Utorak, 20.07.2010.

19:48

B92: Marić igra na SP u Turskoj

Centar Partizana Aleks Marić igraće za reprezentaciju Australije na Svetskom prvenstvu u Turskoj, saznaje B92.

Izvor: AK

B92: Mariæ igra na SP u Turskoj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@One night in May
Pa ne mozes ti da izjavis da si Englez, posto nemas njihovo poreklo...Opste je poznata cinjanica da su Srbi iz dijaspore mozda i najvezaniji za maticu od bilo kojih drugih naroda...Imas primer Kuzmanovica, Subotica...

mare

pre 13 godina

Mali covek iz malog kluba igra za malu reprezentaciju...
(scout, 21. jul 2010 08:30)

mali covece sa severne tribine mars u stecaj....

Dejan

pre 13 godina

Australija je zemlja koja mu je pomogla da odraste i da se razvije u košarkaša. I treba da igra za zemlju koja ga je othranila. Častan čovjek. Voli Srbiju i ne krije.I Veći je u tome što govori šta misli od ONIH koji to jesu i mogu da igraju a ne žele. Mnogo sreće u životu. Dejan

One night in May

pre 13 godina

@One night in May
E ne lozi se...Maric je uvek izjavljivao da je pre svega Srbin i pevao je nasu himnu...Tako da mi je ovaj njegov potez neshvatljiv.
(Partizan iznad svih!, 21. jul 2010 09:36)

Mogu i ja da izjavim da sam Englez, pricam jezik bolje nego 75% populacije Londona, a englesku himnu, takodje, znam napamet i nije mi nikakav problem da je otpevam. Ali to me i dalje bas ni na koji nacin ne cini Englezom... I dalje sam Srbin. Maric je tacno onoliko Srbin koliko je Andre Agasi Jermen, a Pit Sampras Grk. Ni manje, ni vise...

Ivan Mitrovic

pre 13 godina

(scout, 21. jul 2010 08:30)

Eto, napisa covek i jos malo, pa ce mi biti zao istog..
Steta sto ne znas kako je divno navijati (posebno u prolece) za ovaj mali i skromni klub..
inace, skromni i mali smo, zato sto to pravoslavlje nalaze..
A mi , sta cemo, postujemo veru, ali i druge..za razliku od Vas..
Nego, kako srpski brend??
Ima li nade, da se izvuce iz stecaja..

pera

pre 13 godina

Kakve veze ima sto ce Maric igrati za Australiju sa tim da ce ici iz Partizana??? Ko njemu iz Partizana moze da zabrani da igra za reprezentaciju, pa mora da menja klub da bi igrao? I Veseli nije bio reprezentativac kad je dosao pa je postao to kasnije. Maric ima srpski pasos i nikakve veze nema sto ce igrati za Australiju.Pa tom logikom ako idete,onda znaci se ni amerikanci ne racunaju u strance jer nisu igrali za reprezentaciju SAD?! Ili znaci da mozemo u klub da dovedemo 12 stranaca koji nisu igrali za svoje reprezentacije,pa se samim tim ne vode kao stranci?!

I ne znam cemu komentari tipa: izdao nas i ostalo. Pa covek ne moze da igra za nasu reprezentaciju iako je svim srcem to zeleo i zasto da ne igra za Australiju,gde je odrastao, i oseti iskustvo igranja na reprezentativnim takmicenjima? Skoro u svakoj reprezentaciji imate po nekoliko igraca koji vode poreklo iz drugih zemalja.Ovde ocigledno bode u oci sto je Maric grobar,pa crveni moraju da iskoriste priliku da popljuju sve sto ima veze sa Partizanom, posto imaju malo prilika tokom sezone,pa moraju da se hvataju i za ovakve stvari ili za Duleta ili za sudije,crnogorce u kkp...

sasha

pre 13 godina

Nije problem sto ce igrati za Australiju. Problem je sto je drugo pricao tokom sezone, a u Srbiji je tek postao poznat igrac, a ne stoji da je MVP-u Evrolige, potrebno dokazivanje na takmicenju druge kategorije, koje ne zna se ko vise nije otkazao.

Veci problem je FIBA koja (u ionako losoj poziciji zbog samog postojanja NBA) organizuje sve besmislenija prvenstva, bez finansijske dobiti (cak naprotiv), na kojima niko ko ne mora ne zeli da igra.

Tuzna pravila sa strancima u reprezentaciji (pravim strancima, Skorcijanitis ili pomenuti Ozil nisu stranci, Kuk npr), dovode do toga da se reprezentacija sastavlja kao klub (da igra Bogut niko ne bi ni spominjao Marica).
Sastavi pojedinih mladih reprezentacija su stravicni (naturalizovani i menadzerski igraci), a ti bi turniri valjda trebalo da sluze kao filter za prave reprezentacije.

Pred svetsko prvenstvo u Turskoj utisak je da ko god da osvoji turnir, to ne moze imati vrednost titule svetskog prvaka, a za to je kriva i odgovorna FIBA.
Oni moraju da pronadju nacin da reprezentacije stvarno budu kosarkaske reprezentacije drzave i da kosarkasi budu zainteresovani da igraju na njihovim turnirima. Ovako bolje da ih ne organizuju.

Gaz

pre 13 godina

Realno, nikakve sanse nikad nije ni bilo da Maric ikada zaigra za nas. Svi njegovi intervjui na tu temu su imali za cilj njegovu autopromociju u srbiji i dodvoravanje srpskim navijacima.Sto ste se vi svi popalili na takve vesti, zalim, ne poznajete pravila FIB-e.2\

Marija

pre 13 godina

Lepo od Marica sto voli i postuje zemlju svojih roditelja ali je jos lepse sto se odlucijo da nastupi za svoju zemlju u kojoj je rodjen, gde je odrastao i koja je omogucila dostojan zivot njemu i njegovim roditeljima.
Bravo care.

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@One night in May
E ne lozi se...Maric je uvek izjavljivao da je pre svega Srbin i pevao je nasu himnu...Tako da mi je ovaj njegov potez neshvatljiv.

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Svaka cast! I treba da igra.Oni koji ga prozivaju verovatno to cine iz straha da ce nas u mecu prtiv Australije razbiti, ali cak i da je tako,bolje je da igra jer ce SP sa njim ipak biti bogatije za jednog izuztnog kosarkasa

siniša

pre 13 godina

Nisu mi jasne neke stvari, on sad kao priča hoće da igra za Srbiju, a ne može. Ista stvar sa ovim fudbalerom Arnautovićem što je nastupao za seniorsku reprezentaciju Austrije, a sad bi da igra za Srbiju. Znaju se pravila, zna se do kada se treba odlučiti za koju reprezentaciju nastupaš, a ne ja ću malo tamo malo ovamo. Momci trebali ste ranije razmišljati, kao Kuzmanović, Subotić... Šta sad znate da ste srbi, a tada niste znali, nerazumijem?!

IVORY

pre 13 godina

Steta.

Nije imao drugog izbora, igrao je za omladinsku reprezentaciju Australije i da bi igrao za nasu reprezentaciju morali bi Australijanci da se dogovore sa nasima, sto ni za 1000 godina nece da se desi, tako da nemojte da pljujete coveka, jer to nije zasluzio.

One night in May

pre 13 godina

Apsolutno razumem Marica. On je Australijanac sa sprskim korenima. Sve je to nedavno lepo objasnio Mesut Ozil - "Imam turske korene, ali ja sam Nemac. Odrastao sam u Nemackoj, vaspitan sam u Nemackoj i zelim da igram za Nemacku. Mislim da je to prirodno."

Isti je slucaj sa Maricem - da bi bio Srbin potrebno je mnogo vise od toga da nosis sprsko prezime. Maric nije Srbin, nece to nikad ni biti i tu nema nista lose.

Иван-Ниш

pre 13 godina

Браво за Марића!
Кад већ нема услова да игра за Србију, нека игра за Аустралију. Тамо је рођен и постао играч а и њихов је грађанин. Надам се да ће играти пуном паром против нас и да ћемо ми да победимо. Шта треба да ради? Да изиграва инаџију да би га неко тапшао по рамену?

Milos

pre 13 godina

Ajde bre nemojte da ga dizete u nebesa! Decko je dobar kosarkas, ali mi cemo da proizvedemo jos dosta takvih u buducnosti, nema brige! Nema za cime da zalimo i da vam pravo kazem - i da mu je dozvoljeno da igra za nas tim, tesko bi se taj kod Dude izborio. Mislim isao bi on na Svetsko (malo vise i zbog pritiska javnosti), ali tesko da bi igrao u prvih 5! Pozdrav svima koji zale i koji ga kude sada, ali nemojte da brinete, decko je prosek za pojedine nase igrace...

BSBSBS

pre 13 godina

za ove sa jeftinijim ulaznicama:

Decko je Australijanac i pricao je kako bi zeleo da igra za Srbiju. Grobari sa tim nemaju veze, mada vidim da pojedinci nisu kapacitet to da razumeju.

Pera

pre 13 godina

Jedan dan navija za Zvezdu, drugi za Partizan.Jedan dan hoce za Australiju da igra, drugi za Srbiju i tako u krug a sve u skladu sa njegovim licnim interesom ( sto se moze shvatiti).Ali ne moze da se shvati kako su ga mnogi branili.A verovatno i sad ce.

Nepotvrdjeno od Marica

pre 13 godina

Naravno:
Kad je neki Srbin radnik (strucnjak bilo koje vrste, naucnik itd.) sa ino-pasosem clan neke strane ekipe u egzekuciji bilo kakvog projekta, onda je: "Bravo, majstore! Bez nas Srba se ne moze...!"
U cemu je razlika, onda, izmedju sportista i "obicnih" radnika (inzenjera, naucnika...)?
Ni u cemu, osim, sto se u slucaju sportiste sa negativnim komentarima javljaju oni koji sebe i svoju naciju vide kao NEBESKE i koji NISTA, ama bas nista NE CINE da nam svima bude bolje. Kao narodu, ali i kao drzavi.

PS Ja vec vise od 15 god. zivim u inostranstvu i putujem samo sa srpskim pasosem. Nemam namere da uzmem bilo koji drugi (to podrazumeva i menjanje drzavljanstva), alo potpono razumem sve one koji su promenili drzavljanstvo (to je njihova licna stvar), a narocito sportiste kojima je karijera, ipak, kratka i koji hoce da u svom "zanatu" daju najbolji deo sebe i uberu najbolje voce (dok mogu) Nisu oni (kao ni drugi) nista manje Srbi (ovde govorimo o nama) nego da igraju za srpsku reprezentaciju. Ja nemam ni malo dileme ko vise zeli napredak srpskom sportu - oni koji su Srbi, a igraju za druge klubove (i reprezentaciju), od onih "Srba" koji u ime srpstva (i drugih nacija) prave skandale i izazivaju tuce itd. Glasam za ove prve.

Pandaren

pre 13 godina

Ja ovde izmedju redova uspevam i da procitam da odlazi i iz Partizana.

Verovatno je i hteo da igra bas za Srbiju, ali ako on zna da sledece sezone nece igrati za Partizan, logicno je da vise nikakve veze sa Srbijom nece igrati, pa onda mu jedino ostaje da igra za Australiju, prvenstva su uvek prilika za dokazivanje.

Steta, nadam se da ce Krle i Kosta izbeci povrede jer su nam na centru ostali samo oni

svi idu Partizan ostaje

pre 13 godina

Znaci prodali su ga :((( jer ako zaigra za Australiju propusta pripreme Partizana i racuna se kao strani igrac, a svi znamo da ovi iz uprave samo cekaju ponudu. Srecno majstore i sve najbolje u karijeri!!!

nenad

pre 13 godina

sto je to ovde uopste vest?nas uopste ne treba da briga ko ce igrati za Australiju i tako te selekcije,mi smo velika reprezentacija za njih i ne samo za njih,nego i za ove sto imaju trofeje...

Olajdzuvon

pre 13 godina

Steta, pogotovo sto Australija nikad nije ni obratila paznju na Marica,i da se Bogut nije povredio garantovano ne bi ni bio pozvan. Sad kad je eksplodirao u Srbiji, napunio se samopouzdanjem, sad im je dobar. Mozda je i nas savez a i Duda, bili previse pasivni, mozda je njegova familija u Australiji bila za to da on igra za Australiju,ali sam siguran da smo izgubili velikog profesionalca i mozda najboljeg centra u evropi. I napravio je pogresan izbor,nije izabrao pobednicku ekipu.

majkl

pre 13 godina

Ajde, pustite momka, nema sanse da FIBA dozvoli da zaigra za Srbiju sto bi i on voleo. Hoce da igra na SP, nema nista lose u tome, neka igra za Australiju i to je dobra reklama za Srbiju. Jel tako ili nije?

KOSTUNICA

pre 13 godina

@ Na zapadu nista novo
@ maksimum018
@ Buksi
Kako ste bili pametni pre neki dan kada su objavili da nece igrati, malo ste mi sada smesni! Naravno da ce igrati, pa svako ko je dobar kosarkas zeli da igra za svoju reprezentaciju i savezi se bore za njih! Samo ovi nasi ne zele da zovu svoje prave i najbolje igrace , a vi ste ocekivali od njih da se zauzmu oko Marica? Pa gde vi zivite!?!

Zoki

pre 13 godina

Kad ovi nasi nece da ga zovu,a decko je zeljan dokazivanja. A uostalom sta on ima sa Srbijom,rodjen je tamo,oni ga zele nasi ga ne zele,a ponudio se na najbolji moguci nacin.Sad ce ovi gani da ga pljuju to im je jedini uspijeh.Maricu samo naprijed al nemoj protiv nas puno ubacivati

Aki

pre 13 godina

Njegov stav je da igra za reprezentaciju ali ne moze zbog pravili da nastupi za Srbiju...Napadate coveka bez bilo kojih osnova,ne pita se on nego FIBA!!!Napadate njega,a ne zapitate se zasto Milicic nije hteo da igra,on je mogao(jer mu pravila dozvoljavaju)

Olajdzuvon

pre 13 godina

Steta, pogotovo sto Australija nikad nije ni obratila paznju na Marica,i da se Bogut nije povredio garantovano ne bi ni bio pozvan. Sad kad je eksplodirao u Srbiji, napunio se samopouzdanjem, sad im je dobar. Mozda je i nas savez a i Duda, bili previse pasivni, mozda je njegova familija u Australiji bila za to da on igra za Australiju,ali sam siguran da smo izgubili velikog profesionalca i mozda najboljeg centra u evropi. I napravio je pogresan izbor,nije izabrao pobednicku ekipu.

Miki

pre 13 godina

Maric je odaslao jasan signal celnicima KSS kakav je njegov stav. Sada je sve sa njima, nema izgovora. Takav igrac nam treba za Litvaniju i London zbog sirine kvaliteta. Prica da je 'star' ne pali takodje.
(Basketas, 20. jul 2010 14:45)

Ма баш зато што је уморан неће хтети да игра за Аустралију... кога ли бре лажу.... СРБИЈА!!!!!!
(maksimum018, 20. jul 2010 14:35)


cutimo a,cutimo?!
Dajte bre,coveku nije stalo do Srbije,nego je zeljan dokazivanja,svejedno mu je za koga ce da igra...

Aki

pre 13 godina

Njegov stav je da igra za reprezentaciju ali ne moze zbog pravili da nastupi za Srbiju...Napadate coveka bez bilo kojih osnova,ne pita se on nego FIBA!!!Napadate njega,a ne zapitate se zasto Milicic nije hteo da igra,on je mogao(jer mu pravila dozvoljavaju)

majkl

pre 13 godina

Ajde, pustite momka, nema sanse da FIBA dozvoli da zaigra za Srbiju sto bi i on voleo. Hoce da igra na SP, nema nista lose u tome, neka igra za Australiju i to je dobra reklama za Srbiju. Jel tako ili nije?

BSBSBS

pre 13 godina

za ove sa jeftinijim ulaznicama:

Decko je Australijanac i pricao je kako bi zeleo da igra za Srbiju. Grobari sa tim nemaju veze, mada vidim da pojedinci nisu kapacitet to da razumeju.

Иван-Ниш

pre 13 godina

Браво за Марића!
Кад већ нема услова да игра за Србију, нека игра за Аустралију. Тамо је рођен и постао играч а и њихов је грађанин. Надам се да ће играти пуном паром против нас и да ћемо ми да победимо. Шта треба да ради? Да изиграва инаџију да би га неко тапшао по рамену?

KOSTUNICA

pre 13 godina

@ Na zapadu nista novo
@ maksimum018
@ Buksi
Kako ste bili pametni pre neki dan kada su objavili da nece igrati, malo ste mi sada smesni! Naravno da ce igrati, pa svako ko je dobar kosarkas zeli da igra za svoju reprezentaciju i savezi se bore za njih! Samo ovi nasi ne zele da zovu svoje prave i najbolje igrace , a vi ste ocekivali od njih da se zauzmu oko Marica? Pa gde vi zivite!?!

Nepotvrdjeno od Marica

pre 13 godina

Naravno:
Kad je neki Srbin radnik (strucnjak bilo koje vrste, naucnik itd.) sa ino-pasosem clan neke strane ekipe u egzekuciji bilo kakvog projekta, onda je: "Bravo, majstore! Bez nas Srba se ne moze...!"
U cemu je razlika, onda, izmedju sportista i "obicnih" radnika (inzenjera, naucnika...)?
Ni u cemu, osim, sto se u slucaju sportiste sa negativnim komentarima javljaju oni koji sebe i svoju naciju vide kao NEBESKE i koji NISTA, ama bas nista NE CINE da nam svima bude bolje. Kao narodu, ali i kao drzavi.

PS Ja vec vise od 15 god. zivim u inostranstvu i putujem samo sa srpskim pasosem. Nemam namere da uzmem bilo koji drugi (to podrazumeva i menjanje drzavljanstva), alo potpono razumem sve one koji su promenili drzavljanstvo (to je njihova licna stvar), a narocito sportiste kojima je karijera, ipak, kratka i koji hoce da u svom "zanatu" daju najbolji deo sebe i uberu najbolje voce (dok mogu) Nisu oni (kao ni drugi) nista manje Srbi (ovde govorimo o nama) nego da igraju za srpsku reprezentaciju. Ja nemam ni malo dileme ko vise zeli napredak srpskom sportu - oni koji su Srbi, a igraju za druge klubove (i reprezentaciju), od onih "Srba" koji u ime srpstva (i drugih nacija) prave skandale i izazivaju tuce itd. Glasam za ove prve.

Miki

pre 13 godina

Maric je odaslao jasan signal celnicima KSS kakav je njegov stav. Sada je sve sa njima, nema izgovora. Takav igrac nam treba za Litvaniju i London zbog sirine kvaliteta. Prica da je 'star' ne pali takodje.
(Basketas, 20. jul 2010 14:45)

Ма баш зато што је уморан неће хтети да игра за Аустралију... кога ли бре лажу.... СРБИЈА!!!!!!
(maksimum018, 20. jul 2010 14:35)


cutimo a,cutimo?!
Dajte bre,coveku nije stalo do Srbije,nego je zeljan dokazivanja,svejedno mu je za koga ce da igra...

IVORY

pre 13 godina

Steta.

Nije imao drugog izbora, igrao je za omladinsku reprezentaciju Australije i da bi igrao za nasu reprezentaciju morali bi Australijanci da se dogovore sa nasima, sto ni za 1000 godina nece da se desi, tako da nemojte da pljujete coveka, jer to nije zasluzio.

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Svaka cast! I treba da igra.Oni koji ga prozivaju verovatno to cine iz straha da ce nas u mecu prtiv Australije razbiti, ali cak i da je tako,bolje je da igra jer ce SP sa njim ipak biti bogatije za jednog izuztnog kosarkasa

Zoki

pre 13 godina

Kad ovi nasi nece da ga zovu,a decko je zeljan dokazivanja. A uostalom sta on ima sa Srbijom,rodjen je tamo,oni ga zele nasi ga ne zele,a ponudio se na najbolji moguci nacin.Sad ce ovi gani da ga pljuju to im je jedini uspijeh.Maricu samo naprijed al nemoj protiv nas puno ubacivati

One night in May

pre 13 godina

Apsolutno razumem Marica. On je Australijanac sa sprskim korenima. Sve je to nedavno lepo objasnio Mesut Ozil - "Imam turske korene, ali ja sam Nemac. Odrastao sam u Nemackoj, vaspitan sam u Nemackoj i zelim da igram za Nemacku. Mislim da je to prirodno."

Isti je slucaj sa Maricem - da bi bio Srbin potrebno je mnogo vise od toga da nosis sprsko prezime. Maric nije Srbin, nece to nikad ni biti i tu nema nista lose.

Olajdzuvon

pre 13 godina

Steta, pogotovo sto Australija nikad nije ni obratila paznju na Marica,i da se Bogut nije povredio garantovano ne bi ni bio pozvan. Sad kad je eksplodirao u Srbiji, napunio se samopouzdanjem, sad im je dobar. Mozda je i nas savez a i Duda, bili previse pasivni, mozda je njegova familija u Australiji bila za to da on igra za Australiju,ali sam siguran da smo izgubili velikog profesionalca i mozda najboljeg centra u evropi. I napravio je pogresan izbor,nije izabrao pobednicku ekipu.

Olajdzuvon

pre 13 godina

Steta, pogotovo sto Australija nikad nije ni obratila paznju na Marica,i da se Bogut nije povredio garantovano ne bi ni bio pozvan. Sad kad je eksplodirao u Srbiji, napunio se samopouzdanjem, sad im je dobar. Mozda je i nas savez a i Duda, bili previse pasivni, mozda je njegova familija u Australiji bila za to da on igra za Australiju,ali sam siguran da smo izgubili velikog profesionalca i mozda najboljeg centra u evropi. I napravio je pogresan izbor,nije izabrao pobednicku ekipu.

Pandaren

pre 13 godina

Ja ovde izmedju redova uspevam i da procitam da odlazi i iz Partizana.

Verovatno je i hteo da igra bas za Srbiju, ali ako on zna da sledece sezone nece igrati za Partizan, logicno je da vise nikakve veze sa Srbijom nece igrati, pa onda mu jedino ostaje da igra za Australiju, prvenstva su uvek prilika za dokazivanje.

Steta, nadam se da ce Krle i Kosta izbeci povrede jer su nam na centru ostali samo oni

svi idu Partizan ostaje

pre 13 godina

Znaci prodali su ga :((( jer ako zaigra za Australiju propusta pripreme Partizana i racuna se kao strani igrac, a svi znamo da ovi iz uprave samo cekaju ponudu. Srecno majstore i sve najbolje u karijeri!!!

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@One night in May
E ne lozi se...Maric je uvek izjavljivao da je pre svega Srbin i pevao je nasu himnu...Tako da mi je ovaj njegov potez neshvatljiv.

Pera

pre 13 godina

Jedan dan navija za Zvezdu, drugi za Partizan.Jedan dan hoce za Australiju da igra, drugi za Srbiju i tako u krug a sve u skladu sa njegovim licnim interesom ( sto se moze shvatiti).Ali ne moze da se shvati kako su ga mnogi branili.A verovatno i sad ce.

siniša

pre 13 godina

Nisu mi jasne neke stvari, on sad kao priča hoće da igra za Srbiju, a ne može. Ista stvar sa ovim fudbalerom Arnautovićem što je nastupao za seniorsku reprezentaciju Austrije, a sad bi da igra za Srbiju. Znaju se pravila, zna se do kada se treba odlučiti za koju reprezentaciju nastupaš, a ne ja ću malo tamo malo ovamo. Momci trebali ste ranije razmišljati, kao Kuzmanović, Subotić... Šta sad znate da ste srbi, a tada niste znali, nerazumijem?!

sasha

pre 13 godina

Nije problem sto ce igrati za Australiju. Problem je sto je drugo pricao tokom sezone, a u Srbiji je tek postao poznat igrac, a ne stoji da je MVP-u Evrolige, potrebno dokazivanje na takmicenju druge kategorije, koje ne zna se ko vise nije otkazao.

Veci problem je FIBA koja (u ionako losoj poziciji zbog samog postojanja NBA) organizuje sve besmislenija prvenstva, bez finansijske dobiti (cak naprotiv), na kojima niko ko ne mora ne zeli da igra.

Tuzna pravila sa strancima u reprezentaciji (pravim strancima, Skorcijanitis ili pomenuti Ozil nisu stranci, Kuk npr), dovode do toga da se reprezentacija sastavlja kao klub (da igra Bogut niko ne bi ni spominjao Marica).
Sastavi pojedinih mladih reprezentacija su stravicni (naturalizovani i menadzerski igraci), a ti bi turniri valjda trebalo da sluze kao filter za prave reprezentacije.

Pred svetsko prvenstvo u Turskoj utisak je da ko god da osvoji turnir, to ne moze imati vrednost titule svetskog prvaka, a za to je kriva i odgovorna FIBA.
Oni moraju da pronadju nacin da reprezentacije stvarno budu kosarkaske reprezentacije drzave i da kosarkasi budu zainteresovani da igraju na njihovim turnirima. Ovako bolje da ih ne organizuju.

pera

pre 13 godina

Kakve veze ima sto ce Maric igrati za Australiju sa tim da ce ici iz Partizana??? Ko njemu iz Partizana moze da zabrani da igra za reprezentaciju, pa mora da menja klub da bi igrao? I Veseli nije bio reprezentativac kad je dosao pa je postao to kasnije. Maric ima srpski pasos i nikakve veze nema sto ce igrati za Australiju.Pa tom logikom ako idete,onda znaci se ni amerikanci ne racunaju u strance jer nisu igrali za reprezentaciju SAD?! Ili znaci da mozemo u klub da dovedemo 12 stranaca koji nisu igrali za svoje reprezentacije,pa se samim tim ne vode kao stranci?!

I ne znam cemu komentari tipa: izdao nas i ostalo. Pa covek ne moze da igra za nasu reprezentaciju iako je svim srcem to zeleo i zasto da ne igra za Australiju,gde je odrastao, i oseti iskustvo igranja na reprezentativnim takmicenjima? Skoro u svakoj reprezentaciji imate po nekoliko igraca koji vode poreklo iz drugih zemalja.Ovde ocigledno bode u oci sto je Maric grobar,pa crveni moraju da iskoriste priliku da popljuju sve sto ima veze sa Partizanom, posto imaju malo prilika tokom sezone,pa moraju da se hvataju i za ovakve stvari ili za Duleta ili za sudije,crnogorce u kkp...

Milos

pre 13 godina

Ajde bre nemojte da ga dizete u nebesa! Decko je dobar kosarkas, ali mi cemo da proizvedemo jos dosta takvih u buducnosti, nema brige! Nema za cime da zalimo i da vam pravo kazem - i da mu je dozvoljeno da igra za nas tim, tesko bi se taj kod Dude izborio. Mislim isao bi on na Svetsko (malo vise i zbog pritiska javnosti), ali tesko da bi igrao u prvih 5! Pozdrav svima koji zale i koji ga kude sada, ali nemojte da brinete, decko je prosek za pojedine nase igrace...

Marija

pre 13 godina

Lepo od Marica sto voli i postuje zemlju svojih roditelja ali je jos lepse sto se odlucijo da nastupi za svoju zemlju u kojoj je rodjen, gde je odrastao i koja je omogucila dostojan zivot njemu i njegovim roditeljima.
Bravo care.

Gaz

pre 13 godina

Realno, nikakve sanse nikad nije ni bilo da Maric ikada zaigra za nas. Svi njegovi intervjui na tu temu su imali za cilj njegovu autopromociju u srbiji i dodvoravanje srpskim navijacima.Sto ste se vi svi popalili na takve vesti, zalim, ne poznajete pravila FIB-e.2\

nenad

pre 13 godina

sto je to ovde uopste vest?nas uopste ne treba da briga ko ce igrati za Australiju i tako te selekcije,mi smo velika reprezentacija za njih i ne samo za njih,nego i za ove sto imaju trofeje...

One night in May

pre 13 godina

@One night in May
E ne lozi se...Maric je uvek izjavljivao da je pre svega Srbin i pevao je nasu himnu...Tako da mi je ovaj njegov potez neshvatljiv.
(Partizan iznad svih!, 21. jul 2010 09:36)

Mogu i ja da izjavim da sam Englez, pricam jezik bolje nego 75% populacije Londona, a englesku himnu, takodje, znam napamet i nije mi nikakav problem da je otpevam. Ali to me i dalje bas ni na koji nacin ne cini Englezom... I dalje sam Srbin. Maric je tacno onoliko Srbin koliko je Andre Agasi Jermen, a Pit Sampras Grk. Ni manje, ni vise...

Ivan Mitrovic

pre 13 godina

(scout, 21. jul 2010 08:30)

Eto, napisa covek i jos malo, pa ce mi biti zao istog..
Steta sto ne znas kako je divno navijati (posebno u prolece) za ovaj mali i skromni klub..
inace, skromni i mali smo, zato sto to pravoslavlje nalaze..
A mi , sta cemo, postujemo veru, ali i druge..za razliku od Vas..
Nego, kako srpski brend??
Ima li nade, da se izvuce iz stecaja..

mare

pre 13 godina

Mali covek iz malog kluba igra za malu reprezentaciju...
(scout, 21. jul 2010 08:30)

mali covece sa severne tribine mars u stecaj....

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@One night in May
Pa ne mozes ti da izjavis da si Englez, posto nemas njihovo poreklo...Opste je poznata cinjanica da su Srbi iz dijaspore mozda i najvezaniji za maticu od bilo kojih drugih naroda...Imas primer Kuzmanovica, Subotica...

Dejan

pre 13 godina

Australija je zemlja koja mu je pomogla da odraste i da se razvije u košarkaša. I treba da igra za zemlju koja ga je othranila. Častan čovjek. Voli Srbiju i ne krije.I Veći je u tome što govori šta misli od ONIH koji to jesu i mogu da igraju a ne žele. Mnogo sreće u životu. Dejan

Miki

pre 13 godina

Maric je odaslao jasan signal celnicima KSS kakav je njegov stav. Sada je sve sa njima, nema izgovora. Takav igrac nam treba za Litvaniju i London zbog sirine kvaliteta. Prica da je 'star' ne pali takodje.
(Basketas, 20. jul 2010 14:45)

Ма баш зато што је уморан неће хтети да игра за Аустралију... кога ли бре лажу.... СРБИЈА!!!!!!
(maksimum018, 20. jul 2010 14:35)


cutimo a,cutimo?!
Dajte bre,coveku nije stalo do Srbije,nego je zeljan dokazivanja,svejedno mu je za koga ce da igra...

Pera

pre 13 godina

Jedan dan navija za Zvezdu, drugi za Partizan.Jedan dan hoce za Australiju da igra, drugi za Srbiju i tako u krug a sve u skladu sa njegovim licnim interesom ( sto se moze shvatiti).Ali ne moze da se shvati kako su ga mnogi branili.A verovatno i sad ce.

Zoki

pre 13 godina

Kad ovi nasi nece da ga zovu,a decko je zeljan dokazivanja. A uostalom sta on ima sa Srbijom,rodjen je tamo,oni ga zele nasi ga ne zele,a ponudio se na najbolji moguci nacin.Sad ce ovi gani da ga pljuju to im je jedini uspijeh.Maricu samo naprijed al nemoj protiv nas puno ubacivati

Milos

pre 13 godina

Ajde bre nemojte da ga dizete u nebesa! Decko je dobar kosarkas, ali mi cemo da proizvedemo jos dosta takvih u buducnosti, nema brige! Nema za cime da zalimo i da vam pravo kazem - i da mu je dozvoljeno da igra za nas tim, tesko bi se taj kod Dude izborio. Mislim isao bi on na Svetsko (malo vise i zbog pritiska javnosti), ali tesko da bi igrao u prvih 5! Pozdrav svima koji zale i koji ga kude sada, ali nemojte da brinete, decko je prosek za pojedine nase igrace...

Pandaren

pre 13 godina

Ja ovde izmedju redova uspevam i da procitam da odlazi i iz Partizana.

Verovatno je i hteo da igra bas za Srbiju, ali ako on zna da sledece sezone nece igrati za Partizan, logicno je da vise nikakve veze sa Srbijom nece igrati, pa onda mu jedino ostaje da igra za Australiju, prvenstva su uvek prilika za dokazivanje.

Steta, nadam se da ce Krle i Kosta izbeci povrede jer su nam na centru ostali samo oni

One night in May

pre 13 godina

Apsolutno razumem Marica. On je Australijanac sa sprskim korenima. Sve je to nedavno lepo objasnio Mesut Ozil - "Imam turske korene, ali ja sam Nemac. Odrastao sam u Nemackoj, vaspitan sam u Nemackoj i zelim da igram za Nemacku. Mislim da je to prirodno."

Isti je slucaj sa Maricem - da bi bio Srbin potrebno je mnogo vise od toga da nosis sprsko prezime. Maric nije Srbin, nece to nikad ni biti i tu nema nista lose.

KOSTUNICA

pre 13 godina

@ Na zapadu nista novo
@ maksimum018
@ Buksi
Kako ste bili pametni pre neki dan kada su objavili da nece igrati, malo ste mi sada smesni! Naravno da ce igrati, pa svako ko je dobar kosarkas zeli da igra za svoju reprezentaciju i savezi se bore za njih! Samo ovi nasi ne zele da zovu svoje prave i najbolje igrace , a vi ste ocekivali od njih da se zauzmu oko Marica? Pa gde vi zivite!?!

majkl

pre 13 godina

Ajde, pustite momka, nema sanse da FIBA dozvoli da zaigra za Srbiju sto bi i on voleo. Hoce da igra na SP, nema nista lose u tome, neka igra za Australiju i to je dobra reklama za Srbiju. Jel tako ili nije?

Olajdzuvon

pre 13 godina

Steta, pogotovo sto Australija nikad nije ni obratila paznju na Marica,i da se Bogut nije povredio garantovano ne bi ni bio pozvan. Sad kad je eksplodirao u Srbiji, napunio se samopouzdanjem, sad im je dobar. Mozda je i nas savez a i Duda, bili previse pasivni, mozda je njegova familija u Australiji bila za to da on igra za Australiju,ali sam siguran da smo izgubili velikog profesionalca i mozda najboljeg centra u evropi. I napravio je pogresan izbor,nije izabrao pobednicku ekipu.

nenad

pre 13 godina

sto je to ovde uopste vest?nas uopste ne treba da briga ko ce igrati za Australiju i tako te selekcije,mi smo velika reprezentacija za njih i ne samo za njih,nego i za ove sto imaju trofeje...

Иван-Ниш

pre 13 godina

Браво за Марића!
Кад већ нема услова да игра за Србију, нека игра за Аустралију. Тамо је рођен и постао играч а и њихов је грађанин. Надам се да ће играти пуном паром против нас и да ћемо ми да победимо. Шта треба да ради? Да изиграва инаџију да би га неко тапшао по рамену?

Aki

pre 13 godina

Njegov stav je da igra za reprezentaciju ali ne moze zbog pravili da nastupi za Srbiju...Napadate coveka bez bilo kojih osnova,ne pita se on nego FIBA!!!Napadate njega,a ne zapitate se zasto Milicic nije hteo da igra,on je mogao(jer mu pravila dozvoljavaju)

Olajdzuvon

pre 13 godina

Steta, pogotovo sto Australija nikad nije ni obratila paznju na Marica,i da se Bogut nije povredio garantovano ne bi ni bio pozvan. Sad kad je eksplodirao u Srbiji, napunio se samopouzdanjem, sad im je dobar. Mozda je i nas savez a i Duda, bili previse pasivni, mozda je njegova familija u Australiji bila za to da on igra za Australiju,ali sam siguran da smo izgubili velikog profesionalca i mozda najboljeg centra u evropi. I napravio je pogresan izbor,nije izabrao pobednicku ekipu.

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Svaka cast! I treba da igra.Oni koji ga prozivaju verovatno to cine iz straha da ce nas u mecu prtiv Australije razbiti, ali cak i da je tako,bolje je da igra jer ce SP sa njim ipak biti bogatije za jednog izuztnog kosarkasa

svi idu Partizan ostaje

pre 13 godina

Znaci prodali su ga :((( jer ako zaigra za Australiju propusta pripreme Partizana i racuna se kao strani igrac, a svi znamo da ovi iz uprave samo cekaju ponudu. Srecno majstore i sve najbolje u karijeri!!!

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@One night in May
E ne lozi se...Maric je uvek izjavljivao da je pre svega Srbin i pevao je nasu himnu...Tako da mi je ovaj njegov potez neshvatljiv.

BSBSBS

pre 13 godina

za ove sa jeftinijim ulaznicama:

Decko je Australijanac i pricao je kako bi zeleo da igra za Srbiju. Grobari sa tim nemaju veze, mada vidim da pojedinci nisu kapacitet to da razumeju.

Marija

pre 13 godina

Lepo od Marica sto voli i postuje zemlju svojih roditelja ali je jos lepse sto se odlucijo da nastupi za svoju zemlju u kojoj je rodjen, gde je odrastao i koja je omogucila dostojan zivot njemu i njegovim roditeljima.
Bravo care.

Gaz

pre 13 godina

Realno, nikakve sanse nikad nije ni bilo da Maric ikada zaigra za nas. Svi njegovi intervjui na tu temu su imali za cilj njegovu autopromociju u srbiji i dodvoravanje srpskim navijacima.Sto ste se vi svi popalili na takve vesti, zalim, ne poznajete pravila FIB-e.2\

Nepotvrdjeno od Marica

pre 13 godina

Naravno:
Kad je neki Srbin radnik (strucnjak bilo koje vrste, naucnik itd.) sa ino-pasosem clan neke strane ekipe u egzekuciji bilo kakvog projekta, onda je: "Bravo, majstore! Bez nas Srba se ne moze...!"
U cemu je razlika, onda, izmedju sportista i "obicnih" radnika (inzenjera, naucnika...)?
Ni u cemu, osim, sto se u slucaju sportiste sa negativnim komentarima javljaju oni koji sebe i svoju naciju vide kao NEBESKE i koji NISTA, ama bas nista NE CINE da nam svima bude bolje. Kao narodu, ali i kao drzavi.

PS Ja vec vise od 15 god. zivim u inostranstvu i putujem samo sa srpskim pasosem. Nemam namere da uzmem bilo koji drugi (to podrazumeva i menjanje drzavljanstva), alo potpono razumem sve one koji su promenili drzavljanstvo (to je njihova licna stvar), a narocito sportiste kojima je karijera, ipak, kratka i koji hoce da u svom "zanatu" daju najbolji deo sebe i uberu najbolje voce (dok mogu) Nisu oni (kao ni drugi) nista manje Srbi (ovde govorimo o nama) nego da igraju za srpsku reprezentaciju. Ja nemam ni malo dileme ko vise zeli napredak srpskom sportu - oni koji su Srbi, a igraju za druge klubove (i reprezentaciju), od onih "Srba" koji u ime srpstva (i drugih nacija) prave skandale i izazivaju tuce itd. Glasam za ove prve.

siniša

pre 13 godina

Nisu mi jasne neke stvari, on sad kao priča hoće da igra za Srbiju, a ne može. Ista stvar sa ovim fudbalerom Arnautovićem što je nastupao za seniorsku reprezentaciju Austrije, a sad bi da igra za Srbiju. Znaju se pravila, zna se do kada se treba odlučiti za koju reprezentaciju nastupaš, a ne ja ću malo tamo malo ovamo. Momci trebali ste ranije razmišljati, kao Kuzmanović, Subotić... Šta sad znate da ste srbi, a tada niste znali, nerazumijem?!

IVORY

pre 13 godina

Steta.

Nije imao drugog izbora, igrao je za omladinsku reprezentaciju Australije i da bi igrao za nasu reprezentaciju morali bi Australijanci da se dogovore sa nasima, sto ni za 1000 godina nece da se desi, tako da nemojte da pljujete coveka, jer to nije zasluzio.

One night in May

pre 13 godina

@One night in May
E ne lozi se...Maric je uvek izjavljivao da je pre svega Srbin i pevao je nasu himnu...Tako da mi je ovaj njegov potez neshvatljiv.
(Partizan iznad svih!, 21. jul 2010 09:36)

Mogu i ja da izjavim da sam Englez, pricam jezik bolje nego 75% populacije Londona, a englesku himnu, takodje, znam napamet i nije mi nikakav problem da je otpevam. Ali to me i dalje bas ni na koji nacin ne cini Englezom... I dalje sam Srbin. Maric je tacno onoliko Srbin koliko je Andre Agasi Jermen, a Pit Sampras Grk. Ni manje, ni vise...

sasha

pre 13 godina

Nije problem sto ce igrati za Australiju. Problem je sto je drugo pricao tokom sezone, a u Srbiji je tek postao poznat igrac, a ne stoji da je MVP-u Evrolige, potrebno dokazivanje na takmicenju druge kategorije, koje ne zna se ko vise nije otkazao.

Veci problem je FIBA koja (u ionako losoj poziciji zbog samog postojanja NBA) organizuje sve besmislenija prvenstva, bez finansijske dobiti (cak naprotiv), na kojima niko ko ne mora ne zeli da igra.

Tuzna pravila sa strancima u reprezentaciji (pravim strancima, Skorcijanitis ili pomenuti Ozil nisu stranci, Kuk npr), dovode do toga da se reprezentacija sastavlja kao klub (da igra Bogut niko ne bi ni spominjao Marica).
Sastavi pojedinih mladih reprezentacija su stravicni (naturalizovani i menadzerski igraci), a ti bi turniri valjda trebalo da sluze kao filter za prave reprezentacije.

Pred svetsko prvenstvo u Turskoj utisak je da ko god da osvoji turnir, to ne moze imati vrednost titule svetskog prvaka, a za to je kriva i odgovorna FIBA.
Oni moraju da pronadju nacin da reprezentacije stvarno budu kosarkaske reprezentacije drzave i da kosarkasi budu zainteresovani da igraju na njihovim turnirima. Ovako bolje da ih ne organizuju.

pera

pre 13 godina

Kakve veze ima sto ce Maric igrati za Australiju sa tim da ce ici iz Partizana??? Ko njemu iz Partizana moze da zabrani da igra za reprezentaciju, pa mora da menja klub da bi igrao? I Veseli nije bio reprezentativac kad je dosao pa je postao to kasnije. Maric ima srpski pasos i nikakve veze nema sto ce igrati za Australiju.Pa tom logikom ako idete,onda znaci se ni amerikanci ne racunaju u strance jer nisu igrali za reprezentaciju SAD?! Ili znaci da mozemo u klub da dovedemo 12 stranaca koji nisu igrali za svoje reprezentacije,pa se samim tim ne vode kao stranci?!

I ne znam cemu komentari tipa: izdao nas i ostalo. Pa covek ne moze da igra za nasu reprezentaciju iako je svim srcem to zeleo i zasto da ne igra za Australiju,gde je odrastao, i oseti iskustvo igranja na reprezentativnim takmicenjima? Skoro u svakoj reprezentaciji imate po nekoliko igraca koji vode poreklo iz drugih zemalja.Ovde ocigledno bode u oci sto je Maric grobar,pa crveni moraju da iskoriste priliku da popljuju sve sto ima veze sa Partizanom, posto imaju malo prilika tokom sezone,pa moraju da se hvataju i za ovakve stvari ili za Duleta ili za sudije,crnogorce u kkp...

Partizan iznad svih!

pre 13 godina

@One night in May
Pa ne mozes ti da izjavis da si Englez, posto nemas njihovo poreklo...Opste je poznata cinjanica da su Srbi iz dijaspore mozda i najvezaniji za maticu od bilo kojih drugih naroda...Imas primer Kuzmanovica, Subotica...

Dejan

pre 13 godina

Australija je zemlja koja mu je pomogla da odraste i da se razvije u košarkaša. I treba da igra za zemlju koja ga je othranila. Častan čovjek. Voli Srbiju i ne krije.I Veći je u tome što govori šta misli od ONIH koji to jesu i mogu da igraju a ne žele. Mnogo sreće u životu. Dejan

mare

pre 13 godina

Mali covek iz malog kluba igra za malu reprezentaciju...
(scout, 21. jul 2010 08:30)

mali covece sa severne tribine mars u stecaj....

Ivan Mitrovic

pre 13 godina

(scout, 21. jul 2010 08:30)

Eto, napisa covek i jos malo, pa ce mi biti zao istog..
Steta sto ne znas kako je divno navijati (posebno u prolece) za ovaj mali i skromni klub..
inace, skromni i mali smo, zato sto to pravoslavlje nalaze..
A mi , sta cemo, postujemo veru, ali i druge..za razliku od Vas..
Nego, kako srpski brend??
Ima li nade, da se izvuce iz stecaja..