Subota, 28.05.2011.

20:35

LŠ: Čarobna Barsa ponovo šampion!

Fudbaleri Barselone novi su prvaci Evrope, pošto su u finalu Lige šampiona savladali Mančester junajted sa 3:1 (1:1).

Izvor: B92

LŠ: Èarobna Barsa ponovo šampion! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

213 Komentari

Sortiraj po:

Милош

pre 12 godina

Нисте објавили да ли је неко поред мене погодио резултат финала Барцелона-Манчестер.

Ivan

pre 12 godina

Ova Barselona je najbolji klub SVIH VREMENA, a Mesi je prevazisao i najboljeg - Dijega Maradonu. Tek mu je 23 godine, a i ove sezone bice proglasen za najboljeg igraca Evrope, 3 puta uzastopno. To ni Maradona nije ostvario u svojoj blistavoj karijeri. Sto je Dzordan u kosarci to je Mesi u fudbalu, tesko ce se bolji od njega roditi.

perke

pre 12 godina

Vidić ne može sam da drži odbranu...kod prvog gola na levoj strani nije bilo nikog...kod drugog gola onaj majmun nije istrčao na vreme da blokira Mesija, a u oba slučaja je Vidara pokušao da organizuje odbranu...Ali sem njega, Ferdinanda i Runija niko nije igrao, i to je fakat!
Barselona je stvarno najbolja, i to treba priznati, iako ih ne volim.
Žao mi je što zemljak nije podigao trofej, ali jednpstavno sam ne može...Junajtedu treba bar još tri igrača koji valjaju. Barselona ima Mesija, Vilju, Inijestu, Ćavija, koji su vanseriski i savršeni. Mančesteru trebaju tek igrači koji mogu da zatvore rupe za takve igrače.

Marijana

pre 12 godina

Čestitke i jednima i drugima!Za Manchester ovo je uspješna sezona,osvojili su titulu Engleske,trenutno najjače lige i došli do finala Lige šampiona.Svaka čast!A šta reći za Barcelonu-fantastična sezona.Sinoć su pokazali svu svoju raskoš i zasluženo slavili.Nadigrali su Manchester u potpunosti i pokazali da su trenutno najbolja ekipa.Inače,ne simpatišem ni jedne ni druge,navijam za Chelsea,ali kada je neko dobar jednostavno je dobar i zaslužuje pohvale.

JAGY

pre 12 godina

Citam neke komentare i ne mogu da se zapitam da li je moguce da ima toliko negativnih komentara na racun sampiona evrope FK BARSELONE.Ako hocemo realno Mancester J. je izjednacio iz opsajda,mada je sudija u drugom poluvremenu mogo da svira penal za Mancester;u drugim segmentima igre Barsa je nadigrala Mancester,da nije Van de sar(jedan od najboljih golmana na svetu)odbranio suteve Barse rezultat bi bio vise nego ubedljiv.Sir A.Ferguson je izjavio posle utakmice da ih(Mancester j)niko nije tako nadigrao kao FK Barselona.Zakljucak je:da fk barselona igra najbolji fudbal na svetu i da je zasluzeno prvak evrope.

fraivan

pre 12 godina

Čestitam na pobedi navijačima Barselone, potpuno zaslužena pobeda u finalu.
ALI, kad se setim kako su došli do finala, shvatam da ga ne zaslužuju (pokraden i Real i Arsenal), isto kao ni ono 2009 (pokraden Čelzi), ni ono iz 2006 (pokraden Milan). Vidi se kao iz aviona da se ovaj tim forsira od strane Uefe, i stvarno mi je više smor gledati predstavu u kojoj unapred znaš kraj. Jedini ko može stati na put Barsi je Murinjo.

ja

pre 12 godina

Prosto je neverovatno da je Valensija igrao kao da je u pitanju prijateljski mec, bez motivacije i zara!Ostatak srednjeg reda takodje je odigrao lose-najblaze receno!Rafael i Evra bez ucinka kao i Cicarito! Van Der Sar, Vidic i Ferdinand solidni ali daleko od odlicnih! Vejn Runi igrac koji svaku utakmicu bilo da je prijateljska ili finale LS igra do poslednjeg atoma snage je bio jedini na visini! Barselona je zasluzeno najbolji tim Evrope a ovu utakmicu je dobila jer je jednostavno mnogo bolji tim od junajteda!

Srle

pre 12 godina

vidic veze nema. Jednostavan igrac za male utakmice. Na velikim nema ga nigde, tako protiv barse u dva finala i tako i protiv australije. A Xavi je heroji!

Dunavski vetar

pre 12 godina

Pravi ljubitelji fudbala jednostavno moraju navijati za Barsu,igraju najlepse i najbolje, 7 igraca su iz njihove skole, i niko nikad ovako nije bio nadmocan, mozda jedino veliki Ajax,i da dodam jedan je Velibor Vasovic,intelektualac u svakom smislu, koji je u tom velikom Ajaxu uspeo da medju sve samim Holandjanima bude kapiten i digne pehar kupa sampiona,a Vaske svi znaju izasao je iz Partizanove fudbalske skole.

evan

pre 12 godina

mancester je osvojio englesku ligu sa 9 poena razlike i onda dodje barca i taj najbolji tim navodno najbolje lige u potpunosti deklasira i ponizi u svakom segmentu igre kao sto taj macester radi recimo vulverhemptonu.

engleska liga moze biti bolja od spanske samo ako u spaniji zakonom zabrane da se igra fudbal. dzaba sve pare i medijska kampanja da navuku naivne gledaoce na svoju lopto-nabijacku fudbalo-ragbi ligu.
(guido, 29. maj 2011 04:07)

Engleska liga je bolja od španske jer ima bolje ekipe. Svaka čast za Barsu koja je ubedljivo najbolji tim na planeti, ali u Španiji je situacija Barsa > Real > svi ostali, dok je u Engleskoj Mančester, Čelzi, Arsenal > Totenhem, Mančester Siti > Liverpul > etc.

Ivan

pre 12 godina

Vec drugi put SAF pogresnom taktikom gubi od Barse, mislim ne znaci ni da bi sigurno dobili da su igrali drugacije, ali ovako sigurno ne moze. Jos je ovog puta imao srece da je poluvreme zavrsio 1:1 i opet nista nije promenio u drugom. Murinjo je svima pokazao vise puta kako se igra protiv Barse. Presing i jako uz dosta trcanja pa ako prodje prodje. Mancester juce nije napravio posten faul do 60 minuta. I nema logike protiv Barse igrati sa 2 napadaca, ovaj mali meksikanac se nije ni video, i ne moze Nani da udje umesto beka, makar ne pre 85 minuta. Jednostavno Mancester nije toliko dobar da bi protiv Barse igrao na isti nacin kao protiv Blekpula.

Boža

pre 12 godina

Najbolji igrač na svetu svih vremena po mnei je Dijego Armando Maradona. Za razliku od Pelea i Mesija, "El Pibe" je u ekipi imao mahom grupu građana, od koje mnoge danas ni Googleom ne možeš da pronađeš. Engleska liga je mnogo bolja od španske pre svega jer nema nameštanja i zato što možeš da gledaš i uživaš Bolton-Stouk, dok umireš od dosade na Santander-Malaga. Španska liga ima dva najbolja tima u Evropi. Barselona je najbolji tim svih vremena, bez dileme.

emanuelson

pre 12 godina

Ne vjerujem da ce Manchester odigrat bolje od Reala ... Ove godine 2 najbolja tima su Real i Barsa , Manchester je dosta iz njih i imao je lak put do finala , da mu je bio Real u polufinalu mislim da nebi prosao ... Jednostavno protiv Barselone se ne moze igrat , jos sad kad su kompletirali odbranu sa Abidalom to ce biti onaj prava igra koja je mozda nedostajala u nekim mecevima pred kraj sezone ... Manchesteru svaka cast kako je dosao do finala , mnogi bi voljeli da pobijedi ali ja mislim da kad Murinho 10 meceva uz zadnje 2 godine protiv Barse nije nasao kljuc , kako ce tek Ferguson koji je samo jednom igrao protiv njih ...
(emanuelson, 27. maj 2011 07:44

Da ne pisem nista posle ovoga ... Za momka (Prishtina) - Misli se na novu generaciju Barselone - Murinho je igrao protiv njih 4x sa Interom , i 5x sa Realom , dok Ferguson samo u filanlu 2009 ... poz

Predrag

pre 12 godina

Da li je moguće da Ferguson nije stavio "flaster" na Mesija, barem u drugom poluvremenu kad je video koliko slobode ima u prvom? Presing u odbrani bi spasao Mančester 3 gola. Kod sva tri gola da su igrac koji su imali loptu napadnuti Barsa ne bi dala golove. U svakom slucaju cestitke Barsi, bila je bolja ali prevashodno zbog lose taktike Mancestera.

guido

pre 12 godina

mancester je osvojio englesku ligu sa 9 poena razlike i onda dodje barca i taj najbolji tim navodno najbolje lige u potpunosti deklasira i ponizi u svakom segmentu igre kao sto taj macester radi recimo vulverhemptonu.

engleska liga moze biti bolja od spanske samo ako u spaniji zakonom zabrane da se igra fudbal. dzaba sve pare i medijska kampanja da navuku naivne gledaoce na svoju lopto-nabijacku fudbalo-ragbi ligu.

ko to tamo peva

pre 12 godina

''I ko sad kaze da Messi nije najbolji igrac svih vremena?
(denisinho, 29. maj 2011 00:43)''
Onaj ko ima više od 15 godina i koji je gledao i neke druge, mnogo veće igrače.

nnn

pre 12 godina

Jeste Barsa bila bolja ali prokleto dosadan fudbal igraju. Jedna lopta napred pa dve nazad. Sem Mesija. On je pola ekipe. I sudija se uklopio u ceo oambijent. Pa od kada je remplovanje faul.
SAF je trebao u drugom plouvremenu da krene sa bunar taktikom. Ovi kepeci iz Barse se sto posto ne bi snašli. Ali šta je tu je , pehar ide oskarovcima iz Katalonije.

o shonesi

pre 12 godina

srbi,najgori smo na svetu,i kad imamo nekog dobrog medju nama,mi ga pljujemo,a spance,argentince i ostale nazivamo nasima....stvarno smo najgori

dekiNS

pre 12 godina

Morate shvatiti da mora da se pukne kada se makar malo otvoriš protiv Barse...to je tako i sada se po ko zna koji put pokazalo da moraš da ih tučeš i da igraš na ivici incidenta, drugačije ne može...primer Intera iz prošle godine

Bole

pre 12 godina

Odavno sam prestao da pratim fudbal.Pogledam poneku utakmicu cisto iz navike.Stadion nisam posetio od raspada SFRJ.Veceras sam uzivao kao klinac.Barcelona je jedini tim za koji bi platio ulaznicu da gledam. Vrate vise od placenog. Svaka cast majstori.

IvanZG

pre 12 godina

Sjedim u kafiću u Zagrebu i gledam utakmicu s prijateljem. Od desetak ljudi ja jedini navijam za Barcu... Svi se snuždili nakon Barcinih golova, a ja ne vjerujem kako netko može više voljeti ManUtd od Barcelone. Barcelona igra apsolutno najbolji, najefikasniji, najdominantniji nogomet (fudbal...ili kako vam drago) svih vremena. Igra upravo onako kako se nogomet i treba igrati, od prve, sa neviđenim automatizmom, brzo, maštovito...Ali još važnije od toga, Barcelona je stvorila te igrače. Valdes, Puyol, Pique, Xavi, Iniesta, Busquets, Pedro i Messi (da i Messi!) su prošli Barcinu "La Masiu", a oni su nositelji igre. MnUtd ima tek nekoliko Engleza i niti jedan od njih nije proizvod njihove škole...niti Rooney, niti Ferdinand, niti Carrick nisu izvorno njihovi igrači već su kao već gotovi stigli k njima. Jedino od važnijih igrača to su Giggs i Scholes koji su ionako već za penziju. Barcelona je pravi klub od temelja, tj. omladinske škole pa sve do seniorske ekipe koju u velikoj većini i čine upravo igrači proizašli iz "La Masije". ManUtd, Chelsea ili Real su instant klubovi koji misle kupovinom "zvijezda" stvoriti ekipu. Međutim u Barci su mudriji i uostalom taj automatizam koji oni imaju u igri velikim djelom mogu zahvaliti tome što se ti igrači od malih nogu uče prepoznatljivom Barcinom stilu igre. Razumijem vas u Srbiji da ste zbog Vidića možda malo bliži Manchesteru, ali ove moje u Zagrebu apsolutno ne kužim.

trojka Djordjevica

pre 12 godina

Koji tunel je Messi prodao Nemanji. Ha ha Poslije od straha se bojao izlaziti na šut da ne ispadne smiješan i tako su primili drugi i treći. Bez obzira na to nisu imali šanse jer u vezi ne mogu parirati sa starim Gigiem (bez snage za presing) i netalentiranim Carrickom (bez ideje). Zna Fergi koliko bi mu značio Luka koji ima i jedno i drugo.
(superiorni, 28. maj 2011 23:32)

imas analizu utakmice na BBC-u, i tamo kazu da je Mesi lomio kicmu Ferdinandu, a to sto ste vi Kroasani cekali ovu utakmicu da likujete pa nista novo od vas, misevi su misevi.

mislilac

pre 12 godina

abidal se operisao pre nesto vise od mesec dana i to od raka jetre,a evo sada igra utakmicu 90 minuta,ma kod bilo kakvog specijaliste da je bio prosto je nemoguce da se za tako kratak period oporavi prirodnim putem,nesto mi tu smrdi mozda je i murnijo upravu kad kaze da se dopinguju,ne umanjujem ovim njihov uspeh nego sam samo prosto iznenadjen kako je uspeo da se oporavi za tako kratak period

mislilac

pre 12 godina

abidal se operisao pre nesto vise od mesec dana i to od raka jetre,a evo sada igra utakmicu 90 minuta,ma kod bilo kakvog specijaliste da je bio prosto je nemoguce da se za tako kratak period oporavi prirodnim putem,nesto mi tu smrdi mozda je i murnijo upravu kad kaze da se dopinguju,ne umanjujem ovim njihov uspeh nego sam samo prosto iznenadjen kako je uspeo da se oporavi za tako kratak period

SK

pre 12 godina

Vidicu kako ledja?Sreca tvoja postoji kosmodisk,kazu izgleda sasavo ali ledja vise ne bole:P:P:P...Mancester je farsa a Barsa je Barsa...hvala ti Mesi sto postojis i sto gledamo najbolju ekipu ikada pozdrav za sve mutinjovce,crknite od zlobe MESI I BARSA objasnili nocas ko je najbolji

Bole

pre 12 godina

Odlični su, ali me malo nervira to preterivanje na račun Barselone. Toliko ih hvale, kao da niko pre njih nikada fudbal nije igrao. Treba reći da su najubedljiviji klub zadnjih godina, odati priznanje, to svakako. Ali nekako mi se čini kao da se omalovažavaju uspesi Ajaksa sa Krojfom, Neskensom, Kajzerom; Liverpula sa Kigenom, Daglišem i Mekdermotom; Milana sa Van Bastenom, Rajkardom, Gulitom. Svaka čast i Mesiju, ali više su impresionirale igre Ronaldinja iz najboljih dana. Da ne spominjemo Maradonu, Zidana, Ronalda...
Znači polako ljudi, nije fudbal nastao u Barseloni u XXI veku.

Andrea

pre 12 godina

Barso..ulepsa mi ovo kisno vece!:)definitivno najbolji tim u istoriji fudbala,ne posustaje ni kada je sve osvojila,uvek daje maximum..Cestitam,svaka cast!!!

diskretni heroj

pre 12 godina

cinjenice:
-barsa najbolja na svetu
-aleks morao da proba kao murinjo sa interom i celzijem,ako je zeleo rezultat
-aleks nije hteo da proda obraz kukavickom igrom
-utd izgubio zbog lose taktike
-utd zbog lose taktike odigrao skoro pa kukavicki

NNN

pre 12 godina

Zasluženo
Evra je nekoliko puta ispao iz igre kao neki rekreativac, ubedljivo najgori na terenu!
Valensija se sve vreme okretao oko sebe, očaj.
Gigs prilično neprimetan.
Čičarito potpuno van igre!
Nani prvi kontakt s loptom i kiks za 3. gol.
Van der Sar isključivi krivac za 2. gol, mada je dobro branio.
Runi se borio kao lav.
Vidić realno najboji u MU i Ferdinand skroz zadovoljavajuće, ali nedovoljno da se odbrane.
Od Parka sam očekivao mnogo više, Kerik nikakav.
Jako interesantan i hrabar pristup Mančestera u odbrani, da se brani isključivo prostor, ali neuspeo zbog konstantnog ispadanja Evra i dva kiksa u 2. poluvremenu koja su odlučila utakmicu.
Mesi se jako trudio da izvlači odbranu i pravi rupe, ali ga je Vidić dobro ispratio. Ferdinand takođe nije nasedao.
1. gol Barse je majstorija Xavija.
gol Mančestera posledica pritiska na odbranu koja je odigrala tanko.
2. gol posledica drskosti i genijalnosti Mesija, ali pre svega golmanov gol.
3. gol kiks Nanija i majstorija Vilje.
Sredina Mančestera izgubila utakmicu.
Barsa puno bolja, ali gol šanse posledice grešaka uglavnom iskusnog Evre.
Puno jakog tempa naročito u 1. poluvremenu (Barsa kad je povela stala na loptu), pobedili bi 1. tim Jelen Super Lige sa 10:0 (ustvari po želji) :P

Dominator

pre 12 godina

PA GDE STE 'junajtedovci' !?
Kako sam juče tačno znao da će se desiti DESTRUKCIJA, čitajući vaše komentare tipa, 'vidara će ovo, vidara će ono, mančester će ovo, mančester će ono...'

Ljubiteljima Murinja,Arsenala i svima koji su palamudili o tome kako UEFA non stop podržava Barselonu, eto u najvažnijem meču nije dosuđen ofsajd na Barsinu štetu. Ali su uspeli da ih pregaze i pored toga.

Messi je radio šta je hteo, pa vi posle komentarišite kako nije zaslužio titulu najboljeg igrača i da ima neko bolji od njega.. Ne kaže džabe Aca da ga 'smatraju talentom kod nas'!

Mislio sam da ih je Barselona nadigrala 2009. ali ono je bio trening u odnosu na ovu utakmicu!

Johnny23

pre 12 godina

Cestitke Barsi. Mislim da svako od nas treba da bude zahvalan Bogu, sto ima priliku da gleda ovakav tim. Svaka cast. Ne pamtim Garincin i Peleov Brazil, ali mislim da je ovo fudbal veka. Hvala Barsa.

Tozovac

pre 12 godina

Ovu utakmicu je odlučio "suvi" individualni kvalitet koji je na strani Barselone. Pobedio je sistem stvaranja igrača nad sistemom kupovine igrača. Pobedio je fudbal i najbolja ekipa u njegovoj istoriji. Utakmica je bila sjajna, otvorena, a Barselonina igra rapsodija. "Mes que un club".

Mare

pre 12 godina

vidić rupetina! pojma nema!
(Laki Bor P.F.C., 28. maj 2011 23:49)

Rupetina ti je u glavi!!!!
A ko uklizao Mesiju kada je bio sam ispred gola?
Ko skakao pozadi?
Ko najvise spasio junajted?
E moj ti, da nesto znas o fudbalu ovo sigurno ne bi rekao....

zubizareta

pre 12 godina

neko je pricao pre utakmice, pomoci ce Murinjo, Barsini foliranti, Barsa nije favorit i tako dalje, a neko je pricao tokom utakmice, a takav je i rezultat.

superiorni

pre 12 godina

Koji tunel je Messi prodao Nemanji. Ha ha Poslije od straha se bojao izlaziti na šut da ne ispadne smiješan i tako su primili drugi i treći. Bez obzira na to nisu imali šanse jer u vezi ne mogu parirati sa starim Gigiem (bez snage za presing) i netalentiranim Carrickom (bez ideje). Zna Fergi koliko bi mu značio Luka koji ima i jedno i drugo.

milosMANutd

pre 12 godina

Barselona igra "nesto", svaka im cast... Al to nije fudbal po mom ukusu.
Smorim se uvek kad ih gledam, dodavanja po sredini, kruzenje kao u rukometu. Smoooor.

Ipak, cestitke za osvojenu Ligu Sampiona....Daleko od toga da je nisu zasluzili !!!

tomatomic

pre 12 godina

razmisljao sam da veceras navijam za Mancester zbog samo zbog Vidica,ali srce kaze drugacije,Barselona je ipak Barselona,sastavljena i ukomponovana da hara Evropom,zaista ne vidim ko moze da im parira u buducih 4-5 godina ako ostanu na okupu sa trenerom Gvardiolom,stvarno su mnogo mocni i jaki,igraju i atraktivno plus,svaka im cast.....

AcA

pre 12 godina

Navijam za Barsu pa zadnjih 15 godina i jako mi je drago sto su opet pokazali svima da su najbolji,uvek isti sistem igre,moderan napadcki fudbal...voleo bih samo da mogu da vidim Murinju izraz lica...
Messi opet objasnio,Xavi,Iniesta,D.Alves...to su najbolji igraci na svojim pozicijama...sve savrseno uklopljeno,prosto najbolji tim koji je ikada igrao fudbal .

Ergela

pre 12 godina

Ma, nešto mi je poznat ovaj pehar... čekaj, čekaj... deda Krle, možda? kapiten Sale, možda?
Ma, neeeeeeeeeeeeeee. Zna se ko je bio ŠAMPION EVROPE! I čije je ime ZAUVEK urezano u taj NAJVEĆI trofej.

Djole

pre 12 godina

Totalno je glupo pricati o sudjenju i prljavoj igri,jer je i Evra u prvom poluvremenu igrao rukom kao i Vilja pa nije sviran penal. Inace,ni jedno ni drugo nije penal. Mancester je dao gol iz ofsajda,ali to je nebitno,u nokaut fazi je bilo sumnjivih situacija u korist Barse,sad se vratilo,ali su opet pobedili. Statistika : sutevi ukupno 16-3,u okvir 12-1,korneri 6-0,posed 67-33,faulovi 5-16(i,ko je bio prljaviji?),zuti 2-2... Podatke sam uzeo sa neta. Totalna dominacija Barse,bili su mnogo bolji i definitivno imaju najbolji tim na svetu... Ne znam sta posle ovakve utakmice ima da se polemise?

PRIMERA je zakon

pre 12 godina

Barsa i realeliminisali sve engleske klubove( sem Celzija naravno).Srtvarno vam je ova PREMIJER liga zakoh, a Primera po vama je nula....Kad su igraliSrbi u Italiji Serija A vam je bila najjaca.Sada nekolicuinu njih igra na Ostrvu i odma je Premijer najcacaliga.Dal ste se mozda zapitali zasto ih nema u Spaniji, sem Lekica, naravno....hahahahah

Mare

pre 12 godina

vidic previse ispada,kriv je za prvi gol jer mu je pedro iza leda pobjegao,skoro pao i drugi gol kada je messi presao vidica!!
(z15, 28. maj 2011 21:46)

Brate aj molim te priznaj da nisi gledao da te ne bi prozivao....
Sinko da nije Vidica bilo barsa bi dala jos toliko.... On nije ispadao nego nije znao sta vise da pokriva.... A kod drugog gola Messi nije uopste presao Vidica bio je ispred njega sve vreme......

mario

pre 12 godina

Jedna stvar mi nije jasna. Kako to da Barsa igra najljepši fudbal na svijetu po njihovim simpatizerima, a dobar dio tih ljudi ne zna loptu da šutne (mislim na simpatizere)?

Marko

pre 12 godina

Barsa je za klasu bolja od Mancestera,i to nije navijacko misljenje,to je realnost.Sve sto je uspelo Mancesteru je gol iz ofsajda,iz jednog jedinog suta u prvom pol.Jedino sto mi je nejasno je to da Mesi uzme loptu na 40m od gola,a niko ziv ga ne napada,vec ga cela odbrana Manc gleda.Veliki Vidic osim sto je katastrofalan u odbrani,celu utakmicu vraca loptu golmanu.Gigs,Skols,Sar sta oni traze na terenu protiv ovakve Barse.Taktika Mancestera "nula",kao i u proslom finalu,kad ih je Barsa isto zgazila i ponizila.

Mandrak

pre 12 godina

Ferguson ajde idi u penziju. Neverovatno da je ova ekipa mogla da igra u finalu. Neverovatno da je mogla da osvoji prvenstvo. Znas kakva je Barsa ekipa i opet si se otvori i ostavio Vidica samog da juri Mesija. Ovo se dobro i zavrsilo, mogla je petarda komotno da padne.

rema89

pre 12 godina

e ali pazite mnogo se nerviram kada vidim da pojedinci smatraju barsu svojim klubom,da ne zivite mozda u spaniji znam da ima mnogo ljudi sto voli barsu ali kada kazu pregazili smi ih itd... nzm pfffffffffffffff

E Srbijo i Srbski klubovi....

pre 12 godina

Sta reci osim fantastika od fudbala..da ne bude zabune mislim na Barsu...navijao sam za MU zbog Vidica ali ovaj tim Barse je najci tim ikada koji je postojao...jednostavno igraju tako da im ne mozes nista...sta je poenta ovog mog posta..poenta je u tome da ovi nasi klubovi treba da se ugledaju na Barsu....znaci skolovanje i trening konstatno u svim kategorijama od malih nogu ..i naravno zacrtati pravac i filozofiju fudbala...a to je upravo ovo sto Barsa demonstrira...maksimalna fizicka i tehnicaka obuka igraca sa akcentom na kontroli,driblingu,igri bez lopte i predaju iste ..zatim brzim,tacnim,kratkim pasovima...a ne praviti buzdovane koji samo znaju da ispucaju loptu i lomnjenje protivnickih igraca...navijam za Partizan ali mi se svidja nacin na koji je Zvezda pocela da igra...nadam se da ce tako nastaviti jer to podseca na igru Barse ali je to jos uvek miljama daleko...tako treba svi nasi klubovi da igraju(da im to bude nacin igre,a ne samo odbrana i ispucavanje lopte).

Mozda je off topic ali sam frustriran kad vidim kako Barsa igra a posle toga gledam ovaj usporeni,ne mastovit i dosadni nas fudbal.Mi samo talentovana nacija ,ima toliko talentovane dece ali se lose ,i totalno pogresno uce od malena...igra Barse je nesto cemu treba da tezimo narednih 10,20,50,100 godina)

doktor

pre 12 godina

Zao mi je ovih koji pljuju nase sportiste! Tacno se vide da su usamljeni! Ceo svet ih hvali,ali oni nasli da pljuju.. Kao pokazuju nekakvu "dominaciju" ,"velicinu",navijaju za strance,a protiv svojih!

united sampion

pre 12 godina

dakle stvarno ne mogu da verujem,dokle ce vise sudije TOLIKO navlaciti na barsu...jednostavno,oni su u tolikoj meri seckali utakmicu,da igraci mancestera jednostavno nisu mogli da dodju do svoje prepoznatljive pas igre...vidic me je razocarao,sada je svima jasno da ne zasluzuje kapitensku traku...najbolji igrac mancestera pored valensije je bio runi...sve u svemu,totalni anti-fudbal je vidjen veceras u kolevci istog...pozdrav svima

thesine

pre 12 godina

Daj recite Vidiću i Evri da je utakmica završila ;)

Messi im platio ringišpil za samo 90 minuta, a oni još zuje po stadionu ;)

Vidi se ko je momčad, na kraju dali kapetansku vrpcu ERICU ABIDALU, da čovjek podigne pehar, potez večeri ;)

mes que un club

plavi

pre 12 godina

onako smekerski kamerman prikazuje fergija pri rezultatu od 3-1 a on se onako podbocio bradu na ruku i razmislja: blago nama kad nismo real, pa da moramo svako takmicenje sa barcom da igramo, pa i imamo neke sanse da osvojimo nesto....
p.p. pozz vas messi.......decko kao na trenungu....mislim da cu sinu dati ime messi...posle ovoga i ono sto je realu uradio kod drugog gola

johan

pre 12 godina

Svaka cast Barsi, nema sta najbolji su poslednjih godina i tu nema spora. Ja sam se, kao zagrizeni navijac (simpatizer) Uniteda nadao nekom iznenadjenju, ali ipak je pobedio bolji tim. Nema se sta zameriti "djavolima", mozda su malo uplaseno odigrali u nekim trenucima ali to je razumljivo kad igras protiv ovakve Barse. Sve u svemu, sezona u kojoj su igraci Mancestera daleko nadmasili sva ocekivanja ali nisu uspeli da krunisu sezonu pobedom nad najboljom ekipom. Mozda sledece sezone :) Ziveo fudbal!

koju ste utakmicu vi gledali? :D

pre 12 godina

eee moji poznavaoci fudbala...Vidic kriv za prvi gol? kako da ne...Cista krivica Evre koji je krenuo u sredino i ostavio Vidica da pokriva 2 igraca...Da nije bilo Nemanje, bilo bi 5-6 golova u mrezi Mancestera.

cekajuci godoa

pre 12 godina

Cekam bas tu da se jave navijaci REALnog REALA, MU, silnog CELZIJA i ostali koji su pricali da Barsa namesta, da im se sve poklanja, da imaju protekciju, da nista svojom igrom nisu dobili. Cekam Godoa, ocigledno. Ako neko ima obraza da kaze da je Barsa sada neposteno dobila utakmicu, onda svaka cast. Erik Abidal, covek operisao rak jetre i igra 90 minuta. Mozda je to bila spanska serija samo. Mesi malo vuko loptu, ali vrhunski odigrao. Pedo i Vilja odradili svoje, Cavi i Inijesta odlicni.

Ratko

pre 12 godina

E moj Fergusone pojma nemas taktiku da postavis. Igra ti Gigs a Nani ti sedi na klupi. Ostavio si veliku prazninu u odbrani kao i prosli put pa te je Ronaldo pljuvao. Ne mogu Vidic i Ferdinand sve sami sramoto jedna.

Tlajli

pre 12 godina

Protiv ovakve Barselone ocigledno radi samo Murinjova taktika i to uz puno srece :) Zasluzeno su osvojili Ligu sampiona i zaista se mora priznati da igraju najbolji i najlepsi fudbal na planeti.

pepo

pre 12 godina

Rijetko komentarišem ali se moram javiti. Mislim da je ovu utakmicu izgubio Ferguson i srednji red MU. Mesari poput Kerika, parka, Valensije ipak ne mogu protv majstora kao št su Ćavi, Inijesta i dr., jer oni samo trče ,a ovi iz Barse trče i plus igraju odnosno znaju da igraju i to je razlika. Sledeće Gigs se nije vidio i trebao ga je izvesti na poluvremenu,Ćićarito prosto nevjerovatno čovek je odigrao katastrofa Nije mi jasno zašto Nani nije počeo, pa on je najbolji igrač MU ove sezone. Puštali su igrače Barse na 16-17 metara da rade šta hoće niko ih nije pokrivao i tako su izgubili utakmicu, dva šuta Mesija i Vilje. Mislim d vidić nije odugrao nešto posebno, ali n ije kriv ni za jedan gol možda kod drugog kada je možda mogao blokirati da nije sugerisao Evri da to učini, a inače Evra je kriv za prvi gol.
Ono što je kod Fergija interersantno sva četiri finala LŠ je taktiku postavio očajno, ali je dva puta uspio da uzme na čistu sreću, sjetite se finala sa Bajernom i penala sa Čelzijem, a sa ovakvim taktikama protiv Barse sa stvarno provalio.
Nikako se ne mogu oteti utisku da je MU mogao bviše večeras sa nekom boljom taktikom, ali šta da se radi, treba Vam dobar čpic za narednu sezonu i dva igrača sredine terena, Gigs penzija, Skols takođe.

katalonac

pre 12 godina

smesni su ovi navijaci reala.sta se uopste javljaju.videli su vanzemaljski fudbal.za neku godinu barsa stize real u titulama kupa sampiona. barsa zakon:D

o shonesi

pre 12 godina

van der sar je kriv za prva dva gola,nije pokrivao blizi ugao,a svega ovoga ne bi bilo da je celsi prosao u finale 2009-te kao sto je trebalo

rori

pre 12 godina

Pa ljudi jeste li videli frizure Barsinih momaka, nikom se na licu ne vidi kap znoja, zaista neverovatno. Sa druge strane Park se iscedio, meni tu nista nije jasno?

40+

pre 12 godina

Ma, nešto mi je poznat ovaj pehar... čekaj, čekaj... deda Krle, možda? kapiten Sale, možda?
Ma, neee…ee . Zna se ko je bio ŠAMPION EVROPE! I čije je ime ZAUVEK urezano u taj NAJVEĆI trofej.
(Ergela, 28. maj 2011 23:08)

E secam se te utakmice. Ista kao ova veceras..al zamalo..
E moj History channel, samo sam se pitao koji ce da odvali neko uporedjenje sa onom dekadencijom iz '91.

arconada

pre 12 godina

Postovani Gospodine SAF,
Nemanja Vidic, E.V. Sar i Wayne Rooney nisu zasluzili da se blamiraju zbog fudbalskih diletanata poput Parka i Valencie.
Poslednji je momenat za penziju.

xxx

pre 12 godina

A vidic je ocigledno pojedincima nabio kompleks pa gledaju svaku priliku da ga napljuju..Pogotovo kosmije iz Hrvatske pa iz Humske. Ne zna se ko je gori.

amater

pre 12 godina

Za ovu utakmicu, svaka čast, ali kad se sve sagleda, da su Arsenal izbacili uz pomoć sudija, da su Real izbacili uz pomoć UEFE, a takodje preko sudija, ništa posebno nisu prikazali, osim poseda lopte 350% na svakom meču, 586245 dodavanja!

milos ncz

pre 12 godina

Obe ekipe su mi bile drage veceras. Ovo sto sam gledao je najbolji fudbal i najbolja ekipa svih vremena sigurno. Ne mogu da shvatim da neko kaze da Mesi nema pojma i da se Barsa folira jer su stvarno najbolji. Krivo mi je sto su izgubili Vidic i deda Gigs i Aleks ali ovo je najzasluzenija pobeda u finalu LS ikad. Pozz za sve realne ljubitelje fudbala.

Objektivno

pre 12 godina

Kako su se ispalili Alex F.&co. Znači bili su totalno ubedjeni da Barsa neće pokušavati van 16m. Pep,Mesi,Villa iznenadiše M.U.!!

realnost...

pre 12 godina

Koliko god da mi je ogavno ponasanje fudbalera barselone i koliko god da su im sudije uvek naklonjene u veikim utakmicama jedno se ipak mora priznati: jaki su ko crna zemlja...igraju nezaustavljiv, a pritom i veoma atraktivan fudbal...veoma tesko ce neki tim imati ovako nezaustavljivu i ubedljivu igru...jedino Brazil mozda...nekada...i niko drugi...

влада011

pre 12 godina

Ова Барса је ко Ноле у тенису. Која супериорност и какав час из фудбала. МЈ је деловао као сеоски тим. Само 1 шут у оквир гола, ниједан корнер, 1/3 поседа лопте, 16 фаулова а Шпанци само 5!

milosMANutd

pre 12 godina

Barselona igra "nesto", svaka im cast... Al to nije fudbal po mom ukusu.
Smorim se uvek kad ih gledam, dodavanja po sredini, kruzenje kao u rukometu. Smoooor.

Ipak, cestitke za osvojenu Ligu Sampiona....Daleko od toga da je nisu zasluzili !!!

This is Anfield

pre 12 godina

Samo me zanima kako bi ovi sto osudjuju Vidica I Gergusona,igrali i sastavili tim za mec protiv Barselone!??Mislim da je Mancester najblizi Barseloni,ali ovi su stvarno sa druge planete,i ne vidim ko im se moze suprostaviti narednih 5-6 godina kad Junajted veceras nije mogao!I zbog cega krivite Vidica kod prvog gola,kad je iza njega trebao biti Evra,a i Van der Sar je lose stajao,trebao je cuvati svoj ugao,jer bi Vidic blokirao da je Pedro sutirao u kontra ugao!!Ako Barsa nastavi sa ovakvom igrom bice i u Ligi Sampiona serija slicna ovoj Novakovoj :)

Alex

pre 12 godina

Fantastičan osećaj gledanja finala lige sampiona kada ne podržavaš ni jedan od timova. Odlična fudbalska predstava. Nadam se da će pravo za prenos lige sledece godine biti oduzet RTS-u, i tako doživljaj fudbala biti neprocenjiv! ;)

F@l@ng@

pre 12 godina

Da je onaj pozer Murinjo bio u finalu, igrao bi na 0:0 i smarao bi nas 90 min. Ah da, Vidara ima da zaustavi Barsu, kad bi se zezali.Mozete samo da je mrzite, al oni igraju najlepsi fudbal od kada je izmisljena ova igra !!!

Ranke

pre 12 godina

Jedina ekipa koja je mogla da se suprodstavi Barsi u poslednjih 5-6 godina je Chelsea.
Ne treba kriviti samo Vidica za prvi go, sta je Evra radio?

vegner,mourinjo&ferguson

pre 12 godina

barsa je prljav klub.kad je doslo do poslednjih 10 min onda krenulo previjanje,glumatanje i ostalo.zelim im od sveg srca da propadnu kao klub u sto skorijoj buducnosti.a o namestanju meceva necu ni da pricam....a tek o ulizivanju platiniju i ostaloj sviti....

Paks

pre 12 godina

Najbolji tim svih vremena! Barselona je duplo jaca od Mancester U. Za ovako ubedljiv poraz najveci krivac je Aleks Ferguson koji je opet napravio taktiku da napada i da mu sve bude otvoreno. Nije Murinjo glup kada postavi onaku mesarsku taktiku. Hocete da gledate lepotu fudbala? Eto vam lepote a Mancester gubi vec drugo finale.

F@l@ng@

pre 12 godina

Da je onaj pozer Murinjo bio u finalu, igrao bi na 0:0 i smarao bi nas 90 min. Ah da, Vidara ima da zaustavi Barsu, kad bi se zezali.Mozete samo da je mrzite, al oni igraju najlepsi fudbal od kada je izmisljena ova igra !!!

Floro Flores

pre 12 godina

Svaka cast ekipi koja igra najbolji fudbal u istoriji! Cestitke i Vidicu koji trpi papke iz veznog reda! SAF,kupuj vezni red,zrtva si poverenja u one koji ne mogu vise!!!!!

Srba

pre 12 godina

Videla Barsa kako Novak vari svoje protivnike pa i ona pocela da ga kopira :)
Gutali ih ko zmija zabu. ManUtd odigrao kao mi protiv Australije, ogromna rupa na sredini terena. Steta, a ponadao sam se da mogu nesto vise u drugom poluvremenu. Mislim da je vreme Fergusonu da ide u penziju.

Bane

pre 12 godina

Svi vi koji prozivate Vidića, bolje razmislite par puta pre nego što počnete nešto da lupate. Vidić nije kriv ni za jedan gol, krivica je kolektivna kod svih golova. A ljudi koji su mnogo stručniji od svih nas zajedno tvrde da je Vidić najbolji štoper na svetu, a po meni je on to i pokazao večeras sa nekoliko fenomenalnih reakcija.
Najveće razočarenje finala po meni je Ferguson. Koncepcija mu je pala u vodu za 10 minuta, a očigledno je ekipu izveo na teren bez plana B. Ne mogu da verujem da je toliko loše spremio odbranu protiv Barselone, ekipe koja će sigurno u ovakvoj utakmici dominirati i napadati određeno vreme. Barsa napada sa 8-10 igrača, i svi znaju da dodaju, trče, driblaju i šutnu, i niko nema striktno definisano poziciju, već se svi kreću po celom terenu i ubacuju na sve strane. Protiv takve ekipe odbranu mora da igra CEO TIM, a ne samo Vidić i Ferdinand. Svaki pojedinac je morao da odradi svoj deo posla u odbrani, komunikacija i preuzimanja su morala biti mnogo bolja, kretanje, pokrivanje prostora i mnogi drugi faktori, a škripalo je na sve strane. Za to je, po meni, kriv Ferguson.
Ako je za utehu, ne postoji tim na svetu čija je odbrana uspela da u potpunosti zaustavi Barselonu, koja je u ovom trenutku stvarno najbolja. I nema igrača kome Mesi u nekoj situaciji nije slomio kičmu, zato o'ladite sa prozivkama na Vidin račun, on je ipak najbolji štoper na svetu! ;)

srdjan barca

pre 12 godina

Jednostavno najbolji, ovde se vidi Barsin kvalitet kada igra protiv ekipe koja se ne folira kao Murinjovi manekeni. Dominacija brutalna

MM

pre 12 godina

Gde ste smekeri, navijaci MU, gde ste hejteri farselone, glumaca, foliranta? Gde je Vidara i njegov zid, gde je taj veliki Mancester koji ce isprasiti Barselonu?
Uzivajte u ovom momentu, gledate najbolji tim ikada: BARSELONU!

Mario Bros

pre 12 godina

Kao sto sam napisao prosle nedelje. Mesi Leo, djavole pojeo! Jako mi je drago da je Barsa nabila Mancester i to sa impresivnom statistikom. Nema sta da se ljute, i taj jedan gol je bio iz ofsajda. Barcelooooonnnnaaa!

Srbenda

pre 12 godina

Barsa jeste bolji tim ,ali zasto sudija nije dosudio penal za Mancseter i zasto se Mancesterovim igracima sve sviralo , ja kao navijac Liverpula sam zadovoljan jer Mancester ostaje na 3 titule prvaka Evrope ali moram da iznesem neke zamerke , ipak cestitke Barsi za osvojenu ligu sampiona.

Giggsy

pre 12 godina

Sto se utakmice tice mislim da bi bila daleko zanimljivija da je sudijiski kriterijum bio normalan,al dobro znaju to Chleslea,Arsenal dva puta,Real i mnogi drugi,spanski mentalitet,nema ruznijeg,sve glumci...

bobcha

pre 12 godina

Steta sto se ovako nije sudilo u polufinalu.

Sada kad se sve sabere i oduzme Barselona ima skor 3:3, posle kradja u polufinalu (Milan, Celzi i Real, svaka cast za igru u svim tim finalima, ali do finala je sve diskutabilno.

Sada kad se pogleda, Real je jedini igrao egal sa Barselonom 11:11 igraca.

Ponovilo se jos jednom, da nema pravde i Boga, pokradeni Milan, pokradeni Celzi, pokradeni Real, a u finalu Barsa dominantna

mario

pre 12 godina

Svaka čast Barsi. Al opet kao i u svim mečevima unazad ko zna koliko, samo padaju na najmanji kontakt, valjaju se po pola sata. Stvarno dokle više sa tim foliranjem. Pa fudbal nije balet bre!

krojf

pre 12 godina

kakvu su srecu imali do finala, tek sad se videlo, a kako Alves voza Gigsa, mozes ti engleske bandere da driblas, a protiv brazilskog beka ne znas gde si, nema veze pobedice Mancester u revansu...a nema revansa, e u ....

doca

pre 12 godina

vise nije zanimljivo posle pet minuta sam znao da je gotovo postade nezanimljivo gledati ligu sampiona,upropastice fudbal ko sto je sumaher f1,niko je nece gledati kad se zna pobednik

kimi

pre 12 godina

Ocigledno je da barsa igra ubedljivo bolji fudbal od svih danas. Drago mi je samo sto je u finalu mancester igrao posteno i fer i koliko je mogao da se suprotstavi boljem protivniku. Da je na suprotnoj strani barse bio celzi ili real mogu da zamislim koliko bi tu bilo grubosti i batina. Ovo je bilo pravo finale.

nekoizmase

pre 12 godina

Barsa zasluzeno osvojila... Mislim da je Ferguson pogresio sa izborom igraca. Vidic NIJE kriv ni za jedan gol Barselone: Kod prvog je Evra ispao i ostavio ogroman prostor, kod drugog Evra ponovo kasni a igraci sredine stoje u mestu. A pogledajte samo kompleksase iz 'susjedne' nam drzave: Ne gledaju utakmicu vec Vidica... ahahahaha, kako mi je drago sto im je nabio toliki kompleks!:D

p.s Kad ce Lukica u Barsu? hahahaha

rezime

pre 12 godina

Navijao sam za Mancester, ali sasvim zasluzena pobeda Barselone, ciju dominaciju moze prekinuti samo biologija (pola tima u penziju). Ne postoji taktika kojom im se moze odupreti u situaciji gde se trojica, cetvorica igraca moraju stalno udvajati i tako neminovno praviti rupa u formaciji (Evra juri Mesija po sredini terena)... Sudija je bio odlican i brz k'o metak, odmah pasos ako vec nije igrao za Madjarsku. Na kraju, ne mogu da razumem nekog Srbina koji pljuje Vidica iako je odigrao, u najmanju ruku solidno, i spasio bar 2-3 gola. Takvi i zasluzuju poplave i ozonske rupe. Toliko.

didi

pre 12 godina

Čestitke Sir Alexu i igračima Mančestera zato što su pošteno igrali fudbal, za razliku od taktičara Murinja i fudbalera Reala. Videlo se da im Ferguson nije dao zadatak da biju i vuku Barselonine igrače sa i bez lopte. Samo se Valensija malo u tome istakao i dobro je prošao samo sa jednim žutim kartonom. A i Barsini igrači su bili mnogo bolji, pokazali su da kad sa druge strane nisu batinaši onda ni oni nemaju potrebe da prekomerno padaju i napadaju sudiju.

doktor

pre 12 godina

BARCA svet za sebe! SAF neka kupi 3 vezna,a ne da ima poverenje u istrosene igrace! Neke boli(znamo koga)sto je Vida kapiten i neka boli... Gde je Evra kod prvog,koji cuva tu stranu? Gde je vezni na Messija? CESTITAM BARSELONI!!!!!!

Neutron

pre 12 godina

Jedino mi je zao Vidre, sto nije digao pehar. Samo mi je toga zao. A neopisivo sam srecan sto su Englezi izgubili. Dali su gol iz ofsajda, primili (za sada, nije jos kraj) tri, a mogli su ladno, da budem bas realan, da popiju jos dva. 5-0 bi bio realan rezultat po svemu prikazanom. Vidra nije odgovoran ni za jedan gol, inace. Razlika u kvalitetu je nebo/zenlja. Ovo uopste ne moze da se poredi. Klinci u Srbiji, gledajte i ucite od Spanaca kako se igra fudbal, ne od Engleza, ako stvarno hocete da naucite o fubalskom umecu. Vidro, seli se u Spaniju, molim te. Idi iz ludog ostrva, osvajaj titule i zivi zivot.

Kol

pre 12 godina

Bas mi je mrsko da priznam jer za Junajted navijam od malih nogu ali jednostavo bili su bolji mnogo bolji, kada se barsi suprostavite otvorenom igrom odnosno jedan na jedan kako bi u kosarci rekli poraz je neminovan oni su najbolji i nijedna ekipa na ovom svetu ih ne moze dobiti napadajuci ih! Mozda samo kao sto Murinjo probao totalni bunker pa neka kontra ali u otvorenoj igri nijedana ekipa ih ne moze pobediti! Zasluzeno su prvaci Evrope!

BarcaBoy

pre 12 godina

Toliko o MAN UTD..? Realno gledano nisu oni zasluzeno dosli do finala..realno samo realno..pogledajte protivnike i sve vam se javlja..A ono da barsa ne bi mogla u premijer ligi..Pa ljudi moji..arsenal,man utd,celsi..koga cete jos? mozda stouk city??
Barca bolja dosta dosta bolja u vecem delu meca..moglo je biti i vise ..

VISCA BARCA

Marko86

pre 12 godina

Barsa je zasluzeno pobedila,ali ne slazem se konstatacijom vecine da igra najlepsi fudbal nego najdominantniji,meni je iskreno dosadan ponarocito to ubijanje igre kada vode.Mnogo vece uzivanje gledati utakmice Lige Evrope,gde nema te taktike i gde nijanse odlucuju,posto su ekipe slicnog kvaliteta.

I opet ta barselona

pre 12 godina

Zasluzena pobeda Barselone, bili su puno bolji , katastrofalna taktika Fergusona , Barselonini igraci konstantno bez ikakvog pritiska , na 17 - 18 metara od gola totalna konfuzija u vezi sa tim ko treba da preuzima igrace na tom delu terena sto je za posledicu imalo da su Barselonini igraci na 17-18 metara od gola imali dovoljno vremena da se nameste , pogledaju kome da dodaju loptu i to bez ikakvog pritiska...Sve u svemu jedna od najgorih partija MUTD ove godine.....Neka me neko demantuje minusima ako sve ovo sto sam napisao nije objektivno i tacno...
i jos samo u vezi komentara koji je poslao kako mi se cini neko iz Zagreba da je Vidic kriv za oba gola, totalna glupost,u oba slucaja Evra krivac,svako ko se malo razume u fudbal to shvata...

Shankly

pre 12 godina

@djordjevic - porediti finale LS i onu prevaru od naseg kupa je u najmanju ruku glupo, ako ne i bezobrazno. A Barca veceras savrseno odigrala. Svaka cast. Xavi apsolutno igrac utakmice. Steta za Vidica, ali da je drugacije, pored ovakve Barselone, ne bi bilo fer.

zz

pre 12 godina

vidic previse ispada,kriv je za prvi gol jer mu je pedro iza leda pobjegao,skoro pao i drugi gol kada je messi presao vidica!!
(z15, 28. maj 2011 21:46)

Vidic je pre prvog gola Barse spasao nekoliko sigurnih golova, a kod prvog je Evra otisao u sredinu i ostavio Pedra, kod drugog gola Vidic stoji ne dira loptu da ne bi prevario golmana, sta si ti gledao?

bane

pre 12 godina

ocekivano kad cike iz barselone parkiraju ringispil neki uzivaju a neki neznaju gde je levo.sve u svemu luna park je ove noci radio po obicaju i deca iz mancestera su se ludo provela.hvala cikama za voznju a hvala im i za bonu,pamticemo ovu noc ceo zivot.veliko hvala od decaka iz mancestera.apsolutni vladari svetskog fudbala.BARSA=FUDBAL!!!!!!!!!!!!!!!

vlajzi

pre 12 godina

Neka se ne brinu navijaci Barse sudice sudija penal u 86 min.
(vlade, 28. maj 2011 21:43)

izvini sto nemas pojma!
Barsa definitivno nije tim sa ove planete! Predlazem da od sledece sezone Barsi daju odmah sve trofeje, a ostali nek se bore za druga mesta!

Srećko

pre 12 godina

Vidić odličan u duelima, ali slab u pozicioniranju. Kod prvog gola je zaboravio na Pedra, kod drugog je propustio da izađe na Mesija. Ali nije ni on kriv u svakom slučaju bi im Barsa dala golove.

nek' pobedi bolji

pre 12 godina

Da li je Barselona ostecena 2 puta u prvom poluvremenu?Igra rukom i nije sviran penal.Pre gola prvo nije sviran faul posle izvedenog auta,zatim ofsajd.Ovo pitam "strucnjake" i "realne" simpatizere murinjovog lika i dela.

Inace dobra utakmica i dobro je da je Mancester izjednacio.Ocekujemo dobro drugo poluvreme.

djordjevic

pre 12 godina

Eto, domaci fubaleri, naucite nesto...Evo vam ekipe koja je STVARNO (za razliku od vas) ostecena za penal i gol u prvom poluvremenu i kolko ja bar vidim do sada uopste se ne dovodi u pitanje da li ce nastaviti utakmicu. Kad vec fudbalu ne mogu da vas nauce, ponasanju mozete sami sebe.

veliki strumf

pre 12 godina

30. minut.
Barsa im popi mozak! Kakva kontrola lopte, dodavanja, driblinzi... Mancester ne moze da makne! Vidic drzi ne samo celu odbranu, vec i ceo tim, ali ne moze sve sam. Kod gola nista nije mogao!

robert

pre 12 godina

Barsa demonstrira kako se igra ovaj manchester je ekipa penzionera gigsa,van der sara nisu uopste ni zasluzili da dodju u finale uvijek se provuku al dosli su do prepreke preko koje se ne mogu provuci.Mas que un a club

Kol

pre 12 godina

Au kakva utakmica i kakav fudbal svaka cast i jednoj i drugoj ekipi za prvo poluvreme nadam se da ce i drugo biti takvo i naravno pobedi Junajteda!

veliki strumf

pre 12 godina

30. minut.
Barsa im popi mozak! Kakva kontrola lopte, dodavanja, driblinzi... Mancester ne moze da makne! Vidic drzi ne samo celu odbranu, vec i ceo tim, ali ne moze sve sam. Kod gola nista nije mogao!

F@l@ng@

pre 12 godina

Da je onaj pozer Murinjo bio u finalu, igrao bi na 0:0 i smarao bi nas 90 min. Ah da, Vidara ima da zaustavi Barsu, kad bi se zezali.Mozete samo da je mrzite, al oni igraju najlepsi fudbal od kada je izmisljena ova igra !!!

kimi

pre 12 godina

Ocigledno je da barsa igra ubedljivo bolji fudbal od svih danas. Drago mi je samo sto je u finalu mancester igrao posteno i fer i koliko je mogao da se suprotstavi boljem protivniku. Da je na suprotnoj strani barse bio celzi ili real mogu da zamislim koliko bi tu bilo grubosti i batina. Ovo je bilo pravo finale.

didi

pre 12 godina

Čestitke Sir Alexu i igračima Mančestera zato što su pošteno igrali fudbal, za razliku od taktičara Murinja i fudbalera Reala. Videlo se da im Ferguson nije dao zadatak da biju i vuku Barselonine igrače sa i bez lopte. Samo se Valensija malo u tome istakao i dobro je prošao samo sa jednim žutim kartonom. A i Barsini igrači su bili mnogo bolji, pokazali su da kad sa druge strane nisu batinaši onda ni oni nemaju potrebe da prekomerno padaju i napadaju sudiju.

Bane

pre 12 godina

Svi vi koji prozivate Vidića, bolje razmislite par puta pre nego što počnete nešto da lupate. Vidić nije kriv ni za jedan gol, krivica je kolektivna kod svih golova. A ljudi koji su mnogo stručniji od svih nas zajedno tvrde da je Vidić najbolji štoper na svetu, a po meni je on to i pokazao večeras sa nekoliko fenomenalnih reakcija.
Najveće razočarenje finala po meni je Ferguson. Koncepcija mu je pala u vodu za 10 minuta, a očigledno je ekipu izveo na teren bez plana B. Ne mogu da verujem da je toliko loše spremio odbranu protiv Barselone, ekipe koja će sigurno u ovakvoj utakmici dominirati i napadati određeno vreme. Barsa napada sa 8-10 igrača, i svi znaju da dodaju, trče, driblaju i šutnu, i niko nema striktno definisano poziciju, već se svi kreću po celom terenu i ubacuju na sve strane. Protiv takve ekipe odbranu mora da igra CEO TIM, a ne samo Vidić i Ferdinand. Svaki pojedinac je morao da odradi svoj deo posla u odbrani, komunikacija i preuzimanja su morala biti mnogo bolja, kretanje, pokrivanje prostora i mnogi drugi faktori, a škripalo je na sve strane. Za to je, po meni, kriv Ferguson.
Ako je za utehu, ne postoji tim na svetu čija je odbrana uspela da u potpunosti zaustavi Barselonu, koja je u ovom trenutku stvarno najbolja. I nema igrača kome Mesi u nekoj situaciji nije slomio kičmu, zato o'ladite sa prozivkama na Vidin račun, on je ipak najbolji štoper na svetu! ;)

srdjan barca

pre 12 godina

Jednostavno najbolji, ovde se vidi Barsin kvalitet kada igra protiv ekipe koja se ne folira kao Murinjovi manekeni. Dominacija brutalna

MM

pre 12 godina

Gde ste smekeri, navijaci MU, gde ste hejteri farselone, glumaca, foliranta? Gde je Vidara i njegov zid, gde je taj veliki Mancester koji ce isprasiti Barselonu?
Uzivajte u ovom momentu, gledate najbolji tim ikada: BARSELONU!

Tozovac

pre 12 godina

Ovu utakmicu je odlučio "suvi" individualni kvalitet koji je na strani Barselone. Pobedio je sistem stvaranja igrača nad sistemom kupovine igrača. Pobedio je fudbal i najbolja ekipa u njegovoj istoriji. Utakmica je bila sjajna, otvorena, a Barselonina igra rapsodija. "Mes que un club".

Djole

pre 12 godina

Totalno je glupo pricati o sudjenju i prljavoj igri,jer je i Evra u prvom poluvremenu igrao rukom kao i Vilja pa nije sviran penal. Inace,ni jedno ni drugo nije penal. Mancester je dao gol iz ofsajda,ali to je nebitno,u nokaut fazi je bilo sumnjivih situacija u korist Barse,sad se vratilo,ali su opet pobedili. Statistika : sutevi ukupno 16-3,u okvir 12-1,korneri 6-0,posed 67-33,faulovi 5-16(i,ko je bio prljaviji?),zuti 2-2... Podatke sam uzeo sa neta. Totalna dominacija Barse,bili su mnogo bolji i definitivno imaju najbolji tim na svetu... Ne znam sta posle ovakve utakmice ima da se polemise?

doktor

pre 12 godina

BARCA svet za sebe! SAF neka kupi 3 vezna,a ne da ima poverenje u istrosene igrace! Neke boli(znamo koga)sto je Vida kapiten i neka boli... Gde je Evra kod prvog,koji cuva tu stranu? Gde je vezni na Messija? CESTITAM BARSELONI!!!!!!

IvanZG

pre 12 godina

Sjedim u kafiću u Zagrebu i gledam utakmicu s prijateljem. Od desetak ljudi ja jedini navijam za Barcu... Svi se snuždili nakon Barcinih golova, a ja ne vjerujem kako netko može više voljeti ManUtd od Barcelone. Barcelona igra apsolutno najbolji, najefikasniji, najdominantniji nogomet (fudbal...ili kako vam drago) svih vremena. Igra upravo onako kako se nogomet i treba igrati, od prve, sa neviđenim automatizmom, brzo, maštovito...Ali još važnije od toga, Barcelona je stvorila te igrače. Valdes, Puyol, Pique, Xavi, Iniesta, Busquets, Pedro i Messi (da i Messi!) su prošli Barcinu "La Masiu", a oni su nositelji igre. MnUtd ima tek nekoliko Engleza i niti jedan od njih nije proizvod njihove škole...niti Rooney, niti Ferdinand, niti Carrick nisu izvorno njihovi igrači već su kao već gotovi stigli k njima. Jedino od važnijih igrača to su Giggs i Scholes koji su ionako već za penziju. Barcelona je pravi klub od temelja, tj. omladinske škole pa sve do seniorske ekipe koju u velikoj većini i čine upravo igrači proizašli iz "La Masije". ManUtd, Chelsea ili Real su instant klubovi koji misle kupovinom "zvijezda" stvoriti ekipu. Međutim u Barci su mudriji i uostalom taj automatizam koji oni imaju u igri velikim djelom mogu zahvaliti tome što se ti igrači od malih nogu uče prepoznatljivom Barcinom stilu igre. Razumijem vas u Srbiji da ste zbog Vidića možda malo bliži Manchesteru, ali ove moje u Zagrebu apsolutno ne kužim.

robert

pre 12 godina

Barsa demonstrira kako se igra ovaj manchester je ekipa penzionera gigsa,van der sara nisu uopste ni zasluzili da dodju u finale uvijek se provuku al dosli su do prepreke preko koje se ne mogu provuci.Mas que un a club

krojf

pre 12 godina

kakvu su srecu imali do finala, tek sad se videlo, a kako Alves voza Gigsa, mozes ti engleske bandere da driblas, a protiv brazilskog beka ne znas gde si, nema veze pobedice Mancester u revansu...a nema revansa, e u ....

Ranke

pre 12 godina

Jedina ekipa koja je mogla da se suprodstavi Barsi u poslednjih 5-6 godina je Chelsea.
Ne treba kriviti samo Vidica za prvi go, sta je Evra radio?

Tlajli

pre 12 godina

Protiv ovakve Barselone ocigledno radi samo Murinjova taktika i to uz puno srece :) Zasluzeno su osvojili Ligu sampiona i zaista se mora priznati da igraju najbolji i najlepsi fudbal na planeti.

Floro Flores

pre 12 godina

Svaka cast ekipi koja igra najbolji fudbal u istoriji! Cestitke i Vidicu koji trpi papke iz veznog reda! SAF,kupuj vezni red,zrtva si poverenja u one koji ne mogu vise!!!!!

doca

pre 12 godina

vise nije zanimljivo posle pet minuta sam znao da je gotovo postade nezanimljivo gledati ligu sampiona,upropastice fudbal ko sto je sumaher f1,niko je nece gledati kad se zna pobednik

koju ste utakmicu vi gledali? :D

pre 12 godina

eee moji poznavaoci fudbala...Vidic kriv za prvi gol? kako da ne...Cista krivica Evre koji je krenuo u sredino i ostavio Vidica da pokriva 2 igraca...Da nije bilo Nemanje, bilo bi 5-6 golova u mrezi Mancestera.

nek' pobedi bolji

pre 12 godina

Da li je Barselona ostecena 2 puta u prvom poluvremenu?Igra rukom i nije sviran penal.Pre gola prvo nije sviran faul posle izvedenog auta,zatim ofsajd.Ovo pitam "strucnjake" i "realne" simpatizere murinjovog lika i dela.

Inace dobra utakmica i dobro je da je Mancester izjednacio.Ocekujemo dobro drugo poluvreme.

Kol

pre 12 godina

Bas mi je mrsko da priznam jer za Junajted navijam od malih nogu ali jednostavo bili su bolji mnogo bolji, kada se barsi suprostavite otvorenom igrom odnosno jedan na jedan kako bi u kosarci rekli poraz je neminovan oni su najbolji i nijedna ekipa na ovom svetu ih ne moze dobiti napadajuci ih! Mozda samo kao sto Murinjo probao totalni bunker pa neka kontra ali u otvorenoj igri nijedana ekipa ih ne moze pobediti! Zasluzeno su prvaci Evrope!

rezime

pre 12 godina

Navijao sam za Mancester, ali sasvim zasluzena pobeda Barselone, ciju dominaciju moze prekinuti samo biologija (pola tima u penziju). Ne postoji taktika kojom im se moze odupreti u situaciji gde se trojica, cetvorica igraca moraju stalno udvajati i tako neminovno praviti rupa u formaciji (Evra juri Mesija po sredini terena)... Sudija je bio odlican i brz k'o metak, odmah pasos ako vec nije igrao za Madjarsku. Na kraju, ne mogu da razumem nekog Srbina koji pljuje Vidica iako je odigrao, u najmanju ruku solidno, i spasio bar 2-3 gola. Takvi i zasluzuju poplave i ozonske rupe. Toliko.

Neutron

pre 12 godina

Jedino mi je zao Vidre, sto nije digao pehar. Samo mi je toga zao. A neopisivo sam srecan sto su Englezi izgubili. Dali su gol iz ofsajda, primili (za sada, nije jos kraj) tri, a mogli su ladno, da budem bas realan, da popiju jos dva. 5-0 bi bio realan rezultat po svemu prikazanom. Vidra nije odgovoran ni za jedan gol, inace. Razlika u kvalitetu je nebo/zenlja. Ovo uopste ne moze da se poredi. Klinci u Srbiji, gledajte i ucite od Spanaca kako se igra fudbal, ne od Engleza, ako stvarno hocete da naucite o fubalskom umecu. Vidro, seli se u Spaniju, molim te. Idi iz ludog ostrva, osvajaj titule i zivi zivot.

bane

pre 12 godina

ocekivano kad cike iz barselone parkiraju ringispil neki uzivaju a neki neznaju gde je levo.sve u svemu luna park je ove noci radio po obicaju i deca iz mancestera su se ludo provela.hvala cikama za voznju a hvala im i za bonu,pamticemo ovu noc ceo zivot.veliko hvala od decaka iz mancestera.apsolutni vladari svetskog fudbala.BARSA=FUDBAL!!!!!!!!!!!!!!!

BarcaBoy

pre 12 godina

Toliko o MAN UTD..? Realno gledano nisu oni zasluzeno dosli do finala..realno samo realno..pogledajte protivnike i sve vam se javlja..A ono da barsa ne bi mogla u premijer ligi..Pa ljudi moji..arsenal,man utd,celsi..koga cete jos? mozda stouk city??
Barca bolja dosta dosta bolja u vecem delu meca..moglo je biti i vise ..

VISCA BARCA

milos ncz

pre 12 godina

Obe ekipe su mi bile drage veceras. Ovo sto sam gledao je najbolji fudbal i najbolja ekipa svih vremena sigurno. Ne mogu da shvatim da neko kaze da Mesi nema pojma i da se Barsa folira jer su stvarno najbolji. Krivo mi je sto su izgubili Vidic i deda Gigs i Aleks ali ovo je najzasluzenija pobeda u finalu LS ikad. Pozz za sve realne ljubitelje fudbala.

Bole

pre 12 godina

Odavno sam prestao da pratim fudbal.Pogledam poneku utakmicu cisto iz navike.Stadion nisam posetio od raspada SFRJ.Veceras sam uzivao kao klinac.Barcelona je jedini tim za koji bi platio ulaznicu da gledam. Vrate vise od placenog. Svaka cast majstori.

Mario Bros

pre 12 godina

Kao sto sam napisao prosle nedelje. Mesi Leo, djavole pojeo! Jako mi je drago da je Barsa nabila Mancester i to sa impresivnom statistikom. Nema sta da se ljute, i taj jedan gol je bio iz ofsajda. Barcelooooonnnnaaa!

nekoizmase

pre 12 godina

Barsa zasluzeno osvojila... Mislim da je Ferguson pogresio sa izborom igraca. Vidic NIJE kriv ni za jedan gol Barselone: Kod prvog je Evra ispao i ostavio ogroman prostor, kod drugog Evra ponovo kasni a igraci sredine stoje u mestu. A pogledajte samo kompleksase iz 'susjedne' nam drzave: Ne gledaju utakmicu vec Vidica... ahahahaha, kako mi je drago sto im je nabio toliki kompleks!:D

p.s Kad ce Lukica u Barsu? hahahaha

vlajzi

pre 12 godina

Neka se ne brinu navijaci Barse sudice sudija penal u 86 min.
(vlade, 28. maj 2011 21:43)

izvini sto nemas pojma!
Barsa definitivno nije tim sa ove planete! Predlazem da od sledece sezone Barsi daju odmah sve trofeje, a ostali nek se bore za druga mesta!

NNN

pre 12 godina

Zasluženo
Evra je nekoliko puta ispao iz igre kao neki rekreativac, ubedljivo najgori na terenu!
Valensija se sve vreme okretao oko sebe, očaj.
Gigs prilično neprimetan.
Čičarito potpuno van igre!
Nani prvi kontakt s loptom i kiks za 3. gol.
Van der Sar isključivi krivac za 2. gol, mada je dobro branio.
Runi se borio kao lav.
Vidić realno najboji u MU i Ferdinand skroz zadovoljavajuće, ali nedovoljno da se odbrane.
Od Parka sam očekivao mnogo više, Kerik nikakav.
Jako interesantan i hrabar pristup Mančestera u odbrani, da se brani isključivo prostor, ali neuspeo zbog konstantnog ispadanja Evra i dva kiksa u 2. poluvremenu koja su odlučila utakmicu.
Mesi se jako trudio da izvlači odbranu i pravi rupe, ali ga je Vidić dobro ispratio. Ferdinand takođe nije nasedao.
1. gol Barse je majstorija Xavija.
gol Mančestera posledica pritiska na odbranu koja je odigrala tanko.
2. gol posledica drskosti i genijalnosti Mesija, ali pre svega golmanov gol.
3. gol kiks Nanija i majstorija Vilje.
Sredina Mančestera izgubila utakmicu.
Barsa puno bolja, ali gol šanse posledice grešaka uglavnom iskusnog Evre.
Puno jakog tempa naročito u 1. poluvremenu (Barsa kad je povela stala na loptu), pobedili bi 1. tim Jelen Super Lige sa 10:0 (ustvari po želji) :P

Mare

pre 12 godina

vidić rupetina! pojma nema!
(Laki Bor P.F.C., 28. maj 2011 23:49)

Rupetina ti je u glavi!!!!
A ko uklizao Mesiju kada je bio sam ispred gola?
Ko skakao pozadi?
Ko najvise spasio junajted?
E moj ti, da nesto znas o fudbalu ovo sigurno ne bi rekao....

rori

pre 12 godina

Pa ljudi jeste li videli frizure Barsinih momaka, nikom se na licu ne vidi kap znoja, zaista neverovatno. Sa druge strane Park se iscedio, meni tu nista nije jasno?

vegner,mourinjo&ferguson

pre 12 godina

barsa je prljav klub.kad je doslo do poslednjih 10 min onda krenulo previjanje,glumatanje i ostalo.zelim im od sveg srca da propadnu kao klub u sto skorijoj buducnosti.a o namestanju meceva necu ni da pricam....a tek o ulizivanju platiniju i ostaloj sviti....

влада011

pre 12 godina

Ова Барса је ко Ноле у тенису. Која супериорност и какав час из фудбала. МЈ је деловао као сеоски тим. Само 1 шут у оквир гола, ниједан корнер, 1/3 поседа лопте, 16 фаулова а Шпанци само 5!

zz

pre 12 godina

vidic previse ispada,kriv je za prvi gol jer mu je pedro iza leda pobjegao,skoro pao i drugi gol kada je messi presao vidica!!
(z15, 28. maj 2011 21:46)

Vidic je pre prvog gola Barse spasao nekoliko sigurnih golova, a kod prvog je Evra otisao u sredinu i ostavio Pedra, kod drugog gola Vidic stoji ne dira loptu da ne bi prevario golmana, sta si ti gledao?

Andrea

pre 12 godina

Barso..ulepsa mi ovo kisno vece!:)definitivno najbolji tim u istoriji fudbala,ne posustaje ni kada je sve osvojila,uvek daje maximum..Cestitam,svaka cast!!!

Kol

pre 12 godina

Au kakva utakmica i kakav fudbal svaka cast i jednoj i drugoj ekipi za prvo poluvreme nadam se da ce i drugo biti takvo i naravno pobedi Junajteda!

Paks

pre 12 godina

Najbolji tim svih vremena! Barselona je duplo jaca od Mancester U. Za ovako ubedljiv poraz najveci krivac je Aleks Ferguson koji je opet napravio taktiku da napada i da mu sve bude otvoreno. Nije Murinjo glup kada postavi onaku mesarsku taktiku. Hocete da gledate lepotu fudbala? Eto vam lepote a Mancester gubi vec drugo finale.

johan

pre 12 godina

Svaka cast Barsi, nema sta najbolji su poslednjih godina i tu nema spora. Ja sam se, kao zagrizeni navijac (simpatizer) Uniteda nadao nekom iznenadjenju, ali ipak je pobedio bolji tim. Nema se sta zameriti "djavolima", mozda su malo uplaseno odigrali u nekim trenucima ali to je razumljivo kad igras protiv ovakve Barse. Sve u svemu, sezona u kojoj su igraci Mancestera daleko nadmasili sva ocekivanja ali nisu uspeli da krunisu sezonu pobedom nad najboljom ekipom. Mozda sledece sezone :) Ziveo fudbal!

Bole

pre 12 godina

Odlični su, ali me malo nervira to preterivanje na račun Barselone. Toliko ih hvale, kao da niko pre njih nikada fudbal nije igrao. Treba reći da su najubedljiviji klub zadnjih godina, odati priznanje, to svakako. Ali nekako mi se čini kao da se omalovažavaju uspesi Ajaksa sa Krojfom, Neskensom, Kajzerom; Liverpula sa Kigenom, Daglišem i Mekdermotom; Milana sa Van Bastenom, Rajkardom, Gulitom. Svaka čast i Mesiju, ali više su impresionirale igre Ronaldinja iz najboljih dana. Da ne spominjemo Maradonu, Zidana, Ronalda...
Znači polako ljudi, nije fudbal nastao u Barseloni u XXI veku.

ko to tamo peva

pre 12 godina

''I ko sad kaze da Messi nije najbolji igrac svih vremena?
(denisinho, 29. maj 2011 00:43)''
Onaj ko ima više od 15 godina i koji je gledao i neke druge, mnogo veće igrače.

zubizareta

pre 12 godina

neko je pricao pre utakmice, pomoci ce Murinjo, Barsini foliranti, Barsa nije favorit i tako dalje, a neko je pricao tokom utakmice, a takav je i rezultat.

thesine

pre 12 godina

Daj recite Vidiću i Evri da je utakmica završila ;)

Messi im platio ringišpil za samo 90 minuta, a oni još zuje po stadionu ;)

Vidi se ko je momčad, na kraju dali kapetansku vrpcu ERICU ABIDALU, da čovjek podigne pehar, potez večeri ;)

mes que un club

arconada

pre 12 godina

Postovani Gospodine SAF,
Nemanja Vidic, E.V. Sar i Wayne Rooney nisu zasluzili da se blamiraju zbog fudbalskih diletanata poput Parka i Valencie.
Poslednji je momenat za penziju.

E Srbijo i Srbski klubovi....

pre 12 godina

Sta reci osim fantastika od fudbala..da ne bude zabune mislim na Barsu...navijao sam za MU zbog Vidica ali ovaj tim Barse je najci tim ikada koji je postojao...jednostavno igraju tako da im ne mozes nista...sta je poenta ovog mog posta..poenta je u tome da ovi nasi klubovi treba da se ugledaju na Barsu....znaci skolovanje i trening konstatno u svim kategorijama od malih nogu ..i naravno zacrtati pravac i filozofiju fudbala...a to je upravo ovo sto Barsa demonstrira...maksimalna fizicka i tehnicaka obuka igraca sa akcentom na kontroli,driblingu,igri bez lopte i predaju iste ..zatim brzim,tacnim,kratkim pasovima...a ne praviti buzdovane koji samo znaju da ispucaju loptu i lomnjenje protivnickih igraca...navijam za Partizan ali mi se svidja nacin na koji je Zvezda pocela da igra...nadam se da ce tako nastaviti jer to podseca na igru Barse ali je to jos uvek miljama daleko...tako treba svi nasi klubovi da igraju(da im to bude nacin igre,a ne samo odbrana i ispucavanje lopte).

Mozda je off topic ali sam frustriran kad vidim kako Barsa igra a posle toga gledam ovaj usporeni,ne mastovit i dosadni nas fudbal.Mi samo talentovana nacija ,ima toliko talentovane dece ali se lose ,i totalno pogresno uce od malena...igra Barse je nesto cemu treba da tezimo narednih 10,20,50,100 godina)

Mare

pre 12 godina

vidic previse ispada,kriv je za prvi gol jer mu je pedro iza leda pobjegao,skoro pao i drugi gol kada je messi presao vidica!!
(z15, 28. maj 2011 21:46)

Brate aj molim te priznaj da nisi gledao da te ne bi prozivao....
Sinko da nije Vidica bilo barsa bi dala jos toliko.... On nije ispadao nego nije znao sta vise da pokriva.... A kod drugog gola Messi nije uopste presao Vidica bio je ispred njega sve vreme......

Shankly

pre 12 godina

@djordjevic - porediti finale LS i onu prevaru od naseg kupa je u najmanju ruku glupo, ako ne i bezobrazno. A Barca veceras savrseno odigrala. Svaka cast. Xavi apsolutno igrac utakmice. Steta za Vidica, ali da je drugacije, pored ovakve Barselone, ne bi bilo fer.

plavi

pre 12 godina

onako smekerski kamerman prikazuje fergija pri rezultatu od 3-1 a on se onako podbocio bradu na ruku i razmislja: blago nama kad nismo real, pa da moramo svako takmicenje sa barcom da igramo, pa i imamo neke sanse da osvojimo nesto....
p.p. pozz vas messi.......decko kao na trenungu....mislim da cu sinu dati ime messi...posle ovoga i ono sto je realu uradio kod drugog gola

F@l@ng@

pre 12 godina

Da je onaj pozer Murinjo bio u finalu, igrao bi na 0:0 i smarao bi nas 90 min. Ah da, Vidara ima da zaustavi Barsu, kad bi se zezali.Mozete samo da je mrzite, al oni igraju najlepsi fudbal od kada je izmisljena ova igra !!!

40+

pre 12 godina

Ma, nešto mi je poznat ovaj pehar... čekaj, čekaj... deda Krle, možda? kapiten Sale, možda?
Ma, neee…ee . Zna se ko je bio ŠAMPION EVROPE! I čije je ime ZAUVEK urezano u taj NAJVEĆI trofej.
(Ergela, 28. maj 2011 23:08)

E secam se te utakmice. Ista kao ova veceras..al zamalo..
E moj History channel, samo sam se pitao koji ce da odvali neko uporedjenje sa onom dekadencijom iz '91.

guido

pre 12 godina

mancester je osvojio englesku ligu sa 9 poena razlike i onda dodje barca i taj najbolji tim navodno najbolje lige u potpunosti deklasira i ponizi u svakom segmentu igre kao sto taj macester radi recimo vulverhemptonu.

engleska liga moze biti bolja od spanske samo ako u spaniji zakonom zabrane da se igra fudbal. dzaba sve pare i medijska kampanja da navuku naivne gledaoce na svoju lopto-nabijacku fudbalo-ragbi ligu.

I opet ta barselona

pre 12 godina

Zasluzena pobeda Barselone, bili su puno bolji , katastrofalna taktika Fergusona , Barselonini igraci konstantno bez ikakvog pritiska , na 17 - 18 metara od gola totalna konfuzija u vezi sa tim ko treba da preuzima igrace na tom delu terena sto je za posledicu imalo da su Barselonini igraci na 17-18 metara od gola imali dovoljno vremena da se nameste , pogledaju kome da dodaju loptu i to bez ikakvog pritiska...Sve u svemu jedna od najgorih partija MUTD ove godine.....Neka me neko demantuje minusima ako sve ovo sto sam napisao nije objektivno i tacno...
i jos samo u vezi komentara koji je poslao kako mi se cini neko iz Zagreba da je Vidic kriv za oba gola, totalna glupost,u oba slucaja Evra krivac,svako ko se malo razume u fudbal to shvata...

Johnny23

pre 12 godina

Cestitke Barsi. Mislim da svako od nas treba da bude zahvalan Bogu, sto ima priliku da gleda ovakav tim. Svaka cast. Ne pamtim Garincin i Peleov Brazil, ali mislim da je ovo fudbal veka. Hvala Barsa.

o shonesi

pre 12 godina

srbi,najgori smo na svetu,i kad imamo nekog dobrog medju nama,mi ga pljujemo,a spance,argentince i ostale nazivamo nasima....stvarno smo najgori

JAGY

pre 12 godina

Citam neke komentare i ne mogu da se zapitam da li je moguce da ima toliko negativnih komentara na racun sampiona evrope FK BARSELONE.Ako hocemo realno Mancester J. je izjednacio iz opsajda,mada je sudija u drugom poluvremenu mogo da svira penal za Mancester;u drugim segmentima igre Barsa je nadigrala Mancester,da nije Van de sar(jedan od najboljih golmana na svetu)odbranio suteve Barse rezultat bi bio vise nego ubedljiv.Sir A.Ferguson je izjavio posle utakmice da ih(Mancester j)niko nije tako nadigrao kao FK Barselona.Zakljucak je:da fk barselona igra najbolji fudbal na svetu i da je zasluzeno prvak evrope.

tomatomic

pre 12 godina

razmisljao sam da veceras navijam za Mancester zbog samo zbog Vidica,ali srce kaze drugacije,Barselona je ipak Barselona,sastavljena i ukomponovana da hara Evropom,zaista ne vidim ko moze da im parira u buducih 4-5 godina ako ostanu na okupu sa trenerom Gvardiolom,stvarno su mnogo mocni i jaki,igraju i atraktivno plus,svaka im cast.....

AcA

pre 12 godina

Navijam za Barsu pa zadnjih 15 godina i jako mi je drago sto su opet pokazali svima da su najbolji,uvek isti sistem igre,moderan napadcki fudbal...voleo bih samo da mogu da vidim Murinju izraz lica...
Messi opet objasnio,Xavi,Iniesta,D.Alves...to su najbolji igraci na svojim pozicijama...sve savrseno uklopljeno,prosto najbolji tim koji je ikada igrao fudbal .

Marko

pre 12 godina

Barsa je za klasu bolja od Mancestera,i to nije navijacko misljenje,to je realnost.Sve sto je uspelo Mancesteru je gol iz ofsajda,iz jednog jedinog suta u prvom pol.Jedino sto mi je nejasno je to da Mesi uzme loptu na 40m od gola,a niko ziv ga ne napada,vec ga cela odbrana Manc gleda.Veliki Vidic osim sto je katastrofalan u odbrani,celu utakmicu vraca loptu golmanu.Gigs,Skols,Sar sta oni traze na terenu protiv ovakve Barse.Taktika Mancestera "nula",kao i u proslom finalu,kad ih je Barsa isto zgazila i ponizila.

Ratko

pre 12 godina

E moj Fergusone pojma nemas taktiku da postavis. Igra ti Gigs a Nani ti sedi na klupi. Ostavio si veliku prazninu u odbrani kao i prosli put pa te je Ronaldo pljuvao. Ne mogu Vidic i Ferdinand sve sami sramoto jedna.

realnost...

pre 12 godina

Koliko god da mi je ogavno ponasanje fudbalera barselone i koliko god da su im sudije uvek naklonjene u veikim utakmicama jedno se ipak mora priznati: jaki su ko crna zemlja...igraju nezaustavljiv, a pritom i veoma atraktivan fudbal...veoma tesko ce neki tim imati ovako nezaustavljivu i ubedljivu igru...jedino Brazil mozda...nekada...i niko drugi...

This is Anfield

pre 12 godina

Samo me zanima kako bi ovi sto osudjuju Vidica I Gergusona,igrali i sastavili tim za mec protiv Barselone!??Mislim da je Mancester najblizi Barseloni,ali ovi su stvarno sa druge planete,i ne vidim ko im se moze suprostaviti narednih 5-6 godina kad Junajted veceras nije mogao!I zbog cega krivite Vidica kod prvog gola,kad je iza njega trebao biti Evra,a i Van der Sar je lose stajao,trebao je cuvati svoj ugao,jer bi Vidic blokirao da je Pedro sutirao u kontra ugao!!Ako Barsa nastavi sa ovakvom igrom bice i u Ligi Sampiona serija slicna ovoj Novakovoj :)

Boža

pre 12 godina

Najbolji igrač na svetu svih vremena po mnei je Dijego Armando Maradona. Za razliku od Pelea i Mesija, "El Pibe" je u ekipi imao mahom grupu građana, od koje mnoge danas ni Googleom ne možeš da pronađeš. Engleska liga je mnogo bolja od španske pre svega jer nema nameštanja i zato što možeš da gledaš i uživaš Bolton-Stouk, dok umireš od dosade na Santander-Malaga. Španska liga ima dva najbolja tima u Evropi. Barselona je najbolji tim svih vremena, bez dileme.

xxx

pre 12 godina

A vidic je ocigledno pojedincima nabio kompleks pa gledaju svaku priliku da ga napljuju..Pogotovo kosmije iz Hrvatske pa iz Humske. Ne zna se ko je gori.

Srećko

pre 12 godina

Vidić odličan u duelima, ali slab u pozicioniranju. Kod prvog gola je zaboravio na Pedra, kod drugog je propustio da izađe na Mesija. Ali nije ni on kriv u svakom slučaju bi im Barsa dala golove.

doktor

pre 12 godina

Zao mi je ovih koji pljuju nase sportiste! Tacno se vide da su usamljeni! Ceo svet ih hvali,ali oni nasli da pljuju.. Kao pokazuju nekakvu "dominaciju" ,"velicinu",navijaju za strance,a protiv svojih!

amater

pre 12 godina

Za ovu utakmicu, svaka čast, ali kad se sve sagleda, da su Arsenal izbacili uz pomoć sudija, da su Real izbacili uz pomoć UEFE, a takodje preko sudija, ništa posebno nisu prikazali, osim poseda lopte 350% na svakom meču, 586245 dodavanja!

rema89

pre 12 godina

e ali pazite mnogo se nerviram kada vidim da pojedinci smatraju barsu svojim klubom,da ne zivite mozda u spaniji znam da ima mnogo ljudi sto voli barsu ali kada kazu pregazili smi ih itd... nzm pfffffffffffffff

katalonac

pre 12 godina

smesni su ovi navijaci reala.sta se uopste javljaju.videli su vanzemaljski fudbal.za neku godinu barsa stize real u titulama kupa sampiona. barsa zakon:D

pepo

pre 12 godina

Rijetko komentarišem ali se moram javiti. Mislim da je ovu utakmicu izgubio Ferguson i srednji red MU. Mesari poput Kerika, parka, Valensije ipak ne mogu protv majstora kao št su Ćavi, Inijesta i dr., jer oni samo trče ,a ovi iz Barse trče i plus igraju odnosno znaju da igraju i to je razlika. Sledeće Gigs se nije vidio i trebao ga je izvesti na poluvremenu,Ćićarito prosto nevjerovatno čovek je odigrao katastrofa Nije mi jasno zašto Nani nije počeo, pa on je najbolji igrač MU ove sezone. Puštali su igrače Barse na 16-17 metara da rade šta hoće niko ih nije pokrivao i tako su izgubili utakmicu, dva šuta Mesija i Vilje. Mislim d vidić nije odugrao nešto posebno, ali n ije kriv ni za jedan gol možda kod drugog kada je možda mogao blokirati da nije sugerisao Evri da to učini, a inače Evra je kriv za prvi gol.
Ono što je kod Fergija interersantno sva četiri finala LŠ je taktiku postavio očajno, ali je dva puta uspio da uzme na čistu sreću, sjetite se finala sa Bajernom i penala sa Čelzijem, a sa ovakvim taktikama protiv Barse sa stvarno provalio.
Nikako se ne mogu oteti utisku da je MU mogao bviše večeras sa nekom boljom taktikom, ali šta da se radi, treba Vam dobar čpic za narednu sezonu i dva igrača sredine terena, Gigs penzija, Skols takođe.

Ergela

pre 12 godina

Ma, nešto mi je poznat ovaj pehar... čekaj, čekaj... deda Krle, možda? kapiten Sale, možda?
Ma, neeeeeeeeeeeeeee. Zna se ko je bio ŠAMPION EVROPE! I čije je ime ZAUVEK urezano u taj NAJVEĆI trofej.

cekajuci godoa

pre 12 godina

Cekam bas tu da se jave navijaci REALnog REALA, MU, silnog CELZIJA i ostali koji su pricali da Barsa namesta, da im se sve poklanja, da imaju protekciju, da nista svojom igrom nisu dobili. Cekam Godoa, ocigledno. Ako neko ima obraza da kaze da je Barsa sada neposteno dobila utakmicu, onda svaka cast. Erik Abidal, covek operisao rak jetre i igra 90 minuta. Mozda je to bila spanska serija samo. Mesi malo vuko loptu, ali vrhunski odigrao. Pedo i Vilja odradili svoje, Cavi i Inijesta odlicni.

SK

pre 12 godina

Vidicu kako ledja?Sreca tvoja postoji kosmodisk,kazu izgleda sasavo ali ledja vise ne bole:P:P:P...Mancester je farsa a Barsa je Barsa...hvala ti Mesi sto postojis i sto gledamo najbolju ekipu ikada pozdrav za sve mutinjovce,crknite od zlobe MESI I BARSA objasnili nocas ko je najbolji

PRIMERA je zakon

pre 12 godina

Barsa i realeliminisali sve engleske klubove( sem Celzija naravno).Srtvarno vam je ova PREMIJER liga zakoh, a Primera po vama je nula....Kad su igraliSrbi u Italiji Serija A vam je bila najjaca.Sada nekolicuinu njih igra na Ostrvu i odma je Premijer najcacaliga.Dal ste se mozda zapitali zasto ih nema u Spaniji, sem Lekica, naravno....hahahahah

ja

pre 12 godina

Prosto je neverovatno da je Valensija igrao kao da je u pitanju prijateljski mec, bez motivacije i zara!Ostatak srednjeg reda takodje je odigrao lose-najblaze receno!Rafael i Evra bez ucinka kao i Cicarito! Van Der Sar, Vidic i Ferdinand solidni ali daleko od odlicnih! Vejn Runi igrac koji svaku utakmicu bilo da je prijateljska ili finale LS igra do poslednjeg atoma snage je bio jedini na visini! Barselona je zasluzeno najbolji tim Evrope a ovu utakmicu je dobila jer je jednostavno mnogo bolji tim od junajteda!

Marijana

pre 12 godina

Čestitke i jednima i drugima!Za Manchester ovo je uspješna sezona,osvojili su titulu Engleske,trenutno najjače lige i došli do finala Lige šampiona.Svaka čast!A šta reći za Barcelonu-fantastična sezona.Sinoć su pokazali svu svoju raskoš i zasluženo slavili.Nadigrali su Manchester u potpunosti i pokazali da su trenutno najbolja ekipa.Inače,ne simpatišem ni jedne ni druge,navijam za Chelsea,ali kada je neko dobar jednostavno je dobar i zaslužuje pohvale.

djordjevic

pre 12 godina

Eto, domaci fubaleri, naucite nesto...Evo vam ekipe koja je STVARNO (za razliku od vas) ostecena za penal i gol u prvom poluvremenu i kolko ja bar vidim do sada uopste se ne dovodi u pitanje da li ce nastaviti utakmicu. Kad vec fudbalu ne mogu da vas nauce, ponasanju mozete sami sebe.

Mandrak

pre 12 godina

Ferguson ajde idi u penziju. Neverovatno da je ova ekipa mogla da igra u finalu. Neverovatno da je mogla da osvoji prvenstvo. Znas kakva je Barsa ekipa i opet si se otvori i ostavio Vidica samog da juri Mesija. Ovo se dobro i zavrsilo, mogla je petarda komotno da padne.

Objektivno

pre 12 godina

Kako su se ispalili Alex F.&co. Znači bili su totalno ubedjeni da Barsa neće pokušavati van 16m. Pep,Mesi,Villa iznenadiše M.U.!!

Alex

pre 12 godina

Fantastičan osećaj gledanja finala lige sampiona kada ne podržavaš ni jedan od timova. Odlična fudbalska predstava. Nadam se da će pravo za prenos lige sledece godine biti oduzet RTS-u, i tako doživljaj fudbala biti neprocenjiv! ;)

Dominator

pre 12 godina

PA GDE STE 'junajtedovci' !?
Kako sam juče tačno znao da će se desiti DESTRUKCIJA, čitajući vaše komentare tipa, 'vidara će ovo, vidara će ono, mančester će ovo, mančester će ono...'

Ljubiteljima Murinja,Arsenala i svima koji su palamudili o tome kako UEFA non stop podržava Barselonu, eto u najvažnijem meču nije dosuđen ofsajd na Barsinu štetu. Ali su uspeli da ih pregaze i pored toga.

Messi je radio šta je hteo, pa vi posle komentarišite kako nije zaslužio titulu najboljeg igrača i da ima neko bolji od njega.. Ne kaže džabe Aca da ga 'smatraju talentom kod nas'!

Mislio sam da ih je Barselona nadigrala 2009. ali ono je bio trening u odnosu na ovu utakmicu!

diskretni heroj

pre 12 godina

cinjenice:
-barsa najbolja na svetu
-aleks morao da proba kao murinjo sa interom i celzijem,ako je zeleo rezultat
-aleks nije hteo da proda obraz kukavickom igrom
-utd izgubio zbog lose taktike
-utd zbog lose taktike odigrao skoro pa kukavicki

trojka Djordjevica

pre 12 godina

Koji tunel je Messi prodao Nemanji. Ha ha Poslije od straha se bojao izlaziti na šut da ne ispadne smiješan i tako su primili drugi i treći. Bez obzira na to nisu imali šanse jer u vezi ne mogu parirati sa starim Gigiem (bez snage za presing) i netalentiranim Carrickom (bez ideje). Zna Fergi koliko bi mu značio Luka koji ima i jedno i drugo.
(superiorni, 28. maj 2011 23:32)

imas analizu utakmice na BBC-u, i tamo kazu da je Mesi lomio kicmu Ferdinandu, a to sto ste vi Kroasani cekali ovu utakmicu da likujete pa nista novo od vas, misevi su misevi.

dekiNS

pre 12 godina

Morate shvatiti da mora da se pukne kada se makar malo otvoriš protiv Barse...to je tako i sada se po ko zna koji put pokazalo da moraš da ih tučeš i da igraš na ivici incidenta, drugačije ne može...primer Intera iz prošle godine

Marko86

pre 12 godina

Barsa je zasluzeno pobedila,ali ne slazem se konstatacijom vecine da igra najlepsi fudbal nego najdominantniji,meni je iskreno dosadan ponarocito to ubijanje igre kada vode.Mnogo vece uzivanje gledati utakmice Lige Evrope,gde nema te taktike i gde nijanse odlucuju,posto su ekipe slicnog kvaliteta.

superiorni

pre 12 godina

Koji tunel je Messi prodao Nemanji. Ha ha Poslije od straha se bojao izlaziti na šut da ne ispadne smiješan i tako su primili drugi i treći. Bez obzira na to nisu imali šanse jer u vezi ne mogu parirati sa starim Gigiem (bez snage za presing) i netalentiranim Carrickom (bez ideje). Zna Fergi koliko bi mu značio Luka koji ima i jedno i drugo.

Giggsy

pre 12 godina

Sto se utakmice tice mislim da bi bila daleko zanimljivija da je sudijiski kriterijum bio normalan,al dobro znaju to Chleslea,Arsenal dva puta,Real i mnogi drugi,spanski mentalitet,nema ruznijeg,sve glumci...

Ivan

pre 12 godina

Vec drugi put SAF pogresnom taktikom gubi od Barse, mislim ne znaci ni da bi sigurno dobili da su igrali drugacije, ali ovako sigurno ne moze. Jos je ovog puta imao srece da je poluvreme zavrsio 1:1 i opet nista nije promenio u drugom. Murinjo je svima pokazao vise puta kako se igra protiv Barse. Presing i jako uz dosta trcanja pa ako prodje prodje. Mancester juce nije napravio posten faul do 60 minuta. I nema logike protiv Barse igrati sa 2 napadaca, ovaj mali meksikanac se nije ni video, i ne moze Nani da udje umesto beka, makar ne pre 85 minuta. Jednostavno Mancester nije toliko dobar da bi protiv Barse igrao na isti nacin kao protiv Blekpula.

Dunavski vetar

pre 12 godina

Pravi ljubitelji fudbala jednostavno moraju navijati za Barsu,igraju najlepse i najbolje, 7 igraca su iz njihove skole, i niko nikad ovako nije bio nadmocan, mozda jedino veliki Ajax,i da dodam jedan je Velibor Vasovic,intelektualac u svakom smislu, koji je u tom velikom Ajaxu uspeo da medju sve samim Holandjanima bude kapiten i digne pehar kupa sampiona,a Vaske svi znaju izasao je iz Partizanove fudbalske skole.

Srle

pre 12 godina

vidic veze nema. Jednostavan igrac za male utakmice. Na velikim nema ga nigde, tako protiv barse u dva finala i tako i protiv australije. A Xavi je heroji!

Srba

pre 12 godina

Videla Barsa kako Novak vari svoje protivnike pa i ona pocela da ga kopira :)
Gutali ih ko zmija zabu. ManUtd odigrao kao mi protiv Australije, ogromna rupa na sredini terena. Steta, a ponadao sam se da mogu nesto vise u drugom poluvremenu. Mislim da je vreme Fergusonu da ide u penziju.

milosMANutd

pre 12 godina

Barselona igra "nesto", svaka im cast... Al to nije fudbal po mom ukusu.
Smorim se uvek kad ih gledam, dodavanja po sredini, kruzenje kao u rukometu. Smoooor.

Ipak, cestitke za osvojenu Ligu Sampiona....Daleko od toga da je nisu zasluzili !!!

bobcha

pre 12 godina

Steta sto se ovako nije sudilo u polufinalu.

Sada kad se sve sabere i oduzme Barselona ima skor 3:3, posle kradja u polufinalu (Milan, Celzi i Real, svaka cast za igru u svim tim finalima, ali do finala je sve diskutabilno.

Sada kad se pogleda, Real je jedini igrao egal sa Barselonom 11:11 igraca.

Ponovilo se jos jednom, da nema pravde i Boga, pokradeni Milan, pokradeni Celzi, pokradeni Real, a u finalu Barsa dominantna

fraivan

pre 12 godina

Čestitam na pobedi navijačima Barselone, potpuno zaslužena pobeda u finalu.
ALI, kad se setim kako su došli do finala, shvatam da ga ne zaslužuju (pokraden i Real i Arsenal), isto kao ni ono 2009 (pokraden Čelzi), ni ono iz 2006 (pokraden Milan). Vidi se kao iz aviona da se ovaj tim forsira od strane Uefe, i stvarno mi je više smor gledati predstavu u kojoj unapred znaš kraj. Jedini ko može stati na put Barsi je Murinjo.

Ivan

pre 12 godina

Ova Barselona je najbolji klub SVIH VREMENA, a Mesi je prevazisao i najboljeg - Dijega Maradonu. Tek mu je 23 godine, a i ove sezone bice proglasen za najboljeg igraca Evrope, 3 puta uzastopno. To ni Maradona nije ostvario u svojoj blistavoj karijeri. Sto je Dzordan u kosarci to je Mesi u fudbalu, tesko ce se bolji od njega roditi.

nnn

pre 12 godina

Jeste Barsa bila bolja ali prokleto dosadan fudbal igraju. Jedna lopta napred pa dve nazad. Sem Mesija. On je pola ekipe. I sudija se uklopio u ceo oambijent. Pa od kada je remplovanje faul.
SAF je trebao u drugom plouvremenu da krene sa bunar taktikom. Ovi kepeci iz Barse se sto posto ne bi snašli. Ali šta je tu je , pehar ide oskarovcima iz Katalonije.

milosMANutd

pre 12 godina

Barselona igra "nesto", svaka im cast... Al to nije fudbal po mom ukusu.
Smorim se uvek kad ih gledam, dodavanja po sredini, kruzenje kao u rukometu. Smoooor.

Ipak, cestitke za osvojenu Ligu Sampiona....Daleko od toga da je nisu zasluzili !!!

o shonesi

pre 12 godina

van der sar je kriv za prva dva gola,nije pokrivao blizi ugao,a svega ovoga ne bi bilo da je celsi prosao u finale 2009-te kao sto je trebalo

mario

pre 12 godina

Svaka čast Barsi. Al opet kao i u svim mečevima unazad ko zna koliko, samo padaju na najmanji kontakt, valjaju se po pola sata. Stvarno dokle više sa tim foliranjem. Pa fudbal nije balet bre!

Predrag

pre 12 godina

Da li je moguće da Ferguson nije stavio "flaster" na Mesija, barem u drugom poluvremenu kad je video koliko slobode ima u prvom? Presing u odbrani bi spasao Mančester 3 gola. Kod sva tri gola da su igrac koji su imali loptu napadnuti Barsa ne bi dala golove. U svakom slucaju cestitke Barsi, bila je bolja ali prevashodno zbog lose taktike Mancestera.

evan

pre 12 godina

mancester je osvojio englesku ligu sa 9 poena razlike i onda dodje barca i taj najbolji tim navodno najbolje lige u potpunosti deklasira i ponizi u svakom segmentu igre kao sto taj macester radi recimo vulverhemptonu.

engleska liga moze biti bolja od spanske samo ako u spaniji zakonom zabrane da se igra fudbal. dzaba sve pare i medijska kampanja da navuku naivne gledaoce na svoju lopto-nabijacku fudbalo-ragbi ligu.
(guido, 29. maj 2011 04:07)

Engleska liga je bolja od španske jer ima bolje ekipe. Svaka čast za Barsu koja je ubedljivo najbolji tim na planeti, ali u Španiji je situacija Barsa > Real > svi ostali, dok je u Engleskoj Mančester, Čelzi, Arsenal > Totenhem, Mančester Siti > Liverpul > etc.

mario

pre 12 godina

Jedna stvar mi nije jasna. Kako to da Barsa igra najljepši fudbal na svijetu po njihovim simpatizerima, a dobar dio tih ljudi ne zna loptu da šutne (mislim na simpatizere)?

perke

pre 12 godina

Vidić ne može sam da drži odbranu...kod prvog gola na levoj strani nije bilo nikog...kod drugog gola onaj majmun nije istrčao na vreme da blokira Mesija, a u oba slučaja je Vidara pokušao da organizuje odbranu...Ali sem njega, Ferdinanda i Runija niko nije igrao, i to je fakat!
Barselona je stvarno najbolja, i to treba priznati, iako ih ne volim.
Žao mi je što zemljak nije podigao trofej, ali jednpstavno sam ne može...Junajtedu treba bar još tri igrača koji valjaju. Barselona ima Mesija, Vilju, Inijestu, Ćavija, koji su vanseriski i savršeni. Mančesteru trebaju tek igrači koji mogu da zatvore rupe za takve igrače.

Srbenda

pre 12 godina

Barsa jeste bolji tim ,ali zasto sudija nije dosudio penal za Mancseter i zasto se Mancesterovim igracima sve sviralo , ja kao navijac Liverpula sam zadovoljan jer Mancester ostaje na 3 titule prvaka Evrope ali moram da iznesem neke zamerke , ipak cestitke Barsi za osvojenu ligu sampiona.

mislilac

pre 12 godina

abidal se operisao pre nesto vise od mesec dana i to od raka jetre,a evo sada igra utakmicu 90 minuta,ma kod bilo kakvog specijaliste da je bio prosto je nemoguce da se za tako kratak period oporavi prirodnim putem,nesto mi tu smrdi mozda je i murnijo upravu kad kaze da se dopinguju,ne umanjujem ovim njihov uspeh nego sam samo prosto iznenadjen kako je uspeo da se oporavi za tako kratak period

mislilac

pre 12 godina

abidal se operisao pre nesto vise od mesec dana i to od raka jetre,a evo sada igra utakmicu 90 minuta,ma kod bilo kakvog specijaliste da je bio prosto je nemoguce da se za tako kratak period oporavi prirodnim putem,nesto mi tu smrdi mozda je i murnijo upravu kad kaze da se dopinguju,ne umanjujem ovim njihov uspeh nego sam samo prosto iznenadjen kako je uspeo da se oporavi za tako kratak period

united sampion

pre 12 godina

dakle stvarno ne mogu da verujem,dokle ce vise sudije TOLIKO navlaciti na barsu...jednostavno,oni su u tolikoj meri seckali utakmicu,da igraci mancestera jednostavno nisu mogli da dodju do svoje prepoznatljive pas igre...vidic me je razocarao,sada je svima jasno da ne zasluzuje kapitensku traku...najbolji igrac mancestera pored valensije je bio runi...sve u svemu,totalni anti-fudbal je vidjen veceras u kolevci istog...pozdrav svima

emanuelson

pre 12 godina

Ne vjerujem da ce Manchester odigrat bolje od Reala ... Ove godine 2 najbolja tima su Real i Barsa , Manchester je dosta iz njih i imao je lak put do finala , da mu je bio Real u polufinalu mislim da nebi prosao ... Jednostavno protiv Barselone se ne moze igrat , jos sad kad su kompletirali odbranu sa Abidalom to ce biti onaj prava igra koja je mozda nedostajala u nekim mecevima pred kraj sezone ... Manchesteru svaka cast kako je dosao do finala , mnogi bi voljeli da pobijedi ali ja mislim da kad Murinho 10 meceva uz zadnje 2 godine protiv Barse nije nasao kljuc , kako ce tek Ferguson koji je samo jednom igrao protiv njih ...
(emanuelson, 27. maj 2011 07:44

Da ne pisem nista posle ovoga ... Za momka (Prishtina) - Misli se na novu generaciju Barselone - Murinho je igrao protiv njih 4x sa Interom , i 5x sa Realom , dok Ferguson samo u filanlu 2009 ... poz

Милош

pre 12 godina

Нисте објавили да ли је неко поред мене погодио резултат финала Барцелона-Манчестер.

vegner,mourinjo&ferguson

pre 12 godina

barsa je prljav klub.kad je doslo do poslednjih 10 min onda krenulo previjanje,glumatanje i ostalo.zelim im od sveg srca da propadnu kao klub u sto skorijoj buducnosti.a o namestanju meceva necu ni da pricam....a tek o ulizivanju platiniju i ostaloj sviti....

amater

pre 12 godina

Za ovu utakmicu, svaka čast, ali kad se sve sagleda, da su Arsenal izbacili uz pomoć sudija, da su Real izbacili uz pomoć UEFE, a takodje preko sudija, ništa posebno nisu prikazali, osim poseda lopte 350% na svakom meču, 586245 dodavanja!

robert

pre 12 godina

Barsa demonstrira kako se igra ovaj manchester je ekipa penzionera gigsa,van der sara nisu uopste ni zasluzili da dodju u finale uvijek se provuku al dosli su do prepreke preko koje se ne mogu provuci.Mas que un a club

united sampion

pre 12 godina

dakle stvarno ne mogu da verujem,dokle ce vise sudije TOLIKO navlaciti na barsu...jednostavno,oni su u tolikoj meri seckali utakmicu,da igraci mancestera jednostavno nisu mogli da dodju do svoje prepoznatljive pas igre...vidic me je razocarao,sada je svima jasno da ne zasluzuje kapitensku traku...najbolji igrac mancestera pored valensije je bio runi...sve u svemu,totalni anti-fudbal je vidjen veceras u kolevci istog...pozdrav svima

Giggsy

pre 12 godina

Sto se utakmice tice mislim da bi bila daleko zanimljivija da je sudijiski kriterijum bio normalan,al dobro znaju to Chleslea,Arsenal dva puta,Real i mnogi drugi,spanski mentalitet,nema ruznijeg,sve glumci...

bobcha

pre 12 godina

Steta sto se ovako nije sudilo u polufinalu.

Sada kad se sve sabere i oduzme Barselona ima skor 3:3, posle kradja u polufinalu (Milan, Celzi i Real, svaka cast za igru u svim tim finalima, ali do finala je sve diskutabilno.

Sada kad se pogleda, Real je jedini igrao egal sa Barselonom 11:11 igraca.

Ponovilo se jos jednom, da nema pravde i Boga, pokradeni Milan, pokradeni Celzi, pokradeni Real, a u finalu Barsa dominantna

mario

pre 12 godina

Svaka čast Barsi. Al opet kao i u svim mečevima unazad ko zna koliko, samo padaju na najmanji kontakt, valjaju se po pola sata. Stvarno dokle više sa tim foliranjem. Pa fudbal nije balet bre!

nnn

pre 12 godina

Jeste Barsa bila bolja ali prokleto dosadan fudbal igraju. Jedna lopta napred pa dve nazad. Sem Mesija. On je pola ekipe. I sudija se uklopio u ceo oambijent. Pa od kada je remplovanje faul.
SAF je trebao u drugom plouvremenu da krene sa bunar taktikom. Ovi kepeci iz Barse se sto posto ne bi snašli. Ali šta je tu je , pehar ide oskarovcima iz Katalonije.

fraivan

pre 12 godina

Čestitam na pobedi navijačima Barselone, potpuno zaslužena pobeda u finalu.
ALI, kad se setim kako su došli do finala, shvatam da ga ne zaslužuju (pokraden i Real i Arsenal), isto kao ni ono 2009 (pokraden Čelzi), ni ono iz 2006 (pokraden Milan). Vidi se kao iz aviona da se ovaj tim forsira od strane Uefe, i stvarno mi je više smor gledati predstavu u kojoj unapred znaš kraj. Jedini ko može stati na put Barsi je Murinjo.

mario

pre 12 godina

Jedna stvar mi nije jasna. Kako to da Barsa igra najljepši fudbal na svijetu po njihovim simpatizerima, a dobar dio tih ljudi ne zna loptu da šutne (mislim na simpatizere)?

Srbenda

pre 12 godina

Barsa jeste bolji tim ,ali zasto sudija nije dosudio penal za Mancseter i zasto se Mancesterovim igracima sve sviralo , ja kao navijac Liverpula sam zadovoljan jer Mancester ostaje na 3 titule prvaka Evrope ali moram da iznesem neke zamerke , ipak cestitke Barsi za osvojenu ligu sampiona.

Srle

pre 12 godina

vidic veze nema. Jednostavan igrac za male utakmice. Na velikim nema ga nigde, tako protiv barse u dva finala i tako i protiv australije. A Xavi je heroji!

Marko86

pre 12 godina

Barsa je zasluzeno pobedila,ali ne slazem se konstatacijom vecine da igra najlepsi fudbal nego najdominantniji,meni je iskreno dosadan ponarocito to ubijanje igre kada vode.Mnogo vece uzivanje gledati utakmice Lige Evrope,gde nema te taktike i gde nijanse odlucuju,posto su ekipe slicnog kvaliteta.

veliki strumf

pre 12 godina

30. minut.
Barsa im popi mozak! Kakva kontrola lopte, dodavanja, driblinzi... Mancester ne moze da makne! Vidic drzi ne samo celu odbranu, vec i ceo tim, ali ne moze sve sam. Kod gola nista nije mogao!

MM

pre 12 godina

Gde ste smekeri, navijaci MU, gde ste hejteri farselone, glumaca, foliranta? Gde je Vidara i njegov zid, gde je taj veliki Mancester koji ce isprasiti Barselonu?
Uzivajte u ovom momentu, gledate najbolji tim ikada: BARSELONU!

Ergela

pre 12 godina

Ma, nešto mi je poznat ovaj pehar... čekaj, čekaj... deda Krle, možda? kapiten Sale, možda?
Ma, neeeeeeeeeeeeeee. Zna se ko je bio ŠAMPION EVROPE! I čije je ime ZAUVEK urezano u taj NAJVEĆI trofej.

ko to tamo peva

pre 12 godina

''I ko sad kaze da Messi nije najbolji igrac svih vremena?
(denisinho, 29. maj 2011 00:43)''
Onaj ko ima više od 15 godina i koji je gledao i neke druge, mnogo veće igrače.

Kol

pre 12 godina

Au kakva utakmica i kakav fudbal svaka cast i jednoj i drugoj ekipi za prvo poluvreme nadam se da ce i drugo biti takvo i naravno pobedi Junajteda!

nek' pobedi bolji

pre 12 godina

Da li je Barselona ostecena 2 puta u prvom poluvremenu?Igra rukom i nije sviran penal.Pre gola prvo nije sviran faul posle izvedenog auta,zatim ofsajd.Ovo pitam "strucnjake" i "realne" simpatizere murinjovog lika i dela.

Inace dobra utakmica i dobro je da je Mancester izjednacio.Ocekujemo dobro drugo poluvreme.

Bole

pre 12 godina

Odlični su, ali me malo nervira to preterivanje na račun Barselone. Toliko ih hvale, kao da niko pre njih nikada fudbal nije igrao. Treba reći da su najubedljiviji klub zadnjih godina, odati priznanje, to svakako. Ali nekako mi se čini kao da se omalovažavaju uspesi Ajaksa sa Krojfom, Neskensom, Kajzerom; Liverpula sa Kigenom, Daglišem i Mekdermotom; Milana sa Van Bastenom, Rajkardom, Gulitom. Svaka čast i Mesiju, ali više su impresionirale igre Ronaldinja iz najboljih dana. Da ne spominjemo Maradonu, Zidana, Ronalda...
Znači polako ljudi, nije fudbal nastao u Barseloni u XXI veku.

mislilac

pre 12 godina

abidal se operisao pre nesto vise od mesec dana i to od raka jetre,a evo sada igra utakmicu 90 minuta,ma kod bilo kakvog specijaliste da je bio prosto je nemoguce da se za tako kratak period oporavi prirodnim putem,nesto mi tu smrdi mozda je i murnijo upravu kad kaze da se dopinguju,ne umanjujem ovim njihov uspeh nego sam samo prosto iznenadjen kako je uspeo da se oporavi za tako kratak period

superiorni

pre 12 godina

Koji tunel je Messi prodao Nemanji. Ha ha Poslije od straha se bojao izlaziti na šut da ne ispadne smiješan i tako su primili drugi i treći. Bez obzira na to nisu imali šanse jer u vezi ne mogu parirati sa starim Gigiem (bez snage za presing) i netalentiranim Carrickom (bez ideje). Zna Fergi koliko bi mu značio Luka koji ima i jedno i drugo.

evan

pre 12 godina

mancester je osvojio englesku ligu sa 9 poena razlike i onda dodje barca i taj najbolji tim navodno najbolje lige u potpunosti deklasira i ponizi u svakom segmentu igre kao sto taj macester radi recimo vulverhemptonu.

engleska liga moze biti bolja od spanske samo ako u spaniji zakonom zabrane da se igra fudbal. dzaba sve pare i medijska kampanja da navuku naivne gledaoce na svoju lopto-nabijacku fudbalo-ragbi ligu.
(guido, 29. maj 2011 04:07)

Engleska liga je bolja od španske jer ima bolje ekipe. Svaka čast za Barsu koja je ubedljivo najbolji tim na planeti, ali u Španiji je situacija Barsa > Real > svi ostali, dok je u Engleskoj Mančester, Čelzi, Arsenal > Totenhem, Mančester Siti > Liverpul > etc.

F@l@ng@

pre 12 godina

Da je onaj pozer Murinjo bio u finalu, igrao bi na 0:0 i smarao bi nas 90 min. Ah da, Vidara ima da zaustavi Barsu, kad bi se zezali.Mozete samo da je mrzite, al oni igraju najlepsi fudbal od kada je izmisljena ova igra !!!

40+

pre 12 godina

Ma, nešto mi je poznat ovaj pehar... čekaj, čekaj... deda Krle, možda? kapiten Sale, možda?
Ma, neee…ee . Zna se ko je bio ŠAMPION EVROPE! I čije je ime ZAUVEK urezano u taj NAJVEĆI trofej.
(Ergela, 28. maj 2011 23:08)

E secam se te utakmice. Ista kao ova veceras..al zamalo..
E moj History channel, samo sam se pitao koji ce da odvali neko uporedjenje sa onom dekadencijom iz '91.

milosMANutd

pre 12 godina

Barselona igra "nesto", svaka im cast... Al to nije fudbal po mom ukusu.
Smorim se uvek kad ih gledam, dodavanja po sredini, kruzenje kao u rukometu. Smoooor.

Ipak, cestitke za osvojenu Ligu Sampiona....Daleko od toga da je nisu zasluzili !!!

mislilac

pre 12 godina

abidal se operisao pre nesto vise od mesec dana i to od raka jetre,a evo sada igra utakmicu 90 minuta,ma kod bilo kakvog specijaliste da je bio prosto je nemoguce da se za tako kratak period oporavi prirodnim putem,nesto mi tu smrdi mozda je i murnijo upravu kad kaze da se dopinguju,ne umanjujem ovim njihov uspeh nego sam samo prosto iznenadjen kako je uspeo da se oporavi za tako kratak period

rema89

pre 12 godina

e ali pazite mnogo se nerviram kada vidim da pojedinci smatraju barsu svojim klubom,da ne zivite mozda u spaniji znam da ima mnogo ljudi sto voli barsu ali kada kazu pregazili smi ih itd... nzm pfffffffffffffff

Ratko

pre 12 godina

E moj Fergusone pojma nemas taktiku da postavis. Igra ti Gigs a Nani ti sedi na klupi. Ostavio si veliku prazninu u odbrani kao i prosli put pa te je Ronaldo pljuvao. Ne mogu Vidic i Ferdinand sve sami sramoto jedna.

thesine

pre 12 godina

Daj recite Vidiću i Evri da je utakmica završila ;)

Messi im platio ringišpil za samo 90 minuta, a oni još zuje po stadionu ;)

Vidi se ko je momčad, na kraju dali kapetansku vrpcu ERICU ABIDALU, da čovjek podigne pehar, potez večeri ;)

mes que un club

koju ste utakmicu vi gledali? :D

pre 12 godina

eee moji poznavaoci fudbala...Vidic kriv za prvi gol? kako da ne...Cista krivica Evre koji je krenuo u sredino i ostavio Vidica da pokriva 2 igraca...Da nije bilo Nemanje, bilo bi 5-6 golova u mrezi Mancestera.

o shonesi

pre 12 godina

van der sar je kriv za prva dva gola,nije pokrivao blizi ugao,a svega ovoga ne bi bilo da je celsi prosao u finale 2009-te kao sto je trebalo

xxx

pre 12 godina

A vidic je ocigledno pojedincima nabio kompleks pa gledaju svaku priliku da ga napljuju..Pogotovo kosmije iz Hrvatske pa iz Humske. Ne zna se ko je gori.

Dunavski vetar

pre 12 godina

Pravi ljubitelji fudbala jednostavno moraju navijati za Barsu,igraju najlepse i najbolje, 7 igraca su iz njihove skole, i niko nikad ovako nije bio nadmocan, mozda jedino veliki Ajax,i da dodam jedan je Velibor Vasovic,intelektualac u svakom smislu, koji je u tom velikom Ajaxu uspeo da medju sve samim Holandjanima bude kapiten i digne pehar kupa sampiona,a Vaske svi znaju izasao je iz Partizanove fudbalske skole.

guido

pre 12 godina

mancester je osvojio englesku ligu sa 9 poena razlike i onda dodje barca i taj najbolji tim navodno najbolje lige u potpunosti deklasira i ponizi u svakom segmentu igre kao sto taj macester radi recimo vulverhemptonu.

engleska liga moze biti bolja od spanske samo ako u spaniji zakonom zabrane da se igra fudbal. dzaba sve pare i medijska kampanja da navuku naivne gledaoce na svoju lopto-nabijacku fudbalo-ragbi ligu.

Bane

pre 12 godina

Svi vi koji prozivate Vidića, bolje razmislite par puta pre nego što počnete nešto da lupate. Vidić nije kriv ni za jedan gol, krivica je kolektivna kod svih golova. A ljudi koji su mnogo stručniji od svih nas zajedno tvrde da je Vidić najbolji štoper na svetu, a po meni je on to i pokazao večeras sa nekoliko fenomenalnih reakcija.
Najveće razočarenje finala po meni je Ferguson. Koncepcija mu je pala u vodu za 10 minuta, a očigledno je ekipu izveo na teren bez plana B. Ne mogu da verujem da je toliko loše spremio odbranu protiv Barselone, ekipe koja će sigurno u ovakvoj utakmici dominirati i napadati određeno vreme. Barsa napada sa 8-10 igrača, i svi znaju da dodaju, trče, driblaju i šutnu, i niko nema striktno definisano poziciju, već se svi kreću po celom terenu i ubacuju na sve strane. Protiv takve ekipe odbranu mora da igra CEO TIM, a ne samo Vidić i Ferdinand. Svaki pojedinac je morao da odradi svoj deo posla u odbrani, komunikacija i preuzimanja su morala biti mnogo bolja, kretanje, pokrivanje prostora i mnogi drugi faktori, a škripalo je na sve strane. Za to je, po meni, kriv Ferguson.
Ako je za utehu, ne postoji tim na svetu čija je odbrana uspela da u potpunosti zaustavi Barselonu, koja je u ovom trenutku stvarno najbolja. I nema igrača kome Mesi u nekoj situaciji nije slomio kičmu, zato o'ladite sa prozivkama na Vidin račun, on je ipak najbolji štoper na svetu! ;)

SK

pre 12 godina

Vidicu kako ledja?Sreca tvoja postoji kosmodisk,kazu izgleda sasavo ali ledja vise ne bole:P:P:P...Mancester je farsa a Barsa je Barsa...hvala ti Mesi sto postojis i sto gledamo najbolju ekipu ikada pozdrav za sve mutinjovce,crknite od zlobe MESI I BARSA objasnili nocas ko je najbolji

Srećko

pre 12 godina

Vidić odličan u duelima, ali slab u pozicioniranju. Kod prvog gola je zaboravio na Pedra, kod drugog je propustio da izađe na Mesija. Ali nije ni on kriv u svakom slučaju bi im Barsa dala golove.

BarcaBoy

pre 12 godina

Toliko o MAN UTD..? Realno gledano nisu oni zasluzeno dosli do finala..realno samo realno..pogledajte protivnike i sve vam se javlja..A ono da barsa ne bi mogla u premijer ligi..Pa ljudi moji..arsenal,man utd,celsi..koga cete jos? mozda stouk city??
Barca bolja dosta dosta bolja u vecem delu meca..moglo je biti i vise ..

VISCA BARCA

Boža

pre 12 godina

Najbolji igrač na svetu svih vremena po mnei je Dijego Armando Maradona. Za razliku od Pelea i Mesija, "El Pibe" je u ekipi imao mahom grupu građana, od koje mnoge danas ni Googleom ne možeš da pronađeš. Engleska liga je mnogo bolja od španske pre svega jer nema nameštanja i zato što možeš da gledaš i uživaš Bolton-Stouk, dok umireš od dosade na Santander-Malaga. Španska liga ima dva najbolja tima u Evropi. Barselona je najbolji tim svih vremena, bez dileme.

arconada

pre 12 godina

Postovani Gospodine SAF,
Nemanja Vidic, E.V. Sar i Wayne Rooney nisu zasluzili da se blamiraju zbog fudbalskih diletanata poput Parka i Valencie.
Poslednji je momenat za penziju.

o shonesi

pre 12 godina

srbi,najgori smo na svetu,i kad imamo nekog dobrog medju nama,mi ga pljujemo,a spance,argentince i ostale nazivamo nasima....stvarno smo najgori

nekoizmase

pre 12 godina

Barsa zasluzeno osvojila... Mislim da je Ferguson pogresio sa izborom igraca. Vidic NIJE kriv ni za jedan gol Barselone: Kod prvog je Evra ispao i ostavio ogroman prostor, kod drugog Evra ponovo kasni a igraci sredine stoje u mestu. A pogledajte samo kompleksase iz 'susjedne' nam drzave: Ne gledaju utakmicu vec Vidica... ahahahaha, kako mi je drago sto im je nabio toliki kompleks!:D

p.s Kad ce Lukica u Barsu? hahahaha

zz

pre 12 godina

vidic previse ispada,kriv je za prvi gol jer mu je pedro iza leda pobjegao,skoro pao i drugi gol kada je messi presao vidica!!
(z15, 28. maj 2011 21:46)

Vidic je pre prvog gola Barse spasao nekoliko sigurnih golova, a kod prvog je Evra otisao u sredinu i ostavio Pedra, kod drugog gola Vidic stoji ne dira loptu da ne bi prevario golmana, sta si ti gledao?

Tozovac

pre 12 godina

Ovu utakmicu je odlučio "suvi" individualni kvalitet koji je na strani Barselone. Pobedio je sistem stvaranja igrača nad sistemom kupovine igrača. Pobedio je fudbal i najbolja ekipa u njegovoj istoriji. Utakmica je bila sjajna, otvorena, a Barselonina igra rapsodija. "Mes que un club".

Predrag

pre 12 godina

Da li je moguće da Ferguson nije stavio "flaster" na Mesija, barem u drugom poluvremenu kad je video koliko slobode ima u prvom? Presing u odbrani bi spasao Mančester 3 gola. Kod sva tri gola da su igrac koji su imali loptu napadnuti Barsa ne bi dala golove. U svakom slucaju cestitke Barsi, bila je bolja ali prevashodno zbog lose taktike Mancestera.

Marko

pre 12 godina

Barsa je za klasu bolja od Mancestera,i to nije navijacko misljenje,to je realnost.Sve sto je uspelo Mancesteru je gol iz ofsajda,iz jednog jedinog suta u prvom pol.Jedino sto mi je nejasno je to da Mesi uzme loptu na 40m od gola,a niko ziv ga ne napada,vec ga cela odbrana Manc gleda.Veliki Vidic osim sto je katastrofalan u odbrani,celu utakmicu vraca loptu golmanu.Gigs,Skols,Sar sta oni traze na terenu protiv ovakve Barse.Taktika Mancestera "nula",kao i u proslom finalu,kad ih je Barsa isto zgazila i ponizila.

doca

pre 12 godina

vise nije zanimljivo posle pet minuta sam znao da je gotovo postade nezanimljivo gledati ligu sampiona,upropastice fudbal ko sto je sumaher f1,niko je nece gledati kad se zna pobednik

vlajzi

pre 12 godina

Neka se ne brinu navijaci Barse sudice sudija penal u 86 min.
(vlade, 28. maj 2011 21:43)

izvini sto nemas pojma!
Barsa definitivno nije tim sa ove planete! Predlazem da od sledece sezone Barsi daju odmah sve trofeje, a ostali nek se bore za druga mesta!

Mare

pre 12 godina

vidic previse ispada,kriv je za prvi gol jer mu je pedro iza leda pobjegao,skoro pao i drugi gol kada je messi presao vidica!!
(z15, 28. maj 2011 21:46)

Brate aj molim te priznaj da nisi gledao da te ne bi prozivao....
Sinko da nije Vidica bilo barsa bi dala jos toliko.... On nije ispadao nego nije znao sta vise da pokriva.... A kod drugog gola Messi nije uopste presao Vidica bio je ispred njega sve vreme......

Mare

pre 12 godina

vidić rupetina! pojma nema!
(Laki Bor P.F.C., 28. maj 2011 23:49)

Rupetina ti je u glavi!!!!
A ko uklizao Mesiju kada je bio sam ispred gola?
Ko skakao pozadi?
Ko najvise spasio junajted?
E moj ti, da nesto znas o fudbalu ovo sigurno ne bi rekao....

Srba

pre 12 godina

Videla Barsa kako Novak vari svoje protivnike pa i ona pocela da ga kopira :)
Gutali ih ko zmija zabu. ManUtd odigrao kao mi protiv Australije, ogromna rupa na sredini terena. Steta, a ponadao sam se da mogu nesto vise u drugom poluvremenu. Mislim da je vreme Fergusonu da ide u penziju.

krojf

pre 12 godina

kakvu su srecu imali do finala, tek sad se videlo, a kako Alves voza Gigsa, mozes ti engleske bandere da driblas, a protiv brazilskog beka ne znas gde si, nema veze pobedice Mancester u revansu...a nema revansa, e u ....

milosMANutd

pre 12 godina

Barselona igra "nesto", svaka im cast... Al to nije fudbal po mom ukusu.
Smorim se uvek kad ih gledam, dodavanja po sredini, kruzenje kao u rukometu. Smoooor.

Ipak, cestitke za osvojenu Ligu Sampiona....Daleko od toga da je nisu zasluzili !!!

doktor

pre 12 godina

Zao mi je ovih koji pljuju nase sportiste! Tacno se vide da su usamljeni! Ceo svet ih hvali,ali oni nasli da pljuju.. Kao pokazuju nekakvu "dominaciju" ,"velicinu",navijaju za strance,a protiv svojih!

Andrea

pre 12 godina

Barso..ulepsa mi ovo kisno vece!:)definitivno najbolji tim u istoriji fudbala,ne posustaje ni kada je sve osvojila,uvek daje maximum..Cestitam,svaka cast!!!

Paks

pre 12 godina

Najbolji tim svih vremena! Barselona je duplo jaca od Mancester U. Za ovako ubedljiv poraz najveci krivac je Aleks Ferguson koji je opet napravio taktiku da napada i da mu sve bude otvoreno. Nije Murinjo glup kada postavi onaku mesarsku taktiku. Hocete da gledate lepotu fudbala? Eto vam lepote a Mancester gubi vec drugo finale.

Johnny23

pre 12 godina

Cestitke Barsi. Mislim da svako od nas treba da bude zahvalan Bogu, sto ima priliku da gleda ovakav tim. Svaka cast. Ne pamtim Garincin i Peleov Brazil, ali mislim da je ovo fudbal veka. Hvala Barsa.

djordjevic

pre 12 godina

Eto, domaci fubaleri, naucite nesto...Evo vam ekipe koja je STVARNO (za razliku od vas) ostecena za penal i gol u prvom poluvremenu i kolko ja bar vidim do sada uopste se ne dovodi u pitanje da li ce nastaviti utakmicu. Kad vec fudbalu ne mogu da vas nauce, ponasanju mozete sami sebe.

I opet ta barselona

pre 12 godina

Zasluzena pobeda Barselone, bili su puno bolji , katastrofalna taktika Fergusona , Barselonini igraci konstantno bez ikakvog pritiska , na 17 - 18 metara od gola totalna konfuzija u vezi sa tim ko treba da preuzima igrace na tom delu terena sto je za posledicu imalo da su Barselonini igraci na 17-18 metara od gola imali dovoljno vremena da se nameste , pogledaju kome da dodaju loptu i to bez ikakvog pritiska...Sve u svemu jedna od najgorih partija MUTD ove godine.....Neka me neko demantuje minusima ako sve ovo sto sam napisao nije objektivno i tacno...
i jos samo u vezi komentara koji je poslao kako mi se cini neko iz Zagreba da je Vidic kriv za oba gola, totalna glupost,u oba slucaja Evra krivac,svako ko se malo razume u fudbal to shvata...

didi

pre 12 godina

Čestitke Sir Alexu i igračima Mančestera zato što su pošteno igrali fudbal, za razliku od taktičara Murinja i fudbalera Reala. Videlo se da im Ferguson nije dao zadatak da biju i vuku Barselonine igrače sa i bez lopte. Samo se Valensija malo u tome istakao i dobro je prošao samo sa jednim žutim kartonom. A i Barsini igrači su bili mnogo bolji, pokazali su da kad sa druge strane nisu batinaši onda ni oni nemaju potrebe da prekomerno padaju i napadaju sudiju.

IvanZG

pre 12 godina

Sjedim u kafiću u Zagrebu i gledam utakmicu s prijateljem. Od desetak ljudi ja jedini navijam za Barcu... Svi se snuždili nakon Barcinih golova, a ja ne vjerujem kako netko može više voljeti ManUtd od Barcelone. Barcelona igra apsolutno najbolji, najefikasniji, najdominantniji nogomet (fudbal...ili kako vam drago) svih vremena. Igra upravo onako kako se nogomet i treba igrati, od prve, sa neviđenim automatizmom, brzo, maštovito...Ali još važnije od toga, Barcelona je stvorila te igrače. Valdes, Puyol, Pique, Xavi, Iniesta, Busquets, Pedro i Messi (da i Messi!) su prošli Barcinu "La Masiu", a oni su nositelji igre. MnUtd ima tek nekoliko Engleza i niti jedan od njih nije proizvod njihove škole...niti Rooney, niti Ferdinand, niti Carrick nisu izvorno njihovi igrači već su kao već gotovi stigli k njima. Jedino od važnijih igrača to su Giggs i Scholes koji su ionako već za penziju. Barcelona je pravi klub od temelja, tj. omladinske škole pa sve do seniorske ekipe koju u velikoj većini i čine upravo igrači proizašli iz "La Masije". ManUtd, Chelsea ili Real su instant klubovi koji misle kupovinom "zvijezda" stvoriti ekipu. Međutim u Barci su mudriji i uostalom taj automatizam koji oni imaju u igri velikim djelom mogu zahvaliti tome što se ti igrači od malih nogu uče prepoznatljivom Barcinom stilu igre. Razumijem vas u Srbiji da ste zbog Vidića možda malo bliži Manchesteru, ali ove moje u Zagrebu apsolutno ne kužim.

plavi

pre 12 godina

onako smekerski kamerman prikazuje fergija pri rezultatu od 3-1 a on se onako podbocio bradu na ruku i razmislja: blago nama kad nismo real, pa da moramo svako takmicenje sa barcom da igramo, pa i imamo neke sanse da osvojimo nesto....
p.p. pozz vas messi.......decko kao na trenungu....mislim da cu sinu dati ime messi...posle ovoga i ono sto je realu uradio kod drugog gola

Neutron

pre 12 godina

Jedino mi je zao Vidre, sto nije digao pehar. Samo mi je toga zao. A neopisivo sam srecan sto su Englezi izgubili. Dali su gol iz ofsajda, primili (za sada, nije jos kraj) tri, a mogli su ladno, da budem bas realan, da popiju jos dva. 5-0 bi bio realan rezultat po svemu prikazanom. Vidra nije odgovoran ni za jedan gol, inace. Razlika u kvalitetu je nebo/zenlja. Ovo uopste ne moze da se poredi. Klinci u Srbiji, gledajte i ucite od Spanaca kako se igra fudbal, ne od Engleza, ako stvarno hocete da naucite o fubalskom umecu. Vidro, seli se u Spaniju, molim te. Idi iz ludog ostrva, osvajaj titule i zivi zivot.

F@l@ng@

pre 12 godina

Da je onaj pozer Murinjo bio u finalu, igrao bi na 0:0 i smarao bi nas 90 min. Ah da, Vidara ima da zaustavi Barsu, kad bi se zezali.Mozete samo da je mrzite, al oni igraju najlepsi fudbal od kada je izmisljena ova igra !!!

PRIMERA je zakon

pre 12 godina

Barsa i realeliminisali sve engleske klubove( sem Celzija naravno).Srtvarno vam je ova PREMIJER liga zakoh, a Primera po vama je nula....Kad su igraliSrbi u Italiji Serija A vam je bila najjaca.Sada nekolicuinu njih igra na Ostrvu i odma je Premijer najcacaliga.Dal ste se mozda zapitali zasto ih nema u Spaniji, sem Lekica, naravno....hahahahah

This is Anfield

pre 12 godina

Samo me zanima kako bi ovi sto osudjuju Vidica I Gergusona,igrali i sastavili tim za mec protiv Barselone!??Mislim da je Mancester najblizi Barseloni,ali ovi su stvarno sa druge planete,i ne vidim ko im se moze suprostaviti narednih 5-6 godina kad Junajted veceras nije mogao!I zbog cega krivite Vidica kod prvog gola,kad je iza njega trebao biti Evra,a i Van der Sar je lose stajao,trebao je cuvati svoj ugao,jer bi Vidic blokirao da je Pedro sutirao u kontra ugao!!Ako Barsa nastavi sa ovakvom igrom bice i u Ligi Sampiona serija slicna ovoj Novakovoj :)

Ranke

pre 12 godina

Jedina ekipa koja je mogla da se suprodstavi Barsi u poslednjih 5-6 godina je Chelsea.
Ne treba kriviti samo Vidica za prvi go, sta je Evra radio?

Mario Bros

pre 12 godina

Kao sto sam napisao prosle nedelje. Mesi Leo, djavole pojeo! Jako mi je drago da je Barsa nabila Mancester i to sa impresivnom statistikom. Nema sta da se ljute, i taj jedan gol je bio iz ofsajda. Barcelooooonnnnaaa!

Floro Flores

pre 12 godina

Svaka cast ekipi koja igra najbolji fudbal u istoriji! Cestitke i Vidicu koji trpi papke iz veznog reda! SAF,kupuj vezni red,zrtva si poverenja u one koji ne mogu vise!!!!!

NNN

pre 12 godina

Zasluženo
Evra je nekoliko puta ispao iz igre kao neki rekreativac, ubedljivo najgori na terenu!
Valensija se sve vreme okretao oko sebe, očaj.
Gigs prilično neprimetan.
Čičarito potpuno van igre!
Nani prvi kontakt s loptom i kiks za 3. gol.
Van der Sar isključivi krivac za 2. gol, mada je dobro branio.
Runi se borio kao lav.
Vidić realno najboji u MU i Ferdinand skroz zadovoljavajuće, ali nedovoljno da se odbrane.
Od Parka sam očekivao mnogo više, Kerik nikakav.
Jako interesantan i hrabar pristup Mančestera u odbrani, da se brani isključivo prostor, ali neuspeo zbog konstantnog ispadanja Evra i dva kiksa u 2. poluvremenu koja su odlučila utakmicu.
Mesi se jako trudio da izvlači odbranu i pravi rupe, ali ga je Vidić dobro ispratio. Ferdinand takođe nije nasedao.
1. gol Barse je majstorija Xavija.
gol Mančestera posledica pritiska na odbranu koja je odigrala tanko.
2. gol posledica drskosti i genijalnosti Mesija, ali pre svega golmanov gol.
3. gol kiks Nanija i majstorija Vilje.
Sredina Mančestera izgubila utakmicu.
Barsa puno bolja, ali gol šanse posledice grešaka uglavnom iskusnog Evre.
Puno jakog tempa naročito u 1. poluvremenu (Barsa kad je povela stala na loptu), pobedili bi 1. tim Jelen Super Lige sa 10:0 (ustvari po želji) :P

doktor

pre 12 godina

BARCA svet za sebe! SAF neka kupi 3 vezna,a ne da ima poverenje u istrosene igrace! Neke boli(znamo koga)sto je Vida kapiten i neka boli... Gde je Evra kod prvog,koji cuva tu stranu? Gde je vezni na Messija? CESTITAM BARSELONI!!!!!!

Shankly

pre 12 godina

@djordjevic - porediti finale LS i onu prevaru od naseg kupa je u najmanju ruku glupo, ako ne i bezobrazno. A Barca veceras savrseno odigrala. Svaka cast. Xavi apsolutno igrac utakmice. Steta za Vidica, ali da je drugacije, pored ovakve Barselone, ne bi bilo fer.

realnost...

pre 12 godina

Koliko god da mi je ogavno ponasanje fudbalera barselone i koliko god da su im sudije uvek naklonjene u veikim utakmicama jedno se ipak mora priznati: jaki su ko crna zemlja...igraju nezaustavljiv, a pritom i veoma atraktivan fudbal...veoma tesko ce neki tim imati ovako nezaustavljivu i ubedljivu igru...jedino Brazil mozda...nekada...i niko drugi...

katalonac

pre 12 godina

smesni su ovi navijaci reala.sta se uopste javljaju.videli su vanzemaljski fudbal.za neku godinu barsa stize real u titulama kupa sampiona. barsa zakon:D

E Srbijo i Srbski klubovi....

pre 12 godina

Sta reci osim fantastika od fudbala..da ne bude zabune mislim na Barsu...navijao sam za MU zbog Vidica ali ovaj tim Barse je najci tim ikada koji je postojao...jednostavno igraju tako da im ne mozes nista...sta je poenta ovog mog posta..poenta je u tome da ovi nasi klubovi treba da se ugledaju na Barsu....znaci skolovanje i trening konstatno u svim kategorijama od malih nogu ..i naravno zacrtati pravac i filozofiju fudbala...a to je upravo ovo sto Barsa demonstrira...maksimalna fizicka i tehnicaka obuka igraca sa akcentom na kontroli,driblingu,igri bez lopte i predaju iste ..zatim brzim,tacnim,kratkim pasovima...a ne praviti buzdovane koji samo znaju da ispucaju loptu i lomnjenje protivnickih igraca...navijam za Partizan ali mi se svidja nacin na koji je Zvezda pocela da igra...nadam se da ce tako nastaviti jer to podseca na igru Barse ali je to jos uvek miljama daleko...tako treba svi nasi klubovi da igraju(da im to bude nacin igre,a ne samo odbrana i ispucavanje lopte).

Mozda je off topic ali sam frustriran kad vidim kako Barsa igra a posle toga gledam ovaj usporeni,ne mastovit i dosadni nas fudbal.Mi samo talentovana nacija ,ima toliko talentovane dece ali se lose ,i totalno pogresno uce od malena...igra Barse je nesto cemu treba da tezimo narednih 10,20,50,100 godina)

JAGY

pre 12 godina

Citam neke komentare i ne mogu da se zapitam da li je moguce da ima toliko negativnih komentara na racun sampiona evrope FK BARSELONE.Ako hocemo realno Mancester J. je izjednacio iz opsajda,mada je sudija u drugom poluvremenu mogo da svira penal za Mancester;u drugim segmentima igre Barsa je nadigrala Mancester,da nije Van de sar(jedan od najboljih golmana na svetu)odbranio suteve Barse rezultat bi bio vise nego ubedljiv.Sir A.Ferguson je izjavio posle utakmice da ih(Mancester j)niko nije tako nadigrao kao FK Barselona.Zakljucak je:da fk barselona igra najbolji fudbal na svetu i da je zasluzeno prvak evrope.

bane

pre 12 godina

ocekivano kad cike iz barselone parkiraju ringispil neki uzivaju a neki neznaju gde je levo.sve u svemu luna park je ove noci radio po obicaju i deca iz mancestera su se ludo provela.hvala cikama za voznju a hvala im i za bonu,pamticemo ovu noc ceo zivot.veliko hvala od decaka iz mancestera.apsolutni vladari svetskog fudbala.BARSA=FUDBAL!!!!!!!!!!!!!!!

AcA

pre 12 godina

Navijam za Barsu pa zadnjih 15 godina i jako mi je drago sto su opet pokazali svima da su najbolji,uvek isti sistem igre,moderan napadcki fudbal...voleo bih samo da mogu da vidim Murinju izraz lica...
Messi opet objasnio,Xavi,Iniesta,D.Alves...to su najbolji igraci na svojim pozicijama...sve savrseno uklopljeno,prosto najbolji tim koji je ikada igrao fudbal .

diskretni heroj

pre 12 godina

cinjenice:
-barsa najbolja na svetu
-aleks morao da proba kao murinjo sa interom i celzijem,ako je zeleo rezultat
-aleks nije hteo da proda obraz kukavickom igrom
-utd izgubio zbog lose taktike
-utd zbog lose taktike odigrao skoro pa kukavicki

srdjan barca

pre 12 godina

Jednostavno najbolji, ovde se vidi Barsin kvalitet kada igra protiv ekipe koja se ne folira kao Murinjovi manekeni. Dominacija brutalna

tomatomic

pre 12 godina

razmisljao sam da veceras navijam za Mancester zbog samo zbog Vidica,ali srce kaze drugacije,Barselona je ipak Barselona,sastavljena i ukomponovana da hara Evropom,zaista ne vidim ko moze da im parira u buducih 4-5 godina ako ostanu na okupu sa trenerom Gvardiolom,stvarno su mnogo mocni i jaki,igraju i atraktivno plus,svaka im cast.....

trojka Djordjevica

pre 12 godina

Koji tunel je Messi prodao Nemanji. Ha ha Poslije od straha se bojao izlaziti na šut da ne ispadne smiješan i tako su primili drugi i treći. Bez obzira na to nisu imali šanse jer u vezi ne mogu parirati sa starim Gigiem (bez snage za presing) i netalentiranim Carrickom (bez ideje). Zna Fergi koliko bi mu značio Luka koji ima i jedno i drugo.
(superiorni, 28. maj 2011 23:32)

imas analizu utakmice na BBC-u, i tamo kazu da je Mesi lomio kicmu Ferdinandu, a to sto ste vi Kroasani cekali ovu utakmicu da likujete pa nista novo od vas, misevi su misevi.

Ivan

pre 12 godina

Vec drugi put SAF pogresnom taktikom gubi od Barse, mislim ne znaci ni da bi sigurno dobili da su igrali drugacije, ali ovako sigurno ne moze. Jos je ovog puta imao srece da je poluvreme zavrsio 1:1 i opet nista nije promenio u drugom. Murinjo je svima pokazao vise puta kako se igra protiv Barse. Presing i jako uz dosta trcanja pa ako prodje prodje. Mancester juce nije napravio posten faul do 60 minuta. I nema logike protiv Barse igrati sa 2 napadaca, ovaj mali meksikanac se nije ni video, i ne moze Nani da udje umesto beka, makar ne pre 85 minuta. Jednostavno Mancester nije toliko dobar da bi protiv Barse igrao na isti nacin kao protiv Blekpula.

Kol

pre 12 godina

Bas mi je mrsko da priznam jer za Junajted navijam od malih nogu ali jednostavo bili su bolji mnogo bolji, kada se barsi suprostavite otvorenom igrom odnosno jedan na jedan kako bi u kosarci rekli poraz je neminovan oni su najbolji i nijedna ekipa na ovom svetu ih ne moze dobiti napadajuci ih! Mozda samo kao sto Murinjo probao totalni bunker pa neka kontra ali u otvorenoj igri nijedana ekipa ih ne moze pobediti! Zasluzeno su prvaci Evrope!

cekajuci godoa

pre 12 godina

Cekam bas tu da se jave navijaci REALnog REALA, MU, silnog CELZIJA i ostali koji su pricali da Barsa namesta, da im se sve poklanja, da imaju protekciju, da nista svojom igrom nisu dobili. Cekam Godoa, ocigledno. Ako neko ima obraza da kaze da je Barsa sada neposteno dobila utakmicu, onda svaka cast. Erik Abidal, covek operisao rak jetre i igra 90 minuta. Mozda je to bila spanska serija samo. Mesi malo vuko loptu, ali vrhunski odigrao. Pedo i Vilja odradili svoje, Cavi i Inijesta odlicni.

pepo

pre 12 godina

Rijetko komentarišem ali se moram javiti. Mislim da je ovu utakmicu izgubio Ferguson i srednji red MU. Mesari poput Kerika, parka, Valensije ipak ne mogu protv majstora kao št su Ćavi, Inijesta i dr., jer oni samo trče ,a ovi iz Barse trče i plus igraju odnosno znaju da igraju i to je razlika. Sledeće Gigs se nije vidio i trebao ga je izvesti na poluvremenu,Ćićarito prosto nevjerovatno čovek je odigrao katastrofa Nije mi jasno zašto Nani nije počeo, pa on je najbolji igrač MU ove sezone. Puštali su igrače Barse na 16-17 metara da rade šta hoće niko ih nije pokrivao i tako su izgubili utakmicu, dva šuta Mesija i Vilje. Mislim d vidić nije odugrao nešto posebno, ali n ije kriv ni za jedan gol možda kod drugog kada je možda mogao blokirati da nije sugerisao Evri da to učini, a inače Evra je kriv za prvi gol.
Ono što je kod Fergija interersantno sva četiri finala LŠ je taktiku postavio očajno, ali je dva puta uspio da uzme na čistu sreću, sjetite se finala sa Bajernom i penala sa Čelzijem, a sa ovakvim taktikama protiv Barse sa stvarno provalio.
Nikako se ne mogu oteti utisku da je MU mogao bviše večeras sa nekom boljom taktikom, ali šta da se radi, treba Vam dobar čpic za narednu sezonu i dva igrača sredine terena, Gigs penzija, Skols takođe.

Bole

pre 12 godina

Odavno sam prestao da pratim fudbal.Pogledam poneku utakmicu cisto iz navike.Stadion nisam posetio od raspada SFRJ.Veceras sam uzivao kao klinac.Barcelona je jedini tim za koji bi platio ulaznicu da gledam. Vrate vise od placenog. Svaka cast majstori.

kimi

pre 12 godina

Ocigledno je da barsa igra ubedljivo bolji fudbal od svih danas. Drago mi je samo sto je u finalu mancester igrao posteno i fer i koliko je mogao da se suprotstavi boljem protivniku. Da je na suprotnoj strani barse bio celzi ili real mogu da zamislim koliko bi tu bilo grubosti i batina. Ovo je bilo pravo finale.

rezime

pre 12 godina

Navijao sam za Mancester, ali sasvim zasluzena pobeda Barselone, ciju dominaciju moze prekinuti samo biologija (pola tima u penziju). Ne postoji taktika kojom im se moze odupreti u situaciji gde se trojica, cetvorica igraca moraju stalno udvajati i tako neminovno praviti rupa u formaciji (Evra juri Mesija po sredini terena)... Sudija je bio odlican i brz k'o metak, odmah pasos ako vec nije igrao za Madjarsku. Na kraju, ne mogu da razumem nekog Srbina koji pljuje Vidica iako je odigrao, u najmanju ruku solidno, i spasio bar 2-3 gola. Takvi i zasluzuju poplave i ozonske rupe. Toliko.

milos ncz

pre 12 godina

Obe ekipe su mi bile drage veceras. Ovo sto sam gledao je najbolji fudbal i najbolja ekipa svih vremena sigurno. Ne mogu da shvatim da neko kaze da Mesi nema pojma i da se Barsa folira jer su stvarno najbolji. Krivo mi je sto su izgubili Vidic i deda Gigs i Aleks ali ovo je najzasluzenija pobeda u finalu LS ikad. Pozz za sve realne ljubitelje fudbala.

rori

pre 12 godina

Pa ljudi jeste li videli frizure Barsinih momaka, nikom se na licu ne vidi kap znoja, zaista neverovatno. Sa druge strane Park se iscedio, meni tu nista nije jasno?

Alex

pre 12 godina

Fantastičan osećaj gledanja finala lige sampiona kada ne podržavaš ni jedan od timova. Odlična fudbalska predstava. Nadam se da će pravo za prenos lige sledece godine biti oduzet RTS-u, i tako doživljaj fudbala biti neprocenjiv! ;)

dekiNS

pre 12 godina

Morate shvatiti da mora da se pukne kada se makar malo otvoriš protiv Barse...to je tako i sada se po ko zna koji put pokazalo da moraš da ih tučeš i da igraš na ivici incidenta, drugačije ne može...primer Intera iz prošle godine

Ivan

pre 12 godina

Ova Barselona je najbolji klub SVIH VREMENA, a Mesi je prevazisao i najboljeg - Dijega Maradonu. Tek mu je 23 godine, a i ove sezone bice proglasen za najboljeg igraca Evrope, 3 puta uzastopno. To ni Maradona nije ostvario u svojoj blistavoj karijeri. Sto je Dzordan u kosarci to je Mesi u fudbalu, tesko ce se bolji od njega roditi.

Mandrak

pre 12 godina

Ferguson ajde idi u penziju. Neverovatno da je ova ekipa mogla da igra u finalu. Neverovatno da je mogla da osvoji prvenstvo. Znas kakva je Barsa ekipa i opet si se otvori i ostavio Vidica samog da juri Mesija. Ovo se dobro i zavrsilo, mogla je petarda komotno da padne.

emanuelson

pre 12 godina

Ne vjerujem da ce Manchester odigrat bolje od Reala ... Ove godine 2 najbolja tima su Real i Barsa , Manchester je dosta iz njih i imao je lak put do finala , da mu je bio Real u polufinalu mislim da nebi prosao ... Jednostavno protiv Barselone se ne moze igrat , jos sad kad su kompletirali odbranu sa Abidalom to ce biti onaj prava igra koja je mozda nedostajala u nekim mecevima pred kraj sezone ... Manchesteru svaka cast kako je dosao do finala , mnogi bi voljeli da pobijedi ali ja mislim da kad Murinho 10 meceva uz zadnje 2 godine protiv Barse nije nasao kljuc , kako ce tek Ferguson koji je samo jednom igrao protiv njih ...
(emanuelson, 27. maj 2011 07:44

Da ne pisem nista posle ovoga ... Za momka (Prishtina) - Misli se na novu generaciju Barselone - Murinho je igrao protiv njih 4x sa Interom , i 5x sa Realom , dok Ferguson samo u filanlu 2009 ... poz

johan

pre 12 godina

Svaka cast Barsi, nema sta najbolji su poslednjih godina i tu nema spora. Ja sam se, kao zagrizeni navijac (simpatizer) Uniteda nadao nekom iznenadjenju, ali ipak je pobedio bolji tim. Nema se sta zameriti "djavolima", mozda su malo uplaseno odigrali u nekim trenucima ali to je razumljivo kad igras protiv ovakve Barse. Sve u svemu, sezona u kojoj su igraci Mancestera daleko nadmasili sva ocekivanja ali nisu uspeli da krunisu sezonu pobedom nad najboljom ekipom. Mozda sledece sezone :) Ziveo fudbal!

Dominator

pre 12 godina

PA GDE STE 'junajtedovci' !?
Kako sam juče tačno znao da će se desiti DESTRUKCIJA, čitajući vaše komentare tipa, 'vidara će ovo, vidara će ono, mančester će ovo, mančester će ono...'

Ljubiteljima Murinja,Arsenala i svima koji su palamudili o tome kako UEFA non stop podržava Barselonu, eto u najvažnijem meču nije dosuđen ofsajd na Barsinu štetu. Ali su uspeli da ih pregaze i pored toga.

Messi je radio šta je hteo, pa vi posle komentarišite kako nije zaslužio titulu najboljeg igrača i da ima neko bolji od njega.. Ne kaže džabe Aca da ga 'smatraju talentom kod nas'!

Mislio sam da ih je Barselona nadigrala 2009. ali ono je bio trening u odnosu na ovu utakmicu!

zubizareta

pre 12 godina

neko je pricao pre utakmice, pomoci ce Murinjo, Barsini foliranti, Barsa nije favorit i tako dalje, a neko je pricao tokom utakmice, a takav je i rezultat.

Tlajli

pre 12 godina

Protiv ovakve Barselone ocigledno radi samo Murinjova taktika i to uz puno srece :) Zasluzeno su osvojili Ligu sampiona i zaista se mora priznati da igraju najbolji i najlepsi fudbal na planeti.

Objektivno

pre 12 godina

Kako su se ispalili Alex F.&co. Znači bili su totalno ubedjeni da Barsa neće pokušavati van 16m. Pep,Mesi,Villa iznenadiše M.U.!!

Djole

pre 12 godina

Totalno je glupo pricati o sudjenju i prljavoj igri,jer je i Evra u prvom poluvremenu igrao rukom kao i Vilja pa nije sviran penal. Inace,ni jedno ni drugo nije penal. Mancester je dao gol iz ofsajda,ali to je nebitno,u nokaut fazi je bilo sumnjivih situacija u korist Barse,sad se vratilo,ali su opet pobedili. Statistika : sutevi ukupno 16-3,u okvir 12-1,korneri 6-0,posed 67-33,faulovi 5-16(i,ko je bio prljaviji?),zuti 2-2... Podatke sam uzeo sa neta. Totalna dominacija Barse,bili su mnogo bolji i definitivno imaju najbolji tim na svetu... Ne znam sta posle ovakve utakmice ima da se polemise?

perke

pre 12 godina

Vidić ne može sam da drži odbranu...kod prvog gola na levoj strani nije bilo nikog...kod drugog gola onaj majmun nije istrčao na vreme da blokira Mesija, a u oba slučaja je Vidara pokušao da organizuje odbranu...Ali sem njega, Ferdinanda i Runija niko nije igrao, i to je fakat!
Barselona je stvarno najbolja, i to treba priznati, iako ih ne volim.
Žao mi je što zemljak nije podigao trofej, ali jednpstavno sam ne može...Junajtedu treba bar još tri igrača koji valjaju. Barselona ima Mesija, Vilju, Inijestu, Ćavija, koji su vanseriski i savršeni. Mančesteru trebaju tek igrači koji mogu da zatvore rupe za takve igrače.

Marijana

pre 12 godina

Čestitke i jednima i drugima!Za Manchester ovo je uspješna sezona,osvojili su titulu Engleske,trenutno najjače lige i došli do finala Lige šampiona.Svaka čast!A šta reći za Barcelonu-fantastična sezona.Sinoć su pokazali svu svoju raskoš i zasluženo slavili.Nadigrali su Manchester u potpunosti i pokazali da su trenutno najbolja ekipa.Inače,ne simpatišem ni jedne ni druge,navijam za Chelsea,ali kada je neko dobar jednostavno je dobar i zaslužuje pohvale.

влада011

pre 12 godina

Ова Барса је ко Ноле у тенису. Која супериорност и какав час из фудбала. МЈ је деловао као сеоски тим. Само 1 шут у оквир гола, ниједан корнер, 1/3 поседа лопте, 16 фаулова а Шпанци само 5!

ja

pre 12 godina

Prosto je neverovatno da je Valensija igrao kao da je u pitanju prijateljski mec, bez motivacije i zara!Ostatak srednjeg reda takodje je odigrao lose-najblaze receno!Rafael i Evra bez ucinka kao i Cicarito! Van Der Sar, Vidic i Ferdinand solidni ali daleko od odlicnih! Vejn Runi igrac koji svaku utakmicu bilo da je prijateljska ili finale LS igra do poslednjeg atoma snage je bio jedini na visini! Barselona je zasluzeno najbolji tim Evrope a ovu utakmicu je dobila jer je jednostavno mnogo bolji tim od junajteda!

Милош

pre 12 godina

Нисте објавили да ли је неко поред мене погодио резултат финала Барцелона-Манчестер.