre svega treba da se zapitamo šta hoćemo da novi selektor uradi.
Po meni najvažnije je da napravi igru u duhu najboljih timova naše istorije:
- Crvena zvezda 1991.
- Partizan 1966.
- Crvena zvezda sedamdesetih koju je stvorio Miljan Miljanić (čuvene utakmice sa Liverpulom)
- Jugoslavija 1990.
...
Čuvena jugoslovenska škola fudbala (evropski brazilci) je ono što treba da predstavlja uzor za novog selektora. Trebaju nam umetnici kao što su bili Piksi, Pižon, Sušić, Savićević, Mijatović...
Srbija treba da igra ofanzivno, a ne da se nabije u bunker.
Čovek čiji timovi bez izuzetka igraju ofanzivno je Miroslav Đukić - najbolje rešenje za selektora Srbije.

nekle

pre 12 godina

Samo neko ko ce da zavede red i disciplinu, u i oko reprezentacije.
Taktike i slicno ne igraju nikakvu ulogu kada je nasa reprezentacija u pitanju.
Nek se nauce redu, letece po terenu, a i do Brazila...

gagileo

pre 12 godina

Zaharije Trnavčević, pravi čovek na pravom mestu. Fudbal nam je težak agrar, Kuća fudbala na njivi,većina reprezentativaca ima položeno za traktor,osnova je tu.

SASA FRANKFURT

pre 12 godina

Ma dobri su ovi predlozi, voleo bih i ja i Mihu, Piksija...ali mislim da nam ni oni ne bi pomogli. Nema nama fudbala bez nekog Nemca(ne mora Matheus) da nasim igracima usadi u glavu borbenost, trcanje, disciplinu, da niko nema zagarantovano mesto u timu, a FSS prvo celi smeniti, pa bi videli kako bi Srbija dobila prepoznatljivu igru a ne bi se svako s nama sprdao i radovao kad nas izvuku u grupi

Igor

pre 12 godina

Zapitajte se koliko nasih trenera vodi klubove u pet najjacih liga (Engleska, Spanija, Francuska, Italija, Njemacka) pa ce vam biti jasno dokle je dosao nas fudbal. Mislim da u ovom trenutku samo jedan covjek svojim rezultatima zasluzuje da bude selektor a to je Ivan Jovanovic. Gledao sam utakmicu Apolona protiv Porta i ekipa Ivana Jovanovica me odusevila. Veliki Porto je u rezultatski bitnoj utakmici izgledao otprilike kao Srbija protiv Slovenije. Mogli su tri dana igrati i opet ne bi nista napravili. Ivan Jovanovic je od nepoznatih igraca napravio tim koji izgleda zaista dobro. Sve linije tima su izuzetno pokretljive i svako zna sta treba da radi. Zato su u stanju da se brane sa jedanaest igraca, a onda izvedu brzu kontru u kojoj se tri cetiri igraca nadju pred protivnickim golom. Definitivno Ivana Jovanovica treba izabrati za selektora i naravno otjerati Toleta.

sergio

pre 12 godina

dragan stojkovic ili ljubisa tumbakovic,apsolutno nebitno dali je covek zvezde ili partizana,najbitnije je da ima odresene ruke oko sastava tima tj. da mu se ovi iz saveza ne mesaju u posao i da nas odvede u brazil jer to nam je svima u interesu, nadam se!

dno dna ...

pre 12 godina

Staviti u istu recenicu Tumbakovica & Vermezovica sa Anticem pokazuje da ovo nije vredno komentara ..:)

Kao sto clanak rece, nama treba autoritet i covek koji se ne razume u klanove, menadzere, pozivanje u tim da bi se ispunila zahtevana kvota utakmica za stranca i sl.

Lotar ili Antic ...sve ostalo je podlozno uticaju sredine tj. sastavljanju tima od Saveza ili menadzera ...

mojeime

pre 12 godina

Ne mogu da kazem da je selektor ne bitan ali moze da dodje i Ferguson dzaba.
Ovde ne valja u korenu. Dok se ne ociste oni koji truju fudbal godinama u nazad u savezu,dok se ne preceslja svaka fotelja i biografija ljudi u njima nama nece svanuti.

Selektor je covek kome treba dati poverenje na minimum dva ciklusa, Euro + Svetsko.
Da napravi neki program i da ga iznese pred savez, na kraju kada se zavrsi sedne se sa njime pa se vidi jer to ostvareno ili nije i da vidimo sta cemo dalje.

Nije to nikakva nauka, loze nas tu menjaju ljudi(figure) i kao nesto se menja a u sustini ne menja se nista.
Samo trosimo ljudi pre vremena i rusimo njihov ugled. Trevba li sada i da unistimo potencijalnu karijeru tom Mihajlovicu kao sto su uradili Djukicu?

Talenat i potencijal imamo "samo" jos da se najure ovi sto nas godinama koce i ja uopste necu brinuti za nas fudbal.

Milan

pre 12 godina

Da definitivno mora otici prvo cela garnitura FSS-a pa onda dovesti adekvatnog strucnjaka.. Mislim da bi Miha bio odlicno resenje, pre svega zbog razloga koji ste naveli, a to je da ima autoritet i nece dozvoljavati nikom da se mesa oko sastavljanja tima, a to je ono sto nam najvise treba. Antic je isto covek od autoriteta, ali mislim da je u taktickom smislu malo prevazidjen iako do sada boljeg nismo imali. Sto se tice stranca, ne stoji vam ovo sto ste napisali protiv.. Jesmo imali uzasno iskustvo sa strancem, ali pobogu ljudi, pa Karadzic je doveo coveka koji nigde nije bio trener 20 godina i koji je bio spreman na svakakve malverzacije sa raznim menagerima.. Setite se samo Trisovica koji je bio rezerva u nikad slabijoj zvezdi,a prvotimac u igracki sjajnoj reprezentaciji.. Znaci ne mozete po Klementeu da generalizujete strane strucnjake, to je u najmanju ruku neozbiljno..

Rock

pre 12 godina

Drago mi je da vidim Djukica u ovom drustvu.
Nikada necu prezaliti sto je otisao iz Partizana...kako smo samo igrali dok je on bio na klupi...napadacki,brzo,bez davljenja lopte....ma kidali smo...uostalom Jokanovic(ako se ne varam) ne bi ni osvojio titulu te sezone da mu Djuka nije ostavio poprilicnu bodovnu razliku.
Upropastili smo jako dobrog trenera,oterali ga bez i jedne zvanicne utakmice.Bilo bi lepo kada bi opet dobio priliku...
A Piksi...bolje ne...da ne zezne karijeru kao i Djuka!

fenomen

pre 12 godina

Murinjo ili Gvardiola, u zavisnosti ko manje trazi.
A da mi lepo raspisemo referendum i stavimo jedno 10-15 kandidata na listu pa nek narod odluci.
Poz...

Mito

pre 12 godina

Imena uopšte nisu važna ako ostane isto rukovodstvo. Naše fudbalsko rukovodstvo nije u funkciji fudbala kao igre, već je u funkciji ličnih interesa. To se realizuje preko favorizovanja pojedinih igrača i menadžera koji stoje iza njih, što posle prodaje u inostranstvo obezbeđuje podmazivanje vrhuške FSS (igrač npr. nema mogućnosti angažovanja u Engleskoj, ako nema određeni broj utakmica).
Sve dok rukovodstvo FSS (oni se mogu zakleti pred sudom da ne utiću na selektora) učestvuje u izboru reprezentativaca, selektor može da bude bilo ko rezultati će biti isti. Smešno je npr. kada Karadžić kaže da će Antića tužiti redovnom sudu u Srbiji (zbog para), a kada neko spomene da se u rad našeg FSS trebaju uključiti organi države, kako bi se ustanovilo pravo stanje stvari, onda FIFA i UEFA to ne dozvoljavaju.
Da bi se krenulo, prvo treba kompletnom rukovodstvu FSS zahvaliti na saradnji i zabraniti im rad u fudbalu sledećih 20 godina, pa ko živ ko mrtav.
Tek tada treba izabrati selektora, ime i nacionalnost nije bitna. Bitno je da taj čovek mora da ima autoritet (iza kojeg stoji znanje, poštenje, korektan i vaspitan odnos sa igračima i ime u svetu fudbala), odnosno čovek koji ima svoje “JA”. Tek takav selektor može da imponuje i da izaziva strahopoštovanje. On može iz igrača da izvuće maksimum čak i kada nisu u najboljoj formi. Gledam Stankovića, Vidića, Krasića, Kolarova i Ivanovića, vrhunski fudbaleri, koji u svojim klubovima ginu na terenu, (ali njih tamo treniraju ili su trenirali Feruson i Murinjo i drugi vrhunski treneri), dok ih u reprezentaciji vodi selektor u koga i oni sumnjaju. Vide ti naši grači kako funkcioniše FSS, gde struje i pojedinci mešetare, rovare i uništavaju i ligu i reprezentaciju. Tu nema zajedništva, a fudbal je kolektivna igra.
Nije nam to prvi put. Gledam sada izjave bivših velikana jugoslovenskog fudbala, koji objašnjavaju da su gubili ključne utakmice jer su na čelu FSJ sedeli ljudi koji nisu mogli da im obezbede sredstva, kako bi imali dodatni motiv, već su svojom glupošću i sitnosopstveničkim odnosom unosili razdor u reprezentaciju (setite se Čilea,Nemačke, Španije).
Krajnje je vreme za malo pameti i poštenja.
S poštovanjem

Dule

pre 12 godina

@ Vama je prije svega problem što nemate kvalitetne nogometaše,a onda sve ostalo.
(nogometaš, 24. novembar 2011 23:51)

E pa nogometas, mislim da namerno potcenjujes i udaras ispod pojasa. Vi nemate nista bolje "nogometase", cak sta vise mislim da su nasi fudbaleri mnogo bolji ako se gleda pojedinacno.
Razlika je sto vi imate normalan, zdrav i nekorumpiran savez, ambicioznog, harizmaticnog i autoritativnog trenera, i igrace koji ginu za svoju zemlju.

To su te stvari (promene) koje trebaju da se dese kod nas.

sonne

pre 12 godina

Sta koga? Pa nikoga! Dekretom zabraniti bavljenje fudbalom u Srbiji i staviti moratorijum na svako udruzivanje u tom pravcu u narednih dvadeset godina! pod pretnjom najstozijom zatvorskom kaznom ili proterivanjem iz zemlje.

sasa

pre 12 godina

dok su tole i bratija na celu, nema veze ko je selektor. ustvari, pizon i bata djora sasvim realno odslikavaju fss, tako da bi ja njih postaavio na mesto seljektora. bar malo unose zivinu svojim izjavama, a od fudbala nema nista. bar da se smejemo.

Maree

pre 12 godina

Insider u fudbalski savez prvo, pa nekih 10 godina dok nasi sudovi ne potrpaju ove u zatvor, pa onda taman ce i miha da ima iskustva i piksi da bude slobodan i savo i svi mogu da lepo dodju i da vode i savez i reprezentaciju :) Eto resenja! Dugorocnog!

Vasilevs

pre 12 godina

Već je određen raspored utakmica za sledeće SP. Po meni, vrlo dobar raspored za nas. Prva u Škotskoj, poslednja sa Makedoncima kod nas. Sa Hrvatima prvo tamo, pa ovde. I umesto da se ODMAH izabere trener reprezentacije, koji će da selektira ekipu i ima ispred sebe skoro godinu dana, oni će da zasedaju, da većaju, da se optužuju, smenjuju, pa neće da se smenjuju, pa će bata Đora da drži izlaganje, pa deda Tole, pa Kurta, pa Murta.Dokle, bre? Odlazite odmah, učinite konačno jednu pravu stvar za srpski fudbal! Odlazite smesta i izaberite selektora! Što se tiče izbora, svi kandidati su sasvim pristojni. Ako bih morao da biram, opredelio bih se za Piksija. Dobro je poznato koliku on težinu svojim igračkim znanjem a bogami i trenerskim raspolaže.

Mirko

pre 12 godina

Promeniti čitavu upravnu strukturu domaćeg fudbala, zatim shvatiti da nemamo fudbalere za vrhunske rezultate, a onda tek izabrati trenera - nebitno ko bi to bio, jer niko ništa ne bi mogao da učini sa lošim fudbalerima.
Možda su neki od njih malo kvalifikovaniji, jer su imali iskustva i uspeha sa lošim fudbalerima, pa su opet postigli nešto: Rajevac i taj Jovanović. Ovi ostali ne bi imali ama baš nikakve šanse. Nije problem u selektoru.

Antić je dao ozbiljnost i autoritet i stvarno je vratio duh u reprezentaciju, posebno i dobrim rezultatima u kvalifikacijama, ali je zato neka njegova "staromodnost" dovela do toga da budemo pregaženi.

Pižon i nije imao nikakve šanse. Iskreno.
Miha je previše neiskusan kao trener i neka sačeka malo, neka postigne neke uspehe - reprezentacija mu ne gine.
Slično važi i za Piksija. Pa i za Đukića - svi bi oni mogli biti dobri za reprezentaciju ali da su malo iskusniji ali da istovremeno promovišu neki moderniji fudbal od onog penzionerskog koji smo morali da gledamo sa poslednjih par selektora..

MILE JOV

pre 12 godina

Prvo izbori u FS.na svim nivoima ,što prije !pa onda POTRAGA ZA SELEKTOROM !OVAKO STANJE NIGDE NEVODI SEM U JOŠ VEĆU PROPAST ?Htjeli priznati ili ne fudbal je najpopularni sport na svjetu a mi imamo i dobrih igrača ,talenata a i selektora ?

Zlopamtilo

pre 12 godina

Prvo i osnovno , FSS postaviti na zdrave osnove tako što bi se zamenila čitava garnitura a ne da imamo situaciju da skupština kao bira predsednika a predsednik zauzvrat podržava skupštinu i sl. Zvuči glupavo ali su oni očigledno umreženi što nikako nije u redu. Nije u redu da se dogovarate sa nekim koji treba da vas kontroliše.

Marko

pre 12 godina

Ko god da bude selektor ako ponovo pozove ove nase drugoligaske igrace na celu sa Viloticem, a ne pozove momke koji su mladi i zasluzuju da dobiju sansu na celu sa Maticem, znaci da se nista nece promeniti.

nikola

pre 12 godina

Ja sam zvezdas, ANTIC, TUMBAKOVIC ILI VERMEZOVIC, ostali su
ŠLJ klasa, obyirom da Antica nece vratiti (LEGENDU), drugi pik je Vermez - VRHUNSKI strucnjak koga su isfušarili isti banditi kao i ANTICA, a Tumbakovic bi napravio ozbiljan posao

Novi selektor

pre 12 godina

A SELEKCIJA Golmani: Brkić Željko ( Sijena), Aleksić Branimir (Spartak Subotica), Šaranov Bojan (Makabi Haifa); Odbrana: Ivanović Branislav (Čelzi), Vulićević Miroslav (Vojvodina), Subotić Neven (Borusija Dortmund), Nastasić Matija (Fiorentina), Ćosić Uroš (Crvena Zvezda), Rajković Slobodan (Hamburger), Pejčinović Nemanja (Nica), Kolarov Aleksandar (Mančester Siti), Volkov Vladimir (Partizan); Vezni red: Kačar Gojko (Hamburger), Medojević Slobodan (Vojvodina), Kuzmanović Zdravko (Štutgart), Ignjovski Aleksandar (Verder), Basta Dušan (Udineze), Tošić Zoran (CSKA Moskva), Lazović Darko (Crvena Zvezda), Sulejmani Miralem (Ajaks), Tadić Dušan (Groningen), Tomić Nemanja (Partizan), Đuričić Filip (Hereven), Ninković Miloš (Dinamo Kijev); Napad: Marković Lazar (Partizan), Mudrinski Ognjen (Jagodina), Šćepović Stefan (Hapoel Akra), Šćepović Marko (Partizan).

4-2-1-2-1: Brkić - Ivanović, Subotić, Rajković, Kolarov - Kačar, Kuzmanović - Đuričić - Basta, Sulejmani - Marković.