Nedelja, 27.06.2010.

15:44

Fetel najbolji na ulicama Valensije

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel pobednik je devete trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velike nagrade Evrope.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Fetel najbolji na ulicama Valensije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Lerby

pre 13 godina

Ne znam da li su stalno potrebni udesi i izlasci SC-a da bi se pravila od strane FIA-e konačno "ispeglala" i odstranile sve dvosmislenosti i nedostaci u njima kao i čudni neizbalansirani kriterijumi prilikom kažnjavanja vozača.
Osim udesa Webber-a, trku su ponovo posle Monte-Carlo-a obeležile kontroverze u pravilima i njihovom tumačenju i još više u donošenju i primeni kazni od strane sudija a ponajviše "brzina" donošenja odluka o kaznama. Iako se sve dešavalo u roku od 60-ak sekundi i to na početku trke, Hamilton je zaradio kaznu tokom trke, ostali nakon. O opravdanosti i težini sankcija tek može da se polemiše. U Mercedes-u, kao i u Ferrari-ju i Renault-u ( Kubica ), takođe smatraju da su oštećeni i da je Schumacher neopravdano zadržan crvenim svetlom na izlazu iz pit lane-a jer poredak iza SC-a nije bio uspostavljen s obzirom da je u tom trenutku razlika između Hamilton-a i Kobayashi-ja bila 18 sekundi. Jedan od jačih utisaka na ovoj trci je i Alonso. Bez obzira na događaje na stazi ( možda ponajviše ali teško da je samo on oštećen ), takvo kukumavčenje gotovo tokom cele trke ne priliči dvostrukom svetskom prvaku. Upamtio sam šampione od Scheckter-a i Jones-a do danas, ali ovakvo kukanje i zapomaganje tokom trke ne pamtim. A nije mu prvi put. Umeo je on da oplete i po Renault-u iz šampionskih dana (2006.) pri kraju sezone da ga sopstvena ekipa sabotira!? Pa epizoda sa McLaren-om. ( Mada, daleko od toga da je i Hamilton "cvećka" ali je očigledno namazaniji i ima bolje nerve. ) Valjda u okviru svakog tima postoje ljudi koji su zaduženi da budu na vezi sa direktorom trke i koji takođe ulažu žalbe tokom ili nakon iste ako smatraju za potrebno. Ne verujem da je to u Fernando-vom opisu posla. Na stranu izjave posle trke, što je i uobičajeno. Dok je pominjao Charlie Wighting-a, raspitivao se o Lewis-u i ostalim vozačima na "listi za odstrel" nije od drveća ( Hamilton-a ) video šumu ( Kobayashi-ja )... Bravo za Kamui-ja, odvezao je sjajnu trku. Istrošene ili nove gume, za njega je nebitno:) Japanci kao da postaju Alonso-va noćna mora, posle Sato-a u Kanadi pre 3 godine u skromnom Super Aguri-ju. Takođe, ni Sutil se nije žalio i ne samo da je odoleo Alonso-u već mu je obilaženjem Buemi-ja pokazao da se trkanje više isplati od tužakanja. Još jednom, Kobayashi-ju svaka čast, junak dana. I odlični Rubens i Williams. I za kraj, zanimljivo je da je tek koji sat ranije na ovoj stazi viđen gotovo identičan udes ovom Webber-ovom. Akteri su bili vozači GP2 serije, Čeh Josef Král i Venecuelanac Rodolfo González http://www.youtube.com/watch?v=NN6xsJCJV1M

Kole

pre 13 godina

Pa ako je Hamilton bio u pravu kao sto neki tvrde, zasto su ga onda uopste kaznjavali????
Malo cudno da "nije kriv", dobio je neku kaznu, mada ne i adekvatnu.

Allen

pre 13 godina

Od sve 3 trke na ulicnoj stazi u Valensiji, ova je bila najzanimljivija, po mom misljenju...

A i cela sezona mi je bas ok. Trenutno ne mogu iz rukava da kazem ko ce biti sampion... Jer se za sampionsku titulu fakticki bore min 4-5 vozaca... E i po tome mislim da je vrlo zanimljiva sezona. Ne znam da li neko deli misljenje sa mnom?

Sto se kazne tice, ovi vozaci su dobili 5 secundi na svoja vremena: Jenson Button, Rubens Barrichello, Nico Hulkenberg, Robert Kubica, Vitaly Petrov, Adrian Sutil, Vitantonio Liuzzi, Sebastien Buemi and Pedro de la Rosa have all received penalties from the Valencia stewards for safety-car rule infringements...

Link:
http://www.formula1.com/news/

Sto se Webbera tice, bio sam zapanjen njegovim letom. Drago mi je da je sve ok sa njim :)

Pozdrav svim fanovima F1 :)
Uzivajte u nastavku sampionata!

Aleksandar

pre 13 godina

Ne razumem Vas zasto se cimate ovoliko oko Hamiltona, Alonsa, SC, itd, itd.....sve je to sport i fer i ne fer.... Da li ima nekoga da se seca kako su vozili Sena i Prost? I sudari i obilazenja i obracuni u boksu....malo se digne prasina, ali opet se cirkus nastavlja. Tako je bilo nekada, a bice tako i uvek.

MarkoT

pre 13 godina

Od ovih tridesetak komentara retko koji je objektivno prikazao jucerasnju situaciju sa safety car-om.
Greske je bilo i to pre svega direktora trke, na sta je Alonso i ukazao na kraju trke. Ferari se posebno spremao za ovaj vikend, imali su brzinu, na startu su odlicno krenuli, pre vratolomije Vebera Alonso je bio tik iza Hamiltona i prestigao bi ga jer je Luis imao problem sa prednjim krilom. I onda dolazi safety car sa zakasnjenjem i Luis prolazi drsko pored njega, tako su mogli da prodju i Alonso i Masa, ali oni su postovali pravilo o neprelazenju bezbedonosnog vozila. Potez Hamiltona je isto kao kada igrac da rukom gol, dobije zuti karton a gol ostaje priznat. I onda je razumljivo ocajanje Alonsa jer je bio na 9. mestu bez mnogo mogucnosti za preticanje. Njega mozemo osudjuvati da je ovakav ili onakav, ali kada bi svi postupali kao Hamilton juce, onda nema ni potrebe za safety car-om.
Ipak to je sport, kao i u fudbalu gde Englezima nije priznat gol, tako i u formuli ono sto je za Ferari izledalo kao sjajan vikend postalo fijasko.
Ferari se vraca i to poostrava konkurenciju, sto samo moze da raduje...

Sale Ars

pre 13 godina

Koliko navijaca Hamiltona!Preko 95% komentara.Neko bi se pitao odakle?Prosto,na pocetku sezone su navijali za Sumahera,pa su videli da od toga nema nista.Zatim za Fetela pa im se ucinilo da ne ide.Potom za "sampiona",klimavo.Trenutno je Hamilton prvi-hajdemo za njega.Licemerno i jadno.Naravno kada jednog dana Alonso bude na vrhu zna se sta ce se desiti...go Nando.
(domestos, 27. jun 2010 22:51)

Izvini, moram te pitati jel si ti to sebe opisao? Kako te bre nije sramota? Go Nando, jel se ti salis??? Za McL moze da vozi ko god hoce i ja cu navijati za njega, pa sam cak i za ovog jednika kog spominjes, dok je bio u timu. Sto se tice SC-a, isti nije izasao na stazu jos, pri prolasku Luisa vec su bili paralelno. Hamiltonova greska je sto je zastao na momenat, a trebao je samo prozujati dok SC ne izadje na stazu.

Zar vam nije dosta vise kaznjavanja jednog od retkih preostalih trkaca (a nije cmizdravac ili cvetic)? Pa Masa i Ferari su one godine vise poena zaradili za zelenim stolom nego na stazi. Da li vam je ikad dosta? I kad spomenu prvo Sumija gore - kog mi postaje (ni sam ne verujem da cu sad ovo izgovoriti) cak malo i zao - nesto se da ste se toliko javljali za njegove "ciste" trke kojih je imao MALO u karijeri??????? Najbolje je da Ferari bude sampion svake godine za stolom i da se trke ni ne voze, jos bi ustedeli jer bi to bilo najekonomicnije.

Hamilton je pokazao da je trkac od prvog izlaska na stazu. A da ste gledali isto tako i na Sumahera, sto se tice prvljave voznje, bilo bi tezine i sad za Luisa kad nesto izjavite ali ovako, ne vredi. Ne moze jedan prljavi biti najveci ili velikan, a drugi samo bezobrazan vozac radi toga. Imate srece sto je u kerijeri Sumi imao skoro pa uvek toliko dominantan bolid da nije imao mnogo potrebe da bude (cesce) prljav ali i ovako je dobrano ispunio kvotu kojoj Hamilton uz sav trud jos nije ni blizu (ni na petini puta) da je dostigne.

Niste se zalili ni posle izjave cika Mozlija kad je javno priznao da Ferari uziva (ima) protekcije i pritom dodao da je to skroz normalna stvar. Da je jedini tim koji ima pravo veta na odluke FIA-e koja prvi put u poslednjih ko zna koliko godina ne gura svim sredstvima crvene i njih odma nigde nema, koincidencija ili ne?! Znaci ti pricas nekom o navijanju i nabrajas gore imena, a nije te sramota da se javis kao navijac tog i takvog tima. Svi koji navijaju za Ferari, MU, Juve nekad, Real i jos po neke ali su ovi onako naj, su bas takvi kao ti i nije umesno da nekom drze lekcije iz morala.

Sale Ars

pre 13 godina

Koliko navijaca Hamiltona!Preko 95% komentara.Neko bi se pitao odakle?Prosto,na pocetku sezone su navijali za Sumahera,pa su videli da od toga nema nista.Zatim za Fetela pa im se ucinilo da ne ide.Potom za "sampiona",klimavo.Trenutno je Hamilton prvi-hajdemo za njega.Licemerno i jadno.Naravno kada jednog dana Alonso bude na vrhu zna se sta ce se desiti...go Nando.
(domestos, 27. jun 2010 22:51)

Izvini, moram te pitati jel si ti to sebe opisao? Kako te bre nije sramota? Go Nando??? Za McL moze da vozi ko god hoce i ja cu navijati za njega, pa sam cak i za ovog jednika kog spominjes, dok je bio u timu.

Sto se tice SC-a, isti nije izasao na stazu jos vec su bili paralelno pri prolasku Luisa. Hamiltonova greska je sto je zastao na momenat, a trebao je samo prozujati dok SC ne izadje na stazu.

I zar vam nije dosta vise kaznjavanja jednog od retkih preostalih trkaca (a nije cmizdravac ili cvetic)? Pa Masa i Ferari su one godine vise poena zaradili za zelenim stolom nego na stazi. Da li vam je ikad dosta.

I kad ovaj spomenu prvo Sumija - kog mi postaje (ni sam ne verujem da cu sad ovo izgovoriti) cak malo i zao - nesto se niste toliko javljali za njegove ciste trke kojih je imao malo u karijeri???????

Ljubitelj

pre 13 godina

Osvrnuo bi se na prvi moment a to je SC i njegov postupak. Direktan krivac je Čarli Vajting direktor trke jer je SC izašao kasno na stazu. Vidi se na snimku da SC vozi paralelno u izlaznoj liniji boksa sa vodećom grupom vozača umesto da je SC već bio na stazi, na idealnoj putanji, i čekao vodeće.

Takvo kasno izlaženje se desilo i na trci WTCC u Francuskoj (Pau) kada se Engstler zakucao u SC ali je tamo putanja izlaska bila katastrofalna. Još jedna od neverovatnih greški organizatora a mogla je i mnogo lošije da se završi. SC je trebao da bude bar 5 sekundi ranije na stazi. I naravno solomonsko rešenje i "blago" kažnjavanje Hamiltona jer je i Čarli shvatio da je greška njegova.

Drugi momentum je pokazao da je Alonso jeste šampion ali da čovek nikada neće biti. Njegova agonija i frustracija je i dalje tolika da se bavio time gde je Hamilton i da li je kažnjen a ne da se pozabavi svojom vožnjom i svojom nemoći da napadne Fors Indiju (koja je uz to i preticala). Još jedan pogrešan potez i nemoć Alonsa da zube pokaže na stazi. I na kraju šlag na tortu... Kobajaši!!!

I Kobajaši je heroj dana!!! Onaj ko pretiče i jeste poseban!!!

I na kraju "kruti" Veber koji stvarno opet nerezonski ugrožava sve na stazi jer ne odstupa od svoje ideje što ga je ovaj put moglo koštati glave. Jeste da ga je slipstrim "povukao" ali imao je bolje opcije. Ne treba ga previše kuditi preživeo je najgore.

Lepo je videti dva šampiona i jednog potencijalnog da se zabavljaju na postolju, ćaskaju i slave. Tu im je i mesto za razliku od nekih drugih.

domestos

pre 13 godina

Koliko navijaca Hamiltona!Preko 95% komentara.Neko bi se pitao odakle?Prosto,na pocetku sezone su navijali za Sumahera,pa su videli da od toga nema nista.Zatim za Fetela pa im se ucinilo da ne ide.Potom za "sampiona",klimavo.Trenutno je Hamilton prvi-hajdemo za njega.Licemerno i jadno.Naravno kada jednog dana Alonso bude na vrhu zna se sta ce se desiti...go Nando.

icArsenal

pre 13 godina

Kakve komplekse imaju navijaci Fernanda Alonsa, pa to je strasno. Tako i on ima kompleks od samog Hamiltona. Najbolje bi bilo kada bi se svi sklonili da Alonso pobedi, jadan je bivsi dvostruki sampion. Hamiltona mogu da kaznjavaju koliko god hoce, ali decko je trenutno najbolji i pravi je trkac i sve sto ima da kaze, govori na stazi, a ne van. Ferariju je uvek neko 2. kriv. Napred Luis i Dzenson!

ex fan ferari

pre 13 godina

nekad sam navijao za ferari,ali ova beba alonso umesto da vozi i da pobedjuje samo se tuzaka!uvek mu je neko kriv!Vozi brate taj bolid zato si i doveden u ferari prestani da kukas ceo svoj zivot tako se ne osvaja sampionat,ako nisi sposoban da vozis prepusti mesto nekom drugom vozacu koji ce manje da kuka,a vise da se koncentrise na voznju!ostalim vozacima svaka cast na danasnjoj trci i drago mi je da je mark dobro!

Jura

pre 13 godina

Kako su se svi samo obrusili na Hamiltona i poceli da procenjuju njegove ljudske kvalitete. Meni je jako interesantno Alonsovo ponasanje. Verovatno su svi citali knjigu ili gledali film o Tomu Sojeru. Alonso me jako podseca na onog Tomovog rodjaka (valjda brata) koji za svaku sitnicu zove tetku Poli i prijavljuje Toma i raduje se kad ga ova kazni i to mu je valjda jedina radost u zivotu. Ne mogu da osporim da je Alonso odlican vozac, ali se ponasa kao devojcica.

Gile

pre 13 godina

Kakav cmizdravac je onaj Alonzo! Od svih koji su ga pretekli, sto boljim radom mehanicara u boksu, sto direktno na stazi, kao sto je na primer Kobajasi, njemu je jedino vazno da li ce biti kaznjen Hamilton! A usporeni snimak je lepo pokazao da je do linije (poprecne) koja oznacava od kog trenutka se mracuna da je sejfti kar na stazi, Hamilton stigao kada i sigurnosno vozilo, da mu se ucinilo da je on ispred, kao sto je i Fetel bio, a da je pogresio za centimetre. dobio je kaznu, koju je i odsluzio. I kako je to ucinilo Alonza devetim? Sta mu je Hamilton kriv? Da se razumemo, navijam za Batona, ali me nervira opsta anti-Hamilton histerija, kojoj zdusno doprinose i oba nasa komentatora prenosa.

nekerozberg

pre 13 godina

Ako je ista dobro na trci u Valensiji to je ono mesto za posmatranje trke, bazen sa ribama... Ma bilo bi me briga za Luisa Hamiltona... Ali sta sta cu kad nisam odlikas!

MG

pre 13 godina

Sramota!Ne znam za druge ali ja stvarno ne razumem kako neko moze da navija za prljavog vozaca kakav je hamilton!Ako na ovakav nacin hoce da dodje do titule-BRAVO ZA NJEGA!

sponzor

pre 13 godina

bančina sponzoruša je predivan dečko, sav je u fair playu, duša od čovjeka vozi desnom stranom tako da je pozvan dijeliti lekcije krkan

pgf

pre 13 godina

garavi hamilton je vise nego bezobrazan agresivan uredu nasilan nije uredu ,alonso jazavac konacno bez srece i mufte,kobajasi pretice gdje vedete kazu da nemoze veber mora da je gledao menselova preticanja prije trke pa probao isto,epilog poznat baton definitivno ima slabije pripremljen bolid od garavog pokvarenjaka

Kursula

pre 13 godina

Bruka i sramota od trke.
Sad mi je jesno kako je nastao izraz: "Pravi se Englez".
Ferrari je nevidjeno pokraden, a to sto FIA zeli da kazni gore pomenute vozace tek na sledecoj trci je slaba uteha i nevidjena bruka.
Go Nando!!!

vento

pre 13 godina

Kada sam cuo da je Heinz Harald Frentzen u ziriju, tj. jedan od sudija na trci, bilo mi je jasno zasto je Schumacher-u na izlasku iz boksa onoliko dugo stajalo crveno svetlo. Mnogo providno i nisko. A tek kazna za Hamiltona, koja je stigla prekasno, odnosno taman kad treba za njega. Sve ovo pocinje da smrdi...

Mickey

pre 13 godina

A gde je kraj Alonzovoj patetici...? Pa nema ga...! Hahahaha

"Gde je Hamton?"
"Ne brini 8. si ali petorica ispred tebe ce biti kaznjena..."
Tuga od coveka i od vozaca. A o njrgovom dobrom tempu govori i packa od Kobajasija... E moj x sampione... To ces i ostati... Sve dok Hamilton vozi... Nabio mu je komplekse za citav zivot :-)

eEE

pre 13 godina

Kako su samo optereceni ljudi u Ferrariju, neverovatno! Pa ona komunikacija Alonsa sa ljudima iz njihovog boxa. Ono nije fair play, stvarno ispod svakog nivoa...ne secam se da je Scuderia bila onako pateticna i ocajna da mora preko team radija da iznosi takve stvari...ne secam se da kada je vozio Schumaher a Ross Brown bio na celu tima iz Maranela da se nesto slicno desavalo. Sve je blo na visem nivou. Smesna je Scuderia bez Browna. Oni imaju neke probleme, a najveci jeste kompleks od McLarena, to jest od Lewis Hamiltona. Izgleda da ce Alonsa on proganjati tokom citave karijere.

SASA BG

pre 13 godina

Trka je bila polu dosadna na momente zanimljiva i pod utiskom udesa. Sta reci nego da je mclaren opet na podijumu(1 i 3). Luis je isti onakav kakvim smo ga i navikli gledati (car) Ferari uzasno los, jedino ga kazne ostalih vozaca mogu izvuci iz rezultatskog fijaska. A danasnja probna voznja shumahera se ni malo ne razlikuje na one voznje kada se (trkao). I nisam vise ni ocekivao od njega. GO LEWIS GO MCLAREN. Alonso smesan ali solidan. ha ha

gavrosaurus

pre 13 godina

Ок, знамо да Валенсија по default-у није нарочито интересантна и да је било шта што је учини занимљивом и више него добродошло: Вебер својим, морам да кажем - безумљем прерано завршио трку и како је драматично оно изгледало, срећом није прерано завршио и сопствени живот. Пренервозно, капирам и жељу и адреналин али брате слатки ... О'лади мало, видиш да не иде баш увек.
Фетел је оним једним потезом ме стварно депримирао и у неким тренуцима делује да уопште не размишља; Хамилтон добро вози, онај потез са задржавањем колоне је таааако паметан да је и уз казну прошао некажњено (забавно, зар не?); Алонсо је имао несрећу са оним пит-стопом, ушао прекасно и то више није могло да се поправи као и Шумахер који је могао, видело се на крају, гризао је и гризао али није вредело.
Кубица је хтео да се игра али Барикело није неко са ким би ико желео да то ради и јасно је да Кубица није превише ризиковао, просто се не исплати; Розберг - предалеко и преспоро од било чега и било кога. На крају је Батон мало разочарао, оним ултра-брзим круговима кад више није имало смисла јер ако јесте био бржи - зашто није обишао Кобајашија!?
Зато што је опортунист и зато што је знао да Кобајаши мора у бокс. Чему рескирање? :) ОК, можда је и то неки квалитет, лично га у Формули 1 не ценим, можда доноси бодове и подијуме али не и радост нама који овај спорт волимо без зараде на њему. Кобајаши јесте херој дана, све оно од срца што је фалило Батону није фалило код њега, на крају и претицање Алонса јер - ма, зашто не покушати! Добар став.
Рекох, ово није мој фаворит међу стазама и свако узбуђење ми је драгоцено, оно што ми се допало је навадени став Кобајашија и став Шумахера да 2-3 пута вози најбржи круг, пред сам крај, тамо на 17. месту где нема никакве сатисфакције у било ком смислу и он не вози за престиж као некада а као Батон или Фетел данас већ за голу кожу и голи живот и натерао је тај болид до границе пуцања да покаже
да он сам још вреди и да је још увек паклено брз и да, просто, ни Розберг ни он данас нису могли боље. Надам се да хоће за две недеље. До тада, уживам у фудбалу јер, гле, играју Немачка и Енглеска! :) Ко, на основу овог текста погоди за кога навијам - добија бананицу. :)

Bojan

pre 13 godina

Cestitke Fetelu na pobedi, ali bez obzira za koga navijate ne moze da se ne primeti nacin na koji se Hamilton ponasa iz trke u trku, nisu ni ostali vozaci bajni. Uredu je sto je agresivan kod preticanja i to je glavni deo trkanja ali njegova bahatost i neke akcije kojima zeli da ostvari prednost su za osudu. Sto je najgore adekvatna kazna ne dolazi i on svesno ili ne svesno zna da nece biti sankcionisan i ponasa se tako. Cist primer je danas: na +13 sekundi od najblizeg iza sebe javlja mu se da mora proci kroz boks i time izgubi oko 15s i normalno je da je zadnja dva gruga pritisnuo, napravio dovoljnu razliku i vrati se na drugo mesto. Sve ovo su znale i sudije jel nisu od juce u F1, tako da je ovo bila samo kvazi kazna, izgovor da se kaze eto kaznili smo ga. Sve mi se vise cini da su neke sudije clanovi Fun club Lewis Hamilton -a.

Jug

pre 13 godina

Sta reci o Hamiltonu? Njegov otac vodjen bolesnom ambicijom i kompleksom zbog bolesti svog drugog sina stvorio je od Luisa necoveka koji bi bio spreman da gazi i preko leseva zarad svog interesa. Ja ih iskreno zalim ali mislim da bi trebalo da se lece u nekoj odgovarajucoj instituciji.

SrKiS13

pre 13 godina

Deriste se vraca! :)

Zao mi je zbog Ferrari-a imali su dobar tempo i mislim da bih trka bila mnogo zanimljivija da je Alonso ostao na trecem mestu da juri sve ispred sebe...
Drago mi je da je sa Webberom sve uradu...
Veliki pozdrav svim ljubiteljima ovog lepog i ludog sporta...


TRKANJE JE NACIN ZIVOTA!

Marina

pre 13 godina

Najuzbudljivija trka odkad je u Valnesiji!!! Zaista ne znam sta je trebalo Sumaheru da se ove sezone vraca da vozi...Alonso tragican danas, bas ga nije islo!!!
Fetelu svaka cast!

jezda

pre 13 godina

Alonso 9, njih sedmorica osmorica pod istragom, shta sledi dodavanje 20 sekundi Hamiltonu, pa fiktivno zavrshava 7,8, onda Kobajashiju zbog prespore voznje, onda ostalima jer nisu pustili Alonsa, i naravno 18 bodova ide Shpancu, ferrari je to!
veran Mclaren-u

Jug

pre 13 godina

Sta reci o Hamiltonu? Njegov otac vodjen bolesnom ambicijom i kompleksom zbog bolesti svog drugog sina stvorio je od Luisa necoveka koji bi bio spreman da gazi i preko leseva zarad svog interesa. Ja ih iskreno zalim ali mislim da bi trebalo da se lece u nekoj odgovarajucoj instituciji.

jezda

pre 13 godina

Alonso 9, njih sedmorica osmorica pod istragom, shta sledi dodavanje 20 sekundi Hamiltonu, pa fiktivno zavrshava 7,8, onda Kobajashiju zbog prespore voznje, onda ostalima jer nisu pustili Alonsa, i naravno 18 bodova ide Shpancu, ferrari je to!
veran Mclaren-u

Mickey

pre 13 godina

A gde je kraj Alonzovoj patetici...? Pa nema ga...! Hahahaha

"Gde je Hamton?"
"Ne brini 8. si ali petorica ispred tebe ce biti kaznjena..."
Tuga od coveka i od vozaca. A o njrgovom dobrom tempu govori i packa od Kobajasija... E moj x sampione... To ces i ostati... Sve dok Hamilton vozi... Nabio mu je komplekse za citav zivot :-)

Bojan

pre 13 godina

Cestitke Fetelu na pobedi, ali bez obzira za koga navijate ne moze da se ne primeti nacin na koji se Hamilton ponasa iz trke u trku, nisu ni ostali vozaci bajni. Uredu je sto je agresivan kod preticanja i to je glavni deo trkanja ali njegova bahatost i neke akcije kojima zeli da ostvari prednost su za osudu. Sto je najgore adekvatna kazna ne dolazi i on svesno ili ne svesno zna da nece biti sankcionisan i ponasa se tako. Cist primer je danas: na +13 sekundi od najblizeg iza sebe javlja mu se da mora proci kroz boks i time izgubi oko 15s i normalno je da je zadnja dva gruga pritisnuo, napravio dovoljnu razliku i vrati se na drugo mesto. Sve ovo su znale i sudije jel nisu od juce u F1, tako da je ovo bila samo kvazi kazna, izgovor da se kaze eto kaznili smo ga. Sve mi se vise cini da su neke sudije clanovi Fun club Lewis Hamilton -a.

Jura

pre 13 godina

Kako su se svi samo obrusili na Hamiltona i poceli da procenjuju njegove ljudske kvalitete. Meni je jako interesantno Alonsovo ponasanje. Verovatno su svi citali knjigu ili gledali film o Tomu Sojeru. Alonso me jako podseca na onog Tomovog rodjaka (valjda brata) koji za svaku sitnicu zove tetku Poli i prijavljuje Toma i raduje se kad ga ova kazni i to mu je valjda jedina radost u zivotu. Ne mogu da osporim da je Alonso odlican vozac, ali se ponasa kao devojcica.

Gile

pre 13 godina

Kakav cmizdravac je onaj Alonzo! Od svih koji su ga pretekli, sto boljim radom mehanicara u boksu, sto direktno na stazi, kao sto je na primer Kobajasi, njemu je jedino vazno da li ce biti kaznjen Hamilton! A usporeni snimak je lepo pokazao da je do linije (poprecne) koja oznacava od kog trenutka se mracuna da je sejfti kar na stazi, Hamilton stigao kada i sigurnosno vozilo, da mu se ucinilo da je on ispred, kao sto je i Fetel bio, a da je pogresio za centimetre. dobio je kaznu, koju je i odsluzio. I kako je to ucinilo Alonza devetim? Sta mu je Hamilton kriv? Da se razumemo, navijam za Batona, ali me nervira opsta anti-Hamilton histerija, kojoj zdusno doprinose i oba nasa komentatora prenosa.

SASA BG

pre 13 godina

Trka je bila polu dosadna na momente zanimljiva i pod utiskom udesa. Sta reci nego da je mclaren opet na podijumu(1 i 3). Luis je isti onakav kakvim smo ga i navikli gledati (car) Ferari uzasno los, jedino ga kazne ostalih vozaca mogu izvuci iz rezultatskog fijaska. A danasnja probna voznja shumahera se ni malo ne razlikuje na one voznje kada se (trkao). I nisam vise ni ocekivao od njega. GO LEWIS GO MCLAREN. Alonso smesan ali solidan. ha ha

Ljubitelj

pre 13 godina

Osvrnuo bi se na prvi moment a to je SC i njegov postupak. Direktan krivac je Čarli Vajting direktor trke jer je SC izašao kasno na stazu. Vidi se na snimku da SC vozi paralelno u izlaznoj liniji boksa sa vodećom grupom vozača umesto da je SC već bio na stazi, na idealnoj putanji, i čekao vodeće.

Takvo kasno izlaženje se desilo i na trci WTCC u Francuskoj (Pau) kada se Engstler zakucao u SC ali je tamo putanja izlaska bila katastrofalna. Još jedna od neverovatnih greški organizatora a mogla je i mnogo lošije da se završi. SC je trebao da bude bar 5 sekundi ranije na stazi. I naravno solomonsko rešenje i "blago" kažnjavanje Hamiltona jer je i Čarli shvatio da je greška njegova.

Drugi momentum je pokazao da je Alonso jeste šampion ali da čovek nikada neće biti. Njegova agonija i frustracija je i dalje tolika da se bavio time gde je Hamilton i da li je kažnjen a ne da se pozabavi svojom vožnjom i svojom nemoći da napadne Fors Indiju (koja je uz to i preticala). Još jedan pogrešan potez i nemoć Alonsa da zube pokaže na stazi. I na kraju šlag na tortu... Kobajaši!!!

I Kobajaši je heroj dana!!! Onaj ko pretiče i jeste poseban!!!

I na kraju "kruti" Veber koji stvarno opet nerezonski ugrožava sve na stazi jer ne odstupa od svoje ideje što ga je ovaj put moglo koštati glave. Jeste da ga je slipstrim "povukao" ali imao je bolje opcije. Ne treba ga previše kuditi preživeo je najgore.

Lepo je videti dva šampiona i jednog potencijalnog da se zabavljaju na postolju, ćaskaju i slave. Tu im je i mesto za razliku od nekih drugih.

eEE

pre 13 godina

Kako su samo optereceni ljudi u Ferrariju, neverovatno! Pa ona komunikacija Alonsa sa ljudima iz njihovog boxa. Ono nije fair play, stvarno ispod svakog nivoa...ne secam se da je Scuderia bila onako pateticna i ocajna da mora preko team radija da iznosi takve stvari...ne secam se da kada je vozio Schumaher a Ross Brown bio na celu tima iz Maranela da se nesto slicno desavalo. Sve je blo na visem nivou. Smesna je Scuderia bez Browna. Oni imaju neke probleme, a najveci jeste kompleks od McLarena, to jest od Lewis Hamiltona. Izgleda da ce Alonsa on proganjati tokom citave karijere.

icArsenal

pre 13 godina

Kakve komplekse imaju navijaci Fernanda Alonsa, pa to je strasno. Tako i on ima kompleks od samog Hamiltona. Najbolje bi bilo kada bi se svi sklonili da Alonso pobedi, jadan je bivsi dvostruki sampion. Hamiltona mogu da kaznjavaju koliko god hoce, ali decko je trenutno najbolji i pravi je trkac i sve sto ima da kaze, govori na stazi, a ne van. Ferariju je uvek neko 2. kriv. Napred Luis i Dzenson!

SrKiS13

pre 13 godina

Deriste se vraca! :)

Zao mi je zbog Ferrari-a imali su dobar tempo i mislim da bih trka bila mnogo zanimljivija da je Alonso ostao na trecem mestu da juri sve ispred sebe...
Drago mi je da je sa Webberom sve uradu...
Veliki pozdrav svim ljubiteljima ovog lepog i ludog sporta...


TRKANJE JE NACIN ZIVOTA!

ex fan ferari

pre 13 godina

nekad sam navijao za ferari,ali ova beba alonso umesto da vozi i da pobedjuje samo se tuzaka!uvek mu je neko kriv!Vozi brate taj bolid zato si i doveden u ferari prestani da kukas ceo svoj zivot tako se ne osvaja sampionat,ako nisi sposoban da vozis prepusti mesto nekom drugom vozacu koji ce manje da kuka,a vise da se koncentrise na voznju!ostalim vozacima svaka cast na danasnjoj trci i drago mi je da je mark dobro!

Marina

pre 13 godina

Najuzbudljivija trka odkad je u Valnesiji!!! Zaista ne znam sta je trebalo Sumaheru da se ove sezone vraca da vozi...Alonso tragican danas, bas ga nije islo!!!
Fetelu svaka cast!

nekerozberg

pre 13 godina

Ako je ista dobro na trci u Valensiji to je ono mesto za posmatranje trke, bazen sa ribama... Ma bilo bi me briga za Luisa Hamiltona... Ali sta sta cu kad nisam odlikas!

vento

pre 13 godina

Kada sam cuo da je Heinz Harald Frentzen u ziriju, tj. jedan od sudija na trci, bilo mi je jasno zasto je Schumacher-u na izlasku iz boksa onoliko dugo stajalo crveno svetlo. Mnogo providno i nisko. A tek kazna za Hamiltona, koja je stigla prekasno, odnosno taman kad treba za njega. Sve ovo pocinje da smrdi...

Sale Ars

pre 13 godina

Koliko navijaca Hamiltona!Preko 95% komentara.Neko bi se pitao odakle?Prosto,na pocetku sezone su navijali za Sumahera,pa su videli da od toga nema nista.Zatim za Fetela pa im se ucinilo da ne ide.Potom za "sampiona",klimavo.Trenutno je Hamilton prvi-hajdemo za njega.Licemerno i jadno.Naravno kada jednog dana Alonso bude na vrhu zna se sta ce se desiti...go Nando.
(domestos, 27. jun 2010 22:51)

Izvini, moram te pitati jel si ti to sebe opisao? Kako te bre nije sramota? Go Nando??? Za McL moze da vozi ko god hoce i ja cu navijati za njega, pa sam cak i za ovog jednika kog spominjes, dok je bio u timu.

Sto se tice SC-a, isti nije izasao na stazu jos vec su bili paralelno pri prolasku Luisa. Hamiltonova greska je sto je zastao na momenat, a trebao je samo prozujati dok SC ne izadje na stazu.

I zar vam nije dosta vise kaznjavanja jednog od retkih preostalih trkaca (a nije cmizdravac ili cvetic)? Pa Masa i Ferari su one godine vise poena zaradili za zelenim stolom nego na stazi. Da li vam je ikad dosta.

I kad ovaj spomenu prvo Sumija - kog mi postaje (ni sam ne verujem da cu sad ovo izgovoriti) cak malo i zao - nesto se niste toliko javljali za njegove ciste trke kojih je imao malo u karijeri???????

Sale Ars

pre 13 godina

Koliko navijaca Hamiltona!Preko 95% komentara.Neko bi se pitao odakle?Prosto,na pocetku sezone su navijali za Sumahera,pa su videli da od toga nema nista.Zatim za Fetela pa im se ucinilo da ne ide.Potom za "sampiona",klimavo.Trenutno je Hamilton prvi-hajdemo za njega.Licemerno i jadno.Naravno kada jednog dana Alonso bude na vrhu zna se sta ce se desiti...go Nando.
(domestos, 27. jun 2010 22:51)

Izvini, moram te pitati jel si ti to sebe opisao? Kako te bre nije sramota? Go Nando, jel se ti salis??? Za McL moze da vozi ko god hoce i ja cu navijati za njega, pa sam cak i za ovog jednika kog spominjes, dok je bio u timu. Sto se tice SC-a, isti nije izasao na stazu jos, pri prolasku Luisa vec su bili paralelno. Hamiltonova greska je sto je zastao na momenat, a trebao je samo prozujati dok SC ne izadje na stazu.

Zar vam nije dosta vise kaznjavanja jednog od retkih preostalih trkaca (a nije cmizdravac ili cvetic)? Pa Masa i Ferari su one godine vise poena zaradili za zelenim stolom nego na stazi. Da li vam je ikad dosta? I kad spomenu prvo Sumija gore - kog mi postaje (ni sam ne verujem da cu sad ovo izgovoriti) cak malo i zao - nesto se da ste se toliko javljali za njegove "ciste" trke kojih je imao MALO u karijeri??????? Najbolje je da Ferari bude sampion svake godine za stolom i da se trke ni ne voze, jos bi ustedeli jer bi to bilo najekonomicnije.

Hamilton je pokazao da je trkac od prvog izlaska na stazu. A da ste gledali isto tako i na Sumahera, sto se tice prvljave voznje, bilo bi tezine i sad za Luisa kad nesto izjavite ali ovako, ne vredi. Ne moze jedan prljavi biti najveci ili velikan, a drugi samo bezobrazan vozac radi toga. Imate srece sto je u kerijeri Sumi imao skoro pa uvek toliko dominantan bolid da nije imao mnogo potrebe da bude (cesce) prljav ali i ovako je dobrano ispunio kvotu kojoj Hamilton uz sav trud jos nije ni blizu (ni na petini puta) da je dostigne.

Niste se zalili ni posle izjave cika Mozlija kad je javno priznao da Ferari uziva (ima) protekcije i pritom dodao da je to skroz normalna stvar. Da je jedini tim koji ima pravo veta na odluke FIA-e koja prvi put u poslednjih ko zna koliko godina ne gura svim sredstvima crvene i njih odma nigde nema, koincidencija ili ne?! Znaci ti pricas nekom o navijanju i nabrajas gore imena, a nije te sramota da se javis kao navijac tog i takvog tima. Svi koji navijaju za Ferari, MU, Juve nekad, Real i jos po neke ali su ovi onako naj, su bas takvi kao ti i nije umesno da nekom drze lekcije iz morala.

MG

pre 13 godina

Sramota!Ne znam za druge ali ja stvarno ne razumem kako neko moze da navija za prljavog vozaca kakav je hamilton!Ako na ovakav nacin hoce da dodje do titule-BRAVO ZA NJEGA!

gavrosaurus

pre 13 godina

Ок, знамо да Валенсија по default-у није нарочито интересантна и да је било шта што је учини занимљивом и више него добродошло: Вебер својим, морам да кажем - безумљем прерано завршио трку и како је драматично оно изгледало, срећом није прерано завршио и сопствени живот. Пренервозно, капирам и жељу и адреналин али брате слатки ... О'лади мало, видиш да не иде баш увек.
Фетел је оним једним потезом ме стварно депримирао и у неким тренуцима делује да уопште не размишља; Хамилтон добро вози, онај потез са задржавањем колоне је таааако паметан да је и уз казну прошао некажњено (забавно, зар не?); Алонсо је имао несрећу са оним пит-стопом, ушао прекасно и то више није могло да се поправи као и Шумахер који је могао, видело се на крају, гризао је и гризао али није вредело.
Кубица је хтео да се игра али Барикело није неко са ким би ико желео да то ради и јасно је да Кубица није превише ризиковао, просто се не исплати; Розберг - предалеко и преспоро од било чега и било кога. На крају је Батон мало разочарао, оним ултра-брзим круговима кад више није имало смисла јер ако јесте био бржи - зашто није обишао Кобајашија!?
Зато што је опортунист и зато што је знао да Кобајаши мора у бокс. Чему рескирање? :) ОК, можда је и то неки квалитет, лично га у Формули 1 не ценим, можда доноси бодове и подијуме али не и радост нама који овај спорт волимо без зараде на њему. Кобајаши јесте херој дана, све оно од срца што је фалило Батону није фалило код њега, на крају и претицање Алонса јер - ма, зашто не покушати! Добар став.
Рекох, ово није мој фаворит међу стазама и свако узбуђење ми је драгоцено, оно што ми се допало је навадени став Кобајашија и став Шумахера да 2-3 пута вози најбржи круг, пред сам крај, тамо на 17. месту где нема никакве сатисфакције у било ком смислу и он не вози за престиж као некада а као Батон или Фетел данас већ за голу кожу и голи живот и натерао је тај болид до границе пуцања да покаже
да он сам још вреди и да је још увек паклено брз и да, просто, ни Розберг ни он данас нису могли боље. Надам се да хоће за две недеље. До тада, уживам у фудбалу јер, гле, играју Немачка и Енглеска! :) Ко, на основу овог текста погоди за кога навијам - добија бананицу. :)

Lerby

pre 13 godina

Ne znam da li su stalno potrebni udesi i izlasci SC-a da bi se pravila od strane FIA-e konačno "ispeglala" i odstranile sve dvosmislenosti i nedostaci u njima kao i čudni neizbalansirani kriterijumi prilikom kažnjavanja vozača.
Osim udesa Webber-a, trku su ponovo posle Monte-Carlo-a obeležile kontroverze u pravilima i njihovom tumačenju i još više u donošenju i primeni kazni od strane sudija a ponajviše "brzina" donošenja odluka o kaznama. Iako se sve dešavalo u roku od 60-ak sekundi i to na početku trke, Hamilton je zaradio kaznu tokom trke, ostali nakon. O opravdanosti i težini sankcija tek može da se polemiše. U Mercedes-u, kao i u Ferrari-ju i Renault-u ( Kubica ), takođe smatraju da su oštećeni i da je Schumacher neopravdano zadržan crvenim svetlom na izlazu iz pit lane-a jer poredak iza SC-a nije bio uspostavljen s obzirom da je u tom trenutku razlika između Hamilton-a i Kobayashi-ja bila 18 sekundi. Jedan od jačih utisaka na ovoj trci je i Alonso. Bez obzira na događaje na stazi ( možda ponajviše ali teško da je samo on oštećen ), takvo kukumavčenje gotovo tokom cele trke ne priliči dvostrukom svetskom prvaku. Upamtio sam šampione od Scheckter-a i Jones-a do danas, ali ovakvo kukanje i zapomaganje tokom trke ne pamtim. A nije mu prvi put. Umeo je on da oplete i po Renault-u iz šampionskih dana (2006.) pri kraju sezone da ga sopstvena ekipa sabotira!? Pa epizoda sa McLaren-om. ( Mada, daleko od toga da je i Hamilton "cvećka" ali je očigledno namazaniji i ima bolje nerve. ) Valjda u okviru svakog tima postoje ljudi koji su zaduženi da budu na vezi sa direktorom trke i koji takođe ulažu žalbe tokom ili nakon iste ako smatraju za potrebno. Ne verujem da je to u Fernando-vom opisu posla. Na stranu izjave posle trke, što je i uobičajeno. Dok je pominjao Charlie Wighting-a, raspitivao se o Lewis-u i ostalim vozačima na "listi za odstrel" nije od drveća ( Hamilton-a ) video šumu ( Kobayashi-ja )... Bravo za Kamui-ja, odvezao je sjajnu trku. Istrošene ili nove gume, za njega je nebitno:) Japanci kao da postaju Alonso-va noćna mora, posle Sato-a u Kanadi pre 3 godine u skromnom Super Aguri-ju. Takođe, ni Sutil se nije žalio i ne samo da je odoleo Alonso-u već mu je obilaženjem Buemi-ja pokazao da se trkanje više isplati od tužakanja. Još jednom, Kobayashi-ju svaka čast, junak dana. I odlični Rubens i Williams. I za kraj, zanimljivo je da je tek koji sat ranije na ovoj stazi viđen gotovo identičan udes ovom Webber-ovom. Akteri su bili vozači GP2 serije, Čeh Josef Král i Venecuelanac Rodolfo González http://www.youtube.com/watch?v=NN6xsJCJV1M

domestos

pre 13 godina

Koliko navijaca Hamiltona!Preko 95% komentara.Neko bi se pitao odakle?Prosto,na pocetku sezone su navijali za Sumahera,pa su videli da od toga nema nista.Zatim za Fetela pa im se ucinilo da ne ide.Potom za "sampiona",klimavo.Trenutno je Hamilton prvi-hajdemo za njega.Licemerno i jadno.Naravno kada jednog dana Alonso bude na vrhu zna se sta ce se desiti...go Nando.

Kursula

pre 13 godina

Bruka i sramota od trke.
Sad mi je jesno kako je nastao izraz: "Pravi se Englez".
Ferrari je nevidjeno pokraden, a to sto FIA zeli da kazni gore pomenute vozace tek na sledecoj trci je slaba uteha i nevidjena bruka.
Go Nando!!!

sponzor

pre 13 godina

bančina sponzoruša je predivan dečko, sav je u fair playu, duša od čovjeka vozi desnom stranom tako da je pozvan dijeliti lekcije krkan

MarkoT

pre 13 godina

Od ovih tridesetak komentara retko koji je objektivno prikazao jucerasnju situaciju sa safety car-om.
Greske je bilo i to pre svega direktora trke, na sta je Alonso i ukazao na kraju trke. Ferari se posebno spremao za ovaj vikend, imali su brzinu, na startu su odlicno krenuli, pre vratolomije Vebera Alonso je bio tik iza Hamiltona i prestigao bi ga jer je Luis imao problem sa prednjim krilom. I onda dolazi safety car sa zakasnjenjem i Luis prolazi drsko pored njega, tako su mogli da prodju i Alonso i Masa, ali oni su postovali pravilo o neprelazenju bezbedonosnog vozila. Potez Hamiltona je isto kao kada igrac da rukom gol, dobije zuti karton a gol ostaje priznat. I onda je razumljivo ocajanje Alonsa jer je bio na 9. mestu bez mnogo mogucnosti za preticanje. Njega mozemo osudjuvati da je ovakav ili onakav, ali kada bi svi postupali kao Hamilton juce, onda nema ni potrebe za safety car-om.
Ipak to je sport, kao i u fudbalu gde Englezima nije priznat gol, tako i u formuli ono sto je za Ferari izledalo kao sjajan vikend postalo fijasko.
Ferari se vraca i to poostrava konkurenciju, sto samo moze da raduje...

Allen

pre 13 godina

Od sve 3 trke na ulicnoj stazi u Valensiji, ova je bila najzanimljivija, po mom misljenju...

A i cela sezona mi je bas ok. Trenutno ne mogu iz rukava da kazem ko ce biti sampion... Jer se za sampionsku titulu fakticki bore min 4-5 vozaca... E i po tome mislim da je vrlo zanimljiva sezona. Ne znam da li neko deli misljenje sa mnom?

Sto se kazne tice, ovi vozaci su dobili 5 secundi na svoja vremena: Jenson Button, Rubens Barrichello, Nico Hulkenberg, Robert Kubica, Vitaly Petrov, Adrian Sutil, Vitantonio Liuzzi, Sebastien Buemi and Pedro de la Rosa have all received penalties from the Valencia stewards for safety-car rule infringements...

Link:
http://www.formula1.com/news/

Sto se Webbera tice, bio sam zapanjen njegovim letom. Drago mi je da je sve ok sa njim :)

Pozdrav svim fanovima F1 :)
Uzivajte u nastavku sampionata!

pgf

pre 13 godina

garavi hamilton je vise nego bezobrazan agresivan uredu nasilan nije uredu ,alonso jazavac konacno bez srece i mufte,kobajasi pretice gdje vedete kazu da nemoze veber mora da je gledao menselova preticanja prije trke pa probao isto,epilog poznat baton definitivno ima slabije pripremljen bolid od garavog pokvarenjaka

Aleksandar

pre 13 godina

Ne razumem Vas zasto se cimate ovoliko oko Hamiltona, Alonsa, SC, itd, itd.....sve je to sport i fer i ne fer.... Da li ima nekoga da se seca kako su vozili Sena i Prost? I sudari i obilazenja i obracuni u boksu....malo se digne prasina, ali opet se cirkus nastavlja. Tako je bilo nekada, a bice tako i uvek.

Kole

pre 13 godina

Pa ako je Hamilton bio u pravu kao sto neki tvrde, zasto su ga onda uopste kaznjavali????
Malo cudno da "nije kriv", dobio je neku kaznu, mada ne i adekvatnu.

Jug

pre 13 godina

Sta reci o Hamiltonu? Njegov otac vodjen bolesnom ambicijom i kompleksom zbog bolesti svog drugog sina stvorio je od Luisa necoveka koji bi bio spreman da gazi i preko leseva zarad svog interesa. Ja ih iskreno zalim ali mislim da bi trebalo da se lece u nekoj odgovarajucoj instituciji.

jezda

pre 13 godina

Alonso 9, njih sedmorica osmorica pod istragom, shta sledi dodavanje 20 sekundi Hamiltonu, pa fiktivno zavrshava 7,8, onda Kobajashiju zbog prespore voznje, onda ostalima jer nisu pustili Alonsa, i naravno 18 bodova ide Shpancu, ferrari je to!
veran Mclaren-u

Bojan

pre 13 godina

Cestitke Fetelu na pobedi, ali bez obzira za koga navijate ne moze da se ne primeti nacin na koji se Hamilton ponasa iz trke u trku, nisu ni ostali vozaci bajni. Uredu je sto je agresivan kod preticanja i to je glavni deo trkanja ali njegova bahatost i neke akcije kojima zeli da ostvari prednost su za osudu. Sto je najgore adekvatna kazna ne dolazi i on svesno ili ne svesno zna da nece biti sankcionisan i ponasa se tako. Cist primer je danas: na +13 sekundi od najblizeg iza sebe javlja mu se da mora proci kroz boks i time izgubi oko 15s i normalno je da je zadnja dva gruga pritisnuo, napravio dovoljnu razliku i vrati se na drugo mesto. Sve ovo su znale i sudije jel nisu od juce u F1, tako da je ovo bila samo kvazi kazna, izgovor da se kaze eto kaznili smo ga. Sve mi se vise cini da su neke sudije clanovi Fun club Lewis Hamilton -a.

domestos

pre 13 godina

Koliko navijaca Hamiltona!Preko 95% komentara.Neko bi se pitao odakle?Prosto,na pocetku sezone su navijali za Sumahera,pa su videli da od toga nema nista.Zatim za Fetela pa im se ucinilo da ne ide.Potom za "sampiona",klimavo.Trenutno je Hamilton prvi-hajdemo za njega.Licemerno i jadno.Naravno kada jednog dana Alonso bude na vrhu zna se sta ce se desiti...go Nando.

MG

pre 13 godina

Sramota!Ne znam za druge ali ja stvarno ne razumem kako neko moze da navija za prljavog vozaca kakav je hamilton!Ako na ovakav nacin hoce da dodje do titule-BRAVO ZA NJEGA!

Kursula

pre 13 godina

Bruka i sramota od trke.
Sad mi je jesno kako je nastao izraz: "Pravi se Englez".
Ferrari je nevidjeno pokraden, a to sto FIA zeli da kazni gore pomenute vozace tek na sledecoj trci je slaba uteha i nevidjena bruka.
Go Nando!!!

pgf

pre 13 godina

garavi hamilton je vise nego bezobrazan agresivan uredu nasilan nije uredu ,alonso jazavac konacno bez srece i mufte,kobajasi pretice gdje vedete kazu da nemoze veber mora da je gledao menselova preticanja prije trke pa probao isto,epilog poznat baton definitivno ima slabije pripremljen bolid od garavog pokvarenjaka

SASA BG

pre 13 godina

Trka je bila polu dosadna na momente zanimljiva i pod utiskom udesa. Sta reci nego da je mclaren opet na podijumu(1 i 3). Luis je isti onakav kakvim smo ga i navikli gledati (car) Ferari uzasno los, jedino ga kazne ostalih vozaca mogu izvuci iz rezultatskog fijaska. A danasnja probna voznja shumahera se ni malo ne razlikuje na one voznje kada se (trkao). I nisam vise ni ocekivao od njega. GO LEWIS GO MCLAREN. Alonso smesan ali solidan. ha ha

vento

pre 13 godina

Kada sam cuo da je Heinz Harald Frentzen u ziriju, tj. jedan od sudija na trci, bilo mi je jasno zasto je Schumacher-u na izlasku iz boksa onoliko dugo stajalo crveno svetlo. Mnogo providno i nisko. A tek kazna za Hamiltona, koja je stigla prekasno, odnosno taman kad treba za njega. Sve ovo pocinje da smrdi...

MarkoT

pre 13 godina

Od ovih tridesetak komentara retko koji je objektivno prikazao jucerasnju situaciju sa safety car-om.
Greske je bilo i to pre svega direktora trke, na sta je Alonso i ukazao na kraju trke. Ferari se posebno spremao za ovaj vikend, imali su brzinu, na startu su odlicno krenuli, pre vratolomije Vebera Alonso je bio tik iza Hamiltona i prestigao bi ga jer je Luis imao problem sa prednjim krilom. I onda dolazi safety car sa zakasnjenjem i Luis prolazi drsko pored njega, tako su mogli da prodju i Alonso i Masa, ali oni su postovali pravilo o neprelazenju bezbedonosnog vozila. Potez Hamiltona je isto kao kada igrac da rukom gol, dobije zuti karton a gol ostaje priznat. I onda je razumljivo ocajanje Alonsa jer je bio na 9. mestu bez mnogo mogucnosti za preticanje. Njega mozemo osudjuvati da je ovakav ili onakav, ali kada bi svi postupali kao Hamilton juce, onda nema ni potrebe za safety car-om.
Ipak to je sport, kao i u fudbalu gde Englezima nije priznat gol, tako i u formuli ono sto je za Ferari izledalo kao sjajan vikend postalo fijasko.
Ferari se vraca i to poostrava konkurenciju, sto samo moze da raduje...

Kole

pre 13 godina

Pa ako je Hamilton bio u pravu kao sto neki tvrde, zasto su ga onda uopste kaznjavali????
Malo cudno da "nije kriv", dobio je neku kaznu, mada ne i adekvatnu.

eEE

pre 13 godina

Kako su samo optereceni ljudi u Ferrariju, neverovatno! Pa ona komunikacija Alonsa sa ljudima iz njihovog boxa. Ono nije fair play, stvarno ispod svakog nivoa...ne secam se da je Scuderia bila onako pateticna i ocajna da mora preko team radija da iznosi takve stvari...ne secam se da kada je vozio Schumaher a Ross Brown bio na celu tima iz Maranela da se nesto slicno desavalo. Sve je blo na visem nivou. Smesna je Scuderia bez Browna. Oni imaju neke probleme, a najveci jeste kompleks od McLarena, to jest od Lewis Hamiltona. Izgleda da ce Alonsa on proganjati tokom citave karijere.

Marina

pre 13 godina

Najuzbudljivija trka odkad je u Valnesiji!!! Zaista ne znam sta je trebalo Sumaheru da se ove sezone vraca da vozi...Alonso tragican danas, bas ga nije islo!!!
Fetelu svaka cast!

sponzor

pre 13 godina

bančina sponzoruša je predivan dečko, sav je u fair playu, duša od čovjeka vozi desnom stranom tako da je pozvan dijeliti lekcije krkan

gavrosaurus

pre 13 godina

Ок, знамо да Валенсија по default-у није нарочито интересантна и да је било шта што је учини занимљивом и више него добродошло: Вебер својим, морам да кажем - безумљем прерано завршио трку и како је драматично оно изгледало, срећом није прерано завршио и сопствени живот. Пренервозно, капирам и жељу и адреналин али брате слатки ... О'лади мало, видиш да не иде баш увек.
Фетел је оним једним потезом ме стварно депримирао и у неким тренуцима делује да уопште не размишља; Хамилтон добро вози, онај потез са задржавањем колоне је таааако паметан да је и уз казну прошао некажњено (забавно, зар не?); Алонсо је имао несрећу са оним пит-стопом, ушао прекасно и то више није могло да се поправи као и Шумахер који је могао, видело се на крају, гризао је и гризао али није вредело.
Кубица је хтео да се игра али Барикело није неко са ким би ико желео да то ради и јасно је да Кубица није превише ризиковао, просто се не исплати; Розберг - предалеко и преспоро од било чега и било кога. На крају је Батон мало разочарао, оним ултра-брзим круговима кад више није имало смисла јер ако јесте био бржи - зашто није обишао Кобајашија!?
Зато што је опортунист и зато што је знао да Кобајаши мора у бокс. Чему рескирање? :) ОК, можда је и то неки квалитет, лично га у Формули 1 не ценим, можда доноси бодове и подијуме али не и радост нама који овај спорт волимо без зараде на њему. Кобајаши јесте херој дана, све оно од срца што је фалило Батону није фалило код њега, на крају и претицање Алонса јер - ма, зашто не покушати! Добар став.
Рекох, ово није мој фаворит међу стазама и свако узбуђење ми је драгоцено, оно што ми се допало је навадени став Кобајашија и став Шумахера да 2-3 пута вози најбржи круг, пред сам крај, тамо на 17. месту где нема никакве сатисфакције у било ком смислу и он не вози за престиж као некада а као Батон или Фетел данас већ за голу кожу и голи живот и натерао је тај болид до границе пуцања да покаже
да он сам још вреди и да је још увек паклено брз и да, просто, ни Розберг ни он данас нису могли боље. Надам се да хоће за две недеље. До тада, уживам у фудбалу јер, гле, играју Немачка и Енглеска! :) Ко, на основу овог текста погоди за кога навијам - добија бананицу. :)

SrKiS13

pre 13 godina

Deriste se vraca! :)

Zao mi je zbog Ferrari-a imali su dobar tempo i mislim da bih trka bila mnogo zanimljivija da je Alonso ostao na trecem mestu da juri sve ispred sebe...
Drago mi je da je sa Webberom sve uradu...
Veliki pozdrav svim ljubiteljima ovog lepog i ludog sporta...


TRKANJE JE NACIN ZIVOTA!

icArsenal

pre 13 godina

Kakve komplekse imaju navijaci Fernanda Alonsa, pa to je strasno. Tako i on ima kompleks od samog Hamiltona. Najbolje bi bilo kada bi se svi sklonili da Alonso pobedi, jadan je bivsi dvostruki sampion. Hamiltona mogu da kaznjavaju koliko god hoce, ali decko je trenutno najbolji i pravi je trkac i sve sto ima da kaze, govori na stazi, a ne van. Ferariju je uvek neko 2. kriv. Napred Luis i Dzenson!

Mickey

pre 13 godina

A gde je kraj Alonzovoj patetici...? Pa nema ga...! Hahahaha

"Gde je Hamton?"
"Ne brini 8. si ali petorica ispred tebe ce biti kaznjena..."
Tuga od coveka i od vozaca. A o njrgovom dobrom tempu govori i packa od Kobajasija... E moj x sampione... To ces i ostati... Sve dok Hamilton vozi... Nabio mu je komplekse za citav zivot :-)

Gile

pre 13 godina

Kakav cmizdravac je onaj Alonzo! Od svih koji su ga pretekli, sto boljim radom mehanicara u boksu, sto direktno na stazi, kao sto je na primer Kobajasi, njemu je jedino vazno da li ce biti kaznjen Hamilton! A usporeni snimak je lepo pokazao da je do linije (poprecne) koja oznacava od kog trenutka se mracuna da je sejfti kar na stazi, Hamilton stigao kada i sigurnosno vozilo, da mu se ucinilo da je on ispred, kao sto je i Fetel bio, a da je pogresio za centimetre. dobio je kaznu, koju je i odsluzio. I kako je to ucinilo Alonza devetim? Sta mu je Hamilton kriv? Da se razumemo, navijam za Batona, ali me nervira opsta anti-Hamilton histerija, kojoj zdusno doprinose i oba nasa komentatora prenosa.

Jura

pre 13 godina

Kako su se svi samo obrusili na Hamiltona i poceli da procenjuju njegove ljudske kvalitete. Meni je jako interesantno Alonsovo ponasanje. Verovatno su svi citali knjigu ili gledali film o Tomu Sojeru. Alonso me jako podseca na onog Tomovog rodjaka (valjda brata) koji za svaku sitnicu zove tetku Poli i prijavljuje Toma i raduje se kad ga ova kazni i to mu je valjda jedina radost u zivotu. Ne mogu da osporim da je Alonso odlican vozac, ali se ponasa kao devojcica.

Sale Ars

pre 13 godina

Koliko navijaca Hamiltona!Preko 95% komentara.Neko bi se pitao odakle?Prosto,na pocetku sezone su navijali za Sumahera,pa su videli da od toga nema nista.Zatim za Fetela pa im se ucinilo da ne ide.Potom za "sampiona",klimavo.Trenutno je Hamilton prvi-hajdemo za njega.Licemerno i jadno.Naravno kada jednog dana Alonso bude na vrhu zna se sta ce se desiti...go Nando.
(domestos, 27. jun 2010 22:51)

Izvini, moram te pitati jel si ti to sebe opisao? Kako te bre nije sramota? Go Nando, jel se ti salis??? Za McL moze da vozi ko god hoce i ja cu navijati za njega, pa sam cak i za ovog jednika kog spominjes, dok je bio u timu. Sto se tice SC-a, isti nije izasao na stazu jos, pri prolasku Luisa vec su bili paralelno. Hamiltonova greska je sto je zastao na momenat, a trebao je samo prozujati dok SC ne izadje na stazu.

Zar vam nije dosta vise kaznjavanja jednog od retkih preostalih trkaca (a nije cmizdravac ili cvetic)? Pa Masa i Ferari su one godine vise poena zaradili za zelenim stolom nego na stazi. Da li vam je ikad dosta? I kad spomenu prvo Sumija gore - kog mi postaje (ni sam ne verujem da cu sad ovo izgovoriti) cak malo i zao - nesto se da ste se toliko javljali za njegove "ciste" trke kojih je imao MALO u karijeri??????? Najbolje je da Ferari bude sampion svake godine za stolom i da se trke ni ne voze, jos bi ustedeli jer bi to bilo najekonomicnije.

Hamilton je pokazao da je trkac od prvog izlaska na stazu. A da ste gledali isto tako i na Sumahera, sto se tice prvljave voznje, bilo bi tezine i sad za Luisa kad nesto izjavite ali ovako, ne vredi. Ne moze jedan prljavi biti najveci ili velikan, a drugi samo bezobrazan vozac radi toga. Imate srece sto je u kerijeri Sumi imao skoro pa uvek toliko dominantan bolid da nije imao mnogo potrebe da bude (cesce) prljav ali i ovako je dobrano ispunio kvotu kojoj Hamilton uz sav trud jos nije ni blizu (ni na petini puta) da je dostigne.

Niste se zalili ni posle izjave cika Mozlija kad je javno priznao da Ferari uziva (ima) protekcije i pritom dodao da je to skroz normalna stvar. Da je jedini tim koji ima pravo veta na odluke FIA-e koja prvi put u poslednjih ko zna koliko godina ne gura svim sredstvima crvene i njih odma nigde nema, koincidencija ili ne?! Znaci ti pricas nekom o navijanju i nabrajas gore imena, a nije te sramota da se javis kao navijac tog i takvog tima. Svi koji navijaju za Ferari, MU, Juve nekad, Real i jos po neke ali su ovi onako naj, su bas takvi kao ti i nije umesno da nekom drze lekcije iz morala.

ex fan ferari

pre 13 godina

nekad sam navijao za ferari,ali ova beba alonso umesto da vozi i da pobedjuje samo se tuzaka!uvek mu je neko kriv!Vozi brate taj bolid zato si i doveden u ferari prestani da kukas ceo svoj zivot tako se ne osvaja sampionat,ako nisi sposoban da vozis prepusti mesto nekom drugom vozacu koji ce manje da kuka,a vise da se koncentrise na voznju!ostalim vozacima svaka cast na danasnjoj trci i drago mi je da je mark dobro!

Sale Ars

pre 13 godina

Koliko navijaca Hamiltona!Preko 95% komentara.Neko bi se pitao odakle?Prosto,na pocetku sezone su navijali za Sumahera,pa su videli da od toga nema nista.Zatim za Fetela pa im se ucinilo da ne ide.Potom za "sampiona",klimavo.Trenutno je Hamilton prvi-hajdemo za njega.Licemerno i jadno.Naravno kada jednog dana Alonso bude na vrhu zna se sta ce se desiti...go Nando.
(domestos, 27. jun 2010 22:51)

Izvini, moram te pitati jel si ti to sebe opisao? Kako te bre nije sramota? Go Nando??? Za McL moze da vozi ko god hoce i ja cu navijati za njega, pa sam cak i za ovog jednika kog spominjes, dok je bio u timu.

Sto se tice SC-a, isti nije izasao na stazu jos vec su bili paralelno pri prolasku Luisa. Hamiltonova greska je sto je zastao na momenat, a trebao je samo prozujati dok SC ne izadje na stazu.

I zar vam nije dosta vise kaznjavanja jednog od retkih preostalih trkaca (a nije cmizdravac ili cvetic)? Pa Masa i Ferari su one godine vise poena zaradili za zelenim stolom nego na stazi. Da li vam je ikad dosta.

I kad ovaj spomenu prvo Sumija - kog mi postaje (ni sam ne verujem da cu sad ovo izgovoriti) cak malo i zao - nesto se niste toliko javljali za njegove ciste trke kojih je imao malo u karijeri???????

Ljubitelj

pre 13 godina

Osvrnuo bi se na prvi moment a to je SC i njegov postupak. Direktan krivac je Čarli Vajting direktor trke jer je SC izašao kasno na stazu. Vidi se na snimku da SC vozi paralelno u izlaznoj liniji boksa sa vodećom grupom vozača umesto da je SC već bio na stazi, na idealnoj putanji, i čekao vodeće.

Takvo kasno izlaženje se desilo i na trci WTCC u Francuskoj (Pau) kada se Engstler zakucao u SC ali je tamo putanja izlaska bila katastrofalna. Još jedna od neverovatnih greški organizatora a mogla je i mnogo lošije da se završi. SC je trebao da bude bar 5 sekundi ranije na stazi. I naravno solomonsko rešenje i "blago" kažnjavanje Hamiltona jer je i Čarli shvatio da je greška njegova.

Drugi momentum je pokazao da je Alonso jeste šampion ali da čovek nikada neće biti. Njegova agonija i frustracija je i dalje tolika da se bavio time gde je Hamilton i da li je kažnjen a ne da se pozabavi svojom vožnjom i svojom nemoći da napadne Fors Indiju (koja je uz to i preticala). Još jedan pogrešan potez i nemoć Alonsa da zube pokaže na stazi. I na kraju šlag na tortu... Kobajaši!!!

I Kobajaši je heroj dana!!! Onaj ko pretiče i jeste poseban!!!

I na kraju "kruti" Veber koji stvarno opet nerezonski ugrožava sve na stazi jer ne odstupa od svoje ideje što ga je ovaj put moglo koštati glave. Jeste da ga je slipstrim "povukao" ali imao je bolje opcije. Ne treba ga previše kuditi preživeo je najgore.

Lepo je videti dva šampiona i jednog potencijalnog da se zabavljaju na postolju, ćaskaju i slave. Tu im je i mesto za razliku od nekih drugih.

nekerozberg

pre 13 godina

Ako je ista dobro na trci u Valensiji to je ono mesto za posmatranje trke, bazen sa ribama... Ma bilo bi me briga za Luisa Hamiltona... Ali sta sta cu kad nisam odlikas!

Aleksandar

pre 13 godina

Ne razumem Vas zasto se cimate ovoliko oko Hamiltona, Alonsa, SC, itd, itd.....sve je to sport i fer i ne fer.... Da li ima nekoga da se seca kako su vozili Sena i Prost? I sudari i obilazenja i obracuni u boksu....malo se digne prasina, ali opet se cirkus nastavlja. Tako je bilo nekada, a bice tako i uvek.

Allen

pre 13 godina

Od sve 3 trke na ulicnoj stazi u Valensiji, ova je bila najzanimljivija, po mom misljenju...

A i cela sezona mi je bas ok. Trenutno ne mogu iz rukava da kazem ko ce biti sampion... Jer se za sampionsku titulu fakticki bore min 4-5 vozaca... E i po tome mislim da je vrlo zanimljiva sezona. Ne znam da li neko deli misljenje sa mnom?

Sto se kazne tice, ovi vozaci su dobili 5 secundi na svoja vremena: Jenson Button, Rubens Barrichello, Nico Hulkenberg, Robert Kubica, Vitaly Petrov, Adrian Sutil, Vitantonio Liuzzi, Sebastien Buemi and Pedro de la Rosa have all received penalties from the Valencia stewards for safety-car rule infringements...

Link:
http://www.formula1.com/news/

Sto se Webbera tice, bio sam zapanjen njegovim letom. Drago mi je da je sve ok sa njim :)

Pozdrav svim fanovima F1 :)
Uzivajte u nastavku sampionata!

Lerby

pre 13 godina

Ne znam da li su stalno potrebni udesi i izlasci SC-a da bi se pravila od strane FIA-e konačno "ispeglala" i odstranile sve dvosmislenosti i nedostaci u njima kao i čudni neizbalansirani kriterijumi prilikom kažnjavanja vozača.
Osim udesa Webber-a, trku su ponovo posle Monte-Carlo-a obeležile kontroverze u pravilima i njihovom tumačenju i još više u donošenju i primeni kazni od strane sudija a ponajviše "brzina" donošenja odluka o kaznama. Iako se sve dešavalo u roku od 60-ak sekundi i to na početku trke, Hamilton je zaradio kaznu tokom trke, ostali nakon. O opravdanosti i težini sankcija tek može da se polemiše. U Mercedes-u, kao i u Ferrari-ju i Renault-u ( Kubica ), takođe smatraju da su oštećeni i da je Schumacher neopravdano zadržan crvenim svetlom na izlazu iz pit lane-a jer poredak iza SC-a nije bio uspostavljen s obzirom da je u tom trenutku razlika između Hamilton-a i Kobayashi-ja bila 18 sekundi. Jedan od jačih utisaka na ovoj trci je i Alonso. Bez obzira na događaje na stazi ( možda ponajviše ali teško da je samo on oštećen ), takvo kukumavčenje gotovo tokom cele trke ne priliči dvostrukom svetskom prvaku. Upamtio sam šampione od Scheckter-a i Jones-a do danas, ali ovakvo kukanje i zapomaganje tokom trke ne pamtim. A nije mu prvi put. Umeo je on da oplete i po Renault-u iz šampionskih dana (2006.) pri kraju sezone da ga sopstvena ekipa sabotira!? Pa epizoda sa McLaren-om. ( Mada, daleko od toga da je i Hamilton "cvećka" ali je očigledno namazaniji i ima bolje nerve. ) Valjda u okviru svakog tima postoje ljudi koji su zaduženi da budu na vezi sa direktorom trke i koji takođe ulažu žalbe tokom ili nakon iste ako smatraju za potrebno. Ne verujem da je to u Fernando-vom opisu posla. Na stranu izjave posle trke, što je i uobičajeno. Dok je pominjao Charlie Wighting-a, raspitivao se o Lewis-u i ostalim vozačima na "listi za odstrel" nije od drveća ( Hamilton-a ) video šumu ( Kobayashi-ja )... Bravo za Kamui-ja, odvezao je sjajnu trku. Istrošene ili nove gume, za njega je nebitno:) Japanci kao da postaju Alonso-va noćna mora, posle Sato-a u Kanadi pre 3 godine u skromnom Super Aguri-ju. Takođe, ni Sutil se nije žalio i ne samo da je odoleo Alonso-u već mu je obilaženjem Buemi-ja pokazao da se trkanje više isplati od tužakanja. Još jednom, Kobayashi-ju svaka čast, junak dana. I odlični Rubens i Williams. I za kraj, zanimljivo je da je tek koji sat ranije na ovoj stazi viđen gotovo identičan udes ovom Webber-ovom. Akteri su bili vozači GP2 serije, Čeh Josef Král i Venecuelanac Rodolfo González http://www.youtube.com/watch?v=NN6xsJCJV1M