Petak, 14.01.2011.

08:20

AO: Lak posao za Srbe na startu

Srbija će na prvom gren slemu teniske sezone imati najviše jednog polufinalistu, jer su sva tri predstavnika naše zemlje smeštena u treću četvrtinu žreba.

Izvor: B92

AO: Lak posao za Srbe na startu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

KOŽETA

pre 13 godina

@ja
Isto tako Nadal nije imao šta da traži protiv Murraya na Masters kupu u Londonu,isto tako Nadal nije imao šta da traži protiv Murraya u Wimbledonu i to dva puta...pa nije imao šta da traži protiv Soderlinga na RG,pa opet protiv Soderlinga na Wimbledonu,zatim protiv Đokovića na Us Openu pa opet protiv Đokovića na Masters kupu...Stvarno nije imao šta da traži u tim mečevima nego ih je sve pobjedio,a i opet će,a isto tako ćeš ti opet nastaviti pisati gluposti kao i do sada pa kada Rafa osvoji još jedan grand slam,onda ćeš opet reći da je na sreću,pa će ti sljdeći komentari biti kako će na sljedećem grand slamu ispasti u prvom kolu i tako stalno.Jedino mi nije jasno kako sam sebi ne dosadiš više pošto si svima dosadio sa tim "papiga" komentarima. Već godinama pišeš jedno te isto. Ima i drugih igrača osim Nadala ako nisi primjetio.Dok ti stalno pišeš jedne te iste komentare, ne bi bilo loše da pogledaš u semafor i vidiš da Nadal ima 9 grand slamova,da je osvojio slamove na svim podlogama,da ga mnogi svrstavaju na drugo mjesto svih vremena iza legende Federera, da je izabran za najboljeg sportaša plavog planeta...Najbitnije da ti ostaviš "papiga" komentar umjesto da napišeš jednog na početku godine i kažeš da ti taj komentar vrijedi dok god traje karijera Rafaela Nadala.

ja

pre 13 godina

Ne mislim da Nadal ima bas lak zreb. Naravno da je mogao dobiti i tezi, ali u njegovoj osmini su: Izner i Cilic, a u istoj cetvrtini jos : Juzni, Nalbandian, Hjuit.
Sve su to uglavnom teniseri koji su na betonu pobedjivali Nadala, pa mogu i sada to da urade.
Mislim da je njegov maksimalni domet cetvrtfinale kao i prosle godine, a ako slucajno nekim cudom stigne do polufinala, tamo nema sta da trazi protiv Mareja.

Sto se zenskog zreba tice mislim da ce obe defanzivke i Voznjecki i Jankoviceva ispasti u prvom kolu.

Ana je u dobroj formi i bez obzira sto je u projektovanoj osmini finala ceka Kim Klajsters - mislim da Ana moze daleko na ovom gren slemu.
Sa Kim je i u prethodnom susreta odigrala jako ravnopravn i neizvestan mec.
Mislim da je Ana uvidela gde je gresila i da to moze da ispravi u eventualnom narednom susretu i dodje do pobede.
Uostalom i Kim treba da dodje do te osmine finala i nije nemoguce da i ona dozivi neko iznenadjenje.
Setite se da je i prosle godine dozivela pravi debakl u trecem kolu u kome je protiv Petrove osvojila samo jedan gem.
U svakom slucaju ako Ana prodje tu osminu finala, uci ce i u finale, jer u tom slucaju nema ko da je zaustavi u naredna dva meca.
Sa druge strane najveci favoriti za finale su Enan, Venus i eventualno Sarapova.

Bojana ide u drugom kolu na Veru Zvonarevu, ali takodje mislim da ruskinja nije toliko jaka koliko to njena pozicija na listi pokazuje.
I ona je slicno kao i Voznjecki do tog mesta stigla pre svega zahvaljujuci cinjenici da nije imala preterano teske protivnice prosle godine.
Sanse u tom mecu su po meni bar 50:50 i garantujem vam da ce taj mec biti resen u 3 seta.

Novak ima standardan zreb, ni tezak ni lak, ali mislim da se Novak "naostrio" i da moze da dodje i do svoje druge GS titule.

nikol dž.femija

pre 13 godina

Izgubi Bozoljac, bas bez veze,steta.... ali, mora se priznati da nije bio dobar, neverovatno kako je dobro servirao momak iz Australije, koji je 254, iza Ilije 100 mesta...bez obzira na to, mislim, da je Ilija morao da ga pobedi, ali....ostajemo na tri musketara u galvnom zrebu....

Pitam

pre 13 godina

Zanima me zbog cega se ozbiljni komentari, koji stvarno analiziraju zreb, ne objavljuju, a objavljuju se svadjalacki? Koja vam je to moderatorska politika?

Dermendziev

pre 13 godina

Kad god je bilo "lako",uvek je bilo izuzetno tesko.

Bojana nije vise mlada i treba da pravi podvige,ako zeli da bude velika.

Za mene bice vrlo zanimljiv duel Dinara-Kim,znimljiviji od Voznijacki-Dulko(iskreno mislim da ce Karolina pobediti Zizelu).

Konacno bih zeleo da se Jelena probudi.

Pozdrav svima.

silent

pre 13 godina

Kada bi Novaka nekako namestili da ceka protivnika u finalu,da se decko ne zamara,a da mu u to finale padne na primer Dolgopolov(nikako neko jaci),tada verovatno ne biste pisali o tome da je "teorija zavere" ! I jos nesto,vecernji termin je rezervisan za najbolje,te stoga Novak tu nema sta da trazi..Pozdrav PRAVIM ljubiteljima tenisa, uzivajte...

Idemo dalje

pre 13 godina

Mislim da je Nole dobio veoma dobar zreb. Karlovicev servis nije tako ubojit nakon povrede, a zatim slede protivnici koji su bas dobri za pripremu protiv Federera. Dovoljno jaki da Nole igra punom snagom, a ipak bez sansi da ga eleiminisu.
Po meni polufinale je sasvim ralno, a ako kojim slucajem tamo ne bude Federer i finale.

Napred Nole !!!

nikol dž.femija

pre 13 godina

SREĆNA Nova SRPSKA....To je srpska tradicija, pa nadajmo se da će i tradicija na Australijan openu postati ovoliki broj Srba, tenisera i tenisreki, u glavnom žrebu, kao i da će u obe konkurencije neko stići do polufinala i finala!!!

SREĆNO SVIMA i želim da je pisac naslova poznavalac tenisa koji je u pravu !!!!

Јован

pre 13 godina

Ја сам ЈЈ фан, мада мислим да ће она сада испасти у трећем колу ако јој потенцијална ривалка буде Клејбанова, јер јесте видели у каквој је она форми, баш је намучила Ким Клајстерс у Сиднеју. Јецо уз тебе сам шта год било.

van pameti

pre 13 godina

Neverovatno, zadržavate blatantne dezinformacije u koje veruje dve trećine posetilaca, a moj komentar ne objavljujete! Ako vam se ne dopada, možete da ga redigujete, na primer da izbacite deo u kom nazivam ljude neznalicama, pa da objavite ostalo, pošto su to činjenice a ne provokatorska i tendenciozna laž.

Sale

pre 13 godina

Dosta vise ovog naglabanja ko je dobio dobar zreb a ko ne. Najveci protivnik svakom teniseru, je on sam. Prema tome, dragi moji teniseri, setite se onog legendarnog saveta Broja 1 (Alan Ford): "Ako kanis pobjediti, ne smijes izgubiti". Srecno!

igor

pre 13 godina

Realno samo Djokovic moze da vidi drugu nedelju, ostali nemaju sansi, sto zbog forme(Jelena), sto zbog loseg zreba(ne mislte valjda da troiciki moze da dobije djokovica ili ana kim klajsters)

Rafa's girl

pre 13 godina

Dosta vise sa tim kako Rafa ima laksi zreb, a u losijoj je formi. On je protiv Davidenka izgubio jer je igrao sa temperaturom, a Federera je pobedio napocetku godine, pa nezna odakle vam da je on trenutno slabiji! A Djokovic ako hoce titulu, svejedno mora da pobedi i jednog i drugog!

Major

pre 13 godina

Bez muke prolazi svaki Djoksa i ono za Anu - ispada u prvom kolu. Ako se napiše da Jelena ispada u prvom kolu, a Kudrjavceva je snažna, visoka i mlada teniserka ruske udaračke škole, to se ne objavljuje. Danas je Na Li bila mnogo bolja od Kim, a tu Li je Ana dobila nedavno na Baliju i osvojila turnir. I zašto se već piše da će se sresti Kim i Jelena? Neće se sresti. Jelena je potpuno izvan igre. Samo joj Djoksa daje šanse, najmanje finale. Kako možete tako da uređujete sajt? Dokle ćete da se držite "zakona" o zaštiti carice vam, kad smo mi odavno republika?

Dusan

pre 13 godina

Aaa, znaci ne mogu da verujem koliko ovaj Nadal ima srece! Igra u losoj formi, i sad bi mu do polufinala najtezi rivali bili Ferer i Juzni. Ma daj...

bjørn

pre 13 godina

kakve namestaljke!? pa Federer je isao u polufinalima na Djokovica a ne samo Djokovic na Federera! da, ali valjda se Federer ne umara, pa osvoji u finalu...pa i Federer ide na Vavrinku koji je bolje plasiran od Trouckog...teorija zavere protiv Srba xD

Yohnny

pre 13 godina

Russell-Ebden,Matošević-Berankis,Anderson-kvalifikant,Phau-kvalifikant,Ball-Riba,Harrison-Mannarino?? I onda stave Nalbandian-Hewitt, Ferrer-Nieminen.

algrof

pre 13 godina

Povoljan-nepovoljan,teorije zavere,sta sve covek moze da procita na ovom sajtu.Zreb je izvucen i tu vise nema sta da se prica. Nasima zelim sve najbolje,a oni koji su od njih najspremniji i srecniji otici ce dalje. To vazi i za zene kako i za muskarce. Dosta je pametovanja u stilu sta bi bilo kad bi bilo. Srecno nasi. Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Play4Life

pre 13 godina

Najvise mi je drago sto Jelena nema tezak zreb. Ali uostalom, nemora da znaci da ce tako lako biti i u prakticnom delu. Sve je u glavi i nogama a ne u recima.
Ostali su solidno prosli, ali ponavljam nemora da bude lako ako tako na prvi pogled zaista izgleda.
Ne bih vise da kuckam... ali, SRECNO SVIM SRPSKIM TENISERIMA, I NADAM SE DA NECU DZABE USTAJATI DA IH GLEDAM!

gospodin-mrkva

pre 13 godina

Već sam i ranije pisao o ovome, ali moram da ponovim. Na svakom grend slemu je namešteno da Endi Mari bude u delu žreba gde se nalazi i trenutno slabiji iz vrha Nadal-Federer. Te je logično da Novak ide na trenutno jačeg. Zato je Endi Mari i bio u nekoliko finala grend slema.
Proveravajte žrebove u nazad i videćete da sam u pravu.

1:0 do titule

pre 13 godina

od kada se pojavila ova nasa grupa tenisera, nije bio gori zreb po njih. Ne znam da li je manje srece imao Novak, Bojana, Janko... a o Viktoru necu ni da pricam. Cak su i Ana i Jelena prosle gore nego ikad.

WTATP Lista

pre 13 godina

AO: TEZAK posao za Srbe na startu sezone

Mislim da je ovako trebao da glasi naslov ovog teksta posvecenog nocasnjem zrebu za Australijen Open. 4 od 6 nasih tenisera u glavnom zrebu su nosioci, pa naravno da ce u prvom kolu imati lak posao, ali cim se malo dublje zagrebe po ovom zrebu videce se koliko je on zapravu bio surov prema nasima. Tu pre svega mislim na troje tenisera koji su znatno digli svoju igru zadnjih meseci, ali nazalost to izgleda opet nece moci da kapitalizuju na terenu, bas zbog izuzetno nepovoljnog zreba. Ana Ivanovic jos od avgusta ponovo igra na TOP10 nivou, ali kao i na proteklom US Openu opet je upala u osminu zreba sa opsteprihvacenim glavnim kandidatom za titulu Kim Klajsters. Viktor Troicki je eksplodirao proslog leta, a sutra ce igrati novo finale, ali kao i na US Openu opet nalece bas na Novaka Djokovica u najranijoj mogucoj fazi (sada je nosilac pa ne moze opet u prvom kolu, vec "tek" u trecem). Mlada Jovanovski je ove nedelje pokazala da osim talentom, vec sada moze i igrom da parira WTA eliti, ukljucujuci i brojne nosioce, ali kao zainat vec u drugom kolu ide bas na jednu od onih koje su joj jos nedodirljive, trenutno drugoplasiranu na WTA listi i igracicu koja je na oba zadnja dva slema stizala do finala - Veru Zvonarjevu. I Janko Tipsarevic moze da proklinje ovaj zreb, jer je on poznat po tome da maltene moze svakog da pobedi, ali posle svakog velikog trijumfa jako padne u sledecem kolu, pa je njemu najgora varijanta ako ima dva vezana jaka protivnika, i ovde mu se bas to dogodilo vec u najranijoj fazi - vec u drugom i trecem kolu cekaju ga jedan za drugim Verdasko i Davidenko! Za Jelenu Jankovic se moze reci da je odlicno prosla kada je rec o rundama pre cetvrtfinala, ali je u toj rundi ocekuje ranije pomenuti glavni favorit zenskog turnira Klajsters. Novak je mogao dosta bolje da prodje, ali i gore, pa uz JJ ima najmanje razloga od nasih da bude neraspolozen. Sve u svemu izuzetno nepovoljne vesti iz Melburna jer je gotovo svim nasim teniserima posle ovakvog zreba (pre)sudjeno da ispadnu koje kolo ranije nego sto im je trenutna vrednost... ali ipak ne treba previse ocajavati, ipak smo mi sila u tenisu, i neka svi za pocetak dobiju bar one meceve u kojima ce biti favoriti.

Djoksa

pre 13 godina

Nije bas sjajan zreb.Noletu je moguc susret u 2kolu sa Karlovicem,a svi znamo kako se unervozi kad nekoga ne moze da brejkne.Jelena ide na neugodnu Kudrijavcevu,koja je pobedjivala Sarapovu.A Bojana,ako prodje,u 2kolu na Zvonarevu.Ipak,ja verujem u njih!

znanje-imanje

pre 13 godina

Ne voli nas nešto ovaj AO.
Nažalost žreb diriguje Viktora na Novaka u trećem kolu. Zaista neverovatno da na 2 uzastopna slema idu jedan na drugog tako rano. A inače verovatnoća da sva tri naša tenisera budu ovako blizu je 1 naprema 32! Ako još vidim da Novaka stavljaju da igra u 2 po suncu, a pogotovu protiv servisera tipa Karlović, a da Federer dobija 6-7 uveče vratiću se na neku Teoriju Zavere. Tim pre što je Nadal dobio žreb s kojim teško može da ne stigne do polufinala. Što je sigurno - sigurno, Teorija Zavere bar uvek ima opravdanje za neuspeh.
Šteta je što Jelena nije u nekoj formi jer obično nema ovako povoljan žreb. Radwanska vuče povredu a Klejbanova joj leži. I sa prosečnom igrom sada ima otvoren put do četvrfinala. Tu će je sačekati Kim Klajsters. Verovatnoća da Ana Ivanović stigne do osmine finala, pa da tu pobedi Kim je 50% samo za nas optimiste. Bojana je dobila najslabiju moguću protivnicu u psihološki teškom prvom GS meču. Zvonareva u drugom kolu - igračica sličnog stila i meč u kome nema šta da izgubi. Može da se opusti i predstavi teniskoj planeti koju je već zaintrigirala.
Od svega mi je najjači utisak koliko je žreb povoljan za Nadala, koji je u daleko najlakšoj četvrtini. Ne samo to nego i dobri igrači koji su tamo prosto nisu oni koji mogu da ga ugroze, svi mu odgovaraju. Godinama je teniski biznis maksimalno funkcionisao oko velikog Federera, ovo mi deluje kao nameštanje naslednika. Koliko je osvojio GS, koliko još može itd. - mase najbolje reaguju na pravljenje idolatrije oko "veličina". I od zadnjih 6 GS Novak je 6 puta bio u Federerovoj polovini - zna se kakve su šanse u finalu iscrpljenog polufinaliste.

WTATP Lista

pre 13 godina

AO: TEZAK posao za Srbe na startu sezone

Mislim da je ovako trebao da glasi naslov ovog teksta posvecenog nocasnjem zrebu za Australijen Open. 4 od 6 nasih tenisera u glavnom zrebu su nosioci, pa naravno da ce u prvom kolu imati lak posao, ali cim se malo dublje zagrebe po ovom zrebu videce se koliko je on zapravu bio surov prema nasima. Tu pre svega mislim na troje tenisera koji su znatno digli svoju igru zadnjih meseci, ali nazalost to izgleda opet nece moci da kapitalizuju na terenu, bas zbog izuzetno nepovoljnog zreba. Ana Ivanovic jos od avgusta ponovo igra na TOP10 nivou, ali kao i na proteklom US Openu opet je upala u osminu zreba sa opsteprihvacenim glavnim kandidatom za titulu Kim Klajsters. Viktor Troicki je eksplodirao proslog leta, a sutra ce igrati novo finale, ali kao i na US Openu opet nalece bas na Novaka Djokovica u najranijoj mogucoj fazi (sada je nosilac pa ne moze opet u prvom kolu, vec "tek" u trecem). Mlada Jovanovski je ove nedelje pokazala da osim talentom, vec sada moze i igrom da parira WTA eliti, ukljucujuci i brojne nosioce, ali kao zainat vec u drugom kolu ide bas na jednu od onih koje su joj jos nedodirljive, trenutno drugoplasiranu na WTA listi i igracicu koja je na oba zadnja dva slema stizala do finala - Veru Zvonarjevu. I Janko Tipsarevic moze da proklinje ovaj zreb, jer je on poznat po tome da maltene moze svakog da pobedi, ali posle svakog velikog trijumfa jako padne u sledecem kolu, pa je njemu najgora varijanta ako ima dva vezana jaka protivnika, i ovde mu se bas to dogodilo vec u najranijoj fazi - vec u drugom i trecem kolu cekaju ga jedan za drugim Verdasko i Davidenko! Za Jelenu Jankovic se moze reci da je odlicno prosla kada je rec o rundama pre cetvrtfinala, ali je u toj rundi ocekuje ranije pomenuti glavni favorit zenskog turnira Klajsters. Novak je mogao dosta bolje da prodje, ali i gore, pa uz JJ ima najmanje razloga od nasih da bude neraspolozen. Sve u svemu izuzetno nepovoljne vesti iz Melburna jer je gotovo svim nasim teniserima posle ovakvog zreba (pre)sudjeno da ispadnu koje kolo ranije nego sto im je trenutna vrednost... ali ipak ne treba previse ocajavati, ipak smo mi sila u tenisu, i neka svi za pocetak dobiju bar one meceve u kojima ce biti favoriti.

1:0 do titule

pre 13 godina

od kada se pojavila ova nasa grupa tenisera, nije bio gori zreb po njih. Ne znam da li je manje srece imao Novak, Bojana, Janko... a o Viktoru necu ni da pricam. Cak su i Ana i Jelena prosle gore nego ikad.

Djoksa

pre 13 godina

Nije bas sjajan zreb.Noletu je moguc susret u 2kolu sa Karlovicem,a svi znamo kako se unervozi kad nekoga ne moze da brejkne.Jelena ide na neugodnu Kudrijavcevu,koja je pobedjivala Sarapovu.A Bojana,ako prodje,u 2kolu na Zvonarevu.Ipak,ja verujem u njih!

znanje-imanje

pre 13 godina

Ne voli nas nešto ovaj AO.
Nažalost žreb diriguje Viktora na Novaka u trećem kolu. Zaista neverovatno da na 2 uzastopna slema idu jedan na drugog tako rano. A inače verovatnoća da sva tri naša tenisera budu ovako blizu je 1 naprema 32! Ako još vidim da Novaka stavljaju da igra u 2 po suncu, a pogotovu protiv servisera tipa Karlović, a da Federer dobija 6-7 uveče vratiću se na neku Teoriju Zavere. Tim pre što je Nadal dobio žreb s kojim teško može da ne stigne do polufinala. Što je sigurno - sigurno, Teorija Zavere bar uvek ima opravdanje za neuspeh.
Šteta je što Jelena nije u nekoj formi jer obično nema ovako povoljan žreb. Radwanska vuče povredu a Klejbanova joj leži. I sa prosečnom igrom sada ima otvoren put do četvrfinala. Tu će je sačekati Kim Klajsters. Verovatnoća da Ana Ivanović stigne do osmine finala, pa da tu pobedi Kim je 50% samo za nas optimiste. Bojana je dobila najslabiju moguću protivnicu u psihološki teškom prvom GS meču. Zvonareva u drugom kolu - igračica sličnog stila i meč u kome nema šta da izgubi. Može da se opusti i predstavi teniskoj planeti koju je već zaintrigirala.
Od svega mi je najjači utisak koliko je žreb povoljan za Nadala, koji je u daleko najlakšoj četvrtini. Ne samo to nego i dobri igrači koji su tamo prosto nisu oni koji mogu da ga ugroze, svi mu odgovaraju. Godinama je teniski biznis maksimalno funkcionisao oko velikog Federera, ovo mi deluje kao nameštanje naslednika. Koliko je osvojio GS, koliko još može itd. - mase najbolje reaguju na pravljenje idolatrije oko "veličina". I od zadnjih 6 GS Novak je 6 puta bio u Federerovoj polovini - zna se kakve su šanse u finalu iscrpljenog polufinaliste.

gospodin-mrkva

pre 13 godina

Već sam i ranije pisao o ovome, ali moram da ponovim. Na svakom grend slemu je namešteno da Endi Mari bude u delu žreba gde se nalazi i trenutno slabiji iz vrha Nadal-Federer. Te je logično da Novak ide na trenutno jačeg. Zato je Endi Mari i bio u nekoliko finala grend slema.
Proveravajte žrebove u nazad i videćete da sam u pravu.

algrof

pre 13 godina

Povoljan-nepovoljan,teorije zavere,sta sve covek moze da procita na ovom sajtu.Zreb je izvucen i tu vise nema sta da se prica. Nasima zelim sve najbolje,a oni koji su od njih najspremniji i srecniji otici ce dalje. To vazi i za zene kako i za muskarce. Dosta je pametovanja u stilu sta bi bilo kad bi bilo. Srecno nasi. Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Dusan

pre 13 godina

Aaa, znaci ne mogu da verujem koliko ovaj Nadal ima srece! Igra u losoj formi, i sad bi mu do polufinala najtezi rivali bili Ferer i Juzni. Ma daj...

Yohnny

pre 13 godina

Russell-Ebden,Matošević-Berankis,Anderson-kvalifikant,Phau-kvalifikant,Ball-Riba,Harrison-Mannarino?? I onda stave Nalbandian-Hewitt, Ferrer-Nieminen.

Play4Life

pre 13 godina

Najvise mi je drago sto Jelena nema tezak zreb. Ali uostalom, nemora da znaci da ce tako lako biti i u prakticnom delu. Sve je u glavi i nogama a ne u recima.
Ostali su solidno prosli, ali ponavljam nemora da bude lako ako tako na prvi pogled zaista izgleda.
Ne bih vise da kuckam... ali, SRECNO SVIM SRPSKIM TENISERIMA, I NADAM SE DA NECU DZABE USTAJATI DA IH GLEDAM!

Sale

pre 13 godina

Dosta vise ovog naglabanja ko je dobio dobar zreb a ko ne. Najveci protivnik svakom teniseru, je on sam. Prema tome, dragi moji teniseri, setite se onog legendarnog saveta Broja 1 (Alan Ford): "Ako kanis pobjediti, ne smijes izgubiti". Srecno!

igor

pre 13 godina

Realno samo Djokovic moze da vidi drugu nedelju, ostali nemaju sansi, sto zbog forme(Jelena), sto zbog loseg zreba(ne mislte valjda da troiciki moze da dobije djokovica ili ana kim klajsters)

Rafa's girl

pre 13 godina

Dosta vise sa tim kako Rafa ima laksi zreb, a u losijoj je formi. On je protiv Davidenka izgubio jer je igrao sa temperaturom, a Federera je pobedio napocetku godine, pa nezna odakle vam da je on trenutno slabiji! A Djokovic ako hoce titulu, svejedno mora da pobedi i jednog i drugog!

Major

pre 13 godina

Bez muke prolazi svaki Djoksa i ono za Anu - ispada u prvom kolu. Ako se napiše da Jelena ispada u prvom kolu, a Kudrjavceva je snažna, visoka i mlada teniserka ruske udaračke škole, to se ne objavljuje. Danas je Na Li bila mnogo bolja od Kim, a tu Li je Ana dobila nedavno na Baliju i osvojila turnir. I zašto se već piše da će se sresti Kim i Jelena? Neće se sresti. Jelena je potpuno izvan igre. Samo joj Djoksa daje šanse, najmanje finale. Kako možete tako da uređujete sajt? Dokle ćete da se držite "zakona" o zaštiti carice vam, kad smo mi odavno republika?

bjørn

pre 13 godina

kakve namestaljke!? pa Federer je isao u polufinalima na Djokovica a ne samo Djokovic na Federera! da, ali valjda se Federer ne umara, pa osvoji u finalu...pa i Federer ide na Vavrinku koji je bolje plasiran od Trouckog...teorija zavere protiv Srba xD

KOŽETA

pre 13 godina

@ja
Isto tako Nadal nije imao šta da traži protiv Murraya na Masters kupu u Londonu,isto tako Nadal nije imao šta da traži protiv Murraya u Wimbledonu i to dva puta...pa nije imao šta da traži protiv Soderlinga na RG,pa opet protiv Soderlinga na Wimbledonu,zatim protiv Đokovića na Us Openu pa opet protiv Đokovića na Masters kupu...Stvarno nije imao šta da traži u tim mečevima nego ih je sve pobjedio,a i opet će,a isto tako ćeš ti opet nastaviti pisati gluposti kao i do sada pa kada Rafa osvoji još jedan grand slam,onda ćeš opet reći da je na sreću,pa će ti sljdeći komentari biti kako će na sljedećem grand slamu ispasti u prvom kolu i tako stalno.Jedino mi nije jasno kako sam sebi ne dosadiš više pošto si svima dosadio sa tim "papiga" komentarima. Već godinama pišeš jedno te isto. Ima i drugih igrača osim Nadala ako nisi primjetio.Dok ti stalno pišeš jedne te iste komentare, ne bi bilo loše da pogledaš u semafor i vidiš da Nadal ima 9 grand slamova,da je osvojio slamove na svim podlogama,da ga mnogi svrstavaju na drugo mjesto svih vremena iza legende Federera, da je izabran za najboljeg sportaša plavog planeta...Najbitnije da ti ostaviš "papiga" komentar umjesto da napišeš jednog na početku godine i kažeš da ti taj komentar vrijedi dok god traje karijera Rafaela Nadala.

Pitam

pre 13 godina

Zanima me zbog cega se ozbiljni komentari, koji stvarno analiziraju zreb, ne objavljuju, a objavljuju se svadjalacki? Koja vam je to moderatorska politika?

Idemo dalje

pre 13 godina

Mislim da je Nole dobio veoma dobar zreb. Karlovicev servis nije tako ubojit nakon povrede, a zatim slede protivnici koji su bas dobri za pripremu protiv Federera. Dovoljno jaki da Nole igra punom snagom, a ipak bez sansi da ga eleiminisu.
Po meni polufinale je sasvim ralno, a ako kojim slucajem tamo ne bude Federer i finale.

Napred Nole !!!

nikol dž.femija

pre 13 godina

SREĆNA Nova SRPSKA....To je srpska tradicija, pa nadajmo se da će i tradicija na Australijan openu postati ovoliki broj Srba, tenisera i tenisreki, u glavnom žrebu, kao i da će u obe konkurencije neko stići do polufinala i finala!!!

SREĆNO SVIMA i želim da je pisac naslova poznavalac tenisa koji je u pravu !!!!

Dermendziev

pre 13 godina

Kad god je bilo "lako",uvek je bilo izuzetno tesko.

Bojana nije vise mlada i treba da pravi podvige,ako zeli da bude velika.

Za mene bice vrlo zanimljiv duel Dinara-Kim,znimljiviji od Voznijacki-Dulko(iskreno mislim da ce Karolina pobediti Zizelu).

Konacno bih zeleo da se Jelena probudi.

Pozdrav svima.

Јован

pre 13 godina

Ја сам ЈЈ фан, мада мислим да ће она сада испасти у трећем колу ако јој потенцијална ривалка буде Клејбанова, јер јесте видели у каквој је она форми, баш је намучила Ким Клајстерс у Сиднеју. Јецо уз тебе сам шта год било.

van pameti

pre 13 godina

Neverovatno, zadržavate blatantne dezinformacije u koje veruje dve trećine posetilaca, a moj komentar ne objavljujete! Ako vam se ne dopada, možete da ga redigujete, na primer da izbacite deo u kom nazivam ljude neznalicama, pa da objavite ostalo, pošto su to činjenice a ne provokatorska i tendenciozna laž.

silent

pre 13 godina

Kada bi Novaka nekako namestili da ceka protivnika u finalu,da se decko ne zamara,a da mu u to finale padne na primer Dolgopolov(nikako neko jaci),tada verovatno ne biste pisali o tome da je "teorija zavere" ! I jos nesto,vecernji termin je rezervisan za najbolje,te stoga Novak tu nema sta da trazi..Pozdrav PRAVIM ljubiteljima tenisa, uzivajte...

ja

pre 13 godina

Ne mislim da Nadal ima bas lak zreb. Naravno da je mogao dobiti i tezi, ali u njegovoj osmini su: Izner i Cilic, a u istoj cetvrtini jos : Juzni, Nalbandian, Hjuit.
Sve su to uglavnom teniseri koji su na betonu pobedjivali Nadala, pa mogu i sada to da urade.
Mislim da je njegov maksimalni domet cetvrtfinale kao i prosle godine, a ako slucajno nekim cudom stigne do polufinala, tamo nema sta da trazi protiv Mareja.

Sto se zenskog zreba tice mislim da ce obe defanzivke i Voznjecki i Jankoviceva ispasti u prvom kolu.

Ana je u dobroj formi i bez obzira sto je u projektovanoj osmini finala ceka Kim Klajsters - mislim da Ana moze daleko na ovom gren slemu.
Sa Kim je i u prethodnom susreta odigrala jako ravnopravn i neizvestan mec.
Mislim da je Ana uvidela gde je gresila i da to moze da ispravi u eventualnom narednom susretu i dodje do pobede.
Uostalom i Kim treba da dodje do te osmine finala i nije nemoguce da i ona dozivi neko iznenadjenje.
Setite se da je i prosle godine dozivela pravi debakl u trecem kolu u kome je protiv Petrove osvojila samo jedan gem.
U svakom slucaju ako Ana prodje tu osminu finala, uci ce i u finale, jer u tom slucaju nema ko da je zaustavi u naredna dva meca.
Sa druge strane najveci favoriti za finale su Enan, Venus i eventualno Sarapova.

Bojana ide u drugom kolu na Veru Zvonarevu, ali takodje mislim da ruskinja nije toliko jaka koliko to njena pozicija na listi pokazuje.
I ona je slicno kao i Voznjecki do tog mesta stigla pre svega zahvaljujuci cinjenici da nije imala preterano teske protivnice prosle godine.
Sanse u tom mecu su po meni bar 50:50 i garantujem vam da ce taj mec biti resen u 3 seta.

Novak ima standardan zreb, ni tezak ni lak, ali mislim da se Novak "naostrio" i da moze da dodje i do svoje druge GS titule.

nikol dž.femija

pre 13 godina

Izgubi Bozoljac, bas bez veze,steta.... ali, mora se priznati da nije bio dobar, neverovatno kako je dobro servirao momak iz Australije, koji je 254, iza Ilije 100 mesta...bez obzira na to, mislim, da je Ilija morao da ga pobedi, ali....ostajemo na tri musketara u galvnom zrebu....

bjørn

pre 13 godina

kakve namestaljke!? pa Federer je isao u polufinalima na Djokovica a ne samo Djokovic na Federera! da, ali valjda se Federer ne umara, pa osvoji u finalu...pa i Federer ide na Vavrinku koji je bolje plasiran od Trouckog...teorija zavere protiv Srba xD

silent

pre 13 godina

Kada bi Novaka nekako namestili da ceka protivnika u finalu,da se decko ne zamara,a da mu u to finale padne na primer Dolgopolov(nikako neko jaci),tada verovatno ne biste pisali o tome da je "teorija zavere" ! I jos nesto,vecernji termin je rezervisan za najbolje,te stoga Novak tu nema sta da trazi..Pozdrav PRAVIM ljubiteljima tenisa, uzivajte...

gospodin-mrkva

pre 13 godina

Već sam i ranije pisao o ovome, ali moram da ponovim. Na svakom grend slemu je namešteno da Endi Mari bude u delu žreba gde se nalazi i trenutno slabiji iz vrha Nadal-Federer. Te je logično da Novak ide na trenutno jačeg. Zato je Endi Mari i bio u nekoliko finala grend slema.
Proveravajte žrebove u nazad i videćete da sam u pravu.

ja

pre 13 godina

Ne mislim da Nadal ima bas lak zreb. Naravno da je mogao dobiti i tezi, ali u njegovoj osmini su: Izner i Cilic, a u istoj cetvrtini jos : Juzni, Nalbandian, Hjuit.
Sve su to uglavnom teniseri koji su na betonu pobedjivali Nadala, pa mogu i sada to da urade.
Mislim da je njegov maksimalni domet cetvrtfinale kao i prosle godine, a ako slucajno nekim cudom stigne do polufinala, tamo nema sta da trazi protiv Mareja.

Sto se zenskog zreba tice mislim da ce obe defanzivke i Voznjecki i Jankoviceva ispasti u prvom kolu.

Ana je u dobroj formi i bez obzira sto je u projektovanoj osmini finala ceka Kim Klajsters - mislim da Ana moze daleko na ovom gren slemu.
Sa Kim je i u prethodnom susreta odigrala jako ravnopravn i neizvestan mec.
Mislim da je Ana uvidela gde je gresila i da to moze da ispravi u eventualnom narednom susretu i dodje do pobede.
Uostalom i Kim treba da dodje do te osmine finala i nije nemoguce da i ona dozivi neko iznenadjenje.
Setite se da je i prosle godine dozivela pravi debakl u trecem kolu u kome je protiv Petrove osvojila samo jedan gem.
U svakom slucaju ako Ana prodje tu osminu finala, uci ce i u finale, jer u tom slucaju nema ko da je zaustavi u naredna dva meca.
Sa druge strane najveci favoriti za finale su Enan, Venus i eventualno Sarapova.

Bojana ide u drugom kolu na Veru Zvonarevu, ali takodje mislim da ruskinja nije toliko jaka koliko to njena pozicija na listi pokazuje.
I ona je slicno kao i Voznjecki do tog mesta stigla pre svega zahvaljujuci cinjenici da nije imala preterano teske protivnice prosle godine.
Sanse u tom mecu su po meni bar 50:50 i garantujem vam da ce taj mec biti resen u 3 seta.

Novak ima standardan zreb, ni tezak ni lak, ali mislim da se Novak "naostrio" i da moze da dodje i do svoje druge GS titule.

Major

pre 13 godina

Bez muke prolazi svaki Djoksa i ono za Anu - ispada u prvom kolu. Ako se napiše da Jelena ispada u prvom kolu, a Kudrjavceva je snažna, visoka i mlada teniserka ruske udaračke škole, to se ne objavljuje. Danas je Na Li bila mnogo bolja od Kim, a tu Li je Ana dobila nedavno na Baliju i osvojila turnir. I zašto se već piše da će se sresti Kim i Jelena? Neće se sresti. Jelena je potpuno izvan igre. Samo joj Djoksa daje šanse, najmanje finale. Kako možete tako da uređujete sajt? Dokle ćete da se držite "zakona" o zaštiti carice vam, kad smo mi odavno republika?

znanje-imanje

pre 13 godina

Ne voli nas nešto ovaj AO.
Nažalost žreb diriguje Viktora na Novaka u trećem kolu. Zaista neverovatno da na 2 uzastopna slema idu jedan na drugog tako rano. A inače verovatnoća da sva tri naša tenisera budu ovako blizu je 1 naprema 32! Ako još vidim da Novaka stavljaju da igra u 2 po suncu, a pogotovu protiv servisera tipa Karlović, a da Federer dobija 6-7 uveče vratiću se na neku Teoriju Zavere. Tim pre što je Nadal dobio žreb s kojim teško može da ne stigne do polufinala. Što je sigurno - sigurno, Teorija Zavere bar uvek ima opravdanje za neuspeh.
Šteta je što Jelena nije u nekoj formi jer obično nema ovako povoljan žreb. Radwanska vuče povredu a Klejbanova joj leži. I sa prosečnom igrom sada ima otvoren put do četvrfinala. Tu će je sačekati Kim Klajsters. Verovatnoća da Ana Ivanović stigne do osmine finala, pa da tu pobedi Kim je 50% samo za nas optimiste. Bojana je dobila najslabiju moguću protivnicu u psihološki teškom prvom GS meču. Zvonareva u drugom kolu - igračica sličnog stila i meč u kome nema šta da izgubi. Može da se opusti i predstavi teniskoj planeti koju je već zaintrigirala.
Od svega mi je najjači utisak koliko je žreb povoljan za Nadala, koji je u daleko najlakšoj četvrtini. Ne samo to nego i dobri igrači koji su tamo prosto nisu oni koji mogu da ga ugroze, svi mu odgovaraju. Godinama je teniski biznis maksimalno funkcionisao oko velikog Federera, ovo mi deluje kao nameštanje naslednika. Koliko je osvojio GS, koliko još može itd. - mase najbolje reaguju na pravljenje idolatrije oko "veličina". I od zadnjih 6 GS Novak je 6 puta bio u Federerovoj polovini - zna se kakve su šanse u finalu iscrpljenog polufinaliste.

Dusan

pre 13 godina

Aaa, znaci ne mogu da verujem koliko ovaj Nadal ima srece! Igra u losoj formi, i sad bi mu do polufinala najtezi rivali bili Ferer i Juzni. Ma daj...

Rafa's girl

pre 13 godina

Dosta vise sa tim kako Rafa ima laksi zreb, a u losijoj je formi. On je protiv Davidenka izgubio jer je igrao sa temperaturom, a Federera je pobedio napocetku godine, pa nezna odakle vam da je on trenutno slabiji! A Djokovic ako hoce titulu, svejedno mora da pobedi i jednog i drugog!

Play4Life

pre 13 godina

Najvise mi je drago sto Jelena nema tezak zreb. Ali uostalom, nemora da znaci da ce tako lako biti i u prakticnom delu. Sve je u glavi i nogama a ne u recima.
Ostali su solidno prosli, ali ponavljam nemora da bude lako ako tako na prvi pogled zaista izgleda.
Ne bih vise da kuckam... ali, SRECNO SVIM SRPSKIM TENISERIMA, I NADAM SE DA NECU DZABE USTAJATI DA IH GLEDAM!

WTATP Lista

pre 13 godina

AO: TEZAK posao za Srbe na startu sezone

Mislim da je ovako trebao da glasi naslov ovog teksta posvecenog nocasnjem zrebu za Australijen Open. 4 od 6 nasih tenisera u glavnom zrebu su nosioci, pa naravno da ce u prvom kolu imati lak posao, ali cim se malo dublje zagrebe po ovom zrebu videce se koliko je on zapravu bio surov prema nasima. Tu pre svega mislim na troje tenisera koji su znatno digli svoju igru zadnjih meseci, ali nazalost to izgleda opet nece moci da kapitalizuju na terenu, bas zbog izuzetno nepovoljnog zreba. Ana Ivanovic jos od avgusta ponovo igra na TOP10 nivou, ali kao i na proteklom US Openu opet je upala u osminu zreba sa opsteprihvacenim glavnim kandidatom za titulu Kim Klajsters. Viktor Troicki je eksplodirao proslog leta, a sutra ce igrati novo finale, ali kao i na US Openu opet nalece bas na Novaka Djokovica u najranijoj mogucoj fazi (sada je nosilac pa ne moze opet u prvom kolu, vec "tek" u trecem). Mlada Jovanovski je ove nedelje pokazala da osim talentom, vec sada moze i igrom da parira WTA eliti, ukljucujuci i brojne nosioce, ali kao zainat vec u drugom kolu ide bas na jednu od onih koje su joj jos nedodirljive, trenutno drugoplasiranu na WTA listi i igracicu koja je na oba zadnja dva slema stizala do finala - Veru Zvonarjevu. I Janko Tipsarevic moze da proklinje ovaj zreb, jer je on poznat po tome da maltene moze svakog da pobedi, ali posle svakog velikog trijumfa jako padne u sledecem kolu, pa je njemu najgora varijanta ako ima dva vezana jaka protivnika, i ovde mu se bas to dogodilo vec u najranijoj fazi - vec u drugom i trecem kolu cekaju ga jedan za drugim Verdasko i Davidenko! Za Jelenu Jankovic se moze reci da je odlicno prosla kada je rec o rundama pre cetvrtfinala, ali je u toj rundi ocekuje ranije pomenuti glavni favorit zenskog turnira Klajsters. Novak je mogao dosta bolje da prodje, ali i gore, pa uz JJ ima najmanje razloga od nasih da bude neraspolozen. Sve u svemu izuzetno nepovoljne vesti iz Melburna jer je gotovo svim nasim teniserima posle ovakvog zreba (pre)sudjeno da ispadnu koje kolo ranije nego sto im je trenutna vrednost... ali ipak ne treba previse ocajavati, ipak smo mi sila u tenisu, i neka svi za pocetak dobiju bar one meceve u kojima ce biti favoriti.

Yohnny

pre 13 godina

Russell-Ebden,Matošević-Berankis,Anderson-kvalifikant,Phau-kvalifikant,Ball-Riba,Harrison-Mannarino?? I onda stave Nalbandian-Hewitt, Ferrer-Nieminen.

van pameti

pre 13 godina

Neverovatno, zadržavate blatantne dezinformacije u koje veruje dve trećine posetilaca, a moj komentar ne objavljujete! Ako vam se ne dopada, možete da ga redigujete, na primer da izbacite deo u kom nazivam ljude neznalicama, pa da objavite ostalo, pošto su to činjenice a ne provokatorska i tendenciozna laž.

nikol dž.femija

pre 13 godina

SREĆNA Nova SRPSKA....To je srpska tradicija, pa nadajmo se da će i tradicija na Australijan openu postati ovoliki broj Srba, tenisera i tenisreki, u glavnom žrebu, kao i da će u obe konkurencije neko stići do polufinala i finala!!!

SREĆNO SVIMA i želim da je pisac naslova poznavalac tenisa koji je u pravu !!!!

1:0 do titule

pre 13 godina

od kada se pojavila ova nasa grupa tenisera, nije bio gori zreb po njih. Ne znam da li je manje srece imao Novak, Bojana, Janko... a o Viktoru necu ni da pricam. Cak su i Ana i Jelena prosle gore nego ikad.

igor

pre 13 godina

Realno samo Djokovic moze da vidi drugu nedelju, ostali nemaju sansi, sto zbog forme(Jelena), sto zbog loseg zreba(ne mislte valjda da troiciki moze da dobije djokovica ili ana kim klajsters)

KOŽETA

pre 13 godina

@ja
Isto tako Nadal nije imao šta da traži protiv Murraya na Masters kupu u Londonu,isto tako Nadal nije imao šta da traži protiv Murraya u Wimbledonu i to dva puta...pa nije imao šta da traži protiv Soderlinga na RG,pa opet protiv Soderlinga na Wimbledonu,zatim protiv Đokovića na Us Openu pa opet protiv Đokovića na Masters kupu...Stvarno nije imao šta da traži u tim mečevima nego ih je sve pobjedio,a i opet će,a isto tako ćeš ti opet nastaviti pisati gluposti kao i do sada pa kada Rafa osvoji još jedan grand slam,onda ćeš opet reći da je na sreću,pa će ti sljdeći komentari biti kako će na sljedećem grand slamu ispasti u prvom kolu i tako stalno.Jedino mi nije jasno kako sam sebi ne dosadiš više pošto si svima dosadio sa tim "papiga" komentarima. Već godinama pišeš jedno te isto. Ima i drugih igrača osim Nadala ako nisi primjetio.Dok ti stalno pišeš jedne te iste komentare, ne bi bilo loše da pogledaš u semafor i vidiš da Nadal ima 9 grand slamova,da je osvojio slamove na svim podlogama,da ga mnogi svrstavaju na drugo mjesto svih vremena iza legende Federera, da je izabran za najboljeg sportaša plavog planeta...Najbitnije da ti ostaviš "papiga" komentar umjesto da napišeš jednog na početku godine i kažeš da ti taj komentar vrijedi dok god traje karijera Rafaela Nadala.

Djoksa

pre 13 godina

Nije bas sjajan zreb.Noletu je moguc susret u 2kolu sa Karlovicem,a svi znamo kako se unervozi kad nekoga ne moze da brejkne.Jelena ide na neugodnu Kudrijavcevu,koja je pobedjivala Sarapovu.A Bojana,ako prodje,u 2kolu na Zvonarevu.Ipak,ja verujem u njih!

Јован

pre 13 godina

Ја сам ЈЈ фан, мада мислим да ће она сада испасти у трећем колу ако јој потенцијална ривалка буде Клејбанова, јер јесте видели у каквој је она форми, баш је намучила Ким Клајстерс у Сиднеју. Јецо уз тебе сам шта год било.

Dermendziev

pre 13 godina

Kad god je bilo "lako",uvek je bilo izuzetno tesko.

Bojana nije vise mlada i treba da pravi podvige,ako zeli da bude velika.

Za mene bice vrlo zanimljiv duel Dinara-Kim,znimljiviji od Voznijacki-Dulko(iskreno mislim da ce Karolina pobediti Zizelu).

Konacno bih zeleo da se Jelena probudi.

Pozdrav svima.

algrof

pre 13 godina

Povoljan-nepovoljan,teorije zavere,sta sve covek moze da procita na ovom sajtu.Zreb je izvucen i tu vise nema sta da se prica. Nasima zelim sve najbolje,a oni koji su od njih najspremniji i srecniji otici ce dalje. To vazi i za zene kako i za muskarce. Dosta je pametovanja u stilu sta bi bilo kad bi bilo. Srecno nasi. Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Idemo dalje

pre 13 godina

Mislim da je Nole dobio veoma dobar zreb. Karlovicev servis nije tako ubojit nakon povrede, a zatim slede protivnici koji su bas dobri za pripremu protiv Federera. Dovoljno jaki da Nole igra punom snagom, a ipak bez sansi da ga eleiminisu.
Po meni polufinale je sasvim ralno, a ako kojim slucajem tamo ne bude Federer i finale.

Napred Nole !!!

Pitam

pre 13 godina

Zanima me zbog cega se ozbiljni komentari, koji stvarno analiziraju zreb, ne objavljuju, a objavljuju se svadjalacki? Koja vam je to moderatorska politika?

Sale

pre 13 godina

Dosta vise ovog naglabanja ko je dobio dobar zreb a ko ne. Najveci protivnik svakom teniseru, je on sam. Prema tome, dragi moji teniseri, setite se onog legendarnog saveta Broja 1 (Alan Ford): "Ako kanis pobjediti, ne smijes izgubiti". Srecno!

nikol dž.femija

pre 13 godina

Izgubi Bozoljac, bas bez veze,steta.... ali, mora se priznati da nije bio dobar, neverovatno kako je dobro servirao momak iz Australije, koji je 254, iza Ilije 100 mesta...bez obzira na to, mislim, da je Ilija morao da ga pobedi, ali....ostajemo na tri musketara u galvnom zrebu....