Nedelja, 07.11.2010.

11:17

Ivanovićeva titulom završila sezonu

Ana Ivanović osvojila je drugu titulu u 2010. godini, desetu u karijeri, trijumfom na poslednjem tirnuru u sezoni, na Baliju.

Izvor: AK

Ivanoviæeva titulom završila sezonu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

sexy nikola

pre 13 godina

do skoro sam bila vatreni navija c jj ali pocinjem da menjam misljenje o njoj,realno licno nemam nista protiv nje ali ona za razliku od Ane totalno nezainteresovano pristupa igri i milslim da je mozda bolje da se uzme u pamet i lati reketa umesto sto se folira da je neka riba po tu nekim lokalnim dogadjajima

Petar Veliki

pre 13 godina

Znate koja je slicnost izmedju Jelene Jankovic i Partizana ... oboje ucestvuju na turniru najboljih,
ali kao posmatraci.
1 bod i 8 gemova, malolije!

Boban

pre 13 godina

Bravo ANCI!!!!!
Samo napred. Verujem u dobru 2011. godinu i tvoj veliki povratak. Bice to tezak put, ali mi Ti verujemo da ces uspeti.

Ena

pre 13 godina

Bravo Ana,Bravo Lazare, Bravo svim vernim navujacima nasih tenisera!!!!Strucno vidjenje ostavljam nasem dragom Dylan Dog-u i svim onima koji sem navijanja hoce da pokazu da prate i znaju ovaj sport.Bravo i za njih!!!

emir

pre 13 godina

Salut,Lazar Aleksic,ravi de te connaître,je suis également fan d'Ana et espère qu'elle aura de nouveaux succès l'année prochaine.Je lui souhaite ça de tout mon cœur en espèrant que tu nous récriras ciao .

Svaka cast princezo...

pre 13 godina

Ana ima dobre sanse da pobedi Pavljucenkovu,ali male da osvoji turnir
(xavi, 2. novembar 2010 20:23)

E moje patriJJote... "Strucnjak" javi se...

branko

pre 13 godina

Ана је тријумфом завршила једну узбудљиву сезону. Ретко виђеној берзи мишљења о њој, њеној каријери, предвиђањима , жељама, тумачењима итд., која се овде на форуму одвијала током целе године и ја сам допринео са неких десетак коментара. Ево како сам ја разумео Анина овогодишња тениска остварења.
Написао сам:
У ЈАНУАРУ: Из онога што Ана прича па и како реагује на терену рекло би се да ХОЋЕ, да ЖЕЛИ успех, можда и превише. На жалост, из онога што показује у игри рекло би се да НЕ МОЖЕ, премда се види да јој тениског умећа не недостаје и да је проблем у глави а не у рукама и ногама, што не значи да је тиме проблем мањи, напротив.
У ФЕБРУАРУ: Анина каријера је на странпутици и не меже стати ту где је сада – она ће ићи даље, или на горе или на доле. Нешто је свакако требало предузети али се не бих усудио рећи ШТА, све дотле док не знам шта је прави проблем и питање је да ли је ангажовање тренера тај прави а поготово да ли је ЈЕДИНИ неопходни потез
У МАЈУ: Анин проблем, дефинитивно, није тениске природе. Она се чак ни не нервира и то је оно што на ваља, него се напросто предаје и настоји да што пре побегне са терена. Одувек сам мислио да су спортистима потребни не само професионални тренери него и професионални психолози. То мислим и сада.
У АВГУСТУ: Писати о Ани Ивановић је најнезахвалнија актуелна спортска тема код нас.
У СЕПТЕМБРУ: Кад Ана игра добро, то је најлепши женски тенис који постоји.
У ОКТОБРУ: Мислим да смо ушли у време кад ће Ана губити мечеве само од бољих од себе чији број, по мом уверењу, уопште није велик. То би значило да је време кризе прошло и да се Ана коначно укључила у нормално играње тениса где ће постизати резултате који одговарају њеној класи.
Сада, у НОВЕМБРУ могу рећи само: Да, то је то, браво Ана!
Ана се вратила, можда и пре него што су многи, укључујући и мене очекивали. Ана опет игра сигурно

Srbin Jagodinac

pre 13 godina

Na localnom kulturnom dogadjaju u USA u Junu 2008, predstavio sam poster o srpskom tenisu. Ana i Jelena prve dve u zenskoj, a Novak treci u muskoj konkurenciji. Isti kulturni dogadjaj se planira za 2012-tu. Bilo bi bas lepo kad bih mogao da iskoristim isti poster, ali mi ni najmanje ne bi bilo "zao" da moram da ga promenim ako Novak dospe na prvo mesto!
Bas me briga da li je Ana ili Jelena prva - obe su nase!

samoWTA

pre 13 godina

Napravio sam malu analizu ove godine na osnovu svih susreta No1 od 1975, od kako se komjuterski vodi lista.
Dakle, ove godine imali smo mečeve 9 (devet!) teniserki nekadašnjih prvih na listi, a gledali smo njihove međusobne susrete samo 21 put. U proseku od 1975 do ove godine sastaju se 33 puta godišnje.
Koliko nedostaju nekadašnji dueli velikih (Evert-Navratilova ili Graf-Sančez ili Hingis-Seles, pa čak i Enan-Klajsters) odražava se i na listi gde je prva teniserka sa samo 3 pobede u 24 meča protiv brojeva 1. Izgubila je sve mečeve protiv Hingis, Kaprijati, Devenport, sestara Vilijams, Klajsters, Enan, Janković i Safine, samo je po jednom pobedila Šarapovu, Jankovićevu i Morezmo.
Posle Enan, sve teniserke koje su bile prve (Ana, Marija, Jelena, Dinara i Karolina) imaju negativan saldo u mečevima protiv No1. Najviše takvih mečeva odigrala je Jelena, ali i tih 78 mnogo je manje od prve sledeće - Kris Evert sa 115 (pri čemu nisu uračunati mečevi Evert protiv vodećih na listi pre 1975). Ana, Jelena, Dinara i Karolina zajedno imaju takvih mečeva koliko Lindzi Devenport sama.
Serena Vilijams protiv svih teniserki No1 počevši od Monike Seleš do Karoline Voznjacki ima pozitivan bilans (samo sa Jelenom i Štefi je u egalu). Karolina je gubila od svih. Dinara je pozitivna samo protiv Karoline, Ana protiv Jelene, Karoline i Dinare, Jelena dobar bilans ima protiv Martine, Dinare, Venus i nesrećne Karoline, naravno.
Navratilova i Evert odigrale su 80 mečeva (43:37 za Martinu), slede Graf i Sančez-Vikario sa 36 mečeva, a bivša i sadašnja broj jedan, Dinara i Karolina međusobno su se sastale - samo jednom.
Najbolji bilans ima Štefi Graf, 67,7% uspešnosti.
Današnja pobednica, Ana, ima procenat uspešnosti 34,7%, odigrala je 49 takvih mečeva a dobila 17. Za nijansu je bolja Jelena sa 35,9%. Obe su ispred Sančez-Vikario, Kaprijati, Safine i Voznjacki.
Naša - nenaša Monika Seleš ima više mečeva od njih dve zajedno, sa 47,7% uspeha. Bila je bolja od Navratilove, Sančez, Kaprijati, Klajsters, Enan i Morezmo.
Eto, meni je bilo lepo podsetiti se ovih imena. Valjda će iduće godine biti više dobrih mečeva, možda i Alisa, iako više liči na sumo-rvača nego na teniserku, dospe na listu legendi, a njeni susreti sa Anom postanu deo teniske istorije?

dogodine

pre 13 godina

koga vise ovo interesuje ?to samo u tenisu moze ( pogotovo zenskom ) da neko spava svoj zimski san i onda se kao probudi i opet je u vrhu ! Dosta vise sa ovim folirantski sportom , manekena , opranog novca,sminke i laznog jet seta !muka mi vise od njihovih turnira koji se prikazuju na TV . Hajde da uskoro prenose turnir u Taskentu ili slicno .

zoran

pre 13 godina

Ma kakvo 15. i 16. i ne znam koje mesto...Ana je materijal za PRVO mesto i sve sem tog mesta je neuspeh za nju. Zna ona to i dokazace svetu koji je pljuvao da je najbolja i to ubedljivo.
Vazno je da radi...da radi u kontinuiettu i sve do jedne ce pasti i nece znati sta ih je snaslo. Osvojice ona mnogo vise GS titula.
Samo napred...pusti price i sumnjive momke kojima je zabava jedina inspiracija u ovom zivotu...to je magla ovoga sveta...

Lazar Aleksic

pre 13 godina

Bonjour les amis je m'appele Lazar Aleksic j'ai 9 ans je suis née a Paris en France.Est donc je suis un grand fan de la Serbie et Partizan dans toute le sport Serbe est surtout le tennis comme Ivanovic qui a gagner le tournois a Bali.J'espere qu'en mois prochain on va gagner le finale contre les Francais.J'adore la Serbie.La Serbie en premiere position.Napred Srbija.Lazar a Paris 07.11.2010 a 13h11 Au revoir.

tess

pre 13 godina

Ovo je savrseno! Ne znam sta da kazem osim hvala ti Ana.Posle dve godine borbe i poraza i pobeda mogu s ponosom da kazem da nisam sumnjala da ce se Ana vratiti.Mozda necete verovati ali onaj ko je pratio sve njene meceve,njenu karijeru i ko je pravi fan, znao je da je to samo klik u glavi.
Kakav nacin da se zavrsi sezona,i kakav poen :D AS !
2. titula u sezoni,10. u karijeri i nazad u top 20 !
Nista drugo osim...volimo te Ana !

Dusan

pre 13 godina

Bravo Ana! U poslednjih nekoliko nedelja Ana je pokazala da, iako nije jos uvek tamo, spada u sam teniski vrh. Zajedno sa sestrama Williams, Kim, Sharapovom. Ove ostale su tu da popune vakuum kada najboljima ne ide ili su povredjene.

Jova

pre 13 godina

Radujem se Aninom povratku. Ponovo se dobro osjeca na terenu a sretna je izgleda i van njega. Do naredne sezone joj zelim prije svega zdravlja i uz malo srece slozice nasa Ana svoje puzle. Slika se tek nazire ali mi se cini da ce bili prelijepa.
Pozdrav svim istinskim ljubiteljima tenisa.

nemanja

pre 13 godina

Bravo Ana. Samo napred, pa da se sledeće godine, ponovo ti i Jelena smenjujete na vrhu. Još kada bi danas i Novak pobedio Federera... Svaka čast teniseri, a i ostali sportisti, vi ste najbolji ambasadori Srbije i dokaz da ovde ne žive (samo!?) neandertalci!

Nikola

pre 13 godina

Bravo Ana!!!Na osnovu igara iz zadnjih 4-5 meseci moze se reci da se Ana polako ali sigurno vraca tamo gde joj je i mesto,u vrh zenskog tenisa.A kako su je neki prozivali na ovom forumu i slali u penziju sa 21-22 godine...Ajde Ana OPET do GS titule!

mare

pre 13 godina

"Zrno po zrno, pogača, kamen po kamen palača" Odlično Ana!! Ana je što je najbitnije ojačala mentalno, više ne drami u toku meča, već je smirena do kraja. Što se tiče same igre, tu ima još da se usavršava(mislim popravlja neke segmente igre), ima vremena, bitno da je mnogo hladnije glave sada!

realista

pre 13 godina

Ne samo da ce biti u prvih 20, vec ce na sutrasnjoj listi biti 17.
U stvari bice i 16. posto se Dementieva povukla, a jos nije obrisana sa liste.
Pre 7 dana se javljao neki genije koji je uporno pisao 8 i 24.
Posle samo 7 dana je 8 i 16.
A kako se stvari odvijaju sredinom sledece godine ce biti 108 i 5.
Tako stoje stvari i takav je trenutno odnos snaga kada su nase teniserke u pitanju.
Ovi "strucnjaci" koji tenis ni ne gledaju ili gledaju a ne vide vise, nece moci da se tese ni tim mestima na listi.
Da malo bolje gledaju videli bi da je Ana Ivanovic samo na ovom danasnjem mecu izvela bar 10 udaraca kakve Jelena Jankovic nije napravila u celoj svojoj karijeri.
Razlika u kvalitetu izmedju njih 2 je toliko velika da je smesno porediti ih.

IVORY

pre 13 godina

Nadao sam se mnogo laksoj pobedi, dosta se mucila u 2.setu, ali dobro, bitno je da je osvojena jos jedna titula.

Sto volim kad se mec osvoji asom, i to jos u finalu.

Nema Ana para

pre 13 godina

Prvo, igra loš tenis, kupila je mali stan u Novom Beogradu, ima garažu pod vedrim nebom, jer nema ona para, a najbolja je, pored svog novosagrađenog dvorca u San Dijegu, na tri sprata (2100 kvadratnih metara), gde će stalno živeti (patrijotizam je bio foliranje), napravila garažu za deset "ferarijova", kad joj, na gibanicu i pljeskavicu, dođe džet-set iz Holivuda, gde će biti glumica, pošto Meril Strip uskoro ide u penziju, a "najbolja, najlepša i najcenjenija na WTA Turu" za dve godine (i kraće), napušta tenis.

znanje-imanje

pre 13 godina

To se zove posao! Pobediš 3 meča, dobiješ 210 000 MMF bodova i, još bitnije, čak 375 WTA bodova. A nijedna igračica ne može biti od onih najboljih. Još igraš prva, a žreb ti dodeli igračicu trenutno totalno van forme. Nema sumnje da je Ana dete sreće, i svaka veza sa marketingom je slučajna. Ona inače uvek ima dobar GS žreb, suprotno od Novaka i Jelene, a i za ovaj turnir je unapred dobila divlju-karticu pa je tek onda i pobedila u Lincu. Ako, i treba, ako Stosur ili Wilijams mogu da budu to što jesu može i jedna lepotica da ima pratnju srećne zvezde.
Inače, sistematski nekorektno ponašanje Klejbanove, u ogromnoj količini, koju loši sudija nije pomenuo. Ana je u vrhunskoj fizičkoj formi. Klejbanova nije mogla da dođe do daha i Ana je pametno (dobro, ne baš uvek pametno) odmah počinjala novi servis nakon kraja prethodnog gema ili poena. Međutim ruskinja je odlazila levo-desno i pokušavala da uhvati dah. Pravilo je a i pristojno da se prati server i da si spreman kad god je i on - isto važi u sledećem gemu kad ti serviraš. Plus, to bezobrazno odugovlačenje dodatno nervira i dekoncentriše servisera.
Zadnja dva meča Ana menja taktiku od igre "sad ću da te razbijem" u igru "pašćeš pre mene". Najzad, nakon toliko godina, postoji i plan B! Budućnost se smeši i mi zajedno s njom...

vickycy

pre 13 godina

Bravo Anci ! Prvi set savrsen , u drugom velika borba ali kakva transformacija i koliko bolja u svakom pogledu Anina i mentalna i fizicka sposobnost da se bori za svaki poen ! Vratila se Ana totalno svom sampionskom igranju tenisa i verujem da ce sledece sezone jos jace i bolje da igra i bice puno titula a od srca joj zelim i grand slam na AO. A publika na Baliju je bila fantasticna ,atmosfera kao da se usred Beograda igra , neprocenjivo , najlepsi transparent onaj '' nasa Ana najlepsa na svetu''... istina je i najlepsa a bogami bice opet i najbolja !

WTATP Lista

pre 13 godina

Odlicno obavljen "domaci zadatak"... Desavalo se ranije da svakakve sitnice Anu totalno poremete, ali kada je ovako posvecena nije ju je omeo ni put na kraj sveta, ni zemljotresi, ni cunami, ni vulkan, koji su jako aktuelni ovog meseca u Indoneziji, ni rodjendanska zurka, a ni to sto je bez trenera. Ana jos od avgusta i turnira u Sinsinatiju igra na TOP10 nivou, i ovo je samo jos jedna od potvrda. Zahvaljujuci danasnjoj pobedi Ana ce zavrsiti na 17 mestu ovu sezonu (da je izgubila ponovila bi proslogodisnju 22 poziciju) sto drasticno dize vrednost ovog trijumfa. Ima i velike simbolike sto je bas ova Klejbanova, koja je imala toliko srece da se sa Anom ove sezone sretne na vrhuncima Anine krize (Fed Kup i Rolan Garos), bude i glavni svedok njenog preporoda (treci mec njih dve od avgusta, Ana dobila sve setove). Inace, zbog povlacenja Dementijeve i povrede Radvanske Ana i kao 17ta trenutno pripada 9-16 grupi nosilaca za Australijen Open, ali zato sto ce prethodno na Hopman Kupu sa Djokovicem braniti boje Srbije, nece braniti proslogodisnje poene sa Brizbejna i vratice se nepovoljnijoj 17-24 grupi, cisto da se zna zbog onih koji vole povremeno da joj drze lekcije iz patriotizma ili cega vec. Zna se kakvi su Anini krajnji dometi, zato samo neka nastavi ovako od pocetka 2011!

Sestra Simplicija

pre 13 godina

TOOOOOOOOOOOOOOOOO lutko !
Kao sto sam juce napisala vracas se na puteve stare slave, a nama koji u tebe nikad nismo sumnjali vracas osmeh na lica i radost u srce.
Idemo dalje !!!
AJDE !

milwood

pre 13 godina

Kakav kraj sezone ! Ovom titulom Ana stiže na 16. mesto , a pošto se Dementijeva povukla praktično je 15. . Nema šta Ana se vratila i duhom i telom , već posle AO-a evo je i u 10 najboljih . Napred Ana!

Stoka17

pre 13 godina

samo kraj sezone moze zaustaviti anu! :)

jos sam jucer na kladari vidio da igraju kimiko i daniela, reko 'pa ne igraju valjda za trece mjesto?'. :D

Nela

pre 13 godina

"Pobediće Pavljućenkovu, ali neće osvojiti turnir. Za- boravila san nik ovog eksperta (javiće se on, nadam se), a htela bih da ga pitam kako je to znao?

Nela

pre 13 godina

"Pobediće Pavljućenkovu, ali neće osvojiti turnir. Za- boravila san nik ovog eksperta (javiće se on, nadam se), a htela bih da ga pitam kako je to znao?

WTATP Lista

pre 13 godina

Odlicno obavljen "domaci zadatak"... Desavalo se ranije da svakakve sitnice Anu totalno poremete, ali kada je ovako posvecena nije ju je omeo ni put na kraj sveta, ni zemljotresi, ni cunami, ni vulkan, koji su jako aktuelni ovog meseca u Indoneziji, ni rodjendanska zurka, a ni to sto je bez trenera. Ana jos od avgusta i turnira u Sinsinatiju igra na TOP10 nivou, i ovo je samo jos jedna od potvrda. Zahvaljujuci danasnjoj pobedi Ana ce zavrsiti na 17 mestu ovu sezonu (da je izgubila ponovila bi proslogodisnju 22 poziciju) sto drasticno dize vrednost ovog trijumfa. Ima i velike simbolike sto je bas ova Klejbanova, koja je imala toliko srece da se sa Anom ove sezone sretne na vrhuncima Anine krize (Fed Kup i Rolan Garos), bude i glavni svedok njenog preporoda (treci mec njih dve od avgusta, Ana dobila sve setove). Inace, zbog povlacenja Dementijeve i povrede Radvanske Ana i kao 17ta trenutno pripada 9-16 grupi nosilaca za Australijen Open, ali zato sto ce prethodno na Hopman Kupu sa Djokovicem braniti boje Srbije, nece braniti proslogodisnje poene sa Brizbejna i vratice se nepovoljnijoj 17-24 grupi, cisto da se zna zbog onih koji vole povremeno da joj drze lekcije iz patriotizma ili cega vec. Zna se kakvi su Anini krajnji dometi, zato samo neka nastavi ovako od pocetka 2011!

vickycy

pre 13 godina

Bravo Anci ! Prvi set savrsen , u drugom velika borba ali kakva transformacija i koliko bolja u svakom pogledu Anina i mentalna i fizicka sposobnost da se bori za svaki poen ! Vratila se Ana totalno svom sampionskom igranju tenisa i verujem da ce sledece sezone jos jace i bolje da igra i bice puno titula a od srca joj zelim i grand slam na AO. A publika na Baliju je bila fantasticna ,atmosfera kao da se usred Beograda igra , neprocenjivo , najlepsi transparent onaj '' nasa Ana najlepsa na svetu''... istina je i najlepsa a bogami bice opet i najbolja !

realista

pre 13 godina

Ne samo da ce biti u prvih 20, vec ce na sutrasnjoj listi biti 17.
U stvari bice i 16. posto se Dementieva povukla, a jos nije obrisana sa liste.
Pre 7 dana se javljao neki genije koji je uporno pisao 8 i 24.
Posle samo 7 dana je 8 i 16.
A kako se stvari odvijaju sredinom sledece godine ce biti 108 i 5.
Tako stoje stvari i takav je trenutno odnos snaga kada su nase teniserke u pitanju.
Ovi "strucnjaci" koji tenis ni ne gledaju ili gledaju a ne vide vise, nece moci da se tese ni tim mestima na listi.
Da malo bolje gledaju videli bi da je Ana Ivanovic samo na ovom danasnjem mecu izvela bar 10 udaraca kakve Jelena Jankovic nije napravila u celoj svojoj karijeri.
Razlika u kvalitetu izmedju njih 2 je toliko velika da je smesno porediti ih.

tess

pre 13 godina

Ovo je savrseno! Ne znam sta da kazem osim hvala ti Ana.Posle dve godine borbe i poraza i pobeda mogu s ponosom da kazem da nisam sumnjala da ce se Ana vratiti.Mozda necete verovati ali onaj ko je pratio sve njene meceve,njenu karijeru i ko je pravi fan, znao je da je to samo klik u glavi.
Kakav nacin da se zavrsi sezona,i kakav poen :D AS !
2. titula u sezoni,10. u karijeri i nazad u top 20 !
Nista drugo osim...volimo te Ana !

znanje-imanje

pre 13 godina

To se zove posao! Pobediš 3 meča, dobiješ 210 000 MMF bodova i, još bitnije, čak 375 WTA bodova. A nijedna igračica ne može biti od onih najboljih. Još igraš prva, a žreb ti dodeli igračicu trenutno totalno van forme. Nema sumnje da je Ana dete sreće, i svaka veza sa marketingom je slučajna. Ona inače uvek ima dobar GS žreb, suprotno od Novaka i Jelene, a i za ovaj turnir je unapred dobila divlju-karticu pa je tek onda i pobedila u Lincu. Ako, i treba, ako Stosur ili Wilijams mogu da budu to što jesu može i jedna lepotica da ima pratnju srećne zvezde.
Inače, sistematski nekorektno ponašanje Klejbanove, u ogromnoj količini, koju loši sudija nije pomenuo. Ana je u vrhunskoj fizičkoj formi. Klejbanova nije mogla da dođe do daha i Ana je pametno (dobro, ne baš uvek pametno) odmah počinjala novi servis nakon kraja prethodnog gema ili poena. Međutim ruskinja je odlazila levo-desno i pokušavala da uhvati dah. Pravilo je a i pristojno da se prati server i da si spreman kad god je i on - isto važi u sledećem gemu kad ti serviraš. Plus, to bezobrazno odugovlačenje dodatno nervira i dekoncentriše servisera.
Zadnja dva meča Ana menja taktiku od igre "sad ću da te razbijem" u igru "pašćeš pre mene". Najzad, nakon toliko godina, postoji i plan B! Budućnost se smeši i mi zajedno s njom...

zoran

pre 13 godina

Ma kakvo 15. i 16. i ne znam koje mesto...Ana je materijal za PRVO mesto i sve sem tog mesta je neuspeh za nju. Zna ona to i dokazace svetu koji je pljuvao da je najbolja i to ubedljivo.
Vazno je da radi...da radi u kontinuiettu i sve do jedne ce pasti i nece znati sta ih je snaslo. Osvojice ona mnogo vise GS titula.
Samo napred...pusti price i sumnjive momke kojima je zabava jedina inspiracija u ovom zivotu...to je magla ovoga sveta...

Nikola

pre 13 godina

Bravo Ana!!!Na osnovu igara iz zadnjih 4-5 meseci moze se reci da se Ana polako ali sigurno vraca tamo gde joj je i mesto,u vrh zenskog tenisa.A kako su je neki prozivali na ovom forumu i slali u penziju sa 21-22 godine...Ajde Ana OPET do GS titule!

Sestra Simplicija

pre 13 godina

TOOOOOOOOOOOOOOOOO lutko !
Kao sto sam juce napisala vracas se na puteve stare slave, a nama koji u tebe nikad nismo sumnjali vracas osmeh na lica i radost u srce.
Idemo dalje !!!
AJDE !

Jova

pre 13 godina

Radujem se Aninom povratku. Ponovo se dobro osjeca na terenu a sretna je izgleda i van njega. Do naredne sezone joj zelim prije svega zdravlja i uz malo srece slozice nasa Ana svoje puzle. Slika se tek nazire ali mi se cini da ce bili prelijepa.
Pozdrav svim istinskim ljubiteljima tenisa.

Dusan

pre 13 godina

Bravo Ana! U poslednjih nekoliko nedelja Ana je pokazala da, iako nije jos uvek tamo, spada u sam teniski vrh. Zajedno sa sestrama Williams, Kim, Sharapovom. Ove ostale su tu da popune vakuum kada najboljima ne ide ili su povredjene.

branko

pre 13 godina

Ана је тријумфом завршила једну узбудљиву сезону. Ретко виђеној берзи мишљења о њој, њеној каријери, предвиђањима , жељама, тумачењима итд., која се овде на форуму одвијала током целе године и ја сам допринео са неких десетак коментара. Ево како сам ја разумео Анина овогодишња тениска остварења.
Написао сам:
У ЈАНУАРУ: Из онога што Ана прича па и како реагује на терену рекло би се да ХОЋЕ, да ЖЕЛИ успех, можда и превише. На жалост, из онога што показује у игри рекло би се да НЕ МОЖЕ, премда се види да јој тениског умећа не недостаје и да је проблем у глави а не у рукама и ногама, што не значи да је тиме проблем мањи, напротив.
У ФЕБРУАРУ: Анина каријера је на странпутици и не меже стати ту где је сада – она ће ићи даље, или на горе или на доле. Нешто је свакако требало предузети али се не бих усудио рећи ШТА, све дотле док не знам шта је прави проблем и питање је да ли је ангажовање тренера тај прави а поготово да ли је ЈЕДИНИ неопходни потез
У МАЈУ: Анин проблем, дефинитивно, није тениске природе. Она се чак ни не нервира и то је оно што на ваља, него се напросто предаје и настоји да што пре побегне са терена. Одувек сам мислио да су спортистима потребни не само професионални тренери него и професионални психолози. То мислим и сада.
У АВГУСТУ: Писати о Ани Ивановић је најнезахвалнија актуелна спортска тема код нас.
У СЕПТЕМБРУ: Кад Ана игра добро, то је најлепши женски тенис који постоји.
У ОКТОБРУ: Мислим да смо ушли у време кад ће Ана губити мечеве само од бољих од себе чији број, по мом уверењу, уопште није велик. То би значило да је време кризе прошло и да се Ана коначно укључила у нормално играње тениса где ће постизати резултате који одговарају њеној класи.
Сада, у НОВЕМБРУ могу рећи само: Да, то је то, браво Ана!
Ана се вратила, можда и пре него што су многи, укључујући и мене очекивали. Ана опет игра сигурно

milwood

pre 13 godina

Kakav kraj sezone ! Ovom titulom Ana stiže na 16. mesto , a pošto se Dementijeva povukla praktično je 15. . Nema šta Ana se vratila i duhom i telom , već posle AO-a evo je i u 10 najboljih . Napred Ana!

IVORY

pre 13 godina

Nadao sam se mnogo laksoj pobedi, dosta se mucila u 2.setu, ali dobro, bitno je da je osvojena jos jedna titula.

Sto volim kad se mec osvoji asom, i to jos u finalu.

Lazar Aleksic

pre 13 godina

Bonjour les amis je m'appele Lazar Aleksic j'ai 9 ans je suis née a Paris en France.Est donc je suis un grand fan de la Serbie et Partizan dans toute le sport Serbe est surtout le tennis comme Ivanovic qui a gagner le tournois a Bali.J'espere qu'en mois prochain on va gagner le finale contre les Francais.J'adore la Serbie.La Serbie en premiere position.Napred Srbija.Lazar a Paris 07.11.2010 a 13h11 Au revoir.

mare

pre 13 godina

"Zrno po zrno, pogača, kamen po kamen palača" Odlično Ana!! Ana je što je najbitnije ojačala mentalno, više ne drami u toku meča, već je smirena do kraja. Što se tiče same igre, tu ima još da se usavršava(mislim popravlja neke segmente igre), ima vremena, bitno da je mnogo hladnije glave sada!

Svaka cast princezo...

pre 13 godina

Ana ima dobre sanse da pobedi Pavljucenkovu,ali male da osvoji turnir
(xavi, 2. novembar 2010 20:23)

E moje patriJJote... "Strucnjak" javi se...

nemanja

pre 13 godina

Bravo Ana. Samo napred, pa da se sledeće godine, ponovo ti i Jelena smenjujete na vrhu. Još kada bi danas i Novak pobedio Federera... Svaka čast teniseri, a i ostali sportisti, vi ste najbolji ambasadori Srbije i dokaz da ovde ne žive (samo!?) neandertalci!

Stoka17

pre 13 godina

samo kraj sezone moze zaustaviti anu! :)

jos sam jucer na kladari vidio da igraju kimiko i daniela, reko 'pa ne igraju valjda za trece mjesto?'. :D

Srbin Jagodinac

pre 13 godina

Na localnom kulturnom dogadjaju u USA u Junu 2008, predstavio sam poster o srpskom tenisu. Ana i Jelena prve dve u zenskoj, a Novak treci u muskoj konkurenciji. Isti kulturni dogadjaj se planira za 2012-tu. Bilo bi bas lepo kad bih mogao da iskoristim isti poster, ali mi ni najmanje ne bi bilo "zao" da moram da ga promenim ako Novak dospe na prvo mesto!
Bas me briga da li je Ana ili Jelena prva - obe su nase!

samoWTA

pre 13 godina

Napravio sam malu analizu ove godine na osnovu svih susreta No1 od 1975, od kako se komjuterski vodi lista.
Dakle, ove godine imali smo mečeve 9 (devet!) teniserki nekadašnjih prvih na listi, a gledali smo njihove međusobne susrete samo 21 put. U proseku od 1975 do ove godine sastaju se 33 puta godišnje.
Koliko nedostaju nekadašnji dueli velikih (Evert-Navratilova ili Graf-Sančez ili Hingis-Seles, pa čak i Enan-Klajsters) odražava se i na listi gde je prva teniserka sa samo 3 pobede u 24 meča protiv brojeva 1. Izgubila je sve mečeve protiv Hingis, Kaprijati, Devenport, sestara Vilijams, Klajsters, Enan, Janković i Safine, samo je po jednom pobedila Šarapovu, Jankovićevu i Morezmo.
Posle Enan, sve teniserke koje su bile prve (Ana, Marija, Jelena, Dinara i Karolina) imaju negativan saldo u mečevima protiv No1. Najviše takvih mečeva odigrala je Jelena, ali i tih 78 mnogo je manje od prve sledeće - Kris Evert sa 115 (pri čemu nisu uračunati mečevi Evert protiv vodećih na listi pre 1975). Ana, Jelena, Dinara i Karolina zajedno imaju takvih mečeva koliko Lindzi Devenport sama.
Serena Vilijams protiv svih teniserki No1 počevši od Monike Seleš do Karoline Voznjacki ima pozitivan bilans (samo sa Jelenom i Štefi je u egalu). Karolina je gubila od svih. Dinara je pozitivna samo protiv Karoline, Ana protiv Jelene, Karoline i Dinare, Jelena dobar bilans ima protiv Martine, Dinare, Venus i nesrećne Karoline, naravno.
Navratilova i Evert odigrale su 80 mečeva (43:37 za Martinu), slede Graf i Sančez-Vikario sa 36 mečeva, a bivša i sadašnja broj jedan, Dinara i Karolina međusobno su se sastale - samo jednom.
Najbolji bilans ima Štefi Graf, 67,7% uspešnosti.
Današnja pobednica, Ana, ima procenat uspešnosti 34,7%, odigrala je 49 takvih mečeva a dobila 17. Za nijansu je bolja Jelena sa 35,9%. Obe su ispred Sančez-Vikario, Kaprijati, Safine i Voznjacki.
Naša - nenaša Monika Seleš ima više mečeva od njih dve zajedno, sa 47,7% uspeha. Bila je bolja od Navratilove, Sančez, Kaprijati, Klajsters, Enan i Morezmo.
Eto, meni je bilo lepo podsetiti se ovih imena. Valjda će iduće godine biti više dobrih mečeva, možda i Alisa, iako više liči na sumo-rvača nego na teniserku, dospe na listu legendi, a njeni susreti sa Anom postanu deo teniske istorije?

Boban

pre 13 godina

Bravo ANCI!!!!!
Samo napred. Verujem u dobru 2011. godinu i tvoj veliki povratak. Bice to tezak put, ali mi Ti verujemo da ces uspeti.

Ena

pre 13 godina

Bravo Ana,Bravo Lazare, Bravo svim vernim navujacima nasih tenisera!!!!Strucno vidjenje ostavljam nasem dragom Dylan Dog-u i svim onima koji sem navijanja hoce da pokazu da prate i znaju ovaj sport.Bravo i za njih!!!

Nema Ana para

pre 13 godina

Prvo, igra loš tenis, kupila je mali stan u Novom Beogradu, ima garažu pod vedrim nebom, jer nema ona para, a najbolja je, pored svog novosagrađenog dvorca u San Dijegu, na tri sprata (2100 kvadratnih metara), gde će stalno živeti (patrijotizam je bio foliranje), napravila garažu za deset "ferarijova", kad joj, na gibanicu i pljeskavicu, dođe džet-set iz Holivuda, gde će biti glumica, pošto Meril Strip uskoro ide u penziju, a "najbolja, najlepša i najcenjenija na WTA Turu" za dve godine (i kraće), napušta tenis.

emir

pre 13 godina

Salut,Lazar Aleksic,ravi de te connaître,je suis également fan d'Ana et espère qu'elle aura de nouveaux succès l'année prochaine.Je lui souhaite ça de tout mon cœur en espèrant que tu nous récriras ciao .

dogodine

pre 13 godina

koga vise ovo interesuje ?to samo u tenisu moze ( pogotovo zenskom ) da neko spava svoj zimski san i onda se kao probudi i opet je u vrhu ! Dosta vise sa ovim folirantski sportom , manekena , opranog novca,sminke i laznog jet seta !muka mi vise od njihovih turnira koji se prikazuju na TV . Hajde da uskoro prenose turnir u Taskentu ili slicno .

Petar Veliki

pre 13 godina

Znate koja je slicnost izmedju Jelene Jankovic i Partizana ... oboje ucestvuju na turniru najboljih,
ali kao posmatraci.
1 bod i 8 gemova, malolije!

sexy nikola

pre 13 godina

do skoro sam bila vatreni navija c jj ali pocinjem da menjam misljenje o njoj,realno licno nemam nista protiv nje ali ona za razliku od Ane totalno nezainteresovano pristupa igri i milslim da je mozda bolje da se uzme u pamet i lati reketa umesto sto se folira da je neka riba po tu nekim lokalnim dogadjajima

Nema Ana para

pre 13 godina

Prvo, igra loš tenis, kupila je mali stan u Novom Beogradu, ima garažu pod vedrim nebom, jer nema ona para, a najbolja je, pored svog novosagrađenog dvorca u San Dijegu, na tri sprata (2100 kvadratnih metara), gde će stalno živeti (patrijotizam je bio foliranje), napravila garažu za deset "ferarijova", kad joj, na gibanicu i pljeskavicu, dođe džet-set iz Holivuda, gde će biti glumica, pošto Meril Strip uskoro ide u penziju, a "najbolja, najlepša i najcenjenija na WTA Turu" za dve godine (i kraće), napušta tenis.

dogodine

pre 13 godina

koga vise ovo interesuje ?to samo u tenisu moze ( pogotovo zenskom ) da neko spava svoj zimski san i onda se kao probudi i opet je u vrhu ! Dosta vise sa ovim folirantski sportom , manekena , opranog novca,sminke i laznog jet seta !muka mi vise od njihovih turnira koji se prikazuju na TV . Hajde da uskoro prenose turnir u Taskentu ili slicno .

realista

pre 13 godina

Ne samo da ce biti u prvih 20, vec ce na sutrasnjoj listi biti 17.
U stvari bice i 16. posto se Dementieva povukla, a jos nije obrisana sa liste.
Pre 7 dana se javljao neki genije koji je uporno pisao 8 i 24.
Posle samo 7 dana je 8 i 16.
A kako se stvari odvijaju sredinom sledece godine ce biti 108 i 5.
Tako stoje stvari i takav je trenutno odnos snaga kada su nase teniserke u pitanju.
Ovi "strucnjaci" koji tenis ni ne gledaju ili gledaju a ne vide vise, nece moci da se tese ni tim mestima na listi.
Da malo bolje gledaju videli bi da je Ana Ivanovic samo na ovom danasnjem mecu izvela bar 10 udaraca kakve Jelena Jankovic nije napravila u celoj svojoj karijeri.
Razlika u kvalitetu izmedju njih 2 je toliko velika da je smesno porediti ih.

znanje-imanje

pre 13 godina

To se zove posao! Pobediš 3 meča, dobiješ 210 000 MMF bodova i, još bitnije, čak 375 WTA bodova. A nijedna igračica ne može biti od onih najboljih. Još igraš prva, a žreb ti dodeli igračicu trenutno totalno van forme. Nema sumnje da je Ana dete sreće, i svaka veza sa marketingom je slučajna. Ona inače uvek ima dobar GS žreb, suprotno od Novaka i Jelene, a i za ovaj turnir je unapred dobila divlju-karticu pa je tek onda i pobedila u Lincu. Ako, i treba, ako Stosur ili Wilijams mogu da budu to što jesu može i jedna lepotica da ima pratnju srećne zvezde.
Inače, sistematski nekorektno ponašanje Klejbanove, u ogromnoj količini, koju loši sudija nije pomenuo. Ana je u vrhunskoj fizičkoj formi. Klejbanova nije mogla da dođe do daha i Ana je pametno (dobro, ne baš uvek pametno) odmah počinjala novi servis nakon kraja prethodnog gema ili poena. Međutim ruskinja je odlazila levo-desno i pokušavala da uhvati dah. Pravilo je a i pristojno da se prati server i da si spreman kad god je i on - isto važi u sledećem gemu kad ti serviraš. Plus, to bezobrazno odugovlačenje dodatno nervira i dekoncentriše servisera.
Zadnja dva meča Ana menja taktiku od igre "sad ću da te razbijem" u igru "pašćeš pre mene". Najzad, nakon toliko godina, postoji i plan B! Budućnost se smeši i mi zajedno s njom...

Nela

pre 13 godina

"Pobediće Pavljućenkovu, ali neće osvojiti turnir. Za- boravila san nik ovog eksperta (javiće se on, nadam se), a htela bih da ga pitam kako je to znao?

Dusan

pre 13 godina

Bravo Ana! U poslednjih nekoliko nedelja Ana je pokazala da, iako nije jos uvek tamo, spada u sam teniski vrh. Zajedno sa sestrama Williams, Kim, Sharapovom. Ove ostale su tu da popune vakuum kada najboljima ne ide ili su povredjene.

milwood

pre 13 godina

Kakav kraj sezone ! Ovom titulom Ana stiže na 16. mesto , a pošto se Dementijeva povukla praktično je 15. . Nema šta Ana se vratila i duhom i telom , već posle AO-a evo je i u 10 najboljih . Napred Ana!

WTATP Lista

pre 13 godina

Odlicno obavljen "domaci zadatak"... Desavalo se ranije da svakakve sitnice Anu totalno poremete, ali kada je ovako posvecena nije ju je omeo ni put na kraj sveta, ni zemljotresi, ni cunami, ni vulkan, koji su jako aktuelni ovog meseca u Indoneziji, ni rodjendanska zurka, a ni to sto je bez trenera. Ana jos od avgusta i turnira u Sinsinatiju igra na TOP10 nivou, i ovo je samo jos jedna od potvrda. Zahvaljujuci danasnjoj pobedi Ana ce zavrsiti na 17 mestu ovu sezonu (da je izgubila ponovila bi proslogodisnju 22 poziciju) sto drasticno dize vrednost ovog trijumfa. Ima i velike simbolike sto je bas ova Klejbanova, koja je imala toliko srece da se sa Anom ove sezone sretne na vrhuncima Anine krize (Fed Kup i Rolan Garos), bude i glavni svedok njenog preporoda (treci mec njih dve od avgusta, Ana dobila sve setove). Inace, zbog povlacenja Dementijeve i povrede Radvanske Ana i kao 17ta trenutno pripada 9-16 grupi nosilaca za Australijen Open, ali zato sto ce prethodno na Hopman Kupu sa Djokovicem braniti boje Srbije, nece braniti proslogodisnje poene sa Brizbejna i vratice se nepovoljnijoj 17-24 grupi, cisto da se zna zbog onih koji vole povremeno da joj drze lekcije iz patriotizma ili cega vec. Zna se kakvi su Anini krajnji dometi, zato samo neka nastavi ovako od pocetka 2011!

Petar Veliki

pre 13 godina

Znate koja je slicnost izmedju Jelene Jankovic i Partizana ... oboje ucestvuju na turniru najboljih,
ali kao posmatraci.
1 bod i 8 gemova, malolije!

Lazar Aleksic

pre 13 godina

Bonjour les amis je m'appele Lazar Aleksic j'ai 9 ans je suis née a Paris en France.Est donc je suis un grand fan de la Serbie et Partizan dans toute le sport Serbe est surtout le tennis comme Ivanovic qui a gagner le tournois a Bali.J'espere qu'en mois prochain on va gagner le finale contre les Francais.J'adore la Serbie.La Serbie en premiere position.Napred Srbija.Lazar a Paris 07.11.2010 a 13h11 Au revoir.

branko

pre 13 godina

Ана је тријумфом завршила једну узбудљиву сезону. Ретко виђеној берзи мишљења о њој, њеној каријери, предвиђањима , жељама, тумачењима итд., која се овде на форуму одвијала током целе године и ја сам допринео са неких десетак коментара. Ево како сам ја разумео Анина овогодишња тениска остварења.
Написао сам:
У ЈАНУАРУ: Из онога што Ана прича па и како реагује на терену рекло би се да ХОЋЕ, да ЖЕЛИ успех, можда и превише. На жалост, из онога што показује у игри рекло би се да НЕ МОЖЕ, премда се види да јој тениског умећа не недостаје и да је проблем у глави а не у рукама и ногама, што не значи да је тиме проблем мањи, напротив.
У ФЕБРУАРУ: Анина каријера је на странпутици и не меже стати ту где је сада – она ће ићи даље, или на горе или на доле. Нешто је свакако требало предузети али се не бих усудио рећи ШТА, све дотле док не знам шта је прави проблем и питање је да ли је ангажовање тренера тај прави а поготово да ли је ЈЕДИНИ неопходни потез
У МАЈУ: Анин проблем, дефинитивно, није тениске природе. Она се чак ни не нервира и то је оно што на ваља, него се напросто предаје и настоји да што пре побегне са терена. Одувек сам мислио да су спортистима потребни не само професионални тренери него и професионални психолози. То мислим и сада.
У АВГУСТУ: Писати о Ани Ивановић је најнезахвалнија актуелна спортска тема код нас.
У СЕПТЕМБРУ: Кад Ана игра добро, то је најлепши женски тенис који постоји.
У ОКТОБРУ: Мислим да смо ушли у време кад ће Ана губити мечеве само од бољих од себе чији број, по мом уверењу, уопште није велик. То би значило да је време кризе прошло и да се Ана коначно укључила у нормално играње тениса где ће постизати резултате који одговарају њеној класи.
Сада, у НОВЕМБРУ могу рећи само: Да, то је то, браво Ана!
Ана се вратила, можда и пре него што су многи, укључујући и мене очекивали. Ана опет игра сигурно

emir

pre 13 godina

Salut,Lazar Aleksic,ravi de te connaître,je suis également fan d'Ana et espère qu'elle aura de nouveaux succès l'année prochaine.Je lui souhaite ça de tout mon cœur en espèrant que tu nous récriras ciao .

Svaka cast princezo...

pre 13 godina

Ana ima dobre sanse da pobedi Pavljucenkovu,ali male da osvoji turnir
(xavi, 2. novembar 2010 20:23)

E moje patriJJote... "Strucnjak" javi se...

IVORY

pre 13 godina

Nadao sam se mnogo laksoj pobedi, dosta se mucila u 2.setu, ali dobro, bitno je da je osvojena jos jedna titula.

Sto volim kad se mec osvoji asom, i to jos u finalu.

nemanja

pre 13 godina

Bravo Ana. Samo napred, pa da se sledeće godine, ponovo ti i Jelena smenjujete na vrhu. Još kada bi danas i Novak pobedio Federera... Svaka čast teniseri, a i ostali sportisti, vi ste najbolji ambasadori Srbije i dokaz da ovde ne žive (samo!?) neandertalci!

zoran

pre 13 godina

Ma kakvo 15. i 16. i ne znam koje mesto...Ana je materijal za PRVO mesto i sve sem tog mesta je neuspeh za nju. Zna ona to i dokazace svetu koji je pljuvao da je najbolja i to ubedljivo.
Vazno je da radi...da radi u kontinuiettu i sve do jedne ce pasti i nece znati sta ih je snaslo. Osvojice ona mnogo vise GS titula.
Samo napred...pusti price i sumnjive momke kojima je zabava jedina inspiracija u ovom zivotu...to je magla ovoga sveta...

Srbin Jagodinac

pre 13 godina

Na localnom kulturnom dogadjaju u USA u Junu 2008, predstavio sam poster o srpskom tenisu. Ana i Jelena prve dve u zenskoj, a Novak treci u muskoj konkurenciji. Isti kulturni dogadjaj se planira za 2012-tu. Bilo bi bas lepo kad bih mogao da iskoristim isti poster, ali mi ni najmanje ne bi bilo "zao" da moram da ga promenim ako Novak dospe na prvo mesto!
Bas me briga da li je Ana ili Jelena prva - obe su nase!

tess

pre 13 godina

Ovo je savrseno! Ne znam sta da kazem osim hvala ti Ana.Posle dve godine borbe i poraza i pobeda mogu s ponosom da kazem da nisam sumnjala da ce se Ana vratiti.Mozda necete verovati ali onaj ko je pratio sve njene meceve,njenu karijeru i ko je pravi fan, znao je da je to samo klik u glavi.
Kakav nacin da se zavrsi sezona,i kakav poen :D AS !
2. titula u sezoni,10. u karijeri i nazad u top 20 !
Nista drugo osim...volimo te Ana !

samoWTA

pre 13 godina

Napravio sam malu analizu ove godine na osnovu svih susreta No1 od 1975, od kako se komjuterski vodi lista.
Dakle, ove godine imali smo mečeve 9 (devet!) teniserki nekadašnjih prvih na listi, a gledali smo njihove međusobne susrete samo 21 put. U proseku od 1975 do ove godine sastaju se 33 puta godišnje.
Koliko nedostaju nekadašnji dueli velikih (Evert-Navratilova ili Graf-Sančez ili Hingis-Seles, pa čak i Enan-Klajsters) odražava se i na listi gde je prva teniserka sa samo 3 pobede u 24 meča protiv brojeva 1. Izgubila je sve mečeve protiv Hingis, Kaprijati, Devenport, sestara Vilijams, Klajsters, Enan, Janković i Safine, samo je po jednom pobedila Šarapovu, Jankovićevu i Morezmo.
Posle Enan, sve teniserke koje su bile prve (Ana, Marija, Jelena, Dinara i Karolina) imaju negativan saldo u mečevima protiv No1. Najviše takvih mečeva odigrala je Jelena, ali i tih 78 mnogo je manje od prve sledeće - Kris Evert sa 115 (pri čemu nisu uračunati mečevi Evert protiv vodećih na listi pre 1975). Ana, Jelena, Dinara i Karolina zajedno imaju takvih mečeva koliko Lindzi Devenport sama.
Serena Vilijams protiv svih teniserki No1 počevši od Monike Seleš do Karoline Voznjacki ima pozitivan bilans (samo sa Jelenom i Štefi je u egalu). Karolina je gubila od svih. Dinara je pozitivna samo protiv Karoline, Ana protiv Jelene, Karoline i Dinare, Jelena dobar bilans ima protiv Martine, Dinare, Venus i nesrećne Karoline, naravno.
Navratilova i Evert odigrale su 80 mečeva (43:37 za Martinu), slede Graf i Sančez-Vikario sa 36 mečeva, a bivša i sadašnja broj jedan, Dinara i Karolina međusobno su se sastale - samo jednom.
Najbolji bilans ima Štefi Graf, 67,7% uspešnosti.
Današnja pobednica, Ana, ima procenat uspešnosti 34,7%, odigrala je 49 takvih mečeva a dobila 17. Za nijansu je bolja Jelena sa 35,9%. Obe su ispred Sančez-Vikario, Kaprijati, Safine i Voznjacki.
Naša - nenaša Monika Seleš ima više mečeva od njih dve zajedno, sa 47,7% uspeha. Bila je bolja od Navratilove, Sančez, Kaprijati, Klajsters, Enan i Morezmo.
Eto, meni je bilo lepo podsetiti se ovih imena. Valjda će iduće godine biti više dobrih mečeva, možda i Alisa, iako više liči na sumo-rvača nego na teniserku, dospe na listu legendi, a njeni susreti sa Anom postanu deo teniske istorije?

Sestra Simplicija

pre 13 godina

TOOOOOOOOOOOOOOOOO lutko !
Kao sto sam juce napisala vracas se na puteve stare slave, a nama koji u tebe nikad nismo sumnjali vracas osmeh na lica i radost u srce.
Idemo dalje !!!
AJDE !

vickycy

pre 13 godina

Bravo Anci ! Prvi set savrsen , u drugom velika borba ali kakva transformacija i koliko bolja u svakom pogledu Anina i mentalna i fizicka sposobnost da se bori za svaki poen ! Vratila se Ana totalno svom sampionskom igranju tenisa i verujem da ce sledece sezone jos jace i bolje da igra i bice puno titula a od srca joj zelim i grand slam na AO. A publika na Baliju je bila fantasticna ,atmosfera kao da se usred Beograda igra , neprocenjivo , najlepsi transparent onaj '' nasa Ana najlepsa na svetu''... istina je i najlepsa a bogami bice opet i najbolja !

mare

pre 13 godina

"Zrno po zrno, pogača, kamen po kamen palača" Odlično Ana!! Ana je što je najbitnije ojačala mentalno, više ne drami u toku meča, već je smirena do kraja. Što se tiče same igre, tu ima još da se usavršava(mislim popravlja neke segmente igre), ima vremena, bitno da je mnogo hladnije glave sada!

Jova

pre 13 godina

Radujem se Aninom povratku. Ponovo se dobro osjeca na terenu a sretna je izgleda i van njega. Do naredne sezone joj zelim prije svega zdravlja i uz malo srece slozice nasa Ana svoje puzle. Slika se tek nazire ali mi se cini da ce bili prelijepa.
Pozdrav svim istinskim ljubiteljima tenisa.

Stoka17

pre 13 godina

samo kraj sezone moze zaustaviti anu! :)

jos sam jucer na kladari vidio da igraju kimiko i daniela, reko 'pa ne igraju valjda za trece mjesto?'. :D

Nikola

pre 13 godina

Bravo Ana!!!Na osnovu igara iz zadnjih 4-5 meseci moze se reci da se Ana polako ali sigurno vraca tamo gde joj je i mesto,u vrh zenskog tenisa.A kako su je neki prozivali na ovom forumu i slali u penziju sa 21-22 godine...Ajde Ana OPET do GS titule!

Ena

pre 13 godina

Bravo Ana,Bravo Lazare, Bravo svim vernim navujacima nasih tenisera!!!!Strucno vidjenje ostavljam nasem dragom Dylan Dog-u i svim onima koji sem navijanja hoce da pokazu da prate i znaju ovaj sport.Bravo i za njih!!!

Boban

pre 13 godina

Bravo ANCI!!!!!
Samo napred. Verujem u dobru 2011. godinu i tvoj veliki povratak. Bice to tezak put, ali mi Ti verujemo da ces uspeti.

sexy nikola

pre 13 godina

do skoro sam bila vatreni navija c jj ali pocinjem da menjam misljenje o njoj,realno licno nemam nista protiv nje ali ona za razliku od Ane totalno nezainteresovano pristupa igri i milslim da je mozda bolje da se uzme u pamet i lati reketa umesto sto se folira da je neka riba po tu nekim lokalnim dogadjajima