Ponedeljak, 04.10.2010.

18:11

IFFHS: Partizan 62, Zvezda 287.

Beogradski Partizan nalazi se na 62. mestu liste najboljih fudbalskih klubova sveta, koju svakog meseca objavljuje Institut za istoriju i statistiku fudbala.

Izvor: LB

IFFHS: Partizan 62, Zvezda 287. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Nemanja

pre 13 godina

Sta pricas ti? Kako ce da se popne na 16 poraza kad smo prosle god u grupi pobedili Sahtjor kod nas 1:0? Tako da nam je ovo drugi poraz za redom. A bolji smo jer smo dva puta igrali LIGU SAMPIONA a vi ni jedanput. A to je zasluga i nase lige, prema tome ne vidim kako je vasa bolja? A ne mislis valjda da je Zvezda, ma kolko u teskom polozaju, stvarno na nivou Sibenika? A Partizan je realno u ovom trenutku najjaci tim sa prostora bivse YU kako igracki tako i organizaciono.

4 titule za 45 godina???

pre 13 godina

O kakvoj velikoj cetvorki je ovde bilo pomena? Momcad koja u 45 godina osvoji 4 (slovima: cetiri) titule ne moze da bude clan "velike cetvorke". Pravilniji naziv bi bio "velika tri i po".
Pozdrav svima

blah

pre 13 godina

@ toliko
Da ga nisi malo preterao? Ma bitno je da je Partizan najbolji klub 1991 godine...HAHAHAAHA
I jos nesto, poslednje ti nije tacno, evo ti i dokaz:
http://dinamo.250free.com/velikacetvorka.htm

Mislim, kad su Hrvati objektivniji od tebe, onda stvarno ga pretera...

Zoom2

pre 13 godina

Cudna je to lista kada je Partizan ispred Dinama. I to Partizan koji je u zadnjih 5 godina ukupno skupio bodova u skupinama europske lige kao Dinamo Zagreb samo prosle sezone. Partizan koji drzi neslavan rekord od 12 uzastopnih europskih poraza koji ce se ove sezone popresti na 16! Ma dajte.. A ovo lijepo pokazuje koliko je HNL jaci u odnosu na ovu srpsku smjesnu ligu. Zvezda, najbolji srpski klub u rangu Sibenika.

izaso PES 11

pre 13 godina

koga briga za neku glupu listu na kojoj je andrleht osmi na svetu.trenutno je najvaznije da smo mi prvi u jsl kao da smo mi i u PESu 11 a vas nigde.

sumadinac sa morave

pre 13 godina

@Objektivan:Jacu ti reci zasto vas ima 2-3 puta vise nego grobara,zato sto mediji pisu da kad ima 1 000 na trbine oni kazu da su 3 000 i svaki put pomnoze sa 3 a Partizan svaki put daje tacno koliko je ulaznica prodato,a vi nikad na dade podatke o tacnom broju prodatih ulaznica,drugo svi znaju daje Beograd pun cigana a Partizan ima vise navijaca iz pronincije,eto zato se tebi cini da vas ima 2-3 putavise ....

HAHAHa

pre 13 godina

@ FK Partizan – Beograd (Nadimak: «Parni valjak»)

Zaboravio si i prvak univerzuma u pljuvanju u dalj, hahaha... Malo statistika iz Srbije, malo iz Srbije i Crne Gore, malo iz SRJ, malo iz SFRJ, pa gde ti sta odgovara to si napisao..Ali najbolja ti je ova recenica koja dovoljno govori o ozbiljnosti tvog posta ovde >>Nezvanično najbolji klub u Evropi 1991. godine (u finalu nacionalnog kupa te godine je pobedio osvajača KEŠ, Crvenu zvezdu)

Mishkecc

pre 13 godina

Nzm zasto se neki cude sto je Atletiko Madrid meju "Top 10 " osvojio je ligu evrope . Sta je Crvena Zvezda uradila zadnjih nekoliko god u Evropi ?! Nzm zasto se navijaci Crvene zvezde malo ne informisu i 20 god pricaju kako su samo oni bili prvaci Evrope , kad je Partizan bio 7 puta evropski prvak ( 1 u kosarci i 6 puta u vaterpolu .

ko je veci srbin, zapitaj se bar jednom?

pre 13 godina

Mislim da Lukic treba odmah da pogleda u svoj srbometar i da izda saopstenje, jer sigurno je Tole ovde umesao prste..

toliko

pre 13 godina

FK Partizan – Beograd
(Nadimak: «Parni valjak»)

* Najtrofejniji klub u nacionalnim takmičenjima (prvenstvo i kup) države Srbije
* Prvi pobednik nacionalnog šampionata Jugoslavije
* Prvi osvajač duple krune (prvenstvo i kup) u Jugoslaviji
* Rekorder po broju osvojenih bodova u šampionatu Jugoslavije
* Rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Jugoslavije (Savo Milošević)
* Rekorder po broju postignutih golova u nacionalnom šampionatu Srbije
* Jedini neporaženi šampion ikada u nacionalnom prvenstvu Srbije i Jugoslavije (sezona 2004/05)
* Prvi srpski i jugoslovenski klub koji je stigao do finala jednog evropskog kupa (KEŠ 1966, Brisel)
* Osvajač Srednjoevropskog kupa (1978)
* Prvi klub u Srbiji koji je dobio organizovanu navijačku grupu («Grobari», 1970. godine)
* Nezvanično najbolji klub u Evropi 1991. godine (u finalu nacionalnog kupa te godine je pobedio osvajača KEŠ, Crvenu zvezdu)
* Jedini srpski klub koji koji je učestvovao u najjačem evropskom klupskom takmičenju svih vremena – Ligi šampiona (2003. i 2010. godine)
* Član najtrofejnijeg sportskog društva u Evropi – SD «PARTIZAN»
* Domaćin prvog velikog stadiona u Jugoslaviji, izgrađenog 1949. godine (na Partizanovom stadionu kao «podstanar» igrala je i Crvena zvezda, od 1949. do 1963. godine, koja nije imala stadion)
* Aktuelni šampion Srbije
* Rekorder po visokim pobedama u «večitom derbiju» (7:1, 6:0)
* Od svih članova takozvane «velike četvorke» jugoslovenskog fudbala (Partizan, Hajduk, Dinamo, Crvena zvezda) imao je najuspešniji međusobni ukupni bilans u utakmicama sa ostala tri kluba

stefan

pre 13 godina

nesretni su nasi klubovi,nesretna je nasa liga...crvena zvezda je spala na ove grane,ajde mogu da shvatim da nije medju 100,ali da je jedva medju 300...mislim da su ispred nje i prvaci malezije,indonezije,trinidada...kuku

Marko, Beograd

pre 13 godina

Liverpool, Roma i Anderlecht u najboljih 10 fudbalskih klubova na svetu, a Manchester United nije ispred njih???!!!
Na osnovu čega?
Ako uporedimo rezultate ta 4 kluba za bilo koji period u poslenjih 20 godina United ima više trofeja ngo ostala 3 kluba zajedno! Osvojene titule, kupovi, međusobni dueli, poslednje sezone, poslednjih 3, 5, 10, 20 sezona...
Sa druge strane, Inter osvoji prve trofeje posle mnogo generacija i odjednom je najbolji na svetu?! Ko je sastavljao listu, Džim Keri? I on ima mnogo bolji smisao za humor od ovog...

Objektivan

pre 13 godina

Ja zaista ne razumem navijace Partizana.Ja kao navijac Crvene Zvezde priznajem da ste poslednjih sezona bolji i to ne osporavam,ali gledano kroz nacionalne titule u ligi i kupu,i vecite derbije morate priznati da imamo mnogo vise uspeha od vas. To su cinjenice koje govore same za sebe.
A i moram napomenuti da veliki broj "internet navijaca" sad koristi priliku da "pecne" navijace Crvene Zvezde ali ne razumem ako vam je klub toliko bolji i toliko ga volite,kako to da na utakmicama imate 2 ili 3 puta manje gledalaca ?
Dzaba vam sve to ako niko ne dolazi da vas gleda.

Sportski poznavalac

pre 13 godina

@Ljubitelj Sporta

Ljubitelju sporta,slazem se da je lista nebulozna,ali za medju prvih naravno da nema mesta ni za Milan,ni za Real,ni za Arsenal ni za Valensiju, pa oni jos duze od zvezde nisu videli titulu u domacem prvenstvu, dok se u evropi nikako ne proslavljaju. Liverpul je imao dobre rezultate u evropi u prethodnih par sezona(Liga Evrope je isto evropsko takmicenje) kao i Atletiko Madrid

Ivke

pre 13 godina

..imaju oni jos jednu listu tamo al' o tome drugi put. Nego, blizi se Braga a vi ste jos uvek zaneseni velikim pobedama nad Pjunikom i Helsinkijem.. Hajde, lepo, prst na celo - pa, za dobro srpskog fudbala,vidite sta cete i kako u Portugaliji;)

Vidoje

pre 13 godina

Boze kakva glupa statistika. Sibenik nekadasnji i osvajac Kupa sampiona na istom mestu.
(Partizanovac, 4. oktobar 2010 18:42)

Pa sam si rekao odgovor... nekadašnji!

princip71

pre 13 godina

Pa ne mogu da verujem? Partizan mora biti medju 30 najboljih klubova na svetu. Pobedom nad bragom i sahtjorom i uz vec standarno osvajanje titule u domacem prvenstvu, taj cilj ce biti ostvaren! Samo Partizan!

Vladan R

pre 13 godina

To koliko je lista besmislena pokazuje pre svega to da je Liverpul ispred Arsenala i Mancestera, a ni podatak da je uz vec pomenuti Liverpul i Anderleht u prvih 10, nije bas verodostojan. Bas bih voleo da znam na osnovu kojih kriterijuma su dva pomenuta kluba zasluzila tako visok plasman. Jos jedna budalastina slicna onoj kada je CZ prosle godine u jednom momentu bila druga valjda na mesecnom nivou, odnosno notornoj gluposti iz 1991, kada je Roma bez osvojenog trofeja samo kao finalista kupa UEFA i sa plasmanom u prvenstvu na sredini tabele, bila ispred CZ, sampiona SFRJ, osvajaca KES, odnosno svetskog prvaka. Samo da naglasim da je tadasnja SFRJ liga bila tada veoma visoko rangirana tj u prvih sedam osam po UEFA kriterijumu, sto bi joj danas donelo u najmanju ruku bar jednog direktnog i jednog u poslednjoj rundi kvalifikacija u LS. Sto se trentnog plasmana tice s obzirom na rezultate u Evropi i na jacinu nase lige konkretno za ovu godinu plasman nasih klubava i nije toliko nerealan, ali generalno sve te liste iz meseca u mesec, imaju toliko budalastina da ne znam kako ih nije sramota da ih i dalje objavljuju. Bas me nesto intresuje da je onaj tuzni Anderleht uspeo da izbaci Partizan i jos osvoji po neki i bod u LS, koliko bi bio visoko plasiran, verovatno u prvih 5.

karpati

pre 13 godina

neme ova lista veze sa realnoscu.... Roma na dnu tabele, anderleht igra los, liverpul u zoni ispadanja u evropi svi bedno igraju...

mv

pre 13 godina

•hahaha, znaci vodeca ekipa srpske lige djeli poziciju s ekipom koja se bori za opstanak u nrvatskoj ligi :))
(znaci hnl je bolji :)), 4. oktobar 2010 18:47)

Zašto je svako vaše objašnjenje tako komplikovano "znači, proizlazi, ispada..."? Zašto nikad ne prihvatite stvari kakve jesu??? Bez tumačenja, prosto činjenice?

kompleksi su cudo

pre 13 godina

ah taj Tole... Svuda je umesao prste, sad ce jos da ispadne da je on izmontirao sletanje na Mesec. Blago Partizanu kad ima veze i u domacem prvenstvu a i u Evropi...

hrčak

pre 13 godina

''Crvena zvezda trenutno deli mesto sa Šibenikom, koji je ušao na listu 400 najboljih timova sveta kao treći klub iz Hrvatske''

Hahahaa oprostite ali moram,ajd okey da je Slaven ili Rijeka ali Sibenik???

Ljubitelj Sporta

pre 13 godina

Kakva smesna lista!!! Ne zbog nasih, nego u prvih 10 su Liverpul, Anderleht, Atletiko Madrid i Roma a nisu na primer Mancester United, Arsenal, Real Madrid, Milan??? Svasta!

hdf

pre 13 godina

Svaki put se sve vise cudim koliko je nelogicna ova lista...
Manchestera nema u top10 a tu su liverpool, bayern. roma, anderleht, a. madrid (???), itd.

hrčak

pre 13 godina

''Crvena zvezda trenutno deli mesto sa Šibenikom, koji je ušao na listu 400 najboljih timova sveta kao treći klub iz Hrvatske''

Hahahaa oprostite ali moram,ajd okey da je Slaven ili Rijeka ali Sibenik???

toliko

pre 13 godina

FK Partizan – Beograd
(Nadimak: «Parni valjak»)

* Najtrofejniji klub u nacionalnim takmičenjima (prvenstvo i kup) države Srbije
* Prvi pobednik nacionalnog šampionata Jugoslavije
* Prvi osvajač duple krune (prvenstvo i kup) u Jugoslaviji
* Rekorder po broju osvojenih bodova u šampionatu Jugoslavije
* Rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Jugoslavije (Savo Milošević)
* Rekorder po broju postignutih golova u nacionalnom šampionatu Srbije
* Jedini neporaženi šampion ikada u nacionalnom prvenstvu Srbije i Jugoslavije (sezona 2004/05)
* Prvi srpski i jugoslovenski klub koji je stigao do finala jednog evropskog kupa (KEŠ 1966, Brisel)
* Osvajač Srednjoevropskog kupa (1978)
* Prvi klub u Srbiji koji je dobio organizovanu navijačku grupu («Grobari», 1970. godine)
* Nezvanično najbolji klub u Evropi 1991. godine (u finalu nacionalnog kupa te godine je pobedio osvajača KEŠ, Crvenu zvezdu)
* Jedini srpski klub koji koji je učestvovao u najjačem evropskom klupskom takmičenju svih vremena – Ligi šampiona (2003. i 2010. godine)
* Član najtrofejnijeg sportskog društva u Evropi – SD «PARTIZAN»
* Domaćin prvog velikog stadiona u Jugoslaviji, izgrađenog 1949. godine (na Partizanovom stadionu kao «podstanar» igrala je i Crvena zvezda, od 1949. do 1963. godine, koja nije imala stadion)
* Aktuelni šampion Srbije
* Rekorder po visokim pobedama u «večitom derbiju» (7:1, 6:0)
* Od svih članova takozvane «velike četvorke» jugoslovenskog fudbala (Partizan, Hajduk, Dinamo, Crvena zvezda) imao je najuspešniji međusobni ukupni bilans u utakmicama sa ostala tri kluba

Vidoje

pre 13 godina

Boze kakva glupa statistika. Sibenik nekadasnji i osvajac Kupa sampiona na istom mestu.
(Partizanovac, 4. oktobar 2010 18:42)

Pa sam si rekao odgovor... nekadašnji!

ko je veci srbin, zapitaj se bar jednom?

pre 13 godina

Mislim da Lukic treba odmah da pogleda u svoj srbometar i da izda saopstenje, jer sigurno je Tole ovde umesao prste..

kompleksi su cudo

pre 13 godina

ah taj Tole... Svuda je umesao prste, sad ce jos da ispadne da je on izmontirao sletanje na Mesec. Blago Partizanu kad ima veze i u domacem prvenstvu a i u Evropi...

mv

pre 13 godina

•hahaha, znaci vodeca ekipa srpske lige djeli poziciju s ekipom koja se bori za opstanak u nrvatskoj ligi :))
(znaci hnl je bolji :)), 4. oktobar 2010 18:47)

Zašto je svako vaše objašnjenje tako komplikovano "znači, proizlazi, ispada..."? Zašto nikad ne prihvatite stvari kakve jesu??? Bez tumačenja, prosto činjenice?

sumadinac sa morave

pre 13 godina

@Objektivan:Jacu ti reci zasto vas ima 2-3 puta vise nego grobara,zato sto mediji pisu da kad ima 1 000 na trbine oni kazu da su 3 000 i svaki put pomnoze sa 3 a Partizan svaki put daje tacno koliko je ulaznica prodato,a vi nikad na dade podatke o tacnom broju prodatih ulaznica,drugo svi znaju daje Beograd pun cigana a Partizan ima vise navijaca iz pronincije,eto zato se tebi cini da vas ima 2-3 putavise ....

Objektivan

pre 13 godina

Ja zaista ne razumem navijace Partizana.Ja kao navijac Crvene Zvezde priznajem da ste poslednjih sezona bolji i to ne osporavam,ali gledano kroz nacionalne titule u ligi i kupu,i vecite derbije morate priznati da imamo mnogo vise uspeha od vas. To su cinjenice koje govore same za sebe.
A i moram napomenuti da veliki broj "internet navijaca" sad koristi priliku da "pecne" navijace Crvene Zvezde ali ne razumem ako vam je klub toliko bolji i toliko ga volite,kako to da na utakmicama imate 2 ili 3 puta manje gledalaca ?
Dzaba vam sve to ako niko ne dolazi da vas gleda.

princip71

pre 13 godina

Pa ne mogu da verujem? Partizan mora biti medju 30 najboljih klubova na svetu. Pobedom nad bragom i sahtjorom i uz vec standarno osvajanje titule u domacem prvenstvu, taj cilj ce biti ostvaren! Samo Partizan!

stefan

pre 13 godina

nesretni su nasi klubovi,nesretna je nasa liga...crvena zvezda je spala na ove grane,ajde mogu da shvatim da nije medju 100,ali da je jedva medju 300...mislim da su ispred nje i prvaci malezije,indonezije,trinidada...kuku

Mishkecc

pre 13 godina

Nzm zasto se neki cude sto je Atletiko Madrid meju "Top 10 " osvojio je ligu evrope . Sta je Crvena Zvezda uradila zadnjih nekoliko god u Evropi ?! Nzm zasto se navijaci Crvene zvezde malo ne informisu i 20 god pricaju kako su samo oni bili prvaci Evrope , kad je Partizan bio 7 puta evropski prvak ( 1 u kosarci i 6 puta u vaterpolu .

blah

pre 13 godina

@ toliko
Da ga nisi malo preterao? Ma bitno je da je Partizan najbolji klub 1991 godine...HAHAHAAHA
I jos nesto, poslednje ti nije tacno, evo ti i dokaz:
http://dinamo.250free.com/velikacetvorka.htm

Mislim, kad su Hrvati objektivniji od tebe, onda stvarno ga pretera...

Sportski poznavalac

pre 13 godina

@Ljubitelj Sporta

Ljubitelju sporta,slazem se da je lista nebulozna,ali za medju prvih naravno da nema mesta ni za Milan,ni za Real,ni za Arsenal ni za Valensiju, pa oni jos duze od zvezde nisu videli titulu u domacem prvenstvu, dok se u evropi nikako ne proslavljaju. Liverpul je imao dobre rezultate u evropi u prethodnih par sezona(Liga Evrope je isto evropsko takmicenje) kao i Atletiko Madrid

Vladan R

pre 13 godina

To koliko je lista besmislena pokazuje pre svega to da je Liverpul ispred Arsenala i Mancestera, a ni podatak da je uz vec pomenuti Liverpul i Anderleht u prvih 10, nije bas verodostojan. Bas bih voleo da znam na osnovu kojih kriterijuma su dva pomenuta kluba zasluzila tako visok plasman. Jos jedna budalastina slicna onoj kada je CZ prosle godine u jednom momentu bila druga valjda na mesecnom nivou, odnosno notornoj gluposti iz 1991, kada je Roma bez osvojenog trofeja samo kao finalista kupa UEFA i sa plasmanom u prvenstvu na sredini tabele, bila ispred CZ, sampiona SFRJ, osvajaca KES, odnosno svetskog prvaka. Samo da naglasim da je tadasnja SFRJ liga bila tada veoma visoko rangirana tj u prvih sedam osam po UEFA kriterijumu, sto bi joj danas donelo u najmanju ruku bar jednog direktnog i jednog u poslednjoj rundi kvalifikacija u LS. Sto se trentnog plasmana tice s obzirom na rezultate u Evropi i na jacinu nase lige konkretno za ovu godinu plasman nasih klubava i nije toliko nerealan, ali generalno sve te liste iz meseca u mesec, imaju toliko budalastina da ne znam kako ih nije sramota da ih i dalje objavljuju. Bas me nesto intresuje da je onaj tuzni Anderleht uspeo da izbaci Partizan i jos osvoji po neki i bod u LS, koliko bi bio visoko plasiran, verovatno u prvih 5.

HAHAHa

pre 13 godina

@ FK Partizan – Beograd (Nadimak: «Parni valjak»)

Zaboravio si i prvak univerzuma u pljuvanju u dalj, hahaha... Malo statistika iz Srbije, malo iz Srbije i Crne Gore, malo iz SRJ, malo iz SFRJ, pa gde ti sta odgovara to si napisao..Ali najbolja ti je ova recenica koja dovoljno govori o ozbiljnosti tvog posta ovde >>Nezvanično najbolji klub u Evropi 1991. godine (u finalu nacionalnog kupa te godine je pobedio osvajača KEŠ, Crvenu zvezdu)

Nemanja

pre 13 godina

Sta pricas ti? Kako ce da se popne na 16 poraza kad smo prosle god u grupi pobedili Sahtjor kod nas 1:0? Tako da nam je ovo drugi poraz za redom. A bolji smo jer smo dva puta igrali LIGU SAMPIONA a vi ni jedanput. A to je zasluga i nase lige, prema tome ne vidim kako je vasa bolja? A ne mislis valjda da je Zvezda, ma kolko u teskom polozaju, stvarno na nivou Sibenika? A Partizan je realno u ovom trenutku najjaci tim sa prostora bivse YU kako igracki tako i organizaciono.

Ljubitelj Sporta

pre 13 godina

Kakva smesna lista!!! Ne zbog nasih, nego u prvih 10 su Liverpul, Anderleht, Atletiko Madrid i Roma a nisu na primer Mancester United, Arsenal, Real Madrid, Milan??? Svasta!

Ivke

pre 13 godina

..imaju oni jos jednu listu tamo al' o tome drugi put. Nego, blizi se Braga a vi ste jos uvek zaneseni velikim pobedama nad Pjunikom i Helsinkijem.. Hajde, lepo, prst na celo - pa, za dobro srpskog fudbala,vidite sta cete i kako u Portugaliji;)

Marko, Beograd

pre 13 godina

Liverpool, Roma i Anderlecht u najboljih 10 fudbalskih klubova na svetu, a Manchester United nije ispred njih???!!!
Na osnovu čega?
Ako uporedimo rezultate ta 4 kluba za bilo koji period u poslenjih 20 godina United ima više trofeja ngo ostala 3 kluba zajedno! Osvojene titule, kupovi, međusobni dueli, poslednje sezone, poslednjih 3, 5, 10, 20 sezona...
Sa druge strane, Inter osvoji prve trofeje posle mnogo generacija i odjednom je najbolji na svetu?! Ko je sastavljao listu, Džim Keri? I on ima mnogo bolji smisao za humor od ovog...

Zoom2

pre 13 godina

Cudna je to lista kada je Partizan ispred Dinama. I to Partizan koji je u zadnjih 5 godina ukupno skupio bodova u skupinama europske lige kao Dinamo Zagreb samo prosle sezone. Partizan koji drzi neslavan rekord od 12 uzastopnih europskih poraza koji ce se ove sezone popresti na 16! Ma dajte.. A ovo lijepo pokazuje koliko je HNL jaci u odnosu na ovu srpsku smjesnu ligu. Zvezda, najbolji srpski klub u rangu Sibenika.

hdf

pre 13 godina

Svaki put se sve vise cudim koliko je nelogicna ova lista...
Manchestera nema u top10 a tu su liverpool, bayern. roma, anderleht, a. madrid (???), itd.

izaso PES 11

pre 13 godina

koga briga za neku glupu listu na kojoj je andrleht osmi na svetu.trenutno je najvaznije da smo mi prvi u jsl kao da smo mi i u PESu 11 a vas nigde.

4 titule za 45 godina???

pre 13 godina

O kakvoj velikoj cetvorki je ovde bilo pomena? Momcad koja u 45 godina osvoji 4 (slovima: cetiri) titule ne moze da bude clan "velike cetvorke". Pravilniji naziv bi bio "velika tri i po".
Pozdrav svima

karpati

pre 13 godina

neme ova lista veze sa realnoscu.... Roma na dnu tabele, anderleht igra los, liverpul u zoni ispadanja u evropi svi bedno igraju...

toliko

pre 13 godina

FK Partizan – Beograd
(Nadimak: «Parni valjak»)

* Najtrofejniji klub u nacionalnim takmičenjima (prvenstvo i kup) države Srbije
* Prvi pobednik nacionalnog šampionata Jugoslavije
* Prvi osvajač duple krune (prvenstvo i kup) u Jugoslaviji
* Rekorder po broju osvojenih bodova u šampionatu Jugoslavije
* Rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Jugoslavije (Savo Milošević)
* Rekorder po broju postignutih golova u nacionalnom šampionatu Srbije
* Jedini neporaženi šampion ikada u nacionalnom prvenstvu Srbije i Jugoslavije (sezona 2004/05)
* Prvi srpski i jugoslovenski klub koji je stigao do finala jednog evropskog kupa (KEŠ 1966, Brisel)
* Osvajač Srednjoevropskog kupa (1978)
* Prvi klub u Srbiji koji je dobio organizovanu navijačku grupu («Grobari», 1970. godine)
* Nezvanično najbolji klub u Evropi 1991. godine (u finalu nacionalnog kupa te godine je pobedio osvajača KEŠ, Crvenu zvezdu)
* Jedini srpski klub koji koji je učestvovao u najjačem evropskom klupskom takmičenju svih vremena – Ligi šampiona (2003. i 2010. godine)
* Član najtrofejnijeg sportskog društva u Evropi – SD «PARTIZAN»
* Domaćin prvog velikog stadiona u Jugoslaviji, izgrađenog 1949. godine (na Partizanovom stadionu kao «podstanar» igrala je i Crvena zvezda, od 1949. do 1963. godine, koja nije imala stadion)
* Aktuelni šampion Srbije
* Rekorder po visokim pobedama u «večitom derbiju» (7:1, 6:0)
* Od svih članova takozvane «velike četvorke» jugoslovenskog fudbala (Partizan, Hajduk, Dinamo, Crvena zvezda) imao je najuspešniji međusobni ukupni bilans u utakmicama sa ostala tri kluba

Objektivan

pre 13 godina

Ja zaista ne razumem navijace Partizana.Ja kao navijac Crvene Zvezde priznajem da ste poslednjih sezona bolji i to ne osporavam,ali gledano kroz nacionalne titule u ligi i kupu,i vecite derbije morate priznati da imamo mnogo vise uspeha od vas. To su cinjenice koje govore same za sebe.
A i moram napomenuti da veliki broj "internet navijaca" sad koristi priliku da "pecne" navijace Crvene Zvezde ali ne razumem ako vam je klub toliko bolji i toliko ga volite,kako to da na utakmicama imate 2 ili 3 puta manje gledalaca ?
Dzaba vam sve to ako niko ne dolazi da vas gleda.

hrčak

pre 13 godina

''Crvena zvezda trenutno deli mesto sa Šibenikom, koji je ušao na listu 400 najboljih timova sveta kao treći klub iz Hrvatske''

Hahahaa oprostite ali moram,ajd okey da je Slaven ili Rijeka ali Sibenik???

Ljubitelj Sporta

pre 13 godina

Kakva smesna lista!!! Ne zbog nasih, nego u prvih 10 su Liverpul, Anderleht, Atletiko Madrid i Roma a nisu na primer Mancester United, Arsenal, Real Madrid, Milan??? Svasta!

karpati

pre 13 godina

neme ova lista veze sa realnoscu.... Roma na dnu tabele, anderleht igra los, liverpul u zoni ispadanja u evropi svi bedno igraju...

Zoom2

pre 13 godina

Cudna je to lista kada je Partizan ispred Dinama. I to Partizan koji je u zadnjih 5 godina ukupno skupio bodova u skupinama europske lige kao Dinamo Zagreb samo prosle sezone. Partizan koji drzi neslavan rekord od 12 uzastopnih europskih poraza koji ce se ove sezone popresti na 16! Ma dajte.. A ovo lijepo pokazuje koliko je HNL jaci u odnosu na ovu srpsku smjesnu ligu. Zvezda, najbolji srpski klub u rangu Sibenika.

princip71

pre 13 godina

Pa ne mogu da verujem? Partizan mora biti medju 30 najboljih klubova na svetu. Pobedom nad bragom i sahtjorom i uz vec standarno osvajanje titule u domacem prvenstvu, taj cilj ce biti ostvaren! Samo Partizan!

Ivke

pre 13 godina

..imaju oni jos jednu listu tamo al' o tome drugi put. Nego, blizi se Braga a vi ste jos uvek zaneseni velikim pobedama nad Pjunikom i Helsinkijem.. Hajde, lepo, prst na celo - pa, za dobro srpskog fudbala,vidite sta cete i kako u Portugaliji;)

Vladan R

pre 13 godina

To koliko je lista besmislena pokazuje pre svega to da je Liverpul ispred Arsenala i Mancestera, a ni podatak da je uz vec pomenuti Liverpul i Anderleht u prvih 10, nije bas verodostojan. Bas bih voleo da znam na osnovu kojih kriterijuma su dva pomenuta kluba zasluzila tako visok plasman. Jos jedna budalastina slicna onoj kada je CZ prosle godine u jednom momentu bila druga valjda na mesecnom nivou, odnosno notornoj gluposti iz 1991, kada je Roma bez osvojenog trofeja samo kao finalista kupa UEFA i sa plasmanom u prvenstvu na sredini tabele, bila ispred CZ, sampiona SFRJ, osvajaca KES, odnosno svetskog prvaka. Samo da naglasim da je tadasnja SFRJ liga bila tada veoma visoko rangirana tj u prvih sedam osam po UEFA kriterijumu, sto bi joj danas donelo u najmanju ruku bar jednog direktnog i jednog u poslednjoj rundi kvalifikacija u LS. Sto se trentnog plasmana tice s obzirom na rezultate u Evropi i na jacinu nase lige konkretno za ovu godinu plasman nasih klubava i nije toliko nerealan, ali generalno sve te liste iz meseca u mesec, imaju toliko budalastina da ne znam kako ih nije sramota da ih i dalje objavljuju. Bas me nesto intresuje da je onaj tuzni Anderleht uspeo da izbaci Partizan i jos osvoji po neki i bod u LS, koliko bi bio visoko plasiran, verovatno u prvih 5.

hdf

pre 13 godina

Svaki put se sve vise cudim koliko je nelogicna ova lista...
Manchestera nema u top10 a tu su liverpool, bayern. roma, anderleht, a. madrid (???), itd.

izaso PES 11

pre 13 godina

koga briga za neku glupu listu na kojoj je andrleht osmi na svetu.trenutno je najvaznije da smo mi prvi u jsl kao da smo mi i u PESu 11 a vas nigde.

Marko, Beograd

pre 13 godina

Liverpool, Roma i Anderlecht u najboljih 10 fudbalskih klubova na svetu, a Manchester United nije ispred njih???!!!
Na osnovu čega?
Ako uporedimo rezultate ta 4 kluba za bilo koji period u poslenjih 20 godina United ima više trofeja ngo ostala 3 kluba zajedno! Osvojene titule, kupovi, međusobni dueli, poslednje sezone, poslednjih 3, 5, 10, 20 sezona...
Sa druge strane, Inter osvoji prve trofeje posle mnogo generacija i odjednom je najbolji na svetu?! Ko je sastavljao listu, Džim Keri? I on ima mnogo bolji smisao za humor od ovog...

sumadinac sa morave

pre 13 godina

@Objektivan:Jacu ti reci zasto vas ima 2-3 puta vise nego grobara,zato sto mediji pisu da kad ima 1 000 na trbine oni kazu da su 3 000 i svaki put pomnoze sa 3 a Partizan svaki put daje tacno koliko je ulaznica prodato,a vi nikad na dade podatke o tacnom broju prodatih ulaznica,drugo svi znaju daje Beograd pun cigana a Partizan ima vise navijaca iz pronincije,eto zato se tebi cini da vas ima 2-3 putavise ....

HAHAHa

pre 13 godina

@ FK Partizan – Beograd (Nadimak: «Parni valjak»)

Zaboravio si i prvak univerzuma u pljuvanju u dalj, hahaha... Malo statistika iz Srbije, malo iz Srbije i Crne Gore, malo iz SRJ, malo iz SFRJ, pa gde ti sta odgovara to si napisao..Ali najbolja ti je ova recenica koja dovoljno govori o ozbiljnosti tvog posta ovde >>Nezvanično najbolji klub u Evropi 1991. godine (u finalu nacionalnog kupa te godine je pobedio osvajača KEŠ, Crvenu zvezdu)

Vidoje

pre 13 godina

Boze kakva glupa statistika. Sibenik nekadasnji i osvajac Kupa sampiona na istom mestu.
(Partizanovac, 4. oktobar 2010 18:42)

Pa sam si rekao odgovor... nekadašnji!

Mishkecc

pre 13 godina

Nzm zasto se neki cude sto je Atletiko Madrid meju "Top 10 " osvojio je ligu evrope . Sta je Crvena Zvezda uradila zadnjih nekoliko god u Evropi ?! Nzm zasto se navijaci Crvene zvezde malo ne informisu i 20 god pricaju kako su samo oni bili prvaci Evrope , kad je Partizan bio 7 puta evropski prvak ( 1 u kosarci i 6 puta u vaterpolu .

4 titule za 45 godina???

pre 13 godina

O kakvoj velikoj cetvorki je ovde bilo pomena? Momcad koja u 45 godina osvoji 4 (slovima: cetiri) titule ne moze da bude clan "velike cetvorke". Pravilniji naziv bi bio "velika tri i po".
Pozdrav svima

Sportski poznavalac

pre 13 godina

@Ljubitelj Sporta

Ljubitelju sporta,slazem se da je lista nebulozna,ali za medju prvih naravno da nema mesta ni za Milan,ni za Real,ni za Arsenal ni za Valensiju, pa oni jos duze od zvezde nisu videli titulu u domacem prvenstvu, dok se u evropi nikako ne proslavljaju. Liverpul je imao dobre rezultate u evropi u prethodnih par sezona(Liga Evrope je isto evropsko takmicenje) kao i Atletiko Madrid

Nemanja

pre 13 godina

Sta pricas ti? Kako ce da se popne na 16 poraza kad smo prosle god u grupi pobedili Sahtjor kod nas 1:0? Tako da nam je ovo drugi poraz za redom. A bolji smo jer smo dva puta igrali LIGU SAMPIONA a vi ni jedanput. A to je zasluga i nase lige, prema tome ne vidim kako je vasa bolja? A ne mislis valjda da je Zvezda, ma kolko u teskom polozaju, stvarno na nivou Sibenika? A Partizan je realno u ovom trenutku najjaci tim sa prostora bivse YU kako igracki tako i organizaciono.

mv

pre 13 godina

•hahaha, znaci vodeca ekipa srpske lige djeli poziciju s ekipom koja se bori za opstanak u nrvatskoj ligi :))
(znaci hnl je bolji :)), 4. oktobar 2010 18:47)

Zašto je svako vaše objašnjenje tako komplikovano "znači, proizlazi, ispada..."? Zašto nikad ne prihvatite stvari kakve jesu??? Bez tumačenja, prosto činjenice?

stefan

pre 13 godina

nesretni su nasi klubovi,nesretna je nasa liga...crvena zvezda je spala na ove grane,ajde mogu da shvatim da nije medju 100,ali da je jedva medju 300...mislim da su ispred nje i prvaci malezije,indonezije,trinidada...kuku

ko je veci srbin, zapitaj se bar jednom?

pre 13 godina

Mislim da Lukic treba odmah da pogleda u svoj srbometar i da izda saopstenje, jer sigurno je Tole ovde umesao prste..

kompleksi su cudo

pre 13 godina

ah taj Tole... Svuda je umesao prste, sad ce jos da ispadne da je on izmontirao sletanje na Mesec. Blago Partizanu kad ima veze i u domacem prvenstvu a i u Evropi...

blah

pre 13 godina

@ toliko
Da ga nisi malo preterao? Ma bitno je da je Partizan najbolji klub 1991 godine...HAHAHAAHA
I jos nesto, poslednje ti nije tacno, evo ti i dokaz:
http://dinamo.250free.com/velikacetvorka.htm

Mislim, kad su Hrvati objektivniji od tebe, onda stvarno ga pretera...