Nedelja, 15.05.2011.

22:20

Novak za B92: "Zaista neverovatno!"

Novak Đoković je posle pobede u finalu turnira u Rimu izjavio za B92 da je prezadovoljan novim trijumfom nad Nadalom.

Izvor: SO

Novak za B92: "Zaista neverovatno!" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

Lena

pre 12 godina

Uh, ponestaje vise reci! :) Bravo sampionu nas!!! Furiozno je pocistio Nadala, unistio ga! :D Znala sam da mu nece nedostajati mentalna snaga i motivacija, ali nisam bila sigurna da li ce fizicki izdrzati posle onakvog polufinala... Ali uspeo je, i to ne jedva,nego prosto je bio nadmocan!!! Sada Nadal (koji mi je do skoro bio drag, ali je pokazao svoje pravo lice kada gubi )moze samo sa Federerom pod ruku pa da vezbaju i smisljaju kako da samo pokusaju da se suprotstave nasem Noletu, pobeda je jos draza posle njegovih nekorektnih komentara... Nole, uzivaj, slavi, zasluzio si!!!:D Mi smo srecni, ponosni sto te imamo! I na kraju, sve pohvale B92,fantasticno su odradili svoj posao! Novinari koji su vodili emisiju pre pocetka meceva su fenomenalni, duhoviti, bas takvi i trebaju uz Noleta!:) Nole je napokon dobio svu zasluzenu paznju medija... I naravno, pohvale Vujicinu koji je vrhunski prenosio mec! ;)

Kraljevcanin

pre 12 godina

Razgovaraju Nadal i C. Ronaldo:
Nadal: Alo bre, Ronaldo, dokle ce da vas gazi ova Barsa?
Ronaldo: Cuti, ti se ne javljaj...
:DDD

viki55

pre 12 godina

Kako stvari stoje, od Novakovih pobeda najvise profitira Vlast u Srbiji ?! Novak svojim pobedama cuva socijalni mir, narod kao narod, zaokupljen Novakovim uspesima zaboravi na sve muke koje ima ? E sad je red na Tadica, kada je mogao Kostunica da daa Nemanji brda i doline, moze i Tadic Djokovicu nesto za zasluge i to jos kakve !

Objašnjenje

pre 12 godina

@gile bl

Pre dve nedelje su Nadalu skinuli prošlogodišnje rimske poene, jer je bilo prošlo 52 nedelje od prošlogodišnjeg Rima (redosled je u 2011. drugačiji - Rim i Madrid su zamenili mesta). Zato je Nadal pre dva ponedeljka, od svih rimskih i madridskih poena, imao obračunato samo 1000 madridskih od prošle godine. U međuvremenu je izgubio tih 1000 (izgubivši u finalu od Novaka), ali je dobio 600 za Madrid ove godine i 600 za Rim ove godine. Zato sad ima 200 poena više nego pre dve nedelje.

Glavni štos je u tome da osvojeni poeni ne traju od turnira jedne godine do istog turnira sledeće godine, nego 52 nedelje, i zato se ponekad desi da izraz "odbraniti poene" ne opisuje dobro ono što se događa na listi.

paola

pre 12 godina

hvala novaku zas vu radost koju nam pruza , hvala mu sto nas cini ponosnim, hvala mu sto daje najbolji primer mladima, hvala mu sto ne zaboravlja da stavi onaj kacket,zelim mu da nastavi tako i da bude zdrav i uvek tako uporan

Zoki Pro

pre 12 godina

Sta me najvise fasciniralo u celom mecu? Rafino namerno dizanje "balona"... Jeste legitimno, ali to je totalni odraz nemoci. To se retko vidja i u rekreativnom tenisu. Svaka cast Nole!!!!!!

ned

pre 12 godina

Došlo je do preokreta u odnosima Đoković-Nadal.A mnogi su govorili da Nole treba da promeni trenera, međutim, potrebno je bilo samo da promeni ishranu i da poboljša fizičku pripremljenost i trud se isplatio, snaga je počela da valja klade, Nadal je počeo da posrće da biva fizički iscrpen i ako ne bude i sam promenio ishranu i počeo da danonoćno trenira loše mu se piše.

Cile_NS

pre 12 godina

@Miha
Gospodine, najlepse vas molim da mi objasnite, sta je smisao Vaseg pitanja i sta bi na ovo hipoteticko pitanje Novak trebao da odgovori da bi Vi bili zadovoljni? Mozda na primer: "Pa covece, ja ovo sve treba da branim iduce sezone, uh, pa to je neizvodljivo...ne ne, dosta je bilo ove godine, idem ja u Monte Karlo na odmor do sledece sezone!!!"
Stvarno, ali stvarno ne razumem!!!???

Cika Cole

pre 12 godina

@boombar
Primetili smo istu stvar.
Super fora da imitira protivnicko slavlje. Tu ne moze niko da se ljuti a dobijamo ponovo imitacije. :)
Nisam strucnjak da primetim takve finese, ali imam utisak da ponekad i u igri, kad mu ne ide Nole stil, onda igra malo ko Federer, malo k'o Marej.
Mogao bi da imitira igru bilo kog tenisera. Tako bih voleo da vidim njegov RF jednorucni BH. Mora da bi bio loodilo :)

veselin

pre 12 godina

uz dužno poštovanje prema genijalnom čoveku i sportisti NOVAKU ĐOKOVIĆU hteo bih da se zapitam:zar taj čovek treba da nam donese svu radost i sreću ovog sveta?što mi svaki ponaosob i kao narod činimo da nam dođe sreća i zadovoljstvo?jkoga smo mi pobedili,koji problem rešili,šta smo unapredili,poboljšali.lepo je imati Đokovića ali njegove pobede nemogu sakriti našu bedu.

zelena trava

pre 12 godina

Sve je ovo vanzemaljski. I ona pobeda od juce gde je Murray igrao sve bolje kako se blizio kraj, i tri lake pobede protiv Federera i sedam osvojenih turnira a tek je maj i GS bez izgubljenog seta, ali cetiri pobede za redom protiv Nadala!! To je teniski poduhvat godine koji verovatno niko vise nece ponoviti. Prvo mesto je samo formalnost. Danasnja pobeda je ipak vise psiholoska nego fizicka jer verujem da su prethodna tri poraza ostavila dubok trag na Rafi, a bio je jedan od najsnaznijih na tom planu. Ostatak godine ce pokazati kako ce se oporaviti. Za Novaka nemam vise adekvatnih misli, a kamoli reci.

konto

pre 12 godina

Meni ne pada ništa drugo na pamet do NEVEROVATNO!!! Ovo što Novak Đoković radi ove godine se kosi sa nemogućim! Svaka, ali svaka mu čast! Ljudi, ej, pa on je prvo osvojio GS - Australian Open, pa Dubai, pa dva Mastersa u Americi na betonu. Ajde da kažeš to je kao OK jer mu je beton bila najomiljenija podloga ali opet u oba finala je tamo imao Nadala, fanatika kojeg je Nole oba puta dobio posle nadljudske borbe. Zatim Beograd, ajde dobro, slabiji turnir. Ali onda, dva Mastersa na ŠLJACI!!! Dva puta na šljaci u finalima dobijao je Nadala, nepobedivog na šljaci, najboljeg igrača ikad na toj podlozi! Ja sam van sebe, kako mu to polazi za rukom, pa čovek nije normalan :))) eeej! Hahahaha! Sada me međutim samo plaši da se nije previše iscrpeo pred RG, jedan od četiri najvažnija turnira sezone. Potajno sam priželjkivao da izgubi ovde u prvom kolu kako bi spremno dočekao RG i tamo, onako odmoran počistio sve što mu se nađe na putu, po mogućstvu u polufinalu Federera :) Uf, što volim kad odere tog prepotenka :) Ali, ko sam ja više da sumnjam u Novaka Đokovića, da sumnjam da li zna šta radi, ma važi :))) Pokazao je i celoj Srbiji, zemlji koja večito ima 8 miliona najboljih trenera i savetnika u svim sportovima da mu apsolutno ne treba nikakav savet u vezi njegove karijere i načina igre. Tako da ću sada moći na miru da gledam Roland Garros, da ne mislim o tome šta i kako bi Novak trebao da igra već samo da uživam! Zavalim se u fotelju, cirkam pivce, jedem čips i uživam :) Hvala ti Novače!
Što bi rekao Muta Nikolić: "Šta vam je ljudi, pa ovo je sve normalno! Ja ne znam što se mi radujemo!"

Miha

pre 12 godina

Sine kako ti mislis da odbranis sve ovo sledece godine? Jesi razmisljao o tome ili ti je cilj samo da budes broj 1 makar na jednu noc a onda sta bude...ne pljujem, presrecan sam ali ne mogu da se ne zapitam ovo.

gile bl

pre 12 godina

Jel moze mi neko objasniti ovo bodovanje? Kako je moguce da Nadal ima poslije Rima vise bodova u odnosu na prije dve sedmice kad nije odbranio ni Madrid ni Rim???

neko iz Srbije

pre 12 godina

Ceo svet se divi danas Đokoviću, Mesiju, Boltu,.. kao što se nekad divio Maradoni, Federeru, Džordanu, Luisu,.. kao što će se sutra diviti nekim novim šampionima ali ova euforija nacional-patriotizma brojnih komentara postaje neukusna. Uspeh Federera u tenisu je gotovo nedostižan , bar i bliskoj budučnosti i u Švajcarskoj uživa ogromno poštovanje ali daleko od toga da preko njega leče neke svoje nacionalne komplekse. Svo pštovanje Đokoviću sa željom da postigne bar pola onog što je osvojio Federer. Ovi što će lupati minuse treba da znaju da je vreme gusala prošlo i da je Đoković uspeo zahvaljujući svojoj porodici, zahvaljujući svojoj upornosti,svom radu, svojim individualnim kvalitetima, ... a ne zato što je Srbin, Hrvat, Rus,..

Nebojša Novi Sad

pre 12 godina

Bravo care. Nema reči kojom se zaista može opisati zadovoljstvo. Pravi si patriota i Srbin. Srbenda brate. Sada svet može da vidi istinske Srbe.
Nadam se da će neko i u Srbiji shvatiti da neko iz Tvog tima treba da vodi tenis u Srbiji a ne kalkulanti i profiteri, koji će se opet kriti iza tvojih uspeha, a kada jednog dana izgubiš i prekineš ovu dijamantsku nit javiće se pametnjakovići da kritikuju.
Neka Te Bog čuva.

Jovica

pre 12 godina

Hvala puno Rafi in Rodzeru sto on Noleta napravise cudoviste koje jede sve pred sobom. Epa dosta je Nole gubio od njih, sad je doslo vreme da se naplate racuni. Nole Care ma mozes ti i do kraja godine bez poraza. Puno srece i samo gazi!

Doci ce maca na vratanca

pre 12 godina

Pitanje za Gorana Ivanisevica:
Je li to Dodik uznapredovao do Endi Marija? Mislim, u ovoj niski Novakovihg pobeda i trofeja, obojica su mu uzeli po set.

PS
A Federer se izvlaci. Potura Noletu Rafu, pa sad Rafa vodi sa 4:3, al' neka

olja

pre 12 godina

Brate mili, od pozdrava na mreži, posle meča, bi se i led smrzao! Šta bi sa velikim prijateljstvom, Rafa? Dok mu Nole nije predstavljao veliku pretnju, bio mu je dobar drug, a sada kada je bolji, tj. najbolji, prijateljstvo pada u vodu. Nisam to očekivala od Nadala, jer je odavo utisak dobrog i fer dečka. Možda me utisak vara...ali, teško da je tako. A ti, slatko dete, dokle...? Neko reče da igraš totalni tenis. Ne znam šta je to, ali znam da ih razbijaš i kada su bolji...(čitaj Marej). Hvala ti i, daće Bog, biće toga još

P.K.

pre 12 godina

Nole nam nije uljepsao samo jedan dan, on nam je uljepsao i sam zivot.Vratio na je vjeru u bolje dane.Podigao nam je ponos i dostojanstvo.Nole silni nije imperator on je iznad svega divna ljucka dusa.

BEBE

pre 12 godina

I ovi organizatori su postali jadni, bio bi red da za drugo mjesto pocnu da daju escajg,upravo mi se zalio Nadal kako vec treci put dobija tanjir, a jos nije vidio viljusku ili noz.
Ovim putem apelujem na organizatore, da promjene sistem nagrada za drugo mjesto.
Sifra: dosta mi je frisbija||||||

nenad73

pre 12 godina

Sta reci o ovom turniru? Novak je pregazio i drugog Svajcarca kao i prvog,Svedjani su poslali Robina a ni Batman ne bi bolje prosao.Potom su Englezi rekli da brinu da li ce se Endi odmoriti za Rafu pa je Novak resio da ih oslobodi tih briga.Na kraju je nastavio da kompletira escajg za Rafinu svadbu jos jednim tanjirom...NEPROCENJIVO
Pohvalio bih ekipu u studiju B92,koju sam kritikovao ranije zbog sklonosti ka Zvezdi i apostrofiranja klupskih boja za coveka koji je kosmicki mega star! Ovog puta ste pokidali Sport klub i "realnog" Viskovica i hvala vam sto ste verovali kada je bilo najteze!Sjajni ste!
Pozdrav do Pariza!

traffic011

pre 12 godina

SVAKA ČAST MAJSTORE!!!
POKAZAO SI CELOM SVETU KOLIKO SRCE IMAS I KAKO MOZE RADOM I TRUDOM DA SE NAPREDUJE!!!
ŽELIM TI SVU SREĆU!

rompeculo

pre 12 godina

di je sad ovaj sto je stavio 500 evra na Nadala auuuu oode lova,al nebrini mozes da se izvadis stavi sve sto imas da ce Nole uzet Garros

thebee269

pre 12 godina

covek koji vraca nadu da ipak postoji nesto radi cega treba nastaviti svaku borbu, jednostavno podize iz mrtvih...

i da najnovija vest na CNN ,, posle ovoga Cak Noris okacio reket o klin, kaze , ne vredi Nole je bolji,,...

Musliman Bosnjak

pre 12 godina

Sta reci osim da je "FENOMENALAN" Srcem navijam za Noleta jer je Balkanac :) a i zbog toga sto je kao Ja "Rossoner" :) BOG TE SACUVAO I PODARIO TI JOS VISE POBJEDA U KARIJERI. (B92 NAJBOLJI)

Jovan

pre 12 godina

Novak je vec sada poceo da daje Nadalu svadbeni poklon. Za sada mu je dao cetiri tanjira (za drugoplasirane), a kako je krenulo, lako moze da mu pre stvarne svadbe pokloni ceo servis za dvanaest osoba :D

Ratep

pre 12 godina

Samo da kazem da je ova ekipa sa b92 puno jaca i daleko zanimljivija od onih likova na Sport Klubu bez tamo nekog laznog objektivizma ili slicno. Ljudu su znaci spontani i priznaju da su laici, izuzev ovog komentatnora koji uopste nije los sto se tenisa tice i ne bjezi od toga da strasno navija za nase tenisere. Na Sport Klubu sa takodje laici koji izigravaju neke strucnjake, a 3 ciste nemaju. Ovo govorim jer se dugi niz godina bavim i pratim tenis.
Zasto biti objektivan na domacoj televiziji kada igraju domaci teniseri?
Za ciju je to publiku?

Zukanovic Sreten

pre 12 godina

Mozete li zamsliti da ovde kod nas u Srbiji ima ljudi kojima smeta uspeh nasih sportista a kamoli da se to i proslavlja.Ovaj uspeh Novaka Djokovica je izuzetno uznemirio te ljude i oni se sad osecaju uvredjeno kao da su oni izgubili.

sasa

pre 12 godina

Komentator na Eurosport-u bi trebalo da bude objektivan i nepristrasan.A na nasoj,lokalnoj TV,ne da ce da navija za nase,ima da kida!To mu je obaveza.I dace Bog da im Nole jos puno puta da priliku da navijaju i slave!!

Marko (Dorcol)

pre 12 godina

Jedva cekam izbore da dodam na listu ime Novaka Djokovica i da zaokruzim broj ispred imena. Koliko volim i postujem ovog mladog coveka, toliko prezirem politicare i clanove politickih partija u Srbiji.

Djoksa

pre 12 godina

Bravo Nole, srpska legendo a tek ti je 23god! Sad sve konacno dobija svoj smisao. Secate li se koliko je Nole puta izgubio od Nadala, kakvih je sve problema imao sa servisom zbog cega je morao da radi na svojoj defanzivi da bi ostao u vrhu tenisa. Volja da uci je najveca Noletova vrlina. Nije se predavao i svoju najvecu manu (fitnes) je pretvorio u svoju najvecu vrlinu. Svi njegovi padovi i sumnje u sebe su ga samo dodatno ojacali jer ono sto te ne ubije moze samo da te ojaca. Svi koji su isticali da je njegova najveca nesreca sto igra tenis u vreme dva najveca tenisera ikada, Federera i Nadala, su se prevarili. Jer oni su ga naterali da se stalno usavrsava i napravili su od njega ovo sto je on danas. A sve to zato sto Nole nije umisljen i uvek je spreman da uci i prihvati ono sto drugi bolje znaju da rade od njega. Naravno, to treba i moci.
Ziveo ti nama Nole jos dugo, dugo godina!

paradajzer

pre 12 godina

Mislim da jos jedan osvojen turnir i apsolutno haranje svetskim vrhom tenisa daje dozvolu svim gradjanima Srbije (domacima i u inostranstvu) da pokrenu novu seriju viceva o Novaku Djokovicu, jer Chuck Norris je zastareo!!!!!

Bravo majstore!!!!!!

Miljko Kucevic

pre 12 godina

NADAL VEC POZVAO PARIZ I NARUCUO STENE ZA ZIDANJE.. :-)

Ovo sto novak sad radi je fenomenalno i pamti ce se zauvek. Fanovi posetite fansite Novaka i dodajte vase ime na listu. www.noledjokovic.nl

Nensi

pre 12 godina

Kada se samo setim do pre par meseci kako su znali da pljušte negativni komentari. Te "ne plaća porez u Srbiji", te "igra za sebe", te "zarađuje toliko i toliko"... Da li sada shvataju svi negativci, da zahvaljujući Noletu, mogu da odem u beli svet i da sa ponosom kažem da sam iz Srbije?
E, da možemo da ga kloniramo, gde bi nam kraj bio?

smešno

pre 12 godina

NOLE UJEDINITELj!!!!!!!!
Ujedinio nas JE svojim pobedama kao niko u našoj istoriji ni Dušan ni Lazar ni Karađođe ni BODIROGA, NEMA NU RAVNE.

Citalac

pre 12 godina

Nole, ljubi te majka, nemoj vise. Opet ce nas Srbe proglasiti osvajacima ! No, ovaj put malo mnogo drugacije -Gde god se pojavis osvojis sve: trofeje, publiku, komentatore, sportsku javnost. Za mene je izbor SVETSKOG SPORTISTE ZA 2011. zavrsen. Ladies and Gentl.: NOVAK DJOKOVIC- SERBIA !

MAESTRO-HVALA !

WTATP Lista

pre 12 godina

Ako se posmatra uspeh tenisera na nekoj podlozi onda nijedan teniser ili teniserka u istoriji tenisa nije bio toliko uspesan i dominantan na nekoj podlozi kao Rafael Nadal na sljaci. To najbolje govori koliko je to u igrackom smislu ogromno postignuce sto je Novak postigao u zadnjih 8 dana pobedivsi takvog protivnika dva puta (i to u velikim finalima) bez izgubljenog seta. A kada je rec o drugom dokazu koliko je ono sto Djokovic radi ovih meseci gotovo nepojmljivo izvanredno je taj neprekinuti niz pobeda. Vise ne treba toliko gledati "najbolji pocetak" neke sezone, vec najduzi niz uzastopnih pobeda uopste u teniskoj istoriji - sport koji se turnirski igra jos od XIX veka... Djokovic je od decembra 2010 i finala Dejvis Kupa vec vezao 39 uzastopnih pobeda sto je vec 6-ti najduzi niz u istoriji, a petorica najboljih su mu SVI na "puškometu" vec na sledecem turniru, Rolan Garosu (Federer-41, Mekinro-42, Borg-43, Lendl-44, Viljas-46). Inace, ako dodje do finala Pariza, Novak Djokovic ce vec za tri nedelje postati 25ti ATP No.1 u istoriji (a bar od trecine njih vec sada ima uspesniju i trofejniju karijeru, iako jos nema ni pune 24 godine i iako je sve te rezultate morao da ostvaruje na vrhuncu Federer-Nadal ere)!

prokopije

pre 12 godina

pametn je federer pobeze na vreme sa turnira,ali samo do rolan garosa,jer je sad i on naredu da popije 4 [cetvorku]kao nadal.prokopije

BISTROOKI

pre 12 godina

Radim sa jednim Spancem! Zove se Marco Moreno! Kad su nas dobili u kosarci doso na poso u dresu reprezentacije Spanije........ E Marco mozes li zamislit kakav te dan sutra ceka!!! Uzmi bolovanje, idi na odmor..... Hvala ti Nole sto sada imam moc da pred svima podignem glas !!!

boombar

pre 12 godina

Pre svega jedno veliko bravo za Novaka. Sjajne partije i blistava pobeda za osvajanje novog turnira.
Glavna taktička odlika meča je bila prilično drugačija u odnosu na Madrid. Dok smo u Madridu videli razmenu Nadalovih forhenda i Novakovih bekenda ovde je mnogo više poena imalo obrnuti "smer". Mislim da je to Nadal svesno radio a da je probao da Novakov bekend destabilizuje onim balonima. I što je najbolje prilično je uspeo u tome. Novak je meč završio sa 32!!?? neiznuđene greške od kojih su bar 10-ak bile pokušaji vinera posle visokih spinova Nadala. U toj činjenici se manifestuje sva trenutna snaga Novaka Đokovića! Pobediti Nadal sa 32 neiznuđene greške je gotovo nestvarno.
Ko je iole objektivan mora da zaključi da je Nadal u ovom meču (kao i u Madridu) bio samo učesnik. Sve je zavisilo od Novaka. Sad tek dobija na težini Novakova izjava kako su ovi turniri priprema za dalji tok sezone. Iako se ovi turniri igraju na najsporijoj podlozi apsolutno je vidljiv Novakov uspon forme jer mu je u Americi Nadal pružio mnogo jači otpor nego u Evropi a da ne govorim o tome da je Novak sinoć odigrao 3 sata i legao u krevet dobrano posle ponoći.
Dva detalja koja su mi zapela za oko. U prošlosti bilo da je dobio bilo da je izgubio Novak je i Marija i Nadala prijateljski zagrlio na mreži. I sinoć kao i danas bilo je to samo kurtoazno pružanje ruke s Novakove strane. Za Marija ne znam ali mi se čini da je, ako je Nadal izjavio to što je izjavio za Novakovo radovanje (btw nigde nisam imao prilike da pročitam tu vest), prema Nadalu bio svesno "hladan" kao i da se bacio na leđa (što inače nikad do sada nije uradio) posle poslednjeg poena. U stilu "dečko ako ti smeta kako se ja radujuem samo da ti pokažem kako to izgleda kada se ti raduješ!"
Drugim detaljem je Novak pokazao na kom je trenutno stepenu njegova borbena gotovost. Otvorio je "onoliki" šampanjac a da nije liznuo ni kap! Znači nema ni milimetar odstupanja od zacrtanog cilja
Još jednom sve čestitke za Novaka.
Idemo dalje.

nbgd

pre 12 godina

Što bi rekli Englezi - bittersweet osećaj. S jedne strane nas je nebo pogledalo kad nam je poslalo Noleta. Sa druge, kud baš da bude teniser? Zamislite da nam je takav megacar državnik, pa da nam zemlja krene. Ili bar da se ne raspada ovoliko...

A što se Novaka tiče, ako je danas ušao u Kruševac, želim mu da stigne bar do mobilnog ;)

Nenad PVO

pre 12 godina

Ne treba zaboraviti da je ove godine neko ipak pobedio Novaka.
Boba Zivojinovic, Dinkic i Snezana Markovic-Samardzic.
Ne znaju Djokovici kako da naprave brend od tenisa u Srbiji, ne znaju kako da donesu ATP turnir u Srbiju. Ipak je Boba legenda, on zna put.
Uzas.

svetlana

pre 12 godina

bravo nole...ovo je neponovljivo.svaka cast ne novom trofeju...hvala ti za sve srecne trenutke,i ni jedan mec vise da ne pobijedis ostaces najbolji i neponovljivi...

dragan milunovic

pre 12 godina

ljudi posle nikole tesle nema nam boljeg srbina.taj covek pored radosti koje nam svaki dan donosi,i besplatno reklamira nasu zemlju.pre par godina smo cnn-u platili pola miliona dolara za 5 emitovanja dnevno za mesec dana.koliko li mi dugujemo noletu,a od ove drzave nije dobio nista.tesko da neko u svetu zna za nase ministre,a za nolbieta su svi culi.
ziveo i neka te sreca prati u zivotu posto ostalo sve zahvaljujuci samo svom radu imas.jedva sam u usa uspeo da objasnim odakle sam da ne bi tebe nista.iz inata nauci i spanski
ti i tesla =pata karte

VoBra

pre 12 godina

Tako je prijatelju. NEmoj nikada da pricas nesto lose o drugim i gracima i da budes prepotentan, u tome se razlikujes od Mareja i slicnih njemu. Republika srpska je ponosna na tebe, kao i svi Srbi sirom svijeta. Nek si nam ziv i zdrav!

Sasha

pre 12 godina

Svaka čast za Novaka. Sada je samo potrebno da se posveti osvajanju Rolan Garosa. Ukoliko bi dobio i ovaj turnir pretekao bi Mekinroa a izjednačio se sa Vilasom (najduža serija bez poraza od početka godine i najduža serija uopšte). Nakon toga bi osvajanje bilo Vimbldona ili Amerike značila da Nole ulazi u legende ovog sporta zauvek. Ja stvarno mislim da je to više nego moguće. Ovo je godina kada može da poruši toliko rekorda, na primer dobijanjem samo još jednog Mastersa postaje igrač sa najviše pobeda na mastersima u jednoj godini, da to treba jednostavno iskoristiti. Samim tim bi Novak ostao broj 1 i na kraju godine i time bi ostvario praktično sve svoje snove. U karijeri više ne bi imao nikakav pritisak i mogao bi relaksirano da nastavi karijeru. Da ne pričam da je svoju zemlju promovisao na način kakav nikada nije viđen. Svaka ti čast Novače!!!!

Astra

pre 12 godina

Nadalje peglao Novaka godinama. Medjutim ovo sto sad Novak radi njemu je cisto maltretiranje. Novak ga pere dok je shpanac najbolji i igra sa 200% snage i volje. PONOS SRBIJE!

Svaka cast!

pre 12 godina

Svaka ti cast care! Ovo je samo tvoj uspeh, i naravno svih tvojih koji su te podrzavali od pocetka. Neka si ziv i zdrav, i da nastavis u jos jacem tempu.

007

pre 12 godina

,,Većina ljubitelja tenisa koji su došli u Rim priželjkivala je ovo finale,,.
Nadal nije prizeljkivao ovo finale sada znamo i zasto.Sujeverje nikom nije donelo nista dobro.A on se ceska stipka namesta flasice, ne gazi linije.....

necer

pre 12 godina

Sve cestitke Novaku. Pokazao je da je veliki sampion. A uz to je i veliki covek. Popularan decko a nije nadmen i umisljen. Svaka cast. Postao si prava legenda.
Noleta za predsednika

VoBra

pre 12 godina

Tako je prijatelju. NEmoj nikada da pricas nesto lose o drugim i gracima i da budes prepotentan, u tome se razlikujes od Mareja i slicnih njemu. Republika srpska je ponosna na tebe, kao i svi Srbi sirom svijeta. Nek si nam ziv i zdrav!

Sasha

pre 12 godina

Svaka čast za Novaka. Sada je samo potrebno da se posveti osvajanju Rolan Garosa. Ukoliko bi dobio i ovaj turnir pretekao bi Mekinroa a izjednačio se sa Vilasom (najduža serija bez poraza od početka godine i najduža serija uopšte). Nakon toga bi osvajanje bilo Vimbldona ili Amerike značila da Nole ulazi u legende ovog sporta zauvek. Ja stvarno mislim da je to više nego moguće. Ovo je godina kada može da poruši toliko rekorda, na primer dobijanjem samo još jednog Mastersa postaje igrač sa najviše pobeda na mastersima u jednoj godini, da to treba jednostavno iskoristiti. Samim tim bi Novak ostao broj 1 i na kraju godine i time bi ostvario praktično sve svoje snove. U karijeri više ne bi imao nikakav pritisak i mogao bi relaksirano da nastavi karijeru. Da ne pričam da je svoju zemlju promovisao na način kakav nikada nije viđen. Svaka ti čast Novače!!!!

BISTROOKI

pre 12 godina

Radim sa jednim Spancem! Zove se Marco Moreno! Kad su nas dobili u kosarci doso na poso u dresu reprezentacije Spanije........ E Marco mozes li zamislit kakav te dan sutra ceka!!! Uzmi bolovanje, idi na odmor..... Hvala ti Nole sto sada imam moc da pred svima podignem glas !!!

WTATP Lista

pre 12 godina

Ako se posmatra uspeh tenisera na nekoj podlozi onda nijedan teniser ili teniserka u istoriji tenisa nije bio toliko uspesan i dominantan na nekoj podlozi kao Rafael Nadal na sljaci. To najbolje govori koliko je to u igrackom smislu ogromno postignuce sto je Novak postigao u zadnjih 8 dana pobedivsi takvog protivnika dva puta (i to u velikim finalima) bez izgubljenog seta. A kada je rec o drugom dokazu koliko je ono sto Djokovic radi ovih meseci gotovo nepojmljivo izvanredno je taj neprekinuti niz pobeda. Vise ne treba toliko gledati "najbolji pocetak" neke sezone, vec najduzi niz uzastopnih pobeda uopste u teniskoj istoriji - sport koji se turnirski igra jos od XIX veka... Djokovic je od decembra 2010 i finala Dejvis Kupa vec vezao 39 uzastopnih pobeda sto je vec 6-ti najduzi niz u istoriji, a petorica najboljih su mu SVI na "puškometu" vec na sledecem turniru, Rolan Garosu (Federer-41, Mekinro-42, Borg-43, Lendl-44, Viljas-46). Inace, ako dodje do finala Pariza, Novak Djokovic ce vec za tri nedelje postati 25ti ATP No.1 u istoriji (a bar od trecine njih vec sada ima uspesniju i trofejniju karijeru, iako jos nema ni pune 24 godine i iako je sve te rezultate morao da ostvaruje na vrhuncu Federer-Nadal ere)!

necer

pre 12 godina

Sve cestitke Novaku. Pokazao je da je veliki sampion. A uz to je i veliki covek. Popularan decko a nije nadmen i umisljen. Svaka cast. Postao si prava legenda.
Noleta za predsednika

Jovan

pre 12 godina

Novak je vec sada poceo da daje Nadalu svadbeni poklon. Za sada mu je dao cetiri tanjira (za drugoplasirane), a kako je krenulo, lako moze da mu pre stvarne svadbe pokloni ceo servis za dvanaest osoba :D

Astra

pre 12 godina

Nadalje peglao Novaka godinama. Medjutim ovo sto sad Novak radi njemu je cisto maltretiranje. Novak ga pere dok je shpanac najbolji i igra sa 200% snage i volje. PONOS SRBIJE!

Ratep

pre 12 godina

Samo da kazem da je ova ekipa sa b92 puno jaca i daleko zanimljivija od onih likova na Sport Klubu bez tamo nekog laznog objektivizma ili slicno. Ljudu su znaci spontani i priznaju da su laici, izuzev ovog komentatnora koji uopste nije los sto se tenisa tice i ne bjezi od toga da strasno navija za nase tenisere. Na Sport Klubu sa takodje laici koji izigravaju neke strucnjake, a 3 ciste nemaju. Ovo govorim jer se dugi niz godina bavim i pratim tenis.
Zasto biti objektivan na domacoj televiziji kada igraju domaci teniseri?
Za ciju je to publiku?

Nenad PVO

pre 12 godina

Ne treba zaboraviti da je ove godine neko ipak pobedio Novaka.
Boba Zivojinovic, Dinkic i Snezana Markovic-Samardzic.
Ne znaju Djokovici kako da naprave brend od tenisa u Srbiji, ne znaju kako da donesu ATP turnir u Srbiju. Ipak je Boba legenda, on zna put.
Uzas.

Musliman Bosnjak

pre 12 godina

Sta reci osim da je "FENOMENALAN" Srcem navijam za Noleta jer je Balkanac :) a i zbog toga sto je kao Ja "Rossoner" :) BOG TE SACUVAO I PODARIO TI JOS VISE POBJEDA U KARIJERI. (B92 NAJBOLJI)

007

pre 12 godina

,,Većina ljubitelja tenisa koji su došli u Rim priželjkivala je ovo finale,,.
Nadal nije prizeljkivao ovo finale sada znamo i zasto.Sujeverje nikom nije donelo nista dobro.A on se ceska stipka namesta flasice, ne gazi linije.....

Svaka cast!

pre 12 godina

Svaka ti cast care! Ovo je samo tvoj uspeh, i naravno svih tvojih koji su te podrzavali od pocetka. Neka si ziv i zdrav, i da nastavis u jos jacem tempu.

Citalac

pre 12 godina

Nole, ljubi te majka, nemoj vise. Opet ce nas Srbe proglasiti osvajacima ! No, ovaj put malo mnogo drugacije -Gde god se pojavis osvojis sve: trofeje, publiku, komentatore, sportsku javnost. Za mene je izbor SVETSKOG SPORTISTE ZA 2011. zavrsen. Ladies and Gentl.: NOVAK DJOKOVIC- SERBIA !

MAESTRO-HVALA !

boombar

pre 12 godina

Pre svega jedno veliko bravo za Novaka. Sjajne partije i blistava pobeda za osvajanje novog turnira.
Glavna taktička odlika meča je bila prilično drugačija u odnosu na Madrid. Dok smo u Madridu videli razmenu Nadalovih forhenda i Novakovih bekenda ovde je mnogo više poena imalo obrnuti "smer". Mislim da je to Nadal svesno radio a da je probao da Novakov bekend destabilizuje onim balonima. I što je najbolje prilično je uspeo u tome. Novak je meč završio sa 32!!?? neiznuđene greške od kojih su bar 10-ak bile pokušaji vinera posle visokih spinova Nadala. U toj činjenici se manifestuje sva trenutna snaga Novaka Đokovića! Pobediti Nadal sa 32 neiznuđene greške je gotovo nestvarno.
Ko je iole objektivan mora da zaključi da je Nadal u ovom meču (kao i u Madridu) bio samo učesnik. Sve je zavisilo od Novaka. Sad tek dobija na težini Novakova izjava kako su ovi turniri priprema za dalji tok sezone. Iako se ovi turniri igraju na najsporijoj podlozi apsolutno je vidljiv Novakov uspon forme jer mu je u Americi Nadal pružio mnogo jači otpor nego u Evropi a da ne govorim o tome da je Novak sinoć odigrao 3 sata i legao u krevet dobrano posle ponoći.
Dva detalja koja su mi zapela za oko. U prošlosti bilo da je dobio bilo da je izgubio Novak je i Marija i Nadala prijateljski zagrlio na mreži. I sinoć kao i danas bilo je to samo kurtoazno pružanje ruke s Novakove strane. Za Marija ne znam ali mi se čini da je, ako je Nadal izjavio to što je izjavio za Novakovo radovanje (btw nigde nisam imao prilike da pročitam tu vest), prema Nadalu bio svesno "hladan" kao i da se bacio na leđa (što inače nikad do sada nije uradio) posle poslednjeg poena. U stilu "dečko ako ti smeta kako se ja radujuem samo da ti pokažem kako to izgleda kada se ti raduješ!"
Drugim detaljem je Novak pokazao na kom je trenutno stepenu njegova borbena gotovost. Otvorio je "onoliki" šampanjac a da nije liznuo ni kap! Znači nema ni milimetar odstupanja od zacrtanog cilja
Još jednom sve čestitke za Novaka.
Idemo dalje.

smešno

pre 12 godina

NOLE UJEDINITELj!!!!!!!!
Ujedinio nas JE svojim pobedama kao niko u našoj istoriji ni Dušan ni Lazar ni Karađođe ni BODIROGA, NEMA NU RAVNE.

Djoksa

pre 12 godina

Bravo Nole, srpska legendo a tek ti je 23god! Sad sve konacno dobija svoj smisao. Secate li se koliko je Nole puta izgubio od Nadala, kakvih je sve problema imao sa servisom zbog cega je morao da radi na svojoj defanzivi da bi ostao u vrhu tenisa. Volja da uci je najveca Noletova vrlina. Nije se predavao i svoju najvecu manu (fitnes) je pretvorio u svoju najvecu vrlinu. Svi njegovi padovi i sumnje u sebe su ga samo dodatno ojacali jer ono sto te ne ubije moze samo da te ojaca. Svi koji su isticali da je njegova najveca nesreca sto igra tenis u vreme dva najveca tenisera ikada, Federera i Nadala, su se prevarili. Jer oni su ga naterali da se stalno usavrsava i napravili su od njega ovo sto je on danas. A sve to zato sto Nole nije umisljen i uvek je spreman da uci i prihvati ono sto drugi bolje znaju da rade od njega. Naravno, to treba i moci.
Ziveo ti nama Nole jos dugo, dugo godina!

paradajzer

pre 12 godina

Mislim da jos jedan osvojen turnir i apsolutno haranje svetskim vrhom tenisa daje dozvolu svim gradjanima Srbije (domacima i u inostranstvu) da pokrenu novu seriju viceva o Novaku Djokovicu, jer Chuck Norris je zastareo!!!!!

Bravo majstore!!!!!!

Marko (Dorcol)

pre 12 godina

Jedva cekam izbore da dodam na listu ime Novaka Djokovica i da zaokruzim broj ispred imena. Koliko volim i postujem ovog mladog coveka, toliko prezirem politicare i clanove politickih partija u Srbiji.

neko iz Srbije

pre 12 godina

Ceo svet se divi danas Đokoviću, Mesiju, Boltu,.. kao što se nekad divio Maradoni, Federeru, Džordanu, Luisu,.. kao što će se sutra diviti nekim novim šampionima ali ova euforija nacional-patriotizma brojnih komentara postaje neukusna. Uspeh Federera u tenisu je gotovo nedostižan , bar i bliskoj budučnosti i u Švajcarskoj uživa ogromno poštovanje ali daleko od toga da preko njega leče neke svoje nacionalne komplekse. Svo pštovanje Đokoviću sa željom da postigne bar pola onog što je osvojio Federer. Ovi što će lupati minuse treba da znaju da je vreme gusala prošlo i da je Đoković uspeo zahvaljujući svojoj porodici, zahvaljujući svojoj upornosti,svom radu, svojim individualnim kvalitetima, ... a ne zato što je Srbin, Hrvat, Rus,..

Zukanovic Sreten

pre 12 godina

Mozete li zamsliti da ovde kod nas u Srbiji ima ljudi kojima smeta uspeh nasih sportista a kamoli da se to i proslavlja.Ovaj uspeh Novaka Djokovica je izuzetno uznemirio te ljude i oni se sad osecaju uvredjeno kao da su oni izgubili.

Jovica

pre 12 godina

Hvala puno Rafi in Rodzeru sto on Noleta napravise cudoviste koje jede sve pred sobom. Epa dosta je Nole gubio od njih, sad je doslo vreme da se naplate racuni. Nole Care ma mozes ti i do kraja godine bez poraza. Puno srece i samo gazi!

konto

pre 12 godina

Meni ne pada ništa drugo na pamet do NEVEROVATNO!!! Ovo što Novak Đoković radi ove godine se kosi sa nemogućim! Svaka, ali svaka mu čast! Ljudi, ej, pa on je prvo osvojio GS - Australian Open, pa Dubai, pa dva Mastersa u Americi na betonu. Ajde da kažeš to je kao OK jer mu je beton bila najomiljenija podloga ali opet u oba finala je tamo imao Nadala, fanatika kojeg je Nole oba puta dobio posle nadljudske borbe. Zatim Beograd, ajde dobro, slabiji turnir. Ali onda, dva Mastersa na ŠLJACI!!! Dva puta na šljaci u finalima dobijao je Nadala, nepobedivog na šljaci, najboljeg igrača ikad na toj podlozi! Ja sam van sebe, kako mu to polazi za rukom, pa čovek nije normalan :))) eeej! Hahahaha! Sada me međutim samo plaši da se nije previše iscrpeo pred RG, jedan od četiri najvažnija turnira sezone. Potajno sam priželjkivao da izgubi ovde u prvom kolu kako bi spremno dočekao RG i tamo, onako odmoran počistio sve što mu se nađe na putu, po mogućstvu u polufinalu Federera :) Uf, što volim kad odere tog prepotenka :) Ali, ko sam ja više da sumnjam u Novaka Đokovića, da sumnjam da li zna šta radi, ma važi :))) Pokazao je i celoj Srbiji, zemlji koja večito ima 8 miliona najboljih trenera i savetnika u svim sportovima da mu apsolutno ne treba nikakav savet u vezi njegove karijere i načina igre. Tako da ću sada moći na miru da gledam Roland Garros, da ne mislim o tome šta i kako bi Novak trebao da igra već samo da uživam! Zavalim se u fotelju, cirkam pivce, jedem čips i uživam :) Hvala ti Novače!
Što bi rekao Muta Nikolić: "Šta vam je ljudi, pa ovo je sve normalno! Ja ne znam što se mi radujemo!"

sasa

pre 12 godina

Komentator na Eurosport-u bi trebalo da bude objektivan i nepristrasan.A na nasoj,lokalnoj TV,ne da ce da navija za nase,ima da kida!To mu je obaveza.I dace Bog da im Nole jos puno puta da priliku da navijaju i slave!!

thebee269

pre 12 godina

covek koji vraca nadu da ipak postoji nesto radi cega treba nastaviti svaku borbu, jednostavno podize iz mrtvih...

i da najnovija vest na CNN ,, posle ovoga Cak Noris okacio reket o klin, kaze , ne vredi Nole je bolji,,...

BEBE

pre 12 godina

I ovi organizatori su postali jadni, bio bi red da za drugo mjesto pocnu da daju escajg,upravo mi se zalio Nadal kako vec treci put dobija tanjir, a jos nije vidio viljusku ili noz.
Ovim putem apelujem na organizatore, da promjene sistem nagrada za drugo mjesto.
Sifra: dosta mi je frisbija||||||

nbgd

pre 12 godina

Što bi rekli Englezi - bittersweet osećaj. S jedne strane nas je nebo pogledalo kad nam je poslalo Noleta. Sa druge, kud baš da bude teniser? Zamislite da nam je takav megacar državnik, pa da nam zemlja krene. Ili bar da se ne raspada ovoliko...

A što se Novaka tiče, ako je danas ušao u Kruševac, želim mu da stigne bar do mobilnog ;)

olja

pre 12 godina

Brate mili, od pozdrava na mreži, posle meča, bi se i led smrzao! Šta bi sa velikim prijateljstvom, Rafa? Dok mu Nole nije predstavljao veliku pretnju, bio mu je dobar drug, a sada kada je bolji, tj. najbolji, prijateljstvo pada u vodu. Nisam to očekivala od Nadala, jer je odavo utisak dobrog i fer dečka. Možda me utisak vara...ali, teško da je tako. A ti, slatko dete, dokle...? Neko reče da igraš totalni tenis. Ne znam šta je to, ali znam da ih razbijaš i kada su bolji...(čitaj Marej). Hvala ti i, daće Bog, biće toga još

nenad73

pre 12 godina

Sta reci o ovom turniru? Novak je pregazio i drugog Svajcarca kao i prvog,Svedjani su poslali Robina a ni Batman ne bi bolje prosao.Potom su Englezi rekli da brinu da li ce se Endi odmoriti za Rafu pa je Novak resio da ih oslobodi tih briga.Na kraju je nastavio da kompletira escajg za Rafinu svadbu jos jednim tanjirom...NEPROCENJIVO
Pohvalio bih ekipu u studiju B92,koju sam kritikovao ranije zbog sklonosti ka Zvezdi i apostrofiranja klupskih boja za coveka koji je kosmicki mega star! Ovog puta ste pokidali Sport klub i "realnog" Viskovica i hvala vam sto ste verovali kada je bilo najteze!Sjajni ste!
Pozdrav do Pariza!

Nensi

pre 12 godina

Kada se samo setim do pre par meseci kako su znali da pljušte negativni komentari. Te "ne plaća porez u Srbiji", te "igra za sebe", te "zarađuje toliko i toliko"... Da li sada shvataju svi negativci, da zahvaljujući Noletu, mogu da odem u beli svet i da sa ponosom kažem da sam iz Srbije?
E, da možemo da ga kloniramo, gde bi nam kraj bio?

dragan milunovic

pre 12 godina

ljudi posle nikole tesle nema nam boljeg srbina.taj covek pored radosti koje nam svaki dan donosi,i besplatno reklamira nasu zemlju.pre par godina smo cnn-u platili pola miliona dolara za 5 emitovanja dnevno za mesec dana.koliko li mi dugujemo noletu,a od ove drzave nije dobio nista.tesko da neko u svetu zna za nase ministre,a za nolbieta su svi culi.
ziveo i neka te sreca prati u zivotu posto ostalo sve zahvaljujuci samo svom radu imas.jedva sam u usa uspeo da objasnim odakle sam da ne bi tebe nista.iz inata nauci i spanski
ti i tesla =pata karte

Zoki Pro

pre 12 godina

Sta me najvise fasciniralo u celom mecu? Rafino namerno dizanje "balona"... Jeste legitimno, ali to je totalni odraz nemoci. To se retko vidja i u rekreativnom tenisu. Svaka cast Nole!!!!!!

P.K.

pre 12 godina

Nole nam nije uljepsao samo jedan dan, on nam je uljepsao i sam zivot.Vratio na je vjeru u bolje dane.Podigao nam je ponos i dostojanstvo.Nole silni nije imperator on je iznad svega divna ljucka dusa.

traffic011

pre 12 godina

SVAKA ČAST MAJSTORE!!!
POKAZAO SI CELOM SVETU KOLIKO SRCE IMAS I KAKO MOZE RADOM I TRUDOM DA SE NAPREDUJE!!!
ŽELIM TI SVU SREĆU!

Doci ce maca na vratanca

pre 12 godina

Pitanje za Gorana Ivanisevica:
Je li to Dodik uznapredovao do Endi Marija? Mislim, u ovoj niski Novakovihg pobeda i trofeja, obojica su mu uzeli po set.

PS
A Federer se izvlaci. Potura Noletu Rafu, pa sad Rafa vodi sa 4:3, al' neka

Miljko Kucevic

pre 12 godina

NADAL VEC POZVAO PARIZ I NARUCUO STENE ZA ZIDANJE.. :-)

Ovo sto novak sad radi je fenomenalno i pamti ce se zauvek. Fanovi posetite fansite Novaka i dodajte vase ime na listu. www.noledjokovic.nl

rompeculo

pre 12 godina

di je sad ovaj sto je stavio 500 evra na Nadala auuuu oode lova,al nebrini mozes da se izvadis stavi sve sto imas da ce Nole uzet Garros

Kraljevcanin

pre 12 godina

Razgovaraju Nadal i C. Ronaldo:
Nadal: Alo bre, Ronaldo, dokle ce da vas gazi ova Barsa?
Ronaldo: Cuti, ti se ne javljaj...
:DDD

Nebojša Novi Sad

pre 12 godina

Bravo care. Nema reči kojom se zaista može opisati zadovoljstvo. Pravi si patriota i Srbin. Srbenda brate. Sada svet može da vidi istinske Srbe.
Nadam se da će neko i u Srbiji shvatiti da neko iz Tvog tima treba da vodi tenis u Srbiji a ne kalkulanti i profiteri, koji će se opet kriti iza tvojih uspeha, a kada jednog dana izgubiš i prekineš ovu dijamantsku nit javiće se pametnjakovići da kritikuju.
Neka Te Bog čuva.

veselin

pre 12 godina

uz dužno poštovanje prema genijalnom čoveku i sportisti NOVAKU ĐOKOVIĆU hteo bih da se zapitam:zar taj čovek treba da nam donese svu radost i sreću ovog sveta?što mi svaki ponaosob i kao narod činimo da nam dođe sreća i zadovoljstvo?jkoga smo mi pobedili,koji problem rešili,šta smo unapredili,poboljšali.lepo je imati Đokovića ali njegove pobede nemogu sakriti našu bedu.

ned

pre 12 godina

Došlo je do preokreta u odnosima Đoković-Nadal.A mnogi su govorili da Nole treba da promeni trenera, međutim, potrebno je bilo samo da promeni ishranu i da poboljša fizičku pripremljenost i trud se isplatio, snaga je počela da valja klade, Nadal je počeo da posrće da biva fizički iscrpen i ako ne bude i sam promenio ishranu i počeo da danonoćno trenira loše mu se piše.

viki55

pre 12 godina

Kako stvari stoje, od Novakovih pobeda najvise profitira Vlast u Srbiji ?! Novak svojim pobedama cuva socijalni mir, narod kao narod, zaokupljen Novakovim uspesima zaboravi na sve muke koje ima ? E sad je red na Tadica, kada je mogao Kostunica da daa Nemanji brda i doline, moze i Tadic Djokovicu nesto za zasluge i to jos kakve !

prokopije

pre 12 godina

pametn je federer pobeze na vreme sa turnira,ali samo do rolan garosa,jer je sad i on naredu da popije 4 [cetvorku]kao nadal.prokopije

zelena trava

pre 12 godina

Sve je ovo vanzemaljski. I ona pobeda od juce gde je Murray igrao sve bolje kako se blizio kraj, i tri lake pobede protiv Federera i sedam osvojenih turnira a tek je maj i GS bez izgubljenog seta, ali cetiri pobede za redom protiv Nadala!! To je teniski poduhvat godine koji verovatno niko vise nece ponoviti. Prvo mesto je samo formalnost. Danasnja pobeda je ipak vise psiholoska nego fizicka jer verujem da su prethodna tri poraza ostavila dubok trag na Rafi, a bio je jedan od najsnaznijih na tom planu. Ostatak godine ce pokazati kako ce se oporaviti. Za Novaka nemam vise adekvatnih misli, a kamoli reci.

Cika Cole

pre 12 godina

@boombar
Primetili smo istu stvar.
Super fora da imitira protivnicko slavlje. Tu ne moze niko da se ljuti a dobijamo ponovo imitacije. :)
Nisam strucnjak da primetim takve finese, ali imam utisak da ponekad i u igri, kad mu ne ide Nole stil, onda igra malo ko Federer, malo k'o Marej.
Mogao bi da imitira igru bilo kog tenisera. Tako bih voleo da vidim njegov RF jednorucni BH. Mora da bi bio loodilo :)

svetlana

pre 12 godina

bravo nole...ovo je neponovljivo.svaka cast ne novom trofeju...hvala ti za sve srecne trenutke,i ni jedan mec vise da ne pobijedis ostaces najbolji i neponovljivi...

paola

pre 12 godina

hvala novaku zas vu radost koju nam pruza , hvala mu sto nas cini ponosnim, hvala mu sto daje najbolji primer mladima, hvala mu sto ne zaboravlja da stavi onaj kacket,zelim mu da nastavi tako i da bude zdrav i uvek tako uporan

Cile_NS

pre 12 godina

@Miha
Gospodine, najlepse vas molim da mi objasnite, sta je smisao Vaseg pitanja i sta bi na ovo hipoteticko pitanje Novak trebao da odgovori da bi Vi bili zadovoljni? Mozda na primer: "Pa covece, ja ovo sve treba da branim iduce sezone, uh, pa to je neizvodljivo...ne ne, dosta je bilo ove godine, idem ja u Monte Karlo na odmor do sledece sezone!!!"
Stvarno, ali stvarno ne razumem!!!???

Miha

pre 12 godina

Sine kako ti mislis da odbranis sve ovo sledece godine? Jesi razmisljao o tome ili ti je cilj samo da budes broj 1 makar na jednu noc a onda sta bude...ne pljujem, presrecan sam ali ne mogu da se ne zapitam ovo.

gile bl

pre 12 godina

Jel moze mi neko objasniti ovo bodovanje? Kako je moguce da Nadal ima poslije Rima vise bodova u odnosu na prije dve sedmice kad nije odbranio ni Madrid ni Rim???

Lena

pre 12 godina

Uh, ponestaje vise reci! :) Bravo sampionu nas!!! Furiozno je pocistio Nadala, unistio ga! :D Znala sam da mu nece nedostajati mentalna snaga i motivacija, ali nisam bila sigurna da li ce fizicki izdrzati posle onakvog polufinala... Ali uspeo je, i to ne jedva,nego prosto je bio nadmocan!!! Sada Nadal (koji mi je do skoro bio drag, ali je pokazao svoje pravo lice kada gubi )moze samo sa Federerom pod ruku pa da vezbaju i smisljaju kako da samo pokusaju da se suprotstave nasem Noletu, pobeda je jos draza posle njegovih nekorektnih komentara... Nole, uzivaj, slavi, zasluzio si!!!:D Mi smo srecni, ponosni sto te imamo! I na kraju, sve pohvale B92,fantasticno su odradili svoj posao! Novinari koji su vodili emisiju pre pocetka meceva su fenomenalni, duhoviti, bas takvi i trebaju uz Noleta!:) Nole je napokon dobio svu zasluzenu paznju medija... I naravno, pohvale Vujicinu koji je vrhunski prenosio mec! ;)

Objašnjenje

pre 12 godina

@gile bl

Pre dve nedelje su Nadalu skinuli prošlogodišnje rimske poene, jer je bilo prošlo 52 nedelje od prošlogodišnjeg Rima (redosled je u 2011. drugačiji - Rim i Madrid su zamenili mesta). Zato je Nadal pre dva ponedeljka, od svih rimskih i madridskih poena, imao obračunato samo 1000 madridskih od prošle godine. U međuvremenu je izgubio tih 1000 (izgubivši u finalu od Novaka), ali je dobio 600 za Madrid ove godine i 600 za Rim ove godine. Zato sad ima 200 poena više nego pre dve nedelje.

Glavni štos je u tome da osvojeni poeni ne traju od turnira jedne godine do istog turnira sledeće godine, nego 52 nedelje, i zato se ponekad desi da izraz "odbraniti poene" ne opisuje dobro ono što se događa na listi.

Miha

pre 12 godina

Sine kako ti mislis da odbranis sve ovo sledece godine? Jesi razmisljao o tome ili ti je cilj samo da budes broj 1 makar na jednu noc a onda sta bude...ne pljujem, presrecan sam ali ne mogu da se ne zapitam ovo.

neko iz Srbije

pre 12 godina

Ceo svet se divi danas Đokoviću, Mesiju, Boltu,.. kao što se nekad divio Maradoni, Federeru, Džordanu, Luisu,.. kao što će se sutra diviti nekim novim šampionima ali ova euforija nacional-patriotizma brojnih komentara postaje neukusna. Uspeh Federera u tenisu je gotovo nedostižan , bar i bliskoj budučnosti i u Švajcarskoj uživa ogromno poštovanje ali daleko od toga da preko njega leče neke svoje nacionalne komplekse. Svo pštovanje Đokoviću sa željom da postigne bar pola onog što je osvojio Federer. Ovi što će lupati minuse treba da znaju da je vreme gusala prošlo i da je Đoković uspeo zahvaljujući svojoj porodici, zahvaljujući svojoj upornosti,svom radu, svojim individualnim kvalitetima, ... a ne zato što je Srbin, Hrvat, Rus,..

Ratep

pre 12 godina

Samo da kazem da je ova ekipa sa b92 puno jaca i daleko zanimljivija od onih likova na Sport Klubu bez tamo nekog laznog objektivizma ili slicno. Ljudu su znaci spontani i priznaju da su laici, izuzev ovog komentatnora koji uopste nije los sto se tenisa tice i ne bjezi od toga da strasno navija za nase tenisere. Na Sport Klubu sa takodje laici koji izigravaju neke strucnjake, a 3 ciste nemaju. Ovo govorim jer se dugi niz godina bavim i pratim tenis.
Zasto biti objektivan na domacoj televiziji kada igraju domaci teniseri?
Za ciju je to publiku?

Nenad PVO

pre 12 godina

Ne treba zaboraviti da je ove godine neko ipak pobedio Novaka.
Boba Zivojinovic, Dinkic i Snezana Markovic-Samardzic.
Ne znaju Djokovici kako da naprave brend od tenisa u Srbiji, ne znaju kako da donesu ATP turnir u Srbiju. Ipak je Boba legenda, on zna put.
Uzas.

smešno

pre 12 godina

NOLE UJEDINITELj!!!!!!!!
Ujedinio nas JE svojim pobedama kao niko u našoj istoriji ni Dušan ni Lazar ni Karađođe ni BODIROGA, NEMA NU RAVNE.

VoBra

pre 12 godina

Tako je prijatelju. NEmoj nikada da pricas nesto lose o drugim i gracima i da budes prepotentan, u tome se razlikujes od Mareja i slicnih njemu. Republika srpska je ponosna na tebe, kao i svi Srbi sirom svijeta. Nek si nam ziv i zdrav!

nbgd

pre 12 godina

Što bi rekli Englezi - bittersweet osećaj. S jedne strane nas je nebo pogledalo kad nam je poslalo Noleta. Sa druge, kud baš da bude teniser? Zamislite da nam je takav megacar državnik, pa da nam zemlja krene. Ili bar da se ne raspada ovoliko...

A što se Novaka tiče, ako je danas ušao u Kruševac, želim mu da stigne bar do mobilnog ;)

veselin

pre 12 godina

uz dužno poštovanje prema genijalnom čoveku i sportisti NOVAKU ĐOKOVIĆU hteo bih da se zapitam:zar taj čovek treba da nam donese svu radost i sreću ovog sveta?što mi svaki ponaosob i kao narod činimo da nam dođe sreća i zadovoljstvo?jkoga smo mi pobedili,koji problem rešili,šta smo unapredili,poboljšali.lepo je imati Đokovića ali njegove pobede nemogu sakriti našu bedu.

Zukanovic Sreten

pre 12 godina

Mozete li zamsliti da ovde kod nas u Srbiji ima ljudi kojima smeta uspeh nasih sportista a kamoli da se to i proslavlja.Ovaj uspeh Novaka Djokovica je izuzetno uznemirio te ljude i oni se sad osecaju uvredjeno kao da su oni izgubili.

gile bl

pre 12 godina

Jel moze mi neko objasniti ovo bodovanje? Kako je moguce da Nadal ima poslije Rima vise bodova u odnosu na prije dve sedmice kad nije odbranio ni Madrid ni Rim???

BISTROOKI

pre 12 godina

Radim sa jednim Spancem! Zove se Marco Moreno! Kad su nas dobili u kosarci doso na poso u dresu reprezentacije Spanije........ E Marco mozes li zamislit kakav te dan sutra ceka!!! Uzmi bolovanje, idi na odmor..... Hvala ti Nole sto sada imam moc da pred svima podignem glas !!!

thebee269

pre 12 godina

covek koji vraca nadu da ipak postoji nesto radi cega treba nastaviti svaku borbu, jednostavno podize iz mrtvih...

i da najnovija vest na CNN ,, posle ovoga Cak Noris okacio reket o klin, kaze , ne vredi Nole je bolji,,...

Musliman Bosnjak

pre 12 godina

Sta reci osim da je "FENOMENALAN" Srcem navijam za Noleta jer je Balkanac :) a i zbog toga sto je kao Ja "Rossoner" :) BOG TE SACUVAO I PODARIO TI JOS VISE POBJEDA U KARIJERI. (B92 NAJBOLJI)

007

pre 12 godina

,,Većina ljubitelja tenisa koji su došli u Rim priželjkivala je ovo finale,,.
Nadal nije prizeljkivao ovo finale sada znamo i zasto.Sujeverje nikom nije donelo nista dobro.A on se ceska stipka namesta flasice, ne gazi linije.....

Citalac

pre 12 godina

Nole, ljubi te majka, nemoj vise. Opet ce nas Srbe proglasiti osvajacima ! No, ovaj put malo mnogo drugacije -Gde god se pojavis osvojis sve: trofeje, publiku, komentatore, sportsku javnost. Za mene je izbor SVETSKOG SPORTISTE ZA 2011. zavrsen. Ladies and Gentl.: NOVAK DJOKOVIC- SERBIA !

MAESTRO-HVALA !

Jovan

pre 12 godina

Novak je vec sada poceo da daje Nadalu svadbeni poklon. Za sada mu je dao cetiri tanjira (za drugoplasirane), a kako je krenulo, lako moze da mu pre stvarne svadbe pokloni ceo servis za dvanaest osoba :D

Sasha

pre 12 godina

Svaka čast za Novaka. Sada je samo potrebno da se posveti osvajanju Rolan Garosa. Ukoliko bi dobio i ovaj turnir pretekao bi Mekinroa a izjednačio se sa Vilasom (najduža serija bez poraza od početka godine i najduža serija uopšte). Nakon toga bi osvajanje bilo Vimbldona ili Amerike značila da Nole ulazi u legende ovog sporta zauvek. Ja stvarno mislim da je to više nego moguće. Ovo je godina kada može da poruši toliko rekorda, na primer dobijanjem samo još jednog Mastersa postaje igrač sa najviše pobeda na mastersima u jednoj godini, da to treba jednostavno iskoristiti. Samim tim bi Novak ostao broj 1 i na kraju godine i time bi ostvario praktično sve svoje snove. U karijeri više ne bi imao nikakav pritisak i mogao bi relaksirano da nastavi karijeru. Da ne pričam da je svoju zemlju promovisao na način kakav nikada nije viđen. Svaka ti čast Novače!!!!

Djoksa

pre 12 godina

Bravo Nole, srpska legendo a tek ti je 23god! Sad sve konacno dobija svoj smisao. Secate li se koliko je Nole puta izgubio od Nadala, kakvih je sve problema imao sa servisom zbog cega je morao da radi na svojoj defanzivi da bi ostao u vrhu tenisa. Volja da uci je najveca Noletova vrlina. Nije se predavao i svoju najvecu manu (fitnes) je pretvorio u svoju najvecu vrlinu. Svi njegovi padovi i sumnje u sebe su ga samo dodatno ojacali jer ono sto te ne ubije moze samo da te ojaca. Svi koji su isticali da je njegova najveca nesreca sto igra tenis u vreme dva najveca tenisera ikada, Federera i Nadala, su se prevarili. Jer oni su ga naterali da se stalno usavrsava i napravili su od njega ovo sto je on danas. A sve to zato sto Nole nije umisljen i uvek je spreman da uci i prihvati ono sto drugi bolje znaju da rade od njega. Naravno, to treba i moci.
Ziveo ti nama Nole jos dugo, dugo godina!

olja

pre 12 godina

Brate mili, od pozdrava na mreži, posle meča, bi se i led smrzao! Šta bi sa velikim prijateljstvom, Rafa? Dok mu Nole nije predstavljao veliku pretnju, bio mu je dobar drug, a sada kada je bolji, tj. najbolji, prijateljstvo pada u vodu. Nisam to očekivala od Nadala, jer je odavo utisak dobrog i fer dečka. Možda me utisak vara...ali, teško da je tako. A ti, slatko dete, dokle...? Neko reče da igraš totalni tenis. Ne znam šta je to, ali znam da ih razbijaš i kada su bolji...(čitaj Marej). Hvala ti i, daće Bog, biće toga još

nenad73

pre 12 godina

Sta reci o ovom turniru? Novak je pregazio i drugog Svajcarca kao i prvog,Svedjani su poslali Robina a ni Batman ne bi bolje prosao.Potom su Englezi rekli da brinu da li ce se Endi odmoriti za Rafu pa je Novak resio da ih oslobodi tih briga.Na kraju je nastavio da kompletira escajg za Rafinu svadbu jos jednim tanjirom...NEPROCENJIVO
Pohvalio bih ekipu u studiju B92,koju sam kritikovao ranije zbog sklonosti ka Zvezdi i apostrofiranja klupskih boja za coveka koji je kosmicki mega star! Ovog puta ste pokidali Sport klub i "realnog" Viskovica i hvala vam sto ste verovali kada je bilo najteze!Sjajni ste!
Pozdrav do Pariza!

P.K.

pre 12 godina

Nole nam nije uljepsao samo jedan dan, on nam je uljepsao i sam zivot.Vratio na je vjeru u bolje dane.Podigao nam je ponos i dostojanstvo.Nole silni nije imperator on je iznad svega divna ljucka dusa.

necer

pre 12 godina

Sve cestitke Novaku. Pokazao je da je veliki sampion. A uz to je i veliki covek. Popularan decko a nije nadmen i umisljen. Svaka cast. Postao si prava legenda.
Noleta za predsednika

Miljko Kucevic

pre 12 godina

NADAL VEC POZVAO PARIZ I NARUCUO STENE ZA ZIDANJE.. :-)

Ovo sto novak sad radi je fenomenalno i pamti ce se zauvek. Fanovi posetite fansite Novaka i dodajte vase ime na listu. www.noledjokovic.nl

Marko (Dorcol)

pre 12 godina

Jedva cekam izbore da dodam na listu ime Novaka Djokovica i da zaokruzim broj ispred imena. Koliko volim i postujem ovog mladog coveka, toliko prezirem politicare i clanove politickih partija u Srbiji.

prokopije

pre 12 godina

pametn je federer pobeze na vreme sa turnira,ali samo do rolan garosa,jer je sad i on naredu da popije 4 [cetvorku]kao nadal.prokopije

Nebojša Novi Sad

pre 12 godina

Bravo care. Nema reči kojom se zaista može opisati zadovoljstvo. Pravi si patriota i Srbin. Srbenda brate. Sada svet može da vidi istinske Srbe.
Nadam se da će neko i u Srbiji shvatiti da neko iz Tvog tima treba da vodi tenis u Srbiji a ne kalkulanti i profiteri, koji će se opet kriti iza tvojih uspeha, a kada jednog dana izgubiš i prekineš ovu dijamantsku nit javiće se pametnjakovići da kritikuju.
Neka Te Bog čuva.

Doci ce maca na vratanca

pre 12 godina

Pitanje za Gorana Ivanisevica:
Je li to Dodik uznapredovao do Endi Marija? Mislim, u ovoj niski Novakovihg pobeda i trofeja, obojica su mu uzeli po set.

PS
A Federer se izvlaci. Potura Noletu Rafu, pa sad Rafa vodi sa 4:3, al' neka

sasa

pre 12 godina

Komentator na Eurosport-u bi trebalo da bude objektivan i nepristrasan.A na nasoj,lokalnoj TV,ne da ce da navija za nase,ima da kida!To mu je obaveza.I dace Bog da im Nole jos puno puta da priliku da navijaju i slave!!

boombar

pre 12 godina

Pre svega jedno veliko bravo za Novaka. Sjajne partije i blistava pobeda za osvajanje novog turnira.
Glavna taktička odlika meča je bila prilično drugačija u odnosu na Madrid. Dok smo u Madridu videli razmenu Nadalovih forhenda i Novakovih bekenda ovde je mnogo više poena imalo obrnuti "smer". Mislim da je to Nadal svesno radio a da je probao da Novakov bekend destabilizuje onim balonima. I što je najbolje prilično je uspeo u tome. Novak je meč završio sa 32!!?? neiznuđene greške od kojih su bar 10-ak bile pokušaji vinera posle visokih spinova Nadala. U toj činjenici se manifestuje sva trenutna snaga Novaka Đokovića! Pobediti Nadal sa 32 neiznuđene greške je gotovo nestvarno.
Ko je iole objektivan mora da zaključi da je Nadal u ovom meču (kao i u Madridu) bio samo učesnik. Sve je zavisilo od Novaka. Sad tek dobija na težini Novakova izjava kako su ovi turniri priprema za dalji tok sezone. Iako se ovi turniri igraju na najsporijoj podlozi apsolutno je vidljiv Novakov uspon forme jer mu je u Americi Nadal pružio mnogo jači otpor nego u Evropi a da ne govorim o tome da je Novak sinoć odigrao 3 sata i legao u krevet dobrano posle ponoći.
Dva detalja koja su mi zapela za oko. U prošlosti bilo da je dobio bilo da je izgubio Novak je i Marija i Nadala prijateljski zagrlio na mreži. I sinoć kao i danas bilo je to samo kurtoazno pružanje ruke s Novakove strane. Za Marija ne znam ali mi se čini da je, ako je Nadal izjavio to što je izjavio za Novakovo radovanje (btw nigde nisam imao prilike da pročitam tu vest), prema Nadalu bio svesno "hladan" kao i da se bacio na leđa (što inače nikad do sada nije uradio) posle poslednjeg poena. U stilu "dečko ako ti smeta kako se ja radujuem samo da ti pokažem kako to izgleda kada se ti raduješ!"
Drugim detaljem je Novak pokazao na kom je trenutno stepenu njegova borbena gotovost. Otvorio je "onoliki" šampanjac a da nije liznuo ni kap! Znači nema ni milimetar odstupanja od zacrtanog cilja
Još jednom sve čestitke za Novaka.
Idemo dalje.

Jovica

pre 12 godina

Hvala puno Rafi in Rodzeru sto on Noleta napravise cudoviste koje jede sve pred sobom. Epa dosta je Nole gubio od njih, sad je doslo vreme da se naplate racuni. Nole Care ma mozes ti i do kraja godine bez poraza. Puno srece i samo gazi!

WTATP Lista

pre 12 godina

Ako se posmatra uspeh tenisera na nekoj podlozi onda nijedan teniser ili teniserka u istoriji tenisa nije bio toliko uspesan i dominantan na nekoj podlozi kao Rafael Nadal na sljaci. To najbolje govori koliko je to u igrackom smislu ogromno postignuce sto je Novak postigao u zadnjih 8 dana pobedivsi takvog protivnika dva puta (i to u velikim finalima) bez izgubljenog seta. A kada je rec o drugom dokazu koliko je ono sto Djokovic radi ovih meseci gotovo nepojmljivo izvanredno je taj neprekinuti niz pobeda. Vise ne treba toliko gledati "najbolji pocetak" neke sezone, vec najduzi niz uzastopnih pobeda uopste u teniskoj istoriji - sport koji se turnirski igra jos od XIX veka... Djokovic je od decembra 2010 i finala Dejvis Kupa vec vezao 39 uzastopnih pobeda sto je vec 6-ti najduzi niz u istoriji, a petorica najboljih su mu SVI na "puškometu" vec na sledecem turniru, Rolan Garosu (Federer-41, Mekinro-42, Borg-43, Lendl-44, Viljas-46). Inace, ako dodje do finala Pariza, Novak Djokovic ce vec za tri nedelje postati 25ti ATP No.1 u istoriji (a bar od trecine njih vec sada ima uspesniju i trofejniju karijeru, iako jos nema ni pune 24 godine i iako je sve te rezultate morao da ostvaruje na vrhuncu Federer-Nadal ere)!

Nensi

pre 12 godina

Kada se samo setim do pre par meseci kako su znali da pljušte negativni komentari. Te "ne plaća porez u Srbiji", te "igra za sebe", te "zarađuje toliko i toliko"... Da li sada shvataju svi negativci, da zahvaljujući Noletu, mogu da odem u beli svet i da sa ponosom kažem da sam iz Srbije?
E, da možemo da ga kloniramo, gde bi nam kraj bio?

paradajzer

pre 12 godina

Mislim da jos jedan osvojen turnir i apsolutno haranje svetskim vrhom tenisa daje dozvolu svim gradjanima Srbije (domacima i u inostranstvu) da pokrenu novu seriju viceva o Novaku Djokovicu, jer Chuck Norris je zastareo!!!!!

Bravo majstore!!!!!!

dragan milunovic

pre 12 godina

ljudi posle nikole tesle nema nam boljeg srbina.taj covek pored radosti koje nam svaki dan donosi,i besplatno reklamira nasu zemlju.pre par godina smo cnn-u platili pola miliona dolara za 5 emitovanja dnevno za mesec dana.koliko li mi dugujemo noletu,a od ove drzave nije dobio nista.tesko da neko u svetu zna za nase ministre,a za nolbieta su svi culi.
ziveo i neka te sreca prati u zivotu posto ostalo sve zahvaljujuci samo svom radu imas.jedva sam u usa uspeo da objasnim odakle sam da ne bi tebe nista.iz inata nauci i spanski
ti i tesla =pata karte

rompeculo

pre 12 godina

di je sad ovaj sto je stavio 500 evra na Nadala auuuu oode lova,al nebrini mozes da se izvadis stavi sve sto imas da ce Nole uzet Garros

BEBE

pre 12 godina

I ovi organizatori su postali jadni, bio bi red da za drugo mjesto pocnu da daju escajg,upravo mi se zalio Nadal kako vec treci put dobija tanjir, a jos nije vidio viljusku ili noz.
Ovim putem apelujem na organizatore, da promjene sistem nagrada za drugo mjesto.
Sifra: dosta mi je frisbija||||||

ned

pre 12 godina

Došlo je do preokreta u odnosima Đoković-Nadal.A mnogi su govorili da Nole treba da promeni trenera, međutim, potrebno je bilo samo da promeni ishranu i da poboljša fizičku pripremljenost i trud se isplatio, snaga je počela da valja klade, Nadal je počeo da posrće da biva fizički iscrpen i ako ne bude i sam promenio ishranu i počeo da danonoćno trenira loše mu se piše.

Svaka cast!

pre 12 godina

Svaka ti cast care! Ovo je samo tvoj uspeh, i naravno svih tvojih koji su te podrzavali od pocetka. Neka si ziv i zdrav, i da nastavis u jos jacem tempu.

Astra

pre 12 godina

Nadalje peglao Novaka godinama. Medjutim ovo sto sad Novak radi njemu je cisto maltretiranje. Novak ga pere dok je shpanac najbolji i igra sa 200% snage i volje. PONOS SRBIJE!

svetlana

pre 12 godina

bravo nole...ovo je neponovljivo.svaka cast ne novom trofeju...hvala ti za sve srecne trenutke,i ni jedan mec vise da ne pobijedis ostaces najbolji i neponovljivi...

traffic011

pre 12 godina

SVAKA ČAST MAJSTORE!!!
POKAZAO SI CELOM SVETU KOLIKO SRCE IMAS I KAKO MOZE RADOM I TRUDOM DA SE NAPREDUJE!!!
ŽELIM TI SVU SREĆU!

konto

pre 12 godina

Meni ne pada ništa drugo na pamet do NEVEROVATNO!!! Ovo što Novak Đoković radi ove godine se kosi sa nemogućim! Svaka, ali svaka mu čast! Ljudi, ej, pa on je prvo osvojio GS - Australian Open, pa Dubai, pa dva Mastersa u Americi na betonu. Ajde da kažeš to je kao OK jer mu je beton bila najomiljenija podloga ali opet u oba finala je tamo imao Nadala, fanatika kojeg je Nole oba puta dobio posle nadljudske borbe. Zatim Beograd, ajde dobro, slabiji turnir. Ali onda, dva Mastersa na ŠLJACI!!! Dva puta na šljaci u finalima dobijao je Nadala, nepobedivog na šljaci, najboljeg igrača ikad na toj podlozi! Ja sam van sebe, kako mu to polazi za rukom, pa čovek nije normalan :))) eeej! Hahahaha! Sada me međutim samo plaši da se nije previše iscrpeo pred RG, jedan od četiri najvažnija turnira sezone. Potajno sam priželjkivao da izgubi ovde u prvom kolu kako bi spremno dočekao RG i tamo, onako odmoran počistio sve što mu se nađe na putu, po mogućstvu u polufinalu Federera :) Uf, što volim kad odere tog prepotenka :) Ali, ko sam ja više da sumnjam u Novaka Đokovića, da sumnjam da li zna šta radi, ma važi :))) Pokazao je i celoj Srbiji, zemlji koja večito ima 8 miliona najboljih trenera i savetnika u svim sportovima da mu apsolutno ne treba nikakav savet u vezi njegove karijere i načina igre. Tako da ću sada moći na miru da gledam Roland Garros, da ne mislim o tome šta i kako bi Novak trebao da igra već samo da uživam! Zavalim se u fotelju, cirkam pivce, jedem čips i uživam :) Hvala ti Novače!
Što bi rekao Muta Nikolić: "Šta vam je ljudi, pa ovo je sve normalno! Ja ne znam što se mi radujemo!"

zelena trava

pre 12 godina

Sve je ovo vanzemaljski. I ona pobeda od juce gde je Murray igrao sve bolje kako se blizio kraj, i tri lake pobede protiv Federera i sedam osvojenih turnira a tek je maj i GS bez izgubljenog seta, ali cetiri pobede za redom protiv Nadala!! To je teniski poduhvat godine koji verovatno niko vise nece ponoviti. Prvo mesto je samo formalnost. Danasnja pobeda je ipak vise psiholoska nego fizicka jer verujem da su prethodna tri poraza ostavila dubok trag na Rafi, a bio je jedan od najsnaznijih na tom planu. Ostatak godine ce pokazati kako ce se oporaviti. Za Novaka nemam vise adekvatnih misli, a kamoli reci.

Zoki Pro

pre 12 godina

Sta me najvise fasciniralo u celom mecu? Rafino namerno dizanje "balona"... Jeste legitimno, ali to je totalni odraz nemoci. To se retko vidja i u rekreativnom tenisu. Svaka cast Nole!!!!!!

Cile_NS

pre 12 godina

@Miha
Gospodine, najlepse vas molim da mi objasnite, sta je smisao Vaseg pitanja i sta bi na ovo hipoteticko pitanje Novak trebao da odgovori da bi Vi bili zadovoljni? Mozda na primer: "Pa covece, ja ovo sve treba da branim iduce sezone, uh, pa to je neizvodljivo...ne ne, dosta je bilo ove godine, idem ja u Monte Karlo na odmor do sledece sezone!!!"
Stvarno, ali stvarno ne razumem!!!???

Cika Cole

pre 12 godina

@boombar
Primetili smo istu stvar.
Super fora da imitira protivnicko slavlje. Tu ne moze niko da se ljuti a dobijamo ponovo imitacije. :)
Nisam strucnjak da primetim takve finese, ali imam utisak da ponekad i u igri, kad mu ne ide Nole stil, onda igra malo ko Federer, malo k'o Marej.
Mogao bi da imitira igru bilo kog tenisera. Tako bih voleo da vidim njegov RF jednorucni BH. Mora da bi bio loodilo :)

paola

pre 12 godina

hvala novaku zas vu radost koju nam pruza , hvala mu sto nas cini ponosnim, hvala mu sto daje najbolji primer mladima, hvala mu sto ne zaboravlja da stavi onaj kacket,zelim mu da nastavi tako i da bude zdrav i uvek tako uporan

viki55

pre 12 godina

Kako stvari stoje, od Novakovih pobeda najvise profitira Vlast u Srbiji ?! Novak svojim pobedama cuva socijalni mir, narod kao narod, zaokupljen Novakovim uspesima zaboravi na sve muke koje ima ? E sad je red na Tadica, kada je mogao Kostunica da daa Nemanji brda i doline, moze i Tadic Djokovicu nesto za zasluge i to jos kakve !

Objašnjenje

pre 12 godina

@gile bl

Pre dve nedelje su Nadalu skinuli prošlogodišnje rimske poene, jer je bilo prošlo 52 nedelje od prošlogodišnjeg Rima (redosled je u 2011. drugačiji - Rim i Madrid su zamenili mesta). Zato je Nadal pre dva ponedeljka, od svih rimskih i madridskih poena, imao obračunato samo 1000 madridskih od prošle godine. U međuvremenu je izgubio tih 1000 (izgubivši u finalu od Novaka), ali je dobio 600 za Madrid ove godine i 600 za Rim ove godine. Zato sad ima 200 poena više nego pre dve nedelje.

Glavni štos je u tome da osvojeni poeni ne traju od turnira jedne godine do istog turnira sledeće godine, nego 52 nedelje, i zato se ponekad desi da izraz "odbraniti poene" ne opisuje dobro ono što se događa na listi.

Kraljevcanin

pre 12 godina

Razgovaraju Nadal i C. Ronaldo:
Nadal: Alo bre, Ronaldo, dokle ce da vas gazi ova Barsa?
Ronaldo: Cuti, ti se ne javljaj...
:DDD

Lena

pre 12 godina

Uh, ponestaje vise reci! :) Bravo sampionu nas!!! Furiozno je pocistio Nadala, unistio ga! :D Znala sam da mu nece nedostajati mentalna snaga i motivacija, ali nisam bila sigurna da li ce fizicki izdrzati posle onakvog polufinala... Ali uspeo je, i to ne jedva,nego prosto je bio nadmocan!!! Sada Nadal (koji mi je do skoro bio drag, ali je pokazao svoje pravo lice kada gubi )moze samo sa Federerom pod ruku pa da vezbaju i smisljaju kako da samo pokusaju da se suprotstave nasem Noletu, pobeda je jos draza posle njegovih nekorektnih komentara... Nole, uzivaj, slavi, zasluzio si!!!:D Mi smo srecni, ponosni sto te imamo! I na kraju, sve pohvale B92,fantasticno su odradili svoj posao! Novinari koji su vodili emisiju pre pocetka meceva su fenomenalni, duhoviti, bas takvi i trebaju uz Noleta!:) Nole je napokon dobio svu zasluzenu paznju medija... I naravno, pohvale Vujicinu koji je vrhunski prenosio mec! ;)