Ponedeljak, 04.10.2010.

13:59

65 godina JSD Partizan

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan danas slavi šezdeset pet godina postojanja.

Izvor: B92

65 godina JSD Partizan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

157 Komentari

Sortiraj po:

to treba da bude smesno ili tuzno?

pre 13 godina

prisetite se samo kako je legenda Crvene Zvezde Dule Savic plakao kad je objavljena vest da je Tito umro, a danas je zakleti protivnik komunizma, ajde sto nemate stavove nego ne znate ni sta to znaci...
toliko o opaskama za JSD

grobar76

pre 13 godina

Kakve veze ima kokarda sa simbolom srpstva?
(kokanidja, 5. oktobar 2010 09:57)

a kakve veze ima crvena petokraka na grudima crvene zvezde sa simbolom srpstva (zvezda srbija, nikad jugoslavija).

nisu mi jasni kompleksi, napadate partizan da je jugoslovenski i komunisticki tim, kao da je zvezdu osnovao car dushan silni a ne te iste komunjare...kompleksi kompleksi kompleksi.

Bruka

pre 13 godina

@red army

Decko nemoj sebe da brukas a i nas delije (...)
(LepoticaDaca, 5. oktobar 2010 10:23)

Lepotice, "dečko" je navijač Veleža, a Red Army je njihova navijačka grupa.
Toliko o tome ko koga bruka.

Nemanja

pre 13 godina

SDCZ je najtrofejnije u regionu ko zeli moze da proveri na primer u kosarci Zvezda ima 60 osvojenih trofeja i to kosarkasi 21 i kosarkasice 39 sto znaci da je Zvezda daleko najtrofejniji kosarkaski klub
u odbojci Zvezda ima 54 trofeja odbojkasi 16 i odbojkasice 37 sto znaci da je Zvezda i u odbojci daleko najtrofejniji klub u rukometu partizan ima 3 trofeja vise 7 titula i 9 kupova a zvezda 9 titula i 4 kupa u vaterpolu je partizan mnogo uspesniji sa oko 55 ili 56 trofeja nisam siguran dok zvezda ima 2 titule a u fudbalu naravno najpopularnijem sportu je Zvezda uspesnija to i mala deca znaju sto se ostalih sportova tice Zvezda je uspesnija ponajvise zahvaljujuci atletskom i streljackom klubu a i najtrofejniji sportista u istoriji na ovim prostorima Jasna Sekaric je clanica SDCZ ona samo sa Zvezdom ima 32 trofeja a o individualnim priznanjima da nepricam

Juzna Tribina Chonoplja-PFC

pre 13 godina

SRETNO I SVE NAJBOLJE,DOCEKALO SE OVAKO JOS 10X.PONOSAN NA IME,GRB I TRADICIJU.HVALA TI CRNO-BELA LJUBAVI. JSD PARTIZAN.

Red Bull

pre 13 godina

@neupucen si

Pa i Kusta snimio film po Maradoni pa sta. A samo ti znas da se Zvezda gasi.Na tvoju zalost nece se ugasiti vec ce vas za par godina kada dodje do privatizacije unistiti parama jer tada necete imati pomoc drzave i politicara.Nemate imovinu i nikoziv se ne interesuje za vas

@Grobar CG

Poslednja evropska titula osvojena u rvanju sa pozajmljenim rvacima 2 iz Rusije i Stefanek i plus Petkovic koji je sada drzavljanin Azarbejdzana. Toliko o uspesima

Jlna

pre 13 godina

Cudi me da ste svi objavili ovu vest s akcentom na fudbal, a sta je s dodelom godisnjih nagrada u 6 sinoc gde su mladi sportisti dobili priznanja u raznim sportovima. Celo sportsko drustvo je juce imalo slavlje, ne samo fudbaleri.

sami

pre 13 godina

Expert, 5. oktobar 2010 07:41)

Igrali, ali ne i osvojili !!! Pamte se pobednici, a ne ucesnici !!! I nisi neki expert !!! I jos nesto, ako nije isto LS i KES zasto je trofej ostao ne promenjen, ajde experti !!! Boli istina, zavrsicete grupnu fazu sa "0" krompiricem, jak uspeh !!!

Firma 1989

pre 13 godina

Zamolio bih i jedne i druge, tzv.navijace da se manu corava posla, jer su i jedni i drugi komunisticka tvorevina, formirani 45. MI SMO SRPSKI KLUB, koji nikad nije bio u rukama komunjara! Grobare da nanana, peva ceo stadion VOJVODINA SAMPION! VOSA SRBIJA!

neupucen si

pre 13 godina

Srbenda iz dijaspore, 4. oktobar 2010 20:40)
ako mislis na dresove , jesu crveni a isto tako bi trebao da znas da su Ana,Nole,Janko i Bojana clanovi PARTIZANA i da se tvoja zvezdana gasi polako ali sigurno, da je oskarovac Alan Sejd snimio 26 epizoda o kk partizan itd, itd....http://vesti.aladin.info/2010-09-27/382372-oskarovac-snima-dokumentarnu-seriju-o-kk-partizanu

LepoticaDaca

pre 13 godina

@red army

Decko nemoj sebe da brukas a i nas delije .Evo sta si ti napisao

"kad promijenite ime u fk kokarda, onda zamjerajte vjecitom rivalu na onom "J" u "jsd". uostalom i real madrid je kraljevski klub, a franka vishe odavno nema. "

Franko nikada kralj nije bio on je bio Caudillo neka vrsta generala koji je skinuo monarhiju .Posle oporaza u gradjanskom ratu na tron se vratio Huan Carlos kralj Spanije koji vlada i do danas

nista zlonamerno

pre 13 godina

Partizan kao sportsko društvo ima 11 titula evropskog šampiona.

Koliko imaju ostali klubovi u Srbiji zajedno?

Sve je jasno, partizan je najuspješniji klub na svijetu!

DOMINIRAJ!!!
(Grobar CG, 5. oktobar 2010 00:20)MORAM DA TE ISPRAVIM , PARTIZAN KAO SD IMA 19 a draga nam komsinica 7, zadnju evropsku titulu su prosle godine osvojili rvaci!!!

E pa sad stvarno

pre 13 godina

Po krilatici Zvezdinih navijača: Zvezda,Srbija,nikad Jugoslavija odrecite se svih titula u Jugoslaviji osvojenih, i imaćete 2 titule prvaka države u fudbalu i 2 kupa u fudbalu+ 1 titulu prvaka i kup u odbojci.
Dosta lupetanja o JSD!

kokanidja

pre 13 godina

ziv covjek napisa da jugoslavije odavno nema, i potpisa se kao simbol komunizma - crvena zvezda?????

kad promijenite ime u fk kokarda, onda zamjerajte vjecitom rivalu na onom "J" u "jsd". uostalom i real madrid je kraljevski klub, a franka vishe odavno nema.

(red army, 5. oktobar 2010 01:40)

Sto bi rek`o moj pokojni deda, lupas ko maksim po diviziji! Jugoslavija je postojala i pre simbola komunizma, te petokrake o kojoj pricas. Kakve veze ima kokarda sa simbolom srpstva? A ovo za Franka i Real Madrid ti je poseban biser. Nisu oni nikada bili Frankov klub, vec kraljevski, a Madrid ti je inace grad u Spaniji koja je dan danas KRALJEVINA. Veze ti sa zivotom nemas!!!

Komsije srecan rodjendan

gravedigger

pre 13 godina

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.html:231277-Partizan-trofejniji-od-Zvezde
Partizane srecan ti rodjendan i jos dugo, dugo da vladas!!

Mika NS

pre 13 godina

Molim drage komšije s druge strane Topčiderskog brda da ne lupetaju o JSD Partizan u negativnom kontekstu.
I u Partizanu i u Zvezdi su od osnivanja igrali igrači svih nacionalnosti sa prostora nekadašnje SFRJ.
Pa u prvih 11 Zvezdinog tima koji je osvojio KEŠ u fudbalu su 2 Makedonca,Hrvat,Crnogorac,Rumun i Musliman.
I svi naši timovi za ovih 65 godina su bili manje-više jugoslovenski(Srbi su Južni Sloveni kao i Hrvati, Slovenci itd.).
Ukoliko Vam smeta Jugoslovenstvo kao politička ideologija, to je već neka sasvim druga tema.
Puno sreće Partizanu i da nam poživi još dugo,kao i Zvezda!

dragan

pre 13 godina

Srecan rodjendan SD Partizan za koji navijam o kad znam za sebe.Na pravom smo putu samo napred i hrabro .Ponosni smo sa nasim Partizanom .Grobar iz LAS VEGASA

Expert

pre 13 godina

Makaveli, 4. oktobar 2010 14:52)

Imao sam 7 god. i secam se, kao sto se ti secas 2003. i kao sto ces se secati 2010. ali samo po tome sto ste ucestvovali !!! To ce vam biti najveci uspeh !!! Boli istina !!!
(sami, 4. oktobar 2010 23:27)

Hajde malo logike.

Sta ce biti najveci uspeh ?
Igranje u LS ?
Aha, OK. Znaci slazemo se da nekadasnji Kup Sampiona i sadasnja Liga Sampiona nisu isto.

U tom slucaju nas najveci uspeh jeste igranje LS. Uspeh koji vi niste ostvarili NIKADA.

A sto se tice Kupa Sampiona, mi smo igrali u finalu vise od 20 godina pre vas.

Tale

pre 13 godina

Neka je srecan rodjendan,bice jos evro titula za nas Partizan jer 7 nam je malo,bar 10 a ne kao neki koji imaju jedan i to je sve!!!Ipak smo mi najtrofejniji koliko god da to neke boli!!!

red army

pre 13 godina

Gde vi živite. Jugoslavije odavno nema, ali Partizan je još uvek JSD.
(Crvena Zvezda, 4. oktobar 2010 22:32)

ziv covjek napisa da jugoslavije odavno nema, i potpisa se kao simbol komunizma - crvena zvezda?????

kad promijenite ime u fk kokarda, onda zamjerajte vjecitom rivalu na onom "J" u "jsd". uostalom i real madrid je kraljevski klub, a franka vishe odavno nema.

elem, da cestitam nekqadasnjim sportskim rivalima srecan 65-ti rodjendan, kao klubu koji je bio najcesci gost mostarskih februarskih turnira koji su bili jedni od najjacih u zimskom periodu u evropi..a takodje i mostar ne zaboravlja podrsku partizanu protiv seltika kad ste igrali na stadionu pod bijelim brijegom kao domacini, zbog suspnezije partizanovog.nazdravlja majstori! svako dobro za vas rodjendan vam zeli mostarac . FORZA VELEZ!!!!

alejandro

pre 13 godina

Da li skracenica JSD znaci jadno sportsko drustvo"?
(srdjan, 4. oktobar 2010 14:30)

ako ce ti to izleciti makar deo kompleksa, onda je moj odgovor da... u nadi da brzo ozdravis...

sami

pre 13 godina

Svaki covek koji posle toliko razocarenja ponovo dolazi da gleda Zvezdu je deset puta vredniji od onog sto dolazi da gleda klub samo u ligi sampiona, ili se samo tada seti da njegov klub igra i domace prvenstvo !!! @Makaveli, sale i ostali sajber navijaci dodjite na stadion ne navijajte i ne pametujte iz fotelje !!!

zbog rođendana

pre 13 godina

Neko je bio i PRVAK i VICEPRVAK,i mi slavimo ulazak u ligu shampiona!!

Srecan rodjendan najvecem klubu na balkanu!!
(PFK, 4. oktobar 2010 22:56)

Ajde neka bude.
Kao bajagi.
...

Veran Sin Juga

pre 13 godina

Ja lično se ne slažem sa tim da se menja grb i ime, jer to samo po sebi neće izbrisati iz istorije da su nas osnovali komunisti (kao uostalom i veliku većinu ostalih klubova (pa čak, verovali ili ne, i onaj SVESRPSKI, ANTIKOMUNISTIČKI, koliko god se oni trudili da sve predstave drugačije)!!!
Mi imamo svoju istoriju i svoje ime, čega ne treba da se stidimo. Naprotiv, mi smo najtrofejnije sportsko druđtvo na svetu, mi smo PARTIZAN!!!
(crnocrni, 4. oktobar 2010 14:39)
niko ne zeli da menja istoriju, kao sto to radi komsinica,ali grb definitivno treba redizajnirati.nema ni juge ni komunista,bar promen ite boju te petokrake i buktinja.meni se konkretno svidja kako izgleda grb vaterpolo sekcije.
pozdrav i srecan nam rodjendan,jos 100 godina...

Goran

pre 13 godina

Srećan rođendan moj Partizane! Lepo je biti deo tvoje familije i hvala ti za sve lepe trenutke koje si mi priredio kao JSD Partizan. Da, JSD i neka tako ostane. Mi se ne stidimo svoje istorije kao neki koji biraju delove istorije kojim se ponose a neke bi voleli da zaborave. Ako već treba da menjamo ovo J u S, onda neka ovo S znači Svetsko jer mi jesmo jedno od najvećih sportskih društava u svetu i time smo najponosniji! Nadam se da ćemo ovu slavljeničku godinu da obeležimo sa još jednom evropskom titulom, npr. u vaterpolu...a za domaće (i regionalne titule) se ne brinem.. Pozdrav CRNO-BELOJ FAMILIJI!

Grobar CG

pre 13 godina

Partizan kao sportsko društvo ima 11 titula evropskog šampiona.

Koliko imaju ostali klubovi u Srbiji zajedno?

Sve je jasno, partizan je najuspješniji klub na svijetu!

DOMINIRAJ!!!

2Nikola2

pre 13 godina

@JSD,stafeta,baklja,petokraka,Franjo,Bobek....
(tiganj, 4. oktobar 2010 14:15)
Jos veca petokraka,Krcun,Prosinecki.
Dosta mi je vas cigana 'srbendi' koji ne znate ni dupe da obrisete al ste culi od vama dragog klosara predsednika Lukica za Franju,petokraku itd...
Iste ste ako ne i vece komunjare od nas iz razloga sto su i Partizan i c.zvezda nastali u vreme komunizma.
J je jer smo u vreme Jugoslavije nastali,a vama moze samo da krivo bude jer smo neuporedivo trofejniji od vas i uz Panatinaikos i Real smo najtrofejnije sportsko drustvo u Evropi i Svetu.

vlajzi

pre 13 godina

Neko 65, neko 100
(HAJDUK SPLIT 1911, 4. oktobar 2010 17:31)

Neko je bio viceprvak Evrope a neko slavi ulazak u Kup UEFA
(Partizan, 4. oktobar 2010 18:57)

Neko bio PRVAK, bez onog VICE, a neko slavi ulazak u Ligu Šampiona.
(✰š, 4. oktobar 2010 20:45)

ti se bas ne razumes u sport, vidim... a ko je bio prvak Evrope 1992. u Istambulu??? lepo kazes, neko slavi titulu prvaka Evrope, a neko se raduje kad udje u top 8 jadranske lige... al sta ces...

Alcale

pre 13 godina

(SRBIJA, 4. oktobar 2010 15:49)
E da je vise navijaca poput tebe, Svajcarci bi bezali kod nas a ne mi kod njih...
Volim te crno bela ljubavi.

sami

pre 13 godina

Makaveli, 4. oktobar 2010 14:52)

Imao sam 7 god. i secam se, kao sto se ti secas 2003. i kao sto ces se secati 2010. ali samo po tome sto ste ucestvovali !!! To ce vam biti najveci uspeh !!! Boli istina !!!

Z

pre 13 godina

Najvise zalim sto sam 1992. u vreme kad smo osvojili titulu u Istanbulu, bio na ratistu kod Zadra, sluzeci otadzbini.
Ne znam gde ste vi bili tada.
Srecan ti rodjendan, Partizane!

Kako se to sluzi otadzbini na tudjoj teritoriji? Sta si radio tamo?

jug-jug

pre 13 godina

srecnan rodjendan.drago mi je sto je nas partizan ostao i dan danas klub,srba,crnogoraca,bosnjaka i svih drugih.nije izgubio na imidzu ni svih ovih gorkih godina.a vi drugi sto se zatvarate u nacionalne okvire,vidite da takvi klubovi nemaju buducnost,da su pred gasenjem.ziv nam bio ti partizane jos milion godina

jug-jug

pre 13 godina

srecnan rodjendan.drago mi je sto je nas partizan ostao i dan danas klub,srba,crnogoraca,bosnjaka i svih drugih.nije izgubio na imidzu ni svih ovih gorkih godina.a vi drugi sto se zatvarate u nacionalne okvire,vidite da takvi klubovi nemaju buducnost,da su pred gasenjem.ziv nam bio ti partizane jos milion godina

Cika Sale od 43 godine

pre 13 godina

Vidim dosta vas se smeje ovom prefiksu JSD. Objasnjenje: Mi se ne stidimo da budemo JSD. Nama je cast da imamo navijace u svim republikama bivse Jugoslavije i uvek cemo prihvatati sve ljude dobre volje. Zbog toga i volimo ovaj klub. Sto se tice primitivizma, to ostavljamo drugima. Ima npr onih koji kao i mi imaju crvenu zvezdu u grbovima a i dalje tvrde da su stubovi itd. Mi imamo navijace sirom sveta na svim kontinentima i to je istina. Ja sam jedan od njih posto zivim u Severnoj Americi. Niko ne kaze da Amerikanci ili Kinezi navijaju za Partizan ali ljudi naseg porekla koji zive tamo navijaju. Mislim da je vreme da izadjete ispod plasta mrznje i nipodastavanja svega sto je drugacije i pocnete da razmisljate kao sav normalan svet. Ove vase poruke potvrdjuju jos jednom staru izreku koja kaze:"Ljudsko znanje ima granice ali ljudska glupost ne." Osim toga za Liverpul ili Milan navijaju ili Barcelonu navijaju ljudi iz celog sveta i njima nema veze koje ste vere, bolje koze ili nacije. Zar ne bi tako trebalo da bude i ovde!? I na kraju jos jednom, SRECAN RODJENDAN NASEM PARTIZANU I CELOM JSD

princip

pre 13 godina

Sramota! Kakav bre JSD Partizan. Ko forsira i stiti taj 'prefiks jugoslovenski. Sta rade grobari. Da li je moguce da niko ne reaguje? Posle toliko stete koje nam je nanela 'jugoslavija, mi chuvamo to ime? Uzas i sramota za sve navijache partizana. Samo Partizan i samo Srbija!

PFK

pre 13 godina

Neko 65, neko 100
(HAJDUK SPLIT 1911, 4. oktobar 2010 17:31)

Neko je bio viceprvak Evrope a neko slavi ulazak u Kup UEFA
(Partizan, 4. oktobar 2010 18:57)

Neko bio PRVAK, bez onog VICE, a neko slavi ulazak u Ligu Šampiona.
(✰š, 4. oktobar 2010 20:45)

Neko je bio i PRVAK i VICEPRVAK,i mi slavimo ulazak u ligu shampiona!!

Srecan rodjendan najvecem klubu na balkanu!!

tvrdim nepobediv sam

pre 13 godina

Neko 65, neko 100
(HAJDUK SPLIT 1911, 4. oktobar 2010 17:31)

Neko je bio viceprvak Evrope a neko slavi ulazak u Kup UEFA
(Partizan, 4. oktobar 2010 18:57)

Neko bio PRVAK, bez onog VICE, a neko slavi ulazak u Ligu Šampiona.
(✰š, 4. oktobar 2010 20:45)

Niko od vas nema privilegiju da vam klub vodi Zdravko Mamić.

dreadnot

pre 13 godina

Najvise zalim sto sam 1992. u vreme kad smo osvojili titulu u Istanbulu, bio na ratistu kod Zadra, sluzeci otadzbini.
Ne znam gde ste vi bili tada.
Srecan ti rodjendan, Partizane!

zoran

pre 13 godina

Srbi su i dalje jugo-sloveni...ili ti, juzni Sloveni...ili ste vi , zvezdini navijaci, dosli iz Afrike..???
No, tanko znanje pa vam se prasta lupetanje.

Srecno sportskom drustvu Partizan i nadam se da ce i u buducnosti da proslavlja ovaj narod, kroz sportove koji su pod okriljem tog drustva.

GGrobar

pre 13 godina

Srecan ti rodjendan dragi clanu moje porodice. dragi brate, dragi druze, dragi moj JSD Partizan...

Volim ga ko oka dva.

I jeste, ja jesam jugosloven i srbin i vojvodjanin ali i kosmopolit i evropljanin... ali pre svega sam
PARTIZANOVAC i GROBAR

puz ubica

pre 13 godina

(sta je institucija?, 4. oktobar 2010 20:17)

A sto ja volim ovakve SRBENDE, ``lolcina bre``, sta je to, sta ti to znaci najveca srbendo univerzuma?

Srecan rodjendan nasem JSD, ponosan sam na to ime, vidim da nisam sam, i to niko ne moze da promeni. Iako sam rodjen u najgorem periodu kroz koji je prolazila bivsa nam drzava, roditelji su mi pricali kako se zivelo, kako je funkcionisao sport, i mnoge druge stvari u toj drzavi, tako da sam siguran da bi nam mnogo bolje bilo da se SFRJ nije raspala. Mogao bih ovde da drzim ``predavanje`` o istoriji, ali necu jer nije vreme ni mesto. Partizanovci, Grobari, uzivajte jer ovo je nase vreme.

sta je institucija?

pre 13 godina

Jsd... Jsd... Jsd... Jsd... Hajde jos neki put.. Uvek se slatko nasmejem kad vam vidim ovaj prefiks.. Dragi jugosloveni.. U nazivu imate nepostojecu drzavu.. Jako moderno.. Lolcina bre!

✰š

pre 13 godina

Neko 65, neko 100
(HAJDUK SPLIT 1911, 4. oktobar 2010 17:31)

Neko je bio viceprvak Evrope a neko slavi ulazak u Kup UEFA
(Partizan, 4. oktobar 2010 18:57)

Neko bio PRVAK, bez onog VICE, a neko slavi ulazak u Ligu Šampiona.

Srbenda iz dijaspore

pre 13 godina

@w

E sta sve covek moze da procita. Nisi ti bato mrdnu nigde.Kakva Evropa i grobari.Bilokakva manifestacija od tenisa odbojkerukometa u reprezentativnom smislu sve u crveno belom. Da li si ikada gledao Noleta, Jelenu, Anu u Kanadi, Australiji i Americi uglavnom dresovi crveno beli i nasa zastava.Kakva kosarka u Evropi. Pa gde ste bvi bili ipratili vase kosarkase u Evropi.Ajde ne lupetaj.Pionir.Pa da i danas sve sportske emisije u Evropi pocinju sa slikom iz Pionira. Ajde ne lupetaj

REd Bull

pre 13 godina

Koja je to drzava Jugoslavija kada Jugoslovensko sportsko drustvo Partizan slavi rodjendan.Koga oni predstavljaju.Ja sam nekada ziveo u Jugoslaviji ali sada zivim u Srbiji

ŠID

pre 13 godina

Srećan rođendan institucijo,najbrojnija i najtrofejnija na svetu.Jedini svetli predstavnik i promoter Srbije u svetu.Komšije-sezona slava je počela,tu ste šampioni,u svim sportovima.Radujte se još koje kolo,nije mala stvar biti ispred takve institucije pa makar to bilo i par dana,ipak vam je to najveći uspeh u zadnjih nekoliko godina.Zar ne?

Dule GR

pre 13 godina

Srećan 65-ti rođendan, najvećem sportskom društvu na ovim prostorima a i šire, mom voljenom Partizanu! I Srpskom, i Jugoslovenskom, i Evropskom i Svemirskom, jer mi to jesmo sve zajedno.
Sve one, kojima smeta sve što je napredno, podsetio bih da su svi oni ako su punoletni, rođeni u Jugoslaviji i to stoji, ne moze se promeniti. I šta šemo sad? Da skačemo sa solitera, da se ponovo rađamo, da budemo velike Srbende, Hrvatine ili Bošnjačine! I da nemamo ništa sa jugoslovenstvom. Zna se ko je i kako osnovao Real, nama najkonkurentnije sportsko društvo u Evropi i sada bi trebao takav Real da se odrekne i svoga imena i istorije. Ma nemojte! A, ovi drugovi iz SD CZ, kojima ponajviše smeta uspešan komšiluk, ako se ne sećaju dobro ko su i šta su bili, a ponose se '91 i Barijem, neka pogledaju na "you tube" ili na SOS kanalu, u "Sećanjima", posle zadnjeg penala Pančeva, ushićeni komentar njihovog supersonjčnog Milojka Pantića! - Ovo je najveći uspeh jugoslovenskog klupskog fudbala! Pa kako to Srbi, a još uvek se ponosite sa najvećim uspehom jugoslovenskog klupskog fudbala! A i drage kolege vašeg šefa Lukića i Šeste Zvezdine zvezde Pančev, Prosinečki, Savićević, Bešić, Najdoski... su iz okoline Sopota i stubovi srBstva, zar ne!

Petar

pre 13 godina

Pozdrav Komsije,

sretan rodjendan od okorelog zvezdasa. Da ste nam zivi i zdravi, da ponovo gledamo evropske titule i trice kao Djordjviceve, 3-ca u zadnjoj protiv Cibosa. Zahvalan sam vam za te srecne trenutke.

Podrzavam Vas uvek u Evropi i van Srbije, kod kuce, zna se Zvezda je u srcu.

Branko Stena

pre 13 godina

uvek ste bili i bicete JUGOSLOVENI! ahahahahahaaaa JSD ce vas pratiti kroz citavu istoriju koja i nije bog zna koliko bogata dragi moji ljubitelji bratstva i jedinstva! JSD lol!

vlajzi

pre 13 godina

Pita učiteljica decu sta im roditelji rade. Te jednom otac policajac, drugom sluzbenik, te ovo, te ono.... Perica neće da kaze. - Sta je Perice? - Nista. - Pa, ajde, reci. - Pa, moj otac je striper u gej klubu. On igra i skida se drugim muskarcima za novac. Ponekad, kada je drugi muskarac bas zgodan i kada ponudi novac, moj otac ode posle posla sa njim da zajedno iznajme sobu u jeftinom hotelu. Tada za novac dozvoljava da drugi muskarac ima seks sa njim! U učionici muk! Učiteljici neprijatno, skrene temu na nesto drugo, jedva nekako dovrsi predavanje. Posle časa pita Pericu da li je moguće da je sve to istina. Na to će Perica: Ma, jok! Otac mi radi U UPRAVI ZVEZDE, nego me blam da priznam

србин

pre 13 godina

О Боже...ЈУГОСЛОВЕНСКО спортско друштво....

Шта да вам кажем...честитам југословени и нек вам је таква памет још 100 година

'Stranac'

pre 13 godina

Jao, imao sam ovakav poster na zidu sa zlatnim grbomi zastavom u pozadini, samo je tada pisalo 50 godina, kako vreme leti. Tada klinac, a sada....

nemanja

pre 13 godina

Don Quijote

iskreno vise pozelenim kad cujem Srbija srbstvo i taj otrcani fazon.
Vas nacionalizam nije moj patriotizam!!!Juga je bila medju 5 svetskih sila na svetu u svim segmentima a u koliko smo sad? AE Srbine razmisli pa javi

Uros

pre 13 godina

Neka je sa srecom, imamo i sta da slavimo! I neka je i JSD i neka je i petokraka - zbog svih onih koji su se takmicili i navijali za taj grb! Treba Partizan da postoji i kad bude 165. rodjendan, i da bude vazan mnogima, i tada kada ni petokrake ni kokarde vise nikome nece biti vazne... A za komsijske navijace koji daju ironicne komentare: bolje pogledajte sebe i zapitajte se da li su mozda Miljanic i Dzajic i razni drugi Shojici bili casnije i postenije rukovodstvo od Partizanovog....

pero

pre 13 godina

Iako mislim da vise nije JSD ne vidim razloga zasto ne bi bilo jer Partizan ima simpatizere i postovace u svim dijelovima stare Jugoslavije. Ovi sto bi mjenjali grb i ime nemaju potrebe za tako sto. Lakse je napraviti novi tim sa obiljezjima koje izaberete. Partizan je osnovan kao simbol pobjede protiv fazizma i osnovali su ga pobjednici. Ako misliti da ste bolji ili da mozete osnovati nesto bolje, slobodno. Partizan je institucija, mogu se mjenjati drzave i ljudi ali Partizan ostaje. Samo hrabro i u nove pobjede...

ja

pre 13 godina

Crvena zvezda jeste bila prvak Evrope, ali ipak najbolji igraci sa ovih prostora su igrali u Partizanu. Dokaz tome je sto je Partizan dao najvise reprezentativaca, ima najvise igraca koji su odigrali 50 ili vise utakmica za reprezentaciju. Dzajic jeste najbolji SRPSKI ali je Bobek najbolji JUGOSLOVENSKI igrac svih vremena.

Majstori kakvi su 50-ih i 60-ih igrali u Partizanu se nece vise nikada roditi !

mate

pre 13 godina

Sretan rodendan Partizanu!! Ali, moram ispravit ovog momka koji govori da su svi mklubovi na ovim prostorima osnovali komunisti, decko Hajduka iz Splita nisu osnovali komunisti i najstariji je klub u bivsoj drzavi...Pozdrav i sretan vam rodendan jos jednom i puno uspjeha.

Zvezda je Srbija

pre 13 godina

Tudjman bio predsjednik, Bobek najbolji igrac u istoriji, Bobetko jedan od osnivaca...
Nije FK Kroacija u pitanju, u pitanju je SD Partizan.
Ko ne vjeruje neka ukuca par stvari na GOOGLE i pogleda ozbiljnije strane i sve ce mu biti jasno!

dlakavi balon

pre 13 godina

...čudi me da vest da se Djurić i Milovan Djorić sastaju i vidjeni su već dva puta osim u dva dnevna lista nigde više to ne pominje mene strašno zanima šta to ni mute...

ko, ja?

pre 13 godina

Ne vidim zasto je problem sto je u nazivu Jugoslovensko? Tako se zvala drzava kada je osnovano SD i meni ne smeta, pogotovo sto oznacava vreme kada je zivot na ovim prostorima i bio moguc.

Grobar MKD

pre 13 godina

Srecan rodjendan najvecem sportskom drustvu na svetu,sa zeljom da se druze samo sa najuspesnijima u svim sportovima,uostalom,tamo gde nam je i mesto. A,o Jugoslovenstvu?-pa sta reci?ponos,i tada a,i sada,rado vidjen svuda,ne samo na bivsim YU prostorima..Pravim partizanovcima i nije vazno kako glasi OFICIJALNO ime,naravno da je sada Partizan srpski ,KAO I SVI STO SU tada bili jugoslovenski ,pa sada kao nesto mudruju,smeju se,a isto plakali kad je Tito umro(kao i cela YU), i druzili se sa navijacima Dinama i Hajduka(setite se transparenta "Druze Tito mi ti se kunemo")beogradski crveno-beli i zagrebacki modri, "najveci Srbi"redovno navijaju kada Partizan igra sa stranim ekipama za "druge"i da ne nabrajam vise,nema smisla.Juce nisam mogao oka da sklopim,nekako neprirodno je da je zvezda na prvom mestu,a, tek kako li je pacenicima koji godinama ne znaju kako izgleda biti prvak drzave, o LS i da ne pricam...nekad mi je zao njih,ali samo ponekad...a,mozda mi se i samo tako cini,a, u stvari mi prija...ko ce ga znati..poz svim partizanovcima,ma gde bili(na tabeli)..

SRBIJA

pre 13 godina

Ja kao navijac Zvezde,zelim vam sve lepo u buducnosti,samo ne titule u domacem sampionatu :D ...Ponosan sam sto imam takvog vecitog rivala i sto imamo dva kluba koji su podelili zemlju i ta zemlja se ponosi sto ima jedan od najvecih derbija na svetu...Zelim pun stadion za derbi,uspeh u ligi evrope,pa cak i da je osvojite,a Liga sampiona rezervisana je za nas :DDD....Nadam se da ce VECITI DERBI IMATI TRADICIJU JOS MNOGO,MNOGO GODINA,DECENIJA,VEKOVA,JER ZAPAMTITE VI STE DEO TOGA KAO I MI,ni Zvezda bez Partizana ne bi bila to sto jeste(sampion evrope_,kao i Partizan bez Zvezde(ucesnik Lige Sampiona)...Zato zelim jak Partizan,koji donosi jaku Zvezdu i konacno neki tracak svetlosti u ovoj nasoj ligi... SRECAN RODJENDAN KOMSIJE!!!

Miki

pre 13 godina

Ako niste znali SD Partizan je posle Real Madrida najtrofejnije sportsko drustvo na svetu, jer non-stop slusam glupe komentare od strane zvezdinih navijaca kako su oni najtrofejniji i jesu ali u kuglanju!!!!
(GROBAR UZICE, 4. oktobar 2010 14:17)

25% titula JSD Partizan je u MACEVANJU!? Siguran sam da si svaku od tih titula proslavio na trgu!

Cestitke na jubileju, ali stvarno prestanite da se palite (i jedni i drugi).
Zna se sta je bitno, a sta nije (uz duzno postovanje prema sportistima iz manje propracenih, ali vrednih sportova).

Tozovac

pre 13 godina

Da nema njih, sve bi bilo isto, sem toga da nema njih. Osvojili su mnogo više od nas u onome što malo koga interesuje, ali tuguju za onim što nisu, i nikada neće. Olako zaboravljajući "kraljicu sportova". Nisam birao oca, nisam birao kraj u kome ću da odrastem, a ta dva fatora su presudno uticala da znam šta je život, a šta su sitnice. Srećan vam rođendan komšije!

vvv

pre 13 godina

NAJTROFEJNIJE SPORTSKO DRUSTVO NA SVETU!!!!!
(posle Reala iz Madrida)
jeli Srpsko? naravno da jeste!
jeli Jugoslovensko? itekako!!! pa cela Makedonija, pola Bosne, i dobar deo Hrvatske navija za Partizan! Evropski Partizan!!! Gde god da odete u Evropi (a ja sam je prosao uzduz i popreko) atmosvera koju prave Grobari u Pioniru i u Hramu fudbala, postala je urbani mit! Zahvaljujuci Partizanu, Beograd je postao kosarkaski centar Evrope!
A kao i svaki veliki Evropski klub, i Partizan ima svog vecitog rivala, Crvenu Zvezdu, koji svakog dana sve vise i vise propada! Nadam se da ce opet nasa Zvezica da stane na noge, pa da bude malo zanimljivije, ovo postaje stvarno dosadno kad nemas konkurenciju u domacim okvirima...

DZONI

pre 13 godina

Smesni su mi ovi zvezdasi koji ismejavaj ovo J a sve uspehe koje su imali u istoriji su za vreme SFRJ pa i bari i tokijo koji stalno pominju.Od kad nema SFRJ zvezda je obicna nula ,ostalo od nje sami ime ,da se secaju stariji evropljani.Ja nisam za to da se menja i da sevmenj istorija kak kome dune,moj deda navijao,moj cale i sad ja.

Tomislav

pre 13 godina

Mislim da je, stvarno, bez veze da i dalje nosimo prefiks "Jugoslovensko" i sest baklji u grbu sa sve zvezdom petokrakom. Nema vise Jugoslavije, nema sest republika, nema petokrake... Dakle, jednostavno SD Partizan sa drzavnim grbom i to je to.

bolje da cutite

pre 13 godina

Hej hej jugosloveni, jos ste zivi duh nasih dedova!
(C'est la Serbie, 4. oktobar 2010 14:38)
Lepo si reko nashih dedova,znachi da si i ti jugosloven!

vlajzi

pre 13 godina

Nego sta nego JUGOSLOVENSKI!!! Partizan je institucija cele bivse JUGE, a bogami i celog Balkana i Evrope, mogu ladno da napisu EBJS Partizan - Evropski Balkanski Jugoslovenski Srpski Partizan!!!
A komsinica, kad jednig dana poraste i pravazidje lokalne Srpske okvire, pa izadje u evropu, u pocetku ce malo da je trpaju dok ne stekne iskustvo, a onda ce da shvati sta znaci igrati sa NAJBOLJIMA!!!
Srecan rodjendan INSTITUCIJO SRPSKA, JUGOSLOVENSKA I EVROPSKA!

NOVOSADJANIN

pre 13 godina

Sve cestitke Nogometnom Klubu Partizan. Zelimo Vam da jos mnogo puta ostavite bodove u nasem gradu. Dukseve,Shalove,Majce i druge odevne predmerte sa obelezjima JSD Partizan ostavili su nam Vasi navijaci u nedelju, kao i mnogo puta ranije. Puno pozdrava za JSD Partizan i njihove velikodusne navijace, da nam salju jos odece za podpalu

Rior

pre 13 godina

Voljenom SD, SD sa najlepsim grbom na svetu, Srecan rodjendan i puno uspeha i ubuduce. Hvala za dosadasnje radosti koje ste nam pruzili. ZIVEO PARTIZAN-SMRT FASIZMU!

nenad73

pre 13 godina

Srecan rodjendan veliki Partizane! Svake godine nasa sportska drustva osvajaju titule prvaka i kupove. Od fudbalera i kosarkasa preko rukometasa, vaterpolista i odbojkasa pa do rvaca i tenisera...u ovakvim trenucima se vidi koliko smo veliki i mnogo je lakse onda razumeti odakle tolika zavist i zloba od strane komsinice. Grobari danas pokupujte svo lav pivo koje nadjete sa grbom Partizana i tako cemo isto doprineti razvoju naseg kluba. Voleo bih ovom prilikom da pozovem i sve navijace Partizana da masovnije dodju u ledenu halu Pionir i pomognemo nasim "oklopnicima" da budu prvaci i za dve godine da i hokej gledamo u evropskoj ligi u Areni!
Samo jedan klub, samo jedan grad, samo Beograd, samo Partizan!

djuvec

pre 13 godina

..na samom otvaranju ceremonije predsednik JSD-a se srdacno zahvalio Djurovskom i Merebasviliju koji su svoje poklone urucili jos juce. Zatim se intonirala himna ''Hej Sloveni''. Usledila je lagana zakuska( slaninica i Zlatibor voda), nakon cega su mnogi govornici uveravali sve prisutne da Partizan nije drzavni projekat ma koliko izgledalo tako.
Na samom kraju uvazeni gosti su odvedeni u trofejnu salu Partizana gde su mogli da vide najnoviji trofej ovog JSD-a: preko 300 otkinutih stolica sa istoka stadiona ''Karadjordje''. Ovaj poduhvat gospodskih navijaca Partizana propracen je gromkim aplauzom.

Kokolo

pre 13 godina

pa vama drugovi zvezdasi niko ne brani da ste srpski klub.budite bi dalje.ali ta vas je jednostrana politika,koju ne mozemo nazvati sportskom,dovela dop toga stanja u kojem ste sada.svaki vam je klub u vasem sportskom drustvu na ivici bankrota.samo vi terajte tu vasu politiku.a nas partizan mislim da je ponosan i na nas ne srbe koji i dan danas navijaju za nas partizan.tu je ta ogromna razlika izmedju zvezde i partizana,zadnje dve decenije,jer se zvezda lokalno ogranicava,a partizan se evropski siri.sva dok je tako vi nemozete napred.

I CSKA je ostao CSKA

pre 13 godina

Treba,kao prvo imati nekakvog postovanja prema istorijskim okolnostima u kojima je Partizan nastao.
Nastao kao sportski kolektiv Jugoslovenske Narodne Armije i kao takav poneo je naziv Jugoslovensko sportsko drustvo.
I zasto bilo kome to smeta?
Pa ogromna vecina oslobodilacke JNA su bili Srbi!
Ili bi mozda trebalo sad da plujemo po onima koji su nas oslobodili?
Srecan ti rodjendan Partizane.

grobar do smrti

pre 13 godina

Ovom prilikom zelim da cestitam mom voljenom klubu rodjendan i da se zahvalim ocu sto mi je usadio ljubav prema PARTIZANU.
PARTIZANE hvala na svim radostima koje si mi doneo.

crnocrni

pre 13 godina

Pa srećan nam rošendan!!! Samo da nastavimo ovako, ništa više nam nije potrebno!!!
Ja lično se ne slažem sa tim da se menja grb i ime, jer to samo po sebi neće izbrisati iz istorije da su nas osnovali komunisti (kao uostalom i veliku većinu ostalih klubova (pa čak, verovali ili ne, i onaj SVESRPSKI, ANTIKOMUNISTIČKI, koliko god se oni trudili da sve predstave drugačije)!!!
Mi imamo svoju istoriju i svoje ime, čega ne treba da se stidimo. Naprotiv, mi smo najtrofejnije sportsko druđtvo na svetu, mi smo PARTIZAN!!!

kalasteri

pre 13 godina

JSD Partizan spada u red najvećih sportskih društva u svetu, a po rezultatima, ostvarenjima i broju svojih vrhunskih sportista tokom proteklih 65 godina spada u red najuspešnijih na svetu.

da na kraju te recenice je jedna tacka.
(wlado, 4. oktobar 2010 14:18)

Da, upravo tako... Vi ste rame uz rame Reaulu iz Madrida! Imaju vise od 20 titula prvaka evrope u kosarci,fudbalu. Barcelona ima vise od 30 titula prvaka evrope u kosarci,fudbalu i rukometu! Vi imate JEDNU!!!! Znas sta u Malajziji ima jedno sportsko drustvo... Imajo preko 200 titula...

I kad uporedim vasu najbolju skolu posle Ajaksa, ma dar-mar ste!

Munz2

pre 13 godina

Baš zato što je osnovan kao JSD i da je preživeo 90-e, pokazuje svoju veličinu. "Partizan" je naravno i srpski klub, ali se ne zaboravlja da su u njegovom stvaranju učesvtovali svi južni Sloveni. I to je za ponos, a ne za kudnju. To što se neki na pašnjaku preko puta zovu "Crvena zvezda" i što im grb liči na grb komunističke partije Turkmenistana, a sa druge strane su tobože veliki Srbi, to je njihov problem. Neka vide gde je danas njihovo "sportsko društvo", čime ima da se podiči i koliko je to klubova u tom SD, zašto ih vode "ugledni beogradski ugostitelji", tj. vlasnici kafana i naravno Ivan Adžić. JSD Partizan apsolutno dominira u Srbiji i šire, vode ga bogati ljudi i bivši reprezentativci (Đunić, Ćurković), kakvi god da su. Pa pojedite svoje cipele ili opanke od muke.

Džo

pre 13 godina

Ne razumem što je ljudima smešno ovo "jugoslovensko" i što misle da nekog vređaju time što ih nazivaju Jugoslovenima. Posebno ne razumem kad je navijačima Zvezde ovo smešno jer su oni nasledili FK Jugoslavija i osnovani kao radnički, tj. proleterski klub, a i u to vreme su većina bili spremni život da daju za tu Jugoslaviju; mnogi naši roditelji i dalje misle da je ona bila najbolja stvar nakon pronalaska bojlera. Jugosloveni kao narod inače danas još uvek postoje i to su ljudi iz brakova gde su roditelji bili iz različitih rapublika tadašnje SFRJ. A za one koji to ne znaju, svi koji su rođeni između nastanka Jugoslavije i njenog propadanja su zvanično rođeni u Jugoslaviji. Dakle ako ste rođeni 1980. u Beogradu, vaše zvanično mesto rođenja je Beograd, Srbija, SFR Jugoslavija (a ne samo Beograd, Srbija).

pharaoh

pre 13 godina

Kakve Barse, kakvi bakrači. SD Partizan - najjače sportsko društvo na svetu. Konkurentni smo u Evropi u minimum 10 sportova.

P.S. Ponosan sam što sam Jugosloven. Ako ništa drugo, barem nismo bili banana država kao danas.

Misa Spajic

pre 13 godina

Mi se ponosimo što smo Jugoslovensko društvo, jer Jugoslavija je bila ozbiljna država, za razliku od današnje Srbije sa kojom se delije diče. Oni su, uostalom, poznati kao gubitnici, jer slave Dražu koji je bio na strani gubitnika u ratu.

Milutinovic__

pre 13 godina

I što je problem što je jugoslovensko?! Čestitam svima iz JSD Partizan jubilej iako nisam njihov navijač i čestitam im što se drže tradicije, pa makar ona bila iz države koja više ne postoji. Partizan su osnovali komunisti i zato ne treba ništa da se menja ni u nazivu ni u grbu, a problem je kod ostalih klubova što se stide svoje prošlosti i onih koji su ih osnovali. U Zvezdi glume neke velike Srbe, a i nju su osnovali komunisti, pa ako su tako veliki Srbi zašto navijaju za Zvezdu, a ne neki klub koji je osnovan pre Drugog svetskog rata. Grb Zvezde, kao i Partizana sadrži petokraku zato što su ih osnovali komunisti, a zvezda se i zove Crvena zvezda upravo zbog simbola komunizma. To je jedina istina i koga je sramota toga, taj ne treba da navija ni za Zvezdu ni za Partizan, već nek nadje neki klub koji je sa srpskim predznakom ili nek ga osnuje, jer je sve ostalo licemerstvo.

Atropin

pre 13 godina

1. Da pozelim srecan rodjendan mom voljenom klubu, donosio nam radosti jos puno decenija!!
2. Vidim mnogi zvezdasi potenciraju ono JSD u nasem nazivu. Samo da kazem da su ljudi u Partizanu ponosni na to, kao i velika vecina normalnih navijaca naseg kluba. Osim toga, kao sto rece jednom prilikom D.Vujosevic-nacionalizam je dosao glave 'nekim' klubovima u Srbiji!:p

wlado

pre 13 godina

JSD Partizan spada u red najvećih sportskih društva u svetu, a po rezultatima, ostvarenjima i broju svojih vrhunskih sportista tokom proteklih 65 godina spada u red najuspešnijih na svetu.

da na kraju te recenice je jedna tacka.

Nepismen

pre 13 godina

Navijaci Partizana nebeze od Istorije!!!

Nismo mi kao Zvezda, Dinamo, Croacija pa oped Dinamo pa croacija i tako dalje!!!

Navijaci Partizana se ne okrecu kao vetar sto navijaci Zvezde to stalno rade!!! Cim se politika okrene i navijaci Zvezde se okrenu!!!

Prvo volu Stojkovica pa ga mrze prvo vole Clea pa ga mrze prvo vole Pizona pa ga mrze!!!

Goran Tomić

pre 13 godina

Ovi što se sad smeju na naziv ,,Jugoslovensko,, sigurno bi se prvi smejali i na naziv ,,Srpsko,, kad bi nam se naziv države, nekim slučajem opet promenio - kao što nam se sve menja svakih 50 godina, otprilike...
Mi i u grbu države imamo krunu, iako nismo kraljevina, ali da bi se pisalo o simbolima (kao što su kruna, petokraka ili dvoglavi orao, na primer) i nazivima, treba malo više ići u školu, ili biti malo više načitan...
Ali najveća budala sam ja što pokušavam nekome da objasnim nešto, umesto da se bavim pametnijim poslovima...
PARTIZANE, SREĆAN TI ROĐENDAN!!!

marc

pre 13 godina

Mi smo Jugoslovensko sportsko drustvo Partizan, i ja sam ponosan zbog toga. Pozdrav svim navijacima Partizana, Srbima, Crnogorcima, Albancima, Bosnjacima, Hrvatima, Madjarima, Slovacima, Romima i svima ostalima! Neka zivi i dalje kosmopolitski duh najveceg i najtrofejnijeg sportskog drustva u Srbiji, po kojem je nas klub oduvek bio poznat!

Ogi

pre 13 godina

Stvarno mi nisu jasni ovi zvezdini navijači. Pa, jel vi mislite da su Zvezdu osnovali četnici? Mislim, ne znam kako da vam kažem, ali deco nije vas osnovao Draža, neko vas je slagao. I vi ste komunističko čedo, tako da baš nemate nikakvo pravo da se smejete Partizanu. Dakle, Partizan je JSD jer je nastao u Jugoslaviji, baš kao i Zvezda koja, na vašu žalost, nikada nije bila srpsko sportsko društvo. Dovoljno je pogledati šampionski zvezdin sastav iz Barija i sve je jasno.

marko

pre 13 godina

a sto ne napisete kako ga je i ko osnovao a ne izmisljotine da ga je osnovao neki TEMPO...
evo izvolite i pogledajte i naucite ciji je to klub...
u zagrebu stvoren beogradski klub i prozvan je partizan buahahahhaa

http://www.youtube.com/watch?v=T7Jo8Jga9cs

imamo komplekse

pre 13 godina

Jadni li ste cigani!Vi vechito prichate da smo mi kompleksashi a na vesti o Partizanovom rodjendanu ste pozurili da prvi ostavite komentar!

Makaveli

pre 13 godina

Iskreno...
NE MOGU da vam cestitam...
Nismo u ljubavi...
(Lepi Fika, 4. oktobar 2010 14:08)

Iskreno:

1. nismo ni sumnjali da ces se javiti
2. nismo ni sumnjali da ces ostaviti tako originalan i duhovit komentar
3. nismo ni sumnjali da ce se javiti vise navijaca Zvezde nego Partizana da nam cestitaju rodjendan
4. hvala Bogu sto su mi 99% familije navijaci Partizana i sto sam od malih nogu zaljubljen u crno-bele boje
5. hoce li uskoro katanac na rupu da ne blamiraju vise ni sebe ni Srbiju?

Ali iskreno.

Србин

pre 13 godina

Дефинитивно највеће, најтрофејније и најпопуларније спортско друштво на свету.

"ЗА ДРУГЕ СЕ НАВИЈА, ПАРТИЗАН СЕ ВОЛИ!"

Само напред и срећан рођендан!

prica

pre 13 godina

Dokle više Jugoslovensko?Vreme je da se izbaci zvezda iz grba kao i naziv jugoslovenski.Partizan je iz Beograda,ok,osnovan u vreme komunizma ali ta obeležja su ideološke prirode i nemaju nikakve veze sa fudbalom,izbacimo zato politiku iz naziva i grba!

GROBAR UZICE

pre 13 godina

Ako niste znali SD Partizan je posle Real Madrida najtrofejnije sportsko drustvo na svetu, jer non-stop slusam glupe komentare od strane zvezdinih navijaca kako su oni najtrofejniji i jesu ali u kuglanju!!!!

grobar kumanovo

pre 13 godina

srecan 65 rodjendan najvecem sportskom drustvu u svetskim okvirima i 25 sportskih ekipa i ove godine bice puno trofeja kako smo jaki u puno disciplina i ove godine bicemo jaki od sd sledeca sezona jos jednom srecan praznik svim momcima i devojkama koji se bore za crno bele boje i armiji crno belih navijaca

Makaveli

pre 13 godina

Naj jugoslovenski klub !!! haha... Neko pamti Tokio i Bari, a neko Timok i Fljamurtari !!! haha... Franjevci !!! haha...
(sami, 4. oktobar 2010 14:19)

Sudeci po komentaru nema sanse da ti pamtis Bari. Nisi tad verovatno ni bio u planu. Kao ni vecina klinaca koji se loze bezveze. A u slucaju da gresim, onda jos veca bruka da odrastao covek moze da ostavi ovakav komentar. :-)

Napred Partizan!

GROBAR UZICE

pre 13 godina

Ako niste znali SD Partizan je posle Real Madrida najtrofejnije sportsko drustvo na svetu, jer non-stop slusam glupe komentare od strane zvezdinih navijaca kako su oni najtrofejniji i jesu ali u kuglanju!!!!

marc

pre 13 godina

Mi smo Jugoslovensko sportsko drustvo Partizan, i ja sam ponosan zbog toga. Pozdrav svim navijacima Partizana, Srbima, Crnogorcima, Albancima, Bosnjacima, Hrvatima, Madjarima, Slovacima, Romima i svima ostalima! Neka zivi i dalje kosmopolitski duh najveceg i najtrofejnijeg sportskog drustva u Srbiji, po kojem je nas klub oduvek bio poznat!

grobar do smrti

pre 13 godina

Ovom prilikom zelim da cestitam mom voljenom klubu rodjendan i da se zahvalim ocu sto mi je usadio ljubav prema PARTIZANU.
PARTIZANE hvala na svim radostima koje si mi doneo.

pharaoh

pre 13 godina

Kakve Barse, kakvi bakrači. SD Partizan - najjače sportsko društvo na svetu. Konkurentni smo u Evropi u minimum 10 sportova.

P.S. Ponosan sam što sam Jugosloven. Ako ništa drugo, barem nismo bili banana država kao danas.

vlajzi

pre 13 godina

Pita učiteljica decu sta im roditelji rade. Te jednom otac policajac, drugom sluzbenik, te ovo, te ono.... Perica neće da kaze. - Sta je Perice? - Nista. - Pa, ajde, reci. - Pa, moj otac je striper u gej klubu. On igra i skida se drugim muskarcima za novac. Ponekad, kada je drugi muskarac bas zgodan i kada ponudi novac, moj otac ode posle posla sa njim da zajedno iznajme sobu u jeftinom hotelu. Tada za novac dozvoljava da drugi muskarac ima seks sa njim! U učionici muk! Učiteljici neprijatno, skrene temu na nesto drugo, jedva nekako dovrsi predavanje. Posle časa pita Pericu da li je moguće da je sve to istina. Na to će Perica: Ma, jok! Otac mi radi U UPRAVI ZVEZDE, nego me blam da priznam

grobar kumanovo

pre 13 godina

srecan 65 rodjendan najvecem sportskom drustvu u svetskim okvirima i 25 sportskih ekipa i ove godine bice puno trofeja kako smo jaki u puno disciplina i ove godine bicemo jaki od sd sledeca sezona jos jednom srecan praznik svim momcima i devojkama koji se bore za crno bele boje i armiji crno belih navijaca

crnocrni

pre 13 godina

Pa srećan nam rošendan!!! Samo da nastavimo ovako, ništa više nam nije potrebno!!!
Ja lično se ne slažem sa tim da se menja grb i ime, jer to samo po sebi neće izbrisati iz istorije da su nas osnovali komunisti (kao uostalom i veliku većinu ostalih klubova (pa čak, verovali ili ne, i onaj SVESRPSKI, ANTIKOMUNISTIČKI, koliko god se oni trudili da sve predstave drugačije)!!!
Mi imamo svoju istoriju i svoje ime, čega ne treba da se stidimo. Naprotiv, mi smo najtrofejnije sportsko druđtvo na svetu, mi smo PARTIZAN!!!

SRBIJA

pre 13 godina

Ja kao navijac Zvezde,zelim vam sve lepo u buducnosti,samo ne titule u domacem sampionatu :D ...Ponosan sam sto imam takvog vecitog rivala i sto imamo dva kluba koji su podelili zemlju i ta zemlja se ponosi sto ima jedan od najvecih derbija na svetu...Zelim pun stadion za derbi,uspeh u ligi evrope,pa cak i da je osvojite,a Liga sampiona rezervisana je za nas :DDD....Nadam se da ce VECITI DERBI IMATI TRADICIJU JOS MNOGO,MNOGO GODINA,DECENIJA,VEKOVA,JER ZAPAMTITE VI STE DEO TOGA KAO I MI,ni Zvezda bez Partizana ne bi bila to sto jeste(sampion evrope_,kao i Partizan bez Zvezde(ucesnik Lige Sampiona)...Zato zelim jak Partizan,koji donosi jaku Zvezdu i konacno neki tracak svetlosti u ovoj nasoj ligi... SRECAN RODJENDAN KOMSIJE!!!

marko

pre 13 godina

a sto ne napisete kako ga je i ko osnovao a ne izmisljotine da ga je osnovao neki TEMPO...
evo izvolite i pogledajte i naucite ciji je to klub...
u zagrebu stvoren beogradski klub i prozvan je partizan buahahahhaa

http://www.youtube.com/watch?v=T7Jo8Jga9cs

wlado

pre 13 godina

JSD Partizan spada u red najvećih sportskih društva u svetu, a po rezultatima, ostvarenjima i broju svojih vrhunskih sportista tokom proteklih 65 godina spada u red najuspešnijih na svetu.

da na kraju te recenice je jedna tacka.

ko, ja?

pre 13 godina

Ne vidim zasto je problem sto je u nazivu Jugoslovensko? Tako se zvala drzava kada je osnovano SD i meni ne smeta, pogotovo sto oznacava vreme kada je zivot na ovim prostorima i bio moguc.

Uros

pre 13 godina

Neka je sa srecom, imamo i sta da slavimo! I neka je i JSD i neka je i petokraka - zbog svih onih koji su se takmicili i navijali za taj grb! Treba Partizan da postoji i kad bude 165. rodjendan, i da bude vazan mnogima, i tada kada ni petokrake ni kokarde vise nikome nece biti vazne... A za komsijske navijace koji daju ironicne komentare: bolje pogledajte sebe i zapitajte se da li su mozda Miljanic i Dzajic i razni drugi Shojici bili casnije i postenije rukovodstvo od Partizanovog....

Makaveli

pre 13 godina

Naj jugoslovenski klub !!! haha... Neko pamti Tokio i Bari, a neko Timok i Fljamurtari !!! haha... Franjevci !!! haha...
(sami, 4. oktobar 2010 14:19)

Sudeci po komentaru nema sanse da ti pamtis Bari. Nisi tad verovatno ni bio u planu. Kao ni vecina klinaca koji se loze bezveze. A u slucaju da gresim, onda jos veca bruka da odrastao covek moze da ostavi ovakav komentar. :-)

Napred Partizan!

vvv

pre 13 godina

NAJTROFEJNIJE SPORTSKO DRUSTVO NA SVETU!!!!!
(posle Reala iz Madrida)
jeli Srpsko? naravno da jeste!
jeli Jugoslovensko? itekako!!! pa cela Makedonija, pola Bosne, i dobar deo Hrvatske navija za Partizan! Evropski Partizan!!! Gde god da odete u Evropi (a ja sam je prosao uzduz i popreko) atmosvera koju prave Grobari u Pioniru i u Hramu fudbala, postala je urbani mit! Zahvaljujuci Partizanu, Beograd je postao kosarkaski centar Evrope!
A kao i svaki veliki Evropski klub, i Partizan ima svog vecitog rivala, Crvenu Zvezdu, koji svakog dana sve vise i vise propada! Nadam se da ce opet nasa Zvezica da stane na noge, pa da bude malo zanimljivije, ovo postaje stvarno dosadno kad nemas konkurenciju u domacim okvirima...

pero

pre 13 godina

Iako mislim da vise nije JSD ne vidim razloga zasto ne bi bilo jer Partizan ima simpatizere i postovace u svim dijelovima stare Jugoslavije. Ovi sto bi mjenjali grb i ime nemaju potrebe za tako sto. Lakse je napraviti novi tim sa obiljezjima koje izaberete. Partizan je osnovan kao simbol pobjede protiv fazizma i osnovali su ga pobjednici. Ako misliti da ste bolji ili da mozete osnovati nesto bolje, slobodno. Partizan je institucija, mogu se mjenjati drzave i ljudi ali Partizan ostaje. Samo hrabro i u nove pobjede...

prica

pre 13 godina

Dokle više Jugoslovensko?Vreme je da se izbaci zvezda iz grba kao i naziv jugoslovenski.Partizan je iz Beograda,ok,osnovan u vreme komunizma ali ta obeležja su ideološke prirode i nemaju nikakve veze sa fudbalom,izbacimo zato politiku iz naziva i grba!

ja

pre 13 godina

Crvena zvezda jeste bila prvak Evrope, ali ipak najbolji igraci sa ovih prostora su igrali u Partizanu. Dokaz tome je sto je Partizan dao najvise reprezentativaca, ima najvise igraca koji su odigrali 50 ili vise utakmica za reprezentaciju. Dzajic jeste najbolji SRPSKI ali je Bobek najbolji JUGOSLOVENSKI igrac svih vremena.

Majstori kakvi su 50-ih i 60-ih igrali u Partizanu se nece vise nikada roditi !

Petar

pre 13 godina

Pozdrav Komsije,

sretan rodjendan od okorelog zvezdasa. Da ste nam zivi i zdravi, da ponovo gledamo evropske titule i trice kao Djordjviceve, 3-ca u zadnjoj protiv Cibosa. Zahvalan sam vam za te srecne trenutke.

Podrzavam Vas uvek u Evropi i van Srbije, kod kuce, zna se Zvezda je u srcu.

Cika Sale od 43 godine

pre 13 godina

Vidim dosta vas se smeje ovom prefiksu JSD. Objasnjenje: Mi se ne stidimo da budemo JSD. Nama je cast da imamo navijace u svim republikama bivse Jugoslavije i uvek cemo prihvatati sve ljude dobre volje. Zbog toga i volimo ovaj klub. Sto se tice primitivizma, to ostavljamo drugima. Ima npr onih koji kao i mi imaju crvenu zvezdu u grbovima a i dalje tvrde da su stubovi itd. Mi imamo navijace sirom sveta na svim kontinentima i to je istina. Ja sam jedan od njih posto zivim u Severnoj Americi. Niko ne kaze da Amerikanci ili Kinezi navijaju za Partizan ali ljudi naseg porekla koji zive tamo navijaju. Mislim da je vreme da izadjete ispod plasta mrznje i nipodastavanja svega sto je drugacije i pocnete da razmisljate kao sav normalan svet. Ove vase poruke potvrdjuju jos jednom staru izreku koja kaze:"Ljudsko znanje ima granice ali ljudska glupost ne." Osim toga za Liverpul ili Milan navijaju ili Barcelonu navijaju ljudi iz celog sveta i njima nema veze koje ste vere, bolje koze ili nacije. Zar ne bi tako trebalo da bude i ovde!? I na kraju jos jednom, SRECAN RODJENDAN NASEM PARTIZANU I CELOM JSD

vlajzi

pre 13 godina

Nego sta nego JUGOSLOVENSKI!!! Partizan je institucija cele bivse JUGE, a bogami i celog Balkana i Evrope, mogu ladno da napisu EBJS Partizan - Evropski Balkanski Jugoslovenski Srpski Partizan!!!
A komsinica, kad jednig dana poraste i pravazidje lokalne Srpske okvire, pa izadje u evropu, u pocetku ce malo da je trpaju dok ne stekne iskustvo, a onda ce da shvati sta znaci igrati sa NAJBOLJIMA!!!
Srecan rodjendan INSTITUCIJO SRPSKA, JUGOSLOVENSKA I EVROPSKA!

Dule GR

pre 13 godina

Srećan 65-ti rođendan, najvećem sportskom društvu na ovim prostorima a i šire, mom voljenom Partizanu! I Srpskom, i Jugoslovenskom, i Evropskom i Svemirskom, jer mi to jesmo sve zajedno.
Sve one, kojima smeta sve što je napredno, podsetio bih da su svi oni ako su punoletni, rođeni u Jugoslaviji i to stoji, ne moze se promeniti. I šta šemo sad? Da skačemo sa solitera, da se ponovo rađamo, da budemo velike Srbende, Hrvatine ili Bošnjačine! I da nemamo ništa sa jugoslovenstvom. Zna se ko je i kako osnovao Real, nama najkonkurentnije sportsko društvo u Evropi i sada bi trebao takav Real da se odrekne i svoga imena i istorije. Ma nemojte! A, ovi drugovi iz SD CZ, kojima ponajviše smeta uspešan komšiluk, ako se ne sećaju dobro ko su i šta su bili, a ponose se '91 i Barijem, neka pogledaju na "you tube" ili na SOS kanalu, u "Sećanjima", posle zadnjeg penala Pančeva, ushićeni komentar njihovog supersonjčnog Milojka Pantića! - Ovo je najveći uspeh jugoslovenskog klupskog fudbala! Pa kako to Srbi, a još uvek se ponosite sa najvećim uspehom jugoslovenskog klupskog fudbala! A i drage kolege vašeg šefa Lukića i Šeste Zvezdine zvezde Pančev, Prosinečki, Savićević, Bešić, Najdoski... su iz okoline Sopota i stubovi srBstva, zar ne!

Grobar MKD

pre 13 godina

Srecan rodjendan najvecem sportskom drustvu na svetu,sa zeljom da se druze samo sa najuspesnijima u svim sportovima,uostalom,tamo gde nam je i mesto. A,o Jugoslovenstvu?-pa sta reci?ponos,i tada a,i sada,rado vidjen svuda,ne samo na bivsim YU prostorima..Pravim partizanovcima i nije vazno kako glasi OFICIJALNO ime,naravno da je sada Partizan srpski ,KAO I SVI STO SU tada bili jugoslovenski ,pa sada kao nesto mudruju,smeju se,a isto plakali kad je Tito umro(kao i cela YU), i druzili se sa navijacima Dinama i Hajduka(setite se transparenta "Druze Tito mi ti se kunemo")beogradski crveno-beli i zagrebacki modri, "najveci Srbi"redovno navijaju kada Partizan igra sa stranim ekipama za "druge"i da ne nabrajam vise,nema smisla.Juce nisam mogao oka da sklopim,nekako neprirodno je da je zvezda na prvom mestu,a, tek kako li je pacenicima koji godinama ne znaju kako izgleda biti prvak drzave, o LS i da ne pricam...nekad mi je zao njih,ali samo ponekad...a,mozda mi se i samo tako cini,a, u stvari mi prija...ko ce ga znati..poz svim partizanovcima,ma gde bili(na tabeli)..

vlajzi

pre 13 godina

Neko 65, neko 100
(HAJDUK SPLIT 1911, 4. oktobar 2010 17:31)

Neko je bio viceprvak Evrope a neko slavi ulazak u Kup UEFA
(Partizan, 4. oktobar 2010 18:57)

Neko bio PRVAK, bez onog VICE, a neko slavi ulazak u Ligu Šampiona.
(✰š, 4. oktobar 2010 20:45)

ti se bas ne razumes u sport, vidim... a ko je bio prvak Evrope 1992. u Istambulu??? lepo kazes, neko slavi titulu prvaka Evrope, a neko se raduje kad udje u top 8 jadranske lige... al sta ces...

Milutinovic__

pre 13 godina

I što je problem što je jugoslovensko?! Čestitam svima iz JSD Partizan jubilej iako nisam njihov navijač i čestitam im što se drže tradicije, pa makar ona bila iz države koja više ne postoji. Partizan su osnovali komunisti i zato ne treba ništa da se menja ni u nazivu ni u grbu, a problem je kod ostalih klubova što se stide svoje prošlosti i onih koji su ih osnovali. U Zvezdi glume neke velike Srbe, a i nju su osnovali komunisti, pa ako su tako veliki Srbi zašto navijaju za Zvezdu, a ne neki klub koji je osnovan pre Drugog svetskog rata. Grb Zvezde, kao i Partizana sadrži petokraku zato što su ih osnovali komunisti, a zvezda se i zove Crvena zvezda upravo zbog simbola komunizma. To je jedina istina i koga je sramota toga, taj ne treba da navija ni za Zvezdu ni za Partizan, već nek nadje neki klub koji je sa srpskim predznakom ili nek ga osnuje, jer je sve ostalo licemerstvo.

mate

pre 13 godina

Sretan rodendan Partizanu!! Ali, moram ispravit ovog momka koji govori da su svi mklubovi na ovim prostorima osnovali komunisti, decko Hajduka iz Splita nisu osnovali komunisti i najstariji je klub u bivsoj drzavi...Pozdrav i sretan vam rodendan jos jednom i puno uspjeha.

Ogi

pre 13 godina

Stvarno mi nisu jasni ovi zvezdini navijači. Pa, jel vi mislite da su Zvezdu osnovali četnici? Mislim, ne znam kako da vam kažem, ali deco nije vas osnovao Draža, neko vas je slagao. I vi ste komunističko čedo, tako da baš nemate nikakvo pravo da se smejete Partizanu. Dakle, Partizan je JSD jer je nastao u Jugoslaviji, baš kao i Zvezda koja, na vašu žalost, nikada nije bila srpsko sportsko društvo. Dovoljno je pogledati šampionski zvezdin sastav iz Barija i sve je jasno.

Munz2

pre 13 godina

Baš zato što je osnovan kao JSD i da je preživeo 90-e, pokazuje svoju veličinu. "Partizan" je naravno i srpski klub, ali se ne zaboravlja da su u njegovom stvaranju učesvtovali svi južni Sloveni. I to je za ponos, a ne za kudnju. To što se neki na pašnjaku preko puta zovu "Crvena zvezda" i što im grb liči na grb komunističke partije Turkmenistana, a sa druge strane su tobože veliki Srbi, to je njihov problem. Neka vide gde je danas njihovo "sportsko društvo", čime ima da se podiči i koliko je to klubova u tom SD, zašto ih vode "ugledni beogradski ugostitelji", tj. vlasnici kafana i naravno Ivan Adžić. JSD Partizan apsolutno dominira u Srbiji i šire, vode ga bogati ljudi i bivši reprezentativci (Đunić, Ćurković), kakvi god da su. Pa pojedite svoje cipele ili opanke od muke.

DZONI

pre 13 godina

Smesni su mi ovi zvezdasi koji ismejavaj ovo J a sve uspehe koje su imali u istoriji su za vreme SFRJ pa i bari i tokijo koji stalno pominju.Od kad nema SFRJ zvezda je obicna nula ,ostalo od nje sami ime ,da se secaju stariji evropljani.Ja nisam za to da se menja i da sevmenj istorija kak kome dune,moj deda navijao,moj cale i sad ja.

nemanja

pre 13 godina

Don Quijote

iskreno vise pozelenim kad cujem Srbija srbstvo i taj otrcani fazon.
Vas nacionalizam nije moj patriotizam!!!Juga je bila medju 5 svetskih sila na svetu u svim segmentima a u koliko smo sad? AE Srbine razmisli pa javi

GGrobar

pre 13 godina

Srecan ti rodjendan dragi clanu moje porodice. dragi brate, dragi druze, dragi moj JSD Partizan...

Volim ga ko oka dva.

I jeste, ja jesam jugosloven i srbin i vojvodjanin ali i kosmopolit i evropljanin... ali pre svega sam
PARTIZANOVAC i GROBAR

puz ubica

pre 13 godina

(sta je institucija?, 4. oktobar 2010 20:17)

A sto ja volim ovakve SRBENDE, ``lolcina bre``, sta je to, sta ti to znaci najveca srbendo univerzuma?

Srecan rodjendan nasem JSD, ponosan sam na to ime, vidim da nisam sam, i to niko ne moze da promeni. Iako sam rodjen u najgorem periodu kroz koji je prolazila bivsa nam drzava, roditelji su mi pricali kako se zivelo, kako je funkcionisao sport, i mnoge druge stvari u toj drzavi, tako da sam siguran da bi nam mnogo bolje bilo da se SFRJ nije raspala. Mogao bih ovde da drzim ``predavanje`` o istoriji, ali necu jer nije vreme ni mesto. Partizanovci, Grobari, uzivajte jer ovo je nase vreme.

I CSKA je ostao CSKA

pre 13 godina

Treba,kao prvo imati nekakvog postovanja prema istorijskim okolnostima u kojima je Partizan nastao.
Nastao kao sportski kolektiv Jugoslovenske Narodne Armije i kao takav poneo je naziv Jugoslovensko sportsko drustvo.
I zasto bilo kome to smeta?
Pa ogromna vecina oslobodilacke JNA su bili Srbi!
Ili bi mozda trebalo sad da plujemo po onima koji su nas oslobodili?
Srecan ti rodjendan Partizane.

'Stranac'

pre 13 godina

Jao, imao sam ovakav poster na zidu sa zlatnim grbomi zastavom u pozadini, samo je tada pisalo 50 godina, kako vreme leti. Tada klinac, a sada....

Zvezda je Srbija

pre 13 godina

Tudjman bio predsjednik, Bobek najbolji igrac u istoriji, Bobetko jedan od osnivaca...
Nije FK Kroacija u pitanju, u pitanju je SD Partizan.
Ko ne vjeruje neka ukuca par stvari na GOOGLE i pogleda ozbiljnije strane i sve ce mu biti jasno!

dreadnot

pre 13 godina

Najvise zalim sto sam 1992. u vreme kad smo osvojili titulu u Istanbulu, bio na ratistu kod Zadra, sluzeci otadzbini.
Ne znam gde ste vi bili tada.
Srecan ti rodjendan, Partizane!

Nepismen

pre 13 godina

Navijaci Partizana nebeze od Istorije!!!

Nismo mi kao Zvezda, Dinamo, Croacija pa oped Dinamo pa croacija i tako dalje!!!

Navijaci Partizana se ne okrecu kao vetar sto navijaci Zvezde to stalno rade!!! Cim se politika okrene i navijaci Zvezde se okrenu!!!

Prvo volu Stojkovica pa ga mrze prvo vole Clea pa ga mrze prvo vole Pizona pa ga mrze!!!

Makaveli

pre 13 godina

Iskreno...
NE MOGU da vam cestitam...
Nismo u ljubavi...
(Lepi Fika, 4. oktobar 2010 14:08)

Iskreno:

1. nismo ni sumnjali da ces se javiti
2. nismo ni sumnjali da ces ostaviti tako originalan i duhovit komentar
3. nismo ni sumnjali da ce se javiti vise navijaca Zvezde nego Partizana da nam cestitaju rodjendan
4. hvala Bogu sto su mi 99% familije navijaci Partizana i sto sam od malih nogu zaljubljen u crno-bele boje
5. hoce li uskoro katanac na rupu da ne blamiraju vise ni sebe ni Srbiju?

Ali iskreno.

PFK

pre 13 godina

Neko 65, neko 100
(HAJDUK SPLIT 1911, 4. oktobar 2010 17:31)

Neko je bio viceprvak Evrope a neko slavi ulazak u Kup UEFA
(Partizan, 4. oktobar 2010 18:57)

Neko bio PRVAK, bez onog VICE, a neko slavi ulazak u Ligu Šampiona.
(✰š, 4. oktobar 2010 20:45)

Neko je bio i PRVAK i VICEPRVAK,i mi slavimo ulazak u ligu shampiona!!

Srecan rodjendan najvecem klubu na balkanu!!

zoran

pre 13 godina

Srbi su i dalje jugo-sloveni...ili ti, juzni Sloveni...ili ste vi , zvezdini navijaci, dosli iz Afrike..???
No, tanko znanje pa vam se prasta lupetanje.

Srecno sportskom drustvu Partizan i nadam se da ce i u buducnosti da proslavlja ovaj narod, kroz sportove koji su pod okriljem tog drustva.

Mika NS

pre 13 godina

Molim drage komšije s druge strane Topčiderskog brda da ne lupetaju o JSD Partizan u negativnom kontekstu.
I u Partizanu i u Zvezdi su od osnivanja igrali igrači svih nacionalnosti sa prostora nekadašnje SFRJ.
Pa u prvih 11 Zvezdinog tima koji je osvojio KEŠ u fudbalu su 2 Makedonca,Hrvat,Crnogorac,Rumun i Musliman.
I svi naši timovi za ovih 65 godina su bili manje-više jugoslovenski(Srbi su Južni Sloveni kao i Hrvati, Slovenci itd.).
Ukoliko Vam smeta Jugoslovenstvo kao politička ideologija, to je već neka sasvim druga tema.
Puno sreće Partizanu i da nam poživi još dugo,kao i Zvezda!

Džo

pre 13 godina

Ne razumem što je ljudima smešno ovo "jugoslovensko" i što misle da nekog vređaju time što ih nazivaju Jugoslovenima. Posebno ne razumem kad je navijačima Zvezde ovo smešno jer su oni nasledili FK Jugoslavija i osnovani kao radnički, tj. proleterski klub, a i u to vreme su većina bili spremni život da daju za tu Jugoslaviju; mnogi naši roditelji i dalje misle da je ona bila najbolja stvar nakon pronalaska bojlera. Jugosloveni kao narod inače danas još uvek postoje i to su ljudi iz brakova gde su roditelji bili iz različitih rapublika tadašnje SFRJ. A za one koji to ne znaju, svi koji su rođeni između nastanka Jugoslavije i njenog propadanja su zvanično rođeni u Jugoslaviji. Dakle ako ste rođeni 1980. u Beogradu, vaše zvanično mesto rođenja je Beograd, Srbija, SFR Jugoslavija (a ne samo Beograd, Srbija).

tvrdim nepobediv sam

pre 13 godina

Neko 65, neko 100
(HAJDUK SPLIT 1911, 4. oktobar 2010 17:31)

Neko je bio viceprvak Evrope a neko slavi ulazak u Kup UEFA
(Partizan, 4. oktobar 2010 18:57)

Neko bio PRVAK, bez onog VICE, a neko slavi ulazak u Ligu Šampiona.
(✰š, 4. oktobar 2010 20:45)

Niko od vas nema privilegiju da vam klub vodi Zdravko Mamić.

Atropin

pre 13 godina

1. Da pozelim srecan rodjendan mom voljenom klubu, donosio nam radosti jos puno decenija!!
2. Vidim mnogi zvezdasi potenciraju ono JSD u nasem nazivu. Samo da kazem da su ljudi u Partizanu ponosni na to, kao i velika vecina normalnih navijaca naseg kluba. Osim toga, kao sto rece jednom prilikom D.Vujosevic-nacionalizam je dosao glave 'nekim' klubovima u Srbiji!:p

Goran Tomić

pre 13 godina

Ovi što se sad smeju na naziv ,,Jugoslovensko,, sigurno bi se prvi smejali i na naziv ,,Srpsko,, kad bi nam se naziv države, nekim slučajem opet promenio - kao što nam se sve menja svakih 50 godina, otprilike...
Mi i u grbu države imamo krunu, iako nismo kraljevina, ali da bi se pisalo o simbolima (kao što su kruna, petokraka ili dvoglavi orao, na primer) i nazivima, treba malo više ići u školu, ili biti malo više načitan...
Ali najveća budala sam ja što pokušavam nekome da objasnim nešto, umesto da se bavim pametnijim poslovima...
PARTIZANE, SREĆAN TI ROĐENDAN!!!

Rior

pre 13 godina

Voljenom SD, SD sa najlepsim grbom na svetu, Srecan rodjendan i puno uspeha i ubuduce. Hvala za dosadasnje radosti koje ste nam pruzili. ZIVEO PARTIZAN-SMRT FASIZMU!

alejandro

pre 13 godina

Da li skracenica JSD znaci jadno sportsko drustvo"?
(srdjan, 4. oktobar 2010 14:30)

ako ce ti to izleciti makar deo kompleksa, onda je moj odgovor da... u nadi da brzo ozdravis...

✰š

pre 13 godina

Neko 65, neko 100
(HAJDUK SPLIT 1911, 4. oktobar 2010 17:31)

Neko je bio viceprvak Evrope a neko slavi ulazak u Kup UEFA
(Partizan, 4. oktobar 2010 18:57)

Neko bio PRVAK, bez onog VICE, a neko slavi ulazak u Ligu Šampiona.

jug-jug

pre 13 godina

srecnan rodjendan.drago mi je sto je nas partizan ostao i dan danas klub,srba,crnogoraca,bosnjaka i svih drugih.nije izgubio na imidzu ni svih ovih gorkih godina.a vi drugi sto se zatvarate u nacionalne okvire,vidite da takvi klubovi nemaju buducnost,da su pred gasenjem.ziv nam bio ti partizane jos milion godina

nenad73

pre 13 godina

Srecan rodjendan veliki Partizane! Svake godine nasa sportska drustva osvajaju titule prvaka i kupove. Od fudbalera i kosarkasa preko rukometasa, vaterpolista i odbojkasa pa do rvaca i tenisera...u ovakvim trenucima se vidi koliko smo veliki i mnogo je lakse onda razumeti odakle tolika zavist i zloba od strane komsinice. Grobari danas pokupujte svo lav pivo koje nadjete sa grbom Partizana i tako cemo isto doprineti razvoju naseg kluba. Voleo bih ovom prilikom da pozovem i sve navijace Partizana da masovnije dodju u ledenu halu Pionir i pomognemo nasim "oklopnicima" da budu prvaci i za dve godine da i hokej gledamo u evropskoj ligi u Areni!
Samo jedan klub, samo jedan grad, samo Beograd, samo Partizan!

Kokolo

pre 13 godina

pa vama drugovi zvezdasi niko ne brani da ste srpski klub.budite bi dalje.ali ta vas je jednostrana politika,koju ne mozemo nazvati sportskom,dovela dop toga stanja u kojem ste sada.svaki vam je klub u vasem sportskom drustvu na ivici bankrota.samo vi terajte tu vasu politiku.a nas partizan mislim da je ponosan i na nas ne srbe koji i dan danas navijaju za nas partizan.tu je ta ogromna razlika izmedju zvezde i partizana,zadnje dve decenije,jer se zvezda lokalno ogranicava,a partizan se evropski siri.sva dok je tako vi nemozete napred.

ŠID

pre 13 godina

Srećan rođendan institucijo,najbrojnija i najtrofejnija na svetu.Jedini svetli predstavnik i promoter Srbije u svetu.Komšije-sezona slava je počela,tu ste šampioni,u svim sportovima.Radujte se još koje kolo,nije mala stvar biti ispred takve institucije pa makar to bilo i par dana,ipak vam je to najveći uspeh u zadnjih nekoliko godina.Zar ne?

Misa Spajic

pre 13 godina

Mi se ponosimo što smo Jugoslovensko društvo, jer Jugoslavija je bila ozbiljna država, za razliku od današnje Srbije sa kojom se delije diče. Oni su, uostalom, poznati kao gubitnici, jer slave Dražu koji je bio na strani gubitnika u ratu.

bolje da cutite

pre 13 godina

Hej hej jugosloveni, jos ste zivi duh nasih dedova!
(C'est la Serbie, 4. oktobar 2010 14:38)
Lepo si reko nashih dedova,znachi da si i ti jugosloven!

djuvec

pre 13 godina

..na samom otvaranju ceremonije predsednik JSD-a se srdacno zahvalio Djurovskom i Merebasviliju koji su svoje poklone urucili jos juce. Zatim se intonirala himna ''Hej Sloveni''. Usledila je lagana zakuska( slaninica i Zlatibor voda), nakon cega su mnogi govornici uveravali sve prisutne da Partizan nije drzavni projekat ma koliko izgledalo tako.
Na samom kraju uvazeni gosti su odvedeni u trofejnu salu Partizana gde su mogli da vide najnoviji trofej ovog JSD-a: preko 300 otkinutih stolica sa istoka stadiona ''Karadjordje''. Ovaj poduhvat gospodskih navijaca Partizana propracen je gromkim aplauzom.

Србин

pre 13 godina

Дефинитивно највеће, најтрофејније и најпопуларније спортско друштво на свету.

"ЗА ДРУГЕ СЕ НАВИЈА, ПАРТИЗАН СЕ ВОЛИ!"

Само напред и срећан рођендан!

NOVOSADJANIN

pre 13 godina

Sve cestitke Nogometnom Klubu Partizan. Zelimo Vam da jos mnogo puta ostavite bodove u nasem gradu. Dukseve,Shalove,Majce i druge odevne predmerte sa obelezjima JSD Partizan ostavili su nam Vasi navijaci u nedelju, kao i mnogo puta ranije. Puno pozdrava za JSD Partizan i njihove velikodusne navijace, da nam salju jos odece za podpalu

Alcale

pre 13 godina

(SRBIJA, 4. oktobar 2010 15:49)
E da je vise navijaca poput tebe, Svajcarci bi bezali kod nas a ne mi kod njih...
Volim te crno bela ljubavi.

Miki

pre 13 godina

Ako niste znali SD Partizan je posle Real Madrida najtrofejnije sportsko drustvo na svetu, jer non-stop slusam glupe komentare od strane zvezdinih navijaca kako su oni najtrofejniji i jesu ali u kuglanju!!!!
(GROBAR UZICE, 4. oktobar 2010 14:17)

25% titula JSD Partizan je u MACEVANJU!? Siguran sam da si svaku od tih titula proslavio na trgu!

Cestitke na jubileju, ali stvarno prestanite da se palite (i jedni i drugi).
Zna se sta je bitno, a sta nije (uz duzno postovanje prema sportistima iz manje propracenih, ali vrednih sportova).

nista zlonamerno

pre 13 godina

Partizan kao sportsko društvo ima 11 titula evropskog šampiona.

Koliko imaju ostali klubovi u Srbiji zajedno?

Sve je jasno, partizan je najuspješniji klub na svijetu!

DOMINIRAJ!!!
(Grobar CG, 5. oktobar 2010 00:20)MORAM DA TE ISPRAVIM , PARTIZAN KAO SD IMA 19 a draga nam komsinica 7, zadnju evropsku titulu su prosle godine osvojili rvaci!!!

imamo komplekse

pre 13 godina

Jadni li ste cigani!Vi vechito prichate da smo mi kompleksashi a na vesti o Partizanovom rodjendanu ste pozurili da prvi ostavite komentar!

red army

pre 13 godina

Gde vi živite. Jugoslavije odavno nema, ali Partizan je još uvek JSD.
(Crvena Zvezda, 4. oktobar 2010 22:32)

ziv covjek napisa da jugoslavije odavno nema, i potpisa se kao simbol komunizma - crvena zvezda?????

kad promijenite ime u fk kokarda, onda zamjerajte vjecitom rivalu na onom "J" u "jsd". uostalom i real madrid je kraljevski klub, a franka vishe odavno nema.

elem, da cestitam nekqadasnjim sportskim rivalima srecan 65-ti rodjendan, kao klubu koji je bio najcesci gost mostarskih februarskih turnira koji su bili jedni od najjacih u zimskom periodu u evropi..a takodje i mostar ne zaboravlja podrsku partizanu protiv seltika kad ste igrali na stadionu pod bijelim brijegom kao domacini, zbog suspnezije partizanovog.nazdravlja majstori! svako dobro za vas rodjendan vam zeli mostarac . FORZA VELEZ!!!!

Expert

pre 13 godina

Makaveli, 4. oktobar 2010 14:52)

Imao sam 7 god. i secam se, kao sto se ti secas 2003. i kao sto ces se secati 2010. ali samo po tome sto ste ucestvovali !!! To ce vam biti najveci uspeh !!! Boli istina !!!
(sami, 4. oktobar 2010 23:27)

Hajde malo logike.

Sta ce biti najveci uspeh ?
Igranje u LS ?
Aha, OK. Znaci slazemo se da nekadasnji Kup Sampiona i sadasnja Liga Sampiona nisu isto.

U tom slucaju nas najveci uspeh jeste igranje LS. Uspeh koji vi niste ostvarili NIKADA.

A sto se tice Kupa Sampiona, mi smo igrali u finalu vise od 20 godina pre vas.

dragan

pre 13 godina

Srecan rodjendan SD Partizan za koji navijam o kad znam za sebe.Na pravom smo putu samo napred i hrabro .Ponosni smo sa nasim Partizanom .Grobar iz LAS VEGASA

E pa sad stvarno

pre 13 godina

Po krilatici Zvezdinih navijača: Zvezda,Srbija,nikad Jugoslavija odrecite se svih titula u Jugoslaviji osvojenih, i imaćete 2 titule prvaka države u fudbalu i 2 kupa u fudbalu+ 1 titulu prvaka i kup u odbojci.
Dosta lupetanja o JSD!

neupucen si

pre 13 godina

Srbenda iz dijaspore, 4. oktobar 2010 20:40)
ako mislis na dresove , jesu crveni a isto tako bi trebao da znas da su Ana,Nole,Janko i Bojana clanovi PARTIZANA i da se tvoja zvezdana gasi polako ali sigurno, da je oskarovac Alan Sejd snimio 26 epizoda o kk partizan itd, itd....http://vesti.aladin.info/2010-09-27/382372-oskarovac-snima-dokumentarnu-seriju-o-kk-partizanu

србин

pre 13 godina

О Боже...ЈУГОСЛОВЕНСКО спортско друштво....

Шта да вам кажем...честитам југословени и нек вам је таква памет још 100 година

jug-jug

pre 13 godina

srecnan rodjendan.drago mi je sto je nas partizan ostao i dan danas klub,srba,crnogoraca,bosnjaka i svih drugih.nije izgubio na imidzu ni svih ovih gorkih godina.a vi drugi sto se zatvarate u nacionalne okvire,vidite da takvi klubovi nemaju buducnost,da su pred gasenjem.ziv nam bio ti partizane jos milion godina

to treba da bude smesno ili tuzno?

pre 13 godina

prisetite se samo kako je legenda Crvene Zvezde Dule Savic plakao kad je objavljena vest da je Tito umro, a danas je zakleti protivnik komunizma, ajde sto nemate stavove nego ne znate ni sta to znaci...
toliko o opaskama za JSD

Z

pre 13 godina

Najvise zalim sto sam 1992. u vreme kad smo osvojili titulu u Istanbulu, bio na ratistu kod Zadra, sluzeci otadzbini.
Ne znam gde ste vi bili tada.
Srecan ti rodjendan, Partizane!

Kako se to sluzi otadzbini na tudjoj teritoriji? Sta si radio tamo?

2Nikola2

pre 13 godina

@JSD,stafeta,baklja,petokraka,Franjo,Bobek....
(tiganj, 4. oktobar 2010 14:15)
Jos veca petokraka,Krcun,Prosinecki.
Dosta mi je vas cigana 'srbendi' koji ne znate ni dupe da obrisete al ste culi od vama dragog klosara predsednika Lukica za Franju,petokraku itd...
Iste ste ako ne i vece komunjare od nas iz razloga sto su i Partizan i c.zvezda nastali u vreme komunizma.
J je jer smo u vreme Jugoslavije nastali,a vama moze samo da krivo bude jer smo neuporedivo trofejniji od vas i uz Panatinaikos i Real smo najtrofejnije sportsko drustvo u Evropi i Svetu.

gravedigger

pre 13 godina

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.html:231277-Partizan-trofejniji-od-Zvezde
Partizane srecan ti rodjendan i jos dugo, dugo da vladas!!

grobar76

pre 13 godina

Kakve veze ima kokarda sa simbolom srpstva?
(kokanidja, 5. oktobar 2010 09:57)

a kakve veze ima crvena petokraka na grudima crvene zvezde sa simbolom srpstva (zvezda srbija, nikad jugoslavija).

nisu mi jasni kompleksi, napadate partizan da je jugoslovenski i komunisticki tim, kao da je zvezdu osnovao car dushan silni a ne te iste komunjare...kompleksi kompleksi kompleksi.

Grobar CG

pre 13 godina

Partizan kao sportsko društvo ima 11 titula evropskog šampiona.

Koliko imaju ostali klubovi u Srbiji zajedno?

Sve je jasno, partizan je najuspješniji klub na svijetu!

DOMINIRAJ!!!

kalasteri

pre 13 godina

JSD Partizan spada u red najvećih sportskih društva u svetu, a po rezultatima, ostvarenjima i broju svojih vrhunskih sportista tokom proteklih 65 godina spada u red najuspešnijih na svetu.

da na kraju te recenice je jedna tacka.
(wlado, 4. oktobar 2010 14:18)

Da, upravo tako... Vi ste rame uz rame Reaulu iz Madrida! Imaju vise od 20 titula prvaka evrope u kosarci,fudbalu. Barcelona ima vise od 30 titula prvaka evrope u kosarci,fudbalu i rukometu! Vi imate JEDNU!!!! Znas sta u Malajziji ima jedno sportsko drustvo... Imajo preko 200 titula...

I kad uporedim vasu najbolju skolu posle Ajaksa, ma dar-mar ste!

Tozovac

pre 13 godina

Da nema njih, sve bi bilo isto, sem toga da nema njih. Osvojili su mnogo više od nas u onome što malo koga interesuje, ali tuguju za onim što nisu, i nikada neće. Olako zaboravljajući "kraljicu sportova". Nisam birao oca, nisam birao kraj u kome ću da odrastem, a ta dva fatora su presudno uticala da znam šta je život, a šta su sitnice. Srećan vam rođendan komšije!

dlakavi balon

pre 13 godina

...čudi me da vest da se Djurić i Milovan Djorić sastaju i vidjeni su već dva puta osim u dva dnevna lista nigde više to ne pominje mene strašno zanima šta to ni mute...

Goran

pre 13 godina

Srećan rođendan moj Partizane! Lepo je biti deo tvoje familije i hvala ti za sve lepe trenutke koje si mi priredio kao JSD Partizan. Da, JSD i neka tako ostane. Mi se ne stidimo svoje istorije kao neki koji biraju delove istorije kojim se ponose a neke bi voleli da zaborave. Ako već treba da menjamo ovo J u S, onda neka ovo S znači Svetsko jer mi jesmo jedno od najvećih sportskih društava u svetu i time smo najponosniji! Nadam se da ćemo ovu slavljeničku godinu da obeležimo sa još jednom evropskom titulom, npr. u vaterpolu...a za domaće (i regionalne titule) se ne brinem.. Pozdrav CRNO-BELOJ FAMILIJI!

kokanidja

pre 13 godina

ziv covjek napisa da jugoslavije odavno nema, i potpisa se kao simbol komunizma - crvena zvezda?????

kad promijenite ime u fk kokarda, onda zamjerajte vjecitom rivalu na onom "J" u "jsd". uostalom i real madrid je kraljevski klub, a franka vishe odavno nema.

(red army, 5. oktobar 2010 01:40)

Sto bi rek`o moj pokojni deda, lupas ko maksim po diviziji! Jugoslavija je postojala i pre simbola komunizma, te petokrake o kojoj pricas. Kakve veze ima kokarda sa simbolom srpstva? A ovo za Franka i Real Madrid ti je poseban biser. Nisu oni nikada bili Frankov klub, vec kraljevski, a Madrid ti je inace grad u Spaniji koja je dan danas KRALJEVINA. Veze ti sa zivotom nemas!!!

Komsije srecan rodjendan

Juzna Tribina Chonoplja-PFC

pre 13 godina

SRETNO I SVE NAJBOLJE,DOCEKALO SE OVAKO JOS 10X.PONOSAN NA IME,GRB I TRADICIJU.HVALA TI CRNO-BELA LJUBAVI. JSD PARTIZAN.

Srbenda iz dijaspore

pre 13 godina

@w

E sta sve covek moze da procita. Nisi ti bato mrdnu nigde.Kakva Evropa i grobari.Bilokakva manifestacija od tenisa odbojkerukometa u reprezentativnom smislu sve u crveno belom. Da li si ikada gledao Noleta, Jelenu, Anu u Kanadi, Australiji i Americi uglavnom dresovi crveno beli i nasa zastava.Kakva kosarka u Evropi. Pa gde ste bvi bili ipratili vase kosarkase u Evropi.Ajde ne lupetaj.Pionir.Pa da i danas sve sportske emisije u Evropi pocinju sa slikom iz Pionira. Ajde ne lupetaj

sami

pre 13 godina

Svaki covek koji posle toliko razocarenja ponovo dolazi da gleda Zvezdu je deset puta vredniji od onog sto dolazi da gleda klub samo u ligi sampiona, ili se samo tada seti da njegov klub igra i domace prvenstvo !!! @Makaveli, sale i ostali sajber navijaci dodjite na stadion ne navijajte i ne pametujte iz fotelje !!!

sta je institucija?

pre 13 godina

Jsd... Jsd... Jsd... Jsd... Hajde jos neki put.. Uvek se slatko nasmejem kad vam vidim ovaj prefiks.. Dragi jugosloveni.. U nazivu imate nepostojecu drzavu.. Jako moderno.. Lolcina bre!

princip

pre 13 godina

Sramota! Kakav bre JSD Partizan. Ko forsira i stiti taj 'prefiks jugoslovenski. Sta rade grobari. Da li je moguce da niko ne reaguje? Posle toliko stete koje nam je nanela 'jugoslavija, mi chuvamo to ime? Uzas i sramota za sve navijache partizana. Samo Partizan i samo Srbija!

sami

pre 13 godina

Makaveli, 4. oktobar 2010 14:52)

Imao sam 7 god. i secam se, kao sto se ti secas 2003. i kao sto ces se secati 2010. ali samo po tome sto ste ucestvovali !!! To ce vam biti najveci uspeh !!! Boli istina !!!

Tale

pre 13 godina

Neka je srecan rodjendan,bice jos evro titula za nas Partizan jer 7 nam je malo,bar 10 a ne kao neki koji imaju jedan i to je sve!!!Ipak smo mi najtrofejniji koliko god da to neke boli!!!

Jlna

pre 13 godina

Cudi me da ste svi objavili ovu vest s akcentom na fudbal, a sta je s dodelom godisnjih nagrada u 6 sinoc gde su mladi sportisti dobili priznanja u raznim sportovima. Celo sportsko drustvo je juce imalo slavlje, ne samo fudbaleri.

Branko Stena

pre 13 godina

uvek ste bili i bicete JUGOSLOVENI! ahahahahahaaaa JSD ce vas pratiti kroz citavu istoriju koja i nije bog zna koliko bogata dragi moji ljubitelji bratstva i jedinstva! JSD lol!

LepoticaDaca

pre 13 godina

@red army

Decko nemoj sebe da brukas a i nas delije .Evo sta si ti napisao

"kad promijenite ime u fk kokarda, onda zamjerajte vjecitom rivalu na onom "J" u "jsd". uostalom i real madrid je kraljevski klub, a franka vishe odavno nema. "

Franko nikada kralj nije bio on je bio Caudillo neka vrsta generala koji je skinuo monarhiju .Posle oporaza u gradjanskom ratu na tron se vratio Huan Carlos kralj Spanije koji vlada i do danas

REd Bull

pre 13 godina

Koja je to drzava Jugoslavija kada Jugoslovensko sportsko drustvo Partizan slavi rodjendan.Koga oni predstavljaju.Ja sam nekada ziveo u Jugoslaviji ali sada zivim u Srbiji

Firma 1989

pre 13 godina

Zamolio bih i jedne i druge, tzv.navijace da se manu corava posla, jer su i jedni i drugi komunisticka tvorevina, formirani 45. MI SMO SRPSKI KLUB, koji nikad nije bio u rukama komunjara! Grobare da nanana, peva ceo stadion VOJVODINA SAMPION! VOSA SRBIJA!

Tomislav

pre 13 godina

Mislim da je, stvarno, bez veze da i dalje nosimo prefiks "Jugoslovensko" i sest baklji u grbu sa sve zvezdom petokrakom. Nema vise Jugoslavije, nema sest republika, nema petokrake... Dakle, jednostavno SD Partizan sa drzavnim grbom i to je to.

Bruka

pre 13 godina

@red army

Decko nemoj sebe da brukas a i nas delije (...)
(LepoticaDaca, 5. oktobar 2010 10:23)

Lepotice, "dečko" je navijač Veleža, a Red Army je njihova navijačka grupa.
Toliko o tome ko koga bruka.

Veran Sin Juga

pre 13 godina

Ja lično se ne slažem sa tim da se menja grb i ime, jer to samo po sebi neće izbrisati iz istorije da su nas osnovali komunisti (kao uostalom i veliku većinu ostalih klubova (pa čak, verovali ili ne, i onaj SVESRPSKI, ANTIKOMUNISTIČKI, koliko god se oni trudili da sve predstave drugačije)!!!
Mi imamo svoju istoriju i svoje ime, čega ne treba da se stidimo. Naprotiv, mi smo najtrofejnije sportsko druđtvo na svetu, mi smo PARTIZAN!!!
(crnocrni, 4. oktobar 2010 14:39)
niko ne zeli da menja istoriju, kao sto to radi komsinica,ali grb definitivno treba redizajnirati.nema ni juge ni komunista,bar promen ite boju te petokrake i buktinja.meni se konkretno svidja kako izgleda grb vaterpolo sekcije.
pozdrav i srecan nam rodjendan,jos 100 godina...

zbog rođendana

pre 13 godina

Neko je bio i PRVAK i VICEPRVAK,i mi slavimo ulazak u ligu shampiona!!

Srecan rodjendan najvecem klubu na balkanu!!
(PFK, 4. oktobar 2010 22:56)

Ajde neka bude.
Kao bajagi.
...

sami

pre 13 godina

Expert, 5. oktobar 2010 07:41)

Igrali, ali ne i osvojili !!! Pamte se pobednici, a ne ucesnici !!! I nisi neki expert !!! I jos nesto, ako nije isto LS i KES zasto je trofej ostao ne promenjen, ajde experti !!! Boli istina, zavrsicete grupnu fazu sa "0" krompiricem, jak uspeh !!!

Nemanja

pre 13 godina

SDCZ je najtrofejnije u regionu ko zeli moze da proveri na primer u kosarci Zvezda ima 60 osvojenih trofeja i to kosarkasi 21 i kosarkasice 39 sto znaci da je Zvezda daleko najtrofejniji kosarkaski klub
u odbojci Zvezda ima 54 trofeja odbojkasi 16 i odbojkasice 37 sto znaci da je Zvezda i u odbojci daleko najtrofejniji klub u rukometu partizan ima 3 trofeja vise 7 titula i 9 kupova a zvezda 9 titula i 4 kupa u vaterpolu je partizan mnogo uspesniji sa oko 55 ili 56 trofeja nisam siguran dok zvezda ima 2 titule a u fudbalu naravno najpopularnijem sportu je Zvezda uspesnija to i mala deca znaju sto se ostalih sportova tice Zvezda je uspesnija ponajvise zahvaljujuci atletskom i streljackom klubu a i najtrofejniji sportista u istoriji na ovim prostorima Jasna Sekaric je clanica SDCZ ona samo sa Zvezdom ima 32 trofeja a o individualnim priznanjima da nepricam

Red Bull

pre 13 godina

@neupucen si

Pa i Kusta snimio film po Maradoni pa sta. A samo ti znas da se Zvezda gasi.Na tvoju zalost nece se ugasiti vec ce vas za par godina kada dodje do privatizacije unistiti parama jer tada necete imati pomoc drzave i politicara.Nemate imovinu i nikoziv se ne interesuje za vas

@Grobar CG

Poslednja evropska titula osvojena u rvanju sa pozajmljenim rvacima 2 iz Rusije i Stefanek i plus Petkovic koji je sada drzavljanin Azarbejdzana. Toliko o uspesima

GROBAR UZICE

pre 13 godina

Ako niste znali SD Partizan je posle Real Madrida najtrofejnije sportsko drustvo na svetu, jer non-stop slusam glupe komentare od strane zvezdinih navijaca kako su oni najtrofejniji i jesu ali u kuglanju!!!!

prica

pre 13 godina

Dokle više Jugoslovensko?Vreme je da se izbaci zvezda iz grba kao i naziv jugoslovenski.Partizan je iz Beograda,ok,osnovan u vreme komunizma ali ta obeležja su ideološke prirode i nemaju nikakve veze sa fudbalom,izbacimo zato politiku iz naziva i grba!

Zvezda je Srbija

pre 13 godina

Tudjman bio predsjednik, Bobek najbolji igrac u istoriji, Bobetko jedan od osnivaca...
Nije FK Kroacija u pitanju, u pitanju je SD Partizan.
Ko ne vjeruje neka ukuca par stvari na GOOGLE i pogleda ozbiljnije strane i sve ce mu biti jasno!

marko

pre 13 godina

a sto ne napisete kako ga je i ko osnovao a ne izmisljotine da ga je osnovao neki TEMPO...
evo izvolite i pogledajte i naucite ciji je to klub...
u zagrebu stvoren beogradski klub i prozvan je partizan buahahahhaa

http://www.youtube.com/watch?v=T7Jo8Jga9cs

grobar do smrti

pre 13 godina

Ovom prilikom zelim da cestitam mom voljenom klubu rodjendan i da se zahvalim ocu sto mi je usadio ljubav prema PARTIZANU.
PARTIZANE hvala na svim radostima koje si mi doneo.

marc

pre 13 godina

Mi smo Jugoslovensko sportsko drustvo Partizan, i ja sam ponosan zbog toga. Pozdrav svim navijacima Partizana, Srbima, Crnogorcima, Albancima, Bosnjacima, Hrvatima, Madjarima, Slovacima, Romima i svima ostalima! Neka zivi i dalje kosmopolitski duh najveceg i najtrofejnijeg sportskog drustva u Srbiji, po kojem je nas klub oduvek bio poznat!

NOVOSADJANIN

pre 13 godina

Sve cestitke Nogometnom Klubu Partizan. Zelimo Vam da jos mnogo puta ostavite bodove u nasem gradu. Dukseve,Shalove,Majce i druge odevne predmerte sa obelezjima JSD Partizan ostavili su nam Vasi navijaci u nedelju, kao i mnogo puta ranije. Puno pozdrava za JSD Partizan i njihove velikodusne navijace, da nam salju jos odece za podpalu

vlajzi

pre 13 godina

Pita učiteljica decu sta im roditelji rade. Te jednom otac policajac, drugom sluzbenik, te ovo, te ono.... Perica neće da kaze. - Sta je Perice? - Nista. - Pa, ajde, reci. - Pa, moj otac je striper u gej klubu. On igra i skida se drugim muskarcima za novac. Ponekad, kada je drugi muskarac bas zgodan i kada ponudi novac, moj otac ode posle posla sa njim da zajedno iznajme sobu u jeftinom hotelu. Tada za novac dozvoljava da drugi muskarac ima seks sa njim! U učionici muk! Učiteljici neprijatno, skrene temu na nesto drugo, jedva nekako dovrsi predavanje. Posle časa pita Pericu da li je moguće da je sve to istina. Na to će Perica: Ma, jok! Otac mi radi U UPRAVI ZVEZDE, nego me blam da priznam

Z

pre 13 godina

Najvise zalim sto sam 1992. u vreme kad smo osvojili titulu u Istanbulu, bio na ratistu kod Zadra, sluzeci otadzbini.
Ne znam gde ste vi bili tada.
Srecan ti rodjendan, Partizane!

Kako se to sluzi otadzbini na tudjoj teritoriji? Sta si radio tamo?

sta je institucija?

pre 13 godina

Jsd... Jsd... Jsd... Jsd... Hajde jos neki put.. Uvek se slatko nasmejem kad vam vidim ovaj prefiks.. Dragi jugosloveni.. U nazivu imate nepostojecu drzavu.. Jako moderno.. Lolcina bre!

grobar kumanovo

pre 13 godina

srecan 65 rodjendan najvecem sportskom drustvu u svetskim okvirima i 25 sportskih ekipa i ove godine bice puno trofeja kako smo jaki u puno disciplina i ove godine bicemo jaki od sd sledeca sezona jos jednom srecan praznik svim momcima i devojkama koji se bore za crno bele boje i armiji crno belih navijaca

Branko Stena

pre 13 godina

uvek ste bili i bicete JUGOSLOVENI! ahahahahahaaaa JSD ce vas pratiti kroz citavu istoriju koja i nije bog zna koliko bogata dragi moji ljubitelji bratstva i jedinstva! JSD lol!

Tomislav

pre 13 godina

Mislim da je, stvarno, bez veze da i dalje nosimo prefiks "Jugoslovensko" i sest baklji u grbu sa sve zvezdom petokrakom. Nema vise Jugoslavije, nema sest republika, nema petokrake... Dakle, jednostavno SD Partizan sa drzavnim grbom i to je to.

REd Bull

pre 13 godina

Koja je to drzava Jugoslavija kada Jugoslovensko sportsko drustvo Partizan slavi rodjendan.Koga oni predstavljaju.Ja sam nekada ziveo u Jugoslaviji ali sada zivim u Srbiji

pharaoh

pre 13 godina

Kakve Barse, kakvi bakrači. SD Partizan - najjače sportsko društvo na svetu. Konkurentni smo u Evropi u minimum 10 sportova.

P.S. Ponosan sam što sam Jugosloven. Ako ništa drugo, barem nismo bili banana država kao danas.

djuvec

pre 13 godina

..na samom otvaranju ceremonije predsednik JSD-a se srdacno zahvalio Djurovskom i Merebasviliju koji su svoje poklone urucili jos juce. Zatim se intonirala himna ''Hej Sloveni''. Usledila je lagana zakuska( slaninica i Zlatibor voda), nakon cega su mnogi govornici uveravali sve prisutne da Partizan nije drzavni projekat ma koliko izgledalo tako.
Na samom kraju uvazeni gosti su odvedeni u trofejnu salu Partizana gde su mogli da vide najnoviji trofej ovog JSD-a: preko 300 otkinutih stolica sa istoka stadiona ''Karadjordje''. Ovaj poduhvat gospodskih navijaca Partizana propracen je gromkim aplauzom.

✰š

pre 13 godina

Neko 65, neko 100
(HAJDUK SPLIT 1911, 4. oktobar 2010 17:31)

Neko je bio viceprvak Evrope a neko slavi ulazak u Kup UEFA
(Partizan, 4. oktobar 2010 18:57)

Neko bio PRVAK, bez onog VICE, a neko slavi ulazak u Ligu Šampiona.

princip

pre 13 godina

Sramota! Kakav bre JSD Partizan. Ko forsira i stiti taj 'prefiks jugoslovenski. Sta rade grobari. Da li je moguce da niko ne reaguje? Posle toliko stete koje nam je nanela 'jugoslavija, mi chuvamo to ime? Uzas i sramota za sve navijache partizana. Samo Partizan i samo Srbija!

kalasteri

pre 13 godina

JSD Partizan spada u red najvećih sportskih društva u svetu, a po rezultatima, ostvarenjima i broju svojih vrhunskih sportista tokom proteklih 65 godina spada u red najuspešnijih na svetu.

da na kraju te recenice je jedna tacka.
(wlado, 4. oktobar 2010 14:18)

Da, upravo tako... Vi ste rame uz rame Reaulu iz Madrida! Imaju vise od 20 titula prvaka evrope u kosarci,fudbalu. Barcelona ima vise od 30 titula prvaka evrope u kosarci,fudbalu i rukometu! Vi imate JEDNU!!!! Znas sta u Malajziji ima jedno sportsko drustvo... Imajo preko 200 titula...

I kad uporedim vasu najbolju skolu posle Ajaksa, ma dar-mar ste!

sami

pre 13 godina

Makaveli, 4. oktobar 2010 14:52)

Imao sam 7 god. i secam se, kao sto se ti secas 2003. i kao sto ces se secati 2010. ali samo po tome sto ste ucestvovali !!! To ce vam biti najveci uspeh !!! Boli istina !!!

ja

pre 13 godina

Crvena zvezda jeste bila prvak Evrope, ali ipak najbolji igraci sa ovih prostora su igrali u Partizanu. Dokaz tome je sto je Partizan dao najvise reprezentativaca, ima najvise igraca koji su odigrali 50 ili vise utakmica za reprezentaciju. Dzajic jeste najbolji SRPSKI ali je Bobek najbolji JUGOSLOVENSKI igrac svih vremena.

Majstori kakvi su 50-ih i 60-ih igrali u Partizanu se nece vise nikada roditi !

crnocrni

pre 13 godina

Pa srećan nam rošendan!!! Samo da nastavimo ovako, ništa više nam nije potrebno!!!
Ja lično se ne slažem sa tim da se menja grb i ime, jer to samo po sebi neće izbrisati iz istorije da su nas osnovali komunisti (kao uostalom i veliku većinu ostalih klubova (pa čak, verovali ili ne, i onaj SVESRPSKI, ANTIKOMUNISTIČKI, koliko god se oni trudili da sve predstave drugačije)!!!
Mi imamo svoju istoriju i svoje ime, čega ne treba da se stidimo. Naprotiv, mi smo najtrofejnije sportsko druđtvo na svetu, mi smo PARTIZAN!!!

Miki

pre 13 godina

Ako niste znali SD Partizan je posle Real Madrida najtrofejnije sportsko drustvo na svetu, jer non-stop slusam glupe komentare od strane zvezdinih navijaca kako su oni najtrofejniji i jesu ali u kuglanju!!!!
(GROBAR UZICE, 4. oktobar 2010 14:17)

25% titula JSD Partizan je u MACEVANJU!? Siguran sam da si svaku od tih titula proslavio na trgu!

Cestitke na jubileju, ali stvarno prestanite da se palite (i jedni i drugi).
Zna se sta je bitno, a sta nije (uz duzno postovanje prema sportistima iz manje propracenih, ali vrednih sportova).

србин

pre 13 godina

О Боже...ЈУГОСЛОВЕНСКО спортско друштво....

Шта да вам кажем...честитам југословени и нек вам је таква памет још 100 година

Srbenda iz dijaspore

pre 13 godina

@w

E sta sve covek moze da procita. Nisi ti bato mrdnu nigde.Kakva Evropa i grobari.Bilokakva manifestacija od tenisa odbojkerukometa u reprezentativnom smislu sve u crveno belom. Da li si ikada gledao Noleta, Jelenu, Anu u Kanadi, Australiji i Americi uglavnom dresovi crveno beli i nasa zastava.Kakva kosarka u Evropi. Pa gde ste bvi bili ipratili vase kosarkase u Evropi.Ajde ne lupetaj.Pionir.Pa da i danas sve sportske emisije u Evropi pocinju sa slikom iz Pionira. Ajde ne lupetaj

wlado

pre 13 godina

JSD Partizan spada u red najvećih sportskih društva u svetu, a po rezultatima, ostvarenjima i broju svojih vrhunskih sportista tokom proteklih 65 godina spada u red najuspešnijih na svetu.

da na kraju te recenice je jedna tacka.

vvv

pre 13 godina

NAJTROFEJNIJE SPORTSKO DRUSTVO NA SVETU!!!!!
(posle Reala iz Madrida)
jeli Srpsko? naravno da jeste!
jeli Jugoslovensko? itekako!!! pa cela Makedonija, pola Bosne, i dobar deo Hrvatske navija za Partizan! Evropski Partizan!!! Gde god da odete u Evropi (a ja sam je prosao uzduz i popreko) atmosvera koju prave Grobari u Pioniru i u Hramu fudbala, postala je urbani mit! Zahvaljujuci Partizanu, Beograd je postao kosarkaski centar Evrope!
A kao i svaki veliki Evropski klub, i Partizan ima svog vecitog rivala, Crvenu Zvezdu, koji svakog dana sve vise i vise propada! Nadam se da ce opet nasa Zvezica da stane na noge, pa da bude malo zanimljivije, ovo postaje stvarno dosadno kad nemas konkurenciju u domacim okvirima...

Tozovac

pre 13 godina

Da nema njih, sve bi bilo isto, sem toga da nema njih. Osvojili su mnogo više od nas u onome što malo koga interesuje, ali tuguju za onim što nisu, i nikada neće. Olako zaboravljajući "kraljicu sportova". Nisam birao oca, nisam birao kraj u kome ću da odrastem, a ta dva fatora su presudno uticala da znam šta je život, a šta su sitnice. Srećan vam rođendan komšije!

nemanja

pre 13 godina

Don Quijote

iskreno vise pozelenim kad cujem Srbija srbstvo i taj otrcani fazon.
Vas nacionalizam nije moj patriotizam!!!Juga je bila medju 5 svetskih sila na svetu u svim segmentima a u koliko smo sad? AE Srbine razmisli pa javi

sami

pre 13 godina

Expert, 5. oktobar 2010 07:41)

Igrali, ali ne i osvojili !!! Pamte se pobednici, a ne ucesnici !!! I nisi neki expert !!! I jos nesto, ako nije isto LS i KES zasto je trofej ostao ne promenjen, ajde experti !!! Boli istina, zavrsicete grupnu fazu sa "0" krompiricem, jak uspeh !!!

Nemanja

pre 13 godina

SDCZ je najtrofejnije u regionu ko zeli moze da proveri na primer u kosarci Zvezda ima 60 osvojenih trofeja i to kosarkasi 21 i kosarkasice 39 sto znaci da je Zvezda daleko najtrofejniji kosarkaski klub
u odbojci Zvezda ima 54 trofeja odbojkasi 16 i odbojkasice 37 sto znaci da je Zvezda i u odbojci daleko najtrofejniji klub u rukometu partizan ima 3 trofeja vise 7 titula i 9 kupova a zvezda 9 titula i 4 kupa u vaterpolu je partizan mnogo uspesniji sa oko 55 ili 56 trofeja nisam siguran dok zvezda ima 2 titule a u fudbalu naravno najpopularnijem sportu je Zvezda uspesnija to i mala deca znaju sto se ostalih sportova tice Zvezda je uspesnija ponajvise zahvaljujuci atletskom i streljackom klubu a i najtrofejniji sportista u istoriji na ovim prostorima Jasna Sekaric je clanica SDCZ ona samo sa Zvezdom ima 32 trofeja a o individualnim priznanjima da nepricam

Grobar MKD

pre 13 godina

Srecan rodjendan najvecem sportskom drustvu na svetu,sa zeljom da se druze samo sa najuspesnijima u svim sportovima,uostalom,tamo gde nam je i mesto. A,o Jugoslovenstvu?-pa sta reci?ponos,i tada a,i sada,rado vidjen svuda,ne samo na bivsim YU prostorima..Pravim partizanovcima i nije vazno kako glasi OFICIJALNO ime,naravno da je sada Partizan srpski ,KAO I SVI STO SU tada bili jugoslovenski ,pa sada kao nesto mudruju,smeju se,a isto plakali kad je Tito umro(kao i cela YU), i druzili se sa navijacima Dinama i Hajduka(setite se transparenta "Druze Tito mi ti se kunemo")beogradski crveno-beli i zagrebacki modri, "najveci Srbi"redovno navijaju kada Partizan igra sa stranim ekipama za "druge"i da ne nabrajam vise,nema smisla.Juce nisam mogao oka da sklopim,nekako neprirodno je da je zvezda na prvom mestu,a, tek kako li je pacenicima koji godinama ne znaju kako izgleda biti prvak drzave, o LS i da ne pricam...nekad mi je zao njih,ali samo ponekad...a,mozda mi se i samo tako cini,a, u stvari mi prija...ko ce ga znati..poz svim partizanovcima,ma gde bili(na tabeli)..

Firma 1989

pre 13 godina

Zamolio bih i jedne i druge, tzv.navijace da se manu corava posla, jer su i jedni i drugi komunisticka tvorevina, formirani 45. MI SMO SRPSKI KLUB, koji nikad nije bio u rukama komunjara! Grobare da nanana, peva ceo stadion VOJVODINA SAMPION! VOSA SRBIJA!

Uros

pre 13 godina

Neka je sa srecom, imamo i sta da slavimo! I neka je i JSD i neka je i petokraka - zbog svih onih koji su se takmicili i navijali za taj grb! Treba Partizan da postoji i kad bude 165. rodjendan, i da bude vazan mnogima, i tada kada ni petokrake ni kokarde vise nikome nece biti vazne... A za komsijske navijace koji daju ironicne komentare: bolje pogledajte sebe i zapitajte se da li su mozda Miljanic i Dzajic i razni drugi Shojici bili casnije i postenije rukovodstvo od Partizanovog....

zbog rođendana

pre 13 godina

Neko je bio i PRVAK i VICEPRVAK,i mi slavimo ulazak u ligu shampiona!!

Srecan rodjendan najvecem klubu na balkanu!!
(PFK, 4. oktobar 2010 22:56)

Ajde neka bude.
Kao bajagi.
...

Red Bull

pre 13 godina

@neupucen si

Pa i Kusta snimio film po Maradoni pa sta. A samo ti znas da se Zvezda gasi.Na tvoju zalost nece se ugasiti vec ce vas za par godina kada dodje do privatizacije unistiti parama jer tada necete imati pomoc drzave i politicara.Nemate imovinu i nikoziv se ne interesuje za vas

@Grobar CG

Poslednja evropska titula osvojena u rvanju sa pozajmljenim rvacima 2 iz Rusije i Stefanek i plus Petkovic koji je sada drzavljanin Azarbejdzana. Toliko o uspesima

Misa Spajic

pre 13 godina

Mi se ponosimo što smo Jugoslovensko društvo, jer Jugoslavija je bila ozbiljna država, za razliku od današnje Srbije sa kojom se delije diče. Oni su, uostalom, poznati kao gubitnici, jer slave Dražu koji je bio na strani gubitnika u ratu.

Makaveli

pre 13 godina

Iskreno...
NE MOGU da vam cestitam...
Nismo u ljubavi...
(Lepi Fika, 4. oktobar 2010 14:08)

Iskreno:

1. nismo ni sumnjali da ces se javiti
2. nismo ni sumnjali da ces ostaviti tako originalan i duhovit komentar
3. nismo ni sumnjali da ce se javiti vise navijaca Zvezde nego Partizana da nam cestitaju rodjendan
4. hvala Bogu sto su mi 99% familije navijaci Partizana i sto sam od malih nogu zaljubljen u crno-bele boje
5. hoce li uskoro katanac na rupu da ne blamiraju vise ni sebe ni Srbiju?

Ali iskreno.

Džo

pre 13 godina

Ne razumem što je ljudima smešno ovo "jugoslovensko" i što misle da nekog vređaju time što ih nazivaju Jugoslovenima. Posebno ne razumem kad je navijačima Zvezde ovo smešno jer su oni nasledili FK Jugoslavija i osnovani kao radnički, tj. proleterski klub, a i u to vreme su većina bili spremni život da daju za tu Jugoslaviju; mnogi naši roditelji i dalje misle da je ona bila najbolja stvar nakon pronalaska bojlera. Jugosloveni kao narod inače danas još uvek postoje i to su ljudi iz brakova gde su roditelji bili iz različitih rapublika tadašnje SFRJ. A za one koji to ne znaju, svi koji su rođeni između nastanka Jugoslavije i njenog propadanja su zvanično rođeni u Jugoslaviji. Dakle ako ste rođeni 1980. u Beogradu, vaše zvanično mesto rođenja je Beograd, Srbija, SFR Jugoslavija (a ne samo Beograd, Srbija).

vlajzi

pre 13 godina

Neko 65, neko 100
(HAJDUK SPLIT 1911, 4. oktobar 2010 17:31)

Neko je bio viceprvak Evrope a neko slavi ulazak u Kup UEFA
(Partizan, 4. oktobar 2010 18:57)

Neko bio PRVAK, bez onog VICE, a neko slavi ulazak u Ligu Šampiona.
(✰š, 4. oktobar 2010 20:45)

ti se bas ne razumes u sport, vidim... a ko je bio prvak Evrope 1992. u Istambulu??? lepo kazes, neko slavi titulu prvaka Evrope, a neko se raduje kad udje u top 8 jadranske lige... al sta ces...

Veran Sin Juga

pre 13 godina

Ja lično se ne slažem sa tim da se menja grb i ime, jer to samo po sebi neće izbrisati iz istorije da su nas osnovali komunisti (kao uostalom i veliku većinu ostalih klubova (pa čak, verovali ili ne, i onaj SVESRPSKI, ANTIKOMUNISTIČKI, koliko god se oni trudili da sve predstave drugačije)!!!
Mi imamo svoju istoriju i svoje ime, čega ne treba da se stidimo. Naprotiv, mi smo najtrofejnije sportsko druđtvo na svetu, mi smo PARTIZAN!!!
(crnocrni, 4. oktobar 2010 14:39)
niko ne zeli da menja istoriju, kao sto to radi komsinica,ali grb definitivno treba redizajnirati.nema ni juge ni komunista,bar promen ite boju te petokrake i buktinja.meni se konkretno svidja kako izgleda grb vaterpolo sekcije.
pozdrav i srecan nam rodjendan,jos 100 godina...

mate

pre 13 godina

Sretan rodendan Partizanu!! Ali, moram ispravit ovog momka koji govori da su svi mklubovi na ovim prostorima osnovali komunisti, decko Hajduka iz Splita nisu osnovali komunisti i najstariji je klub u bivsoj drzavi...Pozdrav i sretan vam rodendan jos jednom i puno uspjeha.

Makaveli

pre 13 godina

Naj jugoslovenski klub !!! haha... Neko pamti Tokio i Bari, a neko Timok i Fljamurtari !!! haha... Franjevci !!! haha...
(sami, 4. oktobar 2010 14:19)

Sudeci po komentaru nema sanse da ti pamtis Bari. Nisi tad verovatno ni bio u planu. Kao ni vecina klinaca koji se loze bezveze. A u slucaju da gresim, onda jos veca bruka da odrastao covek moze da ostavi ovakav komentar. :-)

Napred Partizan!

DZONI

pre 13 godina

Smesni su mi ovi zvezdasi koji ismejavaj ovo J a sve uspehe koje su imali u istoriji su za vreme SFRJ pa i bari i tokijo koji stalno pominju.Od kad nema SFRJ zvezda je obicna nula ,ostalo od nje sami ime ,da se secaju stariji evropljani.Ja nisam za to da se menja i da sevmenj istorija kak kome dune,moj deda navijao,moj cale i sad ja.

SRBIJA

pre 13 godina

Ja kao navijac Zvezde,zelim vam sve lepo u buducnosti,samo ne titule u domacem sampionatu :D ...Ponosan sam sto imam takvog vecitog rivala i sto imamo dva kluba koji su podelili zemlju i ta zemlja se ponosi sto ima jedan od najvecih derbija na svetu...Zelim pun stadion za derbi,uspeh u ligi evrope,pa cak i da je osvojite,a Liga sampiona rezervisana je za nas :DDD....Nadam se da ce VECITI DERBI IMATI TRADICIJU JOS MNOGO,MNOGO GODINA,DECENIJA,VEKOVA,JER ZAPAMTITE VI STE DEO TOGA KAO I MI,ni Zvezda bez Partizana ne bi bila to sto jeste(sampion evrope_,kao i Partizan bez Zvezde(ucesnik Lige Sampiona)...Zato zelim jak Partizan,koji donosi jaku Zvezdu i konacno neki tracak svetlosti u ovoj nasoj ligi... SRECAN RODJENDAN KOMSIJE!!!

PFK

pre 13 godina

Neko 65, neko 100
(HAJDUK SPLIT 1911, 4. oktobar 2010 17:31)

Neko je bio viceprvak Evrope a neko slavi ulazak u Kup UEFA
(Partizan, 4. oktobar 2010 18:57)

Neko bio PRVAK, bez onog VICE, a neko slavi ulazak u Ligu Šampiona.
(✰š, 4. oktobar 2010 20:45)

Neko je bio i PRVAK i VICEPRVAK,i mi slavimo ulazak u ligu shampiona!!

Srecan rodjendan najvecem klubu na balkanu!!

Expert

pre 13 godina

Makaveli, 4. oktobar 2010 14:52)

Imao sam 7 god. i secam se, kao sto se ti secas 2003. i kao sto ces se secati 2010. ali samo po tome sto ste ucestvovali !!! To ce vam biti najveci uspeh !!! Boli istina !!!
(sami, 4. oktobar 2010 23:27)

Hajde malo logike.

Sta ce biti najveci uspeh ?
Igranje u LS ?
Aha, OK. Znaci slazemo se da nekadasnji Kup Sampiona i sadasnja Liga Sampiona nisu isto.

U tom slucaju nas najveci uspeh jeste igranje LS. Uspeh koji vi niste ostvarili NIKADA.

A sto se tice Kupa Sampiona, mi smo igrali u finalu vise od 20 godina pre vas.

dlakavi balon

pre 13 godina

...čudi me da vest da se Djurić i Milovan Djorić sastaju i vidjeni su već dva puta osim u dva dnevna lista nigde više to ne pominje mene strašno zanima šta to ni mute...

Petar

pre 13 godina

Pozdrav Komsije,

sretan rodjendan od okorelog zvezdasa. Da ste nam zivi i zdravi, da ponovo gledamo evropske titule i trice kao Djordjviceve, 3-ca u zadnjoj protiv Cibosa. Zahvalan sam vam za te srecne trenutke.

Podrzavam Vas uvek u Evropi i van Srbije, kod kuce, zna se Zvezda je u srcu.

E pa sad stvarno

pre 13 godina

Po krilatici Zvezdinih navijača: Zvezda,Srbija,nikad Jugoslavija odrecite se svih titula u Jugoslaviji osvojenih, i imaćete 2 titule prvaka države u fudbalu i 2 kupa u fudbalu+ 1 titulu prvaka i kup u odbojci.
Dosta lupetanja o JSD!

kokanidja

pre 13 godina

ziv covjek napisa da jugoslavije odavno nema, i potpisa se kao simbol komunizma - crvena zvezda?????

kad promijenite ime u fk kokarda, onda zamjerajte vjecitom rivalu na onom "J" u "jsd". uostalom i real madrid je kraljevski klub, a franka vishe odavno nema.

(red army, 5. oktobar 2010 01:40)

Sto bi rek`o moj pokojni deda, lupas ko maksim po diviziji! Jugoslavija je postojala i pre simbola komunizma, te petokrake o kojoj pricas. Kakve veze ima kokarda sa simbolom srpstva? A ovo za Franka i Real Madrid ti je poseban biser. Nisu oni nikada bili Frankov klub, vec kraljevski, a Madrid ti je inace grad u Spaniji koja je dan danas KRALJEVINA. Veze ti sa zivotom nemas!!!

Komsije srecan rodjendan

LepoticaDaca

pre 13 godina

@red army

Decko nemoj sebe da brukas a i nas delije .Evo sta si ti napisao

"kad promijenite ime u fk kokarda, onda zamjerajte vjecitom rivalu na onom "J" u "jsd". uostalom i real madrid je kraljevski klub, a franka vishe odavno nema. "

Franko nikada kralj nije bio on je bio Caudillo neka vrsta generala koji je skinuo monarhiju .Posle oporaza u gradjanskom ratu na tron se vratio Huan Carlos kralj Spanije koji vlada i do danas

ko, ja?

pre 13 godina

Ne vidim zasto je problem sto je u nazivu Jugoslovensko? Tako se zvala drzava kada je osnovano SD i meni ne smeta, pogotovo sto oznacava vreme kada je zivot na ovim prostorima i bio moguc.

Dule GR

pre 13 godina

Srećan 65-ti rođendan, najvećem sportskom društvu na ovim prostorima a i šire, mom voljenom Partizanu! I Srpskom, i Jugoslovenskom, i Evropskom i Svemirskom, jer mi to jesmo sve zajedno.
Sve one, kojima smeta sve što je napredno, podsetio bih da su svi oni ako su punoletni, rođeni u Jugoslaviji i to stoji, ne moze se promeniti. I šta šemo sad? Da skačemo sa solitera, da se ponovo rađamo, da budemo velike Srbende, Hrvatine ili Bošnjačine! I da nemamo ništa sa jugoslovenstvom. Zna se ko je i kako osnovao Real, nama najkonkurentnije sportsko društvo u Evropi i sada bi trebao takav Real da se odrekne i svoga imena i istorije. Ma nemojte! A, ovi drugovi iz SD CZ, kojima ponajviše smeta uspešan komšiluk, ako se ne sećaju dobro ko su i šta su bili, a ponose se '91 i Barijem, neka pogledaju na "you tube" ili na SOS kanalu, u "Sećanjima", posle zadnjeg penala Pančeva, ushićeni komentar njihovog supersonjčnog Milojka Pantića! - Ovo je najveći uspeh jugoslovenskog klupskog fudbala! Pa kako to Srbi, a još uvek se ponosite sa najvećim uspehom jugoslovenskog klupskog fudbala! A i drage kolege vašeg šefa Lukića i Šeste Zvezdine zvezde Pančev, Prosinečki, Savićević, Bešić, Najdoski... su iz okoline Sopota i stubovi srBstva, zar ne!

dreadnot

pre 13 godina

Najvise zalim sto sam 1992. u vreme kad smo osvojili titulu u Istanbulu, bio na ratistu kod Zadra, sluzeci otadzbini.
Ne znam gde ste vi bili tada.
Srecan ti rodjendan, Partizane!

Nepismen

pre 13 godina

Navijaci Partizana nebeze od Istorije!!!

Nismo mi kao Zvezda, Dinamo, Croacija pa oped Dinamo pa croacija i tako dalje!!!

Navijaci Partizana se ne okrecu kao vetar sto navijaci Zvezde to stalno rade!!! Cim se politika okrene i navijaci Zvezde se okrenu!!!

Prvo volu Stojkovica pa ga mrze prvo vole Clea pa ga mrze prvo vole Pizona pa ga mrze!!!

Munz2

pre 13 godina

Baš zato što je osnovan kao JSD i da je preživeo 90-e, pokazuje svoju veličinu. "Partizan" je naravno i srpski klub, ali se ne zaboravlja da su u njegovom stvaranju učesvtovali svi južni Sloveni. I to je za ponos, a ne za kudnju. To što se neki na pašnjaku preko puta zovu "Crvena zvezda" i što im grb liči na grb komunističke partije Turkmenistana, a sa druge strane su tobože veliki Srbi, to je njihov problem. Neka vide gde je danas njihovo "sportsko društvo", čime ima da se podiči i koliko je to klubova u tom SD, zašto ih vode "ugledni beogradski ugostitelji", tj. vlasnici kafana i naravno Ivan Adžić. JSD Partizan apsolutno dominira u Srbiji i šire, vode ga bogati ljudi i bivši reprezentativci (Đunić, Ćurković), kakvi god da su. Pa pojedite svoje cipele ili opanke od muke.

Grobar CG

pre 13 godina

Partizan kao sportsko društvo ima 11 titula evropskog šampiona.

Koliko imaju ostali klubovi u Srbiji zajedno?

Sve je jasno, partizan je najuspješniji klub na svijetu!

DOMINIRAJ!!!

Tale

pre 13 godina

Neka je srecan rodjendan,bice jos evro titula za nas Partizan jer 7 nam je malo,bar 10 a ne kao neki koji imaju jedan i to je sve!!!Ipak smo mi najtrofejniji koliko god da to neke boli!!!

Србин

pre 13 godina

Дефинитивно највеће, најтрофејније и најпопуларније спортско друштво на свету.

"ЗА ДРУГЕ СЕ НАВИЈА, ПАРТИЗАН СЕ ВОЛИ!"

Само напред и срећан рођендан!

bolje da cutite

pre 13 godina

Hej hej jugosloveni, jos ste zivi duh nasih dedova!
(C'est la Serbie, 4. oktobar 2010 14:38)
Lepo si reko nashih dedova,znachi da si i ti jugosloven!

imamo komplekse

pre 13 godina

Jadni li ste cigani!Vi vechito prichate da smo mi kompleksashi a na vesti o Partizanovom rodjendanu ste pozurili da prvi ostavite komentar!

vlajzi

pre 13 godina

Nego sta nego JUGOSLOVENSKI!!! Partizan je institucija cele bivse JUGE, a bogami i celog Balkana i Evrope, mogu ladno da napisu EBJS Partizan - Evropski Balkanski Jugoslovenski Srpski Partizan!!!
A komsinica, kad jednig dana poraste i pravazidje lokalne Srpske okvire, pa izadje u evropu, u pocetku ce malo da je trpaju dok ne stekne iskustvo, a onda ce da shvati sta znaci igrati sa NAJBOLJIMA!!!
Srecan rodjendan INSTITUCIJO SRPSKA, JUGOSLOVENSKA I EVROPSKA!

ŠID

pre 13 godina

Srećan rođendan institucijo,najbrojnija i najtrofejnija na svetu.Jedini svetli predstavnik i promoter Srbije u svetu.Komšije-sezona slava je počela,tu ste šampioni,u svim sportovima.Radujte se još koje kolo,nije mala stvar biti ispred takve institucije pa makar to bilo i par dana,ipak vam je to najveći uspeh u zadnjih nekoliko godina.Zar ne?

puz ubica

pre 13 godina

(sta je institucija?, 4. oktobar 2010 20:17)

A sto ja volim ovakve SRBENDE, ``lolcina bre``, sta je to, sta ti to znaci najveca srbendo univerzuma?

Srecan rodjendan nasem JSD, ponosan sam na to ime, vidim da nisam sam, i to niko ne moze da promeni. Iako sam rodjen u najgorem periodu kroz koji je prolazila bivsa nam drzava, roditelji su mi pricali kako se zivelo, kako je funkcionisao sport, i mnoge druge stvari u toj drzavi, tako da sam siguran da bi nam mnogo bolje bilo da se SFRJ nije raspala. Mogao bih ovde da drzim ``predavanje`` o istoriji, ali necu jer nije vreme ni mesto. Partizanovci, Grobari, uzivajte jer ovo je nase vreme.

gravedigger

pre 13 godina

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.html:231277-Partizan-trofejniji-od-Zvezde
Partizane srecan ti rodjendan i jos dugo, dugo da vladas!!

nista zlonamerno

pre 13 godina

Partizan kao sportsko društvo ima 11 titula evropskog šampiona.

Koliko imaju ostali klubovi u Srbiji zajedno?

Sve je jasno, partizan je najuspješniji klub na svijetu!

DOMINIRAJ!!!
(Grobar CG, 5. oktobar 2010 00:20)MORAM DA TE ISPRAVIM , PARTIZAN KAO SD IMA 19 a draga nam komsinica 7, zadnju evropsku titulu su prosle godine osvojili rvaci!!!

neupucen si

pre 13 godina

Srbenda iz dijaspore, 4. oktobar 2010 20:40)
ako mislis na dresove , jesu crveni a isto tako bi trebao da znas da su Ana,Nole,Janko i Bojana clanovi PARTIZANA i da se tvoja zvezdana gasi polako ali sigurno, da je oskarovac Alan Sejd snimio 26 epizoda o kk partizan itd, itd....http://vesti.aladin.info/2010-09-27/382372-oskarovac-snima-dokumentarnu-seriju-o-kk-partizanu

Atropin

pre 13 godina

1. Da pozelim srecan rodjendan mom voljenom klubu, donosio nam radosti jos puno decenija!!
2. Vidim mnogi zvezdasi potenciraju ono JSD u nasem nazivu. Samo da kazem da su ljudi u Partizanu ponosni na to, kao i velika vecina normalnih navijaca naseg kluba. Osim toga, kao sto rece jednom prilikom D.Vujosevic-nacionalizam je dosao glave 'nekim' klubovima u Srbiji!:p

Rior

pre 13 godina

Voljenom SD, SD sa najlepsim grbom na svetu, Srecan rodjendan i puno uspeha i ubuduce. Hvala za dosadasnje radosti koje ste nam pruzili. ZIVEO PARTIZAN-SMRT FASIZMU!

zoran

pre 13 godina

Srbi su i dalje jugo-sloveni...ili ti, juzni Sloveni...ili ste vi , zvezdini navijaci, dosli iz Afrike..???
No, tanko znanje pa vam se prasta lupetanje.

Srecno sportskom drustvu Partizan i nadam se da ce i u buducnosti da proslavlja ovaj narod, kroz sportove koji su pod okriljem tog drustva.

Cika Sale od 43 godine

pre 13 godina

Vidim dosta vas se smeje ovom prefiksu JSD. Objasnjenje: Mi se ne stidimo da budemo JSD. Nama je cast da imamo navijace u svim republikama bivse Jugoslavije i uvek cemo prihvatati sve ljude dobre volje. Zbog toga i volimo ovaj klub. Sto se tice primitivizma, to ostavljamo drugima. Ima npr onih koji kao i mi imaju crvenu zvezdu u grbovima a i dalje tvrde da su stubovi itd. Mi imamo navijace sirom sveta na svim kontinentima i to je istina. Ja sam jedan od njih posto zivim u Severnoj Americi. Niko ne kaze da Amerikanci ili Kinezi navijaju za Partizan ali ljudi naseg porekla koji zive tamo navijaju. Mislim da je vreme da izadjete ispod plasta mrznje i nipodastavanja svega sto je drugacije i pocnete da razmisljate kao sav normalan svet. Ove vase poruke potvrdjuju jos jednom staru izreku koja kaze:"Ljudsko znanje ima granice ali ljudska glupost ne." Osim toga za Liverpul ili Milan navijaju ili Barcelonu navijaju ljudi iz celog sveta i njima nema veze koje ste vere, bolje koze ili nacije. Zar ne bi tako trebalo da bude i ovde!? I na kraju jos jednom, SRECAN RODJENDAN NASEM PARTIZANU I CELOM JSD

red army

pre 13 godina

Gde vi živite. Jugoslavije odavno nema, ali Partizan je još uvek JSD.
(Crvena Zvezda, 4. oktobar 2010 22:32)

ziv covjek napisa da jugoslavije odavno nema, i potpisa se kao simbol komunizma - crvena zvezda?????

kad promijenite ime u fk kokarda, onda zamjerajte vjecitom rivalu na onom "J" u "jsd". uostalom i real madrid je kraljevski klub, a franka vishe odavno nema.

elem, da cestitam nekqadasnjim sportskim rivalima srecan 65-ti rodjendan, kao klubu koji je bio najcesci gost mostarskih februarskih turnira koji su bili jedni od najjacih u zimskom periodu u evropi..a takodje i mostar ne zaboravlja podrsku partizanu protiv seltika kad ste igrali na stadionu pod bijelim brijegom kao domacini, zbog suspnezije partizanovog.nazdravlja majstori! svako dobro za vas rodjendan vam zeli mostarac . FORZA VELEZ!!!!

pero

pre 13 godina

Iako mislim da vise nije JSD ne vidim razloga zasto ne bi bilo jer Partizan ima simpatizere i postovace u svim dijelovima stare Jugoslavije. Ovi sto bi mjenjali grb i ime nemaju potrebe za tako sto. Lakse je napraviti novi tim sa obiljezjima koje izaberete. Partizan je osnovan kao simbol pobjede protiv fazizma i osnovali su ga pobjednici. Ako misliti da ste bolji ili da mozete osnovati nesto bolje, slobodno. Partizan je institucija, mogu se mjenjati drzave i ljudi ali Partizan ostaje. Samo hrabro i u nove pobjede...

jug-jug

pre 13 godina

srecnan rodjendan.drago mi je sto je nas partizan ostao i dan danas klub,srba,crnogoraca,bosnjaka i svih drugih.nije izgubio na imidzu ni svih ovih gorkih godina.a vi drugi sto se zatvarate u nacionalne okvire,vidite da takvi klubovi nemaju buducnost,da su pred gasenjem.ziv nam bio ti partizane jos milion godina

sami

pre 13 godina

Svaki covek koji posle toliko razocarenja ponovo dolazi da gleda Zvezdu je deset puta vredniji od onog sto dolazi da gleda klub samo u ligi sampiona, ili se samo tada seti da njegov klub igra i domace prvenstvo !!! @Makaveli, sale i ostali sajber navijaci dodjite na stadion ne navijajte i ne pametujte iz fotelje !!!

dragan

pre 13 godina

Srecan rodjendan SD Partizan za koji navijam o kad znam za sebe.Na pravom smo putu samo napred i hrabro .Ponosni smo sa nasim Partizanom .Grobar iz LAS VEGASA

Mika NS

pre 13 godina

Molim drage komšije s druge strane Topčiderskog brda da ne lupetaju o JSD Partizan u negativnom kontekstu.
I u Partizanu i u Zvezdi su od osnivanja igrali igrači svih nacionalnosti sa prostora nekadašnje SFRJ.
Pa u prvih 11 Zvezdinog tima koji je osvojio KEŠ u fudbalu su 2 Makedonca,Hrvat,Crnogorac,Rumun i Musliman.
I svi naši timovi za ovih 65 godina su bili manje-više jugoslovenski(Srbi su Južni Sloveni kao i Hrvati, Slovenci itd.).
Ukoliko Vam smeta Jugoslovenstvo kao politička ideologija, to je već neka sasvim druga tema.
Puno sreće Partizanu i da nam poživi još dugo,kao i Zvezda!

I CSKA je ostao CSKA

pre 13 godina

Treba,kao prvo imati nekakvog postovanja prema istorijskim okolnostima u kojima je Partizan nastao.
Nastao kao sportski kolektiv Jugoslovenske Narodne Armije i kao takav poneo je naziv Jugoslovensko sportsko drustvo.
I zasto bilo kome to smeta?
Pa ogromna vecina oslobodilacke JNA su bili Srbi!
Ili bi mozda trebalo sad da plujemo po onima koji su nas oslobodili?
Srecan ti rodjendan Partizane.

2Nikola2

pre 13 godina

@JSD,stafeta,baklja,petokraka,Franjo,Bobek....
(tiganj, 4. oktobar 2010 14:15)
Jos veca petokraka,Krcun,Prosinecki.
Dosta mi je vas cigana 'srbendi' koji ne znate ni dupe da obrisete al ste culi od vama dragog klosara predsednika Lukica za Franju,petokraku itd...
Iste ste ako ne i vece komunjare od nas iz razloga sto su i Partizan i c.zvezda nastali u vreme komunizma.
J je jer smo u vreme Jugoslavije nastali,a vama moze samo da krivo bude jer smo neuporedivo trofejniji od vas i uz Panatinaikos i Real smo najtrofejnije sportsko drustvo u Evropi i Svetu.

alejandro

pre 13 godina

Da li skracenica JSD znaci jadno sportsko drustvo"?
(srdjan, 4. oktobar 2010 14:30)

ako ce ti to izleciti makar deo kompleksa, onda je moj odgovor da... u nadi da brzo ozdravis...

Kokolo

pre 13 godina

pa vama drugovi zvezdasi niko ne brani da ste srpski klub.budite bi dalje.ali ta vas je jednostrana politika,koju ne mozemo nazvati sportskom,dovela dop toga stanja u kojem ste sada.svaki vam je klub u vasem sportskom drustvu na ivici bankrota.samo vi terajte tu vasu politiku.a nas partizan mislim da je ponosan i na nas ne srbe koji i dan danas navijaju za nas partizan.tu je ta ogromna razlika izmedju zvezde i partizana,zadnje dve decenije,jer se zvezda lokalno ogranicava,a partizan se evropski siri.sva dok je tako vi nemozete napred.

nenad73

pre 13 godina

Srecan rodjendan veliki Partizane! Svake godine nasa sportska drustva osvajaju titule prvaka i kupove. Od fudbalera i kosarkasa preko rukometasa, vaterpolista i odbojkasa pa do rvaca i tenisera...u ovakvim trenucima se vidi koliko smo veliki i mnogo je lakse onda razumeti odakle tolika zavist i zloba od strane komsinice. Grobari danas pokupujte svo lav pivo koje nadjete sa grbom Partizana i tako cemo isto doprineti razvoju naseg kluba. Voleo bih ovom prilikom da pozovem i sve navijace Partizana da masovnije dodju u ledenu halu Pionir i pomognemo nasim "oklopnicima" da budu prvaci i za dve godine da i hokej gledamo u evropskoj ligi u Areni!
Samo jedan klub, samo jedan grad, samo Beograd, samo Partizan!

'Stranac'

pre 13 godina

Jao, imao sam ovakav poster na zidu sa zlatnim grbomi zastavom u pozadini, samo je tada pisalo 50 godina, kako vreme leti. Tada klinac, a sada....

GGrobar

pre 13 godina

Srecan ti rodjendan dragi clanu moje porodice. dragi brate, dragi druze, dragi moj JSD Partizan...

Volim ga ko oka dva.

I jeste, ja jesam jugosloven i srbin i vojvodjanin ali i kosmopolit i evropljanin... ali pre svega sam
PARTIZANOVAC i GROBAR

Goran

pre 13 godina

Srećan rođendan moj Partizane! Lepo je biti deo tvoje familije i hvala ti za sve lepe trenutke koje si mi priredio kao JSD Partizan. Da, JSD i neka tako ostane. Mi se ne stidimo svoje istorije kao neki koji biraju delove istorije kojim se ponose a neke bi voleli da zaborave. Ako već treba da menjamo ovo J u S, onda neka ovo S znači Svetsko jer mi jesmo jedno od najvećih sportskih društava u svetu i time smo najponosniji! Nadam se da ćemo ovu slavljeničku godinu da obeležimo sa još jednom evropskom titulom, npr. u vaterpolu...a za domaće (i regionalne titule) se ne brinem.. Pozdrav CRNO-BELOJ FAMILIJI!

to treba da bude smesno ili tuzno?

pre 13 godina

prisetite se samo kako je legenda Crvene Zvezde Dule Savic plakao kad je objavljena vest da je Tito umro, a danas je zakleti protivnik komunizma, ajde sto nemate stavove nego ne znate ni sta to znaci...
toliko o opaskama za JSD

Ogi

pre 13 godina

Stvarno mi nisu jasni ovi zvezdini navijači. Pa, jel vi mislite da su Zvezdu osnovali četnici? Mislim, ne znam kako da vam kažem, ali deco nije vas osnovao Draža, neko vas je slagao. I vi ste komunističko čedo, tako da baš nemate nikakvo pravo da se smejete Partizanu. Dakle, Partizan je JSD jer je nastao u Jugoslaviji, baš kao i Zvezda koja, na vašu žalost, nikada nije bila srpsko sportsko društvo. Dovoljno je pogledati šampionski zvezdin sastav iz Barija i sve je jasno.

Goran Tomić

pre 13 godina

Ovi što se sad smeju na naziv ,,Jugoslovensko,, sigurno bi se prvi smejali i na naziv ,,Srpsko,, kad bi nam se naziv države, nekim slučajem opet promenio - kao što nam se sve menja svakih 50 godina, otprilike...
Mi i u grbu države imamo krunu, iako nismo kraljevina, ali da bi se pisalo o simbolima (kao što su kruna, petokraka ili dvoglavi orao, na primer) i nazivima, treba malo više ići u školu, ili biti malo više načitan...
Ali najveća budala sam ja što pokušavam nekome da objasnim nešto, umesto da se bavim pametnijim poslovima...
PARTIZANE, SREĆAN TI ROĐENDAN!!!

jug-jug

pre 13 godina

srecnan rodjendan.drago mi je sto je nas partizan ostao i dan danas klub,srba,crnogoraca,bosnjaka i svih drugih.nije izgubio na imidzu ni svih ovih gorkih godina.a vi drugi sto se zatvarate u nacionalne okvire,vidite da takvi klubovi nemaju buducnost,da su pred gasenjem.ziv nam bio ti partizane jos milion godina

Alcale

pre 13 godina

(SRBIJA, 4. oktobar 2010 15:49)
E da je vise navijaca poput tebe, Svajcarci bi bezali kod nas a ne mi kod njih...
Volim te crno bela ljubavi.

Juzna Tribina Chonoplja-PFC

pre 13 godina

SRETNO I SVE NAJBOLJE,DOCEKALO SE OVAKO JOS 10X.PONOSAN NA IME,GRB I TRADICIJU.HVALA TI CRNO-BELA LJUBAVI. JSD PARTIZAN.

grobar76

pre 13 godina

Kakve veze ima kokarda sa simbolom srpstva?
(kokanidja, 5. oktobar 2010 09:57)

a kakve veze ima crvena petokraka na grudima crvene zvezde sa simbolom srpstva (zvezda srbija, nikad jugoslavija).

nisu mi jasni kompleksi, napadate partizan da je jugoslovenski i komunisticki tim, kao da je zvezdu osnovao car dushan silni a ne te iste komunjare...kompleksi kompleksi kompleksi.

Bruka

pre 13 godina

@red army

Decko nemoj sebe da brukas a i nas delije (...)
(LepoticaDaca, 5. oktobar 2010 10:23)

Lepotice, "dečko" je navijač Veleža, a Red Army je njihova navijačka grupa.
Toliko o tome ko koga bruka.

Milutinovic__

pre 13 godina

I što je problem što je jugoslovensko?! Čestitam svima iz JSD Partizan jubilej iako nisam njihov navijač i čestitam im što se drže tradicije, pa makar ona bila iz države koja više ne postoji. Partizan su osnovali komunisti i zato ne treba ništa da se menja ni u nazivu ni u grbu, a problem je kod ostalih klubova što se stide svoje prošlosti i onih koji su ih osnovali. U Zvezdi glume neke velike Srbe, a i nju su osnovali komunisti, pa ako su tako veliki Srbi zašto navijaju za Zvezdu, a ne neki klub koji je osnovan pre Drugog svetskog rata. Grb Zvezde, kao i Partizana sadrži petokraku zato što su ih osnovali komunisti, a zvezda se i zove Crvena zvezda upravo zbog simbola komunizma. To je jedina istina i koga je sramota toga, taj ne treba da navija ni za Zvezdu ni za Partizan, već nek nadje neki klub koji je sa srpskim predznakom ili nek ga osnuje, jer je sve ostalo licemerstvo.

tvrdim nepobediv sam

pre 13 godina

Neko 65, neko 100
(HAJDUK SPLIT 1911, 4. oktobar 2010 17:31)

Neko je bio viceprvak Evrope a neko slavi ulazak u Kup UEFA
(Partizan, 4. oktobar 2010 18:57)

Neko bio PRVAK, bez onog VICE, a neko slavi ulazak u Ligu Šampiona.
(✰š, 4. oktobar 2010 20:45)

Niko od vas nema privilegiju da vam klub vodi Zdravko Mamić.

Jlna

pre 13 godina

Cudi me da ste svi objavili ovu vest s akcentom na fudbal, a sta je s dodelom godisnjih nagrada u 6 sinoc gde su mladi sportisti dobili priznanja u raznim sportovima. Celo sportsko drustvo je juce imalo slavlje, ne samo fudbaleri.