Vuk Dinčić za B92: "Juniorska liga prioritet SAAF"

Posle nekoliko godina raskola i sukoba, pomirile su se dve asocijacije američkog fudbala Srbije, pa od ove godine postoji smo jedna, SAAF. Predsednik ujedinjene asocijacije Vuk Dinčić je u razgovoru sa B92 istakao da je glavni cilja SAAF-a da razvije juniorsku ligu koja će biti baza klubova, te rad na stručnoj infrastrukturi timova. Superliga američkog fudbala Srbije od ove sezone imaće dve divizije (A i B) sa ukupno 13 ekipa. Juniorska liga ima dve divizije (Sever i Jug) sa po dve lige (A i B) i ukupno 14 timova.

Pošaljite komentar
 1. Prvenstveno što želimo da dobijamo kvalitetne mlade igrače koji će kasnije igrati u seniorskoj konkurenciji, dok je drugi razlog da se mladi bave sportom“, rekao je Dinčić za B92.
  E moj "predsednice"... da li je stvarno "prvi razlog" organizovanja sportskog kluba i takmicenja u tome da se prave igraci za seniorku ekipu? Vec vidim da ce neko da te uskoro ovde nazove i uspesnim sportskim radnikom, iako izgleda ne poznajes ni osnovnu definiciju sporta i njegovu namenu... (osim svog sebicnog licnog interesa)
  (Roi Vara, 24. oktobar 2010 10:59)

  # Link komentara

 2. tako je. onda najbolje da pogasimo sve klubove u svim sportovima osim onih 5 koji mogu da pokriju sve to, a ostali ispred dragstora na pivo.
  (mudrijasi, 9. oktobar 2010 20:27)

  # Link komentara

 3. ajde kada si tako pametan nadji pare za te nove klubove da plate sudije da plate putovanja da plate terene i ostale troskove za 7 utakmica!
  (affan, 3. oktobar 2010 16:42)

  Decko predlazem ti da malo prelistas gramatiku srpskog jezika posto ocigledno ne kontas da je ljubicica zenski rod a posebno obrati paznju i ponovi matematiku 1 i 2 razreda osnovne skole posto ni matematiku ne znas jer ti je cisto sabiranje da se igra tri utakmice kuci i tri u gostima 6 a ne 7...A kako i privuci sponzore i nabaviti pare ako se igraju cele 3 utakmice ...
  (ljubicica, 4. oktobar 2010 15:16)

  # Link komentara

 4. @affan
  Ako klub sam ne moze da se organizuje i pokrije troskove takmicenja, treniranja, edukovanja igraca i svega ostalog sto je potrebno, treba da se zapita koja je poenta njegovog osnivanja i postojanja
  (Bole, 4. oktobar 2010 14:32)

  # Link komentara

 5. ajde kada si tako pametan nadji pare za te nove klubove da plate sudije da plate putovanja da plate terene i ostale troskove za 7 utakmica!
  (affan, 3. oktobar 2010 16:42)

  # Link komentara

 6. Sistem takmicenja u juniorskoj ligi vam je katastrofa..deca treniraju tri meseca da bi odigrali tri utakmice i to neki igraju po dve kuci a neki su uskraceni pa igraju dve u gostima a jednu kuci???? Jako losa organizacija ....s obzirom da se verovatno ranije znalo da cete se ujediniti mogli ste to mnogo bolje, ovako najvise gube timovi koji su tek oformljeni
  (ljubicica, 2. oktobar 2010 21:35)

  # Link komentara