Ponedeljak, 19.07.2010.

19:58

Džordan: "Ne bih igrao sa Medžikom"

Verovatno najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan, istakao je da nikada ne bi igrao sa svojim rivalima, aludirajući na prelazak LeBrona Džejmsa u Majami.

Izvor: AK

Džordan: "Ne bih igrao sa Medžikom" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

damir

pre 13 godina

ja mislim da je kobi bolji i sam fil dzekson je donedavno govrio da je mj za nijansu bolji ,dok je poslje osvajanje titule rekao da je kobi jednako dobar kao mj

Sale Ars

pre 13 godina

Da neispadne da pricam napamet i gluposti kako neki navode, evo nekih cinjenica.

Najbolji strelci lige (regularan deo sezone):

1. M. Jordan - 10x
2. W. Chamberlain - 7x
3. G. Gervin - 4x
-. A. Iverson - 4x
4. G. Mikan - 3x
-. N. Johnston - 3x
-. B. McAdoo - 3x
5. S. O'Neal - 2x
-. T. McGrady - 2x
-. K. Bryant - 2x
6. L. James
-. D. Wade
-. K. Durant

Najbolji prosek lige (regularan deo sezone):

1. M. Jordan - 30.1
2. W. Chamberlain - 30.1
3. E. Baylor - 27.4
4. J. West - 27.0
5. A. Iverson - 26.7
6. B. Pettit - 26.4
7. G. Gervin - 26.2
8. O. Robertson - 25.7
9. K. Bryant - 25.3

* Ovo je MJ-ev prosek ukupno, nakon 98' i Cikaga je bio preko 32
** zamislite Ajverson ide pre ovoga sa kojim ne smem da ga poredim

Najbolji prosek lige (u playoff-u):

M. Jordan - 33.4
A. Iverson - 29.7
L. James - 29.3
T. McGrady - 28.5
D. Wade - 26.3
K. Bryant - 25.3

* ovde sam naveo cisto nekoliko igraca kao primer
** a zamislite jos jednom i ovde je Ajverson ispred, kao i T-Mac, i Vejd, i Jejms (sreca sto nisam jos trazio)

Treba i napomenuti da MJ samo u svojoj prvoj sezoni, u PO postigao manje od 30 (29.3) dok je sledece imao najveci ucinak od preko 40 (43.7).

A jos jedna zanimljivost je da je prosek Jordana u PO gde se igralo cvrsce za 3.3 veci nego u regularnom delu, dok je u slucaju Kobija ta razlika 0.2.

Moze se dodati i vrlo vazan podatak da je MJ peti asistent NBA svih vremena, a KB je koji? Em sto vise siluje em sto ima manji prosek, em sto nije ni blizu po asistencijama, a da dao je 81, izvinte.

E sad posto statistika nije sve i nije jedino (uvek pravo) merilo, treba dodati da je MJ bio i mentalno neponovljiv igrac, a i kako neko vec rece stalno je dizao igru na visi nivo. A mislim i da ga je bilo kud i kamo lepse gledati (barem velikoj vecini nas, sto je takodje neko vec pomenuo).

ZenMaster

pre 13 godina

Ne spominjite sudjenje,samo gledate kako da umanjite Kobijevu velicinu.Ima dosta frustriranih koji stalno omalovazavaju KB,odigra lose u PO-Jordan nikad nije igrao lose,odigra fantasticno-MJ je igrao bolje...Alo,manite se vise Jordana i prica pre 15 i vise godina.Sada igraju neki drugi ´klinci´.I sigurno da je sada jaca konkurencija za osvajanje titule nego kada je Jordan osvajao.

SasaKV

pre 13 godina

@Mailman.
Decko ti uporedjujes Barklija ko je imao 30 i neku godinu kad je presao u Hjuston sa Lebronom kad je njemu tek 25. Nadji jedan MVP igrac u istoriju NBA da je napustio svoju ekipu da bi bio ne glavni (Wade je glavni) nego drugi igrac ekipe. Ne postoji i zato ce uvek Lebron biti veliki luzer!!

Aircanada

pre 13 godina

Uopste nije poenta da li je J.West zeleo Brajanta ili ne! Poenta je bila da Brajant nije nikad bio u poziciji da je u "losijem" timu, pa da mozemo da kazemo "Eto, on nikad nije otisao iz svog prvog i jedinog NBA tima". Koje su ambicije Lejkersa? Oduvek, i pre Kobija? Titula? Koje su REALNE ambicije Klivlenda i Cikaga bile PRE MJ-a i LBJ-a?
Ako je statistika ono sto nekog zanima, Kobi je tek u svojoj trecoj NBA sezoni dosao do sezonskog proseka od oko 20 poena (19.9 tacnije).
LeBron u svojoj prvoj sezoni ima vise od toga, dok je u trecoj na cifri od 31.4ppg

I onda moje omiljeno, Kobijevih 81...
Protiv Toronta, 2006. godine, koji je istini za volju bio dosta dobar te sezone, prvi u Atlantik diviziji, skor 47-35.
Zvezde tima su bili C. Bosh, Jalen Rose i recimo TJ Ford.
Regularna sezona(kada svi znamo da utakmice nisu tvrde i igraci nisu toliko fokusirani kao da je PO).
A onda imamo 63 poena datih Bostonu, koji je te sezone imao skor 67-15 i kasnije bio sampion.
Imamo igrace koji nisu samo zvezde tog tima, nego su i zvezde istorije lige:
Bird, Parish, Bill Walton, kevin McHale...
Plejof utakmica. Jos nesto?

Sale Ars

pre 13 godina

first,

NBA live sam igrao jednom u zivotu. Kosarku sam trenirao, a posle bio trener (toliko). Ali to nema apsolutno nikakve veze sa ovim o cemu mi pricamo. Ti mora di nas Fil Dzekson.

Kako samo navodis delove koji odgovaraju tvojoj tezi. Koliko godina je mladji KB dosao u ligu nego MJ (cini mi se 3), to ne pominjes, kao sto ne pominjes i odsustvo MJ-a od 1.5 godinu radi tragedije sa ocem. Sto dodje da KB ima 4.5 godine vise da ga sustigne i prestigne po ukupnom broju poena, cak bi se moglo reci da bi bilo sramno ako to neuspe. Bitan je prosek. A Kobi je taj koji ostavlja utisak sebicnijeg igraca od Jordana (ili ni to nisi primetio, a ni cuo izjave Fil-a). I ko ima veci prosek pored svega? Sto se tice 81-og poena, pa ako ti je to argument, sta da ti kazem, onda ima jos boljih igraca od MJ-a (posto ih je nekoliko postiglo vise poena u regularnom delu od njega). Ono bitno je, ko je postigao najvise poena u PO i jos bitnije protiv kog tima je ostvario te svoje (najbolje) ucinke. Ma i to si zaboravio. Ja sam stavio Kobija da deli 4 mesto svih vremena i tu smatram da pripada, za sad (uz sve 'pomoci' koje je imao, i vise nego posteno s moje strane), a ovde pojedini i najveca imena kosarke omalovazavaju, pa i Barklija (neki odavde nemaju granice)???

Sto se tice medjusobnih duela, izneo sam ti cinjenice koje se mogu proveriti (nadji duele, Vejd vs Kobi, T-Mac vs Kobi), neke od njih sam i gledao (pa video svojim ocima ko je koga razbucao), a od nekih duela samo statistiku (pa npr. stoji T-Mac 35, Kobi 35, a cuvali se, mozda ne svo vreme). A to sto sam izneo ko je smatran za najofanzivnije igrace nisam izmislio, nego cuo nekoliko puta, sto u NBA prenosima, sto u emisijama o NBA ligi (i to od mnogo razlicitih persona koje su daleko strucnije i od tebe i od mene). Vidis kako prvo pricas o 81-om poenu (koliko bese u poslednjoj cetvrtini gde su ga vise gledali kako igra nego sto su ga cuvali), a potom lepo pominjes Stoktona i da neosvojeni prsten nije merilo (sa cim se slazem, barem tu se slazemo) kakav je bio igrac? A i "NNN" je pomenuo jos nesto sto mi nije palo na pamet. Naveo je 'neke od kradja' i to samo najocitije (ja sam pomenuo samo poslednju kradju), u korist Lejkerse za vreme tvog Kobija. Pa to onda ispade da su mu od 5 titula, 3 puta debelo pomagali strani faktori poput sudija, vrlo zanimljivo. "Cecvrcak" je takodje naveo neka jako zanimljiva zapazanja.

I na kraju, ne zanima me sta ti mislis jer svako ko je dovoljno... da izjavi da je KB najbolji igrac svih vremena, taj nije vredan dalje diskusije. I sam Jordan nedade primer, da ne bi igrao sa Kobijem, nego da ne bi sa Medzikom.

PS. KB je sam izjavio da nije bolji od MJ-a (jel on expert).

Matori

pre 13 godina

Kao sto neko rece,danas su igraci jaci i brzi nego pre.Teze je postici poene.Pogledajte malo Kobijeve klipove pa onda pricajte.
P.S. Za onog sto je rekao da je MJ uzor van terena,pitam te zasto se zena razvela i uzela mu skoro 170 miliona?Zato sto ju je varao na svakom koraku.Agent Tigera Woodsa je rekao da mu se ne bi desio onaj skandal da se nije druzio sa Jordanom i Barklijem,jer samo lose su mogli da uticu na njega.Postedi me price o Jordanu cvecki.

first

pre 13 godina

Kobi Brajant - uskoro puni 32 godine, znači još minimum 4 godine može da odigra na vrhunskom nivou. Majkl Džordan je u karijeri postigao 32,292 poena, Kobi Brajant je postigao 25,790. Ako ga zaobiđu povrede, sigurno će prestići Džordana na toj listi. Da se podsetimo i da je Kobi Brajant postigao 81 (slovima - osamdeset jedan) poen na jednoj utakmici. Dakle, suludo je govoriti da TRENUTNO postoji bolji ofanzivni igrač u ligi od Brajanta. Onaj što ga je poredio dole sa Ajversonom, MekGrejdijem i Vejdom, svoje znanje je stekao igrajući neku od NBA LIVE igrica.
Medžik Džonson takođe nije taj kalibar igrača kakvi su Džordan i Brajant, a ko je bolji, ili ko će biti bolji, to je stvar ukusa, obojica su vrhunski igrači i najbolje što je liga izbacila.
A vi koji po osvojenim prstenovima gledate ko je bolji... Šta za vas čovek da kaže? Džon Stokton nije osvojio nijedan, a da li je postojao bolji plejmejker u istoriji lige?

realno

pre 13 godina

KB24 ima igrati bar još 4-5 sezona, a već ga porede sa Jordanom, ako nije i sada možda bolji...onda će biti, ako ga još ne bude mučilo koleno i prst...čovek sa povredama igra i razbija...Kobe Bryant the best of the all time...

Cecvrcak

pre 13 godina

I da osvoji 20 titula, Kobi nije bolji od Michaela jer se ovaj drugi kretao toliko lepo da mi ponekad nije bilo bitno da li ce dati kos ili ne. Tu gracioznost i sklad pokreta nece ponoviti niko nikad! Najblizi od aktivnih igraca mu je upravo Kobie, ali nije to to. Pritom, Kobie u poslednjoj cetvrtini ne silazi sa linije za bacanja, a Jordan je morao da iznese svojom umetnoscu u igrio taj poslednji minut i kolko je to puta samo uradio na predivan nacin. Jos na kraju, Larry Bird je rekao:"Mislim da se Bog prerusio u Michael Jordana"-toliko je svemocno izgledala njegova pojava. Legenda!!!

NNN

pre 13 godina

@Ralemvp
Najbolji igrač u 7. utakmici finala zapada 2000. (kad su LAL u poslednjoj četvrtini stigli 15 poena prednosti Potrlanda) je definitivno bio sudija (Dik Beveta, najverovatnije).
Šekil koji je u tom plej-ofu ubacivao preko 30 poena po utakmici (skoro 10 više nego Kobi) je bio potpuno isteran iz reketa od strane Sabonisa (čini mi se 0 poena u prve 3 četvrtine)!
A onda su sudije izmislile 5. i 6. faul najboljem belom centru svih vremena (svaka čast Divcu, ali Sabonis je Sabonis).
Onda su ih Lejkersi predvođeni O'Nilom pojeli u zadnjoj četvrtini. Inače i pre toga je bilo potpuno očajno suđenje u korist Lejkersa, ali je tada duga klupa Portlanda sve to mogla da kompenzuje, osim da nađe rezervnog čuvara za Šekila.

Posle se u finalu zapada 2002. ponovila još veća krađa (ako vas ne mrzi možeta na YT da potražite The Greatest Tragedy in Sports) koja baca baš veliku senku na ovu prelepu igru.

Ralemvp

pre 13 godina

Sek ne bi uzeo nijednu titulu od 3 sa Kobijem da nije bilo Kobija.Isto to vazi i da nije bilo Seka za Brajanta.Apelujem da se glupi komentari vise ne pustaju posto se nekima ocigledno ne mogu objasniti neke stvari.

sestric

pre 13 godina

Dovoljno je da imas 20. godina da kazes da si gledao majkla dzordana. A 35. je dovoljno da kazes da si gledao Dr.J julius Ervinga.

sarajlija

pre 13 godina

Kad je Veliki Jordan igrao za Bullse ustao sam u 3 ujutro gledati ga kako igra ovu magicnu igru, otkad prestao niti jedan NBA mec nisam odgledao ,i sami procenite sada

buksi

pre 13 godina

Brajant bi glatko pobedio i Džordana i Džejmsa u igri 1 na 1. Svako ko se iole razume u košarku svestan je toga.
(tralala, 20. jul 2010 01:28)

Dete,NBA liga se ne igra 1 na 1...dovoljno se vidi koliko se ti razumes u kosarku cim si lupio takvu glupost.
Upravo zato nam je i kosarka pala nisko,jer i danasnji talenti (na zalost) imaju takvu viziju igre (a sve je krenulo Radmanovicem,pa Rakocevicem,Jaricem,Milicicem...)-vazniji im je individualni ucinak od timskog.

Zarko 91

pre 13 godina

ma smijesno je sta pricate...u vrijeme u koje je Jordan igrao bilo je lakse 10 puta nego danas....I zato je Kobe najbolji igrac svih vremena...Pogledajte samo kako danas igraci izgledaju, a kako su nekad....Danas su svi jaci, pokretljiviji ma sve....Sto Jordan nije dao 81 poen?Jer ne moze....Samo moze najveci igrac ikada Kobe....Svaka cast Wiltu sa 101 poenom,ali je i on u to vrijeme imao klasicnu dominaciju u reketu....Kobe sve objasni...!!!!

Nikola

pre 13 godina

Treba da imas minimum 35 god da mozes da kazes da si gledao Majkla Dzordana! Zato matorci batalite ovo dopisivanje! Kako vas nije sramota?!?!? Ubedjujete se sa duplo mladjim osobama! ZENITE SE! Pustite nas mlade da uzivamo u carima kosarke poput Kobija,Trejsija,Ajversona,Evansa,Pola,Vejda,Lebrona itd...Trujete nam volju...Zadrzi misljenje za sebe! :-DDD

Sale Ars

pre 13 godina

Odgovor na nekoliko komentara (sami ce se prepoznati);

Seqa su tukli cime su stigli i to sto je po nekad davao manje od 20-poena je irelevantno iz razloga sto je odvlacio 3 od 5 igraca na sebe (ne bukvalno ali ih je "drzao" u blizini jer su morali ciniti pomoc saigracu) - izgledalo je kad se gleda, kao da je Seq nesto poput vece planete koja privlaci manje.

Onda dalje za ovog koji me je izdvojio. Znaci tebi su Medzik i Dr-J = Pedja i mene nazivas expertom cinicno, a ja sam naveo najvece velikane same igre, dalji komentar je suvisan sto se ovoga tice. Dalje ako jos jednom procitas nigde nisam naveo da je MJ SAM uzeo titule nego da je nosio tim uvek kad je bilo najpotrebnije i da je u svim finalima bio stvarno najbolji i da je zasluzeno osvojio MVP naslove (za razliku od tvog miljenika). Izjavljujes zasigurno drugi najbolji igrac svih vremena, pa ti tom izjavom pljujes na Medzika tako da je i ovde dalji komentar bespotreban. A ovo da Onil ne bi uzeo prstenove bez Kobija, pa moguce da ne bi sva 3 ali barem 2 bi verovatno, a Kobi bez njega 1000% tada, ne bi ni jedan. Vidi se koliki si ti expert posto sa svojim izjavama spadas u grupu od par procenata koji misle isto kao ti.

Izjava za 1-1, ako gledas neke utakmice kao sto izgleda negledas, Vejd ga je u nekoliko medjusobnih duela (gde su se cuvali) pokidao 1-1 (mozes proveriti). Protiv T-Mac-a (ovo sam vec navodio ranije) je obicno imao egal ucinke (cak cesto u poen isti), a Kobi je sigurno bolji u odbrani sto dovodi do zakljucka da je u napadu ubitacniji ko (posto je rezultat na kraju bivao cesto isti)? T-Mac se smatrao najacim ofanzivnim oruzijem NBA lige, ne Kobi, a pre toga Ajverson (za pre je glupo pricati, zna se). Jedini igrac kog su u vreme MJ-a poredili ofanzivno sa njim bio je Peny i do nekle Hil od mladjih, od starijih Drexler. Sto dovodi do toga da je MJ bio najaci ofanzivno i medju najacima defanzivno, a Kobi nije ni jedno ni drugo.

Covek koji se potpisao "Deco, odrastite vec jednom" je lepo naveo kako izgleda kad kazete da je Kobi bolji od Medzika. Slicno je rekao i "Bojko" ali sta ces kad mi nismo experti.

"Kobe", danasnje odbrane ne da nisu jace kako neki navode nego su smesne u poredjenju sa onim vremenom. Ima vise razloga, a jedan je to sto vise ne smeju da se koriste ruke kao pre, a to je uvedeno da bi bilo vise poena i jel neko (pa i Kobi) dosao do MJ-eveih proseka? A opet ponavljam to je uradjeno da bi napadac bio jos vise u prednosti.

"maksimum018" sta reci, nego samo svaka cast. Potpisujem 100% (nema se sta dodati, niti oduzeti). Ali mi nismo experti, zamalo da zaboravim.

blade

pre 13 godina

Nije Finiks Barklijev originalni tim,vec Filadelfija76,cisto da se zna.
I napokon,dosta vise za vas par sarlatana koji nemate ni godine ni znanje a verovatno ni loptu ne znate da drzite a da vam ne ispadne o tome ko je bolji i ko je najbolji.
Mr.23,nezaustavljiv u napadu,fenomenalan u odbrani,nepredvidiv u kretnjama tela,odraz preko metra i let od par sekundi.MVP vise puta u finalnim serijama,kako u napadu tako i u odbrani.Covek koji nema ni dosije ni u njemu zataskani pokusaj silovanja za koji se mali kobe izvukao samo zahvaljujuci svojim zelenim novcanicama.Usiljeni balavac,razmazeni klinac koji ni patike ne moze da nosi Majklu.
Jordan nijednom nije igrao sedam utakmica u finalima,stvari je uvek resavao na vreme.Kada se sa 40-ak vratio na sezonu-dve u Vasington,iako vec vidno usporen imao je briljantne poteze,npr hvatanje zive lopte sa obe ruke tik uz tablu - ko je gledao setice se,ko nije eto mu you tube pa nek vidi.Pravi sportsmen,nikada nije menjao klub zbog titule,i osvojio ih je sa svojim klubom kome je ostao veran.Ne kao ova kukavica koja je otisla iz Klivlenda u Majami,iskreno mu zelim da nikada ne osvoji titulu.
Nba nekada i sada nisu uporedive i ne postoji samo uporedjivanje naj igraca tada i sada.Zato se i uporedjuju,da se zna ko je najbolji do sada.A to je definitivno MJ.Sada ova liga sa preko 80% igraca na lakim drogama,umisljenim zvezdama koje to nisu niti ce ikada biti nije po kvalitetu ni blizu ni po napadu a kamoli po odbrani nba od pre 15-20 godina.
Tada se igrala ozbiljnija kosarka i svaki tim je imao po najmanje jednog istinskog superstara,ako ne i par njih.
Majkl,Medzik,Bird,Meloun,Juing,Klajd Glajd,Robinson,Ajzea,Barkli,Dumars i dr.
Koga sada da gledam - Kobija i Lebrona?!Ne pada mi napamet,sve sto je vredelo vec sam video,vi sto niste pa mislite da je ovo vrh – sta da vam radim,mladi ste pa imate vreme da popunite rupe u znanju.

sestric

pre 13 godina

O neil ne bi osvoji titule bez brajanta,pa on je u ruki sezoni stigao do finale kao vodja ekipe pored penija haradveja sa orlandom,a usput su izbacili Bulse kojima je bio vodja bas Skoti Pipen(Jordan se je tad povukao na godinu). Pipena obozavam ali ako je bio drugi igrac lige zasto nije osvojio neki prsten bez majkla. Drugi Igrac lige je bio Hakim Oladzoan znas kako ide serija tri titule Bulsi dve Roketci tri tirule Bulsi. A da i Onil je osvojio prsten bez brajanta ako se ne secas.A da mozda je upravu lik sto je reko da od odlaska onila NBA izgleda kao teska namestaljka,sve ide u promociju brajanta i dzejmsa,Lateral Sprivel se od jednom popvuko ko da je isteran iz lige(mada moguce da jeste),ajverson odlazi i filadelfije,rastura se petorka Detroita itd.,sreca pa je boston napravio dobar poso sa dovodjenjem Garneta i Isusa i sreca da je San Antonio bio tu da pokvari NBA lopovima njihovu zaprsku ali samo na kratko. Videcemo sta ce biti nadalje.

Mailman

pre 13 godina

Meni samo nije jasno sta se Barkli javlja i kritikuje kada je on uradio istu stvar prilikom prelaska iz Finiksa ("njegovog tima") u Hjuston ("Olajdzuvonov tim"). Te sezone je Hjuston takodje imao triling asova (Olajdzuvon, Dreksler, Barkli) ali ih je Juta pobedila u finalu zapadne konferencije (trojka Stoktona za pobedu u Hjustonu i 4:2 u seriji).

Иван-Ниш

pre 13 godina

Џордан је најбољи свих времена а Чикаго са њим, Пипеном, Родманом и најбољим шестим играчем Кукочем, најбољи тим до сада (сезона 72-10). Нигде доминантног центра због које им је игра била још и лепша. И ту је најважнија разлика између њега и Брајанта. Брајант је титуле освајао уз присуство доминантних центара (О'Нил, Гасол). И један и други су феноменални у нападу, али је Џордан неупоредиво бољи у одбрани тако да ја немам дилеме.

Kobe Bryant

pre 13 godina

Iako sam veliki fan kobea mislim da je jako glupo pricati ko je najbolji igrac svih vremena a realno je da je MJ najbolji igrac svog vremena kao sto je Kobe najbolji igrac danasnjice a i kosarka se menja iz godine u godinu i vidi se da ce biti sve manje takvih neprikosnovenih igraca jer su odbrane sve jace i jace i ima sve vise odlicnih odbrambenih igraca kao sto je na primer Artest covek koji realno moze cuvati svakog igraca a u napadu mu protivnicke ekipe daju dosta prostora jer vise gledaju kako da zatvore Kobea i Gasola

shomi

pre 13 godina

ja ne razumem ovoliko pljuvanje po lebronu,nije da sam neki njegov ljubitelj ali ga postujem jer je najdominantniji igrac danasnjice i jer je veliki sportsmen(za razliku od brajanta koji recimo nabada ljude laktom kada shutira-djinobilija,jarica... ili cmizdri jer su onda shequ dali mvp trofej a ne njemu)
pre nekoliko godina su garnet i alen dosli kod pirsa u boston i svi su to pozdravili,i ja od tad navijam za boston,prosetali su se do prstena,kakva je razlika izmedju toga i ove trojke.dzordanu je lako da sad komentarise,al sumnjam da bi on tako dominirao da nije u ekipi imao igraca kalibra pipena(koga lebron u kavsima nije imao) niti najboljeg skakaca lige rodmana(bitno da je lebron imao iglauskasa).a barkli kao i uvek blebece samo,opste je poznato da on vec godinama vodi medijsku hajku na dzejmsa,a narocito odkad je ovaj na njegove ranije provokacije samo prokomentarisao 'barkli je glup'.i nece ovo biti vejdova ekipa kao sto ni seltiksi nisu pirsova ekipa.
lebron nije tako veliki igrac kao dzordan ali se s njim moze porediti iako ne bude imao nijedan prsten,barem pre on,nego brajant sa njegovih 3prstena koja mu je stavio sheq na ruku,1prsten koji su mu poklonile sudije i jedan koji je zasluzio
brajant po nacinu igre najvise podseca na dzordana od svih igraca koji su ikad igrali,ali zbog svog karaktera zauvek ce ostati smesan za njega

maksimum018

pre 13 godina

ја ћу само да додам још нешто што показује величину Џордана... ја имам 28 тако да сам га гледао 90-их и ту није било питање уопште ко ће на крају освојити титулу. А требало би само да погледате тимове који су освајали титуле кроз целу историју NBA лиге... сваки првак је имао доминантног центра, једино је Џордан успео да освоји титулу без центра и са практично још једино Пипеном који је квалитетан играч, остали су попуњавали место... а ако се гледа по томе ко је бољи стрелац... па Џордан је имао у сезони просек од 37 поена и једини је поред Вилта ко је имао преко 3000 поена у сезони, уз то је једини ко је објединио титулу најефикаснијег и најбољег одбрамбеног играча и све то уз паклене одбране које су биле базиране на чувању њега и само њега... погледајте мало клипове који објашњавају како су Детроит и Њу Јорк играли одбрану на њему... то је данас укинуто и много је лакше постизати поене. Хоћу да кажем само да су ови наведени стварно играчи светске класе али се зна ко је увек преузимао одговорност и водио тим до победе... Џордана су на једну плеј оф утакмицу из авиона до свлачионице и назад донели на носилима због стомачног вируса и температуре од 38 степени а он је на тој утакмици постигао 45-6 поена. И да завршим, Џордан је једини играч који је из сезоне у сезону своју игру доводио на виши ниво... а још увек држи рекорд од 72-10 у једној сезони што не верујем да ће неко у скорије време, а можда и никад, оборити.

vlada

pre 13 godina

i još jednu stvar da napomen dok su igrali MJ i Medžik NBA liga je mnogo više ličila na košarkašku ligu a mnogo manj ličila na show program.
E sezone kada je NBA liga više postala show program a sve manje i manje ličila na košarkašku ligu je sezona kada je Šek otišao iz LA
A ova sezona kada je LA uzeo prsten tako kako ga je uzeo ne bih to da komentarišem je poslednja sezona NBA koju sam ja pratio, jer je ovaj playoff a bogami i cela sezona od početka bila tako lepo isplanirana i određena a ja bio glup pa to tek u finalu shvatio

ista priča i sa prvim amričkim sportom po popularnosti - NFL-om, namešteno i smišljeno da Saintsi osvoje i kraj....,

Ako je košarka u vreme MJ bila nameštena onda je to bar bilo elegantno odradjeno da se ne primeti i ne bude ovako očigledno kao sad - tako da za mene MJ i dalje no.1 iako ja ne gotivim MJ-a preterano...

Bojko

pre 13 godina

Za ove sto pricaju da je KB bolji od MJ-a dovoljno je samo da ukucaju Michael Jordan na bilo kom pretrazivacu pa da vide ko je bolji!?!?!?! A ja cu citirati jednog od najboljih igraca svih vremena u Evropi Predraga Danilovica koji se inace proslavio jer je dobro cuvao Dzordana "Ako mi nije dan (Majklu) dace 20 i sve ce reci odlican posao si napravio a ako mu jeste dan dace 35 i vi tu nista ne mozete da ucinite"

Deco, odrastite vec jednom

pre 13 godina

Reci da je Kobi bolji od Magica, Birda ili Jordana je isto kao reci da su Rakocevic ili Jaric bolji od Djordjevica ili Slavnica. Jednostavno, poredjenja nema.

625

pre 13 godina

Ne mogu da verujem kakva konvencija košarkaških eksperata, u kojoj prednjači ovaj Sale Ars.
Mogao si na svojoj stručnoj listi ispred Brajanta da staviš i Peđu Stojakovića.
Džordan je u svojim šampionskim danima igrao u ekipi sa jednim Skoti Pipenom, koji je u to vreme bio među 5 najboljih igrača u ligi (Možda čak i najbolji posle Džordana), Rodmana koji je bio među najboljih defanzivcima i skakačima u ligi, pa i Stiva Kera (Koji je održavao procenat šuta za 3 poena iznad 50%), i Toni Kukoč je bio tu, dakle nije sam osvajao titule, niti je to moguće bez dobrih saigrača... Džordan je i dalje najbolji igrač svih vremena, i tu nema dileme. Brajant je najbolji igrač današnjice, ubedljivo, i zasigurno drugi najbolji igrač svih vremena. Ako nastavi u narednih par godina da pruža ovakve partije sve će više biti i tih koji će na njega gledati kao najboljeg igrača svih vremena. Istina je da ne bi osvojio prva 3 prstena bez O'Nila, ali ne bi ih osvojio ni O'Nil bez Brajanta.
Ne verujem da će Džejms, Vejd i Boš uspeti da se domognu prstena sa Majamijem, jer to su 3 igrača koji su navikli da budu lideri u svojim ekipama i ne verujem da će to funkcionisati.

dejan

pre 13 godina

ima par interesantnih klipova na jutjubu o jednom dzordanovom potezu koji je i dan danas ne zaustavljiv,a koju kralj sa xy godina i dan danas izvodi kao od sale.Matori znaju o cemu pricam,a taj potez isti brajant uporno pokusava da izvade,al mu slabo ide!!
Jedan je air dzordan,nema ih vise niti ce ih biti.Pogledajte samo deco koji respect lebron prema njemu ima,kako vejd spava u njegovoj opremi i kako brajant sanja da izvede dzordanov okret...

Ralemvp

pre 13 godina

Magic i Bird klasa 1979,Jordan klasa 1984.To je 5 godina za one koji ne znaju da broje.Opet smo se upustili u raspravu MJ vs Kobe.Sve tri titule koje je uzeo sa Shaqom Kobe je imao veliki doprinos.U nekoliko serija je bio bolji od Shaqa,istina,sva 3 finala je zasluzeno Shaq bio MVP,ali 2 puta u sedmim utakmicama 2001. i 2002. Shaq je postizao manje od 20 poena a Kobe je izvlacio LAL.I 2000. protiv Portlanda u sedmoj tekmi kada su se vratili od minus 15 sa pocetka zadnje deonice Kobe je bio najbolji akter meca.Sa 21. godinom!Protiv Spursa je imao jednu od najdominantnijih individualnih serija u PO.A znamo da su Lakersi i Spursi u to vreme vezali 5 titula,tako da je to prakticno bilo finale pre finala.Jer su i jedni i drugi u to vreme lagano dobijali protivnike u velikom finalu.Tako da je Kobe i vise nego zasluzio te titule i niko mu ih nije poklonio ili osvojio za njega. P.S. Za one sto pricaju o Brajantu i Sarlotu kad je draftovan,West je po svaku cenu zeleo Kobija pre drafta,tako da je bilo svejedno ko ce ga draftovati opet bi zavrsio u LAL.A Sek je iste godine dosao kao FA,i Fiser je draftovan.Tako da se ekipa tek formirala.Nemojte lupati vise gluposti,molim vas.I sto je rekao Marc Jackson-treci asistent svih vremena-MJ je najveci,ali na kraju kada Kobe zavrsi karijeru bice veci od Jordana.

Sale Ars

pre 13 godina

Jednom za svagda;

Jordan - 6 titula (sve su njegove i sve su ciste):
U kojima je ZASLUZENO bio svih 6 puta MVP finala. Svih 6 puta je bio najbolji igrac i nosilac igre u najtezim momentima.

Kobi - 5 titula (koje da bi dosli do odgovora moramo da rasclanimo):
Prve 3 uzima sa najdominantnijim igracem u reketu, u novijoj istoriji NBA lige, gde sva 3 puta ZASLUZENO nije MVP jer je Onil bio daleko bitniji za te pobede. Onda gubi finale protiv Bostona gde pokazuje jos jednom da nije dorastao MJ-u. Zatim osvaja 4 titulu gde je bio najbolji i osvaja prvu MVP titulu ZASLUZENO ali dodajmo i to, protiv indisponiranog Orlanda koji nije licio na onaj tim koji je dosao do tog finala. I sad uzima titulu i NEZASLUZENO dobija MVP nagradu jer ne da nije bio najzasluzniji, nego nije bio ni drugi po redu. U kljucnoj utakmici ga nije bilo nigde kao da nije ni igrao (nije kao MJ bio nosilac igre kad je bilo najteze). I plus ono mozda i najbitnije, do 5 titule dolazi uz obilatu pomoc sudijske mafije.

Pravo stanje stvari;

1. Jordan - neprikosnoveni vladar igre
2. Medzik - prethodnik na prestolu
3. Dr-J - velicanstven kosarkas
4. Bird/Kobi - koji tek ovde moze da dodje, da deli mesto (i to uz debelo guranje)

Tabela se odnosi iskljucivo na spoljne igrace jer je glupo njih porediti i mesati sa teskasima.

Licno, meni je najbolji igrac danas Vejd. Da je Vejd igrao sa Onilom u LA-u ili T-Mac, isto bi tih godina uzeli 3 titule kao sto je i Kobi sa njim. Tako da Kobija do pretprosle sezone istinski nije ni bilo medju najvecima. On je to zasluzio sa poslednje 2 titule vise nego sa prethodne 3 jer ako se broje samo titule onda je Rasel neprikosnoven, a i Ori je bolji od obojice (broj istih ipak nije jedino merilo). I najveca razlika, dok je Jordan vladao, drugi su titulu mogli samo da sanjaju, a to su i sami znali. Kobi je kao sto rekoh izgubio finale, a poslednje je dobio na strasno jadan nacin, pa je i to neuporedivo. Zato pamtnjakovici postedite nas glupih komentara. Vi i dalje mislite sta god hocete ali nemojte isticati glupost zarad vas samih. Pitam se gde ovaj svet ide kad se i sportista - po meni najbolji u istoriji, ne samo igre, nego i sporta uopste jer je jedini neuporediv - kao sto je MJ moze dovoditi u pitanje i omalovazavati? Gde je kraj ljudske gluposti?

Mare

pre 13 godina

A Barsa '92?
Salim se ali hvala ti Boze sto sam gledao Medzika, Lerija, Dzordana i Drekslera u istom timu. Steta falio je Ajzea.
Kakav Kobi, kakav LeBron kakvi bakraci...

Sale Ars

pre 13 godina

čova je fanatik i za NBA standarde kao što Edin Avdić reče. Kobe Bryant je najbolji igrač svih vremena...gledao sam i jednog i drugog ali Kobe je bolji.
(the black mamba, 19. jul 2010 22:01)

Da li bi bio ljubazan da nadjes ako ima netu ovu izjavu. Posto je covek kad su LA izgubili od Bostona izjavio da se sad vidi (potvrdjuje) da Kobi nije Jordan i da bi nakon toga napokon trebala prestati sva poredjenja.

I jednom za svagda;

Jordan - 6 titula:
U kojima je ZASLUZENO bio svih 6 puta MVP finala. Svih 6 puta je bio najbolji igrac i nosilac igre u najtezim momentima.

Kobi - 5 titula:
Pa da bi dosli do odgovora moramo ovo da rasclanimo.
Prve 3 uzima sa najdominantnijim igracem u reketu u novijoj istoriji NBA lige, gde sva 3 puta ZASLUZENO nije MVP jer je Onil bio daleko bitniji za te pobede. Onda gubi finale protiv Bostona gde pokazuje jos jednom da nije dorastao MJ-u. Onda osvaja 4 titulu gde je bio najbolji i osvaja prvu MVP titulu ZASLUZENO ali protiv indisponiranog Orlanda koji nije licio na onaj tim koji je dosao do tog finala. I sad uzima titulu i NEZASLUZENO dobija MVP nagradu jer ne da nije bio najzasluzniji, nego nije bio ni drugi po redu. U kljucnoj utakmici ga nije bilo nigde kao da nije ni igrao. I plus ono najbitnije do 5 titule dolazi uz obilatu pomoc sudijske mafije.

PS. Onaj genije sto poredi Kobija i Hauarda sa Medzikom i Birdom izgleda kao pravi "poznavalac" kosarke.

1. Jordan - neprikosnoveni vladar igre
2. Medzik - prethodnik na prestolu
3. Dr-J - velicanstven kosarkas
4. Bird/Kobi - tek ovde moze da dodje i to uz debelo guranje

Tabela se odnosi na spoljne igrace jer je glupo njih porediti sa teskasima.

Licno meni je najbolji igrac Vejd danas. Da je Vejd igrao sa Onilom u LA-u ili T-Mac isto bi tih godina uzeli 3 titule kao sto je i Kobi sa njim. Tako da Kobija do pretprosle istinski nije ni bilo jer ako se broje samo titule onda Rasel neprikosnoven, a i Ori je bolji od obojice. I najveca razlika dok Jordan vladao drugi su titulu mogli samo da sanjaju, a to su i sami znali. Kobi je izgubio finale, a poslednje je dobio na strasno jadan nacin. Zato pamtnjakovici postedite nas glupih komentara.

the black mamba

pre 13 godina

Kakav Jordan...da se fizički nosi sa današnjim igračima puuff...Kobe je za njega tata mata..Jordan je u rangu James-a samo što ovaj nije osvojio titulu. Nije imao s kim kao Jordan, a Kobe Bryant-u gledaju svi u leđa i Kobe-u se isplati njegovo ustajanje u 3h am po njihovom i to kada je letnja pauza da ostane u formi...čova je fanatik i za NBA standarde kao što Edin Avdić reče. Kobe Bryant je najbolji igrač svih vremena...gledao sam i jednog i drugog ali Kobe je bolji. mislim kakva je danas fizička sprema i odbrana a još čova igra sa povređenim prstom i kolenom i zatvore mu oči i opet gađa, da da to je on the black mamba. Mrzite ga i ne podnosite i niste objektivni zato što čovjek igra u LA-u pred zvijezdama, ali šta vam mogu...ima i onih koji pate za starim vremenima pa ne mogu biti objektivni i žele samo da ljudi iz njihovog doba budu najbolji...hahaha

buksi

pre 13 godina

Vidim ovde neki klinci komentarisu Dzordanovu velicinu,kako se ne moze meriti sa sadasnjim zvezdama...jednostavno ne razumem kako neko moze da ostavlja takve komentare a uz to jos nije ni bio rodjen kada je doticni harao NBA ligom?!
Iako mi nije bio omiljeni (moj miljenik je bio Medzik),ne mogu da pogazim cinjenicu da je bio najbolji i nezamenljiv. A tako ce i ostati jos digo godina.
A klinci koji su skeptici...sta da vam kazem. Zivite i dalje u zabludi.

SasaKV

pre 13 godina

Izvinite a vi sto pisete da je Kobi bolji igrac of MJ nemate pojma. Dzordan je bio brzi i mnogo bolje je skakao od Kobija a samo pogledaj statistiku pa ce sve da vam bude jasno. A jos u vreme kad je Dzordan igrao bilo je dozvoljno hand-check, tako da si mogao bukvalno da guras igraca dok ga cuvas. Danas najmanji kontakt je faul.
Opet respekt prema Kobija, nije pobegao i otisao kod drugi ili treci najbolji igrac u ligu da igra kod njega nego ostao gde i jeste.

Nikola

pre 13 godina

Ako cemo iskreno, Majk je u pravu...Najveci kosarkasi ostaju u maticnim klubovima do kraja karijere! Lebron je nestrpljiv,a to ce ga kostati mesta medju najvece. To je cinjenica! Majk nije mogao da osvoji prsten u eri Ervina i Lerija,trudio se trudio...Ali nista! Ali, bio je strpljiv... Sacekao je da ovi odu u penziju.To je isto i Lebron trebao da uradi,tj da saceka da Kobi ode u penziju...Ocigledno da mesto medju najvece nije prioritet Lebronu?! Po meni on sada ne moze da se nadje u prici sa Ervinom,Lerijem,Majkom,Kobijem,Timom...

sestric

pre 13 godina

Kobe who. Secate li se mozda kada je dzordan uzeo sve sto se moze uzeti pa se povuko iz kosarke na godinu(delom je zbog smrti oca). Kada je ijavljivao da nema konkurenciju. Dosao posle i uzeo jos tri titule nisu uspeli da ga zaustave ni Uta sa Mail menom i Stoctonom ni Hjuston sa The Drimom,Ser barklyjem I ,,the Glide" Drexlerom. A da Kada je Ernest(majklov nadimak) dosao 1984-85 Lary Bird i Jonson su bili u najvecim formama(ko li je ovo reko da je doso 5 godina posle njih). Brajant je samo u sutu za tri bolji od majkla ostali parametri idu u Jordanovu korist. Nemam komplex od holivuda volim njihove filmove a mislim da ste vi Lejkersovci bivsi navijaci KK ss pa ste upali u toliki komplex da ste otisli da navijate u najdalji moguci klub zapadno od beograda! Jedan je MJ. Mi imamo naseg boga ime mu je BODIROGA.

Aleksandar

pre 13 godina

Ovi dečaci što pričaju da je Cobe bolji od Jordana su verovatno jako mladi, pa ih ni ne krivim zbog ne-znanja, nek pro-googlaju malo koje veličine su igrale košarku u Jordanovo vreme.
ništa zlonamerno

navijac_iz_fotelje

pre 13 godina

Mislim da je NBA na popularnosti u Evropi ali i u USA dosta izgubio neigranjem pravog Dream-Teama na olimpijadi odnosno svetskom prvenstvu.Oni koji su kao ja imali srecu da gledaju 1992 onaj nepobedivi legendarni Dream-Team koji je i najjace evropljane gazio sa 30-50 razlike su na te kosarkase gledali kao na Bogove i samim tim rasla je velicina svih tih igraca u ocima prosecnog gledaoca iz Evrope.Mislim da kaad bi zaista zaigrao najjaci Dream Team sa Rondom,Bryantom,Wadeom,Jamesom,Howardom da bi kidali sve i ad bi se vratila vera u NBA i sve te igrace bi gledali jednim drugim ocima...Ovako bez Dream Team-a barem u Evropi NBA nije isti...

andromeda

pre 13 godina

Titule jesu najbitniji, ali ne i jedini kriterijum kod izbora najboljeg igraca svih vremena. Niko od danasnjih igraca ne moze ni da priviri u prvih 5 (Rassell, Jordan, Magic, Bird, Jabar). Kobe -"najgori igrac svog tima u 7-moj utakmici finala sa sutem 25% koji je bio mali od palube dok je Sek osvajao prve 3 titule", ne treba da se pominje u kontekstu najboljih svih vremena, moze samo u kontekstu najveceg ega svih vremena (zajedno sa Cembrlenom). Lebron, za razliku od Kobea koji ipak ima neko svoje mesto na listi, i nije na listi. Na listu se dolazi kada uzmes prvu titulu. A kada jednom dodje na listu (nadam se ne skoro ili jos bolje nikada), pogleda se kakav je supporting cast imao. Moze da uzme i 7 titula (a naravno nece ni blizu) ali medju 5 najboljih nece da udje.

Aircanada

pre 13 godina

Nemam nista protiv ove ekipe Majamija, kao ni protiv LEBronovog poteza..ali ajmo malo da razmislimo o ovome.Kazu neki ovde da Kobi nikada ne bi uradio tako nesto.Da vidim da li ne bi presao negde drugde da nije bilo trejda Divac-Kobe..Ovako covek dosao u jedan od 2 najprestiznija kluba lige, jedan od 2 kluba sa najvise istorije.Pogledajte u kojim momentima su Dzordan i Lebron dosli u Cikago, odnosno Klivlend. Sezonu pre nego sto ce MJ doci u ligu, Cikago je imao negativan skor(27-55).Ista stvar sa Klivlendom i LBJ(29-53).A Kobi dolazi u LA kada su vec bili silna ekipa, sa jako dobrim ucinkom(53-29). E sad, koliko vas moze da mi garantuje da bi Kobi ostao u jednom Milvokiju ili Sarlotu ili Golden Stejtu?
Od njih trojice, jedino je MJ dosao u "losu" ekipu i godinama je transformisao u pobednicku masinu.LBJ je dosao u "losu" ekipu i nije mogao da dodje do krajnjeg cilja-prstena.A Kobi je dosao u ekipu u kojoj je bio mladjani Sek, Edi Dzons u naponu snage, Nik Van Eksel,Sedrik Sebalos, Ori, Bajron Skot,Elden Kembel..
Ipak MJ gleda odozgo na sve ostale!

Bojan

pre 13 godina

Očigledno je da NBA legende ne podržavaju ovakav potez Lebrona. Naravno, nije učinio ništa loše ali kao što Charles Barkley kaže "If you're the two-time defending NBA MVP, you don't leave anywhere. They come to you"
Očigledno je da ga je pritisak osvajanja prstena ubio u pojam pa traži pogrešne načine da dođe do njega. Verovatno će sa ovim timom osvojiti prsten, ali mu niko neće dati kredit za tu titulu, kao što niko nije ni Kobiju davao kredit za prve tri titule, dok se sa poslednje dve smestio među legende sporta.

jozza

pre 13 godina

Могу неки нови клинци да причају - Леброн ово, Коби оно... Ал ја се и даље најежим кад се сетим шта је све овај човек радио! И немам дилему да се у то време играо најбољи баскет! Гледао сам и Џордана, Меџика, Бирда, Барклија, Томаса, Јуинга... а и гледао сам ове што су дошли после њих... НЕБО И ЗЕМЉА!

Srbin

pre 13 godina

Ameri se zesce svadjaju oko ovoga sto je Jordan rekao,a verujte mi 99 posto komentara su im glupi.Vise mi znamo o NBA od njih.Ne moze se nikako uporediti Magic,Bird i MJ sa trojkom u Majamiju,a i Jordan je dosao 5 godina posle Magica i Birda u NBA.Plus Wade,LeBron i Bosh su super ortaci svi zajedno sa istog drafta,ali se uglavnom slazem sa Jordanom.I Kobi to ne bi nikad uradio sto je LeBron.Ali ne treba ga osudjivati,on zeli pobede i nasao je najbolje mesto za to.Samo sto nece moci da se pominje u pricama da je veci od MJ-a,Kobija,Magica...

realno

pre 13 godina

ovi što mrze LA i Holivud pate od kompleksa pa mrze tj. neće da priznaju da je Kobe Bryant najbolji igrač ikada tačnije bolji i od Džordana...KB24 legenda koja je najkonstantnija...nisu mu ni do kolena...a Džordan pošto vidi da mu je Bryant umakao ostaje da se bori tj. da ostane na poziciji broj 2. Kako je samo glup sa ovom izjavom. Ipak bolje igra košarku nego što priča...neka uživa gledajuži sledeću sezonu i kako KB24 dere Miami hahah LAKERS...KOBEEE BRYAAANT

Simply THE BEST!

pre 13 godina

Najbolji kosarkas ikada!

“Nema šanse da bih ikada pozvao Lerija (Birda), Medžika (Džonsona) i rakao: ‘Hej, hajde da igramo zajedno u timu’. Ja sam, iskreno, pokušavao da pobedim te momke. Ali danas su stvari drugačije, ne kažem da je to loše”.

Ovim je sve rekao!

Molim vas druga Drazica

pre 13 godina

Medzik, Bird, Barkli, Dzordan, Olajdzuvon, Abdul Dzabar i
siv ostali sjajni igraci koji su stvarno igrali kosarku, danas samo daj da se zakuca, odbrane se skoro i ne igraju, jedan sveopsti cirkus.
Evo malo da se podsetimo kako pamet i znanje pobedjuju sirovu snagu.
http://www.youtube.com/watch?v=DQEzmPKdqt4

http://www.youtube.com/watch?v=Bb9bt978xG8&feature=related

Dejan Bodiroga - "Beli Medzik"

Wien

pre 13 godina

Kakav lik je M.J. Neponovljivo , neprocenjivo , a tek ova izjava...Ne moze se naravno omalovazavati Le Bron ali stvarno su to dva razlicita vremena, dve razlicite (ma koliko slicne u kosarkaskom smislu)licnosti.. da nekako se pitam da li bi sada kao i 90-tih ustao u 3,4 sata ujutru da gledam Le Brona.hmmm

jamal

pre 13 godina

Lose poredjenje. Vejd nije Medzik, Bos nije Bird, a ni Lebron nije Dzordan. Razumem i donekle podrzavam to sto je rekao, ali ipak nije se Lebron udruzio sa svojim najvecim rivalima (po meni Brajant i Pirs, jer jedini su oni vodje ekipa koje se bore za tituli i prepreka su Lebronu).

Ranko RS

pre 13 godina

da da ne bi igrao sa Džonsonom i Birdom, a igrao je sa Pipenom i Rodmanom...pa ne igra ni Džejms sa Brajantom i Hauardom....mislim da se Džordan malo onako gubi u izjavama, jer ga je već Bobe Bryant stigao tj. bolji već sad je od Džordana, pa se prepao da to ne bude i Džejms...mislim glupo od tako jedno velikog igrača...najgori su ovi kad odu u penziju kao Pele i Maradona pa sad i ovaj pa počnu nešto pametovati, a još više se guraju u propast...mislim nemam riječi, osim KB24 THE BEST FOR EVER...LAL

Simply THE BEST!

pre 13 godina

Najbolji kosarkas ikada!

“Nema šanse da bih ikada pozvao Lerija (Birda), Medžika (Džonsona) i rakao: ‘Hej, hajde da igramo zajedno u timu’. Ja sam, iskreno, pokušavao da pobedim te momke. Ali danas su stvari drugačije, ne kažem da je to loše”.

Ovim je sve rekao!

jozza

pre 13 godina

Могу неки нови клинци да причају - Леброн ово, Коби оно... Ал ја се и даље најежим кад се сетим шта је све овај човек радио! И немам дилему да се у то време играо најбољи баскет! Гледао сам и Џордана, Меџика, Бирда, Барклија, Томаса, Јуинга... а и гледао сам ове што су дошли после њих... НЕБО И ЗЕМЉА!

Wien

pre 13 godina

Kakav lik je M.J. Neponovljivo , neprocenjivo , a tek ova izjava...Ne moze se naravno omalovazavati Le Bron ali stvarno su to dva razlicita vremena, dve razlicite (ma koliko slicne u kosarkaskom smislu)licnosti.. da nekako se pitam da li bi sada kao i 90-tih ustao u 3,4 sata ujutru da gledam Le Brona.hmmm

Aircanada

pre 13 godina

Nemam nista protiv ove ekipe Majamija, kao ni protiv LEBronovog poteza..ali ajmo malo da razmislimo o ovome.Kazu neki ovde da Kobi nikada ne bi uradio tako nesto.Da vidim da li ne bi presao negde drugde da nije bilo trejda Divac-Kobe..Ovako covek dosao u jedan od 2 najprestiznija kluba lige, jedan od 2 kluba sa najvise istorije.Pogledajte u kojim momentima su Dzordan i Lebron dosli u Cikago, odnosno Klivlend. Sezonu pre nego sto ce MJ doci u ligu, Cikago je imao negativan skor(27-55).Ista stvar sa Klivlendom i LBJ(29-53).A Kobi dolazi u LA kada su vec bili silna ekipa, sa jako dobrim ucinkom(53-29). E sad, koliko vas moze da mi garantuje da bi Kobi ostao u jednom Milvokiju ili Sarlotu ili Golden Stejtu?
Od njih trojice, jedino je MJ dosao u "losu" ekipu i godinama je transformisao u pobednicku masinu.LBJ je dosao u "losu" ekipu i nije mogao da dodje do krajnjeg cilja-prstena.A Kobi je dosao u ekipu u kojoj je bio mladjani Sek, Edi Dzons u naponu snage, Nik Van Eksel,Sedrik Sebalos, Ori, Bajron Skot,Elden Kembel..
Ipak MJ gleda odozgo na sve ostale!

Aleksandar

pre 13 godina

Ovi dečaci što pričaju da je Cobe bolji od Jordana su verovatno jako mladi, pa ih ni ne krivim zbog ne-znanja, nek pro-googlaju malo koje veličine su igrale košarku u Jordanovo vreme.
ništa zlonamerno

Sale Ars

pre 13 godina

čova je fanatik i za NBA standarde kao što Edin Avdić reče. Kobe Bryant je najbolji igrač svih vremena...gledao sam i jednog i drugog ali Kobe je bolji.
(the black mamba, 19. jul 2010 22:01)

Da li bi bio ljubazan da nadjes ako ima netu ovu izjavu. Posto je covek kad su LA izgubili od Bostona izjavio da se sad vidi (potvrdjuje) da Kobi nije Jordan i da bi nakon toga napokon trebala prestati sva poredjenja.

I jednom za svagda;

Jordan - 6 titula:
U kojima je ZASLUZENO bio svih 6 puta MVP finala. Svih 6 puta je bio najbolji igrac i nosilac igre u najtezim momentima.

Kobi - 5 titula:
Pa da bi dosli do odgovora moramo ovo da rasclanimo.
Prve 3 uzima sa najdominantnijim igracem u reketu u novijoj istoriji NBA lige, gde sva 3 puta ZASLUZENO nije MVP jer je Onil bio daleko bitniji za te pobede. Onda gubi finale protiv Bostona gde pokazuje jos jednom da nije dorastao MJ-u. Onda osvaja 4 titulu gde je bio najbolji i osvaja prvu MVP titulu ZASLUZENO ali protiv indisponiranog Orlanda koji nije licio na onaj tim koji je dosao do tog finala. I sad uzima titulu i NEZASLUZENO dobija MVP nagradu jer ne da nije bio najzasluzniji, nego nije bio ni drugi po redu. U kljucnoj utakmici ga nije bilo nigde kao da nije ni igrao. I plus ono najbitnije do 5 titule dolazi uz obilatu pomoc sudijske mafije.

PS. Onaj genije sto poredi Kobija i Hauarda sa Medzikom i Birdom izgleda kao pravi "poznavalac" kosarke.

1. Jordan - neprikosnoveni vladar igre
2. Medzik - prethodnik na prestolu
3. Dr-J - velicanstven kosarkas
4. Bird/Kobi - tek ovde moze da dodje i to uz debelo guranje

Tabela se odnosi na spoljne igrace jer je glupo njih porediti sa teskasima.

Licno meni je najbolji igrac Vejd danas. Da je Vejd igrao sa Onilom u LA-u ili T-Mac isto bi tih godina uzeli 3 titule kao sto je i Kobi sa njim. Tako da Kobija do pretprosle istinski nije ni bilo jer ako se broje samo titule onda Rasel neprikosnoven, a i Ori je bolji od obojice. I najveca razlika dok Jordan vladao drugi su titulu mogli samo da sanjaju, a to su i sami znali. Kobi je izgubio finale, a poslednje je dobio na strasno jadan nacin. Zato pamtnjakovici postedite nas glupih komentara.

Bojan

pre 13 godina

Očigledno je da NBA legende ne podržavaju ovakav potez Lebrona. Naravno, nije učinio ništa loše ali kao što Charles Barkley kaže "If you're the two-time defending NBA MVP, you don't leave anywhere. They come to you"
Očigledno je da ga je pritisak osvajanja prstena ubio u pojam pa traži pogrešne načine da dođe do njega. Verovatno će sa ovim timom osvojiti prsten, ali mu niko neće dati kredit za tu titulu, kao što niko nije ni Kobiju davao kredit za prve tri titule, dok se sa poslednje dve smestio među legende sporta.

Srbin

pre 13 godina

Ameri se zesce svadjaju oko ovoga sto je Jordan rekao,a verujte mi 99 posto komentara su im glupi.Vise mi znamo o NBA od njih.Ne moze se nikako uporediti Magic,Bird i MJ sa trojkom u Majamiju,a i Jordan je dosao 5 godina posle Magica i Birda u NBA.Plus Wade,LeBron i Bosh su super ortaci svi zajedno sa istog drafta,ali se uglavnom slazem sa Jordanom.I Kobi to ne bi nikad uradio sto je LeBron.Ali ne treba ga osudjivati,on zeli pobede i nasao je najbolje mesto za to.Samo sto nece moci da se pominje u pricama da je veci od MJ-a,Kobija,Magica...

buksi

pre 13 godina

Vidim ovde neki klinci komentarisu Dzordanovu velicinu,kako se ne moze meriti sa sadasnjim zvezdama...jednostavno ne razumem kako neko moze da ostavlja takve komentare a uz to jos nije ni bio rodjen kada je doticni harao NBA ligom?!
Iako mi nije bio omiljeni (moj miljenik je bio Medzik),ne mogu da pogazim cinjenicu da je bio najbolji i nezamenljiv. A tako ce i ostati jos digo godina.
A klinci koji su skeptici...sta da vam kazem. Zivite i dalje u zabludi.

Molim vas druga Drazica

pre 13 godina

Medzik, Bird, Barkli, Dzordan, Olajdzuvon, Abdul Dzabar i
siv ostali sjajni igraci koji su stvarno igrali kosarku, danas samo daj da se zakuca, odbrane se skoro i ne igraju, jedan sveopsti cirkus.
Evo malo da se podsetimo kako pamet i znanje pobedjuju sirovu snagu.
http://www.youtube.com/watch?v=DQEzmPKdqt4

http://www.youtube.com/watch?v=Bb9bt978xG8&feature=related

Dejan Bodiroga - "Beli Medzik"

Nikola

pre 13 godina

Ako cemo iskreno, Majk je u pravu...Najveci kosarkasi ostaju u maticnim klubovima do kraja karijere! Lebron je nestrpljiv,a to ce ga kostati mesta medju najvece. To je cinjenica! Majk nije mogao da osvoji prsten u eri Ervina i Lerija,trudio se trudio...Ali nista! Ali, bio je strpljiv... Sacekao je da ovi odu u penziju.To je isto i Lebron trebao da uradi,tj da saceka da Kobi ode u penziju...Ocigledno da mesto medju najvece nije prioritet Lebronu?! Po meni on sada ne moze da se nadje u prici sa Ervinom,Lerijem,Majkom,Kobijem,Timom...

SasaKV

pre 13 godina

Izvinite a vi sto pisete da je Kobi bolji igrac of MJ nemate pojma. Dzordan je bio brzi i mnogo bolje je skakao od Kobija a samo pogledaj statistiku pa ce sve da vam bude jasno. A jos u vreme kad je Dzordan igrao bilo je dozvoljno hand-check, tako da si mogao bukvalno da guras igraca dok ga cuvas. Danas najmanji kontakt je faul.
Opet respekt prema Kobija, nije pobegao i otisao kod drugi ili treci najbolji igrac u ligu da igra kod njega nego ostao gde i jeste.

jamal

pre 13 godina

Lose poredjenje. Vejd nije Medzik, Bos nije Bird, a ni Lebron nije Dzordan. Razumem i donekle podrzavam to sto je rekao, ali ipak nije se Lebron udruzio sa svojim najvecim rivalima (po meni Brajant i Pirs, jer jedini su oni vodje ekipa koje se bore za tituli i prepreka su Lebronu).

sestric

pre 13 godina

Kobe who. Secate li se mozda kada je dzordan uzeo sve sto se moze uzeti pa se povuko iz kosarke na godinu(delom je zbog smrti oca). Kada je ijavljivao da nema konkurenciju. Dosao posle i uzeo jos tri titule nisu uspeli da ga zaustave ni Uta sa Mail menom i Stoctonom ni Hjuston sa The Drimom,Ser barklyjem I ,,the Glide" Drexlerom. A da Kada je Ernest(majklov nadimak) dosao 1984-85 Lary Bird i Jonson su bili u najvecim formama(ko li je ovo reko da je doso 5 godina posle njih). Brajant je samo u sutu za tri bolji od majkla ostali parametri idu u Jordanovu korist. Nemam komplex od holivuda volim njihove filmove a mislim da ste vi Lejkersovci bivsi navijaci KK ss pa ste upali u toliki komplex da ste otisli da navijate u najdalji moguci klub zapadno od beograda! Jedan je MJ. Mi imamo naseg boga ime mu je BODIROGA.

Sale Ars

pre 13 godina

Da neispadne da pricam napamet i gluposti kako neki navode, evo nekih cinjenica.

Najbolji strelci lige (regularan deo sezone):

1. M. Jordan - 10x
2. W. Chamberlain - 7x
3. G. Gervin - 4x
-. A. Iverson - 4x
4. G. Mikan - 3x
-. N. Johnston - 3x
-. B. McAdoo - 3x
5. S. O'Neal - 2x
-. T. McGrady - 2x
-. K. Bryant - 2x
6. L. James
-. D. Wade
-. K. Durant

Najbolji prosek lige (regularan deo sezone):

1. M. Jordan - 30.1
2. W. Chamberlain - 30.1
3. E. Baylor - 27.4
4. J. West - 27.0
5. A. Iverson - 26.7
6. B. Pettit - 26.4
7. G. Gervin - 26.2
8. O. Robertson - 25.7
9. K. Bryant - 25.3

* Ovo je MJ-ev prosek ukupno, nakon 98' i Cikaga je bio preko 32
** zamislite Ajverson ide pre ovoga sa kojim ne smem da ga poredim

Najbolji prosek lige (u playoff-u):

M. Jordan - 33.4
A. Iverson - 29.7
L. James - 29.3
T. McGrady - 28.5
D. Wade - 26.3
K. Bryant - 25.3

* ovde sam naveo cisto nekoliko igraca kao primer
** a zamislite jos jednom i ovde je Ajverson ispred, kao i T-Mac, i Vejd, i Jejms (sreca sto nisam jos trazio)

Treba i napomenuti da MJ samo u svojoj prvoj sezoni, u PO postigao manje od 30 (29.3) dok je sledece imao najveci ucinak od preko 40 (43.7).

A jos jedna zanimljivost je da je prosek Jordana u PO gde se igralo cvrsce za 3.3 veci nego u regularnom delu, dok je u slucaju Kobija ta razlika 0.2.

Moze se dodati i vrlo vazan podatak da je MJ peti asistent NBA svih vremena, a KB je koji? Em sto vise siluje em sto ima manji prosek, em sto nije ni blizu po asistencijama, a da dao je 81, izvinte.

E sad posto statistika nije sve i nije jedino (uvek pravo) merilo, treba dodati da je MJ bio i mentalno neponovljiv igrac, a i kako neko vec rece stalno je dizao igru na visi nivo. A mislim i da ga je bilo kud i kamo lepse gledati (barem velikoj vecini nas, sto je takodje neko vec pomenuo).

andromeda

pre 13 godina

Titule jesu najbitniji, ali ne i jedini kriterijum kod izbora najboljeg igraca svih vremena. Niko od danasnjih igraca ne moze ni da priviri u prvih 5 (Rassell, Jordan, Magic, Bird, Jabar). Kobe -"najgori igrac svog tima u 7-moj utakmici finala sa sutem 25% koji je bio mali od palube dok je Sek osvajao prve 3 titule", ne treba da se pominje u kontekstu najboljih svih vremena, moze samo u kontekstu najveceg ega svih vremena (zajedno sa Cembrlenom). Lebron, za razliku od Kobea koji ipak ima neko svoje mesto na listi, i nije na listi. Na listu se dolazi kada uzmes prvu titulu. A kada jednom dodje na listu (nadam se ne skoro ili jos bolje nikada), pogleda se kakav je supporting cast imao. Moze da uzme i 7 titula (a naravno nece ni blizu) ali medju 5 najboljih nece da udje.

Mare

pre 13 godina

A Barsa '92?
Salim se ali hvala ti Boze sto sam gledao Medzika, Lerija, Dzordana i Drekslera u istom timu. Steta falio je Ajzea.
Kakav Kobi, kakav LeBron kakvi bakraci...

maksimum018

pre 13 godina

ја ћу само да додам још нешто што показује величину Џордана... ја имам 28 тако да сам га гледао 90-их и ту није било питање уопште ко ће на крају освојити титулу. А требало би само да погледате тимове који су освајали титуле кроз целу историју NBA лиге... сваки првак је имао доминантног центра, једино је Џордан успео да освоји титулу без центра и са практично још једино Пипеном који је квалитетан играч, остали су попуњавали место... а ако се гледа по томе ко је бољи стрелац... па Џордан је имао у сезони просек од 37 поена и једини је поред Вилта ко је имао преко 3000 поена у сезони, уз то је једини ко је објединио титулу најефикаснијег и најбољег одбрамбеног играча и све то уз паклене одбране које су биле базиране на чувању њега и само њега... погледајте мало клипове који објашњавају како су Детроит и Њу Јорк играли одбрану на њему... то је данас укинуто и много је лакше постизати поене. Хоћу да кажем само да су ови наведени стварно играчи светске класе али се зна ко је увек преузимао одговорност и водио тим до победе... Џордана су на једну плеј оф утакмицу из авиона до свлачионице и назад донели на носилима због стомачног вируса и температуре од 38 степени а он је на тој утакмици постигао 45-6 поена. И да завршим, Џордан је једини играч који је из сезоне у сезону своју игру доводио на виши ниво... а још увек држи рекорд од 72-10 у једној сезони што не верујем да ће неко у скорије време, а можда и никад, оборити.

buksi

pre 13 godina

Brajant bi glatko pobedio i Džordana i Džejmsa u igri 1 na 1. Svako ko se iole razume u košarku svestan je toga.
(tralala, 20. jul 2010 01:28)

Dete,NBA liga se ne igra 1 na 1...dovoljno se vidi koliko se ti razumes u kosarku cim si lupio takvu glupost.
Upravo zato nam je i kosarka pala nisko,jer i danasnji talenti (na zalost) imaju takvu viziju igre (a sve je krenulo Radmanovicem,pa Rakocevicem,Jaricem,Milicicem...)-vazniji im je individualni ucinak od timskog.

Deco, odrastite vec jednom

pre 13 godina

Reci da je Kobi bolji od Magica, Birda ili Jordana je isto kao reci da su Rakocevic ili Jaric bolji od Djordjevica ili Slavnica. Jednostavno, poredjenja nema.

Sale Ars

pre 13 godina

Jednom za svagda;

Jordan - 6 titula (sve su njegove i sve su ciste):
U kojima je ZASLUZENO bio svih 6 puta MVP finala. Svih 6 puta je bio najbolji igrac i nosilac igre u najtezim momentima.

Kobi - 5 titula (koje da bi dosli do odgovora moramo da rasclanimo):
Prve 3 uzima sa najdominantnijim igracem u reketu, u novijoj istoriji NBA lige, gde sva 3 puta ZASLUZENO nije MVP jer je Onil bio daleko bitniji za te pobede. Onda gubi finale protiv Bostona gde pokazuje jos jednom da nije dorastao MJ-u. Zatim osvaja 4 titulu gde je bio najbolji i osvaja prvu MVP titulu ZASLUZENO ali dodajmo i to, protiv indisponiranog Orlanda koji nije licio na onaj tim koji je dosao do tog finala. I sad uzima titulu i NEZASLUZENO dobija MVP nagradu jer ne da nije bio najzasluzniji, nego nije bio ni drugi po redu. U kljucnoj utakmici ga nije bilo nigde kao da nije ni igrao (nije kao MJ bio nosilac igre kad je bilo najteze). I plus ono mozda i najbitnije, do 5 titule dolazi uz obilatu pomoc sudijske mafije.

Pravo stanje stvari;

1. Jordan - neprikosnoveni vladar igre
2. Medzik - prethodnik na prestolu
3. Dr-J - velicanstven kosarkas
4. Bird/Kobi - koji tek ovde moze da dodje, da deli mesto (i to uz debelo guranje)

Tabela se odnosi iskljucivo na spoljne igrace jer je glupo njih porediti i mesati sa teskasima.

Licno, meni je najbolji igrac danas Vejd. Da je Vejd igrao sa Onilom u LA-u ili T-Mac, isto bi tih godina uzeli 3 titule kao sto je i Kobi sa njim. Tako da Kobija do pretprosle sezone istinski nije ni bilo medju najvecima. On je to zasluzio sa poslednje 2 titule vise nego sa prethodne 3 jer ako se broje samo titule onda je Rasel neprikosnoven, a i Ori je bolji od obojice (broj istih ipak nije jedino merilo). I najveca razlika, dok je Jordan vladao, drugi su titulu mogli samo da sanjaju, a to su i sami znali. Kobi je kao sto rekoh izgubio finale, a poslednje je dobio na strasno jadan nacin, pa je i to neuporedivo. Zato pamtnjakovici postedite nas glupih komentara. Vi i dalje mislite sta god hocete ali nemojte isticati glupost zarad vas samih. Pitam se gde ovaj svet ide kad se i sportista - po meni najbolji u istoriji, ne samo igre, nego i sporta uopste jer je jedini neuporediv - kao sto je MJ moze dovoditi u pitanje i omalovazavati? Gde je kraj ljudske gluposti?

Иван-Ниш

pre 13 godina

Џордан је најбољи свих времена а Чикаго са њим, Пипеном, Родманом и најбољим шестим играчем Кукочем, најбољи тим до сада (сезона 72-10). Нигде доминантног центра због које им је игра била још и лепша. И ту је најважнија разлика између њега и Брајанта. Брајант је титуле освајао уз присуство доминантних центара (О'Нил, Гасол). И један и други су феноменални у нападу, али је Џордан неупоредиво бољи у одбрани тако да ја немам дилеме.

Sale Ars

pre 13 godina

Odgovor na nekoliko komentara (sami ce se prepoznati);

Seqa su tukli cime su stigli i to sto je po nekad davao manje od 20-poena je irelevantno iz razloga sto je odvlacio 3 od 5 igraca na sebe (ne bukvalno ali ih je "drzao" u blizini jer su morali ciniti pomoc saigracu) - izgledalo je kad se gleda, kao da je Seq nesto poput vece planete koja privlaci manje.

Onda dalje za ovog koji me je izdvojio. Znaci tebi su Medzik i Dr-J = Pedja i mene nazivas expertom cinicno, a ja sam naveo najvece velikane same igre, dalji komentar je suvisan sto se ovoga tice. Dalje ako jos jednom procitas nigde nisam naveo da je MJ SAM uzeo titule nego da je nosio tim uvek kad je bilo najpotrebnije i da je u svim finalima bio stvarno najbolji i da je zasluzeno osvojio MVP naslove (za razliku od tvog miljenika). Izjavljujes zasigurno drugi najbolji igrac svih vremena, pa ti tom izjavom pljujes na Medzika tako da je i ovde dalji komentar bespotreban. A ovo da Onil ne bi uzeo prstenove bez Kobija, pa moguce da ne bi sva 3 ali barem 2 bi verovatno, a Kobi bez njega 1000% tada, ne bi ni jedan. Vidi se koliki si ti expert posto sa svojim izjavama spadas u grupu od par procenata koji misle isto kao ti.

Izjava za 1-1, ako gledas neke utakmice kao sto izgleda negledas, Vejd ga je u nekoliko medjusobnih duela (gde su se cuvali) pokidao 1-1 (mozes proveriti). Protiv T-Mac-a (ovo sam vec navodio ranije) je obicno imao egal ucinke (cak cesto u poen isti), a Kobi je sigurno bolji u odbrani sto dovodi do zakljucka da je u napadu ubitacniji ko (posto je rezultat na kraju bivao cesto isti)? T-Mac se smatrao najacim ofanzivnim oruzijem NBA lige, ne Kobi, a pre toga Ajverson (za pre je glupo pricati, zna se). Jedini igrac kog su u vreme MJ-a poredili ofanzivno sa njim bio je Peny i do nekle Hil od mladjih, od starijih Drexler. Sto dovodi do toga da je MJ bio najaci ofanzivno i medju najacima defanzivno, a Kobi nije ni jedno ni drugo.

Covek koji se potpisao "Deco, odrastite vec jednom" je lepo naveo kako izgleda kad kazete da je Kobi bolji od Medzika. Slicno je rekao i "Bojko" ali sta ces kad mi nismo experti.

"Kobe", danasnje odbrane ne da nisu jace kako neki navode nego su smesne u poredjenju sa onim vremenom. Ima vise razloga, a jedan je to sto vise ne smeju da se koriste ruke kao pre, a to je uvedeno da bi bilo vise poena i jel neko (pa i Kobi) dosao do MJ-eveih proseka? A opet ponavljam to je uradjeno da bi napadac bio jos vise u prednosti.

"maksimum018" sta reci, nego samo svaka cast. Potpisujem 100% (nema se sta dodati, niti oduzeti). Ali mi nismo experti, zamalo da zaboravim.

blade

pre 13 godina

Nije Finiks Barklijev originalni tim,vec Filadelfija76,cisto da se zna.
I napokon,dosta vise za vas par sarlatana koji nemate ni godine ni znanje a verovatno ni loptu ne znate da drzite a da vam ne ispadne o tome ko je bolji i ko je najbolji.
Mr.23,nezaustavljiv u napadu,fenomenalan u odbrani,nepredvidiv u kretnjama tela,odraz preko metra i let od par sekundi.MVP vise puta u finalnim serijama,kako u napadu tako i u odbrani.Covek koji nema ni dosije ni u njemu zataskani pokusaj silovanja za koji se mali kobe izvukao samo zahvaljujuci svojim zelenim novcanicama.Usiljeni balavac,razmazeni klinac koji ni patike ne moze da nosi Majklu.
Jordan nijednom nije igrao sedam utakmica u finalima,stvari je uvek resavao na vreme.Kada se sa 40-ak vratio na sezonu-dve u Vasington,iako vec vidno usporen imao je briljantne poteze,npr hvatanje zive lopte sa obe ruke tik uz tablu - ko je gledao setice se,ko nije eto mu you tube pa nek vidi.Pravi sportsmen,nikada nije menjao klub zbog titule,i osvojio ih je sa svojim klubom kome je ostao veran.Ne kao ova kukavica koja je otisla iz Klivlenda u Majami,iskreno mu zelim da nikada ne osvoji titulu.
Nba nekada i sada nisu uporedive i ne postoji samo uporedjivanje naj igraca tada i sada.Zato se i uporedjuju,da se zna ko je najbolji do sada.A to je definitivno MJ.Sada ova liga sa preko 80% igraca na lakim drogama,umisljenim zvezdama koje to nisu niti ce ikada biti nije po kvalitetu ni blizu ni po napadu a kamoli po odbrani nba od pre 15-20 godina.
Tada se igrala ozbiljnija kosarka i svaki tim je imao po najmanje jednog istinskog superstara,ako ne i par njih.
Majkl,Medzik,Bird,Meloun,Juing,Klajd Glajd,Robinson,Ajzea,Barkli,Dumars i dr.
Koga sada da gledam - Kobija i Lebrona?!Ne pada mi napamet,sve sto je vredelo vec sam video,vi sto niste pa mislite da je ovo vrh – sta da vam radim,mladi ste pa imate vreme da popunite rupe u znanju.

Cecvrcak

pre 13 godina

I da osvoji 20 titula, Kobi nije bolji od Michaela jer se ovaj drugi kretao toliko lepo da mi ponekad nije bilo bitno da li ce dati kos ili ne. Tu gracioznost i sklad pokreta nece ponoviti niko nikad! Najblizi od aktivnih igraca mu je upravo Kobie, ali nije to to. Pritom, Kobie u poslednjoj cetvrtini ne silazi sa linije za bacanja, a Jordan je morao da iznese svojom umetnoscu u igrio taj poslednji minut i kolko je to puta samo uradio na predivan nacin. Jos na kraju, Larry Bird je rekao:"Mislim da se Bog prerusio u Michael Jordana"-toliko je svemocno izgledala njegova pojava. Legenda!!!

Sale Ars

pre 13 godina

first,

NBA live sam igrao jednom u zivotu. Kosarku sam trenirao, a posle bio trener (toliko). Ali to nema apsolutno nikakve veze sa ovim o cemu mi pricamo. Ti mora di nas Fil Dzekson.

Kako samo navodis delove koji odgovaraju tvojoj tezi. Koliko godina je mladji KB dosao u ligu nego MJ (cini mi se 3), to ne pominjes, kao sto ne pominjes i odsustvo MJ-a od 1.5 godinu radi tragedije sa ocem. Sto dodje da KB ima 4.5 godine vise da ga sustigne i prestigne po ukupnom broju poena, cak bi se moglo reci da bi bilo sramno ako to neuspe. Bitan je prosek. A Kobi je taj koji ostavlja utisak sebicnijeg igraca od Jordana (ili ni to nisi primetio, a ni cuo izjave Fil-a). I ko ima veci prosek pored svega? Sto se tice 81-og poena, pa ako ti je to argument, sta da ti kazem, onda ima jos boljih igraca od MJ-a (posto ih je nekoliko postiglo vise poena u regularnom delu od njega). Ono bitno je, ko je postigao najvise poena u PO i jos bitnije protiv kog tima je ostvario te svoje (najbolje) ucinke. Ma i to si zaboravio. Ja sam stavio Kobija da deli 4 mesto svih vremena i tu smatram da pripada, za sad (uz sve 'pomoci' koje je imao, i vise nego posteno s moje strane), a ovde pojedini i najveca imena kosarke omalovazavaju, pa i Barklija (neki odavde nemaju granice)???

Sto se tice medjusobnih duela, izneo sam ti cinjenice koje se mogu proveriti (nadji duele, Vejd vs Kobi, T-Mac vs Kobi), neke od njih sam i gledao (pa video svojim ocima ko je koga razbucao), a od nekih duela samo statistiku (pa npr. stoji T-Mac 35, Kobi 35, a cuvali se, mozda ne svo vreme). A to sto sam izneo ko je smatran za najofanzivnije igrace nisam izmislio, nego cuo nekoliko puta, sto u NBA prenosima, sto u emisijama o NBA ligi (i to od mnogo razlicitih persona koje su daleko strucnije i od tebe i od mene). Vidis kako prvo pricas o 81-om poenu (koliko bese u poslednjoj cetvrtini gde su ga vise gledali kako igra nego sto su ga cuvali), a potom lepo pominjes Stoktona i da neosvojeni prsten nije merilo (sa cim se slazem, barem tu se slazemo) kakav je bio igrac? A i "NNN" je pomenuo jos nesto sto mi nije palo na pamet. Naveo je 'neke od kradja' i to samo najocitije (ja sam pomenuo samo poslednju kradju), u korist Lejkerse za vreme tvog Kobija. Pa to onda ispade da su mu od 5 titula, 3 puta debelo pomagali strani faktori poput sudija, vrlo zanimljivo. "Cecvrcak" je takodje naveo neka jako zanimljiva zapazanja.

I na kraju, ne zanima me sta ti mislis jer svako ko je dovoljno... da izjavi da je KB najbolji igrac svih vremena, taj nije vredan dalje diskusije. I sam Jordan nedade primer, da ne bi igrao sa Kobijem, nego da ne bi sa Medzikom.

PS. KB je sam izjavio da nije bolji od MJ-a (jel on expert).

625

pre 13 godina

Ne mogu da verujem kakva konvencija košarkaških eksperata, u kojoj prednjači ovaj Sale Ars.
Mogao si na svojoj stručnoj listi ispred Brajanta da staviš i Peđu Stojakovića.
Džordan je u svojim šampionskim danima igrao u ekipi sa jednim Skoti Pipenom, koji je u to vreme bio među 5 najboljih igrača u ligi (Možda čak i najbolji posle Džordana), Rodmana koji je bio među najboljih defanzivcima i skakačima u ligi, pa i Stiva Kera (Koji je održavao procenat šuta za 3 poena iznad 50%), i Toni Kukoč je bio tu, dakle nije sam osvajao titule, niti je to moguće bez dobrih saigrača... Džordan je i dalje najbolji igrač svih vremena, i tu nema dileme. Brajant je najbolji igrač današnjice, ubedljivo, i zasigurno drugi najbolji igrač svih vremena. Ako nastavi u narednih par godina da pruža ovakve partije sve će više biti i tih koji će na njega gledati kao najboljeg igrača svih vremena. Istina je da ne bi osvojio prva 3 prstena bez O'Nila, ali ne bi ih osvojio ni O'Nil bez Brajanta.
Ne verujem da će Džejms, Vejd i Boš uspeti da se domognu prstena sa Majamijem, jer to su 3 igrača koji su navikli da budu lideri u svojim ekipama i ne verujem da će to funkcionisati.

Bojko

pre 13 godina

Za ove sto pricaju da je KB bolji od MJ-a dovoljno je samo da ukucaju Michael Jordan na bilo kom pretrazivacu pa da vide ko je bolji!?!?!?! A ja cu citirati jednog od najboljih igraca svih vremena u Evropi Predraga Danilovica koji se inace proslavio jer je dobro cuvao Dzordana "Ako mi nije dan (Majklu) dace 20 i sve ce reci odlican posao si napravio a ako mu jeste dan dace 35 i vi tu nista ne mozete da ucinite"

dejan

pre 13 godina

ima par interesantnih klipova na jutjubu o jednom dzordanovom potezu koji je i dan danas ne zaustavljiv,a koju kralj sa xy godina i dan danas izvodi kao od sale.Matori znaju o cemu pricam,a taj potez isti brajant uporno pokusava da izvade,al mu slabo ide!!
Jedan je air dzordan,nema ih vise niti ce ih biti.Pogledajte samo deco koji respect lebron prema njemu ima,kako vejd spava u njegovoj opremi i kako brajant sanja da izvede dzordanov okret...

Mailman

pre 13 godina

Meni samo nije jasno sta se Barkli javlja i kritikuje kada je on uradio istu stvar prilikom prelaska iz Finiksa ("njegovog tima") u Hjuston ("Olajdzuvonov tim"). Te sezone je Hjuston takodje imao triling asova (Olajdzuvon, Dreksler, Barkli) ali ih je Juta pobedila u finalu zapadne konferencije (trojka Stoktona za pobedu u Hjustonu i 4:2 u seriji).

sarajlija

pre 13 godina

Kad je Veliki Jordan igrao za Bullse ustao sam u 3 ujutro gledati ga kako igra ovu magicnu igru, otkad prestao niti jedan NBA mec nisam odgledao ,i sami procenite sada

vlada

pre 13 godina

i još jednu stvar da napomen dok su igrali MJ i Medžik NBA liga je mnogo više ličila na košarkašku ligu a mnogo manj ličila na show program.
E sezone kada je NBA liga više postala show program a sve manje i manje ličila na košarkašku ligu je sezona kada je Šek otišao iz LA
A ova sezona kada je LA uzeo prsten tako kako ga je uzeo ne bih to da komentarišem je poslednja sezona NBA koju sam ja pratio, jer je ovaj playoff a bogami i cela sezona od početka bila tako lepo isplanirana i određena a ja bio glup pa to tek u finalu shvatio

ista priča i sa prvim amričkim sportom po popularnosti - NFL-om, namešteno i smišljeno da Saintsi osvoje i kraj....,

Ako je košarka u vreme MJ bila nameštena onda je to bar bilo elegantno odradjeno da se ne primeti i ne bude ovako očigledno kao sad - tako da za mene MJ i dalje no.1 iako ja ne gotivim MJ-a preterano...

Matori

pre 13 godina

Kao sto neko rece,danas su igraci jaci i brzi nego pre.Teze je postici poene.Pogledajte malo Kobijeve klipove pa onda pricajte.
P.S. Za onog sto je rekao da je MJ uzor van terena,pitam te zasto se zena razvela i uzela mu skoro 170 miliona?Zato sto ju je varao na svakom koraku.Agent Tigera Woodsa je rekao da mu se ne bi desio onaj skandal da se nije druzio sa Jordanom i Barklijem,jer samo lose su mogli da uticu na njega.Postedi me price o Jordanu cvecki.

navijac_iz_fotelje

pre 13 godina

Mislim da je NBA na popularnosti u Evropi ali i u USA dosta izgubio neigranjem pravog Dream-Teama na olimpijadi odnosno svetskom prvenstvu.Oni koji su kao ja imali srecu da gledaju 1992 onaj nepobedivi legendarni Dream-Team koji je i najjace evropljane gazio sa 30-50 razlike su na te kosarkase gledali kao na Bogove i samim tim rasla je velicina svih tih igraca u ocima prosecnog gledaoca iz Evrope.Mislim da kaad bi zaista zaigrao najjaci Dream Team sa Rondom,Bryantom,Wadeom,Jamesom,Howardom da bi kidali sve i ad bi se vratila vera u NBA i sve te igrace bi gledali jednim drugim ocima...Ovako bez Dream Team-a barem u Evropi NBA nije isti...

NNN

pre 13 godina

@Ralemvp
Najbolji igrač u 7. utakmici finala zapada 2000. (kad su LAL u poslednjoj četvrtini stigli 15 poena prednosti Potrlanda) je definitivno bio sudija (Dik Beveta, najverovatnije).
Šekil koji je u tom plej-ofu ubacivao preko 30 poena po utakmici (skoro 10 više nego Kobi) je bio potpuno isteran iz reketa od strane Sabonisa (čini mi se 0 poena u prve 3 četvrtine)!
A onda su sudije izmislile 5. i 6. faul najboljem belom centru svih vremena (svaka čast Divcu, ali Sabonis je Sabonis).
Onda su ih Lejkersi predvođeni O'Nilom pojeli u zadnjoj četvrtini. Inače i pre toga je bilo potpuno očajno suđenje u korist Lejkersa, ali je tada duga klupa Portlanda sve to mogla da kompenzuje, osim da nađe rezervnog čuvara za Šekila.

Posle se u finalu zapada 2002. ponovila još veća krađa (ako vas ne mrzi možeta na YT da potražite The Greatest Tragedy in Sports) koja baca baš veliku senku na ovu prelepu igru.

realno

pre 13 godina

ovi što mrze LA i Holivud pate od kompleksa pa mrze tj. neće da priznaju da je Kobe Bryant najbolji igrač ikada tačnije bolji i od Džordana...KB24 legenda koja je najkonstantnija...nisu mu ni do kolena...a Džordan pošto vidi da mu je Bryant umakao ostaje da se bori tj. da ostane na poziciji broj 2. Kako je samo glup sa ovom izjavom. Ipak bolje igra košarku nego što priča...neka uživa gledajuži sledeću sezonu i kako KB24 dere Miami hahah LAKERS...KOBEEE BRYAAANT

the black mamba

pre 13 godina

Kakav Jordan...da se fizički nosi sa današnjim igračima puuff...Kobe je za njega tata mata..Jordan je u rangu James-a samo što ovaj nije osvojio titulu. Nije imao s kim kao Jordan, a Kobe Bryant-u gledaju svi u leđa i Kobe-u se isplati njegovo ustajanje u 3h am po njihovom i to kada je letnja pauza da ostane u formi...čova je fanatik i za NBA standarde kao što Edin Avdić reče. Kobe Bryant je najbolji igrač svih vremena...gledao sam i jednog i drugog ali Kobe je bolji. mislim kakva je danas fizička sprema i odbrana a još čova igra sa povređenim prstom i kolenom i zatvore mu oči i opet gađa, da da to je on the black mamba. Mrzite ga i ne podnosite i niste objektivni zato što čovjek igra u LA-u pred zvijezdama, ali šta vam mogu...ima i onih koji pate za starim vremenima pa ne mogu biti objektivni i žele samo da ljudi iz njihovog doba budu najbolji...hahaha

shomi

pre 13 godina

ja ne razumem ovoliko pljuvanje po lebronu,nije da sam neki njegov ljubitelj ali ga postujem jer je najdominantniji igrac danasnjice i jer je veliki sportsmen(za razliku od brajanta koji recimo nabada ljude laktom kada shutira-djinobilija,jarica... ili cmizdri jer su onda shequ dali mvp trofej a ne njemu)
pre nekoliko godina su garnet i alen dosli kod pirsa u boston i svi su to pozdravili,i ja od tad navijam za boston,prosetali su se do prstena,kakva je razlika izmedju toga i ove trojke.dzordanu je lako da sad komentarise,al sumnjam da bi on tako dominirao da nije u ekipi imao igraca kalibra pipena(koga lebron u kavsima nije imao) niti najboljeg skakaca lige rodmana(bitno da je lebron imao iglauskasa).a barkli kao i uvek blebece samo,opste je poznato da on vec godinama vodi medijsku hajku na dzejmsa,a narocito odkad je ovaj na njegove ranije provokacije samo prokomentarisao 'barkli je glup'.i nece ovo biti vejdova ekipa kao sto ni seltiksi nisu pirsova ekipa.
lebron nije tako veliki igrac kao dzordan ali se s njim moze porediti iako ne bude imao nijedan prsten,barem pre on,nego brajant sa njegovih 3prstena koja mu je stavio sheq na ruku,1prsten koji su mu poklonile sudije i jedan koji je zasluzio
brajant po nacinu igre najvise podseca na dzordana od svih igraca koji su ikad igrali,ali zbog svog karaktera zauvek ce ostati smesan za njega

Ranko RS

pre 13 godina

da da ne bi igrao sa Džonsonom i Birdom, a igrao je sa Pipenom i Rodmanom...pa ne igra ni Džejms sa Brajantom i Hauardom....mislim da se Džordan malo onako gubi u izjavama, jer ga je već Bobe Bryant stigao tj. bolji već sad je od Džordana, pa se prepao da to ne bude i Džejms...mislim glupo od tako jedno velikog igrača...najgori su ovi kad odu u penziju kao Pele i Maradona pa sad i ovaj pa počnu nešto pametovati, a još više se guraju u propast...mislim nemam riječi, osim KB24 THE BEST FOR EVER...LAL

first

pre 13 godina

Kobi Brajant - uskoro puni 32 godine, znači još minimum 4 godine može da odigra na vrhunskom nivou. Majkl Džordan je u karijeri postigao 32,292 poena, Kobi Brajant je postigao 25,790. Ako ga zaobiđu povrede, sigurno će prestići Džordana na toj listi. Da se podsetimo i da je Kobi Brajant postigao 81 (slovima - osamdeset jedan) poen na jednoj utakmici. Dakle, suludo je govoriti da TRENUTNO postoji bolji ofanzivni igrač u ligi od Brajanta. Onaj što ga je poredio dole sa Ajversonom, MekGrejdijem i Vejdom, svoje znanje je stekao igrajući neku od NBA LIVE igrica.
Medžik Džonson takođe nije taj kalibar igrača kakvi su Džordan i Brajant, a ko je bolji, ili ko će biti bolji, to je stvar ukusa, obojica su vrhunski igrači i najbolje što je liga izbacila.
A vi koji po osvojenim prstenovima gledate ko je bolji... Šta za vas čovek da kaže? Džon Stokton nije osvojio nijedan, a da li je postojao bolji plejmejker u istoriji lige?

SasaKV

pre 13 godina

@Mailman.
Decko ti uporedjujes Barklija ko je imao 30 i neku godinu kad je presao u Hjuston sa Lebronom kad je njemu tek 25. Nadji jedan MVP igrac u istoriju NBA da je napustio svoju ekipu da bi bio ne glavni (Wade je glavni) nego drugi igrac ekipe. Ne postoji i zato ce uvek Lebron biti veliki luzer!!

Ralemvp

pre 13 godina

Magic i Bird klasa 1979,Jordan klasa 1984.To je 5 godina za one koji ne znaju da broje.Opet smo se upustili u raspravu MJ vs Kobe.Sve tri titule koje je uzeo sa Shaqom Kobe je imao veliki doprinos.U nekoliko serija je bio bolji od Shaqa,istina,sva 3 finala je zasluzeno Shaq bio MVP,ali 2 puta u sedmim utakmicama 2001. i 2002. Shaq je postizao manje od 20 poena a Kobe je izvlacio LAL.I 2000. protiv Portlanda u sedmoj tekmi kada su se vratili od minus 15 sa pocetka zadnje deonice Kobe je bio najbolji akter meca.Sa 21. godinom!Protiv Spursa je imao jednu od najdominantnijih individualnih serija u PO.A znamo da su Lakersi i Spursi u to vreme vezali 5 titula,tako da je to prakticno bilo finale pre finala.Jer su i jedni i drugi u to vreme lagano dobijali protivnike u velikom finalu.Tako da je Kobe i vise nego zasluzio te titule i niko mu ih nije poklonio ili osvojio za njega. P.S. Za one sto pricaju o Brajantu i Sarlotu kad je draftovan,West je po svaku cenu zeleo Kobija pre drafta,tako da je bilo svejedno ko ce ga draftovati opet bi zavrsio u LAL.A Sek je iste godine dosao kao FA,i Fiser je draftovan.Tako da se ekipa tek formirala.Nemojte lupati vise gluposti,molim vas.I sto je rekao Marc Jackson-treci asistent svih vremena-MJ je najveci,ali na kraju kada Kobe zavrsi karijeru bice veci od Jordana.

Aircanada

pre 13 godina

Uopste nije poenta da li je J.West zeleo Brajanta ili ne! Poenta je bila da Brajant nije nikad bio u poziciji da je u "losijem" timu, pa da mozemo da kazemo "Eto, on nikad nije otisao iz svog prvog i jedinog NBA tima". Koje su ambicije Lejkersa? Oduvek, i pre Kobija? Titula? Koje su REALNE ambicije Klivlenda i Cikaga bile PRE MJ-a i LBJ-a?
Ako je statistika ono sto nekog zanima, Kobi je tek u svojoj trecoj NBA sezoni dosao do sezonskog proseka od oko 20 poena (19.9 tacnije).
LeBron u svojoj prvoj sezoni ima vise od toga, dok je u trecoj na cifri od 31.4ppg

I onda moje omiljeno, Kobijevih 81...
Protiv Toronta, 2006. godine, koji je istini za volju bio dosta dobar te sezone, prvi u Atlantik diviziji, skor 47-35.
Zvezde tima su bili C. Bosh, Jalen Rose i recimo TJ Ford.
Regularna sezona(kada svi znamo da utakmice nisu tvrde i igraci nisu toliko fokusirani kao da je PO).
A onda imamo 63 poena datih Bostonu, koji je te sezone imao skor 67-15 i kasnije bio sampion.
Imamo igrace koji nisu samo zvezde tog tima, nego su i zvezde istorije lige:
Bird, Parish, Bill Walton, kevin McHale...
Plejof utakmica. Jos nesto?

sestric

pre 13 godina

O neil ne bi osvoji titule bez brajanta,pa on je u ruki sezoni stigao do finale kao vodja ekipe pored penija haradveja sa orlandom,a usput su izbacili Bulse kojima je bio vodja bas Skoti Pipen(Jordan se je tad povukao na godinu). Pipena obozavam ali ako je bio drugi igrac lige zasto nije osvojio neki prsten bez majkla. Drugi Igrac lige je bio Hakim Oladzoan znas kako ide serija tri titule Bulsi dve Roketci tri tirule Bulsi. A da i Onil je osvojio prsten bez brajanta ako se ne secas.A da mozda je upravu lik sto je reko da od odlaska onila NBA izgleda kao teska namestaljka,sve ide u promociju brajanta i dzejmsa,Lateral Sprivel se od jednom popvuko ko da je isteran iz lige(mada moguce da jeste),ajverson odlazi i filadelfije,rastura se petorka Detroita itd.,sreca pa je boston napravio dobar poso sa dovodjenjem Garneta i Isusa i sreca da je San Antonio bio tu da pokvari NBA lopovima njihovu zaprsku ali samo na kratko. Videcemo sta ce biti nadalje.

Ralemvp

pre 13 godina

Sek ne bi uzeo nijednu titulu od 3 sa Kobijem da nije bilo Kobija.Isto to vazi i da nije bilo Seka za Brajanta.Apelujem da se glupi komentari vise ne pustaju posto se nekima ocigledno ne mogu objasniti neke stvari.

realno

pre 13 godina

KB24 ima igrati bar još 4-5 sezona, a već ga porede sa Jordanom, ako nije i sada možda bolji...onda će biti, ako ga još ne bude mučilo koleno i prst...čovek sa povredama igra i razbija...Kobe Bryant the best of the all time...

Zarko 91

pre 13 godina

ma smijesno je sta pricate...u vrijeme u koje je Jordan igrao bilo je lakse 10 puta nego danas....I zato je Kobe najbolji igrac svih vremena...Pogledajte samo kako danas igraci izgledaju, a kako su nekad....Danas su svi jaci, pokretljiviji ma sve....Sto Jordan nije dao 81 poen?Jer ne moze....Samo moze najveci igrac ikada Kobe....Svaka cast Wiltu sa 101 poenom,ali je i on u to vrijeme imao klasicnu dominaciju u reketu....Kobe sve objasni...!!!!

ZenMaster

pre 13 godina

Ne spominjite sudjenje,samo gledate kako da umanjite Kobijevu velicinu.Ima dosta frustriranih koji stalno omalovazavaju KB,odigra lose u PO-Jordan nikad nije igrao lose,odigra fantasticno-MJ je igrao bolje...Alo,manite se vise Jordana i prica pre 15 i vise godina.Sada igraju neki drugi ´klinci´.I sigurno da je sada jaca konkurencija za osvajanje titule nego kada je Jordan osvajao.

Nikola

pre 13 godina

Treba da imas minimum 35 god da mozes da kazes da si gledao Majkla Dzordana! Zato matorci batalite ovo dopisivanje! Kako vas nije sramota?!?!? Ubedjujete se sa duplo mladjim osobama! ZENITE SE! Pustite nas mlade da uzivamo u carima kosarke poput Kobija,Trejsija,Ajversona,Evansa,Pola,Vejda,Lebrona itd...Trujete nam volju...Zadrzi misljenje za sebe! :-DDD

Kobe Bryant

pre 13 godina

Iako sam veliki fan kobea mislim da je jako glupo pricati ko je najbolji igrac svih vremena a realno je da je MJ najbolji igrac svog vremena kao sto je Kobe najbolji igrac danasnjice a i kosarka se menja iz godine u godinu i vidi se da ce biti sve manje takvih neprikosnovenih igraca jer su odbrane sve jace i jace i ima sve vise odlicnih odbrambenih igraca kao sto je na primer Artest covek koji realno moze cuvati svakog igraca a u napadu mu protivnicke ekipe daju dosta prostora jer vise gledaju kako da zatvore Kobea i Gasola

sestric

pre 13 godina

Dovoljno je da imas 20. godina da kazes da si gledao majkla dzordana. A 35. je dovoljno da kazes da si gledao Dr.J julius Ervinga.

damir

pre 13 godina

ja mislim da je kobi bolji i sam fil dzekson je donedavno govrio da je mj za nijansu bolji ,dok je poslje osvajanje titule rekao da je kobi jednako dobar kao mj

realno

pre 13 godina

ovi što mrze LA i Holivud pate od kompleksa pa mrze tj. neće da priznaju da je Kobe Bryant najbolji igrač ikada tačnije bolji i od Džordana...KB24 legenda koja je najkonstantnija...nisu mu ni do kolena...a Džordan pošto vidi da mu je Bryant umakao ostaje da se bori tj. da ostane na poziciji broj 2. Kako je samo glup sa ovom izjavom. Ipak bolje igra košarku nego što priča...neka uživa gledajuži sledeću sezonu i kako KB24 dere Miami hahah LAKERS...KOBEEE BRYAAANT

Ranko RS

pre 13 godina

da da ne bi igrao sa Džonsonom i Birdom, a igrao je sa Pipenom i Rodmanom...pa ne igra ni Džejms sa Brajantom i Hauardom....mislim da se Džordan malo onako gubi u izjavama, jer ga je već Bobe Bryant stigao tj. bolji već sad je od Džordana, pa se prepao da to ne bude i Džejms...mislim glupo od tako jedno velikog igrača...najgori su ovi kad odu u penziju kao Pele i Maradona pa sad i ovaj pa počnu nešto pametovati, a još više se guraju u propast...mislim nemam riječi, osim KB24 THE BEST FOR EVER...LAL

the black mamba

pre 13 godina

Kakav Jordan...da se fizički nosi sa današnjim igračima puuff...Kobe je za njega tata mata..Jordan je u rangu James-a samo što ovaj nije osvojio titulu. Nije imao s kim kao Jordan, a Kobe Bryant-u gledaju svi u leđa i Kobe-u se isplati njegovo ustajanje u 3h am po njihovom i to kada je letnja pauza da ostane u formi...čova je fanatik i za NBA standarde kao što Edin Avdić reče. Kobe Bryant je najbolji igrač svih vremena...gledao sam i jednog i drugog ali Kobe je bolji. mislim kakva je danas fizička sprema i odbrana a još čova igra sa povređenim prstom i kolenom i zatvore mu oči i opet gađa, da da to je on the black mamba. Mrzite ga i ne podnosite i niste objektivni zato što čovjek igra u LA-u pred zvijezdama, ali šta vam mogu...ima i onih koji pate za starim vremenima pa ne mogu biti objektivni i žele samo da ljudi iz njihovog doba budu najbolji...hahaha

jamal

pre 13 godina

Lose poredjenje. Vejd nije Medzik, Bos nije Bird, a ni Lebron nije Dzordan. Razumem i donekle podrzavam to sto je rekao, ali ipak nije se Lebron udruzio sa svojim najvecim rivalima (po meni Brajant i Pirs, jer jedini su oni vodje ekipa koje se bore za tituli i prepreka su Lebronu).

Nikola

pre 13 godina

Treba da imas minimum 35 god da mozes da kazes da si gledao Majkla Dzordana! Zato matorci batalite ovo dopisivanje! Kako vas nije sramota?!?!? Ubedjujete se sa duplo mladjim osobama! ZENITE SE! Pustite nas mlade da uzivamo u carima kosarke poput Kobija,Trejsija,Ajversona,Evansa,Pola,Vejda,Lebrona itd...Trujete nam volju...Zadrzi misljenje za sebe! :-DDD

Zarko 91

pre 13 godina

ma smijesno je sta pricate...u vrijeme u koje je Jordan igrao bilo je lakse 10 puta nego danas....I zato je Kobe najbolji igrac svih vremena...Pogledajte samo kako danas igraci izgledaju, a kako su nekad....Danas su svi jaci, pokretljiviji ma sve....Sto Jordan nije dao 81 poen?Jer ne moze....Samo moze najveci igrac ikada Kobe....Svaka cast Wiltu sa 101 poenom,ali je i on u to vrijeme imao klasicnu dominaciju u reketu....Kobe sve objasni...!!!!

realno

pre 13 godina

KB24 ima igrati bar još 4-5 sezona, a već ga porede sa Jordanom, ako nije i sada možda bolji...onda će biti, ako ga još ne bude mučilo koleno i prst...čovek sa povredama igra i razbija...Kobe Bryant the best of the all time...

sestric

pre 13 godina

Kobe who. Secate li se mozda kada je dzordan uzeo sve sto se moze uzeti pa se povuko iz kosarke na godinu(delom je zbog smrti oca). Kada je ijavljivao da nema konkurenciju. Dosao posle i uzeo jos tri titule nisu uspeli da ga zaustave ni Uta sa Mail menom i Stoctonom ni Hjuston sa The Drimom,Ser barklyjem I ,,the Glide" Drexlerom. A da Kada je Ernest(majklov nadimak) dosao 1984-85 Lary Bird i Jonson su bili u najvecim formama(ko li je ovo reko da je doso 5 godina posle njih). Brajant je samo u sutu za tri bolji od majkla ostali parametri idu u Jordanovu korist. Nemam komplex od holivuda volim njihove filmove a mislim da ste vi Lejkersovci bivsi navijaci KK ss pa ste upali u toliki komplex da ste otisli da navijate u najdalji moguci klub zapadno od beograda! Jedan je MJ. Mi imamo naseg boga ime mu je BODIROGA.

ZenMaster

pre 13 godina

Ne spominjite sudjenje,samo gledate kako da umanjite Kobijevu velicinu.Ima dosta frustriranih koji stalno omalovazavaju KB,odigra lose u PO-Jordan nikad nije igrao lose,odigra fantasticno-MJ je igrao bolje...Alo,manite se vise Jordana i prica pre 15 i vise godina.Sada igraju neki drugi ´klinci´.I sigurno da je sada jaca konkurencija za osvajanje titule nego kada je Jordan osvajao.

first

pre 13 godina

Kobi Brajant - uskoro puni 32 godine, znači još minimum 4 godine može da odigra na vrhunskom nivou. Majkl Džordan je u karijeri postigao 32,292 poena, Kobi Brajant je postigao 25,790. Ako ga zaobiđu povrede, sigurno će prestići Džordana na toj listi. Da se podsetimo i da je Kobi Brajant postigao 81 (slovima - osamdeset jedan) poen na jednoj utakmici. Dakle, suludo je govoriti da TRENUTNO postoji bolji ofanzivni igrač u ligi od Brajanta. Onaj što ga je poredio dole sa Ajversonom, MekGrejdijem i Vejdom, svoje znanje je stekao igrajući neku od NBA LIVE igrica.
Medžik Džonson takođe nije taj kalibar igrača kakvi su Džordan i Brajant, a ko je bolji, ili ko će biti bolji, to je stvar ukusa, obojica su vrhunski igrači i najbolje što je liga izbacila.
A vi koji po osvojenim prstenovima gledate ko je bolji... Šta za vas čovek da kaže? Džon Stokton nije osvojio nijedan, a da li je postojao bolji plejmejker u istoriji lige?

Ralemvp

pre 13 godina

Magic i Bird klasa 1979,Jordan klasa 1984.To je 5 godina za one koji ne znaju da broje.Opet smo se upustili u raspravu MJ vs Kobe.Sve tri titule koje je uzeo sa Shaqom Kobe je imao veliki doprinos.U nekoliko serija je bio bolji od Shaqa,istina,sva 3 finala je zasluzeno Shaq bio MVP,ali 2 puta u sedmim utakmicama 2001. i 2002. Shaq je postizao manje od 20 poena a Kobe je izvlacio LAL.I 2000. protiv Portlanda u sedmoj tekmi kada su se vratili od minus 15 sa pocetka zadnje deonice Kobe je bio najbolji akter meca.Sa 21. godinom!Protiv Spursa je imao jednu od najdominantnijih individualnih serija u PO.A znamo da su Lakersi i Spursi u to vreme vezali 5 titula,tako da je to prakticno bilo finale pre finala.Jer su i jedni i drugi u to vreme lagano dobijali protivnike u velikom finalu.Tako da je Kobe i vise nego zasluzio te titule i niko mu ih nije poklonio ili osvojio za njega. P.S. Za one sto pricaju o Brajantu i Sarlotu kad je draftovan,West je po svaku cenu zeleo Kobija pre drafta,tako da je bilo svejedno ko ce ga draftovati opet bi zavrsio u LAL.A Sek je iste godine dosao kao FA,i Fiser je draftovan.Tako da se ekipa tek formirala.Nemojte lupati vise gluposti,molim vas.I sto je rekao Marc Jackson-treci asistent svih vremena-MJ je najveci,ali na kraju kada Kobe zavrsi karijeru bice veci od Jordana.

625

pre 13 godina

Ne mogu da verujem kakva konvencija košarkaških eksperata, u kojoj prednjači ovaj Sale Ars.
Mogao si na svojoj stručnoj listi ispred Brajanta da staviš i Peđu Stojakovića.
Džordan je u svojim šampionskim danima igrao u ekipi sa jednim Skoti Pipenom, koji je u to vreme bio među 5 najboljih igrača u ligi (Možda čak i najbolji posle Džordana), Rodmana koji je bio među najboljih defanzivcima i skakačima u ligi, pa i Stiva Kera (Koji je održavao procenat šuta za 3 poena iznad 50%), i Toni Kukoč je bio tu, dakle nije sam osvajao titule, niti je to moguće bez dobrih saigrača... Džordan je i dalje najbolji igrač svih vremena, i tu nema dileme. Brajant je najbolji igrač današnjice, ubedljivo, i zasigurno drugi najbolji igrač svih vremena. Ako nastavi u narednih par godina da pruža ovakve partije sve će više biti i tih koji će na njega gledati kao najboljeg igrača svih vremena. Istina je da ne bi osvojio prva 3 prstena bez O'Nila, ali ne bi ih osvojio ni O'Nil bez Brajanta.
Ne verujem da će Džejms, Vejd i Boš uspeti da se domognu prstena sa Majamijem, jer to su 3 igrača koji su navikli da budu lideri u svojim ekipama i ne verujem da će to funkcionisati.

Simply THE BEST!

pre 13 godina

Najbolji kosarkas ikada!

“Nema šanse da bih ikada pozvao Lerija (Birda), Medžika (Džonsona) i rakao: ‘Hej, hajde da igramo zajedno u timu’. Ja sam, iskreno, pokušavao da pobedim te momke. Ali danas su stvari drugačije, ne kažem da je to loše”.

Ovim je sve rekao!

Sale Ars

pre 13 godina

čova je fanatik i za NBA standarde kao što Edin Avdić reče. Kobe Bryant je najbolji igrač svih vremena...gledao sam i jednog i drugog ali Kobe je bolji.
(the black mamba, 19. jul 2010 22:01)

Da li bi bio ljubazan da nadjes ako ima netu ovu izjavu. Posto je covek kad su LA izgubili od Bostona izjavio da se sad vidi (potvrdjuje) da Kobi nije Jordan i da bi nakon toga napokon trebala prestati sva poredjenja.

I jednom za svagda;

Jordan - 6 titula:
U kojima je ZASLUZENO bio svih 6 puta MVP finala. Svih 6 puta je bio najbolji igrac i nosilac igre u najtezim momentima.

Kobi - 5 titula:
Pa da bi dosli do odgovora moramo ovo da rasclanimo.
Prve 3 uzima sa najdominantnijim igracem u reketu u novijoj istoriji NBA lige, gde sva 3 puta ZASLUZENO nije MVP jer je Onil bio daleko bitniji za te pobede. Onda gubi finale protiv Bostona gde pokazuje jos jednom da nije dorastao MJ-u. Onda osvaja 4 titulu gde je bio najbolji i osvaja prvu MVP titulu ZASLUZENO ali protiv indisponiranog Orlanda koji nije licio na onaj tim koji je dosao do tog finala. I sad uzima titulu i NEZASLUZENO dobija MVP nagradu jer ne da nije bio najzasluzniji, nego nije bio ni drugi po redu. U kljucnoj utakmici ga nije bilo nigde kao da nije ni igrao. I plus ono najbitnije do 5 titule dolazi uz obilatu pomoc sudijske mafije.

PS. Onaj genije sto poredi Kobija i Hauarda sa Medzikom i Birdom izgleda kao pravi "poznavalac" kosarke.

1. Jordan - neprikosnoveni vladar igre
2. Medzik - prethodnik na prestolu
3. Dr-J - velicanstven kosarkas
4. Bird/Kobi - tek ovde moze da dodje i to uz debelo guranje

Tabela se odnosi na spoljne igrace jer je glupo njih porediti sa teskasima.

Licno meni je najbolji igrac Vejd danas. Da je Vejd igrao sa Onilom u LA-u ili T-Mac isto bi tih godina uzeli 3 titule kao sto je i Kobi sa njim. Tako da Kobija do pretprosle istinski nije ni bilo jer ako se broje samo titule onda Rasel neprikosnoven, a i Ori je bolji od obojice. I najveca razlika dok Jordan vladao drugi su titulu mogli samo da sanjaju, a to su i sami znali. Kobi je izgubio finale, a poslednje je dobio na strasno jadan nacin. Zato pamtnjakovici postedite nas glupih komentara.

Matori

pre 13 godina

Kao sto neko rece,danas su igraci jaci i brzi nego pre.Teze je postici poene.Pogledajte malo Kobijeve klipove pa onda pricajte.
P.S. Za onog sto je rekao da je MJ uzor van terena,pitam te zasto se zena razvela i uzela mu skoro 170 miliona?Zato sto ju je varao na svakom koraku.Agent Tigera Woodsa je rekao da mu se ne bi desio onaj skandal da se nije druzio sa Jordanom i Barklijem,jer samo lose su mogli da uticu na njega.Postedi me price o Jordanu cvecki.

navijac_iz_fotelje

pre 13 godina

Mislim da je NBA na popularnosti u Evropi ali i u USA dosta izgubio neigranjem pravog Dream-Teama na olimpijadi odnosno svetskom prvenstvu.Oni koji su kao ja imali srecu da gledaju 1992 onaj nepobedivi legendarni Dream-Team koji je i najjace evropljane gazio sa 30-50 razlike su na te kosarkase gledali kao na Bogove i samim tim rasla je velicina svih tih igraca u ocima prosecnog gledaoca iz Evrope.Mislim da kaad bi zaista zaigrao najjaci Dream Team sa Rondom,Bryantom,Wadeom,Jamesom,Howardom da bi kidali sve i ad bi se vratila vera u NBA i sve te igrace bi gledali jednim drugim ocima...Ovako bez Dream Team-a barem u Evropi NBA nije isti...

andromeda

pre 13 godina

Titule jesu najbitniji, ali ne i jedini kriterijum kod izbora najboljeg igraca svih vremena. Niko od danasnjih igraca ne moze ni da priviri u prvih 5 (Rassell, Jordan, Magic, Bird, Jabar). Kobe -"najgori igrac svog tima u 7-moj utakmici finala sa sutem 25% koji je bio mali od palube dok je Sek osvajao prve 3 titule", ne treba da se pominje u kontekstu najboljih svih vremena, moze samo u kontekstu najveceg ega svih vremena (zajedno sa Cembrlenom). Lebron, za razliku od Kobea koji ipak ima neko svoje mesto na listi, i nije na listi. Na listu se dolazi kada uzmes prvu titulu. A kada jednom dodje na listu (nadam se ne skoro ili jos bolje nikada), pogleda se kakav je supporting cast imao. Moze da uzme i 7 titula (a naravno nece ni blizu) ali medju 5 najboljih nece da udje.

Ralemvp

pre 13 godina

Sek ne bi uzeo nijednu titulu od 3 sa Kobijem da nije bilo Kobija.Isto to vazi i da nije bilo Seka za Brajanta.Apelujem da se glupi komentari vise ne pustaju posto se nekima ocigledno ne mogu objasniti neke stvari.

jozza

pre 13 godina

Могу неки нови клинци да причају - Леброн ово, Коби оно... Ал ја се и даље најежим кад се сетим шта је све овај човек радио! И немам дилему да се у то време играо најбољи баскет! Гледао сам и Џордана, Меџика, Бирда, Барклија, Томаса, Јуинга... а и гледао сам ове што су дошли после њих... НЕБО И ЗЕМЉА!

sestric

pre 13 godina

O neil ne bi osvoji titule bez brajanta,pa on je u ruki sezoni stigao do finale kao vodja ekipe pored penija haradveja sa orlandom,a usput su izbacili Bulse kojima je bio vodja bas Skoti Pipen(Jordan se je tad povukao na godinu). Pipena obozavam ali ako je bio drugi igrac lige zasto nije osvojio neki prsten bez majkla. Drugi Igrac lige je bio Hakim Oladzoan znas kako ide serija tri titule Bulsi dve Roketci tri tirule Bulsi. A da i Onil je osvojio prsten bez brajanta ako se ne secas.A da mozda je upravu lik sto je reko da od odlaska onila NBA izgleda kao teska namestaljka,sve ide u promociju brajanta i dzejmsa,Lateral Sprivel se od jednom popvuko ko da je isteran iz lige(mada moguce da jeste),ajverson odlazi i filadelfije,rastura se petorka Detroita itd.,sreca pa je boston napravio dobar poso sa dovodjenjem Garneta i Isusa i sreca da je San Antonio bio tu da pokvari NBA lopovima njihovu zaprsku ali samo na kratko. Videcemo sta ce biti nadalje.

blade

pre 13 godina

Nije Finiks Barklijev originalni tim,vec Filadelfija76,cisto da se zna.
I napokon,dosta vise za vas par sarlatana koji nemate ni godine ni znanje a verovatno ni loptu ne znate da drzite a da vam ne ispadne o tome ko je bolji i ko je najbolji.
Mr.23,nezaustavljiv u napadu,fenomenalan u odbrani,nepredvidiv u kretnjama tela,odraz preko metra i let od par sekundi.MVP vise puta u finalnim serijama,kako u napadu tako i u odbrani.Covek koji nema ni dosije ni u njemu zataskani pokusaj silovanja za koji se mali kobe izvukao samo zahvaljujuci svojim zelenim novcanicama.Usiljeni balavac,razmazeni klinac koji ni patike ne moze da nosi Majklu.
Jordan nijednom nije igrao sedam utakmica u finalima,stvari je uvek resavao na vreme.Kada se sa 40-ak vratio na sezonu-dve u Vasington,iako vec vidno usporen imao je briljantne poteze,npr hvatanje zive lopte sa obe ruke tik uz tablu - ko je gledao setice se,ko nije eto mu you tube pa nek vidi.Pravi sportsmen,nikada nije menjao klub zbog titule,i osvojio ih je sa svojim klubom kome je ostao veran.Ne kao ova kukavica koja je otisla iz Klivlenda u Majami,iskreno mu zelim da nikada ne osvoji titulu.
Nba nekada i sada nisu uporedive i ne postoji samo uporedjivanje naj igraca tada i sada.Zato se i uporedjuju,da se zna ko je najbolji do sada.A to je definitivno MJ.Sada ova liga sa preko 80% igraca na lakim drogama,umisljenim zvezdama koje to nisu niti ce ikada biti nije po kvalitetu ni blizu ni po napadu a kamoli po odbrani nba od pre 15-20 godina.
Tada se igrala ozbiljnija kosarka i svaki tim je imao po najmanje jednog istinskog superstara,ako ne i par njih.
Majkl,Medzik,Bird,Meloun,Juing,Klajd Glajd,Robinson,Ajzea,Barkli,Dumars i dr.
Koga sada da gledam - Kobija i Lebrona?!Ne pada mi napamet,sve sto je vredelo vec sam video,vi sto niste pa mislite da je ovo vrh – sta da vam radim,mladi ste pa imate vreme da popunite rupe u znanju.

Sale Ars

pre 13 godina

Da neispadne da pricam napamet i gluposti kako neki navode, evo nekih cinjenica.

Najbolji strelci lige (regularan deo sezone):

1. M. Jordan - 10x
2. W. Chamberlain - 7x
3. G. Gervin - 4x
-. A. Iverson - 4x
4. G. Mikan - 3x
-. N. Johnston - 3x
-. B. McAdoo - 3x
5. S. O'Neal - 2x
-. T. McGrady - 2x
-. K. Bryant - 2x
6. L. James
-. D. Wade
-. K. Durant

Najbolji prosek lige (regularan deo sezone):

1. M. Jordan - 30.1
2. W. Chamberlain - 30.1
3. E. Baylor - 27.4
4. J. West - 27.0
5. A. Iverson - 26.7
6. B. Pettit - 26.4
7. G. Gervin - 26.2
8. O. Robertson - 25.7
9. K. Bryant - 25.3

* Ovo je MJ-ev prosek ukupno, nakon 98' i Cikaga je bio preko 32
** zamislite Ajverson ide pre ovoga sa kojim ne smem da ga poredim

Najbolji prosek lige (u playoff-u):

M. Jordan - 33.4
A. Iverson - 29.7
L. James - 29.3
T. McGrady - 28.5
D. Wade - 26.3
K. Bryant - 25.3

* ovde sam naveo cisto nekoliko igraca kao primer
** a zamislite jos jednom i ovde je Ajverson ispred, kao i T-Mac, i Vejd, i Jejms (sreca sto nisam jos trazio)

Treba i napomenuti da MJ samo u svojoj prvoj sezoni, u PO postigao manje od 30 (29.3) dok je sledece imao najveci ucinak od preko 40 (43.7).

A jos jedna zanimljivost je da je prosek Jordana u PO gde se igralo cvrsce za 3.3 veci nego u regularnom delu, dok je u slucaju Kobija ta razlika 0.2.

Moze se dodati i vrlo vazan podatak da je MJ peti asistent NBA svih vremena, a KB je koji? Em sto vise siluje em sto ima manji prosek, em sto nije ni blizu po asistencijama, a da dao je 81, izvinte.

E sad posto statistika nije sve i nije jedino (uvek pravo) merilo, treba dodati da je MJ bio i mentalno neponovljiv igrac, a i kako neko vec rece stalno je dizao igru na visi nivo. A mislim i da ga je bilo kud i kamo lepse gledati (barem velikoj vecini nas, sto je takodje neko vec pomenuo).

Sale Ars

pre 13 godina

Jednom za svagda;

Jordan - 6 titula (sve su njegove i sve su ciste):
U kojima je ZASLUZENO bio svih 6 puta MVP finala. Svih 6 puta je bio najbolji igrac i nosilac igre u najtezim momentima.

Kobi - 5 titula (koje da bi dosli do odgovora moramo da rasclanimo):
Prve 3 uzima sa najdominantnijim igracem u reketu, u novijoj istoriji NBA lige, gde sva 3 puta ZASLUZENO nije MVP jer je Onil bio daleko bitniji za te pobede. Onda gubi finale protiv Bostona gde pokazuje jos jednom da nije dorastao MJ-u. Zatim osvaja 4 titulu gde je bio najbolji i osvaja prvu MVP titulu ZASLUZENO ali dodajmo i to, protiv indisponiranog Orlanda koji nije licio na onaj tim koji je dosao do tog finala. I sad uzima titulu i NEZASLUZENO dobija MVP nagradu jer ne da nije bio najzasluzniji, nego nije bio ni drugi po redu. U kljucnoj utakmici ga nije bilo nigde kao da nije ni igrao (nije kao MJ bio nosilac igre kad je bilo najteze). I plus ono mozda i najbitnije, do 5 titule dolazi uz obilatu pomoc sudijske mafije.

Pravo stanje stvari;

1. Jordan - neprikosnoveni vladar igre
2. Medzik - prethodnik na prestolu
3. Dr-J - velicanstven kosarkas
4. Bird/Kobi - koji tek ovde moze da dodje, da deli mesto (i to uz debelo guranje)

Tabela se odnosi iskljucivo na spoljne igrace jer je glupo njih porediti i mesati sa teskasima.

Licno, meni je najbolji igrac danas Vejd. Da je Vejd igrao sa Onilom u LA-u ili T-Mac, isto bi tih godina uzeli 3 titule kao sto je i Kobi sa njim. Tako da Kobija do pretprosle sezone istinski nije ni bilo medju najvecima. On je to zasluzio sa poslednje 2 titule vise nego sa prethodne 3 jer ako se broje samo titule onda je Rasel neprikosnoven, a i Ori je bolji od obojice (broj istih ipak nije jedino merilo). I najveca razlika, dok je Jordan vladao, drugi su titulu mogli samo da sanjaju, a to su i sami znali. Kobi je kao sto rekoh izgubio finale, a poslednje je dobio na strasno jadan nacin, pa je i to neuporedivo. Zato pamtnjakovici postedite nas glupih komentara. Vi i dalje mislite sta god hocete ali nemojte isticati glupost zarad vas samih. Pitam se gde ovaj svet ide kad se i sportista - po meni najbolji u istoriji, ne samo igre, nego i sporta uopste jer je jedini neuporediv - kao sto je MJ moze dovoditi u pitanje i omalovazavati? Gde je kraj ljudske gluposti?

Aircanada

pre 13 godina

Uopste nije poenta da li je J.West zeleo Brajanta ili ne! Poenta je bila da Brajant nije nikad bio u poziciji da je u "losijem" timu, pa da mozemo da kazemo "Eto, on nikad nije otisao iz svog prvog i jedinog NBA tima". Koje su ambicije Lejkersa? Oduvek, i pre Kobija? Titula? Koje su REALNE ambicije Klivlenda i Cikaga bile PRE MJ-a i LBJ-a?
Ako je statistika ono sto nekog zanima, Kobi je tek u svojoj trecoj NBA sezoni dosao do sezonskog proseka od oko 20 poena (19.9 tacnije).
LeBron u svojoj prvoj sezoni ima vise od toga, dok je u trecoj na cifri od 31.4ppg

I onda moje omiljeno, Kobijevih 81...
Protiv Toronta, 2006. godine, koji je istini za volju bio dosta dobar te sezone, prvi u Atlantik diviziji, skor 47-35.
Zvezde tima su bili C. Bosh, Jalen Rose i recimo TJ Ford.
Regularna sezona(kada svi znamo da utakmice nisu tvrde i igraci nisu toliko fokusirani kao da je PO).
A onda imamo 63 poena datih Bostonu, koji je te sezone imao skor 67-15 i kasnije bio sampion.
Imamo igrace koji nisu samo zvezde tog tima, nego su i zvezde istorije lige:
Bird, Parish, Bill Walton, kevin McHale...
Plejof utakmica. Jos nesto?

Deco, odrastite vec jednom

pre 13 godina

Reci da je Kobi bolji od Magica, Birda ili Jordana je isto kao reci da su Rakocevic ili Jaric bolji od Djordjevica ili Slavnica. Jednostavno, poredjenja nema.

Kobe Bryant

pre 13 godina

Iako sam veliki fan kobea mislim da je jako glupo pricati ko je najbolji igrac svih vremena a realno je da je MJ najbolji igrac svog vremena kao sto je Kobe najbolji igrac danasnjice a i kosarka se menja iz godine u godinu i vidi se da ce biti sve manje takvih neprikosnovenih igraca jer su odbrane sve jace i jace i ima sve vise odlicnih odbrambenih igraca kao sto je na primer Artest covek koji realno moze cuvati svakog igraca a u napadu mu protivnicke ekipe daju dosta prostora jer vise gledaju kako da zatvore Kobea i Gasola

NNN

pre 13 godina

@Ralemvp
Najbolji igrač u 7. utakmici finala zapada 2000. (kad su LAL u poslednjoj četvrtini stigli 15 poena prednosti Potrlanda) je definitivno bio sudija (Dik Beveta, najverovatnije).
Šekil koji je u tom plej-ofu ubacivao preko 30 poena po utakmici (skoro 10 više nego Kobi) je bio potpuno isteran iz reketa od strane Sabonisa (čini mi se 0 poena u prve 3 četvrtine)!
A onda su sudije izmislile 5. i 6. faul najboljem belom centru svih vremena (svaka čast Divcu, ali Sabonis je Sabonis).
Onda su ih Lejkersi predvođeni O'Nilom pojeli u zadnjoj četvrtini. Inače i pre toga je bilo potpuno očajno suđenje u korist Lejkersa, ali je tada duga klupa Portlanda sve to mogla da kompenzuje, osim da nađe rezervnog čuvara za Šekila.

Posle se u finalu zapada 2002. ponovila još veća krađa (ako vas ne mrzi možeta na YT da potražite The Greatest Tragedy in Sports) koja baca baš veliku senku na ovu prelepu igru.

Molim vas druga Drazica

pre 13 godina

Medzik, Bird, Barkli, Dzordan, Olajdzuvon, Abdul Dzabar i
siv ostali sjajni igraci koji su stvarno igrali kosarku, danas samo daj da se zakuca, odbrane se skoro i ne igraju, jedan sveopsti cirkus.
Evo malo da se podsetimo kako pamet i znanje pobedjuju sirovu snagu.
http://www.youtube.com/watch?v=DQEzmPKdqt4

http://www.youtube.com/watch?v=Bb9bt978xG8&feature=related

Dejan Bodiroga - "Beli Medzik"

Sale Ars

pre 13 godina

Odgovor na nekoliko komentara (sami ce se prepoznati);

Seqa su tukli cime su stigli i to sto je po nekad davao manje od 20-poena je irelevantno iz razloga sto je odvlacio 3 od 5 igraca na sebe (ne bukvalno ali ih je "drzao" u blizini jer su morali ciniti pomoc saigracu) - izgledalo je kad se gleda, kao da je Seq nesto poput vece planete koja privlaci manje.

Onda dalje za ovog koji me je izdvojio. Znaci tebi su Medzik i Dr-J = Pedja i mene nazivas expertom cinicno, a ja sam naveo najvece velikane same igre, dalji komentar je suvisan sto se ovoga tice. Dalje ako jos jednom procitas nigde nisam naveo da je MJ SAM uzeo titule nego da je nosio tim uvek kad je bilo najpotrebnije i da je u svim finalima bio stvarno najbolji i da je zasluzeno osvojio MVP naslove (za razliku od tvog miljenika). Izjavljujes zasigurno drugi najbolji igrac svih vremena, pa ti tom izjavom pljujes na Medzika tako da je i ovde dalji komentar bespotreban. A ovo da Onil ne bi uzeo prstenove bez Kobija, pa moguce da ne bi sva 3 ali barem 2 bi verovatno, a Kobi bez njega 1000% tada, ne bi ni jedan. Vidi se koliki si ti expert posto sa svojim izjavama spadas u grupu od par procenata koji misle isto kao ti.

Izjava za 1-1, ako gledas neke utakmice kao sto izgleda negledas, Vejd ga je u nekoliko medjusobnih duela (gde su se cuvali) pokidao 1-1 (mozes proveriti). Protiv T-Mac-a (ovo sam vec navodio ranije) je obicno imao egal ucinke (cak cesto u poen isti), a Kobi je sigurno bolji u odbrani sto dovodi do zakljucka da je u napadu ubitacniji ko (posto je rezultat na kraju bivao cesto isti)? T-Mac se smatrao najacim ofanzivnim oruzijem NBA lige, ne Kobi, a pre toga Ajverson (za pre je glupo pricati, zna se). Jedini igrac kog su u vreme MJ-a poredili ofanzivno sa njim bio je Peny i do nekle Hil od mladjih, od starijih Drexler. Sto dovodi do toga da je MJ bio najaci ofanzivno i medju najacima defanzivno, a Kobi nije ni jedno ni drugo.

Covek koji se potpisao "Deco, odrastite vec jednom" je lepo naveo kako izgleda kad kazete da je Kobi bolji od Medzika. Slicno je rekao i "Bojko" ali sta ces kad mi nismo experti.

"Kobe", danasnje odbrane ne da nisu jace kako neki navode nego su smesne u poredjenju sa onim vremenom. Ima vise razloga, a jedan je to sto vise ne smeju da se koriste ruke kao pre, a to je uvedeno da bi bilo vise poena i jel neko (pa i Kobi) dosao do MJ-eveih proseka? A opet ponavljam to je uradjeno da bi napadac bio jos vise u prednosti.

"maksimum018" sta reci, nego samo svaka cast. Potpisujem 100% (nema se sta dodati, niti oduzeti). Ali mi nismo experti, zamalo da zaboravim.

Wien

pre 13 godina

Kakav lik je M.J. Neponovljivo , neprocenjivo , a tek ova izjava...Ne moze se naravno omalovazavati Le Bron ali stvarno su to dva razlicita vremena, dve razlicite (ma koliko slicne u kosarkaskom smislu)licnosti.. da nekako se pitam da li bi sada kao i 90-tih ustao u 3,4 sata ujutru da gledam Le Brona.hmmm

sarajlija

pre 13 godina

Kad je Veliki Jordan igrao za Bullse ustao sam u 3 ujutro gledati ga kako igra ovu magicnu igru, otkad prestao niti jedan NBA mec nisam odgledao ,i sami procenite sada

Bojan

pre 13 godina

Očigledno je da NBA legende ne podržavaju ovakav potez Lebrona. Naravno, nije učinio ništa loše ali kao što Charles Barkley kaže "If you're the two-time defending NBA MVP, you don't leave anywhere. They come to you"
Očigledno je da ga je pritisak osvajanja prstena ubio u pojam pa traži pogrešne načine da dođe do njega. Verovatno će sa ovim timom osvojiti prsten, ali mu niko neće dati kredit za tu titulu, kao što niko nije ni Kobiju davao kredit za prve tri titule, dok se sa poslednje dve smestio među legende sporta.

Nikola

pre 13 godina

Ako cemo iskreno, Majk je u pravu...Najveci kosarkasi ostaju u maticnim klubovima do kraja karijere! Lebron je nestrpljiv,a to ce ga kostati mesta medju najvece. To je cinjenica! Majk nije mogao da osvoji prsten u eri Ervina i Lerija,trudio se trudio...Ali nista! Ali, bio je strpljiv... Sacekao je da ovi odu u penziju.To je isto i Lebron trebao da uradi,tj da saceka da Kobi ode u penziju...Ocigledno da mesto medju najvece nije prioritet Lebronu?! Po meni on sada ne moze da se nadje u prici sa Ervinom,Lerijem,Majkom,Kobijem,Timom...

buksi

pre 13 godina

Brajant bi glatko pobedio i Džordana i Džejmsa u igri 1 na 1. Svako ko se iole razume u košarku svestan je toga.
(tralala, 20. jul 2010 01:28)

Dete,NBA liga se ne igra 1 na 1...dovoljno se vidi koliko se ti razumes u kosarku cim si lupio takvu glupost.
Upravo zato nam je i kosarka pala nisko,jer i danasnji talenti (na zalost) imaju takvu viziju igre (a sve je krenulo Radmanovicem,pa Rakocevicem,Jaricem,Milicicem...)-vazniji im je individualni ucinak od timskog.

Sale Ars

pre 13 godina

first,

NBA live sam igrao jednom u zivotu. Kosarku sam trenirao, a posle bio trener (toliko). Ali to nema apsolutno nikakve veze sa ovim o cemu mi pricamo. Ti mora di nas Fil Dzekson.

Kako samo navodis delove koji odgovaraju tvojoj tezi. Koliko godina je mladji KB dosao u ligu nego MJ (cini mi se 3), to ne pominjes, kao sto ne pominjes i odsustvo MJ-a od 1.5 godinu radi tragedije sa ocem. Sto dodje da KB ima 4.5 godine vise da ga sustigne i prestigne po ukupnom broju poena, cak bi se moglo reci da bi bilo sramno ako to neuspe. Bitan je prosek. A Kobi je taj koji ostavlja utisak sebicnijeg igraca od Jordana (ili ni to nisi primetio, a ni cuo izjave Fil-a). I ko ima veci prosek pored svega? Sto se tice 81-og poena, pa ako ti je to argument, sta da ti kazem, onda ima jos boljih igraca od MJ-a (posto ih je nekoliko postiglo vise poena u regularnom delu od njega). Ono bitno je, ko je postigao najvise poena u PO i jos bitnije protiv kog tima je ostvario te svoje (najbolje) ucinke. Ma i to si zaboravio. Ja sam stavio Kobija da deli 4 mesto svih vremena i tu smatram da pripada, za sad (uz sve 'pomoci' koje je imao, i vise nego posteno s moje strane), a ovde pojedini i najveca imena kosarke omalovazavaju, pa i Barklija (neki odavde nemaju granice)???

Sto se tice medjusobnih duela, izneo sam ti cinjenice koje se mogu proveriti (nadji duele, Vejd vs Kobi, T-Mac vs Kobi), neke od njih sam i gledao (pa video svojim ocima ko je koga razbucao), a od nekih duela samo statistiku (pa npr. stoji T-Mac 35, Kobi 35, a cuvali se, mozda ne svo vreme). A to sto sam izneo ko je smatran za najofanzivnije igrace nisam izmislio, nego cuo nekoliko puta, sto u NBA prenosima, sto u emisijama o NBA ligi (i to od mnogo razlicitih persona koje su daleko strucnije i od tebe i od mene). Vidis kako prvo pricas o 81-om poenu (koliko bese u poslednjoj cetvrtini gde su ga vise gledali kako igra nego sto su ga cuvali), a potom lepo pominjes Stoktona i da neosvojeni prsten nije merilo (sa cim se slazem, barem tu se slazemo) kakav je bio igrac? A i "NNN" je pomenuo jos nesto sto mi nije palo na pamet. Naveo je 'neke od kradja' i to samo najocitije (ja sam pomenuo samo poslednju kradju), u korist Lejkerse za vreme tvog Kobija. Pa to onda ispade da su mu od 5 titula, 3 puta debelo pomagali strani faktori poput sudija, vrlo zanimljivo. "Cecvrcak" je takodje naveo neka jako zanimljiva zapazanja.

I na kraju, ne zanima me sta ti mislis jer svako ko je dovoljno... da izjavi da je KB najbolji igrac svih vremena, taj nije vredan dalje diskusije. I sam Jordan nedade primer, da ne bi igrao sa Kobijem, nego da ne bi sa Medzikom.

PS. KB je sam izjavio da nije bolji od MJ-a (jel on expert).

Aircanada

pre 13 godina

Nemam nista protiv ove ekipe Majamija, kao ni protiv LEBronovog poteza..ali ajmo malo da razmislimo o ovome.Kazu neki ovde da Kobi nikada ne bi uradio tako nesto.Da vidim da li ne bi presao negde drugde da nije bilo trejda Divac-Kobe..Ovako covek dosao u jedan od 2 najprestiznija kluba lige, jedan od 2 kluba sa najvise istorije.Pogledajte u kojim momentima su Dzordan i Lebron dosli u Cikago, odnosno Klivlend. Sezonu pre nego sto ce MJ doci u ligu, Cikago je imao negativan skor(27-55).Ista stvar sa Klivlendom i LBJ(29-53).A Kobi dolazi u LA kada su vec bili silna ekipa, sa jako dobrim ucinkom(53-29). E sad, koliko vas moze da mi garantuje da bi Kobi ostao u jednom Milvokiju ili Sarlotu ili Golden Stejtu?
Od njih trojice, jedino je MJ dosao u "losu" ekipu i godinama je transformisao u pobednicku masinu.LBJ je dosao u "losu" ekipu i nije mogao da dodje do krajnjeg cilja-prstena.A Kobi je dosao u ekipu u kojoj je bio mladjani Sek, Edi Dzons u naponu snage, Nik Van Eksel,Sedrik Sebalos, Ori, Bajron Skot,Elden Kembel..
Ipak MJ gleda odozgo na sve ostale!

Srbin

pre 13 godina

Ameri se zesce svadjaju oko ovoga sto je Jordan rekao,a verujte mi 99 posto komentara su im glupi.Vise mi znamo o NBA od njih.Ne moze se nikako uporediti Magic,Bird i MJ sa trojkom u Majamiju,a i Jordan je dosao 5 godina posle Magica i Birda u NBA.Plus Wade,LeBron i Bosh su super ortaci svi zajedno sa istog drafta,ali se uglavnom slazem sa Jordanom.I Kobi to ne bi nikad uradio sto je LeBron.Ali ne treba ga osudjivati,on zeli pobede i nasao je najbolje mesto za to.Samo sto nece moci da se pominje u pricama da je veci od MJ-a,Kobija,Magica...

SasaKV

pre 13 godina

@Mailman.
Decko ti uporedjujes Barklija ko je imao 30 i neku godinu kad je presao u Hjuston sa Lebronom kad je njemu tek 25. Nadji jedan MVP igrac u istoriju NBA da je napustio svoju ekipu da bi bio ne glavni (Wade je glavni) nego drugi igrac ekipe. Ne postoji i zato ce uvek Lebron biti veliki luzer!!

damir

pre 13 godina

ja mislim da je kobi bolji i sam fil dzekson je donedavno govrio da je mj za nijansu bolji ,dok je poslje osvajanje titule rekao da je kobi jednako dobar kao mj

Mare

pre 13 godina

A Barsa '92?
Salim se ali hvala ti Boze sto sam gledao Medzika, Lerija, Dzordana i Drekslera u istom timu. Steta falio je Ajzea.
Kakav Kobi, kakav LeBron kakvi bakraci...

Cecvrcak

pre 13 godina

I da osvoji 20 titula, Kobi nije bolji od Michaela jer se ovaj drugi kretao toliko lepo da mi ponekad nije bilo bitno da li ce dati kos ili ne. Tu gracioznost i sklad pokreta nece ponoviti niko nikad! Najblizi od aktivnih igraca mu je upravo Kobie, ali nije to to. Pritom, Kobie u poslednjoj cetvrtini ne silazi sa linije za bacanja, a Jordan je morao da iznese svojom umetnoscu u igrio taj poslednji minut i kolko je to puta samo uradio na predivan nacin. Jos na kraju, Larry Bird je rekao:"Mislim da se Bog prerusio u Michael Jordana"-toliko je svemocno izgledala njegova pojava. Legenda!!!

maksimum018

pre 13 godina

ја ћу само да додам још нешто што показује величину Џордана... ја имам 28 тако да сам га гледао 90-их и ту није било питање уопште ко ће на крају освојити титулу. А требало би само да погледате тимове који су освајали титуле кроз целу историју NBA лиге... сваки првак је имао доминантног центра, једино је Џордан успео да освоји титулу без центра и са практично још једино Пипеном који је квалитетан играч, остали су попуњавали место... а ако се гледа по томе ко је бољи стрелац... па Џордан је имао у сезони просек од 37 поена и једини је поред Вилта ко је имао преко 3000 поена у сезони, уз то је једини ко је објединио титулу најефикаснијег и најбољег одбрамбеног играча и све то уз паклене одбране које су биле базиране на чувању њега и само њега... погледајте мало клипове који објашњавају како су Детроит и Њу Јорк играли одбрану на њему... то је данас укинуто и много је лакше постизати поене. Хоћу да кажем само да су ови наведени стварно играчи светске класе али се зна ко је увек преузимао одговорност и водио тим до победе... Џордана су на једну плеј оф утакмицу из авиона до свлачионице и назад донели на носилима због стомачног вируса и температуре од 38 степени а он је на тој утакмици постигао 45-6 поена. И да завршим, Џордан је једини играч који је из сезоне у сезону своју игру доводио на виши ниво... а још увек држи рекорд од 72-10 у једној сезони што не верујем да ће неко у скорије време, а можда и никад, оборити.

Mailman

pre 13 godina

Meni samo nije jasno sta se Barkli javlja i kritikuje kada je on uradio istu stvar prilikom prelaska iz Finiksa ("njegovog tima") u Hjuston ("Olajdzuvonov tim"). Te sezone je Hjuston takodje imao triling asova (Olajdzuvon, Dreksler, Barkli) ali ih je Juta pobedila u finalu zapadne konferencije (trojka Stoktona za pobedu u Hjustonu i 4:2 u seriji).

Aleksandar

pre 13 godina

Ovi dečaci što pričaju da je Cobe bolji od Jordana su verovatno jako mladi, pa ih ni ne krivim zbog ne-znanja, nek pro-googlaju malo koje veličine su igrale košarku u Jordanovo vreme.
ništa zlonamerno

vlada

pre 13 godina

i još jednu stvar da napomen dok su igrali MJ i Medžik NBA liga je mnogo više ličila na košarkašku ligu a mnogo manj ličila na show program.
E sezone kada je NBA liga više postala show program a sve manje i manje ličila na košarkašku ligu je sezona kada je Šek otišao iz LA
A ova sezona kada je LA uzeo prsten tako kako ga je uzeo ne bih to da komentarišem je poslednja sezona NBA koju sam ja pratio, jer je ovaj playoff a bogami i cela sezona od početka bila tako lepo isplanirana i određena a ja bio glup pa to tek u finalu shvatio

ista priča i sa prvim amričkim sportom po popularnosti - NFL-om, namešteno i smišljeno da Saintsi osvoje i kraj....,

Ako je košarka u vreme MJ bila nameštena onda je to bar bilo elegantno odradjeno da se ne primeti i ne bude ovako očigledno kao sad - tako da za mene MJ i dalje no.1 iako ja ne gotivim MJ-a preterano...

shomi

pre 13 godina

ja ne razumem ovoliko pljuvanje po lebronu,nije da sam neki njegov ljubitelj ali ga postujem jer je najdominantniji igrac danasnjice i jer je veliki sportsmen(za razliku od brajanta koji recimo nabada ljude laktom kada shutira-djinobilija,jarica... ili cmizdri jer su onda shequ dali mvp trofej a ne njemu)
pre nekoliko godina su garnet i alen dosli kod pirsa u boston i svi su to pozdravili,i ja od tad navijam za boston,prosetali su se do prstena,kakva je razlika izmedju toga i ove trojke.dzordanu je lako da sad komentarise,al sumnjam da bi on tako dominirao da nije u ekipi imao igraca kalibra pipena(koga lebron u kavsima nije imao) niti najboljeg skakaca lige rodmana(bitno da je lebron imao iglauskasa).a barkli kao i uvek blebece samo,opste je poznato da on vec godinama vodi medijsku hajku na dzejmsa,a narocito odkad je ovaj na njegove ranije provokacije samo prokomentarisao 'barkli je glup'.i nece ovo biti vejdova ekipa kao sto ni seltiksi nisu pirsova ekipa.
lebron nije tako veliki igrac kao dzordan ali se s njim moze porediti iako ne bude imao nijedan prsten,barem pre on,nego brajant sa njegovih 3prstena koja mu je stavio sheq na ruku,1prsten koji su mu poklonile sudije i jedan koji je zasluzio
brajant po nacinu igre najvise podseca na dzordana od svih igraca koji su ikad igrali,ali zbog svog karaktera zauvek ce ostati smesan za njega

sestric

pre 13 godina

Dovoljno je da imas 20. godina da kazes da si gledao majkla dzordana. A 35. je dovoljno da kazes da si gledao Dr.J julius Ervinga.

SasaKV

pre 13 godina

Izvinite a vi sto pisete da je Kobi bolji igrac of MJ nemate pojma. Dzordan je bio brzi i mnogo bolje je skakao od Kobija a samo pogledaj statistiku pa ce sve da vam bude jasno. A jos u vreme kad je Dzordan igrao bilo je dozvoljno hand-check, tako da si mogao bukvalno da guras igraca dok ga cuvas. Danas najmanji kontakt je faul.
Opet respekt prema Kobija, nije pobegao i otisao kod drugi ili treci najbolji igrac u ligu da igra kod njega nego ostao gde i jeste.

buksi

pre 13 godina

Vidim ovde neki klinci komentarisu Dzordanovu velicinu,kako se ne moze meriti sa sadasnjim zvezdama...jednostavno ne razumem kako neko moze da ostavlja takve komentare a uz to jos nije ni bio rodjen kada je doticni harao NBA ligom?!
Iako mi nije bio omiljeni (moj miljenik je bio Medzik),ne mogu da pogazim cinjenicu da je bio najbolji i nezamenljiv. A tako ce i ostati jos digo godina.
A klinci koji su skeptici...sta da vam kazem. Zivite i dalje u zabludi.

Иван-Ниш

pre 13 godina

Џордан је најбољи свих времена а Чикаго са њим, Пипеном, Родманом и најбољим шестим играчем Кукочем, најбољи тим до сада (сезона 72-10). Нигде доминантног центра због које им је игра била још и лепша. И ту је најважнија разлика између њега и Брајанта. Брајант је титуле освајао уз присуство доминантних центара (О'Нил, Гасол). И један и други су феноменални у нападу, али је Џордан неупоредиво бољи у одбрани тако да ја немам дилеме.

dejan

pre 13 godina

ima par interesantnih klipova na jutjubu o jednom dzordanovom potezu koji je i dan danas ne zaustavljiv,a koju kralj sa xy godina i dan danas izvodi kao od sale.Matori znaju o cemu pricam,a taj potez isti brajant uporno pokusava da izvade,al mu slabo ide!!
Jedan je air dzordan,nema ih vise niti ce ih biti.Pogledajte samo deco koji respect lebron prema njemu ima,kako vejd spava u njegovoj opremi i kako brajant sanja da izvede dzordanov okret...

Bojko

pre 13 godina

Za ove sto pricaju da je KB bolji od MJ-a dovoljno je samo da ukucaju Michael Jordan na bilo kom pretrazivacu pa da vide ko je bolji!?!?!?! A ja cu citirati jednog od najboljih igraca svih vremena u Evropi Predraga Danilovica koji se inace proslavio jer je dobro cuvao Dzordana "Ako mi nije dan (Majklu) dace 20 i sve ce reci odlican posao si napravio a ako mu jeste dan dace 35 i vi tu nista ne mozete da ucinite"