Nedelja, 01.08.2010.

07:59

Tipsarević ispustio finale

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u finale turnira u Los Anđelesu, pošto je u polufinalu poražen od Amerikanca Sema Kverija sa 2:1.

Izvor: AK

Tipsareviæ ispustio finale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Dylan Dog

pre 13 godina

Odličan meč. Lep za gledanje, pogotovo u prva dva seta, dok su teniseri bili fizički sveži.
Mirne duše se može reći da je Janko odigrao gotovo savršeno do 5-1 u taj-brejku drugog seta. Štaviše, imao je nekoliko briljantnih poena koji su imanentni samom kremu svetskog tenisa. Sa druge strane, Sem je skoro ceo meč igrao veoma dobro, a na momente imao i obilatu pomoć Fortune.

Bez obzira na poraz, koji obzirom na razvoj događaja na terenu - boli, iskreno sam zadovoljan onim što je Janko prikazao. Igrao je odlično jak tempo sa osnovne linije, gotovo perfektno na mreži (nažalost tih nekoliko grešaka na mreži su se pokazale kobnim po rezultat), dobro se branio, solidno reternirao i imao relativno mali broj neiznuđenih grešaka. Takođe me raduje konstantan vrlo visok nivo samopouzdanja i koncentracije, pogotovo u prva dva seta, što je za Tipsarevića sasvim novi kvalitet.

Šta je konačno bilo presudno za ishod ovog meča?
Mišljenja sam da je SERVIS u svakom slučaju odneo prevagu. Amerikanac je poznat kao sjajan server, sa izuzetnim fizičkim predispozicijama za početni udarac. Sa druge strane, Tipsarević nije imao dovoljno visok procenat prvog servisa i nije iz njega ni približno izvlačio benefite kao suparnik. Kveri je, opet, igrao vrlo dobro sa osnovne linije i odlično se branio.
Konačno, Janko nije iskoristio svoje šanse u trećem setu (prokockao 4-5 brejk lopti kod kojih se razvio poen i gde je imao šansi), a Kveri jeste - i tu je ta razlika.

vladan

pre 13 godina

svaka cast janko,odlican mec i odlican tenis,molim te u vasingtonu pobedi ovog servera amera.ja sam a i vecina srba ponosni na tebe i tvoju igru sinoc,bilo je sve perfektno i uzivanje gledati mec,shvati i ti kao i ja da si sinoc iz meca izasao kao pobednik i jaci za nastavak karijere,nastavi kao i sinoc da igras i ti si do kraja 2010 u top 20.srecno.

ilija

pre 13 godina

Po meni drugi reket SRBIJE i ako postujem Troickog, ali po rezultatima Janko ove godine siguran sam da moze da dogura do prvih 20 na svetu...I naravno 1 titulu u njegovoj karijeri vec sledece nedelje....

nikol dž: femija

pre 13 godina

(Jovan Nikolic, 1. avgust 2010 12:24)

"...mala, sitna, balkanska duša..."

SVE STE lepo uočili, napisali i NA KRAJU ovih par reči, KOJE SVE SRUŠE,stropoštaju, ČEMU? Isreno, baš bih volela da mi kažete ZAŠTO ?? ŠTA BI TREBALO DA ZNAČE TIH par reči na kraju? TIH PAR reči poništavaju sve ono prethodno, JER ŠTA ZNAČE ONE REČI NAPRED, šta će one tu, ako im slede ove ? Ili su one prve samo kamuflaža da se zapravo kažu ove poslednje, a onda pitanje otkud strah, mogli ste reći samo ovih par zadnjih reči odmah, jer one obesmišljavaju ono pre rečeno?
---------

ŠTO SE JANKA TIČE bilo je, posle meča, verujem teško svima nama, vrlo teško, čak bolno.

ČINI MI SE da je samo još jednom potvrdjeno KOLIKO JE TEŠKO POBEDITI SEBE, SVOJE LOŠE NAVIKE, svoje slike, SVOJA CRNILA, ubedjenja koja imamo, MNOGO TEŠKO.

JANKO JE igrao lepo i imao fantastičnih poteza, odigrao je vrhunski skraćene lopte, bilo je puno osmišljenih poena, BIO JE UBEDLJIV, publika mu ništa nije mogla, DRŽAO JE SITUACIJU U SVOJIM RUKAMA. Imao je priliku da u ličnim susretima izjednači rezultat, ovako je dozvolio da Kveri povede.

JA NE MOGU DA SE OTMEM utisku da on u dubini, u dubokoj, najdubljoj dubini sebe, NIJE VIDEO SEBE KAO UČESNIKA FINALA, on je to želeo,nije sporno, ali mora to izgleda još više i jače da bude.

VIDITE preko puta Janka tipičnog Amera, po fizionomiji lica, Kveri baš deluje onako varvarsko američki, usta u poluosmehu, zatupast pogled, udara snažno ali osećate da je u meču slabiji a to vidi i on...ON,KVERI, IMAO JE U CELOM MEČU samo jedan momenat odličan i samo par udaraca se pamti - a to je kraj drugog seta kod rezultata 5:2 za Janka, kada Janko preuzima servis i gubi oba svoja poena. TA DVA POENA, na Jankov servis, SAMO TA DVA POENA JE KVERI ODIGRAO kako valja, potrudio se, odigrao i preko svojih mogućnosti, I TADA JE DOBIO MEČ !!!

ONO ŠTO JE POZITIVNO je da se Janko i pored izgubljenog 2. seta borio i igrao maksimalno. Opet je imao svoj servis i opet je IZGUBIO.

SVAKA ČAST ZA PRVI SET, to da, ali eto, ipak, nije ostao KONSTANTAN DO KRAJA, do kraja 3. seta, mada je ovo više konstantnosti nego ranije, puno više.

SUPRUGA MU JE SVE VREME bila nasmejana, A ONDA PRI KRAJU 3.seta, kao da se i ona našla u čudu i prikazali su je vrlo, vrlo ozbiljnu.

Dobro je što je ljut na sebe, jer imao je veliku ambiciju ovde, a ispalo je da je i sebe iznenadio koliko je jak protivnik samom sebi. Važno je što je igrao dubl, i to uspešno, videlo se koliko je uspešnih i lepih poena imao na mreži, igrao je raznovrsno, a ne kao ranije, uglavnom sa osnovne linije.

NADAJMO SE DA ĆE NA SLEDEĆEM TURNIRU pokazati sebi, prvenstveno sebi a onda i ženi, da je lekciju naučio.

A MI, mi uvek navijamo za srpske tenisere i radovaćemo se.

milwood

pre 13 godina

Bez sumnje 2010 . godina je već sada najuspešnija Jankova sezona . Da se podsetimo - Dubai ATP 500 četvrtfinale , ostali turniri su 250 serije s-Hertogenboš finale , Čenaj i Los Anđeles polufinala a tek je kraj jula . Ipak , stvarno je šteta što danas ne igra protiv Marija u finalu imajući u vidu da ga je pobedio ove godine u Dubaiu .

sima

pre 13 godina

Ja moram da priznam da je meni Jankov razvoj ne previse poznat, gledao sam sve skupa mozda 15 njegovih meceva (one koji se prenose, naravno)i znam da u principu moze svakog da pobedi; e sto nema kontinuitet to vec ne znam; iz njegovih intervjua - ispada da to njemu do sada nije previse znacilo; kako je igrao na Hérogebboschu i sada u L.S. dokazuje da moze i vise i bolje;
Sinoc!? strahota, dao dobijen mec -igrao tri koplja bolje od Amera; ali ja za razliku od Prede mislim da to nema previse veze sa fizickom spremom neko sa padom concentracije ili jos bolje receno sa ne pripremljenom taktikom- ja imam utisak da on , za razliku od Kverija koji igra iz'knjige'- svo vreme inprovizuje! onih pet uzastopnih gresaka u drugom tajbreku su neshatljive;
No, kakogod bilo mislim da Janko jos moze da napreduje i ja mu od srca zelim da mu to i uspe! Pozdrav svima;

dj

pre 13 godina

jankula care nad carevima, nadam se da citas komentare ovih nasih cirkuzanata sto bi odvalili i federera samo da im je cale kupio reket. a cale bolid im kupio komp i oni sad umesto da serviraju kenjuckaju zlobne komentare.

aj pa sa srecom u vasingtonu

To nisam ja, to je moja šauma

pre 13 godina

Sta reci. Slucajno okrenem na Sport Klub, vidim 5:1 u taj brejku drugog seta. Pomislio sam, evo lagano do finala, a tamo moze biti svasta. Mislio sam pre svega na onu pobedu Janka nad Endijem u Dubaiju ove godine. Evo, sad cujem i da je imao 2:0 u trecem setu. Ne ide, pa ne ide.

Mene zanima sta Vendi ima da kaze na pobedu Sarapove nad ''Agom''? Prizeljkivala je taj duel tokom Vimbldona, sad ga je dobila.

Igor

pre 13 godina

Hello people. Dobar je ovo rezultat za Janka, americka turneja je tek pocela. Bice jos dobrih momenata.
Inace, pocinje WTA turnir u San Diegu, Kalifornija, USA, veliki Hollywoodski turnir ciji je nagradni fond 700.000 dolara.
Jelena je postavljena za prvu nositeljku. Slobodna je u prvom kolu, a u drugom se sastaje sa boljom iz duela Kleybanova-Rezai. U cetvrtfinalu najverovatnija protivnica Hantuchova ili Bartoli. Mislim da ima prilicno tezak zreb.
Ana je dobila jednu od tri wild card ulaznice za glavni turnir. U prvom kolu igra protiv Shahar Peer, a u drugom kolu protiv bolje iz duela Petrova-Shvedova. U cetvrtfinalu najverovatnije protivnice Radwanska ili A.Bondarenko. Smatram da Ana ima sanse ako bude igrala kao protiv Kleybanove u Stanfordu.
U svakom slucaju bice interesantno. Ana i Jelena bi mogle da igraju jedna protiv druge u potencijalnom polufinalu.
Poz

lovin'_tennis

pre 13 godina

Jedino mi je zao sto niko ne pominje 5 set lopti u prvom setu koje je Janko spasio da bi na kraju osvojio taj set.
Da, ovo je tezak poraz za njega jer je ipak imao lepu prednost.
Nema veze, najvaznije je da nesto nauci iz ovog meca i da nastavi sa ovakvom igrom!

Predo

pre 13 godina

E, ovaj put sam (za razliku od mnogih kriticara) gledao mec i hvala onima, koji su mi dali informaciju o prenosu, bez obzira sto sam jutros malo neispavan, a i zena me kritikovala.
Sve u svemu dobar turnir za Janka. On je dobar i uspjesan teniser, koji vrlo pristojno zivi od tenisa, u prvih je pedeset vec dugo, ali nije materijal (iz raznoraznih razloga) za top 10 i za njega je polufinale jednog ovakvog turnira ravno Djokovicevom polufinalu GS. Dakle, ovo je po rezultatu uspjeh. Bio je za nijansu bolji od Kverija sve do trenutka, kada je trebao zavrsiti mec, kod 5:1 u tajbrejku drugog seta. Sta je pravi uzrok poraza? On sto je uzrok vecini poraza nasih sportista - nedovoljna fizicka pripremljenost. Tipsa jednostavno nije mogao sprovesti u djelo svoje ideje, jer vise nija imao snage, a Amerikanci su poznati po dobroj fizickoj priopremljenosti, mada je i Kveri pao u trecem setu, ali ne koliko Janko. Nema veze. Sad tek dolaze pravi turniri. Samo neka nastavi.

Jovan Nikolic

pre 13 godina

Opet je pokazao svoj kompleks od pobede koja bi mu pretstavljala uspešnu kariku u karijeri. Kada shvati da je u meču sve urađeno i da sada okonča meč sa maksumalnim fokusom, pogotovu kada to i protivnik shvata i opušten je, on se šepuri, šećka po terenu, bira sa koje strane peškir da koristi, koje lopte su mu po volji, pa opet jedan krug oko one dece i u zlo doba baaci pogled preko mereže da vidi da li je protivnik tu ili je otišao u svlačionicu.. i naravno tako ne fokusiran ne zna šta će u poenu, nego izabere naj gori način da pokloni rivalu već osvojen meč....to je ta mentalna snaga koja deli igrače na one za vrh i one za začelje...zato nije nikada osvoio ATP turnir...mala, sitna, balkanska duša..

WTATP Lista

pre 13 godina

Mec je bio dobar za gledanja, osim u trenucima kada je Janko trebao da ga prelomi. Na 7:6 5:4 dosao je do mec lopte, ali je Amerikanac odlicno odservirao do kraja tog gema. Medjutim u taj-brejku 2gog seta posle 5:1 Kveri je odigrao samo jedan izvanredan poen, a sve ostalo su bile Jankove greske (neke neshvatljive). Ali cak ni takvo ispustanje pobede nije moralo da bude presudno, jer je odmah pocetkom treceg seta vidjen prvi brejk na mecu i to u Jankovu korist. Imao je 0-40 i 15-40 situacije da ga duplira, ili da opet povede kada je sredinom seta Amerikanac vratio brejk, ali je opet zakazao, i to cesto na protivnikov drugi servis sa kojim se do tada dobro snalazio i sve te brejk lopte su imale tezinu fakticki mec lopte. U zadnjem gemu kada je prvi put bio u poziciji da on juri rezultat jeftino je prepustio svoj servis, i to je bio kraj. Bolan poraz, ali svakako ohrabrujuca igra na celom turniru za Janka (najbolja ove sezone).

nemanja

pre 13 godina

Ajde nawalite odma da ga kritikujete,BRUKO OD NARODA!!!!!! Javi te se kad postanete profesionalni u tenisu..ne samo u tome..nego budete profesionalni u bilo cemu pa se onda jawite... pola od was nema srednju skolu,wi cete nesto da pricate.. I kad pobedjujes,i kad gubis..uz tebe sam!!!!

Dorćolac

pre 13 godina

Hajde da probamo i ovako da gledamo na ovaj meč: Sem Kveri je u suštini i globalno bolji igrač od Janka, ako ni zbog čega, onda zbog visine i servisa. Janko je u zadnje vreme mnogo napredovao, u kretanju, konzistenciji, ozbiljnosti pristupu svom zanatu. I tako, i pre svega, doću u ovom meču u dobitnu poziciju treba da bude uspeh. I onda kod ionako relativno slabog servisa i posle toliko sati igre, kad taj prokleti servis potpuno stane onda kad mu je najpotrebniji da dokrajči već rezigniranog protivnika, neminovan je poraz, jer u tenisu ne postoji proklizavanje u pobedu. Naravno da Janko najbolje sam zna da li mu trebaju naočare za sunce dok igra, verovatno je navikao da ima nešto ispred očiju, ali ne mogu da se otmem utisku da one ipak smetaju, ko zna?

Blok 70

pre 13 godina

Glava momce, glava ! Da je bio losiji, nije. Sto je jos poraznije, da je iskusniji od Kverija, jeste. Medjutim, po ko zna koji put, prepreka je samom sebi. Nije ni to katastrofa, ako ce nesto uraditi po tom pitanju (psiholog ili nesto sl.), ali, koliko vidim, tesko da ce ... Srecno ... sta jos reci

Slavica

pre 13 godina

auuuuuuuuuuu, kakvi grozni komentari, ccc. Pa nisam ni ja spavala, al meč je bio odličan. Pa nije on jedini koji je vodio sa 5:1 i imao meč lopte pa izgubio. DRAGI JANKO, ima u ovoj zemlji još onih koji navijaju za tebe i kad dobijaš i kad gubiš. Glavu gore, nek se stide oni koji sede u fotelji i "MISLE"...

Neutron

pre 13 godina

Da je samo bilo tih 5-1 u taj brejku drugog seta...imao je i mec loptu u toku gem igre u drugom setu, pa je u trecem setu vodio 2-0 i imao 40-15 na Kverijev servis, pa posto je Kveri uzvratio brejk, imao je Tipsa jos jednu sansu na Kverijevu servu 0-40, pa je opet imao jos jednu sansu na Kverijevu servu 15-40 (tu je poklonio dobijene poene), sve u svemu, u trecem setu je imao 10 ili 11 brejk sansi, jednu iskoristio protiv, mora se priznati, jako loseg Kverija. U stvari, kako mec protice, pocne da ti se cini da on nema nameru da dobije mec, jer on u glavi ima ideju da je on veciti drugi i da sa tim mora da se pomiri i da bude zadovoljan postignutim. A bolji je bio od Kverija, u toku meca, za klasu.

Dragan Petrovic

pre 13 godina

Ja sam se jos pre vise od godinu dana pomirio sa cinjenicom da on nikada nece uci medju 20-25 najboljih, jer jednostavno nema psihu za tako nesto.
Zamalo me je demantovao kako je odigrao onih par turnira krajem prosle godine, a ovaj LA mu je bio verovatno najbolje odigrani turnir u kontinuitetu u karijeri, gde je imao jake protivnike i gde je samo svojom krivicom ispustio finale.

Dermendziev

pre 13 godina

Igrac koji pri rezultatu 7:6(prvi set) 5:4(drugi set) ne iskoristi mec loptu i u taj brejku pri vodjstvu 5:1 dobije sakrivenu baranku 5:7 svakako ne zaslizuje pobedu i nikada nece biti veliki igrac.
Po isteku drugog seta iskljucio sam kompjuter jer sam smatrao da po nepisanim pravilima treci set treba da izgubi katastrofalno.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Steta. I ja sam gledao mec i nije lose igrao. Medjutim sto neko rece on mora prvo sam sebe da pobedi pa onda protivnika. Mozda nekog sportskog psihologa koji bi mi dodatno popravio samopuzdanje koje njemu ponekad ocigledno nedostaje.

http://www.worldofbasketball.org

Miroslav

pre 13 godina

jbt ... kakav je to Mentalni sklop tenisera pa da izgubi ŠEST poena za redom u situaciji koja odlučuje meč !!!!!!

ma koliko ga voleo Janka, ali glava je njegov nepremostiv problem

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Rekao sam da od njega nema nista i da je teniska druga liga.Ispustiti 5-1 u taj-breku moze samo nedoreceni teniser.Ovo je nesto slicno onim sto su juce ispustili nasi mladi kosarkasi. Neverovatno!

Bojan

pre 13 godina

Koju je prednost izgubio tj.prokocko definitivno nije zasluzio da ode dalje!A neverujem da ce usko da osvoji i turnir 250 sereije!!!!!Zao mi je,ali takoje

mushoki

pre 13 godina

gledao sam meč...Janku kao da su kod meč lopti i u tiebreak-u II seta počelr da se vrte cifre pred očima.Kinta koju bi dobio za ulaz u finale nije mala , a tek ATP poeni...E takva je to psihoza kad dolaziš iz sirotinje u sjaj LA!

nemaveze

pre 13 godina

Jednostavno, neko je gubitnik, neko dobitnik u životu i u sportu! Janko je gubitnik u sportu. Ne znam šta će pričati unucima? O velikim mečevima koje je redovno gubio i da nije uspeo osvojiti ni turnir iz serije 250? Ne volim gubitnike!

Neo

pre 13 godina

Borio se Tipsa kao lav,samim tim nemam pravo da ga kritikujem.Najtezi protivnik nije onaj preko mreze vec onaj koji je u tebi.Vodio je Tipsa 2:0 u 3-cem setu ali izgleda da se nije dalo.I ovako je lep uspeh.Srecno na Mastersima Tipso.

Neo

pre 13 godina

Borio se Tipsa kao lav,samim tim nemam pravo da ga kritikujem.Najtezi protivnik nije onaj preko mreze vec onaj koji je u tebi.Vodio je Tipsa 2:0 u 3-cem setu ali izgleda da se nije dalo.I ovako je lep uspeh.Srecno na Mastersima Tipso.

Miroslav

pre 13 godina

jbt ... kakav je to Mentalni sklop tenisera pa da izgubi ŠEST poena za redom u situaciji koja odlučuje meč !!!!!!

ma koliko ga voleo Janka, ali glava je njegov nepremostiv problem

Slavica

pre 13 godina

auuuuuuuuuuu, kakvi grozni komentari, ccc. Pa nisam ni ja spavala, al meč je bio odličan. Pa nije on jedini koji je vodio sa 5:1 i imao meč lopte pa izgubio. DRAGI JANKO, ima u ovoj zemlji još onih koji navijaju za tebe i kad dobijaš i kad gubiš. Glavu gore, nek se stide oni koji sede u fotelji i "MISLE"...

mushoki

pre 13 godina

gledao sam meč...Janku kao da su kod meč lopti i u tiebreak-u II seta počelr da se vrte cifre pred očima.Kinta koju bi dobio za ulaz u finale nije mala , a tek ATP poeni...E takva je to psihoza kad dolaziš iz sirotinje u sjaj LA!

WTATP Lista

pre 13 godina

Mec je bio dobar za gledanja, osim u trenucima kada je Janko trebao da ga prelomi. Na 7:6 5:4 dosao je do mec lopte, ali je Amerikanac odlicno odservirao do kraja tog gema. Medjutim u taj-brejku 2gog seta posle 5:1 Kveri je odigrao samo jedan izvanredan poen, a sve ostalo su bile Jankove greske (neke neshvatljive). Ali cak ni takvo ispustanje pobede nije moralo da bude presudno, jer je odmah pocetkom treceg seta vidjen prvi brejk na mecu i to u Jankovu korist. Imao je 0-40 i 15-40 situacije da ga duplira, ili da opet povede kada je sredinom seta Amerikanac vratio brejk, ali je opet zakazao, i to cesto na protivnikov drugi servis sa kojim se do tada dobro snalazio i sve te brejk lopte su imale tezinu fakticki mec lopte. U zadnjem gemu kada je prvi put bio u poziciji da on juri rezultat jeftino je prepustio svoj servis, i to je bio kraj. Bolan poraz, ali svakako ohrabrujuca igra na celom turniru za Janka (najbolja ove sezone).

dj

pre 13 godina

jankula care nad carevima, nadam se da citas komentare ovih nasih cirkuzanata sto bi odvalili i federera samo da im je cale kupio reket. a cale bolid im kupio komp i oni sad umesto da serviraju kenjuckaju zlobne komentare.

aj pa sa srecom u vasingtonu

nemanja

pre 13 godina

Ajde nawalite odma da ga kritikujete,BRUKO OD NARODA!!!!!! Javi te se kad postanete profesionalni u tenisu..ne samo u tome..nego budete profesionalni u bilo cemu pa se onda jawite... pola od was nema srednju skolu,wi cete nesto da pricate.. I kad pobedjujes,i kad gubis..uz tebe sam!!!!

To nisam ja, to je moja šauma

pre 13 godina

Sta reci. Slucajno okrenem na Sport Klub, vidim 5:1 u taj brejku drugog seta. Pomislio sam, evo lagano do finala, a tamo moze biti svasta. Mislio sam pre svega na onu pobedu Janka nad Endijem u Dubaiju ove godine. Evo, sad cujem i da je imao 2:0 u trecem setu. Ne ide, pa ne ide.

Mene zanima sta Vendi ima da kaze na pobedu Sarapove nad ''Agom''? Prizeljkivala je taj duel tokom Vimbldona, sad ga je dobila.

lovin'_tennis

pre 13 godina

Jedino mi je zao sto niko ne pominje 5 set lopti u prvom setu koje je Janko spasio da bi na kraju osvojio taj set.
Da, ovo je tezak poraz za njega jer je ipak imao lepu prednost.
Nema veze, najvaznije je da nesto nauci iz ovog meca i da nastavi sa ovakvom igrom!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Steta. I ja sam gledao mec i nije lose igrao. Medjutim sto neko rece on mora prvo sam sebe da pobedi pa onda protivnika. Mozda nekog sportskog psihologa koji bi mi dodatno popravio samopuzdanje koje njemu ponekad ocigledno nedostaje.

http://www.worldofbasketball.org

Bojan

pre 13 godina

Koju je prednost izgubio tj.prokocko definitivno nije zasluzio da ode dalje!A neverujem da ce usko da osvoji i turnir 250 sereije!!!!!Zao mi je,ali takoje

milwood

pre 13 godina

Bez sumnje 2010 . godina je već sada najuspešnija Jankova sezona . Da se podsetimo - Dubai ATP 500 četvrtfinale , ostali turniri su 250 serije s-Hertogenboš finale , Čenaj i Los Anđeles polufinala a tek je kraj jula . Ipak , stvarno je šteta što danas ne igra protiv Marija u finalu imajući u vidu da ga je pobedio ove godine u Dubaiu .

Predo

pre 13 godina

E, ovaj put sam (za razliku od mnogih kriticara) gledao mec i hvala onima, koji su mi dali informaciju o prenosu, bez obzira sto sam jutros malo neispavan, a i zena me kritikovala.
Sve u svemu dobar turnir za Janka. On je dobar i uspjesan teniser, koji vrlo pristojno zivi od tenisa, u prvih je pedeset vec dugo, ali nije materijal (iz raznoraznih razloga) za top 10 i za njega je polufinale jednog ovakvog turnira ravno Djokovicevom polufinalu GS. Dakle, ovo je po rezultatu uspjeh. Bio je za nijansu bolji od Kverija sve do trenutka, kada je trebao zavrsiti mec, kod 5:1 u tajbrejku drugog seta. Sta je pravi uzrok poraza? On sto je uzrok vecini poraza nasih sportista - nedovoljna fizicka pripremljenost. Tipsa jednostavno nije mogao sprovesti u djelo svoje ideje, jer vise nija imao snage, a Amerikanci su poznati po dobroj fizickoj priopremljenosti, mada je i Kveri pao u trecem setu, ali ne koliko Janko. Nema veze. Sad tek dolaze pravi turniri. Samo neka nastavi.

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Rekao sam da od njega nema nista i da je teniska druga liga.Ispustiti 5-1 u taj-breku moze samo nedoreceni teniser.Ovo je nesto slicno onim sto su juce ispustili nasi mladi kosarkasi. Neverovatno!

Dorćolac

pre 13 godina

Hajde da probamo i ovako da gledamo na ovaj meč: Sem Kveri je u suštini i globalno bolji igrač od Janka, ako ni zbog čega, onda zbog visine i servisa. Janko je u zadnje vreme mnogo napredovao, u kretanju, konzistenciji, ozbiljnosti pristupu svom zanatu. I tako, i pre svega, doću u ovom meču u dobitnu poziciju treba da bude uspeh. I onda kod ionako relativno slabog servisa i posle toliko sati igre, kad taj prokleti servis potpuno stane onda kad mu je najpotrebniji da dokrajči već rezigniranog protivnika, neminovan je poraz, jer u tenisu ne postoji proklizavanje u pobedu. Naravno da Janko najbolje sam zna da li mu trebaju naočare za sunce dok igra, verovatno je navikao da ima nešto ispred očiju, ali ne mogu da se otmem utisku da one ipak smetaju, ko zna?

Blok 70

pre 13 godina

Glava momce, glava ! Da je bio losiji, nije. Sto je jos poraznije, da je iskusniji od Kverija, jeste. Medjutim, po ko zna koji put, prepreka je samom sebi. Nije ni to katastrofa, ako ce nesto uraditi po tom pitanju (psiholog ili nesto sl.), ali, koliko vidim, tesko da ce ... Srecno ... sta jos reci

Neutron

pre 13 godina

Da je samo bilo tih 5-1 u taj brejku drugog seta...imao je i mec loptu u toku gem igre u drugom setu, pa je u trecem setu vodio 2-0 i imao 40-15 na Kverijev servis, pa posto je Kveri uzvratio brejk, imao je Tipsa jos jednu sansu na Kverijevu servu 0-40, pa je opet imao jos jednu sansu na Kverijevu servu 15-40 (tu je poklonio dobijene poene), sve u svemu, u trecem setu je imao 10 ili 11 brejk sansi, jednu iskoristio protiv, mora se priznati, jako loseg Kverija. U stvari, kako mec protice, pocne da ti se cini da on nema nameru da dobije mec, jer on u glavi ima ideju da je on veciti drugi i da sa tim mora da se pomiri i da bude zadovoljan postignutim. A bolji je bio od Kverija, u toku meca, za klasu.

nikol dž: femija

pre 13 godina

(Jovan Nikolic, 1. avgust 2010 12:24)

"...mala, sitna, balkanska duša..."

SVE STE lepo uočili, napisali i NA KRAJU ovih par reči, KOJE SVE SRUŠE,stropoštaju, ČEMU? Isreno, baš bih volela da mi kažete ZAŠTO ?? ŠTA BI TREBALO DA ZNAČE TIH par reči na kraju? TIH PAR reči poništavaju sve ono prethodno, JER ŠTA ZNAČE ONE REČI NAPRED, šta će one tu, ako im slede ove ? Ili su one prve samo kamuflaža da se zapravo kažu ove poslednje, a onda pitanje otkud strah, mogli ste reći samo ovih par zadnjih reči odmah, jer one obesmišljavaju ono pre rečeno?
---------

ŠTO SE JANKA TIČE bilo je, posle meča, verujem teško svima nama, vrlo teško, čak bolno.

ČINI MI SE da je samo još jednom potvrdjeno KOLIKO JE TEŠKO POBEDITI SEBE, SVOJE LOŠE NAVIKE, svoje slike, SVOJA CRNILA, ubedjenja koja imamo, MNOGO TEŠKO.

JANKO JE igrao lepo i imao fantastičnih poteza, odigrao je vrhunski skraćene lopte, bilo je puno osmišljenih poena, BIO JE UBEDLJIV, publika mu ništa nije mogla, DRŽAO JE SITUACIJU U SVOJIM RUKAMA. Imao je priliku da u ličnim susretima izjednači rezultat, ovako je dozvolio da Kveri povede.

JA NE MOGU DA SE OTMEM utisku da on u dubini, u dubokoj, najdubljoj dubini sebe, NIJE VIDEO SEBE KAO UČESNIKA FINALA, on je to želeo,nije sporno, ali mora to izgleda još više i jače da bude.

VIDITE preko puta Janka tipičnog Amera, po fizionomiji lica, Kveri baš deluje onako varvarsko američki, usta u poluosmehu, zatupast pogled, udara snažno ali osećate da je u meču slabiji a to vidi i on...ON,KVERI, IMAO JE U CELOM MEČU samo jedan momenat odličan i samo par udaraca se pamti - a to je kraj drugog seta kod rezultata 5:2 za Janka, kada Janko preuzima servis i gubi oba svoja poena. TA DVA POENA, na Jankov servis, SAMO TA DVA POENA JE KVERI ODIGRAO kako valja, potrudio se, odigrao i preko svojih mogućnosti, I TADA JE DOBIO MEČ !!!

ONO ŠTO JE POZITIVNO je da se Janko i pored izgubljenog 2. seta borio i igrao maksimalno. Opet je imao svoj servis i opet je IZGUBIO.

SVAKA ČAST ZA PRVI SET, to da, ali eto, ipak, nije ostao KONSTANTAN DO KRAJA, do kraja 3. seta, mada je ovo više konstantnosti nego ranije, puno više.

SUPRUGA MU JE SVE VREME bila nasmejana, A ONDA PRI KRAJU 3.seta, kao da se i ona našla u čudu i prikazali su je vrlo, vrlo ozbiljnu.

Dobro je što je ljut na sebe, jer imao je veliku ambiciju ovde, a ispalo je da je i sebe iznenadio koliko je jak protivnik samom sebi. Važno je što je igrao dubl, i to uspešno, videlo se koliko je uspešnih i lepih poena imao na mreži, igrao je raznovrsno, a ne kao ranije, uglavnom sa osnovne linije.

NADAJMO SE DA ĆE NA SLEDEĆEM TURNIRU pokazati sebi, prvenstveno sebi a onda i ženi, da je lekciju naučio.

A MI, mi uvek navijamo za srpske tenisere i radovaćemo se.

nemaveze

pre 13 godina

Jednostavno, neko je gubitnik, neko dobitnik u životu i u sportu! Janko je gubitnik u sportu. Ne znam šta će pričati unucima? O velikim mečevima koje je redovno gubio i da nije uspeo osvojiti ni turnir iz serije 250? Ne volim gubitnike!

ilija

pre 13 godina

Po meni drugi reket SRBIJE i ako postujem Troickog, ali po rezultatima Janko ove godine siguran sam da moze da dogura do prvih 20 na svetu...I naravno 1 titulu u njegovoj karijeri vec sledece nedelje....

vladan

pre 13 godina

svaka cast janko,odlican mec i odlican tenis,molim te u vasingtonu pobedi ovog servera amera.ja sam a i vecina srba ponosni na tebe i tvoju igru sinoc,bilo je sve perfektno i uzivanje gledati mec,shvati i ti kao i ja da si sinoc iz meca izasao kao pobednik i jaci za nastavak karijere,nastavi kao i sinoc da igras i ti si do kraja 2010 u top 20.srecno.

Dragan Petrovic

pre 13 godina

Ja sam se jos pre vise od godinu dana pomirio sa cinjenicom da on nikada nece uci medju 20-25 najboljih, jer jednostavno nema psihu za tako nesto.
Zamalo me je demantovao kako je odigrao onih par turnira krajem prosle godine, a ovaj LA mu je bio verovatno najbolje odigrani turnir u kontinuitetu u karijeri, gde je imao jake protivnike i gde je samo svojom krivicom ispustio finale.

Dylan Dog

pre 13 godina

Odličan meč. Lep za gledanje, pogotovo u prva dva seta, dok su teniseri bili fizički sveži.
Mirne duše se može reći da je Janko odigrao gotovo savršeno do 5-1 u taj-brejku drugog seta. Štaviše, imao je nekoliko briljantnih poena koji su imanentni samom kremu svetskog tenisa. Sa druge strane, Sem je skoro ceo meč igrao veoma dobro, a na momente imao i obilatu pomoć Fortune.

Bez obzira na poraz, koji obzirom na razvoj događaja na terenu - boli, iskreno sam zadovoljan onim što je Janko prikazao. Igrao je odlično jak tempo sa osnovne linije, gotovo perfektno na mreži (nažalost tih nekoliko grešaka na mreži su se pokazale kobnim po rezultat), dobro se branio, solidno reternirao i imao relativno mali broj neiznuđenih grešaka. Takođe me raduje konstantan vrlo visok nivo samopouzdanja i koncentracije, pogotovo u prva dva seta, što je za Tipsarevića sasvim novi kvalitet.

Šta je konačno bilo presudno za ishod ovog meča?
Mišljenja sam da je SERVIS u svakom slučaju odneo prevagu. Amerikanac je poznat kao sjajan server, sa izuzetnim fizičkim predispozicijama za početni udarac. Sa druge strane, Tipsarević nije imao dovoljno visok procenat prvog servisa i nije iz njega ni približno izvlačio benefite kao suparnik. Kveri je, opet, igrao vrlo dobro sa osnovne linije i odlično se branio.
Konačno, Janko nije iskoristio svoje šanse u trećem setu (prokockao 4-5 brejk lopti kod kojih se razvio poen i gde je imao šansi), a Kveri jeste - i tu je ta razlika.

Igor

pre 13 godina

Hello people. Dobar je ovo rezultat za Janka, americka turneja je tek pocela. Bice jos dobrih momenata.
Inace, pocinje WTA turnir u San Diegu, Kalifornija, USA, veliki Hollywoodski turnir ciji je nagradni fond 700.000 dolara.
Jelena je postavljena za prvu nositeljku. Slobodna je u prvom kolu, a u drugom se sastaje sa boljom iz duela Kleybanova-Rezai. U cetvrtfinalu najverovatnija protivnica Hantuchova ili Bartoli. Mislim da ima prilicno tezak zreb.
Ana je dobila jednu od tri wild card ulaznice za glavni turnir. U prvom kolu igra protiv Shahar Peer, a u drugom kolu protiv bolje iz duela Petrova-Shvedova. U cetvrtfinalu najverovatnije protivnice Radwanska ili A.Bondarenko. Smatram da Ana ima sanse ako bude igrala kao protiv Kleybanove u Stanfordu.
U svakom slucaju bice interesantno. Ana i Jelena bi mogle da igraju jedna protiv druge u potencijalnom polufinalu.
Poz

sima

pre 13 godina

Ja moram da priznam da je meni Jankov razvoj ne previse poznat, gledao sam sve skupa mozda 15 njegovih meceva (one koji se prenose, naravno)i znam da u principu moze svakog da pobedi; e sto nema kontinuitet to vec ne znam; iz njegovih intervjua - ispada da to njemu do sada nije previse znacilo; kako je igrao na Hérogebboschu i sada u L.S. dokazuje da moze i vise i bolje;
Sinoc!? strahota, dao dobijen mec -igrao tri koplja bolje od Amera; ali ja za razliku od Prede mislim da to nema previse veze sa fizickom spremom neko sa padom concentracije ili jos bolje receno sa ne pripremljenom taktikom- ja imam utisak da on , za razliku od Kverija koji igra iz'knjige'- svo vreme inprovizuje! onih pet uzastopnih gresaka u drugom tajbreku su neshatljive;
No, kakogod bilo mislim da Janko jos moze da napreduje i ja mu od srca zelim da mu to i uspe! Pozdrav svima;

Dermendziev

pre 13 godina

Igrac koji pri rezultatu 7:6(prvi set) 5:4(drugi set) ne iskoristi mec loptu i u taj brejku pri vodjstvu 5:1 dobije sakrivenu baranku 5:7 svakako ne zaslizuje pobedu i nikada nece biti veliki igrac.
Po isteku drugog seta iskljucio sam kompjuter jer sam smatrao da po nepisanim pravilima treci set treba da izgubi katastrofalno.

Jovan Nikolic

pre 13 godina

Opet je pokazao svoj kompleks od pobede koja bi mu pretstavljala uspešnu kariku u karijeri. Kada shvati da je u meču sve urađeno i da sada okonča meč sa maksumalnim fokusom, pogotovu kada to i protivnik shvata i opušten je, on se šepuri, šećka po terenu, bira sa koje strane peškir da koristi, koje lopte su mu po volji, pa opet jedan krug oko one dece i u zlo doba baaci pogled preko mereže da vidi da li je protivnik tu ili je otišao u svlačionicu.. i naravno tako ne fokusiran ne zna šta će u poenu, nego izabere naj gori način da pokloni rivalu već osvojen meč....to je ta mentalna snaga koja deli igrače na one za vrh i one za začelje...zato nije nikada osvoio ATP turnir...mala, sitna, balkanska duša..

nemaveze

pre 13 godina

Jednostavno, neko je gubitnik, neko dobitnik u životu i u sportu! Janko je gubitnik u sportu. Ne znam šta će pričati unucima? O velikim mečevima koje je redovno gubio i da nije uspeo osvojiti ni turnir iz serije 250? Ne volim gubitnike!

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Rekao sam da od njega nema nista i da je teniska druga liga.Ispustiti 5-1 u taj-breku moze samo nedoreceni teniser.Ovo je nesto slicno onim sto su juce ispustili nasi mladi kosarkasi. Neverovatno!

mushoki

pre 13 godina

gledao sam meč...Janku kao da su kod meč lopti i u tiebreak-u II seta počelr da se vrte cifre pred očima.Kinta koju bi dobio za ulaz u finale nije mala , a tek ATP poeni...E takva je to psihoza kad dolaziš iz sirotinje u sjaj LA!

Dermendziev

pre 13 godina

Igrac koji pri rezultatu 7:6(prvi set) 5:4(drugi set) ne iskoristi mec loptu i u taj brejku pri vodjstvu 5:1 dobije sakrivenu baranku 5:7 svakako ne zaslizuje pobedu i nikada nece biti veliki igrac.
Po isteku drugog seta iskljucio sam kompjuter jer sam smatrao da po nepisanim pravilima treci set treba da izgubi katastrofalno.

Bojan

pre 13 godina

Koju je prednost izgubio tj.prokocko definitivno nije zasluzio da ode dalje!A neverujem da ce usko da osvoji i turnir 250 sereije!!!!!Zao mi je,ali takoje

Jovan Nikolic

pre 13 godina

Opet je pokazao svoj kompleks od pobede koja bi mu pretstavljala uspešnu kariku u karijeri. Kada shvati da je u meču sve urađeno i da sada okonča meč sa maksumalnim fokusom, pogotovu kada to i protivnik shvata i opušten je, on se šepuri, šećka po terenu, bira sa koje strane peškir da koristi, koje lopte su mu po volji, pa opet jedan krug oko one dece i u zlo doba baaci pogled preko mereže da vidi da li je protivnik tu ili je otišao u svlačionicu.. i naravno tako ne fokusiran ne zna šta će u poenu, nego izabere naj gori način da pokloni rivalu već osvojen meč....to je ta mentalna snaga koja deli igrače na one za vrh i one za začelje...zato nije nikada osvoio ATP turnir...mala, sitna, balkanska duša..

Miroslav

pre 13 godina

jbt ... kakav je to Mentalni sklop tenisera pa da izgubi ŠEST poena za redom u situaciji koja odlučuje meč !!!!!!

ma koliko ga voleo Janka, ali glava je njegov nepremostiv problem

Dragan Petrovic

pre 13 godina

Ja sam se jos pre vise od godinu dana pomirio sa cinjenicom da on nikada nece uci medju 20-25 najboljih, jer jednostavno nema psihu za tako nesto.
Zamalo me je demantovao kako je odigrao onih par turnira krajem prosle godine, a ovaj LA mu je bio verovatno najbolje odigrani turnir u kontinuitetu u karijeri, gde je imao jake protivnike i gde je samo svojom krivicom ispustio finale.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Steta. I ja sam gledao mec i nije lose igrao. Medjutim sto neko rece on mora prvo sam sebe da pobedi pa onda protivnika. Mozda nekog sportskog psihologa koji bi mi dodatno popravio samopuzdanje koje njemu ponekad ocigledno nedostaje.

http://www.worldofbasketball.org

Neo

pre 13 godina

Borio se Tipsa kao lav,samim tim nemam pravo da ga kritikujem.Najtezi protivnik nije onaj preko mreze vec onaj koji je u tebi.Vodio je Tipsa 2:0 u 3-cem setu ali izgleda da se nije dalo.I ovako je lep uspeh.Srecno na Mastersima Tipso.

nikol dž: femija

pre 13 godina

(Jovan Nikolic, 1. avgust 2010 12:24)

"...mala, sitna, balkanska duša..."

SVE STE lepo uočili, napisali i NA KRAJU ovih par reči, KOJE SVE SRUŠE,stropoštaju, ČEMU? Isreno, baš bih volela da mi kažete ZAŠTO ?? ŠTA BI TREBALO DA ZNAČE TIH par reči na kraju? TIH PAR reči poništavaju sve ono prethodno, JER ŠTA ZNAČE ONE REČI NAPRED, šta će one tu, ako im slede ove ? Ili su one prve samo kamuflaža da se zapravo kažu ove poslednje, a onda pitanje otkud strah, mogli ste reći samo ovih par zadnjih reči odmah, jer one obesmišljavaju ono pre rečeno?
---------

ŠTO SE JANKA TIČE bilo je, posle meča, verujem teško svima nama, vrlo teško, čak bolno.

ČINI MI SE da je samo još jednom potvrdjeno KOLIKO JE TEŠKO POBEDITI SEBE, SVOJE LOŠE NAVIKE, svoje slike, SVOJA CRNILA, ubedjenja koja imamo, MNOGO TEŠKO.

JANKO JE igrao lepo i imao fantastičnih poteza, odigrao je vrhunski skraćene lopte, bilo je puno osmišljenih poena, BIO JE UBEDLJIV, publika mu ništa nije mogla, DRŽAO JE SITUACIJU U SVOJIM RUKAMA. Imao je priliku da u ličnim susretima izjednači rezultat, ovako je dozvolio da Kveri povede.

JA NE MOGU DA SE OTMEM utisku da on u dubini, u dubokoj, najdubljoj dubini sebe, NIJE VIDEO SEBE KAO UČESNIKA FINALA, on je to želeo,nije sporno, ali mora to izgleda još više i jače da bude.

VIDITE preko puta Janka tipičnog Amera, po fizionomiji lica, Kveri baš deluje onako varvarsko američki, usta u poluosmehu, zatupast pogled, udara snažno ali osećate da je u meču slabiji a to vidi i on...ON,KVERI, IMAO JE U CELOM MEČU samo jedan momenat odličan i samo par udaraca se pamti - a to je kraj drugog seta kod rezultata 5:2 za Janka, kada Janko preuzima servis i gubi oba svoja poena. TA DVA POENA, na Jankov servis, SAMO TA DVA POENA JE KVERI ODIGRAO kako valja, potrudio se, odigrao i preko svojih mogućnosti, I TADA JE DOBIO MEČ !!!

ONO ŠTO JE POZITIVNO je da se Janko i pored izgubljenog 2. seta borio i igrao maksimalno. Opet je imao svoj servis i opet je IZGUBIO.

SVAKA ČAST ZA PRVI SET, to da, ali eto, ipak, nije ostao KONSTANTAN DO KRAJA, do kraja 3. seta, mada je ovo više konstantnosti nego ranije, puno više.

SUPRUGA MU JE SVE VREME bila nasmejana, A ONDA PRI KRAJU 3.seta, kao da se i ona našla u čudu i prikazali su je vrlo, vrlo ozbiljnu.

Dobro je što je ljut na sebe, jer imao je veliku ambiciju ovde, a ispalo je da je i sebe iznenadio koliko je jak protivnik samom sebi. Važno je što je igrao dubl, i to uspešno, videlo se koliko je uspešnih i lepih poena imao na mreži, igrao je raznovrsno, a ne kao ranije, uglavnom sa osnovne linije.

NADAJMO SE DA ĆE NA SLEDEĆEM TURNIRU pokazati sebi, prvenstveno sebi a onda i ženi, da je lekciju naučio.

A MI, mi uvek navijamo za srpske tenisere i radovaćemo se.

ilija

pre 13 godina

Po meni drugi reket SRBIJE i ako postujem Troickog, ali po rezultatima Janko ove godine siguran sam da moze da dogura do prvih 20 na svetu...I naravno 1 titulu u njegovoj karijeri vec sledece nedelje....

milwood

pre 13 godina

Bez sumnje 2010 . godina je već sada najuspešnija Jankova sezona . Da se podsetimo - Dubai ATP 500 četvrtfinale , ostali turniri su 250 serije s-Hertogenboš finale , Čenaj i Los Anđeles polufinala a tek je kraj jula . Ipak , stvarno je šteta što danas ne igra protiv Marija u finalu imajući u vidu da ga je pobedio ove godine u Dubaiu .

nemanja

pre 13 godina

Ajde nawalite odma da ga kritikujete,BRUKO OD NARODA!!!!!! Javi te se kad postanete profesionalni u tenisu..ne samo u tome..nego budete profesionalni u bilo cemu pa se onda jawite... pola od was nema srednju skolu,wi cete nesto da pricate.. I kad pobedjujes,i kad gubis..uz tebe sam!!!!

dj

pre 13 godina

jankula care nad carevima, nadam se da citas komentare ovih nasih cirkuzanata sto bi odvalili i federera samo da im je cale kupio reket. a cale bolid im kupio komp i oni sad umesto da serviraju kenjuckaju zlobne komentare.

aj pa sa srecom u vasingtonu

Igor

pre 13 godina

Hello people. Dobar je ovo rezultat za Janka, americka turneja je tek pocela. Bice jos dobrih momenata.
Inace, pocinje WTA turnir u San Diegu, Kalifornija, USA, veliki Hollywoodski turnir ciji je nagradni fond 700.000 dolara.
Jelena je postavljena za prvu nositeljku. Slobodna je u prvom kolu, a u drugom se sastaje sa boljom iz duela Kleybanova-Rezai. U cetvrtfinalu najverovatnija protivnica Hantuchova ili Bartoli. Mislim da ima prilicno tezak zreb.
Ana je dobila jednu od tri wild card ulaznice za glavni turnir. U prvom kolu igra protiv Shahar Peer, a u drugom kolu protiv bolje iz duela Petrova-Shvedova. U cetvrtfinalu najverovatnije protivnice Radwanska ili A.Bondarenko. Smatram da Ana ima sanse ako bude igrala kao protiv Kleybanove u Stanfordu.
U svakom slucaju bice interesantno. Ana i Jelena bi mogle da igraju jedna protiv druge u potencijalnom polufinalu.
Poz

sima

pre 13 godina

Ja moram da priznam da je meni Jankov razvoj ne previse poznat, gledao sam sve skupa mozda 15 njegovih meceva (one koji se prenose, naravno)i znam da u principu moze svakog da pobedi; e sto nema kontinuitet to vec ne znam; iz njegovih intervjua - ispada da to njemu do sada nije previse znacilo; kako je igrao na Hérogebboschu i sada u L.S. dokazuje da moze i vise i bolje;
Sinoc!? strahota, dao dobijen mec -igrao tri koplja bolje od Amera; ali ja za razliku od Prede mislim da to nema previse veze sa fizickom spremom neko sa padom concentracije ili jos bolje receno sa ne pripremljenom taktikom- ja imam utisak da on , za razliku od Kverija koji igra iz'knjige'- svo vreme inprovizuje! onih pet uzastopnih gresaka u drugom tajbreku su neshatljive;
No, kakogod bilo mislim da Janko jos moze da napreduje i ja mu od srca zelim da mu to i uspe! Pozdrav svima;

To nisam ja, to je moja šauma

pre 13 godina

Sta reci. Slucajno okrenem na Sport Klub, vidim 5:1 u taj brejku drugog seta. Pomislio sam, evo lagano do finala, a tamo moze biti svasta. Mislio sam pre svega na onu pobedu Janka nad Endijem u Dubaiju ove godine. Evo, sad cujem i da je imao 2:0 u trecem setu. Ne ide, pa ne ide.

Mene zanima sta Vendi ima da kaze na pobedu Sarapove nad ''Agom''? Prizeljkivala je taj duel tokom Vimbldona, sad ga je dobila.

Dorćolac

pre 13 godina

Hajde da probamo i ovako da gledamo na ovaj meč: Sem Kveri je u suštini i globalno bolji igrač od Janka, ako ni zbog čega, onda zbog visine i servisa. Janko je u zadnje vreme mnogo napredovao, u kretanju, konzistenciji, ozbiljnosti pristupu svom zanatu. I tako, i pre svega, doću u ovom meču u dobitnu poziciju treba da bude uspeh. I onda kod ionako relativno slabog servisa i posle toliko sati igre, kad taj prokleti servis potpuno stane onda kad mu je najpotrebniji da dokrajči već rezigniranog protivnika, neminovan je poraz, jer u tenisu ne postoji proklizavanje u pobedu. Naravno da Janko najbolje sam zna da li mu trebaju naočare za sunce dok igra, verovatno je navikao da ima nešto ispred očiju, ali ne mogu da se otmem utisku da one ipak smetaju, ko zna?

WTATP Lista

pre 13 godina

Mec je bio dobar za gledanja, osim u trenucima kada je Janko trebao da ga prelomi. Na 7:6 5:4 dosao je do mec lopte, ali je Amerikanac odlicno odservirao do kraja tog gema. Medjutim u taj-brejku 2gog seta posle 5:1 Kveri je odigrao samo jedan izvanredan poen, a sve ostalo su bile Jankove greske (neke neshvatljive). Ali cak ni takvo ispustanje pobede nije moralo da bude presudno, jer je odmah pocetkom treceg seta vidjen prvi brejk na mecu i to u Jankovu korist. Imao je 0-40 i 15-40 situacije da ga duplira, ili da opet povede kada je sredinom seta Amerikanac vratio brejk, ali je opet zakazao, i to cesto na protivnikov drugi servis sa kojim se do tada dobro snalazio i sve te brejk lopte su imale tezinu fakticki mec lopte. U zadnjem gemu kada je prvi put bio u poziciji da on juri rezultat jeftino je prepustio svoj servis, i to je bio kraj. Bolan poraz, ali svakako ohrabrujuca igra na celom turniru za Janka (najbolja ove sezone).

Slavica

pre 13 godina

auuuuuuuuuuu, kakvi grozni komentari, ccc. Pa nisam ni ja spavala, al meč je bio odličan. Pa nije on jedini koji je vodio sa 5:1 i imao meč lopte pa izgubio. DRAGI JANKO, ima u ovoj zemlji još onih koji navijaju za tebe i kad dobijaš i kad gubiš. Glavu gore, nek se stide oni koji sede u fotelji i "MISLE"...

Predo

pre 13 godina

E, ovaj put sam (za razliku od mnogih kriticara) gledao mec i hvala onima, koji su mi dali informaciju o prenosu, bez obzira sto sam jutros malo neispavan, a i zena me kritikovala.
Sve u svemu dobar turnir za Janka. On je dobar i uspjesan teniser, koji vrlo pristojno zivi od tenisa, u prvih je pedeset vec dugo, ali nije materijal (iz raznoraznih razloga) za top 10 i za njega je polufinale jednog ovakvog turnira ravno Djokovicevom polufinalu GS. Dakle, ovo je po rezultatu uspjeh. Bio je za nijansu bolji od Kverija sve do trenutka, kada je trebao zavrsiti mec, kod 5:1 u tajbrejku drugog seta. Sta je pravi uzrok poraza? On sto je uzrok vecini poraza nasih sportista - nedovoljna fizicka pripremljenost. Tipsa jednostavno nije mogao sprovesti u djelo svoje ideje, jer vise nija imao snage, a Amerikanci su poznati po dobroj fizickoj priopremljenosti, mada je i Kveri pao u trecem setu, ali ne koliko Janko. Nema veze. Sad tek dolaze pravi turniri. Samo neka nastavi.

vladan

pre 13 godina

svaka cast janko,odlican mec i odlican tenis,molim te u vasingtonu pobedi ovog servera amera.ja sam a i vecina srba ponosni na tebe i tvoju igru sinoc,bilo je sve perfektno i uzivanje gledati mec,shvati i ti kao i ja da si sinoc iz meca izasao kao pobednik i jaci za nastavak karijere,nastavi kao i sinoc da igras i ti si do kraja 2010 u top 20.srecno.

Neutron

pre 13 godina

Da je samo bilo tih 5-1 u taj brejku drugog seta...imao je i mec loptu u toku gem igre u drugom setu, pa je u trecem setu vodio 2-0 i imao 40-15 na Kverijev servis, pa posto je Kveri uzvratio brejk, imao je Tipsa jos jednu sansu na Kverijevu servu 0-40, pa je opet imao jos jednu sansu na Kverijevu servu 15-40 (tu je poklonio dobijene poene), sve u svemu, u trecem setu je imao 10 ili 11 brejk sansi, jednu iskoristio protiv, mora se priznati, jako loseg Kverija. U stvari, kako mec protice, pocne da ti se cini da on nema nameru da dobije mec, jer on u glavi ima ideju da je on veciti drugi i da sa tim mora da se pomiri i da bude zadovoljan postignutim. A bolji je bio od Kverija, u toku meca, za klasu.

Blok 70

pre 13 godina

Glava momce, glava ! Da je bio losiji, nije. Sto je jos poraznije, da je iskusniji od Kverija, jeste. Medjutim, po ko zna koji put, prepreka je samom sebi. Nije ni to katastrofa, ako ce nesto uraditi po tom pitanju (psiholog ili nesto sl.), ali, koliko vidim, tesko da ce ... Srecno ... sta jos reci

lovin'_tennis

pre 13 godina

Jedino mi je zao sto niko ne pominje 5 set lopti u prvom setu koje je Janko spasio da bi na kraju osvojio taj set.
Da, ovo je tezak poraz za njega jer je ipak imao lepu prednost.
Nema veze, najvaznije je da nesto nauci iz ovog meca i da nastavi sa ovakvom igrom!

Dylan Dog

pre 13 godina

Odličan meč. Lep za gledanje, pogotovo u prva dva seta, dok su teniseri bili fizički sveži.
Mirne duše se može reći da je Janko odigrao gotovo savršeno do 5-1 u taj-brejku drugog seta. Štaviše, imao je nekoliko briljantnih poena koji su imanentni samom kremu svetskog tenisa. Sa druge strane, Sem je skoro ceo meč igrao veoma dobro, a na momente imao i obilatu pomoć Fortune.

Bez obzira na poraz, koji obzirom na razvoj događaja na terenu - boli, iskreno sam zadovoljan onim što je Janko prikazao. Igrao je odlično jak tempo sa osnovne linije, gotovo perfektno na mreži (nažalost tih nekoliko grešaka na mreži su se pokazale kobnim po rezultat), dobro se branio, solidno reternirao i imao relativno mali broj neiznuđenih grešaka. Takođe me raduje konstantan vrlo visok nivo samopouzdanja i koncentracije, pogotovo u prva dva seta, što je za Tipsarevića sasvim novi kvalitet.

Šta je konačno bilo presudno za ishod ovog meča?
Mišljenja sam da je SERVIS u svakom slučaju odneo prevagu. Amerikanac je poznat kao sjajan server, sa izuzetnim fizičkim predispozicijama za početni udarac. Sa druge strane, Tipsarević nije imao dovoljno visok procenat prvog servisa i nije iz njega ni približno izvlačio benefite kao suparnik. Kveri je, opet, igrao vrlo dobro sa osnovne linije i odlično se branio.
Konačno, Janko nije iskoristio svoje šanse u trećem setu (prokockao 4-5 brejk lopti kod kojih se razvio poen i gde je imao šansi), a Kveri jeste - i tu je ta razlika.