Sreda, 25.08.2010.

18:03

Partizan gura Srbiju na listi UEFA

Plasman Partizana i 'bonus' bodovi koje je beogradski klub dobio popravili su poziciju Srbije na listi UEFA.

Izvor: B92

Partizan gura Srbiju na listi UEFA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Mls

pre 13 godina

@Asjoben

Svaka čast i za njih, ali sveopšte stanje u Rumuniji '86 nije bilo isto kao stanje u Jugi '91, tako da uspeh istočno-evropskog fudbala te '91 je veći i slađi od onog iz '86.

Rocky Balboa

pre 13 godina

@ A kad je to bilo "pre par godina"???
Ja ako se dobro sećam Zvezda je poslednje pristojne utakmice igrala kada je na Marakani dobila Leverkuzen, a to je bilo pre deset godina i više.
(Kalimero, 26. avgust 2010 11:31)
Slabo pamtis, ja npr.pamtim pobedu nad Romom 3:1 u sred Beograda, pobedu nad PSV Ajndhovenom 3:2,lepu pobedu 3:O nad Yang Bojsima sada prilicno jakima,hrabar otpor slavnom Bayernu u porazu od 2:3, dakle i Zvezda je igrala ponesto u Evropi...treba biti dostojanstven i u porazu i u pobedi, a ne smejati se gradskom rivalu na koga su se srucile nesrece i ciji igraci zavrsavaju na onkologiji.
Cestitam na uspehu igracima Partizana, svaka cast od starog Delije..

bole te brige

pre 13 godina

zvezda vec tri sezone zavrsava na 2, 3 mestu i ne ulazi u uefa kup ili kako god ligu evrope samo 3 godine dok je narednih godina kidala sve redom pa ne moze stalno ne moze stalno da se osvaja 1 mesto u ligi i stalno da se uzima kup i stalno da se ulazi u ligu evrope mora da se stane malo ovog partizana kolko k. . . dobro mu nije u zrebovima za ligu sampiona mora da mu padne neka peterstikva neki indijanci neki anderleht koji je najgori od svih timova u evropi trenutno u kvalifikacijama a zvezdi ?? neki ajaks neki milan au strasno necu ni da spominjem kolko je zvezda bila dobra tolko je sad losa ali moramo da se naviknemo na to !!! svaka cast partizanu i grobari molim vas samo bez K. R. E. NJ .

Slobodan Čačak

pre 13 godina

Moram da prokomentarišem par stvari koje se pominju u ovim komentarima. Kao prvo navijač sam Crvene Zvezde ali onaj umereniji tako da mi je drag uspeh bilo kog srbskog kluba pa makar to bio i Partizan, a dokaz tmo je da sam kod 1:2 mora od nervoze da izađem napolje i da se prošetam jer bi mi bilo strašno krivo da je Partizan prokockao vođstvo od 2:0, drugo ovi napaljeni navijači Zvezde verovatno klinci moraju da znaju da je Borac pre dve godine doneo više bodova srbskom fudbalu nego Zvezda za tri godine, vidi se i položaju na tabeli klubova, što znači da nisu samo Partizan i Zvezda ti koji kao imaju uspeha u Evropi.

Peca - RED STAR NBG

pre 13 godina

Ajde grobari, sta se tripujete... Do pre par godina je Zvezda bila ta koja je jedina uspevala nesto u Evropi da uradi... Do tad je partizan ispadao od fljamurtarija... Uzivajte u vasih 5 minuta slave... Uzgred, sta treba da se uradi pa da imamo dva predstavnika u kvalifikacijama za LS, pa da se vise ne koljemo nego oba kluba da udju u LS?
(Flash, 25. avgust 2010 22:14)

Druze, ti imas opasne flasheve u glavi!

Kalimero

pre 13 godina

(Flash, 25. avgust 2010 22:14)

A kad je to bilo "pre par godina"???
Ja ako se dobro sećam Zvezda je poslednje pristojne utakmice igrala kada je na Marakani dobila Leverkuzen, a to je bilo pre deset godina i više.

kokos

pre 13 godina

Veliki problem Zvezde, Zvezdaša, a time i srpskog fudbala je što su oni ostali zakovani u 1991. godini. Već 20 godina ništa nisu uradili, nikoga nisu pobijedili, ali kukaju. Prvenstvo neregularno, krađa vamo, krađa tamo. Oni su zaslužili titulu, ali nijesu u stanju da uđu u Ligu UEFA, a kamo li ligu šampiona. Po njiima teži je protivnik Slovan od Andrlehta...

Dragan Babic

pre 13 godina

Cestitke Partizanu i kao veliki zvezdas ne razumem kako bilo koji Srbin moze u duelima sa strancima da navija protiv nasih... A i posteno vec duze vreme Partizan ima ulogu u Evropi koju je nekada imala moja Zvezda. Dakle skuplja bodove i dovodi velike timove u Beograd. A moja Zvezda je presrecna kada u utakmicama sa prpsecnim Evropskim klubovima da gol koji nije posledica suta iz daljine. Kao i u poslednjem derbiju igrali bi do jutra bez akcije za gol. Alo koliko para toliko muzike dobro da i postoje posle svega. Partizanu samo napred prosli put ste bili tik do pobede u LS a svakako najblizi na onom mrazu protiv Reala dakle samo malo hrabrije i bice dobro. Sada mora doci i prba pobeda u grupi. Srecno a Zvezdi zelim da odigra bar jednu utakmicu u Evropi sledece godine a da to na nesto lici. Dakle, ne samo trcanje nego i ponesto fudbalskog znanja pa mozda i pobede nekog. Ovako kako igraju zadnjih par godina bolje da nisu prvaci iako je to za nas tesko tako jeste.

Marko Nis

pre 13 godina

Sistem UEFA bodovanja je posten.Prvo se gleda koeficijent lige sto je i uredu jer nam je liga tu gde jeste.A kad se i dodaju bodovi koje svako skuplja za sebe onda je ok jer ce taj klub uvek biti nosioc u bilo kojoj fazi takmicenja ako je igrao dobro.Skoti i Belgijanci uvek idu od 2. kola ali kad prodju dalje ponovo su nosioci jer im vodeci klubovi igraju dobro.Tako da nije bitno ko donosi bodove za zemlju u principu svaki klub igra vise za sebe jer su njegovi bodovi bitniji od bodova koje mu daje zemlja.

Nebojsa MKD

pre 13 godina

Nisam znao da ove dve reci - "par godina" znace 20 godina,mozda zato sto sam Makedonac,pa ne pricam dobro Srpski!!!!!!
Joj Zvezdo koliko si jadna. :-))))))))

Asjoben

pre 13 godina

@(Mls, 25. avgust 2010 22:19)

Istocno-evropski fudbal nije samo zvezda, ako cemo u istoriju
http://en.wikipedia.org/wiki/1986_European_Cup_Final

pfc

pre 13 godina

Da bi nesto ozbiljnije napravili morali bi da oni klubovi koji obezbede plasman za evro-takmicenja ozbiljnije shvate tu misiju za nas fudbal. Konkretno, Spartak je lepo odigrao i doneo 2,5 poena a OFK 2 poena, CZ nista(!). E, dalji napredak pretpostavlja situaciju da npr. OFK eliminise Galatu(istina, zreb im je ovaj put bio tezak, moglo je mnogo lakse!) a Spartak Dnjipro i CZ famoznog Slovana. Realno, Spartak bi za to trebao da bude znatno jaci nego prosle godine a OFK , uz bolji zreb takodje. CZ je ove kao i niz prethodnih totalno razocarala ali moguce je da oni naprave svoj nastup(npr. imaju valjda snage i kvaliteta da eliminisu nekog "Slovana").
Za Partizan ne brinem, on uvek daje pun doprinos, cak i mnogo veci od ocekivanog.
Nadajmo se boljem.

WladimirWB

pre 13 godina

Ma Partizanu su mnogo bitniji tih 15,800 bodova sto je skupio za sebe za sledeću sezonu! Da smo toliko imali ove bili bi nosioci i nebi u Ls usli preko Anderlechta vec preko nekog Apoela sto ovako na prvi pogled i ne znaci puno zar ne? Jedino sto meni znaci da nebi morali da se uzdamo u srecu Vec bi sami rešavali svoju sudbinu. A to na kom mestu na tabeli je Srbija je manje bitno jer da bi imali neke zesce pogodnosti Partizan treba da nastavi ovako a bar da ga prati jos jedna ekipa do LE. Trenutno je bolje da nam Ofk, Vosa, Zvezda, Sloboda Sevojno startuju iz prvog kola i da skupe koji bod protiv ekipa iz Luksemburga, Estonije, Belorusije, Malte a ne da to kolo preskoče i da im prva utakmica bude protiv tamo nekih silnih Slovaka! Partizan realno ima jos sanse da skupi bodove ove sezone samo ako bude imao sreće na žrebu! U LS je jedan Kopenhagen kog su mnogi priželjkivali kao protivnika u playoff-u! A takvih ima jos, samo da nas posluži sreća na žrebu i bice jos crnobelog slavlja! Volim sto sam Grobar!

bata djosa iz nisa

pre 13 godina

igramo u grupi protiv: milana, bazela i sahtjor nazalost (ne volim ruske klubove, ni ukrajinske)................
osecam u kostima to......

etxeberria

pre 13 godina

A sto nije dobro da se popnemo na listi...ovo je klasicna klackalica...sakupimo malo bodova na "slabijim" pa se popnemo, onda tamo duvamo od jacih pa opet padnemo i tako u krug

a-ha

pre 13 godina

Koja bre Zvezda, pa i OFK i Spartak su ovojili vise bodova ove sezone za Srbiju.. Da bi napravili barem neki napredak na toj listi jedne sezone moraju i Partizan i Zvezda da naprave zapazene rezultate, kao Rumuni onomad kada su sa tri tima jedne sezone osvojili 12 bodova.. To nama treba, al se to nikada nece potrefiti.. Da ne pricamo o tome da se neki treci tim prikljuci vecitima..
(kenny, 25. avgust 2010 18:41)


Pa 12 bodova za 3 kluba je nista! Mi smo osvojili 13 bodova one godine kad smo igrali 1/8 finala lige uefa, a posto smo ove sezone to izgubili (petogodisnje bodovanje) i te bodove je zameniola sezona kada smo izbaceni iz evrope zbog mostara - zato smo imali ovako nizak koeficijent. Sa skoro 27 na 13 i nesto.

Evo, do sada smo osvojili 9 bodova (5 za 4 pobede i 2 neresena ishoda + 4 boda bonusa za plasman u LS). Spartak je osvojio 2,5 OFK 2, a zvezda 0,5. Sve ukupno do sada imamo koeficijent 14 ostvaren ove sezone u evropskim takmicenjima.

ZGODNI28

pre 13 godina

Ponavlja se ona stara pesma...........Svake srede kraj malih ekrana cela Srbija gleda Partizana U Ligi Sampiona.............xixixixi ima to da nauce Zvezdasi napamet i da kao moj kum vaspitavaju decu uz gledanje Partizana u Ligi Sampiona......

goran

pre 13 godina

@Ja Ne, Partizan nije osvojio bar 13,000 od 14,250 srpskih bodova vec samo 7,000, ostalih 7,250 podeljeno je na:
Zvezda 3,25
Vosa 1,125
OFK 0,75
Borac 0,75
Spartak 0,625
Sevojno, Bezanija i Hajduk po 0,25
Cinjenica je, da se samo Partizan i Zvezda mogu nositi sa drugorazrednim ekipama iz Danske, Rumunije, Svajcarske, Belgije, Skotske, Izraela, Austrije, Kipra, Slovacke. To je njihov domet. Ostale nase ekipe ni to ne mogu, tako da ce san o tom 16. mestu ostati samo san. Cilj ce uvek biti uci u LS, jer ce nam protivnici biti u istom rangu, a ne jace ekipe, kao sto je bilo ranije. A to ce vise vredeti od tog 16. mesta, jer biti u LS je imati mesto na fudbalskoj mapi Evrope, sve ostalo je samo igra brojki. Videti Messija, Ronalda, Rooneya, Robbena, Drogbu i ostale u Beogradu je nesto mnogo vrednije od napretka na UEFA-listi. Zato sve cestitke Partizanu, dolaze bolji dani srpskog fudbala.

brat grobar

pre 13 godina

Ajde grobari, sta se tripujete... Do pre par godina je Zvezda bila ta koja je jedina uspevala nesto u Evropi da uradi... Do tad je partizan ispadao od fljamurtarija... Uzivajte u vasih 5 minuta slave... Uzgred, sta treba da se uradi pa da imamo dva predstavnika u kvalifikacijama za LS, pa da se vise ne koljemo nego oba kluba da udju u LS?
(Flash, 25. avgust 2010 22:14)
hahahapa treba da nas ne brukate vise toliko u evropi..da probate da dogurate barem do grupa LE..par godina tako i eto dve ekipe u LS..mada cisto sumnjam da vi sa takvom ekipom mozete i drugi da budete..da imate to drugo mesto za LS..

ZGODNI28

pre 13 godina

Da se ne lazemo ovo je za 20 do 25 posto Srbije. Onih 80 posto je tugovalo posle Slovana. A vi kad vam je toliko stalo zbog Srbije potrudite se da imamo posten sampionat a ne dva penala u derbiju na metar od sudije nikom nista!
(Dzimi, 25. avgust 2010 02:09)


Pa da, posto vam i onih 150 koje su vam svirali u zadnjih 15god. nije dovoljno. Laka vam zemlja!

DADADADA tuzna je zemlja srbija i svi oni koji navijaju za Crvenu Zvezdu........tesko burazeru vremena se menjaju 50%-50%.....i kakvi vas ljudi vode nestacete....ja ionako kazem mojim prijateljima koji navijaju za Czv sta vas briga uzivacete u dugim jesenjim i zimskim nocima uz Ligu Sampiona i Partizan.......a koga boli uvo za tamo neku Czv koja se po livadama juri sa kojekakvim Indjijama Smederevima i ostalim junacima...Pa Recite ISKreno?od stare slave se ne zivi....

Mls

pre 13 godina

@Miljanic

Ma da... Novinari su protiv vas. I ne samo oni, nego i sudije, UEFA, FIFA, ULEB, EU, SB, UN, pingvini sa j. pola, abordžini i bengalski tigrovi... Tebe ne nerviraju navijači CZV, već Bari '91. Prosto ti nabio kompleks najveći uspeh istočnoevropskog fudbala. Ali šta da ti radim kad moraš da živiš sa tim...

Flash

pre 13 godina

Ajde grobari, sta se tripujete... Do pre par godina je Zvezda bila ta koja je jedina uspevala nesto u Evropi da uradi... Do tad je partizan ispadao od fljamurtarija... Uzivajte u vasih 5 minuta slave... Uzgred, sta treba da se uradi pa da imamo dva predstavnika u kvalifikacijama za LS, pa da se vise ne koljemo nego oba kluba da udju u LS?

AKi

pre 13 godina

Samo da jos dodam da ce se Partizan u sledecoj godini jos progurati napred jer ce mi su brisati onih 0.2 poena one sezone kad su nas izbacili posle utakmice sa Zrinjskim!!!!

Peconi

pre 13 godina

Mogu samo da kažem da mi je iskreno žao što će Zvezda imati bilo kakve koristi od uspeha Partizana. Taj klub i njegovo rukovodstvo ne zaslužuju nikakvu pomoć. Autistični paranoici koji žive u lažima i hrane se spletkama i mržnjom. Isti slučaj sa Zvezdinim navijačima. Do juče su nas najstrašnije pljuvali i optuživali za sve i svašta, a danas im je, kao, interes srpskog fudbala na prvom mestu. Nesposobnjakovići su samo uvideli da će njihov krš tim možda imati neke povlastice u Evropi. Koliko sutra, čim ih nakanta neka Sloboda ili BSK, ponovo će početi sa pljuvanjem i uvredama. Zbog toga mi je stvarno žao se svaki klub ne bori isključivo za sebe.

018

pre 13 godina

vec godinama proucavam ovo bodovanje. nama je jedino resenje da se jedno godine ako je to ikako moguce ostali klubovi odreknu igranja u evropi tako da igraju samo partizan i zvezda (ona stara zvezda pre lukica) jer bi jedino tako mogli da imamo dosta pobeda a koeficijent bi se delio svega na 2. ovako kako je sada nema smisla, godinama unazad nas nekakve bezanije koje prodaju utakmice u prvom kolu ili zeleznici ili slicni izdaju i samo nam se uspeh partizana ili zvezde deli na vecu cifru zbog njihovog ucesca. znam da je to nemoguce ali je ili to resenje ili da partizan ove godine osvoji ligu sampiona. e sad ne znam sta je realnije...

borko

pre 13 godina

Slazem se Bobane u potpunosti da bi bilo bolje da nasi timovi krecu od prvog kola sto bi znacilo da ne treba da skacemo na toj listi, kad vec ne mozemo do 16. mesta koje garantuje dva tima u kvalifikacijama za Ligu Sampiona. Samo po meni glavni razlog zbog koga bi trebalo da krecu od prvog kola je sto bi u njemu protiv amaterskih timova sakupili puno bodova, verovatno maksimalnih 4, sto kasnije mogu samo da sanjaju protiv jacih. Ovako kad preskoce to kolo kao da su im oduzeti ti bodovi koje bi imali. Tako mnoge zemlje napreduju brzo dok su u toj situaciji, a kad dodju do tog 21. mesta, klubovi vise ne mogu da sakupljaju lake bodove jer su 'povlasceni'. Onda pocnu da padaju i tako u krug. Tako smo mi u prethodnom periodu bili u padu, a Hrvatska koja je bila mnogo iza nas u usponu, pa nas je na pocetku ove sezone bila i pretekla. Zato treba biti dovoljno jak da kad se napreduje ne zaustaviti se na tom dvadeset i nekom mestu, vec nastaviti dalji napredak i probiti tu barijeru na 16. mestu. To je prvi korak da se udje medju onim najjacim koji sebi ne dozvoljavaju da propadnu dole. Medjutim kao sto oni ne padaju, tako zemlje poput nase tesko mogu probiti tu barijeru, jer to bi znacilo sakupljati puno bodova protiv jacih timova. Uspela je to npr Hrvatska devedestih kada su imali dva tima u kvalifikacijama za Ligu Sampiona, ali su posle pali. Izgleda da nam je sudjeno da oscilujemo izmedju 20. i 30. mesta tako stalno, uspon, pad, bas kao neki fizicki periodicni proces. Meni je jako zanimljivo to kretanje na listi uslovljeno takvim pravilima kakva jesu i to da nekad nije dobro biti u odredjenoj meri povlascen

Lol

pre 13 godina

"Zahvaljujući četiri boda bonusa i rezultatima Partizana, ali i OFK Beograda, Spartaka i Crvene zvezde, Srbija je na ovogodišnjoj listi na drugom mestu,"

Zvezda je ove sezone osvojila citavih 0.125 bodova, od tih 14.250 .
Ko ne veruje, neka proveri na listi (jedan remi u pretkvalifikacijama vredi 0.5 bodova, podeljeno sa 4 tima koji su ucestvovali = 0.125).

Atropin

pre 13 godina

Da se ne lazemo ovo je za 20 do 25 posto Srbije. Onih 80 posto je tugovalo posle Slovana. A vi kad vam je toliko stalo zbog Srbije potrudite se da imamo posten sampionat a ne dva penala u derbiju na metar od sudije nikom nista!
(Dzimi, 25. avgust 2010 02:09)


Pa da, posto vam i onih 150 koje su vam svirali u zadnjih 15god. nije dovoljno. Laka vam zemlja!

zoran

pre 13 godina

I onda predsednik Vojvodine nece da proda Mrdju Partizanu jer to (nerazumem kako)nije u interesu Vojvodine.A vidi se koliko nam je svaki bod vazan.Jaci Partizan danas jaca i Zvezdu,Vojvodinu i ostale sutra.

Krle

pre 13 godina

Bitno je da Partizan radi dobar posao za sebe, sto se Srbije tice tu ne moze sam. Ali naravno, svaki dobar rezultat i pomak je dobrodosao. Partizan vec sada ima vise bodova nego prosle sezone, ako izvuce jos neki dobar rezultat u narednih 6 evropskih utakmica bice sigurno nosioc do poslednjeg kola kvalifikacija i za Ligu Sampiona i za Ligu Evrope.

Miljanic

pre 13 godina

Kakav je ovo yekst, vi novinari ste zaista nefer. Uspeh Partizana morate na silu da podelite sa CZ. CZ je ove godine doprinela samo da nam koeficijent bude manji, a ne veci, zasto to ne napisete otvoreno. Da je obrnuta situacija vi bi naglasili Partizanov neuspeh. I jos nesto, nerviraju me ovi navijaci CZ koji komentarisu i kazu da su navijali za Partizan protiv Anderlehta. Svi znamo kako oni "navijaju" za Partizan, grizu nokte pred tv i mole boga da Partizan izgubi. Njihov najveci uspeh je slab Partizanov rezulta, tome se raduju i to im je najvece zadovoljstvo, jer im njihov klub zadovoljstvo ne mogu prirediti vec duze vremena, oni su postali vremenom istorijski arhiv.

Toronto Srbin

pre 13 godina

oni klubovi koji igraju u europsku ligu ce isto dobiti bonus points tako past cemo opet

dodatno u ligu prvaka partizan ce izgubiti svaku utakmicu ostat cemo samo na tome

medjutim

pre 13 godina

Nema šanse da dođemo do dvadesetog mesta, jer ne treba samo da preteknmo zemlje ispred nas, već i da nas zemlje iza nas ne sustignu (Švedska i Hrvatska koje su neposredno iza nas imaju po 2, a Belorusija čak 3 predstavnika, smanjiće se ti brojevi koliko sutra, ali realno je da i neko nas pretekne)

Ako se ostali klubovi uzmu u pamet, sasvim je realno da dođemo do 18-19. mesta, gde smo i bili dok smo imali po dve ekipe koje su koliko-toliko ozbiljno igrale evrokupove i kada počne jesen.

No, svakako je i ovogodišnji rezultat Srbije po koeficijentima najbolji u poslednjih 5 godina i biće korak unapred.

Ma kakvi

pre 13 godina

Napredovali smo zahvaljujući uspehu Partizana, "ali i Beograda, Spartaka i Crvene zvezde". Naročito uspehu CeZe. Kako neko može da napiše ovakvu neistinu?

misa

pre 13 godina

nama se ne isplati da budemo iznad 21. pozicije osim ako nam to ne donosi dodatnog predstavnika u evropi, jer nasi timovi(osim Partizana i Zvezde) u prvom kolu uglavnom i uzimaju bodove

Cira

pre 13 godina

Koliko se meni cini, jedino Partizan i gura Srbiju na toj listi od kad je uvedena UEFA lista koeficijenata...

Ovi drugi iz godine u godinu vuku nazad...

patch maker

pre 13 godina

nema tu mnogo veze koje smo ukupno mesto, sad smo igrali protiv kao bolje plasiranog Anderlehta i prosli, a prosle godine izgubili od Kiprana, sve su to neke ekipe slicnog ekipe, mora svake godine da se igra dobro inace dzabe to mesto dok god ne budemo kao neka Rumunija na primer koja se izborila za direktno mesto u Ligi sampiona, ali to je nerealno ocekivati u narednih 4-5 godina.

reketom protiv korupcije

pre 13 godina

Evo postovani zapadni susjedi i u klupskom fudbalu smo vas pretekli posle tenisa i reprezentativnog fudbala.Manite se vi sporta ili dodjite u Srbiju da nesto postane od vas.Evo imamo mnogo primera sportista Hrvata koji su dolaskom u Srbiju napravili ime:Stjepan Bobek,Cajkovski i dr. u Partizanu,Robert Prosinecki je sa zvezdom bio klupski prvak evrope.Eto i knjizevnik Ivo Andric je dosao u Beograd gde je i umro,u Srbiji je sahranjen i Josip Broz Tito.Dakle Hrvati ako hocete biti poznati i priznati dodjite u srbiju,ako zelite ostati neuspesni onda ostanite u lijepoj vasoj.Pozdrav!

Realni grobar

pre 13 godina

Naravno, ovo što je Partizan uspeo je sada velika stvar za Srbiju. A da su Zvezda, OFK i spartak nešto uradili, mi bismo bili i u prvih 20. Po meni, ova pozicija je, blago rečeno, SRAMOTNA!

Delija Kovin

pre 13 godina

Zelim Partizanu da bude 3 u grupi, pa da igra u Ligi Evrope (pa da skuplja bodove za Srbiju). A u derbiju da budu igraci umorni od LS pa da ih dobije Zvezda...

Boban

pre 13 godina

Pa za nase klubove je bolje da krenu od prvog kola protiv nekih laksih protivnika. S obzirom na to kada nam pocinje prvenstvo a kada evro utakmice, bolje je da se malo ekipe uigraju protiv slabijih pre nego ih saceka neki (malo) jaci evropski tim. To je ove godine Zvezda najbolje demonstrirala protiv Slovana, usli su u duel bez i jedne takmicarske utakmice i svi znamo kako smo prosli. Partizanu je bio veliki plus sto je prvo igrao protiv onih (skoro) amatera pa tek onda sa malo jacim ekipama jer sa onom igrom od prvog i drugog kola Partizan nista ne bi uradio protiv Anderlehta...

kenny

pre 13 godina

Koja bre Zvezda, pa i OFK i Spartak su ovojili vise bodova ove sezone za Srbiju.. Da bi napravili barem neki napredak na toj listi jedne sezone moraju i Partizan i Zvezda da naprave zapazene rezultate, kao Rumuni onomad kada su sa tri tima jedne sezone osvojili 12 bodova.. To nama treba, al se to nikada nece potrefiti.. Da ne pricamo o tome da se neki treci tim prikljuci vecitima..

Иван ПФК Смедерево

pre 13 godina

А колико бодова је Србији донео "стуб срБства и најсрБскији клуб" у универзуму ?

stubovi

pre 13 godina

Samo da se zna.A vi ponovo prizivajte zlo Partizanu kroz vase duhovite dosetke,ali kad pomislim na 10 do 15 miliona evr.nekako ce se lakse disati.Malo postovanje od strane komsinice ne bi bilo na odmet.

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Sto se bodova tice, mozda je bilo bolje da Partizan igra u Ligi Evrope, jer bi sigurno osvojio neki bod. Ovako u LS tesko da ce se naosvajati bodova i plasirati se na to 3 mesto da bi se prebacio u Ligu Evrope. Sa onakvim bunkerom od juce u LS se ne osvajaju bodovi. mora se igrati hrabrije

Mikser

pre 13 godina

Polako ljudi. Najbolje sad da stvaramo pritisak da Partizan mora i da osvaja nove bodove za koeficijent Srbije.
Neka ovo bude temelj za uspeh Srpskog fudbala i neka se ostali klubovi potrude sledece godine da doprinesu popravljanju koeficijenta kako bi smo kroz dve do tri godine imali normalnu situaciju.

Interista kv

pre 13 godina

Iako sam zvezdas,sinoc sam navijao za partizan.prvo zato sto smo srbi,drugo zato sto nam je fudbal u ofsajdu i to teskom,a trece bas zbog ovoga.cestitam vam na prolazu i da komsijama ne crkne krava!

ABC

pre 13 godina

Ovo Partizanovo ucesce u Ligi Sampiona nicemu ne vredi ako se te silne pare koje ce Partizan da dobije ne iskoriste za dalji razvoj kluba... Kljucne igrace Partizan treba da zadrzi jos barem jednu sezonu i da pokusa sledece sezone da ponovi uspeh...Ako ne udje u Ligu Sampiona onda barem da prodje grupnu fazu u Ligi Evrope... To ce , nadam se, dati veliki boost nasoj ligi... Nasa zemlja ima dosta talenata i dobru fudbalsku skolu...Ej bre, ispred nas su po ligaskom rankingu Bugarska, Kipar, Ceska, Austrija, Izrael, Svajcarska, Skotska, Belgija, Rumunija, Turska, Rusija itd. Od njih imamo mnogo vise fudbalskih talenata, ali ipak dobijamo manje para za njih..To svi znaju ali niko ne zna kako da to spreci (ili nece). Ovaj novac nikako ne sme dospeti u pogresne ruke!!! Dosta para od transfera igraca u predhodne dve decenije su pokradene, ako se to ne nastavi za, sta znam, 5,6 sezona cemo imati stalnog ucesnika u Ligi Sampiona..

Dalibor

pre 13 godina

Koje je to bodove donela C.Zvezda? Šta pričate, bre? Znate li vi kako se dobija taj skor? Znate li da se svi sakupljeni bodovi dele sa brojem učesnika? I šta je onda donela Zvezda svojim jednim remijem?

Иван ПФК Смедерево

pre 13 godina

А колико бодова је Србији донео "стуб срБства и најсрБскији клуб" у универзуму ?

Realni grobar

pre 13 godina

Naravno, ovo što je Partizan uspeo je sada velika stvar za Srbiju. A da su Zvezda, OFK i spartak nešto uradili, mi bismo bili i u prvih 20. Po meni, ova pozicija je, blago rečeno, SRAMOTNA!

Mikser

pre 13 godina

Polako ljudi. Najbolje sad da stvaramo pritisak da Partizan mora i da osvaja nove bodove za koeficijent Srbije.
Neka ovo bude temelj za uspeh Srpskog fudbala i neka se ostali klubovi potrude sledece godine da doprinesu popravljanju koeficijenta kako bi smo kroz dve do tri godine imali normalnu situaciju.

Interista kv

pre 13 godina

Iako sam zvezdas,sinoc sam navijao za partizan.prvo zato sto smo srbi,drugo zato sto nam je fudbal u ofsajdu i to teskom,a trece bas zbog ovoga.cestitam vam na prolazu i da komsijama ne crkne krava!

Dalibor

pre 13 godina

Koje je to bodove donela C.Zvezda? Šta pričate, bre? Znate li vi kako se dobija taj skor? Znate li da se svi sakupljeni bodovi dele sa brojem učesnika? I šta je onda donela Zvezda svojim jednim remijem?

Cira

pre 13 godina

Koliko se meni cini, jedino Partizan i gura Srbiju na toj listi od kad je uvedena UEFA lista koeficijenata...

Ovi drugi iz godine u godinu vuku nazad...

Boban

pre 13 godina

Pa za nase klubove je bolje da krenu od prvog kola protiv nekih laksih protivnika. S obzirom na to kada nam pocinje prvenstvo a kada evro utakmice, bolje je da se malo ekipe uigraju protiv slabijih pre nego ih saceka neki (malo) jaci evropski tim. To je ove godine Zvezda najbolje demonstrirala protiv Slovana, usli su u duel bez i jedne takmicarske utakmice i svi znamo kako smo prosli. Partizanu je bio veliki plus sto je prvo igrao protiv onih (skoro) amatera pa tek onda sa malo jacim ekipama jer sa onom igrom od prvog i drugog kola Partizan nista ne bi uradio protiv Anderlehta...

Ma kakvi

pre 13 godina

Napredovali smo zahvaljujući uspehu Partizana, "ali i Beograda, Spartaka i Crvene zvezde". Naročito uspehu CeZe. Kako neko može da napiše ovakvu neistinu?

Atropin

pre 13 godina

Da se ne lazemo ovo je za 20 do 25 posto Srbije. Onih 80 posto je tugovalo posle Slovana. A vi kad vam je toliko stalo zbog Srbije potrudite se da imamo posten sampionat a ne dva penala u derbiju na metar od sudije nikom nista!
(Dzimi, 25. avgust 2010 02:09)


Pa da, posto vam i onih 150 koje su vam svirali u zadnjih 15god. nije dovoljno. Laka vam zemlja!

stubovi

pre 13 godina

Samo da se zna.A vi ponovo prizivajte zlo Partizanu kroz vase duhovite dosetke,ali kad pomislim na 10 do 15 miliona evr.nekako ce se lakse disati.Malo postovanje od strane komsinice ne bi bilo na odmet.

kenny

pre 13 godina

Koja bre Zvezda, pa i OFK i Spartak su ovojili vise bodova ove sezone za Srbiju.. Da bi napravili barem neki napredak na toj listi jedne sezone moraju i Partizan i Zvezda da naprave zapazene rezultate, kao Rumuni onomad kada su sa tri tima jedne sezone osvojili 12 bodova.. To nama treba, al se to nikada nece potrefiti.. Da ne pricamo o tome da se neki treci tim prikljuci vecitima..

Delija Kovin

pre 13 godina

Zelim Partizanu da bude 3 u grupi, pa da igra u Ligi Evrope (pa da skuplja bodove za Srbiju). A u derbiju da budu igraci umorni od LS pa da ih dobije Zvezda...

ABC

pre 13 godina

Ovo Partizanovo ucesce u Ligi Sampiona nicemu ne vredi ako se te silne pare koje ce Partizan da dobije ne iskoriste za dalji razvoj kluba... Kljucne igrace Partizan treba da zadrzi jos barem jednu sezonu i da pokusa sledece sezone da ponovi uspeh...Ako ne udje u Ligu Sampiona onda barem da prodje grupnu fazu u Ligi Evrope... To ce , nadam se, dati veliki boost nasoj ligi... Nasa zemlja ima dosta talenata i dobru fudbalsku skolu...Ej bre, ispred nas su po ligaskom rankingu Bugarska, Kipar, Ceska, Austrija, Izrael, Svajcarska, Skotska, Belgija, Rumunija, Turska, Rusija itd. Od njih imamo mnogo vise fudbalskih talenata, ali ipak dobijamo manje para za njih..To svi znaju ali niko ne zna kako da to spreci (ili nece). Ovaj novac nikako ne sme dospeti u pogresne ruke!!! Dosta para od transfera igraca u predhodne dve decenije su pokradene, ako se to ne nastavi za, sta znam, 5,6 sezona cemo imati stalnog ucesnika u Ligi Sampiona..

medjutim

pre 13 godina

Nema šanse da dođemo do dvadesetog mesta, jer ne treba samo da preteknmo zemlje ispred nas, već i da nas zemlje iza nas ne sustignu (Švedska i Hrvatska koje su neposredno iza nas imaju po 2, a Belorusija čak 3 predstavnika, smanjiće se ti brojevi koliko sutra, ali realno je da i neko nas pretekne)

Ako se ostali klubovi uzmu u pamet, sasvim je realno da dođemo do 18-19. mesta, gde smo i bili dok smo imali po dve ekipe koje su koliko-toliko ozbiljno igrale evrokupove i kada počne jesen.

No, svakako je i ovogodišnji rezultat Srbije po koeficijentima najbolji u poslednjih 5 godina i biće korak unapred.

Peconi

pre 13 godina

Mogu samo da kažem da mi je iskreno žao što će Zvezda imati bilo kakve koristi od uspeha Partizana. Taj klub i njegovo rukovodstvo ne zaslužuju nikakvu pomoć. Autistični paranoici koji žive u lažima i hrane se spletkama i mržnjom. Isti slučaj sa Zvezdinim navijačima. Do juče su nas najstrašnije pljuvali i optuživali za sve i svašta, a danas im je, kao, interes srpskog fudbala na prvom mestu. Nesposobnjakovići su samo uvideli da će njihov krš tim možda imati neke povlastice u Evropi. Koliko sutra, čim ih nakanta neka Sloboda ili BSK, ponovo će početi sa pljuvanjem i uvredama. Zbog toga mi je stvarno žao se svaki klub ne bori isključivo za sebe.

Lol

pre 13 godina

"Zahvaljujući četiri boda bonusa i rezultatima Partizana, ali i OFK Beograda, Spartaka i Crvene zvezde, Srbija je na ovogodišnjoj listi na drugom mestu,"

Zvezda je ove sezone osvojila citavih 0.125 bodova, od tih 14.250 .
Ko ne veruje, neka proveri na listi (jedan remi u pretkvalifikacijama vredi 0.5 bodova, podeljeno sa 4 tima koji su ucestvovali = 0.125).

misa

pre 13 godina

nama se ne isplati da budemo iznad 21. pozicije osim ako nam to ne donosi dodatnog predstavnika u evropi, jer nasi timovi(osim Partizana i Zvezde) u prvom kolu uglavnom i uzimaju bodove

Krle

pre 13 godina

Bitno je da Partizan radi dobar posao za sebe, sto se Srbije tice tu ne moze sam. Ali naravno, svaki dobar rezultat i pomak je dobrodosao. Partizan vec sada ima vise bodova nego prosle sezone, ako izvuce jos neki dobar rezultat u narednih 6 evropskih utakmica bice sigurno nosioc do poslednjeg kola kvalifikacija i za Ligu Sampiona i za Ligu Evrope.

zoran

pre 13 godina

I onda predsednik Vojvodine nece da proda Mrdju Partizanu jer to (nerazumem kako)nije u interesu Vojvodine.A vidi se koliko nam je svaki bod vazan.Jaci Partizan danas jaca i Zvezdu,Vojvodinu i ostale sutra.

Miljanic

pre 13 godina

Kakav je ovo yekst, vi novinari ste zaista nefer. Uspeh Partizana morate na silu da podelite sa CZ. CZ je ove godine doprinela samo da nam koeficijent bude manji, a ne veci, zasto to ne napisete otvoreno. Da je obrnuta situacija vi bi naglasili Partizanov neuspeh. I jos nesto, nerviraju me ovi navijaci CZ koji komentarisu i kazu da su navijali za Partizan protiv Anderlehta. Svi znamo kako oni "navijaju" za Partizan, grizu nokte pred tv i mole boga da Partizan izgubi. Njihov najveci uspeh je slab Partizanov rezulta, tome se raduju i to im je najvece zadovoljstvo, jer im njihov klub zadovoljstvo ne mogu prirediti vec duze vremena, oni su postali vremenom istorijski arhiv.

reketom protiv korupcije

pre 13 godina

Evo postovani zapadni susjedi i u klupskom fudbalu smo vas pretekli posle tenisa i reprezentativnog fudbala.Manite se vi sporta ili dodjite u Srbiju da nesto postane od vas.Evo imamo mnogo primera sportista Hrvata koji su dolaskom u Srbiju napravili ime:Stjepan Bobek,Cajkovski i dr. u Partizanu,Robert Prosinecki je sa zvezdom bio klupski prvak evrope.Eto i knjizevnik Ivo Andric je dosao u Beograd gde je i umro,u Srbiji je sahranjen i Josip Broz Tito.Dakle Hrvati ako hocete biti poznati i priznati dodjite u srbiju,ako zelite ostati neuspesni onda ostanite u lijepoj vasoj.Pozdrav!

AKi

pre 13 godina

Samo da jos dodam da ce se Partizan u sledecoj godini jos progurati napred jer ce mi su brisati onih 0.2 poena one sezone kad su nas izbacili posle utakmice sa Zrinjskim!!!!

brat grobar

pre 13 godina

Ajde grobari, sta se tripujete... Do pre par godina je Zvezda bila ta koja je jedina uspevala nesto u Evropi da uradi... Do tad je partizan ispadao od fljamurtarija... Uzivajte u vasih 5 minuta slave... Uzgred, sta treba da se uradi pa da imamo dva predstavnika u kvalifikacijama za LS, pa da se vise ne koljemo nego oba kluba da udju u LS?
(Flash, 25. avgust 2010 22:14)
hahahapa treba da nas ne brukate vise toliko u evropi..da probate da dogurate barem do grupa LE..par godina tako i eto dve ekipe u LS..mada cisto sumnjam da vi sa takvom ekipom mozete i drugi da budete..da imate to drugo mesto za LS..

patch maker

pre 13 godina

nema tu mnogo veze koje smo ukupno mesto, sad smo igrali protiv kao bolje plasiranog Anderlehta i prosli, a prosle godine izgubili od Kiprana, sve su to neke ekipe slicnog ekipe, mora svake godine da se igra dobro inace dzabe to mesto dok god ne budemo kao neka Rumunija na primer koja se izborila za direktno mesto u Ligi sampiona, ali to je nerealno ocekivati u narednih 4-5 godina.

018

pre 13 godina

vec godinama proucavam ovo bodovanje. nama je jedino resenje da se jedno godine ako je to ikako moguce ostali klubovi odreknu igranja u evropi tako da igraju samo partizan i zvezda (ona stara zvezda pre lukica) jer bi jedino tako mogli da imamo dosta pobeda a koeficijent bi se delio svega na 2. ovako kako je sada nema smisla, godinama unazad nas nekakve bezanije koje prodaju utakmice u prvom kolu ili zeleznici ili slicni izdaju i samo nam se uspeh partizana ili zvezde deli na vecu cifru zbog njihovog ucesca. znam da je to nemoguce ali je ili to resenje ili da partizan ove godine osvoji ligu sampiona. e sad ne znam sta je realnije...

ZGODNI28

pre 13 godina

Da se ne lazemo ovo je za 20 do 25 posto Srbije. Onih 80 posto je tugovalo posle Slovana. A vi kad vam je toliko stalo zbog Srbije potrudite se da imamo posten sampionat a ne dva penala u derbiju na metar od sudije nikom nista!
(Dzimi, 25. avgust 2010 02:09)


Pa da, posto vam i onih 150 koje su vam svirali u zadnjih 15god. nije dovoljno. Laka vam zemlja!

DADADADA tuzna je zemlja srbija i svi oni koji navijaju za Crvenu Zvezdu........tesko burazeru vremena se menjaju 50%-50%.....i kakvi vas ljudi vode nestacete....ja ionako kazem mojim prijateljima koji navijaju za Czv sta vas briga uzivacete u dugim jesenjim i zimskim nocima uz Ligu Sampiona i Partizan.......a koga boli uvo za tamo neku Czv koja se po livadama juri sa kojekakvim Indjijama Smederevima i ostalim junacima...Pa Recite ISKreno?od stare slave se ne zivi....

borko

pre 13 godina

Slazem se Bobane u potpunosti da bi bilo bolje da nasi timovi krecu od prvog kola sto bi znacilo da ne treba da skacemo na toj listi, kad vec ne mozemo do 16. mesta koje garantuje dva tima u kvalifikacijama za Ligu Sampiona. Samo po meni glavni razlog zbog koga bi trebalo da krecu od prvog kola je sto bi u njemu protiv amaterskih timova sakupili puno bodova, verovatno maksimalnih 4, sto kasnije mogu samo da sanjaju protiv jacih. Ovako kad preskoce to kolo kao da su im oduzeti ti bodovi koje bi imali. Tako mnoge zemlje napreduju brzo dok su u toj situaciji, a kad dodju do tog 21. mesta, klubovi vise ne mogu da sakupljaju lake bodove jer su 'povlasceni'. Onda pocnu da padaju i tako u krug. Tako smo mi u prethodnom periodu bili u padu, a Hrvatska koja je bila mnogo iza nas u usponu, pa nas je na pocetku ove sezone bila i pretekla. Zato treba biti dovoljno jak da kad se napreduje ne zaustaviti se na tom dvadeset i nekom mestu, vec nastaviti dalji napredak i probiti tu barijeru na 16. mestu. To je prvi korak da se udje medju onim najjacim koji sebi ne dozvoljavaju da propadnu dole. Medjutim kao sto oni ne padaju, tako zemlje poput nase tesko mogu probiti tu barijeru, jer to bi znacilo sakupljati puno bodova protiv jacih timova. Uspela je to npr Hrvatska devedestih kada su imali dva tima u kvalifikacijama za Ligu Sampiona, ali su posle pali. Izgleda da nam je sudjeno da oscilujemo izmedju 20. i 30. mesta tako stalno, uspon, pad, bas kao neki fizicki periodicni proces. Meni je jako zanimljivo to kretanje na listi uslovljeno takvim pravilima kakva jesu i to da nekad nije dobro biti u odredjenoj meri povlascen

kokos

pre 13 godina

Veliki problem Zvezde, Zvezdaša, a time i srpskog fudbala je što su oni ostali zakovani u 1991. godini. Već 20 godina ništa nisu uradili, nikoga nisu pobijedili, ali kukaju. Prvenstvo neregularno, krađa vamo, krađa tamo. Oni su zaslužili titulu, ali nijesu u stanju da uđu u Ligu UEFA, a kamo li ligu šampiona. Po njiima teži je protivnik Slovan od Andrlehta...

Peca - RED STAR NBG

pre 13 godina

Ajde grobari, sta se tripujete... Do pre par godina je Zvezda bila ta koja je jedina uspevala nesto u Evropi da uradi... Do tad je partizan ispadao od fljamurtarija... Uzivajte u vasih 5 minuta slave... Uzgred, sta treba da se uradi pa da imamo dva predstavnika u kvalifikacijama za LS, pa da se vise ne koljemo nego oba kluba da udju u LS?
(Flash, 25. avgust 2010 22:14)

Druze, ti imas opasne flasheve u glavi!

Mls

pre 13 godina

@Miljanic

Ma da... Novinari su protiv vas. I ne samo oni, nego i sudije, UEFA, FIFA, ULEB, EU, SB, UN, pingvini sa j. pola, abordžini i bengalski tigrovi... Tebe ne nerviraju navijači CZV, već Bari '91. Prosto ti nabio kompleks najveći uspeh istočnoevropskog fudbala. Ali šta da ti radim kad moraš da živiš sa tim...

Nebojsa MKD

pre 13 godina

Nisam znao da ove dve reci - "par godina" znace 20 godina,mozda zato sto sam Makedonac,pa ne pricam dobro Srpski!!!!!!
Joj Zvezdo koliko si jadna. :-))))))))

Slobodan Čačak

pre 13 godina

Moram da prokomentarišem par stvari koje se pominju u ovim komentarima. Kao prvo navijač sam Crvene Zvezde ali onaj umereniji tako da mi je drag uspeh bilo kog srbskog kluba pa makar to bio i Partizan, a dokaz tmo je da sam kod 1:2 mora od nervoze da izađem napolje i da se prošetam jer bi mi bilo strašno krivo da je Partizan prokockao vođstvo od 2:0, drugo ovi napaljeni navijači Zvezde verovatno klinci moraju da znaju da je Borac pre dve godine doneo više bodova srbskom fudbalu nego Zvezda za tri godine, vidi se i položaju na tabeli klubova, što znači da nisu samo Partizan i Zvezda ti koji kao imaju uspeha u Evropi.

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Sto se bodova tice, mozda je bilo bolje da Partizan igra u Ligi Evrope, jer bi sigurno osvojio neki bod. Ovako u LS tesko da ce se naosvajati bodova i plasirati se na to 3 mesto da bi se prebacio u Ligu Evrope. Sa onakvim bunkerom od juce u LS se ne osvajaju bodovi. mora se igrati hrabrije

goran

pre 13 godina

@Ja Ne, Partizan nije osvojio bar 13,000 od 14,250 srpskih bodova vec samo 7,000, ostalih 7,250 podeljeno je na:
Zvezda 3,25
Vosa 1,125
OFK 0,75
Borac 0,75
Spartak 0,625
Sevojno, Bezanija i Hajduk po 0,25
Cinjenica je, da se samo Partizan i Zvezda mogu nositi sa drugorazrednim ekipama iz Danske, Rumunije, Svajcarske, Belgije, Skotske, Izraela, Austrije, Kipra, Slovacke. To je njihov domet. Ostale nase ekipe ni to ne mogu, tako da ce san o tom 16. mestu ostati samo san. Cilj ce uvek biti uci u LS, jer ce nam protivnici biti u istom rangu, a ne jace ekipe, kao sto je bilo ranije. A to ce vise vredeti od tog 16. mesta, jer biti u LS je imati mesto na fudbalskoj mapi Evrope, sve ostalo je samo igra brojki. Videti Messija, Ronalda, Rooneya, Robbena, Drogbu i ostale u Beogradu je nesto mnogo vrednije od napretka na UEFA-listi. Zato sve cestitke Partizanu, dolaze bolji dani srpskog fudbala.

Kalimero

pre 13 godina

(Flash, 25. avgust 2010 22:14)

A kad je to bilo "pre par godina"???
Ja ako se dobro sećam Zvezda je poslednje pristojne utakmice igrala kada je na Marakani dobila Leverkuzen, a to je bilo pre deset godina i više.

ZGODNI28

pre 13 godina

Ponavlja se ona stara pesma...........Svake srede kraj malih ekrana cela Srbija gleda Partizana U Ligi Sampiona.............xixixixi ima to da nauce Zvezdasi napamet i da kao moj kum vaspitavaju decu uz gledanje Partizana u Ligi Sampiona......

Flash

pre 13 godina

Ajde grobari, sta se tripujete... Do pre par godina je Zvezda bila ta koja je jedina uspevala nesto u Evropi da uradi... Do tad je partizan ispadao od fljamurtarija... Uzivajte u vasih 5 minuta slave... Uzgred, sta treba da se uradi pa da imamo dva predstavnika u kvalifikacijama za LS, pa da se vise ne koljemo nego oba kluba da udju u LS?

WladimirWB

pre 13 godina

Ma Partizanu su mnogo bitniji tih 15,800 bodova sto je skupio za sebe za sledeću sezonu! Da smo toliko imali ove bili bi nosioci i nebi u Ls usli preko Anderlechta vec preko nekog Apoela sto ovako na prvi pogled i ne znaci puno zar ne? Jedino sto meni znaci da nebi morali da se uzdamo u srecu Vec bi sami rešavali svoju sudbinu. A to na kom mestu na tabeli je Srbija je manje bitno jer da bi imali neke zesce pogodnosti Partizan treba da nastavi ovako a bar da ga prati jos jedna ekipa do LE. Trenutno je bolje da nam Ofk, Vosa, Zvezda, Sloboda Sevojno startuju iz prvog kola i da skupe koji bod protiv ekipa iz Luksemburga, Estonije, Belorusije, Malte a ne da to kolo preskoče i da im prva utakmica bude protiv tamo nekih silnih Slovaka! Partizan realno ima jos sanse da skupi bodove ove sezone samo ako bude imao sreće na žrebu! U LS je jedan Kopenhagen kog su mnogi priželjkivali kao protivnika u playoff-u! A takvih ima jos, samo da nas posluži sreća na žrebu i bice jos crnobelog slavlja! Volim sto sam Grobar!

Dragan Babic

pre 13 godina

Cestitke Partizanu i kao veliki zvezdas ne razumem kako bilo koji Srbin moze u duelima sa strancima da navija protiv nasih... A i posteno vec duze vreme Partizan ima ulogu u Evropi koju je nekada imala moja Zvezda. Dakle skuplja bodove i dovodi velike timove u Beograd. A moja Zvezda je presrecna kada u utakmicama sa prpsecnim Evropskim klubovima da gol koji nije posledica suta iz daljine. Kao i u poslednjem derbiju igrali bi do jutra bez akcije za gol. Alo koliko para toliko muzike dobro da i postoje posle svega. Partizanu samo napred prosli put ste bili tik do pobede u LS a svakako najblizi na onom mrazu protiv Reala dakle samo malo hrabrije i bice dobro. Sada mora doci i prba pobeda u grupi. Srecno a Zvezdi zelim da odigra bar jednu utakmicu u Evropi sledece godine a da to na nesto lici. Dakle, ne samo trcanje nego i ponesto fudbalskog znanja pa mozda i pobede nekog. Ovako kako igraju zadnjih par godina bolje da nisu prvaci iako je to za nas tesko tako jeste.

pfc

pre 13 godina

Da bi nesto ozbiljnije napravili morali bi da oni klubovi koji obezbede plasman za evro-takmicenja ozbiljnije shvate tu misiju za nas fudbal. Konkretno, Spartak je lepo odigrao i doneo 2,5 poena a OFK 2 poena, CZ nista(!). E, dalji napredak pretpostavlja situaciju da npr. OFK eliminise Galatu(istina, zreb im je ovaj put bio tezak, moglo je mnogo lakse!) a Spartak Dnjipro i CZ famoznog Slovana. Realno, Spartak bi za to trebao da bude znatno jaci nego prosle godine a OFK , uz bolji zreb takodje. CZ je ove kao i niz prethodnih totalno razocarala ali moguce je da oni naprave svoj nastup(npr. imaju valjda snage i kvaliteta da eliminisu nekog "Slovana").
Za Partizan ne brinem, on uvek daje pun doprinos, cak i mnogo veci od ocekivanog.
Nadajmo se boljem.

Rocky Balboa

pre 13 godina

@ A kad je to bilo "pre par godina"???
Ja ako se dobro sećam Zvezda je poslednje pristojne utakmice igrala kada je na Marakani dobila Leverkuzen, a to je bilo pre deset godina i više.
(Kalimero, 26. avgust 2010 11:31)
Slabo pamtis, ja npr.pamtim pobedu nad Romom 3:1 u sred Beograda, pobedu nad PSV Ajndhovenom 3:2,lepu pobedu 3:O nad Yang Bojsima sada prilicno jakima,hrabar otpor slavnom Bayernu u porazu od 2:3, dakle i Zvezda je igrala ponesto u Evropi...treba biti dostojanstven i u porazu i u pobedi, a ne smejati se gradskom rivalu na koga su se srucile nesrece i ciji igraci zavrsavaju na onkologiji.
Cestitam na uspehu igracima Partizana, svaka cast od starog Delije..

Toronto Srbin

pre 13 godina

oni klubovi koji igraju u europsku ligu ce isto dobiti bonus points tako past cemo opet

dodatno u ligu prvaka partizan ce izgubiti svaku utakmicu ostat cemo samo na tome

etxeberria

pre 13 godina

A sto nije dobro da se popnemo na listi...ovo je klasicna klackalica...sakupimo malo bodova na "slabijim" pa se popnemo, onda tamo duvamo od jacih pa opet padnemo i tako u krug

Asjoben

pre 13 godina

@(Mls, 25. avgust 2010 22:19)

Istocno-evropski fudbal nije samo zvezda, ako cemo u istoriju
http://en.wikipedia.org/wiki/1986_European_Cup_Final

Marko Nis

pre 13 godina

Sistem UEFA bodovanja je posten.Prvo se gleda koeficijent lige sto je i uredu jer nam je liga tu gde jeste.A kad se i dodaju bodovi koje svako skuplja za sebe onda je ok jer ce taj klub uvek biti nosioc u bilo kojoj fazi takmicenja ako je igrao dobro.Skoti i Belgijanci uvek idu od 2. kola ali kad prodju dalje ponovo su nosioci jer im vodeci klubovi igraju dobro.Tako da nije bitno ko donosi bodove za zemlju u principu svaki klub igra vise za sebe jer su njegovi bodovi bitniji od bodova koje mu daje zemlja.

a-ha

pre 13 godina

Koja bre Zvezda, pa i OFK i Spartak su ovojili vise bodova ove sezone za Srbiju.. Da bi napravili barem neki napredak na toj listi jedne sezone moraju i Partizan i Zvezda da naprave zapazene rezultate, kao Rumuni onomad kada su sa tri tima jedne sezone osvojili 12 bodova.. To nama treba, al se to nikada nece potrefiti.. Da ne pricamo o tome da se neki treci tim prikljuci vecitima..
(kenny, 25. avgust 2010 18:41)


Pa 12 bodova za 3 kluba je nista! Mi smo osvojili 13 bodova one godine kad smo igrali 1/8 finala lige uefa, a posto smo ove sezone to izgubili (petogodisnje bodovanje) i te bodove je zameniola sezona kada smo izbaceni iz evrope zbog mostara - zato smo imali ovako nizak koeficijent. Sa skoro 27 na 13 i nesto.

Evo, do sada smo osvojili 9 bodova (5 za 4 pobede i 2 neresena ishoda + 4 boda bonusa za plasman u LS). Spartak je osvojio 2,5 OFK 2, a zvezda 0,5. Sve ukupno do sada imamo koeficijent 14 ostvaren ove sezone u evropskim takmicenjima.

Mls

pre 13 godina

@Asjoben

Svaka čast i za njih, ali sveopšte stanje u Rumuniji '86 nije bilo isto kao stanje u Jugi '91, tako da uspeh istočno-evropskog fudbala te '91 je veći i slađi od onog iz '86.

bole te brige

pre 13 godina

zvezda vec tri sezone zavrsava na 2, 3 mestu i ne ulazi u uefa kup ili kako god ligu evrope samo 3 godine dok je narednih godina kidala sve redom pa ne moze stalno ne moze stalno da se osvaja 1 mesto u ligi i stalno da se uzima kup i stalno da se ulazi u ligu evrope mora da se stane malo ovog partizana kolko k. . . dobro mu nije u zrebovima za ligu sampiona mora da mu padne neka peterstikva neki indijanci neki anderleht koji je najgori od svih timova u evropi trenutno u kvalifikacijama a zvezdi ?? neki ajaks neki milan au strasno necu ni da spominjem kolko je zvezda bila dobra tolko je sad losa ali moramo da se naviknemo na to !!! svaka cast partizanu i grobari molim vas samo bez K. R. E. NJ .

bata djosa iz nisa

pre 13 godina

igramo u grupi protiv: milana, bazela i sahtjor nazalost (ne volim ruske klubove, ni ukrajinske)................
osecam u kostima to......

Delija Kovin

pre 13 godina

Zelim Partizanu da bude 3 u grupi, pa da igra u Ligi Evrope (pa da skuplja bodove za Srbiju). A u derbiju da budu igraci umorni od LS pa da ih dobije Zvezda...

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Sto se bodova tice, mozda je bilo bolje da Partizan igra u Ligi Evrope, jer bi sigurno osvojio neki bod. Ovako u LS tesko da ce se naosvajati bodova i plasirati se na to 3 mesto da bi se prebacio u Ligu Evrope. Sa onakvim bunkerom od juce u LS se ne osvajaju bodovi. mora se igrati hrabrije

Flash

pre 13 godina

Ajde grobari, sta se tripujete... Do pre par godina je Zvezda bila ta koja je jedina uspevala nesto u Evropi da uradi... Do tad je partizan ispadao od fljamurtarija... Uzivajte u vasih 5 minuta slave... Uzgred, sta treba da se uradi pa da imamo dva predstavnika u kvalifikacijama za LS, pa da se vise ne koljemo nego oba kluba da udju u LS?

Toronto Srbin

pre 13 godina

oni klubovi koji igraju u europsku ligu ce isto dobiti bonus points tako past cemo opet

dodatno u ligu prvaka partizan ce izgubiti svaku utakmicu ostat cemo samo na tome

Иван ПФК Смедерево

pre 13 godina

А колико бодова је Србији донео "стуб срБства и најсрБскији клуб" у универзуму ?

Mls

pre 13 godina

@Miljanic

Ma da... Novinari su protiv vas. I ne samo oni, nego i sudije, UEFA, FIFA, ULEB, EU, SB, UN, pingvini sa j. pola, abordžini i bengalski tigrovi... Tebe ne nerviraju navijači CZV, već Bari '91. Prosto ti nabio kompleks najveći uspeh istočnoevropskog fudbala. Ali šta da ti radim kad moraš da živiš sa tim...

reketom protiv korupcije

pre 13 godina

Evo postovani zapadni susjedi i u klupskom fudbalu smo vas pretekli posle tenisa i reprezentativnog fudbala.Manite se vi sporta ili dodjite u Srbiju da nesto postane od vas.Evo imamo mnogo primera sportista Hrvata koji su dolaskom u Srbiju napravili ime:Stjepan Bobek,Cajkovski i dr. u Partizanu,Robert Prosinecki je sa zvezdom bio klupski prvak evrope.Eto i knjizevnik Ivo Andric je dosao u Beograd gde je i umro,u Srbiji je sahranjen i Josip Broz Tito.Dakle Hrvati ako hocete biti poznati i priznati dodjite u srbiju,ako zelite ostati neuspesni onda ostanite u lijepoj vasoj.Pozdrav!

Miljanic

pre 13 godina

Kakav je ovo yekst, vi novinari ste zaista nefer. Uspeh Partizana morate na silu da podelite sa CZ. CZ je ove godine doprinela samo da nam koeficijent bude manji, a ne veci, zasto to ne napisete otvoreno. Da je obrnuta situacija vi bi naglasili Partizanov neuspeh. I jos nesto, nerviraju me ovi navijaci CZ koji komentarisu i kazu da su navijali za Partizan protiv Anderlehta. Svi znamo kako oni "navijaju" za Partizan, grizu nokte pred tv i mole boga da Partizan izgubi. Njihov najveci uspeh je slab Partizanov rezulta, tome se raduju i to im je najvece zadovoljstvo, jer im njihov klub zadovoljstvo ne mogu prirediti vec duze vremena, oni su postali vremenom istorijski arhiv.

brat grobar

pre 13 godina

Ajde grobari, sta se tripujete... Do pre par godina je Zvezda bila ta koja je jedina uspevala nesto u Evropi da uradi... Do tad je partizan ispadao od fljamurtarija... Uzivajte u vasih 5 minuta slave... Uzgred, sta treba da se uradi pa da imamo dva predstavnika u kvalifikacijama za LS, pa da se vise ne koljemo nego oba kluba da udju u LS?
(Flash, 25. avgust 2010 22:14)
hahahapa treba da nas ne brukate vise toliko u evropi..da probate da dogurate barem do grupa LE..par godina tako i eto dve ekipe u LS..mada cisto sumnjam da vi sa takvom ekipom mozete i drugi da budete..da imate to drugo mesto za LS..

Realni grobar

pre 13 godina

Naravno, ovo što je Partizan uspeo je sada velika stvar za Srbiju. A da su Zvezda, OFK i spartak nešto uradili, mi bismo bili i u prvih 20. Po meni, ova pozicija je, blago rečeno, SRAMOTNA!

Dalibor

pre 13 godina

Koje je to bodove donela C.Zvezda? Šta pričate, bre? Znate li vi kako se dobija taj skor? Znate li da se svi sakupljeni bodovi dele sa brojem učesnika? I šta je onda donela Zvezda svojim jednim remijem?

Boban

pre 13 godina

Pa za nase klubove je bolje da krenu od prvog kola protiv nekih laksih protivnika. S obzirom na to kada nam pocinje prvenstvo a kada evro utakmice, bolje je da se malo ekipe uigraju protiv slabijih pre nego ih saceka neki (malo) jaci evropski tim. To je ove godine Zvezda najbolje demonstrirala protiv Slovana, usli su u duel bez i jedne takmicarske utakmice i svi znamo kako smo prosli. Partizanu je bio veliki plus sto je prvo igrao protiv onih (skoro) amatera pa tek onda sa malo jacim ekipama jer sa onom igrom od prvog i drugog kola Partizan nista ne bi uradio protiv Anderlehta...

ZGODNI28

pre 13 godina

Da se ne lazemo ovo je za 20 do 25 posto Srbije. Onih 80 posto je tugovalo posle Slovana. A vi kad vam je toliko stalo zbog Srbije potrudite se da imamo posten sampionat a ne dva penala u derbiju na metar od sudije nikom nista!
(Dzimi, 25. avgust 2010 02:09)


Pa da, posto vam i onih 150 koje su vam svirali u zadnjih 15god. nije dovoljno. Laka vam zemlja!

DADADADA tuzna je zemlja srbija i svi oni koji navijaju za Crvenu Zvezdu........tesko burazeru vremena se menjaju 50%-50%.....i kakvi vas ljudi vode nestacete....ja ionako kazem mojim prijateljima koji navijaju za Czv sta vas briga uzivacete u dugim jesenjim i zimskim nocima uz Ligu Sampiona i Partizan.......a koga boli uvo za tamo neku Czv koja se po livadama juri sa kojekakvim Indjijama Smederevima i ostalim junacima...Pa Recite ISKreno?od stare slave se ne zivi....

Peconi

pre 13 godina

Mogu samo da kažem da mi je iskreno žao što će Zvezda imati bilo kakve koristi od uspeha Partizana. Taj klub i njegovo rukovodstvo ne zaslužuju nikakvu pomoć. Autistični paranoici koji žive u lažima i hrane se spletkama i mržnjom. Isti slučaj sa Zvezdinim navijačima. Do juče su nas najstrašnije pljuvali i optuživali za sve i svašta, a danas im je, kao, interes srpskog fudbala na prvom mestu. Nesposobnjakovići su samo uvideli da će njihov krš tim možda imati neke povlastice u Evropi. Koliko sutra, čim ih nakanta neka Sloboda ili BSK, ponovo će početi sa pljuvanjem i uvredama. Zbog toga mi je stvarno žao se svaki klub ne bori isključivo za sebe.

Cira

pre 13 godina

Koliko se meni cini, jedino Partizan i gura Srbiju na toj listi od kad je uvedena UEFA lista koeficijenata...

Ovi drugi iz godine u godinu vuku nazad...

Atropin

pre 13 godina

Da se ne lazemo ovo je za 20 do 25 posto Srbije. Onih 80 posto je tugovalo posle Slovana. A vi kad vam je toliko stalo zbog Srbije potrudite se da imamo posten sampionat a ne dva penala u derbiju na metar od sudije nikom nista!
(Dzimi, 25. avgust 2010 02:09)


Pa da, posto vam i onih 150 koje su vam svirali u zadnjih 15god. nije dovoljno. Laka vam zemlja!

Ma kakvi

pre 13 godina

Napredovali smo zahvaljujući uspehu Partizana, "ali i Beograda, Spartaka i Crvene zvezde". Naročito uspehu CeZe. Kako neko može da napiše ovakvu neistinu?

Peca - RED STAR NBG

pre 13 godina

Ajde grobari, sta se tripujete... Do pre par godina je Zvezda bila ta koja je jedina uspevala nesto u Evropi da uradi... Do tad je partizan ispadao od fljamurtarija... Uzivajte u vasih 5 minuta slave... Uzgred, sta treba da se uradi pa da imamo dva predstavnika u kvalifikacijama za LS, pa da se vise ne koljemo nego oba kluba da udju u LS?
(Flash, 25. avgust 2010 22:14)

Druze, ti imas opasne flasheve u glavi!

kenny

pre 13 godina

Koja bre Zvezda, pa i OFK i Spartak su ovojili vise bodova ove sezone za Srbiju.. Da bi napravili barem neki napredak na toj listi jedne sezone moraju i Partizan i Zvezda da naprave zapazene rezultate, kao Rumuni onomad kada su sa tri tima jedne sezone osvojili 12 bodova.. To nama treba, al se to nikada nece potrefiti.. Da ne pricamo o tome da se neki treci tim prikljuci vecitima..

kokos

pre 13 godina

Veliki problem Zvezde, Zvezdaša, a time i srpskog fudbala je što su oni ostali zakovani u 1991. godini. Već 20 godina ništa nisu uradili, nikoga nisu pobijedili, ali kukaju. Prvenstvo neregularno, krađa vamo, krađa tamo. Oni su zaslužili titulu, ali nijesu u stanju da uđu u Ligu UEFA, a kamo li ligu šampiona. Po njiima teži je protivnik Slovan od Andrlehta...

bole te brige

pre 13 godina

zvezda vec tri sezone zavrsava na 2, 3 mestu i ne ulazi u uefa kup ili kako god ligu evrope samo 3 godine dok je narednih godina kidala sve redom pa ne moze stalno ne moze stalno da se osvaja 1 mesto u ligi i stalno da se uzima kup i stalno da se ulazi u ligu evrope mora da se stane malo ovog partizana kolko k. . . dobro mu nije u zrebovima za ligu sampiona mora da mu padne neka peterstikva neki indijanci neki anderleht koji je najgori od svih timova u evropi trenutno u kvalifikacijama a zvezdi ?? neki ajaks neki milan au strasno necu ni da spominjem kolko je zvezda bila dobra tolko je sad losa ali moramo da se naviknemo na to !!! svaka cast partizanu i grobari molim vas samo bez K. R. E. NJ .

stubovi

pre 13 godina

Samo da se zna.A vi ponovo prizivajte zlo Partizanu kroz vase duhovite dosetke,ali kad pomislim na 10 do 15 miliona evr.nekako ce se lakse disati.Malo postovanje od strane komsinice ne bi bilo na odmet.

018

pre 13 godina

vec godinama proucavam ovo bodovanje. nama je jedino resenje da se jedno godine ako je to ikako moguce ostali klubovi odreknu igranja u evropi tako da igraju samo partizan i zvezda (ona stara zvezda pre lukica) jer bi jedino tako mogli da imamo dosta pobeda a koeficijent bi se delio svega na 2. ovako kako je sada nema smisla, godinama unazad nas nekakve bezanije koje prodaju utakmice u prvom kolu ili zeleznici ili slicni izdaju i samo nam se uspeh partizana ili zvezde deli na vecu cifru zbog njihovog ucesca. znam da je to nemoguce ali je ili to resenje ili da partizan ove godine osvoji ligu sampiona. e sad ne znam sta je realnije...

Nebojsa MKD

pre 13 godina

Nisam znao da ove dve reci - "par godina" znace 20 godina,mozda zato sto sam Makedonac,pa ne pricam dobro Srpski!!!!!!
Joj Zvezdo koliko si jadna. :-))))))))

Kalimero

pre 13 godina

(Flash, 25. avgust 2010 22:14)

A kad je to bilo "pre par godina"???
Ja ako se dobro sećam Zvezda je poslednje pristojne utakmice igrala kada je na Marakani dobila Leverkuzen, a to je bilo pre deset godina i više.

Mikser

pre 13 godina

Polako ljudi. Najbolje sad da stvaramo pritisak da Partizan mora i da osvaja nove bodove za koeficijent Srbije.
Neka ovo bude temelj za uspeh Srpskog fudbala i neka se ostali klubovi potrude sledece godine da doprinesu popravljanju koeficijenta kako bi smo kroz dve do tri godine imali normalnu situaciju.

Interista kv

pre 13 godina

Iako sam zvezdas,sinoc sam navijao za partizan.prvo zato sto smo srbi,drugo zato sto nam je fudbal u ofsajdu i to teskom,a trece bas zbog ovoga.cestitam vam na prolazu i da komsijama ne crkne krava!

Lol

pre 13 godina

"Zahvaljujući četiri boda bonusa i rezultatima Partizana, ali i OFK Beograda, Spartaka i Crvene zvezde, Srbija je na ovogodišnjoj listi na drugom mestu,"

Zvezda je ove sezone osvojila citavih 0.125 bodova, od tih 14.250 .
Ko ne veruje, neka proveri na listi (jedan remi u pretkvalifikacijama vredi 0.5 bodova, podeljeno sa 4 tima koji su ucestvovali = 0.125).

ABC

pre 13 godina

Ovo Partizanovo ucesce u Ligi Sampiona nicemu ne vredi ako se te silne pare koje ce Partizan da dobije ne iskoriste za dalji razvoj kluba... Kljucne igrace Partizan treba da zadrzi jos barem jednu sezonu i da pokusa sledece sezone da ponovi uspeh...Ako ne udje u Ligu Sampiona onda barem da prodje grupnu fazu u Ligi Evrope... To ce , nadam se, dati veliki boost nasoj ligi... Nasa zemlja ima dosta talenata i dobru fudbalsku skolu...Ej bre, ispred nas su po ligaskom rankingu Bugarska, Kipar, Ceska, Austrija, Izrael, Svajcarska, Skotska, Belgija, Rumunija, Turska, Rusija itd. Od njih imamo mnogo vise fudbalskih talenata, ali ipak dobijamo manje para za njih..To svi znaju ali niko ne zna kako da to spreci (ili nece). Ovaj novac nikako ne sme dospeti u pogresne ruke!!! Dosta para od transfera igraca u predhodne dve decenije su pokradene, ako se to ne nastavi za, sta znam, 5,6 sezona cemo imati stalnog ucesnika u Ligi Sampiona..

borko

pre 13 godina

Slazem se Bobane u potpunosti da bi bilo bolje da nasi timovi krecu od prvog kola sto bi znacilo da ne treba da skacemo na toj listi, kad vec ne mozemo do 16. mesta koje garantuje dva tima u kvalifikacijama za Ligu Sampiona. Samo po meni glavni razlog zbog koga bi trebalo da krecu od prvog kola je sto bi u njemu protiv amaterskih timova sakupili puno bodova, verovatno maksimalnih 4, sto kasnije mogu samo da sanjaju protiv jacih. Ovako kad preskoce to kolo kao da su im oduzeti ti bodovi koje bi imali. Tako mnoge zemlje napreduju brzo dok su u toj situaciji, a kad dodju do tog 21. mesta, klubovi vise ne mogu da sakupljaju lake bodove jer su 'povlasceni'. Onda pocnu da padaju i tako u krug. Tako smo mi u prethodnom periodu bili u padu, a Hrvatska koja je bila mnogo iza nas u usponu, pa nas je na pocetku ove sezone bila i pretekla. Zato treba biti dovoljno jak da kad se napreduje ne zaustaviti se na tom dvadeset i nekom mestu, vec nastaviti dalji napredak i probiti tu barijeru na 16. mestu. To je prvi korak da se udje medju onim najjacim koji sebi ne dozvoljavaju da propadnu dole. Medjutim kao sto oni ne padaju, tako zemlje poput nase tesko mogu probiti tu barijeru, jer to bi znacilo sakupljati puno bodova protiv jacih timova. Uspela je to npr Hrvatska devedestih kada su imali dva tima u kvalifikacijama za Ligu Sampiona, ali su posle pali. Izgleda da nam je sudjeno da oscilujemo izmedju 20. i 30. mesta tako stalno, uspon, pad, bas kao neki fizicki periodicni proces. Meni je jako zanimljivo to kretanje na listi uslovljeno takvim pravilima kakva jesu i to da nekad nije dobro biti u odredjenoj meri povlascen

zoran

pre 13 godina

I onda predsednik Vojvodine nece da proda Mrdju Partizanu jer to (nerazumem kako)nije u interesu Vojvodine.A vidi se koliko nam je svaki bod vazan.Jaci Partizan danas jaca i Zvezdu,Vojvodinu i ostale sutra.

Mls

pre 13 godina

@Asjoben

Svaka čast i za njih, ali sveopšte stanje u Rumuniji '86 nije bilo isto kao stanje u Jugi '91, tako da uspeh istočno-evropskog fudbala te '91 je veći i slađi od onog iz '86.

misa

pre 13 godina

nama se ne isplati da budemo iznad 21. pozicije osim ako nam to ne donosi dodatnog predstavnika u evropi, jer nasi timovi(osim Partizana i Zvezde) u prvom kolu uglavnom i uzimaju bodove

bata djosa iz nisa

pre 13 godina

igramo u grupi protiv: milana, bazela i sahtjor nazalost (ne volim ruske klubove, ni ukrajinske)................
osecam u kostima to......

AKi

pre 13 godina

Samo da jos dodam da ce se Partizan u sledecoj godini jos progurati napred jer ce mi su brisati onih 0.2 poena one sezone kad su nas izbacili posle utakmice sa Zrinjskim!!!!

ZGODNI28

pre 13 godina

Ponavlja se ona stara pesma...........Svake srede kraj malih ekrana cela Srbija gleda Partizana U Ligi Sampiona.............xixixixi ima to da nauce Zvezdasi napamet i da kao moj kum vaspitavaju decu uz gledanje Partizana u Ligi Sampiona......

WladimirWB

pre 13 godina

Ma Partizanu su mnogo bitniji tih 15,800 bodova sto je skupio za sebe za sledeću sezonu! Da smo toliko imali ove bili bi nosioci i nebi u Ls usli preko Anderlechta vec preko nekog Apoela sto ovako na prvi pogled i ne znaci puno zar ne? Jedino sto meni znaci da nebi morali da se uzdamo u srecu Vec bi sami rešavali svoju sudbinu. A to na kom mestu na tabeli je Srbija je manje bitno jer da bi imali neke zesce pogodnosti Partizan treba da nastavi ovako a bar da ga prati jos jedna ekipa do LE. Trenutno je bolje da nam Ofk, Vosa, Zvezda, Sloboda Sevojno startuju iz prvog kola i da skupe koji bod protiv ekipa iz Luksemburga, Estonije, Belorusije, Malte a ne da to kolo preskoče i da im prva utakmica bude protiv tamo nekih silnih Slovaka! Partizan realno ima jos sanse da skupi bodove ove sezone samo ako bude imao sreće na žrebu! U LS je jedan Kopenhagen kog su mnogi priželjkivali kao protivnika u playoff-u! A takvih ima jos, samo da nas posluži sreća na žrebu i bice jos crnobelog slavlja! Volim sto sam Grobar!

Marko Nis

pre 13 godina

Sistem UEFA bodovanja je posten.Prvo se gleda koeficijent lige sto je i uredu jer nam je liga tu gde jeste.A kad se i dodaju bodovi koje svako skuplja za sebe onda je ok jer ce taj klub uvek biti nosioc u bilo kojoj fazi takmicenja ako je igrao dobro.Skoti i Belgijanci uvek idu od 2. kola ali kad prodju dalje ponovo su nosioci jer im vodeci klubovi igraju dobro.Tako da nije bitno ko donosi bodove za zemlju u principu svaki klub igra vise za sebe jer su njegovi bodovi bitniji od bodova koje mu daje zemlja.

goran

pre 13 godina

@Ja Ne, Partizan nije osvojio bar 13,000 od 14,250 srpskih bodova vec samo 7,000, ostalih 7,250 podeljeno je na:
Zvezda 3,25
Vosa 1,125
OFK 0,75
Borac 0,75
Spartak 0,625
Sevojno, Bezanija i Hajduk po 0,25
Cinjenica je, da se samo Partizan i Zvezda mogu nositi sa drugorazrednim ekipama iz Danske, Rumunije, Svajcarske, Belgije, Skotske, Izraela, Austrije, Kipra, Slovacke. To je njihov domet. Ostale nase ekipe ni to ne mogu, tako da ce san o tom 16. mestu ostati samo san. Cilj ce uvek biti uci u LS, jer ce nam protivnici biti u istom rangu, a ne jace ekipe, kao sto je bilo ranije. A to ce vise vredeti od tog 16. mesta, jer biti u LS je imati mesto na fudbalskoj mapi Evrope, sve ostalo je samo igra brojki. Videti Messija, Ronalda, Rooneya, Robbena, Drogbu i ostale u Beogradu je nesto mnogo vrednije od napretka na UEFA-listi. Zato sve cestitke Partizanu, dolaze bolji dani srpskog fudbala.

Asjoben

pre 13 godina

@(Mls, 25. avgust 2010 22:19)

Istocno-evropski fudbal nije samo zvezda, ako cemo u istoriju
http://en.wikipedia.org/wiki/1986_European_Cup_Final

Dragan Babic

pre 13 godina

Cestitke Partizanu i kao veliki zvezdas ne razumem kako bilo koji Srbin moze u duelima sa strancima da navija protiv nasih... A i posteno vec duze vreme Partizan ima ulogu u Evropi koju je nekada imala moja Zvezda. Dakle skuplja bodove i dovodi velike timove u Beograd. A moja Zvezda je presrecna kada u utakmicama sa prpsecnim Evropskim klubovima da gol koji nije posledica suta iz daljine. Kao i u poslednjem derbiju igrali bi do jutra bez akcije za gol. Alo koliko para toliko muzike dobro da i postoje posle svega. Partizanu samo napred prosli put ste bili tik do pobede u LS a svakako najblizi na onom mrazu protiv Reala dakle samo malo hrabrije i bice dobro. Sada mora doci i prba pobeda u grupi. Srecno a Zvezdi zelim da odigra bar jednu utakmicu u Evropi sledece godine a da to na nesto lici. Dakle, ne samo trcanje nego i ponesto fudbalskog znanja pa mozda i pobede nekog. Ovako kako igraju zadnjih par godina bolje da nisu prvaci iako je to za nas tesko tako jeste.

a-ha

pre 13 godina

Koja bre Zvezda, pa i OFK i Spartak su ovojili vise bodova ove sezone za Srbiju.. Da bi napravili barem neki napredak na toj listi jedne sezone moraju i Partizan i Zvezda da naprave zapazene rezultate, kao Rumuni onomad kada su sa tri tima jedne sezone osvojili 12 bodova.. To nama treba, al se to nikada nece potrefiti.. Da ne pricamo o tome da se neki treci tim prikljuci vecitima..
(kenny, 25. avgust 2010 18:41)


Pa 12 bodova za 3 kluba je nista! Mi smo osvojili 13 bodova one godine kad smo igrali 1/8 finala lige uefa, a posto smo ove sezone to izgubili (petogodisnje bodovanje) i te bodove je zameniola sezona kada smo izbaceni iz evrope zbog mostara - zato smo imali ovako nizak koeficijent. Sa skoro 27 na 13 i nesto.

Evo, do sada smo osvojili 9 bodova (5 za 4 pobede i 2 neresena ishoda + 4 boda bonusa za plasman u LS). Spartak je osvojio 2,5 OFK 2, a zvezda 0,5. Sve ukupno do sada imamo koeficijent 14 ostvaren ove sezone u evropskim takmicenjima.

patch maker

pre 13 godina

nema tu mnogo veze koje smo ukupno mesto, sad smo igrali protiv kao bolje plasiranog Anderlehta i prosli, a prosle godine izgubili od Kiprana, sve su to neke ekipe slicnog ekipe, mora svake godine da se igra dobro inace dzabe to mesto dok god ne budemo kao neka Rumunija na primer koja se izborila za direktno mesto u Ligi sampiona, ali to je nerealno ocekivati u narednih 4-5 godina.

pfc

pre 13 godina

Da bi nesto ozbiljnije napravili morali bi da oni klubovi koji obezbede plasman za evro-takmicenja ozbiljnije shvate tu misiju za nas fudbal. Konkretno, Spartak je lepo odigrao i doneo 2,5 poena a OFK 2 poena, CZ nista(!). E, dalji napredak pretpostavlja situaciju da npr. OFK eliminise Galatu(istina, zreb im je ovaj put bio tezak, moglo je mnogo lakse!) a Spartak Dnjipro i CZ famoznog Slovana. Realno, Spartak bi za to trebao da bude znatno jaci nego prosle godine a OFK , uz bolji zreb takodje. CZ je ove kao i niz prethodnih totalno razocarala ali moguce je da oni naprave svoj nastup(npr. imaju valjda snage i kvaliteta da eliminisu nekog "Slovana").
Za Partizan ne brinem, on uvek daje pun doprinos, cak i mnogo veci od ocekivanog.
Nadajmo se boljem.

Slobodan Čačak

pre 13 godina

Moram da prokomentarišem par stvari koje se pominju u ovim komentarima. Kao prvo navijač sam Crvene Zvezde ali onaj umereniji tako da mi je drag uspeh bilo kog srbskog kluba pa makar to bio i Partizan, a dokaz tmo je da sam kod 1:2 mora od nervoze da izađem napolje i da se prošetam jer bi mi bilo strašno krivo da je Partizan prokockao vođstvo od 2:0, drugo ovi napaljeni navijači Zvezde verovatno klinci moraju da znaju da je Borac pre dve godine doneo više bodova srbskom fudbalu nego Zvezda za tri godine, vidi se i položaju na tabeli klubova, što znači da nisu samo Partizan i Zvezda ti koji kao imaju uspeha u Evropi.

Rocky Balboa

pre 13 godina

@ A kad je to bilo "pre par godina"???
Ja ako se dobro sećam Zvezda je poslednje pristojne utakmice igrala kada je na Marakani dobila Leverkuzen, a to je bilo pre deset godina i više.
(Kalimero, 26. avgust 2010 11:31)
Slabo pamtis, ja npr.pamtim pobedu nad Romom 3:1 u sred Beograda, pobedu nad PSV Ajndhovenom 3:2,lepu pobedu 3:O nad Yang Bojsima sada prilicno jakima,hrabar otpor slavnom Bayernu u porazu od 2:3, dakle i Zvezda je igrala ponesto u Evropi...treba biti dostojanstven i u porazu i u pobedi, a ne smejati se gradskom rivalu na koga su se srucile nesrece i ciji igraci zavrsavaju na onkologiji.
Cestitam na uspehu igracima Partizana, svaka cast od starog Delije..

medjutim

pre 13 godina

Nema šanse da dođemo do dvadesetog mesta, jer ne treba samo da preteknmo zemlje ispred nas, već i da nas zemlje iza nas ne sustignu (Švedska i Hrvatska koje su neposredno iza nas imaju po 2, a Belorusija čak 3 predstavnika, smanjiće se ti brojevi koliko sutra, ali realno je da i neko nas pretekne)

Ako se ostali klubovi uzmu u pamet, sasvim je realno da dođemo do 18-19. mesta, gde smo i bili dok smo imali po dve ekipe koje su koliko-toliko ozbiljno igrale evrokupove i kada počne jesen.

No, svakako je i ovogodišnji rezultat Srbije po koeficijentima najbolji u poslednjih 5 godina i biće korak unapred.

Krle

pre 13 godina

Bitno je da Partizan radi dobar posao za sebe, sto se Srbije tice tu ne moze sam. Ali naravno, svaki dobar rezultat i pomak je dobrodosao. Partizan vec sada ima vise bodova nego prosle sezone, ako izvuce jos neki dobar rezultat u narednih 6 evropskih utakmica bice sigurno nosioc do poslednjeg kola kvalifikacija i za Ligu Sampiona i za Ligu Evrope.

etxeberria

pre 13 godina

A sto nije dobro da se popnemo na listi...ovo je klasicna klackalica...sakupimo malo bodova na "slabijim" pa se popnemo, onda tamo duvamo od jacih pa opet padnemo i tako u krug