Nedelja, 01.08.2010.

23:11

Rusija najuspešnija nacija na EP

Rusija je zvanično najuspešnija nacija na tek završenom 20. evropskom prvenskvu atletici, koje je od 27. jula do 1. avgusta održano u španskoj Barseloni.

Izvor: LB

Rusija najuspešnija nacija na EP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

romči

pre 13 godina

RUSIJA- 150 milijuna stanovn.
FRANCUSKA-62 milijuna
VELIKA BRITANIJA-62 milijuna
NJEMAČKA-83 milijuna
TURSKA-80 milijuna
ŠPANJOLSKA-42 milijuna
POLJSKA- 40 milijuna
UKRAJINA-50 milijuna
BJELORUSIJA- 10 i po milijuna
HRVATSKA- 4 milijuna i 500 tisuća...
SVAKA ČAST BLANKI I SANDRI :-) :-)

Samo kolektivni sportovi!!!

pre 13 godina

Menjali bi osam zlaznih medalja iz atletike za jednu sa narednog EP u vaterpolu! Atleticari su proizvog jednog pojedinca ili porodice (kao sto neko rece) u najvecem broju slucaja. Bilo koji kolektivni sport je proizvod mnogo vise cinilaca. Evo i primera: Janica je bila proizvod svoga oca "fanatika", i kao takva osvojila je na OI vise ZLATNIH medalja nego Austrija. Pa da li je Hrvatska vise skijaska/smucarska zemlja od Austrije? Dovoljno je imati JEDNOG sportistu koji je vrhunski u svojim disciplinama (primer: jedan vrstan plivac koji pliva milion disciplina koje se razlikuju po 50m) pa da zemlja tog pojedinca bude uspesnija od mnogih drugih. Nije bitno sto jedna zemlja ima i visebojce, i trkace, i skakace koji su ucestvovali u finalima, dovoljno je imati JEDNOG pojedinca. E to je razlika izmedju kolektivnih i pojedinacnih sportova.
Pozdrav svima

kakav uspjeh!

pre 13 godina

ovo je nevjerovatno, pogledajte listu zemalja ispred Hrvatske i vidjet cete da su to drzave sa ogromnim brojem stanovnika...
Hrvatska je napravila cudo u kraljici svih sportova!

Lu

pre 13 godina

Cestitke Rusima na nastupu na EP!Osim sto su talentovani za atletiku,dobro rade imaju kvalitetnog kadra i ono sto je danas retkost,skroz "cista" ekipa,nema stranaca iz drugih delova sveta!Mislim da je kod nas problem,sem uslova za rad i nedostatak strucnog kadra,jer nemoguce da mogu medalje da uzmu Letonci,Slovenci,Hrvati,Estonci,Litvanci,Azerbejdzan itd,itd,a mi nijednu i to dugo vremena?!Nesto mora da se radi,pod hitno jer atletika je bazicni sport i o njemu mora da se vodi racuna!

Ivan

pre 13 godina

Mislim da kod nas nisu stvoreni uvjeti za bavljenje atletikom. Evo primjer iz Hrvatske.

U dvorane za "neko" Europsko rukometno prvenstvo ulupali smo 1 milijardu dolara. Te gigantske dvorane stvorene za gradove tipa Tokyo, a koje mi copy paste radimo, danas zjape prazne. Jeste vidili dvoranu u Poreču. Ta dvorana je prelijepa i nije koštala puno.

Da dođem na bit stvari. Bolje je napraviti 300 malih sportskih dvorana i 100 atletskih igrališta nego 5 giga mega dvorana koje zaista ničemu ne služe, osim dovođenju kvazi muzičkih zvijezda tipa lady Gaga.

Umjesto da se djeci stvore uvjeti za bavljenje sportom, radi se obrnuto. Blanka je product rada njegog oca, koji je bio prvak bivše Juge u desetoboju. Ona nije produkt rada naše atletike, već obitelji. A uvjete za treniranje nije imala nikakve, nema ih ni danas. Preko zime dovode pećice na struju da bi zagrijali dvoranu. A naši političari daju narodu mega dvorane. Kruha i igara.

Dimitrije

pre 13 godina

4 francuza je osvojilo medalje (jedan od njih dve). Što znači ukupno 5 medalja. Ja predlažem da ponudimo Usainu i pokojem Kenijcu državljanstva, možda i mi stignemo do 18 medalja.

krigla

pre 13 godina

Postavljen je solidan temelj, sad gospodo politicari i sponzori izdvojite malo sredstava da se izgradi velika i lepa kuca. Ivana, Tatjana i Dudas su sadasnjost i divna buducnost srpske i svetske atletike, uskoro ce im se pridruziti i nesto mladja garda. Sa vec proverenim atleticarima poput Bilje Topic, Olivere, Dragane, Kolasinca, Rujevica, ja ne sumnjam u to da ce biti dosta medalja.

ziccab

pre 13 godina

Ma koja atletika, kakav je to sport ? Rukomet, odbojka , vaterpol , to su sportovi, na stotine milona gledalaca sirom sveta gleda rukometase , vaterpoliste , odbojkase, ko gleda atleticare ??? Niko ! Tako da Mi Srbi mozemo da budemo mirni i da se ne jedimo, a atletiku i druge bezvezne sportove treba izbaciti ili ne ucestvovati u finansiranju jer tu nemamo uspeha , pa Nam i ne trebaju ! Inace Ameri osvoje vise medalja u atletici ili priblizno, nego svi ovi na listi zajedno ! Prosta nacija, sta ce im atletika ? Onaj crnomanjasti sprinter iz Jamajke, naguro 100 kila i dva metra pa trci li trci ? Mogu i nasi isto tako ,ali sta ce nam atletika ? Jao Brale, kad bi se uveo Klis - Klisa kao olimpijska igra, video bi svet sta su i ko su Srbi ? A kad i pogledas vidis neko sarenilo, ne znas ko je iz koje zemlje ? Francuz pa crn, Englez pa crn, kod Nas Brale, nema dugih nacija u nasem sportu, nema Crnogoraca, Rumuna, Madjara, sve Srbin do Srbina !!!???

Braca muzjak

pre 13 godina

Posle debakla na ZOI Rusi smenjuju par cinovnika i eto rezultata...kako to da svuda to prolazi , samo kod nas posle smene uvek nekako dolaze jos gori???

boki zagreb

pre 13 godina

Sandra Perković i Blanka Vlašić, dvije sjajne sportašice sa dvije najsjajnije medalje!I ukupno 10.mjesto u poretku reprezentacija, samo tako i dalje!

Razdibudzilizovani

pre 13 godina

Mi smo dobri u kosarci, odbojci, vaterpolo i odskora u tenisu (da li samo trenutno videcemo). To su samo 4 od stotine sportova koji postoje.
Na Olimpijadama nas nema nigde. Na letnjim i ubodemo 2 medalje a na zimskim nas i nema. U atletici koja je kraljica sportova zadovoljavamo se sestim i osmim mestima i uvek imamo neke klince koji bi trebalo da se pokazu na nekom narednom prvenstvu ali opet nista. Alo bre pa ovo cak nije bilo ni svetsko nego Evropsko prvenstvo bez svih onih Amerikanaca, Jamajcana,Kenijaca,Kineza itd.
Pisem ovo jer cesto naletim ovde na komentare da smo mi sportska nacija. I ministarka sporta a i neke njege kolege to cesto vole da kazu. Kako onda ova sesta i osma mesta mozemo smatrati uspehom?
Ili mi nismo sportska nacija pa su nam ova sesta i osma mesta uspesi...ili smo sportska nacija a u tom slucaju su i ovo prvenstvo u atletici kao i olimpijade u zadnjih 15 godina neuspesi. Ali ljudi bi istovremeno i da se smatraju sportskom nacijom i da se ovi rezultati predstave kao uspesni.
Atletika i gimnastika su vrlo popularni sportovi u svetu zato sto su to i bazicni sportovi. Mi smo u tim sportovima negde pri dnu.
Pisem ovo zato sto me cini nesretnim 200 komentara ispod teksta o vaterpolu kojeg u svetu ozbiljno igraju 6-7 zemalja. Tu se busamo u grudi i uporedjujemo sa svetom. Cak sam procitao u nekim komentarima da smo mi kao genetski predodredjeni za sportiste. Hteli vi to da priznate ili ne taj vaterpolo u svetu niko ne prati,nema vesti ni na jednom internet sajtu ili televiziji osim kod nas na Balkanu. Spanija i SAD su igrale polufinala u vaterpolu a u njihovim medijima nije bila jedna jedina vest o tome. Zato sto su oni uspesni i na drugim frontovima pa im vaterpolo valjda i nije interesantan sport.
A kod nas na vesti iz atletike bude deset komentara. Deset komentara o sportu koji je ove nedelje prenosila citava Evropa pa i svet.
Sama ta cinjenica da mi posaljemo 200 komentara za vaterpolo a samo 10 na vesti sa EP u atletici daje odgovor na moje pitanje da li smo mi sportska nacija ili nismo. Ne nismo sportska nacija! Jer da jesmo, i da smo uspesni u vecim sportovima kao na primer u atletici, taj "uspeh" u vaterpolu ne bi bio tako zapazen. Uspeh sam stavio pod navodnicima jer nije isto biti najbolji na svetu u sportu u kojem ucestvuju takmicari iz 150 zemalja kao u vaterpolu kojeg ozbiljno igra 7 reprezentacija.
Da me neko ne shvati pogresno, nemam ja nista protiv ovih uspeha u vaterpolu, voleo bih da smo stalno najbolji, ali nisam od onih koji zbog tog prvog mesta nipodostavaju ostale nacije (na pr. Hrvatsku danas ispod teksta o vaterpolu) a ovde ne znam da li ce biti jedan koji ce im cestitati za dva zlata u atletici. Ja im cestitam i priznajem da su napravili dobar plasman.
Cesto pricamo o sportistima kao najboljim ambasadorima jedne zemlje. Ovih dana je na primer Blanka Vlasic na svim vestima i u svim novinama, a o nasim vaterpolistima cemo pisati samo mi.Video sam u ovih nedelju dana da sve televizije u Evropi prenose atletiku (u svim zapadnim zemljama su se radili i radijski prenosi) a ko su bili nasi ambasadori na ovom prvenstvu? E zato bih ja rado menjao 3 prva mesta u vaterpolu za jednu bronzanu medalju u atletici. Ne verujem da sam usamljen kada kazem da bih bio ponosniji da procitam 200 komentara ispod vesti iz atletike umesto vaterpola. Jer ova srazmera u komentarima se moze naci samo na nasim internet sajtovima.
Trcao sam i ja 800 m i 1500 m nekada i zato ne mogu zameriti nasim atleticarima vec ministarki sporta i ostalima koji su za ovo odgovorni. Secam se kada smo cekali fudbalere svih uzrasta da zavrse svoje treninge da bi mi po mraku bez reflektora trcali. Jednom smo ucestvovali na Balkanskom krosu u Nisu zahvaljujuci dobroj volji trenera koji nas je odvezao svojim autom. Tada sam izgubio i volju za treniranjem, jer sam video da je sve to samo gubljenje vremena. Ko zna koliko je klinaca i klinceza postupilo kao ja?!
Mora se osim ulganja raditi vise i na popularizaciji ovog sporta. Mora se deci dati motiv da treniraju. Ne moraju svi da igraju basket ispred zgrade, pomozite deci da pronadju svoje uzore i u atletici.

Toma

pre 13 godina

Lista realna, na vrhu zna se tko, Rusija koja i najviše ulaže, kao i Britanija, a Hrvatska je 10 što je odlično i pokazuje put svim malima zemljama kako razvijati svoju atletiku, čestitke Blanki i Sandri!Pozdrav!

sportska nacija

pre 13 godina

Mi smo na proslom Evropskom prvenstvu bili mnogo bolje plasirani. Sada smo na samom dnu. Mada cujem da nam je ovo najuspesnije prvenstvo. Mozda, ali onda nismo sportska zemlja. Moramo se odluciti, ako smo sportska nacija, onda je bilans od 0 medalja debakl. Ista prica vazi i posle svake Olimpijade, kad se pogleda na kom smo mestu. Jos kad se dodaju i zimske Olimpijade...

Tipolir

pre 13 godina

Jasno, svi će sada likovati i pitati, koliko Srbija ima medalja?
Pitanje je nesuvislo, jer Srbija nije učestvovala na ovom natjecanju, radi priprema za Olimpijadu-2014!

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Kada se podvuce crta moze se reci da smo doziveli veliki neuspeh. Medalje osvaja ukupno 27 zemalja.Kada pogledam imena nekih od njih(Hrvatska, Holandija, Belgija, Turska, Azerbejdzan)zaista me uhvati muka. Neko iz naseg atletskog saveza mora odgovarati zbog ovog debakla, a ne govoriti da smo postigli uspeh ponekim bednim finalom.Na taj nacin se doprineti jos vecim propadanjem nase atletike koja je i onako na dnu Evrope

respektujem srbijanski sport

pre 13 godina

Čestitke srbima, možete biti ponosni na svoje atletičare, zastupljeni ste u toliko disciplina od brzog hodanja, maratona, trčanja, bacanja diska, i još puno toga. Imate uistinu lijepu budućnost u atletici. Čestitke na osvajanju zlatne vaterpolo medalje.

Razdibudzilizovani

pre 13 godina

Mi smo dobri u kosarci, odbojci, vaterpolo i odskora u tenisu (da li samo trenutno videcemo). To su samo 4 od stotine sportova koji postoje.
Na Olimpijadama nas nema nigde. Na letnjim i ubodemo 2 medalje a na zimskim nas i nema. U atletici koja je kraljica sportova zadovoljavamo se sestim i osmim mestima i uvek imamo neke klince koji bi trebalo da se pokazu na nekom narednom prvenstvu ali opet nista. Alo bre pa ovo cak nije bilo ni svetsko nego Evropsko prvenstvo bez svih onih Amerikanaca, Jamajcana,Kenijaca,Kineza itd.
Pisem ovo jer cesto naletim ovde na komentare da smo mi sportska nacija. I ministarka sporta a i neke njege kolege to cesto vole da kazu. Kako onda ova sesta i osma mesta mozemo smatrati uspehom?
Ili mi nismo sportska nacija pa su nam ova sesta i osma mesta uspesi...ili smo sportska nacija a u tom slucaju su i ovo prvenstvo u atletici kao i olimpijade u zadnjih 15 godina neuspesi. Ali ljudi bi istovremeno i da se smatraju sportskom nacijom i da se ovi rezultati predstave kao uspesni.
Atletika i gimnastika su vrlo popularni sportovi u svetu zato sto su to i bazicni sportovi. Mi smo u tim sportovima negde pri dnu.
Pisem ovo zato sto me cini nesretnim 200 komentara ispod teksta o vaterpolu kojeg u svetu ozbiljno igraju 6-7 zemalja. Tu se busamo u grudi i uporedjujemo sa svetom. Cak sam procitao u nekim komentarima da smo mi kao genetski predodredjeni za sportiste. Hteli vi to da priznate ili ne taj vaterpolo u svetu niko ne prati,nema vesti ni na jednom internet sajtu ili televiziji osim kod nas na Balkanu. Spanija i SAD su igrale polufinala u vaterpolu a u njihovim medijima nije bila jedna jedina vest o tome. Zato sto su oni uspesni i na drugim frontovima pa im vaterpolo valjda i nije interesantan sport.
A kod nas na vesti iz atletike bude deset komentara. Deset komentara o sportu koji je ove nedelje prenosila citava Evropa pa i svet.
Sama ta cinjenica da mi posaljemo 200 komentara za vaterpolo a samo 10 na vesti sa EP u atletici daje odgovor na moje pitanje da li smo mi sportska nacija ili nismo. Ne nismo sportska nacija! Jer da jesmo, i da smo uspesni u vecim sportovima kao na primer u atletici, taj "uspeh" u vaterpolu ne bi bio tako zapazen. Uspeh sam stavio pod navodnicima jer nije isto biti najbolji na svetu u sportu u kojem ucestvuju takmicari iz 150 zemalja kao u vaterpolu kojeg ozbiljno igra 7 reprezentacija.
Da me neko ne shvati pogresno, nemam ja nista protiv ovih uspeha u vaterpolu, voleo bih da smo stalno najbolji, ali nisam od onih koji zbog tog prvog mesta nipodostavaju ostale nacije (na pr. Hrvatsku danas ispod teksta o vaterpolu) a ovde ne znam da li ce biti jedan koji ce im cestitati za dva zlata u atletici. Ja im cestitam i priznajem da su napravili dobar plasman.
Cesto pricamo o sportistima kao najboljim ambasadorima jedne zemlje. Ovih dana je na primer Blanka Vlasic na svim vestima i u svim novinama, a o nasim vaterpolistima cemo pisati samo mi.Video sam u ovih nedelju dana da sve televizije u Evropi prenose atletiku (u svim zapadnim zemljama su se radili i radijski prenosi) a ko su bili nasi ambasadori na ovom prvenstvu? E zato bih ja rado menjao 3 prva mesta u vaterpolu za jednu bronzanu medalju u atletici. Ne verujem da sam usamljen kada kazem da bih bio ponosniji da procitam 200 komentara ispod vesti iz atletike umesto vaterpola. Jer ova srazmera u komentarima se moze naci samo na nasim internet sajtovima.
Trcao sam i ja 800 m i 1500 m nekada i zato ne mogu zameriti nasim atleticarima vec ministarki sporta i ostalima koji su za ovo odgovorni. Secam se kada smo cekali fudbalere svih uzrasta da zavrse svoje treninge da bi mi po mraku bez reflektora trcali. Jednom smo ucestvovali na Balkanskom krosu u Nisu zahvaljujuci dobroj volji trenera koji nas je odvezao svojim autom. Tada sam izgubio i volju za treniranjem, jer sam video da je sve to samo gubljenje vremena. Ko zna koliko je klinaca i klinceza postupilo kao ja?!
Mora se osim ulganja raditi vise i na popularizaciji ovog sporta. Mora se deci dati motiv da treniraju. Ne moraju svi da igraju basket ispred zgrade, pomozite deci da pronadju svoje uzore i u atletici.

Toma

pre 13 godina

Lista realna, na vrhu zna se tko, Rusija koja i najviše ulaže, kao i Britanija, a Hrvatska je 10 što je odlično i pokazuje put svim malima zemljama kako razvijati svoju atletiku, čestitke Blanki i Sandri!Pozdrav!

respektujem srbijanski sport

pre 13 godina

Čestitke srbima, možete biti ponosni na svoje atletičare, zastupljeni ste u toliko disciplina od brzog hodanja, maratona, trčanja, bacanja diska, i još puno toga. Imate uistinu lijepu budućnost u atletici. Čestitke na osvajanju zlatne vaterpolo medalje.

Ivan

pre 13 godina

Mislim da kod nas nisu stvoreni uvjeti za bavljenje atletikom. Evo primjer iz Hrvatske.

U dvorane za "neko" Europsko rukometno prvenstvo ulupali smo 1 milijardu dolara. Te gigantske dvorane stvorene za gradove tipa Tokyo, a koje mi copy paste radimo, danas zjape prazne. Jeste vidili dvoranu u Poreču. Ta dvorana je prelijepa i nije koštala puno.

Da dođem na bit stvari. Bolje je napraviti 300 malih sportskih dvorana i 100 atletskih igrališta nego 5 giga mega dvorana koje zaista ničemu ne služe, osim dovođenju kvazi muzičkih zvijezda tipa lady Gaga.

Umjesto da se djeci stvore uvjeti za bavljenje sportom, radi se obrnuto. Blanka je product rada njegog oca, koji je bio prvak bivše Juge u desetoboju. Ona nije produkt rada naše atletike, već obitelji. A uvjete za treniranje nije imala nikakve, nema ih ni danas. Preko zime dovode pećice na struju da bi zagrijali dvoranu. A naši političari daju narodu mega dvorane. Kruha i igara.

boki zagreb

pre 13 godina

Sandra Perković i Blanka Vlašić, dvije sjajne sportašice sa dvije najsjajnije medalje!I ukupno 10.mjesto u poretku reprezentacija, samo tako i dalje!

Braca muzjak

pre 13 godina

Posle debakla na ZOI Rusi smenjuju par cinovnika i eto rezultata...kako to da svuda to prolazi , samo kod nas posle smene uvek nekako dolaze jos gori???

sportska nacija

pre 13 godina

Mi smo na proslom Evropskom prvenstvu bili mnogo bolje plasirani. Sada smo na samom dnu. Mada cujem da nam je ovo najuspesnije prvenstvo. Mozda, ali onda nismo sportska zemlja. Moramo se odluciti, ako smo sportska nacija, onda je bilans od 0 medalja debakl. Ista prica vazi i posle svake Olimpijade, kad se pogleda na kom smo mestu. Jos kad se dodaju i zimske Olimpijade...

kakav uspjeh!

pre 13 godina

ovo je nevjerovatno, pogledajte listu zemalja ispred Hrvatske i vidjet cete da su to drzave sa ogromnim brojem stanovnika...
Hrvatska je napravila cudo u kraljici svih sportova!

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Kada se podvuce crta moze se reci da smo doziveli veliki neuspeh. Medalje osvaja ukupno 27 zemalja.Kada pogledam imena nekih od njih(Hrvatska, Holandija, Belgija, Turska, Azerbejdzan)zaista me uhvati muka. Neko iz naseg atletskog saveza mora odgovarati zbog ovog debakla, a ne govoriti da smo postigli uspeh ponekim bednim finalom.Na taj nacin se doprineti jos vecim propadanjem nase atletike koja je i onako na dnu Evrope

Lu

pre 13 godina

Cestitke Rusima na nastupu na EP!Osim sto su talentovani za atletiku,dobro rade imaju kvalitetnog kadra i ono sto je danas retkost,skroz "cista" ekipa,nema stranaca iz drugih delova sveta!Mislim da je kod nas problem,sem uslova za rad i nedostatak strucnog kadra,jer nemoguce da mogu medalje da uzmu Letonci,Slovenci,Hrvati,Estonci,Litvanci,Azerbejdzan itd,itd,a mi nijednu i to dugo vremena?!Nesto mora da se radi,pod hitno jer atletika je bazicni sport i o njemu mora da se vodi racuna!

krigla

pre 13 godina

Postavljen je solidan temelj, sad gospodo politicari i sponzori izdvojite malo sredstava da se izgradi velika i lepa kuca. Ivana, Tatjana i Dudas su sadasnjost i divna buducnost srpske i svetske atletike, uskoro ce im se pridruziti i nesto mladja garda. Sa vec proverenim atleticarima poput Bilje Topic, Olivere, Dragane, Kolasinca, Rujevica, ja ne sumnjam u to da ce biti dosta medalja.

Tipolir

pre 13 godina

Jasno, svi će sada likovati i pitati, koliko Srbija ima medalja?
Pitanje je nesuvislo, jer Srbija nije učestvovala na ovom natjecanju, radi priprema za Olimpijadu-2014!

ziccab

pre 13 godina

Ma koja atletika, kakav je to sport ? Rukomet, odbojka , vaterpol , to su sportovi, na stotine milona gledalaca sirom sveta gleda rukometase , vaterpoliste , odbojkase, ko gleda atleticare ??? Niko ! Tako da Mi Srbi mozemo da budemo mirni i da se ne jedimo, a atletiku i druge bezvezne sportove treba izbaciti ili ne ucestvovati u finansiranju jer tu nemamo uspeha , pa Nam i ne trebaju ! Inace Ameri osvoje vise medalja u atletici ili priblizno, nego svi ovi na listi zajedno ! Prosta nacija, sta ce im atletika ? Onaj crnomanjasti sprinter iz Jamajke, naguro 100 kila i dva metra pa trci li trci ? Mogu i nasi isto tako ,ali sta ce nam atletika ? Jao Brale, kad bi se uveo Klis - Klisa kao olimpijska igra, video bi svet sta su i ko su Srbi ? A kad i pogledas vidis neko sarenilo, ne znas ko je iz koje zemlje ? Francuz pa crn, Englez pa crn, kod Nas Brale, nema dugih nacija u nasem sportu, nema Crnogoraca, Rumuna, Madjara, sve Srbin do Srbina !!!???

Dimitrije

pre 13 godina

4 francuza je osvojilo medalje (jedan od njih dve). Što znači ukupno 5 medalja. Ja predlažem da ponudimo Usainu i pokojem Kenijcu državljanstva, možda i mi stignemo do 18 medalja.

Samo kolektivni sportovi!!!

pre 13 godina

Menjali bi osam zlaznih medalja iz atletike za jednu sa narednog EP u vaterpolu! Atleticari su proizvog jednog pojedinca ili porodice (kao sto neko rece) u najvecem broju slucaja. Bilo koji kolektivni sport je proizvod mnogo vise cinilaca. Evo i primera: Janica je bila proizvod svoga oca "fanatika", i kao takva osvojila je na OI vise ZLATNIH medalja nego Austrija. Pa da li je Hrvatska vise skijaska/smucarska zemlja od Austrije? Dovoljno je imati JEDNOG sportistu koji je vrhunski u svojim disciplinama (primer: jedan vrstan plivac koji pliva milion disciplina koje se razlikuju po 50m) pa da zemlja tog pojedinca bude uspesnija od mnogih drugih. Nije bitno sto jedna zemlja ima i visebojce, i trkace, i skakace koji su ucestvovali u finalima, dovoljno je imati JEDNOG pojedinca. E to je razlika izmedju kolektivnih i pojedinacnih sportova.
Pozdrav svima

romči

pre 13 godina

RUSIJA- 150 milijuna stanovn.
FRANCUSKA-62 milijuna
VELIKA BRITANIJA-62 milijuna
NJEMAČKA-83 milijuna
TURSKA-80 milijuna
ŠPANJOLSKA-42 milijuna
POLJSKA- 40 milijuna
UKRAJINA-50 milijuna
BJELORUSIJA- 10 i po milijuna
HRVATSKA- 4 milijuna i 500 tisuća...
SVAKA ČAST BLANKI I SANDRI :-) :-)

ziccab

pre 13 godina

Ma koja atletika, kakav je to sport ? Rukomet, odbojka , vaterpol , to su sportovi, na stotine milona gledalaca sirom sveta gleda rukometase , vaterpoliste , odbojkase, ko gleda atleticare ??? Niko ! Tako da Mi Srbi mozemo da budemo mirni i da se ne jedimo, a atletiku i druge bezvezne sportove treba izbaciti ili ne ucestvovati u finansiranju jer tu nemamo uspeha , pa Nam i ne trebaju ! Inace Ameri osvoje vise medalja u atletici ili priblizno, nego svi ovi na listi zajedno ! Prosta nacija, sta ce im atletika ? Onaj crnomanjasti sprinter iz Jamajke, naguro 100 kila i dva metra pa trci li trci ? Mogu i nasi isto tako ,ali sta ce nam atletika ? Jao Brale, kad bi se uveo Klis - Klisa kao olimpijska igra, video bi svet sta su i ko su Srbi ? A kad i pogledas vidis neko sarenilo, ne znas ko je iz koje zemlje ? Francuz pa crn, Englez pa crn, kod Nas Brale, nema dugih nacija u nasem sportu, nema Crnogoraca, Rumuna, Madjara, sve Srbin do Srbina !!!???

Tipolir

pre 13 godina

Jasno, svi će sada likovati i pitati, koliko Srbija ima medalja?
Pitanje je nesuvislo, jer Srbija nije učestvovala na ovom natjecanju, radi priprema za Olimpijadu-2014!

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Kada se podvuce crta moze se reci da smo doziveli veliki neuspeh. Medalje osvaja ukupno 27 zemalja.Kada pogledam imena nekih od njih(Hrvatska, Holandija, Belgija, Turska, Azerbejdzan)zaista me uhvati muka. Neko iz naseg atletskog saveza mora odgovarati zbog ovog debakla, a ne govoriti da smo postigli uspeh ponekim bednim finalom.Na taj nacin se doprineti jos vecim propadanjem nase atletike koja je i onako na dnu Evrope

Lu

pre 13 godina

Cestitke Rusima na nastupu na EP!Osim sto su talentovani za atletiku,dobro rade imaju kvalitetnog kadra i ono sto je danas retkost,skroz "cista" ekipa,nema stranaca iz drugih delova sveta!Mislim da je kod nas problem,sem uslova za rad i nedostatak strucnog kadra,jer nemoguce da mogu medalje da uzmu Letonci,Slovenci,Hrvati,Estonci,Litvanci,Azerbejdzan itd,itd,a mi nijednu i to dugo vremena?!Nesto mora da se radi,pod hitno jer atletika je bazicni sport i o njemu mora da se vodi racuna!

respektujem srbijanski sport

pre 13 godina

Čestitke srbima, možete biti ponosni na svoje atletičare, zastupljeni ste u toliko disciplina od brzog hodanja, maratona, trčanja, bacanja diska, i još puno toga. Imate uistinu lijepu budućnost u atletici. Čestitke na osvajanju zlatne vaterpolo medalje.

Razdibudzilizovani

pre 13 godina

Mi smo dobri u kosarci, odbojci, vaterpolo i odskora u tenisu (da li samo trenutno videcemo). To su samo 4 od stotine sportova koji postoje.
Na Olimpijadama nas nema nigde. Na letnjim i ubodemo 2 medalje a na zimskim nas i nema. U atletici koja je kraljica sportova zadovoljavamo se sestim i osmim mestima i uvek imamo neke klince koji bi trebalo da se pokazu na nekom narednom prvenstvu ali opet nista. Alo bre pa ovo cak nije bilo ni svetsko nego Evropsko prvenstvo bez svih onih Amerikanaca, Jamajcana,Kenijaca,Kineza itd.
Pisem ovo jer cesto naletim ovde na komentare da smo mi sportska nacija. I ministarka sporta a i neke njege kolege to cesto vole da kazu. Kako onda ova sesta i osma mesta mozemo smatrati uspehom?
Ili mi nismo sportska nacija pa su nam ova sesta i osma mesta uspesi...ili smo sportska nacija a u tom slucaju su i ovo prvenstvo u atletici kao i olimpijade u zadnjih 15 godina neuspesi. Ali ljudi bi istovremeno i da se smatraju sportskom nacijom i da se ovi rezultati predstave kao uspesni.
Atletika i gimnastika su vrlo popularni sportovi u svetu zato sto su to i bazicni sportovi. Mi smo u tim sportovima negde pri dnu.
Pisem ovo zato sto me cini nesretnim 200 komentara ispod teksta o vaterpolu kojeg u svetu ozbiljno igraju 6-7 zemalja. Tu se busamo u grudi i uporedjujemo sa svetom. Cak sam procitao u nekim komentarima da smo mi kao genetski predodredjeni za sportiste. Hteli vi to da priznate ili ne taj vaterpolo u svetu niko ne prati,nema vesti ni na jednom internet sajtu ili televiziji osim kod nas na Balkanu. Spanija i SAD su igrale polufinala u vaterpolu a u njihovim medijima nije bila jedna jedina vest o tome. Zato sto su oni uspesni i na drugim frontovima pa im vaterpolo valjda i nije interesantan sport.
A kod nas na vesti iz atletike bude deset komentara. Deset komentara o sportu koji je ove nedelje prenosila citava Evropa pa i svet.
Sama ta cinjenica da mi posaljemo 200 komentara za vaterpolo a samo 10 na vesti sa EP u atletici daje odgovor na moje pitanje da li smo mi sportska nacija ili nismo. Ne nismo sportska nacija! Jer da jesmo, i da smo uspesni u vecim sportovima kao na primer u atletici, taj "uspeh" u vaterpolu ne bi bio tako zapazen. Uspeh sam stavio pod navodnicima jer nije isto biti najbolji na svetu u sportu u kojem ucestvuju takmicari iz 150 zemalja kao u vaterpolu kojeg ozbiljno igra 7 reprezentacija.
Da me neko ne shvati pogresno, nemam ja nista protiv ovih uspeha u vaterpolu, voleo bih da smo stalno najbolji, ali nisam od onih koji zbog tog prvog mesta nipodostavaju ostale nacije (na pr. Hrvatsku danas ispod teksta o vaterpolu) a ovde ne znam da li ce biti jedan koji ce im cestitati za dva zlata u atletici. Ja im cestitam i priznajem da su napravili dobar plasman.
Cesto pricamo o sportistima kao najboljim ambasadorima jedne zemlje. Ovih dana je na primer Blanka Vlasic na svim vestima i u svim novinama, a o nasim vaterpolistima cemo pisati samo mi.Video sam u ovih nedelju dana da sve televizije u Evropi prenose atletiku (u svim zapadnim zemljama su se radili i radijski prenosi) a ko su bili nasi ambasadori na ovom prvenstvu? E zato bih ja rado menjao 3 prva mesta u vaterpolu za jednu bronzanu medalju u atletici. Ne verujem da sam usamljen kada kazem da bih bio ponosniji da procitam 200 komentara ispod vesti iz atletike umesto vaterpola. Jer ova srazmera u komentarima se moze naci samo na nasim internet sajtovima.
Trcao sam i ja 800 m i 1500 m nekada i zato ne mogu zameriti nasim atleticarima vec ministarki sporta i ostalima koji su za ovo odgovorni. Secam se kada smo cekali fudbalere svih uzrasta da zavrse svoje treninge da bi mi po mraku bez reflektora trcali. Jednom smo ucestvovali na Balkanskom krosu u Nisu zahvaljujuci dobroj volji trenera koji nas je odvezao svojim autom. Tada sam izgubio i volju za treniranjem, jer sam video da je sve to samo gubljenje vremena. Ko zna koliko je klinaca i klinceza postupilo kao ja?!
Mora se osim ulganja raditi vise i na popularizaciji ovog sporta. Mora se deci dati motiv da treniraju. Ne moraju svi da igraju basket ispred zgrade, pomozite deci da pronadju svoje uzore i u atletici.

Samo kolektivni sportovi!!!

pre 13 godina

Menjali bi osam zlaznih medalja iz atletike za jednu sa narednog EP u vaterpolu! Atleticari su proizvog jednog pojedinca ili porodice (kao sto neko rece) u najvecem broju slucaja. Bilo koji kolektivni sport je proizvod mnogo vise cinilaca. Evo i primera: Janica je bila proizvod svoga oca "fanatika", i kao takva osvojila je na OI vise ZLATNIH medalja nego Austrija. Pa da li je Hrvatska vise skijaska/smucarska zemlja od Austrije? Dovoljno je imati JEDNOG sportistu koji je vrhunski u svojim disciplinama (primer: jedan vrstan plivac koji pliva milion disciplina koje se razlikuju po 50m) pa da zemlja tog pojedinca bude uspesnija od mnogih drugih. Nije bitno sto jedna zemlja ima i visebojce, i trkace, i skakace koji su ucestvovali u finalima, dovoljno je imati JEDNOG pojedinca. E to je razlika izmedju kolektivnih i pojedinacnih sportova.
Pozdrav svima

boki zagreb

pre 13 godina

Sandra Perković i Blanka Vlašić, dvije sjajne sportašice sa dvije najsjajnije medalje!I ukupno 10.mjesto u poretku reprezentacija, samo tako i dalje!

sportska nacija

pre 13 godina

Mi smo na proslom Evropskom prvenstvu bili mnogo bolje plasirani. Sada smo na samom dnu. Mada cujem da nam je ovo najuspesnije prvenstvo. Mozda, ali onda nismo sportska zemlja. Moramo se odluciti, ako smo sportska nacija, onda je bilans od 0 medalja debakl. Ista prica vazi i posle svake Olimpijade, kad se pogleda na kom smo mestu. Jos kad se dodaju i zimske Olimpijade...

Toma

pre 13 godina

Lista realna, na vrhu zna se tko, Rusija koja i najviše ulaže, kao i Britanija, a Hrvatska je 10 što je odlično i pokazuje put svim malima zemljama kako razvijati svoju atletiku, čestitke Blanki i Sandri!Pozdrav!

Dimitrije

pre 13 godina

4 francuza je osvojilo medalje (jedan od njih dve). Što znači ukupno 5 medalja. Ja predlažem da ponudimo Usainu i pokojem Kenijcu državljanstva, možda i mi stignemo do 18 medalja.

krigla

pre 13 godina

Postavljen je solidan temelj, sad gospodo politicari i sponzori izdvojite malo sredstava da se izgradi velika i lepa kuca. Ivana, Tatjana i Dudas su sadasnjost i divna buducnost srpske i svetske atletike, uskoro ce im se pridruziti i nesto mladja garda. Sa vec proverenim atleticarima poput Bilje Topic, Olivere, Dragane, Kolasinca, Rujevica, ja ne sumnjam u to da ce biti dosta medalja.

kakav uspjeh!

pre 13 godina

ovo je nevjerovatno, pogledajte listu zemalja ispred Hrvatske i vidjet cete da su to drzave sa ogromnim brojem stanovnika...
Hrvatska je napravila cudo u kraljici svih sportova!

Ivan

pre 13 godina

Mislim da kod nas nisu stvoreni uvjeti za bavljenje atletikom. Evo primjer iz Hrvatske.

U dvorane za "neko" Europsko rukometno prvenstvo ulupali smo 1 milijardu dolara. Te gigantske dvorane stvorene za gradove tipa Tokyo, a koje mi copy paste radimo, danas zjape prazne. Jeste vidili dvoranu u Poreču. Ta dvorana je prelijepa i nije koštala puno.

Da dođem na bit stvari. Bolje je napraviti 300 malih sportskih dvorana i 100 atletskih igrališta nego 5 giga mega dvorana koje zaista ničemu ne služe, osim dovođenju kvazi muzičkih zvijezda tipa lady Gaga.

Umjesto da se djeci stvore uvjeti za bavljenje sportom, radi se obrnuto. Blanka je product rada njegog oca, koji je bio prvak bivše Juge u desetoboju. Ona nije produkt rada naše atletike, već obitelji. A uvjete za treniranje nije imala nikakve, nema ih ni danas. Preko zime dovode pećice na struju da bi zagrijali dvoranu. A naši političari daju narodu mega dvorane. Kruha i igara.

Braca muzjak

pre 13 godina

Posle debakla na ZOI Rusi smenjuju par cinovnika i eto rezultata...kako to da svuda to prolazi , samo kod nas posle smene uvek nekako dolaze jos gori???

romči

pre 13 godina

RUSIJA- 150 milijuna stanovn.
FRANCUSKA-62 milijuna
VELIKA BRITANIJA-62 milijuna
NJEMAČKA-83 milijuna
TURSKA-80 milijuna
ŠPANJOLSKA-42 milijuna
POLJSKA- 40 milijuna
UKRAJINA-50 milijuna
BJELORUSIJA- 10 i po milijuna
HRVATSKA- 4 milijuna i 500 tisuća...
SVAKA ČAST BLANKI I SANDRI :-) :-)