Ponedeljak, 10.01.2011.

19:00

Borivoje Bora Kostić (1930 - 2011)

U Beogradu je u ponedeljak posle duge i teške bolesti preminuo nekadašnji fudbaler Crvene Zvezde Borivoje Bora Kostić.

Izvor: B92

Borivoje Bora Kostiæ (1930 - 2011) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

KARLO NOVAK

pre 13 godina

Moje saucesce porodici i prijateljima ! Dragan Mance ili Bora Kostic ? PA KO TREBA DA DOBIJE IME ULICE ??? Ajd da vas vidim !!!

prlain

pre 13 godina

Легенда. Старији и данас радо причају и препричавају његове мајсторије
Нек му је вјечна слава

Sudbina bira put

pre 13 godina

Bora Kostic uzrok mnogih lepih trenutaka naseg fudbala. Cini mi se da je sve manje pravih igraca kakve smo imali nekad i po kojima smo bili nadaleko poznati

krlens

pre 13 godina

vecna slava legendo!
samo imate jednu gresku veliku u tekstu...za zvezdu je igrao skoro 6oo utakmica i najbolji je strelac kluba sa preko 500 golova...

Milan Sd

pre 13 godina

Kakav je to fudbaler i fudbalski dzentlmen bio...Otisao je jos jedan veliki covek i ljudska legenda...Neka ti je vecna slava majstore magicne igre...

precanin

pre 13 godina

Neko ovde rece:" Uz Mihu -Mihajlovica najbolja srpska levica ? Ne, nego je Mihajlovic uz Boru , jer Bora dao hiljadu golova a ne Mihajlovic. Mihajlovic je vise poznat po nevaspitanju i pljuvanju protivnickih fudbalera, tako da je nekorektno uporedjivati g-na Kostica sa Mihajlovicem !

Veteran

pre 13 godina

Zanimljivo je da je Bora dostigao vrhunac u relativno poznim godinama. Secam se da se negde 1954-1955. godine za njega jedva i znalo (a imao je tada vec 25 godina). Njegov strahoviti sut se izgleda razvio tek posle toga. Bora je bio narocito uspesan kada je igrao u tandemu sa Sekularcem.

neko ko je daleko

pre 13 godina

A ovaj sto je u poslednjih nekoliko komentara stavio negativan utisak (po dva)....taj ne moze biti covjek. Mozes biti grobar...ali zbog ovoga ce te i vecina grobara kritikovati...sram te bilo

Zlatko Todorović

pre 13 godina

Treba na "Marakani" bar jednu tribinu nazvati po čika Bori. i to severnu. Zaslužio je i više, ali to bi bila kakva-takva počast velikim čoveku i igraču. Ako neko čita ove komentare, ko iole ima uticaja u FSS i Crvenoj Zvezdi, neka napiše peticiju. Potpisaće svi pravi ljubitelji fudbala, nezavizno od kluba za koji navijaju.

aramis011

pre 13 godina

žao mi je čika Bore...legenda..ljudska i fudbalska veličina.... to je bilo vreme uživanja...u fudbalu....u viteštvu...u životu..a ovo danas...ni blizu tog vremena... počivaj u miru čika Boro....

Mozzart

pre 13 godina

Dok je fudbala u Srbiji, ziveces i ti... O tebi znam ja, zna moje dete, znace i njegovo, jer legende ne umiru... Neka ti je vecna slava.

Ivan Liverpool

pre 13 godina

Nije mi samo jasno koliko bolestan um "neko" a namerno necu reci covek treba da ima da na izjave saucesca i zalosti za jednim velikanom stavlja negativan glas uz ono sto su ljudi napisali. Blagi boze....

Miroljub-Mice

pre 13 godina

Krajem 50-tih godina proslog veka, pred predposlednje kolo nase lige, Zvezda i zagrebacki Dinamo imali isti broj boodova, s tim sto je Zvezda imala neuporedivo bolju gol-razliku. Da bi osvojila prvenstvo, trebalo je da pobedi tada izuzetno jak tim beogradskog Radnickog i Slobodu u Tuzli. Na stadionu JNA, pred 40.000 gledalaca, Zvezda je pobedila sa 5:4, u jednoj od najdramaticnijih utakmica tog vremena. Bora Kostic je bio petostruki strelac cije suteve, mahom iz daljine, nije uspeo da zaustavi tada nas reprezentativni golman (rezerva Soskicu) Blagoje Vidinic. Po zavrsetku utakmice, nekoliko stotina navijaca je Boru na rukama odnelo od stadiona JNA do Kolarceve ulice. Bio je to, koliko se secam, jedini slucaj da je neki nas igrac na rukama nosen 5km ulicama Beograda. U poslednjem kolu, Zvezda je pregazila Slobodu na Tusnju sa 5:1. Cik pogodite ko je dao svih 5 golova golmanu Tuzlaka Hajrovicu?

Bez preterivanja

pre 13 godina

Hvala Bori Kosticu na brojnim radostima koje je priredjivao navijacima "Zvezde" i Jugoslavije! Naravno, mnoge je znao i rastuziti svojim projektilima, ali tako je to i u sportu i u zivotu: dok se jedan raduje, drugi tuguje. Nego, ipak je preterano reci da je Kostic jedan od najboljih nasih fudbalera svih vremena. Suter jeste bio velicanstven - iako nisam siguran da li je i tu ispred jednog Sinise Mihajlovica, koji je bio majstor i u ostalim elementima fudbalske igre, uz to jedan od retkih koji je iste kvalitete pokazivao i u napadu (gde je poceo) i u odbrani, odnosno u sredini! Nista nismo uradili ako, odajuci postu velikom Bori Kosticu, omalovazavamo neke druge, koji su, realno gledano, ipak dali vise fudbalu.

nikodijev deda

pre 13 godina

Muka mi je od vas shto patetiteshte "Vilota Izdrzi", "Vechna slava svima i svakom",itd itd. Poenta priche je sledeca, kaze meni moj deda kad je chuo tuznu vest "pa jeste, Partizan i nije postavljao zivi zid kad Bora shutira, nije bilo potrebe, on im uvek da gol. To su tek posle nauchili, mada sad opet ne moraju da postavljaju zivi zid nema ko da im zabije".
Tako da, uchimo iz bolje proshlosti. Ne zaboravimo divnog choveka, objasnite majmunima koji sad igraju da se posle tekme ne ide na splavove. Objasnite KOROMANU da nauchi da chita i pishe. Pokazite im kako treba da se oblache, a ne kao shabani sa buvljaka da iskachu pred narod. Hvala Boro, Hvala Rajko, Hvala Kosta.....,Hvala i vama Grobari.

pera peric

pre 13 godina

dela govore vishe od patetike. boro majstore, profesore, doktore. cao.

http://www.youtube.com/watch?v=IZzd7Gqp3nU&feature=related

Dragoslav Bosnjakovic

pre 13 godina

Komentetore RAKI,secas se!!
ZVEZDA-BARCELONA,Nica 2-og januara 1965.Prva u Bgd,3:2 za Zvezdu,druga u Barsi,pobeda dovoljna za trecu.Penal nad Zoranom Prljincevicem pravi Pereda(iskljucen)...itd.Onda dosla ROMA(posle 3:0 u Rimu,Luka Ma
lesev(12-i min)odna BORA u 36 m...i KRAJ!!!
BORIVOJE BORO neka ti je vecna slava i Zvezdinih a i OSTALIH LJUBITELJA PRAVOG FUTBALA!!!!

Dragoslav Bosnjakovic

pre 13 godina

I KAKO V A S NIJE SRAMOTA??
Bora,La Bora,Jabucilo...da li vam smeta sto je"vasem"rusu inace velikom golmanu Lavu Jasinu dao...sa 39 mtr?I samo o njemu toliko????Da li vam smeta sto se nije oglasavao povodom R A Z N I H komunistickih
ispada...iz NJEGOVE ZVEZDE.
Neznam da li je njegov brat Voja ziv...ali njih dvojica su bili PERJANICE OBRENOVACKOG FUTBALA!!
...Na kraju samo:
SEKI VRTI VOLOVE,BORA DAJE GOLOVE...
Pokoj ti dusi,a tvojoj supruzi MIRIJAM i vasoj cerkici...

Petar

pre 13 godina

Fudbalsko nebo Srbije siromasnije je za jos jednu sjajnu zvijezdu. Legendo,neka ti je lako nebo jer na zemlji ces biti vjecno ziv u srcima pravih ljubitelja ove carobne igre.

Ice Bear

pre 13 godina

Slava mu i pokoj duši.

Pored ovakvog igrača, Rjaka Mitića, Stjepana Bobeka, Miloša Milutinovića, Čajkovskog, Moše Marjanovića, oni proglase Džajića za najboljeg. C,c,c...

Matori

pre 13 godina

Kada se samo setim kakve je sve golove davao i to kakvim golmanima. Bio sam na “licu mesta” kada je na utakmici sa Dinamom iz Moskve dao Lavu Jasinu gol sa oko 35 metara i to iskosa. Ali taj isti Jasin mu se na utakmici Jugoslavija – Evropa (2:7, mislim da je bilo) revansirao odbranivsi mu penal. Djuli Grosicu iz slobodnjaka proterao je loptu kroz usi! Da ne spominjem golove koje je davao Slavku Stojanovicu iz Partizana, Vulicu (ocu Zorana Vulica) iz Hajduka, Kralju i Stincicu iz Dinama. Lopta zahvacena njegovom levicom imala je neobican efe i “bezala” je od golmana. Cak i kada su ovi mislili da je imaju u narucju ona bi im se izmigoljila i otkotrljala u mrezu. Prodirao je kao tenk i protivnicki igraci samo su padali oko njega. Ali, nije mu bas u karijeri bilo sve potaman. Secam se da me je ujak vodio na staro zvezdino igraliste sa drvenim tribinama (tu je sada “Marakana”) kada je Bora igrao prve utakmice za Zvezdu. Pojma nije imao, saplitao se o sopstvene noge, pa je na kraju nestrpljiva publika pocela da ga gadja kamenicama. Ali, od ruznog paceta ispilio se labud! Trio Seki – Toplak – Bora bio je smrt za golmane. Nema vise Bore, ali ni one Zvezde! Neka mu je laka zemlja!

vlada

pre 13 godina

Njegova cuvena izjava:

Da su u moje vreme postojale lopte kao danas,golove bih davao sa Autokomande!!!

Pocivaj u miru ljudino i fudbalercino!

komšija

pre 13 godina

čovek koji je lomio prečke...

dok je on igrao, rivali su se poštovali, a ne ovo kao danas...

veliko poštovanje i poslednji pozdrav iz komšiluka...

Filip

pre 13 godina

Ovakvu produktivnost nikada vise necemo videti u Srbiji jer bi neki danasnji "Bora Kostic" bio prodat milion puta u svojoj karijeri nekim stranim timovima za neku bednu paru, al' taman dovoljno da se neko iz kluba obogati za nekoliko godina!

p.s. nisu u pitanju samo zvezda i partizan... svi klubovi isto rade, cim sazri odma na pijacu!

Grobar

pre 13 godina

Iskreno saučešće porodici i svim zvezdašima! Rođen sam mnogo posle njegovih nastupa, ali sam o Bori Kostiću čuo sve najbolje! Čovek je davao golove sa 40 metara i bio veliki igrač i legenda našeg fudbala!

roman empire

pre 13 godina

Naravno nisam živeo,niti sam rođen u njegovo vreme ali su stariji navijači govorili o njemu samo u superlativima,a posebno su isticali njegov strahovito jak šut na gol.Poslednji pozdrav velikanu Crvene Zvezde i srpskog fudbala,saučešce porodici.Počivaj u miru.

M. Stojkovic

pre 13 godina

Lav Jasin, najbolji golman sveta svih vremena, vise puta je izjavio da je Bora Kostic fudbaler cije je topovske suteve jednostavno nemoguce braniti. Bio je i ostao jedna od nasih najvecih i najautenticnijih fudbalskih legendi!

precanin

pre 13 godina

"Sportska" nacijo stidi se ! Umro je jedan od najboljih fudbalera Srbije, svih vremena, a ni jedno saucesce, ni jedan komentar??? Bio je veliki covek i sportista, bilo ga je sramota da se raduje kada da gol iz penala !Nadavao se golova, nema golmana u svoje vreme kome nije dao gol !? Najteze i glavi cilj u fudbalu je dati gol, naprave se 10-15 sansi , a ostaje 0:0. Bora je dao preko hiljadu golova, koliko ih ima u Srbiji ili okruzenju koji su to uspeli ?
Neka Ti je vecna slava Majstore !!!

ziv je Kole umro nije dok je Zvezde i Srbije.

pre 13 godina

Оде бата Коле. Уз Миху највећа левица српског фудбала. Дао Јашину гол са пола терена.

Збогом мајсторе!

cz-pro

pre 13 godina

Tuzna vest za sve nas Zvezdase...Mislim da se Zvezda Bori treba oduziti necim mnogo vecim od minute cutanja..Nadam se da ce rukovodstvo u ovoj besparici ipak pronaci nacin kako...tribina,muzej,bista....jednostavno Borino ime treba da se spominje svaki dan,zasluzio je to...Pocivaj u miru legendo i moje iskreno saucesce porodici..

Vanja

pre 13 godina

Bio sam mlad kada si igrao, ali sam te upamtio. Kažu da si svojim šutem mogao da polomiš stativu. Nisam to nikada video, ali verujem u to. ZBOGOM LEGENDO.

ziv je Kole umro nije dok je Zvezde i Srbije.

pre 13 godina

Оде бата Коле. Уз Миху највећа левица српског фудбала. Дао Јашину гол са пола терена.

Збогом мајсторе!

precanin

pre 13 godina

"Sportska" nacijo stidi se ! Umro je jedan od najboljih fudbalera Srbije, svih vremena, a ni jedno saucesce, ni jedan komentar??? Bio je veliki covek i sportista, bilo ga je sramota da se raduje kada da gol iz penala !Nadavao se golova, nema golmana u svoje vreme kome nije dao gol !? Najteze i glavi cilj u fudbalu je dati gol, naprave se 10-15 sansi , a ostaje 0:0. Bora je dao preko hiljadu golova, koliko ih ima u Srbiji ili okruzenju koji su to uspeli ?
Neka Ti je vecna slava Majstore !!!

komšija

pre 13 godina

čovek koji je lomio prečke...

dok je on igrao, rivali su se poštovali, a ne ovo kao danas...

veliko poštovanje i poslednji pozdrav iz komšiluka...

roman empire

pre 13 godina

Naravno nisam živeo,niti sam rođen u njegovo vreme ali su stariji navijači govorili o njemu samo u superlativima,a posebno su isticali njegov strahovito jak šut na gol.Poslednji pozdrav velikanu Crvene Zvezde i srpskog fudbala,saučešce porodici.Počivaj u miru.

Matori

pre 13 godina

Kada se samo setim kakve je sve golove davao i to kakvim golmanima. Bio sam na “licu mesta” kada je na utakmici sa Dinamom iz Moskve dao Lavu Jasinu gol sa oko 35 metara i to iskosa. Ali taj isti Jasin mu se na utakmici Jugoslavija – Evropa (2:7, mislim da je bilo) revansirao odbranivsi mu penal. Djuli Grosicu iz slobodnjaka proterao je loptu kroz usi! Da ne spominjem golove koje je davao Slavku Stojanovicu iz Partizana, Vulicu (ocu Zorana Vulica) iz Hajduka, Kralju i Stincicu iz Dinama. Lopta zahvacena njegovom levicom imala je neobican efe i “bezala” je od golmana. Cak i kada su ovi mislili da je imaju u narucju ona bi im se izmigoljila i otkotrljala u mrezu. Prodirao je kao tenk i protivnicki igraci samo su padali oko njega. Ali, nije mu bas u karijeri bilo sve potaman. Secam se da me je ujak vodio na staro zvezdino igraliste sa drvenim tribinama (tu je sada “Marakana”) kada je Bora igrao prve utakmice za Zvezdu. Pojma nije imao, saplitao se o sopstvene noge, pa je na kraju nestrpljiva publika pocela da ga gadja kamenicama. Ali, od ruznog paceta ispilio se labud! Trio Seki – Toplak – Bora bio je smrt za golmane. Nema vise Bore, ali ni one Zvezde! Neka mu je laka zemlja!

vlada

pre 13 godina

Njegova cuvena izjava:

Da su u moje vreme postojale lopte kao danas,golove bih davao sa Autokomande!!!

Pocivaj u miru ljudino i fudbalercino!

M. Stojkovic

pre 13 godina

Lav Jasin, najbolji golman sveta svih vremena, vise puta je izjavio da je Bora Kostic fudbaler cije je topovske suteve jednostavno nemoguce braniti. Bio je i ostao jedna od nasih najvecih i najautenticnijih fudbalskih legendi!

Grobar

pre 13 godina

Iskreno saučešće porodici i svim zvezdašima! Rođen sam mnogo posle njegovih nastupa, ali sam o Bori Kostiću čuo sve najbolje! Čovek je davao golove sa 40 metara i bio veliki igrač i legenda našeg fudbala!

Miroljub-Mice

pre 13 godina

Krajem 50-tih godina proslog veka, pred predposlednje kolo nase lige, Zvezda i zagrebacki Dinamo imali isti broj boodova, s tim sto je Zvezda imala neuporedivo bolju gol-razliku. Da bi osvojila prvenstvo, trebalo je da pobedi tada izuzetno jak tim beogradskog Radnickog i Slobodu u Tuzli. Na stadionu JNA, pred 40.000 gledalaca, Zvezda je pobedila sa 5:4, u jednoj od najdramaticnijih utakmica tog vremena. Bora Kostic je bio petostruki strelac cije suteve, mahom iz daljine, nije uspeo da zaustavi tada nas reprezentativni golman (rezerva Soskicu) Blagoje Vidinic. Po zavrsetku utakmice, nekoliko stotina navijaca je Boru na rukama odnelo od stadiona JNA do Kolarceve ulice. Bio je to, koliko se secam, jedini slucaj da je neki nas igrac na rukama nosen 5km ulicama Beograda. U poslednjem kolu, Zvezda je pregazila Slobodu na Tusnju sa 5:1. Cik pogodite ko je dao svih 5 golova golmanu Tuzlaka Hajrovicu?

Vanja

pre 13 godina

Bio sam mlad kada si igrao, ali sam te upamtio. Kažu da si svojim šutem mogao da polomiš stativu. Nisam to nikada video, ali verujem u to. ZBOGOM LEGENDO.

cz-pro

pre 13 godina

Tuzna vest za sve nas Zvezdase...Mislim da se Zvezda Bori treba oduziti necim mnogo vecim od minute cutanja..Nadam se da ce rukovodstvo u ovoj besparici ipak pronaci nacin kako...tribina,muzej,bista....jednostavno Borino ime treba da se spominje svaki dan,zasluzio je to...Pocivaj u miru legendo i moje iskreno saucesce porodici..

Dragoslav Bosnjakovic

pre 13 godina

Komentetore RAKI,secas se!!
ZVEZDA-BARCELONA,Nica 2-og januara 1965.Prva u Bgd,3:2 za Zvezdu,druga u Barsi,pobeda dovoljna za trecu.Penal nad Zoranom Prljincevicem pravi Pereda(iskljucen)...itd.Onda dosla ROMA(posle 3:0 u Rimu,Luka Ma
lesev(12-i min)odna BORA u 36 m...i KRAJ!!!
BORIVOJE BORO neka ti je vecna slava i Zvezdinih a i OSTALIH LJUBITELJA PRAVOG FUTBALA!!!!

Filip

pre 13 godina

Ovakvu produktivnost nikada vise necemo videti u Srbiji jer bi neki danasnji "Bora Kostic" bio prodat milion puta u svojoj karijeri nekim stranim timovima za neku bednu paru, al' taman dovoljno da se neko iz kluba obogati za nekoliko godina!

p.s. nisu u pitanju samo zvezda i partizan... svi klubovi isto rade, cim sazri odma na pijacu!

nikodijev deda

pre 13 godina

Muka mi je od vas shto patetiteshte "Vilota Izdrzi", "Vechna slava svima i svakom",itd itd. Poenta priche je sledeca, kaze meni moj deda kad je chuo tuznu vest "pa jeste, Partizan i nije postavljao zivi zid kad Bora shutira, nije bilo potrebe, on im uvek da gol. To su tek posle nauchili, mada sad opet ne moraju da postavljaju zivi zid nema ko da im zabije".
Tako da, uchimo iz bolje proshlosti. Ne zaboravimo divnog choveka, objasnite majmunima koji sad igraju da se posle tekme ne ide na splavove. Objasnite KOROMANU da nauchi da chita i pishe. Pokazite im kako treba da se oblache, a ne kao shabani sa buvljaka da iskachu pred narod. Hvala Boro, Hvala Rajko, Hvala Kosta.....,Hvala i vama Grobari.

Dragoslav Bosnjakovic

pre 13 godina

I KAKO V A S NIJE SRAMOTA??
Bora,La Bora,Jabucilo...da li vam smeta sto je"vasem"rusu inace velikom golmanu Lavu Jasinu dao...sa 39 mtr?I samo o njemu toliko????Da li vam smeta sto se nije oglasavao povodom R A Z N I H komunistickih
ispada...iz NJEGOVE ZVEZDE.
Neznam da li je njegov brat Voja ziv...ali njih dvojica su bili PERJANICE OBRENOVACKOG FUTBALA!!
...Na kraju samo:
SEKI VRTI VOLOVE,BORA DAJE GOLOVE...
Pokoj ti dusi,a tvojoj supruzi MIRIJAM i vasoj cerkici...

Ivan Liverpool

pre 13 godina

Nije mi samo jasno koliko bolestan um "neko" a namerno necu reci covek treba da ima da na izjave saucesca i zalosti za jednim velikanom stavlja negativan glas uz ono sto su ljudi napisali. Blagi boze....

Ice Bear

pre 13 godina

Slava mu i pokoj duši.

Pored ovakvog igrača, Rjaka Mitića, Stjepana Bobeka, Miloša Milutinovića, Čajkovskog, Moše Marjanovića, oni proglase Džajića za najboljeg. C,c,c...

Zlatko Todorović

pre 13 godina

Treba na "Marakani" bar jednu tribinu nazvati po čika Bori. i to severnu. Zaslužio je i više, ali to bi bila kakva-takva počast velikim čoveku i igraču. Ako neko čita ove komentare, ko iole ima uticaja u FSS i Crvenoj Zvezdi, neka napiše peticiju. Potpisaće svi pravi ljubitelji fudbala, nezavizno od kluba za koji navijaju.

precanin

pre 13 godina

Neko ovde rece:" Uz Mihu -Mihajlovica najbolja srpska levica ? Ne, nego je Mihajlovic uz Boru , jer Bora dao hiljadu golova a ne Mihajlovic. Mihajlovic je vise poznat po nevaspitanju i pljuvanju protivnickih fudbalera, tako da je nekorektno uporedjivati g-na Kostica sa Mihajlovicem !

Mozzart

pre 13 godina

Dok je fudbala u Srbiji, ziveces i ti... O tebi znam ja, zna moje dete, znace i njegovo, jer legende ne umiru... Neka ti je vecna slava.

Petar

pre 13 godina

Fudbalsko nebo Srbije siromasnije je za jos jednu sjajnu zvijezdu. Legendo,neka ti je lako nebo jer na zemlji ces biti vjecno ziv u srcima pravih ljubitelja ove carobne igre.

neko ko je daleko

pre 13 godina

A ovaj sto je u poslednjih nekoliko komentara stavio negativan utisak (po dva)....taj ne moze biti covjek. Mozes biti grobar...ali zbog ovoga ce te i vecina grobara kritikovati...sram te bilo

aramis011

pre 13 godina

žao mi je čika Bore...legenda..ljudska i fudbalska veličina.... to je bilo vreme uživanja...u fudbalu....u viteštvu...u životu..a ovo danas...ni blizu tog vremena... počivaj u miru čika Boro....

pera peric

pre 13 godina

dela govore vishe od patetike. boro majstore, profesore, doktore. cao.

http://www.youtube.com/watch?v=IZzd7Gqp3nU&feature=related

krlens

pre 13 godina

vecna slava legendo!
samo imate jednu gresku veliku u tekstu...za zvezdu je igrao skoro 6oo utakmica i najbolji je strelac kluba sa preko 500 golova...

Veteran

pre 13 godina

Zanimljivo je da je Bora dostigao vrhunac u relativno poznim godinama. Secam se da se negde 1954-1955. godine za njega jedva i znalo (a imao je tada vec 25 godina). Njegov strahoviti sut se izgleda razvio tek posle toga. Bora je bio narocito uspesan kada je igrao u tandemu sa Sekularcem.

Milan Sd

pre 13 godina

Kakav je to fudbaler i fudbalski dzentlmen bio...Otisao je jos jedan veliki covek i ljudska legenda...Neka ti je vecna slava majstore magicne igre...

Sudbina bira put

pre 13 godina

Bora Kostic uzrok mnogih lepih trenutaka naseg fudbala. Cini mi se da je sve manje pravih igraca kakve smo imali nekad i po kojima smo bili nadaleko poznati

Bez preterivanja

pre 13 godina

Hvala Bori Kosticu na brojnim radostima koje je priredjivao navijacima "Zvezde" i Jugoslavije! Naravno, mnoge je znao i rastuziti svojim projektilima, ali tako je to i u sportu i u zivotu: dok se jedan raduje, drugi tuguje. Nego, ipak je preterano reci da je Kostic jedan od najboljih nasih fudbalera svih vremena. Suter jeste bio velicanstven - iako nisam siguran da li je i tu ispred jednog Sinise Mihajlovica, koji je bio majstor i u ostalim elementima fudbalske igre, uz to jedan od retkih koji je iste kvalitete pokazivao i u napadu (gde je poceo) i u odbrani, odnosno u sredini! Nista nismo uradili ako, odajuci postu velikom Bori Kosticu, omalovazavamo neke druge, koji su, realno gledano, ipak dali vise fudbalu.

prlain

pre 13 godina

Легенда. Старији и данас радо причају и препричавају његове мајсторије
Нек му је вјечна слава

KARLO NOVAK

pre 13 godina

Moje saucesce porodici i prijateljima ! Dragan Mance ili Bora Kostic ? PA KO TREBA DA DOBIJE IME ULICE ??? Ajd da vas vidim !!!

Ice Bear

pre 13 godina

Slava mu i pokoj duši.

Pored ovakvog igrača, Rjaka Mitića, Stjepana Bobeka, Miloša Milutinovića, Čajkovskog, Moše Marjanovića, oni proglase Džajića za najboljeg. C,c,c...

Bez preterivanja

pre 13 godina

Hvala Bori Kosticu na brojnim radostima koje je priredjivao navijacima "Zvezde" i Jugoslavije! Naravno, mnoge je znao i rastuziti svojim projektilima, ali tako je to i u sportu i u zivotu: dok se jedan raduje, drugi tuguje. Nego, ipak je preterano reci da je Kostic jedan od najboljih nasih fudbalera svih vremena. Suter jeste bio velicanstven - iako nisam siguran da li je i tu ispred jednog Sinise Mihajlovica, koji je bio majstor i u ostalim elementima fudbalske igre, uz to jedan od retkih koji je iste kvalitete pokazivao i u napadu (gde je poceo) i u odbrani, odnosno u sredini! Nista nismo uradili ako, odajuci postu velikom Bori Kosticu, omalovazavamo neke druge, koji su, realno gledano, ipak dali vise fudbalu.

precanin

pre 13 godina

"Sportska" nacijo stidi se ! Umro je jedan od najboljih fudbalera Srbije, svih vremena, a ni jedno saucesce, ni jedan komentar??? Bio je veliki covek i sportista, bilo ga je sramota da se raduje kada da gol iz penala !Nadavao se golova, nema golmana u svoje vreme kome nije dao gol !? Najteze i glavi cilj u fudbalu je dati gol, naprave se 10-15 sansi , a ostaje 0:0. Bora je dao preko hiljadu golova, koliko ih ima u Srbiji ili okruzenju koji su to uspeli ?
Neka Ti je vecna slava Majstore !!!

precanin

pre 13 godina

Neko ovde rece:" Uz Mihu -Mihajlovica najbolja srpska levica ? Ne, nego je Mihajlovic uz Boru , jer Bora dao hiljadu golova a ne Mihajlovic. Mihajlovic je vise poznat po nevaspitanju i pljuvanju protivnickih fudbalera, tako da je nekorektno uporedjivati g-na Kostica sa Mihajlovicem !

nikodijev deda

pre 13 godina

Muka mi je od vas shto patetiteshte "Vilota Izdrzi", "Vechna slava svima i svakom",itd itd. Poenta priche je sledeca, kaze meni moj deda kad je chuo tuznu vest "pa jeste, Partizan i nije postavljao zivi zid kad Bora shutira, nije bilo potrebe, on im uvek da gol. To su tek posle nauchili, mada sad opet ne moraju da postavljaju zivi zid nema ko da im zabije".
Tako da, uchimo iz bolje proshlosti. Ne zaboravimo divnog choveka, objasnite majmunima koji sad igraju da se posle tekme ne ide na splavove. Objasnite KOROMANU da nauchi da chita i pishe. Pokazite im kako treba da se oblache, a ne kao shabani sa buvljaka da iskachu pred narod. Hvala Boro, Hvala Rajko, Hvala Kosta.....,Hvala i vama Grobari.

neko ko je daleko

pre 13 godina

A ovaj sto je u poslednjih nekoliko komentara stavio negativan utisak (po dva)....taj ne moze biti covjek. Mozes biti grobar...ali zbog ovoga ce te i vecina grobara kritikovati...sram te bilo

ziv je Kole umro nije dok je Zvezde i Srbije.

pre 13 godina

Оде бата Коле. Уз Миху највећа левица српског фудбала. Дао Јашину гол са пола терена.

Збогом мајсторе!

roman empire

pre 13 godina

Naravno nisam živeo,niti sam rođen u njegovo vreme ali su stariji navijači govorili o njemu samo u superlativima,a posebno su isticali njegov strahovito jak šut na gol.Poslednji pozdrav velikanu Crvene Zvezde i srpskog fudbala,saučešce porodici.Počivaj u miru.

Filip

pre 13 godina

Ovakvu produktivnost nikada vise necemo videti u Srbiji jer bi neki danasnji "Bora Kostic" bio prodat milion puta u svojoj karijeri nekim stranim timovima za neku bednu paru, al' taman dovoljno da se neko iz kluba obogati za nekoliko godina!

p.s. nisu u pitanju samo zvezda i partizan... svi klubovi isto rade, cim sazri odma na pijacu!

Ivan Liverpool

pre 13 godina

Nije mi samo jasno koliko bolestan um "neko" a namerno necu reci covek treba da ima da na izjave saucesca i zalosti za jednim velikanom stavlja negativan glas uz ono sto su ljudi napisali. Blagi boze....

Mozzart

pre 13 godina

Dok je fudbala u Srbiji, ziveces i ti... O tebi znam ja, zna moje dete, znace i njegovo, jer legende ne umiru... Neka ti je vecna slava.

aramis011

pre 13 godina

žao mi je čika Bore...legenda..ljudska i fudbalska veličina.... to je bilo vreme uživanja...u fudbalu....u viteštvu...u životu..a ovo danas...ni blizu tog vremena... počivaj u miru čika Boro....

Vanja

pre 13 godina

Bio sam mlad kada si igrao, ali sam te upamtio. Kažu da si svojim šutem mogao da polomiš stativu. Nisam to nikada video, ali verujem u to. ZBOGOM LEGENDO.

M. Stojkovic

pre 13 godina

Lav Jasin, najbolji golman sveta svih vremena, vise puta je izjavio da je Bora Kostic fudbaler cije je topovske suteve jednostavno nemoguce braniti. Bio je i ostao jedna od nasih najvecih i najautenticnijih fudbalskih legendi!

cz-pro

pre 13 godina

Tuzna vest za sve nas Zvezdase...Mislim da se Zvezda Bori treba oduziti necim mnogo vecim od minute cutanja..Nadam se da ce rukovodstvo u ovoj besparici ipak pronaci nacin kako...tribina,muzej,bista....jednostavno Borino ime treba da se spominje svaki dan,zasluzio je to...Pocivaj u miru legendo i moje iskreno saucesce porodici..

Matori

pre 13 godina

Kada se samo setim kakve je sve golove davao i to kakvim golmanima. Bio sam na “licu mesta” kada je na utakmici sa Dinamom iz Moskve dao Lavu Jasinu gol sa oko 35 metara i to iskosa. Ali taj isti Jasin mu se na utakmici Jugoslavija – Evropa (2:7, mislim da je bilo) revansirao odbranivsi mu penal. Djuli Grosicu iz slobodnjaka proterao je loptu kroz usi! Da ne spominjem golove koje je davao Slavku Stojanovicu iz Partizana, Vulicu (ocu Zorana Vulica) iz Hajduka, Kralju i Stincicu iz Dinama. Lopta zahvacena njegovom levicom imala je neobican efe i “bezala” je od golmana. Cak i kada su ovi mislili da je imaju u narucju ona bi im se izmigoljila i otkotrljala u mrezu. Prodirao je kao tenk i protivnicki igraci samo su padali oko njega. Ali, nije mu bas u karijeri bilo sve potaman. Secam se da me je ujak vodio na staro zvezdino igraliste sa drvenim tribinama (tu je sada “Marakana”) kada je Bora igrao prve utakmice za Zvezdu. Pojma nije imao, saplitao se o sopstvene noge, pa je na kraju nestrpljiva publika pocela da ga gadja kamenicama. Ali, od ruznog paceta ispilio se labud! Trio Seki – Toplak – Bora bio je smrt za golmane. Nema vise Bore, ali ni one Zvezde! Neka mu je laka zemlja!

vlada

pre 13 godina

Njegova cuvena izjava:

Da su u moje vreme postojale lopte kao danas,golove bih davao sa Autokomande!!!

Pocivaj u miru ljudino i fudbalercino!

Petar

pre 13 godina

Fudbalsko nebo Srbije siromasnije je za jos jednu sjajnu zvijezdu. Legendo,neka ti je lako nebo jer na zemlji ces biti vjecno ziv u srcima pravih ljubitelja ove carobne igre.

pera peric

pre 13 godina

dela govore vishe od patetike. boro majstore, profesore, doktore. cao.

http://www.youtube.com/watch?v=IZzd7Gqp3nU&feature=related

Grobar

pre 13 godina

Iskreno saučešće porodici i svim zvezdašima! Rođen sam mnogo posle njegovih nastupa, ali sam o Bori Kostiću čuo sve najbolje! Čovek je davao golove sa 40 metara i bio veliki igrač i legenda našeg fudbala!

Dragoslav Bosnjakovic

pre 13 godina

I KAKO V A S NIJE SRAMOTA??
Bora,La Bora,Jabucilo...da li vam smeta sto je"vasem"rusu inace velikom golmanu Lavu Jasinu dao...sa 39 mtr?I samo o njemu toliko????Da li vam smeta sto se nije oglasavao povodom R A Z N I H komunistickih
ispada...iz NJEGOVE ZVEZDE.
Neznam da li je njegov brat Voja ziv...ali njih dvojica su bili PERJANICE OBRENOVACKOG FUTBALA!!
...Na kraju samo:
SEKI VRTI VOLOVE,BORA DAJE GOLOVE...
Pokoj ti dusi,a tvojoj supruzi MIRIJAM i vasoj cerkici...

Zlatko Todorović

pre 13 godina

Treba na "Marakani" bar jednu tribinu nazvati po čika Bori. i to severnu. Zaslužio je i više, ali to bi bila kakva-takva počast velikim čoveku i igraču. Ako neko čita ove komentare, ko iole ima uticaja u FSS i Crvenoj Zvezdi, neka napiše peticiju. Potpisaće svi pravi ljubitelji fudbala, nezavizno od kluba za koji navijaju.

komšija

pre 13 godina

čovek koji je lomio prečke...

dok je on igrao, rivali su se poštovali, a ne ovo kao danas...

veliko poštovanje i poslednji pozdrav iz komšiluka...

Dragoslav Bosnjakovic

pre 13 godina

Komentetore RAKI,secas se!!
ZVEZDA-BARCELONA,Nica 2-og januara 1965.Prva u Bgd,3:2 za Zvezdu,druga u Barsi,pobeda dovoljna za trecu.Penal nad Zoranom Prljincevicem pravi Pereda(iskljucen)...itd.Onda dosla ROMA(posle 3:0 u Rimu,Luka Ma
lesev(12-i min)odna BORA u 36 m...i KRAJ!!!
BORIVOJE BORO neka ti je vecna slava i Zvezdinih a i OSTALIH LJUBITELJA PRAVOG FUTBALA!!!!

Miroljub-Mice

pre 13 godina

Krajem 50-tih godina proslog veka, pred predposlednje kolo nase lige, Zvezda i zagrebacki Dinamo imali isti broj boodova, s tim sto je Zvezda imala neuporedivo bolju gol-razliku. Da bi osvojila prvenstvo, trebalo je da pobedi tada izuzetno jak tim beogradskog Radnickog i Slobodu u Tuzli. Na stadionu JNA, pred 40.000 gledalaca, Zvezda je pobedila sa 5:4, u jednoj od najdramaticnijih utakmica tog vremena. Bora Kostic je bio petostruki strelac cije suteve, mahom iz daljine, nije uspeo da zaustavi tada nas reprezentativni golman (rezerva Soskicu) Blagoje Vidinic. Po zavrsetku utakmice, nekoliko stotina navijaca je Boru na rukama odnelo od stadiona JNA do Kolarceve ulice. Bio je to, koliko se secam, jedini slucaj da je neki nas igrac na rukama nosen 5km ulicama Beograda. U poslednjem kolu, Zvezda je pregazila Slobodu na Tusnju sa 5:1. Cik pogodite ko je dao svih 5 golova golmanu Tuzlaka Hajrovicu?

Veteran

pre 13 godina

Zanimljivo je da je Bora dostigao vrhunac u relativno poznim godinama. Secam se da se negde 1954-1955. godine za njega jedva i znalo (a imao je tada vec 25 godina). Njegov strahoviti sut se izgleda razvio tek posle toga. Bora je bio narocito uspesan kada je igrao u tandemu sa Sekularcem.

krlens

pre 13 godina

vecna slava legendo!
samo imate jednu gresku veliku u tekstu...za zvezdu je igrao skoro 6oo utakmica i najbolji je strelac kluba sa preko 500 golova...

Milan Sd

pre 13 godina

Kakav je to fudbaler i fudbalski dzentlmen bio...Otisao je jos jedan veliki covek i ljudska legenda...Neka ti je vecna slava majstore magicne igre...

Sudbina bira put

pre 13 godina

Bora Kostic uzrok mnogih lepih trenutaka naseg fudbala. Cini mi se da je sve manje pravih igraca kakve smo imali nekad i po kojima smo bili nadaleko poznati

prlain

pre 13 godina

Легенда. Старији и данас радо причају и препричавају његове мајсторије
Нек му је вјечна слава

KARLO NOVAK

pre 13 godina

Moje saucesce porodici i prijateljima ! Dragan Mance ili Bora Kostic ? PA KO TREBA DA DOBIJE IME ULICE ??? Ajd da vas vidim !!!