Ponedeljak, 10.01.2011.

19:59

Mesiju ponovo "Zlatna lopta"

Lionel Mesi najbolji je fudbaler u 2010. godini, odlučili su FIFA i Frans fudbal.

Izvor: B92

Mesiju ponovo "Zlatna lopta" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Igor

pre 13 godina

jeste, xavi i injesta su super igraci, ali covek je dao za godinu dana 65 golova! i juce je dao opet tri na jednoj utakmici. mislim da je teze igrati kao napadac nego u sredini terena, zapravo teze igrati dobro u kontinuitetu, jer svi krecu da paze na tebe. zar ne?
nisam neki strucnjak, ali zbog svetskog prvenstva i cinjenice da sva trojca igraju u istom klubu (jezivo:), mozda bi trebali podeliti nagrade.

Roy

pre 13 godina

Kod njega je zlatna lopta.Tako da mi nemamo nikakve koristi od toga što komentarišemo da li je zaslužio ili nije.Neka mu je sa srećom.

Free

pre 13 godina

Kada je dobio prošle godine za najboljeg igrača u 2009 godini tada je bilo zasluženo,ali sada stvarno sramota.Xavi je trebao da osvoji zlatnu loptu.

GORAN C

pre 13 godina

Navijac sam barselone,i mnogo cenim Mesija kao coveka i kao fudbalera ali ako se gleda pojedinacni uspeh u 2010 godini nagradu su trebali dobiti Injesta i Xavi,jer su sa ekipom Spanije osvojili svetsko prvenstvo.

germinal

pre 13 godina

Potvrda xavijevih kvaliteta su uspesi tima/reprezentacije jer on drzi igru i jednih i drugih...messi je verovatno, "jedan na jedan" najbolji igrac svih vremena, sto se ovde i bira- tako da je nagrada zavrsila u pravim rukama..ali xavi je definitivno, uz sjajnu pomoc inieste, napravio revoluciju u fudbalu!!!

phenom

pre 13 godina

Naslov:"Mesi najbolji igracu 2010. godini"
I onda dodju ovde i komentarisu kako se on dokazao samo u Spaniji,a u Engleskoj ne bi nista uradio i tako,a fora je u stvari da je ovo nagrada samo za 2010. godinu...a ne za ono sta je radio pre 2 godine ili sta ce raditi...samo 2010!

NNN

pre 13 godina

Nepravda prema Pantelicu!
(PSV, 10. januar 2011 22:03)

Pa da, Pantelaar je ladno dao više golova na ovom SP, a igrao je 3 puta manje od Mesija :)

SLOBOdan

pre 13 godina

Joj Boze kako lupeta ovaj sto kaze kako Mesi mora da osvoji svetsko da bi bio najbolji i to da je pele osvojio sa 17 godina, pa onda jos kaze kak oje sebicni Ronaldo najbolji, mislim stvarno bi trebao da prodas tv i da odes da kopas kanale, jer tvoj mozak radi kao karburator kod loseg automobila... Pele je sa 17 osvojio svetsko, jeste nije sporno, ali moras da znas da se sad fudbal usavrsio i da dans igrac mora d a zna igrati sve pozicije, a ne samo levog beka. U vreme Pela je bilo smesno gledati fudbal, on uzme loptu i dribla ih jednog po jednog, a oni ispadaju kao iz vagona. e vidis toga vise nema, a jel znas zasto? Pa zato sto su tad trenirali po pola sata na dan, a danasnjem profesionalcu je malo i 24 sata treniranja. Danas je fudbal kolektivna igra u kojoj samo nadprosecni fudbaleri mogu da odskoce malo vise od ostalih, e vidis Mesi je No1 pa onda ide deset mesta praznih, pa ide tvoj Ronaldo i to ne zbog mozga, vec zbog predispozicija, a kad izgubi na brzini zaboravices da si ga ikad poznavao... jos nesto... svetsko prvenstvo samo po sebi nista ne govori, jer su to neuigrane selekcije koje se okupljaju par puta godisnje i u svakoj selekciji imas losu atmosveru i igrace koji se ne vole, uz to imas i veliku dozu srece i jos mnogo faktora koji uticu na uspeh, zato nemoj porediti babe i zabe, a to sto si rekao da Barsa nema lepu igru pokazao si koliko si kopetentan da ostavljas komentare bar na stranici SPORTA, sine, ja uz Barsu oci odmorim... :)))) i jos nesto za kraj MESI THE BEST FOREVER!!!!

johan

pre 13 godina

Moje je mišljenje da u godini kada se igra Mondijal priznanje za najboljeg igrača treba da dobije neko ko je obeležio to takmičenje.

SLOBOdan

pre 13 godina

Jos pre tri godine sam rekao da je taj momak najbolji na svetu, a po izboru 2007 je bio drugi (Kaka je bio prvi) a jos 2 godine pre 2007 sam rekao drugu da je Mesi Ronaldinjo za pravog Ronaldinja i da ce Mesi jos vise doci do izrazaja kad prodaju "zubatog", sta da vam kazem, nisam prorok samo umem da osetim talenat... :)))

VladaSbc

pre 13 godina

e moji "Snajderovci"..a sta je taj decko uradio posle SP-a? Gde je on uopste? Opasuljite se i razmislite malo da je Zlatna lopta nagrada za igraca koji cele godine igra najbolji fudbal a to je upravo LIONEL MESSI. HVALA POZ ;)

Djole

pre 13 godina

Jao,kakva je to konstatacija,da Mesi ode u Zilinu? Neka odu Snajder i Ronaldo! Oni bi bili tamo ono sto su i sad,a? Malo sutra! Koliko kod da je igrac dobar,iza njega MORA da stoji ekipa! Tako je bilo i sa Peleom,Maradonom,tako ce i biti nadalje. Ni Maradona nije nikad osvojio Kup sampiona,pa nikom nista! Decko jeste najbolji,iako mi je zao zbog Cavija i Inijeste. Ni Ronaldo nije u Portugalu ono sto je u Realu. A da je Snajder toliki mag sa loptom da bi bio najbolji,nije!

Sale90

pre 13 godina

Kao sto je rekao vec neko, ljudi, ovde se ne gleda ko je sta osvojio, nije to ono sto odlucuje najboljeg igraca jer te trofeje ne osvaja on sam vec klub! Nije Snajder sam odveo Holandiju u finale SP kao ni Inter do titule u LS, niti je Xavi ili Iniesta sam osvojio SP! Spominjete to SP, tj kako se Messi obrukao i sta ja znam... pa covece ne mozes na osnovu 7 utakmica da ocenis igraca za celu godinu, ALO BRE! Covek najbolji strelac najboljeg takmicenja na Starom kontinentu, najbolji strelac u svom prvenstvu itd itd...

stex

pre 13 godina

Interovi igraci nisu toliko jaki individualno za ovo priznanje pa je ime svih njih tu nagradu osvojio Murinho i tu je stavljena tacka na Inter , Robben je bio dobar ali dva finala ne znace nista ... Inijesta je dao 1 go i po tome da bude najbolji ?!?! Xavi je super igrac ali ne mogu da ga nazovem najboljim svetskim vezistom ... Messi je trpao i trpao golova i golova , nije imao sampionsku sezonu ali to ne znaci da nije sampion , prema tome po meni jedina logicna odluka ... sad niko ne moze da kaze da Messi ovo nije zasluzio jer se zna da je zadnje 2 sezone stvarno najbolji igrac na svijetu ...

Nemanjikus

pre 13 godina

Opet ovaj mali prcvoljak sto "prodaje" uvek istu fintu koja prolazi. :) Iskreno, ne cimam se ko je mogao, sta, zasto...ali Xavi, vidim i vecinom Vas, trebalo je dobiti tu nagradu. Ali Mesiju svaka cast. E sad, zasto ne volim bas toliko Mesija, a odgovor je prost: nije kompletan igrac. To mislim na skok igru, duel igru, i u taktickom smislu. Gde su oni pravi fudbaleri nestali, kao sto su bili 90-ih. U danasnje vreme pravi fudbaleri su Rooney, Drogba sto se tice napadaca. Naravno, ima ih jos mnogo,ali sam naveo kakav tip igraca. Xavi, Riquelme (steta za njega sto je imao takve oscilacije, ali to je bila prava 10-ka koja u ovom fudbalu izumire). Jedino Sneijder jos uvek prava 10-ka,moze se reci.

Da se jos uvek bave fudbalom ili da su mladji, ova postava bi ih "pojela" za dorucak. :)

Smajhel

Maldini
Stam
Desai
Cafu

Makelele
Figo
Rivaldo
Zidan

Ronaldo (Luis Nazario De Lima)
Batistuta

To je onako na brzinu.

shushumigga

pre 13 godina

Snajder,Cavi ili Iniesta,videlo se sta je Barsa kad se zaustavi Cavi i kad nema Inieste,Inter je to na celu sa Snajderom demonstrirao

Mesi cirkuzant

pre 13 godina

Ne volim barsu i mesija,to za mene nije lep fudbal,pujol ima 100 tacnih dodavanja po tekmi...
Ovde neke neznalice pricaju da nisu bitni trofeji,evo malo da vam objasnim. Istoriju pisu pobednici,isto vazi i za istoriju fudbala. Zasto je Pele najveci?
Jer je sa 17 godina doneo pobedu Brazilu u finalu SP. Zasto je Maradona odmah iza Peleta? Zato sto je sam doneo Argentini titulu 1986.
Zasto je Mesi najbolji? Zbog medija?
Vi mozete sada govoriti kako je najveci,ali on jednostavno mora osvojiti svetsko prvenstvo sa Argentinom,tako ce jedino biti upamcen,jer svi smo mi kao mali fudbal gledali zbog SP i tako je i sad. U suprotnom niko ga se nece secati 2030. Ronaldinho je osvojio SP, Zidan je osvojio Ronaldo(Zuba) je osvojio,svi za koplje iznad mesija cije ime namerno pisem malim slovom,jer decko nikad nece biti lider. Da dodje u nasu ligu ne bi dao toliko golova,70% njegovih golova omogucila mu je ekipa,da je dribler nije,samo je nenormalno brz i sa odlicnom kontrolom lopte. Piksi bi u Barsi danas bi ono sto je mesi ako ne i bolji... C.Ronaldo je najbolji ne zato sto daje golove,nego zato sto ima poteze i resava utakmice i kad ekipu ne ide. Kad barsu ne ide mesi se ne vidi...

Kornelije

pre 13 godina

Mesi je madjonicar sa loptopm, ali ja mislim da je Wesley Sneider vise zasluzio Zlatnu Loptu ove godine. Sta je momak sve osvojio sa Interom i Holandijom. Pitanje je kada ce opet imati tako dobru godinu.

Rade Futog

pre 13 godina

Da Argentina nije imala narkomana za selektora, bila bi prvak sveta. To je dokazala mesec dana kasnije, kad je ponizila Španiju sa 4:1. A što se tiče Mesija, ekstra je odigrao prvenstvo sveta, samo što, u mesto na 3/3 terena, trener ga je stavio na 2/3 i zato nije davao golove, morao da kreira igru! Barsu je zlostavljao Murinjo, kad je na 3:1 za Inter Gvardiola uveo Abidala u mesto Zlatana, dokaz nemoći, i da mu nije bilo Mesija, ni do tog 1/2 finala ne bi dogurali! Pa, bez njega ni Bilbao ne mogu pobediti. Ćavija i Inijeste tu nema jer su momci vredni igrači, nadničari, odrađuju posao, ali nisu lideri, zato i ne mogu biti najbolji. Za zlatnu loptu se ne bira ekipa, već najbolji igrač, a to je svakako Mesi i dobru konkurenciju ima u Ronaldu, voleo to neko ili ne! Svetsko prvenstvo nije merilo najboljeg u toku godine, već njegove igre tokom cele. Ljudi, uživajte u fudbalu, na osnovu lepote, a ne navijačkog subjektivnog suda ili novinarskih pompeznih izjava!

SLOBOdan

pre 13 godina

Jeste istina da su Cavi i Injesta osvojili svetsko prvenstvo za razliku od Mesija, ali ovde je pitanje jednostavno "ko je najbolji igrac planete", a odgovor je jos jasniji "Mesi" ... zato nemojte biti ljubomorni na ovog momka, jer je on trenutno najbolji igrac svih vremena, bolji od onih koji su izmislili fudbal, dribling, volej, pas i slicno. Ono sto Mesi radi ostavlja bez daha trenere, a oni ipak najvise znaju. Zato nemojte da se cudite sto ce Mesi i sledece godine biti najbolji, ako kao i ovaj put budu glasali treneri svih prvoligasa evrope i sveta... i jos nesto, ako onaj Ronaldo vredi 90 miliona, onda Mesi bez preterivanja vredi 200 milijardi!!!! pozzz ;))))

marko__bgd

pre 13 godina

mesi je vec osvojio zlatnu loptu...i trebalo je ove godine da ona pripadne xaviu ili iniesi...zato sto i oni igraju u barseloni,a i njihova reprezentacija je prvak sveta ove godine,a vec pre toga je bila prvak evrope...jeste da je mesi imao veliki ucinak i prosle godine,ali po trofejima,ova dvojica su bolja...dva igraca bez koja spanija i barselona ne bi bile to sto sada jesu...najbolje

Aleksa

pre 13 godina

Ovi sto pisu sramota,bruka i tako to...90 % vas ni ne zna kako se bira dobitnik ove nagrade...Ovo ne bira fifa nego po jedan trener,kapiten i novinar iz svake drzave...I izglasali su da je Messi najbolji...Glasalo se,nema sta tu da bude nepravda...

antimadrista

pre 13 godina

ljudi nije bitno ko je osvojio (Messi,Xavi,Iniesta,Puyol,Villa,Pique) to je mashinerija kojoj ni jedan tim na svetu ne moze da stane na crtu!!!Barca 4ever!!!

Marko Nafija

pre 13 godina

Sramota!!! Nagrada je trebala da pripadne Snajderu ili Caviju. Mesi je osvojio samo Spansku ligu, Cavi pored toga jos i Svetsko, a Snajder Italijansku ligu, Ligu Sampiona i Kup Italije, i bio jedan od najzasluznijih sto je Holandija dosla do finala u Juznoj Africi. I po kom osnovu je onda Mesi zasluzio da bude ispred ove dvojice???

kiza

pre 13 godina

mesi nije zasluzio ovu nagradu,Ipak moras da se dokazes na vise nivoa. Nije dovoljna samo spanija. Nek ide on u neku drugu ligu pa nek daje toliko golova, oce malo sutra, odose noge i u italiji, a i u engleskoj. Cavi i inijesta su vise zasluzili nagradu zato sto su podjednako zasluzni za uspjehe barselone, pored toga su osvojili i sp. mesi vjerovatno nikad nece to dozivjeti u svojoj karijeri osvajanje svjetskog prvenstva, a i liga sampiona ce mu brzo biti san u barsi. Nek je on dao 300 golova, nek ode u zilinu pa nek onda bude ovakav igrac, to ja samo zbog onih sto kazu da je tim nesto drugo. Mislim da se nikad niste bavili fudbalom pa vas i razumijm sto nemate pojma.

somebody

pre 13 godina

Najbolje mu je do kraja karijere da ostane u spanskoj ligi jer u bilo kojoj drugoj ne bi bio ni trecina onoga sto je sada. Ne mislim da mu pomazu te nagrade i hvalospevi sad dok je mlad. On je igrac nevidjenih mogucnosti medjutim niko nece da kaze da on bas bez tog Cavija, Inijeste i ostalih momaka ne bi bio to sto jeste. U retko kom klubu na planeti bi njegov nacin igre bio tako dobro ispracen od strane saigraca koliko u Barsi. Da dodam i da njega nije stvorio i "u vatru ubacio" Gvardiola vec Rajkard ali i uprava kluba

Pavle

pre 13 godina

muka mi je vise od komentara tipa sta je Messi uradio prosle godine,pa to je smesno,covek na 54 tekme dao 58 golova,gleda se cela godina,a ne svetsko prvenstvo,ispada da cele godine mozes da sedis na klupi i odigras 7 tekmi na svetskom,das gol u finalu i jos neki po grupama i to je to,hocete da kazete da je Kanavaro 2006 bio bolji od Ronaldinha koji je kidao celu godinu ali losije odigrao sp,smesno,Messi je apsolutno najbolji trenutno a bice i jos dosta godina

Djole

pre 13 godina

Secam se da mi je cale rekao pre 5-6 godina,dok je Ronaldinjo bio Bog :sine,pusti ti trofeje,gledaj ti sta on ume sa loptom! Hocu da kazem,trofeje osvaja tim,a ovde se bira najbolji igrac u godini,a ne najbolji tim! Najbolji tim je Inter ili Spanija(ako gledamo po trofejima,mada Barsa igra najbolji fudbal,ali ajd',kad su timovi u pitanju gledaju se trofeji),kako hocete,ali IGRAC - Mesi... Prosto se vidi na terenu da je najbolji. Iako se slazem da je steta sto Cavi ili Inijesta.Znaci,bira se najbolji igrac,a ne tim koji je osvajao trofeje!

Sarlo Akrobata

pre 13 godina

SRAMOTA !! kako moze neko da bude najbolji igrac sveta,a da u toj godini ne osvoji nista..cak stavise na svetskom prvenstvu nije dao nijedan gol .. daleko od toga da nije dobar,ali zar nisu i trofeji neko merilo..a sta je osvojio mesii ove sezone ?? gde mu je liga sampiona i svetsko prvenstvo..moje misljenje Xavi ove sezone br 1 ..i sta vise ovaj covek treba da uradi i osvoji da bi ga proglasili najboljim ??

KopCop

pre 13 godina

Ne može se reći nezasluženo, ali mislim da je Xavi trebao da osvoji. Jer Barca je bez Messija Španija, a Argentina sa Xavijem prvak sveta. Zato je Xavi najbolji. I nema Robbena i Millita, sramota.

Miki-Banjaluka

pre 13 godina

Ljudi,sta vam je...objektivno gledano Mesi je deset mjesta ispred svih,kakav 116-i minut i Injesta,kakav Snajder kakvi bakraci...da se razumjemo,sve su to velemajstori,ali Mesi je najbolji ikad,jer to sto on radi sa loptom to mislim da ni fizika ne moze da objasni.Nesto slicno kao Bolt u atletici.Ali po meni u svijetu iza Mesija idu ova dvojica itd,inace nisam neki zaludjenik Barse,gotivim njihov stil fudbala,pravo uzivanje,ali Juventus,Celzi su mi drazi...pozdrav braci iz Banjaluke

Jose

pre 13 godina

Smijesno,zalosno i jadno....samo zato sto su zaboravili Sneijdera ,covijeka koji je sve uzeo sa Interom i Holandiju doveo licno u finale....a mozda bi i uzeli i SP da je idiot Roben dao dvije tacne od Sneijdera......Bar je mogao medju prva tri.....bar to.....

a što je odigrao svetsko prvenstvo...

pre 13 godina

Bleda kopija Miloša Šestića ponovo uzima "Zlatnu loptu".

Drago mi je zbog Šestića, ali mislim da je čovek koji je odlučio svetskog prvaka i odigrao onakvu sezonu morao da bude nagrađen.

mix

pre 13 godina

Zaista objektivno je od njih trojice najviše pokazao, i da su bili objektivni ne bi inijesta ni bio u prva tri nego snajder, pa bi se on borio sa mesijem. Sve u svemu svaka čast postaje legenda......

Alexandar

pre 13 godina

Svi znaju da su i Cavi i Iniesta bolji igraci i daleko korisniji i potrebni Barseloni. I Snajderu je mogla bez problema da se dodeli nagrada. Ipak, Fifa je to.

realno

pre 13 godina

Bravo Leo,dokazao si da si bolji od onoga manekena,neznam ni sto te uporedjuju sa njim...Zao mi xavija i inieste,ali xavijeva izjava posle svega je bila:"Drago mi je da je trofej ostao tu gde mu je mesto,nece se nista u mom zivotu promeniti posle ovoga,i da sam osvojio zlatnu loptu isti bih bio i uvek cu isti ostati..!!!! Xavi kralj!

bole

pre 13 godina

Smatram da golom u 116 minutu finala svetskog prvenstva zasluzujes da poneses epitet najboljeg na planeti,jer takoav gol toliko vazan doneo je Spaniji zlatnu boginju (najveci trofej u istoriji sporta), izmedju ostalog Inijesta je i bez tog gola zasluzio da dobije ovu ne toliko vaznu nagradu. Ona je ipak stvar misljenja. ipak cestitke Mesiju.

Ranko

pre 13 godina

Sasvim zasluzeno, covek je tata fudbala, toliko golova dati, da kojim slucajem ide uvjek sam put gola davao bi po 7-8 golova po mecu i koliko jos golova je postignuto na asistencije njegove. Lopta mu ne ide od noge preko pola metra, uvjek ima kontrolu nad njom, to su igraci naj klase takav je bio i maradona al ce ga Leo prestici posto ima ispred sebe jos 10 god da igra fudbal.

banjac

pre 13 godina

steta.ja sam prizeljkivao iniestu.covek igra za barsu kao zmaj,kad je bio povredjen jedno vreme barsa nije imala svoju igru.za reprezentaciju ista prica,jos covek dao gol za spaniju u finalu kojim su osvojili titulu!!bravo majstore!

Golub

pre 13 godina

Ako se gleda realno....Snajder je odveo Holandijuj do finala i sa interom osvoio ligu sampiona....Mesi nije ni jedno ni drugo....Al msm fifa mesetari po obicaju...
Svaka cast za mesija...ali nije zasluzio...

Ivan

pre 13 godina

Bruka. Pa kada ce sjajni igraci kao sto su Inijesta ili Cavi osvojiti ovakvu prestiznu nagradu ako ne na osnovu igara (i uspeha) koje su ostvarili prosle godine. Mesi jeste opet bio dobar ali se u tako reci najvaznijoj utakmici za Barselonu prosle godine (protiv Intera) nije video, a o njegovim nastupima na SP da i ne pricam. Za razliku od Inijeste i Cavija koji su sami osvojili SP za Spaniju (a za Barselonu u najmanju ruku podjednako dobri bili). Ne moze me niko ubediti da Inijesta i Cavi ovu odluku smatraju pravednom. Dobro rece neko...ova odluka ne valja za Barsu.

djons91

pre 13 godina

Snajder je osvojio sa Interom sve sto je moglo da se osvoji i igrao je u finalu SP-a, a eliminisali su ga jos u proslom krugu. Mesi jeste sjajan igrac i dao je dosta golova, ali od ove trojice i Iniesta i Cavi su zasluzili vise od njega da osvoje zlatnu loptu zbog SP-a na kojem Mesi nije nista pokazao. Pa kad je Kanavaro osvojio 2006-e trebao je i za proslu neko iz pobednicke reprezentacije.

Rade Futog

pre 13 godina

Pravda je ipak zadovoljena, Messi je najbolji svetski fudbaler! Ostali igrači Barse, osim Pikea, su izvikani i ne zaslužuju mesto u prvih 11, jer bez Lea ne bi bili to što jesu! Razumem da reprezentacija Španije izgubi od nekog sa 1:0 ili 2:1, kažemo zasićenje zbog titula silnih, ali 4:1 sa Argentinom i 4:0 sa Portugalom dokazuju da oni nisu najbolji! Jednostavno, Španski lobi, a posebno Katalonski, je dosta jak u svim sportovima, dok u 3 najbolja ulaze jalovi Ćavi i slični Inijesta, neozbiljno! Mnogo lepša slika bi bila da su pored Mesija stajali Ronaldo i Zlatan, jer su to ipak tri najbolja fudbalera na svetu! Murinjo je zasluženo prvi!

silverg

pre 13 godina

Hvala Mesi, hvala Ćavi, hvala Iniesta, hvala Barsa! Vi činite fudbal magičnim. I da niste dobili nagradu, što je nemoguće, i dalje bi bili najbolji igrači koji igraju najlepši fudbal ikad viđen. Ostali, gledaje i uživajte. Visca Barca!

vlada

pre 13 godina

Veliki fudbaler, mozda bude i jedan od najvecih, ali je definitivno Cavi zasluzio ove godine da osvoji. Ipak je osvojio i titulu prvaka sveta!

Nanashi

pre 13 godina

Sramna odluka,vidio se nije na svjetskom prvenstvu,u dzep stavljen u polufinalu lige sampiona,sje su Snajder,Cavi,Milito?Dje su ljudi koji su donosili velike titule,ma fudbal je biznis,sponozori moraju biti zadovoljni. Jos jednom,velika sramota

wlado

pre 13 godina

ovo je super vest za real, mislim da su se xavi i iniesta nadali otvoreno nagradi, sada pocinje razdor, kao sa ronaldinjom pre par godina, i system fail.....

Gvardiola

pre 13 godina

Snider i Roben su zakinuti debelo. Xavi svaka cast, ali Messi nista nije napravio prosle sezone sa reprezentacijom, a s klubom nije isto nista osvojio... blam FIFAe jos jedan!

markoaz

pre 13 godina

Da je Mesi sjajan igrac,to jeste,ali nagrada je trebala otici u ruke Iniesti ove godine!!! Xavi je isto bio sjajan i mozda je i on zasluzio ovu nagradu pre Mesia,ali Iniesta 100% je trebao uzeti Zlatnu loptu!!!

Miloš

pre 13 godina

A šta je sa Veslijem Snajderom? Odveo je Holandiju do finala SP i Inter do triple krune. Mesi je majstor, ali je i šarlatan. Mnogo se valja i to mi se ne dopada.

Nanashi

pre 13 godina

Sramna odluka,vidio se nije na svjetskom prvenstvu,u dzep stavljen u polufinalu lige sampiona,sje su Snajder,Cavi,Milito?Dje su ljudi koji su donosili velike titule,ma fudbal je biznis,sponozori moraju biti zadovoljni. Jos jednom,velika sramota

vlada

pre 13 godina

Veliki fudbaler, mozda bude i jedan od najvecih, ali je definitivno Cavi zasluzio ove godine da osvoji. Ipak je osvojio i titulu prvaka sveta!

realno

pre 13 godina

Bravo Leo,dokazao si da si bolji od onoga manekena,neznam ni sto te uporedjuju sa njim...Zao mi xavija i inieste,ali xavijeva izjava posle svega je bila:"Drago mi je da je trofej ostao tu gde mu je mesto,nece se nista u mom zivotu promeniti posle ovoga,i da sam osvojio zlatnu loptu isti bih bio i uvek cu isti ostati..!!!! Xavi kralj!

markoaz

pre 13 godina

Da je Mesi sjajan igrac,to jeste,ali nagrada je trebala otici u ruke Iniesti ove godine!!! Xavi je isto bio sjajan i mozda je i on zasluzio ovu nagradu pre Mesia,ali Iniesta 100% je trebao uzeti Zlatnu loptu!!!

Pavle

pre 13 godina

muka mi je vise od komentara tipa sta je Messi uradio prosle godine,pa to je smesno,covek na 54 tekme dao 58 golova,gleda se cela godina,a ne svetsko prvenstvo,ispada da cele godine mozes da sedis na klupi i odigras 7 tekmi na svetskom,das gol u finalu i jos neki po grupama i to je to,hocete da kazete da je Kanavaro 2006 bio bolji od Ronaldinha koji je kidao celu godinu ali losije odigrao sp,smesno,Messi je apsolutno najbolji trenutno a bice i jos dosta godina

silverg

pre 13 godina

Hvala Mesi, hvala Ćavi, hvala Iniesta, hvala Barsa! Vi činite fudbal magičnim. I da niste dobili nagradu, što je nemoguće, i dalje bi bili najbolji igrači koji igraju najlepši fudbal ikad viđen. Ostali, gledaje i uživajte. Visca Barca!

Miki-Banjaluka

pre 13 godina

Ljudi,sta vam je...objektivno gledano Mesi je deset mjesta ispred svih,kakav 116-i minut i Injesta,kakav Snajder kakvi bakraci...da se razumjemo,sve su to velemajstori,ali Mesi je najbolji ikad,jer to sto on radi sa loptom to mislim da ni fizika ne moze da objasni.Nesto slicno kao Bolt u atletici.Ali po meni u svijetu iza Mesija idu ova dvojica itd,inace nisam neki zaludjenik Barse,gotivim njihov stil fudbala,pravo uzivanje,ali Juventus,Celzi su mi drazi...pozdrav braci iz Banjaluke

Ivan

pre 13 godina

Bruka. Pa kada ce sjajni igraci kao sto su Inijesta ili Cavi osvojiti ovakvu prestiznu nagradu ako ne na osnovu igara (i uspeha) koje su ostvarili prosle godine. Mesi jeste opet bio dobar ali se u tako reci najvaznijoj utakmici za Barselonu prosle godine (protiv Intera) nije video, a o njegovim nastupima na SP da i ne pricam. Za razliku od Inijeste i Cavija koji su sami osvojili SP za Spaniju (a za Barselonu u najmanju ruku podjednako dobri bili). Ne moze me niko ubediti da Inijesta i Cavi ovu odluku smatraju pravednom. Dobro rece neko...ova odluka ne valja za Barsu.

Djole

pre 13 godina

Secam se da mi je cale rekao pre 5-6 godina,dok je Ronaldinjo bio Bog :sine,pusti ti trofeje,gledaj ti sta on ume sa loptom! Hocu da kazem,trofeje osvaja tim,a ovde se bira najbolji igrac u godini,a ne najbolji tim! Najbolji tim je Inter ili Spanija(ako gledamo po trofejima,mada Barsa igra najbolji fudbal,ali ajd',kad su timovi u pitanju gledaju se trofeji),kako hocete,ali IGRAC - Mesi... Prosto se vidi na terenu da je najbolji. Iako se slazem da je steta sto Cavi ili Inijesta.Znaci,bira se najbolji igrac,a ne tim koji je osvajao trofeje!

Aleksa

pre 13 godina

Ovi sto pisu sramota,bruka i tako to...90 % vas ni ne zna kako se bira dobitnik ove nagrade...Ovo ne bira fifa nego po jedan trener,kapiten i novinar iz svake drzave...I izglasali su da je Messi najbolji...Glasalo se,nema sta tu da bude nepravda...

Miloš

pre 13 godina

A šta je sa Veslijem Snajderom? Odveo je Holandiju do finala SP i Inter do triple krune. Mesi je majstor, ali je i šarlatan. Mnogo se valja i to mi se ne dopada.

KopCop

pre 13 godina

Ne može se reći nezasluženo, ali mislim da je Xavi trebao da osvoji. Jer Barca je bez Messija Španija, a Argentina sa Xavijem prvak sveta. Zato je Xavi najbolji. I nema Robbena i Millita, sramota.

wlado

pre 13 godina

ovo je super vest za real, mislim da su se xavi i iniesta nadali otvoreno nagradi, sada pocinje razdor, kao sa ronaldinjom pre par godina, i system fail.....

Rade Futog

pre 13 godina

Da Argentina nije imala narkomana za selektora, bila bi prvak sveta. To je dokazala mesec dana kasnije, kad je ponizila Španiju sa 4:1. A što se tiče Mesija, ekstra je odigrao prvenstvo sveta, samo što, u mesto na 3/3 terena, trener ga je stavio na 2/3 i zato nije davao golove, morao da kreira igru! Barsu je zlostavljao Murinjo, kad je na 3:1 za Inter Gvardiola uveo Abidala u mesto Zlatana, dokaz nemoći, i da mu nije bilo Mesija, ni do tog 1/2 finala ne bi dogurali! Pa, bez njega ni Bilbao ne mogu pobediti. Ćavija i Inijeste tu nema jer su momci vredni igrači, nadničari, odrađuju posao, ali nisu lideri, zato i ne mogu biti najbolji. Za zlatnu loptu se ne bira ekipa, već najbolji igrač, a to je svakako Mesi i dobru konkurenciju ima u Ronaldu, voleo to neko ili ne! Svetsko prvenstvo nije merilo najboljeg u toku godine, već njegove igre tokom cele. Ljudi, uživajte u fudbalu, na osnovu lepote, a ne navijačkog subjektivnog suda ili novinarskih pompeznih izjava!

SLOBOdan

pre 13 godina

Jeste istina da su Cavi i Injesta osvojili svetsko prvenstvo za razliku od Mesija, ali ovde je pitanje jednostavno "ko je najbolji igrac planete", a odgovor je jos jasniji "Mesi" ... zato nemojte biti ljubomorni na ovog momka, jer je on trenutno najbolji igrac svih vremena, bolji od onih koji su izmislili fudbal, dribling, volej, pas i slicno. Ono sto Mesi radi ostavlja bez daha trenere, a oni ipak najvise znaju. Zato nemojte da se cudite sto ce Mesi i sledece godine biti najbolji, ako kao i ovaj put budu glasali treneri svih prvoligasa evrope i sveta... i jos nesto, ako onaj Ronaldo vredi 90 miliona, onda Mesi bez preterivanja vredi 200 milijardi!!!! pozzz ;))))

Gvardiola

pre 13 godina

Snider i Roben su zakinuti debelo. Xavi svaka cast, ali Messi nista nije napravio prosle sezone sa reprezentacijom, a s klubom nije isto nista osvojio... blam FIFAe jos jedan!

Ranko

pre 13 godina

Sasvim zasluzeno, covek je tata fudbala, toliko golova dati, da kojim slucajem ide uvjek sam put gola davao bi po 7-8 golova po mecu i koliko jos golova je postignuto na asistencije njegove. Lopta mu ne ide od noge preko pola metra, uvjek ima kontrolu nad njom, to su igraci naj klase takav je bio i maradona al ce ga Leo prestici posto ima ispred sebe jos 10 god da igra fudbal.

mix

pre 13 godina

Zaista objektivno je od njih trojice najviše pokazao, i da su bili objektivni ne bi inijesta ni bio u prva tri nego snajder, pa bi se on borio sa mesijem. Sve u svemu svaka čast postaje legenda......

Alexandar

pre 13 godina

Svi znaju da su i Cavi i Iniesta bolji igraci i daleko korisniji i potrebni Barseloni. I Snajderu je mogla bez problema da se dodeli nagrada. Ipak, Fifa je to.

stex

pre 13 godina

Interovi igraci nisu toliko jaki individualno za ovo priznanje pa je ime svih njih tu nagradu osvojio Murinho i tu je stavljena tacka na Inter , Robben je bio dobar ali dva finala ne znace nista ... Inijesta je dao 1 go i po tome da bude najbolji ?!?! Xavi je super igrac ali ne mogu da ga nazovem najboljim svetskim vezistom ... Messi je trpao i trpao golova i golova , nije imao sampionsku sezonu ali to ne znaci da nije sampion , prema tome po meni jedina logicna odluka ... sad niko ne moze da kaze da Messi ovo nije zasluzio jer se zna da je zadnje 2 sezone stvarno najbolji igrac na svijetu ...

SLOBOdan

pre 13 godina

Joj Boze kako lupeta ovaj sto kaze kako Mesi mora da osvoji svetsko da bi bio najbolji i to da je pele osvojio sa 17 godina, pa onda jos kaze kak oje sebicni Ronaldo najbolji, mislim stvarno bi trebao da prodas tv i da odes da kopas kanale, jer tvoj mozak radi kao karburator kod loseg automobila... Pele je sa 17 osvojio svetsko, jeste nije sporno, ali moras da znas da se sad fudbal usavrsio i da dans igrac mora d a zna igrati sve pozicije, a ne samo levog beka. U vreme Pela je bilo smesno gledati fudbal, on uzme loptu i dribla ih jednog po jednog, a oni ispadaju kao iz vagona. e vidis toga vise nema, a jel znas zasto? Pa zato sto su tad trenirali po pola sata na dan, a danasnjem profesionalcu je malo i 24 sata treniranja. Danas je fudbal kolektivna igra u kojoj samo nadprosecni fudbaleri mogu da odskoce malo vise od ostalih, e vidis Mesi je No1 pa onda ide deset mesta praznih, pa ide tvoj Ronaldo i to ne zbog mozga, vec zbog predispozicija, a kad izgubi na brzini zaboravices da si ga ikad poznavao... jos nesto... svetsko prvenstvo samo po sebi nista ne govori, jer su to neuigrane selekcije koje se okupljaju par puta godisnje i u svakoj selekciji imas losu atmosveru i igrace koji se ne vole, uz to imas i veliku dozu srece i jos mnogo faktora koji uticu na uspeh, zato nemoj porediti babe i zabe, a to sto si rekao da Barsa nema lepu igru pokazao si koliko si kopetentan da ostavljas komentare bar na stranici SPORTA, sine, ja uz Barsu oci odmorim... :)))) i jos nesto za kraj MESI THE BEST FOREVER!!!!

bole

pre 13 godina

Smatram da golom u 116 minutu finala svetskog prvenstva zasluzujes da poneses epitet najboljeg na planeti,jer takoav gol toliko vazan doneo je Spaniji zlatnu boginju (najveci trofej u istoriji sporta), izmedju ostalog Inijesta je i bez tog gola zasluzio da dobije ovu ne toliko vaznu nagradu. Ona je ipak stvar misljenja. ipak cestitke Mesiju.

Jose

pre 13 godina

Smijesno,zalosno i jadno....samo zato sto su zaboravili Sneijdera ,covijeka koji je sve uzeo sa Interom i Holandiju doveo licno u finale....a mozda bi i uzeli i SP da je idiot Roben dao dvije tacne od Sneijdera......Bar je mogao medju prva tri.....bar to.....

Golub

pre 13 godina

Ako se gleda realno....Snajder je odveo Holandijuj do finala i sa interom osvoio ligu sampiona....Mesi nije ni jedno ni drugo....Al msm fifa mesetari po obicaju...
Svaka cast za mesija...ali nije zasluzio...

Djole

pre 13 godina

Jao,kakva je to konstatacija,da Mesi ode u Zilinu? Neka odu Snajder i Ronaldo! Oni bi bili tamo ono sto su i sad,a? Malo sutra! Koliko kod da je igrac dobar,iza njega MORA da stoji ekipa! Tako je bilo i sa Peleom,Maradonom,tako ce i biti nadalje. Ni Maradona nije nikad osvojio Kup sampiona,pa nikom nista! Decko jeste najbolji,iako mi je zao zbog Cavija i Inijeste. Ni Ronaldo nije u Portugalu ono sto je u Realu. A da je Snajder toliki mag sa loptom da bi bio najbolji,nije!

Sarlo Akrobata

pre 13 godina

SRAMOTA !! kako moze neko da bude najbolji igrac sveta,a da u toj godini ne osvoji nista..cak stavise na svetskom prvenstvu nije dao nijedan gol .. daleko od toga da nije dobar,ali zar nisu i trofeji neko merilo..a sta je osvojio mesii ove sezone ?? gde mu je liga sampiona i svetsko prvenstvo..moje misljenje Xavi ove sezone br 1 ..i sta vise ovaj covek treba da uradi i osvoji da bi ga proglasili najboljim ??

Nemanjikus

pre 13 godina

Opet ovaj mali prcvoljak sto "prodaje" uvek istu fintu koja prolazi. :) Iskreno, ne cimam se ko je mogao, sta, zasto...ali Xavi, vidim i vecinom Vas, trebalo je dobiti tu nagradu. Ali Mesiju svaka cast. E sad, zasto ne volim bas toliko Mesija, a odgovor je prost: nije kompletan igrac. To mislim na skok igru, duel igru, i u taktickom smislu. Gde su oni pravi fudbaleri nestali, kao sto su bili 90-ih. U danasnje vreme pravi fudbaleri su Rooney, Drogba sto se tice napadaca. Naravno, ima ih jos mnogo,ali sam naveo kakav tip igraca. Xavi, Riquelme (steta za njega sto je imao takve oscilacije, ali to je bila prava 10-ka koja u ovom fudbalu izumire). Jedino Sneijder jos uvek prava 10-ka,moze se reci.

Da se jos uvek bave fudbalom ili da su mladji, ova postava bi ih "pojela" za dorucak. :)

Smajhel

Maldini
Stam
Desai
Cafu

Makelele
Figo
Rivaldo
Zidan

Ronaldo (Luis Nazario De Lima)
Batistuta

To je onako na brzinu.

NNN

pre 13 godina

Nepravda prema Pantelicu!
(PSV, 10. januar 2011 22:03)

Pa da, Pantelaar je ladno dao više golova na ovom SP, a igrao je 3 puta manje od Mesija :)

antimadrista

pre 13 godina

ljudi nije bitno ko je osvojio (Messi,Xavi,Iniesta,Puyol,Villa,Pique) to je mashinerija kojoj ni jedan tim na svetu ne moze da stane na crtu!!!Barca 4ever!!!

djons91

pre 13 godina

Snajder je osvojio sa Interom sve sto je moglo da se osvoji i igrao je u finalu SP-a, a eliminisali su ga jos u proslom krugu. Mesi jeste sjajan igrac i dao je dosta golova, ali od ove trojice i Iniesta i Cavi su zasluzili vise od njega da osvoje zlatnu loptu zbog SP-a na kojem Mesi nije nista pokazao. Pa kad je Kanavaro osvojio 2006-e trebao je i za proslu neko iz pobednicke reprezentacije.

Mesi cirkuzant

pre 13 godina

Ne volim barsu i mesija,to za mene nije lep fudbal,pujol ima 100 tacnih dodavanja po tekmi...
Ovde neke neznalice pricaju da nisu bitni trofeji,evo malo da vam objasnim. Istoriju pisu pobednici,isto vazi i za istoriju fudbala. Zasto je Pele najveci?
Jer je sa 17 godina doneo pobedu Brazilu u finalu SP. Zasto je Maradona odmah iza Peleta? Zato sto je sam doneo Argentini titulu 1986.
Zasto je Mesi najbolji? Zbog medija?
Vi mozete sada govoriti kako je najveci,ali on jednostavno mora osvojiti svetsko prvenstvo sa Argentinom,tako ce jedino biti upamcen,jer svi smo mi kao mali fudbal gledali zbog SP i tako je i sad. U suprotnom niko ga se nece secati 2030. Ronaldinho je osvojio SP, Zidan je osvojio Ronaldo(Zuba) je osvojio,svi za koplje iznad mesija cije ime namerno pisem malim slovom,jer decko nikad nece biti lider. Da dodje u nasu ligu ne bi dao toliko golova,70% njegovih golova omogucila mu je ekipa,da je dribler nije,samo je nenormalno brz i sa odlicnom kontrolom lopte. Piksi bi u Barsi danas bi ono sto je mesi ako ne i bolji... C.Ronaldo je najbolji ne zato sto daje golove,nego zato sto ima poteze i resava utakmice i kad ekipu ne ide. Kad barsu ne ide mesi se ne vidi...

SLOBOdan

pre 13 godina

Jos pre tri godine sam rekao da je taj momak najbolji na svetu, a po izboru 2007 je bio drugi (Kaka je bio prvi) a jos 2 godine pre 2007 sam rekao drugu da je Mesi Ronaldinjo za pravog Ronaldinja i da ce Mesi jos vise doci do izrazaja kad prodaju "zubatog", sta da vam kazem, nisam prorok samo umem da osetim talenat... :)))

a što je odigrao svetsko prvenstvo...

pre 13 godina

Bleda kopija Miloša Šestića ponovo uzima "Zlatnu loptu".

Drago mi je zbog Šestića, ali mislim da je čovek koji je odlučio svetskog prvaka i odigrao onakvu sezonu morao da bude nagrađen.

germinal

pre 13 godina

Potvrda xavijevih kvaliteta su uspesi tima/reprezentacije jer on drzi igru i jednih i drugih...messi je verovatno, "jedan na jedan" najbolji igrac svih vremena, sto se ovde i bira- tako da je nagrada zavrsila u pravim rukama..ali xavi je definitivno, uz sjajnu pomoc inieste, napravio revoluciju u fudbalu!!!

Sale90

pre 13 godina

Kao sto je rekao vec neko, ljudi, ovde se ne gleda ko je sta osvojio, nije to ono sto odlucuje najboljeg igraca jer te trofeje ne osvaja on sam vec klub! Nije Snajder sam odveo Holandiju u finale SP kao ni Inter do titule u LS, niti je Xavi ili Iniesta sam osvojio SP! Spominjete to SP, tj kako se Messi obrukao i sta ja znam... pa covece ne mozes na osnovu 7 utakmica da ocenis igraca za celu godinu, ALO BRE! Covek najbolji strelac najboljeg takmicenja na Starom kontinentu, najbolji strelac u svom prvenstvu itd itd...

VladaSbc

pre 13 godina

e moji "Snajderovci"..a sta je taj decko uradio posle SP-a? Gde je on uopste? Opasuljite se i razmislite malo da je Zlatna lopta nagrada za igraca koji cele godine igra najbolji fudbal a to je upravo LIONEL MESSI. HVALA POZ ;)

johan

pre 13 godina

Moje je mišljenje da u godini kada se igra Mondijal priznanje za najboljeg igrača treba da dobije neko ko je obeležio to takmičenje.

Rade Futog

pre 13 godina

Pravda je ipak zadovoljena, Messi je najbolji svetski fudbaler! Ostali igrači Barse, osim Pikea, su izvikani i ne zaslužuju mesto u prvih 11, jer bez Lea ne bi bili to što jesu! Razumem da reprezentacija Španije izgubi od nekog sa 1:0 ili 2:1, kažemo zasićenje zbog titula silnih, ali 4:1 sa Argentinom i 4:0 sa Portugalom dokazuju da oni nisu najbolji! Jednostavno, Španski lobi, a posebno Katalonski, je dosta jak u svim sportovima, dok u 3 najbolja ulaze jalovi Ćavi i slični Inijesta, neozbiljno! Mnogo lepša slika bi bila da su pored Mesija stajali Ronaldo i Zlatan, jer su to ipak tri najbolja fudbalera na svetu! Murinjo je zasluženo prvi!

banjac

pre 13 godina

steta.ja sam prizeljkivao iniestu.covek igra za barsu kao zmaj,kad je bio povredjen jedno vreme barsa nije imala svoju igru.za reprezentaciju ista prica,jos covek dao gol za spaniju u finalu kojim su osvojili titulu!!bravo majstore!

Kornelije

pre 13 godina

Mesi je madjonicar sa loptopm, ali ja mislim da je Wesley Sneider vise zasluzio Zlatnu Loptu ove godine. Sta je momak sve osvojio sa Interom i Holandijom. Pitanje je kada ce opet imati tako dobru godinu.

somebody

pre 13 godina

Najbolje mu je do kraja karijere da ostane u spanskoj ligi jer u bilo kojoj drugoj ne bi bio ni trecina onoga sto je sada. Ne mislim da mu pomazu te nagrade i hvalospevi sad dok je mlad. On je igrac nevidjenih mogucnosti medjutim niko nece da kaze da on bas bez tog Cavija, Inijeste i ostalih momaka ne bi bio to sto jeste. U retko kom klubu na planeti bi njegov nacin igre bio tako dobro ispracen od strane saigraca koliko u Barsi. Da dodam i da njega nije stvorio i "u vatru ubacio" Gvardiola vec Rajkard ali i uprava kluba

kiza

pre 13 godina

mesi nije zasluzio ovu nagradu,Ipak moras da se dokazes na vise nivoa. Nije dovoljna samo spanija. Nek ide on u neku drugu ligu pa nek daje toliko golova, oce malo sutra, odose noge i u italiji, a i u engleskoj. Cavi i inijesta su vise zasluzili nagradu zato sto su podjednako zasluzni za uspjehe barselone, pored toga su osvojili i sp. mesi vjerovatno nikad nece to dozivjeti u svojoj karijeri osvajanje svjetskog prvenstva, a i liga sampiona ce mu brzo biti san u barsi. Nek je on dao 300 golova, nek ode u zilinu pa nek onda bude ovakav igrac, to ja samo zbog onih sto kazu da je tim nesto drugo. Mislim da se nikad niste bavili fudbalom pa vas i razumijm sto nemate pojma.

Marko Nafija

pre 13 godina

Sramota!!! Nagrada je trebala da pripadne Snajderu ili Caviju. Mesi je osvojio samo Spansku ligu, Cavi pored toga jos i Svetsko, a Snajder Italijansku ligu, Ligu Sampiona i Kup Italije, i bio jedan od najzasluznijih sto je Holandija dosla do finala u Juznoj Africi. I po kom osnovu je onda Mesi zasluzio da bude ispred ove dvojice???

shushumigga

pre 13 godina

Snajder,Cavi ili Iniesta,videlo se sta je Barsa kad se zaustavi Cavi i kad nema Inieste,Inter je to na celu sa Snajderom demonstrirao

marko__bgd

pre 13 godina

mesi je vec osvojio zlatnu loptu...i trebalo je ove godine da ona pripadne xaviu ili iniesi...zato sto i oni igraju u barseloni,a i njihova reprezentacija je prvak sveta ove godine,a vec pre toga je bila prvak evrope...jeste da je mesi imao veliki ucinak i prosle godine,ali po trofejima,ova dvojica su bolja...dva igraca bez koja spanija i barselona ne bi bile to sto sada jesu...najbolje

GORAN C

pre 13 godina

Navijac sam barselone,i mnogo cenim Mesija kao coveka i kao fudbalera ali ako se gleda pojedinacni uspeh u 2010 godini nagradu su trebali dobiti Injesta i Xavi,jer su sa ekipom Spanije osvojili svetsko prvenstvo.

Free

pre 13 godina

Kada je dobio prošle godine za najboljeg igrača u 2009 godini tada je bilo zasluženo,ali sada stvarno sramota.Xavi je trebao da osvoji zlatnu loptu.

phenom

pre 13 godina

Naslov:"Mesi najbolji igracu 2010. godini"
I onda dodju ovde i komentarisu kako se on dokazao samo u Spaniji,a u Engleskoj ne bi nista uradio i tako,a fora je u stvari da je ovo nagrada samo za 2010. godinu...a ne za ono sta je radio pre 2 godine ili sta ce raditi...samo 2010!

Roy

pre 13 godina

Kod njega je zlatna lopta.Tako da mi nemamo nikakve koristi od toga što komentarišemo da li je zaslužio ili nije.Neka mu je sa srećom.

Igor

pre 13 godina

jeste, xavi i injesta su super igraci, ali covek je dao za godinu dana 65 golova! i juce je dao opet tri na jednoj utakmici. mislim da je teze igrati kao napadac nego u sredini terena, zapravo teze igrati dobro u kontinuitetu, jer svi krecu da paze na tebe. zar ne?
nisam neki strucnjak, ali zbog svetskog prvenstva i cinjenice da sva trojca igraju u istom klubu (jezivo:), mozda bi trebali podeliti nagrade.

wlado

pre 13 godina

ovo je super vest za real, mislim da su se xavi i iniesta nadali otvoreno nagradi, sada pocinje razdor, kao sa ronaldinjom pre par godina, i system fail.....

Nanashi

pre 13 godina

Sramna odluka,vidio se nije na svjetskom prvenstvu,u dzep stavljen u polufinalu lige sampiona,sje su Snajder,Cavi,Milito?Dje su ljudi koji su donosili velike titule,ma fudbal je biznis,sponozori moraju biti zadovoljni. Jos jednom,velika sramota

Miloš

pre 13 godina

A šta je sa Veslijem Snajderom? Odveo je Holandiju do finala SP i Inter do triple krune. Mesi je majstor, ali je i šarlatan. Mnogo se valja i to mi se ne dopada.

Gvardiola

pre 13 godina

Snider i Roben su zakinuti debelo. Xavi svaka cast, ali Messi nista nije napravio prosle sezone sa reprezentacijom, a s klubom nije isto nista osvojio... blam FIFAe jos jedan!

Rade Futog

pre 13 godina

Pravda je ipak zadovoljena, Messi je najbolji svetski fudbaler! Ostali igrači Barse, osim Pikea, su izvikani i ne zaslužuju mesto u prvih 11, jer bez Lea ne bi bili to što jesu! Razumem da reprezentacija Španije izgubi od nekog sa 1:0 ili 2:1, kažemo zasićenje zbog titula silnih, ali 4:1 sa Argentinom i 4:0 sa Portugalom dokazuju da oni nisu najbolji! Jednostavno, Španski lobi, a posebno Katalonski, je dosta jak u svim sportovima, dok u 3 najbolja ulaze jalovi Ćavi i slični Inijesta, neozbiljno! Mnogo lepša slika bi bila da su pored Mesija stajali Ronaldo i Zlatan, jer su to ipak tri najbolja fudbalera na svetu! Murinjo je zasluženo prvi!

markoaz

pre 13 godina

Da je Mesi sjajan igrac,to jeste,ali nagrada je trebala otici u ruke Iniesti ove godine!!! Xavi je isto bio sjajan i mozda je i on zasluzio ovu nagradu pre Mesia,ali Iniesta 100% je trebao uzeti Zlatnu loptu!!!

Mesi cirkuzant

pre 13 godina

Ne volim barsu i mesija,to za mene nije lep fudbal,pujol ima 100 tacnih dodavanja po tekmi...
Ovde neke neznalice pricaju da nisu bitni trofeji,evo malo da vam objasnim. Istoriju pisu pobednici,isto vazi i za istoriju fudbala. Zasto je Pele najveci?
Jer je sa 17 godina doneo pobedu Brazilu u finalu SP. Zasto je Maradona odmah iza Peleta? Zato sto je sam doneo Argentini titulu 1986.
Zasto je Mesi najbolji? Zbog medija?
Vi mozete sada govoriti kako je najveci,ali on jednostavno mora osvojiti svetsko prvenstvo sa Argentinom,tako ce jedino biti upamcen,jer svi smo mi kao mali fudbal gledali zbog SP i tako je i sad. U suprotnom niko ga se nece secati 2030. Ronaldinho je osvojio SP, Zidan je osvojio Ronaldo(Zuba) je osvojio,svi za koplje iznad mesija cije ime namerno pisem malim slovom,jer decko nikad nece biti lider. Da dodje u nasu ligu ne bi dao toliko golova,70% njegovih golova omogucila mu je ekipa,da je dribler nije,samo je nenormalno brz i sa odlicnom kontrolom lopte. Piksi bi u Barsi danas bi ono sto je mesi ako ne i bolji... C.Ronaldo je najbolji ne zato sto daje golove,nego zato sto ima poteze i resava utakmice i kad ekipu ne ide. Kad barsu ne ide mesi se ne vidi...

Ivan

pre 13 godina

Bruka. Pa kada ce sjajni igraci kao sto su Inijesta ili Cavi osvojiti ovakvu prestiznu nagradu ako ne na osnovu igara (i uspeha) koje su ostvarili prosle godine. Mesi jeste opet bio dobar ali se u tako reci najvaznijoj utakmici za Barselonu prosle godine (protiv Intera) nije video, a o njegovim nastupima na SP da i ne pricam. Za razliku od Inijeste i Cavija koji su sami osvojili SP za Spaniju (a za Barselonu u najmanju ruku podjednako dobri bili). Ne moze me niko ubediti da Inijesta i Cavi ovu odluku smatraju pravednom. Dobro rece neko...ova odluka ne valja za Barsu.

Jose

pre 13 godina

Smijesno,zalosno i jadno....samo zato sto su zaboravili Sneijdera ,covijeka koji je sve uzeo sa Interom i Holandiju doveo licno u finale....a mozda bi i uzeli i SP da je idiot Roben dao dvije tacne od Sneijdera......Bar je mogao medju prva tri.....bar to.....

Golub

pre 13 godina

Ako se gleda realno....Snajder je odveo Holandijuj do finala i sa interom osvoio ligu sampiona....Mesi nije ni jedno ni drugo....Al msm fifa mesetari po obicaju...
Svaka cast za mesija...ali nije zasluzio...

Sarlo Akrobata

pre 13 godina

SRAMOTA !! kako moze neko da bude najbolji igrac sveta,a da u toj godini ne osvoji nista..cak stavise na svetskom prvenstvu nije dao nijedan gol .. daleko od toga da nije dobar,ali zar nisu i trofeji neko merilo..a sta je osvojio mesii ove sezone ?? gde mu je liga sampiona i svetsko prvenstvo..moje misljenje Xavi ove sezone br 1 ..i sta vise ovaj covek treba da uradi i osvoji da bi ga proglasili najboljim ??

somebody

pre 13 godina

Najbolje mu je do kraja karijere da ostane u spanskoj ligi jer u bilo kojoj drugoj ne bi bio ni trecina onoga sto je sada. Ne mislim da mu pomazu te nagrade i hvalospevi sad dok je mlad. On je igrac nevidjenih mogucnosti medjutim niko nece da kaze da on bas bez tog Cavija, Inijeste i ostalih momaka ne bi bio to sto jeste. U retko kom klubu na planeti bi njegov nacin igre bio tako dobro ispracen od strane saigraca koliko u Barsi. Da dodam i da njega nije stvorio i "u vatru ubacio" Gvardiola vec Rajkard ali i uprava kluba

kiza

pre 13 godina

mesi nije zasluzio ovu nagradu,Ipak moras da se dokazes na vise nivoa. Nije dovoljna samo spanija. Nek ide on u neku drugu ligu pa nek daje toliko golova, oce malo sutra, odose noge i u italiji, a i u engleskoj. Cavi i inijesta su vise zasluzili nagradu zato sto su podjednako zasluzni za uspjehe barselone, pored toga su osvojili i sp. mesi vjerovatno nikad nece to dozivjeti u svojoj karijeri osvajanje svjetskog prvenstva, a i liga sampiona ce mu brzo biti san u barsi. Nek je on dao 300 golova, nek ode u zilinu pa nek onda bude ovakav igrac, to ja samo zbog onih sto kazu da je tim nesto drugo. Mislim da se nikad niste bavili fudbalom pa vas i razumijm sto nemate pojma.

Miki-Banjaluka

pre 13 godina

Ljudi,sta vam je...objektivno gledano Mesi je deset mjesta ispred svih,kakav 116-i minut i Injesta,kakav Snajder kakvi bakraci...da se razumjemo,sve su to velemajstori,ali Mesi je najbolji ikad,jer to sto on radi sa loptom to mislim da ni fizika ne moze da objasni.Nesto slicno kao Bolt u atletici.Ali po meni u svijetu iza Mesija idu ova dvojica itd,inace nisam neki zaludjenik Barse,gotivim njihov stil fudbala,pravo uzivanje,ali Juventus,Celzi su mi drazi...pozdrav braci iz Banjaluke

Pavle

pre 13 godina

muka mi je vise od komentara tipa sta je Messi uradio prosle godine,pa to je smesno,covek na 54 tekme dao 58 golova,gleda se cela godina,a ne svetsko prvenstvo,ispada da cele godine mozes da sedis na klupi i odigras 7 tekmi na svetskom,das gol u finalu i jos neki po grupama i to je to,hocete da kazete da je Kanavaro 2006 bio bolji od Ronaldinha koji je kidao celu godinu ali losije odigrao sp,smesno,Messi je apsolutno najbolji trenutno a bice i jos dosta godina

Marko Nafija

pre 13 godina

Sramota!!! Nagrada je trebala da pripadne Snajderu ili Caviju. Mesi je osvojio samo Spansku ligu, Cavi pored toga jos i Svetsko, a Snajder Italijansku ligu, Ligu Sampiona i Kup Italije, i bio jedan od najzasluznijih sto je Holandija dosla do finala u Juznoj Africi. I po kom osnovu je onda Mesi zasluzio da bude ispred ove dvojice???

SLOBOdan

pre 13 godina

Jeste istina da su Cavi i Injesta osvojili svetsko prvenstvo za razliku od Mesija, ali ovde je pitanje jednostavno "ko je najbolji igrac planete", a odgovor je jos jasniji "Mesi" ... zato nemojte biti ljubomorni na ovog momka, jer je on trenutno najbolji igrac svih vremena, bolji od onih koji su izmislili fudbal, dribling, volej, pas i slicno. Ono sto Mesi radi ostavlja bez daha trenere, a oni ipak najvise znaju. Zato nemojte da se cudite sto ce Mesi i sledece godine biti najbolji, ako kao i ovaj put budu glasali treneri svih prvoligasa evrope i sveta... i jos nesto, ako onaj Ronaldo vredi 90 miliona, onda Mesi bez preterivanja vredi 200 milijardi!!!! pozzz ;))))

SLOBOdan

pre 13 godina

Jos pre tri godine sam rekao da je taj momak najbolji na svetu, a po izboru 2007 je bio drugi (Kaka je bio prvi) a jos 2 godine pre 2007 sam rekao drugu da je Mesi Ronaldinjo za pravog Ronaldinja i da ce Mesi jos vise doci do izrazaja kad prodaju "zubatog", sta da vam kazem, nisam prorok samo umem da osetim talenat... :)))

VladaSbc

pre 13 godina

e moji "Snajderovci"..a sta je taj decko uradio posle SP-a? Gde je on uopste? Opasuljite se i razmislite malo da je Zlatna lopta nagrada za igraca koji cele godine igra najbolji fudbal a to je upravo LIONEL MESSI. HVALA POZ ;)

vlada

pre 13 godina

Veliki fudbaler, mozda bude i jedan od najvecih, ali je definitivno Cavi zasluzio ove godine da osvoji. Ipak je osvojio i titulu prvaka sveta!

Ranko

pre 13 godina

Sasvim zasluzeno, covek je tata fudbala, toliko golova dati, da kojim slucajem ide uvjek sam put gola davao bi po 7-8 golova po mecu i koliko jos golova je postignuto na asistencije njegove. Lopta mu ne ide od noge preko pola metra, uvjek ima kontrolu nad njom, to su igraci naj klase takav je bio i maradona al ce ga Leo prestici posto ima ispred sebe jos 10 god da igra fudbal.

realno

pre 13 godina

Bravo Leo,dokazao si da si bolji od onoga manekena,neznam ni sto te uporedjuju sa njim...Zao mi xavija i inieste,ali xavijeva izjava posle svega je bila:"Drago mi je da je trofej ostao tu gde mu je mesto,nece se nista u mom zivotu promeniti posle ovoga,i da sam osvojio zlatnu loptu isti bih bio i uvek cu isti ostati..!!!! Xavi kralj!

Nemanjikus

pre 13 godina

Opet ovaj mali prcvoljak sto "prodaje" uvek istu fintu koja prolazi. :) Iskreno, ne cimam se ko je mogao, sta, zasto...ali Xavi, vidim i vecinom Vas, trebalo je dobiti tu nagradu. Ali Mesiju svaka cast. E sad, zasto ne volim bas toliko Mesija, a odgovor je prost: nije kompletan igrac. To mislim na skok igru, duel igru, i u taktickom smislu. Gde su oni pravi fudbaleri nestali, kao sto su bili 90-ih. U danasnje vreme pravi fudbaleri su Rooney, Drogba sto se tice napadaca. Naravno, ima ih jos mnogo,ali sam naveo kakav tip igraca. Xavi, Riquelme (steta za njega sto je imao takve oscilacije, ali to je bila prava 10-ka koja u ovom fudbalu izumire). Jedino Sneijder jos uvek prava 10-ka,moze se reci.

Da se jos uvek bave fudbalom ili da su mladji, ova postava bi ih "pojela" za dorucak. :)

Smajhel

Maldini
Stam
Desai
Cafu

Makelele
Figo
Rivaldo
Zidan

Ronaldo (Luis Nazario De Lima)
Batistuta

To je onako na brzinu.

silverg

pre 13 godina

Hvala Mesi, hvala Ćavi, hvala Iniesta, hvala Barsa! Vi činite fudbal magičnim. I da niste dobili nagradu, što je nemoguće, i dalje bi bili najbolji igrači koji igraju najlepši fudbal ikad viđen. Ostali, gledaje i uživajte. Visca Barca!

banjac

pre 13 godina

steta.ja sam prizeljkivao iniestu.covek igra za barsu kao zmaj,kad je bio povredjen jedno vreme barsa nije imala svoju igru.za reprezentaciju ista prica,jos covek dao gol za spaniju u finalu kojim su osvojili titulu!!bravo majstore!

antimadrista

pre 13 godina

ljudi nije bitno ko je osvojio (Messi,Xavi,Iniesta,Puyol,Villa,Pique) to je mashinerija kojoj ni jedan tim na svetu ne moze da stane na crtu!!!Barca 4ever!!!

mix

pre 13 godina

Zaista objektivno je od njih trojice najviše pokazao, i da su bili objektivni ne bi inijesta ni bio u prva tri nego snajder, pa bi se on borio sa mesijem. Sve u svemu svaka čast postaje legenda......

a što je odigrao svetsko prvenstvo...

pre 13 godina

Bleda kopija Miloša Šestića ponovo uzima "Zlatnu loptu".

Drago mi je zbog Šestića, ali mislim da je čovek koji je odlučio svetskog prvaka i odigrao onakvu sezonu morao da bude nagrađen.

Alexandar

pre 13 godina

Svi znaju da su i Cavi i Iniesta bolji igraci i daleko korisniji i potrebni Barseloni. I Snajderu je mogla bez problema da se dodeli nagrada. Ipak, Fifa je to.

KopCop

pre 13 godina

Ne može se reći nezasluženo, ali mislim da je Xavi trebao da osvoji. Jer Barca je bez Messija Španija, a Argentina sa Xavijem prvak sveta. Zato je Xavi najbolji. I nema Robbena i Millita, sramota.

djons91

pre 13 godina

Snajder je osvojio sa Interom sve sto je moglo da se osvoji i igrao je u finalu SP-a, a eliminisali su ga jos u proslom krugu. Mesi jeste sjajan igrac i dao je dosta golova, ali od ove trojice i Iniesta i Cavi su zasluzili vise od njega da osvoje zlatnu loptu zbog SP-a na kojem Mesi nije nista pokazao. Pa kad je Kanavaro osvojio 2006-e trebao je i za proslu neko iz pobednicke reprezentacije.

Rade Futog

pre 13 godina

Da Argentina nije imala narkomana za selektora, bila bi prvak sveta. To je dokazala mesec dana kasnije, kad je ponizila Španiju sa 4:1. A što se tiče Mesija, ekstra je odigrao prvenstvo sveta, samo što, u mesto na 3/3 terena, trener ga je stavio na 2/3 i zato nije davao golove, morao da kreira igru! Barsu je zlostavljao Murinjo, kad je na 3:1 za Inter Gvardiola uveo Abidala u mesto Zlatana, dokaz nemoći, i da mu nije bilo Mesija, ni do tog 1/2 finala ne bi dogurali! Pa, bez njega ni Bilbao ne mogu pobediti. Ćavija i Inijeste tu nema jer su momci vredni igrači, nadničari, odrađuju posao, ali nisu lideri, zato i ne mogu biti najbolji. Za zlatnu loptu se ne bira ekipa, već najbolji igrač, a to je svakako Mesi i dobru konkurenciju ima u Ronaldu, voleo to neko ili ne! Svetsko prvenstvo nije merilo najboljeg u toku godine, već njegove igre tokom cele. Ljudi, uživajte u fudbalu, na osnovu lepote, a ne navijačkog subjektivnog suda ili novinarskih pompeznih izjava!

SLOBOdan

pre 13 godina

Joj Boze kako lupeta ovaj sto kaze kako Mesi mora da osvoji svetsko da bi bio najbolji i to da je pele osvojio sa 17 godina, pa onda jos kaze kak oje sebicni Ronaldo najbolji, mislim stvarno bi trebao da prodas tv i da odes da kopas kanale, jer tvoj mozak radi kao karburator kod loseg automobila... Pele je sa 17 osvojio svetsko, jeste nije sporno, ali moras da znas da se sad fudbal usavrsio i da dans igrac mora d a zna igrati sve pozicije, a ne samo levog beka. U vreme Pela je bilo smesno gledati fudbal, on uzme loptu i dribla ih jednog po jednog, a oni ispadaju kao iz vagona. e vidis toga vise nema, a jel znas zasto? Pa zato sto su tad trenirali po pola sata na dan, a danasnjem profesionalcu je malo i 24 sata treniranja. Danas je fudbal kolektivna igra u kojoj samo nadprosecni fudbaleri mogu da odskoce malo vise od ostalih, e vidis Mesi je No1 pa onda ide deset mesta praznih, pa ide tvoj Ronaldo i to ne zbog mozga, vec zbog predispozicija, a kad izgubi na brzini zaboravices da si ga ikad poznavao... jos nesto... svetsko prvenstvo samo po sebi nista ne govori, jer su to neuigrane selekcije koje se okupljaju par puta godisnje i u svakoj selekciji imas losu atmosveru i igrace koji se ne vole, uz to imas i veliku dozu srece i jos mnogo faktora koji uticu na uspeh, zato nemoj porediti babe i zabe, a to sto si rekao da Barsa nema lepu igru pokazao si koliko si kopetentan da ostavljas komentare bar na stranici SPORTA, sine, ja uz Barsu oci odmorim... :)))) i jos nesto za kraj MESI THE BEST FOREVER!!!!

Djole

pre 13 godina

Secam se da mi je cale rekao pre 5-6 godina,dok je Ronaldinjo bio Bog :sine,pusti ti trofeje,gledaj ti sta on ume sa loptom! Hocu da kazem,trofeje osvaja tim,a ovde se bira najbolji igrac u godini,a ne najbolji tim! Najbolji tim je Inter ili Spanija(ako gledamo po trofejima,mada Barsa igra najbolji fudbal,ali ajd',kad su timovi u pitanju gledaju se trofeji),kako hocete,ali IGRAC - Mesi... Prosto se vidi na terenu da je najbolji. Iako se slazem da je steta sto Cavi ili Inijesta.Znaci,bira se najbolji igrac,a ne tim koji je osvajao trofeje!

Sale90

pre 13 godina

Kao sto je rekao vec neko, ljudi, ovde se ne gleda ko je sta osvojio, nije to ono sto odlucuje najboljeg igraca jer te trofeje ne osvaja on sam vec klub! Nije Snajder sam odveo Holandiju u finale SP kao ni Inter do titule u LS, niti je Xavi ili Iniesta sam osvojio SP! Spominjete to SP, tj kako se Messi obrukao i sta ja znam... pa covece ne mozes na osnovu 7 utakmica da ocenis igraca za celu godinu, ALO BRE! Covek najbolji strelac najboljeg takmicenja na Starom kontinentu, najbolji strelac u svom prvenstvu itd itd...

shushumigga

pre 13 godina

Snajder,Cavi ili Iniesta,videlo se sta je Barsa kad se zaustavi Cavi i kad nema Inieste,Inter je to na celu sa Snajderom demonstrirao

germinal

pre 13 godina

Potvrda xavijevih kvaliteta su uspesi tima/reprezentacije jer on drzi igru i jednih i drugih...messi je verovatno, "jedan na jedan" najbolji igrac svih vremena, sto se ovde i bira- tako da je nagrada zavrsila u pravim rukama..ali xavi je definitivno, uz sjajnu pomoc inieste, napravio revoluciju u fudbalu!!!

marko__bgd

pre 13 godina

mesi je vec osvojio zlatnu loptu...i trebalo je ove godine da ona pripadne xaviu ili iniesi...zato sto i oni igraju u barseloni,a i njihova reprezentacija je prvak sveta ove godine,a vec pre toga je bila prvak evrope...jeste da je mesi imao veliki ucinak i prosle godine,ali po trofejima,ova dvojica su bolja...dva igraca bez koja spanija i barselona ne bi bile to sto sada jesu...najbolje

bole

pre 13 godina

Smatram da golom u 116 minutu finala svetskog prvenstva zasluzujes da poneses epitet najboljeg na planeti,jer takoav gol toliko vazan doneo je Spaniji zlatnu boginju (najveci trofej u istoriji sporta), izmedju ostalog Inijesta je i bez tog gola zasluzio da dobije ovu ne toliko vaznu nagradu. Ona je ipak stvar misljenja. ipak cestitke Mesiju.

stex

pre 13 godina

Interovi igraci nisu toliko jaki individualno za ovo priznanje pa je ime svih njih tu nagradu osvojio Murinho i tu je stavljena tacka na Inter , Robben je bio dobar ali dva finala ne znace nista ... Inijesta je dao 1 go i po tome da bude najbolji ?!?! Xavi je super igrac ali ne mogu da ga nazovem najboljim svetskim vezistom ... Messi je trpao i trpao golova i golova , nije imao sampionsku sezonu ali to ne znaci da nije sampion , prema tome po meni jedina logicna odluka ... sad niko ne moze da kaze da Messi ovo nije zasluzio jer se zna da je zadnje 2 sezone stvarno najbolji igrac na svijetu ...

johan

pre 13 godina

Moje je mišljenje da u godini kada se igra Mondijal priznanje za najboljeg igrača treba da dobije neko ko je obeležio to takmičenje.

Aleksa

pre 13 godina

Ovi sto pisu sramota,bruka i tako to...90 % vas ni ne zna kako se bira dobitnik ove nagrade...Ovo ne bira fifa nego po jedan trener,kapiten i novinar iz svake drzave...I izglasali su da je Messi najbolji...Glasalo se,nema sta tu da bude nepravda...

Kornelije

pre 13 godina

Mesi je madjonicar sa loptopm, ali ja mislim da je Wesley Sneider vise zasluzio Zlatnu Loptu ove godine. Sta je momak sve osvojio sa Interom i Holandijom. Pitanje je kada ce opet imati tako dobru godinu.

GORAN C

pre 13 godina

Navijac sam barselone,i mnogo cenim Mesija kao coveka i kao fudbalera ali ako se gleda pojedinacni uspeh u 2010 godini nagradu su trebali dobiti Injesta i Xavi,jer su sa ekipom Spanije osvojili svetsko prvenstvo.

Free

pre 13 godina

Kada je dobio prošle godine za najboljeg igrača u 2009 godini tada je bilo zasluženo,ali sada stvarno sramota.Xavi je trebao da osvoji zlatnu loptu.

Djole

pre 13 godina

Jao,kakva je to konstatacija,da Mesi ode u Zilinu? Neka odu Snajder i Ronaldo! Oni bi bili tamo ono sto su i sad,a? Malo sutra! Koliko kod da je igrac dobar,iza njega MORA da stoji ekipa! Tako je bilo i sa Peleom,Maradonom,tako ce i biti nadalje. Ni Maradona nije nikad osvojio Kup sampiona,pa nikom nista! Decko jeste najbolji,iako mi je zao zbog Cavija i Inijeste. Ni Ronaldo nije u Portugalu ono sto je u Realu. A da je Snajder toliki mag sa loptom da bi bio najbolji,nije!

NNN

pre 13 godina

Nepravda prema Pantelicu!
(PSV, 10. januar 2011 22:03)

Pa da, Pantelaar je ladno dao više golova na ovom SP, a igrao je 3 puta manje od Mesija :)

phenom

pre 13 godina

Naslov:"Mesi najbolji igracu 2010. godini"
I onda dodju ovde i komentarisu kako se on dokazao samo u Spaniji,a u Engleskoj ne bi nista uradio i tako,a fora je u stvari da je ovo nagrada samo za 2010. godinu...a ne za ono sta je radio pre 2 godine ili sta ce raditi...samo 2010!

Roy

pre 13 godina

Kod njega je zlatna lopta.Tako da mi nemamo nikakve koristi od toga što komentarišemo da li je zaslužio ili nije.Neka mu je sa srećom.

Igor

pre 13 godina

jeste, xavi i injesta su super igraci, ali covek je dao za godinu dana 65 golova! i juce je dao opet tri na jednoj utakmici. mislim da je teze igrati kao napadac nego u sredini terena, zapravo teze igrati dobro u kontinuitetu, jer svi krecu da paze na tebe. zar ne?
nisam neki strucnjak, ali zbog svetskog prvenstva i cinjenice da sva trojca igraju u istom klubu (jezivo:), mozda bi trebali podeliti nagrade.