Sreda, 16.06.2010.

13:12

Vimbldon: Nole 3, JJ 4. nosilac

Srpski teniseri Novak Đoković i Jelena Janković postavljeni su za trećeg, odnosno četvrtog nosioca na predstojećem Vimbldonu.

Izvor: AY

Vimbldon: Nole 3, JJ 4. nosilac IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Beogradjaka

pre 13 godina

@Loš savet
pise se Wimbledon,a cita Vimbldon...ako ne verujes,pogledaj:http://www.facebook.com/wimbledon
ovo je zvanicna stranica Wimbledona na facebook-u...tu su slike nasih teniserki (JJ i Ana su se slikale zajedno) i sta se desava na terenima ovog turnira (koji teniser gde trenira...)
iii kako se pise,hmmm????
a evo i Anine i Jecine slike sa ostalim teniserkama na WimblEdonu:http://www.facebook.com/photo.php?pid=4065444&id=20518304332
a evo jos jedne:http://www.facebook.com/photo.php?pid=4065445&id=20518304332
aaa evo i Jece sa Mladjom koji ce je podrzavati za vreme turnira:http://www.facebook.com/photo.php?pid=4065445&id=20518304332
Jeca je izjavila kako je veoma srecna sto je ovde,i da se odlicno slaze sa svim koleginicama...ne mogu da nadjem taj kratak intervju...a Ana nije davala izjave o veceri kada su sve teniserke bile zajedno....u svakom slucaju puno srece svima...i da obavestim,Jeca igra i u dublu sa Chanelle Scheepers...za one koje zele da znaju nesto vise o Jecinoj partnerki:Chanelle je stigla do osmine finala na ovogodisnjem RG gde je porazena od Elene Dementieve....
a mozda i Nole bude igrao u dublu,nisam sigurna.
Puno srece svim srpskim predstavnicima na Wimbledonu...posebno Jeci i Noletu...:)
Idemoo Srbijaaa

KOŽETA

pre 13 godina

Sve je jasno. Federer je apsolutni favorit kao što je Nadal favorit broj 2. To pokazuju rezultati,a i trenutna forma.O Federeru i travi nema smisla pričati.Nadal nakon osvajanja RG, dolazi potpuno rasterećen,a ne brani ni boda.Wimbledon je osvojio,također igrao dva finala što znači da ima znanje i iskustvo za ovu podlogu.Prvi tjedan može biti opasan jer je trava brža,očuvanija...u drugom tjednu Rafa je nepobjediv do finala. Treći favorit je Andy Roddick.Iako u Kvinsu nije odigrao njabolje,čovjek je trostruki finalist,prošle godine je svladao Murraya u polufinalu,odigrao odlično finale,uvijek je opasan u Wimbledonu. S onakvim servisom i iskustvom...Četvrti favorit je Murray. Posebno napaljen za Wimbledon,ali i pod posebnim pritiskom. Od ostalih opasni su: Robin Soderling,Jo Wilfred Tsonga,Marin Čilić i Leyton Hewitt. Querry, Isner i Karlović(njega na žalost nema) su igrači protiv kojih niko ne voli igtati na ovoj podlozi. Svako drugo ime u polufinalu bi bilo veće iznenađenje nego pobjeda Švicarske protiv Španjolske u JAR-u.

Dylan Dog

pre 13 godina

Ipak je dobro što su Novak i Jelena nosioci na Vimbldonu. Da su kojim slučajem postali "nositelji", zaista bih bio zabrinut ;).

Micke

pre 13 godina

@loš savet
Postoji praktična vrednost izvornog pisanja. Ako želiš
da se informišeš o dotičnom pojmu preko nekog pretraživača (Google) i ako koristiš naš pravopis imaćeš
problema. Probaj sa pretraživanje sa Wimbledon i Vimbldon pa ćeš videti. Još veći problem će se pojaviti kod nekog stranog ličnog prezimena.

Loš savet

pre 13 godina

Niko pismen u Srbiji neće pisati ništa "izvorno", nego će poštovati naš pravopis. Zato se uvek piše Vimbldon. Srpska latinica nema slovo "w", mada vidim da ga neki sve više koriste pa pišu i Wasa, Welja, Waljevo...

Dermendziev

pre 13 godina

@Djoksa

Vidim da ste Vi razumeli moj komentar.Primedbe su sasvim ok.Nabrojao sam igrace(ice) koji mogu da postignu zapazen uspeh za svoj stil i nivo igre.Svakako da su Federer i sestre W prvi favoriti.Soderling i Klajsters takodje su u toj grupi.
E sada o necemu sa cime se mnogi nece sloziti.Skoro svaki organizator ima simpatije prema nekom ili grupi i blago ga favorizuje(npr.daje bolje termine-vecernje kad je temperatura bolja,otvara i zatvara krovove,igra na sporednim terenima-drugacije igra polufinale i finale onaj ko je vise puta igrao na centralnom terenu....).Po nekom pravilu "povlastice dobijaju" predhodni osvajaci turnira,onda oni sa "finansijskim efektom"....Naravno da organizatori zele prepune tribine.
Ovo nije nikakva neorija zagovora(zavere),naprosto realnost ciji smo mi svedoci,ono sto smo vidjali,osetili.Bilo je i uvek ce ga biti.
Mala sala sa "nestasnim" Endijem u prevodu za Jelenu i Novaka glasi otprilike ovako:"Da ste vi uzeli nase drzavljanstvo i igrate pod nasom zastavom(mi smo vam nudili,a vi ste odbili) imali bi ste bolje termine,terene...,a novinari bi pisali sa vise simpatija o vama "
Naravno da bi bio presrecan da bilo koji(a) od nasih osvoji turnir ili igra u finale.
Pozdrav.

micke

pre 13 godina

Prema igri prikazanoj dosada na travi ove godine nema nekog izrazitog favorita. Jedino bih dao malu prednost Federeru. Ipak je to njegov turnir(sedam uzastonih finala
i šest titula).
Kod devojaka moraju se uzeti kao favoriti sestre Vilijams
Od zadnjih deset Wimbldona one su uzele osam, samo dve titule nisu uzele, a usput su odigrale i četiri medjusobna
finala,zatim Clisters ako bude igrala ko što igra sada
u Eastborn-u, i naravno može neko da iznenadi. Na zadnja tri velika turnira su se desila iznenadjenja. Od naših ne treba očekivati neke rezultate, Djoković je van forme, a Jankovićevoj Wimbldon nije prioritet. Nije odigrala ni jedan meč na travi, a sama je izjavila da su joj glavni turniri RS i US.

gradjanka

pre 13 godina

(realno, 16. jun 2010 23:54)

fala, uteši me!
al baš u tom haleu je igrao ... onako ...
bez obzira što je stigao do finala.
pa, igra se ovo sad u holandiji.
vidim da je i atp i wta. igraju i žastin i kim i stosur etc.
dobro, lupam,sorry.

M

pre 13 godina

Posle pokazane igre naših, čega već, na SP, bio sam ubeđen da niko više neće imati obraza da blati bilo kog našeg tenisera, a kamoli trećeg i četvrtu u svetu. Možda ne pratite fudbal...Ali niste pogrešili, jer Vimbldon će sigurno biti daleko zanimljiviji.

realno

pre 13 godina

@gradjanka
A na koje bi to turnire na travi Federer mogao da ide?
Postoje 2 turnira Hale i Kvins.
Igraju se paralelno pa neki igraci idu na jedan , a neki na drugi turnir.
Postoje jos 2 manja turnira u Istburnu i Holandiji, a ta 2 turnira se igraju 7 dana pre Wimbldona. Vecina igraca izbegava da ide na te turnire iz prostog razloga da bi imali malo vremena za odmor, a ne direktno sa tih turnira odlazili u London bez ijednog dana odmora. Dakle to su jedini turniri koji se uopste igraju na travi. Teorijski Federer kao i bilo koji igrac bi mogao da odigra 2 pripremna turnira. On svake godine odigra taj jedan U Haleu, jer mu verovatno vise odgovara od Kvinsa. Uostalom Nemacka mu je mnogo bliza od Engleske.

Sto se tice tih aseva prosle godine, nije nikakvo cudo sto je Fed odservirao 50 as udaraca, jer je mec trajao jako dugo. Federer je servirao ukupno 200 puta, pa tih 50 aseva nije nikakvo cudo, pogotovo kada igra sa losim reternerom kakav je Rodik.
Sem toga covek je od poslednja 53 meca na travi izgubio samo 2. Naravno da ce dosta zavisiti i od zreba, ali mislim da postoje svega 3-4 tenisera koja mogu pobediti Federera na travi.
Za razliku od recimo Nadala, koga moze pobediti bar 20 drugih igraca.

ja

pre 13 godina

Glavni zreb bice obavljen u petak u 10h po engleskom odnosno 11h po nasem vremenu.
Sto se tice liste nisioca kao i direktnih ucesnika na turniru oni sa na ovakvim turnirima uzimaju sa lista objavljenih bar 15 dana ranije.
Uz tu listu na Wimbldonu uvek uzimaju u obzir i rezultate igraca napravljene prethodnih godinu dana na turnirima na travi, pa to uzrokuje manje izmene na listi nosioca i ucesnika.
Zato je na primer Federer prvi nosioc iako je drugi na listi jer je prosle godine osvojio titulu.
Rodik, kao sedmi na listi, postavljen je za petog nosioca, zbog proslogodisnjeg finala. Dakle to su ipak manje izmene koje ne mogu bitnije da uticu na samo takmicenje i ne moze se desiti da se najveci favoriti medjusobno susretnu u ranoj fazi turnira, kao sto je neko ovde napisao.

Inace gren slem turniri ne spadaju u nadleznosti ni ATP ni WTA organizacija i organizatori svakog od 4 gren slema imaju potpuno pravo da donose neka svoja pravila i primenjuju ih.
Tako je na primer Wimbldon jedini turnir na kome je jos uvek obavezno da igraci nose belu odecu.

Na kraju vezano za favorite mislim da je Novak ipak medju glavnim favoritima. On je volej igru na mrezi ove godine izuzetno popravio. Servis mu je sve bolji i mislim da cemo tek na Wimbldonu videti kako Novak moze dobro da servira.
Ana je za mene potpuna nepoznanica. Moze da ispadne u prvom kolu, a moze da dodje i do finala.
Od Jelene ne ocekujem apsolutno nista. Ona na Wimbldonu nikada nije uspela da stigne dalje od cetvrtog kola. Sem toga ove godine cak nije odigrala ni jedan pripremni turnir na travi.
Direktno sa sljake Pariza dolazi na Londonsku travu, pa me ne bi iznenadilo ni da ispadne u prvom kolu.

Dylan Dog

pre 13 godina

Nije nikakva misterija.
LTA određuje nosioce za Wimbledon po sledećoj formuli:

trenutni broj poena
+ 100% poena osvojenih na travi u protekle 52 nedelje
+ 75% poena osvojenih na travi u 52 nedelje pre toga (dakle od pretprošle sezone)

Kako Nadal nije igrao prošle godine, Federer je lako sa bonus poenima zauzeo mesto prvog nosioca. Istovremeno, Rodikovi bonus poeni su bili dovoljni da ovaj bude ispred Soderlinga, ali ne i da dostigne Mareja i Đokovića itd.

gradjanka

pre 13 godina

fed nije u dobroj formi, a kao što se vidi, ne ide na ove turove na travi (sem halea) što je svima priprema za vimbldon.
ne tipujem da će da se plasira čak ni u polufinale, mada nisam videla žreb, iako sam federerov vatreni navijač.
i naravski, zbog toga jako žalim.
al će me možda demantovati.
ako ga krene ... ko prošle godine ... pa 55 asova ... :)))

go fed!

Djoksa

pre 13 godina

@Dermendziev,ne mogu da se sasvim slozim sa tobom.Sestre Wiliams su prve favoritkinje turnira ali sansu imaju i Klajsters i Skjavone(izuzetna volej igra).Sa muske strane Fed,Rafa i SEDERLING,ne i Rodik.Od Jece i Noleta ocekujem najmanje finale.Srecno nasi!

Dermendziev

pre 13 godina

Kod odredjivanja nosioca organizatori W od uvek uzimaju dve reiting liste:(ne)zvanicnu-postojecu i "zvanicnu"(uspeh na W)-ne postojecu.Da se zna oda je to ipak aristokratski,unikatni turnir!
Nisam jos video raspored (dali je uopste i izasao?) i ne mogu prognozirati ko ce pobediti,ali vec sada mogu reci ko nece pobediti:Jelena i Novak(ne zato sto ja tako zelim-od sveg srca im zelim sve naj,najbolje) i "nestasni" Marej-nikada ne navija u fudbalu za Engleze.
Kao i uvek dobar plasman mogu ocekivati igraci(ce) sa ubitacnim servisom:Federer,Rodik,Karllovic,Izner...,Serena,Venus,Kuznjecova,Sarapova,Lisicki,Stosur(mada ona tvrdi da joj trava ne lezi),Skjavone,Ana...,cak i Dinara.
Moje procene mozda su i lose,ali instik tako govori.

Bojan

pre 13 godina

Ma ne samo što će da krenu te priče kako mu je džaba što je prvi nosilac jer će ga pojesti ovaj ili onaj, nego će početi i teorije zavere o tome kako je sve namešteno i slične gluposti.

Radi se o ovome, turnira na travi je ubedljivo najmanje (nažalost) pa specijalisti za travu ne mogu toliko dobro da se plasiraju na ATP listi, kao što recimo mogu specijalisti za šljaku ili za beton. Iz tog razloga lako može da se desi da se dva najbolja tenisera na travi lako sastanu u četvrtfinalu i da ceo turnir izgubi na draži. Kao organizator želiš dvojicu najboljih u finalu, pa uspostaviš dogovor sa ATPom da dozvole drugačije biranje nosilaca.
Dešavalo se i ranije da prvi Nosilac ne bude prvoplasirani na ATP-u. Sampras je bio prvi nosilac 1999, 2000 i 2001 iako nije bio prvi (2001. nije bio ni blizu).
Tako da je ovo očekivana odluka.

Fed, ajmo po novu titulu.

john

pre 13 godina

I sad ce da se jave Nadalovi navijaci u fazonu: "Dzaba sto je prvi nosilac, samlece ga Nadal u finalu" i slicnim glupostima. Bice bar 10 ovakvih komentara!

Majcek Maja

pre 13 godina

Svi u napad na osvajanje Engleske!:)))
Noleeee,verujem da ces osvojiti ovaj GS,u pojedinacnoj konkurenciji,da ne bi doslo do konfuzije kod nekih 'navijaca'!:))) Noleeeeeeeeeee,Nole i samo NOLE!

Majcek Maja

pre 13 godina

Svi u napad na osvajanje Engleske!:)))
Noleeee,verujem da ces osvojiti ovaj GS,u pojedinacnoj konkurenciji,da ne bi doslo do konfuzije kod nekih 'navijaca'!:))) Noleeeeeeeeeee,Nole i samo NOLE!

Dylan Dog

pre 13 godina

Nije nikakva misterija.
LTA određuje nosioce za Wimbledon po sledećoj formuli:

trenutni broj poena
+ 100% poena osvojenih na travi u protekle 52 nedelje
+ 75% poena osvojenih na travi u 52 nedelje pre toga (dakle od pretprošle sezone)

Kako Nadal nije igrao prošle godine, Federer je lako sa bonus poenima zauzeo mesto prvog nosioca. Istovremeno, Rodikovi bonus poeni su bili dovoljni da ovaj bude ispred Soderlinga, ali ne i da dostigne Mareja i Đokovića itd.

M

pre 13 godina

Posle pokazane igre naših, čega već, na SP, bio sam ubeđen da niko više neće imati obraza da blati bilo kog našeg tenisera, a kamoli trećeg i četvrtu u svetu. Možda ne pratite fudbal...Ali niste pogrešili, jer Vimbldon će sigurno biti daleko zanimljiviji.

Djoksa

pre 13 godina

@Dermendziev,ne mogu da se sasvim slozim sa tobom.Sestre Wiliams su prve favoritkinje turnira ali sansu imaju i Klajsters i Skjavone(izuzetna volej igra).Sa muske strane Fed,Rafa i SEDERLING,ne i Rodik.Od Jece i Noleta ocekujem najmanje finale.Srecno nasi!

john

pre 13 godina

I sad ce da se jave Nadalovi navijaci u fazonu: "Dzaba sto je prvi nosilac, samlece ga Nadal u finalu" i slicnim glupostima. Bice bar 10 ovakvih komentara!

Bojan

pre 13 godina

Ma ne samo što će da krenu te priče kako mu je džaba što je prvi nosilac jer će ga pojesti ovaj ili onaj, nego će početi i teorije zavere o tome kako je sve namešteno i slične gluposti.

Radi se o ovome, turnira na travi je ubedljivo najmanje (nažalost) pa specijalisti za travu ne mogu toliko dobro da se plasiraju na ATP listi, kao što recimo mogu specijalisti za šljaku ili za beton. Iz tog razloga lako može da se desi da se dva najbolja tenisera na travi lako sastanu u četvrtfinalu i da ceo turnir izgubi na draži. Kao organizator želiš dvojicu najboljih u finalu, pa uspostaviš dogovor sa ATPom da dozvole drugačije biranje nosilaca.
Dešavalo se i ranije da prvi Nosilac ne bude prvoplasirani na ATP-u. Sampras je bio prvi nosilac 1999, 2000 i 2001 iako nije bio prvi (2001. nije bio ni blizu).
Tako da je ovo očekivana odluka.

Fed, ajmo po novu titulu.

ja

pre 13 godina

Glavni zreb bice obavljen u petak u 10h po engleskom odnosno 11h po nasem vremenu.
Sto se tice liste nisioca kao i direktnih ucesnika na turniru oni sa na ovakvim turnirima uzimaju sa lista objavljenih bar 15 dana ranije.
Uz tu listu na Wimbldonu uvek uzimaju u obzir i rezultate igraca napravljene prethodnih godinu dana na turnirima na travi, pa to uzrokuje manje izmene na listi nosioca i ucesnika.
Zato je na primer Federer prvi nosioc iako je drugi na listi jer je prosle godine osvojio titulu.
Rodik, kao sedmi na listi, postavljen je za petog nosioca, zbog proslogodisnjeg finala. Dakle to su ipak manje izmene koje ne mogu bitnije da uticu na samo takmicenje i ne moze se desiti da se najveci favoriti medjusobno susretnu u ranoj fazi turnira, kao sto je neko ovde napisao.

Inace gren slem turniri ne spadaju u nadleznosti ni ATP ni WTA organizacija i organizatori svakog od 4 gren slema imaju potpuno pravo da donose neka svoja pravila i primenjuju ih.
Tako je na primer Wimbldon jedini turnir na kome je jos uvek obavezno da igraci nose belu odecu.

Na kraju vezano za favorite mislim da je Novak ipak medju glavnim favoritima. On je volej igru na mrezi ove godine izuzetno popravio. Servis mu je sve bolji i mislim da cemo tek na Wimbldonu videti kako Novak moze dobro da servira.
Ana je za mene potpuna nepoznanica. Moze da ispadne u prvom kolu, a moze da dodje i do finala.
Od Jelene ne ocekujem apsolutno nista. Ona na Wimbldonu nikada nije uspela da stigne dalje od cetvrtog kola. Sem toga ove godine cak nije odigrala ni jedan pripremni turnir na travi.
Direktno sa sljake Pariza dolazi na Londonsku travu, pa me ne bi iznenadilo ni da ispadne u prvom kolu.

realno

pre 13 godina

@gradjanka
A na koje bi to turnire na travi Federer mogao da ide?
Postoje 2 turnira Hale i Kvins.
Igraju se paralelno pa neki igraci idu na jedan , a neki na drugi turnir.
Postoje jos 2 manja turnira u Istburnu i Holandiji, a ta 2 turnira se igraju 7 dana pre Wimbldona. Vecina igraca izbegava da ide na te turnire iz prostog razloga da bi imali malo vremena za odmor, a ne direktno sa tih turnira odlazili u London bez ijednog dana odmora. Dakle to su jedini turniri koji se uopste igraju na travi. Teorijski Federer kao i bilo koji igrac bi mogao da odigra 2 pripremna turnira. On svake godine odigra taj jedan U Haleu, jer mu verovatno vise odgovara od Kvinsa. Uostalom Nemacka mu je mnogo bliza od Engleske.

Sto se tice tih aseva prosle godine, nije nikakvo cudo sto je Fed odservirao 50 as udaraca, jer je mec trajao jako dugo. Federer je servirao ukupno 200 puta, pa tih 50 aseva nije nikakvo cudo, pogotovo kada igra sa losim reternerom kakav je Rodik.
Sem toga covek je od poslednja 53 meca na travi izgubio samo 2. Naravno da ce dosta zavisiti i od zreba, ali mislim da postoje svega 3-4 tenisera koja mogu pobediti Federera na travi.
Za razliku od recimo Nadala, koga moze pobediti bar 20 drugih igraca.

Dermendziev

pre 13 godina

Kod odredjivanja nosioca organizatori W od uvek uzimaju dve reiting liste:(ne)zvanicnu-postojecu i "zvanicnu"(uspeh na W)-ne postojecu.Da se zna oda je to ipak aristokratski,unikatni turnir!
Nisam jos video raspored (dali je uopste i izasao?) i ne mogu prognozirati ko ce pobediti,ali vec sada mogu reci ko nece pobediti:Jelena i Novak(ne zato sto ja tako zelim-od sveg srca im zelim sve naj,najbolje) i "nestasni" Marej-nikada ne navija u fudbalu za Engleze.
Kao i uvek dobar plasman mogu ocekivati igraci(ce) sa ubitacnim servisom:Federer,Rodik,Karllovic,Izner...,Serena,Venus,Kuznjecova,Sarapova,Lisicki,Stosur(mada ona tvrdi da joj trava ne lezi),Skjavone,Ana...,cak i Dinara.
Moje procene mozda su i lose,ali instik tako govori.

gradjanka

pre 13 godina

fed nije u dobroj formi, a kao što se vidi, ne ide na ove turove na travi (sem halea) što je svima priprema za vimbldon.
ne tipujem da će da se plasira čak ni u polufinale, mada nisam videla žreb, iako sam federerov vatreni navijač.
i naravski, zbog toga jako žalim.
al će me možda demantovati.
ako ga krene ... ko prošle godine ... pa 55 asova ... :)))

go fed!

micke

pre 13 godina

Prema igri prikazanoj dosada na travi ove godine nema nekog izrazitog favorita. Jedino bih dao malu prednost Federeru. Ipak je to njegov turnir(sedam uzastonih finala
i šest titula).
Kod devojaka moraju se uzeti kao favoriti sestre Vilijams
Od zadnjih deset Wimbldona one su uzele osam, samo dve titule nisu uzele, a usput su odigrale i četiri medjusobna
finala,zatim Clisters ako bude igrala ko što igra sada
u Eastborn-u, i naravno može neko da iznenadi. Na zadnja tri velika turnira su se desila iznenadjenja. Od naših ne treba očekivati neke rezultate, Djoković je van forme, a Jankovićevoj Wimbldon nije prioritet. Nije odigrala ni jedan meč na travi, a sama je izjavila da su joj glavni turniri RS i US.

KOŽETA

pre 13 godina

Sve je jasno. Federer je apsolutni favorit kao što je Nadal favorit broj 2. To pokazuju rezultati,a i trenutna forma.O Federeru i travi nema smisla pričati.Nadal nakon osvajanja RG, dolazi potpuno rasterećen,a ne brani ni boda.Wimbledon je osvojio,također igrao dva finala što znači da ima znanje i iskustvo za ovu podlogu.Prvi tjedan može biti opasan jer je trava brža,očuvanija...u drugom tjednu Rafa je nepobjediv do finala. Treći favorit je Andy Roddick.Iako u Kvinsu nije odigrao njabolje,čovjek je trostruki finalist,prošle godine je svladao Murraya u polufinalu,odigrao odlično finale,uvijek je opasan u Wimbledonu. S onakvim servisom i iskustvom...Četvrti favorit je Murray. Posebno napaljen za Wimbledon,ali i pod posebnim pritiskom. Od ostalih opasni su: Robin Soderling,Jo Wilfred Tsonga,Marin Čilić i Leyton Hewitt. Querry, Isner i Karlović(njega na žalost nema) su igrači protiv kojih niko ne voli igtati na ovoj podlozi. Svako drugo ime u polufinalu bi bilo veće iznenađenje nego pobjeda Švicarske protiv Španjolske u JAR-u.

Dermendziev

pre 13 godina

@Djoksa

Vidim da ste Vi razumeli moj komentar.Primedbe su sasvim ok.Nabrojao sam igrace(ice) koji mogu da postignu zapazen uspeh za svoj stil i nivo igre.Svakako da su Federer i sestre W prvi favoriti.Soderling i Klajsters takodje su u toj grupi.
E sada o necemu sa cime se mnogi nece sloziti.Skoro svaki organizator ima simpatije prema nekom ili grupi i blago ga favorizuje(npr.daje bolje termine-vecernje kad je temperatura bolja,otvara i zatvara krovove,igra na sporednim terenima-drugacije igra polufinale i finale onaj ko je vise puta igrao na centralnom terenu....).Po nekom pravilu "povlastice dobijaju" predhodni osvajaci turnira,onda oni sa "finansijskim efektom"....Naravno da organizatori zele prepune tribine.
Ovo nije nikakva neorija zagovora(zavere),naprosto realnost ciji smo mi svedoci,ono sto smo vidjali,osetili.Bilo je i uvek ce ga biti.
Mala sala sa "nestasnim" Endijem u prevodu za Jelenu i Novaka glasi otprilike ovako:"Da ste vi uzeli nase drzavljanstvo i igrate pod nasom zastavom(mi smo vam nudili,a vi ste odbili) imali bi ste bolje termine,terene...,a novinari bi pisali sa vise simpatija o vama "
Naravno da bi bio presrecan da bilo koji(a) od nasih osvoji turnir ili igra u finale.
Pozdrav.

Loš savet

pre 13 godina

Niko pismen u Srbiji neće pisati ništa "izvorno", nego će poštovati naš pravopis. Zato se uvek piše Vimbldon. Srpska latinica nema slovo "w", mada vidim da ga neki sve više koriste pa pišu i Wasa, Welja, Waljevo...

Dylan Dog

pre 13 godina

Ipak je dobro što su Novak i Jelena nosioci na Vimbldonu. Da su kojim slučajem postali "nositelji", zaista bih bio zabrinut ;).

gradjanka

pre 13 godina

(realno, 16. jun 2010 23:54)

fala, uteši me!
al baš u tom haleu je igrao ... onako ...
bez obzira što je stigao do finala.
pa, igra se ovo sad u holandiji.
vidim da je i atp i wta. igraju i žastin i kim i stosur etc.
dobro, lupam,sorry.

Micke

pre 13 godina

@loš savet
Postoji praktična vrednost izvornog pisanja. Ako želiš
da se informišeš o dotičnom pojmu preko nekog pretraživača (Google) i ako koristiš naš pravopis imaćeš
problema. Probaj sa pretraživanje sa Wimbledon i Vimbldon pa ćeš videti. Još veći problem će se pojaviti kod nekog stranog ličnog prezimena.

Beogradjaka

pre 13 godina

@Loš savet
pise se Wimbledon,a cita Vimbldon...ako ne verujes,pogledaj:http://www.facebook.com/wimbledon
ovo je zvanicna stranica Wimbledona na facebook-u...tu su slike nasih teniserki (JJ i Ana su se slikale zajedno) i sta se desava na terenima ovog turnira (koji teniser gde trenira...)
iii kako se pise,hmmm????
a evo i Anine i Jecine slike sa ostalim teniserkama na WimblEdonu:http://www.facebook.com/photo.php?pid=4065444&id=20518304332
a evo jos jedne:http://www.facebook.com/photo.php?pid=4065445&id=20518304332
aaa evo i Jece sa Mladjom koji ce je podrzavati za vreme turnira:http://www.facebook.com/photo.php?pid=4065445&id=20518304332
Jeca je izjavila kako je veoma srecna sto je ovde,i da se odlicno slaze sa svim koleginicama...ne mogu da nadjem taj kratak intervju...a Ana nije davala izjave o veceri kada su sve teniserke bile zajedno....u svakom slucaju puno srece svima...i da obavestim,Jeca igra i u dublu sa Chanelle Scheepers...za one koje zele da znaju nesto vise o Jecinoj partnerki:Chanelle je stigla do osmine finala na ovogodisnjem RG gde je porazena od Elene Dementieve....
a mozda i Nole bude igrao u dublu,nisam sigurna.
Puno srece svim srpskim predstavnicima na Wimbledonu...posebno Jeci i Noletu...:)
Idemoo Srbijaaa

john

pre 13 godina

I sad ce da se jave Nadalovi navijaci u fazonu: "Dzaba sto je prvi nosilac, samlece ga Nadal u finalu" i slicnim glupostima. Bice bar 10 ovakvih komentara!

Bojan

pre 13 godina

Ma ne samo što će da krenu te priče kako mu je džaba što je prvi nosilac jer će ga pojesti ovaj ili onaj, nego će početi i teorije zavere o tome kako je sve namešteno i slične gluposti.

Radi se o ovome, turnira na travi je ubedljivo najmanje (nažalost) pa specijalisti za travu ne mogu toliko dobro da se plasiraju na ATP listi, kao što recimo mogu specijalisti za šljaku ili za beton. Iz tog razloga lako može da se desi da se dva najbolja tenisera na travi lako sastanu u četvrtfinalu i da ceo turnir izgubi na draži. Kao organizator želiš dvojicu najboljih u finalu, pa uspostaviš dogovor sa ATPom da dozvole drugačije biranje nosilaca.
Dešavalo se i ranije da prvi Nosilac ne bude prvoplasirani na ATP-u. Sampras je bio prvi nosilac 1999, 2000 i 2001 iako nije bio prvi (2001. nije bio ni blizu).
Tako da je ovo očekivana odluka.

Fed, ajmo po novu titulu.

Dermendziev

pre 13 godina

Kod odredjivanja nosioca organizatori W od uvek uzimaju dve reiting liste:(ne)zvanicnu-postojecu i "zvanicnu"(uspeh na W)-ne postojecu.Da se zna oda je to ipak aristokratski,unikatni turnir!
Nisam jos video raspored (dali je uopste i izasao?) i ne mogu prognozirati ko ce pobediti,ali vec sada mogu reci ko nece pobediti:Jelena i Novak(ne zato sto ja tako zelim-od sveg srca im zelim sve naj,najbolje) i "nestasni" Marej-nikada ne navija u fudbalu za Engleze.
Kao i uvek dobar plasman mogu ocekivati igraci(ce) sa ubitacnim servisom:Federer,Rodik,Karllovic,Izner...,Serena,Venus,Kuznjecova,Sarapova,Lisicki,Stosur(mada ona tvrdi da joj trava ne lezi),Skjavone,Ana...,cak i Dinara.
Moje procene mozda su i lose,ali instik tako govori.

gradjanka

pre 13 godina

fed nije u dobroj formi, a kao što se vidi, ne ide na ove turove na travi (sem halea) što je svima priprema za vimbldon.
ne tipujem da će da se plasira čak ni u polufinale, mada nisam videla žreb, iako sam federerov vatreni navijač.
i naravski, zbog toga jako žalim.
al će me možda demantovati.
ako ga krene ... ko prošle godine ... pa 55 asova ... :)))

go fed!

Majcek Maja

pre 13 godina

Svi u napad na osvajanje Engleske!:)))
Noleeee,verujem da ces osvojiti ovaj GS,u pojedinacnoj konkurenciji,da ne bi doslo do konfuzije kod nekih 'navijaca'!:))) Noleeeeeeeeeee,Nole i samo NOLE!

Djoksa

pre 13 godina

@Dermendziev,ne mogu da se sasvim slozim sa tobom.Sestre Wiliams su prve favoritkinje turnira ali sansu imaju i Klajsters i Skjavone(izuzetna volej igra).Sa muske strane Fed,Rafa i SEDERLING,ne i Rodik.Od Jece i Noleta ocekujem najmanje finale.Srecno nasi!

realno

pre 13 godina

@gradjanka
A na koje bi to turnire na travi Federer mogao da ide?
Postoje 2 turnira Hale i Kvins.
Igraju se paralelno pa neki igraci idu na jedan , a neki na drugi turnir.
Postoje jos 2 manja turnira u Istburnu i Holandiji, a ta 2 turnira se igraju 7 dana pre Wimbldona. Vecina igraca izbegava da ide na te turnire iz prostog razloga da bi imali malo vremena za odmor, a ne direktno sa tih turnira odlazili u London bez ijednog dana odmora. Dakle to su jedini turniri koji se uopste igraju na travi. Teorijski Federer kao i bilo koji igrac bi mogao da odigra 2 pripremna turnira. On svake godine odigra taj jedan U Haleu, jer mu verovatno vise odgovara od Kvinsa. Uostalom Nemacka mu je mnogo bliza od Engleske.

Sto se tice tih aseva prosle godine, nije nikakvo cudo sto je Fed odservirao 50 as udaraca, jer je mec trajao jako dugo. Federer je servirao ukupno 200 puta, pa tih 50 aseva nije nikakvo cudo, pogotovo kada igra sa losim reternerom kakav je Rodik.
Sem toga covek je od poslednja 53 meca na travi izgubio samo 2. Naravno da ce dosta zavisiti i od zreba, ali mislim da postoje svega 3-4 tenisera koja mogu pobediti Federera na travi.
Za razliku od recimo Nadala, koga moze pobediti bar 20 drugih igraca.

ja

pre 13 godina

Glavni zreb bice obavljen u petak u 10h po engleskom odnosno 11h po nasem vremenu.
Sto se tice liste nisioca kao i direktnih ucesnika na turniru oni sa na ovakvim turnirima uzimaju sa lista objavljenih bar 15 dana ranije.
Uz tu listu na Wimbldonu uvek uzimaju u obzir i rezultate igraca napravljene prethodnih godinu dana na turnirima na travi, pa to uzrokuje manje izmene na listi nosioca i ucesnika.
Zato je na primer Federer prvi nosioc iako je drugi na listi jer je prosle godine osvojio titulu.
Rodik, kao sedmi na listi, postavljen je za petog nosioca, zbog proslogodisnjeg finala. Dakle to su ipak manje izmene koje ne mogu bitnije da uticu na samo takmicenje i ne moze se desiti da se najveci favoriti medjusobno susretnu u ranoj fazi turnira, kao sto je neko ovde napisao.

Inace gren slem turniri ne spadaju u nadleznosti ni ATP ni WTA organizacija i organizatori svakog od 4 gren slema imaju potpuno pravo da donose neka svoja pravila i primenjuju ih.
Tako je na primer Wimbldon jedini turnir na kome je jos uvek obavezno da igraci nose belu odecu.

Na kraju vezano za favorite mislim da je Novak ipak medju glavnim favoritima. On je volej igru na mrezi ove godine izuzetno popravio. Servis mu je sve bolji i mislim da cemo tek na Wimbldonu videti kako Novak moze dobro da servira.
Ana je za mene potpuna nepoznanica. Moze da ispadne u prvom kolu, a moze da dodje i do finala.
Od Jelene ne ocekujem apsolutno nista. Ona na Wimbldonu nikada nije uspela da stigne dalje od cetvrtog kola. Sem toga ove godine cak nije odigrala ni jedan pripremni turnir na travi.
Direktno sa sljake Pariza dolazi na Londonsku travu, pa me ne bi iznenadilo ni da ispadne u prvom kolu.

micke

pre 13 godina

Prema igri prikazanoj dosada na travi ove godine nema nekog izrazitog favorita. Jedino bih dao malu prednost Federeru. Ipak je to njegov turnir(sedam uzastonih finala
i šest titula).
Kod devojaka moraju se uzeti kao favoriti sestre Vilijams
Od zadnjih deset Wimbldona one su uzele osam, samo dve titule nisu uzele, a usput su odigrale i četiri medjusobna
finala,zatim Clisters ako bude igrala ko što igra sada
u Eastborn-u, i naravno može neko da iznenadi. Na zadnja tri velika turnira su se desila iznenadjenja. Od naših ne treba očekivati neke rezultate, Djoković je van forme, a Jankovićevoj Wimbldon nije prioritet. Nije odigrala ni jedan meč na travi, a sama je izjavila da su joj glavni turniri RS i US.

Dylan Dog

pre 13 godina

Ipak je dobro što su Novak i Jelena nosioci na Vimbldonu. Da su kojim slučajem postali "nositelji", zaista bih bio zabrinut ;).

KOŽETA

pre 13 godina

Sve je jasno. Federer je apsolutni favorit kao što je Nadal favorit broj 2. To pokazuju rezultati,a i trenutna forma.O Federeru i travi nema smisla pričati.Nadal nakon osvajanja RG, dolazi potpuno rasterećen,a ne brani ni boda.Wimbledon je osvojio,također igrao dva finala što znači da ima znanje i iskustvo za ovu podlogu.Prvi tjedan može biti opasan jer je trava brža,očuvanija...u drugom tjednu Rafa je nepobjediv do finala. Treći favorit je Andy Roddick.Iako u Kvinsu nije odigrao njabolje,čovjek je trostruki finalist,prošle godine je svladao Murraya u polufinalu,odigrao odlično finale,uvijek je opasan u Wimbledonu. S onakvim servisom i iskustvom...Četvrti favorit je Murray. Posebno napaljen za Wimbledon,ali i pod posebnim pritiskom. Od ostalih opasni su: Robin Soderling,Jo Wilfred Tsonga,Marin Čilić i Leyton Hewitt. Querry, Isner i Karlović(njega na žalost nema) su igrači protiv kojih niko ne voli igtati na ovoj podlozi. Svako drugo ime u polufinalu bi bilo veće iznenađenje nego pobjeda Švicarske protiv Španjolske u JAR-u.

Loš savet

pre 13 godina

Niko pismen u Srbiji neće pisati ništa "izvorno", nego će poštovati naš pravopis. Zato se uvek piše Vimbldon. Srpska latinica nema slovo "w", mada vidim da ga neki sve više koriste pa pišu i Wasa, Welja, Waljevo...

Dylan Dog

pre 13 godina

Nije nikakva misterija.
LTA određuje nosioce za Wimbledon po sledećoj formuli:

trenutni broj poena
+ 100% poena osvojenih na travi u protekle 52 nedelje
+ 75% poena osvojenih na travi u 52 nedelje pre toga (dakle od pretprošle sezone)

Kako Nadal nije igrao prošle godine, Federer je lako sa bonus poenima zauzeo mesto prvog nosioca. Istovremeno, Rodikovi bonus poeni su bili dovoljni da ovaj bude ispred Soderlinga, ali ne i da dostigne Mareja i Đokovića itd.

Micke

pre 13 godina

@loš savet
Postoji praktična vrednost izvornog pisanja. Ako želiš
da se informišeš o dotičnom pojmu preko nekog pretraživača (Google) i ako koristiš naš pravopis imaćeš
problema. Probaj sa pretraživanje sa Wimbledon i Vimbldon pa ćeš videti. Još veći problem će se pojaviti kod nekog stranog ličnog prezimena.

M

pre 13 godina

Posle pokazane igre naših, čega već, na SP, bio sam ubeđen da niko više neće imati obraza da blati bilo kog našeg tenisera, a kamoli trećeg i četvrtu u svetu. Možda ne pratite fudbal...Ali niste pogrešili, jer Vimbldon će sigurno biti daleko zanimljiviji.

gradjanka

pre 13 godina

(realno, 16. jun 2010 23:54)

fala, uteši me!
al baš u tom haleu je igrao ... onako ...
bez obzira što je stigao do finala.
pa, igra se ovo sad u holandiji.
vidim da je i atp i wta. igraju i žastin i kim i stosur etc.
dobro, lupam,sorry.

Dermendziev

pre 13 godina

@Djoksa

Vidim da ste Vi razumeli moj komentar.Primedbe su sasvim ok.Nabrojao sam igrace(ice) koji mogu da postignu zapazen uspeh za svoj stil i nivo igre.Svakako da su Federer i sestre W prvi favoriti.Soderling i Klajsters takodje su u toj grupi.
E sada o necemu sa cime se mnogi nece sloziti.Skoro svaki organizator ima simpatije prema nekom ili grupi i blago ga favorizuje(npr.daje bolje termine-vecernje kad je temperatura bolja,otvara i zatvara krovove,igra na sporednim terenima-drugacije igra polufinale i finale onaj ko je vise puta igrao na centralnom terenu....).Po nekom pravilu "povlastice dobijaju" predhodni osvajaci turnira,onda oni sa "finansijskim efektom"....Naravno da organizatori zele prepune tribine.
Ovo nije nikakva neorija zagovora(zavere),naprosto realnost ciji smo mi svedoci,ono sto smo vidjali,osetili.Bilo je i uvek ce ga biti.
Mala sala sa "nestasnim" Endijem u prevodu za Jelenu i Novaka glasi otprilike ovako:"Da ste vi uzeli nase drzavljanstvo i igrate pod nasom zastavom(mi smo vam nudili,a vi ste odbili) imali bi ste bolje termine,terene...,a novinari bi pisali sa vise simpatija o vama "
Naravno da bi bio presrecan da bilo koji(a) od nasih osvoji turnir ili igra u finale.
Pozdrav.

Beogradjaka

pre 13 godina

@Loš savet
pise se Wimbledon,a cita Vimbldon...ako ne verujes,pogledaj:http://www.facebook.com/wimbledon
ovo je zvanicna stranica Wimbledona na facebook-u...tu su slike nasih teniserki (JJ i Ana su se slikale zajedno) i sta se desava na terenima ovog turnira (koji teniser gde trenira...)
iii kako se pise,hmmm????
a evo i Anine i Jecine slike sa ostalim teniserkama na WimblEdonu:http://www.facebook.com/photo.php?pid=4065444&id=20518304332
a evo jos jedne:http://www.facebook.com/photo.php?pid=4065445&id=20518304332
aaa evo i Jece sa Mladjom koji ce je podrzavati za vreme turnira:http://www.facebook.com/photo.php?pid=4065445&id=20518304332
Jeca je izjavila kako je veoma srecna sto je ovde,i da se odlicno slaze sa svim koleginicama...ne mogu da nadjem taj kratak intervju...a Ana nije davala izjave o veceri kada su sve teniserke bile zajedno....u svakom slucaju puno srece svima...i da obavestim,Jeca igra i u dublu sa Chanelle Scheepers...za one koje zele da znaju nesto vise o Jecinoj partnerki:Chanelle je stigla do osmine finala na ovogodisnjem RG gde je porazena od Elene Dementieve....
a mozda i Nole bude igrao u dublu,nisam sigurna.
Puno srece svim srpskim predstavnicima na Wimbledonu...posebno Jeci i Noletu...:)
Idemoo Srbijaaa