Utorak, 18.01.2011.

07:53

Ivanovićeva eliminisana posle drame

Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u prvom kolu Australijan opena od Ruskinje Jekaterine Makarove sa 3:6, 6:4, 10:8.

Izvor: MT

Ivanoviæeva eliminisana posle drame IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

Cipi

pre 13 godina

Jesam lepo rekao da ce Ana da ispadne u prvom kolu i da je trebalo da igra finale Hofman kupa, jer joj je to bila retka prilika da uzme neki trofej, a vi ste me svi pljuvali :(

Baghdatis

pre 13 godina

nikol dž.femija, sestro, opustenije sagledavaj. Znas, i ja cu da se nerviram kad Nole bude derao Federera u polufinalu, ali ako moram vec u prvom kolu...

Kurnjikova

pre 13 godina

@ Ana Kurnjikova

A sta time kazete kad Ivanovicevu uporedjujete s Kurnjikovom, koja je takodje dobra devojka i sjajna teniserka?
Zapanjuje me da ovde mnogi ponavljaju da Ana Kurnjikova nema nijedan osvojen turnir - pa ona je sa Martinom Hingis osvojila bas Australian Open u dublu, i bila finalist mnogih turnira:


SINGLES:

Finalist (4): 2002 - Shanghai; 2000 - Moscow; 1999 - Hilton Head; 1998 - Miami.

DOUBLES
Winner (16): 2002 - Australian Open (w/Hingis), Shanghai (w/J.Lee); 2001 - Sydney (w/Schett), Moscow (w/Hingis); 2000 - Season-Ending Championships, Filderstadt, Zurich, Philadelphia (all w/Hingis), Gold Coast (w/Halard-Decugis), Hamburg (w/Zvereva); 1999 - Australian Open, Season-Ending Championships, Indian Wells, Rome, Eastbourne (all w/Hingis); 1998 - Tokyo [Princess Cup] (w/Seles).

MIXED DOUBLES
Finalist (2): 2000 - US Open (w/Mirnyi); 1999 - Wimbledon (w/Bjorkman).

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo za Jelenu i Bojanu!!! Od Ane je tesko bilo ocekivati bilo sta s obzirom na povredu koju je zaradila u Sidneju. Steta za Anu u svakom slucaju. Napred Srbija, idemo dalje!!!

http://www.worldofbasketball.org

Vladislav

pre 13 godina

Nije mi jasno sta je uzrok ove njene jojo forme. Taman krene nabolje i onda ovako nesto...

Nije da nema igru, mozda nije Enan, ali opet...

Apollo_13

pre 13 godina

.....strasno.....no kako bi pojedini ovde ispoljavali svoje neizmerno tenisko znanje da ne postoje Novak, Ana, Viktor, Jelena, Janko i Bojana.... Cim j e tenis postao popularan u Srbiji....odjednom su se pojavili i vrhunski kriticari na tu temu. Neshvatljivo je kako pojedine ljude nista ne moze usreciti, pa cak ni to da imamo tenisere zbog kojih, podvlacim, svet zna gde je Srbija. Sta ste vi ucinili na popularizaciji ove male zemlje gospodo kriticari??? kakva je, takva je, ali ja je volim i volim ljude u njoj. Yato sto su to MOJI ljudi i MOJA drzava. Stice se utisak da Novaka mnogo vise vole u svetu nego u Srbiji....zar je to normalno??? Svaka cast Nadalu i Federeru, obozavam da ih gledam i da im se divim.... Ali SVOJE VOLIM!!!

Fenderer

pre 13 godina

Sve Borg do Borga, da ne kazem moj do mojega...

Smeo bih da se opkladim u platu da 80% onih sto kritikuju njenu kondiciju, brzinu i sl., ne mogu da urade ni 10 sklekova, a kamoli nesto vise.

Vojislav Matkovic

pre 13 godina

Ajde sad, nek mi bilo koji vatreni napadac Ane Ivanovic kaze da li bi bilo logicnije da je Ana u finalu Hofman kupa izasla na teren, odservirala prvi gem, izgubila ga i odmah zatim predala mec, pa bi Srbija bar zauzela drugo mesto, ili je njena odluka da uopste i ne igra i oskrnavi Srbiju finala Hofman kupa mozda vise patriotska??? Taj jedan gem je ne bi nista kostao a Srbija je mogla da igra u finalu i bar u finalu da izgubi, a ne ovako da ni ne igra!

Fergulan

pre 13 godina

Simo iz Kragujevca, promašio si portal, ovde se radi o tenisu, sasvim svetovnoj zanimaciji, sa kojom tvoje sakralne teme nemaju dodirnih tačaka.

miki7878

pre 13 godina

Hajde mi sada iskreno recite, a sta ste vi ocekivali od Ane Ivanovic? Bilo je samo pitanje dak ce ispasti u prvom, drugom, ili trecem kolu. Mada, da je strigla do treceg kola od nje bi smo culi izjavu tipa "najbolja sam na svetu!" Iskreno, ne bi me zacudilo da i Jankovic ispadne za kolo ili dva. Nesto nemam poverenja u "nase" devojke. I kad se to bude desilo jedva cekam da vidim komentare.

bobok

pre 13 godina

''Svi ce proci u drugo kolo osim imitatorke Jelene''. To su reci jednog od aninih fanova pre nekoliko dana.
I sta imas sad da kazes lutko????

vs

pre 13 godina

Za utehu g-ci Ani i njenim obozavaocima: ovakvom igrom (nesigurnom, nestalnom,prepunom gresaka, kooiko god i sa tragovima nekadasnjih pobednickih elemenata) ne bi daleko dospela ni da je sada prosla. Slicno je i sa Makaravom.

SIMA KG

pre 13 godina

IMA BOGA. Mozda nekad kad ukapira da je SRPKINJA (mada ni ja nisam siguran da jeste) i da joj nacionalni dres treba biti svetinja mozda se vrati tamo gde je bila ovako BOG nagradjuje prema zaslugama.

milan

pre 13 godina

Ana tebi ne treba niti novi trener ni novi prijatelj nego novi psihijator, da je ocigledno peiha tvoj problem. Fali ti na koncentraciji i stvarnom samopouzdanju.

Daci

pre 13 godina

O Ana,tugo mojih dana... :/
http://www.youtube.com/watch?v=yIbB6sAtKLI

Kakav meč,pun neizvesnosti...žao mi je zbog Ane,prvo Hopman Cup,sad ovo..stvarno nije fer...i svaka protiv nje odigra meč karijere i posle je nema nigdje...samo sad da ne padne psihički,da ne izgubi samopouzdanje...:/ Nije imala prave pripreme,nije spremna fizički,povreda je učinila svoje...želim joj brz oporavak,ne daj se Ana,glavu gore,idemo dalje!Srećno Boki,Jeci i momcima!Samo napreed!

jedini tenis navijac

pre 13 godina

svi sad pogledaju u onome sto je ana izjavila "GS osvajam uskoro" prema njenim recima to je vrlo logicno da ce i moci da osvoji bar 1 od 4, svi drugi sad misle da je gs kraj za ove godine.. boze me sacuvaj idite gledajte taj baxjuski lopovski fudbal samo lopovi ga gledaju i propalice ! MUKA mi vise

Ema

pre 13 godina

Znaci ne mogu da verujem, bolje da nisam ni gledala, samo sam se iznervirala! Ana definitivno mora da pobedi sebe, ima igru, ali neverovatno je kakve padove ima! Anci mozes da se vratis, ali moras da imas veru u sebe, kao sto i mi imamo! Nemoj da se predajes i ne zaboravi da si ti NAJBOLJA!

KLE

pre 13 godina

Koliko se secam za vikend u blicu je bio naslov ANA IVANOVIC: SPREMNA SAM ZA NOVI GREN SLEM!?!
Ne volim negativne komentare o našim sportistima ali mi stvarno nije jasno zašto daju ovakve izjave. Koliko god se ruskinja trudila i dala više nego što je mogla, ovo je ipak prvo kolo AO a gde je titula...

JednaAnaIzMelburna

pre 13 godina

I nije mi zao sto je izgubila kad se setim kako je ispalila Djokovica i Srbiju u finalu Hopman kupa. Cuvala se toliko da se ne umori za Aussie Open i pukla u prvom kolu. Ipak, na kraju, sve ispadne kako treba...

nikol dž.femija

pre 13 godina

Gledali smo i ubedjeni da će Ana pobediti otišli da spavamo bar malo.Sada uključujemo komp i.....nemi smo.

Ne znam da li smem da kažem ali Bogu plakati, žali Bože, NE MOGU DA VERUJEM, ne mogu da dodjem k sebi da je naša ANA IZGUBILA, NEMOGUĆE, nemoguće....ja to jednostavno ne mogu da poverujem, žao mi je i stomak mi reaguje i kao da mi je najrodjenija....

Tako fantastičan prvi set, TAKO JE DOBRO IGRALA, DIVNO IGRALA, prelepo i zanosno izgledala, nikada bolje ako se to za nju uopšte može reći jer je uvek prelepa, konačno joj odlično stoji haljina, otkrivena ramena, ona želna igre...TAKO SE DOBRO KRETALA, TRČALA, VIDELO SE DA ŽELI DA se takmiči, KADA JE PALA ODMAH JE USTALA nije se povredila, nasmejala se, dobro je servirala, ne mogu da poverujem....ŠTA SE DOGODILO, Makarova ništa, ništa, samo što je bodrila sebe i tim stavom nekako bez razloga dekoncetrisala Anu i u Anu unosila neku nesigurnost,posebno posle onih Aninih neiskorišćenih breik lopti u 2.setu, bez veze, stalno imam potrebu da ponavaljam to nemoguće, nemoguće....

TUŽNO. KAKVE TO SILE DELUJU na Anu, a deluju, definitivno tu nisu čista posla??! Ovako izgubiti!! OVO JE ŠOK. NADAM SE, nadam se DA ĆE POSLE OVOG PORAZA IMATI SNAGE DA SHVATI i prihvati, da JE, eto, OVOGA PUTA ONA IZGUBILA, a neko mora uvek, I DA POKUŠA DA BUDE POZITIVNA.

Pokušavam sebi da objasnim ša se dogodilo, kako, zašto, NADAM se da je sve na Hopman kupu bilo regularno, jer samo tada energije mogu biti pozitivne, uravnotežene.

PRELEPA JE Ana DEVOJKA i PREDOBRA TENISERKA a dolazi iz Srbije. Previše je to za Zapad, ne mogu oni to da podnesu, A ANA i oni oko nje....ne mogu da se odupru, igra je nimalo fer...

Ovaj poraz je šok. Želim ANI DA SE VRATI i ostane VESELA i zdrava, NE ODUSTAJE, da veruje i sve nešto tako..... odjednom sam smorena.....

sima

pre 13 godina

Sta reci, a ne ponoviti se? Ja vec neko vreme pisem da moramo biti strpljivi, dat joj vremena..a sebe sam uhvatio jutros da se LJUTIM na nju; Naprosto, imala je SVE moguce uslove za dobar start: dovoljno vremena, solidne partije, MEDISKU paznju, egzibicuju, navijace SVE..i onda ovajva igra! Neko rece, i slazem se u pojedinim delovima meca Ruskinja nije morala nista drugo da radi..nego da prebacuje lopticu.. i da pusti Anu da igra za nju!
Nedopustivo je bez obzira na sve da neko ko se 19 godina bavi tenisom gresi u ELEMENTARNIM udarcima!Pa ona je bila postavljena za 19nosioca -Viktor za 29!I koja razlika u igri! Znam, da samog sebe ovim pisanjem demanujem..ali sam previse razocaran da bih bio objektivan;

Jeleni i..pogotovo Bojani zelim puno srece za dalje!

Uzdravlje!

gordan

pre 13 godina

toliko o "strucnjaku" sa B92 koji je rekao "lak zreb za nase u prvom kolu", dve zene jedva prodjose, Ana ispade. Ne da je to neko veliko iznenadjenje (da ne bude zabune, ja sam Anin fan), ona kao usotalom i vecina igracica, nema stabilnost, i ni u jednom mecu, ni sa 150+ teniserkom, nije siguran favorit. Cim je frka, odmah pocne ono bacanje loptica koje nisu dobre, itd. Najveca greska je sto je otpustila trenera koji joj je pomogao da se vrati iz mrtvih, verovatno je, kao svaki Nemac, trazio rad, rad, rad, a ne modne revije i ostalo gubljenje vremena, a Ana je pomislila da moze i bez njega. Bojim se da cemo u maju ili i pre, shvatiti da je kraj prosle sezone bio samo kratkotrajni uspon, verovatno uslovljen i iscrpljenoscu drugih igracica a ne samo Aninom dobro igrom. Videcemo ...

Dejan SF/USA

pre 13 godina

Zao mi je Ane Ivanovic. Najlepsa teniserka na turniru i posle prvog meca zavrsila je turnir. Nema nikog da krivi osim samu sebe. Kao sto je jedan covek napisao, da je samu sebe pobedila. Nervi su bili igrali od pocetka, iako je pobedila prvi set, vec u drugom je igrala sa strahom i defansivno. Nije izgledalo da joj forehand isla uz ruku i serva joj nije isla isto. Da sam joj ja trener. Terao bi je da trenira na forehand kao sto je nekada igrala. Ako teniser nema konfidence nema sta da radi na terenu. Celi drugi i treci set, Ana se branila. I da je pobedila ovaj mec, nebi dalje isla, jer toliko puno je pravila unforced errors, da je samu sebe pobedila. Makarova nije moral nesto mnogo da se muci ni da trci. Ana joj je non stop davala lopte u noge. Nadamo se da ce gledati ovaj mec 10 puta i nauciti kakve greske je pravila.

igor

pre 13 godina

Ne bih olako kritikovao Anu, kako ovaj narod sve brzo zaboravlja. Ne treba zaboraviti da je Ana u poslednjih 6 meseci znatno napredovala, stigla do 20 mesta,a svi ovde zaboravljaju da se pre deset dana povredila i da je otkazala ucesce proslonedeljnom turniru kao i finale u Hofland kupu. Dakle, igrala je rovita, i siguran sam da ce u naredenim mesecima da igra dobro.
Videcete da ce Ana sigurno osvojiti ove godine mnoge turnire, i da ce dalje napredovati, za razliku od Jelene koja nece osvojiti nista. Zivi bili pa videli!!
Naravno, sve pohvale za Jovanovsku.

WTATP Lista

pre 13 godina

Posle brejka prednosti na pocetku odlucujuceg treceg seta Ana je pocela da primenjuje taktiku koja joj je skoro garantovala poraz protiv maltene svake malo ozbiljnije TOP100 protivnice. Cak i ona cuvena Ana iz prve polovine 2008 ne bi to prezivela igrajuci ovako defanzivno. Kao da gledate nekog cuvenog kosarkaskog centra kako uporno u nekoj vaznoj utakmici pokusava da igra plejmejkera, ili jos gore, poznatog fudbalskog centarfora kako neki derbi igra u svom sesnaestercu i to sa golmanskim rukavicama! Samo kada bi bila skroz priterana uza zid u tom trecem setu (bukvalno na mec loptama) pocinjala je da igra "njenu" pravu igru udarajuci snazno i agresivno, i redovno osvajala poene u serijama (ali ni to nije moglo vecno da traje). Van toga drzala se ko' pijan plota defanzivne taktike koja se uglavnom svodila na vracanje protivnici loptice nazad, cekajuci valjda gresku ili ne znam vec sta. Posledica je bila da servis protivnice vise nije mogla da ugrozi, a na svoj je redovno upadala u probleme. Stvarno velika steta za Anu, videlo se koliko je zelela ovu pobedu, a po odlicnoj kondiciji i koliko je radila zadnjih meseci i truda ulozila. Rezultatski gori pocetak sezone od ovog ne moze se zamisliti u tenisu, ali po svojim potencijalima Anu bi jos uvek trebalo da ocekuje velika buducnost, a da li ce tako i biti (i kada) videcemo.

djofreza

pre 13 godina

Ana Ivanovic ne moze biti ekvivalent Ani Kurnjikovoj, Ruskinja nije osvojila nijedan wta turnir, dok Ana ima grend slem i jos poneki jak turnir u svojoj riznci, i za to joj svaka cast, i njena karijere ce biti uvek za duzno postovanje kako god da se u buducnosti zavrsi. Ono sto mozemo da joj zamerimo jesu izjave od pre par dana kako ima sange za jos poneki grend slem, a ruku na srce njen trenutni kvalitiet je daleko od toga, ako gledate njene meceve vidite da je to tenis ciji je maksimum upravo njen trenutni renking. Nema ljutnje, ali terba povesti racuna o izjavama, samo bez preterivanja i realno, i niko nista nece zameriti.

Vanja

pre 13 godina

meč je bruka.....borba kao da je polufinale...nadam se da ce Ana istrajati...
(Apollo_13, 18. januar 2011 09:49)
# Link komentara
Preporučujem (+20)
Ne preporučujem (-2)
Šta je ovo

kao da je polufinale ? možda po rezultatu , po igri kao da su kvalifikacije .
Tužno ali istinito .
Kad je Ana počela sezonu na Hotman Kupu pomislila sam da će veoma dobro proći na AO , ali sad vidim da je ono bilo samo zavaravanje protiv znatno slabijih od sebe .

Citalac

pre 13 godina

Ana, mlada si, buducnost je pred tobom. Izgubila si , pa sta. Zivot je pun uspona i padova. Ti to i sama odlicno znas. Veruj u sebe, mi verujemo u tebe! Bice jos mnogo meceva, pobeda. Nemoj sada odustati, nemoj se demoralisati, ne smes to zbog sebe, zbog nas. !

Tanc

pre 13 godina

Ne, nisam JJ fan i ne, nemam ništa specijalno protiv Ane, baš naprotiv, ali ja neinteligentniju igračicu od nje nisam gledao. Onoliki nedostatak plana B, bilo kakvog pokušaja da se bilo šta promeni u igri kad je ne ide je zastrašujuć i razočaravajući.

WTA Tour

pre 13 godina

Volim te, lepa si mi, ali idi uradi par naslovnica, budi zastitno lice nekog parfema, neku reviju prosetaj, dok te jos izgled sluzi...Ti si nasa Ana Kurnjikova! Vise srece drugi put

IVORY

pre 13 godina

Opet blokada :/
Izgubih 2 i po sata gledajuci triler koji treba da gledam u cetvrtfinalu, polufinalu, finalu, ne u prvom kolu.

Odoh da spavam.....

Play4Life

pre 13 godina

Veliki pritisak je imala, a igrala je najbolje kada je spasavala mec lopte.
Nisam gledao prva dva seta, tako da ne znam kako su se tad razvijale stvari. Ali ovo sto sam video, govori da je Ana zelela pobedu, zelela je da se 'vrati', ali Makarova (ili kako vec) je bila bolja. Obe su imale puno gresaka i to ih je kostalo, Anu vise! Glupo mi je sad da kuckam, e, trebala je ovo, trebala je ono... To je ocajno! Svako moze otici na net, procitati pravila o tenisu, videti kako se udara loptica, doci vamo i pametovati! Ana ima igru, to je tacno, ali druge protivnice joj ne dozvoljavaju da je pokaze. Ovo nije bio dvoboj fizickih snaga, vec psihickih. Posto je Ana sad tu slaba, morala je prva napustiti teren. Zao mi je sto nisam video onu tabelu na kraju, da vidim kako je igrala!
Stvarno steta! A i moram da priznam da sam ocekivao od Ivanoviceve da bolje odigra od Jelene, posto mi je ulila nadu na kupu. Ali na zalost, nisam video zeljenu igru. Borila se jeste, ali je Ruskinja bila bolja. Mozete govoriti sta hocete, ali Ruskinja je SAD bila bolje.
Pocetak je sezone, i ne znam kako ce uticati to na Anu.

Plakala je kada je napustala teren! Pa kako i nebi, kada je to jako zelela (kao i mi)!

Tvrtko

pre 13 godina

Znam da ce sad kriticari navaliti, a branioci lika i dela Ane Ivanovic govoriti da je bila povredjena i nije trenirala. Ovo drugo se nije puno videlo, jer Ana fizicki deluje dobro i stvarno se moze reci da nije imala srece, jer je u prvom kolu naletila na raspolozenu levakinju. Steta, jer imam osecaj da bi podizala nivo igre u nastavku turnira. Glavni problem je ocigledno psiholoski, pad koncentracije, los servis i posebno postavljanje na forhend. Protivnica je imala i blagu prednost da prva servira u trecem setu, tako da je Ana bila konstantno pod pritiskom. Nije igrala dobro, ali ni toliko lose. Mislim da bi i sa ovom igrom dobila vecinu nenosioca u prvom kolu. NIsta, idemo dalje, barem se u tenisu ne igra jedno svetsko prvenstvo u cetiri godine, nego cetiri u toku godine. Puno srece ostalim nasim teniserima.

boki

pre 13 godina

e jbg
kad sam krenuo na posao ostavio sam je pri rezultatau 1:0 u setovima i prilično ubjedljivom igrom
ne mogu da vjerujem da je izgubila.

Misko

pre 13 godina

Karma je čudo, kako jedna drugu popljuje lepo joj se vrati (poslednji put Ana za ono ne bih menjala GS ni za sta na svetu, prvo mesto je njesra bla bla). Igrajte devojke tenis a ne gubite se u seoskim abrovima.

pricaj pricaj pricaj

pre 13 godina

Prvo foliranje za hopman kup a sad ovaj debakl. Krajnje je vreme da ova nasa "deca" od tenisera odrastu i pocnu da pricaju na terenu!

Amos

pre 13 godina

Svaka cast Ana za srce koje imas. Bez obzira sto si izgubila ja nisam razocaran, jer kako biti razocaran nekim ko se bori do poslednjih atoma snage, do poslednjeg poena i nikad se ne predaje. Ja nisam njen fan zbog njene lepote nego sbog vaspisanja, skromnosti i sportskog duha koji poseduje. Svaka cast Makarovoj na pobedi.

Beker

pre 13 godina

Pre oko godinu dana je svaki moj komentar ovde dobijao masu negativnih komentara :)
A pisao sam o tome kakvim su srecnim sticajem okolnosti igracice poput Ivanovic, Safine,Jankovic bile kratkotrajno prve na WTA listi. U to vreme se se povukle Enan i Klajsters, a sestre Vilijams pravile duze pauze i nisu htele da ucestvuju na svim turnirima.
Uporedjivati Ivanovic, Safinu ili Jankovic sa Belgijankama ili sestrama Vilijams je na nivou obdanista. Zar su iste stvari biti u vrhu 10 godina ili na par meseci?
Evo samo jednog podatka:
Ana Ivanovic i Jelena Jankovic imaju 16 poraza od 16 meceva protiv Justin Enan.
A vi udarajte minuse opet :)
Bolje biti realan nego slepi patriJota.

braci

pre 13 godina

Eeeee Ana Ana, a taman smo pomislili da se vraćaš u staru formu.... Ako je povreda u pitanju zašto mučiš sebe i blamiraš se, bolje da je odustala od turnira. Veliko razočarenje!!

Ena

pre 13 godina

Samo nemoj da plačeš, molim te! Izgubila si malo ritam zbog one povrede, odmori sada par dana, sunčaj se, pa kreni ponovo u trenig. Verujemo u tebe, krenulo je i BIĆE SVE OK! Bili te uvo šta će da pišu oni koji su toliko zli da im je hobi da mrze ceo svet!

Sportski pozdrav

pre 13 godina

Ma sramota Ana, nema opravdanja!
Od nasih jos jedino Bojana ima snagu i zelju, ostali se toliko obogatili da tesko nalaze motivaciju.
Kao sto rece pre neki dan na tv Jelena Gencic:"Novak treba da misli samo na tenis ako zeli GS, a sta ce mu ta kupljena jahta na kojoj je bio samo jednom?!"
Taj savet treba da pamte i svi ostali nasi teniseri.

Sasa

pre 13 godina

Nasa devojka definitivno nema taktiku. Ne ume da se vrati u mec promenom taktike.Makarova jeste igrala mozda svoj najbolji mec u karijeri ali delom je i sama Ana kumovala tome. Skoro, ali skoro svaku loptu joj je slala na sredinu terena , a ova je setala iz ugla u ugao. Nikako nije uspevala da je izbaci iz ritma. Morala je da rizikuje jedan ili dva gema da joj malo razbije koncepciju, ali na zalost ona nema taj"nerv". Jadno je izgledalo njeno izvlacenje na forhend da bi dobro reternirala umesto da se usredredi na to da joj vrati bekhendom ako ne toliko u stranu , makar sto dublju loptu i da je izbaci iz pozicije koja joj najvise odgovara a to je da sa sredine terena udara ravno, jako , u desnu i levu stranu. Nikad nisam video Anu da ovoliko trci sto je pozitivno, jer znaci da je fizicki spremna, ali dozvoliti slabijoj igracici od sebe da te "seta " .....? Nadam se boljim partijama u sledecim mecevima.

Vladimri

pre 13 godina

Ako se dobro sećam pre neki dan smo pričali o spremnosti za novi grend slem, o pozitivnom mišljenju itd.
Popio sam dosta minusa kada sam rekao da se isti ne osvaja pozitivnim mišljenjem, meditacijom, jogom i sl.
Evo ga još jedan naš pulen se sinoć raspričao kako može svakog da pobedi već nakon prvog kola.
Bla, bla, bla.

znanje-imanje

pre 13 godina

Gledajući već 5 godinu Anu sve vreme oscilujem u neverici. Imam utisak da do mesta broj jedan stiže kao em nedoškolovana, em pogrešno školovana em debela igračica. Onda pomislim: nemoguće, ipak je to svetski vrh. Može da bira i sigurno radi sa najboljima na svetu. Diletanti i foliranti, to su ovi po našim terenima. Nemoguće je da su na top nivou isti takvi. Ali onda vidim ono što vidim. Pa onda opet pomislim: nemoguće, i tako u krug.
Nažalost napredak koji je za par meseci nemac napravo uverio me je u lošiju varijantu. Današnji izgled takođe.
Da li je moguće da tek sad ima kilažu koju treba da ima?
Kao što sam puno puta napisao, svaka pristojna igračica ima u svakom meču šansu protiv Ane. Igraj na bekend i samo bekend. Već u meču protiv Enan je bilo sve jasno. Što je najgore SVAKA igračica će ovako i da igra protiv Ane. U drugom setu ona počinje nemoćno da gleda i traži pomoć sa klupe. A trener koji je nije spremio da igra bekend paralelu protiv levakinje, makar i ziceraški slajs, ne uliva mi poverenje. Da ceo meč provedu tako što dešnjakinja bekendom nabacuje levakinji na forhend je stvarno neverovatno. Čak nije većinu servisa slala na bekend ruskinje, pogotovu sa đus strane. Meni je to sve jasan znak da je i ovaj neki divča. Ana vrati nemca molim te.
Svakako da ne treba očajavati jer je prinudno mirovala deset dana. To je oslabilo taman toliko da nema snage u servisu i izgubi. Pažljivo se zaleči, vežbaj bekend paralelu - da bi u igri stigla do forhenda - i budi bolja. Beskrajna podrška uvek.

misko

pre 13 godina

Skoro 70 neiznuđenih grešaka u tri seta?! I ona bi da ide u drugi krug grend slema?! Ne znam iskreno ko je iznenađen Aninim ispadanjem. Pa ona dve godine igra egzibicione mečeve. Zabijem forhend pa zapuca i sve tako. Uostalom,ona od tenisa odavno ne živi. U narednom kolu ispada i Jelena (ona je za razliku od Ane godinama ozbiljno trenirala, ali jednostavno njeno telo više nije u stanju da prati napore), tako da cemo uskoro spasti na Jovanovski, koja bi mogla u vrh ako nastavi da ozbiljno trenira. Naravno, Zvonareva je trenutno prejaka, ali ko zna vec naredne godine..

Neko

pre 13 godina

Ana IZGUBILA od Makarove sa 6:3 / 4:6 / 8:10...igralo se 2 sata i 47 minuta a Ana je spasla pre toga 6 mec pojena...Iskreno NIJE ZASLUZILA DA IDE DALJE sa ovakvom igrom...bice JAKO TESKO da se nesto pozitivno desi...Ana nije ni blizu onoga cemu se mi svi nadamo ali takav je sport...mozda ce biti bolje.Makarova je za 29 mesta NIZE od Ane na WTA listi ali u igri NEMA TE RAZLIKE sto je ocigledno POTVRDIO i ovaj REZULTAT...doslo mi je da olacem ali sta se moze...Bojana i Jelena idu dalje neka im je sa srecom

aca

pre 13 godina

Pobedila je samu sebe! U zavrsnici 3. seta svi riterni su joj isli na T liniju Makarova nije ni morala da se pomera da bi se pripremila za udarac. Voleo bih da znam o cemu je razmisljala u tim trenucima.
Sve u svemu jos jedan poraz u 1. kolu jednog velikog turnira.

Neko

pre 13 godina

Ana IZGUBILA od Makarove sa 6:3 / 4:6 / 8:10...igralo se 2 sata i 47 minuta a Ana je spasla pre toga 6 mec pojena...Iskreno NIJE ZASLUZILA DA IDE DALJE sa ovakvom igrom...bice JAKO TESKO da se nesto pozitivno desi...Ana nije ni blizu onoga cemu se mi svi nadamo ali takav je sport...mozda ce biti bolje.Makarova je za 29 mesta NIZE od Ane na WTA listi ali u igri NEMA TE RAZLIKE sto je ocigledno POTVRDIO i ovaj REZULTAT...doslo mi je da olacem ali sta se moze...Bojana i Jelena idu dalje neka im je sa srecom

algrof

pre 13 godina

Tezak mec za gledanje. Losa igra Ane, ali ipak, po meni dobro je to, sto je ona ispoljila veliku borbenost, koja je nije krasila u vreme njene velike krize. Mozda sam subjektivan, ali ipak mi se cini da ona moze mnogo bolje da igra, i da ce se vratiti, makar medju prvih 15 igracica sveta ove godine.
Nemojte sada opaliti paljbu na nju, jer ipak, ako nista drugo, pokazala je veoma veliku borbenost u ovom mecu.
Pozdrav svim dobronamernim ljubiteljima tenisa.

Ženevljanin

pre 13 godina

Ana je posle velike borbe neočekivano poražena od 49te teniserke sveta koju je lako pobedila na poslednjem US Open (6:2, 6:3). Ali Makarova je odigrala daleko bolje nego što to nje rang pokazuje. Nije joj to prvi put; prošle godine, kao kvalifikant osvojila AEGON International bez izgublenog seta pobedivši pet teniserki iz prvih dvadeset: Penetu, Petrovu, Kuznjecovu, Stosur i Azarenku! Ana nije bila loša, prvi set je odigrala izvanredno, spasila je jedno 4-5 meč lopti, ali je Makarova ipak zasluženo pobedila...

peleses

pre 13 godina

Neverovatno, ali komentator Eurosporta svim srcem navija za Ruskinju ili u najboljem slucaju da kazem, kao da je on Madjar recimo, a igraju Srpkinja i Ruskinja. No dobro, ali koliko Ana gubi snage radujuci se za svaki poen nekim gicanjem i bacanjem to je smesno. Ja nisam video da bilo koja teniserka u toj meri to radi. Cak i kad protivnica napravi banalnu gresku ona se gica ko da je poen za pobedu, vrlo iritantno. Ali navijam za nju, pisem pri rezultatu 7:7 u trecem setu. Napred Mi! :)

Neko

pre 13 godina

Makarova vodi u TRECEM setu protiv Ane sa 7:6 i Ana da servira u cetrnestom gemu...Ana je vec SPASLA 4 mec point i MORA da dobije sledeci inace REZERVISE KARTU za Beograd...igra totalno rastreseno ni nelici na nju ali UVEK POSTOJI NADA Kada je Ana u pitanju...AAAJJJDDDEEEEE

LKbulls

pre 13 godina

Ekstremno agresivna Makarova igra verovatno svoj najbolji meč. Ipak Ana stabilna na svoj servis i čist set. Ne verujem, da Makarova može ovako odigrati ceo meč, ali ni Ana ne može do kraja perfektno servirati. Nadam se najboljem, ali mislim da će još biti gusto.

Neko

pre 13 godina

AJDEEEE Ana pa svi u drugo kolo...tako to rade Srpski SAMPIONI a neka se Australijanci i ostali teniski svet pita zasto stavljaju trece razredne NJIHOVE teniserke na Centralne terene...NAPRED SRPKINJE...SVE TRI i TO PODJEDNAKO.

LKbulls

pre 13 godina

Mrzim kad sam u pravu u ovakvom (prethodnom) komentaru. Na žalost, Ana je psihički "pukla" na kraju drugog seta. Samo su je milimetri delili od ubedljivo dobijenog seta. Da je u prvom ili drugom servis gemu Makarove Ana iskoristila po dve VEZANE set lopte, sigurno bi lagano dobila meč. Ovako...
Nadamo se najboljem.
Jednostavno ne verujem (ma NEMOGUĆE) da Makarova može odigrati ceo meč ovako perfektno.

WTA Tour

pre 13 godina

Volim te, lepa si mi, ali idi uradi par naslovnica, budi zastitno lice nekog parfema, neku reviju prosetaj, dok te jos izgled sluzi...Ti si nasa Ana Kurnjikova! Vise srece drugi put

IVORY

pre 13 godina

Opet blokada :/
Izgubih 2 i po sata gledajuci triler koji treba da gledam u cetvrtfinalu, polufinalu, finalu, ne u prvom kolu.

Odoh da spavam.....

znanje-imanje

pre 13 godina

Gledajući već 5 godinu Anu sve vreme oscilujem u neverici. Imam utisak da do mesta broj jedan stiže kao em nedoškolovana, em pogrešno školovana em debela igračica. Onda pomislim: nemoguće, ipak je to svetski vrh. Može da bira i sigurno radi sa najboljima na svetu. Diletanti i foliranti, to su ovi po našim terenima. Nemoguće je da su na top nivou isti takvi. Ali onda vidim ono što vidim. Pa onda opet pomislim: nemoguće, i tako u krug.
Nažalost napredak koji je za par meseci nemac napravo uverio me je u lošiju varijantu. Današnji izgled takođe.
Da li je moguće da tek sad ima kilažu koju treba da ima?
Kao što sam puno puta napisao, svaka pristojna igračica ima u svakom meču šansu protiv Ane. Igraj na bekend i samo bekend. Već u meču protiv Enan je bilo sve jasno. Što je najgore SVAKA igračica će ovako i da igra protiv Ane. U drugom setu ona počinje nemoćno da gleda i traži pomoć sa klupe. A trener koji je nije spremio da igra bekend paralelu protiv levakinje, makar i ziceraški slajs, ne uliva mi poverenje. Da ceo meč provedu tako što dešnjakinja bekendom nabacuje levakinji na forhend je stvarno neverovatno. Čak nije većinu servisa slala na bekend ruskinje, pogotovu sa đus strane. Meni je to sve jasan znak da je i ovaj neki divča. Ana vrati nemca molim te.
Svakako da ne treba očajavati jer je prinudno mirovala deset dana. To je oslabilo taman toliko da nema snage u servisu i izgubi. Pažljivo se zaleči, vežbaj bekend paralelu - da bi u igri stigla do forhenda - i budi bolja. Beskrajna podrška uvek.

Neko

pre 13 godina

Ana IZGUBILA od Makarove sa 6:3 / 4:6 / 8:10...igralo se 2 sata i 47 minuta a Ana je spasla pre toga 6 mec pojena...Iskreno NIJE ZASLUZILA DA IDE DALJE sa ovakvom igrom...bice JAKO TESKO da se nesto pozitivno desi...Ana nije ni blizu onoga cemu se mi svi nadamo ali takav je sport...mozda ce biti bolje.Makarova je za 29 mesta NIZE od Ane na WTA listi ali u igri NEMA TE RAZLIKE sto je ocigledno POTVRDIO i ovaj REZULTAT...doslo mi je da olacem ali sta se moze...Bojana i Jelena idu dalje neka im je sa srecom

Beker

pre 13 godina

Pre oko godinu dana je svaki moj komentar ovde dobijao masu negativnih komentara :)
A pisao sam o tome kakvim su srecnim sticajem okolnosti igracice poput Ivanovic, Safine,Jankovic bile kratkotrajno prve na WTA listi. U to vreme se se povukle Enan i Klajsters, a sestre Vilijams pravile duze pauze i nisu htele da ucestvuju na svim turnirima.
Uporedjivati Ivanovic, Safinu ili Jankovic sa Belgijankama ili sestrama Vilijams je na nivou obdanista. Zar su iste stvari biti u vrhu 10 godina ili na par meseci?
Evo samo jednog podatka:
Ana Ivanovic i Jelena Jankovic imaju 16 poraza od 16 meceva protiv Justin Enan.
A vi udarajte minuse opet :)
Bolje biti realan nego slepi patriJota.

aca

pre 13 godina

Pobedila je samu sebe! U zavrsnici 3. seta svi riterni su joj isli na T liniju Makarova nije ni morala da se pomera da bi se pripremila za udarac. Voleo bih da znam o cemu je razmisljala u tim trenucima.
Sve u svemu jos jedan poraz u 1. kolu jednog velikog turnira.

Citalac

pre 13 godina

Ana, mlada si, buducnost je pred tobom. Izgubila si , pa sta. Zivot je pun uspona i padova. Ti to i sama odlicno znas. Veruj u sebe, mi verujemo u tebe! Bice jos mnogo meceva, pobeda. Nemoj sada odustati, nemoj se demoralisati, ne smes to zbog sebe, zbog nas. !

Tanc

pre 13 godina

Ne, nisam JJ fan i ne, nemam ništa specijalno protiv Ane, baš naprotiv, ali ja neinteligentniju igračicu od nje nisam gledao. Onoliki nedostatak plana B, bilo kakvog pokušaja da se bilo šta promeni u igri kad je ne ide je zastrašujuć i razočaravajući.

peleses

pre 13 godina

Neverovatno, ali komentator Eurosporta svim srcem navija za Ruskinju ili u najboljem slucaju da kazem, kao da je on Madjar recimo, a igraju Srpkinja i Ruskinja. No dobro, ali koliko Ana gubi snage radujuci se za svaki poen nekim gicanjem i bacanjem to je smesno. Ja nisam video da bilo koja teniserka u toj meri to radi. Cak i kad protivnica napravi banalnu gresku ona se gica ko da je poen za pobedu, vrlo iritantno. Ali navijam za nju, pisem pri rezultatu 7:7 u trecem setu. Napred Mi! :)

Ženevljanin

pre 13 godina

Ana je posle velike borbe neočekivano poražena od 49te teniserke sveta koju je lako pobedila na poslednjem US Open (6:2, 6:3). Ali Makarova je odigrala daleko bolje nego što to nje rang pokazuje. Nije joj to prvi put; prošle godine, kao kvalifikant osvojila AEGON International bez izgublenog seta pobedivši pet teniserki iz prvih dvadeset: Penetu, Petrovu, Kuznjecovu, Stosur i Azarenku! Ana nije bila loša, prvi set je odigrala izvanredno, spasila je jedno 4-5 meč lopti, ali je Makarova ipak zasluženo pobedila...

igor

pre 13 godina

Ne bih olako kritikovao Anu, kako ovaj narod sve brzo zaboravlja. Ne treba zaboraviti da je Ana u poslednjih 6 meseci znatno napredovala, stigla do 20 mesta,a svi ovde zaboravljaju da se pre deset dana povredila i da je otkazala ucesce proslonedeljnom turniru kao i finale u Hofland kupu. Dakle, igrala je rovita, i siguran sam da ce u naredenim mesecima da igra dobro.
Videcete da ce Ana sigurno osvojiti ove godine mnoge turnire, i da ce dalje napredovati, za razliku od Jelene koja nece osvojiti nista. Zivi bili pa videli!!
Naravno, sve pohvale za Jovanovsku.

KLE

pre 13 godina

Koliko se secam za vikend u blicu je bio naslov ANA IVANOVIC: SPREMNA SAM ZA NOVI GREN SLEM!?!
Ne volim negativne komentare o našim sportistima ali mi stvarno nije jasno zašto daju ovakve izjave. Koliko god se ruskinja trudila i dala više nego što je mogla, ovo je ipak prvo kolo AO a gde je titula...

bobok

pre 13 godina

''Svi ce proci u drugo kolo osim imitatorke Jelene''. To su reci jednog od aninih fanova pre nekoliko dana.
I sta imas sad da kazes lutko????

Ena

pre 13 godina

Samo nemoj da plačeš, molim te! Izgubila si malo ritam zbog one povrede, odmori sada par dana, sunčaj se, pa kreni ponovo u trenig. Verujemo u tebe, krenulo je i BIĆE SVE OK! Bili te uvo šta će da pišu oni koji su toliko zli da im je hobi da mrze ceo svet!

Sportski pozdrav

pre 13 godina

Ma sramota Ana, nema opravdanja!
Od nasih jos jedino Bojana ima snagu i zelju, ostali se toliko obogatili da tesko nalaze motivaciju.
Kao sto rece pre neki dan na tv Jelena Gencic:"Novak treba da misli samo na tenis ako zeli GS, a sta ce mu ta kupljena jahta na kojoj je bio samo jednom?!"
Taj savet treba da pamte i svi ostali nasi teniseri.

SIMA KG

pre 13 godina

IMA BOGA. Mozda nekad kad ukapira da je SRPKINJA (mada ni ja nisam siguran da jeste) i da joj nacionalni dres treba biti svetinja mozda se vrati tamo gde je bila ovako BOG nagradjuje prema zaslugama.

Vojislav Matkovic

pre 13 godina

Ajde sad, nek mi bilo koji vatreni napadac Ane Ivanovic kaze da li bi bilo logicnije da je Ana u finalu Hofman kupa izasla na teren, odservirala prvi gem, izgubila ga i odmah zatim predala mec, pa bi Srbija bar zauzela drugo mesto, ili je njena odluka da uopste i ne igra i oskrnavi Srbiju finala Hofman kupa mozda vise patriotska??? Taj jedan gem je ne bi nista kostao a Srbija je mogla da igra u finalu i bar u finalu da izgubi, a ne ovako da ni ne igra!

Amos

pre 13 godina

Svaka cast Ana za srce koje imas. Bez obzira sto si izgubila ja nisam razocaran, jer kako biti razocaran nekim ko se bori do poslednjih atoma snage, do poslednjeg poena i nikad se ne predaje. Ja nisam njen fan zbog njene lepote nego sbog vaspisanja, skromnosti i sportskog duha koji poseduje. Svaka cast Makarovoj na pobedi.

Neko

pre 13 godina

AJDEEEE Ana pa svi u drugo kolo...tako to rade Srpski SAMPIONI a neka se Australijanci i ostali teniski svet pita zasto stavljaju trece razredne NJIHOVE teniserke na Centralne terene...NAPRED SRPKINJE...SVE TRI i TO PODJEDNAKO.

Sasa

pre 13 godina

Nasa devojka definitivno nema taktiku. Ne ume da se vrati u mec promenom taktike.Makarova jeste igrala mozda svoj najbolji mec u karijeri ali delom je i sama Ana kumovala tome. Skoro, ali skoro svaku loptu joj je slala na sredinu terena , a ova je setala iz ugla u ugao. Nikako nije uspevala da je izbaci iz ritma. Morala je da rizikuje jedan ili dva gema da joj malo razbije koncepciju, ali na zalost ona nema taj"nerv". Jadno je izgledalo njeno izvlacenje na forhend da bi dobro reternirala umesto da se usredredi na to da joj vrati bekhendom ako ne toliko u stranu , makar sto dublju loptu i da je izbaci iz pozicije koja joj najvise odgovara a to je da sa sredine terena udara ravno, jako , u desnu i levu stranu. Nikad nisam video Anu da ovoliko trci sto je pozitivno, jer znaci da je fizicki spremna, ali dozvoliti slabijoj igracici od sebe da te "seta " .....? Nadam se boljim partijama u sledecim mecevima.

Tvrtko

pre 13 godina

Znam da ce sad kriticari navaliti, a branioci lika i dela Ane Ivanovic govoriti da je bila povredjena i nije trenirala. Ovo drugo se nije puno videlo, jer Ana fizicki deluje dobro i stvarno se moze reci da nije imala srece, jer je u prvom kolu naletila na raspolozenu levakinju. Steta, jer imam osecaj da bi podizala nivo igre u nastavku turnira. Glavni problem je ocigledno psiholoski, pad koncentracije, los servis i posebno postavljanje na forhend. Protivnica je imala i blagu prednost da prva servira u trecem setu, tako da je Ana bila konstantno pod pritiskom. Nije igrala dobro, ali ni toliko lose. Mislim da bi i sa ovom igrom dobila vecinu nenosioca u prvom kolu. NIsta, idemo dalje, barem se u tenisu ne igra jedno svetsko prvenstvo u cetiri godine, nego cetiri u toku godine. Puno srece ostalim nasim teniserima.

Misko

pre 13 godina

Karma je čudo, kako jedna drugu popljuje lepo joj se vrati (poslednji put Ana za ono ne bih menjala GS ni za sta na svetu, prvo mesto je njesra bla bla). Igrajte devojke tenis a ne gubite se u seoskim abrovima.

Play4Life

pre 13 godina

Veliki pritisak je imala, a igrala je najbolje kada je spasavala mec lopte.
Nisam gledao prva dva seta, tako da ne znam kako su se tad razvijale stvari. Ali ovo sto sam video, govori da je Ana zelela pobedu, zelela je da se 'vrati', ali Makarova (ili kako vec) je bila bolja. Obe su imale puno gresaka i to ih je kostalo, Anu vise! Glupo mi je sad da kuckam, e, trebala je ovo, trebala je ono... To je ocajno! Svako moze otici na net, procitati pravila o tenisu, videti kako se udara loptica, doci vamo i pametovati! Ana ima igru, to je tacno, ali druge protivnice joj ne dozvoljavaju da je pokaze. Ovo nije bio dvoboj fizickih snaga, vec psihickih. Posto je Ana sad tu slaba, morala je prva napustiti teren. Zao mi je sto nisam video onu tabelu na kraju, da vidim kako je igrala!
Stvarno steta! A i moram da priznam da sam ocekivao od Ivanoviceve da bolje odigra od Jelene, posto mi je ulila nadu na kupu. Ali na zalost, nisam video zeljenu igru. Borila se jeste, ali je Ruskinja bila bolja. Mozete govoriti sta hocete, ali Ruskinja je SAD bila bolje.
Pocetak je sezone, i ne znam kako ce uticati to na Anu.

Plakala je kada je napustala teren! Pa kako i nebi, kada je to jako zelela (kao i mi)!

djofreza

pre 13 godina

Ana Ivanovic ne moze biti ekvivalent Ani Kurnjikovoj, Ruskinja nije osvojila nijedan wta turnir, dok Ana ima grend slem i jos poneki jak turnir u svojoj riznci, i za to joj svaka cast, i njena karijere ce biti uvek za duzno postovanje kako god da se u buducnosti zavrsi. Ono sto mozemo da joj zamerimo jesu izjave od pre par dana kako ima sange za jos poneki grend slem, a ruku na srce njen trenutni kvalitiet je daleko od toga, ako gledate njene meceve vidite da je to tenis ciji je maksimum upravo njen trenutni renking. Nema ljutnje, ali terba povesti racuna o izjavama, samo bez preterivanja i realno, i niko nista nece zameriti.

Vladimri

pre 13 godina

Ako se dobro sećam pre neki dan smo pričali o spremnosti za novi grend slem, o pozitivnom mišljenju itd.
Popio sam dosta minusa kada sam rekao da se isti ne osvaja pozitivnim mišljenjem, meditacijom, jogom i sl.
Evo ga još jedan naš pulen se sinoć raspričao kako može svakog da pobedi već nakon prvog kola.
Bla, bla, bla.

pricaj pricaj pricaj

pre 13 godina

Prvo foliranje za hopman kup a sad ovaj debakl. Krajnje je vreme da ova nasa "deca" od tenisera odrastu i pocnu da pricaju na terenu!

JednaAnaIzMelburna

pre 13 godina

I nije mi zao sto je izgubila kad se setim kako je ispalila Djokovica i Srbiju u finalu Hopman kupa. Cuvala se toliko da se ne umori za Aussie Open i pukla u prvom kolu. Ipak, na kraju, sve ispadne kako treba...

Fenderer

pre 13 godina

Sve Borg do Borga, da ne kazem moj do mojega...

Smeo bih da se opkladim u platu da 80% onih sto kritikuju njenu kondiciju, brzinu i sl., ne mogu da urade ni 10 sklekova, a kamoli nesto vise.

WTATP Lista

pre 13 godina

Posle brejka prednosti na pocetku odlucujuceg treceg seta Ana je pocela da primenjuje taktiku koja joj je skoro garantovala poraz protiv maltene svake malo ozbiljnije TOP100 protivnice. Cak i ona cuvena Ana iz prve polovine 2008 ne bi to prezivela igrajuci ovako defanzivno. Kao da gledate nekog cuvenog kosarkaskog centra kako uporno u nekoj vaznoj utakmici pokusava da igra plejmejkera, ili jos gore, poznatog fudbalskog centarfora kako neki derbi igra u svom sesnaestercu i to sa golmanskim rukavicama! Samo kada bi bila skroz priterana uza zid u tom trecem setu (bukvalno na mec loptama) pocinjala je da igra "njenu" pravu igru udarajuci snazno i agresivno, i redovno osvajala poene u serijama (ali ni to nije moglo vecno da traje). Van toga drzala se ko' pijan plota defanzivne taktike koja se uglavnom svodila na vracanje protivnici loptice nazad, cekajuci valjda gresku ili ne znam vec sta. Posledica je bila da servis protivnice vise nije mogla da ugrozi, a na svoj je redovno upadala u probleme. Stvarno velika steta za Anu, videlo se koliko je zelela ovu pobedu, a po odlicnoj kondiciji i koliko je radila zadnjih meseci i truda ulozila. Rezultatski gori pocetak sezone od ovog ne moze se zamisliti u tenisu, ali po svojim potencijalima Anu bi jos uvek trebalo da ocekuje velika buducnost, a da li ce tako i biti (i kada) videcemo.

Neko

pre 13 godina

Makarova vodi u TRECEM setu protiv Ane sa 7:6 i Ana da servira u cetrnestom gemu...Ana je vec SPASLA 4 mec point i MORA da dobije sledeci inace REZERVISE KARTU za Beograd...igra totalno rastreseno ni nelici na nju ali UVEK POSTOJI NADA Kada je Ana u pitanju...AAAJJJDDDEEEEE

Vanja

pre 13 godina

meč je bruka.....borba kao da je polufinale...nadam se da ce Ana istrajati...
(Apollo_13, 18. januar 2011 09:49)
# Link komentara
Preporučujem (+20)
Ne preporučujem (-2)
Šta je ovo

kao da je polufinale ? možda po rezultatu , po igri kao da su kvalifikacije .
Tužno ali istinito .
Kad je Ana počela sezonu na Hotman Kupu pomislila sam da će veoma dobro proći na AO , ali sad vidim da je ono bilo samo zavaravanje protiv znatno slabijih od sebe .

vs

pre 13 godina

Za utehu g-ci Ani i njenim obozavaocima: ovakvom igrom (nesigurnom, nestalnom,prepunom gresaka, kooiko god i sa tragovima nekadasnjih pobednickih elemenata) ne bi daleko dospela ni da je sada prosla. Slicno je i sa Makaravom.

Apollo_13

pre 13 godina

.....strasno.....no kako bi pojedini ovde ispoljavali svoje neizmerno tenisko znanje da ne postoje Novak, Ana, Viktor, Jelena, Janko i Bojana.... Cim j e tenis postao popularan u Srbiji....odjednom su se pojavili i vrhunski kriticari na tu temu. Neshvatljivo je kako pojedine ljude nista ne moze usreciti, pa cak ni to da imamo tenisere zbog kojih, podvlacim, svet zna gde je Srbija. Sta ste vi ucinili na popularizaciji ove male zemlje gospodo kriticari??? kakva je, takva je, ali ja je volim i volim ljude u njoj. Yato sto su to MOJI ljudi i MOJA drzava. Stice se utisak da Novaka mnogo vise vole u svetu nego u Srbiji....zar je to normalno??? Svaka cast Nadalu i Federeru, obozavam da ih gledam i da im se divim.... Ali SVOJE VOLIM!!!

LKbulls

pre 13 godina

Mrzim kad sam u pravu u ovakvom (prethodnom) komentaru. Na žalost, Ana je psihički "pukla" na kraju drugog seta. Samo su je milimetri delili od ubedljivo dobijenog seta. Da je u prvom ili drugom servis gemu Makarove Ana iskoristila po dve VEZANE set lopte, sigurno bi lagano dobila meč. Ovako...
Nadamo se najboljem.
Jednostavno ne verujem (ma NEMOGUĆE) da Makarova može odigrati ceo meč ovako perfektno.

algrof

pre 13 godina

Tezak mec za gledanje. Losa igra Ane, ali ipak, po meni dobro je to, sto je ona ispoljila veliku borbenost, koja je nije krasila u vreme njene velike krize. Mozda sam subjektivan, ali ipak mi se cini da ona moze mnogo bolje da igra, i da ce se vratiti, makar medju prvih 15 igracica sveta ove godine.
Nemojte sada opaliti paljbu na nju, jer ipak, ako nista drugo, pokazala je veoma veliku borbenost u ovom mecu.
Pozdrav svim dobronamernim ljubiteljima tenisa.

misko

pre 13 godina

Skoro 70 neiznuđenih grešaka u tri seta?! I ona bi da ide u drugi krug grend slema?! Ne znam iskreno ko je iznenađen Aninim ispadanjem. Pa ona dve godine igra egzibicione mečeve. Zabijem forhend pa zapuca i sve tako. Uostalom,ona od tenisa odavno ne živi. U narednom kolu ispada i Jelena (ona je za razliku od Ane godinama ozbiljno trenirala, ali jednostavno njeno telo više nije u stanju da prati napore), tako da cemo uskoro spasti na Jovanovski, koja bi mogla u vrh ako nastavi da ozbiljno trenira. Naravno, Zvonareva je trenutno prejaka, ali ko zna vec naredne godine..

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo za Jelenu i Bojanu!!! Od Ane je tesko bilo ocekivati bilo sta s obzirom na povredu koju je zaradila u Sidneju. Steta za Anu u svakom slucaju. Napred Srbija, idemo dalje!!!

http://www.worldofbasketball.org

boki

pre 13 godina

e jbg
kad sam krenuo na posao ostavio sam je pri rezultatau 1:0 u setovima i prilično ubjedljivom igrom
ne mogu da vjerujem da je izgubila.

gordan

pre 13 godina

toliko o "strucnjaku" sa B92 koji je rekao "lak zreb za nase u prvom kolu", dve zene jedva prodjose, Ana ispade. Ne da je to neko veliko iznenadjenje (da ne bude zabune, ja sam Anin fan), ona kao usotalom i vecina igracica, nema stabilnost, i ni u jednom mecu, ni sa 150+ teniserkom, nije siguran favorit. Cim je frka, odmah pocne ono bacanje loptica koje nisu dobre, itd. Najveca greska je sto je otpustila trenera koji joj je pomogao da se vrati iz mrtvih, verovatno je, kao svaki Nemac, trazio rad, rad, rad, a ne modne revije i ostalo gubljenje vremena, a Ana je pomislila da moze i bez njega. Bojim se da cemo u maju ili i pre, shvatiti da je kraj prosle sezone bio samo kratkotrajni uspon, verovatno uslovljen i iscrpljenoscu drugih igracica a ne samo Aninom dobro igrom. Videcemo ...

Cipi

pre 13 godina

Jesam lepo rekao da ce Ana da ispadne u prvom kolu i da je trebalo da igra finale Hofman kupa, jer joj je to bila retka prilika da uzme neki trofej, a vi ste me svi pljuvali :(

LKbulls

pre 13 godina

Ekstremno agresivna Makarova igra verovatno svoj najbolji meč. Ipak Ana stabilna na svoj servis i čist set. Ne verujem, da Makarova može ovako odigrati ceo meč, ali ni Ana ne može do kraja perfektno servirati. Nadam se najboljem, ali mislim da će još biti gusto.

Neko

pre 13 godina

Ana IZGUBILA od Makarove sa 6:3 / 4:6 / 8:10...igralo se 2 sata i 47 minuta a Ana je spasla pre toga 6 mec pojena...Iskreno NIJE ZASLUZILA DA IDE DALJE sa ovakvom igrom...bice JAKO TESKO da se nesto pozitivno desi...Ana nije ni blizu onoga cemu se mi svi nadamo ali takav je sport...mozda ce biti bolje.Makarova je za 29 mesta NIZE od Ane na WTA listi ali u igri NEMA TE RAZLIKE sto je ocigledno POTVRDIO i ovaj REZULTAT...doslo mi je da olacem ali sta se moze...Bojana i Jelena idu dalje neka im je sa srecom

Daci

pre 13 godina

O Ana,tugo mojih dana... :/
http://www.youtube.com/watch?v=yIbB6sAtKLI

Kakav meč,pun neizvesnosti...žao mi je zbog Ane,prvo Hopman Cup,sad ovo..stvarno nije fer...i svaka protiv nje odigra meč karijere i posle je nema nigdje...samo sad da ne padne psihički,da ne izgubi samopouzdanje...:/ Nije imala prave pripreme,nije spremna fizički,povreda je učinila svoje...želim joj brz oporavak,ne daj se Ana,glavu gore,idemo dalje!Srećno Boki,Jeci i momcima!Samo napreed!

nikol dž.femija

pre 13 godina

Gledali smo i ubedjeni da će Ana pobediti otišli da spavamo bar malo.Sada uključujemo komp i.....nemi smo.

Ne znam da li smem da kažem ali Bogu plakati, žali Bože, NE MOGU DA VERUJEM, ne mogu da dodjem k sebi da je naša ANA IZGUBILA, NEMOGUĆE, nemoguće....ja to jednostavno ne mogu da poverujem, žao mi je i stomak mi reaguje i kao da mi je najrodjenija....

Tako fantastičan prvi set, TAKO JE DOBRO IGRALA, DIVNO IGRALA, prelepo i zanosno izgledala, nikada bolje ako se to za nju uopšte može reći jer je uvek prelepa, konačno joj odlično stoji haljina, otkrivena ramena, ona želna igre...TAKO SE DOBRO KRETALA, TRČALA, VIDELO SE DA ŽELI DA se takmiči, KADA JE PALA ODMAH JE USTALA nije se povredila, nasmejala se, dobro je servirala, ne mogu da poverujem....ŠTA SE DOGODILO, Makarova ništa, ništa, samo što je bodrila sebe i tim stavom nekako bez razloga dekoncetrisala Anu i u Anu unosila neku nesigurnost,posebno posle onih Aninih neiskorišćenih breik lopti u 2.setu, bez veze, stalno imam potrebu da ponavaljam to nemoguće, nemoguće....

TUŽNO. KAKVE TO SILE DELUJU na Anu, a deluju, definitivno tu nisu čista posla??! Ovako izgubiti!! OVO JE ŠOK. NADAM SE, nadam se DA ĆE POSLE OVOG PORAZA IMATI SNAGE DA SHVATI i prihvati, da JE, eto, OVOGA PUTA ONA IZGUBILA, a neko mora uvek, I DA POKUŠA DA BUDE POZITIVNA.

Pokušavam sebi da objasnim ša se dogodilo, kako, zašto, NADAM se da je sve na Hopman kupu bilo regularno, jer samo tada energije mogu biti pozitivne, uravnotežene.

PRELEPA JE Ana DEVOJKA i PREDOBRA TENISERKA a dolazi iz Srbije. Previše je to za Zapad, ne mogu oni to da podnesu, A ANA i oni oko nje....ne mogu da se odupru, igra je nimalo fer...

Ovaj poraz je šok. Želim ANI DA SE VRATI i ostane VESELA i zdrava, NE ODUSTAJE, da veruje i sve nešto tako..... odjednom sam smorena.....

braci

pre 13 godina

Eeeee Ana Ana, a taman smo pomislili da se vraćaš u staru formu.... Ako je povreda u pitanju zašto mučiš sebe i blamiraš se, bolje da je odustala od turnira. Veliko razočarenje!!

sima

pre 13 godina

Sta reci, a ne ponoviti se? Ja vec neko vreme pisem da moramo biti strpljivi, dat joj vremena..a sebe sam uhvatio jutros da se LJUTIM na nju; Naprosto, imala je SVE moguce uslove za dobar start: dovoljno vremena, solidne partije, MEDISKU paznju, egzibicuju, navijace SVE..i onda ovajva igra! Neko rece, i slazem se u pojedinim delovima meca Ruskinja nije morala nista drugo da radi..nego da prebacuje lopticu.. i da pusti Anu da igra za nju!
Nedopustivo je bez obzira na sve da neko ko se 19 godina bavi tenisom gresi u ELEMENTARNIM udarcima!Pa ona je bila postavljena za 19nosioca -Viktor za 29!I koja razlika u igri! Znam, da samog sebe ovim pisanjem demanujem..ali sam previse razocaran da bih bio objektivan;

Jeleni i..pogotovo Bojani zelim puno srece za dalje!

Uzdravlje!

milan

pre 13 godina

Ana tebi ne treba niti novi trener ni novi prijatelj nego novi psihijator, da je ocigledno peiha tvoj problem. Fali ti na koncentraciji i stvarnom samopouzdanju.

Fergulan

pre 13 godina

Simo iz Kragujevca, promašio si portal, ovde se radi o tenisu, sasvim svetovnoj zanimaciji, sa kojom tvoje sakralne teme nemaju dodirnih tačaka.

Ema

pre 13 godina

Znaci ne mogu da verujem, bolje da nisam ni gledala, samo sam se iznervirala! Ana definitivno mora da pobedi sebe, ima igru, ali neverovatno je kakve padove ima! Anci mozes da se vratis, ali moras da imas veru u sebe, kao sto i mi imamo! Nemoj da se predajes i ne zaboravi da si ti NAJBOLJA!

jedini tenis navijac

pre 13 godina

svi sad pogledaju u onome sto je ana izjavila "GS osvajam uskoro" prema njenim recima to je vrlo logicno da ce i moci da osvoji bar 1 od 4, svi drugi sad misle da je gs kraj za ove godine.. boze me sacuvaj idite gledajte taj baxjuski lopovski fudbal samo lopovi ga gledaju i propalice ! MUKA mi vise

miki7878

pre 13 godina

Hajde mi sada iskreno recite, a sta ste vi ocekivali od Ane Ivanovic? Bilo je samo pitanje dak ce ispasti u prvom, drugom, ili trecem kolu. Mada, da je strigla do treceg kola od nje bi smo culi izjavu tipa "najbolja sam na svetu!" Iskreno, ne bi me zacudilo da i Jankovic ispadne za kolo ili dva. Nesto nemam poverenja u "nase" devojke. I kad se to bude desilo jedva cekam da vidim komentare.

Kurnjikova

pre 13 godina

@ Ana Kurnjikova

A sta time kazete kad Ivanovicevu uporedjujete s Kurnjikovom, koja je takodje dobra devojka i sjajna teniserka?
Zapanjuje me da ovde mnogi ponavljaju da Ana Kurnjikova nema nijedan osvojen turnir - pa ona je sa Martinom Hingis osvojila bas Australian Open u dublu, i bila finalist mnogih turnira:


SINGLES:

Finalist (4): 2002 - Shanghai; 2000 - Moscow; 1999 - Hilton Head; 1998 - Miami.

DOUBLES
Winner (16): 2002 - Australian Open (w/Hingis), Shanghai (w/J.Lee); 2001 - Sydney (w/Schett), Moscow (w/Hingis); 2000 - Season-Ending Championships, Filderstadt, Zurich, Philadelphia (all w/Hingis), Gold Coast (w/Halard-Decugis), Hamburg (w/Zvereva); 1999 - Australian Open, Season-Ending Championships, Indian Wells, Rome, Eastbourne (all w/Hingis); 1998 - Tokyo [Princess Cup] (w/Seles).

MIXED DOUBLES
Finalist (2): 2000 - US Open (w/Mirnyi); 1999 - Wimbledon (w/Bjorkman).

Vladislav

pre 13 godina

Nije mi jasno sta je uzrok ove njene jojo forme. Taman krene nabolje i onda ovako nesto...

Nije da nema igru, mozda nije Enan, ali opet...

Baghdatis

pre 13 godina

nikol dž.femija, sestro, opustenije sagledavaj. Znas, i ja cu da se nerviram kad Nole bude derao Federera u polufinalu, ali ako moram vec u prvom kolu...

Dejan SF/USA

pre 13 godina

Zao mi je Ane Ivanovic. Najlepsa teniserka na turniru i posle prvog meca zavrsila je turnir. Nema nikog da krivi osim samu sebe. Kao sto je jedan covek napisao, da je samu sebe pobedila. Nervi su bili igrali od pocetka, iako je pobedila prvi set, vec u drugom je igrala sa strahom i defansivno. Nije izgledalo da joj forehand isla uz ruku i serva joj nije isla isto. Da sam joj ja trener. Terao bi je da trenira na forehand kao sto je nekada igrala. Ako teniser nema konfidence nema sta da radi na terenu. Celi drugi i treci set, Ana se branila. I da je pobedila ovaj mec, nebi dalje isla, jer toliko puno je pravila unforced errors, da je samu sebe pobedila. Makarova nije moral nesto mnogo da se muci ni da trci. Ana joj je non stop davala lopte u noge. Nadamo se da ce gledati ovaj mec 10 puta i nauciti kakve greske je pravila.

WTA Tour

pre 13 godina

Volim te, lepa si mi, ali idi uradi par naslovnica, budi zastitno lice nekog parfema, neku reviju prosetaj, dok te jos izgled sluzi...Ti si nasa Ana Kurnjikova! Vise srece drugi put

SIMA KG

pre 13 godina

IMA BOGA. Mozda nekad kad ukapira da je SRPKINJA (mada ni ja nisam siguran da jeste) i da joj nacionalni dres treba biti svetinja mozda se vrati tamo gde je bila ovako BOG nagradjuje prema zaslugama.

igor

pre 13 godina

Ne bih olako kritikovao Anu, kako ovaj narod sve brzo zaboravlja. Ne treba zaboraviti da je Ana u poslednjih 6 meseci znatno napredovala, stigla do 20 mesta,a svi ovde zaboravljaju da se pre deset dana povredila i da je otkazala ucesce proslonedeljnom turniru kao i finale u Hofland kupu. Dakle, igrala je rovita, i siguran sam da ce u naredenim mesecima da igra dobro.
Videcete da ce Ana sigurno osvojiti ove godine mnoge turnire, i da ce dalje napredovati, za razliku od Jelene koja nece osvojiti nista. Zivi bili pa videli!!
Naravno, sve pohvale za Jovanovsku.

Beker

pre 13 godina

Pre oko godinu dana je svaki moj komentar ovde dobijao masu negativnih komentara :)
A pisao sam o tome kakvim su srecnim sticajem okolnosti igracice poput Ivanovic, Safine,Jankovic bile kratkotrajno prve na WTA listi. U to vreme se se povukle Enan i Klajsters, a sestre Vilijams pravile duze pauze i nisu htele da ucestvuju na svim turnirima.
Uporedjivati Ivanovic, Safinu ili Jankovic sa Belgijankama ili sestrama Vilijams je na nivou obdanista. Zar su iste stvari biti u vrhu 10 godina ili na par meseci?
Evo samo jednog podatka:
Ana Ivanovic i Jelena Jankovic imaju 16 poraza od 16 meceva protiv Justin Enan.
A vi udarajte minuse opet :)
Bolje biti realan nego slepi patriJota.

Neko

pre 13 godina

AJDEEEE Ana pa svi u drugo kolo...tako to rade Srpski SAMPIONI a neka se Australijanci i ostali teniski svet pita zasto stavljaju trece razredne NJIHOVE teniserke na Centralne terene...NAPRED SRPKINJE...SVE TRI i TO PODJEDNAKO.

nikol dž.femija

pre 13 godina

Gledali smo i ubedjeni da će Ana pobediti otišli da spavamo bar malo.Sada uključujemo komp i.....nemi smo.

Ne znam da li smem da kažem ali Bogu plakati, žali Bože, NE MOGU DA VERUJEM, ne mogu da dodjem k sebi da je naša ANA IZGUBILA, NEMOGUĆE, nemoguće....ja to jednostavno ne mogu da poverujem, žao mi je i stomak mi reaguje i kao da mi je najrodjenija....

Tako fantastičan prvi set, TAKO JE DOBRO IGRALA, DIVNO IGRALA, prelepo i zanosno izgledala, nikada bolje ako se to za nju uopšte može reći jer je uvek prelepa, konačno joj odlično stoji haljina, otkrivena ramena, ona želna igre...TAKO SE DOBRO KRETALA, TRČALA, VIDELO SE DA ŽELI DA se takmiči, KADA JE PALA ODMAH JE USTALA nije se povredila, nasmejala se, dobro je servirala, ne mogu da poverujem....ŠTA SE DOGODILO, Makarova ništa, ništa, samo što je bodrila sebe i tim stavom nekako bez razloga dekoncetrisala Anu i u Anu unosila neku nesigurnost,posebno posle onih Aninih neiskorišćenih breik lopti u 2.setu, bez veze, stalno imam potrebu da ponavaljam to nemoguće, nemoguće....

TUŽNO. KAKVE TO SILE DELUJU na Anu, a deluju, definitivno tu nisu čista posla??! Ovako izgubiti!! OVO JE ŠOK. NADAM SE, nadam se DA ĆE POSLE OVOG PORAZA IMATI SNAGE DA SHVATI i prihvati, da JE, eto, OVOGA PUTA ONA IZGUBILA, a neko mora uvek, I DA POKUŠA DA BUDE POZITIVNA.

Pokušavam sebi da objasnim ša se dogodilo, kako, zašto, NADAM se da je sve na Hopman kupu bilo regularno, jer samo tada energije mogu biti pozitivne, uravnotežene.

PRELEPA JE Ana DEVOJKA i PREDOBRA TENISERKA a dolazi iz Srbije. Previše je to za Zapad, ne mogu oni to da podnesu, A ANA i oni oko nje....ne mogu da se odupru, igra je nimalo fer...

Ovaj poraz je šok. Želim ANI DA SE VRATI i ostane VESELA i zdrava, NE ODUSTAJE, da veruje i sve nešto tako..... odjednom sam smorena.....

Neko

pre 13 godina

Ana IZGUBILA od Makarove sa 6:3 / 4:6 / 8:10...igralo se 2 sata i 47 minuta a Ana je spasla pre toga 6 mec pojena...Iskreno NIJE ZASLUZILA DA IDE DALJE sa ovakvom igrom...bice JAKO TESKO da se nesto pozitivno desi...Ana nije ni blizu onoga cemu se mi svi nadamo ali takav je sport...mozda ce biti bolje.Makarova je za 29 mesta NIZE od Ane na WTA listi ali u igri NEMA TE RAZLIKE sto je ocigledno POTVRDIO i ovaj REZULTAT...doslo mi je da olacem ali sta se moze...Bojana i Jelena idu dalje neka im je sa srecom

Citalac

pre 13 godina

Ana, mlada si, buducnost je pred tobom. Izgubila si , pa sta. Zivot je pun uspona i padova. Ti to i sama odlicno znas. Veruj u sebe, mi verujemo u tebe! Bice jos mnogo meceva, pobeda. Nemoj sada odustati, nemoj se demoralisati, ne smes to zbog sebe, zbog nas. !

Amos

pre 13 godina

Svaka cast Ana za srce koje imas. Bez obzira sto si izgubila ja nisam razocaran, jer kako biti razocaran nekim ko se bori do poslednjih atoma snage, do poslednjeg poena i nikad se ne predaje. Ja nisam njen fan zbog njene lepote nego sbog vaspisanja, skromnosti i sportskog duha koji poseduje. Svaka cast Makarovoj na pobedi.

peleses

pre 13 godina

Neverovatno, ali komentator Eurosporta svim srcem navija za Ruskinju ili u najboljem slucaju da kazem, kao da je on Madjar recimo, a igraju Srpkinja i Ruskinja. No dobro, ali koliko Ana gubi snage radujuci se za svaki poen nekim gicanjem i bacanjem to je smesno. Ja nisam video da bilo koja teniserka u toj meri to radi. Cak i kad protivnica napravi banalnu gresku ona se gica ko da je poen za pobedu, vrlo iritantno. Ali navijam za nju, pisem pri rezultatu 7:7 u trecem setu. Napred Mi! :)

JednaAnaIzMelburna

pre 13 godina

I nije mi zao sto je izgubila kad se setim kako je ispalila Djokovica i Srbiju u finalu Hopman kupa. Cuvala se toliko da se ne umori za Aussie Open i pukla u prvom kolu. Ipak, na kraju, sve ispadne kako treba...

Vladimri

pre 13 godina

Ako se dobro sećam pre neki dan smo pričali o spremnosti za novi grend slem, o pozitivnom mišljenju itd.
Popio sam dosta minusa kada sam rekao da se isti ne osvaja pozitivnim mišljenjem, meditacijom, jogom i sl.
Evo ga još jedan naš pulen se sinoć raspričao kako može svakog da pobedi već nakon prvog kola.
Bla, bla, bla.

Vojislav Matkovic

pre 13 godina

Ajde sad, nek mi bilo koji vatreni napadac Ane Ivanovic kaze da li bi bilo logicnije da je Ana u finalu Hofman kupa izasla na teren, odservirala prvi gem, izgubila ga i odmah zatim predala mec, pa bi Srbija bar zauzela drugo mesto, ili je njena odluka da uopste i ne igra i oskrnavi Srbiju finala Hofman kupa mozda vise patriotska??? Taj jedan gem je ne bi nista kostao a Srbija je mogla da igra u finalu i bar u finalu da izgubi, a ne ovako da ni ne igra!

Ena

pre 13 godina

Samo nemoj da plačeš, molim te! Izgubila si malo ritam zbog one povrede, odmori sada par dana, sunčaj se, pa kreni ponovo u trenig. Verujemo u tebe, krenulo je i BIĆE SVE OK! Bili te uvo šta će da pišu oni koji su toliko zli da im je hobi da mrze ceo svet!

misko

pre 13 godina

Skoro 70 neiznuđenih grešaka u tri seta?! I ona bi da ide u drugi krug grend slema?! Ne znam iskreno ko je iznenađen Aninim ispadanjem. Pa ona dve godine igra egzibicione mečeve. Zabijem forhend pa zapuca i sve tako. Uostalom,ona od tenisa odavno ne živi. U narednom kolu ispada i Jelena (ona je za razliku od Ane godinama ozbiljno trenirala, ali jednostavno njeno telo više nije u stanju da prati napore), tako da cemo uskoro spasti na Jovanovski, koja bi mogla u vrh ako nastavi da ozbiljno trenira. Naravno, Zvonareva je trenutno prejaka, ali ko zna vec naredne godine..

Cipi

pre 13 godina

Jesam lepo rekao da ce Ana da ispadne u prvom kolu i da je trebalo da igra finale Hofman kupa, jer joj je to bila retka prilika da uzme neki trofej, a vi ste me svi pljuvali :(

Neko

pre 13 godina

Ana IZGUBILA od Makarove sa 6:3 / 4:6 / 8:10...igralo se 2 sata i 47 minuta a Ana je spasla pre toga 6 mec pojena...Iskreno NIJE ZASLUZILA DA IDE DALJE sa ovakvom igrom...bice JAKO TESKO da se nesto pozitivno desi...Ana nije ni blizu onoga cemu se mi svi nadamo ali takav je sport...mozda ce biti bolje.Makarova je za 29 mesta NIZE od Ane na WTA listi ali u igri NEMA TE RAZLIKE sto je ocigledno POTVRDIO i ovaj REZULTAT...doslo mi je da olacem ali sta se moze...Bojana i Jelena idu dalje neka im je sa srecom

bobok

pre 13 godina

''Svi ce proci u drugo kolo osim imitatorke Jelene''. To su reci jednog od aninih fanova pre nekoliko dana.
I sta imas sad da kazes lutko????

miki7878

pre 13 godina

Hajde mi sada iskreno recite, a sta ste vi ocekivali od Ane Ivanovic? Bilo je samo pitanje dak ce ispasti u prvom, drugom, ili trecem kolu. Mada, da je strigla do treceg kola od nje bi smo culi izjavu tipa "najbolja sam na svetu!" Iskreno, ne bi me zacudilo da i Jankovic ispadne za kolo ili dva. Nesto nemam poverenja u "nase" devojke. I kad se to bude desilo jedva cekam da vidim komentare.

Fenderer

pre 13 godina

Sve Borg do Borga, da ne kazem moj do mojega...

Smeo bih da se opkladim u platu da 80% onih sto kritikuju njenu kondiciju, brzinu i sl., ne mogu da urade ni 10 sklekova, a kamoli nesto vise.

Fergulan

pre 13 godina

Simo iz Kragujevca, promašio si portal, ovde se radi o tenisu, sasvim svetovnoj zanimaciji, sa kojom tvoje sakralne teme nemaju dodirnih tačaka.

Neko

pre 13 godina

Makarova vodi u TRECEM setu protiv Ane sa 7:6 i Ana da servira u cetrnestom gemu...Ana je vec SPASLA 4 mec point i MORA da dobije sledeci inace REZERVISE KARTU za Beograd...igra totalno rastreseno ni nelici na nju ali UVEK POSTOJI NADA Kada je Ana u pitanju...AAAJJJDDDEEEEE

jedini tenis navijac

pre 13 godina

svi sad pogledaju u onome sto je ana izjavila "GS osvajam uskoro" prema njenim recima to je vrlo logicno da ce i moci da osvoji bar 1 od 4, svi drugi sad misle da je gs kraj za ove godine.. boze me sacuvaj idite gledajte taj baxjuski lopovski fudbal samo lopovi ga gledaju i propalice ! MUKA mi vise

Ema

pre 13 godina

Znaci ne mogu da verujem, bolje da nisam ni gledala, samo sam se iznervirala! Ana definitivno mora da pobedi sebe, ima igru, ali neverovatno je kakve padove ima! Anci mozes da se vratis, ali moras da imas veru u sebe, kao sto i mi imamo! Nemoj da se predajes i ne zaboravi da si ti NAJBOLJA!

pricaj pricaj pricaj

pre 13 godina

Prvo foliranje za hopman kup a sad ovaj debakl. Krajnje je vreme da ova nasa "deca" od tenisera odrastu i pocnu da pricaju na terenu!

braci

pre 13 godina

Eeeee Ana Ana, a taman smo pomislili da se vraćaš u staru formu.... Ako je povreda u pitanju zašto mučiš sebe i blamiraš se, bolje da je odustala od turnira. Veliko razočarenje!!

Sportski pozdrav

pre 13 godina

Ma sramota Ana, nema opravdanja!
Od nasih jos jedino Bojana ima snagu i zelju, ostali se toliko obogatili da tesko nalaze motivaciju.
Kao sto rece pre neki dan na tv Jelena Gencic:"Novak treba da misli samo na tenis ako zeli GS, a sta ce mu ta kupljena jahta na kojoj je bio samo jednom?!"
Taj savet treba da pamte i svi ostali nasi teniseri.

Tanc

pre 13 godina

Ne, nisam JJ fan i ne, nemam ništa specijalno protiv Ane, baš naprotiv, ali ja neinteligentniju igračicu od nje nisam gledao. Onoliki nedostatak plana B, bilo kakvog pokušaja da se bilo šta promeni u igri kad je ne ide je zastrašujuć i razočaravajući.

IVORY

pre 13 godina

Opet blokada :/
Izgubih 2 i po sata gledajuci triler koji treba da gledam u cetvrtfinalu, polufinalu, finalu, ne u prvom kolu.

Odoh da spavam.....

KLE

pre 13 godina

Koliko se secam za vikend u blicu je bio naslov ANA IVANOVIC: SPREMNA SAM ZA NOVI GREN SLEM!?!
Ne volim negativne komentare o našim sportistima ali mi stvarno nije jasno zašto daju ovakve izjave. Koliko god se ruskinja trudila i dala više nego što je mogla, ovo je ipak prvo kolo AO a gde je titula...

LKbulls

pre 13 godina

Mrzim kad sam u pravu u ovakvom (prethodnom) komentaru. Na žalost, Ana je psihički "pukla" na kraju drugog seta. Samo su je milimetri delili od ubedljivo dobijenog seta. Da je u prvom ili drugom servis gemu Makarove Ana iskoristila po dve VEZANE set lopte, sigurno bi lagano dobila meč. Ovako...
Nadamo se najboljem.
Jednostavno ne verujem (ma NEMOGUĆE) da Makarova može odigrati ceo meč ovako perfektno.

znanje-imanje

pre 13 godina

Gledajući već 5 godinu Anu sve vreme oscilujem u neverici. Imam utisak da do mesta broj jedan stiže kao em nedoškolovana, em pogrešno školovana em debela igračica. Onda pomislim: nemoguće, ipak je to svetski vrh. Može da bira i sigurno radi sa najboljima na svetu. Diletanti i foliranti, to su ovi po našim terenima. Nemoguće je da su na top nivou isti takvi. Ali onda vidim ono što vidim. Pa onda opet pomislim: nemoguće, i tako u krug.
Nažalost napredak koji je za par meseci nemac napravo uverio me je u lošiju varijantu. Današnji izgled takođe.
Da li je moguće da tek sad ima kilažu koju treba da ima?
Kao što sam puno puta napisao, svaka pristojna igračica ima u svakom meču šansu protiv Ane. Igraj na bekend i samo bekend. Već u meču protiv Enan je bilo sve jasno. Što je najgore SVAKA igračica će ovako i da igra protiv Ane. U drugom setu ona počinje nemoćno da gleda i traži pomoć sa klupe. A trener koji je nije spremio da igra bekend paralelu protiv levakinje, makar i ziceraški slajs, ne uliva mi poverenje. Da ceo meč provedu tako što dešnjakinja bekendom nabacuje levakinji na forhend je stvarno neverovatno. Čak nije većinu servisa slala na bekend ruskinje, pogotovu sa đus strane. Meni je to sve jasan znak da je i ovaj neki divča. Ana vrati nemca molim te.
Svakako da ne treba očajavati jer je prinudno mirovala deset dana. To je oslabilo taman toliko da nema snage u servisu i izgubi. Pažljivo se zaleči, vežbaj bekend paralelu - da bi u igri stigla do forhenda - i budi bolja. Beskrajna podrška uvek.

Misko

pre 13 godina

Karma je čudo, kako jedna drugu popljuje lepo joj se vrati (poslednji put Ana za ono ne bih menjala GS ni za sta na svetu, prvo mesto je njesra bla bla). Igrajte devojke tenis a ne gubite se u seoskim abrovima.

Vanja

pre 13 godina

meč je bruka.....borba kao da je polufinale...nadam se da ce Ana istrajati...
(Apollo_13, 18. januar 2011 09:49)
# Link komentara
Preporučujem (+20)
Ne preporučujem (-2)
Šta je ovo

kao da je polufinale ? možda po rezultatu , po igri kao da su kvalifikacije .
Tužno ali istinito .
Kad je Ana počela sezonu na Hotman Kupu pomislila sam da će veoma dobro proći na AO , ali sad vidim da je ono bilo samo zavaravanje protiv znatno slabijih od sebe .

algrof

pre 13 godina

Tezak mec za gledanje. Losa igra Ane, ali ipak, po meni dobro je to, sto je ona ispoljila veliku borbenost, koja je nije krasila u vreme njene velike krize. Mozda sam subjektivan, ali ipak mi se cini da ona moze mnogo bolje da igra, i da ce se vratiti, makar medju prvih 15 igracica sveta ove godine.
Nemojte sada opaliti paljbu na nju, jer ipak, ako nista drugo, pokazala je veoma veliku borbenost u ovom mecu.
Pozdrav svim dobronamernim ljubiteljima tenisa.

aca

pre 13 godina

Pobedila je samu sebe! U zavrsnici 3. seta svi riterni su joj isli na T liniju Makarova nije ni morala da se pomera da bi se pripremila za udarac. Voleo bih da znam o cemu je razmisljala u tim trenucima.
Sve u svemu jos jedan poraz u 1. kolu jednog velikog turnira.

LKbulls

pre 13 godina

Ekstremno agresivna Makarova igra verovatno svoj najbolji meč. Ipak Ana stabilna na svoj servis i čist set. Ne verujem, da Makarova može ovako odigrati ceo meč, ali ni Ana ne može do kraja perfektno servirati. Nadam se najboljem, ali mislim da će još biti gusto.

djofreza

pre 13 godina

Ana Ivanovic ne moze biti ekvivalent Ani Kurnjikovoj, Ruskinja nije osvojila nijedan wta turnir, dok Ana ima grend slem i jos poneki jak turnir u svojoj riznci, i za to joj svaka cast, i njena karijere ce biti uvek za duzno postovanje kako god da se u buducnosti zavrsi. Ono sto mozemo da joj zamerimo jesu izjave od pre par dana kako ima sange za jos poneki grend slem, a ruku na srce njen trenutni kvalitiet je daleko od toga, ako gledate njene meceve vidite da je to tenis ciji je maksimum upravo njen trenutni renking. Nema ljutnje, ali terba povesti racuna o izjavama, samo bez preterivanja i realno, i niko nista nece zameriti.

vs

pre 13 godina

Za utehu g-ci Ani i njenim obozavaocima: ovakvom igrom (nesigurnom, nestalnom,prepunom gresaka, kooiko god i sa tragovima nekadasnjih pobednickih elemenata) ne bi daleko dospela ni da je sada prosla. Slicno je i sa Makaravom.

Apollo_13

pre 13 godina

.....strasno.....no kako bi pojedini ovde ispoljavali svoje neizmerno tenisko znanje da ne postoje Novak, Ana, Viktor, Jelena, Janko i Bojana.... Cim j e tenis postao popularan u Srbiji....odjednom su se pojavili i vrhunski kriticari na tu temu. Neshvatljivo je kako pojedine ljude nista ne moze usreciti, pa cak ni to da imamo tenisere zbog kojih, podvlacim, svet zna gde je Srbija. Sta ste vi ucinili na popularizaciji ove male zemlje gospodo kriticari??? kakva je, takva je, ali ja je volim i volim ljude u njoj. Yato sto su to MOJI ljudi i MOJA drzava. Stice se utisak da Novaka mnogo vise vole u svetu nego u Srbiji....zar je to normalno??? Svaka cast Nadalu i Federeru, obozavam da ih gledam i da im se divim.... Ali SVOJE VOLIM!!!

Kurnjikova

pre 13 godina

@ Ana Kurnjikova

A sta time kazete kad Ivanovicevu uporedjujete s Kurnjikovom, koja je takodje dobra devojka i sjajna teniserka?
Zapanjuje me da ovde mnogi ponavljaju da Ana Kurnjikova nema nijedan osvojen turnir - pa ona je sa Martinom Hingis osvojila bas Australian Open u dublu, i bila finalist mnogih turnira:


SINGLES:

Finalist (4): 2002 - Shanghai; 2000 - Moscow; 1999 - Hilton Head; 1998 - Miami.

DOUBLES
Winner (16): 2002 - Australian Open (w/Hingis), Shanghai (w/J.Lee); 2001 - Sydney (w/Schett), Moscow (w/Hingis); 2000 - Season-Ending Championships, Filderstadt, Zurich, Philadelphia (all w/Hingis), Gold Coast (w/Halard-Decugis), Hamburg (w/Zvereva); 1999 - Australian Open, Season-Ending Championships, Indian Wells, Rome, Eastbourne (all w/Hingis); 1998 - Tokyo [Princess Cup] (w/Seles).

MIXED DOUBLES
Finalist (2): 2000 - US Open (w/Mirnyi); 1999 - Wimbledon (w/Bjorkman).

Play4Life

pre 13 godina

Veliki pritisak je imala, a igrala je najbolje kada je spasavala mec lopte.
Nisam gledao prva dva seta, tako da ne znam kako su se tad razvijale stvari. Ali ovo sto sam video, govori da je Ana zelela pobedu, zelela je da se 'vrati', ali Makarova (ili kako vec) je bila bolja. Obe su imale puno gresaka i to ih je kostalo, Anu vise! Glupo mi je sad da kuckam, e, trebala je ovo, trebala je ono... To je ocajno! Svako moze otici na net, procitati pravila o tenisu, videti kako se udara loptica, doci vamo i pametovati! Ana ima igru, to je tacno, ali druge protivnice joj ne dozvoljavaju da je pokaze. Ovo nije bio dvoboj fizickih snaga, vec psihickih. Posto je Ana sad tu slaba, morala je prva napustiti teren. Zao mi je sto nisam video onu tabelu na kraju, da vidim kako je igrala!
Stvarno steta! A i moram da priznam da sam ocekivao od Ivanoviceve da bolje odigra od Jelene, posto mi je ulila nadu na kupu. Ali na zalost, nisam video zeljenu igru. Borila se jeste, ali je Ruskinja bila bolja. Mozete govoriti sta hocete, ali Ruskinja je SAD bila bolje.
Pocetak je sezone, i ne znam kako ce uticati to na Anu.

Plakala je kada je napustala teren! Pa kako i nebi, kada je to jako zelela (kao i mi)!

Sasa

pre 13 godina

Nasa devojka definitivno nema taktiku. Ne ume da se vrati u mec promenom taktike.Makarova jeste igrala mozda svoj najbolji mec u karijeri ali delom je i sama Ana kumovala tome. Skoro, ali skoro svaku loptu joj je slala na sredinu terena , a ova je setala iz ugla u ugao. Nikako nije uspevala da je izbaci iz ritma. Morala je da rizikuje jedan ili dva gema da joj malo razbije koncepciju, ali na zalost ona nema taj"nerv". Jadno je izgledalo njeno izvlacenje na forhend da bi dobro reternirala umesto da se usredredi na to da joj vrati bekhendom ako ne toliko u stranu , makar sto dublju loptu i da je izbaci iz pozicije koja joj najvise odgovara a to je da sa sredine terena udara ravno, jako , u desnu i levu stranu. Nikad nisam video Anu da ovoliko trci sto je pozitivno, jer znaci da je fizicki spremna, ali dozvoliti slabijoj igracici od sebe da te "seta " .....? Nadam se boljim partijama u sledecim mecevima.

Ženevljanin

pre 13 godina

Ana je posle velike borbe neočekivano poražena od 49te teniserke sveta koju je lako pobedila na poslednjem US Open (6:2, 6:3). Ali Makarova je odigrala daleko bolje nego što to nje rang pokazuje. Nije joj to prvi put; prošle godine, kao kvalifikant osvojila AEGON International bez izgublenog seta pobedivši pet teniserki iz prvih dvadeset: Penetu, Petrovu, Kuznjecovu, Stosur i Azarenku! Ana nije bila loša, prvi set je odigrala izvanredno, spasila je jedno 4-5 meč lopti, ali je Makarova ipak zasluženo pobedila...

Dejan SF/USA

pre 13 godina

Zao mi je Ane Ivanovic. Najlepsa teniserka na turniru i posle prvog meca zavrsila je turnir. Nema nikog da krivi osim samu sebe. Kao sto je jedan covek napisao, da je samu sebe pobedila. Nervi su bili igrali od pocetka, iako je pobedila prvi set, vec u drugom je igrala sa strahom i defansivno. Nije izgledalo da joj forehand isla uz ruku i serva joj nije isla isto. Da sam joj ja trener. Terao bi je da trenira na forehand kao sto je nekada igrala. Ako teniser nema konfidence nema sta da radi na terenu. Celi drugi i treci set, Ana se branila. I da je pobedila ovaj mec, nebi dalje isla, jer toliko puno je pravila unforced errors, da je samu sebe pobedila. Makarova nije moral nesto mnogo da se muci ni da trci. Ana joj je non stop davala lopte u noge. Nadamo se da ce gledati ovaj mec 10 puta i nauciti kakve greske je pravila.

gordan

pre 13 godina

toliko o "strucnjaku" sa B92 koji je rekao "lak zreb za nase u prvom kolu", dve zene jedva prodjose, Ana ispade. Ne da je to neko veliko iznenadjenje (da ne bude zabune, ja sam Anin fan), ona kao usotalom i vecina igracica, nema stabilnost, i ni u jednom mecu, ni sa 150+ teniserkom, nije siguran favorit. Cim je frka, odmah pocne ono bacanje loptica koje nisu dobre, itd. Najveca greska je sto je otpustila trenera koji joj je pomogao da se vrati iz mrtvih, verovatno je, kao svaki Nemac, trazio rad, rad, rad, a ne modne revije i ostalo gubljenje vremena, a Ana je pomislila da moze i bez njega. Bojim se da cemo u maju ili i pre, shvatiti da je kraj prosle sezone bio samo kratkotrajni uspon, verovatno uslovljen i iscrpljenoscu drugih igracica a ne samo Aninom dobro igrom. Videcemo ...

Daci

pre 13 godina

O Ana,tugo mojih dana... :/
http://www.youtube.com/watch?v=yIbB6sAtKLI

Kakav meč,pun neizvesnosti...žao mi je zbog Ane,prvo Hopman Cup,sad ovo..stvarno nije fer...i svaka protiv nje odigra meč karijere i posle je nema nigdje...samo sad da ne padne psihički,da ne izgubi samopouzdanje...:/ Nije imala prave pripreme,nije spremna fizički,povreda je učinila svoje...želim joj brz oporavak,ne daj se Ana,glavu gore,idemo dalje!Srećno Boki,Jeci i momcima!Samo napreed!

Tvrtko

pre 13 godina

Znam da ce sad kriticari navaliti, a branioci lika i dela Ane Ivanovic govoriti da je bila povredjena i nije trenirala. Ovo drugo se nije puno videlo, jer Ana fizicki deluje dobro i stvarno se moze reci da nije imala srece, jer je u prvom kolu naletila na raspolozenu levakinju. Steta, jer imam osecaj da bi podizala nivo igre u nastavku turnira. Glavni problem je ocigledno psiholoski, pad koncentracije, los servis i posebno postavljanje na forhend. Protivnica je imala i blagu prednost da prva servira u trecem setu, tako da je Ana bila konstantno pod pritiskom. Nije igrala dobro, ali ni toliko lose. Mislim da bi i sa ovom igrom dobila vecinu nenosioca u prvom kolu. NIsta, idemo dalje, barem se u tenisu ne igra jedno svetsko prvenstvo u cetiri godine, nego cetiri u toku godine. Puno srece ostalim nasim teniserima.

Vladislav

pre 13 godina

Nije mi jasno sta je uzrok ove njene jojo forme. Taman krene nabolje i onda ovako nesto...

Nije da nema igru, mozda nije Enan, ali opet...

boki

pre 13 godina

e jbg
kad sam krenuo na posao ostavio sam je pri rezultatau 1:0 u setovima i prilično ubjedljivom igrom
ne mogu da vjerujem da je izgubila.

milan

pre 13 godina

Ana tebi ne treba niti novi trener ni novi prijatelj nego novi psihijator, da je ocigledno peiha tvoj problem. Fali ti na koncentraciji i stvarnom samopouzdanju.

Baghdatis

pre 13 godina

nikol dž.femija, sestro, opustenije sagledavaj. Znas, i ja cu da se nerviram kad Nole bude derao Federera u polufinalu, ali ako moram vec u prvom kolu...

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo za Jelenu i Bojanu!!! Od Ane je tesko bilo ocekivati bilo sta s obzirom na povredu koju je zaradila u Sidneju. Steta za Anu u svakom slucaju. Napred Srbija, idemo dalje!!!

http://www.worldofbasketball.org

WTATP Lista

pre 13 godina

Posle brejka prednosti na pocetku odlucujuceg treceg seta Ana je pocela da primenjuje taktiku koja joj je skoro garantovala poraz protiv maltene svake malo ozbiljnije TOP100 protivnice. Cak i ona cuvena Ana iz prve polovine 2008 ne bi to prezivela igrajuci ovako defanzivno. Kao da gledate nekog cuvenog kosarkaskog centra kako uporno u nekoj vaznoj utakmici pokusava da igra plejmejkera, ili jos gore, poznatog fudbalskog centarfora kako neki derbi igra u svom sesnaestercu i to sa golmanskim rukavicama! Samo kada bi bila skroz priterana uza zid u tom trecem setu (bukvalno na mec loptama) pocinjala je da igra "njenu" pravu igru udarajuci snazno i agresivno, i redovno osvajala poene u serijama (ali ni to nije moglo vecno da traje). Van toga drzala se ko' pijan plota defanzivne taktike koja se uglavnom svodila na vracanje protivnici loptice nazad, cekajuci valjda gresku ili ne znam vec sta. Posledica je bila da servis protivnice vise nije mogla da ugrozi, a na svoj je redovno upadala u probleme. Stvarno velika steta za Anu, videlo se koliko je zelela ovu pobedu, a po odlicnoj kondiciji i koliko je radila zadnjih meseci i truda ulozila. Rezultatski gori pocetak sezone od ovog ne moze se zamisliti u tenisu, ali po svojim potencijalima Anu bi jos uvek trebalo da ocekuje velika buducnost, a da li ce tako i biti (i kada) videcemo.

sima

pre 13 godina

Sta reci, a ne ponoviti se? Ja vec neko vreme pisem da moramo biti strpljivi, dat joj vremena..a sebe sam uhvatio jutros da se LJUTIM na nju; Naprosto, imala je SVE moguce uslove za dobar start: dovoljno vremena, solidne partije, MEDISKU paznju, egzibicuju, navijace SVE..i onda ovajva igra! Neko rece, i slazem se u pojedinim delovima meca Ruskinja nije morala nista drugo da radi..nego da prebacuje lopticu.. i da pusti Anu da igra za nju!
Nedopustivo je bez obzira na sve da neko ko se 19 godina bavi tenisom gresi u ELEMENTARNIM udarcima!Pa ona je bila postavljena za 19nosioca -Viktor za 29!I koja razlika u igri! Znam, da samog sebe ovim pisanjem demanujem..ali sam previse razocaran da bih bio objektivan;

Jeleni i..pogotovo Bojani zelim puno srece za dalje!

Uzdravlje!